Ruskea purkaus vasta jääneen abortin kuretuksen jälkeen

Kaavinta voi olla tarpeen gynekologisten patologioiden hoidossa, koska tarvitaan aborttia, diagnoosia. Asiantuntijat pitävät manipulointia täysimittaisena kirurgisena toimenpiteenä, minkä jälkeen myös negatiiviset seuraukset ovat mahdollisia. Ja koska ruskea purkautuminen raaputuksen jälkeen on arvioitava, koska ne voivat merkitä lisää ongelmia.

Lue tämä artikkeli.

Päästöjen syyt

Menettely käsittää kohdun limakalvon pinnan osan erottamisen joskus yhdessä ontelon sisällön kanssa. Toisin sanoen, kun kaavinta tapahtuu suunnilleen samanlaisena kuin kuukautisten aikana. Vain kriittisinä päivinä endometrium kuolee vähitellen ja myös erittyy hitaasti, mikä kestää jopa 7 päivää. Ja kaavintaessa prosessi menee 30 - 40 minuutissa.

Kohdun vuori ei ole aina valmis hylkäämään, vaikka lääkärit valitsevat manipulointiajan niin, että se on mahdollisimman fysiologinen. Ja sen jälkeen sisäpinta edustaa haavaa. Se tarvitsee paranemista, joka vie aikaa. Endometriumin regeneroituminen ja siihen liittyy erittyminen sukupuolielimestä.

Tämä prosessi ei aina ole terve. Kaavinta voi aiheuttaa kielteisiä vaikutuksia:

 • infektion lisääminen;
 • akuutti endometriumin tulehdus;
 • poistuminen kohdussa erottuviksi kudoksiksi.

Sitten sukupuolielimestä tulevan sisällön ulkoasu ja luonne ovat erilaiset kuin normaali paranemisprosessi. Ja he näkyvät pidempään.

Kuinka kauan valinnat raaputuksen jälkeen ovat

Speting jälkeen curettage ilman komplikaatioita mennä yli yhden päivän. Kohdun limakalvon paranemisprosessin kesto riippuu manipulointitarpeesta (olipa kyseessä sitten abortti, diagnoosi, unohdettu abortti, mikä tahansa elimen patologia). On muitakin olosuhteita, jotka vaikuttavat tähän ominaisuuteen:

 • onko naisella muita lantion osastojen patologioita;
 • kuinka hyvin toiminta suoritetaan (steriiliys, lääkärin pätevyys);
 • kuinka paljon materiaalia on poistettu.

Ruskea purkautuminen vasta jääneen abortin kuretuksen jälkeen on pisin ja sitä pidetään normina, kun he lähtevät 7 päivästä 3 viikkoon. Mutta täällä on tiettyjä terveyttä koskevia kriteerejä:

 • aluksi ne ovat riittävän runsaita, ja niillä on selkeä veren läsnäolo;
 • sitten niiden lukumäärä vähenee huomattavasti ja väri kirkastuu;
 • lopulta he voivat hankkia muodon, joka osoittaa kehon pyrkimyksiä palauttaa sukupuolihormonien määrä.

Mitä eritteitä pidetään normaalina ja mikä merkitsee patologiaa

Terveydelle ei ainoastaan ​​vastuuvapauden myöntämisen kesto vaan myös se, mitä ne ovat. Normaalisti sukupuolielimistä peräisin olevien veristen limojen on täytettävä seuraavat kriteerit:

 • olla kohtalainen;
 • ei ole pahoinvointia hajua;
 • edustavat yhtenäistä massaa ilman hyytymiä.

Purkauksen väri vaihtelee punaisesta ruskeaan. Mitä enemmän aikaa kulkee manipuloinnin hetkestä, sitä lähempänä niiden sävy on toisella variantilla. Tummanruskea purkaus kuretan jälkeen löytyy lähemmäs limakalvon talteenottoprosessin päättymistä, kun koaguloituneen veren jäännökset tulevat ulos.

Jos menettely on jostain syystä johtanut komplikaatioihin, ne voivat ilmetä seuraavilla oireilla:

Kun on aika tutustua lääkäriin

Jos leikkauksen jälkeinen purkaus ei vastaa normia puhtaasti ulkonäöltään ja tilavuudeltaan, se kestää tavallista pidempään, mikä on riittävä syy vierailla gynekologilla. Vielä pahempaa, kun niitä täydentää hyvinvoinnin häiriö:

 • vatsakipu, jota ei voida vapauttaa pillereillä;
 • korkean lämpötilan nostaminen ja pitäminen;
 • yleinen erittely.

Ei vähemmän vaarallista merkkiä - purkamisen puuttuminen tai äkillinen lopettaminen 1–2 päivän kuluttua käynnistyksestä. Tämä tapahtuu, kun kohdunkaulan stenoosin tai sen aiheuttaman hematooman muodostumisen vuoksi haavan pinnalta erotettu sisältö on kohdun sisällä. Tähän liittyy enemmän ja kipua, kuumeinen tila.

Kuukauden jälkeinen tiputtaminen myös määrittelee tarpeen käydä lääkärissä. Ehkä tämä on seuraava kuukautiset, mutta on myös mahdollisuus, että lisääntymiselimissä on tulehdusta. Ja ei välttämättä vain kohdussa.

Suosittelemme, että luet artikkelin kuukausittaista ruskeaa. Sieltä saat tietoa patologisten eritteiden todennäköisimmistä syistä - käsitteestä, tulehduksellisista prosesseista, sukupuolitaudeista, hormonaalisista häiriöistä naisen kehossa.

Jos haluat havaita epäsuotuisan tapahtuman kehittymisen kuretuksen jälkeen, sinun ei tarvitse olla lääkäri. Mutta tilanteen korjaamiseksi tarvitset ammattitaitoista apua. Ehkä se tulee olemaan "oksitosiinin" injektiossa, joka tasapainottaa hormonien tasapainoa. Ja joskus kaavinta on tehtävä uudelleen.

Datalife Engine Demo

Huolimatta terapeuttisten ja diagnostisten kurettien suosioista kaikilla tämän menettelyn läpikäymillä naisilla ei ole tietoa siitä, miten leikkauksen jälkeinen aika olisi normaali. Poistumisen läsnäolo on looginen vaihe tämän menettelyn jälkeen. Tämä täysin luonnollinen prosessi vie jonkin aikaa. On itsestään selvää, että monet potilaat ovat kiinnostuneita normaalista kestosta, purkautumisen intensiteetistä ja tunneesta tänä aikana. Jotta kohdun patologian alkaminen ei jää väliin, jokaisen naisen täytyy pystyä erottamaan normaali purkautuminen curetageen ja patologian jälkeen.

Normaali purkaus kaaretuksen jälkeen

Kun kohdun kurettiminen, riippumatta tämän menettelyn syistä, endometriumin funktionaalinen kerros poistetaan. Tämän seurauksena, tietenkin, kohdun ontelo on jatkuva avoimen haavan verenvuoto tietyn ajan. Kuretuksen jälkeen tila ei poikkea tavallisesti kuukautiskierroksista, koska funktionaalinen kerros hylätään kuukautisten aikana. Jokaisella naisella on yksilöllinen kuukautisten kesto, joka riippuu munasarjojen ja aivolisäkkeen hormonaalisesta toiminnasta sekä erittyneestä eritystä kuretan jälkeen.

Normaali purkaus curetten jälkeen maltillisesti, eikä sillä ole epämiellyttävää hajua, joka kestää 5-6 päivää. Sitten verenvuoto muuttuu vähäisemmäksi, purkaus muuttuu haisuksi ja pysähtyy vähitellen. Verenvuodon kokonaiskesto normaalissa ei saa olla yli kymmenen päivää. Merkitsevien kipujen vetäminen vatsan alaosassa ja alaselässä, jotka liittyvät kohdun supistuksiin, ovat normaali variantti hemofyysin aikana. Kun kyseessä on kurettiminen kuukautisten aattona, vastuuvapauden kesto vastaa yleensä kuukautisten kestoa, eli enintään kuusi päivää.

Patologinen purkautuminen kaaretuksen jälkeen

Patologisen purkauksen jälkeen curettage voidaan tunnistaa seuraavista ominaisuuksista:

 • liian pitkät erittymät (kestävät yli 10 päivää) saattavat viitata hormonaaliseen vajaatoimintaan;
 • epämiellyttävä haju, jolla on lihanheiton väri ja joka voi osoittaa infektion esiintymisen;
 • äkillinen lopettaminen, mikä on merkki verihyytymien muodostumisesta kohdussa.

Emättimen tartuntatautien ominaispiirteisen purkauksen lisäksi naisella voi olla vatsakipua ja lisätä ruumiinlämpötilaa. Sama tapahtuu, kun tyhjennys äkillinen lopettaminen - hematometri, koska kohdussa muodostuneet verihyytymät voivat aiheuttaa tulehdusta. Hoito voi sisältää antibioottihoidon kurssin ja uudelleen kaavion.

Pitkäaikainen purkaus osoittaa naisen hormonaalisen taustan epävakautta. Tällaisia ​​potilaita on seurattava endokrinologin toimesta. Lisäksi pitkittyneen verenvuodon myötä on olemassa anemian vaara, ja siksi, että naiset tarvitsevat lääkkeitä tänä aikana, hänet on ruokittava täysimääräisesti. Tuotteet, joilla on myönteinen vaikutus veren muodostumiseen: granaattiomena, tattari, naudan maksa, punainen liha.

Mahdolliset komplikaatiot kuretuksen jälkeen

Mahdolliset komplikaatiot kuretuksen jälkeen ovat seuraavat:

 1. kohdun verenvuoto, joka havaitaan melko harvoin ja esiintyy yleensä naisilla, joilla on verenvuotohäiriöitä. Kohdun verenvuoto, toisin kuin heikko tavallinen verenvuoto, joka pidetään normaalina ja kestävänä jopa useita viikkoja kuretan jälkeen, aiheuttaa todellisen uhan naisen elämälle. Jos emättimen kuretuksen jälkeen on hyvin runsaasti verenvuotoa, jonka takia 2-3 tyynyä tai tamponia on vaihdettava 2-3 tunnin kuluessa, lääkäri voi määrätä useita oksitosiinin injektioita.
 2. hematometria - kohdunkaulan verihyytymät, jotka johtuvat kohdunkaulan vakavasta puristumisesta (spasmit), joka tapahtuu välittömästi puhdistuksen jälkeen. Tämän tilanteen suuri riski johtuu suuresta infektioriskistä. Jotta estetään verihyytymien kertyminen kohdussa, lääkäri voi määrätä lääkkeitä antispasmodics-ryhmästä (esim. No-shpa), jotka tukevat kohdunkaulaa rennossa tilassa. Ensimmäinen merkki mahdollisesta verihyytymien kertymisestä on verenvuodon nopea lopettaminen kuretuksen jälkeen ja voimakkaan kivun esiintyminen vatsan alareunassa.
 3. endometriitti on kohdun limakalvon infektio ja tulehdus, joka tapahtuu, kun mikrobit tulevat kohduun. Tänään, ehkäisemiseksi jälkeen kohdun infektio, lääkäreitä määrätään kurssi antibiootteja. Ensimmäinen merkki infektioiden esiintymisestä on vatsakipujen, vilunväristysten ja kuumeen ilmaantuminen muutamassa päivässä kuretuksen jälkeen.
 4. Lapsettomuus loukkaa naisen kykyä tarttua lapseen, joka tapahtuu erittäin harvoin kaavion jälkeen.

Erittymisen tyypit kaavimisen aikana ja kuinka kauan ne menevät

Kaavinta on menettely, jota käytetään gynekologiassa erilaisten sairauksien diagnosoinnissa ja hoidossa. Tämän menettelyn suosiosta huolimatta kaikilla naisilla ei ole tietoa siitä, mitä heidän pitäisi olla kuretuksen jälkeen ja kuinka kauan heidät voidaan havaita.

Koska kohdunontelossa kuluu hankausta (menetelmän toinen nimi), verenvuodon ja vetävän kivun ulkonäkö katsotaan normaaliksi. Mutta kaikella on sen rajat. Joskus purkaus muuttuu erittäin voimakkaaksi, ja vatsakipu ilmaistaan, mikä osoittaa komplikaatioiden kehittymistä. Ja millä muilla oireilla voit määrittää niiden ulkonäön ja kuinka monta päivää purkauksen jälkeen hankauksen jälkeen saat selville nyt.

Kaavinta on eräänlainen leikkaus, joka suoritetaan yleisanestesiassa kohdun puhdistamiseksi:

 • Kun abortti on jäänyt väliin.
 • Ei-toivotusta raskaudesta (pidettiin 9-12 viikon ikäisenä).
 • Kun synnytyksen jälkeisiä komplikaatioita esiintyy, kun istukan elementit pysyvät kohdussa.
 • Patologisista muodoista.
 • Keskenmenon jälkeen, jos munasarja on vapautettu kokonaan.

Tätä menetelmää käytetään myös sairauksien diagnosointiin, kun on tarpeen saada kohdun kudosta laboratoriotutkimukseen, esimerkiksi kun epäillään syöpää.

Mutta riippumatta kulutuksen käyttötarkoituksesta, normaali on pieni verenvuoto kuretuksen jälkeen. Sen jälkeen, kun se on suoritettu, elävien endometriumisolujen poistuminen tapahtuu ja näin ollen se johtaa haavojen muodostumiseen, jotka alkavat vuotaa. Ainoa ero tässä tapauksessa on poistetun kudoksen määrä.

Tästä syystä ei-erääntyneiden raskauksien kaaretuksen jälkeisten vähäisten jaksojen ilmaantuminen ei poikkea kulutuksesta aiheutuneesta purkauksesta, esimerkiksi synnytyksen jälkeisenä aikana. Kuitenkin purkauksen luonteen ja muiden oireiden ilmaantumisen vuoksi naisilla lääkärit määrittävät, kuinka onnistunut menettely oli ja onko sen jälkeen syntynyt komplikaatioita. Näiden "parametrien" on oltava tiedossa naisille, joille on annettu hankaus, jotta voidaan määrittää ongelman esiintyminen ajoissa ja ilmoittaa siitä lääkärille.

Kuten jo mainittiin, verenvuotoa pidetään yleisenä. Ja jos menettely on suoritettu ilman komplikaatioita, ne eivät eroa kohdun verenvuodosta, joka ilmenee kuukautisten aikana. Ainoa asia, kun nainen puhdistaa kohdun, on se, että hän voi havaita pienen määrän pieniä määriä tummia hyytymiä veressäan, jota ei poisteta emättimestä.

Tässä tapauksessa kuukautiset puhdistuksen jälkeen voivat liittyä vähäiseen vatsakipuun, jota myös usein havaitaan kuukautisten aikana. Ne syntyvät kohdun supistumisen takia ja ne ovat helposti poistettavissa antispasmodisilla lääkkeillä.

On tärkeää! Avoimen verenvuodon kuretan jälkeen ilman komplikaatioita ei pidä liittää kipuun tai korkeaan kuumeeseen. Niiden ulkonäkö ei ole normaali ja vaatii välitöntä lääketieteellistä apua!

Jos kehon elpyminen tapahtuu normaalisti, naisella on ruskea päästö 3-5 päivän ajan, joka kestää useita päiviä. Tämä värisävy osoittaa normaalin veren hyytymisasteen ja kohdun onnistuneen toipumisen. Mutta! Jos kurettimaailman jälkeisiä jaksoja on havaittu yli 10 päivän ajan, sillä ei ole mitään tekemistä normin kanssa ja se vaatii välitöntä lääketieteellistä apua.

Kysymys siitä, kuinka paljon jakoa tapahtuu, huolestuttaa todennäköisesti naisia. On ehdottomasti mahdotonta vastata siihen, koska jokainen organismi on yksilöllinen ja on vaikea sanoa, kuinka kauan erittyminen kestää hankauksen jälkeen. Verenvuodon kesto riippuu:

 • Hormonien alkuaste kehossa.
 • Veren hyytymisnopeus.
 • Kuinka nopeasti elin pystyy toipumaan jne.

Normaalisti runsaat kuukautiset kestävät noin 2 päivää kaavion jälkeen. Sitten määrä vähitellen pienenee ja viikon kuluttua niistä tulee pieniä, sitten ne pysähtyvät kokonaan. Kuitenkin joissakin naisissa hankauksen jälkeinen leviäminen voi kestää noin 9–10 päivää, mikä ei myöskään ole poikkeama.

Älä unohda, että jokaisella naisella on oma sykli, joka riippuu suoraan munasarjojen ja aivolisäkkeen työstä. Jos hankausta suoritettiin 2-4 päivää ennen kuukautisten alkamispäivää, vuoto puhdistuksen jälkeen voidaan lopettaa kokonaan 6-7 vuorokautta.

Mutta jos tämä menettely suoritetaan syklin alussa tai keskellä, ensimmäiset kuukautiskierron jälkeiset jaksot menevät ajoissa ja kävi ilmi, että naisella on kaksi kuukautiskierrosta kerran kuukaudessa.

Kun endometriumia on vahingoittunut mekaanisesti, kohdunontelossa voi esiintyä tulehduksellisia tai tarttuvia prosesseja, jotka luonnollisesti vaikuttavat purkauksen luonteeseen. Ne voivat olla:

 • Liian nestemäinen, limainen ja runsas.
 • Keltainen tai vaaleanpunainen.
 • Epämiellyttävä haju.

Puhdistuksen jälkeen haavat näkyvät kohdun limakalvoilla, jotka erittävät nesteen erittymistä veren (ichor) kanssa. Jos veren kaltaista purkausta havaitaan hyvin suurina määrinä, tämä osoittaa huono haavan paranemista.

Samalla on kiinnitettävä erityistä huomiota emättimen eritteistä erittyvään väriin. Jos naisella on keltainen purkaus puhdistuksen jälkeen, hänen on välittömästi ilmoitettava siitä lääkärille, koska niiden ulkonäkö osoittaa bakteriaalisen infektion kehittymisen, joka voi vaarantaa potilaan elämän.

On huomattava, että keltainen purkaus, joka tapahtuu bakteeritartunnan liittymisen taustalla, kuluttaa aina epämiellyttävää hajua. Tällaisen haju esiintyy seurauksena patogeenisten mikro-organismien aktiivisesta elintärkeästä aktiivisuudesta, jotka tuottavat haihtuvia yhdisteitä, jotka sekoitetaan kohdun eritteisiin ja antavat niille sellaisen epämiellyttävän hajun.

On tärkeää! Jos naisella on kellertävä emättimen purkautuminen toisen tai kolmannen päivän aikana hankauksen jälkeen, hänen on otettava antibakteerinen hoito ilman, että ne estävät tartunnan. On kuitenkin mahdotonta aloittaa antibioottien ottamista yksin. Tämä voi vain pahentaa tilaa. Mitkä antibakteeriset lääkkeet nimittävät, päättää vain lääkärin, ottaen huomioon potilaan yksilölliset ominaisuudet.

Ottaen huomioon, että hankauksen jälkeen komplikaatioiden todennäköisyys on aina korkea, naisen on tiedettävä, kuinka kauan purkaus kestää puhdistuksen jälkeen, mutta myös mitä oireita voi esiintyä komplikaatioiden kehittyessä.

Niinpä, naisen tulisi välittömästi käydä lääkärissä, jos hän on kuolleen kohdun puhdistuksen jälkeen:

 • On korkea lämpötila (yli 38 astetta).
 • Vatsaontelossa on voimakas kivun oireyhtymä.
 • Purkauksen luonne muuttuu (konsistenssi, aromi, varjo).
 • Vaikea heikkous, huimaus, pahoinvointi jne.

On huomattava, että sen jälkeen kun nainen on puhdistettu, hänen lämpötila voi nousta hieman. Loppujen lopuksi curettage on eräänlainen kirurginen toimenpide, ja sen jälkeen lämpötilan nousu 37–37,2 astetta pidetään melko normaalina. Ja sitä voidaan havaita 2-3 päivän ajan. Tällä hetkellä naisen tilannetta on vaikea kutsua normaaliksi. Hän saattaa kärsiä vatsakramppeista ja heikkoudesta.

Tämä tila kykenee pysymään koko jakson ajan, kun daubing on käynnissä. Ja heti kun se päättyy, nainen tuntee merkittävän parannuksen. Mutta jos näin ei tapahdu, on tarpeen ilmoittaa asiasta välittömästi lääkärille, jopa silloin, kun eritteissä ei ole patologisia muutoksia.

On sanottava, että ehto ei ole yhtä vaarallinen, kun ei ole purkautumista kuretuksen jälkeen tai on läpinäkyvä limakalvon erittyminen. Tämä ei ole myöskään normi, vaan siksi, että nainen tarvitsee kiireellistä uudelleentarkastelua.

Jos hankauksen jälkeen on komplikaatioita, patologisten tilojen kehittymisen merkit näkyvät lähes välittömästi. Kuten edellä mainittiin, komplikaatioiden sattuessa voi olla epämiellyttävää hajua, johon liittyy kuume tai voimakas kipu. Kaikki nämä oireet ovat suoria merkkejä ultraäänestä, joka vahvistaa / kumota komplikaatioiden esiintymisen menettelyn jälkeen.

Ultraäänen lisäksi on pakollista sijoittaa emättimen leviäminen bacposseviin, joka havaitsee bakteeriflooran ja tunnistaa tarttuvan aineen. Myös naisen oireista ja edellä kuvatuista tuloksista riippuen lääkäri voi määrätä muita diagnostisia toimenpiteitä, jotka antavat täydellisen kuvan kohdun ja lisääntymisjärjestelmän elinten tilasta.

Puhuminen siitä, mitä komplikaatioita voi esiintyä puhdistuksen jälkeen, on huomattava, että naisilla on useimmiten kohdun verenvuotoa. On erittäin tärkeää tunnistaa se ajoissa, koska jos toimia ei toteuteta, se voi aiheuttaa hirvittäviä seurauksia.

Kun kohdun verenvuoto avataan, emättimestä vapautuu paljon verta. Tällöin on tarpeen vaihtaa terveyssiteitä 1,5–2 tunnin välein ja jopa useammin. Verenvuoto voi kestää pitkään, ja siihen liittyy heikkous, huimaus, pyörtyminen jne. Tämän tilan vaara on, että hapenpuutteella kehon solut alkavat kuolla, ja ennen kaikkea aivosolut kärsivät, ja tämä voi aiheuttaa vakavia seuraukset.

On tärkeää! Jos naisella on ollut raskas kuukautiskierto hankauksen jälkeen, hänet on kiireesti sairaalahoidossa. Verenvuoto kohtu on tutkittava välittömästi, ja oksitosiini tulee antaa laskimonsisäisesti potilaalle verenvuodon lopettamiseksi.

Harjauksen jälkeen joillakin naisilla on hematometri. Sen pääasiallinen oire on kohdunkaulan kanavan kouristus, joka estää normaalin veren poistumisen kohdusta. Tämän seurauksena naiset näkyvät joko vaaleanpunaisena tai ruskeana, jotka erottuvat hyvin pieninä määrinä (joskus purkautuvat ja kokonaan poissa).

Hematometrien vaara on se, että se herättää pysähtymisen kehittymisen kohdussa, ja taustaa vasten bakteeritartunnan liittymisen riskit lisääntyvät useita kertoja. Ja tilanteen korjaamiseksi on tarpeen vapauttaa tie verelle. Tämä tehdään kahdella tavalla - lääketieteellisellä tai kirurgisella. Ja koska bakteeritartunnan riskit pysyvät korkeina, hoito sisältää joka tapauksessa antibakteeristen lääkkeiden kulun.

Endometriittiä pidetään myös vähemmän vaarallisena komplikaationa. Kehityksen myötä kohdunontelossa esiintyy tulehduksellisia prosesseja. Ne johtuvat patogeenisten mikro-organismien aktiivisesta elintärkeästä aktiivisuudesta, jotka tunkeutuvat emättimeen tai hankauksen aikana, kun käytetään huonosti steriloituja instrumentteja.

Endometriitin merkki on keltaisten eritteiden läsnäolo. Ja ne voivat syntyä heti menettelyn jälkeen, mutta kuukauden kuluttua. Tässä tapauksessa kliinistä kuvaa täydentävät terävät vatsakivut ja kuume. Endometriittiä hoidetaan helposti - ottamalla antibakteerisia lääkkeitä. Mutta jos et aloita vastaanottoaan ajoissa, se johtaa vakaviin seurauksiin.

Muista, että epänormaalia verenvuotoa kulutuksen jälkeen pidetään luonnollisena. Yleensä ne kestävät enintään 10 päivää. Jos puhdistus jatkuu ja sitä täydennetään muilla oireilla (epämiellyttävä haju, kipu, kuume, jne.), On kiireellistä käydä lääkärillä. Tutkimuksen jälkeen hän määrittelee hoidon, joka estää vakavien komplikaatioiden esiintymisen ja ylläpitää terveyttä monta vuotta.

Ruskea purkaus kohdun puhdistamisen jälkeen

Ruskea purkaus kohdun (curettage, harjaus) jälkeen kohdussa on ilmiö, jota pidetään normaalina. Älä unohda, että kohdun puhdistus on invasiivinen kirurginen toimenpide, johon liittyy erilaisia ​​komplikaatioita.

Ruskean eritteiden esiintymistä curetten jälkeen pidetään fysiologisena normina, mutta joissakin tapauksissa ne saattavat viitata patologian kehittymiseen.

Päästöjen syyt

Puhdistusprosessi käsittää kohdun endometriumin ylemmän (funktionaalisen) kerroksen täydellisen poistamisen. Kurettimisen jälkeen naisella on verenvuoto, joka muistuttaa kuukautisia. Ero on siinä, että kurettien aikana limakalvot poistetaan lyhyessä ajassa - toimenpiteen kesto on enintään 20-40 minuuttia. Se riippuu siitä, mihin tarkoitukseen nainen määriteltiin kohtuun.

Joissakin tapauksissa kaavinta suoritetaan kuukautiskierron keskellä. Jos toimenpide ajoitetaan kuukautisten alkuun, kohdun sisäpinta puhdistuksen jälkeen on avoin verenvuoto. Se vaatii restaurointia, joka vie jonkin aikaa - noin yhden kuukautiskierron - 1 kuukausi. Endometriumin kudosten regeneroinnin aikana naisella on ruskea purkaus.

Mutta ei aina aina kohdun limakalvon palauttamisprosessi kohdun kuretuksen jälkeen etene ongelmitta. Komplikaatiot puhdistuksen jälkeen voivat olla:

 • sekundaarisen bakteeritartunnan kehittyminen;
 • endometriumin tulehdus;
 • alkion tai sen kudosten jäljellä olevien hiukkasten käynnistämä tulehdus sekä limakalvon palat.

kesto

Ruskea purkautuminen kohdun kuretuksen jälkeen, jopa komplikaatioiden puuttuessa, voi kestää 10-20 päivää. Gynegologit myöntävät vaihtelevan verenvuodon läsnäolon 14-21 päivän ajan puhdistuksen jälkeen, jos nainen ei häiritse kipua, ja purkauksen johdonmukaisuus ja haju ovat normaaleja. Kaikki riippuu syistä, joiden vuoksi puhdistus tehtiin - se voi olla abortti, diagnostiikkakirjoitus, vaille jäänyt abortti tai kohdun sairaus.

Mutta on muitakin tekijöitä, jotka vaikuttavat suoraan verenvuodon kestoon. Tämä on:

 • muiden matalamarginaalisten alueiden elinten patologioiden läsnäolo
 • manipulaation laatu;
 • poistetun endometriumin kokonaismäärä.

Pisin aika ruskea purkautuminen tapahtuu diagnostiikkakirjoituksen jälkeen: enintään 10 päivää. Pidempi on abortin jälkeen - niitä voidaan havaita 14–21 päivän ajan. Ja jos tarkastelemme äänenvoimakkuutta, se on merkittävämpi kuin kohdun diagnostisen puhdistuksen jälkeen. Mutta pisimmän mahdollisen vastuuvapauden pitäisi olla odotettavissa sen jälkeen, kun kohdunpoisto on jäänyt pois abortin katoamisesta. Tässä tapauksessa kevyt verenvuoto voi kestää jopa kolme viikkoa.

On olemassa useita kriteereitä, joihin gynekologit luottavat verenvuodon nopeutta ja varianssia arvioitaessa.

 • Ensimmäisten tuntien aikana kohdun puhdistamisen jälkeen ne ovat runsaasti ja punaisia, mikä edustaa tyypillistä verenvuotoa.
 • Sitten purkaus muuttuu kirkkaammaksi ja pienenee äänenvoimakkuutta.
 • Ennen valmistumista kohokohdat muuttuvat ruskeaksi, jotka muistuttavat ”osaa”. Sen ulkonäkö ilmaisee sukupuolihormonien syklisen tuotannon palauttamisen alkua ja endometriumin kerroksen regeneroinnin loppuunsaattamista.

Normaali ja patologia

Merkki korkealaatuisesta kohdunkaaresta ei ole vain ruskean purkauksen kesto vaan myös niiden laatu. Patologian puuttuessa niillä on oltava seuraavat ominaisuudet:

 • niillä on pieni tilavuus ja keskimääräinen tiheysaste;
 • ei ole epämiellyttävää hajua;
 • eivät sisällä hyytymiä.

Jos valinnan alussa on lähes täysin identtinen veren kanssa, niin lähempänä elpymisjakson loppua tulee ruskea.

Jos kohdun kurettiminen toteutettiin asepsisääntöjen ja antisepsisääntöjen vastaisesti, tai nainen ei seurannut lääkärien suosituksia elpymisajanjakson aikana, voi kehittyä erilaisia ​​komplikaatioita.

Kun ruskean purkauksen haju on terävä, epämiellyttävä, tämä oire voi merkitä seuraavaa:

 • sekä taudinaiheuttajan että patogeenisen patogeenisen kasviston aiheuttama infektio endometriitin muodostumisen myötä sekä nouseva infektio;
 • hemometra;
 • munasolujen jäännökset kohdussa ja niiden nekroosi.

Kun ruskea väri on pitkäaikainen - yli 21 päivää - huomattavan määrän säilyttämisellä, on mahdollista epäillä:

 • hormonaalisen häiriön kehittyminen;
 • huonosti suoritettu kaavinta;
 • joilla on ongelmia veren hyytymisessä.

Merkittävä määrä ruskeaa purkausta on myös patologia, koska sen on vähennettävä. Hematometreille tyypillisen kohdun verenvuodon kehittymistä osoittaa tarve korvata terveyspatruuna kahden tai kolmen tunnin välein. Lisäksi purkauksen koostumuksessa on myös hyytymiä. Tällainen oire voi myös merkitä loukkaantumista kohdun seinille.

Jos ruskea purkaus on kellertävä tai vihreä, tämä on oire bakteeri-infektiolle. Vaaleanruskea on tyypillinen merkki tulehduksesta. Kun purkauksessa näkyy valkoisia tahroja, on mahdollista puhua huuhtelun alusta. Voimakkaalla haju- signaalilla varustetun lihamassan sukupuolielinten konsistenssin purkaminen endometriitti.

Lääkäri vierailee

Jos ruskea purkaus kuretan jälkeen ei täytä fysiologista normaa ulkonäöltään tai tilavuudeltaan, niin naiselle suositellaan vierailevaa gynekologin toimistoa lähitulevaisuudessa.

Ruskea purkaus kohdun puhdistuksen jälkeen on erityisen vaarallista, jos ilmenee seuraavia oireita:

 • kehon lämpötilan nousu korkeisiin tasoihin;
 • pitkäaikainen kipu, jota ei voida poistaa kipulääkkeillä;
 • yleisen hyvinvoinnin heikkeneminen.

Verenvuodon täydellinen lopettaminen muutaman tunnin tai päivän kuluttua menettelystä tulee vaarallinen merkki. Tämän syyn syynä on hematometri - veren kertyminen kohtuun, joka johtuu sen fysiologisen ulosvirtauksen lopettamisesta. Tämä voi johtua kohdunkaulan kouristuksesta sekä veren hyytymisen patologiasta. Hematometrien muita merkkejä ovat vakava vatsakipu ja kuume.

Ruskea purkaus, joka ilmestyi kuukauden kuluttua kohdun puhdistamisesta, on syy mennä gynekologiin. Ne voivat olla sekä seuraavia kuukautisia että merkkejä kehittyneen naisten lisääntymisjärjestelmän infektiosta.

Jos sinulla on epäilyksiä terveydentilastasi kaavinnan jälkeen, sinun tulee pyytää lääkärin apua. Jos vaihdat hajua, ruskean erityksen hoito tulisi tehdä vain gynekologin toimesta, ja itsehoito on suljettava pois.