Miten lisätä kuukautiskuppi

Katsotaanpa naisten sukupuolielimiä.

Virtsaputken aukko on paikka, josta naiset pissavat.

Emättimen aukko on paikka, jossa verenkierto tapahtuu kuukautisten aikana.

Kuukautiskuppi asetetaan emättimeen emättimen aukon kautta. Koko kulhon tulee olla sisällä - niin ettet tunne sitä ulkona, jos pidät sormiasi siellä tai kävelyn aikana.

Miten lisätä kuukautiskuppi

 • Pese kätesi.
 • Istu wc-istuimella, kun jalat leviävät leveästi tai seiso yhdellä jalalla lattialla ja toinen wc-istuimella.
 • Purista kuukautiskuppi pienemmäksi.
 • Työnnä kulhon vanne varovasti emättimen sisään.
 • Kuukautisten aikana sinulla on luonnollinen voiteluaine, joka riittää useimmille naisille. Jos kuitenkin tuntuu, että emätin on liian kuiva, voit käyttää vesipohjaista voiteluainetta.

Kuppi avautuu, ennen kuin asetan sen sisään. Mitä minun pitäisi tehdä?

Sinun täytyy tarttua kuppi hyvin. Heti kun taitat sen, pidä sitä keskellä toisessa kädessä, ja toisella avaa haavaumat ja työnnä kulho varovasti sisäänpäin niin, että se liukuu. Sinun täytyy olla rauhallinen ja rento. Jos olet liian kireä, lihakset jännittyvät eivätkä anna kupin mennä sisälle.

Vain puolet kulhoon menee sisään ja sitten jää jumiin. En voi työntää sitä eteenpäin. Mitä teen väärin?

On mahdollista, että astia asetetaan väärään suuntaan. Emättimen kanava ei mene suoraan ylöspäin. Se siirtyy hieman takapinnalle. Älä työnnä kulhoa pystysuunnassa ylöspäin. Aseta lattian suuntaisesti.

Kulho sisällä. Miten ymmärtää, että se on asetettu oikein?

Yleisin ongelma on, että kuppi ei voi avautua sisälle. Voit tarkistaa, onko kuppi avautunut kokonaan ja tarttunut emätinseiniin, voit liu'uttaa sormea ​​kupin ympärillä. Jos sinusta tuntuu kuoppa, kuppi ei avaudu.

Toinen merkki siitä, että kulhoa ei paljasteta, on vuoto. Jos kuppi ei avaudu, kuukautiskierto vuotaa.

Toinen tapa tarkistaa, onko kulho avattu, on työntää se sisään ja ulos hyvin pienillä liikkeillä. Jos se ei mene, se tarkoittaa hyvää piikkiä.

Mitä tehdä, jos kulho on sisällä, mutta ei avaudu

Seuraavassa on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit avata kuukautiskupin.

 1. Yritä puristaa kulhoon pohja.
 2. Käännä kulhoa samalla kun pidät pohjaa.
 3. Jos yksikään näistä toimista ei toimi, voit yrittää puristaa ja purkaa lihaksia, ikään kuin yrität hallita virtsan virtausta (Kegelin liikunta).
 4. Siirrä kulhoa hieman ylös ja alas.
 5. Yritä taittaa kulho eri tavalla. Katso erilaisia ​​videoita YouTubessa.

Miten leikata kuukautiskupin varsi

Joissakin kuppeissa on varsi, joka on leikattava kohdunkaulan pituuden mukaan. Voit käyttää tavallisia tai kynsisaksia. On parasta leikata pois hieman, aseta kulho tarkistaaksesi mukavuuden ja leikata sitten hieman enemmän. Sileät reunat voivat olla kynsitoimintoja. Kiehuta sitten kulho muutaman minuutin ajan.

Onko kuukautiskupin asettaminen turvallista, jos minulla on pitkät kynnet?

Se on täysin turvallinen. Sinun on kuitenkin oltava varovainen, ettet naarmuta itseäsi. Työnnä kulho hitaasti tiukalla kädellä.

Terveys- ja hygieniasyistä sinun pitää pestä kädet ja poistaa kynsien alle likaantumisen varmistaaksesi, että emme kuljeta emättimeen bakteereja, jotka voivat aiheuttaa infektioita, ärsytystä ja epämukavuutta.

Onko kuukautiskuppi epämukava, teen jotain väärin?

Jos olet poistanut epämukavuuden tärkeimmät syyt (väärin asetettu, väärän kokoinen kulho jne.), On mahdollista, että tämän valmistajan kuukautiskuppi ei yksinkertaisesti sovi sinulle. Jos näin on, sinun täytyy valita toinen malli kuukautiskupista.

Menstruaalisen nesteen virtaus julkisuudessa on yksi syy siihen, miksi kuukautiskupit ovat yhä suositumpia. Monet naiset löytävät ne kätevänä, vuotamattomana vaihtoehtona perinteisille tamponeille ja terveyssiteille.

Kuinka käyttää kuukautiskuppi: aseta ja poista oikein

Kuukautiskuppi on uusi, moderni, intiimi hygieniatuote, jota käytetään kuukautisten aikana. Miten kuppia käytetään, miten lisätä ja miten poistaa? Tällä hetkellä tuotteita myydään vapaasti Internet-sivuilla ja niitä voi ostaa apteekeista kaupungeissa. Kehittyneissä maissa naiset ovat käyttäneet kapasiteettia jo pitkään, viime vuosisadan 90-luvulta lähtien. Maassamme tuotteet ovat edelleen uusia, naiset katsovat sitä huolella, tutkivat tietoja. Paljon kysymyksiä herättää käyttösäännöistä, terveyden turvallisuudesta. Mikä on kuukautiskuppi, mitkä ovat sen edut pitkään rakastettuihin tiivisteisiin ja tamponeihin?

Mikä on kuukautiskuppi

Ulkopuolella korkki muistuttaa kelloa, korkkia. Saatavana pyöreänä, pitkänomainen naisten rungon ominaisuuksien mukaan. Naisille, joilla on lyhyt emätin, sopivampi on pyöreä muotoinen kuukautiskuppi, pitkäkestoisen sukupuolielimen omistajille suunniteltu pitkänomainen korkki.

Tuotteet voivat olla kertakäyttöisiä, toistuvia. Miten valita oikea kulho? Ensimmäisen tyyppinen korkki on erittäin pehmeä, on valmistettu polyeteenistä, näyttää ehkäisyvälineeltä. Uudelleenkäytettävä kuukautiskuppi on valmistettu lääketieteellisestä silikonista, jota käytetään sydänleikkauksessa, plastiikkakirurgiassa. Materiaali on täysin turvallinen naisten terveydelle. Lisäksi valmistajat käyttävät lateksikorkin valmistukseen. Ei ole vaikea arvata, että korkin pehmeys samoilla parametreilla tämän perusteella on erilainen.

Kuukautiskuppi on kooltaan, tilavuudeltaan erilainen. Yleensä ne on jaettu kahteen tyyppiin. Naisille, jotka eivät ole synnyttäneet ja joilla on pieniä kuukautisten eritteitä A, C, 1, synnytykseen ja runsaasti verenvuotoa - B, M, 2. Pieni kulho pystyy keräämään 15 ml verta, suurin - jopa 42 ml. Kuukautiskupin valintaan vaikuttavat naisen ikä, kehonrakenne, fyysinen kunto, purkauksen voimakkuus ja luonne, synnytys ja abortti.

