Mitä hemostaattisia lääkkeitä käytetään kohdun verenvuotoon?

Artikkelin julkaisupäivä: 09/16/2018

Päivämäärä päivitetty: 09/16/2018

Artikkelin kirjoittaja: Dmitrieva Julia - harjoittava kardiologi

Kohdun verenvuoto voi esiintyä missä tahansa iässä olevilla naisilla. Tällainen edellytys edellyttää pakollista lääketieteellistä väliintuloa, koska vakavissa tapauksissa on olemassa todellinen uhka potilaan elämälle.

Lääkäri, joka määrittelee hemostaattisia lääkkeitä kohdun verenvuotoon, jotka ovat välttämätön osa monimutkaista hoitoa, ottaa huomioon potilaan yleisen tilan, mutta myös siihen liittyvän patologian.

Lääkkeiden tärkeimmät ryhmät hoitoon

On olemassa useita muotoja (tabletteja, suspensioita, injektioita) kohdun verenvuodon määräämistä lääkkeistä.

Ja myös nämä lääkkeet on jaettu luokkiin:

 • koagulantit-hemostaatit - tähän ryhmään kuuluvat aminometyylibentsoehappo (Amben, Pamba), Tranexam, hemostaattinen valmiste Etamzilat (Ditsinon). Hemostaattisia koagulantteja-hemostaatteja pidetään myös Vikasolina ja aminokapronihappona;
 • uterotonisia aineita - tämän ryhmän lääkkeitä käytetään useimmiten synnytyksen jälkeisen verenvuodon, kohdun atonian ja istukan manuaalisen erottamisen jälkeen. Niistä uterotonisista, oksitosiinista, ergotamiini-alkaloideista (Ergometriini, Ergotamiini, Ergothal, Metyyliergometriini) ja prostaglandiineista (Dinoprosti, Karbetosiini, Remestip) käytetään useimmin;
 • hormonaalisia steroidilääkkeitä suositellaan käytettäväksi kohdun verenvuotoon (DMK), dysmenorrheaan, endometrioosiin, myomatoosiin, endometriumin hyperplasiaan. Suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet (COC) - Janine, Regulon, Non-ovlon on usein määrätty.

Gestageneja (Noraststerone, Linestrenol, Didrogesterone) ja estrogeenejä (dietyylikilbestroli-propionaatti, estradiolidipropionaatti, Sinestrol) määrätään usein.

Sisältää reseptilääkkeitä

Lääkehoito kohdun verenvuodolle riippuu ajanjaksosta, jona se on alkanut.

Raskaus, synnytys ja synnytyksen jälkeinen aika

Patologian kehittyminen on mahdollista useilla jaksoilla:

 1. raskaus - lääkkeiden käyttö verenvuodon kehittymisessä millä tahansa kolmanneksella edellyttää naisen elämään kohdistuvan uhan pakollista arviointia. Useiden diagnostisten tutkimusten ja vasta-aiheiden puuttumisen jälkeen lääkkeitä määrätään lopettamaan kohdun verenvuoto. Näitä ovat Tranexam, Ditsinon, Etamzilat, Tranexamic acid, Vikasol;
 2. yleinen ajanjakso - tässä vaiheessa veren ulkonäkö voidaan laukaista syntymäkanavan pehmytkudokset. Jotta voidaan parantaa kohdun supistuksia, nainen injektoidaan suonensisäisesti oksitosiinin, injektoitavan dinoprostonin jne. Kanssa;
 3. synnytyksen jälkeinen aika - synnytyksen alkuvaiheessa verenvuoto johtuu usein synnytyksen jälkeisen synnytyksen erottamisen viivästymisestä, kohdun lihasten heikkoudesta, sen neuromuskulaarisen järjestelmän sammumisesta. Tässä vaiheessa on osoitettu aminokapronihapon, IM: n ja IV: n intravenoosinen anto oksitosiinille. Dinoprostoni (emättimen peräpuikot, laskimonsisäisesti tai parenteraalisesti), misoprostoli (tabletit), Enzaprost (IV-injektio) on myös määrätty.

Kaikissa tapauksissa hoito suoritetaan hoitavan lääkärin valvonnassa, joka arvioi naisen tilaa ja korjaa lisätoimia.

Häiriötön kohdun verenvuoto

MQM on usein 30–40-vuotiaiden naisten keskuudessa. Yksi tärkeimmistä patologian syistä on ovulaation loukkaaminen. Tämä johtaa endometrioosiin verisuonten läpäisevyyden heikkenemisen ja veren ohenemisen taustalla.

Hemostaattiset aineet (etamzilat, Ditsinon, Vikasol), joilla on disfunktionaalinen kohdun verenvuoto, määritetään naisen tilan vakavuuden perusteella. Lievää verenmenetystä suositellaan yhdistetyille suun kautta otettaville ehkäisyvälineille (Mikroginon, Rigevidon, Ovidon). Ne sisältävät estrogeeniä ja progestiinia.

Levonorgestreeliä (synteettistä progesteronia) ja sen analogeja, esimerkiksi Microlut, Norplant (subkutaaninen implantti), käytetään aktiivisesti steroidien ehkäisyvalmisteiden vaikuttavana aineena. Norplant on tarkoitettu vain naisille, jotka synnyttävät. Lääke on kysyntää sen tehokkuuden vuoksi, mutta sen hinta on melko korkea (noin 14 tuhatta ruplaa). Lisäksi DMK: lle suositellaan kohdunsisäisten hormonaalisten järjestelmien ja gestageenien (Norcolut, Duphaston) käyttöä.

vaihdevuodet

Kohdun verenvuoto vaihdevuosien naisilla useimmissa tapauksissa johtuen hormonaalisten tasojen ja lisääntymisjärjestelmän sairauksien muutoksista. On tärkeää ottaa huomioon, että normaalissa, täysin terveessä naisessa vaihdevuosien aikana ei pitäisi olla kohdun verenvuotoa. Siinä tapauksessa, että vaihdevuosien aikana on runsaasti verenvuotoa, potilaan täydellinen tutkimus suoritetaan patologisen tilan syiden määrittämiseksi. Tarvittaessa suoritetaan kohdun kaarevuus, määrätään hemostaattisia ja hormonaalisia valmisteita.

Yleisimmin käytetty oksitosiini, joka stimuloi kohdun vähenemistä, ja Vikasol. Danazol (suun kautta), Depostatin (antineoplastisen hormonaalisen lääkkeen) öljy-liuos on määrätty. Kivun lievittämiseksi ja verenvuodon vähentämiseksi suositellaan oraalista Gestrinone-valmistetta (steroidi) ja steriiliä suspensiota Depo-Proveran (Provera) i / m-antoa varten. Tämä työkalu estää aivolisäkkeen gonadotropiinien erittymistä, mikä johtaa ovulaation viivästymiseen.

nuoret

Murrosiän aikana 15%: lla tytöistä on nuoret (ensimmäisen kuukautisten alusta aikuisikään) verenvuotoa. Liiallinen verenhukka voi johtaa hormonaalisiin häiriöihin, anemiaan ja hedelmättömyyteen. Lisäksi kohdun verenvuotoa nuoruudessa on psykologisesti vaikea sietää.

Valittaessa hoitomenetelmää otetaan huomioon verenvuodon intensiteetti. Äidin poistaminen verenvuodon lopettamiseksi nuorilla harjoitetaan hyvin harvoin, vain selviä uhkia potilaan elämälle.

