Prenenstruaalisen oireyhtymän (PMS) hoito naisilla

Huolimatta siitä, että premenstruaalinen oireyhtymä on vain oireiden kompleksi, jossa patogeneesi on epäselvä loppuun asti, sen hoitomenetelmät ovat varsin laaja ja monipuolisia.

TÄRKEÄÄ TIETÄÄ! Onneajan nina Nina: "Raha on aina runsaasti, jos se asetetaan tyynyn alle." Lue lisää >>

Niihin kuuluvat sekä patogeenisten että oireiden aiheuttajien vaikutukset, psykoterapian ja homeopatian menetelmät, hormonihoito ja suun kautta otettavien ehkäisyvalmisteiden hoito.

Tämä erilainen hoitomenetelmä perustuu yksittäisten potilaiden premenstruaalisen jännityksen oireyhtymän kliinisten oireiden erityispiirteisiin. Jokaisella PMS: stä kärsivällä naisella on yksilöllinen kliininen kuva, ja hoito tulisi suunnata nimenomaan tämän potilaan kehon erityisilmiöiden eliminoimiseen.

Tässä artikkelissa käsitellään vain modernia lähestymistapaa premenstruaalisen oireyhtymän hoidossa. PMS: n kliinisten muotojen syitä, patogeneesiä ja luokittelua voidaan tutkia tässä.

1. Tärkeimmät hoitomenetelmät

Nykyaikaiset hoitomenetelmät pystyvät korjaamaan kaikki premenstruaalisen oireyhtymän olemassa olevat ilmenemismuodot, jotka johtuvat laajasta lääkeryhmien valikoimasta.

 1. 1 Ei-lääkehoito (ruokavalio, psykoterapia, elämäntapakorjaus, liikunta, vitamiinin saanti ja muut menetelmät).
 2. 2 Patogeneettinen hoito sisältää seuraavat lääkeryhmät PMS: lle:
  • GnRH-agonistit;
  • antigonadotrooppiset lääkkeet;
  • antiestrogeenit;
  • yhdistetyt oraaliset ehkäisyvalmisteet;
  • progestiinit;
  • estrogeenit.
 3. 3 Symptomaattista hoitoa tarjoavat seuraavat lääkeryhmät:
  • psykotrooppiset lääkkeet (anksiolyyttiset lääkkeet, masennuslääkkeet);
  • ei-steroidiset tulehduskipulääkkeet (NSAID);
  • diureetit;
  • Dofaminomimetiki;
  • kasviperäiset ja homeopaattiset lääkkeet;
  • adaptogens.

2. Ei-huumeiden korjaus

Tämäntyyppistä hoitoa on pidettävä ensimmäisenä askeleena premenstruaalisen oireyhtymän oireiden voittamiseksi.

Sen olennainen osa on psykoterapia, jonka tavoitteena on potilaan itsensä hyväksyminen ja hänen kanssaan tapahtuvat sykliset muutokset, jotka parantavat itsekontrollia.

Tämä koskee erityisesti naisia, joilla on psyko-vegetatiivisia ja kriisimuotoja. Heidän tietonsa tilanteesta, omasta tunteestaan ​​riippuu suoraan oireiden vakavuudesta, joten potilaan täydellinen paniikkikohtausten ja kriisien voittaminen on todennäköistä.

Tässä tapauksessa päivittäisen hoito-ohjelman noudattaminen, hyvä lepotila ja lepo ovat erittäin tärkeitä. Tärkeä näkökohta on päivittäiseen liikuntaan liittyminen - lataaminen aamulla ja illalla 30 minuutin ajan raikkaassa ilmassa.

Toinen ei-lääkehoidon tyyppi on ruokavalio. On välttämätöntä poistaa tai vähentää merkittävästi kulutettujen hiilihydraattien ja sokerin, kahvin ja alkoholin, suolan, teen, eläinrasvojen, maidon määrää, kiinnittäen erityistä huomiota siihen kuukautiskierron toisen puoliskon aikana.

On suositeltavaa päästä ruokavalioon enemmän hedelmiä ja vihanneksia. Fysioterapialla on positiivinen vaikutus, erityisesti sähkö- ja hieronta (yleinen, kohdunkaulan kaulusalue).

Ei-huumeiden korjaus ei ole ihanteellinen eikä kykene poistamaan ennalta ehkäisevän jännityksen oireyhtymän täydellistä esiintymistä, vaikka se löytää vastauksen ulkomaille.

Tässä on ero naisten ja miesten mentaliteetissa Venäjällä ja esimerkiksi Euroopassa. Kuten tiedätte, eurooppalaiset naiset ovat huolissaan henkisestä terveydestään, joten nämä suositukset pannaan täysimääräisesti täytäntöön.

Venäläisille naisille tämä lähestymistapa ei kuitenkaan valitettavasti aiheuta vakavaa asennetta. Suurimmalla osalla potilaista ei ole halua muuttaa radikaalisti elämäntapaansa, koska se vaatii paljon vaivaa.

3. Vitamiinit PMS: lle

Seksuaalisten ja endokriinisten järjestelmien normaaliin toimintaan nainen tarvitsee riittävästi rasvaliukoisia vitamiineja (Aevit, 1 kapseli kerran päivässä tai multivitamiinien tai ruokavalion korjaus). Pitäisi pitää tällaista tärkeää hivenaineita magnesiumina.

Paljon työtä on kirjoitettu sen myönteisestä vaikutuksesta syklisen oireyhtymän kulkuun, on tehty riittävä määrä tutkimuksia, jotta siihen perustuvat valmisteet ovat laajalti käytössä gynekologin käytännössä. Totta, kaikki olemassa olevat tutkimukset tehtiin Venäjällä, mikä jonkin verran vähentää järkevän henkilön optimismia.

On pidettävä mielessä, että puhumme tämän aineen orgaanisista suoloista, kuten sitraatista, laktaatista, orotaatista, pidolatista. Epäorgaanisia suoloja (magnesiumsulfaattia) käytetään synnytys- ja gynekologisessa käytännössä preeklampsian ja eklampsian hoidossa, verenpaineen korjaamisessa.

Magnesiumsitraatilla yhdessä B6-vitamiinin kanssa on paras sulavuus. Sanofin (Ranska) valmistama lääke "Magne B6 Forte" täyttää nämä vaatimukset täysin.

Kuva 1 - Magne B6 forte (magnesiumsitraatti + pyridoksiinihydrokloridi)

4. Patogeeniset aineet

Vakavin premenstruaalinen oireyhtymä on patogeeninen hoito. Seuraavien lääkkeiden nimeäminen PMS: lle edellyttää gynekologin pakollista valvontaa!

4.1. GnRH-agonistit ja antigonadotrooppiset lääkeaineet

GnRH-agonisteja ja antigonadotrooppisia lääkkeitä käytetään yksinomaan vakavaan kuukautiskierron oireyhtymään tai jos muuta hoitoa ei ole mahdollista.

Niiden käyttö rajoittuu merkittäviin sivuvaikutuksiin, kuten osteoporoosin kehittymiseen, munasarjojen toimintahäiriöön, vaikkakin se antaa varmasti näkyviä tuloksia niiden soveltamisessa.

Tämän lääkeryhmän käytön väistämättömyys on mahdollista niin sanotulla "toistuvalla" estrogeenihoidolla.

Hoito-ohjelmat voivat olla seuraavat:

 1. 1 Buserelin 150 mg nenäsumutteena syklin toisesta päivästä, hoidon kesto on 6 kuukautta;
 2. 2 Gosereliini liuoksessa subkutaanisesti, 0,36 g kerran 28 päivässä, hoidon kesto on 6 kuukautta;
 3. 3 Leuproreliini 0,375 g: n liuoksessa kerran 28 päivässä 6 kuukautta;
 4. 4 Triptoreliini intramuskulaarisesti 0,375 g kerran 28 päivässä.

4.2. antioesterogeenit

Antiestrogeenit ovat tässä tapauksessa samanlaisia ​​kuin edellinen lääkeryhmä. Lääkettä käytetään tamoksifeenin sisällä 0,1 g kerran päivässä.

4.3. Monifaasinen COCKI

Monofaasiset yhdistetyt suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet ovat suosituin ja nykyaikaisin tapa hoitaa premenstruaalista oireyhtymää sekä Venäjällä että ulkomailla.

Negatiivinen vaikutus tämän lääkeryhmän kehoon on minimoitu, niitä parannetaan säännöllisesti, mikä laajentaa mahdollisuutta käyttää suun kautta otettavia ehkäisyvälineitä naisten joukossa.

Tämän lääkeryhmän käyttö on patogeenisesti perusteltua, koska suun kautta otettavien ehkäisyvälineiden pitäisi vakauttaa estrogeeni / gestageenisuhde, jonka epätasapainoa esiintyy useimmiten premenstruaalisen oireyhtymän pohjalla.

