Spiral Mirena: ehkäisymenetelmä, sovellusominaisuudet, tehokkuus

Sikiön sisäinen Mirena on erittäin tehokas ehkäisymenetelmä, jonka terapeuttinen vaikutus on lisäksi. Tämän lääkkeen valmistaja on suomalainen Bayer-yhtiö, jolla on edustusto Saksassa. Anatomisen ja terapeuttisen luokittelun mukaan keinot viittaavat muovisiin intrauteriinisiin laitteisiin, joissa on progestogeenejä. Helixistä vapautunut aktiivinen aine on levonorgestreeli. Päivän aikana 20 μg tätä hormonia vapautuu vähitellen.

Mikä on huume

Mirenan hormonaalinen kela koostuu ytimestä, joka on täytetty hormoni-elastomeeripitoisuudella ja joka sijaitsee T-muotoisessa rungossa. Raskauden ehkäisyn päälle on päällystetty kalvo, joka vapauttaa asteittain hormonipitoisuuden 20 mg / 24 tuntia. Vapautumisnopeus vähenee vähitellen ja 5 vuoden kuluttua se on 10 μg / 24 tuntia.

Kotelon vapaassa päässä on silmukka, johon on kiinnitetty kierteitä kierteen poistamiseksi. Tämä koko rakenne sijoitetaan johtoputkeen.

Spiraalin Mirenan koostumus: yksi ehkäisyvalmiste sisältää 52 mg levonorgestreeliä. Lisäksi se sisältää 52 mg polydimetyylioksaanielastomeeria - neutraalia ainetta, joka on lääkkeen säiliö.

Pakkaus sisältää yhden ehkäisyvälineen. Pakkauksen sisäinen sisältö on steriiliä, joten kierteitä ei voi asentaa, jos ulkopinnoite on vaurioitunut.

Toiminta kehossa

Intrauteriinia sisältävä aine, Mirena, erittää levonorgestreelin kohdunonteloon. Samalla progestogeenin päivittäinen vapautuminen on erittäin alhainen, mutta hormonipitoisuus on hyvin korkea suoraan kohdun limakalvossa. Hyvin pienessä määrin lääke joutuu veren, lähes ilman systeemisiä vaikutuksia. Se ei vaikuta rasva-aineenvaihduntaan, ei aiheuta verensokerin ja verenpaineen merkittävää nousua, ei lisää veren hyytymistä. Siksi terveillä naisilla Mirenan käyttö on käytännössä turvallista.

Levonorgestreeli vähentää seksuaalisten reseptorien herkkyyttä sekä gestageeneille että estrogeeneille. Samalla endometrium muuttuu epäherkäksi estradiolille, lakkaa lisääntymästä (kasvaa) ja hylkää. Tuloksena on endometriumin kerroksen harvennus. Tämä on lääkkeen ehkäisymenetelmien ja terapeuttisten vaikutusten päämekanismi.

Kohtaan on muodostunut merkityksetön paikallinen vaste vieraalle keholle. Kohdunkaulan limaa tiivistetään, mikä tekee siittiöiden vaikeasta päästä elinonteloon. Mirena myös estää heidän liikkuvuutensa kohdussa ja putkissa. Joillakin naisilla tämä korjaustoimenpide jopa heikentää ovulaatiota. Näin ollen täysimittainen ehkäisymenetelmä.

Lääke vaikuttaa hormonaaliseen säätelyyn: sen vaikutuksesta aivolisäkkeeseen luteinisoivan hormonin tuotanto vähenee.

Raskaus varojen poistamisen jälkeen 80-90 prosentissa naisista tapahtuu vuoden kuluessa.

Mirenan käytön ensimmäisten kuukausien aikana endometriumin proliferaatio (syklinen kasvu) tukahdutetaan, minkä seurauksena veren vapautuminen sukupuolielimestä lisääntyy jonkin verran. Vähitellen kuukautisten kesto ja määrä vähenevät, minkä vuoksi kuukausittaiset jaksot, joissa Mirena-kierre ovat, ovat äärimmäisen niukasti tai kokonaan poissa. Tämän prosessin aikana munasarjat toimivat normaalisti, sukupuolihormonien tyydyttävä pitoisuus, lähinnä estradioli, pysyy veressä. Ovulointi ja corpus luteumin regressio ovat vain hieman tukahdutettuja.

Sisäisen terapeuttisen järjestelmän Mirenan analogit puuttuvat. Vaihtoehtoisesti yhdistetyt lääkkeet levonorgestreeli ja estrogeeni suun kautta annettavaksi. Tätä puhtaana olevaa hormonia käytetään vain post-coital-ehkäisyyn.

Käyttöaiheet

Mirenan kohdunsisäistä laitetta käytetään seuraavissa tilanteissa:

 • raskauden suojelu;
 • idiopaattinen menorragia;
 • endometriumin hyperplastisten prosessien estäminen estrogeenihoidon aikana.

Yksi tärkeimmistä käyttöaiheista on idiopaattinen menorragia. Tämä tila ilmenee voimakkaana verenvuotona, kun ei ole endometriaalista hyperplasiaa. Sitä esiintyy kohdun syöpässä, suurissa myomatoottisissa solmuissa, adenomyoosissa, endometriitissä sekä vaikeissa verenvuotohäiriöissä (Willebrandt-tauti, trombosytopenia). Kuuden kuukauden kuluttua verenmenetys on puolittunut, ja kahden vuoden kuluttua vaikutus on verrattavissa kohdun poistoon.

Submukoosissa (submucosa) kohdussa myome, vaikutus on vähemmän selvä. Mirenan käyttö voi kuitenkin vähentää kipujen vakavuutta kuukautisten aikana sekä vähentää rautapulan anemian ilmenemismuotoja. Mirenan spiraalilla, jolla on endometrioosia, on voimakas terapeuttinen vaikutus, joka aiheuttaa endometriumin polttimien atrofiaa.

T-muotoisessa kierteessä on bariumsulfaattia. Se on näkyvissä röntgentutkimuksessa, esimerkiksi tietokonetomografialla. Voinko tehdä MRI: n? Kyllä, magneettiresonanssikuvantamiselle tai muille diagnostisille toimenpiteille ei ole vasta-aiheita Miren-järjestelmän ollessa asennettu.

Onko mahdollista laittaa Mirena-kierre mastopatian aikana? Tämä tauti ei ole vasta-aihe, jos rintasyöpä on suljettu pois.

Käyttötapa

Työkalu otetaan käyttöön sisäisesti, sen voimassaolo on vähintään viisi vuotta. Levonorgestreeli erittyy aluksi 20 mcg: aan kolaria kohti, se vähitellen pienenee 10 mcg: aan kolhiota kohti. Naisen keskimääräinen levonorgestreelin annos päivässä on 14 mg hormonia.

Mireniä voidaan käyttää yhdessä muiden estrogeeniä sisältävien lääkkeiden kanssa hormonikorvaushoitoon (pillerit, laastari).

Voinko tulla raskaaksi Mirena-heliksillä?

Raskaus voi esiintyä yhdessä 500 naisesta, jotka käyttävät tätä työkalua vuoden aikana. Viiden vuoden käytön aikana raskaus ilmenee 7 naisella 1000: stä käyttämällä ehkäisyä.

Missä syklin päivänä he asettavat spiraalin?

Raskauden ehkäisemiseksi sitä annetaan yhdellä ensimmäisistä 7 päivästä kuukautiskierron alkamisesta. Se voidaan syöttää heti abortin jälkeen. Helixin vaihtaminen uuteen suoritetaan millä tahansa syklin päivänä.

Synnytyksen jälkeisenä aikana sinun on odotettava kohdun invertointia eli sen pienentymistä normaaliin kokoon. Se tapahtuu yleensä kuusi viikkoa raskauden päättymisen jälkeen. Jos hidastuminen viivästyy, lääkäri sulkee synnytyksen jälkeisen endometriitin. Miren asetetaan kokonaan kohtuun.

Jos työkalua käytetään suojaamaan endometriumia estrogeenikäsittelyn aikana, silloin kuukautisten puuttuessa sitä voidaan antaa milloin tahansa. Jos potilaalla on kuukautiskierto, tulee ensimmäisten päivien aikana asentaa kierre.

