Hormonikorvaushoito tai hormonikorvaushoito 50 vuoden kuluttua: mitkä lääkkeet ovat tehokkaita ja miten ne voidaan säilyttää terveyteen

Kun vaihdevuodet alkavat, naiset alkavat kehon prosesseja, joihin liittyy epämukavuutta ja muita epämiellyttäviä oireita (kuumat aallot, painehyppy, kuiva iho). Kaikki nämä häiriöt liittyvät hormonitasojen muutoksiin. Siksi naisten terveyden säilyttämiseksi 50 vuoden kuluttua on tarpeen kompensoida hormonien puute erityisvalmisteilla.

Hormonikorvaushoito (HRT) mahdollistaa vaihdevuosien ja postmenopausin ajan helpottamisen komplikaatioiden kehittymisen estämiseksi. Kaikki lääkkeet on valittava yksinomaan lääkärin toimesta. Ensinnäkin sinun täytyy arvioida hormonaalisen järjestelmän tilaa, sukupuolielinten ja hormonaalisten elinten terveyttä.

Käyttöaiheet hormonikorvaushoitoon 50 vuoden kuluttua

45-vuotiaasta alkaen munasarjojen toiminta alkaa heiketä naisilla. Tämä johtaa sukupuolihormonien (estrogeeni, progesteroni) tuotannon vähenemiseen. Kaikki tämä vaikuttaa lopulta sekä fyysiseen että henkiseen tilaan.

Riittämätön määrä hormoneja luun tiheys vähenee. Se muuttuu hauraaksi ja altis usein murtumille. Osteoporoosi kehittyy. Toisin sanoen naisen terveys muuttuu haavoittuvammaksi. Normaali kalsiumin saanti luiden vahvistamiseksi ei anna toivottua vaikutusta, sillä on vain lyhytaikainen vaikutus. Siksi HRT on välttämätön.

Hormonaalista epätasapainoa osoittavat oireet:

 • Terävät vuorovedet. Niiden kesto voi olla puoli minuuttia - 5 minuuttia. Kun vuorovesi kääntyy, kylmä alkaa häiritä naista.
 • Lisääntynyt hikoilu. Useimmiten havaitaan illalla tai yöllä.
 • Takykardia, kohonnut verenpaine. Estrogeenipuutos johtaa kaliumin tason vähenemiseen, mikä on välttämätöntä sydämen normaalin toiminnan ylläpitämiseksi.
 • Libidon väheneminen tai puuttuminen.
 • Kuiva iho ja emättimen limakalvo, jota ilmaisee myös epämukavuus yhdynnän aikana.
 • Nopea painonnousu.
 • Emotionaaliset häiriöt (ahdistuneisuus, unettomuus, ärtyneisyys, apatia).

Estrogeenin puuttumisen seurauksena voi olla mastopatian, endometrioosin, kohdun fibroidien ja pahanlaatuisten kasvainten kehittyminen.

Missä on ihmisen haima ja miten elin satuttaa? Lue hyödyllisiä tietoja.

Miten analysoidaan glykoitua hemoglobiinia ja mitä tuloksia tutkimuksessa näytetään tässä artikkelissa.

Huumeiden positiiviset ja kielteiset vaikutukset

50 vuoden jälkeen naiselle voidaan tarjota 2 vaihtoehtoa hormonikorvaushoitoon:

 • lyhytaikainen - se suoritetaan 3-6 kuukauden pituisissa kursseissa vaihdevuosien ja postmenopausaalisten oireiden helpottamiseksi, joita ei vaikeuta vakavat masennusolosuhteet;
 • pitkään kestävät 2 vuotta tai enemmän, pyritään poistamaan hormonihäiriöön liittyvät vakavat häiriöt.

Markkinoilla on monia hormonaalisia lääkkeitä, jotka auttavat naista lievittämään hänen tilaansa. Niiden myönteinen vaikutus johtuu tällaisista toimista:

 • vähentää sydän- ja verisuonitautien riskiä;
 • estämään endometriumin hyperplasiaa, kohdun fibroideja, rintasyöpää;
 • parantaa kalsiumin imeytymistä vahvistamalla luukudosta;
 • edistävät ulkonäön parantamista;
 • estää vanhenemisprosessia.

Hormonaalisten lääkkeiden käyttö on päinvastainen ja siihen voi liittyä kielteisiä seurauksia:

 • lisääntynyt ruokahalu ja sen seurauksena painon nousu;
 • pahoinvointi;
 • kipu rintarauhasissa;
 • lisääntynyt tromboosiriski;
 • migreeni;
 • lihaskouristukset;
 • kohdun verenvuoto.

Vasta-aiheet hormonikorvaushoidon jälkeen ovat seuraavat:

 • pahanlaatuisia prosesseja rintarauhasissa ja sukupuolielimissä;
 • kohdun verenvuoto tuntemattomalla etiologialla;
 • munuaisten ja maksan vajaatoiminta;
 • taipumus tromboosiin, tromboflebiitti;
 • munasarjojen endometrioosi;
 • vakava mastopatian kurssi, reuma, epilepsia, astma, autoimmuunisairaudet.

Huumeiden yleiskatsaus ja ominaisuudet

Säännöllisesti HRT-lääkkeet voidaan jakaa useisiin ryhmiin:

 • monohormonaalinen - sisältää vain estrogeeniä;
 • monimutkainen - koostuvat estrogeenin ja gestageenin keinotekoisista analogeista;
 • fytohormonit - estrogeenin luonnolliset analogit.

Kaikki HRT-lääkkeet sisältävät estrogeeniä eri annoksissa. Haittavaikutusten riskin vähentämiseksi yli 50-vuotiailla naisilla on suositeltavaa käyttää estrogeeniannoksia enintään 35 μg. Tällaisten lääkkeiden muodot voivat olla erilaisia ​​(tabletit, injektiot, emättimen peräpuikot, voiteet, geelit). Systeemistä altistusta varten on suositeltavaa ottaa suun kautta otettavia aineita, tehdä injektioita paikallisille peräpuikoille, voiteille.

Nainen lääkäri voi määrätä yhden vaihtoehdoista ottaa hormonaalisia lääkkeitä:

 • monoterpinen estrogeeni ja progestogeeni syklisesti tai jatkuvasti;
 • yhdistetty käsittely syklisessä tai yksivaiheisessa jatkuvassa tilassa.

Monopreparaatit ja yhdistetyt välineet

Monopreparaatiot, joita voidaan käyttää 50 vuoden kuluttua:

 • Ovestin (kerma, geeli tai kynttilät);
 • Divigel (eri pitoisuuksien geeli);
 • Estrofarm (tabletit);
 • Estrogeli (geeli).

Yhdistetyt varat:

Kohdun poistamisen jälkeen naiselle määrätään usein estrogeenimonoterapiaa syklisesti tai jatkuvasti. Jos käytetään geeliä, se on levitettävä gluteaalialueelle ja vatsaan joka päivä.

Kun kohdun säilyttäminen ja patologioiden puuttuminen ovat omiaan, yhdistettyjen hormonaalisten aineiden käyttö syklisessä tai jatkuvassa tilassa on määrätty:

 • Klimonorm - koostuu estradiolista ja levonorgestreelistä. Voimakkaasti lievittää vaihdevuosien oireita. Ei voida ottaa ektooppisen verenvuodon kanssa.
 • Cyclo-Proginova - estradiolin Valeriateen ja norgestreelin vaikuttava aine - progesteronin johdannainen. Anna läpipainopakkaus valkoisen ja vaaleanruskean värin muodossa 21 kappaleen läpipainopakkauksessa. Poistaa menopaussiin liittyvät kasvulliset ja psyko-emotionaaliset oireet.
 • Klimene - menopausaalinen lääke, jolla on antiandrogeenisiä vaikutuksia. Vaikuttavat aineet ovat estradioli, syproteroniasetaatti. Työkalu edistää kohdun ohennetun epiteelin uudistumista, lisää limakalvojen kosteutta, on hyvä osteoporoosin ehkäisy.
 • Femoston on saatavana tabletteina, joissa on erilaisia ​​annoksia vaikuttavia aineita. Koostumus sisältää estradiolin ja didgesteronin. Parannuskeino on vasta-aiheinen syövän läsnä ollessa.

Ovatko rinnan pistos sattuu ja mitä tutkimusta tarvitaan? Meillä on vastaus!

Miten lisätä serotoniinin määrää elimistössä, kun tässä artikkelissa ei ole riittävästi hormonia.

Mene osoitteeseen http://vse-o-gormonah.com/hormones/prolaktin/povyshen-posledstviya.html ja tutustu lisääntyneen prolaktiinin oireisiin ja mahdollisiin vaikutuksiin naisilla.

kasviestrogeenit

Niiden apua käytetään, jos synteettiset hormonaaliset lääkkeet ovat jostakin syystä vasta-aiheisia. Fytoestrogeenit ovat kasviaineita, joilla on luonnollisten estrogeenien ominaisuuksia. Synteettisiin aineisiin verrattuna niiden tehokkuus on paljon pienempi, toiminta hidastuu. Mutta haittavaikutusten riski niiden ottamisen jälkeen on vähäinen.

Fytoestrogeenit vaativat pitkäaikaista käyttöä kestävien tulosten saavuttamiseksi. Näihin varoihin voidaan sisällyttää isoflavoneja, kumestaaneja, lignaaneja - aineita, jotka ovat koostumuksessa samanlaisia ​​kuin naisilla esiintyvä estrogeeni.

Fytoestrogeeniset aineet ovat:

Kasvien estrogeenin vastaanoton aikana on suositeltavaa syödä kuitua sisältäviä elintarvikkeita. Tällaisten lääkkeiden etuna on se, että kun he lopettavat naisen, ei ole peruuttamisoireyhtymää, kuten synteettisten huumeiden tapauksessa. Hormonien palautettu taso pysyy samalla tasolla.

Seuraavaksi video siitä, onko mahdollista käyttää hormonikorvaushoitoa naisilla 50 vuoden ajan menopausaalisessa oireyhtymässä ja postmenopausessa:

Hormonikorvaushoito ja lääkkeet naisille 45 vuoden jälkeen! Ihmisoikeuskeinojen käyttö hormonikorvaushoidossa

Onko hormonikorvaushoito tarpeen vaihdevuodet ja vaihdevuodet?

Tarvitsetko siis hormonaalisia lääkkeitä 40-vuotiaille naisille? Hormonihoidon tarve naisille vaihdevuosien aikana ja ennaltaehkäisevä jakso maassamme ei ole edelleen suosituin tapa välttää ikään liittyviin muutoksiin liittyviä ongelmia. Monet gynekologit ja jopa niiden potilaat ovat sitä mieltä, että jos vaihdevuodet eivät aiheuta akuutteja ongelmia, voit tehdä ilman tällaista hoitoa. Mutta on olemassa toinen, jota tukee käytännön näkökulma.

Lännessä gynekologisten tarkoitusten hormonaalisia valmisteita on käytetty melko aktiivisesti noin kolmen vuosikymmenen ajan, mikä auttaa merkittävästi naisia ​​näyttämään ja tuntemaan olonsa paremmin. Jotta voisit määrittää itsellesi, jonka mielipide on oikeampi, sinun tulisi tutustua naisen kehossa esiintyvien HRT-prosessien ja -toimien ytimeen ja selvittää, mitä hormonivalmisteita sinun on otettava vaihdevuosien aikana.

Useimmille ihmisille vaihdevuodet ovat sen ulkoisia ilmenemismuotoja. Ulkonäkö muuttuu: iho muuttuu kuivaksi, vähemmän joustavaksi, paino kasvaa ja ryhti muuttuu. Muutokset käyttäytymisessä - lisääntynyt ärtyneisyys, taipumus masennukseen ja masennukseen, usein mielialan vaihtelut. Terveyden muutokset - päänsärky voi yleistyä ja pahempi, esiintyy hikoilua ja ns. Kuumia aaltoja, ja seksuaalinen halu vähenee. Jotkut naiset kehittävät virtsankarkailua, kun fyysinen rasitus tai voimakas yskä voivat aiheuttaa ennenaikaisen virtsaamisen.

Tietyn kehon tilan säilyttäminen ja sen normaali toiminta saadaan itsesäätyvällä hormonilla. Se yhdistyy sisäisen erityksen elinten, hermoston ja verenkiertoelimistön, luun ja lihasjärjestelmän välillä. Lisäksi kaikki nämä kehon osat ovat toisistaan ​​riippuvaisia ​​- yhden sisäisen tekijän muutos ei voi jättää muita muuttumattomiksi. Erityisesti hypotalamus tuottaa tietyn hormonin, joka aiheuttaa aivolisäkkeen tuottavan toisen hormonin, joka stimuloi munasarjojen aktiivisuutta. Ja munasarjojen tuottamat estrogeenit säätelevät puolestaan ​​hypotalamuksen aktiivisuutta.

Menopaussi, sekä luonnollinen että leikkauksen tai sairauden aiheuttama, on ominaista lisääntymisjärjestelmän sukupuuttoon. Munasarjat alkavat tuottaa vähemmän progesteronia ja sitten estrogeeniä, joka vaikuttaa koko kehon tilaan. Joidenkin hormonien pitoisuuden vähentäminen vaikuttaa välttämättä muiden tasoon jne. Juuri tämä säätöjakso annetaan keholle erityisen kovaa, ja muutosten tuloksilla on usein kielteinen vaikutus.

Negatiivisia vaikutuksia ovat:

 • Syöpäelimistön elinten heikkeneminen. Tahattoman virtsaamisen lisäksi se voi olla emättimen kuivuus, mikä vaikeuttaa seksuaalista kosketusta, virtsaamisen arkuus. Jotkut naiset kärsivät ajoittaisesta kivusta.
 • Climacteric-oireyhtymä - hikoilu ja kuumat aallot, sydämen sydämentykytys, psyko-emotionaalisen pallon epävakaus ja verenpaine. Tämän seurauksena on kipuja sydämessä, uni- ja muistihäiriöissä ja päänsärkyissä.
 • Metaboliset häiriöt, jotka johtavat ruokahalun vähenemiseen, painon nousuun, kasvojen ja raajojen kudosten turvotukseen sekä ihon ja sen liitteiden huononemiseen. Elimistön glukoositoleranssi voi laskea, mikä on täynnä diabeteksen kehittymistä.
 • Ihon, hiusten, kynsien heikkeneminen. Iho muuttuu kuivaksi ja levottomaksi, pahempaa paranemista. Lisääntynyt hiustenlähtö ja niiden hauraus. Kynsien epävarmuus voi kehittyä.
 • Luun mineraalitiheyden väheneminen, joka johtaa luun haurauteen ja osteoporoosiin (myöhäiselle jaksolle tyypillinen).
 • Ateroskleroosi - etenee usein naisilla juuri vaihdevuosien alkamisen jälkeen.
 • Verenpainetauti.
 • Iskeeminen sydänsairaus.
 • Alzheimerin tauti on parantumaton tauti, jonka aiheuttaa aivojen hermosysteemien kuolema ja jolle on tunnusomaista muistin heikkeneminen, ajattelu ja tahto (joka on ominaista myös myöhäiselle jaksolle).

HRT-tavoite yli 40-45-vuotiaille naisille

Hormonihoito vaihdevuosien ja vaihdevuosien aikana on perusteltua kehittyvien patologioiden luonteen vuoksi. Sen päätavoitteena on estää, vähentää tai ainakin vähentää kehon järjestelmien ja yksittäisten elinten häiriöitä. Auttaa vähentämään riskiä sairastua moniin sukupuolihormonien puutteesta. Tämä auttaa välttämään vaihdevuodelle ominaisia ​​terveys- ja hyvinvointiongelmia, jotta vältetään tai viivästytään joidenkin vanhemmalle iälle tyypillisten patologisten tilojen alkamista. Itse asiassa hormonikorvaushoidon pitäisi parantaa elämänlaatua perimenopausin ja vaihdevuosien aikana ja viivästyttää senilisen tilan alkamista. Elinajanodote ei useimmissa tapauksissa lisäänny.

Jotta varmistettaisiin varmasti, mitkä hormonivalmisteet tulisi ottaa vaihdevuosien aikana, ja onko tässä tapauksessa mahdollista tehdä hormonihoitoa, on varmistettava, että nainen on täysin rauhallinen vaihdevuodet alkavat. Lisäksi vanhuudessa olisi kiinnitettävä huomiota uusiin hormonaalisiin häiriöihin liittyviin uusiin muutoksiin, esimerkiksi luun haurauteen tai psyko-emotionaalisen taustan muutoksiin, älykkyyteen.

Hormonikorvaushoito vaihdevuodet - ja vastaan


Hormonaalisten lääkkeiden vaikutukset naisilla eivät aluksi olleet kovin menestyksekkäitä. Ensimmäisen positiivisen tuloksen, kuten hyvinvoinnin, tromboosin, kasvainten ja muiden joskus kehittyneiden negatiivisten seurausten parantamisen jälkeen.

Viime vuosikymmeninä apteekit ovat yhteistyössä gynekologien ja muiden asiantuntijoiden kanssa kehittäneet hyvänlaatuisen käsitteen HRT: stä, joka tarjoaa hienovaraisen ja yksilöllisen lähestymistavan. Tietty valikoima hormoneja palauttaa jopa syklisen verenvuodon, jos kohdun tila sallii, mutta yli 40-45-vuotiaille naisille tämä on jo epätoivottavaa, koska se johtaa lähes varmasti merkittävään hormonaaliseen epätasapainoon.

Ensinnäkin naiset saavat nykyaikaisia ​​hormonaalisia pillereitä melko alhaisella annoksella vaikuttavia aineita, jotka mahdollistavat melko normaalien hormonien palauttamisen. Valmistajat keskittyvät keskimääräisiin indikaattoreihin, mutta samalla ne pyrkivät tuottamaan hormonaalisia lääkkeitä useissa eri annoksissa eri tapauksissa. Kaikilla naisilla on oma luonnollinen hormonitaso, ja hormonaalisten lääkkeiden vaikutus naisen kehoon on joka tapauksessa hieman erilainen.

Mitkä ovat hormonien käytön mahdolliset sivuvaikutukset?

 • Hormonaalisten lääkkeiden hyväksyminen tupakoitsijoille on täynnä verihiutaleiden pitoisuutta veressä, ja tämä on vakava riski verihyytymien muodostumiselle ja jopa aivohalvaukselle.
 • Lisääntynyt ruumiinpaino. Mutta tämä tapahtuu kaukana kaikista naisista, joten se voi olla seurausta väärin valitusta hoidosta ja kehon ominaisuuksista.
 • Kohdun syövän riski kasvaa, kun estrogeeni otetaan niille, joilla on jo tällainen riski. Siksi naisille, joiden kohtua ei ole poistettu, on suositeltavaa ottaa estrogeeni ja gestogeeni samanaikaisesti. Progestogeeninen komponentti vähentää syöpäsairauden riskiä, ​​vaikka se myös vähentää estrogeenin positiivisia vaikutuksia sydämeen.
 • Epäonnistuneesti valittu lääke tai väärin valittu annos ei välttämättä tasapainota hormoneja, vaan aiheuttaa epätasapainoa, mutta eri suuntaan. Tuloksena voi olla tunne turvotusta tai kipua maitorauhasissa, emotionaalista epävakautta, päänsärkyä ja unihäiriöitä.

Vasta-aiheet hormonikorvaushoidon käyttöön

Hormonikorvaushoidon lajikkeet

Syklinen. Sitä käytetään pääasiassa perimenopausin aikana tai postmenopausessa.

Säännöllisten kuukautisten ja endometriumin estrogeeniin liittyvien ongelmien - estrogeenin + progestogeenin (esimerkiksi Femoston) puuttuessa päivittäin kuukautiskierron ensimmäisestä päivästä alkaen.

Viivästyneiden kuukautisten ja terveellisen endometriumin, progestogeenien (esim. Duphaston) kesto on 10-14 päivää, sitten Femostonin vaiheen tai vastaavan lääkkeen ensimmäisestä päivästä alkaen.

Endometriumin ongelmien hoito on välttämätöntä, minkä jälkeen tehdään päätös HRT: n mahdollisuudesta.

On yleensä suositeltavaa aloittaa pienellä annoksella, jos havaittavaa vaikutusta ei ole, annoksen lisääminen on mahdollista.

Jos kuukautisia ei ole yli vuoden ja endometriumin ongelmien puuttuessa, estrogeeni + progestogeeni joka päivä. Tarvittaessa estrogeeni + progestogeeni voidaan ottaa alustavasti käyttöön 10-14 vuorokautta.

Monofaasisista. Sitä käytetään naisille 50 vuoden kuluttua, kun endometriumin paksuus on alle 4 mm eikä siinä ole ongelmia endometriumin ja verenvuodon kanssa. On suositeltavaa aloittaa HRT: n syklisen tilan seuraavan jakson päätyttyä. Lääkkeen valinta riippuu naisen kehon tilasta ja reaktiosta aiemmin otettuihin lääkkeisiin.

On myös syytä huomata, että HRT suoritetaan usein osana vaihdevuosien oireiden ja vaikutusten monimutkaista hoitoa. Hormonaalisten lääkkeiden lisäksi voidaan määrätä rauhoittavia lääkkeitä, unilääkkeitä, masennuslääkkeitä ja lääkkeitä, jotka estävät luukudoksen tiheyden vähenemisen.

HRT: n käyttöä koskevat rajoitukset ja suositukset

Jos tämän alan ensimmäinen tieteellinen työ sallii hormonikorvaushoitojen käytön vuosikymmeniä - perimenopausin alusta hyvin vanhaan ikään. Nyt virallinen näkökulma on aivan erilainen. Jos ensimmäiset kuukaudet, enimmäisvuotta ensimmäisestä puolentoista perimenopausin alkamisesta, pidetään ihanteellisena ajankohtana täysimittaisen hormonikorvaushoidon aloittamiseen, on suositeltavaa rajoittaa hoidon kestoa noin viiteen vuoteen. Poistaa ns. Vuorovesi - yhdestä kahteen. Osteoporoosin ja iskeemisen sydänsairauden ehkäisemiseksi - jopa 5 vuotta. Vaikka jotkut naiset käyttävät nykyään hormonikorvaushoitoa pidempään ja ovat yleensä tyytyväisiä tuloksiin. Mutta on ehdottoman välttämätöntä, että he valvovat jatkuvasti kehon tilaa - tarkistaa hormonien taso, tutkivat sukupuolielinten kuntoa, ehkä ajoittain tekemään verikoe kasvainmerkkien ylläpitämiseksi.

Käytännössä on myös täysin tuettu lausunto, jonka mukaan on välttämätöntä aloittaa hormonikorvaushoito useiden vuosien kuluttua kuukautisten päättymisestä entistä varovaisemmin. Mutta se on varsin todellinen.

Joka tapauksessa lääkäri voi päättää, että naisen terveydentilaa tarkasteltaessa ja tutkimustulosten huomioon ottamisen jälkeen päätetään aloittaa hormonikorvaushoito 45 vuoden jälkeen. Jokaisen hormonikorvaushoitoa suunnittelevan naisen tulee olla tietoinen siitä, että kaikilla hoidoilla on sekä positiivisia että negatiivisia tekijöitä, ja on välttämätöntä hyväksyä hoito, jos riski on selvästi suurempi.

Tärkeää: älä ota huumeita itsestään ja ilman tutkimusta! Kukaan ei voi olla täysin luottavainen terveydentilaansa ja sisäelimiinsä, koska ei ole alttiutta syöpään tai tromboosiin. HRT - vain tutkimustulosten perusteella ja säännöllisesti lääkärin valvonnassa.

Miten normalisoida naisten folk-korjaustoimenpiteiden hormonaalinen tausta

Ne, jotka ovat edelleen varovaisia ​​hormonaalisia lääkkeitä kohtaan, ovat kiinnostuneita siitä, kuinka tasoittaa naisten hormonit kansanhoitoon ja kuinka realistinen se on?

Tärkeimmät ovat kasvit, jotka auttavat poistamaan vaihdevuosien oireita. Pioni-tinktuura auttaa lievittämään kuumia aaltoja, vähentämään kipua ja sillä on rauhoittava vaikutus. Perimenopausin aikana oregano tee auttaa pehmentämään hormonaalisia eroja. Naiset, jotka eivät kärsi verenpainepisaroista, voivat suositella dillanpoistoa, joka parantaa suolen toimintaa, helpottaa unihäiriöitä ja kuumia aaltoja.

Tunnetaan myös useita kasveja, jotka sisältävät aineita, jotka ovat samanlaisia ​​koostumuksessa ja vaikutuksessa kehoon terveiden naisten kehon tuottamien hormonien kanssa. Näiden aineiden toiminta on yleensä paljon lievempää ja heikompaa kuin hormonaalisten lääkkeiden vaikutus, mutta säännöllisesti käytettynä se voi auttaa vähentämään vaihdevuosien alkamista.

Pieni luettelo niille, jotka ovat kiinnostuneita normalisoimaan naisen hormonaalista taustaa kansan korjaustoimenpiteillä:

 1. Punainen apila, joka sisältää phytoestrogen coumestrolia ja isoflavoneja biokaniini-A ja formononetiini.
 2. Soijapapuja. Se sisältää daidzeiiniä ja genisteiinifitoestrogeenejä isoflavoniryhmästä, jonka lohkeamisen aikana aglykoni vapautuu, jolloin estrogeeninen aktiivisuus on samanlainen kuin estradiolin vaikutus.
 3. Alfalfa, punaisen apilan sukulainen, joka sisältää myös coumesrolia ja formononetiinia.
 4. Pellavansiemen sisältää erityisiä fytoestrogeenejä, jotka muuttuvat kehon enterodioliksi ja enterolaktoniksi ja jotka osoittavat estrogeenistä aktiivisuutta.
 5. Lakritsijuuri sisältää isoflavoniryhmästä peräisin olevaa kasviestrogeeniä - glabridiinia, joka suurina annoksina pyrkii estämään syöpäsolujen kehittymistä.
 6. Punaiset viinirypäleet ja siitä peräisin oleva viini sisältävät phytoestrogen resveratrolia, jolla on voimakas antioksidanttivaikutus.
On myös muita kansanhoitoa helpottavia apuvälineitä, esimerkiksi vihannesmehuja, joitakin mehiläistuotteita, rauhoittavia kasviperäisiä poimintoja, mutta niiden toiminta on lähes aina heikompi kuin hormonivalmisteilla ja vähemmän kohdennettu.

Hormonikorvaushoito naisille 40, 50, 60 vuoden ajan, vaihdevuodet, HRT kohdun ja munasarjojen poistamisen jälkeen. Kasviperäiset lääkkeet, lääkkeet: edut ja haitat

Naisten ulkonäön ja terveyden muutokset alkavat huomata, kun ne ovat ylittäneet 40-vuotisen virstanpylvään. Tänä aikana sukupuolihormonien määrä alkaa laskea. Ongelma voi vaikuttaa terveydentilaan. Hormonikorvaushoito auttaa lievittämään tilannetta. Naiselle tämä on paras tapa vähentää virtaavan vaihdevuosien oireita.

Hormonihoito "edut ja haitat"

HRT on hoito, jonka tarkoituksena on täydentää kehossa puuttuvia hormoneja naisilla. Kun niiden tasapaino palautuu, vaihdevuosien oireet vähenevät välittömästi.

HRT: n edut:

 • antaa iholle sileyden;
 • tekee unen rauhallisemmaksi;
 • lisää hiusten määrää;
 • lievittää kuumia aaltoja;
 • vähentää sydänkohtauksen, sydän- ja verisuonitautien riskiä;
 • vähentää Alzheimerin taudin riskiä;
 • vähentää luun atrofian riskiä;
 • vahvistaa luusysteemiä;
 • hidastaa ikääntymisprosessia;
 • vähentää rintasyövän, kohdun syövän, endometriumin poikkeavuuksien todennäköisyyttä;
 • parantaa täysimittaista intiimielämää, normalisoi limakalvojen elastisuutta, korostaa salaisuuden normaalissa määrässä.

Hoidon haittana on, että HRT: n aikana:

 • lisää rintasyövän kehittymisen riskiä;
 • kehittää tromboosia;
 • näyttävät apoplexy;
 • tapahtuu sydäninfarkti.

Kun HRT on tarpeen

Climax on jokaisen naisen luonnollinen siirtymävaihe, jolle on ominaista fysiologisen järjestelmän hormonien synteesin sukupuutto. Se alkaa 39 - 45 vuotta, kestää 70-75 vuotta.

Climax tapahtuu neljässä vaiheessa:

 • premenopausal;
 • vaihdevuodet;
 • menopaussin myötä;
 • perimenopause.

Muutokset johtavat sisäisen erityksen tuhoamiseen, hormonaaliseen epätasapainoon eri tiloissa:

 • ruuansulatuskanavan häiriöt;
 • muutos ihon ja sen dynaamisesti vaikuttavien lisäosien tilassa;
 • vaihdevuosien oireyhtymä;
 • aineenvaihdunnan häiriöt;
 • myöhäisen luonteen ilmentyminen - luun tiheyden vähentäminen ja degeneraation, sydänsairauksien, verenpaineen, Alzheimerin taudin jne. prosessi.

Kehitysmekanismien perusteella naisten hormonikorvaushoito on menetelmä, joka pystyy minimoimaan funktionaalisen järjestelmän ja elinten tuhoutumisen, mikä vähentää fysiologisten hormonien puuttumiseen liittyvien vakavien sairauksien riskiä.

Mitä tutkimuksia on suoritettava ennen hormonien nimittämistä

Oikeasti valittu hormonikorvaushoito naisille viiden vuoden aikana vähentää pahanlaatuisen paksusuolen kasvaimen riskiä.

Ennen tutkimusta:

 • Tarve tutkia somaattista ja gynekologista historiaa;
 • suorittaa ultraääni endovaginaalianturilla;
 • mene läpi mammografia;
 • suoritettava kohdunkaulan taudin sytologinen tutkimus;
 • mitata verenpainetta;
 • määrittää kilpirauhasen toiminta.
Ennen hormonikorvaushoidon aloittamista naisille on suositeltavaa tehdä täydellinen tutkimus.

Kun kuukautisia ei ole suoritettu, FSH: lle on määrätty verikokeita. Jos on sydän- tai verisuonitauti, EKG ja muut lääkärit neuvotaan. Densitometria on osteoporoosin luun tiheyskoe.

Vasta-aiheet GZ-lääkkeiden käyttöön

HRT: n kuljettaminen on kielletty:

 • huonolaatuisen kasvaimen läsnäolo;
 • akuutin tromboembolisen taudin ja tromboosin esiintyminen;
 • munuaisten ja maksan vajaatoiminnan esiintyminen;
 • diabeteksen esiintyminen;
 • autoimmuunisairauden esiintyminen;
 • tuntemattoman luonteen verenvuoto;
 • suuri herkkyys käytetyille lääkkeille;
 • suuri riski sairastua epilepsiaan, astmaan, reumaan;
 • raskaus tai imetys.

Hormonikorvaushoitojen tyypit

Hormonikorvausaineet on jaettu kolmeen ryhmään:

 • monohormonaalinen: Microfollin, Divigel;
 • monimutkainen: Klimonorm, Femoston;
 • fytohormonit: Inoklim, Estrovel.

HRT, jolla on vaihdevuosien ikä 40-vuotiaana

On tapoja auttaa viivyttelemään ja olemaan tyytyväisiä elämään, säilyttämään naisen kauneuden ja nuoruuden.

Hormonikorvaushoidon käyttö perustuu siihen, mitä lääkkeitä on määrätty oireiden minimoimiseksi:

 • rauhoittavat normalisoivat tunnelmaa ja emotionaalista taustaa;
 • lääkkeet, jotka vaikuttavat sydän- ja verisuonijärjestelmään - alentaa verenpainetta, vakauttaa pulssin;
 • lääkkeet virtsainkontinenssin hoitoon;
 • kalsiumpohjaiset lääkkeet hauraiden kynsien ja hiusten estämiseksi;
 • voiteet ja geelit, jotka koostuvat kasvi- ja hormonikomponenteista, normalisoivat intiimiä elämää.

Kasviperäinen lääke on toinen vaihtoehto. Se koskee yrttien ja lääkkeiden käsittelyä, niitä sisältäviä uutteita. Tällaisilla kasveilla on aktiivinen vaikutus naisen kehoon. Terapeuttiset uutteet ja fytohormonikompleksit selviytyvät vaihdevuodet.

Hormonihoito kirurgisessa vaihdevuodessa

Korvaus- tai hormonikorvaushoidon toipumisaika on määrätty 2-3 kuukauden kuluttua munasarjan tai kohdun poistamisesta. Naiselle on välttämätöntä käyttää yhdistelmälääkkeitä, jotka sisältävät useita annosteluvaiheita.

Hoidon haittana on, että hormonikorvaushoito voi:

 • vaikeuttaa verisuonten patologiaa;
 • pahentaa munuais- tai maksasairautta;
 • monimutkaistaa kylmää;
 • pahentaa tupakoinnin tai alkoholismin vaikutuksia.

On hyödyllistä hoitaa hormonikorvaushoitoa suurella riskillä kehittää paksusuolen syöpää. Erityisen tärkeää on hoito naisille, joilla on merkkejä kuivuudesta, ja ihon heikkeneminen.

Hoidon koostumus voi sisältää:

 • Klimonorm - tuotteen pakkaus on suunniteltu kuukausittaiseen saantiin, sisältää 21 pilleria, auttaa vakauttamaan naisen hormonitasoa;
 • Klymen - estää hiustenlähtöä, parantaa luonteen tilaa, korjauskeino juopuu 3 viikon sykleissä 7 päivän tauon jälkeen;
 • Femoston - poistaa vaihdevuosien oireet, pysäyttää postmenopausaalisen osteoporoosin kehittymisen 28 tabletin pakkauksessa, jota tarvitset juoda päivittäin.

Naisia, jotka suosivat hormonikorvaushoitoa kuukautisten puuttuessa, hoidetaan yksivaiheisilla lääkkeillä, joille tabletteja täytyy juoda joka päivä. Yksi huumeista - Pauzogest, auttaa vähentämään leikkauksen jälkeisiä vaihdevuosien oireita. Lääke pysäyttää luukudoksen tuhoutumisen ja estää osteoporoosin kehittymisen.

HRT, jolla on keinotekoinen huipentuma

Luonnollinen huipentuma pysäyttää naisten fysiologisten hormonien, erityisesti estrogeenin, tuotannon.

HRT tänä aikana voi myös auttaa parantamaan:

 • kohdun myoma;
 • kohdun verenvuoto;
 • endometrioosi;
 • hidastaa onkologisten prosessien kehitystä.

Keinotekoinen vaihdevuodet on jaettu seuraaviin:

Korvaushoito tasoittaa epätasaisen siirtymisen tavallisesta elämästä vaihdevuosiin, lievittää tilaa, vähentää komplikaatioiden riskiä. Kun kohtu poistetaan, estrogeenimonoterapiaa määrätään syklisessä tai jatkuvassa tilassa. Sopivat lääkkeet: geeli, jossa on estradioli Estrogel, Divigel. Käytä niitä kerran viikossa.

Kun kohdun myoma, kohdun verenvuoto on määrätty:

 • gestagenin monoterapia;
 • intrauteriininen laite Mirena;
 • Utrotestan, Duphaston, Provera.

Hoidon kulku on 14 päivää.

Hormonikorvaushoito rintasyövässä

Rinnassa olevan pahanlaatuisen kasvain hormonihoito on hyödytön ja jopa vaarallinen. HRT vähentää mammografian tehokkuutta syövän diagnosoinnissa, koska lääkäri saattaa unohtaa patologiset oireet tutkimuksen aikana.

Nainen ei saa ajoissa hoitoa, minkä vuoksi pahanlaatuinen prosessi tulee vakavaksi. Tässä suhteessa hormonikorvaushoitoa ei suositella vaihdevuodet, jotka on monimutkainen onkologisella prosessilla rintarauhasissa.

HRT kohdun ja munasarjojen poistamisen jälkeen

Seuraukset, joissa HRT voi olla hyödyllinen:

 • masennustilan ilmaantuminen;
 • kyvyttömyys nukkua hyvin ja täysin työhön;
 • muuttuvat hormonitasot.

Hormonihoito voidaan aloittaa 2-3 kuukautta leikkauksen jälkeen.

HRT on haitallista tapauksissa, joissa:

 • vaikea verisuonitauti;
 • suuri kokemus huonoista tavoista;
 • pahanlaatuisten kasvainten hoidon jälkeen;
 • munuaisten ja maksasairauksien pahenemisen suuri riski.

Jos vaaroja ei oteta huomioon, naiselle määrätään yksi lääkkeistä:

 1. Climonorm: vastaa naisen kehon hormonitasoa luonnolliseen taustaan. Hoidon kulku koostuu kolmesta viikosta ja viikon tauko.
 2. Femoston: poistaa vaihdevuosien oireet, lopettaa osteoporoosin kehittymisen. Se voidaan ottaa päivittäin 4 viikon ajan.
 3. Klymen: määrätty naisille, joilla on kehon muutosten oireita: kasvojen kasvaminen, äänen sävyn muutos, muodonmuutos maskuliinisiin muotoihin. Auttaa estämään hiustenlähtöä, parantaa ihoa ja edistää painonpudotusta. On välttämätöntä ottaa lääkkeitä 3 viikon sykleissä 1 viikon keskeytyksellä.

Monohormonaaliset lääkkeet, joissa on estrogeeniä naisille

Monohormonaalisia lääkkeitä, joissa on tarragonia, ovat:

 1. Mikrofollin. Tukahduttaa vaihdevuosien oireet ja estää osteoporoosin riskin. Hoidon kulku on 3-6 kuukautta, 0,05 mg päivässä vaihdevuosien aikana.
 2. Divigel. Palauttaa estradiolin puuttumisen elimistössä ja auttaa menopausaalisen luonteen merkkeinä. Määritä geeli 1 kerran päivässä 12 päivän ajan jokaisessa syklissä.

Monimutkaiset hormonaaliset lääkkeet HRT: lle

Monimutkaisia ​​hormonaalisia lääkkeitä ovat:

 1. Klimonorma. Palauttaa estrogeenitasot ja auttaa vähentämään vegetatiivisia ja psyko-emotionaalisia vaihdevuosioireita. Voidaan nimittää munasarjojen poistamisen, vaihdevuosien oireyhtymän, limakalvojen ja ihon, virtsarakon sphinctersin atrofian tapauksessa. Hoidon kulku on 21 päivää.
 2. Femoston. Normalisoi kehon estrogeenipuutoksen. Antaa hitaasti ihon vanhenemista. Se tuottaa emättimen voitelua, hidastaa hiustenlähtöä. On hyödyllistä soveltaa urogenitaalista atrofiaa, osteoporoosia, sydän- ja verisuonisairauksia. Hoidon kulku on 28 päivää, 1 tabletti päivässä.

Fytopreparaatit HRT: lle

Fytopreparaatioita ovat:

 1. Inoklym. Tämä on fytoestrogeeneihin perustuva biologinen lisäaine. Vähentää kehon kuumetta, lisääntynyttä hikoilua, kuivaa emätintä, estää komplikaatioiden kehittymisen. Sinun täytyy ottaa 1 kapseli päivässä 3 kuukauden ajan.
 2. Estrovel. Tämä on ravintolisä. Sisältää yrttejä ja luonnonhunajaa. Se voi lisätä estrogeenin tasoa elimistössä, normalisoida psykologisen tilan, vahvistaa immuunijärjestelmää, estää osteoporoosin kehittymisen riskin. On tarpeen hyväksyä ruoan aikana 1-2 kapselia päivän aikana. Hoidon kesto kestää 2–3 kuukautta ja 1 viikon tauko joka kuukausi.

Rohdosvalmisteiden etu - luonnollinen koostumus. Synteettiset tuotteet luodaan keinotekoisesti, joten ne eivät täysin vastaa luonnollisia aineita, joita keho tarvitsee.

Ei-hormonaaliset homeopaattiset lääkkeet vaihdevuodet

Usein määrättyjä ei-hormonaalisia homeopaattisia lääkkeitä ovat Chi-Klim ja Remens. Qi-Klim on luonnollinen lääke. Vaikuttava aine on cimicifuga-uutetta, joka viittaa fytoestrogeeneihin. Tarjoaa kaikki mineraalit ja tarvittavat aineet.

minimoidaan:

 • hikoilu;
 • kuumia aaltoja;
 • ärsytys;
 • unihäiriöt;
 • kuivaa limakalvoa ja ihoa.

Käytä tabletin muodossa 1 kapseli ja juo vettä. Otettu kahdesti päivässä samaan aikaan. Käytä nestemäisessä muodossa 30 tippaa, 2 kertaa päivässä. Hoidon aikana ei pidä kestää yli 3 kuukautta.

Remens koostuu soijapohjaisista kasvihormoneista, se stimuloi ja tuottaa omia hormonejaan. Auttaa minimoimaan ärtyneisyyttä, unihäiriöitä, lisääntynyttä hikoilua, kuumia aaltoja. Lääkkeen tulisi ottaa 10 tippaa 3 kertaa päivässä. Hoito on asetettu vähintään 90 päivän ajaksi.

Ruohonpunainen apila estrogeenivalmisteiden sijaan

Yhden puna-apila-reseptin valmistaminen kotona auttaa korvaamaan farmaseuttiset keinot luonnollisilla.

 1. Tinktuura auttaa vähentämään kuumia aaltoja, helpottaa tunnelmaa ja normalisoi koko kehon toimivuutta. Se kestää 3 pientä lusikaa murskattua raaka-ainetta ja 200 ml keitettyä kuumaa nestettä, jätä 1 tunti. Sitten suodatetaan ja juo 100 ml neljä kertaa päivässä ennen välipalaa 30 minuutissa.
 2. Juo teetä muodossa parantaa mielialaa ja normalisoi normaalia unta. Sinun täytyy sekoittaa kuivatut apila, limetin, vadelmien, mansikoiden lehdet 5 g ja lisätä 0,7 litraa kiehuvaa vettä. Vaadi noin 15 minuuttia ja käytä tavallisena teetä.
 3. Douching normalisoi emättimen limakalvon ja poistaa kuivuuden. Tarvitset 40–45 g apilaa täyttämään 1,5 litraa keitettyä vettä, vaatia 60-70 minuuttia. Sitten kantaa ja käytä ainetta kerran päivässä 1 viikko.

Reseptit, joissa on boronin kohdun HRT

Tehokkaat boron-kohtuun liittyvät reseptit auttavat vähentämään vaihdevuosien oireiden vakavuutta.

 1. Vesi-infuusio. Tarve ottaa 1 rkl. kuiva boori kohtu ja kaada kupilliseen kuumaa vettä, odota, kunnes se jäähtyy noin 20 minuuttia. Suodata ja ota puoli kupillista 3 kertaa päivässä ennen välipalaa. Kuluttaa enintään 2 viikkoa.
 2. Alkoholin tinktuura. On tarpeen hioa 2 rkl. boori kohtu, lisää alkoholia 40 ° 1 kuppi. Laita kaikki astiaan ja sulje tiiviisti. Vaadi pimeässä paikassa 14 päivää. Ajan myötä juo 30 tippaa ennen välipalaa 3 kertaa päivässä. Laimenna tinktuura keitetyllä vedellä, hieman lämpimänä. Hoidon kulku on enintään 14 päivää.
 3. Liemi. 300 ml: ssa kiehuvaa vettä lisätään 2 rkl. kuivaa raaka-ainetta. Kiehauta 5 minuuttia, sammuta lämpö, ​​peitä ja vaadi 0,5 tuntia. Juo puolet lasia 3 kertaa päivässä ennen ateriaa. Myös tämä liemi voidaan tehdä yöllä, mutta vain lämpimässä muodossa.

Hyödyllisiä ominaisuuksia salvia HRT

Tea, johon on lisätty Sage, parantaa verta, stimuloi verisuonten sävyä ja vähentää hikoilun voimakkuutta.

 1. Juo muodossa teetä - valmistettu kuivatuista salvilehdistä. Tarve laittaa kuppi 2 tl. kuiva ruoho lehdet ja lisää keitettyä vettä. Odota 0,5 tuntia. Tämä parantava tee kulutetaan vähintään 3 kertaa päivässä 1 kuppi. Makua voidaan muuttaa lisäämällä hieman sitruunamehua ja pieni lusikallinen hunajaa. Jos juot tätä teetä muskottipähkinällä, hoidon vaikutus tästä kasvaa.
 2. Sage-infuusio. Tarvitset 2 rkl. laita kuivattu ruoho astiaan ja kaada 600 ml keitettyä vettä, laittaa pieni tulipalo. Keitä tällainen liuos ei saa olla yli 6 minuuttia. Kun se jäähtyy, ota tämä tinktuura koko päivän ajan.

Hyväksy varoja 3 - 4 viikkoa, sitten tauko 3 viikkoa.

Sage on hyödyllisiä ominaisuuksia:

 • supistava;
 • tulehdusta;
 • antibakteerinen;
 • antispasmodic;
 • haavan paraneminen;
 • protivopotogonnym;
 • lämmönsäätely.

Tinktuura punainen harja

Punaisella harjalla on hyödyllisiä ominaisuuksia sen kemiallisen koostumuksen vuoksi:

Kompleksissa ne nuorentavat ja vahvistavat immuunijärjestelmää. Jotta voit valmistaa reseptin kotona, sinun on otettava juuret, huuhdeltava se huolellisesti, hienonnettava ja kuivattava. Liitä sitten 300 ml keitettyä vettä ja 1 rkl. kerätään kaikki ja kypsennä matalalla lämmöllä 15 minuutin ajan.

Vaatia puoli tuntia, suodatetaan ja juo noin 100 ml ennen ateriaa 3 kertaa. Hunajan lisääminen keskeyttää katkeran maun ja lisää vaikutusta. Voit juoda tätä tinktuuria vähintään kuukauden ajan. Tinktuurajuoman ehkäisyyn noin 3 kertaa vuodessa.

Miten ylläpitää hyvinvointia hormonikorvaushoidolla

50–60-vuotiaiden ikäryhmässä naisen hormonaalinen tausta vaihtelee. Kun vaihdevuosien oireita ilmaistaan, he hakeutuvat lääkärin hoitoon hormonikorvaushoidon ja -tutkimuksen nimittämiseksi.

Asiantuntijoiden yhteisen mielipiteen vuoksi HRT on tehokas antimikrobinen hoito. Naisessa vaihdevuodet käyvät helpommin, epämiellyttävät oireet poistuvat, iho on nuorentunut. Hormonien avulla kehoa tuetaan sekä sisältä että ulkopuolelta.

Gynekologit neuvovat:

 • tee voimistelua: tällainen koulutus vahvistaa kehoa ja auttaa palauttamaan normaalin painon;
 • valvoa painoa: sinun täytyy tarttua ruokavalioon, syödä enemmän kasvi- ja kevyitä elintarvikkeita;
 • johtaa oikeaan elämänjärjestykseen, luopua huonoista tavoista;
 • olla tarkkaavainen emättimen purkaukselle vakavien sairauksien ehkäisemiseksi.

Vasta-aiheiden puuttuessa kaikki naiset voivat vaihdevuosien aikana käyttää hormonihoitoa. Asiantuntijan päätavoite on lääkkeiden määrääminen naiselle, jolla on oikea annos progestiinia ja estrogeeniä. Hormonikorvaushoitoa voidaan aloittaa ennen 60-vuotiaita, jotta vaihdevuosien oireita voidaan edelleen vähentää.

Video hormonikorvaushoidosta, sen positiivisista ominaisuuksista ja käytetyistä lääkkeistä

HRT: n käyttö vaihdevuosien aikana:

HRT: n käyttö: hyvät ja huonot puolet, asiantuntijalausunto:

Koko totuus hormonikorvaushoidosta

Luettelo viroista:

Koko totuus hormonikorvaushoidosta

Otan vapauden kuvata hormonikorvaushoidon määräämisen etuja ja pelkoja. Vakuutan teille - se on mielenkiintoista!

Vaihdevuodet eivät nykyaikaisen tieteen mukaan ole terveyttä, se on tauti. Tyypillisiä erityisiä ilmenemismuotoja ovat vasomotorinen epävakaus (kuumat aallot), psykologiset ja psykosomaattiset häiriöt (masennus, ahdistuneisuus jne.), Urogenitaaliset oireet - limakalvojen kuivuus, kivulias virtsaaminen ja nokturia - "yöpyminen wc: hen". Pitkäaikaiset vaikutukset: CVD (sydän- ja verisuonitaudit), osteoporoosi (luun tiheys ja murtumat), nivelrikko ja Alzheimerin tauti (dementia). Sekä diabetes että liikalihavuus.

Hormonikorvaushoito naisilla on vaikeampaa ja monimutkaisempaa kuin miehillä. Jos mies tarvitsee vain testosteronia korvaamaan, niin nainen tarvitsee estrogeeniä, progesteronia, testosteronia ja joskus tyroksiinia.

Kun hormonikorvaushoitoa käytetään, hormonien pienempiä annoksia käytetään kuin hormonaalisia ehkäisyvalmisteita. HRT-valmisteilla ei ole ehkäisymenetelmiä.

Kaikki seuraavat materiaalit perustuvat naisten laajamittaisen kliinisen tutkimuksen tuloksiin: Womens Health Initiative (WHI) ja julkaistiin vuonna 2012 yhteisymmärryksessä Synnytys- ja Gynekologian instituutin hormonikorvaushoidosta. VI Kulakov (Moskova).

Joten, HRT: n tärkeimmät periaatteet.

1. HRT voi alkaa kestää enemmän 10 vuotta kuukautiskierron päättymisen jälkeen
(ottaen huomioon vasta-aiheet!). Tätä ajanjaksoa kutsutaan "terapeuttisten mahdollisuuksien ikkunaksi". Yli 60 vuoden ajan hormonikorvaushoitoa ei yleensä määrätä.

Kuinka kauan hormonikorvaushoito on määrätty? - ”Tarvittaessa”. Tätä varten kussakin erityistapauksessa on tarpeen määrittää hormonikorvaushoidon käyttötarkoitus HRT: n ehtojen määrittämiseksi. HRT: n elinikä on "viimeinen elämä on viimeinen pilleri".

2. HRT: n pääasialliset käyttöaiheet ovat vaihdevuosien vasomotorisia oireita (nämä ovat vaihdevuosien ilmenemismuodot: kuumat aallot) ja urogenitaalihäiriöt (disparium - epämukavuus yhdynnän aikana, kuivat limakalvot, epämukavuus virtsaamisen aikana jne.)

3. Kun hormonikorvaushoito on valittu oikein, rintasyövän ja lantion syövän ilmaantuvuuden lisääntymisestä ei ole näyttöä, mutta riski voi lisääntyä yli 15 vuoden hoidon aikana. Myös hormonikorvaushoitoa voidaan käyttää endometriumin syöpävaiheen 1, melanooman, munasarjojen kystadenooman hoidon jälkeen.

4. Kun kohtu poistetaan (kirurginen vaihdevuodet) - HRT saadaan estrogeenimonoterapiana.

5. HRT: n alkaessa kardiovaskulaaristen sairauksien ja aineenvaihduntahäiriöiden riski pienenee. Toisin sanoen hormonikorvaushoidon aikana ylläpidetään rasvojen (ja hiilihydraattien) normaalia metaboliaa, ja tämä on ateroskleroosin ja diabeteksen kehittymisen ehkäisy, koska postmenopausaalinen sukupuolihormonin puute pahentaa olemassa olevaa ja joskus provosoi metabolisten häiriöiden alkamista.

6. Tromboosin vaara lisääntyy, kun HRT: tä käytetään BMI: llä (kehon massaindeksi) = yli 25, eli painon yli. Päätelmä: Ylipaino on aina haitallista.

7. Tromboosin riski on suurempi tupakoivilla naisilla. (etenkin jos tupakkaa yli 2 pakkausta päivässä).

8. On suotavaa käyttää metaboliittisesti neutraaleja gestageeneja hormonikorvaushoitoon (tämä tieto on enemmän lääkäreille).

9. Transdermaaliset muodot (ulkoiset, eli geelit) ovat edullisia HRT: lle, ne ovat Venäjällä!

10. Psyko-emotionaaliset häiriöt vallitsevat usein vaihdevuosien aikana (mikä ei salli heidän ”maskin” havaita psykogeenistä tautia). Siksi hormonikorvaushoitoa voidaan antaa kuukauden kuluessa kokeiluhoidon suorittamiseksi psykogeenisten sairauksien (endogeeninen masennus jne.) Diagnosoimiseksi.

11. Käsittelemättömän valtimoverenpaineen läsnä ollessa HRT on mahdollista vasta valtimopaineen vakauttamisen jälkeen.

12. HRT: n nimittäminen on mahdollista vain hypertriglyseridemia **: n normalisoinnin jälkeen (triglyseridit ovat toinen, kolesterolin jälkeen, "haitallisia" rasvoja, jotka käynnistävät ateroskleroosin. Mutta transdermaalinen (geelien muodossa) HRT on mahdollista kohonneiden triglyseridien taustalla).

13. 5% naisista menopausaalisuus ilmenee 25 vuotta kuukautiskierron lopettamisen jälkeen. HRT on erityisen tärkeä niiden ylläpitämiseksi normaalissa hyvinvoinnissa.

14. HRT ei ole osteoporoosin hoitomenetelmä, se on ehkäisymenetelmä (on huomattava, että halvempi ehkäisymenetelmä kuin myöhemmin osteoporoosin hoitokustannukset).

15. Painon nousu liittyy usein vaihdevuosiin, joskus se on lisäksi + 25 kg tai enemmän, tämä johtuu sukupuolihormonien puutteesta ja niihin liittyvistä häiriöistä (insuliiniresistenssi, heikentynyt hiilihydraattitoleranssi, haiman insuliinintuotannon väheneminen, kolesterolin ja triglyseridien lisääntynyt tuotanto maksassa). Tätä kutsutaan tavalliseksi sanaksi - menopausaalinen metabolinen oireyhtymä. Ajoissa määrätty hormonikorvaushoito on tapa estää menopausaalista metabolista oireyhtymää (edellyttäen, että se ei ollut ennen vaihdevuosien jaksoa).

16. Climacterium-ilmenemismuotojen mukaan on mahdollista määrittää, mitkä hormonit naisen kehossa puuttuvat, ennen kuin veri otetaan hormonaalista analyysiä varten. Näiden oireiden mukaan naisten vaihdevuosien häiriöt on jaettu kolmeen tyyppiin:

a) tyyppi 1 - vain estrogeenipuutteinen: paino on vakaa, ei ole vatsan lihavuutta (vatsan tasolla), libidoa ei ole vähennetty, ei ole masennusta eikä virtsaamishäiriöitä tai lihasmassaa, mutta on ilmastonmuutoksia, kuumat limakalvot (+ disparium) ja oireeton osteoporoosi;

b) tyyppi 2 (vain androgeenipuutteinen, masennus), jos naisella on painon nousu vatsaan - vatsan liikalihavuus, heikkouden lisääntyminen ja lihasmassan lasku, nocturia - "yöpyminen wc: hen", seksuaaliset häiriöt, masennus, mutta ei kuumia aaltoja ja osteoporoosi densitometriassa (tämä on eristetty urospuolisten hormonien puute);

c) tyyppi 3, sekoitettu, estrogeeni-androgeeni-puutteellinen: jos kaikki edellä mainitut häiriöt ilmenevät - vuorovesi ja urogenitaalihäiriöt on merkitty (disparium, kuiva limakalvot jne.), voimakas painon nousu, lihasmassaa, masennusta, heikkoutta - jotain puuttuu sekä estrogeenit että testosteroni ovat molemmat tarpeen hormonikorvaushoidossa.

Ei voida sanoa, että mikään näistä tyypeistä on suotuisampaa kuin toinen.
** Luokittelu Apetov S.S.

17. Kysymys hormonikorvaushoidon mahdollisesta käytöstä virtsanpidätyskyvyttömyyden hoidossa vaihdevuosien aikana tulisi päättää erikseen.

18. HRT: tä käytetään rustojen hajoamisen estämiseen joissakin tapauksissa ja nivelrikon hoidossa. Osteoartriitin esiintymistiheyden lisääntyminen useissa nivelen leesioissa naisilla vaihdevuosien alkamisen jälkeen osoittaa naispuolisten sukupuolihormonien osallistumisen nivelrustojen ja verisuonten levyjen homeostaasin ylläpitoon.

19. Todistetut estrogeenihoidon hyödyt suhteessa kognitiiviseen toimintaan (muisti ja huomio).

20. HRT-hoito estää depressiivisen ahdistustilan kehittymisen, joka usein ilmenee vaihdevuosien aikana naisille, jotka ovat alttiita sille (mutta tämän hoidon vaikutus tapahtuu, jos hormonikorvaushoito aloitetaan vaihdevuosien alkuvuosina ja premenopausaalinen on parempi).

21. En enää kirjoita HRT: n hyödyistä naisen seksuaaliseen toimintaan, esteettisiin (kosmetologisiin) näkökohtiin - kasvojen ja kaulan ihon "kaatumisen" ehkäisemiseen, ryppyjen pahenemisen ehkäisyyn, harmaisiin hiuksiin, hampaiden menetykseen (paradontoisista) jne.

Vasta-aiheet HRT: lle:

Kohokohdat 3:
1. Rintasyövän historia, tällä hetkellä tai epäillään siitä; rintasyövän perinnöllisyyden läsnä ollessa naisen on tehtävä geneettinen analyysi tämän syövän geenistä! Ja suurella syöpävaaralla - HRT: tä ei enää keskustella.

2. Vanhassa tromboemboliassa tai tällä hetkellä (syvä laskimotukos, keuhkoveritulppa) ja valtimotromboembolinen sairaus, joka on tällä hetkellä tai historiassa (esimerkiksi angina, sydäninfarkti, aivohalvaus).

3. Maksa tauti akuutissa vaiheessa.

lisää:
• estrogeeniriippuvaiset pahanlaatuiset kasvaimet, esimerkiksi endometriumin syöpä tai jos tätä patologiaa epäillään;
• tuntemattoman etiologian sukuelinten verenvuoto;
• käsittelemätön endometriumin hyperplasia;
• kompensoimaton valtimoverenpaine;
• allerginen vaikuttaville aineille tai lääkkeen jollekin osalle;
• ihon porfyria;
• tyypin 2 diabetes

Tutkimus ennen HRT: n nimittämistä:

Historiallinen otto (HRT: n riskitekijöiden tunnistamiseksi): tutkimus, korkeus, paino, BMI, vatsan ympärysmitta, verenpaine.

Gynekologinen tutkimus, näytteenotot onkosytologiaa varten, lantion elinten ultraääni.

Lipidogrammi, verensokeri tai sokerikäyrä, jossa on 75 g glukoosia, insuliinia laskettaessa HOMA-indeksi

Valinnainen (valinnainen):
FSH, estradioli, TSH, prolaktiini, yleinen testosteroni, 25-OH-D-vitamiini, ALT, AST, kreatiniini, koagulogrammi, CA-125
Densitometria (osteoporoosille), EKG.

Yksilöllisesti - laskimoiden ja valtimoiden USDG

HRT: ssä käytetyistä lääkkeistä.

42–52-vuotiailla naisilla, jotka yhdistävät säännöllisiä sykliä ja sykkeiden viivästyksiä (esim. Eturauhasen ilmiö), jotka tarvitsevat ehkäisyä, ei saa tupakoida. ehkäisyä voidaan käyttää HRT: n - Jessin, Logestin, Lindinetin, Mersilonin tai Regulonin / tai sisäisen järjestelmän - Mirenan - sijasta, ellei sitä käytetä.

Sitten ne siirtyvät HRT: hen syklisessä tilassa (kuukautiskierron yhteydessä), kun sykli lopetetaan, ne siirtyvät jatkuvaan hoitoon.

Ihon etrogeenit (geelit):

Divigel 0,5 ja 1 gr 0,1%, Estrozhel

Yhdistetyt E / G-valmisteet sykliseen hoitoon: Femoston 2/10, 1/10, Kliminorm, Divina, Trisequens

Yhdistetyt valmisteet E / G jatkuvaan vastaanottoon: Femoston 1 / 2.5 konti, Femoston 1/5, Angelik, Klmodien, Indivina, Pausogest, Klimara, Proginova, Pausogest, Ovestin

Progestiinit: Duphaston, Utrozhestan

Androgeenit: Androgel, Omnadren-250

Vaihtoehtoisia hoitoja ovat mm
kasviperäiset valmisteet: fytoestrogeenit ja fytohormonit. Tietoja tämän hoidon pitkäaikaisesta turvallisuudesta ja tehosta ei ole riittävä.

Joissakin tapauksissa hormonaalisen DTH: n ja fytoestrogeenien kerta-yhdistelmä on mahdollista. (esimerkiksi jos eräs HRT-tyyppi ei riitä vuorovesiä).

Hedelmähoitoa saavien naisten tulee käydä lääkärinsä vähintään kerran vuodessa. Ensimmäinen vierailu on suunniteltu kolmen kuukauden kuluttua HRT: n alusta. Lääkäri määrää tarvittavat tutkimukset hormonikorvaushoidon seurannasta ottaen huomioon terveytesi erityispiirteet!


On tärkeää! Sivuston hallinnon valitus blogin ongelmista:

Hyvä lukijat! Luomalla tämän blogin asetimme tavoitteen antaa ihmisille tietoa hormonitoimintaa koskevista ongelmista, diagnoosimenetelmistä ja hoidosta. Ja myös niihin liittyvissä asioissa: ravitsemus, liikunta, elämäntapa. Sen päätehtävä on valaistuminen.

Osana blogia vastaamalla kysymyksiin emme voi antaa täydellistä lääketieteellistä neuvontaa, tämä johtuu siitä, että potilaasta ei ole tietoa ja että lääkäri on tutkinut kussakin tapauksessa. Blogissa vain yleiset vastaukset ovat mahdollisia. Mutta ymmärrämme, että ei ole aina mahdollista kuulla endokrinologia asuinpaikassa, joskus on tärkeää saada toinen lääketieteellinen lausunto. Tällaisissa tilanteissa, kun tarvitset syvällisempää upottamista, lääketieteellisten asiakirjojen tutkimista, meillä on keskellä lääketieteellistä dokumentaatiota käsittelevien maksullisten neuvottelujen muoto.

Miten tämä tehdään? Keskustamme hinnastossa on kirjeenvaihtokonsultointi lääketieteellisestä dokumentaatiosta, jonka arvo on 1200 ruplaa. Jos tämä summa sopii sinulle, voit lähettää lääketieteellisten asiakirjojen skannauksia, videotallennuksia, yksityiskohtaisen kuvauksen, kaiken ongelman kannalta tarpeelliseksi katsomanne kysymyksen ja kysymykset, joihin haluat saada vastauksia [email protected] Lääkäri näkee, onko annettujen tietojen perusteella mahdollista antaa täydellinen johtopäätös ja suositukset. Jos kyllä, lähetämme tiedot, maksat, lääkäri lähettää päätelmän. Jos annettujen asiakirjojen mukaan on mahdotonta antaa vastausta, jota voitaisiin pitää lääkärin kuulemisena, lähetämme kirjeen, jossa todetaan, että tässä tapauksessa kirjeenvaihtoa koskevia suosituksia tai päätelmiä ei ole, emmekä tietenkään ota maksua.

Ystävällisin terveisin, lääketieteellisen keskuksen hallinto "XXI Century"