Prenenstruaalisen oireyhtymän (PMS) hoito naisilla

Huolimatta siitä, että premenstruaalinen oireyhtymä on vain oireiden kompleksi, jossa patogeneesi on epäselvä loppuun asti, sen hoitomenetelmät ovat varsin laaja ja monipuolisia.

TÄRKEÄÄ TIETÄÄ! Onneajan nina Nina: "Raha on aina runsaasti, jos se asetetaan tyynyn alle." Lue lisää >>

Niihin kuuluvat sekä patogeenisten että oireiden aiheuttajien vaikutukset, psykoterapian ja homeopatian menetelmät, hormonihoito ja suun kautta otettavien ehkäisyvalmisteiden hoito.

Tämä erilainen hoitomenetelmä perustuu yksittäisten potilaiden premenstruaalisen jännityksen oireyhtymän kliinisten oireiden erityispiirteisiin. Jokaisella PMS: stä kärsivällä naisella on yksilöllinen kliininen kuva, ja hoito tulisi suunnata nimenomaan tämän potilaan kehon erityisilmiöiden eliminoimiseen.

Tässä artikkelissa käsitellään vain modernia lähestymistapaa premenstruaalisen oireyhtymän hoidossa. PMS: n kliinisten muotojen syitä, patogeneesiä ja luokittelua voidaan tutkia tässä.

1. Tärkeimmät hoitomenetelmät

Nykyaikaiset hoitomenetelmät pystyvät korjaamaan kaikki premenstruaalisen oireyhtymän olemassa olevat ilmenemismuodot, jotka johtuvat laajasta lääkeryhmien valikoimasta.

 1. 1 Ei-lääkehoito (ruokavalio, psykoterapia, elämäntapakorjaus, liikunta, vitamiinin saanti ja muut menetelmät).
 2. 2 Patogeneettinen hoito sisältää seuraavat lääkeryhmät PMS: lle:
  • GnRH-agonistit;
  • antigonadotrooppiset lääkkeet;
  • antiestrogeenit;
  • yhdistetyt oraaliset ehkäisyvalmisteet;
  • progestiinit;
  • estrogeenit.
 3. 3 Symptomaattista hoitoa tarjoavat seuraavat lääkeryhmät:
  • psykotrooppiset lääkkeet (anksiolyyttiset lääkkeet, masennuslääkkeet);
  • ei-steroidiset tulehduskipulääkkeet (NSAID);
  • diureetit;
  • Dofaminomimetiki;
  • kasviperäiset ja homeopaattiset lääkkeet;
  • adaptogens.

2. Ei-huumeiden korjaus

Tämäntyyppistä hoitoa on pidettävä ensimmäisenä askeleena premenstruaalisen oireyhtymän oireiden voittamiseksi.

Sen olennainen osa on psykoterapia, jonka tavoitteena on potilaan itsensä hyväksyminen ja hänen kanssaan tapahtuvat sykliset muutokset, jotka parantavat itsekontrollia.

Tämä koskee erityisesti naisia, joilla on psyko-vegetatiivisia ja kriisimuotoja. Heidän tietonsa tilanteesta, omasta tunteestaan ​​riippuu suoraan oireiden vakavuudesta, joten potilaan täydellinen paniikkikohtausten ja kriisien voittaminen on todennäköistä.

Tässä tapauksessa päivittäisen hoito-ohjelman noudattaminen, hyvä lepotila ja lepo ovat erittäin tärkeitä. Tärkeä näkökohta on päivittäiseen liikuntaan liittyminen - lataaminen aamulla ja illalla 30 minuutin ajan raikkaassa ilmassa.

Toinen ei-lääkehoidon tyyppi on ruokavalio. On välttämätöntä poistaa tai vähentää merkittävästi kulutettujen hiilihydraattien ja sokerin, kahvin ja alkoholin, suolan, teen, eläinrasvojen, maidon määrää, kiinnittäen erityistä huomiota siihen kuukautiskierron toisen puoliskon aikana.

On suositeltavaa päästä ruokavalioon enemmän hedelmiä ja vihanneksia. Fysioterapialla on positiivinen vaikutus, erityisesti sähkö- ja hieronta (yleinen, kohdunkaulan kaulusalue).

Ei-huumeiden korjaus ei ole ihanteellinen eikä kykene poistamaan ennalta ehkäisevän jännityksen oireyhtymän täydellistä esiintymistä, vaikka se löytää vastauksen ulkomaille.

Tässä on ero naisten ja miesten mentaliteetissa Venäjällä ja esimerkiksi Euroopassa. Kuten tiedätte, eurooppalaiset naiset ovat huolissaan henkisestä terveydestään, joten nämä suositukset pannaan täysimääräisesti täytäntöön.

Venäläisille naisille tämä lähestymistapa ei kuitenkaan valitettavasti aiheuta vakavaa asennetta. Suurimmalla osalla potilaista ei ole halua muuttaa radikaalisti elämäntapaansa, koska se vaatii paljon vaivaa.

3. Vitamiinit PMS: lle

Seksuaalisten ja endokriinisten järjestelmien normaaliin toimintaan nainen tarvitsee riittävästi rasvaliukoisia vitamiineja (Aevit, 1 kapseli kerran päivässä tai multivitamiinien tai ruokavalion korjaus). Pitäisi pitää tällaista tärkeää hivenaineita magnesiumina.

Paljon työtä on kirjoitettu sen myönteisestä vaikutuksesta syklisen oireyhtymän kulkuun, on tehty riittävä määrä tutkimuksia, jotta siihen perustuvat valmisteet ovat laajalti käytössä gynekologin käytännössä. Totta, kaikki olemassa olevat tutkimukset tehtiin Venäjällä, mikä jonkin verran vähentää järkevän henkilön optimismia.

On pidettävä mielessä, että puhumme tämän aineen orgaanisista suoloista, kuten sitraatista, laktaatista, orotaatista, pidolatista. Epäorgaanisia suoloja (magnesiumsulfaattia) käytetään synnytys- ja gynekologisessa käytännössä preeklampsian ja eklampsian hoidossa, verenpaineen korjaamisessa.

Magnesiumsitraatilla yhdessä B6-vitamiinin kanssa on paras sulavuus. Sanofin (Ranska) valmistama lääke "Magne B6 Forte" täyttää nämä vaatimukset täysin.

Kuva 1 - Magne B6 forte (magnesiumsitraatti + pyridoksiinihydrokloridi)

4. Patogeeniset aineet

Vakavin premenstruaalinen oireyhtymä on patogeeninen hoito. Seuraavien lääkkeiden nimeäminen PMS: lle edellyttää gynekologin pakollista valvontaa!

4.1. GnRH-agonistit ja antigonadotrooppiset lääkeaineet

GnRH-agonisteja ja antigonadotrooppisia lääkkeitä käytetään yksinomaan vakavaan kuukautiskierron oireyhtymään tai jos muuta hoitoa ei ole mahdollista.

Niiden käyttö rajoittuu merkittäviin sivuvaikutuksiin, kuten osteoporoosin kehittymiseen, munasarjojen toimintahäiriöön, vaikkakin se antaa varmasti näkyviä tuloksia niiden soveltamisessa.

Tämän lääkeryhmän käytön väistämättömyys on mahdollista niin sanotulla "toistuvalla" estrogeenihoidolla.

Hoito-ohjelmat voivat olla seuraavat:

 1. 1 Buserelin 150 mg nenäsumutteena syklin toisesta päivästä, hoidon kesto on 6 kuukautta;
 2. 2 Gosereliini liuoksessa subkutaanisesti, 0,36 g kerran 28 päivässä, hoidon kesto on 6 kuukautta;
 3. 3 Leuproreliini 0,375 g: n liuoksessa kerran 28 päivässä 6 kuukautta;
 4. 4 Triptoreliini intramuskulaarisesti 0,375 g kerran 28 päivässä.

4.2. antioesterogeenit

Antiestrogeenit ovat tässä tapauksessa samanlaisia ​​kuin edellinen lääkeryhmä. Lääkettä käytetään tamoksifeenin sisällä 0,1 g kerran päivässä.

4.3. Monifaasinen COCKI

Monofaasiset yhdistetyt suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet ovat suosituin ja nykyaikaisin tapa hoitaa premenstruaalista oireyhtymää sekä Venäjällä että ulkomailla.

Negatiivinen vaikutus tämän lääkeryhmän kehoon on minimoitu, niitä parannetaan säännöllisesti, mikä laajentaa mahdollisuutta käyttää suun kautta otettavia ehkäisyvälineitä naisten joukossa.

Tämän lääkeryhmän käyttö on patogeenisesti perusteltua, koska suun kautta otettavien ehkäisyvälineiden pitäisi vakauttaa estrogeeni / gestageenisuhde, jonka epätasapainoa esiintyy useimmiten premenstruaalisen oireyhtymän pohjalla.

Aiemmin käytetyt klassiset progestogeenit (kuten levonorgestreeli, norgestimaatti, noretisteroni) eivät kuitenkaan vain tukeneet oireita, vaan joskus pahentivat niitä, kasvattivat niiden aggressiivisuutta ja ärtyneisyyttä ja vaikuttivat niiden painonnousuun, mikä johtui niiden puutteesta anti-mineralcorticoid-aktiivisuuteen.

Nykyään innovatiivista gestageeni-drospirenonia, jota on äskettäin otettu käyttöön kliinisessä käytännössä, käytetään aktiivisesti ja sillä on erinomaisia ​​tuloksia, ja sillä on voimakas anti-mineralokortikoidiaktiivisuus. Tästä syystä drospirenoni eliminoi ensisijaisesti oireet, kuten turvotus, mastodynia, mastalgia.

Drospirenoni on synteettinen aine, spironolaktonin johdannainen, joka antaa sille voimakkaan antiminerokortikoidi- ja antiandrogeenisen aktiivisuuden.

Kuva 2 - Angelique (Drospirenonum + estradiolum (suku. Drospirenoni + Oestradioli)

Sen käyttö sallii estrogeenistä riippuvaisen estenogeenisen jännityksen oireyhtymän poistumisen estämällä androgeenireseptoreita.

Siksi, kun sitä käytetään, ruumiinpainon nousua ei havaita, hermostuneisuus, ärtyneisyys, aggressiivisuus, mielialan vaihtelut, päänsärky, turvotus, akne ja seborrhea katoavat.

Syklisen oireyhtymän suositeltavan tilan hoidossa 24 + 4. Tämä rytmi tarjoaa siten kaikkein vakaan hormonien konsentraation ja voimakkaamman positiivisen vaikutuksen.

Seuraavat monofaasisten oraalisten ehkäisyvalmisteiden (PMS-tabletit) hoito-ohjelmat ovat myös mahdollisia:

 1. 1 etinyyliestradioli / gestoden oraalisesti 0,3 mg / 0,75 mg 1 kerran päivässä, ennalta valittu aika syklin ensimmäisestä 21. päivään läpäisyllä 7 päivää;
 2. 2 etinyyliestradioli / desogestreeli oraalisesti 0,3 mg / 0,15 mg 1 kerran päivässä, ennalta valittu aika syklin ensimmäisestä 21. päivään läpäisyllä 7 päivää;
 3. 3 Etinyyliestradioli / dienogesti suullinen 0,3 mg / 2 mg 1 kerran päivässä yhdessä, ennalta valittuna ajankohtana kuukausittaisen syklin ensimmäisestä 21 päivään;
 4. 4 Etinyyliestradioli / tsiproteroni sisältäen 0,35 mg / 2 mg kerran päivässä samaan tapaan, otettu aikaisemmin, aika ensimmäisestä 21: een syklin päivään ottamalla 7 päivän kuluessa;
 5. 5 Etinyyliestradioli / drospirenoni suun kautta tabletteina 0,3 mg / 3 mg kerran vuorokaudessa yhdessä, ennalta valittuna ajanjaksona syklin ensimmäisestä 21. päivään läpäisyllä 7 päivää.

Kaikkien lueteltujen yhdistelmien kohdalla hoidon kesto on yleisesti hyväksytty 3 kuukaudesta kuuteen kuukauteen, jota seuraa tehokkuuden hallinta.

4.4. progestiinit

Progestiineja käytetään riittämättömällä korpuslumin toiminnalla, varsinkin sen vakavalla kurssilla, premenstruaalisen jännityksen oireyhtymän ja endometriumin hyperplastisten prosessien yhdistelmänä.

Kuten edellä mainittiin, pelkästään gestageenien käyttö vähenee tällä hetkellä merkittävästi uusien lääkkeiden luomisen vuoksi, joilla on selvempi positiivinen aktiivisuus PMS-oireiden helpottamiseksi.

Samat gestageenihoitojärjestelmät ovat seuraavat:

 1. 1 Dydrogesteroni, 20 mg kuukausittaisen syklin 16. päivästä 10 päivän ajan; - Medroksiprogesteroniasetaatti 150 mg lihaksensisäisesti joka 9. päivä;
 2. 2 Levonorgestreeli, kohdunsisäinen järjestelmä, lisätään kohdunonteloon kuukausittaisen syklin 4-6 päivänä kerran.

Sikiön sisäinen järjestelmä on T-muotoinen sauva, jossa on erikoisajo, joka sisältää 52 mg levonorgestreeliä. Hormonikäyttö on peitetty erityisellä kalvolla, joka ohjaa levonorgestreelin virtausta kohduun ja ylläpitää sitä 20 mikrogramman tasolla.

Kuva 3 - Mirena - intrauteriininen järjestelmä (Levonorgestrel * (Levonorgoestrelum))

Seuraava ja usein ainoa mahdollinen premenstruaalisen oireyhtymän hoidon vaihe on oireinen. Tässä tapauksessa vain potilaan elämää häiritsevät oireet ovat peitossa paitsi lääkkeiden lisäksi myös homeopaattisten, kasviperäisten lääkkeiden avulla.

5. Oireellinen hoito

Psykotrooppiset lääkkeet, kuten anksiolyytit, masennuslääkkeet, neuroleptit, edellyttävät vakavaa perustelua niiden tarkoituksiin. Tässä tapauksessa nämä lääkkeet määräävät yhdessä gynekologi ja neurologi tai psykiatri / psykoterapeutti, jotta voidaan poistaa kaikki tämän lääkeryhmän ominaispiirteet.

5.1. Anksiolyytit ja neuroleptikot

Anksiolyyttiset lääkkeet (tai ahdistuneisuuslääkkeet) on määrätty erilaisen vakavuuden omaaville neuropsykiatrisille häiriöille.

Ne ovat tehokkaita sellaisissa esiasteisen jännitysoireyhtymän ilmentymissä, kuten ahdistuneisuus, ärtyneisyys, ahdistuneisuus, aggressio, mielialaherkkyys.

Masennuksen tai masennuksen monoterapia, jolla on lisääntynyt ahdistus, tämä lääkeryhmä ei ole edullinen.

Tavalliset anksiolyyttiset hoito-ohjelmat ovat seuraavat:

 1. 1 Alprazolaami 0,1 g, hoidon kesto 3 kuukautta;
 2. 2 Suun kautta annettava diatsepaami 5–15 mg vuorokaudessa 3 kertaa päivässä;
 3. 3 Clonazepam 0,5 mg kerran vuorokaudessa;
 4. 4 Mebicar sisällä 0,3-0,6 mg 3 kertaa päivässä;
 5. 5 Medatsepaami 10 mg kerran vuorokaudessa.

Neuroleptikoista lääkettä tioridatsiinia käytetään suun kautta annoksina 10-25 mg.

5.2. masennuslääkkeet

Antidepressantit ovat tiukasti käyttäneet kapeallaan nykyaikaisen ihmisen elämässä, ja niitä käytetään tällä hetkellä paitsi mielenterveyden häiriöiden korjaamiseen myös psykosomaattisten sairauksien hoidossa, jolloin neuropsykiatriset ilmenemismuodot voivat johtua syklisestä taudista.

Erityisesti masennuslääkitys ja suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet ovat suosittuja Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Näiden maiden väestö on jo kauan löytänyt näiden ryhmien huumeiden positiivisen vaikutuksen eikä ole niin varovainen kuin esimerkiksi Venäjän asukas.

