Kasviperäisiä lääkkeitä vaihdevuodet: fytohormonit, miten ne toimivat vaihdevuosien aikana ja luettelon lääkkeistä fytoestrogeeneilla

Lähestyy vanhuutta, naispuolinen elin alkaa jälleen rakentaa - hormonaaliset muutokset, lisääntymistoiminto häviää.

Climaxissa on usein erilaisia ​​oireita, jotka vaikuttavat naisen fysiologiseen ja psykologiseen tilaan. Yleisimpiä oireita - kuumat aallot - vaikuttavat kielteisesti terveyteen ja yleiseen kuntoon, sillä samalla nainen tuntee kuumansa, lisääntyneen hikoilun ja huimauksen.

Naisen sukupuolielinten hormonien tuotannon vähentäminen ja lopettaminen vaikuttaa siten koko kehoon, minkä vuoksi koko hormonitaso muuttuu täysin.

Kehon sopeutuminen muutoksiin voi kestää useita vuosia, joten useimmiten naisten on käytettävä huumeita tai käytettävä muita keinoja tilan parantamiseksi ja vakauttamiseksi.

Mitä tapahtuu vaihdevuosien aikana

Hormoninen tausta vaihdevuosien aikana. Hormonit, joilla on suuri vaikutus kehon tärkeiden järjestelmien toimintaan, lakkaavat olemasta tuottamattomia.

Näihin hormoneihin kuuluvat:

 • estrogeeni. Vastaa sukupuolielinten toiminnasta, muodostaa rintarauhaset, tarjoaa luiden vahvistumisen ja kudosten elastisuuden;
 • estradioli. Vastaa rasvakudoksen muodostumisesta ja polttamisesta. Tarjoaa kudosten luun ja ruston rakenteen lujuutta ja tiheyttä;
 • testosteronia. Se tarjoaa lihas- ja luukudoksen muodostumisen, edistää follikkelien kypsymistä;
 • progesteronia. Vastaa kuukautisten vakaudesta;
 • prolaktiini. Muodostaa rintarauhaset erityisesti raskauden aikana.

Tällä hetkellä lisääntyy myös muiden hormonien - follikkelia stimuloivan (FSH) ja luteinisoivan (LH) - määrä. Tietoja näistä hormoneista vaihdevuodet löytyvät tässä artikkelissa.

Kasvien hormonit ja niiden tyypit

Voit normalisoida vaihdevuosien tilan, voit käyttää kasviperäisiä valmisteita, uutteita ja uutteita, jotka sisältävät orgaanisen estrogeenin kaltaisia ​​aineita. Muussa tapauksessa näitä varoja kutsutaan myös kasvihormoneiksi.

Kun hormonihoitoa ei ole mahdollista käyttää, monet naiset selviytyvät kuumien aaltojen oireista ottamalla fytohormoneja. Näitä aineita tuottavat vain kasvit.

Kasvihormonien klassinen luokittelu käsittää niiden erottamisen kemiallisen rakenteen ja niiden vaikutuksen mukaan kasvien fysiologiseen kehitykseen:

Kasvien estrogeeniä sisältävien kasvihormonien luokitus on seuraava:

 • coumestans. Tehokkaimpia niistä ovat lutser- ja apila-idätetyt siemenet. Hedelmien ja vihannesten osalta tämä elementti on paljon vähemmän;
 • flavoneista. Sisältää teetä, sitrushedelmiä, punaviiniä, kaalia, porkkanaa;
 • isoflavoneja. Yleisimmät isoflavonit ovat daidzin, genistiini, glysiini. Enimmäismäärä sisältyy soijapapuihin;
 • lignaaneja. Sisältää viljaa, soijapapuja, pähkinöitä, pellavansiemeniä.

Mikä on fytoestrogeeni

Fytoestrogeenit ovat kasviyhdisteitä, jotka kuuluvat ei-steroidisten luonnonelementtien ryhmään, joka voi korvata estradiolia ja jotka ovat samanlaisia ​​kuin orgaaninen estrogeeni.

Fytoestrogeenien ominaisuus sitoutuu elimistöön samojen reseptorien kanssa kuin orgaaniset estrogeenit aiheuttavat niiden vaikutusta kehoon vaihdevuosien aikana.

Nämä aineet pystyvät normalisoimaan hormonit kehon estrogeenipuutoksen läsnä ollessa ja parantamaan merkittävästi naisen tilaa vaihdevuosien aikana.

Tällainen keinotekoinen korvaaminen auttaa kehoa sopeutumaan herkemmin hormonaalisiin muutoksiin.

Kasviperäisen lääkkeen arvo

Hoitomenetelmä huipun aikana kasviperäisillä valmisteilla fytoestrogeeneilla on yksi yleisimmistä tavoista vähentää vaihdevuosien muutoksia.

Kasviaineiden luonnollinen koostumus aiheuttaa niiden vaarattomuuden keholle, joten fytoterapialla on vähäisiä sivuvaikutuksia.

Kaikilla naisilla ei ole vaaraa käyttää hormonihoitoa (suosituin vaihdevuosien aikana), koska vain huolellisen tutkimuksen jälkeen voidaan käyttää hormonivalmisteita, mutta jopa silloin, kun se on keskeytynyt.

Rohdosvalmisteilla ei ehkä ole niin voimakasta vaikutusta kuin hormonaalinen, mutta niiden käyttö ei ole määräaikaa.

On kuitenkin otettava huomioon, että yksi merkittävistä vasta-aiheista kasviperäisten lääkevalmisteiden saamiseksi on yksittäisten kasviperäisten valmisteiden yksittäisten osien suvaitsemattomuus.

Käyttöaiheet

Fytohormonit on osoitettu naisille paitsi vaikean vaihdevuosien aikana.

Ne voidaan myös määrittää seuraavissa tapauksissa:

 • varhaisen vaihdevuodet, kun kuukautisten lopettaminen alkoi ennen neljäkymmentäviisi vuotta;
 • rikkoo verenkiertoa vaihdevuosien aikana;
 • normalisoida kuukautiskierron synnytysjakson aikana;
 • vakauttaa tila munasarjojen poistamisen jälkeen;
 • rikkoo virtsaamisprosessia;
 • osteoporoosin ensimmäisinä oireina.

Lisäksi fytohormonit ovat hyvä vaihtoehto hormonitasojen stabiloimiselle ja tilan parantamiselle sellaisissa tapauksissa kuin:

 • myöhäiset jaksot (16 vuoden iän jälkeen);
 • vakava verenpaine;
 • munuaisten ja maksan patologia;
 • kontraindikaatiot hormonaalisten lääkkeiden saamiseksi.

Luettelo huumeista

Yleisimpiä kasviperäisiä lääkkeitä, joilla on positiivinen vaikutus ja jotka ovat saaneet parhaan palautteen naisille, ovat:

 • Feminal. Se sisältää punaisen apilauutteen. Sisältää isoflavoneja (40%). Osoitus vaihdevuosien aikana tapahtuvasta maahantulosta kuumien aaltojen vakavuuden vähentämiseksi. Saatavana kapseleina;
 • Inoklym. Saatavana kapseleina, jotka sisältävät koostumuksessaan soijauutetta. Se on ravintolisä;
 • Remens. Se koostuu sanvinariasta, cimicifuguista, pilocarpuksesta. Saatavana pisaroina ja tableteina. Parantaa vaihdevuodetilan tilaa. Sen on osoitettu saavan vähintään kuusi kuukautta;
 • Klimaksan. Se voidaan esittää rakeiden ja tablettien muodossa. Sisältää tsimitsifugu, lachesis, Apis. Se on tarkoitettu vakavia vaihdevuosien oireita varten.
 • Ladys-kaava. Herbal-vitamiinikompleksi. Se sisältää vitamiinikompleksin sekä Maitaki-sienen ja puna-apila-kukkien otteen. Se on tonic vaikutus, vähentää oireita kuuma vilkkuu ja normalisoi nukkua. On olemassa kahdenlaisia ​​lääkkeitä - Ledis-kaava Day-Night ja Ledis-tehostettu kaava;
 • Harja punainen. Parantaa hormoneja ja auttaa normalisoimaan sitä;
 • Menoforse. Sisältää vitamiineja, flavonoideja ja erilaisia ​​mineraaleja. Saatavana tabletteina. Stabiloi kehon hormonitasapainoa ja parantaa yleistä tilaa.

Luettelo lääkkeistä, joissa on fytoestrogeeneja

Kasvien estrogeenin läsnäolo seuraavien työkalujen koostumuksessa aiheuttaa niiden vaikutuksen hormonitasoihin vaihdevuosien aikana.

Tässä on luettelo yleisimmistä työkaluista:

 • Estravel. Sisältää luonnonvaraisten yam-uutetta, nokkonen, tsimitsifugaa, isoflavoneja, diosgeniiniä. Saatavana kapseleina. Se on ravintolisä;
 • Chi-Klim. Sisältää tsimitsifugu. Se on estrogeenin korvaaminen. Saatavana tabletteina ja kerma. Se on biologinen lisäaine. Vähentää vuoroveden vaikutusta, sillä on tonic-vaikutus;
 • Klimandion. Tärkein vaikuttava aine on cimicifuga-uute. Saatavana tabletteina ja vesipisaroita. Se kuuluu anti-klimaattisten lääkkeiden ryhmään: pehmentää kuumia aaltoja, parantaa unta, normalisoi verenkiertoa;
 • Femikaps. Sisältää soijauutetta, primrose-öljyä, Vitexin pyhää uutetta, vitamiineja ja kivennäisaineita. Se on biologinen lisäaine kapseleissa. Korjaa hormonit, on tonic;
 • Ilmasto-ohjelma. Phyto-tabletit koostuvat cimicifuga-uutteesta, seepiasta, sanguvnariasta. Sillä on estrogeenin kaltainen vaikutus. Vähennä vaihdevuosien oireita.

Näiden lääkkeiden vastaanotto voidaan tehdä useiden vuosien aikana, kun organismi ei sopeudu hormonaalisiin muutoksiin.

Yrttiedat

Vähemmän tehokkaita keinoja ovat kasviperäiset palkkiot yrtteiltä, ​​jotka voivat normalisoida hormoneja ja parantaa tilannetta vaihdevuosien aikana.

Voit käyttää kasviperäisiä teetä itse valmistetun infuusion muodossa, ja voit ostaa apteekissa valmiita kasviperäisiä teitä.

Yleisimmät vaihdevuodet ovat:

 • salvia. Voit tehdä teetä vain siitä, ja voit lisätä valerian-uutetta ja horsetailia. Tällainen työkalu, jolla on vakio saanti, pehmentää vuorovesiä ja parantaa unta;
 • lakritsijuuri, ympyrä, anis (hedelmä), violetti lehdet. Yhdessä tämä kokoelma on tehokas väsymystä ja päänsärkyä varten;
 • humalakartiot, sitruunamelami ja mansetti liemessä auttavat pääsemään eroon hikoilusta ja kuumuudesta kuumien aaltojen aikana;
 • Murakasta, orapihlajasta, sitruunamelasta, äyriäisistä ja kuivatuista munista valmistettu yrttiteetä parantaa kehon yleistä tilaa, normalisoi henkisen tilan.

Suurin osa kasviperäisistä lääkkeistä ovat tehokkaita kuin hormonaaliset aineet vaihdevuosien aikana.

Arvostelut phytopreparations

Naiset jakavat varojen tehokkuuden omalla kokemuksellaan:

Kasviperäiset valmisteet vaihdevuodet

Vaihdevuosien ja vaihdevuosien aikana monet naiset kokevat epämukavuutta eri luonteeltaan - huuhtelut ja muut merkit heikentyneestä verisuonten liikkuvuudesta. Potilaan tilan lievittämiseksi ja hormonien korjaamiseksi lääkäri määrää tehokkaiden kasviperäisten lääkkeiden vastaanoton.

Miksi tarvitsemme ei-hormonaalisia aineita vaihdevuodet

Jokaisella naisella on eri aikoina ilmasto-aika - tämä johtuu kehon yksilöllisistä ominaisuuksista. Sukupuolielinten työn muutokset alkavat pääsääntöisesti 30 vuoden kuluttua tai myöhemmin. Kun keho aloittaa säätöprosessin, on epämiellyttäviä oireita, jotka vaikuttavat naisten tunnelmaan ja yleiseen hyvinvointiin.

Climax voi kestää useita vuosia. Niinpä nainen voi tänä aikana johtaa normaaliin elämään ja tuntuu houkuttelevalta, asiantuntijat suosittelevat rypälevalmisteiden käyttöä, jotka lievittävät potilaan tilaa. Tablettien käytön lisäksi naisten tulisi käyttää paikallisia tuotteita, kuten geelejä ja peräpuikkoja kosteuttaakseen emättimen. Gynekologi valitsee terapeuttisen tukikompleksin kullekin potilaalle erikseen. Yleensä se sisältää lääkkeitä vaihdevuodet ja vitamiinikompleksit.

Sinun ei pitäisi valita itsellesi kasvihormoneja, koska jokaisella organismilla on omat ominaisuutensa, ja jotkut lääkkeet voivat vahingoittaa terveyttä. Lisäksi tietyissä tapauksissa fytoestrogeenit ovat voimattomia, joten potilaalle voidaan määrätä hormonihoito. Ennen kuin määrät sopivan kasviperäisen lääkkeen vaihdevuodet, lääkäri arvioi naisen tilan, suorittaa tarvittavat tutkimukset.

Kenelle näytetään fytoestrogeeneja, joilla on vaihdevuodet

Kasviperäiset valmisteet, toisin kuin hormonit, aiheuttavat harvoin sivuvaikutuksia. Fytoestrogeenit kuuluvat todennäköisemmin ravintolisien ryhmään kuin lääkkeisiin, ne eivät vahingoita naaraskehoa ja ovat siksi edullisempia vaihdevuosien oireiden hoidossa. Kuitenkin potilaan vakavassa tilassa keinotekoiset estrogeenit ovat välttämättömiä.

Rohdosvalmisteet auttavat verisuonijärjestelmän häiriöissä, vaihdevuosien aikana, hikoilun vähentämisessä, emotionaalisen epävakauden poistamisessa, unen parantamisessa. Lisäksi nämä lääkkeet normalisoivat verenpainetta. Indikaatiot lääkkeiden ottamisesta fytoestrogeeneilla ovat:

 • varhainen vaihdevuodet (alle 45-vuotiaat);
 • diabetes;
 • pitkät kuukautiset, jolloin kuukautiset eivät synny hedelmällisessä iässä;
 • verenpainetauti;
 • kuukautisten myöhästyminen (klo 16 tai myöhemmin);
 • sikiöjärjestelmän häiriöiden esiintyminen;
 • vaihdevuosien verisuonten oireet ennen vaihdevuodet;
 • kuukautisten keinotekoinen lopettaminen (munasarjojen poisto, sädehoito jne.);
 • osteoporoosin tai sydämen ja verisuonten patologioiden riskit.

Lisäksi lääkäri voi määrätä kasviperäisiä valmisteita:

 • liikunnan puutteesta;
 • anoreksia tai alipainoinen;
 • kofeiini / alkoholin väärinkäyttö;
 • lihatuotteiden liiallinen kulutus;
 • maitotuotteiden suvaitsemattomuus;
 • hedelmättömyyttä.

