Endometriaalisen polyn poistaminen: miten operaatio suoritetaan, siihen valmistautuminen ja seuraukset

Endometriumin polyyppi on yksi endometriumin hyperplasian lajikkeista eli sen sisäisen kerroksen kasvusta. Koulutuksen solut voivat asteittain kerääntyä muutoksia, joita pidetään syöpälääkkeinä, ja sitten transformoidaan endometriumin syöpään. Niinpä kohdun kehon polyyppi itsessään ei ole vielä syöpälääke, mutta adenomatoottiset polyypit ovat edeltäjä.

Täsmällisin menetelmä taudin diagnosoimiseksi on hysteroskooppi, jonka aikana suoritetaan polyp-biopsia, ja myöhemmin sen histologinen tutkimus, eli se määrittää, mitä soluja ja kudoksia se koostuu. Mikä tahansa endometriumin polyyppi, joka havaittiin hysteroskoopin aikana, on poistettava.

Miten poistaa kohdun polyp

Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että diagnostiikkakäyristys ei salli kaikissa tapauksissa päästä eroon näistä rakenteista. Tiheät kudokset - lihaksikkaat, kuitumaiset (erityisesti glandulaarisen kuitupolymeerin osalta, voit oppia enemmän edellisestä artikkelista) koostuvat polyypit poistetaan tällä tavoin erityisen huonosti - niiden taajuus curetten jälkeen on vain 12%. Jopa samanaikainen endoskooppinen kontrolli ei salli taudin toistumisen välttämistä.

Patologisten kudosten tehokas poistaminen vaikuttaa koko endometriumiin, joka sijaitsee muodostuksen alla, syvään pohjakerrokseen saakka. Tämä voidaan saavuttaa vain suorittamalla hysteroskooppinen interventio.

Endometriumin polyyppien poistomenetelmissä käytetään tavanomaisia ​​hysteroskooppisia laitteita sekä sähkökirurgisten tekniikoiden tai laserjohtimen käyttöä. Endometriaalisen polyn poistaminen laserilla on nykyaikainen tekniikka, jonka avulla voit täysin päästä eroon ei-toivotusta kudoksesta, vähentää poistumispaikalta tulevan verenvuodon todennäköisyyttä, vähentää relapsien esiintymistiheyttä. Kuitenkin tavanomaisella hysteroresektoskoopilla, jolla on asianmukainen valmistelu ja toteutus, on erittäin hyviä tuloksia.

Miten valmistella leikkausta

Ennen kohdun polyyppien poistamista suoritetaan seuraavat diagnostiset toimenpiteet:

 • kohdunkaulan tutkiminen peilissä, joka auttaa arvioimaan sen tilaa, kohdunkaulan kanavan muotoa, tulehdusprosessia tai elinvaurioita; tämä on tärkeää, koska kohdunkaulakanavan kautta lisätään instrumentteja kohdun manipuloimiseksi;
 • kohdunkaulan ja emättimen seinämien pinnoitteiden bakteriologinen tutkiminen sen osoittamiseksi, että naisella ei ole sukupuolielinten tulehdusta, muuten kohdun kohdalla on infektioriski, joka aiheuttaa endometriittia;
 • sytologia;
 • transvaginaalinen ultraäänitutkimus, jossa anturi sijoitetaan emättimeen ja tutkitaan kohtua ilman häiriöitä, mikä luo vatsan seinämän;
 • yleinen kliininen tutkimus - verikokeet (yleinen ja biokemiallinen) ja virtsa, mikroreaktio syfilisille, verikoe HIV: lle, viruksen hepatiitin markkerit, elektrokardiogrammi, keuhkofluografia, terapeutin suorittama tutkimus.

Vasta-aiheet polypolin poistamiseksi:

 • emättimen, kohdunkaulan, kohdun tai lisäaineiden tulehdussairaudet, jotka aiheutuvat sekä banaalista kasvistoa että sukupuoliteitse tarttuvia infektioita (esimerkiksi klamydia) - operaatio suoritetaan näiden tautien jälkeen;
 • sukupuolielinten kandidiaasin (siemen) tai bakteerin vaginosis (vaginal dysbiosis) paheneminen;
 • endometriumin hyperplasiasta tai muista syistä johtuva voimakas verenvuoto sukupuolielimestä, ennen kuin se pysähtyy;
 • raskaus;
 • kohdunkaulan patologia, joka estää hysteroskooppisten instrumenttien pitämisen kohdussa (syöpä, stenoosi, vakava cicatricial-epämuodostuma työvoimakatkosten jälkeen jne.);
 • vakavia samanaikaisia ​​sairauksia dekompensointivaiheessa (esimerkiksi diabetes mellitus, jossa on korkea verensokeri ja glykoitu hemoglobiini, valtimon verenpaine, jolla on korkea verenpaine) tai paheneminen (esim. mahahaava, keuhkoputkia ja muut);
 • akuutti hengitystieinfektio.

Erityistä valmistusta endometriumin polyn poistamiseksi ei tarvita. Menettelyä edeltävän viikon aikana seksuaalinen lepo tai kondomin käyttö on toivottavaa. On parempi olla käyttämättä douchingia, emättimen tabletteja, peräpuikkoja ja voiteita mihinkään tarkoitukseen.

Päivää ennen leikkausta lounaalle voit nauttia sulavaa ruokaa, poistaa mustaa leipää, kaalia, papuja ja päivällisestä on parempi kieltäytyä tai juoda lasillista kefiiriä. Nestettä ei ole rajoitettu. Aamulla operaation ei pitäisi syödä aamiaista ja juomaa. Illalla ja aamulla puhdistava peräruiske suoritetaan lääkärin määräämällä tavalla.

Lääkäri määrittelee sopivan käyttöajan, yleensä se on 2-3 päivää kuukautisten päättymisen jälkeen, toisin sanoen 6-9 vuorokauden jakso, koska tällä hetkellä endometrium ei ole vielä toipunut, mutta sen kuukautiskierto on jo päättynyt. Nykyään polyypit ovat paremmin näkyvissä, niitä on helpompi poistaa, harvemmin leikkauksia seuraa komplikaatioita, kuten verenvuotoa.

Operatiivinen toiminta

Leikkaus endometriumin polyn poistamiseksi suoritetaan yleensä sairaalassa. Sairaalahoidon kesto on lyhyt, enintään useita päiviä.

Potilas sijaitsee gynekologisessa tuolissa, hän aloittaa kivun lääkityksen käyttöönoton suonensisäisesti. Tässä tapauksessa nainen nukahtaa eikä tunne mitään. Yleinen laskimonsisäinen anestesia voidaan korvata selkärangan anestesialla tai jopa endotraakialtistuksella. Anestesiologi tekee päätöksen anestesian tyypistä riippuen monista tekijöistä, mukaan lukien:

 • manipuloinnin todennäköinen kesto ja sen määrä;
 • samanaikaiset sairaudet;
 • huumeiden suvaitsemattomuus, tapaukset, joissa esiintyy allergiaa kipulääkkeiden käyttöönotolle;
 • komplikaatioiden mahdollisuus toiminnan aikana.

Joka tapauksessa tarvitaan riittävää anestesiaa, koska kipu ja muut negatiiviset reaktiot voivat ilmetä, kun kohdunkaulan kanava laajenee hysteroskoopin ruiskuttamiseksi.

Miten operaatio suoritetaan?

Kun potilas on anestesiassa, gynekologi käsittelee ulkoiset sukupuolielimet antiseptisellä ratkaisulla ja esittelee kohdunkaulan kanavan laajentimia - erikoistyökaluja, jotka “venyttävät” kanavan haluttuun kokoon hysteroskoopin vapaaseen käyttöönottoon. Kohtuun on täytetty nestettä tai kaasua seiniensä suoristamiseksi.

Tehokas endometriumin polyypinpoistomenetelmä - hysteroresektoskooppi

Yksittäiset polyypit, joilla on hyvin merkitty jalka, poistetaan saksilla tai pihdillä, jotka on työnnetty hysteroskoopin kanavan läpi. Nämä instrumentit, jotka ovat visuaalisesti ohjattavissa (hysteroskooppi on varustettu pienikokoisella videokameralla, jonka avulla voidaan nähdä toiminta-alue), suoritetaan polyp-varren päälle ja leikataan. Tällainen menettely voidaan suorittaa käyttämällä resektoskooppisilmukkaa. Polyp: n laserpoisto suoritetaan samalla tavalla. Poistamisen jälkeen interventiokohtaa tarkastellaan huolellisesti uudelleen varmistaakseen, ettei koulutusta ole.

Jos polyyppi sijaitsee munanjohtimien suun lähellä, toiminnassa on teknisiä vaikeuksia, koska tässä paikassa kohdun seinä on hyvin ohut, vain 3-4 mm, ja sen vaurioitumisriski kasvaa. Siksi käytetään polyp: n mekaanista erottamista, ja sähköistä resektiota hylätään useimmiten.

Resektoskooppia, jossa käytetään silmukkaelektrodia (sähkökirurgista polypektomiaa), käytetään useammin suurten leesioiden poistamiseksi, jotka sijaitsevat lähellä kohtuun seinää (lähellä seinää) ja joilla on tiheä kuiturakenne. Kierrä polypoli ja leikkaa se maahan. Jos poisto suoritetaan mekaanisesti, se kierretään ensin ja sitten polypidin jalka poistetaan lisäksi saksilla tai pihdillä, jotka on työnnetty hysteroskoopin läpi. Samanaikaisesti kohdunkaulan kanava laajennetaan Gegar-täyteaineilla.

Kuinka kauan poisto kestää? Interventioaika riippuu toiminnan monimutkaisuudesta, polyypin koosta, sen sijainnista, gynekologin kokemuksesta ja monista muista tekijöistä. Keskimäärin käsittely kestää noin 30 minuuttia. Interventio kestää pidempään, kun on olemassa useita muotoja, teknisiä vaikeuksia hysteroskoopin käyttöönotossa tai itse muodostuksen poistamisessa. Anestesian kesto kasvaa myös tarvittaessa.

Aika leikkauksen jälkeen

Normaalisti potilaalla on normaalisti 2-3 päivän kuluessa endometriumpolyypin poistamisen jälkeen. Ne ovat niukkoja, ”haisevia” ja kulkevat itsestään, heti kun poistopaikka ”paranee”. Potilas voi kokea lievää epämukavuutta alavihassa ja ulkoisessa sukuelimessä, se ei ole vaarallista ja liittyy kohdunkaulan palauttamiseen.

Jos vatsavaivoja hoidon jälkeen, lääkäri määrää kipulääkkeitä. Voit käyttää työkaluja rektaalisten peräpuikkojen muodossa, ne ovat turvallisempia ja vähemmän tehokkaita kuin tavanomaiset kipulääkkeet.

Jos lisäät kipua ja verenvuodon lisääntymistä sekä niiden kestoa yli 5-6 päivää, on kiireesti kuultava lääkäriä. Tällaiset merkit viittaavat menettelyn vaikeuksiin.

Hysteroskoopin ja polyypin poistamisen negatiiviset vaikutukset:

 • kohdun seinän rei'itys (perforointi);
 • kohdun limakalvon tulehdus;
 • verenvuoto koulutuksen poistamispaikasta.

Ensimmäisten 2-3 päivän aikana naisella voi olla kuume. Useimmiten tämä johtuu kroonisen tulehdusprosessin pahenemisesta munanjohtimissa. Lisäksi useiden polyyppien poistamisen jälkeen kohdun seinässä esiintyy aseptista (itättömää) tulehdusta - kehon luonnollista reaktiota, jonka tarkoituksena on palauttaa limakalvon eheys.

Komplikaatioiden esiintymisen myötä usein suoritetaan toistuva hysteroskooppi, sekä kohdun, antibioottien, vieroitusaineiden ja hormonien kuretti.

Suositukset opetuksen poistamisen jälkeen tulehduksellisten komplikaatioiden ehkäisemiseksi:

 • seksuaalinen lepo viikon aikana, kun kohdunkaula on palautettu;
 • emättimen tamponien käytön välttäminen;
 • douchingia ja emättimen annostusmuotojen käyttöä ei pitäisi suorittaa ilman lääkärin määräämää lääkemääräystä.

Mitä ei voida tehdä leikkauksen jälkeisen ensimmäisen viikon aikana:

 • mene saunaan, kylpyyn;
 • ottaa kuuma kylpy;
 • kävellä uima-altaalle tai solariumiin;
 • tehdä urheilua, tee kovaa fyysistä työtä.

Tärkeimmät ongelmat, jotka syntyvät pitkällä aikavälillä polyn poistamisen jälkeen

Milloin kuukautiset alkavat?

Muodostumisen poistamisesta huolimatta naisen hormonaalista taustaa ei häiritä, joten kuukautiset, kun endometriaalisen polyypin poistaminen tapahtuu, tapahtuvat ajoissa, vain pieni poikkeama kuukautisten alkamisen ajoituksesta on mahdollista. Runsaasti kuukausittain - muunnos elpymisajan normaalista kulusta. Kuitenkin, jos ne menevät kohdun verenvuotoon, on kiireesti otettava yhteyttä lääkäriin.

Milloin voit tulla raskaaksi?

Raskaus endometriaalisen polyypin poistamisen jälkeen voi esiintyä jo nykyisessä syklin aikana, jos hormonihoito ei käynnisty. Tämä ei kuitenkaan ole täysin myönteinen tapahtumien kehitys, koska nainen tarvitsee kunnostusta täydelliseen elpymiseen.

Optimaalinen aika, jona kohdun sisäkerros on täysin palautettu, on 3 kuukautta. Tämän ajanjakson aikana yhdistetään suun kautta otettavia ehkäisyvalmisteita. Niiden peruuttaminen aiheuttaa ns. Uudelleentoistovaikutuksen, jonka vuoksi raskauden todennäköisyys kasvaa. Jos endometriumin polyypit olivat hedelmättömyyden syy, on juuri tällä hetkellä edullisin hetki hedelmöitymiselle.

Mitä hoitoa on määrätty endometriumin polyn poistamisen jälkeen?

Kysymys hormonaalisten lääkkeiden määräämisestä on kiistanalainen. Jotkut lääkärit uskovat, että lääkehoitoa voidaan välttää, kun pieni polyyppi poistetaan. Toiset väittävät, että hormonihoito on tarkoituksenmukaista, koska se vaikuttaa normaalin endometriumin toiminnan palauttamiseen. Hormonit on määrätty funktionaalisille rauhaspolyypeille, adenomatoottisille koostumuksille sekä polyyppien yhdistelmälle, jossa on endometriumin hyperplasiaa.

Yleensä määrätään yhdistettyjä oraalisia ehkäisyvalmisteita tai progestogeenejä (Duphaston). Lääkäri päättää lääkkeen valinnasta, annoksesta ja ottamisen kestosta. Yleensä se on 3 kuukautta. Usein naisille tarjotaan mahdollisuus asentaa emättimen sisäinen laite, joka sisältää Levonorgestrel - Mirenaa. Näiden toimintojen on endometriumin toiminnan palauttamisen lisäksi pyrittävä suunnittelemaan raskautta.

Vuoden aikana tehdyn polypidin poiston kohteena olevan potilaan kliininen valvonta.

Menetelmät poikasten poistamiseksi kohdussa, leikkauksen kulku, leikkauksen jälkeinen hoito

Kohdun polyypin syy on hyperplasia eli endometriumin kasvu. Tämä kerros yhdistää elimen sisäpuolelta. Hormonaalisen epätasapainon tapauksissa endometrium paksuu, joskus muodostuu sieni- tai papillaarisia muodostelmia. Jotkut polyypit (adenomatoottiset) kuuluvat esikoiseen.

Kaikki hyperplastiset prosessit aiheuttavat kohdun verenvuotoa. Siksi jokaiselle naiselle, jolla on tämä diagnoosi, on suoritettava toimenpide polypin poistamiseksi kohdussa. Eri kirjoittajien mukaan tätä patologiaa havaitaan 5 - 25%: lla kaikista gynekologisista potilaista, pääasiassa yli 45-vuotiaiden ryhmässä.

Lääketieteellinen taktiikka

Lääkehoito voi estää polyyppien kasvua tai estää niiden uudelleentulon. Mutta heti hormonien lopettamisen jälkeen nämä muodostumat alkavat kasvaa uudelleen. Konservatiivista hoitoa varten ehdotetaan intrauteriinista Mirena-kelaa, joka sisältää gestageeneja, joilla on terapeuttisia, ennaltaehkäiseviä ja ehkäisymenetelmiä.

Käytännöllisesti katsoen kaikki endometriumin polyypit on poistettava. Se on tarpeen kohdun verenvuodon estämiseksi ja transformoimiseksi pahanlaatuiseksi kasvaimeksi. Menetelmät polypidin poistamiseksi voivat olla erilaisia, mutta ne kaikki suoritetaan vain hysteroskoopin avulla.

Lukuisat lääketieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että polypidin poistaminen kaapimalla ei aina salli täysin muodostumista. Tämä pätee erityisesti kuitupolyypeihin, jotka tätä menetelmää käytettäessä häviävät vain 12 prosentissa naisista. Vaikka hysteroskooppia käytettäisiin, sairaus toistuu 26–78 prosentissa potilaista.

Polymeerin poistamismenetelmä kohdussa tulisi sisältää endometriumin taustalla olevan (emäksisen) kerroksen poisto, sen tehokkuus kasvaa. Tällainen toiminta voidaan suorittaa käyttämällä mekaanisia instrumentteja, sähkökirurgiaa, laseria tai muita nykyaikaisia ​​laitteita.

Hoito polypolin poistamisen jälkeen riippuu koulutuksen tyypistä. Lääkärit keskustelevat tästä kysymyksestä edelleen aktiivisesti, eikä niillä ole yhteistä mielipidettä. Uskotaan, että hormonihoito on välttämätön rauhasen funktionaalisten ja adenomatoosisten polyyppien poistamisen jälkeen sekä tällaisen koulutuksen ja diffuusisen endometriumin hyperplasian yhdistelmänä. Hoito-ohjelma valitaan yksilöllisesti iän ja muiden tekijöiden mukaan.

Käyttöaiheet ja vasta-aiheet leikkausta varten

Lopullinen päätös siitä, poistetaanko endometriumin polyyppi, tehdään potilaan toimesta. Lääkärin on selitettävä hänelle, onko koulun pahanlaatuisen rappeutumisen ja muiden komplikaatioiden todennäköisyys korkea.

Syöpäsairaus havaitaan 1 prosentissa kaikista havainnoista. Maligniteetin esiintymistiheys ei liity muodostumisen kokoon, toisin sanoen sekä suuret että pienet kyhmyt voivat muuttua pahanlaatuisiksi yhtä todennäköisesti. Tällaisen tuloksen riski kasvaa iäkkäillä naisilla, joilla on kohdun verenvuoto.

Jos polypoli ei aiheuta oireita, 25%: ssa tapauksista se häviää itsestään vuoden kuluessa, varsinkin jos sen halkaisija on alle 1 cm.Jos asymptomaattinen koulutus löytyy postmenopausaalisesta naisesta, voidaan ensin suositella vain havaintoa. Välitöntä leikkausta tarvitaan vain silloin, kun perheessä on tapauksia kohdun syöpään.

Toimintoa suositellaan tällaisissa tapauksissa:

 • suuret leesiot, joiden halkaisija on yli 1 cm ja jotka usein aiheuttavat kohdun verenvuotoa tai aiheuttavat hedelmättömyyttä;
 • potilas on yli 40-vuotias, kun hormonaaliset muutokset kykenevät kääntämään endometriumin hyperplasiaa kohdun edeltäjäksi ja pahanlaatuiseksi kasvaimeksi;
 • dysfunktionaaliseen verenvuotoon käytettävien lääkkeiden tehottomuus;
 • hedelmättömyys ja spontaani abortti, joka aiheutuu kohdunmuodostuksista;
 • adenomatoosinen polyp, joka on aina edeltänyt prosessi.

Endometriumin polyyppien poistaminen on vasta-aiheista II-IV-luokan kohdunkaulan syöpään sekä potilaan vakavaan yleiseen tilaan, joka liittyy muihin sairauksiin (diabeteksen dekompensointi, aivoverenkiertohäiriö, vaikea verenpaine, III - IV funktionaalinen sydämen vajaatoiminta jne.). Runsaalla kohdun verenvuodolla suoritetaan lääketieteellinen kuretti tai poistetaan kohtu.

Toiminta siirretään tällaisissa tapauksissa:

 • akuutit infektiot (kurkkukipu, akuutti hengitystieinfektio, pyelonefriitin tai kystiitin paheneminen, tromboflebiitti jne.);
 • sukupuolielinten tulehdukselliset sairaudet akuutissa vaiheessa (vaginiitti, kolpiitti, kohdunkaulan hoito, endometriitti, adnexiitti);
 • emättimen tahrat III-IV puhtausaste;
 • raskaus.

koulutus

Endometriumin muodostumisen eksissio esiintyy useimmiten suunnitellulla hysteroskoopilla. Leikkauksen valmistelu kohdun polyypin poistamiseksi sisältää:

 • veri- ja virtsakokeet;
 • emätin puhdistus puhtaudesta;
 • EKG;
 • samanaikaisesti esiintyvien sairauksien (diabetes, hypertensio) tapauksessa neuvotaan asiantuntijan kanssa (endokrinologi, kardiologi).

On suositeltavaa tehdä puhdistava peräruiske ennen yötä ennen testiä. Voit helposti nauttia illallista, aamulla ennen leikkausta et voi juoda ja syödä ruokaa. Välittömästi ennen hysteroskooppia virtsarakko on tyhjennettävä.

Toimenpide voidaan suorittaa yhden päivän sairaalassa, mutta vain jos potilas voidaan tarvittaessa siirtää nopeasti sairaalan osastolle. Vanhemmilla naisilla, jotka eivät ole synnyttäneet ja jotka ovat liian emotionaalisia, on suositeltavaa poistaa endometriumin polyyppi vain sairaalassa.

Missä päivänä sykli on poistettu kohdun polyypistä?

Tämä on parasta tehdä 5-7 päivää kuukautisten alkamisen jälkeen. Tällä hetkellä endometrium on ohut, muodostuminen on selvästi näkyvissä, leikkauksen jälkeisen verenvuodon riski on paljon pienempi.

Jos nainen on tullut perimenopausin aikana, eli kuukausittainen sykli on tullut epäsäännölliseksi, verenvuoto on harvinaista ja niukkaa, eikä leikkauksen päivä ole merkitystä iäkkäille potilaille.

Vaiheet

95%: ssa tapauksista operaatio suoritetaan yleisessä laskimonsisäisessä anestesiassa, ja loput 5%: lla potilaista käytetään epiduraalista anestesiaa (yleensä sietämättömyys joidenkin kipulääkkeiden tai vakavien samanaikaisten sairauksien varalta).

Erilaisia ​​menetelmiä käytetään endometriumin polyn poistamiseen:

Curettage ja hysteroresectoscopy aikana nainen makaa gynekologisesta tuolista, jonka jälkeen hän nukutetaan.

Kaavinta varten (lääkäri) lääkäri käyttää pitkää ohutta metallityökalua, jossa on silmukka lopussa tai erityiset pihdit. Kun kohdun seinät on puhdistettu, on tarpeen tehdä hysteroskooppi, jotta varmistetaan endometriumin täydellinen poistuminen. Tämä toimenpide on osoitettu, kun epäillään kohdun syöpää, koska sen aikana saadaan suuri määrä kudoksia mikroskooppista tutkimusta varten.

