Imetys: kun ne alkavat

Kuukautiskierron palautuminen imettävään äitiin on yksilöllinen prosessi. Joissakin tapauksissa päästöt alkavat kolme kuukautta toimituksen jälkeen, toisissa sykli ei toipu imetyksen loppuun saakka.

Imettämisen aikana tapahtuva kuukautiset eivät johda maidon tuottavan prolaktiinihormonin vaikutukseen. Kun prolaktiinitaso pienenee, ne palautetaan.

Ajattele, että synnytyksen jälkeen naisella on ensin verinen vastuuvapaus. Ne eivät ole kuukautisia ja pysähtyvät 1-1,5 kuukautta lapsen syntymän jälkeen.

Kun aloitat

Tilastojen mukaan 80% imettävien äitien kuukautiskierrosta jatkuu imetyksen päättyessä. Purkauksen ulkonäkö riippuu pitkälti siitä, kun poistat vauvan rintamasta. Älä kuitenkaan odota, että ne alkavat GW: n päättymistä seuraavana päivänä. Ensimmäiset kuukautiset tapahtuvat yleensä 6-8 viikon kuluessa.

Johdonmukaisuus ja vakaus paranee kahden tai kolmen jakson kuluessa. Epäsäännölliset kuukautiset imetyksen aikana kahden ensimmäisen kuukauden aikana ovat normaaleja. Tänä aikana he voivat saapua aikaisemmin tai myöhemmin. Kuitenkin, jos kahden tai kolmen kuukauden kuluessa purkauksen säännöllisyys ei ole parantunut tai kuukautisia ei ole lainkaan, ota yhteys lääkäriin.

Jos kriittiset päivät tulivat aikaisemmin, ei ole mitään huolta. Tämä johtuu usein uusien elintarvikkeiden käyttöönotosta. Ja kun sekoitetaan, he alkavat usein kuuden kuukauden kuluessa vastasyntyneen syntymästä.

HB: n kuukautisten syyt

 • Sekoitettu ruokinta (vaikka annat vain vauvan vettä);
 • Täydentävien elintarvikkeiden käyttöönotto;
 • Harvinainen kiinnitys rintaan;
 • Äiti ei noudata ruokinta-aikataulua;
 • Prolaktiinin tuotantohäiriöt;
 • Lääkkeet (erityisesti hormonaaliset lääkkeet);
 • Ei ruokailua.

Kuukausittaiset ja laktation-yhteensopivat käsitteet?

Noudatat sääntöjä ja syötät lapsi vain äidinmaidolla, älä anna vauvan vettä ja älä ota lääkkeitä, ja kuukautiskierto alkoi vielä. Tämä viittaa kehon toimintahäiriöön, mutta siinä ei ole mitään kriittistä. Tarkista tämä lääkäriltä.

Jos kuukausittain meni, se ei tarkoita sitä, että sinun täytyy vierittää vauva rintasta. Ne eivät vaikuta imetyksen kulkuun eivätkä vaikuta maidon makuun!

Syklin jatkamisen aikana voidaan havaita maidontuotannon vähenemistä. Tämä ei johda maidon täydelliseen häviämiseen, ja tuotanto palautuu pian. Voit kuitenkin säilyttää ja stimuloida imetyksen.

Kuukautiset eivät tule GW: n valmistumisen jälkeen

Kuten aiemmin mainittiin, imetyksen päätyttyä kuukautiskierto jatkuu 1,5-2 kuukauden kuluttua. Jos on kuitenkin enintään kaksi kuukautta, tämä on syytä tutkia gynekologi.

Kehon käyttäytymiselle on useita syitä. Nämä voivat olla hormonaalisia häiriöitä, sairautta tai uuden raskauden alkamista. Muista, että kuukautiskierron puuttuminen HB: n kanssa ei takaa, että et tule raskaaksi!

Kunkin naisen palautusjakso tapahtuu erikseen. Yhdelle äidille se alkaa 3-4 viikkoa synnytyksen jälkeen ja toiselle vain kaksi vuotta myöhemmin. Tyypillisesti kuukautiset tulevat, kun maidontuotanto on valmis.

Menstruaatio imetyksen aikana ei puhu patologiasta tai taudista. Tämä on normaali prosessi, jossa otetaan käyttöön täydentäviä elintarvikkeita tai sekoitettu ruokinta. Jos et ruoki vauvaasi yöllä ja annat maidon määräajaksi eikä aikataulun mukaan, tämä toimii myös syynä.

Imettämisen aikana tapahtuva kuukautiset eivät vaikuta maidon makuun, laatuun ja määrään! Ja ne eivät edellytä imetyksen päättymistä.

Kuukausittain imetyksen aikana: ajoitus ja vaikutukset lapseen

Onko normaalia, jos kuukausittain imetyksen aikana esiintyy jo ensimmäisten kuuden viikon kuluttua syntymästä? Entä jos on enemmän kuin vuosi? Mitä termejä synnytyslääkärit pitävät fysiologisina, ja milloin heidän pitäisi tulla lääkäriin? Miten äidin menstruatiot vaikuttavat maidon laatuun, koostumukseen, makuun ja vauvan terveyteen?

Menstruation saapuminen imetyksen aikana tarkoittaa, että nainen on jälleen valmis luomaan ja kantamaan lapsen. Synnytyksen jälkeistä vuoden jälkipuoliskoa pidetään niiden vakiintumisaikana. Tilastojen mukaan tällä hetkellä alkaa menstrua... 37% naisista. Entä muut 63%? Milloin kuukautiset tulevat enemmän nuorille äideille?

Fysiologinen valmius synnytykseen

Nykymaailmassa imetystä pidetään väliaikaisena ilmiönä, joka usein aiheuttaa epämukavuutta naiselle. Äidin täytyy mennä töihin pian, hän ei voi olla lähellä lasta koko ajan, minkä takia täydentävien elintarvikkeiden käyttöönoton ajoitus siirtyi jopa kuuteen kuukauteen, ja naisten "arsenaalissa" esiintyi erilaisia ​​rintakorvikkeita - nännit, pullot.

Tätä ruokintamuotoa kutsutaan "kulttuuriseksi", toisin sanoen modernien todellisuuksien sanelemiseksi. Hän ei salli pitkäkestoista ja toistuvaa imettämistä. Hän luo edellytykset silloin, kun imetysjaksot kuluvat, vaikka ne olisivat epäsäännöllisiä tai jo olisivat jo 3 kuukautta. Ja tätä pidetään normina.

Kaksi sata vuotta sitten kuukautisten saapuminen ensimmäisten kuuden kuukauden aikana syntymästä havaittiin järjetöntä. Lisäksi monien maailman kansojen naiset, jotka ovat kaukana sivilisaatiosta, jatkavat lasten ja kuukautisten kasvattamista luonteen mukaan, eli paljon myöhemmin kuin kuusi kuukautta myöhemmin.

Viime vuosisadan kahdeksankymmentäluvulla Kanadan tiedemies Otto Schaffer tutki Kanadan Eskimo-naisten kuukautisten ajoitusta. Jotkut heistä asuivat luonnonolosuhteissa, kaukana kaupungeista, harjoittavat usein ja pitkään imettämistä. Seuraavan lapsen käsityksen ajoitus heistä oli 20-30 kuukautta edellisen syntymän jälkeen. Naiset "sivistyneet", jotka käyttivät pullon ruokintaa, saivat raskauden toisen tai kolmannen kuukauden aikana. Tietojen perusteella Otto Schaffer totesi, että lapsen imetys on luonnollisen perhesuunnittelun tärkein sääntelymekanismi.

