Ominaisuudet purkauksen jälkeen poisto polyp

Kun kaikki lisääntymisjärjestelmän alueella tapahtuvat toimenpiteet on havaittu, havaitaan purkautuminen. Niiden voimakkuus ja runsaus riippuu taudin kulun vakavuudesta sekä kirurgisen toimenpiteen monimutkaisuudesta. Poistuminen polyypin poistamisen jälkeen ei ole harvinaista useimmilla potilailla postoperatiivisen jakson aikana. Poikkeuksen luonteesta riippuen lääkäri määrittää, onko tällainen oire patologinen vai onko se vain kehon vaste leikkaukseen.

Miksi operaation jälkeen näyttöön tulee valinta?

Pääsääntöisesti poistuminen endometriumin polyn poistamisen jälkeen on fysiologinen ja liittyy vaurioituneen kudoksen paranemiseen. Joskus tällainen ilmentymä voi kuitenkin osoittaa erilaisia ​​patologioita kohdussa. Purkauksen runsaus ja luonne riippuvat useista tekijöistä:

 • Endometriumin verisuonittuminen. Tämä on tiettyyn elimeen, tässä tapauksessa endometriumin polyyppiin, kohdistuvan veren tarjonnan intensiteetti. Siksi mitä enemmän verisuonia on, sitä suurempi on purkaus.
 • Kasvaimen koko ja sen muoto. Nämä parametrit vaikuttavat siihen, kuinka paljon polyp: ää toimitetaan veren mukana. Loppujen lopuksi mitä enemmän kasvain on, sitä enemmän alukset kulkevat sen läpi. Jos polypillä on ohut jalka, sen poistaminen on käytännössä kivuton eikä siihen liity komplikaatioita. Samaan aikaan, jos tuumorilla on paksu jalka, on leikkauksen jälkeen hyvin voimakas tiputus.
 • Polyp: n sisäänkasvun syvyys. Tämä indikaattori vaikuttaa suurelta osin siihen, onko polyn poistaminen kohdussa traumaattinen limakalvolle. Jos kasvain on liian kasvanut terveeksi kudokseksi, astiat voivat vaikuttaa leikkauksen aikana, minkä seurauksena verenvuodon todennäköisyys on suuri toipumisjakson aikana.
 • Toimintatavan ominaisuudet. Esimerkiksi jos neoplasma poistetaan kaapimalla tai poista- malla polyn jalka, sitten leikkauksen jälkeen tulee voimakas emätinpoisto. Kryodestruktio (jäädyttäminen nestemäisellä typellä) on kuitenkin vähemmän traumaattinen, joten veren vapauttamista ei käytännössä käytetä. Useimmissa tapauksissa endometriaalisen polyypin hysteroskoopin jälkeiset valinnat eivät ole runsaita, koska tätä menetelmää käytetään useimmiten vain diagnostisiin tarkoituksiin eikä siihen liity polyp: n leikkausta.

Talteenoton kesto riippuu myös toimenpiteen steriilisyydestä. Jos bakteeri-infektio otetaan käyttöön toimenpiteen aikana, haavojen alue alkaa puhtaaseen prosessiin, jonka seurauksena paranemisnopeus pienenee. Tällöin saatat saada runsaasti, röyhkeä, kelta-ruskea emätinpoisto, jossa on pistävä haju.

Eritteiden lajikkeet

Mitkä valinnat voivat näkyä? Itse asiassa on useita lajikkeita:

 • Normaali. Tässä tapauksessa ne eivät näy lainkaan tai kestävät vain 1-2 päivää. Jos kaavinta suoritettiin, verenvuodon kesto voi olla jopa 2-3 viikkoa.
 • Kohdun verenvuoto. Tällainen ilmentymä havaitaan yleensä, kun operaatio vaikuttaa kohdun seiniin. Veren on oltava tuoretta, kirkasta punaista. Jos havaitaan yli 4 päivää, sinun tulee ehdottomasti kertoa siitä lääkärillesi.
 • Epätyypillinen emätinpoisto. Ne voivat olla kurja. Yleensä tämä tilanne havaitaan, jos infektio on tullut leikkauksen jälkeiseen haavaan. Tämä voi johtua steriliteetin laiminlyönnistä leikkauksen aikana tai sukupuolielinten sairauksien - klamydian, streptokokin ja muiden - aiheuttavista tekijöistä naisen kehossa.

Harvemmin esiintyy räjähdysalttiita päästöjä, jotka johtuvat kohdunonteloon saapuvasta klostridista. Nämä ovat mikro-organismeja, joille elintärkeä toiminta ei tarvitse happea. Putridinfektioita seuraa vatsaontelon kipu, emättimen epämiellyttävä haju, tyypillinen tummanruskea purkaus. Irrotettavalla on viskoosi vaahtoava koostumus. Jos sinulla on tämä oire, ota välittömästi yhteys lääkäriin saadaksesi pätevän hoidon.

Purkauksen luonne ja niiden väri, mitä pitää varoa?

On erittäin tärkeää kiinnittää huomiota purkauksen luonteeseen sen jälkeen kun poisto on poistettu kohdussa. Jos poikkeavuuksia ei ole, niiden on oltava selkeitä pienellä määrällä verta. Joskus purkaus on viskoosista ja hieman tahmeaa, jota pidetään myös normaalina. Niiden määrä ei saa ylittää 50 ml päivässä. Vähitellen eritteiden runsaus vähenee haavan paranemisen yhteydessä. Ja noin 3-5 päivällä ne häviävät kokonaan.

Kun kohdun verenvuodon tulee olla kirkas punaista. Jos koaguloidun veren tummia hyytymiä esiintyy, on tarpeen kuulla lääkäriä. Tällainen ehto ei kuitenkaan aina ole todiste patologisesta prosessista. Jos leikkauksen aikana veri on kertynyt kohdunonteloon, tumma punainen purkaus voidaan havaita useita päiviä leikkauksen jälkeen.

Purulentin purkauksen tapauksessa on välttämätöntä tutkia gynekologi. Pääsääntöisesti ajan myötä erittynyt mylly ei tule avoimemmaksi, vaan päinvastoin se muuttuu entisestään pilvemmäksi. Lisäksi se voi saada vihertävän keltaisen sävyn, joka on aina merkki kohdun infektiosta. Tässä tapauksessa lämpötila nousee usein 38-39 asteeseen. Mahdollinen voimakas kipu vatsassa, joka liikkuu entistäkin voimakkaammin.

Patologisen prosessin hoitamiseksi on välttämättä määrättävä antibioottien ottamisen kurssi, ja joissakin tapauksissa tarvitaan jopa kohtuun pesemistä antiseptisillä liuoksilla. Muuten tulehdusprosessi leviää muihin elimiin, mikä merkitsee sepsiä, peritoniittia ja aiheuttaa hedelmättömyyttä.

Kuukausittainen poisto polypidin poistamisen jälkeen?

Polyypin poistamisen jälkeen kuukautiskierron ei pitäisi muuttua. Jotkut naiset sekoittavat kuitenkin kohdunpoistoa kuukautisten kanssa. Ensisijaiset ovat yleensä runsaampia ja niihin liittyy vatsakipu, ja ne esiintyvät pääasiassa leikkauksen jälkeen. Jos lääkäri määrää hormonihoidon kehon palauttamiseksi, se voi kuitenkin johtaa pieniin muutoksiin kuukautiskierrossa. Ne voivat olla enemmän tai vähemmän runsaita, säännöllisempiä.

Milloin kaikki kääntyy takaisin?

Normaalin toiminnan aikana ja ilman komplikaatioita purkautumisen pitäisi hävitä noin viikon kuluttua. Jos suuri osa limakalvosta vaikutti leikkauksen aikana, niitä voidaan havaita vielä 2-3 viikkoa.

Kuitenkin kehon täydellinen toipuminen leikkauksen jälkeen tapahtuu aikaisintaan 6-12 kuukautta. Tänä aikana sinun on seurattava huolellisesti heidän hyvinvointiaan. Jos ilmenee kipua tai epätyypillistä purkausta, on välttämätöntä, että läpäisitte testin. Et voi superkoolia, koska tämä voi johtaa komplikaatioihin.

kysymykset

Kysymys: Minkälainen purkaus kohdun polyyppien poistamisen jälkeen?

Mitkä ovat emättimen purkaukset kohdun polyyppien poistamisen jälkeen?


Useimmilla potilailla postoperatiivisen ajanjakson aikana havaitaan emätinpoisto polyyppien poistamisen jälkeen. Purkauksen luonne on erilainen, ja tiettyjen merkkien mukaan lääkäri voi määrittää, onko purkaus patologinen vai ovatko ne normaalin paranemisprosessin mukana.

Päästöjen määrä ja luonne kohdun polyyppien poistamisen jälkeen riippuu seuraavista tekijöistä:

 • Kasvaimen verisuonittuminen. Vaskularisaatio on elimen tai anatomisen muodostumisen veren tarjonnan voimakkuus. Mitä enemmän polypissä ja sitä suuremmissa verisuonissa on, sitä voimakkaampi ja pitkittyneempi purkaus tapahtuu polyn poistamisen jälkeen. Tavallisesti adenomatoottisilla ja rauhaskuiduilla polyypeillä on parempi verisuonittuminen kuin kuitumaiset.
 • Polyp: n muoto ja koko. Polypin muoto ja koko vaikuttavat suoraan sen verisuonittumiseen. Mitä suurempi kasvain on, sitä enemmän kehitetään verisuonten verkkoa. Lisäksi useammat verisuonet tulevat yleensä polyyppeihin paksuun jalkaan kuin kapeat ja pitkät jalkapolypit.
 • Ingrowth-jalkojen syvyys. Pediclein sisäänkasvun syvyys kohdun limakalvoon vaikuttaa siihen, kuinka kirurginen toimenpide poistaa kasvun. Kun poistetaan limakalvoon syvälle kasvaneet polyypit, on olemassa riski, että kohdun seinän normaalit alukset vahingoittuvat, mikä lisää verenvuodon riskiä emättimestä leikkauksen jälkeisenä aikana.
 • Tapa poistaa polyypit. Jos polyypit poistetaan kohdun kaulalla tai irrottamalla jalka, purkautuminen on runsaampaa postoperatiivisessa jaksossa. Polyyppien tai kryodestruktion (jäätymisen) laserpoisto on vähemmän traumaattinen.
 • Bakteeri-infektio. Bakteeritartunnan lisääminen pahentaa leikkauksen jälkeisen haavan paranemisprosessia. Tämän vuoksi emättimen ontelosta voi poistua pidempään, tulla runsaammin ja saada myös kellertävä tai vihertävä sävy ja epämiellyttävä haju.

Yleensä postoperatiivisessa jaksossa on neljä päätyyppiä purkausta:
1. normaalit fysiologiset eritteet;
2. kohdun verenvuoto;
3. kurjapoisto;
4. purettu purkaus.

Normaali fysiologinen purkaus.

Normaalisti polyyppien pienen iskunkestävyyden jälkeen eritteet eivät ehkä ole lainkaan, tai ne kestävät enintään 1–2 päivää. Kuretuksen jälkeen (kohdun kuretti) tai polystin varren hysteroskooppinen leikkaus voidaan havaita enintään kaksi viikkoa. Ratkaisevaa roolia tulee olemaan vastuuvapauden luonne. Tavallisesti ne ovat läpinäkyviä tai punertavia, tahmea (ichor). Tilavuus ei tavallisesti ylitä 50 ml päivässä. Kun haava paranee, tilavuus pienenee ja keskimäärin 3–5 vuorokautta postoperatiivisesta jaksosta poistuminen häviää kokonaan.

Kohdun verenvuoto.

Jos leikkauksen aikana kohdun seinän alukset ovat vaurioituneet, on leikkauksen jälkeisenä ajanjaksona verisiä päästöjä. Veri on useimmiten tuore, punainen, erittyy pieninä määrinä. Jos veri on tumma tai hyytynyt, tämä ei aina osoita verenvuotoa. Näyttää siltä, ​​että veren, joka on kertynyt kohdun aikana toiminnan aikana. Se voi erottua tummien hyytymien muodossa useita päiviä. On tarpeen ilmoittaa hoitavalle lääkärille tuoreen veren vapautumisesta 3 - 4 päivän kuluessa leikkauksesta.

Purulent.

Purulent-purkausta havaitaan tapauksissa, joissa bakteeri-infektio putoaa haavaan. Nämä ovat yleensä sukupuoliteitse tarttuvien tautien, stafylokokkien tai streptokokkien aiheuttajia. Ajan mittaan tehdyt valinnat eivät tule läpinäkyviksi, vaan tulevat pilviksi, jolloin ne saavat vihreän tai kellertävän sävyn. Lisäksi infektion kehittymisen myötä kehon lämpötila nousee (jopa 37 - 38 astetta) ja vatsakipu, joka voi pahentua liikkumisen myötä. Tällaisissa tilanteissa tarvitaan antibioottihoidon kurssia ja joskus jopa kohdun pesemistä. Muussa tapauksessa leviävä prosessi voi levitä, mikä uhkaa vakavampia komplikaatioita (hedelmättömyys, peritoniitti, sepsis).

Putridin vastuuvapaus.

Putridinfektio voi kehittyä, kun klostridia tulee kohduun. Tämä on erityinen mikro-organismityyppi, joka elää ilmattomassa ympäristössä. Tämä komplikaatio on melko harvinaista. Tunnistakaa ruttoinfektio voi olla akuutti alavaivojen kipu, joka on voimakas epämiellyttävä haju, joka johtuu purkautumisesta. Erittymät itsestään muuttuvat viskoosisemmiksi, joskus vaahtoisiksi.

Kun poikkeavaa purkausta ilmenee, ota yhteys lääkäriin. Vain asiantuntija voi määrittää häiriön tarkan syyn ja luonteen ja määrätä tehokkaan hoidon.

Mitä tehdä, jos veri polypidin poistamisen jälkeen

Kohdunkaulakanavaan muodostuneen polyypin poistaminen viittaa usein vakiintuneisiin operaatioihin. Äskettäin suoritettu hellävaraiset menetelmät, joissa käytetään laseria, typpeä, radioaalloja tai sähköä, nämä menetelmät aiheuttavat harvoin komplikaatioita. Tämä pätee kuitenkin vain, jos leikkauksen jälkeinen jakso pidetään kunnolla kehon yleisen terveyden taustalla.

Kuntoutus leikkauksen jälkeen

Kun neoplasma on poistettu polyypin muodossa kohdunkaulan kanavasta, kasvualusta suljetaan laserilla toistuvan kasvun estämiseksi ja verenvuodon pysäyttämiseksi haavasta. Takavarikoitu materiaali lähetetään välittömästi histologiseen analyysiin, jonka tulokset näkyvät kahden viikon kuluttua.

Potilaan jälkeistä seurantaa leikkauksen jälkeen ei anneta, potilas palaa kotiin menettelyn päivänä. Sittemmin terveyden palauttaminen riippuu naisesta.

Rutiinitutkimusten ja -menettelyjen lisäksi, jos ne on määrätty leikkauksen jälkeisellä kaudella, on ryhdyttävä lääkkeisiin infektion kehittymisen estämiseksi. Antibiootteja tai viruslääkkeitä suositellaan voimakkaasti käyttämään lääkärin määräämässä määrin ja tietyn ajan: annoksen lisääminen tai pienentäminen, maahantuloaikojen lyhentäminen ja muut epätarkkuudet voivat johtaa hoidon epäonnistumiseen, lääkkeen vaihtamisen tarpeeseen ja hoidon toistamiseen.

On tärkeää! Et voi käyttää lääkkeitä omalla harkintansa mukaan ystävien tai apteekkien neuvojen perusteella, vaikka se olisi vain anestesia. Lääkkeen valinta, mikäli tarpeen, jää lääkärin hoidettavaksi.

Rajoitukset ja elämäntapa

Polyypin poistamisen jälkeisinä päivinä on tarpeen seurata terveydentilaa, seurata tarkasti yleistä terveydentilaa.

Kiellot koskevat alkuvaiheen jälkeistä jaksoa kehon vastustuskyvyn ja komplikaatioiden vähenemisen estämiseksi:

 • seksuaalinen toiminta lakkaa vähintään kuukauden ajan - ainakin yhden täydellisen kuukautiskierron ajan;
 • vakava fyysinen rasitus on suljettu pois - liialliset ponnistelut voivat laukaista veren vaeltaa lantion elimiin ja / tai verenpaineen nousu - ja molemmat voivat aiheuttaa verenvuotoa haavasta polypidin poistamisen jälkeen;
 • tiukkaa lepoa ei suositella - polypidin poisto ei edellytä sängyn lepoa, ja terävä toiminnan rajoittaminen vähentää kehon sävyä, lisää elpymisaikaa;
 • lämpökäsittelyä ei sallita - kylpyamme, sauna, aurinkoa, kuumennuspatjat vatsassa ja jaloissa;
 • vedenkäsittelyt ovat voimakkaasti rajalliset - voit ottaa suihkun ja pestä kasvosi, mutta uiminen kylvyssä ja uinnissa ei saa estää tartunnan syntymistä.

Postoperatiivinen verenvuoto ja purkautuminen

Ensimmäisinä päivinä polyn poistamisen jälkeen kohdunkaulan kanavasta on lievä verenvuoto ja limakalvon purkautuminen. Tämä on ymmärrettävää: limalla on desinfiointiominaisuudet, estetään tartunnan kehittyminen sen tunkeutumisen yhteydessä. Tämä on eräänlainen kehon suojaava reaktio.

Veri, jossa on nykyaikaisia ​​poisto-menetelmiä, erittyy pieninä määrinä. Tyypillisesti kohdunkaulan erittyminen alkuaikoina on veri, liman ja veren seos. Verisen purkauksen voimakkuus vaihtelee pimeästä sekaan, ja sen jälkeen se häviää vähitellen.

Jos komplikaatio on leikkaamaton, veri ei yleensä ylitä viikkoa. Myös limakalvojen purkautuminen tulee vähitellen tavanomaiseen tilavuuteen. Tämä on osoitus asianmukaisesta haavan paranemisesta polypidin poistamisen jälkeen kohdunkaulasta.

Mahdolliset komplikaatiot ja seuraukset

Harvinaisissa tapauksissa suunnitellun kuntoutuksen taustalla syntyy postoperatiivisia komplikaatioita.

Useimmiten ne ilmenevät, kun leikkausta ei ole riittävästi valmistettu: jos ennen polyn poistamista ei toteutettu ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä, akuuttien sairauksien hoito ei ole vain pienessä lantion, vaan myös koko kehon hoidossa. Verenvirtauksella patogeeninen tekijä voidaan siirtää paranemiskeskukseen tietyin edellytyksin. Tämä aiheuttaa kunnostamisprosessin jyrkän huononemisen, aiheuttaa toimintaan keskittyvän tulehduksen painopisteen. Siksi leikkausta kohdunkaulan polyypin poistamiseksi ei suositella kiireellisellä, vaan suunnitellulla tavalla vakavan valmistelun jälkeen. Tämä on mahdollista vain potilaan vastuullisella asenteella terveyteen: säännölliset gynekologitutkimukset tukevat naisten terveyttä asianmukaisella tasolla.

Hälytyksen pitäisi aiheuttaa seuraavat ilmiöt:

 • lisääntynyt limakalvo ja / tai verenvuoto;
 • epämiellyttävä hajun haju;
 • alemman vatsakipun ulkonäkö tai vahvistuminen, useimmiten vetäminen;
 • lämpötilan nousu subfebriliselle tasolle;
 • jokaisen vastuuvapauden äkillinen lopettaminen;
 • yleinen hyvinvoinnin heikkeneminen.

Normaalisti tämän ei pitäisi olla. Jos jokin näistä oireista tulee näkyviin, sinun tulee välittömästi kääntyä lääkärin puoleen. Tulehduksen alkuvaiheessa tilanne on paljon helpompi selviytyä kuin laiminlyötyyn tapaukseen.

On tärkeää! Jos jostain syystä toimenpide suoritettiin yleisanestesiassa kurettimella, so. suuri määrä, se voi vuotaa hieman voimakkaammin ja hieman pidempään.

Pitkän ajan kuluttua leikkauksesta kohdunkaulan kanavan poikasten poistaminen voi aiheuttaa veren monista syistä, mukaan lukien ne, jotka eivät liity edelliseen kirurgiseen toimenpiteeseen. Joka tapauksessa odottamattoman verenvuodon, jolla on voimaa, kivun kanssa tai ilman, pitäisi olla syynä vierailuun synnytystä edeltävään klinikaan.

Poistumisen luonne, kesto ja syyt polyn poistamisen jälkeen kohdussa

Polyypit ovat hyvänlaatuisia kasvaimia kohdussa, jotka vaativat leikkausta. Ne syntyvät useimmissa tapauksissa hormonaalisen epätasapainon vuoksi, joten endometriaalisen polyypin poistamisen jälkeiset ajanjaksot ovat usein epäsäännöllisiä. On tärkeää, että nainen ymmärtää, että kirurgisten manipulaatioiden jälkeen on mahdollista saada erilaisia ​​fysiologisia eritteitä ja erottaa ne, jotka ovat normaalia, ja jotka osoittavat kehon patologisen prosessin kehittymistä.

Poista polyypit joko irrottamalla (polypectomy) tai hysteroskooppisesti. Mutta pelkän kasvun poistaminen ei riitä, edellytys on diagnostinen kuretti. Tätä seuraa lääkehoito, jonka tavoitteena on palauttaa normaali hormonitaso ja lisääntymistoiminto yleensä.

Päästöjen tyypit

Endometriaalisen polyypin poistamisen jälkeen purkautuminen voi liittyä johonkin neljästä tyypistä:

 • Fysiologinen. Tämä on normaali vastuuvapaus, joka kestää 2-3 päivää. Kun haava paranee, ne tulevat niukiksi ja häviävät kokonaan. On vaaleanpunainen sävy. Päivittäinen verenmenetys ei ylitä 50 ml: a.
 • Kohdun verenvuoto. Verenvuoto kohdun polyyppien poistamisen jälkeen on mahdollista, jos lääkäri loukkaantui suuria aluksia leikkauksen aikana. Veri on kirkkaan punainen. Veri on yleensä 3-4 päivää. Jos veri vapautuu enemmän, sinun on otettava yhteys lääkäriin.
 • Märkivä. Kun polyyppi poistetaan kohdussa, purkaus voi olla keltainen vihreä, haju on epämiellyttävä. Tämä viittaa siihen, että onteloon siirrettiin infektio. Epämääräinen apu aiheuttaa komplikaatioita ja hedelmättömyyttä.
 • Mädäntynyt. Ne esiintyvät, jos tunkeutuu mikro-organismien sukuelimiin, joita kutsutaan klostrideiksi. Ne lisääntyvät nopeasti, mikä aiheuttaa voimakasta kipua ja vaahtoavaa emättimen purkausta.

Purkautuminen kohdun polyypin poistamisen jälkeen voi lisääntyä, jos nainen johtaa väärään elämäntapaan tai jättää huomiotta lääkärin neuvot. Kuukauden aikana potilas näyttää seksuaalista lepoa. Myös kielletty liikunta, stressi, käynti kylpyammeessa tai saunassa, ottamalla veren ohentavia lääkkeitä.