Jos tunkeutumisen aikana tai sen jälkeen on kipua, voimakasta verenvuotoa, on välttämätöntä tutkia potilasta kiireellisesti, jotta estetään kohdun perforaatio.

IUD: n sijainti kohdussa

Spiral-lisäys

Spiraalin käyttöönottoon tulee tehdä hyvin koulutettu asiantuntija.

Tarvittavat tutkimukset ennen järjestelmän asentamista:

 • yleiset veri- ja virtsakokeet;
 • ihmisen koriongonadotropiinin tason määrittäminen raskauden estämiseksi;
 • gynekologinen tutkimus, kahden käden tutkimus;
 • rintarauhasen tutkiminen ja tutkiminen;
 • kaulanhaivausanalyysi;
 • seksuaalisen kosketuksen kautta välittyvien infektioiden testit;
 • kohdun ja sen lisäaineiden ultraäänitutkimus;
 • laajennettu kolposkopia.

Ehkäisyaine annetaan virtsarakon tulehdusprosessin puuttuessa, tyydyttävä yleinen tila ja normaali kehon lämpötila.

Mirenan spiraalin käyttöönotto

Lisätään emättimen speculum, kohdunkaulaa käsitellään antiseptisellä tamponilla. Johdin, ohut muoviputki, asetetaan kohdunonteloon kohdunkaulakanavan läpi, ja itse kierre työnnetään sen sisään. Sen tulisi seurata huolellisesti "olkapäiden" oikeaa sijaintia kohdussa, jotta vältetään spontaani purkautuminen - kierteen poistaminen.

Onko se haittaa laittaa Mirena?

Helixin käyttöönotto voi olla herkkä, mutta voimakas kipu puuttuu. Lisääntyneen kipuherkkyyden vuoksi kohdunkaulan paikallispuudutusta ei suljeta pois. Kohdunkaulakanavaa tai muita esteitä supistettaessa on parempi olla asentamatta ehkäisymenetelmää ”voimalla”. Tässä tapauksessa paikallispuudutuksen aikana on parempi suorittaa kohdunkaulan kanavan laajentuminen. Mirenan kierre on paksumpi kuin tavallisesti, koska se sisältää säiliön, jossa on hormonaalinen aine.

Naisen käyttöönoton jälkeen lepää puolen tunnin ajan. Tällä hetkellä hän voi kokea huimausta, heikkoutta, hikoilua, alhaista verenpainetta. Jos 30 minuutin kuluttua nämä oireet jatkuvat, ultraäänitutkimus suoritetaan sen varmistamiseksi, että helix on sijoitettu oikein kohtuun. Jos se ei sijaitse sellaisenaan, se poistetaan.

Ensimmäisinä päivinä annon jälkeen voi esiintyä kutinaa, urtikariaa ja muita allergisia ilmenemismuotoja. Tässä tapauksessa naisen on kuultava lääkäriä. Joskus allergioita voidaan parantaa lääkkeillä. Vakavammissa tapauksissa tarvitaan helix-poisto.

Naisen tulee tulla valvontatarkastukseen kuukaudessa, sitten puolessa vuodessa ja sitten vuosittain.

Jos käyttöohjeita noudatetaan tiukasti, Mirena-järjestelmän käyttöönoton jälkeen ei ole ongelmia.

Jokaisen kuukautiskierron jälkeen potilasta on opetettava tarkistamaan spiraalikierteiden esiintyminen emättimessä, jotta ehkäisisi ehkäisymenetelmän karkottaminen ("menetys"). Jos tällainen ehto epäillään, tarvitaan ultraäänitutkimus.

Mirena Spiral Removal

Vedä kierteitä niille langoille, jotka sieppaavat. Jos tämä ei ole mahdollista, kohdunkaulan kanava laajenee ja ehkäisyä poistetaan koukulla. Tällainen poistaminen tapahtuu tavallisesti viiden vuoden kuluttua antamisesta. Haluttaessa potilas seuraavaksi asettaa spiraalin välittömästi.

Poista ehkäisymenetelmä on parempi kuukautisten aikana. Jos poistat kierukan syklin keskellä ilman uutta perustamista, nainen voi tulla raskaaksi, jos hänellä oli sukupuoliyhteys viikon aikana ennen poistoa. Näiden seitsemän päivän aikana voi tapahtua lannoitusta, munasolun siirtymistä putken läpi ja sen poistumista kohdunonteloon, missä se voi kiinnittyä. Ovulaation viivästyminen hormonaalisen kelan lakkauttamisessa lähes ei tapahdu.

Ehkäisyn poistamisen jälkeen voi esiintyä verenvuotoa, pyörtymistä ja jopa epileptisiä kohtauksia altistuneilla potilailla. Tämän vuoksi koulutetun lääkärin on suoritettava menettely erikoislääketieteellisessä laitoksessa.

Ei-toivotut vaikutukset

Ensimmäisten kuukausien aikana epäsäännöllinen verenvuoto jatkuu 2/3: lla naisista, viidennessä osassa ne ovat voimakkaampia ja joka kymmenes potilas harvinaisempi. Lähes yksikään potilaista ei lopeta aikojaan. Ensimmäisen vuoden loppuun mennessä useimmilla naisilla on edelleen harvinaisia ​​ja epäsäännöllisiä verenvuotoja, amenorreaa esiintyy vain 16%: lla potilaista. Kaikkia näitä ilmiöitä pidetään normaaleina. Veren häviämisen vähentäminen vaikuttamatta hypotalamukseen ja aivolisäkkeeseen on edes Mirenan terapeuttinen vaikutus.

Mirenan heliksin sivuvaikutukset (useimmissa tapauksissa yli 1 prosentissa tapauksista) sisältävät seuraavat tilat:

 • vähentynyt emotionaalinen tausta, masennukseen asti;
 • päänsärky ja migreeni;
 • vatsakipu, alavatsat, pahoinvointi;
 • akne, hirsutismin ilmenemismuodot (esimerkiksi urospuoliset hiustenjakeluelementit - viikset);
 • selkäkipu;
 • vulvovaginiitti, muut sukuelinten infektiot, raskaus rintarauhasissa;
 • munasarjojen follikkelikystojen esiintyminen, jotka useimmissa tapauksissa liukenevat jonkin aikaa ilman hoitoa.

Monet näistä epämiellyttävistä oireista eivät vaadi hoitoa ja menevät pois itsestään jonkin aikaa.

Harvinaisempia sivuvaikutuksia:

 • suvaitsemattomuus, allergiset reaktiot;
 • hiustenlähtö, ekseema;
 • verenpaineesta.

Kun et voi käyttää lääkettä

Mirena Spiralin vasta-aiheet:

 • raskaus tai luottamuksen puute;
 • virtsa- ja sukuelinten infektiot;
 • syöpälääkkeet (kohdunkaulan intraneoplasia 2-3 astetta) ja kohdunkaulan syöpä;
 • kohdun ja rinnan pahanlaatuinen kasvain;
 • kohdun verenvuoto tuntemattomasta luonteesta;
 • kohtun muodonmuutos, mukaan lukien myoma; Mirenan kierre, jossa on kohtisoluja, voidaan asentaa pienellä solmulla, niiden sijainti syvälle myometriumiin tai vatsakalvon alle;
 • kasvaimet ja muut vakavat maksasairaudet (hepatiitti, kirroosi);
 • yli 65-vuotiaat;
 • yksilön suvaitsemattomuus;
 • tromboflebiitti (laskimotulehdus), muiden elinten tromboembolia, epäilys systeemisestä lupus erythematosuksesta.

Voit käyttää Mirena-järjestelmää erittäin huolellisesti seuraavissa tilanteissa:

 • ohimeneviä iskeemisiä hyökkäyksiä, migreeniä, voimakkaiden päänsärkyjen aallot;
 • korkea verenpaine;
 • sydäninfarkti;
 • vakava verenkiertohäiriö;
 • sydämen vajaatoiminta ja muut venttiilivauriot, jotka johtuvat tarttuvan endokardiitin riskistä;
 • tyypin 1 ja 2 diabetes mellitus, erityisesti veren glukoosipitoisuuden ja komplikaatioiden vuoksi.

Jos raskaus ilmenee kierteen käytön aikana, ehkäisyvalmiste poistetaan huolellisesti. Jos tämä ei ole mahdollista, naiselle tarjotaan mahdollisuus lopettaa raskaus. Sikiön kehitys kohdussa, jossa on vieras elin, voi johtaa septisen abortin syntymiseen toisella raskauskolmanneksella, röyhtäisellä emättimellä ja muilla vakavilla komplikaatioilla. Jos raskaus voidaan säilyttää, lapsi syntyy yleensä ilman merkittäviä kehityshäiriöitä. Vaikka levonorgestreelin pitoisuus kohdussa on korkea, se vaikuttaa harvoin sikiöön, aiheuttaen sen virilisaation (lisääntyneet miesten oireet), koska kehittyvä lapsi on suojattu istukan ja sikiön kalvoilla.

Naisen on otettava yhteyttä lääkäriin, jos hänellä on seuraavat oireet:

 • kuukautisten puuttuminen puolentoista kuukauden ajan raskauden estämiseksi;
 • pitkäaikainen vatsakipu;
 • chill kuumeella, raskas hiki yöllä;
 • kipu yhdynnässä;
 • epätavallinen sukupuolielinten poistuminen tilavuuden, värin tai hajun mukaan;
 • kuukautisten aikana vapautuneen veren määrän kasvu (merkki helixin karkottamisesta).

Onko verenvuoto normaali hyytymien jälkeen, kun Mirena-helix on asennettu

Aiheeseen liittyvät ja suositellut kysymykset

15 vastausta

Hakusivusto

Entä jos minulla on samanlainen, mutta erilainen kysymys?

Jos et löytänyt tarvittavia tietoja tähän kysymykseen annettujen vastausten joukosta tai ongelma on hieman erilainen kuin esitetyn, yritä esittää lisäkysymys samalta sivulta, jos se on pääkysymyksessä. Voit myös esittää uuden kysymyksen, ja jonkin aikaa meidän lääkärimme vastaavat siihen. Se on ilmainen. Voit myös etsiä tarvittavia tietoja vastaavissa kysymyksissä tällä sivulla tai sivuston hakusivulla. Olemme erittäin kiitollisia, jos suosittelet meitä ystävillesi sosiaalisissa verkostoissa.

Medportal 03online.com hoitaa lääkärin kanssa lääkärin kanssa käydyt lääketieteelliset neuvottelut. Täältä saat vastauksia kentänne todellisista harjoittajista. Tällä hetkellä sivustolla on neuvoja 45 alueesta: allergologi, venereologi, gastroenterologi, hematologi, geneettikko, gynekologi, homeopaatti, ihotautilääkäri, lasten gynekologi, lasten neurologi, lasten neurologi, lasten endokrinologi, ravitsemusterapeutti, immunologi, infektiologi, lasten neurologi, lastenlääkäri, lasten endokrinologi, dietologi, immunologi, lastenlääkäri, lastenlääkäri, lastenlääkäri puheterapeutti, Laura, mammologi, lääkäri, narkologi, neuropatologi, neurokirurgi, nephrologist, onkologi, onkologi, ortopedinen kirurgi, silmälääkäri, lastenlääkäri, plastiikkakirurgi, prokologi, psykiatri, psykologi, pulmonologi, reumatologi, seksologi-andrologi, hammaslääkäri, urologi, apteekki, fytoterapeutti, flebologi, kirurgi, endokrinologi.

Vastaamme 95,34 prosenttiin kysymyksistä.

Mitä tapahtuu kuukausittain spiraalin poistamisen jälkeen

Kuukausittain helixin, asennuksen tai poistamisen jälkeen, rikki ja eivät ole tavallisia. Useimmissa tapauksissa viiveitä esiintyy kahdesta viikosta kahteen kuukauteen. Miten palauttaa kuukautiskierto, pidämme tässä artikkelissa.

Mikä on naisten kierre

Intrauteriinilaite on tällä hetkellä suosituin ja tehokkain naispuolisten ehkäisyvalmisteiden tyyppi. Tämä ilmiö selitetään yksinkertaisesti: ensinnäkin tämä IUD on asennettava ja kaikki, ja seuraavan kerran se on poistettava käytöstä käyttöjakson lopussa, eli sinun ei tarvitse jatkuvasti huolehtia siitä, ettet menetä väliin, muista ottaa ehkäisyä, kuten on kyse hormonaaliset pillerit. Ja tietenkin IUD on erittäin tehokas, suojaa luotettavasti ei-toivotusta raskaudesta.

Intrauteriinilaitteita on kahdenlaisia: hormonaalisia (Mirena) ja metalleja sisältäviä laitteita, yleensä ne on päällystetty kuparilla, hopealla tai kullalla. Itse sikiön sisäisten laitteiden koko on 3x4 senttimetriä, useimmissa tapauksissa ne ovat "T" -kirjaimia, koska juuri tämä muoto on lähinnä kohdun rakennetta. Ne ovat joko muovia tai muovia metallilla. Ja naiset esittävät usein kysymyksiä, jotka koskevat heitä, mitä tapahtuu kuukausittain laivaston asennuksen jälkeen ja sen poistamisen jälkeen. Harkitse näitä kysymyksiä tarkemmin.

Kohdun spiraalin hyveet

Laivastolla on monia etuja:

 • Matala hinta
 • Kun IUD on poistettu kehosta, lisääntymiskyky palautuu nopeasti.
 • Voidaan käyttää myös imettämisen aikana.
 • Erittäin suurta ehkäisymäärää voidaan verrata kondomin kanssa, koska se estää 98% ei-toivotuista raskauksista.
 • Toisin kuin samat hormonaaliset pillerit, naisen hormonaalinen tausta ei muutu
 • Kierre voidaan ottaa hyvin pitkään, 3–10 vuotta.
 • Asennus ja poistaminen on helppoa.
 • Se ei tuo epämukavuutta, se ei tunne sekä arkielämässä että sukupuoliyhteydessä.
 • Oraalisia ehkäisyvalmisteita ei tarvita.

Kohdun spiraalien luokittelu

Kun valitset kohdunsisäistä laitetta, lääkäri luottaa potilaan fyysiseen kuntoon ja kohdun ainutlaatuiseen rakenteeseen. Nyt on yli 50 erilaista laitetta. Niitä parannettiin ei heti, mutta vähitellen, kohdunsisäisissä laitteissa on 4 sukupolvea kerralla. Harkitse niitä kaikkia yksityiskohtaisemmin.

 • 1. sukupolvi. Inerttejä. Nämä ovat ensimmäiset kohdunsisäiset laitteet, jotka on keksitty noin vuosisata sitten. Nämä ovat luonnollisesti ensimmäiset spiraalit, ja siksi niillä on erittäin alhainen hyötysuhde, ja ne voivat myös helposti liikkua tai jopa pudota, minkä vuoksi tällaiset laitteet on kielletty monissa maailman maissa. Kirkkaimmat ja tunnetuimmat edustajat: Lipps-silmukka, valmistettu muovista englanninkielisen kirjaimen S muodossa; Rengas Mauha, valmistettu teräksestä ja siinä on kaksi kiharaa; spiraali Saf-T-Coil, kaksinkertainen; Dalconin kilpi.
 • 2. sukupolvi. Kuparia. Puoli-ovaali tai laite kirjaimen "T" muodossa, päävarsi kietoutuu langan ympärille kuparista. Se on helppo asentaa ja ampua. Johtuen kuparin esiintymisestä kohdussa, muodostuu happama ympäristö, joka tappaa kaikki siittiöiden aktiivisuuden. Tällaiset ehkäisyvalmisteet ovat 3–5 vuotta. Suosituimmat spiraalimallit ovat: Multiload, Nova T, Juno Biot ja Para Grand.
 • 3. sukupolvi. Hopea. Raskauden ehkäisyvalmisteiden käyttöiän pidentämiseksi ja metallin hapettumisen viivästämiseksi kolmannen sukupolven IUD: ssä käytettiin kuparin sijasta hopeaa. Mutta nämä eivät ole kaikki hopealaivaston edut kuparin päällä. Paremmilla spiraaleilla on vieläkin voimakkaampi suojaus ja lisäksi hopeaionit vaikuttavat myönteisesti naisen kehoon, koska niillä on antibakteerinen ja desinfioiva vaikutus. Tartunta-aineet hopeaa tai hopeaa kupariseoksella on voimassa 5-7 vuotta. Kulta-IUD: t kuuluvat myös kolmannen sukupolven joukkoon, ja ne ovat vaihtoehto hopean ja kuparin IUD: ille ja ovat parannettu versio niistä.
 • 4. sukupolvi. Gormonosoderzhaschie. Lääkärit uskovat tämän sukupolven IUD: n olevan paras keino toivottua raskautta varten. Näillä spiraaleilla on myös kirjaimen "T" muoto, mutta samaan aikaan sen jalalla metallirullan sijasta on hormonaalinen lääke, progesteroni tai levonogrestreeli, ja se vapautuu vähitellen ja tasaisesti kohduun. Tällä ehkäisymenetelmällä ei ole vasta-aiheita, koska hormonit eivät saavuta verta, aiheuttavat vain paikallista vaikutusta, hidastavat ovulaatiota, samalla vähentävät tulehdusta, eikä tietenkään salli raskautta. Nämä IUD: t käyttävät vain 5 tai enintään 7 vuotta.

Kierremuodot

On mahdotonta sanoa, mikä spiraalin muodoista on tehokkaampaa, spiraalin tyyppi valitaan naisen mieltymysten ja lääkärin neuvojen perusteella, koska kohdun ainutlaatuinen rakenne on, mikä tietenkin on tärkein muoto valittaessa.

Merivoimien perusmuotoja on vain kolme, ja jokaisella on omat ominaisuutensa:

 • T-muotoinen. Tämä merivoimien muoto on suosituin naisten joukossa. He itse ovat erittäin käteviä, ja ne on helppo asentaa ja poistaa. Tämä IUD näyttää pivotilta, josta kaksi joustavaa venettä tai hartiaa ulottuu. Juuri näiden hartioiden takia kierre on kiinnitetty kohdun sisäpuolelle. Tangon alaosassa on kiinnitetty kierre, jolla gynekologi pystyy poistamaan kierteen.
 • Sormuksen muodossa. Merivoimien moderni muoto, jota suositellaan erityisesti naisille, joilla on abortti. Se on valmistettu muovista ja sisältää hopeaa, kultaa tai kuparia. Tämä IUD on kunnolla kiinni kohdussa ja se on myös helppo poistaa, ja siksi merkkijonon läsnäolo niissä ei ole pakollinen kohde.
 • Silmukka tai sateenvarjo. Sateenvarjomaisen kupolin ulkopuolella on lovia, jotka ovat samanlaisia ​​kuin piikkejä, joiden apu IUD: n avulla ja kiinnittyy kohduun, mutta ei uhkaudu putoamaan väärään hetkeen. Tämäntyyppistä heliksiä käytetään tavallisesti kohdun epätyypillisessä muodossa, jossa on mahdotonta asentaa yleisintä T-muotoista intrauteriinista laitetta.

Kuinka asentaa kierre

Lyhyen ja helpon menettelyn avulla lääkäri asentaa spiraalin kohduun. Jos haluat varmistaa, että helix on asennettu, voit tuntea heliksin muoviset langat sormillasi suoraan emättimeen.

Kun laite on tarpeeton tai haluat muodostaa lapsen, kysy lääkäriltäsi, että se poistetaan, ja hedelmällisyys palautuu välittömästi.

Periaate kohdun spiraalin toiminnasta

Metallit, joita kohdunsisäinen laite sisältää, ovat hyvin tuhoisia siittiölle. Kun IUD, viskoosi paksu limaa erittyy, joka säilyttää siittiöiden, estää niitä pääsemästä muna. Hormoneja sisältävät laitteet tukevat ovulaatiota periaatteessa. Ja jos kaikki sama hedelmöitys on tapahtunut, spiraali vahvistaa kohdun supistumista, munasolu kuolee ja raskaus ei tapahdu.

Suosituimmat spiraalit

Harkitse naisten suosituimpia kohdunsisäisiä laitteita tarkemmin:

 • Mirena, hormonaalinen IUD, katsotaan tehokkaimmaksi. Se on T-muotoinen intrauteriininen laite. Mirenan hinta vaihtelee 7-10 000 ruplaan.
 • Multilode on sateenvarjoinen IUD, joka sisältää kuparikäämitystä. Se voidaan asentaa myös tytöille, jotka eivät ole vielä synnyttäneet. Se maksaa 3,5 tuhatta ruplaa.
 • Nova T. Kuten nimikin viittaa, tämä IUD on myös T-muotoinen. Onko kuparikäämitys kalliimmissa versioissa hopeajauhetta. Kustannukset 2 000 ruplaa.
 • Juno on Valko-Venäjän laivasto, josta on jo monenlaisia ​​vaihteluita jo tapahtuneille äideille ja tytöille, jotka eivät ole vielä synnyttäneet. Hintaluokka vaihtelee 250-1000 ruplaan.

Sisäisten laitteiden haitat ja sivuvaikutukset

Kierteille on tietenkin haittapuolia, ja niistä on vain kolme:

 • heliksillä, toisin kuin kondomin käyttö, ei ole suojaa sukupuolielinten infektioita vastaan;
 • vain lääkäri voi toimittaa ja poistaa spiraalin;
 • Kun kohdunsisäinen laite on asennettu, voi esiintyä sivuvaikutuksia.

Intrauteriiniset laitteet ovat yksi turvallisimmista ehkäisymenetelmistä sivuvaikutusten kannalta, koska 95%: ssa tapauksista IUD: n käyttö kulkee ilman komplikaatioita. Se on kuitenkin erittäin harvinaista, mutta endometriitin kehittyminen ja kohdun rei'ittäminen voi kuitenkin tapahtua.

Vasta

On tapauksia, joissa IUD: n asentaminen ja käyttö on vasta-aiheista:

 • Jos epäillään raskautta.
 • Sinulla on useita seksuaalisia kumppaneita.
 • Jos sinulla on kohdunkaulan tai lantion elinten akuutti sairaus, mukaan lukien STI: t.
 • Jos viimeisten kolmen kuukauden aikana on esiintynyt lantion elinten tulehduksia.
 • Kun emättimen verenvuoto ei liity kuukautisiin.
 • Kun kohdun myoma, joka kasvaa nopeasti, jos myoma-solmu on epämuodostunut kohdun muotoon.
 • Sukuelinten syövässä.
 • Vaikea anemia.
 • STI: n hankkimisessa on suuri riski.

Kehon valmistelu kierteen asentamiseksi

Ensinnäkin valmistelu alkaa matkalla gynekologiin, joka tarkastelee yleistä terveydentilaa, helixin asennukseen liittyviä merkkejä ja vasta-aiheita, mahdollisia sivuvaikutuksia, asennuksen kestoa ja muita erilaisia ​​vivahteita. Ennen spiraalin asentamista ei saa olla sukupuoliyhteyttä vähintään 24 tuntia. Älä käytä suihkua ja käytä mitään intiimihygieniaan soveltuvia kemikaaleja. Ja myös kaksi päivää ennen laivaston asennusta ei voi käyttää:

 • voiteita;
 • voiteet;
 • aerosolit;
 • tabletit;
 • emättimen kynttilät.

Pienimpiä epäilyksiä raskaudesta on testattava. Jos tulos on positiivinen, lääkärillä on oikeus kieltäytyä asentamasta kierteitä. Negatiivisella tuloksella sinun pitäisi myös siirtää taudin sairauksia tai sukuelinten infektioita varten.

Jos nainen on terve ja ei raskaana, lääkäri voi asentaa IUD: n. Helpoin tapa laittaa kierre on kaksi tai kolme päivää ennen kuukautisia, koska tällä hetkellä kohdunkaula on niin avoin kuin mahdollista.

Tutkimuksen jälkeen gynekologi kiinnittää kohdunkaulan erikoislaitteella ja lisää heliksin. Harvoin, mutta sattuu, että tähän menettelyyn liittyy tunteita kuin ennen kuukautisia, jotka samalla kulkevat melko nopeasti. Infektioiden välttämiseksi lääkäri määrää antibiootteja.

Jotta spiraali pysyisi tiukasti kiinni, nimitetään ennaltaehkäisevät tutkimukset: yksi kuukausi asennuksen jälkeen, sitten kuusi kuukautta myöhemmin ja sitten kerran vuodessa.

Pakolliset käyttäytymissäännöt laivaston asennuksen jälkeen, joita on noudatettava viiden ensimmäisen päivän aikana:

 • sulkea sukupuoli;
 • välttää douching;
 • pidättäytymään kuumasta kylpystä;
 • älä nosta raskasta tai mene urheiluun;
 • Älä juo lääkkeitä, joissa on asetyylisalisyylihappoa;
 • hätätapauksissa ota välittömästi yhteyttä hoitavaan gynekologiin;
 • Ei ole suositeltavaa käyttää tamponeja kuukautisten aikana, on parasta valita tyynyjä.

Kuukausittain spiraalin asennuksen jälkeen

Itse asiassa kaikki riippuu vakiintuneesta spiraalista. Esimerkiksi metallipitoisten spiraalien käyttöönotolla kuukautiset muuttuvat seuraavasti:

 • erittyvän veren määrä kasvaa ja kuukautisten kesto kasvaa. Usein, mutta ei aina, naiset huomaavat, että kuukautisten aikana kipu on lisääntynyt;
 • ennen kuukautisia, niiden jälkeen ja niiden välissä verinen tiputus alkaa erottua.

Mutta älä pelkää, koska nämä epämiellyttävät oireet näkyvät vain kolmesta kuukaudesta kuuteen kuukauteen asennuksesta. Sitten ne kulkevat ja kuukautiskierto palaa normaaliksi. Mutta jos kuukausittain spiraalilla tulee epäsäännöllisesti ja samalla on kipua, niin kierre on poistettava kiireellisesti.

Kuukautiskierron luonne hormonaalisen IUD: n asennuksen jälkeen on useimmissa tapauksissa täysin erilainen kuin muut kuin hormoneja sisältävän metallin asennuksen jälkeiset muutokset. Useimmiten kuukautiset lyhenevät ajan myötä, ja purkautuminen itsessään vähenee. Naiset huomauttavat usein viivästyksistä, ja 20 prosentissa jaksoista ne häviävät kokonaan. Ja tämä tapahtuu, koska helix, jolla on hormoneja itsessään, tukahduttaa kohdun limakudoksen kehittymisen.

Älä pelkää, kuukautiset elpyvät sen jälkeen, kun spiraali on poistettu kehosta. Nämä muutokset eivät oikeastaan ​​ole vaarallisia, vaan se parantaa naisen elämää. Hormonikelaa Miren käytetään esimerkiksi kohdunsisäisen verenvuodon hoitoon.

Menstruaatio spiraalin poistamisen jälkeen

Poista kierre on paras kuukautisten viimeisinä päivinä. On syytä muistaa, että seksi muutama päivä ennen IUD: n poistamista voi johtaa käsitteeseen, joten sinun täytyy huolehtia lisäsuojauksesta. Käyttöiän päättymisen jälkeen kierre poistetaan siten, ettei IUD: n kasvaudu kohdun kudokseen, joten infektiota ei esiinny eikä lisääntymismahdollisuuksia menetetä.

Kuukausikatsaus spiraalin poistamisen jälkeen voi tulla tavalliseen tapaan, mutta useimmiten elimistö tarvitsee aikaa syklin palauttamiseksi. Tavallinen viiveaika on 2 viikkoa, mutta joskus se voi kestää jopa useita kuukausia. Tämä riippuu lähinnä IUD: ien käytöstä, iästä ja hormonaalisten IUD: ien jälkeen elpyminen kestää kauemmin, vaikuttaa endometriumin harvennuksen määrään, stressiin IUD: n poiston aikana ja ehkäisyn poistamiseen. Mutta se voi myös vaikuttaa huonovointuuteen sekä hormonaalisiin ja tulehduksellisiin sukuelinten sairauksiin.

Jos nainen on ollut seksiä ennen IUD: n poistamista, niin raskaus on mahdollista, myös kohdunulkoinen, varsinkin jos on olemassa sairauksia tai jos aiemmin on ollut IUD-toimintaa, olisi hyödyllistä tehdä testi. Useimmat kuukausittain tulevat kuukauden tai 40 päivän kuluttua IUD: n poistamisesta, jos on hormonaalisia häiriöitä, sitten kuukautiset voivat mennä runsaasti.

IUD vaikuttaa endometriumiin, muna kypsyy, se vaikuttaa suuresti munasarjojen työhön, se aiheuttaa runsaita eritteitä:

 • tulehdus lisääntymisjärjestelmässä, tämä on yleisin syy;
 • kohdun vahingoittuminen. Vaikka poisto on helpompaa ja nopeampaa kuin käyttöönotto, kohdun loukkaantumisriski on edelleen olemassa. Joskus IUD: n osat voivat jäädä kohduun, jolloin päästö alkaa välittömästi ja kipu pysyy ja tehostuu.

Menstruation jälkeen spiraali on usein havaittu niukka. Tämä on normaalia, koska seksuaaliset toiminnot tukahdutettiin. Jos helixin poistamisen jälkeen on verenvuotoa, ota välittömästi yhteys lääkäriin.

Veren ulkonäkö merivoimien asennuksen jälkeen

Sikiön sisäinen laite on suosituin ja tehokkain naispuolinen suojausmenetelmä ei-toivotusta raskaudesta. Komplikaatioiden välttämiseksi on tarpeen käydä läpi kaikki tutkimukset ja ottaa yhteyttä vain ammattilaislääkäriin, kierteen käyttöönotto ei ole sallittua. Mutta myös kaikkien ehtojen noudattaminen ei takaa absoluuttista sileyttä. Se tapahtuu, kun spiraaliveren asentaminen virtaa, se tapahtuu eri syistä. Kyse on spiraalin käyttöönottomenettelystä ja tämän artikkelin komplikaatioista.

Sikiön sisäinen laite on erikoislaite, joka koostuu inertistä muovista ja pienestä metallista (kuparista tai hopeasta). Tämä laite on sijoitettu kohdunonteloon eikä anna tytölle raskautta. Suunnittelun suunnittelussa voi tapahtua lannoitusta IUD: llä, mutta helix ei salli alkion liittymistä kohdun endometriumiin, vaan toimintaperiaate on samanlainen kuin keskeyttävä aine. Helix lisätään tyttöön päivänä 3 tai 4, kun kohdunkaula on auki.

Nykyään käytetään aktiivisesti 2 tyyppistä kohdunsisäistä laitetta:

 • Kupari-laivasto. Kohtuun asennettu kuparikäämi vapauttaa kuparioneja, happamoituu kohdun ympäristöä ja vähentää siittiöiden aktiivisuutta. Kuparin IUD: n käyttöaika on enintään 10 vuotta.
 • Hormonaalinen laivasto. Hormonin käyttöönoton jälkeen vapautuu progesteronia. Tämä hormoni vapautuu päivittäin, estää munan kypsymisen. Voit käyttää jopa 5 vuotta, sitten vaihtaa kierre.

Ulkonäöltään molemmat raskaana olevat spiraalit ovat samanlaisia ​​kuin kirjain T, jonka lopussa on kaksi pientä venettä.

Sisäisten laitteiden tyypit

Pääfunktionsa lisäksi kohdun kelat suojaavat tulehduksellisia sairauksia vastaan.

todistus

Kuten edellä on todettu, heliksin hyöty ei ole vain raskauden mahdottomuus. Spiraalin on osoitettu asettuvan hoitamaan erilaisia ​​sairauksia, kuten:

 • Kuukautisten ongelmia. Kivulias, voimakkaasti siedetty kuukautiset, epäsäännöllinen kuukautiskierto jne.;
 • Lantiokipu;
 • Kohdun fibroidit ja endometrioosi. Varhainen endometriumin syöpä ja syöpälääke;

Spiraali tuottaa bakterisidisen vaikutuksen, joten se lievittää tilannetta sairauden tapauksessa eikä salli huononemista.

Naisille, jotka ovat synnyttäneet ilman STD: tä ja kohdunkaulan sairauksia, on kohdunsisäinen laite hyvin osoitettu.

Erilaisia ​​komplikaatioita

Yleisin aika IUD: n asennuksen jälkeen, kun on olemassa erilaisia ​​komplikaatioita - ensimmäiset kolme kuukautta.

Spiral putoaa ulos. Ei välttämättä mukana kipua ja haittaa keholle ei kanna. Joskus nainen ei huomaa, että kierre on pudonnut. Häviö voi tapahtua sekä välittömästi toimenpiteen jälkeen että melko pitkään helixin käyttöönoton jälkeen. IUD: n häviön syy voi olla kohdunkaulan suuri fyysinen rasitus ja muodonmuutos. Lisäksi, jos epäpätevä lääkäri asettaa kierteen väärin tai valitsi IUD: n, joka oli sopimatonta kokoa ja tyyppiä varten keholle. Joskus menetys syntyy vaarattomasta syystä keholle, joka ei hyväksy vieraita esineitä. Tällöin kun se on tottunut siihen, kaikki kulkee.

Kohdun verenvuoto - ei aina ole verenvuotoa naisesta, joka on vaarallista. Jos helixin asennuksen jälkeen on verta - ensinnäkin sinun täytyy kiinnittää huomiota verenvuodon tilavuuteen ja ajoitukseen. Jos muutamassa kuukaudessa on veren vapautuminen pieninä määrinä - tämä on täysin normaalia. On tarpeen ottaa yhteyttä lääkäriin, jos helixin asennuksen jälkeen alkoi raskas verenvuoto, joka kestää yli seitsemän päivää. Lääkäri määrää hoidon ja päättää, poistetaanko helix hoidon aikana vai ei.

Kohtuun. Tämä komplikaatio esiintyy hyvin harvoin, mutta se tapahtuu edelleen. Virheellisen lisäyksen vuoksi helix vaurioittaa kohtua. Muut perforaation syyt - spiraalin muoto, sen tyyppi ja spiraalin tyyppi, joka ei sovellu kohdun anatomisiin ominaisuuksiin, on valittu väärin. Hoidon jälkeen IUD-rei'itystä ei suositella ehkäiseväksi keinoksi tulevaisuudessa.

Miksi verenvuoto esiintyy?

Lievä verenvuoto ja heikko ruskehtava aivohalvaus kuuden kuukauden kuluessa spiraalin asentamisesta on luonnollinen ilmiö, eikä sen pitäisi häiritä naista. Tässä tapauksessa verenvuoto spiraalin käyttöönoton jälkeen on organismin riippuvuus vieraasta esineestä. On tarpeen mennä lääkärin puoleen, jos tahrat menevät ja eivät pysähdy 8 kuukautta tai kauemmin, ja jos helixin asennuksen jälkeen veri virtaa pitkään tai siinä on raskasta verenvuotoa.

Usein ensimmäisen kuukauden kuluttua menettelystä tytöt ovat viivästyneet aikansa. Tässä tapauksessa otetaan anti-inflammatorisia lääkkeitä, jotka normalisoivat syklin ja suojaavat kohdun tulehduksellisia prosesseja vastaan. Kohtuun tulehdus johtuu IUD: n sietämättömyydestä ehkäisymenetelmänä.

Mitä tehdä raskaan verenvuodon kanssa

Raskaan ja pitkän verenvuodon sattuessa IUD: n lisäysmenettelyn jälkeen on kiireellistä mennä sairaalaan. Lääkäri määrää testejä ja tutkimuksia. Ensimmäinen asia, jonka lääkäri huomaa, on, onko naisella gynekologisia sairauksia. Jos naisen verenkierto ei pysähdy, mutta vakavia sairauksia ei ole, helix poistetaan, muuten voi esiintyä raudan vajaatoiminnan muodossa olevaa komplikaatiota. Hoidon aikana potilasta tutkitaan säännöllisesti ja seurataan taudin kulun varalta.

Oireiden ehkäisemiseksi lääkäri määrää lääkkeitä, jotka sisältävät rautaa, ja suosittelee syömään enemmän rautaa sisältäviä elintarvikkeita.

Konsultointi on välttämätöntä

Muut komplikaatiot

Usein esiintyvät komplikaatiot IUD: n käytön alusta ovat suuria verenvuotoja ja helix-proliferaatiota eri aikoina. Mutta on muitakin harvinaisempia komplikaatioita.

Suurin osa syntyy yleensä kuparikierteestä.

 • Kuukautiset liian kivulias;
 • Verihyytymät kuukautisten aikana;
 • Männyn infektiot;
 • Kohdun kierteen vaurioituminen;
 • Epäsäännölliset jaksot. Joskus ne häviävät kokonaan;
 • Epätavallinen raskaus, keskenmeno, myöhempi synnytys.

Hedelmättömyyttä. Tämän monimutkaisuuden takia lääkärit suosittelevat spiraalien käyttöä vain naisia, jotka ovat synnyttäneet.

Vasta

Ennen helixin asentamista naisen on suoritettava pieni tutkimus ja läpäistävä lääkärin määräämät testit, koska IUD ei sovi kaikille, ja joskus käyttöönoton jälkeen ilmenee yksilöllinen suvaitsemattomuus.

On mahdotonta luoda spiraalia sukupuolielinten onkologisten sairauksien tapauksessa, jos naisella on kohdunkaulan syöpä, lantion infektiot, kohdunkaulan syöpä, kohdun verenvuoto, erilaiset anemiatyypit. Myös kohdun epämuodostumissa ja jos on sukupuoliteitse tarttuvia infektioita. IUD: n käyttö naiselle on kiellettyä, jos abortin jälkeen se ei ole kulunut 3 kuukautta ja jos nainen on aikaisemmin kärsinyt kohdunulkoisesta raskaudesta.

Ei ole suositeltavaa asettaa spiraalia naisille, jotka eivät synny, koska se aiheuttaa komplikaatioita.

Tutkimus on tarpeen mahdollisten ongelmien tunnistamiseksi, ja lääkäri on päättänyt, onko mahdollista laittaa kierre vaurioittamatta naisen kehoa.

asennus

Ennen kuin aloitat IUD: n käyttöönottomenettelyn, sinun on suoritettava useita valmistelutoimia: läpäistävä lääkärin määräämät testit, jotka on tutkittava gynekologin toimesta ja suoritettava menettely.

Tutkinnot, jotka on suoritettava ennen menettelyä:

 • Raskaustestaus;
 • HIV-testaus;
 • STD: n ja muiden gynekologisten ongelmien seulonta;
 • C-hepatiitti ja muut verikokeet;
 • Lääkärin on tutkittava sukuelimet: emätin, kohdun jne. Ja valittava sitten parasta IUD-tyyppiä naiselle.

Ennen itse menettelyä gynekologi mittaa kohdun kokoa ja syvyyttä. Sikiön sisäisen laitteen asennusprosessi tuntuu olevan gynekologisen spekulumin käyttöönotto tutkimuksen aikana. Vaikeaa kipua menettelyn aikana ei tapahdu, mutta on epämukavuutta. Jos nainen ei siedä pienintäkään epämukavuutta, lääkäri voi pistää kipulääkkeitä kohdunkaulan alueelle. Spiraalin asennus kestää 10 minuuttia.

Oikein asennettu Navy

kuntoutus

Kun olet asentanut kohdunsisäisen laitteen, tarvitset säästävän päivän, enemmän lepoa, et voi rasittaa itseäsi paljon. Kehon spiraali - vieras esine, jo jonkin aikaa on riippuvuutta aiheuttava ja keho on stressiä, joten ylimääräinen kuorma kuntoutuksen aikana vain pahentaa tilaa. Kuntoutusjakso spiraalin asentamisen jälkeen kaikille naisille on erilainen. Jos ei ole kipua ja raskasta verenvuotoa, voit suorittaa tavallisen työn määrän. Vain älä unohda, että mikä tahansa ylijännite voi aiheuttaa rikkomuksia, joista yleisimpiä on - spiraalin menetys.

Koska spiraalin menetys naisen kohdusta tapahtuu useimmiten kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana, on suoritettava tarkastusmenettely. Määritä spiraalin sijainti antenniin. Voit tarkistaa sen sormillasi, mutta jos nainen ei voi tarkistaa itseään, sinun on annettava asia gynekologille. On tarpeen tutkia lääkäriltä kuukausittain. Sitten vaarallinen aika kulkee helposti ja ilman komplikaatioita.

Milloin lääkäriin

Pieni verinen purkaus tai heikko särky on kehon luonnollinen reaktio helixin käyttöönoton jälkeen, kuten se esiintyy lähes kaikissa naisissa. Keskimääräinen kesto on 6 kuukautta, mutta vastuuvapauden lopettamisen aika on yksilöllinen ja voi vaihdella 4-8 kuukaudella. On tapahtunut, ettei päästöjä ole lainkaan, mutta tämä on hyvin harvinaista ja turvallista.

Vain pitkäaikaiset ja runsaat eritteet tulevat vaarallisiksi. Se näyttää jatkuvalta viikottaiselta jaksolta. Jos verenvuoto on raskas, ota välittömästi yhteys lääkäriin. Lisäksi, jos päästö menee tarpeeksi kauan, on parempi käydä sairaalassa, koska raskaat häiriöt kehossa voivat aiheuttaa suuria verenvuotoja ja tahroja yli 8 kuukautta.

Joskus naisen spiraali voi aiheuttaa erilaisia ​​kohtuun liittyviä kohtia, sitten verenvuoto merkitsee tulehdusta. Jos tutkimus paljastaa kierteen kielteisen vaikutuksen, se poistetaan ja sitä ei enää laiteta. Tässä tapauksessa määritä muita suojausmenetelmiä.

Helixin käyttö imetyksen aikana

IUD voidaan asentaa vain kuusi viikkoa toimituksen jälkeen. IUD: n erittämät ionit tulevat äidin verenkiertoon, mutta haitalliset aineet muodostavat vain yhden tuhannesosan äidinmaidosta. Tämä määrä on liian pieni vauvan terveydelle, joten spiraalin käyttö imetyksen aikana on turvallista äidille ja lapselle.

Tarve poistaa

On monia syitä, joiden vuoksi on tarpeen purkaa kierre tai muuttaa se uuteen.

Tarve poistaa kierre voi tapahtua seuraavissa tapauksissa:

 • Sikiön hormonaalista kelaa on vaihdettava viiden vuoden käytön jälkeen, kupari kymmenen vuoden kuluttua.
 • Kun käytät toista raskauden estoa, sinun on poistettava kierre kuukautiskierron alussa.
 • Sisäisen laitteen poistamisen jälkeen seuraava asennus tehdään vasta kuukauden kuluttua.
 • Jos kelasta on tulehdus tai infektio, samoin kuin raskas verenvuoto, kela on poistettava.
 • Yksilöllinen suvaitsemattomuus laivastoon. Jos naisella on IUD: n käytössä pysyvä vatsakipu kohdun alueella tai sukupuoliyhdistyksen veressä, hänellä on epämukavuutta, kierre on poistettava ja toinen suojamenetelmä on käytettävä.

Raskaus kohdunsisäisessä laitteessa

IUD on suosituin tapa suojella ei-toivottua raskautta, ei pelkästään menettelyn yksinkertaisuuden vuoksi, vaan myös sen erinomaisen tehokkuuden vuoksi. Mahdollisuus tulla raskaaksi, lähes ilman laivastoa. Ja vielä, raskaus intrauteriinisella laitteella on mahdollista, vaikka se tapahtuu hyvin harvoin ja tietyistä syistä. Esimerkiksi väärin asennettu kierre tai hyppäänyt liian intohimoisen sukupuoliyhdistyksen aikana.

Tällaisen patologian sulkeminen kohdunulkoiseksi raskaudeksi, jos epäillään raskautta, kannattaa kuulla lääkärin puoleen. Jos raskaus etenee normaalisti, komplikaatioita ei ole, ja nainen haluaa kestää ja saada vauvan, kierre poistetaan.

Lääkäri poistaa kierteen vahingoittamatta äitiä ja lasta. On kuitenkin tapauksia, joissa raskaus keskeytyy, kun IUD poistetaan.

Jos nainen ei luota lääkäreihin, lapsi voidaan suorittaa poistamatta kohdunsisäistä laitetta kohdusta. Mutta tässä tapauksessa on välttämätöntä olla moraalisesti valmistautunut siihen, että sikiön kehitys ei tapahdu niin sujuvasti, voi olla vaikeuksia lapsen kasvussa ja kehityksessä.

Muuten, hyvin harvat onnistuneen raskauden tapaukset ovat tiedossa yhdessä kohdun sisäisen laitteen kanssa. Mutta on aina olemassa vaara, että lapsi sairastuu.

Epämiellyttävien seurausten välttämiseksi ja raskauden tekemiseksi mukavaksi ja turvalliseksi on tarpeen poistaa kierre. Tai jos nainen ei halua synnyttää lasta - lopettaa raskauden, koska IUD ja raskaus eivät voi menestyä samanaikaisesti, ja sekä äiti että lapsi voivat menettää terveytensä viivästymisen vuoksi.

Mahdolliset seuraukset kohdunsisäisen laitteen käytöstä ehkäisyä varten

Suojausta ei-toivotusta raskaudesta IUD: n avulla pidetään yhtenä luotettavimmista ja tehokkaimmista. Raskausriski tässä tapauksessa pienenee 2 prosenttiin. Kuitenkin, kun valitaan sopivin ehkäisymenetelmä kussakin yksittäistapauksessa, on otettava huomioon kaikki vasta-aiheet ja mahdolliset seuraukset. Jos naiselle on asetettu spiraali, on veri ja vatsakipu, on gynekologin tarpeen seurata komplikaatioiden kehittymistä.

Sisäisen suojan edut

Gynekologit suosittelevat emättimen sisäisen laitteen käyttöönottoa naisille, jotka ovat äskettäin synnyttäneet abortin jälkeen ne, jotka eivät aio saada vauvaa seuraavien 5-10 vuoden aikana. Sen edut verrattuna muihin keinoihin:

 • korkea hyötysuhde (jos asennettu oikein 99%: iin);
 • pitkä käyttö (2-10 vuotta);
 • suhteellisen alhainen hinta (ottaen huomioon käyttöajan kesto);
 • ei vaikuta muihin ihmiselimiin ja -järjestelmiin;
 • suuret mahdollisuudet tulla raskaaksi välittömästi spiraalin poistamisen jälkeen;
 • sovellettavissa missä tahansa iässä;
 • Asennus on lyhyt, mutkaton, lähes kivuton.

Vasta-aiheet kohdunsisäisen laitteen käyttöön

Tämä ehkäisymenetelmä ei valitettavasti suojaa naista pääsemästä viruksiin, bakteereihin, sieniin, jotka aiheuttavat sukupuoliteitse tarttuvia infektioita. On ehdottomasti kiellettyä käyttää naisia, jotka eivät luota täysin seksuaalikumppaneihinsa tai sallivat sattumanvaraisen sukupuolen.

Tällaisissa tapauksissa ei saa asentaa sisäistä laitetta:

 • raskaus;
 • hyvänlaatuisten tai pahanlaatuisten kasvainten kanssa lisääntymisjärjestelmän elimissä;
 • emättimen, kohdun, munasarjojen ja munanjohtimien tulehdus;
 • kohtelun epämuodostuminen tai kohtuuttomuus vamman tai leikkauksen vuoksi;
 • erilaisia ​​verenvuotoja;
 • tuberkuloosi.

Lisäksi lääkärit harkitsevat intrauteriinisen ehkäisyn käyttöä, mutta ei toivottavaa tällaisissa olosuhteissa:

 • kaikki verijärjestelmän sairaudet;
 • sydänsairaus;
 • HIV: n läsnäolo;
 • rintarauhaset;
 • trofoblastitaudit (kasvaimet);
 • kohdunulkoinen raskaus;
 • hepatiitti;
 • diabetes;
 • kohdun arvet.

Miten ja milloin laittaa ja poistaa kierre

Ennen IUD-helixin käyttöönottoa, lääkärin kuulemista, lantion tutkimusta, kasviston, histologian ja sukupuolielinten infektioiden emättimen leviämistä sekä naisen yleisen terveyden analyysiä tarvitaan. Visuaalisen, laboratoriotutkimuksen ja instrumentaalitutkimusten tulosten mukaan gynekologi päättää mahdollisuudesta käyttää kohdunsisäistä ehkäisyä ja positiivisen tuloksen tapauksessa merkitsee menettelyn päivää.

Useimmiten kierre asettaa muutaman päivän ennen kuukautisia tai kuukautisten aikana. Se riippuu potilaan anatomisista ominaisuuksista.