Tutkimusta jatkoivat John ja Sheila Kipple, Yhdysvaltojen naimisissa olevien pariskuntien perustajat. He esittelivät termin "ekologinen imetys", joka tarkoittaa kaikenlaisen kehyksen hylkäämistä ruokinnassa, nänneissä ja järjestelmissä. Pitkän aikavälin havaintojen perusteella Kipppusin puolisot julkaisivat raportin, jonka avulla he voivat tarkasti arvioida imetyksen ja kuukautisten välistä suhdetta "ympäristöperiaatteella".

 • 9-20 kuukautta. Menstruation kokonaiskesto 71%: lla naisista, jotka harjoittavat ekologista imetystä (tai "tilauksesta" -tilassa).
 • 14,6 kuukautta. Ensimmäinen kuukautisten saapumisaika naisella. Tarjoaa vähintään kahden vuoden välein lasten syntymän.

Vielä vaikuttavampi tieto johti amerikkalaisia ​​tutkijoita Connoria ja Wortmania. He suorittivat tutkimusta amerikkalaisessa Kung-heimossa, jonka elämä ei ole kovin erilainen kuin primitiivinen yhteiskunta. Menstruation ensimmäinen saapuminen synnytyksen jälkeen heimon naisille alkoi 35 kuukauden kuluttua, mikä mahdollisti kestää syntymien välisen aikavälin vähintään kolme ja puoli vuotta.

Norjan rajat

Synnytyslääkärien ja gynekologien mielipiteet tästä asiasta ovat kuitenkin usein erilaisia. Joskus naisia ​​kehotetaan "imemään" imetys vuoden kuluttua, jotta "palautetaan" luonnollinen lisääntymisjakso. Näillä suosituksilla ei ole mitään tekemistä naisten terveyden kanssa, sanoi imetysneuvonantaja, IBCLC: n kansainvälisen laktantoneuvoston asiantuntija Natalia Razakhatskaya.

Hän viittaa seuraaviin ”norjan rajoihin” kuukautisten saapuessa imettäville äideille.

 • "Annan rintamaitoa, he menivät kuukausittain." Normaalisti, kun kuukautiset tapahtuvat ensimmäisen kuuden kuukauden kuluttua syntymästä. Tämä tapahtuu noin seitsemässä prosentissa naisista. On myös normaalia, kun tämä tapahtuu syntymän jälkeisen vuoden jälkipuoliskolla, joka tapahtuu 37 prosentissa naisista. Toisena imetyksen aikana 48% äideistä on jaksoillaan. Ja noin 8% naisista ei menstrua kahdella tai useammalla vuodella, mikä on myös normin muunnos.
 • "Annan rintamaitoa, ei kuukautisia." Kuukautisten alkamisen ajoitus riippuu naisen hormonaalisesta taustasta. Menstruatiot puuttuvat, koska prolaktiinin hormoni on korkea, mikä estää munasarjojen toimintaa ja munien tuotantoa. Mitä useammin imetät, sitä korkeampi prolaktiinitaso ja sitä pienempi riski toisesta raskaudesta. Tämä tosiasia perustuu laktaation aminrean ehkäisymenetelmään, joka sulkee pois 98%: n mahdollisen hedelmöityksen ja säilyttää imetyksen "pyynnöstä" ilman täydentämistä ja täydentämistä.

Tilanteen yleisyys, kun imetys tapahtuu kuukausittain vuoden toisella puoliskolla tai vuoden kuluttua synnytyksestä, liittyy täydentävien elintarvikkeiden käyttöönottoon ja lapsen kiinnitysten määrän vähentymiseen rintaan. Mutta vaikka kahden vuoden aikana kuukausittain ei alkanut, sinun ei pitäisi huolehtia!

Älä myöskään ole huolissasi seuraavissa tilanteissa.

 • Imetys ja kuukausittainen "samanaikainen" kuukauden kuluttua syntymästä tai keisarileikkauksen jälkeen. Tämä viittaa siihen, että normaali postnataalinen aika, joka kestää yleensä 6-8 viikkoa, on kulkenut nopeammin. Ja tietenkin, että et imetä riittävästi. Yleensä tällainen kuukautisten aikainen saapuminen on ominaista naisille, jotka ruokkivat lapsia keinotekoisella seoksella.
 • He menivät kuukausittain imetyksen aikana, mutta viivästyminen tapahtui. Tämä tilanne on todennäköinen, kun vaihdat syöttötapaa. Esimerkiksi aloitit imettää lapsesi harvemmin lisäruokien käyttöönoton vuoksi. Mutta murenemisen tai murenemisen aikana syystä he alkoivat soveltaa sitä useammin. Prolaktiinin taso elimistössä lisääntyi jälleen, mikä johti ovulaation mekanismin "estämiseen".

Jotta havaitsisimme kuukautisten pitkään puuttumisen imetyksen aikana "vikana", tuntuu tästä huonommasta syystä oleellisesti väärässä. Luonto loi meille tämän luonnollisen mekanismin lajin lisääntymisen sääntelemiseksi. Mitä tehdä tässä tilanteessa? Älä ole hermostunut odottaessasi, mutta nauti ”hengähdystaukosta” lisääntymisjärjestelmän työstä.

Vaikutukset lapseen

On monia myyttejä siitä, miten imetyksen aikana esiintyvät vaiheet vaikuttavat vauvan ulosteeseen, sen käyttäytymiseen, makuun ja maidon koostumukseen. Harkitse yleisintä.

 • Kriittisten päivien aikana maidon haju muuttuu, sen maku muuttuu, minkä vuoksi vauva voi kieltäytyä rintamasta. Tässä asiassa tehdyt tutkimukset eivät vahvistaneet maun ja muiden äidinmaidon ominaisuuksien muutoksia. Lapsen hermostunut tai kiihtynyt tila liittyy yleensä äidin samankaltaiseen tilaan, joka kokee, onko vauva rinta. Ei ole mitään syytä hylätä murusia, joten sinun ei pitäisi huolehtia.
 • On mahdollista ruokkia kuukautisten aikana, koska maidossa on paljon hormoneja. Rintamaitossa naiset hormonit ovat aina läsnä ja kuukautisten aikana niiden taso ei muutu lainkaan. Lisäksi heidän läsnäolonsa on välttämätöntä lapsen kehon asianmukaisen kehityksen kannalta.
 • Maito pahenee kuukautisten vuoksi, sen koostumus muuttuu. Rintamaitoa lapsen elämän kaikissa vaiheissa sopii täydellisesti sen tarpeisiin. Kuukautiskauden aikana sen koostumus ei muutu, se ei tule huonommaksi eikä paremmin. Imettämistä ei pidä lopettaa äidin lisääntymisjärjestelmän palauttamisen vuoksi.
 • Maito muuttuu vähemmän, sinun täytyy syöttää täydennys. Toinen väärinkäsitys, joka voi aiheuttaa rintaruokinnan häiriöitä. Lisäruokinta äidin "kriittisinä päivinä" ei ole sallittua. Jos maitoa on vähemmän (mikä johtuu luultavasti hormonaalisista muutoksista), on tärkeää ruokkia vauvaa useammin, eikä muita ruokavalion muutoksia tarvita. Imetyksen vähentäminen on tilapäistä, sen taso palautuu yhden tai kahden päivän kuluessa.

Sinun ei pitäisi nähdä kuukautisten saapumista poikkeuksellisena tapahtumana, jonka vuoksi sinun on "muutettava jotain". Itse asiassa se ei tarkoita mitään muuta kuin uuden raskauden mahdollisuus. Ja se saa naisen ajattelemaan lisää ehkäisyä, jos hän ei suunnittele pikkulasten syntymää.

Punnitse tarkasti eri lähteistä saadut tiedot kriittisten päivien vaikutuksesta imetykseen. Kuukausittainen imetys on yhtä luonnollinen kuin heidän poissaolonsa. Heidän loukkauksensa ajoitus on ehdottomasti yksilöllinen ja riippuu hormonitasoista. Yritetään "sovittaa" niitä jonkin verran kehyksestä yleensä tulevat naisen lisäkokemusten syyksi, jolla ei ole todellista syytä.

