Pms on käännetty pms-muotoon tytöissä

PMS tarkoittaa premenstruaalista oireyhtymää. Käytännössä kaikki naiset kohtaavat tämän ilmiön tavalla tai toisella. Ero on vain kuukausittaisten rikkomusten vakavuudessa.

Mikä on PMS

PMS (premenstruaalinen oireyhtymä, syklinen oireyhtymä, premenstruaalinen sairaus, pre-alueellisen stressin oireyhtymä) - oireiden kompleksi, joka esiintyy joissakin naisissa 2-10 päivää ennen kuukautisten alkamista, mikä tekee itsensä tunnetuksi eri häiriöistä. PMS on syynä huonoon terveyteen, siksi sillä on kielteinen vaikutus normaaliin elämään.

Yleisimpiä PMS-oireita ovat:

 1. Mielenterveys (ärtyneisyys, masentunut mieliala, aggressiivisuus, ahdistuneisuus, emotionaalinen epävakaus, suorituskyvyn heikkeneminen).
 2. Fysiologiset (rintakipu ja turvotus, huimaus, takykardia, turvotus, ummetus, ripuli, unihäiriöt, migreeni, vatsakipu).

PMS: n yleisyys ja syyt

Syklisen oireyhtymän ilmenemismäärä on erilainen. Jotkut naiset sietävät kuukausimuutoksia rauhallisesti, toiset - kärsivät paljon haittaa. PMS: n kulku määräytyy organismin yksilöllisten ominaisuuksien perusteella.

Epämiellyttävät oireet ilmentyvät voimakkaammin negatiivisten tekijöiden, kuten stressaavien tilanteiden, synnytyksen, tiettyjen sairauksien vaikutuksesta.

Tilastojen mukaan PMS: llä on 80% naisista. Sen ilmenemistiheys riippuu iästä. Niinpä 19–29-vuotiailla tytöillä on 20%: ssa tapauksia esi-astruaalisen jännityksen oireyhtymä.

Jokainen toinen 29–39-vuotias nainen kohtaa joka kuukausi epämiellyttäviä oireita. Naiset, jotka ovat astuneet yli 40-vuotiaana 55 prosentissa tapauksista, ovat syklisen oireyhtymän kohteena.

PMS-tieteen tarkka syy ei ole tiedossa. Sen aiheuttavat tekijät ovat:

 • liiallinen henkinen stressi, jatkuva stressi;
 • asuvat suurkaupungeissa, suurissa kaupungeissa;
 • sydämen, verisuonten tai hermoston sairauksien esiintyminen;
 • rikkomukset ruoansulatuskanavan toiminnassa;
 • aikaisemmat abortit, synnytys tai keskenmeno (erityisesti monimutkaiset);
 • riittämätön paino;
 • vähän liikuntaa;
 • siirretyt gynekologiset tai tartuntataudit.

Syklinen oireyhtymä vaatii hoitoa. 5-10% naisista ei voi täysin toimia, johtaa normaaliin elämään kuukausittaisten muutosten kanssa elimistössä.

ICP-lomakkeet

 1. Neuropsykinen muoto. 2-10 päivää ennen kuukautisten alkua nainen muuttuu aggressiiviseksi ja ärtyneeksi. Hän kokee mielialan vaihtelut: euforia antaa tearfulness ja päinvastoin. On havaittu, että nuoret tytöt kärsivät tänä aikana masennuksesta, ja yli 35-vuotiaat naiset ovat henkeäsalpaavia, mutta he reagoivat aggressiivisesti ja saavat harmittaa pikkuhiljaa kohtaan.
 2. Kefalginen muoto. Menstruation lähestymistapa tuntuu itsestään päänsärkynä. Verenpaine samanaikaisesti pysyy normaalina. Epämiellyttävät tunteet liittyvät: ylempien raajojen tunnottomuus, liiallinen hikoilu, sydämen pistely.
 3. Edemaattinen muoto. Useimmiten nuoret tytöt kärsivät siitä. Muutama päivä ennen kuukautisten alkua rintakehän turvotusta, tuskallista ja raskasta, turvotusta kehon eri osissa, vakavaa hikoilua. Joissakin tapauksissa 1-2 päivää ennen uuden syklin alkua ja sen jälkeen alavatsassa esiintyy tuskallisia tunteita.
 4. Kriisin muoto. Nainen valittaa monista oireista: kipu painavan tai supistavan luonteen sydämessä, korkea verenpaine, takykardia. Yleensä epämiellyttäviä tunteita esiintyy yöllä, koska tällä hetkellä kasvullinen järjestelmä on erityisen aktiivinen. Joskus nukkumaan menossa on ajoittainen värähtely. Luetellut oireet kulkevat aamulla, ja ne korvataan usein virtsaamisvaikutuksella.
 5. Epätyypillinen muoto. Tässä tapauksessa premenstruaalisen taudin ilmenemismuodot ovat erilaiset. Kehon lämpötilan nousu 37,2 asteesta 38 asteeseen (ilman ilmeisiä syitä) ennen uutta sykliä ja sen laskua kuukautisten alkamisen jälkeen on ominaista.

Lisäksi päästät:

 1. PMS: n kompensoitu muoto, jossa nainen alkaa kokea epämukavuutta 3-5 päivää ennen syklin alkua. Oireet häviävät kuukautisten jälkeen.
 2. Dekompensoidulla lomakkeella on suuri kesto ja se aiheuttaa paljon haittaa. Kun se aiheuttaa epämiellyttäviä tunteita 5–10 päivää ennen kuukautisten alkua ja päättyy saman ajanjakson kuluttua sen valmistumisesta.

Jos PMS: n ilmentymiä havaitaan lievässä muodossa, lääkehoitoa ei tarvita. Kliinisten oireiden vakavuuden vähentämiseksi riittää, että toteutetaan ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä.

Jotkut naiset käyttävät PMS: n hoitoa. Tässä tapauksessa puhumme kuukausittaisista oireista, joilla on kohtalainen vakavuus.

Vaikeat negatiiviset oireet vastaavat vakavaa PMS: ää. Tytöt kärsivät vain syklisistä häiriöistä kehossa, mutta myös niitä ympäröivissä. Vaikea PMS ei ole lähes korjattu lääkkeillä, ja se vastaa yleensä dekompensoitua muotoa.

PMS-diagnostiikka

Premenstruaalisen oireyhtymän diagnoosin voi tehdä vain gynekologi. Säännölliset häiriöt voivat osoittaa syklisiä häiriöitä, mutta myös muita sairauksia. PMS: lle on ominaista selkeä suhde kuukautisiin, mikä erottaa sen muista terveysongelmista.

Nainen, joka kärsii epämiellyttävistä oireista, on hyödyllistä pitää päiväkirjaa itsehallinnosta. On tarpeen tallentaa joka päivä kaikki epämukavuus (hikoilu, migreeni, vatsakipu, raajojen pistely jne.), Joita esiintyy 3-6 kuukautta, sekä verenpaineen, pulssin, lämpötilan indikaattorit. Päiväkirjan täyttämisen jälkeen sinun on annettava tiedot lääkärille. Hän tunnistaa PMS: n oireet ja määrittelee hoidon.

Syklisen oireyhtymän ehkäisy ja hoito

Epämiellyttävien tunteiden poistamiseksi tarvitaan hypotalamuksen työn normalisointia sekä olemassa olevien sairauksien hoitoa. Syklisen oireyhtymän hoito suoritetaan lääkkeiden, kuten hormonaalisten, sekä ei-lääkehoidon avulla.

PMS-oireiden lievittämiseen käytetyt lääkkeet ovat: masennuslääkkeet, antipsykootit, kasviperäiset lääkkeet, vitamiinikompleksit ja ravintolisät. Lääkärit määräävät hormoneja korjaaviin tarkoituksiin.

Ei-farmakologisena hoitona käytetään erilaisia ​​kasviperäisiä teetä ja infuusioita. Epämiellyttävien oireiden lieventämiseksi ja poistamiseksi jotkut naiset tekevät joogaa, menevät hierontaan ja fysioterapiaan, hoitavat sanatoriohoitoa ja ottavat rauhoittavia kylpyjä.

Ennaltaehkäisevät toimenpiteet PMS: n estämiseksi

 • Nukkua vähintään 7-9 tuntia päivässä, lepoaikaa;
 • asianmukainen ravitsemus, mukaan lukien vitamiinit ja mikroelementit;
 • haitallisten tuotteiden käyttö rajoitetussa määrin tai niiden hylkääminen (pääasiassa teetä, kahvia, mausteista, mausteista, jauhoja ja suolaisia ​​ruokia, alkoholijuomia);
 • liikunta;
 • huonojen tapojen hylkääminen;
 • ruokavalion noudattaminen (pienten aterioiden syöminen useita kertoja päivässä);
 • rauhallinen kotona ja työssä.

PMS: n estäminen on parasta tehdä nuorena. Jos tyttö ei ole vielä 30-vuotias, hän siirtää normaalisti seuraavan syklin harbingersin, on toivottavaa, että hän johtaa oikeaa elämäntapaa. Tämä auttaa välttämään epämiellyttäviä seurauksia tulevaisuudessa.

PMS - mikä se on? Salauksen purkaminen, määrittely, käännös

Hei tyttöystävä
PMS on koominen lyhenne melko vakavasta ongelmasta, jota havaitaan kerran kuukaudessa useimmille naisille 13 - 50 vuoteen. Se tarkoittaa "premenstruaalista oireyhtymää".

Aaaaaaaaa! Joten opit tämän kauhean salaisuuden!

Muutama päivä ennen kuukautiskierron alkua suurin osa aikuisten ihmisen naisten karjasta kokee lievää hermostuneisuutta, jota pahat setät kutsuvat pseudotieteelliseksi termiksi. Jos tyttö on kännissä, hän on sairas kaikesta, hän on saanut työnsä, aviomies on epäröinyt, hänen ystävänsä eivät ole lainkaan, ja yleensä haluan tuhota tämän säälittävän ja merkityksettömän maailman - on ilmeisiä PMS-oireita. Pelasta itsesi, kuka voit, miehet.

PMS on listattu: Slang

Olet oppinut, mistä sana PMS tuli yksinkertaisista sanoista, sen kääntämisestä ja merkityksestä.
Jaa linkki "Mikä on PMS?" Ystävien kanssa:

Ja älä unohda tilata mielenkiintoisinta yleisöä VKontakte:

Mikä on Tu Mach?
Tu mache on englanninkielinen lause, joka on kirjoitettu liikaa ja kääntää "liian paljon" tai.

Mikä on Oldy?
Vanha (korostus "o") on englanninkielisen sanan vanhan kielen lainaus. Sitä käytetään snotty.

Mikä on Achivka?
Achivka (korostus "ja") on slangisana tietokonepelien maailmasta. Käännetty englanniksi.

Mikä on PMS tytöissä? (Selitys)

Mikä on PMS tytöissä? Muutama päivä ennen kuukautisten alkamista monet tytöt ja naiset tuntevat pahempaa ja parempaa mielialaa, kipua vatsaan.

Miten PMS: n salaus? Tämä on premenstruaalinen oireyhtymä. Mutta miksi se tapahtuu, onko se merkki taudista, miten lievittää tilannetta ennen kuukautisia?

Yleistä tietoa

PMS: n kääntäminen tyttöyn, sinun täytyy tietää ensimmäisestä kuukautiskierrosta. Lääketieteessä terveydentila ennen kuukautisia kutsutaan premenstruaaliseksi oireyhtymäksi. Tämä ei ole sairaus: PMS liittyy naisten kehon hormonien tasapainon muutokseen.

Tavallisesti estrogeenin tulisi olla vähemmän kuin progesteroni. Mutta ennen kuukautisia voidaan havaita päinvastainen tilanne, joka vaikuttaa verenpaineeseen, henkiseen tilaan, luo verisuoniongelmia ja niin edelleen.

Ammattilaiset tuntevat tapoja auttaa naisia ​​tällä kaudella. Meidän on kuitenkin pidettävä mielessä, että PMS: n merkit, joita käsitellään jäljempänä, voivat viitata vakavaan sairauteen. Jotta emme saa sekoittaa naisten kehon luonnollista syklistä luonnetta sairauden kanssa, sinun on otettava yhteyttä gynekologiin.

PMS esiintyy joka viides nainen jopa 30 vuotta ja joka toinen nainen tämän iän jälkeen. Hän kärsii voimakkaasti tyttöjä ennen ensimmäisen lapsensa syntymistä.

oireet

Mikä on PMS tytöissä? Se koostuu muutoksista neuropsykiatrisessa tilassa ja fysiologisesti huonossa terveydentilassa. Tämä on:

 • Päänsärky tai huimaus.
 • Vatsakipu, joka voidaan antaa takana.
 • Masennus tai aggressiivisuus.
 • Liiallinen ärtyneisyys.
 • Itkeminen, ahdistus mistä tahansa syystä.
 • Kehon yleinen heikkous.
 • Pahoinvointi, oksentelu.
 • Lisääntynyt hikoilu.
 • Rintojen turvotus.
 • Raajojen ja kasvojen turvotus.
 • Liiallinen herkkyys kaikenlaisille hajuille ja äänille.
 • Takykardia.
 • Verenpaineen nousu tai väheneminen.
 • Käsivarsien ja jalkojen väsymys, raajojen lämpötilan alentaminen.
 • Paniikkikohtaukset.
 • Virtsarakon säännöllinen työ.

Mikä on PMS naisilla? Tämä on sama merkki huonosta tunteesta kuin tytöt. Mutta vastaamaan kysymykseen, miten ICP on käännetty, ei riitä. Meidän täytyy selvittää, miksi se tapahtuu.

Kuten edellä olevasta luettelosta voidaan nähdä, PMS: n oireet vaihtelevat. Ne vaikuttavat naisten kehon eri järjestelmien ja elinten toimintaan. Jotta sairaus ei jääisi samaan merkkiin, sinun on tutkittava.

Miksi jotkut naiset kärsivät ennen kuukautisia, kun taas toiset eivät, ja jonkun syndrooma alkaa 2 päivää ennen kuukautisten alkamista, ja joku 20 päivää? Tosiasia on, että täysin terveet naiset kärsivät harvoin PMS: stä. Vaikka on mahdotonta sulkea pois vaikutusta naisiin tällä kaudella, ei fysiologisia, vaan sosiaalisia ongelmia. Jos perheessä on jatkuvia skandaaleja, jos on ongelmia työssä tai lapsen kanssa koulussa, elämän vaikeudet voivat heikentää naisen henkistä vakautta ja provosoida hänen ICP: tä.

Mutta kun kyseessä on tytön tai naisen fyysisen hyvinvoinnin vaikeuttaminen tiettyjen sairauksien kanssa, hänen tilansa ennen kuukautisia saattaa vaatia lääkärin väliintuloa.

PMS: n syyt

Sairaudet ja tilanteet, jotka johtavat premenstruaaliseen oireyhtymään:

 1. Endometrioosi (kohdun limakalvon hyperplasia). Kun limakalvo laajenee, sen hiukkaset voivat päästä kohdusta muihin kehon elimiin. Esimerkiksi - suolistossa. Endometrioosin syynä pidetään kehossa hormonaalisia häiriöitä.
 2. Naisten elinten tulehdusprosessit - kohtu, munasarjat. Jos tulehdusta ei esiintynyt, se voisi johtaa pysyvään (toistuvaan) PMS: ään.
 3. Hormonaaliset muutokset, joiden seurauksena estrogeenin ja progesteronin välinen tasapaino on häiriintynyt. Taudin diagnosoimiseksi gynekologi tai endokrinologi määrittelee verikokeita hormoneille.
 4. Lantion suonikohjut. Tämä tauti pahenee ennen kuukautisten alkamista. Se on yleisempää naisilla, jotka ovat synnyttäneet.
 5. Sikiön sisäisten ehkäisyvalmisteiden käyttö. Sikiön sisäinen laite voi traumatisoida kohdun limakalvoa, minkä seurauksena on kuukautisten aikana kipuja, kuukautisten kesto ja runsas.
 6. PMS: n kaltaiset oireet esiintyvät kilpirauhasen sairaudessa.

PMS: n nykyaikaisen lääketieteen oireiden tärkein syy on hypotalamuksen toimintahäiriö. PMS: n riskitekijät tytöissä ovat:

 • Epäsuotuisat perinnöt.
 • Veden ja suolan epätasapaino.
 • Vitamiinien ja kivennäisaineiden puute.
 • Seksuaalisen pallon kypsyminen liian myöhään.
 • Usein esiintyvä stressi.
 • Hormonaaliset tiput.
 • Hiilihydraattien väärinkäyttö.
 • Liikunnan vähyyteen.
 • Sammas.
 • Suun kautta otettavien ehkäisyvalmisteiden kontrolloimaton saanti.

