Ruskea purkaus kuukausi kohdun puhdistamisen jälkeen

14.1.2018 Kommentit postista Brown kaavinta raaputtamisen jälkeen: kun on aika hälyttää hälytys pois käytöstä 523 näkymää

Kaavinta voi olla tarpeen gynekologisten patologioiden hoidossa, koska tarvitaan aborttia, diagnoosia. Asiantuntijat pitävät manipulointia täysimittaisena kirurgisena toimenpiteenä, minkä jälkeen myös negatiiviset seuraukset ovat mahdollisia. Ja koska ruskea purkautuminen raaputuksen jälkeen on arvioitava, koska ne voivat merkitä lisää ongelmia.

Päästöjen syyt

Menettely käsittää kohdun limakalvon pinnan osan erottamisen joskus yhdessä ontelon sisällön kanssa. Toisin sanoen, kun kaavinta tapahtuu suunnilleen samanlaisena kuin kuukautisten aikana. Vain kriittisinä päivinä endometrium kuolee vähitellen ja myös erittyy hitaasti, mikä kestää jopa 7 päivää. Ja kaavintaessa prosessi menee 30 - 40 minuutissa.

Kohdun vuori ei ole aina valmis hylkäämään, vaikka lääkärit valitsevat manipulointiajan niin, että se on mahdollisimman fysiologinen. Ja sen jälkeen sisäpinta edustaa haavaa. Se tarvitsee paranemista, joka vie aikaa. Endometriumin regeneroituminen ja siihen liittyy erittyminen sukupuolielimestä.

Tämä prosessi ei aina ole terve. Kaavinta voi aiheuttaa kielteisiä vaikutuksia:

 • infektion lisääminen;
 • akuutti endometriumin tulehdus;
 • poistuminen kohdussa erottuviksi kudoksiksi.

Sitten sukupuolielimestä tulevan sisällön ulkoasu ja luonne ovat erilaiset kuin normaali paranemisprosessi. Ja he näkyvät pidempään.

Kuinka kauan valinnat raaputuksen jälkeen ovat

Speting jälkeen curettage ilman komplikaatioita mennä yli yhden päivän. Kohdun limakalvon paranemisprosessin kesto riippuu manipulointitarpeesta (olipa kyseessä sitten abortti, diagnoosi, unohdettu abortti, mikä tahansa elimen patologia). On muitakin olosuhteita, jotka vaikuttavat tähän ominaisuuteen:

 • onko naisella muita lantion osastojen patologioita;
 • kuinka hyvin toiminta suoritetaan (steriiliys, lääkärin pätevyys);
 • kuinka paljon materiaalia on poistettu.

Ruskea purkautuminen vasta jääneen abortin kuretuksen jälkeen on pisin ja sitä pidetään normina, kun he lähtevät 7 päivästä 3 viikkoon. Mutta täällä on tiettyjä terveyttä koskevia kriteerejä:

 • aluksi ne ovat riittävän runsaita, ja niillä on selkeä veren läsnäolo;
 • sitten niiden lukumäärä vähenee huomattavasti ja väri kirkastuu;
 • lopulta he voivat hankkia muodon, joka osoittaa kehon pyrkimyksiä palauttaa sukupuolihormonien määrä.

Mitä eritteitä pidetään normaalina ja mikä merkitsee patologiaa

Terveydelle ei ainoastaan ​​vastuuvapauden myöntämisen kesto vaan myös se, mitä ne ovat. Normaalisti sukupuolielimistä peräisin olevien veristen limojen on täytettävä seuraavat kriteerit:

 • olla kohtalainen;
 • ei ole pahoinvointia hajua;
 • edustavat yhtenäistä massaa ilman hyytymiä.

Purkauksen väri vaihtelee punaisesta ruskeaan. Mitä enemmän aikaa kulkee manipuloinnin hetkestä, sitä lähempänä niiden sävy on toisella variantilla. Tummanruskea purkaus kuretan jälkeen löytyy lähemmäs limakalvon talteenottoprosessin päättymistä, kun koaguloituneen veren jäännökset tulevat ulos.

Jos menettely on jostain syystä johtanut komplikaatioihin, ne voivat ilmetä seuraavilla oireilla:

Kun on aika tutustua lääkäriin

Jos leikkauksen jälkeinen purkaus ei vastaa normia puhtaasti ulkonäöltään ja tilavuudeltaan, se kestää tavallista pidempään, mikä on riittävä syy vierailla gynekologilla. Vielä pahempaa, kun niitä täydentää hyvinvoinnin häiriö:

 • vatsakipu, jota ei voida vapauttaa pillereillä;
 • korkean lämpötilan nostaminen ja pitäminen;
 • yleinen erittely.

Ei vähemmän vaarallista merkkiä - purkamisen puuttuminen tai äkillinen lopettaminen 1–2 päivän kuluttua käynnistyksestä. Tämä tapahtuu, kun kohdunkaulan stenoosin tai sen aiheuttaman hematooman muodostumisen vuoksi haavan pinnalta erotettu sisältö on kohdun sisällä. Tähän liittyy enemmän ja kipua, kuumeinen tila.

Kuukauden jälkeinen tiputtaminen myös määrittelee tarpeen käydä lääkärissä. Ehkä tämä on seuraava kuukautiset, mutta on myös mahdollisuus, että lisääntymiselimissä on tulehdusta. Ja ei välttämättä vain kohdussa.

Suosittelemme, että luet artikkelin kuukausittaista ruskeaa. Sieltä saat tietoa patologisten eritteiden todennäköisimmistä syistä - käsitteestä, tulehduksellisista prosesseista, sukupuolitaudeista, hormonaalisista häiriöistä naisen kehossa.

Jos haluat havaita epäsuotuisan tapahtuman kehittymisen kuretuksen jälkeen, sinun ei tarvitse olla lääkäri. Mutta tilanteen korjaamiseksi tarvitset ammattitaitoista apua. Ehkä se tulee olemaan "oksitosiinin" injektiossa, joka tasapainottaa hormonien tasapainoa. Ja joskus kaavinta on tehtävä uudelleen.

Ruskea purkaus kuretuksen jälkeen: kun on aika.. Nyt meni valinta, mutta smearing ruskehtava valo, lähes läpinäkyvä.

Ruskea purkaus kuretuksen jälkeen: kun on aika.. Valinta sen jälkeen, kun kohdunkaaret on tehty, ei ehkä ole sama kuin tavallinen.

Ne ovat myös välittömästi toimenpiteen jälkeen, mutta tämä on vain todiste elimen kaavittujen pintojen parantumisesta.. Ruskea purkaus kuretuksen jälkeen: kun on aika.

Luonnon purkautuminen kuukautisten aikana keskenmenon jälkeen.. Kuukautisten viivästyminen: syyt ja hoito. Ruskea purkaus kuretuksen jälkeen: kun on aika.

Abortti ja kohdun curettage voivat aiheuttaa komplikaatioita ja nainen voi havaita, että veri on mennyt kuukautisten jälkeen.. Ruskea purkautuminen kuukautisten jälkeen.

Esimerkiksi kuretuksen jälkeen munasarjakystan poistaminen leikkauksesta, kun otat suun kautta otettavia ehkäisyvalmisteita jne. Jos samanlaisia ​​vaaleanruskeat päästöt esiintyvät ennen kuukautisia tai sen jälkeen monta vuotta.

Kysy synnytyslääkärisi gynekologilta!

Jätä kommentti Peruuta vastaus

Esitä kysymys lääkärille

synnytyslääkäri-gynekologi Daria Shirochina.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruskea purkaus kuretuksen jälkeen: kun on aika.. Nyt meni valinta, mutta smearing ruskehtava valo, lähes läpinäkyvä.

Ruskea purkaus kuretuksen jälkeen: kun on aika.. Valinta sen jälkeen, kun kohdunkaaret on tehty, ei ehkä ole sama kuin tavallinen.

Ne ovat myös välittömästi toimenpiteen jälkeen, mutta tämä on vain todiste elimen kaavittujen pintojen parantumisesta.. Ruskea purkaus kuretuksen jälkeen: kun on aika.

Luonnon purkautuminen kuukautisten aikana keskenmenon jälkeen.. Kuukautisten viivästyminen: syyt ja hoito. Ruskea purkaus kuretuksen jälkeen: kun on aika.

© 2017. Tällä sivustolla olevat tiedot on tarkoitettu vain viitetarkoituksiin. Älä hoitaa itseään. Ota yhteyttä lääkäriin sairauden ensimmäisissä merkkeissä. Tietosuojakäytäntö Kun tulostat materiaaleja sivustosta, tarvitaan aktiivinen linkki sivustoon!

Luetuimmat:

Myynti ovulaation aikana: mikä pitäisi olla, muutokset purkautumisessa, patologia
Normaali ja na...

Itsensä keskenmeno alkuvaiheessa - Ole terve
Riippumaton...

Vähäiset ruskeat kuukausittaiset raskauden syyt, kuukausittain raskauden aikana
Vähäinen kuukausittain...

Närästys kutina ilman päästöjä naisilla
Kutinauhan vaara...

Dicineon kohdun kohdun verenvuotoa varten: käyttöohjeet, annostelu ja arviot
Miten Y: tä haetaan...

Vikasoli kuukausina: käyttöaiheet, lääkkeen tehokkuus
Lääke Vikaso...

Raskaiden jaksojen syyt verihyytymien kanssa, mitä tehdä
Runsaasti kuukausittain...

Ennennäkemätön raskaus 40: ssä: mitä tehdä?
Suunnittelematon...

Kohdunkaulan eroosio
Mikä on eroosio...

Vatsakipu naisilla: syyt, sairaudet, diagnoosi
Kivun syyt...

Hormonaaliset tabletit - syyt, oireet ja hoito
Hormonaalinen ta...

Intrauteriinilaite &Laquo, Mirena&raquo:: edut ja haitat, opetus
Ominaisuudet, kun...

Tyhjiö abortti: ehdot ja arviot
Tyhjiö...

Erittäin vaikea kipu kuukautisten aikana: syyt, hoito
Erittäin vahva b...

Miten aiheuttaa kuukausittain ennen termiä: tapoja, mahdollisia riskejä
Miten saada aikaan...

Miten parannuskeino parannetaan kerran ja lopulta, onko mahdollista parantaa kandidiaasia?
Voinko parantaa...

Kuukautiskierron häiriöt - syyt, oireet ja hoito
Mielenterveyshäiriö

Kuukautiskierron häiriöt - mitä tehdä?
Mielenterveyshäiriö

Runsas aika verihyytymillä
Runsaasti kuukausittain...

Dicine kuukautisten hoitoon: kuluttaa kohtuullisesti!
Ditsinon kuukaudessa...

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää hormonaalisesta ehkäisystä
Kaikki mitä tarvitset...

Miten päästä eroon ei-toivotusta raskaudesta varhaisessa vaiheessa - pillereitä ja kansanhoitoa
Ei-toivottua...

Sienet jaloissa
Mycosis jalkojeni...

Lapsettomuus naisilla: miten määrittää syyt, hedelmättömyyden hoito naisilla
Lapsettomuus naisilla...

Kun ruskea purkaus kuretuksen jälkeen on normaalia, ja kun merkki komplikaatioista

Diagnostinen kuretti tarkoittaa ”puhdistusta” siinä tapauksessa, että ultraäänitutkimuksen tulosten tai naisen valitusten perusteella lääkäri epäili polyyppejä, hyperplasiaa tai muita sairauksia. Ruskea purkaus voi sitten tapahtua seuraavista syistä:

 • tämä on normi - jos funktionaalisen endometriumin koko kerros poistetaan, tiputtaminen on viikon ja puolen tunnin sisällä;
 • submucous fibroidit - tällöin ei todennäköisesti tapahdu spotting-eritteitä, vaan jopa runsaita ja hyytymiä;
 • kohdun fibroidit - niiden koosta ja määrästä riippuen ne voivat vaikuttaa elimen kokonaiskokoonpanoon ja aiheuttaa pitkittyneen kuopan;
 • on edelleen polyyppejä ja vyöhykkeitä, joissa on endometriumia - tavallisella kaaretuksella, joka suoritetaan vain aistien valvonnassa, voit vahingossa jättää polyypit tai niiden jalat sekä endometriumin alueet, jotka "vuotavat" jonkin aikaa;
 • verenvuotohäiriö - jos naisella on perinnöllisiä tai hankittuja sairauksia tai hän ottaa lääkkeitä, jotka vaikuttavat indikaattoreihin;
 • painehäviöt - hypertensiiviset kriisit ja vakaasti korkea paine voivat herättää jaksollisen iskun ilmestymisen.
Diagnostinen kaavinta

Jos kaavinta liittyi raskauteen, seuraaviin syihin lisätään seuraavat seikat:

 • munasolun jäännökset - jopa muutaman millimetrin kuori voi aiheuttaa särkymiä, ja jos sitä ei havaita ajoissa, on olemassa riski, että infektio lisääntyy tai että massiivisempi verenvuoto kehittyy;
 • istukan polyyppi - muodostuu raskauden ja jopa synnytyksen jälkeen, jos kalvot pysyvät kohdussa;
 • raskautta ei poisteta eikä kehity - jos toteutetaan abortti- tai tyhjiöpyrkimys, on todennäköistä, että hedelmöittynyt muna "piiloutuu", ja sen jälkeen kuretuksen jälkeen se kehittyy edelleen turvallisesti, mutta usein on huono kuoppa;
 • kuplahiihto - kaikkein kauhea komplikaatio, joka vaatii ajoissa diagnoosia ja hoitoa, joskus jopa kohdun poistamiseen asti; joskus tila voi olla pahanlaatuinen;
 • tulehdus - samanaikaisten hajujen lisäksi esiintyy epämiellyttävää hajua sukupuolielimistä, kuumetta, alempaa vatsakipua.

Poistaminen diagnostisen kaaretuksen jälkeen kulkee yleensä 3-5 päivän kuluessa. Jos abortti tehtiin, mukaan lukien jäädytetty, sallitaan enintään kaksi viikkoa. Jos nainen ei ole saanut valituksia ja patologisia tietoja tarkastuksen aikana, on mahdollista sallia päästöt seuraaviin kuukautisiin saakka. Yhdessä niiden kanssa endometriumin uusi uusi funktionaalinen kerros on repeytettävä, minkä jälkeen kuukautisten tulee muuttua normaaleiksi.

Välittömästi kuretuksen jälkeen useimmat naiset huomaavat suurta vastuuvapautta. Ne kerääntyvät emättimeen ja tulevat ulos heti, kun hän pääsee vuoteesta ensimmäistä kertaa manipulaation jälkeen. Älä huoli, se on sallittua, jos mitään muuta ei häiritse.

Seuraavien 3-5 päivän aikana purkautuminen voi olla vähäistä tai se voi olla samanlainen kuin kuukautiset. Viikon kuluttua mieluiten ei pitäisi olla valkoista verta.

Määrärahat eivät saisi olla liian kirkas, useammin ne ovat tummanruskeat, jos ne hajoavat, ne saattavat näkyä mustina, kun ne kuivataan liinavaatteilla.

Korostetaan seuraavaa valintaa:

 • runsaasti ja hyytymiä päivässä tai enemmän, ja myös, jos “maxi” -patjat on vaihdettava kahden tunnin välein täydessä käytössä - tämä on ensimmäinen todistus kohdun verenvuodosta;
 • erittäin kivulias purkaus - voi liittyä tulehdukseen, hyytymien kertymiseen kohtuun, hematometriin;
 • epämiellyttävä haju, jossa on epäpuhtauksia keltaista tai vihreää väriä - ensimmäinen merkki tulehdusprosessin lisäämisestä;

Hakeudu lääkärin hoitoon seuraavissa tilanteissa:

 • lämpötilan ja kivun lisääntyminen vatsaontelossa, purkauksen ulkonäkö epämiellyttävällä tuoksulla;
 • jos purkaus on runsaasti, verenvuotoa ei voida sulkea pois;
 • jos se kestää kauemmin kuin kolme viikkoa kuretuksen jälkeen.

Joskus naiset huomauttavat, että curetten jälkeen ei ole lainkaan vastuuvapautta. Tämä voi osoittaa, että he ovat kertyneet kohtuun ja jostain syystä en pääse ulos. Useimmiten päivän tai kahden jälkeen alavatsassa on kiusaavia kipuja, jotka laskevat antispasmodicsin ottamisen jälkeen. Ja puolen tunnin kuluttua on verinen purkaus. Jos mitään ei ole ilmestynyt, on parempi kuulla lääkärin valvontaa.

Komplikaatioiden ehkäisy:

 • noudatettava kaikkia lääkärin suosituksia: antibioottien, kipulääkkeiden, toisinaan hormonaalisten lääkkeiden ottaminen;
 • älä käytä tamponeja välittömästi, vaan pidä mieluummin tiivisteitä;
 • pidättäytyä sukupuolesta vähintään kaksi viikkoa;
 • Älä altista itseäsi fyysiselle rasitukselle, vakavalle stressille;
 • Älä käy kuukauden aikana kylpyammeet, kylpytynnyrit, saunat ja muut vastaavat paikat.

Lue lisää artikkelista ruskeasta erittymisestä kaavion jälkeen.

Lue tämä artikkeli.

Ruskean purkauksen syyt kaavion jälkeen

Emäksen kaavinta voidaan tehdä eri syistä. Kussakin tapauksessa pitkä peitto "piilottaa" itsessään omat vaarat.

Kohtuun ja kohdunkaulan kanavan poistaminen sisältää kaiken sisällön poistamisen - lääkäri hoitaa huolellisesti vuorotellen kaikki seinät ja poistaa endometriumin funktionaalisen kerroksen sekä polyypit ja muut patologiset rakenteet. Samalla tavalla suoritetaan abortti - kohdun seinämien kurettiminen, kun taas chorion ja munasarja poistetaan, samoin kuin kehittymättömän raskauden aikana, synnytyksen ja muiden mahdollisten tilanteiden jälkeen.

Diagnostinen kuretti tarkoittaa ”puhdistusta” siinä tapauksessa, että ultraäänitutkimuksen tulosten tai naisen valitusten perusteella lääkäri epäili polyyppejä, hyperplasiaa tai muita sairauksia. Tässä tapauksessa ruskea vastuuvapaus voi johtua seuraavista syistä:

 • tämä on normi - jos funktionaalisen endometriumin koko kerros poistetaan, naisella on vain tiputus viikon ja puolen vuoden kuluessa;
 • submucous fibroidit - tällöin ei todennäköisesti tapahdu spotting-eritteitä, vaan jopa runsaita ja hyytymiä;
 • kohdun fibroidit - niiden koosta ja määrästä riippuen ne voivat vaikuttaa kohdun kokonaiskokoonpanoon ja aiheuttaa pitkittyneen kuopan;
 • on vielä polyyppejä ja vyöhykkeitä, joissa on endometriumia - tavallisella kurettimella, joka toteutetaan vain aistien valvonnassa (toisin kuin hysteroskooppi, jossa kaikki mitä tapahtuu näytöllä), voit vahingossa jättää polyypit tai niiden jalat sekä endometriumin solut, jotka ovat jonkin aikaa " vuotaa;
 • veren hyytymishäiriöt - jos nainen syö mitään perinnöllisiä tai hankittuja sairauksia tai hän ottaa lääkkeitä, jotka vaikuttavat näihin indikaattoreihin;
 • painehäviöt - hypertensiiviset kriisit ja vakaasti korkea paine voivat herättää jaksollisen iskun ilmestymisen.

Jos kaavinta liittyi raskauteen, seuraaviin syihin lisätään seuraavat seikat:

 • munasolun jäännökset - jopa muutaman millimetrin kuori voi aiheuttaa särkymiä, ja jos sitä ei havaita ajoissa, on olemassa riski, että infektio lisääntyy tai että massiivisempi verenvuoto kehittyy;
 • kuplahiihto - kaikkein kauhea komplikaatio, joka vaatii ajoissa diagnoosia ja hoitoa, joskus jopa kohdun poistamiseen asti; joskus tila voi olla pahanlaatuinen;
 • istukan polyyppi - muodostuu raskauden ja jopa synnytyksen jälkeen, jos kalvot pysyvät kohdussa;
 • raskautta ei poisteta eikä kehity - jos toteutetaan abortti- tai tyhjiöpyrkimys, on todennäköistä, että hedelmöittynyt muna "piiloutuu", ja sen jälkeen kuretuksen jälkeen se kehittyy edelleen turvallisesti, mutta usein on huono kuoppa;
 • tulehdus - samanaikaisten hajujen lisäksi esiintyy epämiellyttävää hajua sukupuolielimistä, kuumetta, alempaa vatsakipua.

Ja tässä on enemmän tietoa siitä, miksi tytöt ilmestyivät kuukautisten sijasta.

Kuinka kauan vaivautuu

Poistaminen diagnostisen kaaretuksen jälkeen kulkee yleensä 3-5 päivän kuluessa. Jos abortti tehtiin, mukaan lukien jäädytetty, sallitaan enintään kaksi viikkoa. Jos nainen ei ole saanut valituksia ja patologisia tietoja tarkastuksen aikana, on mahdollista sallia päästöt seuraaviin kuukautisiin saakka. Yhdessä niiden kanssa endometriumin uusi uusi funktionaalinen kerros on repeytettävä, minkä jälkeen kuukautisten tulee muuttua normaaleiksi.

Mitkä varaukset ovat normaaleja, ja joiden pitäisi varoittaa

Heti kaavin jälkeen useimmat naiset huomaavat raskaan purkauksen - ne kerääntyvät emättimeen ja lähtevät heti, kun hän pääsee vuoteesta ensimmäistä kertaa käsittelyn jälkeen. Älä huoli, se on sallittua, jos mitään muuta ei häiritse.

Seuraavien 3-5 päivän aikana purkautuminen voi olla vähäistä tai se voi olla samanlainen kuin kuukautiset. Viikon kuluttua mieluiten ei pitäisi olla valkoista verta.

Määrärahat eivät saisi olla liian kirkas, useammin ne ovat tummanruskeat, jos ne hajoavat, ne saattavat näkyä mustina, kun ne kuivataan liinavaatteilla.

Korostetaan seuraavaa valintaa:

 • runsaasti ja hyytymiä päivässä tai enemmän, ja myös, jos “maxi” -patjat on vaihdettava kahden tunnin välein täydessä käytössä - tämä on ensimmäinen todistus kohdun verenvuodosta;
 • erittäin kivulias purkaus - voi liittyä tulehdukseen, hyytymien kertymiseen kohtuun, hematometriin;
Hematometri (veren kertyminen kohtuun johtuen mekaanisen esteen muodostumisesta verenvirtaukseen)
 • epämiellyttävä haju, jossa on epäpuhtauksia keltaisella tai vihreällä värillä - ensimmäinen merkki liittymisestä tulehdusprosessiin.

Syyt lääkärin vierailuun

Hakeudu lääkärin hoitoon seuraavissa tilanteissa:

 • lämpötilan ja kivun lisääntyminen vatsaontelossa, purkauksen ulkonäkö epämiellyttävällä tuoksulla;
 • jos purkaus on runsaasti, verenvuotoa ei voida sulkea pois;
 • jos se kestää kauemmin kuin kolme viikkoa kuretuksen jälkeen.

Komplikaatioiden ehkäisy

Kurettien kielteisten vaikutusten ehkäisemiseksi on ensinnäkin noudatettava kaikkia lääkärin suosituksia, jotka on annettu ennen purkausta tai sen jälkeen. Yleensä ne sisältävät profylaktisia antibiootteja, kipulääkkeitä, joskus hormonaalisia lääkkeitä voidaan määrätä välittömästi. Yleisistä suosituksista tulee noudattaa seuraavia:

 • älä käytä tamponeja heti kuretuksen jälkeen, vaan pidä mieluummin tiivisteitä;
 • pidättäytyä sukupuolesta vähintään kaksi viikkoa;
 • Älä altista itseäsi fyysiselle rasitukselle, vakavalle stressille;
 • Älä käy kuukauden aikana kylpyammeet, kylpytynnyrit, saunat ja muut vastaavat paikat.

Ja tässä on enemmän tietoja ovulaation aikana ilmenneistä verenvuotojen syistä.

Kuretuksen jälkeen purkauksen luonne ja kesto riippuvat menettelyn syystä, siitä, kuinka hyvin nainen on ja mihin liittyvät sairaudet. Kaikkien epäilyjen ilmestyminen manipulaation jälkeen on syytä pyytää lääkärin hoitoa.

Hyödyllinen video

Katso tämä video siitä, miten voit suorittaa erillisen diagnostiikkakirjoituksen:

Jos kuukausittainen ruskea väri ilmestyi ensimmäistä kertaa, älä heti huolehdi. Tämä voi lisätä stressiä, vastaanottoa ja muita syitä. Jos ne näkyvät syklin aikana kiertoon tai niihin liittyy muita oireita, sinun täytyy käydä lääkärillä.

Normaalisti purkautumisella ennen kuukautisia on läpinäkyvä rakenne, vaalea väri. Mutta ne voivat olla ruskeat, vaaleanpunaiset, vihreät ja jopa mustat. Jos on muita merkkejä, se voi olla merkki vakavista terveysongelmista.

Kokenut lääkäri ei ensim- mäisen tutkinnan jälkeen aina voi määrittää niukkojen jaksojen syitä. Ne voivat olla joko synnynnäisiä tai leikkauksen jälkeen, raskaus, synnytys, huumeet.

Kuukautisten muutosten luonne polyypin aikana - ne tulevat runsaiksi, hyytymisillä. Salvi on mahdollista ja seksuaalisen kontaktin jälkeen ja syklin keskellä. Mitä tehdä Miten poistaa?

Ruskea purkaus kohdun puhdistamisen jälkeen

Ruskea purkaus kohdun (curettage, harjaus) jälkeen kohdussa on ilmiö, jota pidetään normaalina. Älä unohda, että kohdun puhdistus on invasiivinen kirurginen toimenpide, johon liittyy erilaisia ​​komplikaatioita.

Ruskean eritteiden esiintymistä curetten jälkeen pidetään fysiologisena normina, mutta joissakin tapauksissa ne saattavat viitata patologian kehittymiseen.

Päästöjen syyt

Puhdistusprosessi käsittää kohdun endometriumin ylemmän (funktionaalisen) kerroksen täydellisen poistamisen. Kurettimisen jälkeen naisella on verenvuoto, joka muistuttaa kuukautisia. Ero on siinä, että kurettien aikana limakalvot poistetaan lyhyessä ajassa - toimenpiteen kesto on enintään 20-40 minuuttia. Se riippuu siitä, mihin tarkoitukseen nainen määriteltiin kohtuun.

Joissakin tapauksissa kaavinta suoritetaan kuukautiskierron keskellä. Jos toimenpide ajoitetaan kuukautisten alkuun, kohdun sisäpinta puhdistuksen jälkeen on avoin verenvuoto. Se vaatii restaurointia, joka vie jonkin aikaa - noin yhden kuukautiskierron - 1 kuukausi. Endometriumin kudosten regeneroinnin aikana naisella on ruskea purkaus.

Mutta ei aina aina kohdun limakalvon palauttamisprosessi kohdun kuretuksen jälkeen etene ongelmitta. Komplikaatiot puhdistuksen jälkeen voivat olla:

 • sekundaarisen bakteeritartunnan kehittyminen;
 • endometriumin tulehdus;
 • alkion tai sen kudosten jäljellä olevien hiukkasten käynnistämä tulehdus sekä limakalvon palat.

kesto

Ruskea purkautuminen kohdun kuretuksen jälkeen, jopa komplikaatioiden puuttuessa, voi kestää 10-20 päivää. Gynegologit myöntävät vaihtelevan verenvuodon läsnäolon 14-21 päivän ajan puhdistuksen jälkeen, jos nainen ei häiritse kipua, ja purkauksen johdonmukaisuus ja haju ovat normaaleja. Kaikki riippuu syistä, joiden vuoksi puhdistus tehtiin - se voi olla abortti, diagnostiikkakirjoitus, vaille jäänyt abortti tai kohdun sairaus.

Mutta on muitakin tekijöitä, jotka vaikuttavat suoraan verenvuodon kestoon. Tämä on:

 • muiden matalamarginaalisten alueiden elinten patologioiden läsnäolo
 • manipulaation laatu;
 • poistetun endometriumin kokonaismäärä.

Pisin aika ruskea purkautuminen tapahtuu diagnostiikkakirjoituksen jälkeen: enintään 10 päivää. Pidempi on abortin jälkeen - niitä voidaan havaita 14–21 päivän ajan. Ja jos tarkastelemme äänenvoimakkuutta, se on merkittävämpi kuin kohdun diagnostisen puhdistuksen jälkeen. Mutta pisimmän mahdollisen vastuuvapauden pitäisi olla odotettavissa sen jälkeen, kun kohdunpoisto on jäänyt pois abortin katoamisesta. Tässä tapauksessa kevyt verenvuoto voi kestää jopa kolme viikkoa.

On olemassa useita kriteereitä, joihin gynekologit luottavat verenvuodon nopeutta ja varianssia arvioitaessa.

 • Ensimmäisten tuntien aikana kohdun puhdistamisen jälkeen ne ovat runsaasti ja punaisia, mikä edustaa tyypillistä verenvuotoa.
 • Sitten purkaus muuttuu kirkkaammaksi ja pienenee äänenvoimakkuutta.
 • Ennen valmistumista kohokohdat muuttuvat ruskeaksi, jotka muistuttavat ”osaa”. Sen ulkonäkö ilmaisee sukupuolihormonien syklisen tuotannon palauttamisen alkua ja endometriumin kerroksen regeneroinnin loppuunsaattamista.

Normaali ja patologia

Merkki korkealaatuisesta kohdunkaaresta ei ole vain ruskean purkauksen kesto vaan myös niiden laatu. Patologian puuttuessa niillä on oltava seuraavat ominaisuudet:

 • niillä on pieni tilavuus ja keskimääräinen tiheysaste;
 • ei ole epämiellyttävää hajua;
 • eivät sisällä hyytymiä.

Jos valinnan alussa on lähes täysin identtinen veren kanssa, niin lähempänä elpymisjakson loppua tulee ruskea.

Jos kohdun kurettiminen toteutettiin asepsisääntöjen ja antisepsisääntöjen vastaisesti, tai nainen ei seurannut lääkärien suosituksia elpymisajanjakson aikana, voi kehittyä erilaisia ​​komplikaatioita.

Kun ruskean purkauksen haju on terävä, epämiellyttävä, tämä oire voi merkitä seuraavaa:

 • sekä taudinaiheuttajan että patogeenisen patogeenisen kasviston aiheuttama infektio endometriitin muodostumisen myötä sekä nouseva infektio;
 • hemometra;
 • munasolujen jäännökset kohdussa ja niiden nekroosi.

Kun ruskea väri on pitkäaikainen - yli 21 päivää - huomattavan määrän säilyttämisellä, on mahdollista epäillä:

 • hormonaalisen häiriön kehittyminen;
 • huonosti suoritettu kaavinta;
 • joilla on ongelmia veren hyytymisessä.

Merkittävä määrä ruskeaa purkausta on myös patologia, koska sen on vähennettävä. Hematometreille tyypillisen kohdun verenvuodon kehittymistä osoittaa tarve korvata terveyspatruuna kahden tai kolmen tunnin välein. Lisäksi purkauksen koostumuksessa on myös hyytymiä. Tällainen oire voi myös merkitä loukkaantumista kohdun seinille.

Jos ruskea purkaus on kellertävä tai vihreä, tämä on oire bakteeri-infektiolle. Vaaleanruskea on tyypillinen merkki tulehduksesta. Kun purkauksessa näkyy valkoisia tahroja, on mahdollista puhua huuhtelun alusta. Voimakkaalla haju- signaalilla varustetun lihamassan sukupuolielinten konsistenssin purkaminen endometriitti.

Lääkäri vierailee

Jos ruskea purkaus kuretan jälkeen ei täytä fysiologista normaa ulkonäöltään tai tilavuudeltaan, niin naiselle suositellaan vierailevaa gynekologin toimistoa lähitulevaisuudessa.

Ruskea purkaus kohdun puhdistuksen jälkeen on erityisen vaarallista, jos ilmenee seuraavia oireita:

 • kehon lämpötilan nousu korkeisiin tasoihin;
 • pitkäaikainen kipu, jota ei voida poistaa kipulääkkeillä;
 • yleisen hyvinvoinnin heikkeneminen.

Verenvuodon täydellinen lopettaminen muutaman tunnin tai päivän kuluttua menettelystä tulee vaarallinen merkki. Tämän syyn syynä on hematometri - veren kertyminen kohtuun, joka johtuu sen fysiologisen ulosvirtauksen lopettamisesta. Tämä voi johtua kohdunkaulan kouristuksesta sekä veren hyytymisen patologiasta. Hematometrien muita merkkejä ovat vakava vatsakipu ja kuume.

Ruskea purkaus, joka ilmestyi kuukauden kuluttua kohdun puhdistamisesta, on syy mennä gynekologiin. Ne voivat olla sekä seuraavia kuukautisia että merkkejä kehittyneen naisten lisääntymisjärjestelmän infektiosta.

Jos sinulla on epäilyksiä terveydentilastasi kaavinnan jälkeen, sinun tulee pyytää lääkärin apua. Jos vaihdat hajua, ruskean erityksen hoito tulisi tehdä vain gynekologin toimesta, ja itsehoito on suljettava pois.

Ruskea purkaus vasta jääneen abortin kuretuksen jälkeen

Valinta kuretin jälkeen

Mikä pitäisi olla valinta kohdun kuretuksen jälkeen

Poistaminen kaaretuksen jälkeen on normaali malli ja seuraus menettelystä. Riippumatta siitä, miksi teit tämän manipulaation, urut sen jälkeen muuttuu yhdeksi suureksi haavaksi. Jäljempänä kuvataan, kuinka kauan kohdun kohdunpoiston jälkeen purkautuu.

Normaali vuotoaika

Leikkauksen jälkeen purkaus ilmaantuu yleensä välittömästi ja kulkee normaalisti 2-5 päivän ajan. Hyväksyttävä pistevuoto on hyväksyttävä, mikä riippuu menettelyn monimutkaisuudesta ja naisen ruumiin ominaisuuksista riippuen jopa kaksi viikkoa. Jos purkauksessa on hyytymiä, niillä on epämiellyttävä haju tai epätavallinen väri, ota välittömästi yhteyttä gynekologiin. Tällaiset ilmenemismuodot voivat olla osoitus siitä, että munasolun tai sen kalvojen osat jäävät kohtuun (abortin aikana, vastaamatta jääneen abortin kurettimessa jne.) Tai menettelyn aikana haavaan päätyi infektio.

Patologian määritelmä

Huomaa, että purkauksen väri ja luonne ovat epäsuora merkki infektion esiintymisestä tai viittaavat huonosti suoritettuun menettelyyn. Niinpä, keltainen purkaus kuretuksen jälkeen osoittaa tietyn bakteeriprosessin läsnäolon: stafylokokki, streptokokki ja vastaavat. Niiden läsnäolo voi olla myös merkki klamydiasta tai trikomoniosta. Toinen bakteeritartunnan piirre on haju - terävä, epämiellyttävä.

Jos potilaalla on ruskea purkaus kuretuksen jälkeen, voimme olettaa, että veri operaation jälkeen on alkanut käpertyä; tämä osoittaa suoraan niiden välittömän päättymisen. Kuitenkin, jos niitä havaitaan yli 10–14 päivän ajan, sinun on otettava yhteys lääkäriin.

Jos "kaikki on puhdas"

Se tapahtuu, kun kaappauksen jälkeen ei ole purkausta. Tämä ei tarkoita sitä, että leikkaus on mennyt hyvin. Verenvuodon puuttuminen on osoitus siitä, että kohdussa on muodostunut verihyytymiä, tai kohdunkaulassa on esiintynyt hematoma (pieni kasvain), joka estää eritteiden luonnollisen vapautumisen. Tässä tapauksessa on tarpeen kuulla lääkärin, joka määrittelee antibioottihoitoa tai kaavinta uudelleen. Vastuuvapauden puuttuessa naisilla on yleensä kuume ja kipu vatsan alaosassa. Muista, että tämä on hyvin hälyttävä, vaarallinen oire, joka edellyttää syiden ja myöhemmän hoidon välitöntä tutkimista.

Se tapahtuu myös

Lisäksi, kuinka monta päivää voi tapahtua purkaus sen jälkeen, kun endometriumin kuretti on vaikuttanut suoritetun menetelmän tyypiin. Kun aborttia havaitaan usein voimakkaana verenvuotona, varsinkin jos raskausaika oli suuri - yli 10 viikkoa. Pienen abortin jälkeen eritteet ovat vähemmän voimakkaita ja kestävät keskimäärin 3-5 päivää. Diagnoosimenetelmässä verenvuoto on kohtalainen ja pysähtyy 2-6 päivän kuluttua. Tässä tapauksessa ei kuitenkaan ole selkeästi määriteltyjä standardeja. Jos purkauksella on epätyypillinen väri, haju tai liian voimakas ja kestää yli 2 viikkoa - tämä ei ole normi.

Onko sinulla ollut unelma? Tulkitse sitä!

 • • runsaasti (tiivisteen vaihto 2 tunnin välein);

Useimmiten ongelman esiintyminen kehossa ilmaistaan ​​purkauksen värillä. Esimerkiksi keltaisen purkauksen jälkeinen keltainen purkaus osoittaa bakteriaalisen infektion (streptokokki, stafylokokki jne.) Kehittymistä.

Ruskea purkaus 4–8 päivän ajan curetten jälkeen on joskus merkki niiden pian päättymisestä. Jos ne ilmestyivät 2-3 viikkoa leikkauksen jälkeen, jyrkkä ja melko pitkä kipu nivusiin ja vatsaan, naisen tulisi vierailla gynekologissa. Ehkä siellä oli komplikaatio lisääntymiselinten tulehduksen muodossa. Ruskean purkauksen jälkeen curettage saattaa näkyä myös huonolaatuisen puhdistuksen jälkeen, kun irrotettavat kudokset jäävät kohtuun. Tämä patologia osoittaa niiden hajoamisen alkamisen.

Vaaleanpunainen purkaus kuretuksen jälkeen - tärkein oire infektioiden lisäykselle tai tulehdusprosessin alkamiselle kohdussa.

Raskaan verenvuodon

Endometriitin läsnäolo voi ilmaista epämiellyttävän hajujen suurta purkausta. On myös mahdollista lisätä lämpömittarin lukemaa 38 asteeseen ja vakavan tai kipeän kivun esiintymistä vatsassa. Tämä komplikaatio voi ilmetä, jos puhdistuksen aikana ei noudatettu asepsisääntöjä ja sterilointia koskevia sääntöjä, ja sikiön kappaleet jäivät kohtuun (aborttiin tai vastaamatta jääneeseen raskauteen) tai endometriumiin (gynekologisiin sairauksiin).

kesto

Jos purkauksen kesto kaaretuksen jälkeen on yli 10 päivää, voimme olettaa:

 • • sisällön epätäydellinen uuttaminen kohdusta;
 • • hormonitasojen rikkominen. Potilaiden on tutkittava gynekologi ja endokrinologi;
 • • kohdun verenvuoto, joka on seurausta huonosta veren hyytymisestä;

Kuinka paljon kuretuksen jälkeen valitaan jäädytetyn raskauden jälkeen? Verenvuoto voi kestää jopa 7-10 päivää. Muiden häiritsevien oireiden puuttuessa tämä on normaalia eikä vaadi toimia. Joka päivä samaan aikaan purkauksen määrä vähenee, mutta ei päinvastoin.

Keskeytyminen tai poissaolo

Purkauksen äkillinen lopettaminen kuretan jälkeen (1-2 päivän kuluttua) on merkki hematometristä, patologiasta, jolle on tunnusomaista verihyytymien muodostuminen ja kertyminen kohdussa. Tämä tapahtuu kohdunkaulan lihasten kouristusten seurauksena, minkä vuoksi kohdunkaulan kanava sulkeutuu.

Harvoin, mutta sattuu, että curettage-menettelyn jälkeen ei ole lainkaan verenvuotoa. Tämä ei ole normaali tila. Poistumisen puuttuminen on merkki kohdunkaulan hematoomin esiintymisestä, joka ei salli veren menemistä ulos. Tällaisen patologian läsnä ollessa sinun tulee välittömästi ottaa yhteyttä gynekologiin, koska on tarpeen suorittaa uudelleen kaavinta. Samaan aikaan, jotta estetään vakavampien komplikaatioiden kehittyminen, naiselle määrätään antibiootteja.

Kerro ystävillesi: Koti »Raskaus

Mitä purkaminen vasta jääneen abortin kuretuksen jälkeen sanoo

Gynekologinen kurettikirurgia sisältää kohdun puhdistamisen sisällöstä osittain poistamalla endometriumin kerros. Toimenpiteen seurauksena kohdun limakalvo muuttuu haavoittuvaksi haavaksi, joten verinen purkautuminen vasta jääneen raskauden kuretuksen jälkeen ensimmäisten päivien aikana on normaalia.

Kun jakaminen on normaalia

Purkamisen jälkeisen purkamisen jälkeinen purku katsotaan normaaliksi, jos:

 • verenvuoto leikkauksen jälkeen kestää enintään seitsemän päivää, mutta erityistä huomiota olisi kiinnitettävä niiden runsauteen. Jos hygieniatuotteet (tyynyt) on täynnä tunnin kuluessa, sinun tulee ilmoittaa siitä välittömästi hoitavalle lääkärille.
 • toisella viikolla päästövolyymi vähenee selvästi, mikä vie vähitellen hajua;
 • kuukausi myöhemmin purkaus pysähtyy tai ottaa luonnollisen limakalvon;
 • ruskea purkautuminen keskenmenon jälkeen voi ilmetä ominaisuutena, kunnes hormonaalinen tausta on vakiintunut ja naaraskehon lisääntymistoiminto palautuu.

Kuukauden jakson normalisoinnin jälkeen on suositeltavaa seurata huolellisesti purkauksen luonnetta ja siihen liittyviä tunteita useita kuukausia. Yleensä asiantuntijan seuraava tutkimus on suunniteltu seitsemäntenä päivänä luonnollisen kuukautiskierron jälkeen. Tutkimuksen aikana asiantuntija arvioi kohdun lihasten supistumisen astetta, tarkistaa kohdun jälkeisten vaikutusten kohdalla (sikiön ja amnionikudokset), määrittelee tarvittaessa hormonihoidon.

Kun purkaus osoittaa postoperatiivisia komplikaatioita

Poistuneiden aborttien aikana tapahtuvien päästöjen pitäisi varoittaa naista, jos he ovat hankkineet epätyypillisen värin, intensiteetin, ulkoisen epäpuhtauksien aiheuttaman mädän, haju on tullut teräväksi, alavihan kivut ovat ilmaantuneet tai kasvaneet.

Ruskea purkautuminen keskeytyneen abortin aikana saattaa merkitä seuraavia leikkauksen jälkeisiä komplikaatioita elimistössä:

 • kohdunkaulan kanavan repiminen / repeämä: pienet haavat pääsääntöisesti kiristyvät itseään, mutta kudosten eheyden vakaviin rikkomuksiin on sovellettava kirurgisia ompeleita;
 • kohdun rei'itys: kohdunmembraanin puhkeaminen voidaan tehdä "puhdistuksen" aikana ja merkittävässä koossa tarvitaan ompeleiden asettamista;
 • hematometria: kohdun seinämien tahaton supistuminen (spasmi) johtaa veren kertymiseen sen onteloon, joka uhkaa vakavia komplikaatioita kudosten lisääntyneen tartunnan riskin vuoksi;
 • kohdun tulehdus: ruskean purkauksen jälkeen, kun abortti on jäänyt vaille, sisältää epäpuhtaudet mätän ja korkea ruumiinlämpötila tulee samanaikaisesti oireeksi. Hoitoon määrätty monimutkainen antibioottihoito;
 • vaurioita itämisen endometriumille: siitä tulee usein naisen myöhemmän hedelmättömyyden syy;
 • lantion elinten tarttuvuuksien muodostuminen: vatsakipu ja alaselän vetovoima, kuukautiskierron häiriöt voivat joskus aiheuttaa hedelmättömyyttä naisilla;
 • patologisten kasvainten kehittyminen endometrioosin, endometriitin, polyyppien muodostumisen seurauksena.

Yleensä ensimmäinen kuukautiskierto keskeytetyn raskauden jälkeen alkaa 2-3 kuukautta leikkauksen jälkeen, jos sykli ei ole parantunut tänä aikana, sinun tulee vierailla gynekologissa tarkempaa tutkimusta varten. Lisäksi poissulkemisen luonteen muutosta ei suljeta pois: sikiön raaputtamisen tai polyyppien poistamisen jälkeen kuukautiset voivat muuttua runsaammin ja pidempään. Liian voimakas kuukautiskierto voi johtaa raudan vajaatoimintaan, jota ei myöskään pitäisi sallia etenkin leikkauksen jälkeisen elpymisjakson aikana.

Samanaikaiset oireet, jotka auttavat tunnistamaan tilanteita, joissa "jotain meni pieleen" elimistössä, ovat:

 • ruumiinlämpötila: ensimmäisten päivien jälkeen curetten jälkeen sen pieni nousu jopa 37,50 ° C: seen on sallittua, tämän indikaattorin ylimäärä osoittaa tulehdusprosessien kehittymistä;
 • kipu-oireyhtymä: leikkaus aiheuttaa kipua ensimmäisinä päivinä kuretuksen jälkeen. Pääsääntöisesti ne ovat voimakkaimpia ensimmäisinä tunteina leikkauksen jälkeen, kun ne menevät pois anestesiasta, ja ajan myötä kipu tulee laskea aiheuttamatta vetovoimaa;
 • haju: päästön haju muuttuu yleensä elimistön infektio ja patologisten prosessien kehittyminen.

Kaataminen hylättyyn aborttiin - sinun täytyy tietää

4641Mainut toimituksellisesti julkaistu 25. toukokuuta 2013

Raskaus on onnellisin aika lähes jokaisen naisen elämässä. Mutta valitettavasti joskus ongelmat varjostavat raskautta. Ja yksi pahimmista ongelmista on keskeytetty abortti. Loppujen lopuksi, mikä voisi olla huonompi naiselle, joka valmistautui tulemaan onnelliseksi äidiksi kuin tietämään, ettei hänen lapsensa ollut määrä tulla maailmaan? Jopa aamulla nainen oli raskaana ja onnellinen, ja vain yksi lääkäri nimitti hänet helvettiin.

Jokainen nainen kuuli jotakin vaille jääneestä abortista, mutta ei mennyt yksityiskohtiin, jos hän ei tullut siihen. Mutta jos lääkäri on antanut tämän kauhean tuomion, naisen, halusiko hän vai ei, on pakko oppia lisää vastaamatta jääneestä abortista. Siksi olemme keränneet kaiken tarvittavan tiedon, kiinnittäen erityistä huomiota curettageen, jota ilman on yksinkertaisesti mahdotonta tehdä.

Mikä on abortin jäänyt väliin?

Ensinnäkin, sinun täytyy saada käsitys siitä, mitä on menetetty abortti. Ja miksi raskaus pysähtyy kokonaan? Lääkärit kutsuvat tätä ilmiöksi, jossa embrion kehitys pysähtyy jostakin syystä ja luonnollisesti kuolee. Missään tapauksessa unohdetun raskauden ei pidä sekoittaa sikiön myöhäiseen kehitykseen - toisessa tapauksessa tulevalla vauvalla, joka on hoidettu oikea-aikaisesti ja asianmukaisesti, on kaikki mahdollisuudet syntyä terveeksi.

Useimmiten ongelmat ilmenevät varhaisimmissa termeissä - yli 85% kaikista keskeytyneen abortin tapauksista esiintyy ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana (eli kolmen ensimmäisen kuukauden aikana hoidon jälkeen). Jäljelle jäävä 15% laski raskauden toisella kolmanneksella. Jos onnettomuus tapahtui viime kuukausina, lääkärit eivät puhu raskauden häipymisestä, vaan sikiön sisäisestä kuolemasta.

Tietysti ymmärtääkseni, että raskaus on pysähtynyt, ei yksi nainen voi tehdä sitä - jopa lääkäri tarvitsee jonkin aikaa ja useita tutkimuksia. Mutta nainen voi olla epäilyttävää, jos hän löytää seuraavat oireet:

Jos sinulla on toksikoosi ja hän katosi äkillisesti, parin päivän kuluttua, tämä on tilaisuus miettiä, onko kaikki raskautesi kunnossa. Toksikoosi kehittyy sellaisten hormonien vaikutuksesta, jotka ovat vastuussa raskauden normaalista kulusta. Useimmissa tapauksissa toksisuus on raskauden toisen kolmanneksen alussa heikentynyt, mutta se tapahtuu vähitellen päivittäin.

Jos joku hieno aamuhahmo, eilen kiusannut vakava toksikoosi, nousi ylös ja tajusi, että sinusta tuntuu hyvältä ja ei ole mitään pahoinvointia, kerro siitä heti gynekologille. On epätodennäköistä, mutta on olemassa vaara, että raskaus on pysähtynyt, hormonien taso on laskenut, ja tästä syystä toksemia on pysähtynyt.

Rintarauhaset

Melkein kaikissa naisissa rintarauhaset muuttuvat jo raskauden alussa - ne karhennetaan, niiden koko kasvaa hieman - kaikkien samojen hormonien toiminta. Ja jos raskaus lopettaa kehityksensä ja hormonien taso laskee, rintarauhaset palaavat nopeasti pregeneratiiviseen tilaansa.

Emättimen purkaus

Ei missään tapauksessa ole mahdotonta jättää huomiotta emättimen veristä purkausta riippumatta siitä, missä määrin voimakkuus on. Tietenkin useimmissa tapauksissa lääkärit poistavat verenvuodon syyn ja pelastavat vauvan, mutta eivät abortin jäämisen yhteydessä.

Vastaamatta jääneen abortin diagnoosi

"Silmällä" jäädytettyä raskautta ei diagnosoida - tällaisen diagnoosin tekemiseen, gynekologi tutkii huolellisesti naiset, koska tässä tapauksessa virhe on yksinkertaisesti mahdoton hyväksyä. Tätä varten käytetään seuraavia diagnostiikkatyyppejä:

Manuaalinen tutkimus

Useimmiten raskauden alkuvaiheissa jäädytetyt tapaukset havaitaan melko satunnaisesti - rutiinitutkimuksen aikana gynekologi toteaa, että kohdun koko ei vastaa odotettua raskauden kestoa. Mutta tämäkin tekijä ei yksin riitä puhumaan varmasti abortin jäämistä - on välttämätöntä sulkea pois sikiön kehityksen viive.

Verikoe

Monet lääkärit pitävät tarpeellisena määrätä verikoe tiettyjen hormonien tasolle - se auttaa usein selventämään tilannetta.

ultraäänitutkimus

Ja pakollinen diagnostiikkamenettely - kohdun ultraäänitutkimus. Lääkäri tutkii kohdun, munasolun, arvioi riittävästi niiden kokoa ja selvittää, onko sikiöllä syke. Ultraäänen luotettavuus on erittäin korkea - virheen todennäköisyys ei ole enempää kuin yksi prosentti.

Embrion poistaminen

Jos keskeytetty abortti on vahvistettu, on välttämätöntä pelastaa nainen - jos hedelmöitetty muna pysyy kohdussa, komplikaatiot alkavat hyvin pian - voimakkaimmista tulehdusprosesseista yleiseen veren infektioon - sepsis. Siksi ensimmäinen askel on poistaa munasolu kohdusta - toivoa spontaanista keskenmenosta ei ole sen arvoista, eikä se takaa, että kaikki menee sujuvasti. Lääkärit yleensä tapahdu abortin tapauksessa seuraavasti:

Laskettu abortin hoito

Jos raskauden kesto oli hyvin pieni, lääkäri voi yrittää päästä eroon munasolusta ilman kirurgisia toimenpiteitä erityisten lääkkeiden avulla - analogisesti lääkärin abortin kanssa. Nainen ottaa pillereitä, jotka ovat hormoneja ja aiheuttavat keskenmenon. Ei kuitenkaan ole mitään takeita siitä, että sikiö tulee ulos kokonaan eikä ole tarpeen puhdistaa kohtua.

Yleisin ja luotettavin tapa poistaa alkio on kohdun kurettiminen. Lääkäri puhdistaa kirurgisesti kohdun alkiosta ja istukasta. Kyse on hänestä, nyt kerrotaan tarkemmin.

Kohdistetaan kohtu

Huolimatta siitä, että kaavinta ei ole uusi menettely ja se on hyvin yleinen, monet naiset pelkäävät sitä paniikissa. Yleensä pelko syntyy tietämättömyydestä siitä, mitä tapahtuu ja kivun odotukset.

Ennen tätä menettelyä ei ole erityistä valmistelua. Kaikki mitä naiselta vaaditaan, ei ole syytä syödä päivää ennen menettelyä ja poistaa hiukset pubista. Pääsääntöisesti melkein aina curettage tehdään yleisanestesiassa, joten anestesiologi puhuu naisen kanssa etukäteen.

Lisäksi nainen on tutkittava huolellisesti uudelleen gynekologi, sillä tavallisella kurettimella on useita vasta-aiheita, kuten: joitakin kohtuun liittyviä kohtalaisia ​​tulehdusprosesseja, tartuntatauteja, epäilyksiä kohdun limakalvon koskemattomuuden loukkaamisesta. Tällaisissa tapauksissa on tietysti tarpeen päästä eroon munasolusta, mutta tässä tapauksessa kurettien tekniikka on hieman erilainen.

Kuten edellä mainittiin, lääkäri suorittaa useimmiten anestesian kaavinta - nainen makaa gynekologisessa tuolissa, anestesiologi pistää lääkkeen ja... nainen tulee itselleen jo seurakunnassa. Mutta jos yhdestä tai toisesta syystä yleisen anestesian käyttö on mahdotonta, käytetään paikallispuudutusta - kohdunkaula ja kohdun elin katkaistaan ​​erityisillä lääkkeillä, minkä seurauksena he menettävät herkkyytensä.

Ennen kuin hoito aloitetaan, lääkäri kohtelee naispuolisia sukupuolielimiä välttämättä erityisellä jodiliuoksella, emättimen ja kohdunkaulan kanssa lääkinnällisen alkoholin avulla infektion mahdollisuuden poistamiseksi. Joissakin tapauksissa, jos lääkäri liioittelee hoitoa, naisella voi olla lievää epämukavuutta useita päiviä.

Tämän jälkeen lääkäri lisää emättimeen erityisen laitteen, jonka kautta kohdunkaula laajenee. Tällöin avointen kohdunkaulan kiinnittimiä käytetään tässä asennossa ja lääkäri siirtyy suoraan munasolun poistoon. Tällöin hän kaivertaa enimmäkseen lusikaan muistuttavan curettin avulla kohdun limakalvoa. Tämä menettely kestää keskimäärin 15 - 20 minuuttia, jos kaikki menee sujuvasti, ilman komplikaatioita.

Komplikaatiot kaavion jälkeen

Huolimatta siitä, että kohdun kurettitekniikka on hyvin kehittynyt ja tuttu kaikille lääkäreille, emme saa unohtaa, että tämä on edelleen kirurginen toimenpide. Ja tämä tarkoittaa, että tiettyjen komplikaatioiden kehittymisen riski on aina olemassa.

Emäseinän rei'itys

Perforaatio on kohdun seinän eheyden vahingoittuminen. Erittäin vakava komplikaatio, joka voi johtaa vakaviin ongelmiin, jopa vakavan kirurgisen toimenpiteen tarpeeseen. Onneksi tämä tapahtuu hyvin harvoin - alle 1 prosentissa kaikista kaavintapauksista.

Joskus kurettimainos keskeytetyn abortin aikana voi aiheuttaa verenvuotoa. Tätä ilmiötä ei saa missään tapauksessa jättää huomiotta - ilmoita asiasta välittömästi lääkärillesi, vaikka verenvuoto ei olisi vakava. Muuten on olemassa suuri riski, että verihyytymät alkavat kerääntyä kohtuun. Ja tämä voi johtaa tarpeeseen kaavata uudelleen. Kyllä, ja rauta-vajaatoiminta, jota et tarvitse.

Tulehdusprosessit

Kohdun kohdun jälkeen limakalvo on yksi suuri aukeava haava. Siksi on erittäin helppo tunkeutua mihin tahansa infektioon. Tarkkaile huolellisesti hyvinvointiasi - jos lämpötila nousee, kipu tulee näkyviin, ilmoita siitä välittömästi lääkärillesi.

Juotosprosessit

Etäisempi komplikaatio, joka voi saada itsensä tunnetuksi vasta muutaman vuoden kuluttua, on lantio lantiossa. Kipu, kuukautiskierron häiriöt ja joskus jopa sekundaarinen hedelmättömyys eivät ole tartunnan miellyttävimpiä vaikutuksia.

Postoperatiivinen aika

Joten kiretaa jäädytetyn raskauden jälkeen on tullut jälkikäteen. Se riippuu siitä, miten se etenee, että eri komplikaatioiden kehittymisen todennäköisyys riippuu siitä, miksi lääkäreille annetaan niin paljon huomiota. Seuraavien indikaattoreiden tulisi olla erityisessä valvonnassa:

Kehon lämpötila

Ensimmäisenä päivänä kuretuksen jälkeen lämpötila voi nousta 37 - 37 ja 5 astetta. Mutta toisena ja seuraavana päivänä kehon lämpötilan pitäisi olla normaali. Ja jopa pienin lisäys on hälyttävä kello, joka osoittaa, että tulehdusprosessi on mahdollista.

Emättimen purkaus

Kaataminen hylätyllä abortilla on melko traumaattinen menettely, joten ei voi tehdä ilman verta. Muista kuitenkin, että ei pitäisi olla raskasta verenvuotoa, joten jos tiivisteesi imeytyy alle tunnissa, on syytä huoleen. Lisäksi on välttämätöntä kiinnittää huomiota purkauksen hajuun - jos siitä tulee epämiellyttävää - infektio voidaan epäillä, ja jos kaikki menee suunnitelman mukaan ja ilman komplikaatioita, naista ei pidetä sairaalassa pitkään - muutaman päivän kuluttua hän on kotona.

Mutta edes sinun ei pidä rentoutua - ainakin kahden tai kolmen viikon ajan pitää terveydentilanne tiukasti valvonnan alaisena. 14. päivänä kuretuksen jälkeen on pakko vierailla gynekologissa. Ensinnäkin tarvitaan tutkimusta, jonka avulla voidaan ymmärtää, onko kohtu kohdannut. Toiseksi, et voi tehdä ilman ultraääniä - lääkärin on varmistettava, ettei kohdussa ole munasoluja tai kalvoja.

Lisäksi joissakin tapauksissa nainen voi tarvita hoitoa, joka antaa hormoneja järjestyksessä. Ja tärkeintä, mitä sinun tarvitsee tehdä, on saada aikaan tämä tragedia ja oppia elämään edelleen.