Painonmuutos kriittisinä päivinä

Kriittisinä päivinä monet meistä kohtaavat ongelmia, kuten turvotusta, ummetusta, turvotusta ja painonnousua. Miksi näin tapahtuu ja miten ehkäistä ylimääräisten kilojen esiintyminen?

Jotkut epämiellyttävät oireet ovat pääsääntöisesti jo muutama päivä ennen kuukautisten alkua. Kipu esiintyy vatsassa, huimausta, pahoinvointia, jalkojen, käsivarsien, nivelten turvotusta, rinnan ja vatsan turvotusta.

Naisen hormonaalisessa taustassa tapahtuvien muutosten yhteydessä ruokahalu herää kuukautiskierron aikana - tämä on luonteeltaan. Noin syklin keskellä progesteronin hormonin määrä kasvaa kehossa. Tämä hormoni on vastuussa raskaudesta, ja naisen keho terveiden jälkeläisten saamiseksi on luonnollisesti tallennettu tulevaisuuteen.

Normaali ilmiö on enintään 900 gramman painon nousu, joka tapahtuu kuukautisten jälkeen. Monet naiset lisäävät kuitenkin painoaan enemmän kuin kilogrammaa tänä aikana suurten ruokahalunsa vuoksi. Ja tietenkin ylimääräinen kalori laskeutuu kuvaan. Koska tämä tapahtuu kuukausittain, liiallinen rasva kertyy vähitellen.

Voit suojata hahmosi kriittisinä päivinä ja kuunnella Passion.ru: n neuvoja.

1. Älä mene haluun

Jos sinulla on ylivoimainen halu syödä jotain kiellettyä kriittisinä päivinä, ripustaa keittiöön merkki sanoilla: "ICP menee pois, mutta paino pysyy." Se auttaa sinua olemaan "haitallista" ruokaa.

2. Pidä opetuskeskustelu miehesi kanssa

Miehet myötävaikuttavat myös ylipainon saamiseen toisella puoliskollaan. Loppujen lopuksi heidän on kohdattava rakkaassaan sellaisia ​​epämiellyttäviä esiasteeseen liittyviä oireyhtymiä, kuten kyyneleitä, hysteriaa, huonoa tunnelmaa.

Ja jotenkin suojelemaan itseään tällaisilta ilmentymiltä, ​​he joutuvat nauttimaan meistä makeisten kanssa, jotkut suostuvat juosta myymälään suklaapatukalle, jopa yöllä. Premenstruaalisessa vaiheessa naiset ympäri maailmaa syövät tonnia suklaatuotteita. Keskustele kumppanisi kanssa, jos et halua, että nämä laatat "laskeutuvat" lantion ja vyötärön päälle.

3. Tullut!

Kevyt harjoitus voi auttaa vähentämään ruokahalua. Tämä voi olla joko 15 minuutin maksua aamulla tai tanssitunne. Samalla on hyvin tärkeää, että liikunta tuo emotionaalista nautintoa, jättää kehossa miellyttävän lämmön tunteen ja ei ota kaikkea voimaa.

Tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että fyysisen rasituksen ansiosta ruokahalu vähenee. Tämä johtuu adrenaliinin ja norepinefriinin määrän lisääntymisestä veressä lihaksen työn taustalla. Sen lisäksi, että nämä hormonit auttavat hajottamaan rasvoja, ne auttavat myös lisäämään aivojen sävyä, mikä vähentää kehon masennusta. Niinpä elin lakkaa tuntemasta tarvetta ruokaan masennuslääkkeenä.

4. Suorita painonhallinta

Painonmuutos kriittisinä päivinä / shutterstock.com

Premenstruaalisessa jaksossa on kohdun turvotus ja sen painon nousu 1-1,5 kg, ja kriittisinä päivinä paino kasvaa vielä 1 kg. Myös rintojen koko on 1,5-2, ja vatsa saattaa näyttää kolmannen raskauskuukauden aikana. Jotta voisit pilata mielialaasi, sinun ei tarvitse punnita itseäsi näinä päivinä.

Kuukautisten aikana ylimääräinen neste kerääntyy kehoon ja aiheuttaa sellaisia ​​epämiellyttäviä ilmentymiä kuin raskaus, pahoinvointi, oksentelu ja ruuansulatuskanavan ärsytys. Aivokudosten neste herättää hermostuneisuutta, hermostuneisuutta, ärtyneisyyttä ja masennusta. Ja nämä ylimääräiset kilot voivat olla vain tämä neste, joka häviää kriittisten päivien jälkeen.

Punnitse itsesi vähintään kerran kuukaudessa, mutta kauden jälkeen. Tämä on parempi tehdä samana päivänä kuukautiskalenterista ja tallentaa tulos. Jos painonmuutos ei tapahdu, se tarkoittaa, että voit hallita “kuukautiskierron” ruokahalua.

Ateriat kriittisinä päivinä

5. Kiinnitä huomiota ruokaan.

Älä syö rasvaisia ​​elintarvikkeita näinä päivinä: sianliha, sianliha, kaikenlaisia ​​makkaroita ja rasvaisia ​​juustoja. Unohda paistettuja perunoita, kanan ihoa ja universaalia majoneesikastiketta. Ruokien, alkoholin, oluen ja erityisesti makeisten (makeiset, leivonta, makeat hedelmät, suklaa) kulutus rajoittuu.

6. Ruokavalio hyvälle tuulelle.

Jos sinulla on merkittävä psykologinen stressi, toisin sanoen, sinulla on premenstruaalinen oireyhtymä, niin suosittelemme, että pidät kiinni hiilihydraattiravinteesta, joka edistää serotoniinin, ilohormonin tuotantoa, ja samalla auttaa sinua saamaan ylimääräisiä kiloja.

Muutama päivä ennen kuukautisia ja kaikissa "punaisissa" päivissä ruokavalion tulisi koostua erilaisista viljoista, viljan leipää, vihanneksista ja hedelmistä. On tarpeen sisällyttää valikkoon salaatteja, kaalia, omenoita, parsakaalia mahdollisimman usein.

Makeisten sijaan voit kohdella itseäsi banaaneihin, kuivattuihin aprikooseihin, vesimeloneihin, auringonkukansiemeniä ja pähkinöitä. Jos et voi tehdä ilman lihaa, pidä lintutähtiä mieluummin. Kieltäydy suolaisista elintarvikkeista, sokeripitoisista ja kofeiinipitoisista juomista.

7. Älä unohda rautaa

Painonmuutos kriittisinä päivinä / shutterstock.com

Joka kuukausi kuukautiskierron aikana nainen menettää noin 100 ml verta ja sen kanssa noin 30 mg rautaa. Joillekin naisille tämä ei jää huomaamatta. Tänä aikana he voivat tuntea heikkoutta, uneliaisuutta, heikentynyttä suorituskykyä. Päänsärky, huimaus ja jopa pyörtyminen ovat myös mahdollisia. Loppujen lopuksi veri ei ole vettä ollenkaan! Tästä punaisesta nesteestä tai pikemminkin sen koostumuksesta riippuu naisen hyvinvoinnista ja ulkonäöstä. Valitettavasti tilastot osoittavat, että noin puolella naisista on veren ongelmia, varsinkin nuoria tyttöjä, jotka muodin jälkeen pakenevat nälkää ja ruokavaliota.

Anemia (anemia) ilmenee aliravitsemuksen seurauksena. Raudan häviämisen kompensoimiseksi ja niiden voiman palauttamiseksi tänä aikana naisten olisi kiinnitettävä huomiota runsaasti rautaa - panimohiivaa, keitettyjä simpukoita, vehnäleseitä, merikaalia, ja sen sijaan, että ne imevät voimakkaasti suosikkijauhojaan ja makeaa ruokaa. kaakaota, sianlihaa, melassia. Muista, että 20-30% rautaa imeytyy lihavalmisteista ja 3-5% kasvituotteista. C- ja B12-vitamiinit edistävät raudan imeytymistä.

Noudattamalla neuvoja, et vain painoa kriittisinä päivinä, vaan myös parantaa hyvinvointiasi.

Kuinka paljon paino kasvaa kuukautisten aikana

Ei ole mikään salaisuus, että naiset syövät usein kiloa, eivät enää noudata ruokavaliota kuukautiskierron lopussa tai alussa. Muutamia yksinkertaisia ​​vinkkejä auttaa ylipainoisia naisia ​​pitämään painon hallinnan aikana. Kerromme teille tänään painon menettämisen tärkeimmistä vivahteista ja puhutte aiheesta "Kuinka paljon paino kasvaa kuukautisten aikana."

Lisääntynyt ruokahalu, joskus jopa zhor, hyökkääjä yön keskellä, jatkuva jano ja hallitsemattomat mielialan vaihtelut ovat tuttuja oireita? Sitten olet yksi niistä, jotka tuntevat premenstruaalisen oireyhtymän - PMS - henkilökohtaisesti. Ja vaikka suurin osa tytöistä ei tunne sitä iän myötä, kuva muuttuu: tilastojen mukaan yli 90% naisista kärsii PMS: n tietyistä ilmenemismuodoista. Erityisesti se vaikuttaa negatiivisesti naisiin, jotka ovat alttiita täyteydelle. Hormonitasojen muutokset herättävät heissä julman ruokahalun. 3-12 vrk ennen kuukautisten alkua hormonin progesteronin taso kasvaa merkittävästi. Hän on vastuussa raskaudesta, ja jälkeläisiä odottavan naisen täytyy syödä hyvin lapsen kantamiseksi. Tänä aikana tulevan äidin ruumiin tulee tehdä varauksia tulevaisuutta varten.

Täten sellaiset väliaikaiset ongelmat, jotka esiintyvät ennen kuukautisia, kuten turvotus, ummetus, vatsan paisuminen ja painonnousu. Kuitenkin jotkut naiset menevät kehon ympärille, vapauttavat hartiat PMS: n aikana ja sen seurauksena kasvaa vähitellen rasvaa. Ihannetapauksessa, ennen kuukautisia, painon pitäisi nousta vain 900 g, joka kuukautisten jälkeen menee pois. Useimmille naisille vaihtelut vaihtelevat kuitenkin välillä 1-1,5 kg. Ajattele nyt sitä: wolfish-ruokahalu sai syödä 3 kg, jonka jälkeen menetit 2,7 parhaana. (Muuten, jos paino "kävelee" suurten rajojen yli, älä yllätä yllätyksessä venytysmerkkien ja venytysmerkkien ulkonäöstä.) Joten 300 g on asettunut sivuille. Tämä mekanismi toimii joka kuukausi ja kerää vähitellen rasvaa. Jotta ICP: n aikana ei kasvaisi laajasti, on noudatettava yksinkertaisia ​​sääntöjä.

Miksi kuukauden aikana saavutetaan paino

Nouse vaa'oille vähintään kerran kuukaudessa - kriittisten päivien jälkeen, mieluiten samana päivänä kuukautiskierron mukaan - ja tallenna tulos. Jos luvut eivät muutu, niin tiedät, kuinka selviytyä "kuukautiskierron" ruokahalusta.

Älä jatka tunnelmaa

Kaikki naiset ovat tietoisia niistä vaarallisista päivistä, jolloin on valtava halu syödä kiellettyä ja monia ihmeitä: "Kuinka paljon painonnousu kuukautisten aikana?" Ripusta yksinkertainen totuus keittiöön: “ICP kulkee, mutta paino pysyy.” Se estää teitä jääkaappiin eikä anna sinun heittää kaiken suuhun.

Kiinnitä huomiota ruokaan

Vältä rasvaisia ​​ruokia - sianlihaa, sianlihaa, kaikenlaisia ​​makkaroita ja rasvaisia ​​juustoja. Unohda, että perunat ovat paistettuja, kana on ihoa ja että maailmassa on yleinen kastike - majoneesi. Mittaa kasviöljy teelusikalla, laske pähkinöitä ja siemeniä yksi kerrallaan. Lisäksi suolakurkkua, alkoholia, olutta ja tietysti makeisia (tämä käsite sisältää makeisia, leivonnaisia, sokerisia makeita hedelmiä, suklaata) tulisi rajoittaa maksimiin. Vietä opetuskeskustelu toisen puolen kanssa sekä itsesi kanssa. Analysoi käyttäytymistäsi kriittisten vaivojen aikana. Se on miehiä, jotka tietämättään auttavat naisia ​​painottamaan vaikeassa vaiheessa. Vahva sukupuoli pelkää tulta kuin esi-astruaalisen oireyhtymän rakkaiden ilmentymiä, erityisesti kyyneleitä, hysteriaa, riitoja. Kaiken kaikkiaan yrittäen lievittää naisen kärsimyksiä, osoittaa hoitoa ja ymmärrystä, he ostavat ja valmistavat kaikki ne ruokalajit, jotka tavallisina päivinä nainen ei salli itseään. Mikä on palvonta? Kiinnitä huomiota: miehet pilaavat yleensä suosikki suklaansa. Miljoonia tonnia kaakaopapuja syödään naisten koko maailmassa PMS: n aikana. Jotkut naiset lähettävät toisen puoliskon myymälään suklaata varten jopa yöllä. Mutta kaikki nämä laatat on helppo sijoittaa lantioon ja vyötäröön!

Ei rauta-nainen

Vaikuttaa siltä, ​​että kuukautisten syntymisen myötä vaarallinen aika on päättynyt. Mutta tämä ei tapahdu. Joka kuukausi kriittisinä päivinä nainen menettää keskimäärin puolen kupin (noin 100 ml) verta. Onko se paljon tai vähän? Jotkut naiset eivät tunne lainkaan pahaa tänä aikana. Mutta toiset tuntevat selvästi heikkoutta, jatkuvaa uneliaisuutta, huomattavaa suorituskyvyn laskua. Joskus on päänsärky, huimaus ja pyörtyminen. Loppujen lopuksi veri ei ole vettä! Punainen neste tai sen koostumus vaikuttaa naisten ulkonäköön ja hyvinvointiin. Ja kuukautisten aikana veren kaava muuttuu: hemoglobiinin ja verihiutaleiden taso laskee, leukosyyttien taso kasvaa. Jos ravinto on tasapainoinen, muutokset siirtyvät naisille, joilla ei ole jälkiä. Valitettavasti tilastojen mukaan lähes 50% heikommista naisista kärsii verestä - varsinkin nuorten tyttöjen keskuudessa, jotka muoti- ja super-virityksen vuoksi kiduttavat itseään nälkää ja ruokavaliota. Aliravitsemuksen yleisin seuraus on anemia (anemia), joka kasvaa kriittisinä päivinä. Menstruation aikana noin 30 mg rautaa häviää. Yritetään korvata häviö, toipua, naiset alkavat syödä kovasti, mieluummin suosikkijauhoja ja makeita ruokia, vaikka ruokavaliossa sinun on lisättävä rautaa sisältävien elintarvikkeiden osuutta.

Joten miten naiset syövät ennen kriittisiä päiviä ja niiden aikana? Valitse syötävä, pystyy ruokkimaan verta: vähärasvaista lihaa (vasikanlihaa), naudanlihaa, kanaa, lampaanmaksaa, maksan pastaa, kaikenlaisia ​​keitettyjä simpukoita - ota itseäsi herkkuja, kuten simpukoita, ostereita, etanat. Kalasta on rikkain haluttu metallilohi. Lisäksi rauta on siipikarjanlihassa, munissa (enemmän viirissä kuin kanassa), kaakaossa, seesamissa, pähkinöissä (mänty, pähkinä, manteli, maapähkinä, hasselpähkinä), kuivatuilla hedelmillä (kuivatut aprikoosit, rusinat), katkera suklaa, pavut, herneet, linssit, parsakaali ja luumut. Rautapitoisuuden mestari voidaan kutsua vehnäleseiksi. Hemoglobiinitason lisäämiseksi riittää, että lisäät ruokaa 1-2 ruokalusikallista. l. leseet päivittäin.

Miksi hänen ei pitäisi laihtua "kuukauden aikana"

Suurin osa oikeudenmukaisesta sukupuolesta on luottavainen, että kaikki keinot ovat hyviä taistelussa kauniin ruumiin ja ohuen vyötärön puolesta.

Tytöt mielellään unohtavat oman kehonsa tarpeet ja pyrkivät nauttimaan omasta egostaan ​​ja aiheuttavat siten merkittävää haittaa terveydelle.

Halutun kilogramman saavuttamiseksi käytetään erilaisia ​​ruokavalioita, harjoituksia, paastoa ja jopa leikkausta. Tulos ei kuitenkaan aina ole havaittavissa. Miksi kaikki ponnistelut ovat turhaan?

Mikä on useimpien laihtumisten tyttöjen ongelma ja miksi sinun pitäisi kuunnella asiantuntijoita, välttämällä ruokavalioita kuukautisten aikana?

Mikä on kuukautisten ja laihtumisen välinen suhde?

Ei ole mikään salaisuus, että useimmat naiset joutuvat hormoneihin. Joskus se pahenee ulkoisista tekijöistä riippumatta. Kuitenkin kuukautisten aattona jokainen tyttö on haavoittuva ja tuntuu paljon masentuneemmalta kuin tavallisessa tilassaan. Tällaisia ​​päiviä ei ole helppo selviytyä, ja jos alatte jäädä pois suosikkiruokastasi, tehtävä tulee monimutkaisemmaksi.

Itse asiassa käy ilmi, että kalenterin tunnetut punaiset päivät ja painon menetys ovat todella yhteydessä. Lisäksi kaikki prosessit, jotka tapahtuvat tai voivat esiintyä kehossamme, kun painamme painoa, liittyvät suoraan kuukausittaiseen sykliin.

Juuri tällä hetkellä keho kohtaa valinnan: aloittaako se aktiivisesti kaikkien kertyneiden rasvojen polttamisen tai jatkaa niiden levittämistä "mustalle" päivälle. Jotta voisimme hallita tätä asiaa ja ohjata fysiologisia prosesseja omaan tahtoonsa, on tarpeen tutustua joihinkin vivahteisiin.

Mitä tapahtuu kehossa kuukautisten aikana?

Asiantuntijat ovat toistuvasti selittäneet naisille oman elimen "työn" periaatteen. Luennoissaan he puhuivat siitä, että fysiologisen syklin ensimmäisessä vaiheessa (eli juuri sen ajanjakson aikana, joka tapahtuu välittömästi ennen ovulaatiota), estrogeeni hallitsee naispuolisessa kehossa. Näillä hormoneilla ei ole ainoastaan ​​merkittävää vaikutusta rasvakudoksen kasvuun, vaan ne ovat myös vastuussa sen jakautumisesta koko kehoon.

Estrogeenin "vallan" sijasta tulee progesteronia, joka valvoo päivittäisestä ruoasta peräisin olevan uuttamisen enimmäismäärää hyödyllisiä hivenaineita. Kuitenkin tämä hormoni, joka aktivoituu kuukautisten alkuaikoina, edistää rasvapitoisuuksien kertymistä. Tänä aikana jokainen nainen alkaa hermostua tyhjästä. Sama pätee hoitotyöntekijöihin, jotka eivät voi laihtua, koska heidän täytyy kerätä hyödyllisiä elementtejä.

Hän juo paljon, mutta hormonien ylitarjonta johtaa nesteen kertymiseen elimistöön, mikä lisää merkittävästi sen painoa riippumatta siitä, millaista ruokavaliota nainen noudattaa tämän prosessin aikana.

Opinnäytetyöt: miksi ei menetä painoa kuukautisten aikana?

Ymmärtääksemme kehon periaatteet kuukautisten aikana, tulee selväksi, että jokainen yritys laihduttaa kriittisissä päivissä on tuomittu epäonnistumaan. Lähes kaikki ponnistelut, joita tyttö tekee omaa ulkonäköään parantamiseksi, ovat turhia. Tuloksena voi olla vain täydellinen motivaation puute seuraaville luokille.

Muuten on syytä huomata, että suurin osa erikoisista "taukoista" ruokavalion aikana kuuluu kuukautiskiertoon, jolloin tytöt ovat haavoittuvimpia, haavoittuvia ja enimmäkseen emotionaalisesti riittämättömiä.

Hormonisen taustan vaihtelut aiheuttavat vastustamattoman himoa makeaan, paistettuun, suolaiseen ja yleisesti kaikkeen "kiellettyyn", jota vain todella vahva taho voi voittaa.

Näin ollen tiivistämällä kaikki edellä esitetyt tiedot monet ravitsemusterapeutit suosittelevat potilaidensa menettävän painonsa vain kuukautisten jälkeen, kun hormonitasapaino palautuu normaaliksi.

Heti ensimmäisten päivien jälkeen tämän "huonon" ajanjakson jälkeen naisen itsetunto nousee, hän löytää motivaation kaikessa, joka ympäröi häntä ja on valmis siirtämään vuoret vain tavoitteen saavuttamiseksi. Näyttää siltä, ​​että äiti-luonto itsessään jättää meidät muistutukseksi siitä, että tietty kierros on päättynyt ja päivitysaika on tullut, aika, jolloin kaikki on mahdollista.

Kun päätät parantaa omaa kehoa, vaihda se paremmaksi ja lopulta saavuttaa haluamasi idea, tee se oikein! Älä pidä laiskoja asiantuntijoiden tutkittavina, selvitä kaikki kehosi tarpeet, ota kaikki tarvittavat testit ja ole kärsivällinen, sillä tulos ei ole koskaan välitön. Älä unohda hedelmien ja vihannesten käyttöä, sillä monet neuvoo tämän päivän hyödyllisiä goji-marjoja monimutkaisella vitamiinilla.

Muista, että päätöstä laihduttaa ei pitäisi tehdä tunteista. Sitä pitäisi harkita uudelleen, tutkia kaikki edut ja haitat, löytänyt sopivimman ruokavalion, tarkistaa hormonien tilan ja vain silloin olisi turvallista päättää tällaisesta ratkaisevasta vaiheesta, joka epäilemättä tulee merkittäväksi stressiksi kaikille organismeille. Huolehdi itseäsi, arvostakaa kehoa ja seuraa asiantuntijoiden viisaita neuvoja!

Paino kuukautisten aikana

Monet naiset huomaavat, että kuukautisten aikana paino kasvaa. Lisäys voi olla 1-3 kg. Samalla voit havaita turvotuksen ulkonäön ja defecation-prosessin rikkomisen. Paino nousee ennen kuukautisia. Kuukautisten lopettamisen jälkeen saavutetut kilot häviävät.

Miten kuukautiset vaikuttavat painoon

Hormonaalinen rakenneuudistus, joka tapahtuu kehossa kuukautisten alkamisen myötä, heijastuu naisen painoon. Kehon toisessa vaiheessa kehossa kasvaa progesteronin - raskauden hormonin - pitoisuus. Sen vaikutuksesta aktivoidaan lipoproteiini- lipaasientsyymi, keho alkaa uuttaa enemmän ravintoaineita elintarvikkeista ja säilyttää rasvaa.

Joillekin kuukautisten aikana paino kasvaa edelleen. Tämä johtuu väärin muodostetusta ruokavaliosta premenstruaalisen oireyhtymän alkamisen aikana.

Lisääntynyt ruumiinpaino edistää myös turvotusta. Kertynyt ylimääräinen neste saa aikaan vatsan tunteen, pahoinvoinnin. Veden kertyminen aivokudokseen aiheuttaa ärsytystä, hermostuneisuutta, masennusta. Hormonitasojen muutokset johtavat myös mielialan vaihteluihin.

Muutaman päivän kuluttua kuukautisten alkamisesta hormonaalinen tausta vakiintuu, turvotus häviää ja nainen onnistuu hallitsemaan ruokahaluaan ja harkitsemaan uudelleen ruokailutottumuksiaan.

Onko painonnousu kuukautisten aikana?

Monet potilaat valittavat gynekologeille, että paino kasvaa syklin 1-2 päivänä. Tämän ajanjakson aikana se ei ole toivottavaa punnita progesteronin pitoisuuden vaihtelujen vuoksi, ja estrogeeni heikentää serotoniinin, joka on hyvästä mielialasta johtuva hormoni, tuotantoa. Nähdä, että paino kasvaa, monet ihmiset järkyttyvät, he alkavat tarttua stressiin makeisilla.

Painonnousu kuukautisten aikana johtuu naisten fysiologiasta. Jos noudatat ruokavaliota, vähennät kulutetun kahvin määrää, voimakasta teetä, luovutat alkoholia, tuloksena oleva kasvu häviää syklin 5-7 päivänä.

Kun kuukautiset alkavat, hormonaalinen tausta muuttuu, ja nämä ylimääräiset kilot häviävät vähitellen.

Kuinka monta päivää ennen kuukautisten lisääntymistä

Hormonikorvauksen aiheuttama ruumiinpainon kasvu alkaa syklin toisesta vaiheesta. Progesteronipitoisuus kasvaa asteittain ovulaation jälkeen. Monet ihmiset huomaavat painon nousun esiintymisen ennen kuukautisia jopa 5-7 päivää ennen niiden alkamista.

Saatujen kilojen pitäisi mennä kuukautisten loppuunsaattamisen aikaan. Jos paino ei ole normalisoitu, kasvu jatkuu, niin ruokavalion rikkomukset. Tässä vaiheessa ylimääräinen neste tulee ulos virtsalla, uloste on normaali.

Kuinka paljon paino kasvaa kuukautisten aikana

Nesteen kertymisen, peristaltiksen heikkenemisen ja ruoan riippuvuuden muutosten vuoksi kehon paino kasvaa. Mutta istua jäykkää ruokavaliota, huomattaen ylimääräisen kilon ulkonäkö vaakojen päällä, ei ole sen arvoista. Nämä ovat fysiologisia syklisiä muutoksia, jotka johtuvat hormonien tason dramaattisesta muutoksesta.

Saadut kilogrammat on mahdollista kirjoittaa pois hormonaalista uudelleenjärjestelystä, joka tapahtuu kuukausittain elimistössä vain, jos paino palaa alkuperäisiin indikaattoreihin. Älä pelkää, jos kuukautisten aikana paino ei mene pois. Se alkaa laskea 3 päivän jakson jälkeen.

Jos kilot pysyivät kuukautisten päättymisen jälkeen, tilan normalisoimiseksi on toivottavaa lisätä fyysistä aktiivisuutta ja tarkistaa ruokavalio. Joskus kuukautisten päätyttyä on edelleen pieni lisäys. 300 g: n massan kasvu ei ole ongelma, mutta jos tyttö paranee joka kuukausi, voit vuoden aikana saavuttaa hiljaa 3,6 kg.

Painon nousu ennen kuukautisia

Ennen kuukautisten alkua nainen voi paremmin. Esitetyt normit puuttuvat, jokainen organismi on yksilöllinen. Ilman jälkiä jopa 1 kg: n nousu voi hävitä. Tätä pidetään sallittuna painonvaihtona, joka ei saa aiheuttaa huolta.

Monet sanovat, että syklin toinen vaihe kasvaa 2-3 kg. Tällainen painonnousu ennen kuukautisia pidetään fysiologisena, jos tila normalisoituu ja niiden normaali arvo näkyy painoissa niiden valmistumisen jälkeen.

Naiset, jotka saavat yli 3 kg kuukaudessa, lääkärit neuvovat seuraamaan ruokavaliota ja harkitsemaan uudelleen elämäntapaansa. Tällaiset jyrkät vaihtelut aiheuttavat venytysmerkkien ilmestymistä iholle.

Miksi paino kasvaa ennen kuukautisia

Naisten fysiologiaan perehtyneitä ei suositella huolehtia kuukaudesta, joka on lisätty kuukautisten aattona. On olemassa useita syitä, joiden vuoksi tytöt toipuvat:

 • nesteen kertyminen;
 • lisääntynyt ruokahalu;
 • ruokavalion muutos (yksinkertaisten hiilihydraattien ja nestemäisten elintarvikkeiden määrän kasvu).

Progesteroni on raskauden hormoni, sen vaikutusvallassa elimistössä alkaa varastojen kerääminen. Ravintoaineet imeytyvät aktiivisemmin, kun ruokahalu kasvaa. Naispuolinen elin on siis valmis raskauden mahdolliseen esiintymiseen.

Vaiheessa 2 kohdun limakalvo yrittää kerätä kosteutta. Mutta neste ei voi viipyä vain limakalvoissa, se leviää olemassa olevan rasvakudoksen läpi. Myös virtsa alkaa progesteronin vaikutuksen alaisena. Useimmat näistä elimistä paisuvat:

 • limakalvo;
 • pakarat;
 • reidet, vasikka;
 • vatsa;
 • kasvot (nasolabial area).

Nesteen kertyminen on välttämätöntä, jotta kuukautisten aikana elimistö ei aloita kuivumista. 1-2 päivää ennen kuukautisia, edellyttäen, että hedelmöitys ei tapahtunut, progesteronipitoisuus laskee ja estrogeenitaso alkaa nousta. Mutta tänä aikana tapahtunut turvotus ei katoa. Estrogeenit edistävät natriumin säilymistä soluissa, minkä vuoksi ne kerääntyvät veteen.

Kun muna on vapautunut, alkaa prolaktiinin tuotanto. Ylikapasiteetti johtaa vedenpidätykseen. Naiset, joilla on lisääntynyt prolaktiinitaso, on vaikea laihtua, kaikki saadut naulat.

Kun paino menee kuukautisten jälkeen

Menstruaation alkamispäivänä ei ole suositeltavaa punnita. Tänä aikana turvotus ei kulje, joten vaakojen numerot voivat olla turhauttavia. Jopa vähäinen painonnousu kuukautisten aikana on sallittua, koska hormonaaliset muutokset jatkuvat tänä aikana.

Bounce back -hinnat alkavat 3-5 päivän aikana. 5-7 päivän kuluttua aineenvaihdunta normalisoituu, kerääntynyt vesi poistuu kokonaan kehosta. Tämä edistää painon vakauttamista.

Miten ei painoa ennen kuukautisia

Tytöille, joilla on vielä painoarvo jokaisen kriittisen päivän jälkeen, on suositeltavaa harkita uudelleen heidän elämäntapaansa. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä jakson toiseen vaiheeseen. Jos hillit ruokahalua ja älä unohda maltillisen fyysisen rasituksen tarvetta, niin ei tule hyötyä. Paino ei kasva naisilla, jotka noudattavat seuraavia suosituksia. Ravitsemusasiantuntijat neuvovat gynekologien kanssa:

 • minimoi nopean hiilihydraatin kulutus;
 • kieltäytyä ruoasta, jonka kulutus johtaa vedenpidätykseen kehossa: savustettua lihaa, suolakurkkua, makkaraa, muita haitallisia tuotteita;
 • lisätä fyysistä aktiivisuutta;
 • kontrollipaino.

Ravitsemusasiantuntijat neuvovat jättää valikosta pois leivonnaiset, makeiset, suklaa. Jotta keholle saataisiin hiilihydraatteja, voit käyttää viljaa, hedelmiä, vihanneksia, viljan leipää.

Naiset, joilla on painonnousua ennen kriittisiä päiviä, yrittävät päästä eroon siitä käyttämällä uuvuttavia harjoituksia. Tämän seurauksena keho kokee stressiä, serotoniinin tarve kasvaa. Helpoin tapa tehdä onnellinen hormoni on syödä makeutta. Kun tahdonvoimaa ei ole, voit saada kierteen.

Kohtalainen fyysinen aktiivisuus, joka tuo emotionaalista tyytyväisyyttä, vähentää ruokahalua. Aktiivisuuden aikana tuotetaan adrenaliinia ja norepinefriiniä. Nämä hormonit parantavat aivojen sävyä, lievittävät masennusta, aktivoivat rasvojen halkaisun. Kohtalaiset kuormat edistävät sitä, että paino on kuukautisten edessä. Vähäistä massan nousua voi aiheuttaa turvotus, eikä rasvakudoksen tilavuuden lisääntyminen.

johtopäätös

Huomaa, että kuukautisten aikana paino nousee, älä häiritse. On tarpeen määrittää kasvun määrä ja selvittää, miten kehon paino muuttuu kuukautisten päätyttyä. Sen lisääntyminen on fysiologinen prosessi, jonka ulkonäkö laukaisee kehon hormonaaliset muutokset.

Miten ei lihoa kuukautisten aikana?

Tytöt! Varmasti yhdellä tai toisella tässä. PMC: n ja kuukausittaisen painon aikana. Lisäksi 2-3 kiloa. Ehkä joku ajattelee, että tämä ei ole paljon, mutta minä itse olen ohut ja pieni, ja nämä kilot ovat hyvin näkyvissä. Viime kerralla edes suosikkikynänhameesi ei painettu ylös!

Olen jo tehnyt niin paljon tietoa siitä, miten ei painoa kuukautisten aikana. Mutta kaikkialla he kirjoittavat, että tämä on normaalia, koska hormonit lisäävät nälän tunnetta. Vasta tänä aikana en mielestäni syödä enempää kuin tavallista, mutta silti saa enemmän rasvaa. Ja minusta tuntuu inhottavalta itsestäni! Mitä minun pitäisi tehdä? Miten ei saada rasvaa?

Kirjoittaja: Valeria (Samara)

Lisää aiheesta:

Palaute ja kommentit

 • ✓ Vastaanotetaan vain uusia vastauksia.
 • ✓ Sähköposti ei ole sijoitettu mihinkään.
 • ✓ Voit peruuttaa jokaisen kirjeen.

DDDaaaa on hyvin vaikea selviytyä siitä, että kun kuukautiset tulevat vain pelottaviksi, se muuttuu kuin on paljon makeaa, ja voin jopa syödä makeaa suolaisen ruoan kanssa eikä mitään...

Minulla oli äskettäin kuukausiaikoja, enkä päässyt ulos myymälästä, istuin lasitettuun juustoihin... Sitten otin savustettua juustoa, joka söi... Ja söin sen kaiken vuorotellen... en voinut auttaa itseäni... Tämän seurauksena ajattelin vain sulkea jääkaapin kuukauden aikana ja ottaa kaikki jääkaapin pois kuukaudessa. se johtuu siitä, että on todella mahdotonta sietää hyvin paljon syödä...

Saatu paino näinä päivinä ei ole niin pelottavaa! Loppujen lopuksi hän lähtee hyvin nopeasti heti kriittisten päivien päättyessä.

Yleensä sinun on noudatettava tiettyjä sääntöjä näinä päivinä:

1. Saat runsaasti raitista ilmaa.

2. saat riittävästi unta.

3. juo runsaasti vettä koko päivän ajan.

4. Vähennä makean kulutusta tai vähennä minimiin.

5. Syö elintarvikkeita, joissa on runsaasti kuitua.

6. kohtalaisesti pelata urheilua!

Hyviä sääntöjä, jotka ovat minulle erittäin hyödyllisiä... Minä juon paljon vettä tässä virrassa, sillä on yleensä vaikea juoda vähän vettä päivässä... en voi leikata makeaa kulutusta... millään tavalla... koska en syö makeisia ennen kuukautisia...

Tämä paino menee nopeasti pois... ja se on pohjimmiltaan vettä, joka viipyy kehossa.

Tällainen paino lähtee nopeasti... mutta sen estämiseksi yleensä se tarkoittaa sitä, että sinun täytyy syödä vähemmän tai korvata haitallisia tuotteita hyödyllisemmillä ja vähemmän vaikuttaa kuvioon.

Mutta yleensä... tärkeintä on lopettaa ja lopettaa syöminen.

Ja kauden viivästynyt vesi lähtee itsestään.

Periaatteessa tämä on aivan normaalia, jos paino palaa sitten normaaliksi. Minulla olisi jonkin aikaa aikaa, jolloin sain ja en menettänyt tyhjentymistä kuukautisten jälkeen, en vain tiennyt, mitä tehdä ((((sitten ystävä, jolle suositellaan juoda vitamiinikompleksia ja paino vähitellen palautui normaaliksi. Kuten kävi ilmi, kehossa oli vitamiineja ja tämä johti vikaantumiseen aineenvaihduntaa.

Valitettavasti on mahdotonta olla painottamatta näissä ei-kauniissa päivissä. Päätin hunajan ja se teki meille melko selväksi, että se oli lähes mahdotonta. Kyllä, ja tytön kanssa, jota elämme, kuulen jatkuvasti samaa kuukausittaista asiaa taas.

Ja kaiken kaiken sen jälkeen alkaa ja rakastat minua. Tosiasia on, että keho menettää paljon verta, vaikka se ei ole välttämätöntä, ja uskotaan, että ongelmaa ei ole. Mutta kaikki sama, keho alkaa paniikkia ja et koskaan tiedä... Siksi hän luottaa ja voimakkaasti yrittää saada massaa.

Jos se todella häiritsee sinua, yritä pysyä poissa jääkaapista ja ottaa enemmän kuin jotain mielenkiintoista ajatella vähemmän ruokasta.

Miksi paino kasvaa kuukautisten aikana ja mitä tehdä

Useimmat naiset ilmoittavat kuukautisten aikana painon noususta. Säännöllinen painonlisäys jopa 2-3 kiloon painon aikana kuukautisten aikana on normaali: saavutettu paino häviää yleensä muutaman päivän kuluessa. Tätä ilmiötä selitetään helposti lääketieteen näkökulmasta. Jos ymmärrät painonnousun mekanismin, voit vaikuttaa siihen muuttamalla ruokailutottumuksiasi ja harjoittamalla tiettyjä urheilulajeja.

TÄRKEÄÄ TIETÄÄ! Onneajan nina Nina: "Raha on aina runsaasti, jos se asetetaan tyynyn alle." Lue lisää >>

Painon lisääntymisen lisäksi kriittisinä päivinä naiset huomaavat turvotuksen, heikentyneen ulosteen, lisääntyneen ruokahalun: koko keho on täynnä, turvonnut, raskaus ilmestyy ja vatsa kasvaa. Tällaiset oireet voivat ilmetä pari päivää ennen kuukautisten alkamista. Usein on vatsakipu, selkä, huimaus, päänsärky, pahoinvointi, turvotus ja herkkyys rintarauhasissa.

Kuten muutkin premenstruaalisen oireyhtymän oireet, painonnousu ei ole sama ja kukin on enemmän tai vähemmän selvä: 900 grammasta 2-3 kiloon.

Naiset, joilla on taipumus olla ylipainoisia, voivat tällä viikolla ajatella, että he ovat toipuneet ruokavaliosta ja systemaattisesta liikunnasta huolimatta. Mutta heti, kun tämä aika päättyy, kehon massa alkaa taas laskea. Kaikki tämä on tärkeää, kun otetaan huomioon ravitsemusohjelma, ruokavalion valinta ja liikunnan tyyppi.

Massa saavutetaan 3-7 päivää ennen kuukautisia PMS: n takia. Kuukautisten aikana 90% naisista lihotetaan iän ja fysiologisen ajan (vaihdevuodet, imetys, tila abortin jälkeen jne.) Mukaan.

Kehon painon kasvu liittyy estrogeenin aktiiviseen tuotantoon kuukautiskierron tietyissä vaiheissa (follikulaarinen, luteaalinen). Hormonit säilyttävät kehossa natriumioneja, jotka puolestaan ​​säilyttävät nesteen ja aiheuttavat kudosten turvotusta.

Painonnousu on fysiologinen ja johtuu useista kehossa esiintyvistä tekijöistä. Perusteoria, jonka mukaan painon nousu kuukautisten aikana on geneettinen.

On osoitettu, että painonnousu on luonteeltaan ja se on välttämätön lisääntymistoiminnon varmistamiseksi. Niinpä naisen keho valmistautuu tulevaan raskauteen, tarjoaa ravinteita. Jos lannoitusta ei ole tapahtunut, hän alkaa päästä eroon kerääntyneestä ja paino lähtee yksin.

Syyt, joiden vuoksi naisen kuukausipainon kasvaessa:

Painon nousun estämiseksi sinun täytyy hallita ravitsemusta:

 1. 1. Vähennä suolan saantia (se edistää nesteen säilymistä kehossa), suolatut pähkinät, säilykkeet, rajoittavat helposti sulavien hiilihydraattien (suklaa, makeiset, jauhotuotteet - evästeet, leivonnaiset) kulutusta.
 2. 2. Lisää monimutkaisten hiilihydraattien ja proteiinien määrää - viljaa, linssejä, vihanneksia, kanaa ja viiriäisiä, vähärasvainen liha, kala, pähkinät (mantelit, saksanpähkinät, hasselpähkinät, cashewpähkinät).
 3. 3. Tänä aikana voit lisätä ruokavalioon kuivatut hedelmät, äyriäiset, vehnäleseet.
 4. 4. On välttämätöntä välttää rasvaisia ​​ainesosia - makkaraa, rasvaa, sianlihaa, runsaasti rasvaa, majoneesia, suuria määriä voita (pieninä määrinä ne ovat välttämättömiä asianmukaisen kehon toiminnan kannalta).
 5. 5. Vesijärjestelmää on noudatettava - enintään 1,5 litraa päivässä. Jotta alkoholijuomat, erityisesti olut, voitaisiin sulkea pois.

Mahdollisuuksien mukaan tulisi suosia fyysistä rasitusta - voimistelua, joogaa, aerobicia. Uskotaan, että fyysisen aktiivisuuden vuoksi ruokahalu vähenee. Tämä johtuu adrenaliinin ja norepinefriinin määrän lisääntymisestä veressä lihaksen työn taustalla, mikä myös parantaa aivojen sävyä ja auttaa selviytymään masennuksesta. Tämä voidaan saavuttaa suorittamalla vähintään viidentoista minuutin aamuharjoitus.

Lisäksi voit ottaa vitamiinikomplekseja, erityisesti niitä, jotka sisältävät A-, E-, B-vitamiineja; yhdistetyt suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet - ne eivät voi vain säilyttää painoa, vaan myös vähentää PMS: n ilmenemismuotoja. Kuukausittaisen turvotuksen loppuessa, ummetus ja ilmavaivat, ruoansulatus ja ruokahalu normalisoituvat, paino palautuu normaaliksi.

Miten ei lihoa kuukautisten aikana?

Kiitos neuvoja)) Yritän!

Mutta turvotus ei todellakaan ole kaikki, en todellakaan syö paljon. Vaikka olen yleensä melko rauhallinen tässä mielessä.

tytöt, joita en ymmärrä.
se oli aina hyvä juoda enemmän, koska paljon vettä kehossa lisää kemiallisten prosessien nopeutta.
Ainoa rajoitus ei ole juoda ämpäreissä ja lasit, vaan usein juoda kaksi sippiä. niin, että nesteen kokonaismäärä on noin 5 litraa päivässä, ts. puhdas vesi on noin 3 litraa.

ja suola Uralissa on parempi luopua kokonaan.
tai hieman ja sitten jodisoitiin


ja minulla on tämä ongelma hieman muutettu, en voi suklaata ilman suklaata. etenkin ensimmäisenä päivänä

mutta ei taistelua. No en voi aina niin kerran kuukaudessa.

ja minulle oikea, suklaa ja liha, ja yleensä kaikki haitalliset metsästykset tulevat. Vaikka en ole makea hammas ja käsittelen lihaa melko välinpitämättömästi lopun ajan. Ja sinusta tulee väsynyt ja siitä tulee niin kovaa.

Syö riittävästi vähäkalorista ruokaa, hyvin, tai ei ainakaan haitallista - hedelmiä, pähkinöitä, ja se on maukasta ja tyydyttävää, eikä turpoudu.

siellä oli aiemmin kauhea PMS (lähes kaikki oireet), mutta se meni itsestään, vuosi siitä, kun vaihdoin vegaaniruokaa (lukuun ottamatta eläinruokaa) ja huomasin, että sykli on palautettu ja PMS vain katosi, mutta siirtyminen tällaiseen ruokaan ei johtunut terveydellisestä syystä ( En vain halua syödä eläimiä ja kaikkia niitä) No, kirjaimellisesti kuukauden kuluttua huomasin PMS: n katoamisen, mutta jos joku tykkää lääkäreistä ja pillereistä, sinun pitäisi tietysti kuulla, koska PMS ei ole tavanomainen tavoite. Olen sotku, mutta pillerit joten en pidä lääkäreistä ja ei mennyt sinne, ja kun ruokavalio muutettiin, kaikki päätettiin täydellisesti.

Vahvistettuani kokemukseni löysin artikkelin:

Kuukautiskivun ja premenstruaalisen oireyhtymän ravitsemustekijät

Neil D. Barnard, MD

Kuukautisten toimintahäiriöt voivat olla todellinen testi naiselle, ja joskus jopa riistää häneltä kykynsä työskennellä. Jopa 10 prosenttia nuorista naisista ja hieman yli kaksikymmentä kärsii vakavista kuukautiskouristuksista. Useimmissa tapauksissa syytä ei voida yksiselitteisesti määrittää. Joissakin naisissa kipu on kuitenkin endometrioosin oire (tila, jossa vatsan ontelossa esiintyvät normaalisti kohdun sisäpinnan vuori), adenomyosis (kun kohdun lihasten sisällä esiintyy eristettyjä kohdun limakalvon soluja), fibroidit (seinän lihaksen solut). kohdun) tai muiden valtioiden1. Ravitsemukselliset tekijät ovat tärkeässä asemassa kuukautiskouristusten torjumisessa.

Premenstruaaliselle oireyhtymälle on tunnusomaista tylsä ​​mieliala, jännitys tai ärtyneisyys sekä fyysiset oireet, kuten vedenpidätys kehossa. Kuten kuukautiskivutapauksessa, ruoka vaikuttaa täällä.
Yksi parhaillaan kokeiltavista hoidoista on kasvisruokavalio, jonka rasvapitoisuus on hyvin alhainen. Käytämme tätä ruokavaliota, koska jos sitä noudatetaan oikein, sillä on erittäin hyödyllinen vaikutus estrogeenitason alentamiseen veressä, joskus jopa yllättävän alhaiselle tasolle 2-12 Ainakin joissakin naisissa ruokavalio, joka ei sisällä eläintuotteita ja sisältää eniten vähintään kasviöljyjä, huomattavasti helpotettu kuukautiskipu, ilmeisesti hormonien vaikutuksesta.

On olemassa useita tapoja, joilla tämä ruokavalio vaikuttaa hormoneihin. Ensinnäkin rasvan määrän vähentäminen syötävässä ruoassa vähentää estrogeenin määrää veressä. Tämä pätee kaikkiin rasvoihin, sekä eläin- että kasviöljyihin.

Toiseksi kasvit sisältävät kuitua (karkeaa ruokaa), joka edistää estrogeenin poistumista elimistöstä. Tämä tapahtuu seuraavasti: maksa suodattaa estrogeenit verestä ja lähettää ne pieneen putkeen, jota kutsutaan sappitiehyiksi, ruoansulatuskanavaan. Siellä viljan, palkokasvien, vihannesten ja hedelmien kuitu imeytyy estrogeeniin kuin sienellä. Jos kasviperäiset elintarvikkeet muodostavat suuren osan ruokavaliostasi, saat runsaasti kuitua. Mutta kuitujen määrä ruokavaliossa pienenee, jos syöt jogurtti-, kananrinta-, munan- tai muita eläintuotteita, koska kuitu tulee vain kasveista. Ilman tarpeeksi kuitua estrogeenit ruoansulatuskanavasta imeytyvät lopulta takaisin vereen.

Eräillä kasvissyöjille tarkoitetuilla elintarvikkeilla on erityinen vaikutus. Esimerkiksi soijatuotteet sisältävät fytoestrogeenejä - erittäin heikkoja kasvien estrogeenejä, jotka vähentävät luonnollisten estrogeenien kykyä sitoutua soluihin. Tämän seurauksena estrogeeni stimuloi soluja vähemmän.

Sen lisäksi, että vähärasvaiset, kasvisruokavaliot voivat merkittävästi lievittää kuukautiskipuja, myös ovulaatiot ovat harvinaisempia kasvissyöjille. Jotkut tutkijat ovat todenneet, että liiallinen määrä estrogeeniä vaikuttaa myös PMS-oireiden alkamiseen ja että rasvahappojen määrän vähentäminen korkean kuituisen kasviperäisen elintarvikkeen hyväksi on hyödyllistä (13).


Ravitsemuksellinen lähestymistapa
Ruokavalio, joka osoittautui erittäin hyödylliseksi, jättää kokonaan pois eläintuotteet ja sisältää myös hyvin vähän kasviöljyjä. Kokemuksemme osoittaa, että jotta ruokavalio voisi toimia, sitä on noudatettava tiukasti. Tämä tarkoittaa: ei eläintuotteita, ei edes kermaa tai munia. Se tarkoittaa myös vähintään kasviöljyjä. Kolesterolia, oliivi- ja maapähkinävoita on tietenkin parempi kuin kanan tai naudanlihan; mutta me puhumme tässä vaikutuksista hormoneihin, ja tästä näkökulmasta kaikki rasvat - eläinrasvat ja kasviöljyt - on suljettava pois, koska ne kaikki johtavat ylimääräisen estrogeenin tuotantoon.

Siten, että sulket pois eläinrasvoja ruokavaliosta, on tärkeää myös käyttää salaattien, paistettujen perunoiden, perunalastujen, voin, margariinin, ruokaöljyjen ja taikinan sisältämien rasvojen öljykastikkeita. murenevuus, joka löytyy monista leivonnaisista ja makeisista. On myös tärkeää, että nämä edellytykset täyttyvät koko kuukauden aikana eikä välittömästi ennen kuukautisia.

Tämä on tietenkin suuri muutos ruokavaliossa. Hyvin lyhyt testi näyttää kuitenkin, toimiiko se tapauksessa. Tutkimuksessamme vaikutus oli jo havaittavissa ensimmäisellä kuukaudella tai sen jälkeen, kun naiset muuttivat ruokavalioaan tällä tavalla. Se on myös erinomainen tapa laihtua ilman kaloreita. Jotkut huomaavat myös, että muut ongelmat - esimerkiksi migreeni - ovat harvinaisempia tässä ruokavaliossa. Jotta voisit varmistaa, että ruokavalion muutokset auttavat sinua, suosittelemme, että noudatat tiukasti kasvisruokavalion vähärasvaisen ruokavalion käyttöä kahden kuukauden ajan.
Katsotaanpa, miten voit tarjota itsellesi hyvää ravintoa. Se on helppoa, mutta kiinnitä erityistä huomiota B12-vitamiiniin.

Proteiini - ei ole kasvissyöjäongelma, koska kasvisruoka sisältää runsaasti proteiinia. Kaikki kasvisruokavalikoima sisältää enemmän kuin tarpeeksi proteiinia kehon tarpeisiin.
Kalsium on runsaasti vihreissä lehtivihanneksissa ja palkokasveissa. Erinomainen kalsiumin lähde on rikastettu appelsiinimehu. Lisäksi kasvisruokavalio vähentää munuaisten kautta erittyvän kalsiumin määrää päivittäin.

Rautatasapaino puhtaiden kasvisruokien kanssa on yleensä parempi kuin muilla ruokavalioilla. Vihreät lehtivihannekset ja palkokasvit (pavut, herneet ja linssit) ovat runsaasti rautaa, ja ne sisältyvät niihin sellaisessa muodossa, että kun elimistö tarvitsee enemmän rautaa, se imeytyy suurempiin määriin ja päinvastoin, kun kehossa on paljon rautaa. hajotetaan vähemmän. Meijerituotteet ovat hyödyllisiä sulkemaan pois, koska ne sisältävät melkein mitään rautaa ja voivat itse asiassa estää sen imeytymisen.

B12-vitamiinia tarvitaan terveille hermoille ja verelle. Tämän vitamiinin kasvislähteet, kuten rikastettu soijamaito tai vilja, eivät ole kovin yleisiä, joten suosittelemme säännöllistä multivitamiinia tai muuta B12-vitamiinin luotettavaa lähtöä lisäaineena. Vaikka useimmat asiantuntijat uskovat, että B12-vitamiinin lisäys on tarpeen vain, jos olet puhtaasti kasvissyöjä ruokavaliossa yli kolme vuotta, ehdotamme, että lapset, raskaana olevat naiset ja imettävät äidit alkavat lisätä B12-vitamiinia ensimmäisinä kasvissyöjinä., pääasiassa sen varmistamiseksi, että ruoka oli heti täynnä.

Valikot, reseptit ja lisätiedot: EatRight, LiveLongerorFoodforLife, Neal Barnard, M.D., Jennifer Raymondin ThePeacefulPalate, kaikki muut John McDougallin, M.D.: n, tai Mary McDougall -kirjankirjat.

Muut ravitsemustekijät vaikuttavat myös kuukautisten oireisiin:

Oleelliset rasvahapot
Kuten tiedätte, erilaiset rasvat toimivat elimistössä eri tavalla. Eläinrasvat sisältävät runsaasti tyydyttyneitä rasvoja eli rasvoja, joilla on kiinteä konsentraatio huoneenlämpötilassa, kun taas kasviöljyt sisältävät enemmän tyydyttymättömiä rasvoja, jotka ovat nesteitä. Mutta itse asiassa on olemassa monia muita hienovaraisia ​​eroja eri rasvojen välillä.

Rasvat vaikuttavat prostaglandiinien tuotantoon. Nämä luonnolliset aineet välittävät tulehdusta, kipua, aiheuttavat eri elinten lihasten supistumista, rajoittavat verisuonia ja vaikuttavat veren hyytymiseen. Prostaglandiinien uskotaan osallistuvan kuukautiskipujen, migreenien ja ruoansulatuskanavan kivun esiintymiseen, varsinkin kun monet kipulääkkeet, joita tavallisesti käytetään kuukautiskipuun, estävät prostaglandiinien vaikutukset. (14)

Naisilla, joiden ruokavalio on tasapainoinen tiettyjen rasvojen, niin sanottujen omega-3-rasvahappojen hyväksi, kuukautiskierron oireet ovat yleensä lievempiä. Jotkut säätelevät rasvapitoisuutta lisäämällä ruokavalioon ylimääräisiä omega-3-öljyjä, kuten pellavansiemenöljyä ja kalaöljyä, ja yrittävät siten torjua lihaa ja maitotuotteita sisältäviä "huonoja" rasvoja. Valitettavasti tämä strategia lisää rasvan määrää ruokavaliossa, joka voi olla riskialtista useista näkökulmista.

Olisi parempi sisällyttää ruokavalioon runsaasti vihreitä lehtivihanneksia ja palkokasveja (pavut, herneet, linssit) ja poistaa lihaa ja maitotuotteita. Tämän seurauksena saat uuden suhdeluvun omega-3: lla. (14)

B-vitamiini
Jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että B-vitamiini (pyridoksiini) lievittää kipua. Sitä on käytetty kivun vastustuskyvyn lisäämiseen ihmisillä, jotka pidättäytyvät liiallisesta päänsärkyvalmisteiden käytöstä ja ovat auttaneet ihmisiä, joilla on karpaalikanavan oireita, diabeettista neuralgiaa ja temporomandibulaarista nivelkipua. (15)

Tässä mielessä tämä ei ole yllättävää, koska on jo pitkään ollut tiedossa, että elin käyttää tätä vitamiinia neurotransmitterien luomiseen - aineisiin, jotka välittävät hermoimpulsseja, mukaan lukien ne, jotka vaikuttavat tuskallisiin tunteisiin.
B-6-vitamiini vaikuttaa itse kipuun eikä sen syyn. Esimerkiksi, kun tutkijat tutkivat potilaan, jolla on karpaalikanavan oireyhtymä tai diabetes, hermoston toimintaa, ne eivät havaitse B-vitamiinin vaikutuksia, mutta se toimii kipua vastaan. Jotkut tutkimukset osoittavat, että B-vitamiini vähentää myös masennusta, ärtyneisyyttä ja muita oireita. (16, 17)

B-vitamiineilla on tärkeä rooli estrogeenitasojen kontrolloinnissa, mikä helpottaa niiden poistamista maksassa. Oletettavasti, jos ruokavalio on alhainen B-vitamiineissa, estrogeenin määrä veressä voi kasvaa. (18)

B-vitamiinin terveimmät lähteet ovat täysjyvätuotteita, papuja, banaaneja ja pähkinöitä. Puhdistetut jyvät menettävät paljon B-vitamiinia yhdessä kuidun kanssa. Tyypillisessä eurooppalaisessa tai pohjoisamerikkalaisessa ruokavaliossa elävät ihmiset ovat todennäköisemmin puutteellisia B-vitamiinissa, koska suuria määriä proteiinia kuluu lihasta, maitotuotteista ja munista tarvitsemaan lisämääriä tätä vitamiinia.

TERVEYTTÄVÄT LÄHTEET
VITAMINAB-6 (sisältö mg: na)
Lähdekoodin numero
Pähkinät 7.3
Soijajauho 7.2
Avokado 4.2
Maissi 2.5
Perunat (raaka) 2.5
Täysjyväleipä 1.8
Herneet (raaka) 1.6
Pinaatti 1.5

B-6-vitamiinilisäaineita käyttävissä tutkimuksissa käytetään yleensä 50 - 150 mg: n annoksia päivässä. Tämä on tehtävä lääkärin valvonnassa. Suuria määriä tulisi välttää, sillä niillä voi olla kielteinen vaikutus hermostoon. B-6-lisäravinneille on yleensä annettava kolmen tai useamman kuukauden käyttöaika.

sokeri
Yksinkertaiset sokerit voivat edistää ärtyneisyyttä tai masennusta. Tutkijat ovat havainneet, että sokeri lisää tiettyjen mielialaa hallitsevien välittäjäaineiden määrää. Kokemuksemme osoittaa, että sokeri vaikuttaa eri ihmisiin hyvin eri tavoin. Joissakin naisissa, varsinkin välittömästi ennen kuukautisia, suklaata tai muuta sokeria sisältävä tuote - jopa appelsiinimehu - voi lisätä huomattavasti ärtyisyyttä, kun taas toisissa reaktio on paljon lievempi. (16)
Kun etukäteisvuosina halutaan usein sokerisia tuotteita, erityisesti suklaata, kannattaa kokeilla kokeilla jättää nämä tuotteet pois ja tarkkailla eroa hyvinvoinnissasi.

Elintarvikkeet, joissa on runsaasti hiilihydraatteja ja kuituja, kuten täysjyväleipä, ruskea riisi, kaurapuuro, vihannekset ja palkokasvit, eivät näytä aiheuttavan tunnelman heikkenemistä, ja elintarvikkeet, joissa on suurempi proteiinipitoisuus, kuten palkokasvit ja tofu, eivät salli sokerin toimintaa tunnelmasta.

kalsium
Jotkut todisteet viittaavat siihen, että kalsiumtasapainon parantuminen voi auttaa vähentämään kuukautiskipua ja helpottamaan PMS: ää. Vaikutus on kuitenkin todennäköisesti pieni, eikä kaikki naiset huomaa tätä vaikutusta.

Useimmat ihmiset ajattelevat, että kalsiumtasapainon parantaminen tarkoittaa kalsiumin syömistä ravintolisien tai maitotuotteiden muodossa. Itse asiassa osoittautui, että kalsiumkarbonaatti täydentää PMS: n oireita. (19)

Mutta ehkä on paljon tärkeämpää vähentää joka minuutti tapahtuvaa kalsiumin menetystä. Tutkijat ovat selvästi todenneet, että eläinproteiinit lisäävät kalsiumin menetystä ja lisäävät munuaisten määrää verestä ja erittyvät virtsaan. Eläinproteiineja lukuun ottamatta kalsiumin menetys on yli puolet. (20)

Kalsiumhäviötä voidaan edelleen vähentää välttämällä natriumin ylimääräistä käyttöä, rajoittamalla kofeiinin saantia kahteen kupilliseen kahvia päivässä, poistamalla tupakointi, harjoittamalla säännöllisesti ja varmistamalla D-vitamiinin riittävä saanti säännöllisen auringonoton tai tavallisten monivitamiinien kautta.

mangaani
Huono mieliala ja kuukautiskipu liittyvät mangaaniin.

kofeiini
Kofeiini lisää PMS: ää, ja mitä enemmän kulutat kofeiinia - kahvin, teen, kolan tai suklaan muodossa - sitä todennäköisemmin PMS.22 voi olla.

CAFEINE-SISÄLTÖ (mg)
Lähdekoodin numero
Kahvi, joka on valmistettu perkolaattorissa tai kahvinkeittimessä, 1 kuppi 115-180
Luonnollinen kahvi, 1 kuppi 80-135
Pikakahvi, 1 kuppi 65-100
Musta tee, 1 kuppi 30-50
Coca-Cola, 20 oz - 77
Pepsi, 20 oz -63
Suklaa, 1 oz. -6-26

Jaa kokemuksesi.
Koska monet naiset kärsivät kuukautiskouristuksista ja PMS: stä, tästä aiheesta on yllättävän vähän tutkimuksia. Voit auttaa jakamalla henkilökohtaisia ​​kokemuksiasi ravitsemustekijöistä tai muista tekijöistä, jotka ovat auttaneet sinua. Tällainen kokemus viittaa usein tutkijoihin oikeaan suuntaan. Jos haluat tehdä tämän, ota yhteyttä tohtori Neil D. Barnardiin (Neal D. Barnard, M.D., 5100 Wisconsin Avenue, Suite 400, Washington, D.C. 2001).
Kiitos.

1. Mersky H, Bogduk N (toim.). Kroonisen kivun luokitus, 2. painos. IASP Press, Seattle, 1994, pp. 164-6.
2. Goldin BR, Adlercreutz H, Dwyer JT, Swenson L, Warram JH, Gorbach SL. Ruokavalion vaikutus pre- ja postmenopausaalisiin naisiin. Cancer Res 1981, 41: 3771-3.
3. Goldin BR, Gorbach SL. Estrogeenien vaikutukset. Am J. Clin Nutr 1988; 48: 787-90.
4. Shultz TD, Leklem JE. Seitsemännen päivän adventistien ja premenopausaalisten nonvegetarianien ravintoaineen saanti ja hormonaalinen tila. Nutr Cancer, 1983, 4: 247-59.
5. Barbosa JC, Shultz TD, Filley SJ, Nieman DC. Kasvihuoneen ja nonvegetarian postmenopausaalisilla naisilla adiposityn, ruokavalion ja hormonipitoisuuksien suhde. Am J. Clin Nutr 1990; 51: 798-803.
6. Adlercreutz H. Länsi-ruokavalio ja länsimaiset sairaudet: jotkut hormonaaliset ja biokemialliset mekanismit ja yhdistykset. Scand J Clin Lab Invest 1990, 50, Suppl 201: 3-23.
7. Barr SI, Janelle KC, Prior JC. Kasvissyöjä- ja nonvegetarian-ruokavalio, ruokavalion rajoittaminen ja subkliniset ovulaatiorajoitukset: 6-kuukauden tutkimus. Am J. Clin Nutr 1994, 60: 887-94.
8. Prentice R, Thompson D, Clifford C, Gorbach S, Goldin B, Byar D. ruokavalion vähentäminen ja terveiden postmenopausaalisten naisten elpyminen. J. Nat Cancer Inst 1990, 82: 129-34.
9. Ingram DM, Bennett FC, Willcox D, de Klerk N. Vaikutus. J. Natl Cancer Inst 1987, 79: 1225-9.
10. Rose DP, Boyar AP, Cohen C, Strong LE. Kystisen rintataudin vaikutukset. I. Seerumin steroidit ja gonadotropiinit. J. Natl Cancer Inst 1987, 78: 623-6.
11. Boyar AP, Rose DP, Loughridge JR, et ai. Vastaus ruokavalioon. Nutr Cancer 1988, 11: 93-99.
12. Woods MN, Gorbach SL, Longcope C, Goldin BR, Dwyer JT, Morrill-LaBrode A. Vähärasvainen, korkea kuituinen ruokavalio ja seerumin estronisulfaatti premenopausaalisilla naisilla. Am. J. Clin Nutr 1989, 49: 1179-83.
13. Abraham GE. Ravitsemus ja premenstruaalisen jännityksen oireyhtymät. J Appl Nutr. 1984, 36: 103 - 24.
14. Deutch B. kuukautiset korreloivat matala-3 monityydyttymättömien rasvahappojen saannin kanssa. Eur. J. Clin Nutr 1995, 49: 508-16.
15. Bernstein AL. B6-vitamiini kliinisessä neurologiassa. Ann NY Acad Sei 1990, 585: 250-60.
16. Abraham GE, Rumley RE. Ravitsemus esiasteiden jännityksen oireyhtymien hoidossa. J Reprod Med 1987, 32: 405 - 22.
17. Kleijnen J, Ter Riet G, Knipschild P. Vitamiini B6 premenstruaalisen oireyhtymän hoidossa - tarkistus. Br J Obstet Gynaecol 1990, 97: 847-52.
18. Biskin MS. Ravitsemushäiriö menoragian, metrorragian, kystisen mastiitin ja premenstruaalisen jännityksen etiologiassa: hoito B-vitamiinikompleksilla. J. Clin Endocr Metab 1943, 3: 227.
19. Thys-Jacobs S, Ceccarelli S, Bierman A, Weisman H, Cohen M, Alvir A. Kalsiumlisäys premenstruaalisessa oireyhtymässä. J. Gen Intern Med 1989, 4: 183-9.
20. Remer T, Manz F. Happoarviointi aikuisilla, jotka kuluttavat erilaisia ​​määriä proteiinia sisältäviä ruokavalioita. Am J. Clin Nutr 1994, 59: 1356-61.
21. Penland JG, Johnson PE. Ruokavalion kalsium- ja mangaanivaikutukset kuukautiskierron oireisiin. Am J Obstet Gynecol 1993, 168: 141
Valeria Kurmanaevskajan venäjänkielinen käännös