Kulho poistetaan, koska se täytetään emättimen ulkopuolella olevalla hännällä. Teoreettisesti kuukautiskuppi voi olla sisällä 5 - 12 tuntia. Käytännöllisesti katsoen on suositeltavaa puhdistaa se sisällöstä 1 kerran kello 4 voimakkaan kuukausittaisen vastuuvapauden päivinä, 1 kerran kello 6 ensimmäisen ja viimeisen päivän aikana.

vakio-ohjeet korkkien käyttöön

Säännöt kupin sijoittamiseksi emättimeen

Ensi silmäyksellä näyttää siltä, ​​ettei siitä ole mitään monimutkaista. Naisten ensimmäisessä käytössä on kuitenkin vaikeuksia. Vain ei voi kunnolla lisätä emättimeen. Voit yksinkertaistaa yksinkertaisia ​​suosituksia, yksinkertaistaa työtäsi, nopeuttaa prosessia:

 • Ennen kuin aloitat toimenpiteen, pese kädet hyvin saippualla ja vedellä tartunnan estämiseksi.
 • Päättää poseista. Naiset asettavat kuukautiskupin kyykkyyn, istuen wc: ssä, nostamalla yhden jalan pintaan, seisomassa ja makaamassa. Yleensä, kuinka kätevä kenellekään.
 • Emättimen lihakset tulee rentoutua. Aseta tässä tapauksessa kuukautiskuppi paljon helpompaa.
 • Kuukautiskuppi tulee kostuttaa vedellä tai käsitellä vesipohjaisella voiteluaineella.
 • Taita kapu kaksinkertainen. Niinpä se on helpompaa lisätä emättimeen.
 • Käytä vasemman käden sormia liikuttamaan haavaumat ja oikealle työntämään suukappale niin, että hännän kärki on noin 1-2 cm syvä.Jos lisäät kupin tarpeen mukaan, on mahdollista, että vuoto tapahtuu.
 • Jotta kulho olisi auki emättimen sisällä, ota oikea paikka, kääntäkää se alustan ympäri akselinsa ympäri.

Rungon sisällä olevan alustan materiaali pehmenee, tarttuu emättimen seiniin, ei salli nesteen virtaamista ulos. Jos onnistut lisäämään kupin oikein, se ei tuntuu asennon, liikkeen muuttamisen yhteydessä. Nainen ei tunne epämukavuutta.

Miten kapua käytetään

On yksi asia lisätä kuppi, toinen asia on, mitä tehdä sen kanssa seuraavaksi. Kuukautiskierto ei ime, kerää ne vain. Eli pysyä emättimessä. Naaraskehon fysiologia takaa menstruaalisen virtauksen vapaan virtauksen ulkopuolelle. Kuppi estää tämän. Sen lisäksi, että se tarttuu tiukasti emättimen pintaan, se ei salli happea. Peniksen sisällä luo suotuisan ympäristön patogeenien lisääntymiselle. Tämä on täynnä gynekologisten sairauksien kehittymistä. Sanalla sanottuna, ei kuukautiskuppi itse ole syyllinen tähän, mutta sen virheellinen käyttö.

Valmistajat ilmoittavat, että kapasiteetti voi jäädä sisälle noin 12 tunniksi. Mikro-organismit alkavat lisääntyä 2 tunnin jälkeen suotuisassa ympäristössä. Siksi on tarpeen poistaa kap vähintään kerran 4 tunnissa riippumatta siitä, kuinka täynnä se on. On selvää, että yöllä nainen ei halua nousta niin usein. Kulho on puhdistettava, asetettava juuri ennen nukkumaanmenoa ja poistettava heti heräämisen jälkeen. Tässä tapauksessa bakteerien lisääntymisen uhka on edelleen.

Kuukautiskuppi sallii naisen kylpyä, uida uima-altaassa, lammet. Hän ei vapauta kuukautiskiertoa ulkopuolelle, ei anna veden sisälle. Tätä ei kuitenkaan pitäisi käyttää väärin. Vesi voi olla enintään 20 minuuttia, sen pitäisi olla mukava lämpötila.

Miten kulho poistetaan

Poista emättimen korkki, joka on tarpeen häntä varten. On kuitenkin joitakin vivahteita. Jos vedät vain, kulho pysyy paikallaan. Saat vaikutelman, että se on paljon helpompaa lisätä kuin poistaa. Miten ottaa kuppi? On yksi temppu.

 • Pese kädet saippualla ja vedellä ennen toimenpidettä.
 • Voit tarttua kupin pohjaan painamalla sitä hieman sormillasi. Tällainen toiminta rikkoo kupin kireyden, se venyy vapaasti.
 • Tämä on tehtävä wc: n yli, koska veri voidaan irrottaa.
 • Kertakäyttöiset kuukautiskynät hylätään sisällön kanssa. Sitten sinun pitäisi lisätä toinen. Uudelleenkäytettävä kulho on puhdistettava eritteistä, pestävä juoksevan veden alla, sitten lämpimällä vedellä ja saippualla. Hieman kuiva. Voi käyttää.

Kulhoa voidaan käyttää 10 vuotta. Kuukautisten lopettamisen jälkeen aine on keitettävä noin 15 minuuttia vedessä. Laita pussi, joka päästää ilmaa läpi. Yleensä tämä myydään kulhoon. Pese saippualla ja vedellä ennen käyttöä. Tämän hygieniatuotteen käyttö on todella yksinkertaista. Tärkein tehtävä - valita oikea kuukautiskorkki. Muuten apteekki- tai verkkosivujen johtajien edustajat voivat auttaa tässä. Kun ostat Internetin kautta, jopa suostut muuttamaan, jos työkalu ei sovi kokoon.

Asiakkaiden arvostelut

Marina:

”Kun luin tietoa tästä työkalusta Internetissä, minulla oli paljon kysymyksiä. Yksi heistä on kuin pisaroita, joissa on sisempi korkki. Kun aloin käyttää, vastaus tuli itse. Menin wc: hen, kaikki oli kunnossa. Kuukautiskansi ei estä kanavaa. Muuten ei ollut vaikeuksia, epäilyksiä! ”

Olga:

”Tämä uusi tuote on minulle hälyttävä. Silti veren täytyy mennä ulos. Jotenkin pelottavaa kävellä hänen kanssaan koko ajan. Ja sitten, pelkään hirveän verestä. Kun purkaus imeytyy tiivisteeseen, et huomaa erityisesti, kuinka paljon on valunut sinulta. Lisäksi kaikki tämä nähdään yksinkertaisesti värjättynä tiivisteenä. Ja sitten kaikki on näkyvissä kaikkien hurmaa - endometriumin hiukkasten ja niin edelleen. Yleensä kuva ei ole sydämen heikko. Ja vielä, kun nainen kävelee tai istuu, veri on korkissa. Jos hän ottaa poseen makaamaan, kaikki veri jakautuu emättimen läpi. Tämä tilanne on huolestuttavaa minulle. Huolimatta kaikista uuden työkalun käyttömahdollisuuksista, jätän tiivisteet. Odotan jotain parempaa kuin kuukautiskansi! "

Kuinka käyttää kuukautiskuppi

Tässä artikkelissa puhun siitä, miten käyttää kuukautiskuppi. Koko valitseminen, suukappaleen syöttäminen ja vahingossa tapahtuvan "vuotamisen" välttäminen. Saat tietää, miten kuppi on kiinnitetty emättimeen. Kuinka paljon ja missä myydään.

Mikä on kuukautiskorkki

Kuukautiskorkki - uusin hygieniatyökalu, jota ihmiskunnan heikko puolet käyttää kuukautiskierron aikana. Ulkonäkö keksintö muistuttaa korkkia tai pientä kelloa, se on pyöreä ja pitkänomainen.

Lyhyen emättimen omistajille sopii pyöreä kulho, pitkä muoto mahdollistaa pitkänomaisen suukappaleen käytön. Kulho on valmistettu modernista muovista, joka on hypoallerginen (tällaisesta materiaalista nipelit valmistetaan pulloissa, vauvojen tutit)

Miten valitset koon

Suunsuojuksen koko riippuu naisen kehon ominaisuuksista. Valmistajat tarjoavat asiakkaille huomiota integroidun hoidon työkaluun kuukautisten aikana seuraavilla tavoilla:

Ikä. Nuoret tytöt ostavat kokoa A. Malli soveltuu keisarileikkausta valmistaneille naisille. Yli 25-vuotiaita, jotka luonnollisesti synnyttävät, suositellaan käyttämään kokoa B.

Cupin määrä Seuraavia kokoja on:

S - kuppi 10 ml (halkaisija 4 cm)

M - tilavuus 15 ml (halkaisija 4,5 cm)

L - tilavuus 24 ml (halkaisija 4,5 cm)

Videosta opit:

 1. Miten valita kulho (ottaen huomioon ikä ja anatomian ominaisuudet)
 2. valitse oikea koko

Kulho myydään valmiissa pakkauksissa - muovisäiliön tai erikoispussin muodossa. Jälkimmäistä pidetään parhaana tapana tallentaa:

 1. pese hyvin ja desinfioi kuppi käytön jälkeen, sitten pakkaa
 2. Kapu voidaan desinfioida mikroaaltouunissa olevaan erityiseen astiaan 1 minuutti
 3. voidaan myös steriloida liuoksilla, kuten klooriheksidiinillä, miramistiinilla

Kuinka käyttää kuukautiskuppi

Joten, miten käyttää kuukautiskuppi. Ennen käyttöä kuukautiskuppi on desinfioitava. Se riittää keittämään sitä kiehuvassa vedessä viisi minuuttia ja voit aloittaa:

 • pese kädet huolellisesti
 • ota miellyttävä asento - lyö alas tai kyykky alas WC: hen (voit syöttää makuulle)
 • Taita kulho oikein ja työnnä se hitaasti syvälle syvyyteen, joka sopii sinulle parhaiten, kun taas kulho peittää kohdunkaulan (nyt kohdunkaulan veri putoaa tähän kulhoon)
 • leikkaa hännän pituus säädettäväksi
 • Kääntäkää suuensuojaa toimenpiteen lopussa akselin ympäri
 • korkki on emättimessä enintään 12 tuntia (raskaat kuukautiset, korkki poistetaan 2-3 tunnin välein)

Miten kuppi on kiinnitetty emättimen sisään

Tämä tapahtuu emättimen lihasten ja sisäisen tyhjiön avulla. Kulho asetetaan sinulle sopivaan syvyyteen. Hän kerää valinnan eikä jätä raitoja, koska sen koko valitaan erikseen.

Toisin kuin tamponit, capa ei absorboi eritteitä, vaan kerää ne. Tämä on terveydelle täysin vaaraton, minkä vuoksi naiset suosivat tätä hygieniatuotetta. Kuukautiskuppi suojaa emättimen luotettavasti erilaisten bakteerien ja infektioiden tunkeutumiselta.

Asianmukainen hoito on 5–10 vuotta.

Ehdotan videon katsomista tavallisesta kuukautiskierroksesta.

Miten kulho poistetaan

Noudata tiettyjä suosituksia:

 1. pese kädet ja ota mukava asento - istuma-asento
 2. anna ylimääräisen ilman ulos kupista - tuntea pohja, paina alaspäin sivuseinää hännän vieressä ja purista hieman
 3. poista hygieniaosa kääntämällä sitä
 4. pese kädet, pese kulho
 • 12 tuntia Kapa puristuu tiukasti emättimen seinämiin ja peittää kohdunkaulan
 • 12 tunnin kuluttua, istuen wc: ssä, varovasti poista, kaada sisältö wc: hen
 • kuukauden lopussa steriloi keksintö, poista varastointia varten

Suunsuojan ensimmäinen käyttö tuntuu aina vaikealta.

Naisten korkin käytön edut

Ensi silmäyksellä näyttää siltä, ​​että kuukautiskuppi ei ole mukava käyttää ja tuo epämiellyttäviä tunteita. Mutta kun opit käyttämään sitä oikein, lausunto muuttuu. Kuukautiskuppi - paras vaihtoehto kaikenikäisille tytöille:

 • kulho ei tahraa, ei aiheuta epämiellyttäviä hajuja ja sijaitsee kätevästi emättimessä (lasi voidaan vetää ulos ja tyhjentää kerran päivässä, mikä on kätevää - tämän menettelyn jälkeen olet jälleen suojattu)
 • intiimi korjaustoimenpide on taloudellinen (ei tarvitse ostaa tyynyjä ja tamponeja, huolellinen huolenpito kulhoon kestää useita vuosia, ja arvostat sen myönteisiä etuja säästämällä perheen budjetti tänä aikana)
 • kuukautiskuppi ei sisällä valkaisuaineita tai absorboivia aineita
 • 8-10 tuntia et voi huolehtia virtauksesta

Voit kävellä, matkustaa, ajaa polkupyöriä, uida uima-altaassa - suu vartija ei aiheuta haittaa eikä aiheuta allergisia reaktioita.

Videosta opit:

 1. mitä materiaalia kuukautiskorkit tekevät
 2. yöunet kupin kanssa

Bowl-puutteet

Vähäinen käyttökokemus johtaa negatiiviseen mielipiteeseen naispuolisesta osasta (sinun täytyy oppia, miten voit vetää korkkia varovasti niin, ettei se likaantu).

Mutta väärä asennus tarkoittaa epämukavuutta ja joissakin tapauksissa kipua (koulutuksen jälkeen voit tuntea parhaasi, ja jotkut naiset unohtavat tarpeen vaihtaa suuvartta, koska he eivät tunne sitä lainkaan).

Valitse oikein kupin koko - sovelluksella ei ole ongelmia.

Tarkkaile jatkuvasti lokeron puhtautta, koska väärä hoito johtaa erilaisten infektioiden kehittymiseen ja ulkonäköön. Voit pyyhkiä kädet huolellisesti ennen kuin käytät kulhoa, pidä kanssasi antibakteerinen spray tai märkäpyyhkeet.

Menstruaation todennäköisyys

Ja vaikka naisten korkki useimmissa tapauksissa poistaa vuotoja, on olemassa tapauksia, joissa tällaisia ​​tapauksia on. Tämä voi johtua useista syistä, ja pidämme tärkeimpiä:

 • ei sopiva kupin koko (usein tapahtuu, jos nainen, joka on synnyttänyt, ostaa liian pienen silikonisäiliön, muuten suurta korkkia ei voida paljastaa)
 • hygieniatuotetta ei ole asennettu oikein
 • vaurioitunut tuote

Lausunnon käyttäjät jaetaan. Jotkut väittävät, että korkki - hyvin ja kätevästi, kun taas toiset kääntävät nenäänsä. Parasta kokeilla ja tehdä sitten johtopäätöksiä.

Oma mielipiteeni on seuraava. Kuppi eliminoi ikuisen ongelman vuotaa ja epämukavuutta kuukautisten aikana ja antaa vapaan liikkuvuuden.

Menstruaalisen korkin ja elämän hinta

Haluat tuntea itsesi luottavaiseksi ja vaivattomaksi kauden aikana. Pudota kaikki epäilyt, älä katso hintaan, vaan yksinkertaisesti ostaa.

Jotkut naiset väittävät, että korkki on liian kallista. Kuukautiskupin hinta on räätälöity asiakkaiden tarpeisiin. Ottaen huomioon kuukausittain ostettavien tamponien ja tyynyjen kustannukset voidaan todeta, että korkki on edullinen säästö, joka auttaa säästämään rahaa.

Tuotteen hinta muodostuu valmistajan ja sen valmistuspaikan mukaan. Kuppeja myydään erikseen tai ne on valmistettu lautasliina, kansi tai nestemäinen geeli. Viimeisen kapasiteetin ansiosta se asetetaan epämukavaksi.

Myymälöissä löytyy kokonaisia ​​sarjoja, joissa on eri kokoisia lippalakkeja. Jokainen asiakas valitsee itselleen alkuperäisten värien suukappaleen, ja niitä on melko paljon.

IHERB tarjoaa neljä tuotetta. Se oikeuttaa kustannukset useita kuukausia ja sitten "toimii" voitolla.

Käyttöikä riippuu materiaalista, josta kulho on valmistettu. Käytettävissä ja uudelleenkäytettävissä on useita malleja. Ensimmäisessä tapauksessa työkalua käytetään kerran, uudelleenkäytettäviä malleja vaihdetaan kerran vuodessa tai 5-10 vuoden kuluessa.

Tamponien ja tyynyjen käytön vaara - lue tämä artikkeli.

Ehdotan, että näet videon siitä, voitko tulla raskaaksi kuukautisten aikana.

Tässä artikkelissa opit käyttämään kuukautiskuppi. Lokeron oikea asennus, poisto ja desinfiointi.

Nyt, kun tiedät sen käyttöiän, voit laskea taloudellisen hyödyn tällaisen hyödyllisen keksinnön ostamisesta.

Ehdotan, että keskustellaan ja täydennän tätä hyödyllistä artikkelia. Olen kiinnostunut kaikkien mielipiteestä - kirjoittaako tällaisia ​​artikkeleita tai Internetissä tällaista roskaa ja niin täynnä. Odotetaan kommentteja!

Taloudellinen ja turvallinen kuukautiskuppi (korkki) naispäiville

Näyttäisi siltä, ​​että kaikenlaisia ​​hygieniatuotteita, joita naiset käyttävät kuukautisten aikana, ei ole tietoinen vain laiskasta.

Tietoa aiheesta on runsaasti kaikkialla - televisiomainonnassa, naisten sivustoissa, apteekkien julisteissa. Kaikki eivät kuitenkaan tiedä tällaisesta vaihtoehdosta terveyssiteille ja tamponeille, kuten kuukautiskuppi. Kuukautiskuppi on monin tavoin miellyttävämpi ja turvallisempi kuin tutut keinot, ja sitä voidaan käyttää monta kertaa.

Miksi ja miksi tarvitset kuukautiskupin?

Kuukautiskuppi, tai korkki, on pieni soittokotelo, jossa on silikonia tai lateksia, joka asetetaan kuukautisten aikana suoraan emättimeen.

Jos veri on asetettu oikein, kaikki verenvuoto kerätään siihen, kun vuoto ja kostutus on suljettu pois. Kun korkki on täynnä, se on poistettava emättimestä, tyhjennettävä, huuhdeltava ja palautettava.

Uuttamisen helpottamiseksi useimmissa kupeissa on pieni "häntä" pohjan ulkopuolella. Tällaista korkkia voidaan käyttää ajoittain useita vuosia (kuppeja on vuosittain vaihdettavissa ja niiden käyttöikä on 5–10 vuotta). Lisäksi tuotetaan kertakäyttöisiä polyeteenipulloja.

Nyt monet valmistajat ja jälleenmyyjät sijoittavat korkeiksi viimeisimmän kehitystyön naisellisen intiimihygienian alalla. Todellisuudessa ensimmäiset korkit vapautettiin kuitenkin XX-luvun 30-luvulla.

Tuolloin he eivät saaneet laajaa jakelua psykologisten esteiden ja julkisten tabujen takia - tuolloin ei ollut liikaa naisia, niin edistyksellisiä kuin tällaisten keinojen hankkiminen. Loppujen lopuksi, kun käytät sitä, on välttämätöntä koskea vain sukuelimiäsi, mutta myös syöttää suukappale syvälle emättimeen kädet.

Tähän mennessä tällaiset tabut ovat käytännössä vanhentuneet, ja kupit - hygienia, taloudellisuus, ympäristöystävällisyys ja mukavuus - hyödyt ovat tulleet kuluttajille etusijalle. Vastauksena kysyntään ilmestyi tarjonta. Nyt monet valmistajat tarjoavat silikonikorkkeja naisten päiville ja parantavat näitä tuotteita, mikä tekee niistä helpompaa ja käytännöllisempää.

Tunnetko epämukavuutta emättimessä, kun vatsaontelon etuseinän jännitys on? Mikä on näiden oireiden syy? Lue lisää

Silikonikorkit: tärkeimmät tyypit ja koot

Useimmissa tapauksissa silikonikorkkeja on saatavana kahdessa koossa: suuri (L) ja pieni (S). Yhden koon tai toisen käyttötarkoituksen ei pitäisi perustua purkauksen intensiteettiin, vaan anatomisiin ominaisuuksiin.

Niinpä alle 25-vuotiaille naisille on suositeltavaa käyttää vain pienikokoisia korkkeja. Suuri suunniteltu naisille, jotka ovat syntyneet tai ovat yli 25-vuotiaita.

Yleisimmät tuotemerkit ja koot tänään:

 • S - halkaisija 40 mm, pituus 46 mm;
 • L - halkaisija 46 mm, pituus 53 mm.
 • A - halkaisija 46 mm, pituus 50 mm;
 • B - halkaisija 43 mm, pituus 50 mm.
 • 1 - halkaisija 42 mm, pituus 48 mm;
 • 2 - halkaisija 47 mm, pituus 57 mm.
 • S - halkaisija 40 mm, pituus 40 mm;
 • M - halkaisija 45 mm, pituus 45 mm;
 • L - halkaisija 45 mm, pituus 54 mm.
 • 1 - halkaisija 41 mm, pituus 47 mm;
 • 2 - halkaisija 46 mm, pituus 52 mm.

Korkkien ja tiivisteiden ja tamponien etuja ja haittoja

 • taloudessa. Naisten päivien silikonikorkki on sinänsä suhteellisen kallista, mutta ajan myötä tämä hinta maksaa korkoa. Sinun ei enää tarvitse ostaa paketteja tai tamponeja joka kuukausi, ja kupin käytön aikana säästöt ovat hyvin konkreettisia;
 • mukavuus käyttää. Naiset, jotka käyttävät kuukautiskapseleita jatkuvasti, vaativat, että asianmukaisella sijoittelulla kuppi ei ole melkein tuntunut kehon sisällä. Toisin kuin tiivisteet, ei ole "kompressointia". Toisin kuin tamponit, limakalvon yli- kuivaaminen ei tapahdu;
 • Kuppia ei tarvitse vaihtaa niin usein kuin tamponeja tai tyynyjä. Jos voit kävellä tamponilla enintään kolme tai neljä tuntia, suukappale voi pysyä paikallaan koko päivän tai koko yön;
 • mukavuus matkustettaessa, matkalla jne. Ei tarvitse kuljettaa muutamia tiivisteitä mukanasi, ota vain yksi suukappale. Tällöin voit uida turvallisesti lampi tai uima-allas, pelata urheilua. Toisin kuin tamponilla, korkilla ei ole märkää häntä, joka voi aiheuttaa epämukavuutta tai jopa näkyä uimapuvun alla. Toisin kuin tiiviste, kuppi ei liiku aktiivisten liikkeiden aikana;
 • vaarattomuus. Tamponit saattavat joissakin tapauksissa aiheuttaa myrkyllisiä sokkeja, eikä niitä ole rekisteröity. Lisäksi valkaistua puuvillaa käytetään tamponien ja tyynyjen valmistukseen, mikä voi aiheuttaa ärsytystä ja allergisia reaktioita. Capa on luotu lääketieteellisestä silikonista, kehon reaktio siihen on käytännössä suljettu pois;
 • ympäristöystävällisyyttä. Yhden naisen elämän aikana käytetään noin 11 tuhatta tyynyä ja tamponia. Myöhemmin he kaikki muuttuvat roskat, jotka on hävitettävä, sekä niiden pakkaus;
 • luottamusta. Kuppi on kiinnitetty tyhjiön luomisen vaikutuksesta. Kun laite on asennettu oikein, vuoto on käytännössä suljettu, sekä päivän aikana että yöllä, unen aikana;
 • ei hajua. Kapa kerää täysin kaikki eritteet, joten kaikki kuukautisten mukana tulevat epämiellyttävät hajuja on täysin suljettu pois;
 • epäsäännöllisen syklin avulla kapu voidaan asettaa etukäteen eikä pelätä epämiellyttäviä yllätyksiä;
 • Monet käyttäjät ovat havainneet yleisen hyvinvoinnin paranemisen kuukautisten aikana.

On kuitenkin olemassa monia haittoja, joiden vuoksi monet naiset suosivat tutumpia hygieniatuotteita:

 • Aluksi, kun käytät kulhoa, se voi aiheuttaa epämukavuutta, jotkut naiset jopa valittavat kivusta. Tämä voi johtua virheellisestä mitoituksesta tai virheellisestä asennuksesta;
 • Suunsuojan oikea asennus ja poisto vaatii tiettyjä taitoja. Ei ole niin helppoa tehdä kaikkea ilman taitoa, joten mikään ei vuoda, ei aiheuta kipua tai epämukavuutta, eikä se saa likaa;
 • jos lautasen sisällön vaatimusten noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa tulehdusta ja sieni-infektioita;
 • Kupin asentaminen ja poistaminen, tyhjentäminen, vaatii tiettyjä ehtoja. Pese kädet saippualla ennen käsittelyä ja sen jälkeen, pese korkki itse. Kaikki tämä voi olla mahdotonta monissa tilanteissa - esimerkiksi junassa, luontomatkalla, jos kuukautisten alku on saanut sinut töihin jne.

Miten kuukautiskuppia käytetään ja säilytetään?

Joten useimmat tämän yksinkertaisen laitteen puutteet liittyvät sen virheelliseen käyttöönottoon. Tietämättä, voitko sopeutua menettelyyn, on vaikea päättää, tarvitaanko kuukautiskuppi. Ohje on yleensä kiinnitetty itse korkkiin. Tätä varten keitetään sitä muutaman minuutin ajan tai käytä erityisiä sterilointitabletteja.

Ennen kuin asetat kuukautiskupin ensimmäisen kerran, se on steriloitava. Pese kätesi huolellisesti saippualla ja vedellä ennen kuin kosketat kulhoon ennen sen asettamista.

Jotta voit helpottaa tehtävää, voit voittaa korkin ulkopuolelle vesipohjaisella geeli-voiteluaineella, mutta on parempi käyttää vain vettä.

Taita kuppi puoliksi, puristamalla se peukalolla ja etusormella niin, että se tulee lähes tasaiseksi. Sitten taita se uudelleen (eli lopulta se on taitettava neljä kertaa) ja purista niin paljon kuin mahdollista. Aseta kuppi tähän muotoon emättimeen. Sisällä se avautuu yksin.

Kupin irrottaminen mukavasti, älä koskaan vedä sitä pohjassa. Muista tyhjiövaikutus. Työnnä alempi puoli alas rikkoaksesi tyhjiö. Tämän jälkeen kuppi on helppo poistaa.

Video: "Miten menstruaatiokuppi pääsee ja poistetaan?"

Tyhjennä kuppi, huuhtele se kylmällä vedellä (kuuma vesi saa veren hyytymään, se on vaikeampi pestä). Voit edelleen steriloida kulhoon ennen sen syöttämistä emättimeen.

Varmista, että steriloit suuhun aina kuukautisten päättymisen jälkeen. Säilytä se vain puuvillapussiin.

Mitä nukleosidilääkkeitä ja immunomodulaattoreita käytetään sytomegalovirusinfektion hoitoon, opit tästä artikkelista.

Tärkeimmät kontraindikaatiot Novagringin emättimen ehkäisymenkaan käyttöön tarkistetaan täällä http://ladyinform.com/novaring

Kuukautiskuppi: Arvioitu hinta

Naisten päivien silikonikorkki on tietysti huomattavasti kalliimpi kuin pakkauslevyt tai tamponit - loppujen lopuksi voit käyttää useampaa kuin yhtä kierrosta.

Menstruatiokuppien hinta vaihtelee 500-1500 ruplaan valmistajan mukaan, suositeltava käyttöikä, varusteet.

Kuppeja voidaan myydä yksin tai yhdessä säilytyspussin, sterilointitablettien, geelivoiteluaineiden, märkäpyyhkeiden kanssa.

Jotkut valmistajat ja myymälät tarjoavat kaksi tai useampia kuppeja, jotka vaihtelevat tilavuuden mukaan (eri syklin päiville) tai jopa värillisinä.

Kuukautiskuppi - kuukautiskuppi - tarkistus

Mitä ei kirjoiteta ohjeisiin! Keskeiset periaatteet.

En edes kirjoita kupin eduista, jos luet, tiedät kaiken itse. Jos se mainostettaisiin televisiossa, massan ja paperin huolenaiheet olisivat puhaltaneet pois kuukaudessa. Tämä on loistava laite, vaikka se on itse asiassa hyvin alkeellinen. Tiivisteet ja tamponit eivät palaa mitään eikä koskaan.

Ostin kupilleni e-baylle noin 10 dollaria, enkä pahoittele, että ostin nimettömän, osoittautuu vielä paremmaksi kuin kuuluisimmat. Miksi-selitä alla.

Kun olet lukenut ohjeet ja yrittänyt lisätä kupin, tajusin nopeasti, että en voinut tehdä sitä oikein, puhuin tunnin ajan, olin järkyttynyt, sitten laitoin sen ja hetken kuluttua näin, että pyykkini oli likainen. Vedin vielä 10 minuuttia, en, tein kaiken kirjoitettuna, mutta kävi ilmi, että ohjeet sisälsivät yleisiä lauseita, ja monet aloittelijat eivät yrittäneet asentaa sitä oikein ja käyttää sitä aiotulla tavalla, vaikka me kaikki voimme lukea.

Vasta kun katsot videota kolme kertaa (linkki alla), ymmärsin, missä olen lävistetty.

Siksi kirjoitan tarkistuksen, ehkä joku auttaa ratkaisemaan

Jos et ole vielä löytänyt lähestymistapaa kupillesi, kerron teille keskeiset periaatteet ja mitä ei ole kirjoitettu ohjeisiin.

Alusta alkaen johdanto älä koskaan päästä irti kupista, Muussa tapauksessa on vaikea palata siihen uudelleen esimerkiksi korjata tai korottaa sitä.

Toimi hitaasti, asennus kestää noin puoli minuuttia, samanaikainen poisto. Jos tarvitset 5 minuuttia, älä kiirehdi, anna sen kestää enemmän aikaa.

1. Kehon sijainti.- Minulle tämä seisoivat, taivuta kehoa eteenpäin, hieman taivutetut jalat. Rentoudu, hengitä tasaisesti, neuvoo edes avaamaan suusi ja älä hioa hampaasi, älä sulje silmäsi.

2. Kuinka taitetaan kuppi?- Jotta se olisi avoin, paras tapa minulle "Seitsemän". Kyllä, se näyttää olevan hieman leveämpi kuin "tulppaani" (bud), mutta silti se avautuu monta kertaa helpommaksi ja pehmeämmäksi eikä sitä tuntuu avautumishetkellä, kuten kaikki muutkin lisäkeinot.

On huomionarvoista, että C-menetelmää suositellaan kaikkialla, mutta minulle se osoittautui yleisesti mahdottomaksi hyväksyä - se ei yksinkertaisesti nouse. Kokeile "Seitsemän", ymmärrätte mitä tarkoitan. "Tulppaani" avautuu jyrkästi ja matalaksi (varsinkin jos se on kova kulho) ja sinulle tarjotaan epämiellyttäviä tuskallisia tunteita.

3. Miten pistää syvälle? Matala kirjaimellisesti puoli kupillista tai 2/3! Se on taitettu, tullut keskelle, vapautettu, kuulet valon "chpok". Kaikki, voitit. Seuraavaksi pidä pohjaa ja käännä, käännä kulhoa hieman korkeammalle, jotta pääset pohjaan.

Ensimmäistä kertaa, jotta varmistettaisiin, että se luotiin oikein, voit vierittää sitä akselia pitkin, juuri tätä tarkoitusta varten älä päästä pois kulhosta alusta alkaen - ne laittoivat sen, se päättyi, korotti sen korkeammaksi, kehrättyinä. Tämä kaikki on suoristettu. Tärkeintä on vapaa vieritys sisällä. Jos se on oikein, se pyörii kuin kellotyö.

Henkilökohtaisesti en enää käänny, koska Tiedän, mikä on oikein ja vuoto on mahdotonta.

Mitä vinkkejä, anna ilmaa, laittamalla sormi välillä vagina ja kuppi. Voi, oi, se osoittautui minulle mahdottomaksi! En koskaan päässyt sinne pääsemään, ikään kuin se ei olisi outoa. Lisäksi neuvoja kävelemään sormeasi kulhon kehän ympäri. Niin edes ilman, että käytän sitä täydellisesti luottamuksella. Ehkä tämä auttaa varmistamaan, että on tyhjiö ja että kupoli on avattu, mutta uskokaa minua, jos asetat sen oikein, nämä manipulaatiot katoavat. Lisäksi se on epämiellyttävää ja tuskallista (minulle henkilökohtaisesti).

Minulla on hännän oikea poistuessa, voit tarttua siihen, jos haluat, mutta en. Joka tapauksessa, en koskaan tunne häntä.

4. Kuinka kauan lähteä sisälle? Jätän joskus jopa 14-15 tuntia. Se täyttää jopa kolmanneksen, vaikka minulla on koko L, 20 ml koko tilavuus. Tulet yllättymään siitä, kuinka vähän eritteitä virtaa siihen, joten sukellusta ei ole usein tarpeen. Mutta minulla on melko vähän kuukautisia.

5. Uuttaminen.- Varmista kyykky, emättimen pituus on lyhentynyt ja sitä on helpompi vetää ulos (kun asennetaan sisään, päinvastoin, sinun ei pitäisi istua alas). Voit istua aivan kylpyamme. Rentoudu. Jos painat sitä, kulhon hännät tulevat heti ulos. Liu'uta sormea ​​sen päälle, mene alaspäin ja aseta sormi kulhoon samalla kun peukalolla, tartu kulhoon. Napsauta kulhon pohjaa, tyhjiö katoaa, voit aloittaa kulhon taittamisen kirjaimella C (lisäysmenetelmä, jota suositellaan annosteluohjeissa, mutta joka on ainoa sopiva uuttamiseen) taittamalla puoliksi ja vetämällä se samanaikaisesti. Älä vedä häntä! (Tein sen, kun vedin ensimmäisen kerran, se sattuu paljon!)

Anna kupin liukua pois kehosta. ei koko ympyrää vaan osia taivuttaa kaulaa eteenpäin,. Ei hyvin miellyttävä hetki olla rehellinen..

Pese kulho ja aseta se takaisin.

Kuppi on erittäin pehmeä, ei liukas ja samalla joustava. Hännän ei tarttua ja ei levätä, se on kylkiluuttu ja se on helppo tarttua siihen. Se ei ole ontto kuin jotkut kulhot, joten se ei tule likaiseksi sisälle. Se ei ole yhtä leveä kuin monissa kulhoissa, mutta kellokielenä, ja kulhoa on helppo vetää lähemmäksi.

Hyödyllistä videota voi katsella linkistä [link]

Kuukautiskuppi - lisäkysymykset hakemuksesta: esittely
(Lisää FAQ: tä)

Miten päästä kuukautiskuppi?

Menstruatiokuppi asetetaan emättimeen menstruaalisen nesteen keräämiseksi, kun asetat kupin, on tarpeen:

 1. Pese kädet huolellisesti. Käytä tarvittaessa vesipohjaista voiteluainetta kuppiin ja emättimeen.
 2. Istu tai seiso mukavasti, jalat leviävät leveästi tai aseta yksi jalka wc: lle.
 3. Taita kulho (yksityiskohtaiset tiedot kulhon lisäämisestä on esitetty alla)
 4. Ota kulho samalla tavalla niin, että kehys on ylä- ja hännän alapuolella, ja kirjoita se emättimeen.

Mistä tiedän, että kuukautiskuppi on asetettu oikein?

On olemassa useita selkeitä merkkejä siitä, että kuukautiskuppi on syötetty väärin ja tärkein oire on vuoto. Jos kulho on vuotanut, todennäköisesti se on asetettu väärin, sinun on ehkä toistettava kulhon lisäysprosessi useita kertoja ennen kuin ymmärrät, miten se toimii.

Toinen merkki huonosta kuukautiskupista on epämukavuus. Jos sinusta tuntuu jotain kuoppaa tai että kuppi ei ole tarpeeksi syvä emättimeen, sinulla on luultavasti kuppi väärin. Kulhon oikea käyttöönotto vaatii jonkin verran käytäntöä, mutta ymmärrät varmasti, että olet oppinut tämän taidon, kun kulho ei vuota ja et edes tunne sitä sisälle.
Lue muita vastauksia / Lisää vastaus Esitä uusi kysymys »

Paras asema kuukautiskupin käyttöönottoon?

Eri naiset pitävät mieluummin erilaisia ​​menstruatiokupin käyttöönottomenetelmiä. Tutkimuksen aikana havaitsimme kuitenkin, että optimaalisen aseman syöttämiseksi kulhoon on parasta laittaa jalkasi wc-istuimen tai kylpyammeen reunaan, tämä paikka on kätevin syöttää kulho emättimeen.
Lue muita vastauksia / Lisää vastaus Esitä uusi kysymys »

Esitän kuukautiskupin, ja hännänne tarttuu ulos emättimestä, mitä tehdä?

Joissakin tapauksissa kuukautiskuppi voi jäädä pois emättimestä. Tämä voi johtua siitä, että hännän pituus on liian pitkä (sitten se voidaan leikata), kuppi on liian pitkä tai sitä ei ole asetettu riittävän syvälle emättimeen. Tämän ongelman paras strategia on leikata hännän tai palata kulhoon, jotta se on riittävän syvä.
Lue muita vastauksia / Lisää vastaus Esitä uusi kysymys »

Mikä on paras tapa taittaa kulho esittelyyn?

On monia tapoja taittaa kuukautiskuppi annettavaksi. Jokainen menetelmä on ainutlaatuinen ja sillä on omat edut, jotkut soveltuvat joidenkin merkkien kulhoihin, mutta eivät sovi muille. Sinun täytyy oppia ja kokeilla erilaisia ​​tapoja ymmärtääksesi, mikä pidät parhaiten ottaen huomioon kulhon brändin, koon, muotoilun ja muodon.

C-muoto:

Seitsemän ja kolmio:

Punch Down:

S-muoto:

origami:

Timantti ja puoli rombi:

Double Seven:

E-muoto:

huulet:

C-muoto on tapa kerätä kulhoa useimmiten käyttäjien ja valmistajien suosittelemina (katso C-muotoisia ohjeita). Jos olet kiinnostunut muista keinoista taitekierron taittoon, löydät ne täältä (Menstruatiot menstruatiokupin taittoon).

Voinko käyttää voiteluainetta kuukautiskupin käyttöönoton helpottamiseksi?

Kyllä, voit käyttää voiteluainetta kulhon lisäysprosessin helpottamiseksi, mutta sinun tulee käyttää vain myrkyttömiä vesipohjaisia ​​voiteluaineita, jotka on hyväksytty käytettäviksi intiimissä hygieniatuotteissa (KY-Jellyn kaltaiset). Älä käytä kasviöljyjä tai muita ei-luonnollisia voiteluaineita, sillä tämä voi vaurioittaa kuukautiskupin ja aiheuttaa vaaraa erilaisille emättimen infektioille.
Lue muita vastauksia / Lisää vastaus Esitä uusi kysymys »

Minusta on vaikea hallita kuukautiskupin käyttöönoton tekniikkaa, onko tämä normaalia aloittelijoille?

Kyllä. Tämä on täysin normaali ja normaali tilanne, kun kuukautiskuppeja käyttävällä uudella tulijalla on ongelmia kupin käyttöönotossa. Tämä prosessi vaatii jonkin verran taitoa, jota usein mainitaan kuukautiskupit ja usein kysytyt kysymykset. On tärkeää, että ymmärrät, että kaikki on ylivoimainen, tarvitset vain vähän kärsivällisyyttä ja käytäntöä.
Lue muita vastauksia / Lisää vastaus Esitä uusi kysymys »

Tuntuu, että kuppi putoaa ulos, mitä tehdä?

Jos sinusta tuntuu, että kuukautiskuppi on löysästi turvassa ja putoaa ulos, kysy itseltäsi tämä. Oletko asettanut kupin emättimeen riittävän syvälle? Ehkä ostit väärän kokoisen kulhon? Sinulla on lyhyt kohdunkaula, ja käytät pitkää kulhoa?

Voit yrittää lisätä kulhon uudelleen varmistaaksesi, että se on riittävän syvä ja myös oikein julkistettu (tämä voi ratkaista ongelman välittömästi). Jos olet todella asettanut kulhon oikein, sinun on päätettävä, valitsitko oikean koon, ja jos kyseessä on virhe, osta uusi, oikean kokoinen tai muu muoto, joka vastaa paremmin kehosi vaatimuksia.
Lue muita vastauksia / Lisää vastaus Esitä uusi kysymys »

Mikä on paras tapa leikata kuukautiskuppi?

Menstruatiokupin häntää voidaan aina leikata suuremmaksi. Kuitenkin, kun häntä on epätarkasti leikattu, vaurioitat itse kulhoa.

On parasta leikata hännät osiin niin, että se ei lyhennä vahingossa liikaa saksilla. Joten et vahingoita kulhoa ja voit leikata hännän täydelliseen pituuteen.
Lue muita vastauksia / Lisää vastaus Esitä uusi kysymys »

En ole mukava kävellä kuukautiskupin kanssa, mitä teen väärin?

Jos luet epämukavuuden tärkeimmistä syistä kuukautiskupin käytössä (väärä koko, väärä syöttö, liian kova kulho jne.), Voit määrittää tämän epämukavuuden kuukautiskupin valmistajalle. Tässä tapauksessa sinun täytyy valita toinen malli kuukautiskupista saadaksesi positiivisen kokemuksen.

Ajattele kuitenkin, mikä aiheutti epämukavuutta, esimerkiksi kulho oli liian pehmeä tai kova tai ongelma läpimitan, pituuden, tekstuurin, hännän tai kulhon muodon suhteen. Tämä auttaa seuraavan kerran poimia kupin, josta tunnet olosi mukavammaksi.
Lue muita vastauksia / Lisää vastaus Esitä uusi kysymys »

Minulla on pitkät kynnet, minulla on turvallista käyttää kuukautiskuppi?

Pitkät kynnet ja kuukautiskupit ovat melko yhteensopivia. Sinun täytyy olla varovainen, ettet naarmuta itseäsi lisäämällä kuppi, mutta kärsivällisyys ja sitkeys auttavat sinua tässä prosessissa.

Lisäksi terveydelle ja hygienialle on tärkeää pestä kädet ja kynsien alle varmistaaksesi, että emättimen läpi ei pääse bakteereja, jotka voivat aiheuttaa infektioita, ärsytystä ja epämukavuutta.
Lue muita vastauksia / Lisää vastaus Esitä uusi kysymys »

Verkkokauppa, joka myy naisia.

Ennen korkin ensimmäistä käyttöä on steriloitava se - sillä korkki on keitettävä vedessä noin 3-5 minuuttia. Tässä tapauksessa on toivottavaa, että vesi, jossa tippuu putoaa, kiehuu tähän noin minuutin ajan. Varmista, että kuukautiskuppi on upotettu kiehuvaan veteen koko sterilointiaikana.

Jos sinulla ei ole kykyä steriloida lokeroa tai muista syistä, voit käyttää Miltonin sterilointitabeleita, joita käytetään ilman kiehumista. Nämä pillerit tappavat 15 minuutin kuluessa kaikki bakteerit, virukset ja itiöt.

Johdanto Ohjeet

 1. Pese kätesi huolellisesti
 2. Käyttöönoton helpottamiseksi käytä tavallista vettä tai geeliä sisältävää voiteluainetta.
 3. Taita korkit 2 kertaa (katso korkin lisäysmenetelmät)
 4. Aseta suojus emättimeen taitettuna
 5. Kun kansi on oikein asetettu, korkki avautuu emättimeen.

Varoitus! On erittäin tärkeää, että olet rentossa tilassa. Lisäksi suosittelemme, että otat ensimmäistä kertaa käyttöön suuhunsuojan, joka ei ole kuukautisten aikana. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden löytää sinulle sopivimman paikan, joka auttaa sinua välttämään epämukavuutta tulevaisuudessa.

Palautusohjeet

 1. Tunne kuukautiskupin pohja. Älä vedä!
 2. Jos haluat rikkoa tyhjiövaikutuksen, napsauta sivun alareunaa.
 3. Tartu suuhun peukalolla ja etusormella molemmin puolin.
 4. Tyhjiövaikutuksen häviämisen jälkeen kappa poistetaan helposti ja mukavasti.

Tyhjentämisen jälkeen kuukautiskuppi on huuhdeltava kylmällä juoksevalla vedellä ilman saippuaa (kylmä vesi auttaa pesemään verta, kun taas kuumaa vettä koaguloituu). Mahdollisesti silloin, kun korkki alkaa lisätä (mutta ei pakollista) neutraalia saippuaa ilman hajustetta. Tämän jälkeen voit steriloida lokeron uudelleen kuumassa vedessä 3-5 minuuttia tai käyttää erityisiä sterilointitabletteja, joiden avulla voit steriloida lokeron kylmässä vedessä.

- Valintasi riippuu tilanteesta.

Kuukausittainen: kriittisten päivien päätyttyä kapu on steriloitava samalla tavalla kuin ennen ensimmäistä käyttöä. Suunsuoja on suositeltavaa säilyttää pienessä puuvillakankaassa, joka toimitetaan tavallisesti sen mukana. Älä koskaan säilytä kapua muovipussiin tai ilmatiiviiseen astiaan. Lisäksi ei ole suositeltavaa altistaa kapaa suoralle auringonvalolle.

Kuinka usein sinun täytyy pestä suukappale?

Kuinka usein sinun täytyy pestä suukappale, jokainen nainen päättää itsestään ottaen huomioon kuukautisten purkautumisen määrän. Tyypillisesti valmistajat tarjoavat tyhjentämistä kapuun enintään 1 kerran 2 tunnin kuluessa. Ei ole suositeltavaa jättää suun suojaa tyhjentämättä yli 12 tuntia!

Miten ymmärtää, että korkki korvataan?

Jokaisen korkin korvaamisen tarkkaa ajoitusta on vaikea määrittää - koska voit käyttää yhtä korkkia hyvin pitkään! Silikonilla on pitkä käyttöikä, ja jos korkki on kaikkien sääntöjen mukainen, korkki voi palvella sinua noin 10 vuotta. Jos naisen kehossa on muutoksia - esimerkiksi on syntynyt synnytystä - nainen voi tilata toisen kapun kappaleen.

Varoitus! Kapa ei ole ehkäisymenetelmä! Käytä korkkia sen käyttötarkoitukseen!

Yleisiä kysymyksiä ja vastauksia löytyy usein kysyttyjä kysymyksiä foorumista

Miten lisätä kuukautiskuppi

C-muotoinen. Ihanteellinen aloittelijoille

 1. Purista suojussuojaa peukalolla ja etusormella ja tee se tasaiseksi
 2. Taita se uudelleen C-muotoon mahdollisimman tiukasti.

Aseta suojussuoja emättimeen. Samalla, kun kuukautiskuppi alkaa avautua sisälle, on mahdollista valoa. Varmistaaksesi, että lokeron pohja on riittävän korkea, sinun täytyy koskettaa sitä kädelläsi ja varmista, ettei siinä ole taitoksia.

7-muotoinen (numeron 7 muodossa). Kätevä ja tehokas

 1. Purista lokeron yläreunoja ja laske sitten yksi puoli alaspäin niin, että lokeron reunat painetaan tiukasti.
 2. Taita suunsuojuksen reunat uudelleen.

Aseta suojussuoja emättimeen. Tässä tapauksessa, kun korkki alkaa avautua sisälle, on mahdollista valoa. Varmistaaksesi, että lokeron pohja on riittävän korkea, kosketa sitä kädelläsi.

Punch alas. Teknisesti. Edistyneille käyttäjille

Menstruaalinen kuppi naishygieniaan

Kuukautiskuppi - mikä se on ja miten niitä käytetään kotona? Ensimmäistä kertaa keksittiin kuukautiskupit tai korkit vuonna 1930. He menivät myyntiin samaan aikaan kuin ensimmäiset tamponit. Mutta he eivät ole saaneet suosioa naisten keskuudessa.

Käyttämällä kuukautiskierroksia tarvitaan manuaalinen lähestymistapa, joten he hankkivat vain liberaalimpia naisia. Suosio tuli heille myöhemmin, 1980-luvun lopulla, ja monet naiset alkoivat käyttää niitä. Koska tamponien valmistajat onnistuivat vielä voittamaan tämän esteen, niitä käytetään edelleen.

Mikä on kuukautiskuppi?

Tämä on säiliö, joka kerää kuukautisten nestettä. Ensimmäistä kertaa lateksin kuukautiskuppien valmistus saatiin kumimaisen puun sulusta. Käytännössä osoittautui, että lateksi aiheuttaa allergioita naisille, jotka käyttävät näitä korkkeja.

Ne aiheuttavat ärsytystä, kutinaa ja tuntemuksen menetystä. Siksi nykyaikaiset kulhot on valmistettu lääketieteellisestä silikonista, turvallisemmasta, pehmeämmästä ja houkuttelevammasta materiaalista.

Kuukautiskupit ovat kahdenlaisia:

 1. Kuminauhana (lateksista) ja silikonista. Suunniteltu uudelleenkäyttöön. Jotkut valmistajat suosittelevat kuitenkin kulhon vaihtamista joka vuosi, toiset suosittelevat 5-10 vuoden käytön jälkeen.
 2. Se on valmistettu polyeteenistä, ja se muistuttaa ehkäisymaksua. Muovikuppeja on kahdenlaisia: kertakäyttöisiä, jotka hävitetään yhden käyttökerran jälkeen ja joita voidaan käyttää uudelleen, ja joita käytetään uudelleen yhden kuukautiskierron aikana.

Tänään artikkelissa:

Kuinka käyttää kuukautiskuppi

Ennen kuin käytät kuukautiskuppia, sinun tulee lukea käyttöohjeet. Uuden työkalun käyttäminen voi jopa kestää aikaa, mutta yleensä naiset saavat käyttää 2-4 jaksoa.

On tarpeen ottaa huomioon korkin koko. ja vapauttaa ne kahdessa koossa. Naisten tai alle 25-vuotiaiden naisten synnyttäminen soveltuu pieneen kokoon, ja suuri koko sopii synnyttäneille naisille ja naisille 25 vuoden jälkeen.

On välttämätöntä lisätä emättimeen makuulla tai miellyttävällä istuma-asennolla, kokoontaitetussa tilassa. Ensinnäkin kulhon asennusprosessi voi olla todella vaikea tehtävä, ja tässä tarvitaan taitoa.

Se romahtaa eri tavoin ja voit valita sopivimman vaihtoehdon. Kun olet tottunut siihen, kun se on asennettu oikein ja valittu oikea koko, se ei aiheuta epämukavuutta.

Steriloi kuppi ennen ensimmäistä käyttöä. Tätä varten korkki on keitettävä vedessä noin 3-5 minuuttia tavalliseen tapaan tai mikroaaltouuniin vedellä - 1 minuutti. Voit myös käyttää bakteereja tappavia tabletteja, jotka tappavat kaikki bakteerit ja virukset.

Johdanto Ohjeet

 1. pese kädet huolellisesti;
 2. käyttöönoton helpottamiseksi käytä tavallista vettä tai geeliä sisältävää voiteluainetta;
 3. taita kuukautiskuppi 2 kertaa;
 4. Aseta kuukautiskuppi emättimeen taitettuna;
 5. kun se on asetettu oikein, kuppi avautuu emättimeen itse.

Palautusohjeet

 1. tuntea kulhon pohja, älä vedä;
 2. paina kupin pohjassa olevaa sivua rikkoaksesi tyhjiövaikutuksen;
 3. tartu kuppi molemmin puolin peukalolla ja etusormella;
 4. tyhjiövaikutuksen häviämisen jälkeen kuppi poistetaan helposti ja mukavasti.

Miten hoitaa kuukautiskuppi

Kun olet poistanut kuukautiskupin, sinun täytyy kaada kaikki sen sisältö ja huuhtele kylmällä vedellä ja neutraalilla saippualla. Peseessä on otettava huomioon kuukautisten purkautumisen määrä. On suositeltavaa tyhjentää se 2 tunnin kuluttua ja jättää kulhoon enintään 12 tuntia.

Kriittisten päivien päätyttyä veri on steriloitava samalla tavalla kuin ensimmäistä kertaa ennen käyttöä. Pidä tarve puuvillakankaassa. Älä säilytä muovipussiin tai säiliöön.

Kuukautiskuppi - miten valita ja miten sitä käytetään oikein, olet oppinut tästä artikkelista. Käytät säännöllisesti kuukautiskorkkeja ja antavat itsellesi mukavuuden ja hygienian kriittisinä päivinä. Siunaa sinua!

Olen iloinen nähdessäni sinut jälleen blogini sivuilla. Jos pidät artikkelista, jätä kommenttisi sivun alareunaan.

Katso video: Miten valita kuukautiskuppi. Gynekologi kertoo

Jos pidät artikkelista, jaa ystäviesi kanssa tai jätä kommenttisi! Olen iloinen nähdessäni sinut jälleen blogini sivuilla.