Kohdunkaulan eroosio on varautunut ennen kuukautisia tai sen jälkeen?

Kohdunkaulan eroosio on yleisin sukupuolielinten sairaus naisten keskuudessa. Monet ovat eläneet tämän taudin kanssa pitkään ilman edes tietämättä sitä.

On tärkeää parantaa eroosioa ajoissa komplikaatioiden välttämiseksi. Nykyaikainen lääketiede tarjoaa erilaisia ​​tapoja hoitaa tätä tautia. Tässä artikkelissa kuvataan yksityiskohtaisesti, miten kohdunkaulan cauterization-eroosio kuvaa myös tämän menettelyn valmistelua.

Menettelyn valmistelu naisten kuulemisessa

Emme saa missään tapauksessa jättää huomiotta valmistelutoimenpiteitä.

Ensimmäiset testit tehdään:

 • emättimen leviäminen;
 • bakteeriviljelmä;
 • kudosbiopsia;
 • verikoe infektioita varten;
 • biokemiallinen verikoe;
 • tuumorimarkkereiden analyysi;
 • PCR: llä.

Analyysien on oltava tuoreita. On myös määrätty useita diagnostisia menettelyjä: on varmistettava, ettei raskautta ole, jos epäilet patologian, voit määrätä ultraäänen. Kolposkopia ja ulkoinen tutkimus voivat paljastaa näkyviä poikkeavuuksia.

Valmistelujakson aikana on suositeltavaa, ettei ruokaa viikoittain, kieltäytyä elintarvikkeista väriaineilla ja säilöntäaineilla. Itse menettely suoritetaan tyhjään vatsaan. 2-3 päivää ennen cauterization, intiimi yhteyksiä olisi luovuttava. Kahden viikon ajan sinun on lopetettava tamponien käyttö, douching ja kaikki, mikä voi lisäksi vahingoittaa limakalvoa. Pidättäytyä ottamasta veren ohentimia.

Miten hoitoprosessi on?

diathermocoagulation

Vanhin hoitomenetelmä. Cauterization suoritetaan korkean taajuuden sähkövirralla. Yksi elektrodi työnnetään emättimeen, toinen sijoitetaan potilaan takaosaan. Suuri määrä lämpöä vapautuu sulattaa alueen. Menettely kestää noin puoli tuntia, sen tehokkuus on 75%.

Naiset, jotka ovat tehneet diathermocoagulationia, huomaa, että se on tuskallista. Naisten kehon palauttaminen kestää 7-10 viikkoa.

 • hedelmättömyys;
 • raskas verenvuoto;
 • endometrioosi.

Tässä suhteessa diathermocoagulation-menettelyn kohteena olevan naisen tulisi säännöllisesti käydä gynekologissa. Aluksi sukupuoli ja painonnosto ovat vasta-aiheisia.

Antibakteerinen voide auttaa nopeaa paranemista. Kuukauden kuluessa toimenpiteen jälkeen voi havaita ulos- ja selkäkipuja.

Diathermocoagulation-menettely on vasta-aiheinen:

 • raskaana olevat naiset;
 • synnytyksen jälkeen;
 • tartunnan saaneiden sairauksien tai kohdun pahanlaatuisten kasvainten kanssa.

Diatermoekstsiziya

Kuten edellisessä menetelmässä, yksi elektrodi sijoitetaan selän alle. Lääkäri valvoo prosessia gynekologisella spekulumilla ja kolposkooppi määrittelee sairastuneen alueen. Eroosi käsitellään jodilla, jotta leesion rajoja voidaan nähdä paremmin. Pitkällä neulalla käytetään paikallispuudutusta. Elektrodin halkaisija valitaan siten, että se sieppaa välittömästi koko eroosion vyöhykkeen.

Toisin kuin edellisessä menetelmässä, kyseistä kudosta ei pelkistetä, vaan poistetaan. Sitten se lähetetään tutkimukseen. Menettelyn kesto on enintään puoli tuntia.

Menettelyn valmistelu on samanlainen kuin valmistus diathermokoagulaatiota varten. Menettely on melko kivulias ja kestää noin 30 minuuttia.

Kehon palauttaminen tapahtuu 1-2 kuukauden kuluessa. Noin viikkoa myöhemmin kuori muodostui vaikutuksen alaiselle alueelle. Tämän jälkeen verinen purkaus on mahdollista. Jotta tuottoisaa palautusta ei otettaisi huomioon, sinun on jätettävä pois:

 • sukupuolielämä;
 • kylpy;
 • älä ota kylpyamme;
 • älä nosta painoja;
 • Älä uida avoimessa vedessä.

Mahdollinen kipu vatsan alaosassa. Tämä on yksi kaikkein traumaattisimmista eroosion hoitomenetelmistä ja voi johtaa arpeutumiseen, verenvuotoon, hematomiin. 25%: ssa tapauksista uusiutuminen on mahdollista.

Radioaaltomenetelmät

Vapaa elektrodi sijoitetaan potilaan alaselän alle. Huoltotoimenpiteet toimitetaan peilien avulla. Lääkäri valitsee elektrodin koon vaurion koosta riippuen. Eroosion luonne määrää sen, onko se varautunut tai poistettu vaurioituneiden kudosten kanssa.

Elektrodi ei suoraa vuorovaikutusta kohdunkaulan kanssa. Altistuminen tehdään korkean taajuuden radiotaajuuksien avulla, jotka aiheuttavat kudosten kuumentumista ja sairaat solut haihtuvat. Samalla pinta, jolla elektrodin toiminta tapahtuu, steriloidaan.

Menetelmä on kontaktiton eikä aiheuta epämukavuutta. Toisin kuin aikaisemmissa menetelmissä, radiotaajuudet eivät jätä arpia, jotka mahdollistavat jopa kiusaamattomien potilaiden hoidon. Sivuvaikutuksia, kipua ei ole.

Ensimmäisinä päivinä menettelyn jälkeen:

 • välttää ylikuumenemista;
 • sukupuoliyhteys;
 • fyysinen rasitus;
 • Älä käytä tamponeja.

Laser höyrystyminen

Laserkosterointi suoritetaan avohoidossa: melko nopeasti, veroton ja ei aiheuta komplikaatioita. Muiden menetelmien tapaan laserhöyrystys vaatii valmistelua. Hoidon aikana lääkäri lisää laser kärjen potilaan emättimeen ja ohjaa säteen vaikutusalueille, kun taas sairaat solut haihtuvat ja kapillaarit suljetaan, mikä poistaa verenvuodon.