Masennuslääkkeiden premenstruaalisen oireyhtymän hoitoon käytetään selektiivisiä serotoniinin takaisinoton estäjiä (sertraliini, paroksetiini, fluvoksamiini, fluoksetiini).

Tällä lääkeryhmällä on melko lievä Timoanaleptinen vaikutus, lievittää ahdistusta, jännitystä, parantaa yleistä psyko-emotionaalista taustaa ja sille on ominaista hyvä suvaitsevaisuus.

Mutta heidän nimittämisensä olisi harkittava ja kunkin lääkkeen ominaisuudet. Huolimatta siitä, että ne kuuluvat samaan ryhmään, fluoksetiini ja sertraliini ovat tyypillisempiä niin kutsutulle "sekundääriselle" vaikutukselle, kun taas paroksetiini ja fluvoskamiini ovat päinvastoin rauhoittavia.

Myös erittäin tärkeä on annoksen ja hoito-ohjelman oikea valinta. Aloita hoito 1/4 annoksena aamulla (lääkkeille, joilla on stimuloiva vaikutus) tai illalla (lääkkeille, joilla on rauhoittava vaikutus).

7 päivän kuluttua annosta nostetaan ½: een ja siten jopa 1-2 tablettiin, kunnes potilas havaitsee odotetun vaikutuksen.

Yleensä 1 tabletti päivässä tulee riittäväksi annokseksi, kun otetaan huomioon, että jonkin verran syklisiä ominaisuuksia on noudatettava: yleensä lääkkeen annoksen pieneneminen syklin ensimmäisellä puoliskolla ja sen asteittainen nousu ennalta ehkäisevän oireyhtymän suurimman ilmenemisen aikaan.

Tämän lääkeryhmän hoidon positiivinen vaikutus on odotettavissa 60–90 päivän kuluttua, hoidon kesto on 6-9 kuukautta, mutta jos se on osoitettu, sitä voidaan pidentää 12 kuukauteen.

Tavalliset hoito-ohjelmat masennuslääkkeiden kanssa:

 1. 1 Sertralin on 0,50 g kerran päivässä;
 2. 2 Tianeptiini oraalisesti 0,125 g;
 3. 3 Fluoksetiinia suun kautta 20-40 mgv aamulla;
 4. 4 Citaloprami suun kautta 10–20 mg.

5.3. Ei-steroidiset tulehduskipulääkkeet

Tablettien muodossa olevat ei-steroidiset tulehduskipulääkkeet määrätään pääasiassa PMS: n kefalgiseen muotoon.

Täällä tärkeä rooli tässä lääkeryhmässä esiintyvässä antiprostaglandiinin vaikutuksessa, koska prostaglandiinien rooli premenstruaalisen jännityksen oireyhtymän patogeneesissä on tiedossa. sovelletaan:

 1. 1 Ibuprofeeni 0,2-0,4 g sisällä;
 2. 2 Indometasiini 25-50 mg;
 3. 3 Naprokseeni 250 mg: n sisällä.

5.4. diureetit

Diureettiset keinot - käytetään aldosteroniantagonisteja, joilla on kaliumia säästäviä, verenpainetta alentavia ja diureettisia vaikutuksia. Diureetit on tarkoitettu premenstruaalisen oireyhtymän edemaattisiin ilmenemismuotoihin.

Käytä lääkeainetta spironolaktonia (Veroshpiron) 25 mg: n annoksella 3-4 vuorokautta ennen odotettujen oireiden ilmaantumista. Hoidon kulku on 1 kuukausi.

5.5. Dofaminomimetiki

Dopaminomimeettejä käytetään prolaktiinin lisääntymisen läsnä ollessa. Tämän ryhmän lääkkeitä alkoi käyttää ensimmäisten joukossa premenstruaalisen oireyhtymän oireiden hoidossa.

Ensinnäkin ne poistavat sellaiset oireet kuin mastodynia ja mastalgia.

Yleiset lääkkeet ja hoito-ohjelmat ovat seuraavat:

 1. 1 bromokriptiinia oraalisesti 1,25-2,5 mg 3 kuukauden ajan;
 2. 2 Cabergoline, 0,25-0,5 mg, 2 kertaa viikossa;
 3. 3 Hinagolidi 75 - 150 mg.

On syytä muistaa, että tätä lääkeryhmää määrätään 14. - 16. Päivä kuukausikierroksesta, jolloin prolaktiinin korkeimmat pitoisuudet havaitaan.

5.6. Kasviperäiset valmisteet ja homeopatia

Kasviperäiset ja homeopaattiset lääkkeet ovat melko suosittuja Venäjällä ja niitä käytetään yleisesti lievittämään joitakin premenstruaalisen oireyhtymän oireita.

Tällaisten ravintolisien vaikutuksesta kehoon on tehty paljon tutkimusta ja erityisesti tarvittavien oireiden poistamista.

Jokaisella lääkärillä on oma mielipiteensä ja suhtautumistaan ​​tähän huumeiden ryhmään, mutta joskus synteettisten huumausaineiden sietämättömyydestä johtuen tämän ryhmän aineet tulevat pelastamaan.

Esimerkiksi lääkettä Cyclodinone käytetään vaihtoehtona bromokriptiinille. Tällä lääkkeellä on tutkimuksia, jotka osoittavat jopa sen tehokkuuden syklisen oireyhtymän vakavissa ja kohtalaisissa ilmenemismuodoissa, joilla on dopaminerginen vaikutus ja vähennetään prolaktiinitasoa. Lääkeaine Mastodinonilla on samanlainen vaikutus.

5.7. adaptogens

Se on myös biologisesti aktiivisia aineita, jotka lisäävät kehon kykyä vastustaa ulkoisen ja sisäisen ympäristön haitallisia tekijöitä ja varmistaa homeostaasin muuttuvissa ympäristöolosuhteissa.

Tämän lääkeryhmän tarkoituksena on lisätä lisääntynyttä kehon vastustusta. Ne ovat tehokkaampia monimutkaisessa terapiassa, eikä ainoana mahdollisena keinona.

Koska tämä ryhmä, joka on samanlainen kuin homeopaattiset lääkkeet, ei aina löydä lääkäreiltä vastausta, sitä harvoin nimitetään, ja usein potilaat alkavat ottaa ne itse.

Adaptogeenien käyttö edellyttää tiukkaa päivittäisten biorytmien noudattamista, sillä niillä on kyky lisätä katekoliamiinien määrää veressä.

Edullisesti niiden käyttö aamulla. Odotettavissa oleva vaikutus adapogeenien ottamisessa saavutetaan vain pitkällä järjestelmällisellä vastaanotolla (vähintään 6 kuukautta).

Adaptogeenit on jaettu useisiin ryhmiin:

 1. 1 Kasviperäinen alkuperä (ginseng, Eleutherococcus, kiinalainen Schizandra, Manchurian Aralia, Zamaniha jne.);
 2. 2 Kasviperäiset mineraalit (humusaineet);
 3. 3 Luonnollisten ihmisen hormonien (melatoniini) analogit;
 4. 4 Synteettinen (etyylitiobentsimidatsolihydrobromidimonohydraatti).

5.8. Miten arvioida hoidon tehokkuutta?

Onnistuneen hoidon varmistamiseksi on välttämätöntä, että nainen pitää päiväkirjaa, jossa hänen pitäisi huomata oireiden vakavuus pistettä:

 1. 1 0 pistettä - ei oireita;
 2. 2 1 piste - häiritse heikosti;
 3. 3 2 pistettä - häiritse keskimäärin, mutta älä muuta elämänlaatua;
 4. 4 pistettä - vakavia oireita, jotka loukkaavat naisen elämänlaatua.

Tässä tapauksessa, kun nainen itse ja hänen hoitava lääkäri tekevät työtä, tehokkaimmat tulokset saavutetaan.

On myös näyttöä kirurgisesta menetelmästä syklisen oireyhtymän - ooforektomian - hoitamiseksi vakavissa muodoissa, jotka eivät ole konservatiivisen hoidon kohteena. Myös tällainen toiminta voi olla melko sopiva 35-vuotiaille naisille, joilla on toteutunut lisääntymistoiminto.

Näin varmistetaan ennaltaehkäisevän oireyhtymän oireiden, mutta myös luotettavan ehkäisymenetelmän vaikutus. Estrogeenin puute tässä tapauksessa korjataan hormonikorvaushoidon nimittämisellä.

Prenenstruaalisen oireyhtymän hoito, lääkkeet PMS: lle

Premenstruaalinen oireyhtymä (PMS) on patologinen tila, jossa yli puolet naisten ja tyttöjen väestöstä kokee ennen kuukautisia. Sille on ominaista henkisten ja fyysisten ilmenemismuotojen monimutkainen hämärtyminen ilmaisemaan. Syklisen taudin syitä ei ole määritelty tarkasti, hoidon tarkoituksena on lievittää oireita ja vakauttaa hermostoa. Hoitoon useilla keinoilla, joista jokainen auttaa selviytymään sairauden erityisestä syystä.

PMS: ää erottavia oireita ei ole olemassa, jokainen nainen kokee tämän tilan omalla tavallaan. Jotkut kärsivät voimakkaasti eri paikoista, toiset kokevat henkistä epämukavuutta ja toiset kärsivät molemmista oireiden ryhmistä. Kuitenkin jotkut tuntemattomat negatiiviset tunteet ennen kriittisten päivien alkua.

Premenstruaalisen sairauden oireita on kaksi:

 1. 1. Emotionaaliset - käyttäytymishäiriöt: vihan, ärtyneisyyden, kyyneleen, masennuksen tunteen, ahdistuneisuuden, unettomuuden, usein esiintyvien mielialan muutosten, vähentyneen tai lisääntyneen ruokahalun, joidenkin hajujen suvaitsemattomuuden tunteet.
 2. 2. Fyysiset ilmenemismuodot: migreeni, selkäkipu, vatsa, sydämen alue, huimaus, pahoinvointi, voimahäviö, ilmavaivat, järkyttynyt uloste, rintakipu, turvotus, raajojen tunnottomuus, verenpaineen lasku.

Premenstruaalinen oireyhtymä on lievä, kohtalainen ja vaikea. Ensimmäinen on ominaista enintään 4 oireiden esiintyminen, ja vakava nainen tuntee jopa 12 erilaista patologian ilmentymää. Jos tilanne ennen kuukautisia pahenee sellaiseen määrään, joka vaikuttaa tavanomaiseen elämäntapaan ja vammaisuuteen, se luokitellaan esihierontaan.

Syklisellä oireyhtymällä on neljä muotoa, joille on tunnusomaista hallitsevat oireet:

 • neuropsykkinen, jossa esiintyy käyttäytymis- ja emotionaalisia häiriöitä;
 • kefalgiset - ominaista migreenikipu, pahoinvointi, oksentelu, huimaus, tajunnan menetys;
 • turvotus - ominaista jalkojen, sormien, kasvojen, heikkouden, maitorauhasen turvotuksen ilmaantuminen;
 • kriisi - verenpaineen nousu, kipu rintalastan takana, takykardia, paniikkikohtaukset.

Tunnista PMS: n epätyypilliset muodot, joihin liittyy kuume, vastustamaton halu nukkua, kehon lihasten yksipuolinen heikkeneminen.

Hoito on määrätty riippuen oireyhtymän muodosta, oireista ja vakavuudesta. Lieviä ja lieviä ilmenemismuotoja, vitamiinikomplekseja, homeopaattisia, rauhoittavia kasviperäisiä lääkkeitä, magnesiumvalmisteita auttaa. Niiden joukossa ovat PMS: n tipat ja tabletit:

 1. 1. Magne B6. Vähentää hermoston jännitystä, rauhoittaa migreenejä, vatsakipu, normalisoi unen, mielialaa, poistaa turvotusta ja lihaskouristuksia.
 2. 2. Mastodinon. Homeopaattiset lääkkeet, normalisoi kuukautiskierron, lievittää henkistä stressiä, turvotusta, päänsärkyä.
 3. 3. Syklodinoni. Vaikuttava aine on hedelmän prutnyakin tavallinen kuiva ote. Lääke säätelee naisten sukupuolihormonien tasoa, on määrätty kuukautiskierron heikentyneen hoidon, PMS: n, rintojen arkuus.
 4. 4. Poistaa. Homeopaattiset lääkkeet tablettien tai tipojen muodossa. Säätää sykliä, vähentää verenvuotoa raskaiden jaksojen aikana, vähentää psyko-emotionaalisten ilmentymien voimakkuutta PMS: n aikana ja vaihdevuosien aikana.

Lisääntynyt hermostuneisuus, ahdistuneisuus, ärtyneisyys, rauhoittavia aineita käytetään:

 1. 1. Glysiini. Keino parantaa aivojen suorituskykyä, lievittää hermorasitusta, auttaa normalisoimaan unta aiheuttamatta eston tilaa.
 2. 2. Valerianiin perustuvat valmisteet. Vapauta ärtyneisyys, normalisoi unta, rauhoittava vaikutus. Pitkäaikaisessa käytössä tai suurina annoksina vähennä huomion keskittymistä, joten se on vasta-aiheinen kuljettajille.
 3. 3. Pioniuute. Rauhoittava, auttaa selviytymään ahdistuksesta ja pelosta PMS: ssä, on vasta-aiheinen ihmisille, joiden työ vaatii huomiota ja hyvää reaktiota.
 4. 4. Sedavit. Yrtit ja vitamiinit sisältävät kasviperäisiä valmisteita. Poistaa pelon tunteen, normalisoi nukkua, sillä on lievä antispasmodinen vaikutus.
 5. 5. Rentoudu. Rohdosvalmisteet. Poistaa ahdistusta, hermostunut jännitys, auttaa unihäiriöissä.

PMS: 15 luonnollista korjaustoimenpiteitä oireiden helpottamiseksi

PMS: ää voivat vaikuttaa kaikenikäiset naiset, vaikka se on yleisin 20–40-vuotiailla naisilla.

1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa voit mennä apteekkiin ja löytää satoja kasviperäisiä otteita myytäväksi.

Tuolloin yli 90 prosenttia väestöstä tiesi käyttää takapihalla kasvavia lääkekasveja tavallisten sairauksien ja vammojen hoitoon; he joutuivat tekemään sen, koska se oli käytännössä ainoa "lääke".

Miten ja miten lievittää ja vähentää PMS: n oireita

Toisin kuin huumeet, jotka yleensä toimivat yhden mekanismin kautta, kuten bakteerien kohdentaminen, yrtit toimivat synergistisesti kehon suurten epätasapainojen korjaamiseksi, jotka voivat johtaa sairauteen.

Kasvien käyttö lääkkeinä on yksi ainoista paranemisen muodoista, jotka jokainen kulttuuri ja etnisyys tunnustavat ja joka on ollut olemassa jo muinaisista ajoista lähtien ja jota käytetään yhä useimmissa osissa maailmaa. Tämä on planeetan vanhin parantava järjestelmä.

Käytin yrttejä monissa tapauksissa vaihtoehtoina lääkkeille, koska ne olivat hyödyllisiä eri oireiden hoidossa, mutta ei syyn hoitoon. Sittemmin olen merkittävästi tarkistanut mielipiteeni, ja nyt ymmärrän, että yrtit voivat auttaa ylläpitämään terveyttäsi hyvin perustasolta, kuten ruoka tekee.

On monia terveydellisiä valituksia, jotka voivat auttaa kasviperäisiä lääkkeitä, ja niiden joukossa tietysti myös premenstruaalinen oireyhtymä (PMS).

Mikä on premenstruaalinen oireyhtymä (PMS)?

Premenstruaalinen oireyhtymä kuvaa ryhmää oireita, jotka voivat esiintyä 1-2 viikkoa ennen naisen kuukautisia. Oireet vaihtelevat suuresti vakavuuden ja tyypin mukaan, mutta voivat sisältää:

Kuukautiskierron aikana esiintyvien hormonivaihtelujen uskotaan olevan PMS: n pääasiallinen syy, vaikka aivojen kemialliset muutokset voivat myös vaikuttaa.

Tiettyjen vitamiinien ja kivennäisaineiden alhainen määrä liittyy PMS: ään, ja stressi ja masennus voivat pahentaa oireita.

