Käyttöohje Tranexam kuukautisten hoitoon: oikea annostus

Runsas ja pitkäaikainen kuukautiset edellyttävät nopeaa diagnoosia ja hoitoa. Hemostaattiset lääkeaineet selviytyvät hyvin tästä ongelmasta, jotka on välttämättä otettava lääkärin valvonnassa. Tranexamin käyttöohjeiden noudattaminen kuukautisia varten sekä gynekologin suositukset ovat pakollisia.

Tietoja huumeesta

Tranexam on hemostaattinen lääke, ja sen vaikuttavaa ainetta kutsutaan traneksamiinihapoksi. Vaikuttava aine lopettaa verenvuodon ja antaa:

 • normaali veren hyytyminen;
 • anti-inflammatorinen vaikutus;
 • antihistamiinin vaikutus;
 • kehon vastustuskyky bakteereille;
 • taistelu kasvaimia vastaan;
 • kivun vähentäminen.

Kullakin näistä toimenpiteistä on edullinen vaikutus kuukautiskierron kulkuun. Siksi Tranexamin arvioinnit kuukautisten aikana ovat useimmissa tapauksissa positiivisia.

Lääkkeen suhteellista analogia voidaan kutsua Vikasoliksi. Vikasolia käytetään estämään vahvat kuukautiset ja muut kohdun verenvuodot.

Vapautuslomake

Asiantuntija voi määrätä potilaalle yhden kahdesta vaihtoehdosta lääkkeelle:

Liuos: 5 ml ampullia, joissa 50 mg vaikuttavaa ainetta.

Tabletit: Yksi pilleri sisältää 250 mg traneksamiinihappoa.

Pitkittyneiden kuukautisten eliminoimiseksi on usein otettava työkalu suullisesti.

Tärkeimmät merkinnät

Tranexam-niminen lääke aktivoi fibrinolysiinia. Sen pitoisuus veressä kasvaa merkittävästi monien verihiutaleiden poikkeavuuksien vuoksi. Veren hyytymiskyky lisääntyy, koska traneksamiinihappo muuntaa fibrinolysiinin plasmiiniksi. Siksi lääkkeellä on erinomainen teho seuraavissa häiriöissä:

 1. Menorragia.
 2. Koagulopatiasta.
 3. Runsas kohdun verenvuoto.

Lääke on määrätty muille sairauksille. Mutta juuri edellä mainitut ongelmat liittyvät kuukautisten virtaukseen ja voivat aiheuttaa ei vain pitkiä aikoja, vaan myös läpimurtoa, rautapulan anemiaa.

Yleiset soveltamissäännöt

Jos haluat lopettaa kuukausittain Tranexamin, naisen tulee noudattaa seuraavia suosituksia:

 1. Ensin on otettava yhteyttä gynekologiin ja tutkittava.
 2. Annostus ja antaminen määritetään diagnoosin jälkeen.
 3. Älä käytä lääkettä vakaviin vasta-aiheisiin.
 4. Ohjeiden rikkominen lisää haittavaikutusten todennäköisyyttä.
 5. Kehon kielteisellä reaktiolla on tarpeen valita analogi.

Jos potilas ottaa vapaaehtoisesti tämän hapon, verenvuoto voi lisääntyä lisähyökkäysten vuoksi.

Miten Tranexamia otetaan

Kussakin tapauksessa sovelletaan omaa hoito-ohjelmaa. Tämän vuoksi jotkut naiset eivät sovi normaaliin vastaanottojaksoon. Seuraavat järjestelmät ovat olemassa:

 1. Korkea annos ensin, jota seuraa vähennys.
 2. Sama määrä tabletteja useita päiviä.
 3. Annostus on alhaisempi kuin standardi lisäsairauksien vuoksi.

Sovellusvaihtoehtojen suuren määrän vuoksi korjaustoimenpide on saatavana vain reseptillä ja suljetaan pois itsehoito.

Tranexamin ottaminen raskaisiin kuukautiskierroksiin voidaan löytää vasta sen jälkeen, kun on löydetty suuri verenmenetys. Tabletit (yhdessä 250 mg: ssa) saavat juoda seuraavasti:

 • Menorragia - jopa 1000 mg päivässä.
 • Koagulopatia - jopa 1500 mg kerrallaan (3-4 kertaa päivässä).
 • Runsas verenvuoto - neljä tai kuusi tablettia 2-3 kertaa päivässä.

Laskua laskimonsisäiseen antoon vahvoilla jaksoilla käytetään harvoin ja vain sairaalassa, jos kohdun verenvuoto ei lopu pitkään.

Hoidon kesto

Tranexam on kuukautisten käyttöohjeiden mukaan otettava seuraavasti:

 1. Enintään neljä päivää voimakkaan kuukautiskierron kanssa.
 2. Kolmesta kymmeneen päivään koagulopatian taustalla.
 3. 3 tai 4 päivää kohdun runsaan verenvuodon vuoksi.

Lääkärin harkinnan mukaan kurssin kestoa voidaan lyhentää tai lisätä.

Tranexamia ei voi ottaa pitkään yhden kuukauden ajan ja enintään kolme sykliä peräkkäin. Pitkäaikainen hoito on riippuvuutta aiheuttavaa, joten työkalun tehokkuus vähenee.

Kun juominen ei ole syytä

Jos kuukautiskierron määrä ei ylitä 80 ml päivässä ja kriittisten päivien kesto on alle 7 päivää, Tranexamia ei tarvita.

Jotkut naiset, joilla on tämä lääke, yrittävät vähentää kuukautisia tai lykätä niiden alkamista. Lääkärit sanovat, että työkalu voi selviytyä tästä tehtävästä, mutta on olemassa vakavien seurausten vaara, joka sitten on vaikea poistaa. Siksi hemostaattinen lääke tulisi ottaa aiotulla tavalla, ilman itsehoitoa.

Vasta

Tranexamia kuukausittain ei voida ottaa taustalla:

 • subarahhnoidinen verenvuoto;
 • yksilön suvaitsemattomuus lääkkeen koostumukseen.

Varovaisuutta on noudatettava, kun on:

 • maksan vajaatoiminta;
 • näön ongelmat;
 • verisuonitukos.

Jos ei auta

Yksittäisissä tilanteissa hemostaattisen aineen käytön jälkeen kuukautiskierron luonne pysyy samana. Tässä tapauksessa on tarpeen etsiä muita provosoivia tekijöitä. Jos verenvuoto ei lopu, nainen tarvitsee kiireellistä sairaalahoitoa ja muita hoitomenetelmiä.

Palaute sivuvaikutuksista

Noudattaen lääkärin ohjeita ja yleisiä suosituksia potilas vähentää haittavaikutusten todennäköisyyttä kehosta.

Arvostelujen mukaan Tranexamilla on raskaita kuukautisia harvoin sivuvaikutuksia.
Yleisimmät:

 • pahoinvointi;
 • löysät ulosteet;
 • närästys;
 • uupumus
 • huimaus.
 • näkökyvyn häiriö;
 • tromboembolia.

Jos havaitset haittavaikutuksia, sinun on lopetettava Tranexam-valmisteen käyttö sekä neuvoteltava lääkärin kanssa pienentääksesi annosta tai valita vastaava lääke.

Tämä lääke on moderni ja turvallinen keino. Se ei voi vain pysäyttää verenvuotoa, vaan sillä on myös myönteinen vaikutus kuukautiskiertoon. Naisen on käytettävä Tranexamia asianmukaisesti ja noudatettava täysin gynekologin ohjeita.

Tranexam kohdussa kohdun verenvuotoa

Tranexamin käyttö kohdun verenvuotoon

Kohdun verenvuoto voi olla hengenvaarallinen tila, joka johtaa raudanpuutteeseen ja siten elämänlaadun merkittävään vähenemiseen. On monia lääkkeitä, joita käytetään verenmenetyksen vähentämiseen. Mutta valita omia hemostaattisia lääkkeitä kohdun verenvuotoon ei ole sen arvoista. Loppujen lopuksi patologian syyt voivat olla hyvin vakavia, jopa syöpä. Itsensä parantuminen ei tuo hyvää.

