Tiiviste Saga

Ja mitä tapahtui ennen tyynyjä?

Tarina menee syvälle antiikin...

Eri aikoina ja eri kansallisuuksien välillä he käyttivät kaikkea, mitä oli saatavilla, kaikki, mikä tuli käsiksi, oli tavanomaisen elämäntavan tavanomainen.

Tietenkin siinä, että vuosituhannen nainen, vuosisatoja ja vuosikymmeniä eri maissa valitsi itsensä, hänen taloudelliset valmiutensa ja hänen tekemänsä tehtävänsä.

Paljon riippui naisen "elinympäristön" ilmastosta ja luonnonolosuhteista.

Joten, Egyptin, Syyrian ja Babylonin rikkaat asukkaat pitivät parempana ensimmäisiä tamponeja, jotka olivat pehmeää papyrusrullia.

Ne, jotka olivat köyhempiä, joutuivat tyytymään kovempiin ruokoihin.

Egyptin faraojen käsikirjoituksissa, jotka ovat peräisin toisesta vuosituhannesta eKr. er, sisältää tietoa pellavakuiduista valmistetuista tamponeista lähemmäs nykyaikaisia ​​materiaaleja, jotka "tuodaan lihaan" kuukautisten aikana.

Muinaiset kreikkalaiset naiset suosivat myös sisäistä suojelumuotoa ja käyttivät kotitekoisia tamponeja, jotka oli valmistettu joko rullakankaasta tai imukykyisellä materiaalilla peitetystä pyöreästä puusta. Hyväksy, että puu tai ruoko voi tuskin tarjota mukavia tunteita. Tällaiset tamponit eivät voineet olla injektiokohdan muodossa ja aiheuttivat usein sisäisiä vaurioita emätinseinämille.

Muinaiset roomalaiset naiset käyttivät hellävaraisempia tuntoherkkyyksiä, tamponien edeltäjiä - pehmeää villaa, kevyesti voideltuja. Bysanttilaiset aristokraatit suosivat vain Kaukasiasta tuotua parasta villaa, joka oli erityisesti kammattu ja valssattu tamponeiksi.

Japanilaiset naiset tekivät palloja paksu pähkinäpapuiksi.

Mutta eurooppalaiset naiset suosivat modernien tyynyjen prototyyppiä, ja kuukautiskierron aikana he käyttivät tavallista kangaskangasta, joka oli taitettu useaan otteeseen ja kiinnitetty hameen. Valitettavasti tällainen tiiviste oli epäluotettava, aiheutti fyysistä epämukavuutta massansa vuoksi, ja se oli erinomainen ympäristö nopeaan lisääntymiseen bakteereissa, jotka aiheuttavat epämiellyttävää hajua ja tulehdusta. Hygieniasta ei siis tarvitse puhua täällä. Esteettisyyden lisäksi: naisella oli paljon hameita, ympäröiviä paikkoja ei havaittu. Tällaiset tiivisteet olivat luonnollisesti uudelleenkäytettäviä.

Ei kaukana ja pohjoisen asukas. Eskimoski käytti turkiseläinten nahkoja, sammalia ja hienoa leppäahaa. Ne, joilla oli meren vieressä, ottivat leviä naisten tarpeisiin.

Mutta te olette varmasti kiinnostuneita siitä, miten maanmiehemme pääsivät pois tilanteesta? Korkeamman luokan naiset, joilla on mahdollisuus ostaa ulkomaisia ​​tavaroita vaatekaappiinsa ja wc: hen, olivat onnellisempia kuin talonpoikaisten naiset, jotka tällaisessa intiimissä tarkoituksissa joutuivat käyttämään... tavallista heinää.

1900-luvun alussa... Tekninen kehitys ei tietenkään pysy paikallaan. Uusien materiaalien keksimisen myötä ainutlaatuiset ominaisuudet alkavat näkyä uudentyyppisillä tuotteilla. Nainen kekseliäisyydessään ja kykynsä päästä pois tilanteesta on ainutlaatuinen. Joskus hänen toimintansa voi muuttaa historian kulkua. Ja luoda uusi teollinen suunta. Tiivisteiden ja tamponien tuotanto ei ollut poikkeus.

Ensimmäiset tyynyt koostuivat pehmeästä, hyvin imevästä kankaasta tai ohuesta paperista valmistetusta kannesta, jonka sisälle oli imukykyinen kerros fluffisellua, ja sen alla oli sellofaania vuotojen estämiseksi. Myöhemmin liimakerros levitettiin tyynyjen alapuolelle siten, että se ei liikkunut kävelyn tai aktiivisten liikkeiden aikana. Tällainen laite oli kuitenkin epätäydellinen ja aiheutti edelleen paljon haittaa.

Ensimmäiset teollisesti valmistetut tyynyt ilmestyivät Yhdysvalloissa. Tuolloin naiset käyttivät yhä erityisiä liinavaatteita tai kankaita intiimihygieniaan kriittisinä päivinä, joita seuraavan pesun jälkeen käytettiin uudelleen. Mutta ensimmäisen maailmansodan aikana sairaanhoitajat kiinnittivät huomiota sellulantin ainutlaatuisiin ominaisuuksiin - uuteen materiaaliin, joka on keksitty ja valmistettu erityisesti haavoittuneiden pukeutumiseen. Hänen korkeaa imeytymisastetta arvostettiin välittömästi ja se otettiin välittömästi käyttöön parhaiden itse valmistettujen hygieniatuotteiden joukossa. Materiaalin käyttö sen käyttötarkoitukseen puolestaan ​​herätti heti asiantuntijoiden Kimberly-Clarkin huomion. Ajatus oli luonnollisesti poimittu, ja vuodesta 1920 alkaen alkoi tiivisteiden kaupallinen tuotanto. Aluksi naiset olivat hyvin hämmentyneitä ostamaan heidät "avoimesti". Ja sitten apteekeissa he keksivät erityisiä huoneita, joissa oli näyttöruutuja (kuten sopivia huoneita), joissa tyttö meni, vei tavarat ja heitti rahaa laatikkoon. Kukaan ei tarkistanut, onko hän asettanut oikean rahan vai ei - kaikki perustui luottamukseen.

Ensimmäinen tamponi on nykyajan tampaxes, cotexes, o.b. ja niin edelleen - se keksittiin hieman myöhemmin, 1900-luvun kolmekymmentäluvulla. Viime vuosisadan alussa naiset, joille ammatinsa tai muiden syiden takia liikkumisen aikana (samojen näyttelijöiden ja tanssijoiden) mukavuus ja suojelu olivat erittäin tärkeitä, käyttivät kotitekoisia puuvillapalloja. Mutta vuonna 1933 mielessä oli toinen vallankumous...

Amerikkalaisen kirurgin Earl Haasin vaimo rakasti ratsastaa. Mutta kriittisinä päivinä tavanomaiset tiivisteet estivät häntä tekemästä niin. Hänellä ei ollut halua ottaa taukoa harrastuksessaan kriittisten päivien takia. Hoitava aviomies löysi keinon, joka keksi hänet tamponista, joka oli valssattu kirurgisesta puuvillasta, ommeltu pitkin koko pituutta johdolla ja sijoitettu pahviputkeen (applikaattori), jotta se olisi helppo asentaa. Haas kutsui tamponia "Tampax" englanninkielisistä sanoista "tampon" (tamponi) ja "pakkaus" (pakkaus). Kolme vuotta myöhemmin tämä hyvinxx tunnistettiin hygieniaksi. Tämän seurauksena n. 100 miljoonaa naista käyttää tamponeja nykyaikaisimpana, kätevimpänä ja suhteellisen turvallisena kuukautishygienian välineenä.

Miljoonat naiset käyttävät kangasjätteitä kuukausittain - rätit, jotka eivät sovi edes talon puhdistukseen. Jotkut naiset istuvat kotona viisi päivää kuukaudessa, koska heillä ei ole mitään käyttöä. Hyväntekeväisyysjärjestöjen työntekijät sanovat, että hygieniatuotteiden puute vaarantaa naisten terveyden ja koulutuksen.

Rupaspurin kylässä, joka sijaitsee 260 kilometrin päässä New Delhistä, paikalliset naiset puhuvat epämukavuudesta, jota he kohtaavat joka kuukausi, kun he leikkaavat ja joskus varastavat vanhoja vaatteita. Pahempaa on, että he tietävät kuolemantapauksia synnytyksen jälkeen, kun tartuntariski pysyy korkeana.

Intiassa aktivistit yrittävät tarjota pääsyä saniteettityynyille

Kuukautisten aikana monet intialaiset naiset käyttävät vain vanhat vaatteet, jotka saattavat vaarantaa heidän terveytensä. Julkisten organisaatioiden työntekijät yrittävät saada aikaan puhtaat ja halvat terveyssiteet.

Kauppapadat maksavat noin Rs (1,5 dollaria) per pakkaus, kun taas maassa viidesosa asuu alle 25 sentillä päivässä. Monille naisille jopa tavallinen puuvilla on liian kallista ostaa joka kuukausi.

"Naapuri synnytti, ja sitten hän alkoi vuotaa, hän repäisi vanhan puseron rätin", sanoi Shahnaz, tämän 80-perheen islamilaisen kylän asukas. - Mutta puserossa oli ruosteinen koukku. Lääkärit sanoivat, että hänellä oli tetanus. Tämän seurauksena nainen kuoli.

Neljän lapsen äiti Shahnaz alkoi käyttää puuvillatyynyjä, joita levittää julkinen organisaatio Gunj, eli "Echo". Niiden tyynyt maksavat 2-3 rupiaa, mutta jos naisella ei ole lainkaan rahaa, hän voi saada sen ilmaiseksi. Yli 600 naista saa nyt käsin tehtyjä tiivisteitä.

UNICEFin YK: n lastirahasto toteaa, että normaalien wc-tilojen puuttuminen kouluissa, varhainen murrosikä ja saniteettitilojen puute johtavat tyttöjen jättämiseen pois koulusta.

UNICEF: n tuella organisaatio toimii kyläkomiteoiden kanssa auttaakseen heitä ostamaan koneita steriilien tyynyjen valmistukseen.

Nagalakshmi, joka on yksi ensimmäisistä heidän kouluttamistaan ​​naisista, ja hänen itsepalveluryhmänsä aloittivat pienyrityksen tiivisteiden valmistukseen, joka maksoi noin 1,3 rupiaa.

Organisaatio levittää tietoa myös terveyden ylläpitämisestä. ”Emme tule tiivisteiden valmistajiksi”, sanoo Gunjin johtaja Anshu Gupta, joka sai Maailmanpankin palkinnon projektistaan. "Haluamme aloittaa liikkeen, joka ei olisikaan riippuvainen meistä, ja levitämme taitoja, esimerkiksi miten kuivata tyynyjä auringossa tai että niitä on muutettava useammin."

Naiset, jotka käyttävät kangastyynyjä, pelkäävät, että ne hajoavat kuivumista silmällä kuin mahdolliset riskit, jotka liittyvät märkäkudokseen - sieniin ja muihin infektioihin.

”Tietämyksen taso on hyvin alhainen myös kaupungeissa. Kaikki ajattelevat, että kuukautiset ovat likaisia, niitä ei voida keskustella. Ja koska kukaan ei keskustele heistä, niin näin tapahtuu ”, sanoo Intian synnytys- ja gynekologien liiton johtaja gynekologi Pankaj Desai. ”Normaalissa kuukautiskierrossa ei ole infektioita. Hän ei ole likainen. Kuitenkin, jos se saa nämä likaiset rätit, mikro-organismit alkavat lisääntyä nopeasti, vakavien infektioiden riski on olemassa.

Intian kouluissa ei ole seksikoulutuskursseja, ja vanhemmat ovat usein liian häpeissään puhumaan lasten kanssa tai he itse tietävät vähän. Yksi kylä, joka on 30-vuotias äiti, jossa oli viisi lasta, sanoi, ettei hänellä ole aavistustakaan siitä, mitä tapahtui, kun hänen ensimmäinen kuukautensa alkoi. "Luulin, että minulla oli jonkinlainen leikkaus", hän sanoo.

Hän jatkoi jatkuvasti pestä ja huolta, uskomalla, että hän kärsii joistakin kauheasta taudista, kunnes vanhempi ystävä kertoi hänelle, että se oli kuukautisia eikä antanut hänelle riisua, joka oli repeytynyt sari.

Rupaspurin naiset sanovat, että normaaleista tyynyistä on tullut todellinen lahja. ”Jos pysyt sukulaisten kanssa, miten kysytte kangasta tai alusvaatteita?” Sanoo Shahnaz. ”Ja heidän kanssaan voit elää rauhassa. Voit mennä minne tahansa.

Ensimmäiset hygieniatuotteet: mielenkiintoisia historiallisia faktoja

Kuten on jo tapahtunut, keskusteluissa syntyy monia portaalin julkaisuja - kysymyksistäsi, kommenteistasi. Joten hygienia-aihe on jo ehdotettu, mikä kuukausi Ja aloitamme tarinan kanssa

Moderni nainen on ollut uskomattoman onnekas: tyydyttää käytännössä kaikki hänen tarpeet, etenkin intiimit, maailman teollisuus on tuottanut tällaisia ​​tavaroita, joita esi-isämme eivät edes voineet ajatella vielä pari sataa vuotta! Onko se - unelma

Tarkasteltaessa kaikenlaisten hygieniatuotteiden valikoimaa, joka on huolellisesti järjestetty hyvämaineisten myymälöiden hyllyille ja joissa on "useimmiten koristeltu" useimpien kojujen esityksiä, mietimme harvoin kaikkien näiden todella ihanien tuotteiden syntymisen historiaa. Hyvin nuorille tytöille, joiden monimuotoisuus on tavallista enemmän, näyttää siltä, ​​että näin on aina ollut. Vanhemmat muistavat "Neuvostoliiton" aikoja hyvin, kun heidän täytyi hoitaa sideharsolla kääritty puuvilla. Tai kotitekoiset pehmusteet, jotka oli pestä käsin. Kaikista tiukoista vaatteista ja puheista ei mennyt Joku jopa ajattelee, että tyynyt ja tamponit ilmestyivät äskettäin

Tietenkin kaikki nämä kauniit modernit pakkaukset ja täydelliset materiaalit, joiden ainutlaatuisuudesta olemme jatkuvasti televisioruuduissa, ovat mainostettuja, ovat teknologisen kehityksen tulokset ja uusien teknologioiden käyttöönotto viime vuosikymmeninä. Kuitenkin vuosisatojen ydin oli edelleen sama: ensinnäkin - suojelu. Mutta kukaan ei ole koskaan unohtanut. Loppujen lopuksi nainen on aina yrittänyt taata itselleen maksimaalisen mukavuuden, minimoida rajoitukset, joita hän kohtaa kriittisinä päivinä. Ja tässä oli välttämätöntä käyttää kaikkea, mikä oli saatavilla, kaikki, mikä tuli käsiksi, oli tavanomaisen elämäntavan tavanomainen. Tietenkin siinä, että vuosituhannen nainen, vuosisatoja ja vuosikymmeniä eri maissa valitsi itsensä, hänen taloudelliset valmiutensa ja hänen tekemänsä tehtävänsä. Paljon riippui naisen "elinympäristön" ilmastosta ja luonnonolosuhteista.

Joten, Egyptin, Syyrian ja Babylonin rikkaat asukkaat pitivät parempana ensimmäisiä tamponeja, jotka olivat pehmeää papyrusrullia. Ne, jotka olivat köyhempiä, joutuivat tyytymään kovempiin ruokoihin. Egyptin faraojen käsikirjoituksissa, jotka ovat peräisin toisesta vuosituhannesta eKr. er, sisältää tietoa pellavakuiduista valmistetuista tamponeista lähemmäs nykyaikaisia ​​materiaaleja, jotka "tuodaan lihaan" kuukautisten aikana.

Muinaiset kreikkalaiset naiset suosivat myös sisäistä suojelumuotoa ja käyttivät kotitekoisia tamponeja, jotka oli valmistettu joko rullakankaasta tai imukykyisellä materiaalilla peitetystä pyöreästä puusta. Hyväksy, että puu, jota ruoko, tuskin voisi tarjota mukavia tunteita. Tällaiset tamponit eivät voineet muotoutua ja aiheuttivat usein sisäisiä vahinkoja emättimen seinille.

Muinaiset roomalaiset naiset käyttivät hellävaraisempia tuntoherkkyyksiä, tamponien edeltäjiä - pehmeää villaa, kevyesti voideltuja. Bysanttilaiset aristokraatit suosivat vain Kaukasiasta tuotua parasta villaa, joka oli erityisesti kammattu ja valssattu tamponeiksi.

Japanilaiset naiset tekivät palloja paksu pähkinäpapuiksi.

Mutta eurooppalaiset naiset suosivat modernien tyynyjen prototyyppiä, ja kuukautiskierron aikana he käyttivät tavallista kangaskangasta, joka oli taitettu useaan otteeseen ja kiinnitetty hameen. Valitettavasti tällainen tiiviste oli epäluotettava, aiheutti fyysistä epämukavuutta massansa vuoksi, ja se oli erinomainen ympäristö nopeaan lisääntymiseen bakteereissa, jotka aiheuttavat epämiellyttävää hajua ja tulehdusta. Hygieniasta ei siis tarvitse puhua täällä. Esteettisyyden lisäksi: naisella oli paljon hameita, ympäröiviä paikkoja ei havaittu. Tällaiset tiivisteet olivat luonnollisesti uudelleenkäytettäviä.

Ei kaukana ja pohjoisen asukas. Eskimoski käytti turkiseläinten nahkoja, sammalia ja hienoa leppäahaa. Ne, joilla oli meren vieressä, ottivat leviä naisten tarpeisiin.

Mutta te olette varmasti kiinnostuneita siitä, miten maanmiehemme pääsivät pois tilanteesta? Korkeamman luokan naiset, joilla oli tilaisuus ostaa ulkomaisia ​​tavaroita vaatekaappiinsa ja wc: hen, olivat onnellisempia kuin talonpoikaisten naiset, jotka tällaisen intiimin tarkoituksiin joutuivat käyttämään tavallista heinää.

Lähes keskiajalla ja sen jälkeisillä aikakausilla lähestymme vähitellen tänään

1900-luvun alku Tekninen kehitys ei tietenkään pysy paikallaan. Uusien materiaalien keksimisen myötä ainutlaatuiset ominaisuudet alkavat näkyä uudentyyppisillä tuotteilla. Nainen kekseliäisyydessään ja kykynsä päästä pois tilanteesta on ainutlaatuinen. Joskus hänen toimintansa voi muuttaa historian kulkua. Ja luoda uusi teollinen suunta. Tiivisteiden ja tamponien tuotanto ei ollut poikkeus.

Ensimmäiset tyynyt koostuivat pehmeästä, hyvin imevästä kankaasta tai ohuesta paperista valmistetusta kannesta, jonka sisälle oli imukykyinen kerros fluffisellua, ja sen alla oli sellofaania vuotojen estämiseksi. Myöhemmin liimakerros levitettiin tyynyjen alapuolelle siten, että se ei liikkunut kävelyn tai aktiivisten liikkeiden aikana. Tällainen laite oli kuitenkin epätäydellinen ja aiheutti edelleen paljon haittaa. Tällaisia ​​työkaluja tuottavat yritykset kehittyvät jatkuvasti parantamaan niitä. Nyt ylempi kerros on järjestetty siten, että tiivisteessä olevien erityisten huokosten läpi kulkeva neste ei pääse takaisin, joten sen pinta pysyy kuivana. Mutta kuivuus ei ole ainoa vaatimus. Paksu vuori aiheuttaa epämukavuutta, estää normaalia liikkumista ja pukeutumista muodin ja mielialan mukaan. Siksi paksun selluloosakerroksen sijasta ja sellofaani alkoi käyttää materiaaleja, jotka absorboivat suuren määrän nestettä, samalla kun heillä on vähimmäismäärä. Viimeisimmän sukupolven tiivisteissä on kerroksia, joiden ansiosta iho voi hengittää. Niiden toimintaperiaate perustuu siihen, että tämä kerros sallii kosteuden haihtumisen ja pitää päänesteen sisällä. Samalla iho ylläpitää normaalia kosteutta, joka estää vaipan ihottuman ja ärsytyksen. Kun kuukautiskierto joutuu kosketuksiin ilman kanssa, syntyy epämiellyttävä haju. Nykyaikaisissa terveyssiteissä tämä on todennäköistä.

Ensimmäiset teollisesti valmistetut tyynyt ilmestyivät Yhdysvalloissa. Tuolloin naiset käyttivät yhä erityisiä liinavaatteita tai kankaita intiimihygieniaan kriittisinä päivinä, joita seuraavan pesun jälkeen käytettiin uudelleen. Mutta ensimmäisen maailmansodan aikana sairaanhoitajat kiinnittivät huomiota sellulantin ainutlaatuisiin ominaisuuksiin - uuteen materiaaliin, joka on keksitty ja valmistettu erityisesti haavoittuneiden pukeutumiseen. Hänen korkeaa imeytymisastetta arvostettiin välittömästi ja se otettiin välittömästi käyttöön parhaiden itse valmistettujen hygieniatuotteiden joukossa. Materiaalin käyttö sen käyttötarkoitukseen puolestaan ​​herätti heti asiantuntijoiden Kimberly-Clarkin huomion. Ajatus oli luonnollisesti poimittu, ja vuodesta 1920 alkaen alkoi tiivisteiden kaupallinen tuotanto. Aluksi naiset olivat hyvin hämmentyneitä ostamaan heidät "avoimesti". Ja sitten apteekeissa he keksivät erityisiä huoneita, joissa oli näyttöruutuja (kuten sopivia huoneita), joissa tyttö meni, vei tavarat ja heitti rahaa laatikkoon. Kukaan ei tarkistanut, onko hän asettanut oikean rahan vai ei - kaikki perustui luottamukseen.

Ensimmäinen tamponi - nykyajan tampaxes, cotexes, o.b jne. - prototyyppi keksittiin hieman myöhemmin, 1900-luvun kolmekymmentäluvulla. Viime vuosisadan alussa naiset, joille ammatinsa tai muiden syiden takia liikkumisen aikana (samojen näyttelijöiden ja tanssijoiden) mukavuus ja suojelu olivat erittäin tärkeitä, käyttivät kotitekoisia puuvillapalloja. Mutta vuonna 1933 mielessä oli toinen vallankumous

Amerikkalaisen kirurgin Earl Haasin vaimo rakasti ratsastaa. Mutta kriittisinä päivinä tavanomaiset tiivisteet estivät häntä tekemästä niin. Hänellä ei ollut halua ottaa taukoa harrastuksessaan kriittisten päivien takia. Hoitava aviomies löysi keinon, joka keksi hänet tamponista, joka oli valssattu kirurgisesta puuvillasta, ommeltu pitkin koko pituutta johdolla ja sijoitettu pahviputkeen (applikaattori), jotta se olisi helppo asentaa. Haas kutsui tamponia "Tampax" englanninkielisistä sanoista "tampon" (tamponi) ja "pakkaus" (pakkaus). Kolme vuotta myöhemmin tämä hyvinxx tunnistettiin hygieniaksi. Tämän seurauksena n. 100 miljoonaa naista käyttää tamponeja nykyaikaisimpana, kätevimpänä ja turvallisimpana keinona kuukautisten hygieniaan.

Kuten näette, tärkeimmät syyt, joiden vuoksi naiset eri aikoina saivat valita modernien tyynyjen ja tamponien prototyyppien välillä, pysyivät aina samoina: valinta tehtiin riippuen naisen elämäntavasta ja hänen toimintansa asteesta. Tamponit ja niiden edeltäjät sopivat aktiiviseen elämäntapaan, kun taas tiivisteet hallitsivat sovellusta, jossa elämä oli mitattavampi ja rauhallisempi.

Silloin historiallinen retkimme päättyy. Edessä - tarina siitä, millaisia ​​hygieniatuotteita nykyaikaisille naisille tarjotaan, kuinka tehdä oikea valinta, mitkä ovat eri hygieniatuotteiden edut ja haitat ja miten ne eroavat eri tuotemerkeistä.

Aikaisemmat naiset käyttivät, kun ei ollut tyynyjä?

Muinaisessa Roomassa materiaaleja käytetään tyynyissä ja joskus - tamponeja villapalloista. Tamponien käytöstä muinaisessa Kreikassa ja Juudeassa on tietoa. Mutta ilmeisesti kaikkein yleisin hygieeninen tapa muinaisina aikoina oli tietyn materiaalin uudelleenkäytettäviä tyynyjä, kuten kankaalle, kankaalle, silkille, huopalle jne.

Keskiaikaisessa Japanissa, Kiinassa, Intiassa naisten hygienia asetettiin erittäin korkeaksi, paljon suuruusluokkaa paremmaksi kuin Euroopassa. Aasiassa ilmestyi kertakäyttöiset tyynyt. Aasialaiset käyttivät kertakäyttöisiä paperiarkkeja, taitettu kirjekuori. Tällainen kirjekuori pidettiin hihnalle kiinnitetyllä huivalla. Myöhemmin Japanissa he alkoivat tehdä kuukautisia vyöt (jos kirjoittaja ei ole väärässä, heitä kutsutaan "teiksi"), jotka olivat vyö, jonka kanssa yhtye jäi jalkojen väliin. Nauhan ja vulvan välillä oli lautasliina: hihna oli uudelleenkäytettävissä, lautasliina oli kertakäyttöinen. Ulkoisesti tämä vyö muistutti hieman käänteistä koria. Jokaisen älykkään japanilaisen naisen olisi pitänyt tehdä itselleen tällainen vyö.

Polynesiassa käytettiin erikoisvalmisteisia kasvien kuorta, ruohoa, joskus eläinten nahkoja ja merisieniä. Samoin ilmeisesti Pohjois-Amerikan intiaanit.

Tamponit eivät myöskään liity viime vuosien keksintöön. Takana antiikin Egyptissä naiset tekivät ne pehmeästä papyruksesta. Muinaisessa Roomassa käytettiin tamponeina valssattua pellava-kangasta. 1900-luvun alussa näyttelijät ja tanssijat käyttivät kotitekoisia puuvillapyyhkeitä. Vuosisadan 30-luvulla Denverin dr. Earle Haas keksi tamponeja siinä muodossa, jossa ne vapautetaan nyt, jolloin naisille annetaan vaihtoehtoinen hygienia. Nykyaikaisen teollisuuden tuottamat varat tarjoavat naisille valtavan valinnan moninaisuutensa vuoksi ja mahdollistavat myös aktiivisemman yhteiskunnallisen elämän.

Naisten saniteettipehmusteiden mainonnan historian juuret juontavat ainakin viime vuosisadan 50-vuotispäivänä. Tuolloin Amerikan eettiset normit eivät ilmeisesti antaneet meille mahdollisuutta sanoa suoraan, mitä mainostetaan, joten varsin mielenkiintoiset elämäntyyliyritykset osoittautuivat.

Ennen kuin et mainosta mekkoja tai parfyymejä - tämä on se, miten tyynyjen mainonta näytti ennen kuin joku ajatteli edistää niitä sinisen nesteen avulla.

Kampanjan tavoitteena on osoittaa, että nainen voi pysyä tyylikäs missään olosuhteissa.

Tämä kampanja järjestettiin Amerikassa 50-luvulla, julkaistu Vogue-lehdessä, Good Housekeepingissa ja muissa.

Naisten tyynyjen historia

Kuinka suuri on se, että moderni markkina tarjoaa ostajalle valtavan valikoiman tavaroita ja palveluita! Tämä koskee myös naisten henkilökohtaisia ​​hygieniatuotteita. Jokainen meistä tuntee tuotemerkkejä kuten Bella, Kotex, Discreet, Carefree, Libresse, Naturella, Always, Ola, Tena, Love Moon ja jotkut muut. Naisten tyynyt tulivat perusteellisesti jokaisen modernin naisen elämään, koska ne ovat välttämättömiä henkilökohtaisen hygienian välineitä. Tällaisen herkän tuotteen valikoima ei kuitenkaan näkynyt niin kauan sitten. Ensimmäiset venäläisten markkinoiden tyynyt ilmestyivät vasta 1990-luvulla. Mutta naisten fysiologia on viime vuosina ollut sellainen, että erityiset päivät tulevat joka kuukausi ja että tarvitaan erityistä mukavuutta ja luotettavuutta. Ennen tyynyjen ulkonäköä tytöt ja naiset olivat kekseliäitä. Ei vain käyttänyt sitä ainakin jotenkin suojatuksi. Muinaisessa Egyptissä käytettiin papyrusta, antiikin Roomassa - villaa, antiikin Kreikassa - huopaa, silkkiä ja kankaalle. Keskiajalla Venäjällä tytöt käyttivät paksuja pantaloneja, jotka imeytyivät suoraan kaikkiin purkauksiin. Keskiaikaisessa Euroopassa naiset yksinkertaisesti vangitsivat alushousut jalkojensa välissä. Mutta Japanissa, Kiinassa ja Intiassa he käyttivät tuolloin paperiarkkeja, ja vasta kahdennenkymmenennen vuosisadan alussa ilmestyi ensimmäiset kertakäyttöiset tyynyt, jotka aiheuttivat naispuolisen hygieniatuoteteollisuuden. Tosiasia on, että ensimmäisen maailmansodan aikana amerikkalainen yritys Kimberly-Clark keksi haavoittuneelle pukeutumismateriaalin, joka imeytyi viisi kertaa enemmän kuin tavallinen puuvilla. Se oli cellucoton, so. selluloosavanu. Ranskan armon sisaret huomasivat heti tämän ja alkoivat käyttää sitä kuukausittaisiin päästöihin. Selluloosan ainutlaatuinen absorboiva kyky sai vauhtia Kimberly-Clarkin naisten ensimmäisten kertakäyttöisten tyynyjen vapauttamiseksi nimellä "Cellünap", joka nimettiin myöhemmin nimellä "Koteks". Totta, naiset eivät reagoineet tiivisteiden ulkonäköön innokkaasti, koska he olivat hämmentyneitä ostamaan. He alkoivat hankkia aktiivisesti vasta, kun tiivisteet alkoivat myydä ilman merkintöjä ja piirustuksia. 1950-luvulla ilmestyi ensimmäinen naisten tyynyn mainos Amerikassa. Kuvissa - vain kauniita tyttöjä tyylikkäissä asuissa. Mainosyrityksen tarkoituksena oli kuitenkin osoittaa, että nainen on joka tapauksessa kunnossa, valoisa ja tyylikäs. Ajan mittaan lisäsuojat ja luotettavuus alkoivat ilmestyä tyynyille: alempi tahmea kerros, siivet... Myös naisten sukkahousut. Modernien tiivisteiden valmistajat parantavat jatkuvasti tuotteidensa laatua ja laajentavat valikoimaa. Maailmanmarkkinoilla on nyt tiivisteet täysin luonnon raaka-aineista! Koska naisten vaatimukset ympäri maailmaa kasvavat - he eivät halua pelkästään 100-prosenttista suojelua, vaan myös pysyä nuorina ja terveinä koko elämänsä ajan. Niinpä naispuolisten hygieniatuotteiden kehityksen historia voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen: 20-luvulle saakka - luonnollisista raaka-aineista valmistetut tiivisteet, mutta epäluotettavia ja epämukavia käyttää. Vuosisadan 20-luvulta XX-XXI-vuosisatojen kääntymiseen asti tiivisteet on suojattu vuotoilta, mutta niiden koostumus on monessa suhteessa kierrätysmateriaaleja ja synteettisiä materiaaleja. XXI vuosisata on uusi raaka-aineista valmistettujen tiivisteiden aikakausi, jossa käytetään kehittyneitä tekniikoita, jotka suojaavat joka päivä ja auttavat ylläpitämään terveyttä paitsi naisille, myös miehille ja lapsille, jotka tietävät, mitä löytöjä hygieenisten tuotteiden teollisuus valmistautuu meille. Tärkeintä - valinta on aina meidän, ihanat naiset. Terveys on käsissämme!

Kommentit

Mielestäni tämä on liian intiimi, jotta se julkistetaan.

18. helmikuuta 2012, 17:38

Olen juuri ilmaissut mielipiteeni. ehkä se on väärin, mutta jokaisella on oikeus sanoa, mitä hän ajattelee. se on kaikki.

on vain joskus SUCH intimacies keskustellaan. että tyynyt ovat vain kukkia. Yleisesti ottaen tämä on mielestäni liian intiimi näyttää mainoksia televisiossa (varsinkin kun istut pöydässä isän ja isoisän kanssa ja katsot televisiota ja täällä tätä mainosta), mutta ei ole niin pelottavaa keskustella sivustosta.

18. helmikuuta 2012, 18:47

Haluan jatkaa lauseesi "tule, se on kaikki sinun" :))

18. helmikuuta 2012, 18:44

naisten pitäisi laittaa muistomerkki niille, jotka ne keksivät

18. helmikuuta 2012, 19:45

Super ohut tyynyt ovat asia, koska emme ole yhtä terveitä kuin isoäitimme. Mutta olet väärässä, että viime vuosisadan alussa venäläiset naiset eivät pukeutuneet ollenkaan, ainoa alusvaatteet olivat pohjapaita, jolle pari tippaa pysyi - voimakkaalla fyysisellä rasituksella, naisten elin toimii eri tavalla, mutta nyt se valuu enemmistöstä, kaikki on kunnossa urheilijoiden kanssa.

18. helmikuuta 2012, 17:38

pari putoaa?
se on onnekas

18. helmikuuta 2012, 17:58

Kastan itseäni! Hän ei uskonut isoäitini, mutta läheinen ystäväni koulun jälkeen sairastui urheiluun ja harjoitti paljon loppujen lopuksi ja hänen ruumiinsa alkoi toimia yhtä hyvin.

18. helmikuuta 2012, 18:02

Mutta onko se riippuvainen liikunnasta? Ajattelin hormonaalista taustaa.

18. helmikuuta 2012, 19:25

Ja ero on valtava, muuten, rintojen koko ja elastisuus vaikuttavat myös suuresti, minä itse olin hämmästynyt.

18. helmikuuta 2012, 19:56

rinnassa urheilu vaikuttaa, se on totta.

18. helmikuuta 2012, 20:19

Kerro meille rintojen elastisuuden riippuvuudesta urheilun määrään

18. helmikuuta 2012, 22:56

Elämäesimerkki: ystävä 13–14-vuotiailla oli erittäin suuri 88-70 rintakehä parametreilleen, ja tämä on korkeus 164, eli hän käytti kokoa 3-4, ja melko ruma muoto kuin vuohi on terävä ja eri suuntiin Katselimme. Menin urheiluun, ja jonnekin puolitoista vuotta, rintakehäni putosi yhtäkkiä ja tuli hyvin joustavaksi, mutta hän ei itse menettänyt painoa. Ja mikä on outoa, teini-ikäisenä rinta oli suuri, mutta se väheni ja muuttui joustavammaksi, kun hän oli alle 20-vuotiaana! Rada oli sanomattakin sanoen monimutkainen, mutta nyt hän haaveili jostain 70-A: sta, vaikka monet eivät ymmärtäneet häntä, mutta jotain on puuttuu. Hänellä oli 4 tuntia koulutusta 3 kertaa viikossa.

19. helmikuuta 2012 01:30

ja he olivat kroonisesti raskaita ja imettäviä.. hän luki, että joissakin afrikkalaisissa heimoissa naisilla on kirjaimellisesti kymmeniä kuukautisia koko elämässään

18. helmikuuta 2012, 20:03

Kommentti piilotettu valvojan

18. helmikuuta 2012, 17:43

miksi miinus? Etkö pidä siitä? Mielestäni viileä))) varsinkin kun hän repäisi hihansa itselleen)))

18. helmikuuta 2012, 17:51

En ymmärtänyt luonnollisten raaka-aineiden välistä yhteyttä sen vaikutukseen nuorisoon, mutta ne anteeksi, eivät hankaudu ihoon.

Muistan vanhan KVN: n vitun: Muinaisen Venäjän mainostyynyt - punaiset tytöt tulevat ulos, tanssivat ympyrässä, yksi heistä sanoo: "On päiviä, jolloin en voi tanssia ympyröissä. ))))))

18. helmikuuta 2012, 17:44

kun ajattelen, miten heitä kohdeltiin aikaisemmin, olen hyvin iloinen siitä, että asun nyt, eikä esimerkiksi 1800-luvulla. Tamponien keksijät ovat muuten erilliset kunnioitukset!

Kukharka.ru - Kulinaarinen tietosanakirja

Kirjaudu sisään

Menstruaalisen hygienian lyhyt historia

  • Ilmoittautuminen 15.01.2007
  • Aktiivisuusindeksi 12 693
  • Kirjoittajan luokitus 746
  • Kiovan kaupunki
  • Blogi 92
  • Reseptit 357

Tässä on täydellinen versio artikkelista naisten kehosta.

Erittäin mielenkiintoinen artikkeli.

Ote kuukautisten hygieniasta. Ja niin paljon informatiivisempi.

"Vulva ei ole ihanteellinen kuukautiskierron ajan, mikä on osoituksena siitä, että ihmiskunta ei ole pitkään historiassa koskaan ajatellut täydellistä hygieenistä vaihtoehtoa naisille.

Harkitse lyhyesti kuukautiskierron historiaa. Vuosisatojen ajan oli monia erilaisia ​​hygieniavalintoja. Yksi vanhimmista tavoista on menstruoitavien naisten syrjäytyminen (eli eristäminen) yhteiskunnasta. Tämä oli melko yleistä Polynesiassa ja afrikkalaisten heimojen keskuudessa. Kussakin asuinalueessa oli erityinen mökki menstruointia varten, jossa naisten piti olla kuukautisten aikana. Miksi näin tehtiin? Lyhyesti sanottuna alempi rivi on eristää kuukautiset naiset heidän suurimman turvallisuutensa varmistamiseksi. Oliko tämä tavoite ainoa? Tässä on yhden historioitsijan lainaus: ”... koska tuon ajan naisten vaatteet eivät peittäneet täysin heidän tilannettaan, tällaisesta naisesta tulee naurettavan aihe muille, jos he huomaisivat ainakin pienimmän jäljen hänen sairaudestaan, hän menettäisi miehensä tai rakastajansa aseman. Niinpä näemme, että luonnollisella vaatimattomuudella on vain tietoisuutta omasta puutteestaan ​​ja pelkoa lakata pitämästä sitä. " Niinpä perushygieniatuotteiden puuttuminen muina aikoina pakotti naisen eristämään kuukautisten aikana. Samojen kuukautisten hygieniatuotteiden ulkonäkö teki eritystä valinnaiseksi, mutta oli tarpeen kehittää hygieniatuotteita, joiden pääasiallisena tehtävänä oli varmistaa eritteiden imeytyminen ja piiloutua naisen ympäröivään tilaan.

Muinaisessa Egyptissä käytettiin papyrusta, josta rikkaat egyptiläiset naiset tekivät tamponeja. Papyrus oli erittäin kallista, joten yksinkertaiset egyptiläiset naiset käyttivät kangasta, joka poistettiin käytön jälkeen. Byzantiumissa käytettiin myös papyrusta tai vastaavaa materiaalia. Tällaiset tamponit olivat tuskin mukavia, koska papyrus on erittäin kova.

Muinaisessa Roomassa materiaaleja käytetään tyynyissä ja joskus - tamponeja villapalloista. Tamponien käytöstä muinaisessa Kreikassa ja Juudeassa on tietoa. Mutta ilmeisesti kaikkein yleisin hygieeninen tapa muinaisina aikoina oli tietyn materiaalin uudelleenkäytettäviä tyynyjä, kuten kankaalle, kankaalle, silkille, huopalle jne.

Keskiaikaisessa Japanissa, Kiinassa, Intiassa naisten hygienia asetettiin erittäin korkeaksi, paljon suuruusluokkaa paremmaksi kuin Euroopassa. Aasiassa ilmestyi kertakäyttöiset tyynyt. Aasialaiset käyttivät kertakäyttöisiä paperiarkkeja, taitettu kirjekuori. Tällainen kirjekuori pidettiin hihnalle kiinnitetyllä huivalla. Myöhemmin Japanissa he alkoivat tehdä kuukautisia vyöt (jos kirjoittaja ei ole väärässä, heitä kutsutaan "teiksi"), jotka olivat vyö, jonka kanssa yhtye jäi jalkojen väliin. Nauhan ja vulvan välillä oli lautasliina: hihna oli uudelleenkäytettävissä, lautasliina oli kertakäyttöinen. Ulkoisesti tämä vyö muistutti hieman käänteistä koria. Jokaisen älykkään japanilaisen naisen olisi pitänyt tehdä itselleen tällainen vyö.

Polynesiassa käytettiin erikoisvalmisteisia kasvien kuorta, ruohoa, joskus eläinten nahkoja ja merisieniä. Samoin ilmeisesti Pohjois-Amerikan intiaanit.

Euroopassa keskiajalla feminiininen hygienia oli alimmillaan. Yhteiskuntalaiset esimerkiksi käyttivät vain säärien tai alushousujen lattiat, jotka oli kiinnitetty jalkojensa väliin. Venäjällä XVII-XVIII vuosisatoja käytetään joskus ns. "Häpeälliset portit", ts. Tiukat housut tai pitkät housut (joita he eivät käyttäneet tavallisia housuja), jotka on valmistettu paksusta materiaalista - kuukautiskierto imeytyi suoraan satamissa, jotka olivat laajamittaisten hameiden alla.

On huomattava, että keskiajalla kuukautiset olivat harvinaisia ​​"vieraita" eurooppalaisille naisille. Menstruaatio alkoi sitten 16-18-vuotiaana, pysähtyi noin 40-45-vuotiaana. Koska ehkäisyä ei ollut, monet naiset olivat lähes aina raskauden tai imetyksen aikana (kuukautiset eivät yleensä ole läsnä maitotuotannossa). Niinpä monilla naisilla voi olla koko elämänsä aikana vain 10–20 menstruaatiota, eli niin paljon kuin nykyaikaisella naisella on keskimäärin vuosi tai kaksi. On selvää, että kuukautishygienian kysymykset eivät kohdistu eurooppalaiseen naisiin yhtä voimakkaasti kuin nyt. Kuitenkin XIX-luvun lopulla - XX luvun alkupuolella - kuukautishygienian ongelma ennen amerikkalaisia ​​ja eurooppalaisia ​​oli jo äärimmäisen akuutti.

Amerikassa ja Euroopassa XIX-luvun lopulla - XX luvun alkupuolella, he käyttivät uudelleenkäytettäviä kotitekoisia huopapatoja, jotka käytön jälkeen taitettiin pussiin, poistettiin ja käytettiin uudelleen. Jotkut hyväksyivät kiinalaisen menetelmän käyttämällä paperikääreitä. Tapauksissa, joissa käytettyä tiivistettä ei ollut mahdollista kuljettaa tai tiivisteen säilyttäminen tuntui epäkäytännölliseltä, naiset polttivat sen takkaan. Tulipalojen polttaminen ei tullut sattumalta. Tosiasia on, että wc oli laajalti levinnyt vain XIX-luvun lopulla (vaikka se ilmestyi kaksi vuosisataa aikaisemmin). Ennen wc: n esiintymistä Englannissa (ja monissa Euroopan maissa) naiset kirjoittivat ruukkuja, jotka olivat suljettuina makuuhuoneessa tai muussa huoneessa; virtsaamisen tai suoliston jälkeen ruukut tehtiin palvelijoiden tai naisen itsensä toimesta. Sen vuoksi kuukautisten hygienian muutos tehtiin myös huoneissa, koska siellä ei ollut mitään erityisiä wc-tiloja. Huomaa, että näinä päivinä lähes kaikissa asunnoissa oli takka. Sen vuoksi oli helpompaa polttaa tiiviste takan päälle kuin laittaa se roskakoriin. Tämä oli erityisen totta silloin, kun nainen matkusti - tässä tapauksessa ilmeisesti oli helpompi uhrata uudelleenkäytettävä tiiviste pikemminkin kuin kuljettaa sitä mukanasi pitkään. Tätä tarkoitusta varten käytit takkaa. XIX vuosisadan lopussa Englannissa oli jopa erityisiä kannettavia tiivisteitä polttoväleille - niissä tapauksissa, joissa takka ei ollut käsillä!

Tapana kääriä käytetyt paperit tai sanomalehdet ja heittää ne roskakoriin muodostettiin vasta 70-luvulla. XX-luvulla kertakäyttöisten tyynyjen laajamittainen käyttö - ennen sitä, kuten näette, käytettiin joko pehmusteiden säilyttämiseen myöhempään pesuun tai polttamiseen tai heittämiseen. Kuitenkin uudelleenkäytettävät tyynyt olivat epämiellyttäviä naisille, ei pelkästään epämiellyttävän pesun vuoksi (jota maids teki rikkaille), vaan myös siksi, että tarvittiin kerätä käytettyjä tyynyjä kuukautisten aikana.

Lisäsuojaa varten käytettiin alusvaatteissa käytettyjä esiliinoja, ts. Ne suojaivat ylemmän hameen lisäksi kontaminaatiota. Pitkään 10–30-luvulla. 1900-luvulla (tai jopa pidempään) Amerikassa (ja mahdollisesti myös Euroopassa) käytettiin kuukautiskenkiä, joita kutsutaan alushousuiksi tai kukintoiksi (nimien alkuperä ei ole selvä, niitä ei käännetä venäläisiin). Tamponit, kuten kertakäyttöiset tyynyt, olivat tuolloin Amerikassa, Euroopassa ja Aasiassa lähes tuntemattomia.

Ensimmäisen maailmansodan aikana tapahtui merkittäviä muutoksia. Silloin sotilassairaaloissa ranskalaiset armeijan sisaret huomasivat, että amerikkalaisen Kimberly Clarkin kehittämä selluloosamateriaali (kuten selluloosasta valmistettu puuvillavilla), joka toimitetaan laajalti Eurooppaan sotilaallisiin tarkoituksiin, imee kuukautiskierron ja alkoi käyttää sitä. luodaan Euroopassa ensimmäiset itse valmistetut, mutta kertakäyttöiset tyynyt.

Tämä löytö vaikutti merkittävästi menstruaalisen hygienian kehitykseen, jolloin yritys "Kimberly Clark" edisti tämän materiaalin tyynyjä. Ensimmäiset kertakäyttöiset tyynyt, nimeltään Cellunap, julkaistiin vuonna 1920, mutta niiden myynti Amerikassa osoittautui erittäin ongelmalliseksi. Periaatteessa naiset reagoivat innostuneesti kertakäyttöisten tyynyjen ajatukseen (tämä näytti tuolloin perusteellisen ja hyvin monimutkaisen sosiologisen tutkimuksen), mutta oli ilmeistä, että kuukautiset ovat naisia ​​hyvin hämmentyneinä. Mainonta tai näytön tiivisteiden näyttäminen oli mahdotonta ajatella, naiset olivat hämmentyneitä ostamaan jopa tiivisteitä, jotka sitten myytiin vain apteekeissa; Usein äidit lähetettiin nuorten typerien tyttärien asettamiseen. Kun ostat naisia, oli hyvin ujo sanoa tuotteen nimi, käyttäen vain viimeistä tavua, eli “nokia”. Nap (nap) - englanniksi tarkoittaa "lautasliinaa", ja tämä termi on melko laajasti juurtunut - monta vuotta sanaa "nap" käytettiin tiivisteiden, eli lautasliinan, nimeämiseen, vaikka lautasliinat eivät luonnollisesti olleet lautasliinoja. Pian Cellünapesin nimi muutettiin Koteksiksi (Kotex), mutta niitä myytiin edelleen pakkauksissa ilman merkintöjä ja piirustuksia.

Kuitenkin mielipidetutkimukset ovat vahvistaneet, että vain hämmennys ostettaessa estää uusien tuotteiden leviämisen - naiset eivät todellakaan pitäneet uudelleenkäytettävistä huopapehmoista, mutta he olivat hämmentyneitä kysymään apteekista "terveyssiteet". Ajat olivat erittäin puritaanisia, etenkin Amerikassa.

Tuolloin valmistusyritykset (kuten Kotex, Fax ja muut) aloittivat laajan kampanjan erittäin tarkalle, mutta pysyvälle ja hyvin ajattelulle hygieniamainokselle, joista tärkeimpiä olivat tytöille tarkoitetut kirjat puberteetteja, kuukautisia ja ”huomaamattomasti”. tarve käyttää yrityksen tuotteita (kuuluisin tällainen kirja on ”Marjorie-toukokuun 12. syntymäpäivä”, joka aiheutti vanhentuneiden moraalien räjähdyksen. Tyttöjen Disney-yhtiölle tehtiin opetuskuvaksi kuukautisia. Naisten aikakauslehtien sivuille ilmestyi mainostyynyjä.

Tämä politiikka johti melko nopeaan menestykseen. Vuoteen 1940 mennessä uudelleenkäytettävien huopapalojen osuus oli laskenut 20 prosenttiin ja sodan jälkeen 40-luvun loppuun mennessä. - enintään 1%, minkä jälkeen uudelleenkäytettävät tyynyt ovat menneisyyden asia. Kuitenkin vain 60-luvun seksuaalinen vallankumous. lopulta poistettiin monia tabuja, mukaan lukien tabu naispuolisten hygieniatuotteiden televisio- ja katumainonnasta.

Mitkä olivat ensimmäiset teollisuustiivisteet kuten Kotex? "Lautasliinat" käytettäessä käytettiin kuukautisia hihnoja (vyö). Euro-Amerikan hihnat poikkesivat japanilaisista, jotka muistuttivat käännetyn korin muotoa - ne olivat melko ohut vaakasuora joustava vyötärö vyötäröllä, josta kaksi etupuolelta ja takaa juoksevaa hihnaa, jotka päättyivät metalliliittimiin (kuten verhot). Näihin kiinnittimiin kiinnitettiin tiiviste, joka kulki jalkojen väliin. Hihnojen mallit olivat jonkin verran erilaisia, mutta niillä oli sama perusjärjestelmä. Itse patjat olivat hyvin pitkiä ja paksuja, yleensä suorakaiteen muotoisia, ja peittivät koko haara. Tiivisteiden imukyky oli melko alhainen, joten joskus kiinnitettiin hihnaan kaksi tiivistettä. Tiivisteen vaihtaminen oli hyvin vaikeaa, kun nainen, todennäköisimmin, asentivat aina uuden tiivisteen uriaation jälkeen. Tämä johti siihen, että naiset halusivat kestää niin kauan kuin mahdollista ennen vessaan menoa, mikä vaikutti haitallisesti heidän terveyteensä. Jos katsomme, että sitten sukat olivat kuluneet, myös kiinnitetty vyönauhaan, voitte kuvitella, kuinka paljon aikaa ja vaivaa menstruoitavan naisen virtsaamisprosessi otti.

Tiivisteet olivat erilaisia, ja naisten mielipiteet heistä ovat hyvin erilaisia, joten yleinen johtopäätös ei ole helppo tehdä. Ilmeisesti nämä tyynyt olivat pehmeitä eivätkä hankaaneet vulvaa. Toisaalta oli vaikea asentaa ne oikeaan asentoon, ne usein kompastuivat ja vuotoivat, vaikka ne olisivatkin hieman paksuuntuneet alla. Niinpä naiset käyttivät erityisiä tiukkoja housuja, joissa oli toisinaan vedenpitävä kerros perineumissa, mikä pienensi vuotoa, mutta aiheutti suurentuneen hikoilun. Joissakin shortseissa oli erityisiä laitteita tiivisteen lisäkiinnitykseen. Jos menstruoitava nainen aikoo tanssia tai kuluttaa kalliita kauniita vaatteita, niin he myös pukeutuvat jotain ylimääräistä suojaa varten. Tällaiset tiivisteet oli vaihdettava useita kertoja päivässä.

Euroopassa ja Amerikassa se oli kuitenkin valtava askel eteenpäin - uudelleenkäytettävistä hygieniatuotteista. Tällaiset hihnat olivat melko yleisiä 60-luvun loppupuolelle saakka, mutta myöhemmin ne hävisivät vähitellen, kun tyynyjä oli liimakerroksella, jolla oli erilainen kulumisen periaate.

Ensimmäiset teolliset tamponit ilmestyivät Amerikassa 1920-luvun lopulla. (Fax, Fibs, Wix). Heillä ei ollut applikaattoreita, joskus jopa kaulanauhoja. Ensimmäinen tamponi, jossa oli applikaattori (kuuluisa Tampax), ilmestyi Amerikassa vuonna 1936 ja alkoi levitä vähitellen. Tamponien jakelua helpotti merkittävästi kuuluisa Dickinson-raportti "Tamponit kuukautissuojana", joka julkaistiin vuonna 1945 American Medical Associationin lehdessä. Tämä mietintö auttoi jossain määrin voittamaan epäluottamusta naisista kohti tamponin ajatusta. 20-50-luvulla. tamponit amerikkalaisille naisille ja eurooppalaisille olivat edelleen ”eksoottisia”, ja tamponeja käytettiin laajalti vain 1970-luvulla.

Nykyisen konseptin kertakäyttöiset tyynyt ilmestyivät 60-luvun lopulla. - ohuemmat, ei vaativat vyöt kulumiseen, mutta ne on sijoitettu shortseihin tai sukkiin. Huomaa kuitenkin, että ensimmäinen tällainen kertakäyttöinen tyyny Johnson Johnson ilmestyi jo vuonna 1890 (!), Curads, vuonna 1920, mutta he eivät selviytyneet ollenkaan, koska naisyhteiskunta ei yksinkertaisesti ollut valmis ajatukseen kertakäyttöisistä hygieniatuotteista.

1960-luvulla tamponit, joissa oli eri tyyppisiä applikaattoreita - tapista teleskooppiin, yleensä muovia - alkoivat levitä yhä enemmän. Samanaikaisesti tyynyjen ja tamponien mainonta kehitettiin laajalti televisiossa ja naislehdissä.

Kiihtyvyys (jonka ansiosta ensimmäisen kuukautiskauden ikä laski 16: sta 12-13-vuotiaille), vaihdevuosien ikä (kuukautisten lopettaminen), ehkäisyvälineiden yleinen kehitys, lasten määrän merkittävä väheneminen eurooppalaisissa ja amerikkalaisissa perheissä, emansipaation kehittyminen - kaikki tämä lisäsi kuukautisten määrää naisten elämässä ja teki hygieniaongelman paljon kiireellisemmäksi kuin aikaisemmin. Naisten elämän tehostaminen on lisännyt uusia vaatimuksia - hygieenisten keinojen nopea muutos, näkymättömyys muille, saatavuus myyntiin, luotettavuus, helppokäyttöisyys jne. Kaikki, mitä teollisuudessa tuotetut kertakäyttöiset hygieniatuotteet voivat tarjota. Jo 70-luvulla. sivistyneen naisen elämä ilman tehtaan tamponeja ja pehmusteita ei ollut edustettavissa.

80-luvulla tiivisteet jatkuivat edelleen, suojaava alempi kerros ja "kuiva" imukerros, siivet ilmestyivät; alkoi käyttää absorboivia materiaaleja, jotka muuttavat verta geeliksi; tiivisteet alkoivat tehdä naisen perineumin rakenteen (anatominen muoto). Tiivisteet tulivat verenkäyttöisemmiksi ja samalla nimikkeistö laajeni voimakkaasta yön yli ohuimpaan ”joka päivä”. Tamponit ovat myös kehittyneet - esimerkiksi teleskooppisilla applikaattoreilla varustetut tamponit ovat yleistyneet, jotka valmistetaan useammin pahvista (koska toisin kuin muovi, pahvi liukenee helposti veteen ja siksi ympäristön kannalta on parempi).

Noin samana ajanjaksona naispuoliset hygieniatuotteet alkoivat nopeasti kansainvälistyä - Tampax, Ob, Kotex, Always, Libresse ja muut ovat levinneet ympäri maailmaa ja niitä esiintyy harvoin vain köyhissä maissa (kuitenkin rikkaimmat naiset, jopa köyhimmissä maissa, ovat yhä enemmän käyttää maailmanlaajuisia tuotemerkkejä). Joissakin maissa ne lisäävät omia ”kansallisia” tuotemerkkejä. Kansalliset tuotemerkit voidaan jakaa kahteen luokkaan. Ensimmäinen on halvempi verrattuna kansainvälisiin malleihin. Puolassa nämä ovat Bella-tiivisteet Venäjällä - Angelina, Veronika tiivisteet ja muut, myös puolalaiset. Tällaiset tuotteet eivät pääsääntöisesti ole yhtä käteviä kuin kansainväliset tuotteet. Toinen luokka on tuotteita, jotka vastaavat enemmän kansallisia makuja ja mieltymyksiä kuin kansainväliset. Esimerkiksi Ranskassa Nana- ja Vania-tiivisteet (toimitetaan kääreellä, jossa tiiviste voidaan pakata käytön jälkeen) Japanissa tamponeja, joissa on pidempiä ja tavallisesti muovisia applikaattoreita, joissa on sellofaanipussit käytettyjen tamponien pakkaamiseen jne.

Huomaa, että hygieniatuotteiden valinnassa on tiettyjä kansallisia mieltymyksiä. Ne eivät ole aina selittäviä, mutta ne ovat usein hyvin jäljitettävissä. Joten, japanilaiset naiset kategorisesti eivät hyväksy ajatusta lisätä sormi emättimeen, joten lähes kaikki japanilaiset tamponit - applikaattoreilla ja harvoilla bezpflikatornye-tuotemerkeillä varustetaan kumi sormenpuristimilla! Yleensä japanilaiset naiset suosivat varmasti tiivisteitä. Aasian, Latinan ja venäläiset naiset haluavat myös käyttää tiivisteitä. Amerikkalaiset suosivat varmasti tamponeja, Länsi-Euroopassa tamponien ja tyynyjen esiintyvyys on verrattavissa. Kirjoittaja olettaa (mutta ei ole todisteita), että muslimi-naiset käyttävät vain tyynyjä ja kotitekoisia, koska kuukautiset mainonta on kielletty muslimi-maissa.

Neuvostoliitossa 80-luvun loppuun asti. teollisia tamponeja ei ollut lainkaan, ja teollisuustuotteiden tiivisteet olivat erittäin harvinaisia, ja niitä myytiin harvoin apteekeissa, joita kutsuttiin "hygieenisiksi keinoiksi" - sanan mukaan Amerikan tilanne 1930-luvulla toistettiin anekdotaalisella tarkkuudella. Mutta jokaisessa koululaisissa kirjassa selitettiin yksityiskohtaisesti, miten puuvillapalat valmistetaan sideharsoihin. Tätä "taitotietoa" täydensivät kaikki Neuvostoliiton naiset.

Ensimmäiset Tampax-tamponit ja tyynyt ilmestyivät Neuvostoliitossa 1990-luvun alussa. ja aiheutti todellisen tunteen naisten keskuudessa. Ensimmäinen Tampax-mainos ilmestyi Burdan lehdessä vuonna 1989. Sivulla oli tamponi ja applikaattori laatikon taustalla. Oli myös lyhyt teksti, jonka ytimenä kiehui se tosiasia, että Tampax-tamponit venäläisissä vaginoissa saavat vapauden ja ennennäkemättömän mukavuuden.

Kirjoittaja havaitsi henkilökohtaisesti, miten tytöt-opiskelijat kirjaimellisesti jäätyivät, avasi sivun tämän mainoksen kanssa ja kiehtoivat pitkään tämän mainoksen sisältöä. Lehti siirtyi käsistä käsin, kunnes kaikki opiskelijat ovat tutustuneet mainokseen. Mielenkiintoinen psykologinen hienovaraisuus: yleensä tytöt katsoivat sivua kahdessa ryhmässä, jotka usein kuiskivat toisiaan. Näin ollen he eivät epäröineet kuukautisten välillä, mutta kun kaverit ilmestyivät, he teeskentelivät harkitsevansa mekkojen tyylit. On huomattava, että mainoksen ilmestymishetkellä tamponeja tai tyynyjä ei ollut vielä myynnissä, ja tytöt voisivat käyttää vain kotitekoisia tyynyjä. Idea tamponista aiheutti tytöt iloksi.

Hygieniatuotteet olivat aluksi kalliita, Itä-Euroopan itävaltalaisia ​​käsitöitä oli paljon, joten uusien hygieniatuotteiden leviäminen oli melko hidasta. Rikkaita miehiä, gangstereiden, varkaiden ja muiden "uusien venäläisten" tyttöystäviä tuli ensimmäiseksi teollisuustuotannon kuukautiskierron tuotteiksi. Maailman tuotemerkkien leviämistä vaikeuttivat paitsi korkea hinta ja yleinen köyhyys, mutta myös Neuvostoliiton naisten tietty ennakko teollisuushygieniatuotteita vastaan ​​("miksi ostaa korkeita hintoja, kun itse voin tehdä tiivisteen paljon halvemmaksi"). Ulkomaiset valmistajat olivat kiinnostuneita tuotteidensa varhaisesta jakelusta Venäjän markkinoilla. Ja sitten, kuten sodanjälkeisessä Amerikassa, julkaistiin mainos, joka meidän tapauksessamme oli saada venäläiset vakuuttumaan siitä, että "vanhanaikaisella tavalla" menstruoitu kotitekoinen tyyny oli nyt yksinkertaisesti muodikasta. Se oli välttämätöntä murtaa stereotypiat ja vakuuttaa naiset, erityisesti nuoret, että elämä ilman Cocexiä, Tampaxia, Allweizia on yksinkertaisesti mahdotonta.

Kaikki muistavat aikaa, jolloin maa on kirjaimellisesti tukkeutunut kuukautisten mainonnassa. Tämä mainosvirta, joka on hyvin taktinen, kova ja ärsyttävä, hämmentyi ja järkytteli aluksi sekä naisia ​​että miehiä. Siellä oli jopa liike "Mainoslevyjen ja tyttöjen kunniaksi" (kuitenkin huomaamme, että tyttöjen kunniaksi ei ole mitään tekemistä sen kanssa, vaan päinvastoin - se, joka "kunnioittaa" varmasti kuukautisia, toisin kuin "lentävät" tyttöystävät ). Röyhkeä ja itsevarma mainonta on kuitenkin tehnyt työnsä - 15-25-vuotiaiden tyttöjen nykyaikainen sukupolvi vain menettää teollisuustuotannon tiivisteet ja tamponit eivätkä yksinkertaisesti ole samaa mieltä kotitekoisista tuotteista (vaikka kotitekoisen tuotannon salaisuus ei ole hävinnyt venäläisessä takaisinosassa). Lisäksi tyttöjen hämmennys tässä asiassa on vähentynyt - jos aikaisemmat tytöt eivät periaatteessa puhuneet kuukautiskierroksistaan ​​ja olivat erittäin hämmentyneitä sen mainitsemisen suhteen, tytöt tarkastelevat kuukautisia täysin luonnollisena ilmiönä - intiiminä, mutta periaatteessa ei häpeällisenä. Voit sanoa kiitos tästä mainoksesta. "