Hormonikorvaushoito vaihdevuodet

Vaihdevuodet ovat väistämättömyys, jota jokaisella naisella on varastossa. Usein tämä aika kestää reilun sukupuolen edustajat ovat melko vaikeaa. Epämiellyttävät fyysiset ilmenemismuodot yhdessä psykologisen stressin kanssa voivat vaikuttaa kielteisesti elämänlaatuun. Kun kehon rakenneuudistus on monimutkainen, gynekologit suosittelevat hormonaalisia lääkkeitä vaihdevuodet.

Miten lievittää vaihdevuosien tila?

Jotkut naiset kestävät ilmasto-ajan melko helposti. He eivät koke usein kuumia aaltoja, lisääntynyttä ärsytystä, kuivaa limakalvoa ja muita vaihdevuosien ilmenemismuotoja. Näin ollen heidän elämänsä ei muutu pahemmaksi, ja he jatkavat helposti normaalin elämän johtamista.

Mutta valitettavasti tällaisten naisten tilastojen mukaan vain 30 prosenttia kaikista ilmasto- ja ilmasto-aikana saapuneista naisista. Mitä tehdä loput, miten lievittää tilannettasi, johtaa normaalia täyttä elämää, tarvitsetko juotavaa hormoneja?

Pääasiallinen tehtävä, jonka asiantuntijat asettavat itselleen, on epämiellyttävien oireiden poistaminen. Ei kuitenkaan pidä unohtaa, että ikään liittyvät muutokset elimistössä johtavat myös tärkeiden järjestelmien ja yksittäisten elinten työn häirintään. Tästä syystä 55-vuotiaiden potilaat alkavat kehittää erilaisia ​​ikään liittyviä sairauksia.

Asiantuntijat suosittelevat erikoistuneita keinoja, jotta vältetään menopausin kielteinen vaikutus kehoon ja poistetaan tämän tilan tärkeimmät oireet.

On tärkeää! Hormonikorvaushoitoa voivat valita vain kokenut asiantuntija. Itsehoito on ehdottomasti kielletty!

Mikä on hormonikorvaushoito?

Vaihdevuosien hormonihoito sisältää lääkkeitä, jotka kompensoivat omien vaikuttavien aineiden puutetta. Nämä aineet ovat munasarjojen tuottamia, ja kun niiden toiminnot potilaan kehossa kuolevat, niiden akuutti puutos ilmenee.

Tänään asiantuntijat jakavat hormonihoitoa kahteen tyyppiin:

 1. Lyhytaikainen hoito pillereitä käytettäessä ei ylitä 24 kuukautta. Tämän hoidon tarkoituksena on lievittää vaihdevuosien tärkeimpiä oireita. Tämä hoito on tarkoitettu potilaille, joille ei ole havaittu elintärkeitä elimiä ja vakavia psyko-emotionaalisia häiriöitä.
 2. Pitkäaikainen hoito, jossa lääkitys voi kestää jopa 8 vuotta. Tämä hoito tähtää hermoston, sydän- ja verisuonijärjestelmän, hormonaalisten patologioiden ja muiden raskauttavien sairauksien vakavien häiriöiden poistamiseen.

Kuinka kauan sinun on otettava hormonit, lääkärin on päätettävä valitusten ja kehon yleisen tilan perusteella.

Vaihdevuodet - hormonikorvaushoito (HRT)

Monet potilaat, kun he ovat lukeneet tietoa hormonikorvaushoidon positiivisesta vaikutuksesta, aloittavat itsehoidon. Ne hankkivat pillereitä tyttöjen, sukulaisten tai World Wide Webin ohjeiden mukaisesti ja alkavat ottaa ne hallitsemattomasti. Lääkärit varoittavat, tämä on täysin mahdotonta tehdä! Korvaushoidolla on useita vasta-aiheita, joiden avulla nainen voi suuresti vahingoittaa heidän terveyttään.

Ennen hoidon aloittamista, jonka pitäisi määrätä vain hoitava lääkäri, naisen täytyy käydä läpi useita tutkimuksia ja käydä koko joukossa kapeita asiantuntijoita. Potilaan on kuultava seuraavia lääkäreitä:

 • kardiologi;
 • Phlebology;
 • hepatologist;
 • gynekologi;
 • endokrinologian;
 • Neurologi.

Hoito on määrätty vain siinä tapauksessa, että naisella ei ole vasta-aiheita hoitoon, ja hänen tilansa on korjattava. Usein potilaita ei suositella aloittamaan pillereitä, koska vaihdevuodet ovat vähäisiä. Jos elin selviytyy rakenneuudistuksesta ja nainen ei juuri muuta elämän rytmiä, asiantuntijat neuvovat käyttämään muita keinoja hyvinvoinnin helpottamiseksi.

Käyttöaiheet HRT: n käyttöön

HRT: n tarkoituksena on pysäyttää sekä ehkäistä munasarjojen sukupuuttoon liittyvät sairaudet. Jos potilaalla on esimerkiksi ilmasto-oireita, hänelle voidaan suositella tätä hoitoa. Myös hoitoa suositellaan, jotta estetään ikääntymiseen liittyvien sairauksien kehittyminen vaihdevuosien myöhäisessä vaiheessa.

Hormonispesifistä hoitoa vaihdevuodet on määrätty seuraavissa tapauksissa:

 • Varhainen tai keinotekoinen vaihdevuodet;
 • Merkittävä osteoporoosiriski;
 • Sydänsairaus;
 • Läsnäolo geneettistä alttiutta sydän- ja verisuonijärjestelmän kehittymiselle.

Nämä merkinnät ovat ehdottomia vain, jos potilaalla ei ole vakavia syitä kieltäytyä hoitamasta hormonikorvaushoitoa. Lääkärit tarjoavat vaihtoehtoista hoitoa.

Varoja hormonikorvaushoitoon vaihdevuosien aikana

Nykyään lääketeollisuus voi tarjota potilaille 3 huumeiden ryhmää:

 1. Synteettinen. Nämä lääkkeet toimivat korvaavan periaatteen mukaisesti ja korvaavat oman aineensa puuttumisen kehossa.
 2. Hormonaaliset uutteet. Lääkkeitä saadaan eläinten munasarjoista. Ne toimivat myös korvausmenetelmänä.
 3. Kasvihormonien. Saatu kasveista. Tuotteet sisältävät hormonimaisia ​​aineita ja niitä käytetään lieviin vaihdevuosien ilmenemiseen.

Jokaisella näistä lääkeryhmistä on omat käyttöaiheensa ja kielensä. Voit valita ja määrätä työkalun hoitavan lääkärin.

On tärkeää! Mitä nopeammin näet asiantuntijan, sitä pienempi riski vaarallisten ikään liittyvien sairauksien kehittymiselle!

Hormonikorvaushoidon valmistelu

Ennen ZTG: n määräämistä potilaalle on tehtävä useita diagnostisia menettelyjä. Tämä on useimmiten laboratoriotestejä ja laitteistodiagnostiikkaa kaikkien elinten ja järjestelmien tilan määrittämiseksi. Diagnoosi sisältää seuraavat toimenpiteet:

 • Endokriinisten rauhasien ultraääni;
 • Rintojen mammografia ja palpointi;
 • Gynekologinen leviäminen;
 • Plasman tutkimus;
 • Verenpaineen seuranta;
 • Muita ohjeita.

Kroonisten sairauksien läsnä ollessa HRT: n nimittäminen on mahdollista vasta näiden sairauksien hoidon ja niiden tärkeimpien syiden poistamisen jälkeen.

Välineiden valinta: hormonaalisten lääkkeiden tyypit ja muodot vaihdevuodet

Nykyään keinojen valinta on riittävän laaja. Lääkärit käyttävät sekä luonnollisia että synteettisiä lääkkeitä hormonikorvaushoitoon. Lisäksi potilas voi tarjota valinnan useista lääkkeiden muodoista, jotka eroavat annostelumenetelmässä. Lääkkeet ovat:

 • Suun kautta - suun kautta;
 • Transdermaalinen - ihon alle annettavaksi;
 • Paikallinen - käytettäväksi emättimen limakalvoille ja vatsan iholle.

Lääkkeen muodon valintaan ei liity pelkästään hallinnon mukavuutta, vaan myös vähentämällä komplikaatioiden riskiä. Joten jos sinulla on ongelmia ruoansulatuskanavassa, on parempi luopua suullisesta muodosta ja valita paikallinen hoito.

Hormonaaliset tabletit vaihdevuodet

Useimmiten potilaat valitsevat edelleen hormonikorvaushoidon tabletin. On kuitenkin syytä huomata, että tavanomaisesta vastaanottotavasta huolimatta nämä varat eivät välttämättä sovi kaikille naisille. Hormonaaliset tabletit vaihdevuodet voidaan ottaa vain niille potilaille, joilla ei ole maha-suolikanavan sairauksia. Mikä tahansa ruokatorven, vatsan, maksan, sappiteiden tai haiman patologia pitäisi olla kontraindikaatio pillereiden ottamisessa. Näitä varoja ei aina voi yhdistää muihin lääkkeisiin.

On tärkeää! Jos käytät lääkkeitä, ilmoita siitä lääkärillesi, jotta hän voi löytää lääkkeesi kanssa yhteensopivia lääkkeitä.

Hormonaaliset lääkkeet hormonikorvaushoitoon - luettelo

Useimmiten lääkärit määrittävät tänään uuden sukupolven varoja. Luettelo vaihdevuosien huumeista:

Kaikki edellä mainitut lääkkeet ovat muodoltaan riippumatta uuden sukupolven tuotteita. Niihin kuuluu vähimmäisannos hormoneja, joka suojaa potilaita sisäelinten patologisista ilmiöistä. Näiden lääkkeiden suhteellisesta turvallisuudesta huolimatta lääkärin on kuitenkin punnittava huolellisesti HRT: n nimittämisen etuja ja haittoja kullekin potilaalle erikseen. Jos riskejä on jopa vähän, asiantuntijat neuvovat kieltäytymään hoidosta ja hoitamaan vaihdevuosien ilmenemismuotoja muiden kuin hormonaalisten lääkkeiden kanssa.

Mitä hormonaalisia lääkkeitä tulee ottaa vaihdevuosien aikana?

Tällä hetkellä lääkärit suosittelevat voimakkaasti ottamaan naishormoneja pillereihin tai muuhun vapauttamiseen vain uuden sukupolven aikana. Vanhentuneilla huumeilla on kuitenkin paljon halvempia haittavaikutuksia. Tämä johtuu synteettisten aineiden pitoisuudesta niiden koostumuksessa.

Jos et halua kohdata uusia patologioita, valitse uusi sukupolvi lääkkeitä, joissa on vähäisiä annoksia vaikuttavia aineita.

Uuden sukupolven huumeiden vaihdevuosien hormonikorvaushoito osoittaa erinomaisia ​​tuloksia tämän ajan epämiellyttävien oireiden torjumisessa. Ei kuitenkaan tarvitse käyttää hormoneja lieviin oireisiin.

Lääkärit suosittelevat hormonikorvaushoitoa vain silloin, kun vaihdevuosien negatiiviset näkökohdat pahentavat merkittävästi potilaan elämää. Jos hormonien taso muuttuu vähitellen, vaihdevuodet eivät ole voimakkaita ilmenemismuotoja, on parasta kääntyä ei-hormonaalisten luonnollisten lääkkeiden käyttöön tänä aikana.

On tärkeää! Olipa juoda hormoneja, ja mitkä lääkkeet ovat parasta sinulle päättää lääkäriltä!

Onko naisilla hormonaalisia pillereitä vasta-aiheita?

Tabletteilla on useita ehdoton kielto, kun havaitaan, että potilaalle ei voida määrätä hoitoa, eli:

 • Maksa tauti;
 • verisuonitukos;
 • Kohdunkaulan, munasarjan ja rintojen syöpä;
 • Endometriumin syöpä;
 • Heikentynyt glukoosi-aineenvaihdunta;
 • Emättimen verenvuoto;
 • Vaikea sydänsairaus;
 • Hormoneista riippuvat tuumorit.

Lisäksi kontraindikaatio voi olla naisen raskaus varhaisessa vaiheessa.

LUKIJAT SUOSITTELEE!

"Gynekologi kehotti minua ottamaan luonnollisia korjaustoimenpiteitä. He valitsivat Klimistilin - he auttoivat minua selviytymään vuorovesi. Se on niin painajainen, että joskus et halua mennä töihin, vaikka olisit aloittanut. Silloin halusin taas saada seksuaaliset suhteet mieheni kanssa, mutta kaikki oli ilman mitään erityistä halua. "

HRT: n haittavaikutukset ja sen käytön vasta-aiheet

HRT: n käytön ehdottomien vasta-aiheiden lisäksi hoito on säädettävä tai peruutettava, jos esiintyy haittavaikutuksia. Ota yhteys lääkäriin, jos hormonihoito aiheutti seuraavia haittavaikutuksia:

 • Rintakipu, rintakehä;
 • Ruoansulatuskanavan kaikki häiriöt;
 • Kasvojen ja raajojen turvotus;
 • Kuiva tai liiallinen emättimen limakalvo;
 • Migreenit, väsymys, heikkous;
 • Kouristukset jaloissa;
 • Lisätä veren viskositeettia;
 • Akne ja muut ihottumat iholla.

Nämä olosuhteet voivat myös olla esteenä edelleen HRT: lle. Jos jokin edellä mainituista oireista ilmenee, sinun tulee kirjautua lääkärin puoleen.

Hormonikorvaushoito vaihdevuodet - kaikki edut ja haitat

Onko hormoneja tarpeen ikään liittyviin muutoksiin, tämä kysymys on aiheuttanut lääkäreiden keskuudessa paljon kiistoja useiden vuosien ajan. Huolimatta hormonikorvaushoidon todistetusta tehokkuudesta monet lääkärit ovat skeptisiä hormonien ottamisen suhteen. Epäilemättä uuden sukupolven tuotteet helpottavat vaihdevuosien vakavia ilmenemismuotoja ja pelastavat kehon sairauksien kehittymisestä ja ennenaikaisesta ikääntymisestä. Tietojen puuttuminen lääkkeiden pitkäaikaisvaikutuksista kehoon aiheuttaa kuitenkin paljon ristiriitoja.

Monet lääkärit uskovat, että luonnollisten ikääntymisprosessien häiritseminen johtaa aina pitkäaikaisiin komplikaatioihin. Lisäksi jokainen organismi on yksilöllinen ja HRT: n käyttö ei mahdollista hormonien annoksen säätämistä kehossa. Myös hälyttävä ja suuri määrä sivuvaikutuksia. Jotkut lääkärit uskovat, että joissakin tapauksissa hormonikorvaushoito aiheuttaa kasvainten kehittymistä.

Hormonaalisten lääkkeiden ottamistavat

Nykyään pillereitä otetaan käyttöön kolmella eri tavalla, riippuen sairauden vaiheesta ja vakavuudesta:

 1. Ainoana lääkkeenä. Tässä tilassa estrogeeniset tai progestogeeniset aineet otetaan jatkuvasti tai tietyin väliajoin.
 2. Kahden vaiheen tai kolmen vaiheen tila. Tässä tapauksessa käytetään yhdistettyjä välineitä, jotka otetaan jatkuvasti tai syklisesti.
 3. Yhdistetty tila. Tässä tilassa lääkkeet otetaan vuorotellen erilaisten aineiden kanssa tietyssä aikataulussa.

Huolimatta potilaiden toistuvasta skeptisyydestä hormonikorvaushoitoon, naisten hormonaaliset lääkkeet voivat parantaa merkittävästi naisten elämänlaatua, poistaa tärkeimmät oireet ja estää monien sairauksien kehittymisen. Nykyaikaiset työkalut auttavat pääsemään eroon:

 • kuumia aaltoja;
 • Masentunut tila;
 • hermostuneisuus;
 • Päänsärky;
 • Vähentynyt libido;
 • Emättimen kuivuus;
 • Ennenaikainen ikääntyminen;
 • Ylipaino.

On tärkeää! Uuden sukupolven pillerit, jotka on määrätty vaihdevuodet, eivät vahingoita kehoa ja minimoivat onkologian, osteoporoosin ja sydänsairauksien kehittymisen riskin!

Ei-hormonaaliset lääkkeet, jotka on otettu vaihdevuosien aikana oireiden lievittämiseksi

Hoito ilman hormonaalisia aineita munasarjan sukupuuttoon liittyy estrogeenipohjaisten lääkkeiden ottaminen. Tällaista hoitoa määrätään useimmiten potilaille, joilla on lieviä oireita, tai jos potilas on kielletty suorittamasta hormonikorvaushoitoa. Nämä ovat luonnollisia tuotteita, joilla ei ole käytännössä mitään sivuvaikutuksia ja vasta-aiheita.

Useimmissa tapauksissa fytoestrageenihoito antaa positiivisia tuloksia ja helpottaa vaihdevuosien oireita.

Hormonikorvaushoito vaihdevuodet - kaikki edut ja haitat

Naisilla vaihdevuosien aiheuttamien patologisten häiriöiden ehkäisemiseksi ja korjaamiseksi käytetään erilaisia ​​lääkkeitä, lääkkeitä ja hormonaalisia aineita.

Viimeisten 15–20 vuoden aikana erityinen hormonikorvaushoito vaihdevuodet (HRT) on yleistynyt. Toisin kuin se, että keskusteluja käytiin hyvin pitkään, siitä, että tästä asiasta ilmaistiin epäselvä mielipide, sen käyttöaste oli 20–25 prosenttia.

Hormonihoito - edut ja haitat

Yksittäisten tutkijoiden ja harjoittajien kielteinen asenne on perusteltua seuraavilla väitteillä:

 • vaara häiritä "ohut" hormonaalisen säätelyn järjestelmää;
 • kyvyttömyys kehittää oikeat hoito-ohjeet;
 • häiriö kehon luonnolliseen vanhenemisprosessiin;
 • hormonien tarkan annostelun mahdottomuus kehon tarpeista riippuen;
 • hormonihoidon sivuvaikutukset pahanlaatuisten kasvainten, sydän- ja verisuonitautien ja verisuonten tromboosin kehittymisen mahdollisuutena;
 • luotettavien tietojen puute vaihdevuosien myöhäisten komplikaatioiden ehkäisyn ja hoidon tehokkuudesta.

Hormonaalisen säätelyn mekanismit

Kehon sisäisen ympäristön pysyvyyden säilyttäminen ja sen riittävän toiminnan koko mahdollisuuden tarjoavat suoran ja palautteen itsesäätyvä hormonaalinen järjestelmä. Se on kaikkien järjestelmien, elinten ja kudosten välillä - aivokuoressa, hermostossa, hormonitoiminnoissa jne.

Kuukautiskierron jakso ja kesto, ilmastoajan alkamisajankohta on säädetty hypotalamuksen ja aivolisäkkeen-munasarjojen järjestelmällä. Yksilöllisten yhteyksien, joista tärkeimmät ovat aivojen hypotalamusrakenteet, toiminta perustuu myös periaatteeseen, joka koskee suoraa ja käänteistä viestintää keskenään ja koko organismin kanssa.

Hypotalamus jatkuvasti tietyssä pulssimoodissa erittää gonadotropiinia vapauttavan hormonin (GnRg), joka stimuloi follikkelia stimuloivien ja luteinisoivien hormonien (FSH ja LH) etu- aivolisäkkeen synteesiä ja vapautumista. Viimeisten, munasarjojen (lähinnä) tuottavat sukupuolihormonit - estrogeenit, androgeenit ja progestiinit (progestiinit).

Yhden linkin hormonien määrän lisääminen tai vähentäminen, johon vaikuttaa sekä ulkoiset että sisäiset tekijät, merkitsee muiden linkkien endokriinisten rauhasien tuottamien hormonien pitoisuuden kasvua tai vähenemistä ja päinvastoin. Tämä on suoran ja palautemekanismin yleinen merkitys.

HRT: n tarve

Climax on fysiologinen siirtymävaihe naisen elämässä, jolle on ominaista elinvoimainen muutos kehossa ja lisääntymisjärjestelmän hormonaalisen toiminnan sammuminen. Vuoden 1999 luokituksen mukaan vaihdevuosien aikana, joka on 39-45 vuotta ja kestää 70-75 vuotta, on neljä vaihetta - premenopaus, vaihdevuodet, postmenopaus ja perimenopaus.

Pääasiallinen alkuvaihe vaihdevuosien kehittymisessä on ikään liittyvä follikulaarisen yksikön heikkeneminen ja munasarjojen hormonaalinen toiminta sekä aivojen hermokudoksen muutokset, jotka johtavat munasarjojen tuotannon vähenemiseen, ennen kaikkea progesteroniin ja sitten estrogeeniin, ja hypotalamuksen herkkyyden heikkenemiseen ja siten hypotalamuksen herkkyyden heikkenemiseen heille GnRg-synteesi.

Samalla palautteen mekanismin periaatteen mukaisesti aivolisäke ”reagoi” FSH: n ja LH: n lisääntymiseen vasteena hormoneiden vähenemiselle niiden tuotannon stimuloimiseksi. Tämän munasarjojen "tehostamisen" vuoksi sukupuolihormonien normaali pitoisuus veressä säilyy, mutta jo nyt aivolisäkkeen stressaantuneella toiminnalla ja syntetisoituvien hormonien veripitoisuuden lisääntymisellä, joka ilmenee verikokeissa.

Kuitenkin estrogeeni muuttuu ajan myötä riittämättömäksi aivolisäkkeen vastaavaan reaktioon, ja tämän kompensoivan mekanismin loppuminen tapahtuu asteittain. Kaikki nämä muutokset johtavat muiden endokriinisten rauhasien toimintahäiriöihin, kehon hormonaaliseen epätasapainoon ilmenemällä eri oireyhtymien ja oireiden muodossa, joista tärkeimmät ovat:

 • menopausaalinen oireyhtymä, joka esiintyy premenopausaalisilla naisilla 37%: lla naisista, 40% vaihdevuosien aikana, 20% - 1 vuosi sen alkamisen jälkeen ja 2% - 5 vuotta sen alkamisen jälkeen; menopausaalinen oireyhtymä, joka ilmenee kuumien aaltojen ja hikoilun äkkinäisenä tunteena (50-80%), vilunväristyksiä, psyko-emotionaalista epävakautta ja epävakaa verenpainetta (yleensä kohonnut), sydämen sydämentykytyksiä, sormien tunnottomuutta, pistelyä ja kipua sydämessä, muistin heikkenemistä ja unihäiriöitä, masennus, päänsärky, muut oireet;
 • virtsan häiriöt - seksuaalisen aktiivisuuden väheneminen, emättimen limakalvon kuivuminen, palaminen, kutina ja dyspareunia, kipu virtsatessa, virtsankarkailu;
 • ihon ja sen liitteiden dystrofiset muutokset - hajakuoritus, kuiva iho ja kynsien lisääntynyt hauraus, ihon ryppyjen ja taittumien syveneminen;
 • aineenvaihdunta-aineenvaihdunnan häiriöt, jotka ilmenevät ruumiinpainon lisääntyessä ruokahalun vähenemisenä, nesteen kertyminen kudoksiin kasvojen pastositeetin ja jalkojen turvotuksen, glukoosin sietokyvyn jne.
 • myöhäiset ilmenemismuodot - luun mineraalitiheyden väheneminen ja osteoporoosin, verenpaineen ja iskeemisen sydänsairauden, Alzheimerin taudin jne. kehittyminen.

Näin ollen monien naisten (37-70%) ikääntymiseen liittyvien muutosten taustalla kaikki klimaattisen jakson vaiheet voivat liittyä yhdelle tai toiselle patologisten oireiden ja oireyhtymien hallitsevalle kompleksille, joilla on erilainen vakavuus ja vakavuus. Ne johtuvat sukupuolihormonien puutteesta, jolla on vastaava merkittävä ja jatkuva aivolisäkkeen gonadotrooppisten hormonien tuotannon lisääntyminen - luteinisoiva (LH) ja follikkelia stimuloiva (FSH).

Menopausin hormonikorvaushoito, ottaen huomioon sen kehittymisen mekanismit, on patogeeninen menetelmä, jolla estetään, eliminoidaan tai vähennetään merkittävästi elinten ja järjestelmien toimintahäiriöitä ja vähennetään riskiä sairastua sukupuolihormonien puutteeseen.

Hormonihoito vaihdevuodet

HRT: n pääperiaatteet ovat:

 1. Käytä vain sellaisia ​​lääkkeitä, jotka ovat samanlaisia ​​kuin luonnolliset hormonit.
 2. Vähäisten annosten käyttö, jotka vastaavat endogeenisen estradiolin pitoisuutta nuorilla naisilla jopa 5-7 päivän ajan kuukautiskierrosta, eli proliferatiivisessa vaiheessa.
 3. Estrogeenien ja progestogeenien käyttö erilaisissa yhdistelmissä, joiden avulla voidaan sulkea pois endometriumin hyperplasia.
 4. Kun kohdun jälkeinen poissaolo ei ole mahdollinen - mahdollisuus käyttää vain estrogeenin jaksottaisia ​​tai jatkuvia kursseja.
 5. Hormonihoidon minimi kesto sepelvaltimotaudin ja osteoporoosin ehkäisyssä ja hoidossa on 5-7 vuotta.

Hormonikorvaushoitoon tarkoitettujen lääkkeiden pääkomponentti on estrogeenit, ja gestageenien lisääminen suoritetaan hyperplastisten prosessien estämiseksi kohdun limakalvossa ja sen tilan hallitsemiseksi.

Vaihdevaiheeseen tarkoitetut tabletit vaihdevuodet sisältävät seuraavat estrogeeniryhmät:

 • synteettiset, jotka ovat oraalisten ehkäisyvalmisteiden olennaisia ​​osia - etinyyliestradioli ja dietyyli- stilbestroli;
 • luonnollisten hormonien estriolin, estradiolin ja estronin konjugoidut tai mikronisoidut muodot (parempi imeytyminen ruoansulatuskanavassa); näihin kuuluvat mikronisoitu 17-beeta-estradioli, joka on osa sellaisia ​​lääkkeitä kuin Clikogest, Femoston, Estrofen ja Trisequens;
 • eetterijohdannaiset - estriolisukkinaatti, estronisulfaatti ja estradiolvaleraatti, jotka ovat Klimene-, Klimonorm-, Divina-, Proginova- ja Cycloproginova-valmisteiden komponentteja;
 • luonnolliset estrogeenit, jotka on konjugoitu ja niiden seos, sekä eetterijohdannaiset valmisteissa Hormplex ja Premarin.

Parenteraalista (ihon) käyttöä maksan ja haiman vakavien sairauksien läsnä ollessa käytetään migreenihyökkäyksiä, yli 170 mm Hg: n verenpaineita, geelejä (Estragel, Divigel) ja estradiolia sisältäviä laastareita (Klimara). Hakemuksissaan ja ehjissä (säilyneissä) kohtisissaan on tarpeen lisätä progesteronivalmisteita (”Utrogestan”, ”Duphaston”).

Korvaushoidon lääkkeet, jotka sisältävät gestageeneja

Progestiini, joka on tuotettu vaihtelevalla aktiivisuudella ja jolla on kielteinen vaikutus hiilihydraattien ja lipidien metaboliaan. Siksi niitä käytetään pienimmässä annoksessa, jota tarvitaan säätelemään endometriumin eritystä. Näitä ovat:

 • Didrogesterone (Duphaston, Femoston), jolla ei ole metabolisia ja androgeenisiä vaikutuksia;
 • noretisteroniasetaatti (Norkolut), jolla on androgeeninen vaikutus - suositellaan osteoporoosille;
 • Livial tai Tibolon, sen rakenteessa lähellä Norkolutia ja sitä pidetään tehokkaimpina lääkkeinä osteoporoosin ehkäisyssä ja hoidossa;
 • Diane-35, Androkur, Klimen, joka sisältää syproteroniasetaattia, jolla on anti-androgeeninen vaikutus.

Yhdistetyt korvaushoidon lääkkeet, joihin kuuluvat estrogeenit ja progestogeenit, ovat Triaclim, Klimonorm, Angelik, Ovestin jne.

Hormonaalisten lääkkeiden ottamistavat

On kehitetty erilaisia ​​hoitomenetelmiä ja kaavioita hormonaalista hoitoa vaihdevuodet, joita käytetään poistamaan varhaisen ja myöhäisen vaikutuksen, joka liittyy hormonaalisen munasarjojen toiminnan puutteeseen tai puutteeseen. Tärkeimmät suositellut järjestelmät ovat:

 1. Lyhytaikainen, pyritään ehkäisemään vaihdevuosien oireyhtymää - kuumia aaltoja, psyko-emotionaalisia häiriöitä, urogenitaalihäiriöitä jne. Lyhyen aikavälin hoidon kesto on kolmesta kuukaudesta kuuteen kuukauteen ja mahdollisuus toistaa kursseja.
 2. Pitkä - 5-7 vuotta tai enemmän. Sen tavoitteena on ehkäistä myöhäisiä häiriöitä, joihin kuuluvat osteoporoosi, Alzheimerin tauti (sen kehittymisen riski vähenee 30%), sydän- ja verisuonisairaudet.

Tabletteja on kolme:

 • monoterapia estrogeenisten tai progestogeenisten aineiden kanssa syklisessä tai jatkuvassa tilassa;
 • kaksivaiheiset ja kolmivaiheiset estrogeeni-gestageenivalmisteet syklisessä tai jatkuvassa tilassa;
 • estrogeenin ja androgeenien yhdistelmä.

Hormonihoito kirurgisessa vaihdevuodessa

Se riippuu suoritetun leikkauksen määrästä ja naisen iästä:

 1. Kun munasarjat on poistettu ja alle 51-vuotiailla naisilla on säilytetty kohtu, on suositeltavaa ottaa 2 mg: n syklinen hoito 1 mg: n ciprateronin tai 0 mg: n levonorgestreelin, 15 mg: n tai 10 mg: n medroksiprogesteronin tai 1 mg: n estrogiolin kanssa. didrogesteronilla 10 mg.
 2. Samoissa olosuhteissa, mutta 51-vuotiailla ja sitä vanhemmilla naisilla, ja myös kohtuullisen kohtuullisen kohdun amputoinnin jälkeen lisäyksillä, 2 mg estradiolia monofaasiseen hoitoon 1 mg noretisteronilla tai 2,5 mg tai 5% medroksiprogesteronia, tai 2 mg tai 2 mg Drosyrenonia tai 1 mg estradiolia 5 mg: lla didrosteronia. Lisäksi on mahdollista käyttää Tibolonea (viittaa STEAR-ryhmän lääkkeisiin) 2,5 mg päivässä.
 3. Endometrioosin kirurgisen hoidon jälkeen, johon liittyy uusiutumisen riski, estradiolin yksivaiheinen hoito dienogestin 2 mg tai 1 mg estradiolin kanssa 5 mg didrogesteronia tai STEAR-hoitoa.

HRT: n haittavaikutukset ja sen käytön vasta-aiheet

Mahdolliset hormonihoidon sivuvaikutukset vaihdevuodet:

 • virtsaaminen ja arkuus maitorauhasissa, kasvainten kehittyminen niissä;
 • lisääntynyt ruokahalu, pahoinvointi, vatsakipu, sapen dyskinesia;
 • kasvojen ja alaraajojen pastositeetti, joka johtuu nesteen kertymisestä kehossa, painonnousu;
 • kuiva emättimen limakalvo tai kohdunkaulan liman lisääntyminen, kohdun epäsäännöllinen ja kuukautiskierto;
 • migreenikipu, väsymys ja yleinen heikkous;
 • alaraajojen lihaskouristukset;
 • esiintyminen akne ja seborrhea;
 • tromboosi ja tromboembolia.

Menopausin hormonihoidon tärkeimmät vasta-aiheet ovat seuraavat:

 1. Rintarauhasen tai sisäisten sukuelinten pahanlaatuiset kasvaimet historiassa.
 2. Verenvuoto tuntemattomasta alkuperästä.
 3. Vaikea diabetes.
 4. Maksan munuaisten vajaatoiminta.
 5. Lisääntynyt veren hyytyminen, taipumus tromboosiin ja tromboemboliaan.
 6. Lipidiaineenvaihdunnan rikkominen (ehkä hormonien ulkoinen käyttö).
 7. Munasarjojen endometrioosin tai adenomyoosin esiintyminen (estrogeenisen monoterapian käytön vasta-aihe).
 8. Yliherkkyys käytetyille lääkkeille.
 9. Tällaisten sairauksien, kuten mastopatian, sidekudoksen autoimmuunisairauksien, reuman, epilepsian, keuhkoputkien astman kehittyminen tai paheneminen.

Ajoissa ja asianmukaisesti käytetty ja yksilöllisesti valittu hormonikorvaushoito estää naisen kehossa tapahtuvia vakavia muutoksia vaihdevuosien aikana, parantaa fyysisen mutta myös mielenterveyden tilaa ja parantaa merkittävästi laatutasoa.

10 tehokkainta lääkettä vaihdevuodet

Huolimatta siitä, että vaihdevuodet ovat fysiologisia prosesseja, monet naiset tarvitsevat lääkityskorjausta selviytyäkseen helpommin tästä elämänjaksosta. Muutokset hormonitasoissa vaihdevuosien aikana, jotka perustuvat estrogeenien synteesin lopettamiseen, vaikuttavat kielteisesti naisen kykyyn työskennellä, ulkonäköön, fyysiseen terveyteen ja psyko-emotionaaliseen tilaan. Sitten voi auttaa erityisiä lääkkeitä vaihdevuodet.

Asiantuntijat määräävät lääkehoitoa monille ilmasto-ikäisille naisille, jotka suosivat homeopaattisia lääkkeitä, masennuslääkkeitä, ravintolisiä ja muita lääkkeitä, jotka eivät sisällä hormoneja. Hormonaalisten lääkkeiden käytön rajoittaminen on perusteltua sillä, että niillä on suuri määrä sivuvaikutuksia.

Haluamme kertoa teille, miten ja milloin asiantuntijat suosittelevat ei-hormonaalisten lääkkeiden ottamista vaihdevuosien aikana kuumia aaltoja, masennusta, verenpaineen vaihteluita ja muita epämiellyttäviä oireita, joita voi esiintyä naisella tässä elämänkaudella. Analysoimme myös, missä tapauksissa ja mitä hormonivalmisteita gynekologi voi määrätä, sekä siitä, miten ne otetaan asianmukaisesti, jotta vältetään haitalliset terveysvaikutukset.

Hormonikorvaushoito vaihdevuodet (HRT): edut ja haitat

Monien Euroopan maiden asiantuntijat käyttävät hormonikorvaushoitoa vaihdevuosien oireiden lievittämiseen, koska sen korkea teho ja turvallisuus on osoitettu. Mutta kotimaiset gynekologit pelkäävät lievittää vaihdevuosia naisilla, joilla on hormonikorvaushoitoa, koska niillä on vaikuttava luettelo haittavaikutuksista.

Kliinisissä havainnoissa eurooppalaiset lääkärit ovat kuitenkin luoneet joukon ehtoja, jotka minimoivat sivuvaikutusten riskin:

 • hormonaalisten lääkkeiden oikea-aikainen nimittäminen ja peruuttaminen vaihdevuosien aikana;
 • merkkejä hormonihoidosta;
 • mikro-annosten käyttö lääkkeissä, joista ei ole haittavaikutuksia;
 • lääkkeiden valinta ja sen annostus sukupuolihormonien verikokeiden tulosten perusteella;
 • lääkkeiden nimittäminen, jotka sisältävät vain luonnollisia hormoneja;
 • tiukka potilas noudattaa hoitavan lääkärin suosituksia.

Monet potilaat kieltäytyvät kuitenkin hormonaalisten lääkkeiden käytöstä seuraavista syistä:

 • harkitse hormonihoidon käyttöä luonnottomana, koska vaihdevuodet ovat fysiologisia prosesseja;
 • eivät halua ottaa hormonaalisia lääkkeitä, koska he pitävät niitä luonnotonta;
 • pelkää saada parempaa;
 • pelkää riippuvuutta;
 • pelko hiuksista ei-toivotuissa paikoissa;
 • hormonaalisten lääkkeiden uskotaan vahingoittavan vatsan limakalvoa;
 • Uskotaan, että huumeiden ottaminen sukupuolihormoneilla lisää riskiä sairastua pahanlaatuisiin kasvaimiin naaraskehossa.

Nämä kaikki ovat vain ennakkoluuloja, koska tarkkailemalla aikaisemmin puhutuista olosuhteista voidaan välttää kielteisiä terveysvaikutuksia.

Näin ollen, jos elimistöstä puuttuu omat sukupuolihormonit, se tarvitsee vieraita hormoneja, koska hormonaalinen epätasapaino johtaa kaikkien elinten ja järjestelmien häiriöihin.

Indikaatiot hormonaalisten lääkkeiden käytöstä vaihdevuodet

Hormonaaliset lääkkeet määrätään seuraavissa tilanteissa:

 • patologinen vaihdevuodet, joka on kehittynyt kohdun poistamisen seurauksena, vastaanottaen kemoterapeuttisia aineita tai hoitamalla säteitä;
 • alle 40-vuotiaiden naisten vaihdevuodet;
 • liian voimakkaita merkkejä vaihdevuodet;
 • vaihdevuosien taustalla esiintyvien komplikaatioiden ja sairauksien kehittyminen (verenpaine, ateroskleroosi, monirakkulaiset munasarjat, kuiva emättimen limakalvo, virtsankarkailu ja muut);
 • potilaan halu poistaa epämiellyttäviä oireita.

Hormonaaliset lääkkeet vaihdevuosiin naisilla: haittavaikutukset ja vasta-aiheet

Jos potilas ei noudata lääkärin suosituksia tai lääkkeen annos on valittu väärin, seuraavia haittavaikutuksia voi esiintyä:

 • lisääntynyt väsymys;
 • emotionaalinen lability;
 • turvotus;
 • painonnousu;
 • ilmavaivat;
 • rinta;
 • rintasyövät;
 • preenstruaalisen oireyhtymän selvät oireet;
 • kuukautisten arkuus;
 • anovulatorinen kuukautiskierto;
 • hyvänlaatuisten kasvainten kehittyminen kohdussa ja lisäyksissä;
 • kohdun verenvuoto;
 • lisääntynyt aivohalvauksen riski.

Hormonaalisten lääkkeiden absoluuttiset vasta-aiheet ovat seuraavat ehdot:

 • allerginen hormonaalisen lääkkeen komponenteille;
 • rintarauhasen ja naisten sukuelinten pahanlaatuiset kasvaimet, mukaan lukien historia;
 • metrorragia;
 • trombofilia;
 • aivohalvaus;
 • sydäninfarkti;
 • suonikohjuja ja alaraajojen verihyytymiä;
 • lisääntynyt veren hyytyminen;
 • kolmannen vaiheen hypertensio;
 • vaikea maksasairaus (maksakirroosi, maksan vajaatoiminta, hepatiitti);
 • autoimmuunisairaudet (skleroderma, systeeminen lupus erythematosus ja muut).

Suhteellisia vasta-aiheita ovat mm.

 • endometrioosi;
 • kohdun fibroidit;
 • migreeni;
 • epilepsia;
 • kohtuun ja rintarauhasiin liittyvät syöpätaudit;
 • laskennallinen kolecistiitti ja sappikivutulehdus.

Paras lääkkeitä vaihdevuodet: luettelo, kuvaus, hinta

Paras arviot gynekologeista ja potilaista uusimman sukupolven hormoneista, jotka sisältävät sekä estrogeeniä että progesteronia.

HRT: tä vaihdevuodet sisältävät uuden sukupolven lääkkeet:

 • Angelica - 1300 ruplaa;
 • Klymen - 1280 ruplaa;
 • Femoston - 940 ruplaa;
 • Kliminorm - 850 ruplaa;
 • Divina - 760 ruplaa;
 • Ovidon - lääke ei ole vielä myynnissä;
 • Klimodien - 2500 ruplaa;
 • Activel - lääke ei ole käytettävissä;
 • Cliogest - 1780 ruplaa.

Nämä lääkkeet suorittavat seuraavat tehtävät:

 • poistaa ahdistusta, lisätä mielialaa, aktivoi muistia ja parantaa unta;
 • lisätä virtsarakon sulkijalihaksen lihasten sävyä;
 • säilyttää kalsiumia luukudoksessa;
 • estämään parodontatauti;
 • palauttaa endometrium;
 • poistaa limakalvojen sukupuolielinten kuivuus;
 • normalisoi kolesterolitasot veressä.

Nämä lääkkeet ovat saatavilla pillereiden ja tablettien muodossa. Yksi läpipainopakkaus, jossa jokainen tabletti on numeroitu, kestää 21 päivää. Kun nainen ottaa viimeisen pillerin, sinun on otettava tauko seitsemän päivää ja siirry sitten uuteen läpipainopakkaukseen. Jokaisella tabletilla on oma hormoniannos, joka vastaa syklin päivää.

Femoston, Activel, Kliogest ja Angelique ovat saatavilla 28 läpipainopakkauksessa, joista seitsemän on nukkeja eli ei sisällä hormoneja.

estrogeenit

Vain estrogeeniä sisältäviä lääkkeitä tuotetaan pääasiassa geelien, voiteiden, laastareiden tai implanttien muodossa, jotka sijoitetaan naisen ihon alle.

Tehokkain vaihdevuodesta seuraavien geelien ja voiteiden kanssa, joissa on estrogeeniä:

 • Divigel - 620 ruplaa;
 • Estrozhel - 780 ruplaa;
 • Oktodioli - lääke ei ole kaupallisesti saatavilla;
 • Menorest - lääke ei ole saatavilla;
 • Proginova - 590 ruplaa.

Laastareista estrogeeni osoitti erinomaista suorituskykyä, kuten:

 • Estraderm - lääke ei ole kaupallisesti saatavilla;
 • Alora - 250 ruplaa;
 • Klimara - 1214 ruplaa;
 • Estramon - 5 260 ruplaa;
 • Menostar.

Geelit ja voiteet ovat varsin käteviä käyttää, koska niitä on käytettävä vain kerran päivässä hartioiden, vatsan tai alaselän iholle.

Hormonaaliset laastarit ovat vieläkin kätevämpi annostusmuoto, koska ne on vaihdettava kerran seitsemässä päivässä.

Implantit, jotka ovat ihon alla, vaikuttavat kuuden kuukauden ajan, jolloin päivittäin vapautuu veressä pieni annos estrogeeniä.

Geelillä, voiteilla, voiteilla, laastareilla ja implantteilla on useita etuja verrattuna hormonaalisten aineiden suun kautta tai injektoitaviin muotoihin:

 • annoksen valinnan helppous;
 • estrogeenin asteittainen tunkeutuminen veriin;
 • hormoni menee verenkiertoon kulkematta maksan läpi;
 • eri estrogeenityyppien tasapainon ylläpitäminen;
 • minimaalinen sivuvaikutusten riski;
 • voidaan käyttää, vaikka estrogeenin nimittämisessä olisi vasta-aiheita.

progestiinit

Progesteronivalmisteita määrätään pääasiassa kuukautiskierron 14. - 25. päivänä.

Nykyaikaisilla lääkemarkkinoilla on monia progestiineja, mutta useilla lääkkeillä on paras vaikutus.

 1. Pillerit ja dragee:
 • Duphaston - 550 ruplaa;
 • Utrozhestan - 4302 ruplaa;
 • Norkolut - 130 ruplaa;
 • Iprozhin - 380 ruplaa.
 1. Geelit ja emättimen peräpuikot:
 • utrozhestan;
 • Kraynon - 2450 ruplaa;
 • Prozhestozhel - 900 ruplaa;
 • Prajisan - 260 ruplaa;
 • Progesteronigeeli.
 1. Intrauteriiniset hormonaaliset järjestelmät:
 • Mirena - 12 500 ruplaa.

Viime aikoina asiantuntijat ja potilaat pitävät mieluummin Mirenan kohdunsisäistä laitetta, joka ei ole pelkästään ehkäisyvalmiste, vaan se sisältää myös progesteronia ja vapauttaa sen vähitellen kohdussa.

Ohjeet hormonaalisten lääkkeiden käyttöön

Vaihdevuodet hoidetaan ensimmäisten merkkien perusteella sukupuolihormonien puutteesta. Hoidon kesto riippuu vaihdevuosien oireiden vakavuudesta ja voi kestää yhdestä kolmeen vuotta ja joskus jopa kymmenen vuotta.

Useimmat asiantuntijat uskovat, että hormonaalisten lääkkeiden käyttö tulisi lopettaa 60-vuotiaana, koska syöpä voi kehittyä.

Säännöt hormonaalisten lääkkeiden ottamisesta:

 • emättimen peräpuikot ja tabletit tulee ottaa samana ajankohtana hoitavan lääkärin määräyksen mukaan.
 • pohjimmiltaan kaikki hormonit määrätään päivittäin tai syklisesti, eli 21 päivää seitsemän päivän taukoja;
 • jos potilas on unohtanut ottaa lääkkeen, tavallinen annos tulee ottaa seuraavan 12 tunnin aikana ja seuraava pilleri aikataulun mukaan;
 • On ehdottomasti kiellettyä muuttaa lääkkeen tai itse lääkkeen annosta;
 • et voi ottaa hormonia elämään;
 • hormonihoidon aikana sinun tulee säännöllisesti käydä gynekologissa kerran puolessa vuodessa.

Menopausin hoito ei-hormonaalisten lääkkeiden kanssa

Asiantuntijoiden mielipiteet hormonihoidon toteutettavuudesta tänään eroavat toisistaan. Lisäksi monet naiset kieltäytyvät ottamasta hormonia sisältäviä lääkkeitä, koska he pelkäävät sivuvaikutuksiaan, heillä ei ole taloudellista kykyä ostaa niitä jatkuvasti tai muista syistä.

Tällaisissa tapauksissa voit käyttää vaihdevuosien hoitoa ilman hormoneja, kuten fytohormonien, homeopaattisten lääkkeiden, ravintolisien jne. Käyttöä.

Homeopaattiset keinot vaihdevuodet

Homeopatia ja vaihdevuodet ovat hyvin suosittuja. Homeopaattisten lääkkeiden vaikutus perustuu kehon luonnollisten mekanismien aktivoitumiseen. Potilaille annetaan pieniä annoksia aineita, jotka suurina annoksina voivat johtaa negatiivisiin seurauksiin.

Homeopaattiset lääkkeet auttavat poistamaan vaihdevuosien oireita, kuten:

 • hyperhidroosi (lisääntynyt hikoilu);
 • vaihdevuosien huimaus (huimaus);
 • kuumia aaltoja vaihdevuosien aikana;
 • kuiva emättimen limakalvo;
 • mielialan vaihtelut;
 • painonnousu ja muut.

Homeopatian edut vaihdevuosien aikana ovat seuraavat:

 • komponenttien luonnollinen alkuperä;
 • suhteellisen alhaiset kustannukset;
 • sivuvaikutukset ovat käytännöllisesti katsoen poissa, vain allergia tuotteen komponenttien suhteen;
 • ikääntyneiden turvallisuutta.

Harkitse tehokkaimpia homeopaattisia lääkkeitä, joita käytetään vaihdevuosien aikana.

 • Remens - 580 ruplaa. Lääkeaine koostuu soijapohjaisista kasvihormoneista, jotka aktivoivat sukupuolihormonien synteesiä hypotalamuksen ja aivolisäkkeen tasolla. Remens lievittää tehokkaasti naisia ​​kuumia aaltoja vaihdevuosien aikana ja estää emättimen tulehduksen. Lisäksi Remensin käyttö voi estää virtsankarkailua ja kystiittiä vaihdevuosien aikana.
 • ESTROVEL - 385 ruplaa. Tämä valmiste sisältää soija- ja villihiivan fytoestrogeeneja sekä vitamiineja ja mikroelementtejä. Estrovel vähentää määrä ja vähentää vuoroveden ja hikoilun voimakkuutta.
 • Feminal - 670 ruplaa. Tämän lääkkeen koostumus sisältää nestemäisiä nokkosen, oreganon, ikenen, orapihlajan, paimenen kukkaron ruohoa, sentaurea, mäkikuismaa, timjamija, verilöylyä ja calendulaa. Feminal auttaa eroon kuumia aaltoja, liiallista hikoilua, emotionaalista ja emotionaalista labilityä ja huimausta vaihdevuosien aikana, ja naiset eivät toipu tästä lääkkeestä.
 • Climaxin - 120 ruplaa. Tämä valmiste koostuu seepiasta, lakesista ja cimicifugasta. Klimaksinin toiminnan tavoitteena on pääasiassa vegetatiivisten ja verisuonten häiriöiden (unettomuus, ärtyneisyys, sydämentykytys, liiallinen hikoilu, huimaus) ratkaiseminen huipentuma-aikana.
 • Klimakt-Khel - 400 ruplaa. Tämä lääke poistaa täydellisesti vaihdevuosien aiheuttamat oireet.

Huumeita huimausta varten

Vaihdevuodet sisältävät kasviperäiset valmisteet sisältävät fytoestrogeenejä - aineita, jotka voivat suorittaa naisten sukupuolihormonien toimintaa ja eliminoida naisen kehon ikääntymisen oireet.

Nykyisin tehokkain ja suosituin keino vaihdevuosien oireiden varalta on Inoklim, joka on fytoestrogeeneihin perustuva biologinen lisäaine.

Inoklym taistelee tehokkaasti sellaisten ilmasto-oireiden kanssa, kuten kehon lämpö tunne, emättimen kuivuus, lisääntynyt hikoilu ja myös komplikaatioiden kehittymisen estäminen.

Lääkkeellä ei ole käytännössä mitään vasta-aiheita ja sivuvaikutuksia. Sitä ei ole osoitettu Inoclimille vain niille, jotka ovat allergisia aineille, jotka ovat sen osia.

Siten olemme purkaneet, mitä lääkkeitä vaihdevuosien aikana otetaan, lievittääksemme sen oireita. Lääkehoitoa voidaan kuitenkin täydentää asianmukaisella ja tasapainoisella ravinnolla, juomalla riittävästi nestettä, pelata urheilua, ottaa vitamiini- ja mineraalikomplekseja. Älä myöskään unohda positiivisia tunteita, joita voit antaa kommunikoinnille rakkaimmillesi, harrastuksille tai käsitöille.

Katso video vaihdevuosien huumeista.

Hormonaalisten lääkkeiden hyväksyminen vaihdevuosiin: uuden sukupolven hormonikorvaushoito

Premenopausin puhkeamisen myötä menopausaaliset oireet, jotka liittyvät puutteellisiin estrogeenitasoihin, alkavat näkyä naisen kehossa.

Tällainen epämukavuus johtuu tällaisista ilmenemismuodoista, kuten liiallinen hikoilu, nopea joukko ylimääräisiä kiloja, häiriöitä sydämen sykkeen rytmissä, kuivuuden tunne emättimen limakalvolla, virtsankarkailun ilmentymä. Poista kaikki epämiellyttävät vaihdevuosioireet auttavat hormonaalisia lääkkeitä vaihdevuosien aikana.

Kaikki hormonaaliset lääkkeet on jaettu kahteen pääryhmään:

 1. Estrogeenipitoinen, nimetty pääasiassa hysterektomian jälkeen (kohdun kirurginen poistaminen).
 2. Yhdistetyt tuotteet, jotka sisältävät progesteronia, joka suojaa endometriumia sekä estrogeeniä.

Hormonaaliset tabletit, joissa on vaihdevuodet, ovat tehokas tapa päästä eroon vakavista kliinisistä vaikutuksista. Hormonikorvaushoidon hoidon perusta on hormonien järjestelmällinen anto, asiantuntijan tarkkailu ja koko organismin säännöllinen tarkastelu vaihdevuosiin liittyvien patologioiden tunnistamiseksi.

On myös tarpeen ennen HRT-lääkkeiden käyttöä varmistaa, että se sopii keholle, eikä kontraindikaatioita ole. Menopausin hormonikorvaushoitoa tulisi määrätä vain pätevä teknikko.

Tarkastellaan tarkemmin, miksi hormonihoito ja sen myönteiset näkökohdat on määrätty.

Hormonihoidon positiivinen puoli

Kun vaihdevuodet alkavat, elimistössä olevat naiset alkavat vallankumouksellisia muutoksia, joille on tunnusomaista hormonaalisen taustan sammuminen, munasarjojen toimivuus, aivojen kudosten rakenteen muutokset, jotka johtavat progesteronin tuotannon vähenemiseen ja sitten estrogeeniin ja merkityksellisten oireiden esiintymiseen, jotka ilmenevät:

 • Climacteric-oireyhtymä. Ennaltaehkäisyssä se esiintyy 35%: lla naisväestöstä, 39–42%: lla naisilla, joilla on vaihdevuosien puhkeaminen, 19-22% 12 kuukauden kuluttua vaihdevuosien alkamisesta ja 3-5% 4-5 vuoden kuluttua vaihdevuosien aikana.

Climacteric-oireyhtymän ilmentyminen liittyy kuumien aaltojen muodostumiseen ja äkilliseen lämmön tunteeseen, lisääntyneeseen hikoiluun, vuorotellen vilunväristyksiin, psyko-emotionaaliseen epävakauteen, lisääntyneeseen verenpaineeseen ja sen äkilliseen luonteeseen. Myös sydämen sykkeen lisääntynyt rytmi, sormien kärjen tunnottomuus, kipu sydämen alueella, unihäiriöt ja unettomuus, masennustila ja muut niihin liittyvät oireet.

 • Naisen urogenitaalisesta järjestelmästä johtuvat häiriöt, jotka ilmenevät libidon vähenemisenä testosteronitasojen laskun taustalla, kuivuuden esiintyminen limakalvoilla emättimen alueella, virtsan inkontinenssi, erityisesti äkillisen aivastelun, yskimisen tai pelon aikana. Voi olla myös kipua virtsaamisen aikana.
 • Dystrofiset muutokset ihossa ja niiden lisäyksissä, joihin liittyy diffuusisen hiustenlähtö, kuiva iho, kynsien levyn epävakaisuus, syvempien ryppyjen ulkonäkö.
 • Elimistön aineenvaihduntaprosessien loukkaukset: tämäntyyppisten patologisten muutosten yhteydessä ilmenee ruokahaluttomuuden väheneminen ja ihonalaisen rasvakerroksen samanaikainen lisääntyminen. Myös elimistöstä peräisin oleva neste alkaa näkyä hitaassa liikkeessä, mikä johtaa pastosnostin muodostumiseen ja kasvojen turvotukseen.
 • Osteoporoosin muodostumiseen liittyvien myöhäisten ilmentymien kehittyminen, joka ilmenee kalsiumitasojen vähenemisen seurauksena kehon luurankojärjestelmässä sekä hypertensiota, iskemiaa, Alzheimerin tautia ja muita yhtä vakavia patologioita.

Niinpä kaikki naisen kehossa esiintyvät ilmastonmuutokset voivat ilmetä, kun tiettyjä oireita kehittyy eri asteittain.

Menopausin hormonikorvaushoito on tehokas tapa estää, eliminoida tai vähentää merkittävästi kaikkien elinjärjestelmien toiminnallista toimintahäiriötä ja vähentää vakavien patologisten prosessien riskiä hormonaalisen vajaatoiminnan aikana.

Hormonikorvaushoidon pääperiaatteet ovat:

 1. Reseptilääkkeet, joiden pääasiallinen koostumus on samanlainen kuin naisten sukupuolihormonit.
 2. Pienten annosten vastaanotto, joka vastaa endogeenisten estradiolien määrää, erityisesti proliferatiivisessa vaiheessa.
 3. Hoito erilaisilla estrogeenin ja progesteronin saannin yhdistelmillä, mikä auttaa estämään endometriumin hyperplasiaa.
 4. Hysterektomian (kohdun kirurginen poistaminen) jälkeen mahdollisuus ottaa vain estrogeeniä sisältäviä lääkkeitä.
 5. Profylaktisten hormonaalisten lääkkeiden, joiden tarkoituksena on poistaa osteoporoosin ja sydämen iskemian esiintyminen, tulisi olla vähintään 5 vuotta.

Hormonaalisten lääkkeiden pääasiallinen vaikuttava aine on estrogeenit. Kun lisätään gestageeneja, suoritetaan eräänlainen hyperplastisen prosessin ehkäisy kohdun limakalvoille ja sen tilan hallinta. Harkitse tehokkaimpien hormonaalisten lääkkeiden luetteloa.

HRT-lääkkeet

HRT: tä vaihdevuodet ja uuden sukupolven lääkkeet voivat määrätä vain pätevä erikoislääkäri.

klimonorma

Tämä lääke kuuluu antilimakteeristen lääkkeiden ryhmään. Tämän lääkkeen koostumus koostuu kahdesta aktiivisesta aineosasta - estrogeenista ja gestageenista, joiden pääasiallisena tavoitteena on poistaa menopausaaliset oireet ja estää endometriumin syöpä ja hyperplasia.

Lääkkeen ainutlaatuinen koostumus ja erityisjärjestelyn noudattaminen yhdessä antavat mahdollisuuden kuukautiskierron palauttamiseen naisilla, jotka eivät ole läpäisseet hysterektomiaa.

Klimonorm-estradiolin sisältämä aktiivinen komponentti korvaa täysin luonnollisen estrogeenin puutteen vaihdevuosien aikana naisen kehossa. Tämä auttaa vähentämään vaihdevuosien aikana esiintyviä vegetatiivisia ja psykologisia ongelmia testosteronin ja seksuaalisen aktiivisuuden vähenemisen vuoksi. Kun lääkeaine on otettu asianmukaisesti vastaan, on mahdollista saavuttaa syvä ryppyjen esiintymistiheys, lisääntynyt ihon kollageenipitoisuus. Lisäksi lääke vähentää kolesterolin määrää veressä ja ruoansulatuskanavan patologian riskiä.

Keskeneräisen kuukautiskierron ja ainakin harvinaisen kuukautiskierron ilmentymisen jälkeen hoito tulisi aloittaa viidennestä päivästä kuukautisten alkamisen jälkeen. Kun amenorrea kehittyy vaihdevuosien alussa, hoito voidaan aloittaa milloin tahansa, jos raskautta ei ole.

Yksi lääkkeen paketti on suunniteltu 3 viikon hoitojaksolle. Halutun tuloksen saavuttamiseksi on tarpeen ottaa hormoneja määrätyn hoito-ohjelman mukaan. Kun otetaan suurempia annoksia lääkkeestä voi esiintyä kehon haittavaikutuksia, jotka ilmenevät ruoansulatushäiriöistä, oksentamisesta ja verenvuodosta, jotka eivät liity kuukautiskiertoon. Jos haluat päästä eroon yliannostuksen oireista, voit käyttää lääkärin määräämiä järjestelmällisiä hoitoja.

Femoston

Korvaava hormonihoito postmenopausaalisessa jaksossa käsittää tämän kaksivaiheisen yhdistelmälääkkeen ottamisen, jos naiselle ei ole vasta-aiheita. Kahdella vaikuttavalla aineella, jotka muodostavat tämän lääkkeen, estradiolin ja progesteronin, on samanlainen vaikutus kehoon kuin luonnolliset naarashormonit.

Yhteenvetona estradioli ja progesteroni edistävät:

 • Kasvullisten oireiden poistaminen;
 • Psyko-emotionaalisten häiriöiden poistaminen;
 • Osteoporoosin, kohdun syöpä ja hyperplasia.

Tabletoitu lääke Femoston on otettava samaan aikaväliin kerran päivässä. Hoito on suoritettava määrätyn järjestelmän mukaisesti. Kahden ensimmäisen viikon aikana on suositeltavaa juoda hormoneja valkoisissa tableteissa. Kahden seuraavan hoitoviikon täytyy ottaa harmaita pillereitä.

Naisilla, joilla on vallitseva kuukautiskierto, hoito on määrätty kuukautisten ensimmäisestä päivästä alkaen. Niille, joilla on kuukautiskierron epäsäännöllisyys, lääketieteen "Progestogen" avulla määrätään aluksi kurssin hoito, sitten Femoston otetaan erityisen hoito-ohjelman mukaan. Naisilla, joilla ei ole kuukautiskiertoa, he voivat aloittaa lääkkeen ottamisen milloin tahansa.

Halutun tuloksen saavuttamiseksi pillereissä olevien naishormonien on oltava humalassa, tarkasti hoidon jälkeen, tämä on ainoa tapa parantaa yleistä terveyttä ja viivästyttää vanhuuden alkamista.

Klimadinon

Tämä lääke kuuluu kasviperäisten lääkkeiden ryhmään, joka sisältää fytohormoneja. Se on tarkoitettu hoitamaan vaihdevuosien oireita ja poistamaan vegetovaskulaarisia häiriöitä, kun on olemassa ilmeisiä vasta-aiheita ja et voi ottaa hormoneja vaihdevuosien aikana.

Hoito-ohjelma ja hoidon kesto on määritetty riippuen naisen kehon yksilöllisistä ominaisuuksista.

Angelique

Angelica, kuten Clemonorm, ovat naisia ​​vaihdevuosien huumeita, jotka auttavat eroon epämiellyttävistä oireista ja parantamaan yleistä hyvinvointia.

Angelicaa käytetään:

 • Yleisen hyvinvoinnin normalisointi;
 • Poista epämiellyttävät oireet kuumien aaltojen aikana ja vähentää niiden esiintymistiheyttä;
 • Osteoporoosin ehkäisy;
 • Lisääntynyt testosteronitaso ja siten seksuaalisen toiminnan normalisointi.

Älä ota tätä lääkettä, jos sinulla on seuraavat tekijät:

 • Verenvuodon esiintyminen tuntemattoman etiologian emättimestä;
 • Syövän kehittyminen rintarauhasissa;
 • Diabetes, verenpaine ja laskimotromboosi.

Angelique sisältää koostumuksessaan tarvittavat hormonit vaihdevuosien aikana, jotka ovat erinomainen ratkaisu hyvinvoinnin parantamiseen ja hormonaalisen epätasapainon palauttamiseen, erityisesti yli 45-46-vuotiaille naisille.

CLIMAR

Tämä on hormonaalinen lääke, joka on tuotettu laastarin muodossa, joka sisältää estradiolia annoksena 3,8 mg. Laastari on liimattu tiettyyn ihon alueeseen, jonka jälkeen aktiivisen aineosan vapautuminen ja naisen yleisen hyvinvoinnin parantuminen alkaa. Laastarin käyttö on suositeltavaa enintään viikossa. Viikon viimeisenä päivänä on tarpeen korvata käytetty korjaustiedosto uudella, varmista, että vaihdat sen kiinnityspaikan.

Laastarin vaikutuksesta kehossa testosteronitasot kasvavat, mikä vaikuttaa positiivisesti psyko-emotionaaliseen tilaan ja lisääntyneeseen libidoon. Laastarin käyttöön ei ole erityisiä vasta-aiheita, mutta ennen kuin käytät sitä, sinun on kuultava asiantuntijaa.

Naarashormonit vaihdevuosien aikana iän myötä tapahtuvien muutosten ja siirtymäkauden vaikutuksesta vähenevät, mikä pahentaa naisen tilaa. Siksi on tarpeen käyttää HRT-lääkkeitä, jotka lyhyen ajan kuluessa voivat säästää naisen kasvujärjestelmän häiriöistä, vähentää testosteronitasoja ja niiden seurauksia: psyko-emotionaalisen tilan muutokset. Muun muassa hormonaaliset lääkkeet imeytyvät yleensä hyvin eikä niillä ole haittavaikutuksia.

Jotta voisit selvittää, mitä juoda vaihdevuosien aikana, sinun on suoritettava täydellinen diagnoosi kehon tilasta ja neuvoteltava asiantuntijan kanssa.

Spontaanit hormonaaliset lääkkeet eivät voi olla pelkästään hyödyttömiä keholle, vaan myös vaarallisia, joilla on peruuttamattomia seurauksia. Siksi on välttämätöntä ottaa hormonaalisia valmisteita vain lääkärin määräämällä tavalla.

Mielenkiintoinen ja informatiivinen video aiheesta: