Hormonikorvaushoito vaihdevuodet - kaikki edut ja haitat

Naisilla vaihdevuosien aiheuttamien patologisten häiriöiden ehkäisemiseksi ja korjaamiseksi käytetään erilaisia ​​lääkkeitä, lääkkeitä ja hormonaalisia aineita.

Viimeisten 15–20 vuoden aikana erityinen hormonikorvaushoito vaihdevuodet (HRT) on yleistynyt. Toisin kuin se, että keskusteluja käytiin hyvin pitkään, siitä, että tästä asiasta ilmaistiin epäselvä mielipide, sen käyttöaste oli 20–25 prosenttia.

Hormonihoito - edut ja haitat

Yksittäisten tutkijoiden ja harjoittajien kielteinen asenne on perusteltua seuraavilla väitteillä:

 • vaara häiritä "ohut" hormonaalisen säätelyn järjestelmää;
 • kyvyttömyys kehittää oikeat hoito-ohjeet;
 • häiriö kehon luonnolliseen vanhenemisprosessiin;
 • hormonien tarkan annostelun mahdottomuus kehon tarpeista riippuen;
 • hormonihoidon sivuvaikutukset pahanlaatuisten kasvainten, sydän- ja verisuonitautien ja verisuonten tromboosin kehittymisen mahdollisuutena;
 • luotettavien tietojen puute vaihdevuosien myöhäisten komplikaatioiden ehkäisyn ja hoidon tehokkuudesta.

Hormonaalisen säätelyn mekanismit

Kehon sisäisen ympäristön pysyvyyden säilyttäminen ja sen riittävän toiminnan koko mahdollisuuden tarjoavat suoran ja palautteen itsesäätyvä hormonaalinen järjestelmä. Se on kaikkien järjestelmien, elinten ja kudosten välillä - aivokuoressa, hermostossa, hormonitoiminnoissa jne.

Kuukautiskierron jakso ja kesto, ilmastoajan alkamisajankohta on säädetty hypotalamuksen ja aivolisäkkeen-munasarjojen järjestelmällä. Yksilöllisten yhteyksien, joista tärkeimmät ovat aivojen hypotalamusrakenteet, toiminta perustuu myös periaatteeseen, joka koskee suoraa ja käänteistä viestintää keskenään ja koko organismin kanssa.

Hypotalamus jatkuvasti tietyssä pulssimoodissa erittää gonadotropiinia vapauttavan hormonin (GnRg), joka stimuloi follikkelia stimuloivien ja luteinisoivien hormonien (FSH ja LH) etu- aivolisäkkeen synteesiä ja vapautumista. Viimeisten, munasarjojen (lähinnä) tuottavat sukupuolihormonit - estrogeenit, androgeenit ja progestiinit (progestiinit).

Yhden linkin hormonien määrän lisääminen tai vähentäminen, johon vaikuttaa sekä ulkoiset että sisäiset tekijät, merkitsee muiden linkkien endokriinisten rauhasien tuottamien hormonien pitoisuuden kasvua tai vähenemistä ja päinvastoin. Tämä on suoran ja palautemekanismin yleinen merkitys.

HRT: n tarve

Climax on fysiologinen siirtymävaihe naisen elämässä, jolle on ominaista elinvoimainen muutos kehossa ja lisääntymisjärjestelmän hormonaalisen toiminnan sammuminen. Vuoden 1999 luokituksen mukaan vaihdevuosien aikana, joka on 39-45 vuotta ja kestää 70-75 vuotta, on neljä vaihetta - premenopaus, vaihdevuodet, postmenopaus ja perimenopaus.

Pääasiallinen alkuvaihe vaihdevuosien kehittymisessä on ikään liittyvä follikulaarisen yksikön heikkeneminen ja munasarjojen hormonaalinen toiminta sekä aivojen hermokudoksen muutokset, jotka johtavat munasarjojen tuotannon vähenemiseen, ennen kaikkea progesteroniin ja sitten estrogeeniin, ja hypotalamuksen herkkyyden heikkenemiseen ja siten hypotalamuksen herkkyyden heikkenemiseen heille GnRg-synteesi.

Samalla palautteen mekanismin periaatteen mukaisesti aivolisäke ”reagoi” FSH: n ja LH: n lisääntymiseen vasteena hormoneiden vähenemiselle niiden tuotannon stimuloimiseksi. Tämän munasarjojen "tehostamisen" vuoksi sukupuolihormonien normaali pitoisuus veressä säilyy, mutta jo nyt aivolisäkkeen stressaantuneella toiminnalla ja syntetisoituvien hormonien veripitoisuuden lisääntymisellä, joka ilmenee verikokeissa.

Kuitenkin estrogeeni muuttuu ajan myötä riittämättömäksi aivolisäkkeen vastaavaan reaktioon, ja tämän kompensoivan mekanismin poistuminen tapahtuu vähitellen. Kaikki nämä muutokset johtavat muiden endokriinisten rauhasien toimintahäiriöihin, kehon hormonaaliseen epätasapainoon ilmenemällä eri oireyhtymien ja oireiden muodossa, joista tärkeimmät ovat:

 • menopausaalinen oireyhtymä, joka esiintyy premenopausaalisilla naisilla 37%: lla naisista, 40% vaihdevuosien aikana, 20% - 1 vuosi sen alkamisen jälkeen ja 2% - 5 vuotta sen alkamisen jälkeen; menopausaalinen oireyhtymä, joka ilmenee kuumien aaltojen ja hikoilun äkkinäisenä tunteena (50-80%), vilunväristyksiä, psyko-emotionaalista epävakautta ja epävakaa verenpainetta (yleensä kohonnut), sydämen sydämentykytyksiä, sormien tunnottomuutta, pistelyä ja kipua sydämessä, muistin heikkenemistä ja unihäiriöitä, masennus, päänsärky, muut oireet;
 • virtsan häiriöt - seksuaalisen aktiivisuuden väheneminen, emättimen limakalvon kuivuminen, palaminen, kutina ja dyspareunia, kipu virtsatessa, virtsankarkailu;
 • ihon ja sen liitteiden dystrofiset muutokset - hajakuoritus, kuiva iho ja kynsien lisääntynyt hauraus, ihon ryppyjen ja taittumien syveneminen;
 • aineenvaihdunta-aineenvaihdunnan häiriöt, jotka ilmenevät ruumiinpainon lisääntyessä ruokahalun vähenemisenä, nesteen kertyminen kudoksiin kasvojen pastositeetin ja jalkojen turvotuksen, glukoosin sietokyvyn jne.
 • myöhäiset ilmenemismuodot - luun mineraalitiheyden väheneminen ja osteoporoosin, verenpaineen ja iskeemisen sydänsairauden, Alzheimerin taudin jne. kehittyminen.

Näin ollen monien naisten (37-70%) ikääntymiseen liittyvien muutosten taustalla kaikki klimaattisen jakson vaiheet voivat liittyä yhdelle tai toiselle patologisten oireiden ja oireyhtymien hallitsevalle kompleksille, joilla on erilainen vakavuus ja vakavuus. Ne johtuvat sukupuolihormonien puutteesta, jolla on vastaava merkittävä ja jatkuva aivolisäkkeen gonadotrooppisten hormonien tuotannon lisääntyminen - luteinisoiva (LH) ja follikkelia stimuloiva (FSH).

Menopausin hormonikorvaushoito, ottaen huomioon sen kehittymisen mekanismit, on patogeeninen menetelmä, jolla estetään, eliminoidaan tai vähennetään merkittävästi elinten ja järjestelmien toimintahäiriöitä ja vähennetään riskiä sairastua sukupuolihormonien puutteeseen.

Hormonihoito vaihdevuodet

HRT: n pääperiaatteet ovat:

 1. Käytä vain sellaisia ​​lääkkeitä, jotka ovat samanlaisia ​​kuin luonnolliset hormonit.
 2. Vähäisten annosten käyttö, jotka vastaavat endogeenisen estradiolin pitoisuutta nuorilla naisilla jopa 5-7 päivän ajan kuukautiskierrosta, eli proliferatiivisessa vaiheessa.
 3. Estrogeenien ja progestogeenien käyttö erilaisissa yhdistelmissä, joiden avulla voidaan sulkea pois endometriumin hyperplasia.
 4. Kun kohdun jälkeinen poissaolo ei ole mahdollinen - mahdollisuus käyttää vain estrogeenin jaksottaisia ​​tai jatkuvia kursseja.
 5. Hormonihoidon minimi kesto sepelvaltimotaudin ja osteoporoosin ehkäisyssä ja hoidossa on 5-7 vuotta.

Hormonikorvaushoitoon tarkoitettujen lääkkeiden pääkomponentti on estrogeenit, ja gestageenien lisääminen suoritetaan hyperplastisten prosessien estämiseksi kohdun limakalvossa ja sen tilan hallitsemiseksi.

Vaihdevaiheeseen tarkoitetut tabletit vaihdevuodet sisältävät seuraavat estrogeeniryhmät:

 • synteettiset, jotka ovat oraalisten ehkäisyvalmisteiden olennaisia ​​osia - etinyyliestradioli ja dietyyli- stilbestroli;
 • luonnollisten hormonien estriolin, estradiolin ja estronin konjugoidut tai mikronisoidut muodot (parempi imeytyminen ruoansulatuskanavassa); näihin kuuluvat mikronisoitu 17-beeta-estradioli, joka on osa sellaisia ​​lääkkeitä kuin Clikogest, Femoston, Estrofen ja Trisequens;
 • eetterijohdannaiset - estriolisukkinaatti, estronisulfaatti ja estradiolvaleraatti, jotka ovat Klimene-, Klimonorm-, Divina-, Proginova- ja Cycloproginova-valmisteiden komponentteja;
 • luonnolliset estrogeenit, jotka on konjugoitu ja niiden seos, sekä eetterijohdannaiset valmisteissa Hormplex ja Premarin.

Parenteraalista (ihon) käyttöä maksan ja haiman vakavien sairauksien läsnä ollessa käytetään migreenihyökkäyksiä, yli 170 mm Hg: n verenpaineita, geelejä (Estragel, Divigel) ja estradiolia sisältäviä laastareita (Klimara). Hakemuksissaan ja ehjissä (säilyneissä) kohtisissaan on tarpeen lisätä progesteronivalmisteita (”Utrogestan”, ”Duphaston”).

Korvaushoidon lääkkeet, jotka sisältävät gestageeneja

Progestiini, joka on tuotettu vaihtelevalla aktiivisuudella ja jolla on kielteinen vaikutus hiilihydraattien ja lipidien metaboliaan. Siksi niitä käytetään pienimmässä annoksessa, jota tarvitaan säätelemään endometriumin eritystä. Näitä ovat:

 • Didrogesterone (Duphaston, Femoston), jolla ei ole metabolisia ja androgeenisiä vaikutuksia;
 • noretisteroniasetaatti (Norkolut), jolla on androgeeninen vaikutus - suositellaan osteoporoosille;
 • Livial tai Tibolon, sen rakenteessa lähellä Norkolutia ja sitä pidetään tehokkaimpina lääkkeinä osteoporoosin ehkäisyssä ja hoidossa;
 • Diane-35, Androkur, Klimen, joka sisältää syproteroniasetaattia, jolla on anti-androgeeninen vaikutus.

Yhdistetyt korvaushoidon lääkkeet, joihin kuuluvat estrogeenit ja progestogeenit, ovat Triaclim, Klimonorm, Angelik, Ovestin jne.

Hormonaalisten lääkkeiden ottamistavat

On kehitetty erilaisia ​​hoitomenetelmiä ja kaavioita hormonaalista hoitoa vaihdevuodet, joita käytetään poistamaan varhaisen ja myöhäisen vaikutuksen, joka liittyy hormonaalisen munasarjojen toiminnan puutteeseen tai puutteeseen. Tärkeimmät suositellut järjestelmät ovat:

 1. Lyhytaikainen, pyritään ehkäisemään vaihdevuosien oireyhtymää - kuumia aaltoja, psyko-emotionaalisia häiriöitä, urogenitaalihäiriöitä jne. Lyhyen aikavälin hoidon kesto on kolmesta kuukaudesta kuuteen kuukauteen ja mahdollisuus toistaa kursseja.
 2. Pitkä - 5-7 vuotta tai enemmän. Sen tavoitteena on ehkäistä myöhäisiä häiriöitä, joihin kuuluvat osteoporoosi, Alzheimerin tauti (sen kehittymisen riski vähenee 30%), sydän- ja verisuonisairaudet.

Tabletteja on kolme:

 • monoterapia estrogeenisten tai progestogeenisten aineiden kanssa syklisessä tai jatkuvassa tilassa;
 • kaksivaiheiset ja kolmivaiheiset estrogeeni-gestageenivalmisteet syklisessä tai jatkuvassa tilassa;
 • estrogeenin ja androgeenien yhdistelmä.

Hormonihoito kirurgisessa vaihdevuodessa

Se riippuu suoritetun leikkauksen määrästä ja naisen iästä:

 1. Kun munasarjat on poistettu ja alle 51-vuotiailla naisilla on säilytetty kohtu, on suositeltavaa ottaa 2 mg: n syklinen hoito 1 mg: n ciprateronin tai 0 mg: n levonorgestreelin, 15 mg: n tai 10 mg: n medroksiprogesteronin tai 1 mg: n estrogiolin kanssa. didrogesteronilla 10 mg.
 2. Samoissa olosuhteissa, mutta 51-vuotiailla ja sitä vanhemmilla naisilla, ja myös kohtuullisen kohtuullisen kohdun amputoinnin jälkeen lisäyksillä, 2 mg estradiolia monofaasiseen hoitoon 1 mg noretisteronilla tai 2,5 mg tai 5% medroksiprogesteronia, tai 2 mg tai 2 mg Drosyrenonia tai 1 mg estradiolia 5 mg: lla didrosteronia. Lisäksi on mahdollista käyttää Tibolonea (viittaa STEAR-ryhmän lääkkeisiin) 2,5 mg päivässä.
 3. Endometrioosin kirurgisen hoidon jälkeen, johon liittyy uusiutumisen riski, estradiolin yksivaiheinen hoito dienogestin 2 mg tai 1 mg estradiolin kanssa 5 mg didrogesteronia tai STEAR-hoitoa.

HRT: n haittavaikutukset ja sen käytön vasta-aiheet

Mahdolliset hormonihoidon sivuvaikutukset vaihdevuodet:

 • virtsaaminen ja arkuus maitorauhasissa, kasvainten kehittyminen niissä;
 • lisääntynyt ruokahalu, pahoinvointi, vatsakipu, sapen dyskinesia;
 • kasvojen ja alaraajojen pastositeetti, joka johtuu nesteen kertymisestä kehossa, painonnousu;
 • kuiva emättimen limakalvo tai kohdunkaulan liman lisääntyminen, kohdun epäsäännöllinen ja kuukautiskierto;
 • migreenikipu, väsymys ja yleinen heikkous;
 • alaraajojen lihaskouristukset;
 • esiintyminen akne ja seborrhea;
 • tromboosi ja tromboembolia.

Menopausin hormonihoidon tärkeimmät vasta-aiheet ovat seuraavat:

 1. Rintarauhasen tai sisäisten sukuelinten pahanlaatuiset kasvaimet historiassa.
 2. Verenvuoto tuntemattomasta alkuperästä.
 3. Vaikea diabetes.
 4. Maksan munuaisten vajaatoiminta.
 5. Lisääntynyt veren hyytyminen, taipumus tromboosiin ja tromboemboliaan.
 6. Lipidiaineenvaihdunnan rikkominen (ehkä hormonien ulkoinen käyttö).
 7. Munasarjojen endometrioosin tai adenomyoosin esiintyminen (estrogeenisen monoterapian käytön vasta-aihe).
 8. Yliherkkyys käytetyille lääkkeille.
 9. Tällaisten sairauksien, kuten mastopatian, sidekudoksen autoimmuunisairauksien, reuman, epilepsian, keuhkoputkien astman kehittyminen tai paheneminen.

Ajoissa ja asianmukaisesti käytetty ja yksilöllisesti valittu hormonikorvaushoito estää naisen kehossa tapahtuvia vakavia muutoksia vaihdevuosien aikana, parantaa fyysisen mutta myös mielenterveyden tilaa ja parantaa merkittävästi laatutasoa.

Kattava opas testosteronikorvaushoitoon miehille

Tässä on mitä sinun pitäisi tietää...

 1. Testosteronikorvaushoitoa voidaan kutsua paitsi tiedoksi myös koko taiteeksi. Valitettavasti useimmista lääkäreistä taiteilijat ovat niin.
 2. Testosteronin "normaali" indikaattori on illuusio. Ilman kokonais-, vapaan ja biologisesti käytettävissä olevan testosteronin määritelmää ei saada kokonaisvaltaista kuvaa.
 3. Hormonikorvaushoitoa (HRT) testosteronia määrätään oireiden, ei verikokeiden perusteella. Jos sinusta tuntuu voimattomalta, voitat rasvaa helposti, sinulla on vaikeuksia saada lihaksia, libido on pieni ja sinulla on masennus, joten saatat tarvita hormonikorvaushoitoa.
 4. Alhainen testosteroni käsitellään injektioilla, geeleillä, voiteilla, kapseleilla ja ravintolisillä. Tässä tapauksessa testosteronin injektiot ovat tehokkaimpia.
 5. HRT-testosteroni ei ole täynnä sivuvaikutuksia. Tärkein vasta-aihe on eturauhassyöpä. Myös tämä hoito voi johtaa veren sakeutumiseen, mutta tämä tila on helposti hoidettavissa.
 6. Jotkin hormonikorvaushoidon tulokset ilmenevät nopeasti, ja toiset saattavat kestää vuosia. Voit päästä eroon matalasta libidosta muutamassa viikossa sekä masennuksesta. Mutta liiallisen rasvan pudottaminen ja lihasmassan saaminen alkaa vähitellen, tasanko kulkee muutaman kuukauden kuluttua ja jatkuu vuosia hitaasti.

Hormonikorvaushoidon testosteroni

Ovatko kivekset tekemisissä?

Testosteronin verikokeen tuloksena näet 600 nanogrammaa desilitraa kohti (ng / dl). Tiedät, että "normi" vaihtelee 200-1100 ng / dl. Te huokaat helpotuksella, ja annat henkisesti "viisi" kiveksillesi, jotka pystyivät "puristamaan" normaalin luvun. Mutta mitä tämä luku todella tarkoittaa?

"Normaali" testosteroni - nukke

Valitettavasti testosteronin suhde 600 ng / dl ei merkitse mitään. Testosteronitasojen laboratoriotestissä on paljon epätarkkuuksia. Sen pitoisuus veressä muuttuu jatkuvasti. Ainoa tapa saada ainakin joitakin luotettavia tietoja on siirtää päivän aikana kerätty virtsa laboratorioon testosteronin ja sen metaboliittien määrän mittaamiseksi. Vaihtoehtoisesti voit ottaa vähintään kolme verinäytettä eri vuorokaudenaikoina. Laboratoriossa ne yhdistetään ja testataan.

Lähes kukaan ei kuitenkaan tee tätä. Se on kalliimpaa, pidempää ja hankalampaa. Sitä paitsi, jos annat sen lääkärille, hän vie sinut hulluun. Ja oikeastaan, kuka sinä epäilet hänen pätevyytensä, olet surullinen kuolevainen? Ja miksi olet niin huolissasi testosteronista? Sinun pitäisi olla tyytyväinen hyödyttömiin verikokeisiin, testosteronitasojen arvioimiseen ja oletettavasti toimiviin kiveksiin, kuten useimpiin planeetalla oleviin ihmisen parviin.

Ja vaikka olet lahjoittanut useita verinäytteitä, tämä ei ole syytä tehdä johtopäätöksiä. Ensinnäkin, koska "normaali" testosteronin määrä ei ehkä ole normaalia sinulle.

Ehkä kun olit 20-vuotias, testosteroni lähti asteikosta, jolloin saatiin 1100 ng / dl. Nyt kun olet saavuttanut vähintään 600 ng / dl, olet opiskellut Facebookia ja muita sivustoja koko päivän tietojen keräämisessä. Jos olisit määrittänyt testosteronitaustasi, kun kääntyi 30: een, voit nyt arvioida tulosten "normaalisuutta". Mutta jälleen, kukaan ei.

Muut tiimin jäsenet: GSPG ja estradioli

Toinen ongelmalähde on sukupuolisteroidia sitova globuliini tai SHBG. Se on glykoproteiini, joka kirjaimellisesti sitoo sukupuolihormonit, mukaan lukien noin 60% testosteronista. Vuosien mittaan tämä luku kasvaa.

Mitä korkeampi SHBG-tasosi, sitä enemmän testosteroni on sidottu, mikä vähentää vapaan hormonin määrää, joka voi tehdä työnsä. Siksi, vaikka testosteroni on 600, leijonan osuus on kytketty. Tämä on vain kauheaa. Se on ikään kuin sinulla on suklaa pullossa, mutta et voi avata sitä.

Siksi testosteronin tasoa laskettaessa lääkärin on ainakin määrättävä analyysi kokonaistuloksesta, vapaasta ja biologisesti käytettävissä olevasta testosteronista, jotta ainakin ymmärrettäisiin tilanne. Mutta kuten olet arvannut, kukaan ei tee tätä, paitsi että muutama klassisen koulun lääkäri.

Emme saa unohtaa estrogeeniä tai pikemminkin miesten estradiolin tasoa. Testosteroni voi olla normaalia, mutta kohonneen estradiolin taso lopettaa testosteronin yrittämisen tehdä sinusta miehen, joka voisi olla.

Kuten voitte kertoa, testosteronitasojen määrittäminen on melko työlästä ja salakavalaista tehtävää. Siksi laboratoriokokeiden tuloksista riippumatta on epäselvyytensä vuoksi parempi keskittyä oireisiin ja yksinkertaiseen haluun olla parempi hormonaalisesti.

Merkkejä alhaisesta testosteronista

Tunnetko erittelyä? Oletko koskaan saanut rasvaa ilman syytä, ettet voinut päästä eroon? Entä miten lihasten värjäytyminen ja koulutuksen etenemisen puute? Onko sinulla erektio-ongelmia? Ajatteletko nurmettasi useammin kuin naisten hurmaa?

Mitä sanot ennenaikaisesta ikääntymisestä? Ongelmia keskittymisen ja muistin kanssa? Masennus? Tai ehkä "terveellistä aggressiota" ei ole, kun et tee aloitetta sydämen asioissa?

Ehkä olet liian ärtyisä, aina reuna, ja olet valmis repimään päätä rasvaa edessänne rivillä, joka osti viimeisen kanelipupun? Mikä tahansa näistä tiloista voi osoittaa, että testosteroni on vähentynyt, mukaan lukien paradoksaalisesti, ja viimeisimmän kohteen, joka sisältää tarpeettoman vihan.

Historiallisesti alhainen testosteroni tai hypogonadismi oli ominaista keskiajalle ja myöhemmille jaksoille. Vuoden 2006 kyselyn mukaan 39 prosenttia yli 45-vuotiaista miehistä kärsi tästä ongelmasta, ja toisen tutkimuksen mukaan Yhdysvalloissa asuvilla 13 miljoonalla miehellä oli testosteronin puutos, ja vain 10 prosenttia niistä hoidettiin.

Muutoksia siellä. Älä kuitenkaan unohda, että näihin tilastoihin kuuluvat vain ne miehet, joiden testosteronipuutos on vahvistettu kliinisellä tutkimuksella, ts. laboratoriotestitulokset. Siksi miljoonat miehet pysyvät - enimmäkseen nuorina tai suhteellisen nuorina - joiden analyysit ovat normaalialueella, mutta heidän hyvinvoinnistaan ​​puhutaan selkeästä hormonaalisesta epätasapainosta.

Älä myöskään ota huomioon nuoria, jotka eivät tarkista testosteronia. Miljoonat tällaiset ihmiset voivat myös puuttua tästä hormonista. Syynä ei ole aina peitetty kehon ikääntymisessä. Pikemminkin tämä johtuu estrogeenin vaikutuksesta ympäristöön, aivolisäkkeen ja kiveksen toimintojen estoon kemikaaleilla yleensä sekä hyvin ruokittua, mukavaa ja modernia elämäntapaa, jota ympäröivät kaikenlaiset mukavuudet, joissa ei ole paikkaa testosteronipurskeille.

Sanotaan, että nykyaikaisen keskimäärin miehen testosteronitaso on noin puolet niin paljon kuin hänen isoisänsä oli samassa iässä ja elinolosuhteissa.

Ota testisi viisaasti

Ensimmäinen tehtäväsi on etsiä progressiivinen lääkäri tai erikoislääkäri, joka ainakin tarkoituksenmukaisilla potilailla ei pelkää. Onneksi missä tahansa maassa on nyt tarpeeksi keskuksia testosteronin puutteen torjumiseksi. Mutta useimmat heistä valitettavasti järjestettiin hätäisesti, eivätkä ne ole erottamattomia asiasta. Tämä on ylimääräinen kannustin ymmärtää itse aihe.

Kun olet löytänyt hyvän lääkärin, kuvaile tilannettasi hänelle, ilmaise halu testosteronikorvaushoitoon ja pyytää häntä antamaan sinulle testejä. Muista kuitenkin käydä läpi laboratoriotutkimusmenettely, kuten alla. (Jos et esimerkiksi osoita, että tarvitset erityistä ”herkkää” testiä estradiolia varten miehillä, laboratorioteknikot mittaavat sitä ikään kuin olisit balettitanssija Bolshoi-teatterista, joka kärsii kuukautiskierron epäonnistumisesta.

Tarvitset seuraavat testit:

 • Yleinen testosteroni
 • Testosteroni, biologisesti saatavilla
 • Testosteroni vapaa
 • Estradioli (herkkä analyysi)
 • SHBG
 • Follikkelia stimuloiva hormoni (FSH)
 • Luteinisoiva hormoni (LH)
 • Dihydrotestosteroni (DGT)
 • Täydellinen verenkuva (KLA)
 • Eturauhasen spesifinen antigeeni (PSA)
 • Biokemiallinen verikoe
 • Monimutkainen metabolinen paneeli

Näiden analyysien indikaattorit toimivat vertailukohtana. Niiden avulla voit verrata kyselyn tuloksia kolmen tai kuuden kuukauden kuluttua arvioidakseen lääkkeiden annostelun oikeellisuutta ja piilotettujen sivuvaikutusten ilmenemistä.

Mitä lääkkeitä käytetään testosteronin korvaushoidossa?

Jos löydät testosteronipuutoksen tai jos ilmenee sen ilmenemismuotoja, haluat todennäköisesti päästä eroon siitä. Tätä varten kehitettiin valtava valikoima lisäaineita. (Alpha Male® ja Tribex® ovat tehokkaimpia). Ne ovat erittäin tehokkaita, ja niitä suositellaan terveille pojille, jotka haluavat lisätä testosteronitasoa kehonrakennuksen edistymiseen. On selvää, että tällaiset lääkkeet eivät ole paras valinta potilaille, joilla on kliininen testosteronin puute, jotka päättivät ottaa testosteronin (HRT) hormonikorvaushoidon elämänsä ajaksi.

1. Injektiot

Testosteronin injektiot ovat HRT: n eliitti. Vaikka testosteronigeelit (ks. Jäljempänä) ovat todellakin sopusoinnussa testosteronin luonnollisten vaihtelujen kanssa elimistössä, injektiot, kun niitä käytetään asianmukaisesti, mahdollistavat voimakkaamman lihaskasvun, tarjoavat hypätä libidoon ja tarjoavat vielä enemmän etuja.

Amerikassa testosteronin injektiot ovat kahdenlaisia: testosteroni enanthate ja testosteroni cypionate. Näillä estereillä on hieman erilaiset puoliintumisajat, mutta tämä ei ole niin tärkeää, varsinkin jos noudatat riittävää annostusta ja sopivaa menetelmää ja käyttöaikataulua.

Useimmilla miehillä on riittävästi 100 mg lääkettä viikossa. Mutta jotkut saattavat vaatia pienempää tai suurempaa annosta, noin 200 mg viikossa. Jos pistät enemmän, se ei ole testosteronin korvaushoito, vaan kevyt steroidisykli kehonrakentajille.

Jopa viikoittaisilla injektioilla (aina samana päivänä) voit silti kärsiä alhaisen testosteronin merkkeistä, mikä lisääntyy jokaisen uuden pistoksen jälkeen. Tämän välttämiseksi monet miehet jakavat annoksen puoleen ja pistävät sen kahdesti viikossa. Joten testosteronitasosi pysyy vakaana koko viikon ajan.

Useimmat urheilijat säätävät myös kovimpia harjoituksiaan hormonaalisten “ylä- ja alamäiden” aikana hormonikorvaushoidon aikana. Mutta tämä on tarpeetonta vaivaa, varsinkin jos kutsut testosteronia kahdesti viikossa. Tällainen pieni injektioiden välinen aika antaa sinulle jatkuvan testosteroniarvon.

Lisäksi lihaksensisäisesti voit tehdä myös ihonalaisia ​​injektioita. Tohtori John Chrisler, tunnustettu testosteroniguru, vaatii subkutaanisten injektioiden suurempaa tehoa, koska 80 g tällä tavoin annettua testosteronia vastaa 100 g lihakseen injektoitua lääkettä. Lisäksi hän toteaa, että sinun ei tarvitse harjoittaa lihasten vatsaan satoja reikiä pitkän HRT: n aikana.

Sinun tarvitsee vain puristaa ihoa pakaraan, reiteen tai jopa mahaan, ja aseta pieni neula 45 tai 90 asteen kulmaan tähän taittoon. Paina mäntä kokonaan alas, vapauta iho ja olet valmis. Olipa Chrysler oikeassa, puhutaan tällaisesta subkutaanisten injektioiden etusta tai ei - ei ole tarkasti tiedossa. Mutta täällä on varmasti jotakin totuutta, joten kannattaa kokeilla.

2. Testosteronigeelit

Kuten edellä mainittiin, testosteronia sisältävät geelit tukevat luonnollista androgeenirytmiä, ja voidaan olettaa, että ihmiskehon luonnollisten rytmien jäljitelmä antaa parhaan tuloksen. Monet uskovat kuitenkin, että niiden tehokkuus on pienempi kuin injektiot.

Lisäksi geeleillä on haittoja. Niitä on käytettävä vain juuri pestyyn ihoon. Älä uida tai hiki vähintään tunnin ajan. Lasten ja naisten (erityisesti raskaiden) ei saa missään tapauksessa koskettaa käsiteltyä ihoaluetta, kunnes aine on täysin imeytynyt.

Kun olet valinnut geelin, sinun pitäisi laittaa se kerran (viimeisenä keinona, kaksi) kertaa päivässä. Mutta levitä sitä käsillä ei suositella. Käsiin jäänyt geeli ei tunkeudu verenkiertoon. Se on kuin vanhan, läpäisemättömän baseball-käsineen. Sen sijaan purista kyynärvarren geeli ja hiero se yhteen. Joten et menetä pudotusta.

3. Muut vapauttamismuodot

Muilla testosteronia sisältävillä lääkkeillä, mukaan lukien voiteet, kapselit ja kielenalaiset tabletit, ei ole tarpeen sanoa. Voiteet voivat olla erittäin tehokkaita, mutta niillä on paljon likaa, ja ne imeytyvät huonommin kuin geelit. Kapselit ja pillerit ovat joko täysin hyödyttömiä tai epäkäytännöllisiä. Lisäksi arvata niiden tarkkaa annostusta on lähes mahdotonta.

On myös muita hoitoprotokollia, jotka ovat osoittautuneet tehokkaiksi sekundäärisen hypogonadismin torjunnassa (jossa hypotalamus jostain syystä ei anna signaalia aivolisäkkeelle LH: n ja FSH: n tuottamiseksi, mikä puolestaan ​​aiheuttaa kivekset tuottamaan testosteronia), esimerkiksi selektiivinen estrogeeni reseptorimodulaattorit (CERM).

Näistä kaksi yleisintä ovat Clomid (clomiphene) ja nolvadex (tamoksifeeni). Ne stimuloivat aivolisäkkeen tuottamaa LH: n tuotantoa, joka aktivoi kiveksen työtä. Yksityiskohtainen kuvaus näistä protokollista on tämän artiklan ulkopuolella.

HRT, kivekset ja hCG

Suurin huoli hormonikorvaushoidosta liittyy hedelmättömyyteen ja kivesten kuivumiseen. Itse asiassa HRT vähentää tuotettujen siittiöiden määrää, mutta on typerää uskoa, että korvaava annos säästää sinua isyydestä. Useimmissa tapauksissa kivekset vähenevät ja siittiöiden tilavuus laskee. Tämä ilmiö voidaan kuitenkin helposti estää käyttämällä ihmisen koriongonadotropiinia (hCG).

Tämä lääke kopioi LH: n vaikutukset, joten kivekset toimivat edelleen. Ne tuottavat edelleen siittiöitä ja testosteronia, joten atrofiaa ei tapahdu. Lisäksi LH-reseptorit sijaitsevat koko kehossa, ja hCG liittyy koko järjestelmään. Se on naurettavaa, mutta tämän ansiosta miehillä, jotka käyvät HRT- tai hCG-hoitoa, varmistetaan niiden erinomainen terveydentila.

HCG injektoidaan ihonalaisesti insuliiniruiskuihin, ja se on helppo saada reseptillä. Suositeltu aloitusannos on 100 IU päivässä. Ajan mittaan voit lisätä päivittäistä annosta tai päinvastoin, jos haluat työskennellä 200 tai 500 IU: lla kahdesti viikossa.

HRT: n mahdolliset haittavaikutukset

HRT: n aikana voi tapahtua muutamia huonoja asioita. Yksi niistä uhkaa vain sinua, jos sinulla on eturauhassyöpä ennen hoidon aloittamista.

Erityisesti ei ole todisteita siitä, että hormonikorvaushoito provosoi eturauhassyövää, vaikka tuhansien tutkimusten ja tapaustietojen asiantuntijat ovat tutkineet huolellisesti. Mutta joistakin syistä, joita meille ei vielä tiedetä, hormonikorvaushoito pyrkii pahentamaan sairautta sairastavien henkilöiden tilaa. Siksi on tarpeen suorittaa digitaalinen peräsuolentutkimus vuosittain jatkamalla eturauhasen spesifisten antigeenien (PSA) tasoa.

Hormonikorvaushoito voi myös aiheuttaa polysytemiaa (lisääntynyt punasolujen tuotanto elimistössä). Sen sijaan, että voisit virrata vapaasti suonien läpi, veresi on sakeutunut ja liikkuu nykäyksissä, kuten pehmeä jäätelö Dairy Queen -automaatista. On selvää, että tämän vuoksi sydänkohtauksia ja aivohalvauksia voi esiintyä, kun verisuonit hyytyvät.

Siksi hemoglobiinia ja hematokriittia on seurattava. Kun hemoglobiini on yli 18,0 tai hematokriitti nousee 50,0: een, sinun pitäisi säätää testosteronin annostusta, lahjoittaa verta lahjoitukselle Punaiselle Ristille tai käydä läpi ns. Terapeuttisen flebotomian (normaali verenvuoto lääkärin toimistossa).

Entä gynekomastiaa ja sydänkohtauksia?

Aivohalvaavaa gynekomastiaa ei ole koskaan havaittu miehillä, jotka ovat saaneet hormonikorvaushoidon testosteronihoitoa. Gynekomastiaa tai rintakudosten kasvua miehillä todettiin yksinomaan niillä, jotka ottavat merkittäviä annoksia testosteronia (1000-3000 mg viikossa) tai sen analogeja. Hiustenlähtö on mahdollista, mutta kaikki on yleensä normaalia 30-vuotiaana. Jos elät nähdäksesi ikäsi menettämättä hiuksiasi, on erittäin kyseenalaista, että HRT tekee sinusta kaljua.

Muita suosittuja testosteronin kauhutarinoita sydänkohtauksista ja muista ongelmista ovat hämärtyneet. Päinvastoin, miehet, joilla on alhainen testosteroni, ovat alttiimpia erilaisille sairauksille, kuten sydänongelmille, diabetekselle, dementialle ja monille muille häiriöille, jotka liittyvät tyypillisesti vanhuuteen, kuolemaan ja heikkouteen.

Hormonikorvaushoidon vaikutus testosteronilla

Testosteroni vaikuttaa kehoon ihanimmalla tavalla, mutta ei välittömästi. Toisin kuin hyvinvoinnin parantuminen, joka rajoittuu vimmaan, joka ilmestyy pian hoidon alkamisen jälkeen, monet fysiologiset prosessit käynnistyvät vasta jonkin ajan kuluttua.

 1. Seksuaaliset edut. Täysin, ne alkavat näkyä kolmannella hoitoviikolla, jonka jälkeen 19-21 viikon ajan esiintyy tasangovaikutus.
 2. Masennus. Jos olet masentunut, hän alkaa vetäytyä jostain 6 viikosta, mutta täysi toipuminen vie enemmän aikaa.
 3. Aivokuoren ahdistuneisuus, yhteiskunnallisuus ja stimulaatio (tarkkailun ja jopa luovien kykyjen hallinta). Parannus tapahtuu viikolla 3, ja tasangovaikutus näkyy kolmen kuukauden hoidon jälkeen.
 4. Insuliinin herkkyys. Lisääntyy useiden päivien aikana, mikä antaa konkreettisia tuloksia (liiallisen rasvan menetys) 3-12 kuukauden aikana ja kestää usein vuosia.
 5. Lihasvoima Se ei ole kovin riippuvainen testosteronin optimaalisesta tasosta, vaan geneettisestä, ruokavaliosta, elämäntavasta ja koulutuksesta. Testosteronihoidolla on kuitenkin yleisesti ottaen positiivinen vaikutus lihaksiin kuukaudessa. Tällainen voimakas trendi kestää vuoden, jonka jälkeen sen vauhti hidastuu ja jatkuu vielä useita vuosia.
 6. Korkea elämänlaatu. On yksi aineettomista eduista, joita kutsutaan elämän tyytyväisyydeksi. Usein se koostuu testosteronin optimaalisen tason kaikkien positiivisten piirteiden yhdistelmästä, sekä fysiologisista että psykologisista. Sitä ei voida mitata, kuten, ja yliarvioida. Yritä löytää lääkäri, joka ymmärtää tämän.

Koko totuus hormonikorvaushoidosta

Luettelo viroista:

Koko totuus hormonikorvaushoidosta

Otan vapauden kuvata hormonikorvaushoidon määräämisen etuja ja pelkoja. Vakuutan teille - se on mielenkiintoista!

Vaihdevuodet eivät nykyaikaisen tieteen mukaan ole terveyttä, se on tauti. Tyypillisiä erityisiä ilmenemismuotoja ovat vasomotorinen epävakaus (kuumat aallot), psykologiset ja psykosomaattiset häiriöt (masennus, ahdistuneisuus jne.), Urogenitaaliset oireet - limakalvojen kuivuus, kivulias virtsaaminen ja nokturia - "yöpyminen wc: hen". Pitkäaikaiset vaikutukset: CVD (sydän- ja verisuonitaudit), osteoporoosi (luun tiheys ja murtumat), nivelrikko ja Alzheimerin tauti (dementia). Sekä diabetes että liikalihavuus.

Hormonikorvaushoito naisilla on vaikeampaa ja monimutkaisempaa kuin miehillä. Jos mies tarvitsee vain testosteronia korvaamaan, niin nainen tarvitsee estrogeeniä, progesteronia, testosteronia ja joskus tyroksiinia.

Kun hormonikorvaushoitoa käytetään, hormonien pienempiä annoksia käytetään kuin hormonaalisia ehkäisyvalmisteita. HRT-valmisteilla ei ole ehkäisymenetelmiä.

Kaikki seuraavat materiaalit perustuvat naisten laajamittaisen kliinisen tutkimuksen tuloksiin: Womens Health Initiative (WHI) ja julkaistiin vuonna 2012 yhteisymmärryksessä Synnytys- ja Gynekologian instituutin hormonikorvaushoidosta. VI Kulakov (Moskova).

Joten, HRT: n tärkeimmät periaatteet.

1. HRT voi alkaa kestää enemmän 10 vuotta kuukautiskierron päättymisen jälkeen
(ottaen huomioon vasta-aiheet!). Tätä ajanjaksoa kutsutaan "terapeuttisten mahdollisuuksien ikkunaksi". Yli 60 vuoden ajan hormonikorvaushoitoa ei yleensä määrätä.

Kuinka kauan hormonikorvaushoito on määrätty? - ”Tarvittaessa”. Tätä varten kussakin erityistapauksessa on tarpeen määrittää hormonikorvaushoidon käyttötarkoitus HRT: n ehtojen määrittämiseksi. HRT: n elinikä on "viimeinen elämä on viimeinen pilleri".

2. HRT: n pääasialliset käyttöaiheet ovat vaihdevuosien vasomotorisia oireita (nämä ovat vaihdevuosien ilmenemismuodot: kuumat aallot) ja urogenitaalihäiriöt (disparium - epämukavuus yhdynnän aikana, kuivat limakalvot, epämukavuus virtsaamisen aikana jne.)

3. Kun hormonikorvaushoito on valittu oikein, rintasyövän ja lantion syövän ilmaantuvuuden lisääntymisestä ei ole näyttöä, mutta riski voi lisääntyä yli 15 vuoden hoidon aikana. Myös hormonikorvaushoitoa voidaan käyttää endometriumin syöpävaiheen 1, melanooman, munasarjojen kystadenooman hoidon jälkeen.

4. Kun kohtu poistetaan (kirurginen vaihdevuodet) - HRT saadaan estrogeenimonoterapiana.

5. HRT: n alkaessa kardiovaskulaaristen sairauksien ja aineenvaihduntahäiriöiden riski pienenee. Toisin sanoen hormonikorvaushoidon aikana ylläpidetään rasvojen (ja hiilihydraattien) normaalia metaboliaa, ja tämä on ateroskleroosin ja diabeteksen kehittymisen ehkäisy, koska postmenopausaalinen sukupuolihormonin puute pahentaa olemassa olevaa ja joskus provosoi metabolisten häiriöiden alkamista.

6. Tromboosin vaara lisääntyy, kun HRT: tä käytetään BMI: llä (kehon massaindeksi) = yli 25, eli painon yli. Päätelmä: Ylipaino on aina haitallista.

7. Tromboosin riski on suurempi tupakoivilla naisilla. (etenkin jos tupakkaa yli 2 pakkausta päivässä).

8. On suotavaa käyttää metaboliittisesti neutraaleja gestageeneja hormonikorvaushoitoon (tämä tieto on enemmän lääkäreille).

9. Transdermaaliset muodot (ulkoiset, eli geelit) ovat edullisia HRT: lle, ne ovat Venäjällä!

10. Psyko-emotionaaliset häiriöt vallitsevat usein vaihdevuosien aikana (mikä ei salli heidän ”maskin” havaita psykogeenistä tautia). Siksi hormonikorvaushoitoa voidaan antaa kuukauden kuluessa kokeiluhoidon suorittamiseksi psykogeenisten sairauksien (endogeeninen masennus jne.) Diagnosoimiseksi.

11. Käsittelemättömän valtimoverenpaineen läsnä ollessa HRT on mahdollista vasta valtimopaineen vakauttamisen jälkeen.

12. HRT: n nimittäminen on mahdollista vain hypertriglyseridemia **: n normalisoinnin jälkeen (triglyseridit ovat toinen, kolesterolin jälkeen, "haitallisia" rasvoja, jotka käynnistävät ateroskleroosin. Mutta transdermaalinen (geelien muodossa) HRT on mahdollista kohonneiden triglyseridien taustalla).

13. 5% naisista menopausaalisuus ilmenee 25 vuotta kuukautiskierron lopettamisen jälkeen. HRT on erityisen tärkeä niiden ylläpitämiseksi normaalissa hyvinvoinnissa.

14. HRT ei ole osteoporoosin hoitomenetelmä, se on ehkäisymenetelmä (on huomattava, että halvempi ehkäisymenetelmä kuin myöhemmin osteoporoosin hoitokustannukset).

15. Painon nousu liittyy usein vaihdevuosiin, joskus se on lisäksi + 25 kg tai enemmän, tämä johtuu sukupuolihormonien puutteesta ja niihin liittyvistä häiriöistä (insuliiniresistenssi, heikentynyt hiilihydraattitoleranssi, haiman insuliinintuotannon väheneminen, kolesterolin ja triglyseridien lisääntynyt tuotanto maksassa). Tätä kutsutaan tavalliseksi sanaksi - menopausaalinen metabolinen oireyhtymä. Ajoissa määrätty hormonikorvaushoito on tapa estää menopausaalista metabolista oireyhtymää (edellyttäen, että se ei ollut ennen vaihdevuosien jaksoa).

16. Climacterium-ilmenemismuotojen mukaan on mahdollista määrittää, mitkä hormonit naisen kehossa puuttuvat, ennen kuin veri otetaan hormonaalista analyysiä varten. Näiden oireiden mukaan naisten vaihdevuosien häiriöt on jaettu kolmeen tyyppiin:

a) tyyppi 1 - vain estrogeenipuutteinen: paino on vakaa, ei ole vatsan lihavuutta (vatsan tasolla), libidoa ei ole vähennetty, ei ole masennusta eikä virtsaamishäiriöitä tai lihasmassaa, mutta on ilmastonmuutoksia, kuumat limakalvot (+ disparium) ja oireeton osteoporoosi;

b) tyyppi 2 (vain androgeenipuutteinen, masennus), jos naisella on painon nousu vatsaan - vatsan liikalihavuus, heikkouden lisääntyminen ja lihasmassan lasku, nocturia - "yöpyminen wc: hen", seksuaaliset häiriöt, masennus, mutta ei kuumia aaltoja ja osteoporoosi densitometriassa (tämä on eristetty urospuolisten hormonien puute);

c) tyyppi 3, sekoitettu, estrogeeni-androgeeni-puutteellinen: jos kaikki edellä mainitut häiriöt ilmenevät - vuorovesi ja urogenitaalihäiriöt on merkitty (disparium, kuiva limakalvot jne.), voimakas painon nousu, lihasmassaa, masennusta, heikkoutta - jotain puuttuu sekä estrogeenit että testosteroni ovat molemmat tarpeen hormonikorvaushoidossa.

Ei voida sanoa, että mikään näistä tyypeistä on suotuisampaa kuin toinen.
** Luokittelu Apetov S.S.

17. Kysymys hormonikorvaushoidon mahdollisesta käytöstä virtsanpidätyskyvyttömyyden hoidossa vaihdevuosien aikana tulisi päättää erikseen.

18. HRT: tä käytetään rustojen hajoamisen estämiseen joissakin tapauksissa ja nivelrikon hoidossa. Osteoartriitin esiintymistiheyden lisääntyminen useissa nivelen leesioissa naisilla vaihdevuosien alkamisen jälkeen osoittaa naispuolisten sukupuolihormonien osallistumisen nivelrustojen ja verisuonten levyjen homeostaasin ylläpitoon.

19. Todistetut estrogeenihoidon hyödyt suhteessa kognitiiviseen toimintaan (muisti ja huomio).

20. HRT-hoito estää depressiivisen ahdistustilan kehittymisen, joka usein ilmenee vaihdevuosien aikana naisille, jotka ovat alttiita sille (mutta tämän hoidon vaikutus tapahtuu, jos hormonikorvaushoito aloitetaan vaihdevuosien alkuvuosina ja premenopausaalinen on parempi).

21. En enää kirjoita HRT: n hyödyistä naisen seksuaaliseen toimintaan, esteettisiin (kosmetologisiin) näkökohtiin - kasvojen ja kaulan ihon "kaatumisen" ehkäisemiseen, ryppyjen pahenemisen ehkäisyyn, harmaisiin hiuksiin, hampaiden menetykseen (paradontoisista) jne.

Vasta-aiheet HRT: lle:

Kohokohdat 3:
1. Rintasyövän historia, tällä hetkellä tai epäillään siitä; rintasyövän perinnöllisyyden läsnä ollessa naisen on tehtävä geneettinen analyysi tämän syövän geenistä! Ja suurella syöpävaaralla - HRT: tä ei enää keskustella.

2. Vanhassa tromboemboliassa tai tällä hetkellä (syvä laskimotukos, keuhkoveritulppa) ja valtimotromboembolinen sairaus, joka on tällä hetkellä tai historiassa (esimerkiksi angina, sydäninfarkti, aivohalvaus).

3. Maksa tauti akuutissa vaiheessa.

lisää:
• estrogeeniriippuvaiset pahanlaatuiset kasvaimet, esimerkiksi endometriumin syöpä tai jos tätä patologiaa epäillään;
• tuntemattoman etiologian sukuelinten verenvuoto;
• käsittelemätön endometriumin hyperplasia;
• kompensoimaton valtimoverenpaine;
• allerginen vaikuttaville aineille tai lääkkeen jollekin osalle;
• ihon porfyria;
• tyypin 2 diabetes

Tutkimus ennen HRT: n nimittämistä:

Historiallinen otto (HRT: n riskitekijöiden tunnistamiseksi): tutkimus, korkeus, paino, BMI, vatsan ympärysmitta, verenpaine.

Gynekologinen tutkimus, näytteenotot onkosytologiaa varten, lantion elinten ultraääni.

Lipidogrammi, verensokeri tai sokerikäyrä, jossa on 75 g glukoosia, insuliinia laskettaessa HOMA-indeksi

Valinnainen (valinnainen):
FSH, estradioli, TSH, prolaktiini, yleinen testosteroni, 25-OH-D-vitamiini, ALT, AST, kreatiniini, koagulogrammi, CA-125
Densitometria (osteoporoosille), EKG.

Yksilöllisesti - laskimoiden ja valtimoiden USDG

HRT: ssä käytetyistä lääkkeistä.

42–52-vuotiailla naisilla, jotka yhdistävät säännöllisiä sykliä ja sykkeiden viivästyksiä (esim. Eturauhasen ilmiö), jotka tarvitsevat ehkäisyä, ei saa tupakoida. ehkäisyä voidaan käyttää HRT: n - Jessin, Logestin, Lindinetin, Mersilonin tai Regulonin / tai sisäisen järjestelmän - Mirenan - sijasta, ellei sitä käytetä.

Sitten ne siirtyvät HRT: hen syklisessä tilassa (kuukautiskierron yhteydessä), kun sykli lopetetaan, ne siirtyvät jatkuvaan hoitoon.

Ihon etrogeenit (geelit):

Divigel 0,5 ja 1 gr 0,1%, Estrozhel

Yhdistetyt E / G-valmisteet sykliseen hoitoon: Femoston 2/10, 1/10, Kliminorm, Divina, Trisequens

Yhdistetyt valmisteet E / G jatkuvaan vastaanottoon: Femoston 1 / 2.5 konti, Femoston 1/5, Angelik, Klmodien, Indivina, Pausogest, Klimara, Proginova, Pausogest, Ovestin

Progestiinit: Duphaston, Utrozhestan

Androgeenit: Androgel, Omnadren-250

Vaihtoehtoisia hoitoja ovat mm
kasviperäiset valmisteet: fytoestrogeenit ja fytohormonit. Tietoja tämän hoidon pitkäaikaisesta turvallisuudesta ja tehosta ei ole riittävä.

Joissakin tapauksissa hormonaalisen DTH: n ja fytoestrogeenien kerta-yhdistelmä on mahdollista. (esimerkiksi jos eräs HRT-tyyppi ei riitä vuorovesiä).

Hedelmähoitoa saavien naisten tulee käydä lääkärinsä vähintään kerran vuodessa. Ensimmäinen vierailu on suunniteltu kolmen kuukauden kuluttua HRT: n alusta. Lääkäri määrää tarvittavat tutkimukset hormonikorvaushoidon seurannasta ottaen huomioon terveytesi erityispiirteet!


On tärkeää! Sivuston hallinnon valitus blogin ongelmista:

Hyvä lukijat! Luomalla tämän blogin asetimme tavoitteen antaa ihmisille tietoa hormonitoimintaa koskevista ongelmista, diagnoosimenetelmistä ja hoidosta. Ja myös niihin liittyvissä asioissa: ravitsemus, liikunta, elämäntapa. Sen päätehtävä on valaistuminen.

Osana blogia vastaamalla kysymyksiin emme voi antaa täydellistä lääketieteellistä neuvontaa, tämä johtuu siitä, että potilaasta ei ole tietoa ja että lääkäri on tutkinut kussakin tapauksessa. Blogissa vain yleiset vastaukset ovat mahdollisia. Mutta ymmärrämme, että ei ole aina mahdollista kuulla endokrinologia asuinpaikassa, joskus on tärkeää saada toinen lääketieteellinen lausunto. Tällaisissa tilanteissa, kun tarvitset syvällisempää upottamista, lääketieteellisten asiakirjojen tutkimista, meillä on keskellä lääketieteellistä dokumentaatiota käsittelevien maksullisten neuvottelujen muoto.

Miten tämä tehdään? Keskustamme hinnastossa on kirjeenvaihtokonsultointi lääketieteellisestä dokumentaatiosta, jonka arvo on 1200 ruplaa. Jos tämä summa sopii sinulle, voit lähettää lääketieteellisten asiakirjojen skannauksia, videotallennuksia, yksityiskohtaisen kuvauksen, kaiken ongelman kannalta tarpeelliseksi katsomanne kysymyksen ja kysymykset, joihin haluat saada vastauksia [email protected] Lääkäri näkee, onko annettujen tietojen perusteella mahdollista antaa täydellinen johtopäätös ja suositukset. Jos kyllä, lähetämme tiedot, maksat, lääkäri lähettää päätelmän. Jos annettujen asiakirjojen mukaan on mahdotonta antaa vastausta, jota voitaisiin pitää lääkärin kuulemisena, lähetämme kirjeen, jossa todetaan, että tässä tapauksessa kirjeenvaihtoa koskevia suosituksia tai päätelmiä ei ole, emmekä tietenkään ota maksua.

Ystävällisin terveisin, lääketieteellisen keskuksen hallinto "XXI Century"

Hormonikorvaushoito miehillä (HRT)

Sisältö

Testosteroni paranee

Miehillä 40 vuoden jälkeen tapahtuu hormonaalisia muutoksia, jotka tukahduttavat merkittävästi fyysisiä, seksuaalisia ja henkisiä kykyjä. Ulkoisesti tämä ilmenee vatsan alueen tyypillisessä lihavuudessa ja lihasmassan vähenemisessä, voidaan sanoa, että tämä on hormonaalisen epätasapainon tunnistemerkki. Terveyden heikkeneminen, joskus jopa masennus, hormonaalisen epätasapainon ongelman yleisin psykologinen puoli. Viime aikoihin asti nämä muutokset johtuivat "ikääntymisestä", kun uskottiin, että elin siirtyy pitkään itsetuhon vaiheeseen, joka eräänä päivänä päättyy kuolemaan.

Merkittäviä tietoja kerättiin, mikä osoittaa, että monet keski-ikäisten miesten sairaudet (mukaan lukien masennus, vatsan liikalihavuus, sydän- ja eturauhassairaudet, libidon väheneminen) liittyvät suoraan hormonaaliseen epätasapainoon, mikä puolestaan ​​voidaan säätää käyttämällä nykyaikaisia ​​lääkkeitä. Tällä hetkellä tavalliset lääkärit määräävät yhä enemmän masennuslääkkeitä, kolesterolia alentavia lääkkeitä ja muita sairauksia, joita hormonaalinen epätasapaino voi todella aiheuttaa. Jos lääkärit testasivat potilaiden veren estrogeenin, testosteronin, kilpirauhashormonien ja dehydroepiandrosteronin pitoisuudet, he olisivat yllättyneitä tietämään, kuinka monta ongelmaa voitaisiin ratkaista tuomalla hormonaalinen järjestelmä terve 21-vuotiaan miehen tasolle.

Samanaikaisesti hormonikorvaushoito testosteronin ja muiden androgeenien kanssa aiheuttaa joitakin riskejä. Kardiologi Colin Barker kertoo, että tutkimuksissa [1] on tunnistettu seuraavat androgeenisten lääkkeiden hormonikorvaushoidon sivuvaikutukset:

 • Eturauhassyövän lisääntynyt riski. Uudet tutkimukset, joissa oli mukana yli 1000 miestä, joilla oli hypogonadismi, eivät kuitenkaan paljastaneet suhdetta. [2]
 • Sydäninfarktin riski
 • verihyytymiä

Estrogeenin ylimääräinen muokkaus

Miesten merkittävin epätasapaino on vapaan testosteronin väheneminen, kun taas estrogeenin taso ei muutu tai (pahimmassa tapauksessa) lisääntyy. Tuloksena on testosteronin / estrogeenin epätasapaino, joka liittyy suoraan erilaisiin ikääntymisprosessin terveysongelmiin. Yksi syy tähän epätasapainoon on testosteronin muuttumisen estrogeeniksi kiihtyminen. Yhdessä raportissa väitetään, että keskimäärin 54-vuotiaan miehen estrogeenitaso on korkeampi kuin vastaavan naisen, joka on 59-vuotias.

Syy, miksi testosteronin korvaushoito ei useimmille miehille itsessään toimi, johtuu siitä, että eksogeeninen testosteroni voidaan muuttaa ja estrogeenin taso kasvaa entisestään, ja tämä vain pahentaa epätasapaino-ongelmaa, ts. liian paljon estrogeeniä ja hyvin vähän vapaata testosteronia. Vaikka jotkut paperit osoittavat, että testosteronin korvaushoito ei aiheuta estrogeenimäärän lisääntymistä veressä suhteessa vertailutasoihin, näytämme, miten ja miksi standardin viitearvot eivät heijasta riittävästi estrogeenin ylimäärää.

Estrogeeni on välttämätön hormoni miehille., Mutta sen ylitarjonta aiheuttaa lukuisia terveysongelmia. Vaikeimman estrogeenin ja alhaisen testosteronin haittavaikutus on suuri sydänkohtaus- tai aivohalvausriski. Myös korkea estrogeenitaso voi aiheuttaa hyvänlaatuista eturauhasen laajentumista. Ja esimerkiksi yksi mekanismeista, miksi nokkosuute suojaa eturauhasta, estää estrogeenin sitoutumista eturauhasen reseptoreihin.

Kun urospuolisessa kehossa on vain vähän testosteronia, estrogeeni liittyy testosteronireseptoreihin koko kehossa, mikä aiheuttaa monia ongelmia. Nuorilla pienen määrän estrogeeniä käytetään testosteronin voimakkaan anabolisen stimuloivan vaikutuksen säilyttämiseen. Kun estrogeenitaso nousee iän myötä, se puolestaan ​​voi neutraloida testosteronin solun stimuloivan vaikutuksen. Tämä johtaa seksuaalisen kiihottumisen ja herkkyyden vähenemiseen ja aiheuttaa libidon vähenemisen iän myötä.

Korkean estrogeenipitoisuuden vuoksi aivot uskovat, että veressä on myös ylimäärä testosteronia, mikä hidastaa testosteronin tuotantoa. Tämä johtuu estrogeenin lisäämisestä hypotalamuksen reseptoreihin. Masentunut hypotalamus tekee aivolisäkkeen tiedoksi, että on tarpeen keskeyttää luteinisoivan hormonin tuotanto, joka on tarpeen testosteronin tuottamiseksi tarvittavien kivesten. Siksi korkea estrogeenitaso voi täysin palauttaa testosteronin normaalin endogeenisen tuotannon.

Toinen estrogeenipitoisuuteen liittyvä ongelma, SHBG: n lisääntyminen, joka puolestaan ​​sitoo vapaan testosteronin veressä, mikä tekee siitä hyödyttömän reseptoreille. Tämän suuren estrogeenitason aiheuttamien vaarojen vuoksi on ryhdyttävä kiireellisiin toimenpiteisiin sen tason alentamiseksi. Keskustelemme asiaankuuluvista verikokeista myöhemmin tässä artikkelissa.

Vapaa testosteronin muokkaus on ainutlaatuinen

Testosteroni on paljon enemmän kuin sukupuolihormoni. Koko kehossa on paljon testosteronireseptoreita, erityisesti aivoissa ja sydämessä. Proteiinisynteesi edellyttää testosteronin muodostumista ja ylläpitämistä lihas- ja luumassassa. Testosteroni parantaa kehon herkkyyttä hapelle, auttaa ylläpitämään oikeaa verensokeritasoa, säätelee kolesterolia ja tukee koko immuunijärjestelmää. Keho tarvitsee testosteronia sydän- ja neurologisten toimintojen tukemiseksi. Testosteroni on myös ratkaiseva luun massan, lihasmassan ja punasolujen tuotannon tukemiseksi.

Psykiatriset tutkimukset osoittavat, että masentuneilla miehillä on alhainen testosteronitaso. Joillakin miehillä lisääntynyt testosteronitaso voi olla erittäin tehokas masennuslääke.

Testosteroni on yksi väärin ymmärretyistä hormoneista. Kehonrakentajat diskreditoivat testosteronin mainetta ottamalla suuria määriä sitä. Synteettinen testosteroni voi aiheuttaa useita sivuvaikutuksia, mutta yli 40-vuotiaat miehet saavat todennäköisesti positiivisia vaikutuksia testosteronihoidolla ja palauttamalla veren testosteronitasot.

Tavalliset lääkärit eivät suosittele testosteronikorvaushoitoa, koska se on virheellinen, koska se aiheuttaa eturauhassyövän. Mutta kun näytämme myöhemmin, eturauhassyövän pelolla ei ole todellista perustaa.

Toinen syy, miksi tavalliset lääkärit ovat skeptikoita testosteronin korvaushoitoa vastaan, ovat joitakin epäpäteviä tutkimuksia, jotka osoittavat testosteronin hoidon väitetyn tehottomuuden pitkään aikaan. Nämä tutkimukset osoittavat testosteronin tehokkuuden ikääntymisen ehkäisyyn, mutta näennäisesti jonkin ajan kuluttua nämä positiiviset vaikutukset häviävät. Nämä lääkärit puuttuvat siitä, että eksogeeninen testosteroni voidaan muuntaa estrogeeniksi. Ja korkea estrogeenitaso voi kumota kaikki eksogeenisen testosteronin edut. Ratkaisu tässä tapauksessa on estää testosteronin muuttuminen estrogeeniksi. Monet tutkimukset osoittavat, että ylläpitämällä korkeaa vapaan testosteronin määrää kehossa, voit palauttaa miehille voimaa, kestävyyttä, seksuaalisuutta ja ulkonäköä sekä torjua masennusta.

Miksi testosteroni vähenee Muokkaa

Testosteronin tuotanto alkaa aivoissa. Kun hypotalamus havaitsee testosteronin puuttumisen veressä, se tuottaa gonadotropiinia vapauttavan hormonin, joka puolestaan ​​kertoo aivolisäkkeelle tuottaa luteinisoivaa hormonia (LH). LH aiheuttaa sitten Leydig-solut kiveksissä (kiveksissä) testosteronin tuottamiseksi.

Joissakin miehissä kivekset menettävät kykyä tuottaa testosteronia riippumatta LH: n määrästä veressä. Tämäntyyppinen testosteronipuutos havaitaan, kun verikokeet osoittavat suuria LH-tasoja ja alhaisia ​​testosteronin tasoja. Toisin sanoen aivolisäke määrää kivekset tuottamaan testosteronia (LH: n vapauttamisen kautta), mutta kivekset eivät voi tehdä tätä. Siksi aivolisäke yrittää turhaan tuottaa LH: ta (koska veressä ei ole riittävästi testosteronia) eikä se saa vastausta riittävään määrään testosteronia ja siten noin LH: n tuotannon lopettamisesta. Muissa tapauksissa hypotalamus, jossa on aivolisäke, ei pysty tuottamaan riittävää määrää LH: ta, mikä estää terveen kiveksen parin tuottavan testosteronia. Verikokeet voivat tunnistaa tämän ongelman ja määrittää hoidon terapeuttisen lähestymistavan.

Jos testosteronin määrä veressä on hyvin pieni, on erittäin tärkeää määrittää syy. Mutta mikä tahansa syy, nykyaikainen lääketiede pystyy palauttamaan lähes jokaisen miehen hormonit (lukuun ottamatta niitä, joilla on jo eturauhassyöpä). Niinpä ikääntyvien miesten pääasiallinen ongelma EI ole alhainen testosteronin tuotanto, mutta testosteronin liiallinen muuntuminen estrogeeniksi. Hieman myöhemmin harkitaan menetelmiä, joilla estetään estrogeenin ylimäärä ja lisätään vapaan testosteronin määrää nuoren terveen miehen indikaattoritasolle.

Testosteronin vaikutus Libido Editiin

Seksuaalinen stimulaatio ja erektio alkavat aivoissa, kun testosteronireseptorit käynnistävät erilaisia ​​biokemiallisia reaktioita, joihin liittyy hermoston reseptoreita, verisuonia ja lihaksia. Vapaa testosteroni laukaisee seksuaalisen halun ja ohjaa prosessin fyysisiä ja henkisiä näkökohtia.

Riittämätön määrä vapaata testosteronia heikentää suoraan miesten sukupuolielämää ja aiheuttaa sukuelimien surkastumista. Vapaan testosteronin elpymisen tapauksessa voimme odottaa positiivisia muutoksia ja sukupuolielinten toimintojen ja koon palauttamista. Mutta sinun on otettava huomioon, että erektiohäiriöt voivat johtua muista tekijöistä, jotka eivät liity hormonaaliseen tasapainoon, kuten penis-verisuonten arterioskleroottinen tukos.

Kehon nivus-lantion alueella on monia testosteronireseptoreita, jotka ovat erittäin herkkiä vapaalle testosteronille. Monet testosteroni-injektioita, voiteita tai laastareita käyttävät tutkimukset eivät kuitenkaan saavuta pitkäkestoista positiivista vaikutusta libidossa. Tiedämme nyt miksi. Testosteroni voidaan muuttaa estrogeeniksi, sitten estrogeeni liittyy testosteronireseptoreihin koko kehossa. Kun estrogeenimolekyyli vie testosteronireseptorin, testosteronin on mahdotonta tehdä työtä ja lähettää keholle tarpeellinen terveellinen hormonaalinen signaali. Ja riippumatta siitä, kuinka paljon testosteronia on saatavilla veressä, jos hän joutuu vastustamaan ylimääräistä estrogeeniä saman reseptorin suhteen.

Estrogeeni lisää SHBG: n tuotantoa, joka sitoo vapaata testosteronia ja tekee siitä tehottoman, koska tämä sitoutunut testosteroni ei voi liittyä reseptoreihin. Jotta pysyvä positiivinen vaikutus libidoon saavutettaisiin, on välttämätöntä ylläpitää testosteronia vapaassa tilassa veressä. On myös välttämätöntä tukahduttaa ylimääräinen estrogeeni, koska estrogeeni kilpailee testosteronin kanssa oikeuteen liittyä "seksuaaliseen" reseptoreihin aivoissa ja sukupuolielimissä.

Testosteroni ja sydämen muokkaus

Normaali ikääntymisprosessi johtaa sydämen asteittaiseen heikkenemiseen, vaikka sinulla ei olisi sydänsairautta. Sydämessä on monia testosteronireseptoreita ja sydänlihaksen heikkeneminen liittyy joskus testosteronin puutteeseen. Testosteroni ei ole vain vastuussa sydänlihasproteiinin synteesistä, vaan myös valvoo sepelvaltimon toimintaa ja auttaa ylläpitämään terveellistä kolesterolitasoa.

On olemassa monia tutkimuksia, jotka osoittavat korkean testosteronitason ja miesten sydänsairauksien alhaisen määrän. Suurin osa potilaista paransi tilaa ja EKG: tä alhaisen testosteronitason säätämisen seurauksena. Yksi tutkimus osoitti, että sydämen verenkierto paransi 68,8% testosteronihoitoa saaneilla. Kiinassa lääkärit hoitavat jopa kurkkukipua testosteronihoidolla. Seuraavassa on luettelo alhaisen testosteronin ja sydän- ja verisuonitautien yhdistämisestä:

 • Kolesterolin, fibrinogeenin, triglyseridien ja insuliinin määrä kasvaa.
 • Sepelvaltimon elastisuus vähenee.
 • Verenpaine nousee.
 • Kasvuhormonin taso veressä laskee (sydämen lihaksen heikentyminen).
 • Lisää rasvan määrää vatsan alueella.

Sydän- ja verisuonitaudeista kärsivien potilaiden verikokeita on tehtävä vapaan testosteronin ja estrogeenin suhteen. Jotkut miehet (lääkärin tarkassa valvonnassa) voivat kieltäytyä kalliista lääkkeistä, jotka stimuloivat sydämen toimintaa / alentavat kolesterolia ja pitävät verenpaineen normaalina, jos korjaat testosteronin puutetta ja / tai testosteronin epätasapainoa estrogeenin kanssa.

Huolimatta useista tutkimuksista, jotka vahvistavat testosteronihoidon tehokkuutta sydän- ja verisuonitautien hoidossa, monet tavalliset lääkärit unohtavat edelleen, kuinka tärkeää tämä hormoni on sydänpotilaiden elämässä.

Testosteroni ja eturauhasen muokkaus

Monet lääkärit väittävät, että testosteroni aiheuttaa eturauhassyövän. Tieteellisen kirjallisuuden julkaisut osoittavat toisin.

Estrogeeni tunnusti vuonna 1997 elinpidennyksen pääasiallisena epäiltyinä eturauhasen laajentumiseen. On osoitettu, että estrogeeni sitoutuu eturauhasen SHBG: hen ja aiheuttaa epiteelisolujen lisääntymistä eturauhasessa. Tätä vahvistaa se, että miehillä, joilla on laajentunut eturauhas, vapaan testosteronin taso laskee, kun taas estrogeenin taso pysyy tai jopa kasvaa. Ja kuten olemme jo keskustelleet, testosteronin muuntuminen estrogeeniksi kasvaa ikääntyvillä miehillä. Nämä julkaistut tosiasiat osoittavat, että testosteroni ei ole riskitekijä eturauhasen laajentumisongelmassa.

Miesten tärkein huolenaihe, joka pitää heidät testosteronitasojen korjaamisessa, on pelko eturauhassyövästä. Teoria sanoo, että koska eturauhasen syöpäsolut tarvitsevat testosteronin kasvua, on parasta olla korjaamatta testosteronin vähenemistä iän myötä. Tämän teorian tärkeimmät epäjohdonmukaisuudet ovat, että useimmilla eturauhassyövän miehillä on alhainen testosteronitaso sekä julkaistut tutkimukset, joiden mukaan korkea testosteronitaso ei ole riskitekijä eturauhassyövän kehittymisessä.

Koska uskotaan voimakkaasti, että testosteronitasojen lisääntyminen lisää eturauhassyövän riskiä, ​​etsimme julkaistuja tutkimuksia testosteronin ja eturauhassyövän yhdistämisestä. Tämän artikkelin lopussa oleva liite esittää otteita julkaistuista materiaaleista. 27 julkaistusta tutkimuksesta 5 osoitti, että miehet, joilla on korkea testosteronitaso, ovat alttiimpia eturauhassyövälle, kun taas 21 julkaisussa todetaan, että testosteroni ei ole riskitekijä. Yksi tutkimus antoi neutraalin tuloksen. Tämän seurauksena kokonaistulos 21-5 tutkimusten hyväksi, joka osoittaa, että testosteroni ei aiheuta eturauhassyövää.

Ennen kuin aloitat testosteronikorvaushoidon, sinun on läpäistävä PSA-testi (eturauhasen spesifinen antigeeni) ja rektaalinen tutkimus eturauhassyövän herkkyydestä. Hyvin pienellä määrällä miehiä, joilla on alhainen testosteroni- ja eturauhassyöpä, ei ole kohonnut PSA-arvoa tai eturauhasen havaittavaa peräsuolen laajentumista. Jos nämä miehet käyttävät eksogeenistä testosteronia, heillä on riski syövän pahenemiseen. Siksi PSA: n tason seuranta 30-45 päivän välein on erittäin tärkeää testosteronihoidon kuuden ensimmäisen kuukauden aikana. Jos eturauhassyöpä havaitaan testosteronihoidon aikana, se paranee yleensä ei-kirurgisilla menetelmillä. Huomaa, että testosteroni ei yksinään aiheuta eturauhassyövää, mutta jos sinulla on jo se ja et tiedä siitä, testosteroni lisää dramaattisesti PSA: ta ja saat diagnoosin eturauhassyövästä lääkäriltä. Oletamme, että jotkut ikäiset miehet eivät halua riskiä.

Kuten edellä on esitetty, pisteet olivat 21 - 5 teoriaa vastaan, että testosteroni on tärkeä osa eturauhassyövän kehittymistä. Yksikään näistä tutkimuksista ei ottanut huomioon ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä, kuten lykopeenia, seleeniä ja A- ja E-vitamiinia, sekä näki Palmetto-uutetta, nokkonen, soijaa ja Afrikan pidgeumia.

Jonathan Wrightin teoksessa "Maksimoi elinvoimaisuutesi ja potenssi" on todistettu, että testosteroni ja dehydroepiandrosteroni on suojattu eturauhasen ja syövän hyvänlaatuisesta laajentumisesta. Wright huomauttaa myös, että luonnolliset korjaustoimenpiteet, kuten kääpiöpalmun ote, nokkosuute ja Pidgeum, antavat hyvän suojan korkealle testosteronitasolle mahdollisesti aiheutuvista kielteisistä vaikutuksista.

Odotamme jatkotutkimusten tuloksia, mutta eturauhassyövän pelko tulevaisuudessa ei saisi olla esteenä testosteronin hoidon yksinomaisille positiivisille vaikutuksille ja hormonaalisen tasapainon palautumiselle nuorisotasolle.

Jos miehellä on jo eturauhassyöpä, testosteronihoitoa ei voida suositella tässä tapauksessa, koska useimmat eturauhasen syöpäsolut käyttävät testosteronia kasvunedistäjänä. Tämä valitettavasti riistää potilaista, joilla on eturauhassyöpä, testosteronin hoidon hurmaa. Miesten, joilla on keskimäärin eturauhasen laajentuminen, tulee olla hyvin varovaisia ​​testosteronin korvaushoidon suhteen. Olisi erittäin järkevää, että tällaiset potilaat käyttävät Proscar-lääkettä (Finasteridi) 5-alfa-reduktaasin tukahduttamiseksi, jolloin sammutetaan dihydrotestosteronin tuotanto. DHT on kymmenen kertaa vahvempi kuin testosteroni eturauhaskasvun edistämisen kannalta, ja DHT: n tukahduttaminen on todistettu tekniikka eturauhasen laajentumisen hoidossa.

Kääpiöpalmuuute estää joidenkin DHT: n eturauhasessa, mutta sen tärkeimmät positiiviset ominaisuudet ovat:

 • Estää alfa-adrenergiset reseptorit virtsaputken ympärillä sijaitsevassa lihassfinkterissä
 • Tukahduttaa estrogeenin sitoutumista eturauhasoluihin (kuten nokkosihottuma)
 • Tukahduttaa entsyymiä 3-ketosteroidia, joka aiheuttaa DHT: n sitoutumisen eturauhasoluihin
 • Sillä on anti-inflammatorinen vaikutus eturauhaseen.

Valitettavasti monet miehet pitävät edelleen sitä, että hormonitasojen korjaaminen nuorisotasolle lisää eturauhassyövän riskiä. Niinpä he menettävät hyödyn, jonka testosteronihormoni-pelastaja voi tuoda heille.

Ei ole epäilystäkään siitä, että estrogeeni aiheuttaa hyvänlaatuisen eturauhasen laajentumisen, mutta ei ole näyttöä siitä, että ylimääräinen estrogeeni aiheuttaa eturauhassyövää. Jotkut tutkimukset osoittavat tämän yhteyden, kun taas toiset kiistävät sen. Lisätietoja on kohdassa Life Extension Magazine, helmikuu 1999.

Testosteroni ja masennus Muokkaa

Tieteellinen kirjallisuus osoittaa, että testosteroni parantaa moraalista hyvinvointia. Julkaistut tutkimukset osoittavat, että alhainen testosteronitaso ja masennus ja muut psykologiset ongelmat ovat yhteydessä toisiinsa. Yleisin masennuslääkkeiden sivuvaikutus on libidon väheneminen. Kärsivät masennuksesta tai eroavat tästä sivuvaikutuksesta tai lopettavat lääkkeiden ottamisen ainakin normaalille sukupuolielämälle. Jos psykiatrit testaisivat potilaiden veren vapaaseen testosteroniin ja määrittäisivät testosteronin korvaushoitoa niille, joilla on alhainen taso, masennuslääkkeitä vähentävän libidon tarve olisi lähes nolla. Kuten edellä on jo todettu, testosteronihoito parantaa libidoa toisin kuin masennuslääkkeet. Yksi tutkimus osoittaa, että potilaat, joilla oli voimakas masennustapa, paranivat heidän tilaansa ilman masennuslääkkeitä.

Androderm on yksi testosteronihoidon keinoista, joita lääkärit voivat määrätä. 12 kuukauden tutkimus vahvisti masennuksen merkittävän vähenemisen (6,9 ennen, 3,9 jälkeen). Merkittävä väsymisvähennys 79 prosentista 10 prosenttiin 12 kuukauden jälkeen havaittiin myös.

Dr. Jonathan Wright, kirjailija Maximize Your Life and Potence, mukaan seuraavia vaikutuksia havaittiin alhaisilla testosteronitasoilla:

 • Konsentraation menetys
 • Mielialan puute
 • ärtyvyys
 • Vahva turhuus
 • Tunne heikko
 • Sisäinen ahdistus ja sekavuus
 • Muistiongelmat
 • Passiivisuus, väsymys, kiinnostuksen menetys ympäristöön
 • luulotauti

Edellä mainitut oireet voivat olla masennuksen oireita, ja testosteronin korvaushoito lievittää näitä vaikutuksia. Siksi testosteronilla on valtava terapeuttinen potentiaali miesten masennuksen hoidossa.

Testosteroni ja ikääntyminen Muokkaa

Tiedämme, että monet ikääntyvien miesten rappeuttavista sairauksista, kuten tyypin 2 diabetes, osteoporoosi ja sydän- ja verisuonitaudit, liittyvät testosteronin puutteeseen. Tiedämme myös, että yleisimmät keski-ikäiset merkit, kuten masennus, vatsan lihavuus, lihasten atrofia, liittyvät samoin pieneen määrään vapaata testosteronia.

Matala testosteroni aiheuttaa liiallista kortisolin tuotantoa. Jotkut asiantuntijat kutsuvat kortisolia "kuolemanhormoniksi", koska se aiheuttaa lukuisia degeneratiivisia vaikutuksia, kuten immuunijärjestelmän heikkeneminen, aivosolujen vaurioituminen ja valtimoiden seinien tuhoutuminen jne. Eräs ryhmä tutkijoita suoritti kaksi tutkimusta ikääntyvien miesten kanssa, määrittäen heille testosteronihoitoa. Samalla havaittiin kaikki positiiviset vaikutukset, kuten kolesterolin alentaminen, verenpaineen normalisointi ja vatsan rasvakerroksen vähentäminen. Nämä samat tutkijat osoittivat, että ylimääräinen kortisoli tukahduttaa oman testosteronin ja kasvuhormonin tuotannon ja että eksogeeninen testosteroni toimii suojana kortisolin ylimäärää vastaan.

Tärkeää on, että testosteroni on anabolinen hormoni (joka edistää proteiinisynteesiä), kun taas kortisoli on katabolinen, mikä vastaa proteiinin hajoamisesta kehossa. Normaali ikääntymisprosessi on vapaan testosteronin tason asteittainen vähentäminen ja kortisolin tason nostaminen. Yli 40-vuotiailla miehillä kortisoli alkaa hallita ja ikääntymiseen liittyvät kataboliset prosessit alkavat hallita.

Testosteroni lääkäri Muokkaa

Tohtori Eugene Shippen kirjoitti kirjan Testosteronin oireyhtymä vuonna 1998. Puhuessaan American Medical Academy -konferenssissa hän viittasi paljon todisteita ja materiaaleja, jotka osoittavat testosteronin puutteen aiheuttamaa patologiaa miehillä. Alla on joitakin otteita hänen esittelystään Life Extension -lehdessä:

Ensinnäkin testosteroni ei ole vain "sukupuolihormoni". On oikeampaa kutsua sitä koko kehon hormoniksi, joka on vuorovaikutuksessa kehon kaikkien solujen kanssa. Ikääntymisen oireet, kuten lihasmassaa, heikentynyt kestävyys ja kestävyys, masennus, seksuaalisen herkkyyden menetys ja libido, kaikki tämä liittyy suoraan testosteronin puutteeseen. Ikään liittyvät sairaudet, kuten sydän- ja verisuoniongelmat, diabetes, niveltulehdus, osteoporoosi, korkea verenpaine, liittyvät suoraan tai välillisesti testosteronitasojen laskuun. Toiseksi testosteroni toimii prohormonin roolina, toisin sanoen sen muuttaminen estrogeeniksi, DHT: ksi tai muiksi metaboliiteiksi on hyvin tärkeä rooli fysiologiassa.

Lisääntyneen eturauhasen ongelman kärjessä on kohonnut estrogeeni. Alhainen testosteronitaso liittyy eturauhassyöpään. Ja vaikka eturauhassyövän pelko pitää monet miehet testosteronihoidosta, itse asiassa juuri testosteronin puute on syynä syöpään.

Testosteroni parantaa solujen bioenergiaa. Testosteroni nopeuttaa aineenvaihduntaa ja parantaa glukoosin aineenvaihduntaa ja vähentää insuliiniresistenssiä.

Toinen testosteronin myytti on se, että se heikentää sydämen toimintaa. Itse asiassa alhaiset testosteronitasot ovat vahvempi riskitekijä sydämelle kuin korkeat kolesterolitasot. Testosteroni on tehokkain miesten sydänsuojain. Testosteroni vahvistaa sydänlihakseen, sydän, jolla on suurin määrä testosteronireseptoreita, enemmän kuin mikään muu lihas. Testosteroni vähentää huonon kolesterolin ja kokonaismäärän tasoa, mikä vähentää kaikkia kardiologisia riskitekijöitä. Testosteronihoito on aliarvioitu ja käyttämätön korjaustoimi sydänsairauksien ehkäisemiseksi.

Testosteroni ohentaa verta, estää plakin muodostumisen. Testosteroni estää myös suoliston syövän.

Varhaisessa testosteronitutkimuksessa käytettiin väärää hoitomuotoa. Injektiot lisäävät testosteronitasoja, ja samalla estrogeenin määrä lisääntyi arominaation seurauksena. Lisäksi mitattiin testosteronin kokonaistaso aktiivisen vapaan sijasta. Jotkut kokeet olivat liian lyhyitä ajoissa parantaakseen parannuksia. Esimerkiksi sukupuolielinten atrofian (testosteronin puutteen aiheuttama) elpyminen kestää 6-12 kuukautta.

Liikalihavuus ja hormonaalinen epätasapaino Muokkaa

Tieteellisessä kirjallisuudessa on selvä näkemys siitä, että täysillä miehillä on alhainen testosteronitaso ja korkea estrogeenitaso. Viskoosinen lihavuus on sydän- ja verisuonitautien ja tyypin 2 diabeteksen riskitekijä. Uudet löydöt tällä alalla valaisivat lievää hormonaalista epätasapainoa ylipainoisilla miehillä, joiden analyysit kuuluvat usein normaalien viitearvojen piiriin. Testosteronin lisääntyminen vähentää vatsan rasvakerrosta ja palauttaa normaalin glukoosin herkkyyden. Lisäanalyysi osoittaa testosteronin roolin sisäelinten rasvan säätelyssä. Tiedot osoittavat, että suhteellisen alhaiset testosteronitasot ovat riskitekijä sisäelinten lihavuuden kehittymisessä. Yksi tutkimus osoittaa, että estradioli lisääntyy erittäin rasvaisilla miehillä kahdella tavalla. Muista, että rasvasolut tuottavat aromataasientsyymiä, joka muuntaa testosteronin estrogeeneiksi. Rasvapitoisuus erityisesti vatsan alueella merkitsee kirjaimellisesti testosteronia ja sen esiasteita estrogeeneiksi.

Yhden tutkimuksen mukaan, joka mittaa hormonien määrää eri elintarvikkeiden jälkeen, rasvaisten elintarvikkeiden kulutus voi alentaa testosteronitasoja. Proteiinin tai hiilihydraatin ateriat eivät vaikuttaneet hormonitasoihin, kun taas rasvaiset elintarvikkeet alensivat vapaan testosteronin tasoa 4 tunnin kuluttua. Tästä syystä lihavilla miehillä voi olla liiallisen aromatisaation aiheuttama testosteronin puute (aromataasientsyymi tuotetaan rasvasoluissa) myös ruoasta kulutetun rasvan vuoksi. Tämän seurauksena lihavilla miehillä on hormonaalinen epätasapaino (ylimääräinen estrogeeni- ja testosteronipuutos), mikä osittain selittää, miksi suuri osa heistä kärsii impotenssista ja monista muista rappeuttavista sairauksista.

Tekijät, jotka aiheuttavat estrogeeni-testosteronin epätasapainoa miehillä

Jos verikokeissa on korkea estrogeenitaso ja alhainen testosteroni, on useita tekijöitä, jotka voivat aiheuttaa:

Ylimäärä entsyymiä aromataasia - iän myötä miehessä elimistössä tuottaa suuremman määrän entsyymiä, jota kutsutaan "aromataasiksi". Tämä entsyymi muuntaa testosteronin estrogeeniksi. Aromataasientsyymin tukahduttaminen johtaa estrogeenitasojen merkittävään vähenemiseen samalla kun lisätään vapaan testosteronin määrää. Siksi lääkkeet, joita kutsutaan aromataasi-inhibiittoreiksi, voivat olla tärkeitä ikääntyville miehille, joilla on ylimäärin estrogeenejä.

Liikalihavuus - rasvasolut (erityisesti vatsan alueella) tuottavat aromataasientsyymiä. Alhainen testosteronitaso aiheuttaa liikalihavuutta, mikä puolestaan ​​aiheuttaa aromataasientsyymin lisääntynyttä tuotantoa, mikä johtaa testosteronitasojen entistä suurempaan vähenemiseen ja estrogeenitason kasvuun (arominaation kautta). Lihaville miehille on erittäin tärkeää harkita hormonihoidon mahdollisuutta.

Sinkin puutos - Sinkki on luonnollinen aromataasi-inhibiittori.

Elämäntapojen muutokset (esimerkiksi alkoholin jyrkkä väheneminen) johtavat estrogeeni- ja testosteronitasapainon hyvään paranemiseen, mutta monilla miehillä on kuitenkin otettava aromataasi-inhibiittorit estrogeenin alentamiseksi ja maksan toiminnan palauttamiseksi ylimääräisen SHBG: n poistamiseksi. Muista, että aromataasi muuntaa testosteronin estrogeeniksi ja lisää epäsuorasti SHBG: n tasoa, joka sitoo jo testosteronia ja muuttaa sen inaktiiviseksi muotoksi.

Hormonaalisen tasapainon korjaus Muokkaa

Kohta 1. Verikokeet.

Seuraavat lähtötestit suositellaan yli 40-vuotiaille miehille:

 • Täydellinen verenkuva ja kemiallinen profiili (mukaan lukien maksatesti, glukoosi, mineraalit, lipidit, kilpirauhaset jne.)
 • Yhteensä ja vapaa testosteroni
 • Estradioli (estrogeeni)
 • progesteroni
 • DHEA
 • PSA
 • LH
 • homokysteiinin

Kohta 2. Estrogeeni-testosteronisuhteen ja vapaan testosteronin indeksin tulkinta.

Yksi vaikeuksista testitulosten tulkintastandardin määrittämisessä on se, että laboratoriot käyttävät erilaisia ​​testimenetelmiä ja erilaisia ​​viitearvoja testosteronille ja muille hormoneille.

Kun testosteronin ja estrogeenin indikaattoreita dekoodataan, niiden on ohjattava seuraavia sääntöjä:

Vapaan testosteronin tulisi olla lähempänä viitealueen ylärajaa. Määritämme ylemmän normaalialueen kokonaisviitealueen ylemmäksi kolmannekseksi. Ja joka tapauksessa, vapaan testosteronin indikaattorin ei pitäisi pudota ja mennä ulos normaalista ylärajasta.

Estrogeenin (estradiolin) tulisi olla keskimääräisessä tai alemmassa normaalissa. Jos indikaattori on koko viitealueen ylimmässä kolmanneksessa tai jopa ylittää ylärajan, on toteutettava toimenpide ylimääräisen estradiolin poistamiseksi. Siksi standardin referenssiarvot voivat sekoittaa potilaan ja lääkärin, ikään kuin kaikki on "normaalia".

Alla on vertailuluvut eri laboratorioista 20-49-vuotiaille miehille ja mitä arvoja pitäisi olla useimmille yli 40-vuotiaille miehille:

LabCorp ja Life Extension Laboratory Hormone perinteinen normaalialue Optimaalinen alue

 • Vapaa testosteroni 12,4 - 40 26 - 40 pg / ml
 • Estradioli 0-44 15-30 pg / ml
 • Testosteronin kokonaismäärä 300 - 1000 600-1000 ng / dl

SmithKline-referenssiarvot: Hormone-normaali normaalialue Optimaalinen alue

 • 34-194 vapaa testosteroni 128-194 pg / ml
 • Estradioli 0 - 50 15 - 30 g / ml
 • Testosteroni yhteensä 194-833 500-833 ng / dl

Viite Quest Laboratories Hormone perinteinen normaalialue Optimaalinen alue

 • Vapaa testosteroni 50-210 138-210 pg / ml
 • Estradioli 0 - 60 - 15 - 30 pg / ml
 • Testosteroni yhteensä 260-1000 500-1000 ng / dl

Muista, että nämä "normaalit" alueet on tarkoitettu 20–49-vuotiaille miehille. Perinteinen lääketiede uskoo, että yli 50-vuotiailla miehillä ei pitäisi olla paljon testosteronia, minkä vuoksi ne osoittavat melko alhaiset viitearvot. Esimerkiksi LabCorpin käyttämät vapaan testosteronin arvot ovat vain 10,8-24,6, mutta meillä on hyvä syy uskoa, että arvojen pitäisi olla 26-40 yli 50-vuotiaille miehille. Tällaiset alhaiset hinnat selittävät, että perinteinen lääketiede odottaa yli 50-vuotiaiden miesten hyvin alhaisia ​​hintoja, mikä selittää testosteronin puutteesta johtuvan elämänlaadun heikkenemisen, josta olemme jo keskustelleet. Uskomme, että yksikään lukijoista ei halua, että yli 50-vuotiaiden miesten testosteronin indikaattorit vastaavat "normaalia".

Huomaa, että näiden vertailuarvojen perusteella voi olla normaalia, että miehellä ei ole estrogeeniä lainkaan. Ja se, että useimmilla miehillä on estrogeenitasot ovat liian korkeat, ei tarkoita, että meidän olisi pyrittävä nollan osoittimeen. Estrogeeni on välttämätön luun massalle ja epänormaalin alhainen estrogeeniarvo on vahva osteoporoosin riskitekijä. Ymmärrä, että hormonaalisen säätämisen tavoitteena ei ole luoda korkea testosteronitaso ja nolla estrogeenitaso. Ongelmana on, että jos teet mitään, useimmat miehet ovat yliarvioineet estrogeenitasot ja hyvin vähän testosteronia.

Jos vapaan testosteronin taso on normaalia alhaisempi (eli alhaisempi kuin vertailualueen yläraja), on viisi syytä:

 • Liian paljon testosteronia muutetaan estradioliksi, koska aromataasientsyymi on liian suuri ja / tai maksa ei voi käyttää ylimäärää estrogeeniä. Aromataasi-entsyymin ja / tai maksan toimintahäiriöt ovat todennäköisimpiä syitä, jos estradiolitasot ovat vähintään 30.
 • Liian paljon vapaata testosteronia sitoutuu SHBG: hen. Tästä syystä, jos testosteronin kokonaismäärä putoaa korkealle normaalille alueelle (ylempi kolmas), mutta vapaa testosteroni on kuitenkin alle normaalin normaalialueen (eli laskee koko alueen alemman ja keskimmäisen kolmanneksen).
 • Aivolisäke tuottaa riittämättömän määrän luteinisoivaa hormonia testosteronin tuottamiseksi. Tällöin testosteronin kokonaismäärä putoaa vertailualueen alempaan puoleen.
 • Kivekset eivät voi tuottaa fyysisesti riittävää määrää testosteronia, vaikka luteinisoiva hormoni on riittävä. Tällöin LH-indeksi on normaalia korkeampi, kun taas kokonaistestosteroni on hyvin alhainen.
 • Dehydroepiandrosteronin riittämätön tuotanto kehossa. DHEA on androgeenien ja estrogeenien esiaste.

Kohta 3. Mitä tehdä, jos indikaattorit ovat alle optimaaliset.

(A) Jos estradioli on korkea (yli 30), kokonaistestosteroni on keskitasolla tai normaalilla tasolla, ja vapaa testosteroni on alle normaalin normaalin tason, sinun tulee tehdä seuraavat vaiheet:

1. Varmista, että käytät 80–90 mg sinkkiä päivässä. Sinkki on luonnollinen aromataasi-inhibiittori joillekin miehille. Sinun täytyy myös saada riittävästi magnesiumia.

2. Vähennä tai lopeta alkoholin saanti. Tämä auttaa maksan torjumaan ylimääräistä estrogeeniä.

3. Tarkastakaa huolellisesti koko luettelo lääkkeistä, joita käytät löytääkseen ne, jotka häiritsevät maksan tervettä toimintaa. Yleisimpiä maksaan vaikuttavia lääkkeitä ovat tulehduskipulääkkeet (ibuprofeeni, aspiriini), kolesterolin alentavat lääkkeet, jotkut verenpaineen ja sydämen lääkkeet ja jotkut masennuslääkkeet. On mielenkiintoista huomata, että masennuksen hoitoon tarkoitetut lääkkeet aiheuttavat tosiasiallisesti ongelman alhaisempien testosteronitasojen vuoksi.

5. Hävitä paino. Rasvasolut, erityisesti vatsan alueella, tuottavat aromataasientsyymiä.

6. Jos yllä oleva ei auta, käytä Arimidexia pienellä annoksella, 0,5 mg kahdesti viikossa. Tämä annos vähentää merkittävästi estrogeenitasoja ja lisää vapaiden testosteronitasojen määrää normaalitasolle.

(B) Jos vapaan testosteronin taso laskee vertailulämpötilan alempiin kahteen kolmasosaan, kokonais testosteroni on korkealla normaalilla tasolla ja estradiolin määrä ei ylitä 30: a.

1. Tarkastele edellisiä pisteitä aromataasin estämiseksi, kuten Nämä tekijät ovat myös vastuussa kohonneista SHBG-tasoista.

(C) Jos testosteronin kokonaispitoisuus laskee alemman kahden kolmasosan alueesta ja vapaa testosteronin taso on alhainen:

1. Tarkista LH: n taso. Jos LH-taso on alle normaalin, lääkäri voi määrätä sinulle yksilöllisen hCG-annoksen. HCG jäljittelee LH: ta ja voi / pitää palauttaa normaalin testosteronin kiveksen tuotannon.

2. Kuukauden kuluttua hCG: n käyttämisestä verikokeen pitäisi osoittaa merkittävästi lisääntyvän testosteronia. Saatat myös huomata munasarjojen visuaalisen laajentumisen. Kun olet palauttanut testosteronitasot, seuraa estradioli- ja vapaan testosteronin pitoisuuttasi 30-45 päivän välein ensimmäisten 5 kuukauden aikana varmistaaksesi, että endogeeninen testosteroni lisää vapaata testosteronitasoa lisäämättä estradiolia.

(D) Jos kokonaistestosteronitaso on edelleen alhainen hCG-hoidosta huolimatta, tämä tarkoittaa, että kivekset ovat menettäneet kykynsä tuottaa testosteronia. Käynnistä tässä tapauksessa testosteroni-laastari tai kerma, älä käytä injektioita ja tabletteja. Ota ennen hoidon aloittamista PSA-testi ja käydä läpi eturauhasen manuaalinen tarkistus. Kun testosteronitasot on palautettu normaaliksi, seuraa estradiolin, PSA: n ja vapaan testosteronin pitoisuudet 30-45 päivän välein ensimmäisten 6 kuukauden aikana varmistaakseen, että eksogeeninen testosteroni metaboloituu oikealla tavalla. Tavoitteenasi on nostaa vapaan testosteronin tasoa vertailualueen ylempään kolmanteen osaan lisäämättä ja kontrolloimatta estradiolin tasoa.

Muista, että liiallinen estrogeenitaso (estradioli) estää testosteronin tuotannon, estää libidoa ja seksuaalista suorituskykyä ja on riskitekijä eturauhassyövän ja sydän- ja verisuonitautien kehittymisessä. Kun olet säätänyt terveen testosteronin tason (alaraja-arvojen ylemmän kolmanneksen) ja estradiolin (enintään 30), seuraa veren seurantaa keskeisimpiä indikaattoreita a-la vapaa / koko testosteroni, PSA, estradioli jne. 40–50-vuotiaille miehille estradiolitason korjaus on usein välttämätöntä ja se on tehtävä.

Äskettäin saatiin päätökseen erittäin suuri kliininen tutkimus, jossa verrattiin munasarjojen toimintaa estävien etenemisvauhtia sairastavien naisten (zoladexin kanssa), aromataasin estäjien ja tamoksifeenin tehokkuutta. Valitettavasti aromataasi-inhibiittorien määräämiseen liittyviä hyötyjä tässä tilanteessa ei ole tunnistettu. Tietenkin on vielä mahdollista, että osa alaryhmästä voitti AI: stä (potilaat, joilla oli HER2-positiivisia kasvaimia tai joilla oli suuri määrä sairastuneita imusolmukkeita) osana tutkimusta, mutta vaikutus "katosi" yleisessä potilasryhmässä, joka ei hyötynyt siitä. Jos näin on, niin et kutsu suurta voittoa. Joka tapauksessa naisilla ennen luonnollisen vaihdevuodetuksen alkamista annettujen kansainvälisten suositusten mukaan tamoksifeeni (+/- munuaisten toimintahäiriö) on tavallinen lähestymistapa. Kysymys siitä, tarvitaanko tilannetta (keinotekoinen vaihdevuodet) 2-3 vuoden kuluttua tamoksifeenin ottamisesta vaihtamaan aromataasi-inhibiittoreihin (kuten tapahtuu, kun tapahtuu luonnollista vaihdevuodet) tai jatketaan tamoksifeenin ottamista enintään 5 vuoden ajan, ei ole vastattu, koska Tältä osin ei ole yksiselitteisiä tutkimuksia. Ehkä silloin, kun on aika päättää (eli 2-3 vuoden kuluttua tamoksifeenin ottamisesta), vastaus tulee itsestään (jos esimerkiksi tamoksifeenin sivuvaikutukset tulevat näkyviin, jotka edellyttävät korvaamista). Mutta tällä hetkellä sinulla ei ole yksiselitteisiä merkkejä vaikutustenarviointiin siirtymisestä.

Kansainvälisten suositusten mukaan postmenopausaalisilla naisilla on useita vaihtoehtoja adjuvanttiseen endokrinoterapiaan (jonka teho ja turvallisuus eivät eroa niin paljon, että ne suosittelevat tiettyä). 1. Aromataasi-inhibiittorit 5 vuotta, 2. Tamoksifeeni 2 - 3 vuotta, sitten aromataasi-inhibiittorit kokonaistilaan endokrinoterapiaa 5 vuotta, 3. Tamoksifeeni 5 vuotta, sitten aromataasi-inhibiittorit 5 vuotta. Valitse mikä tahansa. Tietenkin, kun olet keskustellut lääkärin kanssa. Toistan vielä kerran, että tamoksifeenin haittavaikutukset ja tamoksifeenin heikko tehokkuus ovat suuria, sillä aromataasi-inhibiittoreita valmistavien lääkealan yritysten kevyt käsitys tästä on liioiteltua. Tässä on yksinkertainen esimerkki - niin että pelottava endometriumin syöpä oli itse asiassa yleisempää potilailla, jotka saivat tamoksifeenia suurissa satunnaistetuissa tutkimuksissa (verrattuna aromataasin estäjiin). Katso kuitenkin absoluuttiset luvut. Niistä 4000 potilaasta, jotka käyttivät tamoksifeenia, endometriumin hyperplasiaa (hyvänlaatuinen, hoitoon, jossa vain curetage ja tamoksifeenin korvaaminen IA: lla on tarpeen) tai endometriumin syöpää (sen esiintymistiheyttä ei edes ilmoiteta erikseen, mutta se oli paljon harvinaisempi kuin hyperplasia), kehittyi 62% ) ja 4 000, jotka saivat IA: ta, 10 (0,3%). Samanaikaisesti IA: lla ei myöskään ole tiettyä toksisuutta, joka on vähemmän tamoksifeenissä (esimerkiksi osteoporoosin ja luunmurtumien riski, nivelkipu jne.). Siksi mielestäni tamoksifeenin käyttö 2–3 vuoden ajan on hyödyllisintä, ja sen jälkeen AI on enintään 5 vuotta (tehokkuus on vertailukelpoinen, ja potilaalla on vain puolet ”aika” -vaikutuksista)

Anabolisten steroidien "ikuisen kurssin" aiheista puhutaan paljon, ja ihmiset ovat itse asiassa jaettu kahteen leiriin. Ensimmäinen on sokeita vihaajia, jotka vain tuomitsevat ja räjäyttävät, mutta joilla ei ole pienintäkään käsitystä korvaushoidon positiivisista näkökohdista. Toinen on innostunut tyhmät, jotka huutavat "tule, jos syöt öljyä, syö pillereitä, hyvin tehty, komea", eivätkä ymmärrä negatiivista.

Henkilökohtaisesti en välitä, olen hyvässä kunnossa. En polta paikkoja luonnollisista urheilijoista tai ihmisistä synteettisillä hormoneilla. Kyllä, olen aina kiinnostunut hoidon aloittamisen motiiveista, mutta en usko tuomitsevan. Yritän jakaa ajatukseni mahdollisimman lyhyesti. Mutta kuitenkin pyydän anteeksi "paljon tekstiä". "Ihmisarvoisessa yhteiskunnassa" pysyvää kurssia kutsutaan hormonikorvaushoidoksi. Klassisessa mielessä, jos puhumme testosteronin korvaamisesta, sen on varmistettava androgeenien normaali taso ottamalla käyttöön eksogeeniset vastineet.

Kehittyneissä maissa suositellaan, että miehet heidän 30-luvulla, jotka valittavat hyvinvoinnista, ottavat kokeen testosteronille, ja jos indeksi on alle 12 nmol / l, niille tarjotaan mahdollisuus aloittaa korvaushoito. Tämä päätös sisältää useita myönteisiä seikkoja. Kehon kokoonpano muuttuu paremmaksi: enemmän lihaa, vähemmän rasvaa, seksuaalitoimintoa kokee toinen nuori, on jonkin verran nuorentava vaikutus, yleensä elin palauttaa kaikki negatiiviset, jotka hän sai, kun hän oli androgeenipuutteen tilassa.

On myös kääntöpuoli, vähemmän hauskaa. HRT on suuri vastuu kehosi tilasta. Sinun täytyy seurata jatkuvasti lipidiprofiilia, kliinisiä veriarvoja, estradioli- ja prolakiinitasoja. Lääkärit eivät halua puhua tästä: he kuvailevat iloisesti kaikkia elämän iloja eksogeenisessä testosteronissa, mutta on hyvät mahdollisuudet, että muutaman vuoden HRT: n jälkeen ihmiset joutuvat käyttämään sitä: antikoagulantteja, aromataasin estäjiä ja korkean SHBG: n torjuntaa. Ja tämä ei ole heikko huumeiden sarja "mukavaan elämään."

Vähemmän tärkeää on se, että hormonikorvaushoidossa luonnollisten gonadotropiinien tuotanto lähestyy tasaisesti nollaa. Siksi, jos haluat hankkia jälkeläisiä, niin et pääse eroon jonkinlaisen vitamiinin ja yrttien kanssa. Täällä tarvitaan yleensä ihmisen korioni- ja menopausaalisia gonadotropiineja. Kuten he sanovat, rakastatte ratsastaa, rakastaa ja reki kantaa. Ymmärrän kuitenkin täysin ne ihmiset, jotka menevät tällä tavalla. Tällainen hoito eliminoi monia ongelmia, jotka huolestuttavat miehiä ikääntyessään, eikä voi kieltää edes sellaista banaalista tosiasiaa, että testosteronin tasaisella tasolla henkilö tuntee muuten.

Professional Sports Edit

Ei ole mikään salaisuus, että jatkuvaan kehitykseen tai korkean painoindeksin kirjoittamiseen sinun tulee viettää suurimman osan ajastasi lisääntyneellä hormonitasolla. Tämä on todellisuus. Jos tavanomaisella "vapaa-ajan kehonrakentajalla" on vain pari kurssia vuodessa, jotta he olisivat tyytyväisiä elämään, tämä kilpailu ei enää kilpailu tasolla.

Urheilijat käyttävät HRT: tä hieman eri muodossa. Testosteroniannos ei saisi tarjota hyvinvointia ja terveyttä, ja urheilullisen suorituskyvyn kasvua ja parantaa fyysistä kuntoa, ne ovat paljon suurempia. Lisäksi, koska henkilö on hormonikorvaushoidossa, on typerää olla käyttämättä huumeita, joilla on pääasiassa anabolisia vaikutuksia, tässä voit käyttää mitä tahansa nipussa, nandroloni-dekanoaatista ja Boldenonesta Trenboloneihin yksinkertaisesti vaihtamalla lääkkeitä säännöllisesti. Toistan, että tällaista järjestelmää tarvitaan, jos henkilö näkee itsensä urheilussa. Ja se ei vapauta kehon kaikkien indikaattorien valvonnasta, kuten HRT: n tapauksessa lääketieteellisistä syistä, päinvastoin, sinun täytyy olla vieläkin tarkkaavaisempi kehon tilaan.

On myös kolmas skenaario. Jotkut ihmiset kyllästyvät vain normaaleihin hormonitasoihin. Ja elämä steroideilla on varmasti erilainen. Riippumatta siitä, kuinka paljon he kirjoittivat aiheesta "mitä se tarvitsee, kreatiini proteiinilla ja olet komea" - tämä kaikki on tietenkin järjetöntä. Kyllä, henkilö, joka on jatkuvasti eksogeenisissä hormoneissa, jos hän ei ole täydellinen moraali, on aina vahvempi, kestävämpi ja parempi visuaalinen muoto kuin luonnollinen kollega. Voit repiä paitasi ja huutaa, että se ei ole, mutta se on totta. Jos joku pommittaa tätä, on hyvä syy kohdata totuus tai mennä psykologiin.

Johtopäätös Muokkaa

HRT on useimmiten yksisuuntainen tie. 2–3-vuotisen kurssin jälkeen on hyvin vaikea päästä alas, eikä samalla ole suurta mahdollisuutta kohdata koko elämää korvaushoitoon eli palata siihen. On monia esimerkkejä, joissa ihmiset eivät vieläkään pysty saavuttamaan normaaleja fysiologisia arvoja hormonien jälkeen, kun androgeenien pitkäaikainen hoito on poistettu. Tätä asiaa voidaan väittää jo pitkään, ja sanoa, että "ei viikuna, kaikki rikkoneet, päätyi pois, ja kaikki oli viileä", mutta ei, ei kaikkia, ja he eivät aina pysty poistumaan normaalisti. Tosiasia on, että vaikka tuemme kivesten työtä säännöllisesti annettaessa hCG: tä ja MGS: ää, stimuloimalla vastaavasti Leydig- ja Sertoli-soluja, emme kuitenkaan pysty takaamaan hypotalamuksen ja aivolisäkkeen normaalia toimintaa. Niiden toiminta on tukahdutettu, ja mitä kauemmin ne eivät toimi gonadotropiinien tuotannon yhteydessä, niiden käyttämättömyyden vuoksi, mitä ongelmallisempaa heidän työnsä on suorittaa. No, anteeksi, herrat, me kaikki teemme valinnan elämässä. Joku haluaa olla kuin kaikki muutkin, ainakin fyysisesti, ja hän valitsee "hormonaalisen paranemisen" polun, ja joku haluaa saavuttaa korkeat urheilutavoitteet, ja ilman heitä hän ei elä normaalia elämää, joka vaatii sielun.

Joka tapauksessa on parempi, kun henkilö tekee tällaisen päätöksen tietoisesti. Sinun ei tarvitse sokeasti tuomita sitä tai rohkaista sitä, sinun täytyy lähestyä objektiivisesti, yrittäen ilmoittaa, mitä seurauksia voidaan odottaa.

Hormonikorvaushoito naisilla:

Anabolisia lääkkeitä voidaan käyttää vain reseptillä ja ne ovat vasta-aiheisia lapsille. Annetut tiedot eivät vaadi potentiaalisten aineiden käyttöä tai jakelua, vaan niiden tarkoituksena on vain vähentää komplikaatioiden ja sivuvaikutusten riskiä.