Useissa muodostelmissa voidaan suorittaa tyhjöpoisto polypistä. Tällainen interventio on vähemmän traumaattinen kuin kaavinta, mutta sen tehokkuus on pienempi. Endometriumin kudos imetään pois erityisellä laitteella.

Paras hoitomenetelmä on hysteroresektoskooppi tai polyptoomia. Sitä käytetään, jos potilaalla on kohdun verenvuoto, mutta ei ole syytä epäillä syöpää.

Miten polyyppi poistetaan hysteroskoopin aikana?

 1. Ulkoisia sukupuolielimiä hoidetaan antiseptisellä liuoksella, suoritetaan kaksisuuntainen tutkimus.
 2. Kaula on kiinnitetty luodinkannattimiin, kohdunkaulan kanavaa laajennetaan metallisilla sauvilla, joilla on peräkkäin kasvava halkaisija.
 3. Hysteroskooppi, jossa on pienikokoinen valo-opas, videokamera ja instrumentit, asetetaan kohdunonteloon.
 4. On olemassa mini-hysteroskooppeja, jotka voivat poistaa pieniä kasvuja laajentamatta kohdunkaulan kanavaa.
 5. Hysteroskoopin avulla tarkista kohdun sisäpinta, etsi polyppi ja poista se käyttämällä sähkövirralla lämmitettyä silmukkaa tai poista polyyppi kohdussa laserilla.

Toiminta kestää noin 45 minuuttia. Sitä seuraa polypidin pohjan poistaminen, mikä vähentää toistumisen todennäköisyyttä. Tällaisen koulutuksen uusiutuminen havaitaan 2-5%: ssa tapauksista, ja se havaitaan yleensä ensimmäisen vuoden aikana. Resektio on erittäin tehokas kohdun verenvuodon, myös postmenopausaalisille naisille, ehkäisyssä ja hoidossa. Se lisää mahdollisuuksia menestyä IVF: llä ja spontaanin raskauden todennäköisyydellä.

Postoperatiivinen aika on lyhyt. Potilas on lääkärin valvonnassa useita tunteja, enintään 24 tuntia, kunnes hän toipuu anestesian jälkeen. Komplikaatioiden puuttuessa hänet päästetään kotiin. On toivottavaa, että kun nainen oli mukana joku sukulaisilta. Epiduraalisen tai yleisanestesian takia hänen huomionsa voi olla heikentynyt, joten ajamista ei suositella ensimmäisten 1-2 päivän aikana.

Jos polyypit toistuvat kaikesta ponnistuksesta huolimatta ja niihin liittyy verenvuotoa, kohdunpoisto poistuu - hysterektomia.

Nykyaikaiset hoitomenetelmät

Kun poistat polypidin mekaanisilla työkaluilla (pihdit, sakset), verenvuoto sen pohjalta on mahdollista. Siksi he käyttävät useimmiten sähköjohdinta, joka palaa jäljellä olevan kankaan. Tällaisen altistuksen seurauksena kohdun limakalvolle voi kuitenkin näkyä pieni arpi.

Tämä puute puuttuu polyyppien laserin poistamisesta kohdussa. Se suoritetaan hysteroskoopin aikana valonsäteen avulla, joka "haihtuu" asteittain patologisen muodostumisen kudoksiin. Tämä on ei-kosketustapa, johon ei liity ympäröivän limakalvon vaurioitumista, ei aiheuta kudoksen palovammoja. Laseria käytettäessä ei ole postoperatiivisen verenvuodon uhkaa. Lihakalvon arpi ei pysy, tai se on hyvin pieni, mikä ei estä myöhempää raskautta.

Nykyaikaiset klinikat käyttävät kohdun polypelin radioaallonpoistoa. Tämä on turvallinen ja tehokas menetelmä patologisten muodostumien poistamiseksi, joka perustuu muuttuneiden solujen "haihtumiseen" radioaaltojen vaikutuksesta. Veren kanssa ei ole kosketusta, polttamisen vaaraa ei ole, leikkauksen jälkeinen verenvuoto ei kehitty. Polyyppien poistamiseksi voit valita sekä lasertekniikan että radioaallot, niiden tehokkuus on sama.

Mahdolliset komplikaatiot

Toimenpiteen tyypistä riippuen toiminnan haitalliset vaikutukset voivat olla erilaisia. Turvallisimpia ovat laser- ja radioaaltojen poisto.

Yksi vakavimmista komplikaatioista on kohdun rei'ittäminen eli läpimenevän reiän muodostuminen seinään. Se voi tapahtua sekä kaaretuksen aikana että hysteroskoopin aikana, yleensä kohdunkaulakanavan laajennuksen aikana.

Tämä komplikaatio ilmenee pian toimenpiteen jälkeen. Sen tärkeimmät ominaisuudet ovat:

 • verenvuoto;
 • voimakas kipu vatsaontelossa;
 • heikkous, paineen lasku, huimaus ja hengenahdistus (verenmenetyksen oireet);
 • vakavissa tapauksissa, kun vatsakalvon tulehdus kehittyy, ulosteessa on viive, turvotus.

Kohdun rei'ittämisessä tarvitaan leikkausta vian ompelemiseksi.

Jos kohdunontelossa esiintyy infektiota, esimerkiksi yhdessä sukupuolielinten tulehduksen kanssa, voi kehittyä endometriitti. Tässä tilassa lämpötila nousee, vatsassa on närkästyttäviä kipuja, verisiä ja sitten kurjapäästöjä emättimestä. Endometriitin kehittyminen vaatii usein kaaretusta. Antibiootteja tarvitaan. Tällaisen komplikaation estämiseksi on välttämätöntä poistaa polypoli vain akuuttien tulehdusprosessien puuttuessa, ja toimenpiteen jälkeen seuraa lääkärin kaikkia suosituksia.

Toistuvan kaavion seurauksena tartunta voi muodostua kohtuun, synechiaan ja normaalin endometriumin korvaamiseen sidekudoksella. Tämä johtaa hedelmättömyyteen tai keskenmenoon. Siksi suositellaan, että naiset, jotka suunnittelevat lapsia, ovat vähävaikutteisia hoitomenetelmiä - laser- tai radioaallon poisto.

Joillakin potilailla hysteroskoopin jälkeen kohdunkaulan kouristusta esiintyy verenpidätyksellä elimen ontelossa. Näin hematometri syntyy. Kohtu synnyttää suotuisat olosuhteet infektion ja huurteen kehittymiselle. Nainen valittaa, että hänellä on kipeä selkä ja vatsa, ei sukupuolielimestä irtoa. Lämpötila kohosi kohtalaisesti. Iho on vaalea ja kuiva. Hematometrillä on välttämätöntä poistaa veri kohdusta ja määrätä antibiootteja.

Elpyminen polyypin poiston jälkeen

Toimenpiteen suorittaneen lääkärin tulee kertoa toipumisjakson erityispiirteet, mukaan lukien mahdolliset kohdun polyypin poistamisen jälkeiset päästöt. Tavallisesti 3-5 päivän kuluessa emättimestä vapautuu pieni määrä ruskeaa sisältöä. Punaisen veren ilmestyessä on tarpeen kuulla gynekologia.

Kipu menettelyn jälkeen tapahtuu monilla naisilla. He ovat heikkoja, kipeä. Päästä eroon kipu, voit ottaa antispasmodic (No-shpa, Took). Kun krampaava kipu tulee käydä lääkärissä.

Kokonainen kohdun elpyminen polypolin poistamisen jälkeen käyttäen hysteroskooppia tapahtuu kuukauden kuluessa. Tällä hetkellä yleensä määrätään hormonaalisia valmisteita, jotka palauttavat kohdun sisäpinnan ja edistävät endometriumin uudistumista. Jos yksi pieni polyyppi on poistettu, muita lääkkeitä ei yleensä määrätä. Kaikki hormonien saantiin liittyvät kysymykset ratkaistaan ​​yksilöllisesti lääkärin kanssa.

Yleiset suositukset poikkileikkausten poistamisen jälkeen:

 • älä nosta yli 3 kg painavia esineitä, rajoita urheilua;
 • älä käytä uima-allasta, saunaa, saunaa;
 • luopua fysioterapiasta;
 • älä ota kuumaa kylpyä;
 • rajoittaa verenvuotoa aiheuttavien lääkkeiden käyttöä (Aspiriini, Diklofenaakki);
 • käyttää kondomeja sukupuoliyhteydessä;
 • Älä tee hätää ja älä käytä emättimen tamponeja.

Kaikkia näitä vinkkejä tulee noudattaa kuukauden kuluessa interventiosta. Mutta kaavion jälkeen elpymisaika on 3–6 kuukautta.

Koska polyypin poistaminen ei vaikuta potilaan hormonaaliseen taustaan, ajanjakso, jona toimenpide tulee ajoissa. Joskus he voivat siirtyä muutama päivä aikaisemmin tai myöhemmin, tämä on kehon normaali reaktio. Joissakin naisissa ensimmäiset kuukautiskaudet, jotka ovat intervention jälkeen, ovat tavallista enemmän, mutta sitten sykli normalisoituu.

Raskaus sen jälkeen, kun polyyppi on poistettu kohdussa, on mahdollista jo ennen ensimmäisiä kuukautisia. Tätä on kuitenkin vältettävä, jotta limakalvo toipuu hyvin. Lisäksi sukupuoliyhdistys ilman kondomia ensimmäisessä kuukaudessa on vaarallista kohdun infektion kehittymiselle.

Potilaiden kuntoutukseen sisältyy usein suun kautta otettavien ehkäisyvalmisteiden nimeäminen kolmen kuukauden ajaksi. Käytetään yhdistelmävalmisteita, jotka sisältävät progestogeenejä ja estrogeenejä, esimerkiksi Yarin. Niiden vaikutuksesta sykli normalisoidaan, munasarjojen työ palautuu ja endometriumin tila paranee.

Tällaisten lääkkeiden poistamisen jälkeen on olemassa "peruutusvaikutus" - tällä hetkellä raskauden todennäköisyys kasvaa. Jos polyyppi on aiheuttanut lapsettomuutta potilaassa, sitä voidaan käyttää lapsen luomiseksi.

Yli 35-vuotiaille naisille olisi mieluiten annettava gestageeneja, kuten Duphastonia. Liiallinen estrogeenin stimulaatio tässä iässä voi johtaa endometriumin pahanlaatuiseen rappeutumiseen.

Jos nainen ei aio tulla raskaaksi, hänelle tarjotaan mahdollisuus asentaa Mirenan kohdunsisäinen laite. Se sisältää gestageenistä ainetta, joka palauttaa endometriumin ja suojaa raskaudelta.

Leikkauksen jälkeen sinun täytyy säännöllisesti käydä gynekologissa. Yleensä tutkimus on suunniteltu 2 viikon kuluttua interventiosta, kun kaukokoulutuksen biopsian tulokset ovat valmiita. Polyypin tyypistä (kuitu, adenomatoosi jne.) Riippuen jatkokäsittelyn taktiikka voi vaihdella.

Vastaanotossa on kysyttävä lääkäriltä, ​​pitäisikö ottaa hormonit ja milloin tehdä ultraääni. Yleensä suun kautta otettavien ehkäisyvalmisteiden kulku kestää 3 kuukautta, ja sitten tehdään ultraääni. Tulevaisuudessa tätä tutkimusta suositellaan toistamaan vuosittain.

Endometriumin polyyppiset muodot toistuvat usein. Emäpolyyppien ehkäisy poiston jälkeen sisältää:

 1. Hoito kokenut lääkäri, joka poistaa koulutuksen perusteellisesti.
 2. Suositeltujen hormonaalisten aineiden vastaanotto.
 3. Muutoksenhaku gynekologille haittavaikutuksista.
 4. Raskauden suunnittelu.

Kohdun muodostumisen poistaminen käyttämällä hysteroskooppia ja sen jälkeistä hormonihoitoa voit usein päästä eroon taudista ja jos haluat tulla raskaaksi.

Elpyminen kohdun hysteroskoopin jälkeen. Polyp-poisto.

Kun kohdunontelossa on polyyppejä, ne poistetaan. Aikaisemmin käytettiin vain kurettimenetelmää tyhjiöpumpun kanssa. Kehittyneissä tapauksissa vaadittiin avointa leikkausta. Useimmiten käytetään hysteroskooppia. Tämä on minimaalisesti invasiivinen menetelmä kasvojen poistamiseksi. Hysteroskoopin jälkeen on kahden viikon elpymisaika.

Lyhyt kuvaus toiminnasta

Kohdun hysteroskooppi viittaa minimaalisesti invasiivisiin tekniikoihin. Toiminta suoritetaan käyttämällä erityistä hysteroskooppia. Se on varustettu minikameralla, jolla kuvaruudussa näkyy kehon limakalvon kuva. Hysteroskoopissa on ontto putki, johon kirurgiset instrumentit asetetaan manipulointia varten. Menetelmällä on useita etuja muihin polyyppien poistomenetelmiin verrattuna:

 • toiminnan kohdistaminen;
 • minimaalinen toistumisen riski;
 • ikäraja ei ole kypsille naisille;
 • ei häiritse käsitystä ja synnytystä;
 • minimaalinen kudosvaurio;
 • nopeus;
 • menettely voidaan suorittaa avohoidossa;
 • minimaalinen komplikaatioiden riski (lähinnä niiden puuttuminen);
 • ei tarvita pitkää sairauslomaa.

Hysteroskooppi vaihtelee lajin mukaan. Laitteesta riippuen se on jaettu seuraaviin:

 1. Radiosurgery. Muodostuminen haihdutetaan käyttäen radiotaajuuksia.
 2. Mekaaninen. Polyp on leikattu tai kehrätty kirurgisilla instrumenteilla.
 3. Elektrokoagulaatio. Polyp on erotettu limakalvosta silmukan muotoisen elektrodin avulla. Nykyisen pehmeän kudoksen sulan alla.
 4. Laser. Polyp haihtuu nopeasti, minkä jälkeen arpia ei ole.

Tavallinen emättimen hysteroskooppi tehdään ilman sairaalahoitoa, ilman kipulääkkeitä, lyhytaikaisessa anestesiassa. Jos polyyppi on suuri ja leesion alue on suuri tai on muita patologioita (endometrioosia, fibroideja, verenvuotohäiriöitä jne.), Tätä pidetään vaikeana tapana. Operaatio suoritetaan sairaalassa sen jälkeen, kun potilas on saanut anestesian.

Kohdun seinämien avautumisvälineiden sisäpuolelta riippuen hysteroskooppi jaetaan kaasuun (hiilidioksidilla) ja nesteellä (fysiologisella tai 5% glukoosiliuoksella).

Toimeksiannot ja toiminnan kieltäminen

Kohtuun hysteroscopy on osoitettu kuukautisten häiriöt, verenvuoto, tai vastuuvapauden (myös jos syy on polyypit). Toiminto on määritetty seuraavien läsnä ollessa:

 • intrauteriininen synekia;
 • myoma-solmu;
 • syöpä, joka vaikuttaa limakalvoon tai kohdunkaulaan;
 • polypoosin;
 • ei kuljeta;
 • adenomyoosista;
 • epänormaali kehitys;
 • hedelmättömyys;
 • kohdun perforaatio;
 • vieraat elimet;
 • kuoren jäännökset munasolusta.

Hysteroskooppia suoritetaan myös kohdun tutkimiseksi ennen leikkausta, hoidon arvioimiseksi ja seuraamiseksi. Menettely on pakollinen IVF: ää valmisteltaessa tai monimutkaisen työvoiman jälkeen.

Vasta

Kieltoja ovat akuutit tartuntataudit, limakalvon tulehdus, kroonisten sairauksien paheneminen. Toimintaa ei suoriteta raskauden aikana (mukaan lukien ektooppinen), kohdunkaulan syöpä, kohdunkaulan atresia tai verenvuoto. Kohtuun on kielletty munuaisten, maksan, sydän- ja verisuonitautien sairaudet.

Toiminnan valmistelu ja eteneminen

Toimenpide vaatii etukäteen valmistelua. Ensinnäkin potilas lahjoittaa verta ja virtsaa, tehdään biokemia. He ottavat aivohalvauksia kohdunkaulasta ja emättimestä. Laitteistosta käytetään diagnostisia menetelmiä:

Lääkärille ilmoitetaan etukäteen kroonisista sairauksista ja allergioista tietyille lääkkeille. Jos kolpiitti havaitaan, emätin korjaus tehdään. 7 päivää ennen operaatiota, douching pysähtyy, ja kolmen seksuaalisen kontaktin. Ainakin viikkoa ennen kohdun hysteroskooppia nainen ei saa käyttää emättimen peräpuikkoja.

Ennen leikkausta tehdään peräruiske, virtsarakko tyhjennetään. Suoraan potilaan päivänä on kiellettyä syödä. Operaatio suoritetaan 5-7 päivää kuukautisten päättymisen jälkeen, kun limakalvo ei ole vielä toipunut, ja kohdun pinta on paljain.

Miten poisto poistetaan?

Potilas upotetaan anestesiaan, sukupuolielimet (sisältä ja ulkoa) hoidetaan antiseptillä. Sitten kaasun tai nesteen avulla kohdun ontelo laajenee ja siihen lisätään hysteroskooppi. Arvioitu elin, sen limakalvo, polpien käytössä oleva alue. Jos vieraita fragmentteja on läsnä, ne vedetään ulos kiinnittimillä, jotka työnnetään hysteroskooppiputken läpi. Samoin kudos otetaan analyysiä varten. Erikoistyökalujen avulla poistetaan polyypit. Sitten onkalo desinfioidaan, hysteroskooppi poistetaan. Potilas poistetaan asteittain anestesiasta.

Mahdolliset komplikaatiot

Komplikaatioita hoidon jälkeen ovat vatsakipu (sisäpuolella) vetovoima. Tämä on ihmiskehon luonnollinen reaktio leikkaukseen, sekä pieni verenpoisto ilman voimakasta hajua. Anestesian ja ilmanpoistoon päästämisen vuoksi voi esiintyä pieniä ilmavaivoja. Joskus olkapäissä on lyhytaikainen kipu.

Vakavia seurauksia ovat mm. Säälimättömät vakavat kivut, joita edes särkylääkkeet eivät pysähdy tai veren runsaasti limaa vuotaa hajua. Myös patologista merkkiä tarkastellaan ja vastuuvapauden täydellistä puuttumista.

Kun poistat polyypit, pehmytkudokset tai kohdunkaula voi vaurioitua, ilmestyy verisuonten hemolyysi. Hyvin harvinainen komplikaatio on ilma-embolia, kun vesikkelit tulevat veriin. Tämä voi johtaa potilaan kuolemaan. Joskus krooniset sairaudet pahenevat, syntyy kohtuun liittyviä vikoja, hydrosalpinxeja. Kaikki komplikaatiot ovat kuitenkin erittäin harvinaisia.

Postoperatiivinen elpyminen

Kuntoutusjakson aikana leikkauksen kielteisten vaikutusten välttämiseksi:

Kohdun polyypin poistaminen hysteroskoopilla. Leikkauksen jälkeinen aika, mitkä ovat seuraukset?

Hysteroskoopin menetelmä käsittää kohdun tutkimisen erikoislaitteella, jota kutsutaan hysteroskoopiksi. Myös tarvittaessa tarkastuksen aikana diagnostisten manipulaatioiden suorituskyky.

Mikä on hysteroskooppi?

Tutkimus antaa sinulle mahdollisuuden tunnistaa ja poistaa välittömästi myös useita kohdussa esiintyviä patologioita. Joten esimerkiksi: otetaan biopsia, poistetaan vieraita kappaleita, poistetaan polyypit.

Hysteroskoopilla on monia positiivisia pisteitä, kuten:

 • samanaikaisesti tutkitaan ja hoidetaan (kehon leikkauksia ei tehdä);
 • kaikki toimet on valvottu visio;
 • menettelyn helppo siirrettävyys;
 • käytännössä ei vaadi naisen jäämistä sairaalaan (periaatteessa lääkäri voi jättää naisen kontrolloitavaksi 1 päivän sairaalaan).

Vasta-aiheet hysteroskooppia varten

Vasta-aiheet menettelyyn:

 • lantion elinten tulehdusprosessin akuutti jakso;
 • lantion elinten tarttuva prosessi;
 • äskettäin hoidetut sukupuolitaudit;
 • kolmannen tai neljännen asteen emätin puhdistus puhtaudelle;
 • raskaus;
 • tarttuvan taudin akuutti muoto (ei-sukuelinten): kurkkukipu, flunssa, keuhkoputkentulehdus jne.;
 • joilla on somaattinen vakava vakavuus (liittyy sydän- ja verisuonitauteihin, munuaissairauksiin, maksaan).
 • kohdun verenvuoto tuntemattomalla etiologialla;
 • kohdunkaulan syöpä;
 • kohdunkaulan supistuminen.

Indikaatiot hysteroskooppia varten

Indikaatiot hysteroskooppista polyp:

 • kuukautiskierron jatkuva häiriö;
 • epänormaali purkaus verellä tai mätä;
 • hedelmättömyyden diagnoosi;
 • epäilty polypin muodostuminen kohdussa;
 • ole raskaana.

Kohdun polyypin poistaminen

Tutkimus ennen menettelyä

Aluksi lääkäri tutkii naisen gynekologisessa tuolissa, minkä jälkeen lääkäri määrää tutkintatulosten perusteella tutkintamenettelyn, joka voi koostua seuraavista:

 • lantion elinten ultraäänidiagnoosi;
 • emättimen, kohdunkaulan, emättimen koneen diagnostinen tutkimus käyttäen erityistä laitetta - Kolposkop;
 • yleisen verikokeen toimittaminen, biokemiallinen verikoe;
 • röntgenkuvat;
 • EKG;
 • verikokeiden antaminen sellaisille infektioille kuin sifilis, RV, HIV, virushepatiitti B, C, HbcAg, a-HCV;
 • emätin puhdistus puhtaudesta;
 • kohdunkaulan leviäminen sytologiaan;
 • Terveydenhuollon asiantuntijoiden konsultoinnit: terapeutti, kardiologi.

Hysteroskoopin valmistelu polypolin poistamiseksi

Jotta polypoli poistettaisiin kohdusta, on välttämätöntä laskea kuukautiskierron päivät oikein. Joten tämän menettelyn suorittamiseksi on edullista valita kuukautiskierron ensimmäinen vaihe. Mutta on olemassa poikkeuksia. Esimerkiksi hormonaalista yhdistelmähoitoa käyttävä nainen voi suorittaa manipulointia milloin tahansa kuukautiskierron aikana.

Koulutuksen tärkeimmät suositukset ovat:

 • yksi päivä ennen operaatiota ei tee douchingia;
 • älä käytä emättimen peräpuikkoja päivässä;
 • poistaa olemassa olevat hiukset intiimialueella;
 • yöksi (lääkärin suosituksen mukaan) puhdistava peräruiske;
 • aamulla ei pidä aamiaista, ei juoda, älä ota mitään pillereitä.

Toiminta tapahtuu sairaalassa. Siksi on välttämätöntä tuoda mukanasi tarvittavat asiat, kuten kylpytakki, lenkkarit, vara-housut, terveyspatjat, pullo juomavettä.

Suositut artikkelit:

Miten poista polyyppi kohdusta

Pienien ja keskikokoisten polyyppien poistamista ei pidetä vaikeana, sitä manipuloidaan pienessä leikkaussalissa. Suuret kuitumaiset polyypit poistetaan jo suuressa käyttöhuoneessa. Tällainen manipulointi johtuu monimutkaisesta toiminnasta.

Miten kaikki menee:

 • Sairaanhoitaja seuraa potilasta hysteroskopiaan ennen leikkausta.
 • Ennen työskentelytilaan menemistä nainen siirtää kaikki omaisuutensa sairaanhoitajalle ja laittaa erityisiä steriilejä vaatteita.
 • Potilas sijaitsee leikkaussalissa gynekologisella tuolilla, jossa hänet laitetaan steriileihin tavaratukiin.
 • Sitten he alkavat valmistaa käsittelyalueen (ulkoiset sukupuolielimet, reiden sisäpinta) erityisellä ratkaisulla.
 • Sitten naiselle annetaan laskimonsisäinen injektio, jonka jälkeen hänet upotetaan lyhyen anestesiaan.
 • Yleensä toiminta kestää 15-25 minuuttia.

Kohdun polyypin poistaminen hysteroskoopilla

Diagnostinen hysteroskooppi

Erikoisen gynekologisen peilin avulla lääkäri avaa kohdunkaulan, kun desinfiointi suoritetaan. Laajentajan avulla Gegar venyttää kohdunkaulan kanavaa hysteroskoopin vaadittuun kokoon ja sitten laite laitetaan kohdunonteloon. Kohtuun on tarkasti katsottava myötäpäivään.

 • kohdun pohja;
 • putken kulmat;
 • kohdun sivuseinät;
 • kannas;
 • kohdunkaulan kanava.

Arvioitu myös:

 • kohdun muoto;
 • kohdun seinien kunto (helpotus);
 • endometrium;
 • munanjohtimien saatavuus.

Polyyppityypit

Polyypit kohdussa voivat olla:

 • Kuitumaiset - pienet, jopa 1,5 cm: n kokoiset polyypit, ne ovat soikea, sileä pinta ja tiheä rakenne. On harvinaista nähdä suuria kuituja.
 • Glandulaariset - ne voidaan jakaa rauhas- ja kystisiin ja rauhaskuiduisiin. Periaatteessa on suuria, epäsäännöllisiä muotoja, joissa on sileä pinta (tumma violetti verisuonten kärjet ovat selvästi näkyvissä pinnalla). Ne ovat kooltaan jopa 6 cm.
 • Adenomatous - pienikokoiset polyypit, jopa 1,5 cm, ne ovat löysät, säännöllisesti muotoillut pallot. Molemmat ovat yksitellen ja ryhmissä. Tämä polyyppimuoto voi kehittyä pahanlaatuisiksi kasvaimiksi.

Polyyppien pienen koon poistaminen tapahtuu elektrodin avulla. Tällöin polypelin jalka leikataan tiukasti näön valvonnassa. Itse polypirunko on viilletty ja poistettu kohdusta piikkien avulla.

Jos polyp on sijoitettu munanjohtojen suuhun, niin tällaiset polyypit poistetaan käyttämällä resektoskooppisilmukkaa tai ne voivat käyttää lasersäteen ohjainta.

Suurten polyyppien poistaminen suoritetaan mekaanisella tai sähkökirurgisella menetelmällä.

Polyypin poistamisen jälkeen suoritetaan toistuva hysteroskooppi, jossa se arvioidaan:

 • onko polyp poistettu kokonaan;
 • verenvuodon voima;
 • kudosvaurioita.

Postoperatiivinen aika

Hoito endometriumin polyypin hysteroskoopin jälkeen. Koko menettelyn päätyttyä potilas siirretään tuolista gurneyyn ja sijoitetaan 2-5 tuntia osastolle, jossa lääketieteelliset työntekijät havaitsevat sen. Itse jälkeinen jakso on jaettu seuraaviin:

 • kohdun repeämä;
 • kohdun verenvuoto;
 • vaurioita lantion elimet;
 • allerginen reaktio;
 • kaasun embolia;
 • lantion elinten nykyisten kroonisten sairauksien paheneminen;
 • voimakas kipu

2 - erityinen tila on määritetty:

 • ei saa käyttää veren ohentimia (aspiriini);
 • eritteiden tarkkailu;
 • ei ole liikuntaa, on kiellettyä harjoittaa kuntoilua, urheilua;
 • kielletty sukupuolielämä;
 • tamponit ovat kiellettyjä;
 • Douchingin käyttö on kiellettyä.

Tämä tila on määrätty 1 kuukautta leikkauksen jälkeen.

3 - hormonaalinen korjaus

Yleensä lääkärit määräävät hormonaalisten lääkkeiden kurssin 3–6 kuukauden ajaksi. Käytä näitä lääkkeitä kuukautiskierron normalisoimiseksi. On muistettava, että kaikki kystat ovat hormonaalisia sairauksia.

4 - antibakteerinen hoito

Infektioiden kehittymisen estämiseksi leikkauksen jälkeen määrätään antibiootteja ja mikrobilääkkeitä.

5 - Terveyden seuranta, elpyminen.

Postoperatiivisen ajan tärkeimmät näkökohdat ovat:

 • Naisen tulee jatkuvasti tulla tapaamaan gynekologin kanssa.
 • Muista tehdä ultraäänitutkimus lantion elimistä 2 kuukauden välein.
 • Histologian analyysin tulokset on selvitettävä.
 • Noudata henkilökohtaisen hygienian sääntöjä.
 • On kiellettyä ylikypsätä kehoa.
 • Uima-altaalle on kielletty.

Mitkä ovat seuraukset

Purkautuminen hysteroskoopin jälkeen

Heti tämän manipuloinnin jälkeen purkautumista seurataan aina, ja tätä pidetään normina:

 • vähäinen purkaus veren kanssa;
 • kesto enintään 3-4 viikkoa;
 • purkauksessa on pieniä limakalvoja (leikatut palat).

Jos huomaat, että tyhjennyksessä on epäpuhtauksia tai runsaan luonteen verenvuoto on alkanut, tämä on syy hätäavustukseen lääkärille.

Sukupuoli hysteroskoopin jälkeen

Leikkauksen jälkeen sukupuolielämä on suljettava kokonaan pois. 2 viikon kuluttua lääkärin nimittäminen on suunniteltu, jos lääkäri suorittaa tutkimuksen, tarkastaa testien tulokset ja antaa sinulle suosituksia seksuaalisuudesta.

Raskaus hysteroskooppisen endometriaalisen polyypin jälkeen

Jos raskaus ei tapahtunut kohdun polyypin takia, niin polyn poistamisen jälkeen halutun raskauden alkaminen tapahtuu yleensä ilman ongelmia. Samalla raskaus itsessään on melko rauhallinen ja ilman komplikaatioita. Mutta älä unohda, että tällaisen manipulaation jälkeen hysteroskooppina on tarpeen suunnitella raskaus aikaisintaan 3 kuukautta leikkauksen jälkeen.

Jos toivottua raskautta ei tapahdu, polyyppi ei ollut hedelmättömyyden syy.

Menetelmät polyyppien poistamiseksi kohdussa

Gynekologisten sairauksien rakenteessa kohdun polyypin diagnoosi on yksi johtavista paikoista (keskimäärin noin 25%). Tämä sairaus "poissa iästä", kasvain löytyy sekä nuoresta tytöstä että naisesta postmenopausaalisessa jaksossa. Polyp: n poistaminen kohdussa on tärkein ja tehokkain hoito, joka takaa täydellisen toipumisen. Lääkehoitoa käytetään tavallisesti potilaan uusiutumisen ehkäisemiseksi tai tarvittaessa esiasteen valmistamiseksi (jos tarvitset parannusinfektiota tai lievittää akuutin tulehduksen oireita).

Varhaisvaiheessa oleva tauti voi olla oireeton, mikä vaikeuttaa diagnoosia: polyyppi esiintyy usein suunnitellussa vierailussa gynekologiin. Vaikka tuumori on alun perin hyvänlaatuinen, se voi rappeutua syöpään, aiheuttaa hedelmättömyyttä tai aiheuttaa syöpää. Siksi on tärkeää ratkaista ongelma varhaisessa vaiheessa (mieluiten leikkauksella). Potilaat ovat hyödyllisiä tietoja tämän taudin ominaisuuksista, missä alamme.

Polyp: n ymmärtäminen

Kohdun polyypit ovat seurausta endometriumin (hyperplasia) patologisesta proliferaatiosta, joka voi johtua erilaisista provosoivista tekijöistä. Patologisen prosessin tuloksena muodostuu kasvain, joka voi olla erilainen:

 • muodossa: sieni-muotoinen ja leveä pohja paksulla varrella tai pyöreä ohuella varrella;
 • väriltään (vaaleanpunaisesta ja vaaleasta vaaleanpunaisesta ja violetista);
 • rakenteessa: kasvaimessa vallitsevista soluista riippuen on kuitu-, rauhas-, kuitu-rauhaspolyyppejä ja adenomatoottisia tyyppejä (jälkimmäistä pidetään syöpälääkkeenä);
 • määrän mukaan: yksittäinen tai moninkertainen (polyposis).

Mitat ovat millimetreinä, ne voivat olla pieniä, tuskin havaittavia muutamasta mm tai suuresta 25 mm: iin. Tämä koko on yksi keskeisistä kriteereistä operaation nimittämiselle. Taktikkojen valintaan vaikuttavat myös histologian tulokset (rakenteen määrittäminen) ja kurssin ominaisuudet (oireeton, verenvuoto jne.).

Polyyppien muodostumisen syyt ovat erilaiset. Tärkeimmät hormonihäiriöt otetaan huomioon (normaalin hormonaalisen taustan tasapainon muutos, jossa estrogeeni on ylimäärin, ja progesteroni on puutteellinen). Syynä hormonaalisen vakauden loukkaamiseen voi olla fysiologisia muutoksia (murrosikä, raskaus, vaihdevuodet). Tai patologinen (diabetes, liikalihavuus, kilpirauhasen sairaus, aivolisäkkeet, lisämunuaiset). Tai ottaa hormonaalisia lääkkeitä, myös ehkäisyä.

Muita tekijöitä, jotka aiheuttavat patologista prosessia kohdussa, ovat:

 • gynekologiset sairaudet (endometrioosi, kysta, fibroidit, munasarjojen patologia jne.);
 • vammat ja mikroterapia (saatu tutkinnan, synnytyksen, raskauden lopettamisen, kohdunsisäisten ehkäisymenetelmien käytön, sukupuoliyhdistyksen aikana);
 • eri etiologiset patologiset prosessit: tarttuvat ja sukupuolitautit, tulehdukset, mikrofloorakoostumuksen häiriöt.

Jatkuva stressi, masennus, ylityö voivat myös olla tekijöitä, jotka aiheuttavat kasvain kehittymistä, on myös tapauksia, joissa ei ole mahdollista tunnistaa endometriumin polyypikehityksen spesifistä etiologiaa (selittämätön etiologia). Naisilla, joiden historiassa on ainakin yksi riskitekijöistä, on erityisen tärkeää suorittaa säännöllisesti lääkärintarkastuksia. Tilastojen mukaan 70% kaikista havaituista polyposiksen tapauksista (useat kasvaimet) kehittyy jonkin edellä mainitun taudin taustalla. Tällaisissa tapauksissa hoito on monimutkainen: ne poistetaan ja hoito määrätään riskitekijöiden ja niihin liittyvien sairauksien poistamiseksi. Tämä on välttämätöntä toistumisen riskin poistamiseksi, koska poisto ratkaisee vain nykyisen ongelman ja sen syyn poistaminen on tärkein.

Oireet polyypin kehittymisen alkuvaiheessa voivat olla poissa, joten naisten tulisi käydä säännöllisesti gynekologissa. Patologian kehittymisen myötä voi ilmetä:

 • verenvuoto (kuukautisten ulkopuolella) ja merkittävät syklin muutokset;
 • kaikki päästöt (verinen, ruskea, valkea jne.);
 • kiusaava kipu, myös yhdynnän aikana;
 • ongelmat, jotka liittyvät suunnitteluun tai keskenmenon uhkaan.

Kun jokin oireista ilmenee, ota välittömästi yhteys lääkäriin diagnoosin ja asianmukaista hoitoa varten (useimmiten poisto). Profiiliasiantuntija suorittaa tutkimuksen, antaa lisäkokeita (patologisen keskittymisen histologinen tutkimus on tarpeen). Saatujen tulosten mukaan poistotaktiikka valitaan.

Täytyykö minun poistaa?

Onko tarpeen poistaa kasvaimia? Joissakin tapauksissa leikkaus on pakollinen, joskus lääkärit suosittelevat lykkäystä. Alkuvaiheessa potilaalle annetaan valinta.

Oikean päätöksen tekemiseksi on tarpeen analysoida patologian piirteitä:

 1. Aluksi polypoli voi olla oireeton jo pitkään: mutta jos provosoivaa tekijää ei poisteta, kasvaimen koko kasvaa. Sitten voi ilmetä erilaisia ​​uhkaavia oireita (esimerkiksi anemia voi kehittyä jatkuvan verenvuodon taustalla). Lisäksi tarvitaan lisää traumaattista toimintaa. Siksi, vaikka se ei vaivaudu, patologinen painopiste olisi poistettava kokonaan.
 2. Lisääntyvillä oireilla: progressiivinen sairaus tulee ongelmaksi naiselle, eikä tuumori itse ratkaise eikä sitä voida parantaa vain konservatiivisin menetelmin. Ilman leikkausta polypeli aiheuttaa yleisen terveyden heikkenemisen edelleen, uhkaa hedelmällisyyttä, voi johtaa polyposiksen kehittymiseen pahimmassa tapauksessa onkologiaan.
 3. Kun käytät hormonihoitoa ja oireenmukaista hoitoa: jos et poista ja kokeile lääkehoitoa, se ei johda täydelliseen elpymiseen. Esimerkiksi hormonihoito auttaa tasapainottamaan hormoneja, mutta kun se peruutetaan, kasvun kasvu jatkuu yleensä. Toisin sanoen on välttämätöntä poistaa syy (hormonaalinen epätasapaino), mutta myös seuraukset - tuumori itse.
 4. Uudelleensyntymisriski: polypoli kykenee rappeutumaan adenomatoottiseen muotoon (esikoiseksi) ja synnyttämään kohdun limakalvon syöpää. Siksi ei ole kysymys, jotta operaatio toteutettaisiin vai ei, onkologian kehittymisen riski on riittävä peruste kirurgiselle toimenpiteelle.
 5. Potilaiden ikä: postmenopausaalisilla potilailla riski adenomatoosisen polyypin kehittymisestä ja siirtyminen onkologiaan lisääntyy. Siksi ikääntyneiden naisten täytyy varmasti poistaa kasvain.

Otettuaan huomioon, mitä seurauksia saattaa ilmetä kirurgisen hoidon epäämisestä, jokainen potilas voi päättää, poistetaanko kasvu vai ei. Tai kokeile muita vaihtoehtoja (hoito, folk korjaustoimenpiteet). Ainoa asia, joka on ehdottomasti mahdoton hyväksyä, on sellaisen kohtelun puute. Koska useimmat kasvain kehittymistä aiheuttavat tekijät ovat patologisia, kokeneet gynekologit muodostavat yleisen suunnitelman tällaisten potilaiden hoidosta. Sillä pyritään poistamaan samanaikaiset sairaudet ja leikkaus tuumorin poistamiseksi.

Mitat käytettäväksi millimetreinä

Kasvaimen koko on erittäin tärkeä potilaan taktiikan valinnassa. Polyp: tä pidetään:

 • pieni, jos ei saavutettu 5 mm;
 • keskiarvo, jos koko on 5 - 15 millimetriä;
 • suuri, jos yli 15 mm.

Pieni polyyppi ei saa poistua välittömästi, jos se ei uhkaa terveyttä (ei verenvuotoa, ei aiheuta keskenmenon uhkaa jne.). Joka tapauksessa kliinistä kuvaa arvioidaan kattavasti, valitaan yksilöllinen hoitosuunnitelma provosoivien tekijöiden osalta. Nainen, jolla on kasvain, on vaarassa, sitä on tutkittava säännöllisesti, ja nopean kehityksen aikana kasvain poistetaan välittömästi.

Keskikoko on leikkauksen standardi. Hätäkirurgian merkinnät ovat sekä rauhallinen kulku että oireiden lisääntyminen, itse kasvain ja histologiset muutokset. Suuri kasvain poistetaan mahdollisimman nopeasti.

Käyttöaiheet ja vasta-aiheet

Polyn poistaminen on usein potilaan ja lääkärin yhteinen päätös. Lääkäri määrittää riskitason ja selittää kaikki epäonnistumisen seuraukset. Joissakin tapauksissa välitön leikkaus on ainoa vaihtoehto.

Viitteet välitöntä leikkausta varten:

 • keski- ja suuri kasvain;
 • patologinen prosessi etenee aktiivisesti: oireet kasvavat, koko kasvaa, histologia muuttuu;
 • huumeiden hoidon tehottomuus: verenvuoto ei pysähdy, kasvain ei pienene, nainen ei voi tulla raskaaksi;
 • adenomatoottisen tyyppisen kasvaimen (syöpäkasvain) tai syöpäsolujen havaitsemisen endometriumissa;
 • keskenmenon uhka;
 • Potilaan ikä on yli 40: hormonaaliset muutokset herättävät polypin kasvua, onkologian kehittymisen riski kasvaa.

On mahdollista lykätä hoitoa ja käyttää lääkehoitoa:

 • raskauden aikana, jos ei ole vaarallisia oireita;
 • jos kasvain on kooltaan pieni, sen koko pienenee terapeuttisen hoidon vaikutuksesta, taudin kulku on hidas ja oireeton;

Vasta-aiheet välitöntä leikkausta varten ovat:

 • minkä tahansa etiologian ulkoiset sukupuolielinten sairaudet (tarttuvat, sukuelimet, sienet);
 • kohdunkaulan patologia, jossa operaatiota ei voida suorittaa (stenoosi, syöpä jne.);
 • akuutit tartuntataudit;
 • krooniset sairaudet akuutissa vaiheessa (korkea sokeritaso diabeteksessa, korkea verenpaine verenpaineessa, mahahaavojen paheneminen, tromboflebiitti jne.);
 • muiden gynekologisten sairauksien aiheuttama vakava verenvuoto, kunnes se pysähtyy.

Tällöin on ensin poistettava viivästymisen syy ja suoritettava sitten leikkaus.

Valmisteluvaihe

Ennen kuin poistat polypidin, tarvitaan yleensä joitakin valmisteita. Se on yksinkertainen ja käy läpi useita vaiheita:

 • ensinnäkin ne määrittävät testit;
 • jos ne ovat normaaleja, operaation päivä valitaan kuukautisten aikataulun mukaan;
 • preoperatiivista valmistelua tarvitaan;
 • leikkauspäivänä on kiellettyä syödä ja juoda (jos puhumme kirurgisesta interventiosta yleisanestesiassa).

Jos testit ovat normaaleja ja muita vasta-aiheita ei ole, leikkauksen päivä on nimetty. Ennen hysteroskooppia ja muita menetelmiä, joilla poistetaan kohdun polypoli anestesian avulla, on välttämätöntä pidättäytyä alkoholin juomisesta. Tupakointi naisia ​​kehotetaan pidättymään tupakoinnista tai vähentämään savukkeiden määrää. Aikaisemmin on suositeltavaa säätää ravintoa ja siirtyä helposti sulavaan ruokaan, viimeisessä ateriassa illalla on parempi juoda lasillinen kefiiri.

Harkitse nyt, miten valmistautua operaatioon tarkemmin. Tutkimus suoritetaan toimenpiteen aattona, lääkäri päättää, mitkä testit suoritetaan. Yleensä määrätty:

 • veri- ja virtsakokeet;
 • leviäminen (määritetään puhtausasteen mukaan);
 • EKG;
 • kroonisten sairauksien läsnä ollessa on suositeltavaa kuulla asiantuntijaa.

Osana preoperatiivista valmistelua lääkäri voi määrätä hormoneja tai antibiootteja (mikäli mahdollista, vähentää komplikaatioiden riskiä). On suositeltavaa pidättäytyä sukupuolesta tai käyttää kondomia viikon ajan. Douching, lääkkeelliset tamponit, voiteet, peräpuikot ja voiteet ovat parasta olla käyttämättä (ne voivat vääristää puhdistusaineita).

Toiminnan aattona ja päivänä tehdään puhdistusluokka, hiukset poistetaan ulkoisista sukuelimistä. Välittömästi ennen menettelyä on toivottavaa, että virtsarakko tyhjennetään. Tämä on normaali preoperatiivinen aika. Lisätietoja valmistelusta kertoo hoitava lääkäri.

Missä päivänä sykli poistetaan.

Useimmissa tapauksissa tämä on suunniteltu toimenpide. Lääkärillä on mahdollisuus valita päivä, jona se tehdään, ja säätää päivämäärää kuukautisten mukaan. Tämä on tärkeää, koska verenvuodon päättymisen jälkeisellä ajanjaksolla esiintyy endometriumin korjaavia prosesseja. Poikkeuksena ovat ikääntyneet naiset, joilla on epävakaa sykli tai kuukautisten puute (postmenopausin alkaessa). Tässä tapauksessa ei ole väliä, missä päivässä leikkaus suoritetaan.

On parempi poistaa polyypit kolmanteen päivään kuukautisten päättymisen jälkeen, kun endometriumin kuukautisten hylkääminen päättyy kokonaan, eikä sen palauttamisprosessi ole vielä päättynyt. Tämä auttaa välttämään mahdollisia komplikaatioita, kuten verenvuotoa, johon liittyy joskus hysteroskooppia. Syklin paras päivä, kun poisto tapahtuu naispuolisen ruumiin minimaalisen loukkaantumisen vuoksi, pidetään 6-9 kuukautisten alkamisesta. Tänä aikana tuumori on selvästi näkyvissä ja mahdollisimman helposti saatavilla.

Kuinka poistaa

Nykyaikaisessa lääketieteessä käytetään erilaisia ​​menetelmiä poistaakseen polyypit kohdun sisällä. Menetelmän valinta riippuu kliinisestä kuvasta, patologian määrästä, kasvain tyypistä, muodosta ja koosta. Tällä hetkellä käytössä:

 • diagnostinen kuretti;
 • hysteroskooppi (tämän toiminnon alatyyppejä on useita);
 • laserpoltto;
 • instrumentaalinen poisto (mukaan lukien esimerkiksi sähkölaitteiden avulla);
 • radioaaltojen poisto.

Kivunlievityksen tarve (anestesia)

Onko se haittaa poistaa? Se riippuu siitä, miten endometriumin polyyppi poistetaan. Tärkeää on myös patologisten prosessien kulun erityispiirre kussakin erityistapauksessa, polyypin tyyppi, yksilöllinen kipukynnys. Jopa yhden menetelmän sisällä anestesia voi olla erilainen tai sitä ei käytetä lainkaan. Esimerkiksi "toimiston hysteroskooppi" on käsite, johon ei tarvita anestesiaa (kaikkia tekniikoita käsitellään yksityiskohtaisesti luvussa "Yhteiset menetelmät").

Paikallispuudutusta ei käytännössä käytetä, etusija annetaan yleisölle. Kun käytät laser- ja radioaaltoja, anestesiaa ei suoriteta lainkaan. Nämä kasvainpoistotekniikat ovat kivuttomia. Kun käytät laseria, poisto tapahtuu sairaalassa, mutta 3 tunnin kuluttua, jos komplikaatioita ei ole, nainen voi mennä kotiin.

Joissakin paikallisen anestesian klinikoissa voidaan suorittaa diagnostinen kuretti. Yleistä anestesiaa käytetään hysteroskooppia varten, ja 95%: n laskimoon suositellaan, ja vain 5%: lla potilaista, joilla on yksilöllinen suvaitsemattomuus tai muita vasta-aiheita, käytetään epiduraalianestesiaa.

Yhteisiä tapoja

Menetelmän valinta riippuu paljastuneen patologian tilavuudesta ja ominaisuuksista sekä klinikan teknisistä ominaisuuksista ja laitteista. Nykyaikaisessa lääketieteessä joitakin menetelmiä ei käytännössä käytetä, koska ne ovat tehottomia ja niitä pidetään vanhentuneina. Seuraavaksi tarkastelemme yksityiskohtaisesti poistamistapoja.

DIAGNOSTIIKKA. Diagnostista kurettia käytetään nykyään usein ei itsenäisenä hoitomenetelmänä, vaan hysteroskoopin jälkeen. Se auttaa arvioimaan kudosten tilaa, saamaan histologista materiaalia. Tämä johtuu sen epäluotettavuudesta. Relapsin riski menettelyn jälkeen on melko korkea (noin 30%). Useimmiten niitä käytetään lääketieteellisissä laitoksissa, joissa on riittämättömät modernit laitteet, joissa on kaikkein yksinkertaisimmat työkalut (curetti, kohdun laajennus).

Menetelmä on melko traumaattinen, kirurgi ei voi täysin hallita poistoprosessia (tämä selittää suuren relapsin prosenttiosuuden). Mutta se on suositeltavaa hätäkirurgiassa, kun sinun on lopetettava verenvuoto ja estettävä merkittävä verenhukka.

Hysteroscopy. Yleisin ja usein käytetty menetelmä. Hänet pidetään tämän patologian kirurgisen hoidon päämenetelmänä. Koska käytössä on erilaisia ​​tekniikoita, harkitsemme sitä erikseen ja yksityiskohtaisemmin (katso luku Hysteroskooppi).

POLIPIEN POISTAMINEN MATT-LASERISSA. Tällä hetkellä - tehokkain tekniikka. Sen etuja voidaan harkita:

 • kyky säätää säteen voimakkuutta, mikä eliminoi terveiden kudosten vaurioitumisen;
 • arpien puuttuminen, mikä minimoi komplikaatioiden, kuten hedelmättömyyden, riskit;
 • kontaktiton menetelmä, joka poistaa käytännössä verenvuodon leikkauksen jälkeen;
 • ei vaadi anestesiaa, jonka avulla voit lähteä klinikasta muutaman tunnin kuluttua leikkauksesta.

Lisäetuna olisi hysteroskoopin käyttö, joka mahdollistaa operatiivisen kentän visualisoinnin ja kaikkien patologisten muutosten tarkan tarkastelun.

RADIO WAVE REMOVAL. Tehokkuuden, turvallisuuden ja tekniikan kannalta se on samanlainen kuin lasermenetelmä. Ohjattujen radioaaltojen avulla tapahtuu vain vaikutus kasvaimeen. Ne, kuten laser, tuhoavat kasvainkudokset kerroksissa koskettamatta ympäröiviä kudoksia ja vahingoittamatta limakalvoa.

TOOL-MENETELMÄ. Poistaminen tapahtuu saksilla tai pihdeillä, nykyaikaisempi versio on sähköjohdin, jonka avulla voit säätää kasvaimen pohjaa ja estää veren menetystä. Tätä vaihtoehtoa tarjotaan usein, jos puhumme yhdestä jalkapohjesta, voit yksinkertaisesti "avata".

Kirurgian kesto

Kuinka kauan leikkaus kestää? Tavanomaisella kirurgisella toimenpiteellä poistaminen kestää yleensä enintään 1 tunnin. Laser- ja radioaaltomenetelmät kestävät enintään 10-30 minuuttia. Hysteroskooppi, jopa suurella patologialla - enintään 45 minuuttia, vakioaika on 15 - 30 minuuttia. Pisin on poista polypoosi, kun useat kasvaimet vaativat enemmän aikaa niiden tuhoamiseksi. Lyhyimpien toimintojen katsotaan avaavan yksittäisen polypelin jalkaan, ne kestävät noin 10 minuuttia.

hysteroscopy

Kohdun hysteroskooppi - polyppa poistetaan käyttämällä erityistä hysteroskooppilaitetta. Tämä on yleisin tekniikka, jonka avulla voit saada visuaalisen kuvan patologisesta prosessista. Asennusputken päässä on videokamera, joka lähettää kuvan kohdusta monitoriin. Halkaisija on pieni, putken sisällä on ontto, sen kautta pääsee kohtuun (instrumentit on asetettu).

Itse asiassa mitä tahansa modernia leikkausta kasvaimen havaitsemiseksi kohdussa voidaan pitää hysteroskooppisena. Vain väline, jolla se poistetaan, muuttuu. Hysteroskooppia käytetään laser- ja radiotaajuusmenetelmän kanssa käyttäen muita instrumentteja.

Hysteroskoopin avulla suoritetaan paitsi leikkaus, myös ns. ”Hysteroskooppi”. Se on pikemminkin diagnoosimenetelmä, jossa lääkäri saa tilaisuuden tutkia yksityiskohtaisesti patologista painopistettä määrittelemään kasvain määrän, määrän ja muodon. Ja sitten, valitun informaation mukaisesti, valitaan kirurgisen toimenpiteen taktiikka. Toisin sanoen määritetään, miten operaatio tapahtuu. Vaikka diagnoosia kutsutaan hysteroskoopiksi, se on vain instrumentaalinen tutkimusmenetelmä, joka tehdään hysteroskoopilla ja ilman anestesiaa.

Miten toiminta:

 • potilaalle annetaan anestesiaa;
 • ulkoisia sukuelimiä käsitellään erityisellä aseptisella liuoksella;
 • kohdunkaulan kanava on "venytetty" dilataattoreiden avulla, jotta hysteroskooppiputki voidaan levittää vapaasti;
 • niin, että kohdun seinät on tasoitettu, sen ontelo on täynnä nestettä tai kaasua;
 • hysteroskoopin kanavan kautta tuodaan esille väline, joka valittiin polypectomian suorittamiseksi;
 • paikka, jossa kasvain oli sijoitettu, "puhdistettu". Tätä varten voidaan käyttää curetteä (poistetun kasvain alla olevan endometriumin kovettuminen). Tai käsitellään erityisin keinoin (ennaltaehkäisevä toimenpide uusiutumisen riskin poistamiseksi). Tätä varten he voivat käyttää kryogeenistä menetelmää ja lopettaa verenvuodon - sähköiskua.

Tuloksena oleva materiaali (kasvaimen ja kudoksen kaavinta) lähetetään histologista tutkimusta varten. Mitä menetelmää hysteroskoopin suorittamiseksi päättää lääkäri yleensä diagnostisten tietojen perusteella. Toimenpiteen päätyttyä potilas toimitetaan seurakuntaan, jossa hän siirtyy pois anestesialta (jos sitä käytetään).

Mahdolliset seuraukset ja niiden poistamismenetelmät

Komplikaatiot poistamisen jälkeen eivät ole usein esiintyviä, ne johtuvat yleensä tietyistä syistä. Naisten on tiedettävä etukäteen hysteroskoopin mahdollisista seurauksista. Ne voivat olla normaaleja, toisin sanoen luonnollisia reaktioita leikkaukseen ja epänormaaleja. Tämän ymmärtäminen auttaa nopeasti hakemaan lääkärin apua komplikaatioiden sattuessa leikkauksen jälkeen.

Normaalit reaktiot ovat:

 • heikko tiputtaminen 2-3 päivän kuluessa;
 • epämukavuutta tai kipua vatsan alaosassa, myös yhdynnän aikana.

Mahdolliset komplikaatiot, niiden syyt ja eliminointimenetelmät:

 • Valtava verinen purkaus polypidin poistamisen jälkeen: voi merkitä perforointia. Tämä komplikaatio on yleisin "sokea" kaavinta. Suositukset: ota yhteys lääkäriin, jos asiantuntija toteaa, ettei vaaraa ole, oksitosiini on määrätty;
 • Lämpötila: on ominaista naisille, joilla on ollut ennen infektiota infektiotautia. Yleensä lämpötila ei nouse yli 38 0: een. Suositukset: tarkista infektioiden endometriumin kunto, tulehduslääkkeet määrätään;
 • Seuraavien kuukautisten pitkät viivästykset: on tarpeen kuulla lääkärin kanssa, jos viive on yli 3 kuukautta;
 • Tarttuvuus, arpeutuminen, steriiliys: yleensä kaaretuksen tulos. Suositukset: esivalitaan muut laitteet käytettäväksi;
 • Hematometri: veren kertyminen kohtuun. Vaarallinen komplikaatio, joten viivytyksessä sinun tulee välittömästi ottaa yhteyttä gynekologiin. Muuten on olemassa riski, että sepsis aiheuttaa vakavia komplikaatioita kuolemaan saakka;
 • Endometriumin solujen regeneraatio: tämä riski esiintyy aluksi erityisesti vanhemmilla potilailla. Suositukset: säännöllinen gynekologin suorittama seuranta.
 • Toinen riski on uusiutuminen. Se ei riipu leikkaustyypistä. Suositukset: provosoivien tekijöiden poistaminen ja ennaltaehkäisevät toimenpiteet.

elpyminen

Hysteroskoopin (tai muun menetelmän) jälkeinen leikkausaika, jossa on normaali kulku, on rauhallinen. 2 - 3 päivän jälkeen normaali epämukavuus katoaa. Sairaalahoidon aika riippuu yksittäisistä reaktioista anestesiaan, yleensä naiset purkautuvat toisella tai kolmannella päivällä. Lasermenetelmällä - samana päivänä ja tämän menetelmän käytön jälkeen ei ole eniten negatiivisia reaktioita. Tämä johtuu matalan vaikutuksen omaavasta menetelmästä ja anestesian puuttumisesta.

Postoperatiivinen hoito naisilla riippuu organismin yksilöllisistä ominaisuuksista, patologian laajuudesta ja eri sairauksien esiintymisestä historiassa. Koska pääasiallinen menetelmä on tällä hetkellä hysteroskooppi, voidaan harkita kaikkia yleisiä käyttäytymissuosituksia.

 • välttää ylikuumenemista ensimmäisten viikkojen aikana (höyrysaunan, saunan, solariumin, kuumien kylpyjen vieraileminen tänä aikana on kielletty);
 • älä uida avoimissa lampiissa, käytä tamponeja, emättimen kynttilöitä tai douchingia;
 • käytä lääkkeitä ja kansanhoitoa ilman etukäteen kuulemista lääkärin kanssa;
 • silloin, kun sinun täytyy luopua seksuaalisesta kosketuksesta (tämä on tarpeen endometriumin palauttamiseksi);
 • tarvetta rajoittaa liikuntaa ja liikuntaa.

Kuukausi on normaali kuntoutusjakso, erityisesti on ehdottomasti noudatettava kaikkia suosituksia ensimmäisellä viikolla. Tämä auttaa välttämään komplikaatioita ja infektioita, jotka eivät ole vielä parantaneet kudoksia. Polyypin hysteroskopiasta toipuminen tapahtuu melko nopeasti, jos komplikaatioita ei ole, ja lääkärien suosituksia noudatetaan. Jos lääkkeiden käyttö on välttämätöntä, lääkärin, joka hoitaa elimistön normaalit toiminnot, tulee määrätä hoitava lääkäri.

Hoito jälkeen

Hoito polypolin poistamisen jälkeen on määrätty kirurgisen toimenpiteen tulosten mukaisesti. Potilaan terveydentila merkitsee myös sitä, että kroonisten sairauksien esiintyminen edellyttää lisäkäsittelyä. Yleensä 10-14 päivän kuluttua potilas tutkitaan uudelleen. Samalla poistetun tuumorin ja kudosten histologisen tutkimuksen tulokset ovat valmiita.

Jos komplikaatioita ei ole, ja histologia ei ole paljastanut pahanlaatuisia soluja, suositukset postoperatiivisessa jaksossa ovat standardeja. Jos komplikaatioita alkaa, kuretti voidaan määrätä, ja jos onkologia havaitaan, toinen toimenpide voidaan suorittaa patologisen fokuksen poistamiseksi.

Käsittele lähinnä sairauksien, jotka aiheuttivat kasvain kehittymistä.

 • Antibiootit: voidaan antaa sekä tunnistettujen infektioiden hoitoon että infektioiden ehkäisyyn leikkauksen jälkeen;
 • Antispasmodics: yleensä määrätty leikkauksen jälkeisinä päivinä ennaltaehkäisyyn;
 • Hormonihoito: useimmiten käytetään leikkauksen jälkeisenä aikana. Tämä johtuu hormoneista riippuvaisesta kasvain kehittymisestä. Hormonihoito on määrätty uusiutumisen ehkäisemiseksi sekä ehkäisymenetelmäksi (raskaus kolmen ensimmäisen kuukauden aikana ei ole toivottavaa). Tämän ajanjakson jälkeen, jos kaikki prosessit olivat normaaleja, naisia ​​suositellaan käyttämään "vieroitusoireyhtymää" - mahdollisuutta tulla raskaaksi kasvaa. Tai laita kohdunsisäinen laite gestagensiin. Se estää ei-toivotun raskauden ja palauttaa endometriumin nopeammin.
 • Kasviperäinen lääketiede: levitettynä ohjeiden mukaan, postoperatiivisessa vaiheessa kansanhoitotuotteet ja kasviperäiset hoidot osoittavat hyvää tulosta.

Vierailu gynekologiin joka toinen kuukausi, kroonisten sairauksien hoito, hellävarainen hoito (fyysisen ja psyko-emotionaalisen stressin sulkeminen on suotavaa) on pakollinen.

Mitä ei tehdä

Tärkeimmät rajoitukset liittyvät ylikuumenemiseen (voi aiheuttaa verenvuotoa), seksuaaliseen kosketukseen ja liikuntaan ensimmäisen kuukauden aikana. Erityisesti huolellisesti on välttämätöntä noudattaa intiimihygieniaa, jotta vältetään infektioriskit. Älä ota mitään lääkkeitä kuulematta asiantuntijaa ja ohita rutiinitarkastukset.

Voiko veri ja kuinka paljon?

Verenvuoto pidetään normaalina, jos se ei ole suuri ja kestää enintään 3 päivää. Se ei ehkä edes ole olemassa, jos käytettäisiin yhtä nykyaikaisista kirurgisen toimenpiteen menetelmistä (laser, radioaallot).

Miksi verta? Tämä prosessi liittyy toipumiseen endometriumin vauriosta. Kun paraneminen etenee, tämä prosessi päättyy nopeasti. Jopa pienet verenvärit toimivat pohjana menemään gynekologiin ja selvittämään verenvuodon syy.

Mitä tehdä, jos verenvuoto ei pysähdy riippuu ilmiön syystä. Tärkein syy on trauma kirurgian aikana - kohdun perforaatio. Tarkastus osoittaa, mikä taktiikka on tehokas. Pienet puhkaisut paranevat itsestään, suuret on ommeltava.

Jos veri virtaa, ota yhteyttä lääkäriin. Erityisen vaarallinen on hänen äkillinen pysähdys lisääntyvän spastisen kivun keskellä. Tämä ilmiö on hematometrin merkki (sen vaara on kuvattu aikaisemmin, katso kohta Mahdolliset vaikutukset ja menetelmät niiden poistamiseksi).

Onko uusiutuminen mahdollista?

Relapsin riski pysyy ikuisesti. Kasvaimen uudelleenkehitys ei liity sen poistomenetelmään, jos toiminta suoritettiin oikein. Muuten ei poistettu patologinen painopiste voi aiheuttaa toistuvaa kehitystä. Relapsien pääasiallinen syy on hormonaaliset häiriöt. Jos niitä ei poisteta, uusien kasvainten riski jää.

Kuinka paljon jäädä sairaalaan toimenpiteen jälkeen

Kuinka monta päivää on sairaalassa - yleensä sairaalahoitoaika ei ylitä 3 päivää, kun komplikaatioita ilmenee, potilas jätetään sairaalaan poistoon ja havainnointiin leikkauksen jälkeen.

Sairaalassa ei ole lainkaan, jos toiminta tapahtuu laserhysteroskoopin menetelmällä. Sitten menettely tapahtuu puolisairaalassa, ilman anestesiaa, ja muutaman tunnin kuluttua potilas voi mennä kotiin. Kuinka paljon makaa sairaalassa määrää hoitava lääkäri, perustuen todelliseen kliiniseen kuvaan leikkauksen jälkeen.

Milloin voit nukkua miehesi kanssa

Huolimatta ilmeisestä helposta ja suhteellisen nopeasta elpymisestä leikkauksen jälkeen toiminta on melko vakava taakka naisen keholle. Sen jälkeen on tarpeen antaa aika endometriumille palauttamista varten, joten ensimmäisessä kuukaudessa asetetaan vakavia rajoituksia.

Ensimmäinen sukupuoliyhdistyskuukausi on ehdottomasti kielletty. Jos komplikaatioita ei ole, suojaamattomia kontakteja tulee välttää nuorten kudosten tartuntavaaran poistamiseksi ja raskauden välttämiseksi alkuvuonna. Jos sinulla on seksiä, on parasta tarkistaa lääkäriltäsi.

Luonnollisen raskauden ja IVF: n mahdollisuus

Luonnollinen raskaus on mahdollista sekä ennen leikkausta (kasvaimen läsnäolo ei aina johda hedelmättömyyteen), vaan välittömästi sen jälkeen. Useimmiten hormonaalisia lääkkeitä, myös ehkäisymenetelmiä, määrätään naisille leikkauksen jälkeen. Peruuttamisensa myötä hormonaalinen aktiivisuus lisääntyy, joten naisille suositellaan jopa ajatusta tällä hetkellä.

Jos leikkauksen jälkeen esiintyy ongelmia, voit kokeilla IVF: ää. Keinotekoinen hedelmöitys on yleensä onnistunut, ja raskaus etenee normaalisti, varsinkin jos ei ole uusiutumista.

Etäopetuksen histologia

Histologiset tulokset poistamisen jälkeen ovat yleensä valmiita 10 päivän kuluessa. Sekä tuumori itse että kudos, joka on saatu curetten tuloksena, lähetetään analyysiä varten. Tämä on tärkeä seikka, joka voi määrittää potilaan myöhemmän taktiikan.

Histologisen tutkimuksen tulokset osoittavat paitsi poistetun kasvaimen (hyvänlaatuisen tai pahanlaatuisen) rakenteen, mutta myös auttavat arvioimaan uudelleen syntymisen riskiä tulevaisuudessa. Vanhemmilla naisilla riskitekijöitä ovat syövän adenomatoosinen kasvain. Vierekkäisten kudosten histologian tulosten mukaan polypidin poistopaikassa tehdään päätös lisätoimista. Epätyypillisten solujen havaitseminen vaatii onkologisen taudin välitöntä hoitoa. Useimmiten puhumme leikkauksesta.

Arviot

Olen yksi niistä, jotka kokivat kirurgisen poiston. Ennen toimenpidettä yritin tulla raskaaksi 2 vuotta, se ei toiminut. Lääkärini ansiosta hän joutui operaatioon ja kuvaili yksityiskohtaisesti kaikki leikkauksen jälkeiset toimenpiteet. Välittömästi ehkäisyhormonien lakkauttamisen jälkeen alkoi kauan odotettu raskaus. Olemme jo 4 kuukautta vanhoja, synnyttäneet itsensä ja ilman komplikaatioita.

Svetlana, 28-vuotias

Luin arvioita niistä, jotka selviytyivät toiminnasta. Tytöt, jos terveytesi on rakas sinulle, valitse laser. 6 vuotta on kulunut toiminnasta. Minulla ei ole kielteisiä seurauksia. Itse menettely on kivuton, kotona se oli jo illalla. Sen jälkeen syntyi. Lääkäri sanoo, että minun ei tarvitse käydä häntä niin usein, ei ole uusiutumista, kaikki on kunnossa. Suosittelen tätä menetelmää.

Jokainen, joka ei ole vielä poistanut koulutusta, on hyödyllistä oppia kokemuksistani. Ensimmäinen kerta, kun pääsin käyttöpöytään 12 vuotta sitten, kun curettaa, en voinut toipua pitkään, vakavia kivut häiritsivät minua. Tuloksena on uudelleenoperaatio 11 kuukauden kuluttua. Alle vuosi, jälleen operaatiossa. Kolme kuukautta sitten rutiininomaisen tarkastuksen aikana he löysivät toisen polyypin. Olin kauhuissani. Mutta nyt voin sanoa, että gynekologiassa on edistystä. Kaikki meni hyvin, ei kipua, ei verenvuotoa. Hysteroskoopin jälkeen heräsin seurakunnassa, ja minut vietettiin kotiin kaksi päivää myöhemmin. Kaikki pelkoni olivat turhia, lääke tuli inhimilliseksi ja turvalliseksi. Toivon, että en enää tapahdu uusiutumista.

Polyp havaittiin toisen raskauden aikana. Olin hyvin peloissaan, pelkäsin kaikkea: menettää lapsen, synnytyksen komplikaatioita, itse operaatiota. Kiitos lääkärilleni, vaati hysteroskooppia. Työhuoneessa vietin täsmälleen 15 minuuttia (olin onnekas, polp oli jalka, se oli vain ruuvattu). Äidin sävy palasi normaaliksi, kun aika tuli, synnytti itsensä.

Kustannukset

Potilaat, jotka joutuvat leikkaukseen, ovat yleensä kiinnostuneita sen hinnasta. Tässä tapauksessa on tärkeää ymmärtää, että useat tekijät vaikuttavat samanaikaisesti kustannuksiin. Poistamisen kustannusten selvittäminen on helpompaa lääkärillesi. Hän tietää tarkasti, kuinka paljon hänen patologiansa on, ja sen klinikan mahdollisuudet valita toimintatapa.

Löydät hinnoittelupolitiikan Internetistä. Siirry useisiin sivustoihin vertaamalla halutun menetelmän vakiohintoja.

Annamme joitakin lainauksia. Seuraavat hinnat asetetaan eri menetelmille yksityisissä klinikoissa:

 • diagnostiikka hysteroskoopilla - 5 - 15 tuhatta ruplaa.
 • vatsaontelon leikkaus - 9 - 25 tuhatta ruplaa;
 • kaavinta - 5 - 7 tuhatta ruplaa;
 • laserpoisto - 11 - 36 tuhatta ruplaa.

Yksityisen klinikan ja sairaanhoitokeskuksen toiminnan hinta riippuu kirurgin asemasta, pätevyydestä, laitteiden tasosta. Toiminnan monimutkaisuuden lisäksi sairaalassa oleskelun kustannukset. Samojen palvelujen kustannukset voivat vaihdella alueilla, jopa saman kaupungin sisällä löytyy sairaaloita, joissa on erilaiset hintatasot. Valtion lääketieteellisten laitosten kirurgia on ilmainen. Mutta samalla voi olla suuri jono toiminnolle. Jos taudin kulku ei ole uhkaava ja tuumori ei edetä, voit siirtää poiston määritetyn ajan. Mutta gynekologin on valvottava sitä. Uhkaavan kehityksen tapauksessa voidaan suorittaa toiminta hätätilanteissa. Tai tarjoa potilaalle hoitoa yksityisessä klinikassa.