Kuinka kertoa äidille, että aika alkoi

Naisen keho on ainutlaatuinen mekanismi, jossa joitakin muutoksia ja prosesseja tapahtuu koko ajan. Tyttöjen alkuvaiheessa (9–16-vuotiaat) tyttö alkaa aikaansa - tämä on aivan normaalia. Kuukautisen verenvuoto on täysin fysiologinen prosessi, joka tapahtuu jokaisen terveellisen lisääntymisikäisen naisen kanssa. Joka kuukausi tytön ruumiissa kypsyy muna, joka valmistautuu alkioon. Jos se ei ole hedelmöittynyt, muna vain murtuu ja tulee ulos veren muodossa, emättimen läpi. Monille tytöille ensimmäisten kuukautisten tosiasiasta tulee todellinen sekä fyysinen että psyykkinen ongelma. Mutta sinun pitäisi tietää, että tämä on normaalia, jopa hyvää. Menstruaatio on merkki siitä, että kaikki on kunnossa kehon kanssa, että tulevaisuudessa pystyt synnyttämään terveitä lapsia. Tämä on hieno uutinen, koska niin monet naiset eivät voi tulla raskaaksi lisääntymiselinten eri toimintahäiriöiden takia, kuukautiset ovat ensimmäinen signaali, että olet terve.

Mutta monet tytöt kohtaavat sellaisen ongelman kuin kyvyttömyys sanoa ensimmäisestä kuukautiskaudesta. Itse asiassa sinun ei pitäisi pelätä tätä, koska hän on myös nainen, myös kerran ollut teini-ikäinen ja koki myös tunteitaan. Älä pelkää puhua kuukautisia, riittää vain kertoa äidille kaiken sellaisenaan. Loppujen lopuksi on melkein mahdotonta piilottaa sitä pitkään - tarvitset äidin neuvoja hygieniatuotteiden valinnassa, voit puhua avoimesti terveydentilastasi ja jopa pyytää fyysisen kasvatuksen opettajalle muistion luokkien vapauttamisesta. Ja sinun ei tarvitse valehdella pilaantuneista vaatteista tai likaisesta sängystä, ja tämä tapahtuu melko usein. On tärkeää ymmärtää, että äiti on läheinen ja rakas henkilö, joka voi luottaa kaikkiin luottamuksellisimpiin ja kuukautisten alkamiseen.

Miten kertoa äidille ajanjaksostasi?

Helpoin tapa lähestyä häntä ja sanoa: "Äiti, aloitin jaksoni." Sanat ovat yksinkertaisia, mutta joskus ne ovat hyvin, hyvin vaikeita lausua. Siksi annamme sinulle useita mahdollisia vaihtoehtoja, joita voit soveltaa raportoidessasi tärkeitä uutisia.

 1. Ei jokaisella tytöllä ole hyvää ja luotettavaa suhdetta äitinsä kanssa. Jos sinun ja äitisi välillä on etäisyys, voit kirjoittaa hänelle muistion, liittää sen kirjekuoreen tai jättää sen pöydälle. Varmista kuitenkin, että muukalainen ei löydä huomautusta, muuten tapahtumaa ei voida välttää. Huomautus pelastaa sinut sanomasta arvokkaista sanoista, ja tämä myös valmistaa äitisi keskusteluun.
 2. Jotta keskustelu olisi helppoa ja rentoa, sinun on kerrottava äidillesi tämä uutinen. Esimerkiksi, kun lähdet kotoa, voit sanoa: ”Äiti, tänään tulen 5-vuotiaana, ja muuten, aloitin aikani.” Tämä helpottaa kysymystä.
 3. Joskus äidillä ja tyttärellä ei ole mitään yhteyspisteitä, jolloin tytön on hyvin vaikea myöntää kuukautisten alkamisen tosiasia. Jos tätille tai isoäidille on paljon helpompi kertoa, tee niin, he välittävät tiedot varmasti äidille.
 4. Jos sanot kuukausittaisesta oikeudesta ilman voimaa ja päättäväisyyttä, voit tehdä vain hieman vihjettä. Kun ostat jälleen äitisi kanssa supermarketiin, laita pakkaus pakkaus tai tamponi koriin, äitisi ymmärtää kaiken ilman sanoja.
 5. Yritä aloittaa keskustelu äitisi kanssa rennossa ilmapiirissä, kun kukaan ei häiritse sinua eikä ole enää tärkeitä asioita. Voit avata vain äitisi edessä, esimerkiksi nukkumaan menemällä, ja äitisi tulee toivomaan hyvää yötä.

Ja muistakaa, piilottaa se, että kuukautisten alkaminen on mahdotonta, ainakin pitkään. Sinun täytyy kohdata erilaisia ​​ongelmia, joista suurin osa on helppo ratkaista äitisi kanssa. Hygieniatuotteiden ostamiseen voi tarvita rahaa. Raskaiden ja tuskallisten kuukautisten aikana saatat joutua saamaan gynekologin, joka teini-ikäiset menevät vain vanhempiensa kanssa. Ja miksi piilottaa, se ei ole rikos. Ehkä äiti kertoo vain kehosi rakenteesta, vastaa kiinnostaviin kysymyksiin ja ilmoita mistä tiivisteet saadaan. Yksinkertainen lause tekee elämästäsi paljon helpompaa.

Voitko puhua kuukausittaisesta isästä?

Tyttöjen tilanne on erilainen, jotkut eivät asu äitinsä kanssa ja viettävät vapaa-aikansa isänsä kanssa. Joskus isän ja tyttären välillä syntyy enemmän luottavaa ja intiimiä suhdetta. Tällaisissa tilanteissa tyttö häviää - miten ilmoittaa omalle henkilölle kehon muutoksista? Jos äiti ei ole noin, älä ole ujo, muista ilmoittaa kuukausittainen isä. Uskokaa minua, miehet tietävät naisen ruumiin ominaisuuksista, isä ymmärtää ja tukee sinua. Vaikka hän ei voi auttaa sinua valitsemaan tyynyjä ja tamponeja, isä löytää varmasti keinon helpottaa ajatuksiasi. Kun ei ole päättäväisyyttä kertoa isällesi ajanjaksostasi, ilmoita siitä vain koulunhoitajalle. Yleensä nämä ovat herkkiä ja reagoivia naisia, jotka kertovat välttämättömästi kaikista hygieenisyydestä tänä aikana. Tarvittaessa sairaanhoitaja voi välittää muistion isälleen. Älä unohda, että kanssasi tapahtuu aivan tavallisia muutoksia, joita jokainen nainen teki - ei ole mitään yliluonnollista tästä, ei tarvitse pelätä.

Mitä sinun tarvitsee tietää kuukautisista?

Ensimmäisten kuukautiskierron alkamisen myötä monilla tytöillä on valtava määrä kysymyksiä, jotka ovat erittäin vaikea löytää vastauksia, etenkin jos et voi puhua avoimesti äitisi kanssa. Tässä on joitakin tietoja, jotka sinun pitäisi tietää, jos olet käynyt ensimmäisten jaksojen aikana.

 1. Kuukautiset tapahtuvat kerran kuukaudessa ja kestävät kolmesta seitsemään päivään, jokainen tyttö erikseen. Joskus kuukautiset eivät välttämättä tule tai yksinkertaisesti esiintyvät epäsäännöllisesti, erityisesti nuorilla tytöillä, joiden sykli ei ole vakiintunut - tämä on normaalia.
 2. Nyt tarvitset hygieniatuotteita - tyynyjä tai tamponeja. Tamponit sijoitetaan emättimeen, neitsyille on pieniä tamponeja, jotka eivät aiheuta epämukavuutta. Jos tamponeja on vaikea psykologisesti käyttää, kokeile ensin tyynyjä, jotka tulisi valita eritteiden runsautta varten. Muista, että hygieniatuotteet on vaihdettava kolmen tunnin välein, koska tämä on erinomainen ympäristö bakteerien kehittymiselle. Jokaisen tiivisteen tai tamponin vaihdon jälkeen kannattaa pestä tai käyttää intiimejä hygieniapyyhkeitä.
 3. Koska tyttöjen sykli on epävakaa, kuukautiset voivat esiintyä milloin tahansa, kuljettaa jatkuvasti hygieniatuotteita - tämä on sinun taikasauva.
 4. Jos olet likainen sänky tai liinavaatteet, älä huoli, on parempi sulkea heti. Jos pese kangas ensimmäisen tunnin aikana saastumisen jälkeen, veri virtaa ulos ilman vaikeuksia. Veri pestään vain kylmällä vedellä! Kuumasta vedestä se on rajoitettu ja sitä ei voi pestä.
 5. Kuukautisten aikana, sinun pitäisi luopua kylpyamme, sauna, kuuma kylpy, lämpö vain lisää verenvuotoa. Ja edelleen on pidättäydyttävä aktiivisesta liikunnasta - hyppääminen, juokseminen jne. Jos kuukausittain samaan aikaan fyysisen kasvatuksen opetus, voit lähestyä opettajaa etukäteen ja kertoa hänelle, että sinulla on kriittisiä päiviä. Hän on joko täysin vapaa oppitunnista tai antaa lempeän kuormituksen.

Kuitenkin tyttöjen tulee kuukautisten aikana yrittää olla menemättä pitkiä vaelluksia, koska hygieniaperusteita ei ole. Aikana kuukautiset verenvuoto ei mene altaan. Loppujen lopuksi se ei ole vain esteettisesti miellyttävä, vaan myös vaarallinen - kohdunkaula on auki, tämä on suora portti tartunnalle.

Aluksi tytöille on hyvin vaikea ymmärtää, että heidän on noudatettava joitakin sääntöjä muutaman päivän kuukaudessa ja rajoituttava liikkumiseen ja liikkumiseen. Mutta ajan myötä kaikki käy, ja kuukautiset tulevat olennaiseksi osaksi jokaista tervettä naista. Muista, että äiti on tärkein ystävä ja ensimmäinen kaveri, hän vastaa kaikkiin kysymyksiisi. Kerro hänelle vain kausi, kaikki.

Miten kertoa äidille, että aikani alkoi, kuinka avata isälle

Ensimmäiset kuukautiset ovat tärkeä tapahtuma tytön elämässä. Tällä hetkellä on vaikeaa tavata teini-ikäinen tyttö, joka ei ole kuullut mitään kuukautiskierrosta. On paljon tapoja saada tietoa - tyttöystäviä, Internetiä, lukion anatomian oppitunteja, keskustelua äidin kanssa. Keskimäärin kuukautiset alkavat 13–16-vuotiailta. Varhainen murrosikä on mahdollista 9-11 vuotta. Tässä tapauksessa tilanne muuttuu jonkin verran, tyttö voi olla täysin valmistautumaton tähän. Ja aikuisille on melko vaikea myöntää odottamatonta käsittämätöntä tapahtumaa. Lisäksi seksuaalista elämää, seksuaalista kehitystä ja kaikkia muita siihen liittyviä kysymyksiä käsitellään nuoruudessa kuiskassa, salassa, pois aikuisista. Samaan aikaan on aikuisia, jotka kertovat, miten käyttäytyä, mitä hygieniatuotteita käytetään, miten käsitellä tuskallisia tunteita. On tarpeen kertoa kaikki, olipa se äiti tai isä.

Äiti tai isä - kuka kertoa?

Jokaisessa perheessä suhde kehittyy eri tavalla. Joskus tyttö uskoo intiimiin kysymyksiin enemmän isäänsä kuin äitinsä. Siinä ei ole mitään outoa. Loppujen lopuksi tärkeintä on tehdä keskustelu avoimeksi. Samalla on tarpeen muistaa joitakin ominaisuuksia.

 • Puhuminen isänne kanssa on psykologinen tunnelma aikuisuuteen. Hän tukee sanaa, kertoa teille, että pienen tytön ruumis muuttuu vähitellen nuoreksi tytöksi ja sitten naiseksi, joka voi synnyttää lapsen. Isä onnittelee merkittävän tapahtuman kanssa. Kuitenkin kuukausittaisen jakson kulmakiviä ei todennäköisesti selitetä. Hygieniavalinnan kysymykset jäävät auki. Isältä ei tule neuvoja kipua vähentämään ennen kuukautisia. Isä voi tukea emotionaalisesti, lisätä luottamusta, kertoa miesten reaktiosta tähän tapahtumaan.
 • Puhuminen äidin kanssa on informatiivisempaa. Hän pystyy kertomaan kaikista kriittisten päivien vivahteista. Miten selviytyä tuskasta, mitä tunteita voi olla, miten hygieniatuotteet valitaan. Kun kuukausittainen sykli on palautettu.

Meidän ei kuitenkaan pidä unohtaa, että suhde äitiin ei ehkä ole niin lähellä, että puhutaan "naisesta." Muita vinkkejä tytöille melko vauraista perheistä, joilla on normaali psykologinen ympäristö.

Kuinka kertoa äidille kuukautisten alusta

Tytär, kuten kukaan muu ei tunne äidin käyttäytymistä, voi ennustaa hänen reaktiotaan. On erittäin tärkeää valita merkittävän tapahtuman viestin asianmukainen menetelmä ja aika.

Voit aloittaa keskustelun valitsemalla ajan, jolloin äiti on kiireinen eikä ole liian tärkeitä asioita, voi siirtää niitä jonkin aikaa. On parempi aloittaa keskustelu lauseella: "Äiti, tarvitsen sinun sanoa jotain tärkeää!" Hän on sopusoinnussa keskustelun kanssa. Kerro minulle heti, että aika on alkanut, ja raportoi sitten fyysisestä, emotionaalisesta tilasta. Keskustelun aikana voit selvittää kaiken, mikä huolestuttaa sinua. Kerro äidillesi, miten kaikki tapahtui.

Jos et ole perustettu pitkään keskusteluun, mutta pitää tarpeellisena ilmoittaa, voit sanoa tämän muuten. Esimerkiksi lähellä ovea, kun lähdet: ”Menen ystäväni opiskelemaan biologiaa. Kyllä, muuten, aloitin aikani! ”Tämä antaa äidilleni aikaa ymmärtää, mitä tapahtui, valmistautua tärkeään keskusteluun. Kun olet palannut kotiin, hän aloittaa keskustelun. Kerro äidillesi kaikesta, mitä välität tai haluat tietää.

Jos olet liian ujo, jos haluat aloittaa keskustelun, voit käyttää viestintävälineitä - kirjoittaa muistiinpanon, lähettää tekstiviestin, soittaa. Puhelimessa ajatuksia ilmaistaan ​​paremmin. Tärkeintä on, että äiti tällä hetkellä ei ollut liian kiireinen. Palattuaan kotiin voi puhua rauhallisesti. Kerro äidillesi tunteista ja kokemuksista.

Jos et voi puhua. Tämä aika ei salli, sitten ulkopuoliset häiritsevät, voit vihje. Ostettaessa yhdessä ostoskorissa laita pakkaus pehmusteineen. Jätä ne paikkaan, jossa äiti näkee. Hän ymmärtää, että aika on alkanut, hän tarjoaa puhua. On parempi tehdä se rennossa ilmapiirissä, kun kukaan ei häiritse. Esimerkiksi ennen nukkumaanmenoa.

Toinen tapa ilmoittaa, että aika on alkanut, on kysyä äidiltä tiivistettä. Tämän jälkeen on mahdollista puhua elämäsi tärkeästä tapahtumasta.

Riippumatta siitä, miten varoitatte, muista yksi asia, älä hermostu. Kaikki naiset käyvät läpi tämän. Myös äitini oli kerran ensimmäistä kertaa. Hän voi kertoa monista vivahteista. Koska tyttären kuukausisykli toistuu usein äidin tilanteesta. Kerro äidillesi, mitä tapahtui. Mutta kuinka suora keskustelu muuttuu riippuu henkilökohtaisista suhteista. Jos äidin reaktio ei tyydytä sinua tai jännitys pysyy, on parasta puhua isällesi. Keskustelussa hänen kanssaan opit kaikki mielenkiintoiset vivahteet, jotka koskevat miesten suhtautumista tähän prosessiin naisten keskuudessa.

Vanhemmat ovat niitä ihmisiä, jotka aina ymmärtävät, tukevat. Isäsi on vielä huolissaan kasvusta kuin äitinsä. Yritä olla järkyttämättä häntä. Seksuaaliset suhteet seuraavat murrosta, isä on hyvin kateellinen tästä. Rauhoittakaa hänet ja sano, että pysyt aina hänen pikkutyttöön, vaikka nuori mies ilmestyy. Keskustele äitisi kanssa kaikista kysymyksistä, jotka tulevat esiin kuukautiskierron aikana. Vaikka hän tietää paljon vähemmän kuin mitä Internetissä on kirjoitettu, hän voi silti antaa hyviä neuvoja.

Ensimmäiset kuukautiset, miten äidille kerrotaan kuukautiset

Kirjoittaja: Ekaterina Sibileva, viimeksi muokattu päivämäärä 08/25/2017

Elämän ensimmäiset kuukautiset (menarche) keho valmistelee pitkään, mutta se tulee aina odottamatta. Vaikka tyttö tietää kaiken etukäteen, hän voi kokea hieman iskun. Tarvitsemme todella tukea ja apua tällä hetkellä, mutta keneltä heiltä odotetaan, ellei äiti. Yhtäkkiä voi käydä selväksi, että vanhemmille ei ole niin helppoa kertoa heidän jaksoistaan. Kuinka kertoa äidille kuukautiskierroksesta, hämmennyksestä ja käsittämätöntä pelkoa?

Innostus ennen kuin tällainen keskustelu syntyy monien keskuudessa, eivätkä kaikki pysty voittamaan sitä. Jos odotat absoluuttista rauhaa, se voi vain pahentua, ja keskustelun aloittaminen on vielä vaikeampaa.

Tiedät kaiken siitä

Internet on käytettävissä, on ystäviä, ja tytöt tietävät paljon kriittisistä päivistä. Koska täällä on vain muutamia numeroita, varmista, että kaikki on kunnossa.

 • ensimmäiset kuukautiset alkavat 9–15-vuotiaana: tässä on niin suuri aukko normissa;
 • ensimmäinen purkaus ei ehkä ole lainkaan kuin verenvuoto (vain muutama tippa) ja kulkee nopeasti;
 • Sykliä 21 päivästä 35 päivään pidetään normaalina (sykli viittaa päivien lukumäärään yhden kuukautisen ensimmäisestä päivästä seuraavan päivän ensimmäiseen päivään);
 • Ensimmäinen vuosi ja sykli voivat olla mitä tahansa: se on juuri perustettu, voi olla pitkiä taukoja;
 • keskimääräinen absorptiovuori täytetään 3-4 tunnissa, ja tyhjennys on vähäisempää yöllä, koska olet makuulla tai enemmän, koska käännytät.
 • vastuuvapaus kestää 3 päivästä viikkoon, ja kyllä, tämä kaikki on normi.

Koska kaikki muu tiedät, on vielä lisättävä, että kuukautiskierto on heterogeeninen, niissä on hyytymiä. Älä pelkää, tämä on merkki siitä, että kudoksen uudistuminen kohdun sisällä tapahtuu niin kuin pitäisi.

Mitä muuta pitäisi tietää

Useita naisten terveyttä koskevia sääntöjä, joita aikuiset eivät usein seuraa. Siksi äiti, täti, isoäiti eivät voi opettaa tätä:

 1. Gynekologi on tärkeä nainen naiselle. Kaikki hän tietää meistä on lääketieteellinen salaisuus. Joskus gynekologi on tietoisempi potilaan elämästä kuin hänen sukulaisistaan. Lääkäri tarvitsee tätä tietoa vain liiketoimintaa varten, eikä uteliaisuudesta. Kaikki hänen neuvonsa ovat ammattilaisia. Mitä aikaisemmin on mahdollista tutustua gynekologiin, sitä vähemmän on pelkoa tulevaisuudessa.
 2. Normaali kuukausittain - käsite on hyvin epämääräinen. Mutta varmasti ei ole mitään normaalia yrittää kestää paljon kipua. Eri tapauksia varten on turvallisia kipulääkkeitä: päänsärky, vatsakrampit, rauhoittavat aineet. Tässäkin tarvitaan neuvoja siitä, mikä auttaa.
 3. Kuukautivirta, joka tuntuu liian raskaalta, voi olla piilotettu verenvuoto, eikä se välttämättä ole. Mutta jos tunnet huimausta, heikkoutta, vetäytyy nukkumaan ja tiiviste täytetään 2 tunnin kuluessa, sinun pitäisi mennä lääkärin puoleen. Et halua nähdä gynekologia, mene lastenlääkäriisi, tarkista verikoe.

Nainen ei ole niin hauras olento. Hänen ruumiinsa palauttaa nopeasti verenhukan, paljon nopeammin kuin mies. Siksi - ilman paniikkia. Kukaan ei ole kuollut paikan päällä edes kaikkein runsaimpia aikoja. Ongelma voidaan ratkaista hyvin yksinkertaisesti, joskus tietyt vitamiinit auttavat usein vähentämään verisuonten haurautta.

Vierailu gynekologiin kerran vuodessa (vain ennaltaehkäisyyn) voisi säästää monia naisia ​​terveysongelmista. Nyt sinulla on kaikki oikeus muistuttaa tätä äitiä. Ihannetapauksessa jos sinulla on yksi lääkäri, voit mennä häneen yhdessä (jos haluat vain ovelle).

Olet yksilöllinen ja toistamaton, mutta monet sukulaisten prosessit ovat samat, perinnöllisyys. Lääkäri pystyy estämään joitakin terveydentilaansa uhkaavia ongelmia, hyvin äidin kehon tuntemista. Tarpeeksi sanoi lääkäreistä, nyt puhutaan äidistä.

Äidit - ne ovat erilaisia

Jos ilmenee kysymys - miten kertoa äidillesi ajanjaksostasi, se tarkoittaa, että yksinkertaisesti sanomalla sanaa "Äiti, minulla on aikakausi" ei jostain syystä puhu kovasti. Tietysti syy voi olla sinussa (pelko, hankaluus, häpeä), mutta on paljon mielenkiintoisempaa etsiä syytä toisessa henkilössä. Sitä me teemme.

Varattu ja tyytymätön

Ehkä äiti on hyvin kiireinen, väsynyt töissä, nuorempien lasten kanssa, ja elämässämme on vähän syitä. Väsynyt nainen voi olla tyytymätön, masentava, masentunut, hän ei halua lähestyä häntä ongelmissaan. Sinulla ei ole mitään ongelmaa, vaan iloa. Ja mahdollisuus keskustella vain yhdessä yksinomaan naisten aiheista.

Voit yrittää aloittaa keskustelun yksityisellä tuella ja myötätunnolla - selvittää, miten äiti tuntuu, jos hän tarvitsee apua, ja vasta sitten (ehkä kupin teetä) muistuttaa hänelle, että nuori nainen kasvaa lähistöllä, joka voi nyt ymmärtää häntä paremmin.

Liian vaatimaton

Seksuaalisuus, kuukautiset ja naisen kehon kaikki lääketieteelliset ominaisuudet voidaan sulkea joissakin perheissä. Ehkä vanhemmat eivät puhu siitä, ja ehkä aiemmat yritykset olivat hankalia ja et halua toistaa tällaisia ​​keskusteluja.

Saatat tuntea hämmentyneenä tai olettaa, että kertomalla äidillesi ajanjaksostanne on laittaa hänet hankalaan asentoon. Joka tapauksessa, jos äidillä on sinut, se tarkoittaa, että hänen elämässään oli niin hetki. Aikuinen nainen on hyvin perehtynyt kuukautisten aiheeseen, tämä prosessi on tullut tutuksi hänen päivälleen. Voimakkaasti iski hänelle tämä seikka ei onnistu, keskustella tietyissä ilmaisuissa on kaikki sama. Älä pelkää puhua siitä ääneen.

Rehellisesti sanoa alussa, että aihe sekoittaa sinua ja on kiusallista kertoa. Sitten annat äidillesi mahdollisuuden rauhoittaa ja tukea tyttärensä. Sovita sanat, jotka eivät huijata sinua. Jos on vaikea sanoa ääneen sanat kuukautiset ja kuukautiset, on olemassa useita vaihtoehtoja, joilla äiti voidaan kertoa käyttämättä niitä:

 • on neutraali termi "kriittiset päivät";
 • "Omat vaatteet värjättiin punaisiksi";
 • "Näyttää siltä, ​​että nyt tarvitsen tiivisteet joka kuukausi."

Itse asiassa ei ole väliä, mitä sanoja sanoa. Valitse ne, jotka näyttävät sopivilta. Ahdistus ja jäykkyys ovat täsmälleen siihen asti, kunnes kaikki sanotaan ääneen. Äiti ymmärtää, vaikka se olisi outo vihje. Kohtalainen äiti sydämessä on kiitollinen aloitteestanne ja arvostakaa tahdikkuutta.

välinpitämätön

Melko erilaiset asiat otetaan usein välinpitämättömyydestä. Mutta niin. Kuvittele, että äiti on kylmä ja välinpitämätön, suhde on pinnallinen. Joten miten kertoa äidille ensimmäisistä kuukautisista on puhtaasti liike-elämän kysymys.

Sinun täytyy keskustella käytännön asioista:

 1. Hygieniatuotteet. Mitä ja mistä saada ne?
 2. Extra viikonloppu (esimerkiksi huomenna maastohiihto liikuntakasvatuksessa).
 3. Päänsärky tabletti. Tällaiset asiat periytyvät usein, koska on todennäköistä, että äidillä on todistettu työkalu.

Kuiva lausunto siitä, että tarvitset tiivisteet tai rahaa niiden ostamiseen, on hieno. Saatat ihmetellä, kuinka välinpitämätön uutinen on äidille. Ja jos et saa moraalista tukea, niin ainakin kotimaiset asiat ratkaistaan.

Monimutkaisissa suhteissa äidin kanssa ehkä ymmärryksen polku on etsittävä tyttärensä. Aikuisilla ei aina ole tarpeeksi aikaa ja energiaa tähän. Tällainen tärkeä keskustelu ensimmäisenä kuukautena, ei voi muuttaa mitään suhdetta. Mutta on suuri todennäköisyys, että äiti tarkastelee sinua eri tavalla. Hänen on helpompi ymmärtää, että tytär ei ole enää lapsi. On toivoa, että viestintä tulee aikuisemmaksi ja luotettavammaksi. On totta, että tällainen luottamus on joskus perusteltu.

Pyydä joku jakamaan

On aina ihmisiä, et ehkä huomaa, mutta monet välittävät terveydestäsi ja mielialastasi. Jos äiti ei ole ympärillä tai ei ole normaalia kommunikointia hänen kanssaan, se ei tarkoita, että kukaan muu ei puhu.

Isoäiti, täti, vanhempi sisar

Isoäidit ovat hyvin sympaattisia naisten kysymyksiin tyttäret. Luultavasti siksi, että heidän nuoruudessaan kuukautiset olivat todellinen ongelma. Hygieniatuotteet oli keksittävä itse, ja puhetta oli vielä vähemmän. Ei ollut tavallista puhua tästä, koska isoäitisi pitää naisen salaisuutesi tarkasti.

Vanhempi sisar oli juuri viime aikoina. Hän auttaa välttämään virheitä, jopa neuvoo, kuinka kertoa äidille ajanjaksostasi. Sinulla on yksi äiti, ja sisaresi kokemus voi olla kätevä.

Ensimmäiset kuukautiset voivat käydä, lomalla, sukulaisten kanssa. Voit valita apua ja neuvoja valitsemalla aikuisen nainen. Sinun ei pitäisi pelätä jonkinlaista "ei tällaista" reaktiota: tämä ei ylläty ketään, ja naiset eivät halua vitsailla tällaisista aiheista. Voit vihjeitä tätille tai muulle sukulaiselle, että olet aloittanut "kriittiset päivät" - ja luottaa apua.

Maailman isä

On myös, että toinen vanhempi on lähempänä tyttöä. Isän luo on helpompaa. Tällaisessa tilanteessa isä hämmentää taatun, mutta et voi pelätä tarpeettomia kysymyksiä ja ohjeita. Isä kysyy vain, miten hän voi auttaa - ja auttaa.

Kun tyttö syntyy, vanhemmat ymmärtävät varmasti, että nainen kasvaa hänestä. Mutta usein ei huomaa, että rakas vauva on kasvanut ja muuttuu nuoreksi tytöksi.

Jälleen gynekologi

Kyllä, jälleen kerran lääkäreistä. Kuvittele, että voit puhua henkilökohtaisista aiheista muukalaisen kanssa on vaikeaa, mutta joskus se on paras vaihtoehto. Sairaanhoitaja tai opettaja koulussa, piirin lääkäri koko ikäni, joka päivä he työskentelevät yhdessä, usein lääkärit itse ovat naisia. Mutta ennen kaikkea he ovat asiantuntijoita, heillä on tällainen työ - tietää kaiken terveydestä.

Ajattele sitä, ehkä tämä on sinun tapa ja on helpompi puhua tyhjälle, tiukalle ammattilaiselle. Varsinkin jos jotain menee pieleen.

Hyvä tietää! Lasten gynekologin vastaanotto ei tarkoita sisäisiä tutkimuksia, useimmiten tarpeeksi puhetta. Jos valitukset eivät ole vaarallisia, kaikki rajoittuu keskusteluun. Mutta neuvoja rauhoittavista, kipulääkkeistä ja vitamiineista tulee kysyä lääkäriltä. Älä vahingoita itseäsi, nielemällä pillereitä tarpeettomasti.

Ei oikeastaan ​​vinkkejä

Jos kerrot äidillesi ajanjaksostasi, jäykkyys hänen läsnäolossaan häiritsee, puhu puhelimessa. Kun kieli ei käänny - kirjoita tekstiviesti. Supermarketissa pudota pakkaus tiivisteitä koriin, äiti kysyy itsestään.

Älä peitä huonoa terveyttä, vatsaontelon kipua, leukorrhiaa (valkoista purkausta) jo ennen ensimmäisten kuukautisten alkua. Joten keho valmistautuu muutokseen. Jos kerrot äidillesi kaikkea etukäteen, hän voi ymmärtää, että ensimmäinen kuukautiset ovat pian, eikä tämä ole yllätys hänelle tai teille.

Ei oikeastaan ​​salaisuuksia

Ensimmäiset jaksot tulevat yhtäkkiä, se aiheuttaa paljon haittaa. Käsittelemme heitä omalla puolellamme:

 1. Tuoreet veren tahrat pestään vain kylmässä vedessä. On parempi ottaa saippuaa, ei jauhetta. Taloudellinen (harmaa-ruskea, outo haju) saippua huuhtelee sen kaikki kerralla. Mutta tämä koskee vain tuoreita tahroja, joten älä peitä likaantunutta pyykkiä pois, vaan lopeta välittömästi. Äiti ei huomaa, mutta jos hän tekee, hän arvostaa sitä.
 2. Käynnistä kalenteri, merkitse sen päivät, kun kuukautiset alkavat. Ajan myötä sykli vahvistetaan, ja jaksojen välillä on sama määrä päiviä. Voit laskea etukäteen, kun haluat odottaa vastuuvapautta. Yksi tiiviste on aina salkussa tai kukkarossa.
 3. Valitsemalla tyynyjä tai tamponeja, älä liioittele sitä. Harkitse pakkaus huolellisesti, kaikki on kirjoitettu siellä, jopa piirretty. Ensimmäisen kuukausittaisen vastuuvapauden yhteydessä tapahtuu harvoin paljon, valitse ohuet tyynyt 1-2 tippaa tai merkitty "normaaliksi". Lieventävät kuukautiset tai muutama tippa veriä riittää päivittäin.

Älä luota pelkästään ystävien mielipiteisiin ja heidän omaan tietoonsa. Äiti tietää siitä vielä enemmän. Kuinka kertoa äidillesi ajanjaksostasi on vain ongelma tänään. On vaikeampi selittää hiljaisuutta myöhemmin, jos päätät äkkiä piiloutua tai hiljaa. Tärkeintä on, että keho kehittyy normaalisti, olet terve ja kehittynyt kypsemmäksi. Muista jakaa tämä ilo äitisi kanssa.

Miten puhua äitini kanssa ensimmäisten kuukautisten alkamisesta?

Useimmat tytöt pelkäävät ensimmäisten kuukautisten saapumista, koska nämä ovat maailmanlaajuisia muutoksia sekä kehossa että elämässä yleensä. Ja mahdollisuus joutua kertomaan joku siitä on vielä pelottavampaa. Kuitenkin kuukautiset ovat olennainen osa terveiden naisten elämää, joten älä pelkää kertoa äidillesi ensimmäisten kuukautisten ulkonäköä.

Ensimmäiset kuukautiset

Ensimmäisten kuukautisten tai menarheiden saapuminen aiheuttaa usein epäselviä tunteita tytössä. Toisaalta on tunne, että tulet aikuiseksi, ja tämä aiheuttaa iloa. Toisaalta pelko näkyy, koska paljon on vielä käsittämätöntä ja pelottavaa.

Mutta älä pelkää ensimmäisen kuukautisten saapumista, koska se on luonnollinen prosessi naispuoliselle keholle. Ja nyt hän joutuu kohtaamaan joka kuukausi ennen vaihdevuodet. Jotta ei pidä pelätä ensimmäisiä kuukautisia ja olla miettimättä, miten kertoa äidillesi ajanjaksostasi, on tärkeää ymmärtää, mitä tapahtuu kehon kanssa ja miten se on järjestetty siihen.

Naisen kuukautiskierto koostuu kahdesta vaiheesta, ja siinä säädetään kehon valmistamisesta raskauden alkamiseen. Ensimmäisessä vaiheessa esiintyy estrogeenien tuotantoa, mikä edistää kohdun sisäisen kerroksen - endometriumin - valmistusta hedelmöittyneen munan käyttöönotolle. Endometrium on täynnä verta ja limaa, turpoaa ja valmistautuu kasvattamaan sikiötä.

Sitten noin keskellä sykliä kypsä muna lähtee follikkelista. Jos tällä hetkellä hedelmöitys tapahtuu, niin tällainen muna laskeutuu kohduun ja kiinnittyy yhteen sen seinistä. Jos lannoitusta ei ole tapahtunut, syklin toisessa vaiheessa se tuhoutuu ja sen hylkääminen tapahtuu kuukautisten aikana. Yhdessä munan kanssa endometriumin kerros lähtee kehosta, jota elimistö ei tarvinnut syklin aikana sikiön ruokintaan.

On syytä muistaa, että keskimäärin ensimmäiset kuukautiset alkavat 12–14-vuotiailta, mutta esiintyy 8-vuotiaita. Itse nimi "kuukausittain" viittaa siihen, että vastuuvapaus tapahtuu noin kuukauden välein, mutta verenvuodon alussa ei pitäisi odottaa tällaista säännöllisyyttä. Kaikki tämä näkyy vain, kun kuukautiskierto on täysin normalisoitu.

Miten valmistautua keskustelemaan äidin kanssa?

Ennen tällaisen keskustelun aloittamista sinun pitäisi miettiä vähän, miten kertoa äidillesi ensimmäisistä kuukautiskierroksista. Jos se on helpompaa rauhoittua ja keskittyä, voit kirjoittaa karkean keskustelusuunnitelman ja jopa harjoitella sitä.

Ennen kuin kerrot äidillesi ensimmäisestä jaksostasi, varmista, että tuntuu rauhalliselta. Jos lievää hermostuneisuutta esiintyy edelleen, voit häiritä joitakin toimia, jotka yleensä rauhoittavat sinua. Tämä voi olla kävely, kirjan lukeminen, keskustelu läheisen ystävän kanssa. Ja vasta rauhoittumisen jälkeen voit aloittaa keskustelun ja kertoa äidillesi kaiken, mikä häiritsee sinua.

Ei tarvitse huolehtia, jos et ole valmis kertomaan äidillesi ensimmäisistä jaksoista. Kaikilla tytöillä ei ole kovin luottavaisia ​​ja lämpimiä suhteita vanhempiinsa, etenkin nuoruuden aikana. Siksi äidin sijasta kannattaa mieluummin sanoa ensin ensimmäisestä kuukaudesta toiseen aikuiseen.

Tämä voi olla opettaja tai kouluhoitaja, paras ystävä äiti, syntyperäinen täti tai muu läheinen aikuinen.

Tällaisen keskustelun jälkeen on yleensä helppo kertoa äidille ensimmäisistä jaksoista.

Miten voin aloittaa keskustelun?

Yleensä vaikein on keskustelun alku. Varsinkin silloin, kun et tiedä miten se voidaan tehdä lainkaan. Siksi voit yrittää valita juuri sen, miten aloitat keskustelun, joka on mielestänne hyväksyttävin.

 1. Pyydä äitiä puhumaan yksityisesti. Tätä varten yritä valita aika, jolloin voit jättää yksin, eikä vakava liike häiritsisi. Tässä tapauksessa voit aloittaa keskustelun sillä, että olet nyt hyvin hämmentynyt, mutta hänen täytyy sanoa jotain. Muista, että tämä on äitisi, lähin henkilö, ja hän myös kerran koki samanlaisia ​​tunteita. Jos on vaikea selvittää, mistä aloittaa tällainen keskustelu, voit käyttää jotakin seuraavista lauseista. "Näyttää siltä, ​​että aloitin jaksoni." ”Minun on vaikea sanoa, mutta näyttää siltä, ​​että se on alkanut.” "En tiedä miten sanoa sitä, mutta tarvitsen naisellisia hygieniatuotteita."
 2. Yritä aloittaa keskustelu kuukautiskierrosta, kuten se oli. Tämä tapa aloittaa keskustelu soveltuu, jos ”meidän täytyy puhua” -muodossa pelottaa sinua tai tuntuu liian monimutkaiselta. Voit kertoa äidillesi milloin tahansa, kun olet yksin. Se voisi olla matkalla jonnekin, ruoanlaitto yhdessä tai juuri kun hän tuli sanomaan hyvää yötä. Se riittää vain sanan ohi. Voit mennä kaukaa pyytämällä häntä hänen jaksoistaan. Tai aloita kertomalla joitakin uutisia, jotka eivät liity kuukautisten aiheeseen, ja tarinassa mainita kuukausittain.
 3. Yhteisen vierailun aikana. Tällainen ostosmatka on erinomainen tapa kertoa äidillesi ajanjaksoistasi. Loppujen lopuksi joskus ei edes tarvitse ilmaista ongelmia suullisesti, lopeta vain ikkunassa, jossa on hygieniatuotteita, ja pyydä häntä auttamaan sinua löytämään oikean. Huomaava äiti ymmärtää kaiken itse.
 4. Yritä kysyä johtavia kysymyksiä tai selvittää, miten hänen kuukautiskierronsa kulkee. Tällä tavalla pääset eroon monista pelkoista, jotka liittyvät ensimmäisten kuukautisten saapumiseen, alkavat kommunikoida läheisemmin äitisi kanssa ja tuoda ongelmat hänelle. Voit selvittää, mitä hygieniatuotteita hän haluaa käyttää ja miksi. Kuinka kivulias on premenstruaalinen oireyhtymä ja kuukautiset itse? Kuinka monta päivää kuukautiskierto jatkuu, ja vastaavia kysymyksiä.

Miten muuten voisit kertoa äidille?

Jos henkilökohtainen keskustelu herättää pelkoa, voit yrittää kertoa äidillesi uutisia ensimmäisistä kuukausista toisella tavalla.

 1. Kirjoita muistiinpano. Tämä on loistava tapa niille, jotka pelkäävät sanoa sitä suoraan. Näin äiti voi aloittaa keskustelun ensin ja sinun ei tarvitse ajatella tapoja tehdä se. Jotta muukalainen ei voisi lukea muistiosi, voit jättää sen paikkaan, jossa vain äiti näkee sen. Esimerkiksi takki taskussa tai kukkarossa. Mielialastasi riippuen kirje voi olla pitkä ja perusteellinen, ja se voi olla melko lyhyt, noin seuraavan sisällön kanssa. ”Äiti, aloitin ensimmäiset jaksoni. Autatko minua poimimaan hygieniatuotteita? ”” Äiti, aloitin jaksoni, ostan minulle tyynyjä tai tamponeja. Rakastan sinua.
 2. Tekstiviestillä. Tämä ei ole paras tapa kertoa äidille ensimmäisistä jaksoistasi, mutta tämä voidaan tehdä myös. Viesti tex on suunnilleen sama kuin kirjaimessa.
 3. Puhelimitse. Tämä on hyvä tapa kertoa äidille kuukautisten alkamisesta. Osoittautuu, että näytät kertovan hänelle henkilökohtaisesti, mutta samaan aikaan et ole kasvokkain, mikä tarkoittaa, että saattaa olla vähemmän hankalia tilanteita. Voit käyttää jotakin seuraavista lauseista. ”Tulen pian kotiin, voimmeko puhua vähän? Minusta näyttää alkaneen kausi. ”” Pysyn hieman koulun jälkeen, minun täytyy mennä myymälään ostamaan tiivisteet. ”” Osta minulle jotain maukasta. Aloitin kausi ja haluan makean. ”

Mitä tehdä kuukautisten alussa?

Jos et ole valmis välittömästi kertomaan äidillesi ensimmäisten kuukautisten alkamisesta, sinun tulee huolehtia itse hygieniatuotteista.

Jokainen tyttö pitää parempana tiettyä hygieniatuotteiden tyyppiä ja tuotemerkkiä.

Ja jos valitset lajikkeen yksinkertaisesti ja riittävän nopeasti, vain kokeilemalla kaikkea, mitä voit itse, myytyjen tuotemerkkien määrä on tarpeeksi suuri. Siksi voit nähdä, mitä tarkoittaa, että äiti käyttää tai kysyy ystävältä, jos hän on jo aloittanut ajan.

Kaikki saatavilla olevat hygieniatuotteet on jaettu kertakäyttöisiin ja uudelleenkäytettäviin tuotteisiin. Kullakin niistä on myös haittoja ja etuja.

 • Paperityynyt ovat tutuimpia ja usein käytettyjä välineitä. Ne imevät kaikki eritteet ja suojaavat vaatteita. Tällaiset tyynyt ovat aina kertakäyttöisiä ja tarvitsevat usein vaihtoa, muuten ne voivat luoda suotuisan ympäristön patogeenisten bakteerien kehittymiselle.
 • Kankaan tiivisteitä käytetään samalla tavalla kuin papereita, mutta niitä voidaan käyttää uudelleen. Pesun jälkeen voidaan käyttää uudelleen.
 • Tamponit ovat myös melko suosittuja hygieniakeinoja. Ne työnnetään emättimeen ja imevät kaikki eritteet ennen kuin ne tuodaan ulos. On myös tarpeen muuttaa niitä tarpeeksi usein, eikä emättimestä ole suositeltavaa jättää yöksi.
 • Kuukautiskupit - kun taas vähän käytettyjä hygieenisiä keinoja maassamme. Ne ovat uudelleenkäytettäviä ja sijoitetaan emättimeen, kuten tamponeihin. Kuukautiskupit on pestävä vain säännöllisesti, jotta ne eivät aiheuta bakteerien kertymistä ja lisääntymistä. Mutta koska koko kuukautiskierto säilyy kulhon sisällä ja ei jätä kehoa, tämä hygieeninen keino pidetään optimaalisena uimiseen ja urheiluun.

Premenstruaalinen oireyhtymä

Lähes aina kuukausittain edeltää PMS- tai premenstruaalista oireyhtymää. Ja ennen ensimmäisiä kuukautisia hän voi olla. Siksi 12-vuotiaalla tytöllä tulisi olla enemmän huomiota heidän tilansa muutoksiin. PMS on jokaiselle erilainen, mutta voit keskustella äitisi kanssa etukäteen ja selvittää, miten hän tekee - on huomattava mahdollisuus, että sinulla on jotain sellaista.

Jokainen nainen kokee ennenaikaista oireyhtymää omalla tavallaan. Joillekin se on lähes näkymätöntä, kun taas toisilla on melko vakavia muutoksia fysiologisissa ja psykologisissa tiloissa. Tyttö, joka on niin peloissaan ennen ensimmäisten kuukautisten saapumista, vatsakrampit, turvotus, mielialan vaihtelut ja PSM: n samankaltaiset ilmenemismuodot voivat aiheuttaa jopa suurempia pelkoja ja sulkemisen itsessään.

Mutta itse asiassa se on vieläkin parempi, jos kerrot äidillesi tunteistanne tänä aikana. Hän todennäköisesti ymmärtää, että kyse on ensimmäisestä ICP: stä ja auttaa selviytymään sen ilmenemismuodoista. Ja sitten on paljon helpompi sanoa ensimmäisten kuukautisten alkamisesta.

Seuraavat menetelmät voivat vähentää kipua ja kramppeja ensimmäisen premenstruaalisen oireyhtymän aikana:

 • lääkkeet, kuten No-shpa, Aspirin, Ibuprofeeni ja vastaavat, auttavat poistamaan kramppeja,
 • yritä kuluttaa vähemmän kahvia ja suolaisia ​​ruokia, mikä auttaa lievittämään tilannetta, koska se vähentää kuivumista,
 • Pidä mieluummin terveellisiä elintarvikkeita, vaikka välipalaa.

Kun ensimmäiset jaksot ovat kuluneet, merkitse tämä aika kalenteriin. Tämä on välttämätöntä, jotta voidaan ymmärtää kuukautiskierron kestoa ja huomata, kun se normalisoituu. Myös joidenkin patologioiden tapauksessa sinulla on jotain sanottavaa lääkärille vastauksena hänen kysymykseensä. Niin kauan kuin sykli ei ole säännöllinen, on parempi pitää hygieniatuotteet käsi kädessä, jotta seuraavat jaksot eivät ota sinua yllätyksenä.

Miten kertoa äidille ajanjaksostasi ja lopeta häpeänne

Kuukautiskierto on täysin normaali ja luonnollinen prosessi, joka tapahtuu jokaisen tytön elämässä. Kuukaudessa ei ole mitään häpeällistä ja lähivuosikymmenten aikana he tulevat säännöllisesti. Tämä seikka on hyväksyttävä. Mutta usein kuukautisten ulkonäön takia tytöt ovat hämmästyneet, ja he alkavat huolehtia siitä, mitä tehdä ensinnäkin, ja mikä tärkeintä, miten kertoa äidilleni hänen kaudestaan? Jos kohtuuttomuus ja turhuus hallitsevat, muutama yksinkertainen vihje auttaa ratkaisemaan tämän ongelman.

Valmistautuminen keskustelemaan äidin kanssa

Monissa naisten foorumeissa vierailijoille, jotka etsivät vastausta kysymykseen "miten kertoa äidilleni, että minulla on kuukausi", on suositeltavaa kerätä vain voimaa ja kertoa kaiken sellaisenaan. Näin ei ole mitään. Ja tämä on totta. Mutta monet tytöt eivät tietyissä olosuhteissa voi kirjaimellisesti puhua tällaisista intiimeistä asioista kynnyksestä.

Joten, jos tyttö huomasi, että hän alkoi saada jaksoja, ei ole tarvetta paniikkiin. On parempi pitää rauhallinen, koska, kuten jo mainittiin, kuukautiskierto on täysin luonnollinen prosessi ja se osoittaa, että tyttö kasvaa ja kehittyy.

Siksi, ennen kuin kerrot äidille, sinun on varmistettava, että rauhan tunne ja tilanteen ymmärtäminen ovat etusijalla ahdistusta ja pelkoa kohtaan. Kuukautiset voivat alkaa milloin tahansa, joten on tärkeää vetää itsesi välittömästi yhteen:

 • keskustelu ajanjaksojen alusta olisi pidettävä yksityisenä;
 • ennen kuin kerrot äidille kaiken, on parempi piirtää lyhyt luettelo kysymyksistä, joista haluan saada vastauksia;
 • jotta ei voiteta pensas ympäri, voit kysyä äidiltäsi, missä tiivisteet ovat.

Jälkimmäisessä tapauksessa äiti ymmärtää kaiken ja aloittaa keskustelun itse.

Henkilökohtainen viestintä

Jokainen vanhempi oli myös teini-ikäinen kerrallaan, joten hän muistaa itsensä hyvin tässä iässä. Siksi ei ole mitään parempaa kuin henkilökohtainen live-viestintä. Äiti aina tukee ja kertoo, mitä tehdä, koska kun hän oli tyttärensä paikassa.

Päättää puhua yksityisesti, älä viivyttele vaan siirry suoraan pisteeseen. Joten se on paljon helpompaa ja nopeampaa. Jos tyttö arvioi suhdetta äitinsä kanssa erittäin epäluotettavaksi, voit käyttää joitakin alla mainituista menetelmistä.

Kirjeenvaihdon ilmoittaminen

Jos on helpompaa aloittaa keskustelu äitisi kanssa siitä, että aloitit ajanjakson poissa ollessa, muistiinpano tai viesti olisi paras tähän tarkoitukseen. Tämän kommentin jätti yksi naisfoorumi osallistujista, joissa edellä mainittu kysymys esitettiin.

Ja tämä vastaus ei ole merkityksetön. Tämä menetelmä on erittäin hyvä, varsinkin niissä tapauksissa, joissa äiti on hyvin kiireinen työssä, eikä käytännössä ole aikaa puhua tai hankaluus ja herkkyys ovat vallanneet.

Jos tyttö päätti jättää paperikirjan, se on asetettava paikkaan, jossa kukaan ei äitiä lukuun ottamatta ota sitä. Se voi olla mitä tahansa - käsilaukku, laatikko, jossa on kosmetiikkaa, takki tasku.

Toinen tapa on kertoa kaikki puhelun aikana. Kuuntelemalla tätä uutista äiti saa lisämahdollisuuden miettiä huolellisesti keskustelua kotiin, sekä antaa kaikki tarpeelliset neuvot tyttärelleen. Joillekin tämä on paras vaihtoehto.

Keskustele muiden ihmisten kanssa

Eri olosuhteiden takia sattuu olemaan aika, mutta et voi puhua äidillesi ajanjaksostasi. Siksi tällaisella kysymyksellä on parasta ottaa yhteyttä muihin sukulaisiin tai läheisiin ihmisiin. Voit esimerkiksi kysyä kuukautisten alkamisesta isovanhemman, vanhemman sisaren, täti kanssa. Äärimmäisessä tapauksessa voit hakea samanlaista kuulemista koulun psykologilta tai sairaanhoitajalta.

He myös selittävät tytölle, mitä on, antaa hyviä neuvoja. Sukulaisia ​​ja ystäviä voidaan jopa pyytää kertomaan äidille, mitä tapahtui, mutta on parempi tehdä se itse.

Yhteinen kävely

Ensi kerralla, kun käytät yhteistä ostosmatkaa supermarketissa, voit sattumanvaraisesti ottaa hyllystä pakkauksia tai tamponeja ja laittaa ne koriin muiden asioiden kanssa. Niinpä äiti ymmärtää kaiken ja on ensimmäinen, joka aloittaa keskustelun. Hän voi myös neuvoa, mitkä hygieniatuotteet ovat parempia valita ja keskustella siitä, mitä muuta voisi tarvita näinä päivinä.

Tällä menetelmällä on kuitenkin haittoja. Jos tyttö on liian ujo, jotta hän voisi aloittaa keskustelun äitinsä kanssa kuukaudesta, on epätodennäköistä, että hän olisi muiden asiakkaiden edessä saavuttamassa tiivisteiden pakettia ilman hämmennystä. Onko tämä tällä hetkellä lähellä ketään.

Jokainen vaihtoehto on kuitenkin hyvä omalla tavallaan. Joten, joka sopii yhdelle tytölle, ei välttämättä auta toista. Ja päinvastoin.

Muita vinkkejä

Kuukautiset voivat alkaa milloin tahansa päivästä. Siksi, jos tyttö katsoo, että hänen aikansa tulee pian, on parempi valmistautua tähän hetkeen etukäteen. Esimerkiksi ostaa sopivia hygieniatuotteita myymälästä tai apteekista.

Paras tapa kertoa äidillesi on aika puhua kotona. Ja on toivottavaa, että tämä keskustelu tapahtui yksityisesti.

Älä pelkää uudelleen. Kuten jo mainittiin, kuukautiskierto on täysin normaali ja luonnollinen prosessi. Lisäksi se osoittaa, että tyttö on fysiologisesti melko terveellinen ja kehittyy edelleen. On tärkeää muistaa, että jokainen nainen kulkee sen läpi, mukaan lukien äiti.

Ennen kuin puhut, sinun pitäisi rauhoittua ja rentoutua. Jos aika alkoi yhtäkkiä ja hygieniatuotteita ei ostettu etukäteen, sinun täytyy etsiä niitä äidiltäsi kosmetiikkapussissa tai muussa paikassa, jossa hän pitää henkilökohtaiset tavarat. Ennen keskustelua voit myös ottaa lämpimän suihkun, nukkua. Tämä auttaa rauhoittumaan.

Tavalla tai toisella, sinun pitäisi välittömästi kertoa kaiken äidille tai toiselle läheiselle sukulaiselle eikä pidä sitä salassa. Ensimmäisellä kaudella voi olla käsittämätön tunne, kipu ja huimaus. Ei tiedä kaikkia kuukautiskierron fysiologisia piirteitä, tyttö voi olla peloissaan eikä tiedä, mitä tehdä. Mutta jos kerrot kaiken, jotkut vanhimmista selittävät varmasti naisten kehoon ja kehoon kuukautisten aikana tapahtuvat muutokset.

johtopäätös

Miten puhua äidille kuukautisten aikana? Se on hyvin yksinkertaista. Jos sinulla on luottavainen suhde vanhempiesi kanssa ja sinulla on aikaa keskustella kaikesta rauhallisesti, sinun täytyy tehdä se mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja kertoa äidillesi ajastasi. Jos eri olosuhteiden takia on mahdotonta pitää keskustelua yksitellen tai ei ole äitiä lähellä, voit käyttää edellä mainittuja menetelmiä, kuten puhua lähisukulaisille tai muille ihmisille. Tärkeintä on muistaa, että kuukaudessa ei ole mitään huonoa ja luonnotonta tyttöä, kuten miljardi muu, juuri aloittanut uuden elämänvaiheen.

Miten kertoa äidille, että aikani alkoi, kuinka avata isälle

Ensimmäiset kuukautiset ovat tärkeä tapahtuma tytön elämässä. Tällä hetkellä on vaikeaa tavata teini-ikäinen tyttö, joka ei ole kuullut mitään kuukautiskierrosta. On paljon tapoja saada tietoa - tyttöystäviä, Internetiä, lukion anatomian oppitunteja, keskustelua äidin kanssa. Keskimäärin kuukautiset alkavat 13–16-vuotiailta. Varhainen murrosikä on mahdollista 9-11 vuotta. Tässä tapauksessa tilanne muuttuu jonkin verran, tyttö voi olla täysin valmistautumaton tähän. Ja aikuisille on melko vaikea myöntää odottamatonta käsittämätöntä tapahtumaa. Lisäksi seksuaalista elämää, seksuaalista kehitystä ja kaikkia muita siihen liittyviä kysymyksiä käsitellään nuoruudessa kuiskassa, salassa, pois aikuisista. Samaan aikaan on aikuisia, jotka kertovat, miten käyttäytyä, mitä hygieniatuotteita käytetään, miten käsitellä tuskallisia tunteita. On tarpeen kertoa kaikki, olipa se äiti tai isä.

Äiti tai isä - kuka kertoa?

Jokaisessa perheessä suhde kehittyy eri tavalla. Joskus tyttö uskoo intiimiin kysymyksiin enemmän isäänsä kuin äitinsä. Siinä ei ole mitään outoa. Loppujen lopuksi tärkeintä on tehdä keskustelu avoimeksi. Samalla on tarpeen muistaa joitakin ominaisuuksia.

 • Puhuminen isänne kanssa on psykologinen tunnelma aikuisuuteen. Hän tukee sanaa, kertoa teille, että pienen tytön ruumis muuttuu vähitellen nuoreksi tytöksi ja sitten naiseksi, joka voi synnyttää lapsen. Isä onnittelee merkittävän tapahtuman kanssa. Kuitenkin kuukausittaisen jakson kulmakiviä ei todennäköisesti selitetä. Hygieniavalinnan kysymykset jäävät auki. Isältä ei tule neuvoja kipua vähentämään ennen kuukautisia. Isä voi tukea emotionaalisesti, lisätä luottamusta, kertoa miesten reaktiosta tähän tapahtumaan.
 • Puhuminen äidin kanssa on informatiivisempaa. Hän pystyy kertomaan kaikista kriittisten päivien vivahteista. Miten selviytyä tuskasta, mitä tunteita voi olla, miten hygieniatuotteet valitaan. Kun kuukausittainen sykli on palautettu.

Meidän ei kuitenkaan pidä unohtaa, että suhde äitiin ei ehkä ole niin lähellä, että puhutaan "naisesta." Muita vinkkejä tytöille melko vauraista perheistä, joilla on normaali psykologinen ympäristö.

Kuinka kertoa äidille kuukautisten alusta

Tytär, kuten kukaan muu ei tunne äidin käyttäytymistä, voi ennustaa hänen reaktiotaan. On erittäin tärkeää valita merkittävän tapahtuman viestin asianmukainen menetelmä ja aika.

Voit aloittaa keskustelun valitsemalla ajan, jolloin äiti on kiireinen eikä ole liian tärkeitä asioita, voi siirtää niitä jonkin aikaa. On parempi aloittaa keskustelu lauseella: "Äiti, tarvitsen sinun sanoa jotain tärkeää!" Hän on sopusoinnussa keskustelun kanssa. Kerro minulle heti, että aika on alkanut, ja raportoi sitten fyysisestä, emotionaalisesta tilasta. Keskustelun aikana voit selvittää kaiken, mikä huolestuttaa sinua. Kerro äidillesi, miten kaikki tapahtui.

Jos et ole perustettu pitkään keskusteluun, mutta pitää tarpeellisena ilmoittaa, voit sanoa tämän muuten. Esimerkiksi lähellä ovea, kun lähdet: ”Menen ystäväni opiskelemaan biologiaa. Kyllä, muuten, aloitin aikani! ”Tämä antaa äidilleni aikaa ymmärtää, mitä tapahtui, valmistautua tärkeään keskusteluun. Kun olet palannut kotiin, hän aloittaa keskustelun. Kerro äidillesi kaikesta, mitä välität tai haluat tietää.

Jos olet liian ujo, jos haluat aloittaa keskustelun, voit käyttää viestintävälineitä - kirjoittaa muistiinpanon, lähettää tekstiviestin, soittaa. Puhelimessa ajatuksia ilmaistaan ​​paremmin. Tärkeintä on, että äiti tällä hetkellä ei ollut liian kiireinen. Palattuaan kotiin voi puhua rauhallisesti. Kerro äidillesi tunteista ja kokemuksista.

Jos et voi puhua. Tämä aika ei salli, sitten ulkopuoliset häiritsevät, voit vihje. Ostettaessa yhdessä ostoskorissa laita pakkaus pehmusteineen. Jätä ne paikkaan, jossa äiti näkee. Hän ymmärtää, että aika on alkanut, hän tarjoaa puhua. On parempi tehdä se rennossa ilmapiirissä, kun kukaan ei häiritse. Esimerkiksi ennen nukkumaanmenoa.

Toinen tapa ilmoittaa, että aika on alkanut, on kysyä äidiltä tiivistettä. Tämän jälkeen on mahdollista puhua elämäsi tärkeästä tapahtumasta.

Riippumatta siitä, miten varoitatte, muista yksi asia, älä hermostu. Kaikki naiset käyvät läpi tämän. Myös äitini oli kerran ensimmäistä kertaa. Hän voi kertoa monista vivahteista. Koska tyttären kuukausisykli toistuu usein äidin tilanteesta. Kerro äidillesi, mitä tapahtui. Mutta kuinka suora keskustelu muuttuu riippuu henkilökohtaisista suhteista. Jos äidin reaktio ei tyydytä sinua tai jännitys pysyy, on parasta puhua isällesi. Keskustelussa hänen kanssaan opit kaikki mielenkiintoiset vivahteet, jotka koskevat miesten suhtautumista tähän prosessiin naisten keskuudessa.

Vanhemmat ovat niitä ihmisiä, jotka aina ymmärtävät, tukevat. Isäsi on vielä huolissaan kasvusta kuin äitinsä. Yritä olla järkyttämättä häntä. Seksuaaliset suhteet seuraavat murrosta, isä on hyvin kateellinen tästä. Rauhoittakaa hänet ja sano, että pysyt aina hänen pikkutyttöön, vaikka nuori mies ilmestyy. Keskustele äitisi kanssa kaikista kysymyksistä, jotka tulevat esiin kuukautiskierron aikana. Vaikka hän tietää paljon vähemmän kuin mitä Internetissä on kirjoitettu, hän voi silti antaa hyviä neuvoja.

Kuinka tunnustaa äidilleni, että aloitin ajanjaksoni 65

He tulevat yhdeksännentoista syntymäpäiväsi ja kuusitoista. Niitä kutsutaan eri tavoin - "vieraat", "loma", "kalenterin punaiset päivät". Sitä pidetään kohtuuttomana mainita niitä, niiden ilmenemismuodot ovat piilossa yhteiskunnasta. Kuukautta kulttuurissamme pidetään virheellisesti ja epäoikeudenmukaisesti häpeällisenä aiheena. Siksi jokainen tyttö kohtaa aikaisemmin tai myöhemmin ongelman: ”Kuinka voin kertoa äidilleni, että minulla on kuukautiset, jotta kukaan ei tunne häpeää?”

Ensimmäiset kuukautiset eivät ole sinun vikasi, se on lomasi, vaikkakin vaikea. Tytöstä, jonka olet muuttanut tyttöksi. Ja vaikka kuukausi tuo mukanaan haittaa, se on hyvä merkki - olet kunnossa. Nyt joka kuukausi 3-7 päivän ajan käytät hygieenisiä suojakeinoja ja ehkä jonkin verran rauhoittavia ja kipulääkkeitä. Mutta saadaksesi lisätietoja tästä, sinun täytyy kertoa äidillesi.

Lue tämä artikkeli.

Kuten äiti tunnusti?

Tämä yhteiskuntamme aihe on usein tabu: jokainen kokee tämän ja jokainen on hiljaa siitä. On tarpeen kuulla hyvin surullisista tarinoista, kun tyttö kypsyi hyvin aikaisin ja huusi pitkään, ajattelemalla, että hänellä oli syöpä. Äiti eikä hänen ystävänsä eivät kertoneet hänelle aikojaan. Ja sitten on sänky, patja tai huonekalujen verhoilu, joka on pilalla veren tahroilla. Voi lentää, ja miten voit uskaltaa kertoa äidille, että sinulla on ensimmäiset kausi?

Muista ennen seuraavaa:

 • Hänellä oli myös tällainen päivä. Kun äitisi heräsi ensimmäisten kuukautisten merkkien kanssa, pelko ja häpeä, ja joutui kertomaan äidilleen siitä. Ota teini-ikäinen kuva äidistä, katso hänen hauska kasvonsa ja kuvittele, kuinka vaikeaa oli hänen kertoa äidilleen, isoäitisi: ”Äiti, minulla on aika”! Varsinkin niissä päivissä, jolloin ei ollut hygieniatuotteita, tamponeja, tyynyjä, mutta sidosten ja puuvillan puute. Tytöt pestä ja keitti kankaansa, ja he ajattelivat myös, missä ne kuivuvat, jotta heidän isänsä tai veljensä eivät näkisi. Uskokaa minua, äitisi oli vielä vaikeampi. Hän ymmärtää sinut!
 • Sinulla on hänen tukensa. Ajattele, kuinka mukava tuntuu, kun äiti saa selville ajanjaksosi. Voit valittaa kivusta, heikkoudesta, voimakkaasta verenvuodosta, pyytää sinua vapauttamaan sinut liikunnasta. Äiti antaa sinulle sopivan pillerin, auttaa sinua valitsemaan tamponit tai tyynyt, tekemään yrttiteetä, vastaamaan kysymyksiisi. Loppujen lopuksi hän on käynyt läpi hänen vuosiensa ajan ja siitä on tullut todellinen asiantuntija. Olet edelleen alaikäinen, ja kaikki lääketieteelliset päätökset, jotka koskevat kehoasi, kuuluvat vanhemmillesi. Vierailu gynekologiin, määräämällä kipulääkkeitä, tutkimus, jos kuukausi on tuskallinen, runsas tai epäsäännöllinen - kaikki tämä on mahdollista vanhemman tai huoltajan läsnä ollessa.
 • Mene ja kerro minulle suoraan. Tämä on paras tapa. Menet ja sanotte: ”Äiti! Haluan puhua teille tärkeästä ja henkilökohtaisesta asiasta. Ja sitten sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa. Hän kysyy: "Mitä tapahtui?". Ja te vastaatte: "Aloitin kausi, tarvitsen neuvoja ja tukea." Ja ehkä enemmän taskurahaa.
 • Pienet askeleet ja ohut vinkit. Jos et voi aloittaa keskustelua, voit provosoida sen. Miten? Siirry supermarketiin viikoittain ostamalla hänen kanssaan ja heitä pakkaus tamponeja tai tyynyjä koriin.
 • Huom. Kirjoita muistiinpano äidille, laita se kirjekuoreen ja laita se pöydälle. Kuvaile ongelmia ja tunteita. Niin paljon helpompaa.
 • Äidit ovat erilaisia. On äidit auki, ystävällisiä ja vapaita käsitellä vaikeita aiheita. Mutta on myös ujo. Tällaisen ujo äiti on parempi käyttää kiertävää kieltä. Esimerkiksi: ”Äiti, väistämätön tapahtui minulle. Nyt tarvitsen tiettyjä hygieniakeinoja ja joskus muistiinpanoja koulusta, jotta voin vapautua liikunnasta. Ymmärrätkö, äiti?
 • Olkaamme rehellisiä: ujo äiti - tämä ei ole pahin vaihtoehto. On äidejä, joiden kanssa on yleensä vaikea puhua, äidit ovat vieras, kylmä, väsynyt elämästä, täynnä pelkoa tai aggressiota. Tässä tapauksessa löydät liittolaisen tai välittäjän, jolla on hyvä yhteys äitisi kanssa. Ehkä tämä on äidin isoäiti, täti tai ystävä, joka hyvällä hetkellä kertoo hänelle: ”Kuule, minusta tuntuu, että tyttäresi haluaa sanoa jotain, mutta hän on ujo.” Sinun on parempi tietää levoton äitisi ja lähestyä häntä, käytä diplomatiaa.
 • Entä jos sanoin isälleni? Kyllä, jos yhteydenotto äitisi kanssa on vaikeaa tai ei ole mitään äitiä, kerro isällesi siitä. Miehet ovat hyvin yksinkertaisia ​​ja ystävällisiä tällaisissa asioissa. Hän panee tämän merkille, yrittää auttaa sinua millä tahansa tavalla. Et ole ensimmäinen maa maan päällä, ja pojat tietävät kuukautisten kuukautisia.
 • Mitä jos olet yksin perheessä? Jos sinulla on tiukka perhe, jolla on tiukat koulutusmenetelmät, sinun täytyy piilottaa paljon. Ja ennen kuin tunnustat, haluat piilottaa jälkiä. Älä paniikkia ja toimi nopeasti. Ensimmäisellä puolen tunnin tunnilla veri pestään ilman ongelmia ja jälkiä. Muista kuitenkin, että kylmät välineet on poistettava. Kuumasta vedestä se koaguloituu ja imeytyy tiukasti materiaaliin. Käytä kumikäsineitä ja testaa suosikkituotteesi pinnan pienellä ja huomaamattomalla alueella. Kysy hyvä Internet-setä kuin nopeasti hämärtää pistettä. Ja älä peitä veristä pellavaa tai puuvillaa kylpyhuoneen alapuolella tai muissa yksinäisissä paikoissa. Tämä on vanha temppu, jota usein käyttävät pelottavat tytöt, mutta se ei ole vielä auttanut ketään. Jos asia on pieni, vie se kuivapesulaitteeseen. Ja jos siirrät roskat, katsokaa hylätyt patjat. Ne värjätään aina. Kaikki tahra huonekalut, eivät tunne syyllisyyttä.

Tyttöjen tarinoita "Miten kerroin äidilleni kuukautisten aikana"

Ira, 9-vuotias.

Täti antoi kauniit pikkuhousut ruusuihin. Tyttö "pilasi heidät" verellä, yritti pestä ne, mutta ei voinut. Huusivat kylpyhuoneessa, ajatteli, että hän kuoli. Äiti ei puhunut tästä hänen kanssaan, koska se oli liian aikaista. Tämän seurauksena tyttö kirjoitti jäähyväiset huomion ja meni "kuolemaan" kotoa. Ira löytyi, vakuutti, äiti antoi hänelle makeisia, isä - kukkia. He pyysivät anteeksiantoa, että he eivät kertoneet sellaisesta tavallisesta ja hyvästä asiasta kuin kuukautiset.

Alina, 12-vuotias.

Hän tuli äidilleen aamulla ennen työtä ja koulua ja sanoi: ”Äiti, haluan puhua kanssasi naisena. Aloitin kausi, ja tarvitsen rahaa tiivisteisiin. Mitä suosittelet?

Natasha, 14-vuotias.

Natashalla on ihana suhde äitinsä kanssa. Illallisella hän julisti juhlallisesti: "Äiti, älä pelkää, minun täytyy kertoa teille jotain erittäin tärkeää." Tauko vedettiin, äiti kääntyi vaaleaksi. ”Minun aikani alkoi!” Äiti nauroi helpotuksella, ja keskustelussa käytiin mitä keinoja ostaa ja miten käsitellä veren virtausta vaatteiden läpi.