PMS: ää voivat vaikuttaa kaikenikäiset naiset, vaikka se on yleisin 20–40-vuotiailla naisilla.

On myös todennäköisempää, että se ilmenee naisilla, jotka ovat synnyttäneet vähintään yhden lapsen, joilla on ollut perheen historia, tai joilla on ollut synnytyksen jälkeinen masennus tai muu mielialahäiriö. Lisäksi tämä on uskomattoman yleinen ongelma, joka koskee vähintään 85 prosenttia kuukautisten naisista.

15 laitosta PMS: n rauhoittamiseksi

PMS: n oireet voivat olla lieviä tai vakavia, ne voivat olla vain haittaa tai heikentää merkittävästi elämänlaatua.

Monet naiset kääntyvät antimien kipulääkkeisiin oireiden lievittämiseksi, ja jotkut jopa menevät niin pitkälle, että ne käyttävät ehkäisypillereitä ovulaation lopettamiseksi (mikä yleensä vähentää PMS: n oireita), mutta ne aiheuttavat sivuvaikutusten riskit.

Kasviperäiset valmisteet voivat olla erittäin tehokkaita luonnollisena vaihtoehtona kuukautiskolikon ja muiden PMS-oireiden lievittämiseen. Paras vaihtoehto sisältää seuraavat.

Kuoren ja hehkulangan kuori

Viburnum-kuori (Viburnum opulus) voi auttaa lievittämään lihaskouristuksia ja sitä käytetään usein kuukautiskivien lievittämiseen. Sitä kutsutaan kohdun relaksoivaksi ja se sisältää spasmodista skopoletiinia.

Perinteen mukaan viburnum-kuori on erityisen hyödyllinen kuukautiskolikolle, joka annetaan alaselälle tai reidelle.

Hydropinen viburnum on eräänlainen viburnum (Viburnum prunifolium), joka sisältää myös kohdun relaksanttia scopoletiinia. Välitön, voimakas kuukautiskipu helpottuu parhaiten vibjurnumin avulla, varsinkin jos niissä on raskas kuukautiskierto.

N.D.: n, NCNM: n ja Bastirin yliopiston professori Tory Hudson suosittelee, että 2/2 tl viburnum-kuori-tinktuuraa otetaan 2–3 tunnin välein tai 1/4 tl viburnum limpvoussine-tinktuuria joka toinen-neljä tuntia.

Musta Kohosh

Musta cohoshia käytetään perinteisesti vaihdevuosien oireiden hoitoon, kuten kuumia aaltoja, mutta tunnetaan myös rentouttavasta vaikutuksesta kohtuun. Hudsonin mukaan, joka suosittelee tinktuuraa 1/4 tl: sta 1/2 tl: ksi kahden tai neljän tunnin välein:

"Jos kuukautiskiertoon liittyy premenstruaalinen ärtyneisyys ja ahdistuneisuus, hidas tai epäsäännöllinen kuukautiskierto tai vähäinen verenvuoto, musta cohosh on erityisesti tarkoitettu kuukautiskolikille."

Punainen vadelma lehtiä

Punainen vadelmanlehti tunnetaan sävyttävästä vaikutuksestaan ​​lisääntymisjärjestelmään, ja se voi auttaa rauhoittamaan kohtua ja lievittämään kuukautiskolikot, kun se otetaan säännöllisesti.

Dong Kwai

Dong Kwai suositellaan perinteisesti dysmenorreaa tai kivuliaita kuukautisia varten. Se toimii estrogeeninä kehossasi ja voi auttaa parantamaan kohdun sävyä.

Dong Qui voi olla erityisen hyödyllinen yhdessä muiden kasviperäisten lääkkeiden kanssa. American Botanical Councilin (ABC) mukaan:

"Premenstruaalinen oireyhtymä (PMS) on tila, jota voidaan hoitaa yrtteillä.

Naisilla, jotka kärsivät PMS: stä (noin kolmannes 30–40-vuotiaista naisista), on yhteinen hormonirakenne, jossa on kohonnut plasman estrogeenitaso ja alhainen plasman progesteronipitoisuus hieman ennen kuukautisten alkua.

. PMS: ää voidaan kontrolloida tehokkaasti dong kwai, vitex vulgaris, lakritsi (Glycyrrhiza glabra) ja musta cohosh (Cimicuguga racemosa) avulla.

Kaksi viimeistä laitosta sisältävät fytoestrogeenejä (jotka toimivat kehossa estrogeeninä), joiden uskotaan olevan tonic vaikutus kohtuun. "

Wild yam

Wild yam on suosittu vaihdevuosien oireiden lievittämiseksi, mutta se soveltuu hyvin PMS: ään, auttaa kohdun tehoa tehokkaasti kuukautisten aikana ja estää myös koliikkia ja kohdun kouristuksia.

Reishi

Reishi-lääketieteellinen sieni, joka tunnetaan nimellä Lingzhi Kiinassa tai kasvien hengessä. Sitä kutsutaan myös "kuolemattomuuden sieneksi" - lempinimeksi, joka kertoo kaiken.

Reishiä on käytetty Aasiassa lääketieteellisesti tuhansien vuosien ajan, mikä auttaa parantamaan immuunijärjestelmän tehokkuutta. Se voi auttaa PMS: ään liittyvää väsymystä ja heikkoutta, ja sillä on rentouttavia ominaisuuksia naisille, jotka tuntevat ärsyttävän tai hermostuneen.

virmajuuri

Valerian on tunnettu rauhoittavasta vaikutuksestaan, ja siksi se voi olla hyödyllinen PMS: ään, unettomuuteen ja ärtyneisyyteen liittyvissä mielialan vaihteluissa. Sitä käytetään myös joskus ruoansulatuskanavaan ja se voi helpottaa kohdun kouristuksia. Valerian, jota käytetään yhdessä viburnum-kuoren kanssa, voi olla erityisen hyödyllinen lievittämään sekä koliikkia että mielialan vaihteluja.

Tori Hudson, N.D. Hän selitti:

"Valerian sisältää tärkeän luokan yhdisteitä, joita kutsutaan valeropotriaateiksi ja valeriinihapoksi, joita esiintyy yksinomaan tässä monivuotisessa kasvissa, joka kasvaa Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa.

On helppo ymmärtää, miten Valerian auttaa lievittämään kipua, ahdistusta ja unettomuutta, koska sekä valepotriitit että valeriinihappo pystyvät sitoutumaan samoihin reseptoreihin aivoissa kuin Valium. Vaikka Valerianin vaikutusta kuukautiskolikkoon ei ole tieteellisesti tutkittu, sillä on rentouttava vaikutus suoliston lihasten kouristuksiin.

Sekä kohtu että suolet ovat sileitä lihaksia. Kliinisessä käytännössä Valerian on yleensä tärkeä lisä vaihtoehtoiseen lähestymistapaan kivulias kuukautiset. "

Vitex tavallinen

Vitex vulgaris -valmistetta (Vitex agnus-castus) käytetään perinteisesti kuukautisten ongelmien lievittämiseen, mukaan lukien premenstruaalinen oireyhtymä. Systeeminen tarkastelu osoitti PMS-oireiden merkittävää vähenemistä naisilla, jotka käyttivät Vitex vulgarisia verrattuna lumelääkeryhmään.

Lisäksi Vitex Vulgaris on auttanut myös naisilla, jotka kärsivät premenstruaalisesta dysfoorisesta häiriöstä (PMDD), joka on vakavampi PMS-muoto.

voikukka

Voikukka-lehdet toimivat turvallisena diureettilääkkeenä. Vetämällä ylimääräistä vettä kehosta, voikukka voi helpottaa turvotusta.

Luonnollinen progesteroni

Progesteroni on luonnollinen hormoni ihmiskehossa, jota tarvitaan erilaisiin elintärkeisiin toimintoihin. Naisilla progesteroni tasapainottaa estrogeenin hormoneja ja sitä tuottaa pääasiassa munasarjat ovulaation aikana.

Naiset, jotka lähestyvät vaihdevuosia, tuottavat vähemmän ja usein riittämätöntä progesteronitasoa. Lisäksi kulttuurissamme jopa naisilla, jotka ovat heidän synnytysvuosina, tuotetaan yleensä enemmän estrogeeniä.

Luonnollinen progesteroni (biologisesti identtinen kehon tuottaman progesteronin kanssa) voi auttaa tasapainottamaan estrogeenihormoneja PMS: n oireiden lievittämiseksi sekä normalisoidun kuukautiskierron aikana.

kamomilla

Kamomateetä lisää glysiinin tasoa, mikä auttaa lievittämään lihaskouristuksia. Glysiini on myös hermostunut relaksantti, joka voi selittää, miksi kamomilla on myös tehokasta stressiä ja ahdistusta. Kamomillateetä suositellaan perinteisesti kuukautiskierron rauhoittamiseksi.

unikko

Maca on retiisiperheen mukula, joka auttaa palauttamaan hormonaalista tasapainoa. Unikonaiset voivat auttaa vähentämään PMS: n oireita, ja se on adapogeeninen yrtti, mikä tarkoittaa, että se voi auttaa kehon tukemisessa stressin aikana, edistämään emotionaalista hyvinvointia ja ylläpitämään tervettä tunnelmaa.

Motherwort

Käyttökelpoiseksi kohdun sävyn stimuloimiseksi äiti voi myös vähentää kohdun ja koliikkien kouristuksia. Motherwortia käytetään myös lievittämään stressiä ja sydämen aiheuttamia oireita, jotka johtuvat ahdistuksesta. Motherwort on listattu kiinalaisten yrttien joukossa, joiden on tarkoitus helpottaa PMS: ää Cochrane Systematic Reviewin mukaan:

"Kiinalaisia ​​kasviperäisiä lääkkeitä on käytetty vuosisatojen ajan Kiinassa, ja sitä käytetään tällä hetkellä Kiinan julkisissa sairaaloissa primaarisen dysmenorrean hoitoon [kivulias kuukautiset].

Katsauksessa havaittiin lupaavia todisteita kiinalaisen kasviperäisen lääkkeen hyödyistä kuukautiskipujen vähentämiseksi primäärisen dysmenorrean hoidossa verrattuna perinteiseen lääketieteeseen, kuten tulehduskipulääkkeisiin ja suun kautta otettaviin ehkäisypillereihin, akupunktioihin ja termiseen supistumiseen. "

Fennel-siemenet

Fennel-siemenuutteen on osoitettu vähentävän PMS: n vakavuutta, myös vähentämällä merkittävästi premenstruaalisen stressin oireita.

Naiset, jotka ottivat fenkolin siemenuutteen kolme päivää ennen kuukautisten alkamista ja jopa kolme päivää sen jälkeen, kun he olivat päättyneet, sanoivat, että pisarat auttoivat heitä tuntemaan olonsa masentuneemmiksi ja tuottavammiksi työssä ja helpottivat kommunikointia ystävien ja perheen kanssa. Euroopan ihmisperäisen lisääntymisen ja embryologian yhteiskunnan vuosikonferenssi.

sahrami

Naiset, jotka saivat 30 mg safraniuutetta päivässä (15 mg kahdesti vuorokaudessa) kahden kuukautiskierron aikana, ilmoittivat PMS-oireiden vakavuuden 50 prosentin vähenemisen.

Mitä muuta PMS: n oireita lievitetään?

Jos PMS-oireet, kuten kivulias kuukautiskouristukset, vähentävät elämänlaatua, kannattaa harkita useita turvallisia ja luonnollisia strategioita.

Iltaöljy: sisältää emäksistä gamma-linoleenihappoa (GLA), joka on hyödyllinen kivunlievityksessä. Se on myös hyödyllinen hormonien epänormaalin fysiologian palauttamiseksi, mikä voi vaikuttaa PMS: n oireisiin.

DIM (diindolyylimetaani): DIM on luonnollinen fytokemiallinen tuote ristikkäisissä vihanneksissa, kuten parsakaali, kukkakaali, kaali ja Bryssel-ituja. Siinä on ainutlaatuisia ominaisuuksia, joiden avulla se voi muuttaa estrogeenin aineenvaihduntaa, edistää optimaalista estrogeenitasapainoa ja ylläpitää terveellistä progesteronin ja testosteronin tuotantoa.

PMS-oireiden vakavuus naisilla liittyy kohonneeseen estrogeeniin, ja oireet pahenevat, kun estrogeeni kasvaa. DIM: llä on tasapainottava vaikutus hormoneihin ja se voi hyötyä sellaisista olosuhteista kuin PMS, jotka liittyvät estrogeenin ja progesteronin epätasapainoon.

Akupunktio: Tarkastelu 27 tutkimuksesta on osoittanut, että akupunktio voi helpottaa kuukautiskivistä paremmin kuin huumeita tai yrttejä, mikä stimuloi endorfiinien ja serotoniinin tuotantoa keskushermostoon.

Ruokavalion muutokset: ruokavalion muutokset voivat olla hyvin hyödyllisiä lievittämään koliikkia ja muita PMS-oireita. Voit kokeilla:

Hävitä kofeiini, alkoholi ja hiilihapotetut juomat

Vähennä sokerin saantia

Vältä savustettuja juustoja, lihaa ja kalaa (koska ne voivat lisätä nesteen kertymistä)

Varmista, että ruokavaliossasi on riittävästi ravinteita, erityisesti B6-vitamiinia, mangaania, A- ja E-vitamiinia, kalsiumia, magnesiumia, eläinten omega-3-rasvoja ja tryptofaania.

Harjoitukset: Tämä on toinen hyödyllinen työkalu, joka auttaa vähentämään kuukautiskouristuksia, koska se lisää endorfiinien tasoa, jotka ovat aivojen kemikaaleja, jotka liittyvät kipua lievittävään.

Lämpö: kuumavesipullon käyttäminen alavihkoon tai liotus lämpimässä kylvyssä voi antaa väliaikaisen helpotuksen kuukautiskivusta.

Aromaterapia: Aromaterapia, jossa käytetään laventelia, lievittää premenstruaalisia emotionaalisia oireita, joita ainakin osittain selittää parasympaattisen hermoston toiminnan parantuminen.

Miten helpottaa pms-lääkitystä

Jos sinulla ei ole kadehdittava säännöllisyys kerran kuukaudessa, sinulla ei ole ärtyisyyttä, hermostuneisuutta ja selittämätöntä fyysistä epämukavuutta, kuulut harvaan luokkaan onnekkaista naisista, jotka eivät ole joutuneet käsittelemään premenstruaalista oireyhtymää (PMS). Tämä termi on tuttu kaikille naisille, mutta kaikki eivät voi tunnistaa sitä.

Muutama päivä tai viikko tai kaksi ennen kuukautisten alkua on vatsakipu, turvotus, jano alkaa satuttaa, kipu rintarauhasissa ja sydämen kipu, ruokahalua häiritsee (tai et halua syödä lainkaan, tai ns. ilman näkyvää syytä lämpötilan nousu, vilunväristykset, päänsärky ja huimaus tai pahoinvointi ilmenevät. Fyysisen epämukavuuden, ärtyneisyyden, aggressiivisuuden, masennuksen, kyyneleet, muistin heikkenemisen, unen ja seksuaalisuuden ongelmat yhdessä näkyvät. Ja kaikki nämä oireet häviävät kuukautisten alkamisen ensimmäisinä päivinä. Tämä on edellä mainittu lääkäreiden tila, jota kutsutaan premenstruaaliseksi oireyhtymäksi. Ja jos tiedät muotokuvasi yllä olevassa kuvauksessa, valitettavasti et myöskään onnistunut välttämään tätä tuskallista tilannetta. Tilastojen mukaan PMS vainoaa useimmiten 25–45-vuotiaita naisia, ja sitä vanhemmat olet, sitä todennäköisemmin he kohtaavat vakavia ilmiöitä. Myös ICP on yleisempää naispuolisissa älyllisissä työntekijöissä, niissä, joiden toiminta liittyy vaarallisiin toimialoihin, ja kroonisia sairauksia sairastaville.

PMS: n syy on hormonaalinen epätasapaino, joka liittyy ylimääräiseen naispuoliseen sukupuolihormoniin veressä. Samalla kasvullisen hermoston toiminta muuttuu. Lääkärit ovat sitä mieltä, että vatsaontelon vatsakipu johtuu siitä, että kuukautiskierto on jo alkanut, ja kohdunkaula ei ole vielä auki eikä se salli verta ja limaa. Venyttely tämän kohdun vuoksi ja johtaa kipuun.