Kuukausittainen imetys

Milloin hoitava äiti voi aloittaa kuukautiset synnytyksen jälkeen?

Kunkin naisen kuukautiskierron palauttamisen ajoitus on puhtaasti yksilöllinen. Kuukautisten palauttaminen riippuu suoraan naisen hormonaalisesta taustasta, joten ajallinen määrä voi vaihdella merkittävästi.

Useimmille imettäville äideille kuukautiskierto palautuu 6 - 24 kuukauden ikäisenä. [3]

Imettämisen aikana aivolisäkkeen eturauhassa tuotetaan prolaktiinihormonia, joka estää munan kypsymisen ja siten ovulaation, joten kuukautiset eivät tule. Kuitenkin jos imetysorganisaatiossa tapahtuu muutoksia, esimerkiksi äiti alkaa ruokkia vauvaa alle 8-12 kertaa päivässä, tai ottaa käyttöön täydennysruokaa, ruokkii, siirtää lapsen sekoitettuun tai keinotekoiseen ruokintaan, seerumin prolaktiinitaso laskee ja vastaavasti, ovulaation ja kuukautisten todennäköisyys kasvaa.

Kansainvälisen meijeriliiton (La Leche League International) mukaan kuukautiskierto äideissä, jotka ruokkivat vauvoja kysyntään ja pistävät lapsia, joilla on ajoissa täydentävät elintarvikkeet, jatkuu usein kahdeksannen ja yhdeksännen kuukauden välillä synnytyksen jälkeen. Tässä uudessa syklissä voi poiketa kuukautiskierrosta, joka oli ennen raskautta. Se voi olla pidempi tai lyhyempi kuin edellinen [3]. Myös kuukautisten luonne voi muuttua - esimerkiksi ne voivat tulla vähemmän tuskallisiksi, mikä selittyy kohdun fysiologisemmalla asemalla synnytyksen jälkeen, jos ennen raskautta havaittiin kohdun mutkaa.

Ensimmäisten kuukautisten jälkeen voit odottaa elpymisjaksoa. Jokaiselle äidille tämä tapahtuu yksilöllisesti, sillä joku täysi säännöllinen sykli palautetaan 2-3 kuukauden kuluessa, ja joku pidempään.

Jos sinulla on epäilyksiä kuukautiskierron jälkeen synnytyksen jälkeen, ota yhteyttä gynekologiin.

Onko kuukautiset vaikuttaneet maidon määrään?

Koska kuukautisten aikana tapahtuu hormonaalisia muutoksia, jotkut äidit voivat tuntea pienen määrän maidon määrää [1]. Vauvat voivat muuttua levottomammiksi rinnan, koska maito virtaa tavallista hitaammin. Onneksi nämä muutokset eivät kestä kauan ja 2-3 vuorokauden kuluttua kuukautisten alkamisesta imetys kasvaa jälleen haluttuun tasoon [2], ja lapset saavat jo useimmiten kiinteitä lisäravinteita, joilla kompensoidaan ruoan puute.

Kansainvälisen meijeriliiton mukaan kalsiumin ja magnesiumin päivittäinen annos, joka on saatu 500–1000 mg (lääkärin suosittelemana) syklin puolivälistä toiseen tai kolmanteen päivään syklin alkamisen jälkeen, voi minimoida maidon saannin vähenemisen [3].

Kokemuksen perusteella useimmiten kuukautisten esiintyminen äideissä kulkee vauvojen huomaamatta, ja imetys pysyy muuttumattomana. Ehkä sinun pitäisi kiinnittää huomiota muihin maidon määrän muutosten mahdollisiin syihin.

Onko totta, että kuukautiset muuttavat rintamaidon makua ja hajua?

Tätä kysymystä pyydetään usein imettäville äideille. Itse asiassa on olemassa havaintoja, joiden mukaan jotkut vauvat tulevat levottomiksi ja alkavat kieltäytyä rintamasta äidin kuukautisten alkaessa, vaikka ne voivat olla outoja. Ruth Lawrence, MD, kertoo, että ”molempien rintojen täydellinen vika voi tapahtua kuukautisten paluun vuoksi. Äiti huomaa, että lapsi kieltäytyy rintaan yhden päivän ajan jokaisen kuukautiskierron aikana. ” [2]

Tällä hetkellä ei kuitenkaan ole vahvistettuja tietoja maidon ja tuoksun muutoksista kuukautisten alkamisen aikana imettävässä äidissä. Siksi voimme olettaa, että lapsi johtaa rinnassaan ei ole muista syistä aikaisemmin.

Onko kuukautisten jatkaminen laktaation päättymistä?

Kuukautiskierron uudelleen aloittaminen imetyksen aikana on eräänlainen normi. Aiemmin kuukautiset olivat yleensä poissa naisista imetyksen aikana, mutta viime vuosikymmeninä johtuen siitä, että monet naiset käyttävät hormonaalisia ehkäisyvalmisteita, stressi kerääntyy, ympäristöolosuhteet muuttuvat jne. Kuukautiskierto palautuu usein ennen imetyksen loppua, kun taas maitoa - on edelleen tuotettu riittävässä määrin ja vauva on täysin imetetty.

Voiko ruokinta-aistit muuttua kuukautisten aikana?

Jotkut äidit ilmoittavat olevansa väsynyt imettämisen aikana kuukautisten aikana. Mutta yleensä nämä tunteet häviävät yhden tai kahden päivän kuluessa. [2]
Joskus äidit sanovat muuttavansa tunteitaan kuukautisten lähestyessä. Esimerkiksi rinta voi kasvaa ja nännit reagoivat tuskallisesti vauvan imemiseen ovulaation aikana.

Myös joskus äidit kuvaavat rintaansa niin täyteen, kovaan ja tuskallisesti herkkään kosketukseen. Premenstruaalinen rintakipu on syklinen tunne suuresta täyteydestä ja kivusta, joka yleensä tapahtuu kuukautisia edeltävänä aikana, koska rinta on täynnä verta ja imunestettä. Tällöin kipu voi tuntua käytön aikana tai syöttöjen välillä. Tämä on täysin normaali tunne monille naisille. Oireet häviävät yleensä pian kuukautisten alkamisen jälkeen. [2]

Viitteet:

 1. Jan Riordan: Jones ja Bartlett Publishers, 3. painos, 2004. Imetys ja ihmisen imetys (Jones ja Bartlett-sarja imetyksessä / ihmisen imetys). Sivut: 819
 2. Mohrbacher N., Stock J., The Leche League International, rintaruokinnasta vastaava kirja, kolmas tarkistettu versio, 2008
 3. Wiessinger Diane, imetys. - 8. painos. / Diane Wiessenger, Diana West ja Teresa Pitman, 2010

Alena Korotkova,
kliininen psykologi
imetysneuvonantaja

Alena Lukyanchuk
Psykologi, imetysneuvonantaja,
ILCA: n jäsen.

Onko mahdollista imettää niiden aikana?

Onko mahdollista imettää synnytyksen jälkeen kuukautisten aikana ja onko se vaarallista? Synnytyksen jälkeen palautetaan fyysinen kunto ja hormonitasapaino. Menstruaation alkamisen yhteydessä herää kysymys, onko mahdollista ja jatketaanko lapsen ruokintaa. Kuukausittainen ja imetys ovat yhteensopivia käsitteitä, joten ei ole edellytyksiä imetyksen epäämiselle. Normaalisti naisilla, jotka harjoittavat aktiivisesti imetystä, kuukautiset alkavat noin vuoden kuluttua synnytyksestä.

Vaikuttaako kuukautiset maidon makuun?

Harvoissa tapauksissa päästö alkaa välittömästi sen jälkeen, kun se on toimitettu. Tämä johtuu kehon yksilöllisistä ominaisuuksista ja nuoren äidin terveydentilasta. Jos jaksot tulevat liian aikaisin, naiset huolehtivat, jos he voivat imettää vauvojaan.

Erittymien puute imetyksen aikana liittyy prolaktiinin aktiiviseen tuotantoon (hormoniin, joka säätelee imetysprosessia) ja progesteronin tuotannon tukkeutumiseen (joka varmistaa munien kypsymisen).

Jos naisen "korvaava" järjestelmä ei toimi, progesteronia tuotetaan, kuten ennen raskautta, on verinen purkaus.

Tällainen hormonaalisen taustan muutos ei vaikuta maidon määrään ja laatuun. Rintaruokinnan lopettaminen ennakkoluulojensa vuoksi ei voi olla, koska äidinmaito on paras ruoka lapselle, varsinkin ensimmäisessä elinvuodessa.

Imetys Myytit kuukautisten aikana

Aikaisempien vuosien imevät naiset uskoivat, että jos he tulevat kuukausittain, ruokinta olisi lopetettava. Tämä johtuu väärien tietojen olemassaolosta.

Äitimme ja isoäitimme uskoivat, että:

 • Kun kuukautiset saapuivat, maito tulee katkera. Jotta äidinmaidon maku ja haju eivät muutu, kuukautiskierron aikana riittää, että suihkussa pidetään useammin suihkua ja pestään rintarauhaset. Tämä johtuu lisääntyneestä hikoilusta, minkä seurauksena epämiellyttävä tuoksu ei näy maidosta vaan henkilökohtaisen hygienian sääntöjen noudattamatta jättämisestä.
 • Kun kuukautiset kulkevat, maidossa esiintyy monia hormoneja. Uskotaan, että kun kuukautiset alkoivat, hormonien pitoisuus maidossa kasvaa. Tämä on myytti. Äidin maito sisältää kuukautiskierron aikana hormonit. Ne ovat välttämättömiä vauvalle koko organismin ja erityisesti lisääntymisjärjestelmän asianmukaisen kehityksen kannalta.
 • Jos aika alkaa, se tarkoittaa, että maitoa on vähemmän. Progesteronituotanto kuukautisten aikana ei estä prolaktiinin tuotantoa, joten verenvuotoa ilmaisevan maidon määrä ei muutu. Kun nainen aikanaan alkaa ruokkia vauvaa seoksilla, jotka harvemmin käyttävät imettämistä, maito todella pienenee. Kuukautiset eivät sinänsä vaikuta imetykseen, joten voit imettää ja pitää imettää.

Jotta maitoa pidettäisiin, sinun täytyy usein laittaa vauva rintakehään kuukautisten aikana. Vauvalla ei ole mitään syytä kieltäytyä syömästä. Vauvan ahdistuneisuus ja kapriciousness johtuvat äidin hermostuneesta tilanteesta eikä maun maun ja hajujen muutoksesta. Siksi äidin täytyy olla rauhallinen ja luottavainen, että hän tekee kaikkea oikein, luonto kertoo sinulle, milloin imetys on valmis.

Tulkaa kuukausittain imetyksen aikana - miten vastata?

Kohtuuttomat kokemukset ja suuri määrä väärää tietoa imetyksestä antavat nuorille äideille suurta epämukavuutta. Synnytyksen jälkeisen ajan hermosto on haavoittuva, se näyttää usein masentuneelta. Nämä olosuhteet liittyvät kehon hormonaalisiin muutoksiin.

Siksi naiset eivät tiedä, mitä tehdä, jos heidän aikansa ovat menneet aikaisemmin kuin muilla äiteillä.

 • Fysiologisesti on syytä jatkaa noin yhden vuoden kuluttua synnytyksestä, kun lapsi ruokkii vauvalla. Aktiivinen imetys estää raskauden ensimmäisen syntymävuoden jälkeen. Tällainen tauko on tarpeen kehon palauttamiseksi.
 • Jos purkaus alkaa 3-6 kuukauden kuluttua, tämä viittaa vain naisen kykyyn tulla raskaaksi. Menstruation alkuvaiheessa ei ole patologisia syitä imetyksen aikana, mutta jos äiti on hyvin huolissaan, voit vierailla gynekologissa ja kuulla lääkäriltä, ​​että terveys on normaalia.

Menstruaalisen virtauksen esiintyminen vauvan ruokinnassa ei saa aiheuttaa huolta äidissä. Tämä on luonnollinen prosessi, joka ei vaikuta imetykseen.

Imetyksen aikana äidin ja lapsen välinen yhteys vahvistuu, vauva saa oikean määrän maitoa, ja hänen ruumiinsa on kyllästetty tarvittavilla hivenaineilla, vitamiineilla ja hormoneilla, jotka takaavat kaikkien elintärkeiden järjestelmien asianmukaisen kehityksen.

Imetys ja kuukautiskierto

Imetys ja kuukautiskierto ovat monimutkaisia ​​ja salaperäisiä prosesseja. Ei ole yllättävää, että heidän vaikutuksensa toisiinsa aiheuttaa nuorten äitien paljon kysymyksiä ja virheellisiä tuomioita. Yritetään käsitellä tärkeimpiä väärinkäsityksiä, jotka liittyvät kuukautisiin imetyksen aikana. Tarkista itsesi, jos tiedät kaiken!

• Synnytyksen jälkeinen päästö (lochia) ei ole kuukausittain. On muistettava, että kuukausi Lochian päättymisen jälkeen (4-6 viikkoa synnytyksen jälkeen) nuoren äidin kuukautiset saattavat jatkua, varsinkin jos nainen imettää ja ruokkii vauvaa rintamaidon korvikkeilla.

• Kun kuukautiskierto jatkuu nuoressa äidissä, maidon maku ei muutu, eikä sen määrä yleensä pienene. Lapsi voi käyttäytyä rauhallisesti rintaansa kuukautisten aikana, koska hänen veressäan on uusi yhdistelmä hormoneja.

• Kun imetät voimakkaasti, mukaan lukien yöllä, yli vuoden ikäinen lapsi voi olla poissa yli vuoden. Itse asiassa tämä seikka ei tarkoita, että imetys olisi lopetettava.

Mitä tapahtuu elimistössä

Heti synnytyksen jälkeen naisen kohdussa on poistettu raskauden perintö - sikiön kalvot, jotka ovat viettäneet kudoksensa, jotka varmistivat vauvan kehittymisen. Jos istukan aikana ei ole täysin erillään istukkaa, sen osat jäävät kohtuun, mikä voi vaikuttaa imetykseen - maitoon tulee viive tai hieman

Siksi tilanteessa, jossa purkautumiseen liittyy suuri veren menetys, tai päinvastoin viivästyy, eikä rintamaidossa ole maitoa kolmannen tai neljännen päivän jälkeen luonnollisen syntymän jälkeen, ota aina yhteyttä gynekologiin.

4-6 viikon kuluttua useimmat naiset joutuvat lapsipuolelle, ja jos nuori äiti imettää, loput munasarjat ja kohdun alkavat - maitohoito amenorrea. Kuukausittain tänä aikana munasarja munissa ei kypsy, raskautta, jopa suojaamattomalla sukupuolella, ei tapahdu.

Eri naiset tämän ajanjakson kesto on erilainen. On havaittu, että GW: n kuukautisten aikana ohuilla ranteilla varustetut kevyet silmäiset äidit joutuvat odottamaan pidempään, ja keskisuuren rakenteen ruskeat silmäiset Brunetit voivat toipua kolmannen kuukauden kuluttua synnytyksestä, vaikka he ruokkivat vauvaa jatkuvasti.