Muissa tapauksissa seuraavat lääkkeet on määrätty verenvuodon lopettamiseksi:

 • pelkistävä - vesipippuriuute, Ergotal, Oxytocin;
 • voimakkaat hemostaatit - Ditsinon, Askorutin, Vikasol, Aminokapriinihappo yhdessä ampullin kanssa Kalsiumglukonaatti, Tranexam;
 • hormonit, Janine on useimmiten määrätty yhdessä Stipticin, Non-ovlon ja Regulon, jotka voidaan ostaa over-the-counter;
 • runsaalla kohdun verenvuodolla tarkoitetaan rauhoittavien lääkkeiden nimeämistä (valerian, äidinmaidon tinktuura, Tazepam, Seduxen jne.);
 • kuukautiskierron normalisoimiseksi määrätään emättimen peräpuikkoja (Utrogestan, Duphaston jne.). Lisäksi suositellaan vitamiini- ja mineraalikompleksien saantia.

Korkea estrogeenitaso on suositeltavaa (3 kertaa 3 kuukauden tauko) Turinal ja Norkolut. Kun estrogeenihormoneita on laskettu, niitä määrätään (Ergotal, Pregnanthol).

Muut syyt

Melko usein, kohdun ja munasarjojen patologioiden taustalla olevat fibroidit, polyp, endometriumin hyperplasia voivat olla verenvuodon syy. Lisäksi abortti voi olla verenvuodon laukaiseva tekijä.

Tällöin kohdun uudelleenkirjoitusta määrätään uterotonikoiden (Oxytocin, Methylergometrine) jatkokokouksella.

Mahdolliset haittavaikutukset

Kuten kaikki muutkin lääkkeet, hemostaattiset lääkkeet, on olemassa useita ei-toivottuja ilmentymiä, jotka edellyttävät lääkkeiden poistamista tai korvaamista.

Haittavaikutusten intensiteetti riippuu lääkeryhmästä:

Hormonaaliset lääkkeet

Ennalta ei voida ennustaa, mitä glukokortikosteroidilääkkeiden, kuten ehkäisyvalmisteiden, sivuvaikutuksia voi olla. Kaikki negatiiviset reaktiot riippuvat organismin yksilöllisestä herkkyydestä.

Hormonaalisten hemostaattisten lääkkeiden sivuvaikutuksia voi esiintyä useimmiten:

 • jyrkkä verenpaineen nousu (vaikeissa tapauksissa mahdollinen verenvuoto aivoissa);
 • porfyria (heikentynyt hemoglobiinisynteesi) ja masennus;
 • hemolyyttinen - virtsan oireyhtymä, johon liittyy trombosytopenia, anemia ja munuaisten vajaatoiminta;
 • näön ja näkymän heikkeneminen otoskleroosin seurauksena;
 • vakavia päänsärkyä ja merkittävää painonnousua;
 • amenorrea ja rintojen arkuus;
 • erittäin harvoin tromboembolia on mahdollista vakavana sivuvaikutuksena, joka on aluksen trombin tukos.

Siinä tapauksessa, että hormonaalisen hemostaatin runsaan veren purkautumisen kohdun kohdalla ilmenevät sivuvaikutukset, on tarpeen peruuttaa se.

Hemostaattiset lääkkeet

Useimmiten hemostaattien sivuvaikutukset ovat:

 • pahoinvointia, ripulia, oksentelua;
 • munuaiskolikot, dramaattiset muutokset verenpaineessa;
 • huimaus, takykardia;
 • ortostaattinen hypotensio;
 • injektiokohdan sääntöjen rikkomisesta pistoskohdassa on mahdollista tromboflebiitti;
 • allergiset reaktiot, jotka ilmenevät voimakkaana kutinaa, hyperemiaa, ihottumaa, bronkospasmia. Vaikeissa tapauksissa infuusiota käyttäen aminokapronihappoa, angioedeema ja anafylaktinen sokki ovat mahdollisia.

Haittavaikutusten joukossa ovat alaraajojen mahdollinen parestesia ja dyspeptiset oireet (närästys, pahoinvointi, vatsakipu, oksentelu).

Uterotoniset lääkkeet

Jos on määrätty uterotonisia hemostaattisia lääkkeitä, allerginen reaktio, verenpaine, ihottuma, päänsärky ja pahoinvointi voivat kehittyä. Joskus vapina, takykardia tai bradykardia, perifeerinen valtimon spasmi on mahdollista. Uterotonisten aineiden pitkäaikainen käyttö voi aiheuttaa kudosravinnon, hyperhidroosin, kouristusten ja mielenterveyden häiriöiden häiriön.

Ennen lääkärin kuulemisen tärkeyttä

On muistettava, että kohdun verenvuoto on melko vakava oire, joka edellyttää perusteellista lääkärintarkastusta. Tällainen patologia voi merkitä sukupuolielinten vakavia sairauksia.

Voimakas verenvuoto voi aiheuttaa kroonisen anemian ja hapen nälän kehittymisen, ja suuri verenmenetys on todellinen uhka naisen elämälle.

Itsenäisesti yritä ratkaista ongelma kotona, et voi. Jos kuukautiskierron aikana ilmenee väärinkäytöksiä, sinun on kuultava gynekologia. Vain asiantuntija voi selvittää verenvuodon kehittymisen perimmäisen syyn, mikä estää peruuttamattomat seuraukset.

Yleiskuva hemostaattisista lääkkeistä kohdun verenvuotoon

Tästä artikkelista opit: siitä, miten kohdun verenvuoto lääketieteessä pysähtyy, käytettyjen lääkkeiden tehokkuus. Mitä hemostaattisia lääkkeitä kohdun verenvuotoa varten on tehokkain ja turvallisin.

Artikkelin kirjoittaja: Alexandra Burguta, synnytyslääkäri, gynekologi, yleislääketieteen korkeakoulututkinto.

Kohdun verenvuoto voi häiritä kaikenikäisiä naisia. Lääkehoito selviytyy melko tehokkaasti kohdun verenvuodon kanssa, mutta sitä ei voida pitää pääasiallisena hoitomenetelmänä. Kohdun verenvuoto on vain merkki patologiasta, ei itse sairaudesta. Siksi hemostaattiset aineet eliminoivat vain vaarallisen oireen eikä sen todellisen syyn. Kyseisten lääkkeiden tulisi olla osa kokonaisvaltaista hoitoa, joka voi perustua pelkästään konservatiivisiin menetelmiin, mutta myös kirurgisiin toimenpiteisiin.

Ensimmäinen lääkäri, joka alkaa taistella kohdun verenvuodon kanssa, on gynekologi.

Eri lääkkeet kohdun verenvuodosta - erilainen toimintamekanismi. Esimerkiksi kohdun verenvuoto voidaan eliminoida sekä suoralla vaikutuksella veren hyytymisprosessiin että kohdun säiliöiden mekaaniseen puristamiseen. Lääkkeen valinta riippuu suurelta osin verenvuodon syystä ja asteesta.

Alla olevien välineiden ominaisuudet jakautuvat tehokkuusjärjestyksessä alkaen tehokkaimmista. Tietoja lääkkeistä annetaan yleistä tietoa varten eikä se ole missään tapauksessa opas itsehoitoon.

1. Tranexam

Lääkkeen vaikuttava aine on traneksamiinihappo. Verenvuodon vakavuudesta riippuen lääkeainetta voidaan antaa joko laskimonsisäisesti - nopeaa vaikutusta varten tai suun kautta (tablettien muodossa), joiden tarkoituksena on viivästynyt vaikutus. Tranexamin aktiivinen ainesosa estää verihyytymien liukenemisen, jotka estävät vahingoittuneiden astioiden luumenin.