Aiemmin käytetyt klassiset progestogeenit (kuten levonorgestreeli, norgestimaatti, noretisteroni) eivät kuitenkaan vain tukeneet oireita, vaan joskus pahentivat niitä, kasvattivat niiden aggressiivisuutta ja ärtyneisyyttä ja vaikuttivat niiden painonnousuun, mikä johtui niiden puutteesta anti-mineralcorticoid-aktiivisuuteen.

Nykyään innovatiivista gestageeni-drospirenonia, jota on äskettäin otettu käyttöön kliinisessä käytännössä, käytetään aktiivisesti ja sillä on erinomaisia ​​tuloksia, ja sillä on voimakas anti-mineralokortikoidiaktiivisuus. Tästä syystä drospirenoni eliminoi ensisijaisesti oireet, kuten turvotus, mastodynia, mastalgia.

Drospirenoni on synteettinen aine, spironolaktonin johdannainen, joka antaa sille voimakkaan antiminerokortikoidi- ja antiandrogeenisen aktiivisuuden.

Kuva 2 - Angelique (Drospirenonum + estradiolum (suku. Drospirenoni + Oestradioli)

Sen käyttö sallii estrogeenistä riippuvaisen estenogeenisen jännityksen oireyhtymän poistumisen estämällä androgeenireseptoreita.

Siksi, kun sitä käytetään, ruumiinpainon nousua ei havaita, hermostuneisuus, ärtyneisyys, aggressiivisuus, mielialan vaihtelut, päänsärky, turvotus, akne ja seborrhea katoavat.

Syklisen oireyhtymän suositeltavan tilan hoidossa 24 + 4. Tämä rytmi tarjoaa siten kaikkein vakaan hormonien konsentraation ja voimakkaamman positiivisen vaikutuksen.

Seuraavat monofaasisten oraalisten ehkäisyvalmisteiden (PMS-tabletit) hoito-ohjelmat ovat myös mahdollisia:

 1. 1 etinyyliestradioli / gestoden oraalisesti 0,3 mg / 0,75 mg 1 kerran päivässä, ennalta valittu aika syklin ensimmäisestä 21. päivään läpäisyllä 7 päivää;
 2. 2 etinyyliestradioli / desogestreeli oraalisesti 0,3 mg / 0,15 mg 1 kerran päivässä, ennalta valittu aika syklin ensimmäisestä 21. päivään läpäisyllä 7 päivää;
 3. 3 Etinyyliestradioli / dienogesti suullinen 0,3 mg / 2 mg 1 kerran päivässä yhdessä, ennalta valittuna ajankohtana kuukausittaisen syklin ensimmäisestä 21 päivään;
 4. 4 Etinyyliestradioli / tsiproteroni sisältäen 0,35 mg / 2 mg kerran päivässä samaan tapaan, otettu aikaisemmin, aika ensimmäisestä 21: een syklin päivään ottamalla 7 päivän kuluessa;
 5. 5 Etinyyliestradioli / drospirenoni suun kautta tabletteina 0,3 mg / 3 mg kerran vuorokaudessa yhdessä, ennalta valittuna ajanjaksona syklin ensimmäisestä 21. päivään läpäisyllä 7 päivää.

Kaikkien lueteltujen yhdistelmien kohdalla hoidon kesto on yleisesti hyväksytty 3 kuukaudesta kuuteen kuukauteen, jota seuraa tehokkuuden hallinta.

4.4. progestiinit

Progestiineja käytetään riittämättömällä korpuslumin toiminnalla, varsinkin sen vakavalla kurssilla, premenstruaalisen jännityksen oireyhtymän ja endometriumin hyperplastisten prosessien yhdistelmänä.

Kuten edellä mainittiin, pelkästään gestageenien käyttö vähenee tällä hetkellä merkittävästi uusien lääkkeiden luomisen vuoksi, joilla on selvempi positiivinen aktiivisuus PMS-oireiden helpottamiseksi.

Samat gestageenihoitojärjestelmät ovat seuraavat:

 1. 1 Dydrogesteroni, 20 mg kuukausittaisen syklin 16. päivästä 10 päivän ajan; - Medroksiprogesteroniasetaatti 150 mg lihaksensisäisesti joka 9. päivä;
 2. 2 Levonorgestreeli, kohdunsisäinen järjestelmä, lisätään kohdunonteloon kuukausittaisen syklin 4-6 päivänä kerran.

Sikiön sisäinen järjestelmä on T-muotoinen sauva, jossa on erikoisajo, joka sisältää 52 mg levonorgestreeliä. Hormonikäyttö on peitetty erityisellä kalvolla, joka ohjaa levonorgestreelin virtausta kohduun ja ylläpitää sitä 20 mikrogramman tasolla.

Kuva 3 - Mirena - intrauteriininen järjestelmä (Levonorgestrel * (Levonorgoestrelum))

Seuraava ja usein ainoa mahdollinen premenstruaalisen oireyhtymän hoidon vaihe on oireinen. Tässä tapauksessa vain potilaan elämää häiritsevät oireet ovat peitossa paitsi lääkkeiden lisäksi myös homeopaattisten, kasviperäisten lääkkeiden avulla.

5. Oireellinen hoito

Psykotrooppiset lääkkeet, kuten anksiolyytit, masennuslääkkeet, neuroleptit, edellyttävät vakavaa perustelua niiden tarkoituksiin. Tässä tapauksessa nämä lääkkeet määräävät yhdessä gynekologi ja neurologi tai psykiatri / psykoterapeutti, jotta voidaan poistaa kaikki tämän lääkeryhmän ominaispiirteet.

5.1. Anksiolyytit ja neuroleptikot

Anksiolyyttiset lääkkeet (tai ahdistuneisuuslääkkeet) on määrätty erilaisen vakavuuden omaaville neuropsykiatrisille häiriöille.

Ne ovat tehokkaita sellaisissa esiasteisen jännitysoireyhtymän ilmentymissä, kuten ahdistuneisuus, ärtyneisyys, ahdistuneisuus, aggressio, mielialaherkkyys.

Masennuksen tai masennuksen monoterapia, jolla on lisääntynyt ahdistus, tämä lääkeryhmä ei ole edullinen.

Tavalliset anksiolyyttiset hoito-ohjelmat ovat seuraavat:

 1. 1 Alprazolaami 0,1 g, hoidon kesto 3 kuukautta;
 2. 2 Suun kautta annettava diatsepaami 5–15 mg vuorokaudessa 3 kertaa päivässä;
 3. 3 Clonazepam 0,5 mg kerran vuorokaudessa;
 4. 4 Mebicar sisällä 0,3-0,6 mg 3 kertaa päivässä;
 5. 5 Medatsepaami 10 mg kerran vuorokaudessa.

Neuroleptikoista lääkettä tioridatsiinia käytetään suun kautta annoksina 10-25 mg.

5.2. masennuslääkkeet

Antidepressantit ovat tiukasti käyttäneet kapeallaan nykyaikaisen ihmisen elämässä, ja niitä käytetään tällä hetkellä paitsi mielenterveyden häiriöiden korjaamiseen myös psykosomaattisten sairauksien hoidossa, jolloin neuropsykiatriset ilmenemismuodot voivat johtua syklisestä taudista.

Erityisesti masennuslääkitys ja suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet ovat suosittuja Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Näiden maiden väestö on jo kauan löytänyt näiden ryhmien huumeiden positiivisen vaikutuksen eikä ole niin varovainen kuin esimerkiksi Venäjän asukas.

Masennuslääkkeiden premenstruaalisen oireyhtymän hoitoon käytetään selektiivisiä serotoniinin takaisinoton estäjiä (sertraliini, paroksetiini, fluvoksamiini, fluoksetiini).

Tällä lääkeryhmällä on melko lievä Timoanaleptinen vaikutus, lievittää ahdistusta, jännitystä, parantaa yleistä psyko-emotionaalista taustaa ja sille on ominaista hyvä suvaitsevaisuus.

Mutta heidän nimittämisensä olisi harkittava ja kunkin lääkkeen ominaisuudet. Huolimatta siitä, että ne kuuluvat samaan ryhmään, fluoksetiini ja sertraliini ovat tyypillisempiä niin kutsutulle "sekundääriselle" vaikutukselle, kun taas paroksetiini ja fluvoskamiini ovat päinvastoin rauhoittavia.

Myös erittäin tärkeä on annoksen ja hoito-ohjelman oikea valinta. Aloita hoito 1/4 annoksena aamulla (lääkkeille, joilla on stimuloiva vaikutus) tai illalla (lääkkeille, joilla on rauhoittava vaikutus).

7 päivän kuluttua annosta nostetaan ½: een ja siten jopa 1-2 tablettiin, kunnes potilas havaitsee odotetun vaikutuksen.

Yleensä 1 tabletti päivässä tulee riittäväksi annokseksi, kun otetaan huomioon, että jonkin verran syklisiä ominaisuuksia on noudatettava: yleensä lääkkeen annoksen pieneneminen syklin ensimmäisellä puoliskolla ja sen asteittainen nousu ennalta ehkäisevän oireyhtymän suurimman ilmenemisen aikaan.

