Masennus kuukautisten aikana ja PMS

Tilastojen mukaan naiset ovat alttiimpia masennukseen. Tämä johtuu hormonitasojen muutoksista kuukautiskierron mukaan. Masennus kuukautisten aikana vaikuttaa paitsi naisen tilaan myös perheen ilmapiiriin. Tällaisen ehdon huomiotta jättäminen ei ole välttämätöntä, sitä aikaisemmat toimenpiteet masennushäiriön poistamiseksi, sitä parempi.

Noin viikko ennen kuukautisten alkua esiintyy ns. Premenstruaalinen oireyhtymä. Se johtuu mielialan vaihteluista, kyyneleellisyydestä, ärtyneisyydestä, seksuaalisen aktiivisuuden vähenemisestä. Tällä hetkellä tapahtuu muutos veren hormoneiden suhteen suhteen. Kuitenkaan jokainen nainen ei mene masennukseen kuukautisten aikana, samanlaisen mielenterveyshäiriön kehittyminen on todennäköisempää epätasapainoisissa ja hysteerisissä naisissa. Lisätiheys affektiivisen valtion syntymiselle on:

 • Fyysisen aktiivisuuden lisääntyminen;
 • Usein esiintyvä stressi ja hermojen ylikuormitus;
 • Pitkäaikainen ruokavalio;
 • Huono ravitsemus, pieni määrä vitamiineja ja kivennäisaineita nautitaan.
 • Säännöllisen sukupuolielämän puute;
 • Krooninen kilpirauhasen sairaus.

Huonon mielialan syyt PMS: n aikana

Masennus ICP-asiassa on melko yleistä. Psykologista häiriötä ei kuitenkaan voida sivuuttaa lainkaan tai päinvastoin mennä lääkäriin ensimmäisten oireiden varalta. On tarpeen ymmärtää huonon terveyden syyt ja yrittää poistaa ne. Ehkä kuukautiskierroksella ei ole mitään tekemistä sen kanssa.

Se auttaa ymmärtämään päivittäisen päiväkirjan pitämistä vähintään kolmen kuukauden ajan. Päiväkirja voidaan periaatteessa korvata tavallisella kalenterilla, mutta tärkeä edellytys on hyvinvoinnin päivittäinen panos. Riittää, kun kirjoitat jokaisen päivän edessä: "iloinen", "surullinen", "ärtynyt", "väsynyt", "välinpitämätön" ja niin edelleen. Siten voidaan selvittää, onko mielialasi muuttunut kuukautisten lähestymistavan mukaan tai jos yhteyttä ei havaittu. Jos päiväkirjan mukaan suora yhteys "masennus ja kuukautiset" on todella havaittavissa, on aika käydä lääkärillä.

Lisäksi itsenäisesti määritetään, onko aika lähteä lääkärille auttaa positiivisia vastauksia seuraaviin kysymyksiin:

 • Oletko tekemässä perhebandaalia pienemmistä syistä?
 • Et voi toimia normaalisti ja nauttia elämästäsi?
 • Onko sinulla nukkumisvaikeuksia?
 • Muutatko ruokailutottumuksia kuukautiskierron aikana?
 • Oletko kokenut kohtuutonta ahdistusta näinä päivinä?
 • Oletteko voittaneet ajatuksia toivottomuudesta ja itsemurhan mahdollisuudesta?

Jos sinulla on myönteinen vastaus yli puoleen kysymyksistä, varsinkin viimeisistä kysymyksistä, sinun on pyydettävä apua asiantuntijalta.

oireet

Yleensä ensimmäinen, joka huomaa äkillisen mielialan muutoksen jaksojen aikana ja sen jälkeen, on ympärilläsi. Se on sukulaisia, jotka kärsivät masennuksen ensimmäisistä oireista. Psykologisen häiriön tärkeimmät merkit ovat:

 • Usein päänsärky;
 • Itku, ärtyneisyys, joskus aggressio;
 • Puutteellisuus, apatia, fyysinen heikkous;
 • Väsymys, jatkuvat kotimaiset ongelmat (kaikki putoaa käsistä, palovammoja, leikkauksia jne.);
 • Huolimattomuus ja letargia (tämä tila on erityisen vaarallinen autolla ajettaessa);
 • Uneliaisuus tai päinvastoin unettomuus;
 • Lisääntynyt ruokahalu, himo suklaasta ja jauhoista;
 • Tunne epämukavuudesta maitorauhasissa, mikä johtaa myös ärtyneisyyteen.

Erityisen huomionarvoista muille, jos seurallinen ja iloinen nainen yhtäkkiä vetäytyy ja ärtyisä. Jos nämä oireet ilmenevät pitkään aikaan, on parempi tehdä tapaaminen asiantuntijan kanssa.

Menetelmät masennuksen käsittelemiseksi

Voit päästä eroon masennuksesta itse tai lääkärin avulla. Jos häiriö vaivaa sinua melko pitkään eikä onnistu pääsemään pois tästä tilasta yksin, on parempi mennä lääkärin puoleen pätevää apua varten. Hoidon kulku riippuu taudin vakavuudesta ja kestosta.

Lääkehoito

Yleisen psykologisen tilan parantamiseksi lääkäri voi määrätä seuraavia lääkkeitä:

 • Masennuslääkkeet ja rauhoittavat aineet;
 • Hormonaaliset lääkkeet;
 • Aivojen verenkiertoa parantavat keinot;
 • Ottaen vitamiineja ja kivennäisaineita kehon yleisen tilan parantamiseksi.
 • Kognitiivinen käyttäytymishoito.

Tämä hoitomenetelmä antaa naiselle mahdollisuuden oppia hallitsemaan tilannetta eikä sopeutumaan siihen. Esimerkiksi jos nainen tietää, että hänen on ensi viikolla odotettavissa kuukausittain, hänen ei pitäisi suunnitella tärkeitä ja vastuullisia asioita tälle kaudelle. Psykologit suosittelevat, että naiset laativat aikataulun tärkeistä asioista tulevaa kuukautta varten, jotta vaikea työ ei kuulu "näihin päiviin". Kuukautiskierron aikana on parempi tehdä joogaa tai muuta rauhoittavaa toimintaa.

Valohoito

Valohoidon erikoisuus on se, että valonsäteiden vaikutuksesta aivoissa esiintyy kemiallisia reaktioita. Valohoitomenetelmät ovat tärkeimmät talvella.

Yleinen hoito

Tämä hoitomenetelmä sisältää rentouttavan hieronnan, fysioterapian, vyöhyketerapian, akupunktio-istunnot. Kaikki toimenpiteet on suunniteltu jännityksen lievittämiseksi, rauhoittamiseksi ja hermoston vahvistamiseksi.

Perinteisen lääketieteen reseptit

Lääkärimaksujen, tinktuurien ja keittämien avulla voit rauhoittaa löysät hermot. Minttu, äiti, humalakartiot pystyvät lievittämään ahdistusta, normalisoimaan unta. Myös lääkärit suosittelevat koiruohon, karhunmarjan ja mustan cohosh-harjan ehkäisemistä.

Rentouttava kylpyamme

Lääkärien mukaan kylpyamme, jossa on laventeliöljyä, koiruohun eetteriä, voi vähentää masennuksen mahdollisuutta. Ennen nukkumaanmenoa voit käyttää jalkakylpyä kamomilla tai mintulla. Tämän jälkeen on suositeltavaa tehdä jalkahieronta käyttämällä kuusiöljyä. Unohtuessasi unihäiriöistä voit käyttää aika-testattua reseptiä: laittaa muutama lehti sitruunameliiniin, herukanlehti tai oregano tyynyyn.

Lääkärit myös suosittelevat, ettei tunteita pidetä itsessään, vaan heittää heidät pois. On tietenkin parempi, jos olet tällä hetkellä yksin. Voit esimerkiksi rikkoa levyn, huutaa äänekkäästi autiolla, tehdä pari tusinaa kyykkyä tai jotain muuta. Jos halutaan itkeä - ei tarvitse pitää kiinni, anna kyyneleiden virtaa virtauksissa, niin tulee olemaan huomattava helpotus.

Suuri häiriö masennuksesta on ostoksia. Harvat naiset kieltäytyvät päivittämästä vaatekaappia. Mene ostoksille ystävän kanssa, juo kuppi kahvia - ja blues varmasti vetäytyy. Näinä päivinä sinun ei pitäisi luopua urheilusta, vaan sinun tarvitsee vain vähentää liikuntaa. Vilkas kävely, juoksu, uinti nostavat henkesi ja tuovat miellyttävän väsymyksen.

Lääkärin kuulemisen aikana on tarpeen keskustella kaikista mahdollisista vaihtoehdoista masennustilan poistamiseksi. Kun mikään ei häiritse meitä, ajattelemme, että "masennuksen" käsite on jotain kaukana eikä koske meitä, ja me määrittelemme minkä tahansa neurologisen häiriön huonoon säähän, PMS: ään, kaikkeen, mutta ei masennukseen. Rauhallinen mielentila on aina oltava läsnä eikä riipu kuukautiskierron ajasta.

ennaltaehkäisy

Ennaltaehkäiseviin tarkoituksiin kiinnitä huomiota päivittäiseen ruokavalioon. Rasvaisia ​​ja suolaisia ​​elintarvikkeita on välttämätöntä sulkea pois ja suosia munia, suklaata, omenoita, parsakaalia, viinirypäleitä ja rusinoita. Elintarvikkeiden pitäisi olla tasapainossa, ja tulevissa tuotteissa tulisi olla kaliumia ja B6-vitamiinia. Naisen hormonaalisen taustan normalisoimiseksi ja aineenvaihdunnan parantamiseksi voit ottaa injektionesteitä vitamiinikompleksilla B6, A ja E sekä kalsiumia ja magnesiumia.

Masennuksen ehkäisemiseksi kuukautisten aikana lääkärit suosittelevat viettämään enemmän aikaa raittiiseen ilmaan, tekemällä suosikkielämyksiä ja jäädyttämättä kehon muutoksiin kuukautiskierron aikana. Jotta voisimme iloita joka päivä ja kestävyydellä kestää kaikki "naaraslohko", se on tärkein resepti masennukselle.

Masennus ennen kuukautisia

Eräs hyvä psykoterapeutti häiritsi omaa käyttäytymistään. Eräs nainen tuli häneen ja alkoi puhua masennuksestaan ​​ennen kuukautisia. Mutta ota se ja kerro totuus suoraan silmään... Ja niin hän sanoi, että se ei ollut masennus, vaan luonnollinen muutos ennen kuukautisia, ja hän tarvitsi vain selvittää oikean käyttäytymismallin näinä päivinä. Mutta totuus on tässä tapauksessa kallista. Nainen loukkaantui ja jätti oven slamming. Joten mitä? Ja vanha nainen on prorukha. Toisessa tapauksessa hän on älykkäämpi ja ei loukkaa tällaisia ​​toimia. Jos joku todella haluaa, että sitä kutsutaan "masennukseksi", niin miksi hylkäämään tämän ilon?

Totuus on, että kun tehdään diagnoosi lääketieteellisessä mielessä, eikä puhekielessä, premenstruaalinen oireyhtymä on suljettu pois, mutta ei sisälly tähän. Totta, oireet, jotka ovat samanlaisia ​​kuin masennuksen yhteydessä, eivät ole niin yleisiä. Ei ole selvää, miksi ja kuka alkoi yrittää kiinnittää kaiken tämän masennukseen.

Tietoja rakkaudesta ja moottorista

Tyypillisesti "masennus" kuukautisten aikana ja niiden edessä naisilla näyttää hyvin erilaiselta. Tämä muistuttaa rakkauden määritelmää veturin avulla.

 • Vasya, mikä on rakkaus?
 • No, miten voin kertoa teille, Katya... Tiedätkö mitä höyryjuna näyttää?
 • Tietenkin tiedän...
 • Joten täällä. Rakkaus on täysin erilainen.

Ennen kuukautiskierron alkamista naiset ovat kiihtyneitä, joskus aggressiivisia, alttiita dramaattisille emotionaalisille muutoksille, tearfulness tapahtuu, mutta ei kuten masennuksen aikana. Tilastojen mukaan sää riippuvuus kasvaa tällä hetkellä, voi olla päänsärkyä ja vatsakipua. Lepotila on häiriintynyt, mutta se ei riitä, kun se on häiriintynyt. Häntä häiritsee myös hammassärky. Jos naisella on taipumus alkoholismiin, hän voi juoda enemmän kuin tavallisesti tai tupakoida useammin kuin koskaan. Muuttuva asenne ruokaan. Suosikkiruoat eivät ole enää tyytyväisiä, haluan jotain muuta.

Kuukautiskierron 21. ja 28. päivänä estrogeenihormoneiden määrä laskee jyrkästi. Pyrkimykset kompensoida tätä hormonien määrän keinotekoisella kasvulla eivät johda mihinkään. Ravitsemusasiantuntijat suosittelevat jopa päinvastaista strategiaa - sinun täytyy syödä enemmän elintarvikkeita, jotka estävät niiden kertymisen ja aktivoivat aineenvaihduntaa. Se on ruoka, joka sisältää runsaasti kalsiumia ja magnesiumia. Joskus määrätään A-, E-, B6-vitamiineja. Mutta jotkut lääkkeet, jotka kuuluvat psykoterapian kannalta käytetyistä, eivät yritä määrätä viimeistä. Ei ole suositeltavaa itse hoitaa ja juoda rauhoittavia aineita tai masennuslääkkeitä vain siksi, että uskot, että sinulla oli masennusta ajanjaksosi aikana. Se ei ole mitään muuta kuin masentunut eikä mitään tarvitse käsitellä. Depressiivisen häiriön kriteereistä voi olla pari samanlaista oireita. Mutta se ei pala mitään. Ihmisillä, joilla on vaikea hammassärky, voi olla jopa enemmän masennuksen oireita. Mutta sitten hammaslääkärit auttavat... Mutta taistelemaan naisrakenteen luonnollisen rakenteen kanssa on hyödytöntä.

Toinen asia - psykoterapia, varsinkin itsepalvelun muodossa. Täällä arsenaali on riittävän laaja...

Kaikissa tapauksissa, joissa on mielenterveyshäiriöitä, emme suosittele sitä, että ulkopuoliset aloitettaisiin siihen. Kaikki tämä voidaan kertoa psykologisten ryhmien asiantuntijoille tai osallistujille. Äärimmäisissä tapauksissa ne, jotka kerran kärsivät jotain tällaisesta. Loput yksinkertaisesti eivät ymmärrä. PMS: n tapauksessa masennus ei ole todellinen, joten voit vapaasti jakaa kokemuksia ystävien kanssa.

Miten auttaa itseäsi tässä vaikeassa jaksossa?

Joten, miten käsitellä PMS-depressiota, ts. Se ei ole henkinen häiriö?

 1. Älä pidä mitään itsessäsi. Jos olet vihainen, voit voittaa tyynyn, rikkoa tarpeettoman levyn tai mennä metsään ja huutaa. Älä repi pahaa muille. Repiä jotain, joka ei loukkaa sinua.
 2. Älkää vastustako halua itkeä tai vain valittaa elämästä. Tee se täysin. Jos itkette, niin niin että itket kaikki kyyneleet, ja jos valittat jotain, tuo se sitten järjettömään kohtaan, kunnes se muuttuu naurettavimmaksi.
 3. No auttaa liikuntaa. Niiden ei tarvitse luopua, mutta sinun pitäisi vähentää kuormaa.
 4. Kävele enemmän.
 5. Tällaisina päivinä monilla on vähentynyt kyky keskittyä johonkin. Tämän ei tarvitse taistella. Kuitenkin, kun tiedät tämän ominaisuuden, älä yritä ajaa eikä tee mitään vaarallista työtä.
 6. Seuraavat neuvot eivät auta kaikkia, jotkut eivät yksinkertaisesti tee sitä. Se annetaan vain niille, jotka haluavat ajatuksen. Eräänlainen meditaatio. Sinun täytyy rentoutua, istua missä tahansa miellyttävässä asennossa ja alkaa tehdä tällaisia ​​liikkeitä kädet, jotka kädet haluavat tehdä itsensä. Aluksi voit auttaa itseäsi ja työntää hieman oikeaa kättä henkisesti. Vapauta kädet varovasti mielenhallinnasta. Anna heidän liikkua niin kuin he haluavat. Liike voi olla sileä tai terävä. Älä häiritse tätä prosessia. Noin 20 minuuttia tällaista meditaatiota päästää kertyneet tunteet.
 7. Alkeellisuudesta ja hahmot skandaaleista tämä menetelmä auttaa hyvin. Heti kun sinusta tuntuu, että et pysty selviytymään itsestäsi, yritä jäädä eläkkeelle. Istu tai makaa selässäsi ja aloita kääntämällä silmäsi myötäpäivään. Liikkeen tulisi olla mahdollisimman täydellinen. Tottumattomat saat kyllästymään tarpeeksi nopeasti. Heti kun väsymyksen merkkejä ilmenee, lopeta, levätä ja jatka harjoitusta uudelleen. Se on myös hyödyllinen visioon, mutta päätehtävänä on luoda ehto, jonka avulla voit rentoutua pääsi mahdollisimman paljon. Harjoituksen päätyttyä pysy rauhassa ja hiljaisuudessa vähintään 10 minuuttia.

Mikä olisi häiriö

Ja lopullinen, hieman siitä, miten erottaa tavanomainen tila ennen kuukautisia affektiivisesta mielenterveyshäiriöstä. Masennus lääketieteellisessä mielessä löytyy useista kriteereistä. Yksi niistä on sanojen ja ilmaisun identiteetin puute. Sairaana voi olla surkea ja kyyneli, mutta hänen kasvonsa pysyy kivisenä, ikään kuin naamio. Hän voi kokea villiä ja selittämättömiä ahdistuksia, jotka hän tuntee kertakäyttöisenä sydämensä edessä olevalla alueella. Hän ajattelee kielteisesti eikä näe elämässä näkymiä. Hän ei vain menetä kykynsä keskittyä johonkin, vaan joutuu asioiden psyykkisen puuttumisen valtakuntaan.

Kuten tietoinen valkoisesta sumusta tai seinästä. Hän ei vain häiritse unta, vaan muuttaa unen vaiheiden luonnetta. Hän putoaa jonnekin eikä nuku. Ei voi rentoutua eikä herätä. Potilas on taipuvainen ratkaisemaan kaikki ongelmat riittämättömällä tavalla. Mielenterveyden häiriö aiheuttaa monin tavoin riippuvuutta potilaista itse. Periaatteessa, depressiivisen jakson aikana, henkilö voi jälleen iloita jotain. Mutta sitten, kuin jos se olisi velvollisuutena, hän palaisi takaisin hänen kaipaukseensa. Ilo aiheuttaa oireyhtymän. Miten se on? Olen yhtäkkiä ilman tylsyyttä?

Sinun on myönnettävä, tämä ei ole lainkaan kuin sinä. Joten älä kutsuta sitä masennukseksi. Kukaan ei koskaan ajatellut sanoa skitsofreniaa ennen kuukautisia. Mitä te kaikki rakastat tätä sanaa "masennus"? Siinä ei ole mitään hyvää. Älä siis etsi sitä kotimaassasi juuri siksi, että olet nainen, ja naisilla on PMS.

Nyt ymmärrätte, miksi psykoterapeutti tämän tarinan alusta alkoi kieltää masennuksen läsnäolon tuossa nainen. Hän ei pitänyt siitä... Toivomme, että tulet enemmän tajuihin ja et etsi itsellesi merkkejä henkisestä chimerasta.

Masennuksen hoito kuukautisten aikana

Masennus kuukautisten aikana ilmenee väsymisenä, pakkomielteisinä negatiivisina ajatuksina, unihäiriöinä ja muina epämiellyttävinä oireina. Monille naisille tällainen tila kriittisinä päivinä on jo kauan havaittu normaaliksi, mutta tämä on mahdollista ja täytyy taistella.

Masennuksen oireet

Masennus ennen kuukautisia tai PMS esiintyy luultavasti 5-14 päivää ennen kuukautisten alkua. Se ilmenee lisääntyneenä hermostuneisuutena, ärtyneenä, konfliktina. Jopa pieni tapahtuma voi aiheuttaa voimakkaan tunteenpurkauksen naisessa ja aiheuttaa kyyneleitä. Premenstruaalisen oireyhtymän yleisklinikka ilmaistaan:

 • ruokahalun häiriöt;
 • päätöksentekoon liittyvät vaikeudet;
 • unohtaminen ja häiriötekijät;
 • tunne perusteettomasta ahdistuksesta;
 • viha ja jännitys;
 • lisääntynyt herkkyys ankariin ääniin ja hajuihin;
 • haluavat olla yksin;
 • unihäiriöt;
 • heikentynyt keskittymä;
 • vastustamaton laiskuus.

Muutoksia havaitaan paitsi psykologisesti myös fyysisesti. nimittäin:

 • nivelkipu;
 • silmien repiminen;
 • painonnousu, joka johtuu nesteen kertymisestä kehossa;
 • turvotus;
 • tunne pahoinvointi;
 • raajojen tunnottomuus;
 • rintojen turvotus;
 • sydämen kipu;
 • migreeni.

Myös PMS: n ulkoinen ilmentyminen ja masennus kuukautisten aikana. Nainen pysähtyy hoitamaan itseään - jopa primitiivinen hiusten pesu muuttuu mahdottomaksi tehtäväksi. Hänen selkänsä, hänen kävelynsä hidastuu, jalat tuskin vetävät.

Asiantuntijat jakavat masennuksen ja PMS: n voimakkuuden eri asteita: lieviä (3-4 oireita) ja vakavia (5-12 oireita). Erityisen monimutkaiset muodot voivat johtaa naisen premenstruaaliseen dystrofiaan, joka on lähes täysin käyttökelvoton.

Kuukautisten jälkeen kaikki oireet häviävät, naisen fyysinen ja psyykkinen tila normalisoituu.

Pitkän aikavälin havaintojen avulla asiantuntijat ovat tunnistaneet kolmenlaisia ​​masennustiloja naisilla:

 • kompensoitu (kun tauti ei etene);
 • subkompensoitu (joka vuosi oireet kirkastuvat ja yleisklinikka laajenee);
 • dekompensoitu (depressiivisen tilan kesto kasvaa ja ei enää rajoitu vakioehtoihin).

Mikä on masennuksen aiheuttaja kuukautisten aikana?

Tänä päivänä ei ole tunnistettu kuukautiskierron tarkkaa syytä, on vain teoria. Tämän tilan kuvaus on peräisin vuodelta 1931, jolloin PMS: ää selitti korkea veren estrogeenitaso, mutta vähän myöhemmin asiantuntijat esittivät version progesteronin alentamisesta, joka on syklin toisella puoliskolla. Suuri määrä teoriaa premenstruaalisen oireyhtymän syistä, niiden pääasiallinen massa vähenee hormonien tason muutokseksi. Tätä vahvistaa se tosiasia, että perinataalisen ajan ja vaihdevuosien aikana ei tapahdu masennusta.

On mielipiteitä, jotka yhdistävät PMS: n aivojen työhön sekä naisen elämäntapaan. Ne naiset, jotka altistuvat säännöllisesti stressille ja tartuntatauteille, kärsivät todennäköisemmin premenstruaalisesta oireyhtymästä ja niiden ilmenemismuodot ovat paljon kirkkaampia. Riskiryhmään kuuluvat naiset, joilla on kroonisia sairauksia sisäelimissä, jotka eivät noudata tasapainoisen ruokavalion sääntöjä. Empiirisesti havaittiin, että oireita pahentavat alkoholin, kofeiinijuomien ja suolaisen ruoan runsas käyttö. Premenstruaalinen oireyhtymä voidaan periä äidiltä tyttärelle.

Miten käsitellä masennusta kuukautisten aikana

Voit vähentää masennuksen voimakkuutta ja kestoa muuttamalla elämäntapaa hieman. Sinun on aloitettava tehon korjaus. Vatsan turvotuksen ja raskauden välttäminen auttaa usein syömään ruokaa pieninä annoksina. Tuotteista, jotka säilyttävät nestettä elimistössä, on parempi kieltäytyä. Hiilihydraattien sisällyttäminen ruokavalioon, jotka ovat riittävässä määrin vihanneksissa, hedelmissä ja viljoissa, vaikuttavat myönteisesti fyysiseen tilaan. Tietoja alkoholista ja kahvista sinun täytyy unohtaa kokonaan.

Myös valonharjoitus heijastuu hyvin naisen tilaan. Säännölliset kävelyretket raikkaaseen ilmaan, tanssiin, aamulla lenkkeilyyn, uimiseen ja muihin aktiviteetteihin vaikuttavat serotoniinin hormonin tuotantoon. Jälkimmäinen vastaa henkilön psykologisesta tilasta ja tekee hänestä onnellisen.

Jos sinulla ei ole voimaa taistella tautia vastaan, ota yhteyttä gynekologiin ja endokrinologiin. Hän suorittaa kyselyn, määrittelee testejä, joiden tuloksista tehdään tehokas hoitosuunnitelma. Hoitoon kuuluvat hormonaaliset, diureettiset ja tulehduskipulääkkeet sekä masennuslääkkeet.

Masennuksen ehkäisy

Masennuksen ilmenemismuotojen vähentämiseksi kuukautisten aikana on hyödyllistä ryhtyä ehkäisemiseen. Jälkimmäinen sisältää useita pääkohtia:

 1. Oikea ravinto. Haitalliset elintarvikkeet ja ruokalajit on poistettava ruokavaliosta täyttämällä taulukko arvokkailla vitamiini- ja hivenaineiden lähteillä.
 2. Suosikkitoiminnot. On tarpeen edistää serotoniinin hormonin tuotantoa. Harjoittaa suosikkiharrastusta, katsella humoristisia elokuvia ja ohjelmia, keskustella ystävien kanssa ja paljon muuta, mikä aiheuttaa miellyttäviä tunteita ja eläviä tunteita, edistää hyvällä tuulella.
 3. Levätä. Vahva fyysinen ja henkinen stressi, stressi ei ole paras tapa vaikuttaa terveydentilaan. Riippumatta siitä, kuinka tiukka aikataulu on, sinun on varmasti löydettävä aikaa levätä. On parempi käydä säännöllisesti autioille paikoille, luontoon ja poistaa kaikki viestintävälineet.
 4. Helppo asenne elämään. Jostain syystä kokeminen on suora tie todelliseen pitkittyneeseen masennukseen. Joskus kannattaa luottaa sattumiin ja ottaa ongelmia liian lähelle sydäntäsi.

PMS ei ole lause, ja vaikka on mahdotonta täysin päästä eroon hänestä, on realistista vähentää sen intensiteettiä siihen pisteeseen, että nainen ei tunne sen vaikutusta. Tärkeintä on ryhtyä toimenpiteisiin ajoissa: noudata terveellisen elämäntavan sääntöjä ja vahvistaa sielun ja ruumiin harmonia.

Masennus ennen kuukautisia

Nainen riippuu kuukautiskierroksesta, jossa hän sijaitsee. Ennen kuukautisia hän voi tulla masentuneeksi, aggressiiviseksi, ärtyneeksi ja muuksi ilmentymäksi. Oireet riippuvat käyttäytymisestä, johon nainen altistuu. Syynä on premenstruaalinen vaihe, jolloin naisten kehossa tapahtuu erilaisia ​​prosesseja. Miten vältetään masennus ennen kuukautisia?

Ei vain mies, vaan nainen itse voi kärsiä hänen ilmentymistään. ICP-jakson aikana ei ole helppoa hallita itseäsi. Paljon riippuu naisen mielentilasta. Kaikilla ei ole vakavia poikkeamia tilasta ja käyttäytymisestä, mikä riippuu keskushermoston rakenteesta.

Niinpä mania-masennus-psykoosissa PMS havaitaan 86%: ssa tapauksista. Jokaisen naisen jakso ennen kuukautisia liittyy erilaisiin oireisiin. Jotkut saattavat olla vain ärtyisiä ja kiihkeitä, toiset ovat kuin hulluja. Miehet eivät ymmärrä naisten käyttäytymisen muutoksia, koska he itse eivät ole naisen kehossa tapahtuvien muutosten alaisia.

Mikä on masennus ennen kuukautisia?

Naisten elin muuttuu kuukausittain, kun hormonaaliset, henkiset ja kasvulliset verisuonijärjestelmät uusitaan. Näillä muutoksilla on syklit. Siksi nainen tuntuu tasapainoiselta ja rauhalliselta kuukautisten jälkeen, ja 2-14 päivää ennen heidän esiintymistään se muuttuu ikään kuin hän ei ole hänen oma. Mikä on masennus ennen kuukautisia? Tämä on tila, jolle on ominaista kaikki masennusoireet kuukautisten alkua edeltävänä aikana.

Monet naiset eivät pysty hallitsemaan itseään ennen kuukausittaisen verenvuodon alkamista. He tulevat valoisiksi, epäilyttäviksi, koskettaviksi, ärtyneiksi, aggressiivisiksi jne. Lääkärit sanovat, että PMS: n aikana nainen muuttuu hieman hulluksi, epätasapainoksi, levottomaksi. Se ei ole riippuvainen naisesta itsestään. Se on yksinkertaisesti sellaisten hormonaalisten muutosten alainen, jotka sisällytetään siihen luonteeltaan ennen kuukautisia.

Tänä aikana nainen muuttuu heikoksi. Jotkut hakevat psykologien apua, toiset yrittävät selviytyä omasta kansanhoitoon. Joka tapauksessa jokainen lukija voi hakea psykologin apua verkkosivuilla psymedcare.ru, jos hän tuntee tämän tarpeen. Se ei ole tuskallinen tila. Vain naiset tarvitsevat toisinaan tukea, huomiota ja rakkautta.

Psykologit sanovat, että naisen tila ennen kuukautisia riippuu pitkälti hänen elämäntapastaan ​​sekä hermostosta. Naiset ovat alttiimpia emotionaalisille muutoksille, esimerkiksi neuropaattisille tai hysteerisille. Jos tavanomaisina päivinä nainen on tasapainossa, hän on vähemmän alttiita suurille muutoksille.

Masennuksen aikana ennen menstruaatiota voidaan havaita, että naisen ruokahalu nousee, alkoholin ja jopa huumeiden tarve, jos hän kärsii muista päivistä näistä riippuvuuksista.

Tämä aika muuttuu vaaralliseksi, koska naisilla ei ole paljon valvontaa toimistaan. PMS: n aikana naiset tekevät itsemurhan, vahingoittavat muita, onnettomuuksia jne.

Masennuksen syyt ennen kuukautisia

On vaikea selittää, miksi naiset kokevat muutoksia PMS: ssä. Masennuksen syyt ennen kuukautisia ovat erilaisia:

 • Hormonitasojen muutokset, kun estrogeenitaso laskee jyrkästi kuukautiskierron 21-28 aikana. Tämä seikka kuitenkin hylätään, koska lääkkeiden käyttö estrogeenitason lisäämiseksi ei auta.
 • Virheellinen ravitsemus, kun naisen elimistö ei saa oikeaa määrää vitamiineja, kivennäisaineita, hivenaineita jne.
 • Emotionaaliset kausihäiriöt.
 • Stressiä.
 • Kilpirauhasen toimintahäiriö, joka paheni PMS: n aikana.
 • Kehon sairaudet, jotka kuluttavat emotionaalisesti ja fyysisesti.

Käsiteltävät syyt eivät kuitenkaan aina auta parantamaan valtiota, vaikka henkilö poistaa ne. Mikä on syy piiloutua?

Enemmän masennusta ennen kuukautisia johtuu korkeamman hermoston erityispiirteistä, kun nainen on altis tälle tilalle. Geenitasolla hän saa taipumuksia, varsinkin jos äidillä oli mielialanvaihtoja ennen kuukautisia.

Pitäisi ottaa huomioon naisen luonne ja luonne. Aikana ennen kuukautisia sen laatu pahenee. Jos se on aggressiivinen, PMS: n aikana sen aggressiivisuus lisääntyy merkittävästi.

Kaikki naiset eivät kuitenkaan ole alttiita epäasianmukaiselle käyttäytymiselle. Jotkut saattavat muuttua haavoittuviksi, surullisiksi ja heikkoiksi, mutta he eivät tee ihottumatoimia. Mikä on syy? Todennäköisesti puhumme koulutuksen ja itsensä kehittämisen piirteistä. Jos nainen on hillitty ja ylläpitää psyykkisyyttä PMS: n ajan, hän yrittää tehdä vähemmän negatiivisia asioita sisäisistä impulsseistaan ​​ja toiveistaan ​​huolimatta. Tätä voidaan kutsua itsekuria, joka on tuonut esiin.

Masennuksen oireet ennen kuukautisia

Yleensä ei ole vaikeaa määrittää masennuksen oireita ennen kuukautisia. Vaikeus on kuitenkin siinä, että nainen voi jatkuvasti näyttää tiettyjä merkkejä, jotka ovat hänen luonteensa piirre, tai vain olla masentuneita, joita ei aina voida yhdistää PMS: ään.

PMS: n oireet ovat:

 1. Agressiivisuuden ja vihan puhkeaminen.
 2. Tunne, että kaikki putoaa käsistä.
 3. Uneliaisuus tai unettomuus.
 4. Päänsärkyä.
 5. Mielialan ja kaipauksen muutos.
 6. Ahdistuneisuus, kauhu, repiminen.
 7. Epäselvyys, väsymys.
 8. Kohonnut kohinan käsitys.
 9. Herkkyys vammoille.
 10. Konflikti, ärtyneisyys.
 11. Heikkous, sekavuus, hermostunut jännitys.
 12. Huolimaton, huono reaktio.
 13. Sekaannukset ajatuksissa, unohtaminen.
 14. Lisääntynyt ruokahalu, halu kuluttaa enemmän makeaa, suolaista ja jauhoa.
 15. Tunne rikki.

Toisten suuntaan voi huomata muutokset, jotka ilmenevät naisessa, mutta nainen ei ehkä huomaa niitä. Kaikki alkaa ärtyneisyydestä ja unihäiriöistä. Usein ruokahalu kasvaa. Pian tulee henkinen ja moottorin esto. Masennus voidaan todeta sillä, että nainen on aidattu tutuista kontakteista, sulkee ja jättää huomiotta emotionaalisesti myönteiset edut.

Se voi liittyä erilaisiin häiriöihin, jotka johtuvat kipuista maitorauhasissa, lihaksissa ja nivelissä. Voi olla myös erilaisia ​​alavatsakipuja. Kaikki tämä vaikuttaa haitallisesti hänen tunnelmaansa.

Miten vältetään masennus ennen kuukautisia?

Oma “rikki” -tilasi huomiotta jättäminen ei ole suositeltavaa. Se voi tietenkin siirtää kuukautisten alkamisen, mutta joka kuukausi oireet voivat kasvaa ja saada pidempään. Lääkärit neuvoo ottamaan yhteyttä, jos nainen tekee erilaisia ​​itsenäisiä yrityksiä välttää masennusta ennen kuukautiskiertoa ja hän epäonnistuu.

Lääkärit selvittävät PMS: n fysiologiset syyt. Sitä voidaan määrätä hormoneihin, kipulääkkeisiin, rauhoittaviin aineisiin. Myös lääkärit suosittelevat ruokavalion tasapainottamista:

 1. Poista suolaiset elintarvikkeet.
 2. Juo diureettisia lääkkeitä.
 3. Sisällytä B6-vitamiinia ja kaliumia sisältäviä elintarvikkeita: kuivatut aprikoosit, maitotuotteet, kala, munat, pavut, rusinat, viinirypäleet, parsakaali, leseet, omenat, banaanit, kaakao, suklaa jne.
 4. A-, B6- ja E-vitamiinien, kalsiumin ja magnesiumin käyttö, joka estää estrogeenin kertymisen ja edistää sen vaihtoa.

Huumeiden osalta ne määrätään yksilöllisesti. Se riippuu sekä naisen fyysisestä terveydestä että hänen psyko-emotionaalisesta tilastaan.

Hoito voi olla tällaisia ​​menetelmiä:

 1. lääkkeet:
 • Diureettiset lääkkeet.
 • Hormonit progesteroni ja progestiini.
 • Rauhoittavat ja masennuslääkkeet.
 • Venonisoivat lääkkeet.
 • Ehkäisevät hormonaaliset lääkkeet.
 • Lääkkeet verenkierron parantamiseksi aivoissa.
 • Vitamiinit B, C, A.
 • Mineraalit kalsium, sinkki, magnesium B6, rauta.
 1. fysioterapia:
 • Acupressure ja klassinen hieronta.
 • Akupunktio.
 • Vyöhyketerapia.
 • Homeopaattiset lääkkeet: Remens, Mastodinon.
 1. Kasviperäiset lääkkeet:
 • Wormwood tavallinen.
 • Tähkäkimikki.
 • Sianpuolukka.
 • Hopin käpyjä.
 • Motherwort Grass
 • Melissa.
 • Oregano.
 • Minttu.
 • Pioni juuret.
 1. Rauhoittavat kylpyammeet.

Positiivinen vaikutus on urheilu. Kuitenkin ennen kuukautisia, heidän pitäisi olla mukana pienemmissä kuormissa. Pyrkimyksiä vähentää, mutta urheilu on parempi olla luopumatta. Raskaan fyysisen rasituksen voi korvata PMS-lenkkeily-, nopeatempoisella, uimalla, hengitysharjoituksilla ja muilla kevyillä urheilulajeilla.

Tunteiden leviämistekniikat ovat suosittuja: astioiden, tyynyjen, päärynöiden murskaaminen vihollisistaan ​​jne. Jos nainen kokee paljon tunteita, heidät pitäisi heittää pois. Jos jotain on rikki tai rikki, on parempi tehdä se. Tärkeintä on saavuttaa emotionaalinen rentoutuminen.

Toinen hyvä ratkaisu ongelmaan on viestintä ystävien kanssa. Nainen tuntee emotionaalisen tyytyväisyytensä ja rentoutumisensa, jos hän voi puhua, jäädä kuulluksi, hyvä ja miellyttävä aika. Miehet eivät aina ole taipuvaisia ​​ymmärtämään naispsykologiaa, joten tyttöystävät, joiden kanssa voit vilpittömästi puhua, pysyä itsellesi ja olla hyvissä ajoin, tulevat parhaiksi "psykologiksi".

Psykologiset ongelmat häiritsevät usein naisia ​​PMS-ajanjakson aikana, kun rakkaussuhteet eivät kehitty, työssä kaikki ei sujunut, jotkut sisäpiiristä. Haluan puhua, kertoa, itkeä! Katso tyttöystävä, joka pystyy antamaan tällaista emotionaalista tukea.

Joskus haluat vain olla nainen, jonka emotionaaliset räjähdykset ja tunteet eivät pelkää ympärilläsi olevia. Tätä voivat ymmärtää vain naiset, jotka itse voivat kokea kohtuuttomia tunteiden räjähdyksiä. Jos ympäristössä on tällaisia ​​tyttöystäviä, ota heihin yhteyttä. Ei ole välttämätöntä puhua heidän kanssaan, voit vain kävellä tai käydä ostoksilla miellyttämään itseäsi.

Naiselle suositellaan myös rentoutua, rentoutua ja hemmotella itseäsi. Se auttaa hierontaa, uintia, joogaa, miellyttävän musiikin kuuntelemista jne.

Älä huolehdi masennuksen esiintymisestä ennen kuukautisia. Kaikkien naisten PMS: ään liittyy erilaisia ​​mielialahäiriöitä. Tärkeintä on seuraava: jos oireet pahenevat ja viivästyvät, älä sivuuta ja harjoita hoitoa, tilan poistamista. Tulos on positiivinen.

Ennen kuukautisia naarasrunko rakennetaan uudelleen hormonitasolla. Luonnollisesti tämä ei voi kulkea ilman tunnelman muutosta tai emotionaalisuuden pahenemista. Jos läheinen ihminen ei ymmärrä tilannettasi, niin ystävä pystyy tukemaan tätä ajanjaksoa psykologina. Tämä on yksi parhaista ratkaisuista ongelmaan.

Miten käsitellä masennusta PMS: ssä

Useimmat naiset kokevat henkistä ja fyysistä epämukavuutta ennen kriittisiä päiviä. Näiden ilmenemismuotojen yhdistelmää kutsutaan PMS: ksi (premenstruaalinen oireyhtymä). Oireiden vakavuus on yksilöllinen, mutta joissakin tapauksissa naisen psyyken tila pahenee kriittiseen kohtaan, joka rajoittuu itsemurha-tunteisiin. Masennus ennen kuukautisia vaatii pakollisen korjauksen. Ongelman ratkaisemiseksi sinun on tiedettävä, miksi se tapahtuu ja miten voit vaikuttaa siihen.

PMS: n syyt

Nykyaikaisessa lääketieteessä on tarkkoja tietoja siitä, miksi mielialan muutokset ovat ennen kuukautisia. Terveyden ja käyttäytymisen poikkeamat tänä aikana johtuvat useiden eri merkitysasteiden tekijöiden monimutkaisesta vaikutuksesta:

 1. Hormonaaliset muutokset. Heillä on johtava asema fyysisen ja henkisen tilan heikkenemisessä juuri ennen kuukautisia. Syklin toisella puoliskolla estrogeenin määrä veressä laskee - se destabilisoi psykettä ja emotionaalisia reaktioita, käyttäytyminen ilmenee ärtyneisyydessä, aggressiivisuudessa, motivoivassa repeytymisessä. Samalla positiivisten tunteiden aiheuttama serotoniinin hormonitaso putoaa minimiin naisten kehossa. Heikkouden tunne, väsymys ja heikkous johtuu nykyään veren progesteronin suuresta pitoisuudesta.
 2. Beriberi. Merkittävien hivenaineiden puuttuminen ruokavaliossa johtuu varmasti emotionaalisen epävakauden syistä ja masennuksesta. Erityisesti vaikuttaa huomattavasti magnesiumin ja ryhmän B vitamiinien psyykenpuutteeseen. Niillä on tärkeä rooli hermostossa, ja ne vaikuttavat epäsuorasti hormonitasapainoon.
 3. Stressiä. Korkeat työmäärät, vastuu perheestä, kokemukset - naisen päivittäiset kumppanit. Mutta jos tavallisina päivinä voit hallita käyttäytymistäsi, PMS-masennus tulee lähelle. Muutettu hormonaalinen tausta ja tärkeiden aineiden puute vähentävät stressiä ja emotionaalista ylikuormitusta.
 4. Epävakaa psyyke, taipumus neuroosiin ja hysteriaan. Kaikki tämä viittaa taipumukseen masennukseen syklin toisella puoliskolla.
 5. Kilpirauhasen ongelmat. Ne vaikuttavat kielteisesti koko hormonitoiminnan toimintaan ja vaikuttavat psyyken tilaan.

Kausitekijät vaikuttavat muutoksiin naisen käyttäytymisessä ja emotionaalisissa reaktioissa - auringonvalon puute (syksy ja talvi), epäsuotuisat sääolosuhteet. Ne eivät ole suora syy masennukseen, vaan vaikuttavat voiman ja mielialan vähenemiseen.

PMS: n oireet

Kaikilla edellä mainituilla tekijöillä on kielteinen vaikutus naisen fyysiseen hyvinvointiin ja psyykeen. Ne aiheuttavat lisääntynyttä repeytymistä ennen kuukautisia ja muita käyttäytymishäiriöitä. PMS: n oireita ovat:

 • usein migreenit;
 • taipumus tearfulness milloin tahansa;
 • ärtyneisyys, hermostuneisuus;
 • hallitsematon aggressio;
 • unihäiriöt;
 • huolimattomuus, häiriötekijät (usein aiheuttavat vammoja);
 • ruokailutottumukset;
 • heikkous, väsymys.

Tilannetta pahentavat rintakipu ennen kuukautisia ja vatsan alareunassa hormonaalisten muutosten ja niihin liittyvien tekijöiden vuoksi tänä aikana nainen on altis kyyneleille, ärtyisä, mieliala on lähes aina huono, maailma näyttää synkältä ja vihamieliseltä.

Ennen tulevien kuukausien aikainen itkeys on usein valitus, mutta tämä tila ei aina liity suoraan sykliin. Jos haluat ymmärtää, onko näiden ilmiöiden välillä yhteys, on suositeltavaa seurata reaktioita jonkin aikaa.

Jos kaikki oireet häviävät ilman jälkeä kuukautisten jälkeen, voimme olettaa suoran syyn syklin masennusvaiheelle. Tätä olisi harkittava korjaavia toimenpiteitä valittaessa.

Taistele masennusta

Vaikea emotionaalinen tila kriittisten päivien aattona uhkaa naista itselleen ja myrkyttää hänen ympärillään olevien ihmisten elämää. Siksi premenstruaalisen oireyhtymän torjumiseksi on tarpeen kuulla asiantuntijaa.

Hormonihoito ei ole aina tehokasta tällaisten poikkeamien tapauksessa, ja sitä pidetään myös luonnollisissa prosesseissa. Jotta masennuksesta päästäisiin eroon ennen kuukautisia, suositellaan pehmeämpiä ja turvallisempia menetelmiä.

Vitamiinihoito

Jos haluat päästä eroon masennuksesta ja masennuksesta kuukautisten aikana, riittää, että muutetaan ravitsemusperiaatteita:

 1. Poistetaan haitalliset ja raskaat elintarvikkeet (rasvaiset, paistetut, savustetut ja peitot).
 2. Ota kivennäisaineita ja vitamiineja: A, B6, E, kalsiumia ja magnesiumia. B-vitamiinit ovat erittäin tärkeitä hermoston normaalille toiminnalle, ravitsemuksen on täytettävä niiden tarve.
 3. Muista sisällyttää ruokavalioon tuoreita vihanneksia, hedelmiä, kalaa ja munia, maitotuotteita.
 4. Vähennä kulutetun suolan määrää.

Elimistössä olevien olennaisten aineiden tason täydentäminen auttaa parantamaan elinten ja järjestelmien työtä, parantamaan hyvinvointia ja ulkonäköä, tasoittamaan emotionaalista taustaa.

Folk-korjaustoimenpiteet

Vähennä masennuksen oireita PMS: n aikana käyttämällä perinteisiä lääketieteellisiä menetelmiä:

 1. Juo rauhoittavia teetä, jotka perustuvat äyriäiseen, kamomillaan, minttuun ja muihin yrtteihin, joilla on rauhoittava vaikutus.
 2. Ota rentouttava kylpy eteerisillä öljyillä. Havupuu, laventeli ja minttu sopivat tähän tarkoitukseen. Sitrushedelmät - oranssi, greippi, mandariini voivat parantaa mielialaa ja antaa voimaa. Hyvä vaikutus kylpy merisuolalla.
 3. Hieronta. Sen avulla voit päästä eroon henkisestä stressistä ja parantaa kehon yleistä tilaa.

Vasta-aiheet masennuslääkkeiden käytön suhteen voivat olla allergia. Jos olet yliherkkä yrtteille tai eteerisille öljyille, niiden käyttö on hylättävä.

Lepotila ja lepo

Masennuksen hallinta kuukautisten aikana auttaa oikean tilan muodostamisessa. On välttämätöntä levätä enemmän päivän aikana, saada riittävästi unta yöllä ja välttää ylityötä.

Urheilu ja harrastukset

Älä itke ennen kuin kuukautiset auttavat liikuntaa. Kävely ja urheilu lieventävät jännitystä, antavat energiaa.

Hyvä vaihtoehto sobbingille on se, mitä rakastat. Ota aikaa harrastuksellesi - tanssia, piirustusta, ristipistoja. Tällainen harrastus tuo emotionaalista tyytyväisyyttä ja auttaa lievittämään stressiä.

Suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet

Lääkehoito masennukseen sisältää hormonaalisia lääkkeitä. Joissakin tapauksissa hyvät tulokset antavat suun kautta otettavia ehkäisyvalmisteita. Niiden saannin taustalla PMS: n oireet heikkenevät huomattavasti ja häviävät joskus kokonaan.

Jos premenstruaalisessa oireyhtymässä on vakavia kokemuksia ja käyttäytymishäiriöitä, tätä ei voida jättää huomiotta. Joskus yksinkertaiset ilot auttavat lievittämään stressiä ja poistamaan stressiä naisille - sukupuoli, ostokset, iso suklaapatukka. Mutta kun se ei toimi, on tarpeen kuulla lääkärin kanssa korjata emotionaalinen tila.

Mikä aiheuttaa masennusta kuukautisten aikana ja miten sitä hoidetaan

Nainen kehittää todennäköisemmin masennusta kuin vahvemman sukupuolen edustajat. Tämä johtuu sukupuolihormonien pitoisuudesta, joka muuttuu jatkuvasti kehonsa kuukautiskierron eri vaiheissa. Masennus kuukautisten aikana vaikuttaa sekä kodin mukavuuden vartijan terveyteen että koko perheen ilmapiiriin. Hoitoon kuuluu elintarvikkeiden mieltymysten, vitamiinien, masennuslääkkeiden muuttaminen, psykologin neuvonta.

Mikä on syy masennukseen ennen kuukautisia

Naisen koko elämä liittyy hormonien hienoon leikkiin. Moodin vaihtelut, äkillinen tearfulness tai päinvastoin rajoittamaton ilo - kaikki ovat seurausta muutoksesta niiden suhteessa veressä. Estrogeeneillä on määräävä vaikutus naisten tunnelmaan.

Estrogeenien vaikutuksesta herkät mekanismit käynnistyvät aivojen rakenteissa, jotka vastaavat naisen emotionaalista tilaa, hänen käsityksensä keskustelukumppanin ilmeistä, tunteiden tunne, masennuksen kehittyminen.

Mikä vaikuttaa mielialan heikkenemiseen

Jokainen kolmas nainen tuntee mielialan vaihtelut hormonikorjauksen aikana, eivät kaikki kehittyneet masennusta. Samanlaisten ilmiöiden vahvistaminen voi:

 • hermostunut ja fyysinen rasitus;
 • pitkäaikaista ruokavaliota;
 • vitamiinien riittämätön saanti elintarvikkeista;
 • kahvin rakkaus (magnesiumin erittyminen kehosta);
 • pysyvän seksuaalikumppanin puute;
 • kilpirauhasen patologia.

Surullisen tunnelman syntyminen, kaiken motivaation katoaminen työhön ja kiinnostus elämään esiintyy usein naisilla myöhään syksyllä. Jos talossa on vakavasti sairas henkilö, jota on hoidettava, masennus ennen kuukautiskiertoa tulee hälyttävän voimakkaaksi.

Naiset ovat alttiimpia tällaisille tiloille, heidän lähisukulaisistaan ​​on ollut masennustapauksia. Tärkeää roolia on fyysisen hyvinvoinnin heikkeneminen sääntelijöiden edessä, kipu ja turvotus, päänsärky, unettomuus, huono tunnelma. Jos tällaiset oireet häiritsevät naista joka kuukausi, hän alkaa ajan myötä alitajuisesti pelätä kriittisten päivien lähestymistapaa.

Miten epäillä, että jotain oli väärässä

Mielialan muutos on ominaista jo 5-7 päivää ennen kuukautiskierron alkamista. Aiemmin kaikki tuntevat läheiset naiset.

Ensimmäiset ilmenemismuodot ovat pääsääntöisesti ärtyneisyyden esiintyminen, liian emotionaaliset reaktiot tavallisiin tapahtumiin, usein konfliktit naisen läheisten ihmisten kanssa. Tämän ajanjakson tapahtumiin liittyy naisilla kyyneleiden ilmestyminen. Ajan myötä näyttää:

 • häiriötekijät ja unohtaminen;
 • lisääntynyt väsymys;
 • halu istua tai olla samassa asennossa kiinteällä tarkastelulla yhdellä pisteellä;
 • on vaikeampaa tehdä päätöksiä;
 • ruokahaluttomuus;
 • joskus ruokahalu kasvaa.

Naisen käyttäytymisen lisäksi myös ulkonäkö muuttuu. Nainen, jolla on kierre, pysähtyy huolehtimasta itsestään. Hänen asennonsa pysähtyy. Pesu hiukset muuttuu mahdottomaksi tehtäväksi. Naisen on helpompi päästä ulos ihmisistä, joilla on epämääräinen pää ja kiusallinen ulkonäkö, kuin pakottaa itsensä ulos vuoteesta ja viiden askeleen kohti kylpyhuonetta.

Käynti hidastuu, jalat tulevat tuskin pois lattiasta. Kotitehtävien tekeminen lykätään toistaiseksi. Pesemättömien ruokien vuoristo on yleistynyt.

Miten käsitellä masennusta

Masennuksen voittamiseksi nainen ei voi aina olla yksin. Avun on suljettava ihmisiä.

Ruokavalion korjaus

Tämän sairauden voittamiseksi on tärkeää tehdä ensin ruokavalion muutoksia. On tärkeää rikastuttaa sitä B6-vitamiinia ja kaliumia sisältävillä tuotteilla. Nämä ovat maitotuotteita, kalaa, munia. Monet hedelmät sisältävät niitä - banaaneja, omenoita. Myös hyödyllinen on kuivattuja aprikooseja.

Tallenna magnesium auttaa rajoittamaan kupin kahvia päivässä. Lisäksi magnesiumia löytyy runsaasti vehnäleseistä ja sen taimista. Olisi mukavaa aloittaa näiden tuotteiden syöminen päivittäin.

Koska kuukautisia edeltävänä aikana on vedenpidätys, on tärkeää kokata pieni määrä suolaa. Jotta ruoka olisi maukasta ja suola menee vähän, on parempi lisätä se astiaan kypsennysprosessin lopussa.

Vähentämään turvotusta nainen voi kokata liemet diureetti yrtit - ruusunmarja, persilja, paimen pussi. Rose-lonkat ovat parempia höyryä kiehuvalla vedellä ja vaatia, kunnes vesi saa kauniin punertavan sävyn. Tällaisen juoman juominen on hyvä teetä. Sitruunan siivu voi täydentää makua. Yhden päivän osuus koostuu kolmesta lonkasta.

Persilja on runsaasti magnesiumia. Kuten tiedätte, tämän ionin puuttuminen johtaa mielialan heikkenemiseen. Persiljaan voidaan lisätä tuoreita salaatteja tai puristaa mehua.

liikunta

Naisen ei pidä kieltäytyä harjoittamasta. Millaista urheilua haluat suosia, sinun täytyy valita yksilöllisesti. Se riippuu potilaasta. Jos ei ole suosikkiurheilua, voit vain mennä kävelylle nopeasti. Hyvällä säällä on helppo valita sopiva reitti ja lisäksi bonuksen muodossa saada osa raitista ilmaa.

Jos joku ei sovi naiselle, kävely voidaan helposti korvata uimalla tai tanssilla. Tärkeintä ei ole antaa kehon heikkoutta ja pakottaa sitä siirtymään henkisestä epämukavuudesta fyysiseen väsymykseen.

Naisen aivojen sokerihoito hengittää harjoituksia hengittämällä uloshengityksessä. Kun kaikki harjoitukset, joissa on hengitysvaikeuksia umpeutumisen jälkeen, aiheuttavat hermosolujen alkamisen ja alkavat toimia aktiivisemmin.

Annetaan negatiivinen

Älä pidä tunteitasi itsessäsi. Meidän täytyy heittää ne pois. Täällä kaikki keinot ovat hyviä:

 • voittaa astiat;
 • itkeä;
 • voittaa tyynyn;
 • merkki darts.

Oppitunnin suosikkiharrastus auttaa lievittämään hermostoa. Tärkeintä on, että tämä ammatti oli rauhallinen, yksitoikkoinen, rentouttava - neulonta, kirjonta, savesta mallinnus.

lääkitys

Jos kunto ei kaikkien ponnistelujen jälkeen parane, käytä erilaisia ​​lääkkeitä. Aluksi on hyödyllistä, että nainen soveltaa mitä tahansa multivitamiinia. Runko saa samanaikaisesti tarvittavan määrän ravinteita.

Tämä on erityisen tärkeää talvella, kun tuoreita vihanneksia ja hedelmiä on vähemmän, ja niiden hinta kaupassa kasvaa jatkuvasti. Erilaisia ​​monikomponenttisia vitamiineja apteekkiketjussa voit valita oikean työkalun hintaan.

Magnesium-tuotteita käytetään laajasti naisten ongelmien poistamiseen. Tämä ioni voi vaikuttaa:

 • kohdun sävyyn, vähentää sitä;
 • vähentää painetta;
 • parantaa aivosolujen välistä viestintää.

Tällainen vaikutusmekanismi voi parantaa naisen tunnelmaa lyhyessä ajassa. Kun magnesiumit saavat asianmukaisia ​​lääkkeitä (esimerkiksi Magne B6), tulee rauhoittava vaikutus.

Masennuslääkkeet pystyvät lievittämään pysyvää pakkomielteistä ahdistusta, parantamaan emotionaalista tilaa, mielialaa. Nainen lakkaa keskittymästä sisäisiin pelkoihinsa ja kokemuksiinsa. Pilvet eroavat toisistaan, hänen ympärillään oleva maailma hankkii maalin. On kuitenkin tärkeää muistaa, että masennuslääkkeitä voidaan ottaa vasta psykoterapian tai psykiatrian asiantuntijan kanssa. Näiden varojen valvomaton vastaanotto naisen kautta voi riippua heistä, mikä pahentaa masennusta.

Sedatiivit auttavat naista rauhoittumaan, rentoutumaan, lievittämään temperamenttia ja ärtyisyyttä. Masennus sedatiivit auttavat parantamaan unta, poistamaan ahdistusta.

Nootrooppisilla lääkkeillä on oma erityinen vaikutus naisten tilaan kuukautisten aikana. Nämä aineet kykenevät stimuloimaan aivojen toimintaa. Tässä tapauksessa nainen parantaa muistia ja tunnelmaa, hän voi keskittyä paremmin asioihin, jotka kiinnostavat häntä. Hänellä on kiinnostusta ympäristöön, masennus häviää. Oikeat päätökset tulevat mieleen nopeammin.

johtopäätös

Huonovointisuus ja masentuneisuus, kuukautisten masennus vaatii pakollista interventiota. Ruokavalion ja elämäntavan korjaaminen on välttämätöntä. Sedatiivit ja masennuslääkkeet auttavat naista tuntemaan olonsa paremmin, vähentämään ahdistusta. Ainoastaan ​​pätevien asiantuntijoiden tulee määrätä masennuslääkkeitä.

Minun hermot antivat aina PMS-jakson aikana, ja reagoin mihin tahansa hiukan. Joka tapauksessa, olen hermostunut mies, olen helposti surkea. Ja nukkuminen oli usein häiriintynyt. Aloin ottaa rauhoittavia teetä ja yksinkertaisesti yrttejä, ja 3 kertaa vuodessa otin triptofaanikurssin rauhallista kaavaa varten. Joskus jopa ennen nukkumaanmenoa sytytän aromivalon, tavallisesti laventeliöljyllä. Nyt unelma on parantunut, PMS on rauhallinen.

Miksi masennus ilmenee ennen kuukautisia ja onko hoito tarpeen?

Masennus ennen kuukautisia on lyhytaikainen masennusepisodi, joka esiintyy joka kuukausi syklin 21. päivänä. Tämä häiriö on osa premenstruaalisen oireyhtymän oireyhtymää ja vaatii kattavaa lähestymistapaa hoitoon.

Miksi esiintyy esiasteisen masennuksen oireita?

Vahva työstressi voi laukaista premenstruaalisen masennuksen.

Ehkä jokainen nainen kohtaa huonon tunnelman ennen kuukautisia. Vähäinen apatia tai päinvastoin, ärtyneisyys, on normin muunnos eikä se saa aiheuttaa suurta huolta. Lääkärit osoittavat tämän naisten sukupuolihormonien tasapainon muutoksille. Syklin toisesta puoliskosta alkaen estrogeenin ja progesteronin tasot laskevat asteittain, kun testosteroni nousee. 1-2 päivää ennen uuden syklin ensimmäistä päivää naisten sukupuolihormonien määrä saavuttaa vähimmäismäärän, joka vaikuttaa naisen henkiseen tilaan. Se kulkee kuukautisten alkamisen jälkeen. Samalla tunnelman heikkeneminen riippuu hormonaalisen taustan ominaisuuksista. Niin sanotun estrogeenityypin naiset tuntevat tällaiset muutokset vahvemmiksi kuin testosteronia aluksi koholla.

Jos mielialan ja hyvinvoinnin heikkenemistä voidaan pitää normin vaihtoehtona, masennus ennen kuukautisia on vakava häiriö, joka vaatii huomiota. Tässä on tärkeää pystyä erottamaan itsenäisesti masennuksen oireet ja merkit lievästä apatiasta, joka toisinaan kohtaa potilaita.

Masennus kuukautisten aikana ei ole normi eikä sitä havaita kaukana kaikista naisista. Tämän häiriön tärkeimmät syyt:

 • vaikea premenstruaalinen oireyhtymä;
 • voimakkaat hormonaaliset häiriöt;
 • vakava stressi;
 • neuroosin kaltaiset tilat;
 • vitamiinien ja hivenaineiden puute.

Yleensä lääkärit pitävät premenstruaalista masennusta osana vakavaa PMS-oireyhtymää. Vaikka PMS liittyy myös hormonaalisiin muutoksiin, se ei ole täysin sopiva masennuksen syynä kuukautisten aikana.

Lääkärit eivät voi antaa tarkkaa vastausta kysymykseen, miksi masennus näkyy ennen kuukautisia. Oletettavasti samat tekijät, jotka aiheuttavat muiden depressiivisten häiriöiden kehittymistä, vaikuttavat tähän.

Suurten kaupunkien asukkaat kohtaavat yleensä tällaisen rikkomisen. Elämän nykyaikainen rytmi, jatkuva stressaava tilanne ja voimakas hermoston kuormitus johtavat kehon köyhtymiseen. Tämän seurauksena psyyke lakkaa selviytymästä työstään, joka voidaan ilmaista jaksoittaisilla epäonnistumisilla. Koska hormonaalisen taustan vaihtelut ennen kuukautisia ovat koe koko organismille, hermosto menee tänä aikana erityiseen energiansäästötapaan ja masennuksen merkkejä.

Myös lääkärit yhdistävät tällaisen rikkomisen naisen psykotyypin erityispiirteisiin. Epävarmat naiset ovat yleensä alttiita masennukselle kuukautisten aikana ennen kuukautisten alkua ja sen jälkeen.

Huolimatta siitä, että masennuksen täsmällisiä syitä ennen kuukautisia ei ole vahvistettu, tämä rikkominen on vaarallista ihmiselle ja vaatii oikeaa lähestymistapaa hoitoon.

Premenstruaalista masennusta ICD-10: ssä ei ole osoitettu erillisenä sairautena. Se voidaan osoittaa koodilla F32 - masennusepisodi. Myös joissakin tapauksissa rikkomusta pidetään pelkästään osana premenstruaalista oireyhtymää, ja sitä merkitään koodilla N94.3, joka vastaa premenstruaalisen jännityksen oireyhtymää.

Tyypillisiä oireita

Premenstruaalisen masennuksen yhteydessä on jatkuvaa uneliaisuutta, uneliaisuutta ja vakavaa väsymystä.

On tärkeää pystyä erottamaan tavanomainen huono mieliala ja apatia masennuksen ilmenemismuodoista.

Masennus on vakava mielenterveyshäiriö, jossa henkilö lopettaa ilon tunteen ja ei voi täysin hallita tunteitaan. Masennus ensimmäisellä kuukautiskierroksella on epätoivo, masennus, pessimistinen näkemys asioista.

 • apatia;
 • kiinnostuksen menetys elämässä;
 • motivaation puute;
 • vakava väsymys;
 • uneliaisuus;
 • masennus;
 • itsestään alennustila;
 • turvattomuus;
 • pessimismi;
 • luulotauti.

Itse asiassa premenstruaalinen masennus voi olla eri muodoissa. Ylivoimainen enemmistö naisista kuvaa tätä tilannetta syvään epätoivoon ja masennukseen, kun näyttää siltä, ​​ettei elämässä ole mitään kirkasta. Tätä taustaa vasten minkä tahansa toiminnan motivaatio katoaa, yksinkertaisia ​​arkipäiviä pidetään mahdottomina tehtävinä. Naiset, joilla on tämä häiriö, ovat alttiita eristykselle. Monet ihmiset haluavat viettää tämän ajan sängyssä, koska on olemassa jatkuvaa uneliaisuutta ja unen tarve kasvaa.

Samalla PMS: n fyysiset ilmenemismuodot - rintakipu, migreeni liittyvät mielenterveysoireisiin. Yksi esiasteisen masennuksen ilmenemismuodoista on hypokondrioita, joita yleinen huonovointisuus pahentaa.

Virtauksen ominaisuudet

Premenstruaalinen masennus ilmenee säännöllisesti kuukausittain. Pääsääntöisesti tämä tila kestää enintään viikon ja alkaa jakson 21. päivänä. Poikkeukset ovat naisia, joilla on pidempi sykli.

Vahva epätoivo ja kaivuaika ennen kuukausi kulkee yksin, masennus alenee jo uuden syklin ensimmäisestä päivästä, ja kuukauden 2-3 päivänä kulkee ilman jälkiä.

Melko usein tämä häiriö ilmestyy ensin nuorukaisuudessa ensimmäisestä kuukautiskierroksesta ja pysyy naisen elämässä.

Mikä on vaarallinen premenstruaalinen masennus?

Jos naisen psyyke altistuu jatkuvalle stressille työssä ja kotona, masennus voi olla hälyttävä ja kehittyä toiseen sairauteen.

Koska masennuksen aika ennen kuukautisia ja kuukautisten aikana on suhteellisen lyhyt, monet naiset eivät halua kiinnittää huomiota epäluuloon, kun otetaan huomioon tällainen häiriö normin vaihtoehtona. Samalla premenstruaalinen masennus on tietty vaara psykeelle. Ensinnäkin säännöllisesti toistuvat depressiivisen häiriön jaksot heikentävät hermostoa, joka voi lopulta kehittyä pysyvän masennuksen tai muun häiriön muotoon. Jos esimerkiksi naisen psyyke köyhtyy usein esiintyvillä jännityksillä, on olemassa vaara, että masennus tulee hälyttävään muotoon ja sitten siirtyy muuntyyppisiin häiriöihin.

Yksi tämän yleisimmin levinneen masennuksen yleisimmistä seurauksista on synnytyksen jälkeisen masennuksen kehittyminen. Tämä johtuu psyyken ja koko kehon yleisestä kuormituksesta kuljetuksen aikana.

On myös olemassa vaara, että premenstruaalinen masennus tulee vakavaan masennukseen häiriötilanteissa tapahtuneiden traagisten tapahtumien tai voimakkaan emotionaalisen sokin taustalla.

Menopausaalisilla naisilla esiintyy usein masennusoireita. Pitkän premenstruaalisen masennuksen aikana on olemassa riski, että masennuksen häiriö voi kehittyä epätyypillisesti vaihdevuosien alkamisen jälkeen.

Niinpä premenstruaalinen masennus vaikuttaa haitallisesti mielenterveyteen ja voi olla muiden sairauksien kehittymisen laukaisija, joten se vaatii ajoissa tapahtuvaa diagnosointia ja asianmukaista hoitoa.

Miten masennusta hoidetaan?

Psykoterapeutti valitsee optimaalisen hoito-ohjelman jokaiselle naiselle yksilöllisesti tarkan diagnoosin asettamisen jälkeen.

Kun nainen joutuu kuukautiskierron viimeisinä päivinä synkkään ja masennukseen, hänen pitäisi miettiä, miten käsitellä masennusta ennen kuukautisia. Varhainen toiminta auttaa estämään tämän häiriön etenemistä vakaviin depressiivisen sairauden muotoihin.

On suositeltavaa, ettei lääkettä itse hoideta vaan neuvotella asiantuntijan kanssa. On tarpeen käydä kerralla kolmessa lääkärissä - psykiatri (psykoterapeutti), gynekologi ja endokrinologi. Gynekologinen tutkimus sulkee pois lisääntymisjärjestelmän sairaudet, jotka voivat johtaa masennuksen oireisiin. Endokrinologin suorittama tutkimus on välttämätöntä hormonaalisten häiriöiden ja kilpirauhasen poikkeavuuksien sulkemiseksi pois, mikä voi olla myös masennuksen häiriön syy. Lopullinen diagnoosi tehdään psykiatri tai psykoterapeutti, hän valitsee myös optimaalisen hoito-ohjelman jokaiselle naiselle.

Lääkehoito

Mitä tehdä, jotta masennuksesta päästäisiin eroon ennen kuukautisia riippuu potilaan sairauden erityisestä ilmenemismuodosta. Jos rikkominen tapahtuu vain pari päivää ennen kuukautisia, jaksojen kesto ei ylitä viittä päivää, ja oireet ovat lieviä, spesifistä masennuslääkitystä ei ole osoitettu. Tämä johtuu siitä, että tämän ryhmän lääkkeillä on monia sivuvaikutuksia. Niiden toiminnan spesifisyys on sellainen, että terapeuttinen vaikutus ei käynnisty aikaisemmin kuin 2-3 viikkoa pillereiden säännöllisen nauttimisen jälkeen. Jos depressiivinen häiriö ilmaistaan ​​lievässä muodossa, tällainen lääkehoito vain vahingoittaa terveyttä.

Sairauden vakavissa muodoissa lääkäri voi määrätä stimulantteja tai rauhoittavia masennuslääkkeitä. Lääkkeitä, jotka lisäävät yleistä sävyä, määrätään apaattisesta tilasta ja epätoivosta, masennuslääkkeitä, joilla on rauhoittava vaikutus, määrätään naisille, jotka kärsivät voimakkaasta ahdistuksesta premenstruaalisen masennuksen aikana.

Yleensä lääkärit suosivat oireenmukaista hoitoa. Naiselle määrätään päivittäisiä rauhoittavia aineita ahdistuneisuuden, rauhoittavien aineiden ja tonisivaikutusten valmistuksen vähentämiseksi. Niinpä rauhoittavia aineita käytetään useita päiviä oireiden pahenemisen myötä. Tällaiset lääkkeet eivät paranna masennusta, vaan eliminoivat vain emotionaalisen kiihottumisen, paniikin ja ahdistuneisuuden. Sedatiivit on tarkoitettu vakavia unihäiriöitä varten ennen kuukautisia. Väriaineita käytetään tapauksissa, joissa on vakava apatia, voimattomuus ja motivaation väheneminen premenstruaalisen masennuksen jakson aikana.

Lisäksi sinun on neuvoteltava gynekologin kanssa lääkkeiden määräämisestä kasviperäisten komponenttien sisältämiin lääkkeisiin, joita käytetään korjaamaan PMS-potilaan tilaa.

Folk-korjaustoimenpiteet

Kamomillan keittäminen on erittäin hyvä masennus ja unettomuus.

Perinteinen lääketiede voi vähentää oireita, mutta ei päästä eroon masennuksesta. Hoidossa käytetään seuraavia korjaustoimenpiteitä:

 • tinktuokki eleutherokokista, ginsengistä tai sitruunaruohosta - niin tonic apatian, energian puute ja krooninen väsymys;
 • keittäminen Hypericum tai pioni tinktuura - vähentää yleistä jännitystä hermoston ja parantaa unen laatua;
 • valerianin, kamomillan, sitruunamelamin - viittaukset masennukseen ja unettomuuteen.

On syytä huomata, että kansanhoito toimii kumulatiivisesti, ja siksi sen pitäisi olla pitkä. On suositeltavaa neuvotella lääkärisi kanssa, jotta asiantuntija voi poimia turvallisia lääkkeitä, jotka toimivat paljon nopeammin kuin kansanhoito.

Premenstruaalinen masennuksen ehkäisy

Tärkein ennalta ehkäisevä toimenpide on kyky käsitellä stressiä. Vahva psyyke pystyy selviytymään kaikesta negatiivisesta vaikutuksesta ilman riskiä, ​​että depressiivinen häiriö kehittyy edelleen. Hengitysharjoitukset, jooga, uinti auttavat estämään premenstruaalisen masennuksen kehittymisen. Yleensä fyysistä aktiivisuutta suositellaan myös naisille premenstruaalisen oireyhtymän ehkäisyyn ja hoitoon.

Jotta vältetään mielialahäiriöt ennen kuukautisia, on suositeltavaa johtaa aktiivista elämäntapaa. Mielenkiintoiset harrastukset, tapaaminen ystävien kanssa, aktiivinen lepo - kaikki tämä ei anna sinun tuntea masentuneena kuukautiskierron viimeisinä päivinä.