Anestesia ei yleensä tarvita - paikallispuudutus on riittävä. Menettelyn suorittamiseksi lääkärin täytyy avata kohdunkaula työkalujen avulla, tarkistaa, mitata syvyys, aseta spiraali itse ja kiinnittää se onteloon. Kaikki tämä kestää enintään 5-15 minuuttia.

Ennen menettelyä monet ovat huolissaan siitä, onko kierteen asentaminen ja poistaminen tuskallista. Tässä asiassa lähes kaikki riippuu lääkärin pätevyydestä. Kokenut ja tarkkaavainen gynekologi ei aiheuta kipua, vaan vain vähän epämukavuutta.

Käyttöaiheet kohdunsisäisen laitteen poistamiseksi:

 • naisen lantion elinten tulehdus;
 • sukupuoliteitse tarttuvien infektioiden havaitseminen;
 • runsas kohdun verenvuoto;
 • kestävät tai sietämättömät kivut;
 • käyttöajan päättyminen.

Kuparikelaa, jos kehossa ei ole kielteisiä vaikutuksia, voi olla jopa 10 vuotta, hormonaalinen jopa 5 vuotta. Se on poistettava muutama päivä ennen kuukautisia ja uusi voidaan asentaa kuukaudessa. Mirenan (suosituin hormonaalinen kela) poistamisen jälkeen lapsen kyky tulla raskaaksi palaa seuraavaan kuukautiskiertoon.

Tunteet menettelyn jälkeen

Kuntoutus sisäisen laitteen asennuksen jälkeen kestää enintään 5 päivää. Tämän ajanjakson aikana on suositeltavaa vähentää fyysistä rasitusta, levätä enemmän, makuulla, syödä oikein ja hylätä nämä näkökohdat kokonaan:

 • läheiset suhteet;
 • ottaa asetyylisalisyylihappoa ruoan tai tablettien kanssa;
 • douching;
 • tamponin käyttö;
 • vierailevat kylpylät, saunat, uima-altaat ja kylpylät.

Sinun ei pitäisi pelätä kipeää kipua, kuten kuukautisten ja vähäisen verenvuodon yhteydessä. Alhainen verenvuoto spiraalin asennuksen jälkeen on aluksi hyväksyttävä. Epämiellyttävät oireet voivat ilmetä kuuden kuukauden kuluessa, minkä jälkeen ne tulisi vähitellen hävitä ja hävitä kokonaan kahdeksannella kuukaudella. Mutta jos spiraalin purkautuminen on liian raskasta, pitkittynyt tai siihen liittyy terävä kipu, sinun on välittömästi mentävä lääkärin puoleen.

Mahdolliset komplikaatiot ja sivuvaikutukset

Useimmiten naisen keho sietää kohdunsisäistä suojausmenetelmää. Joissakin tapauksissa tämä ehkäisymenetelmä ei yksinkertaisesti sovi potilaalle. Komplikaatioiden kehittyminen voi aiheuttaa seuraavat seikat:

 • potilaan epäonnistuminen noudattamaan gynekologin ohjeita;
 • lääkärin toiminnan epätarkkuus ja epätarkkuus kierteen asennuksen aikana;
 • viallisen tai sopimattoman kierteen käyttö;
 • ei oteta huomioon kontraindikaatioita, joita esiintyy tällaisessa ehkäisymenetelmässä naisella.

verenvuoto

Joskus naiset menevät lääkärin puoleen tällaisella valituksella: ”Laitoin heliksin, olen verenvuoto, mitä minun pitäisi tehdä?” Vähäistä kohdun verenvuotoa, jota ei liity vakava lantion kipu, pidetään normaalina 6-8 kuukautta intrauteriinisen laitteen käyttöönoton jälkeen. Tämän ajanjakson aikana tarvitaan asiantuntijan säännöllistä valvontaa gynekologisten sairauksien kehittymisen estämiseksi, ja jos niitä havaitaan, on välittömästi hoidettava.

Jos 8 kuukauden kuluttua helixin asentamisesta on edelleen verenvuotoa, lääkäri päättelee, että helix ei ole juurikaan kohdussa, se on poistettava. Jos verenvuoto ei lopu helixin poistamisen jälkeen, on välttämätöntä, että keho tutkitaan täydellisesti.

vammat

Kohdunkaulan repeämä on vakava seuraus spiraalin muodostavan asiantuntijan ammattitaidon puutteesta tai yhden kontraindikaation huomiotta jättämisestä (kohdunkaulan kehittymisestä tai kohdunkaulan stenoosista). Tämä komplikaatio on varsin harvinaista, sitä hoidetaan konservatiivisesti, syvä repeämä, kirurginen nidonta on mahdollista.

Kohdun perforointi voi tapahtua, kun kohdunsisäisen laitteen asianmukaista asentamista ei-potilaille ei noudateta. Perforoinnin oireet ovat melko ominaisia ​​ja helposti diagnosoitavissa:

 • terävä pysyvä vatsakipu;
 • lisääntynyt pulssi;
 • vaalea iho;
 • erittäin alhainen verenpaine.

Edellä mainittujen merkkien avulla lääkäri määrää ultraäänen, ja jos diagnoosi on vahvistettu, poista helix välittömästi ja määritä sopiva hoito.

Muut valtiot

Naisen kehon vasovagaalinen reaktio liittyy emotionaaliseen käsitykseen ja voi ilmetä suoraan hoidon aikana ihon blansoinnilla, hitaalla pulssilla ja heikolla ja heikkolla tunneella. On tarpeen väliaikaisesti pysäyttää kierteen asennus ja tuoda potilas normaaliin psyko-emotionaaliseen tilaan.

Helixin häviäminen (karkotus) on melko yleistä ei-antavilla potilailla pääsääntöisesti ensimmäisinä päivinä tai ensimmäisen 2-3 kuukauden kuluttua toimenpiteen jälkeen. Yleensä helixin hylkääminen liittyy vakaviin kipuihin, jotka muistuttavat työkipuja. Jos antispasmodiset ja kipulääkkeet eivät lievitä tilannetta, kannattaa tehdä ultraäänitutkimus kohtuun helixin sijainnin havaitsemiseksi.

Kohtu voi hylätä kierteen ja kivuttomasti, joten gynekologit suosittelevat, että jokaisen kuukautiskierron jälkeen naiset tarkistaa itsenäisesti spiraalin antennien esiintymisen kohdussa. Kun ei ole spiraalia kohdussa, erikoistunut gynekologi suosittelee joko perustamaan toisen tai kieltäytymään käyttämästä kohdunsisäistä ehkäisyä.

Lisääntymisjärjestelmän tulehdussairaudet

Lantion elinten infektiot ja tulehdukset ovat yleisin komplikaatio helixin jälkeen (15% tapauksista). Syynä voi olla emättimen ehkäisymenetelmän käytön vasta-aiheiden laiminlyönti (sekavaelämä, vähäisten tulehdusten läsnäolo). On syytä kiinnittää huomiota yhden tai useamman merkin esiintymiseen, jotka viittaavat lisääntymisjärjestelmän elinten tulehdukseen:

 • kipu, leikkaus vatsa-alueella (voi hajota jonkin aikaa, sitten voimistaa);
 • lisääntynyt kehon lämpötila;
 • ruoansulatuskanavan ongelmat (pahoinvointi, oksentelu, veriset ulosteet);
 • usein tai kivulias virtsaaminen;
 • epätavallinen emättimen purkaus, jolla on vahva haju ja epäspesifinen väri.

Tällaisia ​​sairauksia hoidetaan antibakteerisella lääkkeellä ja paikallisella hoidolla. Tulehdusprosessin akuutti kulku viittaa siihen, että spiraali on poistettava välittömästi. Helixin poistava lääkäri analysoi mikroflooraa herkkyydestä eri antibiooteille ja määrää hoidon.

Akuuttien tulehdussairauksien vakavimmat seuraukset spiraalin käytön taustalla voivat olla kohdunulkoinen raskaus, hedelmättömyys.

Suurin osa edellä mainituista komplikaatioista liittyy kupari-spiraalien käyttöön, hormonaaliset spiraalit ovat pääsääntöisesti paljon helpommin siedettäviä naaraskehon. Muista ehkäisymenetelmistä lääkärit katsovat, että kohdunsisäinen laite on edullisinta, jos naisen seksuaalinen kumppani on todistettu ja ainutlaatuinen.