Kuukausittain IVF: n jälkeen: ominaisuudet ja mahdolliset poikkeamat

Älä ole ujo, kysy henkilökuntamme erikoisalalta juuri täällä. Vastaamme! Esitä kysymys >>

In vitro-hedelmöitys on nykyaikainen lisääntymisapuohjelma, jota käytetään hedelmättömyyteen. Menettelyn jälkeen jokainen nainen odottaa viivästystä, joka on merkki raskauden alkamisesta. Mahdollinen skenaario on kuitenkin kuukausittain IVF: n jälkeen. Ilmoitetaanko tämä epäonnistumismenettelylle? Ja missä tapauksissa kuukautiset voivat tulla? Saat vastauksia artikkelista.

Milloin odottaa ensimmäisen kerran kuukaudessa epäonnistuneen IVF: n jälkeen

Jos raskaus ei ole tullut, on loogista, että seuraavat kuukausittain tulevat pian. Mutta IVF-menettelyn jälkeen kaikki voi olla erilainen, koska pöytäkirjan koko läpikulku sisältää eri lääkkeiden käytön, jotka vaikuttavat lisääntymisjärjestelmän toimintaan. Jotkut niistä voivat aiheuttaa hormonaalisia häiriöitä.

Milloin odottaa kuukautisia? Vastausta tähän kysymykseen ei anna edes kokenut asiantuntija, koska kaikki on täysin yksilöllinen ja riippuu naisen ja koko organismin lisääntymisjärjestelmän erityispiirteistä. Jos raskaus ei ole tapahtunut, kaikkien hormonaalisten lääkkeiden peruuttamisen jälkeen seuraava kuukausittain tulee 3–10 tai 12 päivän kuluttua.

IVF-menettelyn jälkeen on mahdollisia viiveitä: tämä ei ole harvinaista eikä sitä pidetä poikkeamana, koska protokollan läpikulku on suuri rasitus naisten keholle ja vakava häiriö hänen työhönsä, mikä laukaisee hormonaalisia häiriöitä.

Ensimmäinen, toinen ja seuraava jakso: kuukautisten luonne ja syklin vakauttaminen

Jos ensimmäiset jaksot IVF: n ajoissa ovat tulleet ajoissa, jälkimmäinen voi alkaa viiveellä, joka johtuu myös hormonitasojen muutoksista. Syklin vakauttaminen kestää yleensä noin 3-6 kuukautta, mutta joskus se kestää vuoden.

Ensimmäinen, toinen ja jopa kolmas jakso, joka tuli epäonnistuneen IVF-menettelyn jälkeen, voi vaihdella kuukautisten ja protokollan välillä. Tärkeimmät muutokset:

 • Runsas aika. Hormonihoidon vaikutuksesta endometrium paksuu, mikä lisää kuukautiskierron määrää.
 • Pieniä hyytymiä voi esiintyä eritteissä ja ne johtuvat paksunnetun endometriumin tuhoutumisesta ja hylkäämisestä. Toisen kuukautiskierron jälkeen heidän pitäisi hävitä.
 • Lisää kuukautisten kestoa 10-12 päivään. Mutta kaudet, jotka kestävät yli kaksi viikkoa, voivat merkitä kohdun verenvuotoa ja vaatia välitöntä lääkärin hoitoa.
 • Vatsan vatsaaminen tai kouristelu on luonnollinen puhdistus kohtuun, joka seinien lihaksen supistumisen avulla yrittää päästä eroon tarpeettomasta.
 • Epäsäännöllisyys, kuukautiskierron epäonnistuminen kuuden kuukauden kuluessa in vitro hedelmöityksestä katsotaan normaaliksi ja luonnolliseksi. Samalla jaksojen väliset välit voivat joko kasvaa tai laskea.
 • Yleisen hyvinvoinnin paheneminen: huimaus, pahoinvointi, heikkous, epäselvyys, ärtyneisyys, mastalgia (kipu rintarauhasissa, niiden karsiminen), lisääntynyt hermostuneisuus, kyyneleisyys. Tällaiset oireet johtuvat kehon maailmanlaajuisesta hormonaalisesta muutoksesta.

Tärkeää tietää! Joskus viivästyksiä aiheuttavat hormonaaliset häiriöt, mutta myös naisen terveyteen liittyvät ongelmat: sukupuolielinten, polyyppien, endometrioosin, kystat ja myoomien tulehdukselliset sairaudet. Kaikki nämä patologiat havaitsevat ultraäänen. Myös epäonnistumiset ovat mahdollisia vakavan stressin ja ahdistuneisuuden takia epäonnistuneen IVF: n jälkeen.

Vastuuvapaus onnistuneella IVF: llä: vakioasetukset

Jos IVF oli onnistunut, ja kauan odotettu raskaus tuli, myös purkautuminen on mahdollista. Mutta ne ovat niukkoja, kivuttomia ja lyhytikäisiä.

Allokointi IVF: n jälkeen, asiantuntijan video.

Huono lyhytaikainen verenvuoto esiintyy seuraavista syistä:

 1. Munankokoelma. Menettely sisältää munasarjojen ja follikkelien eheyden loukkaamisen, joten se voi johtaa pieneen paikalliseen verenvuotoon.
 2. Monimutkainen alkionsiirto. Jos kohdunkaulan läpi kulkevan manipuloinnin aikana syntyi teknisiä vaikeuksia, kudokset voivat vaurioitua ja aloittaa hieman verenvuodon.
 3. Implantaation verenvuotoa ei aina havaita, se alkaa noin 6. päivänä hedelmöityksen jälkeen ja selittyy munasolun kiinnityksellä kohdun seinään (endometriumin eheys on rikki, pienet alukset, jotka lävistävät sen, ovat vahingoittuneet).
 4. Asiantuntijan suositusten rikkominen. Alkionsiirron jälkeen naisen tulisi olla jonkin aikaa lääkärin valvonnassa ja seurata sängyn lepoa tai lempeä tila. Jos lääkemääräystä ei oteta huomioon, kohdun sävy ja muut poikkeavuudet voivat lisääntyä.
 5. Progesteronia sisältävien emättimen peräpuikkojen (peräpuikkojen) epätäydellinen imeytyminen. Ne on määrätty raskauden säilyttämiseksi, ja progesteronipuutos voi alkaa purkautua.

Tietosi! Päästöt voivat johtua lääkärien syystä: jotkin virheet korjataan helposti, mutta toisilla on vakavia seurauksia. Siksi on tärkeää valita kokenut ja pätevä asiantuntija.

Patologinen purkaus: kun hälytys kuuluu

Harkitse ensin patologista purkausta epäonnistuneen in vitro-hedelmöityksen jälkeen. Jos ne ovat liian runsaita ja kestävät kauemmin kuin kaksi viikkoa, ota välittömästi yhteys lääkäriin, koska tämä ei todennäköisesti ole kuukautisia, vaan kohdun verenvuoto.