Jos lääkäri on tutkinut sinua ja antanut suosituksia kohdun verenvuodon lopettamiseksi, jotkin vaihtoehdot ovat mahdollisia. Esimerkiksi, jos sinulle määriteltiin nokkosihottuma tai jokin muu kansanhoito, saatat korvata sen lääkkeellä, jos ohjeita ei ole annettu sinulle ohjeissa.

Jos tranexamin tai dikononin ongelma ratkaistaan ​​kohdun verenvuodon sattuessa, on parempi käyttää sitä, sitten ensimmäistä lääkettä, koska se vaikuttaa paljon nopeammin ja tehokkaammin. Mutta on muistettava, että toisella lääkkeellä on sivuvaikutuksia. Joten tabletit tranexam kun verenvuoto kohdusta voi aiheuttaa närästystä, pahoinvointia, uneliaisuutta. Harvemmin tromboosi ja tromboembolia, takykardia. Saattaa olla allergisia reaktioita. Kun lääkäri määrää suuria annoksia, lääkäri suosittelee yleensä potilaan suorittamaan silmälääkärin suorittaman tutkimuksen, hänen pitäisi tarkistaa silmän silmämäärä ja tila.

Miten ottaa tranexamin kohdun verenvuotoa varten, kuinka monta kertaa päivässä ja kuinka monta pilleria? Kukaan ei vastaa tähän kysymykseen poissa ollessa. Esimerkiksi raskaiden kuukautisten annostus - 1 tabletti 3 kertaa päivässä. Ja runsas kohdun verenvuoto monta kertaa enemmän - 4-6 tablettia 250 mg otettuna 2-3 kertaa päivässä vuotamisen loppuun asti. Mutta tietenkin tällainen suuri annos tulisi ottaa tarkassa lääkärin valvonnassa, koska tässä tapauksessa sivuvaikutusten riski kasvaa dramaattisesti.

Menestysvaiheen jälkeen syntyneen kohdun verenvuodon tranexamin käyttäminen ei yleensä ole itsenäisten päätösten kohteena. Jos nuorilla naisilla ei-destruktiivinen purkautuminen johtuu useimmiten hyvänlaatuisista prosesseista endometriumissa ja hormonaalisissa patologioissa, niin ikäisillä naisilla on suuri todennäköisyys onkologiaan. Ja naisen ei pitäisi etsiä arviota tranexamista kohdun verenvuodosta, vaan mene lääkärille, joka todennäköisesti lähettää diagnoosipuhdistusta (hän ​​lopettaa veren) tai ottaa aspiraatin kohdusta (histologinen analyysi), jota seuraa antibakteeristen ja hemostaattisten tablettien nimeäminen.

Tranexam kuukausittain

Melkein jokaisen naisen elämässä ainakin kerran on epämiellyttävä tapahtuma kohdun verenvuodon muodossa, joka voidaan selittää kriittisillä päivillä tai esiintyä toisistaan ​​riippumatta jostain muusta syystä. Kaikki näistä, jotka ylittävät normin, aiheuttavat huolta ja vaativat hoitoa. Tranexamin käyttö kuukautisia varten on melko tehokas. Keskustele lääkärisi kanssa ennen käyttöä.

Tranexam-tablettien käyttöohjeet

Tranexam-tablettien pääasiallinen vaikuttava aine on traneksamiinihappo. Se johtuu sen erityisestä vaikutuksesta veren hyytymisjärjestelmän elementteihin, mikä lisää sen viskositeettia ja tekee siitä paksumpaa, mikä vaikeuttaa edelleen vuotamista astioista.

Käyttöaiheet

Ymmärtääksemme traneksamiinihapon soveltamisen periaatteen, muistakaamme, miten menstruaalinen prosessi etenee. Syklin toisen vaiheen loppuun mennessä kohdun limakalvo tulee riittävän paksuksi munasolun kiinnittämiseksi. Jos hedelmöitystä ei tapahdu, hormonien vaikutuksesta alkaa ylimääräisen endometriumin hylkääminen, kapillaarit paljastuvat ja tuhoutuvat, ja veri kaadetaan ulos.

Tutustu Tranexamin käyttöä koskeviin käyttöaiheisiin ennen kuin valitset tämän lääkkeen raskaille jaksoille.

Normaalisti kuukautiset kestävät 3-5 päivää, ja tänä aikana enintään 80 ml verta häviää. Kun tämä tila kestää yli viikon, ja purkaus on runsaasti (yli 150 ml), tämä on jo poikkeama. Tässä tapauksessa Tranexam auttaa pysäyttämään liiallisen veren menetyksen raskaiden jaksojen aikana, mikä on kirjoitettu ohjeissa.

Siksi Tranexamin käyttö raskaiden kuukautisten aikana on mahdollista saavuttaa niiden pysäyttäminen, mutta haluttu vaikutus voidaan saavuttaa vain käyttämällä hoitavan lääkärin kehittämää yksittäistä hoito-ohjelmaa.

Vapautuslomake

Saatavilla olevat Traneksam-tabletit ja liuos. Jokainen pilleri sisältää 250 mg tai 500 mg vaikuttavaa ainetta, ja 1 ml: ssa liuosta on 50 mg. Ampullit on pakattu 5 - 10 yksikköön, 10 kappaleen tabletit solukontuuriin. Tällaiset muistiinpanot kartongissa voivat olla 1-2-3-5 yhdessä käyttöohjeiden kanssa.

Tranexamia on saatavana kahdessa muodossa: tabletit ja injektio

Miten ottaa ja annos

Yleensä yksi pilleri riittää 3-4 kertaa päivässä, 6-8 tunnin välein päivästä, jolloin tulee selväksi, että kuukautiset ovat liian runsaita tai eivät ole tyypillisiä. Pääsymaksu ei ylitä 8 päivää. Mutta ohjeet osoittavat eri annokset: joskus tarvitset 2 tablettia 3 kertaa päivässä tai sinun täytyy juoda 4 pilleria kerralla ja jatkaa sitten yksi kerrallaan. Vain lääkärit voivat ymmärtää hoidon riittävyyden ja keston kussakin tapauksessa.

Kuitenkin kuukautisten häiriön tai voimakkaan purkauksen syy voi olla erilainen rikkominen:

 • tuumori (myoma) tai polyyppi kohdussa;
 • gynekologiset sairaudet, sukupuolielinten tulehdus, endometrioosi;
 • sisäisen laitteen läsnäolo;
 • K-vitamiinin puutos;
 • nuoruus, kun lisääntymisjärjestelmä ei ole vielä muodostunut;
 • ensimmäinen synnytyksen jälkeen kuukautiset.

Lääkäri, ennen lääkkeen määräämistä, tutkii kaikki edut ja haitat sen jälkeen, kun tarkastellaan, onko suositeltavaa käyttää tätä lääkettä, jos se voi poistaa patologian syyn ja sillä on positiivinen tulos tietyssä tilanteessa.

Ota yhteys lääkäriin saadaksesi tietää, miten Tranexam-tabletteja otetaan ja millä annoksella.

Vasta

Käyttöohjeet Tranexamille kuukautisten ja muiden patologioiden yhteydessä osoittavat joitakin vasta-aiheita:

 • yksilöllinen yliherkkyys traneksamiinihapolle;
 • subarachnoidinen verenvuoto.

Tranexamin antamista määrätään varoen:

 • tromboosin tai niiden esiintymisen riskin;
 • sydäninfarkti;
 • munuaisten vajaatoiminta.

Haittavaikutukset

Haittavaikutuksia esiintyy myös, ja ne voivat ilmetä seuraavasti:

 • pahoinvointi, oksentelu, ripuli, ruokahaluttomuus, närästys;
 • huimaus, heikkous, näön hämärtyminen, värin havaitseminen, uneliaisuus;
 • lisääntynyt syke, rintakipu, tromboosi;
 • allergiset reaktiot, kutina, ihottuma, nokkosihottuma.

Häiritsevin silmävaurio. Ennen Tranexamin määräämistä kuukautisten aikana on pakko neuvotella silmäilijän kanssa, joka toistetaan käsittelyn aikana ja lopussa, selvittääksesi pohjan, näöntarkkuuden ja kyky erottaa värit.