Asiantuntijalla on oltava laaja kokemus, manipuloinnit on tehtävä tarkasti eikä kosketa terveitä kudoksia. Höyrystymisen jälkeinen talteenotto tapahtuu melko nopeasti - 4-6 viikon kuluessa. Ensimmäisen kerran mahdollinen verenvuoto - tämä on normaalia. Kuukauden kuluessa sinun tulee pidättäytyä seksuaalivaiheesta eikä käytä tamponeja. Tämän menetelmän relapseja esiintyy noin 10 prosentissa tapauksista.

cryolysis

Cauterization suoritetaan käyttäen nestemäistä typpeä. Tämä menetelmä ei ole niin traumaattinen kuin leikkaus, mutta tehokkaampi kuin hoito. Altistuminen kylmälle tuhoaa kärsineet alueet ja aiheuttaa niiden hylkäämisen. Kryodestruktori, joka koskettaa kärsivää aluetta, jäähdyttää kudoksen -200 asteeseen aiheuttaen kudoksen nekroosia. Tulevaisuudessa kuolleet kudokset tulevat luonnollisesti esiin.

Kudosten jäätymisen syvyys riippuu kosketuksen kestosta. Jonkin aikaa toimenpiteen jälkeen voi olla epämukavuutta pahoinvointina, huimauksena. Kryodestruktion jälkeinen elpymisaika on hieman suurempi kuin muilla menetelmillä - 6-8 viikkoa. Myös taudin toistumisen riski kasvaa - noin 20%.

Kemiallinen palaminen

Tarkastellaan, miten eroosion kemiallinen moksibustio etenee, mikä on määrätty, jos kohdunkaulan eroosion ohella havaitaan hyvänlaatuinen prosessi. Kemiallinen moksibustio on yksi vanhimmista menetelmistä. Menettelyä varten, jossa käytetään happojen seosta - "Solkovagin" ja "vagotyyli". Ne tuhoavat kärsineet alueet, jotka sitten hylätään. Kemiallista kemikaatiota käytetään vain pienillä eroosion alueilla.

Menettelyn aikana lääkäri, jolla on puuvillapyyhe, soveltaa lääkettä kärsineelle alueelle. Menettelyä ohjataan peilien avulla. Tarvitaan toistuva käsittely. Kryodestruktiomenettelyn jälkeinen elpymisaika on 5 - 7 viikkoa. 20-25%: ssa tapauksista sairauden uusiutuminen on mahdollista.

Argon-plasman hyytyminen

Se on samanlainen kuin radiotaajuuskoagulointimenetelmä, mutta argon vahvistaa radioaaltoa. Tämä muodostaa argon-polttimen, joka vaimentaa eroosion tasaisesti. Samanaikaisesti kankaita ei karisteta, vaan ne muuttuvat tasaisesti valkoisiksi.

Kehon palauttaminen tapahtuu melko nopeasti - 1-1,5 kuukauden kuluessa. Taudin toistuminen ei tapahdu useammin kuin 10 prosentissa tapauksista. Vasta-aiheet, valmistelu ja palautussuositukset ovat samanlaisia ​​kuin muut menetelmät.

Kirurginen menetelmä

Vaurioituneiden alueiden poistaminen skalpellilla. Erittäin traumaattinen menetelmä. Nykyaikaisessa lääketieteessä käytetään hyvin harvoin.

Milloin heidät hoidetaan ennen kuukautisia tai sen jälkeen (millä syklin päivänä) ja missä he tekevät?

Milloin voin polttaa? Cauterization tehdään yksinomaan kuukautisten jälkeen syklin 5-7 päivänä. Tämä on aika, jolloin epiteelin regeneraatio on paras, ja lisäksi on olemassa enimmäisaika paranemiseen seuraavaan kuukauteen saakka.

Mistä voin polttaa? Käytännöllisesti katsoen kaikissa naisten klinikoissa on laite sähkövirran säätämiseksi, joten tämä menetelmä on edelleen määrätty. Maksullisissa keskuksissa valintamenetelmien valinta on paljon suurempi. Mutta joka tapauksessa on tärkeää ottaa yhteyttä lääkäriin.

Kohdunkaulan eroosion ajoissa tapahtuva hoito ei salli komplikaatioiden kehittymistä ja säästää naisten terveyttä, jos se tapahtuu aikana. Nykyaikaiset menetelmät ovat tehneet tämän prosessin kivuttomaksi ja lempeäksi.

Millä päivänä ne heikentävät kohdunkaulaa?

Miten cerverize kohdunkaulan eroosio?

Nykyaikaisissa gynekologisissa käytännöissä käytetään usein tällaisia ​​kohdunkaulan eroosion tyypeitä, kuten kryodestruktiota, sähköiskua, radioaaltosähköä ja laserin tuhoutumista.

Menetelmät kohdunkaulan eroosion varautumiseen

Kaikilla kohdunkaulan eroosion säätelymenetelmillä on sekä etuja että haittoja:

 1. Elektrokagulointi on traumaattinen menetelmä, joka aiheuttaa karkeiden arpien muodostumisen kaulaan ja voi myös aiheuttaa vakavaa verenvuotoa, mutta menetelmää käytetään useimmiten sen saatavuuden vuoksi.
 2. Kohdunkaulan kryodestruktio ei jätä arpia, mutta sitä ei voida käyttää, kun vaikutusalueen pinta-ala on yli 3 cm, se ei koske merkittäviä muodonmuutoksia, jotka johtuvat jäätymiskärjen huonosta kosketuksesta limakalvoon. Mutta sinun ei pidä vaivautua kysymykseen siitä, oliko kivuliasta kohdistaa kohdunkaulaa, koska menettely on kivuton, vaikka se joskus aiheuttaa kohdun supistuksia. Menetelmä on harvoin monimutkainen verenvuodon takia, mutta vesipitoinen purkaus sen jälkeen, kun menettely on mahdollista kuukaudessa.
 3. Laser-koagulaatio sallii sinun poistaa vain limakalvon patologiset alueet, jolloin viereiset alueet pysyvät ehjinä, voit sulkea yli 3 cm: n, mutta vaatii paikallisen nukutuksen käyttöä, ja tällaiset komplikaatiot kohdunkaulan laserkosteroinnin jälkeen, kuten verenvuoto, ovat usein mahdollisia.
 4. Kohdunkaulan radiotaajuinen koagulointi on vähiten traumaattinen ja aiheuttaa harvoin komplikaatioita, ei vaadi anestesiaa, mutta se ei ole yleinen meissä, koska laitteiden kustannukset ovat korkeat.

Valmistelu kohdunkaulan cauterisaatiota varten

Ennen eroosion cauterisaation suorittamista on tarpeen suorittaa sarja tutkimuksia, joilla varmistetaan prosessin hyvyys (biopsia tai sytologinen tutkimus). Tutkimuksessa gynekologin on varmistettava, että kolposkopian aikana terveellisen ja muuttuneen epiteelin välinen siirtymävyöhyke on selvästi näkyvissä, ja vaurio ei mene kohdunkaulan kanavalle. Lääkäri toteaa myös, onko lantion alueella akuutteja tai akuutteja kroonisia tulehdussairauksia. Kontraindikaatioiden puuttuessa ja 1-3 päivän kuluttua kuukauden lopusta tee kohdunkaulan cauterization.

Cerverization-menettely kohdunkaulan eroosioon

Käytä varovaisuusmenetelmästä riippuen yhtä tai toista altistumismenetelmää altistuneelle alueelle. Sähkösoluantumisella vaurioituneet kudokset sähköistetään, mutta menetelmä soveltuu vain naisille, jotka ovat synnyttäneet.

Erikoinen piirre siitä, miten kohdunkaulan hoito tapahtuu radiotaajuisen koagulaation aikana, on ei-virran, mutta korkean taajuuden sähkömagneettisten aaltojen käyttö ilman suoraa kosketusta limakalvoon vain johtuen aaltojen lämpövaikutuksesta kudokseen.

Cryodestruktion aikana cauterization suoritetaan nestemäisen typen avulla, joka jäädyttää vaurioituneen limakalvon ja jättää terveet kudokset ehjiksi. Kun kohdunkaulan laserkoagulointia suoritetaan piste-lasersäteilyllä jopa hyvin pienillä vaurioilla, aiheuttamatta negatiivisia vaikutuksia viereisille alueille.

On vaikea sanoa, kuinka kauan kohdunkaulan hoito kestää, mutta tavallisesti menettely kestää useita minuutteja. Paikallispuudutusta käytetään usein lievittämiseen.

Suositukset kohdunkaulan cauterisaation jälkeen

Täydellinen limakalvojen paraneminen cauterisaation jälkeen tapahtuu 1-2 kuukauden kuluessa. Tänä aikana ei suositella seksiä. Verenvuodon välttämiseksi kuumaa kylpyamme ei saa ottaa hyytymisen jälkeen. Menettelyn jälkeen voi tapahtua päästöjä - vetisiä tai verisiä, joihin emättimen tamponeja ei käytetä, vaan ainoastaan ​​saniteettityynyjä. Kolposkopia voidaan suorittaa vasta 2 kuukauden kuluttua cauterisaation jälkeen. Ei ole suositeltavaa uida uima-altaissa tai avoimissa lampiissa, käydä kylpyjä tai saunoja kuukauden ajan menettelyn jälkeen.

Kohdunkaulan eroosio on varautunut ennen kuukautisia tai sen jälkeen?

Sisältö

Eroosion käsittelyn viimeinen vaihe on kohdunkaulan cauterization. Ennen tätä manipulointia tehdään tutkimus ja tarvittaessa konservatiivinen hoito. Jos et tutki ongelmaa vaiheittain, niin jopa cauterization voi jonain päivänä johtaa sairauden uusiutumiseen.

Milloin aloittaa hoito

Eroosikäsittelyä ei pidä viivyttää. Tämä tauti on erittäin vaarallinen sen seurauksille. Joissakin hyvin kehittyneissä tapauksissa pahanlaatuiset solut voivat alkaa esiintyä kohdunkaulan alueella. Jos kohdunkaulan pinnalla on pieniä muutoksia, on mahdollista luopua säästäväisistä keinoista: liuoksista ja kynttilöistä.

Palaminen on kivuton ja turvallinen menettely. Sen jälkeen kaulaan syntyy rupi, joka vaatii tietyn ajan paranemiseen. Jos varovaisit eroosion ennen kuukautisia, purkautumisella on kielteinen vaikutus elimen loukkaantuneeseen osaan, mikä aiheuttaa mekaanista ärsytystä.

Koska veri on erinomainen ympäristö patogeenisille organismeille, kohdunkaulassa voi esiintyä tulehdusprosessia.

Parantuminen paranemisen aikana tuottaa nestettä, joka vuorovaikutuksessa veren kanssa lisää infektioiden kehittymisen todennäköisyyttä. Näistä syistä lääkäri ei edes suorita moxibustionia ennen kuukautisten alkua.

Minkä ajanjakson aikana hoito suoritetaan?

Paras aika eroosion hoitoon pidetään 3 päivää kuukautisten jälkeen. Cauterization suoritetaan syklin 9. päivään saakka.

Eroosion kulkeutuminen tapahtuu kuukautisten aikana, koska kohdun kudokset tällä hetkellä ovat pehmeämpiä ja kohdunkaula on auki. Gynekologilla on parempi kuva alueesta, joka vaatii hoitoa, ja hänelle on myös helpompi poistaa muutetut kudokset vaikuttamatta terveisiin soluihin.

Määritä menettelyn päivä kuukautisten runsauden ja keston mukaan.

On tarpeen, että kohdunkaula oli riittävän auki, mutta samaan aikaan ei ollut käytännöllisesti katsoen purkautumista, koska ne voivat estää havaitut solut:

 • Pitkäaikaisen kuukautiskierron aikana cauterization suoritetaan päivänä 6.
 • Normaalilla kuukautiskierroksella 3.

Menettely voidaan suorittaa kriittisten päivien päätyttyä. Interventiojakso määräytyy kohdunkaulan tilan ja regeneraation laajuuden mukaan. Ennen seuraavan kuukautiskierron alkamista rupi tarvitsee aikaa mennä terveiden solujen jälkeen. Regenerointi kestää yleensä noin kuukauden.

Ennen manipulaatioiden suorittamista suoritetaan solujen sytologinen tutkimus. Kolposkopian aikana asiantuntijan on varmistettava, että siirtymävyöhyke näkyy selvästi muuttuneiden kudosten ja terveiden välillä. Lisäksi lääkäri suorittaa testejä tulehduksellisten prosessien puuttumisesta sukupuolielimissä.

Jos kontraindikaatioita ei ole, lääkärin määrääminen määräytyy toisen päivän kuluttua kuukautisten päättymisestä.

Cauterization kestää yleensä pari minuuttia. Usein käytetään paikallista anestesiaa.

Uskotaan, että valittaessa kemiallista cautery- tai radioaaltokirurgiaa ei ole merkitystä, kun menettely suoritetaan.

Cauterisaation tyypit

Menettelyä on useita. Jotkut katsotaan vanhentuneiksi, koska ne voivat aiheuttaa peruuttamattomia seurauksia. Joissakin tapauksissa niitä sovelletaan. Alhainen vaikutus, mutta tehokkaat menetelmät ovat nyt laajalti käytössä.

Menettelyn tyypin valinta riippuu täysin eroosion koosta. Tästä syystä vain lääkäri voi valita oikein menetelmän, joka täyttää kaikki tietyn patologian parantamisen vaatimukset.

Menettelyn vasta-aiheita ovat: kasvaimet, sukupuolielinten tartuntataudit ja tulehdussairaudet.

Asiantuntijat soveltavat seuraavia menetelmiä:

 • Kemialliset. Solkovaginin avulla, joka sisältää sinkki- nitraattia ja happoa, se suljetaan. Menettely voidaan toteuttaa pienellä eroosiona sekä naisilla, jotka eivät ole synnyttäneet. Gynekologi suorittaa cauterization Solkovaginilla käyttäen kolposkooppia. Anestesiaa ei tarvita. Kolposkoopin ansiosta valmiste levitetään tarkasti sairastuneelle kudokselle. Menettely suoritetaan kahdessa vaiheessa. Lääkäri ennen lääkkeen levittämistä huolellisesti poistaa kaikki liman emättimestä puuvillapyyhkeellä. Sitten eroosioon käytetään 3-prosenttista etikka-liuosta, jonka vuoksi voit nähdä selkeämmin eroosion rajat. Ainoastaan ​​sen jälkeen, kun kyseiset välineet on asetettu kärsineisiin soluihin puuvillapyyhkeellä. Muutaman minuutin kuluttua lääke levitetään jälleen sairastuneelle alueelle. Näin voit parantaa terapeuttista vaikutusta toistuvasti.
 • Cryodestruction. Menettely ei jätä arpia, joten sitä käytetään usein naisilla, jotka suunnittelevat tulevaa raskautta. Menetelmä mahdollistaa vain pienen eroosion parantamisen. Tämä menetelmä on kivuton, koska kylmä estää välittömästi kaikki hermopäätteet. Joillekin naisille, jotka ovat herkkiä kipulle, annetaan kuitenkin paikallinen nukutus. Typen immunostimuloiva vaikutus, minimaalinen invasiivisuus, verenvuodon puuttuminen johtuvat kryodestruktion positiivisista näkökohdista. Haitat: pitkä palautumisaika. Se voi kestää jopa 6 viikkoa, jonka aikana havaitaan runsaasti purkausta.
 • Virran avulla. Tällä hetkellä useimmat lääkärit pitävät tätä menetelmää vanhentuneena. Käytännössä sitä ei käytännössä käytetä sen lisääntyneen trauman vuoksi naisilla, joilla on vähän eroosioita, ja niille, jotka eivät ole synnyttäneet. Menettely suoritetaan vain anestesiassa, koska se on hyvin tuskallista. Altistuminen virralle aiheuttaa suuren määrän arpia.
 • Laser. Suosituin menetelmä. Laser poistaa tarkasti haitalliset solut vaikuttamatta terveisiin. Tämä menetelmä mahdollistaa jopa syvän syvän eroosion käsittelyn.
 • Argon-plasman ablaatio. Uusin menetelmä, jossa työkalu ei ole kosketuksissa kosketuksiin joutuneen kudoksen kanssa.
 • Moksibustio radioaaltojen avulla. Tätä menetelmää voidaan käyttää kaikenikäisille naisille, joilla on eri kokoisia eroosioita.

Asiantuntijat uskovat, että optimaalinen jakso eroosiota varten on kuukautiskierron päättymisen jälkeinen aika. Joissakin tapauksissa menettely voidaan pitää enintään 9 päivää kriittisten päivien päättymisen jälkeen. Mitä menetelmää kohdunkaulan valinnalle valitaan, vain lääkäri päättää.

Indikaatiot ja vasta-aiheet radioaaltojen hoidossa kohdunkaulan eroosion jälkeen

Missä syklin päivässä on parempi sulkea eroosio?

Kohdunkaulan eroosio tai ektopia esiintyy lähes puolessa naisista. Tämä johtuu siitä, että sen syyt voivat olla olosuhteita, joita on vaikea välttää aikuisuudessa. Patologia vaatii pakollista hoitoa, useimmissa tapauksissa leikkausta, jota kutsutaan cauterizationiksi. Muuten kyseinen alue kasvaa ja uhkaa muuttua vakavammaksi ongelmaksi. Mutta milloin on parempi sopeuttaa eroosion välttämään komplikaatioita ja älä pelkää sairauden toistumista?

Miksi ectopia tapahtuu

Kohdunkaulan eroosion havaitseminen naisilla useista eri syistä, joiden vuoksi epiteeli muodostuu patologisiksi muutoksiksi:

 • Mekaaninen vaurio limakalvolle. Tämä on mahdollista synnytyksen aikana, kohdunkaulan kanavan laajentumista pakottavia toimia, jopa epätarkkoja gynekologisia tutkimuksia ja liian aktiivisia toimia sukupuoliyhteyden aikana. Enemmän alttiita taudille nuorena, tytöt, jotka ovat aloittaneet läheisen elämän liian aikaisin. Niiden kudokset eivät ole vielä täysin muodostuneet, joten luonnollinen seksuaalinen kosketus voi olla traumaattinen.
 • Emättimen tulehdukselliset sairaudet. Kohdunkaula on liitetty tähän elimeen suoraan. Luonnollisesti pitkäaikainen läsnäolo ja kosketus niiden kautta erittyvien patogeenisten bakteerien kanssa ärsyttävät epiteeliä. Tämä lisää eroosiona pidettävien muutosten todennäköisyyttä.
 • Seksuaalisesti tarttuvat infektiot. Kun he ovat asettuneet lisääntymisjärjestelmään, ne vaikuttavat kaikkiin sen osiin, mukaan lukien erittäin herkkä kohdunkaula. Infektiota aiheuttavien bakteerien vuoksi elimen muuttaman liman koostumus muuttuu. Se ärsyttää epiteeliä, joka aiheuttaa sen muutoksia haavaumien, punoituksen muodossa.

Ongelman mahdollisuuden takia syntyy tärkeä kysymys siitä, milloin kohdunkaulan eroosio on mahdollista.

Manipulointi sisältää solujen patogeenisen kerroksen tuhoamisen, jonka jälkeen muodostuu vahinkoa. Jotta se saisi mahdollisuuden ongelmattomaan paranemiseen, sinun on ensin päästävä eroon tarttuvasta tai tulehdusprosessista sukupuolielimissä.

Toisin sanoen hoidon lopullisena vaiheena tulisi olla cauterization.

Miten vaarantaa eroosiota

Kohdunkaulan epiteelin haavaumien poistamiseksi on useita tapoja:

 • Diathermy. Sähkövirtaa käytettäessä. Laite on suorassa yhteydessä kosketukseen joutuneeseen alueeseen ja jättää kipeän - rupin käsittelyn päätyttyä. Menetelmän avulla voit poistaa minkä tahansa koon, jopa hyvin suuren, ektopiaa, mutta voi aiheuttaa kohdunkaulan arpeutumista. Tämä rajoittaa sen julkistamisen kykyä. Siksi kun eroosio on mahdollista hidastaa diathermocoagulationin avulla, se määräytyy sen perusteella, onko nainen synnyttänyt vai onko se juuri tulossa. Niiden, joilla ei ole lapsia, pitäisi lykätä polttaminen menettelyllä jonkin aikaa lapsen ulkonäön jälkeen tai käyttää toista menetelmää
 • Cryodestruction. Manipulointia voidaan pikemminkin kutsua jäätymiseksi, koska se käyttää alhaisia ​​lämpötiloja. Kryodestruktio aiheuttaa nesteen kiteytymisen patologisissa kudoksissa, minkä seurauksena ne kuolevat.
 • Laser. Kosketuskäsittely suoritetaan palkilla, joka haihtuu vedestä muuttuneista soluista ja pakottaa ne hajoamaan. Vahinko on vähäinen, eli paranemisaika on lyhyempi, ja uusi terveiden kudosten kerros kasvaa ilman arpia. Siksi ongelma, joka on tarpeen kohdunkaulan eroosion välttämiseksi, ratkaistaan ​​paljon helpommin. Voit tehdä tämän ennen ensimmäisen raskauden suunnittelua. sekä syklijaksosta riippumatta, mutta kriittisten päivien lisäksi.
 • Radioaallot. Kohdunkaulan sylinterimäiset epiteelisolut haihtuvat korkean taajuuden säteilyn vaikutuksesta. Myöskään elimeen ei ole yhteyttä, joten vauriot ovat vähäiset ja paraneminen on nopeaa.

Varoituksia varautumisesta ja haitoista

Monet naiset ovat kuulleet, että Euroopassa he pitävät mieluummin eroosion, ja jos heitä kohdellaan, se on konservatiivinen. Ja vain silloin, kun se uhkaa uudestisyntymistä, määrätään cauterization. Jotkut manipuloinnin pelosta päättävät noudattaa tätä ei Euroopan lääkkeen parasta mallia, mutta eivät tiedä, miten menettely suoritetaan, josta se vapautuu.

Cauterizationillä on monia myönteisiä näkökohtia:

 • Poistaa kudoksen rappeutumisen mahdollisen vaaran, korkeamman tartunnan todennäköisyyden. Kohdunkaula palauttaa suojaavat toiminnot ja eliminoi koko elimen sairauksien riskin.
 • Nykyaikaiset manipulaatiomenetelmät ovat käytännössä kivuttomia, mutta potilaan pyynnöstä lääkäri voi käyttää lääkkeitä, jotka lievittävät näitä vähäisiä epämukavuutta.
 • Laser- ja radioaaltosäteily ei vaadi pitkää aikaa kudoksen parantamiseksi. Niiden jälkeen ei ole arpeutumista, kohdunkaulaa ei pienennetä, joten se säilyttää toiminnonsa. Tytöt voivat turvallisesti mennä manipulointiin ilman pelkoa siitä, että se häiritsee synnytysprosessia.

Cautery-aika

”Kun eroosio on varovainen: ennen tai jälkeen kuukautiset?” Onko yksi kyseenalaisimmista kysymyksistä. Naiset ovat kiinnostuneita siitä päivästä, jona se on turvallisin. On useita vaihtoehtoja:

 • Välittömästi kuukautisten jälkeen. Tämä aika on edullisinta monista syistä. Kriittisten päivien lopussa kohdunkaula kasvoi hieman, mikä antaa mahdollisuuden nähdä eroosion muutokset kokonaan ja poistaa ne yhdessä menettelyssä. Lisäksi et voi huolehtia siitä, että nainen on raskaana, koska tämä tila ei salli cauterisaatiota. Tämän ajanjakson aikana suoritettu menettely ei riko sykliä eikä anna mahdollisuutta kehittyä tartunnan saaneissa kudoksissa.
 • Kriittisinä päivinä. Tällöin sulkeminen on suljettu pois. Lääkäri ei näe eroosion täysin, vaurioituneen purkautuneen alueen läpi kulkee infektioriski.
 • Ennen kuukautisia. Kohdunkaulan eroosiota ennen kuukautisia tehdään joissakin klinikoissa, joissa on laser- ja radioaaltolaitteita. Asiantuntijat eivät pelkää komplikaatioita potilaille, koska kudosvauriot näiden toimenpiteiden aikana ovat vähäisiä. Siksi eritteiden altistumisesta johtuva tulehdusriski on alhainen. Mutta jos teet cauterization ennen kuukautisia, on mahdollisuus niiden viivästyminen. Lisäksi naisen on vaikeampi hallita paranemisen mukana tulevaa purkausta. Ja on olemassa riski sukupuolielinten endometrioosi. lähtevän kohdun limakalvon solut voivat viipyä ja rauhoittua vaurioituneen kohdunkaulan alueelle.

Huonot erilaistuminen

Kohdunkaulan eroosion eliminoinnin haittapuolet ovat haitallisia. Ne ovat todennäköisiä, eivätkä ne ole pakollisia lääkärin pätevyydestä riippuen, potilaan palauttamiseksi. Manipulointiin liittyvät miinukset ovat:

 • kohdunkaulan muodonmuutoksen mahdollisuus, kohdunkaulan stenoosi ja siten hedelmättömyys;
 • kudosten synnytys, joka vaikeuttaa synnytyksen ja synnytyksen prosessia;
 • tulehduksellisten sairauksien paheneminen;
 • jätetään eroosion paikkoihin väärin valitulla menetelmällä sen poistamiseksi ja tarve toistaa toimenpide;
 • negatiiviset muutokset kuukautisten toiminnassa;
 • karsinooman muodostuminen riittämättömällä perusteellisella tutkimuksella ennen menettelyä;
 • pitkään kaikenlaisia ​​rajoituksia, joiden ilman parantaminen on mahdotonta.

Lisäksi kalibrointimenetelmät, joissa luetellut riskit ovat vähäisiä, ovat kalliita, eikä jokaisella klinikalla ole laitteita niiden toteuttamiseen.

Suosittelemme, että lue artikkeli siitä, miten kohdunkaulan eroosio voidaan korjata ilman cauterization. Sieltä saat tietoa sairauden ei-kirurgisesta hoidosta, lääkehoidon mahdollisuuksista, lääkkeiden nimittämisestä Depantol, Hexicon. Terzhinan ja muut.

Kuinka elää cauterisaation jälkeen

Elämäntapa manipuloinnin jälkeen on oltava sellainen, että paraneminen on valmis ja eroosio ei palaa. Tätä varten on tarpeen hallita purkausta ja käyttää keinoja kiristää kohdunkaulan haavaa

On tuttuja asioita, jotka sinun pitäisi luopua pari kuukautta:

Hormonaalista taustaa on valvottava. Ektopia voidaan muodostaa uudelleen estrogeenin ja gestageenin epätasapainon vaikutuksesta. Toistumisen ehkäisemisen edellytys on säännöllinen vierailu gynekologiin elpymisen jälkeen.

Kussakin sairauden tapauksessa lääkärin on päätettävä, milloin on tarpeen kohdistaa kohdunkaulan eroosio. Joskus on parempi aloittaa taistelu hänen kanssaan konservatiivisella hoidolla.

Mitä keinoja kohdunkaulan eroosion varalta on? Menettelyn ominaisuudet ja palautteet naisilta

Naisen keho on hyvin koordinoitu, mutta hyvin hauras järjestelmä. Modernin elämän rytmi ei voi vaikuttaa naisten terveyteen.

Ja nyt eroosio on diagnoosi, joka tehdään jokaiselle muulle naiselle.

Eroosio katsottiin niin kauan sitten syöpälääkkeeksi, nyt lääkärit eivät ajattele sitä, mutta tämä ei tarkoita, että eroosio on vaaraton.

Tämä patologia voi aiheuttaa hedelmättömyyttä, tulehdusprosesseja, ja joissakin tapauksissa se voi aiheuttaa pahanlaatuista kasvua.

Mikä on eroosio

Tarkastuksessa eroosio näyttää kirkkaalta punaiselta, selkeillä rajoilla. Tällainen limakalvon vika on patogeenisen kasviston portti - infektio voi vaikuttaa myös kohdunkaulan alueeseen, mutta myös tunkeutua syvemmälle, mikä johtaa tulehduksellisiin prosesseihin kohdussa ja lisäyksissä.

Eroosio voi olla synnynnäinen ja hankittu, jälkimmäinen on jaettu totta ja vääräksi. Todellinen eroosio on olemassa vain kaksi viikkoa - tämä on hankausta, jos tällä hetkellä patologiaa ei hoideta, se muuttuu pseudoerosioon (ectopia, väärä eroosio).

Tässä tapauksessa keho alkaa hoitaa itsenäisesti vaivaa, mutta tämä ei aina tapahdu oikein - litteät epiteelisolut korvataan vähitellen sylinterimäisillä, mikä johtaa erilaisiin patologisiin prosesseihin.

Kun sinun täytyy polttaa

Tällä hetkellä asiantuntijat eivät aina suosittele eroosion aiheuttamien vahinkojen korjaamista. Joissakin tapauksissa lääkäri suosittelee odottamaan -hetkistä taktiikkaa - patologiaa yksinkertaisesti havaitaan, toisissa suositellaan lääkehoitoa tai jopa hoitoa folk-menetelmillä, mutta joskus on saatavilla absoluuttisia merkkejä eroosion varautumisesta.

Cauterization on tarpeen, kun:

 • laajamittainen eroosio;
 • ektropionin syntyminen synnytyksen jälkeen;
 • patologian toistuva toistuminen;
 • valkotäpläisyys;
 • ectopia, jossa on cicatricial deformity;
 • endometrioosin aiheuttamat eroosion komplikaatiot;
 • syöpäsolujen muutokset.

Jos haluat lisätietoja, kun tarvitset cauterization-eroosion, lue tästä.

Älä koske eroosiota, kun:

 • coleitis;
 • kohdunkaulan;
 • krooniset sukupuolitaudit;
 • papilloomaviruksen läsnäolo edellyttää ensin erikoishoitoa.

Ennen eroosion hoitoa kirurgisilla menetelmillä on tarpeen poistaa nämä vaivat.

Menetelmät ja tyypit

Nykyaikaisella lääketieteellä on arsenalissaan useita menetelmiä kohdunkaulan eroosion vaurioitumiseen:

 1. Diathermy. Tämä on yksi vanhentuneista hoitomenetelmistä, joita pidetään kaikkein traumaattisimpina ja vaarallisimpina. Tämä tekniikka on altistaa altistuneelle alueelle sähkövirta. Tällä hetkellä tätä menetelmää ei käytetä usein, koska tämän menettelyn jälkeen kohdunkaulan limakalvolle jää huomattava arpeutuminen, joka voi myöhemmin vaikuttaa raskauteen ja synnytykseen.
 2. Cryodestruction. Tässä tapauksessa typpeä käytetään eroosion poistamiseen. Tämä ei ole sellainen traumaattinen menetelmä kuin edellinen, mutta sillä on useita haittoja - pitkäaikainen elpyminen, kyvyttömyys käsitellä täysin syvään vaikuttavia kudoksia, suuri uusiutumisen riski. Menetelmä perustuu kylmäkäsittelyyn, menettely kestää enintään 5 minuuttia. Samalla epänormaalit solut kiteytyvät ensin ja sitten kuolevat pois. Tämän hoidon etuna on sen kivuttomuus ja mahdollisuus käyttää naaraspuolisia naisia, ja tässä tapauksessa verenvuotoa ei ole. Vasta-aiheet - yli 3 cm: n eroosio, sukuelinten infektio- ja tulehdussairaudet, myoma, kohdunkaulan alueen vamma.
 3. Laser eroosion poisto. Tehokas hoitomenetelmä on laserin käyttö. Tämän menetelmän etuna on verenvuodon puuttuminen, koska astiat hyytyvät välittömästi. Mitä tulee puutteisiin, voimme sanoa, että suuri eroosio on pakotettava useaan otteeseen, ja cauterisaation välinen aika ei saisi olla alle kuukausi. Menettelyn jälkeen voi olla myös purkaus, joka pysähtyy parin viikon kuluttua. Vasta-aiheet eroosion poistamiseksi laserilla ovat: synnytyksen jälkeinen aika, sukupuolielinten tulehdukselliset prosessit, pahanlaatuiset kasvaimet, lapsen raskausaika.
 4. Radioaallon koagulaatio. Useimpien lääkärien mukaan tämä on tehokkain tapa eroosion poistamiseksi. Menettely on kontaktiton, mikä tarkoittaa, että se on vähemmän traumaattinen ja kivuton. Verenvuotoa ei tapahdu, ja kaikki mahdolliset komplikaatiot minimoidaan. Tämä on suhteellisen uusi menetelmä, joten sitä ei ole vielä käytetty laajasti. Menettelyn ydin on radioaktiivisten aaltojen vaikutus eroosioon, joka haihduttaa solunsisäisen nesteen, kun alukset koaguloituvat, eikä siksi ole verenvuotoa. Useimmissa tapauksissa kertaluonteinen toimenpide johtaa taudin täydelliseen vapautumiseen. Radioaallon eroosiohoito on tarkoitettu naisille, jotka suunnittelevat raskautta lähitulevaisuudessa. Menettely on melkein kivuton, mutta jos naisella on korkea herkkyyskynnys, paikallisen nukutuksen käyttö on sallittua. Tämän hoidon etuna on kyky poistaa samanaikaisesti liimaprosessit kaulassa tai muissa defekteissä.
 5. Argon-plasman ablaatio. Tässä tapauksessa eroosio poistetaan argonilla. Se suoritetaan erikoislaitteilla. Argoni ionisoidaan suurtaajuusvirralla ja vaikuttaa tarkasti vaurioituneeseen kudokseen.
 6. Elektronisointia käytetään eroosion ja dysplasian vakavien muotojen poistamiseen. Tämän menetelmän avulla voit tunkeutua kudoksen syvempiin kerroksiin ja poistaa epänormaaleja soluja.
 7. Ultraäänikäsittely.
 8. Kemiallinen tai lääketieteellinen käyttö. Tällä hetkellä lääkärit käyttävät usein Solkovaginia. Lääkäri kostuttaa pyyhkimisen valmisteeseen ja käsittelee vaurioituneen kudoksen aluetta. Menettely kestää 3 minuuttia, se on täysin kivuton ja ei edes vaadi paikallista nukutusta. Menetelmää voidaan käyttää eikä synny naisia. Haittapuoli on, että tällä tavalla eroosion parantaminen ei ole mahdollista yhdessä istunnossa, se kestää useita menettelyjä.

Mikä menetelmä pidetään optimaalisimpana

Optimaalisin ja vähemmän traumaattinen menetelmä eroosion poistamiseksi pidetään huumeiden moxibustionina ja radioaaltojen hoitona, koska näitä menetelmiä voidaan käyttää täysin turvallisesti naisille, jotka suunnittelevat raskautta. Laserhöyrystys on myös melko tehokas menetelmä, mutta joitakin vasta-aiheita.

Miten kohdistaa kohdunkaulan eroosion kuukautisten aikana - ennen ja jälkeen

Kohdunkaulan eroosio diagnosoidaan hedelmällisessä iässä olevilla naisilla useista syistä. Pyrkimys patologian kehittymiseen voi olla mekaaninen vaurio limakalvolle, joka liittyy toimintaan, synnytykseen tai huolimattomaan gynekologiseen tutkimukseen. Mutta useammin eroosion syy on tulehduksellisia sairauksia ja sukupuoliteitse tarttuvia infektioita, joiden aikana patogeeniset bakteerit tuhoavat järjestelmällisesti epiteelin.

Sisältö

Sisältö

Hoito edellyttää sekä konservatiivisia toimenpiteitä (peräpuikkoja, ratkaisuja, voiteita) että operatiivisia. Ensimmäiset toimenpiteet tähtäävät diagnoosin aikana tunnistettujen eroosion syiden poistamiseen. Jälkimmäinen koostuu suoraan kyseisten epiteelisolujen cauterisaatiosta. Tässä vaiheessa on tärkeää määritellä oikein paras aika lääketieteelliseen interventioon - millä kuukautiskierron tiellä päivänä menettely on mahdollisimman tehokas.

Mitkä kuukautiskiertojaksot eroosion hillitsemiseksi

Nykyään gynekologit tarjoavat useita vaihtoehtoja eroosion hoitoon. Paras aika kussakin tapauksessa valitaan kuukausittaisen potilaan keston ja runsauden perusteella. Normaalien kuukautisten aikana toimenpide on suunniteltu kolmanneksi päiväksi ja pitkiksi kuukausiksi - 6. päivänä. On useita syitä siihen, miksi lääkärit suosittelevat 3–6 päivän ajan kuukautiskierron aikana. Tämä on:

 • Interferenssipaikalla esiintyvän haavan paranemisnopeus on noin kuukausi. Niinpä ennen kuukautisten alkua epiteeli palautuu täysin, kuukautiskierto ei tule kosketuksiin paranemisen kanssa eikä se aiheuta tulehduksen kehittymistä.
 • Kohdunkaula näinä päivinä on edelleen hieman auki. Tämä antaa gynekologille mahdollisuuden nähdä vaurion koko alueen ja suorittaa cauterisaation mahdollisimman tarkasti ja tehokkaasti syklin ensimmäisinä päivinä.

Onko eroosio mahdollista sulkea muilla syklin päivillä?

Joissakin tapauksissa hoidetaan kohdunkaulan eroosio kuukautisiin. Tämä tekniikka on yleinen ectopian hoidossa radioaaltojen ja laserlaitteiden avulla. Huolimatta siitä, että tulehdusriski tällä hoitomenetelmällä on minimaalinen, kun eroosion varautuminen ennen kuukautisia, on todennäköisiä kielteisiä seurauksia. Tämä on kuukautisten viivästyminen, sukupuolielinten endometrioosin kehittyminen. Naisen on vaikeampi hallita purkauksen luonnetta, joka tapahtuu paranemisprosessin aikana cautery-menettelyn jälkeen.

Voit kohdistaa kohdunkaulan eroosion ja kuukautisten jälkeen, jos gynekologi suosittelee sitä potilaan testien perusteella. Esimerkiksi kun suositellaan kryoterapiaa potilaalle, menettely suoritetaan oikein vain viikon kuluttua kuukautisten päättymisestä.

Eroosion diagnoosi

Nainen usein oppii eroosioista normaalin vierailun aikana gynekologiin. Lääkäri näkee rikkomisen tutkimuksen aikana ja määrittelee tarvittavat testit. Taudin oireet voivat olla poissa tai niitä ei esiinny. Keskeisimpiä merkkejä kohdunkaulan epiteelin rikkomisesta, purkautuminen (valkea, tylsä-limakalvo, kellertävä tai verinen). Ne voivat esiintyä painonnostossa, sukupuoliyhteydessä, kutinaa, leikkausta ja kipua. Kuukauden kohdunkaulan eroosio voi muuttaa niiden luonnetta - tulla niukaksi, runsaaksi, pitkäksi.

Eroosion diagnoosin aikana lääkäri tekee johtopäätöksen epiteelin vaurion koosta ja muodosta, joiden syyt voivat olla kudoksen muutos ja päättää jatkokäsittelystä. Lääketieteellisen hoidon luonne voi olla erilainen. Jos ulkomailla tapahtuvaa eroosiota ei usein tapahdu, suosimalla pehmeää haavan paranemista, olemme ryhtyneet radikaaleihin toimenpiteisiin mahdollisten komplikaatioiden poistamiseksi.

Lääkäri voi päättää viivästyttää cauterisaatiota esimerkiksi, jos eroosio on diagnosoitu syntymättömässä potilaassa. Synnytyksen jälkeen matala eroosio voi hävitä yksin. Jos ongelma jatkuu, se poistetaan muutaman kuukauden kuluttua (3-6) sen jälkeen, kun vauva on syntynyt.

Kun kannattaa pysäyttää cauterization

Raskaus ei ole paras aika eroosion hillitsemiseksi. Gynekologin tehtävänä on hoito- ja tulehduskipulääkkeiden nimittäminen sekä potilaan kohdunkaulan dynaaminen seuranta. Usein raskauden jälkeen eroosio häviää kokonaan. On muitakin syitä, joiden vuoksi meidän pitäisi rajoittaa konservatiivista hoitoa. Lisäksi ponnistelut kohdistuvat usein niiden poistamiseen. Seuraavien sairauksien joukossa, jotka on parannettava ennen hoitoa, on seuraavat:

 • Candida-kolpiitti. Ärsyttää akuuttia tai kroonista vaihetta hoidetaan sienilääkkeillä, kunnes ongelma on kokonaan poistettu, ja sitten eroosiota poltetaan.
 • Vaginiitti (bakteeri- ja ei-bakteeri). Lääkäri määrittelee hoito-ohjelman, joka poistaa tulehduksen emättimen limakalvosta ja päättää sitten, aikooko se estää eroosion.
 • Kun HPV (ihmisen papilloomavirus) havaitaan, on välttämätöntä nostaa immuunijärjestelmä optimaaliselle tasolle ja aloittaa vasta sitten hoito kohdunkaulan epiteelin rikkomiseksi.
 • Et voi nimetä cautery-menettelyä ja endometrioosia.

Kohdun fibroidit eivät ole kontraindikaatio eroosion varautumiselle. Tarvittaessa, kun diagnosoidaan myoma, lääkäri valitsee kaikkein lempeimmän menetelmän, jolla poistetaan sairastuneet solut. Kohdunkaulan synnynnäinen eroosio, joka usein kulkee itsestään, ei yleensä pala. Asiantuntijan on valvottava sitä säännöllisesti ja hoidettava viipymättä niihin liittyviä sairauksia.

Eroosio-menetelmät

Jos konservatiivinen hoito ei tuota asianmukaisia ​​tuloksia, gynekologi biopsian jälkeen (kudoksen näytteenotto kohdunkaulan patologisessa paikassa) määrää varovaisuutta. Menetelmä on valittava eroosion koon, sen tyypin ja syyn perusteella. Nykyään käytetään useita muunnoksia tehokkaista keinoista modifioitujen epiteelisolujen poistamiseksi. Tämä on:

 1. Diathermokoagulointi, jota suositellaan usein niukille potilaille sekä naisille, jotka eivät suunnittele raskautta tulevana vuonna. Virta johtaa kohdun supistumiseen, kuten supistuksiin. Se sattuu tarpeeksi. Interventiopaikalle muodostuu arpi. Jonkin aikaa menettelyn jälkeen nainen tuntee epämukavuutta. Noin kuukausi on runsaasti läpinäkyvää purkausta, kipu voi alkaa lannerangan alueella. Joskus eroosio on jälleen varautunut. Nämä haittavaikutukset ovat johtaneet siihen, että tätä menetelmää käytetään vähemmän.
 2. Kryoterapia on menetelmä epiteelisolujen jäädyttämiseksi typellä. Menettely on vakiintunut, koska se kestää noin 10 minuuttia, ei jätä arpia ja vaurioita ympäröiville kudoksille. Menetelmä on kivulias, joka erottaa sen suotuisasti diathermokoagulaatiosta, mutta voi vaarantaa taudin toistumisen, eikä sitä käytetä syvässä eroosiossa.
 3. Säästömenetelmiin sovelletaan radioaaltoaltistusta. Sähkömagneettiset värähtelyt stimuloivat tehokkaasti soluja ja aiheuttavat kärsineiden alueiden romahtamisen. Tätä menettelyä suositellaan naisille, jotka eivät ole syntyneet ja jotka suunnittelevat raskautta lähitulevaisuudessa. Ennen toimenpiteen suorittamista potilas valmistetaan. Joidenkin päivien pitäisi seurata ruokavalion noudattamista ja hoitavan lääkärin määräämää määrää ennen hoitoa. Toimenpiteen seuraukset ovat veren purkautuminen viikon aikana.
 4. Nykyaikaisin menetelmä on laserhoito. Argon- tai rubiinilaserilla on tarkoitus vaikuttaa eroosioon. Kohdunkaulan eroosion mahdollisuus tällaisella hoidolla on minimaalinen, ja paranemisnopeus on suurin. Tämä menetelmä ei kuitenkaan ole toivottavaa käyttää naisten synnyttämättä jättämiseen.

Elvytysjakso cautery-eroosion jälkeen

Tee cauterization ja välittömästi unohtaa ongelma ei toimi. On tarpeen valmistautua siihen, että elpymisaika tuo mukanaan joitakin rajoituksia ja epämukavuutta. Tabu on asetettu sukupuoleen ja painonnostoon, jopa täydelliseen paranemiseen. Seksuaalinen kosketus voi aiheuttaa kudoksen ja vakavuuden vaurioita kohdun jännitykselle ja siten verenvuodolle. Et voi ottaa kuumia kylpyjä, mennä kylpyyn. Uinti uima-altaalla ja uiminen rannalla on mahdollista vasta hoitavan lääkärin luvalla.

Cauterisaation jälkeen tapahtuvan purkauksen luonne ja runsaus riippuu eroosion koosta, joka oli poistettava, menetelmän cauterization ja potilaan anatomiset ominaisuudet. Joissakin naisissa tämä on viikolla tahraa ja epäsäännöllinen, toisissa - 3 viikkoa riittää runsaasti purkausta.

Kuukautiskierto jatkuu kuukauden kuluttua. Joissakin tapauksissa ensimmäistä kertaa ennen kuukautisia on ominaista epätyypillinen kipu ja purkautuminen. On tarpeen käydä säännöllisesti gynekologissa sairauden uusiutumisen estämiseksi ja paranemisprosessin seuraamiseksi.

johtopäätös

Lääkäri tekee päätöksen siitä, tehdäänkö eroosiota ja millä kuukautiskierron päivänä menettelyä määrätään. Ja kannattaa olla samaa mieltä hänen tuomionsa kanssa, koska viive voi johtaa siihen, että patogeeniset solut eivät ainoastaan ​​aloita ympäröivien kudosten tarttumista, vaan voivat myös johtaa pahanlaatuiseen kasvainkasvuun.

Oletko jo käynyt läpi eroosio-ohjeen ja voisitteko jakaa vaikutelmasi hoitotuloksesta? Haluatko esittää kysymyksen jokaisen nykyisen hoitomenetelmän ominaisuuksista? Esitä kysymyksesi artikkelin kommenteissa ja älä unohda jakaa tietoja ystävien kanssa sosiaalisissa verkostoissa ja temaattisilla foorumeilla.