Hormonikorvaushoito ja lääkkeet naisille 45 vuoden jälkeen! Ihmisoikeuskeinojen käyttö hormonikorvaushoidossa

Naisilla vaihdevuosien aiheuttamien patologisten häiriöiden ehkäisemiseksi ja korjaamiseksi käytetään erilaisia ​​lääkkeitä, lääkkeitä ja hormonaalisia aineita.

Viimeisten 15–20 vuoden aikana erityinen hormonikorvaushoito vaihdevuodet (HRT) on yleistynyt. Toisin kuin se, että keskusteluja käytiin hyvin pitkään, siitä, että tästä asiasta ilmaistiin epäselvä mielipide, sen käyttöaste oli 20–25 prosenttia.

Hormonihoito - edut ja haitat

Yksittäisten tutkijoiden ja harjoittajien kielteinen asenne on perusteltua seuraavilla väitteillä:

 • vaara häiritä "ohut" hormonaalisen säätelyn järjestelmää;
 • kyvyttömyys kehittää oikeat hoito-ohjeet;
 • häiriö kehon luonnolliseen vanhenemisprosessiin;
 • hormonien tarkan annostelun mahdottomuus kehon tarpeista riippuen;
 • hormonihoidon sivuvaikutukset pahanlaatuisten kasvainten, sydän- ja verisuonitautien ja verisuonten tromboosin kehittymisen mahdollisuutena;
 • luotettavien tietojen puute vaihdevuosien myöhäisten komplikaatioiden ehkäisyn ja hoidon tehokkuudesta.

Hormonaalisen säätelyn mekanismit

Kehon sisäisen ympäristön pysyvyyden säilyttäminen ja sen riittävän toiminnan koko mahdollisuuden tarjoavat suoran ja palautteen itsesäätyvä hormonaalinen järjestelmä. Se on kaikkien järjestelmien, elinten ja kudosten välillä - aivokuoressa, hermostossa, hormonitoiminnoissa jne.

Kuukautiskierron jakso ja kesto, ilmastoajan alkamisajankohta on säädetty hypotalamuksen ja aivolisäkkeen-munasarjojen järjestelmällä. Yksilöllisten yhteyksien, joista tärkeimmät ovat aivojen hypotalamusrakenteet, toiminta perustuu myös periaatteeseen, joka koskee suoraa ja käänteistä viestintää keskenään ja koko organismin kanssa.

Hypotalamus jatkuvasti tietyssä pulssimoodissa erittää gonadotropiinia vapauttavan hormonin (GnRg), joka stimuloi follikkelia stimuloivien ja luteinisoivien hormonien (FSH ja LH) etu- aivolisäkkeen synteesiä ja vapautumista. Viimeisten, munasarjojen (lähinnä) tuottavat sukupuolihormonit - estrogeenit, androgeenit ja progestiinit (progestiinit).

Yhden linkin hormonien määrän lisääminen tai vähentäminen, johon vaikuttaa sekä ulkoiset että sisäiset tekijät, merkitsee muiden linkkien endokriinisten rauhasien tuottamien hormonien pitoisuuden kasvua tai vähenemistä ja päinvastoin. Tämä on suoran ja palautemekanismin yleinen merkitys.

HRT: n tarve

Climax on fysiologinen siirtymävaihe naisen elämässä, jolle on ominaista elinvoimainen muutos kehossa ja lisääntymisjärjestelmän hormonaalisen toiminnan sammuminen. Vuoden 1999 luokituksen mukaan vaihdevuosien aikana, joka on 39-45 vuotta ja kestää 70-75 vuotta, on neljä vaihetta - premenopaus, vaihdevuodet, postmenopaus ja perimenopaus.

Pääasiallinen alkuvaihe vaihdevuosien kehittymisessä on ikään liittyvä follikulaarisen yksikön heikkeneminen ja munasarjojen hormonaalinen toiminta sekä aivojen hermokudoksen muutokset, jotka johtavat munasarjojen tuotannon vähenemiseen, ennen kaikkea progesteroniin ja sitten estrogeeniin, ja hypotalamuksen herkkyyden heikkenemiseen ja siten hypotalamuksen herkkyyden heikkenemiseen heille GnRg-synteesi.

Samalla palautteen mekanismin periaatteen mukaisesti aivolisäke ”reagoi” FSH: n ja LH: n lisääntymiseen vasteena hormoneiden vähenemiselle niiden tuotannon stimuloimiseksi. Tämän munasarjojen "tehostamisen" vuoksi sukupuolihormonien normaali pitoisuus veressä säilyy, mutta jo nyt aivolisäkkeen stressaantuneella toiminnalla ja syntetisoituvien hormonien veripitoisuuden lisääntymisellä, joka ilmenee verikokeissa.

Kuitenkin estrogeeni muuttuu ajan myötä riittämättömäksi aivolisäkkeen vastaavaan reaktioon, ja tämän kompensoivan mekanismin loppuminen tapahtuu asteittain. Kaikki nämä muutokset johtavat muiden endokriinisten rauhasien toimintahäiriöihin, kehon hormonaaliseen epätasapainoon ilmenemällä eri oireyhtymien ja oireiden muodossa, joista tärkeimmät ovat:

 • menopausaalinen oireyhtymä, joka esiintyy premenopausaalisilla naisilla 37%: lla naisista, 40% vaihdevuosien aikana, 20% - 1 vuosi sen alkamisen jälkeen ja 2% - 5 vuotta sen alkamisen jälkeen; menopausaalinen oireyhtymä, joka ilmenee kuumien aaltojen ja hikoilun äkkinäisenä tunteena (50-80%), vilunväristyksiä, psyko-emotionaalista epävakautta ja epävakaa verenpainetta (yleensä kohonnut), sydämen sydämentykytyksiä, sormien tunnottomuutta, pistelyä ja kipua sydämessä, muistin heikkenemistä ja unihäiriöitä, masennus, päänsärky, muut oireet;
 • virtsan häiriöt - seksuaalisen aktiivisuuden väheneminen, emättimen limakalvon kuivuminen, palaminen, kutina ja dyspareunia, kipu virtsatessa, virtsankarkailu;
 • ihon ja sen liitteiden dystrofiset muutokset - hajakuoritus, kuiva iho ja kynsien lisääntynyt hauraus, ihon ryppyjen ja taittumien syveneminen;
 • aineenvaihdunta-aineenvaihdunnan häiriöt, jotka ilmenevät ruumiinpainon lisääntyessä ruokahalun vähenemisenä, nesteen kertyminen kudoksiin kasvojen pastositeetin ja jalkojen turvotuksen, glukoosin sietokyvyn jne.
 • myöhäiset ilmenemismuodot - luun mineraalitiheyden väheneminen ja osteoporoosin, verenpaineen ja iskeemisen sydänsairauden, Alzheimerin taudin jne. kehittyminen.

Näin ollen monien naisten (37-70%) ikääntymiseen liittyvien muutosten taustalla kaikki klimaattisen jakson vaiheet voivat liittyä yhdelle tai toiselle patologisten oireiden ja oireyhtymien hallitsevalle kompleksille, joilla on erilainen vakavuus ja vakavuus. Ne johtuvat sukupuolihormonien puutteesta, jolla on vastaava merkittävä ja jatkuva aivolisäkkeen gonadotrooppisten hormonien tuotannon lisääntyminen - luteinisoiva (LH) ja follikkelia stimuloiva (FSH).

Menopausin hormonikorvaushoito, ottaen huomioon sen kehittymisen mekanismit, on patogeeninen menetelmä, jolla estetään, eliminoidaan tai vähennetään merkittävästi elinten ja järjestelmien toimintahäiriöitä ja vähennetään riskiä sairastua sukupuolihormonien puutteeseen.

Hormonihoito vaihdevuodet

HRT: n pääperiaatteet ovat:

 1. Käytä vain sellaisia ​​lääkkeitä, jotka ovat samanlaisia ​​kuin luonnolliset hormonit.
 2. Vähäisten annosten käyttö, jotka vastaavat endogeenisen estradiolin pitoisuutta nuorilla naisilla jopa 5-7 päivän ajan kuukautiskierrosta, eli proliferatiivisessa vaiheessa.
 3. Estrogeenien ja progestogeenien käyttö erilaisissa yhdistelmissä, joiden avulla voidaan sulkea pois endometriumin hyperplasia.
 4. Kun kohdun jälkeinen poissaolo ei ole mahdollinen - mahdollisuus käyttää vain estrogeenin jaksottaisia ​​tai jatkuvia kursseja.
 5. Hormonihoidon minimi kesto sepelvaltimotaudin ja osteoporoosin ehkäisyssä ja hoidossa on 5-7 vuotta.

Hormonikorvaushoitoon tarkoitettujen lääkkeiden pääkomponentti on estrogeenit, ja gestageenien lisääminen suoritetaan hyperplastisten prosessien estämiseksi kohdun limakalvossa ja sen tilan hallitsemiseksi.

Vaihdevaiheeseen tarkoitetut tabletit vaihdevuodet sisältävät seuraavat estrogeeniryhmät:

 • synteettiset, jotka ovat oraalisten ehkäisyvalmisteiden olennaisia ​​osia - etinyyliestradioli ja dietyyli- stilbestroli;
 • luonnollisten hormonien estriolin, estradiolin ja estronin konjugoidut tai mikronisoidut muodot (parempi imeytyminen ruoansulatuskanavassa); näihin kuuluvat mikronisoitu 17-beeta-estradioli, joka on osa sellaisia ​​lääkkeitä kuin Clikogest, Femoston, Estrofen ja Trisequens;
 • eetterijohdannaiset - estriolisukkinaatti, estronisulfaatti ja estradiolvaleraatti, jotka ovat Klimene-, Klimonorm-, Divina-, Proginova- ja Cycloproginova-valmisteiden komponentteja;
 • luonnolliset estrogeenit, jotka on konjugoitu ja niiden seos, sekä eetterijohdannaiset valmisteissa Hormplex ja Premarin.

Parenteraalista (ihon) käyttöä maksan ja haiman vakavien sairauksien läsnä ollessa käytetään migreenihyökkäyksiä, yli 170 mm Hg: n verenpaineita, geelejä (Estragel, Divigel) ja estradiolia sisältäviä laastareita (Klimara). Hakemuksissaan ja ehjissä (säilyneissä) kohtisissaan on tarpeen lisätä progesteronivalmisteita (”Utrogestan”, ”Duphaston”).

Korvaushoidon lääkkeet, jotka sisältävät gestageeneja

Progestiini, joka on tuotettu vaihtelevalla aktiivisuudella ja jolla on kielteinen vaikutus hiilihydraattien ja lipidien metaboliaan. Siksi niitä käytetään pienimmässä annoksessa, jota tarvitaan säätelemään endometriumin eritystä. Näitä ovat:

 • Didrogesterone (Duphaston, Femoston), jolla ei ole metabolisia ja androgeenisiä vaikutuksia;
 • noretisteroniasetaatti (Norkolut), jolla on androgeeninen vaikutus - suositellaan osteoporoosille;
 • Livial tai Tibolon, sen rakenteessa lähellä Norkolutia ja sitä pidetään tehokkaimpina lääkkeinä osteoporoosin ehkäisyssä ja hoidossa;
 • Diane-35, Androkur, Klimen, joka sisältää syproteroniasetaattia, jolla on anti-androgeeninen vaikutus.

Yhdistetyt korvaushoidon lääkkeet, joihin kuuluvat estrogeenit ja progestogeenit, ovat Triaclim, Klimonorm, Angelik, Ovestin jne.

Hormonaalisten lääkkeiden ottamistavat

On kehitetty erilaisia ​​hoitomenetelmiä ja kaavioita hormonaalista hoitoa vaihdevuodet, joita käytetään poistamaan varhaisen ja myöhäisen vaikutuksen, joka liittyy hormonaalisen munasarjojen toiminnan puutteeseen tai puutteeseen. Tärkeimmät suositellut järjestelmät ovat:

 1. Lyhytaikainen, pyritään ehkäisemään vaihdevuosien oireyhtymää - kuumia aaltoja, psyko-emotionaalisia häiriöitä, urogenitaalihäiriöitä jne. Lyhyen aikavälin hoidon kesto on kolmesta kuukaudesta kuuteen kuukauteen ja mahdollisuus toistaa kursseja.
 2. Pitkä - 5-7 vuotta tai enemmän. Sen tavoitteena on ehkäistä myöhäisiä häiriöitä, joihin kuuluvat osteoporoosi, Alzheimerin tauti (sen kehittymisen riski vähenee 30%), sydän- ja verisuonisairaudet.

Tabletteja on kolme:

 • monoterapia estrogeenisten tai progestogeenisten aineiden kanssa syklisessä tai jatkuvassa tilassa;
 • kaksivaiheiset ja kolmivaiheiset estrogeeni-gestageenivalmisteet syklisessä tai jatkuvassa tilassa;
 • estrogeenin ja androgeenien yhdistelmä.

Hormonihoito kirurgisessa vaihdevuodessa

Se riippuu suoritetun leikkauksen määrästä ja naisen iästä:

 1. Kun munasarjat on poistettu ja alle 51-vuotiailla naisilla on säilytetty kohtu, on suositeltavaa ottaa 2 mg: n syklinen hoito 1 mg: n ciprateronin tai 0 mg: n levonorgestreelin, 15 mg: n tai 10 mg: n medroksiprogesteronin tai 1 mg: n estrogiolin kanssa. didrogesteronilla 10 mg.
 2. Samoissa olosuhteissa, mutta 51-vuotiailla ja sitä vanhemmilla naisilla, ja myös kohtuullisen kohtuullisen kohdun amputoinnin jälkeen lisäyksillä, 2 mg estradiolia monofaasiseen hoitoon 1 mg noretisteronilla tai 2,5 mg tai 5% medroksiprogesteronia, tai 2 mg tai 2 mg Drosyrenonia tai 1 mg estradiolia 5 mg: lla didrosteronia. Lisäksi on mahdollista käyttää Tibolonea (viittaa STEAR-ryhmän lääkkeisiin) 2,5 mg päivässä.
 3. Endometrioosin kirurgisen hoidon jälkeen, johon liittyy uusiutumisen riski, estradiolin yksivaiheinen hoito dienogestin 2 mg tai 1 mg estradiolin kanssa 5 mg didrogesteronia tai STEAR-hoitoa.

HRT: n haittavaikutukset ja sen käytön vasta-aiheet

Mahdolliset hormonihoidon sivuvaikutukset vaihdevuodet:

 • virtsaaminen ja arkuus maitorauhasissa, kasvainten kehittyminen niissä;
 • lisääntynyt ruokahalu, pahoinvointi, vatsakipu, sapen dyskinesia;
 • kasvojen ja alaraajojen pastositeetti, joka johtuu nesteen kertymisestä kehossa, painonnousu;
 • kuiva emättimen limakalvo tai kohdunkaulan liman lisääntyminen, kohdun epäsäännöllinen ja kuukautiskierto;
 • migreenikipu, väsymys ja yleinen heikkous;
 • alaraajojen lihaskouristukset;
 • esiintyminen akne ja seborrhea;
 • tromboosi ja tromboembolia.

Menopausin hormonihoidon tärkeimmät vasta-aiheet ovat seuraavat:

 1. Rintarauhasen tai sisäisten sukuelinten pahanlaatuiset kasvaimet historiassa.
 2. Verenvuoto tuntemattomasta alkuperästä.
 3. Vaikea diabetes.
 4. Maksan munuaisten vajaatoiminta.
 5. Lisääntynyt veren hyytyminen, taipumus tromboosiin ja tromboemboliaan.
 6. Lipidiaineenvaihdunnan rikkominen (ehkä hormonien ulkoinen käyttö).
 7. Munasarjojen endometrioosin tai adenomyoosin esiintyminen (estrogeenisen monoterapian käytön vasta-aihe).
 8. Yliherkkyys käytetyille lääkkeille.
 9. Tällaisten sairauksien, kuten mastopatian, sidekudoksen autoimmuunisairauksien, reuman, epilepsian, keuhkoputkien astman kehittyminen tai paheneminen.

Ajoissa ja asianmukaisesti käytetty ja yksilöllisesti valittu hormonikorvaushoito estää naisen kehossa tapahtuvia vakavia muutoksia vaihdevuosien aikana, parantaa fyysisen mutta myös mielenterveyden tilaa ja parantaa merkittävästi laatutasoa.

Kaikki yli 40-vuotiaiden naisten hormonikorvauksista

Tämä hormoni on vastuussa naisten terveydestä, vaikuttaa seksuaaliseen toimintaan, ihon kuntoon.

Estrogeenipuutos naispuolisessa kehossa johtaa erilaisiin seurauksiin. Niistä voi olla:

 • masennus;
 • unettomuus;
 • tauti;
 • kohtuuton mielialan muutos;
 • ärtyneisyys;
 • päänsärkyä;
 • seksuaalisen halun väheneminen;
 • ihon heiluminen.

Säilyttää vakaa hormonien taso naisen kehossa käyttää koko joukkoa hormoneja. Hormonihoito antaa sinulle mahdollisuuden palata ikääntyneille naisille nuoruuden tunnetta sekä normalisoida heidän terveytensä ja välttää vakavia sairauksia.

Tarvittavat olosuhteet hormonien käytön aloittamiselle

Yli 40-vuotiaiden naisten hormonihoitoa ei pitäisi määrätä yksin. Asiantuntijaneuvonta on tarpeen. Hormonien määräämiseen tarvitaan seuraavat ehdot:

 • pakolliset vierailut gynekologiin hormonaalisen järjestelmän vikojen tunnistamiseksi;
 • täydellinen verenkuva;
 • sukupuolielinten tutkiminen kasvainten läsnä ollessa;
 • kohdunkaulan tutkiminen tuumorimarkkereiden läsnä ollessa ja sen mikroflooran tutkiminen;
 • kilpirauhasen toimintahäiriöiden testaus;
 • maksatestit;
 • mammologin vierailu rintarauhasen tilan tutkimiseksi;
 • erityisesti hormonien verikokeet.

Jos hoidon aloittamiseksi ei ole vasta-aiheita, lääkäri voi neuvoa, mitkä hormonit otetaan.

Tapaukset, joissa hormonihoito ei ole hyväksyttävää

On tärkeää muistuttaa tapauksista, joissa yli 40-vuotiaiden naisten on parempi pidättäytyä ottamasta hormoneja. Nämä ovat seuraavat tapaukset:

 • maksan toimintahäiriöt, syöpä, suuri sisäisen verenvuodon riski, tromboosi aluksissa;
 • iän yli 60 vuotta, kun hormonihoito voi johtaa komplikaatioihin;
 • hormoneihin perustuvien lääkkeiden suvaitsemattomuus;
 • Menopaussin alkamisesta on kulunut yli 10 vuotta.

Näissä tapauksissa hormonihoito voi olla haitallista naisten terveydelle. On tarpeen kuulla lääkärisi kanssa etukäteen hormonihoidosta.

Lajikkeita lääkkeitä hormonihoitoon tablettien muodossa

Hormonoterapia-aineita voidaan valmistaa kynttilöiden, voiteiden, laastareiden, ihonalaisen implanttien ja tablettien muodossa. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä uusimpaan ja yleisimpään hormonaalisten lääkkeiden muotoon - pillereihin.

Pillereissä on kaksi pääasiallista naishormonia, jotka otetaan 40 vuoden aikana:

Estrogeeni on monitoiminen. Tämä on tärkein naishormoni, joka parantaa sydämen, verisuonten, veren, aivojen ja luutilan tilaa. Hän vastaa seksuaalisen halun ja ihon kunnosta. Osallistuu kaikkien naisten elimen tärkeimpien elinten toimintaan.

Progesteroni vaikuttaa kohduun, jolloin se ei kasva voimakkaasti. Hän vastaa myös rintamaidon tuotannosta ja osallistuu raskausprosessiin.

Suosittujen hormonaalisten lääkkeiden arviointi

Suosituimpia ja tehokkaimpia lääkkeitä on 7, joita suositellaan naisille, jotka ovat astuneet yli 40-vuotiaiden ikärajaan.

"Livial" on suositeltavaa naisille, joilla on korkea verenpaine. Hän neuvoo myös lääkäreitä osteoporoosin ehkäisemiseksi. Lääkkeellä on oma vastaanottoväli - 5 vuotta. Tämän jälkeen on tärkeää tehdä puolivuosittainen tauko. Kielletty ottamista raskauden aikana.

Estrofem toimii hyvin sydämessä ja on luotettava ehkäisevä hormonikorvaus sydän- ja verisuonitauteihin. Se sisältää kasveista peräisin olevaa estrogeeniä. Työkalua ei saa käyttää naisilla, joilla on vatsa- ja munuaisongelmia.

Klimonormia määrätään useammin naisille, joille on tehty leikkaus kohdun tai munasarjan poistamiseksi. On vasta-aiheita naisille, joilla on mahahaava, keltaisuus tai diabetes. Tämän hormonin ottavien naisten tulee muistaa, että se ei ole ehkäisymenetelmä.

Kliogest, samoin kuin Livial, on suositeltavaa juoda osteoporoosin ja korkean verenpaineen estämiseksi. Mutta tällä lääkkeellä on monia sivuvaikutuksia. Ne ilmentyvät koliikkina maksassa, päänsärkyä ja verenvuotoa sisäelimissä.

Femoston on yleinen hormoni pilleri. Lääkettä voi käyttää sekä naiset että miehet eturauhasen hoitoon. Naisilla lääke vahvistaa luukudosta ja verisuonia hyvin, mutta sillä on kielteinen vaikutus vatsaan ja suolistoon. Tämä lääke on otettava vain lääkärin jatkuvassa valvonnassa.

"Trisequence" sisältää vain kaksi hormonia. Estrogeenin lisäksi sillä on hormoni progesteroni. Lääke lievittää kipua vaihdevuosien aikana. Voi aiheuttaa emättimen kutinaa ja jalkojen turvotusta. Sitä ei suositella naisille, joilla on pahanlaatuisia kasvaimia. Virheellinen vastaanotto sisäisellä verenvuodolla.

"Proginova" on määrätty lääkkeeksi, joka kompensoi estrogeenin puutetta naisten veressä. Haittavaikutuksista voidaan erottaa kutinaa iholla. Työkalu on usein määrätty naisille, joiden lisäosat on poistettu.

Fytoestrogeenien ottaminen osaksi hormonihoitoa

On tunnettua, että hormonit pystyvät tuottamaan eräitä kasvien tyyppejä. Näitä kasveja ovat cimicifuga. Se sisältää fytoestrogeenejä, jotka ovat hyödyllisiä naisille, jotka ovat ylittäneet 45 vuoden virstanpylvään. Tsimitsifugin pohjalta luotiin hormonaalinen lääke "Chi-Klim". Se on saatavana tablettien muodossa ja voiteiden muodossa.

Fytoestrogeeneilla, jotka muodostavat tämän lääkkeen, on seuraavat vaikutukset:

 • tasoittaa vaihdevuodet;
 • vähentää tulehdusta;
 • lievittää kipua vaihdevuosien aikana;
 • parantaa ihon kuntoa;
 • lisätä seksuaalista halua;
 • vähentää ryppyjen ja iän täplöiden esiintymistä iholla.

Fytoestrogeenit toimivat estrogeenin korvikkeena. Tässä tapauksessa hormonihoito on turvallisempi kuin vahvojen lääkkeiden ottaminen. "Qi-Klim" on suhteellisen turvallinen keino. Allergiat ja ruoansulatushäiriöt voivat ilmetä sivuvaikutuksista. Usein työkalu toimii lisäaineena. Ei suositella käytettäväksi naisilla, joilla on pahanlaatuisia kasvaimia.

Hormoneja sisältävien ehkäisypillereiden ottaminen

40: n jälkeen naisen seksuaalinen elämä ei lopu. Mutta on olemassa tekijöitä, jotka vaikuttavat sen laatuun. Climax ja hormonaalinen säätö voivat aiheuttaa seksuaalisen halun häiriöitä, jotka johtavat erilaisiin sairauksiin.

Älä unohda, että jopa aikuisuudessa nainen voi tulla raskaaksi. Synnytykset tässä iässä ovat täynnä lukuisia komplikaatioita, joten jokainen nainen ei päättää raskaudesta. Odottamattoman raskauden välttämiseksi naisilla on suositeltavaa ottaa käyttöön ehkäisytabletteja, joihin kuuluu hormoneja.

Kaikilla ehkäisymenetelmillä varustetuilla hormonihoidoilla on omat vasta-aiheet:

 • migreeni;
 • korkea paine;
 • verenkiertoelimistön ongelmat (esimerkiksi suonikohjut);
 • angina kroonisessa muodossa;
 • ylipaino;
 • diabetes;
 • onkologiset sairaudet.

Tehokkaimmat lääkkeet tablettien muodossa. Niillä on suuri hyötysuhde. Useimmiten nämä lääkkeet ovat myynnissä:

"Silest" vaikuttaa munasoluun ja vähentää sen työtä ja tekee myös kohdun seinät pehmeiksi.

"Regulon" toimii hyvänä ehkäisemään kohdun fibroidien esiintymistä naisilla. Tämä hormonaalinen ehkäisyvalmiste normalisoi kuukautiskierron.

Jessillä on vain vähän sivuvaikutuksia, ja sitä käytetään jopa gynekologisten sairauksien hoitoon. No poistaa naisen vartalosta vettä ja poistaa turvotusta. On olemassa uusi lääke nimeltä Jes plus.

Marvelon on monitoiminen. Raskauden ehkäisyn lisäksi se parantaa myös ihon tilaa. Lisäksi vähentää kehon hiusten kasvua.

Koska lisää ehkäisymenetelmiä annostellaan:

 • Triziston, joka estää siittiöitä erittelemällä limaa emättimessä;
 • "Janine", joka muuttaa kohdun limakalvon koostumusta ovulaation prosessissa;
 • "Triquilar", joka estää ovulaation;
 • "Novinet", joka ylläpitää vakaan taustan hormoneista naisessa;
 • "Femoden", joka säätää kuukautisia ja torjuu anemiaa.

Gynekologin tehtävänä on päättää, minkä naisen on otettava syntyvyyden ehkäisyhormoni pillereitä. Itse määräävät hormonaaliset lääkkeet eivät ole hyväksyttäviä komplikaatioiden riskin vuoksi. Jokainen naishormoni tableteissa 40-vuotiaana on määrätty ottaen huomioon potilaiden henkilökohtaiset ominaisuudet.

Hormonien ominaisuudet

Kaikki hormonaaliset lääkkeet on annettava annosteltuna ja ajoissa. Useimmille hormoneille on asetettu noin kolmen viikon ajanjakso. Sitten tehdään tauko kuukautisten ajaksi (noin 7 päivää). Tällä hetkellä on tarpeen seurata terveydentilanne. Jos sinulla on pään tai tyhjennyksen kipua, on suositeltavaa lopettaa hormonikorvausten ottaminen välittömästi.

Naisille, jotka johtavat usein sukupuolielämään, on tärkeää muistaa, että hormonaalisten ehkäisyvalmisteiden ja antibioottien samanaikainen käyttö vähentää merkittävästi ensimmäisen lääkkeen tehokkuutta. Tällaisissa tapauksissa tarvitaan suojattua tekoa kondomeja ja erilaisia ​​voiteluaineita ja emätingeelejä käyttäen.

Hormonaaliset lääkkeet, jotka taistelevat vaihdevuodet ja syöpä

Edellä mainittujen hormonihoitojen lisäksi ottakaa meihin tällaisia ​​lääkkeitä pillereissä, jotka taistelevat paitsi vaihdevuosien ilmenemismuotojen kanssa, vaan toimivat myös onkologisten sairauksien ehkäisyyn naisilla. Näitä ovat:

 • ”Klooritrieninen” rintasyövän hoidossa;
 • "Microfollin", kuukautisten korjaava sykli;
 • "Vagifem", joka lievittää kipua vaihdevuosien aikana;
 • "Estrofeminal", joka toimii nukutusaineena vaihdevuodet.

On tärkeää, että naiset juovat näitä lääkkeitä täsmällisesti annostuksen mukaisesti ja taukoja annosten välillä vaihdevuosien aikana.

Hormonikorvaushoito naisille 40, 50, 60 vuoden ajan, vaihdevuodet, HRT kohdun ja munasarjojen poistamisen jälkeen. Kasviperäiset lääkkeet, lääkkeet: edut ja haitat

Naisten ulkonäön ja terveyden muutokset alkavat huomata, kun ne ovat ylittäneet 40-vuotisen virstanpylvään. Tänä aikana sukupuolihormonien määrä alkaa laskea. Ongelma voi vaikuttaa terveydentilaan. Hormonikorvaushoito auttaa lievittämään tilannetta. Naiselle tämä on paras tapa vähentää virtaavan vaihdevuosien oireita.

Hormonihoito "edut ja haitat"

HRT on hoito, jonka tarkoituksena on täydentää kehossa puuttuvia hormoneja naisilla. Kun niiden tasapaino palautuu, vaihdevuosien oireet vähenevät välittömästi.

HRT: n edut:

 • antaa iholle sileyden;
 • tekee unen rauhallisemmaksi;
 • lisää hiusten määrää;
 • lievittää kuumia aaltoja;
 • vähentää sydänkohtauksen, sydän- ja verisuonitautien riskiä;
 • vähentää Alzheimerin taudin riskiä;
 • vähentää luun atrofian riskiä;
 • vahvistaa luusysteemiä;
 • hidastaa ikääntymisprosessia;
 • vähentää rintasyövän, kohdun syövän, endometriumin poikkeavuuksien todennäköisyyttä;
 • parantaa täysimittaista intiimielämää, normalisoi limakalvojen elastisuutta, korostaa salaisuuden normaalissa määrässä.

Hoidon haittana on, että HRT: n aikana:

 • lisää rintasyövän kehittymisen riskiä;
 • kehittää tromboosia;
 • näyttävät apoplexy;
 • tapahtuu sydäninfarkti.

Kun HRT on tarpeen

Climax on jokaisen naisen luonnollinen siirtymävaihe, jolle on ominaista fysiologisen järjestelmän hormonien synteesin sukupuutto. Se alkaa 39 - 45 vuotta, kestää 70-75 vuotta.

Climax tapahtuu neljässä vaiheessa:

 • premenopausal;
 • vaihdevuodet;
 • menopaussin myötä;
 • perimenopause.

Muutokset johtavat sisäisen erityksen tuhoamiseen, hormonaaliseen epätasapainoon eri tiloissa:

 • ruuansulatuskanavan häiriöt;
 • muutos ihon ja sen dynaamisesti vaikuttavien lisäosien tilassa;
 • vaihdevuosien oireyhtymä;
 • aineenvaihdunnan häiriöt;
 • myöhäisen luonteen ilmentyminen - luun tiheyden vähentäminen ja degeneraation, sydänsairauksien, verenpaineen, Alzheimerin taudin jne. prosessi.

Kehitysmekanismien perusteella naisten hormonikorvaushoito on menetelmä, joka pystyy minimoimaan funktionaalisen järjestelmän ja elinten tuhoutumisen, mikä vähentää fysiologisten hormonien puuttumiseen liittyvien vakavien sairauksien riskiä.

Mitä tutkimuksia on suoritettava ennen hormonien nimittämistä

Oikeasti valittu hormonikorvaushoito naisille viiden vuoden aikana vähentää pahanlaatuisen paksusuolen kasvaimen riskiä.

Ennen tutkimusta:

 • Tarve tutkia somaattista ja gynekologista historiaa;
 • suorittaa ultraääni endovaginaalianturilla;
 • mene läpi mammografia;
 • suoritettava kohdunkaulan taudin sytologinen tutkimus;
 • mitata verenpainetta;
 • määrittää kilpirauhasen toiminta.
Ennen hormonikorvaushoidon aloittamista naisille on suositeltavaa tehdä täydellinen tutkimus.

Kun kuukautisia ei ole suoritettu, FSH: lle on määrätty verikokeita. Jos on sydän- tai verisuonitauti, EKG ja muut lääkärit neuvotaan. Densitometria on osteoporoosin luun tiheyskoe.

Vasta-aiheet GZ-lääkkeiden käyttöön

HRT: n kuljettaminen on kielletty:

 • huonolaatuisen kasvaimen läsnäolo;
 • akuutin tromboembolisen taudin ja tromboosin esiintyminen;
 • munuaisten ja maksan vajaatoiminnan esiintyminen;
 • diabeteksen esiintyminen;
 • autoimmuunisairauden esiintyminen;
 • tuntemattoman luonteen verenvuoto;
 • suuri herkkyys käytetyille lääkkeille;
 • suuri riski sairastua epilepsiaan, astmaan, reumaan;
 • raskaus tai imetys.

Hormonikorvaushoitojen tyypit

Hormonikorvausaineet on jaettu kolmeen ryhmään:

 • monohormonaalinen: Microfollin, Divigel;
 • monimutkainen: Klimonorm, Femoston;
 • fytohormonit: Inoklim, Estrovel.

HRT, jolla on vaihdevuosien ikä 40-vuotiaana

On tapoja auttaa viivyttelemään ja olemaan tyytyväisiä elämään, säilyttämään naisen kauneuden ja nuoruuden.

Hormonikorvaushoidon käyttö perustuu siihen, mitä lääkkeitä on määrätty oireiden minimoimiseksi:

 • rauhoittavat normalisoivat tunnelmaa ja emotionaalista taustaa;
 • lääkkeet, jotka vaikuttavat sydän- ja verisuonijärjestelmään - alentaa verenpainetta, vakauttaa pulssin;
 • lääkkeet virtsainkontinenssin hoitoon;
 • kalsiumpohjaiset lääkkeet hauraiden kynsien ja hiusten estämiseksi;
 • voiteet ja geelit, jotka koostuvat kasvi- ja hormonikomponenteista, normalisoivat intiimiä elämää.

Kasviperäinen lääke on toinen vaihtoehto. Se koskee yrttien ja lääkkeiden käsittelyä, niitä sisältäviä uutteita. Tällaisilla kasveilla on aktiivinen vaikutus naisen kehoon. Terapeuttiset uutteet ja fytohormonikompleksit selviytyvät vaihdevuodet.

Hormonihoito kirurgisessa vaihdevuodessa

Korvaus- tai hormonikorvaushoidon toipumisaika on määrätty 2-3 kuukauden kuluttua munasarjan tai kohdun poistamisesta. Naiselle on välttämätöntä käyttää yhdistelmälääkkeitä, jotka sisältävät useita annosteluvaiheita.

Hoidon haittana on, että hormonikorvaushoito voi:

 • vaikeuttaa verisuonten patologiaa;
 • pahentaa munuais- tai maksasairautta;
 • monimutkaistaa kylmää;
 • pahentaa tupakoinnin tai alkoholismin vaikutuksia.

On hyödyllistä hoitaa hormonikorvaushoitoa suurella riskillä kehittää paksusuolen syöpää. Erityisen tärkeää on hoito naisille, joilla on merkkejä kuivuudesta, ja ihon heikkeneminen.

Hoidon koostumus voi sisältää:

 • Klimonorm - tuotteen pakkaus on suunniteltu kuukausittaiseen saantiin, sisältää 21 pilleria, auttaa vakauttamaan naisen hormonitasoa;
 • Klymen - estää hiustenlähtöä, parantaa luonteen tilaa, korjauskeino juopuu 3 viikon sykleissä 7 päivän tauon jälkeen;
 • Femoston - poistaa vaihdevuosien oireet, pysäyttää postmenopausaalisen osteoporoosin kehittymisen 28 tabletin pakkauksessa, jota tarvitset juoda päivittäin.

Naisia, jotka suosivat hormonikorvaushoitoa kuukautisten puuttuessa, hoidetaan yksivaiheisilla lääkkeillä, joille tabletteja täytyy juoda joka päivä. Yksi huumeista - Pauzogest, auttaa vähentämään leikkauksen jälkeisiä vaihdevuosien oireita. Lääke pysäyttää luukudoksen tuhoutumisen ja estää osteoporoosin kehittymisen.

HRT, jolla on keinotekoinen huipentuma

Luonnollinen huipentuma pysäyttää naisten fysiologisten hormonien, erityisesti estrogeenin, tuotannon.

HRT tänä aikana voi myös auttaa parantamaan:

 • kohdun myoma;
 • kohdun verenvuoto;
 • endometrioosi;
 • hidastaa onkologisten prosessien kehitystä.

Keinotekoinen vaihdevuodet on jaettu seuraaviin:

Korvaushoito tasoittaa epätasaisen siirtymisen tavallisesta elämästä vaihdevuosiin, lievittää tilaa, vähentää komplikaatioiden riskiä. Kun kohtu poistetaan, estrogeenimonoterapiaa määrätään syklisessä tai jatkuvassa tilassa. Sopivat lääkkeet: geeli, jossa on estradioli Estrogel, Divigel. Käytä niitä kerran viikossa.

Kun kohdun myoma, kohdun verenvuoto on määrätty:

 • gestagenin monoterapia;
 • intrauteriininen laite Mirena;
 • Utrotestan, Duphaston, Provera.

Hoidon kulku on 14 päivää.

Hormonikorvaushoito rintasyövässä

Rinnassa olevan pahanlaatuisen kasvain hormonihoito on hyödytön ja jopa vaarallinen. HRT vähentää mammografian tehokkuutta syövän diagnosoinnissa, koska lääkäri saattaa unohtaa patologiset oireet tutkimuksen aikana.

Nainen ei saa ajoissa hoitoa, minkä vuoksi pahanlaatuinen prosessi tulee vakavaksi. Tässä suhteessa hormonikorvaushoitoa ei suositella vaihdevuodet, jotka on monimutkainen onkologisella prosessilla rintarauhasissa.

HRT kohdun ja munasarjojen poistamisen jälkeen

Seuraukset, joissa HRT voi olla hyödyllinen:

 • masennustilan ilmaantuminen;
 • kyvyttömyys nukkua hyvin ja täysin työhön;
 • muuttuvat hormonitasot.

Hormonihoito voidaan aloittaa 2-3 kuukautta leikkauksen jälkeen.

HRT on haitallista tapauksissa, joissa:

 • vaikea verisuonitauti;
 • suuri kokemus huonoista tavoista;
 • pahanlaatuisten kasvainten hoidon jälkeen;
 • munuaisten ja maksasairauksien pahenemisen suuri riski.

Jos vaaroja ei oteta huomioon, naiselle määrätään yksi lääkkeistä:

 1. Climonorm: vastaa naisen kehon hormonitasoa luonnolliseen taustaan. Hoidon kulku koostuu kolmesta viikosta ja viikon tauko.
 2. Femoston: poistaa vaihdevuosien oireet, lopettaa osteoporoosin kehittymisen. Se voidaan ottaa päivittäin 4 viikon ajan.
 3. Klymen: määrätty naisille, joilla on kehon muutosten oireita: kasvojen kasvaminen, äänen sävyn muutos, muodonmuutos maskuliinisiin muotoihin. Auttaa estämään hiustenlähtöä, parantaa ihoa ja edistää painonpudotusta. On välttämätöntä ottaa lääkkeitä 3 viikon sykleissä 1 viikon keskeytyksellä.

Monohormonaaliset lääkkeet, joissa on estrogeeniä naisille

Monohormonaalisia lääkkeitä, joissa on tarragonia, ovat:

 1. Mikrofollin. Tukahduttaa vaihdevuosien oireet ja estää osteoporoosin riskin. Hoidon kulku on 3-6 kuukautta, 0,05 mg päivässä vaihdevuosien aikana.
 2. Divigel. Palauttaa estradiolin puuttumisen elimistössä ja auttaa menopausaalisen luonteen merkkeinä. Määritä geeli 1 kerran päivässä 12 päivän ajan jokaisessa syklissä.

Monimutkaiset hormonaaliset lääkkeet HRT: lle

Monimutkaisia ​​hormonaalisia lääkkeitä ovat:

 1. Klimonorma. Palauttaa estrogeenitasot ja auttaa vähentämään vegetatiivisia ja psyko-emotionaalisia vaihdevuosioireita. Voidaan nimittää munasarjojen poistamisen, vaihdevuosien oireyhtymän, limakalvojen ja ihon, virtsarakon sphinctersin atrofian tapauksessa. Hoidon kulku on 21 päivää.
 2. Femoston. Normalisoi kehon estrogeenipuutoksen. Antaa hitaasti ihon vanhenemista. Se tuottaa emättimen voitelua, hidastaa hiustenlähtöä. On hyödyllistä soveltaa urogenitaalista atrofiaa, osteoporoosia, sydän- ja verisuonisairauksia. Hoidon kulku on 28 päivää, 1 tabletti päivässä.

Fytopreparaatit HRT: lle

Fytopreparaatioita ovat:

 1. Inoklym. Tämä on fytoestrogeeneihin perustuva biologinen lisäaine. Vähentää kehon kuumetta, lisääntynyttä hikoilua, kuivaa emätintä, estää komplikaatioiden kehittymisen. Sinun täytyy ottaa 1 kapseli päivässä 3 kuukauden ajan.
 2. Estrovel. Tämä on ravintolisä. Sisältää yrttejä ja luonnonhunajaa. Se voi lisätä estrogeenin tasoa elimistössä, normalisoida psykologisen tilan, vahvistaa immuunijärjestelmää, estää osteoporoosin kehittymisen riskin. On tarpeen hyväksyä ruoan aikana 1-2 kapselia päivän aikana. Hoidon kesto kestää 2–3 kuukautta ja 1 viikon tauko joka kuukausi.

Rohdosvalmisteiden etu - luonnollinen koostumus. Synteettiset tuotteet luodaan keinotekoisesti, joten ne eivät täysin vastaa luonnollisia aineita, joita keho tarvitsee.

Ei-hormonaaliset homeopaattiset lääkkeet vaihdevuodet

Usein määrättyjä ei-hormonaalisia homeopaattisia lääkkeitä ovat Chi-Klim ja Remens. Qi-Klim on luonnollinen lääke. Vaikuttava aine on cimicifuga-uutetta, joka viittaa fytoestrogeeneihin. Tarjoaa kaikki mineraalit ja tarvittavat aineet.

minimoidaan:

 • hikoilu;
 • kuumia aaltoja;
 • ärsytys;
 • unihäiriöt;
 • kuivaa limakalvoa ja ihoa.

Käytä tabletin muodossa 1 kapseli ja juo vettä. Otettu kahdesti päivässä samaan aikaan. Käytä nestemäisessä muodossa 30 tippaa, 2 kertaa päivässä. Hoidon aikana ei pidä kestää yli 3 kuukautta.

Remens koostuu soijapohjaisista kasvihormoneista, se stimuloi ja tuottaa omia hormonejaan. Auttaa minimoimaan ärtyneisyyttä, unihäiriöitä, lisääntynyttä hikoilua, kuumia aaltoja. Lääkkeen tulisi ottaa 10 tippaa 3 kertaa päivässä. Hoito on asetettu vähintään 90 päivän ajaksi.

Ruohonpunainen apila estrogeenivalmisteiden sijaan

Yhden puna-apila-reseptin valmistaminen kotona auttaa korvaamaan farmaseuttiset keinot luonnollisilla.

 1. Tinktuura auttaa vähentämään kuumia aaltoja, helpottaa tunnelmaa ja normalisoi koko kehon toimivuutta. Se kestää 3 pientä lusikaa murskattua raaka-ainetta ja 200 ml keitettyä kuumaa nestettä, jätä 1 tunti. Sitten suodatetaan ja juo 100 ml neljä kertaa päivässä ennen välipalaa 30 minuutissa.
 2. Juo teetä muodossa parantaa mielialaa ja normalisoi normaalia unta. Sinun täytyy sekoittaa kuivatut apila, limetin, vadelmien, mansikoiden lehdet 5 g ja lisätä 0,7 litraa kiehuvaa vettä. Vaadi noin 15 minuuttia ja käytä tavallisena teetä.
 3. Douching normalisoi emättimen limakalvon ja poistaa kuivuuden. Tarvitset 40–45 g apilaa täyttämään 1,5 litraa keitettyä vettä, vaatia 60-70 minuuttia. Sitten kantaa ja käytä ainetta kerran päivässä 1 viikko.

Reseptit, joissa on boronin kohdun HRT

Tehokkaat boron-kohtuun liittyvät reseptit auttavat vähentämään vaihdevuosien oireiden vakavuutta.

 1. Vesi-infuusio. Tarve ottaa 1 rkl. kuiva boori kohtu ja kaada kupilliseen kuumaa vettä, odota, kunnes se jäähtyy noin 20 minuuttia. Suodata ja ota puoli kupillista 3 kertaa päivässä ennen välipalaa. Kuluttaa enintään 2 viikkoa.
 2. Alkoholin tinktuura. On tarpeen hioa 2 rkl. boori kohtu, lisää alkoholia 40 ° 1 kuppi. Laita kaikki astiaan ja sulje tiiviisti. Vaadi pimeässä paikassa 14 päivää. Ajan myötä juo 30 tippaa ennen välipalaa 3 kertaa päivässä. Laimenna tinktuura keitetyllä vedellä, hieman lämpimänä. Hoidon kulku on enintään 14 päivää.
 3. Liemi. 300 ml: ssa kiehuvaa vettä lisätään 2 rkl. kuivaa raaka-ainetta. Kiehauta 5 minuuttia, sammuta lämpö, ​​peitä ja vaadi 0,5 tuntia. Juo puolet lasia 3 kertaa päivässä ennen ateriaa. Myös tämä liemi voidaan tehdä yöllä, mutta vain lämpimässä muodossa.

Hyödyllisiä ominaisuuksia salvia HRT

Tea, johon on lisätty Sage, parantaa verta, stimuloi verisuonten sävyä ja vähentää hikoilun voimakkuutta.

 1. Juo muodossa teetä - valmistettu kuivatuista salvilehdistä. Tarve laittaa kuppi 2 tl. kuiva ruoho lehdet ja lisää keitettyä vettä. Odota 0,5 tuntia. Tämä parantava tee kulutetaan vähintään 3 kertaa päivässä 1 kuppi. Makua voidaan muuttaa lisäämällä hieman sitruunamehua ja pieni lusikallinen hunajaa. Jos juot tätä teetä muskottipähkinällä, hoidon vaikutus tästä kasvaa.
 2. Sage-infuusio. Tarvitset 2 rkl. laita kuivattu ruoho astiaan ja kaada 600 ml keitettyä vettä, laittaa pieni tulipalo. Keitä tällainen liuos ei saa olla yli 6 minuuttia. Kun se jäähtyy, ota tämä tinktuura koko päivän ajan.

Hyväksy varoja 3 - 4 viikkoa, sitten tauko 3 viikkoa.

Sage on hyödyllisiä ominaisuuksia:

 • supistava;
 • tulehdusta;
 • antibakteerinen;
 • antispasmodic;
 • haavan paraneminen;
 • protivopotogonnym;
 • lämmönsäätely.

Tinktuura punainen harja

Punaisella harjalla on hyödyllisiä ominaisuuksia sen kemiallisen koostumuksen vuoksi:

Kompleksissa ne nuorentavat ja vahvistavat immuunijärjestelmää. Jotta voit valmistaa reseptin kotona, sinun on otettava juuret, huuhdeltava se huolellisesti, hienonnettava ja kuivattava. Liitä sitten 300 ml keitettyä vettä ja 1 rkl. kerätään kaikki ja kypsennä matalalla lämmöllä 15 minuutin ajan.

Vaatia puoli tuntia, suodatetaan ja juo noin 100 ml ennen ateriaa 3 kertaa. Hunajan lisääminen keskeyttää katkeran maun ja lisää vaikutusta. Voit juoda tätä tinktuuria vähintään kuukauden ajan. Tinktuurajuoman ehkäisyyn noin 3 kertaa vuodessa.

Miten ylläpitää hyvinvointia hormonikorvaushoidolla

50–60-vuotiaiden ikäryhmässä naisen hormonaalinen tausta vaihtelee. Kun vaihdevuosien oireita ilmaistaan, he hakeutuvat lääkärin hoitoon hormonikorvaushoidon ja -tutkimuksen nimittämiseksi.

Asiantuntijoiden yhteisen mielipiteen vuoksi HRT on tehokas antimikrobinen hoito. Naisessa vaihdevuodet käyvät helpommin, epämiellyttävät oireet poistuvat, iho on nuorentunut. Hormonien avulla kehoa tuetaan sekä sisältä että ulkopuolelta.

Gynekologit neuvovat:

 • tee voimistelua: tällainen koulutus vahvistaa kehoa ja auttaa palauttamaan normaalin painon;
 • valvoa painoa: sinun täytyy tarttua ruokavalioon, syödä enemmän kasvi- ja kevyitä elintarvikkeita;
 • johtaa oikeaan elämänjärjestykseen, luopua huonoista tavoista;
 • olla tarkkaavainen emättimen purkaukselle vakavien sairauksien ehkäisemiseksi.

Vasta-aiheiden puuttuessa kaikki naiset voivat vaihdevuosien aikana käyttää hormonihoitoa. Asiantuntijan päätavoite on lääkkeiden määrääminen naiselle, jolla on oikea annos progestiinia ja estrogeeniä. Hormonikorvaushoitoa voidaan aloittaa ennen 60-vuotiaita, jotta vaihdevuosien oireita voidaan edelleen vähentää.

Video hormonikorvaushoidosta, sen positiivisista ominaisuuksista ja käytetyistä lääkkeistä

HRT: n käyttö vaihdevuosien aikana:

HRT: n käyttö: hyvät ja huonot puolet, asiantuntijalausunto: