Tranexam. Käyttöohjeet kohdun verenvuodon, raskauden, raskaiden kuukautisten käyttöön. Analogit, hinta

Tranexam on suunniteltu hidastamaan ja lopettamaan verenvuotoa. Sitä käytetään lääketieteen eri aloilla - gynekologiasta hammaslääketieteeseen ja kirurgiaan. Sovellusopas auttaa sinua oppimaan käyttämään sitä oikein tietyssä tapauksessa.

Kemiallinen koostumus

Tranexamin lääkkeen vaikuttava aine on traneksamiinihappo määränä 250 mg, 500 mg, 50 mg. Sen osuus tuotteen koostumuksesta riippuu lääkkeen vapautumisen muodosta.

Apuvälineinä Tranexam sisältää:

 • Aerosil;
 • natriumtärkkelysglykolaatti;
 • talkki;
 • kalsiumstearaatti;
 • hydroksipropyyliselluloosa;
 • MCC;
 • kolloidinen piidioksidi.

Tranexam-liuos sisältää traneksamiinihappoa ja tislattua vettä.

Vapautuslomake

Annostusmuoto - liuos laskimoon ja tabletit. Tranexam sisältää 250 mg ja 500 mg pääkomponenttia 1 tabletissa, ja yhden ampullin koostumuksessa annos on 50 mg.

Pakattu tabletti läpipainopakkauksissa, joissa on 10 solua. Injektioneste neste kaadetaan lasiampulteihin, 5 kappaletta koteloon.

Farmakologinen vaikutus

Tranexam vähentää kilpailevasti plasminogeeniaktivoitumisnopeutta, mikä hidastaa sen muuntumista plasmiiniksi (fibrinolysiini). Sisältää entsyymin, joka hajottaa fibriinihyytymiä, fibrinogeeniä ja muita plasman proteiineja, mukaan lukien prokoagulantit.

Traneksamiinihappo myös inhiboi suoraan plasmiinin aktiivisuutta, mutta tämä vaatii suurempia annoksia kuin plasmiinin muodostumisen vähentämiseksi.

Tranexamilla on kyky vähentää veren kykyä tuhota kehittyviä verihyytymiä. Sitä käytetään myös tulehduksen poistamiseen ja allergioiden lievittämiseen. Tärkeä lääkealtistusalue on estää eri alkuperää oleva ulkoinen ja sisäinen verenvuoto.

Farmakodynamiikka ja farmakokinetiikka

Traneksamiinihappo on aminohapon lysiinin synteettinen analogi. Se toimii antifibrinolyyttisenä sitomalla 4-5 lysiinireseptoria plasmiiniin. Tämä estää plasmiinin (antiplasmin) ja fibriinin hajoamisen sitoutumisen, samalla kun säilytetään fibriinimatriisirakenne.

Tranexamin antifibrinolyyttinen vaikutus on 8 kertaa suurempi kuin sen vanhentuneen analogi-aminokapronihapon aktiivisuus. Traneksamiinihappo sitoutuu tiukemmin plasminogeenimolekyylien vahvoihin ja heikoihin reseptorivuorovaikutuksiin. Laboratoriossa tehdyn tutkimuksen tulosten mukaan Tranexamilla, jonka pitoisuus on 1 mg / ml, ei ole kykyä yhdistää verihiutaleita.

Transeksamiinihapon imeytyminen ihmisellä oraalisen annon jälkeen on noin 30-50% nautittavasta annoksesta, ja ruokailu ei vaikuta biologiseen hyötyosuuteen. Suurin altistumisaika tarkoittaa 0,5; 1 ja 2 g - 3 tuntia ja lääkkeen 5 maksimipitoisuus; 8 ja 15 ug / ml.

Plasmaproteiinien yhdistelmä on noin 3% terapeuttisilla plasmatasoilla. Se yhdistyy täysin plasminogeeniin, mutta se ei sido seerumin albumiinia. Yhdenmukainen lääkkeen jakauma kaikissa kudoksissa paitsi viinaa (1/10 plasman pitoisuudesta). Sitä esiintyy äidinmaidossa, äidin plasmassa ja tunkeutuu istukan läpi.

Osana ejakulointia ei vaikuta sper- min elintärkeään aktiivisuuteen, vaan se vähentää fibrinolyyttistä aktiivisuutta.

Tranexam on jaettu alkuperäisestä 9-12 litran määrästä. Virtsan erittyminen on pääasiallinen erittymisreitti glomerulaarisen suodatuksen avulla. Biologinen puoliintumisaika on noin 3 tuntia. Yli 95% lääkkeestä erittyy munuaisten kautta 10-12 tunnissa, vain pieni osa lääkkeestä metaboloituu (alle 5%).

Käyttöaiheet

Tranexam (alla olevan lääkkeen käyttöohjeet) tunnetaan verenkiertoelimistön hoitoon tarkoitetulla työkalulla. Traneksamiinihappo on kilpailukykyinen plasminogeeniaktivaation inhibiittori, jota käytetään verenvuodon liialliseen fibrinolyysiin liittyvän verenvuodon torjumiseksi.

Ne voivat olla paikallisia (prostatektomia tai leikkaustoimenpiteitä hemofilialaisissa) tai systeemisiä (trombolyyttinen hoito). Lisäksi lääkettä käytetään kuukautiskierron korjaamiseen runsaalla purkauksella, keinona lievittää tulehdusta hammaslääkärin aikana, jotta estetään ortopedian ja sydämen kirurgian veren menetys.

Tranexamin käyttöalueet:

 1. Hemofilia.
 2. Suun ja kurkun sairaudet (stomatiitti, nielujen ja nielun tulehdus).
 3. Allergiset ihottumat.
 4. Leukemia.
 5. Peritoniitti, sokki, preeklampsia, akuutti haimatulehdus.
 6. Verisuonten verenvuoto, joka johtuu trombin liukenemisen stimuloinnista.
 7. Perinnöllinen angioedeema.
 8. Gematurgiya.
 9. Maksan ja haiman sairauksien aiheuttama verenvuotoriski.
 10. Verlgofin tauti.
 11. verenvuoto:
 • teatterit;
 • leikkauksen jälkeinen elpymisaika;
 • raskauden aikana;
 • synnytyksessä;
 • synnytyksen jälkeinen;
 • äiti;
 • nenän;
 • suussa;
 • eturauhanen poistamisen ja kohdunkaulan osittaisen poistamisen jälkeen.

Ihmisillä, joilla on perinnöllinen angioedeema, plasmiinin muodostumisen estäminen ja aktiivisuus Tranexamin ottamisen avulla voi estää angioedeeman aaltoja vähentämällä ensimmäisen komplementtiproteiinin plasmiinin aktivoitumista.

Vasta

Tranexam (lääkkeen käyttöohjeet tableteissa on kuvattu alla) on lääke, jota ei pitäisi ostaa ilman terapeutin kuulemista. Vain asiantuntija voi määrätä oikean annoksen varoja potilaan kunnosta riippuen.

Lisäksi lääkkeellä on vasta-aiheita ihmisille, joilla on tällaisia ​​sairauksia:

 • tromboflebiitti;
 • munuaisten vajaatoiminta;
 • verisuonitukos;
 • värin havaitseminen;
 • veren esiintyminen virtsassa;
 • sydäninfarkti.

Tranexam on kategorisesti vasta-aiheinen ihmisille, jotka ovat kokeneet verenvuotoa aivojen subarachnoidisessa tilassa. Henkilökohtainen suvaitsemattomuus korjaustoimenpiteiden osiin on myös vakava edellytys kieltäytyä hyväksymästä korjaustoimenpiteitä, koska se voi aiheuttaa voimakkaan allergisen reaktion ja hengityselinten turvotuksen.

Haittavaikutukset

Tranexam, kuten muutkin lääkkeet, ei sovi kaikille. Sairauden esiintymistiheyden mukaan lääkkeen sivuvaikutusten keskuudessa hallitsevat allergioiden oireet. Ne esiintyvät ihottumien muodossa, joihin liittyy ihon kutina ja punoitus. Joissakin tapauksissa esiintyy urtikariaa ja angioedeemaa.

Kun käytät Tranexamia injektioiden muodossa, sydän- ja verisuonijärjestelmän työssä voi olla kielteisiä ilmenemismuotoja. Jos lääkettä annetaan liian nopeasti, voi esiintyä hengenahdistusta ja kipua rintalastassa, ja sydänsairauden sairastuneilla alkaa olla takykardia ja verenpaine laskee jyrkästi.

Tranexamin ottaminen tyhjään vatsaan voi aiheuttaa pahoinvointia ja närästystä. Myös monet potilaat tarvitsevat vähemmän ruokaa. Jos huumeiden annostusta ei noudateta, näiden haittavaikutusten ohella johtaa oksenteluun ja ripuliin. Tranexam aiheuttaa erityistapauksissa tromboemboliaa ja verihyytymien esiintymistä astioissa.

Usein lääkkeen mukana tulee hajoaminen ja huimaus, uneliaisuus. Vaikuttaa työkaluun ja näköelimiin: huomaa värien defocus ja fuzzy ero.

Käyttöohjeet Tranexam

Tranexamilla on annostusohjelma sen vastaanotto-ohjeiden mukaan.

Ohjeet eri sairauksien hoidossa:

 1. Paikallinen fibrinolyysi - 1000-1500 mg 2-3 p / s.
 2. Yleistynyt fibrinolyysi - ennen lääkkeen antamista laskimonsisäisesti - 1000-1500 mg 2-3 s / s.
 3. Quincke-ödeema - 1000-1500 mg 2-3 p. / S.
 4. Tulehdus ja allergiset reaktiot - 1000-1500 mg 2-3 s. / S. 3-9 päivää potilaana.
 5. Nenän verenvuoto - 1000 mg 3 s / s. 7 päivää.
 6. Toimet kohdunkaulan osittaiseksi poistamiseksi - 1500 mg 3 p / s 12-14 vrk.
 7. Koagulopatia ja angiohemofilia - 1000-1500 mg 3-4 r / s 3-10 päivää.
 8. Hampaiden poisto koagulopatian taustalla - 1000-1500 mg 3-4 r / s 8 päivän ajan.
 9. Munuaissairaus - lääkkeen annoksen yksilöllinen valinta.

Kuukausittain

Koska Tranexamilla on hemostaattisia ominaisuuksia, gynekologit määräävät sen hoitoon menorragiaa (raskas verenvuoto kuukautisten aikana). Tälle taudille on ominaista vakava verenmenetys (yli 150 ml) ja kestää 5-7 päivää.

Tranexam vähentää kuukautisten verenhukkaa 26-60%. Suositeltu suun kautta otettu annos ottaa lääkkeen 3 kertaa päivässä, 6-7 tunnin välein 4-5 vuorokautta kuukautiskierron ensimmäisestä päivästä alkaen. Sivuvaikutuksia on vain vähän, ja useimmiten ne menevät huomaamatta.

Ei ole näyttöä siitä, että sen käyttöön liittyvät tromboottiset sairaudet lisääntyisivät.

Tranexam estää verenvuodon, muodostaa verihyytymiä (microthrombs) ja siten tiivistää aluksen. On olemassa tapauksia, joissa lääkettä käytetään kuukautisten aikana, mikä on luonteeltaan ei-patologista, mutta kesto on yli 7 päivää.

Tällaiset tilat voivat laukaista runsaasti eritteitä:

 1. Kohdun fibroidit.
 2. Lantion elinten tulehdus.
 3. Sisäisen järjestelmän virheellinen asennus.
 4. Polyypit kohdussa.
 5. Synnytyksen jälkeinen vastuuvapaus.
 6. Endometrioosi.
 7. Epävakaa sykli nuoruusiässä.

Jokainen näistä edellytyksistä ei edellytä lääkärin hoitoa, joten sinun ei pitäisi ottaa lääkettä itse määräämättä gynekologia. Kaikki kuukautiskierron patologiat edellyttävät lääkkeen oikean annoksen valintaa.

Monet naiset käyttävät Tranexamia ennenaikaisesti pysäyttämään kuukautiset tai viivyttelemään niitä. Korjauskeinon ottaminen tällaisiin tarkoituksiin voi kuitenkin aiheuttaa endometriumin osittaisen irtoamisen, vähentää kuukautiskierron ja heikentää lisääntymisjärjestelmän terveyttä.

Kun kohdun verenvuoto

Tranexamia (ohjeita gynekologisen verenvuodon käyttöä varten kuvataan jäljempänä) käytetään aktiivisesti kohdun verenvuodon lopettamiseen. Heidän mielestään ymmärretään runsas verenvuoto, jolle on tunnusomaista hyytymien esiintyminen ja kestää yli viikon.

Heidät voivat provosoida paitsi sukuelinten sairaudet myös useita muita sairauksia:

 • tartuntataudit;
 • maksasairaus;
 • alusten ja sydämen häiriöt;
 • verisairaudet;
 • endokriinihäiriöt.

Tärkeimmät kohdun verenvuotoa aiheuttavat prosessit ovat:

 • kohdunulkoinen raskaus;
 • endometrioosi;
 • kohdunkaulan eroosio;
 • kohdunkaulan;
 • kohdun fibroidit;
 • munasarjakystat;
 • emätintulehdus.

Runsaalla kohdun verenvuodolla tuote kulutetaan 1000-1500 mg: n välein 6-8 tunnin välein 3-4 päivän ajan. Tranexamissa on tehotonta poistaa hormonaalisen järjestelmän häiriöihin liittyvä verenmenetys vaihdevuosien aikana.

Raskauden aikana

Tranexam (ohjeet lääkkeen käytöstä raskauden aikana on esitetty alla) raskauden aikana käytetään keskenmenon estämiseen eri aikoina. Lisäksi työkalu soveltuu verenvuodon lopettamiseen ja kohdun sävyn vähentämiseen.

Indikaatiot Tranexamin antamisesta raskaana oleville naisille ovat:

 • tiputtelua;
 • munasolun irtoaminen;
 • keskenmenon historia;
 • lapsen menettämisen uhka;
 • istukan varhainen ikääntyminen;
 • kipu vatsassa;
 • lisääntymiselinten tulehdus;
 • ennenaikaisen syntymisen uhka.

Määritä lääke voi olla vain gynekologi, joka johtaa raskautta. Hän ilmoittaa tarvittavan annoksen ja Tranexamin ottamista koskevat säännöt. Yleensä lääkkeen annostus on 250-500 mg joka 6-8 tuntia viikoittaisella saannilla.

Lääkettä ei suositella raskaana oleville naisille, jos seuraavat sairaudet mainitaan sairauksien joukossa:

 • suonikohjuja;
 • verisuonitukos;
 • virtsateiden sairaudet;
 • allerginen lääkkeen ainesosille;
 • suoritettu verensiirto.

Tranexamin käyttö raskauden aikana näillä annoksilla ei vaikuta kielteisesti äitiin ja lapseen. Tutkimukset ovat osoittaneet, että lääke ei vaikuta alkion elintärkeään toimintaan eikä vaikuta sen kehitykseen. Kliinisten testien tulosten mukaan Tranexam vähentää veren menetystä emättimen annostelun ja keisarileikkauksen aikana, vähentää verensiirron tarvetta.

yliannos

Huolimatta siitä, että Tranexamin yliannostuksesta ei ole todennettuja tietoja, lääkkeen käyttö ylittää lääkärin ilmoittaman määrän, voi aiheuttaa haittavaikutuksia. Mitä enemmän Tranexamin annos ylittyy, sitä suurempi on kielteinen vaikutus. Tämä johtuu siitä, että vähitellen kertyy kehoon, lääke johtaa myrkytykseen.

Kun yliannostuksen aiheuttamat ensimmäiset haittavaikutukset tulee välittömästi kysyä lääkäriltä, ​​joka on määrännyt lääkkeen.

Tranexam. Käyttöohjeissa todetaan, että yliannostus voi aiheuttaa ripulia ja oksentelua.

Jos yliannostus tulee vakavaksi (alkaa usein oksentelu ja ripuli), ota yhteys lääkäriin mahdollisimman pian. Jos lääketieteellinen apu on mahdotonta, sinun on huuhdeltava vatsa ja otettava sorbentti (enteroseli, aktiivihiili) painon mukaan.

vuorovaikutus

Tranexamilla on voimakkaana lääkkeenä rajoituksia sen yhdistämisessä tiettyjen lääkkeiden kanssa. Tranexamin ottaminen yhdessä hemostaattisten lääkkeiden sekä hemokagulaasin kanssa vaikuttaa verihyytymien kehittymiseen.

Injektionesteen liuos ei ole yhteensopiva verenpainetta lisäävien aineiden kanssa:

 • tetrasykliini;
 • Penisilliiniä sisältävät liuokset;
 • diatsepaami;
 • Disoksiepinefriinihydrokloridi;
 • Metarminbitartraatti:
 • dipyridamoli;
 • urokinaasi;
 • Noradrenaliinin.

Ei myöskään ole tarpeen käyttää Tranexamia ampulleissa, joissa on verituotteita ja lääkkeitä, jotka edistävät veren ohenemista.

Erityiset ohjeet

Ennen Tranexamin nimittämistä hoitavan terapeutin on määrättävä potilaiden tarkastus ja annettava testitesti. Näistä tärkein on verikoe verihiutaleiden ja muiden elementtien määrän määrittämiseksi. On hyödyllistä käydä silmälääkäriin näöntarkkuuden ja värin havaitsemisen tutkimiseksi. Tämä auttaa ajoissa havaitsemaan Tranexamin mahdolliset sivuvaikutukset.

Lääkkeen käyttöä lasten hoidossa ei tutkita kovin vähän, joten ei ole suositeltavaa ilman perusteita antaa Tranexamia alle 12-vuotiaille henkilöille.

Ampullit lääkkeen kanssa on avattava huolellisesti ja seurattava nesteen tilaa. Jos liuos on samea ja muodostaa sakan, sitä ei saa käyttää. Ennen Tranexamin antamista laskimoon se laimennetaan natriumkloridilla.

Liuoksen lisäämisen on oltava hidasta, jotta vältetään sydän- ja verisuonijärjestelmän negatiiviset reaktiot. Kun varojen käyttöönotto tapahtuu tiputusjärjestelmän kautta, on välttämätöntä sulkea pois ilmaa.

Myynti- ja varastointiehdot

Tranexam on reseptilääke, joten se annetaan apteekeissa hoitavan lääkärin määräämällä tavalla. Lääkettä ei suositella säilytettäväksi huoneissa, joissa on korkea kosteus. Säilytyspaikan ilman lämpötila ei saa ylittää 25-30 ° C. Pidä Tranexam välttämätön alueella, jota lapsilla ei ole.

Sopii käytettäväksi 2-3 vuotta. Tranexam ampulleissa tulee todennäköisesti hyödyttömäksi, varsinkin kun se joutuu kosketuksiin suoran auringonvalon kanssa.

Tabletien analogit

Monet potilaat, jotka ovat saaneet lääkärin määräyksen Tranexamin vastaanotosta ja ovat tyytymättömiä hintaan, alkavat etsiä tällaisia ​​keinoja. Tranexam voidaan korvata muilla lääkkeillä, jotka ovat sen analogeja.

Näitä ovat:

 • Aminokapronihappo;
 • Gordoks;
 • etamzilat;
 • menadionin;
 • Aerus;
 • Stagemin-ratkaisu;
 • TIONAL;
 • Ekzatsil;
 • Transamcha;
 • Aproteks.

Kaikkia näitä lääkkeitä yhdistää yksi asia - käyttöaiheet verenvuodon varalta.

Esitetyt aineet poikkeavat kuitenkin Tranexamista koostumuksessa, vaikuttavan aineen annostuksessa ja useissa annosteluissa eri sairauksien tapauksessa.

Siksi ei ole tarpeen määrätä lääkeaine-analogeja ilman hoitavan lääkärin tietämystä. Paras vaihtoehto olisi keskustella etukäteen hinnoittelupolitiikasta, sitten asiantuntija pystyy valitsemaan keinot, jotka sopivat potilaalle tietyssä tapauksessa, ja määrätä hänelle sopiva annos.

Hinta apteekeissa Moskovassa, Pietarissa, alueilla

Tranexam-tablettien kustannukset ovat keskimäärin 245 ruplaa ja liuos laskimonsisäiseen annosteluun on 1400 ruplaa. Mutta riippuen lääkkeen jakautumisalueesta sen hinta voi vaihdella.

Tranexam kohdussa kohdun verenvuotoa

Tranexamin käyttö kohdun verenvuotoon

Kohdun verenvuoto voi olla hengenvaarallinen tila, joka johtaa raudanpuutteeseen ja siten elämänlaadun merkittävään vähenemiseen. On monia lääkkeitä, joita käytetään verenmenetyksen vähentämiseen. Mutta valita omia hemostaattisia lääkkeitä kohdun verenvuotoon ei ole sen arvoista. Loppujen lopuksi patologian syyt voivat olla hyvin vakavia, jopa syöpä. Itsensä parantuminen ei tuo hyvää.

Jos lääkäri on tutkinut sinua ja antanut suosituksia kohdun verenvuodon lopettamiseksi, jotkin vaihtoehdot ovat mahdollisia. Esimerkiksi, jos sinulle määriteltiin nokkosihottuma tai jokin muu kansanhoito, saatat korvata sen lääkkeellä, jos ohjeita ei ole annettu sinulle ohjeissa.

Jos tranexamin tai dikononin ongelma ratkaistaan ​​kohdun verenvuodon sattuessa, on parempi käyttää sitä, sitten ensimmäistä lääkettä, koska se vaikuttaa paljon nopeammin ja tehokkaammin. Mutta on muistettava, että toisella lääkkeellä on sivuvaikutuksia. Joten tabletit tranexam kun verenvuoto kohdusta voi aiheuttaa närästystä, pahoinvointia, uneliaisuutta. Harvemmin tromboosi ja tromboembolia, takykardia. Saattaa olla allergisia reaktioita. Kun lääkäri määrää suuria annoksia, lääkäri suosittelee yleensä potilaan suorittamaan silmälääkärin suorittaman tutkimuksen, hänen pitäisi tarkistaa silmän silmämäärä ja tila.

Miten ottaa tranexamin kohdun verenvuotoa varten, kuinka monta kertaa päivässä ja kuinka monta pilleria? Kukaan ei vastaa tähän kysymykseen poissa ollessa. Esimerkiksi raskaiden kuukautisten annostus - 1 tabletti 3 kertaa päivässä. Ja runsas kohdun verenvuoto monta kertaa enemmän - 4-6 tablettia 250 mg otettuna 2-3 kertaa päivässä vuotamisen loppuun asti. Mutta tietenkin tällainen suuri annos tulisi ottaa tarkassa lääkärin valvonnassa, koska tässä tapauksessa sivuvaikutusten riski kasvaa dramaattisesti.

Menestysvaiheen jälkeen syntyneen kohdun verenvuodon tranexamin käyttäminen ei yleensä ole itsenäisten päätösten kohteena. Jos nuorilla naisilla ei-destruktiivinen purkautuminen johtuu useimmiten hyvänlaatuisista prosesseista endometriumissa ja hormonaalisissa patologioissa, niin ikäisillä naisilla on suuri todennäköisyys onkologiaan. Ja naisen ei pitäisi etsiä arviota tranexamista kohdun verenvuodosta, vaan mene lääkärille, joka todennäköisesti lähettää diagnoosipuhdistusta (hän ​​lopettaa veren) tai ottaa aspiraatin kohdusta (histologinen analyysi), jota seuraa antibakteeristen ja hemostaattisten tablettien nimeäminen.

Miten Tranexamia käytetään kohdun verenvuodon varalta

Tranexam kohdun verenvuotoa varten (mukaan lukien vaihdevuodet): käyttöohjeet, vapautuslomake (tabletit, liuos jne.) + Arvostelut

Yksi usein esiintyvistä oireista, joilla naiset hakevat apua gynekologeilta, ovat kohdun verenvuoto. Patologialla ei ole ikärajaa. Hyvin nuoret tytöt ja kypsät naiset, jotka menevät vaihdevuosiin, voivat kärsiä voimakkaasta verenvuodosta. Farmakologit ovat kehittäneet monia tehokkaita lääkkeitä kohdun verenvuodon lopettamiseksi. Naisten arvioiden mukaan Tranexam on melko suosittu ja tehokas.

Tranexam vastaan ​​kohdun verenvuoto

Lääkeainetta Tranexam käytetään laajalti gynekologisessa käytännössä lopettaa kohdun verenvuoto, palauttaa ja vähentää kuukautisten määrää. Lääkettä voidaan antaa raskaana oleville naisille, joilla on veren purkautuminen, ja keskenmenon uhka on diagnosoitu.

Tranexam on tehokas lääke kohdun verenvuodon lopettamiseksi.

Lääkettä pidetään ensiapuvälineenä, koska se voi tehokkaasti ja nopeasti estää verenvuodon.

Transecamin vaikuttava aine on traneksamiinihappo. Hän antaa lääkkeelle seuraavat positiiviset ominaisuudet:

 • antifibrinolyyttinen (kyky lopettaa verenvuoto fibrinolyyttisen järjestelmän aktivoinnin aikana, mikä edistää fibriinin (hyytymien) liukenemista, jolloin veren harvennus);
 • hemostaattinen (hemostaattisen vaikutuksen määräävät veren hyytymisen parantuminen);
 • infektiolääkkeet;
 • allergialääke;
 • tulehdusta;
 • kasvaimia;
 • kipulääke.

Toimintamekanismi

Pitkäaikainen, liian voimakas verenvuoto johtuu korkeasta fibrinolysiinitasosta. Tällainen kuva havaitaan verihiutaleiden kyvyttömyydessä tuottaa plasmiinia vaaditussa määrässä (komponentti, joka tarjoaa veren hyytymistä). Kun keho on tullut, Tranexam laukaisee monimutkaisen reaktiomekanismin, joka estää verenvuodon.

Lääkeaine antaa fibrinolysiinin konvertoinnin plasmiiniksi. Tämän muutoksen takia verenvuoto pysähtyy.

Mikä on kohdun verenvuoto?

Naisten on ymmärrettävä, mitä tämä termi on piilossa, ja pystyttävä erottamaan kuukautiset patologiasta.

Kohdun verenvuoto on vakava patologia, joka voi esiintyä missä tahansa iässä olevilla naisilla.

Kohdun verenvuoto on runsas verenpoisto kohdusta, joka eroaa fysiologisesta prosessista seuraavissa ominaisuuksissa:

 • verenvuodon kesto on yli 7 päivää;
 • suuria verihyytymiä on läsnä;
 • veren menetys ylittää 80 ml.

Koostumus ja vapauttamisen muodot

Lääke valmistetaan kahdessa annosmuodossa:

 • sisäiseen käyttöön tarkoitetut pillerit;
 • laskimoon tarkoitettu liuos.

Pienellä verenmenetyksellä Tranexamia suositellaan pilleriksi. Pillerit vaihtelevat kaksoiskuperia. Yläpuolelta ne on peitetty valkoisella kalvolla.

Tranexam-tabletit ovat päällystettyjä valkoisia pillereitä.

Tabletointiaineessa traneksamiinihappo yhdistetään seuraaviin apukomponentteihin:

 • hydroksipropyyliselluloosa,
 • mikrokiteinen selluloosa,
 • natriumkarboksimetyylitärkkelys,
 • kalsiumstearaatti,
 • talkkijauhe
 • kolloidinen piidioksidi.

Valmistetaan 250 mg ja 500 mg vaikuttavaa ainetta sisältäviä tabletteja.

Laajan verenmenetyksen sattuessa Tranexam tulee liuoksena laskimoon. Lääke pakataan 5 ml: n ampulleihin. Se on kirkas neste, jossa on vaaleanruskea sävy.

Tranexamin ainoa täyteaine ampulleissa on tislattua vettä.

Lääkkeen koostumus sisältää:

 • Traanihappo (1 ampullissa - 250 mg);
 • tislattua vettä.

Sovelluksen ominaisuudet

Tranexam on yleinen korjauskeino, joka voi auttaa naista erilaisissa elämänjaksoissa. Mutta sen soveltaminen ei ole suositeltavaa. Kuten kaikilla lääkkeillä, Tranexamilla on useita vasta-aiheita ja se voi aiheuttaa haittavaikutuksia.

Merkinnät

Gynekologien suosittelema lääke:

 • dysfunktionaalinen verenvuoto (sukupuolihormonien puutteen aiheuttamat patologiat);
 • verenvuotoa nuoruuden aikana;
 • kuukautiset, joille on ominaista suuri veren menetys;
 • verenvuoto raskaana olevilla naisilla, mukaan lukien myomaa aiheuttavat, sekä synnytyksen jälkeiset;
 • istukan keskeytyminen ennen termiä.

Tranexamia voidaan käyttää verenvuotojen lievittämiseen, mutta myös sen esiintymisen estämiseen (ehkäisyyn).

Käyttö raskauden ja imetyksen aikana

Lääkettä voidaan käyttää raskaana olevilla ja imettävillä äideillä. Mutta tämän luokan naisille Tranexam pitäisi nimittää vain hoitava lääkäri!

Imettämisen aikana vain lääkäri voi määrätä Tranexamin, mutta lapsen ruokinta on luovuttava.

Lääkkeen komponentit pystyvät tunkeutumaan rintamaitoon ja istukan läpi. Siksi lääkettä käytetään vain elintärkeistä syistä. Jos Tranexamia määrätään naiselle imetyksen aikana, on suositeltavaa kieltäytyä imetyksestä jonkin aikaa.

Huumeiden käyttö vaihdevuosien aikana

Kohdun verenvuoto voi esiintyä naisilla vaihdevuosien aikana. Tällaiset ilmiöt johtuvat lisääntymisjärjestelmän vakavista muutoksista (onkologian kehittymisriski on suuri), endokrinologiset patologiat ja metaboliset häiriöt.

Jos tällaisia ​​syitä on, Tranexam on tehoton, koska se toimii vain oireenmukaisen hoidon keinona. Mutta asianmukaisesti valitulla hoidolla, jolla pyritään torjumaan patologian lähdettä, se tuo merkittäviä etuja.

Haittavaikutukset

Lääke voi aiheuttaa negatiivisia ilmentymiä.

Pilleri voi olla mukana:

 • pahoinvointi, oksentelu;
 • närästys;
 • ihottuma;
 • ripuli;
 • kutinaa;
 • huimaus, uneliaisuus;
 • ruokahaluttomuus.

Jotkut naiset valittavat värimuutoksista. Tranexamin käytön aikana on esiintynyt tromboembolian, tromboosin kehittymistä. Tällaiset rikkomukset ovat kuitenkin erittäin harvinaisia.

Tranexamin käyttö voi aiheuttaa uneliaisuutta.

Lääkkeen laskimonsisäinen antaminen voi aiheuttaa seuraavan: t

 • dyspeptiset ilmiöt (ruoansulatuskanavan eri häiriöt);
 • allergiset ilmenemismuodot;
 • kasvulliset häiriöt (huimaus, heikkous, lisääntynyt uneliaisuus, takykardia, rintakipu);
 • hypotensio;
 • näön heikkeneminen (näön hämärtyminen, värinäytön muutos);
 • tromboosi, tromboembolia.

Vasta

Lääke on kielletty nimeämään naisia, jotka ovat tunnistaneet:

 1. Yksilöllinen herkkyys lääkkeen komponenteille.
 2. Monipuolinen tromboosi (tromboflebiitti, sydäninfarkti tai aivojen verisuonten tromboosi).
 3. Subarahhnoidinen verenvuoto. Tämä on verenvuoto, joka esiintyy spontaanisti aivokalvojen alueella. On sellainen patologia, jolla on traumaattisia aivovammoja, ja aneurysmin repeämä.
 4. Munuaisten vajaatoiminta.
 5. Virtsatieteen hematuria (lisääntynyt punasolujen määrä virtsassa).
 6. Häiriötön värintunnistus.

Tranexamia voidaan käyttää vain reseptillä, koska lääkkeellä on useita vasta-aiheita

Yhteisvaikutukset muiden lääkkeiden kanssa

Lääkettä ei saa yhdistää hemostaattisiin aineisiin. Muuten on mahdollista provosoida tromboosiprosessin aktivoituminen.

Tranexam-liuos on farmaseuttisesti yhteensopimaton:

 1. Verivalmisteet.
 2. Lääkkeet, jotka sisältävät penisilliiniä, diatsepaamia, urokinaasia, dipyridamolia, tetrasykliiniä.
 3. Tietyt hypertensiiviset aineet. Tranexamin ja norepinefriinin, desoksiepinefriinihydrokloridin, metarmiinibitartraatin yhdistäminen on kielletty.

Käyttöohjeet

Käyttöohjeet, lääkkeen annostelu ja hoidon ajoitus valitaan kullekin potilaalle yksittäin.

On kuitenkin yleisiä suosituksia lääkkeen ottamisesta:

 1. Tabletit on tarkoitettu sisäiseen käyttöön.
 2. Lääke kulutetaan 2 - 4 kertaa päivässä.
 3. Hoidon kesto voi olla 14 päivää. Pidemmäksi aikaa Tranexam ei ole määritetty.
 4. Tranexam-hoitoa voidaan toistaa 3 kuukautiskierron aikana. On välttämätöntä kieltää lääkkeen jatkokäyttö.

Vain lääkäri voi valita Tranexamin oikean annoksen ja annostelun

Ratkaisun määrittäminen, lääkärit noudattavat näitä sääntöjä:

 1. Liuosta voidaan käyttää suihkun ja tippumisen kanssa.
 2. Useimmiten yksi pistos (tiputin) riittää pysäyttämään kohdun verenvuodon.
 3. Jos injektiokäsittelyä on tarpeen jatkaa, hoito voi kestää 3 päivää. Pidemmäksi ajaksi Tranexamia (injektioita) ei nimetä.

Mitä korvata lääkitys?

Vaihda alkuperäinen työkalu voi olla samaa vaikuttavaa ainetta sisältäviä valmisteita. Näitä lääkkeitä kutsutaan rakenteellisiksi analogeiksi. Jos elin ei havaitse traneksamiinihappoa, lääkäri suosittelee lääkkeitä, joilla on samanlainen vaikutus.

Rakenteelliset analogit ovat:

 • Traneksamiinihappo;
 • Stagemin;
 • Troksaminat;
 • Transamcha;
 • Ekzatsil.

Erinomaiset korvaavat alkuperäiset keinot, joilla on samanlainen vaikutus kehoon, voivat olla tällaisia ​​lääkkeitä:

 • Aminokapronihappo;
 • ambenom;
 • Aproteks;
 • aprotiniini;
 • Vero Narkap;
 • menadionin;
 • Gumbiks;
 • Dicynone;
 • ingitril;
 • contrycal;
 • Polikapran;
 • Traskolan.

Tranexamin analogeja on monia, mutta vain lääkäri voi korvata alkuperäisen korjaustoimenpiteen.

Tehokkaat analogit - taulukko

Naisten arvostelut

Kohtelu kohdun verenvuoto - video

Kohdun verenvuoto voi aiheuttaa erilaisia ​​syitä. Ongelman lähteestä riippuen valitaan hoito, jossa gynekologit sisältävät usein Tranexamin. Lääkeaine on melko suosittu, koska vuosien varrella se on auttanut naisia ​​epämiellyttävien ja toisinaan hengenvaarallisten tilojen - kohdun verenvuodon - ratkaisemisessa.

 • Kirjoittaja: Elena Biletskaya
 • Tulosta

Tranexamin tehokkuus kohdun verenvuodossa

Kohdun verenvuoto on vaarallinen ilmiö, jonka syy voi olla erilaiset häiriöt naisen kehon työssä. Samaan aikaan ne syntyvät sekä nuorilla että aikuisilla.

Tällaisen verenvuodon kielteisten vaikutusten ehkäisemiseksi on tehtävä perusteellinen tutkimus. Lääkärin on tehtävä diagnoosi ja määrättävä riittävä hoito. Vain tässä tapauksessa voidaan suojella naisten terveyttä.

Yksi suosituimmista lääkkeistä, joilla poistetaan verenvuoto kohdussa, on Tranexam. Potilaan suositukset viittaavat siihen, että sen edut ovat tehokkuus, kyky pysäyttää jopa voimakas purkaus ja nopea toiminta.

Mitkä ovat lääkkeen ominaisuudet

Periaatteessa lääkkeen vaikutus on suunnattu:

 • vähentää kuukausittaisen vastuuvapauden runsautta ja tasapainottaa niitä;
 • epänormaalien veren eritteiden poistaminen kohdusta;
 • apua raskauden ja synnytyksen aikana.

Lääkeaine sisältää koostumuksessaan vaikuttavan aineen - traneksamiinihapon. Tällä työkalulla on vaikutus fibrinolisiiniin. Hän ei salli veren hyytymistä. Fibrinolysiinin liiallisen määrän ja verenvuodon vuoksi. Ja Tranexam toimii lisäämällä plasmiinin määrää. Loppujen lopuksi tämä veren komponentti auttaa sitä koaguloitumaan, ja siksi tämän vuoksi verenvuoto pysähtyy.

Tranexamin vaikutus kehoon sisältää:

 • verenvuodon lopettaminen - hemostaattinen, sekä paikallisesti että systeemisesti;
 • estää kehon tulehdusta;
 • vastustaa allergisia ilmenemismuotoja, on antihistamiinisia ominaisuuksia;
 • kykenee suojelemaan kehoa sen tartunnasta ja taistelee sen sisältämien organismien kanssa;
 • vaikuttaa kasvaimiin;
 • sitä käytetään myös kipukynnyksen vähentämiseen, sitä käytetään anestesia-aineena, koska sillä on kipua lievittäviä ominaisuuksia.

Kaikkien näiden kompleksin ominaisuuksien vuoksi sen farmakologiset vaikutukset ovat melko leveät. Ja työkalun tehokkuus kasvaa useita kertoja verrattuna vastaaviin.

Käyttöaiheet

Tranexamia käytetään useimmiten tapauksissa, joissa on abortin uhka. Toinen Tranexamin esiintyminen saattaa olla verenvuodon ilmaantuminen toimituksen jälkeen. Tällaisten seurausten edellytys on sikiön luonnoton kulku ja sen erottaminen synnytyslääkäriltä.

Pitkien kuukausittaisten purkausten ilmiöt ovat usein yleisiä. Sitten lääkärit voivat myös määrätä tämän lääkkeen. Se auttaa lopettamaan verenvuodon ja säätelemään kuukautiskierron myöhemmin.

Käytä lääkettä ja vaihdevuodet. Usein tapaukset, joissa on verenhukkaa, jolla ei ole mitään tekemistä kuukautisten kanssa.

Kaikissa näissä tapauksissa Tranexam on määrätty. Se on humalassa, kunnes verenvuoto ja kivut häviävät kokonaan. Tässä tapauksessa vain lääkäri voi määrätä hoito-ohjelman tutkimisen ja diagnoosin jälkeen.

Miten ottaa

Lääkeaine on erilainen riippuen naisen kehosta ja siitä, mistä syystä verenvuoto esiintyy.

Jos kyseessä on voimakas erittyminen kuukautisten aikana, tätä ohjelmaa suositellaan: enintään 4 tablettia päivässä. Ne on jaettu useisiin tekniikoihin. Ensimmäisen käytön tulisi olla kuukautisten alussa.

Vakavien patologioiden läsnä ollessa tällaisia ​​järjestelmiä voidaan soveltaa:

 • hoidon ensimmäisenä päivänä heille määrätään juoda 2 tablettia kolme kertaa;
 • heti 4 tablettia ja sitten 1;
 • näköongelmia varten normaalille veren viskositeetille määrätään enintään kolme tablettia päivässä.

Lääkettä voidaan käyttää syklisesti. Yksi kurssi ei kuitenkaan voi ylittää kolmea toistoa.

Tranexamia käytetään usein kuukausittaisen viiveen saavuttamiseen normaalilla kuukautiskierroksella. Juo 8 tunnin välein juoda yksi tabletti. Pitäisi alkaa muutama päivä ennen vastuuvapauden alkua. Sitten osoittautuu, että kuukautiset viivästyvät jopa 4 päivään. Tämä on suurin vastaanottoaika kriittisten päivien normaalin virtauksen olosuhteissa.

On tärkeää ymmärtää, että Tranexamia ei voida käyttää jatkuvasti tällaisiin "lykkäyksiin". Tosiasia on, että lääke vaikuttaa kehon hormonaaliseen taustaan ​​ja muuttaa veren rakennetta. Tästä johtuen ongelmat kaikkien järjestelmien toiminnassa voivat syntyä ja henkilön yleinen kunto voi huonontua.

Tranexamia käytetään myös tilanteissa, joissa kuukautiskierto ei lopu. Näin ollen purkausta pidetään normaalina, joka kestää enintään 7 päivää. Muuten on olemassa riski menettää suuri määrä verta, mikä johtaa kaikkien kehon järjestelmien häiriintymiseen. On myös yleinen heikkous.

Seuraavat tekijät vaikuttavat lääkkeen saantiin:

 • vastuuvapauden määrä;
 • veren väri;
 • verenvuodon kesto;
 • ilmiön syy.

Näiden tietojen perusteella lääkäri määrää lääkkeen juomisen.

Useimmissa tapauksissa tätä käytetään:

 • yksi tabletti otetaan 6 tai 8 tunnin välein;
 • kurssi ei ylitä 8 päivää;
 • Vakavalla verenvuodolla otan 6 pilleria kerralla;
 • päiväsaannin määrä - 4 tablettia.

Normaalissa purkaustilassa ei ole suositeltavaa käyttää tällaisia ​​lääkkeitä. Itse asiassa, veren hyytymisen ja sen purkautumisen lopettamisen vuoksi, kohdunsisäinen tulehdusprosessi voi alkaa.

Analogit, jos tämä lääke ei auta

Jos Tranexam ei auta kohdun verenvuotoon, allergiset reaktiot lääkkeelle ovat läsnä, vasta-aiheita tulee osoittaa tämän lääkkeen analogeihin:

Lääkkeen hinta riippuu pistorasiasta, jossa tuote myydään, mitä sen annostus ja valmistaja on.

Wer.ru: n tukkuhinnan apteekki antaa sinulle mahdollisuuden tilata lääkettä ja saada se mihin tahansa maan alueeseen, ja Moskovassa on kuriiritoimitus ja itsepalvelumahdollisuus:

Online-apteekki Likitoria mahdollistaa lääkkeen saamisen kotona Moskovassa:

Määrä pakkauksessa, kpl

Apteekilla Medbiolayn on laaja verkosto Moskovassa ja voit tilata kuriirin:

Määrä pakkauksessa, kpl

Alexandrovskajan apteekki Moskovassa mahdollistaa myös lääkkeen saamisen myyntipisteessä ja kuriirin avulla:

Määrä pakkauksessa, kpl

Moskovan endokriininen kasvi

Apteekissa SDL Moskovassa on kyky toimittaa kuriiri ja nouto:

Määrä pakkauksessa, kpl

Moskovan endokriininen kasvi

Tranexam on kohdun verenvuotoa myoma

Myoma on hyvänlaatuinen kasvain. Tästä muodostumisesta johtuen usein kuukautiskierron keskeytykset. Tässä tapauksessa verenvuoto ei näy säännöllisesti, vaan ajoittain. Ja jos voit usein selviytyä heistä itse, harvinaisissa tapauksissa sinun täytyy mennä lääkäreihin.

Jokaisen naisen on ymmärrettävä, että kuukautiskierto voi olla runsaasti ja voi tulla epänormaaliksi. Tämän ilmiön aikana verenvuoto tehostuu niin paljon, että tiivisteitä ei voi muuttaa. Sitten sinun täytyy soittaa ambulanssi, koska itsehoito ei tuo helpotusta.

Tranexamin analogien joukossa on myös hemostaattisia valmisteita, joita voidaan käyttää myomaa varten:

Nämä ovat suosituimpia lääkkeitä. Mutta he käyttävät useita muita tehokkaita lääkkeitä - oksitosiinia, ascorutinia ja muita.

Haittavaikutukset

Kuten kaikilla lääkkeillä, tällä tuotteella on myös useita sivuvaikutuksia. Niiden esiintyminen liittyy yksinomaan ihmisen kehon yksittäisiin prosesseihin. Joten joku voi olla yksi sivuvaikutus, joku täysin erilainen. Kolmas potilas ei kuitenkaan huomaa mitään seurauksia heidän terveydelleen.

