Mikä on kuukautiskuppi: ohjeet ja arviot

Katsot kauppojen hyllyjä, jotka myyvät naisellisia hygieniatuotteita, ja ymmärrät, että nämä matelijat kapitalistit ovat rakentaneet kommunismin. Yhdellä elämänalueella. Ehkä Neuvostoliitto oli edelleen olemassa, jos naisille tarjottiin tyynyjä ja tamponeja.

Mutta edistyminen ei pysy paikallaan. Intiimihygienian alalla esiintyy tiettyjä innovaatioita. Yksi uusimmista keksinnöistä on kuukautiskuppi. Toinen nimi on epätavallinen tämän innovaation kuukautiskorkki.

Mikä se on ja miten sitä käytetään?

Kuukautiskuppi on moderni korvike tiivisteille ja tamponeille. Tätä hygieenistä keksintöä voidaan käyttää vain kriittisinä päivinä.

Kuukautiset kupit on muotoiltu pieneksi kelloksi tai korkiksi - tämä näkyy selvästi valokuvassa ja videossa. Tämä laite on asennettu emättimeen kuukautisten aikaan. Tämä innovaatio on tehty erityisestä hypoallergeenisesta muovista.

Huomaa, että kuukautiskuppi ei ole silikoni, vaan silikonimainen materiaali. Tätä materiaalia käytetään lasten nänneissä, tutteissa ja pulloissa, rintaimplantteissa, sydänventtiileissä.

Näyttäisi siltä, ​​miksi tarvitset kuvassa esitettyä keksintöä? On olemassa joukko naisia, jotka ovat allergisia tamponeille tai tyynyille. He tarvitsevat kuukautiskupin. Jokainen nainen voi käyttää tätä hygieenistä tuotetta.

Lippujen (kulhojen) edut ja haitat

Aloitetaan kuukautiskupin positiivisilla ominaisuuksilla.

 • Kulho kerää vain kuukausittain. Se ei absorboi luonnollista limaa emättimen seinämiin, limakalvo ei kuivu eikä ärsytä perineumin ihoa. Se erottaa korkit tamponeista ja tiivisteistä.
 • Ei tarvitse nostaa kulhoa tilavuuden perusteella. Mikä tahansa purkaus riittää yhden tilavuuden. Vaikka valmistajat tuottavat useita kokoja.
 • Kustannussäästöt. Keskimääräinen aika, jolloin voit käyttää kuukautiskuppeja, on 5–10 vuotta. Ja sinun täytyy ostaa tamponeja joka kuukausi.
 • Tämän hygieenisen tuotteen käytön jälkeen ei rekisteröity mitään yksittäistä allergiaa.
 • Kuukautiskupissa on suuri määrä verta, joten voit muuttaa sitä harvemmin kuin muut hygieniatuotteet.
 • Urheilu kuukautisten aikana muuttuu iloksi, eikä kokemus vuotaa vai ei. Kuukautiset hatut eivät muuta muotoa eivätkä rypisty, joten ei ole vaikeaa tehdä jopa kaikkein monimutkaisinta vallankaappausta.

Tämän hygieenisen massan positiiviset ominaisuudet, mutta kaikilla esineillä on kääntöpuoli.

Niin, kuukautiskuppi - haitat:

 • Uusien, tarkkojen sivuvaikutuksia koskevien tietojen keksiminen on erittäin pieni.
  Jotkut lääkärit uskovat, että eritteiden kertyminen voi aiheuttaa pysähtyneisyyttä. Näin bakteerit voivat tuntea olonsa helposti. • Kohdunkaulan aikana kohdunkaula on auki ja veri voi virrata takaisin kupista. Tämä voi aiheuttaa endometrioosin.
 • Kuukautisia kuppeja ei suositella neitsyille. Se voi vahingoittaa pahvia.

Miten valita suuvartija

Mitä tamponeja ja tyynyjä käytetään ja miten niitä käytetään, on hyvin selkeä. Naiset kohtaavat nuorten kynsien kanssa.

Miten selvittää millainen kuukautiskuppi sopii? Valmistajat tarjoavat seuraavat koot tietyistä parametreista riippuen:

 1. Naisen ikä.
  • Alle 30-vuotiaita tyttöjä voivat käyttää kokoa A. Jos nainen synnytti keisarileikkauksen, on myös turvallista ostaa tämä koko.
  • Koko B - saatavilla yli 30-vuotiaille naisille ja synnyttää luonnollisesti.
 2. Kuukautiskupin tilavuus.
   • S - kulhon hyödyllinen tilavuus on 10 ml, halkaisija 4 cm.
   • M - halkaisija 4,5 cm, käyttökelpoinen tilavuus 15 ml.
   • L - halkaisija 4,5 cm, kulhon tilavuus - 24 ml.

Hygieenisten lisävarusteiden koot valitaan erikseen. Sinun täytyy olla varautunut siihen, että ikäisin kuukautiskupit joutuvat muuttumaan.

Mistä aloittaa? Käyttöohjeet

Ensimmäinen ja välttämätön toiminta ennen käyttöä - kuukautiskupit on desinfioitava. Viisi minuuttia kiehuvassa vedessä on enemmän kuin tarpeeksi.

Seuraava - käsi kädessä. Lue huolellisesti, jos sinulla on Internet-yhteys - katso video. Se on siis selkeämpi ja ymmärrettävämpi.

 1. Pese kätesi.
 2. Ota mukava asento - istuu wc: ssä tai kyykyssä - sitten päättää itse, miten haluat.
 3. Taita kapu ja taitettu puoli päästä emättimeen.
 4. Kuukautiskuppi asetetaan sinulle sopivaan syvyyteen. Mutta sinun täytyy muistaa, että hygieniaobjektin täytyy saada. Älä siis liioittele sitä syvällä.
 5. Häntä voidaan leikata miellyttäväksi pituudeksi.
 6. Käännä suukappale ajon jälkeen akselinsa ympäri. Tämä auttaa häntä käsittelemään.

No, perustettu, prosessi ei ole vuoto. Mutta tulee aika, jolloin kulho on poistettava. Mitä tämä ohje tai video sanoo?

 1. Pese kätesi.
 2. Ota mukava asento.
 3. Tunne alustan pohja ja purista se hieman. Tämä mahdollistaa ylimääräisen ilman pääsyn kulhoon.
 4. Käännä akselin ympäri ja poista hygieniatuote. Sillä hännän ei ole sen arvoista, sillä sen avulla voit vetää kulhoa vain emättimen sisäänkäynnille.
 5. Pese kätesi. Kuukautiskuppi tyhjennetään, pestään juoksevan veden alla. Kapa on valmis uudelleenkäyttöön.

Kuukauden kupin päätyttyä tulee steriloida ja pakata laatikko tai erityinen pussi.

Jos sinulla on kysyttävää siitä, miten kuukautiskuppi voidaan käyttää oikein, on parasta katsella videota tästä aiheesta.

Ja vuoto? Todennäköiset syyt

Voi, tämä pelkoa vuotaa. Vaikka kuukautisten esiintyminen on hyvä ja normaali, mutta silti...

Vuotojen pääasialliset syyt:

 • Kulhon koko ei sovi. Näin tapahtuu, jos nainen, joka synnytti, valitsee liian pienen suuhun. Hygieeninen aihe on päinvastoin liian suuri eikä voi täysin avata naisen emättimessä.
 • Kuukautiskuppi, jossa on virheitä. Jos et käännä hygieniaobjektia, se ei pääty loppuun.
 • Vaurioitunut tuotteen pinta.

Käyttäjien arviot on jaettu. Monet naiset väittävät, että kuukautiskuppi on mukava, turvallinen ja hygieeninen. Mutta he huomaavat, että voit käyttää tätä laitetta vain kotona. Tien päällä ei ole aina mahdollista päästä hyvin varustetussa kylpyhuoneessa tai wc: ssä. Muiden arviot - jyrkästi negatiivinen.

Mutta kuinka monta ihmistä, niin paljon mielipiteitä. Ennen kuin yrität, et tiedä, mutta keksinnöllä on paikka olla.

Taloudellinen ja turvallinen kuukautiskuppi (korkki) naispäiville

Näyttäisi siltä, ​​että kaikenlaisia ​​hygieniatuotteita, joita naiset käyttävät kuukautisten aikana, ei ole tietoinen vain laiskasta.

Tietoa aiheesta on runsaasti kaikkialla - televisiomainonnassa, naisten sivustoissa, apteekkien julisteissa. Kaikki eivät kuitenkaan tiedä tällaisesta vaihtoehdosta terveyssiteille ja tamponeille, kuten kuukautiskuppi. Kuukautiskuppi on monin tavoin miellyttävämpi ja turvallisempi kuin tutut keinot, ja sitä voidaan käyttää monta kertaa.

Miksi ja miksi tarvitset kuukautiskupin?

Kuukautiskuppi, tai korkki, on pieni soittokotelo, jossa on silikonia tai lateksia, joka asetetaan kuukautisten aikana suoraan emättimeen.

Jos veri on asetettu oikein, kaikki verenvuoto kerätään siihen, kun vuoto ja kostutus on suljettu pois. Kun korkki on täynnä, se on poistettava emättimestä, tyhjennettävä, huuhdeltava ja palautettava.

Uuttamisen helpottamiseksi useimmissa kupeissa on pieni "häntä" pohjan ulkopuolella. Tällaista korkkia voidaan käyttää ajoittain useita vuosia (kuppeja on vuosittain vaihdettavissa ja niiden käyttöikä on 5–10 vuotta). Lisäksi tuotetaan kertakäyttöisiä polyeteenipulloja.

Nyt monet valmistajat ja jälleenmyyjät sijoittavat korkeiksi viimeisimmän kehitystyön naisellisen intiimihygienian alalla. Todellisuudessa ensimmäiset korkit vapautettiin kuitenkin XX-luvun 30-luvulla.

Tuolloin he eivät saaneet laajaa jakelua psykologisten esteiden ja julkisten tabujen takia - tuolloin ei ollut liikaa naisia, niin edistyksellisiä kuin tällaisten keinojen hankkiminen. Loppujen lopuksi, kun käytät sitä, on välttämätöntä koskea vain sukuelimiäsi, mutta myös syöttää suukappale syvälle emättimeen kädet.

Tähän mennessä tällaiset tabut ovat käytännössä vanhentuneet, ja kupit - hygienia, taloudellisuus, ympäristöystävällisyys ja mukavuus - hyödyt ovat tulleet kuluttajille etusijalle. Vastauksena kysyntään ilmestyi tarjonta. Nyt monet valmistajat tarjoavat silikonikorkkeja naisten päiville ja parantavat näitä tuotteita, mikä tekee niistä helpompaa ja käytännöllisempää.

Tunnetko epämukavuutta emättimessä, kun vatsaontelon etuseinän jännitys on? Mikä on näiden oireiden syy? Lue lisää

Silikonikorkit: tärkeimmät tyypit ja koot

Useimmissa tapauksissa silikonikorkkeja on saatavana kahdessa koossa: suuri (L) ja pieni (S). Yhden koon tai toisen käyttötarkoituksen ei pitäisi perustua purkauksen intensiteettiin, vaan anatomisiin ominaisuuksiin.

Niinpä alle 25-vuotiaille naisille on suositeltavaa käyttää vain pienikokoisia korkkeja. Suuri suunniteltu naisille, jotka ovat syntyneet tai ovat yli 25-vuotiaita.

Yleisimmät tuotemerkit ja koot tänään:

 • S - halkaisija 40 mm, pituus 46 mm;
 • L - halkaisija 46 mm, pituus 53 mm.
 • A - halkaisija 46 mm, pituus 50 mm;
 • B - halkaisija 43 mm, pituus 50 mm.
 • 1 - halkaisija 42 mm, pituus 48 mm;
 • 2 - halkaisija 47 mm, pituus 57 mm.
 • S - halkaisija 40 mm, pituus 40 mm;
 • M - halkaisija 45 mm, pituus 45 mm;
 • L - halkaisija 45 mm, pituus 54 mm.
 • 1 - halkaisija 41 mm, pituus 47 mm;
 • 2 - halkaisija 46 mm, pituus 52 mm.

Korkkien ja tiivisteiden ja tamponien etuja ja haittoja

 • taloudessa. Naisten päivien silikonikorkki on sinänsä suhteellisen kallista, mutta ajan myötä tämä hinta maksaa korkoa. Sinun ei enää tarvitse ostaa paketteja tai tamponeja joka kuukausi, ja kupin käytön aikana säästöt ovat hyvin konkreettisia;
 • mukavuus käyttää. Naiset, jotka käyttävät kuukautiskapseleita jatkuvasti, vaativat, että asianmukaisella sijoittelulla kuppi ei ole melkein tuntunut kehon sisällä. Toisin kuin tiivisteet, ei ole "kompressointia". Toisin kuin tamponit, limakalvon yli- kuivaaminen ei tapahdu;
 • Kuppia ei tarvitse vaihtaa niin usein kuin tamponeja tai tyynyjä. Jos voit kävellä tamponilla enintään kolme tai neljä tuntia, suukappale voi pysyä paikallaan koko päivän tai koko yön;
 • mukavuus matkustettaessa, matkalla jne. Ei tarvitse kuljettaa muutamia tiivisteitä mukanasi, ota vain yksi suukappale. Tällöin voit uida turvallisesti lampi tai uima-allas, pelata urheilua. Toisin kuin tamponilla, korkilla ei ole märkää häntä, joka voi aiheuttaa epämukavuutta tai jopa näkyä uimapuvun alla. Toisin kuin tiiviste, kuppi ei liiku aktiivisten liikkeiden aikana;
 • vaarattomuus. Tamponit saattavat joissakin tapauksissa aiheuttaa myrkyllisiä sokkeja, eikä niitä ole rekisteröity. Lisäksi valkaistua puuvillaa käytetään tamponien ja tyynyjen valmistukseen, mikä voi aiheuttaa ärsytystä ja allergisia reaktioita. Capa on luotu lääketieteellisestä silikonista, kehon reaktio siihen on käytännössä suljettu pois;
 • ympäristöystävällisyyttä. Yhden naisen elämän aikana käytetään noin 11 tuhatta tyynyä ja tamponia. Myöhemmin he kaikki muuttuvat roskat, jotka on hävitettävä, sekä niiden pakkaus;
 • luottamusta. Kuppi on kiinnitetty tyhjiön luomisen vaikutuksesta. Kun laite on asennettu oikein, vuoto on käytännössä suljettu, sekä päivän aikana että yöllä, unen aikana;
 • ei hajua. Kapa kerää täysin kaikki eritteet, joten kaikki kuukautisten mukana tulevat epämiellyttävät hajuja on täysin suljettu pois;
 • epäsäännöllisen syklin avulla kapu voidaan asettaa etukäteen eikä pelätä epämiellyttäviä yllätyksiä;
 • Monet käyttäjät ovat havainneet yleisen hyvinvoinnin paranemisen kuukautisten aikana.

On kuitenkin olemassa monia haittoja, joiden vuoksi monet naiset suosivat tutumpia hygieniatuotteita:

 • Aluksi, kun käytät kulhoa, se voi aiheuttaa epämukavuutta, jotkut naiset jopa valittavat kivusta. Tämä voi johtua virheellisestä mitoituksesta tai virheellisestä asennuksesta;
 • Suunsuojan oikea asennus ja poisto vaatii tiettyjä taitoja. Ei ole niin helppoa tehdä kaikkea ilman taitoa, joten mikään ei vuoda, ei aiheuta kipua tai epämukavuutta, eikä se saa likaa;
 • jos lautasen sisällön vaatimusten noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa tulehdusta ja sieni-infektioita;
 • Kupin asentaminen ja poistaminen, tyhjentäminen, vaatii tiettyjä ehtoja. Pese kädet saippualla ennen käsittelyä ja sen jälkeen, pese korkki itse. Kaikki tämä voi olla mahdotonta monissa tilanteissa - esimerkiksi junassa, luontomatkalla, jos kuukautisten alku on saanut sinut töihin jne.

Miten kuukautiskuppia käytetään ja säilytetään?

Joten useimmat tämän yksinkertaisen laitteen puutteet liittyvät sen virheelliseen käyttöönottoon. Tietämättä, voitko sopeutua menettelyyn, on vaikea päättää, tarvitaanko kuukautiskuppi. Ohje on yleensä kiinnitetty itse korkkiin. Tätä varten keitetään sitä muutaman minuutin ajan tai käytä erityisiä sterilointitabletteja.

Ennen kuin asetat kuukautiskupin ensimmäisen kerran, se on steriloitava. Pese kätesi huolellisesti saippualla ja vedellä ennen kuin kosketat kulhoon ennen sen asettamista.

Jotta voit helpottaa tehtävää, voit voittaa korkin ulkopuolelle vesipohjaisella geeli-voiteluaineella, mutta on parempi käyttää vain vettä.

Taita kuppi puoliksi, puristamalla se peukalolla ja etusormella niin, että se tulee lähes tasaiseksi. Sitten taita se uudelleen (eli lopulta se on taitettava neljä kertaa) ja purista niin paljon kuin mahdollista. Aseta kuppi tähän muotoon emättimeen. Sisällä se avautuu yksin.

Kupin irrottaminen mukavasti, älä koskaan vedä sitä pohjassa. Muista tyhjiövaikutus. Työnnä alempi puoli alas rikkoaksesi tyhjiö. Tämän jälkeen kuppi on helppo poistaa.

Video: "Miten menstruaatiokuppi pääsee ja poistetaan?"

Tyhjennä kuppi, huuhtele se kylmällä vedellä (kuuma vesi saa veren hyytymään, se on vaikeampi pestä). Voit edelleen steriloida kulhoon ennen sen syöttämistä emättimeen.

Varmista, että steriloit suuhun aina kuukautisten päättymisen jälkeen. Säilytä se vain puuvillapussiin.

Mitä nukleosidilääkkeitä ja immunomodulaattoreita käytetään sytomegalovirusinfektion hoitoon, opit tästä artikkelista.

Tärkeimmät kontraindikaatiot Novagringin emättimen ehkäisymenkaan käyttöön tarkistetaan täällä http://ladyinform.com/novaring

Kuukautiskuppi: Arvioitu hinta

Naisten päivien silikonikorkki on tietysti huomattavasti kalliimpi kuin pakkauslevyt tai tamponit - loppujen lopuksi voit käyttää useampaa kuin yhtä kierrosta.

Menstruatiokuppien hinta vaihtelee 500-1500 ruplaan valmistajan mukaan, suositeltava käyttöikä, varusteet.

Kuppeja voidaan myydä yksin tai yhdessä säilytyspussin, sterilointitablettien, geelivoiteluaineiden, märkäpyyhkeiden kanssa.

Jotkut valmistajat ja myymälät tarjoavat kaksi tai useampia kuppeja, jotka vaihtelevat tilavuuden mukaan (eri syklin päiville) tai jopa värillisinä.

Kuukautiskuppi

Monet naiset eivät tiedä kuukautiskierrosta, koska Venäjällä kuukautiskuppeja ei tuoteta eikä niitä myydä apteekeissa. Tässä artikkelissamme tutustutaan tähän vielä vähän tunnettuun aiheeseen, arvioimme kuukautiskupin edut ja haitat.

Menstruatiokuppi - mikä se on?

Menstruatiokuppi ilmestyi ensin 1930-luvulla, aivan kuten tamponit. Näinä päivinä niitä käyttivät kaikkein lukutaidokkaimpien ja itsenäisten naisten yksiköt, koska keskustelu intiimistä hygieniasta pidettiin huonona muotona. Myöhemmin tamponit tulivat yleistyneiksi kuukausittaisen kulutuksen takia, ja kuukautiskupit ostettiin kerran, harvat ystävät tai tuttavat voisivat oppia niistä, ja kuukautiskupit suosivat 1980-luvulla.

Lajikkeet ja koot

Kertakäyttöiset kuukautiskupit ovat epäkäytännöllisiä, ne ovat hauraita ja voivat repeytyä, mutta uudelleenkäytettävät kuukautiskupit tarjoavat asianmukaisen hoidon jopa 10 vuotta.

Kulho kuukautiskiertoon, mikä se on? Tämä on astia päästöjen keräämiseksi kuukautisten aikana. Kun ostat kulhon, sinun on valittava koko: S tai L. Mistä ostaa? Kuukautiskuppi voidaan ostaa vain Internetin kautta.

Vaihteluvälejä kuukautiskierron aikana

Kuukautiskiertoon on olemassa kahdenlaisia ​​kulhoja:

 • Pehmeät polyeteeni-kuukautiskupit, kertakäyttöiset, kalvon kaltaiset (ehkäisyvalmisteet);
 • Kestävämpiä uudelleenkäytettäviä kuukautiskuppeja, jotka on valmistettu lateksista tai silikonista kellona, ​​jossa on eri kokoonpanot: tasainen, putkimainen, rengas.

valmistajat

Nykyisin tunnetuimmat kuukautiskupit ovat lääketieteellisen silikonin merkkejä. Mahdollisuus ostaa vain Internetin kautta: CupLee, Linette, Yuuki, LadyCup. Tuotteet TM Pidike lateksista.

Kaikki valmistajat tuottavat kaksi kokoa kuukautiskuppeja:

 • S - nuorille tytöille, jotka eivät synny, kuukautiskupin keskimääräinen halkaisija - 40 mm, korkeus 47 mm;
 • L - naisille, jotka synnyttävät tai ovat vanhempia kuin 25 vuotta, kuukautiskupin halkaisija on 44 mm, korkeus 53 mm.

Kahdessa tapauksessa kuukautiskupin tilavuus on 20 ml.

Menstruatiopullojen valmistajat ovat hieman eri kokoisia (noin muutama kymmenesosa millimetriä), mutta kaikki ovat kaksi lajiketta. Poikkeuksena on kuukautiskuppi MeLina, mistä ostaa? Ne ovat saatavilla neljässä eri koossa.

Menstruatiopullot ovat eri värejä, värjäykseen käytetään ei-allergeenisia väriaineita. Ja vaikka läpinäkyvät välineet nopeasti menettävät ulkonäköään, muuttuvat keltaisiksi eristyksistä ja steriloinnista, mutta he voivat aina nähdä kontaminaation, jonka ansiosta kuukautiskupit voidaan pitää kunnossa.

Menstruatiokupit on pakattu monivärisiin puuvillakankaisiin, joissa ne on tallennettu syklien väliin.

Arvioita gynekologeista vahvistaa kulhon turvallisuuden kuukautiskierron aikana. Käyttö- ja kokosääntöjä noudattaen kulho ei aiheuta sinulle epämukavuutta.

Sovellus ja palaute gynekologit

Arviot

Menstruatiokupin arviot gynekologeista vahvistavat sen turvallisuuden ja vaarattomuuden. Kun kuukautiskuppi on asennettu oikein, se ei aiheuta haittaa. Muista noudattaa kaikkia ohjeiden kohtia.

Käyttöjärjestelmä

Menstruatiokupin käyttöohjeet ovat seuraavat:

 1. Pese kätesi hyvin;
 2. Kostuta kuukautiskuppi vedellä tai vesipohjaisella geelillä;
 3. Kaksinkertaista kuukautiskuppi, kuten kuvassa on esitetty;
 4. Maksimi rentoutua ja päästä kuukautiskuppiin emättimeen.

Itse kuukautiskuppi suoristuu, siinä ei ole taitoksia, eikä se aiheuta epämukavuutta. Gynekologit neuvovat arvioinnissa ensimmäistä kertaa yrittäessään päästä kuukautiskuppiin kuukautisten aikana, jotta he voivat sopeutua hänen läsnäoloonsa.

Kuukautiskupin tyhjentämisen tiheys riippuu kuukautiskierron määrästä. Kuukautiskupin vähimmäisaika katsotaan kerran kahdessa tunnissa, mutta sinun ei pidä pitää yli 12 tuntia.

Kun käytät ensin kulhoa kuukautiskiertoon, sinun on steriloitava nämä ovat asiantuntijoiden arviot. Astian käytön järjestys vain ohjeiden mukaisesti

Poista kuukautiskuppi seuraavasti:

 1. Grope pohja;
 2. Paina tyhjennyspainiketta sivussa olevaan pohjaan.
 3. Kaksi sormea ​​napauttamalla kuukautiskuppi eri puolilta, liitä ne;
 4. Ota kuukautiskuppi pois;
 5. Huuhtele kuukautiskuppi;
 6. Suorita kuukautiskupin sterilointiprosessi.

Kuukausittaisen verenvuodon lopussa kuukautiskupin sterilointi on suoritettava uudelleen. Aseta puhdas ja kuiva kuukautiskuppi pussiin, joka on koko sarjaan seuraavaan sykliin saakka.

Menstruatiokupin säilyttämisessä on noudatettava tiettyjä sääntöjä gynekologien ohjeiden mukaan:

 • Älä aseta kuukautiskuppi muovipussiin;
 • Vältä altistumista auringonvalolle ja ylikuumenemiselle.

Näiden toimenpiteiden noudattaminen pidentää merkittävästi kuukautiskupin kestoa.

Vahvuudet ja heikkoudet, mistä ostaa kuukautiskuppi?

edut

Joten, mikä on kuukautiskupin tarkoitus ja miten sitä käytetään, olemme selventäneet.

Tarkastellaan nyt etuja verrattuna muihin vastaaviin tarkoituksiin:

 • Säästöjä. Vaikka kuukautiskupin hinta on paljon suurempi, jos ostat tyynyjä jne. se maksaa pois sovelluksen keston takia. Kuukautiskuppi voi kestää 10 vuotta;
 • Ekologinen puhtaus. Ei ole tarvetta heittää pois mitään muuta kuin verta suoraan kuukautiskupista. On muistettava, että jokainen meistä koko elämässämme käyttää vähintään 1 100 tiivistettä ja muita esineitä, jotka sitten päätyvät kaatopaikalle ilman, että ne parantavat ympäristöä;
 • Mukavuutta. Menstruatiokuppi ei aiheuta haittaa, koska se on kehon sisällä, toisin kuin tamponin tarttuva häntä, joka pystyy kastumaan suolen liikkeessä. Kuukautiskuppi ei aiheuta kuivuutta emättimessä, se voidaan lisätä etukäteen, mikä on erittäin kätevä pitkän matkan aikana;
 • Ei aiheuta allergioita eikä vaikuta emättimen mikroflooraan;
 • Mukavuutta. Kuukautiskupissa on jopa 30 ml nestettä, enemmän kuin mitä tahansa tamponia (enintään 18 ml);
 • Ei veren kosketusta;
 • Menstruatiokuppi ei ole näkyvissä vaatteissa;
 • Ei hajua.
Hanki kulho kuukautiskiertoon, se on valmistettu vain laadukkaista materiaaleista, se on hygieeninen ja voidaan steriloida, kätevä käyttää ja kulhon käyttöikä on 10 vuotta, edullisempi kuin tamponit ja muut hygieniatuotteet

puutteet

Vaikka kuukautiskuppi ei ole suosittu maassamme, jotkut naiset ovat jo tutustuneet sen toimintaan ja arvostaneet kuukautiskupin etuja, jotka voidaan todeta arvioinneista. Negatiivista palautetta kuukautiskupista löytyy yleensä niistä, jotka ostivat tuotteen ei ole sen koko.

Saatavilla on myös kuukautiskupin käytön haittoja:

 • Menstruatiokupin ja uuttamisen käyttöönotto edellyttää tiettyä taitoa. Tällaisen puuttuessa nestevirta on mahdollista;
 • Menstruatiokupin hygieniasääntöjen noudattaminen - puhtaat kädet - ei ole aina realistista, jos tilanne on syntynyt kodin ulkopuolella;
 • Edellyttää kuukautiskupin sterilointia muutoksen ja syklien välillä;
 • Kun kuukautiset tyhjennetään, tarvitaan vettä.

johtopäätös

Menstruatiokuppi on välttämätöntä keräämään purkausta kuukautisten aikana. Sillä on erityispiirteitä antamisen ja vetäytymisen aikana sekä kuukautiskupin säilytyksen ja ylläpidon aikana. Kun olemme tutkineet gynekologien ja käyttäjien arviot, voimme huomata useita kiistattomia menstruaatiokupin etuja.

Jos sinulla on epäilyksiä kuukautiskupin valinnasta, ota yhteyttä gynekologiin. Kysymys siitä, mistä ostaa kuukautiskuppi maassamme, on epämukavuutta. Mistä voin ostaa? Nykyisin kuukautiskuppi on saatavilla vain Internetin kautta, koska ne eivät ole vielä saatavilla vapailla markkinoilla.

Kuinka käyttää kuukautiskuppi: aseta ja poista oikein

Kuukautiskuppi on uusi, moderni, intiimi hygieniatuote, jota käytetään kuukautisten aikana. Miten kuppia käytetään, miten lisätä ja miten poistaa? Tällä hetkellä tuotteita myydään vapaasti Internet-sivuilla ja niitä voi ostaa apteekeista kaupungeissa. Kehittyneissä maissa naiset ovat käyttäneet kapasiteettia jo pitkään, viime vuosisadan 90-luvulta lähtien. Maassamme tuotteet ovat edelleen uusia, naiset katsovat sitä huolella, tutkivat tietoja. Paljon kysymyksiä herättää käyttösäännöistä, terveyden turvallisuudesta. Mikä on kuukautiskuppi, mitkä ovat sen edut pitkään rakastettuihin tiivisteisiin ja tamponeihin?

Mikä on kuukautiskuppi

Ulkopuolella korkki muistuttaa kelloa, korkkia. Saatavana pyöreänä, pitkänomainen naisten rungon ominaisuuksien mukaan. Naisille, joilla on lyhyt emätin, sopivampi on pyöreä muotoinen kuukautiskuppi, pitkäkestoisen sukupuolielimen omistajille suunniteltu pitkänomainen korkki.

Tuotteet voivat olla kertakäyttöisiä, toistuvia. Miten valita oikea kulho? Ensimmäisen tyyppinen korkki on erittäin pehmeä, on valmistettu polyeteenistä, näyttää ehkäisyvälineeltä. Uudelleenkäytettävä kuukautiskuppi on valmistettu lääketieteellisestä silikonista, jota käytetään sydänleikkauksessa, plastiikkakirurgiassa. Materiaali on täysin turvallinen naisten terveydelle. Lisäksi valmistajat käyttävät lateksikorkin valmistukseen. Ei ole vaikea arvata, että korkin pehmeys samoilla parametreilla tämän perusteella on erilainen.

Kuukautiskuppi on kooltaan, tilavuudeltaan erilainen. Yleensä ne on jaettu kahteen tyyppiin. Naisille, jotka eivät ole synnyttäneet ja joilla on pieniä kuukautisten eritteitä A, C, 1, synnytykseen ja runsaasti verenvuotoa - B, M, 2. Pieni kulho pystyy keräämään 15 ml verta, suurin - jopa 42 ml. Kuukautiskupin valintaan vaikuttavat naisen ikä, kehonrakenne, fyysinen kunto, purkauksen voimakkuus ja luonne, synnytys ja abortti.

Kulho poistetaan, koska se täytetään emättimen ulkopuolella olevalla hännällä. Teoreettisesti kuukautiskuppi voi olla sisällä 5 - 12 tuntia. Käytännöllisesti katsoen on suositeltavaa puhdistaa se sisällöstä 1 kerran kello 4 voimakkaan kuukausittaisen vastuuvapauden päivinä, 1 kerran kello 6 ensimmäisen ja viimeisen päivän aikana.

vakio-ohjeet korkkien käyttöön

Säännöt kupin sijoittamiseksi emättimeen

Ensi silmäyksellä näyttää siltä, ​​ettei siitä ole mitään monimutkaista. Naisten ensimmäisessä käytössä on kuitenkin vaikeuksia. Vain ei voi kunnolla lisätä emättimeen. Voit yksinkertaistaa yksinkertaisia ​​suosituksia, yksinkertaistaa työtäsi, nopeuttaa prosessia:

 • Ennen kuin aloitat toimenpiteen, pese kädet hyvin saippualla ja vedellä tartunnan estämiseksi.
 • Päättää poseista. Naiset asettavat kuukautiskupin kyykkyyn, istuen wc: ssä, nostamalla yhden jalan pintaan, seisomassa ja makaamassa. Yleensä, kuinka kätevä kenellekään.
 • Emättimen lihakset tulee rentoutua. Aseta tässä tapauksessa kuukautiskuppi paljon helpompaa.
 • Kuukautiskuppi tulee kostuttaa vedellä tai käsitellä vesipohjaisella voiteluaineella.
 • Taita kapu kaksinkertainen. Niinpä se on helpompaa lisätä emättimeen.
 • Käytä vasemman käden sormia liikuttamaan haavaumat ja oikealle työntämään suukappale niin, että hännän kärki on noin 1-2 cm syvä.Jos lisäät kupin tarpeen mukaan, on mahdollista, että vuoto tapahtuu.
 • Jotta kulho olisi auki emättimen sisällä, ota oikea paikka, kääntäkää se alustan ympäri akselinsa ympäri.

Rungon sisällä olevan alustan materiaali pehmenee, tarttuu emättimen seiniin, ei salli nesteen virtaamista ulos. Jos onnistut lisäämään kupin oikein, se ei tuntuu asennon, liikkeen muuttamisen yhteydessä. Nainen ei tunne epämukavuutta.

Miten kapua käytetään

On yksi asia lisätä kuppi, toinen asia on, mitä tehdä sen kanssa seuraavaksi. Kuukautiskierto ei ime, kerää ne vain. Eli pysyä emättimessä. Naaraskehon fysiologia takaa menstruaalisen virtauksen vapaan virtauksen ulkopuolelle. Kuppi estää tämän. Sen lisäksi, että se tarttuu tiukasti emättimen pintaan, se ei salli happea. Peniksen sisällä luo suotuisan ympäristön patogeenien lisääntymiselle. Tämä on täynnä gynekologisten sairauksien kehittymistä. Sanalla sanottuna, ei kuukautiskuppi itse ole syyllinen tähän, mutta sen virheellinen käyttö.

Valmistajat ilmoittavat, että kapasiteetti voi jäädä sisälle noin 12 tunniksi. Mikro-organismit alkavat lisääntyä 2 tunnin jälkeen suotuisassa ympäristössä. Siksi on tarpeen poistaa kap vähintään kerran 4 tunnissa riippumatta siitä, kuinka täynnä se on. On selvää, että yöllä nainen ei halua nousta niin usein. Kulho on puhdistettava, asetettava juuri ennen nukkumaanmenoa ja poistettava heti heräämisen jälkeen. Tässä tapauksessa bakteerien lisääntymisen uhka on edelleen.

Kuukautiskuppi sallii naisen kylpyä, uida uima-altaassa, lammet. Hän ei vapauta kuukautiskiertoa ulkopuolelle, ei anna veden sisälle. Tätä ei kuitenkaan pitäisi käyttää väärin. Vesi voi olla enintään 20 minuuttia, sen pitäisi olla mukava lämpötila.

Miten kulho poistetaan

Poista emättimen korkki, joka on tarpeen häntä varten. On kuitenkin joitakin vivahteita. Jos vedät vain, kulho pysyy paikallaan. Saat vaikutelman, että se on paljon helpompaa lisätä kuin poistaa. Miten ottaa kuppi? On yksi temppu.

 • Pese kädet saippualla ja vedellä ennen toimenpidettä.
 • Voit tarttua kupin pohjaan painamalla sitä hieman sormillasi. Tällainen toiminta rikkoo kupin kireyden, se venyy vapaasti.
 • Tämä on tehtävä wc: n yli, koska veri voidaan irrottaa.
 • Kertakäyttöiset kuukautiskynät hylätään sisällön kanssa. Sitten sinun pitäisi lisätä toinen. Uudelleenkäytettävä kulho on puhdistettava eritteistä, pestävä juoksevan veden alla, sitten lämpimällä vedellä ja saippualla. Hieman kuiva. Voi käyttää.

Kulhoa voidaan käyttää 10 vuotta. Kuukautisten lopettamisen jälkeen aine on keitettävä noin 15 minuuttia vedessä. Laita pussi, joka päästää ilmaa läpi. Yleensä tämä myydään kulhoon. Pese saippualla ja vedellä ennen käyttöä. Tämän hygieniatuotteen käyttö on todella yksinkertaista. Tärkein tehtävä - valita oikea kuukautiskorkki. Muuten apteekki- tai verkkosivujen johtajien edustajat voivat auttaa tässä. Kun ostat Internetin kautta, jopa suostut muuttamaan, jos työkalu ei sovi kokoon.

Asiakkaiden arvostelut

Marina:

”Kun luin tietoa tästä työkalusta Internetissä, minulla oli paljon kysymyksiä. Yksi heistä on kuin pisaroita, joissa on sisempi korkki. Kun aloin käyttää, vastaus tuli itse. Menin wc: hen, kaikki oli kunnossa. Kuukautiskansi ei estä kanavaa. Muuten ei ollut vaikeuksia, epäilyksiä! ”

Olga:

”Tämä uusi tuote on minulle hälyttävä. Silti veren täytyy mennä ulos. Jotenkin pelottavaa kävellä hänen kanssaan koko ajan. Ja sitten, pelkään hirveän verestä. Kun purkaus imeytyy tiivisteeseen, et huomaa erityisesti, kuinka paljon on valunut sinulta. Lisäksi kaikki tämä nähdään yksinkertaisesti värjättynä tiivisteenä. Ja sitten kaikki on näkyvissä kaikkien hurmaa - endometriumin hiukkasten ja niin edelleen. Yleensä kuva ei ole sydämen heikko. Ja vielä, kun nainen kävelee tai istuu, veri on korkissa. Jos hän ottaa poseen makaamaan, kaikki veri jakautuu emättimen läpi. Tämä tilanne on huolestuttavaa minulle. Huolimatta kaikista uuden työkalun käyttömahdollisuuksista, jätän tiivisteet. Odotan jotain parempaa kuin kuukautiskansi! "

Kuukautiskuppi - mikä se on ja miten sitä käytetään?

Jokainen tyttö kohtasi ikuisen ongelman vuodon tai epämukavuuden suhteen käytettäessä tavanomaisia ​​tyynyjä ja tamponeja kuukautiskierron aikana, mutta ne korvattiin ainutlaatuisella kokeneiden asiantuntijoiden kehittämällä työkalulla, joka säästää tarpeettomia ongelmia ja tarjoaa täydellisen toimintavapauden kuukautisten aikana.

Erilaisilla ulkomaisilla verkkosivuilla, videoissa ja verkkokaupoissa olemme toistuvasti kuulleet, että nimi liukui ohi korvillemme ja tuntematon meille: "kuukautiskierto". Monet naispuoliset edustajat ohittivat yksinkertaisesti, ja jotkut yrittivät silti selvittää kiehtovaa kysymystä: "Mikä on kuukautiskuppi?" Ja "miten käyttää kuukautiskuppi?".

Tässä artikkelissa yritämme ymmärtää yksityiskohtaisesti, mitä se on, miten käyttää suukappaletta kuukautisia varten, kuinka tehokas se on, sen säilyvyysaika, käytön vasta-aiheet ja muut yhtä tärkeät kysymykset.

Yleistä tietoa

Kuukautiset hatut (kulhot) on uusi, tehokas ja uudelleenkäytettävä naisellinen, intiimi hygieniatuote, jota monet tutkijat ovat testanneet monissa laboratorioissa, ja kuten se osoitti, se auttaa paljon kuukausittaisten kriittisten päivien aikana.

Menstruatiokuppi on samanlainen kuin tulppaani ja se on valmistettu lääketieteellisestä silikonista, joka on helposti puristettavissa eikä aiheuta allergisia reaktioita myös niillä naisilla, joiden iholla on pienimmät negatiiviset muutokset ja sen ympäristövaikutukset. Tällainen materiaali on niin vaaraton, että se tekee sydänventtiilejä, rintaimplantteja ja muita vastaavia rakenteita.

Kuukautiskupit on kiinnitetty sinulle sopivimpaan syvyyteen emättimeen ja antamatta tytölle mitään epämukavuutta. Hän kerää hyvin perusteellisesti itsensä verenvuodon eikä virtaa, koska hänen koonsa on jokaiselle yksilöllinen, ja sen sisällä oleva kiinnitys johtuu emättimen lihaksista ja sen sisällä syntyneestä tyhjiöstä.

Se eroaa tavallisesta tamponista siinä mielessä, että se ei imeydy erittyvää ainetta, vaan kerää sen itsessään - tätä toimintoa pidetään erittäin hyvänä ja turvallisena naisten terveydelle.

Näiden etujen lisäksi kuukautiskupit suojaavat täydellisesti emättimen ja kohdun eri infektioiden tunkeutumiselta. Tätä naaraslaitetta voidaan käyttää eri tilanteissa, olipa kyseessä urheilutoiminta tai rentoutuminen rannalla.

Myös kuukautiskuppi houkuttelee naisia ​​pitkään ja tämän takia. Sen käyttöaika vaihtelee viidestä kymmeneen vuoteen, riippuen siitä, kuinka huolellisesti ja tehokkaasti se huolehtii.

Edut ja haitat verrattuna muihin hygieniakeinoihin

Kuukautiskuppeilla on monia hyviä ja hyödyllisiä ominaisuuksia, joita ei ole muissa hygieniatuotteissa:

 • tavalliset tamponit pahentavat naisen emättimen mikroflooran tilaa, koska ne imevät paitsi kuukautiskierron lisäksi myös luonnollista voitelua, eikä korkki kerralla vahingoita limakalvoa;
 • kupit selviytyvät jopa kaikkein runsaimpien jaksojen aikana;
 • Voit käyttää kuukautiskuppi useita vuosia, mikä auttaa säästämään paljon rahaa budjetistasi;
 • tätä laitetta ei tarvitse vaihtaa kovin usein, koska se on suunniteltu suurelle määrälle nestettä, joka on päästetty kuin tavanomaiset tiivisteet ja tamponit;
 • käyttämällä kapua, sinun ei pidä pelätä, että naaraselimet käyvät läpi erilaisia ​​sieni-sairauksia ja allergisia reaktioita;
 • se ei sisällä valkaisuaineita, absorboivia aineita tai hajunpoistoaineita;
 • On erittäin kätevää käyttää tätä hygieniamenetelmää monipuolisimpien toimintojen aikana. Tämä työkalu on valmistettu erittäin joustavasta materiaalista, joka ei useiden "monimutkaisten" liikkeiden aikana anna omistajalle pienintäkään epämukavuutta. Sen tärkein etu on se, että se suojaa sitä kvalitatiivisesti mahdollisilta vuotoilta.

Nykyiset haitat, joita esiintyy tämän silikonilaitteen käytössä:

 • pieni määrä lääketieteellistä tutkimusta ja ei-tunnustamista maailmassa. Vaikka korkit keksittiin yli sata vuotta sitten, mutta valitettavasti ne ovat paljon vähemmän yleisiä kuin tunnetut tamponit ja tyynyt;
 • verinen vastuuvapaus naisen sisällä. Tyhjötilan ja hapen tunkeutumisen mahdottomuuden vuoksi emättimen aukkoon kehittyvät aerobiset bakteerit. Mutta infektio voi tapahtua käyttämällä muita hygieniamenetelmiä. Tartuntatautien lisääntymisen välttämiseksi kehossa - yritä tarkasti seurata läheistä hygieniaa;
 • kuukautiskupin käyttöä koskevat ohjeet koskevat mitä tahansa naista;
 • erittyvän veren vapautuminen takaisin kohdunonteloon. Tämä johtuu siitä, että kulhon rakenne sallii veren liikkua vapaasti sen läpi. Useimmiten tämä tapahtuu nukkumisen tai urheiluliikkeiden aikana. Tiedetään, että kohdun aikaansaamisen kohdalla syntyy kohtu, ja kuukautisen veren tunkeutuminen siihen aiheuttaa endometrioosin ja muiden tulehdusprosessien kehittymistä;
 • Ei ole suositeltavaa käyttää kuukautiskuppeja sellaisille tytöille, joita ei ole vielä eronnut sukuelimellä, naisilla, joilla on spiraali, joka estää heitä tulemasta raskaaksi, ja niille, joilla on mitään gynekologista alkuperää.

Tietenkin, ennen kuin käytät silikoni-kulhoa, sinun on kuultava pätevää gynekologia ja suoritettava tarvittava lääkärintarkastus. Jos lääkäri tutkii kehosi tutkii suuhun, ymmärrä huolellisesti sen käyttöä koskevat säännöt.

Kuinka käyttää

Siinä tapauksessa, että hygieenisenä keinona pysähdyit edelleen suukappaleessa kuukautisten ajaksi, sinun täytyy tutkia tämän laitteen käyttöehtoja, jotta ei vaaranneta kehoa ja että tämän työkalun käyttöaika olisi mahdollisimman pitkä.

Kuinka käyttää kuukautiskuppi:

 • kun olet hankkinut tämän hygieniatuotteen, tutustu huolellisesti ohjeisiin;
 • Ennen kuin käytät kuppi ensimmäistä kertaa, sinun on käsiteltävä ja keitettävä huolellisesti käyttäen erityistä antiseptistä ainetta;
 • Pese kädet huolellisesti saippualla ennen kosketusta kappaan;
 • siten, että tämän laitteen emättimeen sijoittaminen ei ole vaikeaa - käytä vesipohjaisia ​​farmaseuttisia voiteluaineita;
 • saadaksemme oppia, miten laittaa sen käyttöönottoon ja tutkia kaikkia tämän manipuloinnin mahdollisia tapoja - tutkia monia olemassa olevia videoita ja valokuvia Internetissä;
 • Ennen kuin poistat suukappaleen emättimestä, pese kädet hyvin;
 • tämän laitteen poistamisen jälkeen huuhtele se viileällä vedellä tuhoamaan veren jälkiä. Steriloi se ennen käyttöä ennen kuin se on erikoistunut antibakteeristen aineiden ja kiehuvan veden avulla;
 • jos jokainen päivä ennen hygienian sterilointia ei ole mahdollista, suorita tämä menettely vähintään 2 kertaa kuukaudessa - ennen sen käyttöä ja sen jälkeen.
 • desinfioi astia perusteellisesti sen jälkeen, kun säädin on valmis;
 • sterilointiprosessin jälkeen - pyyhi se kuivaksi;
 • kun korkkia ei käytetä - pidä se erityisessä puuvillakotelossa, joka sisältyy sen pakkaukseen ostohetkellä;
 • kenttäolosuhteissa kulho voidaan käsitellä märillä pyyhkeillä.

Arviot

Lyubonka

Kaksi vuotta sitten sain tietää kuukautiskanavasta ja siitä tuli hyvin kiinnostunut. Kun olen tutkinut kaikki edut ja haitat, päätin vielä ostaa tämän hygienialaitteen. Haluan todeta, että olen hyvin tyytyväinen kulhon tehokkuuteen, ei pelkästään säästää rahaa merkittävästi, mutta samalla se on myös erittäin mukava, kompakti, helppokäyttöinen eikä vaadi yliluonnollista hoitoa. Yleisesti ottaen suosittelen silikonikorkkeja kaikille naisille.

Synnytyslääkäri-gynekologi Konstantin

Kollegani ja minä kokenut gynekologit tutkivat huolellisesti kuukautiskupin arvion ja kaikki sen edut. Ensimmäiset edut ovat, että se on valmistettu lääketieteellisestä silikonista, joka voi täydellisesti olla vuorovaikutuksessa jopa kaikkein ongelmallisimmalla naisella. Hän oli myös iloisesti yllättynyt hänen tilavuudestaan, monissa foorumeissa oli arvosteluja ihmisistä, jotka kärsivät suuresta purkauksesta ja samanaikaisesti vuotamisesta. Tätä hygieenistä työkalua käytetään noin 5–10 vuoden ajan, ja se houkuttelee myös sitä, että se on varsin edullinen vaihtoehto, sillä naiset, jotka ostavat tavanomaiset tamponit ja tyynynsä koko elämänsä ajan, käyttävät noin 60000 ruplaa. No, tämä hygieeninen keino ja varastointi ja sen helppokäyttöisyys eivät myöskään vaadi vakavia hoitoja. Kuukausikattojen ainoa miinus on, että verenvuoto kerääntyy naisen sisälle ja jonkin aikaa alkaa hajota, on myös infektioriski, koska veri voi virrata takaisin kohdunonteloon.

Valery

Kävin kuuden kuukauden välein naislääkärillä ja kun keskustelu kääntyi purkautumiseni runsaasti. Selitin, että kausieni tällaisen yksilöllisyyden vuoksi löysin itseni usein väärinkäytöksissä. Kuunnellessani surullista tarinaani hän sanoi, että gynekologien massa oli jo siirtynyt nykyaikaisempiin hygieniakeinoihin - silikoni tippuu kuukautisia varten. Olen selittänyt minulle kaikki tämän laitteen edut, kertomalla sen pitkäaikaisesta, tilavuudesta ja turvallisuudesta naisen keholle - päätin heti ostaa tämän suukappaleen. Kun käytin sitä kolmen kuukauden ajan, voin sanoa luottavaisin mielin, että olen pahoillani siitä, että en aloittanut sitä aikaisemmin. Ainoa asia, jota en pitänyt, oli se, että en heti sopeutunut sen käyttöönottoon, mutta yleensä se oli paras ostos viimeisten kuuden kuukauden aikana.

Miten käyttää kuukautiskuppi?

Epätavalliset uudelleenkäytettävät tamponit ja patjat kuukautisten aikana - tämä on kuukautiskuppi. Hygieeninen kulho poimii emättimen koon ottaen huomioon lokeron pituuden ja leveyden sekä sen kapasiteetin. Huolimatta kaikista kuukautiskannen käytön eduista on joitakin haittoja.

Kuukautiskuppi - tamponien ja tiivisteiden vaihtaminen kriittisinä päivinä

Mikä on kuukautiskuppi?

Kuukautiskuppi on uudelleenkäytettävä intiimihygieniatuote, jota käytetään kriittisinä päivinä. Kulho on taloudellinen, ympäristöystävällinen ja tilavampi korvaaminen klassisille tamponeille ja kertakäyttöpakkauksille.

Muut merkit:

 • kuppi kuukautisia varten;
 • kuukautiskolvi;
 • hygieeninen kuppi;
 • emättimen suppilo;
 • korkki kriittisille päiville;
 • kuukautiskorkki.

Kirjoita vaihtoehto menstruaatiokorkki

Visuaalisesti kuukautiskorkki on pieni säiliö, joka on kellon muodossa lyhyt "varsi", joka on kepin tai pallon muodossa. "Kellon" leveys riippuu työkalun valmistajasta ja koosta. Kuvassa näkyy, mitä hygieeninen korkki näyttää:

Kuppi asetetaan emättimeen, jonka jälkeen se kiinnitetään seiniin sisäisten lihasten tyhjiön ja paineen avulla. Tämä teline eliminoi vuodon mahdollisuuden ja poistaa epämukavuutta käytettäessä. Kriittisinä päivinä vapautunut kuukautiskierto kerääntyy kellotuppiloon ja purkautuu aineen uuttamisen jälkeen.

Kuppien käyttöaika riippuu valmistajasta ja vaihtelee 1 - 10 vuoden kuukaudessa. Koska kuukautiskorkit ovat hyvin erilaisia, on mahdollista valita sopiva hygieniatuote kaikille naisille.

Mikä on kuukautiskuppi?

Kuukautiskantaa käytetään kriittisinä päivinä, sillä se korvaa kertakäyttöiset tamponit ja tiivisteet. Kapa ei absorboi eritteitä, vaan kerää ne itsensä sisään, joten se sisältää suuremman määrän kuukautiskiertoa ja ei vaadi usein vaihtoa.

Kun kuukautiskorkki on asianmukaisesti käytetty, vuotoja on lähes mahdotonta.

Menetelmä kuukautiskuppien kiinnittämiseksi poistaa käytännössä vuotojen todennäköisyyden. Lisäksi korkit eivät salli verenvuodon kosketusta emättimen seiniin, mikä parantaa paikallista mikroflooraa.

Menstruaalisen korkin edut ja haitat

Menstruatiokupissa on useita tärkeitä eroja tavallisista tamponeista ja tyynyistä. Jotkin näistä ominaispiirteistä liittyvät välineet, toiset voivat tulla vakaviksi haittapuoliksi.

Kuukautiskannen etuja ovat seuraavat:

 1. Terveydenhuolto: toisin kuin tamponit, capa ylläpitää naisten sukupuolielinten mikroflooran luonnollista tilaa ja estää dysbioosista johtuvan lisääntymisjärjestelmän tulehdussairauksien kehittymisen.
 2. Haitattomuus: kuukautiskuppi on valmistettu hypoallergisista aineista, ei sisällä valkaisuaineita, makuja ja muita haitallisia lisäaineita. Sen käyttö ei kuivaa emättimestä eikä aiheuta myrkyllistä sokki-oireyhtymää.
 3. Hygienia: kun käytetään kuppeja kuukautisia varten, neste erotetaan emättimen seinistä, joten epämiellyttävä haju on lähes huomaamaton. Lisäksi työkalu on erittäin helppo puhdistaa ja steriloida.
 4. Helppokäyttöisyys: emättimen kapu on tyhjennettävä 6-12 tunnin välein purkauksen voimakkuudesta riippuen. Perkolaation puutteen vuoksi sitä voidaan käyttää urheilussa, uinnissa, matkoilla ja nukkumassa.
 5. Säästöt: uudelleenkäytettävä käyttö maksaa korkeat alkuperäiskustannukset 8-10 kuukauden käytön jälkeen. Tamponien ja tamponien menojen puuttuminen säästää noin 2 000 ruplaa vuodessa.
 6. Ympäristön hoito: tamponien ja tyynyjen valmistus sekä niiden myöhempi hävittäminen saastuttavat ympäristöä. Toisin kuin nämä hygieniatuotteet, korkkeja käytetään monta vuotta, mikä vähentää jätteiden määrää kaatopaikalle.

Mahdollisuus uudelleenkäyttöön säästää hygieniaa

Hygienian haitat ovat seuraavat:

 1. Vaikeus käyttää: oppia käyttämään kulhoa oikein, tarvitset koulutusta ja kärsivällisyyttä. Aluksi hän voi luopua kädestään sisään- ja poistuessaan emättimestä. Jotta se ei aiheuttaisi haittaa, kosketa suihkun korkkia.
 2. Mahdolliset haitat: väärän lisäyksen, sopimattoman koon tai anatomisten ominaisuuksien vuoksi kupin läsnäolo emättimessä voi häiritä naista.
 3. Hoidon tarve: jotta korkki olisi steriili eikä vahingoita emättimen mikroflooraa, se on pestävä perusteellisesti, steriloitava kerran kuukaudessa ja säilytettävä erityisolosuhteissa.

Kuukautisten korkkien edut ovat suuremmat kuin pienet haitat.

Miten valita kuukautiskuppi?

Useimmat valmistajat tuottavat 2 tai 3 kokoa emättimen korkkia.

Niiden valinta riippuu emättimen koosta:

 1. Alle 30-vuotiaita naisia, jotka eivät ole luonnollisesti synnyttäneet, suositellaan käyttämään pieniä tai keskisuuria suuvartijoita.
 2. Synnyttäville naisille sekä yli 30-vuotiaille naisille tarvitaan pienempiä emättimen lihasvärin vuoksi suurempia kulhoja.

Eri valmistajien myöntämät samankokoiset lippalakit ovat aina erilaisia. Valitaksesi sopivan koon kaikille valmistajille, on tärkeää tietää 3 indikaattoria: kulhon pituus, leveys ja tilavuus.

pituus

Korkin pituus on indikaattori siitä, millainen epämukavuus, sisäisten elinten paine ja varojen virtaus riippuvat. Kuppi, joka on valittu pituudeltaan, ei tunneta emättimen sisäpuolella eikä sitä ole irrotettu.

Ensin sinun on päätettävä emättimen pituudesta:

 1. Kuukautisten aikana istu wc: hen, levitä jalat leveäksi.
 2. Aseta sormi emättimeen, yritä päästä kohdunkaulaan. Se on pieni ulkonema emättimen takana.
 3. Jos pääset kaulaan sormella, sinulla on lyhyt emätin. Jos sitä ei saavuteta - pitkä.

Kun olet valinnut 3 eri tyyppiä:

 1. Lyhyt: 38-44 mm. Sopii naisille, joilla on lyhyt emätin ja nuoret.
 2. Medium: 45-50 mm. Niitä voivat käyttää naiset, joilla on keskimääräinen ja pitkä emätin.
 3. Pitkä: 51-57 mm. Sitä käyttävät naiset, joilla on pitkä ja erittäin pitkä emätin.

Jos et ole varma emättimen pituudesta, on parempi ottaa lyhyt suukappale. On vaikeampi poistaa, mutta tällainen työkalu on taattu, ettei se vuota eikä aiheuta kulumista haittaa.

leveys

Kulhon leveys on sen halkaisijan mittaus "kellon" ulkoreunaa pitkin. On kolme päävaihtoehtoa:

 1. 40-41 mm: erittäin pieni koko nuorille ja neitsyille.
 2. 42-44 mm: pieni koko nuorten ja kissojen naisille sekä naisille, joilla on suuri emättimen sävy.
 3. 45-48: suuri koko naisille, joilla on heikot emättimen lihakset.

Erilaisia ​​kokoja ja muotoja kuukautiskorkilla

Leveyden valintaa kannattaa lähestyä vakavasti: leveä korkki saattaa tuntua epämukavalta sisäpuolelta, ja kapea korkki ei pysty kunnolla kiinnittymään emättimen seiniin ja aiheuttaa vuotoja. Jos et ole varma koosta, ota kulho, jonka siirtymäarvo on 44-45 mm.

tilavuus

Kulhon tilavuudesta riippuu kuinka usein se on tyhjennettävä. On kolme pääkokoa:

 • pieni: 18-24 ml;
 • väliaine: 25-31 ml
 • suuri: 32-38 ml.

Suurikapasiteetilla on usein suurempi pituus ja leveys, joten ne eivät sovi kaikille naisille. Rahastojen optimaalinen hankinta keskimäärin: sitä ei tarvitse muuttaa usein, eikä se aiheuta epämiellyttäviä tunteita.

Miten kuukautiskantaa käytetään?

Jotta kuukautiskorkki ei vuotaisi, ei tuntuisi sisällä eikä vahingoita kehoa, on opittava käyttämään tätä hygieniatuotetta oikein.

Menettelyn valmistelu

Ennen kynän ensimmäistä käyttöä kuukautisten aikana se on steriloitava. Tämä voidaan tehdä kuumalla vedellä useilla tavoilla:

 • metallikotelossa liesi;
 • muovisäiliössä tai erityisessä lasissa mikroaaltouunissa;
 • lisäämällä suolaa ja etikkahappoa.

Huuhtele kädet huolellisesti käyttäen saippuaa tai muuta käsin puhdistusainetta. Sitten voit tehdä kulhon asennuksen.

Miten upottaa?

Emättimen kapu on syötettävä seuraavasti:

 1. Pese kätesi matalalla alkalipitoisella saippualla.
 2. Etsi paikka, jossa voit kätevästi lisätä kulhon sisälle: istuu, puoli istuu, seisoo tai kohotettu jalka. Sama paikka koskee tamponien asettamista.
 3. Taita kapu 4 kertaa: puoleen ja uudelleen puoleen. Sinulla pitäisi olla pieni putki, jossa on kapea pohja ja laajempi yläosa.
 4. Levitä haavat ja anna taitettu suukappale laajalle ylöspäin. Korkin tulisi olla 1-2 cm emättimen sisäänkäynnistä.
 5. Pidä korkkia alhaalla ja suorita täysi käänne emättimen sisään. Kuppi avautuu ja kiinnittyy emättimen seiniin.

Miten taitetaan kuukautiskansi asennettavaksi

Miten poistetaan korkki?

Poista kuukautiskorkki seuraavasti:

 1. Pese kätesi huolellisesti.
 2. Levitä haavat, tuntuu sormilla kulhon ja sen pohjasta.
 3. Paina pohjaa alaspäin päästäksesi ilmaa sisään, ja tyhjiövaikutus on rikki.
 4. Tartu kulhoon peukalolla ja etusormella molemmin puolin, vedä varovasti itseäsi kohti ja vedä se ulos.

Huolehdi läheisestä hygieniasta

Menstruaatiokupille, jota on käytetty pitkään eikä tullut bakteerien kantajaksi, on huolellisesti huolehdittava siitä.

Lyhyt ohjeet emättimen korkin hoitoon:

 1. Desinfioi suojussuoja kuumassa vedessä tai antiseptisellä aineella ennen ensimmäistä käyttöä ja kuukautisten jälkeen.
 2. Kun korkki on tyhjennetty, huuhtele se kylmällä juoksevalla vedellä tai pyyhi steriileillä paperilaseilla.
 3. Älä käytä saippuaa, jolla on korkea alkalipitoisuus. Levitä hygieeninen neutraali saippua ilman hajusteita, jonka pH on 3,5.
 4. Käytä pussia puuvillaa, pellavaa, mikrokuitua ja muita kankaita, jotka päästävät ilmaan ja tarjoavat sisäisen ilmanvaihdon varastointiin.
 5. Pidä korkki pois auringosta: suora auringonvalo ja yli 140 asteen lämpötilat voivat vahingoittaa kuukautiskupia.

Sopivin paikka kuukautiskannen säilyttämiseen on kangaspussi.

Kulhon hoito helpottaa lisätuotteita valmistajilta: erikoispussit ja -laukut, desinfiointilasit, sterilointitabletit ja paljon muuta.

Vasta-aiheet

Kynän käytön vasta-aiheet sisältävät seuraavat tilat:

 1. Tuotteen komponenttien suvaitsemattomuus: kun allergia kumille tai lateksille, ei voi käyttää tällaisten materiaalien lokeroa. Hypoallergeenisille lääketieteellisille silikonikannuille tämä tuote on merkityksetön.
 2. Synnytyksen jälkeinen verenvuoto: gynekologin on valvottava verenvuodon määrää, joten et voi käyttää kupillista.
 3. Emättimen mekaaniset vauriot: synnytyksen, leikkauksen, kaaretuksen ja muiden emättimen vammoja aiheuttavien toimenpiteiden jälkeen intravaginaalisia aineita ei saa käyttää.
 4. Intravaginaalisten keinojen kieltäminen: sairauksiin, joissa gynekologi kieltää käyttämästä intravaginaalista hygieniaa ja ehkäisyvälineitä, on myös hylättävä kuukautisten korkit.

Suhteellinen kontraindikaatio voi olla neitsyys: kuukautiskupin käyttö ei vahingoita emättimen kruunua, mutta voi aiheuttaa vakavaa epämukavuutta. Käyttämällä XS- ja S-kokoluokkia tämä voidaan välttää.

Mistä ostaa ja kuinka paljon on korkki?

Uudelleenkäytettäviä silikoni-kulhoja kuukautisia varten voi ostaa apteekista ja erikoistuneista verkkokaupoista. Supermarkettiketjuissa ja kauneusliikkeissä kuukautiskiertoja, toisin kuin tyynyjä ja tamponeja, ei myydä.

Arviot

Ostin kuukautiskierron suukappaleen bloggaajien ja tuttavien rave-arvioiden vuoksi. Käytin 3-4 kertaa eikä ymmärrä heidän iloaan, en pidä työkalusta! Sovellusmenetelmä on monimutkainen, sisältä tuntuu epämiellyttävä, paljon sekoittumista pesuun ja kiehumiseen. Todennäköisesti palaan tamponeihin.

Kuukautiskupit - valinta naisesta, joka ajattelee maailmaa. Voitteko kuvitella, kuinka monta tamponia ja tyynyjä käytämme ja miten ne saastuttavat ympäristöä? Lääketieteellistä silikonikuppia käytetään enintään 15 vuoden ajan, eikä kerran, joten kulhoissa on käytettävä kaikkia, jotka eivät ole välinpitämättömiä luontoon.

Mennyt kuukautiskorkit 2-3 vuotta sitten. Minulle ei ole mitään rajoitusta: unohdin allergiat, emättimen kuivuuden, kystiitin ja rintamaidon tamponien käytön vuoksi. Hygieniatuotetta ei enää tarvitse vaihtaa 2–3 tunnin välein: tyhjennän kulhon 6, ja joskus 12 tunnin kuluttua. Suosittelen!

Arvostele tämä artikkeli
(1 merkkiä, keskimäärin 5,00 viidestä)