Huomioi sivuvaikutusten mahdollisuus ja seuraa huolellisesti kehosi reaktiota, kun otat lääkettä raskaiden aikojen aikana

Traneksamiinihappo pystyy tunkeutumaan istukan ja äidinmaitoon, joten lääkettä määrätään raskaana oleville ja imettäville naisille vain, jos äidin terapeuttinen vaikutus ylittää vauvan vaaran. Näissä tapauksissa käyttöohjeissa ei kuitenkaan ole selkeitä vasta-aiheita, päätös on edelleen hoitavalle lääkärille.

Tarkenna Tranexamia raskaalla kuukaudella

Tällaisissa tilanteissa valitus gynekologille on pakollista. Jos hän pitää tilannettasi patologisena, suosittelee kerättyjen tietojen perusteella tarvittavaa kaavaa Tranexamin käyttämiseksi kuukautisia varten: miten se otetaan ja millä annoksilla päästä eroon sairaudesta.

Lääkkeen ottaminen normaalien kuukautisten aikana

Tranexam-tabletteja ei tarvitse käyttää normaalien kuukautisten aikana. Voit pienentää sen pari päivää, mutta ei tiedetä, miten tämä vaikuttaa terveyteen tulevaisuudessa ja mikä on kuukausittainen Tranexamin jälkeen seuraavassa jaksossa.

Kaikki luonnollisten prosessien puuttuminen kehossa voi olla vaarallista ja aiheuttaa haittaa. Koagulointijärjestelmän käyttäytymistä on mahdotonta ennustaa kuukauden kuluttua veren pakotetusta sakeutumisesta tässä syklissä.

Jotkut nuoret naiset kysyvät, voidaanko kriittisten päivien alkua lykätä tällä työkalulla. Asiantuntijat eivät kiellä tätä mahdollisuutta. Jos aloitat Tranexamin käytön 1-2 vuorokautta ennen odotettua päivämäärää, kuukautisten aloitus viivästyy 3-4 päivän kuluttua. Mutta tämä on vaarallinen tapahtuma. Kun kuukausittaiset tulevat, voi tapahtua jotain sairaalahoitoon saakka. Kaikki riippuu lisääntymisjärjestelmän yksilöllisistä kyvyistä.

johtopäätös

Tranexam-tabletteja kuukautisia varten, liian runsaasti ja myös joitakin sairauksia, käytetään hätäapuna. Järjestelmä ja annos ovat yksilöllisiä ja nimittävät vain hoitava lääkäri.

Tranexam - käyttöohjeet kuukausittain

Jokaisen naisen elämässä on epämiellyttävä tapahtuma, joka ilmaistaan ​​kohdun verenvuodon muodossa, joka selittyy kuukautiskierron tai muun epämiellyttävän patologian avulla. Tapahtumat, jotka ylittävät normaalin alueen, herättävät jonkin verran jännitystä ja tarvitsevat hoitoa. Tranexamin käyttö kuukautisten aikana on varsin tehokasta. Ennen lääkkeen käyttöä on välttämätöntä kuulla lääkärisi kanssa.

Tietoja huumeesta

Tranexam on hemostaattinen aine, sen vaikuttava aine on traneksamiinihappo. Vaikuttava aine estää verenvuodon ja takaa:

 • Normaali veren hyytyminen;
 • Tulehdusta ehkäisevä vaikutus;
 • Antihistamiinitoiminta;
 • Kehon vastustaminen mikrobeihin;
 • Kasvainvastaisen taistelun toteuttaminen;
 • Vähennetään kivuliaita kouristuksia.

Kaikki näistä toimista ilmenee positiivisesti kuukautiskierron aikana. Tästä syystä huumeiden katsaukset useimmissa tilanteissa ovat myönteisiä.

Tranexam-ominaisuudet

Työkalu koostuu traneksamiinihaposta. Tämä komponentti voi vaikuttaa fibrinolysiinin olemassaoloon veressä. Tämä aine lopettaa veren hyytymisen.

Kun fibrinolysiini on liian suuri määrä, verenvuoto voi olla melko vahva ja pitkittynyt, mikä johtaa tragediaan. Tämä voi tapahtua verihiutaleiden kyvyttömyydellä tuottaa plasmiinia oikein. Tämä aine ja varmistaa normaalin veren hyytymisen.

Tranexamin aktiivinen komponentti muuntaa fibrinolysiinin plasmiiniksi, minkä seurauksena lisääntyneen eliminaation lopettaminen verisuonista tapahtuu. Tranexamia käytetään kuukautisten hoitoon, jos on olemassa samanlainen ongelma, mutta ei vain tässä tilanteessa. Hänellä on muita tärkeitä ominaisuuksia normaalien kuukautisten aikana:

 • Se voi pysäyttää verenvuodon vähentämällä fibrinolyyttisen järjestelmän toimintaa, joka on vastuussa hyytymien liuottamisesta ja veren harvennuksesta;
 • Normalisoi veren hyytymistä;
 • Pysäyttää infektio;
 • Näyttää antihistamiinitoiminnan;
 • Vähentää kasvainten muodostumisen mahdollisuutta;
 • Vähentää kipua.

Jos käytät lääkettä tablettien muodossa, sen imeytyminen on noin 30-50%. Maksimipitoisuus plasmassa saavutetaan 3 tuntia lääkkeen käytön jälkeen. Päätelmä Tranexam esiintyy enemmän munuaisissa, mutta jos näiden elinten kanssa on vaikeuksia, traneksamiinihappo voi kerääntyä elimistöön. Tranexam on edelleen käytössä 17 tuntia levityksen jälkeen. Lääkettä käytetään ateriasta riippumatta, kurssi ei saa ylittää 14 päivää.

Vapautusmuodot

Lääkkeen vapautuminen tehdään pillerimuodossa ja liuoksena laskimonsisäistä antamista varten. Tabletit sisältävät vaikuttavan aineen 250 ja 500 mg, jotka on pakattu 10 kappaleen muotoisiin soluihin. Paketti sisältää 1, 2, 3, 5 solua.

Laskimonsisäinen liuos pakataan 50 ml: n ampulleihin, 5 kussakin muotokennossa. Pakkaus sisältää 1-2 solua.

Käyttöaiheet

Tranexam kuuluu yleisiin hemostaattisiin keinoihin, joita käytetään paitsi gynekologisessa kentässä myös muilla lääketieteellisillä alueilla, esimerkiksi verenvuodosta nenästä tai hampaita poistettaessa, kun asiakkaalla on hemorraaginen diateesi. Lisäksi työkalu on välttämätön leikkauksen aikana tapahtuvan verenvuodon ja leikkauksen jälkeisen ajanjakson aikana, maksasairauksien, ekseeman, urtikarian, ihottumien tai kehon myrkyllisyyden lääkinnällisin keinoin tai myrkyllisin ainein.

Koska työkalu on määrätty anti-inflammatorisen laadun vuoksi, joka on tarkoitettu potilaille, joilla on tonsilliitti, laryngiitti, stomatiitti ja nielutulehdus, sekä geneettinen angioedeema. Koska Tranexamilla on omat kontraindikaatiot ja sivuvaikutukset, sitä voidaan käyttää vain hoitavan asiantuntijan tarkoitukseen.

Mitä viittaa synnytykseen ja gynekologiaan, tämän alan lääkärit määrittävät lääkkeen tällaisiin sairauksiin ja sairauksiin:

 • Tiettyjen sairauksien aiheuttamien hormonaalisten patologioiden aiheuttama verenvuoto;
 • Verenvuoto murrosiässä ja hormonitasojen muodostuminen;
 • Kuukautiset, joissa on liikaa verenvuotoa;
 • Verenvuoto raskauden aikana, joka aiheuttaa kohdun fibroideja;
 • Verenvuoto synnytyksen jälkeen;
 • Istukan ennenaikainen irtoaminen, keskenmenon aloittaminen.

Kiinnitä huomiota! Kun huumeita käytetään kuukautisten aikana, traneksamiinihappo sakeuttaa purkausta, mikä auttaa vähentämään niiden intensiteettiä absoluuttiseen lopettamiseen saakka. Tästä syystä käytä Tranexamia niukasti kriittisinä päivinä tiukan kiellon nojalla.

Aktiivinen komponentti voi tunkeutua istukan esteeseen ja äidinmaitoon. Tästä syystä lääkettä määrätään naisille, jotka ovat asemassa ja imettävät, vain tilanteessa, jossa aiottu hyöty on suurempi kuin mahdollinen vahinko, jonka se voi aiheuttaa sikiölle. Huipentuma-aikana Tranexam ei ehkä lainkaan tuo toimintaa ja on hyödytön, koska verenvuotoa tällä ajanjaksolla on erilainen. Hän pystyy toimimaan vain oireenmukaisena lääkkeenä, joka poistaa itse verenvuodon, mutta sen syy pysyy.

Laskimonsisäisen liuoksen käyttöä suositellaan:

 • Verenvuoto tai niiden muodostumisen mahdollisuus erilaisten fibrinolyysien vahvistumisen vuoksi;
 • Virtsarakon toiminta;
 • Kirurgiset interventiot systeemisiä tulehduksia varten, esimerkiksi sepsis, peritoniitti, haiman nekroosi, vakava ja kohtalainen gestoosi, erilaiset sokkiolosuhteet ja niin edelleen.

Vasta

Huolimatta siitä, että Tranexamin toiminta-alue on laaja, sillä on tiettyjä vasta-aiheita. Raskaana olevien ja imettävien naisten osalta työkalua käytetään asiantuntijan tarkoitukseen vain äärimmäisissä tapauksissa, jos lääkkeen edut ovat suuremmat kuin lapsen todennäköinen vaara.

Kiinnitä huomiota! Tranexam voi tunkeutua rintamaitoon ja voittaa istukan esteen.

Tranexamin käytön pääasiallinen kielto on tromboosin esiintyminen potilaassa, tästä syystä kuukautiskierron lääkeaine voidaan korvata toisella hemostaattisella aineella. Lisäksi on välttämätöntä käyttää lääkettä tällaisissa muunnelmissa varoen:

 • Suuri alttius Tranexamin kokoonpanolle;
 • Erilaisen alkuperän tromboosi;
 • Subarahhnoidinen verenvuoto;
 • Sydäninfarkti;
 • Munuaisten terveyden patologia;
 • Veren esiintyminen virtsassa;
 • Näkövamma, silmäsairauksien muodostuminen.

Joissakin tilanteissa on tärkeää, että nainen keskeyttää kuukausittaisen jakson. Tätä varten tarvitset muutaman päivän ennen kuukautisia juomaan yksi tabletti 8 tunnin välein. Tämä edistää kuukautiskierron alkamisen muutosta useilla päivillä. Älä käytä Tranexamia yli 4 vuorokautta. Tämän menetelmän kuvausta ei ole annettu käyttöoppaassa. Hormonaalista häiriötä aiheuttavaa hyvinvointiriskiä ei suositella.

Tranexamia ei käytetä yhdessä muiden hemostaattisten lääkkeiden kanssa, lääkkeen on kielletty yhdistelemään penisilliini- ja tetrasykliiniantibioottien kanssa. Liuoksen kanssa tapahtuva injektio on annettava hitaasti. Sitä ei yhdistetä veren korvikkeisiin, jotka lisäävät painetta.

Haittavaikutukset

Työkalu on varsin tehokas ja tehokas, mutta ennen kuin aloitat, on suositeltavaa ottaa yhteyttä silmälääkäriisi, jotta voisit tarkistaa näkösi. Käyttämällä pilleriä nainen voi tuntea tiettyjä sivuvaikutuksia. Niinpä potilaat jättävät usein päänsärkyä, heikkoutta, uneliaisuutta koskevia valituksia.

Sydän- ja verisuonijärjestelmä reagoi takykardian kanssa, ja nopea injektio laskimonsisäisesti voidaan jäljittää verenpaineen laskuun. Ruoansulatuskanavan osalta potilaat ilmoittavat närästystä, pahoinvointia, ruokahaluttomuutta. Joissakin tapauksissa esiintyy oksentelua tai häiriöitä. Ihottuma iholla, ärsytys, kutina.

Tranexamin käytön yhteydessä on pidettävä mielessä, että kivulias verenvuoto edellyttää aluksi niiden esiintymisen syiden poistamista. Siksi on välttämätöntä käyttää lääkettä yhdessä muiden lääkkeiden kanssa, jotka voivat poistaa taudin perimmäisen syyn.

Miten Tranexamia otetaan kuukausittain

Jos naisen sykli on normaali, kuukautiset ovat sallittavissa 3–7 päivää, sitten lääkkeen käyttöä pidetään kohtuuttomana. Jos käytät sitä normaalin intensiteetin kuukautisten aikana, on mahdollista johtaa veren hyytymisprosessin rikkomiseen ja vahingoittaa omaa hyvinvointiasi.

Tietyt naiset käyttävät tätä lääkettä siirtämään kuukautisten saapumista 3-4 päivän ajan. Tätä varten on välttämätöntä 1-2 päivää ennen aiottua päivää aloittaa lääkkeen saaminen, 1 tabletti 8 tunnin välein. Tällaista järjestelmää on kuitenkin käytettävä äärimmäisen varovaisesti, koska kukaan ei ole vielä voinut häiritä kuukautisten prosesseja ilman, että sillä on varmoja seurauksia hyvinvoinnille.

Kun hormonivika

Jos hormonijärjestelmässä ilmenee vikoja, tapahtuu endometriumin pohjakerroksen epätäydellinen hylkääminen. Tämän seurauksena laajentuneet rauhaset, astiat ja kohdun limakalvot alkavat vuotaa. Tämä on vaarallinen merkki tietyn taudin esiintymisestä. Kun hormonaaliset häiriöt voivat aiheuttaa kohdun verenvuotoa. Kun otetaan huomioon farmakologinen vaikutus, Tranexamia käytetään sellaisissa patologisissa tiloissa, jotka yleensä aiheuttavat hormonaalista vajaatoimintaa:

 • Hoito ja ennaltaehkäisevät verenvuodon toimenpiteet, jotka liittyvät lisääntyneeseen fibrinolysiinitasoon:
 1. metrorragia;
 2. Runsaat kuukautiset;
 3. Ennen leikkausta ja sen jälkeen;
 4. hemofilia;
 5. Akuutti ja pitkäaikainen leukemia;
 6. Raskausongelmat.
 • Verenvuoto synnytyksen jälkeen.
 • Ekseema, urtikaria, ihottuma.
 • Geneettinen angioedeema.

Tietoja oikeasta pääsystä Tranexam tekee päätöksiä pelkästään erikoislääkärin hoidosta. Koska jokainen henkilökohtainen tilanne lasketaan annokseksi, kun otetaan huomioon naisen ruumiin paino, sekä taudin luonne ja vakavuus. Tranexam on lääke, joka voi nopeasti poistaa kohdun tai munasarjojen aiheuttaman verenvuodon.

Käytä raskaiden kuukautisten kanssa

Potilaat voivat käyttää Tranexamia, jolla on raskasta kuukautiskiertoa hätätilanteessa tai huumeina, kun otetaan huomioon syyt, jotka johtivat vapautumisen voimakkuuden lisääntymiseen. Raskaan verenvuodon syyt kuukautiskierron aikana voivat olla suuria määriä:

 • Hormonaalinen epäonnistuminen;
 • murrosikä;
 • vaihdevuodet;
 • Suun ehkäisyn käyttö;
 • kohdun;
 • Endometrioosi ja polyypit;
 • Autoimmuunisairaudet;
 • Tartunta lantion elimissä;
 • Pahanlaatuiset kasvaimet;
 • Navy;
 • Veren hyytymisen ongelmat.

Kaikki nämä syyt yhdistyvät siihen, että verenvuoto alkaa kohdun limakalvon vaurioituneista astioista. Tranexam ei voi pysäyttää kapillaarien tuhoutumista, mutta se voi sakeuttaa verta ja lopettaa sen nopean ulosvirtauksen. Liiallisten kuukautisten aikana asiantuntijat määrittävät usein Tranexamin, annos valitaan henkilökohtaisesti jokaiselle naiselle. Usein tällaisissa tapauksissa määritä lääkkeen käyttö 3-4 tabletille päivässä eri aikavälein. Työkalua ei suositella käyttämään yli 3 jaksoa peräkkäin.

Kohdun verenvuoto-annos

Kohdun verenvuoto on erilainen kuin kohdun veren purkautumisen intensiteetti ja luonne. Usein tällainen rikkominen tehdään tavanomaisina aikoina. On mahdollista miettiä kohdun verenvuotoa, kun vapautuneen veren määrä on yli 85 ml päivässä, ja nainen vaihtaa terveyssiteitä 1-2 tunnin välein.

Kohdun verenvuodon oireet:

 • Paljon verihyytymiä;
 • Kouristava kipu vatsassa;
 • Anemian kehittyminen;
 • Tunne väsynyt, rikki.

Verenvuoto voi tapahtua naisen sukupuolielinten sairauksien, esimerkiksi myomaa sairastavien, ja hormonaalisen epätasapainon vuoksi. Tuskallisen raskauden ja synnytyksen jälkeisen ajan veren menetys useimmissa tilanteissa aiheuttaa vakavan vaaran naisen ja lapsen elämälle.

Tranexamia kohdun verenvuotoa varten käytetään suun kautta 3-4 kertaa päivässä. Lääkäri määrittelee hoidon annoksen ja keston vain taudin mukaisesti. Opintojakson kesto on pääsääntöisesti enintään 14 päivää. Hoito suoritetaan lääkärin valvonnassa.

Käytä normaalin jakson aikana

Jos naisen sykli on normaali, lääkkeen käyttöä pidetään kohtuuttomana. Joissakin tilanteissa on kuitenkin tärkeää, että naiset hidastavat saapumistaan ​​pari päivää. Tranexam auttaa ratkaisemaan tämän ongelman, mutta ennen kuin otat lääkkeen tähän, sinun täytyy ymmärtää, että seuraukset voivat olla vakavia. On kiellettyä tehdä Tranexamista säännöllinen kuukautisten kumppani ja siirtää jatkuvasti saapumisaikaansa. Tämä on hormonaalisen patologian riskialtista provosointia.

Tästä syystä, samankaltaisen ja turvallisen Tranexamin käyttötavan osalta, ohjeet tablettien käytöstä kuukautisten aikana eivät sisällä tietoja siitä, että niitä voidaan käyttää lykkäykseen.

Kuitenkin, kun aloitat lääkkeen ottamisen, 1 tabletti 8 tunnin välein 1-2 päivän ajan ennen kuukautisia, he viipyvät 3-4 päivää. Pidempi työkalu on kielletty.

Voit lopettaa kuukausittain

Saattaa olla tapauksia, joissa naisen on lopetettava kuukautiset, jotka eivät ole pysähtyneet yli 7 päivän ajan. Tällainen pitkäaikainen verenmenetys voi olla syynä anemian muodostumiseen, joten se on lopetettava epäonnistumalla.

Heti kun potilas ymmärtää, että hänen kuukausittainen ajanjaksonsa on enemmän kuin mitä hänen on tarkoitus ja hän ei pysähdy omaansa, hänen on otettava yksi tabletti lääkkeestä 6-8 tunnin välein kuukausittaiseen pysähtymiseen saakka, mutta enintään 8 päivää. Jos veren menetys on liian suuri, he voivat määrätä 6 pilleriä kerralla. Koska annos riippuu useista olosuhteista, vain hoitava lääkäri voi kirjoittaa lääkkeen saannin.

analogit

Tranexamin analogit ovat:

Asiantuntijat voivat usein kohdata kysymyksen siitä, mikä on parempi: Tranexam tai Ditsinon? Tieteellisen tutkimuksen mukaan Tranexamilla on voimakkaampi vaikutus, mutta samalla sillä on lievä ja jyrkkä vaikutus kehoon.

hinta

Yhden tablettipakkauksen hinta, jossa on 10 tablettia, vaihtelee 250 ruplaan verrattuna vastaavien lääkkeiden hintaan, joka maksaa noin 1500 ruplaa. Tranexam voidaan katsoa budjetin hemostaattisiksi varoiksi.

Usein kysytyt kysymykset

Kysymys: Hyvää iltapäivää! Olen 55-vuotias. Noin 3 kuukautta tarkkailen säännöllistä verenvuotoa. Ne voivat olla joko merkityksettömiä tai joskus runsaita. Viime vuoden syyskuussa he saivat sairaalahoidon puhdistusta varten raskaan verenvuodon vuoksi. Kuukausi myöhemmin kuukausittain ei tullut, ja marraskuussa tuli jälleen. Ei ole pysyvyyttä, sitten he tulevat, sitten ei, sitten runsaasti, sitten hyvin niukasti. Vähennetään foorumista, että tämä on vaihdevuodet. Onko se todella niin?

Vastaus: Hyvää iltapäivää! Tämä on tietyssä määrin vaihdevuosien alku, mutta sinulla on syytä huoleen ja tutkimukseen. Käy ensin lantion ultraäänellä ja ota yhteys lääkäriin.

Kysymys: Hei! Olen 33-vuotias. Tavanomaiset kuukausittaiset jaksot tulivat ajoissa, mutta kuudes päivä päästöt eivät pysähtyneet, vaan päinvastoin lisääntyivät. En ole koskaan ennen ollut tällaisia ​​rikkomuksia, olen tavannut tällaisia ​​ihmisiä ensimmäistä kertaa. Ultraäänen ohi, ei löytänyt mitään. Koska kaikki tämä tapahtuu stressaavan tilanteen taustalla (3 päivää sitten oli onnettomuudessa kuollut rakkaalle hautajaiset), lääkäri sanoi, että tällainen verenvuoto johtui stressistä. Aion mennä lääkäriin viiden päivän kuluessa, mutta mitä juuri nyt on tehtävä?

Vastaus: Hei! Ennen kaikkea on todennäköistä, että sinulla on verenvuotoa, joka on epätarkoituksenmukainen, suosittelen keskustelemaan lääkärin kanssa lääkkeen annosta verenvuodon lopettamiseksi.

Kysymys: Hyvää huomenta. Käsitelty trikomoniaanista. Samalla suoritin ultraäänitutkimuksen ja läpäisin hormonitestin - kaikki oli kunnossa. Menstruatiot olivat normaaleja, ilman kivuliaita kouristuksia, mutta minulla oli ärsytystä sukupuolielimissä ja kutinaa - olin jälleen humalassa Trichopolissa uudelleen. Syklin 21. päivänä alkoi raskas verenvuoto. Gynekologi kirjoitti duphastonin ja tranexamin. Muutaman päivän sahattiin - tulos on nolla. Lääkäri lähetti kaavinta, kieltäydyin. Otan edelleen määrättyjä lääkkeitä. Mitä tehdä En todellakaan halua kaavinta.

Vastaus: Hyvää huomenta! Diagnostisen johtopäätöksen oikea lausunto on 50% onnistuneesta hoidosta. Tehokas hoito tulee ymmärtämään olemassa olevan sairauden olemusta. Tilanteessa ei ole tarkkaa diagnoosia, joten määrätty hoito ei ehkä ole tehokasta. Tarkan diagnostisen johtopäätöksen määrittämiseksi tarvitaan kliinisen, laboratorio- ja instrumentaalisen indikaattorin lisäarviointi.

Tranexamin ottamisen jälkeen kuukausittain

Tranexam on hemostaattinen lääke. Vakaa ja normaali sykli ei ole suositeltavaa ottaa lääkettä. Jos olet huomannut lääkkeen ottamisen jälkeen viiveen kriittisissä päivissä, ota yhteys lääkäriin. Ehkä on hormonaalinen vika.

Naisten arvostelut

Hyvä lukijat, mielipiteesi on meille erittäin tärkeä - joten mielellämme tarkistamme huumeiden Tranexamin käyttöä raskailla kuukausilla kommenteissa, ja se on hyödyllinen myös muille sivuston käyttäjille.

Julia

Tranexamia määrättiin raskauden aikana. Asiantuntija määritteli lääkkeen verenvuodon lopettamiseksi. Vaikutus oli nopea, vain kahden päivän kuluttua oireet olivat melkein poissa, alavihan kipu oli poissa.

Olga

Tranexam kun kohdun verenvuoto. Se auttoi nopeasti, mutta sen ottamisen jälkeen oli sivuvaikutuksia - pääni pyörii, tunsin pahoinvointia. Mutta nämä oireet ovat nopeasti poissa.

Mitä Tranexam on määrittänyt: käyttöohjeet

Tranexam on aine, jota käytetään runsaan veren muodostumiseen ja kohdun verenvuotoon. Käyttöohjeet eivät estä lääkkeen käyttöä muuhun verenvuotoon, vaan hoitavan lääkärin tarkassa valvonnassa.

Lääke "Tranexam": sovellus, kuvaus, koostumus

Lääketieteellisen laitteen tehtävänä on selviytyä veren aktiivisesta tuotannosta ja minimoida sukupuolielinten jatkuva purkautuminen ja verenvuoto. Tranexamin kliininen - farmakologinen luokitus - keino, jolla on kasvainvastainen ja hemostaattinen vaikutus. Lääke on fibrinolyysin inhibiittori, joka on plasminogeenin siirtyminen plasmiiniin, joka edistää vakavaa veren tuotantoa.

rakenne

Vaikuttava aine on traneksamiinihappo, lisäkomponentit ovat hyproloosia, talkkia, hypromelloosia, kolloidista piidioksidia sekä kalsiumstearaattia ja natriumkarboksimetyylitärkkelystä. Injektoitavaa vettä voidaan käyttää apuaineena - tarvittaessa injektioita.

Vaikuttava aine:

valmistaja

"Moskovan endokriinilaitos" - valmistaja, pakkaaja ja pakkaaja laskimonsisäistä liuosta varten. Osoite: Moskova, st. Novokhokhlovskaya, 25.

OAO Nizhfarm on rekisteröintitodistuksen omistaja ja organisaatio, joka hyväksyy laatuvaatimukset. Osoite: Nižni Novgorod, st. Salganskaya 7.

CJSC Obninsk Chemical and Pharmaceutical Company on tablettien valmistaja. Osoite: Kalugan alue, Obninsk, ul. Queen, 4.

Vapautuslomake

 • pienet solut pakattuina yhden tusinan pakkausta kohti, valkoiset, vaikuttavan aineen pitoisuus on 250 ja 500 mg;
 • laskimonsisäinen liuos, 50 ml yhdessä ampullissa, pakkaus - 1 - 2 kappaletta, pakkaus kontuurityypin soluihin.

Farmakologinen vaikutus

Suonensisäisiin tabletteihin ja injektiokuiva-aineisiin on tulehdusta estäviä paikallisia vaikutuksia, ja se myös pysäyttää veren ja vähentää allergioiden riskiä.

Farmakodynamiikka ja farmakokinetiikka

Tärkein vaikuttava aine on traneksamiinihappo, joka lievittää turvotusta ja vähentää veren erittymistä (systeeminen ja paikallinen vaikutus). Lääkkeen vaikutuksen aikana solut ja elimet tukahdutetaan aktiivisesti, provosoimalla sekä sisäisiä että ulkoisia allergioita ja tulehdusprosesseja.

Lisäksi tranexam on erinomainen analgeetti. Se voi kuitenkin myös aiheuttaa opiaattien analgeettista aktiivisuutta.

Miten korjaustoimenpide toimii kehon sisällä? Sen keskimääräinen imeytyminen tapahtuu, lievä yhteys plasman proteiineihin. Traneksamiinihappo jakautuu kaikkiin kudoksiin, tunkeutuu tasaisesti istukan läpi (raskauden aikana) ja ilmenee jopa äidinmaitossa.

Pieni määrä, lääke voi olla urospuolisissa spermeissä - se kykenee alentamaan fibrinolatie-aktiivisuutta, mutta mitään vaikutusta siittiöiden soluihin ei ole tunnistettu.

Jos otamme huomioon antifibrinolyyttisen konsentraation säilyttämisen tuntiominaisuuden, sitten kehon sisäisissä kudoksissa tämä luku on noin 17 tuntia veriplasmassa - jopa 8. Vähäisessä määrin lääke metaboloituu ja erittyy virtsan kautta 12 tunnin kuluttua.

Käyttöaiheet

Tärkeimmät syyt, miksi potilaalle määrätään tämä hoitomenetelmä, ovat erilaisia ​​verenvuotoja, joita voi esiintyä eri syistä:

 • erilaisten vaikeuksien ja syiden verenvuoto: nenästä, sukuelimestä, suolistosta tai hampaista;
 • allergiat, ihosairaudet;
 • neuroottinen turvotus, jolla on geneettisiä syitä;
 • maksan komplikaatiot, leikkaus rinnassa, kylkiluut tai ruoansulatuskanava;
 • ongelmia sikiön kantamisessa, verisen luonteen jakamisessa;
 • sokkiolosuhteet;
 • usein stressi;
 • verenmyrkytys, sepsis;
 • leikkaus urogenitaalisessa järjestelmässä;
 • suun tulehdus;
 • peritoniitti tai preeklampsia.

Vasta

Työkalua ei pidä ottaa, kun potilaalla on vakavia ongelmia herkkyydellä aktiiviseen komponenttiin tai jos verenvuoto on luonteeltaan subarahnoide. Sitä käytetään hyvin huolellisesti verisuonten tukkeutumisen, näköongelmien (värin), ylempien virtsateiden verenvuotojen ja vakavien munuaisongelmien tapauksessa.

Haittavaikutukset

Mitkä ovat tämän lääkkeen pitkäaikaisen tai lyhyen aikavälin käytön mahdolliset sivuvaikutukset? Potilaan tulee varoa: pahoinvointi ja oksentelu, ruoansulatushäiriöt ja suolistossa esiintyvä kipu, allergiset paikalliset ilmenemismuodot iholla - ihottuma ja kutina.

Saattaa olla huimausta ja halu nukkua. Tromboembolia on harvinainen, mutta mahdollinen oire pitkäaikaisessa käytössä. Jos henkilö ajaa autoa, sinun täytyy väliaikaisesti luopua siitä, näön hämärtyminen ja värimaailman väärinkäsitys ovat mahdollisia.

Jos annettiin laskimonsisäinen injektio - hengenahdistus ja rintakipu - uskolliset kumppanit, allergiat ja nopea syke.

Käyttöohjeet Tranexam (menetelmä ja annostus)

Tranexam-tabletteja suositellaan käytettäväksi suun kautta suun kautta. Vastaanottotaajuus määritetään yksilöllisesti, potilaan ongelman perusteella, eikä normaalin järjestelmän mukaisia ​​tapaamisia ole suljettu pois (esimerkiksi fibriolyysiä hoidetaan 1000–1500 mg: n annoksella jopa 3 kertaa päivässä). Kohdunkaulan kirurgia (conization) antaa annoksen 1500 mg, ottaen - 3 kertaa päivässä, hoitokurssin 2 viikon ajan.

Liuos laskimonsisäiseen injektioon voidaan antaa sekä ruiskussa että tiputtimessa. Kaikki yksittäiset hoitotapaukset antavat oman annoksen ja antamisen. Usein tapahtuu, että lääkärin on säädettävä kurssi ja määrä vastaanotossa.

Tranexam raskauden ja imetyksen aikana

Erityisen huolellisesti on välttämätöntä käyttää tätä voimakasta ainetta raskauden aikana ja ennen synnytystä. Tulevien äitien arvioiden mukaan lääke ei aiheuttanut epämukavuutta eikä vahingoittanut sikiötä. Lääkärit neuvoo kuitenkin ottamaan aineen varovasti - happo tunkeutuu helposti istukan sisään ja kerätään imettävän äidin maitoon. On suositeltavaa hyväksyä viikko, 3 kpl päivässä.

Tranexam kuukausittain

Kun on välttämätöntä ja tärkeää juoda pillereitä kuukautisten aikana? Vain synnytyslääkäri-gynekologi voi vastata tähän kysymykseen yksiselitteisesti. Käyttöohjeet kuitenkin osoittavat selvästi, että jos kuukautisia leimaavat liiallinen verenvuoto tai vatsakipu - voit aloittaa lääkärin.

Miksi tämä on niin tärkeää? Koska kyseessä on kuukautishäiriö, joka voi aiheuttaa erilaisia ​​virtsatietojärjestelmän sairauksia, johtaa vakavaan tulehdukseen ja naisten terveyden ongelmiin. Lääkitys - 5 - 6 päivää, kolme tablettia päivässä.

Tranexam kohdussa kohdun verenvuotoa

Ennen hoidon aloittamista on suositeltavaa kuulla lääkärisi kanssa - ei riitä, että tämä oli näiden ongelmien syy. Kivun ja verenvuodon syy voi olla hyvin erilainen: tulehduksesta kohdunulkoiseen raskauteen ja urogenitaalijärjestelmän vakavimpiin rikkomuksiin. Usein ongelman syynä on raudan puute - anemian kehittymisen keskellä.

Jos munuaisten toiminta on heikentynyt

Tällöin hoitavan lääkärin kehittämä selkeä annos on tärkeä.

yliannos

Tällä hetkellä ei ole yliannostustietoja.

vuorovaikutus

Tranexamin käyttö on välttämätöntä huolehtia seuraavista lääkkeistä:

 • hemokoagulaasi (esiintyy usein verihyytymiä);
 • laskimonsisäistä liuosta ei voida käyttää sellaisten lääkkeiden kanssa, jotka sisältävät: tetrasykliiniä, penisilliiniä, diatsepaamia.

Samanaikainen hoito norepinefriinillä, desoksiepinefriinihydrokloridilla, ei kuulu.

Erityiset ohjeet

Koska lääketieteen kurssi voi vakavasti vaikuttaa näöntarkkuuteen ja johtaa epämiellyttäviin seurauksiin, lääkärit neuvoo tutkimaan silmäluomea silmälääkäriin ja tarkistamaan värispektrin tunnistamisen.

Myyntiehdot

Myydään hoitavan lääkärin ohjeiden ja ohjeiden mukaisesti.

Säilytysolosuhteet

Säilytä lämpötilaa jopa 30 astetta ja suojaa pieniltä lapsilta.

Kestoaika

3 vuotta valmistuspäivästä.

Hinta Tranexam, mistä ostaa

Tranexam kaikissa annosmuodoissa on myytävissä apteekeissa. Tabletit - 225 - 250 ruplaa, laskimonsisäinen liuos - 1500 - 1900 ruplaa.

Tranexamin analogit

Lääkkeen analogit: aminokapronihappo, Tugina, Trenax ja Aprotinin.

Tranexam arvostelut

Yleisin syy lääkkeen käyttämiseen on kohdun verenvuoto erilaisista syistä ja patologioista. Naiset, jotka ovat käyttäneet tätä lääkettä koskaan, jakavat aktiivisesti kokemuksiaan naisten foorumeista, verkkosivuista ja blogeista ja jättävät erilaisia ​​arvioita.

Jos uskot tilastotietoihin, tämä työkalu auttaa eroon vakavasta verenvuodon ongelmasta nopeasti ja saumattomasti taudin dynamiikasta riippumatta. Lääkkeen muodosta - tabletit tai laskimonsisäinen liuos - tässä tapauksessa hoitomenetelmä valitaan yksilöllisesti ongelman perusteella.

Yhdellä potilaasta diagnosoitiin kohdun irtoaminen, minkä jälkeen alkoi voimakas verenvuoto. Tranexamin ja Duphastonin monimutkainen hoito antoi pian positiivisen tuloksen: terveydentila parani merkittävästi, päästö pysähtyi.

Huolellisesti, mutta Tranexamia käytetään myös raskauden aikana eri ajanjaksoissa. Kuukautisten aikana lääkettä käytetään raskaisiin ja tuskallisiin eritteisiin. Toisin sanoen lääke ei ole riippuvuutta aiheuttava.

Lääkärit varoittavat, että on mahdotonta ryhtyä itsehoitoon verenvuodon vuoksi, on syytä etsiä lääkäriltä apua nopeasti!

Ja mikä tärkeintä, on tärkeää muistaa, että Tranexam ei toimi, jos ongelman käsittely on kirjoitettu lukutaidottomaksi - veren purkautuminen riippuu taudin painopisteestä, jota on käsiteltävä ensin.

Tranexam: käyttöohjeet, vasta-aiheet ja arvostelut

Kirjoittaja: Ekaterina Sibileva, viimeksi muokattu päivämäärä 09/10/2017

Verenvuoto, erilaisten sairauksien komplikaatio, voi joissakin tapauksissa olla hengenvaarallinen henkilölle, jos sitä ei toimiteta ajoissa. Tranexam voi selviytyä tästä ongelmasta. Sen koostumuksen pääaine voi aktivoida verihiutaleiden vaikutuksen ja siten pysäyttää verenvuodon. Alla on yksityiskohtainen ohje Tranexamin käytöstä: lääkkeen ominaisuudet, sen toiminta, koostumus, vasta-aiheet, sivuvaikutukset, käyttömenetelmät.

Lääkkeen ominaisuudet

Se valmistetaan tablettien ja injektion muodossa.

 • Tablettia. Ulkopuolella on valoisa, pyöreä, kaksoiskupera muotoinen kuori. Rungossa on ydin ja kuori valkoisesta kermanväriseen väriin.
 • Ratkaisu. Se on kirkas neste. Voi muuttaa väriä ruskeaksi.

Lääkkeen koostumus

Esittää aktiivinen (perus) aine - traneksamiinihappo. Yhden tabletin annos on 250 mg, nestemäiselle muodolle - 50 mg / ml.

 • Lisäkomponentit: tableteille - hyprolosis, selluloosa, talkki, kalsiumstearaatti, piidioksidi, natriumkarboksimetyylitärkkelys; ampulleille - vesi (1000 ml).
 • Kuoren lisäkomponentit: tableteille - titaanidioksidi, talkki, makrogoli, hypromelloosi.

Miten se vaikuttaa kehoon?

Viittaa hemostaattiseen ryhmään, eli siinä on hemostaattisia ominaisuuksia. Hidastaa fibrinolyysin kemiallista reaktiota. Tämä on prosessi, joka edistää verihyytymän tuhoutumista. Vastustaa plasminogeenisynteesiä ja sen muuttumista plasmiiniproteiiniksi.

Lisäksi lääke voi estää allergisia, tulehduksellisia prosesseja. Tämä johtuu lääkkeen kyvystä estää kiniinien muodostumista. Näillä polypeptideillä on suuri rooli tulehduksen parantamisessa.

Tutkimusprosessissa todettiin vaikuttavan aineen anestesia (analgeettinen) vaikutus.

Miten se jakautuu elimistöön?

Harkittiin imeytymistä, jakautumista kudoksiin, lääkkeen poistamista.

imeytyminen

Kun annos on enintään 2-3 grammaa, imeytyminen elimistössä on 50%. Sen maksimipitoisuus on 3-4 tuntia. Tämän seurauksena kehon sisällä oleva happo imeytyy keskipitkällä absorptiolla, joka yhdistyy hieman veriplasman kanssa.

Jakautuminen kudoksiin

Yhtä koko kehossa. Tilanne on erilainen aivo-selkäydinnesteessä. Siellä se konsentroidaan suhteessa 1 - 10 seerumitasosta.

Se kulkee istukan esteen läpi ja se löytyy äidinmaitosta. Hapon läsnäolo voidaan nähdä siemennesteessä, mutta siittiöiden liikkuvuutta ei vaikuta merkittävästi.

Hemostaattinen vaikutus säilyy kudoksissa 16-18 tuntia, veressä - 6-9 tuntia.

Metabolia ja erittyminen

Erittyy munuaisten kautta lähes muuttumattomana 11-14 tunnin aikana. Elimen toiminnallisten häiriöiden tapauksessa aineen antaminen johtaa aktiivisen aineen kertymiseen.

tabletit

Tranexam-tablettien ottamisen pääasiallinen syy on verenvuoto. Se voi johtua seuraavista syistä.

Verenvuoto paikallisella fibrinolyysillä:

 • verenvuoto kohdusta,
 • ruoansulatuskanavan verenvuoto,
 • verenvuoto nenänontelosta,
 • erilaisilla toimenpiteillä kohdunkaulassa,
 • hammastuksen jälkeen
 • hematuria,
 • prostatektomian jälkeen.

Verenvuoto, jossa on yleistynyt fibrinolyysi:

 • kasvaimen prosessit, usein eturauhasen, haiman, t
 • leikkaus rintalastassa,
 • leukemiat,
 • maksasairaus.
 • verenvuoto raskauden aikana;
 • allergiset reaktiot (ihotulehdus, ihottuma jne.);
 • tulehdusprosessit (kurkunpään, nielun, suuontelon jne.);
 • angioedeema (angioedeema).

Laskimonsisäinen liuos

Määritä seuraavissa tilanteissa:

 • verenvuoto fibrinolyysistä;
 • toiminta sisäelimissä;
 • interventiot tulehdusprosesseissa (sepsis, preeklampsia, haiman vaurio, peritoniitti jne.).

Lääkettä määrätään 12-vuotiaille ja vanhemmille lapsille, mutta äärimmäisissä tapauksissa. Tämä voi olla kohdun verenvuoto tytöillä ensimmäisten kuukautisten alkaessa.

Vasta

Tranexamilla, kuten kaikilla huumeilla, on vasta-aiheita. Tämä on esitetty lääkehoidon ohjeissa.

 • Tabletteissa: jos kyseessä on kallonsisäinen verenvuoto ja yksilöllinen suvaitsemattomuus lääkkeen komponentteihin.
 • Ampullissa: kun käytät penisilliiniä ja käytät lääkkeitä, jotka auttavat alentamaan verenpainetta.

Tällaisissa tapauksissa lääke on otettava huolellisesti:

 • tromboosi (sydänlihaksen alueen nekroosi, aivojen tukkeutuminen, verihyytymän muodostuminen suonissa);
 • munuaisten vajaatoiminta (aktiivisen aineen munuaisten kertymisen uhka);
 • trombohemorragiset ilmiöt (yhdistettynä antikoagulantteihin);
 • värin havaitseminen;
 • virtsakanavien hematuria.

Käyttömenetelmät ovat erilaisia ​​riippuen verenvuodon syystä.

Tranexam-tabletit:

Injektioneste, liuos (laskimoon):

* Jos lääkäreiden arvioissa tehdään hemolyysoitua fibrinolyysiä, suositellaan ensiksi suonensisäistä siirtymistä tablettien muotoon.

Munuaissairaus

Munuaisten vajaatoiminnassa on ilmoitettu annoksen muuttaminen. Kun havaitaan kreatiniinipitoisuus veressä, enintään 150 µmol / l - 1000 mg enintään kaksi kertaa päivässä, enintään 500 µmol / l - 1000 mg kerran vuorokaudessa, yli 500 µmol / l - 500 mg kerran päivässä.

Tarkka annos määräytyy hoitavan lääkärin toimesta. Lääkkeen oma käyttö on kielletty.

Mitä voi vastaanoton jälkeen?

Tranexam voi vaikuttaa haitallisesti kehon työhön.

 • Kun otat pillereitä ruoansulatuselimistöstä, joskus havaitaan oksentelua, pahoinvointia, kurkunpään palamista ja ruokahaluttomuutta.
 • Hermosto: heikkous, huimaus.
 • Sense-elimet: värin heikkeneminen.
 • Hematopoieettiset elimet: tromboosi, akuutti verisuonten tukkeuma (harvinainen).

Jos havaitset haittavaikutuksia, lopeta lääkkeen ottaminen ja ota yhteys lääkäriin.

Yhdistelmä muiden lääkkeiden kanssa

Haittavaikutukset voivat kehittyä samanaikaisesti tiettyjen muiden lääkkeiden kanssa.

 • Hemostaattiset lääkkeet. Yhdistettynä muihin hemostaattisiin lääkkeisiin lisää tromboosiprosessia.
 • Tranexam ampullien muodossa. Ei sovi yhteen penisilliiniä, urokinaasia sisältävien tuotteiden kanssa. Yhteensopimaton terapeuttisten lääkkeiden kanssa, jotka lisäävät verenpainetta: tetrasykliinit, diatsepaami, dipyridamoli. Valvonnan alaisena tulee olla yhdessä antikoagulanttien, hepariinin, kanssa, koska trombohemorragisten komplikaatioiden todennäköisyys on olemassa.
 • Tranexam ja alkoholijuomat. Etyylialkoholi vastaanoton aikana laimentaa verta, mikä vähentää lääkkeen terapeuttista vaikutusta nollaan. Myöhemmin, kun etanoli poistuu elimistöstä, veri alkaa paksua. Samaan aikaan alkoholin ottaminen huumeiden kanssa on todennäköisesti verisuonten tukkeutuminen, mikä johtaa kuolemaan. Myös alkoholi lisää paineita, jotka aiheuttavat verenpainetta alentavaa kriisiä. Siksi samanaikaisesti ottaen Tranexamin ja alkoholin käyttö on ehdottomasti kiellettyä.

Vastaanotto raskauden aikana

Lääke voi ottaa naisia ​​asemaan lääkärin tarkan valvonnan alaisena. Imettävien äitien on otettava huomioon se, että lääke tunkeutuu esteeseen ja että se löytyy äidinmaitosta. Tutkimuksessa ei havaittu haitallisia vaikutuksia sikiön kehitykseen raskauden aikana.

 • Asiantuntijat eivät suosittele Tranexamin ottamista naisille yli kolmeen kuukautiskiertoon peräkkäin.
 • Ennen hoidon aloittamista on suositeltavaa vierailla silmälääkäriin, jotta voisit tarkistaa silmäsi, pohjan ja värin.

Lääkkeiden analogit

Lääkkeet, jotka ovat samankaltaisia ​​koostumuksessa, määritetään kansainvälisellä, ei-omistetulla nimellä (INN). Lääkkeen analogit Tranexam:

Vapautuslomake

Se valmistetaan tablettien ja liuoksen muodossa.

 • Tablettia. Peitetty kuorella. Annostus 250 ja 500 mg. Pakkaus sisältää 10 tablettia.
 • Injektio ampulleihin. Läpinäkyvän lasin ampulleissa, 5 ml. Erikoismuodoissa on 5 kappaletta. Kiinteässä 1 tai 2 erikoispakkauksessa.

Lääkkeen kustannukset

Kuinka paljon huume on? Vuoden 2016 tietojen mukaan pillerimuodossa (10 tablettia 250 mg: ssa) kustannukset vaihtelevat 200-250 ruplaan, riippuen Venäjän alueesta, nestemäisestä muodosta (10 kappaletta 5 ml) 1600-1900 ruplaan.

Tranexamin tehokkuus

Kun otetaan huomioon lääkkeen hyöty ja mahdolliset haittavaikutukset, voidaan päätellä, että Tranexam on tehokas lääke verenvuodon lopettamiseksi eri syistä. Suuri plus on se, että sitä voidaan käyttää raskaana oleville naisille ja tytöille, joilla on kuukautiskierto, koska terve nainen on terve sukupolvi.

Positiivisia tuloksia havaitaan arvioissa ihmisistä, joilla on kohdun syöpä, haima, eturauhas. Mutta kuten muiden lääkkeiden kohdalla, itsehoito ei ole sopiva tässä, koska jokaisen ihmisen ruumis on erilainen ja se reagoi eri tavalla.

Yleisesti ottaen lääkkeen koostumuksen, sen hyödyn, huumeita juovien ihmisten positiivisten arvioiden perusteella on syytä luottaa siihen, että Tranexam on tehokas keino verenvuodon torjumiseksi.