Rintojen purkaminen paineella

Kirjoittaja: Ekaterina Sibileva, viimeksi muokattu 10/12/2018

Ensimmäinen hälyttävä oire, joka osoittaa mahdollisen taudin, on rintojen purkautuminen, joka tapahtuu, kun sitä painetaan ja itsenäisesti.

Vastuuvapauden syyt ovat:

 • fysiologinen: synnytyksessä - rauhasien ruoskittuminen ternimaiton päättymisestä, raskauden ja ruokinta-aika, kun rauhanen tuottaa maitoa, jäännöspäästö ruokinnan päätyttyä.
 • patologinen- kehon hormonaaliset häiriöt, ikään liittyvät muutokset, rintojen tulehdukselliset sairaudet, kasvaimet.

Fysiologiset eritteet

 1. Raskauden alkaessa jo 2-3 viikon ajan ternimaidon pieni vapautuminen nännistä on mahdollista. Elimistön hormonaalinen valmistus imettämistä varten alkaa. Rintasta erittyy koko imetysjakso ja jonkin aikaa jopa 2–3-vuotisen maidon päättymisen jälkeen.
 2. Pieni kirkkaan purkautuminen rintarauhasista puristettuna voi virrata ei-raskaana sairauden puuttuessa - se on steriili neste, jonka neste muodostaa ja ulostulo ulospäin. Normaalisti nämä ovat hajuttomia, vähäisiä, värittömiä pisaroita. Näytä useista syistä:
  • puristettaessa nänniä;
  • raskas fyysinen rasitus;
  • yllään rintaliivit;
  • ennen kuukautiskierron alkua;
  • kun käytät suun kautta otettavia ehkäisyvalmisteita.

Tällaiset eritteet eivät ole luonteeltaan patologisia, toisin sanoen ne eivät osoita taudin läsnäoloa, mutta ne eivät ole normi tavanomaisessa mielessä - niiden ulkonäkö ilmaisee terveellisen elämäntavan rikkomista tai hormonitasojen vaihteluja.

Rintarauhasen lääketieteellinen tutkimus - ductography - mahdollistaa kontrastiaineen käytön, joka menettelyn jälkeen vapautuu nännistä.

Patologian merkkejä

Poistumisen ilmaantuminen rintarauhasista raskauden puuttuessa ja ei-imettävissä naisissa puhuu patologian kehittymisestä. Tällaiset merkit kuin purkauksen väri, haju, runsaus ja paksuus ovat tärkeitä.

On syytä kiinnittää huomiota muiden oireiden esiintymiseen: vatsakipu, kipu, nännien ja ympäröivän isolan värin ja muodon muutos, rinnan ihon punoitus, rauhasen muodonmuutos. Yksi tai useampi merkki osoittaa sairauden alkamisen ja kiireellisen tutkimuksen tarpeen.

Rintakipu

Jos rintarauhasessa on vammoja (mustelmia, voimakkaita puristuksia), neste voi virrata nipasta ulos, kun sitä painetaan, joskus verellä. Vahingon seurauksena voi olla paiseen muodostuminen - mädänsä sisällön kertyminen.

Maitokanavien Ectasia

Kun vaihdevuodet alkavat, rasva- ja sidekudoksen suhde rintarauhasessa muuttuu, kanavat voivat laajentaa ja muodostaa epämuodostuman. Maitokanavan, jota kutsutaan myös plasmacytic-mastiitiksi, Ectasia (ductasis) kehittyy. Erittävät limakalvot vihreillä tai mustalla sekoituksella. Kivulias tunne ei ehkä ole.

Kehittämisen syy on myös punaista mastiittia, traumaattista tulehdusta. Liiallinen maidontuotanto imetyksen aikana voi johtaa maitokanavan laajentumiseen. Huolimatta siitä, että ectasia itsessään ei ole vakava sairaus, se voi osoittaa onkologisen prosessin alkamisen ja edellyttää huolellista tutkimista ja hoitoa.

Ectasian diagnoosi tavanomaisen mammografian ja ultraäänen lisäksi antaa mahdollisuuden pahanlaatuisen degeneraation eritteiden sytologiseen tutkimukseen.

Useimmissa tapauksissa ektasian hoito on terapeuttista: antibioottien, anti-inflammatoristen lääkkeiden, immunomodulaattoreiden, hormonaalisen korjauksen, kompressien käytön määrääminen. Jos tila ei parane, määrätään alakohtainen resektio - haavoittunut kanava poistetaan kirurgisesti.

Intraductal papilloma (cystadenopapilloma)

Erilaisista syistä (vammojen, hormonaalisen epätasapainon takia) maitoputken sisällä voi muodostua sienimäistä papilloomaa. Tämä on hyvänlaatuinen kasvain, joka tuottaa nestemäisen salaisuuden, joka vapautuu kanavasta.

Ei-tulehtunut papilloomaa ei aiheuta kipua, sen ilmeiset merkit ovat viskoosinen verenvuoto rintasta. Kun infektio tunkeutuu, tulehdus on mahdollinen - kasvain on vaikeaa koskettaa, se tuntuu helposti, tyypillinen purkaus on keltainen, sekoittamalla myrkkyä.

Cystadenopapilloma on syöpälääke, jos se havaitaan, on välttämätöntä suorittaa paitsi yleisiä tutkimuksia - mammografiaa ja ductografiaa, mutta myös tuhota kasvaimesta sen mahdollisen pahanlaatuisuuden määrittämiseksi. Hoito on toiminnassa vain - tehdään alakohtainen resektio, kasvain ja osa maitokanavasta poistetaan. Rintakehä säilyy.

Fibrosystinen mastopatia (fibrosytoosi)

Syynä ovat hormonitasojen vaihtelut. Rintakudokseen muodostuu nestemäisiä kystoja. Tässä taudissa nännin purkautuminen on yleensä ruskeaa tai vihertävää. Purkauksen lisäksi mastopatian oireet ovat turvotus, rauhasen sakeutuminen, leviämisen tunne, erityisesti ennen kuukautisia.

Fibrosytoosi vaatii terapeuttista hoitoa ja jatkuvaa seurantaa. Suuri mastopatian myötä kystinen kudos häviää vähitellen, pahanlaatuiset muutokset ovat harvinaisia.

utaretulehdus

Tämä rintakudoksen tulehdus johtuu stafylokokki-infektion läpäisemisestä, ja sillä on kurjalaatuinen luonne, joka kehittyy useimmiten imettävissä äideissä. Rintakehän sisäpuolella tämä synnyttää röyhkeitä polttimia, niiden sisältö erittyy nännien kautta. Yleinen terveydentila voi pahentua, lämpötila nousee. Antibiootteja käytetään mastiitin hoitoon. Vaikeissa tapauksissa, jos rintojen purkautuminen on runsaasti, tee toimenpide, jolla poistetaan kurja sisältö.

galactorrhea

Tässä tilassa ternimaito vapautuu nännistä - paksu tai nestemäinen valkoinen erittymä, joka muistuttaa maitoa. Toimii ei-raskaana olevilla naisilla, miehillä ja jopa lapsilla. Galactorrhea ei ole itsenäinen tauti - se on oire lisääntyneelle prolaktiinin (maidon hormoni) tuotannolle. Kehon epäonnistuminen aiheuttaa kilpirauhasen toimintojen rikkomista, mikä terveessä tilassa "estää" maidontuotannon. Aivolisäkkeen ja hypotalamuksen sairaudet, hormonaalisen järjestelmän toimintaa säätelevät aivojen alueet, voivat johtaa galakorrheaan.

Patologiaa hoidetaan eliminoimalla syyt: mahdollisen raskauden poissulkemisen jälkeen suoritetaan verikoe kilpirauhashormonien, sukupuolihormonien, aivolisäkkeen ja hypotalamuksen magneettikuvauksen, hormonaalisen hoidon kurssille. Jos aivojen tai kilpirauhasen kasvain löytyy, leikkaus voi olla tarpeen.

Rintasyöpä

Pahanlaatuisen kasvaimen esiintyminen rintarauhasen eritteissä on melko harvinaista ja mahdollista kahdessa tapauksessa:

 • intraduktal-syöpä - sijaitsee maitokanavassa;
 • kehittyneissä syövän vaiheissa;
 • purkautuminen vain yhdestä kasvain vaikutuksesta kärsivästä rauhasesta.

