Kuukautiskuppi - mikä se on ja miten sitä käytetään?

Jokainen tyttö kohtasi ikuisen ongelman vuodon tai epämukavuuden suhteen käytettäessä tavanomaisia ​​tyynyjä ja tamponeja kuukautiskierron aikana, mutta ne korvattiin ainutlaatuisella kokeneiden asiantuntijoiden kehittämällä työkalulla, joka säästää tarpeettomia ongelmia ja tarjoaa täydellisen toimintavapauden kuukautisten aikana.

Erilaisilla ulkomaisilla verkkosivuilla, videoissa ja verkkokaupoissa olemme toistuvasti kuulleet, että nimi liukui ohi korvillemme ja tuntematon meille: "kuukautiskierto". Monet naispuoliset edustajat ohittivat yksinkertaisesti, ja jotkut yrittivät silti selvittää kiehtovaa kysymystä: "Mikä on kuukautiskuppi?" Ja "miten käyttää kuukautiskuppi?".

Tässä artikkelissa yritämme ymmärtää yksityiskohtaisesti, mitä se on, miten käyttää suukappaletta kuukautisia varten, kuinka tehokas se on, sen säilyvyysaika, käytön vasta-aiheet ja muut yhtä tärkeät kysymykset.

Yleistä tietoa

Kuukautiset hatut (kulhot) on uusi, tehokas ja uudelleenkäytettävä naisellinen, intiimi hygieniatuote, jota monet tutkijat ovat testanneet monissa laboratorioissa, ja kuten se osoitti, se auttaa paljon kuukausittaisten kriittisten päivien aikana.

Menstruatiokuppi on samanlainen kuin tulppaani ja se on valmistettu lääketieteellisestä silikonista, joka on helposti puristettavissa eikä aiheuta allergisia reaktioita myös niillä naisilla, joiden iholla on pienimmät negatiiviset muutokset ja sen ympäristövaikutukset. Tällainen materiaali on niin vaaraton, että se tekee sydänventtiilejä, rintaimplantteja ja muita vastaavia rakenteita.

Kuukautiskupit on kiinnitetty sinulle sopivimpaan syvyyteen emättimeen ja antamatta tytölle mitään epämukavuutta. Hän kerää hyvin perusteellisesti itsensä verenvuodon eikä virtaa, koska hänen koonsa on jokaiselle yksilöllinen, ja sen sisällä oleva kiinnitys johtuu emättimen lihaksista ja sen sisällä syntyneestä tyhjiöstä.

Se eroaa tavallisesta tamponista siinä mielessä, että se ei imeydy erittyvää ainetta, vaan kerää sen itsessään - tätä toimintoa pidetään erittäin hyvänä ja turvallisena naisten terveydelle.

Näiden etujen lisäksi kuukautiskupit suojaavat täydellisesti emättimen ja kohdun eri infektioiden tunkeutumiselta. Tätä naaraslaitetta voidaan käyttää eri tilanteissa, olipa kyseessä urheilutoiminta tai rentoutuminen rannalla.

Myös kuukautiskuppi houkuttelee naisia ​​pitkään ja tämän takia. Sen käyttöaika vaihtelee viidestä kymmeneen vuoteen, riippuen siitä, kuinka huolellisesti ja tehokkaasti se huolehtii.

Edut ja haitat verrattuna muihin hygieniakeinoihin

Kuukautiskuppeilla on monia hyviä ja hyödyllisiä ominaisuuksia, joita ei ole muissa hygieniatuotteissa:

 • tavalliset tamponit pahentavat naisen emättimen mikroflooran tilaa, koska ne imevät paitsi kuukautiskierron lisäksi myös luonnollista voitelua, eikä korkki kerralla vahingoita limakalvoa;
 • kupit selviytyvät jopa kaikkein runsaimpien jaksojen aikana;
 • Voit käyttää kuukautiskuppi useita vuosia, mikä auttaa säästämään paljon rahaa budjetistasi;
 • tätä laitetta ei tarvitse vaihtaa kovin usein, koska se on suunniteltu suurelle määrälle nestettä, joka on päästetty kuin tavanomaiset tiivisteet ja tamponit;
 • käyttämällä kapua, sinun ei pidä pelätä, että naaraselimet käyvät läpi erilaisia ​​sieni-sairauksia ja allergisia reaktioita;
 • se ei sisällä valkaisuaineita, absorboivia aineita tai hajunpoistoaineita;
 • On erittäin kätevää käyttää tätä hygieniamenetelmää monipuolisimpien toimintojen aikana. Tämä työkalu on valmistettu erittäin joustavasta materiaalista, joka ei useiden "monimutkaisten" liikkeiden aikana anna omistajalle pienintäkään epämukavuutta. Sen tärkein etu on se, että se suojaa sitä kvalitatiivisesti mahdollisilta vuotoilta.

Nykyiset haitat, joita esiintyy tämän silikonilaitteen käytössä:

 • pieni määrä lääketieteellistä tutkimusta ja ei-tunnustamista maailmassa. Vaikka korkit keksittiin yli sata vuotta sitten, mutta valitettavasti ne ovat paljon vähemmän yleisiä kuin tunnetut tamponit ja tyynyt;
 • verinen vastuuvapaus naisen sisällä. Tyhjötilan ja hapen tunkeutumisen mahdottomuuden vuoksi emättimen aukkoon kehittyvät aerobiset bakteerit. Mutta infektio voi tapahtua käyttämällä muita hygieniamenetelmiä. Tartuntatautien lisääntymisen välttämiseksi kehossa - yritä tarkasti seurata läheistä hygieniaa;
 • kuukautiskupin käyttöä koskevat ohjeet koskevat mitä tahansa naista;
 • erittyvän veren vapautuminen takaisin kohdunonteloon. Tämä johtuu siitä, että kulhon rakenne sallii veren liikkua vapaasti sen läpi. Useimmiten tämä tapahtuu nukkumisen tai urheiluliikkeiden aikana. Tiedetään, että kohdun aikaansaamisen kohdalla syntyy kohtu, ja kuukautisen veren tunkeutuminen siihen aiheuttaa endometrioosin ja muiden tulehdusprosessien kehittymistä;
 • Ei ole suositeltavaa käyttää kuukautiskuppeja sellaisille tytöille, joita ei ole vielä eronnut sukuelimellä, naisilla, joilla on spiraali, joka estää heitä tulemasta raskaaksi, ja niille, joilla on mitään gynekologista alkuperää.

Tietenkin, ennen kuin käytät silikoni-kulhoa, sinun on kuultava pätevää gynekologia ja suoritettava tarvittava lääkärintarkastus. Jos lääkäri tutkii kehosi tutkii suuhun, ymmärrä huolellisesti sen käyttöä koskevat säännöt.

Kuinka käyttää

Siinä tapauksessa, että hygieenisenä keinona pysähdyit edelleen suukappaleessa kuukautisten ajaksi, sinun täytyy tutkia tämän laitteen käyttöehtoja, jotta ei vaaranneta kehoa ja että tämän työkalun käyttöaika olisi mahdollisimman pitkä.

Kuinka käyttää kuukautiskuppi:

 • kun olet hankkinut tämän hygieniatuotteen, tutustu huolellisesti ohjeisiin;
 • Ennen kuin käytät kuppi ensimmäistä kertaa, sinun on käsiteltävä ja keitettävä huolellisesti käyttäen erityistä antiseptistä ainetta;
 • Pese kädet huolellisesti saippualla ennen kosketusta kappaan;
 • siten, että tämän laitteen emättimeen sijoittaminen ei ole vaikeaa - käytä vesipohjaisia ​​farmaseuttisia voiteluaineita;
 • saadaksemme oppia, miten laittaa sen käyttöönottoon ja tutkia kaikkia tämän manipuloinnin mahdollisia tapoja - tutkia monia olemassa olevia videoita ja valokuvia Internetissä;
 • Ennen kuin poistat suukappaleen emättimestä, pese kädet hyvin;
 • tämän laitteen poistamisen jälkeen huuhtele se viileällä vedellä tuhoamaan veren jälkiä. Steriloi se ennen käyttöä ennen kuin se on erikoistunut antibakteeristen aineiden ja kiehuvan veden avulla;
 • jos jokainen päivä ennen hygienian sterilointia ei ole mahdollista, suorita tämä menettely vähintään 2 kertaa kuukaudessa - ennen sen käyttöä ja sen jälkeen.
 • desinfioi astia perusteellisesti sen jälkeen, kun säädin on valmis;
 • sterilointiprosessin jälkeen - pyyhi se kuivaksi;
 • kun korkkia ei käytetä - pidä se erityisessä puuvillakotelossa, joka sisältyy sen pakkaukseen ostohetkellä;
 • kenttäolosuhteissa kulho voidaan käsitellä märillä pyyhkeillä.

Arviot

Lyubonka

Kaksi vuotta sitten sain tietää kuukautiskanavasta ja siitä tuli hyvin kiinnostunut. Kun olen tutkinut kaikki edut ja haitat, päätin vielä ostaa tämän hygienialaitteen. Haluan todeta, että olen hyvin tyytyväinen kulhon tehokkuuteen, ei pelkästään säästää rahaa merkittävästi, mutta samalla se on myös erittäin mukava, kompakti, helppokäyttöinen eikä vaadi yliluonnollista hoitoa. Yleisesti ottaen suosittelen silikonikorkkeja kaikille naisille.

Synnytyslääkäri-gynekologi Konstantin

Kollegani ja minä kokenut gynekologit tutkivat huolellisesti kuukautiskupin arvion ja kaikki sen edut. Ensimmäiset edut ovat, että se on valmistettu lääketieteellisestä silikonista, joka voi täydellisesti olla vuorovaikutuksessa jopa kaikkein ongelmallisimmalla naisella. Hän oli myös iloisesti yllättynyt hänen tilavuudestaan, monissa foorumeissa oli arvosteluja ihmisistä, jotka kärsivät suuresta purkauksesta ja samanaikaisesti vuotamisesta. Tätä hygieenistä työkalua käytetään noin 5–10 vuoden ajan, ja se houkuttelee myös sitä, että se on varsin edullinen vaihtoehto, sillä naiset, jotka ostavat tavanomaiset tamponit ja tyynynsä koko elämänsä ajan, käyttävät noin 60000 ruplaa. No, tämä hygieeninen keino ja varastointi ja sen helppokäyttöisyys eivät myöskään vaadi vakavia hoitoja. Kuukausikattojen ainoa miinus on, että verenvuoto kerääntyy naisen sisälle ja jonkin aikaa alkaa hajota, on myös infektioriski, koska veri voi virrata takaisin kohdunonteloon.

Valery

Kävin kuuden kuukauden välein naislääkärillä ja kun keskustelu kääntyi purkautumiseni runsaasti. Selitin, että kausieni tällaisen yksilöllisyyden vuoksi löysin itseni usein väärinkäytöksissä. Kuunnellessani surullista tarinaani hän sanoi, että gynekologien massa oli jo siirtynyt nykyaikaisempiin hygieniakeinoihin - silikoni tippuu kuukautisia varten. Olen selittänyt minulle kaikki tämän laitteen edut, kertomalla sen pitkäaikaisesta, tilavuudesta ja turvallisuudesta naisen keholle - päätin heti ostaa tämän suukappaleen. Kun käytin sitä kolmen kuukauden ajan, voin sanoa luottavaisin mielin, että olen pahoillani siitä, että en aloittanut sitä aikaisemmin. Ainoa asia, jota en pitänyt, oli se, että en heti sopeutunut sen käyttöönottoon, mutta yleensä se oli paras ostos viimeisten kuuden kuukauden aikana.

Menstruatiokuppi - mikä se on ja miten sitä käytetään?

Niistä hygieniakeinoista, joita naiset käyttävät kuukautisten aikana, kuukautiskuppi (jota kutsutaan myös korkiksi tai korkiksi) on vähiten tunnettu. Se keksittiin lähes 100 vuotta sitten tamponeina ja pehmusteina, mutta silti heitä alempana. Vaikka se täyttää tehtävänsä täydellisesti (tarjoaa hygieniaa). Ja mikä tärkeintä, se ratkaisee täysin suurimman "naisellinen ongelma" kuukautisten aikana - se estää vuotoa.

Tuote on pieni korkki, joka työnnetään emättimeen. Menstruation aikana virtaava veri kerääntyy siihen. Kun tuote on täytetty, se poistetaan, tyhjennetään ja asennetaan uudelleen. Menstruatiokuppi on viime aikoina tullut vaativammaksi, monet naiset, jotka ovat yrittäneet tätä hygieniatuotetta, ovat tulleet sen faneiksi.

Niille, jotka haluavat tutustua tähän tuotteeseen, tämä artikkeli on hyödyllinen ja mielenkiintoinen. Siinä tarkastelemme yksityiskohtaisesti kaikkia tämän hygieniatuotteen ominaisuuksia, selvitetään, mitä se on, miten tuotetta käytetään, tutustutaan valinnan ominaisuuksiin ja vivahteisiin koon mukaan. Ilmoitamme myös hygieenisen kupin positiivisista ja negatiivisista ominaisuuksista ja sen eduista käyttäjien näkökulmasta.

Mitkä ovat kuukautiskupit?

Mitä se on? Kuten nimestä käy ilmi, tämä hygieniakeino on tarkoitettu verenvuotojen kerääntymiseen kuukautisten aikana. Se on erityinen korkki, joka työnnetään emättimeen ja toimii veren säiliönä.

Kuppeja voidaan käyttää millä tahansa syklin päivänä riippumatta eritteiden runsaudesta. Ne on valmistettu hypoallergeenisesta materiaalista. Siksi ne ovat erinomainen vaihtoehto naisille, joilla on allergia moderneille hygieniatuotteille. Ne tuottavat kuppia kertakäyttöisenä tuotteena tai toistuvaan käyttöön, erikokoisina ja tasaisina. Siksi jokainen nainen voi valita itselleen ihanteellisen vaihtoehdon, kun otetaan huomioon hänen ruumiinsa ominaisuudet (alueella on suuria kokoja runsaiden eritteiden keräämiseksi). Tämä poistaa kurssin kokonaan ja antaa naiselle mahdollisuuden harjoittaa tavanomaista toimintaa ilman rajoituksia.

Valmistajien mukaan on jopa sallittua uida avoimissa lampiissa, uima-altaissa tai kylpyhuoneessa. Lyhyt (enintään 20 minuuttia) oleskelu vedessä poistaa ei-toivotut seuraukset. Lisäksi infektioriski on minimaalinen aikana, jolloin kohtu on erityisen haavoittuva. Kuukautiskansi luo ihanteellisen esteen, joka estää kosketuksen ulkoiseen ympäristöön kuukautisten aikana. Kuten näette, tuotteella on monia etuja, mutta ennen kuin lopulta päätät, tarvitaanko kuukautiskorkki, tutustu tämän hygieniatuotteen perusominaisuuksiin.

Ulkoasun historia

Ensimmäiset kuukautiskupit ilmestyivät viime vuosisadan alussa, ne kehitettiin ja julkaistiin lähes samanaikaisesti muiden hygieniatuotteiden kanssa. Huolimatta kätevyydestään tämä tuote on edelleen vähän tunnettu naisten keskuudessa. Asiantuntijat selittävät tämän tosiasian eri tavoin. Mutta tärkein syy on hintaero. Tamponeja ja kuukautiskuppeja esiintyi lähes samanaikaisesti markkinoilla, mutta kertakäyttöiset imukykyiset tuotteet olivat paljon halvempia kuin silikonisäiliöt. Lisäksi ensimmäiset korkit tuotettiin uudelleenkäytettäviksi, ja naiset suosivat tamponeja, jotka voitaisiin heittää pois ja korvata uusilla.

Nykyaikaisen tuotantoteknologian kehittämisen myötä kuukautiskupit ovat kasvaneet kysyntään. Ensinnäkin ilmestyi kertakäyttöiset korkit. Toiseksi kuukautiskuppien valmistuksessa he alkoivat käyttää lääketieteellistä silikonia, josta valmistetaan moderneja implantteja, sydänleikkausventtiilejä jne. Tätä materiaalia käytetään myös lapsille tarkoitettujen tavaroiden tuotannossa (nännit, pullot). Kolmanneksi ne ovat tulleet edullisemmiksi. Kun olet sitä mieltä, että uudelleenkäytettävä kuukautiskuppi on suunniteltu pitkäaikaiseen käyttöön, taloudellinen hyöty tulee ilmeiseksi.

Vahvuudet ja heikkoudet

Kuukautiskuppeilla, kuten muilla hygieniakeinoilla, on etunsa, mutta ei ilman mitään haittoja. Harkitse yksityiskohtaisesti tämän tuotteen positiivisia ja negatiivisia ominaisuuksia.

 • eri koot mahdollistavat ihanteellisen vaihtoehdon, kun otetaan huomioon purkauksen runsaus, emättimen pituus ja naisen ikä;
 • voit valita kertakäyttöiset tuotteet tai uudelleenkäytettävät tuotteet;
 • Valmistajien valitsema materiaali modernien korkkien valmistukseen on allerginen, mikä estää allergisten reaktioiden syntymisen;
 • kuukautiskupin oikean käytön ansiosta virtaus on kokonaan suljettu pois, se on tiukasti kiinnitetty ja luo tyhjiövaikutuksen, joka ei salli tuotteen siirtymistä;
 • toisin kuin tamponit, korkki ei ime eritystä, vaan toimii vain säiliönä, joten se ei vaikuta millään tavalla emättimen luonnolliseen mikroflooraan, luonnollinen voiteluaine pysyy ehjänä;
 • voi selviytyä jopa kaikkein runsaimmista jaksoista;
 • ei tarvitse jatkuvaa tyhjennystä (voi pysyä emättimessä tyhjentämättä jopa 12 tuntia), ja se on alun perin suunniteltu suurempaan purkaukseen kuin tiivisteet tai tamponit;
 • toimii luotettavana esteenä patogeenisille mikro-organismeille;
 • tiukasti kiinni emättimen sisällä, joten se ei häiritse liikuntaa ja voit johtaa normaaliin elämään;
 • koska uudelleenkäytettävä kuppi on suunniteltu pitkäaikaiseen käyttöön (eri valmistajat takaavat 5, 10 tai jopa 15 vuotta), naiset voivat säästää huomattavasti intiimihygieniaa niiden jaksojen aikana;
 • tuote on helppo huoltaa ja käyttää.

Kaikilla etuuksilla tällä hygieniatuotteella on tiettyjä haittoja, joten naisten tulisi oppia niistä.

Huomautuksia kuukautiskupista:

 • riittämättömästi tutkittu vaikutus naisten kehoon;
 • käytännössä ei myydä apteekeissa ja muissa hygieniatuotteiden myyntipisteissä, voit usein tilata suukappaleen vain erikoistuneella verkkosivustolla;
 • oikean käyttöönoton tekniikan hallitseminen vie aikaa, jotkut vaikeudet voivat aiheuttaa koon valinnan;
 • yksittäinen reaktio tyhjiöjännityksen vaikutukseen tapahtuu (jotkut käyttäjät huomasivat epämukavuutta);
 • koska emätin sisällä syntyy tyhjiövaikutusta, on olemassa aerobisten infektioiden vaara (mutta tällainen riski on olemassa, kun käytetään muita hygieniakeinoja, ellei niitä muuteta ajoissa);
 • Koska veri kerääntyy säiliöön, ja kohdun on tällä hetkellä auki, on olemassa teoreettinen mahdollisuus uudelleensyöttöön. Ja tällaista prosessia pidetään yhtenä syynä endometrioosin kehittymiseen (ei ole olemassa objektiivisia tilastoja, eikä ole olemassa yksimielisyyttä tämän taudin etiologiasta).

Kuten näette, tärkeimmät negatiiviset kohdat liittyvät enemmän tutkimuksen puutteeseen kuin todellisiin tosiasioihin.

Vasta-aiheet

Kapa kuukautisten kohdalla ei käytännöllisesti katsoen ole kielteisiä ominaisuuksia ja rajoituksia hyväksikäytölle, ja useimmat naiset voivat käyttää niitä. Vaikka sinun pitäisi silti neuvotella asiantuntijan kanssa ennen ostamista. Hän voi tehdä tietoon perustuvan päätöksen siitä, kokeillaanko tätä hygieniatuotetta vai ei.

Vasta:

 • Menstruatiokuppi ei ole ehdottomasti suositeltavaa neitsyille, koska pysyvä tyhjiövaikutus suunsuojaa asennettaessa voi johtaa neitsyt kalvon venymiseen;
 • naisilla, jotka käyttävät sisäistä ehkäisymenetelmää (helix), ei myöskään pitäisi käyttää tällaista korkkia;
 • koska kuukautiskuppien käytön pitkäaikaisia ​​vaikutuksia ei ole täysin ymmärretty, niiden ei pitäisi valita niitä, joilla on mitään gynekologisia sairauksia (ainakin ilman hoitavan lääkärin hyväksyntää).

Toisin sanoen, terve nainen, missä tahansa iässä, riippumatta siitä, synnyttääkö hän vai ei, voit valita tämän henkilökohtaisen hygieniatuotteen kuukautisten aikana.

Tyypit kuukautiskorkki

Tällä hetkellä valmistajat ovat valmiita tarjoamaan naisille erilaisia ​​vaihtoehtoja kuukautiskuppeille. Ne erotetaan toisistaan:

 1. muodossa;
 2. kokoa;
 3. tilavuus.

Silikonipisarat ovat tämän tuotevalikoiman tärkeimpiä valmistajia useimmiten, on olemassa TPE-muovista valmistettuja tuotteita, jotka harvoin löytyvät lateksista. Kertakäyttöisten mallien vapauttaminen polyeteenillä.

Lomakkeesta riippuen on:

 • kuukautiskuppi tulppaani (pitkänomainen);
 • pyöreä muoto.

Tällaisten kuppien kahva on renkaan, pallon tai varren muodossa.

Kuukautisten kuppien mitat on merkitty seuraavasti:

 • naisille luonnollisen synnytyksen jälkeen - "A";
 • syntymätöntä tai keisarileikkauksen jälkeen - "B".

Kapasiteettia, pituutta ja leveyttä ei ole yhdenmukainen, jokaisella valmistajalla voi olla hieman eri kokoja (erot ovat vähäisiä, halkaisijat ovat lähes aina samoja, pituus voi vaihdella). Yleisin merkintä on:

 • S - halkaisija 4 cm ja samanpituinen, kapasiteetti 10 ml;
 • M - halkaisijaltaan 4,5 cm ja pituudeltaan enintään 15 ml;
 • L - vastaavasti 4,5 cm halkaisija, pituus 5,4 cm, kapasiteetti 24 ml.

Tuotteen suurin halkaisija on 4,7 cm ja pituus 5,7 cm valmistajalta Yuuki.

Silikoni-uudelleenkäytettävä korkki voi olla läpinäkyvä tai monivärinen. Tämä ominaisuus on lähes merkityksetön tuotteen valinnassa. Mutta asiantuntijat suosittelevat läpinäkyvän kupin käyttöä. Ensinnäkin on helpompi pitää se kunnossa (voit arvioida visuaalisesti pestyn tuotteen puhtauden). Toiseksi se tapahtuu säännöllisesti desinfioimalla (termisesti tai kemiallisesti), joka ajan myötä johtaa värinmuutokseen.

Miten valita oikea kulho

Kuukautiskierto on ihanteellinen hygieniakeino vain edellyttäen, että se vastaa kunkin naisen emättimen rakenteen yksilöllisiä ominaisuuksia. Toisin sanoen valittaessa on ohjattava kaikki perusparametrit: tuotteen pituus ja leveys, kapasiteetti ja otettava huomioon myös, mihin luokkaan (A tai B) se kuuluu.

Pituuden valitsemiseksi voit ottaa yhteyttä gynekologiin, hän pystyy arvioimaan emättimen pituuden. Koska korkkia ei ole syötetty liian syvälle eikä se saa ylittää sen rajoja, on tarpeen ottaa huomioon emättimen rakenteen anatomiset piirteet (se voi olla sekä lyhyt että pitkä). Määritä tämä parametri itsenäisesti, jos syötät sormen ja yrität koskettaa kohdunkaulaa. Jos se oli helppo saavuttaa, emätin on lyhyt, jos vaikeuksissa on pitkä.

Oikean kulhon valitseminen on erittäin tärkeää, jos tuote ei vastaa vähintään yhtä parametria, on olemassa vuotoriski. Ja jos se on enemmän kuin tarpeen, nainen voi kokea epämukavuutta asennuksen, muutoksen ja käytön aikana. Koska on parempi neuvotella gynekologin kanssa ennen ostamista, vierailun aikana voit käyttää apuaan uuden hygieniatuotteen koon määrittämisessä.

Kuinka käyttää kuukautiskuppi

Menstruatiokupin oikea käyttö on helppoa. Yleensä vaikeuksia syntyy vain ensimmäisissä yrityksissä, minkä jälkeen nainen helposti hallitsee asennus- ja tuotemuutostekniikan.

 • ne tuovat tämän hygieniatuotteen mukavimpaan asentoon, on toivottavaa saavuttaa lihasten täydellinen rentoutuminen;
 • se on vaihdettava huolellisesti, parempi wc: n tai kylpyammeen yli, jotta sisältöä ei vahingossa vuotaisi;
 • Hygieeniset perustaidot on otettava huomioon: pese kädet, pese korkki huolellisesti joka kerta, varmista, että desinfioitat sen syklin päätyttyä (ennen pakkaamista säilytettäväksi seuraavaan kuukautiseen asti);
 • vaikka korkki jää useita tunteja (enintään 12), on parempi olla odottamatta tätä aikaa, mutta tyhjentää se hieman useammin. Tämä vähentää merkittävästi aerobisten patogeenien kehittymisen riskiä.

Käyttöohje on melko yksinkertainen, siinä kuvataan yksityiskohtaisesti ja ne osoittavat selkeästi kaikki vaiheet. Se tapahtuu seuraavasti:

 • pese kädet huolellisesti ennen asennusta (aina saippualla);
 • kostuta kuppi vedellä tai erityisellä vesipohjaisella apteekkiliuoksella. Jos puhumme uuden uudelleenkäytettävän tuotteen ensimmäisestä toiminnasta, se on desinfioitava. Näin kuvataan kohdassa Lokeron huolto ja puhdistus;
 • Ennen kuukautiskupin asettamista, käännä se kahdesti ja aseta se sisään (kahvan on oltava saatavilla, yleensä sen kärki on 1 - 2 cm etäisyydellä emättimen sisäänkäynnistä);
 • käännä taitettua suukappaletta akselinsa ympäri niin, että se leviää ja avautuu kokonaan.

Kun korkki on asennettu, sen materiaali pehmenee hieman ja lujasti kiinni emättimen seiniin. Säiliö täytetään vähitellen, mutta ei anna veren eritteiden tunkeutua sen rajojen yli. Asianmukainen käyttö poistaa vuotoja kokonaan. Jos näin tapahtuu,:

 • et voinut oikein syöttää suuhun vartijaa;
 • Koko ei ole oikea;
 • tuote oli vaurioitunut.

Ei ole muita syitä tiukkuuden rikkomiseen, mikä tahansa nainen pystyy hallitsemaan tekniikan nopeasti, varsinkin jos hän on koulutettu useita kertoja ennen kuukautisia.

Kuinka poistaa

Myös kuukautiskupin tyhjentäminen on helppoa. Menettely on seuraava:

 • nainen pesee kätensä saippualla;
 • tuntuu kuukautiskupin kärjeltä ja painaa sitä kevyesti. Näin voit rikkoa liitäntäkannen ja emättimen seinien tiiviyttä;
 • kapa tulee varovasti emättimestä (tee se paremmin kylvyn yli, jotta sisältö ei pääse vahingossa);
 • Menstruatiokuppi tyhjennetään, huuhdellaan juoksevan veden alla saippualla, kuivataan hieman ja tuodaan uudelleen emättimeen. Jos käytetään kertakäyttöistä tuotetta, se korvataan uudella kuukautiskupilla.

Hoito- ja puhdistushatut

Kertakäyttöiset kuukautiskupit eivät tarvitse sterilointia. Toinen asia, jos puhumme uudelleenkäytettävistä hygieniakeinoista, jotka on suunniteltu pitkäaikaiseen käyttöön. Ohjeissa kuvataan yksityiskohtaisesti, miten kuukautiskuppi voidaan varastoida ja käyttää oikein.

Steriloi tuote ennen ensimmäistä käyttöä ja kunkin kuukautiskierron jälkeen. Tämä on mahdollista kotona seuraavilla tavoilla:

 • kiehuminen (5 - 10 minuuttia, valmistajat ilmoittavat usein, että 2 riittää) tavallisessa vedessä tai suolaliuoksessa;
 • höyrysterilointi: vesihauteessa (jotkut valmistajat suosittelevat sen tekemistä mikroaaltouunissa);
 • kemiallinen desinfiointi: käsittely etikan (3%, kylmä tai lämmitetty) tai vetyperoksidin (12%) liuoksella.

”Kenttäolosuhteissa” käsittely on sallittua märillä pyyhkeillä. Sen jälkeen kuukautiskuppi asetetaan erityiseen pussiin ja jätetään tähän muotoon seuraavaan kuukautiskiertoon asti. Säännöllisen muutoksen aikana tällaista hoitoa ei tarvita, riittää, että tuote pestään perusteellisesti saippualla ja kuivaa se hieman ennen sen asettamista takaisin emättimeen. Kuukautiskupin toistuva käyttö on sallittua 5–10 vuotta. Korvauksen syy voi olla:

 • tuotteen vahingoittuminen, joka johtaa vuotoon;
 • Anatomiset muutokset emättimen rakenteessa, joka voi tapahtua synnytyksen tai iän perusteella (lihasheikkeneminen ja laajentuminen - naisten kehon luonnolliset iän prosessit).

Arvostelut gynekologit ja naiset

Tatiana, 23-vuotias

Ensimmäistä kertaa oppinut kuukautiskuppeista täysin sattumalta naisten foorumilla. Luin muiden naisten arviot, kysyin gynekologien mielipiteet. Päätin kokeilla. Olen käyttänyt tätä korkkia nyt 8 kuukautta ja kaikki ovat onnellisia. Kyllä, ensimmäisissä vaiheissa oli tiettyjä vaikeuksia, oikein asennettu kuppi asennettu ajan myötä. Mutta nyt myös ajatus ei ole palata tamponeihin. Kapa on paljon helpompaa, hän unohti täysin sanasta "vuotanut", ja hän meni jopa merelle milloin tahansa. Haluan ymmärtää, miksi kuukautiskupit ovat vähemmän saatavilla, kuten muutkin hygieniatuotteet. Ystäväni halusi kokeilla kertakäyttöisiä kuukautiskuppeja, mutta apteekeissa ei ole tällaisia ​​apteekkeja. Sääli.

Elena, 33-vuotias

Huolimatta siitä, että ystäväni jopa kieltäytyivät kokeilemasta korkkia, päätin kokeilla. Omat merkkini 10 kuukauden kuluttua 5 pisteen asteikolla:

 • mukavuus: 5;
 • vuoto: 4 (ensimmäiset kaksi kertaa eivät voineet asentaa kuppia oikein);
 • tiivisteen säästö: 5.

Haittapuolia ovat: joitakin asennuksen vaikeuksia aluksi, kyvyttömyyttä valita oikea koko. Käytin verkkoa valmistajan verkkosivuilla, mutta olin yhä väärässä, on hyvä, että minulle tarjottiin heti ostamaan sarja, jossa oli 2 eri kokoa halvemmalla hinnalla.

Olga, 28-vuotias

Huolimatta gynekologien tekemistä varovaisista arvioista olen päättänyt kokeilla uutta ihmehygieniatuotetta - kuukautiskuppi. Luin kaiken, mitä löysin Internetistä, ja etsin tietoja valmistajien verkkosivuilta. Omasta kokemuksestani voin sanoa: kaikki, mitä niistä on kirjoitettu, on totta. Olen jo kokenut käyttäjä, tilasin ensimmäisen, halvan Kiinasta valmistetun kuukautiskupin. Sitten hän osti saksalaisen valmistajan. Voin sanoa, että tehokkuudessa ei käytännössä ole eroa. Totta, saksa on miellyttävämpi koskettaa, ja kiinalaiset eivät joskus heti avaudu, meidän täytyy kääntää se useita kertoja. Mutta jos asennat sen oikein ja vaihdat sen ajoissa, kaikki on kunnossa. En ole enää huolissasi vuodoista (aikani ovat raskaita ja tämä on aina ollut tärkein ongelma).

Svetlana, gynekologi

Viime aikoina potilaat ovat yhä kiinnostuneempia tällaisesta hygieniakeinoista kuin kuukautiskuppi. Ennen kuin ne suositellaan, päätin selvittää kaiken, mitä tuotteesta on mahdollista. Kollegat vastasivat eri tavoin, pääasiallinen huolenaihe on endometrioosi. Mutta päätin lähestyä asiaa objektiivisesti. Sama riski on mielestäni edelleen tamponeja käytettäessä. Kyllä, veri imeytyy, mutta pysyy edelleen emättimessä, jos tamponia ei vaihdeta ajoissa, niin ei ole erityistä eroa. Päätin kokeilla itseäni, tilasin kupin. Olen käyttänyt sitä lähes 4 vuotta, tarkistan säännöllisesti terveyteni, kaikki on kunnossa, ja paljon helpompaa kuin tyynyt tai tamponit.

Kuukautiskupin hinta riippuu useista tekijöistä:

 • valmistajan
 • maa;
 • koko, muoto, valmistusmateriaali jne.;
 • lisäkappaleiden läsnäolo (esim. pakkaus sisältää siivousvälineet, kätevät laatikot tai kukkarot kulhon kuljettamiseen jne.).

Venäläisen tuotannon kuukautiskorkit (500 - 700 ruplaa) ovat tällä hetkellä edullisimmat, kalleimpia ovat MeLunan, LadyCupin, Lumetten, LiLaCupin, Cupin Lee -tuotteet, joissa voi olla 2 tai 3 kulhoa ja muita kohteita (2 500 - 2 900 hieroa.). Halvat kupit löytyvät valmistajien verkkosivuilta, joissa järjestetään erilaisia ​​tarjouksia, AliExpressissä on tällainen tuote. Apteekissa tällaisia ​​hygieniatuotteita ei ole vielä usein nähty, eikä myöskään ole helppo löytää kertakäyttöisiä tuotteita. Uudelleenkäytettävien korkkien keskihinta on 1000 - 1500 ruplaa.

Taloudellinen ja turvallinen kuukautiskuppi (korkki) naispäiville

Näyttäisi siltä, ​​että kaikenlaisia ​​hygieniatuotteita, joita naiset käyttävät kuukautisten aikana, ei ole tietoinen vain laiskasta.

Tietoa aiheesta on runsaasti kaikkialla - televisiomainonnassa, naisten sivustoissa, apteekkien julisteissa. Kaikki eivät kuitenkaan tiedä tällaisesta vaihtoehdosta terveyssiteille ja tamponeille, kuten kuukautiskuppi. Kuukautiskuppi on monin tavoin miellyttävämpi ja turvallisempi kuin tutut keinot, ja sitä voidaan käyttää monta kertaa.

Miksi ja miksi tarvitset kuukautiskupin?

Kuukautiskuppi, tai korkki, on pieni soittokotelo, jossa on silikonia tai lateksia, joka asetetaan kuukautisten aikana suoraan emättimeen.

Jos veri on asetettu oikein, kaikki verenvuoto kerätään siihen, kun vuoto ja kostutus on suljettu pois. Kun korkki on täynnä, se on poistettava emättimestä, tyhjennettävä, huuhdeltava ja palautettava.

Uuttamisen helpottamiseksi useimmissa kupeissa on pieni "häntä" pohjan ulkopuolella. Tällaista korkkia voidaan käyttää ajoittain useita vuosia (kuppeja on vuosittain vaihdettavissa ja niiden käyttöikä on 5–10 vuotta). Lisäksi tuotetaan kertakäyttöisiä polyeteenipulloja.

Nyt monet valmistajat ja jälleenmyyjät sijoittavat korkeiksi viimeisimmän kehitystyön naisellisen intiimihygienian alalla. Todellisuudessa ensimmäiset korkit vapautettiin kuitenkin XX-luvun 30-luvulla.

Tuolloin he eivät saaneet laajaa jakelua psykologisten esteiden ja julkisten tabujen takia - tuolloin ei ollut liikaa naisia, niin edistyksellisiä kuin tällaisten keinojen hankkiminen. Loppujen lopuksi, kun käytät sitä, on välttämätöntä koskea vain sukuelimiäsi, mutta myös syöttää suukappale syvälle emättimeen kädet.

Tähän mennessä tällaiset tabut ovat käytännössä vanhentuneet, ja kupit - hygienia, taloudellisuus, ympäristöystävällisyys ja mukavuus - hyödyt ovat tulleet kuluttajille etusijalle. Vastauksena kysyntään ilmestyi tarjonta. Nyt monet valmistajat tarjoavat silikonikorkkeja naisten päiville ja parantavat näitä tuotteita, mikä tekee niistä helpompaa ja käytännöllisempää.

Tunnetko epämukavuutta emättimessä, kun vatsaontelon etuseinän jännitys on? Mikä on näiden oireiden syy? Lue lisää

Silikonikorkit: tärkeimmät tyypit ja koot

Useimmissa tapauksissa silikonikorkkeja on saatavana kahdessa koossa: suuri (L) ja pieni (S). Yhden koon tai toisen käyttötarkoituksen ei pitäisi perustua purkauksen intensiteettiin, vaan anatomisiin ominaisuuksiin.

Niinpä alle 25-vuotiaille naisille on suositeltavaa käyttää vain pienikokoisia korkkeja. Suuri suunniteltu naisille, jotka ovat syntyneet tai ovat yli 25-vuotiaita.

Yleisimmät tuotemerkit ja koot tänään:

 • S - halkaisija 40 mm, pituus 46 mm;
 • L - halkaisija 46 mm, pituus 53 mm.
 • A - halkaisija 46 mm, pituus 50 mm;
 • B - halkaisija 43 mm, pituus 50 mm.
 • 1 - halkaisija 42 mm, pituus 48 mm;
 • 2 - halkaisija 47 mm, pituus 57 mm.
 • S - halkaisija 40 mm, pituus 40 mm;
 • M - halkaisija 45 mm, pituus 45 mm;
 • L - halkaisija 45 mm, pituus 54 mm.
 • 1 - halkaisija 41 mm, pituus 47 mm;
 • 2 - halkaisija 46 mm, pituus 52 mm.

Korkkien ja tiivisteiden ja tamponien etuja ja haittoja

 • taloudessa. Naisten päivien silikonikorkki on sinänsä suhteellisen kallista, mutta ajan myötä tämä hinta maksaa korkoa. Sinun ei enää tarvitse ostaa paketteja tai tamponeja joka kuukausi, ja kupin käytön aikana säästöt ovat hyvin konkreettisia;
 • mukavuus käyttää. Naiset, jotka käyttävät kuukautiskapseleita jatkuvasti, vaativat, että asianmukaisella sijoittelulla kuppi ei ole melkein tuntunut kehon sisällä. Toisin kuin tiivisteet, ei ole "kompressointia". Toisin kuin tamponit, limakalvon yli- kuivaaminen ei tapahdu;
 • Kuppia ei tarvitse vaihtaa niin usein kuin tamponeja tai tyynyjä. Jos voit kävellä tamponilla enintään kolme tai neljä tuntia, suukappale voi pysyä paikallaan koko päivän tai koko yön;
 • mukavuus matkustettaessa, matkalla jne. Ei tarvitse kuljettaa muutamia tiivisteitä mukanasi, ota vain yksi suukappale. Tällöin voit uida turvallisesti lampi tai uima-allas, pelata urheilua. Toisin kuin tamponilla, korkilla ei ole märkää häntä, joka voi aiheuttaa epämukavuutta tai jopa näkyä uimapuvun alla. Toisin kuin tiiviste, kuppi ei liiku aktiivisten liikkeiden aikana;
 • vaarattomuus. Tamponit saattavat joissakin tapauksissa aiheuttaa myrkyllisiä sokkeja, eikä niitä ole rekisteröity. Lisäksi valkaistua puuvillaa käytetään tamponien ja tyynyjen valmistukseen, mikä voi aiheuttaa ärsytystä ja allergisia reaktioita. Capa on luotu lääketieteellisestä silikonista, kehon reaktio siihen on käytännössä suljettu pois;
 • ympäristöystävällisyyttä. Yhden naisen elämän aikana käytetään noin 11 tuhatta tyynyä ja tamponia. Myöhemmin he kaikki muuttuvat roskat, jotka on hävitettävä, sekä niiden pakkaus;
 • luottamusta. Kuppi on kiinnitetty tyhjiön luomisen vaikutuksesta. Kun laite on asennettu oikein, vuoto on käytännössä suljettu, sekä päivän aikana että yöllä, unen aikana;
 • ei hajua. Kapa kerää täysin kaikki eritteet, joten kaikki kuukautisten mukana tulevat epämiellyttävät hajuja on täysin suljettu pois;
 • epäsäännöllisen syklin avulla kapu voidaan asettaa etukäteen eikä pelätä epämiellyttäviä yllätyksiä;
 • Monet käyttäjät ovat havainneet yleisen hyvinvoinnin paranemisen kuukautisten aikana.

On kuitenkin olemassa monia haittoja, joiden vuoksi monet naiset suosivat tutumpia hygieniatuotteita:

 • Aluksi, kun käytät kulhoa, se voi aiheuttaa epämukavuutta, jotkut naiset jopa valittavat kivusta. Tämä voi johtua virheellisestä mitoituksesta tai virheellisestä asennuksesta;
 • Suunsuojan oikea asennus ja poisto vaatii tiettyjä taitoja. Ei ole niin helppoa tehdä kaikkea ilman taitoa, joten mikään ei vuoda, ei aiheuta kipua tai epämukavuutta, eikä se saa likaa;
 • jos lautasen sisällön vaatimusten noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa tulehdusta ja sieni-infektioita;
 • Kupin asentaminen ja poistaminen, tyhjentäminen, vaatii tiettyjä ehtoja. Pese kädet saippualla ennen käsittelyä ja sen jälkeen, pese korkki itse. Kaikki tämä voi olla mahdotonta monissa tilanteissa - esimerkiksi junassa, luontomatkalla, jos kuukautisten alku on saanut sinut töihin jne.

Miten kuukautiskuppia käytetään ja säilytetään?

Joten useimmat tämän yksinkertaisen laitteen puutteet liittyvät sen virheelliseen käyttöönottoon. Tietämättä, voitko sopeutua menettelyyn, on vaikea päättää, tarvitaanko kuukautiskuppi. Ohje on yleensä kiinnitetty itse korkkiin. Tätä varten keitetään sitä muutaman minuutin ajan tai käytä erityisiä sterilointitabletteja.

Ennen kuin asetat kuukautiskupin ensimmäisen kerran, se on steriloitava. Pese kätesi huolellisesti saippualla ja vedellä ennen kuin kosketat kulhoon ennen sen asettamista.

Jotta voit helpottaa tehtävää, voit voittaa korkin ulkopuolelle vesipohjaisella geeli-voiteluaineella, mutta on parempi käyttää vain vettä.

Taita kuppi puoliksi, puristamalla se peukalolla ja etusormella niin, että se tulee lähes tasaiseksi. Sitten taita se uudelleen (eli lopulta se on taitettava neljä kertaa) ja purista niin paljon kuin mahdollista. Aseta kuppi tähän muotoon emättimeen. Sisällä se avautuu yksin.

Kupin irrottaminen mukavasti, älä koskaan vedä sitä pohjassa. Muista tyhjiövaikutus. Työnnä alempi puoli alas rikkoaksesi tyhjiö. Tämän jälkeen kuppi on helppo poistaa.

Video: "Miten menstruaatiokuppi pääsee ja poistetaan?"

Tyhjennä kuppi, huuhtele se kylmällä vedellä (kuuma vesi saa veren hyytymään, se on vaikeampi pestä). Voit edelleen steriloida kulhoon ennen sen syöttämistä emättimeen.

Varmista, että steriloit suuhun aina kuukautisten päättymisen jälkeen. Säilytä se vain puuvillapussiin.

Mitä nukleosidilääkkeitä ja immunomodulaattoreita käytetään sytomegalovirusinfektion hoitoon, opit tästä artikkelista.

Tärkeimmät kontraindikaatiot Novagringin emättimen ehkäisymenkaan käyttöön tarkistetaan täällä http://ladyinform.com/novaring

Kuukautiskuppi: Arvioitu hinta

Naisten päivien silikonikorkki on tietysti huomattavasti kalliimpi kuin pakkauslevyt tai tamponit - loppujen lopuksi voit käyttää useampaa kuin yhtä kierrosta.

Menstruatiokuppien hinta vaihtelee 500-1500 ruplaan valmistajan mukaan, suositeltava käyttöikä, varusteet.

Kuppeja voidaan myydä yksin tai yhdessä säilytyspussin, sterilointitablettien, geelivoiteluaineiden, märkäpyyhkeiden kanssa.

Jotkut valmistajat ja myymälät tarjoavat kaksi tai useampia kuppeja, jotka vaihtelevat tilavuuden mukaan (eri syklin päiville) tai jopa värillisinä.

Miten käyttää kuukautiskuppi?

Epätavalliset uudelleenkäytettävät tamponit ja patjat kuukautisten aikana - tämä on kuukautiskuppi. Hygieeninen kulho poimii emättimen koon ottaen huomioon lokeron pituuden ja leveyden sekä sen kapasiteetin. Huolimatta kaikista kuukautiskannen käytön eduista on joitakin haittoja.

Kuukautiskuppi - tamponien ja tiivisteiden vaihtaminen kriittisinä päivinä

Mikä on kuukautiskuppi?

Kuukautiskuppi on uudelleenkäytettävä intiimihygieniatuote, jota käytetään kriittisinä päivinä. Kulho on taloudellinen, ympäristöystävällinen ja tilavampi korvaaminen klassisille tamponeille ja kertakäyttöpakkauksille.

Muut merkit:

 • kuppi kuukautisia varten;
 • kuukautiskolvi;
 • hygieeninen kuppi;
 • emättimen suppilo;
 • korkki kriittisille päiville;
 • kuukautiskorkki.

Kirjoita vaihtoehto menstruaatiokorkki

Visuaalisesti kuukautiskorkki on pieni säiliö, joka on kellon muodossa lyhyt "varsi", joka on kepin tai pallon muodossa. "Kellon" leveys riippuu työkalun valmistajasta ja koosta. Kuvassa näkyy, mitä hygieeninen korkki näyttää:

Kuppi asetetaan emättimeen, jonka jälkeen se kiinnitetään seiniin sisäisten lihasten tyhjiön ja paineen avulla. Tämä teline eliminoi vuodon mahdollisuuden ja poistaa epämukavuutta käytettäessä. Kriittisinä päivinä vapautunut kuukautiskierto kerääntyy kellotuppiloon ja purkautuu aineen uuttamisen jälkeen.

Kuppien käyttöaika riippuu valmistajasta ja vaihtelee 1 - 10 vuoden kuukaudessa. Koska kuukautiskorkit ovat hyvin erilaisia, on mahdollista valita sopiva hygieniatuote kaikille naisille.

Mikä on kuukautiskuppi?

Kuukautiskantaa käytetään kriittisinä päivinä, sillä se korvaa kertakäyttöiset tamponit ja tiivisteet. Kapa ei absorboi eritteitä, vaan kerää ne itsensä sisään, joten se sisältää suuremman määrän kuukautiskiertoa ja ei vaadi usein vaihtoa.

Kun kuukautiskorkki on asianmukaisesti käytetty, vuotoja on lähes mahdotonta.

Menetelmä kuukautiskuppien kiinnittämiseksi poistaa käytännössä vuotojen todennäköisyyden. Lisäksi korkit eivät salli verenvuodon kosketusta emättimen seiniin, mikä parantaa paikallista mikroflooraa.

Menstruaalisen korkin edut ja haitat

Menstruatiokupissa on useita tärkeitä eroja tavallisista tamponeista ja tyynyistä. Jotkin näistä ominaispiirteistä liittyvät välineet, toiset voivat tulla vakaviksi haittapuoliksi.

Kuukautiskannen etuja ovat seuraavat:

 1. Terveydenhuolto: toisin kuin tamponit, capa ylläpitää naisten sukupuolielinten mikroflooran luonnollista tilaa ja estää dysbioosista johtuvan lisääntymisjärjestelmän tulehdussairauksien kehittymisen.
 2. Haitattomuus: kuukautiskuppi on valmistettu hypoallergisista aineista, ei sisällä valkaisuaineita, makuja ja muita haitallisia lisäaineita. Sen käyttö ei kuivaa emättimestä eikä aiheuta myrkyllistä sokki-oireyhtymää.
 3. Hygienia: kun käytetään kuppeja kuukautisia varten, neste erotetaan emättimen seinistä, joten epämiellyttävä haju on lähes huomaamaton. Lisäksi työkalu on erittäin helppo puhdistaa ja steriloida.
 4. Helppokäyttöisyys: emättimen kapu on tyhjennettävä 6-12 tunnin välein purkauksen voimakkuudesta riippuen. Perkolaation puutteen vuoksi sitä voidaan käyttää urheilussa, uinnissa, matkoilla ja nukkumassa.
 5. Säästöt: uudelleenkäytettävä käyttö maksaa korkeat alkuperäiskustannukset 8-10 kuukauden käytön jälkeen. Tamponien ja tamponien menojen puuttuminen säästää noin 2 000 ruplaa vuodessa.
 6. Ympäristön hoito: tamponien ja tyynyjen valmistus sekä niiden myöhempi hävittäminen saastuttavat ympäristöä. Toisin kuin nämä hygieniatuotteet, korkkeja käytetään monta vuotta, mikä vähentää jätteiden määrää kaatopaikalle.

Mahdollisuus uudelleenkäyttöön säästää hygieniaa

Hygienian haitat ovat seuraavat:

 1. Vaikeus käyttää: oppia käyttämään kulhoa oikein, tarvitset koulutusta ja kärsivällisyyttä. Aluksi hän voi luopua kädestään sisään- ja poistuessaan emättimestä. Jotta se ei aiheuttaisi haittaa, kosketa suihkun korkkia.
 2. Mahdolliset haitat: väärän lisäyksen, sopimattoman koon tai anatomisten ominaisuuksien vuoksi kupin läsnäolo emättimessä voi häiritä naista.
 3. Hoidon tarve: jotta korkki olisi steriili eikä vahingoita emättimen mikroflooraa, se on pestävä perusteellisesti, steriloitava kerran kuukaudessa ja säilytettävä erityisolosuhteissa.

Kuukautisten korkkien edut ovat suuremmat kuin pienet haitat.

Miten valita kuukautiskuppi?

Useimmat valmistajat tuottavat 2 tai 3 kokoa emättimen korkkia.

Niiden valinta riippuu emättimen koosta:

 1. Alle 30-vuotiaita naisia, jotka eivät ole luonnollisesti synnyttäneet, suositellaan käyttämään pieniä tai keskisuuria suuvartijoita.
 2. Synnyttäville naisille sekä yli 30-vuotiaille naisille tarvitaan pienempiä emättimen lihasvärin vuoksi suurempia kulhoja.

Eri valmistajien myöntämät samankokoiset lippalakit ovat aina erilaisia. Valitaksesi sopivan koon kaikille valmistajille, on tärkeää tietää 3 indikaattoria: kulhon pituus, leveys ja tilavuus.

pituus

Korkin pituus on indikaattori siitä, millainen epämukavuus, sisäisten elinten paine ja varojen virtaus riippuvat. Kuppi, joka on valittu pituudeltaan, ei tunneta emättimen sisäpuolella eikä sitä ole irrotettu.

Ensin sinun on päätettävä emättimen pituudesta:

 1. Kuukautisten aikana istu wc: hen, levitä jalat leveäksi.
 2. Aseta sormi emättimeen, yritä päästä kohdunkaulaan. Se on pieni ulkonema emättimen takana.
 3. Jos pääset kaulaan sormella, sinulla on lyhyt emätin. Jos sitä ei saavuteta - pitkä.

Kun olet valinnut 3 eri tyyppiä:

 1. Lyhyt: 38-44 mm. Sopii naisille, joilla on lyhyt emätin ja nuoret.
 2. Medium: 45-50 mm. Niitä voivat käyttää naiset, joilla on keskimääräinen ja pitkä emätin.
 3. Pitkä: 51-57 mm. Sitä käyttävät naiset, joilla on pitkä ja erittäin pitkä emätin.

Jos et ole varma emättimen pituudesta, on parempi ottaa lyhyt suukappale. On vaikeampi poistaa, mutta tällainen työkalu on taattu, ettei se vuota eikä aiheuta kulumista haittaa.

leveys

Kulhon leveys on sen halkaisijan mittaus "kellon" ulkoreunaa pitkin. On kolme päävaihtoehtoa:

 1. 40-41 mm: erittäin pieni koko nuorille ja neitsyille.
 2. 42-44 mm: pieni koko nuorten ja kissojen naisille sekä naisille, joilla on suuri emättimen sävy.
 3. 45-48: suuri koko naisille, joilla on heikot emättimen lihakset.

Erilaisia ​​kokoja ja muotoja kuukautiskorkilla

Leveyden valintaa kannattaa lähestyä vakavasti: leveä korkki saattaa tuntua epämukavalta sisäpuolelta, ja kapea korkki ei pysty kunnolla kiinnittymään emättimen seiniin ja aiheuttaa vuotoja. Jos et ole varma koosta, ota kulho, jonka siirtymäarvo on 44-45 mm.

tilavuus

Kulhon tilavuudesta riippuu kuinka usein se on tyhjennettävä. On kolme pääkokoa:

 • pieni: 18-24 ml;
 • väliaine: 25-31 ml
 • suuri: 32-38 ml.

Suurikapasiteetilla on usein suurempi pituus ja leveys, joten ne eivät sovi kaikille naisille. Rahastojen optimaalinen hankinta keskimäärin: sitä ei tarvitse muuttaa usein, eikä se aiheuta epämiellyttäviä tunteita.

Miten kuukautiskantaa käytetään?

Jotta kuukautiskorkki ei vuotaisi, ei tuntuisi sisällä eikä vahingoita kehoa, on opittava käyttämään tätä hygieniatuotetta oikein.

Menettelyn valmistelu

Ennen kynän ensimmäistä käyttöä kuukautisten aikana se on steriloitava. Tämä voidaan tehdä kuumalla vedellä useilla tavoilla:

 • metallikotelossa liesi;
 • muovisäiliössä tai erityisessä lasissa mikroaaltouunissa;
 • lisäämällä suolaa ja etikkahappoa.

Huuhtele kädet huolellisesti käyttäen saippuaa tai muuta käsin puhdistusainetta. Sitten voit tehdä kulhon asennuksen.

Miten upottaa?

Emättimen kapu on syötettävä seuraavasti:

 1. Pese kätesi matalalla alkalipitoisella saippualla.
 2. Etsi paikka, jossa voit kätevästi lisätä kulhon sisälle: istuu, puoli istuu, seisoo tai kohotettu jalka. Sama paikka koskee tamponien asettamista.
 3. Taita kapu 4 kertaa: puoleen ja uudelleen puoleen. Sinulla pitäisi olla pieni putki, jossa on kapea pohja ja laajempi yläosa.
 4. Levitä haavat ja anna taitettu suukappale laajalle ylöspäin. Korkin tulisi olla 1-2 cm emättimen sisäänkäynnistä.
 5. Pidä korkkia alhaalla ja suorita täysi käänne emättimen sisään. Kuppi avautuu ja kiinnittyy emättimen seiniin.

Miten taitetaan kuukautiskansi asennettavaksi

Miten poistetaan korkki?

Poista kuukautiskorkki seuraavasti:

 1. Pese kätesi huolellisesti.
 2. Levitä haavat, tuntuu sormilla kulhon ja sen pohjasta.
 3. Paina pohjaa alaspäin päästäksesi ilmaa sisään, ja tyhjiövaikutus on rikki.
 4. Tartu kulhoon peukalolla ja etusormella molemmin puolin, vedä varovasti itseäsi kohti ja vedä se ulos.

Huolehdi läheisestä hygieniasta

Menstruaatiokupille, jota on käytetty pitkään eikä tullut bakteerien kantajaksi, on huolellisesti huolehdittava siitä.

Lyhyt ohjeet emättimen korkin hoitoon:

 1. Desinfioi suojussuoja kuumassa vedessä tai antiseptisellä aineella ennen ensimmäistä käyttöä ja kuukautisten jälkeen.
 2. Kun korkki on tyhjennetty, huuhtele se kylmällä juoksevalla vedellä tai pyyhi steriileillä paperilaseilla.
 3. Älä käytä saippuaa, jolla on korkea alkalipitoisuus. Levitä hygieeninen neutraali saippua ilman hajusteita, jonka pH on 3,5.
 4. Käytä pussia puuvillaa, pellavaa, mikrokuitua ja muita kankaita, jotka päästävät ilmaan ja tarjoavat sisäisen ilmanvaihdon varastointiin.
 5. Pidä korkki pois auringosta: suora auringonvalo ja yli 140 asteen lämpötilat voivat vahingoittaa kuukautiskupia.

Sopivin paikka kuukautiskannen säilyttämiseen on kangaspussi.

Kulhon hoito helpottaa lisätuotteita valmistajilta: erikoispussit ja -laukut, desinfiointilasit, sterilointitabletit ja paljon muuta.

Vasta-aiheet

Kynän käytön vasta-aiheet sisältävät seuraavat tilat:

 1. Tuotteen komponenttien suvaitsemattomuus: kun allergia kumille tai lateksille, ei voi käyttää tällaisten materiaalien lokeroa. Hypoallergeenisille lääketieteellisille silikonikannuille tämä tuote on merkityksetön.
 2. Synnytyksen jälkeinen verenvuoto: gynekologin on valvottava verenvuodon määrää, joten et voi käyttää kupillista.
 3. Emättimen mekaaniset vauriot: synnytyksen, leikkauksen, kaaretuksen ja muiden emättimen vammoja aiheuttavien toimenpiteiden jälkeen intravaginaalisia aineita ei saa käyttää.
 4. Intravaginaalisten keinojen kieltäminen: sairauksiin, joissa gynekologi kieltää käyttämästä intravaginaalista hygieniaa ja ehkäisyvälineitä, on myös hylättävä kuukautisten korkit.

Suhteellinen kontraindikaatio voi olla neitsyys: kuukautiskupin käyttö ei vahingoita emättimen kruunua, mutta voi aiheuttaa vakavaa epämukavuutta. Käyttämällä XS- ja S-kokoluokkia tämä voidaan välttää.

Mistä ostaa ja kuinka paljon on korkki?

Uudelleenkäytettäviä silikoni-kulhoja kuukautisia varten voi ostaa apteekista ja erikoistuneista verkkokaupoista. Supermarkettiketjuissa ja kauneusliikkeissä kuukautiskiertoja, toisin kuin tyynyjä ja tamponeja, ei myydä.

Arviot

Ostin kuukautiskierron suukappaleen bloggaajien ja tuttavien rave-arvioiden vuoksi. Käytin 3-4 kertaa eikä ymmärrä heidän iloaan, en pidä työkalusta! Sovellusmenetelmä on monimutkainen, sisältä tuntuu epämiellyttävä, paljon sekoittumista pesuun ja kiehumiseen. Todennäköisesti palaan tamponeihin.

Kuukautiskupit - valinta naisesta, joka ajattelee maailmaa. Voitteko kuvitella, kuinka monta tamponia ja tyynyjä käytämme ja miten ne saastuttavat ympäristöä? Lääketieteellistä silikonikuppia käytetään enintään 15 vuoden ajan, eikä kerran, joten kulhoissa on käytettävä kaikkia, jotka eivät ole välinpitämättömiä luontoon.

Mennyt kuukautiskorkit 2-3 vuotta sitten. Minulle ei ole mitään rajoitusta: unohdin allergiat, emättimen kuivuuden, kystiitin ja rintamaidon tamponien käytön vuoksi. Hygieniatuotetta ei enää tarvitse vaihtaa 2–3 tunnin välein: tyhjennän kulhon 6, ja joskus 12 tunnin kuluttua. Suosittelen!

Arvostele tämä artikkeli
(1 merkkiä, keskimäärin 5,00 viidestä)