Parsee eri tilanteita

Lapsen imettämisen ihanteellinen kesto on 2–3 vuotta, ja useimmille naisille kuukausittainen sykli palautuu, kun imetys on täydessä vauhdissa eli noin kuusi kuukautta synnytyksen jälkeen. Tällä hetkellä vauvalle annetaan täydentäviä elintarvikkeita, ja syötteiden väliset välit lisääntyvät.

Jos lapsi on sekoitetussa ruokinnassa, kuukautiskierto voi toipua aikaisemmin, mutta tämä ei tarkoita, että vauva olisi vieroitettu ja siirrettävä keinotekoisiin seoksiin. Kun sykli paranee, äidin tulee jatkaa imettämistä vauvalla, ja korvata maitokaava 6 kuukaudesta alkaen houkuttelemalla pitämällä kiinnitysten määrä rintaan samalla tasolla.

Naisille, jotka ruokkivat intensiivisesti yli vuoden ikäistä lasta, aika ei ehkä ole käytettävissä pitkään. Jos raskaus ei ole tullut ja nuoren äidin tila on normaalia, ei ole mitään syytä huoleen.

Tässä tilanteessa jotkut gynekologit voivat vaatia kohtuuttomasti HB: n valmistumista. Ota yhteyttä asiantuntijoihin, jotka tuntevat pitkän aikavälin HB: n tutkimusta ja saavat uusimmat tiedot.

On näyttöä siitä, että pitkäaikainen ruokinta ei ainoastaan ​​vahingoita naisen terveyttä, vaan myös auttaa ratkaisemaan joitakin terveysongelmia. HB: n lopussa kuukautiset palaavat 10 viikon kuluessa.

Rintaruokinnan taustalla oleva sykli voi olla aluksi epävakaa. Yleensä 2-3 kuukauden kuluttua se palaa normaaliksi, vaikka sen kesto ja tuntemukset voivat poiketa ennen raskautta.

Syöminen kuukautisten aikana ei tavallisesti poikkea normaalien päivien ruokinnasta, mutta jotkut äidit sanovat, että rintareppu alkaa huolehtia, tai naisen nännit ovat herkempiä. Tässä tilanteessa kaulan ja kauluksen vyöhykkeen hieronta, lämpeneminen nännit välittömästi ruokinnan jälkeen ja sen keston lyhentäminen yhdelle rintaan (auttaa siirtämään lapsen rintasta rintaan yhden ”lähestymisen” aikana). Vauvan ahdistus rintaan johtuu yleensä äidinmaidossa olevasta uudesta hormonitasosta ja siitä, että on vaikeampaa tulla ulos. Kaikki edellä mainitut toimenpiteet auttavat selviytymään tästä ongelmasta.

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää hoitojakson aikana

Synnytyksen aikana ja synnytyksen jälkeen naisen ruumiinmuutokset ovat radikaaleja. Äiti tarvitsee aikaa toipumaan. Tämä sisältää kuukautiskierron. Yleensä se puuttuu ensimmäisinä kuukausina, mutta palautuu myöhemmin, ja tämä tapahtuu eri naisilla eri aikoina.

Kuukausittain voi mennä huolimatta imetyksestä. Äidit paniikkia, kiusaa itseään kysymyksellä, eikö se ole haitallista lapselle. Kuukausittainen imetys on luonnollinen prosessi, joka ei ole vaarallista lapselle. On huomattava, että erilaiset tekijät, mukaan lukien imetys, vaikuttavat elpymisjaksoon.

Lochia: mikä se on

Synnytyksen jälkeen naiset näyttävät veristä vastuuvapautta, jotka sekoittuvat siihen, että he tulivat kuukausittain. Tämä on virhe: sen jälkeen, kun lapsi on syntynyt lyhyen ajan kuluttua, sykli ei toipu. Nämä eritteet ovat kohdun ja kutsutaan lochia. Ne kestävät noin 5-7 viikkoa toimituksen jälkeen.

Lochian esiintyminen johtuu äidin kohdun parantumisesta istukan hylkäämisen jälkeen. Parantumisprosessi on yksilöllinen ja riippuu seuraavista tekijöistä:

 • raskauden ja työvoiman aikana;
 • kehon yleinen tila.

Kuukautiskierron toipumisaika

Useimmiten, kun ruokitaan vauvaa äidinmaidolla, kuukautiset eivät aloita. On kuitenkin mahdollista, että sykli toipuu ennen annettua aikaa. Tässä tilanteessa ei ole mitään syytä paniikkiin - jos he tulevat, se tarkoittaa, että siihen on syytä. Menstruatiot voivat mennä tiettyjen tekijöiden vaikutuksesta.

 1. Kun nainen imettää vauvan säännöllisesti hänen pyynnöstä, kuukautiset voivat alkaa imetyksen lopettamisen jälkeen.
 2. Jos vauva kuluttaa pienemmän määrän maitoa täydentävien elintarvikkeiden käyttöönoton aikana, syklin elpyminen tapahtuu lyhyemmässä ajassa.
 3. Kun sekasyöttöjakso palautuu 2-3 kuukauden kuluttua synnytyksestä.
 4. Imetyksen puuttuessa kuukautiset alkavat jo 8-10 viikkoa vauvan syntymän jälkeen. Joissakin tapauksissa viive on kuitenkin mahdollista - se riippuu naisten kehon yksilöllisistä ominaisuuksista.

Syklin palauttamisen jälkeen nainen kohtaa joskus epäsäännöllisten jaksojen ongelman imetyksen aikana. Tämä on normaali ilmiö, koska elin ei ole vielä täysin toipunut.

Syklin palauttamiseen vaikuttavat tekijät

Monet naiset ihmettelevät, milloin heidän aikansa voi alkaa syntymän jälkeen. Elvytysjakso riippuu monista tekijöistä, ja tärkeimpien joukossa voidaan korostaa seuraavia:

 • työn kulku (luonnollisesti tai keisarileikkaus);
 • äidillä on hormonaalista epätasapainoa;
 • stressaavat tilanteet.

Kun imetät vastasyntynyttä äidinmaitoa, naisen tulisi olla hyvin tarkkaavainen itseään kohtaan. Lapsi liittyy läheisesti äitinsä kanssa, joten hän tuntee pienimmän poikkeaman hänen tunnelmastaan. On välttämätöntä saada riittävästi unta ja välttää stressiä, jotta laktaatiota ei häiritä.

Onko mahdollista imettää kuukautisten aikana?

Jos kuukautiset tulivat ja nainen ruokkii vauvaa maitoonsa, hän alkaa huolehtia, jos se ei ole vaarallista. Siellä oli virheellinen stereotyyppi, että kun palautetaan sykli, on välttämätöntä vierittää vauva imetyksestä.

Ei ole väliä, ovatko he kuukautisia vai eivät - vauva tulisi imettää niin kauan kuin mahdollista. Rintamaitolla on erittäin tärkeä rooli lasten koskemattomuuden muodostamisessa ja muiden kehonjärjestelmien kehittämisessä. Hänen kanssaan vauva saa vitamiineja ja hyödyllisiä hivenaineita.

Ainoa ongelma, johon äiti voi kohdata, on kuukautisten alkaminen, laktaation väheneminen. Tämä ongelma voidaan kuitenkin ratkaista onnistuneesti. Käytä jonkin aikaa vauvaa rintakehään useammin ja käytä apteekeissa myytäviä maitotiivoja.

Kuukausittainen imetys ei vaikuta vauvan kehitykseen negatiivisesti. Tämä on normaali, luonnollinen ilmiö.

Onko maidon maito muuttunut, kun kuukautiskierto on palautettu?

Monet naiset lopettavat imetyksen kuukautisten aikana. Tätä ei kannata tehdä siksi, että nämä toimet vaikuttavat imetyksen lopettamiseen muutaman päivän kuluttua.