Poistovirtaus on verinen, keltainen tai sekoitettu mätän kanssa. Syöpässä on nännin muodon ja värin muutos, sen kytkentä, muutos rauhasen koossa ja muodossa, akselaarinen imusolmuke suurenee ja kovaa tiivistettä voi tuntea rinnassa.

Diagnoosi rintasyövän useimmissa tapauksissa, kun itsetarkastus, vastaanotto mammologist. Havaittu tiiviste tutkitaan käyttäen mammografiaa, ultraääntä, MRI: tä, biopsiaa.

Pahanlaatuista kasvainta, jolla ei ole metastaaseja, voidaan poistaa alakohtaisella resektiolla, jolloin rinta voidaan säilyttää. Suuria kasvainkokoja varten suoritetaan mastektomia - kaikki rauhas- ja ympäröimät kudokset poistetaan.

Vain noin 5% kaikista havaituista kasvaimista osoittautuu syöpään, mutta on mahdotonta vetää lääkärin käyntiä ja löytää outoja merkkejä. Mikä tahansa patologinen prosessi voi aiheuttaa syöpää.

Rintojen itsetutkiskelu

Jotta alkueläin saisi ajoissa kiinni, on hyödyllistä tarkastaa rinta säännöllisesti itse. Se on helppoa ja ei vie paljon aikaa.

Tarkastus suoritetaan kuukauden jakson ensimmäisellä puoliskolla kuukauden päättymisen jälkeen.

 1. Pehmustettu vyötärölle, sinun täytyy seisoa peilin edessä. Kädet alas, huolellisesti tutkimaan rintakehää - onko punoitusta, turvotusta, muutoksia rauhasen muotoon. Nosta kädet pään taakse, tarkista rintakehä tässä asennossa.
 2. Purista nänniä varovasti pohjaan, tarkista, ettei se ole purkautunut.
 3. Tarkasta yksi käsi pään taakse, tarkista jokainen nippi nippuista kainaloihin pehmeillä pyöreillä liikkeillä. Toista koe matalassa asennossa.

Tavallisesti rintakehässä ei saa tuntea kovettumista tai turvotusta. Mahdollisuudet on varoitettava - purkautuminen, nännin vetäytyminen, pullistumat, ihonvärin muutokset.

Rinnat on tarkastettava itsenäisesti 3-4 kuukauden välein, jolloin havaitaan muutoksia ajassa.

Kun havaitset eritteitä maitorauhasista, ota välittömästi yhteyttä lääkäriin. Panicking ja pelko eivät ole välttämättömiä. Suurin osa tapauksista, joissa purkautuu rauhasista, ei ole syöpä. Termi ”syöpäfobia” on jopa yleinen lääkäreiden keskuudessa, ja tämän taudin pelko on niin vahva potilailla. Aikainen diagnoosi ja hoito estävät komplikaatioiden kehittymisen.

Rintojen purkaminen paineella

Naisten rinta alkaa kehittyä nuoruudessa. Rintarauhasissa tapahtuvat muutokset tapahtuvat hormonien vaikutuksesta. Maito tai ternimaito tuotetaan raskauden aikana rauhanen lohkoissa vastasyntyneen ruokinnassa. Kussakin nännissä on reikiä, joiden läpi kehon eritteet erottuvat. Rintojen purkaus paineella on luonnollinen ilmiö tai vakava patologia.

Fysiologiset syyt

Se on erityisen epäilyttävää, jos purkautuminen tapahtuu muotoon, joka on täysin erilainen kuin maito. On tarpeen tutkia huolellisesti eritetyn haju ja värit. Toimivasti käsitellä perussyy voi vain lääkäri. Nestettä esiintyy joskus itsestään ilman painetta. Erittymisen tila on nestemäinen tai paksu. Erityisesti vaaralliset maalatut aineet nänniä, joilla on epäterveellinen aromi.

 • Raskaus. Keltaista tai valkeaa erittymistä esiintyy raskauden 7-9 kuukauden aikana. Niinpä raskaana olevan naisen rinta valmistautuu maidon muodostumiseen.
 • Vauvan vieroitus rinnassa. Jopa kaksi vuotta äidin jälkeisen ruokinnan loputtua pienet erittymät ovat mahdollisia.
 • Abortti on keinotekoinen tai luonnollinen (keskenmeno). Raskaana olevan naisen ruumis valmistetaan kauan ennen kuin vauva syntyy. Raskauden lopettaminen johtaa usein ternimaidon esiintymiseen nännistä.
 • Suun ehkäisyn ja sukupuolihormoneja sisältävien lääkkeiden käyttö. Näiden tablettien koostumukseen kuuluvat hormonit, jotka stimuloivat imetyksen. Heti kun pilleri on peruutettu, tyhjennys pysähtyy.
 • Masennuslääkkeet. Masennuslääkkeiden sivuvaikutus on vähäisen erittymisen syy, kun painat nännit.
 • Puristaminen, laihtuminen, synteettiset alusvaatteet. Nännin ärsytys on pääasiallinen syy erittymiseen.
 • Kuukautiset. Poisto kriittisillä päivillä liittyy hormonaalisiin muutoksiin.

Jos nainen on synnyttänyt, hänellä on funktionaalisia eritteitä, jotka ovat tylsiä valkoisia. Syntymättömässä normaalissa on vain läpinäkyviä aineita. Jos erittyminen on kurja, verinen tai mustalla, vihreällä, harmaalla tai maustamattomalla aromilla, se on riittävä syy ajatella taustalla olevaa piilevää tautia.

Patologiset syyt

Kasvaimet, tulehdukset, hormonaaliset häiriöt rauhasessa, lantion sairaudet johtavat aineen ulkonäköön nännistä. Hormonaalinen epätasapaino ilmenee tiettyjen lääkkeiden käytön jälkeen, suun kautta otettavien ehkäisymenetelmien jälkeen. Endokriinisen järjestelmän abortti ja sairaudet ovat myös syynä sairauksien kehittymiseen, minkä jälkeen he havaitsevat purkautumisen rintarauhasista paineen alaisena.

Ota yhteyttä lääkäriisi, jotta onkologia ei jää väliin, ensimmäisellä selittämättömällä erityksellä nipasta. Rintarauhasen purkautuminen paineen alla on merkki lantion taudista, joka johtuu sisäisen mikroflooran ongelmista. Useimmiten tällaisia ​​ovat dysbakterioosi, Candida-sieni, polysystinen sairaus, adeniitti, muut tulehdussairaudet ja lantion tuumorit. Rintavammat aiheuttavat myös tulehdusta, kun ulkonäkö erittyy.

Valinnan väriarvo

Nippelistä purkautuvan aineen tiheys ja väri - tämä on tärkeää lääkärille. Näiden ominaisuuksien mukaan asiantuntija esittää ehdotuksia siitä, mitkä sairaudet aiheuttivat tällaisia ​​oireita.

Värittömiä, hajuttomia päästöjä esiintyy luonnollisesti, jos ne tulevat ulos ennen kuukautisia tai yhdynnän jälkeen.

Purkauksen valkeus saa sinut ajattelemaan maitoa, joka on ulkoneva synnytyksen jälkeen, galakorrheassa. Jos sitä ei aiheuta raskaus, se saattaa aiheuttaa aivolisäkkeen kasvaimen, joka muodostuu joskus ehkäisyvalmisteiden pitkäaikaisen käytön jälkeen.

Nännin erittymisen keltaisuus (joskus kermanvärinen) osoittaa raskauden tai ternimaidon esiintymisen toimituksen jälkeen. Jos kellertävä aine erottuu ennen kuukautisia, varsinkin jos rauta sattuu, se on todennäköisesti mastiitin oire.

Vihreä sävyinen neste

Tällainen epämiellyttävä väri muodostuu poikkeavista päästöistä, jotka muodostuvat erilaisten mastitien tyypistä.

Niskojen verinen aine on mahdollinen merkki onkologiasta, kanavien tuhoamisesta. Tummilla ja vaaleanpunaisilla eritteillä on tällainen luonne.

Ruskea purkaus osoittaa myös verisuonten vaurioitumisen, veri pääsee kanaviin ja koaguloituu siellä. Ruskeat ja tummemmat aineet esiintyvät kystojen ja muiden rauhasen kasvainten muodostumisen aikana (joskus luonteeltaan pahanlaatuisia).

Kun nännin purkaus on normaalia

Raskauden aikana ja heti syntymän jälkeen ternimaito vapautuu, se näkyy selvästi paineen alla ja sillä on keltainen väri. Ternimaitoa voidaan tuottaa raskauden alkuvaiheessa, kun odottava äiti ei epäile hänen asemaansa.

Työssä olevan naisen on oltava eri määrin laktation. Se kestää koko ruokinta-ajan. Kun lapsi siirtyy toisen tyyppiseen ruokaan, nainen tuottaa maitoa pitkään. Maidontuotanto ei loppu välittömästi, kun puristettua maitoa jaetaan enintään kolme vuotta imetyksen peruuttamisen jälkeen.

Mielenkiintoinen historiallinen tosiasia: intialaisten keskuudessa, jos lapsen äiti kuoli, hänelle annettiin isoäiti. Vanhempi nainen pisti pojanpoikansa rintaan, nälkäinen pillu imi tyhjän rauhan päivinä, ja jonkin aikaa maito ilmestyi. Tämä on erinomainen todiste siitä, että sinun ei pidä lopettaa imettämistä, jos maitoa ei ole riittävästi - imeytyminen pysyvästi lisääntyy varmasti jokaisella, joka synnyttää iästä riippumatta. Keskenmenon tai abortin jälkeen maito alkaa usein virrata. Tämä johtuu raskaana olevan naisen kehossa tapahtuvista hormonaalisista muutoksista. Hormonien tasapainon normalisoinnin jälkeen eritteet häviävät.

Vähäistä läpinäkyvää erittymistä paineen alla on ennen kriittisten päivien alkua. Tällainen ilmiö johtuu muutoksista hormonien määrässä, joka on ominaista syklin luteaaliselle vaiheelle ja tietyille sairauksille. Itsenäisesti ymmärrä syyt eivät toimi, sinun täytyy ottaa yhteyttä mammologiin, joka määrittelee diagnoosin oireen luonteen tunnistamiseksi.

Hormonien tasapainon muutokset tapahtuvat naisilla, jotka ottavat hormonikorvauksia tai lääkkeitä masennuksen hoitoon. Liikunta tai liian kireät alusvaatteet ärsyttävät nännejä ja aiheuttavat jännitystä rintalihaksissa ja purkautuvat painettaessa. Läpinäkyvät tai valkoiset aineet, hajuttomat, usein standardin muunnelma. Ilkeä haju, pussi, veri, värjäys - tämä kaikki viittaa sairauteen. Purkauksen lisäksi rintakehässä havaitaan joskus muita muutoksia, ja yleinen tila voi pahentua.

Nännin purkautumiset

 • Mastitis on rintakehä. On tulehdusta, kun bakteerit tulevat rauhanen. Tämä tapahtuu usein silloin, kun ruokitaan, kun nännissä on halkeamia tai kun maitoa vapautuu, joka ei liity synnytykseen.
 • Mastopatia - hyvänlaatuiset vauriot rauhasessa (kystat, fibroosi jne.). Joskus mastopatii on heikko kipu ja nännieritys.
 • Intraductal papilloma. Tämän taudin myötä kanaviin muodostuu papilloomia, jotka tuhoutuvat paineella. Nänneistä, jotka ulottuvat punertavasta aineesta.
 • Ectasia on maidon kanavien laajennus. Ectasia on joskus fysiologinen tila, se kehittyy turvotuksella rauhasessa ennen kuukautisia tai raskauden aikana. Normaalissa tilassa turvotus erottuu yksin - tämä on normaali fysiologinen prosessi. Joissakin tapauksissa turvotus muuttuu peruuttamattomaksi - tämä on patologia. Kiristetyt kanavat muodostavat kystat, fibroidit ja papilloomat. Käänteinen ectasia esiintyy hormonaalisten muutosten myötä neljänkymmenen vuoden kuluttua.
 • Galactorrhea on tauti, jossa nännin paine johtaa maidon vapautumiseen, mutta tämä ei koske imettämistä. Galactorrhean pääasiallinen syy on hormonaalinen epätasapaino, ylimääräinen prolaktiini. Sairaus liittyy joskus aivojen tai kilpirauhanen sairauksiin.
 • Nartun onkologia on pahanlaatuinen vaurio, joka ilmenee nännien epäsymmetrisesti, yhden rinnan kasvuna, ihon muodonmuutoksina, tiivisteinä ja muina oireina.

Mitä tehdä, jos nippa-purkaus tulee näkyviin

Luonnollisten aineiden esiintymisestä rinnassa ei pitäisi odottaa tai käsitellä kotitekniikalla. Itsehoito on vaarallista monista syistä. Ensimmäinen on se, että onkologian sulkeminen on kiireellistä, vain lääkäri voi tehdä tämän. Toinen vaara on se, että suositut reseptit tarjoavat usein rinnan lämpenemistä, lämpöpuristuksia, jotka joskus auttavat tietyissä olosuhteissa, mutta tulehduksella ne pahentavat vakavasti tilannetta, ja joskus ne käynnistävät kasvain kasvussa kehossa.

Mitä et voi tehdä purkauksilla nänneistä?

 • Rintakehän lämmittäminen on kiellettyä millään tavalla.
 • Nesteen puristaminen on kiellettyä, se stimuloi purkausta.
 • Hormoneja ei voi ottaa omasta harkintasi mukaan. Tämä koskee myös hormonaalisia ehkäisymenetelmiä, on tarpeen ottaa se käyttöön vain gynekologin ohjeiden mukaisesti.
 • Mammologin kuulemista ei ole mahdollista lykätä. Pienissä kaupungeissa tällaista asiantuntijaa ei löydy, sitten sinun on kuultava gynekologia, ja maaseudulla voit ensin neuvotella terapeutin kanssa.

Sairauksien diagnosointi

Ennen hoidon määräämistä lääkäri kysyy välttämättä, kuinka kauan nainen on huomannut purkauksen. On tärkeää, että eritteitä esiintyy jatkuvasti tai vain satunnaisesti. Tärkeitä kohtia - kipu, vanhoja ja uusia vammoja, nainen, joka ottaa hormonit ja masennuslääkkeet. Perusteellisen tutkimuksen jälkeen lääkäri suorittaa instrumentaalisen diagnoosin: mammografia, ultraäänitutkimus. Joskus määrätään ductografiaa - röntgenkuvaus kontrastin avulla, joka ruiskutetaan kanaviin. Kaikki nämä diagnostiikkatoimenpiteet ovat tehokkaimmat toisen tai kolmannen päivän kuluttua kuukautisten päättymisestä. Ennen kuukautisten turvotusta, tutkimuksessa on virhe.

Jos lääkärillä on syytä epäillä syöpää, tehdään pistos - näyte kudoksista ja nesteistä. Saatu kudos tutkitaan perusteellisesti instrumenteilla, tiettyjen solutyyppien havaitseminen osoittaa pahanlaatuista muodostumista.

Syövän hoidossa on olennaisen tärkeää, missä tauti vaiheessa terapeuttiset toimenpiteet aloitetaan. Siksi on välttämätöntä suorittaa vuosittain ehkäisevä rintatesti rintojen erikoislääkärillä tai gynekologilla. Vähintään tärkeitä ajankohtaisia ​​gynekologisia tutkimuksia ja hormonaalisten sairauksien hoitoa.

Viime aikoihin asti naisia ​​suositeltiin tekemään rintojen itsetarkastusta. Äskettäin tämä suositus peruutettiin - kouluttamaton henkilö ei pysty erottamaan patologista muodostumista rauhan normaalista lohkosta. Koulutettu lääkäri omistaa palpointimenetelmät, mutta jos itse olet korvannut muutoksia rintojen tilaan, asenna itsesi uudelleen ja käy sairaalassa. Parempi väärä hälytys kuin ohittaa syöpäprosessin alku. Vältä rintojen yrttejä ja ottamalla ylimääräisiä lääkkeitä, ylilämpötilaa ja usein esiintyvää stressiä ei ole toivottavaa - kaikki tämä vaikuttaa naisten terveydentilaan.

Ruskea purkaus nipasta: syyt ja hoitomenetelmät

Melko yleinen ongelma, johon naiset menevät gynekologiin, on nipkien nestemäinen purkautuminen. Tämän nesteen luonne ja väri on erilainen: väri vaihtelee läpinäkyvästä ruskeaan ja koostumus vetisestä kermanväriseen. Yritetään selvittää, miksi joissakin tapauksissa nännin purkautuminen on ruskeaa, mikä uhkaa sitä ja miten sitä käsitellään.

