2 viikkoa synnytyksen jälkeisestä vuotamisesta

Menstruatio on melko monimutkainen prosessi naisen kehossa, varsinkin jos se on tytön ensimmäinen verenvuoto. Tällä hetkellä kehossa tapahtuu monia muutoksia, joita ei aina voida pitää positiivisina.

On tapauksia, joissa normistosta on joitakin poikkeamia. Tätä käsitellään tässä artikkelissa. On tapauksia, joissa viikon tai kahden kuluttua kuukautisten jälkeen ilmestyy verinen purkaus. Tämä pahentaa monia ihmisiä, koska tavallisesti tämä ei saisi tapahtua. Mutta toisaalta sinun ei tarvitse välittömästi paniikkia, sinun täytyy ensin ymmärtää kaikki, ja sitten saada järkyttyä, miksi se näin tapahtuu.

Kuukautisten jakson ominaisuudet

Kuukauden jaksolla on useita vaiheita, ja tavallisesti tämä aika voidaan jakaa kolmeen jaksoon. Aluksi tämä on aika kohdun kohdalle mahdollisen lannoituksen aikaan.

Kohdun seinät vahvistuvat useilla kerroksilla. Seuraavaksi tulee aika, jolloin munasolu on valmis mahdolliseen lannoitukseen. Tätä aikaa kutsutaan ovulaatioksi. Ovulaation aikana tyypillinen purkaus voi näkyä syklin keskellä. Joskus ne voivat olla vaaleanpunaisia ​​tai vain läpinäkyviä. Kaikki tämä on normin sisällä. Jos ovulaation jälkeen tai sen jälkeen hedelmöitys ei tapahdu, kohdun seinät heikkenevät vähitellen, ylempi kerros katkeaa ja verenvuoto alkaa. Tämä on kuukautisten viimeinen ja viimeinen sykli.

Kunkin naisen kuukautiset voivat esiintyä eri tavoin. Tämä aika on ominaista paitsi verenvuodon lisäksi myös veren määrä, mahdolliset kivut, kesto ja yleinen hyvinvointi. Loppujen lopuksi uusi sykli alkaa ja yleensä kaiken pitäisi laskea yhdellä numerolla. Sallittu ero on kaksi tai kolme päivää.

Miksi kuukautiskierron häiriöitä esiintyy?

Tämä kysymys monet naiset kysyvät, koska jokaisella kolmannella naisella on tänään kuukautiskierron ongelmia. Tämä ei selity pelkästään organismin yksilöllisistä ominaisuuksista vaan myös melko banaalista syystä - alhaisesta ekologiasta. Voit luetella monia tekijöitä, jotka vaikuttavat kuukautisten kulkuun ja sen tilaan. Tärkein ja kiintein indikaattori ja ominaisuus on kuitenkin naisen yksilöllinen terveys.

Yleisin syy kuukautisten poikkeamiseen normista on hormonaalinen epäonnistuminen - väärä kuukautiskierto on meneillään. Tällaisten rikkomusten merkit voivat olla erilaisia ​​indikaattoreita, mutta yksi niistä on veren vapautuminen kuukautisten jälkeen. Tämä voi tapahtua viikossa tai kahdessa kuukausijakson päättymisen jälkeen. Tässä tapauksessa on parempi kuulla lääkäriä vastaavan ongelman tutkimiseksi ja selventämiseksi.

Video: Mikä on kuukautiskierto

Vuodon syyt kuukautisten jälkeen

Runsaasti tai vähäisen verenpoiston ilmiö kuukautisten jälkeen on melko yleistä naisten keskuudessa ja voi joskus olla melko normaalia. Jos veressä on hyvin vähän tai sinulla on vaaleanpunainen purkaus, ei ole mitään syytä huoleen. Joissakin tapauksissa munan ovulaatiota havaitaan. Jos kuitenkin kuukautisten jälkeen veri on mennyt suuriin määriin ja kaikki näyttää toistuvalta kuukaudelta, tämä on välttämätön merkki ahdistukselle. On tarpeen selvittää, miksi tämä tapahtui ja ratkaise ongelma.

Tyypillinen intermenstruaalinen verenvuoto voi olla merkki vakavista sairauksista tai häiriöistä. Mutta älä huoli tästä, jos kuukausittain meni toisen kerran lomien aikana. Ilmastonmuutos on melko tärkeä tekijä kuukautiskierron aikana, eikä se ole aina hyödyllistä.

Useimmiten tällainen purkautuminen on normaalia, ja sitä voidaan havaita 10–16 päivän kuluttua viimeisestä kuukautiskierroksesta. Jos veri menee melko vähän, tai jos se leviää ollenkaan, ei ole mitään syytä huoleen. Jos rasva tai valo veri kestää yli kolme päivää, tässä tapauksessa on tarpeen kääntyä lääkärin puoleen. Se on saattanut olla häiriöitä kehossa ja lääkärin tulisi selvittää, miksi näin tapahtui. Äärimmäisimmissä ja vaarallisimmissa tapauksissa päästö jatkuu, kunnes potilas lähtee lääkäriin ja hoito on tarpeen. Yksi tällainen vakava tapaus on kohdun verenvuoto - metrorragia.

Yleisin syy toistuviin kuukautisiin on laskenut tai kohonnut veren estrogeenitasot. Ovulaation aikana nämä indikaattorit ovat erityisen tärkeitä, koska endometrium on heikentynyt. Hoitona naisille määrätään erityisiä hormonaalisia lääkkeitä estrogeenin normin määrittämiseksi. Kuukauden jälkeen pääsyn pitäisi tulla parannuksiin. Myös kuukautisten veren syyt sisältävät erilaisia ​​rasituksia, emättimen infektioita, emättimen vammoja ja muita.

On syytä huomata, että verta ei välttämättä aina näy, joten kertaluonteista vastuuvapautta ei pidä jättää huomiotta. Verenvuotoa voi esiintyä myös kohdunkaulan cauterisaation aikana tai sen jälkeen, kun kyseessä on kohdunsisäinen laite tai kun on muita urogenitaalijärjestelmän ongelmia. Tässä tapauksessa valinta on luonnollista ja on selvää, miksi näin tapahtuu.

Voide kuukautisten jälkeen ruskea tai verinen: syyt

Ruskean purkauksen ilmaantuminen jonkin ajan kuluttua kuukautisten jälkeen ei ole aina normi. Jos kuukautiset kestävät viikon tai hieman enemmän, niin tämä on melko normaalia, vaikka punaista verta ei ole patologia. Mutta jos hämärä alkoi muutaman päivän kuluttua kuukauden lopusta, ota yhteyttä lääkäriin. Tässä tapauksessa on melko vaikeaa erottaa tällaisten ilmiöiden yhteinen syy ja selvittää, miksi rikkominen tapahtui. Useimmiten yksilöllinen ongelma. Se voi olla jopa vakavia sairauksia, kuten endometrioosi tai endometriitti. Tässä tarvitaan erityistä tulehdusta ehkäisevää hoitoa ja asianmukaista hoitoa vasta sen jälkeen, kun voidaan odottaa toipuvan.

On välttämätöntä hallita kuukautiskierron purkautumista, koska jotkut rikkomukset eivät aina näy välittömästi. Usein eri sairaudet alkavat syntymän tai leikkauksen jälkeen naisen sukupuolielimissä. Veri ei ole normaalin indikaattori, ja sen läsnäolo on selvitettävä ja miksi tämä tapahtuu.

Miten ehkäisyvalmisteet liittyvät kuukautiskiertoon

On syytä huomata, että melko usein nuorilla naisilla veren havaitaan jonkin aikaa kuukautisten jälkeen tarkkaillen hormonaalisten ehkäisyvalmisteiden käytön vuoksi. Tällaisilla lääkkeillä on edut verrattuna edeltäjiinsä, mutta haittapuolet ovat, että he toimivat tällä tavalla naisten kehoon. Pienet eritteet ovat normi, koska tämä on osoitus siitä, että keho sopeutuu tähän ehkäisymenetelmään.

Jos päästö jatkuu kolmen tai useamman kuukauden kuluttua kuukautiskierron jälkeen, on parempi neuvotella lääkärin kanssa ja selvittää miksi tämä tapahtuu. Ehkä sinut osoitetaan muille lääkkeille viikon viikon jälkeen edellisten jälkeen. Joissakin tapauksissa voidaan tarvita pidempi aika.

Muu Korosta

Koko kuukautiskierron aikana nainen voi joutua erilaiseen purkautumiseen, mikä joissakin tapauksissa osoittaa naisfunktion rikkomista. Ne voivat olla eri värejä - tummanruskeasta läpinäkyvään, mikä ei suinkaan merkitse ahdistusta tietyn ajan kuluttua. Useimmiten yksinkertaisesti valmistelemalla elintä seuraavaksi kuukaudeksi.

Vakavimmat ja epämiellyttävät eritteet ovat vihreitä. Tämä osoittaa sukupuolielinten tai muiden infektioiden tulehdusprosessin esiintymisen jopa veressä.

Joka tapauksessa sinun on otettava yhteyttä gynekologiin. Loppujen lopuksi vain lääkäri voi tehdä tarkan diagnoosin ja tunnistaa syyt testien ja tutkimusten jälkeen.

Aine päivitetty 05.05.2017

Aineisto julkaistaan ​​yksinomaan tiedotustarkoituksiin, eikä sitä voida missään tapauksessa pitää korvaavana lääketieteellisen kuulemisen yhteydessä lääkäriaseman asiantuntijan kanssa. Sivuston hallinto ei ole vastuussa lähetettyjen tietojen käytön tuloksista. Jos haluat diagnosoida ja hoitaa lääkkeitä ja määrittää lääkkeitä ja määrittää niiden ottamista koskevat ohjeet, suosittelemme ottamaan yhteyttä lääkäriisi.