Onko kohdunkaulan kanavan atresia vaihdevuodet vaarassa ja millaista hoitoa tarvitaan?

Postmenopause on aika, jolloin naispuolinen keho muuttuu suuresti. Kohdunkaulan kanavan atresia voi olla yksi näiden muutosten seurauksista.

Kohdunkaulan kanavan Atresia on kohdunkaulan limakalvon seinämien fuusio.

Fuusion syy on postmenopausaalisen naisen kehon hormonitasojen muutos. Estrogeenin ja progesteronin tuotanto vähenee pysyvästi pysyvästi, mikä puolestaan ​​johtaa FSH: n ja LH: n tuotannon lisääntymiseen. Tämän seurauksena kohdunkaulan limakalvon atrofiat, sen luumen ja pituus vähenevät, stenoosi tapahtuu, joka lopulta voi muuttua atresiaksi.

Postmenopause on aika, jolloin naispuolinen keho muuttuu suuresti. Kohdunkaulan kanavan atresia voi olla yksi näiden muutosten seurauksista.

Kohdunkaulan kanavan Atresia on kohdunkaulan limakalvon seinämien fuusio.

Fuusion syy on postmenopausaalisen naisen kehon hormonitasojen muutos. Estrogeenin ja progesteronin tuotanto vähenee pysyvästi pysyvästi, mikä puolestaan ​​johtaa FSH: n ja LH: n tuotannon lisääntymiseen. Tämän seurauksena kohdunkaulan limakalvon atrofiat, sen luumen ja pituus vähenevät, stenoosi tapahtuu, joka lopulta voi muuttua atresiaksi.

Kliiniset oireet

Kohdunkaulan kanavan atresia ei välttämättä näy mitään, mutta useammin tällaisen valtavan tilan kehittyminen serosometrinä on mahdollista. Tämä on kokoelma seroottista nestettä kohdussa.

Koska kohdunkaulan limakalvon seinät on silmukoitu, ei ole mitään kanavaa seroisen nesteen vapauttamiseksi, joten se alkaa kerääntyä kohtuun. Munasolujen kautta se voi tunkeutua vatsaonteloon, mikä johtaa aseptiseen tulehdukseen. Kun nesteen määrä kasvaa, seuraavat oireet ilmenevät:

 • alempi vatsakipu;
 • lämpötilan nousu;
 • turvotus, kun suuri määrä nestettä kerääntyy;
 • kipu yhdynnässä;
 • yleisen myrkytyksen oireita.

Kohdunkaulan kanava on peitetty epiteelillä, jonka voimakkuus vaihtelee estrogeenitason mukaan. Näiden hormonien lukumäärä postmenopausessa vähenee asteittain, epiteeli ohenee ja ektooppisten polvien ulkonäkö on mahdollista.

Konservatiivinen hoito

Kohdunkaulan kanavan atresia on suora seuraus naisten sukupuolihormonien tuotannon vähentämisessä. Näin ollen hormonihoidon tulisi olla ensisijainen hoito. Monilla naisilla on kielteinen ja varovainen asenne hormoneihin, mutta kokeneen lääkärin käsissä olevat hormonit ovat tehokas keino. Hormoneiden käyttö ilman lääkärin määräämää lääkettä voi olla terveydelle vaarallista. Käytännössä näitä lääkkeitä käytetään:

Muita konservatiivisen hoidon keinoja ovat vitamiinihoito, emättimen peräpuikkojen nimittäminen, jotka palauttavat limakalvon. Yksi tärkeimmistä hoidon osatekijöistä on henkilökohtaisen hygienian sääntöjen noudattaminen, terveiden elämäntapojen säilyttäminen ja järkevä työ.

Kirurginen hoito

Joskus tämä tila monimutkaistuu sillä, että infektio liittyy. Postmenopausissa sukupuolielinten paikallista koskemattomuutta heikennetään, mikä luo suotuisat olosuhteet infektion kehittymiselle. Samaan aikaan on mahdollista purulenttinen purkautuminen epämiellyttävän hajua, kuumetta ja kipua vastaan. Jos nämä oireet tulevat esiin, kirurginen hoito on ilmoitettava.

Kirurgisen hoidon tarkoituksena on erottaa seroottinen neste kohdunontelosta ulkopuolelle. Tätä varten suoritetaan kohtuun tai kohdunkaulaan. Kun käytät tapauksia turvautua kokonaan poistamaan kohtu. Nämä toiminnot suoritetaan yleisanestesiassa, jota seuraa antibioottihoidon kurssi.

Ennaltaehkäisevät toimenpiteet

Kohdunkaulan kanavan atresiaa postmenopausaalisessa vaiheessa pidetään fysiologisena. Sitä esiintyy monissa postmenopausaalisissa naisissa. Jotta voisit suojautua vaarallisilta vaikutuksilta, on tarpeen noudattaa gynekologia. Ei tarvitse odottaa oireiden alkamista. Yksinkertaisella lantiontelon ultraäänitutkimuksella näkyy muutoksia kohdussa ja sen lisäyksissä. Sairauden ehkäiseminen on helpompaa kuin sen hoitaminen.

Vähintään kerran vuodessa on myös tarpeen tehdä testejä, kohdunkaulan läpimurtoja ja kohdunkaulan kanavaa sytologiaa varten. Jos havaitaan muutoksia, nimitetään syvempi tutkimus, johon kuuluvat biopsia ja instrumentaalitutkimukset.

Nykyaikaisen lääketieteen mahdollisuudet mahdollistavat lisääntymisjärjestelmän sairauksien onnistuneen diagnosoinnin ja hoidon. Jopa ne, joita aiemmin pidettiin käytännössä parantumattomina, esimerkiksi hedelmättömyyteen, erilaisiin kasvaimiin.

Miksi kohdunkaulan kanavan atresia kehittyy postmenopausaalisilla naisilla?

Hormonaaliset muutokset, joita esiintyy vaihdevuosien aikana, vaikuttavat kaikkiin kehon elimiin ja järjestelmiin. Lisääntymisjärjestelmän elimet vaikuttavat eniten. Ja kohdunkaulan kanavan atresia postmenopausaalisilla naisilla on melko harvinainen, mutta säännöllinen ilmiö. Onko syytä hoitaa tällainen ehto ja voiko se johtaa vakaviin seurauksiin?

määritelmä

Kohdunkaulan kanava on kohdunkaulan sisällä oleva tila, jonka avulla vain pääset käsiksi emättimestä. Tämä kanava on hyvin kapea, mutta pystyy venymään (esimerkiksi synnytyksen aikana). Sen venyttäminen on kuitenkin välttämätöntä vain lisääntymisjaksolla. Vaihdevuodessa tämä kanava pysyy suhteellisen rauhassa.

Climacteric hormonaalisen häiriön aikana kaikki lisääntymisjärjestelmän elimet pienenevät. He lopettavat tehtäviensä suorittamisen. Tämä kanava ei ole poikkeus, ja se vähenee vaihdevuosien aikana sekä pituuden että leveyden suhteen.

Kun valtio kehittyy, stenoosi kehittyy, eli luumenin asteittainen väheneminen. Menopaussin aikana tämän prosessin eteneminen on jatkuvasti läsnä. Tämän seurauksena tapahtuu atresia, eli kanava on täysin estetty. Tämä johtuu siitä, että sisäelinten atrofia kehittyy edelleen nopeasti.

syistä

Mikä on kunnon syy? Ja mikä on sen kehityksen mekanismi? Vähentynyt estrogeenituotanto johtaa kehon FGS: n lisääntymiseen. Samaan aikaan lisääntymiselinten herkkyys sille pienenee merkittävästi. Kohtun epiteelikerros sisältää melko paljon estrogeenireseptoreita. Koska estrogeenitason vähentämisvaikutus näihin elimiin on erityisen havaittavissa.

Kohdunkaula ei ole poikkeus. Se on täysin vuorattu epiteelisoluilla, jotka sisältävät estrogeenireseptoreita. Siten kun sen taso muuttuu, erityseritystila laskee merkittävästi ja limakalvot ohentuvat. Atrofinen prosessi alkaa kehittyä.

Valtio kehittyy myös patologisen tulehdusprosessin - kohdunkaulan jne. Seurauksena. Myös polyypit ja kystat, fibroidit, hyperplasia ja pahanlaatuiset kasvaimet voivat estää kanavan.

oireet

Menopaussin ja postmenopausaalisen sairauden saastuminen on täysin oireeton. Nainen ei ehkä ole tietoinen tästä prosessista. Mutta jos kuukautisten toiminta ei ole vielä valmis, tämä estää normaalin erittymisen kehosta. Tämän seurauksena muodostuu kliininen kuva, joka sisältää seuraavat oireet:

 1. Kipu alavatsassa;
 2. Lämpötilan nousu;
 3. Yleinen myrkytys;
 4. Ultraääni havaitsee nestettä kohdussa.

Muita ominaispiirteitä tai ei-tyypillisiä oireita ei muodostu.

Onko tämä normaali tila?

Kohdunkaulan kanavan postmenopausaalinen atresia ei useimmissa tapauksissa aiheuta vakavia terveysvaikutuksia. Joskus tämä ehto on kuitenkin hoidettava. Lisäksi, kun havaitaan, pakolliset käyntejä gynekologiin emättimen mikroflooran ja sytologian analysoinnilla tulee pakolliseksi.

Sytologian solujen näytteenotto on tärkeä ja välttämätön menettely. Tämän tutkimuksen tuloksena on mahdollista selvittää epätyypillisten solujen läsnäolo tai puuttuminen limakalvossa. Ja sitten huomaa syöpäprosessiin johtavien patologisten muutosten alku.

Koska onkologian kehittymisen todennäköisyys vaihdevuosien aikana on tarpeeksi korkea, tällainen analyysi katsotaan tarpeelliseksi. Vaikeus on kuitenkin se, että tutkimuksen näytteenottomateriaali suoritetaan kohdunkaulan sisäpinnalla. Ja on mahdotonta tehdä tätä suljetulla kohdunkaulakanavalla.

Täytyykö minun tulostaa kanava?

Jos potilas tuntuu normaalilta, vaihdevuodet ovat lieviä, patologisia oireita ei ole, niin kanavaa ei tulosteta. Koska ei ole tarpeen kerätä materiaalia kohdunkaulasta sytologiaan.

Vaikka on tärkeää ottaa huomioon perinnöllinen taipumus. Ja jos naisella on ihmisiä, joilla on syöpä lisääntymisjärjestelmässä, sytologiaa on analysoitava säännöllisesti. Tässä tapauksessa kohdunkaulan kanava on tulostettava.

Myös "tulostus" suoritetaan siinä tapauksessa, kun käytetään laitteistomenetelmiä (esimerkiksi transvaginaalinen ultraääni), on todettu, että endometrium on lisääntynyt tilavuudessa. Tämä voi tarkoittaa hyperplasiaa, joka teoriassa voi johtaa onkologisen prosessin kehittymiseen. Tällöin suoritetaan myös ”tuloste” päästäksesi kohtuun.

Se on myös vaarallinen tila, jossa fuusio tapahtui, mutta kuukautiskierto ei ole vielä valmis. Tämä estää normaalin veren virtauksen kohdusta.

hoito

Hoito voidaan suorittaa sekä paikallisesti että yleisesti. Esimerkiksi hormonaaliset pillerit, jotka lisäävät estrogeenin tasoa elimistössä, johtavat siihen, että kaikki vaihdevuosien oireet eivät ole niin kirkkaita. Paikalliset keinot mahdollistavat limakalvojen surkastumisen ja mikroflooran normalisoinnin.

hormonit

Seuraavia ajankohtaisia ​​lääkkeitä määrätään:

 • Ovestin - kerma paikalliseen käyttöön. Vasta-aiheista on vain kielto soveltaa ihon vahingoittuneita alueita, syövän prosesseja ja tuntemattoman etiologian verenvuotoa. Käytetään neljä viikkoa kerran päivässä, päivittäinen 500 mg: n annos. Rahaston kustannukset 1358 ruplaa;
 • Estrioli - emättimen peräpuikot 800 ruplaan. Niitä käytetään päivittäin yksi kerrallaan kuukaudessa, sitten annosta voidaan pienentää. Ovestinille tyypillisten vasta-aiheiden lisäksi herpes- ja maksatauteja sairastavilla potilailla on kielletty vastaanotto;
 • Estroads ovat kynttilöitä, joita levitetään intravaginaalisesti, yksi päivässä kahden viikon ajan, tarvittaessa lääkäri voi nostaa annosta ja antotapaa. Samat kontraindikaatiot kuin Ovestinilla. Rahoituskustannukset 573 ruplaa.

Niiden rinnalla yleistä hormonihoitoa voidaan määrätä tai ei.

leikkaus

Tässä tapauksessa suoritettua toimintaa kutsutaan bougienage-toiminnoksi. Se on erittynyt kudos. Se suoritetaan yleisanestesiassa käyttäen transvaginaalista pääsyä. Potilaan sairaalahoitoa ei tarvita lähes koskaan.

Tämä on yksinkertainen interventio, elpymisaika, jonka jälkeen on vain noin 3-5 päivää. Tänä aikana ei ole toivottavaa joutua vakavaan fyysiseen rasitukseen. Ja myös on tarpeen rajoittaa sukupuolielämää.

ennaltaehkäisy

Estä kohdunkaulan kanavan fuusio. Voit tehdä tämän noudattamalla useita sääntöjä:

 1. Vältä infektioita ja tulehdusprosesseja huolellisesti;
 2. Suojattava yhdynnän aikana;
 3. Noudata huolellisesti sukupuolielinten hygieniaa;
 4. Vältä stressiä;
 5. Tarkkaile kunnolla huolellisesti, älä siedä kuivuutta emättimessä, ja ota välittömästi yhteys lääkäriin määrätä hoitoa.

Tietenkin suuri rooli on sekä geneettisellä taipumuksella että aiempien kirurgisten toimenpiteiden, aikaisemmin siirrettyjen toimintojen jne. Aiheuttamilla tarttuvuuksilla. Kuitenkin näiden yksinkertaisten sääntöjen noudattaminen vähentää prosessin todennäköisyyttä.

I. Vaihdevuosien anatomiset ja toiminnalliset muutokset

Ensinnäkin nämä muutokset kehittyvät naaraspuolisessa urogenitaalisessa laitteistossa ja niille on tyypillistä sidekudoksen atrofia ja proliferaatio. Vaihdevuosien aikana nämä muutokset ovat tuskin havaittavissa, kuukautisten lopettamisen jälkeen, vaihdevuosien aikana, atrofiset muutokset ja sidekudoksen kasvu alkavat kehittyä nopeasti ja saavuttaa rajansa vanhuuden aikana (senium).

Ensinnäkin munasarjat alkavat muuttua: primordiaaliset follikkelit lakkaavat kehittymästä ja saavuttavat graaf-kuplan kypsyyden, menettävät kykynsä erittää täydellisiä munasoluja ja muodostaa keltaisia ​​runkoja. Koko munasarja kutistuu, tilavuuden väheneminen ja sidekudoksen kasvun takia, ja paikoissa ja kalkkikerrostumissa tiheys ja epätasaisuus. Millerin (W. Miller) mukaan 40-vuotiaan naisen munasarja painaa keskimäärin 9,3 g, ja 60-vuotiaan naisen munasarja on vain 4 g.

Munasarjan histologinen tutkiminen vaihdevuodet, follikkelien katoaminen ja keltaisten kappaleiden puuttuminen. Joissakin tapauksissa, jopa pitkittyneen vaihdevuosien aikana, munasarjoissa esiintyy eristettyjä follikkeleita, joiden kehittyminen ei kukoistu eikä lopu ovulaatioon. Tämä johtuu todennäköisesti osittain estrogeenin esiintymisestä virtsassa naisilla, jotka ovat olleet vaihdevuosina monta vuotta (toinen estrogeenin lähde vaihdevuosien aikana voi olla lisämunuaiset (ks. Alla).

Munasarjan parenkyymissä sidekudos kasvaa merkittävästi, entisten corpus luteum -paikkojen paikoissa esiintyy hyaliinikuppeja. Munasarjojen verisuonissa (verisuonissa ja verisuonissa) havaitaan myös hyaliinin transformaatio ja skleroosi.

Viime vuosien kokeelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että kun nuori eläin siirretään vanhaan eläimen munasarjaan, follikkelit voivat muodostaa ja kypsyä siinä [R. Stieve]. Nämä tutkimukset ovat johdonmukaisia ​​F. S. Otroshevevichin tietojen kanssa, jotka jo 1896 totesivat, ettei munasarjojen alusten degeneraation ja niiden toiminnan lopettamisen välillä ole suoraa yhteyttä; munasarjat lopettavat toimintansa, kun niissä syntyneiden alusten lukumäärä on merkityksetön ja ruokavalio on vähän muuttunut. Pääosassa munasarjojen toiminnan lopettamiseen johtavassa monimutkaisessa prosessissa F. F. Otroshevevin mukaan on hermosto. Munasarjan rakenteelliset muutokset eivät ole aina ja eivät täysin vastaa sen toimintaa. Samat johtopäätökset olivat N. I. Kushtalov (1918), joka tutki 65–12-vuotiaiden naisten munasarjoja. Hän ei nähnyt tiukkaa yhteyttä munasarjan särkymisen ja naisen iän välillä. Hermoston merkitystä ikään liittyvien muutosten kehityksessä vahvistaa nyt I. A. Eskinan ja N. V. Mikhailovin kokeelliset tutkimukset, jotka osoittivat, että vanhemmat eläimet vastaavat nuoriin eläimiin verrattuna haitallisiin tekijöihin muuttuneella reaktiolla, ja nämä muutokset eivät liity arvonalentumiseen adrenokortikotrooppisen hormonin (ACTH) muodostuminen aivolisäkkeessä tai adrenokortin reaktion heikkeneminen ACTH: lla ja ikään liittyvillä muutoksilla keskushermostoon, jotka säätelevät ACTH: n vapautumista.

Myös munanjohtimet käyvät läpi regressiota: putken lihaskerros ohenee ja korvaa asteittain sidekudoksen; limakalvon atrofian taittumat, menettävät niiden silmukat; putken lumenin kapeneminen - putken lumenin osittainen ateria tai täydellinen hajoaminen tulee näkyviin.

Kohdun vaihdevuosien alussa (hyperfollikulaarinen faasi) kohdun kohdalla on jonkin verran suurentunut, mehukas, pehmennyt, sitten alkaa pienentyä tilavuutta, sen lihaskuidut atrofioidaan ja korvataan sidekudoksella, astiat skleroidaan. 21–30-vuotiaiden naisten kohdun keskimääräinen paino on 46,43 g ja 61–70-vuotiaana 39,51 g. Kohtuun ontelo kaventuu ja lyhenee. Endometrium muuttuu erityisen voimakkaasti: aluksi sen funktionaalinen ja sitten basaalikerros atrofoituu. Menopaussin aikana, jolloin follikkelit lopulta häviävät, kohdun limakalvo vähitellen. muuttuu atrofiseksi seniiliksi limakalvoksi, jossa ei ole erilaistumista funktionaalisiin ja basaalikerroksiin.

Vaihdevuosien aikana todellinen rauhas- ja kystinen hyperplasia (esiintyy aikaisintaan vuoden kuluttua vaihdevuodet) ja rauhasen yksinkertainen kystinen laajeneminen (pitkittynyt vaihdevuodet) havaitaan usein kohdun limakalvossa. Nämä limakalvojen muodot eivät ole toiminnallisesti aktiivisia, koska niiden esiintymisen ja kehittymisen syy ovat mekaaniset tekijät, eräänlainen endometriumin ovula Nabothii [E. I. Quater, alkoholi (N. Speert), Mac Braid (J.M. McBride)]. Vaihdevuodessa endometrium on yhä atrofisempi. Alhaisella estrogeenisellä aktiivisuudella havaitaan usein endometriumin polyyppejä. Arterioolien kierteinen kateus katoaa. Laskimoverkko sijaitsee lähellä limakalvon pintaa. Näiden suonien kyyneleet voivat aiheuttaa kohdun verenvuotoa vaihdevuosien aikana. Rauhaset kutistuvat, niiden eritys vähenee. Kohdunkaula, sen emättimen osa pienenee merkittävästi, joskus partio vaginalis häviää kokonaan. Kohdunkaulan kanava kapenee; vanhuudessa syntyy stenoosia ja synechiaa, mikä aiheuttaa sen täydellisen esteen. Tällaisissa tapauksissa salassa voi kerääntyä kohtuun, joka infektion läsnä ollessa voi aiheuttaa pyometraa (myrskyn kertyminen). Nivelsiteiden kehittyvän atrofian ja lantion sidekudoksen rypistymisen takia lantionpohjan ja kohdun muutoksen sijainti: anteflexio muuttuu retroflexiksi, ja lantionpohjan lihasten atrofia johtaa usein kohtuun.

Vaihdevuosien alussa emätin on hypereminen, sitten se kuivuu, sileä, vähemmän joustava, limakalvo menettää taitoksensa, joskus se menettää epiteelin (tältä pohjalta joskus kehittyy emättimen seinämien tarttumat), emätin yleensä tasoittuu ja lyhenee. Glyogeenin ja maitohapon väheneminen vähentää emättimen sisällön pH: ta, mikä johtaa normaalin emättimen kasviston hajoamiseen ja heikentää emättimen "suojaavia" ominaisuuksia. Seniilinen kolpiitti, trofiset häiriöt ja stenosointiprosessit (Craurosis fornicis vaginae) alkavat.

Ikäkohtaiset muutokset emättimessä heijastuvat munasarjojen sytologiseen kuvaan ja munasarjojen toiminnallisen tilan indikaattoreihin.

Taulukossa 5 (Davis ja Pearl) esitetään muutoksia emättimessä vaihdevuosien aikana ja naisen elinaikana.

Taulukko 5
Ikäkohtaiset muutokset emättimessä (Davisin ja Pearlin mukaan). Kaavio, jossa esitetään estrogeenihormonin rooli emättimen biologisessa tilassa, sen limakalvon rakenne ja sen salaisuuden luonne.

Vastasyntyneillä emättimen limakalvo kehittyy äidin estrogeenihormoneille altistumisen seurauksena; Aikana lapsuudesta murrosiän, emättimen seinämä on huonosti kehittynyt, on vähäinen alkalinen purkaus, sisältää sekakokki-mikroflooraa. Murrosiän puhkeamisen yhteydessä emättimessä tapahtuu rytmisiä syklisiä muutoksia, joiden aikana emätin epiteelisuojuksen paksuus ja rakenne muuttuvat.

Myös vaihdevuosien ulkoiset sukupuolielimet muuttuvat: pubis ja labia majora menettävät ihonalaisen kerroksen, tulevat levottomiksi. Hauska hiukset tulevat ohuiksi ja harmaiksi. Usein merkitty patologinen pigmentti (vitilago). Labia majora muuttuu hiljaiseksi, vähitellen atrofioimalla ja kääntymällä ohuiksi nahkaksi taitoksiksi. Follikulaarisen hormonin väheneminen tai puuttuminen vaihdevuosien aikana on usein kivulias kutina, leukoplakian ja krauroosin esiintyminen.

Joillakin naisilla myöhäisen vaihdevuosien aikana klitoris kasvaa ilmeisesti androgeenisten hormonien vaikutuksesta, joka kasvaa tänä aikana. Kliitori tulee joskus hyvin herkäksi, mikä johtaa erotiikkaan. Joillakin henkisesti sairailla naisilla, jotka olivat vaihdevuosien aikana 10–12-vuotiaita ja jotka kärsivät hyperseksuaalisuudesta ja itsetyydytyksestä, meidän oli tarkkailtava merkittävästi laajentunutta ja voimakkaasti tuskallista klitorista; klitoriksen kasvu tapahtui myös sen jälkeen, kun potilaan metyylitestosteroni käytettiin kohdun fibroidien aiheuttamaa verenvuotoa kohden kuuden kuukauden ajan. Samanlaisia ​​ilmiöitä ovat kuvanneet E. Zhili (E. Guiley).

Sukuelinten elpymisen mukaan myös maitorauhaset muuttuvat. Niiden rauhaskudos on atrofoitu ja tiivistetty. Usein rintarauhasen koko kasvaa rasvapitoisuuden vuoksi. Naisille, jotka ovat ohentuneet, rintarauhaset täysin atrofoituvat, jolloin vain harjaantunut karvapeite ympäröi huomattavasti voimakkaasti pigmentoituneen nännin.

Virtsajärjestelmässä esiintyy merkittäviä anatomisia ja morfologisia muutoksia vaihdevuosien ja vaihdevuosien aikana. Virtsaamisen osalta: virtsan inkontinenssi ja usein virtsaaminen. Nämä ilmiöt ilmenevät kuten aikaisemmin muokattuissa virtsa-elimissä (kolpo-kolpo-kystokelae - emättimen seinämien prolapsi yhdessä rakon pohjan kanssa) ja täysin terveissä.

E. Held (E. Held) 1000: sta virtsaamishäiriöstä kärsineestä naisesta vain 75: llä havaittiin voimakasta virtsarakon prolapsia (kystokoaeleja), joka havaittiin ensimmäistä kertaa vain vaihdevuosien aikana. Nämä häiriöt hävisivät pian follikulaarisen hormonin käyttöönoton myötä, mikä tekijän mukaan, joka aiheutti virtsarakon sävyn lisääntymisen, vaikutti virtsan toiminnan normalisoitumiseen.

Tällä hetkellä Wassermanin (L. L. Wasserman), Langrederin (W. Langreder), Ellersin (G. Ellers) ja muiden tutkimusten mukaan näiden sairauksien patogeneesi on saanut jonkin verran erilaista kattavuutta. Lithodin kolmion alueella ja virtsaputken takaseinässä, toisin sanoen monikerroksisella epiteelillä vuorattua virtsajärjestelmän alueilla, tapahtuu samoja muutoksia kuin emättimessä. Nämä muutokset riippuvat naisen kehon kyllästymisestä hormoneilla elämän eri aikoina: ennen synnytystä ja sen jälkeen, munasarjojen vajaatoiminta vaihdevuosien aikana. Jälkimmäisessä tapauksessa virtsaputken limakalvo tulee atrofiseksi, sen taittumat ovat harvinaisia, eivät täytä virtsaputken lumenia, mikä aiheuttaa toiminnallisen virtsankarkailun ilmiöitä. Pienten annosten käyttöönotto estrogeeni- tai androgeenivalmisteissa normalisoi virtsaputken limakalvon tilan. Androgeenien pitkäaikainen anto suurina annoksina aiheuttaa virtsaputken epiteelin atrofiaa ja lisää virtsankarkailun oireita. Virtsaamisen rikkomista vaihdevuosien aikana pahentaa myöhemmät atrofiset prosessit, joita esiintyy rakon seinissä ja virtsaputkessa.

Endokriiniset rauhaset havaitsevat ilmaistut anatomiset ja morfologiset muutokset. Erityisesti huomattavia muutoksia havaitaan aivolisäkkeessä (pääasiassa adenohypofyysi). Yleisurheilun alusta munasarjojen toiminnan täydelliseen häviämiseen liittyy adenohypofyysiin syklisiä muutoksia. Nämä muutokset koostuvat kromofobisten solujen muuntamisesta kromofiilisiksi soluiksi, jotka, riippuen niiden suhteesta värjäykseen, voivat olla basofiilisiä, havaitsevat perusvärin ja eosinofiiliset, nähdessään happaman värin. Basofiilisoluissa muodostuu follikkelia stimuloivaa hormonia, tyrotrooppista, adrenokortikotrooppista ja kasvuhormonia eosinofiilisissä soluissa - luteonisoivissa ja laktogeenisissä hormoneissa. Normaalilla munasarjojen toiminnalla rakeistusprosessi tapahtuu syklisesti adenohypofyysissä, kromofiiliset (basofiiliset tai eosinofiiliset) solut ja degranulaatioprosessi, kun värjäyssolut häviävät. Granulaation ja degranulaation intensiteetti riippuu veressä olevan estrogeenin tasosta. Menopaussi (erityisesti kirurgisen tai säteilykastraation yhteydessä) syklinen prosessi on häiriintynyt. Basofiilisissä soluissa on taipumus vakuoloitua, mikä johtaa lisääntyneeseen tuotantoon ja virtsan follikkelia stimuloivaan hormoniin. Fysiologisen vaihdevuosien aikana aivolisäkkeen hyperplasia ja hypertrofia etupuolella. Vaihdevuosien aikana. kirurgisen kastraation jälkeen havaitaan aivolisäkkeessä voimakkaasti vacuolisoituja "kastraattisoluja". Estrogeenien ja androgeenien oikea-aikainen käyttöönotto saattaa viivästyttää näitä muutoksia.

Vaihdevuosien aikana kilpirauhanen alkaa kasvaa, ja sen laajentuminen ennen vaihdevuosia voi muuttua struksi. On osoitettu kokeellisesti, että kastraatio lisää kilpirauhasen toimintaa. Kilpirauhasen toimintahäiriö esiintyy usein ensimmäistä kertaa vaihdevuosien aikana ja ilmenee hypertyreoosina tai basedovismina ja joskus myxedemana. Luultavasti kilpirauhasen stimuloivan hormonin lisääntynyt erittyminen on usein merkittävä kilpirauhasen toimintahäiriöissä.

Lisämunuaisen kuoren aikana vaihdevuosien aikana hypertrofoitu, hyperplassoitiin ja se muodostaa suuren määrän lipoidia sisältäviä soluja (Steve). On todettu kliinisesti ja kokeellisesti, että tämä lisämunuaisen kuoren hyperplasia muodostuu lisäämällä zona fasciculea, sen parenkymaa. Kliinisille häiriöille potilaille yliherkkyys adrenaliinille on usein ominaista lisääntynyt verenpaine, lisääntynyt syke, veren ja virtsan sokeripitoisuus sekä muut sympaattisen hermoston lisääntyneeseen aktiivisuuteen liittyvät ilmenemismuodot.

50-vuotiailla 38–59-vuotiailla naisilla, jotka kärsivät vaihdevuosien patologisista ilmenemismuodoista, N. V. Svechnikova ja V. F. Saenko-Lyubarskaya totesivat adrenaliinimäärän huomattavan lisääntymisen veressä - jopa 20–60% verrattuna terveisiin naisiin 5–10%. samassa iässä. Ilmeisesti adrenaliinin lisääntynyt pitoisuus ja sympaattisen hermoston lisääntynyt aktiivisuus yhdistettynä hypotalamuksen reaktiivisuuden lisääntymiseen johtavat neuro-vegetatiivisiin ja vasomotorisiin häiriöihin.

Haiman kohdalla, jossa on vaihdevuosia, havaitaan hypersafiaa, hyperplasiaa ja saarekkeita.

Glukoosin ravitsemuksellinen ja parenteraalinen antaminen naisille vaihdevuosien aikana havaitaan pienempi toleranssi hiilihydraatteja kohtaan [A. Lipelt (A. Liepelt)]. Wieselin mukaan ruokavalion glukosuria, toisin kuin todellinen diabetes, esiintyy usein vaihdevuosien aikana sekä naisilla, jotka ovat laihoja että lihavia. Haiman häiriöt ilmeisesti liittyvät suuresti haimatulehdushormonin adenohypofyysin erittymiseen.

Kohdunkaulan aiheuttaman tahran sytologia ja analyysinopeus

Kohdunkaulan kanavan tulehdus on kohdunkaulan kanavan tulehdus. Kohdunkaula-kanava - sijaitsee kohdun ja emättimen välissä. Kohdunkaulan kohdunkaula on vuorattu lieriömäisellä epiteelillä, jonka tulehdusta kutsutaan endocervicitikseksi. Jos kohdunkaulan emättimen segmentin kudokset tulehtuvat ulkopuolelta, se on exocervicitis tai cervicitis.

Nämä patologiat ovat melko yleisiä hedelmällisessä iässä (7: stä 10: stä naisesta), postmenopausissa - tämä tapahtuu harvemmin - 3: sta 10: stä naisesta. Tulehdukselle on monia syitä. Kohdunkaulaa on hoidettava epäonnistumalla, muuten se aiheuttaa komplikaatioita eroosioiden, polyyppien, endometriumin dysplasioiden muodossa, joita pidetään syöpälääkkeinä. Kohdunkaula ja kohdunkaulan kanava ovat itsessään este taudinaiheuttajien pääsylle kohdunonteloon.

Ilmiön etiologia

Syynä ovat pääasiassa traumaattiset vammat (esimerkiksi syntymävammat);

 • kaula-alueen lääkäreiden manipulointi;
 • tiettyjen lääkkeiden ottaminen, jotka voivat vaikuttaa liman kemialliseen koostumukseen, voivat muuttua;
 • kohdunkaulan muutokset, jotka johtuvat aborttien aiheuttamasta epäasianmukaisesta asennuksesta, kanavan kaavinta ja koettelemista varten;
 • kohdunkaulan ptosis;
 • syöpätaudit;
 • sädehoito;
 • eroosio;
 • sukupuoliteitse tarttuvat taudit;
 • menstruaalisen veren kaulaan joutuminen kuukautisten aikana;
 • immuunipuutos hepatiitissa, diabeteksessa, AIDSissa;
 • stressiä.

Seuraavat edustajat voivat aiheuttaa tulehdusta: gonokokit, klamydiat, sienet, ureaplasma, E. coli, trichomonas, cocci, HSV, HPV. Tulehdus alkaa yleensä emättimestä, asteittain nousemalla. Cervicitis ei yleensä esiinny erillään, usein ne yhdistetään muiden osastojen tulehdukseen: Bartholinitis, vulvitis, kaulan kääntyminen (ectropion) jne. Raskaana olevilla naisilla kohdunkaulan hoito on vaarallista varhaisen synnytyksen tai keskenmenon vuoksi.

Infektion leviäminen voi tapahtua sukupuoliyhdistyksen aikana, emättimestä emättimen aikana, verestä tai lymfogeenisestä muista tulehduspisteistä. Mutta kaikki nämä patogeenit aiheuttavat tulehdusta vain edellä luetelluilla laukaisutekijöillä.

Oireelliset oireet

Kohdunkaulan kanavan tulehdus (kohdunkaula) on jaettu akuuttiin ja krooniseen; polttoväli ja diffuusi. Epäselvä muoto on suhteellisen harvinaista.

Kun tulehdus ilmenee, ilmestyy purulentin tai limakalvon haraetra; harvemmin vatsakipuja vatsan tai vatsaan luonteeltaan; dyspareunia ja dysuria. Kohdunkaulan kohdunkaula on turvonnut ja hyperemiallinen. Limakalvot voivat pullistua, on verenvuotoja ja haavaumia. Pitkäaikainen tulehdus tapahtuu akuutin hoidon puuttuessa. Tuloksena ei ole vain eroosio, vaan tiivistyminen ja kohdunkaulan hypertrofia.

Erityisiä ominaisuuksia ovat:

 • lisääntynyt vatsakipu liikunnan aikana;
 • emättimen purkautuminen kasvaa tilavuudessa ja sillä on erilainen väri veren sekoittamalla;
 • yhdynnän aikana, douching, laivasto - veren purkautuminen voi ilmetä;
 • räjähdysmäisen tulehduksen yhteydessä purkautuminen saa epämiellyttävän hajun ja vaahdot.

Nämä oireet ovat tyypillisiä tulehduksen akuutille vaiheelle, mutta kohdunkaulan esiintyminen voi esiintyä usein ilman oireita, mutta kudosmuutokset jatkuvat. Kroonisella muodolla ei ole ulkoisia oireita, kivun oireyhtymää ei havaita.

Hyperemia ja ödeema ilmenevät heikosti, mutta kanavakudos tuhoutuu enemmän kuin akuutin ajanjakson aikana. Tämä johtuu siitä, että esiintyy dystrofiaa, mikä vaikuttaa epidermin alempiin syviin kerroksiin. Sylinterimäinen epiteeli voidaan korvata tasaisella.

Kohdunkaulan ilmentyminen patogeenityypistä:

 1. Gonorrheaalinen cervicitis - akuutit, akuutit oireet; klamydian kanssa - ne ovat vähemmän voimakkaita.
 2. Herpeettinen cervicitis - kohdunkaula, kun sitä katsotaan kirkkaana hyperemisenä, löysänä, haavauma-alueilla.
 3. Trichomonas cervicitis - kaulassa on pieniä pisteiden verenvuotoja ("mansikan kohdunkaula"), ja tislaussytologia sisältää usein epätyypillisiä soluja.
 4. Kun HPV on kaulassa, on eri kokoisia haavaumia ja kondylomia.

Bakteeri-vaginosis lisää perineumin palamisen ja kutinaa.

Diagnostiset toimenpiteet

Usein oireettoman kurssin vuoksi diagnoosi tapahtuu usein sattumalta. Tarkan diagnoosin vuoksi tutkimuksen tulisi olla kattava. Kolposkopia on tarpeen - kohdunkaulan tutkiminen peilillä ja mikroskoopilla. Jotkut patogeenit antavat jo erityisiä merkkejä, esimerkiksi herpes-vaurioita.

Tarkastuksen lisäksi tarvitaan laboratoriokokeita:

 1. Bakposev-maku emättimestä ja kohdunkaulasta - tunnistaa patogeenin tyypin ja sen herkkyyden antibiooteille.
 2. PCR-menetelmä on tarkin, mutta kallis. Se voi määrittää infektiotyypin veressä ja limakalvon kaaviossa. Joidenkin infektioiden havaitseminen ilman PCR: ää ei ole mahdollista; Näitä ovat gonorrhea, mykoplasmoosi, klamydia, HSV, HPV.
 3. Kohdunkaulakanavasta peräisin olevan tahran sytologinen tutkimus - määrittää solujen muutokset kohdunkaulan onkologian alkumuodoissa. Tärkein syy epäiltyyn syöpään on sytologinen menetelmä.
 4. ELISA - ELISA - on myös tärkein tutkimus STI: n diagnosoinnissa.

Muita tutkimusmenetelmiä:

 • Kohdun ja lantion elinten ultraääni;
 • virtsanalyysi ja ulosteet;
 • viljellään gonokokkilla;
 • PB, HIV ja hepatiitti.

Akuutti tulehdusjakso antaa suuren määrän leukosyyttejä (yli 30 näkyvää), lymfosyyttejä, histososyyttejä, lieriömäistä epiteeliä, jossa on suurennettu ydin, ja litteä epiteeli, jossa on dystrofisiä muutoksia.

Sytologinen analyysi naisilla, joilla on 30 solua näkökentässä, ei ole luotettava indikaattori tulehduksesta.

Leukosyyttien määrä ilmoitetaan vain, jos morfologista patologiaa ei ole, ts. fagosytoosi, ytimen tuhoaminen jne. Kroonisessa tulehduksessa sylinterimäinen epiteeli muuttuu eri kokoiseksi joidenkin tuhoutuneiden solujen kanssa (sytolyysi).

Hoidon periaatteet

On olemassa paljon tarttuvia patogeenejä ja muita syitä, joten hoitokuviota ja yksittäistä suunnitelmaa ei ole. Hoidon tavoitteena on patogeenin tuhoaminen, tulehduksen oireiden poistaminen eliminoimalla altistavia tekijöitä; tarvittaessa samanaikaisen patologian hoito. Varmista myös, että palautat emättimen mikroflooran. Tähän nimitetään kynttilät ja tabletit maitohappobakteereilla.

Patogeenin tyypistä riippuen käytetään antibakteerisia ja antiviraalisia aineita. Klamydiaalinen kohdunkaulan hoito voidaan onnistuneesti hoitaa tetrasykliineillä, makrolideilla, kinoloneilla, atsalideilla.

Pääruoan jälkeen ja tulehduksen tukahduttamiseksi määrätään paikallista hoitoa voiteilla ja voiteilla. Kohdunkaulaa ja emättintä käsitellään klorofylliptillä, hopeanitraatilla jne.

Viruksen kohdunkaulan vaikein hoito. Viruslääkkeiden joukossa herpes-määrättyjen asykloviirin, Valacikloviirin, hoitoon; soveltaa spesifisiä antiherpetic-lg: tä, vitamiineja, immunostimulantteja.

Kun HPV: tä määrätään sytostaatteihin, interferoneihin, kondylomatit suljetaan tai poistetaan. Atrofista kohdunkaulaa hoidetaan hormoneilla, jotka sisältävät estrogeeniä. Jos puhumme STI: stä, tulehduksen syynä, on myös kohdeltava seksuaalista kumppania.

Krooninen kohdunkaulahoito - hoito on huonompi, joten tarvitaan kirurgisia menetelmiä. Näihin kuuluvat diathermocoagulation (muuttuneiden alueiden polttaminen elektrodeilla); Tätä ei käytetä suunniteltua raskautta varten, koska hyytymisen jälkeen arpikanava muuttuu ja häiritsee synnytystä.

Laserterapia - kanavan patologinen kudos leikataan kapealla lasersäteellä. Tällä menetelmällä ei ole komplikaatioita ja verenvuotoa. Kryoterapia - nestemäisen typen toiminta -196 asteen lämpötilassa.

Kaikkia menetelmiä käytetään infektion poistamisen jälkeen. Hoidon tehokkuus tarkistetaan kolposkopialla ja laboratoriokokeilla hoidon aikana.

Erityisen tartunnan aiheuttamien "kohdennettujen" lääkkeiden lisäksi regeneroivien ja parantavien lääkkeiden käyttö on välttämätöntä - systeemisesti ja paikallisesti. Molemmat muodot on usein määrätty. Lisäkäsittely on fysioterapia: magneettiterapia, elektroforeesi jne.

Hoidon aikana kaikki intima-, urheilu- ja douching-aktiviteetit eivät kuulu. Kun oireet häviävät, hoitoa ei ole mahdollista lopettaa omalla harkintansa mukaan, vaikka terveydentila olisi parantunut. Tämä johtaa antibioottiresistenssiin ja sen vaikutuksen puuttumiseen.

Ennaltaehkäisevät toimenpiteet

Tärkein mittari on henkilökohtaisen hygienian säännöllisyys, erityisesti kuukautisten aikana. Tiiviste on vaihdettava 3 tunnin välein lietteestä riippumatta. Tosiasia on, että kuukautisten purkautuminen on hyvä kasvualusta bakteereille. Vapautuksen väheneminen tällä kaudella lisää myös sen osuutta.

Sulje suojaamaton sukupuoli; Älä etsi seksuaalisten kumppaneiden monimuotoisuutta. Vahvista immuniteetti 30 vuoden kuluttua, 2 kertaa vuodessa, varmista, että esität itsesi lääkärille ja suoritat rutiinitarkastuksen.

Muutokset vaihdevuosien aikana

Climax naisen kehossa muuttuu paljon. Jotkut muutokset ovat terveydelle vaarallisia. Näitä ovat kohdunkaulan kanavan atresia. Kanavan kapeudesta huolimatta kohdunkaulan kanava voi ulottua tiettyyn kokoon. Venyttämisen tarve tapahtuu synnytyksen aikana.

Vaihdevuodet, hormonien vaikutuksesta, kanava kapenee ja lyhenee. Kaikki sukupuolielimet pienenevät (ikääntyminen); myös niiden toiminnot muuttuvat. Menopausin aikana epiteelikudos muuttuu ohuemmaksi ja tuottaa vähemmän limaa. Kanava on stenoottinen. Mitä pidempään postmenopause kestää, sitä enemmän stenoosi lisääntyy ja täydellinen fuusio tapahtuu (atresia).

Kohdunkaulan kanavan atresia ei ole pakollinen postmenopausaalisilla naisilla. Kun estrogeenin määrä laskee, atrofiset prosessit lisääntyvät.

Jos kuukautiset ovat edelleen säilyneet, kanavan atresia on vaarallinen, koska jokin purkaus on poistettava kanavasta. Atresia voi johtaa liman pysähtymiseen ontelossa, se voidaan heittää munanjohtimiin ja aiheuttaa tulehduksen kohdussa ja putkissa. Sitten lämpötila nousee, vatsassa on kipua ja yleinen myrkytys lisääntyy. Postmenopausaalisissa tilanteissa tilanne voi toistua, koska kohtalainen neste voi muodostua kohtuun. Vaatii ultraäänen. Tarvittaessa kanava voi olla haarautunut, so. hitsattujen kankaiden leikkaaminen.

Kohdunkaulan kanava voidaan leikata vaihdevuosien aikana ja aiheuttaa patologiset syyt: serosometri, polyypit, endometriumin hyperplasia hormonien vaikutuksesta atrofian sijasta, pahanlaatuiset kasvaimet, STI: t, munasarjojen kirurgiset interventiot ja kohdun diagnoosikirurgia, keisarileikkaus, abortit, lisääntymiselimien geneettisyyden piirteet.

Mitä kohdunkaulan kanavan laajentuminen tarkoittaa?

Kohdunkaulan kanavan laajentamista voidaan tulkita kahdella tavalla. Joskus tämä on merkki alkaneesta patologisesta prosessista, mutta joissakin tapauksissa kohdunkaulan kanavan laajentuminen on luonnollinen muutos, joka ei uhkaa naisten terveyttä. Tästä syystä lääkärit eivät pidä kohdunkaulan kanavan laajentumista erillisenä oireena.

Tärkeimmät syyt

Jos kohdunkaulan kanava laajenee raskaustilan ulkopuolelle, dilatoituminen ei ole selvä vaara.

Mutta sallitun nopeuden ylittäminen voi olla merkki seuraavista patologioista:

 • kohdunkaulan kanavan luumeniin sijoitettu huokoinen muodostuminen sen laajenemisen vuoksi;
 • kohdunkaulan kystinen vaurio - Nabotovin kysta - ultraäänellä määritellään muodostukseksi, jossa on kaiuttomia sisältöjä, kysta voidaan esittää myös useilla muodostelmilla, joiden halkaisija on 1 - 3 mm;
 • kohdunkaulan hyvänlaatuiset kasvaimet - leiomyoma, hemangioma, fibromyoma;
 • adenokarsinooma;
 • adenomyoosista;
 • endometriumin kudoksen polyp;
 • "Syntynyt" fibroidit;
 • cervicitis (akuutti tai krooninen), mukaan lukien provosoidut STD: t;
 • kohdun kasvaimet, jotka aiheuttavat sisäisen osuuden venymistä.

Postmenopausaalinen aika

Climaxissa esiintyy useita muutoksia naisten kehossa, jotka vaikuttavat lisääntymiselimiin. Tämä koskee myös kohdunkaulan kanavaa. Vastauksena uuteen hormonitasoon se muuttuu hieman kapeammaksi.

Mutta mitä tarkoittaa kohdunkaulan laajentuminen? Vaihdevuodet ovat naiselle vaarallinen aika, koska monet vaaralliset sairaudet voivat aloittaa kehityksensä juuri nyt.

Jos gynekologisen tutkimuksen aikana kohdunkaulan kanava laajenee, tämä on merkki olemassa olevasta patologiasta. Useimmiten kohdunkaulan laajentuminen postmenopausaalisessa jaksossa johtuu:

 • emättimen segmentin tulehdus - kohdunkaula;
 • serozometra;
 • kohdun;
 • polypitoiset muodot;
 • endometriumin hyperplasia.

Näiden patologisten prosessien pääasiallinen syy on estrogeenituotannon puute, jota pidetään kohdunkaulan kanavan laajentamisen edellytys ja perusta.

kohdunkaulan

Krooninen kohdunkaulan muoto ilmaantuu ilman erityisiä oireita. Joissakin tapauksissa nainen panee merkille lievän samean serous-purulent-purkauksen.

Syy taudin kehittymiseen on kohdun ja / tai emättimen prolapsi, joka on ominaista vaihdevuodelle ja sen jälkeiselle tulehdukselle.

Serozometra

Kaulan kanavaa voidaan laajentaa muodostuneiden serosomeerien seurauksena. Syy muuttuu endometriumin limakalvon kyvyn itsensä uudistumiseksi. Se hajoaa. Patologisen prosessin seurauksena seroottinen eksudaatti kerääntyy kohdun sisällä.

Seuraavat tekijät voivat provosoida tai vahvistaa seroosin eritystä:

 • Tupakointi. Nikotiini pahentaa esiintyvää hormonaalista epätasapainoa, joka aiheuttaa endometriumin aktiivisempaa hajoamista.
 • Irrationaalinen ruoka, mukaan lukien merkittävä osa rasvaisista elintarvikkeista. Tuloksena saatua energiaa suuresta rasvamäärästä ei hukata, mikä johtaa rasvareservin kasvuun. Se vaikuttaa myös negatiivisesti hormonitasojen muutoksiin.
 • Harjoituksen puute. Menopaussin ja postmenopausin aikana monet naiset, jotka pelkäävät osteoporoosia, vähentävät fyysistä rasitusta mahdollisimman vähän. Tämä tosiasia vain pahentaa jo olemassa olevaa aineenvaihduntaprosessien rikkomista.

Kohdunkaulan kanavan laajentumisen lisäksi potilaalla on seuraavat oireet:

 • harmahtava emätinpoisto, pahentunut seksuaalisen kosketuksen tai rasituksen jälkeen;
 • epämukavuutta ja herkkyyttä vatsan alareunassa;
 • ongelmia virtsarakon tyhjenemisessä.

Serosometri luo suotuisan taustan endometriumin liikakasvun kehittymiselle, polyypit ja endometriumin syöpä edellyttävät siksi huolellista diagnoosia ja hoitoa. Kohdekanavan laajeneminen voi olla osoitinelementti serosometrillä.

myoma

Kohdunkaula on usein syy siihen, että kohdunkaulan kanava on laajentunut. Sairaus diagnosoidaan yleensä kauan ennen vaihdevuosien alkamista.

Seuraavat tekijät voivat aiheuttaa fibroidien kehittymistä:

 • hormonaalinen epätasapaino;
 • perintötekijöitä;
 • liiallisen painon läsnäolo;
 • hiilihydraattiaineenvaihdunnan prosessin häiriöt;
 • tavanomaisen stressin tila;
 • kilpirauhasen sairaus;
 • käytettävissä olevat abortit ja vaikea synnytys.

Jos kohdunkaulan kanava on laajentunut ja myooman diagnoosi on vahvistettu, gynekologit suosittelevat läpikuultavaa ultraäänitutkimusta - nainen on tarkkailtavana ja saa konservatiivisen hoidon. Fibroidien etenevän kasvun myötä ja kohdunkaulakanavan muodonmuutosta ja laajenemista jatketaan minimaalisesti invasiivisesti tai radikaalisti. Kudoskanavan normaalia anatomiaa hajottava fibroidi poistetaan osittaisen laajentumisen muodossa kohdun valtimoiden embolisaation avulla tai leikkaamalla.

polyypit

Polyypit ovat toinen yleinen syy kohdunkaulan kanavan lisääntymiseen nuorilla naisilla ja postmenopausaalisessa jaksossa. Patologian herättämiseksi voi:

 • hormonaalisten tasojen vaihtelut;
 • diabetes;
 • verenpainetauti;
 • lihavuus;
 • psykologiset ongelmat;
 • poikkeavuuksia kilpirauhasessa.

Polyp ei voi ilmetä. Tällaisissa tapauksissa patologia havaitaan vain ultraäänitutkimuksen aikana, kun asiantuntija toteaa, että kohdunkaulan kanava on laajentunut.

Endometriumin hyperplasia

Endometriumin hyperplasia, joka usein muodostaa vaihdevuosien ja postmenopausaalisten jaksojen aikana, voi myös aiheuttaa kohdunkaulan kanavan laajentumista.

Syynä siihen, että kohdunkaulan kanava on laajentunut, tulee epänormaali solujen, jotka muistuttavat endometriumin soluja, lisääntymistä. Provokatiiviset tekijät voivat olla:

 • verenpainetauti;
 • ylipaino;
 • diabetes;
 • maksan patologia.

Käynnistää hyperplastisten prosessien aktivoituminen ja ottaa lääkkeitä, jotka sisältävät sen koostumuksessa estrogeenejä. Ne auttavat naisen kehoa sopeutumaan uuteen tilaan, mutta myös lisäävät hyperplasiaa.

Sairaus voi esiintyä piilevässä muodossa ja sillä voi olla näkyviä merkkejä. Näitä ovat:

Melko usein patologia etenee yhdessä kystisten ja polypousien muodostumien kanssa. Se havaitaan useimmiten ilman kirkkaita patologisia oireita - ultraäänitutkimuksen aikana.

Kohdunkaulan kanavan laajeneminen, joka havaitaan postmenopausaalisessa jaksossa, on vakava oire, joka vaatii perusteellista lääkärintarkastusta ja määrittelemään riittävän hoidon.

raskaus

Jos kohdunkaulan kanava laajenee raskauden aikana, ennenaikainen työ voi alkaa milloin tahansa. Syy tähän poikkeamaan voi olla:

 • urospuolisten hormonien lisääntynyt määrä elimistössä, joka stimuloi kohdunkaulan kypsymistä;
 • moniraskaus;
 • vammoja ja patologioita.

Yleisimpiä patologioita, joihin kohdunkaulakanava raskauden aikana näyttää laajentuvan, ovat:

 • kohdunkaulan vajaatoiminta;
 • kurkun polyp;
 • endocervite.

Kohdunkaulan vajaatoiminta

Tämä patologia on yksi yleisimmistä syistä, miksi kohdunkaulan kanavaa on laajennettu. Kohtu ei pysty pitämään lapsen painoa.

Ultraääni auttaa tunnistamaan kohdunkaulan kanavan laajentumisen raskaana olevalle naiselle.

Rikoksen herättämiseksi voi:

 • hormonaaliset poikkeavuudet;
 • korkea veden virtaus;
 • epämuodostumat.

Jos kanava on laajentunut, nainen on määrätty kohdunkaulan vahvistavia lääkkeitä varten.

polyyppi

Polyypit ovat totta ja decidual (pseudopoli, muodostuu yksinomaan raskauden aikana). Neoplasman tyypin selvittämiseksi kohdunkaulan kolposkopia annetaan raskaana olevalle naiselle.

Decidual-polypsi kehittyy hormonaalisen epätasapainon taustalla eikä se vaadi poistamista. Todellista polyyppiä diagnosoidaan harvoin synnytyksen aikana. Sen poistaminen tapahtuu vauvan syntymän jälkeen.

endocervicitis

Kohdunkaulakanavaa voidaan laajentaa tulehduksen seurauksena, jolloin sen sisäpinta tarttuu. Patologia johtuu sekä patogeenisen että ehdollisesti patogeenisen luokan mikro-organismeista.

Lääkkeiden valinta riippuu patogeenin tyypistä. Etusija annetaan paikallisiin korjaustoimenpiteisiin - emättimen peräpuikkoihin tai pillereihin.

Jos ilmenee, että kohdunkaulan kanava laajenee - tämä ei aina tarkoita minkään patologian läsnäoloa. Laajentuminen voi olla fysiologinen, mutta joka tapauksessa nainen on tarkoitus tutkia.

Postmenopausaalisen kohdunkaulan laajentumisen syyt

Climax - ilmeisen muutoksen aika, joka vaikuttaa enimmäkseen lisääntymiselimiin. Niihin liittyy usein epämiellyttäviä oireita, mutta yleensä niillä on luonnollinen luonne.

Totta, näiden muutosten joukossa saattaa tuntua oudolta ja ei-toivottavalta. Kaikki eivät ymmärrä, mitä kohdunkaulan kanavan laajentuminen on postmenopausaalisilla keinoilla. Loppujen lopuksi, ennen kuin kuukautiset tulivat, monet naiset eivät olleet huolissaan sen koosta.

Lue tämä artikkeli.

Kohdunkaula - missä se johtaa?

Kohdunkaulan kanava on kohdunkaulan sisäosa, joka on siirtyminen päänauhan ja emättimen välillä. Se on peitetty epiteelin kerroksella, jolla on kyky erittää limaa. Sen määrä ja koostumus ovat erilaisia ​​kuukautiskierron aikana.

Nämä nestemäiset ja pienimmät eritteet ovat ovulaation aikana, kun elin luo edullisimmat mahdollisuudet hedelmöittää naispuolista sukusolua. Loppuosa, lima on tarpeeksi paksu, ja enimmäismäärä on ennen kuukautisia.

Naisilla, joilla on lisääntymisikä, kohdunkaulan kanava on 7–8 mm leveä. Tämä riittää siittiöiden tunkeutumiseen, kuukautisten eritteiden poistamiseen, joista osa muodostaa sen epiteelin erittämän salaisuuden.

Muutokset vaihdevuosien aikana

Miten vaihdevuodet ja kohdunkaulan kanava kytketään? Se, että lisääntymisjärjestelmä on muuttumassa tämän ajanjakson aikana, on jo sanottu. Ei poikkeus ja tämä pieni alue. Se muuttuu uuden hormonaalisen tasapainon vaikutuksesta, kuten kaikki lisääntymiselimet eli vähenee.

Estrogeenin ja progestiinin väheneminen heijastuu kohdussa niin, että sen lihaskudos atrofiat, jotka korvaavat sidekudoksen, alukset kapenevat. Keho on vähentynyt niin paljon, että se on puolitoista kertaa pienempi kuin ennen vaihdevuodet. Niinpä kohdunkaulan kanavan mitat vaihdevuosien aikana ovat:

Joidenkin osalta jälkimmäinen arvo voi olla vielä vaatimattomampi kudoskasvun prosessin vuoksi. Oheneva epiteeli tuottaa myös paljon vähemmän limaa, joka usein johtaa kuivaan emättimeen.

Muutoksen biologinen merkitys on selvä: nainen ei enää uhkaa tulla äidiksi, joten hänellä ei ole tarvetta siirtyä kohdun kohdalle siittiöiden ja kuukautiskierron aikana.

Muutokset hormonaalisen epätasapainon aiheuttamassa kohdunkaulan kanavassa vaihdevuodet

Syyt kohdunkaulan kanavan koon kasvuun

On tarpeen seurata gynekologista terveyttä vaihdevuosien aikana aiempaa tarkemmin. Tämä on monien sairauksien aktivoinnin aika, joiden joukossa on tappava.

Joissakin tutkimuksissa havaitaan, että kohdun johtava tila emättimeen on epätavallisen suuri. Tämä on syytä huoleen, koska vaihdevuodet laajenevat kohdunkaulan kanava on yksi gynekologisista sairauksista. Niistä kaikkein vaarattomin on kohdunkaulan tulehdus.

Serozometra

Uuden, keholle epätavallisen hormonaalisen taustan takia kyky palauttaa kohdun vuori on heikentynyt. Se hajoaa, mikä on luonnollista, mutta tämä prosessi voi liittyä nesteen vapautumiseen ja kerääntymiseen elinonteloon. Ja tämä ei ole enää normaalia.

Gynekologisten sairauksien lisäksi voidaan edistää vesisairaiden massojen muodostumista:

 • Hormonikorvaushoito. Useimmat lääkkeet sisältävät estrogeenejä, jotka lievittävät vaihdevuosien vakavia ilmenemismuotoja, mutta voivat myös aiheuttaa haittavaikutuksia;
 • Tupakointi. Nikotiinikumi pahentaa hormonaalista vajaatoimintaa, mikä aiheuttaa kohdun limakalvon hajoamisen vielä enemmän;
 • Riittämätön ikäruoka, eli runsaasti rasvaa. Ne talletetaan "varaukseen", mikä myös pahentaa hormonaalista epätasapainoa;
 • Liikunnan välttäminen. Nainen minimoi osteoporoosin pelon, kun se on laiska, mikä vähentää entisestään aineenvaihduntaa. Se vaikuttaa kohdun limakalvoon negatiivisimmin.

Nainen havaitsee harmaassa nesteessäan, erityisesti sukupuolen jälkeen, epämukavuutta ja kipua vatsassa, virtsaamisvaikeuksia.

myoma

Kohdun fibroidit - yksi syy kohdunkaulan kanavan laajentumiseen vaihdevuosien aikana

Yleensä fibroidit havaitaan ennen vaihdevuosien alkamista ja lykätään sitä 2-3 vuotta. Mutta joillekin tämä hyvänlaatuinen kasvain esiintyy munasarjan haalistumisen, kuukautisten lopettamisen jälkeen.

Osallistua sen esiintymiseen estrogeenin määrän vähentämisen iässä:

 • ylipaino;
 • Hiilihydraatin metabolian häiriöt;
 • Stressi, joka on usein vaihdevuosien ylläpito, erityisesti sen ensimmäinen puoli;
 • Kilpirauhasen patologiat, joita esiintyy usein yli 50-vuotiailla naisilla;
 • Aiemmat abortit, monimutkainen synnytys.

Fibroideja voi myös aiheuttaa serosometrit. Jos kohdunkaulan kanava on laajentunut vaihdevuosien aikana, havaitaan aika ajoin vetistä purkausta, jopa ilman verta, on järkevää tehdä ultraääni ja tarkistaa endometriumin paksuus. Myoma tässä iässä yhdistetään usein muihin gynekologisiin patologioihin.

polyyppi

Tämä hyvänlaatuinen neoplasma koostuu useista endometriumin kerroksista, jotka pysyvät yhdessä kohdussa. Hormonehormonihyppyjä, jotka esiintyvät premenopausaalisessa, tekevät siitä, kuten

 • diabetes;
 • verenpainetauti;
 • lihavuus;
 • Psykologiset ongelmat;
 • Kilpirauhasen häiriöt.

Nämä syyt ovat vakavan vaihdevuosien ilmentymiä. Siksi polypiä löytyy myös niistä, joita tämä ei ole ennen häirinnyt. Joissakin tapauksissa hän ei vihje itseään pitkään aikaan. Ainoastaan ​​ultraäänen aikana asiantuntija huomaa sekä kasvaimen että suurennetun kohdunkaulan.

Suosittelemme, että luet artikkelin vaihdevuosien ja raskauden välisestä erosta. Saat tietoa tuotettujen hormonien koostumuksesta, naisen tunneista, mahdollisuudesta soveltaa raskaustestiä.

Endometriumin hyperplasia

Endometriumin hyperplasia aiheuttaa kohdunkaulan kanavan laajentumista

Kohdunkaulan kanavan laajentuminen voi tapahtua postmenopausaalisessa taudissa, joka johtuu endometriumin kaltaisten solujen epänormaalista lisääntymisestä. Näyttäisi siltä, ​​että tänä aikana, jolloin estrogeenit elimistöstä lähes hävisivät, sen ei pitäisi olla. Loppujen lopuksi, nämä hormonit, jos ne ovat runsaasti, ruokkivat hyperplastista prosessia.

Kuitenkin kudosten kasvua helpottavat usein sairaudet, joita usein havaitaan vaihdevuosien aikana:

 • Lisääntynyt paine;
 • ylipaino;
 • Diabetes mellitus;
 • Maksa tauti.

Myös estrogeenipitoisten lääkkeiden hyväksyminen, jotka auttavat kehoa sopeutumaan hormonien uuteen koostumukseen, voivat myös lisätä taudin esiintymisen riskiä.

Hyperplasiaa voi esiintyä piilossa tai ilmeisessä verenvuodossa. Usein se yhdistetään endometriumin polyyppeihin ja kystoihin. Mutta jopa oireettomalla virtauksella se voidaan löytää ultraäänellä. Endometrium paksuu ja kohdunkaulan sisällä oleva tila laajenee.

Toisessa tapauksessa parannettavissa oleva tauti voi syntyä uudelleen syöpänä. Mitä enemmän laiminlyöty prosessi, sitä ongelmallisempi on toipuminen jopa kohdun poistamisen jälkeen. Voit välttää vaaran, jos kerran vuodessa tehdään lantion elinten ultraääni.