Lääkkeellä on kevyt anti-inflammatorinen, anti-infektiivinen ja kasvainvastainen vaikutus. Virallisten ohjeiden mukaan traneksamiinihappo on kokeellisesti todistettu, samankaltainen kuin kipulääke (anestesia). Tyypillisesti tätä lääkettä käytetään lievittämään voimakasta verenvuotoa istukan keskeytyksessä, synnytyksen jälkeen, laajojen operaatioiden aikana ja sen jälkeen.

Huolimatta voimakkaasta hemostaattisesta vaikutuksesta Tranexamilla on huomattava määrä sivuvaikutuksia, kuten:

 • allerginen kutina, nokkosihottuma;
 • dyspepsian oireet (pahoinvointi, oksentelu, ruokahaluttomuus, närästys ja löysät ulosteet);
 • asthenovegetatiivinen oireyhtymä (heikkous, väsymys, uneliaisuus, sydämen sydämentykytys);
 • rintakipu;
 • verenpaineen lasku nopean sisääntulon kautta suonensisäisesti;
 • visuaaliset häiriöt (värintunnistushäiriöt, ongelmat tarkennuksessa, kun tarkastellaan esineitä);
 • tromboosi (erittäin harvinainen).

Kustannukset vaihtelevat 200 ruplaan (tabletit) 1400 ruplaan (liuos laskimoon annettavaksi).

2. Ditsinon

Lääkkeen vaikuttava aine - etamzilat. Olemassa olevat lääkitysmuodot: liuos lihaksensisäiseen ja laskimonsisäiseen antamiseen, tabletit. Vaikuttavalla aineella on seuraavat vaikutukset:

 1. Hemostat. Etamzilat stimuloi verihiutaleiden muodostumista ja aggregaatiota (laskeuma verisuonten seinämiin).
 2. Angioprotektiivinen: lääkkeen vaikuttava aine auttaa vahvistamaan verisuonia, vähentämällä kapillaarien haurautta ja läpäisevyyttä.

Ditsinon on yksi huumeista ehkäisyyn, kohdun verenvuodon poistamiseen raskaiden kuukautisten aikana ja kirurgisten toimenpiteiden seurauksena. Haittavaikutukset ovat samanlaisia ​​kuin Tranexam, mutta ne ovat pienempiä ja harvinaisia:

 • dyspeptinen oireyhtymä (pahoinvointi, närästys, vatsan tunne);
 • allergiset reaktiot;
 • CNS-vauriot (päänsärky, huimaus, alaraajojen pistely).

10 tabletin keskihinta on 40 ruplaa. Liuos laskimonsisäiseen antamiseen on hieman kalliimpaa - 500 ruplaa.

3. Oksitosiini

Lääkkeen aktiivinen ainesosa on aivolisäkkeen takaa tulevan hormonin oksitosiinin synteettinen analogi. Oksitosiini esiintyy vain liuoksena laskimonsisäiseen ja lihaksensisäiseen antoon.

Sen pääasiallisen tarkoituksen mukaan lääke kuuluu työvoiman ärsykkeisiin. Tämä johtuu siitä, että oksitosiini lisää kohdun supistumisaktiivisuutta ja edistää siten sikiön karkottamista työvoiman aikana. Tätä vaikutusta käytetään myös verenvuotojen torjumiseen. Kohdun lihaksen supistuminen johtaa vaurioituneiden astioiden mekaaniseen kiinnitykseen. Oksitosiinia käytetään vain sairaalassa. Sivuvaikutukset:

 • dyspeptinen oireyhtymä (identtinen Dysinonin ja Tranexamin kanssa);
 • allergiset reaktiot;
 • keuhkoputkien sileiden lihasten kouristukset (erittäin harvinaiset, joten lääke ei aiheuta erityistä vaaraa potilaille, joilla on keuhkoputkia);
 • virtsan retentio;
 • sokki.

Lääkkeen keskihinta ei ylitä 70 ruplaa 10 ampullia kohden.

4. Vikasol

Lääkeaine on K-vitamiinin synteettinen analogi. Saatavana tablettien ja liuoksen muodossa lihakseen. Vikasol osallistuu luonnollisten veren hyytymistekijöiden synteesiin. Lääke on melko tehokas ja sitä käytetään usein gynekologien kanssa kohdun verenvuodon torjumiseksi.

Ylimääräinen annostus voi johtaa ylimääräiseen K-vitamiiniin, hemolyyttiseen anemiaan (punasolujen hajoamiseen) ja taipumukseen tromboosiin. Allergia on harvinainen haittavaikutus. Vicasolin käyttö ilman lääkärin kuulemista ei ole suositeltavaa.

Valmistajasta riippuen tablettien hinnat apteekeissa alkavat 20 ruplaa. Vicasolan ampullit olivat keskimäärin 80-100 ruplaa.

5. Aminokapronihappo

Tätä lääkettä annetaan vain suonensisäisesti ja sitä käytetään yksinomaan sairaalassa. Sen vaikutusmekanismin mukaan lääke on samanlainen kuin Tranexam.

Aminokapriinihappoa arvostetaan sen nopean vaikutuksen vuoksi: hemostaattinen vaikutus kehittyy jo 15–20 minuutin kuluttua annostelusta. Vaikuttava aine erittyy muuttumattomana virtsaan ja on siksi vasta-aiheinen munuaissairauksiin, joiden erittymistoiminta on heikentynyt.

Mahdolliset haittavaikutukset:

 • allergiat;
 • ruoansulatushäiriöt;
 • ylähengitysteiden tulehdusreaktio (erittäin harvinainen);
 • kouristukset;
 • voimakas verenpaineen lasku.

5%: n liuoksen hinta ei ylitä 50 ruplaa 100 ml: n pulloa kohti.

6. Askorutiini

Ascorutin sisältää askorbiinihappoa ja rutosidia. Vaikutusmekanismi johtuu angioprotektiosta: aktiivinen aineosa vahvistaa verisuonten seinämää ja vähentää kapillaarin läpäisevyyttä. Askorutiini estää myös verihiutaleiden liiallisen sedimentoinnin ja parantaa mikropiiristymistä. Sillä on vähiten vaikutusvaltaa verrattuna aiempiin lääkkeisiin.

Ascorutinilla on vain vähän sivuvaikutuksia: lääkkeen ottaminen voi aiheuttaa vain allergioita tai pahoinvointia.

50 tabletin keskihinta on 50 ruplaa.

Hemostaattiset aineet

Samaran valtion lääketieteellinen yliopisto (SamSMU, KMI)

Koulutustaso - asiantuntija
1993-1999

Venäjän lääketieteen akatemian jatko-opetus

Mikä on verenvuoto, vaikkakin pieni, kaikki tietävät. Mutta naisen täytyy huolehtia heistä joka kuukausi. Valitettavasti elämäntapa, ekologia ja sairaudet johtavat usein siihen, että naiset kärsivät raskasta kuukautiskierrosta, jotka eivät lisää heidän terveyttään lainkaan. Normaalia pidetään kuukausittain, kun veren menetys on keskimäärin 80 g 5 - 7 päivän ajan. Jos tämä luku on suurempi, on kiireesti neuvoteltava lääkärin kanssa.

Mitä tehdä, kun verenvuoto?

Jos haluat valita oikeat lääkkeet verenvuodon lopettamiseksi, sinun täytyy tietää sen luonne ja syy. Useimmiten elämässämme kohtaamme nenän ja kohdun verenvuotoa, peräpukamia, sisäisiä verenvuotoja erilaisissa sairauksissa. On olemassa sellaisia ​​tyyppejä, joita voit käsitellä omalla tavalla ilman lääkärin apua joka kerta. Mutta joka tapauksessa, ennen kuin ensimmäinen lääkitys on tarpeen kuulla asiantuntijaa.

Kaikilla veren pysäyttäjillä on vakavia vasta-aiheita. Nämä ovat jotkut pahanlaatuiset veritaudit, tromboflebiitti, lisääntynyt veren hyytyminen, akuutti sydäninfarkti. Askorutiini ja tranleska ovat vasta-aiheisia pyelonefriitissä ja munuaisten vajaatoiminnassa. Dicineone ja etamzilat voivat aiheuttaa haittavaikutuksia:

Diferelinillä on sivuvaikutus masennuksen tai emotionaalisen labilityn rikkomisena.

Valmisteet kohdun verenvuodon lopettamiseksi

Kohdun verenvuoto ei ole lainkaan vaaraton. Sen vuoksi naisen tulisi aina kääntyä lääkärin puoleen. Ne voivat esiintyä eri syistä ja olla voimakkuudeltaan erilaisia. Jos tämä on vain runsas aika, gynekologi neuvoo oikeaa lääkettä ja kirjoittaa hoito-ohjelman. Runsaasti verenhukkaa on selvitettävä niiden syy sairaalahoidossa. Kohdun verenvuoto voi johtua seuraavista syistä:

 • hormonaalinen epätasapaino;
 • kohdun fibroidit;
 • endometrioosi;
 • intrauteriininen laite;
 • syöpätaudit;
 • alentunut veren hyytyminen;
 • stressiä.

Taulukko: tehokkaimmat hemostaattiset lääkkeet:

Mitä hemostaattisia lääkkeitä voidaan käyttää kohdun verenvuotoon

Hemostaattiset lääkkeet kohdun verenvuotoon kuuluvat hemostaattisten aineiden ryhmään, jonka päätehtävänä on nopeuttaa veren hyytymistä. Tämän lääkeryhmän vaikutukset verenvuotoon voivat olla sekä paikallisia, toisin sanoen verenvirtauksen vähentäminen kärsineen alueen alueella, ja systeeminen - lisäävät verisuonien kokonaismäärää sydän- ja verisuonijärjestelmässä kokonaisuutena.

Kuitenkin kohdun verenvuotolla on oma spesifisyys, ja tämän vuoksi suurten verenmenetysten estämiseksi tämä spesifisyys otetaan huomioon käytettäessä hemostaattisia aineita. Esimerkiksi kohdun vähentämiseen tarkoitettuja lääkkeitä käytetään vain kohdun verenvuotoon.

Mikä on vaarallinen kohdun verenvuoto

Lisääntymisikäiset naiset kärsivät kuukausittain pienestä veren menetyksestä, joka esiintyy kuukautisten aikana.

Jos naispuolisten sukupuolielinten patologinen prosessi kehittyy, hormonien tuotannon, muiden elinten ja järjestelmien sairauksien rikkominen ilmenee ja raskaus on epänormaali, sitten kohdun verenvuoto voi kehittyä milloin tahansa.

Lisäksi stressi, unen puute, fyysinen ja henkinen väsymys voivat nopeasti johtaa verenvuodon kehittymiseen.

Kohdun verenvuoto on yksi naiselle vaarallisimmista olosuhteista, mikä voi aiheuttaa:

 • Rautapulan anemian kehittyminen.
 • Hedelmättömyyttä.
 • Naisen kuolema
 • Äidin ja / tai synnytyspatologian lapsen kuolema.

Vain oireiden oikea-aikainen tunnistaminen ja välitön lääketieteellinen hoito voivat säästää elämää tällaisissa tapauksissa.

Uhkaavat oireet

On selvää, että jokainen verenvuoto ei loppu kurjasti, mutta veren menetys voi johtaa vaaraan.

Niinpä, jotta naisen tila voidaan erottaa oikein, kaikkien on tiedettävä vakavan kohdun verenvuodon oireet voidakseen tarjota tarvittavaa ensiapua jo ennen hätäavun tiimin saapumista.

Nämä oireet ovat:

 • Runsaasti verenpoistoa useimmissa tapauksissa hyytymillä.
 • Verenpaineen lasku.
 • Nopea pulssi.
 • Vaikea iho.
 • Kylmä hiki
 • Tajunnan hämmennys jopa sen täydelliseen häviöön.

"Rauhallisemmat" verenvuodot mahdollistavat perusteellisen diagnoosin ja sen jälkeisen hoidon.

Tapoja lopettaa kohdun verenvuoto

Nykyään keinot lopettaa kohdun verenvuoto ovat seuraavat:

 • Hormonihoito, jossa käytetään pääasiassa styptisiä pillereitä.
 • Hemostaattiset valmisteet.
 • Tuoreen jäädytetyn plasman, erytrosyytin, verihiutaleiden massan laskimonsisäinen antaminen.
 • Kaavinta, joka poistaa limakalvon sisäisen kerroksen (endometrium).
 • Cryodestruction.
 • Endometriumin ablaatio.
 • Leikkaus, jonka valinta riippuu päädiagnoosista ja naisen tilasta.
 • Kohdun poistaminen.

Yksi tärkeimmistä kohdista kohdun verenvuodon hoidossa on hemostaattisia lääkkeitä. On kuitenkin muistettava, että tällaiset varat auttavat pelastamaan ihmishenkiä, mutta eivät poista syitä, jotka johtivat kohdun verenvuodon kehittymiseen.

Hemostaattiset lääkkeet kohdun verenvuotoon ovat tärkein osa naisten monimutkaista hoitoa, jota käytetään sekä konservatiiviseen että kirurgiseen hoitoon.

Hemostaattiset lääkkeet kohdun verenvuotoon

Kun kohdun verenvuotoa hemostaattisia lääkkeitä käytetään missä tahansa verenmenetysvaiheessa. Lääkkeen muodon valinta, olipa kyseessä verenvuodon pillereitä, injektioita, infuusioita, riippuu naisen tilan vakavuudesta ja verenmenetyksen tyypistä.

Tällä hetkellä käytetään lääkkeitä, jotka estävät eri ryhmien verenvuodon ja toiminnan suunnan.

Uterotonit - lääkkeet kohdun supistumiseen

Uterotonisten aineiden pääasiallinen tehtävä on lisätä kohdun sävyä, mikä parantaa sen kontraktiileja. Tällaisten aineiden laskimonsisäinen antaminen jo ensimmäisellä minuutilla on sen terapeuttinen vaikutus. Tähän ryhmään kuuluvat ergot-lääkkeet, oksitosiini ja sen johdannaiset ja prostaglandiinit.

Ergometriini on yksi johtavista ergot alkaloideista. Toimii suoraan kohdussa, mikä antaa jatkuvan vähentymisen ja lisää kohdun supistusten taajuutta. Tehokkaan vasokonstriktorivaikutuksensa vuoksi se pysäyttää tehokkaasti veren puristamalla kohdun verisuonia ja nopeuttamalla sen involuutiota synnytyksen jälkeisenä aikana.

Ergometriiniä käytetään:

 • Hypo- ja atonisen kohdun verenvuodon kuppiminen edes synnytyksen jälkeisen ajanjakson jälkeen ja sen jälkeisen syntymän manuaalisen erottamisen jälkeen.
 • Verenvuodon lopettaminen abortin jälkeen.
 • Keisarileikkauksessa.
 • Menoragian poistaminen.

Ergometriiniä ei käytetä työssä ennen pään purkausta, sepsis, verisuonitautien hävittäminen, sydän- ja verisuonijärjestelmän patologia, vaikea munuaisten ja / tai maksan vajaatoiminta, kilpirauhasen hyperfunktio.

Sitä käytetään varoen mitraalisen stenoosin, iskeemisen sydänsairauden yhteydessä.
Huumeiden antamisen tapoja - suun kautta, laskimonsisäisesti, lihaksensisäisesti suoraan kohduun tai kohdunkaulaan.

Haittavaikutuksina ovat päänsärky, verenpaine, rytmihäiriöt, hengenahdistus, allergiset ilmenemismuodot.

Metyyliergometriini on ergot-alkaloidilääke. Alfa-adrenoreceptorien stimuloinnin ansiosta se tehokkaasti kohottaa kohdun myometriumia, mikä johtaa sen alusten kapenevuuteen.

 • Synnytyksen jälkeisen verenvuodon hoito ja ehkäisy pään purkautumisen jälkeen.
 • Hätähoito atonisen ja hypotonisen kohdun verenvuodon varalta.
 • Pysäyttää metrorragia.

Kun diagnosoidaan iskeeminen sydänsairaus, munuaisten ja maksan vajaatoiminta, mitraaliventtiilin stenoosi, lääkettä injektoidaan varoen.

Sitä annetaan laskimonsisäisesti, lihakseen, ihon alle tai suun kautta.

Yleisimpiä sivuvaikutuksia on päänsärky, korkea verenpaine, sydämen rytmihäiriöt, perifeerinen verisuonten spasmi, hyperhidroosi.

Jos lääkkeen käyttöönoton yhteydessä ei tapahdu välitöntä vaikutusta, suositellaan kalsiumpohjaisten lääkkeiden käyttöönottoa herkkyyden palauttamiseksi metyyliergometiiniin.

Oksitosiini on työstimulaattori, uterotoninen. Hemostaattinen vaikutus toteutuu työvoiman indusoinnin kautta, mikä johtaa kohdun verenkierron heikkenemiseen. Vahvistaa kohdun vähentämiskykyä.

Oksitosiinia käytetään:

 • Hemotonisen kohdun verenvuodon hoito ja ehkäisy abortin jälkeen.
 • Varhaisen synnytyksen jälkeinen aika.
 • Keisarileikkaus.

Oksitosiinille on vasta-aiheita ennenaikaisen synnytyksen, sikiön epäasianmukaisen aseman muodossa, uhkaamalla kohdun repeytymistä ja vakavaa venytystä, arpien esiintymistä kohdussa ja / tai useita syntymiä historiassa, hypertensiota, kroonista munuaisten vajaatoimintaa ja yksilöllistä suvaitsemattomuutta.

Oksitosiini on tarkoitettu laskimoon ja lihakseen.

Sivuvaikutuksina voit odottaa seuraavia ilmentymiä:

 • kohdun hypertonus,
 • korkea verenpaine
 • kammiotulehdukset suurilla annoksilla,
 • pahoinvointi,
 • oksentelu,
 • anafylaktiset reaktiot.

Koagulantit / hemostaatit

Vikasol on hemostaattinen lääkevalmiste koagulanteista ja hemostaattisista ryhmistä, jotka perustuvat menadioniin (K-vitamiinin synteettinen analogi). Verenvuodon lopettaminen Vikasolan käytön aikana johtuu sen kyvystä aktivoida protrombiinin ja prokonvertiinin synteesi. Myös veren hyytymisen lisääntyminen lisäämällä muiden hyytymistekijöiden tuotantoa johtaa lopulta verenvuodon lopettamiseen.

Vikasol nimitetään seuraavissa olosuhteissa:

 • Hemorraginen oireyhtymä, johon liittyy alhainen protrombiinin määrä veressä.
 • Dysfunktionaalisen kohdun verenvuodon monimutkaisessa hoidossa.
 • Menorragia.

Lääkettä annetaan intramuskulaarisesti tai otetaan pilleriin kuten on osoitettu.

Vikasolin käyttö on vasta-aiheista yksittäisen suvaitsemattomuuden, tromboembolian tapauksessa.

Haittavaikutuksina hoidon aikana voi olla:

 • allergiset ihottumat,
 • anemia,
 • makuelämyksen rikkominen,
 • ohimenevä verenpaineen lasku
 • kasvojen punoitus,
 • kutiava iho.

Etamzilat (Ditsinon) - hemostaattinen lääke, joka aktivoi ja stimuloi verihiutaleiden synteesiä ja niiden vapautumista luuytimestä. Verenvuoto pysähtyy, koska tromboplastiinin muodostuminen tapahtuu suoraan aluksen vahingoittumispaikalla.

Tämä edistää verihiutaleiden liimaamista, mikä johtaa kohdun verenvuodon vähenemiseen ja / tai pysäyttämiseen. Lisäksi Dicynonin ainutlaatuisuus on sen kyky suojata aluksia samanaikaisesti ja vaikuttaa proagregant-vaikutukseen.

Diciononia annetaan laskimoon, lihaksensisäisesti, ja se on saatavana myös tableteina.
Etamzilaatin (Ditsinona) antaminen laskimonsisäisesti jo 5 minuutin kuluessa osoittaa positiivisen terapeuttisen vaikutuksen.

Ditsinon nimitetään tällaisiin merkintöihin:

 • Metro- ja menorragia kohdun fibroideille ja muille naisten sukuelinten patologioille.
 • Polimenoreya.
 • Kohdun verenvuoto leikkauksen aikana.
 • Kohdun verenvuoto ilman eri etiologioiden leikkausta.

Tätä ainetta ei käytetä tromboosiin, tromboembolisiin tiloihin, verenvuotoihin antikoagulantteja käytettäessä.

Haittavaikutukset ovat mahdollisia pahoinvoinnin, ihottuman, päänsärkyn, astenian muodossa.

Aminometyylibentsoehappo (Amben, Pamba) on hemostaattinen lääke, joka estää kudosaktivaattoreita, jotka simuloivat fibrinolysiinin muodostumista. Lopeta kohdun verenvuoto johtuu fibriinin stabiloinnista ja sen kertymisestä verenkiertoon.

Suorat ohjeet tämän työkalun nimittämisestä ovat:

 • Kohdun verenvuoto, jossa on ennenaikainen istukan irtoaminen.
 • Verenvuoto kohdusta, jossa synnytyksen jälkeinen manuaalinen erottaminen tapahtuu.
 • Kohdun verenvuoto lääketieteellisten aborttien aikana.

Lääke on tarkoitettu laskimoon, lihakseen, paikalliseen annosteluun sekä tablettien ottamiseen.

Yleisimpiä sivuvaikutuksia ovat verenpaineen aleneminen tai lisääntyminen, lisääntynyt syke, dyspepsia, tromboflebiitti pistoskohdassa ja allergiset ilmenemismuodot.

Fibrinolyysin estäjät

Traneksamiinihappo (Tranexam) on antifibrinolyyttinen lääke, jota käytetään synnytyslääkärit ja gynekologit.

Sovellettu lääkitys:

 • Kohdun verenvuoto.
 • Kohdunkaulan yhdistäminen.
 • Pysäytä verenvuoto manuaalisesti erottamalla syntymävaihe.
 • Verenvuoto raskauden aikana.

Sitä voidaan käyttää laskimoon ja tablettien muodossa.

Hoidon aikana voi esiintyä allergisia reaktioita iholla, pahoinvointia, närästystä, oksentelua, uneliaisuutta, heikkoutta, matalia verenpainetta.

Aminokapriinihappo - estää sellaisten aineiden vaikutuksen, jotka aktivoivat ja osallistuvat fibrinolyysiin, mikä johtaa kohdun verenvuodon lopettamiseen, hemostaasin ylläpitoon ja kapillaariperäisen läpäisevyyden vähenemiseen.

Käytetään aktiivisesti:

 • Verenvuodon lopettaminen abortin jälkeen, erityisen monimutkainen.
 • Säilytä hemostaasi synnytysvuodon aikana leikkauksen aikana.

Aminokapronihapon antamista koagulopatian, DIC-oireyhtymän, hematurian ja yksilöllisen suvaitsemattomuuden tapauksessa ei ole ilmoitettu.

Menetelmät lääkkeen antamiseksi - laskimonsisäisesti, paikallisesti, suun kautta.

Sivuvaikutuksena ulkonäkö on mahdollista:

 • bradykardia,
 • verenpaineen alentaminen
 • kivut ja krampit vatsassa,
 • ihottuma.

Kontrikal on ainutlaatuinen hemostaattinen aine, jolla on hemostaattinen, antifibrinolyyttinen ja antiproteolyyttinen vaikutus.

Alentaa veren fibrinolyyttistä aktiivisuutta aktiivisesti, estää fibrinolyysiä ja sillä on hemostaattinen vaikutus, jos veren hyytymistä rikotaan.

Näyttää seuraavissa tilanteissa:

 • Verenvuoto ennen etiologiaa, sen jälkeen ja sen aikana.
 • Hemostaasin hyperfibrinolyyttisten häiriöiden poistaminen.

Suunniteltu laskimoon.

Koska haittavaikutukset voivat olla:

 • hypotensio,
 • hidas syke
 • erilaisia ​​allergisia ilmenemismuotoja,
 • dyspepsia,
 • munuaisten vajaatoiminta.

Hormonaaliset lääkkeet

Nämä varat on määrätty erilaisille dysmenorrealle, dysfunktionaaliselle verenvuodolle, endometrioosille, kohdun limakalvolle ja endometriumin hyperplasialle.

Hormonaaliset pillerit lopettavat verenvuodon tällä hetkellä, ja heidän valintansa on ehdottomasti yksilöllinen kussakin tapauksessa.

Voinko auttaa kotona

Ennen ambulanssin saapumista nainen on asetettava vaakasuoralle pinnalle, kun hänen jalkansa on nostettu, laitettava kylmäksi alakalvolle. Ei ole suositeltavaa mennä WC: hen. Se on ehdottomasti vasta-aiheinen minkä tahansa lääkkeen itsehoito.

He tekevät niin vaikeissa tilanteissa, mutta kevyellä verenvuodolla useimmat naiset itse hoidetaan erilaisilla pillereillä, infuusiolla, ja he ottavat usein sitä, mitä he lukevat Internetissä, katsovat niitä televisiossa jne.

Folk-korjaustoimenpiteet

Monissa tapauksissa lääkärit käyttävät kasviperäisiä lääkkeitä, jotka ovat tehokkaita estämään useita kohdun verenvuotoja. Yleisimmät ovat:

 • Nestemäinen nokkosuute.
 • Nestemäinen sirpaleinen ote.
 • Vesipippurin tinktuura.
 • Paimen pussin ote.
 • Ote burnetista.

Yleiskuva hemostaattisista lääkkeistä kohdun verenvuotoon

Runsas purkautuminen verihyytymien ulkopuolella normaalin kuukautiskierron ulkopuolella on merkki kohdun verenvuodosta. Se ilmenee eri syistä, iästä riippumatta, vaihtelee tyypin ja muodon mukaan. Hemostaattiset lääkkeet kohdun verenvuotoon estävät vakavan verenmenetyksen. Tämä on monimutkaisen hoidon välttämätön vaihe, jota ilman jatkotoimenpiteitä perussairauden hoitamiseksi ei toteuteta.

Lääkkeiden vaikutusmekanismi

Kaikki hemostaattiset lääkkeet on jaettu kahteen ryhmään:

 1. Antifibrinolyyttinen - jota edustaa proteolyysin estäjät. Tämän ryhmän lääkkeet inhiboivat fibrinolysiiniä. Ne estävät entsyymejä, jotka häiritsevät verihyytymien muodostumista.
 2. Hemostaattinen - edustaa keinoja, jotka lisäävät veren hyytymistä. Tärkeimmät komponentit aktivoivat tromboplastiinin tuotannon, auttavat palauttamaan vahingoittuneen kapillaariverkon. Verrattuna antifibrinolyyttisiin lääkkeisiin hemostaattiset aineet eivät vaikuta verihyytymien muodostumiseen.

Verenvuoto on mahdollinen myös hormonaalisten ehkäisyvalmisteiden avulla. Ne vähentävät verenvuodon määrää tai estävät ne. Samalla hormonit normalisoituvat. Tämän luokan valmisteita käytetään oireenmukaisena tai ennaltaehkäisevänä hoitona. Ilman epäonnistumista ne määrätään lisääntyneellä endometriumin paksuudella 10 mm tai enemmän.

Erilaisten lääkevalmisteiden kanssa verenvuoto pysähtyy myös seuraavista syistä:

 • lihasten supistumisen stimulointi,
 • lihaksen sävyn normalisointi.

Jotkut aiheuttavat rytmistä supistumisaktiivisuutta, vuorottelevia supistumis- ja rentoutumissyklejä, toiset aiheuttavat teräviä supistuksia kourallisille.

Koska K-vitamiinia sisältävä kalsium osallistuu veren hyytymiseen, niitä käytetään myös monimutkaisessa lääkehoidossa.

Merkinnät ottamista varten

Lääkehoidon määrääminen on verenvuotoa, joka johtuu:

 • kohdun ja munasarjojen sairaudet,
 • sydän- ja verisuonijärjestelmän sairaudet
 • virtsaputken tai emättimen vaurioituminen.

Hemostaattiset ja samanaikaiset lääkkeet ratkaisevat tehokkaasti ongelman seuraavien verenvuotojen kanssa:

Anna Ponyaeva. Valmistunut Nižni Novgorodin lääketieteen akatemialta (2007-2014) ja kliinisen laboratorion diagnostiikan residenssistä (2014-2016).

 • dysfunktionaalinen - johtuu munasarjojen häiriöistä;
 • runsas - tartunnan, kohdun fibroidien, abortin vuoksi;
 • läpimurtoja - hormonaalisen epätasapainon tai spiraalivaurion vuoksi;
 • hypotoninen - johtuu kohdun sävyn vähenemisestä työvoiman tai abortin jälkeen;
 • johtuvat normaaleista ja ektooppisista raskauksista, kohdun patologioista, istukan vaurioista, keskenmenoista.

Kiireelliset toimenpiteet verenvuodon lopettamiseksi lääketieteellisin menetelmin ovat tarpeen, jos:

 • veri erittyy runsaasti kuukautisten ulkopuolella - 1 saniteettipatruuna on täysin täytetty 30 minuutin kuluessa tai vähemmän;
 • veressä on suuria hyytymiä;
 • verenvuotoon liittyy lämmön huuhtelu, huimaus, lisääntynyt syke.
Useimmat lääkkeet tarvitsevat tarkkaa annostusta ja niitä käytetään vain kiinteissä olosuhteissa lääkärin valvonnassa.

Vasta

Hemostaattiset pillerit kohdun verenvuodon lopettamiseksi ovat vasta-aiheisia tai niitä käytetään varoen, kun:

 • tromboflebiitti,
 • tromboembolia,
 • verisuonitukos,
 • veren syöpä
 • akuutti sydäninfarkti,
 • lisätä veren hyytymistä.

Joitakin lääkkeitä (Askorutin, tranles) ei määrätä, jos on ilmennyt:

 • urolithiasis
 • munuaisten vajaatoiminta
 • pyelonefriitti.

Hemostaatit ovat vasta-aiheisia tromboosiin, sydän- ja verisuonijärjestelmän sairauksiin.

Hemostaattisilla lääkkeillä tapahtuva hoito on mahdollista vain kiinteissä olosuhteissa yksilöllisen annostuksen mukaisesti.

Sovellusohjelma

Vakiojärjestelmä ilman verenvuodon ja raskauden välistä yhteyttä liittyy lääkkeiden ottamiseen seuraavassa järjestyksessä:

 • hemostatic,
 • lääkkeet kohdun supistuvuuden edistämiseksi,
 • keinot verisuonten seinämien vahvistamiseksi
 • hormonaalinen lopettaa kohdun verenvuoto,
 • hormonaalinen endokriinisen epätasapainon korjaamiseksi.

Hätäpysäytyksen estämiseksi määritä suurin sallittu annos. Kun potilaan tila normalisoituu, annos pienenee. Hoito tapahtuu kiinteissä olosuhteissa. Haluttujen tulosten puuttuessa tehdään gynekologinen kuretti.

Hormonaalisten lääkkeiden hoitoon kuuluu estrogeenin ottaminen suurina annoksina vähitellen vähentyneenä usean päivän ajan. Estrogeenin jälkeen potilaalle määrätään progesteronia.

Progesteronin poistaminen aiheuttaa reaktion, joka on samanlainen kuin kuukautiset.

Ehkä ehkäisevät suun kautta otettavat hormonaaliset ehkäisyvalmisteet seuraavasti:

 • 4-6 tablettia ennen verenvuodon lopettamista;
 • 1 tabletti päivässä 20 päivän ajan verenvuodon lopettamisen jälkeen.

Raskauden ehkäisyn jälkeen tee viikon tauko. Tänä aikana alkaa kuukautiset. Raskauden ehkäiseminen jatkuu endometrioosista johtuvan verenvuodon ehkäisyn vakiojärjestelmän mukaisesti.

Jos verenvuoto esiintyy raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana, ultraäänitarkistus suoritetaan yhdessä lääkehoidon kanssa. Menettely auttaa arvioimaan sikiön elinkelpoisuutta. Raskaan verenhukan vuoksi antibiootteja määrätään tarttuvien komplikaatioiden estämiseksi.

Vakavissa tapauksissa veri korvataan korvikkeilla.

Kun raskaana oleva nainen on lopettanut verenvuodon, hän voi käyttää:

 • ultraäänitarkastus,
 • hysteroskooppi tai laparoskopia,
 • diagnostinen kuretti.

Menettelyt auttavat määrittämään verenvuodon syyn ja estämään oireiden toistumisen. Usein diagnoosin jälkeen hormonikorvausta COC: llä ja progesteronilla määrätään endometriumin palauttamiseksi.

Kuntoutusjakson aikana potilas ottaa huumeita veren normalisoimiseksi, vahvistaa verisuonten seinämiä. Anemian hoitoon määrätty hoito B- ja E-vitamiineilla, raudan lisäravinteet.

Jos verenvuoto on syntynyt raskauden loppuvaiheessa, deksametasonia käytetään tärkeimpien lääkkeiden lisäksi. Se estää sikiön hengityselinten oireyhtymän.

Työvoiman aikana käytetään fibrinolyysin estäjiä.

Synnytyksen jälkeen lääkehoitoa täydennetään lääkkeillä, jotka edistävät kohdun lihasten supistumista.

Suosittelemme videon katselua

Luettelo tehokkaista lääkkeistä

Gynekologisessa kentässä, jossa käytetään useita hemostaattisia lääkkeitä. Annostusohjelma ja annostus monimutkaiseen hoitoon määrää hoitava lääkäri. Riippumaton hallitsematon vastaanotto herättää komplikaatioita, naisen sukupuolielinten ja lisääntymisjärjestelmien häiriöitä.

Dicynone

Nimitettiin verenvuodon ehkäisyyn ja hoitoon leikkauksen jälkeen, raskaiden kuukautisten kanssa. Etamzilatiin perustuva lääke tuotetaan muodossa:

 • tabletit
 • laskimoon
 • lihaksensisäinen injektio.

Ditsinon pysäyttää veren lisäämällä verihiutaleiden tuotantoa ja sedimentoitumista verisuonten vaurioituneille seinille. Se tuottaa kiinteyttävän vaikutuksen, vähentää kapillaariverkon läpäisevyyttä.

Lääkettä ei määrätä:

 • tromboembolia,
 • verisuonitukos,
 • korkea porfyriinipitoisuus veressä.

Absoluuttinen vasta-aihe on etamzilaatin suvaitsemattomuus. Raskauden aikana Ditsinonia käytetään vain reseptillä.

Keskimääräinen hinta on 36 ruplaa 10 tabletille tai 13 ruplaa 1 ampullille.

oksitosiini

Lääkkeen perusta on saman hormonin synteettinen analogi. Oksitosiini painaa vaurioituneet astiat mekaanisesti stimuloimalla kohdun supistuksia. Saatavana injektoitavina liuoksina lihakseen tai laskimoon.

Oksitosiinia ei määrätä:

 • vaikea munuaisten vajaatoiminta,
 • korkea verenpaine
 • korkea kohdun sävy,
 • sydänsairaus,
 • oksitosiinin suvaitsemattomuus.

Myös raskauden alkuvaiheessa ei käytetä imetyksen aikana. Lääkettä ei käytetä kotona!

Keskimääräiset kustannukset - 30 ruplaa 10 ampullia kohti.

vikasol

Vikasol on synteettisen alkyylin K-vitamiinin analogi. Lääke otetaan suun kautta pillerimuodossa tai annetaan lihakseen. Aktiivinen aine auttaa syntetisoimaan luonnollisia elementtejä, jotka vaikuttavat veren hyytymiseen.

Vikasolia ei määrätä veren hyytymiseen ja tromboemboliaan. Menstruation aikana lääkettä käytetään vain lääkärin ohjeiden mukaisesti.

Keskimääräinen hinta on 17 ruplaa 20 tabletille tai 51 ruplaa 10 ampullia kohti.

Kalsiumkloridi

Keinot, joiden koostumuksessa kalsiumia on läsnä, lisäävät veren hyytymistä, vahvistavat verisuonten seinämiä. Lääke on esitetty liuoksina laskimonsisäistä antamista varten käyttäen "kuumaa injektiota" -tekniikkaa.

Kalsiumkloridi nopeuttaa verihyytymien muodostumista. Häntä ei nimetä taipumuksena niiden muodostumiseen. Myöskään ratkaisua ei käytetä veren syöpään veren hyytymien läsnä ollessa purkauksessa. Raskauden aikana kalsiumkloridia käytetään vain lääkärin määräämällä tavalla.

Keskimääräiset kustannukset - 34 ruplaa 10 ampullia kohti.

askorutin

Lääkkeen perustana on askorbiinihapon ja rutozidomin yhdistelmä. Työkalu toimii angioprotektorin periaatteella ja vahvistaa verisuonten seinämiä ja vähentää samalla kapillaarien läpäisevyyttä. Lisäksi Askorutin auttaa ehkäisemään liiallista verihiutaleiden sedimentaatiota, normalisoi mikrokierron.

Askorutina-tabletit sisältyvät suositeltuihin lääkkeisiin DMK-potilaille. Kun verenvuoto kohdun ja kohtalainen anemia, lääke yhdistetään oksitosiini.

Lääkettä ei määrätä:

 • intoleranssi vaikuttaville aineille
 • verisuonitukos,
 • hyperkoaguloituva veri.

Keskimääräiset kustannukset - 32 ruplaa 50 tabletille.

Tranexam

Hemostaattinen vaikutus tuottaa traneksamiinihappoa koostumuksessa. Tämä komponentti estää veren hyytymien hajoamisen, joka kattaa verisuonten vaurioituneet alueet. Työkalu valmistetaan tablettien ja injektioiden muodossa laskimoon annettavaksi.

Tranexam ei vain lopeta verenvuotoa, vaan myös taistelee:

 • tulehdusprosessit
 • infektiot
 • kasvaimia.

Työkalu on usein määrätty estämään verenvuotoa istukan kuorinnan aikana, leikkausta, synnytyksen jälkeistä elpymistä. Vasta-aihe on läsnäolo historiassa:

 • subarahhnoidinen verenvuoto,
 • komponentin suvaitsemattomuus,
 • verisuonitukos,
 • sydäninfarkti,
 • munuaisten vajaatoiminta.

Raskauden aikana Tranexamia käytetään, jos äidille koituva hyöty ylittää todennäköiset sikiölle aiheutuvat riskit.

Keskimääräinen hinta on 235 ruplaa 10 tabletille tai 1500 ruplaa 10 ampullia kohti.

Aminokapronihappo

Lääkkeellä on samanlainen vaikutus kuin Tranexamilla ja se esitetään liuoksina laskimonsisäistä antamista varten. Aminokapriinihappo antaa nopeimman vaikutuksen - liuos alkaa toimia jo 15 minuuttia injektion jälkeen. Elimistö ei käsittele aktiivista ainesosaa, vaan erittyy virtsaan.

Aminokapronihappoa ei määrätä potilaille, joilla on munuaissairaus, virtsateiden häiriöt. Myöskään lääkettä ei käytetä:

 • veritulppa
 • veritulppataipumus,
 • verisuonitukos,
 • raskaus,
 • imettävät.

Käsittely aminokapronihapolla on mahdollista vain kiinteissä olosuhteissa.

Keskimääräiset kustannukset - 30 ruplaa pulloa kohti 5% liuosta, jonka tilavuus on 100 ml.

Todennäköiset haittavaikutukset ja komplikaatiot

Hemostaattisten lääkkeiden käytön yleiset haittavaikutukset:

 • närästys
 • migreeni,
 • allergiset reaktiot
 • ihon punoitus
 • huimaus,
 • pahoinvointia
 • ripuli,
 • takykardia,
 • hypotensio.
Tarkka luettelo riippuu tietystä lääkkeestä ja ryhmästä.

Esimerkiksi samanlaisilla sivuvaikutuksilla on Tranexam, Ditsinon ja Oxytocin. Ne ilmaistaan:

 • ruoansulatushäiriöt - närästys, oksentelu, ripuli;
 • sydämen vajaatoiminta - nopea sydämen syke, kipu rinnassa;
 • allergiat - ihottuma, punoitus, kutina;
 • kohdun ja keuhkoputkien lihasten kouristukset (varovasti nimetty keuhkoputkien astman läsnä ollessa historiassa).

Oksitosiini johtaa myös virtsaamisvaikeuksiin, sokkiin.

Muita Tranexamin haittavaikutuksia ovat:

 • heikkous ja uneliaisuus
 • näön hämärtyminen

Aminokapronihapon ja Vikasolin yliannostus voi aiheuttaa kouristuksia, tokemiaa. Ensimmäinen lääke alentaa verenpainetta.

Ascorutinin todennäköiset sivuvaikutukset voivat olla suolen spasmi, unettomuus. Useimmat hemostaattiset lääkkeet aiheuttavat verihyytymien muodostumista.

Säännöllinen 100-150 ml: n veren menetys aiheuttaa anemian riskin. Suuremmat veren häviöt uhkaavat potilaan terveyttä ja elämää ja vaativat välitöntä huomiota kiireelliseen hoitoon.

Riittämättömän hoidon puuttuessa verenvuoto voi lisääntyä, ja tauti on krooninen.

Muut menetelmät kohdun verenvuodon lopettamiseksi

Kattava lääkehoito voidaan yhdistää kotitekniikoihin, lääkärin kanssa neuvoteltaessa. Jos hyytymishäiriöiden syy on, lopeta veri:

 • Liemi nokkosen lehdillä. 1 rkl. l. kuivatut lehdet, jotka on valmistettu kiehuvalla vedellä (200 ml), vaativat 30 minuuttia. Suodatetaan liemi, otettu kolme kertaa päivässä, 100 ml.
 • Liemi hehkulangan kuoressa. 1 rkl. l. murskattu kuori, joka on valmistettu 200 ml: lla puhdasta vettä, keitetään 10 minuuttia matalan lämmön yli. Suodatuksen jälkeen keittäminen otetaan kolme kertaa päivässä, 2 rkl. l.
 • Infuusio paimenen pussiin. 10 g kuivattuja yrttejä kaadetaan 250 ml puhdasta vettä ja infuusiota 30 minuuttia. Juo liuos kolme kertaa päivässä ja 1 rkl. l.

Kiinteissä olosuhteissa verenvuodon lopettamiseksi menetelmillä:

 • suonensisäistä sulfaattimagneettia,
 • terapeuttinen ja diagnostinen kuretti,
 • cryodestruction,
 • endometriumin laserpoisto (synnyttäville naisille).
Jos tauti aiheuttaa endometrioosia tai fibromyomaa, potilaalle määrätään kohdun ja lisäaineiden kirurginen poisto.

Joissakin tapauksissa voidaan suorittaa avoimen kohdun hieronta, paikallinen hypotermia tai sähköinen stimulaatio. Suurten valtimoiden tappioilla määritä niiden ligaatio tai embolisointi.

DMSC-lääkehoito lisääntymisikästä yhdistetään epäspesifiseen hoitoon:

 • normaalin psyko-emotionaalisen tilan palauttaminen,
 • tauteja
 • myrkytyksen poistaminen.

Tätä varten määritä vitamiineja, rauhoittavia aineita, psykoterapiaistuntoja. Jos on merkkejä anemiasta, ota rauta-lisäaineita.

Menopausin aikana tabletit ja injektiot eivät lopeta kohdun verenvuotoa. Voit tehdä tämän määrittelemällä kirurgisen kaiverruksen hysteroskoopilla.

On mahdollista suorittaa kohdun hysterektomia tai amputaatio.

johtopäätös

Kohdun verenvuodot edellyttävät välitöntä pääsyä hätähoitoon, jos:

 • verenvuoto runsaasti ja täytä saniteettipadat useammin 1 kerran 30 minuutissa;
 • verenvuoto esiintyy kuukautiskierron ulkopuolella ja kestää yli 24 tuntia;
 • valtion mukana on lisääntynyt syke, kuume, lisääntynyt paine.
Hemostaattisia lääkkeitä määrätään kohdun verenvuodolle kompleksissa yksittäisen järjestelmän mukaisesti.

Kun veri on lopetettu, täydellinen diagnoosi on tarpeen patologian syyn tunnistamiseksi ja asianmukaisen hoidon määrittelemiseksi.