Mustavalkoisia kuvia vastasyntyneille ilmaiseksi

Mustavalkoiset kuvat vastasyntyneille stimuloivat täydellisesti vision kehittymistä elämää ensimmäisinä kuukausina. Sellaiset varhaiset kehityskohteet kuin Cecil Lupan ja Sarah Brewer kirjoittivat niistä kirjansa The Super Baby. Elämän ensimmäisinä päivinä lapsen visio ei ole yhtä terävä kuin aikuinen. Hän erottaa paremmin kohteet lähietäisyydellä, ja mustavalkoiset kuvat ovat huomattavampia kuin väri verkkokalvon rakenteen ominaisuuksien vuoksi.

Aika syntymästä kuuteen kuukauteen on hyvin tärkeä lapsen näkökyvyn kehittymiselle, koska silmämuna muodostuu tänä aikana nopeimmin ja voimakkaimmin, polut, jotka johtavat siitä aivoihin ja aivojen alueisiin, jotka vastaavat visuaalisen informaation vastaanottamisesta ja käsittelystä.

Kuva c babyblog-käyttäjä Irina.

Psykofysiologit puhuvat tästä jaksosta kriittisenä visuaalisen järjestelmän muodostumiselle. Lapsen elämän ensimmäiset kuusi kuukautta ovat suotuisimpia ulkoisen stimulaation ja visuaalisen järjestelmän kehittämisen kannalta. Tällaisten harjoitusten seurauksena visuaaliset toiminnot paranevat merkittävästi: valoherkkyyttä, näöntarkkuutta, värin tuntoa, kontrastin herkkyyttä, näkökenttää.

Luokat voidaan pitää vaihtopöydässä, pinnasängyssä, sängyssä jne., Mutta on parempi, että valonlähde on vauvan pään takana.

Sinun pitäisi aloittaa yksinkertaisimmilla viivoilla ja seurata mustaa / valkoista kontrastia.

Ensimmäisinä kuukausina on tärkeää opettaa lapselle katsomaan kuvia, keskittää silmät ja seurata esineitä.

Missä ripustaa mustavalkoisia kuvia

 • sänkyyn
 • kiinni seinillä
 • ripustaa jääkaappiin
 • suurissa kuutioissa
 • tehdä kortteja, kollaaseja tai kirjaa osoittamaan vuorotellen vauvaa,
 • pallo tai mobiili yli pinnasänky kuvia
 • maton kehittäminen.

Kuinka käyttää mustavalkoisia kuvia vastasyntyneille

Näytä muruset kuvia kävellessään hänen kanssaan asunnon ympärillä, syö tai aseta hänet hänen vatsaansa. Visuaalisesti rikkaalla tilalla (ja jatkuvalla visuaalisella stimuloinnilla) on suora yhteys vauvan hiljaiseen nukkumaan.

Älä näytä murusia liian monta kuvaa kerralla ja katso reaktiota. Jos hän ei keskitä katseensa piirustukseen ja hänellä ei ole lainkaan kiinnostusta häntä kohtaan, älä pidä lannistua (kaiken aikaa on aikaa).

Harjoittele seurantaa: katsomme kuvaa ja siirrämme sitä hitaasti vasemmalle ja oikealle, ylös ja alas, ja sitten aikaamme monimutkaistamme reittiä: kaaren, vinosti ympyrässä.

Käytä nukkumassa ja indeksoimalla. Lapsi yrittää nostaa päänsä korkeammalle ja korkeammalle, ja hän on kiinnostunut siitä, mitä siellä näkee, mitä silmä kiinni.

Houkutella ja vaihtaa huomiota, rauhallinen.

Hyödyllisiä vinkkejä

Voit muuttaa kuvaa 3 päivän välein. Jos pidät kuvasta - voit jättää sen pidempään.

Etäisyys lapsen silmistä kuvaan 10 päivän iässä - 1,5 kuukautta - noin 30 cm. Piirustusten koko on parempi kuin A4 tai A5 on mahdollista (sen neljännes).

Kolmen kuukauden kuluttua kuvat voidaan vaihtaa väreihin, monimutkaisiin ja "hygieenisesti puhtaisiin" - vauva alkaa vetää ne suuhunsa.

Miten tehdä:

 1. Voit piirtää kuvia käsin.
 2. Tulosta
 3. Tee liikkuvaksi omin käsin kuutioista. Tulostamme kuvat pdf-tiedostosta (kuutioille on jo valmiina asettelu), leikkaa ne, liimaa ne kuutioiksi, ripusta ne nauhalle (mielikuvitus on seuraava).

Tein kaksi lasta lapselle 10 kuutiolta. Painettu keskikokoiselle valokuvapaperille, osoittautui kiiltäväksi ja erittäin kauniiksi) Ne pitävät jopa ilman liimaa, mutta silti kannattaa kiinnittää kestävyyteen.

Kuukautiset: mitä teini-ikäisten pitäisi tietää

Vanhemmille on usein vaikea hyväksyä sitä, että heidän rakkaan tyttärensä on kasvamassa, koska näyttää siltä, ​​että äskettäin hän otti rakastetun nuken hänen suosikkinukensa kanssa tai meni ensimmäiseen luokkaan salkulla.

Kuitenkin aika kulkee huolettomasti, lapsi muuttuu ja yksi tärkeimmistä merkkeistä, että pieni tyttö on tulossa tyttö on kuukautisten saapuminen.

Tämä tarkoittaa tulevan naisen kehon kuukautiskierron alkua ja sitä, miten tytär on valmisteltava tätä varten, jotta hänellä ei ole mitään ongelmia, kerrotaan artikkelissamme.

Milloin aloittaa

Tietenkin ei ole syytä kertoa viiden vuoden ikäiselle vauvalle kehonsa tulevista muutoksista, mutta 9–10-vuotiaana meidän pitäisi pitää valmistelevaa keskustelua tyttärensä kanssa siitä, mikä on kuukautiset ja miten hän on jo mahdollista.

Tässä tapauksessa paras keskustelukumppani on tietenkin äiti. Loppujen lopuksi hän voi naisena kertoa hienovaraisesti ja oikein tämän luonnollisen prosessin ominaisuuksista. Jos tytöllä on vanhempi sisar, jonka kuukautiskierto on jo alkanut, hän voi osallistua keskusteluun tai, jos hän haluaa, kertoa kuukautisten erityispiirteistä nuoremmalle sisarelleen.

Mitä kannattaa kertoa tyttärellesi kuukautisten aikana?

Tutustumme konseptiin

Lääketieteen ensimmäisillä kuukautiskierroksilla on myös erityinen nimi - menarhe, ja sana "kuukautiset" tulee latinasta "mensis" (kuukausi).

Keskimäärin kuukautiskierto kestää noin kuukauden, joten kuukautisia kutsutaan usein kuukausittain.

Kuukautisten aikana kuukautiskierto vapautuu emättimestä, joka on kyllästetty erityisillä entsyymeillä, jotka estävät hyytymistä. Yhden kuukautisen aikana menetetään noin 60-80 ml. veren, mutta se ei vaikuta haitallisesti kehoon.

Kuukautiskierto on aika kuukautisten ensimmäisestä päivästä seuraavan kuukautisten ensimmäiseen päivään. Keskimääräinen kuukautiskierto kestää 28-30 päivää, syklin normaali kesto on myös 21-40 päivää.

Kuukautisten alkaminen tarkoittaa sitä, että lasten kehossa tapahtui hormonaalisia muutoksia, tyttö tuli tyttö, hän aloitti ovulaation ja munien tuotannon. Useimmiten tänä ajanjaksona tytöllä oli jo julkisivun ja kainalon hiukset, ja myös rinta lisääntyi.

Hetki, jolloin ensimmäiset kuukautiset tulevat, riippuu monista tekijöistä, mutta useimmiten se tapahtuu 12–13 vuotta ja kestää 3–7 päivää.

Tärkeitä kysymyksiä

On syytä kiinnittää huomiota tyttärelleen, että kuukautiset ovat täysin normaali fysiologinen prosessi, joka on osa jokaisen naisen jokapäiväistä elämää. Kuukautisten alkaminen osoittaa, että tyttö muuttuu tytöksi, ja tulevaisuudessa siitä tulee äiti.

Jos lapsi tekee hyvää terveyteen, kuukautiskierron aikana ei ole tarpeen muuttaa mitään vakavasti hänen jokapäiväisessä elämässään. Ainoa neuvonta: näinä päivinä on vielä syytä olla hieman tarkkaavaisempi lasten keholle, välttäen stressiä, ylityötä, jäähdytystä, enemmän lepoa.

On epätodennäköistä, että kuukautiskierto vahvistetaan kerran, tämä prosessi voi tapahtua vuoden kuluessa. Purkauksen määrä voi myös vaihdella: kuukautiset voivat olla vähäisiä tai runsaita.

Useimmiten kuukautisten saapumiseen liittyy kivuliaita tunteita alavihassa, joillakin tytöillä voi olla päänsärky, alaselkä tai rinta. Mutta joskus kriittiset päivät voivat alkaa ilman tällaisia ​​signaaleja. On tärkeää puhua lapsen mahdollisista tuntemuksista, niin että tyttö oli valmis muutoksiin kehossaan.

Psykologi Natalya Karabuta sanoo: ”Jos tyttärellä on keskustelussa ensimmäisistä kuukautisista, sinulla on kysyttävää, muista vastata niihin mahdollisimman täydellisesti ja tarkasti ilman hämmennystä tai piilottamista. Huolimatta erityisistä yksityiskohdista on syytä kertoa lapselle naisrakenteen ja sukuelinten rakenteesta, jos et ole keskustellut näistä asioista ennen. Älä välttä käsitteellistämisen aihetta, koska tyttö on tärkeä ymmärtää, mitä prosesseja hänen ruumiinsa tapahtuu ja miksi. Ehkä lapsi tietää jo jotain kuukautiskierroksista, koska media on täynnä hygieniatuotteita, tai tätä asiaa on jo keskusteltu ystäviensä kanssa. Selvitä tässä tapauksessa tarkasti, mitä tietoa tytär omistaa, ja jos ymmärrät, että he eivät ole täysin oikeita, rauhallisesti ja hymyillen, kerro luotettavia tietoja. Ihastuttava apu tällaisessa keskustelussa on tutustua hyvään kirjaan seksikoulutuksesta, missä se on saatavilla ja kuvista, jotka koskevat tytön muuttumista tyttöksi. "

Keskustele PMS: stä

Premenstruaalinen oireyhtymä on tärkeä osa kriittisiä päiviä. Heikkouden tunne, liiallinen ärtyneisyys, kyyneleisyys, uneliaisuus, masennus - kaikki tämä on seurausta kehon hormonaalista muutoksesta. Samasta syystä tyttö voi ennen kuukautisten saapumista esiintyä tuskallisia tunteita rinnassa, akne, hikoilu ja turvotus voi näkyä hänen kasvoillaan.

Tyttärelle on syytä selittää, että kaikki nämä oireet ovat tilapäisiä, ja jos hän yhtäkkiä ajattelee, että ihmiset hänen vihansa ympärillä, ja hän ei voi tarttua kyyneleensä vastauksena hänen luokkatoverinsa yksinkertaiselle huumorille, tämä ei ole ikuisesti. 3-5 päivän kuluttua alkaa kuukautiset, hormonit normalisoituvat, ystävät tulevat jälleen paremmiksi, ja elämä on kaunis ja positiivinen.

Valitettavasti ei ole vielä keksitty mitään erityisiä ja tehokkaita korjauskeinoja ennaltaehkäisevää oireyhtymää varten, joten kävellä raikkaassa ilmassa, hedelmissä, pienessä suklaapatukassa, suosikkimusiikissa, helppokäyttöisyydessä, hymyillessä ja kuolematon Carlsonin lainaus "Calmness!" Auttaa selviytymään näistä vaikeista päivistä. Vain rauhallinen!

Hygieniatuotteiden valinta

Muista kiinnittää huomiota hygieniatuotteiden valintaan. Ota, avaa ja näytä lapsellesi saniteettipehmuste, kerro meille, miksi se on niin järjestetty, osoittakaa, miten kiinnität sen oikein alusvaatteisiisi, jotta se ei romahtaisi ja siirry ulos. Kerro meille, mitä pakkauksia pakkauksessa tarkoittaa ja kuinka usein sinun täytyy vaihtaa tiivisteet.

Varoita vuotojen mahdollisuudesta, kerro meille, että nyt on välttämätöntä kuljettaa varaosassa tai salkussa vara-hygieniatuotteita, koska sinun täytyy vaihtaa tiivisteet koulussa.

Terveysalustasi eivät sovi lapselle? Sitten sinun pitäisi mennä myymälään yhdessä, missä myyntiasiantuntijan avulla voit valita tarvittavat varat. Toistaiseksi on parempi kiinnittää huomionne tiivisteisiin kuin tamponeihin ja valita myös tuote luotettavalta valmistajalta.

Aluksi lapsi voi kokea tiettyjä epämukavuutta ja vaikeuksia, muistakaa kunto, kun huomasit vaatteiden vuotojen jälkiä tai unohdit jättää talon, ja yhtäkkiä alkoi olla kriittisiä päiviä. Yritä antaa tyttärellesi mahdollisimman suuri tuki, sillä hänelle tämä on uusi kokemus, on tärkeää, että se on positiivinen.

Tärkeitä hygieniasääntöjä

Yksi tärkeimmistä kysymyksistä kuukautisten aikana on tytön henkilökohtaisen hygienian sääntöjen noudattaminen. Kuukautinen veri on erinomainen elinympäristö erilaisten bakteerien kehittymiselle ja kehittymiselle, ja koska kohdunkaula on ajautunut kuukautiskierron aikana, tapa tartunnan saamiseksi kehoon on melko yksinkertainen.

Siksi on tärkeää, että lapsi muistaa muutamia yksinkertaisia ​​sääntöjä, joita on noudatettava kuukautisten aikana:

 • pese kädet saippualla ja vedellä ennen hygieniatuotteiden vaihtoa ja sen jälkeen;
 • ottaa suihku aamulla ja illalla;
 • pese ennen hygieniatuotteiden vaihtamista;
 • vaihda alusvaatteita säännöllisesti;
 • vaihda saniteettityynyjä 4 käyttötunnin välein.

Kuukautisten aikana ei ole suositeltavaa ottaa kylpyjä, käydä kylpyissä tai saunoissa, jotta ei aiheuta lisääntynyttä verenvuotoa eikä tarttua tartunta elimistöön.

Kuukautiskalenteri

Kriittisten päivien saapuessa kannattaa aloittaa kuukautiskalenteri, jossa jokaisen kuukautisen alkamispäivä merkitään. Ensimmäisenä vuonna on suositeltavaa merkitä paitsi kuukauden alun päivämäärä, myös niiden kesto, ja voit pitää muistiinpanoja tavallisella taskukalenterilla ylittämällä vaaditut päivämäärät eri väreissä.

Tällaisen kalenterin pitäminen antaa mahdollisuuden ehdottaa likimääräistä alkamispäivää seuraaville kuukautisille ja valmistautua siihen sekä ymmärtää, kuinka säännöllinen ja pitkä kuukautiskierto on. Jos on ongelmia ja sinun on kuultava lääkäriä, kalenterin merkkien ansiosta asiantuntijan on helpompi arvioida kuukautiskierron alkamisjärjestystä.

Foorumimme jäsen Tanya sanoo: ”Tyttäreni aloitti hänen kuukausittain kaksi vuotta sitten ja juuri nyt he alkoivat mennä enemmän tai vähemmän säännöllisesti. Ja suurin osa hänen luokkatoveristaan ​​on jo jonkin aikaa mukautunut, aika on kulunut ja kuukausittaiset menot, kun he haluavat. Tyttäreni ensimmäiset jaksot eivät olleet runsaita, joten he licked pari päivää, ja melkein ei loukkaantunut. Totta puhuin säännöllisesti kuukautiskierroksista ja harjoitimme myös etukäteen, miten tiiviste kiinnitetään oikein, jotta se ei siirry ulos. ”

Milloin lääkäriin

Nuoruusiässä kuukautiskierron kesto voi vaihdella määräajoin riippuen organismin yksilöllisistä ominaisuuksista.

Kuukautisten viivästyminen, syklin keston muutokset, kriittiset päivät kahden kuukauden välein: kaikki nämä tekijät voivat johtua fysiologisista syistä eikä tekosyynä asiantuntijan vierailulle.

Kuitenkin on tarpeen kuulla gynekologia, jos:

 • hänen tyttärensä kääntyi 15-vuotiaaksi, ja kuukautiset eivät koskaan alkaneet,
 • kuukautisten viivästyminen kestää vähintään kolme kuukautta,
 • kuukausittain kestää yli 7 päivää
 • purkaus on hyvin raskasta tai erittäin tuskallista,
 • lapsella on vakava heikkous, huimaus, pahoinvointi tai oksentelu.

Klinikan ”Dobrobut” lapsenlääkäri Babiy Galina Vasilyevna sanoo: ”Jos kuukautisten alkaminen ei aiheuta voimakasta kipua, lapsen tilan heikkenemistä ja purkausta ei ole runsaasti, tämä ei ole syy mennä gynekologiin. Ensimmäiset kuukautiset, joissa on normaali hormonaalinen tausta, alkavat 9-vuotiaista 13 vuoteen, ja jos 16-vuotiaana ei ole vielä kuukautisia, on kiireesti otettava yhteyttä gynekologiin. Tässä iässä kuukautisten aikana on parempi käyttää saniteettipatjoja. Jos yksityiskohtaiseen kuulemiseen ja kapeaan ammatilliseen neuvontaan on tullut ongelmia, ota yhteyttä lasten gynekologiin. ”

Keskustelu kuukautiskierroksesta on tärkeä askel luottavan äidin ja tyttären välisen suhteen muodostamisessa, on tärkeää, että olet todellinen ystävä. Loppujen lopuksi eteenpäin on vaikea nuoruus, kun tilaisuus puhua "sydämestä sydämeen" on erittäin tärkeä.

Jos tänään puhutte avoimesti ja luottamuksellisesti lapsen kanssa kasvusta, kriittisistä päivistä ja intiimihygienian valinnasta, puhut ehkäisystä ja suhteista miehiin, joita varmasti tarvitaan muutaman vuoden kuluttua, varmasti onnistuu.

Kaikki lapsen kehitykselle

Koulutuspelit lapsille, luovuus, lelut itse

Mustavalkoisten kuvien kehittäminen vastasyntyneelle

Tarjoamme ladata ja tulostaa mustavalkoisia ja mustavalkoisia punaisia ​​kuvia vauvojen näköelimien stimuloimiseksi, joita voit sijoittaa vauvan pinnasängyn, vaihtopöydän päälle tai vain ripustaa lastentarhan seiniin kehittyvän ympäristön luomiseksi.

Mitä kuvia tarvitaan vastasyntyneille

Kontrastien mustien ja valkoisten kuvien ja kuvien käyttö vähimmäismäärällä värejä on erittäin suosittu ulkomailla tapahtuva näkövammoinnin menetelmä vastasyntyneillä. Se perustuu amerikkalaisen fysioterapeutin Glenn Domanin, japanilaisen professorin Makoto Shichidon (Shichido-menetelmän laatija) ja maailmankuulun lastenlääkäri Sarah Brewerin työhön, joka korosti mustavalkoisen ympäristön kehittämisen merkitystä imeväisten visuaalisten prosessien kehittämiselle.

Elämän ensimmäisinä kuukausina vauvat näkevät vain mustavalkoisia, ja kaikki muut värit havaitaan harmaasävyinä. Noin 3 kuukauden kuluttua lapset alkavat erottaa keltaisen ja punaisen, ja sitten sinisen ja vihreän.
Tarkasteltaessa vastakkaisia ​​mustavalkoisia kuvia edistetään aivojen aikaisempaa kehittymistä, näön terävyys ja kyky keskittyä esineisiin, kehittää huomiota, parantaa värin havaitsemista ja jopa rauhoittaa lapsen ylivuotoaikana.

Ensimmäiset ja tärkeimmät visuaaliset esineet, jotka stimuloivat vastasyntyneen näkemyksen kehittymistä, ovat äidin ja isän kasvot. On tärkeää katsoa lapsesi mahdollisimman usein, kommunikoida hänen kanssaan ja hymyillä.

Toisessa paikassa kehitetään vastakkaisia ​​mustavalkoisia kuvia, joita vauva voi ”katsoa”. Vastasyntyneiden mielenkiintoisten yksinkertaisten kuvien ensimmäisinä viikkoina, jotka koostuvat suorista ja rikkoutuneista viivoista, samankeskisistä ympyröistä ja erilaisista geometrisista muodoista. Hieman myöhemmin vauva alkaa suosia kirkkaita, yksinkertaisia ​​värejä ja monimutkaisempia kuvioita.

Tämä on joukko 8 kaksipuolista kuvaa, jotka näytetään harmonikana. Toisaalta löydät 8 mustaa ja valkoista kuvaa, ja toisaalta 8 kuvaa neljästä perusväristä. Tämä kirja auttaa kehittämään näkemystä vauvasta syntymästä.
************************************************** ******************

Oppimiskuvat tulostusta varten

Mustavalkoisten kuvien, 60 arkin, A4, PDF-tiedoston kehittäminen. Vauvan suositeltu ikä on 0-2 kuukautta.

Mustavalkoisten ja punaisten kuvien, 60 arkin, A4-formaatin, PDF-tiedoston kehittäminen. Lapsen suositeltu ikä on 2-4 kuukautta.

SUOSITTELEE LABIRINT.RU: lle (klikkaa kuvaa saadaksesi lisätietoja):

Kuinka käyttää mustavalkoisia kuvia

Elämänsä ensimmäisinä kuukausina vauva viettää paljon aikaa vauvassa, joten on tärkeää luoda hänelle suotuisa kehitysympäristö.

suositukset:
 • Kiinnitä mustavalkoiset kuvat paperiarkit vauvan sängyn sisäseinään (suositeltu etäisyys kuvan ja vauvan välillä on noin 30 cm);
 • Kiinnitä kuvat kartonkiin ja tee kaksipuolinen sulkukirja. Aseta kirja ja aseta se puoliympyrään lapsen ympärille kehitysalustalle, vaihtopöydälle tai muualle, missä lapsesi on;
 • Ripusta kuvat lastenhuoneen seinille ja näytä, kun vauva on hereillä.
 • Ota kuva ja aloita liikkuminen hitaasti lapsen edessä. 2–3 kuukauden kuluttua lapsi pystyy jo seuraamaan liikkuvia esineitä;
 • Katso kuvia niin paljon aikaa kuin ne aiheuttavat kiinnostusta lapseen.

Mustavalkoisten kuvien avulla voit auttaa vauvaa kehittämään näkökykyä, oppimaan keskittymään ja muodostamaan harmonisen värintuntuman. Lapsi, jonka käsitys on oikein piristynyt jo ensimmäisistä päivistä, kehittyy nopeammin!

RECOMMEND
************************************************** ********************
Koulutuspeli "Lapsen ensimmäiset kuvat" (Ozone, Mai-kaupassa).
Mikä on erityinen:
- Kortit voidaan ottaa tiellä.
- Jokainen kortti on kaksipuolinen.
- Kortit on valmistettu paksusta pahvista ja kestävät hyvin kauan.
- Kortit voidaan ripustaa vauvansängyn seinässä oleviin reikiin, liikkuvaan tai mihin tahansa muuhun paikkaan vauvan näkökentässä.
************************************************** ********************

Kortit vastasyntyneen näkemyksen kehittämiseksi

(Klikkaa kuvaa saadaksesi lisätietoja)

Näkökulman kehittämiseksi on hyödyllistä ripustaa mobiilisovellus pinnasängyn yläpuolelle.

Pidin artikkelista - jaa ystävien kanssa sosiaalisissa verkostoissa klikkaamalla alla olevaa painiketta!

Kuukausittaiset kuvat lapsilla

Ihmisen aivojen muodostuminen tapahtuu jopa äitini vatsassa. Ja aivojen kehittyminen synnytyksen jälkeen edistää uusien hermoyhteyksien syntymistä. Ja visuaalinen käsitys tässä tärkeässä prosessissa on ensiarvoisen tärkeää - leijonan osuus tiedosta tulee hänen kauttaan.

Yksi vaihtoehdoista visuaalisen havainnon edistämiseksi vauvan kehityksessä on mustavalkoisia kuvia.

Artikkelin sisältö:

Mitä kuvia vastasyntyneille pienimmätkin käyttävät kuvat vauvojen kehittämiseen

Lapset ovat korjaamattomia tutkimusmatkailijoita, jotka alkavat tutkia maailmaa, tuskin oppivat pitämään päänsä ja tarttumaan äitinsä sormiin. Vastasyntyneen visio on vaatimattomampi kuin aikuisen visio - murusen kohteet näkyvät selvästi vain lähietäisyydellä. Lisäksi visuaaliset mahdollisuudet muuttuvat iän mukaan. Ja jo heidän kanssaan - ja kiinnostusta näihin tai muihin kuviin.

 • Kahden viikon iässä murus on jo pystynyt tunnistamaan äidin (isän) kasvot, mutta hänen on silti vaikea nähdä ohuita viivoja sekä erottaa värit. Siksi tässä iässä paras vaihtoehto on kuvia, joissa on rikki ja suorat viivat, yksinkertaistetut kuvat kasvoista, soluista, yksinkertainen geometria.
 • 1,5 kuukauden ikäinen lapsi houkuttelee samankeskisiä ympyröitä (ja lisäksi ympyrä itse sen keskelle).
 • 2-4 kuukautta. Lapsen silmä muuttuu dramaattisesti - se on jo kääntymässä siihen kohtaan, josta ääni tulee, ja katsomassa kohdetta. Tätä ikää varten sopivat kuvat, joissa on 4 ympyrää, kaarevia viivoja ja monimutkaisempia muotoja, eläimiä (yksinkertainen kuva).
 • 4 kuukautta. Lapsi pystyy keskittymään minkä tahansa alueen aiheeseen, erottaa värit ja tarkkailee maailmaa. Piirustusten käyrät tässä iässä ovat edullisempia, mutta monimutkaisia ​​piirustuksia on täysin mahdollista käyttää.

Mustavalkoiset kuvat vastasyntyneille

Vauva alkaa erottaa värit vain toisen elämän kuukauden jälkeen. Jokainen uusi vaikutelma hänelle on polku harmoniseen kehitykseen ja tietoon. Aluksi mustavalkoiset kuvat vastasyntyneille ovat hyödyllisiä. On monia sellaisia ​​kuvia, jotka on erityisesti suunniteltu pienille. Ne voidaan ladata ilmaiseksi ja niitä voidaan käyttää imeväisten kehitykseen. Jotkut äidit vetävät itse yksinkertaisia ​​kuvia.

Kiinnitä mustavalkoiset kuvat vastasyntyneille vauvan näkökulmasta. Hän harkitsee mielellään niitä. Järjestä kuvat pitkin sängyn reunoja, pysy vaihtopöydän ympärillä tai vain ripustaa asunnon ympärille paikoissa, joissa vauva on useimmiten. Kuvat voidaan myös näyttää helposti 30-50 cm: n etäisyydellä.

Vaikka vauva on hereillä, hän varmasti kiinnostaa kuvaa. Lapsi kiinnittää silmänsä mustavalkoiseen kuvaan vastasyntyneille, tämä toiminta harjoittaa hänen näköään. Kuvia on muutettava säännöllisesti, kun lapsi tottuu niihin, ja tämä on noin kerran kahdessa tai kolmessa päivässä.

Mitä ensimmäiset kuukautiset näyttävät teini-ikäisenä, miten näiden päivien alku voidaan määrittää?

Mitkä ovat tyttöjen ensimmäiset kuukautiset? Kysymys kiinnostaa teini-ikäisiä 12-vuotiailta. Loppujen lopuksi 12 - 16 vuotta esiintyy yleensä kuukautiskierron. Ne voivat olla erilaisen johdonmukaisia, kestäviä. Miten tytöt määrittävät menarheiden alkamisen?

Merkit lähestyvät kuukautisia

Kuukautiset tulevat vain, kun sukupuolielimet muodostuvat, hormoneja kerääntyy riittävästi. Määritä toinen kuvio. Ennen kuin paino saavuttaa 45 kg, kuukautiset eivät käynnisty. Mitä sinun pitäisi kiinnittää huomiota:

 1. Muodostuu hahmo, eilinen teini-ikäinen tyttö muuttuu tytöksi, jolla on voimakas vyötärö, pyöristetyt lantiot ja rinnat.
 2. Valkoiset alkavat erottua sukupuolielimistä. Tyttö voi ensimmäistä kertaa löytää ne alushousuistaan. Näyttelyn hetkestä lähtien on vuosi, kunnes tyttöjen ensimmäiset kuukautiset alkavat. Valkoinen purkaus osoittaa hormonitasojen muodostumista.
 3. Hormonitasapainon muutokset sisältävät useita prosesseja. Tyttö huomaa muutoksia käyttäytymisessä, tunneissa. Säännöllisesti tulee vatsakipu, päänsärky, heikkous, huimaus. On usein tunnelmallisia vaihteluita, jotka aiheuttavat epäilyttävää epäilyä, aggressiivisuutta. Eilinen tottelevainen tyttö muuttuu sietämättömäksi teini-ikäiseksi.

Näillä perusteilla voit määrittää kuukautisten aikaisen saapumisen. Lisäksi voit navigoida äitisi kautta. Yleensä tytär tulee ensimmäisenä kuukautena samassa iässä kuin äiti.

Miten ensimmäiset kuukautiset alkavat tytöissä?

Muutama päivä ennen kuukautisia tyttö tuntuu pahemmalta. Muutokset tapahtuvat fyysisesti, emotionaalisesti.

 • Teini kokee munasarjojen alavihan kipua. Se voi olla luonteeltaan erilainen - vakio ja jaksollinen. Aina kouristelua. Näin syntyy kohdun lihakset, jotka valmistellaan sisäisen kerroksen hylkäämiseksi.
 • Kuukautisten aattona paine, hemoglobiini ja muut indikaattorit, jotka olivat jatkuvasti normaaleja, muuttuvat. Tyttö tuntee heikkoutta, huimausta, päänsärkyä.
 • Keskushermosto vaikuttaa nuoren emotionaaliseen tilaan. Tyttö tulee ärtyisäksi, itkee ilman erityistä syytä, itsetunto heikkenee, hän haluaa jäädä eläkkeelle.
 • Lisäksi kaikki nämä kuukautiskierron prosessit ovat hyvin väsyttäviä sekä moraalisesti että fyysisesti, tyttö haluaa nukkua. Tässä tilassa hän voi nukkua päiväksi.
 • Hormoni- ja fysikaalisten prosessien muutosten taustalla esiintyy suoliston häiriöitä, jotka ilmenevät ripulissa. Laajennettu kohtu kohdistaa virtsarakon. Virtsaamispyrkimys tulee yleiseksi.

Jos äiti huomasi tällaisia ​​muutoksia tytössä, sinun pitäisi puhua hänelle kuukautiskierrosta. Valmistaudu ensimmäiseen kuukauteen.

Mitkä ovat ensimmäiset kuukausittain

Tyttö huomaa tummat päästöt alushousuihinsa. Ne osoittavat kuukautisten alkamisen.

 1. Kohtu kohtelee endometriumin hylkäämistä, veri erittyy pieninä määrinä. Joskus ensimmäiset kuukautiset tytöissä näyttävät täsmälleen näin - ruskeana, joka kestää 1-3 päivää.
 2. Riittävästi hormonaalista taustaa vasten tyttöjen ensimmäiset kuukautiset ovat valmiit. Veri erittyy endometriumin hyytymien avulla.
 3. Jos hormonaalinen tausta on epäonnistunut, sukupuolielinten patologinen kehitys, ensimmäiset kuukautiset ovat runsaasti. Muistuttaa verenvuotoa.

Purkauksen määrä ja luonne riippuvat hormonaalisesta taustasta, organismin yksilöllisistä ominaisuuksista.

Kuinka kauan ensimmäiset jaksot kestävät

Tyttöjen kuukautisten normaali kesto on 3–5 päivää. Tietyissä olosuhteissa kuukausittainen vastuuvapaus on 7 päivää. Usein tämä kesto vaikuttaa genetiikkaan.

Aloita ensimmäinen kuukausittainen merkityksetön purkaus. Toisen, kolmannen päivän vahvimman valinnan. Ne sisältävät hyytymiä, jotka ovat myös normaaleja. Kohtu kohdistaa nopeasti endometriumista, jatkaa, valmistautuu uuteen kuukautiskiertoon. Siksi neljäntenä päivänä purkaus muuttuu maltilliseksi, ja 4-luvulla se kääntyy takaisin kuoppaan. Jos kuukautiset kestävät vain 3 vuorokautta, kaikkein runsain purkaus on 2 päivää.

Jotta voidaan arvioida kuukautisten kestoa, voi olla myös äidin kuukautiskierto. Usein kesto on sama. Ensimmäistä kuukautta ei ole sääntöjä. Ne ovat hyvin erilaisia. Sekä vähäistä että runsaasti purkausta pidetään normina.

Mitä tehdä, jos kriittiset päivät alkavat

On parasta viettää kuukautisten ensimmäinen päivä kotona, sängyssä. Jos kriittiset päivät jäävät kouluun, sinun tulee ilmoittaa luokkaopettajalle epäröimättä, päästä kotiin. Ilmoita elämässäni tärkeä tapahtuma äidilleni tai toiselle läheiselle henkilölle. Kivun lievittämiseksi voi olla kipulääkkeitä, antispasmodicsia. Voit rauhoittaa valerianin, äidinmaidon hermoston tinktuuria. Tiivisteiden puuttuessa on välttämätöntä käyttää improvisoituja keinoja. Irrota puhdas levyt, vaipat tai käytä sideharsoa ja puuvillaa. Jotkin gynecologistit suosittelevat vain tällaisten tyynyjen käyttöä.

Milloin kuukautiskierto paranee

Ensimmäiset jaksot eivät tarkoita, että kuukautiset näkyvät seuraavan kuukauden aikana. Kuukauden syklin perustaminen on 2 vuotta. Tänä aikana tytön hormonaalinen tausta tulisi normalisoida. Sen epävakaa sijainti johtaa pitkään viiveeseen tai kuukausittaisen purkauksen toistumiseen. Sallittu kuukautisten puuttuminen ensimmäisen kriittisen päivän jälkeen 3 kuukauteen. Tämä voi tapahtua säännöllisesti 1 vuosi. Toisena vuonna sykli alkaa parantua. Tyttö voi jo tietää, milloin kriittiset päivät tulevat. Vaikka ei ole tarpeen luottaa syklin päivien tarkkaan määrään.

On tarpeen ottaa yhteyttä asiantuntijaan, jos teini-ikäisen kuukausittainen jakso ei ole parantunut 2 vuoden aikana. Kriittisinä päivinä on aina paljon kipua ja verenvuotoa. Tämä tilanne osoittaa patologioiden esiintymisen lisääntymisjärjestelmässä tai taudeissa.

Mustavalkoiset kuvat vauvoille: kokemuksemme

Miksi vauva tarvitsee mustavalkoisia kuvia?

”Vauvat ensimmäisten kahden elämänkuukauden aikana oppivat keskittymään katseensa ja suurikontrastiset kuvat erottuvat parhaiten. He haluavat muun muassa mustia ja valkoisia värejä leveitä raitoja, ympyröitä, rikkoutuneita ja aaltoilevia viivoja. Vastasyntyneitä nähdään parhaiten 25-30 cm: n etäisyydellä. ”- täällä todellisuudessa puristetaan tosiasiat lasten näkökyvyn kehittymisestä, jotka esitetään lähes kaikissa nuorten äitien kirjoissa.

Luin kaiken tämän ja tein kortteja ennen toisen lapsen syntymää. Mitä tehdä, rakastan kaikenlaisia ​​kortteja. Ensimmäisen tyttären kanssa jäi "mustavalkoinen" vaihe. Paniikka "kehittää, kehittää, kehittää!" Sitten alkoi 3 kuukautta, ja päätin aloittaa värillisillä.

Lapsille tarkoitetut mustavalkoiset kuvat voidaan ladata täältä (siellä on paljon asioita) ja myös täällä Vkontakte-projektiryhmästä.

Niinpä valmistin kortit eläinten ääriviivoilla (kuten kävi ilmi, "kasvulle": vastasyntyneellä on vähän ymmärrettävää), teki kuutiot mustavalkoisella koristeella. Jotkut heistä liittyivät mobiiliin ("natiivi" suspensio poistettiin tuolloin), loput tarjottiin myös teipillä, jotta voit vain laittaa ne toisiinsa ja ripustaa jonnekin.

Lopuksi muistin, että minulla on ihana aikakauslehti ”Karapuz” kustantamosta, jossa on geometrisiä kuvioita lapsille, tulostettu kortit ja sieltä. Muuten, täällä he olivat kaikkein halutuimpia.

Kaikissa kirjoissa on suositeltavaa sijoittaa kaikki tämä rikkaus pinnasänkyyn, miellyttävällä etäisyydellä vauvalle (nämä samat 25-30 cm). Muistan, että vanhemman kanssa yritin vielä mitata jotain hallitsijan kanssa, mutta silti olin vakuuttunut siitä, että monet kirjoista annetut suositukset ovat kaukana todellisuudesta. Ja yksi heistä - vauva ei ole sängyssä. Siksi kuvien katselupaikka oli kannettava kehto, joka useimmiten osoittautuu keittiöön (äidin on kypsennettävä, ruokittava loput kotitaloudesta ja syövät itseään) tai lastentarhassa (äidin on viihdyttävä vanhempaan siskoon).

Muuten mobiili muutti pian myös keittiöön. Vauva suostuu pidempään makaamaan yksin, jos lähellä on muita ihmisiä. Ja sänkyä käytetään vain silloin, kun minulla on asioita, jotka on tehtävä itse makuuhuoneessa - missä se sijaitsee, tai kun luen vanhempaa kirjaa yöksi (me kaikki nukkuvat samassa huoneessa).

Mistä käyttää, missä asentaa

Muuten, helpoin tapa kiinnittää kuvia sängylle on: voit liimata sen teipillä ristipalkkiin tai ripustaa sen sidekillerille, taivutettu puoliksi.

Niin monta kuvaa, kuin kuvassa, sinun ei pitäisi roikkua, tajusin, miten on helpompi katsoa, ​​hyvin, yhden kuvani. Tulevaisuudessa aion pitää kiinni skotch-nauhasta eikä itse kuvista, useista läpinäkyvistä A4- ja A5-tiedostoista ja lisätä kortteja jo niin, että valotusta on helppo muuttaa.

Kun kuljemme asunnon ympärillä vauvan kanssa, piilotetaan erikoiskuvia katsottavaksi useissa paikoissa: salissa, TV: n seinällä (vain lapsen silmien tasolla, kun se on kahvoissa), keittiössä, lastentarhassa.

Aluksi nojain heitä vastakkain telineen puolelle ja laitoin vauvan puolelle. Kun hän oli hieman vanhempi, hän ajatteli pitkään, kuinka sijoittaa ne keittiöön, jotta hän pysyisi silmissä. Löysin vahingossa ulospääsyn: en kääntynyt juuri painettuina arkkeina (2 kuvaa per arkki) kaksipuolisiksi korteiksi, teipaten reunat teipillä, vaan yksinkertaisesti taivutettu puoliksi, ja tässä muodossa arkki ripustettiin keittiön settin pitkille kahvoille aivan oikeassa tasossa. Voit luultavasti roikkua näin pöydistä, ulosteista ja tuoleista.

Se oli aika kirjoittaa se pitkään - meidän Pasha oli erittäin hyvä maku kuvia geometrisia kuvioita, hän katsoi niitä melko pitkään (rakkaansa nopeasti esiin), seurasi niitä katsoa. Puolentoista vuoden kuluttua hän oli iloinen katsomassa eläinten lukuja ja siluetteja.

Se on hieman kuutioista (teipillä). Ne pyörivät mobiilissamme, roikkuvat telineessä ja matossa, jossa on kaaria, jotta voit työntää kädet rattaisiin kävellen, laittaa pyramidin, kun vauva makaa vatsassaan. Vanhin tytär, Irina rakastaa keskustella heidän kanssaan vauvan edessä, kun hän kommunikoi hänen kanssaan, ja hän joskus heittää heidät silmiinsä (hän ​​puhuu nopeasti).

Jonkin aikaa myöhemmin kuvat, jotka olen liittänyt laatikkoon, osoittautui kolmiulotteiseksi tilavuudeksi, jossa kaikissa oli erilaisia ​​kuvia. Tärkeintä on vakaa, voit laittaa sen mihin tahansa ennen valehtelevaa vauvaa. Kun lapsen kuvat lakkasivat minua kiinnittämästä, laitoin uusia päälle.

Miten käytät?

Joten, mitä voit tehdä näiden noppakorttien kanssa, paitsi että ne ripustetaan vauvojen silmien käytettävissä oleviin paikkoihin:

 • Junan seuranta: saamme silmäyksen kuvaan ja siirrämme sitä hitaasti vasemmalle ja oikealle, ylös ja alas, sitten ajan myötä monimutkaistamme reitin: kaaren, vinosti ympyrässä.
 • Houkutella ja vaihtaa huomiota, rauhoittaa. Meillä on enemmän kuin kerran onnistunut rauhoittamaan vauvan "katsomaan mitä kuvaa!". Kuinka väsynyt, näytä seuraavat.
 • Käytä näyttelyinä kävellessäsi asunnon ympärillä aikuisten käsissä. Kun kaikki päivän huoneet ovat jo menneet noin kolme kertaa ja kaikki ovat nähneet, mikä on uutta viihdyttää poikaa? Uusia kuvia hyllyillä, ei vain mustavalkoisia.
 • Käytä makuulla makuulla ja indeksoimalla. Lapsi yrittää nostaa päänsä korkeammalle ja korkeammalle, ja hän on kiinnostunut näkemään jotain sellaista, joka tarttuu silmään (seinät harvoin istuvat, ja jos nojautat heille kuvaa...).
 • Tee yksi keino näyttää vanhemman lapsen hoito nuoremmalta. Irina haluaa järjestää kuvia Pashalle. Vaikka hän ei näe niitä tällä hetkellä (äiti tekee voimistelua), hän on tyytyväinen, että hän hoiti vauvan.

Mistä saada?

Tee itsestäsi (vaihtoehdot: piirtää mustalla merkillä, maalilla, tee tummaa ja valkoista paperia, ompele kankaasta) - se tuntuu yksinkertaisemmalta ja halvemmalta kuin mikään, mutta sinun täytyy aloittaa ennen kuin vauva syntyy, ensimmäisten kuukausien jälkeen, kun itse asiassa materiaalit ja tulee olemaan kysyntää, vapaa-aika ei välttämättä ole. Kuvassa - osa hierontamattoa

Tulosta valmis. Jos on tulostaa, sopivin vaihtoehto nuorille vanhemmille, varsinkin kun tulostus on budjetti, ilman väriä. Tarvittavat tiedostot ovat helposti löydettävissä Internetistä, ja siellä on vain muutama sarja. Lapsille tarkoitetut mustavalkoiset kuvat voidaan ladata täältä (siellä on paljon asioita) ja myös täällä Vkontakte-projektiryhmästä.

Mitä leluja seuraavaksi lapselle on hyötyä? 3 kuukautta, 6, 9, vuosi, kolme ja viisi?

Lataa lelujen luettelo iästä alkaen 0–5-vuotiaille lapsille:

Kaikki lapsen kehitykselle

Koulutuspelit lapsille, luovuus, lelut itse

Mustavalkoisten kuvien kehittäminen vastasyntyneelle

Tarjoamme ladata ja tulostaa mustavalkoisia ja mustavalkoisia punaisia ​​kuvia vauvojen näköelimien stimuloimiseksi, joita voit sijoittaa vauvan pinnasängyn, vaihtopöydän päälle tai vain ripustaa lastentarhan seiniin kehittyvän ympäristön luomiseksi.

Mitä kuvia tarvitaan vastasyntyneille

Kontrastien mustien ja valkoisten kuvien ja kuvien käyttö vähimmäismäärällä värejä on erittäin suosittu ulkomailla tapahtuva näkövammoinnin menetelmä vastasyntyneillä. Se perustuu amerikkalaisen fysioterapeutin Glenn Domanin, japanilaisen professorin Makoto Shichidon (Shichido-menetelmän laatija) ja maailmankuulun lastenlääkäri Sarah Brewerin työhön, joka korosti mustavalkoisen ympäristön kehittämisen merkitystä imeväisten visuaalisten prosessien kehittämiselle.

Elämän ensimmäisinä kuukausina vauvat näkevät vain mustavalkoisia, ja kaikki muut värit havaitaan harmaasävyinä. Noin 3 kuukauden kuluttua lapset alkavat erottaa keltaisen ja punaisen, ja sitten sinisen ja vihreän.
Tarkasteltaessa vastakkaisia ​​mustavalkoisia kuvia edistetään aivojen aikaisempaa kehittymistä, näön terävyys ja kyky keskittyä esineisiin, kehittää huomiota, parantaa värin havaitsemista ja jopa rauhoittaa lapsen ylivuotoaikana.

Ensimmäiset ja tärkeimmät visuaaliset esineet, jotka stimuloivat vastasyntyneen näkemyksen kehittymistä, ovat äidin ja isän kasvot. On tärkeää katsoa lapsesi mahdollisimman usein, kommunikoida hänen kanssaan ja hymyillä.

Toisessa paikassa kehitetään vastakkaisia ​​mustavalkoisia kuvia, joita vauva voi ”katsoa”. Vastasyntyneiden mielenkiintoisten yksinkertaisten kuvien ensimmäisinä viikkoina, jotka koostuvat suorista ja rikkoutuneista viivoista, samankeskisistä ympyröistä ja erilaisista geometrisista muodoista. Hieman myöhemmin vauva alkaa suosia kirkkaita, yksinkertaisia ​​värejä ja monimutkaisempia kuvioita.

Tämä on joukko 8 kaksipuolista kuvaa, jotka näytetään harmonikana. Toisaalta löydät 8 mustaa ja valkoista kuvaa, ja toisaalta 8 kuvaa neljästä perusväristä. Tämä kirja auttaa kehittämään näkemystä vauvasta syntymästä.
************************************************** ******************

Oppimiskuvat tulostusta varten

Mustavalkoisten kuvien, 60 arkin, A4, PDF-tiedoston kehittäminen. Vauvan suositeltu ikä on 0-2 kuukautta.

Mustavalkoisten ja punaisten kuvien, 60 arkin, A4-formaatin, PDF-tiedoston kehittäminen. Lapsen suositeltu ikä on 2-4 kuukautta.

SUOSITTELEE LABIRINT.RU: lle (klikkaa kuvaa saadaksesi lisätietoja):

Kuinka käyttää mustavalkoisia kuvia

Elämänsä ensimmäisinä kuukausina vauva viettää paljon aikaa vauvassa, joten on tärkeää luoda hänelle suotuisa kehitysympäristö.

suositukset:
 • Kiinnitä mustavalkoiset kuvat paperiarkit vauvan sängyn sisäseinään (suositeltu etäisyys kuvan ja vauvan välillä on noin 30 cm);
 • Kiinnitä kuvat kartonkiin ja tee kaksipuolinen sulkukirja. Aseta kirja ja aseta se puoliympyrään lapsen ympärille kehitysalustalle, vaihtopöydälle tai muualle, missä lapsesi on;
 • Ripusta kuvat lastenhuoneen seinille ja näytä, kun vauva on hereillä.
 • Ota kuva ja aloita liikkuminen hitaasti lapsen edessä. 2–3 kuukauden kuluttua lapsi pystyy jo seuraamaan liikkuvia esineitä;
 • Katso kuvia niin paljon aikaa kuin ne aiheuttavat kiinnostusta lapseen.

Mustavalkoisten kuvien avulla voit auttaa vauvaa kehittämään näkökykyä, oppimaan keskittymään ja muodostamaan harmonisen värintuntuman. Lapsi, jonka käsitys on oikein piristynyt jo ensimmäisistä päivistä, kehittyy nopeammin!

RECOMMEND
************************************************** ********************
Koulutuspeli "Lapsen ensimmäiset kuvat" (Ozone, Mai-kaupassa).
Mikä on erityinen:
- Kortit voidaan ottaa tiellä.
- Jokainen kortti on kaksipuolinen.
- Kortit on valmistettu paksusta pahvista ja kestävät hyvin kauan.
- Kortit voidaan ripustaa vauvansängyn seinässä oleviin reikiin, liikkuvaan tai mihin tahansa muuhun paikkaan vauvan näkökentässä.
************************************************** ********************

Kortit vastasyntyneen näkemyksen kehittämiseksi

(Klikkaa kuvaa saadaksesi lisätietoja)

Näkökulman kehittämiseksi on hyödyllistä ripustaa mobiilisovellus pinnasängyn yläpuolelle.

Pidin artikkelista - jaa ystävien kanssa sosiaalisissa verkostoissa klikkaamalla alla olevaa painiketta!

Mustavalkoiset kuvat vastasyntyneille

Ehdotan, että teet ihanan lelun omin käsin - kuutiot vastasyntyneille. Syntymästä kolmeen kuukauteen lapset erottelevat kontrastisina väreinä (valkoinen, musta, punainen). Mallien kuutiot ovat alla, lisätään lisäksi gallerian mustavalkoisiin kuviin vastasyntyneille. Vaihda tuttu kuva asteittain uuteen.
Alkaen kahdesta kuukaudesta voit tarjota lapselle lapsille oppimisen leluja.

Tällaisten kuvien katsominen on erittäin hyödyllistä vauvoille, jotka ovat enintään 3 kuukautta (niin kauan kuin on kiinnostusta), koska monimutkaisempia värejä ja muotoja ei vielä havaita tässä iässä. On suositeltavaa tarkastella niitä lähinnä enintään 90 cm: n etäisyydellä tai vielä lähempänä (esimerkiksi ripustaa tai aseta pinnasänky).

Lataa mustavalkoisia kuvia vastasyntyneille sivuillamme tai täällä.

LiveInternetLiveInternet

-Luokat

 • (0)
 • AUDIO lapsille (2)
 • LUOKKA JA ILMOITUKSET (2)
 • APHORISMIT LYHYTTÄÄ LAPSEN LUETTELOISTA (3)
 • Raskaus. BABY (2)
 • LAPSEN KIRJALLINEN KIRJA (336)
 • Englanti lapsille (12)
 • SOVELTAMINEN (15)
 • Vanhemmuus ja viestintä (8) t
 • Didaktiset kuvat ja kortit (3)
 • Lapsilehdet (6)
 • Palapelit (1) t
 • Kirja-sarja (22)
 • PAIL (7)
 • Matematiikka esikoululaisille (14)
 • Peruskoulu (7)
 • Maailma (8)
 • Kokeet ja kokeet (2)
 • Koulujen valmistelu (13)
 • Origami-käsityöt (8)
 • Kognitiivinen kirjallisuus (15)
 • Kehitys- ja luoviin tehtäviin (20)
 • Hieno-motoristen taitojen kehittäminen (7)
 • Ajattelun huomion muistin kehittäminen (19)
 • Puhekehitys Bukvari (48)
 • TESTIT lapsille (1)
 • Opi kirjoittamaan tietue (26)
 • Opi piirtämään (20)
 • Kaunokirjallisuus (86)
 • Tietosanakirjat ja referenssit (8)
 • VIDEO (20)
 • Lapsen kasvatus ja kehittäminen (3)
 • Sarjakuvat (6)
 • Video-opetusohjelmat ja videot (11)
 • LASTEN KOULUTUS (63)
 • KAIKKI TIETOJA NEWBORNSista (1)
 • PUZZLIT JA KUVAT (1)
 • LASTEN TYÖT (3)
 • LASTEN ELINTARVIKKEET (0)
 • LASTEN TERVEYS (3)
 • PLAYER (159)
 • Peli - Draama (1)
 • Koulutuspelit (70)
 • Didaktiset kortit (5)
 • DIY-pelit ja lelut (53) t
 • Tietokonepelit (2)
 • Nukketeatteri (1)
 • Lautapainetut pelit ja lotto (19)
 • Sormenpelit (5)
 • Ulkoilupelit (9)
 • Roolipeli (1)
 • ART PAINTING lapsille (0)
 • PARENT EXPERIENCE Piggy Bank (52)
 • CREATIVITY CREATIVITY TRiZ (2)
 • LOGOPEDIA (31)
 • Puheen kehittäminen ja korjaaminen (18)
 • Puheterapeutit (13)
 • MASTER-LUOKAT (27)
 • MASTERS (357)
 • Sovellus (41)
 • Sovelluksen määrä (12)
 • Quilling (1)
 • Leikkeet ja kuvat (2)
 • Rakentaminen (2)
 • Veistos (52)
 • Origami (8)
 • Paperityöt (92)
 • Käsityöt luonnonmateriaaleista (8) t
 • käsityöt eri materiaaleista (87)
 • Piirustus (54)
 • JÄRJESTELMÄN KOULUTUSMENETELMÄT (11)
 • Montessori-tekniikka (6)
 • LÄMMITYSOHJELMA (3)
 • MUSIC ja SONGS lapsille (0)
 • NAVIGATOR DIARY (15)
 • UUTISET JA ILMOITUKSET (1)
 • LASTEN KOULUTUS (19)
 • Esikouluopetus (1)
 • Peruskoulu (18)
 • Lukio (3)
 • KOULUTUS PRESCHOOL LAPSET (394)
 • Trivia ja kilpailut (1)
 • Työpaikan valinta (3)
 • Lasten maantiede (1)
 • Kouluvalmius (18)
 • Palapelit (14)
 • Vieraat kielet (11) t
 • Koulukortit (8)
 • Monimutkaiset luokat (18)
 • Matematiikka (27)
 • Maailma ympärillämme (31)
 • Kirjainkirjoitusten työkirjat (23)
 • Miksi Miksi (7)
 • Kehitysoperaatiot (41)
 • Huomioita (5)
 • Käsikäyttöinen moottorikehitys (46)
 • Thinking Development (27)
 • Muistin kehittäminen (3)
 • Puheen kehitys (38)
 • Kosketuskehitys (12)
 • Smekalochka (1)
 • Teemaviikot (24)
 • Lukeminen (70)
 • Baby Economics (11)
 • Etiquette lapsille (1)
 • ONLINE-resurssit (16)
 • KOKEMUKSET JA KOKEMUKSET lapsille (28)
 • Viihdyttävä tähtitiede (1)
 • Viihdyttävä biologia (4)
 • Viihdyttävä geologia (1)
 • Viihdyttävä matematiikka (1)
 • Viihdyttävä fysiikka (16)
 • Viihdyttävä kemia (5)
 • REST ja TRAVEL lapsille (4)
 • Hyödyllisiä ohjelmia (1)
 • TURVALLISUUSSÄÄNNÖT JA KÄYTTÖOIKEUS (6)
 • Lahjoja LAPSILUOKSIA (159)
 • 23. helmikuuta (19)
 • 8. maaliskuuta (8)
 • Kosmonautikkapäivä (2)
 • Syntymäpäivä (17)
 • Opettajan päivä (5)
 • Maslenitsa (2)
 • Uusi vuosi (91)
 • Pääsiäinen (17)
 • ESITTELY lapsille (0)
 • LASTEN PYHOLOGIA (17)
 • Lelut (14)
 • Rakentajat (3)
 • Mobiilit ja jousitus (3)
 • Pehmeät kehittyvät lelut (1) t
 • Luovuuden sarjat (1)
 • Lautapelit (2)
 • Palapelit Lajittelijat (1)
 • Pyramidikuutiot (1)
 • LAPSEN KEHITTÄMINEN (53)
 • Sisäistä kehitystä (1)
 • 0 - 1 vuosi (20)
 • 1–2 vuotta (20)
 • 2–3 vuotta (8)
 • 3–4 vuotta (7)
 • 4–5 vuotta (3)
 • 5–7 vuotta (3)
 • VÄRI (48)
 • Labyrintit (5)
 • Aivohalvaukset (2)
 • Värityskuvat "Vuoden vuodet" (2)
 • Lasten värityskuvat (11)
 • Värityskuvat lomille (4)
 • Eläinten värjäys (4)
 • Rakennusten ja talojen väritys (1) t
 • Värityskuva (1)
 • Koulutusvärityskuvat (4)
 • Väritys verkossa (4)
 • Väritys numeroiden mukaan (2)
 • Värilliset linnut (1) t
 • Kasvinvärjäys (4)
 • Kuljetuksen väritys (2)
 • Värityskirjojen sarja (3)
 • Satuhoito (42)
 • LINKIT lapsia koskeviin päiväkirjoihin (25)
 • LINKIT lapsia koskeviin sivustoihin (51)
 • TESTIT JA DIAGNOSTIIKKA lapsille (2)
 • TUOTTEET lapsille (0)
 • FYSIKAALINEN KOULUTUS (4)
 • KUVAGALLERIA (1)
 • ENCYCLOPEDICS ja DICTIONARIES (0)

-Hae päiväkirjasta

-Tilaa sähköpostitse

-Säännölliset lukijat

-yhteisö

-tilasto

Mustavalkoiset kontrastikuvat vastasyntyneille

Mustavalkoiset kontrastikuvat vastasyntyneille.

Ihmisen aivojen muodostuminen tapahtuu jopa äitini vatsassa. Ja aivojen kehittyminen synnytyksen jälkeen edistää uusien hermoyhteyksien syntymistä. Ja tämän tärkeän prosessin visuaalinen käsitys on ensiarvoisen tärkeää.

Yli 80% ympärillämme olevasta maailmasta saatavista tiedoista on nähtävissä. Siksi pienen lapsen täydelliseen ja harmoniseen kehitykseen on tarpeen stimuloida hänen visuaalista näkemystään. Mitä nuorempi lapsi, sitä intensiivisemmin hän oppii. Lapset syntymästä tarvitsevat uusia kokemuksia, ruokaa aivojen kehitykselle. Jos aivot käsittelevät vain äänen ärsykkeitä, se ei toimi täydellä voimalla, se tarkoittaa, että on erittäin tärkeää antaa lapselle mahdollisuus nähdä erilaisia ​​esineitä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Lapsen visio kehittyy vähitellen. Kaksi tai kolme kuukautta hän ei erota väreistä. Tämän iän kannalta parhaiten sopivat selkeät, vastakkaiset mustavalkoiset kuvat, jotka ovat 20-30 cm lapsen silmistä. Voit käyttää niitä niin kauan kuin he pitävät lapsesta ja herättävät hänen kiinnostuksensa. Sarah Brewerin Super-Child kuvaa mustien ja valkoisten kuvien roolia 0–3 kuukauden lasten kehitykselle.

Otteita Sarah Brewerin teoksesta "Super-child"

Visio on ratkaisevassa asemassa lapsen kehityksessä. Nähdessään erilaisia ​​esineitä hänen edessään, lapsi haluaa tietää mitä se on. Halu tavoittaa esineitä, ryömiä, kaatua tulee luonnollisesta uteliaisuudesta ja halusta tutkia kaikkea, mitä lapsi näkee hänen ympärillään. Elämänsä kahdessa ensimmäisessä kuukaudessa hän näkee parhaiten läheltä. Vastasyntyneen lapsen näkökenttä on rajoitetumpi kuin aikuinen henkilö. Oletettavasti esineet, jotka eivät ole kauempana kuin 30 astetta vasemmalta ja oikealta hänen puolestaan, 10 astetta ylä- ja alapuolella ja etäisyydellä, joka ei ole yli 90 cm hänen silmänsä, kuuluvat lapsen näkökenttään. Kun hän imee rintaansa, hän luonnollisesti keskittyy silmiinsä 15 - 20 cm: n etäisyydelle toisistaan, yleensä kahden viikon kuluttua lapsi alkaa tunnistaa äidin ja isän kasvot. Hänen näkökyvynsä on 10–30 prosenttia vähemmän kuin aikuinen henkilö, joten hänelle on vaikeampaa tunnistaa ohuita viivoja, joita hän näkee rasvana harmaana massana. Ihmisen silmän verkkokalvo sisältää fotoretseptoreita, kuten sauvoja ja kartioita. Kepit ovat soluja, jotka ovat herkkiä heikkoon valoon ja liikkumiseen ja erottavat vain mustavalkoiset sävyt. Kartiot ovat soluja, jotka ovat vastuussa päivänäkymästä ja antavat sinulle mahdollisuuden nähdä eri värejä ja sävyjä. Vastasyntyneet, kuten mustat ja valkoiset piirustukset, jotka ovat enemmän kuin värillisiä, koska tällä iällä heidän sauvansa toimivat paremmin kuin käpyjä. Kaikki muut värit nähdään harmaan sävyinä. Koska mustat ja valkoiset värit tunnistavat lapset helpoimmin, mustavalkoisten kuvien käyttö stimuloi aivokuoren neuronien välisten yhteyksien muodostumista, kehittää huomiota, kannustaa luonnollisia lasten uteliaisuutta ja rauhoittuu yliherkkyyden aikana. Myös vastasyntyneet suosivat suoria tai rikkoutuneita viivoja kuin kaarevat tai aaltoilevat. Lisäksi ne houkuttelevat yksinkertaisia, luonnollisia kuvia ihmisen kasvoista. Kuudennella viikolla lapsi voi selkeästi keskittyä näkemyksiään eri kohteisiin noin 30 cm: n etäisyydellä hänestä. Häntä houkuttelee erityisesti yksinkertaiset kasvot ja samankeskiset ympyrät eri versioissa. Tarkemmin, lapsi tutkii piirustusten ulkoreunoja kuin niiden keskellä. Ihmisen aivot muodostuvat täysin sisäisen kehitystyön aikana. Neuronien määrä ei kasva syntymän jälkeen, aivot kehittyvät uusien neuronien välisten yhteyksien muodostumisen vuoksi. Visuaalista informaatiota käsittelevän aivokuoren alueella olevien neuronien välisten kontaktien määrä ensimmäisten 2 kuukauden aikana syntymän jälkeen alkaa vähitellen lisääntyä. 2 - 4 kuukauden välisenä aikana neuronien välisten yhteyksien määrä alkaa kasvaa voimakkaasti ja kasvaa vähintään 10 kertaa. Tällä hetkellä lapsen visio paranee dramaattisesti, hän voi katsella silmäänsä esineillä ja kääntyä suuntaan, josta ääni on peräisin. Hän alkaa mieluummin monimutkaisempia kuvioita, pyöristettyjä viivoja ja muotoja kuin suoria ja rikki. Lapsen käyttäytymisestä voidaan nähdä, että hän muistaa, mitä hän näki. Monet lapset alkavat erottaa värit kahden kuukauden ikään, koska käpyjä alkaa toimia silmien verkkokalvossa. Mutta jopa kolme kuukautta, he eivät todennäköisesti näe sinistä samoin kuin keltaista tai punaista. Neljän kuukauden kuluttua lapsi erottaa kaikki värit ja voi keskittyä visioon sekä lähellä oleviin että kaukaisiin kohteisiin. Hän nauttii katsomasta vanhempia ja muita ihmisiä, erityisesti lapsia. Hän suosii edelleen kaarevia viivoja suoraan ja kiinnittää huomiota monimutkaisempiin kuvioihin. 4 - 5 kuukauden kuluttua lapsi alkaa tavoittaa esineitä, joita hän näkee, 7 - 8 kuukautta hän voi tarttua esineisiin ja yrittää laittaa ne suuhunsa. Lapsi, jonka visuaalista havainnointia stimuloidaan jatkuvasti, yleensä rennompaa ja huomaavaisempaa herätyksen aikana, kuin lapsi, jolla ei ole tällaista stimulaatiota. Näkyvien aivokuoren neuronien välisten yhteyksien määrä saavuttaa huippunsa 8 kuukauden iässä, se on enintään neljä vuotta ja vähitellen vähenee puoleen viiden seuraavan vuoden aikana. Näin ollen binokulaarinen näkökyky kehittyy neljän ensimmäisen elinvuoden aikana, ja neljän vuoden kuluttua se on täysin muodostunut. Näkyvyys on lähes viiden vuoden ikäinen, ja se muodostuu lopulta kymmeneksi vuodeksi.

Mitä kuvia vastasyntyneille pienimmätkin käyttävät kuvat vauvojen kehittämiseen

Lapset ovat korjaamattomia tutkimusmatkailijoita, jotka alkavat tutkia maailmaa, tuskin oppivat pitämään päänsä ja tarttumaan äitinsä sormiin. Vastasyntyneen visio on vaatimattomampi kuin aikuisen visio - murusen kohteet näkyvät selvästi vain lähietäisyydellä. Lisäksi visuaaliset mahdollisuudet muuttuvat iän mukaan. Ja jo heidän kanssaan - ja kiinnostusta näihin tai muihin kuviin.

 • Kahden viikon iässä murus on jo pystynyt tunnistamaan äidin (isän) kasvot, mutta hänen on silti vaikea nähdä ohuita viivoja sekä erottaa värit. Siksi tässä iässä paras vaihtoehto on kuvia, joissa on rikki ja suorat viivat, yksinkertaistetut kuvat kasvoista, soluista, yksinkertainen geometria.
 • 1,5 kuukauden ikäinen lapsi houkuttelee samankeskisiä ympyröitä (ja lisäksi ympyrä itse sen keskelle).
 • 2-4 kuukautta. Lapsen silmä muuttuu dramaattisesti - se on jo kääntymässä siihen kohtaan, josta ääni tulee, ja katsomassa kohdetta. Tätä ikää varten sopivat kuvat, joissa on 4 ympyrää, kaarevia viivoja ja monimutkaisempia muotoja, eläimiä (yksinkertainen kuva).
 • 4 kuukautta. Lapsi pystyy keskittymään minkä tahansa alueen aiheeseen, erottaa värit ja tarkkailee maailmaa. Piirustusten käyrät tässä iässä ovat edullisempia, mutta monimutkaisia ​​piirustuksia on täysin mahdollista käyttää.

Kuinka käyttää mustavalkoisia kuvia vastasyntyneille - ensimmäiset pelit lapsille enintään vuoden ajan

 • Aloita yksinkertaisimmilla linjoilla. Katso tarkkaa mustaa / valkoista kontrastia.
 • Vaihda kuva 3 päivän välein.
 • Kun lapsi on kiinnostunut kuvasta, jätä se pidempään - anna pikkuisen tutkia sitä.
 • Kuvia voi vetää käsin paperilla ja ripustaa suoraan sängyn pinnalle, liimattu seiniin, jääkaappiin tai suuriin kuutioihin. Vaihtoehtoisesti - kortit, joita voit vuorotellen osoittaa lapsellesi, pehmeä pehmeä pallo, jossa on mustavalkoisia piirustuksia, kehitetään matto, kirja, karuselli piirustusten, kollaasien jne.
 • Näytä muruset kuvia kävellessään hänen kanssaan asunnon ympärillä, syö tai aseta hänet hänen vatsaansa. Visuaalisesti rikkaalla tilalla (ja jatkuvalla visuaalisella stimuloinnilla) on suora yhteys vauvan hiljaiseen nukkumaan.
 • Älä näytä murusia liian monta kuvaa kerralla ja katso reaktiota. Jos hän ei keskitä katseensa piirustukseen ja hänellä ei ole lainkaan kiinnostusta häntä kohtaan, älä pidä lannistua (kaiken aikaa on aikaa).
 • Etäisyys lapsen silmistä kuvaan 10 päivän iässä - 1,5 kuukautta - on noin 30 cm, piirustusten koko on A4 tai jopa sen neljännes.
 • 4 kuukauden kuluttua kuvat voidaan korvata värillä, monimutkaisilla ja "hygieenisesti puhtailla" - vauva alkaa vetää ne suuhunsa. Täällä voit käyttää laadukkaita leluja, joissa on mustavalkoisia piirroksia ja piirroksia pienimmille (mustien ja valkoisten viivojen ja muotojen liikkuminen oikeaan musiikkiin).
 • Ja tietenkin, älä unohda sellaisia ​​visuaalisen havainnon kehittymisen vivahteita, kuten kommunikoida vauvan kanssa 30 cm: n etäisyydellä, kosketukset hymyihin ja kasvoihin, harjoitukset räppyillä (puolelta toiselle, niin että poika katselee silmäänsä) (retket ympäri asuntoa esittelemällä kaikki mielenkiintoiset kohteet).

Mustavalkoisten ideoiden käytännön toteutus

Voit itsenäisesti piirtää kuvia valkoiselle paperiarkille, jossa on musta lihavoitu merkki, musta guassi tai muste tai tulostaa valmiita malleja. Aihepiirustukset:

 • geometriset muodot (muotojen tuntemus),
 • hymiöt (tunteiden tutkiminen),
 • vihannesten hedelmät
 • eläinten ja hyönteisten (luonnonvaraisten eläinten) t
 • vain katkoviivat, välimerkit jne.

Kuvien koot voivat olla erilaisia ​​¼ А4: stä А4: ään (koko arkki), koska lapsen ympärillä olevat todelliset esineet ovat myös kooltaan erilaisia. Pian on selvää, mitkä ovat lapselle mielenkiintoisempia. Kuvat voidaan sijoittaa pahvilaatikoihin, hajusteiden laatikoihin, lamppuihin, levyihin ja nauhoihin, jotta ne voidaan kätevästi sijoittaa lapsen eteen.

Kuvat voivat olla joko litteitä (vedettyjä paperiarkille) tai tilavia (maalattu sylintereille, kuutioille jne.) Kuutiot voivat olla hyödyllisiä myöhemmin, kun lapsi kasvaa ja ei vain katso niitä, vaan leikkii niiden kanssa, tutkii niitä hänelle kirjaimia ja numeroita. Kuvat voivat olla staattisia (vedettyjä) tai liikkuvia, kun leikatut mustat luvut (raidat, ympyrät, sydämet, perhoset jne.) On kiinnitetty lankkuun valkoisen taustan edessä ja liikkuvat hieman valoilmasta. Myös kuvat voidaan sijoittaa vuorauksen muodossa pinnasängyn puolelle.

Ei ole olemassa erityisiä suosituksia, kun haluat siirtyä yksinkertaisimmista kuvista (neliöt, kolmiot, suorat viivat) monimutkaisempiin kuviin. Lapsi itse tekee selväksi, että hän on kiinnostunut, tutkii huolellisesti joitakin kuvia ja juoksee nopeasti muiden silmien läpi. Kuvia ei tarvitse liimata skotch-teipillä, koska ne on tarkoitettu ikään, jolloin lapset eivät vedä niitä suuhunsa.

Voit tehdä liikkuvan (karuselli), joka on ripustettu pinnasängyn yläpuolelle, mustista ja valkoisista kuvista, jotka on liitetty pahviin. Jotkut yritykset tuottavat valmiita mustavalkoisia leluja (matkapuhelimia) ja opetusmattoja. Neljän kuukauden kuluttua voit korvata mustavalkoiset kuvat liikkuvalla värillä.

On myös mustavalkoisia sarjakuvia vauvoille Wee See, jossa geometriset muodot liikkuvat sujuvasti näytön läpi ja virtaavat toisiinsa kauniin melodisen musiikin alla.