ICP: n purkaminen, varsinkin jos tunteet ovat riittävän vahvoja, merkitsee tarvetta tutkia gynekologi, flebologi ja endokrinologi.

Tutkimus on välttämättä suoritettava ennen sitä kuukautta, jona PMS: n merkit tulivat esiin.

Toistuvan PMS: n läsnäoloon vaikuttaa myös naisen luonne. Jos nainen kohtelee rauhallisesti elämän ongelmia, luottaa itseensä, etsii kaiken ilon syytä, hän kestää helpommin premenstruaalisia ja kuukautisia. Ne tytöt, jotka ovat aina huonossa mielessä, pelkäävät kaikkea, he ovat kateellisia kaikille, he ovat vihaisia ​​kaikille, he ovat alttiina vahvemmille PMS-merkkeille.

PMS: n ulkonäkö vaikuttaa kausiluonteisiin kuvioihin. Keväällä yleisellä avitaminosisilla ja jatkuvalla painehäviöllä kadulla heikentyneet naiset, jotka ovat alttiita verisuonten ongelmille, tuntevat PMS: n lisääntymisen.

ICP-lomakkeet

Riippuen siitä, millaisia ​​oireita erityisesti ärsyttää tiettyä naista, on neljä premenstruaalisen oireyhtymän muotoa:

 1. Edematous. Mitä tämä lomake tarkoittaa? Kun rinnat paisuvat, jalat, kädet ja kasvot turvonnut. Sille on ominaista jatkuva halu syödä, jano, painonnousu lyhyessä ajassa. Tunne jatkuvaa heikkoutta. Lisää hikoilua. Ihon kutinaa. Koko keho tuntuu turvoksena. Joissakin tapauksissa nivelissä ja selkärankassa on kipua. Kasvojen iho voi tulla rasvaiseksi, akne muistuttaa ihottumaa. Tätä muotoa havaitaan usein lisääntymisajan alkuvaiheessa.
 2. Cephalgic-muotoa leimaa terävä päänsärky, lähinnä temppeleissä. Kipu antaa silmäpalloille. Se aiheuttaa pahoinvointia ja oksentelua. Lisää herkkyyttä ääniin ja hajuihin, jotka pahentavat tilaa. Verenpaine ei muutu.
 3. Neuropsykkinen muoto liittyy ärtyneisyyden, aggressiivisuuden tai masennuksen lisääntymiseen, kyyneltyvyyteen, herkkyyteen ja unmotivoituneisiin mielialan muutoksiin. Nainen tuntee yleisen heikkouden ja väsymyksen. Hänellä on unettomuutta tai uneliaisuutta. Muisti on häiriintynyt, puhe on vaikeaa. Ruokahalua voidaan vähentää huomattavasti tai lisätä.
 4. PMS: n kriittinen muoto ilmaistaan ​​verenpaineen nousuna suuriin kohoumiin. Samaan aikaan on lisääntynyt sydämen syke, kädet ja jalat tulevat kylmiksi, nainen voi saavuttaa paniikkikohtauksen, kun hänet painostetaan kuoleman kauhu. Tällaiset hyökkäykset esiintyvät useimmiten yöllä.

On myös epätyypillinen PMS-muoto, johon liittyy korkea kuume, uneliaisuus, migreeni ja muut oireet. Tämä on harvinaisempi muoto.

diagnostiikka

PMS: n diagnosointi on melko vaikeaa, koska, kuten on sanottu, oireet ovat samanlaisia ​​kuin monet muutkin sairaudet. Jotta tytön sairaus tai kehon luonnollinen tila voidaan purkaa tietyn ajan kuluessa, on tarpeen tehdä pitkäaikaisia ​​havaintoja sen yleisestä tilasta:

 • Ensinnäkin on suositeltavaa, että nainen pitää päiväkirjaa terveydentilastaan ​​useiden kuukausien ajan, jolloin hän voi tallentaa hänen lämpötilansa (kainalo ja basaalit), verenpaineen, tallentaa huolellisesti hänen tunteitaan ja vaivojaan useiden jaksojen peräkkäin. Jos lääkäri huomasi huononemisen jakson, joka samaan aikaan ajoittuu premenstruaalisten päivien kanssa, tämä tukee PMS: n diagnoosia.
 • Myös tytöille ja naisille on määrätty tutkimuksia, joissa käytetään EEG: ää (elektroenkefalografia), REG: ää (reoenkefalografia), verikokeita hormoneille ennen kuukautisia.
 • Naiset saavat neuvontaa neurologille, psykiatrille, endokrinologille, urologille.
 • Niitä tarjotaan seuraamaan päivittäin kulutetun nesteen määrää ja päivittäisen virtsan määrää.
 • Kallion röntgensäteet, lisämunuaisen ultraääni, MRI ja niin edelleen otetaan myös.

Tutkimuksen tarkoituksena on sulkea samat merkit kuin PMS.

hoito

Kun olet onnistunut tulkitsemaan tällaisen tytön PMS-tilan, hänen hoito alkaa. Se riippuu oireyhtymän muodosta ja tilan vakavuudesta:

 1. Joissakin tapauksissa nainen itse voi selviytyä hänen tilaansa - juo hänelle tuttua kipulääkettä, 2 valeriania. Sen jälkeen sinun täytyy makaamaan muutaman tunnin ajan, rauhoittua, ehkä - nukkua.
 2. Jos turvotusta havaitaan, tämä oire voidaan poistaa ottamalla heikko diureetti.
 3. Jos PMS esiintyy talvella ja keväällä, vitamiinin puutteen ja immuniteetin vähenemisen aikana, on hyvä ottaa vitamiinikurssi etukäteen, mikä antaa keholle lisää voimaa. Muista ottaa vitamiinit B1 ja B6, magnesium - nämä aineet ovat osa mitä tahansa vitamiinikompleksia.

Ei ole niin tärkeää, kun ICP edustaa. Tärkeintä on ottaa huomioon, että PMS: n oireet ovat samanlaisia ​​kuin raskauden ensimmäisten päivien tunteet. Joten ennen kuin käytät lääkkeitä, osta raskaustesti apteekissa ja varmista, että et ole raskaana. Jos et ole varma tästä, yritä tehdä ilman lääkitystä. Lie alas, ota tauko, ota vapaapäivä töissä.

Kun PMS on vaikea, ota yhteys lääkäriin. Jos olet jo tutkinut ja vakavia sairauksia ei ole havaittu, asiantuntija voi auttaa sinua:

 • Yleensä lääkäri määrittelee valon antidepressanttien tai rauhoittavien aineiden kurssit, jotka valitsevat nykyaikaisia, ei-riippuvuutta aiheuttavia lääkkeitä.
 • Jos havaitaan hormonaalista epätasapainoa, gynekologi suosittelee hormonaalisia oraalisia ehkäisyvalmisteita.
 • Sinun on myös noudatettava ruokavaliota - älä ylikyppää, sulje pois suolaisia ​​ruokia.
 • Varmista, että teet fyysisen kasvatuksen niin pitkälle kuin mahdollista.
 • Jos et ole liian laiska mennä psykiatriin, opetetaan rentoutumismenetelmiä, jotka poistavat tilan henkiset ja psykologiset oireet.

Joskus nainen sietää PMS: ää niin kovasti, että lääkäri määrää hänelle sairauslistan. Kun kriisin muoto lähetetään sairaalaan useita päiviä.

Monet naiset auttavat parantamaan hyvinvointiaan ennen kuukautisten homeopaattisia lääkkeitä. Yleisimmät ovat Mastodinon ja Remens. Kysy lääkäriltäsi ennen ostamista.

Suosittu hoitomenetelmä on ottaa kasviperäisiä infuusioita. Tasa-arvoisissa osissa ota balsami, orapihlaja, sushnitsa, piparminttu, kamomilla. Kunkin yrtin määrä on hyppysellinen. Tämä kokoelma kaadetaan lasillisen kiehuvaa vettä ja vaaditaan puoli tuntia. Ota puoli tuntia ennen ateriaa ja ennen kaikkea puoli tuntia ennen nukkumaanmenoa.

ennaltaehkäisy

PMS: n dekoodaus on tuttu lähes kaikille tytöille, mutta kaikki eivät ryhdy toimiin etukäteen lievittääkseen heidän tilaansa. Mitä voidaan tehdä:

 • Jotta vältettäisiin epämiellyttäviä tunteita ennen kuukautisia, on noudatettava hygieniaa - ota suihku joka päivä ja vaihda alusvaatteet suojautuaksesi infektioilta.
 • Seksuaalisten kumppaneiden säännöllinen ja valittamaton muutos johtaa lantion elinten tulehdusriskiin ja siten ICP: hen.
 • Asianmukainen ravitsemus auttaa välttämään kuukautisten aiheuttamia ongelmia. On tarpeen rajoittaa suolan saantia, seurata ruokavalion täydellistä koostumusta ja sisällyttää siihen kaikki tarvittavat vitamiinit ja kivennäisaineet.
 • Noudata kehon veden aineenvaihduntaa - virtsan määrän tulisi olla sama kuin juoman määrä.
 • On tärkeää johtaa aktiivista elämäntapaa, pelata urheilua. Jos nainen ei voi kuljettaa painoja terveydellisistä syistä, jokainen voi kävellä vähintään 2 km päivässä. Nuorten tyttöjen pitäisi lisätä tätä lukua.
 • Psyykkisesti epätasapainoisten tyttöjen tulisi harkita uudelleen näkemyksiään elämästä, älä ota sydänongelmia, nauttia pienistä, älä kateile ketään, anna anteeksi muille heidän puutteistaan, priorisoida oikein heidän elämänsä.

Tietäen kuukausittaisesta jaksostasi voit juoda vitamiineja, ja muutama päivä ennen kuukautisia, ota valerian. Jos nämä toimenpiteet eivät erota täysin PMS: stä, se voi helpottaa etenemistä.

Mikä on ICP-dekoodaus eri tapauksissa

Artikkelin sisältö

 • Mikä on ICP-dekoodaus eri tapauksissa
 • Miten päästä eroon PMS: stä
 • PMS: n helpottaminen

Mikä on PMS tytöissä - oikeinkirjoitus

Lyhyempää PMS: tä käytetään yleisesti ennaltaehkäisevän oireyhtymän ("pre-menstruaalinen oireyhtymä") osoittamiseen. Tämä on monimutkainen joukko oireita, joita voidaan havaita joillakin naisilla kuukautisten alkua edeltävinä päivinä (kahdesta 10 päivään). Jotkut ajattelevat, että PMS on naisille keksimä myytti perustellakseen huonoa tunnettaan, mutta tämä ei ole niin. Premenstruaalinen oireyhtymä on virallisesti tunnustettu sairaus, joka voi esiintyä vaihtelevalla vakavuusasteella.

Tytöissä oleva PMS voi ilmetä eri tavoin. Yleisimpiä oireita ovat päänsärky, ärtyneisyys, heikkous, kyyneleisyys, uneliaisuus, apatia ja väsymys sekä kipu vatsan alareunassa ja alaselässä. Joillekin naisille paine “hyppää” tänä aikana, on pahoinvointia tai jopa oksentelua, pyörtymistä. Muille tytöille PMS: n aikana maku tai haju voi pahentua, makuasetukset muuttuvat. Premenstruaalinen oireyhtymä voi liittyä turvotukseen, rintarauhasen herkkyyteen, ruoansulatushäiriöihin.

Lääketieteellisten tutkimusten mukaan noin 5 prosentissa naisista PMS on melko vaikeaa, mikä vaikuttaa suuresti heidän hyvinvointiinsa, tehokkuuteensa sekä suhteisiinsa yhteiskunnassa ja perheessä.

PMS: n oireiden havaittavin osa naisilla on mielialan vaihtelu, taipumus kyyneleisiin, masennusta, ärtyneisyys ja joskus aggressiivisuus. Tämä vaikuttaa voimakkaasti toisiin - erityisesti PMS: lle altistuneiden tyttöjen kumppaneisiin.

Miehet usein kärsivät tästä tilasta ja joskus pyrkivät selittämään mahdollisia naisten tunteellisuuden liiallisia ilmentymiä premenstruaalisen oireyhtymän kautta. Jotkut naiset ovat kuitenkin taipuvaisia ​​kohtelemaan omia "hulluutensa" huumorilla. Siksi PMS esiintyy usein kaikentyyppisissä anekdoteissa, demotivaattoreissa, vitseissä. Esimerkiksi ilmaisu "PMS PMS: lle" (transkriptio "ehdokas ehdokkaaksi urheilun päällikölle premenstruaalisessa oireyhtymässä") voi "lentää" hysteeriselle tytölle.

Myös lyhenteellä PMS on lukuisia "suosittuja" tulkintoja, jotka heijastavat naisen emotionaalista tilaa tänä aikana. Esimerkiksi:


 • enimmäiskesto,
 • sääli minua tänään
 • Ammu minut nyt
 • miksi me kärsimme
 • Rakastatko minua pian
 • miksi miehet ovat hirviöitä
 • vaikeaa ymmärtää
 • miesten kärsimystä,
 • vain hiljaa hyväksyä se.

Mitä ICP on rautateillä

Rautateillä ICP: n pienentäminen on tarkoitettu radan moottoriasemien määrittelemiseksi, joihin sisältyvät rautateiden suunniteltua korjausta harjoittavat erityiset matkaviestimet - mukaan lukien kiskojen vaihtaminen, maapallon vahvistaminen, kytkimien ylläpito, suoja tulvilta tai lumityöiltä. Yksinkertaistamista voimakkaasti PMS voidaan kutsua "automatisoiduksi korjausjuniksi". Itse asiassa matkustavien moottoriasemien kokoonpano sisältää työntekijöille asuvia henkilöautoja, työpajaautoja, varastotiloja ja paljon muuta.

Ensimmäinen matkustajakoneisto järjestettiin vuonna 1934 Moskovan-Kurskin rautatieasemalla. Nyt Venäjän rautateillä on yli 300 PMS.

Kaikilla rautateiden ICP: llä on oma numero, ja ne on määritetty tiettyyn osaan. Esimerkiksi PMS-75 Gatchina, PMS-232 Ufa, PMS-329 Adler.

Miten ICP tarkoittaa urheilua, sotilaallista, navigointia ja muita toimialoja

Yhdistyneiden Kansakuntien työssä ICP tarkoittaa YK: n kansainvälistä vertailuohjelmaa, joka auttaa saamaan tietoa eri alueiden talouden tilasta valuuttojen ostovoiman vertailun perusteella.

Viestinnän alalla ICP tarkoittaa ”valtion kaukoliikennettä”, jota kutsutaan myös HF-viestinnäksi (korkean taajuuden viestinnäksi). Tämä viestintäjärjestelmä järjestettiin Neuvostoliitossa 1930-luvulla maan johtajien ja valtion turvallisuusvirastojen välisten neuvottelujen salaisuuden varmistamiseksi. Ihmisissä nimikkeistön viestintäjärjestelmää kutsuttiin "levysoittimeksi".

Navigoinnissa ICP-lyhenne tarkoittaa purjehdusmoottoria. Pääsääntöisesti nämä ovat pieniä purjealuksia, jotka on varustettu mekaanisella moottorilla, jota voidaan käyttää ohjauksen aikana tai ilman käämitystä. Yleisimpiä PSM-tyyppejä ovat kuunarit, barquentines ja proomut. Merikoulujen opiskelijat saavat tällaisilla aluksilla yleensä ensimmäiset navigointitaidot.

Urheilussa ICP tarkoittaa: "Urheilun kunniakas." Nyt tämä otsikko ei ole enää myönnetty, mutta Neuvostoliiton aikoina 1960-luvulta lähtien Neuvostoliiton urheilun mestarin nimi myönnettiin urheilijoille, jotka viiden vuoden ajan suorittivat menestyksekkäästi Neuvostoliiton urheilun päällikön standardin viisi vuotta.

Kemiasta käytetään lyhennettä PMS viittaamaan polymetyylisiloksaaniin. Tämä polymeeri on hyvin siedetty altistamalla korkeille lämpötiloille, joten sitä käytetään "kuumissa" olosuhteissa käytettävien muovituotteiden valmistukseen.

Sotateollisuudessa ICP voi tarkoittaa Starinova-juna-kaivosta - nämä ovat legendaarisia kannettavia kaivoksia räjähdyspaikoille, joita on kehittänyt Neuvostoliiton suunnittelija, sotilaskuva ja puolueellinen saboteur Ilya Starinov. Näitä kaivoksia käytettiin laajalti Espanjan sisällissodan ja toisen maailmansodan aikana, ja niitä pidettiin Neuvostoliiton puolueiden tehokkaimpana aseena.

Lyhenteellä PMS voi olla muita merkityksiä. Esimerkiksi Pietarin runkoverkko toimii Pietarissa, jonka lyhyt nimi on OAO PMS. Ja Orelin valtionyliopistossa opiskelijat opiskelevat muun muassa PMS: n osastolla (dekoodaus tässä tapauksessa tarkoittaa "instrumenttien valmistusta, metrologiaa ja sertifiointia").

Kaiken kaikkiaan PMS: stä!

Tauti ei ole sairaus, hyökkäys, taudinpurkaus tai onnettomuus, joka toistuu joka kuukausi joidenkin tyttöjen ja naisten kohdalla. Salaperäinen PMS - kuka tämä peto on ja miten sitä hallitaan?

Tässä artikkelissa tarkastelemme ICP: tä osittain, jotta olet täysin tietoinen tästä suhdannetapahtumasta.

Tällainen yleisesti käytetty, sekä naisten että miesten piireissä, lyhenne PMS: llä on melko laaja tutkimus ja kuvaus, mutta aloitetaan alusta alkaen, eli miten PMS kääntää.

PMS tarkoittaa premenstruaalista oireyhtymää, premenstruaalista sairautta, premenstruaalista jännitysoireyhtymää tai syklistä oireyhtymää. Kaikilla näillä nimillä, vaikka ne kuulostavat hieman erilaisilta, on edelleen yksi lyhenne ja nimi PMS.

Mitä tarkoittaa PMS, ei monet ymmärrä, koska he eivät tiedä hänen läsnäolostaan ​​kotona. Tämä johtuu siitä, että se ei ole erityinen ilmiö, se ei ilmene johdonmukaisesti ja tiettyjen merkkien avulla.

Niinpä PMS on monimutkainen joukko merkkejä ja oireita muutoksista / häiriöistä naisen normaalissa elämässä fysiologian ja psyyken tasolla, jotka ilmentyvät syklisesti, ts. ennen kuukautisten alkamista 2-10 päivän ajan. Nämä ovat aineenvaihdunta- ja endokriinihäiriöt, fysiologian kasvulliset ja verisuonit, myös psyko-emotionaaliset.

Kuten jo todettiin, PMS: llä ei ole vakaa ilmentymä. Useimmiten nämä ovat yhdistettyjä oireita ja merkkejä, joilla voi lisäksi olla lisääntynyt ilmentyminen ulkoisten tekijöiden, kuten stressin tai pitkän liikkeen, synnytyksen, sairauden jne. Vaikutuksesta.

Joten, mitä on PMS tytöissä? Kuinka totta on, miten me näemme tämän oireyhtymän elokuvissa ja sarjoissa: jatkuvaa ärtyisyyttä, henkistä sovintoa, murtumia ja loputtomia miehiä?

Psyko-emotionaaliset häiriöt kuvaavat ilmeisimpiä ja näkyvimpiä ilmentymiä, ts. :

 • ärtyneisyys;
 • aggressiivisuus;
 • Melankoliaa tai itkemistä;
 • Ahdistus ja ahdistuneisuus;
 • innoissaan;
 • Moodin vaihtelut;
 • Masennus, väsymys;
 • Masennus.

Yksinkertaisesti sanottuna naisen tavanomaisessa käyttäytymisessä on loukkaus tai selvä muutos, joka voi läpäistä siedettävän helpon muodon, ja se voi myös hankkia sellaisen merkin, joka häiritsee tavanomaista elämäntapaa.

PMS: n ilmentymissä on kuvio: nuorempien tyttöjen luonteenomaista on masennus, kun vanhemmat, kypsät naiset kärsivät hyökkäyksestä.

Fyysiset häiriöt ilmenevät, kuten joidenkin kehon osien tai herkkyyden kipu, ja sen muuttamisessa:

 • Rintojen turvotus, laajentuminen tai virtsaaminen sekä sen lisääntynyt herkkyys;
 • Vatsan, selän, vyötärön, kehon lihasten erityinen kipu;
 • Päänsärky, usein migreeni, jossa on silmämunien herkkyys;
 • Huimaus, pahoinvointi ja epävakaa verenpaine;
 • Sydämentykytys, takykardia ja kasvojen punoitus;
 • Rungon pehmeys tai painon nousu kehon nesteen kertymisen takia;
 • Riippuu elintarvikkeista, lisääntynyt ruokahalu;
 • Akuutti tunne tutuista hajuista;
 • Usein virtsaaminen, ummetus tai ripuli;
 • Lisääntynyt vireys tai uneliaisuuden ilmeneminen käyttäytymisessä;
 • Unihäiriöt;
 • Ulkonäkö ihottuma kasvoilla, akne, jne.

Oireet PMS on hyvin laaja, sillä on yli 160 merkkiä ja tarkistimme yleisimmät ja yleisimmät niistä.

PMS: ää havaitaan yhteensä 80%: lla hedelmällisestä iästä kärsivistä naisista, ja sen ilmenemistiheys riippuu suoraan iästä.

 • 19–29 vuotta - 20% PMS-merkkien tapauksista;
 • 29-39-vuotiaat - 45-50% tai jokainen toinen seksi edustaja;
 • 40 vuoden kuluttua - 55% ja enemmän naisia ​​altistuu premenstruaaliselle oireyhtymälle.

Kuten edellä jo mainittiin, ulkoiset tekijät ovat tämän sairauden tai kehon heikentyneen toiminnan kannalta. Esimerkiksi PMS tapahtuu useammin naisilla, jotka:

 • asuvat suurkaupungeissa ja suurkaupunkialueilla;
 • harjoittaa henkistä työtä, stressiä;
 • sairastavat hermo- ja verisuonijärjestelmiä;
 • ruoansulatuskanavan ongelmat;
 • kärsivät synnytyksestä, abortista tai keskenmenosta, erityisesti komplikaatioissa;
 • kokenut stressin psyyke, stressi, sokki;
 • kärsinyt tartuntatauteista, gynekologisesta leikkauksesta;
 • joilla on riittämätön paino;
 • näytä heikko fyysinen aktiivisuus.

Tilastot määrittävät noin 5–10% naisista, premenstruaalisen oireyhtymän oireista, jotka vaikeuttavat merkittävästi laadullista ja tavanomaista elämäntapaa, sosiaalista ja perhe-elämää, kykyä tehdä työtä.

Tällainen diagnoosi edellyttää hoidon aloittamista, PMS-oireiden tukahduttamista taudin uusiutumiselle, kirurgisen toimenpiteen tarpeeseen asti.

Premenstruaalisen oireyhtymän hoidon ja ehkäisemisen tavoitteena on tuoda järjestelmien "vialliset" toiminnot (dehydraatio, hypotalamus) normaaliin tilaan sekä ärsyttävien tekijöiden poistaminen.

Koska PMS: n estämisen vaihtoehdot ovat:

 • Oikea elämäntapa:
  1. 1. täysi uni (7-9 tuntia) ja lepo;
  2. 2. tasapainoinen ravitsemus, joka sisältää runsaasti vitamiineja ja mineraaleja;
  3. 3. huonojen tapojen puuttuminen;
  4. 4. liikunta.
 • Haitallisten, ärsyttävien ja stimuloivien tuotteiden poissulkeminen:
  1. 1. kahvi, tee, ateriat, kofeiinia sisältävät juomat;
  2. 2. mausteinen, suolainen, mausteinen, liian makea;
  3. 3. alkoholijuomat.
 • Ruokavalio, joka suosittelee syömään pieninä annoksina useita kertoja päivässä, jotta vatsa voi selviytyä siitä.
 • Emotionaalisen stressin, erityisesti voimakkaiden negatiivisten vaikutusten, jännitysten ja järkytys.

PMS-hoito on määrätty yksinomaan erikoislääkärin toimesta ja se voi olla lääketieteellinen:

 • masennuslääkkeet;
 • psykoosilääkkeet;
 • psykotrooppiset lääkkeet;
 • rohdosvalmisteet;
 • vitamiinit ja lisäravinteet.

Hormonaalista - käytetään, kun kuukautiskierron toista vaihetta ei selvästi saavuteta. Käytä hormonihoitoa progesteronilla, estrogeenillä jne.

Perinteiset, folk - nämä sisältävät:

 • välineet PMS: n estämiseksi;
 • folk-korjaustoimenpiteet oireiden poistamiseksi ja lievittämiseksi (infuusiot, yrttien poistot);
 • hieronta, jooga, balneoterapia, kylpylähoito, rauhoittavat kylpylät, fysioterapia jne.