Tämän lääkeryhmän hoidon positiivinen vaikutus on odotettavissa 60–90 päivän kuluttua, hoidon kesto on 6-9 kuukautta, mutta jos se on osoitettu, sitä voidaan pidentää 12 kuukauteen.

Tavalliset hoito-ohjelmat masennuslääkkeiden kanssa:

 1. 1 Sertralin on 0,50 g kerran päivässä;
 2. 2 Tianeptiini oraalisesti 0,125 g;
 3. 3 Fluoksetiinia suun kautta 20-40 mgv aamulla;
 4. 4 Citaloprami suun kautta 10–20 mg.

5.3. Ei-steroidiset tulehduskipulääkkeet

Tablettien muodossa olevat ei-steroidiset tulehduskipulääkkeet määrätään pääasiassa PMS: n kefalgiseen muotoon.

Täällä tärkeä rooli tässä lääkeryhmässä esiintyvässä antiprostaglandiinin vaikutuksessa, koska prostaglandiinien rooli premenstruaalisen jännityksen oireyhtymän patogeneesissä on tiedossa. sovelletaan:

 1. 1 Ibuprofeeni 0,2-0,4 g sisällä;
 2. 2 Indometasiini 25-50 mg;
 3. 3 Naprokseeni 250 mg: n sisällä.

5.4. diureetit

Diureettiset keinot - käytetään aldosteroniantagonisteja, joilla on kaliumia säästäviä, verenpainetta alentavia ja diureettisia vaikutuksia. Diureetit on tarkoitettu premenstruaalisen oireyhtymän edemaattisiin ilmenemismuotoihin.

Käytä lääkeainetta spironolaktonia (Veroshpiron) 25 mg: n annoksella 3-4 vuorokautta ennen odotettujen oireiden ilmaantumista. Hoidon kulku on 1 kuukausi.

5.5. Dofaminomimetiki

Dopaminomimeettejä käytetään prolaktiinin lisääntymisen läsnä ollessa. Tämän ryhmän lääkkeitä alkoi käyttää ensimmäisten joukossa premenstruaalisen oireyhtymän oireiden hoidossa.

Ensinnäkin ne poistavat sellaiset oireet kuin mastodynia ja mastalgia.

Yleiset lääkkeet ja hoito-ohjelmat ovat seuraavat:

 1. 1 bromokriptiinia oraalisesti 1,25-2,5 mg 3 kuukauden ajan;
 2. 2 Cabergoline, 0,25-0,5 mg, 2 kertaa viikossa;
 3. 3 Hinagolidi 75 - 150 mg.

On syytä muistaa, että tätä lääkeryhmää määrätään 14. - 16. Päivä kuukausikierroksesta, jolloin prolaktiinin korkeimmat pitoisuudet havaitaan.

5.6. Kasviperäiset valmisteet ja homeopatia

Kasviperäiset ja homeopaattiset lääkkeet ovat melko suosittuja Venäjällä ja niitä käytetään yleisesti lievittämään joitakin premenstruaalisen oireyhtymän oireita.

Tällaisten ravintolisien vaikutuksesta kehoon on tehty paljon tutkimusta ja erityisesti tarvittavien oireiden poistamista.

Jokaisella lääkärillä on oma mielipiteensä ja suhtautumistaan ​​tähän huumeiden ryhmään, mutta joskus synteettisten huumausaineiden sietämättömyydestä johtuen tämän ryhmän aineet tulevat pelastamaan.

Esimerkiksi lääkettä Cyclodinone käytetään vaihtoehtona bromokriptiinille. Tällä lääkkeellä on tutkimuksia, jotka osoittavat jopa sen tehokkuuden syklisen oireyhtymän vakavissa ja kohtalaisissa ilmenemismuodoissa, joilla on dopaminerginen vaikutus ja vähennetään prolaktiinitasoa. Lääkeaine Mastodinonilla on samanlainen vaikutus.

5.7. adaptogens

Se on myös biologisesti aktiivisia aineita, jotka lisäävät kehon kykyä vastustaa ulkoisen ja sisäisen ympäristön haitallisia tekijöitä ja varmistaa homeostaasin muuttuvissa ympäristöolosuhteissa.

Tämän lääkeryhmän tarkoituksena on lisätä lisääntynyttä kehon vastustusta. Ne ovat tehokkaampia monimutkaisessa terapiassa, eikä ainoana mahdollisena keinona.

Koska tämä ryhmä, joka on samanlainen kuin homeopaattiset lääkkeet, ei aina löydä lääkäreiltä vastausta, sitä harvoin nimitetään, ja usein potilaat alkavat ottaa ne itse.

Adaptogeenien käyttö edellyttää tiukkaa päivittäisten biorytmien noudattamista, sillä niillä on kyky lisätä katekoliamiinien määrää veressä.

Edullisesti niiden käyttö aamulla. Odotettavissa oleva vaikutus adapogeenien ottamisessa saavutetaan vain pitkällä järjestelmällisellä vastaanotolla (vähintään 6 kuukautta).

Adaptogeenit on jaettu useisiin ryhmiin:

 1. 1 Kasviperäinen alkuperä (ginseng, Eleutherococcus, kiinalainen Schizandra, Manchurian Aralia, Zamaniha jne.);
 2. 2 Kasviperäiset mineraalit (humusaineet);
 3. 3 Luonnollisten ihmisen hormonien (melatoniini) analogit;
 4. 4 Synteettinen (etyylitiobentsimidatsolihydrobromidimonohydraatti).

5.8. Miten arvioida hoidon tehokkuutta?

Onnistuneen hoidon varmistamiseksi on välttämätöntä, että nainen pitää päiväkirjaa, jossa hänen pitäisi huomata oireiden vakavuus pistettä:

 1. 1 0 pistettä - ei oireita;
 2. 2 1 piste - häiritse heikosti;
 3. 3 2 pistettä - häiritse keskimäärin, mutta älä muuta elämänlaatua;
 4. 4 pistettä - vakavia oireita, jotka loukkaavat naisen elämänlaatua.

Tässä tapauksessa, kun nainen itse ja hänen hoitava lääkäri tekevät työtä, tehokkaimmat tulokset saavutetaan.

On myös näyttöä kirurgisesta menetelmästä syklisen oireyhtymän - ooforektomian - hoitamiseksi vakavissa muodoissa, jotka eivät ole konservatiivisen hoidon kohteena. Myös tällainen toiminta voi olla melko sopiva 35-vuotiaille naisille, joilla on toteutunut lisääntymistoiminto.

Näin varmistetaan ennaltaehkäisevän oireyhtymän oireiden, mutta myös luotettavan ehkäisymenetelmän vaikutus. Estrogeenin puute tässä tapauksessa korjataan hormonikorvaushoidon nimittämisellä.

Vähennä premenstruaalista oireyhtymää, hormonaalisten muutosten mallintamista - tämä on PMS: n patogeenisen hoidon pääsuunta

Premenstruaalinen oireyhtymä on tyypillinen oireiden kompleksi, joka esiintyy yhden tai kahden viikon ajan ennen kuukautisten alkamista hormonitasojen muutoksista johtuen.

PMS-kehitysmekanismi

Kuukautiskierto koostuu kahdesta peräkkäisestä vaiheesta. Syklin ensimmäisellä puoliskolla follikkelia stimuloiva hormoni ja estrogeeni vallitsevat, heidän työnsä tähtää follikkelin kasvattamiseen. Noin kaksi viikkoa viimeisen kuukautisten alkamisen jälkeen tulee aika, jolloin ensimmäisen vaiheen hormonien pitoisuus laskee, mikä johtaa follikkelikalvon repeytymiseen ja munan vapautumiseen.

Tätä prosessia kutsutaan ovulaatioksi.

Kun muna on poistunut munasarjasta, alkaa kuukautiskierron toinen vaihe. Tämä jakso on ominaista progesteronin ja luteinisoivan hormonin tason asteittaiselle kasvulle.

Progesteroni on vastuussa kohdun endometriumin lisäämisestä sekä lihasten rentoutumisesta, mikä estää keskenmenon raskauden aikana. Luteinisoiva hormoni on vastuussa corpus luteumin muodostumisesta ja säilymisestä. Corpus luteum on liitos, joka muodostaa repeytyneen follikkelin paikalle. Jos raskaus ilmenee, corpus luteum toimii ensimmäisen 12 viikon aikana ennen istukan muodostumista. Raskauden puuttuessa se vähenee ennen kuukautisten alkua. Corpus luteumin päätehtävä on progesteronin lisätuotanto.

ICP: n tarkkaa kehitystapaa ei ole asennettu

Uskotaan, että kuukautiskierron toisen puoliskon (luteinisoiva hormoni ja progesteroni) hormonit vaikuttavat keskushermostoon ja aiheuttavat tunnusomaisia ​​muutoksia.

Nämä mielialan muutokset ovat hyvin samankaltaisia ​​kuin raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana nämä hormonit ovat vallitsevia ensimmäisten 12 viikon aikana, mutta PMS: llä oireet häviävät uuden syklin alkamisen jälkeen.

Hormonaalisten muutosten mallinnus on PMS-patogeenisen hoidon pääsuunta, joka estää kaikkien tämän tilan epämiellyttävien oireiden esiintymisen. Nämä eivät kuitenkaan ole hätätoimenpiteitä, kuten PMS-oireiden lievittäminen muilla keinoilla.

PMS: n yleisyys naisryhmässä

Uskotaan, että valtaosa naisista kärsii PMS: stä ja vain 5% onnellisista naisista välttää tämän ongelman. Premenstruaalisen merkin oireyhtymän osalta eri kliininen kuva oireiden vakavuudesta. Enintään 10% naisista kärsii voimakkaista lääketieteellistä korjausta vaativista oireista, ja 20–30% kokee merkittävää epämukavuutta, mutta patogeenisen hoidon käyttö ei ole tarpeen. Tämän luokan potilaiden on lievennettävä oireita eri keinoin.

Yleisimmät oireet premenstruaalisessa oireyhtymässä

Naisväestön useiden tutkimusten perusteella PMS: n yleisimmät ilmenemismuodot, jotka on helpotettava, koottiin:

· Aivojen vetäminen vatsan alareunaan - jopa 90% PMS: stä kärsivistä naisista tekee samanlaisen valituksen. Kivun syy on kohdun spasminen supistuminen. Näiden supistusten vuoksi sisäinen kerros hylätään - endometrium;

· Kivulias tunne maitorauhasissa. Rinnan karkeaminen ja lisääntyminen liittyy hormonaalisen taustan muutokseen. Monet naiset väittävät, että muutokset ovat niin huomattavia, että rintaliivit pienenevät;

· Väsymys. Usein väsymys näkyy lähempänä illallisen aikaa, ja yöunet ovat häiriintyneitä;

· Elintarvikkeiden mieltymysten muuttaminen. Usein tytöt ja naiset huomaavat, että ennen kuukautisten alkamista heidän ruokailutottumukset muuttuvat dramaattisesti. Ensinnäkin haluat makea ja muutaman minuutin suolaisen. Olemme jo toteuttaneet syklien toisen vaiheen analogiat raskauden ensimmäisten viikkojen aikana, joten tällaisessa käyttäytymisessä ei ole mitään yllättävää;

· Moodin heikkeneminen, masennus. Mielialan väheneminen epäilemättä johtuu jatkuvista tuskallisista tunteista kohdun ja rintarauhasen alueella, mutta hormonaalinen tausta vaikuttaa myös keskushermostoon. Nainen voi kyyneltyä tilanteesta, joka ei olisi aikaisemmin aiheuttanut tällaisia ​​kokemuksia;

· Lisääntynyt virtsaaminen. Monet ihmiskunnan kauniin puolen edustajat huomaavat, että muutama päivä ennen kuukautisia he alkoivat juosta WC: hen useammin. Älä pelkää tätä oiretta, koska kohdun spastiset supistukset ärsyttävät vierekkäistä virtsarakkoa, mikä aiheuttaa halun tyhjentää sen. Jos usein toistuvan oireen oire ei lopu kuukautisten aikana ja niiden jälkeen, ota yhteyttä urologiin;

· Lisääntynyt vatsan tilavuus. Jotkut naiset huomaavat paitsi vatsan lisääntymisen välittömästi ennen kuukautisia, mutta myös painonnousua. Älä huoli, nämä ominaisuudet johtuvat nesteen kertymisestä;

· Lisääntynyt kaasun muodostuminen. Vatsan tilavuuden lisääntyminen johtuu paitsi nesteen kertymisestä, myös liiallisesta kaasun kertymisestä suolistoon, joka kehittyy hormonitasojen muutosten seurauksena.

PMS-oireyhtymän diagnoosi

Jos olet huolissasi edellä mainituista oireista joka kuukausi, ota yhteyttä asiantuntijaan - gynekologiin. "Premenstruaalisen oireyhtymän" diagnoosi edellyttää muiden patologioiden tarkkaa poissulkemista. Vastaanotossa lääkäri kerää huolellisesti taudin historian, suorittaa synnytyskokeita ja suorittaa lantion elinten ultraäänen. Lisäksi biokemiallinen verikoe voidaan määrittää eri syklin vaiheissa erilaisten hormonien pitoisuuden määrittämiseksi.

Miten helpottaa PMS: ää?

Yleisin tapa hoitaa PSM-oireita on lääkkeiden käyttö, mutta monet naiset eivät ymmärrä, että on olemassa tekniikoita, joiden avulla voit päästä eroon epämiellyttävistä tunteista ilman lääkitystä. Kyse ei ole vakavista PMS-muodoista, kun hormonihoito on ainoa tehokas hoitomenetelmä.

Tehokkaat menetelmät PMS: n käsittelemiseksi:

1. Kuten edellä todettiin, lääkitys:

· Useimmat naiset tietämättään ottavat kipulääkkeitä ("Pentalgin", "Nurofen", "Ketorol"), kun taas on oikeampaa käsitellä kipua antispasmodisten lääkkeiden kanssa ("But - Shpa", "Drotaverinum", "Spasmalgon"). Jälkimmäisen lääkeryhmän toiminta kohdistuu suoraan kivun kehittymismekanismiin. Valmisteiden hallitsematon saanti on yksi nykyaikaisen lääketieteen ongelmista. Nämä varat voivat aiheuttaa vakavia ruoansulatuskanavan sairauksia, jotka vaihtelevat gastriitista ja haavaumista ja päättyvät syöpäkasvaimiin. Jos antispasmodics ei selviydy, niin kivun lievittämiseksi sinun tulee ottaa lääkkeitä vaikuttavan aineen Parasetamolin kanssa;

· Sedatiiviset valmisteet. Tämä ryhmä korjaustoimenpiteitä pyritään poistamaan hermostuneisuutta, joka usein vainoaa naisia ​​kuukautiskierron toisella puoliskolla. Farmaseuttisilla valmisteilla (Novopassit, Persen, Afobazol), mutta myös kansanhoitovälineillä (kamomillan, valerianin, mäkikuisun keittäminen) voi olla myönteinen vaikutus.

· Kasviperäiset lääkkeet, naisen korjaava hormonaalinen tausta. Täysin osoittautunut Mabyusten.

2. Ruokavalion organisointi. Tiettyä ruokavaliota noudattamalla voit vähentää PMS: n vakavuutta.

Ravitsemukselliset perusohjeet:

· On syytä syödä säännöllisesti. On suositeltavaa noudattaa seuraavaa kaavaa: 3 ateriaa päivässä, joiden väliin tehdään pieniä välipaloja;

· On tarpeen vähentää veden käyttöä 1,5 litraan, mikä mahdollistaa vatsan seinän, ylä- ja alaraajojen turvotuksen vähentämisen;

· Hävitä raskaista astioista ja mausteista runsaasta ruoasta;

· Vähennä runsaasti kaliumia, joka sisältää runsaasti banaaneja, perunoita, rusinoita ja kuivattuja aprikooseja;

· A- ja E-vitamiinin saannin lisääminen;

· Suurenna magnesiumin saantia kehossa. Tämä elementti sisältää pähkinöitä ja äyriäisiä;

· Vähennä vahvan kahvin kulutusta;

· Sulkea pois alkoholijuomien käyttö tiettynä ajanjaksona;

· Vähentää maitotuotteiden käyttöä useimmissa naisissa ne kuitenkin lisäävät kaasun muodostumista

Jos et aiemmin huomannut tätä ominaisuutta takanasi, ei ole mitään pelättävää;

· Rajoita suklaan saanti;

· Vähennä lihavalmisteiden, erityisesti raskaiden lajikkeiden (naudanliha, sianliha, makkarat) kulutusta ja pidä mieluummin valkoista lihaa (kani, kana, kalkkuna).

3. Huonoista tavoista kieltäytyminen. Tupakoinnin ja alkoholijuomien käytön poistaminen poistaa merkittävästi PMS: n epämiellyttävät oireet;

4. Johtaa aktiivista elämäntapaa:

· Jatkuvat kävelyretket raikkaaseen ilmaan. Johdatus päivittäisten kävelyretkien tapaan tuoretta ilmaa parantaa paitsi fyysistä kuntoa myös nostaa henkesi;

· Erikoistöiden suorittaminen. Näiden harjoitusten peräkkäinen toteutus auttaa vähentämään kipua.

· Jos olet pelannut urheilua jo pitkään, on syytä muistaa, että viikkoa ennen kuukautisia ja koko sen keston aikana kuormien voimakkuus on vähennettävä.

5. Ota lämpimät kylpyammeet ja suihkut. On jo kauan todettu, että lämpimällä vedellä on voimakas antispasmodinen vaikutus. Tehokkuuden lisäämiseksi voit lisätä veteen eteerisiä öljyjä, jotka vain lisäävät tätä vaikutusta (havupuiden kasvit, teepuu jne.). On syytä huomata, että kylpyhuoneessa tai suihkussa olevan veden tulisi olla vain lämmin, ei kuuma;

6. Sulje pois vierailevat saunat ja kylpylät ajanjaksolle. Äkilliset lämpötilan muutokset muuttavat verenpainetta, mikä voi vain lisätä kipua;

7. Yritä vähentää rasitusta. Kukaan ei luonnollisesti anna kuukausilomaa naisille, mutta on mahdollista vähentää alttiutta stressille. Tämä auttaa rauhoittamaan huumeita ja yrttejä.

Folk-korjaustoimenpiteet PMS: n helpottamiseksi

Äitimme ja isoäitimme kärsivät myös premenstruaalisesta oireyhtymästä kerrallaan, mutta PMS: n oireiden kanssa taistellessaan he käyttivät kansanhoitoa:

1. Liemi melissa. 2 ruokalusikallista kuivattuja lehtiä kaadetaan 1 litra kiehuvaa vettä, jätetään useita tunteja, neulotaan seulan tai sideharjan läpi. Juo mitä tahansa määrää lisäämättä sokeria, mutta muista rajoittaa nestettä 1,5 litraan. Voit tehostaa vaikutusta yhdistämällä melissa kamomilla tai valerianin kanssa. Melisalla ei ole vain analgeettista vaikutusta, vaan se myös rauhoittaa hermostoa;

2. Kerää yrttejä valeriania, piparminttua ja keltaista. 40 - 45 grammaa seosta tulisi kaataa litraa kiehuvaa vettä, on toivottavaa käyttää termostaattia. Siivilöi seulan tai cheeseclothin läpi. Juo useita kertoja päivässä pari päivää ennen kuukautisten alkua. Näiden yrttien keittäminen auttaa vähentämään kipua ja vähentämään päästöjä kriittisinä päivinä;

3. Yarrow ja jasmiini. 70 - 100 grammaa seosta on kaadettava yhteen litraan kiehuvaa vettä ja infusoitava 15 minuuttia, suodatettava seulan tai sideharjan läpi. Juo 3 kupillista päivässä. Näillä yrtteillä on erinomainen rauhoittava vaikutus;

4. Sininen ruusukukka. Yksi ruokalusikallinen sininen ruusukukkaruukkuja kaataa 300 ml kiehuvaa vettä lämpöti- lassa, vaatii 30-60 minuuttia. Infuusiokanta kulkee seulan tai cheeseclothin läpi. Juo yksi lasi 3 kertaa päivässä. Sininen ruusukukka on rauhoittava ja anti-inflammatorinen vaikutus. Kaikki yrtit ovat voimakkaita allergeeneja ihmiskeholle. Ennen kuin aloitat PMS-kansan reseptien hoidon, sinun on kuultava gynekologiasi. Jos asiantuntija antaa luvan, ennen kuin käytät mitään reseptejä, on syytä testata allergisen reaktion esiintymistä. Kun liemi on haudutettu ja suodatettu seulan läpi, pieni määrä nestettä tulee hieroa kyynärpään sisäpintaan ja 10 - 15 minuutin kuluttua tuloksen arvioimiseksi. Jos iholla ei ole punoitusta, ihottumaa tai kutinaa, tätä menetelmää voidaan käyttää turvallisesti.

Monet naiset 30–40-vuotiaista tuntevat ensikäden, mikä on premenstruaalinen oireyhtymä (PMS). Tämä tila on ominaista ärsytettävyys, hermostuneisuus, masennus, mielialan vaihtelut, päänsärky, rintakipu, vedenpidätys kehossa. Muita mahdollisia PMS: n oireita, jotka aiheuttavat vakavaa epämukavuutta naiselle, ovat pahoinvointi, vatsan paisuminen, ummetus, kipu selässä.

Premenstruaalisen oireyhtymän oireet alkavat yleensä näkyä 7–10 päivää aikaisemmin

sykli ja häviävät sen alussa. Epämiellyttävien oireiden aste eri kuukausina voi vaihdella.

Premenstruaalinen oireyhtymä liittyy erilaisiin tekijöihin, jotka vaihtelevat naisesta toiseen.

ja PMS: n tarkka syy ei ole tiedossa. Näitä tekijöitä ovat tuotanto

naishormonien estrogeeni ja progesteroni sekä korkea

prolaktiinitaso (liittyy hormonin tuotantoon) kuukautiskierron toisessa vaiheessa.

Vähentää premenstruaalista oireyhtymää

PMS-oireiden lievittämiseksi suositellaan seuraavia kasviperäisiä valmisteita:

Vitex on pyhä, jossa on hormonimainen aktiivisuus lääkkeessä Mabusten .

Useiden kuukausien ajan estrogeenin ja progesteronin normaali tasapaino auttaa palauttamaan liiallisen prolaktiinimäärän syklin toisessa vaiheessa; iltaöljyöljy edistää prostaglandiinien vapautumista, mikä vähentää rinnan ja kohdun kouristuksia; angelica kiina on erittäin hyödyllistä ottaa raskaiden kuukautiskouristusten ja kohdun kouristusten aikana. Rautaa, kalsiumia, magnesiumia, E-vitamiinia, B6-vitamiinia ja B-vitamiinia sisältäviä multivitamiini- ja kivennäislisäaineita suositellaan myös, sillä ne auttavat lievittämään premenstruaalista oireyhtymää ja joitakin ruokavalion muutoksia. On suositeltavaa vähentää kyllästettyjen eläinperäisten rasvojen kulutusta (liha- ja maitotuotteet), vähentää tai poistaa sokeria ja suolaa ruokavaliosta. Jotta vähennetään jauhotuotteiden sisältämien yksinkertaisten hiilihydraattien ja tiivistettyjen tuotteiden kulutusta: kuivatut hedelmät, mehut.

Kuitumaisen rintamastopatian hoito

Sisällytä ruokavalioon monimutkaiset hiilihydraatit: hedelmät, vihannekset, viljat. Vähennä kahvin, coca-kolan, suklaan ja teen kofeiinipitoisuutta. On suositeltavaa ottaa ruokaa useita kertoja päivässä pieninä annoksina, mikä auttaa säilyttämään optimaalisen painosi ja vakauttamaan verensokeritason. Auttaa lievittämään premenstruaalista oireyhtymää ja kuukautiskierron säännöllistä liikuntaa, aerobicia, joogaa, päivittäistä 20-30 minuutin liikuntaa tai uima-altaassa. Tässä tapauksessa ei ole välttämätöntä tuoda itsesi sammumaan. Liikunnan pitäisi tuoda iloa ja tunne lievää väsymystä kehossa.

Prenenstruaalisen oireyhtymän hoito, lääkkeet PMS: lle

Premenstruaalinen oireyhtymä (PMS) on patologinen tila, jossa yli puolet naisten ja tyttöjen väestöstä kokee ennen kuukautisia. Sille on ominaista henkisten ja fyysisten ilmenemismuotojen monimutkainen hämärtyminen ilmaisemaan. Syklisen taudin syitä ei ole määritelty tarkasti, hoidon tarkoituksena on lievittää oireita ja vakauttaa hermostoa. Hoitoon useilla keinoilla, joista jokainen auttaa selviytymään sairauden erityisestä syystä.

PMS: ää erottavia oireita ei ole olemassa, jokainen nainen kokee tämän tilan omalla tavallaan. Jotkut kärsivät voimakkaasti eri paikoista, toiset kokevat henkistä epämukavuutta ja toiset kärsivät molemmista oireiden ryhmistä. Kuitenkin jotkut tuntemattomat negatiiviset tunteet ennen kriittisten päivien alkua.

Premenstruaalisen sairauden oireita on kaksi:

 1. 1. Emotionaaliset - käyttäytymishäiriöt: vihan, ärtyneisyyden, kyyneleen, masennuksen tunteen, ahdistuneisuuden, unettomuuden, usein esiintyvien mielialan muutosten, vähentyneen tai lisääntyneen ruokahalun, joidenkin hajujen suvaitsemattomuuden tunteet.
 2. 2. Fyysiset ilmenemismuodot: migreeni, selkäkipu, vatsa, sydämen alue, huimaus, pahoinvointi, voimahäviö, ilmavaivat, järkyttynyt uloste, rintakipu, turvotus, raajojen tunnottomuus, verenpaineen lasku.

Premenstruaalinen oireyhtymä on lievä, kohtalainen ja vaikea. Ensimmäinen on ominaista enintään 4 oireiden esiintyminen, ja vakava nainen tuntee jopa 12 erilaista patologian ilmentymää. Jos tilanne ennen kuukautisia pahenee sellaiseen määrään, joka vaikuttaa tavanomaiseen elämäntapaan ja vammaisuuteen, se luokitellaan esihierontaan.

Syklisellä oireyhtymällä on neljä muotoa, joille on tunnusomaista hallitsevat oireet:

 • neuropsykkinen, jossa esiintyy käyttäytymis- ja emotionaalisia häiriöitä;
 • kefalgiset - ominaista migreenikipu, pahoinvointi, oksentelu, huimaus, tajunnan menetys;
 • turvotus - ominaista jalkojen, sormien, kasvojen, heikkouden, maitorauhasen turvotuksen ilmaantuminen;
 • kriisi - verenpaineen nousu, kipu rintalastan takana, takykardia, paniikkikohtaukset.

