Kohdun elektroforeesimenetelmä: Hoitomenetelmät ja käytetyt ratkaisut

Gynekologisten sairauksien tehokasta hoitoa varten asiantuntijat voivat käyttää sähköterapiaa eli korkean taajuuden (ultrahigh) sähkökenttää. Elektroforeesia käytetään ruiskuttamaan farmakologisia aineita kehoon erityisellä valmisteella, joka välittää vakion (galvaanisen) virran vaikutukset. Virta vaikuttaa ihoon ja tekee niistä herkempiä ja alttiimpia lääkkeiden imeytymiselle. Kohdun elektroterapia mahdollistaa farmaseuttisten valmisteiden ionien siirtämisen, jotka säilyvät kehossa pidempään kuin lääkkeiden ottamisen ihonalaisesti tai suun kautta.

Elektroforeesi suoritetaan vakiintuneiden standardien mukaisesti ja sillä on omat ominaisuutensa. Erityisesti osallistuvan erikoislääkärin tulee valita oikea annosteltu liuos mahdollisimman oikein. Kokonaiset aineet, joita käytetään kohdun elektroplastiassa, ovat erilaisia, ja ne osoitetaan yksilöllisesti riippuen diagnosoidusta taudista, kontraindikaatioiden läsnäolosta, potilaan iästä jne. Kukin liuos erottuu komponenttikoostumuksestaan, tarvittavien aineiden pitoisuudesta ja myös yksilöllisistä toiminnallisista ominaisuuksista.

Mitkä ovat sähköterapian tekniikat?

Kuten käytäntö osoittaa, elektroforeesi suoritetaan tunnistamaan sairaudet, jotka liittyvät naisten lisääntymisjärjestelmän toimintaan ja joilla on hidas tulehdus. Esimerkiksi endokerviitti, endometrioosi, kolpiitti, endometriitti, kohdunkaulan kohdun eroosio jne. Nykyään asiantuntijat suorittavat elektroforeesia käyttäen erilaisia ​​menetelmiä, erityisesti:

 • elektrolyyttistä;
 • Vannochkovoy;
 • ontelon;
 • Interstitiaalinen.

Elektroforeesi elektrolyyttisesti suoritetaan käyttämällä erityisiä tyynyjä, jotka on kyllästetty tarvittavalla ratkaisulla. Tiivisteet ovat pääsääntöisesti sideharsomateriaalia ja taitetaan useissa kerroksissa. Jotkut ammattilaiset käyttävät suodatinpaperia. Tiiviste sijaitsee haluamassasi paikassa ihon päällä. Lääkkeiden siirtämiseen käytetään kahta elektrodia, jotka on asennettu vastakkaisille puolille, mutta muodostavat yhden rivin. Farmakologisten aineiden tunkeutuminen tapahtuu dissosiaatioprosessilla, jonka aikana muodostuu positiivisia ja negatiivisia ionihiukkasia.

Kylpymenetelmän elektroforeesissa käytetään erityistä säiliötä, joka on varustettu sisäänrakennetuilla elektrodielementeillä. Syvennysmenetelmää käytetään lääkkeiden ruiskuttamiseen onttoihin elimiin. Täten suoritetaan kohdun elektropatia. Yksi elektrodielementti työnnetään sisään ja toinen sijaitsee ulkopuolelta. Interstitiaalinen elektroterapia sisältää lääkityksen antamisen suun kautta, lihakseen tai laskimonsisäisesti. Elektrodielementit asennetaan patologiaan.

Mitä ratkaisuja käytetään kohdun elinten hoitamiseen sähkövirralla?

Lääkkeen pitoisuus ja määrä määritetään lääkärin jälkeen täydellisen diagnoosin ja hoitomenetelmän määrittämisen jälkeen. Endocervicitis-hoidon tai kohdunkaulan kohdun eroosio-prosessien aikana käytetään sinkkiliuosta, jossa on vaikuttavan aineen prosenttiosuus. Jos potilaalle diagnosoitiin kroonisia luontaisia ​​tulehduksellisia prosesseja, elektroforeesi suoritetaan kaliumjodidin liuoksella.

Useimmiten gynekologisella alueella käytettiin liuosta tyyppi lidaza. Elektroterapia suoritetaan sen avulla kirurgisten toimenpiteiden jälkeen muodostuneiden arpien pehmentämiseksi. Tätä ratkaisua käytetään myös verenkierron parantamiseen, turvotuksen lievittämiseen. Ainutlaatuinen vaikutus, kuten käytännön mukaan on, sisältää lidatsan kohdunliitosten muodostumisen prosessien hoidossa kohdun putkissa. Jotkut potilaat saattavat kokea allergisen reaktion liuoksen käyttöön, joten ennen menettelyn aloittamista on tarpeen valita vertailutestit allergeenien tunnistamiseksi. Käytä näihin tarkoituksiin hyaluronidaasia.

Elektroforeesilääkitys

Valmistetut lääkeliuokset voivat sisältää puhdistettua alkoholia tai dimexidiä. On tärkeää tietää, että terapeuttisen liuoksen koostumus ja sen annostus määräytyy johtavan asiantuntijan yksinomaan yksittäin.

Elektroterapia kohdun elimen myoma-muodostumien havaitsemisessa

Kun kohdun seinille havaitaan myoomin muodostuminen, lääkärit määrittelevät elektroterapian. Tässä tapauksessa elektroforeesi on suunniteltu suorittamaan seuraavat tehtävät:

 • Tulehdusprosessin kehittymiseen liittyvän sairauden ilmenemismäärän eliminointi (täydellinen tai osittainen) tai väheneminen;
 • Munasarjojen täydellisen toiminnan ja hormonaalisen taustan (aktiivisuuden) palauttaminen;
 • Kohdun elimen myometrisen tilan normalisointi;
 • Normaalin kuukautiskierron palauttaminen lisääntymisikäisillä potilailla (poistamalla ei-ovulaation syklit);
 • Hormonien vaikutuksen vähentäminen sellaisten potilaiden kohdun kerroksille, jotka ovat menneet pois hedelmällisestä iästä tai ovat tulleet kuukautiskierron taukovaiheeseen.

Myomamuodostumien hoitoon sähkövirran vaikutuksesta käyttäen jodideja sisältäviä liuoksia.

Tässä videossa opit yksityiskohtaisesti kohdun myoma-muodostumista:

Mitkä ovat elektroforeesin vasta-aiheet?

Kuten jo mainittiin, elektroforeesia käytetään heterogeenisten sairauksien, myös gynekologisten, hoitoon. Huolimatta tällaisen menettelyn toteuttamista koskevista monista eri viitteistä, älä unohda olemassa olevia vasta-aiheita. Potilaille ei aiheutunut merkittävää vahinkoa, asiantuntijat suosittelevat voimakkaasti, ettei niille suoriteta vastaavaa menettelyä seuraavissa tapauksissa:

 • Tunnistaa pahanlaatuisia tai hyvänlaatuisia kasvaimia;
 • Kroonisten sairauksien akuutin kehittymisen myötä;
 • Akuuttien kuumeisten fysiologisten tilojen aikana;
 • Kun havaitaan tulehduksellisia prosesseja;
 • Kun määritetään suvaitsemattomuus yksilöllisen sähkövirran vaikutuksille (tämä pätee myös yksittäiseen farmakologisen lääkkeen havaitsemattomuuteen);
 • Henkisten tai herkkien sairauksien esiintymisen tai pahenemisen aikana;
 • Kun diagnosoidaan potilaan vakava yleinen tila;
 • Jos on olemassa ilmeisiä muutoksia ihossa tai epiteelisissa kerroksissa, jotka ovat galvaanisen virran alaisia;
 • Eri verenvuotojen taipumukset.

Muista ottaa huomioon toinen kontraindikaatio: sähköhoito on mahdotonta tehdä keuhkoputkien astman kehittymisen myötä, erityisesti vakava.

Fysioterapia gynekologiassa

Fysioterapiahoito on hyvin vanha lääketieteen ala, koska se käyttää luonnon parantavia voimia: lämpöä, kylmää, valoa, erilaisia ​​aaltoja ja säteilyä, vettä, mutaa ja muita tekijöitä. Fysioterapiaa käytetään monissa lääketieteen aloilla, erityisesti kuntoutuksessa ja sairaalahoidossa. Ei ohittanut tätä lääketieteen ja gynekologian osaa. Tämänpäiväisessä artikkelissamme luetellaan tehokkaimmat fysioterapian menetelmät gynekologiassa.

Vasta-aiheet ja fysioterapiaa koskevat ohjeet

Aloita artikkeli välittömästi luettelolla fysioterapiassa kielletyistä sairauksista ja olosuhteista.

Fysioterapian vasta-aiheet

 • Korkea kuume - yli 38 astetta ja kuume.
 • Erilaisia ​​paikallisia prosesseja.
 • Taudin akuutti muoto.
 • Onkologiset sairaudet ja erityisesti verisairaudet.
 • Taipumus verenvuotoon tai veren ohentavien lääkkeiden ottamiseen (varfariini, hepariini)
 • Akuutit sydänsairaudet - valtimoverenpaine, angina, sydämentahdistimen läsnäolo.
 • Verisuonitukosten.
 • Mahdollisen lokalisoinnin tuberkuloosi.
 • Psyykkiset sairaudet akuutissa vaiheessa.
 • Iho-vauriot iskun alueella, erityisesti lämpö- ja sähkömenetelmissä.

Nämä ovat yleisiä vasta-aiheita kaikille fysioterapialle kaikilla lääketieteen aloilla. Erikseen tehdään luettelo tämän hoidon vasta-aiheista gynekologiassa:

Indikaatiot fysioterapiaa varten gynekologisessa käytännössä

Mahdolliset toimenpiteet on määrättävä gynekologin ja fysioterapeutin toimesta, tarkoin määrittelemällä potilaan diagnoosi ja asettamalla erityiset hoitotavoitteet. Hoito on tehtävä tiukasti lääkärin määräämän järjestelmän mukaisesti.

Fysioterapian edut ja haitat

Kaikilla käsittelyillä on tietysti sen etuja ja haittoja.

Aloitetaanko ammattilaisilla:

 1. Yksinkertaisuus. Fysioterapian osastot ovat lähes kaikissa sairaaloissa tai klinikoissa, joista monet ovat koti-fysioterapialaitteita.
 2. Korkea hyötysuhde, erityisesti monimutkaisten menettelyjen asianmukainen ja oikea-aikainen valitseminen.
 3. Kivuton. Monet potilaat ovat huolissaan siitä, onko se tuskallista tai fysioterapiaa. Pyrimme rauhoittamaan: se ei vahingoita lainkaan, ja joskus jopa miellyttävästi.
 1. Riittävästi luettelo vasta-aiheista.
 2. Fysioterapia ei ole pääasiallinen hoitomenetelmä, sitä voidaan käyttää vain adjuvanttina.
 3. Menettelyt on suoritettava säännöllisesti ja menetelmällisesti. Tätä varten sinun täytyy usein matkustaa lääkäriasemalle ja viettää paljon aikaa siellä.

Fysioterapian perusteet gynekologiassa

Fysioterapia pitkään ja melko menestyksekkäästi käytettäväksi gynekologiassa, erityisesti eri kroonisten sairauksien ja naisten hedelmättömyyden hoitoon. Me luetellaan tehokkaimmat.

elektroforeesi

Tätä varten käytä kahta tyynyä, jotka on asetettu iholle tarkennuksen projektiossa - ylä- ja alapuolella. Ylätiiviste kostutetaan lääkeaineen liuoksella. Sähkövirta ikään kuin "poimii" lääkkeen ionit ja "kuljettaa" ne määränpäähänsä, jolloin aktivoidun lääkkeen maksimipitoisuus saadaan oikeaan paikkaan.

Seuraavia aineita käytetään laajalti gynekologiassa:

 • Sinkkiä. Sinkkivalmisteilla on hyvä anti-inflammatorinen ja bakterisidinen vaikutus, erityisesti kohdunkaulan ja kohdun limakalvojen tulehdussairauksissa.
 • Kaliumjodidilla on kipua lievittävä vaikutus, ja se myös stimuloi endometriumin kasvua, jos se epäonnistuu.
 • Hydrokortisonia. Elektroforeesi hydrokortisonin kanssa auttaa hyvin kipua ja liimausoireyhtymää, oireiden tulehduksellisia sairauksia.
 • Novocain auttaa lievittämään tulehdusta.
 • Lidaza on erinomainen lääke adheesioiden ehkäisemiseksi ja hoitamiseksi tulehduksen ja gynekologisten toimenpiteiden jälkeen.
 • Magnesia-elektroforeesia määrätään usein raskaana oleville naisille, joilla on preeklampsia tai jotka ovat uhanalaisia ​​ennenaikaisia ​​synnytyksiä.

Elektroforeesi tulisi tehdä päivittäin. Menettely kestää noin 10 minuuttia, yleensä 7-14 menettelyä tarvitaan.

UHF ja EHF-hoito

Nämä ovat erilaisten taajuuksien sähkömagneettisia kenttiä käsitteleviä hoitomuotoja.

 • UHF: n pääasiallinen vaikutus on lämpenevä vaikutus, jota käytetään laajasti tulehdussairauksien hoidossa: adnexiitti, salpingiitti, erityisesti kroonisessa kurssissa. Lämpö lievittää kipua ja parantaa verenkiertoa kärsivälle alueelle.
 • EHF: n pääasiallinen vaikutus on immuunijärjestelmän solujen stimulointi. Kun ne altistetaan EHF: lle, paranemis- ja kudosparannusprosessit paranevat ja naispuolisten sukupuolielinten pallot ovat paikallisia.

Pulse Current Treatment

Gynekologiassa käytetään eniten kohdunkaulan sähköstimulaatiota. Menetelmän ydin on se, että kaulaan on liitetty erityisiä elektrodeja, joiden kautta sähköpulsseja annetaan säännöllisesti.

Tämä aiheuttaa sukupuolielinten - hypotalamuksen ja aivolisäkkeen - palautesäätelyn aktivoitumisen. Tätä tekniikkaa käytetään:

 • Työkierron rikkomukset;
 • Lapsettomuus, jossa on heikko munasarjojen toiminta;
 • Varhainen vaihdevuodet;
 • Kohdun hypoplasia;
 • Työn valmistelu ja stimulointi;
 • Työvoiman heikkous.

ultraääni

Fysioterapian ultraäänen pääasiallinen vaikutus on mikromassaa. Aalto aiheuttaa mikrovärähtelyjä kudoksissa, jotka parantavat:

 • Veren virtaus ja mikrokierto.
 • Vähentää kudosten turvotusta ja stimuloi nesteen ulosvirtausta tulehduslähteestä.
 • Sillä on tulehdusta ja kipua lievittävä vaikutus.
 • Ultraäänen edullisin vaikutus on antispak-vaikutus. Tämä on erittäin tärkeää akuuttien tulehdusprosessien tai -toimien jälkeen tapahtuvien tarttuvuuksien ehkäisemiseksi. Ihanteellinen on ultraäänen ja elektroforeesin yhdistelmä lidzoy-hoidon jälkeen leikkauksen jälkeisenä aikana - liimaprosessien ehkäisyyn.

Ultraääni-fysioterapia gynekologiassa suoritetaan hyvin yksinkertaisesti - ne antavat ja ohjaavat erityisiä antureita vatsan tai rintarauhasen ympärille noin 10 minuutin ajan 5-10 päivän ajan. Ultraäänikoneita varten on erityisiä emättimen lisälaitteita.

Magneettinen hoito

Magneettiterapian laite on kaikissa klinikoissa, ja monissa on "magneetteja" kotona - pieninä kodinkoneina.

Magneettikentällä on seuraavat vaikutukset:

 1. Paranna mikrokiertoa.
 2. Lisää sileän lihaksen sävyä - mikä osaltaan edistää kohdun supistumista. Tätä vaikutusta käytetään synnytyksen jälkeisenä aikana sekä raskaiden kuukautisten lopettamiseen.
 3. Sillä on voimakas analgeettinen vaikutus - varsinkin kivuliaiden kuukautisten ja endometrioosin tapauksessa.

Magneettiterapian menettely on samankaltainen kuin ultraäänellä - erityinen anturi ohjataan alavihaa pitkin 10-15 minuuttia päivässä. Yleensä menettelytapa kestää 7–10 päivää.