Negatiiviset reaktiot voivat vaikuttaa kehon ruoansulatusjärjestelmään.

Vastaanoton aikana:

Vaikutus on myös keskushermostoon. Se ilmenee huimauksen, jatkuvan väsymyksen ja heikkouden ilmetessä. Näköongelmia voi ilmetä. Pyörtyminen, silmien tummuminen viittaavat myös lääkkeen negatiiviseen vaikutukseen.

Sydän ja sen alusten työn osalta lääkkeen ottaminen voi vaikuttaa näihin toimintoihin:

 • takykardian syntyminen ja kehittyminen;
 • kipu rinnassa ja keuhkoissa;
 • verisuonitukos.

Riippuen siitä, onko lääke sopiva vai ei, allergioita joillekin lääkkeen komponenteille voi esiintyä. Tämän ilmiön oireet ovat ihottuma iholla, nokkosihottuma, jatkuva kutina.

On muistettava, että lääkärin kuuleminen ja tutkimus auttavat välttämään tällaisia ​​ilmentymiä. Tranexamia ei voi käyttää itsenäisesti ja annostelussa. Tämä johtaa suuriin ongelmiin, joita on vaikeampi käsitellä kuin kohdun verenvuodon yhteydessä.

Raskauden aikana

Raskauden aikana voi olla erilaisia ​​uhkia lapsen kehitykselle. Ne lisäävät keskenmenon riskiä. Siksi monille naisille määrätään Tranexam.

Se on sikiölle täysin vaaraton, vaikka itse aine kulkee istukan läpi. Yleisimpiä käyttöaiheita ovat istukan hyljinnän tapaukset. Ensimmäisen kolmanneksen verenvuoto useammin kuin muut osoittavat sikiön kehityksen uhkan.

Huolimatta siitä, että suurin osa näistä lääkkeistä on kielletty käytettäväksi raskauden alkuvaiheessa, Tranexamilla ei ole kielteisiä vaikutuksia ja se on sallittua.

Lääkäreiden käyttämiä käyttöaiheita on viisi:

 • sellaisten suorien olosuhteiden syntyminen, joissa keskenmeno on mahdollista;
 • ultraäänitutkimuksen aikana (ultraääni) havaittiin istukan irtoaminen;
 • raskaan verenvuodon esiintyminen;
 • verinen tai ruskea purkaus;
 • vetämällä tuskallisia ilmenemismuotoja vatsaan.

Tämä lääke ratkaisee muita raskauden aikana esiintyviä ongelmia. Siksi on tarpeen kuulla lääkärin kanssa, ennen kuin otat tällaisen tehokkaan keinon.

Naiset käyttävät lääkettä kohdun verenvuodon sattuessa. Samalla sen farmakologinen vaikutus on melko laaja. Ennen kuin otat Tranexamia kohdun verenvuotoa varten, on kuitenkin tehtävä diagnoosi ja annettava hoito hoitavalta lääkäriltä.

Tranexam kohdun verenvuotoa varten: käyttöohjeet + arvostelut

On monia syitä, jotka voivat aiheuttaa kohdun verenvuotoa naisilla. Usein hoidettaessa modernia lääkettä Tranexam - tehokas työkalu, jonka avulla voit selviytyä avautuneista verenvuodoista tai raskaista kuukausista mahdollisimman lyhyessä ajassa.

Kuvaus lääkkeestä Tranexam

Tranexamia käytetään usein kohdun verenvuodon hoitoon. Sitä käytetään hoidossa kuukautisten määrän vähentämiseksi ja palauttamiseksi, verenvuodon lopettamiseksi ja keskenmenon riskin vähentämiseksi veren purkautumisen taustalla.

Tranexamilla on systeeminen ja paikallinen hemostaattinen vaikutus kehoon.

Tämän lääkkeen pääasiallinen vaikuttava aine on traneksamiinihappo. Se voi vaikuttaa fibrinolysiiniin - veressä olevaan aineeseen ja estää sen romahduksen.

Fibrinolysiinin lisääntynyt pitoisuus aiheuttaa voimakasta ja pitkittyvää verenvuotoa. Tämä tapahtuu verihiutaleiden kyvyttömyydestä riittävään plasmiinin tuotantoon - komponenttiin, joka tuottaa normaalia veren hyytymistä. Tranexam kykenee muuttamaan fibrinolysiiniä plasmiiniksi, mikä edistää verisen biologisen nesteen lisääntyneen erittymisen lopettamista.

Lääkkeen farmakologinen vaikutus ihmiskehoon:

 • paikallinen ja systeeminen hemostaattinen (hemostaattinen);
 • tulehdusta;
 • antihistamiini (allergialääke);
 • anti-infektiivinen;
 • kasvaimia;
 • kipulääke (kipua lievittävä).

Lääkkeen vapautumisen muodot ja koostumus

Lääkkeellä on kaksi vapautumisen muotoa: tabletit ja liuos laskimonsisäiseen antamiseen.

Tabletin väline on kupera, peitetty vesiliukoisella kalvolla, valkoisilla tableteilla. Liuos on kirkasta nestettä, väritöntä tai vaaleanruskeaa.

 • vaikuttava aine: traneksamiinihappo 250 tai 500 mg;
 • apukomponentit:
  • pith: selluloosa, giproloz, talkki, piidioksidi, natriumkarboksimetyylitärkkelys ja kalsiumstearaatti;
  • kuori: titaanidioksidi, talkki, makrogoli, hypromelloosi.

Injektointiliuoksen koostumuksessa 1 litra:

 • traneksamiinihappo tilavuudessa 50 g;
 • täyteaine - tislattua vettä enintään 1 l.

Huumeiden injektiot ovat aina tehokkaampia pillereitä, mutta eivät käytä sitä omalla harkintansa mukaan.

Kohdun verenvuoto, jonka hoito auttaa Tranexamia

Kohdun verenvuotoa voi aiheuttaa erilaiset olosuhteet tai patologiat. Perinteisesti ne on jaettu kahteen luokkaan:

 1. Systeemisten rikkomusten tulos eri elimissä tai järjestelmissä.
 2. Häiriöt, jotka liittyvät seksuaalisen pallon elinten muutoksiin.

Tällaisen kohdun verenvuodon syyt. Niiden joukossa ovat:

 1. Extragenitaalinen (ei liity urheiluhäiriön sairauksiin):
  1. Maksan sairaudet, kuten maksakirroosi ja maksan vajaatoiminta.
  2. Sydän- ja verisuonijärjestelmän sairaudet, kuten ateroskleroosi, hypertensio.
  3. infektiot:
   • influenssa;
   • tuhkarokko;
   • sepsis;
   • lavantauti
  4. Kilpirauhasen funktionaalinen väheneminen.
  5. Veritaudit:
   • hemofilia;
   • verenvuotoinen verisuonitulehdus;
   • C- ja K-vitamiinien elinolosuhteet ovat alhaiset.
 2. Sukupuolielinten sairauksien perusteella raskauteen liittyvät syyt:
  1. Raskaus, jossa esiintyy rikkomuksia alkuvaiheessa:
  2. Myöhemmin:
   • arvet kohdussa;
   • istukan keskeytys;
   • kohdunkaulan kudoksen tuhoaminen;
   • istukan previa.
  3. Yleiset syyt:
   • kohdunkaulan kyyneleet;
   • istukan viivästynyt erottaminen;
   • syntymäkanavan ja sukupuolielinten vammat;
   • istukan alhainen sijainti;
   • synnytyksen jälkeiset viat.
  4. Synnytyksen jälkeinen patologia:
   • heikko kohdun sävy;
   • syntymän viivästyminen;
   • endometrioosi.
 3. Sukuelinten sairaudet, jotka eivät liity raskauteen:
  1. Verenvuoto eri ikäjaksoissa, jotka liittyvät hypotalamuksen ja aivolisäkkeen-munasarjojen-lisämunuaisen toimintaan liittyviin patologioihin (riippuen ovulaation läsnäolosta tai puuttumisesta, tämä on ns.
   • nuoret, jotka liittyvät sukupuolielinten kehitykseen ja kypsymiseen (10–18 vuotta);

    Jos kohdun verenvuoto ilmenee 9–10-vuotiaiden välillä, voi olla seurausta lapsen ”väärän” puberteen esiintymisestä munasarjasolujen kehittymisen ja kasvun taustalla.

   • lisääntymiskyky (murrosaika);
   • jotka ovat suoraan riippuvaisia ​​vaihdevuodesta (45 vuoden kuluttua).
  2. Kasvaimet sisäisissä sukuelimissä, myös fibroideissa.
  3. Heittivät munasarjat tai kystat.
  4. Kohdun loukkaantumiset.
  5. Sukuelinten tulehdus- ja tartuntataudit:
   • kohdunkaulan eroosio;
   • kohdun limakalvon tulehdus;
   • vaginiitti ja vaginosis;
   • kohdunkaulan;
   • endocervicosis.

Tällainen verenvuoto voi johtua ylimääräisistä tekijöistä:

 • krooniset sairaudet;
 • emotionaalinen ja henkinen liiallinen stimulaatio;
 • pitkittynyt stressi;
 • fyysinen ylikuormitus;
 • perintötekijöitä;
 • vitamiinien puutoksesta;
 • henkinen vamma;
 • endokriinitaudit;
 • synnytyksen tai abortin jälkeen.

Edellä mainittujen merkintöjen lisäksi Tranexamin nimittämisen perusta hoitavan lääkärin harkinnan mukaan voi olla allergisia reaktioita, veritaudeja ja kirurgisia toimenpiteitä.

Kohdun verenvuoto - video

Vasta

Tranexamin käyttöön on useita vasta-aiheita:

 • yliherkkyys lääkkeen komponenteille;
 • subarahnoidaaliset verenvuotot (veren spontaani ulosvirtaaminen aivojen välissä olevaan onteloon, aneurysmin repeämisen tai päänvamman seurauksena);
 • eri alkuperää oleva tromboosi:
  • aivojen alukset;
  • sydäninfarkti;
  • tromboflebiitti;
 • värin havaitseminen;
 • munuaisten vajaatoiminta;
 • virtsateiden hematuria (korkea punasolujen pitoisuus virtsassa);
 • trombohemorragisia komplikaatioita.

Ei ole suositeltavaa ottaa Tranexamia yhdessä:

 • penisilliinit;
 • tetrasykliinit;
 • aineet verenpainetaudin hoitoon;
 • muut hemostaattiset aineet (hemostaattiset lääkkeet).

Tranexamin käyttö raskauden ja imetyksen aikana

Tranexamia käytetään laajalti gynekologiassa keinona estää keskenmenon riski. Lääkäri määrää lääkärin raskaana olevan naisen perusteellisen tutkimuksen jälkeen, koska esimerkiksi joidenkin terveysongelmien vuoksi tromboosin tapauksessa tämän lääkkeen käyttö on kielletty.

Imetyksen aikana lääkitystä käytetään vain terveydellisistä syistä, sillä Tranexamilla on potentiaalinen vaara lapselle. Samaan aikaan hoidon aikana suositellaan lopettamaan imetys ja siirtämään vauva seokseen.

Mahdolliset haittavaikutukset

Kun käytät Tranexam-tabletteja, erityisesti määrättyjä annoksia rikkomalla, voi esiintyä seuraavia haittavaikutuksia:

 • pahoinvointi ja oksentelu;
 • närästys;
 • epävakaa uloste, mahdollinen ripuli;
 • kutina;
 • ihottuma kehossa;
 • koko kehon heikkous (letargia);
 • huimaus;
 • uneliaisuus;
 • vähentynyt ruokahalu;
 • värin havaitseminen;
 • veritulpan muodostumisen.

Infuusioliuos (laskimonsisäinen ja lihaksensisäinen anto) voi aiheuttaa seuraavia haittavaikutuksia:

 • allergia muodossa:
  • ihottuma;
  • nokkosihottuma;
  • kutina;
 • dyspeptiset reaktiot (ruoansulatuskanavan elinten normaalin toiminnan häiriöt, vaikeudet ja / tai kivulias ruuansulatus):
  • anoreksia;
  • ripuli;
  • pahoinvointi;
 • takykardia;
 • rintakipu;
 • hypotensio;
 • näön hämärtyminen;
 • huimaus.

Ohjeet tablettien ja liuoksen käyttöön

Tranexam-tabletteja otetaan suun kautta (suun kautta) 3-4 kertaa päivässä. Lääkäri määrittää annokset ja hoidon keston diagnosoidun taudin mukaisesti. Tavallisesti kurssin kesto on enintään kaksi viikkoa. Hoito suoritetaan lääkintähenkilöstön valvonnassa, itsekäyttö on kielletty.

On tärkeää! Lääkärit eivät suosittele Tranexamin käyttöä yli kolmeen peräkkäiseen kuukautiskiertoon.

Infuusioliuos annetaan tiputtamalla tai suihkuttamalla. Annoksen laskee asiantuntija. Joskus tarpeeksi kerran kertakäyttö. Hoidon enimmäiskesto on kolme päivää.

Tranexamin analogit

On olemassa tämän lääkkeen rakenteellisia ja farmakologisia analogeja. Niillä lääkkeillä, joilla on periaatteessa sama vaikuttava aine, on samanlaisia ​​vaikutuksia ja vasta-aiheita Tranexamille:

Mikä voi korvata lääkeainepöydän

Kohdun verenvuotoon käytettävät valmisteet - galleria

Tranexamin ottaneiden potilaiden arviot

Tranexam on voimakas lääke, ei ihana korjauskeino. Kohdun verenvuodon tulisi olla lääkärin valvonnassa.

 • Kirjoittaja: Yevgeniya Yablokova
 • Tulosta

Tranexam kohdun verenvuotoa varten (mukaan lukien vaihdevuodet): käyttöohjeet, vapautuslomake (tabletit, liuos jne.) + Arvostelut

Tranexam on erittäin tehokas hemostaattinen lääke, jota käytetään eri farmakologian aloilla. Tätä lääkettä, joka ansaitsee positiivisen palautteen, käytetään usein gynekologiassa kohdun verenvuodon lopettamiseksi.

Syyt kohdun verenvuotoon

Hormonisen järjestelmän toimintahäiriön sattuessa ilmenee endometriumin pääkerroksen epätäydellinen hylkääminen. Tämän seurauksena lisääntyneet rauhaset, astiat ja kohdun sisäinen limakalvo vuotavat. Tämä on vaarallinen oire, joka osoittaa sairauden esiintymisen.

Naisten sukuelinten tila on normaali

Hormonien epätasapainoon on paljon syitä. Perinteisesti ne on jaettu seuraaviin:

 • raskauteen liittyvät sukupuolielimet;
 • sukupuolielimet, jotka eivät liity raskauteen;
 • negenitalnye.

Ei-sukuelinten syyt ovat sellaisten tekijöiden yhdistelmä, jotka voivat aiheuttaa veren virtausta kohdusta taustalla sairauksia, jotka eivät liity lisääntymisjärjestelmään:

 1. Erilaisia ​​infektioita:
  • influenssa;
  • SARS;
  • tuhkarokko;
  • verenmyrkytys;
  • lavantauti
 2. Verenkiertoelimistön häiriöt:
  • verenvuotoinen verisuonitulehdus;
  • vitamiinin puutos;
  • hemofilia.
 3. Maksakirroosi.
 4. Kilpirauhasen toiminnan heikentyminen.
 5. Sydän- ja verisuonten sairaudet:
  • verenpainetauti;
  • ateroskleroosi;
  • sydäninfarkti.

Ilmentyminen oireita kohdun verenvuoto - syy hätähoitoa lääkärille

Raskauden aikana kohdun verenvuoto esiintyy usein seuraavista syistä:

 1. Ektopedinen raskaus.
 2. Kohdun raskaus etenee patologioiden kanssa:
  • arvet kohdun seinille;
  • istukan ennenaikainen heikkeneminen;
  • kudoksen tuhoaminen;
  • keskenmeno;
  • istukan previa.
 3. Yleiset ja synnytyksen jälkeiset patologiat:
  • kohdun repeämä;
  • trauma emättimeen ja syntymäkanavaan;
  • syntymän viivästyminen;
  • kohdun limakalvon tulehdus.
 4. Munuaissairaus:
  • kuplien luistelu;
  • chorionepithelioma (syöpä).

Mutta useimmiten kohdun verenvuoto johtuu urogenitaalisista sairauksista ja tiloista, jotka eivät liity suoraan raskauteen ja synnytykseen. Tällaisen verenkierron tärkeimmät tekijät ovat:

 1. Dyscirculatory verenvuoto kohdusta (johtuu munasarjojen toimintahäiriöstä):
  • nuoret - murrosikä 10–18-vuotiaana;
  • lisääntyminen - 18–40-vuotiaiden naisten murrosiässä;
  • menopausaaliset naiset yli 40 vuotta.
 2. Eri etiologioiden (pahanlaatuiset ja hyvänlaatuiset) tuumorit:
 3. Tornit ja / tai kystat.
 4. Kohdun ja virtsateiden vammoja.
 5. Naisten sukupuolielinten tartuntavaaralliset prosessit:
  • kohdunkaulan eroosio;
  • endometrioosi;
  • vaginiitti ja vaginosis;
  • kohdunkaulan;
  • endocervicosis.

Jos kohdun verenvuoto esiintyy, ota yhteys gynekologiin mahdollisimman pian. Todettuaan patologian todellisen syyn lääkäri määrää asianmukaisen hoidon sen poistamiseksi.

Tranexam - pääasiallinen tekijä kohdun verenvuodon lopettamisessa

Monimutkaisessa hoidossa tärkeä paikka on varattu huumeille, jotka voivat pysäyttää veren virtauksen kohdusta. Tehokkaimpien lääkkeiden joukossa hemostaattinen tarkoittaa Tranexamia.

Moskovan endokriinisen laitoksen kehittämä lääke. Julkaisun suorittaa kotimaiset lääkeyhtiöt:

 • OAO Nizhfarm;
 • CJSC Obninskin kemian- ja lääketeollisuuslaitos.

Aineen perusta on traneksamiinihappo (kemiallinen nimi: trans-4- (aminometyyli) sykloheksaanikarboksyylihappo - kaava C8h25N02). Tämä on lysiinin synteettinen analogi.

Aineella on seuraavat toimet:

 • hemostatic;
 • tulehdusta;
 • anti-infektiivinen;
 • lievä kipulääke;
 • kasvaimia;
 • allergialääke.

Lääkkeen vapautuslomake

Vapauta tämä lääke kahdessa lääkemuodossa:

 • päällystetyt tabletit: 250 ja 500 mg;
 • liuos laskimoon 5 mg: n ampulleissa.

Tranexam-tabletit on päällystetty valkoisella pikakalvopinnoitteella

Tabletit ovat kaksoiskuperia, keskellä poikittaissuuntaisella viillolla rikkoutumiseen. Peitetty valkoisella pikakalvopinnoitteella.

Mikä on lääkkeen koostumuksessa, lukuun ottamatta traneksamiinihappoa

Tranexamin tabletin koostumus apukomponenttina sisältää seuraavia aineita:

 • mikrokiteinen selluloosa;
 • talkki;
 • kolloidinen piidioksidi;
 • kalsiumstearaatti;
 • modifioitu tärkkelys.

Injektionestettä käytetään suuressa tulehdusriskissä raskaan verenvuodon taustalla.

Liuos laskimoon annettavaksi on käytännöllisesti katsoen väritöntä ja kirkasta nestettä lasiampullissa. Vaikuttavan aineen lisäksi lääkkeeseen lisätään tavallinen injektionesteisiin käytettävä vesi apukomponenttina.

Huumeiden toiminta

Tämän lääkkeen tehokkuus perustuu vaikuttavan aineen ominaisuuksiin, jotka kykenevät nopeasti selviytymään jopa voimakkaasta verenvuodosta. Tranexam vaikuttaa suoraan veren hyytymisprosessiin, joka vaikuttaa fibrinolysiiniin ja muuntaa sen plasmiiniksi (komponentti, joka tarjoaa hyytymistä). Kun näin tapahtuu, biologisten nesteiden vapautuminen elimistä vähenee.

Käyttöohjeet: miten pillereitä otetaan injektionestettä käytettäessä

Tranexam on saatavilla apteekeissa vain reseptiä noudattaen. Itsehoitoa ei ole mahdollista tehdä, koska sen virheellinen käyttö ilman diagnoosia ja rajoituksia ja vasta-aiheita huomioon ottaen voi johtaa tuhoisiin tuloksiin. Tämä pätee erityisesti laskimonsisäisten lääkkeiden antamiseen.

Vain lääkäri perusteellisen tutkimuksen ja analyysin jälkeen voi määrätä lääkkeen.

Ennen hoidon aloittamista sinun tulee lukea lääkkeen käyttöohjeet.

Yleensä lääkäri määrää Tranexam-tabletit saamaan 2-3 kertaa päivässä ruoan käytöstä riippumatta. Hoidon kesto 3–10 päivää.

Jos lääkäri pitää sitä tarpeellisena, käytä suurta tulehdusriskin riskiä verenvuodon taustalla, käytä injektionestettä: tiputusta tai suihkua. Vain laskimoon.

Rajoitukset ja vasta-aiheet

On olemassa useita rajoituksia ja vasta-aiheita lääkkeen käyttöön kohdun verenvuodon hoidossa.

Vasta

Tranexamin käyttö on kiellettyä seuraavissa tapauksissa:

 • yliherkkyys lääkkeen aineosille, mukaan lukien vaikuttava aine;
 • subarahnoidaalinen verenvuoto (aivoverenvuoto verisuonen ja pehmeän vaipan väliseen onteloon, joka johtuu valtimon aneurysmin repeämästä tai traumaattisen aivovaurion seurauksena).

rajoituksia

Äärimmäisen varovaisesti ja potilaan kunnon tarkassa valvonnassa lääkettä käytetään lopettamaan kohdun verenvuoto, kun seuraavat sairaudet paljastuvat:

 • aivojen tromboosi;
 • sydäninfarkti;
 • tromboflebiitti;
 • värinäköhäiriöt;
 • munuaisten vajaatoiminta;
 • tromboembolia;
 • trombohemorragiset komplikaatiot;
 • hematuria (lisääntynyt punasolujen määrä virtsassa);
 • edellä mainittujen tautien kehittymisen uhka.

Käyttöominaisuudet raskauden ja imetyksen aikana

Käyttö imetyksen aikana on rajoitettu. Koska tuote voi tunkeutua maitoon ja vaikuttaa haitallisesti lapsen terveyteen, kohdun verenvuodon aikana on välttämätöntä, että Tranexam siirtää vauvan keinotekoiseen ruokavalioon.

Koska tämä työkalu kykenee estämään spontaanin aikaisen työvoiman (keskenmenon) selvän uhan, se on sallittua käyttää missä tahansa raskauden vaiheessa. Alustavaa perusteellista naista on kuitenkin tutkittava etukäteen, jotta vältetään sellaisten sairauksien olemassaolo, jotka kieltävät lääkkeen ottamisen.

Hakemus vaihdevuodet

Tranexamin nimittäminen kohdun verenvuodon aikana naisilla ei ole erityisiä rajoituksia, mutta vaatii vain tavallisen alustavan diagnoosin, joka voi poistaa vasta-aiheiden esiintymisen.

Kehon haitalliset reaktiot Tranexamiin ja farmaseuttinen yhteensopimattomuus

Jos lääkkeen hoito-ohjelmaa tai ulkoisten tekijöiden vaikutusta rikotaan, haittavaikutusten kehittymistä ei suljeta pois.

Tabletoidun Tranexamin käytön aikana tällaiset ilmentymät ovat mahdollisia:

 • pahoinvointi, joskus saavuttaa oksentelua;
 • närästys;
 • ilmavaivat;
 • ripuli;
 • ihottuma;
 • kutina;
 • uneliaisuus;
 • huimaus;
 • kehon heikkous;
 • ruokahaluttomuus;
 • näön heikkeneminen värinäytön poikkeavuuksien muodossa;
 • erittäin harvoin - tromboosi.

Kehon ominaisuuksista ja muiden lääkkeiden vaikutuksesta laskimonsisäisesti Tranexamia käytettäessä seuraavat haittavaikutukset voivat olla:

 1. Allergiset ilmenemismuodot:
  • ihottumat;
  • jatkuva kutina;
  • nokkosihottuma.
 2. Dyspeptiset oireet:
  • närästys;
  • oksentelu;
  • pahoinvointi;
  • ilmavaivat;
  • ripuli;
  • ruokahaluttomuus.
 3. Sydän- ja verisuonten ongelmat:
  • takykardia;
  • rintakipu;
  • vasospasmi.
 4. Heikkous ja uneliaisuus.
 5. Visio-ongelmat:
  • näön hämärtyminen;
  • värin näön rikkominen.
 6. Nopea käyttöönotto:
  • hypotensio;
  • huimaus.
 7. Tromboembolian tai tromboosin riski on minimaalinen, mutta läsnä.

Jos esiintyy haittavaikutuksia, sinun on lopetettava Tranexamin käyttö ja neuvoteltava lääkärisi kanssa vaihtaaksesi lääkettä.

Farmaseuttinen yhteensopimattomuus

Tranexam-injektioita ei voi yhdistää seuraaviin lääkityyppeihin:

 • verituotteet (interferoni, immunoglobuliini);
 • verenpainelääkkeet (metarmina bitartraatti, norepinefriini);
 • urokinaasi;
 • penisilliinijohdannaiset;
 • tetrasykliinit;
 • diatsepaami;
 • Dipyridamolia.

Tranexamin ja muiden hemostaattisten lääkkeiden yhdistäminen on mahdotonta, koska verihyytymien aktivoituminen voi tapahtua.

Ei-rakenteelliset analogit

Tapauksissa, joissa tämän lääkkeen käyttö vasta-aiheiden ja / tai haittavaikutusten taustalla ei ole hyväksyttävää, hemostaattisen sarjan ei-rakenteellisia analogeja käytetään kohdun verenvuodon ja raskaiden kuukautisten lopettamiseen.

Analogit: kuvagalleria

Tranexam arvostelut

Jotkut todelliset palautteet Tranexamin tehokkuudesta.

Kohdun verenvuoto: video

Ennen Tranexamin hoitoa on tarpeen kuulla gynekologia, joka auttaa sinua kehittämään terapeuttista strategiaa ja valitsemaan oikean annoksen. Hemostaattisten lääkkeiden itsenäinen käyttö kohdun verenvuodolle on usein täynnä odottamattomia kielteisiä seurauksia naisen keholle.

 • Kirjoittaja: Yevgeniya Yablokova
 • Tulosta