Premenstruaalinen oireyhtymä liittyy naisrakenteen rakenteen piirteisiin, joten vain naiset kohtaavat sen. Valitettavasti emme voi päästä eroon kuukausittaisesta hormonivapautuksesta, mutta epämiellyttäviä oireita on täysin mahdollista lievittää.

Miten päästä eroon PMS: stä tai ainakin kuinka lievittää PMS: n oireita?

 1. Ota yhteys lääkäriin

Koska PMS liittyy lähinnä naisten sukupuolihormonien tason muutoksiin, sinun täytyy ensin käydä gynekologissa. Jos olet huolissasi vakavista emotionaalisista häiriöistä, ota yhteys neuropsykiatriin. On myös suositeltavaa vierailla endokrinologissa, koska se voi pahentaa PMS-ilmenemismuotoja kilpirauhasessa.

 1. Kokeile lääkkeitä, jotka helpottavat PMS: ää

Riippuen siitä, mitä oireita PMS: llä on, voit valita lääkkeitä, jotka vähentävät epämukavuutta. On parempi aloittaa näiden lääkkeiden ottaminen etukäteen ennen oireyhtymän esiintymistä.

Anestesia-aineina sopivat sellaiset lääkkeet, jotka helpottavat PMS: ää: ei-kylpylä, baralgin, analgin, nurofen. Tehokkaat luonnolliset rauhoittavat aineet ovat tehokkaita: 300–600 mg päivässä valerian-lääkettä auttaa vakauttamaan mielentilaa, eliminoi ärtyneisyyttä ja lievittää PMS: n ilmenemismuotoja. Valerianovna ®: n 2 kapselia suositellaan päivittäin. Vastaanoton kesto - vähintään 2 viikkoa. Kurssin aloittaminen on parempi syklin toisessa vaiheessa.

 1. Huomioi ruokavalio.

Miten lievittää PMS: n oireita: ruokavalio

Pienet ravintorajoitukset auttavat vähentämään PMS: n esiintyvyyttä. Joten on suositeltavaa vähentää kahvin käyttöä, voimakasta teetä, rajoittaa nesteen kokonaisannosta 1,5 litraan päivässä. Sinun on helpompi selviytyä päivistä ennen kuukautisten alkua, jos vähennät ruokavaliossa runsaasti kaliumia sisältäviä elintarvikkeita - kuivattuja aprikooseja, paistettuja perunoita. Suklaan ystävien tulisi hillitä tämän tuotteen kulutusta, koska se lisää sykettä. Yleensä pidä mieluummin ruokaa, jossa on alhainen suolapitoisuus, ilman mausteita ja mausteita. Yritä syödä vähemmän rasvaisia ​​ja maitotuotteita, punaista lihaa, poistaa alkoholia ruokavaliosta.

Ja vielä muutamia suosituksia ravitsemuksesta:

 • vähintään viikkoa ennen odotettua kuukautisten alkua ja niiden aikana lisää kalsiumin määrää ruokavalioosi. Tämä elementti löytyy suurista määristä lehtivihanneksissa ja lehtivihanneksissa - salaatit, kaali, pinaatti, persilja;
 • ottaa ylimääräisiä vitamiinikomplekseja vitamiinien A, B, E kanssa;
 • Syö elintarvikkeita, joissa on runsaasti magnesiumin suoloja - viljaa, pähkinöitä, äyriäisiä. Magnesium auttaa poistamaan väsymystä, ärtyneisyyttä ja masennusta. Hivenaineiden oikea yhdistelmä antaa parsaa, tuoreita mansikoita, kurkkuja, palsternakoita;
 • Ota luonnolliset rauhoittavat aineet - äiti, valerian, lämmin maito hunajalla, teetä minttua. Piparminttuilla on muun muassa kipulääkkeitä ja antikonvulsantteja, ja sillä on myös positiivinen vaikutus aineenvaihduntaan;
 • epämiellyttävä tunne alavatsassa vähentää karpalomehua. Lisäksi se on luonnollinen diureetti;
 • tee, jossa on vadelma lehtien lehdistä, auttaa liian raskas kuukautisia.
 1. Noudata päivittäistä hoitoa.

Täysi unta ja lepo vaikuttavat myös PMS: ään. Yritä saada riittävästi unta ja rentoutua hyvin ennen kuukautisten alkua ja sen aikana. Ja nukkumaan, on parempi valita viileä, hyvin ilmastoitu huone.

Yritä kävellä enemmän raikkaassa ilmassa, poistua kaupungista.

Tupakointi vaikuttaa haitallisesti naisten kehoon, ja PMS ei tässä tapauksessa ole poikkeus.

 1. Järjestä itsellesi vedenkäsittely.

PMS-oireiden lievittäminen: vedenkäsittely

On hienoa, jos sinulla on tilaisuus ottaa suihkua aamulla ja illalla, suorittamalla menettely viemällä se viileällä vedellä. Se auttaa lievittämään premenstruaalista lämpimää kylpyamme (38-39 astetta) piparminttujen, kamomillan ja tavallisten lääkkeiden shandryn kasviperäisellä keittämällä yhtä suurina osina. Tämän toimenpiteen kesto ei saisi ylittää 15 minuuttia sen valmistumisen jälkeen, hieroa laventeliöljyä tai sitruunamunan öljyä viskiksi tai selkänojaksi.

 1. Älä käydä kylpyammeessa kuukautisten aikana ja niiden edessä.

Toisin kuin lämmin kylpy, kylpy ei ole suositeltavaa kuukautisten aikana tai PMS: n aikana. Korkea lämpötila voi muuttua vakavaksi vatsakivuksi ja pitkittyneiksi kuukautiskiertojaksoiksi.

Säännöllinen kohtalainen liikunta lisää hapen virtausta kehossa, lisää elinvoimaa ja edistää hormonin "hyvällä tuulella" kehittymistä. Ainoa varoitus on, että sinun tulee rajoittaa ylävartalon, lenkkeily- ja sydänlaitteiden voimaharjoitteluun.

 1. Yritä vähentää stressiä.

Miten lievittää PMS-oireita: kontrolloi stressiä

Jos sinulla on esityslista siitä, miten PMS: ää helpotetaan, yritä minimoida stressaavat tilanteet, olla vähemmän hermostunut ja huolissaan. Luo kotiympäristö, jonka avulla voit rentoutua eikä olla jatkuvasti "hälytyksen" tilassa.

Hyvin usein epämukavuutta premenstruaalisessa oireyhtymässä voidaan minimoida tai välttää kokonaan. Tärkeintä ei ole antaa asiasta kulkua ja ryhtyä oikea-aikaisiin toimenpiteisiin niiden estämiseksi, ja epäonnistumisen yhteydessä älä epäröi ottaa yhteyttä lääkäriin, joka suosittelee, miten PMS: ää helpotetaan ottaen huomioon kehosi ominaisuudet.

Miten ICP: tä voidaan helpottaa?

Lähes jokainen hänen elämänsä tyttö mietteli, miten PMS: ää helpotetaan. Mutta kehon rakenne on jokaiselle erilainen, joten tämä prosessi tapahtuu kussakin omalla tavallaan.

Joku kärsii kipu, joku jyrkkä väsymys lyö. Premenstruaalisessa oireyhtymässä on monia merkkejä, mutta tehokkaita tapoja vapauttaa sitä on paljon vähemmän.

Premenstruaalisen oireyhtymän ilmentymät ja syyt

Tämän alan lääketieteen asiantuntijat nimittävät neljä PMS-ilmenemismuotoa:

 • neuropsykkinen - ominaista lisääntynyt ärtyneisyys, ahdistus, aggressio (joissakin tapauksissa masennus);
 • Turvotus - kun syndrooma ilmenee, voi esiintyä minkä tahansa kehon osien turvotusta, maitorauhasia, vatsaonteloa;
 • kefalgia - on päänsärkyä tai jopa migreeniä;
 • krizovoe.

Krizovaya - vakavin PMS-aste, jossa muodostuu adrenaliinikriisejä. Aluksi tämä tunne puristamisesta rinnassa, jota seuraa sydämen sydämentykytys ja käsien tunnottomuus. Kriittinen muoto ja muut sekavat mahdoton. Hänen aikanaansa useimmat naiset kumotaan kuoleman pelosta. Jos neuropsykkisiä, edemaattisia ja kefalgisia muotoja ei hoideta ajoissa, ne muuttuvat myöhemmin kriisiksi.

Premenstruaalisen oireyhtymän syyt voivat olla useita: perinnöllisen tekijän, hormonaalisen epätasapainon, sukupuolielinten kehittymisen poikkeavuuksien, erilaisten kroonisten sairauksien ja sukupuoliteitse tarttuvien infektioiden, stressiä ja perheristiriitoja sekä vaikeiden työolosuhteiden tai raskaiden esineiden ja monien muiden tekijöiden vaikutus syistä.

Miten helpottaa PMS: ää?

Miten ennaltaehkäisevän oireyhtymän lievittämiseksi jokaisen naisen, jota tämä ongelma kiusaa, pitäisi tietää. Ja tänään on monia erilaisia ​​menetelmiä, jotka kertovat naiselle, miten selviytyä PMS: stä.

Ensinnäkin voit yrittää selviytyä kivusta ilman lääkitystä. Jos tällainen diagnoosi on jo tehty, naisen tulisi harkita uudelleen hänen elämäntapaansa. Tämä auttaa merkittävästi lievittämään oireita tai jopa eroon niistä.

Naisen tulisi tarkkailla hänen työ- ja lepo-ohjelmaa, seurata unen kestoa (7-8 tuntia), välttää emotionaalisia ja fyysisiä ylikuormituksia. Hyvää vaikutusta tekevät kävijät raittiiseen ilmaan, kohtalainen juoksu, pyöräily. Voit ostaa liikuntakeskuksen tilauksen, jossa käytetään erikoistuneita hoito-ohjelmia, kuten hieronta, vesihoito ja vesihoito.

Muista tarkistaa ruoan saanti: rajoita itseäsi syömään elintarvikkeita, jotka sisältävät kofeiinia, mikä vaikuttaa emotionaalisten häiriöiden ja ahdistuneisuuden syntymiseen. Jos ruumiinpaino on lisääntynyt, nivelkipu, sinun tulisi rajoittaa suolasi käyttöä. On suositeltavaa sisällyttää ruokavalioon viljalajikkeiden leipä, leseet, kasvikset. Sinun täytyy syödä vähän, noin kuusi kertaa päivässä. Makea ei väärin. On parempi syödä hedelmiä.

Jos sää on huono, on parempi kieltäytyä kävelemästä, koska tästä syndroomasta kärsivät naiset sairastuvat usein. On tieteellisesti todistettu, että ennen kuukautisten alkamista immuunijärjestelmä on heikentynyt. Suosittelemme siirtymään enemmän. Kadulla on voimakas kävelymatka kauppaan tai puistoon, ja sillä on vain myönteinen vaikutus. Ota uinti. Tämä ei ainoastaan ​​vähennä PMS: n oireita, vaan myös antaa voimaa keholle.

On myös erilaisia ​​fyysisiä harjoituksia, joiden kautta voit selviytyä oireyhtymästä. Voit seisoa kovalla pinnalla, levittää jalat olkapäin toisistaan. Palm laittaa alaselän. Käännä vartalo hengittämällä vasemmalle. Kun hengität ulos, taivuta ensin vasempaan jalkaan ja sitten vähitellen oikealle. Hengitä palataksesi alkuperäiseen asentoon. Toista kolme kallistusta jokaista jalkaa kohti.

Voit valehdella kovalla pinnalla, taivuttaa polviasi ja laittaa ne lähemmäksi lonkat. Kädet, jotka on sijoitettu kehon pitkin, kämmenet alas. Nosta henkeä, nosta lantiot, kun hartiat ja pää ovat alkuperäisessä asennossa. Pidä hengitystä viisi sekuntia. Kun hengität ulos, laske lantion.

Seuraavassa harjoituksessa voit istua lattialla, selkäsi on suora, taivuta jalat polvillesi ja aseta jalat yhteen. Kädet pitävät jalat. Kun uloshengitys, taivuta jalat, kyynärpäät koskettavat lattiaa. Pidämme henkeä viisi sekuntia, suorista hengityksellä. Toista vähintään kolme kertaa.

PMS-helpotusmenetelmät

Periaatteessa muiden kuin hormonaalisten varojen koostumukseen kuuluu erilaisia ​​mineraaleja ja vitamiineja. Tällaiset työkalut viittaavat vähäisiin sivuvaikutuksiin, eikä niitä pidetä lääkkeinä. PMS: n tuskallisten oireiden välttämiseksi lääkärit suosittelevat sellaisten muiden kuin hormonaalisten lääkkeiden käyttöä:

 • kalsiumkarbonaatti (sen seurauksena ruokahalu vähenee, nesteen tukkeutuminen menee pois);
 • magneettiautomaatti (läpäisee turvotuksen tunteen, turvotus vähenee);
 • lääkkeet, jotka sisältävät ryhmän B vitamiineja (negatiivisten ilmiöiden katoaminen mielenterveyden tasolla);
 • E-vitamiinia sisältävät valmisteet (käytetään mastalgiaa).

Diureettien käyttöä määrätään pääasiassa edemaaliseen ja kefalgiseen (intrakraniaalisen verenpainetaudin tapauksessa). Tehokkain työkalu on Veroshpiron. Asiantuntijat suosittelevat tämän diureettilääkkeen käyttöä kuukautiskierron 16-25 päivästä. Loppujen lopuksi tällä hetkellä nesteen viivästyminen kehossa on viivästynyt.

Käytetään myös menetelmää selektiivisten serotoniinin takaisinoton estäjien (SSRI) käyttöön. Näitä lääkkeitä voidaan käyttää päivittäin. Mutta estääkseen sivuvaikutusten esiintymisen varoja tulisi käyttää tietyissä kursseissa, 14 päivää ennen kuukautisia. Joka tapauksessa sovellus tehdään lääkärin valvonnassa.

Käytä menetelmää lääkkeiden käyttämiseksi ei-steroidisten tulehduskipulääkkeiden ryhmästä. Sitä käytetään kefalgiseen muotoon, nesteen kertymiseen, mastalgiaa varten. Tehokkaimmat lääkkeet Ibuprofeeni, ketoprofeeni.

Käytä niitä lääkkeitä, jotka vaikuttavat veren steroidishormonien sisältöön.

Menetelmä gestogenov - ei tehokkain tapa, mutta melko yleinen. Tähän ryhmään kuuluvien lääkkeiden joukossa tunnetuimpia ovat trojestanit (joilla on positiivinen vaikutus hermostoon) ja danatsoli. On tieteellisesti todistettu, että nämä lääkkeet auttavat eroon PMS: n oireista noin 85 prosentissa naisista. Käytetään mastalgiaa käytettäessä.

PMS: ssä käytetään myös gonadotropiinia vapauttavan hormonin agonisteja (aGRH). Kun huumeita käytetään tässä ryhmässä, oireet vähenevät merkittävästi ja joskus jopa häviävät. Nimitetty enintään kuuden kuukauden toimikaudeksi. Näihin lääkkeisiin kuuluvat Goserelin, Buserelin.

Pieni johtopäätös

Miten päästä eroon PMS: stä, kuinka selviytyä tästä jaksosta - jokaisen naisen tulisi tietää. Mutta meidän on muistettava, että tällaisen ongelman vuoksi on itsestään lääkehoitoa toivottavaa, on parempi kuulla lääkäriä.

Jos kriittiset päivät tuovat naisen sietämättömän kärsimyksen, voimakkaan kivun, ahdistuksen ja pelon heidän terveydestään ja elämästään, sinun täytyy läpäistä lääkärintarkastus.

Voimakkaan kivun syyt voivat todellakin olla erilaisia ​​sairauksia, tulehdusprosesseja. Mitä nopeammin nainen hakee lääketieteellistä apua, sitä nopeammin hän vapautuu PMS: n epämiellyttävistä oireista.