Laserhoito

Lasersäteilyä käytetään laajalti lääketieteessä. Sen vaikutukset riippuvat suuresti aallonpituudesta ja tehosta. Suuritehoista säteilyä käytetään skalpelianalogi- tai kudoshaihduttimena mikrokirurgian aikana. Fysioterapia-laserilla on myös voimakas immuunijärjestelmä, joka stimuloi ja stimuloi kasvua ja solujen uudistumista.

Viime vuosina veren verisuonten lasersäteilyä koskeva menettely (NLOC) on saanut paljon suosiota. Tämä tekniikka koostuu suurten säiliöiden säteilyttämisestä laserilla - menettelyllä on voimakas immunomoduloiva vaikutus kroonisten tulehdusprosessien torjuntaan.

vesihoito

Erilaiset vesiurheilumahdollisuudet eivät ole vain miellyttäviä, vaan myös erittäin hyödyllisiä menetelmiä:

 • Charcotin suihku
 • Pyöreä suihku
 • Erilaisia ​​kylpyjä - havupuut, mineraali, tärpätti.

Nämä yhteiset vedenkäsittelyt rauhoittavat hermostoa, normalisoivat unen, aktivoivat verenkiertoa ja auttavat torjumaan turvotusta. Nämä vaikutukset ovat erittäin tärkeitä raskaana oleville naisille ja naisille vaihdevuosien aikana.

Paikalliset vedenkäsittelyt ovat erilaisia ​​emättimen suihkuja ja kylpyjä. Niille käytetään lääkkeiden mineraalivettä ja erilaisia ​​lääkkeiden ratkaisuja. Tällaiset paikalliset menetelmät ovat tehokkaita erilaisille vaginiitille ja kohdunkaulan taudeille.

Mud-hoito

Terapeuttista mutaa on pitkään käytetty naisten sairauksien hoitoon. Tsaristisessa Venäjällä ja Neuvostoliitossa syntyi muta-kylpyjä erityisesti naisten sairauksien hoitoon - Kislovodsk, Saki ja muut. Muda sisältää suuren määrän ravinteita, mineraaleja ja bioaktivaattoreita, jotka tunkeutuvat kankaaseen, kun käytetään ulkopuolista mutaa.

Gynekologiassa käytetään laajalti muta-tamponeja ja kohdunkaulan emulsioita. Voit myös käyttää muta-sovelluksia ulkoisesti - iholle munasarjojen ja kohtuun. Tämä on erityisen tehokasta yhdessä muiden fysioterapian menetelmien kanssa - lämpökäsittelyt, elektroforeesi ja ultraääni.

Sinkin elektroforeesin ominaisuudet gynekologiassa

Ensimmäinen yhteys sananhoitoon on lääkitys. Usein tämä tapahtuu juuri sellaisten suurten sairauksien hoidossa, jotka koskevat erityisesti lääketieteen aloja ja erityisesti gynekologiaa. Erilaiset nykyiset fysioterapiatoimenpiteet mahdollistavat lääkkeiden saannin vaikutuksen lisäämisen, mutta joissakin tapauksissa ne kokonaan hylkäävät. Hyvin vakiintunut menettely on sinkkiä sisältävä elektroforeesi gynekologiassa.

Menettelyn ydin

Galvanointi tai elektroforeesi on sähköisen purkauksen käyttö lääketieteellisiin tarkoituksiin. Tämäntyyppisen fysioterapian avulla parannetaan hoidetun alueen verenkiertoa, mikä puolestaan ​​lisää ravinteiden tarjontaa, nopeuttaa paranemisprosessia, lievittää tulehdusta ja kipua.

Gynekologiassa ns. Lääketieteellinen elektroforeesi on yleinen - ei vain nykyiset pulssit, vaan erityisten valmisteiden käyttö niiden välittämiseksi ihon läpi suoraan tarvittaviin elimiin virran avulla.

Ongelman syystä riippuen voidaan käyttää kuparia, sinkkiä, jodia, amidopyriiniä ja muita lääkkeitä. Lääkkeen valinta riippuu hormonaalista tasoa ja pienen lantion, erityisesti munasarjojen, hormonista riippuvien elinten tilaa.

Sinkki-alavihan elektroforeesi on määrätty korpuslumin epätäydelliseen toimintaan, jossa on normaali munasarjojen toiminta tai liiallinen estrogeenituotanto - käytetään jodia.

Elektroforeesi kuparin kanssa vatsaan on tehokas munasarjojen hypofunktiona. Joissakin tapauksissa se on nimetty valmisteluvaiheeksi ennen liittymistä IVF-protokollaan, erityisesti endometrioosin osalta. Se on myös mahdollista lääkkeiden peräkkäistä yhdistelmää.

Käyttöaiheet ja vasta-aiheet

Elektroforeesimenetelmä on kaukana uudesta, luettelosta gynekologisista sairauksista, joissa sen suositeltu käyttö kasvaa jatkuvasti.

Tärkeimmät elektroforeesin osoittimet ovat:

 1. kohdun endometriumin palauttaminen aborttien, keskenmenojen, kaavinnan jälkeen;
 2. leikkausten muodostumisen ehkäisy leikkauksen jälkeen tai lantion elimissä esiintyvä resorptio;
 3. elinten (kohdun, putkien, munasarjojen) regenerointi erilaisten kirurgisten toimenpiteiden jälkeen;
 4. kohdunvalmistus IVF: lle;
 5. lisääntymisjärjestelmän akuutit ja krooniset tulehdusprosessit, jotka eivät ole tavanomaisen lääkehoidon mukaisia;

Elektroforeesi on hyvin tehokas munanjohtimien tukkeutumiseen, krooniseen kohdun tulehdukseen ja vastaavasti hedelmättömyyden monimutkaiseen hoitoon. Lisäksi gynekologiassa käytetään endometrioosiin, fibromyomaan ja myomaan fysioterapiaa elektroforeesilla.

Tässä tapauksessa kaikki on kuitenkin useita tekijöitä, joihin tätä menettelyä ei suoriteta:

 • munasarjakysta;
 • lantion elinten kasvaimet;
 • kohdun verenvuoto;
 • papillomit ja kondylomat
 • sukupuoliteitse tarttuvat taudit;
 • SARSiin liittyvä yleinen terveyden heikkeneminen;
 • tuberkuloosi;
 • munuaisten ja maksan vajaatoiminta;
 • mielenterveyden häiriöt;
 • ihovaurioita suunnitellun hoidon kohteissa.

Kontraindikaatioiden luettelo on tarkkaileva asiantuntija. Yleensä annetaan useita kursseja, joiden tauko on 1-2 kuukautta. Kurssi alkaa 5-7 päivän jaksolta ja koostuu 15-25 menettelystä.

Tilanhienot

Kaikkien menetelmien tapaan elektroforeesilla on oma toimintakokonaisuus. Istuntoa varten, jossa käytetään erityistä lääkettä, jossa on kaksi elektrodia, flanelityynyt, jotka kostutetaan lääkeaineliuoksessa.

Luettelo vaiheista, jotka auttavat ymmärtämään, miten tehdä elektroforeesi gynekologiassa:

 1. potilas asetetaan sohvalle, altistamalla alavatsan (kuin menee ulos valmistautumaan ultraäänelle);
 2. liuoksessa olevat kostutetut tyynyt asetetaan käsitellylle alueelle;
 3. sitten teknikko sijoittaa elektrodit ja kytkeytyy laitteeseen.

Koko istunto kestää 15-20 minuuttia. Sen aikana tuntuu pistelyä. Jos tunne tuo mukanaan suurta epämukavuutta, on tarpeen ilmoittaa fysioterapeutille. Se korjaa pulssien taajuuden, niitä ei voida sietää ihon palovammojen välttämiseksi.

Miten elektroforeesi tehdään sinkillä gynekologiassa? Kaikkien menetelmien ero on vain injektoidun lääkkeen muodossa. Erityistapauksissa suorita vatsan elektroforeesi. Tällöin emättimeen laitetaan 1 elektrodi, ja toinen pysyy ulkona. Sinkin, kalsiumin, magnesiumin, hyaluronidaasin tai pelkästään lidatun lisäksi käytetään myös tätä elektroforeesimenetelmää.

Elektroforeesi kuparilla ja sinkillä gynekologiassa on usein määrätty ekolle, ennen kuin se tulee pöytäkirjaan, tasapainottaa estrogeenin ja progesteronin tasapainoa. Kupari auttaa vähentämään liiallista estrogeenituotantoa ja sinkki tukee luteaalivaihetta. Siten munasarjojen hypofunktion korjaus suoritetaan onnistuneen raskauden mahdollistamiseksi.

Sinkkielektroforeesilla on eniten monivaiheinen vaikutus alavaivaan. Se selviytyy hyvin adheesioista, mikä osaltaan edistää immunomoduloivaa vaikutusta ja progesteroniaktiivisuuden normalisoitumista stimuloimalla luteinisoivan hormonin erittymistä, mikä on erityisen tärkeää hedelmättömyyden kannalta.

Ainoa vaikeus tässä menettelyssä, ei kaikissa sairaaloissa, klinikoissa ja jopa apteekeissa, löydät tarvittavan valmistelun elektroforeesiin. Mutta ehkä suurella halulla.

Kuinka käyttää sinkkiä sisältävää elektroforeesia gynekologiassa

Elektroforeesi on yksi suosituimmista ja käytetyimmistä menetelmistä eri sairauksien hoidossa.

Lääkkeen elektroforeesi on erilaisten lääkkeiden ihon tai limakalvojen kulkeutuminen yhdessä suoran sähkövirran vaikutusten kanssa.

Mikä on elektroforeesi

Jo pitkään oli olemassa todellinen aihe nykyisen myönteisestä vaikutuksesta ihmisten terveyteen yleensä.

Lääkkeen elektroforeesi vaikuttaa kehoon sähkövirralla yhdistettynä lääkeaineiden ihon tai limakalvojen kautta.

Elektroforeesin käyttö fysioterapiassa on erittäin suosittu, koska sillä on positiivisia vaikutuksia kehoon:

 • vähentää tulehdusta;
 • lievittää turvotusta;
 • poistaa kipua;
 • toimii rauhoittavana;
 • parantaa mikroverenkiertoa;
 • stimuloi vitamiinien, hivenaineiden, hormonien tuotantoa;
 • aktivoi kehon suojaavat toiminnot.

Nykyään lääkeaineiden elektroforeesia käytetään laajalti lääketieteen eri alueilla:

 • Traumatologian alalla;
 • ENT-elinten sairaudet;
 • Yleinen hoito;
 • Hammaslääkärit käyttävät usein nykyistä;
 • Ei jäänyt kohtaloon ja gynekologiseen suuntaan.

Elektroforeesimenetelmä on hyvin yksinkertainen eikä kykene vahingoittamaan ihmiskehoa. Tämän menettelyn enimmäis tunne on lievä pistelytunne lääkkeen antamisen alueella.

Lääkäri määrää elektroforeesin, potilaalla ei saa olla vasta-aiheita. Menettely suoritetaan asiantuntijan tarkassa valvonnassa.

Elektroforeesin tärkeimmät edut muihin hoitomenetelmiin verrattuna:

 • Lääkettä annetaan pienenä määränä, mikä johtaa sivuvaikutusten mahdollisuuden vähenemiseen;
 • Tulovälineet on keskitetty kudokseen päällekkäisten elektrodien sijasta. Tällä tavoin luodaan "varasto", joka ajan myötä leviää koko kehoon fysiologisen nesteen kanssa. "Varaston" vaikutus riittää pitkään;
 • Paikallinen menetelmä mahdollistaa lääkeaineen kulkeutumisen ruoansulatuskanavan läpi. Ei ole kosketusta mahan mehuun, sylkeen eikä se vahingoita vatsan mikroflooraa;
 • Lääkeaine tunkeutuu suoraan tulehduksen keskipisteeseen, vaikka ympäröivissä kudoksissa olisikin heikentynyt mikroverenkierto;
 • Erittäin korkea terapeuttinen vaikutus syntyy jakamalla ioneiksi (aktiivisimmat hiukkaset);
 • Elektroforeesi gynekologiassa on määrätty myös raskaana oleville naisille.

Vasta-aiheet menettelyyn

Vaikka elektroforeesi on yksi yleisimmin käytetyistä terapeuttisista toimenpiteistä, sillä on myös vasta-aiheita:

 • Eri asteista kasvaimia;
 • Verisuoni- ja sydänpatologiat. Mutta eivät kaikki, jotkut tämäntyyppiset taudit vaativat lisäkonsultointia asiantuntijan kanssa;
 • Lisääntynyt kehon lämpötila;
 • Tulehdusprosessi kehossa;
 • Ihoongelmat, kuten ekseema, dermatiitti;
 • Lääkeaineen tai sähkövirran yksilöllinen suvaitsemattomuus;
 • Mekaaniset vauriot iholle elektrodien käyttöpaikoilla;
 • Keinotekoinen sydämentahdistin (sydämentahdistin);
 • Veren hyytymishäiriö;
 • Vaikea bronkiaalinen astma.

Menstruatiot eivät ole ehdoton vasta-aihe sähkövirralla suoritettavaan käsittelyyn. Kuukautisen verenvuoto on luonnollinen prosessi, jota ei luonut "erityinen" ulkoinen tai sisäinen tekijä (tulehdus tai infektio). Elektroforeesi ei ole toivottavaa verisen purkauksen aikana, jos elektrodien käyttöpaikka on kohdun tai munasarjojen alue.

Gynekologia ja fysioterapia elektroforeesilla

Fysioterapia ei ole vain tehokas, vaan myös turvallinen. Lääketieteessä he käyttävät magneettiterapiaa, valohoitoa, hierontaa ja elektroforeesia.

Nykymaailmassa naiset valittavat yhä enemmän ongelmista gynekologiassa. Erityisen tärkeää on nuorten tyttöjen hedelmättömyys.

Usein naisten sukuelinten krooniseen tulehdukseen liittyvät sairaudet:

Nämä ongelmat voivat johtaa tartuntaan - hedelmättömyyteen.

Jos lääkäri määrää hoidon pistämällä tai lääkkeen nauttimisella, suurin osa siitä ei saavuta haluttua tavoitetta, ja maksa ja munuaiset ovat stressaavia. Lopputuloksena voi olla hoitamaton sairaus, vatsaongelmat, maksa, allergiat, alhainen immuniteetti, kuten. Siksi lääkärit turvautuvat usein elektroforeesiin.

Nykyinen hoitomenetelmä lievittää tulehdusta, ratkaisee tartunnan ja palauttaa putkien läpinäkyvyyden. Niin yksinkertaisella ja tehokkaalla tavalla, tytöt pelastuvat "hedelmättömyyden" leimauksesta ja sen jälkeen, kun he ovat menneet raskaaksi. Tietenkin, jos muita lisääntymisongelmia ei ole.

Myös elektroforeesi voidaan antaa naisille:

Akuutin pahenemisvaiheen aikana ei suoriteta elektrodien käsittelyä. Mutta jos tauti on subakuutti, se nopeuttaa paranemista.

Lääkkeet elektroforeesiin

Elektroforeesimenetelmään voidaan sisällyttää vitamiinikomplekseja, entsyymejä, antiseptisiä aineita, vasodilataattoreita, rauhoittavia aineita.

Sitä voidaan antaa myös ihon ja limakalvojen läpi, kuten tällaisia ​​lääkeaineita:

Kaikki riippuu diagnoosista. Hoitavan lääkärin määräämä hoito ja annos.

Seuraavat ovat likimääräisiä suunnitelmia eri tautien elektroforeesikäsittelylle:

 • Algomenoreya. Nämä ovat tuskallisia jaksoja, jotka tapahtuvat muutama päivä ennen kausien alkua ja tapahtuvat jonkin aikaa. Kivut ovat vaihtelevia.
  Elektroforeesikäsittely vähentää kipua ja kramppeja. Novocainia käytetään lääkkeenä. Elektrodit asettuvat vatsan alaosaan. Yleensä kurssi koostuu 6-8 istunnosta. On suositeltavaa laskea päivät siten, että hoito on suoritettu ennen kuukautisten alkua.
 • Erilaisia ​​hypotermian tai infektion tunkeutumisen aiheuttamia tulehduksia käsitellään sähkövirralla akuutin tulehduksen poistamisen jälkeen, jos niitä esiintyy.
  Päähoidon vaikutuksen vahvistamiseksi elektroforeesi voidaan määrätä jodi- ja kaliumjodidiyhdisteillä. Se auttaa lievittämään tulehdusta, sillä on myös positiivinen vaikutus hormonitoimintaan, tasapainottaa munasarjojen toimintaa, kilpirauhanen ja aivolisäkettä.
 • Endocervicitis ja eroosio käsitellään 2,25-0,5 sinkkiliuoksella.
 • Sinkkiä käytetään keltaisen rungon epätäydelliseen toimintaan.
 • Yleisimmin käytetään keuhkojen kaltaisten kokoonpanojen pehmenemistä, turvotuksen poistamista, lisääntynyttä verenkiertoa, elektratsoreja lidatsalla. Melko usein käytetään lidasua gynekologian alalla, koska se selviytyy munanjohtimien tarttuvuuksista. Joskus lidazu yhdistyy sinkkiin.

Lidazen ansiosta monet naiset tulivat onnellisiksi äiteiksi. Mutta tähän aineeseen liittyy allergisia reaktioita, joten on suositeltavaa testata ennen menettelyä.

Liuotetaan lääke veteen, alkoholiin tai käyttämällä Dimexidea.

Elektroforeesin erityispiirteet raskauden aikana

Raskaus on epätavallinen nainen. Tänä aikana monet lääkkeet ovat kiellettyjä, jotkut niistä voivat aiheuttaa keskenmenon tai poikkeaman alkion kehityksessä.

Elektroforeesia pidetään yhtenä turvallisimmista tavoista käsitellä naisia ​​mielenkiintoisessa asemassa. Lisäksi on olemassa useita lääkkeitä, jotka eivät vahingoita sikiön kehitystä. Ja suora vaikutus tulehdukseen eikä koko organismiin tekee tästä menettelystä välttämättömän terapeuttisen työkalun.

Ainoa asia, jota tarvitset on noudattaa säädettyä järjestelmää ja olla jatkuvasti asiantuntijan valvonnassa.

Indikaatiot elektroforeesi raskauden aikana:

 • Kohdun Hypertonus;
 • Raskauden epäonnistumisen uhka;
 • Gestoosia ja turvotusta siitä.

Menettelyn aikana elektrodit asettuvat kaulan kaulusalueelle tai nenän limakalvoille välttäen vatsa-aluetta. Näissä tapauksissa he voivat ottaa käyttöön vitamiinikomplekseja, tarvittavia hivenaineita.

Raskauden aikana elektroforeesi purkautuu 8 viikon kuluttua. Yleisimmin käytetään magnesiumia (magnesiaa), papaveriinia tai kynttilöitä ja pieniä määriä aminofylliiniä.

Raskaana olevan naisen elektroforeesin suorittaminen on vasta-aiheita:

 • Tämä on syntymättömän lapsen kunto, joka ei siedä sähkövirtaa tai lääkitystä;
 • Matala veren hyytyminen;
 • Maksa- ja munuaissairaus;
 • Myöhäinen gestoosi kouristuksilla - niin sanottu eklampsia;
 • Pahoinvointi ja usein oksentelu.

Mitä naiset sanovat

Käytännöllisesti katsoen jokainen arvostelu, jossa on positiivinen sävy. Monet naiset huomasivat hyvän terveyden elektroforeesikäsittelyn jälkeen. Ja lidazan käyttö raskauden aikana on erillinen aihe. Entisten potilaiden arvioiden mukaan tämä menettely auttoi heitä luomaan kauan odotetun vauvan.

Jotkut raskaana olevat naiset joutuivat kurssin aikana tokemiaa ja näin parantivat heidän terveydentilaansa aivojen oksentamiskeskusten vaikutuksesta johtuen.

Riippumatta siitä, miten se oli, elektroforeesi on lääketieteellinen toimenpide ja se on otettava vakavasti. Sen voi antaa vain korkeasti koulutettu asiantuntija, siinä otetaan huomioon myös naisen tila, vasta-aiheet, yksilölliset ominaisuudet ja mahdolliset reaktiot.

Elektroforeesi gynekologiassa

Fysioterapia on jo pitkään saanut oikeuden tulla kutsutuksi yhdeksi tehokkaimmista ja hellävaraisimmista eri sairauksien hoitomenetelmistä. Elektroforeesia gynekologiassa käytetään optimaalisina kivuttomina keinoina lääkkeiden antamiseen, jotta ne voidaan sijoittaa suoraan sairaisiin kudoksiin ja elimiin.

Menetelmän ydin on heikkojen sähköpäästöjen käyttö, jonka vuoksi aktiiviset lääkeaineet pääsevät kehoon ihon läpi. Potilaiden keholle epäterveellisen elimen heijastuksessa kiinnitetään positiivisesti ja negatiivisesti varautuneita elektrodeja, jotka syöttävät heikon tehon virtaa. Sen vaikutuksen alaisena lääkkeiden elementit hajoavat pieniksi hiukkasiksi - ioneiksi ja tunkeutuvat ihon talirakenteisiin ja hikeisiin kanaviin. Vastakkaiset varaukset kehon molemmin puolin luovat sähkömagneettisen kentän, joka takaa lääkkeen etenemisen kipeisiin kohtiin.

Elektroforeesin ominaispiirteet:

 • Iskun tarkkuus - lääkkeet toimitetaan suoraan sairaalle elimelle lataamatta koko kehoa;
 • vaadittavien lääkkeiden vähimmäismäärä - ionit osoittavat suurta aktiivisuutta ja muodostavat vain pienen määrän lääkkeitä;
 • nopeat tulokset - terapeuttinen vaikutus saavutetaan 1-2 menetelmän jälkeen;
 • kivuton, hyvin siedetty - ei tarvita lävistyksiä, kudosvaurioita, äärimmäisiä lämpötilaolosuhteita, potilaat tuntevat vain tuskin havaittavan pistelyä tai lämpöä;
 • kapea valikoima vasta-aiheita - tietyin rajoituksin voidaan käyttää raskauden aikana.

Elektroforeesi ja naisten terveys

Suun kautta annettavat ja injektoitavat lääkkeet eivät aina pysty tarjoamaan riittävää tehoa. Tulos vaikuttaa ruoansulatuskanavan tilaan, verenkiertoelimiin - lääkkeet voivat kulkea kehon läpi "kulkiessaan", asettua muihin elimiin, aiheuttaa myrkytystä, allergista reaktiota ja muita haittavaikutuksia. Elektroforeesissa ei ole tällaisia ​​haittoja.

Gynekologisessa käytännössä tällaista fysioterapiaa on käytetty menestyksekkäästi jo vuosia. Sen avulla on mahdollista voittaa useita vakavia patologioita, kuten:

 • emätintulehdus;
 • endocervite;
 • kohdunkaulan eroosio;
 • laiminlyötyjen ja kroonisten muotojen lisäaineiden tulehdusprosessit;
 • kohtelun lisääntymistoiminnan rikkominen aborttien loukkaantumisen, kaavion vuoksi;
 • rikkoutuminen munuaisten putkien läpinäkyvyydestä, arpien muodostumisesta, tartunnoista;
 • pienen lantion elinten ja kudosten riittämättömän verenkierron;
 • kuukautisten häiriöt;
 • komplikaatiot leikkauksen jälkeisenä aikana;
 • lisääntynyt kohdun sävy raskauden loppuvaiheessa.

"Naaras" -elektroforeesi sallii sekä ihoon kiinnitettyjen perinteisten elektrodien että emättimen ja joidenkin kohdun patologioiden hoidossa tarvittavien erityisten emättimen elektrodien käytön.

Aktiivisten ainesosien lokalisointi leesioon yhdessä sähkökenttien vaikutusten kanssa parantaa verenkiertoa, normalisoi interstitiaalista aineenvaihduntaa, poistaa turvotusta ja tulehdusta, stimuloi solujen regeneroitumista ja erittymistä.

Elektroforeesikäsittelyssä valitaan lääkkeitä, jotka eivät aiheuta esteitä sähkövirran kulkeutumiselle. Gynekologisen taudin tyypistä riippuen voidaan käyttää seuraavia aineita:

 • sinkkiliuos, jota käytetään munasarjojen patologioissa ja johon liittyy hormonituotannon, myomien, tulehduksellisten prosessien vajaatoiminta;
 • kaliumjodidi, jota käytetään liimaprosesseissa, kivun oireyhtymä;
 • lidaza - ote eläinten kiveksistä, joka on suunniteltu poistamaan jäljelle jäävä tulehdus leikkauksen jälkeen, arpien muodostumisen estämiseksi;
 • Magnesium- ja novokaiiniliuoksia käytetään tuntemattoman etiologian kipuihin sekä munasarjojen endokriinisen toiminnan loukkauksiin.

Koko menettelytapa vaihtelee 10-30 päivässä. Toisto on mahdollista 1-2 kuukauden kuluessa.

Kuten muutkin fysioterapiatyypit, elektroforeesi on kielletty seuraavissa terveyshäiriöissä:

 • kystat, polyypit, onkologiset kasvaimet;
 • sisäinen verenvuoto;
 • akuutit tulehdusprosessit, huuhtelu;
 • ihosairaudet ja vammat elektrodin tukikohdassa;
 • suvaitsemattomuus sähköiskuun.

Raskauden aikana sovitaan lääkärin kanssa toimenpiteiden tarkoituksenmukaisuudesta ottaen huomioon mahdolliset riskitekijät. Sydämen, maksan, munuaisen ja muiden sisäelinten kroonisten sairauksien läsnä ollessa elektroforeesia käytetään varoen ja potilaan hyvinvoinnin jatkuvaa seurantaa.

Pietarin Primorsky-alueella sijaitsevassa klinikassa suoritamme elektroforeesimenetelmän käyttäen uusinta Aeltis-synchro-02 -laitetta.

Menettelyä varten on tarpeen kuulla gynekologia ja alustava tutkimus. Voit rekisteröityä puhelimeen puhelimitse milloin tahansa sopivaksi. Asiantuntijamme tarjoavat kattavan lääketieteellisen hoidon. Odotamme sinua klinikassamme osoitteessa: Komendantsky-näkymä, 39.

Ota yhteyttä klinikkaan puhelimitse tai jätä pyyntö sivustolle ja saat:

 • tietoa asiantuntijoista ja palveluista
 • tiedot palvelujen kustannuksista
 • mahdollisuus kirjautua sinulle sopivaan aikaan

Käy klinikalla ja saat:

 • asiantuntijaluokan diagnostiikka ja yksityiskohtainen kuvaus
 • kuulemisen asiantuntijan kanssa, jolla on yksityiskohtainen diagnoosi
 • hoito-ohjelma

Aloita hoito klinikalla ja saat:

 • hoitavan lääkärin dynaaminen havainto
 • hoitaa ammattilaisryhmä
 • optimaalinen aika terveyden palauttamiseksi

Käy hoitavassa lääkärissä rutiinitarkastuksessa ja saat:

 • terveyden seuranta
 • taudin ehkäisy
 • aktiivinen elämä ilman sairautta

Elektroforeesin käyttö gynekologisten sairauksien hoitoon

Lääkeelektroforeesi on edullinen ja tehokas fysioterapeuttinen menetelmä monien sairauksien, myös gynekologisten, hoitoon. Lääkkeen transdermaalinen tunkeutuminen virran vaikutuksesta johtaa positiivisiin muutoksiin lisääntymiselimissä ja ympäröivissä kudoksissa. Missä tapauksissa on määrätty, mitkä ovat vasta-aiheet ja elektroforeesin piirteet gynekologiassa - enemmän siitä myöhemmin.

Miten elektroforeesi toimii?

Fysioterapialla elektroforeesilla tietyillä kehon alueilla on seuraava vaikutus:

 • lääkkeen vaikuttava aine virran vaikutuksesta hajoaa ioneiksi, jotka ovat aktiivisempia kuin molekyylimuoto;
 • hoitoon käytetään pieniä määriä lääkkeitä;
 • lääkkeiden levittäminen elektroforeesilla ohittaen ruoansulatuskanavan, vähentää haittavaikutusten riskiä;
 • kun menettelyt suoritetaan, hoidetulle alueelle syntyy lääkeaineen suuri pitoisuus, joka tunkeutuu vähitellen kudoksiin, mikä aikaansaa pitkäaikaisen vaikutuksen;
 • lääke joutuu kärsittyihin kudoksiin, vaikka veren virtaus olisi heikentynyt;
 • lääke tulee elimistöön ilman kemiallisia muutoksia ruoansulatusentsyymien vaikutuksesta.

Käyttöaiheet elektroforeesin käyttöön gynekologiassa

Gynekologi voi määrätä kuntoutusjakson aikana elektroforeesia gynekologisten häiriöiden hoitamiseksi ennaltaehkäiseviin tarkoituksiin. Todistuksen joukossa voidaan todeta:

 • adnexitis (munasarjojen tulehdus), endometriitti ja muut tulehdusprosessit;
 • hedelmättömyys;
 • regeneratiivisten prosessien varmistaminen ja adheesioiden muodostumisen estäminen kirurgisten toimenpiteiden jälkeen;
 • lisääntymisjärjestelmän krooniset sairaudet;
 • kuukautisten häiriöt;
 • munanjohtimien läpäisevyyden rikkominen;
 • kohdun endometriumin palauttaminen, esimerkiksi abortin jälkeen;
 • trofismin parantaminen endometriumissa raskauden suunnittelun aikana ennen IVF: ää.

Elektroforeesi vähentää tehokkaasti tulehdusta, turvotusta ja kipua, parantaa elimistön aineenvaihduntaa, palauttaa niiden toiminnan.

Menettelyn vaikutusta havaitaan 2-3 istunnon jälkeen, mikä liittyy lääkkeen kertymiseen sairastuneelle alueelle.

Kuka on vasta-aiheinen menettely?

Elektroforeesi gynekologisiin sairauksiin ei ole sallittua kaikille naisille. Tämän fysioterapeuttisen menettelyn käyttö on vasta-aiheista tällaisissa tiloissa ja patologioissa, kuten:

 • monirakkulatauti;
 • verenvuoto;
 • kohdun polyypit;
 • perinnölliset sairaudet, jotka johtavat kuukautisten häiriöihin;
 • pyöreät prosessit;
 • pahanlaatuisia kasvaimia lisääntymis- ja virtsatietojärjestelmän kudoksissa;
 • kuumeinen tila;
 • sukupuolitaudit (STS);
 • munuaisten vajaatoiminta, maksa akuutissa muodossa;
 • mielenterveyden häiriöt;
 • ihon koskemattomuuden loukkaaminen menettelyn paikassa;
 • suvaitsemattomuus sähkökentälle.

Yleensä päätös elektroforeesin tarkoituksenmukaisuudesta on lääkärin toimivaltaan ja on luonteeltaan yksilöllinen.

Mitä lääkkeitä käytetään elektroforeesiin?

Menettelyn tehokkuus riippuu lääkkeen oikeasta valinnasta. Hänen lääkäri poimii, myös perustuen käyttöaiheisiin ja vasta-aiheisiin. Tässä tapauksessa valittu työkalu ohjeiden mukaan on voitava suorittaa sähkövirtaa.

Fysioterapian fysioterapiassa käytettynä gynekologisessa käytännössä käytetään seuraavia lääkeaineita.

Ennen lautasliinan liottamista lääkkeen kanssa se laimennetaan tiettyyn suhteeseen (aktiivisen komponentin prosenttiosuus voi olla erilainen arvon mukaan). Jos mikä tahansa lääke ei liukene vesipitoiseen väliaineeseen, käytetään alkoholina tai dimexidinä emäksenä.

Jos kyseessä on gynekologinen sairaus, edellä mainittujen lääkkeiden lisäksi myös monet muut lääkkeet auttavat hyvin. Jokaisessa tapauksessa gynekologin on otettava huomioon potilaan yksilölliset ominaisuudet.

Gynekologisen elektroforeesin ominaisuudet

Lääketieteellisen elektroforeesin tekniikka gynekologiassa ehdottaa kolmea vaihtoehtoa elektrodien käyttöön:

 1. Alaosan vatsan ihon pinnalla.
 2. Peräsuolen anto.
 3. Emättimen anto.

Uskotaan, että emättimen ja peräsuolen menetelmät ovat tehokkaimpia. Lääkeaineet tunkeutuvat limakalvon läpi nopeammin kuin ihon läpi. Lisäksi paikka, jolla on terapeuttinen vaikutus, on lähellä elektrodia.

Ennen elektroforeesimenettelyn suorittamista potilaan tulee tyhjentää virtsarakko. Istunnon lopussa sinun ei tarvitse heti nousta ylös, asiantuntijat suosittelevat makuulle jonkin aikaa. Myös hoidon aikana tulee kiinnittää erityistä huomiota vaatteisiin (varsinkin talvella). Hypotermia voi aiheuttaa tulehdusprosessin pahenemista ja kehittymistä.

Gynekologinen elektroforeesi kuukautisten aikana

Monet potilaat ovat kiinnostuneita kysymyksestä, voidaanko elektroforeesi suorittaa kuukautiskierron aikana, koska on olemassa tapauksia, joissa fysioterapeutti kieltäytyy suorittamasta menettelyä. Menstruatiot eivät sisälly luetteloon olosuhteista, joissa tämä menetelmä on vasta-aiheinen. Tällainen verenvuoto ei ole seurausta akuutista tulehduksellisesta tai röyhkeästä prosessista, lisäksi lääkeaineet tunkeutuvat epidermaaliseen kerrokseen vain 1 cm: llä, joten fysioterapia ei vaikuta haitallisesti kuukautisiin.

Ongelmana voi olla se, että lisääntymiselinten, erityisesti lisäaineiden, mahdollisten patologioiden elektroforeesikäsittelyllä potilaan tila voi pahentua. Esimerkiksi vatsassa voi olla kipua, epämukavuutta tai alaselkää. Lääkäri, joka kieltäytyy tässä tapauksessa naisen suorittamasta fysioterapian istuntoa, yrittää estää tällaisen tilanteen esiintymisen.

Joka tapauksessa päätös tehdä tai kieltäytyä elektroforeesista on sovitettava yhteen lääkärisi kanssa. Tämä on tärkeää, jos nainen on jo läpäissyt useita istuntoja ennen kuukautisten alkua.

Hoidon keskeyttäminen yli 3 päivän ajan vähentää tulosta nollaan.

Paras vaihtoehto olisi aloittaa elektroforeesihoidon kurssi kuukautiskierron 5-7 päivänä. Jos potilaan tila vaatii kiireellisiä menettelyjä, syklin päivä ei ole väliä. Hoidon alkuvaiheessa ei ole toivottavaa, että se vastaisi munan vapautumista. Asiantuntijoiden mukaan tämä lisää haittavaikutusten riskiä.

Gynekologinen elektroforeesi raskauden aikana

Raskauden aikana nainen voi tarvita myös gynekologista tai synnytyshoitoa. Useimmat tällä hetkellä huumeet ovat kontraindisoituja sisäiseen käyttöön, joten elektroforeesi voi olla niiden vaihtoehto. Tätä fysioterapeuttista menettelyä pidetään turvallisena raskaana olevalle naiselle, koska lääkkeen vaikutus tapahtuu lähes suoraan ilman systeemistä vaikutusta. Yleisimmät käyttöaiheet sähkökentän hoidossa lapsen syntymän aikana ovat seuraavat edellytykset:

 • lisääntynyt kohdun lihasten sävy;
 • raskauden lopettamisen uhka;
 • toxemia;
 • istukan vajaatoiminta;
 • preeklampsiasta johtuva turvotus.

Elektrodien asettaminen suoritetaan vatsaan, nenän kautta (intranasaalinen). Lääkkeet valitaan erikseen, niillä ei pitäisi olla kielteisiä vaikutuksia sikiöön.

Käytä elektroforeesia on sallittua missä tahansa raskauden vaiheessa, mutta tarkasti lääkärin todistuksen mukaan. Niinpä magnesium- sulfaatti voidaan määrätä ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana ja viime viikkoina kohdun lisääntyneen sävyn poistamiseksi ja keskenmenon ja ennenaikaisen syntymisen estämiseksi. Toksoosi tapauksessa lääkäri määrää vitamiinikompleksien elektroforeesin.

Naisen on noudatettava tiukasti määrättyä hoito-ohjelmaa ja jos hänen tilansa muuttuu, käänny lääkärin puoleen.

Elektroforeesikäsittelyä ei voida suorittaa, jos raskaana olevalla naisella on:

 • veren hyytymisjärjestelmän rikkomukset;
 • usein käpertyä;
 • munuaissairaudet, maksat;
 • gestoosi, johon liittyy kouristus.

Gynekologisten sairauksien elektroforeesimenetelmällä on suuri tehokkuus, saavutettavuus ja turvallisuus samalla, kun noudatetaan vasta-aiheita ja noudatetaan määrättyä ohjelmaa. Verkostolla on paljon positiivisia arvioita, joissa kerrotaan, miten tämäntyyppinen fysioterapia auttaa ongelmien syntymisessä ja laakeroinnissa, dysmenorrea ja tulehdusprosessit, synnytyksen jälkeiset arvet ja liimat. Elektroforeesin määräämisestä huolimatta sen suosio gynekologiassa ja muilla lääketieteen aloilla pysyy samalla korkealla tasolla.

Fysioterapia ja elektroforeesi naisilla gynekologiassa

Elektroforeesi raskauden aikana

Monia lääkkeitä ei määrätä naisille, jotta vältetään keskenmenon tai sikiön kehittymisen poikkeavuudet. On kuitenkin tilanteita, joissa elektroforeesi toimii turvallisimpana keinona tuoda huumeita tulevaan äidin kehoon ilman, että sikiölle aiheutuu vakavia seurauksia.

Pienet lääkeannokset, jotka toimitetaan suoraan hoidettavaan elimeen, tekevät toimenpiteestä optimaalisen.

Lisääntymiskyvyn vähentämiseksi lisääntymiselimessä käytetään magnesiaa, joka vaikuttaa alusten ja lihasten seiniin, mikä saa heidät rentoutumaan.

Menettely vähentää kohdun herkkyyttä hormonin oksitosiinille, joka on vastuussa supistumisesta. Nainen normalisoi paineen, kipu katoaa, komplikaatioiden riski tai keskenmeno vähenee.

Papaveriinin kanssa tapahtuva elektroforeesi lievittää myös sisäelinten verisuonten ja lihasten kouristuksia, parantaa verenkiertoa ja sillä on rauhoittava vaikutus.

Eufilliinia tulee käyttää raskauden aikana hyvin varoen ja vain lääkärin valvonnassa, koska sitä pidetään tehokkaana aineena. Lääke selviytyy tehokkaasti preeklampsiaan.

Vaikka nainen odottaa lapsen odottamista, hän ei yritä määrätä ylimääräisiä lääkkeitä, mutta tässä tapauksessa elektroforeesi on turvallisin tapa tuoda lääkkeitä kehoon.

Käyttöaiheet raskaudelle:

 • lisääntynyt kohdun sävy; • ennenaikaisen syntymisen uhka;
 • gestoosin ja siihen liittyvän turvotuksen.

Milloin fysioterapia annetaan?

Tärkeimmät tekniikan soveltamisen indikaattorit ovat:

 • gynekologinen kirurgia;
 • sukupuolielinten epänormaali kehitys;
 • kohdun hypoplasia;
 • lonkkan alueen hermojen tulehdus;
 • raskauden valmistelu tai in vitro-hedelmöitysprotokolla;
 • rintasairaudet;
 • putken tukkeutuminen;
 • kohdun tulehdus;
 • ovulaation puute;
 • kohdun puhdistaminen;
 • hedelmättömyys;
 • hormonaalinen vajaatoiminta.

Fysioterapia gynekologiassa

Kun hedelmättömyyttä gynekologiassa käytetään laajalti fysioterapiassa, joka auttaa palauttamaan naisten kehon. Lisäksi fysioterapiaa voidaan määrätä raskauden aikana.

Tänä aikana ne auttavat vähentämään keskenmenon todennäköisyyttä, poistamaan tokemiaa. Synnytyksen jälkeen hoito edistää ompeleiden nopeampaa paranemista.

Mitä lääkkeitä käytetään gynekologiassa?

Elektroforeesi gynekologisessa käytännössä on määrätty pienen lantion tulehduksellisiin sairauksiin, kroonisiin prosesseihin, joissa on erilaisia ​​kuukautiskierron häiriöitä, ja liimaprosesseja. Akuutissa prosessissa fysioterapiaa ei määrätä.

Mutta subakuutin aikana sähköiset menettelyt edistävät nopeaa elpymistä.

Joten, huumeet:

 • Elektroforeesi sinkillä.
  Menetelmä, jossa käytetään 0,25-0,5% sinkkiliuosta. Anna eroosion hoidossa erilaisten etiologioiden endocervicitis. Myös sinkkivalmisteita määrätään corpus luteumin epätäydelliseen toimintaan.
 • Kroonisia prosesseja, joilla on kivun oireyhtymiä, käsitellään kaliumjodidilla.
  Hyvin todistetut lääkkeet magnesiumia, kalsiumia. Vapauttaa kivun elektroforeesia novokaiinilla.
 • Adaptiot ja cicatricial-prosessit munanjohtimissa pehmenevät sinkillä valmistettujen lidats-valmisteiden avulla.
  Tämä antoi monille naisille mahdollisuuden suunnitella ja toteuttaa lapsia normaalisti.
 • Jos hoidetaan kivuliaita kuukautisia, käytetään kipulääkkeitä.
  Määritä 6-8 menettelyä välittömästi ennen kuukausittaista verenvuotoa.

Mitä menettelyä käytetään gynekologiassa

Naisten lisääntymisjärjestelmän sairauksien hoitamiseksi tabletit ja peräpuikot ovat joskus riittämättömiä. Useimmissa tapauksissa näiden sairauksien syy on anatomiset häiriöt, joten se vaatii monimutkaista vaikutusta.

Useimmiten käytetään gynekologiaa elektroforeesissa. Menettelyn ansiosta iholle tuodaan kehoon erilaisia ​​lääkkeitä, jotka eivät vahingoita potilaan ruoansulatuskanavaa.

Tätä varten saadaan 2-prosenttinen sinkkisulfaattiliuos, jonka määrä on 205 ml, riippuen työn määrästä. Yhden elektroforeesikokouksen kesto kosketetun nivelen alueella on 15-20 minuuttia, menettelyt suoritetaan joka päivä kaksikymmentä päivää.

Yhdistetyt liuokset - sinkistä, magnesiumista ja kalsiumista, elektroforeesiin. Työskentelyelektrodit asettavat vatsan alaosaan liimatauti, aina ilman aktiivista tulehdusprosessia. Vahva kipu on lisättävä novokaiiniliuos.

Menettelyn rajoitukset

Vakion sähkövirran vaikutus naaraskehoon on niin vähäinen, että se ei anna naispuolisille edustajille kipua tai epämukavuutta.

Mutta kuitenkin tutkimuksen jälkeen kävi ilmi, että useiden fysioterapia-istuntojen jälkeen tulehduksellisten prosessien hoidossa voi esiintyä kipua, hyperemiaa tai kudoksen turvotusta elektrodien levityskohdassa.

Näitä oireita selittää potilaan kehon alueen reaktio hoitoon. Lääketieteessä kuvataan injisoitujen lääkkeiden allergisia ilmenemismuotoja, kun ihon punoitusta, polttamista ja kutinaa havaitaan elektrodien levityskohdassa.

Tällaisten komplikaatioiden välttämiseksi injisoi Suprastin, Dimedrol tai hormonaaliset lääkkeet. Fysioterapian istunnot jatkuvat 2-3 viikon kuluessa.

Elektroforeesin käytön tiukkoihin vasta-aiheisiin kuuluvat:

 • krooninen sydänsairaus, jota rasittaa rytmihäiriöt ja sydämen vajaatoiminta;
 • onkologiset prosessit missä tahansa vaiheessa;
 • veren muodostumisen ongelmat (liiallinen veren hyytyminen tai lisääntynyt verenvuoto);
 • kaikenlaiset kystat;
 • polyyppien esiintyminen kehossa ja kohdussa ennen leikkausta;
 • toipumisaika abortin jälkeen;
 • lantion elinten sairauksien aiheuttamat komplikaatiot, jotka johtavat märehtyneiden vaurioiden ilmaantumiseen;
 • useita ihosairauksia tai ihon vaurioituminen kosketuksissa elektrodien kanssa;
 • kondylomat ja papilloomat.

Menetelmän käyttöä koskevat rajoitukset otetaan käyttöön myös seuraavissa tapauksissa:

 • raskausaika;
 • keuhkosairaus;
 • vakavat endokriinisen järjestelmän sairaudet;
 • krooninen sappikivi tai virtsatulehdus.

Lisäksi fysioterapiaan liittyy yleisiä vasta-aiheita, jotka johtuvat kehon rakenteen erityispiirteistä:

 • suvaitsemattomuus jopa heikkoihin sähkövirtauksiin;
 • katarraaliset sairaudet;
 • lisääntynyt kehon lämpötila;
 • tuberkuloosi ja mikä tahansa hepatiitti;
 • akuutti maksan tai munuaisten vajaatoiminta;
 • sukupuoliteitse tarttuvat taudit;
 • huumeiden tai mielenterveyden riippuvuus.

On tärkeää muistaa, että terapeuttisen vaikutuksen aste riippuu lääkkeen antamismenetelmästä ja sen imeytymisasteesta. Myös elektroforeesin tehokkuudesta ovat seuraavat tekijät:

 • Potilaan ikä ja terveys.
 • Fysioterapian vaikutus.
 • Hoidon kesto.
 • Nykyinen vahvuus, varaus ja ionien koko.
 • Yksilöllinen herkkyys lääkkeelle.

Lääkäri voi valita tehokkaimman lääkkeen vasta perusteellisen tutkimuksen ja tarkan diagnoosin jälkeen. Itse menettely on mahdollista toteuttaa vain sairaudesta toipumisen ja toipumisen aikana.

Suurin osa gynekologisista sairauksista, jotka liittyvät pysähtyneisiin prosesseihin lantion alueella. Tämä patologia häiritsee muiden naisten sairauksien hoitoa. Vain tablettien käyttö tässä tapauksessa on tehotonta. Kirurgian välttämiseksi lääkärit määrittävät fysioterapian.

Fysioterapialla on useita etuja:

 • poistaa kivun oireet;
 • regeneroidut kudokset;
 • poistaa tulehdus;
 • normalisoi aineenvaihduntaa;
 • parantaa verenkiertoa;
 • voit toipua nopeammin kirurgisten toimenpiteiden jälkeen;
 • vähentää komplikaatioiden tai uusiutumisen todennäköisyyttä;
 • ne voidaan suorittaa samanaikaisesti antibioottihoidon kanssa;
 • vähentää kehon kuormitusta lääkityksen aikana.

Elektroforeesia ei havaita epämiellyttävissä sivuvaikutuksissa, mutta on tilanteita, joissa menettelyä ei voida suorittaa:

 • onkopatologia riippumatta niiden sijainnista ja alkuperästä;
 • sydän- ja verisuonitaudit. Mutta ei kaikki - sinun on kuultava joko hoitava lääkäri tai fysioterapeutti;
 • akuutit tulehdusprosessit, joihin liittyy kuume;
 • ihosairaudet - ihotulehdus, ihottuma;
 • ihon rikkominen elektrodien kiinnityspisteissä;
 • yksilöllinen suvaitsemattomuus sähköisiin menettelyihin.

Jotkut lääkärit eivät yritä määrätä elektroforeesia kuukautisten aikana. Itse asiassa normaali kuukausittainen verenvuoto ei ole menettelyn vasta-aihe.

Vasta-aiheet

Elektroforeesi on kivuton tehokas manipulointi, jota voidaan määrätä myös raskaana oleville ja pienille lapsille. Tätä fysioterapiaa käytetään laajalti monien terapeuttisten, neurologisten, gynekologisten ja traumatautien monimutkaisessa hoidossa.

Sinun täytyy tietää, miten tehdä elektroforeesi kaliumjodidilla ja sen käyttöaiheilla sekä vasta-aiheilla. Tällä menetelmällä on voimakas terapeuttinen vaikutus johtuen sähkövirran ja itse lääkkeiden vaikutuksista.

Tästä syystä tähän manipulointiin on useita vasta-aiheita, jotka on välttämättä poistettava ennen kuin potilas on määrätty terapeuttiseksi kurssiksi.