Syyt rintakehään

Nännistä purkautuminen tapahtuu missä tahansa naisessa. On kuitenkin voitava erottaa tämän ilmiön fysiologinen luonne patologisesta. Fysiologiset syyt, toisin sanoen terveestä naisesta vapautuminen, 99%: ssa tapauksista liittyy raskauteen. Ne voivat esiintyä raskauden alkuvaiheessa ja jatkuvat imetyksen päätyttyä. Normaalit imetyksen jälkeiset eritteet ovat ne, jotka päättyvät 3 vuotta raskauden jälkeen. Naisilla, jotka ovat synnyttäneet, ajoittain nipistä nestettä voi vapautua ennen kuukautisia.

Fysiologisten eritteiden ominaisuudet:

 • yleensä läpinäkyvä tai hieman keltainen;
 • ei ole epäpuhtauksia;
 • ei-raskaana olevan naisen päästötilavuus ylittää harvoin muutaman tipan (raskaana olevilla naisilla se voi nousta 5-10 ml päivässä);
 • ei ole hajua tai hajua äidinmaidosta;
 • ei liity rintakipua.

Patologiset erittymät rintarauhasista liittyvät johonkin sairauteen. Niille on tunnusomaista seuraavat oireet:

 • ei-raskaana oleville naisille;
 • maalattu jossain värissä: vihreä, punainen, ruskea, vihreä-keltainen;
 • haju epämiellyttävä;
 • tahmea kosketukseen;
 • purkauksen määrä voi ylittää useita kymmeniä millilitreja!

Ei ole välttämätöntä, että kaikki merkit ovat läsnä kerralla - yksi tai kaksi riittää huolehtimaan ja virittämään rintojen asiantuntijan tarkastusta.

Hei, nimeni on Veronica, olen 33-vuotias. Otan sinuun yhteyttä seuraavan ongelman kanssa. Työskentelen tanssijana yökerhossa. Äskettäin aloin huomata, että ruskean purkaukseni oli rintakehältäni ja rintani oli hyvin kipeä. Menstruation päivän ja rintakipun voiman ja purkauksen määrän välillä ei ole yhteyttä. Mitä se voisi olla? Ja miten kohdella? En ole koskaan synnyttänyt (1 abortti oli noin 5 vuotta sitten).

Hei, Veronica. Ruskean purkauksen syyt ovat paljon. Sinun tapauksessamme voimme olettaa kaksi tärkeintä: nämä ovat jaksollisia vammoja rinnassa (kun työskentelet tanssijana) ja fibriinisen kystisen mastopatian. Elämäntapa puhuu toisen vaihtoehdon - yötyön, epäsäännöllisten aterioiden ja "repeytyneen" unen puolesta. Yritä korjata elinolosuhteet ja nähdä, mitä tapahtuu. Mutta suosittelemme sinua menemään mammologiin tai gynologiin tarkistusta varten, koska ruskea purkaus nänneistä tapahtuu myös vakavampien sairauksien, esimerkiksi rintasyövän tapauksessa.

Sairaudet, joille nänni on ruskea

Luettelo sairauksista, joissa neste erittyy nännistä, sisältää yli 40 nosologiaa. Näitä ovat:

 • Aivolisäkkeen ja aivolisäkkeen kasvaimet;
 • Polysystinen munasarja;
 • Ductectasia - maitokanavien laajennus;
 • Hormonisesti aktiiviset kasvaimet.

Tarkastellaanpa tarkemmin niitä sairauksia, joihin liittyy täsmälleen ruskea nänni. Rintarauhasen ruskeat eritteet antavat verta.

Samaan aikaan tuoreen veren sekoittumisella on tyypillisesti punainen väri, mutta kun kanavien salaisuus pysähtyy, veri romahtaa ja muuttuu väriksi ruskeaksi. Veri voi päästä maitoon, kun verisuonet tuhoutuvat tai kun niiden läpäisevyys lisääntyy. Tällaiset olosuhteet havaitaan seuraavissa sairauksissa.

 • Rintasyöpä - kudoksen tuhoutumiseen liittyy kanaviin tuleva veri, jota seuraa sen vapautuminen kanavien kautta.
 • Rintakanavien syöpä - ei vähemmän epämiellyttävää patologiaa, johon liittyy rintasyövän kaltaisia ​​oireita.
 • Pagetin syöpä on rintasyövän muoto. Se ilmenee sisäänvedetyllä nännillä, ihon kostutuksella ja kuorinnalla.

Jossain syöpämuodossa ruskea purkautuminen on patognomonia (tyypillinen tietyssä tilassa) oire, joten niiden ulkonäön on välttämättä oltava mukana tutkimuksessa.

 • Intraductal papilloma on hyvänlaatuinen kasvainsairaus, jolle on tunnusomaista pienten vaurioiden kasvu rauhaskanavissa. Elinkaarensa aikana nämä kokoonpanot tuhotaan ja jätetään kanavien läpi ulkopuolelle. Tällaisten eritteiden väri voi vaihdella vaaleanruskeasta tummanruskeaksi. Kun liität infektioprosessin ja huurteen, väri voi muuttua tummanvihreäksi.
 • Fibrosystinen mastopatia. Tämä tauti ilmenee, kun naisen hormonaalisen tilan voimakas häiriö. Tärkein oire on hylkeiden ulkonäkö rinnassa, painostava. Toinen merkki mastopatiasta on vain ruskehtava purkaus nänneistä. Ei aina tällä tummalla purkauksella, puolet tapauksista voi olla kevyt tai hieman samea.
 • Rintojen vammat. Mekaanisesti vaikuttamalla rauhaskudokseen muodostuu mikrohematomeja, jotka edelleen edistävät eritteiden ruskeaa väriä. Erityisesti nämä ilmiöt ovat selvästi havaittavissa imettävillä naisilla - jos rintarauhasesta aiheutuu vammoja ensimmäisinä päivinä ja päivinä, värjättyä maitoa voidaan vapauttaa, kun jokainen tunti ja päivä tuore veri muuttuu yhä vähemmän, mutta vanhaksi. Siksi muutaman päivän kuluttua purkauksella voi olla tummanruskea väri. Vaurion yksipuolisuus on tyypillistä - loukkaantuneen rinnan puolella.

Kuukausittainen ja ruskea purkaus rinnasta

Syklin vaiheen ja nännistä tulevan nesteen värin välillä ei ole mitään yhteyttä. Naisilla, jotka ovat synnyttäneet ennen kuukautisia, voidaan havaita pieni määrä läpinäkyvää erittymistä, muissa tapauksissa menstruoituminen kuukautisten aikana ja muissa syklin vaiheissa on merkki patologiasta.

Ruskea purku nännistä raskauden aikana - milloin lääkärille tulee

On sanottava yksiselitteisesti, että raskaana olevan naisen rintojen aiheuttama merkittävä muutos on merkki patologiasta. Tarvitaan konsulttia mammologin tai gynekologin kanssa. Voit odottaa hieman vierailulla, jos rintakuoleman ja ruskean eritteiden välillä on suora yhteys. Kuitenkin, jos väri ei muutu yli 2-3 päivän ajan, sinun on vielä mentävä lääkäriin - on olemassa hematoma-infektio.

Mitä tehdä raskaana

Raskaana olevat naiset huomaavat myös toisinaan ruskeaan purkaukseen. Tämän asian huolellinen tutkiminen tekee selväksi, että tämän ilmiön pääasiallinen syy on nänni-vammat, joihin liittyy veren tunkeutuminen maitoon. Nännit voivat loukkaantua, jos lapsi on kiinnitetty väärin rintaan, jossa on epämiellyttävä rintaliivit ja naiset, joilla on ”tiukat” nännit.

Mitä tehdä, kun havaitaan eritteitä?

Näntien valinta ruskeaa salaisuutta painettaessa pitäisi varmasti varoittaa naisesta. Voit suorittaa itsetarkastuksen, mutta tuloksesta riippumatta sinun täytyy mennä sairaalaan - et voi itsenäisesti suorittaa instrumentaalisia tarkastusmenetelmiä.

