Endometriaalisen polyn poistaminen: miten operaatio suoritetaan, siihen valmistautuminen ja seuraukset

Endometriumin polyyppi on yksi endometriumin hyperplasian lajikkeista eli sen sisäisen kerroksen kasvusta. Koulutuksen solut voivat asteittain kerääntyä muutoksia, joita pidetään syöpälääkkeinä, ja sitten transformoidaan endometriumin syöpään. Niinpä kohdun kehon polyyppi itsessään ei ole vielä syöpälääke, mutta adenomatoottiset polyypit ovat edeltäjä.

Täsmällisin menetelmä taudin diagnosoimiseksi on hysteroskooppi, jonka aikana suoritetaan polyp-biopsia, ja myöhemmin sen histologinen tutkimus, eli se määrittää, mitä soluja ja kudoksia se koostuu. Mikä tahansa endometriumin polyyppi, joka havaittiin hysteroskoopin aikana, on poistettava.

Miten poistaa kohdun polyp

Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että diagnostiikkakäyristys ei salli kaikissa tapauksissa päästä eroon näistä rakenteista. Tiheät kudokset - lihaksikkaat, kuitumaiset (erityisesti glandulaarisen kuitupolymeerin osalta, voit oppia enemmän edellisestä artikkelista) koostuvat polyypit poistetaan tällä tavoin erityisen huonosti - niiden taajuus curetten jälkeen on vain 12%. Jopa samanaikainen endoskooppinen kontrolli ei salli taudin toistumisen välttämistä.

Patologisten kudosten tehokas poistaminen vaikuttaa koko endometriumiin, joka sijaitsee muodostuksen alla, syvään pohjakerrokseen saakka. Tämä voidaan saavuttaa vain suorittamalla hysteroskooppinen interventio.

Endometriumin polyyppien poistomenetelmissä käytetään tavanomaisia ​​hysteroskooppisia laitteita sekä sähkökirurgisten tekniikoiden tai laserjohtimen käyttöä. Endometriaalisen polyn poistaminen laserilla on nykyaikainen tekniikka, jonka avulla voit täysin päästä eroon ei-toivotusta kudoksesta, vähentää poistumispaikalta tulevan verenvuodon todennäköisyyttä, vähentää relapsien esiintymistiheyttä. Kuitenkin tavanomaisella hysteroresektoskoopilla, jolla on asianmukainen valmistelu ja toteutus, on erittäin hyviä tuloksia.

Miten valmistella leikkausta

Ennen kohdun polyyppien poistamista suoritetaan seuraavat diagnostiset toimenpiteet:

 • kohdunkaulan tutkiminen peilissä, joka auttaa arvioimaan sen tilaa, kohdunkaulan kanavan muotoa, tulehdusprosessia tai elinvaurioita; tämä on tärkeää, koska kohdunkaulakanavan kautta lisätään instrumentteja kohdun manipuloimiseksi;
 • kohdunkaulan ja emättimen seinämien pinnoitteiden bakteriologinen tutkiminen sen osoittamiseksi, että naisella ei ole sukupuolielinten tulehdusta, muuten kohdun kohdalla on infektioriski, joka aiheuttaa endometriittia;
 • sytologia;
 • transvaginaalinen ultraäänitutkimus, jossa anturi sijoitetaan emättimeen ja tutkitaan kohtua ilman häiriöitä, mikä luo vatsan seinämän;
 • yleinen kliininen tutkimus - verikokeet (yleinen ja biokemiallinen) ja virtsa, mikroreaktio syfilisille, verikoe HIV: lle, viruksen hepatiitin markkerit, elektrokardiogrammi, keuhkofluografia, terapeutin suorittama tutkimus.

Vasta-aiheet polypolin poistamiseksi:

 • emättimen, kohdunkaulan, kohdun tai lisäaineiden tulehdussairaudet, jotka aiheutuvat sekä banaalista kasvistoa että sukupuoliteitse tarttuvia infektioita (esimerkiksi klamydia) - operaatio suoritetaan näiden tautien jälkeen;
 • sukupuolielinten kandidiaasin (siemen) tai bakteerin vaginosis (vaginal dysbiosis) paheneminen;
 • endometriumin hyperplasiasta tai muista syistä johtuva voimakas verenvuoto sukupuolielimestä, ennen kuin se pysähtyy;
 • raskaus;
 • kohdunkaulan patologia, joka estää hysteroskooppisten instrumenttien pitämisen kohdussa (syöpä, stenoosi, vakava cicatricial-epämuodostuma työvoimakatkosten jälkeen jne.);
 • vakavia samanaikaisia ​​sairauksia dekompensointivaiheessa (esimerkiksi diabetes mellitus, jossa on korkea verensokeri ja glykoitu hemoglobiini, valtimon verenpaine, jolla on korkea verenpaine) tai paheneminen (esim. mahahaava, keuhkoputkia ja muut);
 • akuutti hengitystieinfektio.

Erityistä valmistusta endometriumin polyn poistamiseksi ei tarvita. Menettelyä edeltävän viikon aikana seksuaalinen lepo tai kondomin käyttö on toivottavaa. On parempi olla käyttämättä douchingia, emättimen tabletteja, peräpuikkoja ja voiteita mihinkään tarkoitukseen.

Päivää ennen leikkausta lounaalle voit nauttia sulavaa ruokaa, poistaa mustaa leipää, kaalia, papuja ja päivällisestä on parempi kieltäytyä tai juoda lasillista kefiiriä. Nestettä ei ole rajoitettu. Aamulla operaation ei pitäisi syödä aamiaista ja juomaa. Illalla ja aamulla puhdistava peräruiske suoritetaan lääkärin määräämällä tavalla.

Lääkäri määrittelee sopivan käyttöajan, yleensä se on 2-3 päivää kuukautisten päättymisen jälkeen, toisin sanoen 6-9 vuorokauden jakso, koska tällä hetkellä endometrium ei ole vielä toipunut, mutta sen kuukautiskierto on jo päättynyt. Nykyään polyypit ovat paremmin näkyvissä, niitä on helpompi poistaa, harvemmin leikkauksia seuraa komplikaatioita, kuten verenvuotoa.

Operatiivinen toiminta

Leikkaus endometriumin polyn poistamiseksi suoritetaan yleensä sairaalassa. Sairaalahoidon kesto on lyhyt, enintään useita päiviä.

Potilas sijaitsee gynekologisessa tuolissa, hän aloittaa kivun lääkityksen käyttöönoton suonensisäisesti. Tässä tapauksessa nainen nukahtaa eikä tunne mitään. Yleinen laskimonsisäinen anestesia voidaan korvata selkärangan anestesialla tai jopa endotraakialtistuksella. Anestesiologi tekee päätöksen anestesian tyypistä riippuen monista tekijöistä, mukaan lukien:

 • manipuloinnin todennäköinen kesto ja sen määrä;
 • samanaikaiset sairaudet;
 • huumeiden suvaitsemattomuus, tapaukset, joissa esiintyy allergiaa kipulääkkeiden käyttöönotolle;
 • komplikaatioiden mahdollisuus toiminnan aikana.

Joka tapauksessa tarvitaan riittävää anestesiaa, koska kipu ja muut negatiiviset reaktiot voivat ilmetä, kun kohdunkaulan kanava laajenee hysteroskoopin ruiskuttamiseksi.

Miten operaatio suoritetaan?

Kun potilas on anestesiassa, gynekologi käsittelee ulkoiset sukupuolielimet antiseptisellä ratkaisulla ja esittelee kohdunkaulan kanavan laajentimia - erikoistyökaluja, jotka “venyttävät” kanavan haluttuun kokoon hysteroskoopin vapaaseen käyttöönottoon. Kohtuun on täytetty nestettä tai kaasua seiniensä suoristamiseksi.

Tehokas endometriumin polyypinpoistomenetelmä - hysteroresektoskooppi

Yksittäiset polyypit, joilla on hyvin merkitty jalka, poistetaan saksilla tai pihdillä, jotka on työnnetty hysteroskoopin kanavan läpi. Nämä instrumentit, jotka ovat visuaalisesti ohjattavissa (hysteroskooppi on varustettu pienikokoisella videokameralla, jonka avulla voidaan nähdä toiminta-alue), suoritetaan polyp-varren päälle ja leikataan. Tällainen menettely voidaan suorittaa käyttämällä resektoskooppisilmukkaa. Polyp: n laserpoisto suoritetaan samalla tavalla. Poistamisen jälkeen interventiokohtaa tarkastellaan huolellisesti uudelleen varmistaakseen, ettei koulutusta ole.

Jos polyyppi sijaitsee munanjohtimien suun lähellä, toiminnassa on teknisiä vaikeuksia, koska tässä paikassa kohdun seinä on hyvin ohut, vain 3-4 mm, ja sen vaurioitumisriski kasvaa. Siksi käytetään polyp: n mekaanista erottamista, ja sähköistä resektiota hylätään useimmiten.

Resektoskooppia, jossa käytetään silmukkaelektrodia (sähkökirurgista polypektomiaa), käytetään useammin suurten leesioiden poistamiseksi, jotka sijaitsevat lähellä kohtuun seinää (lähellä seinää) ja joilla on tiheä kuiturakenne. Kierrä polypoli ja leikkaa se maahan. Jos poisto suoritetaan mekaanisesti, se kierretään ensin ja sitten polypidin jalka poistetaan lisäksi saksilla tai pihdillä, jotka on työnnetty hysteroskoopin läpi. Samanaikaisesti kohdunkaulan kanava laajennetaan Gegar-täyteaineilla.

Kuinka kauan poisto kestää? Interventioaika riippuu toiminnan monimutkaisuudesta, polyypin koosta, sen sijainnista, gynekologin kokemuksesta ja monista muista tekijöistä. Keskimäärin käsittely kestää noin 30 minuuttia. Interventio kestää pidempään, kun on olemassa useita muotoja, teknisiä vaikeuksia hysteroskoopin käyttöönotossa tai itse muodostuksen poistamisessa. Anestesian kesto kasvaa myös tarvittaessa.

Aika leikkauksen jälkeen

Normaalisti potilaalla on normaalisti 2-3 päivän kuluessa endometriumpolyypin poistamisen jälkeen. Ne ovat niukkoja, ”haisevia” ja kulkevat itsestään, heti kun poistopaikka ”paranee”. Potilas voi kokea lievää epämukavuutta alavihassa ja ulkoisessa sukuelimessä, se ei ole vaarallista ja liittyy kohdunkaulan palauttamiseen.

Jos vatsavaivoja hoidon jälkeen, lääkäri määrää kipulääkkeitä. Voit käyttää työkaluja rektaalisten peräpuikkojen muodossa, ne ovat turvallisempia ja vähemmän tehokkaita kuin tavanomaiset kipulääkkeet.

Jos lisäät kipua ja verenvuodon lisääntymistä sekä niiden kestoa yli 5-6 päivää, on kiireesti kuultava lääkäriä. Tällaiset merkit viittaavat menettelyn vaikeuksiin.

Hysteroskoopin ja polyypin poistamisen negatiiviset vaikutukset:

 • kohdun seinän rei'itys (perforointi);
 • kohdun limakalvon tulehdus;
 • verenvuoto koulutuksen poistamispaikasta.

Ensimmäisten 2-3 päivän aikana naisella voi olla kuume. Useimmiten tämä johtuu kroonisen tulehdusprosessin pahenemisesta munanjohtimissa. Lisäksi useiden polyyppien poistamisen jälkeen kohdun seinässä esiintyy aseptista (itättömää) tulehdusta - kehon luonnollista reaktiota, jonka tarkoituksena on palauttaa limakalvon eheys.

Komplikaatioiden esiintymisen myötä usein suoritetaan toistuva hysteroskooppi, sekä kohdun, antibioottien, vieroitusaineiden ja hormonien kuretti.

Suositukset opetuksen poistamisen jälkeen tulehduksellisten komplikaatioiden ehkäisemiseksi:

 • seksuaalinen lepo viikon aikana, kun kohdunkaula on palautettu;
 • emättimen tamponien käytön välttäminen;
 • douchingia ja emättimen annostusmuotojen käyttöä ei pitäisi suorittaa ilman lääkärin määräämää lääkemääräystä.

Mitä ei voida tehdä leikkauksen jälkeisen ensimmäisen viikon aikana:

 • mene saunaan, kylpyyn;
 • ottaa kuuma kylpy;
 • kävellä uima-altaalle tai solariumiin;
 • tehdä urheilua, tee kovaa fyysistä työtä.

Tärkeimmät ongelmat, jotka syntyvät pitkällä aikavälillä polyn poistamisen jälkeen

Milloin kuukautiset alkavat?

Muodostumisen poistamisesta huolimatta naisen hormonaalista taustaa ei häiritä, joten kuukautiset, kun endometriaalisen polyypin poistaminen tapahtuu, tapahtuvat ajoissa, vain pieni poikkeama kuukautisten alkamisen ajoituksesta on mahdollista. Runsaasti kuukausittain - muunnos elpymisajan normaalista kulusta. Kuitenkin, jos ne menevät kohdun verenvuotoon, on kiireesti otettava yhteyttä lääkäriin.

Milloin voit tulla raskaaksi?

Raskaus endometriaalisen polyypin poistamisen jälkeen voi esiintyä jo nykyisessä syklin aikana, jos hormonihoito ei käynnisty. Tämä ei kuitenkaan ole täysin myönteinen tapahtumien kehitys, koska nainen tarvitsee kunnostusta täydelliseen elpymiseen.

Optimaalinen aika, jona kohdun sisäkerros on täysin palautettu, on 3 kuukautta. Tämän ajanjakson aikana yhdistetään suun kautta otettavia ehkäisyvalmisteita. Niiden peruuttaminen aiheuttaa ns. Uudelleentoistovaikutuksen, jonka vuoksi raskauden todennäköisyys kasvaa. Jos endometriumin polyypit olivat hedelmättömyyden syy, on juuri tällä hetkellä edullisin hetki hedelmöitymiselle.

Mitä hoitoa on määrätty endometriumin polyn poistamisen jälkeen?

Kysymys hormonaalisten lääkkeiden määräämisestä on kiistanalainen. Jotkut lääkärit uskovat, että lääkehoitoa voidaan välttää, kun pieni polyyppi poistetaan. Toiset väittävät, että hormonihoito on tarkoituksenmukaista, koska se vaikuttaa normaalin endometriumin toiminnan palauttamiseen. Hormonit on määrätty funktionaalisille rauhaspolyypeille, adenomatoottisille koostumuksille sekä polyyppien yhdistelmälle, jossa on endometriumin hyperplasiaa.

Yleensä määrätään yhdistettyjä oraalisia ehkäisyvalmisteita tai progestogeenejä (Duphaston). Lääkäri päättää lääkkeen valinnasta, annoksesta ja ottamisen kestosta. Yleensä se on 3 kuukautta. Usein naisille tarjotaan mahdollisuus asentaa emättimen sisäinen laite, joka sisältää Levonorgestrel - Mirenaa. Näiden toimintojen on endometriumin toiminnan palauttamisen lisäksi pyrittävä suunnittelemaan raskautta.

Vuoden aikana tehdyn polypidin poiston kohteena olevan potilaan kliininen valvonta.

Miten operaatio suoritetaan poistaaksesi polyypin kohdussa?

Useimmat asiantuntijat ovat sitä mieltä, että kaikki kohdun kasvain on poistettava. Sama koskee polyyppejä, jotka ovat kehon limakalvon pyöreitä tai sieni-muotoisia muodostelmia, ja monet potilaat pelkäävät käyttää radikaaleja hoitotoimenpiteitä, varsinkin jos polyypit eivät aiheuta epämukavuutta. Objektiivisen päätöksen tekemiseksi harkitse, mitkä riskit ovat kirurgisen toimenpiteen epäonnistumisesta, ja onko se todella tarpeen pienillä polyypikokoilla.

Milloin leikkaus on tarpeen?

Polyyppien esiintymisen pääasiallinen syy on hormonaalinen epätasapaino, kun progesteronin puute ja estrogeenin ylisuuruus naisen kehossa.

Endometriumin polyyppien koko kohtuun voi olla enintään 15 mm. Jos diagnosoitu opetus ei ylitä 5-6 mm eikä aiheuta epämukavuutta, se havaitaan yksinkertaisesti. Joissakin tapauksissa polypous kasvut häviävät itsestään.

Jos kohdun pohjassa oleva polyppa saavuttaa 5-7 mm, se tarvitsee hoitoa. Jotkut hormonaaliset lääkeaineet vähentävät kasvainten kasvua ja lievittävät niiden oireita.

Kliinisen kuvan puuttuessa on mahdollista seurata tarkasti. Suurentavan dynamiikan tapauksessa suoritetaan kirurginen leikkaus.

Suurempia kuin 13 mm: n polyyppejä pidetään suurina.

Ne aiheuttavat yleensä tyypillisiä oireita:

 • kipu nivusissa;
 • epämukavuus yhdynnässä;
 • tiputtelua.

Tällainen kliininen kuva puhuu tuumorin vaikuttavasta koosta, minkä vuoksi se voi läpäistä säännöllistä mekaanista ärsytystä. Tässä tapauksessa toimenpide vaaditaan ilman epäonnistumista.

Hirvittävät kasvut voivat hävitä itsestään.

Joka tapauksessa päätös poistamisesta tehdään hoitavan lääkärin toimesta, joka valvoo edistymisen dynamiikkaa.

Yleensä polyptoomia ilmaistaan ​​tällaisissa tapauksissa:

 • synnytyksen tai raskauden ongelmat;
 • munanjohtimien tai kohdunkaulan luumenin tukkeutuminen;
 • suuret polyypit, jotka aiheuttavat epämukavuutta, mukaan lukien raskas verenvuoto;
 • mahdollisuus polyypin rappeutumiseen pahanlaatuisessa muodostumisessa.

Mitä päivän syklistä haluat poistaa?

Polypolin poistaminen suoritetaan optimaalisesti kuukautiskierron 6-9 päivänä. Tämän ajanjakson aikana muodostuminen on paremmin näkyvissä, koska kuukautiskierron hylkääminen on jo päättynyt ja endometrium ei ole täysin toipunut.

Miten valmistautua operaatioon?

Jotkut vakavat valmisteet eivät edellytä polypidin poistamista, mutta joitakin rajoituksia on annettu. Viikkoa ennen menettelyä suositellaan pidättymään läheisestä läheisyydestä.

Myös ei toivottavaa:

 • douching
 • kynttilät
 • emättimen tabletit,
 • lääketieteelliset tamponit.

Toiminnan aattona on suositeltavaa ottaa helposti sulavaa ruokaa. On välttämätöntä kieltää mustaa leipää, kaalia ja papuja. Illalla illallisen sijaan on parempi juoda lasillinen kefiiriä.

Toiminnan päivänä aamiainen ja kaikenlaiset nesteet eivät kuulu.

Mitä testejä on suoritettava?

Ennen leikkausta jokainen potilas käy läpi seuraavat diagnostiset toimenpiteet:

 1. Gynekologisen tuolin tutkiminen peilillä; lääkäri arvioi kohdunkaulan tulehdusta ja muita vaurioita varten, tutkii kohdunkaulan kanavaa, jonka kautta työkalut löytyvät poiston aikana;
 2. Sytologinen haju pahanlaatuisten prosessien poissulkemiseksi;
 3. Bakteriologinen tutkinta, joka kattaa bakteriaalisen infektion, koska on olemassa riski saada se kohduun, jonka seurauksena endometriitti voi kehittyä;
 4. Transvaginaalinen ultraääni, joka paljastaa polypoottisten vaurioiden sijainnin ja koon;
 5. Yleinen kliininen tutkimus (yleinen ja biokemiallinen verikoe, virtsa-analyysi, elektrokardiogrammi, fluorografia, HIV: n ja viruksen hepatiitin analyysi, mikroreaktio syfilisille).

Vain kaikkien edellä mainittujen analyysien tulosten jälkeen potilaalle annetaan leikkaus.

Anestesian poisto ja tyypit

Menetelmää poikkeavien kasvainten poistamiseksi kohdussa kutsutaan polyptoomia.

Toiminta toteutetaan useilla tavoilla:

 • muodostumien tyyppi ja koko
 • potilaan ikä ja yleinen tila.

Poistamisen kesto riippuu toiminnan monimutkaisuudesta ja voi kestää 20 minuuttia - useita tunteja.

Polypolin poistaminen suoritetaan optimaalisesti kuukautiskierron 6-9 päivänä.

Useimmissa tapauksissa polypectomia suoritetaan yleisanestesiassa, paikallispuudutus on tarkoitettu vain laserpoistoon ja yleisen anestesian vasta-aiheisiin.

hysteroscopy

Tämän menetelmän etuna on, että koko poistoprosessi tapahtuu tarkkailun aikana. Tätä varten käytä erityistä kameraa sisältävää laitetta, joka operaation aikana tuodaan kohdunonteloon ja seuraa polyn sijaintia sekä sen kokoa ja muotoa.

Sitten käyttämällä erikoistyökalua, polyppi leikataan tai ”avataan”, koko prosessi näkyy näytössä.

Hysteroskoopin kesto voi kestää 15 minuuttia - 2,5 tuntia leikkauksen monimutkaisuudesta riippuen.

kaavinta

Tätä leikkausmenetelmää pidetään vähemmän tehokkaana, koska polyypin poistaminen tapahtuu "kosketukseen". Tässä tapauksessa relapseja esiintyy 30%: ssa tapauksista.

Manipulaatio suoritetaan yleisanestesiassa, ja vain kontraindikaatioissa käytetään paikallispuudutusta.

Toiminto koostuu seuraavista prosesseista:

 1. Potilalle annetaan lääkettä kohdun seinämien laajentamiseksi.
 2. Anestesia suoritetaan.
 3. Laajennuslaitteet asetetaan kohdunkaulan kanavaan.
 4. Kohdunkaulan kautta elin onteloon sijoitetaan vaunu, joka on lusikkaan muistuttava erikoistyökalu, ja endometrium kaavitaan pois kevyillä puristusliikkeillä. Aluksi manipulaatio suoritetaan polyp: n alueella, siirrytään sitten vähitellen kohdunkaulan sisempään kurkkuun, jolloin käsitellään koko elinonteloa.
 5. Kaavutuspaikkaa käsitellään jodilla.

Jos toiminnan aikana havaitaan useita polyyppejä, ne poistetaan aluksi, minkä jälkeen koko kohdunontelointi käsitellään.

Kaavinta tehdään erikseen. Poista ensin kohdunkaulan kohdunkaulan kanava ja sitten proliferaatio kohdussa.

Leikkauksen jälkeen potilas on uudelleenhysteroskooppi, joka sulkee pois jäljellä olevat kasvaimet. Jos ne havaitaan, kaavinta toistetaan.

Tämä menetelmä vaatii lisähormonihoitoa infektion riskin poistamiseksi leikkauksen jälkeisenä aikana.

Laser Polypectomy

Laser-polypectomy on innovatiivinen menetelmä polyyppien poistamiseksi. Se estää endometriumin kudoksen toistumisen ja vahingoittumisen leikkauksen sijaan.

Ensinnäkin laserhoito on tarkoitettu nuorille ja nonstop-naisille, joille on tärkeää säilyttää lisääntymistoiminto. Laserin poistaminen ei jätä arpia ja arpia endometriumin kudokselle, joten tulevaisuudessa naisella ei synny ongelmia. Tämä menetelmä näkyy kuitenkin vain lievissä tapauksissa, kun jalka näkyy polypissä.

Menettely suoritetaan paikallispuudutuksessa. Polypous-levityksen koosta ja tyypistä riippuen käytetään vahvempaa tai heikompaa laseria.

Poistaminen tapahtuu kiinnittämällä kiinteä lasersäde patologiseen kudokseen, jonka jälkeen alue poltetaan nopeasti. Menettelyn kesto kestää 20-30 minuuttia.

Ennen potilaan poistamista toteutetaan seuraavat toimenpiteet:

Lasersäteen vaikutuksesta patologisen tarkennuksen huolellinen kohdennettu poistaminen tapahtuu terveellistä kudosta vahingoittamatta. Tämä auttaa välttämään kipua leikkauksen jälkeisenä aikana ja nopeuttamaan elvytysprosessia mahdollisimman paljon.

resektoskoopin

Tämä on toinen turvallinen ja tehokas tapa poistaa polyypit. Eksissio suoritetaan paitsi toiminnallisella, myös myös kohdun peruskerroksella, mikä minimoi relapsien esiintymisen.

Resektoskoopin jälkeen elpyminen on nopeaa, mutta mikrobilääkkeitä tarvitaan edelleen.

Kuten laserpoiston yhteydessä, resektoskooppinen havainto poistaa koulutuksen vaikuttamatta terveelliseen kudokseen. Tämä menetelmä ei aiheuta hormonaalista epätasapainoa eikä vaikuta kuukautiskiertoon, joten sitä käytetään lisääntymisikäisille naisille.

Ensinnäkin laserhoito on tarkoitettu nuorille ja nonstop-naisille, joille on tärkeää säilyttää lisääntymistoiminto.

Menettely suoritetaan yleisanestesiassa. Erillinen laite, endoskooppi, sijoitetaan kohtuun, jonka lopussa kamera on kiinnitetty. Aluksi diagnosoidaan elin, kun polyyppi havaitaan, se poistetaan välittömästi korkean taajuusvirran avulla. Tässä tapauksessa kaikki manipulaatiot näkyvät näytön näytössä.

Resektoskoopin jälkeen naiset voivat kohdata vatsakipua alavihassa, jotka putoavat toisesta päivästä ja häviävät sitten kokonaan. Useimmissa tapauksissa sairaalahoitoa menettelyn jälkeen ei tarvita.

Milloin tarvitset hysterektomiaa?

Hysterektomia on kohdun täydellinen poistaminen. Se suoritetaan silloin, kun havaitaan syöpäsolujen muodostuksessa ja monissa polypousissa. Sitä käytetään harvoin lisääntymisikäisillä naisilla.

Toisin kuin edellä kuvatut menetelmät polyyppien poistamiseksi, hysterektomia edellyttää pitkää elpymistä lääkintähenkilöstön valvonnassa.

Kirurgian jälkeen polyyppien kudos lähetetään histologiaan. Lisähoitotaktiikka määritetään tutkimuksen tulosten perusteella. Hysterektomian jälkeen hormonihoito määrätään yleensä.

Kuinka kauan minun pitäisi jäädä sairaalaan poistaen polyypit?

Polyyppien poistomenetelmästä riippuen, hysterektomiaa lukuun ottamatta, jää sairaalaan leikkauksen jälkeen enintään 3-4 tuntia.

Tällaisten erittäin tehokkaiden hoitomenetelmien jälkeen, kuten laserpolyptoomia ja hysteroskooppi, tarvitaan vain anestesian palautuminen.

Seuraavan kuukauden aikana leikkauksen jälkeen sinun tulee noudattaa näitä suosituksia:

 • Luopu fyysisestä rasituksesta;
 • Ota lääkärin määräämiä lääkkeitä;
 • Sulje pois emättimen interventiot (tamponit, kynttilät, douching, intiimi läheisyys);
 • Tarkkaile intiimihygieniaa;
 • Älä käytä saunoja, kylpyjä, uima-altaita;
 • Älä ota kuumaa kylpyamme, on suositeltavaa uida suihkussa lämpimällä vedellä;
 • Älä nosta tavaroita, jotka ovat raskaampia kuin 3-4 kiloa.

Kuukausi myöhemmin kohdun sisäpinta palautuu ja endometriumin regeneraatio tapahtuu.

Prosessin nopeuttamiseksi lääkäri voi määrätä hormonaalisia lääkkeitä, jotka sisältävät estrogeeniä ja progestogeeniä, esimerkiksi Yarina. Kun poistat yhden polypidin, ei yleensä tarvita lisähoitoa.

Mahdolliset komplikaatiot

Harvinaisissa tapauksissa polyyppien poistamisen jälkeen voi esiintyä seuraavia komplikaatioita:

 • Polyposiksen toistuminen;
 • Epämukavuutta ja hellyyttä seksuaalisen kosketuksen aikana;
 • Pitkä kuukautisten viivästyminen (yli 3 kuukautta);
 • Runsaasti veren purkausta;
 • Endometriumin tarttuva vaurio;
 • Kohdun perforaatio (voi esiintyä sokean kuretin jälkeen);
 • Arpeutuminen ja tarttuvuudet, jotka vaikeuttavat steriiliyden syntymistä tai jopa johtaa siihen;
 • Syöpäprosessien kehittyminen (nämä ovat erittäin harvinaisia ​​tapauksia, jotka johtuvat epätäydellisistä poikkeavista kasvista).

Leikkauksen jälkeen sinun täytyy säännöllisesti käydä gynekologissa. Mahdollisten häiritsevien oireiden pitäisi olla syynä odottamattomiin käynteihin lääkäriin. Jos kyseessä on komplikaatio, erikoislääkäri ottaa oikeat hoitotaktiikat. Usein suoritetaan toistuva hysteroskooppi, sitten määrätään antibakteerisia, hormonaalisia ja vieroitusaineita.

Kuukautta intervention jälkeen kohdun sisäpinta palautuu ja endometriumin regeneraatio tapahtuu.

On tärkeää tietää, että ensimmäisten 2-3 päivän kuluttua leikkauksesta naisella voi olla kuume. Sinun ei pidä paniikkia, koska se on luonnollinen tulehduksellisen prosessin paheneminen munanjohtimissa.

Usein polyyppien poistamisen jälkeen havaitaan bakteeritulehdusta, joka on myös kehon luonnollinen vaste, jonka tarkoituksena on palauttaa limakalvo.

Lisä hyödyllinen video kohdun kurettimasta ja mahdollisista komplikaatioista leikkauksen jälkeen:

Polyyppien poistaminen on radikaali hoito, jota monet potilaat pelkäävät. Mutta innovatiiviset polypectomy-menetelmät eivät ole muuta kuin nopea ja kivuton minitoiminta. Kuitenkin yksittäisillä pienillä kokoonpanoilla, jotka eivät aiheuta epämukavuutta, on suositeltavaa valita odottava taktiikka. Tärkeintä naiselle on löytää asiantuntija, jolle hän voi uskoa terveytensä.

Mitä pitäisi hoitaa kohdun limakalvon poistamisen jälkeen kohdun kohdalla: lääkäreiden suositukset ja palautteet naisilta

Polyypit ja hyperplasia ovat yleisimpiä prosesseja, joita voi esiintyä kohdunontelon sisäpinnassa.

Raporttien mukaan noin 25% naisista voi kärsiä tästä taudista.

Sairaus voi esiintyä eri-ikäisillä naisilla.

Mutta useimmiten se diagnosoidaan potilailla, joilla on premenopausaalinen ikä, sekä niillä, joilla on vaihdevuodet.

Kohdun polyyppi voi olla yksi tai useampi.

Patologian olemus

Endometriumin polyyppi on kasvainhyvänlaatuinen kasvain, joka joissakin tapauksissa voi muuttua pahanlaatuiseksi kasvaimeksi.

Mitä muuta vaaralliset polyypit ovat, lue täältä.

Useimmiten pahanlaatuisuus esiintyy adenomatoosisen polyypin läsnä ollessa, mutta pahanlaatuisuuden riski on joka tapauksessa olemassa.

Jos tarkastelemme mikroskooppista kasvainta, se on kasvua basaalikerroksen soluista, joissa rauhaset sijaitsevat kaoottisessa järjestyksessä, ja sidekudos voi olla läsnä myös polypin rakenteessa.

Hirvittävällä koulutuksella on jalka, jolla se on kiinnitetty kohdun seinään.

Palautumisaika

Useimmissa tapauksissa naiset sietävät hyvin endometriaalisen polyypin poistomenettelyä.

Elpyminen leikkauksen jälkeen on melko pitkä, ja se voi kestää kuusi kuukautta tai jopa hieman enemmän.

Elvytysjakson aikana naisia ​​suositellaan:

 • ottaa hormonaalisia lääkkeitä;
 • tulla tapaamaan gynekologin kanssa vähintään kerran kuukaudessa;
 • noudata kaikkia lääkärin ohjeita.

1-2 kuukauden kuluessa manipulaatiosta potilaan elämälle asetetaan useita rajoituksia - pidättäytymästä intiimistä läheisyydestä, paitsi vieraskylpyistä, saunoista, ei myöskään suositella kylpyyn ja nostamaan painoja.

Oireet poistamisen jälkeen

Poistamisen jälkeen polyp, nainen on vastuuvapauden jonkin aikaa, yleensä ne kestävät 15-20 päivää.

Verenvuoto ilmenee, kun neulan jalka katkeaa, sekä raaputuksen seurauksena, jotka syntyvät useiden polyyppien läsnä ollessa.

Tällaisen vastuuvapauden kesto riippuu:

 1. Kauko-polyypin tyyppi. Jos adenoma tai rauhasen muodostuminen poistuu, verenvuoto ei ole vahva ja lyhyt. Ja kun poistat kuitupolymeerin, verenvuoto voi olla pidempi, koska siinä on enemmän verisuonia.
 2. Kasvaimen koko. Mitä suurempi alue paranee, sitä suurempi purkausmäärä.
 3. Jalojen itämisen syvyys endometriumissa. Jalkojen syvällä sijainnilla limakalvon alusten vaurioitumisriski on suurempi.

Lisäksi nainen voi häiritä heikosti ilmenneitä tuskallisia tunteita, jotka luonteensa vuoksi muistuttavat kipuja kuukautisten aikana.

Viikon kuluttua interventiosta nainen tulee välttämättä ilmestyä gynekologille varmistaakseen, ettei komplikaatioita ole. Seurantatutkimuksen jälkeen potilaalle annetaan suosituksia jatkokäsittelystä.

Miten käyttäytyä ja mitä et voi tehdä

Jotta elpymisaika kulkisi ilman komplikaatioita, naisia ​​ei suositella ensimmäisen tai jopa kahden kuukauden aikana:

 1. Kylpyamme - kaikki hygieniatoimenpiteet suoritetaan vain suihkun alla. Lisäksi on kiellettyä käydä kylpyammeissa ja saunoissa sekä muilla keinoilla ylikuumentua kehoa, koska tämä voi lisätä verenvuotoa.
 2. Ota asetyylisalisyylihappo sekä muut lääkkeet, jotka ohentavat verta ja voivat myös lisätä erittyvän veren määrää.
 3. Painojen nostaminen ja raskas fyysinen työ tai urheilu.
 4. Syötä läheiset suhteet.

Lääkehoito

Hormonihoitoa pidetään tehokkaimpana keinona ehkäistä hyperplasiaa ja endometrioosia, mikä usein aiheuttaa provokointikertoimen kohdun polyypin kehittymiselle.

Neoplasman poistamisen jälkeen naiselle annetaan näitä lääkkeitä noin 3 kuukautta.

Lääkkeen valinnan määrää lääkäri, joka ottaa huomioon potilaan iän ja hänen tulevaisuuden suunnitelmansa raskauteen.

Yleisimmin määrätty:

 1. Yarina. Yhdistetty lääke, jonka koostumuksessa on gestageeni ja estrogeeni. Tämä työkalu on määrätty lisääntymisjakson naisille, jotka suunnittelevat raskautta.
 2. Duphaston. Tämä lääke on määrätty potilaille 35 vuotta. Osana keinoja gestageeni, koska ylimäärin estrogeeniä tässä iässä voi antaa sysäyksen kasvainten kehittymiselle.
 3. Mirena. Tämä on hormonaalinen kela, se on perustettu potilaille, jotka eivät aio saada lapsia lähitulevaisuudessa. Tämän spiraalin koostumukseen kuuluu hormonaalinen komponentti, joka palauttaa endometriumin hyvin.
 4. Dimia. Tämän lääkkeen koostumus on identtinen luonnollisen progesteronin kanssa, se on yleensä määrätty niille naisille, joilla on lisääntynyt estrogeenipitoisuus.

Joissakin tapauksissa muodostuu polyyppi sukupuolielimissä tapahtuvan infektioprosessin takia, näissä tapauksissa määrätään:

 1. Indomethacin. Toisinaan leikkauksen jälkeen voidaan havaita lämpötilan nousu, mikä tarkoittaa sitä, että se toimii antipyreettisenä, anti-inflammatorisena ja turvotusaineena.
 2. Meloksikaamia. Anti-inflammatorinen ja analgeettinen lääke, joka lievittää mahdollisia kipuja leikkauksen jälkeen.
 3. Diklofenaakki. Anestesia- ja anti-inflammatoriset aineet, joita määrätään lähes kaikille naisille, jotka joutuvat interventioon tuumorin poistamiseksi.
 4. Piroxicam. Sillä on sama vaikutus kuin diklofenaakilla, mutta sillä on vähemmän vasta-aiheita.

Kansanlääketiede

Ennen minkään menetelmän käyttöä on tarpeen kuulla lääkäriä, koska postoperatiivisessa vaiheessa perinteisten menetelmien hallitsematon käyttö voi johtaa erilaisiin komplikaatioihin.

Yleisimmin käytetyt yrtit ovat:

Pidä immuniteetin ylläpitämiseksi yrttejä, joilla on immunostimuloiva vaikutus:

 • äiti ja äitipuoli;
 • lakritsijuuri;
 • Siperian ginseng;
 • sitruunaruoho ja monet muut.

syringing

Päivittäiset douches on nimitetty yhden kuukauden ajaksi, ja jos leikkauksen aikana suoritettiin kuretti, on suositeltavaa suihkuttaa 3 kuukautta.

nimittämä:

 1. Klooriheksidiiniä. Antimikrobinen aine, jota käytetään laimennetussa muodossa. Annoksen määrää lääkäri. Saattaa olla joitakin sivuvaikutuksia - allergioita, kutinaa, ihottumaa.
 2. Kamomilla. Antibakteerisen vaikutuksen lisäksi kamomilla on keuhkoputkien tulehdusta ja rauhoittavia vaikutuksia. Jos allergisia reaktioita esiintyy, niitä tulee käyttää varoen.

Milloin tehdä ultraääni?

Kun poisto on poistettu kohdussa, naisen tulee päästä ultraäänivalvontaan 5-7 päivän ajan kuukautiskierron aikana.

Ennaltaehkäiseviä tutkimuksia nimittää asiantuntija.

Miten ajanjaksot menevät?

Leikkauksen jälkeen jaksot voivat tulla 28-40 päivään.

Se riippuu monista tekijöistä - väliintulon määrästä, naisen iästä, polyypin tyypistä ja niin edelleen. Mitä laajempi toiminta on, sitä todennäköisempi viive.

Lääkärin suositukset

Edellä mainittujen rajoitusten lisäksi lääkärit suosittelevat seuraavaa: t

 • tarkkaile intiimihygieniaa;
 • päivittäinen lämpötilan säätö;
 • hävitä tamponit - käytä vain tyynyjä;
 • älä työnnä emättimeen kynttilöitä, emättimen tabletteja ja voiteita;
 • järkevä ja tasapainoinen ruokavalio;
 • estämään virtsan kertyminen - tyhjennä virtsarakko ajoissa;
 • säännöllisesti.

Miksi kasvaa väliintulon jälkeen

Valitettavasti taudin relapsit ovat mahdollisia.

Joissakin tapauksissa ne liittyvät koulutuksen epätäydelliseen poistamiseen, mutta se on myös mahdollista seuraavissa tapauksissa:

 • yksilön yksilölliset ominaisuudet - perinnöllisyys;
 • interventioiden jälkeiset komplikaatiot;
 • alhainen koskemattomuus;
 • hormonaalinen epätasapaino;
 • krooninen tulehdusprosessi;
 • luvaton ottaminen suun kautta otettavia ehkäisyvalmisteita.

Mahdollisen toistumisen riskin vähentämiseksi tarvitaan seuraavia ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä:

 • lääkärin määräämien hormonien ottaminen;
 • kehon vahvistaminen - vitamiinien ottaminen;
 • antibakteerinen hoito (tarvittaessa);
 • Sairaanhoitajan säännölliset tutkimukset.

Voinko tulla raskaaksi?

On mahdotonta tulla raskaaksi välittömästi polypidin poistamisen jälkeen, koska naisen hormonikorvaus on toipumisjakson aikana.

Tällaisen hoidon kesto voi olla 3 kuukautta.

Raskaus kasvaimen poistamisen jälkeen on mahdollinen kuin sen läsnä ollessa. Useimmiten se tapahtuu 6 kuukauden kuluessa hormonaalisten aineiden poistamisesta.

Ei ole suositeltavaa lykätä konseptia pidempään. Koska polypoosi on toistuva sairaus, sen toistuminen on mahdollista, ja raskauden aikana syntyy jälleen este.

Raskaus polypidin poistamisen jälkeen yleensä kulkee normaalisti eikä siihen liity komplikaatioita.

Tietoja siitä, voitko tulla raskaaksi kohdun polyypillä, lue tästä.

Mahdolliset komplikaatiot

Polypolin poistotoiminnalla voi olla seuraavat ongelmat:

 1. Kohtuun. Oireet - kuume, heikkous, vatsakipu, takykardia, verenvuoto, verenpaineen lasku.
 2. Tulehdus. Tämä komplikaatio esiintyy useimmiten silloin, kun antisepsisääntöjen ja aseptisen sääntöjen noudattamatta jättäminen tapahtuu.
 3. Liittymien ja arpien muodostuminen, jotka tulevaisuudessa saattavat johtaa käsitykseen liittyviin vaikeuksiin. Näiden vaikutusten välttämiseksi on suositeltavaa suorittaa toiminta nykyaikaisilla ja vähiten traumaattisilla menetelmillä.
 4. Hematometra. Tämä on kokoelma verta kohdunontelossa. Oireet - lievä kuume, verenvuoto, vatsaontelon kipu, ruskea vähäpäästö, ihon kuivuus ja paleness.
 5. Transformoituminen pahanlaatuiseksi muodoksi. Useimmiten havaittiin siinä tapauksessa, että adenomatoosista polypiä ei poistettu kokonaan.
 6. Uusiutumisen. Yksikään nykyisin saatavilla olevista polypakanpoistomenetelmistä ei takaa, että koulutus ei tule uudelleen näkyviin.

Polyyppi kohdussa - hoito ilman leikkausta on mahdollista? Hysteroskooppi, kohtelu ja polyyppien poistaminen kohdussa

Mikä on polyn poistaminen kohdussa? Mikä menetelmä voi päästä eroon tästä taudista? Mitä seurauksia hoidon epäämisestä on? Tässä artikkelissa kuvataan yksityiskohtaisesti vastauksia esitettyihin kysymyksiin. Nykyaikaisissa olosuhteissa naiset alkavat usein kohdata erilaisia ​​lisääntymisjärjestelmän sairauksia, jotka osoittavat erilaisia ​​hoitomenetelmiä.

Useimmissa tapauksissa kohdun poiston aikana käytetään leikkausta, mutta tällaisia ​​tapauksia esiintyy, joskin harvoin, kun tauti voidaan poistaa konservatiivisella hoidolla.

Onko mahdollista hoitaa polyyppiä ilman leikkausta?

Monet potilaat ihmettelevät, voidaanko polpua hoitaa ilman leikkausta? Tähän kysymykseen vastattaessa on syytä huomata, että tämän taudin lääkehoitoa käytetään hyvin harvoin, ja periaatteessa se on tietyntyyppisten lääkkeiden ottaminen.

 • Ehkäisevät lääkkeet, joilla on hormonaalista hoitoa, kuten Regulon, Yarin ja muut. Tämä lääkeryhmä auttaa vähentämään polyyppien kokoa, joka myöhemmin poistaa ne kohdun aikana kuukautisten aikana. Tämäntyyppinen hoito soveltuu naisille, jotka eivät ole synnyttäneet, joille leikkaus on epätoivottu, koska hedelmättömyyden riski on moninkertainen. Tämäntyyppisen lääkkeen hyväksyminen ei saisi olla yli kaksikymmentäyksi päivää. Jos hormonihoidon käyttö ei ole saanut toivottua vaikutusta, potilas on tarkoitus leikata.

Lääkkeiden annostus määräytyy potilaan tilan perusteella - voimakas verenvuoto kohdusta, useat tabletit ovat sallittuja ensimmäisenä päivänä, toisesta päivästä ja sitten niiden määrä vähitellen laskee. Oraaliset ehkäisyvalmisteet on esitetty, kun kohdun diagnosoiduilla endometriaalisilla polyypeillä on rauhas- tai kystinen rakenne, niiden koko on enintään kymmenen millimetriä, potilas ei ole yli 35-vuotias, siellä on raskasta verenvuotoa ja epäsäännöllisten kuukautiskiertojen aikana murrosiässä;

 • Antibakteeriset valmisteet, jotka sisältävät antibiootteja. Niiden päätehtävä on kroonisen luonteen aiheuttamien infektioiden poistaminen, mikä aiheutti polyyppien muodostumista kohdunonteloon. Tällaisten bakteerisairauksien esiintymisen diagnosoimiseksi on määrätty erityisiä testejä;
 • Progestogeenit, mukaan lukien Utrozhestan ja Duphaston. Tämä lääkeryhmä sisältää steroidihormoneja ja edistää hormonaalisen järjestelmän normalisoitumista. Tämäntyyppisen lääkityksen keskeinen osa on progesteroni. Positiivinen vaikutus tällaisia ​​lääkkeitä käytettäessä saavutetaan aikaisintaan kolme kuukautta niiden jatkuvan käytön jälkeen ja joissakin tapauksissa aikaisintaan kuusi kuukautta. Käynnistä progestogeenit on tarpeen syklin II vaiheessa;
 • Gonadorelins, jonka joukossa on Diferelin, Zoladex. Hoidon kulku on kolmesta kuuteen kuukauteen. Potilaiden ikäryhmä on 35 vuotta ja kuukautisten aikana;
 • Vitamiinien ja kivennäisaineiden kompleksi, josta ilmenee jatkuvasti verenvuoto. Tämän hoidon perusta on potilaan saaminen rautaa ja ryhmän B vitamiineja.

Oireiden oireet kohdussa ja niiden diagnoosi

Lääkärien ja potilaiden arvioiden mukaan kohdun oireet polyypeissä ovat seuraavat:

 • Kestävä verenvuoto kuukautiskiertojen välillä;
 • Vatsan alareuna sattuu (terävät tai vetävät tunteet);
 • Kipu seksuaalisen kosketuksen aikana;
 • Kova verenvuoto kuukautisten aikana;
 • Runsaasti emätinpoistoa on valkoista ja nestettä johdonmukaisesti.

Kiinnitä huomiota: Pienet polyypit ovat usein oireettomia, ja tällaista klinikkaa havaitaan, kun kasvut ovat jo tulossa vaikuttaviksi.

Tarkan diagnoosin tekeminen edellyttää kuitenkin asiantuntijan suorittamaa tutkimusta. Kohdunkaulan polypousion leviämisen diagnosointi tapahtuu kolposkopian avulla (emätin, emättimen ja kohdunkaulan tarkastusmenetelmä erityisellä laitteella). Myös menetelmät polyposiksen määrittämiseksi ovat: ultraääni (ultraääni), kohtun hysteroskooppi (tutkintamenetelmä optisen laitteen avulla), annostelu (röntgenkuvaus kontrastiaineen avulla) ja muut.

Tämän lisäksi on välttämätöntä läpäistä testit kehon tuottamien aineiden määrittämiseksi vasteena potilailla esiintyvien pahanlaatuisten solujen ”hyökkäykselle” (tuumorimarkkerit).

Milloin sinun täytyy poistaa polyyppi kohdussa?

Hyvin usein naiset ajattelevat, poistetaanko polyyppi kohdussa? Monet asiantuntijat ovat taipuvaisia ​​uskomaan, että polyposiksen poistaminen on pakollista, koska ajan mittaan se ei kehittyisi pahanlaatuiseksi neoplasiaksi. Toiminnan tärkeimmät merkinnät ovat seuraavat tekijät:

 • Suurempi kuin kymmenen millimetriä oleva polyp. Jos tällaista suurta koulutusta ei poisteta ajoissa, se voi aiheuttaa ongelmia lapsen syntymisessä tai sen kuljettamisessa, kohdunkaulan luumuksen tai munanjohtojen estämisessä ja runsaassa verenvuodossa. Vaarallisin komplikaatio on polyn muuttuminen kasvaimeksi. Siinä tapauksessa, että polypous kasvut eivät ole enempää kuin yksi senttimetri, hormonihoito voi hyvin selviytyä patologiasta;
 • Yli 40-vuotiaat naiset. Tänä aikana kaikki naiset kohtaavat hormonaalisen epätasapainon, joka johtuu lähestyvästä vaihdevuodesta. Hormonivaihtelujen seurauksena polyypit alkavat kasvaa nopeutetusti ja niistä tulee pahanlaatuisia. Tässä suhteessa naisten, joilla on polypoosia, tulisi tässä ikäryhmässä ehdottomasti poistaa.
 • Konservatiivisen hoitomenetelmän tehottomuus. Huolimatta siitä, että joissakin tapauksissa hormonihoidolla on erittäin positiivinen vaikutus terveyden parantamiseen, taudin kehittymisen hidastumiseen ja sen oireiden poistamiseen, tämä hoitotyyppi ei voi pysyvästi poistaa polyposiksen. Syklihäiriöissä ilmaistun konservatiivisen hoidon merkityksettömän tuloksen vuoksi polyyppien poistaminen kohdussa suoritetaan kirurgisesti;
 • Kyvyttömyys muodostaa lapsi. Lääketieteellisessä käytännössä hedelmättömyys johtuu usein polypousien kasvusta, varsinkin jos ne ovat saavuttaneet suuren koon ja estävät siittiöiden liikkumista. Tässä tapauksessa endometriumin kasvun poistaminen on ainoa menetelmä, joka voi elvyttää naisen lisääntymisjärjestelmän toimintoja;
 • Polyypit adenomatoottinen luonne. Kun diagnosoidaan tämäntyyppisiä kohdunsisäisiä polyyppejä, leikkaus on välttämätöntä, koska juuri tämäntyyppiset polyypit kehittyvät pahanlaatuiseksi kasvaimeksi.

Kirurgian menetelmät

Toistaiseksi lääketieteellisessä käytännössä ei ole yksi tapa poistaa poikasia kasvuja kohdussa. Menetelmien valinta määräytyy useiden tekijöiden perusteella - endometriumin polyypin luonne ja sen ominaisuudet, rinnakkaisten sairauksien esiintyminen ja potilaan ikä. Miten tällaiset patologiset muodot poistetaan?

1. Katkaise kohdunontelon seinät (Curettage). Tämä kirurginen toimenpide ei koske kaikkia potilaita, koska se käsittää endometriumin ylemmän kerroksen kaavion. Tämä menetelmä on erityisen vasta-aiheinen monimutkaisen polysystisen sairauden tapauksissa. Tällä menetelmällä polyyppien poistamiseksi otetaan käyttöön lääkkeitä, jotka laajentavat kohdun seinämiä, sitten anestesia lisätään kirurgiseen manipulaatioalueeseen ja laajennuslaite työnnetään kohdunkaulan kanavan läpi, joka suorittaa gynekologista puhdistusta. Uutetut kudokset lähetetään histologiaan.

Kaavinta-alue käsitellään jodilla. Joidenkin potilaiden kivun neutraloimiseksi anestesia annetaan koko leikkauksen ajan. Kaavinta kestää noin neljäkymmentä minuuttia. Kaavinta on vanha menetelmä polyyppien poistamiseksi, mutta ei kaikkein luotettavin ja tehokkain - noin 1/3 operaatioista aiheuttaa polyyppien muodostumisen toistumista, ja raskauden suunnittelu tällaisen menettelyn jälkeen on mahdollista vain vähintään kuuden kuukauden kuluttua.

On tärkeää: Tämän menettelyn valmistelemiseksi on erittäin tärkeää noudattaa seuraavia suosituksia: curettage suoritetaan viisi päivää ennen kuukautisten saapumista (tekijä, joka vähentää suurten veren määrän menettämisen riskiä), potilaan on suoritettava kaikki tarvittavat testit. Kaksi viikkoa ennen leikkausta sinun on lopetettava lääkkeiden ja ravintolisien käyttö.

Kaksi päivää ennen kaavinta, älä tee douching, ei ole sukupuoliyhdistystä ja kokonaan luopua eri keinoista, jotka on tarkoitettu intiimiin hygieniaan. Kahdentoista tunnin ajan ei suositella raskaan ruoan ottamista.

2. kohtuun hysteroskooppi. Menetelmä tunnetaan vähiten invasiivisena, koska se sulkee pois päänahan ja mahdollistaa kohdun polyypin poimimisen tutkimusta varten. Menettelyyn liittyy dilatorin emättimeen siirtyminen, paljastaa kohdunkaulan kanavan, joka mahdollistaa kameran (hysteroskoopin) omaavan valaistuslaitteen tunkeutumisen sukupuolielimeen ja nähdä patologian sisältä. Tämä laite poimii polyp: n ja varauttaa sen paikannuspaikan typellä tai jodilla. Prosessi kestää keskimäärin kaksikymmentä neljäkymmentä minuuttia.

Tämän menetelmän etuna on se, että on mahdollista nähdä kaikki kohdussa esiintyvät epänormaalit prosessit. Hysteroskooppinen menetelmä suoritetaan kymmenen päivän kuluessa kuukautiskierron jälkeen. Jos polypousissa on jalka, on välttämätöntä, että se muuttuu välttämättä kääntämällä tai leikkaamalla. Tämä minimoi sen kasvun riskin.

Kiinnitä huomiota: Hysteroskooppisella polypektomialla on sellaisia ​​myönteisiä näkökohtia kuin: kipu puuttuu tällaisessa menettelyssä, turvallisuus, toimintaprosessin laadunvalvonta, ompeleiden puuttuminen.

Potilaiden, joille on tehty hysteroskooppihoito, tulee noudattaa useita suosituksia leikkauksen jälkeen, mukaan lukien:

 • Antibioottihoito;
 • Kehon lämpötilan valvonta 1 viikko leikkauksen jälkeen;
 • Aamulla ja illalla kahdesta kolmeen viikkoon huuhtele intiimit paikat perusteellisesti erityisesti suunnitelluilla geeleillä tai saippualla;
 • Poista painon nosto ja liikunta;
 • Kipua varten ota ei-steroidiset tulehduskipulääkkeet;
 • Älä käytä uima-altaita ja saunoja;
 • Älä estä virtsaamiskykyä;
 • Syö oikea-aikaisesti ja seuraa suoliston jatkuvaa tyhjennystä.

Yksi potilaiden yleisimmistä kysymyksistä - milloin voin nukkua mieheni kanssa hysteroskooppimenettelyn jälkeen? Vastaus on vähintään kaksi viikkoa operaation jälkeen eikä aikaisemmin.

3. Polyyppien laserpoisto. Tällä tekniikalla on erittäin myönteinen palaute ja se on yksi kehittyneimmistä käytännöistä polyyppien poistamiseksi. Sen lisäksi, että menetelmän aikana ei ole kipua ja epämukavuutta, laserin käyttö lyhentää merkittävästi kuntoutusjaksoa, jonka potilaat ottavat hyvin vastaan. Menettely polypoivan proliferaation eliminoimiseksi suoritetaan ikään kuin vaiheittain (kerros kerroksen jälkeen);

Polyp: n laserpoiston edut kohdussa ovat seuraavat:

 • Ei haitallisia vaikutuksia raskauden tulevaan prosessiin. Vuosi onnistuneen toiminnan jälkeen voit jo aloittaa lapsen syntymisprosessin, yleensä se tulee toisen, kolmannen kuukauden kuluttua hormonihoidon peruuttamisesta;
 • Terveiden kudosten vahingoittumisen todennäköisyyden poistaminen ja tartunnan saaminen haavan pinnalle;
 • Arpien määrän vähentäminen;
 • Mahdollisuus tutkia ja käsitellä yhdessä päivässä.

Kiinnitä huomiota: Lasersäteen käyttö gynekologiassa on suhteellinen innovaatio venäläisissä klinikoissa. Pohjimmiltaan tällaiset toiminnot tehdään suurissa määrin Moskovan lääketieteellisissä keskuksissa.

4. Tyhjiön imeytymismenetelmä, jossa polyyppi imetään pois kohdusta. Tätä menetelmää käytetään harvoin, koska se ei poista polpin juuria ja siten lisää sen muodostumisen toistumisen riskiä. Toiminta voidaan suorittaa paikallispuudutuksessa.

Video: Uterus Polyps

Postoperatiivinen vaikutus

Erillinen potilasryhmä, riippumatta polyyppien poistomenetelmästä kohdussa, joutuu tiettyihin leikkauksen jälkeisiin vaikutuksiin, mukaan lukien:

 • Kuukautisten puuttuminen (ei kuukausittain kolmen kuukauden kuluttua leikkauksesta);
 • Uneliaisuus ja väsymys;
 • Epämukavuus ja kipu yhdynnässä;
 • Ensimmäiset päivät leikkauksen jälkeen ovat kirkkaan punaisia ​​raskaita purkauksia, joskus jättää verihyytymiä (tässä tilanteessa on suositeltavaa ottaa lääkkeen oksitosiini). Päivänä 10 niiden tilavuus pienenee ja ne voivat saada kellertävän tai ruskean värin. On tärkeää tietää, että jos purkaus pysähtyy ennen 10 tai 12 päivää, tämä voi olla negatiivinen merkki, joka osoittaa mahdollisen veren kertymisen kohdunonteloon.
 • Kyvyttömyys tulla raskaaksi;
 • Endometriuminfektion tappio, johon liittyy korkea ruumiinlämpö (yli 38 astetta), vatsan ja perineumin leikkaaminen. Tällaisia ​​vaikutuksia havaitaan potilailla, joilla oli virtsateiden infektioita jo ennen leikkausta poistaakseen polyypit kohdussa;
 • Kohdun seinän repeämä, erityisesti hysteroskoopin ja kaaretuksen jälkeen;
 • Kaappausmenetelmän toiminnasta johtuvat tarttuvuuksien ja arpien muodostuminen. Tällaisten seurausten välttämiseksi polyyppien poistomenetelmä tehdään paremmin lasersäteilytyksellä tai kryodestruktiolla (tarkasti vahingoittuneiden kudosten ja pahanlaatuisten solujen tuhoutuminen matalan lämpötilan vaikutuksesta);
 • Kohdun veren tuotoksen rikkominen ja sen sisäinen kertyminen (hematometri);
 • Syöpäsolujen kasvu, joka tapahtuu, kun adenomatoottisen etiologian kasvua ei täysin eliminoitu toiminnan aikana;
 • Polyypin muodostumisen uusiutuminen.

On tärkeää: Tilastojen mukaan erilaiset komplikaatiot eivät ole yleisimpiä tapauksia ja riippuvat suurelta osin potilaiden yksilöllisistä ominaisuuksista ja lääkäreiden suositusten noudattamisesta.

Parannetaan paranemisprosessia ja minimoida mahdolliset haitalliset vaikutukset polyyppien poistamisen jälkeen kolmen ensimmäisen viikon jälkeen niiden jälkeen on mahdotonta:

 • Onko sukupuoliyhteys;
 • Suorita douching;
 • Lykkää lääkärin kääntämisvierailua;
 • Käytä tamponeja;
 • Makaa porealtaassa ja uida julkisesti;
 • Nostopainot ja urheilulajit;
 • Juo pillereitä, jotka edistävät veren ohenemista.

Miten palautusprosessi on? Ottaen huomioon, että polypin muodostuminen liittyy hormonaaliseen prosessiin, polyposiksen poistamisen jälkeen 3-6 kuukauden ajan, naiselle (erityisesti 35-vuotiaalle) on otettava hormonihoito (lääkkeet Diana, Janine, Logest tai hormonaalinen kela Mirena 5 vuotta). Raskauden suunnittelussa on esitetty sellaiset progestiinilääkkeet kuin Utrozhestan, Norkolut ja Duphaston.

Tämän lisäksi postoperatiivisessa jaksossa osoitetaan myös antibakteerinen terveyden korjaus ottamalla tällaisia ​​lääkkeitä kuten Metronidazole, Vilprafen tai Naxojin. Tarvittaessa lääkärin suostumuksella sallittiin mikrobilääkkeiden yhdistetty käyttö.

Kustannukset leikkauksen poistamiseksi polyp kohtuun

Kuinka paljon samankaltainen toiminta maksaa ja missä he tekevät sen? Polyyppien poistomenettelyn kustannukset kohdussa riippuvat kasvun poistamiseksi valituista menetelmistä ja lääketieteellisen klinikan tasosta, jossa suoritetaan kirurginen manipulointi. Moskovassa kaavin kustannukset ovat 5-8000 ruplaa, hysteroresektoskooppi on 9–25 tuhatta ruplaa, poiston hinta laserilla on 11-36 tuhatta ruplaa. Venäjän federaation - Krasnodarin, Voronezhin - alueilla tällaisen toiminnan hinnat laskevat huomattavasti.

Palautetta leikkausmenetelmistä

Katya. 32-vuotiaana hänellä oli operaatio poistaakseen kohdun polyypin hysteroskoopilla. Myöhemmin hän sai raskauden. Relapsi ei ollut.

Nastja. Toistettujen kurettiprosessien jälkeen havaittiin toistuvia polypoisia muodostelmia, jotka kehittyivät moninkertaisiksi kasviksi, joiden riski muuttua pahanlaatuiseksi kasvaimeksi. Tämän seurauksena oli poistettava koko kohtu.