Kuten jo ymmärrät, PMS ei ole vain varhaisen kuukautiskierron edelläkävijä vaan pikemminkin vakava häiriö naispsyyken ja koko kehon työssä. Jos olet vain 25-30-vuotias ja et onnistu kärsivällisestä synnytyksestä, ennaltaehkäisy ei vahingoita sinua nyt. Lisäksi hänen menetelmänsä vaikuttavat positiivisesti terveyteen ja ulkonäköön.

PMS - mikä on naisilla

Yleistä tietoa

Lääkärit ovat aina yrittäneet selvittää syyt siihen, miksi huono terveys ja ärtyneisyys ilmenevät naisilla välittömästi kuukautisia edeltävänä päivänä. Muinaisina aikoina tämä ilmiö liittyi eri tekijöihin - kuun vaiheisiin ja naisen terveyteen ja sen alueen erityispiirteisiin, jossa hän asui. Kuitenkin tila ennen kuukautisia oli lääkärille mysteeri. Vain kahdennenkymmenennellä vuosisadalla lääkärit onnistuivat selvittämään jossain määrin, mitä naisille tapahtuu.

PMS: stä - mitä se on, sinun pitäisi tietää, miten PMS tarkoittaa - tämä on premenstruaalinen oireyhtymä, mikä tarkoittaa - naisille ominaista ilmentymistä kuukausia ennen kuukautisia. PMS on oireiden kompleksi, joka ilmenee naisilla ja tytöillä muutaman päivän ennen kuukautisten alkamista.

Mitkä ovat tällaisten ilmentymien syyt ja mitä tämä oireyhtymä tarkoittaa, tutkijat tutkivat edelleen. Niiden, jotka ovat kiinnostuneita siitä, miten ICP on käännetty, pitäisi selvittää tarkemmin, mitä ilmentymiä tämä ominaisuus on ominaista. Jokainen PMS: n transkripti tytöissä sisältää kuvauksen kaikista tyypillisistä oireista ja ilmenemismuodoista.

Loppujen lopuksi naisten PMS on koko fyysisen ja henkisen oireiden monimutkainen, - niiden tutkijat laskivat noin 150. Noin 75% naisista kokee ennenaikaisen oireyhtymän vaihtelevassa määrin.

Yleensä PMS-tytöt alkavat näkyä noin 2–10 päivää ennen päivää, jolloin esiintyy kuukautisten merkkejä. Kun kuukautiskierto on päättynyt, kuukautisten oireyhtymä häviää myös kokonaan.

Miksi PMS kehittyy?

Tähän saakka kaikki tehdyt tutkimukset eivät ole mahdollistaneet sitä, miksi premenstruaalinen oireyhtymä ilmenee? On monia teorioita, jotka selittävät, miksi tämä ehto kehittyy.

 • Ns. "Vesimyrkytys" - veden ja suolan metabolian heikkeneminen.
 • Allerginen luonne - korkea herkkyys endogeeniselle progesteronille.
 • Psykosomaattinen - fysiologisten oireiden kehittyminen henkisten tekijöiden vaikutuksesta.

Tänään täydellisin ja laajalti levinnyt on hormonaalinen teoria, jonka mukaan PMS: ää selittää voimakas hormonaalinen vaihtelu syklin toisessa vaiheessa. Loppujen lopuksi on tärkeää, että naisen elin toimii kunnolla, normaali hormonitasapaino on tärkeä:

 • estrogeenit pystyvät parantamaan sekä fyysistä että henkistä hyvinvointia henkisen toiminnan tehostamiseksi, elinvoimaisuuden lisäämiseksi;
 • progesteroni antaa sedatiivisen vaikutuksen, joka voi johtaa masennustilaan toisessa vaiheessa;
 • androgeenitasot vaikuttavat libidoon, lisäävät tehokkuutta ja voimaa.

Syklin toisessa vaiheessa naisen hormonaalinen tausta muuttuu. Näin ollen hormoni-teoria viittaa siihen, että keho reagoi riittämättömästi tällaiseen ”myrskyyn”. Mielenkiintoista on, että premenstruaalisen jännityksen oireyhtymä on peritty.

Koska endenstruaalisen jakson aikana kehossa havaitaan endokriinista epävakautta, tämä johtaa somaattisten ja psyko-vegetatiivisten häiriöiden ilmenemiseen. Tärkein syy tähän on sukupuolihormonien vaihtelu koko kuukautiskierron aikana ja limbisen aivojen vaste.

 • Kun estrogeenitaso nousee ja ensin kasvaa ja progesteronitaso laskee, turvotusta, rintarauhasen herkkyyttä, sydämen ja verisuonten heikentynyttä toimintaa, painehyppyjä, ärtyneisyyttä ja aggressiota naisilla.
 • Lisääntyneen erityksen myötä prolaktiinineste säilyy myös kehossa.
 • Kun prostaglandiinit lisääntyvät, havaitaan vegetatiivisia-verisuonten häiriöitä, ruoansulatushäiriöitä - ripulia, ummetusta, pahoinvointia sekä migreeniä muistuttavia päänsärkyä.

Niinpä nykyaikaiset lääkärit tunnistavat seuraavat tekijät, jotka määrittävät PMS: n kehittymisen:

 • Serotoniinitasojen lasku, joka johtaa premenstruaalisen oireyhtymän henkisten oireiden ilmentymiseen: tämän hormonin vähenemisen yhteydessä havaitaan surua, masennusta ja melankoliaa.
 • B6-vitamiinin puute johtaa nesteen kertymiseen, rintojen herkkyyteen, mielialan muutoksiin.
 • Magnesiumin puute johtaa sellaisten oireiden kehittymiseen, kuten huimaus, takykardia, päänsärky, halu syödä makeisia.
 • Tupakointi - tupakoivat naiset kärsivät PMS: stä kahdesti niin usein.
 • Ylimääräinen paino - ne, joilla on suurempi painoindeksi kuin 30, kokevat useammin tämän oireyhtymän oireet.
 • Genetics - taipumus PMS: ään voidaan periä.
 • Vaikea synnytys, abortti, gynekologinen leikkaus.
 • Stressiä.

PMS: n tärkeimmät oireet naisilla

Kun puhutaan siitä, mitkä ovat PMS: n oireet, kuinka monta päivää ennen kuukautisia tytöissä ja naisissa ne näkyvät, on otettava huomioon kunkin organismin yksilölliset ominaisuudet. PMS: n tärkeimmät merkit ennen kuukautisia on jaettu useisiin eri ryhmiin. Ennaltaehkäisevän oireyhtymän oireita esiintyy (ryhmissä):

 • Neuropsykiatriset: masennus, aggressiivisuus, ärtyneisyys ja repiminen.
 • Endokriininvaihto: vilunväristykset, veden ja suolan heikentyneen aineenvaihdunnan aiheuttama turvotus, kuume, epämukavuus rintaan, ilmavaivat, turvotus, hengenahdistus, näön hämärtyminen ja muisti.
 • Vegeto-verisuonit: päänsärky, painehäviöt, pahoinvointi, ripuli, oksentelu, huimaus, takykardia, sydämen kipu.

Puhumalla siitä, mitä oireita ennen kuukautisia ilmenee naisilla, on syytä huomata, että ne voidaan jakaa useaan muotoon. Yleensä ne on kuitenkin yhdistetty. Joten, jos on olemassa merkittäviä psyko-vegetatiivisia häiriöitä, kipukynnys vähenee, ja nainen on hyvin herkkä kipulle - viikko tai muutama päivä ennen kuukautisia.

Mitä merkkejä kuukaudesta viikossa tai muutamassa päivässä voi havaita?

 • paniikkikohtauksia, kohtuutonta melankoliaa ja masennusta voi kehittyä;
 • ahdistus, pelko, masennus;
 • unohtaminen, keskittymisen heikkeneminen, mielialan vaihtelut;
 • unettomuus, lisääntynyt tai vähentynyt libido;
 • aggressio, huimaus.
 • On takykardiaa, painehäviöitä, sydämen kipua;
 • usein virtsaaminen ennen kuukautisia, paniikki.
 • ne, joille on tyypillistä tällainen muoto, yleensä kärsivät sydänsairaudesta, munuaisongelmista ja huonosta ruoansulatuksesta.
 • Lämpötila nousee subfebrileihin;
 • jatkuvasti huolissaan uneliaisuutta, allergisia ilmenemismuotoja, oksentelua.
 • Sille on ominaista negatiivinen diureesi ja nesteen kertyminen kehossa.
 • Raajojen ja kasvojen turvotusta, kutisevaa ihoa, janoa, painonnousua, selkäkipua ja nivelkipua, päänsärkyä, virtsaamisen vähenemistä, ruoansulatushäiriöitä.
 • migreeni, kardiaalinen;
 • pahoinvointi ja oksentelu;
 • takykardia;
 • korkea herkkyys hajuille ja äänille.

Noin 75%: lla naisista on lisääntynyt verisuonikuvio, hyperostosis. Tässä muodossa, yleensä, perheen historiaa verenpaineesta, ruoansulatuskanavan sairaudet, sydän- ja verisuonten sairaudet.

Wikipedia ja muut lähteet osoittavat, että jokaisella naisella on omalla tavallaan PMS, ja oireet voivat vaihdella.

Tutkijat, jotka suorittavat useita tutkimuksia ja määrittivät premenstruaalisen oireyhtymän oireet:

Lisäksi PMS voi merkittävästi pahentaa muiden sairauksien kulkua:

Mitkä olosuhteet ja sairaudet voidaan peittää PMS: ksi?

Jos haluat tietää, kuinka monta päivää kuukautiset alkavat, jokaisella naisella on oltava kalenteri tai erityinen muistikirja ja kirjoitettava ajanjakson aloituspäivämäärä, kuinka kauan hänen jaksonsa kestää ja ovulaation päivä (tätä varten mitataan peruslämpötila). On myös syytä huomata oireiden ilmaantuminen ennen kuukautisia ja ovulaation aikana.

Jos nainen pitää tällaisia ​​tietoja useamman jakson ajan, se auttaa häntä selvittämään, kuinka usein PMS: n oireet näkyvät. Päiväkirja auttaa myös määrittämään, onko kuukautiset viivästyneet jne.

"PMS" -diagnoosin toteamiseksi lääkäri määrittää vähintään neljän alla luetellun merkin:

 • uneliaisuus, unettomuus;
 • huomion ja muistin menetys;
 • lisääntynyt ruokahalu, ruokahaluttomuus;
 • vakava väsymys, heikkous;
 • rintakipu;
 • päänsärkyä;
 • turvotus;
 • kipu nivelissä tai lihaksissa;
 • kroonisten sairauksien paheneminen.

Voit myös diagnosoida tämän tilan, jos ainakin yksi näistä oireista on havaittu:

 • konflikti, kyyneleisyys, hermostuneisuus ja ärtyneisyys, mielialan vaihtelut naisilla;
 • perusteeton ahdistus, pelko, jännitys;
 • melankolian tunne ilman syytä, masennus;
 • masentunut tila;
 • aggressiivisuus.

PMS: n vakavuuden määrittämiseksi on tärkeää ottaa huomioon ilmentymien määrä, niiden vakavuus ja kesto:

 • Lievä muoto - ilmenee 1 - 4 oireesta, jos se on 1-2 merkkiä, niin ne ilmaistaan ​​merkittävästi.
 • Vaikea muoto - ilmenee 2 - 12 merkistä, jos se on 2-5 oireita, sitten ne ilmaistaan ​​merkittävästi. Joskus ne voivat johtaa siihen, että nainen tulee vammaiseksi päiväksi tai muutama päivä ennen kuukautisia.

Syklinen ilmentymä on tärkein oire, joka erottaa premenstruaalisen oireyhtymän muista sairauksista. Toisin sanoen premenstruaalinen oireyhtymä, tämä ehto on silloin, kun se alkaa ennen kuukautisia (2-10 päivää) ja häviää kokonaan kuukautisten jälkeen. Mutta jos psyko-vegetatiiviset oireet häviävät, fyysiset tunteet muuttuvat joskus tuskallisiksi jaksoiksi tai migreeniksi syklin ensimmäisinä päivinä.

Jos naisen tunteet syklin ensimmäisessä vaiheessa ovat suhteellisen hyviä, se on PMS eikä kroonisten sairauksien paheneminen - masennus, neuroosi, fibrosystinen mastopatia.

Jos kipua havaitaan vain välittömästi ennen kuukautisia ja kuukautisten aikana, ja se yhdistetään veren eritteisiin syklin keskellä, tämä osoittaa, että gynekologinen sairaus, todennäköisesti endometriitti, endometrioosi, kehittyy todennäköisesti kehossa.

PMS-muodon muodostamiseksi tutkitaan hormonit: estradioli, prolaktiini, progesteroni.

Lisäksi voidaan määrittää muita tutkimusmenetelmiä riippuen siitä, mitä valituksia sovelletaan:

 • Jos olet hyvin huolissaan päänsärky, tinnitus, huimaus, pyörtyminen, näön hämärtyminen, CT-skannaus tai MRI-skannaus on välttämätöntä orgaanisten aivosairauksien poistamiseksi.
 • Kun neuropsykiatriset oireet ovat vallitsevia, suoritetaan EEG epileptisen oireyhtymän estämiseksi.
 • Jos olet huolissasi turvotuksesta, virtsan määrä päivässä muuttuu, munuaisten diagnosoimiseksi tehdään testejä.
 • Merkittävässä rintakehityksessä on suoritettava rintojen ultraääni, mammografia.

Naisille, jotka kärsivät PMS: stä, ei vain gynekologi vaan myös muut asiantuntijat: neurologit, psykiatrit, nefrologit, endokrinologit, kardiologit, terapeutit.

Miten ymmärtää - PMS tai raskaus?

Koska jotkin raskauden oireet ovat hyvin samankaltaisia ​​kuin PMS: n merkit, on tärkeää ottaa huomioon erot, joilla nämä tilat voidaan erottaa toisistaan.

Käsittelyn jälkeen progesteronin hormoni kasvaa naaraskehossa. Tämän seurauksena nainen voi sekoittaa raskauden PMS: ään, kun se alkaa ilmetä: rintojen arkuus ja turvotus, oksentelu, pahoinvointi, mielialan vaihtelut, selkäkipu, ärtyneisyys.

Usein menemällä yhteen tai toiseen aihekohtaiseen foorumiin voit nähdä naisten väitteet siitä, miten PMS voidaan erottaa raskaudesta viivästykseen. Jos kuukausittain aloitetaan ajoissa, kysymys poistetaan itsestään. Jopa raskaana olevilla naisilla on joskus purkautuminen päivinä. Milloin pitäisi olla kuukausittain. Erot purkautumisessa ennen kuukautisia ja raskauden aikana ovat - raskaana olevilla naisilla - tavallisesti vähemmän. Mutta silti, jotta voidaan selvittää raskauden olemassaolo tai puuttuminen, on tarpeen tehdä testi tai suorittaa kokeita hunajalla. instituutio.

Alla on vertailu yleisimmistä raskauden merkkeistä ja PMS: stä.

Koska näiden sairauksien oireet ovat itse asiassa samankaltaisia ​​ja joissakin tapauksissa jopa raskaus on mahdollista kuukautisten aikana (ainakin tällainen vaikutelma naisesta muotoutuu, kun purkautuminen tapahtuu), on tärkeää toimia oikein.

On parasta odottaa, kunnes kuukautiset alkavat. Jos nainen toteaa, että hänellä on jo viive, on tarpeen suorittaa raskaustesti, joka määrittää luotettavasti raskauden viivästyksen jälkeen. Ne, jotka haluavat välittömästi tarkistaa, oliko hedelmöitys, voit ottaa verikokeen hCG: lle (raskaushormoni). Tällainen testi kymmenennen päivän kuluttua hedelmöittymisestä määrittää tarkasti raskauden.

Tällaisessa tilanteessa oikea tapa on vierailla gynekologissa, joka auttaa sinua selvittämään, mitä naisella on - PMS tai raskaus tutkinnan avulla, ultraääni. Joskus syntyy kysymys myös siitä, miten erottaa raskaus ja vaihdevuodet - tässä tapauksessa sinun on myös otettava yhteyttä lääkäriin tai testattava.

Milloin minun pitäisi ottaa yhteyttä asiantuntijaan?

Jos kipu, ärtyneisyys, lisääntynyt tearfulness naisilla, joiden syyt liittyvät PMS: ään, vähentävät merkittävästi elämänlaatua ja ovat hyvin voimakkaita, sinun on otettava yhteyttä lääkäriin ja hoidettava määrätty hoito. Lääkäri voi myös antaa tehokkaita suosituksia tiettyjen epämiellyttävien ilmentymien lievittämiseksi.

Miten PMS-hoito tapahtuu

Sääntelyhoito on pääsääntöisesti määrätty tällaisille ilmentymille. Miten hoitaa PMS: ää ja määrätäkö lääkkeitä hoitoon, asiantuntija määrittää, ottaen huomioon muodon, oireet ja premenstruaalisen oireyhtymän kulun. Seuraavia hoitoja voidaan määrätä:

 • Kun mielialan vaihtelut, masennus, ärtyneisyys määrittävät psykoterapia, rentoutumismenetelmät, rauhoittavat lääkkeet.
 • Jos olet huolissasi vatsakipusta, alaselästä, päänsärkyistä, on suositeltavaa ottaa käyttöön ei-steroidisia tulehduskipulääkkeitä kivun oireyhtymän lievittämiseksi (Nimesulide-tabletit, Ibuprofeeni, Ketanov ja muut).
 • Lisäksi määrättiin lääkkeitä premenstruaalisen oireyhtymän - diureettien hoitoon ylimääräisen nesteen poistamiseksi ja turvotuksen poistamiseksi.
 • Hormonihoito on määrätty, jos syklin toisen vaiheen epäonnistuminen on suoritettu funktionaalisen diagnostiikan testien jälkeen, mikä perustuu tunnistettujen muutosten tuloksiin. Gestageneja määrätään - medroksiprogesteroniasetaatti, Duphaston, ne on otettava kuukautiskierron 16. - 25. päivä.
 • Rauhoittimia ja masennuslääkkeitä määrätään naisille, jotka kehittävät lukuisia neuropsykiatrisia oireita ennen kuukautisia: aggressiota, hermostuneisuutta, paniikkikohtauksia, unettomuutta jne. Tällaisissa tapauksissa on määrätty Rudotel, Amitriptyliini, Tazepam, Zoloft, Sertralin, Prozac, Sonapaks. Lääkkeet tulisi juoda syklin toisessa vaiheessa kaksi päivää oireiden alkamisen jälkeen.
 • Jos diagnosoidaan kriisi tai kefalginen muoto, Parlodelvo voidaan liittää kuukausikierron toiseen vaiheeseen. Jos prolaktiini on kohonnut, Parlodel tulee ottaa jatkuvasti.
 • Jos nainen kehittää edemaalista tai kefalgista muotoa, määrätään prostaglandiinilääkkeitä (naprosiini, indometasiini) syklin toisessa vaiheessa.
 • Koska serotoniinin ja histamiinin lisääminen PMS: llä on mahdollista, asiantuntija voi määrätä toisen sukupolven antihistamiinihoidon. On tarpeen ottaa huomioon, kuinka monta päivää oireet alkavat näkyä, ja aloittaa pillereiden ottaminen 2 päivää ennen näiden oireiden odotettua kehittymistä ja jatka juomien nauttimista kuukautisten toisena päivänä.
 • Verenkierron aktivoimiseksi levitä Nootropil, Grandaxin, Aminolone noin 3 viikkoa.
 • Kefalgisten, kriisien ja neuropsykiatristen muotojen kehittyessä määrätä lääkkeitä, jotka normalisoivat välittäjäaineen aineenvaihduntaa keskushermostoon. 3–6 kuukauden kuluessa sinun on otettava keinot Difenin, Peritol.
 • Myös lääkäri voi määrätä homeopaattisia lääkkeitä Mastodinon, Remens sekä vitamiini-mineraalikomplekseja - esimerkiksi naisille masennukseen tarkoitettuja vitamiineja.

Kuinka lieventää tilaa itse?

Jos nainen on huolissaan PMS: stä (joskus sitä kutsutaan virheellisesti "postmenstruaaliseksi oireyhtymäksi"), hänen pitäisi käyttää joitakin suosituksia tilan lievittämiseksi.

Ei-steroidisten tulehduskipulääkkeiden käyttöä suositellaan.

Rentoudu täysin

Sinun täytyy nukkua niin kauan kuin keho tarvitsee hyvää lepoa. Yleensä se on 8-10 tuntia. Monet naiset, jotka kirjoittavat mihinkään temaattiseen foorumiin, huomaavat, että unen normalisointi mahdollisti epämiellyttävien oireiden vakavuuden. Unen, ahdistuksen, ärtyneisyyden, aggressiivisuuden vuoksi voi kehittyä, koskemattomuus heikkenee. Niille, joilla on unettomuutta, voi auttaa pieniä iltakävelyjä.

aromaterapia

Edellyttäen, että nainen ei kärsi allergian ilmenemisistä, voit harrastaa aromaterapiaa, valitsemalla aromiöljyjen erityisen koostumuksen. On suositeltavaa käyttää laventeli, basilika, salvia, geranium, ruusu, kataja, bergamottiöljy. Sen pitäisi alkaa ottaa kylpyjä aromiöljyillä kaksi viikkoa ennen kuukautisia.

Liikunta

Kaikilla kohtuullisilla kuormituksilla - käynnissä, tanssissa, joogassa, bodyflexissä jne. - on positiivinen vaikutus kehoon, jos harjoittelet täysin ja säännöllisesti, kehon endorfiinipitoisuus nousee. Ja tämä sallii masennuksen ja unettomuuden voittamisen fyysisten oireiden vakavuuden vähentämiseksi.

Vitamiinit ja kivennäisaineet

Oireiden vakavuuden vähentämiseksi kaksi viikkoa ennen kuukautisia on otettava magnesium ja B6-vitamiini. On myös suositeltavaa juoda E- ja A-vitamiineja. Tämä auttaa vähentämään useiden oireiden vakavuutta: sydämen sydämentykytys, unettomuus, ahdistus, väsymys, ärtyneisyys.

ruoka

On tärkeää sisällyttää ruokavalioon mahdollisimman paljon vihanneksia ja hedelmiä sekä kalsiumia ja kuitua sisältäviä tuotteita. On tarpeen vähentää kulutetun kahvin, kolan, suklaan määrää, sillä kofeiini aiheuttaa ahdistusta ja mielialan vaihtelua. On tärkeää vähentää rasvan määrää ruokavaliossa.

Ei myöskään ole suositeltavaa syödä naudanlihaa, joka voi sisältää keinotekoista estrogeeniä. Sinun pitäisi juoda yrttiteetä, sitruunan ja porkkanamehuja. Alkoholi on parempi sulkea pois tai rajoittaa, koska sen vaikutuksen vuoksi hukassa olevat mineraalien ja vitamiinien varaukset ja maksat ovat pahempia hormonien hyödyntämisessä.

Usein naiset ovat kiinnostuneita siitä, miksi haluat suolaa ennen kuukautisia. Tosiasia on, että ruokahalun vaihtelu on normaali ilmiö PMS-ajanjakson aikana, ja joskus sinun tarvitsee vain "tyydyttää kehon vaatimukset" voidaksesi tuntea paremmin.

rentoutuminen

Meidän on pyrittävä välttämään stressaavia tilanteita, ei liikaa ja ajattele myönteisesti. Tätä varten on suositeltavaa harjoitella joogaa, meditaatiota.

Säännöllinen sukupuoli

Sukupuolella on myös myönteinen vaikutus terveyteen - se auttaa nukkumaan paremmin, voittamaan stressiä, selviytymään huonoista tunteista, vahvistamaan immuunijärjestelmää ja lisäämään endorfiinien pitoisuutta. Lisäksi kuukautisia edeltävänä aikana nainen nostaa usein libidoa, joka edistää aktiivista sukupuolielämää.

Lääkekasvit

Vihreiden teiden avulla voit merkittävästi lievittää PMS: n tilaa. Tärkeintä - valita oikea ruoho. Teetä voi valmistaa Hypericum, primrose ja muut yrtit, joita lääkäri suosittelee.

tulokset

Niinpä premenstruaalinen oireyhtymä on vakava tila, josta joskus tulee este naiselle täyteen elämään ja työkykyyn. Tutkimusten mukaan PMS: n useimmin ilmaistut oireet ilmenevät suurten kaupunkien asukkaissa ja henkistä työtä tekevissä naisissa.

Tämä edellytys voidaan kuitenkin merkittävästi lieventää asiantuntijoiden avustuksella sekä asianmukaisen ravitsemuksen, säännöllisen liikunnan, vitamiinien ja kivennäisaineiden käytöllä.