Kuinka käyttää kuukautiskuppi: aseta ja poista oikein

Kuukautiskuppi on uusi, moderni, intiimi hygieniatuote, jota käytetään kuukautisten aikana. Miten kuppia käytetään, miten lisätä ja miten poistaa? Tällä hetkellä tuotteita myydään vapaasti Internet-sivuilla ja niitä voi ostaa apteekeista kaupungeissa. Kehittyneissä maissa naiset ovat käyttäneet kapasiteettia jo pitkään, viime vuosisadan 90-luvulta lähtien. Maassamme tuotteet ovat edelleen uusia, naiset katsovat sitä huolella, tutkivat tietoja. Paljon kysymyksiä herättää käyttösäännöistä, terveyden turvallisuudesta. Mikä on kuukautiskuppi, mitkä ovat sen edut pitkään rakastettuihin tiivisteisiin ja tamponeihin?

Mikä on kuukautiskuppi

Ulkopuolella korkki muistuttaa kelloa, korkkia. Saatavana pyöreänä, pitkänomainen naisten rungon ominaisuuksien mukaan. Naisille, joilla on lyhyt emätin, sopivampi on pyöreä muotoinen kuukautiskuppi, pitkäkestoisen sukupuolielimen omistajille suunniteltu pitkänomainen korkki.

Tuotteet voivat olla kertakäyttöisiä, toistuvia. Miten valita oikea kulho? Ensimmäisen tyyppinen korkki on erittäin pehmeä, on valmistettu polyeteenistä, näyttää ehkäisyvälineeltä. Uudelleenkäytettävä kuukautiskuppi on valmistettu lääketieteellisestä silikonista, jota käytetään sydänleikkauksessa, plastiikkakirurgiassa. Materiaali on täysin turvallinen naisten terveydelle. Lisäksi valmistajat käyttävät lateksikorkin valmistukseen. Ei ole vaikea arvata, että korkin pehmeys samoilla parametreilla tämän perusteella on erilainen.

Kuukautiskuppi on kooltaan, tilavuudeltaan erilainen. Yleensä ne on jaettu kahteen tyyppiin. Naisille, jotka eivät ole synnyttäneet ja joilla on pieniä kuukautisten eritteitä A, C, 1, synnytykseen ja runsaasti verenvuotoa - B, M, 2. Pieni kulho pystyy keräämään 15 ml verta, suurin - jopa 42 ml. Kuukautiskupin valintaan vaikuttavat naisen ikä, kehonrakenne, fyysinen kunto, purkauksen voimakkuus ja luonne, synnytys ja abortti.

Kulho poistetaan, koska se täytetään emättimen ulkopuolella olevalla hännällä. Teoreettisesti kuukautiskuppi voi olla sisällä 5 - 12 tuntia. Käytännöllisesti katsoen on suositeltavaa puhdistaa se sisällöstä 1 kerran kello 4 voimakkaan kuukausittaisen vastuuvapauden päivinä, 1 kerran kello 6 ensimmäisen ja viimeisen päivän aikana.

vakio-ohjeet korkkien käyttöön

Säännöt kupin sijoittamiseksi emättimeen

Ensi silmäyksellä näyttää siltä, ​​ettei siitä ole mitään monimutkaista. Naisten ensimmäisessä käytössä on kuitenkin vaikeuksia. Vain ei voi kunnolla lisätä emättimeen. Voit yksinkertaistaa yksinkertaisia ​​suosituksia, yksinkertaistaa työtäsi, nopeuttaa prosessia:

 • Ennen kuin aloitat toimenpiteen, pese kädet hyvin saippualla ja vedellä tartunnan estämiseksi.
 • Päättää poseista. Naiset asettavat kuukautiskupin kyykkyyn, istuen wc: ssä, nostamalla yhden jalan pintaan, seisomassa ja makaamassa. Yleensä, kuinka kätevä kenellekään.
 • Emättimen lihakset tulee rentoutua. Aseta tässä tapauksessa kuukautiskuppi paljon helpompaa.
 • Kuukautiskuppi tulee kostuttaa vedellä tai käsitellä vesipohjaisella voiteluaineella.
 • Taita kapu kaksinkertainen. Niinpä se on helpompaa lisätä emättimeen.
 • Käytä vasemman käden sormia liikuttamaan haavaumat ja oikealle työntämään suukappale niin, että hännän kärki on noin 1-2 cm syvä.Jos lisäät kupin tarpeen mukaan, on mahdollista, että vuoto tapahtuu.
 • Jotta kulho olisi auki emättimen sisällä, ota oikea paikka, kääntäkää se alustan ympäri akselinsa ympäri.

Rungon sisällä olevan alustan materiaali pehmenee, tarttuu emättimen seiniin, ei salli nesteen virtaamista ulos. Jos onnistut lisäämään kupin oikein, se ei tuntuu asennon, liikkeen muuttamisen yhteydessä. Nainen ei tunne epämukavuutta.

Miten kapua käytetään

On yksi asia lisätä kuppi, toinen asia on, mitä tehdä sen kanssa seuraavaksi. Kuukautiskierto ei ime, kerää ne vain. Eli pysyä emättimessä. Naaraskehon fysiologia takaa menstruaalisen virtauksen vapaan virtauksen ulkopuolelle. Kuppi estää tämän. Sen lisäksi, että se tarttuu tiukasti emättimen pintaan, se ei salli happea. Peniksen sisällä luo suotuisan ympäristön patogeenien lisääntymiselle. Tämä on täynnä gynekologisten sairauksien kehittymistä. Sanalla sanottuna, ei kuukautiskuppi itse ole syyllinen tähän, mutta sen virheellinen käyttö.

Valmistajat ilmoittavat, että kapasiteetti voi jäädä sisälle noin 12 tunniksi. Mikro-organismit alkavat lisääntyä 2 tunnin jälkeen suotuisassa ympäristössä. Siksi on tarpeen poistaa kap vähintään kerran 4 tunnissa riippumatta siitä, kuinka täynnä se on. On selvää, että yöllä nainen ei halua nousta niin usein. Kulho on puhdistettava, asetettava juuri ennen nukkumaanmenoa ja poistettava heti heräämisen jälkeen. Tässä tapauksessa bakteerien lisääntymisen uhka on edelleen.

Kuukautiskuppi sallii naisen kylpyä, uida uima-altaassa, lammet. Hän ei vapauta kuukautiskiertoa ulkopuolelle, ei anna veden sisälle. Tätä ei kuitenkaan pitäisi käyttää väärin. Vesi voi olla enintään 20 minuuttia, sen pitäisi olla mukava lämpötila.

Miten kulho poistetaan

Poista emättimen korkki, joka on tarpeen häntä varten. On kuitenkin joitakin vivahteita. Jos vedät vain, kulho pysyy paikallaan. Saat vaikutelman, että se on paljon helpompaa lisätä kuin poistaa. Miten ottaa kuppi? On yksi temppu.

 • Pese kädet saippualla ja vedellä ennen toimenpidettä.
 • Voit tarttua kupin pohjaan painamalla sitä hieman sormillasi. Tällainen toiminta rikkoo kupin kireyden, se venyy vapaasti.
 • Tämä on tehtävä wc: n yli, koska veri voidaan irrottaa.
 • Kertakäyttöiset kuukautiskynät hylätään sisällön kanssa. Sitten sinun pitäisi lisätä toinen. Uudelleenkäytettävä kulho on puhdistettava eritteistä, pestävä juoksevan veden alla, sitten lämpimällä vedellä ja saippualla. Hieman kuiva. Voi käyttää.

Kulhoa voidaan käyttää 10 vuotta. Kuukautisten lopettamisen jälkeen aine on keitettävä noin 15 minuuttia vedessä. Laita pussi, joka päästää ilmaa läpi. Yleensä tämä myydään kulhoon. Pese saippualla ja vedellä ennen käyttöä. Tämän hygieniatuotteen käyttö on todella yksinkertaista. Tärkein tehtävä - valita oikea kuukautiskorkki. Muuten apteekki- tai verkkosivujen johtajien edustajat voivat auttaa tässä. Kun ostat Internetin kautta, jopa suostut muuttamaan, jos työkalu ei sovi kokoon.

Asiakkaiden arvostelut

Marina:

”Kun luin tietoa tästä työkalusta Internetissä, minulla oli paljon kysymyksiä. Yksi heistä on kuin pisaroita, joissa on sisempi korkki. Kun aloin käyttää, vastaus tuli itse. Menin wc: hen, kaikki oli kunnossa. Kuukautiskansi ei estä kanavaa. Muuten ei ollut vaikeuksia, epäilyksiä! ”

Olga:

”Tämä uusi tuote on minulle hälyttävä. Silti veren täytyy mennä ulos. Jotenkin pelottavaa kävellä hänen kanssaan koko ajan. Ja sitten, pelkään hirveän verestä. Kun purkaus imeytyy tiivisteeseen, et huomaa erityisesti, kuinka paljon on valunut sinulta. Lisäksi kaikki tämä nähdään yksinkertaisesti värjättynä tiivisteenä. Ja sitten kaikki on näkyvissä kaikkien hurmaa - endometriumin hiukkasten ja niin edelleen. Yleensä kuva ei ole sydämen heikko. Ja vielä, kun nainen kävelee tai istuu, veri on korkissa. Jos hän ottaa poseen makaamaan, kaikki veri jakautuu emättimen läpi. Tämä tilanne on huolestuttavaa minulle. Huolimatta kaikista uuden työkalun käyttömahdollisuuksista, jätän tiivisteet. Odotan jotain parempaa kuin kuukautiskansi! "

Verkkokauppa, joka myy naisia.

Ennen korkin ensimmäistä käyttöä on steriloitava se - sillä korkki on keitettävä vedessä noin 3-5 minuuttia. Tässä tapauksessa on toivottavaa, että vesi, jossa tippuu putoaa, kiehuu tähän noin minuutin ajan. Varmista, että kuukautiskuppi on upotettu kiehuvaan veteen koko sterilointiaikana.

Jos sinulla ei ole kykyä steriloida lokeroa tai muista syistä, voit käyttää Miltonin sterilointitabeleita, joita käytetään ilman kiehumista. Nämä pillerit tappavat 15 minuutin kuluessa kaikki bakteerit, virukset ja itiöt.

Johdanto Ohjeet

 1. Pese kätesi huolellisesti
 2. Käyttöönoton helpottamiseksi käytä tavallista vettä tai geeliä sisältävää voiteluainetta.
 3. Taita korkit 2 kertaa (katso korkin lisäysmenetelmät)
 4. Aseta suojus emättimeen taitettuna
 5. Kun kansi on oikein asetettu, korkki avautuu emättimeen.

Varoitus! On erittäin tärkeää, että olet rentossa tilassa. Lisäksi suosittelemme, että otat ensimmäistä kertaa käyttöön suuhunsuojan, joka ei ole kuukautisten aikana. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden löytää sinulle sopivimman paikan, joka auttaa sinua välttämään epämukavuutta tulevaisuudessa.

Palautusohjeet

 1. Tunne kuukautiskupin pohja. Älä vedä!
 2. Jos haluat rikkoa tyhjiövaikutuksen, napsauta sivun alareunaa.
 3. Tartu suuhun peukalolla ja etusormella molemmin puolin.
 4. Tyhjiövaikutuksen häviämisen jälkeen kappa poistetaan helposti ja mukavasti.

Tyhjentämisen jälkeen kuukautiskuppi on huuhdeltava kylmällä juoksevalla vedellä ilman saippuaa (kylmä vesi auttaa pesemään verta, kun taas kuumaa vettä koaguloituu). Mahdollisesti silloin, kun korkki alkaa lisätä (mutta ei pakollista) neutraalia saippuaa ilman hajustetta. Tämän jälkeen voit steriloida lokeron uudelleen kuumassa vedessä 3-5 minuuttia tai käyttää erityisiä sterilointitabletteja, joiden avulla voit steriloida lokeron kylmässä vedessä.

- Valintasi riippuu tilanteesta.

Kuukausittainen: kriittisten päivien päätyttyä kapu on steriloitava samalla tavalla kuin ennen ensimmäistä käyttöä. Suunsuoja on suositeltavaa säilyttää pienessä puuvillakankaassa, joka toimitetaan tavallisesti sen mukana. Älä koskaan säilytä kapua muovipussiin tai ilmatiiviiseen astiaan. Lisäksi ei ole suositeltavaa altistaa kapaa suoralle auringonvalolle.

Kuinka usein sinun täytyy pestä suukappale?

Kuinka usein sinun täytyy pestä suukappale, jokainen nainen päättää itsestään ottaen huomioon kuukautisten purkautumisen määrän. Tyypillisesti valmistajat tarjoavat tyhjentämistä kapuun enintään 1 kerran 2 tunnin kuluessa. Ei ole suositeltavaa jättää suun suojaa tyhjentämättä yli 12 tuntia!

Miten ymmärtää, että korkki korvataan?

Jokaisen korkin korvaamisen tarkkaa ajoitusta on vaikea määrittää - koska voit käyttää yhtä korkkia hyvin pitkään! Silikonilla on pitkä käyttöikä, ja jos korkki on kaikkien sääntöjen mukainen, korkki voi palvella sinua noin 10 vuotta. Jos naisen kehossa on muutoksia - esimerkiksi on syntynyt synnytystä - nainen voi tilata toisen kapun kappaleen.

Varoitus! Kapa ei ole ehkäisymenetelmä! Käytä korkkia sen käyttötarkoitukseen!

Yleisiä kysymyksiä ja vastauksia löytyy usein kysyttyjä kysymyksiä foorumista

Miten lisätä kuukautiskuppi

C-muotoinen. Ihanteellinen aloittelijoille

 1. Purista suojussuojaa peukalolla ja etusormella ja tee se tasaiseksi
 2. Taita se uudelleen C-muotoon mahdollisimman tiukasti.

Aseta suojussuoja emättimeen. Samalla, kun kuukautiskuppi alkaa avautua sisälle, on mahdollista valoa. Varmistaaksesi, että lokeron pohja on riittävän korkea, sinun täytyy koskettaa sitä kädelläsi ja varmista, ettei siinä ole taitoksia.

7-muotoinen (numeron 7 muodossa). Kätevä ja tehokas

 1. Purista lokeron yläreunoja ja laske sitten yksi puoli alaspäin niin, että lokeron reunat painetaan tiukasti.
 2. Taita suunsuojuksen reunat uudelleen.

Aseta suojussuoja emättimeen. Tässä tapauksessa, kun korkki alkaa avautua sisälle, on mahdollista valoa. Varmistaaksesi, että lokeron pohja on riittävän korkea, kosketa sitä kädelläsi.

Punch alas. Teknisesti. Edistyneille käyttäjille

Miten käyttää kuukautiskuppi?

Epätavalliset uudelleenkäytettävät tamponit ja patjat kuukautisten aikana - tämä on kuukautiskuppi. Hygieeninen kulho poimii emättimen koon ottaen huomioon lokeron pituuden ja leveyden sekä sen kapasiteetin. Huolimatta kaikista kuukautiskannen käytön eduista on joitakin haittoja.

Kuukautiskuppi - tamponien ja tiivisteiden vaihtaminen kriittisinä päivinä

Mikä on kuukautiskuppi?

Kuukautiskuppi on uudelleenkäytettävä intiimihygieniatuote, jota käytetään kriittisinä päivinä. Kulho on taloudellinen, ympäristöystävällinen ja tilavampi korvaaminen klassisille tamponeille ja kertakäyttöpakkauksille.

Muut merkit:

 • kuppi kuukautisia varten;
 • kuukautiskolvi;
 • hygieeninen kuppi;
 • emättimen suppilo;
 • korkki kriittisille päiville;
 • kuukautiskorkki.

Kirjoita vaihtoehto menstruaatiokorkki

Visuaalisesti kuukautiskorkki on pieni säiliö, joka on kellon muodossa lyhyt "varsi", joka on kepin tai pallon muodossa. "Kellon" leveys riippuu työkalun valmistajasta ja koosta. Kuvassa näkyy, mitä hygieeninen korkki näyttää:

Kuppi asetetaan emättimeen, jonka jälkeen se kiinnitetään seiniin sisäisten lihasten tyhjiön ja paineen avulla. Tämä teline eliminoi vuodon mahdollisuuden ja poistaa epämukavuutta käytettäessä. Kriittisinä päivinä vapautunut kuukautiskierto kerääntyy kellotuppiloon ja purkautuu aineen uuttamisen jälkeen.

Kuppien käyttöaika riippuu valmistajasta ja vaihtelee 1 - 10 vuoden kuukaudessa. Koska kuukautiskorkit ovat hyvin erilaisia, on mahdollista valita sopiva hygieniatuote kaikille naisille.

Mikä on kuukautiskuppi?

Kuukautiskantaa käytetään kriittisinä päivinä, sillä se korvaa kertakäyttöiset tamponit ja tiivisteet. Kapa ei absorboi eritteitä, vaan kerää ne itsensä sisään, joten se sisältää suuremman määrän kuukautiskiertoa ja ei vaadi usein vaihtoa.

Kun kuukautiskorkki on asianmukaisesti käytetty, vuotoja on lähes mahdotonta.

Menetelmä kuukautiskuppien kiinnittämiseksi poistaa käytännössä vuotojen todennäköisyyden. Lisäksi korkit eivät salli verenvuodon kosketusta emättimen seiniin, mikä parantaa paikallista mikroflooraa.

Menstruaalisen korkin edut ja haitat

Menstruatiokupissa on useita tärkeitä eroja tavallisista tamponeista ja tyynyistä. Jotkin näistä ominaispiirteistä liittyvät välineet, toiset voivat tulla vakaviksi haittapuoliksi.

Kuukautiskannen etuja ovat seuraavat:

 1. Terveydenhuolto: toisin kuin tamponit, capa ylläpitää naisten sukupuolielinten mikroflooran luonnollista tilaa ja estää dysbioosista johtuvan lisääntymisjärjestelmän tulehdussairauksien kehittymisen.
 2. Haitattomuus: kuukautiskuppi on valmistettu hypoallergisista aineista, ei sisällä valkaisuaineita, makuja ja muita haitallisia lisäaineita. Sen käyttö ei kuivaa emättimestä eikä aiheuta myrkyllistä sokki-oireyhtymää.
 3. Hygienia: kun käytetään kuppeja kuukautisia varten, neste erotetaan emättimen seinistä, joten epämiellyttävä haju on lähes huomaamaton. Lisäksi työkalu on erittäin helppo puhdistaa ja steriloida.
 4. Helppokäyttöisyys: emättimen kapu on tyhjennettävä 6-12 tunnin välein purkauksen voimakkuudesta riippuen. Perkolaation puutteen vuoksi sitä voidaan käyttää urheilussa, uinnissa, matkoilla ja nukkumassa.
 5. Säästöt: uudelleenkäytettävä käyttö maksaa korkeat alkuperäiskustannukset 8-10 kuukauden käytön jälkeen. Tamponien ja tamponien menojen puuttuminen säästää noin 2 000 ruplaa vuodessa.
 6. Ympäristön hoito: tamponien ja tyynyjen valmistus sekä niiden myöhempi hävittäminen saastuttavat ympäristöä. Toisin kuin nämä hygieniatuotteet, korkkeja käytetään monta vuotta, mikä vähentää jätteiden määrää kaatopaikalle.

Mahdollisuus uudelleenkäyttöön säästää hygieniaa

Hygienian haitat ovat seuraavat:

 1. Vaikeus käyttää: oppia käyttämään kulhoa oikein, tarvitset koulutusta ja kärsivällisyyttä. Aluksi hän voi luopua kädestään sisään- ja poistuessaan emättimestä. Jotta se ei aiheuttaisi haittaa, kosketa suihkun korkkia.
 2. Mahdolliset haitat: väärän lisäyksen, sopimattoman koon tai anatomisten ominaisuuksien vuoksi kupin läsnäolo emättimessä voi häiritä naista.
 3. Hoidon tarve: jotta korkki olisi steriili eikä vahingoita emättimen mikroflooraa, se on pestävä perusteellisesti, steriloitava kerran kuukaudessa ja säilytettävä erityisolosuhteissa.

Kuukautisten korkkien edut ovat suuremmat kuin pienet haitat.

Miten valita kuukautiskuppi?

Useimmat valmistajat tuottavat 2 tai 3 kokoa emättimen korkkia.

Niiden valinta riippuu emättimen koosta:

 1. Alle 30-vuotiaita naisia, jotka eivät ole luonnollisesti synnyttäneet, suositellaan käyttämään pieniä tai keskisuuria suuvartijoita.
 2. Synnyttäville naisille sekä yli 30-vuotiaille naisille tarvitaan pienempiä emättimen lihasvärin vuoksi suurempia kulhoja.

Eri valmistajien myöntämät samankokoiset lippalakit ovat aina erilaisia. Valitaksesi sopivan koon kaikille valmistajille, on tärkeää tietää 3 indikaattoria: kulhon pituus, leveys ja tilavuus.

pituus

Korkin pituus on indikaattori siitä, millainen epämukavuus, sisäisten elinten paine ja varojen virtaus riippuvat. Kuppi, joka on valittu pituudeltaan, ei tunneta emättimen sisäpuolella eikä sitä ole irrotettu.

Ensin sinun on päätettävä emättimen pituudesta:

 1. Kuukautisten aikana istu wc: hen, levitä jalat leveäksi.
 2. Aseta sormi emättimeen, yritä päästä kohdunkaulaan. Se on pieni ulkonema emättimen takana.
 3. Jos pääset kaulaan sormella, sinulla on lyhyt emätin. Jos sitä ei saavuteta - pitkä.

Kun olet valinnut 3 eri tyyppiä:

 1. Lyhyt: 38-44 mm. Sopii naisille, joilla on lyhyt emätin ja nuoret.
 2. Medium: 45-50 mm. Niitä voivat käyttää naiset, joilla on keskimääräinen ja pitkä emätin.
 3. Pitkä: 51-57 mm. Sitä käyttävät naiset, joilla on pitkä ja erittäin pitkä emätin.

Jos et ole varma emättimen pituudesta, on parempi ottaa lyhyt suukappale. On vaikeampi poistaa, mutta tällainen työkalu on taattu, ettei se vuota eikä aiheuta kulumista haittaa.

leveys

Kulhon leveys on sen halkaisijan mittaus "kellon" ulkoreunaa pitkin. On kolme päävaihtoehtoa:

 1. 40-41 mm: erittäin pieni koko nuorille ja neitsyille.
 2. 42-44 mm: pieni koko nuorten ja kissojen naisille sekä naisille, joilla on suuri emättimen sävy.
 3. 45-48: suuri koko naisille, joilla on heikot emättimen lihakset.

Erilaisia ​​kokoja ja muotoja kuukautiskorkilla

Leveyden valintaa kannattaa lähestyä vakavasti: leveä korkki saattaa tuntua epämukavalta sisäpuolelta, ja kapea korkki ei pysty kunnolla kiinnittymään emättimen seiniin ja aiheuttaa vuotoja. Jos et ole varma koosta, ota kulho, jonka siirtymäarvo on 44-45 mm.

tilavuus

Kulhon tilavuudesta riippuu kuinka usein se on tyhjennettävä. On kolme pääkokoa:

 • pieni: 18-24 ml;
 • väliaine: 25-31 ml
 • suuri: 32-38 ml.

Suurikapasiteetilla on usein suurempi pituus ja leveys, joten ne eivät sovi kaikille naisille. Rahastojen optimaalinen hankinta keskimäärin: sitä ei tarvitse muuttaa usein, eikä se aiheuta epämiellyttäviä tunteita.

Miten kuukautiskantaa käytetään?

Jotta kuukautiskorkki ei vuotaisi, ei tuntuisi sisällä eikä vahingoita kehoa, on opittava käyttämään tätä hygieniatuotetta oikein.

Menettelyn valmistelu

Ennen kynän ensimmäistä käyttöä kuukautisten aikana se on steriloitava. Tämä voidaan tehdä kuumalla vedellä useilla tavoilla:

 • metallikotelossa liesi;
 • muovisäiliössä tai erityisessä lasissa mikroaaltouunissa;
 • lisäämällä suolaa ja etikkahappoa.

Huuhtele kädet huolellisesti käyttäen saippuaa tai muuta käsin puhdistusainetta. Sitten voit tehdä kulhon asennuksen.

Miten upottaa?

Emättimen kapu on syötettävä seuraavasti:

 1. Pese kätesi matalalla alkalipitoisella saippualla.
 2. Etsi paikka, jossa voit kätevästi lisätä kulhon sisälle: istuu, puoli istuu, seisoo tai kohotettu jalka. Sama paikka koskee tamponien asettamista.
 3. Taita kapu 4 kertaa: puoleen ja uudelleen puoleen. Sinulla pitäisi olla pieni putki, jossa on kapea pohja ja laajempi yläosa.
 4. Levitä haavat ja anna taitettu suukappale laajalle ylöspäin. Korkin tulisi olla 1-2 cm emättimen sisäänkäynnistä.
 5. Pidä korkkia alhaalla ja suorita täysi käänne emättimen sisään. Kuppi avautuu ja kiinnittyy emättimen seiniin.

Miten taitetaan kuukautiskansi asennettavaksi

Miten poistetaan korkki?

Poista kuukautiskorkki seuraavasti:

 1. Pese kätesi huolellisesti.
 2. Levitä haavat, tuntuu sormilla kulhon ja sen pohjasta.
 3. Paina pohjaa alaspäin päästäksesi ilmaa sisään, ja tyhjiövaikutus on rikki.
 4. Tartu kulhoon peukalolla ja etusormella molemmin puolin, vedä varovasti itseäsi kohti ja vedä se ulos.

Huolehdi läheisestä hygieniasta

Menstruaatiokupille, jota on käytetty pitkään eikä tullut bakteerien kantajaksi, on huolellisesti huolehdittava siitä.

Lyhyt ohjeet emättimen korkin hoitoon:

 1. Desinfioi suojussuoja kuumassa vedessä tai antiseptisellä aineella ennen ensimmäistä käyttöä ja kuukautisten jälkeen.
 2. Kun korkki on tyhjennetty, huuhtele se kylmällä juoksevalla vedellä tai pyyhi steriileillä paperilaseilla.
 3. Älä käytä saippuaa, jolla on korkea alkalipitoisuus. Levitä hygieeninen neutraali saippua ilman hajusteita, jonka pH on 3,5.
 4. Käytä pussia puuvillaa, pellavaa, mikrokuitua ja muita kankaita, jotka päästävät ilmaan ja tarjoavat sisäisen ilmanvaihdon varastointiin.
 5. Pidä korkki pois auringosta: suora auringonvalo ja yli 140 asteen lämpötilat voivat vahingoittaa kuukautiskupia.

Sopivin paikka kuukautiskannen säilyttämiseen on kangaspussi.

Kulhon hoito helpottaa lisätuotteita valmistajilta: erikoispussit ja -laukut, desinfiointilasit, sterilointitabletit ja paljon muuta.

Vasta-aiheet

Kynän käytön vasta-aiheet sisältävät seuraavat tilat:

 1. Tuotteen komponenttien suvaitsemattomuus: kun allergia kumille tai lateksille, ei voi käyttää tällaisten materiaalien lokeroa. Hypoallergeenisille lääketieteellisille silikonikannuille tämä tuote on merkityksetön.
 2. Synnytyksen jälkeinen verenvuoto: gynekologin on valvottava verenvuodon määrää, joten et voi käyttää kupillista.
 3. Emättimen mekaaniset vauriot: synnytyksen, leikkauksen, kaaretuksen ja muiden emättimen vammoja aiheuttavien toimenpiteiden jälkeen intravaginaalisia aineita ei saa käyttää.
 4. Intravaginaalisten keinojen kieltäminen: sairauksiin, joissa gynekologi kieltää käyttämästä intravaginaalista hygieniaa ja ehkäisyvälineitä, on myös hylättävä kuukautisten korkit.

Suhteellinen kontraindikaatio voi olla neitsyys: kuukautiskupin käyttö ei vahingoita emättimen kruunua, mutta voi aiheuttaa vakavaa epämukavuutta. Käyttämällä XS- ja S-kokoluokkia tämä voidaan välttää.

Mistä ostaa ja kuinka paljon on korkki?

Uudelleenkäytettäviä silikoni-kulhoja kuukautisia varten voi ostaa apteekista ja erikoistuneista verkkokaupoista. Supermarkettiketjuissa ja kauneusliikkeissä kuukautiskiertoja, toisin kuin tyynyjä ja tamponeja, ei myydä.

Arviot

Ostin kuukautiskierron suukappaleen bloggaajien ja tuttavien rave-arvioiden vuoksi. Käytin 3-4 kertaa eikä ymmärrä heidän iloaan, en pidä työkalusta! Sovellusmenetelmä on monimutkainen, sisältä tuntuu epämiellyttävä, paljon sekoittumista pesuun ja kiehumiseen. Todennäköisesti palaan tamponeihin.

Kuukautiskupit - valinta naisesta, joka ajattelee maailmaa. Voitteko kuvitella, kuinka monta tamponia ja tyynyjä käytämme ja miten ne saastuttavat ympäristöä? Lääketieteellistä silikonikuppia käytetään enintään 15 vuoden ajan, eikä kerran, joten kulhoissa on käytettävä kaikkia, jotka eivät ole välinpitämättömiä luontoon.

Mennyt kuukautiskorkit 2-3 vuotta sitten. Minulle ei ole mitään rajoitusta: unohdin allergiat, emättimen kuivuuden, kystiitin ja rintamaidon tamponien käytön vuoksi. Hygieniatuotetta ei enää tarvitse vaihtaa 2–3 tunnin välein: tyhjennän kulhon 6, ja joskus 12 tunnin kuluttua. Suosittelen!

Arvostele tämä artikkeli
(1 merkkiä, keskimäärin 5,00 viidestä)

Kuukautiskupit: mikä se on, toimintaperiaate, sovellus

Joka kuukausi naiset joutuvat sulkemaan yksilölliset hygieniatuotteet: tyynyt, tamponit. Niiden käytössä on kuitenkin monia haittapuolia, muun muassa vuotojen mahdollisuus, muutoksen aiheuttamat haitat jne. Tämän lisäksi sinun on annettava siisti summa näille hygieniatuotteille. Kuukautiskupit ovat tulleet uudeksi tuotteeksi naisten hygienian ylläpitämiseksi kuukautisten aikana.

Mikä se on?

Englantilaisesta kupista tulevat korkit ovat pienen pehmeän silikonikorkin. Tällainen astia sijaitsee emättimessä ja estää nesteen virtauksen ulkopuolelle. Hygieeniset kalusteet ovat uudelleenkäytettäviä. Puhdista kulho, sinun tarvitsee vain pestä se juoksevan veden alla ja keitä se sitten.

Silikoni-kuukautiskynnet koostuvat seuraavista osista:

 1. kehys (paksuuntuminen korkin reunaa kohti kiinnittämiseksi emättimen seiniin) valitaan sen halkaisijan mukaan;
 2. alustan pohja (kaikki varattu määrä nestettä kerääntyy tässä osassa);
 3. hännän (osa kulhoa, joka vastaa hygienialaitteiden poistamisesta).
Erilaiset kuukautiskorkit

Ulkopuolella kulhon muoto muistuttaa hyvin kelloa. Tuotteiden värivalikoima voi vaihdella. Niitä myydään erityisissä pusseissa, jotka toimivat varastotilana päivinä, jolloin kuppi ei ole käytössä.

Toimintaperiaate

Kuukautiskapseleista (ne ovat myös kuun kuppeja, korkkeja) tuli vaihtoehtoinen ratkaisu raskaan purkauksen ongelmaan. Usein tavanomaiset tamponit ja kertakäyttöiset terveyssiteet eivät kestä voimakkaan kuukautiskierron kuormaa.

Tiiviisti tarttumalla emättimen seiniin ja muodostamalla siellä tyhjiö, korkki ei pääse ylös, ei menetä kuukautiskiertoa. Jos vuoto tapahtui, kiinnitin toimitettiin väärin.

Kuppia kuukautiskierron keräämiseen käytetään paitsi raskaiden jaksojen aikana, mutta tilanteissa, joissa saman tamponin vaihtaminen ei ole mahdollista. Loppujen lopuksi korkit keräävät purkausta (veri) ja eivät ime niitä. Kuukautiset nesteet, keskimääräinen voimakkuus purkauksessa, kulho pystyy keräämään noin 12 tuntia ilman kupin ylivuotoa.

laji

Kuukautiskapseleilla on vähän lajikkeita. Muodossa ne ovat suunnilleen samanlaisia ​​- kellon muotoinen. Ja jos karakterisoit materiaalin korkit, ne voidaan jakaa kahteen ryhmään:

 1. Kuppien valmistuksessa käytetään lääketieteellistä silikonia (variaatio, lateksi tai muu vastaava materiaali, jolla on joustava, pehmeä rakenne). Tämän ansiosta Capa on helppo puhdistaa.
 2. vähemmän suosittuja korkkeja - polyeteeniä. Pehmeät korkit voidaan valita yhden käyttökerran ja yhden kuukautiskierron aikana käytettäviksi.
Lajikkeiden korkki

Kuukautisten silikonikuppien valmistajat ilmoittavat paketille mahdollisen käytön ajan. Arvioitu ajanjakso vaihtelee yleensä 1 - 5 vuoden välillä. Mutta myynnissä voit tavata termi ja merkittävämpi - 10 vuotta. Toisin kuin silikoni, polyeteenikorkit on hankittava joko päivittäin tai jokaiseen kuukautiskiertoon, mikä ei ole edullinen edellytys ostolle.

mitat

Ei ole väliä kuinka yllättävää on, että kupeilla on oma ulottuvuusverkko. Koko valinnan osoittimet ovat halkaisija ja pituus. Tällaisen hygieenisen tuotteen käyttömukavuus riippuu myös materiaalin pehmeydestä. Pehmeät tuotteet ovat joustavia, ja ne ovat siten helposti emättimen muotoisia, mukautuvat kehon asentoon eivätkä salli vuotoja. Stiffer-tuotteet voivat vaikuttaa tähän.

Tyypillisesti valmistajat tuottavat eri kokoisia tuotteita, jotta naiset voivat valita itselleen parhaan tuotteen. Joku on rajoitettu kahteen kolmeen kokoon, mutta monet haluavat tarjota kuluttajille valinnan.

 1. Sikiön naiset, lyhyet, alle 30-vuotiaat - S-koko. Tämä koko soveltuu myös niille, joilla on pieni määrä päästöjä, ja niille, joilla on heikot lihakset.
 2. Naiset, jotka eivät ole synnyttäneet tai ovat läpäisseet keisarileikkauksen, keskipitkällä ja lyhyellä kasvulla, joilla ei ole ongelmia ylipainon kanssa, voivat turvallisesti valita koon M.
 3. Kokenut luonnollinen synnytys, ikä 30 vuoden jälkeen, keskiarvon yläpuolella - L;
 4. Korkea korkeus, ylipaino, toistuva luonnollinen synnytys - XL, jos purkaus ei ole runsas, sitten L.

Voit valita kokosi gynekologin avulla. Hän valitsee paitsi optimaalisen korkin, mutta myös määrittää tuotteen vaaditun jäykkyyden.

Käyttäminen

Ensimmäinen suukalvon väärän käytön "soittokello" on tunne, että purkautuminen tapahtuu ulos ja ulos. Väärin valittu koko ei myöskään sulje pois tällaisia ​​seurauksia. Mutta vaikka valitsisit menstruaalisen silikonikupin oikein, saatte odottamattoman kielteisen vaikutuksen.

Miten tulla?

Ei ole väliä kuinka pelottava kuukautiskuppi näyttää, älä pelkää käyttää sitä. Jos sisääntulon oikeellisuudessa on epävarmuutta, voit ensimmäistä kertaa tiivisteen turvata vuotojen varalta.

Jos tuotetta ostettiin ja käytettiin vain ensimmäistä kertaa, se kannattaa pestä saippuavedellä ja kiehua kuukautiskorkki 5 minuuttia ennen sen käyttöä. Noudata sitten yksinkertaisia ​​ohjeita oppiaksesi suukappaleen oikein syöttämiseen ja käyttämiseen.

 1. Pese kädet huolellisesti saippualla, varmista, että lokero on puhdas ja siinä ei ole pesuaineita. Jos kulho ei ole valmis asennettavaksi, se pestään saippualla ja haluttaessa kuukautiskierron sterilointiin.
 2. Hyväksy miellyttävä asento: makaa jalkojen korkeudessa polvilla, yksi jalka korotettuna korkeudelle, istuen bideen tai wc: n yläpuolella.
 3. Taivuta kulho kuten C-kirjain. Kulhon taivutusmenetelmä
 4. Suurin mahdollinen rentoutuminen emättimen lihaksista, ikään kuin jäljittelemällä virtsaamisprosessia. Silloin aloita kulhon reunan eteneminen syvälle. Voit tuntea kohdunkaulan (ulkonema emättimen päässä) ja syöttää kuppi määrätietoisesti kyseiseen vyöhykkeeseen (kaulan eteen).
 5. Heti kun kehys on tullut sisään, on tarpeen vapauttaa se niin, että se kohdistaa ja ottaa sen alkuperäisen muodon. Sitten se siirretään syvälle, pitämällä kulhon pohjaa (voit jopa kiertää sitä hieman helpottamaan liikkumista).
 6. Jos vanne ei enää tuntuu, tuote asennetaan oikein ja voit tiivistää emättimen lihakset uudelleen.

Kun epäonnistuneet yritykset eivät ole epätoivoisia. Jos ensimmäistä kertaa korkkien käyttöönotto epäonnistui, täytyy hetken kuluttua yrittää uudelleen, esipesua tuote.

Kuukautinen pesu

Kuukautiskapseleiden käyttö voi kestää eri ajan. Kulhojen puhdistusväli riippuu purkauksen määrästä. Ensimmäiset käyttöpäivät oston jälkeen ovat "testi". Tällä hetkellä on suositeltavaa valita muita suojavälineitä - kertakäyttöisiä tai uudelleenkäytettäviä terveyssiteitä.

Miten poimia?

Vaikka kulhon käytössä olisi koeaika, ja se osoittautui osittain täytetyksi, se on poistettava asianmukaisesti ulkopuolelta. Kuten johdannossa, on olemassa oikeat keinot poimia ja ne, joita ei kannata turvautua.

Jotta voit saada kulhon turvallisesti, on parempi tehdä se bidee tai wc. Uuttamisen aikana lantion ja emättimen lihakset täytyy rentoutua mahdollisimman paljon. Seuraavaksi seuraa toimintojen järjestystä.

 1. Pese kädet saippualla.
 2. Etsi korkin hännät, kiipeä siitä hieman korkeammalta, paina kevyesti kulhon seinämiä, jotta tuhotaan tyhjiö, vedä varovasti varovasti emättimestä ja pidä sitä pystysuorassa asennossa (niin, ettei sisältö pääse ulos).
 3. Veden pesun jälkeen sitä voidaan käyttää uudelleen.

Sinun täytyy saada suukappale hännän läpi, joten se menee varovasti ulos eikä aiheuta epämukavuutta.

Valitsemalla kuukautiskorkki

Jos kaikki on jo määritelty koon mukaan, kannattaa miettiä, mihin tarkoituksiin on tarpeen ostaa suukappale. Jotta voit määrittää jäykkyyden, voit käyttää seuraavia kriteerejä:

 1. Korkea jäykkyys. Tämän indikaattorin mukaiset kulhot on suunniteltu aktiiviseen fyysiseen rasitukseen. Materiaali muodonmuutoksen aikana pyrkii mahdollisimman nopeasti palauttamaan muotonsa, joten ei tule tahroja.
 2. Keskikovuus Yleinen indikaattori, joka on tarkoitettu naisille, joilla on tavanomaiset tarpeet: lievä fyysinen rasitus, päivittäinen toiminta (opiskelu, työ, koti).
 3. Matala jäykkyys. Erittäin pehmeät tuotteet emättimen herkälle iholle (jos tamponin lisääminen aiheuttaa epämukavuutta, emättimellä on suuri herkkyys). Tällaiset tuotteet on helppo ottaa käyttöön, eivät aiheuta epämukavuutta, sopivat heikojen emättimen lihasten omistajille.

Kulhon oikea koko ja jäykkyys takaavat mukavuuden kulhossa, liinavaatteiden puhtaudessa.

Eri valmistajien lippalakit

Suositut kuukautiskorkkien valmistajat ovat Yukki, Fleurcup, Lena Cup, Dutchess Cup, Mooncup, Femmycycle. Tuotteiden hinta voi olla erilainen. Kaikki riippuu käytetystä materiaalista ja alustan kestävyydestä.

Hoito ja puhdistus käytön jälkeen

Intiimihygienian ylläpitämiseksi kuukautiskorkit on puhdistettava asianmukaisesti. Jos nopea puhdistaminen sovellusten välillä on tarpeen, suukappale voidaan helposti pestä juoksevalla vedellä ja saippualla. Sen ei pitäisi olla maustettu tai antibakteerinen. On tehokkainta ostaa tavallinen kotitalouksien tai lasten tuoksutonta saippuaa kupin hoitamiseksi.

Koska kulhossa on pieniä reikiä reunassa, niiden tulisi kiinnittää erityistä huomiota. Huuhtelemalla tuote juoksevan veden alla, on tarpeen korvata paikka, jossa reiät ovat suoraan virtauksen alla, niin että vesi itse pesee saastumisen. Pesun jälkeen on parempi odottaa, että tuote kuivuu. Ei tarvitse pyyhkiä sitä jollakin tavalla, jotta ei jätetä kuitujen pinnalle.

Menstruation päättymisen jälkeen kupin asianmukainen hoito ei saisi loppua. Valmistajat suosittelevat kuukautiskorkin säilyttämistä tuotteen mukana tulleessa pussissa tai erityisessä säiliössä.

Säilytyslaukku

Ennen käyttöä seuraavassa kuukautiskierrossa korkki on parempi keittää tai pyyhkiä alkoholilla.

Edut ja haitat

Kuukautiskupit eivät ole vain mukavia nykyaikaisille naisille. Heillä on edelleen monia myönteisiä ominaisuuksia:

 • Ympäristön hoitaminen. Vaikka tamponien ja tiivisteiden valmistajat tuottavat tuotteita naisten mukavaksi, se saastuttaa myös ympäristöä (saniteettituotteiden materiaalit ovat pitkiä puoliintumisaikoja). Yksi kulho on käytetty monta vuotta ja voi merkittävästi vähentää jätettä.
 • Turvallisuus. Kuppi ei vahingoita emättimen limakalvoa, ei aiheuta bakteerien lisääntymistä sen sisällä, ei aiheuta myrkyllistä sokki-oireyhtymää. Myös kulhon käyttö minimoi sieni-infektioiden esiintymisen.
 • Säästöt ja kuukautiskupin käyttömukavuus. Naisten runko puhdistetaan joka kuukausi, mikä vaatii jatkuvia menoja hygieniatuotteisiin. Kuppi on ostettu pitkään ja kulutettu kerran, tuote palvelee pitkään eikä vaadi uusia jätteitä. Kyky vaihtaa korkit 8–12 tunnin välein tekee siitä kätevän kaikissa tilanteissa.

Vaikka kulho on erittäin hyödyllinen monille naisille, mutta monille se tuo mukanaan paljon haittaa. Kulhon huolimaton poistaminen voi tahraa vaatteita, eikä kaikki paikat voi tyhjentää ja pestä sen ilman vaikeuksia.

 1. Ei ole suositeltavaa käyttää kulhoja neitsyille, samoin kuin kahden tai kolmen ensimmäisen kuukauden aikana luonnollisen synnytyksen jälkeen.
 2. Älä käytä kapuja emättimen taudeissa, sen tulehduksellisissa prosesseissa, mukaan lukien tartuntataudit (kandidiaasi, klamydia jne.).
 3. Jos nainen käyttää ehkäisyvälineitä kohdunsisäisen laitteen muodossa, sinun on kuultava gynekologia ennen tuotteen ostamista.
 4. Kulhon ennenaikainen tyhjennys voi johtaa vuotamiseen ja bakteerien lisääntymiseen kulhoon.

Monet naiset eivät voi tottua kulhon läsnäoloon huomaten epämukavuutta ja painetta suoliston seinään, virtsaputkeen.

Taloudellinen ja turvallinen kuukautiskuppi (korkki) naispäiville

Näyttäisi siltä, ​​että kaikenlaisia ​​hygieniatuotteita, joita naiset käyttävät kuukautisten aikana, ei ole tietoinen vain laiskasta.

Tietoa aiheesta on runsaasti kaikkialla - televisiomainonnassa, naisten sivustoissa, apteekkien julisteissa. Kaikki eivät kuitenkaan tiedä tällaisesta vaihtoehdosta terveyssiteille ja tamponeille, kuten kuukautiskuppi. Kuukautiskuppi on monin tavoin miellyttävämpi ja turvallisempi kuin tutut keinot, ja sitä voidaan käyttää monta kertaa.

Miksi ja miksi tarvitset kuukautiskupin?

Kuukautiskuppi, tai korkki, on pieni soittokotelo, jossa on silikonia tai lateksia, joka asetetaan kuukautisten aikana suoraan emättimeen.

Jos veri on asetettu oikein, kaikki verenvuoto kerätään siihen, kun vuoto ja kostutus on suljettu pois. Kun korkki on täynnä, se on poistettava emättimestä, tyhjennettävä, huuhdeltava ja palautettava.

Uuttamisen helpottamiseksi useimmissa kupeissa on pieni "häntä" pohjan ulkopuolella. Tällaista korkkia voidaan käyttää ajoittain useita vuosia (kuppeja on vuosittain vaihdettavissa ja niiden käyttöikä on 5–10 vuotta). Lisäksi tuotetaan kertakäyttöisiä polyeteenipulloja.

Nyt monet valmistajat ja jälleenmyyjät sijoittavat korkeiksi viimeisimmän kehitystyön naisellisen intiimihygienian alalla. Todellisuudessa ensimmäiset korkit vapautettiin kuitenkin XX-luvun 30-luvulla.

Tuolloin he eivät saaneet laajaa jakelua psykologisten esteiden ja julkisten tabujen takia - tuolloin ei ollut liikaa naisia, niin edistyksellisiä kuin tällaisten keinojen hankkiminen. Loppujen lopuksi, kun käytät sitä, on välttämätöntä koskea vain sukuelimiäsi, mutta myös syöttää suukappale syvälle emättimeen kädet.

Tähän mennessä tällaiset tabut ovat käytännössä vanhentuneet, ja kupit - hygienia, taloudellisuus, ympäristöystävällisyys ja mukavuus - hyödyt ovat tulleet kuluttajille etusijalle. Vastauksena kysyntään ilmestyi tarjonta. Nyt monet valmistajat tarjoavat silikonikorkkeja naisten päiville ja parantavat näitä tuotteita, mikä tekee niistä helpompaa ja käytännöllisempää.

Tunnetko epämukavuutta emättimessä, kun vatsaontelon etuseinän jännitys on? Mikä on näiden oireiden syy? Lue lisää

Silikonikorkit: tärkeimmät tyypit ja koot

Useimmissa tapauksissa silikonikorkkeja on saatavana kahdessa koossa: suuri (L) ja pieni (S). Yhden koon tai toisen käyttötarkoituksen ei pitäisi perustua purkauksen intensiteettiin, vaan anatomisiin ominaisuuksiin.

Niinpä alle 25-vuotiaille naisille on suositeltavaa käyttää vain pienikokoisia korkkeja. Suuri suunniteltu naisille, jotka ovat syntyneet tai ovat yli 25-vuotiaita.

Yleisimmät tuotemerkit ja koot tänään:

 • S - halkaisija 40 mm, pituus 46 mm;
 • L - halkaisija 46 mm, pituus 53 mm.
 • A - halkaisija 46 mm, pituus 50 mm;
 • B - halkaisija 43 mm, pituus 50 mm.
 • 1 - halkaisija 42 mm, pituus 48 mm;
 • 2 - halkaisija 47 mm, pituus 57 mm.
 • S - halkaisija 40 mm, pituus 40 mm;
 • M - halkaisija 45 mm, pituus 45 mm;
 • L - halkaisija 45 mm, pituus 54 mm.
 • 1 - halkaisija 41 mm, pituus 47 mm;
 • 2 - halkaisija 46 mm, pituus 52 mm.

Korkkien ja tiivisteiden ja tamponien etuja ja haittoja

 • taloudessa. Naisten päivien silikonikorkki on sinänsä suhteellisen kallista, mutta ajan myötä tämä hinta maksaa korkoa. Sinun ei enää tarvitse ostaa paketteja tai tamponeja joka kuukausi, ja kupin käytön aikana säästöt ovat hyvin konkreettisia;
 • mukavuus käyttää. Naiset, jotka käyttävät kuukautiskapseleita jatkuvasti, vaativat, että asianmukaisella sijoittelulla kuppi ei ole melkein tuntunut kehon sisällä. Toisin kuin tiivisteet, ei ole "kompressointia". Toisin kuin tamponit, limakalvon yli- kuivaaminen ei tapahdu;
 • Kuppia ei tarvitse vaihtaa niin usein kuin tamponeja tai tyynyjä. Jos voit kävellä tamponilla enintään kolme tai neljä tuntia, suukappale voi pysyä paikallaan koko päivän tai koko yön;
 • mukavuus matkustettaessa, matkalla jne. Ei tarvitse kuljettaa muutamia tiivisteitä mukanasi, ota vain yksi suukappale. Tällöin voit uida turvallisesti lampi tai uima-allas, pelata urheilua. Toisin kuin tamponilla, korkilla ei ole märkää häntä, joka voi aiheuttaa epämukavuutta tai jopa näkyä uimapuvun alla. Toisin kuin tiiviste, kuppi ei liiku aktiivisten liikkeiden aikana;
 • vaarattomuus. Tamponit saattavat joissakin tapauksissa aiheuttaa myrkyllisiä sokkeja, eikä niitä ole rekisteröity. Lisäksi valkaistua puuvillaa käytetään tamponien ja tyynyjen valmistukseen, mikä voi aiheuttaa ärsytystä ja allergisia reaktioita. Capa on luotu lääketieteellisestä silikonista, kehon reaktio siihen on käytännössä suljettu pois;
 • ympäristöystävällisyyttä. Yhden naisen elämän aikana käytetään noin 11 tuhatta tyynyä ja tamponia. Myöhemmin he kaikki muuttuvat roskat, jotka on hävitettävä, sekä niiden pakkaus;
 • luottamusta. Kuppi on kiinnitetty tyhjiön luomisen vaikutuksesta. Kun laite on asennettu oikein, vuoto on käytännössä suljettu, sekä päivän aikana että yöllä, unen aikana;
 • ei hajua. Kapa kerää täysin kaikki eritteet, joten kaikki kuukautisten mukana tulevat epämiellyttävät hajuja on täysin suljettu pois;
 • epäsäännöllisen syklin avulla kapu voidaan asettaa etukäteen eikä pelätä epämiellyttäviä yllätyksiä;
 • Monet käyttäjät ovat havainneet yleisen hyvinvoinnin paranemisen kuukautisten aikana.

On kuitenkin olemassa monia haittoja, joiden vuoksi monet naiset suosivat tutumpia hygieniatuotteita:

 • Aluksi, kun käytät kulhoa, se voi aiheuttaa epämukavuutta, jotkut naiset jopa valittavat kivusta. Tämä voi johtua virheellisestä mitoituksesta tai virheellisestä asennuksesta;
 • Suunsuojan oikea asennus ja poisto vaatii tiettyjä taitoja. Ei ole niin helppoa tehdä kaikkea ilman taitoa, joten mikään ei vuoda, ei aiheuta kipua tai epämukavuutta, eikä se saa likaa;
 • jos lautasen sisällön vaatimusten noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa tulehdusta ja sieni-infektioita;
 • Kupin asentaminen ja poistaminen, tyhjentäminen, vaatii tiettyjä ehtoja. Pese kädet saippualla ennen käsittelyä ja sen jälkeen, pese korkki itse. Kaikki tämä voi olla mahdotonta monissa tilanteissa - esimerkiksi junassa, luontomatkalla, jos kuukautisten alku on saanut sinut töihin jne.

Miten kuukautiskuppia käytetään ja säilytetään?

Joten useimmat tämän yksinkertaisen laitteen puutteet liittyvät sen virheelliseen käyttöönottoon. Tietämättä, voitko sopeutua menettelyyn, on vaikea päättää, tarvitaanko kuukautiskuppi. Ohje on yleensä kiinnitetty itse korkkiin. Tätä varten keitetään sitä muutaman minuutin ajan tai käytä erityisiä sterilointitabletteja.

Ennen kuin asetat kuukautiskupin ensimmäisen kerran, se on steriloitava. Pese kätesi huolellisesti saippualla ja vedellä ennen kuin kosketat kulhoon ennen sen asettamista.

Jotta voit helpottaa tehtävää, voit voittaa korkin ulkopuolelle vesipohjaisella geeli-voiteluaineella, mutta on parempi käyttää vain vettä.

Taita kuppi puoliksi, puristamalla se peukalolla ja etusormella niin, että se tulee lähes tasaiseksi. Sitten taita se uudelleen (eli lopulta se on taitettava neljä kertaa) ja purista niin paljon kuin mahdollista. Aseta kuppi tähän muotoon emättimeen. Sisällä se avautuu yksin.

Kupin irrottaminen mukavasti, älä koskaan vedä sitä pohjassa. Muista tyhjiövaikutus. Työnnä alempi puoli alas rikkoaksesi tyhjiö. Tämän jälkeen kuppi on helppo poistaa.

Video: "Miten menstruaatiokuppi pääsee ja poistetaan?"

Tyhjennä kuppi, huuhtele se kylmällä vedellä (kuuma vesi saa veren hyytymään, se on vaikeampi pestä). Voit edelleen steriloida kulhoon ennen sen syöttämistä emättimeen.

Varmista, että steriloit suuhun aina kuukautisten päättymisen jälkeen. Säilytä se vain puuvillapussiin.

Mitä nukleosidilääkkeitä ja immunomodulaattoreita käytetään sytomegalovirusinfektion hoitoon, opit tästä artikkelista.

Tärkeimmät kontraindikaatiot Novagringin emättimen ehkäisymenkaan käyttöön tarkistetaan täällä http://ladyinform.com/novaring

Kuukautiskuppi: Arvioitu hinta

Naisten päivien silikonikorkki on tietysti huomattavasti kalliimpi kuin pakkauslevyt tai tamponit - loppujen lopuksi voit käyttää useampaa kuin yhtä kierrosta.

Menstruatiokuppien hinta vaihtelee 500-1500 ruplaan valmistajan mukaan, suositeltava käyttöikä, varusteet.

Kuppeja voidaan myydä yksin tai yhdessä säilytyspussin, sterilointitablettien, geelivoiteluaineiden, märkäpyyhkeiden kanssa.

Jotkut valmistajat ja myymälät tarjoavat kaksi tai useampia kuppeja, jotka vaihtelevat tilavuuden mukaan (eri syklin päiville) tai jopa värillisinä.

Kuukautiskuppi - mikä se on ja miten sitä käytetään?

Jokainen tyttö kohtasi ikuisen ongelman vuodon tai epämukavuuden suhteen käytettäessä tavanomaisia ​​tyynyjä ja tamponeja kuukautiskierron aikana, mutta ne korvattiin ainutlaatuisella kokeneiden asiantuntijoiden kehittämällä työkalulla, joka säästää tarpeettomia ongelmia ja tarjoaa täydellisen toimintavapauden kuukautisten aikana.

Erilaisilla ulkomaisilla verkkosivuilla, videoissa ja verkkokaupoissa olemme toistuvasti kuulleet, että nimi liukui ohi korvillemme ja tuntematon meille: "kuukautiskierto". Monet naispuoliset edustajat ohittivat yksinkertaisesti, ja jotkut yrittivät silti selvittää kiehtovaa kysymystä: "Mikä on kuukautiskuppi?" Ja "miten käyttää kuukautiskuppi?".

Tässä artikkelissa yritämme ymmärtää yksityiskohtaisesti, mitä se on, miten käyttää suukappaletta kuukautisia varten, kuinka tehokas se on, sen säilyvyysaika, käytön vasta-aiheet ja muut yhtä tärkeät kysymykset.

Yleistä tietoa

Kuukautiset hatut (kulhot) on uusi, tehokas ja uudelleenkäytettävä naisellinen, intiimi hygieniatuote, jota monet tutkijat ovat testanneet monissa laboratorioissa, ja kuten se osoitti, se auttaa paljon kuukausittaisten kriittisten päivien aikana.

Menstruatiokuppi on samanlainen kuin tulppaani ja se on valmistettu lääketieteellisestä silikonista, joka on helposti puristettavissa eikä aiheuta allergisia reaktioita myös niillä naisilla, joiden iholla on pienimmät negatiiviset muutokset ja sen ympäristövaikutukset. Tällainen materiaali on niin vaaraton, että se tekee sydänventtiilejä, rintaimplantteja ja muita vastaavia rakenteita.

Kuukautiskupit on kiinnitetty sinulle sopivimpaan syvyyteen emättimeen ja antamatta tytölle mitään epämukavuutta. Hän kerää hyvin perusteellisesti itsensä verenvuodon eikä virtaa, koska hänen koonsa on jokaiselle yksilöllinen, ja sen sisällä oleva kiinnitys johtuu emättimen lihaksista ja sen sisällä syntyneestä tyhjiöstä.

Se eroaa tavallisesta tamponista siinä mielessä, että se ei imeydy erittyvää ainetta, vaan kerää sen itsessään - tätä toimintoa pidetään erittäin hyvänä ja turvallisena naisten terveydelle.

Näiden etujen lisäksi kuukautiskupit suojaavat täydellisesti emättimen ja kohdun eri infektioiden tunkeutumiselta. Tätä naaraslaitetta voidaan käyttää eri tilanteissa, olipa kyseessä urheilutoiminta tai rentoutuminen rannalla.

Myös kuukautiskuppi houkuttelee naisia ​​pitkään ja tämän takia. Sen käyttöaika vaihtelee viidestä kymmeneen vuoteen, riippuen siitä, kuinka huolellisesti ja tehokkaasti se huolehtii.

Edut ja haitat verrattuna muihin hygieniakeinoihin

Kuukautiskuppeilla on monia hyviä ja hyödyllisiä ominaisuuksia, joita ei ole muissa hygieniatuotteissa:

 • tavalliset tamponit pahentavat naisen emättimen mikroflooran tilaa, koska ne imevät paitsi kuukautiskierron lisäksi myös luonnollista voitelua, eikä korkki kerralla vahingoita limakalvoa;
 • kupit selviytyvät jopa kaikkein runsaimpien jaksojen aikana;
 • Voit käyttää kuukautiskuppi useita vuosia, mikä auttaa säästämään paljon rahaa budjetistasi;
 • tätä laitetta ei tarvitse vaihtaa kovin usein, koska se on suunniteltu suurelle määrälle nestettä, joka on päästetty kuin tavanomaiset tiivisteet ja tamponit;
 • käyttämällä kapua, sinun ei pidä pelätä, että naaraselimet käyvät läpi erilaisia ​​sieni-sairauksia ja allergisia reaktioita;
 • se ei sisällä valkaisuaineita, absorboivia aineita tai hajunpoistoaineita;
 • On erittäin kätevää käyttää tätä hygieniamenetelmää monipuolisimpien toimintojen aikana. Tämä työkalu on valmistettu erittäin joustavasta materiaalista, joka ei useiden "monimutkaisten" liikkeiden aikana anna omistajalle pienintäkään epämukavuutta. Sen tärkein etu on se, että se suojaa sitä kvalitatiivisesti mahdollisilta vuotoilta.

Nykyiset haitat, joita esiintyy tämän silikonilaitteen käytössä:

 • pieni määrä lääketieteellistä tutkimusta ja ei-tunnustamista maailmassa. Vaikka korkit keksittiin yli sata vuotta sitten, mutta valitettavasti ne ovat paljon vähemmän yleisiä kuin tunnetut tamponit ja tyynyt;
 • verinen vastuuvapaus naisen sisällä. Tyhjötilan ja hapen tunkeutumisen mahdottomuuden vuoksi emättimen aukkoon kehittyvät aerobiset bakteerit. Mutta infektio voi tapahtua käyttämällä muita hygieniamenetelmiä. Tartuntatautien lisääntymisen välttämiseksi kehossa - yritä tarkasti seurata läheistä hygieniaa;
 • kuukautiskupin käyttöä koskevat ohjeet koskevat mitä tahansa naista;
 • erittyvän veren vapautuminen takaisin kohdunonteloon. Tämä johtuu siitä, että kulhon rakenne sallii veren liikkua vapaasti sen läpi. Useimmiten tämä tapahtuu nukkumisen tai urheiluliikkeiden aikana. Tiedetään, että kohdun aikaansaamisen kohdalla syntyy kohtu, ja kuukautisen veren tunkeutuminen siihen aiheuttaa endometrioosin ja muiden tulehdusprosessien kehittymistä;
 • Ei ole suositeltavaa käyttää kuukautiskuppeja sellaisille tytöille, joita ei ole vielä eronnut sukuelimellä, naisilla, joilla on spiraali, joka estää heitä tulemasta raskaaksi, ja niille, joilla on mitään gynekologista alkuperää.

Tietenkin, ennen kuin käytät silikoni-kulhoa, sinun on kuultava pätevää gynekologia ja suoritettava tarvittava lääkärintarkastus. Jos lääkäri tutkii kehosi tutkii suuhun, ymmärrä huolellisesti sen käyttöä koskevat säännöt.

Kuinka käyttää

Siinä tapauksessa, että hygieenisenä keinona pysähdyit edelleen suukappaleessa kuukautisten ajaksi, sinun täytyy tutkia tämän laitteen käyttöehtoja, jotta ei vaaranneta kehoa ja että tämän työkalun käyttöaika olisi mahdollisimman pitkä.

Kuinka käyttää kuukautiskuppi:

 • kun olet hankkinut tämän hygieniatuotteen, tutustu huolellisesti ohjeisiin;
 • Ennen kuin käytät kuppi ensimmäistä kertaa, sinun on käsiteltävä ja keitettävä huolellisesti käyttäen erityistä antiseptistä ainetta;
 • Pese kädet huolellisesti saippualla ennen kosketusta kappaan;
 • siten, että tämän laitteen emättimeen sijoittaminen ei ole vaikeaa - käytä vesipohjaisia ​​farmaseuttisia voiteluaineita;
 • saadaksemme oppia, miten laittaa sen käyttöönottoon ja tutkia kaikkia tämän manipuloinnin mahdollisia tapoja - tutkia monia olemassa olevia videoita ja valokuvia Internetissä;
 • Ennen kuin poistat suukappaleen emättimestä, pese kädet hyvin;
 • tämän laitteen poistamisen jälkeen huuhtele se viileällä vedellä tuhoamaan veren jälkiä. Steriloi se ennen käyttöä ennen kuin se on erikoistunut antibakteeristen aineiden ja kiehuvan veden avulla;
 • jos jokainen päivä ennen hygienian sterilointia ei ole mahdollista, suorita tämä menettely vähintään 2 kertaa kuukaudessa - ennen sen käyttöä ja sen jälkeen.
 • desinfioi astia perusteellisesti sen jälkeen, kun säädin on valmis;
 • sterilointiprosessin jälkeen - pyyhi se kuivaksi;
 • kun korkkia ei käytetä - pidä se erityisessä puuvillakotelossa, joka sisältyy sen pakkaukseen ostohetkellä;
 • kenttäolosuhteissa kulho voidaan käsitellä märillä pyyhkeillä.

Arviot

Lyubonka

Kaksi vuotta sitten sain tietää kuukautiskanavasta ja siitä tuli hyvin kiinnostunut. Kun olen tutkinut kaikki edut ja haitat, päätin vielä ostaa tämän hygienialaitteen. Haluan todeta, että olen hyvin tyytyväinen kulhon tehokkuuteen, ei pelkästään säästää rahaa merkittävästi, mutta samalla se on myös erittäin mukava, kompakti, helppokäyttöinen eikä vaadi yliluonnollista hoitoa. Yleisesti ottaen suosittelen silikonikorkkeja kaikille naisille.

Synnytyslääkäri-gynekologi Konstantin

Kollegani ja minä kokenut gynekologit tutkivat huolellisesti kuukautiskupin arvion ja kaikki sen edut. Ensimmäiset edut ovat, että se on valmistettu lääketieteellisestä silikonista, joka voi täydellisesti olla vuorovaikutuksessa jopa kaikkein ongelmallisimmalla naisella. Hän oli myös iloisesti yllättynyt hänen tilavuudestaan, monissa foorumeissa oli arvosteluja ihmisistä, jotka kärsivät suuresta purkauksesta ja samanaikaisesti vuotamisesta. Tätä hygieenistä työkalua käytetään noin 5–10 vuoden ajan, ja se houkuttelee myös sitä, että se on varsin edullinen vaihtoehto, sillä naiset, jotka ostavat tavanomaiset tamponit ja tyynynsä koko elämänsä ajan, käyttävät noin 60000 ruplaa. No, tämä hygieeninen keino ja varastointi ja sen helppokäyttöisyys eivät myöskään vaadi vakavia hoitoja. Kuukausikattojen ainoa miinus on, että verenvuoto kerääntyy naisen sisälle ja jonkin aikaa alkaa hajota, on myös infektioriski, koska veri voi virrata takaisin kohdunonteloon.

Valery

Kävin kuuden kuukauden välein naislääkärillä ja kun keskustelu kääntyi purkautumiseni runsaasti. Selitin, että kausieni tällaisen yksilöllisyyden vuoksi löysin itseni usein väärinkäytöksissä. Kuunnellessani surullista tarinaani hän sanoi, että gynekologien massa oli jo siirtynyt nykyaikaisempiin hygieniakeinoihin - silikoni tippuu kuukautisia varten. Olen selittänyt minulle kaikki tämän laitteen edut, kertomalla sen pitkäaikaisesta, tilavuudesta ja turvallisuudesta naisen keholle - päätin heti ostaa tämän suukappaleen. Kun käytin sitä kolmen kuukauden ajan, voin sanoa luottavaisin mielin, että olen pahoillani siitä, että en aloittanut sitä aikaisemmin. Ainoa asia, jota en pitänyt, oli se, että en heti sopeutunut sen käyttöönottoon, mutta yleensä se oli paras ostos viimeisten kuuden kuukauden aikana.