Niin, että nainen voi toipua nopeammin kohdunkaulan polyypin poistamisen jälkeen, lääkäri määrää hänelle lääkehoidon. Hoito on monimutkainen ja sisältää antibakteerisia aineita, antispasmodicsia, hormonivalmisteita, vitamiineja.

Mikä vaikuttaa purkauksen luonteeseen

Endometriaalisen polyypin allokointi alkaa välittömästi tuumorin leikkaamisen jälkeen. Joskus havaitaan veren jälkiä ennen leikkausta. Tämä johtuu seksuaalisen yhdynnän tai gynekologisen tutkimuksen seurauksena tapahtuneesta loukkaantumisesta.

Sen määrittämiseksi, mikä purkaus poisto on poistettu kohdun kohdalta, on normaali, vain lääkäri voi. Haavan paranemisen kesto on yksilöllinen kullekin organismille. Vapautuneen nesteen luonne vaikuttaa useisiin tekijöihin, tässä ovat tärkeimmät:

 • Muotojen koko, ominaisuudet ja lukumäärä. Mitä suurempi polyp: n halkaisija on, sitä suurempi on limakalvon vaurioitumisalue ja sen vuoksi paranemiseen tarvitaan enemmän aikaa.
 • Toiminnan menetelmä. Kaavinta on hyvin traumaattinen vaihtoehto. Laser-moksibustio ja kryodestruktio ovat uskollisempia, mutta niitä ei aina ole mahdollista soveltaa patologian erityispiirteiden vuoksi.
 • Tulehdusprosessin läsnäolo. Se alkaa infektion takia. Sitä käsitellään melko vaikeana ja pitkään.
 • Kasvava jalkapolyppa. Mitä syvemmälle polyn jalka on kasvanut kohdun seiniin, sitä vaikeampaa on poistaa, ja leikkauksen aikana terveiden kudosten vaurioitumisriski on suuri.
 • Vascularization. Erittymien runsaus riippuu siitä, kuinka hyvin kasvun verenkierto kehittyy, riippumatta siitä, ruokkivatko suuret alukset sitä.

Raidan ruskeat merkit osoittavat, että naisella on hyvä verihiutaleiden määrä. Tällaisen purkamisen enimmäiskesto ei saisi ylittää 7–10 päivää. Jos he menevät kaksi viikkoa tai enemmän, se aiheuttaa vaaraa naisen terveydelle ja elämälle.

Kuukautiskierron ominaisuudet polypidin poistamisen jälkeen

Kohdunkaulan tai endometriumin polyyppi vaikuttaa kuukautisten voimakkuuteen ja luonteeseen. Patologiasta kärsiville naisille on ominaista runsaat kivun ja anemian olosuhteet. Leikkauksen jälkeen tila tulee normalisoida.

Kuukausittainen kaavinta alkaa 30-50 päivän kuluttua. He voivat aloittaa huonosti, mutta kun he toipuvat, ne muuttuvat vakaiksi. Normaalissa syklin aikana nainen häviää välimiesmenettelyn, kulkee kivun oireyhtymän. Konseptia voidaan suunnitella aikaisintaan 6-12 kuukauden kuluttua operaatiosta edellyttäen, että sykli on normalisoitu ja sillä on selkeä aika.

Varsinainen kysymys on, onko polyyppi mahdollista poistaa kuukautisten aikana? Useimmat lääkärit ovat yhtä mieltä siitä, että on parempi suorittaa operaatio ovulaation ja endometriumin muodostumisen vaiheessa. On olemassa lääkäreitä, jotka vaativat, että manipulointi olisi yhdistettävä kohdun luonnolliseen puhdistukseen, mutta tässä lausunnossa ei ole painavia ja kohtuullisia argumentteja.

Usein naiset ovat kiinnostuneita siitä, voiko endometriumin polyyppi tulla ulos kuukautisten kanssa? Vastaus on ei. Älä tuhlaa arvokasta aikaa odottamaan ihmeitä. Vain oikea-aikainen lääketieteellinen tuki voi poistaa patologian ja säilyttää hedelmällisyysfunktion.

Poistetun polypidin materiaali lähetetään aina histologista tutkimusta varten. Tämä on välttämätöntä epätyypillisten solujen riskin poistamiseksi kudoksissa.

Arviot

Ymmärtääksemme, minkälainen purkaus on normaali gynekologisen kirurgian jälkeen, ja onko polyyppi kestänyt kuukautiset, on tutkittava patologian ja hoidon kokeneiden henkilöiden arviot.

Christina

Olen 34-vuotias. Kolme viikkoa sitten poistettiin endometriumin polyyppi. Sen jälkeen purkautui hieman 5 päivää. Sitten heidän värinsä muuttui vaaleanpunaisesta keltaiselle vihreäksi. Kuluttiin sairaalaan, kun lämpötila nousi ja alavihassa oli kipeä kipu. Lääkäri sanoi, että infektio alkoi, määrätyt antibiootit. Nyt minusta tuntuu hienolta, odottamassa aikani alkua, mutta he eivät ole kiirettä mennä. Miksi tämä tapahtuu, kuinka paljon on normaalia odottaa kuukautisia, kerro jollekulle.

anonym

Kun olin diagnosoitu, en synny. Ensimmäinen asia, jonka kysyin lääkäriltä, ​​onko mahdollista, että polyypit itse tulevat esimerkiksi kuukausittain? Mihin lääkäri vastasi, että hänen 20-vuotisen harjoittelunsa aikana hän ei ollut koskaan nähnyt kasvua yksinään. Odotetaan, että hän tulee ulos, voit unohtaa oikean ajan toiminnalle. Kuuntelin, suoritin polypectomia. Palasin nopeasti. Purkaus oli vaaleanpunainen vain 3 tai 4 päivän ajan. Nyt kuukautiset alkavat. Aikaisemmin kuukausittain meni liikaa runsaasti, nyt sykli ei aiheuta pelkoa. Kuuden kuukauden aikana aiomme suunnitella lapsen aviomiehen kanssa.

Valery

Minulla oli poistettu polyyppi 42-vuotiaana. Vapautuneet kudokset lähetettiin histologiaan. Testitulokset olivat suotuisat. Purkaus toiminnan jälkeen kesti lähes 10 päivää. Menin lääkäriin, ja tutkimuksen jälkeen hän sanoi, että kaikki oli kunnossa. Itse asiassa kahden päivän kuluttua veren tahrat hävisivät. Kuukausi tuli 38 päivässä. Nyt tuntuu hyvältä, kun toiminta on kulunut 4 kuukautta.

Purkauksen luonne ja määrä polyn poistamisen jälkeen kohdussa

Nartun kohdun epiteelin muodostamia kasvuja kutsutaan polyypeiksi. Yleensä ne näyttävät rikkovan naisten kehon hormonaalista tasapainoa tai lisääntymisjärjestelmän kroonisia patologioita. Nämä kokoonpanot on poistettava, koska on olemassa riski, että ne muuttuvat syöpään.

Polyp: n alkuvaiheessa voit yrittää poistaa sen hormonihoidolla. Hoito suoritetaan:

 • suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet edellyttäen, että polypoli on alle 10 mm ja nainen ei ole yli 35-vuotias;
 • antibiootit, jos kasviston testissä paljastui krooninen infektio, joka aiheutti polyypin ulkonäön;
 • progesteronipitoiset aineet (Utrozhestan, Duphaston), kun endokriiniset muutokset havaitaan;
 • rautaa sisältävät valmisteet, joissa on raskasta verenvuotoa;
 • jos potilas on yli 35-vuotias.

Lääkehoito kestää jopa 6 kuukautta. Jos se ei anna toivottua tulosta, suoritetaan kirurginen hoito.

Kirurgian aiheuttamien komplikaatioiden välttämiseksi sinun on tiedettävä, mitkä ovat poisto polyn poistamisen jälkeen kohdussa ja kuinka paljon pitäisi olla normaalia.

Mikä on toiminta?

On kaksi tapaa päästä eroon hyvänlaatuisista kasvusta:

 1. Polypectomy - polypidin poistaminen kaapimalla tai avaamalla. Tämän toiminnon saa suorittaa vain kokenut asiantuntija.
 2. Endometriumin polyypin hysteroskooppi on suosituin menetelmä. Menettely on seuraava: endoskooppi, joka on varustettu mikrokameralla, ja joukko mikrokirurgisia instrumentteja asetetaan kohdunkaulaan. Sisäiset kudokset ja sukupuolielimet eivät vahingoitu. Mikrokirurgian avulla voit poistaa polyypin ja kunnolla, ilman komplikaatioita, kohdistaa kohdun.

Ei riitä, että suoritetaan yksi menettely koulutuksen poistamiseksi. Sen jälkeen tarvitaan diagnostinen kuretti.

Kirurginen interventio seuraa korjaavaa hoitoa. Tässä on otettava huomioon potilaan ikä ja polyyppien esiintymisen syy. Tutkimuksen suorittaa vain hoitava lääkäri. Hän määrää myös antibiootteja.

Leikkauksen jälkeen monet naiset ovat huolissaan veren havaitsemisesta. Jos heillä on vatsaontelon kipua, on kiireesti otettava yhteyttä lääkäriin. On tarpeen sulkea pois mahdolliset komplikaatiot kohdunkaulan voimakkaasta kouristuksesta.

Jakoon vaikuttavat tekijät

Polyypin leikkauksen jälkeen ilmestyvä neste voi olla erilainen. Ainoastaan ​​lääkäri päättää, mikä purkautuminen tapahtuu: patologian tai normaalin merkin kanssa. Ne liittyvät suoraan haavan kiristymisnopeuteen ja kudosten uudistumiseen.

Vastuuvapauden luonteeseen vaikuttaa useita tekijöitä:

 • Polyp: n ulkonäkö ja koko. Mitä suurempi kasvain on, sitä suurempi on siinä olevien verisuonten määrä. Myös jalkojen koko ja paksuus ovat merkityksellisiä.
 • Tulehdus. Alkaa, kun sukuelin on infektoitu bakteeri-infektiolla. Tällöin on keltainen tai vihertävä purkaus, jolla on epämiellyttävä haju. Yleensä ne ovat runsaat eivätkä pysähdy pitkään aikaan.
 • Vaskularisaatio - kehon tai kasvun verenkiertoaste. Toisin sanoen mitä enemmän aluksia, sitä voimakkaampi verenvuoto polyn poistamisen jälkeen.
 • Menetelmät kasvun poistamiseksi. Vähiten vaurioita esiintyy lasersäilytyksen tai kylmäkäsittelyn aikana (jäätyminen). Jalkan löystyminen tai kohdun kaavinta on traumaattinen menettely. Tällaisen toimenpiteen jälkeen on olemassa runsaasti vastuuvapauden mahdollisuus, joka on jatkunut jo pitkään
 • Kasvava jalka. Jos muodostuminen on mennyt syvälle, sen poistaminen on vaikeaa. Kirurgian aikana terveitä aluksia saattaa vahingoittaa. Siksi toiminnan jälkeistä ajanjaksoa leimaa pitkäaikainen vastuuvapaus.

Normaalisti polypidin poistamisen vaikutukset tulisi ilmoittaa 7–10 päivää. Ruskea purkaus viittaa siihen, että potilaalla on normaali veren hyytyminen. Jos ne kestävät pidempään kuin tarvitset, ota yhteys lääkäriin.

Usein naiset eivät kiinnitä huomiota kehon lähettämiin signaaleihin. He odottavat purkautumista kulkemaan itseään tai ottamaan ne kuukautisia varten. Itse asiassa asiantuntijan on tarkasteltava tätä ajanjaksoa.

Päästötyypit

Lääketiede tietää 4 erilaista purkausta polyyppien poistamisen jälkeen:

 1. Fysiologinen, normaaleissa rajoissa. Haavojen paranemisen myötä ne ovat pienempiä. Jos toiminta on vähemmän traumaattinen, tällainen purkaus voi kestää 1–2 päivää. Niiden päivittäinen tilavuus on noin 50 ml. Sticky neste, läpinäkyvä tai vaaleanpunainen (ichor). Kun haava kiristetään, purkaus pysähtyy.
 2. Verenvuoto kohtu. Jos polyypin leikkaamisen aikana suuret astiat vahingoittuvat, jotka sijaitsevat elimen seinällä, veri virtaa. Yleensä se on tuore, kirkkaan punainen, se erottuu hieman. Joskus on jäljellä tummia hyytymiä leikkauksen jälkeen. Jos verenvuoto kestää yli 3-4 vuorokautta, sinun tulee välittömästi pyytää apua.
 3. Purulenttinen purkaus polypidin poistamisen jälkeen. Niillä on keltainen-vihreä sävy ja ne eivät kirkastu, vaan päinvastoin tulevat tylsiksi. Mukana epämiellyttävä haju. Tämä osoittaa stafylokokin, streptokokin tai sukupuolitautien aiheuttaman infektion. Jos unohdat ongelman, sepsiksen, peritoniitin tai hedelmättömyyden kehittyminen on todennäköistä.
 4. Putridin vastuuvapaus. Alkaa klostridien tunkeutumisella kohduun, mikä aiheuttaa raa'an tartunnan. Hapettomassa ympäristössä näiden organismien lisääntyminen on nopeaa. Naisella on terävä kipu vatsan alareunassa. Tällaisilla nestemäisillä vaahdoilla on epämiellyttävä haju. Tässä tapauksessa tarvitaan kiireellisesti lääkärin hoitoa.

Menetelmäsykliä polyn poistamisen jälkeen ei palauteta välittömästi. Kuukauden aikana nainen, jolla on ollut poisto, ei saisi seksiä, mennä saunaan ja kuntosaliin, nosta raskaita esineitä, käyttää verenvuotoja, kuten aspiriinia. Käsittely on vasta-aiheista 6 kuukautta kirurgisen hoidon jälkeen.

Kuukausittainen polyypin poiston jälkeen

Jos kasvain sijaitsi kohdunkaulassa, operaatio ei ole kovin stressaavaa keholle, joten kuukautiskierron jatkaminen tapahtuu nopeasti. Mutta ensimmäiset jaksot ovat niukat. Tämä johtuu antibioottien käytöstä tulehduksen estämiseksi. Väliaikainen verenvuoto päättyy, mutta heti polyypin poistamisen jälkeen tulee alkaa pieni purkaus, joka kestää noin 10 päivää. Nesteen oikea-aikainen poistuminen on välttämätöntä tulehdusprosessin välttämiseksi.

Jos puhumme kohdun limakalvon poistamisesta kohdun sisällä, aika palautuu normaaliksi 30-40 päivän kuluttua. Tässä potilaan ikä ja kasvun määrä. Mitä enemmän polyyppejä ja sitä suurempi operatiivinen alue on, sitä todennäköisemmin kuukautiset viivästyvät. Sykli ei ehkä toipu pitkään kuretuksen jälkeen, koska tässä tapauksessa kaikki endometriumin kerrokset vaikuttavat. On tärkeää, että leikkauksen jälkeinen verenvuoto ei kestä yli 10 päivää. Muuten osa muodostumisesta pysyi kohdussa ja toistuva interventio on tarpeen.

On useita syitä, joiden vuoksi kuukautiset eivät tule ajoissa polyn poistamisen jälkeen. Koska vaarallisia oireita, kuten kipua ja kuumetta, ei ole, ongelma on todennäköisesti stressi tai antibioottihoito. Mutta hormonien, kuten progesteronin, ottaminen korjaa tilanteen.

Kasvainten poistumisen jälkeen syklin luonne muuttuu. Liian raskasta kuukautisten virtausta ei enää tapahdu, kipu katoaa, ruskea ja kirkas purkautuminen kuukautisten välillä häviää.

Vaikka potilaalla olisi ihanteellinen jälkihoito, on noudatettava kaikkia edellä mainittuja varotoimia. Vasta sitten sykli palautuu, ja myöhemmin naisella ei ole vaikeuksia raskauden ja lapsen kantamisen kanssa. Polyypit ovat usein väliaikaisen hedelmättömyyden syy, joten on parempi poistaa ne välittömästi, jos lääkäri määrää.

Kohdunkaulan polyypin poistamisen jälkeen

Lukuaika: min.

Kun kohdunkaulakanavan polyyppi on poistettu, on tarpeen noudattaa joitakin leikkauksen jälkeisiä toimenpiteitä. Jos veri kohdunkaulan kanavan polyypin poistamisen jälkeen, sinun täytyy määrätä lääkkeitä verenvuodon lopettamiseksi. Vedat neoplasman resektion jälkeen jäävät tähän paikkaan, joka voi vuotaa.

Tyypillisin tapa poistaa polyppi on hysteroskooppi. Se ei ole vain tehokas, vaan myös suosittu viime aikoina. Syynä tähän tehokkuuteen on se, että hysteroskooppi ei ainoastaan ​​poista, vaan voi myös diagnosoida naaraspuolisen lisääntymiselimen. Jos havaitaan enemmän polyyppejä, ne poistetaan välittömästi, mutta diagnoosin hetki. Myös suuri tekniikka on materiaalin ottaminen histologista tutkimusta varten. Tämä lisää mahdollisuuksia tehdä tarkempi ja yksityiskohtaisempi diagnoosi.

Postoperatiivinen jakso alkaa siitä hetkestä, kun polyp: n resektio tehdään kohdunkaulan kanavan tai muun paikannuksen alueella. Kun olet suorittanut toimenpiteen, sinun tulee seurata lääkärin seuraavia suosituksia. Vain sairaalassa poista polyypit kohdussa. Päästöjä on noudatettava useita päiviä.

Kohdunkaulan polyypin leikkauksen jälkeen

Toimenpiteen jälkeen useimmat naiset palaavat asteittain normaaliin elämäntapaan. Mutta joillakin on joitakin komplikaatioita. Havainnolliset kivut, nesteen pysähtyminen kohdunkaulan kanavan alueella ja tarttumattomien tarttumien muodostumisprosessi. Nämä prosessit johtuvat tiettyjen operaation sääntöjen rikkomisesta. Useimmiten se on infektion tunkeutuminen tai kasvaimen riittämätön poistaminen. Myös tyypillinen oire voi olla veren jatkuva purkautuminen emättimestä, joka joka kerta enemmän ja enemmän. Tämän prosessin lopettamiseksi on välttämätöntä toistaa jäljellä oleva polyyppi.

Postoperatiivisen jakson aikana on tarpeen noudattaa joitakin lääkärin suosituksia. Nämä ovat:

 • On kiellettyä käyttää lääkkeitä, jotka ohentavat verta. Tämä voi aiheuttaa verenvuotoa poistetun polypidin kohdalla.
 • Tarvitaan jatkuvasti dynaamista emättimen purkauksen seurantaa. Jos verinen luonto ei lopu 7 päivän kuluessa leikkauksesta, sinun pitäisi miettiä komplikaatiota ja käänny lääkärin puoleen.
 • Raskaiden esineiden nostamisen kategorinen kielto sekä urheileminen kolmen ensimmäisen kuukauden aikana.
 • Noin 2 kuukautta pitäisi sulkea pois seksuaalinen yhteys kumppaniin. Myös tamponeja ei saa asentaa emättimeen.

Jos noudatat edellä mainittuja suosituksia, on mahdollista välttää yleisen tilan heikkeneminen. Leikkauksen jälkeen on myös kiellettävä kohdunkaulan kanavan poikasten poistaminen alkoholin ja tupakan juomisesta. Polyypit kohdussa - poisto, kuinka paljon valehdella? On suositeltavaa tarkkailla sängyn lepoa jälkikäteen. Loppujen lopuksi rauha antaa mahdollisuuden palauttaa normaalisti leikkauksen jälkeinen haava.

Hoito sen jälkeen, kun kohdunkaulan kanavan polyyppi on poistettu, perustuu hormonitasojen palauttamiseen ja erilaisen epämukavuuden helpottamiseen leikkauksen jälkeen. Postoperatiivisen ajan tärkein tavoite on estää uuden kasvaimen syntyminen sekä kohdunkaulakanavassa että kohdussa. Elpymisen kesto voi vaihdella 2-5 kuukaudella. Tätä ajanjaksoa olisi käytettävä niin, että sitten ei enää palata menneeseen ongelmaan. Erilaisia ​​lääkkeitä, fysioterapiatoimenpiteitä ja muita lääkärin suosituksia käyttämällä on mahdollista elpyä ja elää normaalia elämää lyhyessä ajassa. Äidin päätehtävä on jättää jälkeläiset.

Toimenpiteen jälkeen määrätään myös seuraavia lääkehoitoja:

 • Antibakteerinen ja antimikrobinen hoito.
 • Hormonaaliset lääkkeet.
 • Korjaava hoito.
 • Vitamiinien ja kivennäisaineiden vastaanotto.
 • Ruokavaliota.

Lääkkeiden ja annosten osalta lääkäri määrää sen yksinomaan. Yhdessä nämä tehtävät vaikuttavat hyvin sairauden helpotukseen.

Leikkauksen jälkeen tulee 3-4 kuukauden välein käydä lääkärillä ja suorittaa ultraäänitestaus. Veren parametrien dynaaminen tarkkailu mahdollistaa myös tulehdus- ja infektioprosessin sulkemisen tai vahvistamisen.

Kohdunkaulan kanavan poisto ja havaittu purkaus vähenevät ja kulkevat 6-7 päivän kuluessa. Jos näin ei tapahdu, on välttämätöntä ilmoittaa gynekologille. Kuten edellä mainittiin, postoperatiivisen ajan onnistuminen on kaikkien lääkärin suositusten noudattaminen. Loppujen lopuksi tällainen kasvain kuin polyp on ennustamaton sairaus. Jotkut polyypit vuosien mittaan eivät muuta niiden kokoa, ja jotkut kuukaudessa kasvavat useita kertoja.

Poistuminen polyn poistamisen jälkeen kohdussa

Lähes jokaisessa naisessa havaitun polypectomin jälkeen päästöt sukupuolielimestä. Päästöjen luonteen, runsauden ja keston mukaan gynekologi voi arvioida, miten kuntoutusjakso etenee.

Mikä vaikuttaa veren määrään?

Poistumisen määrä polypektomian jälkeen riippuu useista tekijöistä:

 1. Vaskulaarisen verkoston polyypissä esiintyvä proliferaation aste tai niin sanotun kasvaimen verisuonittuminen - mitä suurempi on polyyppi, sitä enemmän verisuoniverkko on kehitetty, veren poistamisen jälkeen on voimakkaampi ja runsaampi. Pääsääntöisesti rauhas- ja rauhaskuituiset kasvaimet poiston jälkeen aiheuttavat pitkäaikaisia ​​ja runsaita verenvuotoja, kun taas kuitumaiset ovat vain vähäisiä.
 2. Kasvaimen koko ja muoto - polypelin koko vaikuttaa suoraan ensimmäisessä kohdassa mainittuun verisuonittumisen asteeseen. Lisäksi paksulla varrella varustetuilla polyypeillä on rakenteessa enemmän verisuonia kuin ohutkasvuiset kasvaimet.
 3. Polyp-varren sisäänkasvun aste kohdun seinään - mitä voimakkaampi kasvain "juurtuu" kohduun, sitä voimakkaampi veri virtaa leikkauksen jälkeen. Tämä johtuu siitä, että lääkäri saattaa vahingossa vahingoittaa endometriumia toimittavia aluksia polyptoomisen aikana.
 4. Menetelmä kasvainten poistamiseksi - jos kasvaimet poistetaan kohdusta hysteroskoopin aikana curettalla, sitten veri postoperatiivisessa jaksossa menee voimakkaammin kuin esimerkiksi polyp - poisto nestemäisellä typellä tai poistaminen laserilla.
 5. Bakteeritartunnan liittyminen - postoperatiivisen jakson komplikaation sattuessa infektion poistuminen kohdunonteloon on runsas ja pitkä. Heillä on sekoitus mäyrää ja selvää epämiellyttävää hajua.

Purkauksen luonne poikkileikkauksen jälkeen

Postoperatiivisessa jaksossa useita mahdollisia emätinpoistoja on mahdollista:

 • fysiologinen;
 • kohdun verenvuoto;
 • mätäneminen;
 • märkivä.

fysiologinen

Jos polyn poistaminen on onnistunut ja ilman komplikaatioita, naisella ei tavallisesti ole purkautumista tai ne ovat merkityksettömiä jopa 3 vuorokautta. Jos kohdun ontelon ylimääräistä kurettia suoritettiin, verenvuoto voi kestää jopa 10 päivää, ja ensimmäisten 2-3 päivän aikana ne ovat verisiä, ja seuraavina päivinä veri vuotaa läpinäkyvän liman kanssa.

On tärkeää! Vatsakipu ja naisen yleinen pahoinvointi eivät saisi olla - jos tällaisia ​​oireita havaitaan, sinun täytyy kertoa tämä lääkärille.

Verenvuoto kohdusta

Kohdun verenvuoto on raskas, sillä on punertava punainen väri ja voi jopa uhata naisen elämää. Tällainen purkaus tapahtuu, jos lääkäri vahingoittaa leikkauksen aikana kohdun verisuonia.

Jos veri on tumma ja sillä on hyytymiä hyytymiä, tämä ei aina ole merkki kohdun verenvuodosta, on mahdollista, että kerääntyneet eritteet tulevat ulos emättimestä, mutta tämä voidaan vahvistaa vain ultraäänellä.

Pussilla

Verestä päällystetty emättimestä erittyvä pussi erittyy, jos leikkauksen jälkeisenä aikana tai polypectomin aikana infektio on tullut kohtuun. Pakolliset oireet naisessa ovat:

 • vatsakipu, joka säteilee alaselän, ristiluu;
 • lisääntyvä heikkous, pahoinvointi, mahdollisesti oksentelu;
 • korkea kehon lämpötila jopa 39,0 astetta;
 • takykardia, suun kuivuminen.

Jos potilas ei anna tarvittavaa apua ajoissa, sepsis ja kuolema kehittyvät nopeasti.

mädäntynyt

Erittymien ilmaantuminen sukupuolielimestä, jolla on voimakas hajuhaju, on merkki klostridioista leikkauksen jälkeisessä haavassa - mikro-organismit, jotka voivat lisääntyä ja kasvaa jopa ilman happea. Emättimen epämiellyttävän tuoksun lisäksi nainen on huolissaan vakavasta vatsakipusta, terävästä, leikkaamisesta säteilytyksellä napaan ja alaselkään, purkaus voi olla vaaleaa.

Polyyppien poistamisen jälkeen olevan naisen tulisi seurata hyvin sukupuolielimestä tulevan purkauksen luonnetta ja määrää ja näiden tilanteiden yhteydessä ota välittömästi yhteyttä lääkäriin.

Mitä poisto pulpetin poiston jälkeen sanoo ja kuinka paljon verenvuoto on yleensä

Valinta sen jälkeen, kun polyypit on poistettu kohdusta tai kohdunkaulan kanavasta, on normaali osa elpymisjaksoa. Näiden valkoisten luonne, lukumäärä ja kesto voivat osoittaa sekä jatkuvaa paranemista että leikkauksen jälkeistä komplikaatiota. Tässä artikkelissa ymmärrämme, mikä on leikkauksen jälkeen tapahtuva allokointi ja mikä pitäisi varoittaa potilasta.

Kohtu on limakalvon vuori. Se on rauhas- ja sidekudoksen pintakerros. Eri häiriöiden seurauksena solujen solut alkavat nopeasti jakautua, ja ilmestyy pullistuma. Kun se kasvaa, pitkänomainen ohut jalka muodostuu pyöreästä koulutuksesta. Tämä on polyyppi. Joskus se saavuttaa sellaiset mitat pituudeltaan, että se yksinkertaisesti ei sovi kohdun sisäpuolelle, sitten kärki voi pullistua ulos kohdunkaulan kanavan aukosta. Vaikka on myös muodostunut koulutus.

Syyt lopputulokseen ovat epäselvät, mutta on useita tekijöitä, jotka voivat aiheuttaa patologiaa:

 • abortti;
 • Gynekologinen kirurgia;
 • Synnytys taukojen kanssa;
 • Kohdun tulehdukselliset sairaudet;
 • Sukuelinten infektiot.

Useimmissa tapauksissa polyypit esiintyvät endokriinisen järjestelmän epätasapainon taustalla, kun progesteronia ja estrogeenien ylimäärää ei ole. Tämä tilanne on tyypillinen potilaille, joilla on ylipainoinen, diabetes.

Varoitus! Tutkijat ovat tunnistaneet erityisen geenin, joka on vastuussa polyyppien esiintymisestä, joten taipumus on peritty.

Kohteen muodostumisen tyypit:

 • Adenomatoosi eroaa solujen rakenteen ja niiden sisäisten elementtien rikkomisista. Jonkin ajan kuluttua tällaisesta kasvusta voi tulla pahanlaatuinen kasvain;
 • Kuitumaiset muodostelmat ovat hyvin tiheitä, koska ne koostuvat sidekudoksesta. Esiintyy naisilla 40 vuoden kuluttua hormonaalisten muutosten taustalla ennen vaihdevuodet;
 • Glandulaariset pehmeät polyypit muistuttavat hyytelöä. Harva saavuttaa suuria kokoja yli 10 mm. Diagnosoitu naisilla jopa 30 vuotta. Toisinaan lääkärin hoitoon;
 • Rauhasen kuituja muodostavat yhtä suuret sidekudoksen ja endometriumin rauhaset. Usein tulehtunut, nopeasti kasvava, altis verenvuodolle. Tällaisia ​​polyyppejä esiintyy lisääntymisperäisillä potilailla - noin 25–35-vuotiailla;
 • Placentaaliset vauriot ovat synnytyksen jälkeinen komplikaatio, kun osa vauvan tilasta pysyy kohdussa. Näistä fragmenteista muodostuu polyyppi, joka on peitetty sidekudoksella. Samanlaiset chorion muodot on rakennettu chorionin jäänteistä - istukan esiasteesta keskenmenon tai abortin jälkeen alkuvaiheessa;
 • Decidual-polyypit esiintyvät lapsen kuljettamisen aikana. Tämä ympäröivän sikiön rakon kerroksen hyperplasia. Hoito ei edellytä. Ongelma ratkaistaan ​​itsenäisesti toimitusprosessissa.

Varoitus! Vain histologinen tutkimus voi luokitella koulutuksen luotettavalla tarkkuudella.

Patologian oireita esiintyy, kun polyp on suurempi kuin 1-1,5 cm. Koulutus on loukkaantunut, mikä johtaa kosketusvuotoon, erityisesti kohdunkaulan kanavasta ulkoneviin kasvuihin. Yhdynnän tai gynekologisten manipulaatioiden aikana polyyppi vaurioituu ja veri tulee näkyviin. Liikunta voi aiheuttaa erittymistä, esimerkiksi painon nostoa. Lisäksi naisen kuukautiskierto on häiriintynyt. Kuukausittain enemmän äänenvoimakkuutta ja aikaa. Koulutus aiheuttaa tuskaa tänä aikana.

Lapsettomuus on yksi patologian oireista. Polyypit löytyvät usein sattumalta, ja ne havainnollistavat ongelmien syntymisongelman. Tämä ei tarkoita, että kohdun kasvut aiheuttavat hedelmättömyyttä. Oosyytit kypsyvät ja voivat hedelmöittää, mutta polypeli häiritsee tätä prosessia ja myös herättää myometriumin supistuksia, mikä johtaa alkion hylkäämiseen. Siksi keskenmeno tapahtuu alkuvaiheessa.

Tämäntyyppiseen muodostumiseen liittyy lisääntynyt limakalvojen erittyminen, joten nainen voi havaita valkoisen tai läpinäkyvän hajuttoman purkauksen. Yhdistäminen veren kanssa johtaa vaaleanpunaisen tai ruskean sävyihin.

Jos on epämiellyttävä haju, kellertävänvihreä väri, vaahtorakenne, lisääntynyt tilavuus, tämä on merkki infektiosta. Tämä voi sanoa hyvin nestemäisen harmaa-vihreän purkauksen, jossa on hämärä haju.

Varoitus! Musta hyytymiset naisessa vaihdevuosien aikana voivat merkitä onkologista kasvainta.

Useimmissa tapauksissa muodostuminen poistetaan ja joskus ilman varoitusta diagnostisen toimenpiteen aikana. Tämä tapahtuu onkologian riskin takia. Lisäksi istukan, adenomatoottisten, rauhaskuituisten kuitujen polyypit poistetaan pakollisesti, ja tyyppiä ei aina saada ultraäänellä tai visuaalisesti hysteroskoopilla. Ainoa menetelmä lajin tunnistamiseksi on fragmentin tai koko kauko-osan histologia.

Lääkehoito antaa harvoin tuloksia. Mutta kunnes polyp on 1 cm: n kokoinen, lääkärit yrittävät poistaa provosoivia tekijöitä huumeiden kanssa:

 • Antibiootit tulehduksen pysäyttämiseksi ja infektion poistamiseksi. Lääke ja annos valitaan huolellisesti. Tämä voi vaatia backpox- tai PCR-analyysiä;
 • Hormonit, jotka ovat gestageenin, suun kautta otettavien ehkäisyvalmisteiden tai hormonien vapauttavien agonistien muodossa, voivat vähentää polyyppien kokoa tai jopa tehdä niistä liukenevia. Niitä käytetään estrogeenin ja progesteronin tasosta saatujen verinäytteiden tulosten perusteella sekä endokrinologin päätelmän perusteella.

Mielenkiintoinen seikka! Lääkehoito on helpompaa pienille rauhasmuodoille, mutta myöhemmin kasvu voi jatkua.

Toiminta toteutetaan eri tavoin, jotkut ovat nykyaikaisempia ja tehokkaampia, toiset ovat saatavilla tai täysin ilmaisia.

Kouretti, lusikka-muotoinen työkalu, jossa on terävä reuna, työnnetään dilakeraattorin ja kohdunkaulakanavan vahvistaman kohdunkaulan läpi. Hän puhdistaa kohdun limakalvosta. Sen oletetaan ohjaavan paikannuspaikan ultraäänitietoja ja käsittelemään tätä vyöhykettä, mutta useammin koko pintakerros poistetaan vain tapauskohtaisesti. Tämä on laaja elinvaurio, ja on olemassa vaara, että seinä leikataan, mikä johtaa vakavaan verenvuotoon.

Eräs erityinen laite imee endometriumin käsikappaleen läpi. Menettely on suhteellisen turvallinen, mutta kahdeksasta potilaasta 10: stä polyppi kasvaa takaisin sekä curetten jälkeen.

Tämä termi piilottaa kohdun sisäisen menettelyn diagnostisen tai terapeuttisen videokameran valvonnassa. Toiminta kestää noin puoli tuntia, ja suurin osa siitä käytetään dilataattoreiden asentamiseen, instrumenttien asettamiseen ja endometriumin tutkimiseen. Poly poistetaan hetken kuluttua. Eri laitteiden käytön poistamiseksi:

 • Koagulaattori silmukan muodossa, joka heittää koulutukseen. Vaikutus kudoksiin on lämpö, ​​poistopaikan alukset suljetaan. Menetelmä on edullinen ja kätevä, mutta arpien altistumisessa nykyiseen arvoon, joskus muodostuu arpia, mikä voi johtaa ongelmiin konseptoinnissa;
 • Laser höyrystää kudoksen iskun alueella. Yleensä polyypin pedicle säteilytetään kehon lähettämiseksi histologiaan. Arvet eivät pysy, paranee nopeasti, mutta laitteet ovat kalliita ja harvinaisia;
 • Radioaallot ovat ominaisuuksiltaan samanlaisia ​​kuin laser;
 • Pienet polyypit jäädytetään nestemäisellä typellä;
 • Kaavinta suoritetaan ja ohjataan hysteroskooppikameralla. Vain tässä tapauksessa toimet ovat paikallisia eivätkä vaikuta terveeseen kudokseen. Sitä käytetään polyposiksesta kärsiville alueille;
 • Mekaaninen poisto nykyisestä haavan hoidosta katsotaan klassiseksi polypektomiaksi. Muodostumat irrotetaan tai kierretään, ja sitten vaurioitunut kudos suljetaan.

Varoitus! Jos potilas aikoo saada lapsia myöhemmin, hänen on löydettävä klinikka radioaalto- tai laserlaitteilla.

Niin sanottu hysteroskooppi, joka suoritetaan vaikeissa tapauksissa - suurilla tai lukuisilla muilla patologioilla monimutkaisia ​​muotoja. Tämä on täydellinen kirurginen toimenpide yleisanestesiassa ja kestää puolitoista tuntia.

Luonne, määrä ja pitkäaikainen riippuu eri tekijöistä, joten se on yksilöllinen kullekin potilaalle.

Kuinka paljon ja kuinka, miten:

 • Poistomenetelmä Kurettimisen seurauksena veri voi kestää pidempään, koska vaikuttaa endometriumin laajaan alueeseen. Hysteroskoopin jälkeen tapahtuvan purkauksen määrä on huomattavasti pienempi. Laserpoisto edistää erittäin nopeaa kudoksen korjausta;
 • Polyp-koko. Suuremmissa kokoonpanoissa tai laajalla pohjalla on suurempia astioita, jotka eivät ehkä paranna pitkään;
 • Numeron. Polyposiksen alueet puhdistetaan huolellisesti, niitä ei voida käsitellä virralla tai laserilla, joten monet vahingoittuneista astioista vuotavat;
 • Lokalisointi. Muodostumisen poistaminen kohdunkaulan kanavasta on paljon helpompi kuljettaa kuin kohdun sisäinen manipulointi;
 • Polyp-juuren syvyys;
 • Veren hyytyminen. Tämä parametri määrittää haavan paranemisen nopeuden. Jos nainen on normaali, sitten 3 päivää leikkauksen jälkeen purkaus tummenee ja muuttuu ruskeaksi ja merkityksettömäksi;
 • Samanaikainen hoito Hormonaaliset lääkkeet, jotka on määrätty ennen kuoren esiintymistä haavassa, voivat häiritä solujen regeneroitumista, joten ne voivat aiheuttaa verenvuotoa;
 • Suositusten noudattaminen. Useimmissa tapauksissa raskaita päästöjä aiheutuu painonnostojen, sukupuolen ja urheilun kiellon rikkomisesta.

Varoitus! Kuuma kylpy, lämpimät kompressit mahassa voivat aiheuttaa verenvuotoa.

Ensimmäisten 1-3 päivän aikana - tämä on melko huomattava punainen purkaus, mutta ne ovat huonommat kuin kuukautiset. Lisäksi on huomattu, että se on. Hälytyksen ei pitäisi laskea runsaasti yli 3 päivää.

Normaalisti erittymät ovat 3 - 10 päivää. Lisäksi pitkän pituuden pitäisi olla määrällistä.

Ensimmäisinä päivinä - tämä on tuoretta kirkasta punaista verta, sitten vaaleanpunainen limakalvo ja sitten ruskea. Alkuvaiheessa voi esiintyä tumman sävyjen hyytymiä.