Elektroforeesi ja muut fysioterapian tyypit gynekologiassa lapsettomuuteen

Lukuaika: min.

Joissakin naisten sukupuolielinten kroonisissa sairauksissa veren virtaus pienen lantion elimiin voi olla vaikeaa kudosten ja säiliöiden muutosten vuoksi. Huumeiden vaikutukset tässä tapauksessa ovat tehottomia, koska lääkeaine, jonka verenkierto on, ei saavuta elintä tai kudosta oikeassa määrässä, ja sillä on usein kielteinen vaikutus koko naisen kehoon. Saman lääkkeen ja fysioterapian yhdistelmä antaa sinulle mahdollisuuden parantaa naisen tilannetta minimaalisen lääkityksen avulla.

Esimerkiksi krooninen lantion kipu tartunnan seurauksena ja lantion hermo neuralgia häiritsevät potilaita fyysisesti ja moraalisesti, häiritsemällä normaaleja elämäntapoja ja seksuaalisten suhteiden harmoniaa.

Eri kirurgisten toimenpiteiden jälkeen suoritettu fysioterapia hoito ei ainoastaan ​​vähennä leikkauksen jälkeistä palautumisaikaa, vaan myös estää tarttumien muodostumista. Tämä on erityisen tärkeää naisille, joilla on hedelmättömyys, josta toiminta yleensä suoritetaan. Keinotekoisen abortin, kohdun kaaretuksen jälkeen fysioterapia auttaa palauttamaan vahingoittuneen kohdun limakalvon (endometrium), joka on erittäin tärkeää heti leikkauksen jälkeen, koska kohdun limakalvon trauma voi vaikuttaa haitallisesti naisten lisääntymistoimintaan tulevaisuudessa.

Fysioterapian valinta tehdään diagnoosin, iän, hormonitasojen, kontraindikaatioiden ja menettelyjen yksilöllisen toleranssin perusteella.

Esimerkiksi endometrioosissa ja kohdun myomassa lämpömenettelyt ovat vasta-aiheisia. Endometriumin fysioterapia ennen IVF: ää perustuu laserterapiaan. Laser auttaa parantamaan verenkiertoa kudoksissa, provosoimaan solun immuniteettia ja vähentämään tulehdusta.

Gynekologisten sairauksien fysioterapian optimaalinen aloituspäivämäärä on 5-7 vuorokautta kuukautiskierron aikana, so. välittömästi kuukautisten päättymisen jälkeen. Ja ovulaation ja syklin lopussa fysioterapeuttisten vaikutusten intensiteetti ja kesto on vähennettävä lisääntyneen ärsykeherkkyyden vuoksi näinä päivinä.

IVF: n valmisteluun käytetään useita fysioterapian menetelmiä. Suurin osa tarkistuksista on myönteisiä. Fysioterapia ennen IVF: ää lisää merkittävästi menettelyn tehokkuutta.

Fysioterapian käyttöaiheet

 • kohdun krooninen tulehdus;
 • kuntoutus abortin ja kohdun limakalvon kurkuttamisen jälkeen;
 • kuntoutushoito gynekologisten toimenpiteiden jälkeen;
 • naisten spontaanien keskenmenojen ja keskeytyneiden aborttien valmistuminen raskauteen;
 • valmistus IVF: lle, kohdun limakalvolle;
 • hedelmättömyys munanjohtimien tukkeutumisen vuoksi.

Putki- ja putkiluuontelon hedelmättömyys

Munasolujen rakenteen ja toiminnan rikkomukset aiheuttavat munasolun hedelmättömyyttä. Peritoneaalinen hedelmättömyys on tarttumista lantion alueelle. Näiden patologioiden yhdistelmää kutsutaan tuboperitoneaaliseksi hedelmättömyydeksi, joka vastaa 20–30% kaikista naisten hedelmättömyyden tapauksista.

Putken ja putken peritoneaalisen hedelmättömyyden muodot

Putkimainen hedelmättömyys - esiintyy munanjohtimien puuttumisen tai tukkeutumisen tai niiden funktionaalisen patologian vuoksi - munanjohtimien supistumisaktiivisuuden loukkaaminen.

Yleisimpiä syitä ovat: vatsanontelon ja pienen lantion (munasarjan resektio, myomectomy, tubal ligation), ulkoisen endometrioosin, sukupuolielinten tulehduksen, synnytyksen jälkeisten komplikaatioiden (tulehdukselliset ja traumaattiset), sukuelinten infektiot (herpes, sytomegalovirus, klamydia, synnytyksen komplikaatiot (tulehdukselliset ja traumaattiset), sukuelinten infektiot (herpeettinen, sytomegalovirus, klamydia, klamydia, klamydia, tulehduksellinen ja traumaattinen);, gonorrhea, trichomonas jne.).

Useimmiten munanjohtimien orgaaninen tukkeuma johtuu sukupuolitaudeista. Urogenitaalinen klamydia aiheuttaa tulehduksellisen prosessin putkissa, johon liittyy fimbrian tuhoutuminen ja hydrosalpinxin kehittyminen. Putkien ympärillä oleva tulehdusreaktio johtaa fimbrian liikkuvuuden vähenemiseen, mikä estää munasolun normaalin talteenoton ja etenemisen putken läpi. Sukuelinten infektiot aiheuttavat tarttumisprosessin kehittymistä ja tartunnan esiintymistä lantion alueella. Mykoplasmilla on väliaikainen kyky laskeutua soluihin ja kiinnittyä siittiöön, mikä heikentää sen liikkuvuutta. Ureaplasma voi tunkeutua lisääntymisjärjestelmän ylempiin osiin kantajien - siittiöiden avulla, aiheuttaa putkien kaventumista tai hajoamista. Nämä taudinaiheuttajat ovat kiinnittyneitä pilkkoutuneen epiteelin soluihin, niillä on myrkyllistä vaikutusta siihen, mikä häiritsee munan etenemistä kohtuun; ureaplasmas vähentää myös siittiöiden liikkuvuutta, heikentää niiden kykyä tunkeutua munasoluun. Virukset aiheuttavat myös paikallisen koskemattomuuden heikkenemistä.

Peritoneaalinen hedelmättömyys on hedelmättömyys, joka johtuu kohdun sidoksista. Peritoneaalisen hedelmättömyyden esiintyvyys on 40% kaikista naispuolisen hedelmättömyyden tapauksista. Peritoneaalinen hedelmättömyys tapahtuu kirurgisten toimenpiteiden, sisäisten sukupuolielinten tulehduksellisten sairauksien, ulkoisen endometrioosin seurauksena.

Samalla havaitaan putkien morfologisia muutoksia. Endometrioosia sairastavilla potilailla munasarjojen kypsymisen patologia sekä munasolun takavarikointi munanjohtimella välittömästi ovulaation jälkeen ja sukusolujen ja alkion kuljettaminen munanjohtimen läpi on heikentynyt.

Potilailla, joilla on peritoneaalinen endometrioosi ja hedelmättömyys, luteaalifaasin havaitaan olevan puutteellinen ja sen seurauksena endometriumin villouskansi jää, mikä voi johtaa keskenmenoon tai hedelmättömyyteen. Microvilli ja silia estävät hedelmöityneen munan täydellisen istutuksen kohdun endometriumiin, mikä johtaa aborttiin varhaisessa vaiheessa.

  Magneettikentän fysioterapia

Magnetoterapia tarjoaa tulehdusta ehkäisevän vaikutuksen, joka liittyy magneettikentän turvotusvaikutukseen. Näin voit käyttää laajalti magneettista hoitoa gynekologiassa kirurgisten toimenpiteiden jälkeen.

Sähköterapia (sähkövirran käyttö)

On mahdollista käyttää tasavirtaa (galvanointi, lääketieteellinen elektroforeesi), pulssivirtoja (häiriöterapia, sähköinen stimulaatio jne.). Hoito, jossa on impulssivirtoja, vähentää verisuonten kouristusta ja sileät lihakset, jotka auttavat parantamaan kudosten verenkiertoa, on anestesiavaikutus.

Ultraäänen vaikutukset tarjoavat eräänlaista solujen ja kudosten mikromassaa, johon liittyy veren virtaus ja lämmön ulkonäkö, antavat anestesiavaikutusta, "pehmentävät adheesioita", parantavat kudosten verenkiertoa ja lisäävät munasarjojen hormonaalista aktiivisuutta.

Valohoito on ultraviolettisäteilyn (UV), infrapuna- ja näkyvien säteiden käyttö. Ultraviolettisäteillä on bakterisidinen vaikutus ja niitä käytetään ulkoisten sukuelinten ja emättimen limakalvon tulehduksen hoidossa. Valohoito sisältää myös lasersäteilyn käytön. Vähärasvainen lasersäteily sisältää endokervitismin (kohdunkaulan kanavan tulehduksen), kolpiitin (emättimen limakalvon tulehduksen), boorin kohtuun ja eko- ja lantion tulehduksellisten sairauksien monimutkaisen hoidon.

 • Fysioterapia munasolujen peritoneaaliselle lapsettomuudelle
   • Lääkeelektroforeesi, jossa käytetään suoloja I, Mg, Ca, entsyymivalmisteita ja biogeenisiä stimulantteja, päivittäin, nro 10 - 15.
   • Lantion elinten ultraäänitutkimukset. Kosketusaineena käytettiin lääkkeitä lidazy, hyaluronidaasi, termilitiini, E-vitamiinin öljyliuos, ichtyol, indometasiini, naftalaani, heparoidi, hepariini, troxevazine voide, 1% kaliumjodidi glyseriinissä. Vaikutus alavihaan, päivittäin, nro 15.
   • Emättimen elektrodin läsnä ollessa se vaikuttaa posterioristen tai lateraalisten kaarien läpi riippuen tarttumien edullisesta sijainnista. Kohdun ja solujen elektrostimulaatio emättimen elektrodilla. Päivittäinen numero 10-12 alkaen 5-7 vuorokautta kuukautiskierron aikana.
   • Tubal-peritoneaalisen hedelmättömyyden EHF-hoito alkaa kuukauden kuluttua. kirurgisen hoidon jälkeen, 5-7 päivän kuukautiskierron aikana, 30 menettelyä. Samalla parannetaan lantion verisuonten hemodynamiikkaa.
   • Gynekologinen kastelu - käytä rikkivetyä, typpeä, piipitoista ja vähäistä mineralisoitua kivennäisvettä. T = 37-38 ° C, 10-15 minuuttia, joka toinen päivä, nro 12.
   • Mudan emättimen käyttö, t ° = 38 - 40 ° C; Emättimen muta-tamponit, t ° = 39 - 42 ° С, 30-40 min, joka toinen päivä, №10 - 15.
   • Gynekologista hierontaa käytetään päivittäin, numero 20 - 40
   • Vatsan ja emättimen värähtelyhieronta - tehostaa kudosten aineenvaihduntaa, lisää solukalvojen läpäisevyyttä ja parantaa diffuusioprosesseja, jotka parantavat verenvirtausta ja imusolujen ulosvirtausta, trofisia kudoksia, estävät tarttumien muodostumista, johtavat aiemmin muodostuneiden tarttumien repeämiseen. Menettelyt suoritetaan päivittäin 10 - 12 menettelyn aikana.


  Tubo-peritoneaalisen hedelmättömyyden kirurginen hoito

  Tubal-peritoneaalisen hedelmättömyyden kirurgisen hoidon menetelmät ovat tehokkaampia kuin konservatiivinen hoito ja niihin kuuluvat: laparoskooppi ja mikrokirurgia.

  Laparoskopialla on etu verrattuna muihin hedelmättömyyden kirurgisen hoidon menetelmiin, koska se mahdollistaa paitsi munanjohtimien tukkeutumisen toteamisen ja syyn diagnosoinnin, myös myös välittömästi läpäisemään niiden läpinäkyvyyden.

  Kun laparoskooppia on leikattu tuboperitoneaalisella hedelmättömyydellä, fysioterapiahoidon on osoitettu parantavan verenkiertoa lantion elimissä ja estävät tarttuvuutta.

  Fysioterapia naisten ja miesten hedelmättömyyden hoidossa

  Barren-avioliitto on melko yleinen ongelma nyky-yhteiskunnassa. Sen syyt ovat vaihtelevia: ekologia, endokriinihäiriöt, perinnöllisyys, sukupuolisfäärin tulehdukselliset sairaudet, sukupuolitaudit, neuropsykiatriset häiriöt. Niiden poistamiseksi käytetään erilaisia ​​menetelmiä: lääkitys, instrumentaalinen. Fysioterapiaa käytetään myös laajalti gynekologiassa lapsettomuuteen.

  Erillinen naisten ja miesten hedelmättömyys. Tilastojen mukaan lasten poissa ollessa yhtä suuri prosenttiosuus on sekä naisten (40%) että miesten (40%) hedelmättömyydessä. Ja vain 20% myöntää parin hedelmättömyyttä tai immunologista yhteensopimattomuutta. Lapsettomuuden puitteissa ymmärrä raskauden puuttuminen seksuaalisen toiminnan aikana ilman mitään ehkäisymenetelmiä.

  Syyt hedelmättömiin avioliittoihin

  Naisten hedelmättömyys voi johtua useista syistä:

  • Hormonaalinen (endokriininen): liittyy sukupuolihormonien heikentyneeseen tuotantoon kuukautiskierron tiettyinä päivinä, mikä johtaa ovulaation puuttumiseen, kohdun endometriumin valmistukseen munasolun kiinnittymiseen.
  • Tarttuvuus lantion elinten tulehduksen jälkeen. Läsnäolo gynekologisessa historiassa salpingiitti, adnexitis, endometrioosi, leikkaus, vammat lantion elinten ja vatsan ontelon, mukaan lukien abortti.
  • Immunologinen yhteensopimattomuus: tämäntyyppisen hedelmättömyyden syntyminen on epäselvä.
  • Sukuelinten epämuodostumat: kohdun epänormaali sijainti, kaksisarvinen kohtu.

  Miesten hedelmättömyyden syy on erilaiset patologiset tilat, jotka vaikuttavat paitsi seksuaaliseen mutta myös muihin kehon järjestelmiin. Diagnoosin jälkeen tunnistetaan yleensä seuraavat syyt: impotenssi, sukupuolielinten tulehdussairaudet (urethritis, prostatiitti, adenoma), hormonaaliset häiriöt, sukupuoliteitse tarttuvat infektiot, psykologiset tekijät. Kattava hoito johtaa hyviin tuloksiin molempien kumppaneiden hoidossa, jolloin fysioterapeuttisilla menetelmillä on tärkeä rooli.

  Fysioterapian menetelmät hedelmättömyyden hoidossa

  Lääketieteellisten menetelmien lisäksi gynekologiassa, andrologiassa ja urologiassa käytetään fysioterapeuttisia hoitomenetelmiä. erottaa:

  • Sähköterapia: galvanointimenetelmä ja elektroforeesi, mukaan lukien lääkkeiden käyttö.
  • Valoterapia (valohoito).
  • Ultraäänimenetelmä.
  • Magneettiterapia.
  • Mud-hoito

  Virran käyttö hedelmättömyyden hoidossa

  Sähköterapiaan kuuluu sinkitysmenetelmä ja lääkkeen elektroforeesi. Tasavirran vaikutus poistaa verisuonten kouristukset, parantaa verenkiertoa ja metabolisia prosesseja, parantaa korjausta, on ratkaiseva vaikutus. Lääkkeiden lisääminen elektroforeesilla parantaa sen toimintaa.

  Hoitoon käytetään ylemmän kohdunkaulan sympaattisten solmujen sinkitystä. Hyperestrogenismin aikana suositellaan sinkkielektroforeesia, ja hypoestrogenismin aikana suositellaan kuparielektroforeesia. Kalvoelektroforeesi lantion elimistössä vaikuttaa infantiilisiin (kehittymättömiin) kohtuun. Kroonisessa vaiheessa kohdun ja lisäaineiden tulehdus vähenee natriumtiosulfaatin elektroforeesilla. Munasarjojen toiminta normalisoi kymotrypsiinin, sinkin ja kuparin käyttöä. Piikkejä taistellaan tehokkaasti jodi- ja lidz-liuosten elektroforeesilla.

  Miesten hedelmättömyydessä käytetään vitamiinien, entsyymien ja hivenaineiden elektroforeesia. Paikallinen toiminta johtaa parempaan verenkiertoon, tulehduksen vähenemiseen, dysuristen häiriöiden häviämiseen. Siittiöiden liikkuvuus kasvaa ja erektiohäiriö paranee.

  Ultraäänihoito

  Ultraääni on toinen fysioterapia, jota käytetään hedelmättömyyden hoidossa. Se perustuu energian jakautumiseen epähomogeenisessa väliaineessa, joka suorittaa kudosten ”mikromassaa”. Ultraäänellä on voimakas tulehdusta, kipua lievittävä ja verisuonia laajentava vaikutus. Se lievittää vasospasmia ja hermostuneisuutta. Hänen vaikutusvaltaansa regeneraatio kiihtyy, adheesiot ja cicatricial-prosessit vähenevät.

  Gynekologiassa ultraääniä (ultrafonoforeesi) hydrokortisonilla käytetään vatsan alaosassa ja lumbosakraalisen selkärangan paravertebralisella alueella lantion tulehdusprosessin subakuuttisessa vaiheessa. Miehillä kroonisen eturauhastulehduksen hoidossa käytetään ultraäänen ja lääkkeiden yhdistelmää, myös mutaa.

  Magneettinen hoito

  Fysioterapeutit suosittelevat magneettihoidon käyttöä. Samalla organismi vaikuttaa muuttuvalla tai vakiolla magneettikentällä. Sen vaikutuksesta paranee verenkierron ja hermoston toimintaa.

  Korkean intensiteetin pulssimagneettiterapia lisäosien ja kohdun alueella lisää hormonien aktiivisuutta ja normalisoi munasarjat.

  Sillä on myös tulehdusta ehkäisevä vaikutus, lievittää turvotusta, edistää suonensisäistä ulosvirtausta, mikä vähentää naisilla kuukautisten ja ovulaation aikana havaittuja tuskallisia tunteita. Magneettikentän käyttö lääkehoidolla miehillä vähentää tulehdusta, mukaan lukien tarttuva etiologia, lisää verisuonten sävyä ja hormonin tuotantoa.

  Valohoito

  Gynekologisten sairauksien hoidossa, mikä johtaa hedelmättömyyteen, käytettiin ultravioletti- ja infrapunasäteilyä. Valohoidon toimintamekanismi perustuu eri pituisten valonsäteiden käyttöön. Niiden vaikutuksesta patologiseen kohderyhmään patogeenisen mikroflooran määrä vähenee, jota käytetään sisäisten ja ulkoisten sukupuolielinten tulehdusprosessien hoidossa.

  Infrapuna laserhoito parantaa mikroverenkiertoa, sillä on anti-inflammatorinen vaikutus. Naisilla, joilla on krooninen sukupuolielinten tulehdus ja lantion hermo neuralgia, kipu vähenee. Postoperatiivisessa jaksossa kudosten regeneroituminen kiihtyy ja tarttumat estetään.

  Miehillä laserterapia lisää liikkuvuutta ja siittiöiden määrää, sukupuolen tasoa ja gonadotrooppisia hormoneja. Säteet vaikuttavat usein elimistöön tai hermostoplexiin. Ne suorittavat kiveksen, perineumin, transrektaalisen - eturauhasen, kivespussin säteilytyksen. Korjaava vaikutus antaa UV-säteilyn koko veren massalle.

  Mud-hoito

  Pariskunnille, jotka eivät voi tulla raskaaksi, on suositeltavaa tehdä mutaa. Niitä voidaan käyttää sekä itsenäisesti että elektroforeesilla. Lämpötekijän vaikutuksesta verenkierto ja aineenvaihdunta aktivoituvat, biologisten aineiden synteesi paranee, korjaavat ja regeneratiiviset prosessit paranevat.

  Naisilla, muta-sovellukset, joissa on elektroforeesi ”pikkuhousun” alueella, palauttavat kuukautiskierron, parantavat putkien läpäisevyyttä ja vähentävät hedelmättömyyttä.

  Mud-hoito miehillä vähentää turvotusta, jonka seurauksena dysuriset häiriöt häviävät, sperma-liikkuvuus, erektiohäiriö ja libido paranevat.

  Fysioterapian menetelmien vasta-aiheet

  Gynekologit ja andrologit suosittelevat hedelmättömyyden fyysistä hoitoa, myös ennen IVF: ää (in vitro-hedelmöitys). Hoito on valittava erikseen. On välttämätöntä kuulla lääkärisi kanssa, jotta voit määrittää menettelyjen keston ja määrän. Fysioterapian nimittämiselle on useita yleisiä vasta-aiheita:

  • Sydän- ja verisuonijärjestelmän sairaudet, keinotekoinen sydämentahdistin.
  • Vaikea kakeksia (uupumus).
  • Veren hyytymishäiriö.
  • Epilepsia ja vakava mielisairaus.
  • Oncology.
  • Tulehdukselliset patologiat akuutissa vaiheessa.
  • Kilpirauhasen sairaudet.
  • Raskaus ja imetys.
  • Yksilöllinen suvaitsemattomuus jollekin menetelmistä.

  Joidenkin menetelmien käyttö ei ole mahdollista ainoastaan ​​sairaanhoitolaitoksessa vaan myös kotona. Samaan aikaan on välttämätöntä saada erikoisvarusteita ja alustavaa kuulemista fysioterapeutin kanssa yksityiskohtaisen hoito-ohjelman laatimiseksi.

  Fysioterapia lapsettomuuteen

  Fyysisillä vaikutuksilla naisten lisääntymiselimiin on useita etuja. Ne ovat kivuttomia, ei-invasiivisia ja täysin myrkyttömiä. Fysioterapiahoidoilla on kyky:

  • aktivoi regenerointiprosessit;
  • estävät arpikudoksen kasvua tulehduksen tuottavassa vaiheessa;
  • parantaa paikallista koskemattomuutta;
  • vahvistaa verisuonten verisuonten seinämiä.

  Fysioterapiaa käytetään tapauksissa, joissa lääkitys on vasta-aiheista tai ei anna riittävää vaikutusta. Siten jotkut kohdun ja sen liitteiden patologiat liittyvät näiden elinten verisuonittumisen puutteeseen. Fysioterapiahoito, jossa saavutetaan verenvirtaus kohdeelimelle, auttaa ratkaisemaan huonon verenkierron ongelman.

  Fysioterapia gynekologiassa hedelmättömyydessä

  Fysioterapiahoito valitaan erikseen jokaiselle potilaalle. Tietyn hoitomenetelmän valintaan vaikuttaa kontraindikaatioiden, anamneesin ja tietyn altistumistyypin yksilöllinen suvaitsemattomuus.

  Harkitse hedelmättömyyden tärkeimpiä muotoja ja selvitä, kuinka tehokas fysioterapia voi olla kussakin tapauksessa.

  • kohdun tulehdukselliset sairaudet (endometriitti);
  • endometriumin patologiset muutokset (polyposis, dysplasia, hyperplasia, hypoplasia, aplasia, pahanlaatuiset kasvaimet);
  • myometriumin patologiset muutokset (fibroidit, pahanlaatuiset kasvaimet);
  • kohdun rakenteen ja kehittymisen poikkeavuudet (kaksisarvinen kohtu, infantilinen kohtu jne.);
  • cicatricial-muutokset (keisarileikkauksen jälkeen, kroonisen tulehdusprosessin seurauksena, abortin ja curettagen vaikutukset);
  • endometrioosi (esiintyy, kun kehon hormonaalinen epätasapaino);
  • adheesioiden läsnäolo (kroonisen tulehduksen seurauksena, abortin tai endometriumin kuretuksen jälkeen).

  Tubal-peritoneaalinen hedelmättömyysaste:

  • munanjohtimien stenootiset muutokset (esimerkiksi putkien kudosten turvotusta tulehduksen aikana);
  • tarttumien esiintyminen munanjohtimien tai pienen lantion elinten ontelossa (kroonisten tulehdussairauksien, erityisesti liimautumisen havaitaan klamydiassa);
  • munanjohtimien epämuodostumat (fimbrian puuttuminen).

  Kohdunkaulan hedelmättömyyskerroin:

  • immunologinen hedelmättömyys;
  • arpien esiintyminen kohdunkaulan alueella;
  • sidokset kohdunkaulan kanavan alueella, sisäinen ja ulkoinen nielu;
  • kohdunkaulan kanavan stenootiset muutokset;
  • kohdunkaulan liman biokemiallisen koostumuksen ja ominaisuuksien loukkaaminen.
  • yksittäiset munasarjakystat;
  • eri alkuperää oleva ooforiitti;
  • munasarjan kasvaimet;
  • polysystiset munasarjat;
  • follikulaarisen kannan häviäminen;
  • kehityshäiriöt: hypoplasia jne.

  On tehokkainta suorittaa fysioterapia kohdun, munasarjojen, munanjohtimien tulehdussairauksien hoidossa. Monilla fysioterapialla on voimakas turvotusvaikutus ja jossain määrin myös tulehdusta ehkäisevä vaikutus. Ne parantavat verenkiertoa toiminta-alueellaan, minkä seurauksena paitsi paikallisen verenkierron lisääntyminen elimeen, myös kuivausjärjestelmä toimii paremmin (laskimo- ja imunestevuoto paranee).

  Fysioterapiaa voidaan käyttää menettelytapana kuntoutusjakson aikana kirurgisten toimenpiteiden jälkeen. Hedelmättömyyden invasiivinen hoito, esimerkiksi kystojen, fibroidien, tarttumien ja arpeutumisen poistaminen, voi johtaa uusien arpien tai liimojen muodostumiseen. Parantamalla verenkiertoa postoperatiivisten haavojen alueella regenerointiprosessit kiihtyvät ja haavan paraneminen tapahtuu pääasiassa primäärisen jännityksen kautta.

  Fysioterapiaa käytetään myös silloin, kun hedelmättömyyden pääasiallinen syy on paikallisen verenkierron puute. Tämä tapahtuu endometriumin atrofisten ja hypoplastisten muutosten yhteydessä. Lapsettomuuden fyysistä hoitoa käytetään yhdessä lääkkeiden kanssa.

  Magneettinen hoito lapsettomuuteen

  Hedelmättömyyden hoitoa varten voidaan käyttää tällaisia ​​laitteita:

  1. Altistuminen etupuolen vatsan seinämän läpi.
  2. Intravaginaalinen magneettiterapia - erityinen laite sijoitetaan emättimen onteloon.

  Magnetoterapia auttaa parantamaan veren kemiallista koostumusta, sillä on turvotusvaikeuksia, stimuloidaan verenkiertoa kohde-elimeen. Tästä johtuen lisääntymiselinten troofisia kudoksia parannetaan sekä regenerointiprosesseja ja kudosimmuniteettia parannetaan.

  Magneettinen hoito on tehokas kroonisten tulehdusprosessien hoidossa sekä kuntoutuskurssi lantion elimiin kohdistuvien toimenpiteiden jälkeen. Sillä on anti-inflammatorinen vaikutus ja sitä voidaan käyttää hypoplastisissa prosesseissa.

  Magnetoterapialla on analgeettinen vaikutus. Yhden kliinisen tutkimuksen mukaan, kun käytettiin magneettihoitoa leikkauksen jälkeisen kuntoutuksen aikana, kehon lämpötilan normalisoituminen tapahtui päivänä 14, kun taas potilaat havaitsivat kipun vähenemisen toisena päivänä ja sen häviämisen kokonaan seitsemäntenä päivänä. Tässä suhteessa on suositeltavaa soveltaa magneettihoitoa algomenorrhean hoitoon (kivulias kuukautiset).

  Magnetoterapiaa käytetään laajalti raskauden patologioiden hoidossa, jotka liittyvät lähinnä sikiön riittämättömään verenkiertoon. Sitä käytetään myös monimutkaisessa hoidossa parantamaan lääkkeiden hyötyosuutta, mikä auttaa vähentämään niiden toksisuutta pienempien annosten käyttöönoton myötä ja lisää lääkkeiden vaikutusta useita kertoja.

  Elektroforeesi hedelmättömyyteen

  Käytä suurtaajuista vaihtovirtaa. Elektroforeesia käytetään parantamaan lääkkeiden vaikutusta kohde-elimen kudoksiin. Tämän vuoksi lääkkeiden vaikutus lisääntyy useita kertoja, mikä vähentää sen toksisuutta vähentämällä annosta. Elektroforeesi soveltuu tulehduksellisten prosessien antibakteeriseen hoitoon lantion elimissä.

  Huumeiden hoito ultraäänellä

  Ultraääniaaltojen vaikutus vaikuttaa kohde-elimen kudoksissa olevien solujen mikrovärähtelyihin. Tämä takaa veren merkittävän virtauksen kudoksiin. ultraääni:

  • on lämpenevä vaikutus;
  • parantaa laskimo- ja imusolmukkeen kuivausfunktiota;
  • johtaa parempaan verikoostumukseen;
  • on anti-allerginen, anti-inflammatorinen vaikutus.

  Ultraäänikäsittely on tehokas tulehdusprosessien monimutkaiseen hoitoon lantion elimissä.

  Lapsettomuus lapsettomuuteen

  Menetelmän ydin on suunnattu toiminta valonsäteen fokusoimiseksi, joka kykenee paikallisesti kohottamaan kudosten lämpötilaa. Laserterapian edut ovat yksinkertaisuus ja kivuton käsittely.

  Laserin vaikutuksesta paikallinen immuniteetti aktivoituu leukosyyttien ja immunoglobuliinien määrän lisääntymisen vuoksi, ja kudoksen aineenvaihdunta normalisoidaan. Laserhoitoa käytetään kohdunkaulan todellisen eroosion, kolpiitin, endometriitin, munasarjojen toimintahäiriön hoitoon.

  Mikroaaltoeläinten hedelmättömyysterapia

  Tässä tapauksessa käytetään ultraäänitaajuisia sähkömagneettisia aaltoja (UHF). Ne auttavat vahvistamaan verisuonten seinämiä, parantamaan verikoostumusta, aktivoimaan solujen rakenteiden elpymisprosessit.

  Mikroaaltohoito auttaa palauttamaan neuromuskulaarisen siirron, lisää aktiivisten kapillaarien määrää, palauttaa kehon luonnolliset biorytmit. Se on tehokas hyvänlaatuisten kasvainten hoidossa: polyypit, munasarjakystat, myomas, yhdistetyt patologiat: myomas ja endometriumin hyperplasia.

  Lapsettomuuden valohoito

  Gynekologisen patologian hoitoon käyttäen eri pituisia valonsäteitä: infrapuna- ja ultraviolettisäteilyä. Kun hoidetaan lapsettomuutta valonsäteilyn avulla, tavoite on tavallisesti päästä eroon kroonisesta tulehdusprosessista pitkittyneellä kurssilla, kun tavanomaiset antibakteeriset aineet voivat heikentää patogeenistä kasvistoa, mutta ei tuhoa sitä. Ultraviolettisäteet vaikuttavat haitallisesti useimpiin patogeenisiin mikro-organismeihin ja edistävät myös liimaprosessien estymistä kohdunontelossa ja sen putkissa.

  Ultrafonoforez hedelmättömyyden hoidossa

  Fonoforeesin avulla on tavallista antaa lääkkeitä ihon tai emättimen limakalvon läpi. Se lisää epidermin kykyä adsorboitua, edistää lääkkeiden komponenttien aktivoitumista. Samalla he säilyttävät kaikki omaisuutensa.

  Fonoforeesin käyttö sallii lääkkeen käytön paikallisesti leesiossa. Tulehduskipulääkkeitä ja antiseptisiä aineita tuodaan usein täten: hydrokortisoni, kaliumjodidi, ichtyol, vaikuttavat aineet terapeuttisessa mutassa jne.

  Menettely on tarkoitettu lisääntymiselinten kroonisille tulehdussairauksille sekä lantion elimissä leikkauksen kohteena olevien potilaiden kuntoutuksen nopeuttamiseksi. Erityisesti ultrafonoforeesia käytetään palauttamaan potilaat munanjohtimen poistamisen jälkeen - toimenpide, joka suoritetaan kohdunulkoisen raskauden yhteydessä.

  Yleiset vasta-aiheet lapsettomuuden fysioterapian hoitoon

  Fysioterapian vasta-aiheet on jaettu yleiseen ja faktoriaalisuuteen. Yleiset ovat samat kaikille fyysisille vaikutuksille, ja tekijät ovat spesifisiä yhden tyyppiselle menettelylle tai toiselle.

  Yleisiä vasta-aiheita ovat:

  • aivojen ateroskleroosi;
  • systeemiset patologiat dekompensoinnin vaiheessa (erityisesti sydän- ja verisuonijärjestelmän puolelta);
  • sydämen rytmihäiriöt (eteisvärinä ja ekstrasystoli);
  • sydämentahdistimen läsnäolo;
  • veren häiriöt;
  • verenvuototaipumus ja verenvuotohäiriöt;
  • tarttuvat prosessit akuutissa vaiheessa;
  • kehon lämpötila yli 37,5 astetta.

  Tekijän vasta-aiheet lapsettomuuden fysioterapiahoidossa

  Vasta-aiheet elektroforeesille:

  • ihovaurioiden esiintyminen (halkeamia, hankaumia, naarmuja);
  • parestesia;
  • allerginen injektoitaville lääkkeille;
  • akuutit röyhkeä-tulehdukselliset prosessit missä tahansa lokalisoinnissa;
  • metalliesineiden esiintyminen iskualueella.

  Vasta-aiheet ultraäänialtistukselle ja fonoforeesille:

  • kostean ekseeman tai nevuksen esiintyminen laitteen alueella;
  • sydän- ja verisuonijärjestelmän patologia;
  • osteoporoosi;
  • akuutit tartuntaprosessit toimintapaikassa;
  • gastrointestinaalisen haavan komplikaatio;
  • keuhkoputkentulehdus ja keuhkokuume, jossa ilmenee allergiaa tulehduksen akuutissa vaiheessa;
  • kivien muodostumiseen liittyvät sairaudet (koliivitia ja virtsatulehdus).
  • vakava bradykardia (SA, AV-lohko, keinotekoisten sydämentahdistimien läsnäolo);
  • tromboflebiitti;
  • aortan aneurysma ja ensimmäiset 3 kuukautta aivohalvauksen jälkeen;
  • solmut kilpirauhanen.

  Fysioterapia ei ole itsenäinen hedelmättömyysmenetelmä. Tämä on vain täydennys pääterapiaan, mikä lisää sen tehokkuutta.

  fysioterapia edistää käsitystä!

  Tytöt, fysioterapian aikana ilmenee, lisääntyy toimenpiteiden aikana ja jopa 6 kuukauden kuluttua kyvystä tulla raskaaksi.
  Esimerkiksi minulla on riittävä lääkäri, voin pyytää häntä suoraan määräämään jotain. Hän ei saa närkästynyttä kasvojaan, kun otetaan huomioon ongelmani, jota hän kompromissoi. Nyt teen ultraäänen lysaasilla. Ja kun olet lukenut nämä tiedot, olen varma, että se toimii ensimmäisessä jaksossa!

  Fysioterapian nimittämisen periaatteet:

  1. Fysioterapia on parempi nimittää 5 - 7 päivän jaksosta.

  2. Sulje syöpä.

  3. On suositeltavaa tietää estrogeeninen tausta: a). ultraääni, rikki, kupari, lämpö stimuloivat estrogeenitausta, b). radon, magneettinen hoito, jodi estää estrogeenin taustaa.

  4. Fysioterapian kurssin alun epäsuotuisin aika on ovulaatio.

  On suositeltavaa pidättäytyä fysioterapiasta ennen kuukautisia ja kuukautisten aikana.

  5. Hoidon aikana ja 6 kuukauden kuluttua fysioterapian lopettamisesta on käytettävä ehkäisyvälineitä lisää mahdollisuutta tulla raskaaksi.

  6. Raskaana olevat naiset - vasta-aiheet fysioterapiassa:

  b). vakava nefropatia;

  c). verenvuoto ja taipumus vuotaa;

  g). sikiön uhanalainen tila;

  d). vakava eklampsian aste.

  7. Suorita fysioterapia, kun virtsarakko tyhjennetään.

  8. Varo hypotermiaa: käytä lämpimiä alusvaatteita ja kenkiä

  menettelyt 20 - 30 minuuttia pysyä sisätiloissa.

  9. Fysioterapia edeltää hormonihoitoa.

  10. lavastettujen ja yhdistettyjen hoitojen käsittely.

  EHF-TERAPIA.

  1. Kohdun fibroidit - aloita hoito 10 päivää ennen kuukautisia. 10 hoidon aikana.

  a). polttoväli - EHF-hoito leesiossa;

  b). fibrosystinen - 2-3 välikerrostilaa vaurion puolella - 15 minuuttia ja kohdun projektioalueella - 15 minuuttia.

  10 hoidon aikana.

  LASER-TERAPIA.

  Klinikan olosuhteissa:

  - perineumin haavat repeämien jälkeen;

  - sukuelinten subakuutti ja krooninen tulehdussairaus (niitä ei käytetä akuutin ajanjakson aikana): normaalit ruumiinlämpötilat, ESR - 20-30 mm / h. Säteile sukupuolielinten ja refleksogeenisten vyöhykkeiden sijaintia vastaava ihon pinta,

  - vulvitis ja vulvovaginiitti;

  - magnetolaser-hoito röyhtäisen mastiitin avaamisen jälkeen.

  Endometrioosi.

  1. Radon- ja jodi-bromihaudet.

  2. Jodin, sinkin ja amidopyriinin elektroforeesi.

  LÄÄKEVALMISTE.

  Lääkeaineen valinta johtuu munasarjojen alkuperäisestä toiminnasta:

  1. Normaalitoiminnolla tai hyperestrogenialla - jodin elektroforeesi.

  2. Hypofunktiossa - kuparielektroforeesi.

  3. Kun kehossa on riittävästi estrogeenikylläisyyttä, mutta corpus luteum-sinkkielektroforeesin epätäydellinen toiminta.

  4. Kroonisessa adnexitissa yhdistettynä kohdun limakalvoon, endometrioosiin ja mastopatiaan, sinkkijodibiforeesi.

  5. Elektroforeesin tehokkuus kasvaa, jos se suoritetaan pulssivirroilla.

  STRAIGHT MASTITIS.

  Ei tunkeutumista ja rajoitettua tunkeutumista:

  1. UHF-sähkökenttä;

  2. Ultraääni suurina annoksina;

  3. UFO rinta-alueella.

  LACTOSTASIS - ilman mastiittia.

  Ennen vauvan syöttämistä:

  1. Rintarauhasen säteilytys ultraviolettisäteillä (UV).

  2. MWT-hoito rinta-alueella (LUCH-laitteesta - 3).

  TERVEYSRAHASTO.

  Merkinnöistä:

  1. Krooninen salpingiitti ja ooforiitti.

  2. Krooninen kohdun tulehdussairaus.

  3. Krooninen parametrriitti ja lantion selluliitti.

  4. Krooninen lantion peritoniitti naisilla.

  5. Nisäkkäiden peritoneaaliliitokset naisilla.

  6. kohtuun väärin.

  7. Ensisijainen amenorrea.

  8. Secondary oligomenorrhea.

  9. Runsas ja säännöllinen kuukautiset säännöllisesti.

  10. Runsas ja säännöllinen kuukautiset, joissa on epäsäännöllinen sykli.

  11. Vaihdevuodet ja naisten vaihdevuosien tila.

  12. Keinotekoiseen vaihdevuosiin liittyvät valtiot.

  13. Naisten hedelmättömyys tubal alkuperä.

  14. Ylimääräinen estrogeeni.

  15. Primaarinen munasarjojen vajaatoiminta.

  16. Kehon ja kohdunkaulan hypoplasia.

  SANATORIUM: "Pridniprovsky", "Radon", "Sosnovy Bor", "Berestye".

  VASTA

  1. Pahanlaatuiset kasvaimet.

  2. Abortin jälkeinen aika (ennen ensimmäisiä kuukautisia).

  3. Eroosio ja eroosion kohdunkaulan ectropion.

  4. Kohdunkaulan ja kohdun kehon polyp.

  5. Tuntemattoman etiologian kohdun toimintahäiriö.

  6. Kystat ja munasarjasysteemit.

  INFLAMMISTOJEN PROSESSIEN KÄSITTELY.

  Akuutti aika:

  1. Interstitiaalinen elektroforeesi:

  a). antibiootti lihaksensisäisesti - galvanisointi alavatsassa tunnissa

  b). laskimonsisäinen antibiootti - galvanointi välittömästi tippumisen jälkeen.

  2. Hypotermia: kylmävesipullot, intrakavitaariset säiliöt

  2. Magnetoterapia vatsan alaosassa.

  3. Koska tulehdusprosessi on vähentynyt, subakuutti aika:

  a). laserhoito vatsan alareunassa ja heijastusvyöhykkeillä,

  b). intravaginaalinen elektroforeesi antibioottien, kalsiumin, t

  Krooninen tulehdusprosessi:

  Prosessissa on mukana hermosto, endokriiniset ja sydän- ja verisuonijärjestelmät, joten tarvitaan tekniikoita, jotka vaikuttavat patogeenisen prosessin eri osiin.

  Ota huomioon taudin kesto:

  2. 2-5 vuotta - estrogeenin taustan väheneminen;

  3. yli 5 vuotta - sydän-, verisuoni-, hormonaaliset, hermostuneet

  1. enintään 2 vuotta:

  a). jos paheneminen tapahtuu, prosessia käsitellään akuuttina;

  b). paheneminen: - intravaginaalinen elektroforeesi, indukteeri,

  2. 2–5 vuotta:

  1 kurssi - ota huomioon immuunitausta, joka on vähentynyt, joten he määrittävät:

  EHF-hoito oikealla puolella sijaitsevassa toisessa väliasennossa, veren lasersäteilyn säteilyttäminen, pääasiallisen UVR: n kokonaismäärä. Huumeista: timogeeni, timoliini, echinacea, sykloferoni.

  2 kurssia: ultraääni liitosalueella,

  3 kurssia: 2 kuukauden aikana:

  4. kurssi: toista puolessa vuodessa:

  lämpökäsittely (muta, parafiini, otsokeriitti),

  3. taudin kesto on yli viisi vuotta:

  Munasarjojen hypofunktio ilmaistaan.

  1 kurssi: ultraääni Startsev-tekniikan mukaisesti,

  Sinkkielektroforeesi SMT- tai DDT-hoidon menetelmissä,

  termiset toimenpiteet (muta, indukteeri, otsokeriitti).

  2 kurssia: balneoterapia (helmi, jodi-bromi)

  bromielektroforeesi okulaarisen niskakalvon menetelmällä.

  Tulehduksellinen prosessi yhdessä endometrioosin kanssa.

  Vasta-aiheet: lämpökäsittely, UHF-hoito, DMV-, SMV-hoito, indukteeri.

  Yleensä on kipua.

  magnesian, novokaiinin, SMT-virtojen elektroforeesi,

  salisylaatti vatsan-kartstsovoy-menetelmällä.

  Tulehdusprosessi yhdessä fibroidien kanssa.

  Radonkylpyt, jodi- bromihaudet.

  EHF-hoito: vaikutukset segmenttialueisiin ja suprapubisiin vyöhykkeisiin.

  Adhesions-komplikaatiot -

  (munanjohtimien heikentynyt peristaltiikka).

  Fysioterapia lapsettomuuteen

  Mail.Ru Children -projektisivut eivät salli kommentteja, jotka rikkovat Venäjän federaation lakeja, samoin kuin propagandaa ja tieteellisiä lausuntoja, mainoksia, loukkauksia julkaisujen tekijöille, muita paneelien edustajia ja valvojia. Myös kaikki hyperlinkkejä sisältävät viestit poistetaan.

  Käyttäjätilit, jotka järjestelmällisesti rikkovat sääntöjä, estetään ja kaikki jäljellä olevat viestit poistetaan.

  Voit ottaa yhteyttä projektin editoreihin palautelomakkeen kautta.

  tärkein

  Lukuaika: min.

  Ei ole mitään uutista, että fysioterapia gynekologisen patologian hoidossa voi auttaa naisia, joilla on ongelmia, kuten virtsanpidätyskyvyttömyyttä, lantion elinten prolapsia, kroonista kivun oireyhtymää ja jopa vaikeuksia. Valitettavasti monet naiset eivät vieläkään tiedä, että tällainen hyvänlaatuinen ja yleisesti saatavilla oleva hoitomenetelmä on heidän saatavilla tai tiedän, mutta he ovat liian hämmentyneitä kysymään lääkäriltään tarkemmin.

  Siksi tässä artikkelissa yritämme tuoda esiin tärkeimmät kohdat, jotka koskevat fysioterapian arvoa naisten terveydelle.

  Miten fysioterapia parantaa lantion kalvon tilaa?

  Lantiokalvo on monimutkainen rakenne, joka koostuu ryhmästä lihaksia, jotka tukevat lantion elimiä ja muodostavat syntymäkanavan ja ovat myös vastuussa virtsan ja ulosteen kulkeutumisesta.

  Lantionpohjan lihaksia kuvataan usein jotain kuin riippumatto, joka roikkuu ja tukee lantion elimistöä lantiontelossa. Näiden lihasten pitäisi olla kykeneviä ja kutistuvia, jotta emme "tee sitä housuihimme", mutta myös heidän pitäisi pystyä rentoutumaan, jotta voimme mennä wc: hen, kun tarvitsemme sitä, meillä on seksuaalinen yhteys ja synnyttää vauva.

  Lantion kalvon ongelmat voivat ilmetä, kun nämä lihakset ovat liian heikkoja (hypotonia) tai liian tiukka (hyperääni). On myös tapauksia, joissa naisella on vähentynyt yhden lihasryhmän sävy ja toisen sävy.

  Kun lantionpohjan lihaksikas runko menettää sävynsä ja joustavuutensa, siitä tulee atoninen, riippumatto ei enää pysty tehokkaasti selviytymään toiminnastaan ​​ja pitämään lantion elimet anatomisessa asennossaan. Tällaiset muutokset johtavat virtsan ja ulosteen inkontinenssiin sekä naisten sukuelinten lisääntymiseen, jopa häviöihin asti erityisen kehittyneissä tapauksissa.

  Uskotaan, että tällaiset lantion lihasten voimakkuuden ja sävyjen muutokset ovat luonnollinen prosessi, joka liittyy naisen kehon ikääntymiseen. Tämä on kuitenkin suuri virhe. On olemassa monia syitä, miksi lantion lihaksen kalvo voi epäonnistua, ja tämä voi tapahtua naisilla sekä myöhäisillä lisääntymisillä että hyvin nuorilla tytöillä.

  Hyvä uutinen on, että lantionpohjan lihasten vahvistamiseen tarkoitettu jäsennelty liikuntaohjelma on tehokas lantion vajaatoiminnan oireita vastaan ​​80 prosentissa naisista.

  Fysioterapian pääasiallinen toiminta, jolla pyritään torjumaan lantion kalvon lihaksen hypotonia, ovat:

  • Kegelin harjoitukset voiman ja kestävyyden kouluttamiseksi;
  • Myostimulaatio sähkövirtojen avulla supistumisen tehon parantamiseksi sekä verenkierron parantamiseksi;
  • Pilates-harjoitukset, joiden tarkoituksena on vahvistaa stabilointiaineiden (vatsalihasten, selkälihasten ja alaselän) lihaksia, joilla on tukeva rooli.

  Tilanteessa, jossa lantion kalvo on jostakin syystä liiallinen, tällaisia ​​epämiellyttäviä oireita, kuten virtsan retentio, voi esiintyä useammin virtsaamisella virtsassa. Saatat myös kärsiä ummetuksesta, selittämättömästä kipusta alaselässä, lantion alueella tai sukupuolielimessä, kipua sukupuoliyhdistyksen aikana tai sen jälkeen (vaginismi - kipu yhdynnässä lihaskouristuksesta eteisessä), orgasmia tai seksuaalista stimulaatiota voi olla myös tuskallista näiden lihasten jännityksen vuoksi.

  Lantiokerroksen lihaskanta voi myös edistää interstitiaalista kystiittiä, vulvodyniaa ja näköhermon neuralgiaa. On monia syitä, miksi nämä muutokset tapahtuvat lantionpohjan lihaksissa. Lihasten ylikuormituksen seurauksena voi olla lantion vamma, esimerkiksi synnytyksen aikana, gynekologisen toimenpiteen tai tutkimuksen jälkeen, käsittelemätön selkäkipu tai lonkkakipu tai infektion jälkeen

  Terapeuttiset toimenpiteet lantion kalvon hypertonisten lihasten hoidossa ovat seuraavat:

  • perineumin ja emättimen lihasten manuaalinen hieronta;
  • harjoitukset myofascial-venyttelyyn;
  • leikkauksen jälkeisen ja post-traumaattisen arpeutumisen hieronta;
  • rentoutumis- ja hengitysmenetelmät;
  • lantion diffraktion lihasten emättimen laimentimien ja elektrostimulaattorien käyttö rentoutumisen saavuttamisen helpottamiseksi.

  On selvää, että kipujärjestelmän toiminta on tehokas tapa vähentää pysyvän lantion toimintahäiriön uhkaa. Ahdistus, stressi, ajatukset, asenteet ja uskomukset voivat tehdä lantion alueen kivun pysyväksi ja uuvuttavaksi; Kivun tunteminen on tärkeä osa lantion vajaatoiminnan hoitoa, koska lantion alue on alue, jossa usein paikallistamme stressiä.

  Fysioterapia lapsettomuuden torjunnassa

  Tuoreessa tutkimuksessa todettiin, että erityinen fysioterapia, Clear Passage Approach, auttaa hedelmättömyysongelmista kärsiviä naisia ​​lisäämään heidän mahdollisuuksiaan tulla raskaaksi.

  Tutkimuksessa oli mukana yli 1300 naista kymmenen vuoden aikana ja positiivinen tulos saavutettiin 40–60 prosentissa naisista.

  Tämä protokolla on suunniteltu vastaamaan potilaiden yksilöllisiä tarpeita ja erityisten sairauksien hoitoa. Hoitoon sisältyi manuaalisen hoidon integroidut menetelmät, joilla pyrittiin minimoimaan tartunta ja vähentämään mekaanisia tukkeumia pehmytkudostruktuurien liikkuvuuden parantamiseksi. Visceral manipulaatiota käytettiin myös liikuntaesteisten elinten normaalin fysiologisen liikkeen palauttamiseen.

  Uskotaan, että näiden spesifisten manuaaliterapiamenetelmien käyttö aktivoi keskushermostoon, stimuloi paikallista kudosvastausta ja siten lisäävät viestintää korkeampien aivojen kontrollikeskusten kanssa, jotka voivat vaikuttaa positiivisesti munasarjojen ja kohtuun, ja siten vaikuttaa tuotantoon ja säätelyyn hormoneja.

  Protokolla sisältää yli 200 yksittäistä menetelmää. Manuaalisena hoitona se toimii ilman riskiä tai haittavaikutuksia, joita leikkauksella tai lääkityksellä on.

  Myös hedelmällisyysongelmien fysioterapian tehokkaat menetelmät sisältävät myös seuraavia tekniikoita:

  • akupunktio;
  • hirudotherapy;
  • sähköhoitoa;
  • laserhoito jne.

  Osa niistä osoittaa hyviä tuloksia, mutta on tärkeää muistaa, että niillä on maksimaalinen tehokkuus ja kattava lähestymistapa hoitoon ja muihin konservatiivisiin hoitomenetelmiin.

  Akupunktiota, usein yhdessä kasviperäisten lääkkeiden kanssa, on käytetty vuosisatojen ajan hoidettaessa joitakin, mutta ei kaikkia, lapsettomuuden syitä. Esimerkiksi akupunktio ja yrtit eivät toimi siinä tapauksessa, että lantion tulehdussairaudesta tai endometrioosista voi aiheutua putkimaisia ​​adheesioita.

  Tässä tilanteessa nainen voi silti hyötyä akupunktiosta ja yrtteistä, koska munasarjojen toiminnan parantuminen ja follikkelien kypsyminen voivat vaikuttaa. Lisäksi akupunktio voi lisätä verenkiertoa endometriumiin.

  Hirudoterapialla (hoito lääketieteellisillä leecheilla) voi olla myös myönteinen vaikutus, ja sitä voidaan pitää täydentävänä perinteisiin hedelmättömyyden hoitomenetelmiin.

  Gynekologisten sairauksien hoitoon on sijoitettu sekä iholle että emättimeen. Lattiat sijaitsevat emättimen vasemmalla ja oikealla seinällä. Koska se on hyvin mukana veren kanssa, syljen leesioiden tulehdusta estävät aineet pääsevät helposti kohdun ja munasarjojen ulottuville. Se myös normalisoi hormonaalista tasapainoa.

  Leeches ovat ihanteellisia kohdun ja muiden naisten lisääntymiselinten kroonisen tulehduksen hoitoon. Leikkien ennaltaehkäisevä sijoittaminen parantaa verenkiertoa, lievittää turvotusta ja parantaa ravinteiden virtausta kohdussa ja munasarjoissa vain 3-4 menettelyssä.

  Lapsettomuuden hoitoon laitetaan piikkejä seuraaviin paikkoihin:

  • Hajualue
  • Vatsan alapuoli
  • Kääntövyöhyke
  • Pinta-alueen yläpuolella oleva alue
  • Lannerangan alue

  Vaikka uusi fysioterapia on lupaava, se ei saa johtaa raskauteen. Tämä johtuu siitä, että hedelmättömyys on ongelma pariskunnalle eikä vain naisille.

  Miesten tekijä aiheuttaa 50% hedelmättömyystapauksista, mutta 80% miehistä ei ole testattu.

  Jos sinulla on kysyttävää hedelmättömyyden hoitomenetelmistä, tutustu sivustoon. Korkeimman luokan lääkärit kertovat uusimmista lähestymistavoista ja auttavat sinua päättämään hoitotaktiikasta.

  Miten fysioterapia auttaa raskauden aikana?

  Raskaana oleville naisille on yleistä kipua lantionvyöhykkeellä ja stressin virtsankarkailua. Nämä oireet ilmenevät usein hormonaalisten muutosten ja vauvan ja kohdun lisääntyvän painon vuoksi.

  Fysioterapeutin kuuleminen naisten terveydelle on kaikki se, mitä tarvitset sen estämiseksi. Varmista, että teet oikeat harjoitukset lantionpohjan lihaksille; Oikean lihaksen aktivointi sopivaksi ajaksi on tärkeää lantion kalvon lujuuden ja sävyn ylläpitämiseksi koko raskauden ja sen jälkeen.

  Korkean suorituskyvyn osoittivat Pilates-liikuntakompleksi, jonka tarkoituksena oli kouluttaa stabilointilihaksia, mikä auttaa vähentämään kasvavan kohdun painetta ja lievittämään lantion kalvon lihaksia.

  Yksi kolmesta naisesta kokee alaselän kipua raskauden aikana, kun taas yhdellä viidestä on kipu lantionvyöhykkeellä. Tämä on usein seurausta rentouttavista ja estrogeenihormoneista, jotka rentouttavat lantioita, jotka tukevat lantiota. Raskauden aikana sakraalisten sidosten lisäjännitys voi aiheuttaa kipua ja liikehäiriöitä. Tällaisissa olosuhteissa nämä sidokset tukevat lihakset ovat erityisen tärkeitä vakauden ja kontrollin aikaansaamisessa. Fysioterapia lantion kipua raskauden aikana sisältää:

  • manuaalisen terapian menetelmiä
  • vatsan, selän, lantion ja lantion hieronta
  • Pilates-pohjaiset harjoitukset
  • akupunktio

  Miten fysioterapia voi auttaa postnataalisessa vaiheessa?

  Vauvan syntymän jälkeiset viikot ovat tärkeä kehosi aikaa. Elimistösi muuttuu raskauden aikana monien muutosten jälkeen ja jatkuu muutoksen jälkeen. On tärkeää ratkaista tällä hetkellä ilmenevät ongelmat ongelmien ehkäisemiseksi tulevaisuudessa. Synnytys voi johtaa lantionpohjan traumaan ja pudendaaliseen hermovaurioon (hermoon, joka innervoi virtsarakon ja lantion lihaksia). Näin ollen lantion lihaksen kalvo voi muuttua toimintahäiriöksi, ja saatat kokea inkontinenssia tai ulosteita, lisääntynyttä virtsaamista, epätäydellistä tyhjennystä, kipua virtsatessa / tyhjentäessä, kipua tai epämukavuutta yhdynnän aikana.

  Havainnon arviointi on tärkeää näiden oireiden syyn määrittämiseksi. Fysioterapeutti voi arvioida tilannettasi 6 viikkoa sen jälkeen. Tutkimuksen jälkeen voidaan tarjota asianmukainen hoito, johon voi kuulua:

  • harjoitukset lantionpohjan lihaksille Kegelin menetelmän mukaisesti;
  • lihasten stimulanttien käyttö niiden aktivoinnin ja supistumisvoiman parantamiseksi;
  • sisäinen manuaalinen hoito lantionpohjan lihasten rentouttamiseksi;
  • rentoutumismenetelmät ja hengitystekniikat;

  Fysioterapia voi myös auttaa diastaasin korjaamisessa. Diastasis of recti löytyy usein kolmannesta raskauskolmanneksesta, kun vatsalihakset ovat kaukana toisistaan. Vatsan valkoinen viiva yhdistää yleensä peräsuolen vatsan lihaksen oikean ja vasemman puoliskon. Kun vatsan valkoinen viiva on liian venytetty, vasen ja oikea puoli voivat irrota.

  Peräsuolen vatsan lihaksen diastasis voi vaikeuttaa vatsan sävyn palautumista ja palata normaaliin muotoon. Lisäksi diastaasin kohdalla voi esiintyä hernioita ajan myötä, jotka vaativat vakavia kirurgisia toimenpiteitä.

  Fysioterapian käsite

  Fysioterapian hoidossa käytettiin ei-klassisia lääketieteellisiä vaikutuksia ja fysikaalisia tekijöitä, kuten laser, magneettikenttä, virta, ultraääni jne.

  Pitkäaikainen käytäntö on osoittanut fysioterapian käyttökelpoisuuden gynekologiassa, palautteen antaminen tekniikasta on vain positiivista. Tämä johtuu siitä, että fysioterapia täydentää lääketieteellistä vaikutusta, voi helpottaa lääkkeiden tunkeutumista lantion kudoksiin ja aluksiin. Lääketieteellisten menettelyjen kompleksi valitaan tiukasti yksilöllisesti, ja on olemassa useita merkkejä tämän tai kyseisen fysioterapian tarpeesta.

  Fysioterapia gynekologian vasta-aiheissa ja suosituksia tapaamiselle

  Epätyypillisillä menetelmillä tapahtuva hoito auttaa määrittämään verenvirtauksen ja naaraselinten normaalin toiminnan, sillä on edullinen vaikutus liimautumiseen, täysin poislukien niiden esiintyminen, se aiheuttaa usein hedelmättömyyttä. Siksi fysioterapian käyttö näkyy:

  • Voit poistaa kivun.
  • Tarttumien läsnä ollessa.
  • Kun kohdun ja lisäaineiden tulehdus.
  • Jos kuukautiskiertoja on epäsäännöllisiä tai poissa.
  • Vahvistaa endometriumia.
  • Nopeuttaa postoperatiivisen jakson kuntoutusprosessia tai synnytystä.
  • Palauta keho abortin jälkeen ja muut menetelmät, jotka liittyvät kohdun limakalvon kurettamiseen.
  • Vahvistaa lantion elimet ennen aiottua raskautta, jos oli keskenmenoja, jäädytettyjä raskauksia ja muita sikiön kehitykseen liittyviä ongelmia.
  • Kun tukos on munanjohtimet.

  Kaikkien näiden sairauksien poistaminen mahdollistaa naisten lisääntymisfunktion säätämisen, ja sikiön kantaminen on myös helpompaa. Tällainen vaikutus kehoon ei kuitenkaan voi olla ihmelääke ja kaikkien sellaisten ongelmien poistaminen, jotka eivät salli lapsen syntymistä. Joissakin tapauksissa asiantuntijat suosittelevat pidättymään tällaisten vaikutusten käytöstä.

  Fysioterapia gynekologian vasta-aiheissa:

  • Onkologia, mukaan lukien kohdun ja munasarjojen kasvaimet.
  • Kroonisen sairauden akuutti muoto.
  • Verenkierron sairauksien akuutit muodot, leukoplakia, dysplasia.
  • Pussin läsnäolo.
  • Sukuelinten tuberkuloosi.
  • Condyloma, endometrioosi.

  Lääkärit voivat joskus poiketa, harvinaisissa tapauksissa kehon yksilölliset ominaisuudet, fysioterapia voidaan hyväksyä vasta-aiheista huolimatta ja nopeuttaa hoitoa näistä tekijöistä, jotka loukkaavat lantion elinten pääasiallista tarkoitusta.

  Fysioterapia naistentautien arvioinnissa lapsettomuudesta

  Fyysiset tekijät estävät hedelmättömyyden, lukuisat positiiviset arviot potilaista vahvistavat tämän. Monet pystyivät unohtamaan piikkejä ja kipuja ja toipumaan nopeasti synnytyksestä, abortista ja keskenmenosta. Loppujen lopuksi, huono verenkierto ja tartunta, tämä on ainoa mahdollinen käsittelymenetelmä. Lääkärit huomauttavat, että altistuminen keholle ulkopuolelta voi vähentää huumeiden määrää ja niiden vastaanoton kestoa täydelliseen toipumiseen. Kudokset absorboivat lääkärin hoitoon valitseman sähkö-, magneetti- tai säteilyenergian ja mahdollistavat biologisten prosessien kiihtymisen. Vaikutusnopeus riippuu toimenpiteiden määrästä, yksittäisestä annoksesta ja hoidon tyypistä.

  Fysioterapian jaksot

  Ultraääni tarkoittaa yhtä fysioterapiassa käytetyistä menetelmistä. Sen käyttö on hyvin laaja, koska se on tehokas monien sairauksien, myös gynekologisten, hoidossa. Tällä menetelmällä hoidosta saadut positiiviset tulokset selittyvät sillä, että ultraääniaallolla on erityinen vaikutus koko ihmiskehoon.

  Ultraääniaaltojen toiminnan mekanismit

  Ultraäänellä on seuraavat vaikutukset kudoksiin ja elimiin:

  • Fysikaalis-kemiallinen aine, joka edistää aineenvaihdunnan parantumista, joka puolestaan ​​nopeuttaa solujen jakautumista ja entsyymien muodostumista kehossa, stimuloi fibroblastisia elementtejä, tehostaa fibrinolyysiä.
  • Lämpö, ​​joka paikallisen vaikutuksensa vuoksi lisää aineenvaihduntaa kehossa, joka nopeuttaa regeneroitumista ja vähentää stagnointia.
  • Mekaaninen, parantava solukalvon läpäisevyys, mikä lisää siten aineen vaihtoa.

  Ultraäänen avulla voit lisätä verenkiertoa kärsineellä alueella, vähentää kipua ja parantaa haavoja.

  Ultraääni gynekologisten sairauksien hoidossa

  Gynekologiassa ultraäänikäsittely on hyvin yleistä. Käytetyn aallon voimakkuus tässä tapauksessa on enintään 1 W / cm2. Tällä menetelmällä hoidetaan monia naisten sukupuolirauhasen järjestelmään liittyviä sairauksia. Ultraääni auttaa liukenemaan adheesioita, palauttamaan rikkoutuneen kuukautiskierron, parantamaan haavat leikkauksen jälkeen. Sitä käytetään mastiitin ja mastopatian, naisten sukupuolielinten hypoplasian, hedelmättömyyden, krauroosin, eroosion ja muiden sairauksien sekä gynekologisten häiriöiden varalta. Lisäksi ultraääniaallon avulla on joissakin tapauksissa mahdollista parantaa jopa kroonisia sairauksia, esimerkiksi endometriittiä, kolpitea, lisäosien tulehdusta jne.

  Ultraääntä voidaan käyttää kahdella tavalla gynekologiassa:

  • vatsaontelon, jonka aikana käytetään emättimen ultraäänianturia;
  • extracavitary, jota käytetään nivusiin, supralonaalisiin ja hypogastrisiin alueisiin.

  Yhden tai toisen menetelmän valinta määräytyy patologian sijainnin mukaan. Ultraäänikäsittelyn kulku vaihtelee yleensä kymmenestä kahteentoista menettelyyn, joiden kesto riippuu taudin tyypistä, sen kehitysvaiheesta, organismin yksilöllisistä ominaisuuksista.

  Ultraäänilaitteet

  Gynekologisten sairauksien hoitoon ultraääniaalloilla käytetään eniten seuraavaa laitteistoa:

  On muitakin laitteita, mutta nämä ovat tehokkaimmat. Kukin niistä eroaa toiminnallisuutensa, ulkonäön ja valmistajan välillä.

  Vasta

  Kuten mitä tahansa muuta lääketieteellistä menettelyä varten, ultraäänellä on joitakin vasta-aiheita. Tätä hoitomenetelmää ei voi käyttää seuraaviin sairauksiin ja sairauksiin:

  • pahanlaatuisia kasvaimia;
  • kardiovaskulaarinen vajaatoiminta;
  • verenvuoto eri alkuperää;
  • laskimotaudit;
  • hormonihäiriö;
  • akuutit infektiot;
  • vaikea CNS-tauti;
  • raskaus.

  Palautumisaika

  Ultraääni tarkoittaa ei-traumaattisia ja vaarattomia menetelmiä gynekologisten sairauksien hoitoon. Mutta on olemassa elpymisaika sen käytön jälkeen. Se on kahden ja kolmen viikon välillä. Tällä hetkellä on välttämätöntä jättää fyysiset kuormitukset, ei turvautua seksuaaliseen kosketukseen, olla ottamatta joitakin lääkkeitä hoitavan lääkärin suosituksesta. Jos terveydentilasta on vähäisimpiä valituksia, ota välittömästi yhteys lääkäriin. Kun sairaus on hoidettu ultraäänellä, on osoitettava asiantuntijalle vähintään kerran vuodessa ja optimaalisesti - kahdesti. Tämä on välttämätöntä sairauden toistumisen estämiseksi sekä uusien gynekologisten patologioiden kehittymisen estämiseksi.

  Monet nykyaikaiset tutkijat gynekologian alalla tulevat siihen johtopäätökseen, että hoidon aikana on tarpeen vähentää kehon lääkeainetta. Tämä vähentää negatiivista vaikutusta naisen terveyteen ja sikiön terveyteen (raskauden tai sen suunnittelun aikana).

  Fysioterapia on fyysisten tekijöiden (valo, lämpö, ​​magneettinen säteily, sähkövirta, ultraääni) terapeuttinen vaikutus kehoon. Tämä hoitosuunta on välttämätön gynekologiassa ja sitä voidaan soveltaa menestyksekkäästi silloin, kun kalliita lääkkeitä ei aina ole mahdollista hoitaa. Tällainen hoito voi hoitaa piilotettuja patologioita (lantion alueen tarttuvuudet, krooninen tulehdus) ja jopa korvata toimenpide.

  Fysioterapian käyttöaiheet

  Fysioterapian nimittämistä koskevat ohjeet ovat:

  • primäärinen ja sekundaarinen amenorrea;
  • kaikenlaisten kuukautiskierron rikkomukset;
  • kiinnikkeistä;
  • raskauden valmistelu ja IVF;
  • ovulaation puute;
  • krooninen tulehdusta ja kohtia;
  • häiriöt sukupuolielinten kehityksessä.

  Tärkeimmät hoitomenetelmät

  Fysioterapian menetelmät gynekologiassa jakautuvat neljään suureen ryhmään:

  • laitteiston altistumisen menetelmät;
  • gynekologinen hieronta;
  • lämpökäsittelymenetelmät;
  • luonnollisia menetelmiä.

  Yleisimpiä menetelmiä kannattaa pysyä tarkemmin.

  Fysioterapia-magneetti gynekologiassa on tarkoitettu naisille leikkauksen jälkeisenä aikana, tulehduksellisten prosessien hoitoon, kivun vähentämiseen, kudosten turvotuksen vähentämiseen. Tämä käsittely perustuu magneettikentän matalien taajuuksien käyttöön. Kun niitä käytetään, kehon kudoksissa esiintyy sähkövirtoja, jotka laukaisevat biofysikaalisia ja biokemiallisia prosesseja ja lisäävät aineenvaihduntaa. Magneettinen fysioterapia gynekologiassa pidetään yhtenä tehokkaan hoidon tyypistä.

  Fysioterapia ja "Andro-gin" gynekologiassa tekivät vallankumouksen. Tämä laite yhdistää mahdollisuuden altistua keholle useilla menetelmillä (laser-, magneetti- ja värirytmähoito sekä neurot ja sähköinen stimulaatio). Altistumismenetelmiä voidaan soveltaa sekä yksilöllisesti että yhdistämällä ne yhteen. Laite on jo vakiintunut hedelmättömyyden, endometrioosin, hormonaalisten häiriöiden ja naisten sukupuolielinten tulehduksen hoitoon.

  Fysioterapia laserilla gynekologiassa perustuu valovirran terapeuttiseen vaikutukseen. Laseria käytetään seuraaviin sairauksiin:

  • tulehdusprosessit kohdussa, sen lisäyksissä ja emättimen kudoksissa;
  • munasarjojen toimintahäiriö;
  • liimaprosessit lantiossa;
  • endometrioosi;
  • kuukautiskierron rikkominen;
  • hedelmättömyys, keskenmeno, keskenmeno;

  On mahdollista käyttää laserhoitoa myöhäisessä toksikoosissa, nopeuttaa kohdun toipumista synnytyksen jälkeisenä aikana, lustastaasin hoidossa, nännin halkeamissa imetyksen aikana. Tämä hoito lisää lääkkeiden tehokkuutta, parantaa niiden imeytymistä.

  Älä unohda tällaisen hoidon vasta-aiheita. Näitä ovat: akuutit infektioprosessit, kohdun myoma, krooninen vakava sairaus, kasvain ja munasarjakysta.

  Gynekologiassa laserefektit ovat monenlaisia:

  • verisuonten säteilytys;
  • pääsy vatsan seinämän läpi;
  • emättimen holvien läpi;
  • yhdistetty pääsy.

  Menetelmän valitsee yksinomaan hoitava lääkäri jokaiselle naiselle erikseen.

  Ultraäänifysioterapia gynekologiassa on tärkeä osa hoitoa leikkauksen valmistelun tai sen jälkeen, raskauden aikana sekä minkä tahansa muodon patologioiden hoidossa.

  Ultraäänihoito on määrätty kohdunkaulan eroosioon, vulvitikselle, laktaatio-mastitille, Bartholinitis-hoitoon, kohdun verenvuotoon, IVF: n valmisteluun, heikoon äidin toimintaan. Tällainen lähestymistapa hoitoon nopeuttaa elpymistä, lyhentää leikkauksen jälkeistä kuntoutusjaksoa ja estää mahdolliset uusiutumiset. Ultraäänihoito lisää naisten mahdollisuuksia tulla raskaaksi useita kertoja ja pitää ne kuusi kuukautta hoidon päättymisen jälkeen.

  DDT: n fysioterapia gynekologiassa (diadynamiikka) on suosituin hoito sähkövirralla, se on suunnattu anestesiaan ja immuunijärjestelmän vahvistamiseen. DDT-hoidon aikana keho altistuu Bernard-virroille (pulssivirrat, joissa on alhainen jännite ja matala taajuus). Tämän menetelmän pääsuunta gynekologiassa on sukupuolielinten ja patologisten sairauksien tulehduksellisten sairauksien hoito.

  Kukin luetelluista fysioterapian menetelmistä ei aiheuta allergioita, parantaa kudosten metabolisia prosesseja, pidentää hoidon aikana käytettyjen lääkkeiden vaikutusta ja takaa maksimaalisen hoidon tehokkuuden mahdollisimman vähän haittaa.

  Gynekologia ja fysioterapia

  Naisten hedelmättömyyden fyysinen hoito on aina katsottu ylimääräiseksi avustajaksi tämän sairauden torjunnassa. Sillä välin ei ole syytä aliarvioida käytettyjä menettelyjä, koska ne yhdessä pääasiallisen hoidon kanssa voivat antaa naiselle vaikutuksen tulevan raskauden ja äitiyden muodossa.

  Mitä käytetään fysioterapiassa?

  • Magneettikentät;
  • Erilaisen taajuuden ja tehon sähkövirta;
  • ultraääni;
  • laser;
  • tyhjiö;
  • Otsoniterapia;
  • likaa;
  • Vedenkäsittely.

  Fysioterapiaan voi sisältyä myös gynekologinen hieronta, jota tehdään ilman laitteiden apua vain herkillä ja kokeneilla asiantuntijoilla.

  Mikä on fysioterapia perustuu?

  Hoidon vaikutus on, että fyysinen energia (magneettinen, sähköinen jne.) Elävien kudosten imeytymisprosessissa muodostaa biologisia reaktioita. Siksi fysioterapiaa käytetään yksinomaan paikallisesti, joka toimii suoraan alueilla, jotka tarvitsevat hoitoa ja muutosta. Fysioterapia voi olla hyödyllistä ja tehokasta vain siinä tapauksessa, että potilas seuraa selvästi asiantuntijan suosituksia ja hoitaa hoidon aikana täysin sen sijaan, että hoitaisi menettelyn kerran.

  • kuntoutushoito gynekologisten leikkausten jälkeen;
  • krooninen kohdunlihaksen tulehdus;
  • liimaprosessit munanjohtimissa;
  • limakalvon tilan parantaminen erilaisissa sairauksissa, esimerkiksi endometrioosissa;
  • kohdun kerroksen elpymisen stimulointi - endometrium.

  sähköhoitoa

  Tällaisia ​​menettelyjä kutsutaan usein elektroforeesiksi. Ne ovat tehokkaimpia kaikista fysioterapian menetelmistä. Tällainen käsittely koostuu erityisten elektrodien tuomisesta naisen kohdunonteloon. Suurentaa naisen vaikutusta kohdunonteloon, joka on injektoitu ennen tätä lääkitystä, voidetta tai geelejä, joilla on tiettyjä ominaisuuksia. Niinpä kaliumjodidia käytetään hyvin usein, mikä on erityisesti tarkoitettu niille, jotka ovat alttiita usein esiintyville tulehdusprosesseille. Lidaza-geeliä voidaan suositella naisille, jotka tarvitsevat parannusta verenkiertoon, ja tämä koskee suurta joukkoa lapsettomuutta. Lidaza auttaa parantamaan tilannetta endometriitin, liimaprosessien kohdalla kohdussa ja palauttaa yleensä kohdun kerroksen rakenteen. Tuntuu siltä, ​​että menettelyä voidaan kuvata lievään pistelyyn kohdussa ja lisäyksissä. Virran taajuus on erilainen kussakin tapauksessa.

  Magneettinen hoito

  Tämä hedelmättömyyden fysioterapia on myös osoittautunut erinomaiseksi. Laite on useimmiten asennettu ongelma-alueelle (tämä voi olla sekä kohdun että liitteiden alue). Magneetin voimakkuus alkaa toimia ja aktivoida taustalla oleva kudos. Menettelyn aikana nainen ei tunne mitään epämukavuutta, vain lämpöä. Magneettikenttä ravitsee täydellisesti kudoksia ja sillä on anti-inflammatorisia ja ödeema-vaikutuksia, jolloin ne parantavat koko joukon tulehduksellisia prosesseja naisen kehossa, mukaan lukien ne, jotka ovat jo tulleet krooniseen vaiheeseen. Maassamme magneettisten aaltojen hoito on suhteellisen nuori, mutta monet erikoistuneiden klinikoiden potilaat vaativat jo kiistattomia etujaan.

  Ultraäänihoito

  Ultraäänellä on kyky imeä pehmeitä kudoksia, mikä on erityisen tärkeää naisille, joilla on munasolun hedelmättömyys. Se toimii kuin kangas hieronta ja ilman suoraa kosketusta niihin. Voit myös huomata sen tulehdusta ehkäisevän vaikutuksen. Nainen tämän menettelyn aikana panee merkille lämmönvirtauksen paikkoihin, joissa ultraäänilaite on liitetty. Koska kudosten verenkierto lisääntyy, munasarjojen hormonaalinen aktiivisuus kasvaa, mikä tarkoittaa, että mahdollisen raskauden mahdollisuus kasvaa merkittävästi.

  Laserhoito

  Se on tarkoitettu naisille, jotka kärsivät taudista, kuten kohdunkaulan eroosiosta, adnexiitista, kolpitista, endometrioosista, munasarjojen toimintahäiriöstä, kuukautiskierron häiriöistä sekä lukuisista tulehduksellisista prosesseista kohdussa ja lisäyksissä. Laserterapia aktivoi merkittävästi verenkiertoa kohdun mikroverhoissa ja lisäyksissä, nopeuttaa elpymisprosesseja, lievittää kipua ja aktivoi omat biologiset voimansa naisten terveydelle. Tätä fysioterapian menetelmää käytettäessä nainen kokee lämpöä, joka tulee elimiin.

  Tyhjähoito

  Laitteen suuttimet ovat yleensä pankkeja, joille on kiinnitetty johtoja, jotka luovat tyhjiön. Vaikuttamalla ihon pintaan kohdussa ja lisäyksissä tyhjiöllä, on mahdollista saavuttaa verisuonien laajentuminen pehmeissä kudoksissa ja siten parantaa verenkiertoa. Lukuisat pysähtymisilmiöt, jotka eivät ole läpäisseet ennen vetäytymistä tyhjiön paineessa. Tämä parantaa huomattavasti aineenvaihduntaprosesseja ja sitä voidaan tulkita suureksi korjaamiseksi lapsettomuutta vastaan.

  Otsoniterapia

  Otsoni on voimakas antiseptinen aine, ja siksi otsoniterapian pääasiallinen vaikutus on tulehdusta ehkäisevä. Jos naisen hedelmättömyys liittyy tulehdukseen ja siihen liittyvään yleisten aineenvaihduntaprosessien heikkenemiseen, hänen pitäisi kiinnittää huomiota tähän fysioterapian menetelmään. Useimmiten niitä käsitellään adheesioina, varsinkin kun muut menetelmät eivät ole tuottaneet tuloksia.

  Mud-hoito

  Mudaa voidaan käyttää sekä elektroforeesikäsittelynä että itsenäisesti. Jälkimmäisessä tapauksessa se on yleensä tarkoitettu pesemään lantion alue erityisellä terapeuttisella mudalla, sekä jatkokääre, jotta lämmitetään ja parannetaan menettelyn vaikutusta. Muuten, täällä ei ole pelkästään lian vaikutusta, vaan myös ne mineraalit, joita se sisältää, koska ihon huokosten kautta ne menevät suoraan sairaisiin elimiin. Tällainen fyysinen hoito hedelmättömyyteen naisilla auttaa palauttamaan putkien virtauksen ja jopa kuukautiskierron. Lukuisat tulehdusprosessit putoavat myös ennen mutaa.

  Vedenkäsittely

  Heidän mukaansa he ymmärtävät vesihierontaa, jonka suosituimpia ovat tuuletin suihku ja Charcotin suihku. Korkeassa paineessa oleva vesi hieroo varovasti lantion aluetta ja edistää siten tarttuvuuden imeytymistä. Lämpimän veden lämpöominaisuuksia lämpenevissä ja kontrastisissa kylpyissä ja suihkussa käytetään myös, mikä aktivoi huomattavasti sisäelinten työtä.

  Vasta

  Fysioterapian hoito ei ole muuta kuin laserin, piikkien, virtojen, ultraäänen jne. Sairauksien hoito. Fysioterapeuttisten menetelmien käyttö on kivuton. Samanaikaisesti niillä on kipua lievittäviä, anti-inflammatorisia, rauhoittavia ja antispasmodisia ominaisuuksia, joilla on myös myönteinen vaikutus ihmisen immuunijärjestelmään.

  Periaatteessa fysioterapiaa käytetään lisämenetelmänä pääterapiaan, ja sitä määrätään potilaalle vain yksilöllisesti. Positiivisen tuloksen saavuttamiseksi on tarpeen tehdä 4-5 istuntoa.

  Fysioterapian perusmenetelmiä ovat:

  Induktio on menetelmä sairauksien hoitamiseksi altistamalla elin korkean taajuuden vaihtelevalle magneettikentälle.

  UHF-terapia. Tämä tekniikka perustuu ultra-korkean taajuuden sähkömagneettisen kentän käyttöön.

  Magnetoterapia - vaikutukset kehoon tai sen tiettyyn osaan vaihtelevalla matalataajuisella kentällä.

  Ultraäänihoito. Tätä tekniikkaa toteutettaessa hoito suoritetaan ultraäänellä.

  Fonoforeesilla. Tässä tapauksessa lääketieteelliset emulsiot tai voiteet levitetään potilaan iholle, ja sitten ne altistetaan ultraäänelle.

  Laserterapia on erittäin suosittu lasertekniikka.

  Iskun aalloterapia (muuten iskuaalto) on kudos- tai ääniaaltojen vaikutus eri tiheyden (esimerkiksi lihakset ja luut) kudosten ulkonäköön niin kutsutulla mikro-kavitaation vaikutuksella.

  Fysioterapia elektroforeesilla - tasavirran ja lääkeaineiden samanaikainen käyttö.

  Sähköstimulaatiota. Tämä tekniikka sisältää kehon altistamisen erilaisille impulssivirroille lihasten ja hermojen toiminnallisen tilan muuttamiseksi. Tämän seurauksena verenkierto kudoksissa lisääntyy, lihasten supistuminen säilyy, aineenvaihduntaprosessit normalisoituvat, hermopulsseja syntyy, mikä estää kontraktuurien ja atrofioiden muodostumisen.

  Sinimuotoiset moduloidut virrat (muuten SMT) on sykkivän vaihtovirran vaikutus (amplitudi), jonka taajuus on 2 - 5 kHz.

  Hieronta. Sitä voidaan käyttää sekä hoidon aikana että kuntoutusjakson aikana. Periaatteessa he käyttävät yleistä klassista hierontaa tai lääkitystä. Erillisessä luokassa säteile selluliitti, jonka tarkoituksena on päästä eroon selluliitista ja tukea ihon sävyä.

  Lämpöhoito

  Yksi hedelmättömyyshoitomenetelmistä on fysioterapia. Gynekologiassa käytetään aktiivisesti sähkömagneettisia, laser- ja valolaitteita. Valolle altistumisella, vaikka se on ylimääräinen hoitotyyppi, on useita etuja.

  Valoterapian määrittely ja spektri

  Tämäntyyppinen hoito toimii analogisesti luonnollisen auringonvalon kanssa, käyttäen näkyviä ja infrapunasäteitä monenlaisista toiminnoista.

  • Heillä on kyky tunkeutua syvälle kehoon ja imeytyä kaikenlaisiin kudoksiin.
  • Lisää lämpötilaa tietyssä paikassa.
  • Laajenna verisuonia, lisää verenkiertoa ja imusoluja.
  • Niillä on anti-inflammatorisia vaikutuksia.
  • Onko sinulla analgeettinen vaikutus.
  • Vaikuttavat myönteisesti koko kehoon, lisäävät koskemattomuutta.
  • Apua masennuksessa.
  • On suositeltavaa ovulaatioprosessille.

  Valohoito on ei-invasiivinen (ei-kirurginen) pehmeä vaikutus ja sitä käytetään lisäkäsittelymenetelmänä.

  Valoterapian tyypit

  Lapsettomuuden tai gynekologisen linjan tulehduksen hoidossa käytetään infrapuna-, sähkö-, elohopea- ja ultraviolettilamppuja.

  Infrapunasäteitä lähettävät laitteet. Tämäntyyppiset säteet säteilevät hiilen tyyppiset lamput. Käytännössä käytetään Minin-lamppuja sekä Solluxia.

  • Mininin lamppu on määrätty tulehduksellisten prosessien tapauksessa perineal-alueella. Istuntoaika on 5-7 minuuttia, lähestymistapojen määrä on 12. Etäisyys laitteesta ihon alueelle on 5 cm.
  • Lamppu "Sollux" lämmittää alaselän tai alavatsan. Menettelyaika - 15 minuutista puoleen tuntiin, istuntojen määrä - 10-15, etäisyys laitteesta puoli metriä, tuntuu, tuntuu lämpimältä, mutta ei lämmöltä. Käytetään sukupuolielinten tulehdusprosesseissa, perineaalisissa haavoissa, leikkauksen jälkeisissä komplikaatioissa.

  Sähköiset valaistuslaitteet. Näiden laitteiden päätehtävä on lämmitys.

  • Puolipallomaiset kylpyammeet, joiden ympärillä on 16 hehkulamppua. Lantion alueen lämpeneminen eli alavaivojen ja reiden ylä- tai alaselän lämpeneminen. Toiminta-aika - 15 minuuttia - 40, vähintään 10 päivää. Mukava lämpötila lämpenemiseen on noin 50 astetta.

  Laitteet, joissa on ultraviolettisäteitä. Käytetty elohopea-kvartsilamppu ryhmä polttimella.

  • Lighthouse-tyyppinen laite, jossa on 100 W: n poltin ryhmäistunnossa.
  • Kiinteät sijoitusvalaisimet (PRK-2) tai kannettavat (RPK-4) alavihan tai lannerangan alueen säteilyttämiseksi.
  • Paikallisen toiminnan LKUF-3, jossa on lyhyen aallon ultraviolettisäteily, laite. Sitä määrätään emättimen, kohdunkaulan, perineumin valohoitoon.

  Istuntojen ajasta ja lukumäärästä ei ole yleisiä suosituksia, jotka kaikki valitaan hoitavan lääkärin toimesta. Käyttöaiheet: tulehdus kohdussa ja sen lisäyksissä, sinetit, joissa on verihyytymiä perineumissa, arvet ja tartunnat munanjohtimissa tai kohdunkaulassa.

  Gynekologinen hieronta

  Jokainen tyttö yrittää äidin roolia ja unelmia siitä, että heillä on yksi tai useampi lapsi tulevaisuudessa. Mutta joskus sattuu niin, että aikuisuuteen unelma muuttuu hedelmättömäksi. On olemassa erilaisia ​​hoitomenetelmiä, mukaan lukien gynekologinen hieronta. Tämäntyyppisellä hieronnalla on positiivinen terapeuttinen vaikutus naisten lisääntymisjärjestelmään ja koko kehoon.

  Hieman historiaa

  Melko pitkään gynekologinen hieronta oli unohtumatta unohtunut ja lähes koskaan käytetty. Sen johtamisen tekniikasta ei ollut käytännöllisesti katsoen mitään kirjallisuutta, voisi tutustua hajallaan oleviin tietoihin yleisistä hierontatekniikoista, fysioterapiasta ja fysioterapiasta. Tiedon puute ja tämän tekniikan suosion vähentäminen.

  Ensimmäistä kertaa Tour Brand, joka kehitti tämän tekniikan vuonna 1861, puhui gynekologisesta hieronnasta. Valitettavasti hän ei ollut gynekologi, joten lääkärit tunnistivat tämän hieronnan vain seitsemän vuotta myöhemmin.

  Maassamme he oppivat hänestä D. O. Ottin ponnistelujen ansiosta. Venäläinen synnytyslääkäri-gynekologi tutustui tähän menetelmään Tukholmassa ja alkoi edistää sitä aktiivisesti Venäjällä, jopa järjestäen erikoiskursseja hierontaterapeutille Pietarissa. Tämä johti gynekologisen hieronnan käyttöön venäläisissä sairaaloissa.

  Milloin näytetään gynekologinen hieronta

  Tämäntyyppisen fysioterapian suuri vaikutus saavutetaan, jos hedelmättömyys johtuu seuraavista tekijöistä:

  1. Aiemmat tulehdukselliset sairaudet. Lapsettomuus on syntynyt taudin seurauksena tapahtuneiden komplikaatioiden seurauksena.
  2. Pelkistysnäkymät lantion alueella, mikä aiheuttaa kyvyttömyyttä.
  3. Kohdun kohdistus muodostuu erilaisten tarttuvien prosessien takia.
  4. Sukupuolielinten tarttuvuudet, jotka johtuvat verenkiertohäiriöistä tässä järjestelmässä.
  5. Kirurgisten toimenpiteiden, laparoskopian, abortin aiheuttama lapsettomuus.

  Ammattitaitoisesti suoritettu gynekologinen hieronta mahdollistaa tehokkaiden sairauksien aiheuttamien seurausten poistamisen. Menetelmällä palautetaan naisen hedelmällisyys, valmistetaan lisääntymisjärjestelmä tulevaa raskautta varten, sen normaali kulku ja luonnollinen synnytysprosessi.

  Milloin tulee pidättäytyä gynekologisesta hieronnasta

  • Ei ole suositeltavaa turvautua tämäntyyppiseen hierontaan lapsen syntymän jälkeen, kunnes elin palautuu kokonaan, samoin kuin kahden kuukauden kuluessa abortista tai keskenmenosta.
  • Älä hiero kuukausittaisen verenvuodon aikana ja naisen, jolla on akuutteja tai kroonisia sairauksia, läsnä ollessa.
  • Hieronta on kielletty, jos ruumiinlämpötila on kohonnut, kohdunkaulan eroosio havaitaan, kolmas asteen puhtaus todetaan emättimessä tai potilas valittaa kivusta istunnon aikana.
  • Tällaiset gynekologiset manipulaatiot ovat vasta-aiheisia kaikissa raskauden ja imetyksen trimestreissä sekä kohdun synnynnäisissä patologioissa.

  Hierontakäsittelyjen tulos

  Hieronta on hyvin tehokas lantion elinten verenkiertojärjestelmässä, mikä lisää niiden verenkiertoa ja aktivoi veren virtausta. Tämä eliminoi imusolmukkeen ja veren pysähtymisen vatsaontelossa, liimautuminen pysähtyy, kiertävään kudokseen sijoitettujen tunkeutumisjäämien poistuminen kiihtyy merkittävästi. Manipulaatio auttaa kohdun paluuta luonnolliseen asentoon, normalisoi ruoansulatuskanavan ja virtsaelinten toimintaa.

  Fyysisen tilan parantamisen lisäksi gynekologisella hieronnalla on positiivinen vaikutus naisten emotionaaliseen sfääriin. Menettelyjen jälkeen puristumisen tunne katoaa, ärtyneisyys vähenee, potilaat tuntevat kevyyn ja sisäisen hissin.

  Käyttää gynekologista hierontaa

  Kaikkia menetelmässä käytettyjä menetelmiä, jotka perustuvat naisten fysiologian perusteelliseen tuntemukseen, voi siksi suorittaa vain asiantuntija.

  1. 1. Potilaalle tarjotaan mahdollisuus istua gynekologisella tuolilla tai erityisellä hierontapöydällä. Naisten mukavuutta varten pöydässä on erityinen niskatuki ja jalkatuki.
  2. 2. Istunnon aikana asiakkaan tulee olla rauhallinen ja mahdollisimman rento. Kaikki hieronnan vastaanotto suoritetaan tarkoilla, pehmeillä ja tarkoilla liikkeillä. Ne eivät saa aiheuttaa naisten hylkäämistä tai kipua. Toimenpiteiden aikana lääkäri tarkkailee potilasta huolellisesti ja valvoo hänen reaktiotaan. Jos nainen on loukkaantunut tai tuntuu epämukavalta, hierontaterapeutti vähentää liikkeen voimakkuutta tai pysäyttää istunnon kokonaan.
  3. 3. Hieronta liikkuu kahdella kädellä. Yhdellä kädellä lääkäri vaivaa emättimen ja sisäisten sukuelinten seinät käyttämällä indeksi- ja keskisormia. Toinen käsi liikkuu vatsan pinnalla.
  4. 4. Ennen wellness-hierontamenettelyjen aloittamista asiantuntija esittelee potilaan oikeaan hengitystekniikkaan istunnon aikana.

  Menettelyyn varattu aika vaihtelee kolmesta viidentoista minuuttiin. Tätä vaikuttavat naisen fyysinen ja emotionaalinen tila sekä odotetun tuloksen dynamiikka.

  Lääkäri määrittelee hierontaa kurssin aikana ja sen taajuuden asiakkaan diagnoosin mukaan.

  Asianmukainen valmistautuminen hierontaan gynekologissa

  Jotta nainen tuntuu mahdollisimman mukavalta, on suositeltavaa tulla istuntoon tyhjän rakon ja suoliston kanssa. Ulkopuolisten sukupuolielinten pakollinen hygienia. Ennen hierontaa on suositeltavaa pidättäytyä syömästä kaksi tuntia.

  Oikea käyttäytyminen hierontahoitojen jälkeen

  Kun hieronta on päättynyt, naisen pitäisi korjata tulos, makaamalla hänen vatsaansa noin kymmenen-viidentoista minuutin ajan. Voit myös käyttää toista paikkaa: seiso kaikilla nelikulmilla kyynärpäät ja polvet.

  Vatsaan tai polven kyynärpään makaava poseeraus tulisi toistaa joka päivä useita kuukausia kotona ja pysyä niissä vähintään viisitoista minuuttia. Tämä auttaa vahvistamaan saavutettua tulosta. Vielä parempi, potilas nukkuu vatsallaan yöllä. Vahvista vaikutus on mahdollista ja yksinkertaisia ​​harjoituksia, jolloin kohdun paluu luonnolliseen asemaansa.

  Edellä mainittujen toimenpiteiden lisäksi lääkärit suosittelevat gynekologisen hieronnan yhdistämistä fysioterapiaan. Todellakin kaikkein pätevin lähestymistapa hedelmättömyyden hoitoon on monimutkainen.

  elektroforeesi

  Tällä hetkellä naisten hedelmättömyysaste väestön keskuudessa kasvaa vuosittain. Naisten sukupuolielinten tulehduksellisten sairauksien vuoksi monilla naisilla on hedelmättömyys. Mutta pätevä lähestymistapa hoitoon, ennaltaehkäisyyn ja erityisesti fysioterapiaan lähes kaikissa tapauksissa takaa mahdollisuuden tulla raskaaksi ja tuntee kaikki onnellinen äitiys!

  Fysioterapia on lääketiede, joka tutkii luonnollisten ja keinotekoisten fyysisten tekijöiden terapeuttisia vaikutuksia ihmiskehoon. Fysioterapiahoidon kohdat jakautuvat seuraavasti:

  • sähköhoitoa,
  • ultraäänikäsittely
  • valohoito,
  • Ilmastohoito,
  • mechanotherapy,
  • hydroterapia ja lämpökäsittely

  Fysikaalinen farmakoterapia: tehokkaimmat keinot hedelmättömyydelle: samanaikaiset vaikutukset luonnollisten fyysisten tekijöiden (suoravirta) ja lääkkeiden kehoon: elektroforeesi, fonoforeesi. Fysioterapia on kehittänyt erilaisia ​​vaikutuksia, hoitomenetelmiä, harkitsemme joitakin niistä.

  Lääkkeen elektroforeesi. Fysioterapia tartuntojen aikana.

  Ensinnäkin hedelmättömyyteen vaikuttavien sairauksien joukossa on munuaisten putkien tarttuvuus, ja se voi myös johtaa sellaisiin komplikaatioihin kuin kohdunulkoinen raskaus.

  Emäkkäiden liimojen monimutkaisen hoidon järjestelmässä käytetään usein elektroforeesia lidatsan ja jodin kanssa. Elektroforeesin pääasiallinen terapeuttinen ominaisuus on suoran ja huumeiden hiukkasten vaikutus naisen kehoon, virran vuorovaikutus kudoksiin ja sen vaikutus kehon spesifisiin reaktioihin, jotka johtuvat lääkkeen tunkeutumisesta hikeä ja talirauhasia.

  Yksi vähäpätöisimmistä paikoista hedelmättömyyden hoidossa toteutetaan myös menetelmällä, jossa käytetään jatkuvaa, jatkuvaa sähkövirtaa, jolla on alhainen lujuus ja alhainen jännite - galvanointi. Fysioterapian elektroforeesi kulkee käsi kädessä galvanoterapian kanssa, mutta toisella menetelmällä on omat ominaisuutensa. Sen pääasiallisena tehtävänä on edistää yleistä kehon vastustusta, parantaa kudosten regeneroitumista, verenkiertoa ja sukupuolirauhasen toimintaa.

  EF: n ei-toivotut vaikutukset

  Monien sairauksien monimutkaisen hoidon osana fysioterapiaa käytetään nyt laajalti. Valitettavasti ne eivät anna nopeaa vaikutusta, mutta niillä on erittäin myönteinen vaikutus kehoon:

  • parantaa verenkiertoa;
  • kivunlievitys;
  • vaikuttaa positiivisesti hormoneihin;
  • palauttaa aineenvaihdunta;
  • vahvistaa immuunijärjestelmää.

  Liimat lantiossa

  Fysioterapiaa käytetään muun muassa aktiivisesti gynekologiassa tartuntojen hoitoon, sidekudoksen tiivisteisiin, jotka sijaitsevat elinten välissä. Adheesiot muodostuvat, koska lantion alueella esiintyy usein tulehdusprosesseja, menneitä infektioita, leikkausta ja endometrioosia.

  Valitettavasti adheesioiden läsnäoloa on vaikea diagnosoida ultraäänen aikana, ne voidaan havaita vain gynekologin suorittaman tutkinnan jälkeen. Adhesioinnit antavat kipua alaselässä ja alavihassa, mutta nämä eivät ole ainoat epämiellyttävät seuraukset. Tarttuvuus lantion alueella voi aiheuttaa putkien ja hedelmättömyyden tukkeutumisen.

  Fysioterapian edut tartunnan hoidossa

  Fysioterapia gynekologiassa tarttuvuuden aikana on erittäin tehokas menetelmä tämän prosessin hoitamiseksi, koska niiden avulla lihaskudosta pehmenee, liimautuminen venyy, muuttuu joustavammaksi ja ohuemmaksi. Se lievittää kivun lantion alueella. Valitettavasti ei ole mahdollista täysin parantaa tätä vaivaa fysioterapian avulla. Jos prosessi aloitetaan, elimet ovat tietoisia, leikkaus voi olla tarpeen.

  Mitä menettelytapoja määrätään useimmiten?

  Yleisimmät gynekologien määrittelemät fysioterapeuttiset menetelmät ovat elektroforeesi, sähköinen stimulaatio, ultraäänisäteily, sovellukset ja laser.

  elektroforeesi

  Tämän menettelyn puitteissa hoidetaan sekä laitteita että lääkkeitä. Samaan aikaan sähkövirta vaikuttaa kehoon pieninä annoksina ja lääke injektoidaan. Pääsääntöisesti lentaza, magnesium tai sinkki, nämä liuokset estävät tarttuvuuden kasvun, lievittävät kipua ja normalisoivat naisten elinten toimintaa. Elektroforeesin aikana potilaalla ei ole kipua. Elektrodi, jolla on positiivinen varaus, asetetaan vatsan alaosaan ja ristikon alueelle miinusmerkillä. Esielektrodit sijoitetaan lievästi vedessä lämmitettyyn pehmopaperityynyyn, joka on liotettu määrätyn lääkkeen liuokseen. Menettelyn aikana lääke tunkeutuu suoraan alueelle, jossa tarttuvuudet ovat. Yksi istunto kestää 7-10 minuuttia, vähintään 10 menettelyä.

  sähköstimulaatiota

  Menettely on jonkin verran samanlainen kuin sen elektroforeesi. Sähköiset impulssit erityislaitteen avulla tunkeutuvat lantion lihaskudokseen, mikä parantaa regenerointiprosesseja.

  Ultraäänialtistus

  Liikkeet tarttuvat elimet altistuvat ultraäänelle. Menettely ei aiheuta potilaalle epämiellyttäviä tunteita, mutta sillä on myönteinen vaikutus, mikä edistää:

  • aineenvaihduntaprosessien kiihtyminen kehossa;
  • patogeenisten bakteerien kuolema tartuntakohdissa;
  • liimojen rakenteen rikkominen (ne ovat ohuempia ja joustavampia).

  Oikeudenmukaisuudessa on huomattava, että hoito ultraääni-aaltoilla antaa pääsääntöisesti väliaikaisen vaikutuksen. Jonkin aikaa näiden menettelyjen päätyttyä tartunta voidaan aktivoida.

  sovellukset

  Yksi tehokkaimmista fysioterapeuttisista menetelmistä, joita käytetään lantion elinten tarttumien hoidossa, ovat otsokeriitti ja parafiinihaudet. Vatsan alueelle levitetään kompressi terapeuttisilla aineilla, mikä saa aikaan lämpenevän vaikutuksen ja liimautumisen. Menettely kestää enintään 15 minuuttia, sinun täytyy vain tehdä vähintään kymmenen istuntoa. Muutaman kuukauden kuluttua hoito voidaan toistaa.

  Sovelluksilla ei ole ainoastaan ​​terapeuttista vaikutusta tartuntaan, vaan ne myös stimuloivat lymfivirtausta, verenkiertoa, lisäävät immuniteettia.

  Laserhoito

  Tämäntyyppistä hoitoa tulisi käyttää tartunnan varhaisessa vaiheessa. Vain tässä tapauksessa on odotettu vaikutus. Laserlämmitys estää sellaisten yhdisteiden muodostumisen, jotka ovat osa lihaskudoksen tarttumista.

  Vasta

  Fysioterapia gynekologiassa tartunnan aikana ei aina ole hyödyllistä, tämä tulisi välttää, jos läsnä on akuutteja tulehdussairauksia lantion alueella. Menettelyn aikana tapahtuva lämpö tunkeutuu kehoon, voi edistää kroonisten prosessien pahenemista ja aiheuttaa sairauden uusiutumisen. Vasta-aiheet ovat seuraavat:

  • verenvuoto tai sijainti heille;
  • kehon lämpötila yli 38 astetta;
  • intoleranssi lääkkeelle, joka on määrätty menettelyyn;
  • pahanlaatuisia muodostumia tai epäilyksiä niiden olemassaolosta.

  Jos potilaalla on jokin näistä edellytyksistä, lääkärillä ei ole oikeutta määrätä fysioterapeuttista menettelyä.

  Fysioterapian positiivista vaikutusta on vaikea yliarvioida. Osana integroitua hoitoa fysioterapeuttisilla menetelmillä on hyödyllinen vaikutus kehoon, auttaa taistelemaan tarttuvuudesta, säästämään naisen epämiellyttävistä tunneista lantion alueella ja ehkäisemään vakavampia gynekologisia sairauksia.

  balneotherapy

  Hoidot vedellä ovat luonteeltaan tehokkaita vaikutuksia minkä tahansa henkilön kehoon:

  Tavallisten vesihoitojen joukossa ovat miellyttävät suihkut, kylpyammeet, aktiiviset hanat, vatsan pakkaset lämpenevällä vaikutuksella, douching, jäänpakkauksen käyttö, kuuman veden asettaminen vatsan päälle. Tällaiset toimenpiteet vaikuttavat vatsaan refleksisesti. Nesteen lämpötilavaikutus sen käytön yhteydessä on erilainen. Se liittyy suoraan nesteen lämmönjohtavuuteen, joka on itse asiassa kolmekymmentä kertaa korkeampi kuin ilman lämpöjohtavuus. Myös tärkeä tekijä on lämpökapasiteetti.

  Vedenkäsittelyt ovat:

  • lämmin;
  • kuuma;
  • siistiä;
  • kylmä;
  • välinpitämätön.

  Suosituin tapahtuma - yhteinen suihku. Ja se sävyttää täydellisesti kehoa, lisää voimaa ja energiaa ihmiselle. Jos pidät suihkua terapeuttisena aineena, kannattaa sanoa, että se auttaa tehokkaasti autonomisen neuroosin, lihavuuden, vaihdevuosien, vaihdevuosien ja niin edelleen. Sinun pitäisi alussa käyttää lyhyen aikavälin suihkua, jossa on matala paine, välinpitämätön lämpötila. Jos sydämessä on uupumus tai dekompensointi, oli sydänkohtauksia, verenpainetautia, cavernous tuberkuloosia, eikä sinun pitäisi ottaa suihkua.

  Suihku ei ole pelkästään vakio, vaan myös muunlainen veden laatu. Suihku voi olla:

  • tuulettimen letku;
  • pyöreä;
  • Scottish;
  • Charcotin suihku.

  Joitakin tyyppejä suositellaan käytettäväksi erilaisissa käyttöaiheissa, esimerkiksi neurasteniassa ja niin edelleen. On olemassa myös paikallisia henkiä, hemorrhoidalia, joilla on erityinen nouseva virta ja luonnollisesti perineaalinen.

  Pyyhintä- / pesuprosessit ovat hieronta, kun hierotaan toimenpiteen jälkeen ja veden lämpövaikutus kehoon. Sielut ovat yleisiä, osittaisia. Pesu suoritetaan sienellä, jolloin voidaan kostuttaa keho, sitten hankaa sitä, kunnes punoitus on kuivattu pyyhe. Pyyhkimisen jälkeen seuraava ihoalue hieroo aktiivisesti. Alkoholi voidaan lisätä nesteeseen. lusikaa Kölniä 1 litraan nestettä.

  Pyyhkiminen tulisi kostuttaa levyllä, joka heitetään paljaalle keholle, ja myös sen päälle hierotaan kädet takaisin, kädet / jalat, rintakehä. Tämän jälkeen märkä arkki poistetaan ja potilas kääritään kuivaan. On tarpeen jatkaa hankausta potilaan ruumiin lämpenemiseen.

  kylpy

  Tämäntyyppisiä vesimenettelyjä määrätään erilaisille ongelmille. Ne toimivat erinomaisena rauhoittavana aineena - huonolla unen, kivun oireyhtymillä. Lämmön vähentämiseksi - pitkittyneillä kuumeisilla tiloilla. Erinomaisena toniksina - aineenvaihduntahäiriöiden tapauksessa. Nesteen vaihteluilla, erityisesti suihkulähde veden alla, on erinomainen vaikutus kehoon, lähes sama kuin hieronta. Täten menettely on erittäin hyödyllinen lehdistön, lumboischialgian ja muiden sairauksien heikkoudelle.

  Potilaan tulisi olla kylvyssä, rintakehän vaakasuorassa asennossa. Runko on kohotetussa tilassa, joten sydämen alue ei ole peitetty nesteen kanssa. Kylpyajan pitäisi kestää enintään 20 minuuttia. Ja jotta saavutettaisiin merkittävä mekaaninen, kemiallinen vaikutus kylpyyn, sinun pitäisi lisätä 2,4 kg suolaa 200 litraa vettä kohti. Käytetään myös havupuuuutetta ja niin edelleen.

  Potilaille annetaan tehokkaita yhteisiä kylpyjä ja sileitä (vyötärö) puolihauteita (ns. Lantion). Osa kehosta, joka ei ole veden alla, on välttämättä peitetty peitolla, levyllä. Menettelyn suositukset: lievitysten tulehdus, hedelmättömyys, vulvitis, hypomenorrhea, perineaaliset infiltraatiot toiminnan jälkeen, vestibuliitti, kystiitti, bartholiniitti, hematomas ja muut sairaudet. Menettelyn kesto on noin 20 min. Kurssille on osoitettu kymmenen kaksikymmentäviisi kylpyhuonetta. On sanottava, että puolihauteessa lisätään joskus myös neulan ottoa, ruokasuolaa, kamomillaa, tammen kuoriuutteita jne.

  syringing

  Emätin on ruiskutettu, ja tällaiset menettelyt ovat yleisiä nykypäivän gynekologiassa.

  Tiettyjen sairauksien hoidossa emättimen huuhtelu tulisi suorittaa vaakasuorassa asennossa. Tällöin jalat tuodaan vatsaan, lantiot painetaan sitä vasten, polvet taivutetaan. Douching tehdään ämpäri / lantio vain estää raskauden sukupuoliyhdistyksen aikana. Menettelyä sovelletaan Esmarch-kuppi, jonka tilavuus on noin 3 litraa. Se ripustetaan 1 metrin korkeuteen. Tähän kiinnitetään erityinen kumiputki, ja käytetään myös kärkiä emättimeen asettamista varten. Mikä elementti tulisi suosia?

  Valitse kaareva kärki, jossa on tarpeeksi suuri reikä. Joillakin tuotteilla on pienet reiät, päärynämuotoiset paksunnokset, jotka nopeasti tukkeutuvat, ja lian poistaminen niistä on melko vaikeaa. Ennen jokaista huuhtelua kärki on keitettävä muutaman minuutin ajan, ja kuppi pestään kiehuvan veden virtauksen alla. Douchingin suorittamiseksi keitetään nestettä korkeintaan 45 asteen lämpötilassa.

  todistus

  Menettely suoritetaan erilaisissa sairauksissa, varsinkin oireiden kroonisissa sairauksissa, joihin liittyy leucorrhoea, endocervicitis, eri etiologioiden vaginiitti ja nekroosi tai, laiminlyötyjen varianttien tapauksessa, pahanlaatuisten kasvainten esiintyminen kohdunkaulassa, emättimessä ja niin edelleen.

  On erityisiä viitteitä douching. Tätä varten käytetään eri lääkkeiden erityisiä ratkaisuja. Jos on olemassa runsaasti emättimen leukorrhiaa ja eritteitä, on käytettävä emäksistä booraksia / soodaa, liukenevaa limaa: muutama tl litraa nestettä. Kun on paljon seroosisia eritteitä, on nestemäisiä eritteitä, käytetään erityisiä kiristäviä ruiskuja:

  • gonorrhea tai röyhkeä leukorrhoea - sinkkisulfaatti alunan kanssa;
  • tanniini, aluna - 1kpl. litraa nestettä;
  • seniili colpitis - raaka etikka (2 ruokalusikallista litrassa vettä).

  Jos sinun täytyy aiheuttaa hyperemiaa hedelmättömyyden eliminoinnissa, kohdun infantilismi ripotellaan erityisen suolaisen suolan fysiologisella liuoksella - 1kpl. litraa nestettä. Liuoksen tulisi olla enintään 42 asteen lämpötilassa.

  Vasta

  Douching on kielletty, kun:

  • kuukautiset;
  • raskaus;
  • kohdun verenvuoto;
  • synnytysaika.

  Ennen lämpökäsittelyä tulisi tehdä lämpenemispakkaus. Kiitos hänelle, hän pystyy saavuttamaan pitkittyneen lämpenemisen (melko yhtenäisen), aktiivisen verisuonten laajentumisen, imusolmukkeen, veren kehon alueille, kärsineille alueille ja niin edelleen. Myös hyperemian parantamiseksi alkoholia lisätään joskus noin 1/4: aan veden kokonaismäärästä.

  On suositeltavaa laittaa lämpenevää puristusta vatsaan, jos sukuelinten krooninen / subakuutti tulehdus on. Pakkaus vuori pitäisi olla 6-8h, sitten sinun pitäisi laittaa uusi. Tällaisen hoidon vaikutuksen lisäämiseksi kompressin päälle asetetaan kuuma vedellä täytetty kupla. Kuumavesipulloja voidaan käyttää, mutta niille on ominaista epätasainen toiminta. Niitä ei voida käyttää tuberkuloosista kärsiviin lisäosiin.

  Jääpakkaus, joka on kääritty kangas, pyyhe, antaa jään. Sitä käytetään kohdun tulehduksissa, parametriumeissa, vatsaonteloissa, lisäyksissä. Voidaan käyttää myös kohdun verenvuotoon (esimerkiksi keinotekoisen raskauden lopettamisen jälkeen). Erikoiskupla asetetaan vatsan alle pari tuntia, sitten sinun pitäisi ottaa tauko ja toista menettely.

  sähköhoitoa

  Elektroterapiaa käytetään gynekologiassa suorana ja vuorottelevana virrana. Siinä on korkeat ionisinkitys-, taajuus-, UHF-sähkökentät, darsonvalisaatio, indukteeri, Franklin-virta, diathermi ja tärinä. Mekoterapia koostuu erilaisista tärinätyypeistä ja hieronnasta.

  Galvanoinnissa käytetään suoraa eteenpäinvirtaa. Siinä on pieni jännite - enintään 80 V. Geneettisen menetelmän galvaaninen kaulus Shcherbak käytetään menopausaalisen oireyhtymän poistamiseen, jota joskus liittyy dystonia. Istuntojen tulisi olla päivittäin, päivässä, joka on enintään 20 menettelyä. Kun aika kestää jopa 16 minuuttia. Joskus tämä menetelmä voidaan suorittaa kalsiumin elektroforeesilla.

  Aivojen ja sen yksittäisten alueiden jännittävyyden ja galvanisoitumisen vähentäminen voidaan käyttää hoitamaan diencephalic-oireyhtymää, jota havaitaan patologisen huipentuma-ajan aikana. Tekniikka on menetelmä lääkkeiden antamiseksi elektroforeesilla. Tämä voi olla lääkkeitä, kuten kalsiumia, kaliumia, novokaiinia, antibiootteja ja niin edelleen. Tiettyjen lääkkeiden, joita käytetään kohdun tulehdukseen ja sen lisäaineisiin, kuitu. Kalsiumia annetaan tulehdukselle ja verenvuodolle. Kaliumia käytetään kivun vähentämiseen.

  Sitä voidaan käyttää myös vatsa-sakraalisessa tekniikassa, jossa täyttöelektrodeja käytetään. Erilaisia ​​lääkkeitä annetaan käyttämällä negatiivista tai positiivista napaa. Jokainen istunto kestää 15-30 minuuttia ja toistetaan 15-20 kertaa. Käsiteltävä runko tulisi sijoittaa kahden elektrodin väliseen tilaan. Prosessissa, jossa käytetään elektroforeesia sideharjan alla, tulee olla suodatinpaperi, joka on kyllästetty lääkkeellä.

  Kun kohtu on hypotonisessa tilassa ja havaitaan eri tyyppisiä algodismenor-ilmentymiä, käytetään tasavirtaa ja pientä jännitettä ja taajuutta (jopa sata pulssia sekunnissa). Erikoisvalmisteet kääntävät jatkuvan virran ajoittain ja muuttavat pulssien muotoa. Nykyään lääketieteessä käytetään erilaisia ​​impulssivirtoja. Jokaisella menetelmällä on oma erityinen tarkoitus ja se tuottaa erilaisen tuloksen. Joidenkin laitteiden tarkoituksena on parantaa verenkiertoa elimistössä, toiset lääkkeiden antamiseen, ja toiset poistaa kivun oireita.

  Suorakulmainen muoto. Nykyinen arvo on enintään yksi mA, lyhyt pulssi (enintään 0,4 s), taajuus on 5-140 Hz. Käytä ES-laitteita, elektrodilla on pyöristetty muoto, se asetetaan otsaan, toinen - mastoidiprosessiin. Kurssi on jopa 20 menettelyä, jotka suoritetaan päivittäin (ensimmäinen ei ole yli 20 minuuttia, loput tunti). Se on suositeltavaa raskaana oleville naisille anestesian aikana työvoiman aikana tai voimakkaan toksikoosin aikana.

  Terävä muoto. Käytetään kohdun lihasten stimulointia.

  Eksponentiaalivirta. Sillä on impulsiivinen luonne, jossa on laskeva ja kasvava impulssi. Käytetään tetanisoivana virrana kohdun stimuloimiseksi verenvuodolla. AFM-laitteita käytetään 20 minuuttia, kurssi - enintään 20 menettelyä.

  Dynaamiset virrat. Niiden taajuus on enintään 100 Hz, joka vaihtelee jopa 50 Hz: iin ja käytetään sinosuidal-korjattua virtaa. Diadynamic-laite, joka poistaa nopeasti kipua, parantaa trofismia ja verenkiertoa. Menettelyt suoritetaan keskeytyksettä 6-15 päivää.

  Sinimuotoiset moduloidut virrat. Käytä Amplipulse-laitetta, joka tuottaa vähäisiä värähtelyjä. Vähentää kipua, parantaa verenkiertoa ja kohdun lihasten tilaa. Virran korkea taajuus ei ärsytä, kulkee helposti ihon läpi. Tekniikka ja merkinnät kuin Bernardin virtauksissa.

  Muuttuvat virrat tarjoavat hyvän lämpövaikutuksen, lisäävät kudosten ravintoa lisääntyneen imusolmukkeen ja verenkierron, vasodilaation, lisääntyneen verisuonten läpäisevyyden, metabolian ja fagosytoosin vuoksi.

  Diathermy. Tällä tekniikalla käytetään usein vaihtovirtaa ongelman poistamiseksi. Värähtelytaajuuden tulisi olla melko korkea - 1-1,5 MHz 1 s. Jännite - 100-150V, virta - 1-2A. Gynekologiassa diathermi on usein mukana: emätin-vatsa-sakraali, vatsa-sakraali. Samalla on välttämätöntä käyttää elektrodeja ulkoiseen käyttöön - ne voivat olla soikea tai sylinterimäinen kärki. Elektrodit emättimeen ennen käyttöä kiehuvat. Istunto suoritetaan edullisesti joka päivä 25 minuutin ajan. Päivää on myös mahdollista suorittaa tavanomaisessa ambulatorisessa ympäristössä. Sitten hoito suoritetaan 15 menettelyssä. Diathermia suositellaan erilaisille ei-spesifisille kroonisille / subakuuteille sisäelinten tulehduksille, toisinaan yhdessä mudan, parafiinin, UHF: n kanssa.

  Induktio on sellaisen magneettikentän tehokas käyttö, jolle on tunnusomaista erittäin korkeat, suurtaajuiset sähkömagneettiset aallot. Lähde - erikoislaitteet DKV-malli 1.2. Sähkömagneettisen luonteen aiheuttamat värähtelyt aiheuttavat vatsan sisäelinten heijastumista erikoislaitteilla - induktoreilla, jotka on valmistettu 3 m. kaapelituotteet, joissa on korkeajännitepinnoite ja joiden halkaisija on enintään 30 senttimetriä. Laite tuottaa sähkömagneettisia värähtelyjä, jotka tarjoavat kudoksissa kiihdytettyä hiukkasliikettä (negatiivisten / positiivisten ionien ioneja). Niiden keskinäisen toiminnan tuloksena muodostuu ns. Endogeeninen lämpö, ​​proteiinirakenne muuttuu submolekulaarisella ja molekyylitasolla. Tämä vaikutus parantaa kaikkia elinten toimintoja, tehostaa fagosytoosia, kapillaariläpäisevyyttä, parantaa verenkiertoa ja laajentaa verisuonia. Menettely kestää jopa 30 minuuttia, kurssi enintään 12 menettelyä päivittäin, joskus joka toinen päivä. Nimitetty diathermiassa.

  Ultraääni-sähkökenttä, jolla on suuri värähtelytaajuus (jopa 300 miljoonaa sekuntia). Tämä lääketieteellisten ominaisuuksien hoito käyttää sähkökenttää hyvin korkealla taajuudella. Tätä tarkoitusta varten käytetään kannettavia ja kiinteitä laitteita sekä laitetta UHF-hoitoa varten (UHF ja Screen). Sähkökenttä luodaan käyttämällä laitetta kondensaattoreiden (elektrodien) välissä, joilla voi olla erilaisia ​​muotoja ja kokoja. Muodostuneiden sähköoskillaatioiden vaikutus voi merkittävästi parantaa tärkeiden aineiden metaboliaa soluissa ja palauttaa niiden toimivuuden. Se sallii myös elimistön mikrokierron, lisää fagosytoosia ja luo endotermistä lämpöä. Lisäksi liikkeeseen lasketuilla virtauksilla on lisäksi bakterisidisiä vaikutuksia. Ja tämän hoidon tärkein piirre on, että laite pystyy toimimaan elimissä ja kudoksissa, jotka sijaitsevat syvällä kehossa. UHF-laitteissa ihmisen iho tuntuu "läpinäkyvältä", joten jokainen istunto ei saa kestää yli 12 minuuttia. Yleinen hoitokurssi on 20 menettelyä, jotka suoritetaan päivittäin. Gynekologiassa UHF-kenttää käytetään jatkuvasti sukupuolielinten kroonisten, subakuuttien ja akuuttien tulehdusten hoitoon ja niiden toimintahäiriöiden poistamiseen tulehdusprosesseista johtuen. Tällainen hoito suoritetaan samanaikaisesti useiden muiden fysioterapian menetelmien kanssa.

  Mikroaaltohoito. Sitä käytetään laajalti terapeuttisen sähkömagneettisen kentän luomiseksi, jolla on välttämättä erittäin suuri värähtelytaajuus. Erottuva piirre on, että laitteen tuottamilla aaltoilla on desimetri- ja senttimetrin värähtelyjä. Terapeuttisen sähkömagneettisen kentän luominen tapahtuu kannettavilla ja kiinteillä laitteilla Beam. Jäähdyttimen aaltoputki on sylinterin muotoinen ja voi olla eri kokoinen (enintään 14 senttimetriä). Laite keskittää mikroaaltokentän energian tietylle ihmiskehon alueelle. Laitteen toiminta vapauttaa aaltojen syöttöä pienestä lämmöstä, tätä tarkoitusta varten käytetään erikoislaitetta, jota kutsutaan wattmetriksi. Potilaiden hoitoon käytetään seuraavia annostyyppejä:

  • Vahva. Niiden teho on 60-70W;
  • Keskimäärin. Ne saavuttavat tehon 30 W, mutta eivät ylitä 50 W;
  • Heikko. Vähintään 20 wattia ja enintään 30W.

  Lääketieteessä käytetään nykyään useita erilaisia ​​laitteita. Esimerkiksi Beam-laite, jonka emitteri on sijoitettu ihon reunaan enintään 8 senttimetrin etäisyydellä. Beam-laitteessa on muutos, jossa ei ole ilmaväliä. Laitteen muunnoksesta riippuen toimenpiteen kesto voi olla 10-30 minuuttia tai 5-12 minuuttia. Asiantuntija suorittaa istuntoja joka toinen päivä tai joka päivä, yleinen kurssi on 5-15 menettelyä. Vasta-aiheet, tarkoitukset ovat samanlaisia ​​kuin UHF-tekniikat.

  Franklinization. Optimaalista käsittelyä varten, sähkökenttä, jonka luonto on vakio ja jolla on pieni teho, käytetään riittävän suurta jännitettä. Potilaan tilan normalisoimiseksi käytetään AF-laitteita (1, 2 tai 3). Laitteen kahdessa ensimmäisessä versiossa, jossa potilaalle on tehty yleinen toimenpide, hän istuu tuolilla olevissa asioissa, jotka on asetettu erityiseen telineeseen metallilevyn pinnoitteella. Potilaan jalat on paljastettava ja sijoitettava tälle levylle, joka toimii elektrodina, joka on sijoitettu alla ja liitetty laitteen positiiviseen napaan. Elektrodin numero 2 on kytketty negatiiviseen napaan. Se sijaitsee potilaan pään yläpuolella, kun taas pään ja elektrodin välisen ilmatilan tulee olla 5-15 senttimetriä. On huomattava, että ylemmässä elektrodissa on monia piikkejä metallista ja sähkövirrat "virtaavat alas" niistä. Menettelyn aktivoinnin aikana potilas tuntee hiusten lievän liikkeen, tuuli on hieman tuulta. Laitteessa, jossa on numero 3, ei ole alempaa elektrodia. Tässä tapauksessa käytetään vain päätä, jolla on negatiivinen napaisuus. Menettelyt suoritetaan joka toinen päivä joka päivä 15-20 istunnon aikana. Kunkin määritetyn menettelyn kesto ei saa olla alle 15 minuuttia eikä se saa ylittää 20 minuuttia. Franklinisaation hoito on määrätty patologiselle vaihdevuodelle, johon voi lisäksi liittyä hermoston toiminnallisia sairauksia, kuten unettomuutta tai pysyvää pään kipua.

  Darsonvalisoinnin. Käsittelyssä käytetään vaihtovirtaa suurella taajuudella (150-200 kHz). Tässä tapauksessa jännitteellä voi olla pieni voima ja saavuttaa kymmeniä tuhansia voltteja. Hoitoon käytetään kipinää, jossa on lisäsarja erityisiä tyhjötyyppisiä elektrodeja. Niitä käytetään paikalliseen darsonvalisointiin. Elektrodin ja ihon kosketuksessa tapahtuu pieni sähköinen kipinöinti. Gynekologiassa tätä tekniikkaa käytetään dystrofisten, joidenkin kroonisten tulehdusten hoitoon emättimen ja vulvan alueella. Yleinen hoitokurssi, jossa käytetään darsonvalisointia, on 20 opintoja joka päivä. Kunkin menettelyn kesto on enintään 20 minuuttia.

  Fysioterapia kotona

  Fysioterapia lääketieteenä ei seiso. Monia eri sairauksien hyödyntämismenetelmiä käytetään laajalti, ja vaikka joidenkin potilaiden kuntoutuskurssi voi kestää jopa useita kuukausia tai useita vuosia, on mahdollisuus hoitaa hoito omalla tavallaan käyttämällä fyysisen terapian laitetta kotona.

  Sähköterapia, mekoterapia, ultraääniterapia, valohoito, klimatoterapia, vesihoito ja termoterapia - tällaiset kohdat sisältävät kodin fysioterapian, laitteet, joiden hedelmättömyyttä diagnosoiva nainen voi käyttää ilman pelkoa elämästä.

  Fysioterapia kotona. Pesin.

  DiaDENS - yleisen terveysvaikutteiset laitteet. Tällä laitteella on sähkövirran pulssi, jolla on samankaltaisuus kuin neuroimpulse. DENAS vaikuttaa kehon solujen koostumuksen biokemialliseen toimintaan, poistaa tulehdusreaktioita ja parantaa immuunijärjestelmää.

  Laitteella on positiivinen vaikutus kehon kokonaisresistenssiin, sillä se vaikuttaa positiivisesti erilaisiin ihmisjärjestelmiin: hormonaaliseen ja hermostuneeseen, joka on olennainen osa hedelmättömyyden kuntoutusta. Koska kehon suojaavat reaktiot ovat pääasiassa mukana ja vaikuttavat naisen yleiseen tilaan ja hänen alttiuteen tulehduksellisiin sairauksiin, jo saaneen taudin kulkuun jne.

  Microvibration-laite - Vitafon

  Vitafonin mukava kuntoutuslaite kotona. Laitteen pääasiallinen vaikutus on ihmiskehoon siirtyvät värähtelyt. Microvibrations, kun ne altistuvat ihon reseptoreille, muuttavat usein taajuutta, tarjoavat paremman veren ja imusolmukkeen ja parantavat myös regeneratiivisia prosesseja.

  Tämä kodin fysioterapialaite on samanlainen kuin mekaaninen hoitolaite, mutta toisin kuin Vitafon on helppokäyttöinen, eikä se vie ylimääräistä aikaa mennä sairaalaan.

  Reton-ultraäänilaitteet fysioterapiaan kotona.

  Tämä laite on melko helppo käyttää, ja se on erittäin tehokas kuntoutustoimien monimutkaisessa käytössä. Sen päätehtävä on akuuttien tulehdusprosessien poistaminen, erilaisten lääkeaineiden kivuton antaminen, jolloin parannetaan imunestettä ja verenkiertoa, vakautetaan kehon yleinen kunto, joka on erittäin tärkeä naisten sukupuolielinten tulehduksellisten sairauksien kannalta.

  KUF-fysioterapia kotona.

  UV-säteilyn positiivinen vaikutus ihmiskehoon tunnetaan hyvin lääketieteen tasolla. Tätä tekniikkaa käytetään elpymiseen ja kuntoutukseen sairauksien jälkeen. Lyhyen aallon UV-säteily (KUF) on yksi tehokkaimmista menetelmistä - suosittu fysioterapia kotona. KUF-laitteilla on seuraava terapeuttinen vaikutus:

  • bakterisidinen (reaktiosarjan seurauksena patogeenisten mikro-organismien rakenne tuhoutuu);
  • detoksivaikutus (UV-säteilyn vaikutuksesta, verenkiertoelimistössä esiintyvät aineet tuhoavat toksiineja);
  • aineenvaihdunta (menettelyn aikana perifeerisen verenkiertojärjestelmän verenkierto paranee, minkä seurauksena kudokset ja elinjärjestelmät saavat enemmän happea);
  • veren hyytymisen normalisointi (veren UV-säteilytyksellä, verisolujen kyky muuttaa trombia, normalisoi hyytymisprosessit).

  Magneetit fysioterapiaan kotona

  Se on jo pitkään tunnettu magneettien lääketieteellisiä vaikutuksia tiettyihin ihmiselinten järjestelmiin. Hippokrates-tietueiden historiallisten tietojen mukaan tuli selväksi, että magneettia käytettiin tulehduksellisten prosessien, ruoansulatuskanavan sairauksien hoitoon sekä hemostaattiseen vaikutukseen. Itä-lääketieteessä magneetteja käytettiin energian tasapainon palauttamiseen, jolloin ne asetettiin akupunktiopisteisiin. Nykyisessä kuntoutusvaiheessa magneettien toimintaa käytetään erilaisissa fysioterapeuttisissa menetelmissä magneettikenttien vaikutuksen muodossa tiettyjen sairauksien hoitoon, erottamalla ne erilliseksi ryhmäksi - magneettiterapia

  Fysioterapia kotikäyttöön - Almag 1.

  Tämän laitteen vaikutuksen taustalla on lähes 7–9 cm: n syvyyteen tunkeutuvien magneettisten impulssien säteily, mikä tarkoittaa, että lähes kaikki ihmiskehon elimet ovat käytettävissä tällaisen vaikutuksen aikaansaamiseksi.

  Fysioterapeuttiset menetelmät kotona käyttäen Almag-01: tä ja lääketieteellisiä valmisteita parantavat naisen yleistä tilaa sekä paikallista farmakologista vaikutusta naisten lisääntymisjärjestelmän elimiin.

  Magneettiset aallot poistavat turvotusta ja poistavat haitalliset aineet taudin painopisteestä, lievittävät kipua. Samalla veren virtaus palautuu ja tulehdusreaktiot sietävät helpommin. Sillä on tulehdusta, aineenvaihduntaa ja eritystä aiheuttavia vaikutuksia.

  Plussat miinus koti-fysioterapia.

  Edellä esitetyn perusteella tulee selväksi, kuinka paljon helpompaa ja tehokkaampaa paranemisprosessi on tullut, jopa kotona. Käytössä on saatavilla erilaisia ​​kotikäyttöön tarkoitettuja fysioterapialaitteita, joilla on monenlaisia ​​vaikutuksia ja korkea terapeuttinen vaikutus. On kuitenkin syytä muistaa muutamia vivahteita ennen tämän vaiheen aloittamista tai kuntoutusta sekä laitteen valintaa:

  • Ennen kuin ostat laitteen, sinun tulee tietysti neuvotella lääkärisi kanssa selvittääkseen, onko sen käytön yhteydessä vasta-aiheita.
  • päättää hoidon kestosta, pätevän asiantuntijan tulisi lähestyä tätä asiaa erikseen kullekin potilaalle, koska fysioterapia kotona antaa hyviä tuloksia vain, jos se on välttämätöntä ja osoitettu oikein;
  • kotikäyttöön tarkoitetut fysioterapialaitteet olisi hankittava vain erikoistuneissa myyntipisteissä, lääketieteellisten laitteiden kaupoissa;
  • jos lyhyen hoidon jälkeen on epämukavuutta tai muita oireita, jotka pahentavat yleistä terveydentilaa tai muuten aiheuttavat haittaa, on syytä lopettaa laitteen käyttö välittömästi.

  Magneettinen hoito

  Fysioterapia on tärkeä osa hedelmättömyyden hoitokurssia ja erilaisia ​​gynekologisia sairauksia. Pelkästään lääkkeiden käytöllä ei aina ole positiivista vaikutusta. Esimerkiksi munanjohtojen alhaisen flotaation aiheuttaman hedelmättömyyden tapauksessa fysioterapia on välttämätöntä, koska kudosten häiriöiden vuoksi lääkkeiden aktiiviset komponentit eivät putoa riittävässä määrin sairaan elimen ja tässä tapauksessa kohtuun. Nykyään lääketieteellisen teknologian kehittämisen ansiosta fysioterapia on hankkinut hieman erilaisen luonteen, se on tullut kätevämmäksi ja ennen kaikkea tehokkaammaksi.

  Fysioterapian hyötyjen luettelo sisältää: kuntoutuskurssin keston lyhentämisen kirurgisen hoidon jälkeen, joka antaa lievän ja tehokkaan vaikutuksen, estää kroonisen taudin muodon kehittymisen ja estää uusiutumisen, vähentämällä lääkkeiden kuormitusta op.

  Saat ilmaisen kuulemisen lääkärin kanssa

  Magneettinen fysioterapia gynekologiassa on hoitomenetelmä, jossa matalataajuisen magneettikentän käyttö vaikuttaa kehoon. Luodut keinotekoiset magneettikentät voivat olla muuttuvia tai jatkuvia, jatkuvia tai pulsseja.

  Fysioterapian magneettin pääasialliset merkit gynekologiassa ovat hedelmättömyys ja tulehdusprosessit. Vasta-aiheita ovat: raskaus, yliherkkyys menettelylle, pahanlaatuiset ja hyvänlaatuiset kasvaimet, verisairaudet, verenpainetauti, sydän- ja verisuonijärjestelmän sairaudet.

  Kun suoritetaan magneettista fysioterapiaa, käytetään huumeita Polyus. Keinotekoisesti tuotettua magneettikenttää käytetään paikallisesti ja ohjataan vain sairaan elimen alueelle. Ensimmäisten toimenpiteiden aikana magneetin vaikutus kehoon tulisi olla lyhytikäinen ja kasvaa joka kerta, korkeintaan kaksikymmentä minuuttia nuorille naisille ja keski-ikäisille potilaille ja 15 minuuttia vanhuksille. Magneettikäsittelyn optimaalinen kulku koostuu 20 istunnosta.

  Paremman vaikutuksen saavuttamiseksi hedelmättömyyden tai gynekologisten sairauksien hoidossa magneettisilla vaikutuksilla voidaan yhdistää yhdistämällä tämän tyyppinen fysioterapia muiden kanssa, esimerkiksi elektroforeesin, fysioterapian, terapeuttisten kylpyjen, hierontapalvelujen ja muiden kanssa.

  hieronta

  Naisten hedelmättömyys johtuu usein komplikaatioista sisäisten sukuelinten tulehdusprosessin jälkeen. Syy voi olla myös kohdun taipuminen tai siirtyminen, tarttumien läsnäolo. Näissä tapauksissa fysioterapia tarjoaa hyvän vaikutuksen monimutkaiseen hoitoon muun fysioterapian, ruokavalion ja lääkehoidon kanssa.

  Lapsettomuuden harjoittelun tavoitteet

  Lapsettomuuden voimistelu tähtää yleisen terveydentilan parantamiseen, aineenvaihduntaan, lisääntymisjärjestelmän uudistumiseen ja kunnostamiseen.

  Lapsettomuuden harjoitusten tavoitteet:

  Verensiirto- ja aineenvaihduntaprosessien (troofisten) lisääntymiselinten ja kudosten parantaminen, t

  Vatsan lihasten ja alaselän vahvistaminen ja lantion elinten palautuminen anatomisesti oikeaan asentoon,

  Liimojen pehmeneminen, supistuminen ja resorptio.

  On tärkeää ymmärtää, että voimistelulla, kuten muilla fysioterapialla, on omat ominaispiirteensä ja vasta-aiheensa, vaatii lääkärin kuulemista ja vastuullista lähestymistapaa. Valitsemalla yksittäisen kompleksin jokaiselle potilaalle lääkäri ottaa huomioon hänen iänsä, muiden lääketieteellisten diagnoosien ja yleisen fyysisen harjoittelun.

  Lapsettomuuden harjoitusten pääpiirteet

  Lapsettomuuden voimistelun ansiosta saavutettavien tavoitteiden perusteella sinun on valittava tasapainoinen kokonaisuus, jossa on yleinen terveys, hengitys (rintakehä ja vatsa) ja erikoiskoulutus, jossa on seuraava suunta:

 • Distaalisten ja proksimaalisten alaraajojen koulutus,
 • Alaselän, vatsakalvon ja niiden sävyn lihaskerroksen rakentamisessa
 • Parantaa verenkiertoa lisääntymiselimissä.

  On välttämätöntä noudattaa nopeaa koulutusta ja korvata äkillisesti lihasjännitys rentoutumiseen.

  Yksinkertaisin sykli sisältää vain kolme prosessia, joista jokainen on aloitettava 10 kertaa, lisäämällä viikko viikossa, kunnes se saavuttaa 30 toistoa, niin se voidaan alentaa 5-10: een. Riittää, kun säilytetään puoli tuntia ennen ateriaa ja tunnin kuluttua. Paras vaikutus saavutetaan toistamalla sykli 4-6 kertaa päivässä useita kuukausia.

  Hedelmättömyyden vähimmäiskäyttöjakso:

  Systeeminen puristus: vedä vatsa ja kiristä alavihan lihakset, samoin kuin virtsaamisen keskeyttämisen vaikutus (enintään kolme);

  Nopea vähentäminen: vaihda alemman puristimen lihasten suurin jännitys täydellä rentoutumisella nopeasti;

  Hitaasti puristaminen: työntää ulos itsestäsi, jos sinulla on suolenliike, joka aiheuttaa vatsakalvon, peräaukon ja lihaksen jännitystä ja rentoutumista (tämä on viisi).

  Tällaisten harjoitusten etuna on se, että he eivät vaadi minkäänlaista laitteistoa ja laitteistoa, mikä tekee mahdolliseksi suorittaa milloin tahansa ja eri paikoissa yhdessä muiden toimintojen kanssa: kotona, istuen tai valehtelemalla, kirjan lukemista tai television katselemista, kävelyä ja työskentelyä. tauko.

  Monimutkainen kuntohoito lapsettomuuteen:

  Lähtöasento (I. P.) # 1 - istu lattialla, taivuta polvillesi, laske päätäsi rinnalle, taita kädet rintakehän yli, jos se on vaikeaa - vedä se ensin ulos edessäsi.

  Purista puristin ja käännä jopa 10 kertaa niin paljon kuin mahdollista tai nojaa 10 sekuntia lattiaan kussakin suunnassa: eteenpäin, taaksepäin, vasemmalle, oikealle 10 kertaa. Suorita 5-7 lähestymistä jokaiselle.

  Hengitä - piirtäkää alaspäin vatsa ja selkää. Vaihda asentoa, kun hengität, varovasti selkään. Edelleen, ilman selän suoristamista lehdistön vaivalla, nousevat hitaasti alkuperäiseen asentoon. Jopa 10 lähestymistapaa.

  I. P. # 2 - makaa selälläsi, laita kätesi pään taakse tai alle sen, levittäen kyynärpäät. Aluksi tehtävän helpottamiseksi - jätä kädet rinnakkain kehon kanssa.

  Laita kämmenet polvillesi, vedä polvet rintaan 10 sekuntia ilman, että hartiat ja pää siirretään. Sitten rentoutua ottamalla I. P. Enough 7-9 lähestymistapoja.

  Purista selkä, pakota vatsa, laita oikea vasikka vasemmalle polvelle. Nosta uloshengityksen aikana alaraajat, kiristä alempi puristin. Vedä vartalo hengitettynä niin pitkälle kuin mahdollista. Tarve repiä terät tuesta. Hengitys, kytke vasen kyynärpää ja oikea polvi. Pidä 5 sekuntia, sitten rentoutuessasi, upota lattialle, hengitä. Vaihda alaraajojen paria, yläraajoja vastakkaisissa kohdissa, vuorotellen enintään 5 kertaa.

  Alaraajat tulisi levittää olkapään leveydelle, taivuttaa polviin niin paljon kuin mahdollista vetää vatsan alaosaan ja paina selkä vyötärön yläpuolelle. 5-7 sekunnin ajan nosta lantio lattian yläpuolelle, ilman että alaraajat ja olkahihna siirretään, ja sitten rentoutua kokonaan. Lähestymistapojen määrä kasvaa tasaisesti 10: stä 30: een.

  I. P. # 3 - seiso, jalat tasoittuvat tarvittaessa taaksepäin tai sivun taakse tasapainon varmistamiseksi, voi olla seinä, tuolin selkä jne.

  Nosta kädet pään yläpuolelle, käännä sormiasi "lukkoon", on tärkeää, ettei jalat ja lantio siirrä. Ensimmäiset päivät kallistuvat sujuvasti ja lisäävät asteittain terävyyttä. "Yhden" kustannuksella - kallista takaisin "kahden" kustannuksella - suorista. "Kolmen" kustannuksella paina kädet päähän, käännä vartalo vasemmalle, "neljän" kustannuksella suorista, käännä vartalo oikealle ja suorista uudelleen ja suorita tällainen sekvenssi korkeintaan 5 lähestymistavasta.

  Siirrä paino toiseen jalkaan, nosta toinen eteesi, pidä vartalo ja lantio mahdollisimman liikkumatta. Pidä jalka suorana, ota se niin pitkälle kuin mahdollista sivulle. Laske sitten jalka alas. Toista jokaisessa istunnossa 5-10 pyyhkäisyä.

  Kaikissa harjoituksissa kannattaa yrittää lisätä kaltevuutta, venytystä, pyyhkiä joka päivä, kuitenkin välttää kivuliaita tunteita, huimausta. Siirry sujuvasti ja vaivattomasti.

  Usein lääkkeiden erillinen käyttö ei anna toivottua tehokkuutta hedelmättömyyden hoidossa, se auttaa yhdistämään suoritettavaan voimisteluun ja muihin fyysisiin toimenpiteisiin. On tarpeen valita yksilöllinen koulutusohjelma fysioterapeutin ja gynekologin kanssa hedelmättömyyden syistä ja muista lääketieteellisistä näkökohdista riippuen.

  Fysioterapia

  Fysioterapia on tekniikka, jonka tarkoituksena on ehkäistä ja hoitaa erilaisia ​​sairauksia. Sillä on myönteinen vaikutus potilaisiin, joilla on vaikeuksia tuki- ja liikuntaelimistön, hermoston ja sisäelinten toiminnan suhteen.

  Fysioterapia lääketieteessä sisältää laajan valikoiman passiivisia ja aktiivisia toimenpiteitä, joilla on terapeuttinen vaikutus:

  • vesihoito
  • hieronta
  • electropathy
  • Lämpöhoito
  Tähän sisältyy myös fysioterapia, erityisiä harjoituksia, jotka lisäävät kehon sävyä. Tällaisten toimintojen kompleksi auttaa palauttamaan terveyden asteittain.

  Mikä on fysioterapian piirre?

  Miten fysioterapia vaikuttaa kehoon?

  Fysioterapiakeskukset auttavat hoitamaan erilaisia ​​kroonisia sairauksia. Usein nämä tekniikat tähtäävät kehon yleiseen parantamiseen ja epämukavuuden poistamiseen. Esimerkiksi selkäkipu ja lihaskipu.

  Miten fysioterapiaosasto on varustettu?

  Kuntoutusluokkiin tarkoitetuissa tiloissa on erityisiä urheiluvälineitä, kuten palloja, vanteita jne. Lattiat - erityisellä pehmeällä pinnalla. Vesihoitoja varten on uima-allas. Harjoitukset vedessä ovat erityisen tehokkaita ja hyödyllisiä niille, joilla on ongelmia selkärangan ja nivelten kanssa. Ne auttavat vahvistamaan lihaksia ja lievittämään jännitystä.

  Terapian loppuvaiheissa voidaan käyttää myös kiinteitä polkupyöriä, juoksumattoja ja muita simulaattoreita.

  Salissa olevien tuntien lisäksi harjoitellaan kävelylenkkejä ja harjoituksia raitista ilmaa. Siksi tällaisissa klinikoissa on yleensä tilava puutarha tai puistoalue.