Prenenstruaalisen oireyhtymän hoito, lääkkeet PMS: lle

Premenstruaalinen oireyhtymä (PMS) on patologinen tila, jossa yli puolet naisten ja tyttöjen väestöstä kokee ennen kuukautisia. Sille on ominaista henkisten ja fyysisten ilmenemismuotojen monimutkainen hämärtyminen ilmaisemaan. Syklisen taudin syitä ei ole määritelty tarkasti, hoidon tarkoituksena on lievittää oireita ja vakauttaa hermostoa. Hoitoon useilla keinoilla, joista jokainen auttaa selviytymään sairauden erityisestä syystä.

PMS: ää erottavia oireita ei ole olemassa, jokainen nainen kokee tämän tilan omalla tavallaan. Jotkut kärsivät voimakkaasti eri paikoista, toiset kokevat henkistä epämukavuutta ja toiset kärsivät molemmista oireiden ryhmistä. Kuitenkin jotkut tuntemattomat negatiiviset tunteet ennen kriittisten päivien alkua.

Premenstruaalisen sairauden oireita on kaksi:

 1. 1. Emotionaaliset - käyttäytymishäiriöt: vihan, ärtyneisyyden, kyyneleen, masennuksen tunteen, ahdistuneisuuden, unettomuuden, usein esiintyvien mielialan muutosten, vähentyneen tai lisääntyneen ruokahalun, joidenkin hajujen suvaitsemattomuuden tunteet.
 2. 2. Fyysiset ilmenemismuodot: migreeni, selkäkipu, vatsa, sydämen alue, huimaus, pahoinvointi, voimahäviö, ilmavaivat, järkyttynyt uloste, rintakipu, turvotus, raajojen tunnottomuus, verenpaineen lasku.

Premenstruaalinen oireyhtymä on lievä, kohtalainen ja vaikea. Ensimmäinen on ominaista enintään 4 oireiden esiintyminen, ja vakava nainen tuntee jopa 12 erilaista patologian ilmentymää. Jos tilanne ennen kuukautisia pahenee sellaiseen määrään, joka vaikuttaa tavanomaiseen elämäntapaan ja vammaisuuteen, se luokitellaan esihierontaan.

Syklisellä oireyhtymällä on neljä muotoa, joille on tunnusomaista hallitsevat oireet:

 • neuropsykkinen, jossa esiintyy käyttäytymis- ja emotionaalisia häiriöitä;
 • kefalgiset - ominaista migreenikipu, pahoinvointi, oksentelu, huimaus, tajunnan menetys;
 • turvotus - ominaista jalkojen, sormien, kasvojen, heikkouden, maitorauhasen turvotuksen ilmaantuminen;
 • kriisi - verenpaineen nousu, kipu rintalastan takana, takykardia, paniikkikohtaukset.

Tunnista PMS: n epätyypilliset muodot, joihin liittyy kuume, vastustamaton halu nukkua, kehon lihasten yksipuolinen heikkeneminen.

Hoito on määrätty riippuen oireyhtymän muodosta, oireista ja vakavuudesta. Lieviä ja lieviä ilmenemismuotoja, vitamiinikomplekseja, homeopaattisia, rauhoittavia kasviperäisiä lääkkeitä, magnesiumvalmisteita auttaa. Niiden joukossa ovat PMS: n tipat ja tabletit:

 1. 1. Magne B6. Vähentää hermoston jännitystä, rauhoittaa migreenejä, vatsakipu, normalisoi unen, mielialaa, poistaa turvotusta ja lihaskouristuksia.
 2. 2. Mastodinon. Homeopaattiset lääkkeet, normalisoi kuukautiskierron, lievittää henkistä stressiä, turvotusta, päänsärkyä.
 3. 3. Syklodinoni. Vaikuttava aine on hedelmän prutnyakin tavallinen kuiva ote. Lääke säätelee naisten sukupuolihormonien tasoa, on määrätty kuukautiskierron heikentyneen hoidon, PMS: n, rintojen arkuus.
 4. 4. Poistaa. Homeopaattiset lääkkeet tablettien tai tipojen muodossa. Säätää sykliä, vähentää verenvuotoa raskaiden jaksojen aikana, vähentää psyko-emotionaalisten ilmentymien voimakkuutta PMS: n aikana ja vaihdevuosien aikana.

Lisääntynyt hermostuneisuus, ahdistuneisuus, ärtyneisyys, rauhoittavia aineita käytetään:

 1. 1. Glysiini. Keino parantaa aivojen suorituskykyä, lievittää hermorasitusta, auttaa normalisoimaan unta aiheuttamatta eston tilaa.
 2. 2. Valerianiin perustuvat valmisteet. Vapauta ärtyneisyys, normalisoi unta, rauhoittava vaikutus. Pitkäaikaisessa käytössä tai suurina annoksina vähennä huomion keskittymistä, joten se on vasta-aiheinen kuljettajille.
 3. 3. Pioniuute. Rauhoittava, auttaa selviytymään ahdistuksesta ja pelosta PMS: ssä, on vasta-aiheinen ihmisille, joiden työ vaatii huomiota ja hyvää reaktiota.
 4. 4. Sedavit. Yrtit ja vitamiinit sisältävät kasviperäisiä valmisteita. Poistaa pelon tunteen, normalisoi nukkua, sillä on lievä antispasmodinen vaikutus.
 5. 5. Rentoudu. Rohdosvalmisteet. Poistaa ahdistusta, hermostunut jännitys, auttaa unihäiriöissä.

Prenenstruaalisen oireyhtymän (PMS) hoito naisilla

Huolimatta siitä, että premenstruaalinen oireyhtymä on vain oireiden kompleksi, jossa patogeneesi on epäselvä loppuun asti, sen hoitomenetelmät ovat varsin laaja ja monipuolisia.

TÄRKEÄÄ TIETÄÄ! Onneajan nina Nina: "Raha on aina runsaasti, jos se asetetaan tyynyn alle." Lue lisää >>

Niihin kuuluvat sekä patogeenisten että oireiden aiheuttajien vaikutukset, psykoterapian ja homeopatian menetelmät, hormonihoito ja suun kautta otettavien ehkäisyvalmisteiden hoito.

Tämä erilainen hoitomenetelmä perustuu yksittäisten potilaiden premenstruaalisen jännityksen oireyhtymän kliinisten oireiden erityispiirteisiin. Jokaisella PMS: stä kärsivällä naisella on yksilöllinen kliininen kuva, ja hoito tulisi suunnata nimenomaan tämän potilaan kehon erityisilmiöiden eliminoimiseen.

Tässä artikkelissa käsitellään vain modernia lähestymistapaa premenstruaalisen oireyhtymän hoidossa. PMS: n kliinisten muotojen syitä, patogeneesiä ja luokittelua voidaan tutkia tässä.

1. Tärkeimmät hoitomenetelmät

Nykyaikaiset hoitomenetelmät pystyvät korjaamaan kaikki premenstruaalisen oireyhtymän olemassa olevat ilmenemismuodot, jotka johtuvat laajasta lääkeryhmien valikoimasta.

 1. 1 Ei-lääkehoito (ruokavalio, psykoterapia, elämäntapakorjaus, liikunta, vitamiinin saanti ja muut menetelmät).
 2. 2 Patogeneettinen hoito sisältää seuraavat lääkeryhmät PMS: lle:
  • GnRH-agonistit;
  • antigonadotrooppiset lääkkeet;
  • antiestrogeenit;
  • yhdistetyt oraaliset ehkäisyvalmisteet;
  • progestiinit;
  • estrogeenit.
 3. 3 Symptomaattista hoitoa tarjoavat seuraavat lääkeryhmät:
  • psykotrooppiset lääkkeet (anksiolyyttiset lääkkeet, masennuslääkkeet);
  • ei-steroidiset tulehduskipulääkkeet (NSAID);
  • diureetit;
  • Dofaminomimetiki;
  • kasviperäiset ja homeopaattiset lääkkeet;
  • adaptogens.

2. Ei-huumeiden korjaus

Tämäntyyppistä hoitoa on pidettävä ensimmäisenä askeleena premenstruaalisen oireyhtymän oireiden voittamiseksi.

Sen olennainen osa on psykoterapia, jonka tavoitteena on potilaan itsensä hyväksyminen ja hänen kanssaan tapahtuvat sykliset muutokset, jotka parantavat itsekontrollia.

Tämä koskee erityisesti naisia, joilla on psyko-vegetatiivisia ja kriisimuotoja. Heidän tietonsa tilanteesta, omasta tunteestaan ​​riippuu suoraan oireiden vakavuudesta, joten potilaan täydellinen paniikkikohtausten ja kriisien voittaminen on todennäköistä.

Tässä tapauksessa päivittäisen hoito-ohjelman noudattaminen, hyvä lepotila ja lepo ovat erittäin tärkeitä. Tärkeä näkökohta on päivittäiseen liikuntaan liittyminen - lataaminen aamulla ja illalla 30 minuutin ajan raikkaassa ilmassa.

Toinen ei-lääkehoidon tyyppi on ruokavalio. On välttämätöntä poistaa tai vähentää merkittävästi kulutettujen hiilihydraattien ja sokerin, kahvin ja alkoholin, suolan, teen, eläinrasvojen, maidon määrää, kiinnittäen erityistä huomiota siihen kuukautiskierron toisen puoliskon aikana.

On suositeltavaa päästä ruokavalioon enemmän hedelmiä ja vihanneksia. Fysioterapialla on positiivinen vaikutus, erityisesti sähkö- ja hieronta (yleinen, kohdunkaulan kaulusalue).

Ei-huumeiden korjaus ei ole ihanteellinen eikä kykene poistamaan ennalta ehkäisevän jännityksen oireyhtymän täydellistä esiintymistä, vaikka se löytää vastauksen ulkomaille.

Tässä on ero naisten ja miesten mentaliteetissa Venäjällä ja esimerkiksi Euroopassa. Kuten tiedätte, eurooppalaiset naiset ovat huolissaan henkisestä terveydestään, joten nämä suositukset pannaan täysimääräisesti täytäntöön.

Venäläisille naisille tämä lähestymistapa ei kuitenkaan valitettavasti aiheuta vakavaa asennetta. Suurimmalla osalla potilaista ei ole halua muuttaa radikaalisti elämäntapaansa, koska se vaatii paljon vaivaa.

3. Vitamiinit PMS: lle

Seksuaalisten ja endokriinisten järjestelmien normaaliin toimintaan nainen tarvitsee riittävästi rasvaliukoisia vitamiineja (Aevit, 1 kapseli kerran päivässä tai multivitamiinien tai ruokavalion korjaus). Pitäisi pitää tällaista tärkeää hivenaineita magnesiumina.

Paljon työtä on kirjoitettu sen myönteisestä vaikutuksesta syklisen oireyhtymän kulkuun, on tehty riittävä määrä tutkimuksia, jotta siihen perustuvat valmisteet ovat laajalti käytössä gynekologin käytännössä. Totta, kaikki olemassa olevat tutkimukset tehtiin Venäjällä, mikä jonkin verran vähentää järkevän henkilön optimismia.

On pidettävä mielessä, että puhumme tämän aineen orgaanisista suoloista, kuten sitraatista, laktaatista, orotaatista, pidolatista. Epäorgaanisia suoloja (magnesiumsulfaattia) käytetään synnytys- ja gynekologisessa käytännössä preeklampsian ja eklampsian hoidossa, verenpaineen korjaamisessa.

Magnesiumsitraatilla yhdessä B6-vitamiinin kanssa on paras sulavuus. Sanofin (Ranska) valmistama lääke "Magne B6 Forte" täyttää nämä vaatimukset täysin.

Kuva 1 - Magne B6 forte (magnesiumsitraatti + pyridoksiinihydrokloridi)

4. Patogeeniset aineet

Vakavin premenstruaalinen oireyhtymä on patogeeninen hoito. Seuraavien lääkkeiden nimeäminen PMS: lle edellyttää gynekologin pakollista valvontaa!

4.1. GnRH-agonistit ja antigonadotrooppiset lääkeaineet

GnRH-agonisteja ja antigonadotrooppisia lääkkeitä käytetään yksinomaan vakavaan kuukautiskierron oireyhtymään tai jos muuta hoitoa ei ole mahdollista.

Niiden käyttö rajoittuu merkittäviin sivuvaikutuksiin, kuten osteoporoosin kehittymiseen, munasarjojen toimintahäiriöön, vaikkakin se antaa varmasti näkyviä tuloksia niiden soveltamisessa.

Tämän lääkeryhmän käytön väistämättömyys on mahdollista niin sanotulla "toistuvalla" estrogeenihoidolla.

Hoito-ohjelmat voivat olla seuraavat:

 1. 1 Buserelin 150 mg nenäsumutteena syklin toisesta päivästä, hoidon kesto on 6 kuukautta;
 2. 2 Gosereliini liuoksessa subkutaanisesti, 0,36 g kerran 28 päivässä, hoidon kesto on 6 kuukautta;
 3. 3 Leuproreliini 0,375 g: n liuoksessa kerran 28 päivässä 6 kuukautta;
 4. 4 Triptoreliini intramuskulaarisesti 0,375 g kerran 28 päivässä.

4.2. antioesterogeenit

Antiestrogeenit ovat tässä tapauksessa samanlaisia ​​kuin edellinen lääkeryhmä. Lääkettä käytetään tamoksifeenin sisällä 0,1 g kerran päivässä.

4.3. Monifaasinen COCKI

Monofaasiset yhdistetyt suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet ovat suosituin ja nykyaikaisin tapa hoitaa premenstruaalista oireyhtymää sekä Venäjällä että ulkomailla.

Negatiivinen vaikutus tämän lääkeryhmän kehoon on minimoitu, niitä parannetaan säännöllisesti, mikä laajentaa mahdollisuutta käyttää suun kautta otettavia ehkäisyvälineitä naisten joukossa.

Tämän lääkeryhmän käyttö on patogeenisesti perusteltua, koska suun kautta otettavien ehkäisyvälineiden pitäisi vakauttaa estrogeeni / gestageenisuhde, jonka epätasapainoa esiintyy useimmiten premenstruaalisen oireyhtymän pohjalla.

Aiemmin käytetyt klassiset progestogeenit (kuten levonorgestreeli, norgestimaatti, noretisteroni) eivät kuitenkaan vain tukeneet oireita, vaan joskus pahentivat niitä, kasvattivat niiden aggressiivisuutta ja ärtyneisyyttä ja vaikuttivat niiden painonnousuun, mikä johtui niiden puutteesta anti-mineralcorticoid-aktiivisuuteen.

Nykyään innovatiivista gestageeni-drospirenonia, jota on äskettäin otettu käyttöön kliinisessä käytännössä, käytetään aktiivisesti ja sillä on erinomaisia ​​tuloksia, ja sillä on voimakas anti-mineralokortikoidiaktiivisuus. Tästä syystä drospirenoni eliminoi ensisijaisesti oireet, kuten turvotus, mastodynia, mastalgia.

Drospirenoni on synteettinen aine, spironolaktonin johdannainen, joka antaa sille voimakkaan antiminerokortikoidi- ja antiandrogeenisen aktiivisuuden.

Kuva 2 - Angelique (Drospirenonum + estradiolum (suku. Drospirenoni + Oestradioli)

Sen käyttö sallii estrogeenistä riippuvaisen estenogeenisen jännityksen oireyhtymän poistumisen estämällä androgeenireseptoreita.

Siksi, kun sitä käytetään, ruumiinpainon nousua ei havaita, hermostuneisuus, ärtyneisyys, aggressiivisuus, mielialan vaihtelut, päänsärky, turvotus, akne ja seborrhea katoavat.

Syklisen oireyhtymän suositeltavan tilan hoidossa 24 + 4. Tämä rytmi tarjoaa siten kaikkein vakaan hormonien konsentraation ja voimakkaamman positiivisen vaikutuksen.

Seuraavat monofaasisten oraalisten ehkäisyvalmisteiden (PMS-tabletit) hoito-ohjelmat ovat myös mahdollisia:

 1. 1 etinyyliestradioli / gestoden oraalisesti 0,3 mg / 0,75 mg 1 kerran päivässä, ennalta valittu aika syklin ensimmäisestä 21. päivään läpäisyllä 7 päivää;
 2. 2 etinyyliestradioli / desogestreeli oraalisesti 0,3 mg / 0,15 mg 1 kerran päivässä, ennalta valittu aika syklin ensimmäisestä 21. päivään läpäisyllä 7 päivää;
 3. 3 Etinyyliestradioli / dienogesti suullinen 0,3 mg / 2 mg 1 kerran päivässä yhdessä, ennalta valittuna ajankohtana kuukausittaisen syklin ensimmäisestä 21 päivään;
 4. 4 Etinyyliestradioli / tsiproteroni sisältäen 0,35 mg / 2 mg kerran päivässä samaan tapaan, otettu aikaisemmin, aika ensimmäisestä 21: een syklin päivään ottamalla 7 päivän kuluessa;
 5. 5 Etinyyliestradioli / drospirenoni suun kautta tabletteina 0,3 mg / 3 mg kerran vuorokaudessa yhdessä, ennalta valittuna ajanjaksona syklin ensimmäisestä 21. päivään läpäisyllä 7 päivää.

Kaikkien lueteltujen yhdistelmien kohdalla hoidon kesto on yleisesti hyväksytty 3 kuukaudesta kuuteen kuukauteen, jota seuraa tehokkuuden hallinta.

4.4. progestiinit

Progestiineja käytetään riittämättömällä korpuslumin toiminnalla, varsinkin sen vakavalla kurssilla, premenstruaalisen jännityksen oireyhtymän ja endometriumin hyperplastisten prosessien yhdistelmänä.

Kuten edellä mainittiin, pelkästään gestageenien käyttö vähenee tällä hetkellä merkittävästi uusien lääkkeiden luomisen vuoksi, joilla on selvempi positiivinen aktiivisuus PMS-oireiden helpottamiseksi.

Samat gestageenihoitojärjestelmät ovat seuraavat:

 1. 1 Dydrogesteroni, 20 mg kuukausittaisen syklin 16. päivästä 10 päivän ajan; - Medroksiprogesteroniasetaatti 150 mg lihaksensisäisesti joka 9. päivä;
 2. 2 Levonorgestreeli, kohdunsisäinen järjestelmä, lisätään kohdunonteloon kuukausittaisen syklin 4-6 päivänä kerran.

Sikiön sisäinen järjestelmä on T-muotoinen sauva, jossa on erikoisajo, joka sisältää 52 mg levonorgestreeliä. Hormonikäyttö on peitetty erityisellä kalvolla, joka ohjaa levonorgestreelin virtausta kohduun ja ylläpitää sitä 20 mikrogramman tasolla.

Kuva 3 - Mirena - intrauteriininen järjestelmä (Levonorgestrel * (Levonorgoestrelum))

Seuraava ja usein ainoa mahdollinen premenstruaalisen oireyhtymän hoidon vaihe on oireinen. Tässä tapauksessa vain potilaan elämää häiritsevät oireet ovat peitossa paitsi lääkkeiden lisäksi myös homeopaattisten, kasviperäisten lääkkeiden avulla.

5. Oireellinen hoito

Psykotrooppiset lääkkeet, kuten anksiolyytit, masennuslääkkeet, neuroleptit, edellyttävät vakavaa perustelua niiden tarkoituksiin. Tässä tapauksessa nämä lääkkeet määräävät yhdessä gynekologi ja neurologi tai psykiatri / psykoterapeutti, jotta voidaan poistaa kaikki tämän lääkeryhmän ominaispiirteet.

5.1. Anksiolyytit ja neuroleptikot

Anksiolyyttiset lääkkeet (tai ahdistuneisuuslääkkeet) on määrätty erilaisen vakavuuden omaaville neuropsykiatrisille häiriöille.

Ne ovat tehokkaita sellaisissa esiasteisen jännitysoireyhtymän ilmentymissä, kuten ahdistuneisuus, ärtyneisyys, ahdistuneisuus, aggressio, mielialaherkkyys.

Masennuksen tai masennuksen monoterapia, jolla on lisääntynyt ahdistus, tämä lääkeryhmä ei ole edullinen.

Tavalliset anksiolyyttiset hoito-ohjelmat ovat seuraavat:

 1. 1 Alprazolaami 0,1 g, hoidon kesto 3 kuukautta;
 2. 2 Suun kautta annettava diatsepaami 5–15 mg vuorokaudessa 3 kertaa päivässä;
 3. 3 Clonazepam 0,5 mg kerran vuorokaudessa;
 4. 4 Mebicar sisällä 0,3-0,6 mg 3 kertaa päivässä;
 5. 5 Medatsepaami 10 mg kerran vuorokaudessa.

Neuroleptikoista lääkettä tioridatsiinia käytetään suun kautta annoksina 10-25 mg.

5.2. masennuslääkkeet

Antidepressantit ovat tiukasti käyttäneet kapeallaan nykyaikaisen ihmisen elämässä, ja niitä käytetään tällä hetkellä paitsi mielenterveyden häiriöiden korjaamiseen myös psykosomaattisten sairauksien hoidossa, jolloin neuropsykiatriset ilmenemismuodot voivat johtua syklisestä taudista.

Erityisesti masennuslääkitys ja suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet ovat suosittuja Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Näiden maiden väestö on jo kauan löytänyt näiden ryhmien huumeiden positiivisen vaikutuksen eikä ole niin varovainen kuin esimerkiksi Venäjän asukas.

Masennuslääkkeiden premenstruaalisen oireyhtymän hoitoon käytetään selektiivisiä serotoniinin takaisinoton estäjiä (sertraliini, paroksetiini, fluvoksamiini, fluoksetiini).

Tällä lääkeryhmällä on melko lievä Timoanaleptinen vaikutus, lievittää ahdistusta, jännitystä, parantaa yleistä psyko-emotionaalista taustaa ja sille on ominaista hyvä suvaitsevaisuus.

Mutta heidän nimittämisensä olisi harkittava ja kunkin lääkkeen ominaisuudet. Huolimatta siitä, että ne kuuluvat samaan ryhmään, fluoksetiini ja sertraliini ovat tyypillisempiä niin kutsutulle "sekundääriselle" vaikutukselle, kun taas paroksetiini ja fluvoskamiini ovat päinvastoin rauhoittavia.

Myös erittäin tärkeä on annoksen ja hoito-ohjelman oikea valinta. Aloita hoito 1/4 annoksena aamulla (lääkkeille, joilla on stimuloiva vaikutus) tai illalla (lääkkeille, joilla on rauhoittava vaikutus).

7 päivän kuluttua annosta nostetaan ½: een ja siten jopa 1-2 tablettiin, kunnes potilas havaitsee odotetun vaikutuksen.

Yleensä 1 tabletti päivässä tulee riittäväksi annokseksi, kun otetaan huomioon, että jonkin verran syklisiä ominaisuuksia on noudatettava: yleensä lääkkeen annoksen pieneneminen syklin ensimmäisellä puoliskolla ja sen asteittainen nousu ennalta ehkäisevän oireyhtymän suurimman ilmenemisen aikaan.

Tämän lääkeryhmän hoidon positiivinen vaikutus on odotettavissa 60–90 päivän kuluttua, hoidon kesto on 6-9 kuukautta, mutta jos se on osoitettu, sitä voidaan pidentää 12 kuukauteen.

Tavalliset hoito-ohjelmat masennuslääkkeiden kanssa:

 1. 1 Sertralin on 0,50 g kerran päivässä;
 2. 2 Tianeptiini oraalisesti 0,125 g;
 3. 3 Fluoksetiinia suun kautta 20-40 mgv aamulla;
 4. 4 Citaloprami suun kautta 10–20 mg.

5.3. Ei-steroidiset tulehduskipulääkkeet

Tablettien muodossa olevat ei-steroidiset tulehduskipulääkkeet määrätään pääasiassa PMS: n kefalgiseen muotoon.

Täällä tärkeä rooli tässä lääkeryhmässä esiintyvässä antiprostaglandiinin vaikutuksessa, koska prostaglandiinien rooli premenstruaalisen jännityksen oireyhtymän patogeneesissä on tiedossa. sovelletaan:

 1. 1 Ibuprofeeni 0,2-0,4 g sisällä;
 2. 2 Indometasiini 25-50 mg;
 3. 3 Naprokseeni 250 mg: n sisällä.

5.4. diureetit

Diureettiset keinot - käytetään aldosteroniantagonisteja, joilla on kaliumia säästäviä, verenpainetta alentavia ja diureettisia vaikutuksia. Diureetit on tarkoitettu premenstruaalisen oireyhtymän edemaattisiin ilmenemismuotoihin.

Käytä lääkeainetta spironolaktonia (Veroshpiron) 25 mg: n annoksella 3-4 vuorokautta ennen odotettujen oireiden ilmaantumista. Hoidon kulku on 1 kuukausi.

5.5. Dofaminomimetiki

Dopaminomimeettejä käytetään prolaktiinin lisääntymisen läsnä ollessa. Tämän ryhmän lääkkeitä alkoi käyttää ensimmäisten joukossa premenstruaalisen oireyhtymän oireiden hoidossa.

Ensinnäkin ne poistavat sellaiset oireet kuin mastodynia ja mastalgia.

Yleiset lääkkeet ja hoito-ohjelmat ovat seuraavat:

 1. 1 bromokriptiinia oraalisesti 1,25-2,5 mg 3 kuukauden ajan;
 2. 2 Cabergoline, 0,25-0,5 mg, 2 kertaa viikossa;
 3. 3 Hinagolidi 75 - 150 mg.

On syytä muistaa, että tätä lääkeryhmää määrätään 14. - 16. Päivä kuukausikierroksesta, jolloin prolaktiinin korkeimmat pitoisuudet havaitaan.

5.6. Kasviperäiset valmisteet ja homeopatia

Kasviperäiset ja homeopaattiset lääkkeet ovat melko suosittuja Venäjällä ja niitä käytetään yleisesti lievittämään joitakin premenstruaalisen oireyhtymän oireita.

Tällaisten ravintolisien vaikutuksesta kehoon on tehty paljon tutkimusta ja erityisesti tarvittavien oireiden poistamista.

Jokaisella lääkärillä on oma mielipiteensä ja suhtautumistaan ​​tähän huumeiden ryhmään, mutta joskus synteettisten huumausaineiden sietämättömyydestä johtuen tämän ryhmän aineet tulevat pelastamaan.

Esimerkiksi lääkettä Cyclodinone käytetään vaihtoehtona bromokriptiinille. Tällä lääkkeellä on tutkimuksia, jotka osoittavat jopa sen tehokkuuden syklisen oireyhtymän vakavissa ja kohtalaisissa ilmenemismuodoissa, joilla on dopaminerginen vaikutus ja vähennetään prolaktiinitasoa. Lääkeaine Mastodinonilla on samanlainen vaikutus.

5.7. adaptogens

Se on myös biologisesti aktiivisia aineita, jotka lisäävät kehon kykyä vastustaa ulkoisen ja sisäisen ympäristön haitallisia tekijöitä ja varmistaa homeostaasin muuttuvissa ympäristöolosuhteissa.

Tämän lääkeryhmän tarkoituksena on lisätä lisääntynyttä kehon vastustusta. Ne ovat tehokkaampia monimutkaisessa terapiassa, eikä ainoana mahdollisena keinona.

Koska tämä ryhmä, joka on samanlainen kuin homeopaattiset lääkkeet, ei aina löydä lääkäreiltä vastausta, sitä harvoin nimitetään, ja usein potilaat alkavat ottaa ne itse.

Adaptogeenien käyttö edellyttää tiukkaa päivittäisten biorytmien noudattamista, sillä niillä on kyky lisätä katekoliamiinien määrää veressä.

Edullisesti niiden käyttö aamulla. Odotettavissa oleva vaikutus adapogeenien ottamisessa saavutetaan vain pitkällä järjestelmällisellä vastaanotolla (vähintään 6 kuukautta).

Adaptogeenit on jaettu useisiin ryhmiin:

 1. 1 Kasviperäinen alkuperä (ginseng, Eleutherococcus, kiinalainen Schizandra, Manchurian Aralia, Zamaniha jne.);
 2. 2 Kasviperäiset mineraalit (humusaineet);
 3. 3 Luonnollisten ihmisen hormonien (melatoniini) analogit;
 4. 4 Synteettinen (etyylitiobentsimidatsolihydrobromidimonohydraatti).

5.8. Miten arvioida hoidon tehokkuutta?

Onnistuneen hoidon varmistamiseksi on välttämätöntä, että nainen pitää päiväkirjaa, jossa hänen pitäisi huomata oireiden vakavuus pistettä:

 1. 1 0 pistettä - ei oireita;
 2. 2 1 piste - häiritse heikosti;
 3. 3 2 pistettä - häiritse keskimäärin, mutta älä muuta elämänlaatua;
 4. 4 pistettä - vakavia oireita, jotka loukkaavat naisen elämänlaatua.

Tässä tapauksessa, kun nainen itse ja hänen hoitava lääkäri tekevät työtä, tehokkaimmat tulokset saavutetaan.

On myös näyttöä kirurgisesta menetelmästä syklisen oireyhtymän - ooforektomian - hoitamiseksi vakavissa muodoissa, jotka eivät ole konservatiivisen hoidon kohteena. Myös tällainen toiminta voi olla melko sopiva 35-vuotiaille naisille, joilla on toteutunut lisääntymistoiminto.

Näin varmistetaan ennaltaehkäisevän oireyhtymän oireiden, mutta myös luotettavan ehkäisymenetelmän vaikutus. Estrogeenin puute tässä tapauksessa korjataan hormonikorvaushoidon nimittämisellä.

Premenstruaalinen oireyhtymä: miten lievittää tilaa?

Premenstruaalinen oireyhtymä (PMS) on oireiden kompleksi, joka esiintyy muutaman päivän (2–10) ennen kuukautisten alkamista ja häviää ensimmäisinä päivinä. Muina aikoina PMS: n oireet puuttuvat.

Tila sisältää neuropsykiatriset häiriöt, kasvulliset-verisuoni- ja aineenvaihduntatapahtumat. Lähes jokainen nainen on kokenut merkkejä PMS: stä. Se etenee kuitenkin voimakkaasti vain joka kymmenes potilas.

Miten ja miksi premenstruaalinen oireyhtymä ilmenee

Kuukautiskierron keskellä ovulaatio tapahtuu munasarjassa - munasolu lähtee kypsästä follikkelista. Hän alkaa liikkua vatsan läpi munanjohtoon tapaamaan siittiöitä ja lannoitusta. Räjähtävän follikkelin sijasta muodostuu corpus luteum - koulutus, jolla on korkea hormonaalinen aktiivisuus. Joissakin naisissa, vasteena tällaisille endokriinisille "purskeille", aivojen alueet, jotka ovat vastuussa tunteista, verisuonireaktioista ja metabolisesta säätelystä, reagoivat. Usein tällainen yksilöllinen vastausominaisuus on peritty äidiltä tyttärelle.

Aikaisemmin uskottiin, että PMS esiintyy useammin naisilla, joilla on heikentynyt hormonitaso. Nyt lääkärit ovat vakuuttuneita siitä, että tällaisilla potilailla on säännöllinen ovulaatioprosessi, ja kaikilla muilla seikoilla ne ovat terveitä.

PMS-kehityksen teoriat:

 • hormoni;
 • veden myrkytys;
 • reniini-angiotensiini-aldosteronijärjestelmän toimintahäiriö;
 • vitamiinien ja rasvahappojen puute ruokavaliossa;
 • hyperprolaktinemia;
 • allergiat;
 • psykosomaattiset häiriöt.

Kun PMS nostaa estrogeenin suhteellista pitoisuutta ja pienentää gestageenien tasoa suhteellisesti. Estrogeenit säilyttävät natriumia ja nestettä elimistössä, aiheuttaen turvotusta, ilmavaivoja, päänsärkyä, rintakipua. Estrogeenit aktivoivat reniini-angiotensiini-aldosteronijärjestelmän ja aiheuttavat lisää nesteen kertymistä. Nämä sukupuolihormonit vaikuttavat suoraan aivojen alueeseen, joka vastaa tunteiden muodostumisesta (limbinen järjestelmä). Se vähentää myös kaliumin ja glukoosin määrää veressä, mikä aiheuttaa heikkoutta, sydämen kipua, aktiivisuuden vähenemistä.

Gestagenin taso riippuu siitä, kuinka monta päivää ennen kuukautiskiertoa PMS tulee. Nämä hormonit viivästyttävät kuukautisten alkamista. He määrittävät, kuinka kauan premenstruaalinen oireyhtymä kestää.

Reniini-angiotensiini-aldosteronijärjestelmän heikentyneen toiminnan seurauksena tapahtuu nesteen kertyminen, mikä aiheuttaa suolen seinämän turpoamista. On turvotusta, pahoinvointia, ummetusta.

PMS: n kehittyminen edistää vitamiinien, magnesiumin ja tyydyttymättömien rasvahappojen puutetta elintarvikkeissa. Jotkut tutkijat uskovat, että seurauksena on masennus, rintakipu, ärtyneisyys ja lisääntynyt ruumiinlämpö.

Praktaktiinin tason nousulla syklin toisella puoliskolla, allergialla sisäiselle progesteronille sekä toisiinsa liittyville kehon (somaattisille) ja henkisille (henkisille) muutoksille on tietty arvo PMS-kehityksen mekanismissa.

Kliininen kuva

Tärkeimmät oireet muodostavat kolme ryhmää, jotka määrittävät tilan vakavuuden:

 • neuropsykiatriset häiriöt: repiminen, masennus, ärtyneisyys;
 • kasvulliset ja verisuonten muutokset: pahoinvointi ja oksentelu, päänsärky ja huimaus, sydämentykytys, kipu sydämen alueella, lisääntynyt paine;
 • metaboliset häiriöt: rintarauhasen lisääntyminen, turvotus, turvotus, jano ja hengenahdistus, kutina, vilunväristykset, kuume, vatsakipu.

Raskauttava tekijä PMS: n aikana on masennus. Hänen kanssaan naiset tuntevat enemmän kipua ja muita epämukavuutta, jotka voivat sujuvasti muuttua tuskalliseksi kuukautiskierrokseksi ja migreeniksi.

Premenstruaalisen oireyhtymän muodot

PMS voi esiintyä seuraavissa kliinisissä muodoissa:

 • hermo-psyykkinen;
 • edematous;
 • cephalgic;
 • krizovoe.

Neuropsykiseen muotoon liittyy emotionaalisia häiriöitä. Nuorilla naisilla on vähentynyt mielialan tausta. Aikuisuudessa aggressio ja ärtyneisyys tulevat johtavaksi oireeksi.

Edemaattiseen muotoon liittyy jalkojen, kasvojen, silmäluomien turvotus. Siitä tulee tiukat kengät, huonosti kuluneet renkaat. Herkkyys hajuille lisääntyy, turvotus ja kutina näkyvät. Nesteen kertymisen takia painon nousu (500-1000 g).

Kefalgisen muodon tapauksessa tärkein oire on päänsärky temppeleissä, jotka leviävät kiertoradalle. Sillä on nykiminen, sykkivä luonne, johon liittyy huimausta, pahoinvointia ja oksentelua. Useimmat näistä naisista osoittavat muutoksia aivolisäkkeessä.

Kriittinen muoto ilmenee sympaattisairauskohtauksilla: valtimopaine nousee yhtäkkiä, painostuu rintakipu, kuoleman pelko. Tässä tapauksessa huolissaan voimakkaasta sykeestä, käsivarsien ja jalkojen tunnottomuudesta ja kylmyydestä. Kriisi esiintyy yleensä myöhemmin päivällä, jolloin uriini vapautuu suuressa määrin. Tätä muotoa havaitaan useammin käsittelemättömien aikaisempien varianttien tuloksena.

kurssi

Milloin ICP alkaa? Kun valo on 2–10 päivää ennen kuukautisia, on kolme - neljä merkkiä, joista yksi tai kaksi on eniten. Vaikeissa tapauksissa oireet näkyvät 3-14 päivää ennen kuukautisia. Niistä on enemmän kuin viisi, ja vähintään kaksi lausutaan.

PMS: n kulku kaikissa potilailla on erilainen. Joku oireita esiintyy samanaikaisesti ja lopettaa kuukautisten alkamisen. Muilla potilailla on vuosien varrella yhä enemmän merkkejä. Tila normalisoituu vasta kuukautisten lopetuksen jälkeen. Vakavimmissa tapauksissa oireet jatkuvat kuukautisten lopettamisen jälkeen, ja ajanjaksoa ilman valituksia vähennetään vähitellen. Tällaisessa tilanteessa nainen voi jopa menettää työkykynsä. Joillakin potilailla toistuvat sairaudet jatkuvat vaihdevuosien jälkeen. On ns. Muunnettu ICP.

PMS: n lievää kulkua seuraa pieni määrä oireita, lievä huonovointisuus rajoittamatta elämän normaalia rytmiä. Vakavammissa tilanteissa tämän tilan merkit vaikuttavat perhe-elämään, suorituskykyyn ja konflikteihin muiden ihmisten kanssa. Vaikeissa tapauksissa, varsinkin kriisin aikana, nainen ei voi työskennellä ja hänelle on annettava työkyvyttömyys todistus.

PMS tulisi erottaa muista sairauksista ja tiloista. Jos kuvatut oireet ovat koko kuukautiskierron ajan, ne voivat olla depressio, neuroosi, mastopatia, kilpirauhasen sairaus ja muut patologiset tilat. Jos ilmenee oireita, vain välittömästi ennen kuukautisten alkamista, erityisesti yhdistelmänä harvennuseritysten kanssa, on harkittava gynekologista patologiaa - endometrioosia, kohdun myomaa, kroonista endometriittia.

diagnostiikka

PMS on kliininen diagnoosi, joka perustuu oireiden analyysiin, niiden vakavuuteen, sykliseen esiintymiseen. Nimetty tarkastus gynekologi, ultraääni sukupuolielimistä. Oikean hormonihoidon kannalta on tarpeen määrittää sukupuolen taso ja muut veren hormonit.

Potilasta neuvoo tarvittaessa neurologi - psykiatri, silmälääkäri, endokrinologi. Hänet voidaan osoittaa tutkimuksiin, kuten elektroenkefalografiaan, aivojen tietokonetomografiaan, munuaisten ultraääniin, mammografiaan.

Ainoastaan ​​kattavan tutkimuksen ja havainnon jälkeen gynekologi tekee tällaisen diagnoosin ja määrittelee hoidon.

PMS-hoito

Miten lievittää premenstruaalista oireyhtymää? Tätä varten suositellaan seuraavaa järjestelmää:

 • psykoterapia;
 • asianmukainen ravitsemus;
 • terapeuttinen harjoitus;
 • fysioterapia;
 • premenstruaalisten oireyhtymien hoitoon.

psykoterapia

Rationaalinen psykoterapia auttaa eroon tällaisista epämiellyttävistä oireista, kuten liiallisesta emotionaalisuudesta, mielialan vaihteluista, kyyneleellisyydestä tai aggressiivisuudesta. Tätä tarkoitusta varten käytetään psyko-emotionaalisia relaksointitekniikoita, jotka vakauttavat käyttäytymistekniikoita. Naisia ​​opetetaan vähentämään PMS: ää, auttamaan selviytymään kuukautisten alkamisen pelosta.

On erittäin hyödyllistä suorittaa psykoterapeuttisia harjoituksia naisen, mutta myös hänen rakkaansa kanssa. Sukulaiset oppivat ymmärtämään potilaan tilaa paremmin. Keskustelut potilaan läheisen ympäristön kanssa parantavat perheen mikroklimaalia. Psykosomaattisten mekanismien avulla on mahdollista parantaa potilaan fyysistä tilaa, lievittää esiasteisen oireyhtymän objektiivisia ilmenemismuotoja.

Elämäntapa ja ravitsemus

Ruokavaliossa on tarpeen lisätä kasvikuidun sisältöä. Se normalisoi suoliston työtä, poistaa ylimääräisen nesteen kehosta. Päivittäisen annoksen tulisi koostua 75%: sta hiilihydraatteja (pääasiassa monimutkaisia), 15% proteiineista ja vain 10% rasvoista. Rasvan saanti on rajoitettava, koska ne vaikuttavat maksan osallistumiseen estrogeenin vaihtoon. On parempi kieltää naudanliha, koska se sisältää usein pieniä annoksia keinotekoisesti tuoduista hormoneista. Täten PMS: ssä hyödyllisin proteiinin lähde on fermentoidut maitotuotteet.

On hyödyllistä lisätä mehun käyttöä, erityisesti porkkana, lisäämällä sitruunaa. Suositeltavat kasviperäiset teet, joihin on lisätty minttua, sitruunameliinia, valeriania. Kasvin rauhoittava aine PMS: lle auttaa selviytymään emotionaalisista häiriöistä, parantamaan unta ja yleistä hyvinvointia.

Suklaan ja lihan käytön rajoittamiseksi on välttämätöntä kieltää ylimääräinen suola, mausteet. Sinun ei pitäisi juoda alkoholijuomia, koska ne vähentävät B-vitamiinien, kivennäisaineiden pitoisuutta, muuttavat hiilihydraattien metaboliaa. Maksan toiminta kärsii, mikä voi johtaa estrogeenin aineenvaihdunnan häiriintymiseen ja tilan vakavuuteen.

Älä ota PMS: n mukana paljon kofeiinijuomia (teetä, kahvia, Coca-Colaa). Kofeiini aiheuttaa nesteen kertymistä, häiritsee unta ja edistää neuropsykiatrisia häiriöitä. Lisäksi se parantaa rintarauhasen virtsaamista.

PMS-lääkkeet

Jos PMS-merkkejä on, ota yhteys lääkäriin. Hän kertoo, miten käsitellä hänen oireitaan käyttämällä lääkkeitä. Harkitse lääkkeiden pääasiallisia ryhmiä premenstruaalisen oireyhtymän hoitoon.

 1. Kun gynekologi on tutkinut, gestageenit on määrätty havaitsemaan kohonneita estrogeenitasoja (absoluuttinen tai suhteellinen hyperestrogenismi). Näitä ovat Duphaston, Norkolut ja muut. Gonadotropiinia vapauttavien tekijöiden, erityisesti Danazolin, agonisteilla on myös estrogeeninen vaikutus.
 2. Antihistamiineja määrätään histamiini- ja serotoniinipitoisuuksien lisääntymisen yhteydessä tällaisilla potilailla. Tavegil, Suprastin käytetään yleensä yöllä, joka alkaa kaksi päivää ennen PMS: n odotettua alkamista ja päättyy kuukautisten ensimmäiseen päivään.
 3. Verisuonten säätelystä ja mielenterveyshäiriöistä vastuussa olevien aivorakenteiden työn normalisoimiseksi nootropiikkaa määrätään - Nootropil, Aminalon, alkaen kuukautisten ensimmäisestä päivästä kahden viikon ajan. Tällaisia ​​kursseja toistetaan kolme kuukautta peräkkäin, sitten tauko.
 4. Jos hormonien tason määrittämisen jälkeen havaitaan prolaktiinitason nousu, Parlodel (bromokriptiini) on määrätty, joka alkaa kaksi päivää ennen PMS: n odotettua alkamista 10 päivän kuluessa.
 5. Ilmeisen turvotuksen läsnä ollessa on osoitettu diureetin nimeäminen Veroshpironin, joka on aldosteroniantagonisti, kaliumia säästävällä vaikutuksella. Määritä se 4 päivää ennen terveyden heikkenemistä ja lopeta kuukautisten alkaminen. Jos edemaalinen oireyhtymä ilmenee päänsärky, näön heikkeneminen, on suositeltavaa käyttää Diakarbia.
 6. Kipun läsnä ollessa PMS: n hoidossa tärkeimmät korjaustoimenpiteet ovat ei-steroidisia tulehduskipulääkkeitä, erityisesti Diclofenac. Se on määrätty kaksi päivää ennen terveyden heikkenemistä. Nämä lääkkeet estävät prostaglandiinien - biologisesti aktiivisten aineiden, jotka aiheuttavat monia PMS-merkkejä, synteesiä. Hoitokurssi suoritetaan kolmen kuukauden kuluessa. Tällaisen kurssin vaikutus kestää enintään neljä kuukautta sen päättymisen jälkeen. Sitten PMS: n oireet toistuvat, mutta yleensä ne ovat vähemmän voimakkaita.
 7. Liialliset tunteellisuus, masennusoireet, neuroosi voivat olla osoitus rauhoittavien aineiden nimittämisestä. On olemassa erityisiä "päivittäisiä" lääkkeitä, jotka eivät estä normaalia toimintaa, erityisesti Grandaxinia ja Afobazolia. Neuroleptikkoja ja masennuslääkkeitä voidaan käyttää. Tällaiset lääkkeet määrää psykiatri. Ne on otettava jatkuvasti 3-6 kuukautta.
 8. A- ja E-vitamiinilla on myönteinen vaikutus naisten lisääntymisjärjestelmään, mukaan lukien premenstruaalisen oireyhtymän vakavuuden vähentäminen. Ne otetaan suun kautta tai injektoidaan lihaksensisäisesti kuukauden ajan vuorotellen keskenään. Kun ahdistusta ja masennusta aiheuttavia häiriöitä esiintyy syklin toisella puoliskolla, on määrätty magnesiumia ja B6-vitamiinia.

PMS-hoito suoritetaan sykleissä. Kolmen ensimmäisen kuukauden aikana he käyttävät ruokavaliota, kasviperäisiä rauhoittavia aineita, vitamiineja, ei-steroidisia tulehduskipulääkkeitä. Tee sitten tauko hoidossa 3-6 kuukautta. Kun PMS: n oireet palautetaan hoitoon, lisätään muita, vakavampia vaikutuksia omaavia lääkkeitä. Älä odota nopeaa vaikutusta. Hoito on suoritettava pitkään, ja siihen on liitettävä ravitsemus ja elämäntapa.

Premenstruaalinen oireyhtymä: 12 tapaa vapauttaa PMS

Eilen olit tyytyväinen elämään, ja tänään jokainen pikku juttu ärsyttää sinua, murtuu irti hiukkasista, itkeä, heittää sinut lämpöön ja kylmään, tulevaisuus näkyy vain mustina sävyinä...

Naisilla tämä tila kehittyy yleensä muutama päivä ennen kuukautisia ja sitä kutsutaan "premenstruaaliseksi oireyhtymäksi".

Epämiellyttävät oireet

Tämä ehto on tuttu useimmille naisille. Monet heistä useiden päivien ajan (yhdestä neljään) ennen kuukautisten alkamista valittavat:

 • vatsakipu vetämällä;
 • rintarauhasen herkkyys ja virtsaaminen;
 • huimaus ja pahoinvointi;

Fyysisen epämukavuuden lisäksi naiset voivat tuntea:

 • ärtyneisyys ja aggressiivisuus;
 • tearfulness, huono tunnelma;
 • seksuaalisuuden jyrkkä kasvu tai väheneminen;
 • muistin heikkeneminen;
 • unihäiriöt.

Nämä ilmenemismuodot häviävät välittömästi kuukautisten alkamisen jälkeen tai ensimmäisinä päivinä sen jälkeen.

Mistä se tulee?

Uskotaan, että valtio perustuu hormonaalisiin häiriöihin, nimittäin naisten sukupuolihormonien liialliseen tuotantoon, mikä johtaa eri elinten ja kehon järjestelmien työn neuroendokriinisen sääntelyn rikkomiseen.

On näkökulma, että vatsaontelon vatsakipu tulee esiin, koska kohdun limakalvon hylkyminen on jo alkanut kuukautisten aikana, eikä kohdunkaulaa ole vielä avattu, mikä johtaa limakalvon ja fragmenttien kertymiseen kohtuun ja siten kipuun.

PMS: n helpottaminen

PMS on tyypillinen naisten huonovointisuus ja valitettavasti emme voi päästä eroon siitä, mutta voimme helpottaa sitä. Jotta helpotettaisiin premenstruaalisen ärsytyksen voittamista, naisen tulisi huolehtia terveydestään paitsi kuukautisten aattona.

1. Ota yhteyttä asiantuntijoihin:

 • käydä gynekologissa ja kokeile hormonaalisten häiriöiden tunnistamista;
 • jos ilmenee emotionaalisia häiriöitä, ota yhteyttä neurologiin;
 • kuten muiden endokriinisten rauhasien sairaudet voivat pahentaa asioita, käydä endokrinologissa.

2. PMS-ilmentymien vakavuudesta ja kestosta riippuen aloita lääkärin määräämät lääkkeet etukäteen (2-3 päivää):

 • voimakasta kipua varten antispasmodiset lääkkeet auttavat sinua;
 • hyvät keinot, joilla pyritään normalisoimaan autonomisen hermoston toiminta;
 • normalisoi keskushermoston työ PTO-prototyyppien rauhoittavilla aineilla - kasviperäiset valmisteet: äiti, valerian, piparminttu;
 • Lääkärisi voi suositella suun kautta otettavia ehkäisyvalmisteita, jotka poistavat epämukavuutta oman aikasi aattona.
 • kohtuuttoman runsas kuukautisten verenvuoto, hyvän vaikutuksen antaa vadelma lehtiä (tai lisäämällä ne keitetty teetä).
 • yritä juoda vähemmän voimakasta teetä, kahvia;
 • rajoittaa nesteenottoa (enintään 1,5 litraa päivässä);
 • lisää suolaa ruokaan;
 • rajoittaa kaliumpitoisten elintarvikkeiden käyttöä: rusinoita, kuivattuja aprikooseja, perunoita;
 • yritä syödä vähemmän rasvaisia ​​elintarvikkeita;
 • sulkee pois ruokavaliosta mausteet, mausteiset mausteet, alkoholi;
 • Yritä luopua lihasta ja maitotuotteista.

4. Vähintään viikko ennen kuukautisten alkamista ja sen aikana suuri määrä kalsiumia sisältäviä elintarvikkeita tulisi sisällyttää ruokavalioon. Tuoreissa vihreissä lehtivihanneksissa on paljon kalsiumia: pinaattia, salaattia, kaalia, persiljaa. On suositeltavaa ottaa multivitamiinit (erityisesti vitamiinit A, B ja E). Yhtä tärkeää on syödä mereneläviä, viljaa ja pähkinöitä, jotka ovat runsaasti makro- ja mikrotuotteita.

5. PMS: n ehkäisemiseksi asianmukainen lepo ja uni ovat tärkeitä.

6. On tärkeää nukahtaa 23.00 saakka, koska juuri tällä hetkellä hormoneja syntyy ja myöhemmin uneliaisuus häiritsee neuroendokriinisen sääntelyn prosesseja. Nukkua paremmin viileässä huoneessa. Lepo ja pidä lepoa ennen kuukautisia ja kuukautisten aikana.

8. Yritä lopettaa tupakointi.

9. Ota kontrastisuihku aamulla ja illalla. Suorita toimenpide viileällä vedellä. Premenstruaalinen stressi auttaa vähentämään 15 minuutin kylpyä, jonka veden lämpötila on 38–39 ° C, piparminttua, kamomillaa ja tavallista lääketieteellistä shandraa (1: 1: 1). Tämän jälkeen hiero laventeliöljyä tai sitruunamunaa alaselkään.

10. Yritä pelätä vähemmän ja olla hermostunut.

11. ICP: n aikana, kuten kaikissa jaksoissa, et voi mennä kylpyyn. Korkeat lämpötilat voivat aiheuttaa voimakasta kipua ja kuukautiset viivästyvät.

12. Hermoston vahvistamiseksi ovat hyvät hengitysharjoitukset ja rentoutuminen. Rentoudu, sulje silmäsi, keskity huomiota ja yritä henkisesti ajaa pois sairaudesta.

Erittäin vahva ICP

Miten PMS: ää hoidetaan? Onko PMS: lle parannuskeinoa?

Vaikea PMS, miten hoitaa?

Premenstruaalisen oireyhtymän ilmentymät

Premenstruaalinen oireyhtymä (PMS) vaikuttaa jossain määrin useimpiin naisiin, jossain vaiheessa koko lisääntymisikää. Jos PMS on erittäin vahva, on tietysti todistettuja ja tehokkaita tapoja vähentää PMS: ää.

Mitkä ovat oireet ennen PMS: ää? Vaikka useimmat ihmiset ajattelevat välittömästi PMS: ää heti kun jokin aiheuttaa mielialan muutoksia, oireet voivat kuitenkin vaihdella mielenterveyden ja fyysisen muutoksen välillä. PMS: n yleisiä oireita ovat mielialan muutokset, masennus, ärtyneisyys, outo käyttäytyminen, ruokahalua, vatsan tunkeutuminen, rintakipu, väsymys, krampit, akne ja päänsärky.

PMS-korjaus

Miten vähentää PMS-oireita

PMS: n vaikutusten vähentäminen riippuu oireista, joita sinulla on. Jos sinulla on ajanjakson ongelmia, et tietenkään ole yksin. Naiset kokevat usein erilaisia ​​kuukautishäiriöitä. Ajan ongelmat voivat vaihdella esiasteesta johtuvasta oireyhtymästä (PMS) premenstruaaliseen dysfooriseen häiriöön (PMDD) ja niillä on vaikea kipu ja kuukautiskouristukset kuukautisten puuttuessa.

Valmistelut PMS: ltä

Jos oireesi ovat puhtaasti fyysisiä - vatsaontelon, rintojen arkuus, väsymys, lääkkeet, joissa otetaan huomioon PMS: n mielenterveysoireet, eivät todennäköisesti auta. Jos sinulla on fyysisiä ja psyykkisiä oireita, voit kohdistaa ja hoitaa jokaisen oireen erikseen tai kokeilla hoitoa, joka auttaa lievittämään erilaisia ​​oireita.

Mielialan muutoksiin liittyvä PMDD: n (premenstruaalisen dysphorian) ja PMS: n (premenstruaalinen oireyhtymä) hoito

Joillakin ihmisillä on vakavampi premenstruaalinen oireyhtymä, joka tunnetaan nimellä premenstruaalinen dysfoorinen häiriö (PMDD).

PMDD voi aiheuttaa erittäin vakavia mielialan muutoksia, jotka voivat vaikeuttaa normaalia toimintaa kuukautisia edeltävinä päivinä. Fyysiset oireet, kuten ne, jotka tulevat PMS: ään, mutta voivat olla paljon voimakkaampia ja joihin liittyy vakavia mielialan muutoksia ja kipua.

PMS - hoito - huumeet

Lääkärisi voi määrätä sinulle samanlaisen lääkkeen.

PMS - huumeet

Lääkehoitoja, jotka voivat auttaa sisällyttämään ibuprofeenia, naprokseenia ja muita lääkkeitä, jotka on erityisesti valmistettu lievittämään premenstruaalisia oireita. Aspiriini ei ole paras valinta, koska sillä on potentiaalia lisätä kuukautiskierron pituutta ja vakavuutta.

Ibuprofeeni vähentää usein kuukautiskouristuksia ja erilaisia ​​kipuja premenstruaalisessa jaksossa. Lisäksi ibuprofeeni on toinen etu naisille, joilla on raskas kuukautiskierto, se voi auttaa vähentämään kuukautisten aikana tapahtuvaa verenhukkaa.

Muut tulehduskipulääkkeet tai ei-steroidiset tulehduskipulääkkeet, kuten naprokseeni, tarjoavat myös tehokkaan kuukautiskouristusten helpotuksen.

Vitamiinit PMS: llä

Naiset, jotka himoivat sokeria PMS: n oireena, voivat löytää helpotusta täydentämällä ruokavaliotaan 300-500 mg: lla magnesiumia. Magnesium voi myös vähentää rintakipua. Joillakin naisilla on oireiden väheneminen, kun B6-vitamiinia käytetään päivässä 50 - 300 mg.

Varmista, että otat oikean annoksen, liian paljon B6-vitamiinia voi aiheuttaa tunnottomuutta ja muita negatiivisia sivuvaikutuksia. Naiset, jotka kokevat rintakipua, voivat vähentää tätä oireita ottamalla 600 IU E-vitamiinia päivässä.

PMS-kansan korjaustoimenpiteiden hoito

Vaihtoehtoiset itsehoitotoimenpiteet, jotka voivat helpottaa kuukautiskipua, sisältävät kuumavesipullojen käytön kivun lievittämiseksi.

Yrtit PMS: llä

Muita hoitoja, jotka saattavat olla hyödyllisiä, ovat noin 1500 mg primrose-öljyn ottaminen päivittäin tai luonnon progesteronikerman avulla.

Vaikka jotkut naiset väittävät vapauttavansa PMS-oireita kasviperäisillä ravintolisillä ja luonnollisilla hormoneilla, kuten iltaöljyöljyllä tai luonnollisella progesteronilla, useimmat nykyaikaiset tieteelliset tiedot eivät tue minkään näistä yleisimmin käytetyistä yrtteistä.

PMS ja PMDD - mitä muuta?

Onko olemassa keinoja PMS: n oireiden lievittämiseksi luonnollisella tavalla?

Mikä on kuukautiskouristukset?

Keinot PMS: lle (premenstruaalinen oireyhtymä)

Kuukautiskrampit, joita kutsutaan myös dysmenorreaksi, tunnetaan yleisesti tylsänä kipuna alavatsassa ennen kuukautisia tai kuukautisten aikana. Joskus kipu säteilee alaselän tai reiden alueelle. Muita oireita voivat olla pahoinvointi, löysät ulosteet, hikoilu ja huimaus.

Menstruaatiokrampeja on kahdenlaisia: primäärinen ja toissijainen dysmenorrea. Ensisijainen dysmenorrea, joka yleensä alkaa useita vuosia ensimmäisen kuukautisen jälkeen, ei aiheuta fyysisiä poikkeavuuksia.

Hormoniset aineet, joita kutsutaan prostaglandiineiksi ja joita tuotetaan luonnossa kehossa, uskotaan aiheuttavan näitä kuukautiskouristuksia ja aiheuttavat kipua ja tulehdusta.

Toisaalta toissijaisella dysmenorrhealla on suuri fyysinen syy, kuten endometrioosi, lantion tulehduksellinen sairaus, kohdun myoma tai kohdun polyypit.

Koska hormonit nousevat ja laskevat, jotkut naiset kokevat PMS: ää (premenstruaalinen oireyhtymä), joukko fyysisiä ja emotionaalisia oireita, kuten turvotusta, rintojen herkkyyttä, ruokahalun muutoksia, väsymystä, masennusta ja ahdistusta viikon tai kahden aikana ennen kuukautiskiertoa. aikana.

Luonnolliset PIP-korjaustoimenpiteet

Luonnolliset korjaustoimenpiteet kuukautiskouristuksia varten

Jos sinulla on kuukautiskouristusten oireita, on tärkeää, että lääkäri diagnosoi oikein syyt. Vaikka jotkut luonnolliset korjaustoimenpiteet osoittavat jonkin verran toivoa, tällä hetkellä ei ole riittävästi tutkimusta, jotta voidaan päätellä, että ne ovat tehokkaita.

Tässä muutamia yleisimmin käytettyjä työkaluja:

Omega-3-rasvahapot

Omega-3-rasvahappoja löytyy kaloista, kuten lohesta, makrillista, sardiinista ja anjovista. Niitä on saatavana myös kalaöljykapseleina, jotka voivat olla suositeltavimpia, koska monet tuotemerkit suodattavat kalojen saastuttavat aineet, kuten elohopea ja PCB.

Ainakin kahdeksan tutkimusta, joissa oli yhteensä 1097 naista, tutkittiin ruokavalion ja kuukautiskouristusten välistä suhdetta ja havaittiin, että kalanöljyn kulutus vaikuttaa positiivisesti kuukautiskouristuksiin.

Eläinkokeet osoittavat, että kaksi kalaöljyn, eikosapentaeenihapon (EPA) ja dokosaheksaeenihapon (DHA) yhdistettä voivat vähentää prostaglandiinitasoja.

Yhdessä pienessä tutkimuksessa 21 nuorta naista otti kalaöljyä (sisältää 1080 milligrammaa eikosapentaeenihappoa (EPA), 720 mg dokosaheksaeenihappoa (DHA) ja 1,5 milligrammaa E-vitamiinia) päivittäin kahden kuukauden ajan, minkä jälkeen he ottivat lumelääkettä kahdeksi kuukaudeksi. Toinen 21 nuorta naista otti lumelääkkeen kahdeksi kuukaudeksi, jota seurasi kalaöljy kaksi kuukautta. Tulokset osoittivat, että naiset kokivat huomattavasti vähemmän kuukautiskouristuksia, kun he ottivat kalaöljyä.

Kalaöljyn kapseleita myydään apteekeissa, terveysruokakaupoissa ja Internetissä. Etsi aktiiviset ainesosat EPA ja DHA etiketissä.

Kalaöljykapselit voivat vuorovaikutuksessa veren ohentavien lääkkeiden, kuten varfariinin (coumadin) ja aspiriinin kanssa. Haittavaikutuksia voivat olla dyspepsia ja verenvuoto. Kalan maku on vähennettävä välittömästi ennen ateriaa.

magnesium

Magnesium on mineraali, joka on luonnollisesti elintarvikkeissa, kuten vihreissä lehtivihanneksissa, pähkinöissä, siemenissä ja täysjyvätuotteissa. Se on saatavana myös elintarvikelisäaineina. Magnesiumia tarvitaan yli 300 biokemialliseen reaktioon. Se auttaa säätelemään verensokeriarvoja ja on välttämätön lihaksen ja hermoston normaaleille toiminnoille, sykkeelle, immuunitoiminnalle, verenpaineelle ja luun terveydelle.

Vuonna 2001 Cochrane Collaborationin tutkijat tarkastelivat kolmea pientä tutkimusta, joissa verrattiin magnesiumia ja lumelääkettä dysmenorrean hoitoon.

Yleensä he havaitsivat, että magnesium on tehokkaampi kuin lumelääke kivunlievitykseen, ja lisähoitojen tarve oli vähemmän magnesiumia käytettäessä.

Tutkimuksissa ei ollut merkittävää eroa sivuvaikutusten tai haittavaikutusten lukumäärän välillä magnesiumin ja lumelääkkeen välillä.

Suuret magnesiumin annokset voivat aiheuttaa ripulia, pahoinvointia, ruokahaluttomuutta, lihasheikkoutta, hengitysvaikeuksia, matalia verenpainetta, epäsäännöllistä sykettä ja sekavuutta. Se voi olla vuorovaikutuksessa tiettyjen lääkkeiden ja sairauksien, kuten osteoporoosin, korkean verenpaineen (kalsiumkanavasalpaajat) sekä joidenkin antibioottien, lihasrelaksanttien ja diureettien kanssa.

acupressure

Acupressure on perinteinen lääketieteellinen käytäntö, joka perustuu samoihin periaatteisiin kuin akupunktio. Neulojen käyttämisen sijaan akupunktiopisteisiin kohdistuu paine.

Pistettä, jota usein suositellaan akupunktuurien kuukautiskouristuksia varten, kutsutaan kohtaan 6. Vaikka on olemassa vain alustavia tutkimuksia kuukautiskouristusten akupressurista, tämä on yksinkertainen kotihoito, jota vaihtoehtoiset ammattilaiset usein suosittelevat.

Pisteen löytämiseksi acupuncturists tarjoaa tunteen sisäisen nilkan luun pisteen. Piirrä tästä lähtien kuvitteellinen viiva polvesta sisäiseen nilkkaan. Tämä on noin neljä sormen leveyttä sisäisestä nilkasta. Se ei ole jalkan luussa, vaan vain sen vieressä polven takana.

Levitä vähitellen kasvavaa painetta peukalolla tai keskisormella 90 asteen kulmassa ihoa vasten. Odota kolme minuuttia. Paineen ei pitäisi olla tuskallista tai epämukavaa.

Akupressuuria ei pidä tehdä, jos olet raskaana. Tätä ei pitäisi tehdä myöskään vahingoittuneella tai tartunnan saaneella iholla.

Muut luonnolliset korjaustoimenpiteet kuukautiskouristuksia varten:

kalsium

Vaikka monet lisäravinteet on ehdotettu PMS-oireiden lievittämiseksi, tällä hetkellä vain kalsium on osoittanut johdonmukaisia ​​terapeuttisia etuja.

Yhdessä suurimmista PMS-kalsium-tutkimuksista, jotka julkaistiin American Journal of Obstetrics and Gynecology -lehdessä, kalsiumlisää tutkittiin naisilla, joilla oli kohtalainen tai vaikea premenstruaalinen oire. Tutkimuksen osallistujat ottivat joko kalsiumia tai lumelääkettä kolmen kuukauden ajan.

Tutkijat havaitsivat, että kalsiumia saaneilla naisilla oli 48 prosentin vähennys oireiden kokonaismäärään.

Toisessa sisäisen lääketieteen arkistossa julkaistussa analyysissä tutkijat analysoivat tietoja 1057 naisesta, jotka kehittivät PMS: ää 10 vuoden tarkkailun aikana ja 1968 naista ilman PMS: ää. He havaitsivat, että naisilla, joilla oli runsaasti kalsiumia ruokavalioista, oli merkittävästi pienempi riski PMS: stä.

Noin neljä annosta päivässä (vastaa noin 1200 mg kalsiumia) vähärasvaisesta raejuustosta tai maidosta, rikastetuista appelsiinimehuista tai muista rasvaisista muista maitotuotteista, kuten jogurtista, liittyi pienempään PMS-riskiin.

Mielenkiintoista, että ravintolisien kalsium ei liittynyt PMS: n riskiin.

Runsas kalsiumpitoisuus sisältää:

 1. Meijerituotteet
 2. Seesaminsiemenet
 3. mantelit
 4. Vihreät vihannekset

Tutkimuksessa kävi myös ilmi, että naisilla, joilla oli runsaasti D-vitamiinia (vitamiini, joka säätelee kalsiumin imeytymistä ja aineenvaihduntaa) elintarvikkeiden lähteistä, jotka vastaavat noin 400 IU päivässä, oli pienempi riski PMS: stä.

Myöhemmässä tutkimuksessa, joka julkaistiin lehdessä BMC Women Health, arvioitiin D-vitamiinin pitoisuudet veressä (25-hydroksi-D-vitamiini) ja todettiin, että D-vitamiinitasot eivät liittyneet yleisesti PMS-riskiin, mutta ne olivat kääntäen verrannollisia erityisten kuukautisten oireiden riskiin, kuten rintojen arkuus, ripuli tai ummetus, väsymys ja masennus.

ruokavalio

Yleisimmät ruokavalion suositukset ovat sokerin saannin rajoittaminen ja monimutkaisten hiilihydraattien kulutuksen lisääminen. Jotkut saattavat hyötyä natriumin saannin vähentämisestä, mikä voi vähentää turvotusta, vedenpidätystä ja rintojen turvotusta.

Kofeiinirajoitus on toinen yleinen muutos ruokavaliossa johtuen kofeiini- ja PMS-oireiden, kuten ärtyneisyyden ja unettomuuden, välisestä yhteydestä.

harjoitus

Stressihallinta

Yrtit PMS: ltä

Yleisiä puunmarjoja (Vitex agnus-castus) suositellaan usein kasviperäisiksi lisäaineiksi, jotka auttavat premenstruaalisessa oireyhtymässä (PMS).

Esimerkiksi Phytomedicine-tutkimuksessa tutkittiin agnus castuksen (kolmessa eri annoksessa) tai lumelääkkeen käyttöä 162 naisella, joilla oli PMS. Kolmen kuukauden jakson jälkeen naiset, jotka ottivat 20 mg päivässä, paranivat oireitaan verrattuna lumelääkettä saaneisiin tai 8 mg: aan.

Planta Medicassa vuonna 2013 julkaistussa tutkimuksessa tutkijat tarkastelivat aiemmin julkaistuja tutkimuksia tämän täydennyksen käytöstä naisten lisääntymisolosuhteissa.

He totesivat, että viidestä kuudesta tutkimuksesta viisi osoitti, että agnus castus -lisäaineet ovat tehokkaampia kuin lumelääke.

Tästä huolimatta voi esiintyä sivuvaikutuksia, ja tämä voi olla mahdotonta joillekin ihmisille (esimerkiksi tietyistä sairauksista kärsiville tai lääkkeitä käyttäville ihmisille), joten jos aiot ottaa agnus castusta, on tärkeää kuulla ensin lääkärisi kanssa.

Integroituvat lähestymistavat

yhteenveto

Jos sinulla on PMS, sinun tulee tehdä tietyt elämäntapamuutokset oireiden parantamiseksi ja hormonien palauttamiseksi tasapainoon. Keskustele lääkärisi kanssa, joka voi auttaa sinua valitsemaan sinulle sopivan lähestymistavan.

Tutkimustuen puuttumisen vuoksi on liian aikaista suositella luonnollisia lääkkeitä kuukautiskouristusten hoitoon. Lisäaineita ei ole testattu turvallisuuden vuoksi, ja koska elintarvikelisäaineita ei useimmiten ole säännelty, joidenkin tuotteiden sisältö voi poiketa tuoteselosteessa mainitusta. Muista myös, että vaihtoehtoisen lääketieteen turvallisuutta raskaana olevilla naisilla, imettävillä äideillä, lapsilla ja potilailla, joilla on sairaus tai lääkitys, ei ole vahvistettu.

Lisäksi ICP: n vähentäminen:

- Ravitsemus - ruokavalio, joka sisältää runsaasti monimutkaisia ​​hiilihydraatteja

- Sulje pois elintarvikkeet, jotka voivat pahentaa oireita, kuten kofeiini, alkoholi, nikotiini, suola ja puhdistettu sokeri

- Ota lisäravinteet ja / tai lisää vitamiinien ja kivennäisaineiden, kuten kalsiumin, magnesiumin, B6: n ja E-vitamiinin, ravinnonlähteitä

- Antidepressantit, kuten fluoksetiini tai sertraliini, sekä useat muut

- Lääkitys "Anti-hälytys"

- Diureetit, kuten spironolaktoni, nesteen kertymistä ja / tai turvotusta varten

- Lyhytaikainen hoito, joka kestää enintään kuusi kuukautta GnRH-agonisteilla (anti-estrogeenilääkkeet), kuten luproni yhdessä estrogeenin tai estrogeeni-progestiinihoidon kanssa.


Lopuksi, kun taas liikunta ei ole epänormaalin kohdun verenvuodon hoito, ne usein lievittävät tehokkaasti PMS: n ja PMDD: n oireita ja auttavat myös vähentämään kuukautiskouristuksia, kuten aiemmin mainittiin. Itse asiassa 20–30 minuutin kävelymatka vain kolme kertaa viikossa tarjoaa useita etuja, mukaan lukien terveyttäsi ICP: ssä.