Haittavaikutukset ja vasta-aiheet

Kuten kaikki lääkeryhmät, kasviperäiset lääkevalmisteet, jotka sisältävät vaihdevuodet, voivat aiheuttaa keholle tiettyjä haittavaikutuksia. Näitä negatiivisia ilmentymiä ovat:

 • pahoinvointi;
 • ihon kellastuminen, silmien valkoiset;
 • oksentelu;
 • heikkous;
 • kipu, paikallinen vatsakalvossa tai rintakehässä;
 • ruokahaluttomuus;
 • painonnousu;
 • tumma varjostus virtsalla.

Nämä oireet saattavat osoittaa, että lääkkeillä, joiden tsimitsifugoy on vaihdevuodet, on negatiivinen vaikutus maksaan. Fytohormoneja ei saa käyttää estrogeeniriippuvaisille neoplasmityypeille - munasarjakysta, rintasyöpä. Luettelo muista kasviperäisten lääkkeiden käytön vasta-aiheista:

 • Et voi ottaa rahaa cimicifuga-uutteella, joilla on laktoosi-intoleranssi;
 • alkoholismia sairastavat potilaat eivät voi käyttää Clemandine-valmistetta ja muita alkoholia sisältäviä lääkkeitä;
 • Fytoestrogeeneilla ei ole suositeltavaa käsitellä aivojen, maksan ja epilepsiapotilaiden sairauksia.
 • raskaus ja imetys ovat myös vasta-aiheita tällaisten varojen ottamiselle;
 • On kiellettyä käyttää sellaisia ​​kasviperäisiä lääkkeitä, jotka ovat allergisia jollekin niiden osille.

Miten phytopreparations vaihdevuosien aikana

Kasviperäisiä valmisteita vaihdevuodet ovat estrogeenin kaltainen vaikutus, joka on suunnattu hypotalamus. Tämä vähentää tiettyjen hormonien tuotantoa, minkä seurauksena aivolisäkkeen luteinisoivan aineen muodostumisen määrä vähenee. Tämän seurauksena naisen tilan normalisointi johtuu siitä, että hormonin puutteen vaikutukset kehossa tasoittuvat. Tämä ilmenee enemmän kasvullisten reaktioiden voimakkuuden vähenemisenä - vuorovesi ja muut.

Rohdosvalmisteilla, joita määrätään vaihdevuosien aikana, on lievä rauhoittava vaikutus, parannetaan autonomisen hermoston toimintaa, joka säätelee elinten toimintaa. Tämän jälkeen epämiellyttävät vaihdevuosioireet häviävät tai häviävät kokonaan. Tällä lääkeryhmällä on lievä diureettinen vaikutus, se rentouttaa suoliston lihaksia ja stimuloi ruoansulatuselimistöä. Lisäksi fytoestrogeeneja sisältävillä lääkkeillä on anti-inflammatorisia ja antipyreettisiä ominaisuuksia. Terapeuttinen vaikutus ilmenee 14 päivän kuluttua lääkkeiden ottamisesta.

Pääsymääräykset

Ennen kasviperäisten valmisteiden hoidon aloittamista on tarpeen kuulla gynekologia ja tutkia. Fytoestrogeenien itsehoito on kielletty: huolimatta siitä, että tällaisilla työkaluilla on harvoin sivuvaikutuksia, joissakin tapauksissa niiden käyttö on vasta-aiheista. Kasviperäisiä ja homeopaattisia lääkkeitä vaihdevuosien hoitoon tulisi juoda lääkärin valvonnassa.

Lääkkeiden pitkäaikaisen käytön lisäksi lääkärit suosittelevat, että naiset stimuloivat oman hormoninsa tuotantoa ja antavat ruokavalioon:

 • kalat ja äyriäiset;
 • maksa, munuaiset;
 • perunat,
 • itäneet vehnänjyvät;
 • leseet.

annostus

Kasviperäisiä valmisteita, joita naisille määrätään vaihdevuosien helpottamiseksi, ovat vitamiinit ja homeopaattiset aineet fytoestrogeenien lisäksi. Näiden lääkkeiden käyttö kestää vähintään 3 kuukautta. Sopivan lääkkeen valinta ja annoksen asettaminen suoritetaan gynekologin toimesta kullekin tietylle potilaalle erikseen.

Mitä kasvihormonit vaihdevuodet paremmin

Alla on tehokkaimmat kasviperäiset lääkkeet, joita lääkärit määräävät patologisen vaihdevuodet. Ei ole suositeltavaa ottaa niitä ennaltaehkäiseviin tarkoituksiin. Fytoestrogeeneihin perustuvat tehokkaat lääkkeet ovat:

 1. Klimandion. Pisarat sisältävät cimicifuga-uutetta ja vaikuttavat positiivisesti naisen kasvulliseen hermostoon. Kasviperäiset lääkkeet auttavat poistamaan mielenterveyden häiriöitä, jotka aiheuttavat ärtyneisyyttä ja unettomuutta. Klimandiini vaihdevuodet vapauttaa epämiellyttäviä oireita ensimmäisen hoitoviikon aikana.
 2. Remens. Lääke palauttaa hormonaalisen homeostaasin, poistaa migreenit, huimausta, nopeaa sykettä, kuumia aaltoja. Koska Clemandine Remens sisältää cimicifuga-uutetta, kasviperäinen valmiste ei kykene aiheuttamaan riippuvuutta, vaikka hoito olisi pitkäkestoinen.
 3. Feminal. Se kuuluu ravintolisien ryhmään, auttaa vähentämään kuumien välähdysten taajuutta ja voimakkuutta naisilla vaihdevuosien aikana. Työkalu sisältää punaisen apila-uutteen, joka koostumuksessa on samanlainen kuin naishormonit.
 4. Inoklym. Perustana huume - soijauute. Inoklim auttaa torjumaan toistuvia aaltoja, liiallista hikoilua, sydämen sydämentykytys. Lääkkeellä ei ole käytännössä mitään vasta-aiheita tai haittavaikutuksia.
 5. Klimaksan. Lääkärit suosittelevat tämän lääkkeen ottamista mielenterveyshäiriöihin ja verisuonijärjestelmän ongelmiin. Vaihdevuodet ovat tehokkaita migreeneihin, kuumiin aaltoihin, ärtyneisyyteen ja muihin epämiellyttäviin oireisiin, jotka liittyvät vaihdevuodet. Varovaisuutta on noudatettava, kun käytetään kasviperäisiä lääkkeitä allergikoille alttiille.

Fytohormoneja myydään ilman reseptiä, niitä voi ostaa kaupungin erikoistuneessa myyntipisteessä tai ostaa apteekista. Voit halutessasi ostaa verkkokaupan tilaamalla kohdennetun lääkkeen toimituksen, mutta tämä vaikuttaa paketin hintaan. Menopaussin aikana on tarkoitus käyttää edullisia ja kalliita kasviperäisiä lääkkeitä. Joidenkin suosittujen lääkkeiden arvioitu hinta:

 • hinta Menoforas - jopa 4000 ruplaa;
 • Estrovelin hinta - noin 500 ruplaa;
 • hindar Qi-Klimin hinta - 280-350 ruplaa;
 • Femikapsin hinta - 1800-2500 ruplaa.

Yrtit klo ilmasto-vuorovesi

Naisen yleisen tilan lievittämiseksi, kuumien aaltojen poistamiseksi, kasviperäiset valmisteet vaihdevuosien aikana auttavat normalisoimaan hormonaalista taustaa. Keittäminen on yksinkertaista: 1 rkl. l. Kuivaa raaka-ainetta kaadetaan lasillinen kiehuvaa vettä ja ota teetä päivän aikana. Ihmiset terapeuttiset vaikutukset antavat kasveja, jotka sisältävät fytoestrogeenejä, joita ei voi vain juoda, vaan myös käyttää kylpyjä. Tehokkaimmat vaihdevuodet:

 • minttu;
 • salvia;
 • punainen harja;
 • primula (ilta on parempi);
 • vadelma-lehdet;
 • Motherwort;
 • humala;
 • tsimifuga;
 • sinimailasen;
 • apila;
 • koiruoho;
 • boorin kohtu;
 • takiainen;
 • paimenen laukku.

Miten ilman hormoneja vaihdevuosien aikana - 15 parasta lääkettä

Vaikeassa ilmasto-aikana nainen määrittelee hormonikorvaushoitoa. Tämäntyyppiselle hoidolle on kuitenkin useita vasta-aiheita. Miten olla, mitä poistaa epämiellyttäviä oireita ja palata töihin? Ei-hormonaaliset lääkkeet tulevat pelastamaan: jos naisilla on lievä vaihdevuosikausi, he tekevät erinomaista työtä tilanteen kanssa.

Mitkä ovat ei-hormonaalisen hoidon ominaisuudet?

Hormonitasojen lasku 40 vuoden jälkeen liittyy kuukautiskierron muutoksiin ja erilaisten elinten toimintaan naisen kehossa. Tämä on ns. Vaihdevuodet. Joskus se kulkee huomaamatta, mutta monet naiset ovat mukana kuuluisien kuumien aaltojen ilmestymisessä kasvoihin ja ylävartaloon (ne voivat olla satunnaisia ​​tai hyvin usein, ja naisilla ei ole työkykyä), verenpaineen lasku (BP), johon liittyy päänsärkyä ja huimausta, sydänkohtauksia ja kipuja sydämessä jne. Mutta nainen on erityisen huolissaan mielenterveyshäiriöistä: jatkuva ärtyneisyys, aggressiivisuus, kyyneleisyys, usein muuttumassa masennukseksi. Naisten valitusten luetteloa voidaan jatkaa toistaiseksi, koska kirjaimellisesti kaikki elimet ja järjestelmät ovat kiinnostuneita.

Jos vaihdevuosien oireet ovat vähäiset, vaihdevuodet alkavat, terveellinen elämäntapa, liikunta ja oikea ravitsemus auttavat naista. Jos tämä ei auta, hormonaaliset lääkkeet. Hormonikorvaushoidon (HRT) edut ovat hyökkäysten nopea lievittäminen, ja haittapuolena on käyttö- ja sivuvaikutusten vasta-aiheet.

Viime vuosina on esiintynyt monia ei-hormonaalisia aineita vaihdevuosien hoitoon. Näiden varojen etuna on suhteellinen turvallisuus: niillä on paljon vähemmän vasta-aiheita ja sivuvaikutuksia. Tällaisia ​​keinoja on riittävästi, heiltä on mahdollista valita sopivin juuri tälle naiselle. Ei-hormonaalisen hoidon haittapuolena on nopea terapeuttinen vaikutus: ei-hormonaalinen lääkehoito vaatii pitkäaikaista hoitoa.

Asiantuntija

Katso seuraavaa videota saadaksesi selville, kuinka voit valita lääkkeitä vaihdevuosien oireiden lievittämiseksi:

Keinot kasviperäisten estrogeenikorvainten kanssa

Fytohormonit on usein määrätty naisille tarkoitetuiksi ei-hormonaalisiksi lääkkeiksi vaihdevuodet. Näitä ovat lääkkeet ja ravintolisät (ravintolisät), jotka sisältävät kasviperäisiä aineita, joilla on sama vaikutus kehoon kuin luonnolliset naishormonit.

Fytoestrogeeneillä on erilaiset kemialliset rakenteet, mutta ne toimivat samalla tavalla kuin estrogeenit yhdistämällä näiden hormonien reseptoreihin kohdesoluihin (munasarjoja, kohtua, rintarauhasia) olevien solujen pinnalla. Ei-hormonaaliset lääkkeet vaihdevuodet naisille (fytoestrogeenit), luettelo:

Estrovel (Valeant Pharma, Valko-Venäjä)

Bio lisäravinteet fytoestrogeeneilla (soijapavun siemenuutteet, Vitexin pyhät hedelmät, juurakoita, joiden juuret ovat Dioscorea). Kurssilla poistetaan vaihdevuosien oireet, usein kasvojen punoitus. Juo 1-2 kapselia päivässä 4 viikon ajan.

Feminal (Jadran, Kroatia)

Ruokavalio sisältää punaisen apilauutteen sisältää 4 isoflavonia, joilla on suurin samankaltaisuus kuin estrogeenillä. Voimakkaasti lievittää vaihdevuosien oireita. Juo 1 kapseli päivittäin aterioiden kanssa kuukauden ajan. Tarvittaessa lääkärin kanssa kuultuaan ravintolisät voidaan ottaa pitkään.

Klimadinon ja Klimadinon Uno (Bionorika, Saksa)

Lääkkeet, joissa on kuivakimppuja zimitsifugasta. Klimadinone-tabletti sisältää 20 mg vaikuttavaa ainetta ja Klimadinone Uno 32,5 mg. Lääke lievittää kasvullisia ja neuropsykiatrisia häiriöitä, estää osteoporoosin kehittymistä. Klimadinon juo pilleriä 2 kertaa päivässä, Klimadinon Uno-pilleri kerran päivässä. Hoidon kulku 1 - 3 kuukautta.

Remens (Richard Bittner, Itävalta)

Homeopaattiset lääkkeet, jotka sisältävät koostumuksessaan kolme hormonia sisältävää kasvia. Poistaa neuropsykiatriset häiriöt, lievittää emotionaalista jännitystä ja ahdistusta, estää osteoporoosin, ateroskleroosin ja lihavuuden etenemistä. Juo homeopaattista lääkettä 1 sublingual-tabletille tai 10 tippaa kolme kertaa päivässä kuuden kuukauden ajan ja enemmän.

Klimaksan (Materia Medica, Venäjä)

Homeopaattiset lääkkeet zimitsifugin isoflavoneilla. Saatavana imevää tablettia. Vaihto-ohjelmassa poistetaan vaihdevuodet. Juo 1 tabletti kahdesti vuorokaudessa (pidä suussa, kunnes täydellinen resorptio) on 1-2 kuukautta. Tarvittaessa voit lisätä vastaanottoa ja toistaa hoidon 3 viikon kuluttua.

Qi-Klim (Evalar, Venäjä)

Anti-climacteric phytopreparation kanssa vaikuttavan aineen ote juurakoita cimicifuge Lääke hitaasti, mutta tasaisesti palauttaa naisen tilan. Ota 1 tabletti kahdesti päivässä 1 - 1,5 kuukauden ajan.

Lignirius (Prover Pharma, Alankomaat)

Elintarvikelisäaine sisältää patentoidun lignaanikaavan, joka on eristetty eurooppalaista kuusen solmua, fytoestrogeenisillä ominaisuuksilla. Sisältää vitamiineja ja kivennäisaineita. Normaalisti naisen tilan, tarjoamalla ahdistusta ja rauhoittavia vaikutuksia. Estää osteoporoosin kehittymisen. Juo 1 kapseli aamiaisen jälkeen kuukauden ajan. Tarvittaessa lisäravinteet voidaan toistaa.

Valmisteita sytamiinien kanssa: Ovariamin

Sytamiinit ovat biologisesti aktiivisia aineita, jotka ovat peräisin eläinten elimistä ja kudoksista. Sytamiineja käytetään erilaisten patologioiden poistamiseen.

Menopaussin aikana on määrätty Ovariamine-ravintolisä, jonka vaikuttavat aineet ovat naudan munasarjoista peräisin olevat sytamiinit. Niiden toimintamekanismi on samanlainen kuin fytohormonit. Elintarvikelisäaine sisältää myös A-, E-, B-, sekä makro- ja mikroelementtejä.

Vaihtosovelluksessa Ovaryamiini palauttaa hormonaaliset ja aineenvaihduntaprosessit, eliminoi menopausaalisen oireyhtymän tärkeimmät ilmentymät. Tämä ravintolisä on erityisen tehokas annettaessa kalsiumvalmisteita osteoporoosin ehkäisemiseksi.

Ota täydentää Ovariaminia 2-3 kertaa päivässä kahden viikon ajan.

Emättimen peräpuikot

Menopaussin aikana iholla ja limakalvoilla on nesteen menetys. Tästä naisen iho muuttuu nopeasti ja rypistyi. Limakalvojen kuivuminen ilmenee ulkoisissa sukuelimissä. Ne tulevat ohuemmiksi, loukkaantuvat ja toimivat tulehdusportteina. Siksi postmenopausaaliset naiset kehittävät usein tulehdusprosesseja (vulvovaginiitti). Seksuaalinen elämä on myös häiriintynyt - vähäinen loukkaantuminen limakalvoille aiheuttaa kipua ja verenvuotoa. Jotkut paikalliset lääkkeet imeytyvät verenkiertoon ja niillä on yleinen hormonaalinen säätely.

Siksi ei-hormonaalisen hoidon aikana tulisi sisältyä paikallisten lääkkeiden käyttö ulkoisten sukupuolielinten limakalvojen palauttamiseen: Lääkehoito paikalliseen hoitoon:

Klimaktol-Antikan (Verbena, Venäjä)

Peräsuoli- ja emättimen peräpuikot, joissa on kasviuutteita, jotka sisältävät fytoestrogeenejä (humalan käpyjä), sekä kasviperäisten öljyuutteiden, joilla on pehmenevä ja uudistava vaikutus sukupuolielinten ja virtsateiden limakalvoille; levitä yön 1 kynttilään peräsuolessa tai emättimessä 4 8 viikon kuluessa;

Cycatridine (Pharma-Derma, Italia)

Cicatridina - emättimen peräpuikot, joissa on hyaluronihappoa. Se houkuttelee vettä itselleen, minkä seurauksena limakalvot elävät ja elpyvät. No poistaa ulkoisten sukuelinten ja virtsateiden limakalvojen kuivuuden. Levitä 1 kynttilä yöllä, kunnes tila normalisoituu;

Vagikal (Farmina Ltd, Puola)

Vagical - emätin peräpuikot, joissa on kynsilääke-lääkeainetta; niillä on stimuloiva ja regeneroiva limakalvovaikutus; antiseptisenä ja anti-inflammatorisena aineena estetään ulkoisten sukupuolielinten infektoivien tulehduksellisten prosessien kehittyminen. Levitä 1 kynttilä 2–3 kertaa päivässä kahden viikon ajan;

Feminella hyalosoft (Angelini, Itävalta)

Feminella Hyalosoft - emättimen peräpuikot, joissa on hyaluronihappoa ja kasviperäisiä uutteita; houkutella vettä, elvyttää ja palauttaa emättimen limakalvon sen atrofisilla muutoksilla, jotka liittyvät vaihdevuosiin; käytetään vaihdevuosien aikana ja 1 kynttilä 1 kerran päivässä emättimeen; Kymmenen päivän hoitokurssi, jos tarvetta jatkaa, kynttilöitä käytetään kahdesti viikossa.

Selektiiviset estrogeenireseptorimodulaattorit: Evista

Selektiiviset estrogeenireseptorimodulaattorit ovat lääkkeitä, jotka joissakin (ei-lisääntymiskykyisissä) kudoksissa toimivat valikoivasti estrogeeneinä, kun taas muissa (lisääntymiskykyisissä) kudoksissa ne toimivat estrogeeninä.

Temoxifen havaittiin ensimmäiseksi lääkeryhmäksi tässä ryhmässä. Hän toimi estrogeeninä suhteessa luukudokseen (hän ​​esti osteoproosin kehittymisen) ja antiestrogeeninä suhteessa rintarauhaseen (soluproliferaation estäminen - proliferaatio ja niiden rappeutuminen syöpään). Tamoksifeenin sivuvaikutusta pidettiin sen estrogeenisenä vaikutuksena endometriumiin - kasvun stimulointi. Tamoksifeenia käytetään vain kasvainvastaisena aineena rintasyövän hoidossa.

Seuraavan sukupolven estrogeenireseptorin selektiiviset modulaattorit ovat raloksifeeni. Estrogeeninä sillä on positiivinen vaikutus luukudokseen, lipidien metaboliaan (ateroskleroosin ehkäisyyn) ja veren hyytymisjärjestelmään (lisääntynyt tromboosiriski). Antiestrogeeninä se vaikuttaa rintarauhasiin vaikuttamatta endometriumiin. Siksi raloksifeenia käytetään osteoporoosin ehkäisyyn ja hoitoon vaihdevuosien aikana.

Lally SA, Espanja ja Daiichi Sankyo, Saksa, 60 mg: n tabletteina kauppanimellä Evista, tuottavat raloksifeenia. Otetaan päivittäin pitkään ja laboratoriokokeiden valvonnassa.

Oireiden hoitoon tarkoitetut lääkkeet

Climacteric-oireyhtymä ilmenee useiden oireiden luettelona. Neuropsykinen tila kärsii ensin. Siksi on säädetty rauhoittavia (rauhoittavia), anksiolyyttisiä (ahdistus) lääkkeitä sekä masennuslääkkeitä. Lääkäri valitsee kaikki nämä lääkkeet jokaiselle potilaalle erikseen päivällä ja yöllä.

Magne B6 (Sanofi Winthrop Industry, Ranska)

Kasvillisten ilmenemismuotojen poistamiseksi vaihdevuosien aikana on suositeltavaa ottaa vitamiinivalmiste Magne B6, joka koostuu magnesiumista ja B6-vitamiinista (pyridoksiinista). Lääkkeen vaikutusmekanismi liittyy kuitujen hermoimpulssien normalisointiin ja verisuonten seinien sävyn säätelyyn. Tämä johtaa autonomisen hermoston toiminnan normalisoitumiseen. Magnesium on mukana solujen aineenvaihdunnassa, energiantuotannossa ja hormonien synteesissä. Hoidon seurauksena sydänkohtaukset, verenpaineen lasku, huimaus ja päänsärky poistetaan. Ota lääke 3–6 tablettia päivässä laboratoriokokeiden valvonnassa: heti kun magnesiumin magnesiumpitoisuus on normalisoitu, lääke peruutetaan.

Climalan (Bouchardin laboratorio, Ranska)

Vähentääkseen kuumien aaltojen esiintymistä kehon kasvoille ja yläpuolelle on määrätty CLIMALANIN, jonka vaikuttava aine on beeta-alaniinin aminohappo. Tämän lääkkeen vaikutusmekanismi liittyy histamiinin vapautumisen estämiseen, mikä edistää verisuonten nopeaa laajentumista. Lääke on määrätty pilleri 2-3 kertaa päivässä 5-10 päivää ennen kuuman vilkkumisen katoamista. Jos vuorovesi on jatkunut, hoito voidaan toistaa neuvotellen hoitavan lääkärin kanssa.

Menopausin hoitoon tarkoitettujen ei-hormonaalisten aineiden hinnat, luettelo

Saat lisätietoja tuotteesta napsauttamalla linkkejä.

PHYTOESTROGENS CLIMAXissa: VALMISTUKSET, HERMIT, TUOTTEET

Phytoestrogen on luonnollinen yhdiste, joka löytyy kasveista ja joistakin luonnollisista tuotteista. Kun se on kehossa, se voi vaikuttaa ihmiseen samalla tavalla kuin kehon tuottama estrogeeni.

Jossakin määrin fytoestrogeenit voivat toimia luonnollisena vaihtoehtona hormonaalisille pillereille (HRT). Tämä pätee erityisesti fytoestrogeenisiin lisäravintoihin, lääkkeisiin ja ravintolisiin, joissa tehoaine on suurempi kuin elintarvikkeissa.

Kasviperäinen estrogeeni eroaa ihmisen ja synteettisistä analogeista. Työhön hormonien täytyy sitoutua reseptoreihin. Phytohormone on paljon heikompi kuin luonnollinen, kehon tai synteettisen, joka on tableteissa. Sillä ei ehkä ole vaikutusta, jos naishormonin taso naisen kehossa on normaali tai jos hän käyttää jo keinotekoista estrogeeniä. Jos kehossa on vähän estrogeeniä (esim. Vaihdevuosien tai vaihdevuosien aikana), fytoestrogeenin pitäisi todellakin nostaa tasoa hieman. Jos naishormoneja on niin paljon, vihannesten analogi voi joissakin tapauksissa laskea niitä hieman.

Fytoestrogeenit ovat heikkoja, ja ensimmäisten muutosten havaitsemiseksi se kestää vähintään useita viikkoja.

PHYTOESTROGENS CLIMAXissa: VALMISTELUT (LIST)

Seuraavassa ovat tukevat lääkkeet, ravintolisät ja ravintolisät, jotka sisältävät fytoestrogeenejä: soija-isoflavoneja ja / tai apila, kasviperäisiä uutteita + vitamiineja naisille vaihdevuosien ja vaihdevuosien aikana. Ne voidaan ostaa apteekista tai verkkokaupoista, kuten iHerb.

Luettelo ravintolisistä, tableteista, ravintolisistä, kasviperäisistä valmisteista, joissa on fytoestrogeenejä koostumuksessa

 1. Bonisun ("Bonisan"), 24 korkkia. Soija-isoflavoniuute Hinta - hieman yli 300 ruplaa. (5 dollaria). Venäjä.
 2. "Bonisan" intiimi kerma-geeli fytoestrogeeneilla (villisammi, soija). Noin 250 r.
 3. "Laura", 36 välilehti. luonnonvaraisten yam-uutteiden kanssa. Venäjä, "Evalar". Kustannukset ovat noin 400 ruplaa, 6-7 dollaria.
 4. "Stella", 45 kapselia. Sisältää soijaa. Voit ostaa 950 p. (15 dollaria). Moskova.
 5. ”Feminal”, 30 kappaletta. Punainen apila (isoflavonit). 600 p., 10 dollaria. Kroatiassa.
 6. "Qi-Klim", tippaa ja taulukko. 60. cimicifugalla. Noin 400 r. Venäjä.
 7. ESTROVEL, 30 korkkia. Wild yam, soija, vitex ja vitamiinit. Moskova. Hinta 450 p.
 8. Orthomol Femin (Orthomol Femin), 30 kpl. Soijapapujen, pellavan, enoteran koostumuksessa. Saksa. Noin 3000 r. (50 dollaria).
 9. "Klimafit" 911, 30 korkkia. Klopogon, soija, valerian, horsetail jne. Venäjä. Hinta 380 p.
 10. "Inoklim", 30 kpl. soijalla. Ranska.

930 r.

 • "Mense", 40 korkkia. Sisältää soijaa. Moskova. 350 r.
 • Menopace Plus (Menopace Plus), 28 + 28 kpl. Soija, pellava, salvia, vihreä tee. 1000 r. Yhdistynyt kuningaskunta.
 • “Menoril” ja “Menoril Plus”, 30, 60 kpl. Sisältää isoflavoneja (genisteiini). Venäjä. 400-600 r.
 • NatraBio kuuma vilkkuu vaihdevuodesta vuorovesi, 60 välilehti. Sisältää tsimitsifugaa ja muita kasvien osia. Hinta 450 p. Yhdysvallat.
 • Nyt elintarvikkeet, vaihdevuosien tuki, 90 kappaletta. Punainen apila, soija, Vitex, Dagil, musta cohosh, villi-yam, lakritsi, inkivääri. 750 r. Yhdysvallat.
 • Savesta, Shatavari Phytoestrogeeninen yrtti parsaa (parsa) naisille, 60 kpl. 850 r. Yhdysvallat.
 • Entsyymiterapia, AM / PM-vaihdevuosien kaava, 60-välilehti. Valerianin, vihreän teen, ginsengin, mustan cohoshin koostumuksessa. 1100 r. Yhdysvallat.
 • Luonnolliset tekijät, WomenSense, vaihdevuodet, 90 kappaletta. cimicifugan kanssa. 550 r. Yhdysvallat.
 • Doctor's Best, MenoStrong Genisteinin kanssa, 60 kpl. 900 r. Yhdysvallat.
 • Estroven-vaihdevuodet Relief 30‒40 cap. soijapapu, musta cohosh. 950–1350 p. Yhdysvallat.
 • ReserveAge Nutrition Menopause Advantage, 60 kapselia. soija, dong-kwai, cimicifuga, punainen apila. 1750 r. Yhdysvallat.
 • Luonnolliset tekijät, WomenSense, MenoSense, 90 kpl. Prutnyakin, Dagilin ja muiden kanssa. Kanadassa.
 • Entsymaattinen hoito, Remifemin ("Remifemin") vaihdevuodet ja perimenopaus, 120 tablettia. Tähkäkimikki. 1650 r. Yhdysvallat.
 • Irwin Naturals, EstroPause, 80 kappaletta. soija, apila, ginseng ja muut 950 r. Yhdysvallat.
 • S olgar ("Solgar"), kasviperäisiä komplekseja naisille, 50 korkkia. Dong-qui, soijapavut jne. 1000 p. Yhdysvallat.
 • MITÄ TUOTTEITA SISÄLTÄÄ PHYTOESTROGENSIA CLIMAX-LUOKITTELUA: LIST

  Fytoestrogeenien pääasiallinen ruokalähde on soija- ja soijatuotteet: tofu, tempeh, pavut, soijaproteiini ja maito jne. Luettelo elintarvikkeista, joissa on fytoestrogeenejä:

  • pellavansiemenet,
  • punainen apila (esim. itetty),
  • kurpitsansiemenet,
  • auringonkukka,
  • karpalo,
  • musta ja vihreä tee
  • valkosipuli,
  • parsakaali,
  • pilkkoa
  • papuja,
  • maapähkinöitä.

  Samalla soijaöljy ja kastike eivät sisällä isoflavoneja, jotka ovat tärkeimpiä estrogeenisiä vaikutuksia.

  PHYTOESTROGENS CLIMAX: HERBS

  Fytoestrogeenejä sisältävät kasvit ja yrtit voivat torjua joitakin vaihdevuosien oireita.

  Kun otetaan humalaa (lumelääkkeeseen verrattuna) kerran vuorokaudessa, 500 mg 12 viikon ajan naisilla vaihdevuosien aikana, ahdistus ja masennus vähenivät merkittävästi.

  1. Kava (Kava, Piper methysticum rhizome)

  Kasvi perunasta pippuria. 200 mg tämän kasviuutteen ottaminen auttaa vähentämään ahdistusta ja masennusta naisilla vaihdevuosien aikana. Lisäaineiden tuonti Cavaan Venäjän federaation, Valko-Venäjän ja Ukrainan alueelle on kielletty, mutta joissakin verkkokaupoissa voit ostaa tuotteita tällä aineella.

  1. Punainen apila (punainen apila, Trifolium pratense L.)

  Sisältää isoflavoneja. Punaista apilauutetta vähennetään merkittävästi ahdistusta ja masennusta vähintään 12 viikon ajan. Se otetaan nopeudella 40 - 80 mg isoflavoneja päivässä.

  Fennelillä oli merkittävä positiivinen vaikutus masennusta ja ahdistuneisuutta sairastaviin menopausaalisiin naisiin, eikä se vaikuttanut terveisiin henkilöihin.

  1. Musta cohosh

  Ei ole täysin tiedossa, sisältävätkö kasviestrogeenit cimicifugaa, mutta useissa testeissä havaittiin lievää hikoilun ja huuhtelun vähenemistä naisilla, jotka ottivat täydentää tätä yrttiä vaihdevuosien aikana. Ota 20–40 mg 1–2 kertaa päivässä (esimerkiksi Remifemin) tai 64–128 mg vuorokaudessa veden ja etanolin uutteen muodossa.

  Tutkimuksessa havaittiin vaihdevuosien oireiden väheneminen naisilla, jotka käyttivät Maca-valmistetta. Lisäksi ahdistuneita ilmenemismuotoja, ahdistusta ja masennusta on vähentynyt (samanaikaisesti tällä laitoksella ei ollut tällaista vaikutusta terveisiin nuoriin). Se voi myös lisätä sukupuolta. vetovoima. On suositeltavaa ottaa päivittäin aterian yhteydessä. Vakioannos on 1500-3000 mg.

  1. Valerian (Valeriana officinalis)

  Rajoitetut tiedot osoittavat valerian-yrttiuutteen menopausoireiden hoidon tehokkuuden, ja yksi tutkimus osoittaa unettomuuden vähenemisen ja kuumien aaltojen esiintymistiheyden. Vakioannos on 450 mg. Päivittäinen saanti voi sisältää 2 - 3 annosta 300 mg. Ruohonjuuren lisäaineiden tulisi koostua 0,8 01% valeriinihaposta. Se tulisi ottaa tunnin kuluttua ennen nukkumaanmenoa, päivällä valeriania käytetään parhaiten ruoan kanssa.

  1. Royal Jelly

  Vähentää vaihdevuosien oireita, vähentää ärtyneisyyttä ja masennusta. Jos allergiaa ei ole, on suositeltavaa ottaa annoksia 50-300 mg - 6 g päivässä.

  Yrtteillä ja lääkkeillä on vasta-aiheita. Jos ilmenee haittavaikutuksia (verenpaineen muutokset, epämukavuus, uneliaisuus tai sydämentykytys jne.), Lopeta lääkärin hoito ja ota yhteys lääkäriin. Ennen kuin käytät kasviperäisiä lisäravinteita, sinun tulee neuvotella asiantuntijan kanssa.

  Valmisteita, joissa on kasvihormoneja vaihdevuodet

  Kasviperäisiä valmisteita vaihdevuodet ovat vaihtoehto hormonikorvaushoidolle ja niillä on samanlainen vaikutus kuin hoidossa. Säännöllinen käyttö phytohormones täysin poistaa tärkeimmät oireet vaihdevuodet, poistaa kuuma vilkkuu ja parantaa merkittävästi elämänlaatua.

  Harkitse mitä ovat hyvät hormonit vaihdevuosien aikana, miten ne toimivat ja mitkä ovat tehokkaimmat.

  Miksi kasvihormonit tarvitaan vaihdevuodet?

  30 vuoden iän jälkeen jokaisen naisen kehossa alkaa esiintyä peruuttamattomia muutoksia. Vähitellen munasarjat sammuvat, syntetisoimalla vähemmän ja vähemmän sukupuolielimiä. Ensimmäisissä vaiheissa nämä muutokset ovat huomaamattomia, elin itse selviytyy pienestä estrogeenipuutoksesta, mutta ajan kuluessa alijäämä saavuttaa kriittiset tasot, ja vaihdevuosien epämiellyttävät oireet näkyvät. Hormonaalinen rakenneuudistus voi kestää jopa 10 vuotta, ja koko ajan potilas on huolissaan kuumia aaltoja, liiallista hikoilua, takykardiaa, paineen nousua ja muita poikkeamia eri elinten ja järjestelmien työssä.

  Vaihdevuodet eivät sinänsä ole sairaus, mutta tämä aika on vaarallista johtuen komplikaatioiden ja ikään liittyvistä patologioista, jotka syntyvät juuri estrogeenin puuttumisen taustalla. Hormonaalisten muutosten helpottamiseksi ja oireet olivat lieviä eivätkä häirinneet koko elämää ja tarvitsevat luonnollisia hormoneja. Näiden aineiden ansiosta ei voi vain parantaa hyvinvointiasi, vaan myös estää sellaisia ​​patologioita, kuten osteoparoosia, verenpaineesta, takykardiasta, sydänkohtauksesta, aivohalvauksesta, Alzheimerin taudista ja muista hengenvaarallisista sairauksista.

  On tärkeää! Menopaussin ensimmäisissä oireissa sinun täytyy tutkia ja sitten gynekologin tulee tulla vähintään kerran 6 kuukaudessa.

  Miten kasvien estrogeenit toimivat vaihdevuodet?

  Luonnollisten estrogeenien positiivinen vaikutus naisen kehoon vaihdevuosien aikana johtuu niissä olevien aineiden suuresta pitoisuudesta, koostumuksesta ja vaikutuksesta, joka on samanlainen kuin ihmisen seksuaaliproteiiniyhdisteet. Nämä aineet eivät kompensoi estradiolipuutetta, vaan vaikuttavat hypotalamuksen ja aivolisäkkeen keskukseen, säätelemällä muiden hormonien tuotantoa ja tasoittamalla hormonaalista taustaa. Myös homeopaattiset lääkkeet stimuloivat munasarjoja, vahvistavat immuunijärjestelmää ja normalisoivat hermostoa.

  Useimmiten biologisesti aktiiviset lisäravinteet määrätään menostaasien alkuvaiheessa ja kun hormonikorvaushoito ei ole mahdollista lääketieteellisten vasta-aiheiden vuoksi. Tärkeimmät käyttöaiheet ovat:

  • Menostaasin alkaminen 45 vuoteen;
  • Diabeteksen esiintyminen;
  • Kuukautiskierron epäonnistumiset;
  • Hypertension esiintyminen;
  • Syöpäjärjestelmän patologia;
  • Kirurginen vaihdevuodet;
  • Korkea riski sairastua ikääntymiseen.

  Kaikki potilaat eivät kuitenkaan voi ottaa luonnollisia estrogeenejä. Vasta-aiheet tähän lääkeryhmään ovat:

  • Yksilöiden suvaitsemattomuus komponentteihin;
  • Allergia jollekin osalle;
  • Laktoosi-intoleranssi;
  • Krooninen alkoholismi;
  • Maksa patologiat akuutissa muodossa;
  • Aivojen häiriöt;
  • epilepsia;
  • Hyvän- ja pahanlaatuiset kasvaimet;
  • Läpinäkyvä verenvuoto epäselvästä luonnosta;
  • Raskaus ja imetys.

  Myös ravintolisien käyttö voi aiheuttaa haittavaikutuksia, joissa sinun tulee välittömästi lopettaa hoito ja ottaa yhteyttä hoitavaan gynekologiin. Yleiset sivuvaikutukset:

  • Pahoinvointi ja oksentelu;
  • Äkillinen huimaus;
  • Migreenityyppiset päänsärky;
  • Vahva laihtuminen ilman ravitsemuksellisten mallien muutoksia;
  • Ihon ja sklerauksen kellastuminen;
  • Yleinen heikkous ja sisäinen vapina;
  • Kipu rinnassa ja lantion alueella;
  • Ruokahaluttomuus painonnousun taustalla;
  • Virtsan värjäytyminen.

  On tärkeää! Jos jokin edellä mainituista oireista tulisi neuvotella gynekologin kanssa mahdollisuudesta jatkaa hoitoa.

  Valmistelut fytoharmonien kanssa - luettelo tehokkaista keinoista

  Mitä fytoestrogeenit ovat paremmat menostaseissa, asiasta keskustellaan säännöllisesti naisten foorumeilla. Tässä suhteessa asiantuntijat huomaavat, että luonnollisilla hormonikorvaimilla voi olla erilainen vaikutus eri potilaisiin. Esimerkiksi jotkut naiset ovat sopivia aineita, jotka on saatu tsimitifuguista, toiset tuntevat olonsa paremmin, kun ne ottavat käyttöön soijalisäaineita jne. Nykyään on olemassa luettelo tehokkaista komplekseista:

  Nämä lääkkeet osoittivat parasta vaikutusta, kun niitä käytettiin vaihdevuosien aikana. Kompleksin valinta riippuu potilaan yleisestä tilasta ja samanaikaisista sairauksista. Siksi vain kokenut gynekologi valitsee keinot ja määrittää annoksen sekä aikataulun vastaanoton. Tällöin fytoestrogeenit voidaan määrätä vasta kehon perusteellisen tutkinnan ja kaikkien olemassa olevien vasta-aiheiden poissulkemisen jälkeen.

  On tärkeää! Fytoestrogeenien itsehoito voi aiheuttaa vaarallisia sairauksia, mukaan lukien olemassa olevien syöpien kasvun.

  Mitä fytohormoneja juodaan varhaisen vaihdevuodetuksen ensimmäisellä merkillä?

  Varhaisen vaihdevuosien aikana luonnolliset estrogeenit mahdollistavat hedelmällisyysfunktion pidentämisen, ehkäisevät varhaisen ikääntymisen ja ehkäisevät ikään liittyviä sairauksia. Ennen 45-vuotiaita munasarjojen työn rappeuttavia muutoksia pidetään ennenaikaisina menostaaseina. Tällä hetkellä munasarjojen sukupuutto on erityisen vaarallista, koska elin ei ole vielä valmis hormonaaliseen rakenneuudistukseen ja komplikaatioiden kehittymisen riski on erityisen suuri. Lääkärin tulisi päättää, mitä pillereitä juomaan tällä poikkeamalla.

  Jos vasta-aiheita ei ole, asiantuntijat määrittävät hormonikorvaushoidon, mutta jos korvaushoito ei ole mahdollista, lääkäri valitsee kasviperäisen lääkkeen. Jos kyseessä on varhainen menostaasi, hoidon tulee olla monimutkainen ja fytoestrogeenien lisäksi lääkäri voi määrätä muita lääkkeitä osteoporoosin, sydän- ja verisuonisairauksien ja hermostojen kehittymisen estämiseksi.

  Menopausaalisten kasviperäisten valmisteiden hinnat

  Kasviperäiset hormonit vaihdevuosien naisille ovat saatavilla eri muodoissa. Ravintolisien hinta on alhainen ja voi vaihdella myynnin alueen mukaan. Lääkärit varoittavat, että fytoestrogeeneja voi ostaa vain erikoistuneissa apteekkiketjuissa, ja kun tilaat Internetin kautta, lue lääkkeen käyttöoikeus. Fytoestrogeenisten kompleksien likimääräiset hinnat:

  LUKIJAT SUOSITTELEE!

  "Gynekologi kehotti minua ottamaan luonnollisia korjaustoimenpiteitä. He valitsivat Klimistilin - he auttoivat minua selviytymään vuorovesi. Se on niin painajainen, että joskus et halua mennä töihin, vaikka olisit aloittanut. Silloin halusin taas saada seksuaaliset suhteet mieheni kanssa, mutta kaikki oli ilman mitään erityistä halua. "

  • Klimadion - 400 - 600 ruplaa.
  • Estrovel - 450 - 650 ruplaa.
  • Feminal - 600 - 900 ruplaa.
  • Chi-Klim - 260 - 400 ruplaa.
  • Inoklim - 850 - 1500 ruplaa.
  • Remens - 170 - 350 ruplaa.

  On huomattava, että jotkut lääkkeet voivat vaihdella merkittävästi hinnasta riippuen valmistajasta. Halvimmat keinot ovat Venäjällä valmistetut ravintolisät. Samaan aikaan kohtuuhintainen hinta ei vaikuta huumeiden laatuun ja vaikutukseen.

  Yrtit klo ilmasto-vuorovesi

  Kasviperäisiä naishormoneja, joissa on vaihdevuodet, voidaan ottaa mukaan vain ravintolisien osana. Luonnossa on olemassa runsaasti kasveja, joita on jo pitkään käytetty vähentämään ilmastonmuutoksia ja muita menostaasin ilmenemismuotoja. Tehokkaat menopausaaliset yrtit:

  • Oregano. Tämä kasvi sisältää koostumuksessaan aineita, jotka stimuloivat munasarjojen työtä, normalisoivat hormoneja ja rauhoittavat hermostoa. Regegano-teoksen säännöllinen kulutus eliminoi ilmaston kuumia aaltoja, normalisoi unen, vahvistaa immuunijärjestelmää ja estää varhaisen ikääntymisen.
  • Sage. Yrtti stabiloi hormoneja, lievittää ärtyisyyttä ja ahdistusta, parantaa verenkiertoa, lievittää hikoilua ja kuumia aaltoja, estää emättimen kuivuutta, estää osteoparoosin kehittymisen, on sydän- ja verisuonisairauksien ehkäisy.
  • Calamus -juuri Tämän kasvin juurakoita käytetään kansanlääketieteessä päänsärkyä, painehäviöitä, kuumia aaltoja, unihäiriöitä ja muita vasomatoivia poikkeamia vaihdevuosien aikana.
  • Borovaya-kohtu. Tämä kasvi on vain kasvihormonien varasto. Borovoy-kohtua käytetään merkittäviin kliinisiin oireisiin. Laitoksella on vasta-aiheita ja sitä voidaan käyttää lääkkeenä vain lääkärin kuulemisen jälkeen.
  • Punainen apila Nämä vaatimattomat niityskukat ovat todellinen pelastus naisille vaihdevuosien aikana. Liemenpunainen apila auttaa vähentämään lämmön hyökkäysten määrää ja voimakkuutta, paineen normalisointia, vahvistamaan hermostoa ja virkistämään kehoa.

  On tärkeää! Jokaisella näistä kasveista on omat kontraindikaatiot. Niiden käyttö on mahdollista vasta lääkärin kanssa. Kasviperäisiä kasveja sisältäviä yrttejä on kielletty käytettäväksi kohdun myomaa ja pahanlaatuisia rintakasvaimia sairastavilla.

  Ravintolisien ja yrttien lisäksi phytohormoneja esiintyy suurina määrinä sellaisissa tuotteissa kuin soijapavut, palkokasvit, persilja, pähkinät, auringonkukansiemenet, pinaatti ja parsakaali. Joka päivä, mukaan lukien ruokavalio, nämä tuotteet voivat merkittävästi parantaa heidän tilaansa vaihdevuosien aikana, ja yhdistettynä fyysiseen rasitukseen ja oikeaan lepoon, tämä ruoka antaa sinulle mahdollisuuden välttää lisälääkkeiden ottamista.

  Ja vanhojen ikäryhmien erilaisten poikkeavuuksien paras ehkäisy katsotaan säännölliseksi vierailuksi gynekologiin, joka pystyy ajoissa havaitsemaan patologiset tilat ja määrää tehokkaan hoidon.