Kuukausittain epäonnistuneen IVF: n jälkeen: kun ensimmäinen ja toinen jakso alkavat

IVF: n avulla nainen kulkee hormonaalisen stimulaation läpi. Hormonaaliset lääkkeet vaikuttavat vakavasti potilaan hormonaaliseen taustaan. Tästä syystä kehossa esiintyy häiriöitä. Jos IVF ei onnistunut, kuukautiset tulisi alkaa. Menstruaatiota ei tapahdu tavanomaisella ajanjaksolla. Se vie aikaa, jotta hormonit normalisoituvat ja hormonit alkavat työskennellä itsestään.

Milloin odottaa kuukautisia epäonnistuneen IVF: n jälkeen?

HCG: n analyysin jälkeen ilmeni, että alkion istutus romahti ja raskaus ei tullut, kuukautiset alkavat. On kuitenkin oikein sanoa, kun kuukautiset menevät ja kuinka kauan ne menevät hyvin vaikeaksi. Kaikki riippuu naisen yksilöllisistä ominaisuuksista. Kaikki naiset kestävät IVF: ää eri tavalla ja kuukautiset epäonnistumisen sattuessa alkavat lainkaan eri aikoina. Yleensä lääkärit sanovat, että kuukautiset voivat mennä 4 päivän kuluessa tuen lopettamisesta.

Jos lasket alkion siirron päivästä, on olemassa tilastoja, joiden mukaan kuukausittain voi kulua 4 tai 11 päivää.

Miksi on viive?

Kun tiedettiin, että IVF epäonnistui, nainen odottaa kuukautisten alkamista. Mutta kun he eivät tule, nainen alkaa ajatella, että hän on raskaana, jos hänen aikansa ei mene. Jos jo tiedetään, että menettely oli epäonnistunut, sinun ei tarvitse rauhoittaa itseäsi. Jos annat elimen palauttaa kuukausittain, on aloitettava.

Syyt, joiden vuoksi kuukautiset viivästyivät epäonnistuneen IVF: n jälkeen

 1. Väärä hormonihoito.
 2. Ohut endometrium. Tässä tilanteessa naisella on vain pieniä kohtia tavallisen purkauksen sijaan. Tässä tilanteessa nainen yleensä ajattelee, ettei kuukautisia ole.
 3. Vaikea emotionaalinen ahdistus epäonnistuneen IVF: n taustalla. Stressi, kortisoli on voimakkaasti tuotettu. Liian suuri kortisolin taso häiritsee hormoneja.
 4. Kohdunkaulan kanava on estetty. On mahdollista, että kohdun seinän osat, jotka hylättiin, estivät kohdunkaulan kanavan ja purkaus ei mene ulos.
 5. Tulehdus kohdussa.
 6. Follikkelien puhkeaminen johti useiden keltaisten kappaleiden muodostumiseen. Keltaiset kappaleet säätelevät syklin luteaalivaihetta.

Jos kuukautiset IVF: n jälkeen alkoivat 4-12 päivän kuluttua - tämä on normaalia. Jos kuukautiset alkavat myöhemmin kuin tämä ajanjakso, tämä osoittaa, että elimistössä on käynnissä monimutkainen elpymisprosessi.

Ensimmäiset kuukautiset

Jos implantaatio osoittautuu väliaikaiseksi, kuukausittaiset, jotka alkavat sen jälkeen, eroavat jonkin verran tavanomaisista. Epäonnistuneen IVF: n jälkeen kuukausimuutosten luonne on hieman.

Mitä usein valittavat:

 • verenvuodon luonne. Ensinnäkin alku alkaa, sitten se alkaa tehostua. Kun purkaus on tullut runsaasti niissä, voi olla hyytymiä. Tämä jättää kohdun tiheän funktionaalisen kerroksen kuorittuneet hiukkaset;
 • vaiva;
 • vatsan kipeä kipu;
 • kuukausittain voi kestää jopa 2 viikkoa.

Kaikki nämä ominaisuudet syntyivät johtuen hormonaalista stimulaatiota lyhyen protokollan aikana. Jos nainen istutuksen valmisteluprosessissa otti antikoagulantteja, purkaus on yleensä vahva ja kirkkaan punainen, lähes punertava (ilman hyytymistä). Toinen jakso tapahtuu yleensä ajoissa. Luonteeltaan ne palaavat normaaliksi eivätkä aiheuta vakavaa epämukavuutta.

Tämä on tärkeää! Erittäin raskaan purkauksen tai erittäin pitkäaikaisen purkauksen vuoksi on välttämätöntä, että hakeudut lääkärin hoitoon mahdollisimman pian.

Epäsäännölliset jaksot

Mitä tehdä, jos kuukausittain IVF: n jälkeen menee epäsäännöllisesti ja sykli häviää? Tällaisella poikkeamisella normista sykli voi, koska se venytetään tavallista pidempään, tai lyhenee merkityksettömillä eritteillä. Jos näin tapahtuu, se tarkoittaa, että lisääntymistoiminto palautuu edelleen naisen kehoon. Lisääntymisjärjestelmän epäonnistuminen johtuu hormonaalista stimulaatiota.

Sykli normalisoituu täysin 60-90 päivän kuluttua epäonnistuneesta IVF: stä.

Miten voin normalisoida kuukausittain:

 1. Kävelyn (raikkaassa ilmassa kävelemisen) tai muiden voimattomien urheilulajien avulla. Älä nosta painoja.
 2. Alkoholin juominen ja tupakointi eivät ole sallittuja.
 3. Syö oikein. Et voi ruokkia epäonnistuneen IVF: n jälkeen. Tällä hetkellä kehon tarvitsee kaikki tarvittavat elementit nopeaan elpymiseen.
 4. Juo vettä (vähintään 2 litraa päivässä).
 5. Älä huoli. Stressi vain vaikeuttaa hormonitasojen palauttamista. Jos stressi ei selviydy yksin, ota yhteyttä lääkäriin, hän määrää rauhoittavia.
 6. Lääkäri määrää fytohormonien ja kasviperäisten lääkkeiden käytön.
 7. Muista käydä gynekologissa. Sinun on oltava lääkärin valvonnassa ennen normaalien aikojen alkua. Älä unohda kuukautiskiertoa.

Tätä ei voida tehdä kuukautisten viiveellä.

Jos kuukautiset alkavat aina eri aikoina tai eivät ole vielä tulleet epäonnistuneen IVF: n jälkeen, sinun on tiedettävä, mitä et voi tehdä.

Tee raskaustesti

Jos tuloksena on epäonnistunut in vitro-hedelmöitys, jos kuukautiset viivästyvät, sinun ei tarvitse tehdä raskaustestiä. Kun on jo tiedossa, että alkio ei ole juurtunut, testitulos on lisärasitus stressille.

Kohdista sykli

Tämä on erittäin tärkeää! Älä koskaan yritä kohdistaa sykliä itse. Et voi ottaa hormonaalisia lääkkeitä tähän. Itsehoito on erittäin vaarallista terveydelle. Hormonien hyväksyminen on erityisen vaarallista juuri hormonaalisen tasapainon alkaessa.

Isoäidin reseptit

Unohda suosittuja reseptejä. Ei missään tapauksessa voi soveltaa tällaisia ​​reseptejä kuukautisten viivästymisen hoitoon (poistamiseen). Sen sijaan ota yhteys lääkäriisi. Lääkäri määrää, mitä tarvitset ja neuvoo isoäidin reseptejä.

Raskaat kuormat

On välttämätöntä poistaa kokonaan painon nosto ja rasittava harjoitus. Kaltevaa ja suorakulmaista vatsan lihaksia ei ole mahdollista rasittaa. Vain kävely ja raikas ilma. Et voi rasittaa työssä.

Kun epäonnistunut IVF on pidättäytyä seksuaalisesta läheisyydestä. Lisääntyvät elimet on palautettava. Ole kärsivällinen 2-3 kuukautta.

Yleinen kylmä

Yritä olla sairastumatta tässä vaikeassa ruumiissa. Älä ylitä, pukeudu lämpimästi, älä pysy pitkään kylmässä. Älä unohda hygieniaa, pese kädet useammin ja pese kasvosi saippualla palattuasi kadulta.

Tässä videossa nainen lääkäri kertoo, mitä sinun pitäisi tehdä epäonnistuneen IVF: n jälkeen:

Lyhyt yhteenveto

Kaikki naiset, jotka päättävät IVF: stä, ovat varmoja, että menettely menee hyvin ja tämä on oikein. On kuitenkin ymmärrettävä, että onnistuneen raskauden todennäköisyys on parhaimmillaan 50/50. Niinpä, valmistellessaan tätä vaikeaa polkua, naisen tulisi tietää, mitä häneltä voidaan odottaa, jos jotain menee pieleen, myös kuukausittaiset.

Ehkä seuraava in vitro-hedelmöitysprosessi onnistuu, varsinkin kun tilastojen mukaan menestyneimmät raskaudet tapahtuivat täsmälleen toisen kerran. Ennen kuin aloitat toisen IVF: n, sinun täytyy normalisoida aikasi, nyt tiedät miten.

Älä unohda kirjoittaa kommentteja, kysyä kysymyksiä ja jakaa kokemuksia. Tämä artikkeli voidaan jakaa sosiaalisissa verkostoissasi. Arvostele artikkeli tähdellä. Kiitos vierailusta.

Kuukausittain IVF: n jälkeen

Hedelmättömyyden ongelma vaikuttaa nykyään yhä useampiin pareihin. Konservatiivisen hoidon tehokkuus hedelmättömyyden hoidossa on suhteellisen alhainen verrattuna lisääntymisteknologiaan. Yksi keinotekoisen keinosiemennyksen tärkeimmistä menetelmistä on IVF. Tällä menettelyllä on omat ominaispiirteensä, jotka jokaisen naimisissa olevan parin, joka tulee tähän pöytäkirjaan, tulee tietää. Ensinnäkin on ymmärrettävä, että IVF-menetelmän tehokkuus ei ylitä 50 - 60%. Siksi epäonnistunut IVF-protokolla on melko yleinen tilanne, joka voi syntyä missä tahansa hedelmättömässä parissa. Tässä tapauksessa monet ovat kiinnostuneita siitä, milloin ne tulevat kuukausittain IVF: n jälkeen. Pääsääntöisesti epäonnistuneen protokollan jälkeen kuukautisetoimintoa ei ehkä palauteta välittömästi. Tämä johtuu tämän menettelyn seurauksista.

Ominaisuudet kuukautisten jälkeen IVF

Jos IVF-raskaus kuukautisten jälkeen on tullut, nainen ei voi huolehtia kuukautiskierron toiminnasta. Hän palaa vähitellen synnytyksen jälkeen. Jos protokolla ei kuitenkaan onnistunut ja raskaus ei tullut, niin normalisoinnin kysymys tulee paljon kiireellisemmäksi. In vitro -viljelymenetelmässä käytetään vakavia hormonaalisia lääkkeitä. Niillä on merkittävä vaikutus naisten hormonaaliseen tilaan. Lääkärit pyrkivät mahdollisuuksien mukaan käyttämään mahdollisimman pieniä annoksia, jotta heillä olisi vähemmän vaikutusta kuukautiskiertoon. Luonnollisesti intensiivisen hormonihoidon jälkeen kuukautiset IVF: n jälkeen eivät välttämättä esiinny välittömästi. Onnistumattoman protokollan jälkeen oman hormonien synteesi naisen kehossa ei käynnisty välittömästi. Tämä voi kestää kauan, mikä selittää kuukautisten alkamisen myöhemmin in vitro-hedelmöityksen jälkeen. Koska ne säätelevät munasarjojen toimintaa, kuukautiskierron eri ilmenemismuodot ovat mahdollisia IVF: n jälkeisen elpymisjakson aikana. Erityisesti kuukautiset IVF: n jälkeen voivat olla runsaampia ja niihin liittyy kipua. Kuukautiskierto voi joissakin tapauksissa pidentyä tai lyhentää. On kuitenkin tapauksia, joissa kuukautisetoiminto palautuu lähes välittömästi sen jälkeen, kun hCG: n negatiivinen testi on saatu. Joissakin tapauksissa voi olla vain vähäisiä viiveitä.

Suurin ero kuukautisten jälkeen IVF: n ja tavallisen kuukautiskierron jälkeen on verenvuodon suurempi intensiteetti ja voimakkuus. Yleensä ne erottuvat hyytymistä. Tutkijat uskovat, että tämä johtuu ylimääräisestä vaikutuksesta munasolun endometriumiin. Tässä suhteessa endometriumin kerros tulee merkittävästi paksumpi kuin tavallisesti. Menstruaalisen veren hylkäämisen taustalla on monia hyytymiä. Jos superovulaation aikana endometrium on kiinnittynyt liian tiukasti kohdun seinään, purkaus voi olla paitsi runsaasti, myös melko kivulias.

Kun kuukautiset on yleensä palautettu IVF: n jälkeen

Tämä kysymys koskee monia naisia, jotka tekevät IVF-protokollan. Jos raskaus on tapahtunut IVF: n jälkeen, sinun ei tarvitse odottaa pian. Kun epäonnistunut in vitro hedelmöitysprotokolla on nainen, hänen on tiedettävä, milloin kuukautiset jatkuvat normaalisti. Lähtökohta on alkionsiirron päivä, josta kuukautisten aika otetaan huomioon. Useimmissa tapauksissa IVF: n jälkeiset kuukautiset ilmenevät 3–12 päivän kuluessa alkionsiirron päivästä. Usein on kuukautisten toiminnan palauttamiseen liittyviä ongelmia, kun lääkkeiden lopettamisen jälkeen kuukautisia ei tapahdu. Normaalisti, 4-5 päivän kuluttua hormonaalisten lääkkeiden peruuttamisesta, kuukausittaisten jaksojen pitäisi mennä. Jos näin ei tapahdu, naisen on välittömästi kuultava asiantuntijaa tämän patologisen tilan syyn määrittämiseksi. Täydellinen tutkimuspaketti suositellaan niille naisille, joiden kuukautiset IVF: n jälkeen ei esiinny 10 päivän kuluessa.

Menstruaalisen toimintahäiriön tärkeimmät syyt epäonnistuneen IVF: n jälkeen

Menstruaalisten häiriöiden syyt epäonnistuneen IVF: n jälkeen voivat olla erilaisia. Psyko-emotionaalinen ylikuormitus sekä pitkäaikainen masennus, joka on seurausta IVF-menetelmän negatiivisesta tuloksesta, johtavat useimmiten tähän patologiseen tilaan. Kaikki tämä johtaa kuukautiskierron epäsäännöllisyyteen sen lyhentämisen ja pidentymisen muodossa. Joillakin naisilla, jotka ovat alttiita masennusolosuhteille, normaalit IVF: n jälkeiset jaksot voivat elpyä vain 5-6 kuukauden kuluttua.

Kuukautisten häiriöiden korjaus IVF: n jälkeen

Jos kuukautiset eivät palautu ajoissa in vitro hedelmöitysprosessin jälkeen, gynekologit määräävät lääkkeitä, joiden tarkoituksena on normalisoida sykli. Periaatteessa tähän tarkoitukseen sovelletaan työkaluja, jotka voivat edistää kuukautisten esiintymistä. Nämä ovat vahvoja ja tehokkaita lääkkeitä, joiden tarkoitus on mahdollista vain pätevän lääkärin valvonnassa. Näiden aineiden itsehoito on voimakkaasti estetty, koska niiden pitkäaikainen hallitsematon käyttö voi johtaa sivuvaikutuksiin.

Kuukausittain epäonnistuneen IVF: n jälkeen

Nainen suostuu in vitro hedelmöittämiseen, jos pitkään ei voi tulla raskaaksi.

Tässä tilanteessa hän haluaa kuukautisten viivästymisen mahdollisimman pian.

Ja kun hän odotti hetken, hän haluaa joka päivä, että kaikki menee hyvin, ja että hänellä on 9 kuukauden kuluttua vauva. Kuitenkaan ei ole aina kuukautiskierron viivästyminen tarkoittaa raskautta.

Menettelyn vuokaavio

Hedelmät eivät välttämättä laskeudu, joten valinta alkoi. Jotta tytöt eivät olisi kovin järkyttyneitä, tytön tulisi tietää, millainen sykli on lannoitusmenettelyn jälkeen.

Kuinka kauan odottaa kuukautisten alkua

IVF-menettely vaikuttaa suuresti tyttöjen hormonaaliseen taustaan.

Lääkkeiden annos, jota hän käytti menettelyn aikana ja sitten yhtäkkiä lopetti, johtaa vakaviin loukkauksiin kehossa.

Tietyn ajan kuluttua alkaa tuottaa omia hormonejaan, ja sitten kaikki menee korjaukseen.

Täydellisen toipumisen ehdot vaihtelevat, koska jokainen organismi on erilainen, joku tarvitsee enemmän aikaa ja joku vähemmän.

Jos kaikki testit osoittavat, että sikiö ei ole juurtunut, niin aika on välttämättä tullut. Ei ole erityistä aikaa, jolloin tämä prosessi alkaa. Jokainen tyttö on yksilöllinen.

Jopa lääkärit eivät pysty toimittamaan tarkkoja päivämääriä. Menettelyn kohteena olevien naisten mukaan ja hän romahti, he voivat aloittaa iltapäivällä 3–15.

Yhden päivän aikana he ovat enemmän kuin ruskeita limaa, ja alkaen toisesta he alkavat mennä täysin. Meidän on pystyttävä vastaamaan asianmukaisesti siihen, mitä he tulivat. Koska useimmat naiset ovat järkyttyneitä ja menevät itseensä enemmän.

On tapauksia, joissa naiset tietävät, että sikiö ei ole juurtunut, ja niiden jaksot eivät ole alkaneet. Älä ruoki itseäsi väärillä toiveilla. Tällöin useimmiten käy ilmi, että raskaus on ektooppinen.

Siksi jos kuukausittain ei tule 3-5 päivää, sinun on välittömästi mentävä sairaalaan. Jos tarkastuksen jälkeen kohdunulkoista raskautta ei havaittu, viivästymisen syy on stressi. Joskus ensimmäiset jaksot voivat alkaa ajoissa, ja alkaen toisesta, säännölliset viiveet alkavat.

Muut poikkeamat kuin viive

Epäonnistuneen IVF-kokeilun mukana ei voi viivästyä, on myös muita poikkeamia. Näitä ovat:

 1. Vaikea kipu purkauksen aikana;
 2. Kirkas punaista purkausta huolimatta siitä, että ei ollut mitään;
 3. Erittäin runsas tai päinvastoin heikko vastuuvapaus;
 4. Tavanomaisen kuukausi-aseman sijasta ruskea kuori;
 5. Purkauksessa on suuria verihyytymiä.

Nämä poikkeamat vaikuttavat myös naisten hormonaalisen tasapainon loukkaamiseen. Kuukautiset ovat prosessi hylätä endometrium.

Kun nainen käyttää hormoneja, siitä tulee paksumpi ja karkeampi, joten hylkimisprosessiin voi liittyä voimakkaita kivun oireita.

Sen jälkeen, kun se on täysin pois kehosta, aika on kuten aikaisemmin.

Mitä tulee kuukausittain epäonnistuneen IVF: n jälkeen

Kuten tilastot osoittavat, IVF-menettely 30%: ssa päättyy raskauteen.

Kuitenkin edes lyömällä tämä pieni prosenttiosuus, sinun ei pitäisi luopua ja ajatella, että pahin on ohi.

Ensimmäinen kuukautiskierto on epätavallinen ja tuskallinen, mutta sitten kaikki normalisoituu.

Mitä ei tehdä, kun viivästyt

Viive ei tarkoita, että elimistössä ilmenee vakavia ongelmia, odota rauhallisesti.

Viiveen aikana tyttö voi aloittaa premenstruaalisen oireyhtymän, joka voidaan helposti sekoittaa toksikoosiin.

Monet ihmiset ajattelevat, että ihme tapahtui ja alkaa käyttäytyä väärin. Suurin röyhkeys, jota he tekevät tällä hetkellä, on, että he jatkavat juomista hormoneja.

Tällainen itsehoito voi vaikuttaa haitallisesti naisen kehoon ja vähentää mahdollisuuksia saada positiivinen tulos seuraavalla lannoitusyrityksellä. Jotta voisit vahvistaa tai kieltää, sinun on otettava yhteyttä gynekologiin.

Virheellisen protokollan diagnosointi

Uuden IVF-protokollan jatkamiseksi sinun on suoritettava täydellinen tutkimus. Mutta valitettavasti on mahdotonta suojata potilasta mahdollisilta uhilta.

Ei ole olemassa erityisiä tekijöitä, joita on syytä harkita jatkotutkimuksessa. Jokaiselle potilaalle on kehitetty yksilöllinen järjestelmä.

Mitä pitäisi tutkia:

 • Hormonaalinen tausta potilaasta;
 • Tutki endometriumin yläkerrosta eri menetelmillä;
 • On tarpeen ottaa bakteeri-kulttuuri, koska elimistössä voi olla piilotettuja infektioita, jotka häiritsevät gametan kiinnitystä.

Jos edes toisen testin jälkeen ei voi tulla raskaaksi, sinun ei pitäisi olla järkyttynyt. Jotta kolmas menestyisi, sinun on suoritettava tehostettu lääkehoito.

Kuinka palautua epäonnistuneesta menettelystä

Kun hedelmöitys on epäonnistunut, kehon on oltava normaali normaaliksi ennen toista.

Tämä aika voi kestää määräämättömän ajan. Organisaation elpyminen riippuu ensimmäisen protokollan tuloksista ja naisen moraalisesta ja fyysisestä voimasta.

Pienin aika on 2 kuukautta. Tänä aikana munasarjat on täysin toipumassa keinotekoisesta stimuloinnista hormonaalisten lääkkeiden kanssa.

Runko on vahvistettava täysin stressin vuoksi. Koska sikiön turvaamiseksi ja kyvystä kantaa sitä myöhemmin, tarvitset paljon fyysistä ja moraalista voimaa.

Rakkaiden tukeminen on merkittävä rooli naisten tukemisessa

Voit auttaa itseäsi käyttämällä perinteistä lääketietettä ja yksinkertaista liikuntaa.

On hyvä, jos menet lepotilaan sairaalassa, jossa elpyminen toteutetaan mutahoidon ja terapeuttisten kylpyjen avulla.

Kaikkiin näihin toimenpiteisiin on liitettävä vitamiineja. Tällainen hoito on suoritettava lääkärin valvonnassa.

Miten selviää epäonnistunut menettely

Pöytäkirjan häiriöt vaikuttavat naisen mielentilaan enemmän kuin hänen terveytensä. Kaikki, jotka ovat yhtä mieltä IVF: stä, unelma, että he tulevat pian vanhemmiksi.

IVF on viimeinen toivo heille, koska he joutuvat uuvuttaviin tutkimuksiin ja hoitoihin jo vuosia, ja kaikki on turha ajatella lapsen luonnollisella tavalla.

Menstruation esiintyminen protokollan jälkeen tuhoaa kaikki toivot onnellisen perheen luomisesta. Useimmat tytöt alkavat luopua ja saada masentuneeksi.

Hänen mukana on haluttomuus tehdä mitään ja kommunikoida ulkomaailman ja läheisten ihmisten kanssa. He alkavat etsiä lopullista epäonnistunutta yritystä lannoittaa. Useimmiten he syyttävät itseään.

Täydellisen pettymyksen aikaan on ymmärrettävä, että on mahdotonta tehdä ristiä itsestään yhden epäonnistuneen yrityksen takia. Voit tehdä toisen yrityksen, ja se päättyy yleensä aina raskauden aikana.

On erittäin tärkeää, että tyttö tänä vaikeana aikana tunsi rakkaansa. Puolison tulisi auttaa moraalisesti virittämään seuraavaan pöytäkirjaan.

Jos et pysty saamaan tyttöä itsestään masennuksen tilasta, ota yhteyttä asiantuntijaan. Psykologisen ja fyysisen avun yhdistelmä mahdollistaa lapsen pelastamisen seuraavan infuusion aikana.

Video: Mitä tehdä epäonnistuneen IVF: n jälkeen

On ymmärrettävä, että jos ensimmäiset jaksot epäonnistuneen yrityksen jälkeen ovat liian vähäisiä, tämä ei ole lause. Lapsi voi näkyä vasta toisen tai kolmannen yrityksen jälkeen. Tärkeintä on uskoa menestykseen ja sitten kaikki on kunnossa. Menettely ei voi saada positiivista tulosta vain siinä tapauksessa, että elimistössä on sairauksia, joita ei ole hoidettava.

Muutokset ja viive IVF-kuukautiskierron jälkeen

Monien parien in vitro-hedelmöityminen on ainoa tilaisuus kuvitella ja synnyttää omaa vauvaa. Valitettavasti vain 20–40 prosentissa tapauksista menettely on saatu päätökseen. Epäonnistunut yritys johtaa naisen kuukautiskierron palauttamiseen. Kuukautiset voivat esiintyä 2-3 päivän kuluessa alkionsiirron jälkeen, mutta suurin osa niistä ilmenee, kun hormonihoito peruutetaan. Viivästyminen IVF: n jälkeen enintään kymmenen päivän ajan katsotaan normaaliksi, jos kuukautiset eivät tule 14. päivänä, ota yhteys lääkäriin. Ensimmäisellä jaksolla on omat ominaispiirteensä, jotka tulisi tuntea IVF-menettelyn kohteena oleville potilaille.

Miksi IVF: n jälkeen on viive, erityisesti menettely

Ennen kuin selvität, miksi viive on olemassa, muistamme kuukautiskierron piirteistä naisilla. Se on jaettu kolmeen vaiheeseen:

Syklin follikulaarinen vaihe alkaa kuukauden ensimmäisenä päivänä. Tällä hetkellä GnRH syntetisoidaan hypotalamuksessa stimuloimalla aivolisäkettä tuottamaan follikkelia stimuloivia ja luteinisoivia hormoneja. Vaiheen alussa vallitsee follikkelia stimuloiva hormoni, joka vastaa munan kypsymisestä, follikkelin kasvusta munasarjassa ja endometriumin lisääntymisestä. Luonnollisessa kuukautiskierrossa monet follikkelit alkavat kypsyä, sitten vain yksi jää, loput ovat alttiita atresialle.

Syklin keskellä 7-14 päivän kuluttua kuukautisten alkamisesta luteinisoivan hormonin synteesi lisääntyy munasarjojen erittämän estradiolin vaikutuksen alaisena. Follikkeli on rikki, muna tulee ulos, ovulaatio tapahtuu. Se kestää 24-48 tuntia, kun se tulee luteaalivaiheeseen. Follikkelia muunnetaan corpus luteumiksi, joka on progesteronia ja estrogeeniä syntetisoiva väliaikainen rauhas. Ne lisäävät endometriumin erittymistä, valmistavat sen alkion käyttöön. Jos hedelmöittymättömyyttä ei ilmene, corpus luteum avautuu, progesteronin ja estrogeenin taso laskee, endometrium hylätään ja kuukautiskierto alkaa.

IVF sisältää luonnollisen kuukautiskierron häiritsemisen. Hormonaalisen stimulaation avulla aiheutetaan superovulaatiota: tila, jossa munat kypsyvät kaikissa follikkeleissa, eikä vain vallitsevassa, kuten normaalissa syklissä. Se suoritetaan suurilla annoksilla follikkelia stimuloivia ja luteinisoivia hormoneja. Pitkän protokollan käytön aikana ne estävät samanaikaisesti omien hormoniensa tuottamisen aivolisäkkeellä prosessin paremman hallinnan varmistamiseksi. On myös hyper-pitkä protokolla, joka käyttää gonadoliberiinin estoa hypotalamuksessa. Munien poistamisen jälkeen naiselle on määrätty estrogeenejä ja progesteronia, jotta voidaan valmistaa kohdunseinä istutettavaksi ja tukea raskautta ensimmäisinä viikkoina. Tällainen voimakas interventio hormonaaliseen järjestelmään voi johtaa siihen, että kuukautiset viivästyvät, niiden tyyppi muuttuu 1-2 jaksolla.

Mikä on viive IVF: n jälkeen?

Välittömästi munasarjojen puhkeamisen tai alkionsiirron jälkeen nainen voi ilmetä oireita, jotka muistuttavat raskauden alkamista tai premenstruaalista oireyhtymää. Monet potilaat valittavat:

 • rintojen suureneminen ja arkuus
 • pahoinvointi
 • jano
 • maku muuttuu
 • uneliaisuus
 • väsymys
 • mielialan vaihtelut
 • ärtyvyys

Monilla tavoilla nämä tunteet liittyvät hormonaalisen stimulaation vaikutukseen, ne eivät osoita raskauden esiintymistä tai että yritys ei onnistunut. Viive IVF: n jälkeen ei myöskään osoita, että alkion istutus on tapahtunut. 2-3 päivän kuluttua siirrosta voi ilmetä lievää verenvuotoa, jota kutsutaan implantin verenvuodoksi. Jos ne pysähtyvät nopeasti, eivät liian voimakkaita, odota hCG: n tuloksia eikä paniikkia. Noin samana ajanjaksona useat potilaat tulevat kuukautisten aikana epäonnistuneella yrityksellä. Ne ovat voimakkaampia ja kestävät muutaman päivän.

Viive voi kestää, kunnes hormonin stimulaatio peruutetaan. Kaiken kaikkiaan korkea progesteronin ja estrogeenin taso estää follikkelia stimuloivan hormonin tuotannon aivolisäkkeessä. Niiden vaikutuksen alainen endometrium toimii edelleen syklin toisen puoliskon tilassa. Päätös progesteronin ja estrogeenin jatkokäytöstä tehdään 14. päivänä siirron jälkeen, kun HCG: n analyysi tehdään. Negatiivinen tulos tarkoittaa, että alkio ei ole juurtunut. Kuukauden kuluttua peruutuksista tulisi alkaa 3-10 päivän kuluessa.

Syy IVF: n viivästymiseen voi olla aivolisäkkeen ja hypotalamuksen gonadotrooppisten ja vapauttavien hormonien rikkominen. Tämä on ominainen komplikaatio niiden estämisessä menettelyn aikana. Useimmissa naisissa hormonaalinen tausta normalisoituu jonkin ajan kuluttua. Corpus luteumin hyperfunktio tai luteaalisten kystojen läsnäolo voi olla syynä kohonneisiin progesteronin tasoihin. Loppujen lopuksi superovulaation aikana kypsiä 2-10 ovulaa ja useita keltaisia ​​elimiä muodostuu follikkelien paikalle. Viivästyneet kuukautiset voivat ilmetä, kun endometriumin proliferaatio ei ole riittävä, se on heikko vaste FSH: n stimulaatioon.

Ominaisuudet kuukautiset viiveen jälkeen IVF

Useimmille naisille ensimmäiset kuukautiset, kun IVF on epäonnistunut, ovat epätavallisia. Muutokset liittyvät hormonaalisiin vaikutuksiin protokollaa suoritettaessa. Ensimmäiset kuukautiset ovat runsaita, veritulppia, joskus hyvin kivuliaita. Tämä johtuu siitä, että endometriumin suuri proliferaatio on follikkelia stimuloivan hormonin vaikutuksesta. Verenvuoto voi alkaa vähitellen, muutaman ensimmäisen päivän aikana on tahroja, lievää epämukavuutta vatsassa, sitten purkautuminen kiristyy, kipu pahenee.

Jotkut naiset tulevat verenvuotoon, kun verenvuotoa on esiintynyt ilman verihyytymiä. Syynä tähän voi olla hormonaalinen stimulaatio ja antikoagulanttien ottaminen. Ahdistuneisuuden pitäisi aiheuttaa voimakasta verenvuotoa, kun veren tilavuus ylittää paljon normaalia. On käynyt ilmi, että ensimmäiset kuukautiset ovat päinvastoin vähäisiä ja kivuttomia, varsinkin jos IVF: n jälkeen oli viive.

Onnistuneen IVF: n jälkeen kuukautiskierto voi muuttua, lyhentää, pidentyä tai tulla epäsäännölliseksi. Syynä on sama hormonaalinen stimulaatio. Säännölliset viiveet IVF: n jälkeen voivat liittyä theca-luteiinikystojen muodostumiseen. Erityisesti tämä tila diagnosoidaan naisilla, joilla on polysystinen endometrioosi, sekä potilailla, joilla on vaikea OHSS. Kuukautiskierto palaa normaaliksi 2-3 kuukautta IVF: n jälkeen. Jos näin ei tapahdu, ota yhteys lääkäriin.

Mitä tehdä, jos viivytät IVF: n jälkeen tai vaihdat kuukausittain

Normaalisti epätyypillinen on vain ensimmäinen kuukautiset. Jo toisen kierroksen aikana kaiken pitäisi palata normaaliksi. Jos välittömästi IVF: n jälkeen kuukautisten aikana on voimakasta verenvuotoa, hyytymiä tai pyöreää verta, kipua, jota voidaan lievittää vain suurilla annoksilla kipulääkkeitä, ota yhteys lääkäriin. Kun kuukautiset alkavat heti siirron jälkeen, siihen voi liittyä OHSS: n oireita. Naisen vatsa on suurentunut, turvotusta, voimakasta selkäkipua. OHSS: n myötä verenvuoto voi olla vähäistä, kun veren hyytyminen lisääntyy. Kuuleminen on välttämätöntä, jos viivästyminen negatiivisen IVF: n jälkeen kestää yli 10-14 päivää.

Hoidon taktiikan kehittämiseksi lääkäri tekee ultraäänitarkastuksen, määrittää veren hormonien tason, suorittaa tarkastuksen. Jos vakavaa syytä huoleen ei ole havaittu, se rajoittuu yleisiin määräyksiin. Raskauden hajoamisen jälkeen ei ole suositeltavaa nostaa yli 2 kg painoja. Useiden kuukausien aikana ei suositella kovaa fyysistä työvoimaa, intensiivistä koulutusta. Tarvittaessa nimetään rauhoittavat yrtit, jotka lähetetään kuulemiseen psykologin kanssa. Hyvä tulos tuo vitamiinihoidon, erityisesti Vit. E, C, ryhmä B

Kun naisella on kystat tai hormonaalinen vajaatoiminta, hoito on voimakkaampaa. Määritä hormoneja, joissakin tapauksissa leikkausta tarvitaan. Onneksi tällaiset vakavat seuraukset IVF: n jälkeen ovat harvinaisia. Useimmat naiset (99%) toipuvat 2-3 kuukauden kuluessa. Seuraava yritys keinosiemennykselle "Center IVF" Kaliningrad suosittelee ottamaan aikaisintaan kuusi kuukautta. Jos epäonnistuneeseen siirtoon liittyy ongelmia, kannattaa odottaa pidempää. Ennen menettelyä naisen on läpäistävä kaikki tutkimukset. Lopullisen päätöksen tekee hedelmällisyysasiantuntija.

Noin 24 prosentissa tapauksista, jotka ovat olleet epäonnistuneita in vitro hedelmöityksen jälkeen, raskaus ilmenee luonnollisesti 2-6 kuukauden kuluessa. Raskaus voi tänä aikana aiheuttaa myös viiveen IVF: n jälkeen. Positiiviset testitulokset ja ultraääni vahvistavat sen. Syynä on kehon luonnollisten prosessien aktivointi stimulaation jälkeen, erityisesti niillä naisilla, jotka menivät klinikaan hormonaalisten ongelmien takia. Täysin tukkeutumisen tai putkien täydellisen puuttumisen vuoksi, kun luonnollinen käsitys on täysin mahdotonta, luonnollista raskautta ei todennäköisesti esiinny.

Kuukauden ongelmat epäonnistuneen eco-ohjelman jälkeen

Keinotekoisen keinosiemennyksen menettely on valitettavasti joskus turhaa. Kun istutettu alkio ei selviydy, endometriumin hylkäämisprosessi alkaa. Keho palaa vähitellen tavalliseen tilaansa, on ensimmäisiä kuukautiskiertoja epäonnistuneen ekotilan jälkeen.

Ehdot ja tyypit

14 päivän kuluttua alkionsiirrosta tehdään verikoe hCG-hormonin tason määrittämiseksi elimistössä. Negatiivisen tuloksen jälkeen, joka vahvistaa raskauden puuttumisen, lääkärit lopettavat kehon stimuloinnin hormonien kanssa.

Tuen peruuttaminen epäonnistuneen ekon jälkeen useimmissa tapauksissa edellyttää naisen tavanomaisen syklin täydellistä palauttamista ja kriittisten päivien samanaikaista alkamista.

Milloin kuukautiset alkavat epäonnistuneen eko-ohjelman jälkeen? Jokaisella naisella on kehon yksilöllisiä piirteitä. Kun emättimen infektio ei ole kiinteä, emättimen patologian puuttuessa kuukautiset menevät keskimäärin 2 viikon kuluessa. Toisin sanoen uudelleenistutus tapahtuu yleensä syklin keskellä, mikä tarkoittaa sitä, että kuukautiset tulisi alkaa seuraavien ensimmäisten päivien aikana.

Purkauksen luonne, intensiteetti ja kesto eroavat usein huomattavasti aikaisemmin käytetyistä. Naisen suoraan saamien hormonihoitojen määrä vaikuttaa suoraan kuukautisiin.

Useimmiten kuukausittain ensimmäisen syklin epäonnistuneen ekoprotokollan jälkeen on runsaasti ja pitkä, aloita pienistä ruskeista tahroista, joilla on verihyytymiä, ovat jopa kirkkaita punaruskoja ja melko kivuliaita. Usein naiset valittavat, että kuukautiset eivät loppu. Jos se kestää yli kaksi viikkoa, ota yhteys lääkäriin.

Kuukautisten puute hylkäämisen jälkeen

Mutta on myös tilanteita, joissa ei ole kuukausiviikkoa. 10 päivää tai enemmän viivästyminen on syytä mennä lääkärille, jos testien tulokset vahvistavat raskauden puuttumisen, ei ole toivoa päinvastaisesta. Kuukauden kuluttua epäonnistuneen ekokokeen on välttämättä aloitettava joko itsenäisesti tai keinotekoisesti.

Tärkeimmät syyt siihen, miksi epäonnistuneen ekon jälkeen ei ole aikoja:

 • psykologinen ylikorostus, stressi;
 • väärä hormonihoito;
 • ohut endometrium;
 • päällekkäin kohdunkaulan kanavan endometriumin hylättyjen osien kanssa;
 • tulehdusprosessit kohdussa.

Endometrium on kerros, joka kattaa kohdun, kun kuukautiset tapahtuvat, se hylätään ja menee veren mukana. Nämä ovat hyytymiä, jotka näkyvät kuukautisten aikana. Jos endometriumin tällaiset osat ovat suuria, ne voivat väliaikaisesti estää kohdunkaulan kanavan ja siten luoda kuukautisten puuttumisen. Aluksi ohut endometrium voi aiheuttaa hyvin vähäisiä jaksoja, joita nainen harkitsee tahroja, eikä kuukautiskiertoa.

Kierrä rikkominen ekologisen käytön jälkeen. Muutokset ja viive ekologisen kuukautiskierron jälkeen.

Kierrä rikkominen ekologisen käytön jälkeen. Muutokset ja viive ekologisen kuukautiskierron jälkeen.

Tilastojen mukaan keskimäärin vain noin 30% in vitro hedelmöitysyrityksistä päättyy raskauteen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että jokainen, joka ei osallistu tähän prosenttiosuuteen, pitäisi luopua. Päinvastoin, epäonnistunut yritys on syytä valmistautua paremmin seuraavaan pöytäkirjaan ja kiinnittää erityistä huomiota terveydentilaan, jonka yksi ilmentymä on normaali kuukautiset. Lue ominaisuuksista, joilla voi olla kuukautisia epäonnistuneen IVF: n jälkeen ja mitä poikkeamia on mahdollista, lue artikkeli.

Kuukausiviive

Milloin ihmiset yleensä tulevat ja kuinka kauan he menevät epäonnistuneen IVF: n jälkeen? Tavallisesti ne alkavat ajoissa ja viipymättä. Lisäksi kuukautiset tapahtuvat ottaen huomioon kaikki ennen pöytäkirjaa olemassa olevat henkilökohtaiset ominaisuudet, joten vastaus näihin kysymyksiin on yksilöllinen. Kuitenkin, jos kuukautisia ei ole, sinun ei pidä ajatella, että testit ovat väärät ja raskaus on kuitenkin tullut, koska HCG-testi osoitti negatiivista tulosta.

Useimmiten viivästymisen syy on hormonaaliset vaikutukset, joita keho on saanut toistuvasti annettavien stimulaattorilääkkeiden aikana, kun hormonien itsenäinen tuotanto pysähtyy. Viive on mahdollista 10 päivään asti; jos tyhjennys kestää pidempään kuin tämä aika, ne katsotaan verenvuodoksi ja vaativat välitöntä lääkärin hoitoa.

Viivästymisen syy voi olla stressi, joka on syntynyt in vitro-hedelmöitysprotokollan jännityksestä ja sen päättymisestä. Joka tapauksessa on parempi mennä lääkäriin ja tehdä ultraääni varmistaaksesi, ettei muita patologioita ole. Et voi yrittää nopeuttaa kuukautisia - esimerkiksi ottaa hormonaalisia lääkkeitä. Tämä voi aiheuttaa vakavia hormonaalisia häiriöitä.

Muut poikkeamat

Ensimmäisen epäonnistuneen IVF-kuukautiskierron jälkeen voi liittyä erilaisia ​​poikkeamia normistosta.

Myöhästyneen IVF-kokeilun jälkeen muut rikkomukset ovat mahdollisia:

- kirkas punaista purkausta, joka ei ole samanlainen kuin kuukautiset;

- kuukausittain ei lopeta;

- heikot, hyvin lyhyet jaksot epäonnistuneen IVF: n jälkeen;

- tavanomaisen kuukausittaisen sijasta;

- purkautuminen verihyytymillä;

Useimmiten syy on edelleen samat hormonaaliset vaikutukset, koska superovulaatio, jota lääkärit pyrkivät hormonaalisten lääkkeiden avulla, vaikuttaa endometriumin tilaan. Kuten tiedätte, kuukautiset ovat endometriumin hylkääminen. Hormonaalisten lääkkeiden käyttöönotto voi aiheuttaa hyperplasian kehittymistä - paksua, kovaa, tiukasti sitovaa endometriumin kerrosta. Tämä häiriö aiheuttaa kivuliaita, pitkittyneitä kuukautisia, usein verihyytymiä.

Toinen ja sitä seuraava kuukautiset

Ensimmäiset jaksot pöytäkirjan lopussa ovat usein epätavallisia, mutta toisesta lähtien on palautettava tavallinen rytmi - purkauksen määrä ja kesto. Jos näin ei tapahdu, sinun on neuvoteltava gynekologin kanssa syyn selvittämiseksi, mutta missään tapauksessa sinun ei pitäisi yrittää palauttaa kuukautiskierron itse.

In vitro hedelmöittämisen jälkeen nainen alkaa himo odottaa hCG: n tuloksia, kun taas psykologisesti alkuvaiheista, jolloin raskaus tuntuu. Kuukautiskierron viivästyminen antaa toivoa menestykselle, mutta ei aina ole merkki käsityksestä. Ja kun kuukautiskierto ekologisen tapahtuman jälkeen tapahtuu äkillisesti, se on järkytys, mikä tekee sinusta hermostuneen ja etsivät tämän ilmiön syytä.

IVF-viiveet

Lannoitteen tuloksen selvittämiseksi sinun on odotettava vähintään 2 viikkoa, kunnes hCG-testit vahvistavat tai kieltävät käsityksen. Sitä, että nainen alkaa tuntea raskauden oireita ensimmäisenä päivänä sen jälkeen, kun menettelyä ei ole, ei voida kutsua IVF-indikaattoriksi.

Syynä pahoinvointiin, vatsakipuun, maitorauhasen turvotukseen on lisääntymisjärjestelmän hormonaalinen uudelleenjärjestely lääkkeiden stimulanttien vaikutuksen alaisena. Embryo-insertio kohdunonteloon on väkivaltainen toiminta, joka johtaa kehoon stressaavaan tilanteeseen. Tämä voi myös olla epäsuora syy kuvitteellisen toksikoosin merkin esiintymiseen.

Mutta ennen kaikkea nainen on vakuuttunut raskaudestaan, jos kuukautiset viivästyvät ekologisen käytön jälkeen. Kun kyseessä on in vitro-hedelmöitys, on mahdotonta lähestyä tilannetta luonnollisten prosessien mittauksilla. Loppujen lopuksi IVF on interventio naisten sykliin, joten ajoitus saattaa olla epäonnistunut.

On aivan luonnollista, että ensimmäisten viikkojen jälkeen IVF: n jälkeen valinta ei käynnisty. Kun kuukautiset puuttuvat alkionsiirron jälkeen, johon liittyy vatsakipu, viittaa siihen, että blacysta onnistui saamaan jalansijaa kohdun seinää vasten, mutta hylkäysprosessi alkaa. Jos supistukset ovat aktiivisia, alkio ei pysty tunkeutumaan kohdun kudoksiin, eikä raskaus tapahdu.

Joskus nainen kaataa sen hetkeksi, että toisella kierroksella ei ole kuukautisia eko-ajan jälkeen, vaikka hCG-testit ovat jo vahvistaneet raskauden puuttumisen. Tällöin stressaavat tilanteet voivat vaikuttaa, mikä johtuu paitsi kuukautiskierron epäonnistumisesta, mutta kuukautisten puuttumisesta pitkään aikaan.

Menstruaatio toimenpiteen jälkeen

On käynyt ilmi, että IVF: n jälkeen naisella on kuukautisten tunne, mutta tätä ei kuitenkaan voida pitää osoituksena epäonnistuneesta toteutuksesta. Jopa niukat ajanjaksot, jotka aiheutuvat eco-ruskeasta pisteestä, ovat melko luonnollisia ilmentymiä. Tätä tilannetta kutsutaan "hiukkasiksi IVF: n jälkeen", ja se on merkki hormonaalista säätöä. Tässä tapauksessa menettelyn tulos voi olla onnistunut.

Voiko kuukausittain mennä alkionsiirron jälkeen? Jos kuukautiset ovat menneet sen jälkeen, kun alkio on viety kohtuun, tämä ei ole vielä osoitus siitä, että menettely olisi epäonnistunut, ja alkion hylkääminen on alkanut. Kun verenvuoto poikkeaa tavanomaisesta, se voi olla merkki luonnollisesta implantaatiosta (blacistan käyttöönotto kohdun seinään).

Ensimmäisinä päivinä elinsiirron jälkeen runsas purkautuminen hyytymisillä on useimmiten merkki muuttoliikkeestä. Siksi naisen on arvioitava tilannetta oikein, eikä kiinnitä huomiota raskauden oireisiin.

Kun runsaasti kuukautisia alkoi eco: n jälkeen hgchille, potilas on moraalisesti limbo. Ensi kuussa alkioiden siirron jälkeen joissakin kulkureissa ilman kuukautisten merkkejä, toisissa - lähes välittömästi meni kuukausittain alkioiden uudelleenistutuksen jälkeen. Ja jos ensimmäisessä tilanteessa on vielä toivoa, että käsitys on onnistunut, toinen hetki tarkoittaa, että lähitulevaisuudessa ei ole raskautta.

Kivulias jakso IVF: n jälkeen osoittaa, että keho kamppailee alkioiden kanssa, jotka ovat onnistuneet kiinnittymään kohduun.

Lisääntyneet supistukset aiheuttavat paitsi kivun oireita, mutta myös runsasta verenvuotoa, joka pesee alkiot ontelosta.

Tässä tapauksessa tilannetta ei tarvitse pitää lauseena. Kuukauden jälkeen eko on vain epäonnistunut yritys konseptista. Kun olet odottanut, että sykli on palautettu, voit vaarantaa toisen in vitro -kasvatusmenettelyn.

Hylkäämisen syyt

Jos nainen tuntuu melko hyvin ensimmäisten 3-4 viikon aikana, mutta hän yhtäkkiä alkoi vuotaa kuin ikään kuin alkionsiirron jälkeen kuukautiskierron aikana, sinun ei pitäisi paniikkia, ennen kuin on olemassa virallinen vahvistus tai kieltäminen. Joka tapauksessa lääkäri tekee tuomion raskaudesta.

Kun hylkääminen tapahtuu ja kuukautiset saapuvat, syytä haetaan. Yleensä IVF ei tapahdu ensimmäisten 7-8 päivän aikana.

 • ehkä blacistit olivat riittävän heikkoja tai alkion vika tutkittiin;
 • kumppaneiden biomateriaalin geneettinen yhteensopimattomuus ei salli alkion kehittymistä;
 • kohdunkaulassa on tulehdusprosesseja tai endometrium alkoi kasvaa kohdun ulkopuolella.

Potilaan huonot tavat (tupakointi, alkoholi, epäterveellinen ruokavalio) voivat myös olla verenvuodon syy. IVF: n jälkeinen aika määrittää käyttäytymistoimenpiteet, joita tulisi noudattaa. Jos kuukausittaiset jaksot ovat alkaneet, se voi joissakin tapauksissa johtua potilaan istuvasta kuvasta tai liian voimakkaasta toiminnasta.

Myöhempi kuukautisten ilmeneminen, kun hCG: n analyysi antoi positiivisen tuloksen, voi olla reaktio tuen lopettamiseen.

Peruuta tuki

Useiden kuukausien kuluttua onnistuneesta hedelmöityksestä nainen saa hormonaalista tukea keskenmenon riskin poistamiseksi. Sitten jotkut kieltäytyvät siitä, kun taas toiset jatkavat huumeiden ottamista 36 raskausviikkoon asti.

Tuen poistaminen tulee toiseksi stressaavaksi tilanteeksi, johon keho ruiskutetaan. Välittömästi havaitaan kohtua, alavihan kipuja esiintyy. Naisille, joille on vaikea tulla raskaaksi, tämä on kriittinen indikaattori. Siksi raskauden jatkuminen tapahtuu hyvänlaatuisissa olosuhteissa lääkärin valvonnassa. Vain näin koko ajan ennen toimitusta kulkee ilman kuukautisia.

Milloin kuukautiset tulevat peruutustuen jälkeen? Tässä tapauksessa kaikki menee yksittäin. Joissakin naisissa tynkä voi alkaa välittömästi, toisissa veri 3. tai 5. päivänä. Jos raskas verenvuoto alkaa kohdun limakalvoista, voimme puhua ennenaikaisesta synnytyksestä (tai abortista). Naisen biologinen sykli, joka samaan aikaan kun tuen peruuttaminen, voi vaikuttaa sikiön hylkäämiseen.

Mitä myöhempi kuukautiset alkavat, sitä vaikeampi on toipua ekologisesta spanista. Nämä verenvuodot voivat kestää tavallista pidempään, olla runsaampia ja tuskallisempia. Päättää itsestäsi tämä tilanne ei ole sen arvoista - tarvitset asianmukaista hoitoa, jotta voit palauttaa normaalin syklin eko-jälkeen.

Jos nainen tarkkailee terveyttään, sitten toinen kuukautiskierto ekologisen alkamisen jälkeen alkaa ajoissa ja kulkee luonnollisesti ennen lannoitusmenettelyä.

Ekstrakorporaalisessa hoidossa potilas on jo psykologisesti mukautettava siihen, että mahdollisuudet tulla raskaaksi ensimmäistä kertaa ovat vain 40%. Siksi ei pidä pelätä kuukautisia, jotka aloitettiin toimenpiteen jälkeen, kunnes negatiivinen tulos antaa hCG-testin. Mutta tämä ei ole vielä syytä epätoivoon - pienen kuntoutuksen jälkeen on mahdollista jatkaa yritystä. Alkioiden kryoptrustointi voi olla onnistuneempi.

Säännölliset kuukautiset puhuivat aina naisen terveydestä ja kyvystä tulla raskaaksi. Mutta onko se? Nykymaailmassa kohtaamme naisten hedelmättömyyden tai raskauden puuttumisen. Naiset käyttävät paljon rahaa itsekantavan raskauden mahdollisuuteen.

IVF - moderni tapa saavuttaa raskaus

Uudelleenistutusmenettelyn jälkeen on erityisen tärkeää, että naiset pitävät rauhallisena eikä reagoi jokapäiväisiin tilanteisiin. Mutta, kuten käytäntö osoittaa, nainen välittömästi menettelyn jälkeen tarkkailee varovasti oman ruumiinsa tilaa, hyvin herkästi havaitsevansa mitään tunteita, joita hän ei ymmärrä. Lisärasitus lisää raskauden hylkäämismahdollisuuksia.

Mikä on eko?

In vitro hedelmöitys tai eko - on lannoitusprosessi, joka tapahtuu naisen kehon ulkopuolella ja laboratoriossa. Yksinkertaisesti sanottuna - in vitro-hedelmöitys.

Tulevan äidin ja isän uutetut itusolut ovat keinotekoisesti lannoitettuja ja sijoitettu erityisiin inkubaattoreihin. Sen jälkeen viljeltyjä alkioita istutetaan naisen kehoon. Tavallisesti käytetään useita infuusioita raskauden todennäköisyyden lisäämiseksi. Useimmissa tapauksissa käytä kahta tai kolmea uudelleenistutusta. Siksi eko, kaksoset tai tripletit syntyvät usein.

In vitro-hedelmöityksen indikaattorit voivat olla:

 • Raskauden puute 6–12 kuukaudesta;
 • Ovulaatiohäiriöt;
 • endometrioosi;
 • Naisten ja miesten myöhempi lisääntymisikä (yli 35 vuotta);
 • Siittiöiden patologia;
 • Erilaisia ​​hedelmättömyyttä.

Eco on yksi tehokkaimmista keinoista käsitellä hedelmättömyyttä, mutta jopa sen väärinkäytöksiä. Ei jokainen uudelleenistutus voi johtaa raskauteen. Mutta se on kuitenkin eko, joka on ainoa tapa, jolla naiset ja miehet, joilla on vaikea hedelmättömyys, voivat tulla vanhemmiksi.

Mutta miten ymmärtää raskaus tuli, jos kuukautiset seurasivat välittömästi menettelyä?

IVF auttaa voittamaan monenlaista hedelmättömyyttä

Kuukausittain in vitro-hedelmöityksen jälkeen

Ensimmäinen asia, jonka täytyy varmistaa, että se on kuukausittain. Kuten tiedätte, fysiologisesti mahdotonta on kuukautiset raskauden aikana. Se voi kuitenkin olla alkion lisäys kohdun limakalvoon tai niin sanottu implantaatio. Se tapahtuu kolmen päivän kuluessa ekologisesta toiminnasta ja sillä voi olla seuraavat seuraukset:

 • pahoinvointi;
 • kipua vatsassa - alla;
 • purkaa ruskea tai vaaleanpunainen pisaroiden tai jälkien muodossa (kuukausittain econ jälkeen);
 • kehon lämpötila voi myös nousta;
 • ärtynyt asenne kaikkeen.

Ekologisen käsityksen jälkeen keho voi vuotaa, koska tätä menettelyä edelsi joukko uuvuttavia tutkimuksia, säännöllisiä hormonaalisia injektioita ja yksinkertaisesti moraalisia sisäisiä kokemuksia. Jopa lannoitus itsessään on kehon rasitus. Useimmissa tapauksissa keho alkaa erittää verta.

Kun eko on purkautunut hyvin kirkkaaksi mahdollisten veripalojen kanssa ja hCG-analyysi oli negatiivinen, uudelleenistutus ei onnistu.

Valitettavasti toimenpide ei anna ensimmäistä kertaa tulosta 100%. Varmista, että raskaus ei ole tullut, nainen joutuu masennukseen.

Mikä voisi aiheuttaa uudelleenistutuksen hylkäämisen? Syitä ei ole niin paljon.

 1. Alkio ei ole juurtunut.
 2. Lääketieteellinen virhe.
 3. Huonot tavat (tupakointi, huumeriippuvuus, alkoholismi).
 4. Naiseläinten tulehdus naisilla.
 5. Implantoitavan alkion geneettiset viat.
 6. Paksuuntunut endometrium.
 7. Ikäkohtaiset muutokset kehossa.
 8. Kun elintapa on uudelleen istutettu, se on edelleen.
 9. Vanhempien biologinen materiaali ei ole yhteensopiva keskenään.

HCG: n negatiivinen analyysi yhdessä kuukautisten kanssa osoittaa IVF-menettelyn epäonnistumisen.

Ensimmäinen ajanjakso, jona eko tarvitsee selviytyä. Useimmissa tapauksissa ne poikkeavat tavallisesta kuukaudesta, mutta toisesta kuukausikierroksesta ne tulisi normalisoida. Joissakin niistä tulee lyhyempiä, toisissa pidempiä. Mutta niiden pitäisi olla normaalialueella. Jos näin ei tapahdu, suosittelemme, että pyydät lääkäriltä neuvoja.

Jos kuukausittain kun eco ei tule ajoissa, sinun ei pitäisi ottaa sitä raskauden viivästymiseen. Verikoe hCG: lle selvittää välittömästi tilanteen. Älä ole tyhjiä toiveita havaitsemattomasta raskaudesta. Jos ilmaisin on lähellä nollaa, sinun ei pitäisi luottaa vain viivästettyyn vaikutukseen. Missä tahansa muussa kuin raskauden aikana ihmisen koriongonadotropiinia ei tuoteta.

Lisääntynyt kipu ja hyytymien vapautuminen johtuvat hyperovulaation stimuloinnista. Ja tämä vaikuttaa endometriumin tilaan. Syklin lopussa se kuoriutuu kohdun seinistä ja tulee ulos verihyytymien muodossa.

Hormonitasojen muutokset vaikuttavat endometriumin ominaisuuksiin, sen paksuuteen ja tartunnan asteeseen kohdussa.

On monia tarinoita vauvasta, sikiöstä tai alkiosta, joita naiset ovat nähneet raskaissa aikoina. Allokoidut verihyytymät ja kuolleen alkion sisältävä veri, mutta sen tarkasteleminen tai kahvan tai jalan tarkasteleminen on yksinkertaisesti mahdotonta. Alkuvaiheessa alkion koko on vain muutama millimetri. Voit nähdä sen vain mikroskoopilla.

IVF-protokollan suorittamisen jälkeen nainen toivottavasti odottaa hCG-testiä. Viivästynyt kuukautiset, hormonaalinen tuki ja henkinen asenne antavat potilaalle raskauden tunteen. Ja kun ennen HCG: n testaamista tai pian sen jälkeen havaitaan yhden merkin tai toisen verenvuoto, nainen kokee sokin, joka tekee yhden hermostuneeksi etsimään syitä. Miksi, kun IVF tuli kuukausittain, onko se syy olla toivottamatta raskautta?

Kuukausi onnistuneen IVF-menettelyn jälkeen - mitä se tarkoittaa?

Joskus blastosystin siirron jälkeen ensimmäisellä tai toisella viikolla epätoivon naisen tarkkailee tahrahtavaa ruskeaa purkausta, jolla on tunnusmerkkejä:

 • pienet ruskeat täplät, joissa ei ole punaisia ​​sävyjä;
 • vastuuvapaus kestää enintään neljä päivää;
 • IVF: n jälkeen vatsa vetää tai satuttaa vähän, kuten kuukautisten aikana.

Useimmiten tällainen ”hämärä” IVF: n jälkeen tapahtuu hormonaalisten muutosten seurauksena eikä merkki epäonnistumisesta.

Alkion implantointiprosessissa zygootti kiinnittyy kohdun endometriumiin, ja kun se syvenee limakalvoon, kapillaareille voi aiheutua vähäisiä vaurioita, mikä johtaa tämän luonteen purkautumiseen.

Implantaatio voi tapahtua väitetyn kuukausittain, ja siihen voi liittyä erilaisia ​​epämiellyttäviä oireita.

Tässä tapauksessa ei ole mitään syytä huoleen, ruskean sävyn pieni purkautuminen on normaali fytoblastulan onnistuneen istutuksen jälkeen.

Yksi IVF: n tärkeimmistä haitoista on sen alhainen tehokkuus. Jopa parhaiden lisääntymislääkärien joukossa onnistuneesti hyväksyttyjen protokollien osuus ei ylitä 35–40%.

IVF: n ensimmäisten päivien kuukautiset 90%: ssa tapauksista on merkki:

 • epäonnistunut istutus;
 • "Pakastettu" raskaus;
 • uhkasi keskenmenon.

Jos kyseessä on keskenmeno, kuukautiset ovat hyvin kivuliaita, mikä ei ole tyypillistä epäonnistuneelle istutukselle.

Hätäkonsultoinnin jälkeen asiantuntijoiden kanssa voidaan tunnistaa muita monimutkaisia ​​eritteitä, jotka ovat ominaista komplikaatioille keinotekoisen keinosiemennyksen avustavien menetelmien käytön jälkeen:

 • munasarjojen hyperstimulaatio (OHS);

OHS ilmenee lisääntyneinä verihyytyminä, verisuonten läpäisevyyteen, veren erittymiseen ja effuusion muodostumiseen vatsan alueella.

Usein komplikaatio IVF: n jälkeen, kun mukana on osittaisen ristin kanssa varastoituja putkia.

Lisäksi useiden alkioiden siirron vuoksi implantaatio voi tapahtua samanaikaisesti sekä kohdussa että munanjohtimessa. Useimmiten tällainen rikkominen päättyy keskeytettyyn aborttiin.

On hyvin vaikeaa diagnosoida ei-kehittynyt raskaus munanjohtimien alkuvaiheessa. Epäsuorasti tämä voidaan osoittaa pysyvällä pitkällä aikavälillä ruskean purkauksen jälkeen kohdun puhdistamisen jälkeen.

Hyperstimulaatiosta johtuva munasarjan lisääntynyt koko muuttaa asemaa jalalla. Vääntymisen seurauksena munasarjakudos voi jäädä kiinni, jota seuraa nekroosi. Komplikaatioon liittyy myös voimakasta kipua, verenvuotoa ja kuumetta.

Komplikaatioiden riskien rajoittamiseksi IVF: n valmistumisen jälkeen on ehdottoman välttämätöntä, että nainen noudattaa kaikkia lääkäriin saamiaan ohjeita ja suosituksia.

On tärkeää! Jos istutuksen aikana vatsa sattuu kuukautisten aikana tai havaitaan poikkeamia hyvinvoinnissa, on tarpeen kuulla gynekologia.

Naisten on tärkeää nähdä, kuinka kauan heidän jaksonsa alkavat epäonnistuneen IVF: n jälkeen. HCG: n tai ultraäänen analyysin jälkeen ei havaittu implantointia tai ennenaikaisesti keskeytettyä aborttia, lopeta hoito raaka-aineella. Lääkkeen lopettamisen jälkeen jaksot tulisi jatkaa enintään kahden viikon ajan.

Pitkäaikainen kuukautisten puuttuminen johtuu IVF: n jälkeen potilaille tyypillisistä tekijöistä:

 1. Stressi ja masennus masennuksesta. Kortisoli, jonka tuottavat lisämunuaiset negatiivisilla tunteilla, vaikuttaa hormonaaliseen säätelyyn.
 2. Lisääntymis- ja endokriinijärjestelmän hoidon stimuloinnin jälkeen tarvitaan aikaa luonnollisten mekanismien palauttamiseksi.
 3. Mahdollinen ektooppinen abortti ei anna luonnollisen kierron toipua.
 4. Koska IVF-protokolla pyrkii saavuttamaan useita samanaikaisesti kypsiä munia, munasarjojen lävistämisen jälkeen muodostuu useita keltaisia ​​runkoja, jotka kantavat luteaalifaasin lääkeaineen progesteronituen poistamisen jälkeen.

Myöhemmät kuukautiset alkoivat IVF-siirron jälkeen, sitä vaikeampi on elimistön toipua. Kriittiset päivät kestävät sitten pidempään ja runsaammin.

Jos puolikuun aikana epäonnistuneen IVF-protokollan ja lääkityksen lopettamisen jälkeen kuukausittainen viive jatkuu, tarvitset lääkärin neuvoja. Sinun täytyy ehkä puhdistaa kohtu.

Toinen sykli (2 kuukautta) IVF: n jälkeen on yleensä aikataulussa, kuten ennen in vitro-hedelmöittämistä.

Kun epäonnistunut yritys saavuttaa hedelmöitys, kuukautisten luonteen muutokset voidaan todeta:

 • kuukautiset IVF: n jälkeen runsaasti;
 • Kesto enintään 12 päivää;
 • tiheys johtuen hylätystä paksusta kohdun toiminnallisesta kerroksesta;
 • IVF: n jälkeen jaksot voivat olla tuskallisia;
 • yleinen epämukavuus.

Kuukautiskierto voi muuttua useista syistä:

 1. Protokollan aikana lisääntymis- ja hormonitoimintaa stimuloitiin aktiivisesti superovulaation ja lisäsiirron aikaansaamiseksi.
 2. Monet alkionsiirron jälkeen otetut lääkkeet pyrkivät sakeuttamaan endometriumin seinämiä ja sen tiukkaa kiinnittymistä kohdun seinään, mikä ilmenee tiheiden limakalvojen verihyytymien vapautumisessa ensimmäisessä syklissä.
 3. Tiheän endometriumin poistamiseksi kohtu alkaa alkaa supistua hyvin voimakkaasti ja aiheuttaa voimakasta kipua naisessa.
 4. Luteaalihoidon peruuttamisen jälkeen estrogeenihormoni on jyrkkä hyppy, joka aiheuttaa kuukautisten runsautta ja kestoa.

Nämä syklin muutokset ovat lyhytikäisiä ja niitä pidetään normin muunnoksina. Vitamiini-mineraalikompleksit ja rauhoittavat aineet voidaan korjata.

Seuraavissa kuukautiskiertoissa kuukautiset tulevat ajoissa yksilölliseen järjestykseen naiselle.

Munasarjojen ja endokriinsysteemin täysi toipuminen tapahtuu kolmen kuukauden kuluttua. Tämän ajanjakson jälkeen toistuvat IVF-yritykset ovat mahdollisia. Kullakin yrityksellä onnistuu onnistunut lopputulos.

Ei ole välttämätöntä vaatia seuraavaa istutusta välittömästi kuukautisten jälkeen, on tärkeää, että keholle annetaan aikaa elpyä, muuten vian toistumisen riskit lisääntyvät.

Epäonnistunut IVF ei ole syy luopua, tämä on ilmeistä 60 prosentille pariskunnista, jotka ovat tehneet menettelyn ensimmäistä kertaa. Nykyaikaiset lisääntymistekniikan menetelmät kykenevät ihmeisiin. IVF: n maailmassa syntyi yli neljä miljoonaa vauvaa. Kyllä, polku vanhempiensa menestykseen oli hyvin vaikeaa ja hidasta. Se kestää paljon kärsivällisyyttä, voimaa ja kestävyyttä. Pakollinen asenne onnea ja uskoa kohtaan auttaa rakastetun unelman toteuttamisessa.

Miksi IVF osoittautui epäonnistuneeksi ja mitä seuraavaksi, voit tutustua videoon:

Monien parien in vitro-hedelmöityminen on ainoa tilaisuus kuvitella ja synnyttää omaa vauvaa. Valitettavasti vain 20–40 prosentissa tapauksista menettely on saatu päätökseen. Epäonnistunut yritys johtaa naisen kuukautiskierron palauttamiseen. Kuukautiset voivat esiintyä 2-3 päivän kuluessa alkionsiirron jälkeen, mutta suurin osa niistä ilmenee, kun hormonihoito peruutetaan. Viivästyminen IVF: n jälkeen enintään kymmenen päivän ajan katsotaan normaaliksi, jos kuukautiset eivät tule 14. päivänä, ota yhteys lääkäriin. Ensimmäisellä jaksolla on omat ominaispiirteensä, jotka tulisi tuntea IVF-menettelyn kohteena oleville potilaille.

Miksi IVF: n jälkeen on viive, erityisesti menettely

Ennen kuin selvität, miksi viive on olemassa, muistamme kuukautiskierron piirteistä naisilla. Se on jaettu kolmeen vaiheeseen:

Syklin follikulaarinen vaihe alkaa kuukauden ensimmäisenä päivänä. Tällä hetkellä GnRH syntetisoidaan hypotalamuksessa stimuloimalla aivolisäkettä tuottamaan follikkelia stimuloivia ja luteinisoivia hormoneja. Vaiheen alussa vallitsee follikkelia stimuloiva hormoni, joka vastaa munan kypsymisestä, follikkelin kasvusta munasarjassa ja endometriumin lisääntymisestä. Luonnollisessa kuukautiskierrossa monet follikkelit alkavat kypsyä, sitten vain yksi jää, loput ovat alttiita atresialle.

Syklin keskellä 7-14 päivän kuluttua kuukautisten alkamisesta luteinisoivan hormonin synteesi lisääntyy munasarjojen erittämän estradiolin vaikutuksen alaisena. Follikkeli on rikki, muna tulee ulos, ovulaatio tapahtuu. Se kestää 24-48 tuntia, kun se tulee luteaalivaiheeseen. Follikkelia muunnetaan corpus luteumiksi, joka on progesteronia ja estrogeeniä syntetisoiva väliaikainen rauhas. Ne lisäävät endometriumin erittymistä, valmistavat sen alkion käyttöön. Jos hedelmöittymättömyyttä ei ilmene, corpus luteum avautuu, progesteronin ja estrogeenin taso laskee, endometrium hylätään ja kuukautiskierto alkaa.

IVF sisältää luonnollisen kuukautiskierron häiritsemisen. Hormonaalisen stimulaation avulla aiheutetaan superovulaatiota: tila, jossa munat kypsyvät kaikissa follikkeleissa, eikä vain vallitsevassa, kuten normaalissa syklissä. Se suoritetaan suurilla annoksilla follikkelia stimuloivia ja luteinisoivia hormoneja. Pitkän protokollan käytön aikana ne estävät samanaikaisesti omien hormoniensa tuottamisen aivolisäkkeellä prosessin paremman hallinnan varmistamiseksi. On myös hyper-pitkä protokolla, joka käyttää gonadoliberiinin estoa hypotalamuksessa. Munien poistamisen jälkeen naiselle on määrätty estrogeenejä ja progesteronia, jotta voidaan valmistaa kohdunseinä istutettavaksi ja tukea raskautta ensimmäisinä viikkoina. Tällainen voimakas interventio hormonaaliseen järjestelmään voi johtaa siihen, että kuukautiset viivästyvät, niiden tyyppi muuttuu 1-2 jaksolla.

Mikä on viive IVF: n jälkeen?

Välittömästi munasarjojen puhkeamisen tai alkionsiirron jälkeen nainen voi ilmetä oireita, jotka muistuttavat raskauden alkamista tai premenstruaalista oireyhtymää. Monet potilaat valittavat:

 • rintojen suureneminen ja arkuus
 • pahoinvointi
 • jano
 • maku muuttuu
 • uneliaisuus
 • väsymys
 • mielialan vaihtelut
 • ärtyvyys

Monilla tavoilla nämä tunteet liittyvät hormonaalisen stimulaation vaikutukseen, ne eivät osoita raskauden esiintymistä tai että yritys ei onnistunut. Viive IVF: n jälkeen ei myöskään osoita, että alkion istutus on tapahtunut. 2-3 päivän kuluttua siirrosta voi ilmetä lievää verenvuotoa, jota kutsutaan implantin verenvuodoksi. Jos ne pysähtyvät nopeasti, eivät liian voimakkaita, odota hCG: n tuloksia eikä paniikkia. Noin samana ajanjaksona useat potilaat tulevat kuukautisten aikana epäonnistuneella yrityksellä. Ne ovat voimakkaampia ja kestävät muutaman päivän.

Viive voi kestää, kunnes hormonin stimulaatio peruutetaan. Kaiken kaikkiaan korkea progesteronin ja estrogeenin taso estää follikkelia stimuloivan hormonin tuotannon aivolisäkkeessä. Niiden vaikutuksen alainen endometrium toimii edelleen syklin toisen puoliskon tilassa. Päätös progesteronin ja estrogeenin jatkokäytöstä tehdään 14. päivänä siirron jälkeen, kun HCG: n analyysi tehdään. Negatiivinen tulos tarkoittaa, että alkio ei ole juurtunut. Kuukauden kuluttua peruutuksista tulisi alkaa 3-10 päivän kuluessa.

Syy IVF: n viivästymiseen voi olla aivolisäkkeen ja hypotalamuksen gonadotrooppisten ja vapauttavien hormonien rikkominen. Tämä on ominainen komplikaatio niiden estämisessä menettelyn aikana. Useimmissa naisissa hormonaalinen tausta normalisoituu jonkin ajan kuluttua. Corpus luteumin hyperfunktio tai luteaalisten kystojen läsnäolo voi olla syynä kohonneisiin progesteronin tasoihin. Loppujen lopuksi superovulaation aikana kypsiä 2-10 ovulaa ja useita keltaisia ​​elimiä muodostuu follikkelien paikalle. Viivästyneet kuukautiset voivat ilmetä, kun endometriumin proliferaatio ei ole riittävä, se on heikko vaste FSH: n stimulaatioon.

Ominaisuudet kuukautiset viiveen jälkeen IVF

Useimmille naisille ensimmäiset kuukautiset, kun IVF on epäonnistunut, ovat epätavallisia. Muutokset liittyvät hormonaalisiin vaikutuksiin protokollaa suoritettaessa. Ensimmäiset kuukautiset ovat runsaita, veritulppia, joskus hyvin kivuliaita. Tämä johtuu siitä, että endometriumin suuri proliferaatio on follikkelia stimuloivan hormonin vaikutuksesta. Verenvuoto voi alkaa vähitellen, muutaman ensimmäisen päivän aikana on tahroja, lievää epämukavuutta vatsassa, sitten purkautuminen kiristyy, kipu pahenee.

Jotkut naiset tulevat verenvuotoon, kun verenvuotoa on esiintynyt ilman verihyytymiä. Syynä tähän voi olla hormonaalinen stimulaatio ja antikoagulanttien ottaminen. Ahdistuneisuuden pitäisi aiheuttaa voimakasta verenvuotoa, kun veren tilavuus ylittää paljon normaalia. On käynyt ilmi, että ensimmäiset kuukautiset ovat päinvastoin vähäisiä ja kivuttomia, varsinkin jos IVF: n jälkeen oli viive.

Onnistuneen IVF: n jälkeen kuukautiskierto voi muuttua, lyhentää, pidentyä tai tulla epäsäännölliseksi. Syynä on sama hormonaalinen stimulaatio. Säännölliset viiveet IVF: n jälkeen voivat liittyä theca-luteiinikystojen muodostumiseen. Erityisesti tämä tila diagnosoidaan naisilla, joilla on polysystinen endometrioosi, sekä potilailla, joilla on vaikea OHSS. Kuukautiskierto palaa normaaliksi 2-3 kuukautta IVF: n jälkeen. Jos näin ei tapahdu, ota yhteys lääkäriin.

Mitä tehdä, jos viivytät IVF: n jälkeen tai vaihdat kuukausittain

Normaalisti epätyypillinen on vain ensimmäinen kuukautiset. Jo toisen kierroksen aikana kaiken pitäisi palata normaaliksi. Jos välittömästi IVF: n jälkeen kuukautisten aikana on voimakasta verenvuotoa, hyytymiä tai pyöreää verta, kipua, jota voidaan lievittää vain suurilla annoksilla kipulääkkeitä, ota yhteys lääkäriin. Kun kuukautiset alkavat heti siirron jälkeen, siihen voi liittyä OHSS: n oireita. Naisen vatsa on suurentunut, turvotusta, voimakasta selkäkipua. OHSS: n myötä verenvuoto voi olla vähäistä, kun veren hyytyminen lisääntyy. Kuuleminen on välttämätöntä, jos viivästyminen negatiivisen IVF: n jälkeen kestää yli 10-14 päivää.

Hoidon taktiikan kehittämiseksi lääkäri tekee ultraäänitarkastuksen, määrittää veren hormonien tason, suorittaa tarkastuksen. Jos vakavaa syytä huoleen ei ole havaittu, se rajoittuu yleisiin määräyksiin. Raskauden hajoamisen jälkeen ei ole suositeltavaa nostaa yli 2 kg painoja. Useiden kuukausien aikana ei suositella kovaa fyysistä työvoimaa, intensiivistä koulutusta. Tarvittaessa nimetään rauhoittavat yrtit, jotka lähetetään kuulemiseen psykologin kanssa. Hyvä tulos tuo vitamiinihoidon, erityisesti Vit. E, C, ryhmä B

Kun naisella on kystat tai hormonaalinen vajaatoiminta, hoito on voimakkaampaa. Määritä hormoneja, joissakin tapauksissa leikkausta tarvitaan. Onneksi tällaiset vakavat seuraukset IVF: n jälkeen ovat harvinaisia. Useimmat naiset (99%) toipuvat 2-3 kuukauden kuluessa. Seuraava yritys keinosiemennykselle "Center IVF" Kaliningrad suosittelee ottamaan aikaisintaan kuusi kuukautta. Jos epäonnistuneeseen siirtoon liittyy ongelmia, kannattaa odottaa pidempää. Ennen menettelyä naisen on läpäistävä kaikki tutkimukset. Lopullisen päätöksen tekee hedelmällisyysasiantuntija.

Noin 24 prosentissa tapauksista, jotka ovat olleet epäonnistuneita in vitro hedelmöityksen jälkeen, raskaus ilmenee luonnollisesti 2-6 kuukauden kuluessa. Raskaus voi tänä aikana aiheuttaa myös viiveen IVF: n jälkeen. Positiiviset testitulokset ja ultraääni vahvistavat sen. Syynä on kehon luonnollisten prosessien aktivointi stimulaation jälkeen, erityisesti niillä naisilla, jotka menivät klinikaan hormonaalisten ongelmien takia. Täysin tukkeutumisen tai putkien täydellisen puuttumisen vuoksi, kun luonnollinen käsitys on täysin mahdotonta, luonnollista raskautta ei todennäköisesti esiinny.