On käsitys, että kuukautisten aikana rintamaidon maku muuttuu. Asiantuntijat ovat osoittaneet, että tämä on vain stereotyyppi, joka ei ole luotettava.

Vinkkejä niille äideille, jotka ovat alkaneet kuukausittaisia ​​kuukausia imetyksen aikana.

 1. Tuotetun maidon maku ei muutu - jatka syöttämistä vauvalle aivan kuten aikaisemmin.
 2. Ota suihku useammin, koska kuukautisten aikana naisen haju muuttuu, ja tästä syystä lapset voivat kieltäytyä ruokkimisesta.
 3. Yritä olla rauhallinen ja välttää stressiä, koska lapsi tuntee kaiken. Jos äiti on hermostunut, hän huolestuttaa myös. Tähän liittyy huono unta ja usein käyvä itku.

Lapsen ruokintaa ei luonnollisesti voida pysäyttää, koska vain tällä tavalla hän vahvistaa hänen koskemattomuuttaan ja vastaanottaa vasta-aineita. Jälkimmäinen auttaa torjumaan viruksia ympäristöstä. Älä kuuntele niitä, jotka sanovat, että kuukauden aikana muuttuu maidon maku. Tämä ei ole totta, vaikka isoäitimme olivat varmoja tästä.

Jos vauva on kieltäytynyt soveltamasta rinta-alaa, kannattaa useammin turvautua hygieenisiin toimenpiteisiin, koska hikirauhaset sijaitsevat nännin isola-alueen lähellä. Maku voi olla erityinen johtuen siitä, että se on sekoittunut pysyvän hikoilun hajuun.

Työkierron muutokset

Naisille viive on syy paniikkiin, mutta imetyksen jälkeiset ajanjaksot eivät enää ole samat kuin ennen syntymää. Keho on muuttunut sisäisesti, ja viive voi olla merkki pienestä hormonaalisesta epätasapainosta. Jos yksi kuukausi menee 5 päivään ja toisessa - 3, sinun ei pitäisi huolehtia.

Kohdunkaulan kanava synnytyksen jälkeen on laajentumassa, joten älä paniikkia, kun aikasi kulkevat runsaammin kuin aiemmin. Aluksi organismi rakennetaan uudelleen ja vain 9–11 kuukauden aikana sykli palautuu. Joillekin hän voi toipua vuodessa. Kaikki riippuu kehon ominaisuuksista ja siitä, kuinka kauan synnytyksen jälkeen äiti imettää vauvan.

Lapselle imetys on erittäin tärkeää, varsinkin aluksi, kun se on edelleen hyvin heikko. Älä jätä rintaruokaa pois, vaikka kuukausittainen meno olisi odotettua nopeampi. Mikään ei voisi olla lapselle edullisempaa kuin äidinmaito.

Kun he tulevat ja mikä on kuukausittain imetyksen aikana

Synnytyksen jälkeinen vastuuvapaus on osoitus synnytyksen jälkeisen ajan sujuvuudesta. Niiden lukumäärä ja luonne, jotka eroavat merkittävästi normaalista kuukautiskierrosta ensimmäisen kuukauden aikana:

 • Muutama tunti on runsaasti, hyytymät ovat sallittuja. Täytyy valvoa: runsas verenvuoto, suuri määrä hyytymiä. Tällä hetkellä nainen panee merkille, että vatsakipu on kipeä, mikä viittaa kohdun supistumiseen.
 • Seuraavia seitsemän-kymmenen päivän purkausta kutsutaan lochiaksi. Ne ovat kuitenkin runsaasti, ja niillä on taipumus laskea. Voi kasvaa ruokinnan aikana. Viikon loppuun mennessä nainen voi käyttää tavanomaisia ​​tyynyjä, tamponien käyttö on kielletty.
 • Loput. Vähitellen Lohin luonne muuttuu häiriöttömäksi. Oletetaan, että niitä ei ehkä ole päivässä tai kahdessa, ja sitten näytetään pieniä lyöntejä.
Lochia synnytyksen jälkeen

Normaalisti synnytyksen jälkeinen purkaus voi kestää enintään 42-45 päivää. Pidemmät ovat merkkejä vakavista komplikaatioista. Jos nainen ei tue imettämistä, ensimmäiset kuukautiset voivat alkaa pian paikan päätyttyä. Mutta useammin se tapahtuu puolentoista kahden kuukauden kuluttua.

Ensimmäisen kuukautiskierron alku HB: llä voi olla kuukauden tai kahden, samoin kuin kahden tai kolmen vuoden kuluttua, jos tällä kertaa vauva imee säännöllisesti maitoa. Se vaikuttaa myös sen alkamiseen: onko äiti syöttää vauvaa yöllä, käytetäänkö seoksia; Esitetty prikorm. Keskimäärin äidinmaidon omaavan naisen kuukautiset palautetaan 4-6 kuukautta syntymän jälkeen. Oletetaan, että tätä aikaa voidaan pidentää kahteen tai kolmeen vuoteen. Jos äidillä ei ole tarpeeksi maitoa ja on tarpeen käyttää sekoituksia, nainen antaa suuria yöjaksoja ruokintojen välillä, kuukautiskierto palautuu nopeammin.

Imetyksen aikana naisen kuukautisten lukumäärä, kesto ja muut ominaisuudet voivat vaihdella - kaikki riippuu naisen yksilöllisistä ominaisuuksista sekä siitä, miten kuljetus tapahtui. Ehkä seuraavaa:

 • Menetetyn veren määrä ei saa ylittää 150 ml koko kriittisten päivien ajan, keskimäärin 10-20 ml päivässä, enimmillään 50. Jos sinun on käytettävä "Maxi" -tyynyjä ja kestettävä tunti tai kaksi, sinun tulee pyytää lääkärin apua sulkeaksesi verenvuotoa ja muita komplikaatioita.
 • Lisätä / vähentää kipua. Jos naisen kuukautiset seurasivat kipua ennen raskautta, todennäköisimmin ne pysyvät samoina. Kivun esiintyminen kuukautisten aikana on sallittua 3-6 kuukautta, jos suoritettiin keisarileikkaus, endometrioosi, kohdun limakalvo, kohdunontelon tulehdus ja liikkeet voivat olla mukana kriittisinä päivinä.
 • Säännöllisyys. Ihannetapauksessa syklin tulisi olla säännöllinen 3-6 kuukautta, jos se oli ”tunnilla” ja aikaisemmin. Jos naisen kuukautiset ovat toipuneet, mutta ovat edelleen epäsäännöllisiä ja sopivat 21–35 vuorokauden välein, voimme olettaa, että tämä tapahtuu aina imetyksen loppuun saakka.

Jos nainen imettää edelleen vauvaa yli kuuden kuukauden ajan eikä kuukautisia ole, on todennäköistä, että tämä on fysiologinen ominaisuus. Mutta saattaa olla muitakin syitä: uusi raskaus, hormonaaliset häiriöt, aivolisäkkeen häiriöt, stressiolosuhteet, leikkaukset.

Menstruaation alkamiseen vaikuttavat tekijät: imetys, ruumiinpaino synnytyksen jälkeen, riippuvuus äidin uudesta roolista, kehon elpymisen nopeus.

Lue lisää artikkelistamme siitä, milloin ja mikä on kuukausittain imetyksen aikana.

Lue tämä artikkeli.

