Plastisen kirurgian klinikka
ja kosmetologian professori S.N. Blokhin
ja Dr. Wolfe I.A.

Klinikassamme voit analysoida mutaatioiden havaitsemista BRCA1- ja BRCA2-geeneissä - tämä menettely sallii diagnosoida suuren rintasyövän riskin.

Poistuminen rintarauhasista (poistuminen rintarauhasen nännistä) voi johtua sekä fysiologisista että patologisista syistä. Rintarauhanen kuuluu ulkoisen erityksen rauhasiin, joten sen erittävät solut suorittavat tällaisen funktion. Osuudet voivat olla yksipuolisia tai kaksipuolisia; pysyvä tai episodinen.

syistä

Niinpä normaalista rintojen purkautumisesta voi aiheutua seuraavat syyt: raskaus tai synnytyksen jälkeinen tila. Samanaikaisesti erittyvän nesteen luonne on joko ternimaitoa tai maitoa. Joskus se voi olla maidon kaltainen aine. Samalla nesteen vapautuminen nännistä ei välttämättä liity raskauteen eikä ole vaarallista. Tämä havaitaan rintarauhasen aktiivisen fyysisen stimuloinnin yhteydessä. Näiden toimien päättyminen voi johtaa eritteiden katoamiseen.

Ternimaidon kaltainen purkautuminen rintasyistä voi myös liittyä hormonia tuottavien aivolisäkkeen kasvainten esiintymiseen. Tämä on erityisen voimakas prolaktiinissa ja somatotropinomassa. Lisäksi tällaisia ​​eritteitä havaitaan hypotalamuksen vyöhykkeen ja useiden endokriinisten patologioiden, erityisesti kilpirauhasen sairauksien, ja hormoni-aktiivisten lisämunuaisen kasvainten (joissa on suuri estrogeenin vapautuminen) tappion myötä.

Läpinäkyvä tai valkea purkaus on tyypillistä naisille, jotka käyttävät pitkäaikaisia ​​hormonaalisia ehkäisymenetelmiä. Myös polykystisen munasarjojen oireyhtymän tapauksessa voi olla purkautuminen rintarauhasista.

Patologisilla eritteillä rintarauhasista useimmiten on luonteeltaan valkoinen, keltainen tai vihertävä neste, ja joissakin tapauksissa purkautuminen on kurja. Suurin vaara on verisen luonnon valinta.

Patologiset eritteet voivat olla, kun:

 1. Maitokanava ectasia. Poikkeuksia edustaa viskoosi neste, jossa on vihreä tai jopa harmaa-musta väri.
 2. Erilaisia ​​mastopatiaa. Erityisesti usein esiintyy patologisia eritteitä rintarauhasista fibrosystisen mastopatian yhteydessä. Purkauksella voi olla erilainen ulkonäkö ja luonne (läpinäkyvä, keltainen, likainen harmaa).
 3. Intraductal papilloma. Tämä tauti on ominaista verisen nännin purkautumisen esiintymisestä.
 4. Rintasyöpä. Eritteet voivat olla polymorfisia, mutta yleensä verellä.
 5. Rintojen loukkaantuminen. Poikkeuksen luonne määräytyy vahingon asteen mukaan. Kun mustelmia esiintyy, eritteet ovat reaktiivisia, yleensä ne ovat läpinäkyviä ja häviävät itsestään muutaman päivän kuluttua. Jos rintakudokselle on merkittävää vahinkoa, purkaus on luonteeltaan veristä.
 6. Mastiitti ja rintakehä. Näissä tilanteissa nännipurkausta edustaa maito ja mätä.

Diagnoosi ja hoito

Kaikissa rintarauhasen ulkonäköissä on tutkittava ja tutkittava kokopäiväinen vierailu rintarääkärille. Rintaliikkeen sisäpinnan päivittäinen tarkastus on suositeltavaa, jonka pinnalla voi olla purkauksia. Lääkärintarkastussuunnitelma sisältää pääsääntöisesti rintarauhasen ultraäänitutkimuksen ja sytologian näytteenoton käyttämällä tahranpoistomenetelmää. Lisäksi lasi värjätään erityisväriaineilla ja sytologisesti. Lisäksi tutkimussuunnitelmaan voi sisältyä tutkimus prolaktiinin ja muiden hormonien tasosta, lantion elinten ultraäänestä, eritteiden bakteriologisista tutkimuksista.

Tumma purkautuminen rintarauhasista paineen alaisena

Rintojen purkaus paineella: aiheuttaa riippuvuutta nesteen väristä

Rintojen purkautuminen voi olla maitohappo (rintamaito vauvan syntymän jälkeen) ja ei-laktaalinen. Jälkimmäinen voi olla vaarallisten sairauksien oireita. Ne eroavat väriltään, johdonmukaisuudestaan, esimerkiksi keltaisesta purkauksesta rintarauhasista. Rintasyöpään kohdistuvien eritteiden ominaisuuksien perusteella lääkäri tekee alustavan diagnoosin, joka myöhemmin vahvistetaan diagnostisilla tutkimuksilla.

Rintarauhasen päästöt kulkevat samaa kanavaa pitkin kuin rintamaito. Kuitenkaan ei ole välttämätöntä, että neste virtaa kaikista kanavista samanaikaisesti. Usein tapahtuu, että purkaus tapahtuu vain yhdestä rauhasesta. On tärkeää muistaa purkauksen luonne, niiden esiintymistiheys, jotta mammologi kertoo oikean diagnoosin.

Rintarauhasista erittyy paineen alla täysin eri syistä. Tämä voi olla onkologia ja yksinkertainen hormonaalinen vika kehossa. Jotta emme arvaisi, miten tämä käy ilmi, sinun pitäisi käydä lääkärillä.

Ikä ja raskauksien määrä, rintarauhasen purkautumisriski kasvaa paineen myötä.

Kun valinta on normaalia

Joissakin tilanteissa rintarauhasesta vapautuminen on normin muunnelmia.

Steriili neste

Kirkas neste rintarauhasista on salaisuus, joka joskus vapautuu pieninä määrinä. Siinä ei ole vain väriä, vaan myös hajua.

Ulkonäkö voi liittyä:

 • liiallinen fyysinen rasitus;
 • rintakipu;
 • ottaa tiettyjä lääkkeitä;
 • jännitystä seksuaalisen kontaktin aikana;
 • usein nännin stimulaatio.

Valkoinen neste

Raskaana olevilla ja imettävillä naisilla valkea purkautuminen rintarauhasista on melko normaalia, koska se on maito. Tulevissa äideissä neste vapautuu pienemmässä tilavuudessa, vain paineella. Maitoa voidaan vielä vapauttaa imetyksen jälkeen, mikä on myös normaalia.

sairaudet

Vakavan sairauden tärkein oire on paineistettu rintarauhasen purkautuminen paineen alla, johon liittyy epämiellyttävä haju, kirkas väri.

Kanavan laajentuminen

Kun kanavat laajenevat rintan pehmeisiin kudoksiin, neste poistetaan, kun sitä painetaan rintarauhaselle. Tämä johtuu siitä, että hyvin viskoosinen tummanvärinen massa vaikuttaa maitomaiseen tapaan, muuttaa niiden muotoa. Patologia voi liittyä tulehdusprosessiin, mutta tämä ei ole välttämätöntä. Purkauksen väri riippuu yksilöstä.

Huumeiden ja kansanhoito ei ratkaise ongelmaa, voi vain lievittää tilaa. Ectasiaa voidaan parantaa vain leikkauksella.

vahinko

Verenvuoto rintarauhasesta saattaa ilmetä vakavan vamman vuoksi, esimerkiksi kun osuu simulaattoriin. Ne näkyvät kahden päivän kuluessa, ja niihin liittyy tuskallisia tunteita.

Vahinko voi aiheuttaa kasvainten esiintymisen rinnassa, tulehdusprosesseissa.

Muodostukset maidon kanavien sisällä

Neste rintarauhasista, kun sitä painetaan, esiintyy tapauksissa, joissa papilloomaa muodostuu maitomaisilla tavoilla - hyvänlaatuinen kasvain.

Se ei kuitenkaan näy viruksen oireena, vaan tieteellisistä syistä. Tätä sairautta kohdellaan vain nopeasti. Jakamisilla ei ole erityistä luonnetta.

utaretulehdus

Rintakehän purkautuminen rintarauhasista, kun sitä painetaan, ilmenee rintakehän tulehduksen vuoksi. Mastitis on sairaus, joka on ominaista imetysjaksolle.

Tähän liittyvät oireet ovat kuume, vilunväristykset, yleinen terveydentilan heikkeneminen, arkuus paikan päällä. Rintamaidosta erittyy myös paiseeseen, jonka ero ei ole alueen tulehdus, mutta myrskyn kertyminen rintarauhasessa yhdessä paikassa.

galactorrhea

Jos tyttö ei ole koskaan synnyttänyt, ei ole ollut raskaana, mutta maitoa erittyy hänestä, tämä johtuu prolaktiinin hormonaalisesta noususta.

Tämä voi tapahtua nännin usein stimuloinnin tai hormonaalisten lääkkeiden käytön jälkeen.

tauti rinnasta

Fibrosystisen muodon taudin mukana yleensä on tummat erittymät rintarauhasista paineen alaisena. Tämän merkin lisäksi muut naisen oireet eivät ehkä ole.

Kuitenkin purkautumisen ilmestymisen pitäisi heti ottaa yhteyttä asiantuntijaan, koska nämä oireet viittaavat mastopatian siirtymiseen onkologiassa.

Rintasyöpä

Pahanlaatuinen tuumori ilmenee paitsi tummana ja epämiellyttävänä, joka on peräisin maitorauhasen hajuerityksistä, myös sen ulkoisesta muodonmuutoksesta.

Heti kun nainen huomasi tällaisen merkin, lääkärin on kiireellisesti kuultava sitä, joka lähetetään diagnostiseen tutkimukseen diagnoosin vahvistamiseksi tai kumottamiseksi.

Nänni syöpä

Spotting on oire vain vahinkoa, mutta myös onkologiaa.

Jos nännihiutaleet, vetäytyvät, punastuvat ja isola ovat kutinaa, se voi olla Pagetin tauti.

Valintojen tyypit ja väri

Purkauksen väri voi ehdottaa tautia:

 1. Vihreä. Paksu ja limakalvon purkautuminen rintarauhasista paineella - merkki progressiivisesta mastopatiasta. Haittavaikutukset: arkuus, kuume, paksuneminen kärsineillä alueilla. Vihreät purkaukset rintarauhasista paineella ovat nuoria tyttöjä, joilla on mastiitti.
 2. Keltainen. Jos keltainen purkaus rintarauhasista, kun painat kevyttä tai maitomaista varjoa - ei ole mitään syytä huolehtia. Tämä johtuu raskauteen liittyvistä kehon hormonaalisista muutoksista. Keltainen purkaus rintakehän luonteesta ovat merkkejä tulehduksellisista ja tarttuvista prosesseista. Mukana vakava epämukavuus, kuume, rinnan turvotus.
 3. Brown. Maidollisilla tavoilla verenvuoto johtuu kasvainten kehittymisestä. Tähän liittyy rintaerityksiä rintarauhasista paineen alaisena. Lisäksi tämän värin neste rintakehästä on selvä merkki syöpään tai mastopatiaan.
 4. Läpinäkyvä. Usein tapahtuneen stressin, heikon immuniteetin, hormonaalisen epätasapainon vuoksi läpinäkyvä purkautuminen rintarauhasista tapahtuu paineen alaisena. Jos ne eivät aiheuta epämukavuutta, niihin ei liity kuumetta, turvotusta tai haisevaa hajua, niin se on normaalia. Ductasiasta johtuvat naiset voivat näkyä myös läpinäkyvänä purkauksena rintarauhasista paineen alaisena. He kulkevat rinnassa ja loukkaantuvat lievässä muodossa ja ovat seksuaalisen kontaktin jälkeen.
 5. Musta. Musta purkaus rinnasta - vaarallisin. Heidän jatkuvan toverinsa ovat voimakas kipu rintarauhasissa ja muuttavat niiden muotoa. Toisin kuin vakavissa mastititapauksissa ja syöpäsairauksissa. Tarvitaan kiireellinen vetoomus lääkärille.
 6. Verinen. Tällainen neste voidaan havaita voimakkaan vamman jälkeen. Myös verenvuoto on hyvänlaatuisen tai pahanlaatuisen kasvain oire.

diagnostiikka

Mammologi lähettää diagnostisia tutkimuksia selvittääkseen, miksi nesteestä erittyy neste.

Millaisia ​​tutkimuksia hän voi määrätä?

 1. Rinnan ultraääni.
 2. Mammografia.
 3. Analyysi nännin purkauksesta (sytologia ja mikrofloora).
 4. Ductography.
 5. Aivolisäkkeen MRI (aivoissa).
 6. Veritesti hormoneille.

Hoito ja ennuste

Heti kun nainen huomasi, että nänni päästää nestettä, hänen pitäisi saada tapaaminen asiantuntijan kanssa. Hän määrää tutkintamenetelmät, minkä jälkeen hän määrittää diagnoosin, jonka mukaan hän valitsee hoidon.

Hoito voi sisältää itse konservatiivisia hoitoja: antibiootteja, hormonaalisia lääkkeitä. Tämä on määrätty esimerkiksi silloin, kun rintamaidon rintamaidosta tulee. Mutta on tapauksia, joissa voit päästä eroon taudista vain leikkauksella.

Perinteiset hoitomenetelmät eivät yleensä anna toivottua tulosta, voivat vaikuttaa lyhyellä aikavälillä, lievittää kipua hieman, poistaa joitakin oireita, mutta ne eivät paranna tautia kokonaan. On parempi sisällyttää kansanhoitomenetelmiä hoitokompleksiin, mutta sitä ei saa kohdella millään tavalla, vaan vain niitä.

Mitä vaarallisempi diagnoosi, sitä huonompi ennuste. Se riippuu myös siitä, missä vaiheessa hoito alkoi. Jos vastuuvapaus liittyy ihmisen fysiologiaan, he kulkevat pian itse.

ennaltaehkäisy

Naisen tulisi aina seurata lisääntymisjärjestelmänsä terveyttä. Rintarauhaset joutuvat usein hormonaalisten muutosten kohteeksi, joten ne voivat olla ensimmäisiä, jotka osoittavat, että elimistössä on jotain vikaa.

Jotta vältettäisiin nipkien nesteen mukana tulevia sairauksia, tarvitset:

 1. Vältä stressiä.
 2. Noudata terveellistä elämäntapaa (välttää huonoja tapoja, tasapainoinen päivittäinen valikko, urheilu).
 3. Seuraa painoa, säädä sitä, jos se on tarpeeton.
 4. Hormonivalmisteita valittaessa on välttämätöntä ottaa yhteyttä kokeneeseen lääkäriin, joka testien ja tutkimusten perusteella määrittelee aineen, joka sopii yksilöllisesti. Meidän on kuitenkin muistettava, että on mahdotonta ottaa sitä pitkäksi aikaa!
 5. Suorita itsediagnostinen rinta.
 6. Käy säännöllisesti mammologistissa, gynekologissa ennaltaehkäisevää tutkimusta varten. Yli 30-vuotiaiden naisten pitäisi tehdä tämä vähintään kerran vuodessa.

Purkautuminen rintarauhasista paineen alaisena voi olla erilainen värien, hajujen ja koostumuksen mukaan. Niinpä he todistavat erilaisten sairauksien naisten kehossa. On kuitenkin tapauksia, joissa nipistä vapautuva neste liittyy fysiologisiin prosesseihin. Joka tapauksessa on parempi tehdä tapaaminen lääkärin kanssa, jotta hän diagnosoi ja suositteli hoitoa.

video

Mitä he sanovat purkautumasta nännistä, kerro videollemme.

Etusivu »Oireet» Päästöt »Mitä paine nänni sanoo painettaessa: syiden ja hoitomenetelmien tarkastelu

Vihreä päästö rinnasta - syyt ja hoito

Naisten rinta - ei vain naisellisuuden ja seksuaalisuuden symboli. Rintarauhas on välttämätön olennainen tehtävä - rintamaidon tuotanto, jota ilman terveellistä vauvaa on erittäin vaikea kasvattaa. Mitään keinotekoisia seoksia, joilla on hyötyä äidinmaitoon, ei voida verrata.

Siksi on erittäin tärkeää, että jokainen nainen seuraa jatkuvasti rintojen tilaa, jotta voidaan havaita ajoissa sellaisten vaarallisten sairauksien kehittyminen, jotka vaikuttavat kielteisesti maidontuotantoon, mutta myös tulevan äidin yleiseen terveyteen. Yksi osoitus siitä, että kaikki ei ole kunnossa kehossa, on epätavallinen purkautuminen nännistä, vaikka joissakin tapauksissa tämä voi olla normi.

Jos nainen ei imetä, mieluiten ei pitäisi olla vastuuvapautta. Kuitenkin joskus, erityisissä jaksoissa tai tiettyjen lääkkeiden vaikutuksen alaisena, nipistä voidaan vapauttaa pieni määrä eritystä. Tätä pidetään suhteellisena normina:

 • Ternimaidon vapautuminen milloin tahansa raskauden aikana (useammin 18–20 viikon kuluttua).
 • Joskus voi olla väritön, hajuton hajoaminen pienessä määrin kuukautisten aikana. Rintarauhaset ovat hormoniriippuvainen elin, joten estrogeenin kohonnut taso syklin ensimmäisellä puoliskolla voi aiheuttaa lievän kudoksen lievää turvotusta. Syklin toisella puoliskolla kudokset ottavat normaalin koon, ja turvotuksesta muodostunut ylimääräinen neste tuodaan esiin.
 • Värittömän salaisuuden valinta voimakkaan fyysisen rasituksen jälkeen tai voimakkaalla mekaanisella vaikutuksella rintaan.
 • Joidenkin suun kautta otettavien ehkäisyvälineiden hyväksyminen voi aiheuttaa purkauksia nännistä. Ennen tablettien käyttöä vaaditaan asiantuntijan kuuleminen. Sinun tulisi myös tutkia huolellisesti kaikki vasta-aiheet ja haittavaikutukset.

Mikä ei ole normi?

Tarkkaile huolellisesti rintarauhasen tilaa missä tahansa iässä. Tämä auttaa tunnistamaan vaaralliset patologiset muutokset ajassa - paksuuntuminen, kipu, rinnan muodon muuttaminen, nännin kiinnittäminen, ihon kivulias tila.

Yksi tärkeimmistä hälytyksen hälytyksen oireista on nipojen purkaminen yhdestä tai molemmista. Ne voivat olla eri sävyisiä (paksuja, nestemäisiä, vetisiä), värillisiä (läpinäkyvä, valkoinen, harmaa, keltainen, vihertävä, tummanvihreä...), haju. On ymmärrettävä, että epätavallinen purkautuminen rinnat, jotka esiintyvät naisilla, on osoitus vakavista sairauksista. Jos huomaat, että nipistä erittyy nestettä, sinun on ensin kiinnitettävä huomiota sen väriin, koostumukseen ja hajuun.

Tumman vihreän rintojen purkauksen syyt

Tummanvihreä purkaus on yksi päämyrkytyksen oireista. Taudin luonne on hyvänlaatuinen, mutta et voi aliarvioida vaaraa. Mastopatiaa on neljä:

Mastopatian kliininen kuva on seuraava:

 • Kuukautiskierron yhteydessä rintakipu (voimakkaasti rinnassa oleva turvotus) - ne voivat olla joko pysyviä tai esiintyä säännöllisesti. Erityisesti vahvistettu ennen kuukautisia.
 • Kondensoituminen rintarauhasessa - yksi selkeästi tarttunut solmu tai moninkertainen pieni diffuusi.
 • Pehmustettu vihreä purkaus rintarauhasista paineella.

Tärkein syy tämän patologian kehittymiseen on hormonaalinen epätasapaino, jonka aiheuttaa:

 • munasarjojen toimintahäiriö;
 • heikko maksan toiminta;
 • lisämunuaisen, aivolisäkkeen, kilpirauhanen sairaudet.

Mastopatian hoitomenetelmät riippuvat sen aiheuttavasta patologiasta. Kun fibrosystinen määritti konservatiivisen hoidon (ajankohtainen voide, rauhoittavat aineet, multivitamiinit). Kun nodulaarinen (varsinkin jos solmut ovat suuria), näytetään kirurginen toimenpide - rintarauhasen alakohtainen resektio. Lisäksi painotetaan tiettyjen hormonien normaalin tason palauttamista ja näiden hormonien tuottavien hormonaalisten rauhasien normaalin toiminnan palauttamista.

Tummanvihreä purkaus rinnasta havaitaan usein, kun munasarjakysta kehittyy. Tämä hyvänlaatuinen muodostuminen ei aiheuta suoraa uhkaa naisen elämälle, mutta vakavasti heikentää munasarjojen toimintaa ja aiheuttaa hormonaalista epätasapainoa. Kystisten muodostumien oireita ovat - vatsakipu, epäsäännölliset jaksot, kipu yhdynnän aikana.

Hyvää iltapäivää Olen 25-vuotias. Raskaana ei ole koskaan ollut. Muutama viikko sitten aloin huomata lievää kipua ja vihreää purkausta yhdestä rintaan. Mitä minun pitäisi tehdä?

Hei Älä kiristä, ota yhteyttä mammologiisi. Oireesi viittaavat mastopatian kehittymiseen. Tämä on hyvänlaatuinen patologia, joka liittyy hormonaaliseen epätasapainoon. Syynä voi olla kilpirauhasen häiriöt, adnexiitti, erilaiset maksasairaudet ja joskus jopa diabetes. Vastaavasti lääkäri kertoo sinulle vain sen jälkeen, kun kaikki tarvittavat testit on tehty.

Vihreä päästö yhdestä rinnasta

Vihreä runsas purkautuminen oikealta tai vain vasemmassa rintakehässä voi osoittaa intraduktiivisen papillooman esiintymisen. Ne ovat yleensä paineita. Tämä hyvänlaatuinen vaurio on pieni kasvu, joka sijaitsee maidon kanavan luumenissa. Papilloomaa voi olla yksi tai useampi. Useimmiten havaitaan vanhemmilla naisilla, vaikka joskus se voidaan diagnosoida ja murrosikä. Kehityksen pääasiallinen syy on hormonaalinen epätasapaino munasarjojen toimintahäiriön, adnexiitin ja lihavuuden taustalla.

Hei Kerro minulle. Ikäni on 25 vuotta vanha, rintani on ollut kipeä viikon ajan ja vihreä purkautumistani tulee nännistä. Olen tutkinut gynekologi, minulla oli diagnosoitu oikea munasarjan kysta. Voiko rintakehän vihreät eritteet liittyä kysta?

Hei Rintojen tila liittyy suoraan munasarjojen tilaan. Munasarjakysta aiheuttaa usein ruumiissa epämiellyttäviä prosesseja, ja ne voivat puolestaan ​​johtaa patologisiin muutoksiin kanavissa - seurauksena voi olla valikoima erilaisia ​​värejä. Älä kiristä, siirry vastaanottoon mammologille. Lääkäri määrää ultraäänen ja sen tulosten mukaan tehokkaan hoidon.

Keltainen-vihreä, harmaa-vihreä, musta-vihreä päästö rinnasta

Keltainen-vihreä, vaaleanvihreä tai harmaa-vihreä puristus nännistä voi osoittaa tällaisia ​​patologisia tiloja:

 • Maitokanavien ekstaasi on kanavan laajennus, joka ei liity imetyksen ja ruokinnan prosessiin. Samanaikaisesti siinä voi kehittyä tulehdusprosessi ja paksu tahmea massa, johon on lisätty typpiä, jotka purkautuvat nipasta. Se kehittyy useimmiten naisilla 40 vuoden kuluttua.
 • Galactorrhea on imettämätön maitotuotanto, joskus siihen voi liittyä vaaleanvihreitä eritteitä nännistä.
 • Rintojen loukkaantuminen esimerkiksi urheilun aikana, auto-onnettomuuden jälkeen ja vastaava. Usein havaitaan nuoria tyttöjä, jotka osallistuvat äärimmäisiin urheilulajeihin.

Mustanvihreitä (likaisia ​​vihreitä) purkauksia havaitaan joskus Pagetin taudin yhteydessä. Tämä on erityinen pahanlaatuisen kasvain tyyppi, joka vaikuttaa pääasiassa nänniin. Tärkeimmät patologiset oireet ovat polttaminen, kutina, ihon kuorinta nänni-alueella. Nippa vetäytyy sisäänpäin, siitä vapautuu mustasta vihreästä tumman veriseen neste.

Vihreän purkauksen raskauden aikana

Imettävät naiset voivat joskus kehittää rintakehän paiseita - tämä on vaarallinen tila, johon liittyy mätän kertyminen. Kun imetys nänneissä esiintyy usein halkeamia, joiden kautta bakteerit, jotka helposti aiheuttavat infektiota, pääsevät helposti rintakudokseen. Havaittu vihertävä purkaus, rintakipu, koon kasvu. Paikallinen lämpötila nousee, iho muuttuu punaiseksi. Tila edellyttää välitöntä lääkärin hoitoa.

Vihreän purkauksen käsittely rinnasta

Voit päästä eroon vihreistä eritteistä ainoalla tavalla - parantaa niiden aiheuttamaa patologiaa. Voit selvittää tarkan syyn suorittamalla kattavan diagnoosin, mukaan lukien:

 • Ulkoinen tutkimus ja palpointi - suoritetaan lääkärin ensimmäisellä vierailulla. Voit tunnistaa tiivisteiden muodonmuutoksen turvotuksen, nähdä rintojen ääriviivojen epäsymmetrian ja ihonalaisen astian laajenemisen. Lääkäri kiinnittää erityistä huomiota ihon tilaan kiinnittäen erityistä huomiota niiden väriin ja paikalliseen lämpötilaan. Myös lähellä olevat imusolmukkeet ovat hyvin tuntuvia.
 • Biopsia - on määrätty hylkeille niiden laadun ja pahanlaatuisuuden määrittämiseksi.
 • Mammografia - rintasyövän röntgenkuvaus syövän kehittymisen estämiseksi.
 • Ultraääni on tehokas diagnostiikkamenetelmä, joka täydentää röntgenkuvauksia.
 • Ductography - määrätty tunnistamaan intraduktiivinen patologia (papilloma, ectasia).
 • Sytologia - ota jokaisen nännin purkautumisesta jälki. Menetelmällä pyritään tutkimaan purkauksen solu- ja bakteerikomponentteja.

Rintakehän vihreän purkauksen käsittely annetaan kussakin tapauksessa erikseen. Se ei voi olla yleistä, koska eritteiden läsnäolo ei ole erillinen sairaus, vaan yksi oireista. Syyt niiden esiintymiseen voivat olla monia, joten terapeuttisen hoidon menetelmä valitaan vasta tietyn patologian tarkan diagnoosin jälkeen. On ymmärrettävä, että kaikki nämä sairaudet ilman ammatillista hoitoa ovat täynnä sellaisia ​​komplikaatioita, jotka ovat vaarallisia naisen terveydelle, joten ei ole ehdottomasti suositeltavaa käyttää yksinomaan kansanhoitoa niiden hoitoon. Tämä voi johtaa siihen, että tauti aloitetaan, jotta se selviytyy paljon ongelmallisemmaksi.

Hei Olen 36-vuotias. Kolme kuukautta olen nyt nähnyt tahmeita vihreitä eritteitä rintarauhasista. Rintakehä sattuu joskus paljon. Mammologistille osoitettu ultraääni ja hormonien testaus. Tulokset osoittivat normaalia. Nimitetty vain Prozhestzhel. Olen käyttänyt sitä jo kolme viikkoa, kipu on ohi, mutta purkausta ei ole tapahtunut. Mitä se voisi olla ja mitä minun pitäisi tehdä?

Hyvää iltapäivää Ultraääni- ja hormonitestien lisäksi on tehtävä tuumorimarkkeritesti (CA 15-3) ja testi ihmisen papilloomavirukselle. Sinun on myös läpäistävä purkaus niskasta onkosytologiassa ja ductografiassa, jotta vältetään intraduktiivisen papillooman esiintyminen.

Ruskea purkaus rinnasta, kipu ja viive: syyt

Usein potilaille viitataan mammologeihin, joilla on ruskea purkautuminen rintakehästä. Tämä epämiellyttävä tila voi liittyä erilaisiin patologisiin muutoksiin naisen kehossa, mukaan lukien kasvainsairaudet. Emittoidulla nesteellä voi olla vain ruskea väri, mutta myös vihreä, punainen, keltainen. Valinnat voivat virrata jatkuvasti tai näkyä vain, kun napsautat rintarauhasia.

Ruskean nesteen purkautuminen rintarauhasista on lähes kaikissa tapauksissa kehon signaali siitä, että patologisia prosesseja tapahtuu sisällä. Kun nämä oireet ilmenevät, ota välittömästi yhteys lääkäriin, läpikäy perusteellinen diagnoosi, jotta voit selvittää purkauksen syyn ja aloittaa hoidon. Sinun ei pidä ryhtyä mihinkään toimenpiteisiin itseäsi, ohita myös ongelma.

Ilmentymisten syyt

Rintarauhasen purkautumiseen voi liittyä kipua, epämukavuutta. Kuukausien, polttava tunne voi viivästyä. Palpaatiossa voidaan löytää tiivisteitä, kasvaimia, laajentuneita imusolmukkeita. Jos et käänny asiantuntijan puoleen ajoissa, älä luo syytä ja älä ryhdy käsittelemään patologiaa, saatat kohdata vaikeita seurauksia.

Rintaerityksiä maitorauhasista voi esiintyä eri syistä. Tämä voi olla ravinteiden puute kehossa, vitamiinit ja kivennäisaineet tai rintasyöpä. Neste voidaan vapauttaa eri ikäisillä naisilla. Usein tämä ongelma on imettävillä naisilla.

Tärkeimmät tekijät, jotka aiheuttavat ruskean nesteen vapautumista nännistä, ovat:

 • patologiset muutokset naisen kehossa;
 • huumeiden saanti;
 • väärä elämäntapa.

On mahdotonta selvittää tarkkaa syytä yksin, sillä sinun täytyy läpäistä testit, suorittaa erilaisia ​​diagnostisia menettelyjä. Mitä nopeammin otat yhteyttä asiantuntijaan, sitä nopeammin voit päästä eroon epämiellyttävistä oireista ja ehkäistä tai parantaa patologiaa.

Mitä oire osoittaa?

Jos rintarauhasesta erittyy ruskea neste, tämä on merkki siitä, että on tarpeen reagoida välittömästi, koska tähän oireeseen liittyy monimutkaisia ​​patologioita, joita ei voida käynnistää missään olosuhteissa.

 • Rintojen. Rintarauhasen kudoksissa esiintyy ja kehittää fibrosystista muodostumista. Patologian syy on kehon hormonaalisen taustan muutos. Valinnan lisäksi on myös voimakas kipu, polttava tunne ja rintakehä. Maitokanavien laajenemiseen liittyy nesteen ilmestyminen paineella, polttamalla, epämukavuutta. Naisen rinta sattuu, kasvaa. Useimmiten potilaan kohtaama kohta vaihdevuosien aikana. Tärkein syy tähän ehtoon on kanavien tukkeutuminen epiteelisoluilla.
 • Rintasyöpä Tämä kauhea tauti alkuvaiheessa voi jatkua ilman muita oireita kuin ruskea purkautuminen. Neste näkyy vain rintasyövästä, jossa pahanlaatuinen kasvain on paikallinen.

Tämä ei ole koko luettelo sairauksista, joissa neste erittyy rintaan. Tämä tapahtuu myös rintarauhasien, mutta myös sukuelinten, tartuntatauteissa ja tulehduksellisissa patologioissa. Jälkimmäisessä tapauksessa rintakehä on hyvin kipeä, koko kasvaa, kuukautisten viivästyminen tai kuukautiskierron epäonnistuminen voi olla.

Tunnetut provosoivat tekijät

Nipelin nesteen syyt ovat melko paljon. Useimmissa tapauksissa tämä osoittaa patologisten muutosten esiintymistä kehossa, mutta ei aina. Toissijaisten tekijöiden joukossa on useimmiten vahvojen antibioottien antaminen tai tiettyjen lääkkeiden käyttö pitkällä aikavälillä.

Myötävaikuttaa rintasairauksien kehittymiseen ja rintojen erittymisen epätarkoituksenmukaisiin ruokavalioihin, ruokavalion puuttumiseen, jotka sisältävät vitamiineja ja hivenaineita, joita tarvitaan rintarauhasen normaaliin toimintaan.

Toinen syy - alkoholijuomien, psykotrooppisten ja huumausaineiden käyttö, tupakointi. Syy korostusruskea väri myös loukkaantuminen, mekaaniset vauriot, mustelmia.

Ruskea purkaus imetyksen aikana

Usein naisen rintojen purkautuminen liittyy raskauteen ja imetykseen. Tässä tapauksessa on edelleen viive, lisääntynyt maitorauhaset, muutos naisen yleiseen tilaan. Läpinäkyvä tai valkea neste, joka vapautuu nänneistä raskauden viimeisinä kuukausina, on ternimaitoa tai jo maitoa. Laktationin päättymisen jälkeen kirkasta nestettä voidaan vapauttaa pitkään, tämä on normaalia. Mutta ruskean purkauksen esiintyminen imettävässä naisessa aiheuttaa huolta, koska syyt voivat olla erilaisia.

 • Lactostasis. Maitoasema rintarauhasissa. Ehto liittyy kudoksen ja verisuonten puristumiseen, mikä aiheuttaa verenvirtauksen häiriintymisen ja sen seurauksena vapautuu violetti sävy, ja maidon erittyminen viivästyy, ja tämä voi aiheuttaa infektion kytkemisen.
 • Mastiitti. Tilanne, jossa maidon pysähtyminen on johtanut infektioiden ja tulehdusten kehittymiseen, pusku kerääntyy rintakudokseen ja vapautuu nännistä, joskus verisillä epäpuhtauksilla.
 • Rintojen loukkaantuminen. Koska rintarauhasen kudoksiin kohdistuu mekaanista vaikutusta, kanavat ja astiat voidaan estää, mikä aiheutti maidon viivästymisen. Vaikka rintakehä ei olisi enää loukkaantunut, ja on olemassa purkaus, ota yhteyttä mammologiin.

Imettäminen on lopetettava, jos ruskea neste vapautuu, koska tartunta ja patogeenit voivat päästä lapsen kehoon.

Imetyksen jatkaminen on mahdollista vasta täydellisen kovettamisen jälkeen.

Ilmentymisen diagnoosi

Jos ruskean värin sisältö näkyy rintarauhasista, kun rinnassa on kipeä tai hieman kipeä, on vielä viive, polttava tunne ja muut epämiellyttävät oireet, sinun tulee välittömästi ottaa yhteyttä ammattilaiseen asiantuntijaan.

Itse asiassa olet epätodennäköistä, että auttaisit itseäsi, koska monenlaisia ​​tutkimuksia tarvitaan kunnon diagnosoimiseksi ja hoitotaktiikan määrittämiseksi:

 • Rintarauhasen ultraääni. Sen avulla voit saada paljon tietoa rintojen tilasta: erilaisen luonteen, suurennetun imusolmukkeen läsnäolosta.
 • Sonoelastografia tehdään vain, jos kasvaimia on havaittu. Tekniikka mahdollistaa hyvänlaatuisten kasvainten erottamisen syöpään.
 • Mammografia antaa sinulle tarkempia tietoja rintarauhasen kudosten tilasta.

Näiden perustavanlaatuisten diagnostisten menetelmien lisäksi potilaan on myös luovutettava verta hormoneihin, rintojen MRI. Lääkäri on otettava näytteenä testinäyte, jotta voidaan määrittää sen luonne ja vahvistaa diagnoosi. Rintasyöpä ei välttämättä ole ainoa oire, koska rintasairauksiin liittyy usein viive, kipu ja hormonaaliset häiriöt.

Heti heti lääkärin puoleen, jos itsepalautus paljastaa sinetit, hiutaleet nippa-isola-kompleksin iholta, rinnan iho muuttuu, rintakipu, tuntuu polttavan, purkautuvan verisillä laastareilla, viive. Vaikka rinta olisi lopettanut loukkaantumisensa ja jäljellä olevat oireet jäävät, mammologin käyntiä ei voida lykätä.

Miten hoitaa vaivaa?

Päästä eroon ruskeasta purkauksesta rintakehästä voi olla vain yksi tapa - parantaa sairautta.

Ei missään tapauksessa voi hoitaa itseään, koska et voi itsenäisesti määrittää tämän sairauden syytä, ja hoito on aina kohdistettava ensisijaisesti provosoivien tekijöiden poistamiseen.

 • Rintasyöpä tai Pagetin tauti voidaan hoitaa vain leikkauksella.
 • Hyvänlaatuisia vaurioita ei tarvitse poistaa, jos niiden nopeaa kasvua, etenemistä tai pahanlaatuisuutta ei ole vaarassa, voit käsitellä sitä lääkkeiden avulla.
 • Ruskean purkauksen, joka esiintyi imetyksen jälkeen tai johtui rintarauhasen ihon ärsytyksestä, tulisi kulkea ilman radikaaleja toimenpiteitä. Voit juoda vitamiineja kehon vahvistamiseksi ja suojamekanismien mobilisoimiseksi.
 • Jos purkaus on vaaleanruskea, viivästyminen, lisääntyminen, rinta sattuu hieman, saatat olla raskaana.

Kun diagnosoidaan patologia imettävässä äidissä, on suositeltavaa lopettaa ruokinta ennen täydellistä elpymistä. Joillakin naisilla on nestettä nänneistä kuukautisten aikana tai niiden aikana, viiveellä, jossa on lievä palava tunne ja epämukavuus. Tässä tapauksessa voit auttaa itseäsi folk-korjaustoimenpiteiden avulla: pakkaa, naamioita. Jos haluat lopettaa rintakehän vahingoittumisen, sinun pitäisi laittaa yökappaleita.

Mitä tehdä taudin estämiseksi?

Jotta vältettäisiin maitorauhasen sairaudet, jotta terveydentilanne säilyisi hyvänä, sinun pitäisi johtaa oikeaan elämäntapaan. Ennaltaehkäisy on paras tapa käsitellä sitä. Tietenkin on parempi ehkäistä tautia kuin viettää aikaa ja energiaa sen torjumiseksi. Ensimmäinen asia on lopettaa juominen ja lopettaa tupakointi, koska alkoholilla ja nikotiinilla on erittäin haitallinen vaikutus naisen kehoon, myös maitorauhasen terveyteen.

Estä rintojen patologian kehittyminen, jos käytät oikeaa vaatetta. Rintaliivit eivät saa puristaa tai aiheuttaa epämukavuutta, jotta se ei heikennä verenkiertoa rintarauhasen kudoksissa. Rintojen hypotermiaa tulisi välttää.

Muista syödä oikein, antaa elimistölle välttämättömiä vitamiineja ja kivennäisaineita. Jos niitä on vaikea saada ruoan kanssa, on välttämätöntä juoda vitamiini-mineraalikomplekseja. Liikunta ja urheilu vaikuttavat myös positiivisesti rintojen tilaan. Yksinkertaisten sääntöjen noudattaminen auttaa sinua aina pysymään terveenä, kauniina ja luottavaisena.

Mitä voi ilmoittaa purkautumasta rintarauhasista

Naisen rinta on erittäin tärkeä elin. Ja kun purkautuminen rintarauhasista näkyy paineella, se aiheuttaa paniikkia joissakin naisissa.

Luonto on antanut rintarauhasille tärkeimmän roolin eli jälkeläisten ruokinnan. Mutta rinta vaikuttaa hyvin usein erilaisiin sairauksiin, myös erittäin vakaviin. Kaikkien reilun sukupuolen naiset eivät kuitenkaan tarkkaile rintojensa terveyttä, ja heidät diagnosoidaan nopeasti ongelmista, jotka usein johtavat komplikaatioiden kehittymiseen, joista pahin on syöpä. Tällä taudilla on monia esiasteita.

Monet naiset olisivat voineet välttää surullisin tapahtumien kehittymisen, jos he eivät olleet alkaneet jättää huomiotta kehon signaaleja ja kääntyivät välittömästi lääkärin puoleen.

Yksi merkki vakavasta ongelmasta voi olla rintojen vapautuminen. Tämä ei aina osoita syövän kasvain kehittymistä, mutta tällaista signaalia ei pidä unohtaa. Jos nännistä, erityisesti verestä, tulee säännöllisesti epäilyttäviä eritteitä, ota välittömästi yhteys lääkäriin ja tutkia. Aikainen diagnoosi antaa sinulle mahdollisuuden määrittää nopeasti vaaran aste ja minimoida mahdolliset komplikaatiot.

Diagnoosi riippuu maitorauhasen eritteiden väristä ja johdonmukaisuudesta. Neste voi olla kirkas, keltainen, vihreä, ruskea, punainen. Vihreät eritteet ovat yleensä mastiitin tarttuvia. Suurimpien eritteiden lisäksi tässä tapauksessa on muita oireita, nimittäin rintojen lisääntyminen ja arkuus, ihon punoitus ja kuorinta.

Läpinäkyviä valintoja pidetään turvallisimpina. Tällainen neste esiintyy pääasiassa ennen kriittisiä päiviä tai voimakkaan jännityksen aikana. Jos läpinäkyvät eritteet tulevat havaittaviksi toisella hetkellä tai ne ovat liian runsaita, tämä osoittaa patologiaa.

Myös keltainen neste ei aiheuta ongelmia. Se voi tulla ulos raskaudesta raskauden aikana tai olla seurausta rintojen traumasta ja sen onnistuneesta parantumisesta. Keltainen purkaus rintarauhasista paineen alla viittaa siihen, että ne palautetaan onnistuneesti. Keltainen neste on kuitenkin otettava erittäin huolellisesti, jos se esiintyy säännöllisesti ennen kuukautiskiertoa. On mahdollista, että tässä tapauksessa puhumme sellaisen taudin kehittymisestä kuin fibrosystinen mastopatia.

Vaarallisin on ruskea purkautuminen rintarauhasista, kun sitä painetaan, ja veri. Useimmissa tapauksissa ne ovat oireita pahanlaatuisen kasvaimen kehittymiselle, joten ne edellyttävät kiireellistä kuulemista asiantuntijan kanssa. Kuitenkin, jos oli rintakipu, joka aiheutti vahinkoja verisuonille, veri voi virrata nännistä. Tässä tapauksessa valinta ei saa kestää yli kaksi viikkoa, ja ne korvataan kellertävällä salaisuudella.

Lähes kaikki pimeät eritteet, olivatpa ne sitten vihreitä, punaisia ​​tai ruskeita, eivät osu hyvin. Samankaltaiset oireet viittaavat siihen, että rintakehässä kehittyy kasvain, ja onko se hyvänlaatuinen tai pahanlaatuinen vain sen jälkeen, kun se on suorittanut useita testejä.

Valkoinen tai erittäin kevyt ja lähes läpinäkyvä purkaus voi osoittaa, että naisella on galakorrea. Ternimaito on samanaikainen oire, ja tauti itsessään osoittaa usein kuukautiskierron rikkomista.

Ongelman syyt

Rintarauhasen purkautuminen voi olla erilainen paitsi ulkonäön lisäksi myös ilmiötä aiheuttavien syiden muodossa. Fysiologiset, mutta myös patologiset prosessit voivat vaikuttaa tähän.

Ensimmäiseen luokkaan kuuluvat raskaus, keskenmenon tai abortin jälkeinen aika sekä tiettyjen lääkkeiden ottaminen. Jos lapsen kantamisen aikana rintarauhasen purkautumisen syy on ymmärrettävää ja odotettavissa, niin niille, jotka ovat hiljattain menettäneet lapsensa, tämä voi olla yllätys. Imetys keskenmenon tai abortin jälkeen ei välttämättä ole jokaisen naisen kohdalla. Kaikki riippuu siitä, kuinka kauan abortti tapahtui.

Huumeiden osalta on olemassa pääasiassa valikoima ehkäisyvälineiden vaikutuksesta. Ehkäisyvälineillä on tietty hormoni, joka voi laukaista eritteiden esiintymisen. Jos ajan kuluessa ongelma ei ratkea itsestään, lääke on vaihdettava.

Patologisia muutoksia ovat pääasiassa mastopatia, mastiitti, pahanlaatuiset ja hyvänlaatuiset kasvaimet, vammat ja mustelmat. Nämä syyt ovat yleisimpiä patologioita, jotka aiheuttavat epäilyttäviä nännipurkauksia. Ne voivat olla tummia, kevyitä, vihreitä, keltaisia, punaisia ​​sekä paksuja ja nestemäisiä.

Harvinaisemmista patologioista voidaan havaita duktaasia, ts. rintakanavien laajeneminen, joka aiheuttaa rauhasen tukkeutumisen. Useimmiten tämä ongelma on kohdannut oikeudenmukainen sukupuoli, joka on ylittänyt 40 vuotta.

Erityisesti on syytä huomata pahanlaatuisia kasvaimia. Solujen hallitsematon kasvu voi tapahtua yhdessä tai kahdessa rintarauhasessa. Tämä johtaa niiden voimakkaaseen nousuun. Syöpä voi olla ekseema. Tällöin ongelma on keskitetty nännin alueelle. Hoitoa voidaan tehdä vain kirurgisesti.

Kasvaimet eivät ole aina pahanlaatuisia. Esimerkiksi ductal papilloma voi laukaista purkauksen. Tällöin neste tulee ulos veren epäpuhtauksilla, kuten rintasyövän tapauksessa.

Nesteitä voidaan poistaa nesteistä naisilla, joilla on vaginiitti, syphilis, kystiitti, ja muita uritusjärjestelmän ongelmia. Mutta on syytä huomata, että neste ei aina tule rintasyövästä sairauden tai kehon suurten muutosten vuoksi. Aliravitsemus, antibioottien ottaminen, alkoholin väärinkäyttö ja huumeiden käyttö voivat vaikuttaa tähän prosessiin.

Nuoret äidit, jotka ovat juuri aloittaneet imetyksen, eivät saisi olla huolissaan, jos epätavallinen purkautuminen nänneistä ilmestyy säännöllisesti. Tämä on täysin normaali reaktio jatkuvaan ärsytykseen.

Ja silti rintarauhasen erittämä salaisuus on usein vakava hoito. Jos veren epäpuhtauksia sisältävä neste tulee ulos paineeseen rinnassa, tämä on selkeä signaali, että lääkärin on kiireesti juosta. Tällainen haitta on kasvain merkki.

Toimenpiteet nännin purkamiseen

Jos nainen löytää epäilyttävän oireen, sinun on toimittava nopeasti. Sinun ei pitäisi paniikkia, sinun tarvitsee vain kerätä voimaa ja mennä lääkärin puoleen. Rintaongelmat ovat mukana mammologissa tai gynekologissa.

Jos on epäilyttäviä oireita, on suoritettava ultraäänitutkintamenettely, mammografia, ductografia ja verikokeet. Kun lääkäri on kerännyt kaikki tarvittavat tiedot, hoito tulee määrätä.

Jos nainen on imetyksen aikana tai hänellä ei ole aikaa, et voi huolehtia. Mutta tilanteessa, jossa ei ole kysymys raskaudesta tai imetyksestä, ja naisella, joka on jopa lievästi paineistettu, tulee hänen nännistä, ota välittömästi yhteyttä lääkäriin. Aikainen diagnoosi tarjoaa mahdollisuuden määrätä oikea hoito ajoissa, ja tämä on mahdollisuus välttää komplikaatioita.

Patologioiden hoito

Olosuhteet, joiden taustalla oikeudenmukaisen sukupuolen naisella voi olla tällainen ongelma, kun purkautuminen rintarauhasista paineen alaisena, voi olla erilainen. Tämän ongelman ratkaisemiseksi ja oikean hoidon saamiseksi sinun on tehtävä oikea diagnoosi.

Jokaisella patologialla on omat lääkkeet. Jotkut sairaudet eivät vaadi hoitoa, muut ongelmat on ratkaistava konservatiivisilla menetelmillä, ja kaikkein monimutkaisimmat tapaukset vaativat kirurgisia toimenpiteitä. Potilaiden tulisi olla tietoisia siitä, että varhainen diagnoosi antaa meille mahdollisuuden toivoa positiivista tulosta jopa pahanlaatuisissa kasvaimissa.

Kirurginen interventio voi olla tarpeen ei ainoastaan ​​kasvainten, vaan myös kurjavaurioiden vuoksi. Tällaisia ​​patologioita ei voida parantaa tablettien avulla, on oltava operaatio.

Mastiitti voidaan puolestaan ​​parantaa sekä konservatiivisilla että radikaaleilla menetelmillä. Kaikki riippuu taudin vaiheesta. Kaikkein laiminlyötyimmät tapaukset vaativat kirurgin huomiota.

HPV: n naaraspuolisen kehon vaikutuksesta johtuvat intraduktiiviset papillomit voivat aiheuttaa paljon vaivaa oikeudenmukaiselle sukupuolelle. Huolimatta siitä, että tämä sairaus ilmenee verenvuodosta rinnasta, kuten syöpäkasvain, tämä patologia on hyvänlaatuinen. Intraduktiivisia papilloomia on kuitenkin käsiteltävä. Tätä varten käytetään kirurgisia menetelmiä.

Vaikeimmat tapaukset ja sairaudet voivat vaatia matektomiaa. Esimerkiksi rintarauhasen poistaminen on välttämätöntä Pagetin taudille.

Imetyksen tai raskauden aikana rintojen päästöt eivät edellytä hoitoa. Jos nainen ilman syytä alkoi näkyä epäilyttävältä purkaukselta nännistä, sinun tulee kiinnittää huomiota alusvaatteiden laatuun ja mukavuuteen. On mahdollista, että tämä on seurausta hormonaalisista häiriöistä, äkillisistä paineen noususta tai lääkkeistä. Joskus jopa ARVI voi aiheuttaa päästöjä rintaan. Älä siis paniikkia, mutta on parempi mennä tapaamiseen mammologin kanssa ja selvittää ensin tutkimuksen tulokset. Ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä on syytä käydä säännöllistä tarkastusta vähintään kerran vuodessa.

video

Tässä videossa rintojen lääkäri puhuu riippuvuudesta purkauksen väristä rintasairauksiin.

Ruskea purkaus nipasta: syyt ja hoitomenetelmät

Melko yleinen ongelma, johon naiset menevät gynekologiin, on nipkien nestemäinen purkautuminen. Tämän nesteen luonne ja väri on erilainen: väri vaihtelee läpinäkyvästä ruskeaan ja koostumus vetisestä kermanväriseen. Yritetään selvittää, miksi joissakin tapauksissa nännin purkautuminen on ruskeaa, mikä uhkaa sitä ja miten sitä käsitellään.

Syyt rintakehään

Nännistä purkautuminen tapahtuu missä tahansa naisessa. On kuitenkin voitava erottaa tämän ilmiön fysiologinen luonne patologisesta. Fysiologiset syyt, toisin sanoen terveestä naisesta vapautuminen, 99%: ssa tapauksista liittyy raskauteen. Ne voivat esiintyä raskauden alkuvaiheessa ja jatkuvat imetyksen päätyttyä. Normaalit imetyksen jälkeiset eritteet ovat ne, jotka päättyvät 3 vuotta raskauden jälkeen. Naisilla, jotka ovat synnyttäneet, ajoittain nipistä nestettä voi vapautua ennen kuukautisia.

Fysiologisten eritteiden ominaisuudet:

 • yleensä läpinäkyvä tai hieman keltainen;
 • ei ole epäpuhtauksia;
 • ei-raskaana olevan naisen päästötilavuus ylittää harvoin muutaman tipan (raskaana olevilla naisilla se voi nousta 5-10 ml päivässä);
 • ei ole hajua tai hajua äidinmaidosta;
 • ei liity rintakipua.

Patologiset erittymät rintarauhasista liittyvät johonkin sairauteen. Niille on tunnusomaista seuraavat oireet:

 • ei-raskaana oleville naisille;
 • maalattu jossain värissä: vihreä, punainen, ruskea, vihreä-keltainen;
 • haju epämiellyttävä;
 • tahmea kosketukseen;
 • purkauksen määrä voi ylittää useita kymmeniä millilitreja!

Ei ole välttämätöntä, että kaikki merkit ovat läsnä kerralla - yksi tai kaksi riittää huolehtimaan ja virittämään rintojen asiantuntijan tarkastusta.

Hei, nimeni on Veronica, olen 33-vuotias. Otan sinuun yhteyttä seuraavan ongelman kanssa. Työskentelen tanssijana yökerhossa. Äskettäin aloin huomata, että ruskean purkaukseni oli rintakehältäni ja rintani oli hyvin kipeä. Menstruation päivän ja rintakipun voiman ja purkauksen määrän välillä ei ole yhteyttä. Mitä se voisi olla? Ja miten kohdella? En ole koskaan synnyttänyt (1 abortti oli noin 5 vuotta sitten).

Hei, Veronica. Ruskean purkauksen syyt ovat paljon. Sinun tapauksessamme voimme olettaa kaksi tärkeintä: nämä ovat jaksollisia vammoja rinnassa (kun työskentelet tanssijana) ja fibriinisen kystisen mastopatian. Elämäntapa puhuu toisen vaihtoehdon - yötyön, epäsäännöllisten aterioiden ja "repeytyneen" unen puolesta. Yritä korjata elinolosuhteet ja nähdä, mitä tapahtuu. Mutta suosittelemme sinua menemään mammologiin tai gynologiin tarkistusta varten, koska ruskea purkaus nänneistä tapahtuu myös vakavampien sairauksien, esimerkiksi rintasyövän tapauksessa.

Sairaudet, joille nänni on ruskea

Luettelo sairauksista, joissa neste erittyy nännistä, sisältää yli 40 nosologiaa. Näitä ovat:

 • Aivolisäkkeen ja aivolisäkkeen kasvaimet;
 • Polysystinen munasarja;
 • Ductectasia - maitokanavien laajennus;
 • Hormonisesti aktiiviset kasvaimet.

Tarkastellaanpa tarkemmin niitä sairauksia, joihin liittyy täsmälleen ruskea nänni. Rintarauhasen ruskeat eritteet antavat verta.

Samaan aikaan tuoreen veren sekoittumisella on tyypillisesti punainen väri, mutta kun kanavien salaisuus pysähtyy, veri romahtaa ja muuttuu väriksi ruskeaksi. Veri voi päästä maitoon, kun verisuonet tuhoutuvat tai kun niiden läpäisevyys lisääntyy. Tällaiset olosuhteet havaitaan seuraavissa sairauksissa.

 • Rintasyöpä - kudoksen tuhoutumiseen liittyy kanaviin tuleva veri, jota seuraa sen vapautuminen kanavien kautta.
 • Rintakanavien syöpä - ei vähemmän epämiellyttävää patologiaa, johon liittyy rintasyövän kaltaisia ​​oireita.
 • Pagetin syöpä on rintasyövän muoto. Se ilmenee sisäänvedetyllä nännillä, ihon kostutuksella ja kuorinnalla.

Jossain syöpämuodossa ruskea purkautuminen on patognomonia (tyypillinen tietyssä tilassa) oire, joten niiden ulkonäön on välttämättä oltava mukana tutkimuksessa.

 • Intraductal papilloma on hyvänlaatuinen kasvainsairaus, jolle on tunnusomaista pienten vaurioiden kasvu rauhaskanavissa. Elinkaarensa aikana nämä kokoonpanot tuhotaan ja jätetään kanavien läpi ulkopuolelle. Tällaisten eritteiden väri voi vaihdella vaaleanruskeasta tummanruskeaksi. Kun liität infektioprosessin ja huurteen, väri voi muuttua tummanvihreäksi.
 • Fibrosystinen mastopatia. Tämä tauti ilmenee, kun naisen hormonaalisen tilan voimakas häiriö. Tärkein oire on hylkeiden ulkonäkö rinnassa, painostava. Toinen merkki mastopatiasta on vain ruskehtava purkaus nänneistä. Ei aina tällä tummalla purkauksella, puolet tapauksista voi olla kevyt tai hieman samea.
 • Rintojen vammat. Mekaanisesti vaikuttamalla rauhaskudokseen muodostuu mikrohematomeja, jotka edelleen edistävät eritteiden ruskeaa väriä. Erityisesti nämä ilmiöt ovat selvästi havaittavissa imettävillä naisilla - jos rintarauhasesta aiheutuu vammoja ensimmäisinä päivinä ja päivinä, värjättyä maitoa voidaan vapauttaa, kun jokainen tunti ja päivä tuore veri muuttuu yhä vähemmän, mutta vanhaksi. Siksi muutaman päivän kuluttua purkauksella voi olla tummanruskea väri. Vaurion yksipuolisuus on tyypillistä - loukkaantuneen rinnan puolella.

Kuukausittainen ja ruskea purkaus rinnasta

Syklin vaiheen ja nännistä tulevan nesteen värin välillä ei ole mitään yhteyttä. Naisilla, jotka ovat synnyttäneet ennen kuukautisia, voidaan havaita pieni määrä läpinäkyvää erittymistä, muissa tapauksissa menstruoituminen kuukautisten aikana ja muissa syklin vaiheissa on merkki patologiasta.

Ruskea purku nännistä raskauden aikana - milloin lääkärille tulee

On sanottava yksiselitteisesti, että raskaana olevan naisen rintojen aiheuttama merkittävä muutos on merkki patologiasta. Tarvitaan konsulttia mammologin tai gynekologin kanssa. Voit odottaa hieman vierailulla, jos rintakuoleman ja ruskean eritteiden välillä on suora yhteys. Kuitenkin, jos väri ei muutu yli 2-3 päivän ajan, sinun on vielä mentävä lääkäriin - on olemassa hematoma-infektio.

Mitä tehdä raskaana

Raskaana olevat naiset huomaavat myös toisinaan ruskeaan purkaukseen. Tämän asian huolellinen tutkiminen tekee selväksi, että tämän ilmiön pääasiallinen syy on nänni-vammat, joihin liittyy veren tunkeutuminen maitoon. Nännit voivat loukkaantua, jos lapsi on kiinnitetty väärin rintaan, jossa on epämiellyttävä rintaliivit ja naiset, joilla on ”tiukat” nännit.

Mitä tehdä, kun havaitaan eritteitä?

Näntien valinta ruskeaa salaisuutta painettaessa pitäisi varmasti varoittaa naisesta. Voit suorittaa itsetarkastuksen, mutta tuloksesta riippumatta sinun täytyy mennä sairaalaan - et voi itsenäisesti suorittaa instrumentaalisia tarkastusmenetelmiä.

Käynti lääkäriin alkaa synnytyshistoriasta, asiantuntijan on selvitettävä seuraavat tiedot:

 • mitä aikaa seksuaalinen elämä alkoi
 • kuukautisten säännöllisyys ja luonne (runsas tai ei, kivulias tai kivuton, kuukautisten kesto);
 • viimeinen kuukautisten aika;
 • raskauksien ja aborttien lukumäärä.

Keskustelun aikana lääkäri ei vaikuta ainoastaan ​​synnytys- ja gynekologisiin ongelmiin, vaan on kiinnostunut myös muiden sairauksien esiintymisestä tai puuttumisesta. Erityisen mielenkiintoisia ovat endokriinisen järjestelmän sairaudet - ne voivat myös olla nännin purkauksen syy.

Psykiatristen ja neurologisten sairauksien läsnäoloa ei ole tarvetta piilottaa - joillekin niistä määrätään lääkkeitä, joiden sivuvaikutuksia ovat esimerkiksi rintasuojukset, esimerkiksi metadopa, joka on määrätty parkinsonismille, tai neuroleptit.

Seuraava askel on palpaatio - rinnan palpointi. Tämän menettelyn tarkoituksena on tunnistaa sinetit ja solmut sekä tuskalliset rintojen alueet. Nämä oireet voivat olla sekä mastopatian että rintasyövän tai Pagetin taudin ilmentymä.

Tarkempia ja informatiivisempia tutkimusmenetelmiä ovat:

Molemmat menetelmät ovat pakollisia, jos epäilet rintarauhasen kasvaimia, mutta ne on myös suoritettava osana ennaltaehkäiseviä tutkimuksia: mammografia - kaikille yli 39-vuotiaille naisille ja ultraääni - naisille, jotka eivät ole synnyttäneet vuosittain tai pyynnöstä.

Jos taudin onkologista luonnetta epäillään, on lisäksi tehtävä kallon CT-skannaus tai MRI, ja on tehtävä verikoe hormonien (prolaktiini) suhteen. Konsultointi gynekologi tarvitsee sulkemaan pois lantion elinten (munasarjat ja kohtu) sairaudet.

Joissakin tapauksissa on välttämätöntä, että mopopatia ja pahanlaatuinen kasvain erottavat toisistaan ​​hienojakoinen pistos. Kanavien tappion avulla käytät ductografiaa.

Ruskean purkauksen hoito rintaan

Ei mitään erityistä hoitoa, koska oireita purkautumisesta rintakehästä ei tarvita. Lääkärien tärkein tehtävä on tunnistaa taudin, joka johti tähän.

Onkologiaa vahvistettaessa käytetään kemoradiointiterapiaa ja tuumorien poistomenetelmiä. Taudin alkuvaiheessa vain kemian ja säteilyaltistuksen yhdistelmä riittää. Kehittyneissä tapauksissa sinun on ratkaistava ongelma radikaalisti - poistaaksesi koko rintakehän.

Rintakehän loukkaantumiset rintakehästä, joskus ei tarvitse hoitaa mitään - vain muutaman päivän lepoa riittää rintarauhasen elpymiseen ja nämä epämiellyttävät ilmiöt pysähtyvät.

Mastopatian hoito on konservatiivinen - joskus riittää vain normalisoida elämäntapa ja ravitsemus, stressien välttämiseksi, ja ruskea purkaus nänneistä pysähtyy yksin. Vakavissa tapauksissa lääkärit määrittävät joskus hormonaalisia lääkkeitä, mutta vasta sen jälkeen, kun on tutkittu huolellisesti hormonaalista tilaa.

Hei Olen pahoillani ongelmista, olen Tamara, olen 18-vuotias, ja äskettäin ennen kuukautisia huomasin ruskean purkautumisen oikealta rintakehältä. Mitä se voisi olla ja tarvitse huolehtia? Samalla molemmat rinnat vahingoittavat samaa voimaa.

Tamara, hyvä iltapäivä. Ruskean purkauksen yksipuolinen luonne nänneistä havaitaan useimmiten rintakuolemalla. Toinen taajuuden kannalta on intraduktiivinen papilloomaa - se voi olla myös yksipuolinen. En halunnut pelästyttää sinua ja puhua raskaampista maitorauhasen sairauksista, joiden oireet ovat ruskea purkaus nänneistä - niitä esiintyy vanhemmilla naisilla. Suosittelemme kuitenkin menemään gynekologiin määrittämään oireiden tarkka syy.