Tunnista PMS: n epätyypilliset muodot, joihin liittyy kuume, vastustamaton halu nukkua, kehon lihasten yksipuolinen heikkeneminen.

Hoito on määrätty riippuen oireyhtymän muodosta, oireista ja vakavuudesta. Lieviä ja lieviä ilmenemismuotoja, vitamiinikomplekseja, homeopaattisia, rauhoittavia kasviperäisiä lääkkeitä, magnesiumvalmisteita auttaa. Niiden joukossa ovat PMS: n tipat ja tabletit:

 1. 1. Magne B6. Vähentää hermoston jännitystä, rauhoittaa migreenejä, vatsakipu, normalisoi unen, mielialaa, poistaa turvotusta ja lihaskouristuksia.
 2. 2. Mastodinon. Homeopaattiset lääkkeet, normalisoi kuukautiskierron, lievittää henkistä stressiä, turvotusta, päänsärkyä.
 3. 3. Syklodinoni. Vaikuttava aine on hedelmän prutnyakin tavallinen kuiva ote. Lääke säätelee naisten sukupuolihormonien tasoa, on määrätty kuukautiskierron heikentyneen hoidon, PMS: n, rintojen arkuus.
 4. 4. Poistaa. Homeopaattiset lääkkeet tablettien tai tipojen muodossa. Säätää sykliä, vähentää verenvuotoa raskaiden jaksojen aikana, vähentää psyko-emotionaalisten ilmentymien voimakkuutta PMS: n aikana ja vaihdevuosien aikana.

Lisääntynyt hermostuneisuus, ahdistuneisuus, ärtyneisyys, rauhoittavia aineita käytetään:

 1. 1. Glysiini. Keino parantaa aivojen suorituskykyä, lievittää hermorasitusta, auttaa normalisoimaan unta aiheuttamatta eston tilaa.
 2. 2. Valerianiin perustuvat valmisteet. Vapauta ärtyneisyys, normalisoi unta, rauhoittava vaikutus. Pitkäaikaisessa käytössä tai suurina annoksina vähennä huomion keskittymistä, joten se on vasta-aiheinen kuljettajille.
 3. 3. Pioniuute. Rauhoittava, auttaa selviytymään ahdistuksesta ja pelosta PMS: ssä, on vasta-aiheinen ihmisille, joiden työ vaatii huomiota ja hyvää reaktiota.
 4. 4. Sedavit. Yrtit ja vitamiinit sisältävät kasviperäisiä valmisteita. Poistaa pelon tunteen, normalisoi nukkua, sillä on lievä antispasmodinen vaikutus.
 5. 5. Rentoudu. Rohdosvalmisteet. Poistaa ahdistusta, hermostunut jännitys, auttaa unihäiriöissä.

PMS: n tabletit: lääkeryhmät, käyttöaiheet

Premenstruaalinen oireyhtymä (PMS) on patologinen tila, joka liittyy naisten lisääntymisjärjestelmän syklisiin muutoksiin. Tämän ilmiön merkkejä esiintyy muutama päivä ennen kuukautisia ja häviävät sen jälkeen, kun ne ovat alkaneet.

TÄRKEÄÄ TIETÄÄ! Onneajan nina Nina: "Raha on aina runsaasti, jos se asetetaan tyynyn alle." Lue lisää >>

PMS-ilmentymien vähentämiseksi on tarpeen normalisoida päivittäinen hoito, säätää ruokavalio ja liikunta. Huumeista käytetään yleisimmin hormonikorvauksia, kasviperäisiä valmisteita, vitamiineja, masennuslääkkeitä.

Syndrooman syitä ei tunneta täysin. Taudin kehittymisestä on useita teorioita, joista tärkein on hormonaalinen. Naispuolisilla hormoneilla voi olla moduloiva vaikutus keskushermostoon, aineenvaihduntaan. Niiden tason vaihtelu kuukautiskierron aikana johtaa PMS-oireiden esiintymiseen.

Seuraavat tekijät vaikuttavat oireyhtymän syntymiseen:

 • anoreksia tai bulimia nuoruusiässä;
 • synnytyksen jälkeinen masennus;
 • virusinfektiot;
 • ylikuumeneminen, suolaisen, mausteisen tai rasvaisen ruoan ruokavaliota;
 • kahvin väärinkäyttö;
 • alkoholin saanti;
 • stressaavat tilanteet;
 • vitamiinien ja kivennäisaineiden puute kehossa - kalsium, magnesium, vitamiinit B6;
 • ilmastonmuutos.

PMS: ää koskevat valitukset ovat hyvin erilaisia. Kehittyvät fyysiset, käyttäytymiset, emotionaaliset ja kognitiiviset häiriöt. Oireita havaitaan kuukausittaisen syklin luteaalisessa vaiheessa ja ne häviävät kuukautisten alkamisen jälkeen. On havaittu, että naisilla, joilla on vakavia premenstruaalisia häiriöitä, vaihdevuodet ovat vakavampia.

Tiettyjen merkkien vallitsevuudesta riippuen on useita PMS-muotoja:

 • emotionaalinen epävakaus;
 • itkuisuus;
 • ärtyneisyys;
 • apatia ja masennus;
 • aggressiivisuus toisia kohtaan;
 • heikkous;
 • muistin menetys;
 • väsymys;
 • unihäiriöt;
 • kohtuuton nauru tai kyyneleet
 • sykkivä päänsärky temppelissä, johon liittyy pahoinvointi, oksentelu, ripuli;
 • huimaus;
 • lisääntynyt haju;
 • ärtyneisyys;
 • unettomuus;
 • aggressiivisuuden ilmenemismuodot;
 • sydämen kipu;
 • sydämen sydämentykytys
 • kasvojen, kämmenten, jalkojen turvotus;
 • rintojen engorgement ja arkuus (mastodynia ja mastalgia);
 • jano;
 • painonnousu;
 • liiallinen hikoilu;
 • nivelkipu;
 • maha-suolikanavan häiriöt - vatsan epämukavuus, ummetus, ripuli, ilmavaivat, pahoinvointi;
 • päänsärkyä;
 • kutiava iho
 • korkea verenpaine;
 • pelon tunne;
 • sydämen sydämentykytys;
 • sydämen kipua
 • kehon lämpötilan nousu 38 ° C: seen;
 • päiväaikaista uneliaisuutta;
 • haavainen stomatiitti ja ientulehdus;
 • allergiset reaktiot;
 • iridosykliitti (sylimyrskyn ja iiriksen tulehdus)

Ennen PMS-hoidon aloittamista on välttämätöntä sulkea pois muita sairauksia, joilla on samanlainen kliininen kuva. Naisia ​​suositellaan pitämään päiväkirjaa, jossa huomioidaan oireiden alkamisaika ja niiden kesto. Näin voidaan tunnistaa tärkeimmät valitukset ja tunnistaa niiden suhde kuukautiskiertoon.

Oireyhtymähoidon yleiset periaatteet:

 • elämäntapamuutos - päivittäinen rutiini, ruokavalio, liikunta;
 • vaikutukset taudin häiritsevimpiin ilmentymiin;
 • lääkkeiden nimittäminen vakavaan PMS: ään, joka häiritsee päivittäistä toimintaa;
 • kuukausittaiseen sykliin vaikuttavien lääkkeiden käyttö ja ovulaation estäminen.

Säännölliset fyysiset harjoitukset edistävät endorfiinien tuotantoa, parantavat naisen yleistä hyvinvointia ja henkistä tilaa. Hyvä vaikutus on mahdollista kognitiivisen käyttäytymisen psykoterapiassa.

Erityistä huomiota kiinnitetään ruokavalioon. Syömisen tavan muuttaminen syklin toisella puoliskolla lievittää merkittävästi PMS: n oireita. Ruoka tulisi kuluttaa pieninä annoksina, 5-6 kertaa päivässä. Rajoita maitotuotteiden ja kaloreiden hiilihydraattien pitoisuutta. Ahdistuksen ja hermostuneisuuden ilmenemisen vähentämiseksi sinun tulee kieltäytyä saamasta usein kahvia, suklaata, alkoholia. Jotta vältettäisiin turvotus, vähennä kulutetun suolan määrää.

Valmistelut premenstruaalisen oireyhtymän (PMS) ilmenemismuotojen vähentämiseksi

PMS: n vakavien muotojen hoito suoritetaan vain lääkärin määräyksellä ja valvonnassa.

Ominaisuudet: lääkkeet määrätään riippuen PMS-ilmenemismuotojen muodosta ja vakavuudesta.

Vaikeissa tapauksissa heille määrätään joskus "href = 'http: //www.aif.ru/health/life/gormonalnye_preparaty_stoit_li_boyatsya_pobochnyh_effektov'> hormonit, masennuslääkkeet, diureetit ja kipulääkkeet ei-steroidisten tulehduskipulääkkeiden ryhmästä.

PMS: n vakavien muotojen hoito suoritetaan vain lääkärin määräyksellä ja valvonnassa.

Yleisimmät haittavaikutukset ovat allergisia reaktioita.

Tärkeimmät vasta-aiheet: yksilöllinen suvaitsemattomuus.

Muista, että itsehoito on hengenvaarallinen, neuvoja lääkkeiden käytöstä ota yhteyttä lääkäriisi.

Osta hakemiston painettu versio kaupungin tai tilauksen kioskeista toimitukselle puhelimitse +7 (495) 646-57-57 tai sähköpostilla [email protected] lääkkeen muistiinpanolla (määritä kirjeen nimi, postiosoite ja puhelinnumero).

Nykyiset kysymykset

Kuolema kirjain. Isä ja tytär menettivät toisensa nimien virheen vuoksi

Koeputken liha. Mitkä ovat keinotekoiset tuotteet ja ovatko ne haitallisia?

Neliömetriä väitettä. Kuka menetti laulaja Shuran asuintilaa?

suosittu

kommentoi

2018 Argumenty i Fakty JSC: n pääjohtaja Ruslan Novikov. Viikoittaisten "Argumenttien ja tosiseikkojen" päätoimittaja Igor Chernyak. Digitaalisen kehityksen ja uuden median johtaja AiF.ru Denis Khalaimov. AIF.ru päätoimittaja, Vladimir Shushkin.

PMS: 15 luonnollista korjaustoimenpiteitä oireiden helpottamiseksi

PMS: ää voivat vaikuttaa kaikenikäiset naiset, vaikka se on yleisin 20–40-vuotiailla naisilla.

1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa voit mennä apteekkiin ja löytää satoja kasviperäisiä otteita myytäväksi.

Tuolloin yli 90 prosenttia väestöstä tiesi käyttää takapihalla kasvavia lääkekasveja tavallisten sairauksien ja vammojen hoitoon; he joutuivat tekemään sen, koska se oli käytännössä ainoa "lääke".

Miten ja miten lievittää ja vähentää PMS: n oireita

Toisin kuin huumeet, jotka yleensä toimivat yhden mekanismin kautta, kuten bakteerien kohdentaminen, yrtit toimivat synergistisesti kehon suurten epätasapainojen korjaamiseksi, jotka voivat johtaa sairauteen.

Kasvien käyttö lääkkeinä on yksi ainoista paranemisen muodoista, jotka jokainen kulttuuri ja etnisyys tunnustavat ja joka on ollut olemassa jo muinaisista ajoista lähtien ja jota käytetään yhä useimmissa osissa maailmaa. Tämä on planeetan vanhin parantava järjestelmä.

Käytin yrttejä monissa tapauksissa vaihtoehtoina lääkkeille, koska ne olivat hyödyllisiä eri oireiden hoidossa, mutta ei syyn hoitoon. Sittemmin olen merkittävästi tarkistanut mielipiteeni, ja nyt ymmärrän, että yrtit voivat auttaa ylläpitämään terveyttäsi hyvin perustasolta, kuten ruoka tekee.

On monia terveydellisiä valituksia, jotka voivat auttaa kasviperäisiä lääkkeitä, ja niiden joukossa tietysti myös premenstruaalinen oireyhtymä (PMS).

Mikä on premenstruaalinen oireyhtymä (PMS)?

Premenstruaalinen oireyhtymä kuvaa ryhmää oireita, jotka voivat esiintyä 1-2 viikkoa ennen naisen kuukautisia. Oireet vaihtelevat suuresti vakavuuden ja tyypin mukaan, mutta voivat sisältää:

Kuukautiskierron aikana esiintyvien hormonivaihtelujen uskotaan olevan PMS: n pääasiallinen syy, vaikka aivojen kemialliset muutokset voivat myös vaikuttaa.

Tiettyjen vitamiinien ja kivennäisaineiden alhainen määrä liittyy PMS: ään, ja stressi ja masennus voivat pahentaa oireita.

PMS: ää voivat vaikuttaa kaikenikäiset naiset, vaikka se on yleisin 20–40-vuotiailla naisilla.

On myös todennäköisempää, että se ilmenee naisilla, jotka ovat synnyttäneet vähintään yhden lapsen, joilla on ollut perheen historia, tai joilla on ollut synnytyksen jälkeinen masennus tai muu mielialahäiriö. Lisäksi tämä on uskomattoman yleinen ongelma, joka koskee vähintään 85 prosenttia kuukautisten naisista.

15 laitosta PMS: n rauhoittamiseksi

PMS: n oireet voivat olla lieviä tai vakavia, ne voivat olla vain haittaa tai heikentää merkittävästi elämänlaatua.

Monet naiset kääntyvät antimien kipulääkkeisiin oireiden lievittämiseksi, ja jotkut jopa menevät niin pitkälle, että ne käyttävät ehkäisypillereitä ovulaation lopettamiseksi (mikä yleensä vähentää PMS: n oireita), mutta ne aiheuttavat sivuvaikutusten riskit.

Kasviperäiset valmisteet voivat olla erittäin tehokkaita luonnollisena vaihtoehtona kuukautiskolikon ja muiden PMS-oireiden lievittämiseen. Paras vaihtoehto sisältää seuraavat.

Kuoren ja hehkulangan kuori

Viburnum-kuori (Viburnum opulus) voi auttaa lievittämään lihaskouristuksia ja sitä käytetään usein kuukautiskivien lievittämiseen. Sitä kutsutaan kohdun relaksoivaksi ja se sisältää spasmodista skopoletiinia.

Perinteen mukaan viburnum-kuori on erityisen hyödyllinen kuukautiskolikolle, joka annetaan alaselälle tai reidelle.

Hydropinen viburnum on eräänlainen viburnum (Viburnum prunifolium), joka sisältää myös kohdun relaksanttia scopoletiinia. Välitön, voimakas kuukautiskipu helpottuu parhaiten vibjurnumin avulla, varsinkin jos niissä on raskas kuukautiskierto.

N.D.: n, NCNM: n ja Bastirin yliopiston professori Tory Hudson suosittelee, että 2/2 tl viburnum-kuori-tinktuuraa otetaan 2–3 tunnin välein tai 1/4 tl viburnum limpvoussine-tinktuuria joka toinen-neljä tuntia.

Musta Kohosh

Musta cohoshia käytetään perinteisesti vaihdevuosien oireiden hoitoon, kuten kuumia aaltoja, mutta tunnetaan myös rentouttavasta vaikutuksesta kohtuun. Hudsonin mukaan, joka suosittelee tinktuuraa 1/4 tl: sta 1/2 tl: ksi kahden tai neljän tunnin välein:

"Jos kuukautiskiertoon liittyy premenstruaalinen ärtyneisyys ja ahdistuneisuus, hidas tai epäsäännöllinen kuukautiskierto tai vähäinen verenvuoto, musta cohosh on erityisesti tarkoitettu kuukautiskolikille."

Punainen vadelma lehtiä

Punainen vadelmanlehti tunnetaan sävyttävästä vaikutuksestaan ​​lisääntymisjärjestelmään, ja se voi auttaa rauhoittamaan kohtua ja lievittämään kuukautiskolikot, kun se otetaan säännöllisesti.

Dong Kwai

Dong Kwai suositellaan perinteisesti dysmenorreaa tai kivuliaita kuukautisia varten. Se toimii estrogeeninä kehossasi ja voi auttaa parantamaan kohdun sävyä.

Dong Qui voi olla erityisen hyödyllinen yhdessä muiden kasviperäisten lääkkeiden kanssa. American Botanical Councilin (ABC) mukaan:

"Premenstruaalinen oireyhtymä (PMS) on tila, jota voidaan hoitaa yrtteillä.

Naisilla, jotka kärsivät PMS: stä (noin kolmannes 30–40-vuotiaista naisista), on yhteinen hormonirakenne, jossa on kohonnut plasman estrogeenitaso ja alhainen plasman progesteronipitoisuus hieman ennen kuukautisten alkua.

. PMS: ää voidaan kontrolloida tehokkaasti dong kwai, vitex vulgaris, lakritsi (Glycyrrhiza glabra) ja musta cohosh (Cimicuguga racemosa) avulla.

Kaksi viimeistä laitosta sisältävät fytoestrogeenejä (jotka toimivat kehossa estrogeeninä), joiden uskotaan olevan tonic vaikutus kohtuun. "

Wild yam

Wild yam on suosittu vaihdevuosien oireiden lievittämiseksi, mutta se soveltuu hyvin PMS: ään, auttaa kohdun tehoa tehokkaasti kuukautisten aikana ja estää myös koliikkia ja kohdun kouristuksia.

Reishi

Reishi-lääketieteellinen sieni, joka tunnetaan nimellä Lingzhi Kiinassa tai kasvien hengessä. Sitä kutsutaan myös "kuolemattomuuden sieneksi" - lempinimeksi, joka kertoo kaiken.

Reishiä on käytetty Aasiassa lääketieteellisesti tuhansien vuosien ajan, mikä auttaa parantamaan immuunijärjestelmän tehokkuutta. Se voi auttaa PMS: ään liittyvää väsymystä ja heikkoutta, ja sillä on rentouttavia ominaisuuksia naisille, jotka tuntevat ärsyttävän tai hermostuneen.

virmajuuri

Valerian on tunnettu rauhoittavasta vaikutuksestaan, ja siksi se voi olla hyödyllinen PMS: ään, unettomuuteen ja ärtyneisyyteen liittyvissä mielialan vaihteluissa. Sitä käytetään myös joskus ruoansulatuskanavaan ja se voi helpottaa kohdun kouristuksia. Valerian, jota käytetään yhdessä viburnum-kuoren kanssa, voi olla erityisen hyödyllinen lievittämään sekä koliikkia että mielialan vaihteluja.

Tori Hudson, N.D. Hän selitti:

"Valerian sisältää tärkeän luokan yhdisteitä, joita kutsutaan valeropotriaateiksi ja valeriinihapoksi, joita esiintyy yksinomaan tässä monivuotisessa kasvissa, joka kasvaa Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa.

On helppo ymmärtää, miten Valerian auttaa lievittämään kipua, ahdistusta ja unettomuutta, koska sekä valepotriitit että valeriinihappo pystyvät sitoutumaan samoihin reseptoreihin aivoissa kuin Valium. Vaikka Valerianin vaikutusta kuukautiskolikkoon ei ole tieteellisesti tutkittu, sillä on rentouttava vaikutus suoliston lihasten kouristuksiin.

Sekä kohtu että suolet ovat sileitä lihaksia. Kliinisessä käytännössä Valerian on yleensä tärkeä lisä vaihtoehtoiseen lähestymistapaan kivulias kuukautiset. "

Vitex tavallinen

Vitex vulgaris -valmistetta (Vitex agnus-castus) käytetään perinteisesti kuukautisten ongelmien lievittämiseen, mukaan lukien premenstruaalinen oireyhtymä. Systeeminen tarkastelu osoitti PMS-oireiden merkittävää vähenemistä naisilla, jotka käyttivät Vitex vulgarisia verrattuna lumelääkeryhmään.

Lisäksi Vitex Vulgaris on auttanut myös naisilla, jotka kärsivät premenstruaalisesta dysfoorisesta häiriöstä (PMDD), joka on vakavampi PMS-muoto.

voikukka

Voikukka-lehdet toimivat turvallisena diureettilääkkeenä. Vetämällä ylimääräistä vettä kehosta, voikukka voi helpottaa turvotusta.

Luonnollinen progesteroni

Progesteroni on luonnollinen hormoni ihmiskehossa, jota tarvitaan erilaisiin elintärkeisiin toimintoihin. Naisilla progesteroni tasapainottaa estrogeenin hormoneja ja sitä tuottaa pääasiassa munasarjat ovulaation aikana.

Naiset, jotka lähestyvät vaihdevuosia, tuottavat vähemmän ja usein riittämätöntä progesteronitasoa. Lisäksi kulttuurissamme jopa naisilla, jotka ovat heidän synnytysvuosina, tuotetaan yleensä enemmän estrogeeniä.

Luonnollinen progesteroni (biologisesti identtinen kehon tuottaman progesteronin kanssa) voi auttaa tasapainottamaan estrogeenihormoneja PMS: n oireiden lievittämiseksi sekä normalisoidun kuukautiskierron aikana.

kamomilla

Kamomateetä lisää glysiinin tasoa, mikä auttaa lievittämään lihaskouristuksia. Glysiini on myös hermostunut relaksantti, joka voi selittää, miksi kamomilla on myös tehokasta stressiä ja ahdistusta. Kamomillateetä suositellaan perinteisesti kuukautiskierron rauhoittamiseksi.

unikko

Maca on retiisiperheen mukula, joka auttaa palauttamaan hormonaalista tasapainoa. Unikonaiset voivat auttaa vähentämään PMS: n oireita, ja se on adapogeeninen yrtti, mikä tarkoittaa, että se voi auttaa kehon tukemisessa stressin aikana, edistämään emotionaalista hyvinvointia ja ylläpitämään tervettä tunnelmaa.

Motherwort

Käyttökelpoiseksi kohdun sävyn stimuloimiseksi äiti voi myös vähentää kohdun ja koliikkien kouristuksia. Motherwortia käytetään myös lievittämään stressiä ja sydämen aiheuttamia oireita, jotka johtuvat ahdistuksesta. Motherwort on listattu kiinalaisten yrttien joukossa, joiden on tarkoitus helpottaa PMS: ää Cochrane Systematic Reviewin mukaan:

"Kiinalaisia ​​kasviperäisiä lääkkeitä on käytetty vuosisatojen ajan Kiinassa, ja sitä käytetään tällä hetkellä Kiinan julkisissa sairaaloissa primaarisen dysmenorrean hoitoon [kivulias kuukautiset].

Katsauksessa havaittiin lupaavia todisteita kiinalaisen kasviperäisen lääkkeen hyödyistä kuukautiskipujen vähentämiseksi primäärisen dysmenorrean hoidossa verrattuna perinteiseen lääketieteeseen, kuten tulehduskipulääkkeisiin ja suun kautta otettaviin ehkäisypillereihin, akupunktioihin ja termiseen supistumiseen. "

Fennel-siemenet

Fennel-siemenuutteen on osoitettu vähentävän PMS: n vakavuutta, myös vähentämällä merkittävästi premenstruaalisen stressin oireita.

Naiset, jotka ottivat fenkolin siemenuutteen kolme päivää ennen kuukautisten alkamista ja jopa kolme päivää sen jälkeen, kun he olivat päättyneet, sanoivat, että pisarat auttoivat heitä tuntemaan olonsa masentuneemmiksi ja tuottavammiksi työssä ja helpottivat kommunikointia ystävien ja perheen kanssa. Euroopan ihmisperäisen lisääntymisen ja embryologian yhteiskunnan vuosikonferenssi.

sahrami

Naiset, jotka saivat 30 mg safraniuutetta päivässä (15 mg kahdesti vuorokaudessa) kahden kuukautiskierron aikana, ilmoittivat PMS-oireiden vakavuuden 50 prosentin vähenemisen.

Mitä muuta PMS: n oireita lievitetään?

Jos PMS-oireet, kuten kivulias kuukautiskouristukset, vähentävät elämänlaatua, kannattaa harkita useita turvallisia ja luonnollisia strategioita.

Iltaöljy: sisältää emäksistä gamma-linoleenihappoa (GLA), joka on hyödyllinen kivunlievityksessä. Se on myös hyödyllinen hormonien epänormaalin fysiologian palauttamiseksi, mikä voi vaikuttaa PMS: n oireisiin.

DIM (diindolyylimetaani): DIM on luonnollinen fytokemiallinen tuote ristikkäisissä vihanneksissa, kuten parsakaali, kukkakaali, kaali ja Bryssel-ituja. Siinä on ainutlaatuisia ominaisuuksia, joiden avulla se voi muuttaa estrogeenin aineenvaihduntaa, edistää optimaalista estrogeenitasapainoa ja ylläpitää terveellistä progesteronin ja testosteronin tuotantoa.

PMS-oireiden vakavuus naisilla liittyy kohonneeseen estrogeeniin, ja oireet pahenevat, kun estrogeeni kasvaa. DIM: llä on tasapainottava vaikutus hormoneihin ja se voi hyötyä sellaisista olosuhteista kuin PMS, jotka liittyvät estrogeenin ja progesteronin epätasapainoon.

Akupunktio: Tarkastelu 27 tutkimuksesta on osoittanut, että akupunktio voi helpottaa kuukautiskivistä paremmin kuin huumeita tai yrttejä, mikä stimuloi endorfiinien ja serotoniinin tuotantoa keskushermostoon.

Ruokavalion muutokset: ruokavalion muutokset voivat olla hyvin hyödyllisiä lievittämään koliikkia ja muita PMS-oireita. Voit kokeilla:

Hävitä kofeiini, alkoholi ja hiilihapotetut juomat

Vähennä sokerin saantia

Vältä savustettuja juustoja, lihaa ja kalaa (koska ne voivat lisätä nesteen kertymistä)

Varmista, että ruokavaliossasi on riittävästi ravinteita, erityisesti B6-vitamiinia, mangaania, A- ja E-vitamiinia, kalsiumia, magnesiumia, eläinten omega-3-rasvoja ja tryptofaania.

Harjoitukset: Tämä on toinen hyödyllinen työkalu, joka auttaa vähentämään kuukautiskouristuksia, koska se lisää endorfiinien tasoa, jotka ovat aivojen kemikaaleja, jotka liittyvät kipua lievittävään.

Lämpö: kuumavesipullon käyttäminen alavihkoon tai liotus lämpimässä kylvyssä voi antaa väliaikaisen helpotuksen kuukautiskivusta.

Aromaterapia: Aromaterapia, jossa käytetään laventelia, lievittää premenstruaalisia emotionaalisia oireita, joita ainakin osittain selittää parasympaattisen hermoston toiminnan parantuminen.