Synnytyksen jälkeinen vastuuvapaus

Kun vauva on syntynyt, naisen keho rakennetaan uudelleen - muutokset koskevat ei vain sukupuolielimiä, hormonaalista järjestelmää, vaan kaikkia kudoksia. Synnytyksen jälkeinen vastuuvapaus on osoitus synnytyksen jälkeisen ajan sujuvuudesta. Niiden lukumäärä ja luonne, jotka eroavat merkittävästi normaalista kuukautiskierrosta ensimmäisen kuukauden aikana:

 • Muutama tunti. Ensimmäisten tuntien aikana erittyminen on sallittua. Tällä hetkellä lääkintähenkilöstöä valvoo puerperal, jonka tehtävänä on tunnistaa rikkomukset ja komplikaatiot ajoissa. Täytyy valvoa: runsas verenvuoto, suuri määrä hyytymiä. Tällä hetkellä nainen panee merkille, että vatsakipu on kipeä, mikä viittaa kohdun supistumiseen.
 • Seuraavat seitsemän - kymmenen päivää. Toisesta päästöpäivästä lähtien heitä kutsutaan lochiaksi. Tämä on sekoitus endometriumin kudosta, sikiön kalvojen elementtejä, verta. Vastuuvapaus on varsin runsaasti, mutta on taipuvainen laskemaan. Voi lisääntyä imetyksen aikana oksitosiinin vapautumisen, kohdun supistumisen ja lokian poistumisen välillä ontelosta.
 • Viikon loppuun mennessä nainen voi käyttää tavanomaisia ​​tyynyjä, mutta tamponien käyttö synnytyksen jälkeen ensimmäisen kuukauden aikana on kielletty.
Kesto lohii ja niiden väri
 • Loput. Lohii-merkki muuttuu vähitellen hymyileväksi - tämä on jo pieni, tahriintunut purkaus, ruskea ja väriltään vaaleanpunainen ja sekoitus lima. Oletetaan, että niitä ei ehkä ole päivässä tai kahdessa, ja sitten näytetään pieniä lyöntejä.

Normaalisti synnytyksen jälkeinen purkaus voi kestää enintään 42-45 päivää. Pidemmät ovat merkkejä vakavista komplikaatioista.

Milloin ensimmäinen kuukautiset HB: llä

Jos äskettäin tehty äiti harjoittaa aktiivisesti imettämistä ja käyttää säännöllisesti vauvaa rintarauhasiin tai maidon dekantointiin, ensimmäisen kuukautisten alkamisaika voi olla erilainen ja riippuu suuresti naisen fysiologisista ominaisuuksista. Ensimmäiset kuukautiset ovat sallittuja ja kuukauden tai kahden jälkeen sekä kahden tai kolmen vuoden kuluttua, jos tällä kertaa vauva imee säännöllisesti maitoa.

Myös silloin, kun kuukautiset alkavat imetyksen aikana, vaikuttaa:

 • Eikö äiti ruoki vauvaa yöllä? Mitä useammin nainen laittaa lapsensa rinnaansa yöllä, sitä enemmän signaaleja tulee hänen aivoihinsa, enemmän aivolisäkkeessä tuotetaan prolaktiinia, joka estää FSH: n muodostumista, uusien follikkelien kasvua ja kuukautisten ulkonäköä. Jos ruokinta-aika on yli 3 tuntia, kuukautiset voivat esiintyä aikaisemmin.

Pisin jakso puuttuu niissä, jotka harjoittavat ”pesimisen” menetelmää - nukkumaan lapsen kanssa samassa sängyssä tai soveltamalla joka kerta, kun herää, itkee. Jos nainen yrittää syöttää vauvaa 3 - 6 välisenä aikana yöllä, prolaktiinin suurimman aktiivisuuden aikana, sen taso laskee ja maidon määrä vähenee, luonnollinen kierros toipuu nopeammin.

 • Käytetäänkö seoksia. Jos jostain syystä naisen maito ei riitä, on tarpeen syöttää vauva myös keinotekoisilla seoksilla, jopa kerran päivässä, mutta aivojen signaalien syklinen luonne on häiriintynyt. Niinpä prolaktiinin taso laskee, munasarjojen toiminta ja kuukautiskierto jatkuvat nopeammin.
 • Esitettiin, onko viehe. Samankaltainen ilmiö, jossa lisätään ruoan lisäruokaa - viljaa viljasta, vihanneksista ja muista vaihtoehdoista, joita harjoitetaan yleensä 5-6 kuukauden ikäisenä.

Mitkä ovat kuukausittaiset laktaatiot

Naisen kuukautisten lukumäärä, kesto ja muut ominaisuudet voivat vaihdella - kaikki riippuu naisen yksilöllisistä ominaisuuksista sekä siitä, miten toimitus jatkui. Ehkä seuraavaa:

 • Veren menetys. Kuukautiskierron jälkeen kuukautisten virtauksen lukumäärästä riippumatta ei saa olla yli 150 ml koko kriittisen päivän ajan. Keskimäärin 10-20 ml päivässä, enintään - 50. Jos sinun on käytettävä "maxi" -tyynyjä ja ne kestävät tunnin tai kaksi, sinun tulee etsiä lääketieteellistä apua verenvuodon ja muiden komplikaatioiden poistamiseksi.

Naisen pitäisi kuitenkin olla tietoinen siitä, että syntymän jälkeen vastuuvapauden määrä voi olla erilainen kuin ennen toimitusta. Erityisesti, jos ne olivat raskaita - pitkittyneitä, komplikaatioita, suoritettiin jonkinlainen manipulointi (kuretti, manuaalinen tarkastelu, istukan erottaminen) tai keisarileikkaus. Kaikki tämä voi vaikuttaa kohdun supistumiskykyyn, sen verenkierron luonteeseen.

 • Lisätä / vähentää kipua. Jos naisen kuukautiset seurasivat kipua ennen raskautta, todennäköisesti ne pysyvät samoina. Vaikka joissakin tapauksissa äskettäin tehdyt äidit huomaavat, että "kevyt" jaksot eivät ole niille ominaisia. Ja päinvastoin - jotkut sanovat, että muutaman ensimmäisen jakson täytyy jopa ottaa kipulääkkeitä, mikä on epätavallista ja hieman sekava.

Kivun esiintyminen kuukautisten aikana on sallittua 3-6 kuukautta, jos keisarileikkaus suoritettiin (näin karvat kohdussa, tartunnat tuntuvat), jos kohdunkaulan, emättimen ja perineumin vakavia repeämiä oli, jos syntymän jälkeen Merivoimat (tätä harjoitetaan erittäin harvoin tiukkojen ohjeiden mukaan). Myös kipu kriittisinä päivinä voi liittyä endometrioosiin, kohdun limakalvoon, kohdun tulehdukseen ja oireisiin.

Näissä tapauksissa koko tila liittyy useammin jotain muuta - patologisia eritteitä, kuumetta. Jos naisella on vakavia gynekologisia ongelmia (esimerkiksi suuria fibroideja, munasarjasyöjiä) ja hänellä ei ole tyypillistä kipua kuukautisten jälkeen synnytyksen jälkeen, ota välittömästi yhteys lääkäriin.

 • Säännöllisyys. Ihannetapauksessa, kun kuukautiset palautetaan synnytyksen jälkeen, syklin tulisi muuttua säännöllisesti 3-6 kuukauden ajan, jos se oli "tunnilla" ja aikaisemmin. On erittäin harvinaista, että kuukautiset tulevat säännöllisiksi toimituksen jälkeen, jos ennen raskautta ilmeni säännöllisiä toimintahäiriöitä.

Jos naisen kuukautiset ovat toipuneet, mutta ovat edelleen epäsäännöllisiä ja sopivat 21–35 vuorokauden välein, voimme olettaa, että tämä tapahtuu aina imetyksen loppuun saakka.

Mitä tehdä, jos he ovat kauan menneet

Jos nainen imettää edelleen vauvaa yli kuusi kuukautta ja kuukautisia ei ole, on todennäköistä, että tämä on fysiologinen ominaisuus. Jotkut väittävät, että niiden sykli toipui vasta 3-6 kuukauden kuluttua imetyksen päättymisestä. Saattaa kuitenkin olla muita syitä:

 • Uusi raskaus. Jos naisen kuukautiset eivät ole vielä toipuneet, hedelmöitys voi tapahtua milloin tahansa, kun munasarjat ovat aktiivisia. Tosiasia on, että onnistuneessa lannoituksessa ovulaatio on välttämätöntä, jos sitä ei tapahdu, kuukautiset tulevat.

Mutta sattuu, että ensimmäisessä ovulaatiossa syntyy käsitys ja raskaus, ja nainen uskoo, että kriittiset päivät eivät tapahdu imetyksen vuoksi. Siksi säännöllisen seksuaalisen aktiivisuuden jälkeen kolmen kuukauden kuluttua syntymästä on suositeltavaa käyttää ehkäisymenetelmää - hormonaalisia pillereitä hoitoon (esimerkiksi Lactinet), intrauteriinista laitetta ja muita.

 • Hormonaaliset häiriöt. Prostaktiinitasojen nousu (usein naiset kohtaavat tämän jopa ennen raskautta) synnytyksen jälkeisenä aikana voi myös johtaa pitkiin viiveisiin. Liiallinen estrogeenitaso "hyvin rakastetuissa" äideissä voi myös johtaa toimintahäiriöihin, koska se on rasvakudoksessa, että androgeenit muuttuvat estrogeeneiksi. Mitä suurempi paino on, sitä suurempi on estrogeenin taso, mikä ei aina ole hyvä.

Myös kilpirauhasen toiminta vaikuttaa kuukautiskierron alkamisajankohtaan - rikkomusten myöhäinen havaitseminen voi johtaa sykevirheisiin.

 • Aivolisäkkeen häiriöt. Vaikea työvoima (suurella verenhukalla), preeklampsia raskauden lopussa, esilampsia ja eklampsia voivat aiheuttaa aivojen aivolisäkkeen verenkierron häiriöitä nekroosiin asti. Sheehanin oireyhtymä kehittyy - naisen kuukautiset puuttuvat, lihavuus, kilpirauhasen toimintahäiriö. Tämä on vakava sairaus, joka vaatii elinikäistä hormonikorvaushoitoa.
 • Stressaavat olosuhteet. Uudet elinolosuhteet - unen puute, ahdistuneisuus, perheen eroja - vaikuttavat liian tunteisiin ja alttiisiin äideihin. Se voi myös aiheuttaa kuukautisten puuttumisen.
 • Siirretyt toiminnot. Jos naiset synnytyksen aikana tai välittömästi sen jälkeen, kun niille on tehty lisäkirurgia kohtuun tai solmuihin (solmujen poistaminen, kohdun elin, munasarjat), ehkä syynä tähän, on tarkistettava lääkärisi kanssa.
Kohdun poistaminen kohdusta

Menstruaation alkamiseen vaikuttavat tekijät

Kun ensimmäiset jaksot ovat synnytyksen jälkeen, riippuu monista olosuhteista. Seuraava on tärkeä:

 • Onko nainen imetys? Mitä useammin ja pidempään nainen laittaa lapsensa rintaan, sitä todennäköisempää on, että myöhemmät ajanjaksot alkavat. Seosten käyttö, täydentävät elintarvikkeet, yörehujen hylkääminen tuo takaisin syklin.
 • Kehon paino synnytyksen jälkeen. Jos nainen on saanut paljon kilogrammaa synnytyksen jälkeen eikä hänellä ollut aikaa menettää niitä, tämä voi vaikuttaa sykliin - hänen aikansa usein tulevat runsaasti, pitkittyneiksi ja epäsäännöllisiksi.
 • Miten hän tottui uuteen kuvaan. Jos nainen ei tunne läheisten ihmisten huolenpitoa ja tukea, kaikki tämä asettaa hänet entistäkin stressaavammaksi. Ja tämä on vakava puuttuminen aivojen aivolisäkkeen työhön, voi olla kuukautisten häiriöiden syy.
 • Onko elin toipunut? Jos synnytys oli vaikeaa, veren menetys tai toiminta oli vaikeampaa, ja raskaus oli monimutkainen, heti lapsen ulkonäön jälkeen pitäisi miettiä elpymistä - sisältää annostelun, vitamiinien ottamisen, tarvittaessa terapeutin neuvon.

Onko mahdollista määrittää synnytyksen jälkeen ensimmäisten kuukautisten aika

Se on kiinnostava monille naisille ehkäisymenetelmää varten tai päinvastoin suunnittelua varten. Kuitenkin ei aina ole mahdollista arvata tai tuntea (muuttamalla mielialaa, seksuaalista halua, emättimen liman luonnetta), varsinkin jos nainen jatkaa imettämistä. Voit seurata ensimmäistä ovulaatiota ja ennustaa jo kuukausittain:

 • Jos haluat rakentaa peruslämpötilan kuvaajan - ilman ovulaatiota, se tulee olemaan yksitoikkoinen, heti kun nousu havaitaan, sinun pitäisi ajatella mahdollisesta ovulaatiosta. On suositeltavaa rakentaa aikataulu aikaisintaan kuukauden tai kahden kuukauden kuluttua toimituksesta.
 • Erikoistestit. Ne voidaan tehdä jaksollisesti myös Lochius-alueen päätyttyä.
 • Lantion ultraääni. Edellisiin "kotiin" -menetelmiin verrattuna tässä tapauksessa on tarpeen kuulla asiantuntijaa. Onko ultraäänellä kaksi tai kolme viikkoa. Kasvavan follikkelin löytäminen on selvä merkki lähestyvästä ovulaatiosta.
Piirretään peruslämpötila

Miten kuukausittain ja imetys yhdistetään

Kuukautisten ja imetyksen välisestä suhteesta on paljon ristiriitoja ja virheellisiä arvioita. Vastauksia joihinkin kysymyksiin esitetään seuraavassa:

 • Onko imetys hyväksyttävä, jos sykli on jo palautettu. Kun nainen ärsyttää nännit, oksitosiini vapautuu refleksisesti, mikä stimuloi kohdun supistumista. Tämä on verenvuodon ehkäisy kuukautisten aikana. Tällainen hormonaalinen tausta estää myös myomatoosisten solmujen kasvun vähentävän endometrioosin vakavuutta, vaikka viimeksi mainittua tuomiota on käsitelty aktiivisesti viime aikoina. Siksi imetys on varmasti hyödyllinen äidille.
 • Maito "katkera" kriittisinä päivinä. Monet naiset huomauttavat, että näinä päivinä maito on vähentynyt, ja vauvat eivät ime niin aktiivisesti kausiensa aikana ja jopa kieltäytyvät. Ehkä, feromonien tasolla, murusee jotain itselleen, mutta hänellä ei ole merkittäviä poikkeamia, puhumattakaan koliikista.
 • Pitkä rehu on haitallista naisille ja vauvoille. WHO suosittelee, että tämä aika tehdään mahdollisimman pitkään, vähintään 2,5 vuotta. Naisten nykyaikainen elämäntapa ei kuitenkaan aina salli sitä, on tärkeää, että "hänen äitinsä suojelussa" vauva on vähintään kuusi ensimmäistä elinvuotta.

Ja täällä lisää siitä, miksi voi esiintyä ajoittaisia ​​jaksoja.

Imetys - luonto loi äidin ja vauvan salaisuuden. Tämä on naisen kehon suojelu uudelta raskauden alkamiselta, monilta sairauksilta. Syklin palauttaminen kaikille tapahtuu yksilöllisesti - 30 päivästä useisiin vuosiin. Jos sinulla on epäilyksiä omasta terveydestänne, on parempi kuulla lääkäriä.

Hyödyllinen video

Katso tämä video, kun kuukautiset alkavat syntymän jälkeen: