Miten naiset hoitivat ilman tamponeja ja padoja ennen?

Kauan ennen edellä mainitun ilmestymistä. Loppujen lopuksi heillä on noin 1920-1930 asti ja alusvaatteet eivät olleet. Mitä he tekivät näinä päivinä?

En voi kuvitella pitkään, koska oli olemassa muita ajatuksia puhtaudesta, hygieniasta ja esteettisyydestä. Mutta olin aina kiinnostunut siitä, kuinka naiset SSRS: ssä olivat? Loppujen lopuksi he työskentelivät miesten kanssa ja koko elämäntapa oli lähes sama kuin nyt. Äitini tarinojen mukaan kaikki naiset leikkaivat elämääni puhtaat rätit suorakulmioihin ja panivat ne pikkuhousuihin. Sitten ne pestiin ja käytettiin toistuvasti. Sanon: mutta miten, koska kankaat kastuvat, saada vaatteet likaisiksi? Niissä ei ole muovia tai sellofaania, kuten tiivisteet. Äiti vain levitti kätensä: mitä tehdä, minne mennä, joten he asuivat. Todennäköisesti sata kertaa päivässä he juoksivat muuttamaan näitä kankaita.. Muistan, että mainos tamponeissa muinaisen Egyptin naiset vääntivät lampaita villalla tiukasti ja käyttivät niitä tamponeina.

Voit nauraa, mutta nyt olen 27, ja kuukausittaiset miehet ohittivat minut vuonna 2000. Tiivisteet olivat jo siellä, ja ensimmäisten viiden vuoden aikana käytin tavallisia rättejä. Isoäitini herätti minut ja elimme huonosti. Hän ei voinut viettää ylimääräisiä rahoja tyynyille ja menin kouluun niin kuin rätillä ja pestä ne. Luulen, että pienituloisissa perheissä tämä tapahtuu. Vaikka ei keskiajalla jo.

Ja mitä naiset tekivät, kun ei ollut rättejä? Kukaan ei sanonut sitä. Mutta tämä ei ole niin kaukainen menneisyys, ja jopa ihmiset, jotka muistavat sen, ovat edelleen elossa. Juuri Neuvostoliiton muodostumisvuosina, sotavuosina ja sotavuosina, yksinkertaiset venäläiset naiset, jotka työskentelivät penniäkään ja hoitivat jokaisen painonsa arvosta kultaa, kun ei ollut siteitä ja puuvillavillaa, jossa oli jalostajia ja rikkaita, oli muutamia niistä. Mutta mihinkään mennä, oli tarpeen työskennellä kovasti ja kovasti, et olisi istunut kotona, muuten heidät tuomittaisiin vankeudesta ja vankeudesta. He käyttivät olkea, kuivattua ruohoa, sidottuja jalkojen väliin erityisesti kierretyllä olkea, ruohoa ja takia tai muuta suurta lehtiä. Nämä ovat isoäidit ja isoisäitit, jotka tuntevat köyhyyttä.

Aikaisemmin keskiajalla ei ollut wc: tä, kun talonpojat olivat palkkioina, mutta he tarvitsevat myös naisten mukavuuksia ja hygieniaa, eivätkä he suorita joitakin hyvin tärkeitä toimintoja eivätkä voi elää ilman niitä. Voin tuskin kuvitella elämääni ilman tietokonetta ollenkaan, mutta ennen kuin se ei ollut, ihmiset, joilla oli teknistä kehitystä (tiivisteet mukaan luettuina), tulivat epämiellyttävämmiksi ja tarjouksiksi, aikaisemmin he asuivat hyvin ilman sitä.

Muinaisina aikoina naiset eivät käyttäneet mitään. Miksi Raamatussa on myös kirjoitettu, että kuukausittaista naista pidettiin saastaisena eikä sillä ollut oikeutta lähteä talosta tai koskettaa ketään. Joten se on loogista, miten se tulee ulos? Veri tippuu lattialle ja maahan, sekä likaisen mekon haju. Olen syntynyt Neuvostoliitossa ja minun täytyi tietää kuukautisten "ilo" ilman tiivisteitä. Mitä käytit? Puuvilla ja side. Kenen ajanjaksot olivat runsaat, he muuttivat rättejä joka tunti tai kaksi. Vanhat levyt repeytyvät. Sitten he myös pestiin, jotka halusivat. Muistan ensimmäisten tyynyjen ulkonäön. He olivat paksuja ja ilman siipiä eivätkä pysyneet alushousuissa, vaan yksinkertaisesti sulkeutuivat. Se oli hauskaa :) varsinkin "röyhkeissä yhdeksänkymmentäluvuissa", kun tiiviste oli erittäin kallista. Sitten tulivat "siivet" ja "erittäin ohut" tahmea puoli. Ja nyt on kaikki mitä haluat - ainakin tangossa :) Edistyminen! :)

Käytin säännöllistä sideharsoa, ostin sen apteekissa ja pestä sen säännöllisesti, sitten niitä ei vielä ollut, olin teini-ikäinen, joskus ostin siteet ja puuvillavillaa, mutta tämä on harvinaisempaa, useammin pestin kaiken. Isoäitini kertoi minulle, että he olivat käyttäneet petticoatsia ja käyttäneet niitä, pestä ne ja muuttaneet niitä sellaisina päivinä useammin, he käyttivät tavallisia rättejä.

Ensimmäiset hygieniatuotteet: mielenkiintoisia historiallisia faktoja

Kuten on jo tapahtunut, keskusteluissa syntyy monia portaalin julkaisuja - kysymyksistäsi, kommenteistasi. Joten hygienia-aihe on jo ehdotettu, mikä kuukausi Ja aloitamme tarinan kanssa

Moderni nainen on ollut uskomattoman onnekas: tyydyttää käytännössä kaikki hänen tarpeet, etenkin intiimit, maailman teollisuus on tuottanut tällaisia ​​tavaroita, joita esi-isämme eivät edes voineet ajatella vielä pari sataa vuotta! Onko se - unelma

Tarkasteltaessa kaikenlaisten hygieniatuotteiden valikoimaa, joka on huolellisesti järjestetty hyvämaineisten myymälöiden hyllyille ja joissa on "useimmiten koristeltu" useimpien kojujen esityksiä, mietimme harvoin kaikkien näiden todella ihanien tuotteiden syntymisen historiaa. Hyvin nuorille tytöille, joiden monimuotoisuus on tavallista enemmän, näyttää siltä, ​​että näin on aina ollut. Vanhemmat muistavat "Neuvostoliiton" aikoja hyvin, kun heidän täytyi hoitaa sideharsolla kääritty puuvilla. Tai kotitekoiset pehmusteet, jotka oli pestä käsin. Kaikista tiukoista vaatteista ja puheista ei mennyt Joku jopa ajattelee, että tyynyt ja tamponit ilmestyivät äskettäin

Tietenkin kaikki nämä kauniit modernit pakkaukset ja täydelliset materiaalit, joiden ainutlaatuisuudesta olemme jatkuvasti televisioruuduissa, ovat mainostettuja, ovat teknologisen kehityksen tulokset ja uusien teknologioiden käyttöönotto viime vuosikymmeninä. Kuitenkin vuosisatojen ydin oli edelleen sama: ensinnäkin - suojelu. Mutta kukaan ei ole koskaan unohtanut. Loppujen lopuksi nainen on aina yrittänyt taata itselleen maksimaalisen mukavuuden, minimoida rajoitukset, joita hän kohtaa kriittisinä päivinä. Ja tässä oli välttämätöntä käyttää kaikkea, mikä oli saatavilla, kaikki, mikä tuli käsiksi, oli tavanomaisen elämäntavan tavanomainen. Tietenkin siinä, että vuosituhannen nainen, vuosisatoja ja vuosikymmeniä eri maissa valitsi itsensä, hänen taloudelliset valmiutensa ja hänen tekemänsä tehtävänsä. Paljon riippui naisen "elinympäristön" ilmastosta ja luonnonolosuhteista.

Joten, Egyptin, Syyrian ja Babylonin rikkaat asukkaat pitivät parempana ensimmäisiä tamponeja, jotka olivat pehmeää papyrusrullia. Ne, jotka olivat köyhempiä, joutuivat tyytymään kovempiin ruokoihin. Egyptin faraojen käsikirjoituksissa, jotka ovat peräisin toisesta vuosituhannesta eKr. er, sisältää tietoa pellavakuiduista valmistetuista tamponeista lähemmäs nykyaikaisia ​​materiaaleja, jotka "tuodaan lihaan" kuukautisten aikana.

Muinaiset kreikkalaiset naiset suosivat myös sisäistä suojelumuotoa ja käyttivät kotitekoisia tamponeja, jotka oli valmistettu joko rullakankaasta tai imukykyisellä materiaalilla peitetystä pyöreästä puusta. Hyväksy, että puu, jota ruoko, tuskin voisi tarjota mukavia tunteita. Tällaiset tamponit eivät voineet muotoutua ja aiheuttivat usein sisäisiä vahinkoja emättimen seinille.

Muinaiset roomalaiset naiset käyttivät hellävaraisempia tuntoherkkyyksiä, tamponien edeltäjiä - pehmeää villaa, kevyesti voideltuja. Bysanttilaiset aristokraatit suosivat vain Kaukasiasta tuotua parasta villaa, joka oli erityisesti kammattu ja valssattu tamponeiksi.

Japanilaiset naiset tekivät palloja paksu pähkinäpapuiksi.

Mutta eurooppalaiset naiset suosivat modernien tyynyjen prototyyppiä, ja kuukautiskierron aikana he käyttivät tavallista kangaskangasta, joka oli taitettu useaan otteeseen ja kiinnitetty hameen. Valitettavasti tällainen tiiviste oli epäluotettava, aiheutti fyysistä epämukavuutta massansa vuoksi, ja se oli erinomainen ympäristö nopeaan lisääntymiseen bakteereissa, jotka aiheuttavat epämiellyttävää hajua ja tulehdusta. Hygieniasta ei siis tarvitse puhua täällä. Esteettisyyden lisäksi: naisella oli paljon hameita, ympäröiviä paikkoja ei havaittu. Tällaiset tiivisteet olivat luonnollisesti uudelleenkäytettäviä.

Ei kaukana ja pohjoisen asukas. Eskimoski käytti turkiseläinten nahkoja, sammalia ja hienoa leppäahaa. Ne, joilla oli meren vieressä, ottivat leviä naisten tarpeisiin.

Mutta te olette varmasti kiinnostuneita siitä, miten maanmiehemme pääsivät pois tilanteesta? Korkeamman luokan naiset, joilla oli tilaisuus ostaa ulkomaisia ​​tavaroita vaatekaappiinsa ja wc: hen, olivat onnellisempia kuin talonpoikaisten naiset, jotka tällaisen intiimin tarkoituksiin joutuivat käyttämään tavallista heinää.

Lähes keskiajalla ja sen jälkeisillä aikakausilla lähestymme vähitellen tänään

1900-luvun alku Tekninen kehitys ei tietenkään pysy paikallaan. Uusien materiaalien keksimisen myötä ainutlaatuiset ominaisuudet alkavat näkyä uudentyyppisillä tuotteilla. Nainen kekseliäisyydessään ja kykynsä päästä pois tilanteesta on ainutlaatuinen. Joskus hänen toimintansa voi muuttaa historian kulkua. Ja luoda uusi teollinen suunta. Tiivisteiden ja tamponien tuotanto ei ollut poikkeus.

Ensimmäiset tyynyt koostuivat pehmeästä, hyvin imevästä kankaasta tai ohuesta paperista valmistetusta kannesta, jonka sisälle oli imukykyinen kerros fluffisellua, ja sen alla oli sellofaania vuotojen estämiseksi. Myöhemmin liimakerros levitettiin tyynyjen alapuolelle siten, että se ei liikkunut kävelyn tai aktiivisten liikkeiden aikana. Tällainen laite oli kuitenkin epätäydellinen ja aiheutti edelleen paljon haittaa. Tällaisia ​​työkaluja tuottavat yritykset kehittyvät jatkuvasti parantamaan niitä. Nyt ylempi kerros on järjestetty siten, että tiivisteessä olevien erityisten huokosten läpi kulkeva neste ei pääse takaisin, joten sen pinta pysyy kuivana. Mutta kuivuus ei ole ainoa vaatimus. Paksu vuori aiheuttaa epämukavuutta, estää normaalia liikkumista ja pukeutumista muodin ja mielialan mukaan. Siksi paksun selluloosakerroksen sijasta ja sellofaani alkoi käyttää materiaaleja, jotka absorboivat suuren määrän nestettä, samalla kun heillä on vähimmäismäärä. Viimeisimmän sukupolven tiivisteissä on kerroksia, joiden ansiosta iho voi hengittää. Niiden toimintaperiaate perustuu siihen, että tämä kerros sallii kosteuden haihtumisen ja pitää päänesteen sisällä. Samalla iho ylläpitää normaalia kosteutta, joka estää vaipan ihottuman ja ärsytyksen. Kun kuukautiskierto joutuu kosketuksiin ilman kanssa, syntyy epämiellyttävä haju. Nykyaikaisissa terveyssiteissä tämä on todennäköistä.

Ensimmäiset teollisesti valmistetut tyynyt ilmestyivät Yhdysvalloissa. Tuolloin naiset käyttivät yhä erityisiä liinavaatteita tai kankaita intiimihygieniaan kriittisinä päivinä, joita seuraavan pesun jälkeen käytettiin uudelleen. Mutta ensimmäisen maailmansodan aikana sairaanhoitajat kiinnittivät huomiota sellulantin ainutlaatuisiin ominaisuuksiin - uuteen materiaaliin, joka on keksitty ja valmistettu erityisesti haavoittuneiden pukeutumiseen. Hänen korkeaa imeytymisastetta arvostettiin välittömästi ja se otettiin välittömästi käyttöön parhaiden itse valmistettujen hygieniatuotteiden joukossa. Materiaalin käyttö sen käyttötarkoitukseen puolestaan ​​herätti heti asiantuntijoiden Kimberly-Clarkin huomion. Ajatus oli luonnollisesti poimittu, ja vuodesta 1920 alkaen alkoi tiivisteiden kaupallinen tuotanto. Aluksi naiset olivat hyvin hämmentyneitä ostamaan heidät "avoimesti". Ja sitten apteekeissa he keksivät erityisiä huoneita, joissa oli näyttöruutuja (kuten sopivia huoneita), joissa tyttö meni, vei tavarat ja heitti rahaa laatikkoon. Kukaan ei tarkistanut, onko hän asettanut oikean rahan vai ei - kaikki perustui luottamukseen.

Ensimmäinen tamponi - nykyajan tampaxes, cotexes, o.b jne. - prototyyppi keksittiin hieman myöhemmin, 1900-luvun kolmekymmentäluvulla. Viime vuosisadan alussa naiset, joille ammatinsa tai muiden syiden takia liikkumisen aikana (samojen näyttelijöiden ja tanssijoiden) mukavuus ja suojelu olivat erittäin tärkeitä, käyttivät kotitekoisia puuvillapalloja. Mutta vuonna 1933 mielessä oli toinen vallankumous

Amerikkalaisen kirurgin Earl Haasin vaimo rakasti ratsastaa. Mutta kriittisinä päivinä tavanomaiset tiivisteet estivät häntä tekemästä niin. Hänellä ei ollut halua ottaa taukoa harrastuksessaan kriittisten päivien takia. Hoitava aviomies löysi keinon, joka keksi hänet tamponista, joka oli valssattu kirurgisesta puuvillasta, ommeltu pitkin koko pituutta johdolla ja sijoitettu pahviputkeen (applikaattori), jotta se olisi helppo asentaa. Haas kutsui tamponia "Tampax" englanninkielisistä sanoista "tampon" (tamponi) ja "pakkaus" (pakkaus). Kolme vuotta myöhemmin tämä hyvinxx tunnistettiin hygieniaksi. Tämän seurauksena n. 100 miljoonaa naista käyttää tamponeja nykyaikaisimpana, kätevimpänä ja turvallisimpana keinona kuukautisten hygieniaan.

Kuten näette, tärkeimmät syyt, joiden vuoksi naiset eri aikoina saivat valita modernien tyynyjen ja tamponien prototyyppien välillä, pysyivät aina samoina: valinta tehtiin riippuen naisen elämäntavasta ja hänen toimintansa asteesta. Tamponit ja niiden edeltäjät sopivat aktiiviseen elämäntapaan, kun taas tiivisteet hallitsivat sovellusta, jossa elämä oli mitattavampi ja rauhallisempi.

Silloin historiallinen retkimme päättyy. Edessä - tarina siitä, millaisia ​​hygieniatuotteita nykyaikaisille naisille tarjotaan, kuinka tehdä oikea valinta, mitkä ovat eri hygieniatuotteiden edut ja haitat ja miten ne eroavat eri tuotemerkeistä.

Aikaisemmat naiset käyttivät, kun ei ollut tyynyjä?

Muinaisessa Roomassa materiaaleja käytetään tyynyissä ja joskus - tamponeja villapalloista. Tamponien käytöstä muinaisessa Kreikassa ja Juudeassa on tietoa. Mutta ilmeisesti kaikkein yleisin hygieeninen tapa muinaisina aikoina oli tietyn materiaalin uudelleenkäytettäviä tyynyjä, kuten kankaalle, kankaalle, silkille, huopalle jne.

Keskiaikaisessa Japanissa, Kiinassa, Intiassa naisten hygienia asetettiin erittäin korkeaksi, paljon suuruusluokkaa paremmaksi kuin Euroopassa. Aasiassa ilmestyi kertakäyttöiset tyynyt. Aasialaiset käyttivät kertakäyttöisiä paperiarkkeja, taitettu kirjekuori. Tällainen kirjekuori pidettiin hihnalle kiinnitetyllä huivalla. Myöhemmin Japanissa he alkoivat tehdä kuukautisia vyöt (jos kirjoittaja ei ole väärässä, heitä kutsutaan "teiksi"), jotka olivat vyö, jonka kanssa yhtye jäi jalkojen väliin. Nauhan ja vulvan välillä oli lautasliina: hihna oli uudelleenkäytettävissä, lautasliina oli kertakäyttöinen. Ulkoisesti tämä vyö muistutti hieman käänteistä koria. Jokaisen älykkään japanilaisen naisen olisi pitänyt tehdä itselleen tällainen vyö.

Polynesiassa käytettiin erikoisvalmisteisia kasvien kuorta, ruohoa, joskus eläinten nahkoja ja merisieniä. Samoin ilmeisesti Pohjois-Amerikan intiaanit.

Tamponit eivät myöskään liity viime vuosien keksintöön. Takana antiikin Egyptissä naiset tekivät ne pehmeästä papyruksesta. Muinaisessa Roomassa käytettiin tamponeina valssattua pellava-kangasta. 1900-luvun alussa näyttelijät ja tanssijat käyttivät kotitekoisia puuvillapyyhkeitä. Vuosisadan 30-luvulla Denverin dr. Earle Haas keksi tamponeja siinä muodossa, jossa ne vapautetaan nyt, jolloin naisille annetaan vaihtoehtoinen hygienia. Nykyaikaisen teollisuuden tuottamat varat tarjoavat naisille valtavan valinnan moninaisuutensa vuoksi ja mahdollistavat myös aktiivisemman yhteiskunnallisen elämän.

Naisten saniteettipehmusteiden mainonnan historian juuret juontavat ainakin viime vuosisadan 50-vuotispäivänä. Tuolloin Amerikan eettiset normit eivät ilmeisesti antaneet meille mahdollisuutta sanoa suoraan, mitä mainostetaan, joten varsin mielenkiintoiset elämäntyyliyritykset osoittautuivat.

Ennen kuin et mainosta mekkoja tai parfyymejä - tämä on se, miten tyynyjen mainonta näytti ennen kuin joku ajatteli edistää niitä sinisen nesteen avulla.

Kampanjan tavoitteena on osoittaa, että nainen voi pysyä tyylikäs missään olosuhteissa.

Tämä kampanja järjestettiin Amerikassa 50-luvulla, julkaistu Vogue-lehdessä, Good Housekeepingissa ja muissa.

Kuten naiset tekivät ilman tyynyjä ja tamponeja? Oliko heidät Neuvostoliitossa? Mitä eroa on jokapäiväisessä ja erityisessä tiivisteessä?

Pala puuvillaa kääritään pestyyn valkoiseen puuvillakankaaseen (sideharso) niin, että puuvilla ei putoa, kiinnitetty pikkuhousuun nasta. Kun koululaukku on pussissa kaksi tai kolme näistä aihioista.. Unohda, kuten huono unelma, kuten "Leningradskaya Pravda" maan wc: ssä.

Tietoja nastoista on. Tekivätkö he sitä? Muistan tietenkin, että villa villassa - se oli hirveän hankalaa ja epäluotettavaa eikä koko ajan ollut siirtynyt siihen, missä sen pitäisi olla, mutta ajatus terävien esineiden käytöstä perineumissa ei olisi koskaan tapahtunut minulle.

Ja menettää tämä kauneus menemällä vastaamaan oppitunnille? Parempi valita luotettava tappi. Ugh. kuin huono unelma.

Neuvostoliitossa (äidin ja isoäidin tarinojen mukaan) ei ollut myynnissä tyynyjä ja tamponeja. Ainakin missä kunnioitetut sukulaiset asuivat.
Naiset vääntyivät eri tavoin. Tiiviste valmistettiin esimerkiksi käärimällä siististi puuvillaa sidokseen, jolloin saatiin haluttu muoto. Tamponit ovat myös vain hieman pienempiä ja toista muotoa taas. Luonnollisesti kaikki tämä oli muutettava paljon useammin, koska tällaisilla rakenteilla oli heikot absorboivat ominaisuudet.
Ensimmäiset tyynyt, jotka myytiin myyntiin, myös muuten, eivät imeytyneet paljon, eivät saaneet liimapintaa, ja heillä oli kyky hiipiä pois kävelyn aikana.

Jokainen päivä on ohut, ne imevät hyvin vähän eikä niitä ole tarkoitettu tähän. "Special" - tämä on ilmeisesti tarkoitettu samoille olvayzille, joiden siivet eivät ole mainoksia. Niillä on toimintaperiaate melkein kuin vaipat, älä päästä nestettä ulos ja vastaava täyteaine. Siivet - tartu liinavaatteisiin, niin että kävellessäsi, istuen jne. hän ei vahingossa murentanut eikä antanut mitään.

Miten naiset hoitivat ilman tamponeja ja padoja ennen?

Kauan ennen edellä mainitun ilmestymistä. Loppujen lopuksi heillä on noin 1920-1930 asti ja alusvaatteet eivät olleet. Mitä he tekivät näinä päivinä?

En voi kuvitella pitkään, koska oli olemassa muita ajatuksia puhtaudesta, hygieniasta ja esteettisyydestä. Mutta olin aina kiinnostunut siitä, kuinka naiset SSRS: ssä olivat? Loppujen lopuksi he työskentelivät miesten kanssa ja koko elämäntapa oli lähes sama kuin nyt.

Äitini tarinojen mukaan kaikki naiset leikkaivat elämääni puhtaat rätit suorakulmioihin ja panivat ne pikkuhousuihin. Sitten ne pestiin ja käytettiin toistuvasti. Sanon: mutta miten, koska kankaat kastuvat, saada vaatteet likaisiksi? Niissä ei ole muovia tai sellofaania, kuten tiivisteet. Äiti vain levitti kätensä: mitä tehdä, minne mennä, joten he asuivat. Todennäköisesti sata kertaa päivässä he juoksivat muuttamaan näitä riisiä.

Muistan, että mainos tamponeissa muinaisen Egyptin naiset vääntivät villaa ja käyttivät tamponeja.

Voit nauraa, mutta nyt olen 27, ja kuukausittaiset miehet ohittivat minut vuonna 2000. Tiivisteet olivat jo siellä, ja ensimmäisten viiden vuoden aikana käytin tavallisia rättejä. Isoäitini herätti minut ja elimme huonosti. Hän ei voinut viettää ylimääräisiä rahoja tyynyille ja menin kouluun niin kuin rätillä ja pestä ne. Luulen, että pienituloisissa perheissä tämä tapahtuu. Vaikka ei keskiajalla jo.

Ja mitä naiset tekivät, kun ei ollut rättejä? Kukaan ei sanonut sitä. Mutta tämä ei ole niin kaukainen menneisyys, ja jopa ihmiset, jotka muistavat sen, ovat edelleen elossa. Juuri Neuvostoliiton muodostumisvuosina, sotavuosina ja sotavuosina, yksinkertaiset venäläiset naiset, jotka työskentelivät penniäkään ja hoitivat jokaisen painonsa arvosta kultaa, kun ei ollut siteitä ja puuvillavillaa, jossa oli jalostajia ja rikkaita, oli muutamia niistä. Mutta mihinkään mennä, oli tarpeen työskennellä kovasti ja kovasti, et olisi istunut kotona, muuten heidät tuomittaisiin vankeudesta ja vankeudesta. He käyttivät olkea, kuivattua ruohoa, sidottuja jalkojen väliin erityisesti kierretyllä olkea, ruohoa ja takia tai muuta suurta lehtiä. Nämä ovat isoäidit ja isoisäitit, jotka tuntevat köyhyyttä.

Aikaisemmin keskiajalla ei ollut wc: tä, kun talonpojat olivat palkkioina, mutta he tarvitsevat myös naisten mukavuuksia ja hygieniaa, eivätkä he suorita joitakin hyvin tärkeitä toimintoja eivätkä voi elää ilman niitä.

Voin tuskin kuvitella elämääni ilman tietokonetta ollenkaan, mutta ennen kuin se ei ollut, ihmiset, joilla oli teknistä kehitystä (tiivisteet mukaan luettuina), tulivat epämiellyttävämmiksi ja tarjouksiksi, aikaisemmin he asuivat hyvin ilman sitä.

Muinaisina aikoina naiset eivät käyttäneet mitään. Miksi Raamatussa on myös kirjoitettu, että kuukausittaista naista pidettiin saastaisena eikä sillä ollut oikeutta lähteä talosta tai koskettaa ketään. Joten se on loogista, miten se tulee ulos? Veri tippuu lattialle ja maahan, sekä likaisen mekon haju.

Olen syntynyt Neuvostoliitossa ja minun täytyi tietää kuukautisten "ilo" ilman tiivisteitä. Mitä käytit? Puuvilla ja side. Kenen ajanjaksot olivat runsaat, he muuttivat rättejä joka tunti tai kaksi. Vanhat levyt repeytyvät. Sitten he myös pestiin, jotka halusivat.

Muistan ensimmäisten tyynyjen ulkonäön. He olivat paksuja ja ilman siipiä eivätkä pysyneet alushousuissa, vaan yksinkertaisesti sulkeutuivat. Se oli hauskaa :) varsinkin "röyhkeissä yhdeksänkymmentäluvuissa", kun tiiviste oli erittäin kallista.

Sitten tulivat "siivet" ja "erittäin ohut" tahmea puoli. Ja nyt on kaikki mitä haluat - ainakin tangolla :)

Kukharka.ru - Kulinaarinen tietosanakirja

Kirjaudu sisään

Menstruaalisen hygienian lyhyt historia

  • Ilmoittautuminen 15.01.2007
  • Aktiivisuusindeksi 12 693
  • Kirjoittajan luokitus 746
  • Kiovan kaupunki
  • Blogi 92
  • Reseptit 357

Tässä on täydellinen versio artikkelista naisten kehosta.

Erittäin mielenkiintoinen artikkeli.

Ote kuukautisten hygieniasta. Ja niin paljon informatiivisempi.

"Vulva ei ole ihanteellinen kuukautiskierron ajan, mikä on osoituksena siitä, että ihmiskunta ei ole pitkään historiassa koskaan ajatellut täydellistä hygieenistä vaihtoehtoa naisille.

Harkitse lyhyesti kuukautiskierron historiaa. Vuosisatojen ajan oli monia erilaisia ​​hygieniavalintoja. Yksi vanhimmista tavoista on menstruoitavien naisten syrjäytyminen (eli eristäminen) yhteiskunnasta. Tämä oli melko yleistä Polynesiassa ja afrikkalaisten heimojen keskuudessa. Kussakin asuinalueessa oli erityinen mökki menstruointia varten, jossa naisten piti olla kuukautisten aikana. Miksi näin tehtiin? Lyhyesti sanottuna alempi rivi on eristää kuukautiset naiset heidän suurimman turvallisuutensa varmistamiseksi. Oliko tämä tavoite ainoa? Tässä on yhden historioitsijan lainaus: ”... koska tuon ajan naisten vaatteet eivät peittäneet täysin heidän tilannettaan, tällaisesta naisesta tulee naurettavan aihe muille, jos he huomaisivat ainakin pienimmän jäljen hänen sairaudestaan, hän menettäisi miehensä tai rakastajansa aseman. Niinpä näemme, että luonnollisella vaatimattomuudella on vain tietoisuutta omasta puutteestaan ​​ja pelkoa lakata pitämästä sitä. " Niinpä perushygieniatuotteiden puuttuminen muina aikoina pakotti naisen eristämään kuukautisten aikana. Samojen kuukautisten hygieniatuotteiden ulkonäkö teki eritystä valinnaiseksi, mutta oli tarpeen kehittää hygieniatuotteita, joiden pääasiallisena tehtävänä oli varmistaa eritteiden imeytyminen ja piiloutua naisen ympäröivään tilaan.

Muinaisessa Egyptissä käytettiin papyrusta, josta rikkaat egyptiläiset naiset tekivät tamponeja. Papyrus oli erittäin kallista, joten yksinkertaiset egyptiläiset naiset käyttivät kangasta, joka poistettiin käytön jälkeen. Byzantiumissa käytettiin myös papyrusta tai vastaavaa materiaalia. Tällaiset tamponit olivat tuskin mukavia, koska papyrus on erittäin kova.

Muinaisessa Roomassa materiaaleja käytetään tyynyissä ja joskus - tamponeja villapalloista. Tamponien käytöstä muinaisessa Kreikassa ja Juudeassa on tietoa. Mutta ilmeisesti kaikkein yleisin hygieeninen tapa muinaisina aikoina oli tietyn materiaalin uudelleenkäytettäviä tyynyjä, kuten kankaalle, kankaalle, silkille, huopalle jne.

Keskiaikaisessa Japanissa, Kiinassa, Intiassa naisten hygienia asetettiin erittäin korkeaksi, paljon suuruusluokkaa paremmaksi kuin Euroopassa. Aasiassa ilmestyi kertakäyttöiset tyynyt. Aasialaiset käyttivät kertakäyttöisiä paperiarkkeja, taitettu kirjekuori. Tällainen kirjekuori pidettiin hihnalle kiinnitetyllä huivalla. Myöhemmin Japanissa he alkoivat tehdä kuukautisia vyöt (jos kirjoittaja ei ole väärässä, heitä kutsutaan "teiksi"), jotka olivat vyö, jonka kanssa yhtye jäi jalkojen väliin. Nauhan ja vulvan välillä oli lautasliina: hihna oli uudelleenkäytettävissä, lautasliina oli kertakäyttöinen. Ulkoisesti tämä vyö muistutti hieman käänteistä koria. Jokaisen älykkään japanilaisen naisen olisi pitänyt tehdä itselleen tällainen vyö.

Polynesiassa käytettiin erikoisvalmisteisia kasvien kuorta, ruohoa, joskus eläinten nahkoja ja merisieniä. Samoin ilmeisesti Pohjois-Amerikan intiaanit.

Euroopassa keskiajalla feminiininen hygienia oli alimmillaan. Yhteiskuntalaiset esimerkiksi käyttivät vain säärien tai alushousujen lattiat, jotka oli kiinnitetty jalkojensa väliin. Venäjällä XVII-XVIII vuosisatoja käytetään joskus ns. "Häpeälliset portit", ts. Tiukat housut tai pitkät housut (joita he eivät käyttäneet tavallisia housuja), jotka on valmistettu paksusta materiaalista - kuukautiskierto imeytyi suoraan satamissa, jotka olivat laajamittaisten hameiden alla.

On huomattava, että keskiajalla kuukautiset olivat harvinaisia ​​"vieraita" eurooppalaisille naisille. Menstruaatio alkoi sitten 16-18-vuotiaana, pysähtyi noin 40-45-vuotiaana. Koska ehkäisyä ei ollut, monet naiset olivat lähes aina raskauden tai imetyksen aikana (kuukautiset eivät yleensä ole läsnä maitotuotannossa). Niinpä monilla naisilla voi olla koko elämänsä aikana vain 10–20 menstruaatiota, eli niin paljon kuin nykyaikaisella naisella on keskimäärin vuosi tai kaksi. On selvää, että kuukautishygienian kysymykset eivät kohdistu eurooppalaiseen naisiin yhtä voimakkaasti kuin nyt. Kuitenkin XIX-luvun lopulla - XX luvun alkupuolella - kuukautishygienian ongelma ennen amerikkalaisia ​​ja eurooppalaisia ​​oli jo äärimmäisen akuutti.

Amerikassa ja Euroopassa XIX-luvun lopulla - XX luvun alkupuolella, he käyttivät uudelleenkäytettäviä kotitekoisia huopapatoja, jotka käytön jälkeen taitettiin pussiin, poistettiin ja käytettiin uudelleen. Jotkut hyväksyivät kiinalaisen menetelmän käyttämällä paperikääreitä. Tapauksissa, joissa käytettyä tiivistettä ei ollut mahdollista kuljettaa tai tiivisteen säilyttäminen tuntui epäkäytännölliseltä, naiset polttivat sen takkaan. Tulipalojen polttaminen ei tullut sattumalta. Tosiasia on, että wc oli laajalti levinnyt vain XIX-luvun lopulla (vaikka se ilmestyi kaksi vuosisataa aikaisemmin). Ennen wc: n esiintymistä Englannissa (ja monissa Euroopan maissa) naiset kirjoittivat ruukkuja, jotka olivat suljettuina makuuhuoneessa tai muussa huoneessa; virtsaamisen tai suoliston jälkeen ruukut tehtiin palvelijoiden tai naisen itsensä toimesta. Sen vuoksi kuukautisten hygienian muutos tehtiin myös huoneissa, koska siellä ei ollut mitään erityisiä wc-tiloja. Huomaa, että näinä päivinä lähes kaikissa asunnoissa oli takka. Sen vuoksi oli helpompaa polttaa tiiviste takan päälle kuin laittaa se roskakoriin. Tämä oli erityisen totta silloin, kun nainen matkusti - tässä tapauksessa ilmeisesti oli helpompi uhrata uudelleenkäytettävä tiiviste pikemminkin kuin kuljettaa sitä mukanasi pitkään. Tätä tarkoitusta varten käytit takkaa. XIX vuosisadan lopussa Englannissa oli jopa erityisiä kannettavia tiivisteitä polttoväleille - niissä tapauksissa, joissa takka ei ollut käsillä!

Tapana kääriä käytetyt paperit tai sanomalehdet ja heittää ne roskakoriin muodostettiin vasta 70-luvulla. XX-luvulla kertakäyttöisten tyynyjen laajamittainen käyttö - ennen sitä, kuten näette, käytettiin joko pehmusteiden säilyttämiseen myöhempään pesuun tai polttamiseen tai heittämiseen. Kuitenkin uudelleenkäytettävät tyynyt olivat epämiellyttäviä naisille, ei pelkästään epämiellyttävän pesun vuoksi (jota maids teki rikkaille), vaan myös siksi, että tarvittiin kerätä käytettyjä tyynyjä kuukautisten aikana.

Lisäsuojaa varten käytettiin alusvaatteissa käytettyjä esiliinoja, ts. Ne suojaivat ylemmän hameen lisäksi kontaminaatiota. Pitkään 10–30-luvulla. 1900-luvulla (tai jopa pidempään) Amerikassa (ja mahdollisesti myös Euroopassa) käytettiin kuukautiskenkiä, joita kutsutaan alushousuiksi tai kukintoiksi (nimien alkuperä ei ole selvä, niitä ei käännetä venäläisiin). Tamponit, kuten kertakäyttöiset tyynyt, olivat tuolloin Amerikassa, Euroopassa ja Aasiassa lähes tuntemattomia.

Ensimmäisen maailmansodan aikana tapahtui merkittäviä muutoksia. Silloin sotilassairaaloissa ranskalaiset armeijan sisaret huomasivat, että amerikkalaisen Kimberly Clarkin kehittämä selluloosamateriaali (kuten selluloosasta valmistettu puuvillavilla), joka toimitetaan laajalti Eurooppaan sotilaallisiin tarkoituksiin, imee kuukautiskierron ja alkoi käyttää sitä. luodaan Euroopassa ensimmäiset itse valmistetut, mutta kertakäyttöiset tyynyt.

Tämä löytö vaikutti merkittävästi menstruaalisen hygienian kehitykseen, jolloin yritys "Kimberly Clark" edisti tämän materiaalin tyynyjä. Ensimmäiset kertakäyttöiset tyynyt, nimeltään Cellunap, julkaistiin vuonna 1920, mutta niiden myynti Amerikassa osoittautui erittäin ongelmalliseksi. Periaatteessa naiset reagoivat innostuneesti kertakäyttöisten tyynyjen ajatukseen (tämä näytti tuolloin perusteellisen ja hyvin monimutkaisen sosiologisen tutkimuksen), mutta oli ilmeistä, että kuukautiset ovat naisia ​​hyvin hämmentyneinä. Mainonta tai näytön tiivisteiden näyttäminen oli mahdotonta ajatella, naiset olivat hämmentyneitä ostamaan jopa tiivisteitä, jotka sitten myytiin vain apteekeissa; Usein äidit lähetettiin nuorten typerien tyttärien asettamiseen. Kun ostat naisia, oli hyvin ujo sanoa tuotteen nimi, käyttäen vain viimeistä tavua, eli “nokia”. Nap (nap) - englanniksi tarkoittaa "lautasliinaa", ja tämä termi on melko laajasti juurtunut - monta vuotta sanaa "nap" käytettiin tiivisteiden, eli lautasliinan, nimeämiseen, vaikka lautasliinat eivät luonnollisesti olleet lautasliinoja. Pian Cellünapesin nimi muutettiin Koteksiksi (Kotex), mutta niitä myytiin edelleen pakkauksissa ilman merkintöjä ja piirustuksia.

Kuitenkin mielipidetutkimukset ovat vahvistaneet, että vain hämmennys ostettaessa estää uusien tuotteiden leviämisen - naiset eivät todellakaan pitäneet uudelleenkäytettävistä huopapehmoista, mutta he olivat hämmentyneitä kysymään apteekista "terveyssiteet". Ajat olivat erittäin puritaanisia, etenkin Amerikassa.

Tuolloin valmistusyritykset (kuten Kotex, Fax ja muut) aloittivat laajan kampanjan erittäin tarkalle, mutta pysyvälle ja hyvin ajattelulle hygieniamainokselle, joista tärkeimpiä olivat tytöille tarkoitetut kirjat puberteetteja, kuukautisia ja ”huomaamattomasti”. tarve käyttää yrityksen tuotteita (kuuluisin tällainen kirja on ”Marjorie-toukokuun 12. syntymäpäivä”, joka aiheutti vanhentuneiden moraalien räjähdyksen. Tyttöjen Disney-yhtiölle tehtiin opetuskuvaksi kuukautisia. Naisten aikakauslehtien sivuille ilmestyi mainostyynyjä.

Tämä politiikka johti melko nopeaan menestykseen. Vuoteen 1940 mennessä uudelleenkäytettävien huopapalojen osuus oli laskenut 20 prosenttiin ja sodan jälkeen 40-luvun loppuun mennessä. - enintään 1%, minkä jälkeen uudelleenkäytettävät tyynyt ovat menneisyyden asia. Kuitenkin vain 60-luvun seksuaalinen vallankumous. lopulta poistettiin monia tabuja, mukaan lukien tabu naispuolisten hygieniatuotteiden televisio- ja katumainonnasta.

Mitkä olivat ensimmäiset teollisuustiivisteet kuten Kotex? "Lautasliinat" käytettäessä käytettiin kuukautisia hihnoja (vyö). Euro-Amerikan hihnat poikkesivat japanilaisista, jotka muistuttivat käännetyn korin muotoa - ne olivat melko ohut vaakasuora joustava vyötärö vyötäröllä, josta kaksi etupuolelta ja takaa juoksevaa hihnaa, jotka päättyivät metalliliittimiin (kuten verhot). Näihin kiinnittimiin kiinnitettiin tiiviste, joka kulki jalkojen väliin. Hihnojen mallit olivat jonkin verran erilaisia, mutta niillä oli sama perusjärjestelmä. Itse patjat olivat hyvin pitkiä ja paksuja, yleensä suorakaiteen muotoisia, ja peittivät koko haara. Tiivisteiden imukyky oli melko alhainen, joten joskus kiinnitettiin hihnaan kaksi tiivistettä. Tiivisteen vaihtaminen oli hyvin vaikeaa, kun nainen, todennäköisimmin, asentivat aina uuden tiivisteen uriaation jälkeen. Tämä johti siihen, että naiset halusivat kestää niin kauan kuin mahdollista ennen vessaan menoa, mikä vaikutti haitallisesti heidän terveyteensä. Jos katsomme, että sitten sukat olivat kuluneet, myös kiinnitetty vyönauhaan, voitte kuvitella, kuinka paljon aikaa ja vaivaa menstruoitavan naisen virtsaamisprosessi otti.

Tiivisteet olivat erilaisia, ja naisten mielipiteet heistä ovat hyvin erilaisia, joten yleinen johtopäätös ei ole helppo tehdä. Ilmeisesti nämä tyynyt olivat pehmeitä eivätkä hankaaneet vulvaa. Toisaalta oli vaikea asentaa ne oikeaan asentoon, ne usein kompastuivat ja vuotoivat, vaikka ne olisivatkin hieman paksuuntuneet alla. Niinpä naiset käyttivät erityisiä tiukkoja housuja, joissa oli toisinaan vedenpitävä kerros perineumissa, mikä pienensi vuotoa, mutta aiheutti suurentuneen hikoilun. Joissakin shortseissa oli erityisiä laitteita tiivisteen lisäkiinnitykseen. Jos menstruoitava nainen aikoo tanssia tai kuluttaa kalliita kauniita vaatteita, niin he myös pukeutuvat jotain ylimääräistä suojaa varten. Tällaiset tiivisteet oli vaihdettava useita kertoja päivässä.

Euroopassa ja Amerikassa se oli kuitenkin valtava askel eteenpäin - uudelleenkäytettävistä hygieniatuotteista. Tällaiset hihnat olivat melko yleisiä 60-luvun loppupuolelle saakka, mutta myöhemmin ne hävisivät vähitellen, kun tyynyjä oli liimakerroksella, jolla oli erilainen kulumisen periaate.

Ensimmäiset teolliset tamponit ilmestyivät Amerikassa 1920-luvun lopulla. (Fax, Fibs, Wix). Heillä ei ollut applikaattoreita, joskus jopa kaulanauhoja. Ensimmäinen tamponi, jossa oli applikaattori (kuuluisa Tampax), ilmestyi Amerikassa vuonna 1936 ja alkoi levitä vähitellen. Tamponien jakelua helpotti merkittävästi kuuluisa Dickinson-raportti "Tamponit kuukautissuojana", joka julkaistiin vuonna 1945 American Medical Associationin lehdessä. Tämä mietintö auttoi jossain määrin voittamaan epäluottamusta naisista kohti tamponin ajatusta. 20-50-luvulla. tamponit amerikkalaisille naisille ja eurooppalaisille olivat edelleen ”eksoottisia”, ja tamponeja käytettiin laajalti vain 1970-luvulla.

Nykyisen konseptin kertakäyttöiset tyynyt ilmestyivät 60-luvun lopulla. - ohuemmat, ei vaativat vyöt kulumiseen, mutta ne on sijoitettu shortseihin tai sukkiin. Huomaa kuitenkin, että ensimmäinen tällainen kertakäyttöinen tyyny Johnson Johnson ilmestyi jo vuonna 1890 (!), Curads, vuonna 1920, mutta he eivät selviytyneet ollenkaan, koska naisyhteiskunta ei yksinkertaisesti ollut valmis ajatukseen kertakäyttöisistä hygieniatuotteista.

1960-luvulla tamponit, joissa oli eri tyyppisiä applikaattoreita - tapista teleskooppiin, yleensä muovia - alkoivat levitä yhä enemmän. Samanaikaisesti tyynyjen ja tamponien mainonta kehitettiin laajalti televisiossa ja naislehdissä.

Kiihtyvyys (jonka ansiosta ensimmäisen kuukautiskauden ikä laski 16: sta 12-13-vuotiaille), vaihdevuosien ikä (kuukautisten lopettaminen), ehkäisyvälineiden yleinen kehitys, lasten määrän merkittävä väheneminen eurooppalaisissa ja amerikkalaisissa perheissä, emansipaation kehittyminen - kaikki tämä lisäsi kuukautisten määrää naisten elämässä ja teki hygieniaongelman paljon kiireellisemmäksi kuin aikaisemmin. Naisten elämän tehostaminen on lisännyt uusia vaatimuksia - hygieenisten keinojen nopea muutos, näkymättömyys muille, saatavuus myyntiin, luotettavuus, helppokäyttöisyys jne. Kaikki, mitä teollisuudessa tuotetut kertakäyttöiset hygieniatuotteet voivat tarjota. Jo 70-luvulla. sivistyneen naisen elämä ilman tehtaan tamponeja ja pehmusteita ei ollut edustettavissa.

80-luvulla tiivisteet jatkuivat edelleen, suojaava alempi kerros ja "kuiva" imukerros, siivet ilmestyivät; alkoi käyttää absorboivia materiaaleja, jotka muuttavat verta geeliksi; tiivisteet alkoivat tehdä naisen perineumin rakenteen (anatominen muoto). Tiivisteet tulivat verenkäyttöisemmiksi ja samalla nimikkeistö laajeni voimakkaasta yön yli ohuimpaan ”joka päivä”. Tamponit ovat myös kehittyneet - esimerkiksi teleskooppisilla applikaattoreilla varustetut tamponit ovat yleistyneet, jotka valmistetaan useammin pahvista (koska toisin kuin muovi, pahvi liukenee helposti veteen ja siksi ympäristön kannalta on parempi).

Noin samana ajanjaksona naispuoliset hygieniatuotteet alkoivat nopeasti kansainvälistyä - Tampax, Ob, Kotex, Always, Libresse ja muut ovat levinneet ympäri maailmaa ja niitä esiintyy harvoin vain köyhissä maissa (kuitenkin rikkaimmat naiset, jopa köyhimmissä maissa, ovat yhä enemmän käyttää maailmanlaajuisia tuotemerkkejä). Joissakin maissa ne lisäävät omia ”kansallisia” tuotemerkkejä. Kansalliset tuotemerkit voidaan jakaa kahteen luokkaan. Ensimmäinen on halvempi verrattuna kansainvälisiin malleihin. Puolassa nämä ovat Bella-tiivisteet Venäjällä - Angelina, Veronika tiivisteet ja muut, myös puolalaiset. Tällaiset tuotteet eivät pääsääntöisesti ole yhtä käteviä kuin kansainväliset tuotteet. Toinen luokka on tuotteita, jotka vastaavat enemmän kansallisia makuja ja mieltymyksiä kuin kansainväliset. Esimerkiksi Ranskassa Nana- ja Vania-tiivisteet (toimitetaan kääreellä, jossa tiiviste voidaan pakata käytön jälkeen) Japanissa tamponeja, joissa on pidempiä ja tavallisesti muovisia applikaattoreita, joissa on sellofaanipussit käytettyjen tamponien pakkaamiseen jne.

Huomaa, että hygieniatuotteiden valinnassa on tiettyjä kansallisia mieltymyksiä. Ne eivät ole aina selittäviä, mutta ne ovat usein hyvin jäljitettävissä. Joten, japanilaiset naiset kategorisesti eivät hyväksy ajatusta lisätä sormi emättimeen, joten lähes kaikki japanilaiset tamponit - applikaattoreilla ja harvoilla bezpflikatornye-tuotemerkeillä varustetaan kumi sormenpuristimilla! Yleensä japanilaiset naiset suosivat varmasti tiivisteitä. Aasian, Latinan ja venäläiset naiset haluavat myös käyttää tiivisteitä. Amerikkalaiset suosivat varmasti tamponeja, Länsi-Euroopassa tamponien ja tyynyjen esiintyvyys on verrattavissa. Kirjoittaja olettaa (mutta ei ole todisteita), että muslimi-naiset käyttävät vain tyynyjä ja kotitekoisia, koska kuukautiset mainonta on kielletty muslimi-maissa.

Neuvostoliitossa 80-luvun loppuun asti. teollisia tamponeja ei ollut lainkaan, ja teollisuustuotteiden tiivisteet olivat erittäin harvinaisia, ja niitä myytiin harvoin apteekeissa, joita kutsuttiin "hygieenisiksi keinoiksi" - sanan mukaan Amerikan tilanne 1930-luvulla toistettiin anekdotaalisella tarkkuudella. Mutta jokaisessa koululaisissa kirjassa selitettiin yksityiskohtaisesti, miten puuvillapalat valmistetaan sideharsoihin. Tätä "taitotietoa" täydensivät kaikki Neuvostoliiton naiset.

Ensimmäiset Tampax-tamponit ja tyynyt ilmestyivät Neuvostoliitossa 1990-luvun alussa. ja aiheutti todellisen tunteen naisten keskuudessa. Ensimmäinen Tampax-mainos ilmestyi Burdan lehdessä vuonna 1989. Sivulla oli tamponi ja applikaattori laatikon taustalla. Oli myös lyhyt teksti, jonka ytimenä kiehui se tosiasia, että Tampax-tamponit venäläisissä vaginoissa saavat vapauden ja ennennäkemättömän mukavuuden.

Kirjoittaja havaitsi henkilökohtaisesti, miten tytöt-opiskelijat kirjaimellisesti jäätyivät, avasi sivun tämän mainoksen kanssa ja kiehtoivat pitkään tämän mainoksen sisältöä. Lehti siirtyi käsistä käsin, kunnes kaikki opiskelijat ovat tutustuneet mainokseen. Mielenkiintoinen psykologinen hienovaraisuus: yleensä tytöt katsoivat sivua kahdessa ryhmässä, jotka usein kuiskivat toisiaan. Näin ollen he eivät epäröineet kuukautisten välillä, mutta kun kaverit ilmestyivät, he teeskentelivät harkitsevansa mekkojen tyylit. On huomattava, että mainoksen ilmestymishetkellä tamponeja tai tyynyjä ei ollut vielä myynnissä, ja tytöt voisivat käyttää vain kotitekoisia tyynyjä. Idea tamponista aiheutti tytöt iloksi.

Hygieniatuotteet olivat aluksi kalliita, Itä-Euroopan itävaltalaisia ​​käsitöitä oli paljon, joten uusien hygieniatuotteiden leviäminen oli melko hidasta. Rikkaita miehiä, gangstereiden, varkaiden ja muiden "uusien venäläisten" tyttöystäviä tuli ensimmäiseksi teollisuustuotannon kuukautiskierron tuotteiksi. Maailman tuotemerkkien leviämistä vaikeuttivat paitsi korkea hinta ja yleinen köyhyys, mutta myös Neuvostoliiton naisten tietty ennakko teollisuushygieniatuotteita vastaan ​​("miksi ostaa korkeita hintoja, kun itse voin tehdä tiivisteen paljon halvemmaksi"). Ulkomaiset valmistajat olivat kiinnostuneita tuotteidensa varhaisesta jakelusta Venäjän markkinoilla. Ja sitten, kuten sodanjälkeisessä Amerikassa, julkaistiin mainos, joka meidän tapauksessamme oli saada venäläiset vakuuttumaan siitä, että "vanhanaikaisella tavalla" menstruoitu kotitekoinen tyyny oli nyt yksinkertaisesti muodikasta. Se oli välttämätöntä murtaa stereotypiat ja vakuuttaa naiset, erityisesti nuoret, että elämä ilman Cocexiä, Tampaxia, Allweizia on yksinkertaisesti mahdotonta.

Kaikki muistavat aikaa, jolloin maa on kirjaimellisesti tukkeutunut kuukautisten mainonnassa. Tämä mainosvirta, joka on hyvin taktinen, kova ja ärsyttävä, hämmentyi ja järkytteli aluksi sekä naisia ​​että miehiä. Siellä oli jopa liike "Mainoslevyjen ja tyttöjen kunniaksi" (kuitenkin huomaamme, että tyttöjen kunniaksi ei ole mitään tekemistä sen kanssa, vaan päinvastoin - se, joka "kunnioittaa" varmasti kuukautisia, toisin kuin "lentävät" tyttöystävät ). Röyhkeä ja itsevarma mainonta on kuitenkin tehnyt työnsä - 15-25-vuotiaiden tyttöjen nykyaikainen sukupolvi vain menettää teollisuustuotannon tiivisteet ja tamponit eivätkä yksinkertaisesti ole samaa mieltä kotitekoisista tuotteista (vaikka kotitekoisen tuotannon salaisuus ei ole hävinnyt venäläisessä takaisinosassa). Lisäksi tyttöjen hämmennys tässä asiassa on vähentynyt - jos aikaisemmat tytöt eivät periaatteessa puhuneet kuukautiskierroksistaan ​​ja olivat erittäin hämmentyneitä sen mainitsemisen suhteen, tytöt tarkastelevat kuukautisia täysin luonnollisena ilmiönä - intiiminä, mutta periaatteessa ei häpeällisenä. Voit sanoa kiitos tästä mainoksesta. "

Mitä keinoja käyttää intiimihygieniaa naisten ennen tiivisteiden ilmestymistä

Reilun sukupuolen edustajat eivät ole vain rakastavia äitejä ja vaimoja, tyttöystäviä, jotka koristavat arkipäivää heidän läsnäolonsa kanssa. He pyrkivät toteuttamaan itsensä eri alueilla, yrittäen saavuttaa vähemmän korkeuksia kuin miehet. Hygieniatuotteiden runsaus myymälöiden hyllyillä antaa mahdollisuuden jättää huomiotta kuukausipäästöihin liittyvät vaikeudet ja pysyä aktiivisena aina. Kuitenkin, mitä naiset käyttivät ennen tiivisteiden ulkonäköä, ei tiedetä kaikille.

Mutta neljännesvuosisataa sitten maanmiehillämme oli vain unelma tällaisesta ylellisyydestä kuin siivet tai pienet tamponit. Tällainen gizmos sai ajoittain valittuja onnellisia naisia ​​ulkomailta. Mutta useimmille naisille oli saatavilla vain suorakulmioon taitetut luonnollisen kankaan itse tehdyt laastarit. Kurssilla meni kaikki, mitä kotitaloudessa ei enää tarvittu: vanhat pyyhkeet, liinavaatteet, jopa kuluneet vaatteet ja mekot.

Mitä naiset käyttivät antiikin aikana

Muinaisina aikoina naisten oli osoitettava eniten kekseliäisyyttä, jotta ainakin jotenkin selviytyisivät joka kuukausi ilmestyneistä veristä eritteistä. Vaikka oikeudenmukaisuudessa on sanottava, että usein raskaudet ja sitten rintamaidon ruokinta mahdollistivat tietyn ajanjakson levätä ajanjaksoistaan.

Muinaisen idän rikkaat asukkaat - Babylon, Syyria ja Egypti - käyttivät tamponeja, jotka oli valssattu ohuiksi. Köyhille naisille oli saatavilla vain huono ruoko. Faraon haudoissa löydetyissä rullissa on tietoa siitä, että jalot Egyptin naiset käyttivät pellavasta valmistettuja tamponeja kuukausittain.

Kreikkalaiset naiset eivät myöskään olleet pilaantuneet eivätkä pelänneet käyttää keinoja, joita he ruiskuttivat. He tekivät tamponeja kankaasta ja taittivat sen pieneksi rullaksi. Käytettiin myös puupaloja, jotka oli kiinnitetty hyvin imevään materiaaliin. Tällaisilla työkaluilla ei ollut kimmoisuutta, se häiritsi liikettä, joten naisilla oli melko usein emättimen seinävammoja ja lisätty vain kuukautisiin liittyvää epämukavuutta.

Roomassa asuneet naiset käyttivät paljon turvallisempia intiimihygieniatuotteita. Tätä varten he veivät pieniä rullia hienoa villaa ja rasvoittivat ne sitten rasvalla. Rikkaat roomalaiset naiset tilasivat raaka-aineita herkille tarpeille Kaukasukselta, jossa he kasvoivat merinon lampaita, joiden fleece erottuu erityisistä silkistä.

Naisten hygieniatuotteet Aasiassa

Aasian asukkaiden henkilökohtainen hygienia on palvottu satoja vuosia sitten. Tähän liittyy se seikka, että Intiassa, Japanissa ja Kiinassa asuvat naiset ovat kaukana eurooppalaisista ja keksineet laitteita, joiden avulla he voivat johtaa normaalia elämää myös kuukausittaisen verenvuodon aikana.

Jo keskiajalla, aasialaiset tiesivät, mitä kertakäyttöisiä tyynyjä oli. Jokainen nainen tiesi välttämättä taittavansa pienen kirjekuoren paperiarkista ja kiinnittämällä sen sitten erityiseen hihnaan, josta tuli kankaan nauha, joka kulki jalkojen väliin. Vyöhön kiinnitettiin lautasliina, joka oli helppo korvata uudella.

Euroopan naisten valinta

Keskiaikaiset Euroopan asukkaat saivat omat tapansa ratkaista kuukautisten alkamiseen liittyvät vaikeudet. He tekivät pienen kankaan, joka oli täynnä kuivattua sfagnumia tai yksinkertaisesti taitettu läppä useita kertoja ja kiinnitti sen sitten alusvaatteeseen. Rikas naiset valitsivat puuvillakankaat, mutta se oli erittäin kallista. Yleisyrittäjien oli täytettävä karkea kangas tai villa, joka imeytyi huonommin ja hieroi ihoa.

Oli muitakin mahdollisuuksia naamioida "vieraat", jotka vierailivat kerran kuukaudessa. Ei ollut vielä alusvaatteita, ja jokainen tyttö käytti paljon hameita. Pohja ja käytetty, ohitetaan jalkojen välillä. Hän imeytyi verta. Samaa tarkoitusta varten käytetyt ja pitkät paidat. Ja jotta vältyttäisiin näkyvistä paikoista, erityispäivinä monet naiset sijoittuivat punaisiin hameisiin.

Venäjän naisten oli myös sopeuduttava. Ylemmän luokan edustajat näinä päivinä yrittivät olla menemättä ulos kammioistaan, he olivat "sairaita". Tavalliset naiset olivat huolimatta verenvuodosta, kuten tavallisina päivinä. Tästä syystä useimmat heistä eivät yksinkertaisesti kiinnittäneet huomiota valintaan. Usein veri vain kulki, joskus olkea tai takiainen lehtiä käytettiin pitämään sitä.

17-18-luvuilla Venäjällä alkoi käyttää niin sanottuja "hämmentyneitä satamia", jotka edustavat erittäin tiheän kankaan pantaloneja. He imeytyivät eritteisiin, ja alareunassa olevat pisteet pysyivät näkymättöminä lukuisien ylempien.

Intiimihygienia muilla alueilla

Myös Polynesian saarilla asuvat naiset pitivät ruumiinsa puhtaina erityispäivinä. Adsorbenttimateriaalina he käyttivät pehmennettyä kasvikuoraa, kuivattua ruohoa. Ocean antoi niille ylellisyyttä kuin sieniä, jotka imevät ja pitävät kosteutta täydellisesti.

Maantieteellinen sijainti jäi myös pohjoisten leveysasteiden asukkaiden hygieenisiin tottumuksiin. Kuukauden aikana naiset joutuivat käyttämään eläinten nahkoja, merileviä tai kuivattuja sammalia. Se ei ainoastaan ​​imeydy hyvin, vaan sillä on myös bakterisidisiä ominaisuuksia.

Innovaatioita naisille

Vaikka ei ollut tapana puhua äänekkäästi intiimistä hygieniasta, 1800-luvun lopulla Yhdysvalloissa tuli markkinoille erityisiä uuneja. Naiset käyttivät useita kertoja huovan ja kankaan paloja, jotka oli suljettu verenvuodon aikana. Sitten he heittivät ne liesi. Näin tapahtui vasta, kun ensimmäisen maailmansodan aikana Ranskan sairaanhoitajat huomasivat, että USA: n toimittama materiaali - sellokton - imee täydellisesti kosteutta ja sitä voidaan käyttää naisten ongelmien ratkaisemiseen. Tämä oli sysäys sellukottipatsien teollisen vapautumisen alulle.

Ensimmäinen joukko tiivisteitä, nimeltään Cellünap, valmistaja Kimberly-Clark, ilmestyi amerikkalaisissa myymälöissä 1920-luvulla.

Jotta ei häpeä hyvin ujoita naisia, myymälöiden ja apteekkien omistajat alkoivat laittaa laatikoita hyllyille. Tytöt sijoittivat niihin rahaa ja ottivat sieltä hygieniatuotteita. Jotta voit voittaa tekopyhän suhtautumisen kuukautisiin ja opettaa amerikkalaisia ​​naisia ​​olemaan ujo, luonnollinen tila auttoi 30-luvulla käynnistettyä mainoskampanjaa Yhdysvalloissa, jota täydennettiin tytön lisääntymisterveyttä koskevaan kouluohjelman osaan.

Meidän isoäitimme, toisin kuin amerikkalaiset naiset, joutuivat käyttämään improvisoituja keinoja "näinä päivinä" pitkään. Esikarsinalla pelastettiin puuvillakangas ja sideharso. Mutta ne naiset, jotka asuivat kylissä, käyttivät silti pellava- ja hamppujauhoja, kuivattua ruohoa tai sammalia.

Useimmille naisille oli tavallista käyttää puuvillavillaa, joka on kääritty sideharsolla tai sidoksella, tai samaa vuodeliinaa. Erittäin raskas verenvuoto, muovipusseja oli asetettu niiden alle. Jotkut naiset eivät heittäneet käytettyä pussia pois, vaan ottivat sen sisältä ulos, asettivat siistin kankaan. Siten hän muuttui uudelleenkäytettäväksi laitteeksi.

Jos haluat tietää, mitä mukavuutta on erityispäivinä, naiset olivat onnellisia 90-luvun alussa. Tällä hetkellä Tampax-tamponit alkoivat esiintyä maassa. Muutama vuosi myöhemmin televisiossa alkoi mainostaa tiivisteitä, ja heillä oli suurta ylistystä niiden mukavuudesta ja siitä, mitkä siivet ovat parempia.

Tänään nainen on jo vapaa tarpeesta, kuten aikaisemmin, miettiä, miten kokea mukavasti useita erityispäiviä kuukaudessa. Pienet tamponit, ohuet kuukaudet ja päivittäiset käyttötarkoitukset mahdollistavat tilannekatsaajan tuntuman missä tahansa tilanteessa.

Verkkokauppa, joka myy naisia.

Nykyaikainen termi "kuukautiset" on peräisin latinankielisestä sanasta mensis (kuukausi), ja se tarkoittaa naiselimistön kuukausittaista uudistumista, koska endometriumin funktionaalinen kerros (kohdun limakalvo) on hylätty ja verenvuoto.

Muinaisina aikoina slaavilaisten keskuudessa "kuukautisten" käsite tai "minstruation", "kuukautisten" syklin toistuva virheellinen oikeinkirjoitus merkittiin sanoilla "regul", "shirt", "pay", "kuukausittain" ja monilla muilla allegorisilla ilmaisuilla, kuten "Anna vuosia", "kulumista väliaikaisesti", "kukinta", "kuluminen kvetille". Joitakin näistä ja muista termeistä käytettiin myös merkitsemään tiettyjä vaiheita naisen elämässä - kukinnan, avioliiton ja synnytyksen aikana.

Muinojen kansojen elämää säädettiin hyvin selvästi monilla tavoilla ja perinteillä, joiden noudattamiseen liittyi useita rituaalisia toimia. Esimerkiksi jokainen tyttö, jolla oli ensimmäinen kuukautiset, sai jonkinlaisen aloituksen. Yleensä slaavien keskuudessa, toisin kuin Aasian kansoilla, tämä ei liittynyt mihinkään massan festivaaleihin, vaan päinvastoin oli tietyn sakramentin luonne. Tyttö ilmoitti ensin tästä tapahtumasta perheen "vanhemmalle äidille", ja hän puolestaan ​​houkutteli tytön äiti ja muut perheen naiset suorittamaan tarvittavat rituaalit.

Meille tunnetut rituaalit voidaan jakaa kahteen ryhmään. Ensimmäisen aloituskonserttiryhmän tavoitteena oli tehostaa kuukautiskiertoa ja varmistaa sen säännöllisyys, normaali. Toisen rituaalitoiminnan ryhmän tarkoitus oli vedota jumalallisiin voimiin pyyntöön antaa tytölle hedelmällisyys.

Kuukauden tyttö alkoi uuden elämänvaiheen alkamisesta. Tästä hetkestä lähtien tyttö voi käyttää aikuisten naisten vaatteita, koruja, käyttää kalkkia ja rougeja, osallistua aikuisten elämään, festivaaleihin ja rituaalitapahtumiin samoin kuin muut nuoret naiset.

Se, että aikaisemmin kuukautisten aikana nainen rajoitti itsensä tiettyihin toimiin, ei katsottu loukkaavaksi (vaikka nykyaikaiset naiset näkisivät tällaiset rajoitukset kriittisinä päivinä erittäin negatiivisesti). Tosiasia on, että näiden rajoitusten tarkoituksena oli helpottaa naisen fyysistä ja psyykkistä kuormitusta. Lisäksi monet antiikin kiellot selitetään helposti nykyaikaisesta tieteellisestä näkökulmasta. Esimerkiksi kuukautiskierrossa naiset eivät voineet valmistaa kaikkia prosessiin liittyvää käymistä ja käymistä. Tähän on selitys: kuukautisten aikana keho erittää endotoksiinit ja erityiset hormonit, jotka aiheuttavat fermentaatiota tuottavien hiivasienien mutaation ja / tai kuoleman. Lisäksi naiselle kiellettiin koskettamasta metsästys- ja kalastusvälineitä - ja on jo osoitettu, että kuukautisten aikana vapautuneilla erityisillä hormoneilla on vahva haju, jonka eläimet ja kalat tuntuvat jopa suurelta etäisyydeltä.

On syytä huomata, että antiikin aikoina kuukautisten aikana naiset eivät käyttäneet hygieniatuotteita. Tämä johtui ensinnäkin väestön suurimman osan köyhyydestä, ja toiseksi, koska he olivat tuolloin suvaitsevampia kehon päästöjä ja hajuja kohtaan. Lisäksi jo nyt joillakin Intian, Kiinan ja Kaakkois-Aasian maiden alueilla naiset eivät käytä keinoja kuukautiskierron keräämiseen.

Muutama vuosisata sitten, monille naisille, kuukautiskierto oli erittäin harvinaista. Tämä johtui perhe-elämän varhaisesta alkamisesta ja synnytyksestä, pitkä lapsen ruokinta-aika (aikaisemmin, imetyksen aikana, terveiden naisten kuukautiset eivät pääsääntöisesti yksinkertaisesti tapahtuneet). 3–5-vuotisen imetyksen jälkeen naimisissa oleva nainen tuli raskaaksi, joten kuukautiskierron ajan oli hyvin vähän. Tästä huolimatta monet antiikin lähteet sisältävät riittävän suuren määrän suosituksia kuukautisten aikana. Esimerkiksi suositellaan, että vesiprosessit suoritetaan vähintään 2 kertaa päivässä, aineen käyttö tiivisteinä, ja islamilaiset lähteet sisältävät profeetan Muhammedin suosituksen, mukaan lukien erityinen ”keräysalusta”. Näin ollen ensimmäinen maininta kuukautiskupista voidaan turvallisesti osoittaa viidennellä vuosisadalla. Samaan aikaan vain valitut naiset ylemmistä luokista voisivat varata mitään intiimihygieniaa. Tänään kukaan nainen voi ostaa kuukautiskupin - tämä ei kuitenkaan enää ole ylellisyyttä. Ei kuitenkaan pidä unohtaa, että valitut ja tietoisesti käytettävät feminiiniset hygieeniset keinot puhuvat yhä paljon sekä naisesta itsestään että hänen suhtautumisestaan ​​itseään ja maailmaa ja hänen terveyttään.

Siveysvyö saniteettityynyille?

Tiesitkö, että aikaisemmin feminiinisten terveysvaatteiden käyttämisessä käytettiin erikoisvöitä?

Maailmankuulu yritykset naisten hygieniatuotteiden (Kotex ja Tampax) valmistuksessa ja myynnissä kilpailivat sitten keskenään, keksimällä kymmeniä malleja uudelleenkäytettävistä naishygieniapatjoista. Mutta ajatus helpottaa naisen elämää kuuluu yritykselle Tampax, joka vuonna 1945 myi erityisen hihnan, joka kiinnitti tiiviisti tiivisteen ja ei sallinut sen siirtymistä.

Samaan aikaan alkoi tuottaa naarmuuntuneita naispuolisia saniteettityynyjä, jotka on mukautettu hihnoihin. Toisaalta tämä keksintö oli kätevä, toisaalta monet naiset valittivat, että he olivat havaittavissa vaatteidensa alla ja hierovat intiimiin paikkoihin. Tästä huolimatta vyöt kestivät naisten hygieniamarkkinoilla 1970-luvulle saakka.

Ja vasta vuonna 1972 otettiin ensimmäinen askel terveyssiteisiin, joita tiedämme tänään - takapuolella oli liimahihna, joka kiinnitettiin pikkuhousuihin. Tämän askeleen teki hollantilainen yritys Stayfree, ja kaikki muut yhdessä ottivat idean. Tiivisteiden kiinnityshihna on menettänyt merkityksensä ja merkityksensä.

Muutama vuosi aiemmin tamponit ja sienet tulivat yhä suositummiksi. Eikä vain siksi, että hihnat hierotaan voimakkaasti. Itse terveyssiteet olivat kaukana täydellisestä: ne vuotoivat, kun ne täyttyivät, ne olivat muodonmuutoksia, turvotusta ja siirtymistä. Naiset joutuivat unohtamaan aktiivisesta elämästä ja fyysisestä rasituksesta kriittisinä päivinä, ja erityisesti urheilusta.

Siksi siirtyminen muutettuun hygieniatuotteeseen 70-luvulla voidaan kutsua läpimurtojaksoksi naisten hygieniatuotteiden alalla.