Käynti lääkäriin alkaa synnytyshistoriasta, asiantuntijan on selvitettävä seuraavat tiedot:

 • mitä aikaa seksuaalinen elämä alkoi
 • kuukautisten säännöllisyys ja luonne (runsas tai ei, kivulias tai kivuton, kuukautisten kesto);
 • viimeinen kuukautisten aika;
 • raskauksien ja aborttien lukumäärä.

Keskustelun aikana lääkäri ei vaikuta ainoastaan ​​synnytys- ja gynekologisiin ongelmiin, vaan on kiinnostunut myös muiden sairauksien esiintymisestä tai puuttumisesta. Erityisen mielenkiintoisia ovat endokriinisen järjestelmän sairaudet - ne voivat myös olla nännin purkauksen syy.

Psykiatristen ja neurologisten sairauksien läsnäoloa ei ole tarvetta piilottaa - joillekin niistä määrätään lääkkeitä, joiden sivuvaikutuksia ovat esimerkiksi rintasuojukset, esimerkiksi metadopa, joka on määrätty parkinsonismille, tai neuroleptit.

Seuraava askel on palpaatio - rinnan palpointi. Tämän menettelyn tarkoituksena on tunnistaa sinetit ja solmut sekä tuskalliset rintojen alueet. Nämä oireet voivat olla sekä mastopatian että rintasyövän tai Pagetin taudin ilmentymä.

Tarkempia ja informatiivisempia tutkimusmenetelmiä ovat:

Molemmat menetelmät ovat pakollisia, jos epäilet rintarauhasen kasvaimia, mutta ne on myös suoritettava osana ennaltaehkäiseviä tutkimuksia: mammografia - kaikille yli 39-vuotiaille naisille ja ultraääni - naisille, jotka eivät ole synnyttäneet vuosittain tai pyynnöstä.

Jos taudin onkologista luonnetta epäillään, on lisäksi tehtävä kallon CT-skannaus tai MRI, ja on tehtävä verikoe hormonien (prolaktiini) suhteen. Konsultointi gynekologi tarvitsee sulkemaan pois lantion elinten (munasarjat ja kohtu) sairaudet.

Joissakin tapauksissa on välttämätöntä, että mopopatia ja pahanlaatuinen kasvain erottavat toisistaan ​​hienojakoinen pistos. Kanavien tappion avulla käytät ductografiaa.

Ruskean purkauksen hoito rintaan

Ei mitään erityistä hoitoa, koska oireita purkautumisesta rintakehästä ei tarvita. Lääkärien tärkein tehtävä on tunnistaa taudin, joka johti tähän.

Onkologiaa vahvistettaessa käytetään kemoradiointiterapiaa ja tuumorien poistomenetelmiä. Taudin alkuvaiheessa vain kemian ja säteilyaltistuksen yhdistelmä riittää. Kehittyneissä tapauksissa sinun on ratkaistava ongelma radikaalisti - poistaaksesi koko rintakehän.

Rintakehän loukkaantumiset rintakehästä, joskus ei tarvitse hoitaa mitään - vain muutaman päivän lepoa riittää rintarauhasen elpymiseen ja nämä epämiellyttävät ilmiöt pysähtyvät.

Mastopatian hoito on konservatiivinen - joskus riittää vain normalisoida elämäntapa ja ravitsemus, stressien välttämiseksi, ja ruskea purkaus nänneistä pysähtyy yksin. Vakavissa tapauksissa lääkärit määrittävät joskus hormonaalisia lääkkeitä, mutta vasta sen jälkeen, kun on tutkittu huolellisesti hormonaalista tilaa.

Hei Olen pahoillani ongelmista, olen Tamara, olen 18-vuotias, ja äskettäin ennen kuukautisia huomasin ruskean purkautumisen oikealta rintakehältä. Mitä se voisi olla ja tarvitse huolehtia? Samalla molemmat rinnat vahingoittavat samaa voimaa.

Tamara, hyvä iltapäivä. Ruskean purkauksen yksipuolinen luonne nänneistä havaitaan useimmiten rintakuolemalla. Toinen taajuuden kannalta on intraduktiivinen papilloomaa - se voi olla myös yksipuolinen. En halunnut pelästyttää sinua ja puhua raskaampista maitorauhasen sairauksista, joiden oireet ovat ruskea purkaus nänneistä - niitä esiintyy vanhemmilla naisilla. Suosittelemme kuitenkin menemään gynekologiin määrittämään oireiden tarkka syy.

Ei-imetyksen vapautuminen rintakehästä: syyt, diagnoosi, hoito

Rintasyöpä on yksi ensimmäisistä merkkeistä rintojen ongelmista. Neste voi olla eri väriä, johdonmukaisuutta, jonka perusteella mammologi tekee ensisijaisen diagnoosin. Sen vahvistamiseksi tai hylkäämiseksi tarvitaan perusteellinen tutkimus käyttäen nykyaikaisia ​​diagnostisia menetelmiä.

Lue tämä artikkeli.

Miten nestettä erittyy rintaan

Ei-maitotuotteet tulevat samoista kanavista kuin maito. Jokaisessa nännissä on noin 10 reikää. Puristettaessa rintarauhasen neste voi ulottua yhdestä tai useammasta tubulista yhdelle tai molemmille rintoille.

Päästöt ovat paksuja ja vetisiä, eri värejä - läpinäkyvästä ja valkoisesta mustaan, veriseen. Kaikki riippuu syistä, jotka aiheuttivat nesteen esiintymistä nännistä.

Eritteiden läsnäolo voi merkitä hyvänlaatuisen tai pahanlaatuisen kasvain esiintymistä. Lisäksi syöpiä esiintyy usein ilman nesteen vapautumista. Siksi useimmissa tapauksissa, kun ne kulkevat nänneistä, ongelma osoittaa vähemmän vaarallisia terveysongelmia kuin onkologia. Älä kuitenkaan käy lääkärin luona.

Miksi nestettä tulee rintaan

Syyt purkautumiseen rintarauhasista paineen alla voivat olla erilaisia:

 • raskausaika (rinta valmistellaan lapsen myöhempää ruokintaa varten);
 • yllään epämukavia alusvaatteita;
 • hormonaaliset häiriöt, jotka aiheuttavat galakorrheaa;
 • rintojen tulehdus;
 • intraduktiivisen papillooman läsnäolo;
 • maitokanavien ectasia (laajennus);
 • suun kautta otettavien ehkäisyvalmisteiden käyttö;
 • tiettyjen lääkkeiden ottaminen (esimerkiksi masennuslääkkeet);
 • rintakipu;
 • rinta;
 • pahanlaatuisten kasvainten esiintyminen rintakehässä;
 • nännin syöpä (Pagetin tauti).

Jos nipistä on purkautunut, älä epäröi vierailla rintojen asiantuntijalla.

Mikä voi olla valinta

Jokainen tauti ilmenee omalla tavallaan, joten rintanesteellä voi olla erilainen sävy.

Kirkas neste - kaikki on normaalia

Rintarauhas tuottaa tietyn salaisuuden, joka sitten vapautuu pieninä määrinä. Tämä on melko normaalia, jos nesteellä ei ole väriä ja hajua.

Läpinäkyvä purkautuminen rintarauhasista, kun sitä painetaan, voi näkyä yhdeltä tai molemmilta rinnat.

Joskus kirkkaan nesteen määrä rintarauhasista kasvaa taustalla:

 • masennuslääkkeiden tai hormonien ottaminen;
 • mammografian
 • liiallinen fyysinen rasitus;
 • mekaaninen rasitus;
 • verenpaineen alentaminen.

Tällaisissa tapauksissa älä välitä heti hälytystä. Katso vain kehosi, jos mahdollista, käydä läpi rutiinitutkimus.

Jos läpinäkyvä purkaus nänneistä saa toisen sävyn, se on merkki siitä, että sinun pitäisi kiinnittää huomiota terveyteenne ja käydä nopeasti lääkärille.

Valkoinen purkaus on kiistanalainen asia.

Jos rintakerroksen valkaisu ei liity raskauteen ja imetykseen, he puhuvat tällaisesta taudista, kuten galaktorrhea (spontaani maidon ulosvirtaus). Intensiteetin mukaan tätä tautia on 4 astetta nesteen ulkonäön luonteen mukaan:

 • kun painat nänniä;
 • itsenäisesti yksittäisten tippojen muodossa;
 • spontaani, keskitaso;
 • erittäin voimakas (raskas purkaus).

Normaalisti erittymistä havaitaan molemmista rintarauhasista. Nipistä peräisin oleva neste esiintyy joskus myös miehillä, mutta se on paljon harvinaisempaa.

Valkoinen neste rintakehästä voi ilmetä seuraavista syistä:

 • hormonaaliset häiriöt;
 • abortti;
 • aivolisäkkeen kasvaimen läsnäolo;
 • kilpirauhasen sairaudet, aivolisäkkeen ongelmat (prolaktiinitasojen nousu);
 • polysystinen munasarja;
 • utaretulehdus;
 • rintojen onkologia;
 • munuaisten vajaatoiminta;
 • suun kautta otettavien ehkäisyvalmisteiden pitkäaikainen käyttö;
 • vahva stressi jne.

Valkoinen purkautuminen nännistä voi johtaa kuukautisten toimintahäiriöön, hedelmättömyyteen, keskenmenoihin raskauden alussa.

Keltaisia ​​kohokohtia ei pidä jättää huomiotta

Keltainen purkautuminen rintarauhasista paineella (samoin kuin valkoinen) viittaa usein metaboliseen häiriöön, lisääntyneeseen prolaktiinitasoon. Tässä tapauksessa puhumme galaktorrheasta.

Keltainen sävy on luonnostaan ​​erittyvä neste mastopatian tapauksessa. Se kehittyy hormonaalisen epätasapainon taustalla. Tämä tauti liittyy yleensä lääkkeisiin, joskus leikkausta tarvitaan.

Neste, jossa on vihreä sävy - varo

Rintarauhasista peräisin olevat vihreät eritteet saattavat viitata maitokanavien ektasiaan, toisin sanoen niiden laajenemiseen. Tämä tauti esiintyy useimmiten naisilla 40–50 vuotta. Patologisen prosessin vuoksi maitokanavat tulehtuvat rintakehässä ja muodostuvat vihreät limakalvot. Poikkeukset ovat melko runsaita.

Nänniä erottaa usein mastitiksen aikana. Valkoinen neste, jossa on vihreä sävy, voi kerääntyä yhteen rintaan tai molempiin välittömästi. Tämä tauti ei poistu asymptomaattisesti: nainen tuntee vahvan paikallisen kivun. Pus voi myös näkyä taustalla, kun kudoksen infektiosta johtuva paise on kehittynyt. Tässä tapauksessa nainen tuntuu heikolta, rintojen koon ja kuume on lisääntynyt.

Spotting on hälyttävä merkki

Rintasyöpä voi esiintyä, koska on olemassa intraduktiivinen papilloomaa. Tämä hyvänlaatuinen muodostuminen muodostuu maitomaisen kanavan luumeniin, purkaus ilmestyy sen jälkeen, kun kudokset on painettu paineessa. Yleensä tämä tauti esiintyy 35–55-vuotiailla naisilla.

Lisäksi veren rinnassa voi esiintyä vammojen yhteydessä. Siksi ei ole syytä huolehtia onkologiasta ja virittää sitä.

Tumma nänni neste

Pimeä purkautuminen rintakehästä paineen alla näkyy yleensä naisilla 40 vuoden kuluttua. Ne voivat merkitä rintakanavien laajenemista (ectasia). Tässä tapauksessa rintarauhasista poistuu ruskea tai musta. Taudin pääasialliset syyt ovat:

 • ikään liittyvät muutokset kehossa;
 • hormonaaliset häiriöt (prolaktiinin määrän lisääntyminen elimistössä);
 • tulehdusprosessit;
 • kanavan epämuodostuma rinnan loukkaantumisen jälkeen;
 • syövän esiintyminen.

Ectasia-hoidon tarkoituksena on poistaa sen esiintymisen syyt. Jos hoito ei tuota odotettuja tuloksia, käytetään kirurgisia toimenpiteitä (tulehtuneen kudoksen poistaminen).

Miten valmistautua klinikalle

Jos potilas on purkautunut rintarauhasista, lääkäri on kiinnostunut seuraavista tiedoista:

 • kuinka usein rinnassa virtaa;
 • onko rinta, nännit sattuu;
 • mikä väri on nestettä vapautunut rintaan;
 • neste tulee yhdestä tai useammasta tubulista;
 • häiriintynyt yhdestä rintojen tai molempien purkautumisesta;
 • nestettä esiintyy painamisen jälkeen tai itsenäisesti;
 • onko muita oireita (kuume, heikkous, päänsärky jne.);
 • oliko rintakipu;
 • mitä huumeita nainen ottaa nyt (esimerkiksi masennuslääkkeet, ehkäisyvalmisteet, hormonaaliset lääkkeet jne.).

Tarkkaile kehoa ja määritä, miten neste erittyy rintarauhasista. Yritä vastata kysymyksiin hyvin tarkasti. Tämä nopeuttaa diagnosointia ja varmistaa sen tarkkuuden.

Mitä hoitoa voidaan määrätä lääkärille

Jos rintakehältä on purkautuminen, lääkäri määrää ensin kattavan diagnoosin: ultraääni, mammografia, ductografia, sytologia, mahdollisesti MRI. Riippuen taudin diagnoosista ja vaiheesta mammologi (onkologi) valitsee hoitomenetelmät. Se voi olla:

 • lääkehoito (antibiootit, hormonit);
 • lävistys (nesteen pumppaus kasvainsta);
 • Kirurginen interventio neoplasian poistamiseksi.

Jos epäilet diagnoosin tarkkuutta ja määritellyn hoidon oikeellisuutta, käy useilla asiantuntijoilla ja saat heidän mielipiteensä.

Ennaltaehkäisevät toimenpiteet

Noudata yksinkertaisia ​​suosituksia rintojen ongelmien välttämiseksi:

 • älä ylitä;
 • välttää rintavaurioita;
 • tarkastaa rintakehä säännöllisesti sinettien varalta;
 • ota yhteyttä lääkäriin.

Jokaisen naisen tulisi säännöllisesti käydä rintakeskuksessa (noin kerran vuodessa). Tällainen varotoimi estää taudin kehittymisen tai tunnistaa sen varhaisessa vaiheessa, kun nopean elpymisen mahdollisuudet ovat melko korkeat.

Mitä nopeammin ongelma tunnistetaan ja diagnosoidaan, sitä helpompi on hoitaa riittävästi, sitä suurempi on mahdollisuus suotuisaan lopputulokseen.

Voiko rintakipu rintasyövässä? Rintojen purkaus painettuna. Kipeät nännit ja viive: mitä oireet kertovat.

Joissakin mastopatian muodoissa on havaittu erotus nipasta, jolla on erilainen koostumus ja väri.. Tämän jälkeen voit diagnosoinnissa käyttää mammografiaa, rintojen ultraääniä, rintojen MRI: tä.

purkautuminen rinnasta. Lääkärit sanovat, että rintojen lipoma kehittyy harvoin pahanlaatuiseksi kasvaimeksi.

Lue myös

Tervetuloa naispuolisen rintojen terveydentilaan! Kaikki rintarauhasen anatomiasta ja laajentumisesta. Yleisimmät rintasairaudet sekä niiden ehkäisy ja hoito. Miten ruokkia vauvaa ja hoitaa rinta tänä aikana.

Tällä sivustolla olevat tiedot on tarkoitettu vain viitetarkoituksiin. Älä hoitaa itseään. Ota yhteyttä lääkäriin sairauden ensimmäisissä merkkeissä.

Lähitulevaisuudessa julkaisemme tietoja.

Poistetaan rintarauhasista naisilla keltaisella, valkoisella, vihreällä paineella. Syyt ennen kuukautisia raskauden aikana ja vaihdevuosien aikana

Rintarauhasen purkautuminen paineella häiritsi jokaista naista ainakin kerran elämässään. Niiden ulkonäkö voi olla merkki taudista, samoin kuin normin muunnos, riippuen niihin liittyvistä oireista ja salaisuuden luonteesta.

Ovatko rintojen päästöt vaarallisia?

Nippojen purkautumisen ilmestymisen tulisi varoittaa nainen, koska se liittyy monissa tapauksissa vakavampiin sairauksiin kehossa. Erityistä huomiota on kiinnitettävä epätavallisen värin (vihreä, keltainen, verinen) salaisuuteen, jossa on epämiellyttävä haju.

Jos tautia ei diagnosoida ajoissa eikä hoitoa aloiteta, on olemassa vakavien komplikaatioiden ja patologioiden riski, kuten:

 • pahanlaatuisten kasvainten kehittyminen;
 • taudin etenemistä, jota on myöhemmin vaikea hoitaa;
 • haitallinen vaikutus imetykseen;
 • nipissa esiintyy halkeamia, joista tulee suotuisa ympäristö infektioiden kehittymiselle ja patogeenisten bakteerien pääsylle. Ne aiheuttavat nännin tulehdusta, jota kutsutaan telitiksi;
 • tulehduksellisten prosessien esiintyminen rauhasessa;
 • purkaus voi muuttaa tekstuuria ja väriä ajan myötä, mikä osoittaa uusien sairauksien syntymisen.

Seurausten vakavuus riippuu syystä, joka aiheutti erityksen esiintymisen.

Mahdolliset purkauksen syyt

Purkauksen perimmäiset syyt voivat olla sekä luonnollisia että patologisia. Useimmissa tapauksissa valinnan väri ilmaisee niiden pääasiallisen syyn.

Vihreät kohokohdat

Jos rintarauhasista ilmestyy vihreän värisävyn salaisuus, niin useimmissa tapauksissa tämä osoittaa mastopatian, kudosten kasvun. Aineen paksu konsistenssi on liman epäpuhtauksia. Purkauksen lisäksi ilmenee esimerkiksi rintakehän kovettumista ja kipua.

Purkautuminen rintarauhasista paineen alaisena voi olla merkki mastopatian muodosta.

Tällaisesta taudista on mahdollista päästä eroon lyhyessä ajassa käymällä ajoissa asiantuntijaan, joka paljastaa mastopatian muodon ja sen kehitysvaiheen. Muutoin, kun sairaus on laiminlyöty, hoidon tehokkuus vähenee merkittävästi.

Tämän patologian pakollisten diagnostisten testien luettelo sisältää hormonien, kuten progesteronin, prolaktiinin ja estradiolin, testit.

Selkeät kohokohdat

Läpinäkyvät erittymät nännistä eivät ole vakavan sairauden oire. Se voi ilmetä rintakehän aikaisempien traumojen (mustelmat tai puhallukset), jatkuvan stressin ja hormonitasojen muutosten seurauksena kuukautisten aikana. Tyypillisesti neste tulee ulos itsestään ilman rintakehää.

Excreta sisältää soluentsyymejä, imusoluja ja kaikenlaisia ​​mikro-organismeja. Purkautumisella ei pitäisi olla voimakasta hajua, vaan siihen liittyy epämukavuus rinnassa ja sellaisten epämiellyttävien oireiden ilmaantuminen, kuten kipu, imeytyminen ja imusolmukkeiden laajentuminen.

Keltainen purkaus

Purkaus, joka on kellertävä, on yksi raskauden alkuvaiheen oireista. Vesipitoisilla eritteillä on makea tuoksu, ja niitä tuottaa prolaktiini. Useimmiten tällainen salaisuus esiintyy ensimmäisinä viikkoina synnytyksen jälkeen, raskauden keskellä tai heti syntymän jälkeen.

Purkauksen väri vaihtelee keltaisesta lähes kirkkaaseen nesteeseen. Purkauksen koostumus sisältää lipidejä, proteiineja ja mineraaleja.

Prolaktiini kykenee provosoimaan tällaisen purkauksen ulkonäköä paitsi lapsen kuljettamisen aikana. He voivat esiintyä missä tahansa iässä olevilla naisilla, jopa tytöillä. Tämä tapahtuu, kun tämän hormonin taso kasvaa. On mahdollista paljastaa poikkeama verikokeella, ja hormonaalisen taustan normalisointi voidaan saavuttaa käyttämällä prolaktiinin estäjiä.

Nesteen erittyminen

Nesteen erityksen ilmaantuminen on hälyttävä signaali tapauksissa, joissa siihen liittyy useita muita oireita:

 • rintakipu;
 • kutina nännin ympärillä, värähtely haamukuvissa ja verisuoniverkon ulkonäkö tällä alueella;
 • rintojen epäsymmetria, tietyn alueen ihon muodon ja värin muutos.

Jos sinulla on jokin näistä oireista, ota välittömästi yhteyttä rintojen asiantuntijaan rintojen tutkimiseksi ja erittyneen nesteen analysoimiseksi. Tähän asti on kiellettyä purkaa salaisuus itsestään, jotta vältetään vammoja ja provosoidaan infektioiden kehittymistä.

Ruskea purkaus

Ruskea purkaus osoittaa verenvuotojen esiintymisen kanaviin, joka muodostuu verisuonten vaurioitumisen vuoksi. Häiriöt ilmenevät kuten kasvainten kasvussa ja pienissä kysteissä rintarauhasissa.

Kystat ovat hyvänlaatuisia kasvaimia, ja kun ne esiintyvät, nännin purkautuminen voi olla ruskeaa, jossa on vihertävä tai harmahtava sävy ilman verimerkkejä.

Ruskean salaisuuden esiintyminen voi riippua naisen iästä. Esimerkiksi kanava-ektasia voi esiintyä 50-vuotiaana. Tässä taudissa purkautumisella on tahmea konsistenssi. Kun asiantuntija diagnosoidaan, on välttämätöntä tarkistaa maitokanavat verisen komponentin puuttuessa.

tiputtelua

Veren purkauksen ilmaantuminen osoittaa hyvänlaatuisen tai pahanlaatuisen kasvain muodostumista. Sellaiset kasvaimet kattavat rinnan pienet verisuonet, joten rintojen purkautuminen sekoittuu veren kanssa.

Vaara on siinä, että jopa yksinkertainen papillaoma voi rappeutua pahanlaatuiseksi kasvaimeksi. Siksi on tärkeää, että mikä tahansa verinen jälki ota välittömästi yhteyttä onkologiin poistaakseen rintasyövän.

Seuraavat oireet viittaavat myös vakavaan sairauteen:

 • erittyminen vain yhdestä rintasta;
 • huomattava rintojen lisäys;
 • kipu palpaatiossa;
 • tiheiden alueiden ilmestyminen rauhaselle.

Riskinä ovat yli 35-vuotiaat naiset sekä tytöt, jotka eivät ole vielä synnyttäneet. Harvinaisissa tapauksissa veren purkautuminen voi tapahtua raskauden aikana, mikä liittyy dramaattiseen muutokseen hormonitasoissa.

Valkoinen purkaus

Rintarauhasista erittyvä valkoinen salaisuus on galakorrhean tärkein oire. Liiallinen prolaktiinituotanto aiheuttaa maidon synteesin, joka pieninä määrinä alkaa näkyä paineella.

Tällaisen paineen alaisissa rintarauhasissa tapahtuva purkautuminen ei ole merkki patologiasta raskauden aikana. Muissa tapauksissa tarvitaan erikoislääkärin välitöntä apua, varsinkin jos salaisuus vapautuu useita kuukausia imetyksen päättymisen jälkeen.

Rintarauhasen purkautuminen paineen alla, joka on valkoinen, osoittaa myös virtsa-, lisääntymis-, endokriinijärjestelmien sekä hypotalamuksen muutosten esiintymisen.

Tumma purkaus

Usein salaisuuden tumma väri synnyttää jälkiä verestä, joka antaa purkaukselle mustan tai tummanruskean sävyn. Tämän tyyppinen purkaus osoittaa kasvainten esiintymisen rintarauhasessa. Tumma salaisuus, jossa on vihreä sävy, esiintyy kystisessä mastopatiassa tai rinnassa olevissa tulehdusprosesseissa, jotka ovat aiheuttaneet pyogeenisen infektion.

Pimeän purkauksen läsnä ollessa rintakehästä on mahdotonta puhua yksiselitteisesti kaikista kehon patologisista muutoksista. Diagnoosissa olisi otettava huomioon laboratoriotutkimusten, palpationin ja visuaalisen tarkastuksen tulokset.

Valon valinta

Jos valon purkautumiseen ei liity synnytystä, niitä kutsutaan galaktoreeksi. Tämä salaisuus on hajuton ja se näkyy molemmista maitorauhasista.

Sen ulkonäkö liittyy prolaktiinitasojen nousuun, joka johtuu seuraavista tekijöistä:

 • ehkäisyvalmisteiden käyttö;
 • estradiolia sisältävien lääkkeiden ottaminen ilman lääkärin valvontaa;
 • kilpirauhasen sairaus;
 • syöpä.

Pitkän hoidon puuttuessa galactorrhea alkaa vaikuttaa kielteisesti munasarjojen suorituskykyyn, lisää hedelmättömyyden riskiä, ​​aiheuttaa keskenmenoja varhaisessa vaiheessa ja harvoin vaikuttaa aivojen kasvainten esiintymiseen.

verenvuodon

Useimmiten veren purkautuminen tapahtuu, kun hormonaalisten häiriöiden yhteydessä esiintyvät intraduktiiviset papilloomat. Ne puristavat lähistöllä olevat alukset ja aiheuttavat sisäistä verenvuotoa.

Muita rintasyövän syitä ovat rintakuolemat. Jos verenvuoto tai verenvuoto muodostuu mustelman takia, putkiin voi päästä pieni määrä verta. Siksi on tärkeää, että tutkimuksessa ilmoitetaan asiantuntijalle kaikista vammoista.

Sticky vastuuvapaus

Rintarauhasen purkautuminen paineen alaisena, jolla on paksu ja tahmea konsistenssi, on maidon kanavien ectasia-oire.

Tämä tauti on ikään liittyvä ja se liittyy kanavien muutoksiin, esimerkiksi:

 • muodonmuutos;
 • kanavien laajentaminen;
 • maitokanavien supistuminen.

Kaikki muutokset tapahtuvat nippien läheisyydessä sijaitsevissa kanavissa. Tällaiset muutokset aiheuttavat kanavan tukkeutumista ja tulehduksen kehittymistä. Minkä tahansa värin tahmea eritteiden erittyminen tapahtuu samanaikaisesti nippa- ja rintakarhojen muutoksen esiintymisen kanssa tällä alueella.

Musta valinta

Mustan värin eritteitä rintarauhasesta, jotka näkyvät paineen alla, esiintyy, kun patogeenisten bakteerien kertyminen kanaviin. Syy niiden kehitykseen on tukkeutunut tai epämuodostunut kanava. Patogeeniset mikro-organismit ja niiden elintärkeän toiminnan jäljet ​​antavat salaisuudelle mustan sävyn.

Yleisin musta purkautumisen syy on veren esiintyminen maitomaisissa kanavissa. Se on kuollut erytrosyytit, jotka tekevät eron massan tummaksi. Eritteissä oleva veri toimii signaalina minkä tahansa luonteisen kasvaimen esiintymiselle. Tällä patologialla salaisuus erittyy vain sairastuneista rintasyöpistä.

Laktamaalisten kanavien veri on vakava signaali, joten mustan purkauksen yhteydessä tulee välittömästi ottaa yhteyttä mammologiin täydellisen diagnoosin tekemiseksi.

Purulent

Tämän tyyppinen purkaus viittaa siihen, että kanaviin on muodostunut tulehdusprosessi, jossa on haavaumia ja paiseita. Tähän liittyy kipua, rintojen turvotusta ja punoitusta ulkonevien lähellä.

Poistamaan paise, sinun on välittömästi aloitettava hoito, joka yleensä koostuu antibioottien ottamisesta ja kompressien soveltamisesta. Taudin akuutin kulun aikana lääkäri määrää tulehtuneen alueen avaamisen työntää pois ja puhdistamaan kanavat.

Rintarauhasen eritteiden normi ja patologia

Menstruation aikana, raskauden aikana tai abortin jälkeen, nipelien purkautuminen voi ilmetä, koska osa niiden tyypeistä on ominaista näille jaksoille. On tärkeää määrittää purkaustyyppi mahdollisten patologisten tilojen sulkemiseksi pois.

Kuukautisten aikana

Poistumisen esiintyminen kuukautisten aikana erityisten hormonien, jotka ovat vastuussa imetyksestä, vuoksi. Ne stimuloivat salaisuuden tuottamista. Irrotettavissa on yleensä keltainen tai valkoinen väri, joskus hajua tai ei. Tämän jakson jaksotukset tapahtuvat merkityksettöminä määrinä ja niiden esiintyminen esiintyy useimmiten syklin alussa.

Jos nestettä on vapautettu muilla ominaisuuksilla, ja itse prosessiin liittyy kipua ja rauhasen turvotusta, sinun tulisi tutkia patologisten prosessien esiintymistä.

Raskauden aikana

Lapsen kuljettamisen aikana naispuolisessa kehossa on täydellinen hormonaalinen säätö, jonka vuoksi prolaktiinitaso nousee. Tämä hormoni vastaa maidon tuotannosta. Sen valta-asemassa maitorauhaset alkavat turvota maidon kanavien laajenemisen vuoksi.

Nippien purkautuminen tällaisessa jaksossa voi näkyä jopa pienellä vaikutuksella niihin. Raskauden eri vaiheissa salaisuudella on erilainen johdonmukaisuus: ensinnäkin neste vapautuu ja purkaus muuttuu ajan mittaan paksumaksi, se saa erityisen kellertävän sävyn ja makean hajun.

Tällaisia ​​eritteitä kutsutaan ternimaitoksi, joka on ominaista lapsen myöhäiselle vaiheen tai synnytyksen jälkeiselle jaksolle. Ne eivät ole taudin oireita eivätkä vaikuta imetykseen.

Abortin jälkeen

Muutaman ensimmäisen kuukauden aikana abortin jälkeen rintalastan purkaminen on mahdollista, koska raskaudella on voimakas vaikutus paitsi naisen hormonaaliseen taustaan ​​myös rintarauhasen tilaan. Imetysjaksolle tyypillinen keltainen erittyminen on erittyneen erityksen normi tänä aikana.

Lääketieteellisen tai kirurgisen abortin jälkeen immuunijärjestelmä on heikentynyt, joten rintarauhasen tulehduksen ja sairauksien, kuten mastiitin ja mastiitin, riski on suuri. Rintojen abortin jälkeen voi esiintyä patogeenisten bakteerien kasvaimia ja kertymistä.

Jos purkautumiseen liittyy kipua, punoitusta ja muita epämiellyttäviä tunteita, tämä voi merkitä patologisia tiloja, joten muutokset on ilmoitettava lääkärille. Tämä estää vakavia komplikaatioita heikentyneessä kehossa.

Mitä ei pitäisi tehdä rintojen purkauksella?

Päästöjen ensimmäisessä ilmestymisessä on vältettävä useita toimia, jotka vaikuttavat kielteisesti maitorauhasen tilaan:

 • ottaa huumeita määräämättä asiantuntijaa;
 • kuluvat tiukat alusvaatteet;
 • tehdä lämpenemispakkauksista ja muista menettelyistä perinteisestä lääketieteestä;
 • ottaa kuuma suihku tai kylpy;
 • käytä hormonaalisia lääkkeitä, mukaan lukien ehkäisyvalmisteet, ennen lääkärin vierailua;
 • itse purista nestettä.

Kaikki kielletyt toimet voivat johtaa tilan huononemiseen ja aiheuttaa myös komplikaatioita.

Milloin minun täytyy käydä lääkärillä?

On olemassa useita oireita, joissa on tarpeen ottaa välittömästi yhteyttä asiantuntijaan:

 • yli kaksi päivää;
 • ne sisältävät verta;
 • salaisuus tulee vain yhdestä rintaan;
 • purkauksella on paksu konsistenssi;
 • kuorinta näkyy nännin iholla;
 • symmetrian menetys (koon kasvu, tiheiden solmujen muodostuminen);
 • nännin ja sen ympärillä olevan alueen väri;
 • kipu rinnassa.

Lääkäri voi suorittaa kaikki tarvittavat tutkimukset, joihin kuuluvat:

 • Rintojen ultraääni;
 • rinnan silmämääräinen tarkastus (ihon värin ja rintarauhasen muodon tutkiminen);
 • tunnustelu;
 • biopsia (sinettien ja kasvainten tutkimiseksi pahanlaatuisten kasvainten estämiseksi);
 • mammografian
 • ductografia (maidon kanavien patologioiden havaitsemiseksi).

Ei pidä jättää huomiotta paineistettua rintarauhasen purkautumista paineessa eikä muutoksia tällä alueella. Ajoissa käynti lääkärissä, diagnoosi, hoito välttää komplikaatioita ja vakavia sairauksia.

Video rintojen eritteiden syistä

Purkauksen syyn määrittäminen niiden värin mukaan:

Normaali ja patologinen purkautuminen nännistä, lääkärin neuvot: