Komplikaatiot ja sivuvaikutukset IUD: n asentamisen jälkeen

Muiden eri ehkäisyvälineiden runsaudesta huolimatta intrauteriininen laite (IUD) on edelleen luotettava ehkäisymenetelmä, jonka vahvistavat lukuisat naispuoliset fanit, jotka asuvat eri puolilla maailmaa. Monet naiset ovat huolissaan siitä, että IUD: n asentamisen jälkeen voi esiintyä komplikaatioita ja sivuvaikutuksia. Puhutaan niistä tarkemmin.

Mikä antaa laivaston asennuksen

Merivoimien monimuotoisuus mahdollistaa yksilöllisen valinnan.

Erilaisista materiaaleista valmistettu laivasto on eri muotoinen, mutta niiden käytön ydin on sama: estämään ei-toivottu raskaus.

Toimintaperiaate perustuu hedelmöittyneen munasolun kiinnityksen estoon, ja lisäksi on olemassa useita kohdunsisäisiä laitteita, jotka sisältävät hormonaalisen lääkkeen, joka voi muuttaa naisen hormoneja.

Hormonin vaikutuksessa endometriumin paksuus ja toiminnallinen kyky vähenee, kohdunkaulan liman viskositeetti kasvaa, mikä on suojaava este siittiöitä vastaan.

Joissakin tapauksissa, kun spiraali on poistettu kohdusta, hedelmällinen toiminta palautuu melko nopeasti, joten tämä ehkäisymenetelmä ei menetä suosioaan ja pysyy turvallisin tapa säilyttää naisen lisääntymisterveys.

Intrauteriinilaite asennetaan 3–5 vuoden ajaksi, joten on välttämätöntä ottaa tauko peruuttamattomien seurausten estämiseksi. IUD: n käyttöikä riippuu kulutettavasta materiaalista, josta se on valmistettu, toimittaja ja monet muut asiat. Kuukausittain välittömästi IUD: n poistamisen jälkeen hormonaalisen komponentin kanssa tulisi palauttaa 12 kuukauden kuluessa.

Tietenkin nainen on huolissaan kysymyksestä: ”Kuinka tehokkaita ovat kohdunsisäiset laitteet?”
IUD: n toimintamekanismin tehokkuus on lähes 100%, ja on huomattava, että tämä on melko suuri luku, koska kondomin ehkäisymenetelmän käyttö antaa 88%: n tehokkuuden ja kun otetaan oraalisia ehkäisyvalmisteita 97%.

Syntymättömät naiset, toissijaisen hedelmättömyyden todennäköisyyden vuoksi, on parempi valita toinen ehkäisymenetelmä.

Sisäisten laitteiden tyypit

Päättääkseen, mikä intrauteriininen laite on parempi, oikeudenmukainen sukupuoli on oppia kaikista tämän ehkäisymenetelmän ominaisuuksista ja parametreista, arvioida haittoja ja etuja.

Yleisimmin asennetut spiraalit ovat Nova T, Juno Biot, Multiload ja Mirena.

Nova T. Nimi itsessään korostaa sen muotoa, joka muistuttaa kirjainta T. Tämä johtuu kohdun rakenteen anatomisista piirteistä. Valmistettu modernista laivaston muovista ja punottua punottua.

Kuparilla on haitallinen vaikutus siittiöön.

Ehkäisyaineiden haitat ovat:

• yksittäisten yliherkkyysreaktioiden mahdollisuus,
• ruuansulatuselimistön tulehduksellisen patologian riski, t
• verenvuodon todennäköisyys, veren purkautuminen IUD: n asettamisen jälkeen.

Spiralit Juno Biot ovat eri muotoisia. Juno Bio T on valmistettu nykyaikaisista lääketieteellisistä muoveista ja erityinen kierre, joka ohjaa spiraalin sijoittumista kohduun ja mahdollistaa sen poistamisen ilman suuria vaikeuksia.

Juno Bio Superia hoidetaan lisäksi propolisilla ja antibakteerisella koostumuksella, joka auttaa estämään tartuntatautien kehittymistä.

Juno Biot -kierukka hopeaa, tunnetun hopean bakterisidisten ominaisuuksien vuoksi, voi olla kohdunontelossa pitkään, jopa 7 vuotta. IUD on rengas, jossa on sauva, joka koostuu hopeasta ja kuparista, kohdunsisäisen ehkäisyn käyttöikä 3,5 - 7 vuotta. Sauva sallii tarvittaessa poistaa IUD: n kohdusta.

Multiload ja Multiload IUD ovat soikea muotoisia spiraaleja, joissa on pehmeät ulkonemat, jotka auttavat kiinnittymään kohduun, mikä käytännössä eliminoi prolapsin riskin. Käyttöikä on 5 vuotta.

Mirena on T-muotoinen kierre, joka on helppo irrottaa erityisesti tähän tarkoitukseen suunnitellun renkaan ansiosta. Lisäksi siinä on säiliö, jossa on hormonaalinen aine - levonorgestreeli, joka vapautuu kohdunonteloon yhtä suurina annoksina. Helixin korkea kontratseptiivinen vaikutus selittyy hormonaalisen lääkkeen ja itse helixin mekaanisen vaikutuksen yhdistelmällä. Mirenan haittapuolena ovat sen korkeat kustannukset ja kehitys noin 22 prosentissa amenorreasta (kuukautisten puuttuminen).

Joten ei ole mahdollista vastata kysymykseen, mikä kierre on parempi, joka tapauksessa se ratkaistaan ​​yksilöllisesti, arvioidessaan kaikki naisen piirteet kuultuaan lääkäriä.

IUD: n haittavaikutukset ja todennäköiset komplikaatiot

Jokaisen naispuolisen edustajan tulisi olla tietoinen laivaston mahdollisista haittavaikutuksista ja sivuvaikutuksista.

IUD: n sivuvaikutukset asennuksen jälkeen

• Epäsäännölliset kuukautiset.

• Lisääntynyt emätinpoisto, mahdollisesti epämiellyttävä haju.

• Välimuotoisen verisen purkauksen ulkonäkö. IUD: n käyttöönoton jälkeen voi tapahtua vastuuvapaus, joka on samanlainen kuin kuukausittain.

• Kivulias tunne alavatsassa.

• Lisääntynyt riski kohdunulkoisen raskauden kehittymiselle.

• Lapsettomuusriski, koska ehkäisymenetelmän valitsemisen jälkeen IUD on joissakin tapauksissa vaikeaa tulla raskaaksi.

Raskaus IUD: n poiston jälkeen tapahtuu pääsääntöisesti vuoden kuluessa, mutta jotkut naiset tulevat raskaaksi 1-2 kuukautiskierrossa heti helixin poistamisen jälkeen, 30% naisista tulee raskaaksi kolmen kuukauden kuluttua.

Lääkärit suosittelevat yleensä 3-4 kuukauden odottamista endometriumin palauttamiseksi, muuten keskenmeno voi olla seurausta ”varhaisesta” raskaudesta, kun helix poistetaan.

Sukupuoli IUD: n käyttöönoton tai poistamisen jälkeen on mahdollista 10 päivän kuluttua, jos tulehdusvaikutuksia ei ole.

Gynekologin alhainen pätevyys ja väärin valittu IUD, lantion elinten tarttuvien komplikaatioiden kehittyminen, rei'itys (kohdun seinän haavan kautta), IUD: n prolapsi ovat spontaania.

Mitä etsiä ennen asennusta

Huolimatta siitä, että IUD on luotettava tapa ehkäistä ei-toivottua raskautta, spiraali ei vaikuta kykyyn tarttua sukupuoliteitse tarttuvaan infektioon.

Tämä tarkoittaa sitä, että jos kyseessä on rento sukupuoli, on välttämätöntä käyttää kondomeja sukupuoliteitse tarttuvien tautien välttämiseksi, koska laivasto ei yksin tee seksistä turvallista.
Kaikki itsenäiset manipulaatiot, joissa on kierre, eivät ole sallittuja.

Synnytyksen jälkeen IUD on parempi asentaa uudelleen normaalin kuukautiskierron jälkeen, 2-5 päivää veren purkauksen ilmestymisen jälkeen.

Itse menetelmä sisäisen laitteen käyttöönottamiseksi on käytännöllisesti katsoen kivuton, IUD: n asettamisen jälkeen on sallittua lievää vatsakipua ja hieman veristä purkausta emättimestä.

Kun kohdunsisäinen laite on otettu käyttöön tartuntatautien kehittymisen ehkäisemiseksi, tulehdusta ehkäisevä hoito on tarpeen. Lyhyt kurssi oikeutti laaja-alaisen antibakteerisen lääkkeen, esimerkiksi levofloksasiiniryhmän, vastaanottoon.

Vähäisempää vatsakipua alavihassa IUD: n käyttöönoton jälkeen (kuten kuukautisten aikana) avulla voidaan pysäyttää ei-steroidiset tulehduskipulääkkeet - Diklovit-kynttilät. Hoidon kulku on 5 päivää transrektaalista.

IUD: n asennus on interventio naisen luonteeseen, mikä tarkoittaa, että emättimen dysbioosi voi liittyä, joten ennaltaehkäisevään hoitoon lisätään sienilääke, esimerkiksi 150 mg Flucostatia kerran.

Mikä on syynä hoitoon gynekologille

Naisen tulisi olla tarkkaavainen hänen terveydelleen ja ensimmäisten epäsuotuisien merkkien yhteydessä neuvotella lääkärin kanssa.

Mitä pitäisi varoittaa:

• Lämpötilan lisääntynyt reaktio, vatsakipu.

• Verisen purkauksen tuhoaminen IUD: n asettamisen jälkeen.

• Muut kuin normaalit ominaisuudet.

• kuukautisten viivästyminen yli 2–3 viikon ajan.

Lisäksi on välttämätöntä hallita filamenttien pituutta emättimessä, niiden tulisi aina olla suunnilleen samalla tasolla, jos huomaat muuten - tämä voi tarkoittaa sitä, että ehkäisyväline on siirtynyt syvälle kohtuun, mikä on hyvä syy gynekologille tutkia.

Jos IUD: n asentamisen jälkeen on vatsavaivoja tai runsaasti verenvuotoa, pahoinvointia, vuotanut kivut lantion alueella, lääkärin kuuleminen on tarpeen.

Vasta-aiheet merivoimien valinnalle ehkäisymenetelmänä

Sikiön sisäinen laite ei sovi sinulle, jos on sellaisia ​​patologisia tiloja kuin:

• kohdun historian patologia, synnynnäinen tai hankittu, esimerkiksi kaksisarvinen kohtu.

• Endometriumin kasvainpatologia.

• Epäilty raskaus.

• Krooniset naisten sukupuolielinten tulehdussairaudet.

• Diabetes mellitus dekompensoinnin vaiheessa.

• Selittämättömän alkuperän kohdun verenvuoto.

Naisilla, jotka valitsivat IUD: n ehkäisymenetelmänä, on lisääntynyt riski saada lantion tulehduksellisia sairauksia ja muita patologioita. Siksi on pakko vierailla gynekologissa 2 kertaa vuodessa ja läpäistä virtsan, veren, sytologian testit, kohdistaa ultraääni kohtisilla.

Mitä ei pitäisi tehdä intrauteriinisen laitteen asentamisen jälkeen? 5 tärkeää näkökohtaa

Sikiön sisäinen laite on nykyaikainen ja luotettava ehkäisymenetelmä synnyttäneille naisille. Pearl Navy -indeksi on vain 1-3, eli enintään kolme naista sadasta saa ei-toivotun raskauden tässä tilanteessa. Tämä ei ole niin vähäistä, eikä kukaan halua täydentää virheiden tilastoja, mutta tämä luku on paljon pienempi kuin kondomeja tai spermisidejä käytettäessä. Hormonaalikelan käyttöönotto vähentää riskiä vielä kolme kertaa, ja Mirenan Pearl-indeksi on alle 0,5.

Spiraalin käyttöönoton jälkeen nainen haluaa johtaa normaalia elämäntapaa, kuten urheilua, tanssia ja monimutkaisia ​​jooga-asanoita. Intiimi sfääri ei saisi kärsiä, koska muuten ehkäisyn käyttö ei yksinkertaisesti ole järkevää. Mitä rajoituksia esiintyy kohdunsisäisen laitteen käyttöönoton jälkeen ja mitä ei pitäisi tehdä, jos kohdussa on vieras elin?

Urheilu, kunto, jooga

Moderni nainen ei kykene vain pysäyttämään hevosensa, vaan kiipeämään häntä ja tekemään useita kierroksia areenalla. Hevosurheilu ja pyöräily, kuntosalin harjoittelu ja matolle ulottuva - tämä on tullut osa jokapäiväistä elämäämme. Terve nainen voi varaa harrastaa urheilua. Mutta mitä muuttuu, kun kohdussa on kierre?

Gynekologit sanovat: naisen elämässä ei tapahdu merkittäviä muutoksia. Joitakin rajoituksia sovelletaan vain IUD: n käytön ensimmäiseen kuukauteen. Spiraalin tulisi sijaita kätevästi lisääntymiselimen ontelossa, limakalvojen sukupuolielimessä, joka on hieman loukkaantunut, kun otetaan käyttöön ehkäisyvalmiste. Yksi tai kaksi viikkoa riittää, jotta järjestelmä pysyy mukavasti kohdussa, mutta on syytä odottaa ensimmäistä kuukautiskiertoa ja lääkärin valvontaa. Jos kaikki on hyvää ja komplikaatioita ei ole, nainen voi harjoittaa lähes kaikkea urheilua ilman merkittäviä rajoituksia.

Huomautukseen: jos kyseessä on vakava voimaharjoittelu tai säännöllinen painonnosto, on hyödyllistä kuulla myös gynekologia.

Kierre työnnetään kohdunonteloon 3 tai 5 vuotta, ja koko tämän ajan nainen voi tehdä joogaa tai voimistelua, mennä kuntosalille, ratsastaa pyörällä tai oppia muita urheilulajeja. On suositeltavaa käyttää taukoa kuukautisten aikana, ja tähän on hyvä syy:

 • Kun kuukautiset tulevat esiin, kohdunkaula avautuu hieman, ja tällä hetkellä spiraali voi pudota. Lisäkuormitukset tänä aikana lisäävät IUD: n putoamisen todennäköisyyttä. Jos helix poistuu osittain tai kokonaan kohdusta, sen ehkäisevä vaikutus lakkaa, mikä johtaa ei-toivotun raskauden alkamiseen.
 • Kupari ja muut ei-hormonaaliset kelat lisäävät veren menetystä kuukautisten aikana. Liikunta, erityisesti verenkierto lantion elimiin, vaikuttaa myös veren menetykseen. On epätodennäköistä, että vakavia verenvuotoja esiintyy, mutta tiettyjä epämukavuutta ja tiivisteiden vaihtoa annetaan.
 • Kriittisinä päivinä naisen kehoa ei perusteta vakaviin työmääriin, ja on syytä antaa se levätä.

Yhteenveto: voit tehdä urheilua kierteellä, mutta sinun pitäisi tarkkailla toimenpidettä, olla varovainen ja taukoa kriittisinä päivinä.

Uima-allas, ves aerobic ja vesipelit

Sikiön sisäinen laite ei estä uintia uima-altaassa, vesiurheilua tai uimista Adrianmeren suolavedessä. Rajoitukset asetetaan vain kriittisinä päivinä. Kuukautisten aikana tulisi olla erityisen varovainen. Tämän ajanjakson aikana kohdunkaula pysyy hieman levossa ja luodaan suotuisat olosuhteet infektion tulolle. Sikiön sisäisen laitteen läsnäolo lisää mahdollisia riskejä, joten on parempi pidättäytyä vedenkäytöstä kriittisinä päivinä.

Huomautus: voit ottaa kylpyyn sisäisen laitteen kanssa, mutta ei kuukautisten aikana.

Sauna, sauna, höyrysauna

Oikeasti asennettu kohdunsisäinen laite ei ole este saunalle tai kylpylälle. Tietenkin sinun täytyy noudattaa toimenpidettä eikä uida kriittisinä päivinä. Kun kuukautiset alkavat, riski, että spiraali putoaa jonkin verran, kasvaa ja tartunnan todennäköisyys kohdussa kasvaa. On parempi käydä kylpyammeessa tai saunassa verenvuodon jälkeen - noin 6-9 vrk ja edelleen syklin loppuun asti.

Toinen vaara, joka sulkee naisen saunassa, on kuukausittaisten erittymien lisääntyminen. Lantion elinten lämpeneminen johtaa niihin lisääntyneeseen verenkiertoon, mikä lisää kuukautisten lisääntymistä. Ei ole syytä vaarantaa terveyttäsi ja höyryttää kuukautisten aikana, ja sitä enemmän sinun pitäisi olla varovainen, kun kohdunsisäinen laite on asennettu.

Tamponit, kynttilät ja muut emättimen tuotteet

IUD on T-muotoinen tai pyöristetty laite, joka on sijoitettu kohdunonteloon. Vain antennit tarttuvat emättimeen, ja ne ovat niin ohuita, että nainen tuskin tuntuu. Sukupuolielimissä on vielä riittävästi tilaa tamponin tai kynttilän sovittamiseksi lääkkeen kanssa.

Tamponeja ei ole suositeltavaa käyttää vain ensimmäisen kuukauden kuluessa spiraalin käyttöönotosta. Tällä hetkellä naisen kohdun ja sukuelinten on sopeuduttava vieraaseen kehoon, limakalvon mikrotraumaan - parantumaan. 2-3 viikon kuluttua on sallittua käyttää tamponeja. Kynttilöitä on mahdollista ottaa käyttöön lääketieteelliseen tarkoitukseen heti helixin asennuksen jälkeen, mutta vain lääkärin ohjeiden mukaisesti.

läheinen suhde

Sikiön sisäinen laite (edellyttäen, että se on asennettu oikein) ei häiritse läheisyyttä. Helixillä voit seksiä missä tahansa asennossa. Raskauden ehkäisy on tiukasti kiinni kohdussa, ja se ei voi melkein pudota. Jos näin tapahtuu, sinun on kuultava lääkäriä uuden helixin käyttöönotosta tai muista ehkäisymenetelmistä.

On suositeltavaa seksiä aikaisintaan 7 päivää helixin käyttöönoton jälkeen. Tämä aika on tarpeen sukupuolielinten limakalvon parantamiseksi, jotta nainen sopeutuu uuteen ehkäisymenetelmään. Kierteen poistamisen jälkeen on myös syytä odottaa viikkoa ennen läheisyyttä. On tärkeää muistaa, että jopa kallein ja modernein kierre ei pysty suojaamaan seksuaalisesti tarttuvia infektioita ja korvaamaan tavanomaisen kondomin tässä suhteessa.

Kirjoittaja: synnytyslääkäri-gynekologi Ekaterina syksy

Mahdolliset seuraukset kohdunsisäisen laitteen käytöstä ehkäisyä varten

Suojausta ei-toivotusta raskaudesta IUD: n avulla pidetään yhtenä luotettavimmista ja tehokkaimmista. Raskausriski tässä tapauksessa pienenee 2 prosenttiin. Kuitenkin, kun valitaan sopivin ehkäisymenetelmä kussakin yksittäistapauksessa, on otettava huomioon kaikki vasta-aiheet ja mahdolliset seuraukset. Jos naiselle on asetettu spiraali, on veri ja vatsakipu, on gynekologin tarpeen seurata komplikaatioiden kehittymistä.

Sisäisen suojan edut

Gynekologit suosittelevat emättimen sisäisen laitteen käyttöönottoa naisille, jotka ovat äskettäin synnyttäneet abortin jälkeen ne, jotka eivät aio saada vauvaa seuraavien 5-10 vuoden aikana. Sen edut verrattuna muihin keinoihin:

 • korkea hyötysuhde (jos asennettu oikein 99%: iin);
 • pitkä käyttö (2-10 vuotta);
 • suhteellisen alhainen hinta (ottaen huomioon käyttöajan kesto);
 • ei vaikuta muihin ihmiselimiin ja -järjestelmiin;
 • suuret mahdollisuudet tulla raskaaksi välittömästi spiraalin poistamisen jälkeen;
 • sovellettavissa missä tahansa iässä;
 • Asennus on lyhyt, mutkaton, lähes kivuton.

Vasta-aiheet kohdunsisäisen laitteen käyttöön

Tämä ehkäisymenetelmä ei valitettavasti suojaa naista pääsemästä viruksiin, bakteereihin, sieniin, jotka aiheuttavat sukupuoliteitse tarttuvia infektioita. On ehdottomasti kiellettyä käyttää naisia, jotka eivät luota täysin seksuaalikumppaneihinsa tai sallivat sattumanvaraisen sukupuolen.

Tällaisissa tapauksissa ei saa asentaa sisäistä laitetta:

 • raskaus;
 • hyvänlaatuisten tai pahanlaatuisten kasvainten kanssa lisääntymisjärjestelmän elimissä;
 • emättimen, kohdun, munasarjojen ja munanjohtimien tulehdus;
 • kohtelun epämuodostuminen tai kohtuuttomuus vamman tai leikkauksen vuoksi;
 • erilaisia ​​verenvuotoja;
 • tuberkuloosi.

Lisäksi lääkärit harkitsevat intrauteriinisen ehkäisyn käyttöä, mutta ei toivottavaa tällaisissa olosuhteissa:

 • kaikki verijärjestelmän sairaudet;
 • sydänsairaus;
 • HIV: n läsnäolo;
 • rintarauhaset;
 • trofoblastitaudit (kasvaimet);
 • kohdunulkoinen raskaus;
 • hepatiitti;
 • diabetes;
 • kohdun arvet.

Miten ja milloin laittaa ja poistaa kierre

Ennen IUD-helixin käyttöönottoa, lääkärin kuulemista, lantion tutkimusta, kasviston, histologian ja sukupuolielinten infektioiden emättimen leviämistä sekä naisen yleisen terveyden analyysiä tarvitaan. Visuaalisen, laboratoriotutkimuksen ja instrumentaalitutkimusten tulosten mukaan gynekologi päättää mahdollisuudesta käyttää kohdunsisäistä ehkäisyä ja positiivisen tuloksen tapauksessa merkitsee menettelyn päivää.

Useimmiten kierre asettaa muutaman päivän ennen kuukautisia tai kuukautisten aikana. Se riippuu potilaan anatomisista ominaisuuksista.

Anestesia ei yleensä tarvita - paikallispuudutus on riittävä. Menettelyn suorittamiseksi lääkärin täytyy avata kohdunkaula työkalujen avulla, tarkistaa, mitata syvyys, aseta spiraali itse ja kiinnittää se onteloon. Kaikki tämä kestää enintään 5-15 minuuttia.

Ennen menettelyä monet ovat huolissaan siitä, onko kierteen asentaminen ja poistaminen tuskallista. Tässä asiassa lähes kaikki riippuu lääkärin pätevyydestä. Kokenut ja tarkkaavainen gynekologi ei aiheuta kipua, vaan vain vähän epämukavuutta.

Käyttöaiheet kohdunsisäisen laitteen poistamiseksi:

 • naisen lantion elinten tulehdus;
 • sukupuoliteitse tarttuvien infektioiden havaitseminen;
 • runsas kohdun verenvuoto;
 • kestävät tai sietämättömät kivut;
 • käyttöajan päättyminen.

Kuparikelaa, jos kehossa ei ole kielteisiä vaikutuksia, voi olla jopa 10 vuotta, hormonaalinen jopa 5 vuotta. Se on poistettava muutama päivä ennen kuukautisia ja uusi voidaan asentaa kuukaudessa. Mirenan (suosituin hormonaalinen kela) poistamisen jälkeen lapsen kyky tulla raskaaksi palaa seuraavaan kuukautiskiertoon.

Tunteet menettelyn jälkeen

Kuntoutus sisäisen laitteen asennuksen jälkeen kestää enintään 5 päivää. Tämän ajanjakson aikana on suositeltavaa vähentää fyysistä rasitusta, levätä enemmän, makuulla, syödä oikein ja hylätä nämä näkökohdat kokonaan:

 • läheiset suhteet;
 • ottaa asetyylisalisyylihappoa ruoan tai tablettien kanssa;
 • douching;
 • tamponin käyttö;
 • vierailevat kylpylät, saunat, uima-altaat ja kylpylät.

Sinun ei pitäisi pelätä kipeää kipua, kuten kuukautisten ja vähäisen verenvuodon yhteydessä. Alhainen verenvuoto spiraalin asennuksen jälkeen on aluksi hyväksyttävä. Epämiellyttävät oireet voivat ilmetä kuuden kuukauden kuluessa, minkä jälkeen ne tulisi vähitellen hävitä ja hävitä kokonaan kahdeksannella kuukaudella. Mutta jos spiraalin purkautuminen on liian raskasta, pitkittynyt tai siihen liittyy terävä kipu, sinun on välittömästi mentävä lääkärin puoleen.

Mahdolliset komplikaatiot ja sivuvaikutukset

Useimmiten naisen keho sietää kohdunsisäistä suojausmenetelmää. Joissakin tapauksissa tämä ehkäisymenetelmä ei yksinkertaisesti sovi potilaalle. Komplikaatioiden kehittyminen voi aiheuttaa seuraavat seikat:

 • potilaan epäonnistuminen noudattamaan gynekologin ohjeita;
 • lääkärin toiminnan epätarkkuus ja epätarkkuus kierteen asennuksen aikana;
 • viallisen tai sopimattoman kierteen käyttö;
 • ei oteta huomioon kontraindikaatioita, joita esiintyy tällaisessa ehkäisymenetelmässä naisella.

verenvuoto

Joskus naiset menevät lääkärin puoleen tällaisella valituksella: ”Laitoin heliksin, olen verenvuoto, mitä minun pitäisi tehdä?” Vähäistä kohdun verenvuotoa, jota ei liity vakava lantion kipu, pidetään normaalina 6-8 kuukautta intrauteriinisen laitteen käyttöönoton jälkeen. Tämän ajanjakson aikana tarvitaan asiantuntijan säännöllistä valvontaa gynekologisten sairauksien kehittymisen estämiseksi, ja jos niitä havaitaan, on välittömästi hoidettava.

Jos 8 kuukauden kuluttua helixin asentamisesta on edelleen verenvuotoa, lääkäri päättelee, että helix ei ole juurikaan kohdussa, se on poistettava. Jos verenvuoto ei lopu helixin poistamisen jälkeen, on välttämätöntä, että keho tutkitaan täydellisesti.

vammat

Kohdunkaulan repeämä on vakava seuraus spiraalin muodostavan asiantuntijan ammattitaidon puutteesta tai yhden kontraindikaation huomiotta jättämisestä (kohdunkaulan kehittymisestä tai kohdunkaulan stenoosista). Tämä komplikaatio on varsin harvinaista, sitä hoidetaan konservatiivisesti, syvä repeämä, kirurginen nidonta on mahdollista.

Kohdun perforointi voi tapahtua, kun kohdunsisäisen laitteen asianmukaista asentamista ei-potilaille ei noudateta. Perforoinnin oireet ovat melko ominaisia ​​ja helposti diagnosoitavissa:

 • terävä pysyvä vatsakipu;
 • lisääntynyt pulssi;
 • vaalea iho;
 • erittäin alhainen verenpaine.

Edellä mainittujen merkkien avulla lääkäri määrää ultraäänen, ja jos diagnoosi on vahvistettu, poista helix välittömästi ja määritä sopiva hoito.

Muut valtiot

Naisen kehon vasovagaalinen reaktio liittyy emotionaaliseen käsitykseen ja voi ilmetä suoraan hoidon aikana ihon blansoinnilla, hitaalla pulssilla ja heikolla ja heikkolla tunneella. On tarpeen väliaikaisesti pysäyttää kierteen asennus ja tuoda potilas normaaliin psyko-emotionaaliseen tilaan.

Helixin häviäminen (karkotus) on melko yleistä ei-antavilla potilailla pääsääntöisesti ensimmäisinä päivinä tai ensimmäisen 2-3 kuukauden kuluttua toimenpiteen jälkeen. Yleensä helixin hylkääminen liittyy vakaviin kipuihin, jotka muistuttavat työkipuja. Jos antispasmodiset ja kipulääkkeet eivät lievitä tilannetta, kannattaa tehdä ultraäänitutkimus kohtuun helixin sijainnin havaitsemiseksi.

Kohtu voi hylätä kierteen ja kivuttomasti, joten gynekologit suosittelevat, että jokaisen kuukautiskierron jälkeen naiset tarkistaa itsenäisesti spiraalin antennien esiintymisen kohdussa. Kun ei ole spiraalia kohdussa, erikoistunut gynekologi suosittelee joko perustamaan toisen tai kieltäytymään käyttämästä kohdunsisäistä ehkäisyä.

Lisääntymisjärjestelmän tulehdussairaudet

Lantion elinten infektiot ja tulehdukset ovat yleisin komplikaatio helixin jälkeen (15% tapauksista). Syynä voi olla emättimen ehkäisymenetelmän käytön vasta-aiheiden laiminlyönti (sekavaelämä, vähäisten tulehdusten läsnäolo). On syytä kiinnittää huomiota yhden tai useamman merkin esiintymiseen, jotka viittaavat lisääntymisjärjestelmän elinten tulehdukseen:

 • kipu, leikkaus vatsa-alueella (voi hajota jonkin aikaa, sitten voimistaa);
 • lisääntynyt kehon lämpötila;
 • ruoansulatuskanavan ongelmat (pahoinvointi, oksentelu, veriset ulosteet);
 • usein tai kivulias virtsaaminen;
 • epätavallinen emättimen purkaus, jolla on vahva haju ja epäspesifinen väri.

Tällaisia ​​sairauksia hoidetaan antibakteerisella lääkkeellä ja paikallisella hoidolla. Tulehdusprosessin akuutti kulku viittaa siihen, että spiraali on poistettava välittömästi. Helixin poistava lääkäri analysoi mikroflooraa herkkyydestä eri antibiooteille ja määrää hoidon.

Akuuttien tulehdussairauksien vakavimmat seuraukset spiraalin käytön taustalla voivat olla kohdunulkoinen raskaus, hedelmättömyys.

Suurin osa edellä mainituista komplikaatioista liittyy kupari-spiraalien käyttöön, hormonaaliset spiraalit ovat pääsääntöisesti paljon helpommin siedettäviä naaraskehon. Muista ehkäisymenetelmistä lääkärit katsovat, että kohdunsisäinen laite on edullisinta, jos naisen seksuaalinen kumppani on todistettu ja ainutlaatuinen.

Kierteeseen.

Kuuleminen kysyi minulta, jos laitan spiraalin? Ja niin he suosittelivat Nastycheviä toimittamaan. Tlko ei sanonut mitään. Ehkä joku tietää. Miten laittaa sen? Kuinka kauan? Kustannuksia. Ja mitä muita vivahteita siellä on.

Mobiili-sovellus "Happy Mama" 4.7 Viestintä sovelluksessa on paljon helpompaa!

Tulin kätilöni jälkeen synnytyksen jälkeen. ja hän suositteli niin voimakkaasti, että panisin spiraalin. Sanon kertoa sen miinoista, ja hän syö miinoja kaikkialla - laita. se oli niin häiritsevää, että minulla oli mielipide siitä, että jokainen kierre, joka on suunnattu sen suuntaan, antaisi rahaa.

Helix on juurtumassa

Tytöt, älä ohita! 17. helmikuuta laivaston kuukausikokonaisuuden kolmannella päivällä. Kaksi päivää kaikki oli kunnossa. Sitten m päättyi, mutta tähän päivään asti on jonkinlainen purkaus, limainen, vaaleanpunainen. Ja hieman piiskaa vasemman munasarjan ympärillä. Tämä isku on minulle ärsyttävää. Kuka voisi olla niin asennuksen jälkeen? On ohi Mitä sitten tehdä? Kierre ei sovi? Odota lisää - tottele tai poista?

tytöt, jotka asettivat spiraalin, kuinka kauan se juurtui ja miten sinusta tuntui ensimmäisten kuukausien aikana? Laitoin sen 22. heinäkuuta, tuntui siltä, ​​että kaikki ei ollut mitään, vaaleanpunainen iski on joskus vain. kuukausittaisten piti mennä 18. elokuuta, mutta nyt se on verinen, se ei ole kovin totta, voit tehdä sen päivittäin, en ymmärrä, ovatko kuukausittaiset vähäiset 8 päivää aikaisemmin menneet tai vain veriset? jopa alemman vatsan puristukset, alemman selän kipu ajoittain ((tytöt, miten kehosi reagoi kierteeseen? Onko tämä spiraali juurtuu niin?).

Tytöt, joilla oli kierre, vastasivat muutamiin kysymyksiin, jotka ovat hyvin kiitollisia: 1) onko tuskallista ottaa kierre? 2) miten sopeutua siihen? Kuinka kauan juurtui? 3) Eikö kierre häiritse aviomiehiä? 4) Oliko olemassa raskauden tapahtumia spiraalilla?

Spiraali vei minut vakuuttamaan äitini ja äiti-äitini kullekin monta vuotta, ja he olivat kauhistuttavasti innostuneita. Kuulin kolmen eri klinikan gynekologin kanssa ja valitsin monikielisen spiraalin (lähinnä siksi, että gynekologin äiti laittoi tyttöystävän hänen luokseen, ja äiti ei laittanut pahaa lasta!). rauta-logiikka. Laitoin helmikuussa monikierteisen spiraalin, en aluksi tuntenut mitään epämukavuutta (paitsi viiden päivän kuukausittaiset jaksot olivat 10, mutta olin valmis siihen).

J.C. Minulla on gynekologi, joka laittaa T-muotoisen heliksin, alemman vatsan särkee vähän kuin kuukautisten aikana, hyvin, koska juon pillereitä, mutta siilon lääkärin neuvon ja juoda nokkosinfuusion (imetän lapseni). heliksin käyttöönoton jälkeen oli pieni verenvuoto, G sanoi, että se olisi niin, mutta toisena päivänä purkaus muuttui vaaleanruskeaksi, hajuttomaksi, se todella häiritsee minua. Pitäisikö se olla niin? Vai onko se juurikaan kohdussa? ja totuus on, että kuukausittain tulee runsaasti? Kerro minulle, kenellä on kokemusta.

Hei Siellä oli kaksi keisarilaisia, nyt meidän on suojeltava itseämme kolmeksi vuodeksi. Sairaalan lääkäri sanoi, että 4 kuukauden kuluttua voit laittaa spiraalin. Mikä on parempi laittaa ja miten juurtua?

Hän puhui gynekologin kanssa spiraalista, kysyi, mitä hän ajatteli Mirenasta (lue paljon positiivisia arvioita hänestä). Lääkäri sanoi - kyllä, se on hyvä, mutta kallis, sanotaan kokeilevan jotain halvempaa aluksi (ehdotti Nova-T-kierre), koska kaikki spiraalit eivät juurtua, ja sitten katsovat laittaa Mirenan päälle. Ja jos "yrität" mihin aikaan? Jos mielestäni Mirena on turvallisempi (ja noin kuukausi - mukavampi), yritän Nova-T: tä, mutta luultavasti se ei ole usein mahdollista.

Tytöt, joilla oli kierre, vastasivat muutamiin kysymyksiin, jotka ovat hyvin kiitollisia: 1) onko tuskallista ottaa kierre? 2) miten sopeutua siihen? Kuinka kauan juurtui? 3) Eikö kierre häiritse aviomiehiä? 4) Oliko olemassa raskauden tapahtumia spiraalilla?

Laita spiraali 2 kuukautta syntymän jälkeen. Vielä käsittämätön tila. Joskus se vuotaa, ts. veri on kuin kuukautisten aikana, mutta kolme päivää, sitten ei ole viikkoa, sitten jälkisi kolme päivää uudelleen, sitten viikko on "normaali". Hän meni katsomaan G. He eivät katsoneet ollenkaan, lääkäri sanoi, että spiraali säilyy 6 kuukauteen. Toinen pahoinpiteli minua. Selkäni sattuu kauheasti, alaseläni sattuu, kun poikani vaeltaa. G sanoi, että se oli kourallinen synnytyksen jälkeen. Lyhyesti sanottuna lääkärit jättävät paljon toivomisen varaa. Täällä haluan kysyä, kuinka paljon.

Lopulta kylvin kylpyhuoneessa kultaseni kanssa. Kuvia tietenkin en lähetä. xux. Kuukausi synnytyksen jälkeen minulla oli veri, sitten panin kierteen, se juurtui jälleen lähes kuukauden ajan. Ja lopuksi mikään ei estä minua uimasta vauvan kanssa yhdessä. Pidin siitä niin paljon. Ja Esenka on niin onnellinen. Hänen äitinsä ja niin. Ja ui ja istu lähellä. Onko se paratiisi! Lyhyesti sanottuna pikku vauva nukahti suuressa positiivisessa !! mutta päätin jakaa tunnelmani! Miten rakastan tätä hauskaa nauraa!

Tytöt, jotka teistä asettavat itsellesi spiraalin "Mirena"? Jaa kokemuksesi. Minulla on useita kysymyksiä: onko tämä tuskallinen menettely? kuinka kauan kierre juurtuu? Onko kuukautisten aikana kipua? tai jotain epämiellyttävää? Kuka sitä ajattelee + ja -. Imetän, ja minun on luultavasti tehtävä se.

tytöt, 2 kuukautta sitten laittaa kierre. Kuukausien välein, jonnekin 12. päivänä, hän alkaa hymyillä hieman vaaleanpunaisella ichorilla. Sitten kulkee. Mikään ei sattuu. Kutsutaan G, sanoo juurtua niin. Mutta tämä ei ole ensimmäinen kierteeni, ennen kuin se ei ollut täsmälleen. Kuka myös? ja mitä voi olla?

1. Etsi sammakko ja sylkeä se 3 kertaa suuhun. 2. Pidä tämän liiketoiminnan aikana kädessä 2 kappaletta kappaletta. 3. Käytä pupu-persettä. 4. Taivuta niin monta sormea ​​kuin et halua saada lapsia ja istua heille (kuinka monta istuu ei sanoa) 5. Pissaa metsässä paikassa, jossa susi kirjoitti. 6. Syödä pavut (tai pavut?) Tyhjään vatsaan

Pääni on jo turhautunut ajattelusta - mitä minun pitäisi suojata? Tästä käy ilmi, että kondomien sattuessa minulla on päänsärky ja kerääntyvät nestettä kehoon, nousee aamulla kuin ikäänkuin, kun Novinet käytti B: tä, ja B yritti kuukausi Yarinaa varten, joten veri meni koko tämän kuukauden ja jonkin verran esihahmon koko ajan. En halua laittaa kierreä, koska minulla on jopa korvakorut korvissani samana vuonna, kun he kieltäytyvät juurista, joita he eivät ole yrittäneet. kaikenlaiset kynttilät, kuten ymmärrän, eivät ole kovin tehokkaita. ei.

Valitsin, päätin, lopulta, minulla oli herätys PPA: n kanssa ja viikunat hänen kanssaan, kiitos vielä 2, 5 vuotta toimin. Mutta tällä kertaa luin kaikenlaisia ​​arvosteluja, suosituksia, artikkeleita ja ajattelin Mirenin spiraaleja.

Ja kannattaa asettaa kierre? Lisän vielä yhden asian: kuulin, että joku hän ei saa aklimatisoitua, joku on tuskallinen tai menee liian pitkään. miten sinä olet?

Lähes 9 kuukautta sitten synnyin pienen pojan, rakastamme häntä kovasti, hullusti)) Mutta emme aio mennä toisen jälkeen. Ennen (ennen raskautta) en hikoillut tarpeesta suojella itseäni, en ajatellut seurauksia, ja jos näin olisi, päätin mieheni kanssa, että tulen raskaaksi ja synnyttää. Ja nyt tietenkin jännittynyt. En voi rentoutua loppuun asti, kun viettää aikaa yhdessä mieheni kanssa, me luonnollisesti puolustamme itseämme, ja olen edelleen sitä mieltä, että mitään ei tapahdu. Ajattelin yrittää laittaa kierre, mutta pelottava, paljon erilaisia ​​mielipiteitä, se on haitallista.

Tytöt, jotka asettivat spiraalin syntymän jälkeen, jakavat kokemuksiaan, päättivät asettaa itsensä, lääkäri neuvoi Mirenia, hinta on hämmentävä ja hän on hormonaalinen, huolissaan siitä, ettei se toimi. Kuka on asettanut itsesi? Kuinka kauan juurtui? Tunteet asennuksen jälkeen? Onko kehossa tapahtunut muutoksia, kuten painonnousua?

Muistakaamme, kuinka olemme pitkään purkaneet yhden biolaattorivoimien käytön pääkohdista. Meidän pitäisi nyt ponnistella. Ennen kuin siirryt huoneen biolokointiin, sinun on tehtävä kaksi menettelyä. Kalibroi ensin heiluri etsimään geopaattista vyöhykettä. Voit tehdä tämän lukemalla uudelleen kaksi osaa luvusta 3 - "Kasvien geopatologia" ja "Geopatologia ja eläimet". Huolellisesti lukemalla voit määrittää itsellesi geopaattisen alueen merkit. Sitten mene pois kaupungista. Vaeltaa pellojen, metsien, niittyjen läpi, etsi mahdollisia geopaattisia vyöhykkeitä ilmoitetuilla merkeillä.

Minulla oli poliisi 2 kuukautta sitten.

Kun raskautta ei tapahdu. Tytöt, käytin kerralla paljon aikaa tutkimaan raskauden puuttumisen ongelmaa. Tietojen etsimisessä sain hyödyllisiä tietoja (tämä on foorumi, ei ole aikaa muokata, joten ohita ylimääräiset tiedot). Ehkä joku tulee käteväksi, koska se oli minulle hyödyllinen :) Vaikka tiedot ovat olleet yli 9-vuotiaita, lääketiede on edennyt monin tavoin, mutta perusasiat ovat pysyneet samoina. Kirjoittaja: Rainbow 11/10/2006, 16:28 Aluksi haluaisin lisätä kuvan, jossa on kuva siitä, miten käsitys tapahtuu. se, mistä se tulee ja minne se menee.

Kun raskautta ei tapahdu.

Kun raskautta ei tapahdu. Tytöt, käytin kerralla paljon aikaa tutkimaan raskauden puuttumisen ongelmaa. Tietojen etsimisessä sain hyödyllisiä tietoja (tämä on foorumi, ei ole aikaa muokata, joten ohita ylimääräiset tiedot). Ehkä joku tulee käteväksi, koska se oli minulle hyödyllinen :) Vaikka tiedot ovat olleet yli 9-vuotiaita, lääketiede on edennyt monin tavoin, mutta perusasiat ovat pysyneet samoina. Kirjoittaja: Rainbow 11/10/2006, 16:28 Aluksi haluaisin lisätä kuvan, jossa on kuva siitä, miten käsitys tapahtuu. se, mistä se tulee ja minne se menee.

Hyvä päivä kaikille. Toimitettu 12/21/12. Navy Multiload. Ensimmäinen kuukausi, kuten odotettiin, juurtui, sitten oli järjestys. Huhtikuun lopussa menin hierontaan, kuvaan, ts. vatsa hierottiin aktiivisesti. Kuukausittain alkoi 04.24., Hieronta-ajan alkupäivinä. Loppujen lopuksi he eivät lopettaneet, silti tahraa. 24,05 hiukan lisääntyi ja sairastui naiseksi. Menin kuulemiseen, tulehduksen diagnoosiin. Vietin 5 päivän ajan antibioottien juomista, kipu oli vakava. Nyt on kunnossa. Ditsinon antibioottien jälkeen 5 päivää, ja nyt, tynkä jatkuu, vaikkakaan ei paljon.

Intrauteriiniset laitteet - vastaa kysymyksiin ja tuhoaviin myytteihin

Viimeisten 40 vuoden aikana intrauteriininen laite (IUD) on tullut suosituimmaksi pitkäaikaiseksi ehkäisymenetelmäksi maailmassa. Noin 160 miljoonaa naista käyttää sitä. Mutta samalla on hyvin vähän tietoa siitä, miten tätä menetelmää ei-toivotusta raskaudesta suojata. Siksi yksi osa potilaista uskoo, että "spiraalin" valitseminen ja asettaminen ei ole mitään helpompaa, ja jopa melkein itsenäisesti, ja toinen on kuolevasti pelottava, mikä vahvistaa heidän pelkojaan useilla painajaisilla myytteillä. Tarjoamme ymmärtää.

Mikä on spiraalin sisäinen

Tämä järjestelmä on asennettu kohdunonteloon, joka suojaa tahattomalta käsitteeltä tai tekee raskauden kantamisen mahdottomaksi. Se vaikuttaa kohdun sisäpuolella olevaan endoteeliin, joka häiritsee sen valmistelua hedelmöittyneen munan istuttamiseen. Tai järjestelmään lisätään erityinen hormoni, joka estää siittiöiden pääsyn munaan ja sen lannoitteeseen.

Näin ollen myytti numero 1, jonka mukaan kaikki spiraalit aiheuttavat abortin alkuvaiheessa, on virheellinen. Abortin vastustajat voivat turvallisesti käyttää hormonaalisia kohdunsisäisiä järjestelmiä, minkä ansiosta käsitys ei tapahdu lainkaan.

Erilaiset intrauteriiniset laitteet

Kuten kuvassa nähdään, modernien mallien ulkonäkö ei ole kaukana ensimmäisestä spiraalista vastaavasta nimestä, jonka puolalaisen lääkäri Richard Richter loi vuonna 1909. Hänen todellisen vallankumouksellisen keksinnönsa arvostaminen ja käyttöönotto kesti neljä vuosikymmentä. Totta, se ei ollut enää joustavan pehmeän ommelmateriaalin rengas, vaan suuri ja melko traumaattinen "kala". Sitä kutsuttiin Dalkon-järjestelmäksi eikä se päässyt kiinni usein esiintyvien komplikaatioiden, kuten kohdun seinämän tulehduksen tai jopa perforoinnin vuoksi.

Tästä tuli toinen myytti spiraalien vaarasta. Vanhoihin malleihin verrattuna uudet on tehty ei-traumaattisesta pehmeästä materiaalista ja useita kertoja pienempiä. Siksi pelot ovat turhaan. Suppuratiivisen tulehduksen riskin minimoimiseksi kohdunsisäiset järjestelmät kyllästetään kuparilla, harvemmin kultaa tai hopeaa. Ja ennen kuin asennetaan kohdunonteloon, nainen on tutkittava ja otettava emättimen leviäminen. Ja jos se on tulehduksellinen, se on ensin hoidettava (desinfioitava) lääkkeiden määräämillä lääkkeillä.

Tärkeää: vasta-aiheita vähintään 3 kuukauden ajan toipumisen jälkeen IUD: n lisääminen pistelyisillä eritteillä, kohdunkaulan kanssa, gonorrhea tai klamydiainfektion paheneminen.

Mitkä ovat spiraalien intrauteriinit

Ensimmäisen sukupolven intrauteriiniset ehkäisyvalmisteet (IUD) ovat neutraali IUD. Ne eivät anna hedelmöittyneen munan istuttaa kohtuun endometriumiin kohdistuvan ärsyttävän vaikutuksen vuoksi. Sieltä ei ole vaikea arvata, että ne ovat suurimpia ja traumaattisimpia. Siksi on lähes aina odotettavissa kivuliaita kuukautisia, vatsan kipua ensimmäisten viikkojen jälkeen asennuksen jälkeen ja lisääntyneen kohdunulkoisen raskauden riskin. Ainoa plus on halpuus. Tällaisen epäilyttävän edun vuoksi kolme 100: sta naisesta maksaa epätoivotun raskauden esiintymisestä ensimmäisen vuoden aikana helixin käyttöönoton jälkeen. Nykyään tällaisia ​​VMC: itä käytetään vähemmän ja vähemmän.

Toisen sukupolven huumeiden laivasto. Toisin sanoen spiraali on kyllästetty kuparilla, harvemmin hopean tai kullan kanssa. Näillä metalleilla on myrkyllinen vaikutus siittiösoluihin, mikä vähentää niiden liikkuvuutta ja nopeuttaa munanjohtimien aaltoilevia supistuksia, jotka estävät munan etenemisen niiden läpi. Tämän seurauksena syntymän todennäköisyys verrattuna ensimmäisen sukupolven ehkäisyvalmisteisiin vähenee 10 kertaa. Lisäksi metalli-ioneilla on haitallinen vaikutus patogeenisiin mikrobeihin, mikä minimoi pyo-inflammatoristen komplikaatioiden riskin. Tänään se on VMC: n yleisin ryhmä. Sen edustajat ovat: Nova T, Multiload, Sorrer-T 200, C-380-Slimilin ja T C-380Ag.

Kolmas, uusin IUD: n sukupolvi edustaa hormonaalisia intrauteriinisia järjestelmiä. Toisin sanoen helixin kehossa on pitkä ura, joka on täynnä erityistä hormonia, joka vapautuu vähitellen kohdunkaulan ja kohdun kehoon. Kiitos hänelle, kohdunkaulan limaa tulee hyvin paksu ja ei menetä siittiöitä. He kuolevat ilman munasolua. Nämä ovat kaikkein luotettavimpia ehkäisymenetelmiä: vain yksi nainen tuhannesta tulee raskaaksi. Tällaisten järjestelmien etuna on niiden terapeuttinen vaikutus endometriumiin, jossa on hyperplasia, endometrioosi, adenomyoman alkuvaiheessa ja vaikeassa premenstruaalisessa oireyhtymässä.

Tärkeää: Yksi sana "hormonaalinen" olisi perustettava pakollinen kuuleminen lääkärin kanssa selvittääkseen mahdollisuuden asentaa tällainen kierre.

Myytti numero 3: spiraalit voidaan valita kaikille naisille.


On olemassa luettelo sairauksista, joissa IUD on tilapäisesti tai elinaikana vasta-aiheinen:

1. Potilaalla oli sepsis synnytyksen jälkeen tai abortin jälkeen. Peritoniitin kehittymisellä on erittäin suuri riski kohdun ohennetun seinän rei'ittämiseksi.

2. Säännöllisesti esiintyvä kohdun verenvuoto, jonka syytä ei ole vielä selvitetty.

3. Naisten sukuelinten pahanlaatuiset kasvaimet.

4. lonkka-tulehduksellinen tai tarttuva tauti, mukaan lukien tuberkuloosi.

5. Kohdunkaulan tai kohdun kehon anatominen poikkeama, fibromyoma-solmujen muodonmuutos, minkä takia on teknisesti mahdotonta ottaa käyttöön spiraali kohtuun tai on olemassa seinän rei'itysriski.

6. Allergia mihin tahansa laivaston osaan ja kuparia sisältävään - Wilson-Konovalovin tautiin.

Myytti numero 4: spiraaleista paljon komplikaatioita.

Mitä naiset ottavat komplikaatioihin, on itse asiassa vain ilmentymä kohdun reaktiosta vieraan kehon kanssa. Gynekologin tulisi varoittaa:

 • kuukautisten ensimmäiset 3 kuukautta voivat olla pidempiä, runsaampia ja tuskallisempia;
 • mahdollinen spotting millä tahansa syklin päivänä;
 • hormonaalista IUD: stä 3 kuukauteen injektion jälkeen, akne voi esiintyä ja turvota rinnassa. Pahoinvointi, painonnousu, ärtyneisyys ja masentunut mieliala ovat yleisiä.

Komplikaatiot on rekisteröity hyvin vähän:

 • kohdun seinän rei'itys IUD: n traumaattisen käyttöönoton vuoksi;
 • spiraalin menetys (karkottaminen);
 • kohdunulkoinen raskaus.

Tärkeää: röyhtäistä tulehdusta voidaan helposti välttää, jos seksi suojelee kondomia yhden kumppanin kanssa ja gynekologi tutkii niitä säännöllisesti.

Myytti numero 5: kierre on vaihdettava viiden vuoden välein.

Raskauden ehkäisyn mekanismiin perustuvat todistetut suositukset. Ne osoittavat, että neutraali laivasto on parasta korvata 5-7 vuoden kuluttua, kuparia sisältävä suoja 10 vuotta. Ja hormonaalisten kelojen käyttöikä riippuu suoraan niiden kyvystä erittää lääkettä. Jos pakkaus kertoo LNG: n 20 µg24 tuntia, ehkäisyvaikutus kestää 5 vuotta, jos 14 µg24 tuntia on ilmoitettu - - 3 vuotta. Mutta tämä tuotu tuote tai kotimainen - ei ole eroa.

Myytti numero 6: 40-vuotiaita naisia, jotka eivät ole synnyttäneet spiraalia, ei voida laittaa.

On parempi kieltää neutraali laivasto. Toisen sukupolven ei-traumaattiset mallit eivät ole vasta-aiheisia, koska ne eivät lisää kohdunulkoisen raskauden, röyhkeä-tulehduksellisten sairauksien ja hedelmättömyyden riskiä. Hormonaaliset IUD: t ovat myös sallittuja, mutta sillä edellytyksellä, että on tarpeen suunnitella käsitys vuoden kuluttua tällaisen IUD: n uuttamisesta.

Milloin voin asettaa ja poistaa kierteen

Jos raskaus ei tapahdu - millä tahansa syklin päivänä. Mutta 4-8 päivän ajan on helpompaa ja vähemmän tuskallista tehdä se, koska kohdunkaulan kanava on hieman auki.

Synnytyksen jälkeen on kaksi vaihtoehtoa:

 1. Ensimmäisen tunnin kuluttua syntymästä. Se on mahdollista ja myöhemmin, mutta kohdun voimakkaiden supistusten vuoksi karkottamisriski on suuri.
 2. 2-6 kuukauden kuluttua, kun gynekologi vahvistaa, että kohtu on riittävästi vähentynyt ja synnytyksen jälkeisiä komplikaatioita ei ole.

Kun abortti tai keskenmeno on aiheutettu, IUD asennetaan välittömästi, jos raskausaika ei ylitä 12 viikkoa. Jos kohtu on suuri, varsinkin jos infektiota epäillään, on parempi jatkaa tätä menettelyä hoidon loppuun saakka.

Poisto - joka päivä: sekä lääketieteellisistä syistä että yksinkertaisesti naisen pyynnöstä.

Myytti numero 7: spiraalin tuottamiseksi sinun täytyy läpäistä pitkä tutkimus.

Jos nainen on terve, ei raskaana, johtaa sukupuolielämää, ja ennaltaehkäisevää gynekologia tutkii säännöllisesti, menettely voidaan suorittaa hoitopäivänä tai huomenna, kun bakteeritutkimuksen tulos on valmis. Jopa verikokeita ei voida tehdä, koska nykyaikaiset ehkäisyvalmisteet eivät tee anemiaa raskaammaksi.

Jos edellinen vierailu lääkäriin oli useita vuosia sitten, sinun on todellakin oltava valmiina lääkäriin tutkimaan maitorauhasia, tekemään kolposkopiaa, ottamaan sytologiaa, lähettämään röntgensäteitä, yleisiä verikokeita ja sukupuoliteitse tarttuvia infektioita. Jos nainen vaihtaa usein seksuaalisia kumppaneitaan, on hänen etujensa mukaista saada HIV-testi, koska positiivinen tulos on vasta-aihe IUD: n käyttöönotolle.

Myytti numero 8: spiraalin käyttöönoton jälkeen on tarpeen juoda antibiootteja, jotta tulehdus ei kehittyisi.

Jos tulehduksen todennäköisyys on suuri, on parempi olla vaarassa sitä lainkaan ja hoitaa etukäteen lääkärin määräyksellä. Ja jos leviäminen on puhdasta, antibiootti voi provosoida. Candida colpitis tuo paljon epämukavuutta, vie paljon rahaa ja aikaa.

Mitä tehdä, jos käsitys tapahtui laivaston keskellä

Poista kierre millä tahansa raskausajalta. Tämä on erityisen tärkeää silloin, kun nainen päätti synnyttää. Mitä nopeammin ehkäisyä poistetaan kohdusta, sitä vähemmän on keskenmenon tai ennenaikaisen syntymisen riski.

Tähän asti on olemassa mielipide, että hormonaaliset lääkkeet lisäävät riskiä sikiön joidenkin vikojen kehittymiselle. Tällaisessa tilanteessa on parempi keskustella raskauden säilyttämisestä geneettisen lääkärin kanssa huolellisen ultraäänen ja, jos tarjotaan, amniocentesis.

Suositukset spiraalin käyttöönoton jälkeen

Pidättäydy nostamasta yli 5 kg: n painavia kuormia urheilutoiminnasta, jossa on hyppy ja tärinä, esimerkiksi hevosella.

Seksuaalinen kosketus sallitaan 7-10 päivän kuluttua.

Helix-aseman läsnäolon ja korkeuden säätämiseksi koetellaan sen antennit. Jos he eivät tunne, tai IUD-elin tuntuu, ota yhteyttä gynekologiin poissulkemisen estämiseksi.

Kiireellistä tarkastusta tarvitaan:

 • jos sukupuoliyhteydessä on kipua;
 • jos on mädäntynyttä päästöä, johon liittyy kuume, huono terveys;
 • jos verenvuoto on syntynyt tai tehostunut;
 • jos äkillisesti vatsan alaosassa oli vaikea selittämätön kipu.

Ensimmäisten päivien aikana, kun vatsaat vatsassa, voit laittaa kynttilän indometasiiniin tai ottaa pillin, jossa ei ole shpa.

Jos nainen tuntuu hyvältä, lääkärin suorittama tutkimus vaaditaan vasta seuraavan kuukautiskierron päätyttyä, eli 3-5 viikkoa IUD: n sijoittamisen jälkeen.

kysymykset

Kysymys: Mitä haittavaikutuksia ja seurauksia voi aiheuttaa sisäinen laite?

Mitä haittavaikutuksia ja vaikutuksia kohdunsisäinen laite voi aiheuttaa?

Merivoimien komplikaatiot ja sivuvaikutukset

Yleensä sikiön sisäiset ehkäisyvalmisteet ovat hyvin siedettyjä, joten sivuvaikutukset ovat harvinaisia. Lisäksi epämiellyttävät oireet ovat eniten ilmeisiä helixin käytön kolmen ensimmäisen kuukauden aikana, ja sitten ne häviävät usein kokonaan.

Komplikaatiot IUD: iä käytettäessä havaitaan myös melko harvoin, niiden kehitys liittyy useimmiten seuraaviin haitallisiin tekijöihin:


 • kontraindikaatioiden aliarviointi (spiraalin käyttö naisilla, joilla on riski saada lantion elinten tulehdussairaudet, pieni tai epämuodostunut kohtu jne.);
 • nainen ei ole noudattanut lääkärin suosituksia;
 • spiraalia asentavan asiantuntijan kokemattomuus;
 • heikkolaatuisen spiraalin hankinta.

Useimmat komplikaatiot kohdunsisäistä laitetta käytettäessä ovat patologioita, kuten (järjestetty alenevassa järjestyksessä esiintymistiheys):

 • lantion elinten infektio- ja tulehdussairaudet;
 • voimakas kivun oireyhtymä;
 • spiraali hylkääminen;
 • vakava verenvuoto, joka vaatii lääkehoitoa.

Muut naisten terveydelle aiheutuvat vaarat ovat erittäin harvinaisia. Mukavuuden vuoksi kaikki IUD: ien käyttöön liittyvät komplikaatiot luokitellaan esiintymisajan mukaan:

 • komplikaatioita, jotka liittyvät suoraan spiraalin asentamiseen;
 • spiraalin käytön aikana syntyvät komplikaatiot;
 • komplikaatiot, jotka ilmenevät helixin uuttamisen jälkeen.

Sikiön sisäisen laitteen asennuksesta johtuvat komplikaatiot

Kohtuun

Kohtuun perforointi (perforaatio) on erittäin harvinainen komplikaatio, ja se esiintyy useammin nuorilla ei-raskaana olevilla ja / tai kaatuneilla naisilla, mikä rikkoo spiraalin käyttöönottomenetelmää.

Kohtun rei'itys voi olla täydellinen tai osittainen. On mahdollista epäillä kohtuun perforoitumista, kun ilmenee tyypillisiä oireita: voimakas kivun oireyhtymä, joka esiintyy vatsan sisäisen verenvuodon oireiden taustalla (verenpaineen lasku, sydämen lyöntitiheyden nousu, ihon haju).

Joissakin tapauksissa kohdun epätäydellisen perforoinnin tapauksessa patologia voi esiintyä jonkin aikaa sen jälkeen, kun kierukka on asennettu vakavaan pysyvään kipuun vatsaan.

Jos epäillään kohdun rei'itystä, diagnoosin selvittämiseksi määrätään hysteroskooppia tai ultraääniä. Epätäydellisen rei'ityksen tapauksessa kierre voidaan poistaa emättimen läpi ja konservatiivinen hoito.

Jos kohdun seinän perforointi tapahtuu täydellisesti, kierre poistetaan vatsan lähestymisen kautta ja kohdun vika on ommeltu. Tällöin käytetään useimmiten laparoskooppista menetelmää (optinen kuitu tuodaan pienen reiän kautta vatsan seinään videokameralla, joka lähettää kuvan näytön näyttöön ja välineisiin, joiden kanssa toiminto suoritetaan).
Äärimmäisen vakavissa tapauksissa käytettiin kohdun amputointia.

Kohdunkaulan repeämä

Kohdunkaulan repeämä on harvinainen komplikaatio, joka tapahtuu yleensä naisilla, jotka eivät ole antaneet heitä, jotka rikkovat heliksin käyttöönottoa tai jos vasta-aiheita ei ilmoiteta (kohdunkaulan stenoosi).

Hoitotaktiikka riippuu murtuman syvyydestä (kirurginen sulkeminen tai konservatiivinen hoito).

Spiraalin asentamisen aiheuttama verenvuoto

Jos verenvuoto kehittyy helixin asennuksen aikana, on välttämätöntä sulkea pois sellaisten komplikaatioiden esiintyminen, kuten kohdunkaulan rei'itys tai repeämä. Raskas verenvuoto on viittaus helixin poistamiseen. Naisella on suositeltavaa valita toinen ehkäisymenetelmä.

Vasovagal-reaktio

Ei hengenvaarallinen, mutta hyvin epämiellyttävä komplikaatio. Se esiintyy useimmiten nonpartum-naisilla, joilla on kapea kohdunkaulakanava, kuten lisääntynyt vagushermoston reaktio kipuun ja emotionaalinen reaktio menettelyyn. Se ilmenee ihon jyrkänväristymisenä, verenpaineen laskuna ja hitaampana sykkeenä, vaikeissa tapauksissa on mahdollista kehittää pyörtymistä.

Kun vasovagaalinen reaktio tapahtuu, on välttämätöntä lopettaa helixin käyttöönotto ja rauhoittaa potilasta. Kun oireet alkavat heikentyä, otsaan laitetaan kylmä pakkaus, pääpää lasketaan ja jalat nostetaan ylöspäin, jolloin varmistetaan veren virtaus päähän.

Kun pyörtyy, potilaan pää käännetään sivulle, jotta vältetään mahalaukun imeytyminen hengitysteihin oksennuksen yhteydessä. Vahvalla kivun oireyhtymällä annetaan kipulääkkeitä (analgin tai ibuprofeeni).

Vasovagaalireaktio ei vaadi lääketieteellistä hoitoa, mutta lisäseuranta on välttämätöntä sellaisten vakavien komplikaatioiden sulkemiseksi pois, jotka ovat kohdun perforaatio.

Vasovagaalisen reaktion ehkäisemiseksi riskialttiilla naisilla on suositeltavaa suorittaa paikallinen (parakervinen) anestesia helixin asennuksessa.

Sivuvaikutukset ja komplikaatiot, joita saattaa ilmetä käytettäessä minkä tahansa tyyppistä heliksiä

Lantion elinten tulehdussairaudet (PID)

Lantion elinten infektio- ja tulehdussairaudet ovat yksi yleisimmistä kohdunsisäisten laitteiden käytön komplikaatioista ja niitä havaitaan noin 4-14%: ssa IUD-asennuksen tapauksista.

Yleensä nämä komplikaatiot ilmenevät, kun IUD: iden käytön vasta-aiheita ei ole ilmoitettu riittävästi, kuten akuutit ja subakuuttiset tulehdukselliset prosessit naisten sukuelinten alueella, kun helixin asennus tapahtuu, tai lisääntynyt riski sukupuolitautien kehittymisestä useiden seksuaalisten kumppaneiden läsnäolosta johtuen.

Naisilla, joilla on PID, kehitettiin sikiön sisäisen laitteen käytön taustalla, kävi ilmi, että 65 prosentissa tapauksista sukupuoliteitse tarttuvat infektiot tulivat tulehdusprosessin aiheuttajaksi ja vain 30 prosentissa tapauksista - ei-spesifinen mikrofloora.

PID-yhdisteet ovat vaarallisia, jos niillä on vakavia komplikaatioita, kuten krooninen lantion kipu-oireyhtymä, kohdunulkoinen raskaus (johtuu munuaisten munuaisten häiriöistä), hedelmättömyys. Siksi, jos epäilet tulehduksellisten prosessien kehittymistä lantion alueella, on kiireesti neuvoteltava lääkärin kanssa.

Yleisimmät PID-merkit ovat:


 • vatsan kipeä kipu, pahempi kuukautisten aikana tai sen jälkeen;
 • kuume, pahoinvointi, oksentelu (akuutissa prosessissa);
 • dysuria (usein virtsaaminen, kipu virtsatessa);
 • huokoinen purkautuminen emättimestä epämiellyttävän hajua.

PID-hoito on antibakteeristen lääkkeiden nimittäminen ottaen huomioon taudinaiheuttajan, joka aiheutti taudin.

Akuutin PID: n kehittyminen on osoitus spiraalin poistamisesta, joka suoritetaan antibioottihoidon taustalla.

karkotus

Helixin karkottaminen (hylkääminen) koskee myös suhteellisen usein esiintyviä komplikaatioita (5–16% tapauksista, joissa käytetään kuparipitoisia IUD-yhdisteitä ja 5–6% tapauksista, kun käytät Mirena-hormonaalista intrauteriinijärjestelmää).

Tällaisiin komplikaatioihin alttiimpia ovat nuoret syntymättömät naiset. Ikä, ja myös raskauksien (myös abortteihin päättyneiden) lisääntyessä, karkotuksen todennäköisyys vähenee.

Useimmiten tämä komplikaatio kehittyy ensimmäisinä päivinä tai kolmen ensimmäisen kuukauden kuluttua spiraalin asennuksesta. Usein, erityisesti ensimmäisinä päivinä ja viikkoina asennuksen jälkeen, karkotukseen liittyy voimakas krampauskipu alavihassa, jota ei käytännössä lievitä kipulääkkeet ja antispasmodics.

Tällaisissa tapauksissa tarvitaan erilaista diagnoosia muiden komplikaatioiden, kuten lantion elinten tulehdussairauksien, kohdunulkoisen raskauden, fysiologisen raskauden keskeytymisen, kanssa.

Jos voimakasta kipulääkkeitä, joilla on kipulääkkeitä ja antispasmodics, esiintyy ensimmäisinä päivinä helixin asentamisen jälkeen, se voi osoittaa väärän aseman heliksin, laivaston epäjohdonmukaisuuden kohdun koon kanssa tai sellaisen kauhean komplikaation kuin kohdun rei'itys.

Selventää kipujen syitä pääsääntöisesti ultraäänellä tai hysteroskoopilla. Spiraalin karkottamisen yhteydessä on suositeltavaa valita toinen ehkäisymenetelmä.

Spiraalin häviäminen voi kuitenkin tapahtua suhteellisen kivuttomasti, joten IUD: tä käyttävien naisten on säännöllisesti (jokaisen jakson jälkeen) tarkistettava, onko spiraalin antennit kohdunkaulassa.

Jos heliksin antennit eivät ole havaittavissa, on välittömästi otettava yhteys lääkäriin. Yleensä ultraääni määrätään helixin paikantamiseksi. Jos tutkimus osoittaa, ettei kohdussa ole spiraalia, sinun pitäisi joko laittaa uusi kierre tai valita toinen ehkäisymenetelmä.

Antenninen tunne yhdynnässä

Melko harvoin on tapauksia, joissa seksuaalinen kumppani valittaa antennien tunneista seksuaalisen yhdynnän aikana. Potilaan pyynnöstä lääkäri voi leikata antennit kohdunkaulassa, heliksin ehkäisyvaikutus ei vähene, mutta nainen menettää mahdollisuuden tarkistaa säännöllisesti heliksin sijainti.

Kupari-IUD: n käytöstä aiheutuvat sivuvaikutukset

Pitkäaikainen ja / tai voimakas verenvuoto

WHO: n suositusten mukaan pitkäaikainen verenvuoto voidaan puhua, jos se kestää yli 8 päivää ja runsaasti - kun se on kaksi kertaa vahvempi kuin tavallisesti.

Pitkäaikainen ja / tai raskas verenvuoto käytettäessä kuparipitoista IUD: tä on yleisin ensimmäisten kuukausien aikana helixin asennuksen jälkeen. Yleensä ne eivät vaadi erityiskohtelua.

Vakavan ja / tai voimakkaan verenvuodon sattuessa on kuitenkin otettava yhteyttä lääkäriin, koska se voi olla oire patologiassa, esimerkiksi kohdunulkoisessa raskaudessa, kohdun perforaatiossa tai spontaanisti keskeytyneessä fysiologisessa raskaudessa.

Jos heliksin asennuksesta on kulunut yli kolme - kuusi kuukautta, ja verenvuoto on edelleen pitkä ja / tai raskas, niin että rauta-vajaatoiminnan oireita ilmenee, IUD poistetaan parhaiten ja toinen ehkäisymenetelmä valitaan.

Naisen pyynnöstä voit korvata kuparipitoisen laivaston hormonaalisen järjestelmän, sitten kohdun sisään menevät progestogeenit auttavat vähentämään kuukautiskierron menetystä.

Cramping vatsakipu

Vatsaontelon kiput usein häiritsevät naisia ​​kolmen ensimmäisen kuukauden aikana heliksin asentamisen jälkeen. Tämä haittavaikutus on yleisempää nuorilla, ei-raskaana olevilla ja / tai syntyvillä naisilla.

Jos kipu-oireyhtymä saavuttaa suuren intensiteetin, ota yhteys lääkäriin, jotta tällaiset patologiat suljetaan pois kohdunulkoisesta raskaudesta, fysiologisen raskauden keskeytyksestä, laivaston hylkäämisestä, kohdun perforaatiosta, lantion elinten tartuntataudista jne.

Kuitenkin, koska kliininen kokemus osoittaa, useimmissa tapauksissa vaikea kipuoireyhtymä on kuparipitoisen IUD: n epämiellyttävä sivuvaikutus.

Jos kipu on erittäin vahva ja / tai häiritsee edelleen naisia ​​kolmen tai neljän kuukauden kuluttua siitä, kun helix on asetettu, niin on parempi korvata kuparipitoinen IUD hormonaaliseen järjestelmään tai poista kierre ja valita toinen ehkäisymenetelmä.

Hormonaalisten IUD: ien käytön sivuvaikutukset

kuukautisia

Amenorrea on melko yleinen sivuvaikutus, kun käytetään hormonaalista intrauteriinista järjestelmää. Menstruaalisen verenvuodon puuttuminen tällaisissa tapauksissa johtuu kohdun epiteelin palautuvasta atrofiasta.

Hormonaalista IUD: tä käyttävän naisen tulisi tietää, että amenorrea, joka kehittyy spiraalin käytön taustalla, on täysin palautuva eikä aiheuta uhkaa elämälle ja lisääntymisterveydelle.

Kuitenkin heti amenorrean kehittymisen jälkeen on neuvoteltava lääkärin kanssa raskauden estämiseksi (myös ektooppiset).

Spot, kuukautiskierron acyclicity, pitkittynyt ja voimakas verenvuoto

Helixin asennus voi tapahtua heti helixin asennuksen jälkeen. Yleensä nämä oireet häviävät muutaman viikon kuluttua ilman hoitoa.

Kuukautiskierron acyclicity ja kuukautisten välisen verenvuodon havaitseminen ovat melko usein hormonaalisen IUD: n sivuvaikutuksia. Jos tällaisia ​​oireita havaitaan pidempään kuin 3 kuukautta helixin asennuksen jälkeen, on tarpeen sulkea pois gynekologinen patologia.

Pitkäaikainen ja voimakas verenvuoto hormonaalisen IUD: n käytön aikana on äärimmäisen harvinaista, koska kohtuun tulevat gestageenit vähentävät kuukautiskierron vakavuutta.

Tapauksissa, joissa raskaan kuukausittaisen verenvuodon seurauksena kehittyy raudan vajaatoiminta, on tarpeen poistaa IUD ja valita erilainen ehkäisymenetelmä.

Gestageenien systeemisen toiminnan oireet

Hormonaalisen IUD: n käytön kolmen ensimmäisen kuukauden aikana voi ilmetä gestageenien systeemisen vaikutuksen oireita, kuten:


 • rintojen engorgement ja arkuus;
 • akne (nuori akne);
 • päänsärkyä;
 • pahoinvointi, oksentelu;
 • selkäkipu kuten iskias;
 • seksuaalisen halun väheneminen;
 • lisääntynyt hermostuneisuus;
 • emotionaalisen tilan paheneminen lievän masennuksen kehittymiseen asti.

Näiden oireiden vakavuus vähenee yleensä asteittain. Jos kolmen kuukauden kuluttua siitä, kun spiraali oli asennettu, epämiellyttäviä merkkejä jatkuu, tämä osoittaa gestageenien huonoa siirrettävyyttä. Tällaisissa tapauksissa on parempi poistaa hormonaalinen IUD ja valita toinen ehkäisymenetelmä.

Komplikaatiot, jotka ilmenevät spiraalin poistamisen jälkeen

Useimmissa tapauksissa IUD: n pitkäaikainen käyttö ei vahingoita naisten terveyttä, lukuun ottamatta tapauksia, joissa spiraalin käytön taustalla kehittyvät lantion elinten tulehdussairaudet.

Äkilliset tartuntaprosessit lantion alueella voivat johtaa tubo-munasarjan paiseen kehittymiseen (kohdun limakalvojen fuusio), peritoniittiin tai tulla krooniseksi (krooninen adnexiitti jne.).

Tällaisissa tapauksissa IUD: n poistamisen jälkeen kohdunulkoiset raskaudet saattavat kehittyä munuaisten putkissa tapahtuvan läpäisevyyden vuoksi. Usein hedelmättömyys tai krooninen lantion kipuoireyhtymä on seurausta pienen lantion siirtyneistä tulehdustaudeista.