Menetelmät poikasten poistamiseksi kohdussa, leikkauksen kulku, leikkauksen jälkeinen hoito

Kohdun polyypin syy on hyperplasia eli endometriumin kasvu. Tämä kerros yhdistää elimen sisäpuolelta. Hormonaalisen epätasapainon tapauksissa endometrium paksuu, joskus muodostuu sieni- tai papillaarisia muodostelmia. Jotkut polyypit (adenomatoottiset) kuuluvat esikoiseen.

Kaikki hyperplastiset prosessit aiheuttavat kohdun verenvuotoa. Siksi jokaiselle naiselle, jolla on tämä diagnoosi, on suoritettava toimenpide polypin poistamiseksi kohdussa. Eri kirjoittajien mukaan tätä patologiaa havaitaan 5 - 25%: lla kaikista gynekologisista potilaista, pääasiassa yli 45-vuotiaiden ryhmässä.

Lääketieteellinen taktiikka

Lääkehoito voi estää polyyppien kasvua tai estää niiden uudelleentulon. Mutta heti hormonien lopettamisen jälkeen nämä muodostumat alkavat kasvaa uudelleen. Konservatiivista hoitoa varten ehdotetaan intrauteriinista Mirena-kelaa, joka sisältää gestageeneja, joilla on terapeuttisia, ennaltaehkäiseviä ja ehkäisymenetelmiä.

Käytännöllisesti katsoen kaikki endometriumin polyypit on poistettava. Se on tarpeen kohdun verenvuodon estämiseksi ja transformoimiseksi pahanlaatuiseksi kasvaimeksi. Menetelmät polypidin poistamiseksi voivat olla erilaisia, mutta ne kaikki suoritetaan vain hysteroskoopin avulla.

Lukuisat lääketieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että polypidin poistaminen kaapimalla ei aina salli täysin muodostumista. Tämä pätee erityisesti kuitupolyypeihin, jotka tätä menetelmää käytettäessä häviävät vain 12 prosentissa naisista. Vaikka hysteroskooppia käytettäisiin, sairaus toistuu 26–78 prosentissa potilaista.

Polymeerin poistamismenetelmä kohdussa tulisi sisältää endometriumin taustalla olevan (emäksisen) kerroksen poisto, sen tehokkuus kasvaa. Tällainen toiminta voidaan suorittaa käyttämällä mekaanisia instrumentteja, sähkökirurgiaa, laseria tai muita nykyaikaisia ​​laitteita.

Hoito polypolin poistamisen jälkeen riippuu koulutuksen tyypistä. Lääkärit keskustelevat tästä kysymyksestä edelleen aktiivisesti, eikä niillä ole yhteistä mielipidettä. Uskotaan, että hormonihoito on välttämätön rauhasen funktionaalisten ja adenomatoosisten polyyppien poistamisen jälkeen sekä tällaisen koulutuksen ja diffuusisen endometriumin hyperplasian yhdistelmänä. Hoito-ohjelma valitaan yksilöllisesti iän ja muiden tekijöiden mukaan.

Käyttöaiheet ja vasta-aiheet leikkausta varten

Lopullinen päätös siitä, poistetaanko endometriumin polyyppi, tehdään potilaan toimesta. Lääkärin on selitettävä hänelle, onko koulun pahanlaatuisen rappeutumisen ja muiden komplikaatioiden todennäköisyys korkea.

Syöpäsairaus havaitaan 1 prosentissa kaikista havainnoista. Maligniteetin esiintymistiheys ei liity muodostumisen kokoon, toisin sanoen sekä suuret että pienet kyhmyt voivat muuttua pahanlaatuisiksi yhtä todennäköisesti. Tällaisen tuloksen riski kasvaa iäkkäillä naisilla, joilla on kohdun verenvuoto.

Jos polypoli ei aiheuta oireita, 25%: ssa tapauksista se häviää itsestään vuoden kuluessa, varsinkin jos sen halkaisija on alle 1 cm.Jos asymptomaattinen koulutus löytyy postmenopausaalisesta naisesta, voidaan ensin suositella vain havaintoa. Välitöntä leikkausta tarvitaan vain silloin, kun perheessä on tapauksia kohdun syöpään.

Toimintoa suositellaan tällaisissa tapauksissa:

 • suuret leesiot, joiden halkaisija on yli 1 cm ja jotka usein aiheuttavat kohdun verenvuotoa tai aiheuttavat hedelmättömyyttä;
 • potilas on yli 40-vuotias, kun hormonaaliset muutokset kykenevät kääntämään endometriumin hyperplasiaa kohdun edeltäjäksi ja pahanlaatuiseksi kasvaimeksi;
 • dysfunktionaaliseen verenvuotoon käytettävien lääkkeiden tehottomuus;
 • hedelmättömyys ja spontaani abortti, joka aiheutuu kohdunmuodostuksista;
 • adenomatoosinen polyp, joka on aina edeltänyt prosessi.

Endometriumin polyyppien poistaminen on vasta-aiheista II-IV-luokan kohdunkaulan syöpään sekä potilaan vakavaan yleiseen tilaan, joka liittyy muihin sairauksiin (diabeteksen dekompensointi, aivoverenkiertohäiriö, vaikea verenpaine, III - IV funktionaalinen sydämen vajaatoiminta jne.). Runsaalla kohdun verenvuodolla suoritetaan lääketieteellinen kuretti tai poistetaan kohtu.

Toiminta siirretään tällaisissa tapauksissa:

 • akuutit infektiot (kurkkukipu, akuutti hengitystieinfektio, pyelonefriitin tai kystiitin paheneminen, tromboflebiitti jne.);
 • sukupuolielinten tulehdukselliset sairaudet akuutissa vaiheessa (vaginiitti, kolpiitti, kohdunkaulan hoito, endometriitti, adnexiitti);
 • emättimen tahrat III-IV puhtausaste;
 • raskaus.

koulutus

Endometriumin muodostumisen eksissio esiintyy useimmiten suunnitellulla hysteroskoopilla. Leikkauksen valmistelu kohdun polyypin poistamiseksi sisältää:

 • veri- ja virtsakokeet;
 • emätin puhdistus puhtaudesta;
 • EKG;
 • samanaikaisesti esiintyvien sairauksien (diabetes, hypertensio) tapauksessa neuvotaan asiantuntijan kanssa (endokrinologi, kardiologi).

On suositeltavaa tehdä puhdistava peräruiske ennen yötä ennen testiä. Voit helposti nauttia illallista, aamulla ennen leikkausta et voi juoda ja syödä ruokaa. Välittömästi ennen hysteroskooppia virtsarakko on tyhjennettävä.

Toimenpide voidaan suorittaa yhden päivän sairaalassa, mutta vain jos potilas voidaan tarvittaessa siirtää nopeasti sairaalan osastolle. Vanhemmilla naisilla, jotka eivät ole synnyttäneet ja jotka ovat liian emotionaalisia, on suositeltavaa poistaa endometriumin polyyppi vain sairaalassa.

Missä päivänä sykli on poistettu kohdun polyypistä?

Tämä on parasta tehdä 5-7 päivää kuukautisten alkamisen jälkeen. Tällä hetkellä endometrium on ohut, muodostuminen on selvästi näkyvissä, leikkauksen jälkeisen verenvuodon riski on paljon pienempi.

Jos nainen on tullut perimenopausin aikana, eli kuukausittainen sykli on tullut epäsäännölliseksi, verenvuoto on harvinaista ja niukkaa, eikä leikkauksen päivä ole merkitystä iäkkäille potilaille.

Vaiheet

95%: ssa tapauksista operaatio suoritetaan yleisessä laskimonsisäisessä anestesiassa, ja loput 5%: lla potilaista käytetään epiduraalista anestesiaa (yleensä sietämättömyys joidenkin kipulääkkeiden tai vakavien samanaikaisten sairauksien varalta).

Erilaisia ​​menetelmiä käytetään endometriumin polyn poistamiseen:

Curettage ja hysteroresectoscopy aikana nainen makaa gynekologisesta tuolista, jonka jälkeen hän nukutetaan.

Kaavinta varten (lääkäri) lääkäri käyttää pitkää ohutta metallityökalua, jossa on silmukka lopussa tai erityiset pihdit. Kun kohdun seinät on puhdistettu, on tarpeen tehdä hysteroskooppi, jotta varmistetaan endometriumin täydellinen poistuminen. Tämä toimenpide on osoitettu, kun epäillään kohdun syöpää, koska sen aikana saadaan suuri määrä kudoksia mikroskooppista tutkimusta varten.

Useissa muodostelmissa voidaan suorittaa tyhjöpoisto polypistä. Tällainen interventio on vähemmän traumaattinen kuin kaavinta, mutta sen tehokkuus on pienempi. Endometriumin kudos imetään pois erityisellä laitteella.

Paras hoitomenetelmä on hysteroresektoskooppi tai polyptoomia. Sitä käytetään, jos potilaalla on kohdun verenvuoto, mutta ei ole syytä epäillä syöpää.

Miten polyyppi poistetaan hysteroskoopin aikana?

 1. Ulkoisia sukupuolielimiä hoidetaan antiseptisellä liuoksella, suoritetaan kaksisuuntainen tutkimus.
 2. Kaula on kiinnitetty luodinkannattimiin, kohdunkaulan kanavaa laajennetaan metallisilla sauvilla, joilla on peräkkäin kasvava halkaisija.
 3. Hysteroskooppi, jossa on pienikokoinen valo-opas, videokamera ja instrumentit, asetetaan kohdunonteloon.
 4. On olemassa mini-hysteroskooppeja, jotka voivat poistaa pieniä kasvuja laajentamatta kohdunkaulan kanavaa.
 5. Hysteroskoopin avulla tarkista kohdun sisäpinta, etsi polyppi ja poista se käyttämällä sähkövirralla lämmitettyä silmukkaa tai poista polyyppi kohdussa laserilla.

Toiminta kestää noin 45 minuuttia. Sitä seuraa polypidin pohjan poistaminen, mikä vähentää toistumisen todennäköisyyttä. Tällaisen koulutuksen uusiutuminen havaitaan 2-5%: ssa tapauksista, ja se havaitaan yleensä ensimmäisen vuoden aikana. Resektio on erittäin tehokas kohdun verenvuodon, myös postmenopausaalisille naisille, ehkäisyssä ja hoidossa. Se lisää mahdollisuuksia menestyä IVF: llä ja spontaanin raskauden todennäköisyydellä.

Postoperatiivinen aika on lyhyt. Potilas on lääkärin valvonnassa useita tunteja, enintään 24 tuntia, kunnes hän toipuu anestesian jälkeen. Komplikaatioiden puuttuessa hänet päästetään kotiin. On toivottavaa, että kun nainen oli mukana joku sukulaisilta. Epiduraalisen tai yleisanestesian takia hänen huomionsa voi olla heikentynyt, joten ajamista ei suositella ensimmäisten 1-2 päivän aikana.

Jos polyypit toistuvat kaikesta ponnistuksesta huolimatta ja niihin liittyy verenvuotoa, kohdunpoisto poistuu - hysterektomia.

Nykyaikaiset hoitomenetelmät

Kun poistat polypidin mekaanisilla työkaluilla (pihdit, sakset), verenvuoto sen pohjalta on mahdollista. Siksi he käyttävät useimmiten sähköjohdinta, joka palaa jäljellä olevan kankaan. Tällaisen altistuksen seurauksena kohdun limakalvolle voi kuitenkin näkyä pieni arpi.

Tämä puute puuttuu polyyppien laserin poistamisesta kohdussa. Se suoritetaan hysteroskoopin aikana valonsäteen avulla, joka "haihtuu" asteittain patologisen muodostumisen kudoksiin. Tämä on ei-kosketustapa, johon ei liity ympäröivän limakalvon vaurioitumista, ei aiheuta kudoksen palovammoja. Laseria käytettäessä ei ole postoperatiivisen verenvuodon uhkaa. Lihakalvon arpi ei pysy, tai se on hyvin pieni, mikä ei estä myöhempää raskautta.

Nykyaikaiset klinikat käyttävät kohdun polypelin radioaallonpoistoa. Tämä on turvallinen ja tehokas menetelmä patologisten muodostumien poistamiseksi, joka perustuu muuttuneiden solujen "haihtumiseen" radioaaltojen vaikutuksesta. Veren kanssa ei ole kosketusta, polttamisen vaaraa ei ole, leikkauksen jälkeinen verenvuoto ei kehitty. Polyyppien poistamiseksi voit valita sekä lasertekniikan että radioaallot, niiden tehokkuus on sama.

Mahdolliset komplikaatiot

Toimenpiteen tyypistä riippuen toiminnan haitalliset vaikutukset voivat olla erilaisia. Turvallisimpia ovat laser- ja radioaaltojen poisto.

Yksi vakavimmista komplikaatioista on kohdun rei'ittäminen eli läpimenevän reiän muodostuminen seinään. Se voi tapahtua sekä kaaretuksen aikana että hysteroskoopin aikana, yleensä kohdunkaulakanavan laajennuksen aikana.

Tämä komplikaatio ilmenee pian toimenpiteen jälkeen. Sen tärkeimmät ominaisuudet ovat:

 • verenvuoto;
 • voimakas kipu vatsaontelossa;
 • heikkous, paineen lasku, huimaus ja hengenahdistus (verenmenetyksen oireet);
 • vakavissa tapauksissa, kun vatsakalvon tulehdus kehittyy, ulosteessa on viive, turvotus.

Kohdun rei'ittämisessä tarvitaan leikkausta vian ompelemiseksi.

Jos kohdunontelossa esiintyy infektiota, esimerkiksi yhdessä sukupuolielinten tulehduksen kanssa, voi kehittyä endometriitti. Tässä tilassa lämpötila nousee, vatsassa on närkästyttäviä kipuja, verisiä ja sitten kurjapäästöjä emättimestä. Endometriitin kehittyminen vaatii usein kaaretusta. Antibiootteja tarvitaan. Tällaisen komplikaation estämiseksi on välttämätöntä poistaa polypoli vain akuuttien tulehdusprosessien puuttuessa, ja toimenpiteen jälkeen seuraa lääkärin kaikkia suosituksia.

Toistuvan kaavion seurauksena tartunta voi muodostua kohtuun, synechiaan ja normaalin endometriumin korvaamiseen sidekudoksella. Tämä johtaa hedelmättömyyteen tai keskenmenoon. Siksi suositellaan, että naiset, jotka suunnittelevat lapsia, ovat vähävaikutteisia hoitomenetelmiä - laser- tai radioaallon poisto.

Joillakin potilailla hysteroskoopin jälkeen kohdunkaulan kouristusta esiintyy verenpidätyksellä elimen ontelossa. Näin hematometri syntyy. Kohtu synnyttää suotuisat olosuhteet infektion ja huurteen kehittymiselle. Nainen valittaa, että hänellä on kipeä selkä ja vatsa, ei sukupuolielimestä irtoa. Lämpötila kohosi kohtalaisesti. Iho on vaalea ja kuiva. Hematometrillä on välttämätöntä poistaa veri kohdusta ja määrätä antibiootteja.

Elpyminen polyypin poiston jälkeen

Toimenpiteen suorittaneen lääkärin tulee kertoa toipumisjakson erityispiirteet, mukaan lukien mahdolliset kohdun polyypin poistamisen jälkeiset päästöt. Tavallisesti 3-5 päivän kuluessa emättimestä vapautuu pieni määrä ruskeaa sisältöä. Punaisen veren ilmestyessä on tarpeen kuulla gynekologia.

Kipu menettelyn jälkeen tapahtuu monilla naisilla. He ovat heikkoja, kipeä. Päästä eroon kipu, voit ottaa antispasmodic (No-shpa, Took). Kun krampaava kipu tulee käydä lääkärissä.

Kokonainen kohdun elpyminen polypolin poistamisen jälkeen käyttäen hysteroskooppia tapahtuu kuukauden kuluessa. Tällä hetkellä yleensä määrätään hormonaalisia valmisteita, jotka palauttavat kohdun sisäpinnan ja edistävät endometriumin uudistumista. Jos yksi pieni polyyppi on poistettu, muita lääkkeitä ei yleensä määrätä. Kaikki hormonien saantiin liittyvät kysymykset ratkaistaan ​​yksilöllisesti lääkärin kanssa.

Yleiset suositukset poikkileikkausten poistamisen jälkeen:

 • älä nosta yli 3 kg painavia esineitä, rajoita urheilua;
 • älä käytä uima-allasta, saunaa, saunaa;
 • luopua fysioterapiasta;
 • älä ota kuumaa kylpyä;
 • rajoittaa verenvuotoa aiheuttavien lääkkeiden käyttöä (Aspiriini, Diklofenaakki);
 • käyttää kondomeja sukupuoliyhteydessä;
 • Älä tee hätää ja älä käytä emättimen tamponeja.

Kaikkia näitä vinkkejä tulee noudattaa kuukauden kuluessa interventiosta. Mutta kaavion jälkeen elpymisaika on 3–6 kuukautta.

Koska polyypin poistaminen ei vaikuta potilaan hormonaaliseen taustaan, ajanjakso, jona toimenpide tulee ajoissa. Joskus he voivat siirtyä muutama päivä aikaisemmin tai myöhemmin, tämä on kehon normaali reaktio. Joissakin naisissa ensimmäiset kuukautiskaudet, jotka ovat intervention jälkeen, ovat tavallista enemmän, mutta sitten sykli normalisoituu.

Raskaus sen jälkeen, kun polyyppi on poistettu kohdussa, on mahdollista jo ennen ensimmäisiä kuukautisia. Tätä on kuitenkin vältettävä, jotta limakalvo toipuu hyvin. Lisäksi sukupuoliyhdistys ilman kondomia ensimmäisessä kuukaudessa on vaarallista kohdun infektion kehittymiselle.

Potilaiden kuntoutukseen sisältyy usein suun kautta otettavien ehkäisyvalmisteiden nimeäminen kolmen kuukauden ajaksi. Käytetään yhdistelmävalmisteita, jotka sisältävät progestogeenejä ja estrogeenejä, esimerkiksi Yarin. Niiden vaikutuksesta sykli normalisoidaan, munasarjojen työ palautuu ja endometriumin tila paranee.

Tällaisten lääkkeiden poistamisen jälkeen on olemassa "peruutusvaikutus" - tällä hetkellä raskauden todennäköisyys kasvaa. Jos polyyppi on aiheuttanut lapsettomuutta potilaassa, sitä voidaan käyttää lapsen luomiseksi.

Yli 35-vuotiaille naisille olisi mieluiten annettava gestageeneja, kuten Duphastonia. Liiallinen estrogeenin stimulaatio tässä iässä voi johtaa endometriumin pahanlaatuiseen rappeutumiseen.

Jos nainen ei aio tulla raskaaksi, hänelle tarjotaan mahdollisuus asentaa Mirenan kohdunsisäinen laite. Se sisältää gestageenistä ainetta, joka palauttaa endometriumin ja suojaa raskaudelta.

Leikkauksen jälkeen sinun täytyy säännöllisesti käydä gynekologissa. Yleensä tutkimus on suunniteltu 2 viikon kuluttua interventiosta, kun kaukokoulutuksen biopsian tulokset ovat valmiita. Polyypin tyypistä (kuitu, adenomatoosi jne.) Riippuen jatkokäsittelyn taktiikka voi vaihdella.

Vastaanotossa on kysyttävä lääkäriltä, ​​pitäisikö ottaa hormonit ja milloin tehdä ultraääni. Yleensä suun kautta otettavien ehkäisyvalmisteiden kulku kestää 3 kuukautta, ja sitten tehdään ultraääni. Tulevaisuudessa tätä tutkimusta suositellaan toistamaan vuosittain.

Endometriumin polyyppiset muodot toistuvat usein. Emäpolyyppien ehkäisy poiston jälkeen sisältää:

 1. Hoito kokenut lääkäri, joka poistaa koulutuksen perusteellisesti.
 2. Suositeltujen hormonaalisten aineiden vastaanotto.
 3. Muutoksenhaku gynekologille haittavaikutuksista.
 4. Raskauden suunnittelu.

Kohdun muodostumisen poistaminen käyttämällä hysteroskooppia ja sen jälkeistä hormonihoitoa voit usein päästä eroon taudista ja jos haluat tulla raskaaksi.

Miten leikkauksen jälkeinen jakso hysteroskoopin jälkeen (polyyppien poistaminen kohdussa)

Polymeerien poistamisen jälkeen kohdun jälkeinen jakso voi olla erilainen riippuen taudin vaiheesta, oireyhtymistä, valitusta kirurgisesta tekniikasta ja käytetystä anestesian tyypistä. Tänään yritämme korostaa tätä aihetta yksityiskohtaisesti, jotta lukijoillamme ei ole kysymyksiä.

Jos aikaisemmin erilaisten muodostumien poistaminen kohdussa suoritettiin mekaanisesti pyyhkäisemällä koko endometriumia tai imua käyttäen tyhjiöpyrkimystä, ja monimutkaiset tapaukset vaativat avointa leikkausta, nykyään useimmat toiminnot suoritetaan hysteroskoopin kautta. Tämä laite tunkeutuu kohdun läpi emättimen läpi ohuen kärjen läpi ja näyttää kuvan sisäänrakennetusta kamerasta. Putken ontelon kautta lääkäri voi toimittaa työkalut poistaakseen polyypin. Tämä menetelmä tarjoaa useita merkittäviä etuja verrattuna vanhentuneisiin kirurgisen toimenpiteen menetelmiin:

 1. Tarkkuus tai pikemminkin toiminnan tarkoitus. Pienen massan poistamiseksi ei ole välttämätöntä poistaa sisäistä kerrosta kokonaan. Lääkäri näkee polkumyynnin kaikissa manipulointivaiheissa ja voi varmistaa, että jalkafragmentit eivät jää elimen limakalvoon.
 2. Vähäinen vaurio. Vatsan seinässä ja kohdussa itsessään ei ole leikkauksia, toimet suoritetaan vain yhdessä pisteessä, eikä koko elimen sisäpinnalla.
 3. Aiemmat tekijät johtivat elpymisajan lyhenemiseen. Paranee nopeasti muutaman päivän - 1-2 viikon kuluttua poistamisesta.
 4. Soveltuu kaikenikäisille naisille, eikä se ole esteenä tuleville lapsille.
 5. Hysteroskooppi auttaa visuaalisesti tarkastamaan kohdun sisäpuolelta ja havaitsemaan muita patologioita.
 6. Kyky biopsia epäilyttäviä sivustoja. Mikä on syövän ennaltaehkäisy.
 7. Menetelmä on nopea. Koko menettely yhdessä valmisteen kanssa kestää enintään puoli tuntia. Polyp: n poistaminen kestää 1-2 minuuttia.
 8. Relapsin riski, joka, kun kaavinta saavuttaa 80%, pienenee kertoimella 2-3. Lääkärin ammattitaito ja potilaan oikea käyttäytyminen sen jälkeen, kun toimenpide on mahdollista, voivat kokonaisuudessaan vähentää polyyppien todennäköisyyttä nollaan.
 9. Toiminnan seurauksena verenvuodon tai infektion aiheuttamat komplikaatiot ovat vain teoriassa. Käytännössä ongelmat syntyvät yksittäistapauksissa.
 10. Potilaan mukavuus on se, että polyypin poistaminen voidaan tehdä avohoidossa. Sairaalassa ei tarvitse olla makaa ja ottaa pitkäaikainen sairauslista.

Tämä kolmiulotteinen käsite sisältää erilaisia ​​tapoja johtaa. Siksi pelkkä sana ”hysteroskooppi” ei voi kuvailla, mitä tapahtuu tietyssä tapauksessa.

 • Tavallinen poistomenettely, joka suoritetaan poliklinikalla ilman anestesiaa, paikallisen anestesia-aineen tai lyhyen aikavälin yleisanestesian alla. Soveltuu muutamille pienille kohdun polyypeille, joita ei vaaranna samanaikaiset sairaudet;
 • Vaikeat tapaukset, joissa muodostuminen on melko suuri, polyposiksen vaurioitumisalue on laaja tai on olemassa lisäongelmia myomien tai endometrioosin muodossa, jotka edellyttävät poissaoloa yleisanestesiassa sairaalassa. Tähän voi kuulua työskentely potilailla, joilla on yhteisiä terveysongelmia, kuten huono veren hyytyminen.
 • Diagnostinen hysteroskooppi suoritetaan kohdun endometriumin tutkimiseksi sekä biopsianäytteen ottamiseksi histologiaan;
 • Lääketieteellinen menettely suoritetaan koulutuksen poistamiseksi;

Varoitus! Joskus diagnostiset manipulaatiot päättyvät polyp: n poistamiseen.

Käytettyjen laitteiden tyypin mukaan:

 1. Mekaaninen hysteroskooppi, kun muodostuminen poistetaan pihdillä ja muilla kirurgisilla instrumenteilla tapahtuvalla leikkauksella tai irrotuksella.
 2. Elektrokagulointi, jos silmukan kaltaista elektrodia käytetään polyp-rungon erottamiseen. Kangas suli virran vaikutuksesta.
 3. Laserpoiston avulla voit haihduttaa muodostumisen nopeasti ja ilman arpeutumista.
 4. Radiokirurgia on tehokkuudeltaan vertailukelpoinen edelliseen menetelmään, ja erityisiä työkaluja käytetään poistamaan, haihduttamalla kudosta radioaalloilla.

Mekaaninen käsittely suoritetaan usein sähkökagulaattorilla haavojen välttämiseksi.

Kuntoutusjakso kohdun polyyppien poiston seurauksena jatkuu kuukautisten alkamiseen asti, mikä osoittaa kehon paluuta normaaliin toimintaan.

Toimenpiteen lopussa nainen ei tunne anestesian vaikutuksia, vaikka lyhyttä yleisanestesiaa käytettäisiin. Vaikka menettely yhdessä kokemusten ja huolen kanssa voi johtaa vähäiseen heikkouteen ja huimaukseen ensimmäisinä tunteina. Fysiologiset tunteet ilmaistaan ​​verenvuodossa 1-3 päivän ajan ja kohdun supistukset, lämpötilan nousu 37,5: een katsotaan normaaliksi. Beli punainen tai ruskea ja pieni. Suurten kokoonpanojen poistamisen jälkeen lohko voi olla läsnä 1-2 viikkoa. Spasmit ovat joskus tuskallisia, joten kipulääkkeet ovat sallittuja.

Varoitus! Maskin käyttäminen laskimonsisäisen anestesian sijaan on paras valinta, koska heräämisen jälkeen ei ole heikkoutta, huimausta ja pahoinvointia.

Potilas jätetään klinikalle 1-2 viikkoa harvoin, jos toiminta oli vaikeaa. Esimerkiksi suuri polyp tai suuri määrä muodostelmia poistettiin. Tämä aika on välttämätön naisten tilan palauttamiseksi ja valvomiseksi.

Tavanomaisessa tilanteessa, kun vakio hysteroskooppi suoritettiin ilman komplikaatioita, potilas menee kotiin useita tunteja toimenpiteen jälkeen. Kun käytetään yleistä tai epiduraalista anestesiaa, anestesiologin tulisi tarkkailla naisen tilaa, kunnes hän on täysin toipunut lääkkeestä klinikalla. Sairauslista annetaan 3-4 päivän ajan, pidempään potilas vapautuu työstä, jos hänen toimintaansa liittyy voimakkaaseen fyysiseen rasitukseen, joka on kielletty parantumiseen asti.

Toimenpiteen jälkeen hoito ei lopu, potilasta ei vain tutkita säännöllisesti, vaan myös määrättyjä lääkkeitä:

 1. Antibiootteja käytetään infektion estämiseen. Instrumentin tunkeutuminen kohduun kohdunkaulan kautta ja endometriumin vaurioituminen voi aiheuttaa patogeenisten mikro-organismien lisääntymisen.
 2. Hormonaalisia lääkkeitä käytetään endokriinisen järjestelmän tasapainon palauttamiseen. Lääkitys on tavallisesti tarkoitettu progesteronitasojen lisäämiseen ja estrogeenien tukahduttamiseen. Koska vääristymä viimeksi mainitun suuntaan johtaa polyyppien muodostumiseen. Jos et ryhdy toimiin, patologian uusiutuminen tapahtuu. Tätä varten määrätään suun kautta otettavia ehkäisyvalmisteita, sopivaa koostumusta, gonadotrooppisia lääkkeitä ja gestageeneja. Tällaiseen hoitoon perustaso voi olla sukupuolihormonien tason analysointi tai polyyppien yhdistelmä muiden patologioiden kanssa - hyperplasia, myomas, adenomyosis ja muut.

Varoitus! Hormonihoito on sallittua vain haavan paranemisen lopussa, koska tällaiset aineet viivyttävät tätä prosessia.

Toimenpiteen jälkeen vaikutuspaikka on 2-3 päivän aikana tulehtunut, joten lievää lämpötilan nousua pidetään normaalina tänä aikana. Lisäksi paranemisprosessi alkaa, ensin haavan pinnalle muodostuu kuori, sitten se putoaa ja endometrium palautuu.

Mekaanisen poiston seurauksena paraneminen kestää 10-14 päivää, riippuen kirurgin ammattimaisuudesta ja koulutuksen koosta.

Sähkösolujen jälkeen prosessi voidaan lyhentää 7-10 päivään. On kuitenkin mahdollista muodostaa arpi sähkövirran altistumispaikalle, joka ei ole toivottavaa naisille, jotka suunnittelevat lisää lapsia.

Laser- tai radioaaltokirurgian seurauksena haava paranee 3-5 päivän kuluessa tai hieman kauemmin suurten polyyppien poistamisen jälkeen. Näiden menetelmien piirre on terveiden kudosten normaali palauttaminen ilman arpia.

Menetelmästä riippumatta virallisen kuntoutusjakson kesto kestää kuukautisten alkamisen, joka on 4-6 viikkoa, joskus hieman myöhemmin.

Kuntoutusjakson aikana, kuukauden kuluttua polyypin poistamisesta, nainen vierailee gynekologissa kerran viikossa. Lääkäri kysyy purkauksesta, tunneista, tutkii tuolilla. Tällaisia ​​vierailuja tarvitaan komplikaatioiden hallitsemiseksi. Ensimmäisten kuukautisten jälkeen potilaalle tehdään toinen hysteroskooppi diagnostiikkaan tai lantion elinten ultraääniin.

Jos hormonien epätasapaino on todettu ennen leikkausta, testataan. Lisäksi emättimen seinämästä otetaan tartunta poistettavaksi. Tulevaisuudessa valvontatutkimukset suoritettiin 6 kuukauden ja vuoden kuluttua. Jos nainen suunnittelee raskautta, häntä seurataan edelleen.

Lannoitus voi tapahtua jo kuntoutuksen lopussa ja ensimmäisten kuukautisten päättyessä, mutta tämä on erittäin epätoivottavaa. Täysin terve kohtu on 3-4 syklin jälkeen. Raskaus voi lopettaa keskenmenon tai edetä patologioilla. Siksi lääkärit suosittelevat odottamista, ja ehdot ovat yksilöllisiä. Terveen naisen, joka on poistettu yhdestä polypistä, synnyttää lapsen turvallisesti 3 kuukautta leikkauksen jälkeen. Heikkenevä yleinen tila, siihen liittyvät ongelmat voivat pidentää odotusaikaa. Hormonihoidon tarve lisää termiä 1-1,5 vuoteen.

Varoitus! Jos leikkauksen jälkeen raskaus ei tapahdu kuuden kuukauden kuluessa suojaamattomasta sukupuolesta, sinun täytyy etsiä hedelmättömyyden syytä toisessa ja tutkia mies ja nainen kokonaan.

Komplikaatioiden ehkäisemiseksi potilaalla asetetaan reaaliaikaisen elinkaaren aikana useita rajoittavia sääntöjä.

 • Injektiota jotain emättimeen - tamponeja, kynttilöitä, ruiskua;
 • Sukupuoli, jopa kondomissa, voi aiheuttaa verenvuotoa.
 • Raskaan, yli 3 kg: n nosto;
 • Fyysisesti rasittaa myös urheilua;
 • Upota vesi - kylpy, uima-allas, joki, meri;
 • Bask kylvyssä tai saunassa.

Kieltojen lisäksi on viitteitä naisen elpymiseen ja uusiutumisen ehkäisemiseen:

 • Noudata puolen hengen tilaa ensimmäisten 3 päivän aikana, eli valehdella enemmän kuin liikkua;
 • Ota vitamiineja;
 • Syö hyvin tasapainoinen, hormonitasapaino riippuu elintarvikkeista monella tavalla;
 • Päästä eroon ylimääräisestä (lääketieteellisistä syistä) painosta. Naisen sisäelinten rasvasta muodostuu ylimäärä estrogeeniä;
 • Käy gynekologin toimistossa 6–12 kuukauden välein ennaltaehkäiseviä tutkimuksia varten;
 • Kuukausittaisen jakson ja yleisen tilan seuraamiseksi muutokset voivat olla patologian ensimmäisiä merkkejä.

Kirurgisella interventiolla on useita teoreettisesti mahdollisia kielteisiä seurauksia. Kun poisto on poistettu kohdusta, se voi tapahtua:

 1. Verenvuoto, jonka ulkonäkö liittyy usein siihen, että nainen ei noudata kuntoutusjakson sääntöjä.
 2. Infektio toiminnan tuloksena on lähes mahdotonta. Menettelyn aikana kohdun hoitoon käytetään antiseptisiä liuoksia, koko instrumentti on steriili, ja leikkauksen jälkeen määrätään antibakteerinen hoito.
 3. Embolia - ilman pääsy verisuoniin, joka voi aiheuttaa potilaan kuoleman. Tämä tapahtuu seurauksena kohdun valmistamisesta menettelyyn, kun hiilidioksidia ruiskutetaan onteloon seinien tasoittamiseksi. Lääkärin ammattimaisuus ei johda tällaisiin seurauksiin. Yleensä nesteitä käytetään usein poistamiseen.
 4. Akuutti allerginen reaktio anestesia-aineille. Ennen leikkausta anestesiologin on suoritettava erityistestejä, jotka voivat määrittää turvallisen lääkkeen anestesiaan. Lisäksi otetaan huomioon potilaan sydän- ja verisuoni- ja hengityselinten tila.
 5. Kaulan vaurioituminen hysteroskoopin kärjen asettamisessa.
 6. Emäseinän rei'itys, eli reikä manipulaation seurauksena. Se on erittäin vaarallista naisen elämälle. Siksi on tärkeää säätää laitetta oikein, seurata kirurgin toimintaa ja kokemusta.
 7. Ei-tarttuva tulehdus ja tartunta voivat aiheuttaa hedelmättömyyttä. Se estää tämän ennaltaehkäisevän havainnon kuntoutusjakson aikana.
 8. Patologian uusiutuminen. Sen todennäköisyys kasvaa, kun polyyppi poistetaan epätäydellisesti, ja siksi lääkärin ammattimaisuudella on tässä tärkeä rooli.
 9. Onkologia syöpäsoluja sisältävän muodon epätäydellisen poistamisen seurauksena. Siksi kaikki leikkauksen jälkeiset polyypit lähetetään histologiaan niiden rakenteen ja koostumuksen tutkimiseksi. Jos vaarallinen diagnoosi on vahvistettu, voidaan päättää, että emättimen hysteroskooppi tai amputointi toistetaan.

Varoitus! Luetellut komplikaatiot leikkauksen jälkeen havaitaan yksittäistapauksissa, ja monet niistä ovat riippuvaisia ​​kirurgin kokemuksesta, joten sinun on harkittava tarkkaan lääkärin valintaa.

Useimmat naiset sanovat, että he pelkäävät hyvin toimintaa. Tämän seurauksena menettely itse ja palautus sen jälkeen, kun se on kulunut normaalisti. Nykyaikaiset lääkkeet anestesiaan eivät johtaneet vakavaan tilaan, jota potilas pelkää eniten. Ja näin ollen komplikaatioita ei tapahtunut.

Yksittäisissä tapauksissa naiset valittavat jatkuvista relapseista. Tämä puhuu pikemminkin lääkärin huomaamattomasta lähestymistavasta ongelmaan, joten on suositeltavaa kääntyä toisen asiantuntijan puoleen.

Haluan erikseen sanoa potilaille, joilla on poisto ilman anestesiaa. Naiset huomaavat voimakasta kipua. Siksi ne, jotka vain käyvät läpi operaation, keskustelevat anestesian mahdollisuudesta lääkärin kanssa.

Miten polyypin poistaminen kohdussa ja mitä seurauksia tästä toimenpiteestä + arvioi sen tehokkuutta

Polyp on kohdun endometriumin paikallinen kasvu, jonka mitat voidaan mitata millimetreinä tai senttimetreinä. Polypin muoto muistuttaa syylää tai sieniä.

Aluksi polypous-muodot ovat luonteeltaan hyvänlaatuisia, mutta jos niitä ei käsitellä oikein, ne voivat muuttua pahanlaatuisiksi kasvaimiksi. Tämä koskee erityisesti adenomatoivia polyyppejä.

Useimmiten polyypit aiheuttavat verenvuotoa, kivuliaita ja raskaita kuukautisia, hedelmättömyyttä ja tulehduksellisia sairauksia sukupuolielimissä.

Mikä on polyyppi

Polypelin rakenne on yksinkertainen - siinä on verisuonen, pedicle-, stroma- ja soluelementit.

Riippuen soluista, jotka muodostavat monipuolisia kasvaimia, ne luokitellaan:

 • glandulaariset, jotka koostuvat glandulaarisista soluista. Tällaisia ​​polyyppejä diagnosoidaan yleisimmin nuorilla naisilla;
 • rauhaskuitu, joka perustuu arpikudokseen muistuttavaan kudokseen. Tällä kudoksella on tietty määrä rauhasrakenteita;
 • kuitumaiset, jotka koostuvat pääasiassa sidekudoksesta, mukana rauhaset. Tämäntyyppinen polyyppi esiintyy useimmissa tapauksissa naisilla 50 vuoden kuluttua;
 • adenomatoosit ovat muodostelmia, joissa on erilaisia ​​soluja, mukaan lukien epätyypilliset solut.

Eräässä erillisessä ryhmässä on tarkoitus jakaa polyyppejä, jotka muodostuivat istukan epätäydellisen erottamisen seurauksena (synnytyksen, abortin tai keskenmenon aikana), tällaisia ​​polyyppejä kutsutaan istukaksi.

Miksi ja kuinka vaarallisia ovat polyypit kohdussa?

Kuten rauhaspolyyppien kohdalla, ne ovat alttiimpia infektiolle, tulehdukselle, itävyydelle muissa lisääntymiselimen rakenteissa, ne voivat myös aiheuttaa voimakasta verenvuotoa ja nekrotointia.

Täytyykö minun poistaa

Joissakin tapauksissa, kun poistat polypistä, voit odottaa ja kokeilla toista käsittelymenetelmää. Käytettävissä olevien tietojen mukaan mikään muu menetelmä ei voi poistaa tätä patologiaa.

Lääkehoito voi vain pysäyttää kasvainten kasvun, ja kuten kansanmenetelmissä, ne vain poistavat negatiiviset oireet vaikuttamatta itse koulutukseen.

Muista poistaa polyyppi on tarpeen seuraavissa tapauksissa:

 • konservatiivinen hoito ei tuota tuloksia;
 • yli 40-vuotiaiden potilaiden ikä;
 • polypous-koulutuksen koko on yli 1 cm;
 • adenomatoottinen koulutus;
 • hedelmättömyyttä.

Lisäksi kohdun polyypin poistaminen kirurgisesti on taloudellisesta näkökulmasta edullisempaa kuin sen pysyvä hoito. Toiminta näyttää ensi silmäyksellä vain kalliimmalta, ja jos lasket, kuinka paljon rahaa käytetään säännöllisiin lääkärintarkastuksiin, kuulemisiin, diagnostisiin toimenpiteisiin, huumeisiin ja niin edelleen, johtopäätös tulee ilmeiseksi.

Lisäksi, kuten jo mainittiin, on lähes mahdotonta poistaa lääkepolyppista, ja tällainen hoito on vain viive kirurgisessa interventiossa, jota tarvitaan vielä aikaisemmin tai myöhemmin.

Mutta konservatiiviseen hoitoon käytetty raha ei tietenkään ole tärkein, joissakin tapauksissa kansan- ja lääkehoito vie arvokasta aikaa, jonka aikana kasvain voi alkaa muuttua onkologiaksi.

Tärkeimmät toimintatavat

Miten poistaa polyypit kohdussa?

Tässä on tärkeimmät menetelmät, joilla voit poistaa nämä patologiset muodot:

Lääkärin on määritettävä, tarvitaanko leikkausta, ja tapa, jolla polyypit poistetaan.

Hänen valintansa takia monet tekijät kumoavat:

 • koulutuksen tyyppi;
 • sen koko;
 • patologian esiintyvyys;
 • kasvaimen sijainti;
 • potilaan ikä;
 • hänen yleinen terveys;
 • raskauden tulevia suunnitelmia ja niin edelleen.

Kuten edellä on jo käynyt selväksi, on olemassa monia menetelmiä, joilla poikkeavia kasvaimia poistetaan.

Alla käsitellään niitä menetelmiä, joilla lääkärit käyttävät useimmin käyttämiä polyyppejä - niiden toteutuksen piirteet, edut ja haitat sekä kuukautiskierron päivä, jolloin on parempi tehdä tämä tai kyseinen menettely.

hysteroscopy

Polypolin poistaminen hysteroskooppisella menetelmällä kestää enintään puoli tuntia, optimaalinen aika tämän toimenpiteen toteuttamiseksi katsotaan kolmanneksi päiväksi kuukautisten päättymisen jälkeen.

Käsittely tapahtuu kiinteissä olosuhteissa, joissa potilaan on oltava vähintään päivän aikana.

Hysteroskoopin positiiviset näkökohdat ovat seuraavat:

 • turvallisuus;
 • kivuton;
 • tarkka prosessiohjaus kameroiden läsnäolon takia;
 • leikkausten puute ja siten saumat.

kaavinta

Poista tässä tapauksessa limakalvon ylempi kerros.

Interventio toteutetaan kuukautiskierron ensimmäisellä puoliskolla, koska tässä tapauksessa menettelykentän komplikaatiot voivat olla minimaalisia.

Jotkut asiantuntijat pitävät tätä menetelmää fysiologisena, mutta useimmat lääketieteen ammattilaiset ovat taipuvaisia ​​käyttötarkoitukseensa.

Limakalvojen kaavinta estää muodostumien uudelleen syntymisen. Muille kuin naisille se on kuitenkin tehtävä varoen.

Laserpoisto

Laserpoisto on aiempaa kalliimpi menettely.

Siinä on kuitenkin verrattain enemmän etuja:

 • kohdun manipuloinnin jälkeen vähimmäismäärä arpikudosta jää, mikä on tae potilaan lisääntymistoiminnon säilyttämisestä;
 • melko lyhyt kuntoutusaika;
 • mahdollisuus suorittaa interventio ja tutkinta yhdessä päivässä ilman naisen sairaalahoitoa.

cryolysis

Kryodestruktio on polyyppien poistaminen kohdussa käyttäen alhaisen lämpötilan nestemäistä typpeä. Sitten neoplasman kudos jäädytetään ja poistetaan sitten.

Verenvuoto tällä poistomenetelmällä sekä terveiden kudosten vaurioituminen on vähäistä, mutta tätä menettelyä ei voida soveltaa kaikkiin polyyppityyppeihin.

Lisäksi tämä tekniikka vaatii kalliita laitteita, mikä tekee siitä melko rajallisen useimmille klinikoille.

Polyp-koko poistettavaksi

Useimmiten naisia ​​käytetään, jos kohdun polyypikoko on yli 1 cm, mutta polyypin vaara ei voi olla vain sen kokoinen.

Samanlaista menettelyä määrittäessään lääkäri ottaa huomioon polyypin tyypin, sen vaiheen, sijainnin, toimintakauden iän ja niin edelleen.

Onko se haittaa tuumorin poistamiseksi?

Polypolin poistaminen on tietenkin tuskallista, mutta vain, jos leikkaus suoritetaan ilman anestesiaa.

Operatiivisella menetelmällä potilas nukutetaan, joten voimme sanoa, että nykyaikainen poisto poisto on kivuton menettely.

Minkälaisessa anestesiassa polypoli poistetaan? Toiminta voidaan suorittaa yleisellä tai paikallispuudutuksella.

Anestesian valinta riippuu intervention syvyydestä, naisen kipukynnyksestä, vasta-aiheista sekä potilaan halusta.

Menettelyn valmistelu

Leikkauksen valmistelu kohdun polyypin poistamiseksi edellyttää ensisijaisesti täydellistä diagnostista tutkimusta.

Potilaan on läpäistävä:

 • gynekologinen tutkimus tuolissa;
 • colposcopy;
 • ultraääni;
 • kliininen verikoe;
 • veren biokemiallinen analyysi;
 • rintakehän röntgenkuvat;
 • EKG;
 • tutkimukset syfilisistä, hepatiitista ja HIV: stä;
 • emättimen tarttumista varten;
 • sytologia.

Päivä ennen interventiota nainen ei saa käyttää emättimen keinoja tai douchingia, samoin kuin muutama päivä ennen leikkausta, on välttämätöntä pysäyttää läheiset yhteydet.

Miten toiminta on?

Luonnollisesti eri menetelmillä tapahtuva toiminta on hieman erilainen. Mutta periaatteessa väliintulon vaiheet ovat nähtävissä hysteroskoopin esimerkissä.

Se on seuraava:

 • anestesian käyttöönoton jälkeen erikoislääkäri käsittelee ulkoisia sukuelimiä antiseptisillä aineilla, esittelee dilataattoreita ja hysteroskooppia kohdunkaulan kanavaan;
 • kohdun ontelo täytetään kaasulla tai nesteellä siten, että sen seinät ovat täysin laajennettuja;
 • jos polyppi on yksittäinen ja siinä on pitkä jalka, se poistetaan käyttämällä pihdit, sakset, laser tai sähköinen silmukka, joka työnnetään hysteroskoopin kanavaan.

Instrumentit ovat visuaalisen valvonnan alaisia, koska hysteroskooppi on varustettu videokameralla, ja lääkäri näkee kaiken, mitä tapahtuu kohdun kohdalla näytössä.

Kun polyyppi on poistettu, kohdunonteloa tutkitaan jälleen huolellisesti varmistaakseen, ettei enää ole patologisia muodostelmia, ja olemassa olevien poistaminen on saatu päätökseen.

Postoperatiivinen aika

2-3 päivän kuluessa polypidin poistamisesta potilaalla on pieni verenvuoto, joka useimmissa tapauksissa pysähtyy heti, kun loukkaantunut alue paranee.

Myös postoperatiivisen jakson aikana naiset voivat kokea kipua vatsan alaosassa ja ulkoisten sukuelinten alueella. Tämä ilmiö ei ole vaarallinen, mutta jos kipu on vahva, lääkäri määrää kipulääkkeitä.

Joskus lämpötila voi nousta ensimmäisenä päivänä, mikä on kehon luonnollinen reaktio interventioon.

Jos kipu kasvaa, lämpötila ei laske, tiputtelu ei mene pois, mutta tulee intensiivisemmäksi, 5 päivää intervention jälkeen, käänny lääkärin puoleen.

Elvytysjaksolla naiselle määrätään hormonaalisia valmisteita, antiseptisiä aineita ja joissakin tapauksissa antibakteerisia aineita.

Jotta elpymisaika kulkisi ilman komplikaatioita, on noudatettava seuraavia suosituksia:

 • tarkkailla seksuaalista rauhaa 1-2 viikkoa;
 • lopeta tamponien käyttö;
 • älä tee suihkua ja älä pääse emättimeen ilman lääkärin neuvoja;
 • älä käytä saunoja, kylpyjä, älä amme;
 • ei harjoita urheilua, olla suorittamatta raskasta fyysistä työtä, ei ymmärrä vakavuutta;
 • säännöllisesti.

Vaikutus kuukausittain

Yleensä, jos naisella on poisto, hänen hormonit eivät häirity, ja kuukautiskierto ei muutu, eli voit odottaa kuukautisten alkamista samoilla päivillä kuin tavallisesti.

Joissakin tapauksissa saattaa esiintyä vähäinen viive, ja ensimmäiset jaksot, jotka ovat intervention jälkeen, voivat olla runsaampia. Tätä pidetään normin muunnelmana, ja se riippuu toimenpiteen syvyydestä.

Jos kohdun verenvuotoa kuitenkin havaitaan, ja jos kuukautiset eivät loppu 7 päivän kuluessa, lääkärin on oltava välittömästi apua.

Kun raskaus on mahdollista

On suositeltavaa suunnitella konsepti polyn poistamisen jälkeen sen jälkeen, kun limakalvo on täysin parantunut ja palautunut.

Lisäksi postoperatiivisen ajan kuluessa naiselle määrätään hormonaalisia lääkkeitä, joiden taustaa vasten on mahdotonta tulla raskaaksi.

Hormoneiden peruuntumisen jälkeen, ja tämä tapahtuu yleensä 3 kuukauden kuluttua, ja hedelmöitymisen aika on suotuisa.

Mikä voi olla komplikaatioita

Useimmiten polyn poistaminen nykyaikaisilla keinoilla ei liity komplikaatioihin, mutta harvinaisissa tapauksissa voi esiintyä seuraavia seurauksia:

 • tulehduksellinen prosessi. Kehittyy terveyttä ja hygieniaa koskevien normien vastaisesti interventio- tai elvytysjakson aikana;
 • kohdun perforaatio - aukko. Suuret aukot tässä tapauksessa on tarpeen ommella, ja pienet usein kiristävät itsensä;
 • hematometra - veren kertyminen kohdun luumeniin. Vaarallinen komplikaatio, joka vaatii välitöntä lääketieteellistä apua.

Naisten arvostelut

Seuraavassa on katsauksia naispotilaille, jotka ovat poistaneet kohdun polyyppejä:

Tehokkaita ja turvallisia tapoja poistaa polyypit kohdussa

Kohdun polyypit esiintyvät eri ikäryhmissä ja melko usein. Tällaiset kasvut voivat laukaista hedelmättömyyttä ja endometriumin syöpää.

Tällaiset komplikaatiot johtuvat siitä, että jokin limakalvon rakenteiden patologinen muutos voi aiheuttaa onkologian syntymisen.

Täytyykö minun puhdistaa?

Useimmat asiantuntijat ovat sitä mieltä, että kohdun elimistössä on tarpeen poistaa polyypit sekä muut hyvänlaatuiset vauriot.

Lopullinen päätös tehdään aina potilaan toimesta, mutta jos operaatio hylätään, polypoosi voi aiheuttaa erilaisia ​​komplikaatioita.

Yleensä kirurgiset toimenpiteet esitetään:

 • Suuria kokoja varten (yli 10 mm). Tämä tekijä aiheuttaa usein komplikaatioita. Jos polypous-kasvut ovat alle 1 cm, ne eivät yleensä aiheuta oireita eivätkä ole hormonaalisia vaikutuksia. Suuret polyypit, joita ei ole poistettu, voivat aiheuttaa ongelmia hedelmöityksessä tai raskaudessa, estää kohdunkaulan luumenin tai munanjohtimet, aiheuttaa runsasta verenvuotoa tai rappeutua pahanlaatuiseksi kasvaimeksi;
 • Aikuinen ikä 40-vuotiaana. Tässä iässä naiset kokevat vakavan hormonaalisen sopeutumisen vaihdevuosien puhkeamisen vuoksi. Tällaiset hormonaaliset nousut aiheuttavat usein kiihtyvää polyyppien ja niiden pahanlaatuisuuden kasvua. Siksi suositellaan kasvun pakollista poistamista potilailla, joilla on samankaltainen ikä polyposisilla;
 • Konservatiivisen hoidon tehokkuuden puuttuessa. Joskus potilaille määrätään konservatiivinen hoito hormonaalisten lääkkeiden kanssa. Tällainen hoito ei pysty pysyvästi eroon polyypeistä, mutta tällaisten lääkkeiden käyttö auttaa hidastamaan polyposiksen kehittymistä ja eliminoimaan sen oireet. Jos tällaisen hoidon jälkeen ei ole tapahtunut muutoksia paranemissuunnassa, potilas häiritsee edelleen kipua ja verenvuotoa, kurjapoistoa ja sykevikoja, minkä jälkeen on osoitettu kasvujen kirurginen poistaminen;
 • Hedelmättömyyttä. Jos potilas ei voi tulla raskaaksi endometriumin polyposiksen taustalla, joka tapahtuu suhteellisen usein, varsinkin suurilla polyypeillä, hänen täytyy poistaa poikkeavat kasvut lisääntymistoimintojen palauttamiseksi. Suuret kokoonpanot voivat estää siittiöiden etenemistä, joten hedelmöitys ei tapahdu. Jos raskaus tapahtuu, niin kohdunsisäiset polyypit voivat johtaa sen lopettamiseen;
 • Adenomaattiset polyypit. Kun havaitaan tämän muodon endometriaalinen polypoosi, potilaita suositellaan voimakkaasti poistamaan kasvut, koska adenomatoottiset muodot ovat alttiita pahanlaatuisille.

hoito menetelmät

On olemassa monia tapoja poistaa kohdunontelon polypous-muodot, mutta useimmiten asiantuntijat turvautuvat hysteroskooppiseen tekniikkaan yhdessä kurettien kanssa. Saatu biomateriaali on välttämättä histologisen tutkimuksen kohteena.

Käytetään poistamaan kohdun polyyppiä ja muita tekniikoita, kuten laserkoagulaatiota, cryodestruktiota, perinteistä polypektomiaa, diathermokoagulointia, kurettia jne.

Poistomenetelmää valittaessa asiantuntijat ottavat huomioon monia tekijöitä, kuten endometriumin polyposiksen etiologiaa, samanaikaisten patologisten prosessien läsnäoloa, potilaan ikäominaisuuksia, polyyppien rakenteellisia piirteitä, niiden kokoja jne.

Edellä mainittujen tekijöiden perusteella valitaan potilaan taktiikka. Poistamisen jälkeen hormoneja tai muita lääkkeitä määrätään, ja jos naisella on riski kohdun syöpään, hänelle osoitetaan kohdun poistaminen yhdessä lisäaineiden kanssa.

kaavinta

Melko usein kauhanpurkausta tai kaavamenetelmää käytetään poistamaan polyypit kohdunontelossa.

Tätä tekniikkaa ei esitetä kaikille potilaille, koska ylempi endometriumin kerros poistetaan toimenpiteen aikana.

Jos tulehdus monimutkaistaa polyposiksen, tällainen menettely on vasta-aiheinen.

 1. Ensinnäkin potilaalle annetaan lääkettä kohdun seinämien laajentamiseksi;
 2. Sitten tee anestesia;
 3. Erikoisanturi viedään kohdunkaulan kautta kohdun kautta tarvittavan pääsyn aikaansaamiseksi;
 4. Tehdään gynekologinen kuretti. Tuloksena oleva kudos lähetetään histologista tutkimusta varten;
 5. Kaavinta-alue käsitellään jodiliuoksella.

Paras aika curettaa varten on noin 3-5 päivää ennen kuukautisten saapumista. Mutta ennen hoitoa potilaan on läpäistävä kaikki testit, ja kaksi viikkoa ennen menettelyä on tarpeen lopettaa määrättyjen lääkkeiden ja ravintolisien ottaminen.

Lisäksi noin 3 päivässä sinun täytyy luopua seksuaalinen kosketus, douching, intiimi hygieniatuotteita. Ateria on sallittu vain 8-10 tuntia ennen kaavinta, ei myöhemmin.

Kaavinta viittaa vanhaan ja kaukana parhaista menetelmistä päästä eroon polyposiksesta, koska noin kolmasosa tällaisista toimenpiteistä johtaa edelleen relapseihin ja jonkin ajan kuluttua polyp kasvaa kohdussa uudelleen. Raskauden osalta se voidaan suunnitella puolen vuoden kuluttua interventiosta.

hysteroscopy

Useimmista hyvänlaatuisista operaatioista poistaakseen polyypit kohdussa, asiantuntijat erottavat hysteroskoopin.

 • Gynekologisia dilataattoreita lisätään kohdunkaulan kudoksiin ja vapautetaan kulku muille välineille;
 • Intravaginaalisesti hysteroskooppi sijoitetaan kohtuun, jossa on kameran ja valaistuslaitteen ansiosta, lääkäri voi nähdä kaikki yksityiskohdat siitä, mitä tapahtuu laajennetussa muodossa;
 • Erikoistyökalun avulla poistetaan polyypit, poistopaikka suljetaan. Polyyppien lukumäärästä ja luonteesta riippuen menettely kestää 20-40 minuuttia.

Hysteroskooppinen poisto suoritetaan välittömästi kuukautisten jälkeen viimeistään syklin 10. päivänä. Viimeinen ateria on sallittu 6 tuntia ennen menettelyä. Poljin, jossa on jalka, poistetaan kiertämällä, ja ne, jotka kasvavat laajalti, leikataan kirurgisesti.

Suositukset hoidon jälkeen

Useimmiten kohdun polyyppien hysteroskooppisen poiston jälkeen asiantuntijat suosittelevat seuraavaa:

 1. Ensimmäisen viikon aikana potilaalle määrätään antibioottihoitoa laaja-alaisilla lääkkeillä. Tällainen hoito on välttämätöntä tarttuvien ja tulehduksellisten komplikaatioiden estämiseksi;
 2. Lämpötilan indikaattoreita on seurattava kahdesti päivässä postoperatiivisen viikon aikana;
 3. Huuhtele aamulla ja ennen nukkumaan menoa geelillä intiimille paikoille tai saippualle noin 2-3 viikkoa, kun taas ulkoiset sukuelimet, mutta myös koko perineum, on pestävä perusteellisesti;
 4. 2 kg: n painavista nostolaitteista ja kovasta koulutuksesta on myös poistettava kaksi viikkoa;
 5. Kivun läsnä ollessa on suositeltavaa ottaa NSAID-aineita, kuten indometasiinia, loksidolia tai Xefocamia;
 6. On kiellettyä uida avoimissa lammikoissa, uima-altaassa tai asua kylpyhuoneessa 3 viikon ajan hysteroskoopin jälkeen;
 7. Virtsaaminen ei voi viivästyä, yritä tyhjentää virtsarakko välittömästi vastaavan kehotuksen jälkeen;
 8. Syö tasapainoinen ruokavalio ummetuksen estämiseksi.

Näiden vaatimusten noudattaminen mahdollistaa nopean toipumisen herkistyneestä poikkeavasta kasvusta.

Laser-tapa

Viittaa kehittyneisiin ja erittäin tehokkaisiin menetelmiin poistaakseen polyypit kohdussa. Tässä menetelmässä käytetään lasersädettä.

Poistomenettely suoritetaan kerroksina, kaikki manipulaatiot seurataan selvästi näytössä, joten virheitä ei oteta huomioon.

Poistettaessa polyyppejä lasermenetelmällä ei ole vaaraa terveiden kudosten vahingoittumiselle, eikä haavan pinnan infektointi intervention jälkeen.

Yleensä menettely kestää enintään puoli tuntia, ei jätä cicatricial-vaikutuksia, ei vaikuta tuleviin raskauksiin.

Sanoa, että kohtu on toipunut täysin poistamisen jälkeen, on mahdollista vain kuuden kuukauden kuluttua ja vielä enemmän. Vasta tällaisen ajanjakson jälkeen voit aloittaa raskauden suunnittelun. Tähän mennessä hormonaalinen tila palautuu myös normaaliksi, koska uusiutumisen ehkäisyyn tarkoitetun hormonihoidon kulku valmistuu.

Tavallisesti käsitys on turvallista jo 2-3 kuukautta hormonihoidon lopettamisen jälkeen.

Tekniikoiden vaikutukset

Joillakin potilailla on riippumatta siitä, onko kyseessä polypoivan muodostumisen poistamismenetelmä, riippumatta siitä, onko kyseessä laserhoito, curettage tai hysteroskooppinen polyptoomia, jonkin verran postoperatiivisia vaikutuksia, kuten:

 • Pitkäaikainen kuukautisten viivästyminen, kun yli 3 kuukauden poistamisen jälkeen ei ole jaksoja;
 • Epämukavuutta ja tuskallisia oireita sukupuoliyhteydessä;
 • Runsas verenvuoto kirkkaan punainen sävy. Yksi tiiviste kestää vain tunnin. Oksitosiini auttaa poistamaan tämän verenvuodon.
 • Lapsettomuuden kehitys;
 • Endometriumin tarttuvat vauriot, joille on ominaista hypertermia (yli 38 ° C), kivulias tunne vatsassa, perineum. Tällaiset komplikaatiot ovat tyypillisiä potilaille, joilla on aikaisemmin virtsatulehdus;
 • Hyvin harvinaisissa tapauksissa esiintyy kohdun rei'itystä, varsinkin sokean curettagen, hysteroskoopin jne. Jälkeen;
 • Adhesions, arpeutuminen, joka esiintyy useimmiten kaaretuksen vuoksi. Polyyppien kryodestruktio ja laserpoisto auttavat välttämään tällaisia ​​komplikaatioita;
 • Hematometra - veren kertyminen kohtuun;
 • Syöpäprosessit. Yleensä esiintyy tapauksissa, joissa adenomatoottisia kasvuja ei poisteta kokonaan;
 • Polyposiksen uusiutuminen - mikään menetelmä ei takaa sitä, että tulevaisuudessa polypoli ei tule uudelleen näkyviin.

Kaavinta, laserpoisto ja muut interventiot voivat aiheuttaa tällaisia ​​komplikaatioita, mutta näin tapahtuu harvoin. Paljon riippuu potilaista, kuinka selvästi ne noudattavat lääketieteellisiä suosituksia.

Käytetyt arvostelut

Alain:

Olen 32-vuotias. Päätin olla toinen lapsi. Tarkasteltaessa huijari löysi kohdun polyypin. Poistettu hysteroskoopilla. Kaikki meni sujuvasti. Erittäin tyytyväinen, koska pian tuleman äidiksi. Ennen syntymää muutama kuukausi oli jäljellä. Polyp ei enää ilmestynyt.

Julia:

Vuonna 11 löydettiin polyyppi, joka poistettiin laserilla, ja tämä menettely oli innovaatio. Hän pelkäsi hyvin, että polyyppi tulee ulos, mutta kaikki toimi. Joka kuudes kuukausi käyn läpi gynekologin ehkäisyyn. Toistaiseksi ei ole esiintynyt relapseja.

Maria:

Olen 54-vuotias. Ensimmäinen polypoli poistettiin lähes 20 vuotta sitten. Sitten harjoitteli kaavinta, joten kaikki poistettiin. Ensimmäisen polyn jälkeen oli toinen, vain toisessa kohdun kohdalla, sitten kolmas, neljäs. Polypsit poistettiin kaapimalla. Kuten on suunniteltu, uusi polyyppi havaittiin kerran kahdessa vuodessa, kunnes moninkertainen polypoosi, jolla oli suuri maligniteetin riski, esiintyi. Kohdassa 46 kohdun poistettiin. Näin kaavinta on barbaarinen menettely.

Kuinka paljon kasvainpoisto maksaa?

Yleensä kohtisuorien kasvainten poistomenettelyjen hinnat kohdussa määritetään sen lääketieteellisen laitoksen menetelmällä ja tasolla, jossa poisto suoritetaan.

Moskovan klinikoissa polyyppien poistotoiminnan kustannukset ovat suunnilleen seuraavat:

 1. Hysteroresektoskooppi - 9 000-25 000₽;
 2. Laserpoisto - 11 000-36 000₽;
 3. Kaavinta - 5 000-7 500₽.

Alueellisissa klinikoissa menettelyjen hinnat ovat paljon pienemmät, tarkat kustannukset olisi löydettävä suoraan lääketieteellisessä laitoksessa.

Postoperatiivinen aika

Ensimmäistä kertaa kohdun polyypin poistamisen jälkeen potilailla saattaa esiintyä kipua pubiksen yläpuolella. Kipu voidaan antaa lannerangan alueelle.

Myös useita päiviä saattaa häiritä verenpurkauksen purkautuminen, mutta he kulkevat pian itse. Tilan lievittämiseksi suositellaan analgeettista ja hemostaattista hoitoa.

Vasta-aiheet tänä aikana

Postoperatiivisessa vaiheessa potilaan on noudatettava useita suosituksia:

 1. Kylpyammeessa tai saunassa, porealtaassa, solariumissa on kiellettyä käydä;
 2. Älä käytä tamponeja, douching;
 3. On välttämätöntä kieltää seksuaaliset kontaktit;
 4. On välttämätöntä luopua lääkkeistä, jotka sisältävät asetyylisalisyylihappoa. Tällaiset varat myötävaikuttavat verenkiertoon, joka on täynnä verenvuotoa.
 5. On suositeltavaa ottaa hormoneja syklin normalisoimiseksi;
 6. On syytä välttää tehostettua koulutusta ja painonnostoa;
 7. Veden käsittely on sallittua vain suihkussa, on täysin mahdotonta olla kylpyhuoneessa.

Lääketieteellisten suositusten noudattaminen poistaa uusiutumisen todennäköisyyden.

Ensimmäiset jaksot poistamisen jälkeen alkavat yleensä 5-8 viikkoa. Polyyppien kirurgisen hoidon jälkeen sukupuoliyhteydessä voi syntyä epämukavuutta, joten komplikaatioiden välttämiseksi tällaiset rikkomukset on ilmoitettava gynekologille.

Hormonaalinen korjaus

Polyypin poistamisen jälkeen suositellaan hormonaalista korjausta kaikille potilaille, joilla on rauhas- ja rauhaskasvua. Tämä lähestymistapa varmistaa hormonaalisen tilan palautumisen ja kuukautiskierron normalisoinnin.

Hormonihoitoa käytetään:

 • Nuorilla potilailla, jotka ovat alle 35-vuotiaita, suositellaan estrogeeni-progestiinivalmisteita - Janine, Regulon, Yarin jne.;
 • 35-vuotiaiden naisten kohdalla on määrätty gestageenivalmisteita - Duphaston, Norkolut jne.

Usein naiset asentavat Mirenan kierteen, jota pidetään yhtenä monista gynekologisista patologioista. Se on asetettu viiden vuoden jaksoksi, ja helixistä ei ole sellaisia ​​haittavaikutuksia, joita havaitaan hormonihoidon aikana.

Antibakteerinen hoito

Kun kohdun polypoliittinen kasvu on poistettu, potilaille suositellaan antibioottihoitoa.

Sitä käytetään erilaisten tarttuvien komplikaatioiden estämiseen. Antibioottien kesto voi olla 2-10 päivää. Joskus tämä hoito ei ole tarpeen.

Yleensä antibioottihoito on osoitettu tällaisissa kliinisissä tilanteissa:

 1. Kroonisten virtsatieinfektioiden esiintyminen;
 2. Polyposiksen poistaminen gynekologisella kurettimella, silmukka, irrotus;
 3. Polyposiksen toistumisen estämiseksi, jos se on kroonisen tulehduksen aiheuttama.

katselu

Polypidin poistamisen jälkeen gynekologin on tarkkailtava säännöllisesti naista ja hänen ei pidä unohtaa lääkärin määräämiä toimenpiteitä.

Raskaus hoidon jälkeen

Kun polyypit on poistettu nopeasti, raskautta ei tapahdu välittömästi. Ensinnäkin nainen käy läpi lääkehoidon.

Yleensä lääkärit suosittelevat raskauden harkintaa kuuden kuukauden kuluttua leikkauksesta. Yleensä hormonihoidon päätyttyä raskaus tapahtuu kuukauden tai kahden jälkeen. Älä siis pelkää operaatiota. On parempi ratkaista ongelma mahdollisimman pian.

Mistä voin poistaa polyn kohdussa?

Endometriumin polyposiksen poistaminen suoritetaan klinikoilla maksutta ja maksutta. Tarvitaan keskustelemaan lääkärisi kanssa poistovaihtoehdoista.

Julkisilla sairaaloilla voi olla jono polyyppien vapaaksi poistamiseksi. Joka tapauksessa älä pelkää ja vedä hoitoa. Mitä nopeammin poisto on poistettu, sitä parempi.

Videossa näytetään, miten emättimen polyyppi poistetaan hysteroskoopilla: