Vanhusten kohdun neste: serosometri

Jotkut naiset pitävät vaihdevuosia jotakin epätoivottavana ja pettymyksenä. Mutta tämä on vain yksi elämänvaiheista sekä lapsuus tai murrosikä. Vain sillä on omat ominaispiirteensä, eikä se aina kulje niin kuin haluaisimme. Usein on epämiellyttäviä oireita ja tunteita, jotka häiritsevät päivittäistä toimintaa. Ei ole aivan ymmärrettäviä tiloja, esimerkiksi serosometriä. Mikä se on, miten se ilmenee ja onko se uhka naiselle vaihdevuosien aikana - lääkäri antaa vastauksia tällaisiin kysymyksiin.

Yleistä tietoa

Kuukautisten ja lisääntymisfunktion luonnollista häviämistä kutsutaan menopausaaliksi. Se alkaa 45–50-vuotiailta ja sille on ominaista naisten lisääntymisjärjestelmässä vallitsevien prosessien kehitys. Keskeinen rooli käynnissä olevissa muutoksissa on hormonit. Ensinnäkin esiintyy munasarjojen toiminnan keskeisen säätelyn epätasapaino, jonka seurauksena sykli muuttuu anovulaattoriksi. Sitten sukupuolirauhaset itse joutuvat dystrofiseen rakenneuudistukseen: estradiolia syntetisoivien follikkelien määrä vähenee, keltainen runko, progesteronin lähde, ei muodostu.

Kun estrogeenin taso laskee, endometrium reagoi - siinä proliferatiiviset prosessit korvataan atrofialla. Kohtu on pienentynyt, sen limakalvo lakkaa osallistumasta sykliseen uudistumiseen, siihen voi muodostua synekia (adheesioita). Hormonipuutos vaikuttaa muihin järjestelmiin: sydän-, verisuoni-, autonomisiin, virtsaan. Mutta se sopii fysiologisen normin käsitteeseen tälle kaudelle.

Syyt ja mekanismit

Serosomeryn avulla tarkoitetaan nesteen kertymistä intrauteriiniseen tilaan. Tämän ilmiön kehitykseen liittyvistä syy-yhteyksistä ei ole vielä yksimielisyyttä. Jotkut tutkijat pitävät serosometriä normaalina, menopausille tyypillisenä prosessina. Tärkeimmät nesteen kertymisen mekanismit kohdussa ovat:

 1. Sukupuolihormonien laskeva taso.
 2. Kuukautisten lopettaminen.
 3. Endometriumin atrofia.
 4. Kohdunkaulan kanavan ruuhkautuminen.
 5. Muutokset emättimen happo-emäsympäristössä.

Nämä prosessit ovat tietenkin fysiologisia eikä niitä voida pitää merkkinä rikkomisista. Serosometriä ei kuitenkaan havaita jokaisessa naisessa, joka on saavuttanut vaihdevuosien iän. Muut ongelmat vaikuttavat tämän ongelman esiintymiseen:

 • Gynekologiset sairaudet (fibroidit, polyypit, endometriumin hyperplasia, infektiot).
 • Kirurginen toimenpide kohdussa ja lisäyksissä.
 • Ruokintajärjestelmän rikkomukset (kaloreita, rasvaisia ​​elintarvikkeita).
 • Liikunnan puute.
 • Huonot tavat (tupakointi, alkoholin väärinkäyttö).
 • Hormonaalisten lääkkeiden järjetön käyttö.

On todettu, että naisilla, joilla on nestemäistä kertymistä kohtuun, kasvaimen prosessien riski kasvaa, sekä hyvänlaatuista että onkologista. Siksi postmenopausaalinen serosimetri vaatii aktiivista ja varhaisen havaitsemisen, jota helpottaa säännöllinen tarkastus ja tiedon levittäminen ongelman tärkeydestä.

Serosometrien ulkonäkö liittyy fysiologisiin prosesseihin vaihdevuosien aikana, mutta se voi itsessään peittää tietyn vaaran.

oireet

On mahdollista epäillä nesteen kertymistä kohtuun kliinisten oireiden perusteella, mutta vain lisämenetelmät mahdollistavat lopullisen johtopäätöksen. Jos erittymisen ulosvirtaus on vaikeaa, seuraavat oireet voivat ilmetä:

 1. Raskaat alavatsat.
 2. Lisäys kohtuun.
 3. Dysuriset häiriöt (usein virtsaaminen).
 4. Epämukavuus ja kipu yhdynnässä.
 5. Lämpötilan nousu (joskus).

Jälkimmäinen on tyypillisempi sukupuolielinten infektioiden liittymiselle, mikä ei myöskään ole harvinaista vaihdevuosien naisilla. Lisäksi tulehdus on serosometrien komplikaatio. Tapauksissa, joissa kohdunkaulan kanava ei ole täysin suljettu, voi esiintyä tyypillisiä emättimen purkauksia: runsaasti vetistä ja harmaasävyä. Usein heidät pahenevat seksuaalisen kosketuksen tai fyysisen rasituksen jälkeen, ja kun ne infektoidaan, ne tulevat röyhiksi, paksiksi ja epämiellyttäviksi hajuiksi.

Lisädiagnostiikka

Ultraääniä pidetään valitun serosimetrin valintamenetelmänä. Kun echography paljasti kohdun kokoa, sen ontelon laajeneminen. Jälkimmäisen sisällä määritetään kaiun sisältö, mutta endometriumin paksuus vastaa ikästandardia. Doppler-sonografian tulosten mukaan verenvirtauksen nopeus vähenee, mikä sallii tuumoriprosessien sulkemisen.

Lisätietoa taudista voi antaa laboratoriokokeita. Ne toteutetaan pääasiassa tarttuvan prosessin todennäköisyydellä. Tehdään veri- ja virtsakokeet, otat emättimestä emättimen, suorittamalla selvitys purkautumisesta. Ja vasta saatuaan kaikki tulokset, voit saada täydellisen kuvan ja luottavaisesti puhua siitä, onko menopausi uterosometrissä vaaraa.

Diagnostisen tutkimuksen aikana arvioidaan välttämättä gynekologisten kasvainten sairauksien riskiä.

hoito

Mitä menetelmiä hoidon suorittamiseksi määritetään vain lääkäriltä. Kun kerätään pieni määrä nestettä, ne voivat yksinkertaisesti suorittaa dynaamisen havainnon ilman aktiivista väliintuloa. Muissa tapauksissa esitetään tiettyjä terapeuttisia toimenpiteitä.

Konservatiivinen hoito

Jos kohdunsisäisen tilan määrä kasvaa, mutta patologia etenee ilman komplikaatioita, pikemminkin konservatiivisia toimenpiteitä, kuten lääkehoitoa ja erillistä fysioterapiaa. Nesteen resorptioon, verenvirtauksen parantamiseen ja sukupuolielinten tilan parantamiseen esitetään seuraavat lääkkeet:

 • Entsyymi (lidaza).
 • Immunomodulaattorit (lasiainen elin, aloe-lehtiuute).
 • Vitamiinit (nikotiinihappo).
 • Verisuonit (Actovegin).
 • Probiootit (Bifiform, Laktiale).

Jos tarttuva prosessi kehittyy, antibiootit ja ei-steroidiset tulehduskipulääkkeet tulee määrätä. Lääkkeitä, jotka ovat voiteiden ja vaginaalisten peräpuikkojen muodossa, jotka sisältävät hormonaalisia komponentteja (esimerkiksi Divigel tai Ovestin), käytetään laajalti.

Kansan menetelmien käytön tulisi olla mahdollisimman rajallista. Lisäksi niitä voidaan käyttää vain lääkärin kuulemisen jälkeen, koska nainen ei tiedä, mitä toimia näillä tai muilla keinoilla on. Epäsovinnaisen hoidon suosiota suositellaan useimmiten ottamaan sisälle sisäpohjan sisäpohjan infuusiota tai seosta, jossa on aloe lehtiä hunajan ja öljyn kanssa.

Nesteen kertyminen kohtuun voidaan eliminoida konservatiivisilla menetelmillä. Mutta tämän naisen on noudatettava kaikkia lääkärin suosituksia.

Kirurgiset menetelmät

Serosometrien hoito postmenopausaalisessa ja juoksevassa ja monimutkaisessa kurssissa suoritetaan kirurgisesti. On tarpeen poistaa neste kohdusta, jolle kaula on ensin laajennettu, ja sitten kaavinta suoritetaan. Materiaali lähetetään histologista tutkimusta varten, jonka tulokset määrittävät lisää taktiikkaa. Jos ilmenee pahanlaatuisen kasvun merkkejä, ota sitten käyttöön radikaalisempi menetelmä - kohdun poistaminen lisäyksistä.

Varhainen diagnoosi on välttämätöntä serosometrin ajoissa poistamiseksi ja ei-toivottujen seurausten estämiseksi. Patologia voidaan tunnistaa rutiinitutkimuksissa tai kohdennetussa tutkimuksessa. Naisen on kiinnitettävä huomiota muihin oireisiin kuin fysiologisiin, jotta hän voi kuulla lääkärin ajoissa.

Serosometrin kohtu vaihdevuosien aikana: luonne, syyt, oireet, hoito

Menopaussin aika on usein odottamattomien yllätysten aika sisäelimissä ja järjestelmissä. Yksi näistä epämiellyttävistä ilmenemismuodoista on kohdun serosometri vaihdevuosien aikana. Monille naisille tämä käsite on täysin tuntematon. Tämä disfunktionaalinen häiriö pystyy kuitenkin tuottamaan monia ongelmia ja kokemuksia, joten on tärkeää olla tietoinen tämän termin takana olevista vaaroista.

Mikä se on?

Serosometrin kohtu on vaihdevuosien aikana melko usein. Noin 40% oikeudenmukaisesta sukupuolesta kokee tämän edellytyksen. Mikä tämä sairaus on?

Serosometri ei yleensä ole itsenäinen sairaus, vaan se on samanaikaisesti vakavampien sairauksien oire. Tähän tilaan on tunnusomaista seerumin nesteen kertyminen kohtuun ja munanjohtimiin. Tosiasia on, että lihaskuitujen ja endometriumin välillä on sidekudoksen kalvo, jossa sijaitsee suuri määrä pieniä aluksia. Näiden astioiden seinistä tapahtuu plasman luonnollinen erottuminen (seroosinen neste). Jostain syystä tämä neste kerääntyy kohtuun. Yleisin esiintyminen on serosometri postmenopausaalisilla naisilla. Tämä seikka selittyy globaaleilla muutoksilla, joita endokriiniset ja lisääntymisalueet ovat luonteeltaan asetettujen ikään liittyvien muutosten vaikutuksesta.

Sairauden syyt ja provokaattorit

Tärkein syy serosometrien kehitykseen on hormonaalinen epätasapaino, joka johtuu vaihdevuosien muutoksista. Tämä patologia löytyy myös lisääntymisikästä, mutta postmenopausaalisessa jaksossa se tallennetaan paljon useammin.

Lue lisää vaihdevuosien jaksosta, mitä se on ja mitkä sairaudet kehittyvät tässä vaiheessa.

On olemassa useita tärkeitä tekijöitä, jotka luovat suotuisat olosuhteet kohdun serosometrien kehittämiselle:

 1. Vaihdevuosien aikana estrogeenitason alenemisen vaikutuksesta alkavat atrofiset prosessit, jotka vaikuttavat myös sukuelinten limakalvoon. Tässä suhteessa paikallista immuniteettia pienennetään, tulehdussairauksien kehittymisen riski kasvaa, mikä välillisesti aiheuttaa nesteen epänormaalia kertymistä.
 2. Myös estrogeenin ja progesteronin puute vaikuttaa endometriumin tilaan. Kun kuukautiset lopetetaan, sen päivitys hidastuu, mikä myös vaikuttaa plasman stagnation esiintymiseen.
 3. Kohdunkaulakanavan (atresia) supistuminen, joka kehittyy menostasis-prosessissa, aiheuttaa fysiologisia vaikeuksia seroisen nesteen ulosvirtauksessa kohdusta.
 4. Muutokset emättimen hapon ja emäksen tasapainossa, myös hormonaalisten muutosten vuoksi.
 5. Aiemmin tai tällä hetkellä saatavilla olevat naisten gynekologiset sairaudet voivat myös aiheuttaa naiselle postmenopausaalisen serosometrin kehittymisen. Hormonaalinen "vallankumous" tulee usein syylliseksi sellaisten sairauksien puhkeamiseen, kuten endometriumin hyperplasia, polyypit, kystat ja kohdun fibroidit. Näiden patologioiden seurauksena useimmiten esiintyy nesteen pysähtymistä kohdussa.

Muita tekijöitä, jotka voivat aiheuttaa tämän sairauden kehittymistä, ovat:

 • Rauhallinen elämäntapa, joka johtaa pysähtyneisiin prosesseihin lantion elimissä ja heikentää aineenvaihduntaa.
 • Irrationaalinen ruokavalio, joka aiheuttaa aineenvaihduntahäiriöitä, lihavuutta, verisuonten heikentymistä, johtaa serosometriin usein kehittymässä vaihdevuodet.
 • Hormonaalisten lääkkeiden rationaalinen käyttö, mukaan lukien estrogeenivajetta poistavien lääkkeiden itsekirjoittaminen vaihdevuosien aikana, voi aiheuttaa vakavia seurauksia. Hormonaalinen epätasapaino, joka on todennäköisesti tällaisen hoidon yhteydessä, voi johtaa sukupuolielinten elinten toimintahäiriöön ja sen seurauksena nainen kehittää plasman pysähtyneisyyttä kohtuun.
 • Huonojen tapojen läsnäolo.

Serosometrin kohtuun liittyvät oireet

Pyrosometri on melko salakavalaista patologiaa. Se, että seerumikomponentti kerääntyy hieman, ei tunnista itseään. Jos sairaus etenee, seuraavat ominaispiirteet voivat ilmetä:

 • kipujen vetäminen ja rikkominen, jotka ovat paikallisia vatsa- ja lannerangan alueella;
 • kipu yhdynnässä;
 • Päästöt, kuten hajuton, kellertävä, harmahtava vesi (joskus veriset raidat). Tällainen poisto sukupuolen jälkeen voi olla erityisen runsasta;
 • vaikeuksia virtsarakon tyhjentämisessä, joka johtuu lähellä olevien elinten kohdun puristamisesta, usein virtsaamisesta;
 • vatsan tilavuuden lisääntyminen, joka aiheutuu kohdun koon kasvusta nesteen kertymisen vuoksi;
 • jaksollinen lämpötilan nousu;
 • erittely.

Taudin diagnosointi

Diagnoosi kohdun serosometreille sekä mihin tahansa gynekologiseen sairauteen alkaa lääkärin suora tutkimus. Tämän patologian myötä kohdun koon muutos on voimakasta.

Toinen tärkein diagnoosia varten toteutettu toimenpide on lantion elinten ultraäänitutkimus. Sen jälkeen voit tehdä diagnoosin ilman suuria vaikeuksia. Näytöllä lääkäri näkee selvästi seroosin nesteen kertymisen, sen lokalisoinnin ja tilavuuden. Lisäksi ultraäänen avulla voit korjata ja muita häiriöoireita, jotka voivat olla nesteen kertymisen kehittymisen provokaatteja kohdussa.

Koska serosimetri on useimmiten samanaikainen vakavampien vaivojen oire, potilaalle annetaan sarja testejä:

 • Emättimen ja kohdunkaulan leviäminen;
 • yleinen veri- ja virtsanalyysi;
 • verikoe hormonitasoille;
 • tuumorimarkkereiden läsnäolon analyysi.

Lääkehoito

Serosometrin hoito suoritetaan tutkimuksen tulosten perusteella.

Ensinnäkin on tarpeen säätää seroottisen komponentin luonnollinen ulosvirtaus kohdusta. Tätä varten käytetään usein kohdunkaulan kanavan valua.

Toinen hoitosuunta on poistaa patologisen stagnation välitön syy. Jos nämä ovat gynekologisia sairauksia (endometrioosia, myomaa, hyperplasiaa, munasarjojen kystadenoomaa vaihdevuosien aikana), on ryhdyttävä toimenpiteisiin niiden hoitamiseksi. Tämä ratkaisee serousnesteen kertymisen ongelman.

Jos taudin etenemisprosessi paljasti tulehdusprosessin lisäämisen, toisin sanoen purkauksessa on jälkiä pistoksesta, käytetään antibioottihoitoa. Seuraavia lääkkeitä käytetään yleisesti:

 • amoksisilliini;
 • moksifloksasiini;
 • ornidatsoli;
 • Kefotaksiimille.

Kivun ja tulehduksen lievittämiseksi käytetään kipulääkkeitä (Diclofenac, Naproxen, Indometacin) ja antiviraalisia lääkkeitä (Viferon, Genferon suppositories).

Epänormaalin pysähtymisen toistumisen estämiseksi lääkkeitä käytetään verenkierron parantamiseksi lantion elimissä (Phoebs, Detralex), ja vitamiinihoitoa käytetään keskittyen C- ja B-vitamiinien saannin lisäämiseen.

Siinä tapauksessa, että patologia laukeaa hormonaalisen epätasapainon vuoksi, on mahdollista käyttää hormonihoitoa tai lääkkeitä fytoestrogeeneilla.

Kontraindikaatioiden puuttuessa on mahdollista käyttää fysioterapeuttisia menetelmiä.

Serosometrin kohdun folk-korjaustoimenpiteiden hoito

Postmenopausaalisten serosometrien hoito naturopatian avulla voi toimia vain apumenetelmänä. Ehkä hormonaalisen epätasapainon aiheuttaman taudin lievän vakavuuden vuoksi perinteinen lääketiede voi neutraloida epänormaalia nesteen kertymistä, mutta luonnollisia korjaustoimenpiteitä on mahdollista käyttää vain hoitavan lääkärin luvalla.

Sellaisen taudin tautikorvaushoito voidaan hoitaa serosometrinä seuraavien kasvien avulla:

 • Aloe vera. Terapeuttisen tuotteen valmistamiseksi on välttämätöntä tehdä siipi 50 grammasta lehtiä ja sekoittaa se 3 rkl. hunajaa. Ennen kuin otat 1 rkl. Tuloksena oleva seos laitetaan lasilliseen lämpimään maitoon, sekoitetaan, juo tuloksena saatu lääke. Menettely toistetaan kahdesti päivässä.
 • Kalina. Tämän kasvin marjojen mehu ja infuusio helpottavat merkittävästi naisen tilaa. Tässä marjassa on voimakkaita tulehduskipulääkkeitä, jotka mahdollistavat patologisen tilan neutraloinnin. Infuusion valmistamiseksi sinun täytyy valmistaa 100 g viburnum-marjoja 1000 ml: lla kiehuvaa vettä, sitten eristää astia varovasti infuusiolla ja odota noin 1 tunti. Ota kolme kertaa päivässä ennen ateriaa noin 14 päivää;
 • Borovaya-kohtu. Laitosta, jonka parantavia ominaisuuksia käytetään hyvin onnistuneesti naisten terveyden säilyttämiseen ja palauttamiseen. Hoitoon serosometrit käyttävät tätä yrttiä. Sen valmistamiseksi kaadetaan 50 g raaka-ainetta 500 ml: aan kiehuvaa vettä ja jätetään infuusioksi useita tunteja. Ota työkalu neljä kertaa päivässä, 50 ml. Selvitä lisää terapeuttisia ominaisuuksia boorin kohtuun vaihdevuodet.
 • Naisen tilan vapauttaminen ja elpymisen nopeuttaminen voidaan auttaa tekemällä seuraavien yrttien infuusiota: kamomilla, salvia, tammen kuorta, naistepunaa, ikääntymistä. Kaikki yrtit tulisi sekoittaa yhtä suurina määrinä ja kaada 2 rkl. seosta litraa kiehuvaa vettä. Anna keino imeä ja pitää douchesin lämpimän infuusion 2-3 viikon ajan (1 kerran päivässä).

Serozometra

Serosometri - seerumin nesteen kertyminen kohtuun johtuen mekaanisista esteistä sen ulosvirtaukselle emättimeen tai lisääntyneeseen eritykseen. Alkuvaiheissa se ei ilmene kliinisesti ja havaitaan sattumalta gynekologisen tutkimuksen aikana. Suurten nestemäärien kerääntymisen myötä potilas on huolissaan tylsästä kivusta suprapubisessa alueella, usein virtsaamisesta, ummetuksesta ja muista lantion elinten toimintahäiriöistä. Diagnoosiin käyttäen bimanuaalista tutkimusta, ultraääntä, endoskooppisia, tomografisia, sytologisia ja mikrobiologisia menetelmiä. Hoidon tarkoituksena on poistaa serosometrin aiheuttama sairaus.

Serozometra

Seerumin nesteen kertyminen kohtuun on eräiden sairauksien epäspesifinen ilmentymä, johon liittyy lisääntynyt erittyminen tai erittymän ulosvirtauksen vioittuminen emättimeen. Serosometri esiintyy usein postmenopausin aikana naispuolisten sukupuolielinten involutivisten prosessien taustalla ja gynekologisen ultraäänen aikana diagnosoidaan 40% tämän ryhmän potilaista. Samaan aikaan tällainen rikkominen havaitaan useimmiten naisilla, joiden postmenopaus kestää 15–25 vuotta. Sisäisen nesteen esiintyminen lisääntymisikäisillä potilailla on pääsääntöisesti muilla syillä kuin postmenopausaalisilla naisilla oleva serosometri ja vaatii nopeaa perusteellista differentiaalidiagnoosia.

Serosometrien syyt

Seerumin nesteen kertyminen kohdunonteloon voi johtua ulosvirtauskanavien läpiviennin mekaanisesta heikentymisestä emättimeen tai lisääntyneeseen erittymiseen, joka johtuu riittämättömästä resorptiosta ja erittymisestä. Orgaanisen maksukyvyttömyyden tärkeimmät syyt ovat:

 • Kohdunkaulan kanavan kapeneminen tai fuusio (atresia). Havaittiin kudos atrofiassa johtuen naispuolisten sukupuolihormonien määrän vähenemisestä postmenopausessa. Lisäksi naisen sukupuolielinten poikkeavuuksien taustalla voi esiintyä kohdunkaulakanavan läpikuultavuuden rikkoutumista, kohdunkaulan.
 • Kasvainmuodostukset. Nesteen ulosvirtaus voi häiritä kohdunkaulan kanavan polyyppejä, useita pieniä myoma-solmuja, yksittäistä suurta myomaa tai pahanlaatuista kasvainta isthmuksen ja sisäisen kohdun nielun alueella.
 • Kohdunkaulan kanavan kireys, kohdunontelon synechia. Tällaiset häiriöt voidaan muodostaa epäspesifisten ja spesifisten tulehdusten, viivästyneiden aborttien, diagnostisen kuretuksen ja muiden gynekologiassa suoritettujen invasiivisten toimenpiteiden jälkeen.

Myös erittymisen liiallinen erittyminen endometriumin kautta tai sen antaminen munanjohtimista johtaa serosometrien esiintymiseen. Seerumin nesteen hyperproduktiota havaitaan sellaisissa patologisissa olosuhteissa kuin:

 • Tulehdukselliset ja ei-tulehdukselliset prosessit endometriumissa. Ensinnäkin puhumme endometriitistä, endometrioosista, polyypeistä tai kohdun adenokarsinoomasta, hormonaalisen toimintahäiriön limakalvon hyperplasiasta.
 • Ektopedinen patologia. Kohdun neste voi virrata ulkopuolelta - tavallisesti munanjohtimista (adnexitis, kohdunulkoinen raskaus, lisäkasvaimet).

Tärkeä rooli serosometrien muodostamisessa on tekijöillä, jotka vähentävät paikallista tai yleistä immuniteettia, aiheuttavat hormonaalisia häiriöitä ja lisääntymisjärjestelmän ennenaikaista vanhenemista. Keskeisiä ovat:

 • Huonot tavat ja riippuvuudet. Tupakointi ja alkoholin väärinkäyttö, sekava sukupuolielämä vaikuttavat haitallisesti sekä immuunijärjestelmään että hormonitoimintaan, mikä aiheuttaa niiden sammumisen.
 • Kuukautisten toimintahäiriöt ja systeemiset hormonaaliset lääkkeet. Koska naispuolisten sukupuolihormonien riittämätön tai liiallinen sisältö vaikuttaa suoraan endometriumin ja kohdunkaulan tilaan, hormonitoiminnan epätasapaino voi aiheuttaa lisääntyvän seroosin muodostumisen ja sen ulosvirtauksen.

Lisäiset riskitekijät serosometreille ovat istumaton elämäntapa, huono ravitsemus rasvaisilla ja muilla elintarvikkeilla, jotka pahentavat aineenvaihdunnan häiriöitä.

synnyssä

Kun on olemassa orgaanisia muutoksia kohdunkaulan kanavassa, kohdussa ja lisäyksissä, endometriumin tuottama tai naispuolisen lisääntymisjärjestelmän muista osista peräisin oleva seroosi neste kerääntyy asteittain kohdunonteloon. Tämän jälkeen, kun ei-tulehduksellinen tai tulehduksellinen eksudaatti kerääntyy, kohdun koko kasvaa ja alkaa painostaa pienen lantion viereisiä elimiä - virtsarakko, peräsuoli, viereiset astiat ja hermot. Kehittyneissä tapauksissa tartuntaprosessin serosometrin noudattaminen voi johtaa akuutteihin tulehdussairauksiin ja pyöreän sisällön kerääntymiseen - pyometra.

Oireiden serosometrit

Alkuvaiheissa serotonisen nesteen läsnäolo kohdussa ei ilmene kliinisesti, ja ylivoimaisesti suurin osa tapauksista tulee tahattomaksi löydöksi suunnitellulla gynekologisella ultraäänellä. Jos serosimetri yhdistetään kohdun lisääntymiseen, potilas häiritsee tylsää tai kipeää kipua suprapubisella alueella, joskus virtsaamista, virtsarakon tai peräsuolen paineen tuntoa, ummetusta tai päinvastoin useammin huuhtoutumista. Kipu voi lisääntyä yhdynnässä tai huomattavalla fyysisellä rasituksella.

Säilyttäen samalla kohdunkaulan kanavan läpinäkyvyyttä, nainen yleensä toteaa, että emättimen purkautuminen on lisääntynyt. Usein heillä on vetinen rakenne, ne näyttävät läpinäkyviltä tai vaaleanharmailta. Kun röyhtäiset tulehdusprosessit liittyvät serosometriin, purkautumisen luonne muuttuu: ne ovat paksumpia, kelta-vihreitä ja epämiellyttävää hajua. Samalla kipu kasvaa, lämpötila voi nousta, häiritä yleistä huonovointisuutta, heikkoutta, heikkoutta, väsymystä, huimausta.

komplikaatioita

Serosometrien kaikkein valtavin komplikaatio on tulehdusprosessin lisääminen, jossa on huimausta, paikallisia ja yleisiä myrkytysilmiöitä, muiden sukupuolielinten elinten tarttuvaa vaurioitumista. Laajentuneen kohtuun kohdistuva paine johtaa lantion elinten toimintahäiriöihin sekä alaraajojen verenvirtauksen rikkomiseen turvotuksen muodostumisen myötä. Lisäksi, koska serosimetri ei ole sairaus, vaan toisen patologian aiheuttama sairaus, kun nesteen kertymisen pääasiallista diagnoosia kohdussa ei diagnosoida ajoissa, kasvaimet ja tulehdussairaudet voidaan jättää huomiotta.

diagnostiikka

Diagnoosin pääasiallinen tehtävä serosometrien havaitsemisessa on nesteen kertymisen syiden tunnistaminen. Tätä varten potilaalle suositeltiin kattavaa gynekologista tutkimusta, johon kuuluu:

 • Synnytyslääkärin ja gynekologin tutkiminen. Bimanual-tutkimuksen aikana löytyy pääsääntöisesti suurennetun kohtu. Tarkastettaessa peileissä voidaan havaita vesipitoinen poistuminen kohdunkaulan kanavasta.
 • Yhdistetty gynekologinen ultraääni (TA + TV). Transabdominaalisen anturin avulla on mahdollista tunnistaa kehityshäiriöt, kohdun muodon muutokset, endometriumin hyperplastiset prosessit, myomatoosisten solmujen läsnäolo ja sijainti, muut kasvaimet, munanjohtimien patologia ja munasarjat, arvioida kohdunkaulan kanavan läpinäkyvyyttä. Tarkempaa visualisointia varten transabdominaalinen tutkimus täydentyy transvaginaalisella.
 • Tomografinen tutkimus. Pienen lantion CT: n tai MRI: n aikana voidaan luoda kolmiulotteinen kuva naisten lisääntymisjärjestelmän elimistä ja niiden patologiset muutokset havaitaan.
 • Endoskooppiset diagnostiset menetelmät. Äidin ja kohdunkaulan kanavan orgaanisten muutosten visuaalisessa tunnistamisessa käytetään estämään seroottisen nesteen ulosvirtausta sekä patologiaa, joka johtaa ylieritykseen, cervicoscopy ja hysteroscopy.
 • Endometriumin aspiraatiobiopsia. Tutkimus mahdollistaa materiaalien hankkimisen endometriumin funktionaalisen kerroksen histologiseen ja sytologiseen diagnoosiin.
 • Määritelmä kasvaimen markkereita veressä. Kasvainprosessin ajoissa havaitsemiseksi tutkitaan CA-125: n ja joidenkin muiden kasvainantigeenien sisältöä.
 • Kattavat laboratoriotutkimukset. Kasvin ja bakposevan hajujen arviointi sukupuolielimestä on tarkoitettu tunnistamaan tarttuvia aineita, jotka voivat aiheuttaa tulehduserityksen muodostumista.
 • Väri Doppler. Kun kohdunkaulassa esiintyvät involuutioprosessit, joihin liittyy sen kanavan kapeneminen tai atresia, havaitaan dopplerometrisiä merkkejä verisuoniskleroosista.

Lisääntymiskyvyssä on erityisen tärkeää serosometrien erotusdiagnoosi muista olosuhteista, joissa neste havaitaan kohdussa, lokometrit, hematometrit ja pyometra. Epävarmoissa tapauksissa onkologiset gynekologit ja kirurgit ovat kiinnostuneita diagnoosista.

Serosometrin hoito

Hoito-ohjelma riippuu kohdussa olevan seroosin nesteen tilavuudesta, sen kerääntymisen dynamiikasta ja syistä, jotka johtavat patologisen tilan esiintymiseen.. Pienellä nestemäärällä (enintään 5 ml) ja infektioprosessien merkkien puuttuessa suositellaan dynaamista tarkkailua ultraäänivalvonnalla ja kohdun verenkiertoa stimuloivien lääkkeiden määräämisellä, ja verisuonten sävy ja epiteelin regeneraatio paranevat. Tällaisissa tapauksissa fysioterapian lisätehtävä on tehokas.

Jos seeruminesteen määrä ylittää 5 ml, sen määrä kasvaa dynamiikassa, emättimeen ei tule mekaanisia esteitä ulosvirtaukseen, paljastuvat muutokset, suositellaan serosometrien monimutkaista hoitoa. Yleensä potilas on määrätty:

 • Antibakteeriset ja tulehduskipulääkkeet. Optimaalinen on etiotrooppisten aineiden, joihin eristetyt infektoivat patogeenit ovat herkkiä, nimittäminen. Jos etiologinen tekijä on mahdotonta havaita, suositellaan 10–14 päivän kestävää empiiristä mikrobilääkehoitoa, joka vaikuttaa moniin mahdollisiin taudinaiheuttajiin yhdessä ei-steroidisten tulehduskipulääkkeiden kanssa.
 • Eubiootit ja immunomodulaattorit. Näiden ryhmien valmistelut määrätään emättimen mikroflooran normalisoimiseksi ja immuniteetin parantamiseksi.
 • Estradiolin paikallinen (emättimen) käyttö. Havaintojen tulosten mukaan serosometrien hoito hormonaalisten lääkkeiden kanssa parantaa merkittävästi pitkän aikavälin tuloksia.

Orgaanisen patologian läsnä ollessa, joka estää seroottisen nesteen ulosvirtauksen, näytetään erityisiä menetelmiä pääasiallisen patologian hoitamiseksi - kohdunkaulan kanavan kuolema, polypin poisto, myomektomia, terapeuttinen ja kirurginen hoito suuria kasvaimia jne.

Ennuste ja ennaltaehkäisy

Monimutkaista antibakteerista, anti-inflammatorista ja paikallista hormonihoitoa määrittäessään serosometreillä on suotuisa ennuste potilaille, joilla ei ole orgaanisia muutoksia kohtuun ja kohdunkaulan kanavaan. Kotimaisten tutkimusten tulosten mukaan 90%: lla potilaista kohdun ontelo tyhjenee kokonaan nesteestä ja 9%: ssa sen määrä vähenee selvästi. Ennuste orgaanisen patologian läsnä ollessa riippuu taustalla olevan sairauden luonteesta. Serosometreille ei ole olemassa erityisiä ennaltaehkäisymenetelmiä, mutta kun otetaan huomioon tunnistetut riskitekijät, aktiivinen elämäntapa, suojattu sukupuoli, tasapainoinen lähestymistapa invasiivisten tutkimusten ja hoitomenetelmien nimittämiseen, tasapainoinen ruokavalio voi olla tehokas. Patologian ajoissa havaitsemiseksi naisilla vaihdevuosien ja postmenopausin aikana suositellaan säännöllistä gynekologitutkimusta ja gynekologista ultraäänitutkimusta.

Mikä on serosometri: merkit, hoito

Gynegologiin meneminen ei ole miellyttävin asia, vaikkakin se on välttämätöntä, mutta kun lääkäri tekee diagnooseja, joiden nimiä et ole edes kuullut, on erittäin vähän miellyttävää. Tänään pohdimme tällaista naissairautta serosometrinä, mitä se on ja onko syytä pelätä sitä.

Mikä se on

Useimmiten sairaus serosometrinä itse ei itse ilmene ja se havaitaan sattumalta gynekologisen tutkimuksen aikana. Vaikka tarkka diagnoosi voidaan tehdä vain ultraäänitutkimuksen jälkeen. Serosometri merkitsee kokoelman nestettä kohdun sisällä. Nestemäinen aine ei näy elimistössä itsessään, useimmiten se tapahtuu pitkittyneiden sairauksien jälkeen. Siksi on mahdotonta kutsua tätä diagnoosia erilliseksi sairaudeksi - sinun täytyy etsiä syy syvemmälle, toisessa sairaudessa.

Syitä

Tämä ilmiö on yleisin vaihdevuosien naisilla. Tänä aikana tapahtuu hormonaalista säätöä, joka voi johtaa verisuonten seinämien ja limakalvojen heikentymiseen kohdun sisällä. Koska kuukautiset puuttuvat, elimen kudokset menettävät kykynsä elvyttää nopeasti. Lisäksi tämän taudin syy voi olla:

 • epäasianmukainen elämäntapa (huonot tavat ja asianmukaisen ravitsemuksen puute);
 • hallitsematon sukupuolielämä;
 • istumaton elämäntapa;
 • kirurgiset toimenpiteet lantion elimissä;
 • väärin määrätty hormonihoito.
Myös samanlainen häiriö elimistössä voi aiheuttaa:

 • verenkiertoelinten patologia (munanjohtimet voivat kulkea nesteen läpi);
 • endometriumin tulehdus;
 • kohdunkaulan kanavan patologia (polyyppien muodostuminen siellä).

oireet

Nesteen asteittainen kertyminen johtaa kohdun lisääntymiseen, joten tämä diagnoosi voidaan tehdä vasta ultraäänen jälkeen. Mutta syyt, joiden vuoksi on tarpeen kuulla lääkäriä, voivat olla:

 • kipeä, ei läpäistä kipuja vatsan alaosassa;
 • eritteiden värin muutokset (yleensä ne muuttuvat harmaiksi);
 • mahdolliset virtsaamisongelmat (lisääntynyt tiheys, vaikeus, kipu prosessin aikana);
 • kipu yhdynnässä;
 • ruumiinlämpötilan nousu (jos infektio oli ja mädäntynyt prosessi alkoi).
Joskus kohdun laajenee niin paljon, että se tulee havaittavaksi jopa ilman ultraääntä, kuten vatsan muoto muuttuu, ja tämä näkyy jopa rutiinitutkimuksella.

Taudin diagnosointi

Ennen serosometrin käsittelyä sinun täytyy ymmärtää, mikä aiheutti taudin.

 • Synnytyslääkärin ja gynekologin tutkiminen on ensimmäinen askel toipumiseen. Ennaltaehkäisevä vierailu lääkäriin vähintään kerran puolessa vuodessa auttaa tunnistamaan ongelman ajoissa. Tutkimuksessa peilillä nähdään serosometrien ensimmäiset merkit - kohdunkaulan kanava vapauttaa nestettä.
 • Yhdistetty gynekologinen ultraääni antaa tarkemman käsityksen siitä, mitä ongelman elimessä tapahtuu. Erikoisanturi osoittaa, onko kohdussa poikkeavuuksia, lääkäri voi myös tutkia myomaattisia solmuja ja niiden sijoittelua, paljastaa kasvaimia, arvioida munanjohtimien ja munasarjojen tilaa, varmista, että kohdunkaulan kanava on epänormaali ja että se on normaalisti läpäisevä. Transabdominaalisen ultraäänen (pinnallinen) lisäksi tehdä enemmän transvaginaalisia, mikä auttaa pohtimaan kaikkea sisältä.
 • Tomografia auttaa tekemään 3D-kuvan lantion elimistä ja tunnistamaan kasvainten tai muiden patologioiden tarkan sijainnin. Tämä menettely antaa tarkemman tuloksen kuin ultraääni.
 • Myös kohdunonteli ja kohdunkaulan kanava auttavat harkitsemaan huolellisesti endoskooppisia menetelmiä (hysteroskooppia ja kohdunkaulan kouristusta). Lääkäri tutkii heidän avustuksensa avulla, onko seeruminesteen virtaus normaalisti toimiva ja tunnistaa muita ongelmia.
 • Jotta ymmärrettäisiin kohdun sisäisen kudoksen kunto, on välttämätöntä ottaa osaa endometriumista tutkimukseen. Tätä varten suoritetaan aspiraatiobiopsia.
 • Onkologian sulkemiseksi pois (se on silloin, kun se esiintyy usein serosometrillä) voi olla analyysin jälkeen, joka määrittää, onko verisuonessa suoraan kasvainmerkkiä.
 • Tästä huolimatta on suositeltavaa tehdä kattava laboratoriotutkimus. Tähän sisältyy virtsatesti, joka havaitsee infektion, jos sellainen on. Ja on ehdottoman välttämätöntä, että potilaan tutkimisen aikana otetaan mikrotesti, jotta voidaan arvioida mikroflooran tilaa.
 • Kohdunkaulaa on mahdollista tutkia ja selvittää, onko sen kanavissa patologioita väridopplerin avulla. Tämän menetelmän avulla voit myös tunnistaa alusten poikkeavuuksia (ilmaistaan ​​useimmiten kovettumisessa).

Usein näitä menetelmiä käytetään yhdessä, ja joskus yksi tai kaksi riittää tunnistamaan taudin syyn.

hoito

Vain lääkäri voi päättää, mitä tehdä tämän taudin kanssa. Jos nesteen kertymisen lisäksi infektioita ei havaita, seuraava vaihe on elimen ontelon tyhjennys. Poistettu neste on lähetettävä histologista tutkimusta varten, koska se auttaa selvittämään, mikä rikkomisesta aiheutui. Ensinnäkin on tärkeää sulkea pois syöpälääke ja kehittyvä onkologinen sairaus.

Jos kuitenkin tulehdusprosessi on alkanut, niin yhdessä vedenpoiston kanssa määrätään antibioottien ja tulehduskipulääkkeiden kurssi.

Perinteinen lääketiede

Kun kaikki testit tehdään ja taudin syyt tunnistetaan, lääkäri määrää erityiskäsittelyn. Jos tapaus ei ole liian vakava, määritä sitten fysioterapia, vitamiinikompleksi, lääkkeitä, jotka auttavat liuottamaan nestettä, ja lääkkeitä, jotka auttavat endometriumia jatkamaan. Antibiootteja määrätään vakavammissa tilanteissa, esimerkiksi kun neste kasvaa.

Usein määrätään antibakteerisia ja anti-inflammatorisia lääkkeitä sekä infektioiden ehkäisyyn että hoitoon. Tämä tapahtuu myös tapauksissa, joissa testit eivät ole osoittaneet taudin tarkkaa syytä. Kahden viikon hoito tällaisilla lääkkeillä voi neutraloida mahdolliset patogeenit, ja ei-steroidiset tulehduskipulääkkeet palauttavat kudoksen normaaliksi. Tämän jälkeen hoito alkaa suoraan emättimestä ja sen mikrofloorasta, jolle on määrätty eubiootteja ja immunomodulaattoreita, joilla on paikallinen vaikutus. Hormonihoito tarjoaa emättimen aineita, joiden koostumus sisältää estradiolia ja jotka toimivat tehokkaammin ja tuottavat parhaan tuloksen monimutkaisesta hoidosta. Jos kuitenkin muodostuu muodostumia, jotka aiheuttivat ylimääräisen nesteen esiintymisen, ne on poistettava ja lääkärin määräämisen jälkeen suoritettava kemoterapia.

Kansanlääketiede

Kansallisten korjaustoimenpiteiden käyttö on mahdollista vain, jos diagnoosi on tehty taudin varhaisessa vaiheessa, kun komplikaatioita ja lisäinfektiota ei ole. Myös silloin, kun serosometri ei aiheuta kipua. Lääkäri voi määrätä ottamaan joitakin lääkekasveja. Esimerkiksi boronin kohdun infuusio, jota pidetään yhtenä tehokkaimmista välineistä gynekologisten ongelmien hoidossa.

Aloe-lehtien terapeuttista seosta ei myöskään ole vaikea valmistaa. Tätä varten kasvi murskataan ja sekoitetaan, kunnes hunajaa ja voita tasataan samassa suhteessa. Tämä valmiste voidaan ottaa tl: ssa kerran päivässä. Auttaa poistamaan tulehdusta ja kasveja, kuten kamomillaa, salvia, tammen kuorta, verilöylyä, mäkikuismaa. Ne voidaan valmistaa ja kuluttaa teetä.

Kirurginen hoito

He käyttävät operatiivista väliintuloa vain silloin, kun seeruminen neste pysähtyy kohtuun ja puristuu muille elimille, eikä viemäröintiä (joka voidaan myös liittää operaatioon) eikä lääkkeitä auttaa poistamaan sitä.

Toimenpide auttaa pohtimaan, onko uusia kasvuja menetetty, onko niiden kasvu alkanut elimen sisällä. Tee tämä laparoskooppinen tai endoskooppinen. Tällaiset menetelmät ovat keholle hellävaraisia.

komplikaatioita

Ne ovat mahdollisia näissä tapauksissa, jos tautia ei havaita ajoissa tai sitä ei käsitellä loppuun asti, niin neste kerääntyy uudelleen, mutta enemmän syvyyttä ja myrskyä. On myös komplikaatioita, jos vieraat elimet alkavat kasvaa kohdun tai lisäosien seiniin. Tällaisissa tapauksissa antibiootit ja tulehduskipulääkkeet määrätään minkä tahansa toimenpiteen jälkeen.

ennaltaehkäisy

Estä tämä sairaus on mahdotonta. Mutta on olemassa keinoja vähentää sen esiintymisriskejä - valvoa seksuaalisia suhteitaan, pelata urheilua, syödä monimutkaisia ​​ja tarvittaessa käyttää lisää vitamiineja ja kivennäisaineita elintarvikkeisiin. Myös riskiryhmään kuuluvien naisten (jotka ovat vaihdevuosien aikana) tulisi käydä säännöllisesti lääkärinsä, jotta he voisivat havaita taudin ajoissa eikä aloittaa sitä sairauden sattuessa.

Saimme selville, että serosometri on monien sairauksien sivuvaikutus, joten on välttämätöntä hoitaa paitsi itse sairautta, myös poistaa sen esiintymisen lähde. Minkälaisella tavalla voit saada eroon epämiellyttävästä tapahtumasta vain lääkärin, koska itsehoito voi johtaa komplikaatioihin.

Serosometri - neste kohtuun ja hoitoon

Kirjoittaja: Ekaterina Sibileva, viimeksi muokattu 09.07.2017

Monet vanhemmat naiset kohtaavat termin "serosometri". Mikä se on? Tämä ei ole diagnoosi, vaan tila, jolle on tunnusomaista seerumin nesteen kertyminen kohduun. Se on seurausta gynekologisista sairauksista tai toiminnoista. Nesteiden kertyminen kohdussa voi siksi useista syistä serosimetrin vaatia huolellista diagnoosia. Kussakin tapauksessa hoito valitaan erikseen.

Serosometrien tärkeimmät syyt


Nesteen syy kohdussa voi olla:

 • Hormonaaliset häiriöt (tästä syystä useimmiten serosimetri diagnosoidaan vaihdevuosien aikana). Tässä tapauksessa seeruminen neste kerääntyy kohtuun.
 • Monimutkainen synnytys. Kohdussa säilytetty veri, limaa, rappeutuneita orgaanisia elementtejä.
 • Patologiset tilat, joihin liittyy verenvuotoa. Hematometri kehittyy - kokoelma verta kohdussa. Se voi olla seurausta kohdun aran repeämästä, monimutkaisesta abortista ja muista prosesseista.

Serosometri ja vaihdevuodet

Vaihdevuosien aikana endometriumin uusiutuminen pysähtyy ja nainen ei mene kuukautisten läpi. Lisäksi hormonaaliset muutokset vaikuttavat kohdun ja solukalvojen seinien läpäisevyyteen. Kaikki tämä voi aiheuttaa serosometrien kehittymisen.

Kuitenkin hormonaalinen toimintahäiriö vaihdevuosien aikana ei ole ainoa provosoiva tekijä. Jos nainen on yleisesti terve, hänellä ei ollut vakavia gynekologisia ongelmia, ja hän johtaa terveelliseen elämäntapaan, nesteen kertymisen todennäköisyys kohdussa on pieni.

On olemassa useita muita tekijöitä, jotka lisäävät merkittävästi serosometrien kehittymisen riskiä. Ensinnäkin nämä ovat jo siirrettyjä sairauksia ja toimintaa. Jos katsomme, että suurella määrällä aikuisia naisia ​​on abortti (eikä vain yksi), ja kohdun seinämien kaavion jälkeen elin on loukkaantunut, käy ilmi, että kaikki nämä tekijät yhdessä (hormonaaliset ja mekaaniset) aiheuttavat serosometrejä ja nestettä kohdun kohdalla vanhuksissa ikä on diagnosoitu lähes 40 prosentissa naisista.

Riskiryhmään kuuluvat myös naiset, jotka muuttavat usein seksuaalisia kumppaneitaan, savuttavat, syövät väärän ruokavalion, eivät liiku, tai käyttävät sopimattomia hormonaalisia lääkkeitä. Usein esiintyvä sukupuoliyhteys johtaa emättimen loukkaantumiseen, kuivuuteen ja epämukavuuteen, mikä puolestaan ​​johtaa negatiivisiin muutoksiin mikrofloorassa. Dysbakterioosi kehittyy ja patogeenit aktivoituvat. Tämä voi aiheuttaa endometriitin ja muiden vaarallisten olosuhteiden kehittymistä. Serosometri on tässä tapauksessa ilmentymä kohdun synnyttämästä patologiasta.

Tupakointi ja alkoholi vaikuttavat haitallisesti hormoneihin ja johtavat verisuonisairauksiin. Virheellinen ruokavalio muuttuu myös taudin kehittymiselle, koska elin menettää sille tarvittavat aineet kokonaan. Vaihdevuosien aikana sinun on harkittava huolellisesti valikkosi läpi ja varmasti sisällyttävä ruokavalioihin, jotka sisältävät paljon kuitua, samalla kun vähennetään rasvan saantia.

Säännöllisen liikunnan puute on myös täynnä muutoksia hormonitasapainossa ja verenkiertohäiriöissä, joten kuntosali vaihdevuosien aikana ei ole hyvä muoto, vaan tarve ylläpitää hyvää terveyttä.

Hormonaalisten lääkkeiden kontrolloimaton käyttö voi myös aiheuttaa serosometrin, jos nainen poistaa vaihdevuosien ilmenemismuotoja kuulematta lääkärin kanssa ja määrää itsenäisesti hoidon. Tässä tapauksessa hormonaalinen vajaatoiminta voi pahentua, varsinkin jos itsehoito viivästyi pitkään.

Oireiden serosometrit


Serozometriaa on mahdollista paljastaa vain huolellisella diagnostiikalla. Itse nainen voi kiinnittää huomiota seuraaviin varoitusmerkkeihin:

 • Jatkuva vatsakipu. Mitä enemmän nestettä kertyy kohtuun, sitä enemmän se kasvaa ja sitä voimakkaampi kipu.
 • Kipu ja epämukavuus sukupuolen aikana. Yhdynnässä tavallinen vetovoima tulee voimakkaammaksi.
 • Lisääntynyt vatsa, joka liittyy myös kohtuun. Vaikeissa tapauksissa kohtu voi kasvaa niin paljon, että nainen näyttää raskaalta.
 • Ongelmia virtsaamisessa ja virtsaamisen vaikeuksissa. Molemmat oireet johtuvat siitä, että laajentunut kohdunpaine painostaa muita elimiä, minkä seurauksena virtsarakko ja peräsuoli vaikuttavat.
 • Usein harmaasävyinen purkaus. Huolimatta siitä, että suurin osa nesteestä ei voi poistua kohdunontelosta, tietyn määrän salaisuuksia tulee edelleen purkautumisena. Erityisen huomattavia ja voimakkaita ne tulevat sukupuolen jälkeen.
 • Pysyvästi kohonnut lämpötila. Yleensä se on merkityksetön, mutta pitää sitä pitkään.

Jos nämä oireet ilmenevät, ota välittömästi yhteys lääkäriin ja tutkia.

Diagnostiset serosometrit

Edellä mainitut oireet eivät ole riittävä syy serosometrien diagnosointiin, koska monille gynekologisille sairauksille on ominaista samanlaiset ilmenemismuodot. Ultraäänitutkimusta tarvitaan nesteen kertymisen havaitsemiseksi. Vain se voi määrittää tarkasti serosometrin. Seuraava vaihe on ylimääräisiä testejä, joiden tarkoituksena on tunnistaa nesteen kertymisen syy ja sen luonne.

Diagnoosin vahvistamiseksi on otettava täydellinen verenkuva, virtsatesti, veri hormoneille ja kasvainmerkinnöille sekä emättimen tahra. Vasta tämän jälkeen voidaan määrätä sopiva hoito.

Serosometrin hoito

Jos serosometrien tapaus ei ole käynnissä, sitä voidaan hoitaa onnistuneesti lääkityksellä, eikä leikkausta tarvita. Kuolema auttaa pääsemään eroon kertyneestä nesteestä. Leikkausta käytetään vain äärimmäisissä tapauksissa, kun seeruminen neste aiheuttaa paineita muille elimille pysähtyneen prosessin seurauksena eikä sitä voida hoitaa.

Serosometreille ei ole olemassa vakiintunutta hoito-ohjelmaa, koska taudilla voi olla erilaisia ​​syitä ja luontoa. Alkuvaiheissa sitä kuitenkin yleensä määrätään:

 • fysioterapia;
 • vitamiinikompleksit (B, C);
 • imeytyvät lääkkeet;
 • keino edistää verenkiertoa ja parantaa endometriumin regeneroitumista.

Jos neste on kurja, lisätään edellä esitettyyn antibioottien kurssi (amoksisilliini, moksifloksasiini, kefatsoliini tai ornidatsoli). Tarvittaessa lääkäri voi määrätä myös kipulääkkeitä. Kun oireet poistetaan, naiselle annetaan kuntoutushoito, jonka tehtävänä on mikroflooran normalisointi, kudosten elvyttäminen ja taudin toistumisen estäminen.

Ihmisoikeuksien korjaaminen

Jos kohdun serosometri havaitaan ajoissa ja naisella ei ole voimakkaita oireita (esimerkiksi voimakasta kipua), jotkut lääkärit pidättyvät hoidosta ja keskittyvät hormonaalisen taustan palauttamiseen tarjoamalla hoitoa kansanhoitoon.

Jotkut yrtit edistävät tehokasta hoitoa ja auttavat eroon serosometreistä.

 • Boorin kohdun infuusio on otettava 50 ml: ssa kolme kertaa päivässä kahden viikon ajan.
 • Aloe on toinen todistettu kansanhoito. Murskatut jäähdytetyt lehdet sekoitetaan voin ja hunajan kanssa. Seos ottaa yhden tl päivässä.

Serozometra

Serosimetri on yhtenäinen käsite, eli nesteen läsnäolo kohdunontelossa ei itse asiassa ole diagnoosi. Ilmaisu "serosometrin kohtu" ei ole oikea. Latinalaisen ”mittarin” (kohdun) läsnäolo osoittaa itse prosessin lokalisoinnin kohdussa, joten kohdun ”serosometrin” sijasta on oikein sanoa ”serosometri”.

Serosometreillä on aina syitä, joiden joukossa on sekä vaarallisia että varsin vakavia. Yleensä termi "serosometri" alkaa näkyä potilaan sairaudessa ultraäänitutkimuksen jälkeen, mikä paljastaa nestekomponentin esiintymisen kohdunontelossa. Siksi tämä termi on toiminnallinen, ei kliininen, koska serosometrien echo-ilmaisuja ei aina yhdistetä kliinisiin oireisiin.

Kohtu voi kerääntyä nestettä useiden eri tekijöiden takia, ja tämän tilan kliiniset ilmenemismuodot riippuvat suoraan nestemäisen sisällön ja sen määrän luonteesta sekä välittömästä syystä, joka aiheutti painetesterin.

Yleensä serosimetreistä puhutaan, jos kohdussa on seroosi salaisuus. Kohdun ontelo voi myös kerääntyä toisen luonteen nesteeseen - kurjaan tai veriseen. Emättimen ontelon sisältö on usein seurausta endometriumin tarttuvasta tulehduksesta, johon osallistuu patogeenistä mikroflooraa. Tässä tilanteessa he puhuvat pyometrasta.

Synnytyksen jälkeen kohdunontelon kaareva raskauden tai diagnoosin keskeyttämiseksi veri voi kerääntyä kohtuun, ja tätä tilaa kuvataan hematometrinä. Serosometri kohdun kuretuksen jälkeen liittyy usein tulehdukselliseen prosessiin tai komplikaatioihin tämän manipulaation aikana.

Jos kohdussa syntyy fysiologista synnytyksen jälkeistä purkausta (lochia), muodostuu lohiometri. Se diagnosoidaan kahden ensimmäisen kuukauden aikana synnytyksen jälkeen ja kliinisin perustein (mukaan lukien ultraääni) on hyvin samankaltainen kuin serosometri.

Perinteisesti serosometrien syyt voidaan jakaa mekaanisiin (orgaanisiin) ja toiminnallisiin: tulehduksellisiin ja epämiellyttäviin. Hormonaalinen toimintahäiriö aiheuttaa serosometrin naisilla, jotka ovat menneet vaihdevuosiin, ja tulehdukselliset syyt ovat usein diagnosoituja serosometrejä lisääntymisjaksolla.

Kaikki kohdunonteloon kertynyt neste voi jättää sen luonnollisesti kohdunkaulan kautta. Jos kuitenkin on esteitä, evakuointi on vaikeaa tai jopa mahdotonta. Serosometrien mekaaniset syyt liittyvät myoma-solmuihin, polyyppeihin, kohdunkaulan onteloon ja muihin olosuhteisiin.

Minkä tahansa näistä tiloista (tulehdus, hormonaalinen toimintahäiriö tai orgaaninen patologia) ei aina aiheuta serosometrien kehittymistä. Periaatteessa provosoivilla tekijöillä on tärkeä rooli sen muodostamisessa, mikä epäsuorasti myötävaikuttaa seerumin sisällön kertymiseen kohtuun. Näihin kuuluvat useammin:

- ”Haitalliset” naisten riippuvuudet (alkoholi, tupakointi), jotka vähentävät merkittävästi immuunivasteen mekanismeja, aiheuttavat hormonaalista toimintahäiriötä ja ennenaikaisesti lisääntymisjärjestelmän iän;

- traumaattiset vammat ja kirurgiset toimenpiteet kohdussa. Usein mekaanisten vaurioiden, arpien ja adheesiomuotojen jälkeen, jotka muuttavat kohtuun tai kohdunkaulan onteloon, luovat edellytykset pysyvän minkä tahansa kertyneen erittymisen kohdussa, olipa se tulehduksellinen neste tai kuukautiskierto. Abortilla, erityisesti monilla aborteilla, on negatiivinen vaikutus endometriumin tilaan.

- suvaitsematon läheinen suhde, varsinkin ilman asianmukaista ehkäisyä. Ei-toivotun raskauden lisäksi, joka usein päättyy keinotekoiseen keskeytykseen, seksuaalikumppanin usein tapahtuvat muutokset ovat täynnä tarttuvan tulehduksen kehittymistä, mukaan lukien tietty etiologia.

- Väärä ruoka. Vitamiinien ja biologisesti aktiivisten elementtien puute aiheuttaa kuukautiskierron ja immuunipuutoksen rikkomista.

- Pitkäaikainen hormonikorvaushoito, varsinkin vakavassa vaihdevuosien aikana.

Nesteen esiintyminen kohdussa ilman merkittäviä infektio-oireita ei uhkaa naisten terveyttä. On kuitenkin mahdotonta jättää kohtua tällaisessa tilassa, koska serosometri voi milloin tahansa aiheuttaa vakavampia tiloja, esimerkiksi kurjaan tulehdusta.

Hoito serosomera alkaa vasta todellisen diagnoosin toteamisen jälkeen, mikä merkitsee sen esiintymisen syiden poistamista. Joissakin tilanteissa tarvitaan kohdunontelon alustava tyhjennys ja sen jälkeinen antibioottihoito.

Mikä on serosometri

Kuten edellä mainittiin, serosometri on kohdun (ei diagnoosin) funktionaalinen tila, jossa ontelossa on nestettä.

Serosometrien muodostumisen mekanismin ymmärtämiseksi on syytä muistaa, miten kohtu on järjestetty ja miten se toimii.

Niinpä kohdun on ainutlaatuinen rakenne, joka on suunniteltu raskauteen ja synnytykseen. Näiden toimintojen toteuttamisen varmistamiseksi kohtu on oltava voimakasta ja joustavaa, joten kohdun seinämän perustana ovat voimakkaat sileän lihaksen kuidut (myometrium), jotka ovat toisiinsa yhteydessä ja muodostavat eräänlaisen spiraalin. Kohtuun, lihaksen kerros pystyy paitsi pitämään kasvavan sikiön kohdunontelossa pitkään, vaan myös työntämään sen ulos työn aikana.

Myometriumista ulospäin on toinen emäseinämä - perimetria, joka muodostuu seerumin (peritoneaalisen) kudoksen muodostamasta kerroksesta. Perimetria suojaa kohtua negatiivisista ulkoisista vaikutuksista.

Kohdun ontelo on vuorattu endometriumilla, se muodostuu sylinterimäisestä epiteelistä, joka reagoi aktiivisesti hormonaalisiin syklisiin muutoksiin. Endometriumilla puolestaan ​​on kaksi kerrosta: ulkoinen (toiminnallinen) ja sisäinen (basaalinen). Funktionaalinen kerros hylätään kokonaan kuukautisten verenvuodon aikana ja palautetaan sitten uudelleen peruskerroksen varaosasoluista.

Kohtuun kapenevaa osaa kutsutaan kohdunkaulaksi. Siinä on myös kanavan muotoinen onkalo, joka on vuorattu lieriömäisellä epiteelillä. Kohdunkaulan kanavassa on kaksi fysiologista supistusta - nielu. Ne sijaitsevat rajalla kohdunontelon (sisäinen nielu) ja emättimen (ulkoinen nielu) kanssa ja suorittavat anatomisen "läppä" -toiminnon.

Äidin kohdissa, jotka sijaitsevat sen pohjalla, on reikiä, jotka johtavat munanjohtojen onteloon.

Endometrium sisältää monia verisuonia ja rauhasrakenteita, jotka pystyvät tuottamaan vakavan salaisuuden. Se voidaan erottaa myös lukuisista kohdunkaulan kanavan rauhasista. Useimmin serosimetri muodostuu endometriumin rauhasrakenteiden mukana, mutta sen lähteestä voi tulla myös kohdunkaulan rauhasia.

On huomattava, että munanjohtimet pystyvät myös kerääntymään seerumin erittymiseen. Jos verenkierto ja imusolmuke putkessa häiritään, se alkaa täyttää nestettä ja muuttuu läpäisemättömäksi, tällainen patologinen tila luokitellaan hydrosalpinxiksi. Joskus putken sisältö, kun hydrosalpinx rikkoutuu kohdunonteloon.

Ectopic-raskaus voi myös provosoida serosometrin.

Serosometrien oireet ja merkit

Serosometrillä ei ole erityisiä oireita. Useimmiten sen ilmenemismuodot riippuvat syystä eli patologisesta tilasta, joka aiheutti seroosin erittymisen kertymistä kohdunonteloon. Usein serosomeerien kaiun ilmaisuja diagnosoidaan kliinisten oireiden puuttumisen taustalla.

Useimmiten muita, joilla on havaittu serosometriä:

- Palpatoriset merkit kohdun koon kasvusta. Niissä esiintyy huomattava määrä nestettä, joka on kertynyt kohtuun, mikä ylittää kohdunontelon, ja gynekologisen tutkimuksen aikana suurennetun kohdun palpoituu.

On tapauksia, joissa seerumin erittymisen liiallinen kerääntyminen lisäsi kohtua, jonka elin visualisoitiin rutiinitutkimuksen aikana, koska se kirjaimellisesti kohotti vatsan pinnan yläpuolelle.

- kohdun vieressä olevien elinten toimintahäiriö. Jos kohtu kasvaa merkittävästi, se aiheuttaa paineita virtsarakolle, mikä aiheuttaa virtsan häiriöitä. Potilailla, joiden kohdun kohdalla on retroflexiolla (hylätty selkä) serosometrillä, voi esiintyä peräsuolen toimintahäiriötä (vaikeasti tyhjennys).

- Kipu. Kivun oireyhtymän vakavuus riippuu kohdun koosta ja samanaikaisen tulehdusprosessin läsnäolosta. Mitä enemmän nestettä on kohdussa, sitä enemmän se on laajentunut ja sitä voimakkaampi kipu. Tyypillisesti potilaat, joilla on serosomery, kuvaavat kipua tylsiksi ja vetäviksi, joita läheisyyttä pahentaa. Tulehduksellisessa prosessissa kipu liittyy myös patologisiin muutoksiin kohdun kudoksissa.

Serosometri kohdunontelon kuretuksen jälkeen liittyy useammin tulehdusprosessiin.

- Epätavallinen (sekä ulkonäkö että määrä) emättimen purkautuminen. Ne näkyvät, jos kohdunonteloa ei ole "täysin tukossa", ja kertynyt salaisuus voidaan asteittain evakuoida sen rajojen ulkopuolella. Purkaus serosometrillä vetistä, kirkasta ja harmaata sävyä. Jos kohdun ontelo on tarttunut patologiseen mikroflooraan, purkautuminen muuttuu kurjaksi ja siihen liittyy usein muita infektiotulehduksen oireita: kuumetta, voimakasta kipua ja epäselvyyttä.

Yleensä fyysinen aktiivisuus ja seksuaaliset kontaktit aiheuttavat emättimen purkausta.

- kuukautisten toimintahäiriö. Endometriumin rauhasrakenteiden vahvistunut työ häiritsee limakalvon hylkimisen normaalia mekanismia ja vääristää tavallista kuukautiskierrosta.

Jos neste kerääntyy kohdunkaulan onteloon, se voi muuttua ajan myötä kystaksi. Yleisin kohdunkaulan kystatyyppien syy on tarttuva prosessi.

Kaikki serosometrien saatavilla olevat kliiniset oireet ovat niiden vakavuudesta riippumatta tarkkoja, koska ne ovat samat kuin monet muut gynekologiset sairaudet. Vain ultraäänitarkistus voi luotettavasti määrittää serosometrien läsnäolon. Skannauksen aikana visualisoitiin useammin:

- laajentunut kohdun;

- kohdun epäsäännöllinen muoto (ulompi muoto);

- laajennettu kohdunonteli, jossa on muodonmuutos;

- kohdunkaulan ontelon mahdollinen kaventuminen (seinien täydellinen sulkeminen) tai sen muodonmuutos;

- nesteen esiintyminen kohdussa.

Lochometrillä on myös samankaltaisia ​​kaiun merkkejä, mutta kohdun nestemäisen sisällön rakenteessa syntymissä on tunnusomaista koaguloitu veri (pienet hyperhooaliset alueet) ja ”vieras” sulkeumat (decidual-kalvon fragmentit tai pienet istukan fragmentit).

Ultraäänitarkistus diagnosoi serosometrien läsnäolon, mutta se ei aina auta määrittämään sen tarkkaa syytä. Joskus luotettavan diagnoosin saamiseksi on tarpeen tutkia diagnoosikäyrällä saadun kohdun limakalvon kunto. Seuraavan histologisen tutkimuksen tulokset auttavat valitsemaan oikean hoitotaktiikan.

Serosometrin vaihdevuodet

Vaihdevuosia useimmissa (70%) naisista esiintyy 50 - 52-vuotiaana, mutta ei ole mahdollista määrittää selviä ikäperusteita vaihdevuosien vaiheille, koska sille on ominaista yksilölliset ominaisuudet.

Vaihdevuodet ovat vaihdevuosien lyhin vaihe. Todellinen vaihdevuodet ovat viimeisin itsenäinen (jos et käytä kuukautisten hormoneja) kuukautisia. Tavallisesti vaihdevuodet alkavat kuukautisten epäsäännöllisyydestä, kun kuukautiset menettävät tavanomaista rytmiä ja usein viipyvät pitkään. Tällaisissa olosuhteissa on vaikea määrittää, mikä kuukautiset on viimeinen, joten katsotaan, että jos seuraava kuukautiset eivät tule vuoden kuluessa, naisella olisi vaihdevuodet. Jotkut asiantuntijat asettivat tämän ajanjakson kahdeksi vuodeksi.

Vaihdevuodet ja erityisesti vaihdevuosien aikana naisen keho kärsii vakavasta estrogeenipuutoksesta, koska munasarjat lopettavat niiden syntetisoinnin. Koska munasarjojen lisääntymistoimintoa ei suoriteta, keho muuttaa asteittain sukupuolielimiä ja kudoksia. Endometrium ei ole poikkeus. Tarvittavan estrogeenisen vaikutuksen menettäminen muuttuu ohuemmaksi, menettää luonnolliset suojaavat ominaisuudet ja sen kyky regeneroida heikkenee.

Yleisin syy serosometreihin vaihdevuosien aikana muodostuu sisäisen nielun atresiasta (kapenemisesta), joka ei ole patologia tänä aikana.

Serosometrien oireet vaihdevuodet eroavat vain vähän lisääntymishuokosten naisista.

Postmenopausaalinen serosometri

Serosometri diagnosoidaan lähes 40 prosentissa postmenopausaalisista potilaista.

Postmenopaus täydentää vaihdevuodet. Kahdeksan ensimmäistä kuukautisten poissaoloaikaa määritellään varhaisvaiheen jälkeisenä ajankohtana ja seuraavien kymmenen vuoden aikana.

Estrogeenisten vaikutusten pitkäaikainen puuttuminen endometriumiin aiheuttaa huomattavia atrofisia prosesseja, kun limakalvo tulee ohuemmaksi, rauhasrakenteet vähenevät ja emättimen eritteitä ei käytännössä ole.

Mikä tahansa epätavallinen postmenopausaalinen emätinpoisto edellyttää tarkkaa tutkimusta. Atrofinen limakalvo, joka on menettänyt voimakkaan immuunipuolustuksen, vastustaa huonosti tarttuvien aineiden aggressiota ja on helposti loukkaantuva, ja laktobatsilien puute emättimen mikroympäristössä on paikallinen dysbioosi.

Myöhäisessä postmenopausaalisessa serosometriassa voi liittyä sekä tulehdus- että pahanlaatuinen prosessi endometriumissa.

On korostettava, että mikään vaihdevuosien vaihe ei ole riippumaton serosometrien syy.

Serosometrin hoito

Riippumatta valitusta serosometrikäsittelymenetelmästä, on välttämätöntä suorittaa kaksi keskeistä tehtävää - pumpata neste pois ja poistaa syy siihen, että se kertyy kohtuun.

Serosometrien hoitomenetelmä riippuu valitusten läsnäolosta ja vakavuudesta, laboratoriokokeiden tuloksista ja potilaan iästä.

Jos infektio-oireita ei esiinny ja nesteen määrä on pieni, on mahdollista noudattaa pakollista ultraääniohjausta. Tässä tapauksessa kohtuun täytyy "auttaa" päästä eroon itse taudista. Hoidon tarkoituksena on edistää paikallista verenkiertoa, parantaa endometriumin uudistumista ja parantaa immuunivastetta.

Joskus kohdun vapauttamiseksi nesteestä käytetään kohdunkaulan ontelon instrumentaalisen laajentamisen tekniikkaa.

Jos infektio on läsnä, tarvitaan riittävä antibioottihoito, ja kohdun sisältö evakuoidaan valumalla. Kuukautisen toiminnan lopettamisen jälkeen on suositeltavaa käyttää hormonikorvaushoitoa endometriumin regeneratiivisten ominaisuuksien ja verenkierron parantamiseksi.

Endometriumin poistaminen curettalla on sekä diagnostinen että terapeuttinen manipulointi, jonka avulla voit erottaa "ongelman" limakalvon kohdun kerralla ja määrittää serosometrien syyn. Menettely suoritetaan hysteroskoopilla. Erityisen tärkeää on sen käyttäytyminen potilailla, jotka ovat menneet vaihdevuosiin.