Onnistuneen menettelyn jälkeen, kun olet vahvistanut raskauden tosiasian, runsas scarlet-purkaus on vaaran merkki. Oire voi merkitä seuraavia poikkeavuuksia:

 • Ektopedinen raskaus - munasolun kehitys munanjohtimessa. Spotting voi tarkoittaa putken rikkoutumista. Joka tapauksessa tarvitaan välitöntä leikkausta. Mutta ensimmäisten viikkojen aikana kohdunulkoinen raskaus voi olla oireeton ja voidaan havaita vain ultraäänellä.
 • Munasolun irtoaminen. Jos tunnistat sen ajoissa, raskaus voidaan tallentaa niin, että epäilyttävistä päästöistä on neuvoteltava lääkärin kanssa.
 • Raskauden lopettaminen - alkion kehittämisen lopettaminen. Sikiön muna voi hylätä itsensä tai pysyä kohdussa pitkään, mikä on erittäin vaarallista.
 • Keskenmeno - munasolun hylkääminen alkion kanssa. Sen mukana tulee verinen purkautuminen, vatsan tai kouristavan kivun alamäessä.

Viivästyminen epäonnistuneen lannoituksen jälkeen: mitä ei tehdä

Jos IVF-menettelyn jälkeen on viivästynyt, sinun ei pidä itse hoitaa lääkkeitä, erityisesti hormonivalmisteiden ottamisen aloittamiseksi. Ja jopa folk-korjaustoimenpiteet voivat vahingoittaa, joten hoito on määrätty yksinomaan lääkärin toimesta.

Mitä tehdä epäonnistuneen IVF: n jälkeen?

Sinun ei pitäisi kiirehtiä asioita ja tehdä seuraava yritys raskauteen: sekä luonnollisesti että keinotekoisesti. Jokainen asiantuntija sanoo, että elin ja lisääntymisjärjestelmä vievät aikaa toipumaan.

Kuukausittain IVF: n jälkeen puhutaan menettelyn epäonnistumisesta. Mutta joskus kohokohta merkitsee vakavia ongelmia. Joka tapauksessa sinun on otettava yhteys lääkäriin. Eikä ole epätoivoinen, jos toistaiseksi mitään ei ole tapahtunut: myöhemmät yritykset voivat onnistua.

Kuukausittain IVF: n jälkeen: kun ne alkavat, verenvuodon ominaisuudet ja viivästymisen syyt

Keinosiemennyksen menettely voi epäonnistua. Niinpä naiset ovat kiinnostuneita siitä, mitä IVF: n jälkeisiä ajanjaksoja kannattaa odottaa, sekä mahdollisia viivästysten syitä, tuskallista purkausta ja muita häiriöitä. Tässä artikkelissa esitetään kaikki mahdolliset palautusjakson vaihtoehdot ja poikkeamia aiheuttavat tekijät.

Luonnonvuodon luonne Eco: n jälkeen

Vain 10 prosentissa tapauksista keinotekoisen keinosiemennyksen epäonnistuneen menettelyn jälkeen syntyy kuukautisia, jotka ovat samanlaisia ​​kuin naiselle syklin alussa tavanomainen. Kaikissa muissa maissa alkionsiirron jälkeen kuukautiset ovat erilaiset HRT: n ja munasarjojen stimulaation vaikutuksesta.

Seuraava kliininen kuva kuukausittaisesta verenvuodosta on useimmiten todettu:

 1. Dung ensimmäisessä päivässä virtaa asteittain runsaaseen valintaan.
 2. Konsistenssi on paksu, on hyytymiä.
 3. Kuukautisten kesto voi ylittää viikon.
 4. Joskus on vatsakipu vatsaontelossa.
 5. Potilas kärsii heistä huonommin, kärsii yleisestä epämukavuudesta.

Tällaiset muutokset eivät ole patologisia, koska HRT: n vaikutuksesta tiheämpi endometrium kuorituu. Seuraavat kuukautiset tulevat useimmiten ajoissa ja ovat samanlaisia ​​kuin tavallinen verenvuoto.

Kipu purkautumisen aikana

Tuskallisen kuukautisten esiintyminen IVF: n jälkeen ei ole merkki heikentymisestä. Foorumeilla lähes kolmasosa naisista, jotka on asetettu alkioon, kuvaavat näitä oireita. Kussakin tapauksessa kipu on erilainen.

Suurin syy on stressi. Potilas, joka haluaa saada vauvan, alkaa huolehtia epäonnistuneen yrityksen jälkeen. Ja jos kuukautiset tulivat, niin tässä kuussa ei enää ole toivoa implantoida. Tämä seikka vaikuttaa herkkyyteen, joten kipu voi tulla entistä voimakkaammaksi.

Älä myöskään unohda, että ei riitä pelkästään HRT: n peruuttaminen. Erityisesti valmistettu kohdun limakalvon kerros munasolun kiinnittämiseksi ei ainoastaan ​​aiheuta runsaasti purkausta, vaan aiheuttaa myös vakavampaa epämukavuutta kriittisinä päivinä.

Toinen epämukavuus voi liittyä patologioihin. Tämä tarkoittaa sitä, että naisen täytyy mennä sairaalaan eikä itse hoitoon kotona antispasmodikoilla ja muilla särkylääkkeillä.

Kun odottaa kuukautisia Eco: n jälkeen

Jopa paras hedelmällisyysasiantuntija ei voi määrittää, kuinka monta päivää IVF: n tuen peruuttamisen jälkeen. Jokaiselle potilaalle nämä termit ovat puhtaasti yksilöllisiä. Useimmissa tilanteissa hCG: n analyysin negatiivisen tuloksen hetkestä alkaen 3-5 päivää tulisi kulua ennen kuukautisten alkamista.

Aikaväli ei lasketa in vitro hedelmöitysprosessihetkestä vaan ylläpitohoidon peruuttamisen hetkestä. Nainen lopettaa juomisen hormonit heti, kun ihmisen koriongonadotropiinin testi poistaa raskauden.

Tästä indikaattorista voi olla poikkeamia, mikä ei ole myöskään patologia. Seuraavat tekijät vaikuttavat kuukautiskierron elpymisnopeuteen:

 • potilaan ikä;
 • hormonitasojen tila ennen IVF: ää;
 • lannoitusprotokollan tyyppi;
 • munasarjojen stimulaation läsnäolo / puuttuminen;
 • hormonaalisten lääkkeiden kokonaismäärä;
 • tavanomaisen syklin luonne;
 • läsnäoloa / puuttumista silmukka rikkomisista aiemmin;
 • naisen yleinen terveys;
 • psyko-emotionaalinen tila.

Jos lasket välittömästi alkionsiirron jälkeisen ajan, naisten reaktiot kuukautisten aikana ovat 3-15 päivän sisällä. Ei ole välttämätöntä, että verenvuoto alkaa näinä päivinä. On myös otettava huomioon negatiivinen emotionaalinen tausta, joka kehittyy naisten keskuudessa, jotka haluavat nopeasti tuntea sikiön sisällä.

IVF-tyyppinen kirjanpito

Kuukausittain, joka aloitetaan epäonnistuneen IVF: n jälkeen, määritetään myös tietyn protokollan tyyppi:

 • pitkä;
 • giperdlinny;
 • ultrashort;
 • lyhyt;
 • japani;
 • luonnollisen syklin taustalla.

Pitkän ja hyperlinisen protokollan ansiosta hormonaalisten lääkkeiden suuresta määrästä johtuen sukupuolielinten myöhästyminen ja hidas elpyminen ilman säätelyä ovat todennäköisimpiä.

Lyhyellä tai ultraäänilannoitusohjelmalla pienin mahdollisuus munasarjojen hyperstimulaatio-oireyhtymään.

Keho palaa nopeammin normaaliksi Japanin pöytäkirjan ja luonnollisen kierron aikana tapahtuneiden käsittelyjen jälkeen.

Ensimmäisessä tapauksessa käytetään minimaalisia HRT-annoksia, jotka käytännössä eliminoivat negatiiviset vaikutukset. Jälkimmäisessä tapauksessa muita lääkkeitä ei käytetä, joskus embryologi määrää munasarjojen stimulaation.

Jokainen protokolla on sopiva tietyissä tilanteissa. Siksi ei voida vaatia lyhyitä tai japanilaisia ​​pöytäkirjoja, koska pelko on epätyypillisiä kuukautisia, kun alkioita on istutettu uudelleen. Itse asiassa endometrioosin, fibroidien tai ylipainon läsnä ollessa vain pitkä lannoitusohjelma on sopiva.

Menestyksen todennäköisyys

IVF-tuloksen diagnosointiin liittyvät ongelmat liittyvät verenvuotoon, joka alkionsiirron jälkeen voi tarkoittaa sekä kuukautiskierron että implantin verenvuotoa. Älä siis paniikkia ja ajattele heti epäonnistunutta menettelyä.

Tietoja munasolun kiinnittämisestä kohdun endometriumiin todistaa purkauksen ulkonäkö, jolla on seuraavat ominaisuudet:

 1. Sama määrä verta päivittäin.
 2. Purkauksen kesto on vain muutama päivä.
 3. Valon vähäisen purkauksen läsnäolo.
 4. Kivun läsnäolo, mutta hieman vetää vain alavihan.
 5. Purkauksen nimeäminen verisillä raidoilla limassa.

Jos vatsa sattuu alkion uudelleenistutuksen jälkeen kuin kuukautisten aikana, raskautta ei myöskään voida sulkea pois. Mutta mennä lääkäriin ei satuta. Jos on olemassa vetovoima, on mahdollisuus onnistuneeseen munan kiinnitykseen. Mutta jos kipu leikkautuu tai tunkeutuu, tämä voi olla kuukautisten edeltäjä. Mutta vain lisääntymislääkäri voi kertoa tilanteesta tarkasti.

Muita oireita

Menstruaatio IVF: n jälkeen tarkoittaa aina vikaa. Mutta ennen kuin he voivat havaita oireita, jotka muistuttavat raskauden alkua:

 1. rintojen lisäys ja arkuus;
 2. lievä pahoinvointi;
 3. makuasetusten muutos;
 4. suurten nestemäärien käyttö;
 5. mielialan vaihtelut;
 6. jatkuva väsymys ja uneliaisuus;
 7. ärtyneisyys.

Siksi asiantuntijat neuvoo naisia ​​pysymään rauhallisena eikä ennakoimaan etukäteen onnistunutta tulosta. Muuten negatiivisen testin jälkeen voi kärsiä emotionaalista hyvinvointia ja toivoa tulevasta raskaudesta.

Kuukausiviive

Viivyttely kuukautisten jälkeen IVF ei tarkoita, että potilas on tullut raskaaksi. Alkion podsazhivaniya jälkeen sinun täytyy odottaa, koska vain verikoe ja ultraääni voivat vahvistaa, että nainen on raskaana.

Sykli IVF-menettelyn jälkeen palautuu useita kuukausia, mutta tämä ei tarkoita, että tällainen viive on normi. Lääkärit sanovat, että potilailla, joille on tehty hormonikorvaushoito, kuukautiskierron pitäisi alkaa muutaman päivän kuluessa lääkkeiden lopettamisesta. Enintään kahden viikon viive on sallittua, ja vain, jos ultraääni ja muut testit eivät vahvista patologioiden ja muiden häiriöiden esiintymistä.

Syy siihen, miksi ei ole kuukautisia IVF: n jälkeen kolmannessa syklissä tai toisessa, voimme erottaa:

 1. Siirretty stressi, koska alkio oli istutettu, mutta sitä ei voitu korjata.
 2. Virheellinen tai puutteellinen tutkimus ennen menettelyä.
 3. Sopimaton hormonaalinen tuki tai heikentynyt hoito.
 4. Endometrium on liian ohut, minkä vuoksi ei vain implantoida, mutta kuukausittaiset jaksot eivät mene.
 5. Kohdunkaulan kanavan aukon tukkeutuminen hylättyjen limakalvojen kohdalla.
 6. Tulehdusprosessien kulku lantion elimissä.
 7. Varhainen vaihdevuodet taustalla pitkällä IVF-protokollalla.

Kuukauden jälkeen epäonnistuneen IVF: n jälkeen muutetaan vain tietyn ajan. Heidän täytyy mennä läpi ja pitää rauhassa. Nainen voi nyt tuntea kipua ja yleistä epämukavuutta. Jos kuukautiset eivät mene, on tarpeen pyytää lääkäriltä neuvoja. Asiantuntija määrittelee kokeen suorittamisen sekä kertovat IVF: ää koskevista myöhemmistä toimista.

Kuukauden ongelmat epäonnistuneen eco-ohjelman jälkeen

Keinotekoisen keinosiemennyksen menettely on valitettavasti joskus turhaa. Kun istutettu alkio ei selviydy, endometriumin hylkäämisprosessi alkaa. Keho palaa vähitellen tavalliseen tilaansa, on ensimmäisiä kuukautiskiertoja epäonnistuneen ekotilan jälkeen.

Ehdot ja tyypit

14 päivän kuluttua alkionsiirrosta tehdään verikoe hCG-hormonin tason määrittämiseksi elimistössä. Negatiivisen tuloksen jälkeen, joka vahvistaa raskauden puuttumisen, lääkärit lopettavat kehon stimuloinnin hormonien kanssa.

Tuen peruuttaminen epäonnistuneen ekon jälkeen useimmissa tapauksissa edellyttää naisen tavanomaisen syklin täydellistä palauttamista ja kriittisten päivien samanaikaista alkamista.

Milloin kuukautiset alkavat epäonnistuneen eko-ohjelman jälkeen? Jokaisella naisella on kehon yksilöllisiä piirteitä. Kun emättimen infektio ei ole kiinteä, emättimen patologian puuttuessa kuukautiset menevät keskimäärin 2 viikon kuluessa. Toisin sanoen uudelleenistutus tapahtuu yleensä syklin keskellä, mikä tarkoittaa sitä, että kuukautiset tulisi alkaa seuraavien ensimmäisten päivien aikana.

Purkauksen luonne, intensiteetti ja kesto eroavat usein huomattavasti aikaisemmin käytetyistä. Naisen suoraan saamien hormonihoitojen määrä vaikuttaa suoraan kuukautisiin.

Useimmiten kuukausittain ensimmäisen syklin epäonnistuneen ekoprotokollan jälkeen on runsaasti ja pitkä, aloita pienistä ruskeista tahroista, joilla on verihyytymiä, ovat jopa kirkkaita punaruskoja ja melko kivuliaita. Usein naiset valittavat, että kuukautiset eivät loppu. Jos se kestää yli kaksi viikkoa, ota yhteys lääkäriin.

Kuukautisten puute hylkäämisen jälkeen

Mutta on myös tilanteita, joissa ei ole kuukausiviikkoa. 10 päivää tai enemmän viivästyminen on syytä mennä lääkärille, jos testien tulokset vahvistavat raskauden puuttumisen, ei ole toivoa päinvastaisesta. Kuukauden kuluttua epäonnistuneen ekokokeen on välttämättä aloitettava joko itsenäisesti tai keinotekoisesti.

Tärkeimmät syyt siihen, miksi epäonnistuneen ekon jälkeen ei ole aikoja:

 • psykologinen ylikorostus, stressi;
 • väärä hormonihoito;
 • ohut endometrium;
 • päällekkäin kohdunkaulan kanavan endometriumin hylättyjen osien kanssa;
 • tulehdusprosessit kohdussa.

Endometrium on kerros, joka kattaa kohdun, kun kuukautiset tapahtuvat, se hylätään ja menee veren mukana. Nämä ovat hyytymiä, jotka näkyvät kuukautisten aikana. Jos endometriumin tällaiset osat ovat suuria, ne voivat väliaikaisesti estää kohdunkaulan kanavan ja siten luoda kuukautisten puuttumisen. Aluksi ohut endometrium voi aiheuttaa hyvin vähäisiä jaksoja, joita nainen harkitsee tahroja, eikä kuukautiskiertoa.

Milloin kuukausittaiset jaksot alkavat epäonnistuneen IVF: n jälkeen

In vitro-hedelmöityksessä käytetään hormonihoitoa, jonka tarkoituksena on valmistaa kehoa menettelyä varten. Epäilemättä lääkkeet vaikuttavat voimakkaasti naisten endokriinitasoon, mikä johtaa väliaikaisiin häiriöihin kehossa.

Jos raskaus ei ole tullut, kuukautiskierron pitäisi näkyä. Ei kuitenkaan ole syytä odottaa, että ne tulevat tavanomaiseen aikaan. Oman hormonien tuottaminen, joka säätelee munasarjojen toimintaa, vie jonkin aikaa.

Milloin kuukausittaiset jaksot alkavat epäonnistuneen IVF: n jälkeen

Jos hCG: tä analysoitaessa käy ilmi, että tulos on negatiivinen ja että alkion istuttaminen ei tapahtunut, kuukauden kuluttua varmasti alkavat kuukaudet. Milloin he menevät ja kuinka kauan he jatkavat?

Epäonnistuneen IVF: n jälkeen kukin nainen vastaa eri tavoin lisääntymisteknologiaan, ja asiantuntijat eivät ilmoita tarkkoja päivämääriä. He sanovat, että kuukautiset kulkevat yleensä 3-5 päivän kuluttua tuen peruuttamisesta.

Potilaat, joille on tehty tällainen testitila, että kuukautiset alkoivat noin 3–12 päivää alkion uudelleenistutuksen jälkeen. Purkauksen esiintyminen epäonnistuneen IVF: n jälkeen on täysin surullinen tapahtuma naiselle, mutta yritä vastata siihen oikein.

Erityistä huomiota on kiinnitettävä ekstrakorporaaliseen hedelmöitymiseen vaihdevuosien aikana, joka yleensä tapahtuu ilman jaksoja. Aiemmin se oli mahdotonta, mutta vanhusten parissa teknologian kehittämisellä on mahdollisuus toteuttaa IVF. Tietenkin embrion kuljettamisen aikana tällaisissa naisissa ei ole kuukautisia. Tässä tapauksessa potilas on tutkittava täysin ennen seuraavaa yritystä.

Miksi viive voi viivästyä

Saatat tietää, että tiedät jo varmasti menettelyn epäonnistumisesta, mutta kuukausittaisia ​​ei ole ja ei. Älä yritä rohkaista itseäsi ajattelemalla, että vastuuvapaus ei tullut, kun raskaus syntyi. Sinun täytyy olla, että kehosi tarvitsee enemmän aikaa vahvuuden saamiseksi ja luonnollisten prosessien palauttamiseksi.

Tärkeimmät syyt, joiden vuoksi kuukautiset puuttuvat:

 1. Stressaava tilanne, naisen psykologinen stressi. Negatiiviset tunteet aiheuttavat korisolin lisääntynyttä tuotantoa, joka vaikuttaa hormonaaliseen säätelyyn.
 2. Väärin valittu hormonihoito.
 3. Endometriumin paksuus on pieni, purkautuminen on vähäistä, ja nainen uskoo, että se on vain tahroja.
 4. Kohdun limakalvon hylätyt osat ovat liian suuria, jotka estävät kohdunkaulan kanavan, jolloin syntyy viivästynyt kuukautiset.
 5. Tulehduksellisten prosessien alkaminen kohdunontelossa.
 6. Koulutus useiden keltaisten elinten follikkelien puhkeamisen jälkeen, jotka ovat vastuussa syklin luteaalisesta vaiheesta.

Jos kuukautiskierron viive ei kestä kovin kauan, lääkärit eivät pidä tätä merkkinä patologiasta. Kuitenkin kun kuukautiset menivät myöhään alkionsiirron jälkeen, on todennäköistä, että kehoa on vaikea saada talteen IVF: stä.

Ensimmäisten kuukautisten luonne

Jos implantaatioyritys oli naiselle väliaikainen, seuraavaksi ilmestynyt kuukautiset poikkeavat tavanomaisesta. Ensimmäisten kuukautisten luonteen muutos ei saisi huolehtia potilaasta, koska se on täysin luonnollinen.

Yleisimmät valitukset ovat:

 1. Verenvuodon luonteen muuttaminen. Ensinnäkin on vähäistä, joka kasvaa vähitellen. Päästöt lisääntyvät, paksut ja sisältävät hyytymiä, jotka johtuvat kohdun tiheän funktionaalisen kerroksen irtoamisesta.
 2. Kuukausittainen kesto voi olla enintään 12 päivää.
 3. Kivun esiintyminen kriittisinä päivinä: nainen panee merkille, että hänellä on vatsa.
 4. On yleistä epämukavuutta.

Tällaiset muutokset johtuvat hormonitoiminnoista, kun toteutetaan lyhyt protokolla. Kun nainen otti lisää antikoagulantteja, purkaus on runsasta, punaista ja ei sisällä hyytymiä. Jos ne ovat liian voimakkaita, hävinneen veren määrä on merkittävä tai jatkuu pitkään eikä lopeta, hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon.

Yleensä toisen kuukautisen alkaminen tapahtuu ajoissa, ne tulevat normaaleiksi eivätkä aiheuta vakavaa epämukavuutta.

Epäsäännölliset kuukautiset IVF: n jälkeen - mitä tehdä

In vitro hedelmöityksen jälkeen ei ole epätavallista kuukausittaisen erittymisen epäiltyinä päivinä: sykli häviää, se on pitkänomainen, lyhentynyt tai epäsäännöllinen. Lääkärit selittävät tämän naisen lisääntymisjärjestelmän liian hitaasti palauttamisen hormonaalisen stimulaation toteuttamisen jälkeen. Syklin uskotaan olevan sama 2-3 kuukautta IVF: n jälkeen.

Voit kuukausittaisten asiantuntijoiden normalisoimiseksi suositella suosituksia:

 1. Syö oikein ja ei missään tapauksessa pidä kiinni ruokavalioista: sinun täytyy saada ravintoaineita riittävästi. Juo suositeltu määrä vettä - vähintään 1,5 litraa päivässä.
 2. Käytä säännöllisesti välttääksesi painojen nostamista.
 3. Päästä eroon huonoista tavoista: lopeta juominen ja tupakointi.
 4. Yritä olla hermostunut. Jos sinusta tuntuu, että et pysty selviytymään stressistä, lääkäri määrää rauhoittavia, jotta voit rentoutua.
 5. Ota fytodrugit ja fytohormonit, jotka hoitava lääkäri määrää.
 6. Vieraile säännöllisesti gynekologiin kuukautiskierron normalisointiin asti, merkitsemällä kalenteriin kuukautisten alku ja loppu.

Huomaa, että jos viivästykset in vitro hedelmöityksen jälkeen tulevat epäsäännöllisiksi, tämä voi merkitä theca-luteiinikystojen esiintymistä. Usein tällaisia ​​muodostelmia esiintyy naisilla, joilla on endometrioosi, munasarjojen hyperstimulaatio-oireyhtymä ja polysystinen. Jos haluat poistaa patologian, ota yhteyttä lääkäriisi.

Mitä ei tehdä, kun viivästyt

Jos in vitro-hedelmöitys ei onnistu, älä raskaustestiä viivästyneiden kuukausien aikana. Siihen liittyminen ei tapahtunut, joten analyysi on sinulle liian paljon stressiä.

Älä yritä säätää sykliä ottamalla itse hormonaalisia valmisteita. Tämä on terveydelle vaarallista, koska tilannetta on mahdollista merkittävästi pahentaa. Lääkärit sanovat, että on erityisen riskialtista käyttää näitä lääkkeitä päivinä, jolloin epästabiili hormonitasapaino ilmenee välittömästi alkion irtoamisen jälkeen.

On myös ei-toivottavaa käyttää "isoäidin reseptejä" yksinään kuukausittaisen viivästymisen poistamiseksi. Joskus harmittomat yrtit voivat aiheuttaa vakavia terveysongelmia naisille. On parempi sopia hoitavan lääkärin kanssa, joka sanoo varmasti, voidaanko ne ottaa.

Yritä poistaa fyysiset harjoitukset, jotka vaativat nostopainoja tai kuormitusta suorille ja vinoille lihaksille. Anna periksi yhdynnän ajan, jotta lisääntymisjärjestelmä voi toipua. Älä liioittele ja yritä suojautua infektiolta, jotta tilanne ei pahene.

Mitä IVF: n menestys riippuu lääkäristä:

johtopäätös

Kun naiselle annetaan in vitro hedelmöitysprotokolla, hän alkaa odottaa raskautta suurella toivolla. Psykologinen hormonihoito valmistelee potilaan raskauteen. Valitettavasti IVF ei ole onnistunut kaikissa tapauksissa. Tämän seurauksena pitäisi alkaa kuukausittain, jotka poikkeavat ennen menettelyä.

Epäonnistunut in vitro-hedelmöitys ei vaikuta kykyyn implantoida uudelleen alkio. Ennen IVF: ää sinun on normalisoitava kuukautiskierto ja suoritettava täydellinen tutkimus. Sen jälkeen voit taas mennä keinosiemennykseen.

Kuukausittain epäonnistuneen IVF: n jälkeen: kun ensimmäinen ja toinen jakso alkavat

IVF: n avulla nainen kulkee hormonaalisen stimulaation läpi. Hormonaaliset lääkkeet vaikuttavat vakavasti potilaan hormonaaliseen taustaan. Tästä syystä kehossa esiintyy häiriöitä. Jos IVF ei onnistunut, kuukautiset tulisi alkaa. Menstruaatiota ei tapahdu tavanomaisella ajanjaksolla. Se vie aikaa, jotta hormonit normalisoituvat ja hormonit alkavat työskennellä itsestään.

Milloin odottaa kuukautisia epäonnistuneen IVF: n jälkeen?

HCG: n analyysin jälkeen ilmeni, että alkion istutus romahti ja raskaus ei tullut, kuukautiset alkavat. On kuitenkin oikein sanoa, kun kuukautiset menevät ja kuinka kauan ne menevät hyvin vaikeaksi. Kaikki riippuu naisen yksilöllisistä ominaisuuksista. Kaikki naiset kestävät IVF: ää eri tavalla ja kuukautiset epäonnistumisen sattuessa alkavat lainkaan eri aikoina. Yleensä lääkärit sanovat, että kuukautiset voivat mennä 4 päivän kuluessa tuen lopettamisesta.

Jos lasket alkion siirron päivästä, on olemassa tilastoja, joiden mukaan kuukausittain voi kulua 4 tai 11 päivää.

Miksi on viive?

Kun tiedettiin, että IVF epäonnistui, nainen odottaa kuukautisten alkamista. Mutta kun he eivät tule, nainen alkaa ajatella, että hän on raskaana, jos hänen aikansa ei mene. Jos jo tiedetään, että menettely oli epäonnistunut, sinun ei tarvitse rauhoittaa itseäsi. Jos annat elimen palauttaa kuukausittain, on aloitettava.

Syyt, joiden vuoksi kuukautiset viivästyivät epäonnistuneen IVF: n jälkeen

 1. Väärä hormonihoito.
 2. Ohut endometrium. Tässä tilanteessa naisella on vain pieniä kohtia tavallisen purkauksen sijaan. Tässä tilanteessa nainen yleensä ajattelee, ettei kuukautisia ole.
 3. Vaikea emotionaalinen ahdistus epäonnistuneen IVF: n taustalla. Stressi, kortisoli on voimakkaasti tuotettu. Liian suuri kortisolin taso häiritsee hormoneja.
 4. Kohdunkaulan kanava on estetty. On mahdollista, että kohdun seinän osat, jotka hylättiin, estivät kohdunkaulan kanavan ja purkaus ei mene ulos.
 5. Tulehdus kohdussa.
 6. Follikkelien puhkeaminen johti useiden keltaisten kappaleiden muodostumiseen. Keltaiset kappaleet säätelevät syklin luteaalivaihetta.

Jos kuukautiset IVF: n jälkeen alkoivat 4-12 päivän kuluttua - tämä on normaalia. Jos kuukautiset alkavat myöhemmin kuin tämä ajanjakso, tämä osoittaa, että elimistössä on käynnissä monimutkainen elpymisprosessi.

Ensimmäiset kuukautiset

Jos implantaatio osoittautuu väliaikaiseksi, kuukausittaiset, jotka alkavat sen jälkeen, eroavat jonkin verran tavanomaisista. Epäonnistuneen IVF: n jälkeen kuukausimuutosten luonne on hieman.

Mitä usein valittavat:

 • verenvuodon luonne. Ensinnäkin alku alkaa, sitten se alkaa tehostua. Kun purkaus on tullut runsaasti niissä, voi olla hyytymiä. Tämä jättää kohdun tiheän funktionaalisen kerroksen kuorittuneet hiukkaset;
 • vaiva;
 • vatsan kipeä kipu;
 • kuukausittain voi kestää jopa 2 viikkoa.

Kaikki nämä ominaisuudet syntyivät johtuen hormonaalista stimulaatiota lyhyen protokollan aikana. Jos nainen istutuksen valmisteluprosessissa otti antikoagulantteja, purkaus on yleensä vahva ja kirkkaan punainen, lähes punertava (ilman hyytymistä). Toinen jakso tapahtuu yleensä ajoissa. Luonteeltaan ne palaavat normaaliksi eivätkä aiheuta vakavaa epämukavuutta.

Tämä on tärkeää! Erittäin raskaan purkauksen tai erittäin pitkäaikaisen purkauksen vuoksi on välttämätöntä, että hakeudut lääkärin hoitoon mahdollisimman pian.

Epäsäännölliset jaksot

Mitä tehdä, jos kuukausittain IVF: n jälkeen menee epäsäännöllisesti ja sykli häviää? Tällaisella poikkeamisella normista sykli voi, koska se venytetään tavallista pidempään, tai lyhenee merkityksettömillä eritteillä. Jos näin tapahtuu, se tarkoittaa, että lisääntymistoiminto palautuu edelleen naisen kehoon. Lisääntymisjärjestelmän epäonnistuminen johtuu hormonaalista stimulaatiota.

Sykli normalisoituu täysin 60-90 päivän kuluttua epäonnistuneesta IVF: stä.

Miten voin normalisoida kuukausittain:

 1. Kävelyn (raikkaassa ilmassa kävelemisen) tai muiden voimattomien urheilulajien avulla. Älä nosta painoja.
 2. Alkoholin juominen ja tupakointi eivät ole sallittuja.
 3. Syö oikein. Et voi ruokkia epäonnistuneen IVF: n jälkeen. Tällä hetkellä kehon tarvitsee kaikki tarvittavat elementit nopeaan elpymiseen.
 4. Juo vettä (vähintään 2 litraa päivässä).
 5. Älä huoli. Stressi vain vaikeuttaa hormonitasojen palauttamista. Jos stressi ei selviydy yksin, ota yhteyttä lääkäriin, hän määrää rauhoittavia.
 6. Lääkäri määrää fytohormonien ja kasviperäisten lääkkeiden käytön.
 7. Muista käydä gynekologissa. Sinun on oltava lääkärin valvonnassa ennen normaalien aikojen alkua. Älä unohda kuukautiskiertoa.

Tätä ei voida tehdä kuukautisten viiveellä.

Jos kuukautiset alkavat aina eri aikoina tai eivät ole vielä tulleet epäonnistuneen IVF: n jälkeen, sinun on tiedettävä, mitä et voi tehdä.

Tee raskaustesti

Jos tuloksena on epäonnistunut in vitro-hedelmöitys, jos kuukautiset viivästyvät, sinun ei tarvitse tehdä raskaustestiä. Kun on jo tiedossa, että alkio ei ole juurtunut, testitulos on lisärasitus stressille.

Kohdista sykli

Tämä on erittäin tärkeää! Älä koskaan yritä kohdistaa sykliä itse. Et voi ottaa hormonaalisia lääkkeitä tähän. Itsehoito on erittäin vaarallista terveydelle. Hormonien hyväksyminen on erityisen vaarallista juuri hormonaalisen tasapainon alkaessa.

Isoäidin reseptit

Unohda suosittuja reseptejä. Ei missään tapauksessa voi soveltaa tällaisia ​​reseptejä kuukautisten viivästymisen hoitoon (poistamiseen). Sen sijaan ota yhteys lääkäriisi. Lääkäri määrää, mitä tarvitset ja neuvoo isoäidin reseptejä.

Raskaat kuormat

On välttämätöntä poistaa kokonaan painon nosto ja rasittava harjoitus. Kaltevaa ja suorakulmaista vatsan lihaksia ei ole mahdollista rasittaa. Vain kävely ja raikas ilma. Et voi rasittaa työssä.

Kun epäonnistunut IVF on pidättäytyä seksuaalisesta läheisyydestä. Lisääntyvät elimet on palautettava. Ole kärsivällinen 2-3 kuukautta.

Yleinen kylmä

Yritä olla sairastumatta tässä vaikeassa ruumiissa. Älä ylitä, pukeudu lämpimästi, älä pysy pitkään kylmässä. Älä unohda hygieniaa, pese kädet useammin ja pese kasvosi saippualla palattuasi kadulta.

Tässä videossa nainen lääkäri kertoo, mitä sinun pitäisi tehdä epäonnistuneen IVF: n jälkeen:

Lyhyt yhteenveto

Kaikki naiset, jotka päättävät IVF: stä, ovat varmoja, että menettely menee hyvin ja tämä on oikein. On kuitenkin ymmärrettävä, että onnistuneen raskauden todennäköisyys on parhaimmillaan 50/50. Niinpä, valmistellessaan tätä vaikeaa polkua, naisen tulisi tietää, mitä häneltä voidaan odottaa, jos jotain menee pieleen, myös kuukausittaiset.

Ehkä seuraava in vitro-hedelmöitysprosessi onnistuu, varsinkin kun tilastojen mukaan menestyneimmät raskaudet tapahtuivat täsmälleen toisen kerran. Ennen kuin aloitat toisen IVF: n, sinun täytyy normalisoida aikasi, nyt tiedät miten.

Älä unohda kirjoittaa kommentteja, kysyä kysymyksiä ja jakaa kokemuksia. Tämä artikkeli voidaan jakaa sosiaalisissa verkostoissasi. Arvostele artikkeli tähdellä. Kiitos vierailusta.

Kun kuukautiset tulevat epäonnistuneen IVF: n jälkeen

Naiset, joilla on lisääntymisongelmia, käyttävät usein nykyaikaisia ​​hormoniteknologioita, joista yksi on in vitro-hedelmöitys. Jos tämän menettelyn jälkeen raskaus ei tule, huuhtoutumisen pitäisi alkaa. Kuukausittain IVF: n jälkeen tulee usein viive.

IVF: menettelyn tarkoitus

Keinotekoinen käsitys on mahdollisuus naisille tulla asioiksi. Kuitenkin lisääntymisjärjestelmän normaalitilassa in vitro lannoitusmenettelyä ei suoriteta.

Se koostuu naisten ja miesten alkisolujen yhdistämisestä laboratoriossa. Tämän jälkeen syntyy hedelmöittyneen munan istuttaminen kohtuun.

Viitteet menettelystä:

 1. Syöpäputkien patologia, estäen käsityksen.
 2. Halutun tuloksen puuttuminen keinosiemennyksen jälkeen.
 3. Vaikea endometrioosi, joka johtaa munan laadun heikkenemiseen.
 4. Rajoitettu määrä munia suunnittelusta.
 5. Raskas mies.

On tärkeää valvoa hCG: n tasoa IVF: n jälkeen. Tätä varten on suositeltavaa tehdä raskaustesti. Ensimmäinen tutkimus suoritetaan 2 viikkoa menettelyn jälkeen.

Kuukausittainen epäonnistuneen IVF: n jälkeen tulee viiveellä. Yleensä tuen peruuttamisen jälkeen kriittiset päivät tapahtuvat 4-6 päivässä.

Veren purkautuminen emättimestä ensimmäisessä kuukaudessa in vitro hedelmöityksen jälkeen ei tuo iloa, koska se osoittaa epäonnistuneen menettelyn.

Joskus kuukautisten viive IVF: n jälkeen on 10–12 päivää. Sitä havaitaan naisilla, jotka tekivät IVF: n vaihdevuosien aikana.

Menstruation puuttuminen menettelyn jälkeen voi johtua seuraavista syistä:

 • henkinen stressi. Negatiiviset tunteet laukaisevat kehon tuottamaan aktiivisesti kortisolia (stressihormonia);
 • väärä hormonihoito;
 • tulehdusprosessi lantion elimissä;
 • sisäisen kohtisuoran suuret irrotetut osat.

Onnistuneen IVF: n todennäköisyys ensimmäistä kertaa

Kun muna on onnistuneesti istutettu uudelleen, kuukautisten purkaus ei ole. Lannoitus tässä tapauksessa on tullut. Mutta sen jälkeen, kun IVF on menettänyt tuloksettomasti kuukautiset, se alkaa viiveellä.

Lääketieteellisten tilastojen mukaan in vitro-hedelmöitys on onnistunut 50 prosentissa tapauksista.

Alkiotuotannon tulokseen vaikuttavat tekijät:

 1. Ikä. 30 vuoden jälkeen onnistunut raskaus keinotekoisen hedelmöityksen jälkeen on pienempi.
 2. Syy käsityksen mahdottomuuteen. Esimerkiksi, kun munanjohtimien tukkeutuminen estää raskauden alkamisen, onnistuneen menettelyn mahdollisuus on suurempi. Mutta endometrioosin tai munasarjojen monirakkulan oireyhtymän ollessa se on pienempi.
 3. Lääketieteellinen osaaminen. Menstruoituminen IVF: n jälkeen, kun hoito on valittu väärin, ei voi tulla vain suureksi viiveeksi, vaan siihen liittyy myös kova kipu. Gynekologin on valittava potilaalle optimaalinen annostusohjelma. Vain tässä tapauksessa keinosiemennys onnistuu.
 4. Potilas seuraa lääkemääräyksiä. Jotta raskaus syntyy keinotekoisen keinosiemennyksen jälkeen, on noudatettava lääkärin suosituksia elämäntapasta, ravitsemuksesta ja lääkityksestä.
 5. Siittiöiden laatu. Lääketieteellisessä käytännössä käytetään usein ICSI-menetelmää - aktiivisen siittiöiden valinta. Tästä johtuen onnistunut käsitys on mahdollista lisätä.

Mitä kuukautiset sanovat IVF: n jälkeen

Jos hedelmöitysprosessi in vitro epäonnistuu, ensimmäisen kuukautisten purkauksen luonne poikkeaa tavanomaisista. Jos IVF: n jälkeen he tulevat viiveellä, ei pitäisi olla mitään syytä paniikkiin. 3–9 vuorokauden jaksonvaihtoa pidetään voimassa.

Jos nainen on yli 50 vuotta keinotekoisen keinosiemennyksen jälkeen, hänen jaksonsa alkoi 12. päivänä menettelyn jälkeen, mikä on normaalia. Raskauden mahdollisuudet tässä iässä ovat vähäiset, joten ei ole välttämätöntä luottaa onnistuneeseen alkion uudelleenistutukseen.

Onnistumattoman IVF-protokollan jälkeen voi tulla valituksia:

 • pitkillä kriittisillä päivillä, jotka kestävät yli 10 päivää;
 • vaihdetaan kuukautiskierron luonnetta. Kuukausittain, kun IVF ei onnistu, veri sisältää hyytymiä.
 • tuskallinen hajottaminen. Kohdun kohdun limakalvon erottamiseen liittyy vakava epämukavuus vatsan alaosassa.

On myös mahdollista ilmestyä kuukauden kuluessa kuukaudesta. 2 kuukautiskiertoa yhden syklin ajan on syytä kuulla gynekologia. Mutta jos verenvuodon uusiutuminen ei aiheuta epämukavuutta, sinun ei pitäisi huolehtia.

Milloin toimenpide toistetaan

Jos kuukausittain epäonnistuneen IVF: n mukana tulee kova kipu, sitten kiirehtiä menettelyä uudelleen ei tarvita.

Kehon elpyminen tapahtuu seuraavassa jaksossa. On tärkeää tietää, millä päivällä voit jatkaa keinotekoisia pyrkimyksiä tulla raskaaksi.

Toistuva in vitro-hedelmöitys on mahdollista vain normaalin syklisyyden täydellisen palauttamisen jälkeen. Jokaiselle naiselle tämä aika on erilainen. Nuoressa iässä keho uudistaa nopeammin.

Jotta munasarjat ja hormonitoimintajärjestelmä toipuisivat täysin epäonnistuneesta IVF: stä, odottaa vähintään 3 kuukautta. Tämän jakson jälkeen voidaan toistaa toistuvia yrityksiä keinosiemennykseen. Mutta jos nainen valittaa tuskallisista ja pitkiä aikoja, odotusaika olisi nostettava 2 kertaa.

Jokaisen in vitro-hedelmöitysyrityksen avulla onnistuu alkion uudelleenistutus. Ennen menettelyä sinun on tehtävä gynekologinen tutkimus. Melko usein endometriumin raapimista määrätään ennen IVF: ää

Jos ensimmäisen keinotekoisen käsityksen jälkeen ei ollut mahdollista tulla raskaaksi, sinun ei tarvitse luopua. Kuukauden jakson normalisoinnin jälkeen menettely voidaan toistaa. Hyvin valituilla hormonihoidoilla ja lääketieteellisten lääkemääräysten jälkeen naisten mahdollisuus tulla äidiksi keinosiemennyksen jälkeen lisääntyy merkittävästi.

Onko kaikki IVF: n purkautumisen merkki epäonnistumisesta ja miksi kuukautiset voivat tapahtua?

IVF-protokollan suorittamisen jälkeen nainen toivottavasti odottaa hCG-testiä. Viivästynyt kuukautiset, hormonaalinen tuki ja henkinen asenne antavat potilaalle raskauden tunteen. Ja kun ennen HCG: n testaamista tai pian sen jälkeen havaitaan yhden merkin tai toisen verenvuoto, nainen kokee sokin, joka tekee yhden hermostuneeksi etsimään syitä. Miksi, kun IVF tuli kuukausittain, onko se syy olla toivottamatta raskautta?

Kuukausi onnistuneen IVF-menettelyn jälkeen - mitä se tarkoittaa?

Joskus blastosystin siirron jälkeen ensimmäisellä tai toisella viikolla epätoivon naisen tarkkailee tahrahtavaa ruskeaa purkausta, jolla on tunnusmerkkejä:

 • pienet ruskeat täplät, joissa ei ole punaisia ​​sävyjä;
 • vastuuvapaus kestää enintään neljä päivää;
 • IVF: n jälkeen vatsa vetää tai satuttaa vähän, kuten kuukautisten aikana.

Useimmiten tällainen ”hämärä” IVF: n jälkeen tapahtuu hormonaalisten muutosten seurauksena eikä merkki epäonnistumisesta. Usein lääkärit määrittävät lääkkeen, kuten Gonal F, IVF: n stimuloimiseksi.

Alkion implantointiprosessissa zygootti kiinnittyy kohdun endometriumiin, ja kun se syvenee limakalvoon, kapillaareille voi aiheutua vähäisiä vaurioita, mikä johtaa tämän luonteen purkautumiseen.

Implantaatio voi tapahtua väitetyn kuukausittain, ja siihen voi liittyä erilaisia ​​epämiellyttäviä oireita.

Mahdollisen verenvuodon syyt

Yksi IVF: n tärkeimmistä haitoista on sen alhainen tehokkuus. Jopa parhaiden lisääntymislääkärien joukossa onnistuneesti hyväksyttyjen protokollien osuus ei ylitä 35–40%. Epäonnistunut IVF ei ole syy paniikkiin.

IVF: n ensimmäisten päivien kuukautiset 90%: ssa tapauksista on merkki:

Jos kyseessä on keskenmeno, kuukautiset ovat hyvin kivuliaita, mikä ei ole tyypillistä epäonnistuneelle istutukselle.

Hätäkonsultoinnin jälkeen asiantuntijoiden kanssa voidaan tunnistaa muita monimutkaisia ​​eritteitä, jotka ovat ominaista komplikaatioille keinotekoisen keinosiemennyksen avustavien menetelmien käytön jälkeen:

 • munasarjojen hyperstimulaatio (OHS);

OHS ilmenee lisääntyneinä verihyytyminä, verisuonten läpäisevyyteen, veren erittymiseen ja effuusion muodostumiseen vatsan alueella.

Usein komplikaatio IVF: n jälkeen, kun mukana on osittaisen ristin kanssa varastoituja putkia. IVF: llä dekapeptyyliä voidaan käyttää sekä alkioiden valmistuksen että siirron jälkeen.

Lisäksi useiden alkioiden siirron vuoksi implantaatio voi tapahtua samanaikaisesti sekä kohdussa että munanjohtimessa. Useimmiten tällainen rikkominen päättyy keskeytettyyn aborttiin.

On hyvin vaikeaa diagnosoida ei-kehittynyt raskaus munanjohtimien alkuvaiheessa. Epäsuorasti tämä voidaan osoittaa pysyvällä pitkällä aikavälillä ruskean purkauksen jälkeen kohdun puhdistamisen jälkeen.

Hyperstimulaatiosta johtuva munasarjan lisääntynyt koko muuttaa asemaa jalalla. Vääntymisen seurauksena munasarjakudos voi jäädä kiinni, jota seuraa nekroosi. Komplikaatioon liittyy myös voimakasta kipua, verenvuotoa ja kuumetta.

Komplikaatioiden riskien rajoittamiseksi IVF: n valmistumisen jälkeen on ehdottoman välttämätöntä, että nainen noudattaa kaikkia lääkäriin saamiaan ohjeita ja suosituksia. IVF-menettely voi olla ilmainen, jos saat kiintiön.

Milloin odottaa kuukausittain epäonnistuneen IVF: n jälkeen

Naisten on tärkeää nähdä, kuinka kauan heidän jaksonsa alkavat epäonnistuneen IVF: n jälkeen. HCG: n tai ultraäänen analyysin jälkeen ei havaittu implantointia tai ennenaikaisesti keskeytettyä aborttia, lopeta hoito raaka-aineella. Lääkkeen lopettamisen jälkeen jaksot tulisi jatkaa enintään kahden viikon ajan.

Pitkäaikainen kuukautisten puuttuminen johtuu IVF: n jälkeen potilaille tyypillisistä tekijöistä:

 1. Stressi ja masennus masennuksesta. Kortisoli, jonka tuottavat lisämunuaiset negatiivisilla tunteilla, vaikuttaa hormonaaliseen säätelyyn.
 2. Lisääntymis- ja endokriinijärjestelmän hoidon stimuloinnin jälkeen tarvitaan aikaa luonnollisten mekanismien palauttamiseksi.
 3. Mahdollinen ektooppinen abortti ei anna luonnollisen kierron toipua.
 4. Koska IVF-protokolla pyrkii saavuttamaan useita samanaikaisesti kypsiä munia, munasarjojen lävistämisen jälkeen muodostuu useita keltaisia ​​runkoja, jotka kantavat luteaalifaasin lääkeaineen progesteronituen poistamisen jälkeen.

Myöhemmät kuukautiset alkoivat IVF-siirron jälkeen, sitä vaikeampi on elimistön toipua. Kriittiset päivät kestävät sitten pidempään ja runsaammin.

Jos puolikuun aikana epäonnistuneen IVF-protokollan ja lääkityksen lopettamisen jälkeen kuukausittainen viive jatkuu, tarvitset lääkärin neuvoja. Sinun täytyy ehkä puhdistaa kohtu.

Toinen sykli (2 kuukautta) IVF: n jälkeen on yleensä aikataulussa, kuten ennen in vitro-hedelmöittämistä.

Mahdolliset kuukautiskierron muutokset

Kun epäonnistunut yritys saavuttaa hedelmöitys, kuukautisten luonteen muutokset voidaan todeta:

 • kuukautiset IVF: n jälkeen runsaasti;
 • Kesto enintään 12 päivää;
 • tiheys johtuen hylätystä paksusta kohdun toiminnallisesta kerroksesta;
 • IVF: n jälkeen jaksot voivat olla tuskallisia;
 • yleinen epämukavuus.

Kuukautiskierto voi muuttua useista syistä:

 1. Protokollan aikana lisääntymis- ja hormonitoimintaa stimuloitiin aktiivisesti superovulaation ja lisäsiirron aikaansaamiseksi.
 2. Monet alkionsiirron jälkeen otetut lääkkeet pyrkivät sakeuttamaan endometriumin seinämiä ja sen tiukkaa kiinnittymistä kohdun seinään, mikä ilmenee tiheiden limakalvojen verihyytymien vapautumisessa ensimmäisessä syklissä.
 3. Tiheän endometriumin poistamiseksi kohtu alkaa alkaa supistua hyvin voimakkaasti ja aiheuttaa voimakasta kipua naisessa.
 4. Luteaalihoidon peruuttamisen jälkeen estrogeenihormoni on jyrkkä hyppy, joka aiheuttaa kuukautisten runsautta ja kestoa.

Nämä syklin muutokset ovat lyhytikäisiä ja niitä pidetään normin muunnoksina. Vitamiini-mineraalikompleksit ja rauhoittavat aineet voidaan korjata.

Seuraavissa kuukautiskiertoissa kuukautiset tulevat ajoissa yksilölliseen järjestykseen naiselle.

Munasarjojen ja endokriinsysteemin täysi toipuminen tapahtuu kolmen kuukauden kuluttua. Tämän ajanjakson jälkeen toistuvat IVF-yritykset ovat mahdollisia. Kullakin yrityksellä onnistuu onnistunut lopputulos.

Miksi IVF osoittautui epäonnistuneeksi ja mitä seuraavaksi, voit tutustua videoon: