Kipeät nivelet ennen kuukautisia

Kaikki naiset kokevat kipua lantiossa, joka liittyy kuukautisiin, ovulaatioon tai sukupuoliyhteyteen.

Vaikka pieni määrä naisia ​​hakee lääkärin apua tälle kivulle, tämä on yleisin laparoskooppisen tutkimuksen syy Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Vatsaalinen kipu vatsan elimistä ja lantiosta välittyy kasvullisen hermoston kautta T10-L1: ssä. Sisäelimet eivät ole liian herkkiä lämpö- tai tuntoherkkyydelle, ja niiden ärsytykset ovat heikosti paikallisia aivokuoressa.

Saattaa aiheuttaa kipua aiheuttavia ärsytyksiä:

 • onton elimen venyttäminen ja / tai supistuminen;
 • parenkymaalisen elimen kapselin nopea venytys;
 • mikä tahansa parietaalisen vatsakalvon ärsytys, kuten veri tai mätä;
 • kudosten iskemia tai nekroosi, kuten esimerkiksi, kun munasarjakystat on kierretty;
 • vieressä olevissa elimissä esiintyvä tulehdus, neoplastinen tai kuituinen prosessi.

Lantiokipu jakautuu seuraavasti.

 • Akuutti kipu johtaa potilaan vakavaan tilaan ja elvytyksen tarpeeseen laskimonsisäisillä nesteillä hypovolemiaan, sepsiin tai dehydraatioon. Hätäkirurgia voi olla tarpeen.
 • Subakuutti kipu alkaa yhtäkkiä, mutta ei aiheuta merkittävää heikkenemistä. Diagnoosi on tarpeen, vaikka potilas tarvitsee vain havaintoja yli 24–48 tuntia, jos kipu jatkuu tai epäselvä diagnoosi, laparoskopia voi olla tarpeen.
 • Krooninen kipu on seurausta pitkäaikaisesta taudista. Oireet, kliininen esitys ja havainnot laparoskopian aikana korreloivat huonosti toistensa kanssa. Laparoskoopilla ei patologiaa löydy 50 prosentista naisista.

Akuutti ja subakuutti kipu lantiossa naisilla

Potilaan ja hänen näiden kivien hoito on samanlainen, mutta kivun vakavuus on erilainen, ja joskus on tarpeen tehdä päätös kirurgisesta interventiosta. Kaikissa tapauksissa on tärkeää ottaa huomioon raskauteen liittyvä mahdollinen fysiologinen syy tai tila. Nämä kivut on erotettu seuraavasti.

Fysiologinen - kuukautiset tai ovulaatio. Jotkut naiset tuntevat tylsää kipua vatsan keskiviivassa tai ilealueella ovulaation aikana, yleensä 14 päivää ennen seuraavaa kuukautiskiertoa. Joskus kivun mukana tulee hieman emättimen verenvuoto. Kivun aika ja patologisten tulosten puuttuminen lantion tutkimuksessa osoittavat yleensä selvästi sen syyn. Kipu kuukautisten aikana ei ole harvinaista, ja se merkitsee yleensä ovulaation esiintymistä ja prostaglandiinien tason kohoamista kohdussa.

Raskauteen liittyvä kipu. Kun synnyttää hedelmällisessä iässä oleva nainen, jonka akuutti kipu lantiossa on aina oltava tietoinen mahdollisesta raskaudesta. Kivun vahvuus määrää hoidon. Verenvuotoa keskenmenosta on joskus havaittu, ja kipu heijastaa yleensä aborttia liikkeessä. Tutkimuksessa on näkyvissä kohdun kaulan avoin kanava. Ektopedinen raskaus on edelleen pääasiallinen syy äidin kuolleisuudelle ja ilmenee raskauden kestosta riippuen erilaisilla oireilla. Huolimatta siitä, että konservatiivinen hoito metotreksaatin käytön kanssa on mahdollista, absoluuttisessa enemmistöissä kirurginen interventio on tarpeen. Toinen ongelma raskauden aikana on kohdun fibroidien rappeutuminen, joka aiheuttaa erittäin voimakasta kipua ja vaatii sairaalahoitoa. Kivun lisäksi raskaana oleva kohtu on erittäin herkkä ärsytykselle.

Akvaarinen munasarjojen kipu johtuu tavallisesti kirurgisen patologian aiheuttamasta vääntymisestä, repeämästä tai verenvuodosta. Hoito määrittää peritoneaalisten ilmiöiden vakavuuden.

Infektio. Seksuaalisesti aktiivisilla naisilla nähdään lantion tulehduksellinen sairaus. Se on yleensä kahdenvälinen ja siihen liittyy subfebrile-lämpötila, takykardia ja eritteet. Aluksi tehottomalla hoidolla tubo-munasarjan paiseet esiintyvät kirurgisen tyhjennyksen kanssa.

Endometrioosi aiheuttaa sekä akuuttia että kroonista kipua, diagnoosi vahvistetaan yleensä laparoskopian aikana.

Tuumori - fibroidit, munasarjakystat. Pahanlaatuiset kasvaimet aiheuttavat harvoin akuuttia kipua.

Virtsatie - virtsatieinfektiot, virtsan retentio ja virtsateiden kivet.

Kipu ruoansulatuskanavassa. Sen vakavuusaste on erilainen, ja patologia määräytyy potilaan iän mukaan - appenditismi, gastroenteriitti, ummetus, divertikulaarinen sairaus, tulehduksellinen suolistosairaus, akuutti tyrä, suoliston volvulus, mesentery infarkti ja pahanlaatuinen kasvaimen.

Standarditutkimukset

Jokaiselle potilaalle ne ovat yksilöllisiä, mutta historiasta riippuen joskus riittää riittävän yksityiskohtainen verikoe ja raskaustesti. Jos infektiota epäillään, on välttämätöntä ottaa emulsiot emättimen fornixista ja endocervixista klamydian sulkemiseksi pois ja sulkea pois gonorrhea virtsaputkesta ja peräsuolesta. Tutkimus virtsan keskimääräisestä osasta poistaa virtsatieinfektiot. Jos epäillään suolistohäiriötä, on suositeltavaa käyttää vatsanonteloa. Suonensisäinen pyelogrammi voi sulkea pois kiven läsnäolon. Päätutkimus - lantion ultraääni, epäselvissä tapauksissa - laparoskopia.

Krooninen lantion kipu naisilla

Akuutti kipu voi tulla krooniseksi. Historiallinen lantion kipu liittyy lisääntyneeseen seksuaalisten kumppaneiden lukumäärään sekä psykoseksuaalisen trauman lisääntymiseen lapsuudessa. Tutkimukset ovat samankaltaisia, joskus laparoskooppia tarvitaan. Joissakin tapauksissa suoritetaan hysterektomia ja poistetaan muita elimiä lantiossa. Vaikka näitä interventioita käytetään endometrioosiin ja krooniseen lantion tulehdussairaukseen. Ilmeisen patologian puuttuessa tämä ei paranna kaikkia naisia.

Adheesioita esiintyy 20%: lla kroonista kipua sairastavista potilaista, vaikka ne eivät ehkä ole kivun syy.

Jäljellä olevan munasarjojen oireyhtymän hysterektomian jälkeen liittyy kipua ja dyspareuniaa. Emättimen fornixissa on kiinteä kivulias munasarja. Hoito - munasarjojen toiminnan estäminen tai poistaminen.

Endometrioosi, endometriumin patologinen implantaatio kohdun ulkopuolella, aiheuttaa dysmenorreaa, dyspareuniaa, kuukautiskierron häiriöitä, lantion kipua ja hedelmättömyyttä. Diagnoosi tehdään yleensä laparoskoopilla. Adenomyosis on variantti tästä taudista, jossa esiintyy myometriumin endometriumin hyökkäystä. Sairaus aiheuttaa kipua kuukautisten aikana, kun taas kohtu on hyvin tuskallista. Valittava menetelmä kirurgisen hoidon kliinisistä oireista riippuen.

Lantion elinten krooninen tulehdus on seurausta akuutista infektiosta, joka johtaa niiden vahingoittumiseen, myöhempiin kipuihin ja kuukautiskiertoihin.

Ärtyvän suolen oireyhtymä sekoittuu usein vatsan kipun gynekologiseen syyn.

Uunin ruuhkautumiseen liittyy laajan sidoksen ja kohdun laajentuminen ja aiheuttaa tylsää kipua, joskus akuutin kivun ja paikallisen kivun jaksoja. Potilaat ovat yleensä lisääntymisikäisiä ja eivät synny. Diagnoosi - flebografia, laparoskopia tai ultraääni. Hoito on progesteronia.

Kipu lantion aikana kuukautisten aikana

Kipu lantion aikana kuukautisten tai dysmenorrea on yksi vaihtoehdoista kuukautisten epäsäännöllisyyksiä. Kivulias tunne esiintyy kohdun paikannuksessa. Ne voivat esiintyä pari päivää ennen kuukautisten alkamista tai suoraan heidän kanssaan. Kivun enimmäisintensiteetti havaitaan kuukautisten alkamisen ensimmäisenä päivänä. Seuraavan parin päivän aikana kipu häviää.

Syyt ja tekijät

Kuolema lantion aikana kuukautisten aikana johtuu pääasiassa kohdun supistusten suuresta intensiteetistä kohdun limakalvon sisäisen funktionaalisen kerroksen hylkimisessä. Kohtuun lihakset supistuvat niin voimakkaasti, että ne puristavat täysin kohdun ruokkivat astiat. Tämä johtaa elimistön verenkierron häiriöihin ja sen iskemian kehittymiseen (ravinnon ja hapen puute).

Muissa tapauksissa kipu voi johtua kohdun orgaanisesta patologiasta (sen virheellinen sijainti, kapea kohdunkaulan kanava, sairaudet, kirurgisten toimenpiteiden seuraukset).

Ennaltaehkäisevät kipulääkkeiden esiintymistä lantion aikana kuukautisten aikana seuraavia tekijöitä:

 • kuukautisten alkuaika;
 • tupakointi;
 • geneettinen taipumus (tuskallisten jaksojen esiintyminen verisukulaisissa);
 • nuoruusiässä;
 • persoonallisuuden piirteet (emotionaalinen epävakaus, hermostuneisuus, ahdistus).

Luokittelu ja ominaisuudet

Syystä riippuen lantion kipu kuukautisten aikana on jaettu kahteen tyyppiin:

 • ensisijainen - ei liity kohdun rakenteelliseen patologiaan;
 • toissijainen - lisääntymisalueen sairauksien vuoksi.

Keuhkojen oireet lantion aikana kuukautisten aikana voivat olla:

 • kipu alkaa 1-3 päivää ennen kuukautisten alkua tai suoraan kuukautisten päivänä;
 • terävät, terävät, sykkevät, voimakkaat kivut kuukautisten alkamisen jälkeisenä päivänä;
 • kipun episentrin paikannus vatsan alareunassa, kohdun projektiossa;
 • kipeä tylsää kipua lannerangan alueella;
 • pahoinvointi ja oksentelu;
 • vakava heikkous, huonovointisuus, heikentynyt suorituskyky;
 • mielialan muutos, ärtyneisyys.

Mitä sairauksia syntyy

Vatsan kipu kuukautisten aikana voi esiintyä seuraavissa patologisissa tiloissa:

 • endometrioosi;
 • endometriumin tai kohdunkaulan polyypit;
 • polysystiset munasarjat;
 • myoma tai kohdun fibroidit;
 • lisääntymiselinten tulehdukselliset sairaudet;
 • sukupuoliteitse tarttuvat infektiot;
 • ovulatorinen oireyhtymä;
 • kuukautiskierron luteaalivaiheen puute;
 • sukupuolielinten ja vatsan trauma;
 • lantion elinten sairaudet;
 • gynekologisten manipulaatioiden jälkeen;
 • leikkauksen jälkeen lantion alueella;
 • lisääntymisalueen kehitysviat;
 • usein synnytys;
 • kohdun ja sen kohdunkaulan pahanlaatuinen kasvain;
 • kohdunsisäisten ehkäisyvälineiden läsnäolo (suojaus ei-toivotusta raskaudesta);
 • liiallinen fyysinen rasitus;
 • psyko-emotionaalinen ylikuormitus ja stressi.

Mitkä lääkärit tarvitsevat yhteyttä

Jos sinulla on kipu lantion aikana kuukautisten aikana, sinun on ensin kuultava gynekologia. Seuraavassa endokrinologin, onkologin, kuulemisessa psykoterapeutti voi olla tarpeen.

Valitse huolenaiheesi, vastaa kysymyksiin. Selvitä, kuinka vakava ongelma on ja tarvitsetko lääkärin.

Ennen kuin käytät sivuston medportal.org antamia tietoja, lue käyttöoikeussopimuksen ehdot.

Käyttösopimus

Medportal.org-sivustossa on palveluja tässä asiakirjassa kuvattujen edellytysten mukaisesti. Kun aloitat sivuston käytön, vahvistat, että olet lukenut tämän käyttöoikeussopimuksen ehdot ennen sivuston käyttöä ja hyväksy kaikki tämän sopimuksen ehdot. Älä käytä sivustoa, jos et hyväksy näitä ehtoja.

Palvelun kuvaus

Kaikki sivustossa julkaistut tiedot ovat vain viitteellisiä, julkisista lähteistä saadut tiedot ovat viitteitä ja eivät ole mainoksia. Sivusto medportal.org tarjoaa palveluja, joiden avulla käyttäjä voi hakea lääkkeitä apteekeista saaduissa tiedoissa osana apteekkien ja medportal.orgin välistä sopimusta. Sivuston tietojen käytön helpottamiseksi lääkkeitä koskevat ravintolisät systematisoidaan ja ne tuodaan yhteen oikeinkirjoitukseen.

Sivusto medportal.org tarjoaa palveluja, joiden avulla Käyttäjä voi etsiä klinikoita ja muuta lääketieteellistä tietoa.

vastuun rajoitus

Hakutuloksiin sijoitetut tiedot eivät ole julkisia tarjouksia. Sivuston medportal.org hallinta ei takaa näytettävien tietojen tarkkuutta, täydellisyyttä ja (tai) merkitystä. Sivuston medportal.org hallinnointi ei ole vastuussa vahingoista tai vahingoista, joita olet saattanut kärsiä pääsystä tai kyvyttömyydestä käyttää sivustoa tai käyttää tai käyttää tätä sivustoa.

Hyväksymällä tämän sopimuksen ehdot ymmärrät täysin ja hyväksyt, että:

Sivuston tiedot ovat vain viitteellisiä.

Sivuston medportal.org ylläpito ei takaa virheiden ja poikkeamien puuttumista, jotka liittyvät ilmoitettuun sivustoon ja tavaroiden todelliseen saatavuuteen ja tavaroiden hintoihin apteekissa.

Käyttäjä sitoutuu selventämään kiinnostuksen kohteena olevia tietoja puhelimitse apteekille tai käyttämään annettuja tietoja harkintansa mukaan.

Sivuston medportal.org hallinnointi ei takaa virheiden ja poikkeamien puuttumista klinikoiden työaikatauluun, niiden yhteystietoihin - puhelinnumeroihin ja osoitteisiin.

Sivuston hallinto ei ole vastuussa mistään vahingosta tai vahingosta, jonka olet saattanut aiheutua siitä, että olet luottanut täysin tämän verkkosivuston sisältämiin tietoihin.

Sivuston medportal.org ylläpito sitoutuu ja sitoutuu tekemään lisätoimenpiteitä, jotta minimoidaan toimitettujen tietojen eroja ja virheitä.

Sivuston medportal.org hallinnointi ei takaa teknisten vikojen puuttumista, myös ohjelmiston toiminnan osalta. Sivuston medportal.org ylläpito sitoutuu mahdollisimman pian kaikin tavoin poistamaan mahdolliset viat ja virheet niiden esiintymisen yhteydessä.

Käyttäjää varoitetaan siitä, että sivuston medportal.org hallinnointi ei ole vastuussa ulkoisten resurssien vierailusta ja käytöstä, linkit, jotka voivat olla sivustossa, eivät anna hyväksyntää niiden sisällölle eivätkä ole vastuussa niiden saatavuudesta.

Sivuston medportal.org ylläpito pidättää itsellään oikeuden keskeyttää sivuston, muuttaa sen sisältöä osittain tai kokonaan ja muuttaa käyttöoikeussopimusta. Tällaiset muutokset tehdään vain hallinnon harkinnan mukaan ilman etukäteen ilmoittamista käyttäjälle.

Hyväksyt, että olet lukenut tämän käyttöoikeussopimuksen ehdot ja hyväksy kaikki tämän sopimuksen ehdot kokonaisuudessaan.

Mainontatiedot, joihin sijoittelu sivustolla on vastaavanlainen mainostajan kanssa, on merkitty mainonnaksi.

Mitä naiset tekevät lantion luukivun kanssa

Kansainvälisten tilastojen mukaan lähes puolet naisista kärsii lantion kipuista. Ja joskus ne ovat hyvin vaikeasti lokalisoitavissa. Oireet voivat olla sellaisia, että on sovellettava asiantuntijoita - gynekologi, urologi, neurologi, manuaaliterapeutti, onkologi, traumatologi, reumatologi, hematologi, kirurgi. Kipu lantion luut on sekä suora että epäsuora (tiettyjen sairauksien seuraukset). Määritä oikea diagnoosi välittömästi.

Miksi lantion luut vahingoittivat naisia? Tämän alueen patologian syillä on erilainen alkuperä:

 • gynekologia;
 • virtsatieteen sairaudet;
 • ruoansulatuskanavan häiriöt;
 • tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet ja patologiat;
 • perifeerisen hermoston sairaudet;
 • kasvaimet;
 • erilaisia ​​vammoja;
 • infektio.

Akuutti ja krooninen lantion kipu

Melko epämukavuutta tuki- ja liikuntaelimistön lantion alueella voi olla erilainen:

 • akuutti (lyhytkestoinen aistireaktio, joka rikkoo kehoa);
 • krooninen (pysyvä, toistuva).

Akuutin lantion kipun syyt naisilla voivat olla gynekologisia ja ei-gynekologisia (esimerkiksi virtsatieteen sairaudet, ruoansulatuskanava). Se voi yhtäkkiä esiintyä ja kestää noin tunnin tai koko päivän. Mukana kuume, pahoinvointi, oksentelu, sisäinen ja ulkoinen verenvuoto. Kun tällaiset kiput tarvitsevat kiireellistä hoitoa.

Tietoja selkäkipuista ovulaation kanssa, lue täältä.

Kroonisella lantion kipulla voi olla sama syy kuin akuutti. Ne jatkuvat normaalin paranemisjakson jälkeen (vähintään 6 kuukautta), ja ne liittyvät hermoratojen ja keskusten heikentyneeseen aktiivisuuteen, jotka kontrolloivat kivun impulssien virtausta. Mukana paino, polttaminen, whining, pistely, leikkaus. Naisille, joilla on krooninen kipu lantion luutossa, seuraavat oireet ovat tyypillisiä:

 • lisääntyvä epämukavuus lannerangan alueella, nivus, vatsa, joka pahenee raskaan fyysisen, psyko-emotionaalisen stressin, jäähdytyksen jälkeen; kuukautiskierron aikana;
 • dyspareunia (epämukavuus yhdynnän aikana).

Lantion luukivun syyt ja oireet (taulukko 1)

Kipu lonkkanivelissä

Naisilla on usein epämukavuutta lonkkanivelissä, jotka ulottuvat lantion luihin ja liittyvät erilaisiin tuki- ja liikuntaelimistön sairauksiin.

Lonkkanivelen kivun syyt ja oireet (taulukko 2)

Myös lantion kipun syy on sukroiliakanavan toimintahäiriö. Se häiritsee biomekaniikkaa ja liikkuvuutta. Ilmeinen raskaana oleville naisille (enemmän täällä).

Usein syy akuuttiin, polttavaan kipuun, lihaskouristuksiin, puuttumiseen, lonkkanivelen pistelyyn ja lantioon itse - perifeerinen hermovaurio (neuralgia).

Tutkimusmenetelmät

Eri lantion patologioiden oireet ovat samankaltaisia, ja on vaikea määrittää tarkkaa diagnoosia. Voit tehdä tämän käyttämällä nykyaikaisia ​​diagnostisia menetelmiä:

 • tietokonetomografia;
 • magneettikuvaus;
 • Röntgenkuvat;
 • elektrokardiografia;
 • ultraäänitutkimus;
 • yleiset laboratoriokokeet.

Määritä lisää tutkimusmenetelmiä, jos ne löytyvät:

 • kohdun sairaudet:
 • laparoscopy (tee viilto napan alapuolella, aja kamera ja näytä kuva ruudulla, jonka avulla voit tarkistaa pienen lantion);
 • hysteroskooppi (käyttäen hysteroskooppia, tutki kohtua, ota biopsia kudoksesta, tunnistaa ja poistaa patologia);
 • hysterosalpingografia (kohdun putkien röntgenkuvaus mahdollistaa endometrioosin, myooman, polyyppien tunnistamisen);
 • virtsarakenteen rikkominen:
 • erittyvä urografia (käyttäen röntgensäteilyä ja kontrastiaineen lisäämistä veriin, ne diagnosoivat munuaiset, mikä mahdollistaa kiven, kasvainten havaitsemisen);
 • taaksepäin kystografia (kontrastiainetta injektoidaan rakkoon katetrin läpi ja otetaan kuva, joka mahdollistaa tämän elimen, virtsaputkien, munuaisen tutkinnan);
 • kystoskooppi (virtsarakon diagnosointi kystoskoopilla);
 • radioisotooppitutkimukset (ne injektoivat laskimonsisäisesti radio-diagnostista lääkettä ja tutkivat sen kulkua munuaisalusten läpi, mikä mahdollistaa kasvainten paljastamisen);
 • maha-suolikanavan sairaus:
 • endoskooppi (he tutkivat suolistoa endoskoopin avulla, joka mahdollistaa sen patologian paljastamisen);
 • sigmoidoskooppi (peräaukon läpi asetetaan suorakulmio, jonka avulla voidaan tutkia suoliston limakalvoa);
 • Rektosigmokolonoskopia (erityislaitteen avulla tutkitaan tarkemmin suolet ja analysoidaan erityinen materiaali).

Näiden menetelmien ansiosta voit määrittää tarkasti kivun syyn, erottaa oireet. Tietäen tarkan diagnoosin lääkäri määrää hoidon.

Mikä lääkäri ottaa yhteyttä

Ensimmäisellä epämukavuudella lantion alueella sinun täytyy mennä terapeuttiin. Hän nimittää tutkimuksia ja lähettää tarvittaessa asiantuntijalle.

Jos lantion kipu liittyy liikkuvuuden menetykseen, luopuu polvesta, lantiot eivät taivuta, on jäykkyys, sitten ota yhteyttä reumatologiin, ortopediin. Tarvittaessa fysioterapeutti, neurologi. Kun lonkkanivelellä on ilmeisiä vammoja - traumatologille.

Jos kipu on paikannettu napan alapuolella, on verenvuotoa, epäilyttävää purkausta, kuumetta, pahoinvointia, vatsan lisääntymistä, sinun pitäisi käydä gynekologissa.

Tylsä, kipeä kipu vatsakalvon alaosassa voi aiheuttaa haimatulehdus, pernan toimintahäiriö (lisääntyä, repeämä). Jos lokalisointi on oikealla, se liittyy maksan sairauteen. On tarpeen käyttää gastroenterologin apua.

Leikkauskipujen vetäminen vasemmalla ja usein virtsaaminen - virtsatulehdus, pyelonefriitti, sinun täytyy mennä nefrologiin.

Kun on olemassa jatkuvaa heikkoutta, väsymystä, kasvaimen havaitsemista missä tahansa lantion elimistössä, onkologi vaaditaan.

On tärkeää jättää huomiotta lantion kipu lantion alueella, mutta löytää syy ajoissa, koska vakava sairaus on helpompi ehkäistä kuin hoitaa.

 1. Ershov G.V., Bochkarev D.N., Smolenov I.V lantion elinten tulehdussairauksien patogeenien rakenne ja vastustuskyky naisilla // Klin. mikrobiol. ja antimikr. kemoterapiaa. 2004; 6: s. 193-200.
 2. Afonin A. V., Drapkina OM, Kolbin A. S., Pchelintsev M.V., Ivashkin V.T. Kliinisesti - taloudellinen analyysi antispasmodikoista suolen spasmin aiheuttaman vatsakivun pysäyttämiseksi. // Russian Medical Journal - vol. 18, nro 13, 2010. - kanssa. 845-9.
 3. Ivashkin V. T., Shulpekova Yu. O. Kivun herkkyyden hermostomekanismit // Venäjän lehdessä gastroenterologiasta, hepatologiasta, coloproctologysta. - 2002. - № 4. - s. 16–21.
 4. Baranskaya EK: Vatsakipu: kliininen lähestymistapa potilaaseen ja hoitoalgoritmi. Antispasmodaalisen hoidon paikka vatsakivun hoidossa // Farmateka. - 2005. - № 14.
 5. Kansainvälinen tilastollinen luokittelu terveyteen liittyviin sairauksiin ja ongelmiin (synnytys, synnytys ja perinatologia) - X-versio, WHO, 2004.
 6. Serov V.N., Tikhomirov A.L Naisten sukuelinten tulehduksellisten sairauksien hoidon nykyaikaiset periaatteet. Metodinen käsikirja. M., 2002. s. 25–43.
 7. Reumaattisten sairauksien rationaalinen farmakoterapia: opas ammattilaisille. T. III. Ch. 12. M: Litterra, 2003.
 8. Alekseeva L.I. Nykyaikaiset lähestymistavat osteoartroosin hoitoon // BC. 2003. V. 11. nro 4. P. 201–205.
 9. Vorobeva O.V. Selkäkipu. Syyt, diagnoosi, hoito. Eng. hunajaa. Zh. 2003; 11 (10): 94 - 8.
 10. Popelyansky I.Yu. Ortopedinen neurologia. M: MEDpress-inform, 2003; 670.

Miten päästä eroon lantion luukivusta

Selitys ja tyypit kivun lantion luussa

Kaikkien lantion kudosten, nivelsiteiden ja sisäelinten tulehdukselliset, degeneratiiviset ja patologiset prosessit voivat johtua lantion alueen sairaudesta.

Lantion alue on paritettu lantion luut, rintakehä ja hännänrunko, jotka muodostavat renkaan, ja siinä olevat lantion elimet, nimittäin virtsarakko, alempi suolisto, miesten eturauhas ja kohdun naisten kohdalla. Kaikki näihin elimiin ja luukudokseen liittyvät patologiat aiheuttavat kipua lantion alueella.

Luun ja rustokudoksen, nivelsiteiden ja sisäelinten loukkaantumiset aiheuttavat ensin akuuttia ja sitten kipeää kipua. Kipeä kipu voi myös liittyä lisääntyneen fyysisen rasituksen ja hypotermian vaikutuksiin, orgaanisten aineenvaihduntaprosessien katkeamiseen kasvainten kehittymisen alkuvaiheessa. Akuutti kipu tapahtuu yleensä tulehdusprosessien alkamisen yhteydessä.

Riippumatta määrittää, mikä sattuu, se on hyvin vaikeaa. Diagnoosin tulisi viitata virallisen lääketieteen apuun.

Tärkeimmät oireet lantion kipu

Eri taudeista johtuvia kipuja voidaan karakterisoida särkeviksi, akuuteiksi, ”tikiksi”, pysyviksi - tunne riippuu patologian vakavuudesta.

Potilaat valittavat, että lantion luut vahingoittuvat, kun heillä on seuraavat tunteet:

  Lanne on joskus kipua tai kipua - epämukavuutta pahentaa kehon liikkeet ja käännökset, kuormituksen jälkeen kipu annetaan pakaralle tai nivusille;

Lantion alueen kivun takia jalat alkavat rypistyä tai limppu näyttää, he alkavat kävellä;

On vaikeaa pysyä istumapaikassa pitkään, kipu antaa kiusan;

 • Reflexively yrität ottaa mukavan paikan niin, että kipu häviää.

 • Soreness ja lameness voivat olla sekä kahdenvälisiä että yksipuolisia, joissakin tapauksissa lämpötilan nousu sekä oireet, kuume, pahoinvointi, oksentelu, suoliston liikkumisen heikkeneminen ja virtsaaminen näkyvät.

  Miksi satuttaa lantion luut

  Luolaluu- den, nivelsiteiden ja sisäelinten patologiset muutokset, jotka sijaitsevat sen ontelossa, heikentävät merkittävästi elämänlaatua, voivat johtaa vammaisuuteen ja täydelliseen immobilisaatioon. Harkitse kivun syitä tällä alueella.

  Miksi vasemmalla oleva lantion luu satuttaa useammin

  Usein potilaat valittavat lantion kipua vasemmalla, mikä on hyvin yksinkertaista selittää. Monille ihmisille "vasen jalka" on "lenkkeily", joten fyysisen ponnistuksen, sekä päivittäisen että erityisen, harjoittelun aikana lantiot vasemmalla lantion reunalla ovat ensisijaisesti ylikuormitettuja.

  Luukudoksen tuhoutuessa tai nivelten patologiassa mahdolliset sairaudet kehittyvät yhtä lailla sekä vasemmalla että oikealla puolella, mutta vasemman jalan lisääntyneen kuormituksen vuoksi potilaat alkavat tuntea kipua tältä puolelta.

  Kun patologiset muutokset verijärjestelmässä ja traumaattisten vaurioiden taustalla voivat kehittyä osteomyeliittia. Osteomyeliitin hematogeeninen luonne liittyy leukosytoosiin ja anemiaan - leukosyyttien (valkosolujen) lisääntymiseen ja hemoglobiinin (punasolujen) vähenemiseen veressä.

  Luu-luut, joilla on akuutti ja krooninen leukemia, joihin liittyy kaikkien onkologisten prosessien tapaan yleinen heikkous, imusolmukkeiden lisääntyminen, laihtuminen, loukkaantuminen.

  Lantion luiden metastaasit voivat kehittyä pahanlaatuisten kasvainten esiintymisen myötä virtsaelimissä, suoliston alaosassa ja erilaisissa leukemiatyypeissä.

  Kroonisen pyelonefriitin oireita ja peräsuolen vaurioiden kehittymistä, sigmoidikolonen tulehdusta, ongelmia pernan kanssa voidaan sekoittaa lantion alueen kipuun.

  Lihas- ja liikuntaelimistön on liikalihavuuden kanssa jatkuvasti vastattava lisääntynyttä stressiä, joka vaikuttaa kielteisesti sen tilaan.

  Miksi satuttaa lantion luun oikealla puolella

  Oikeanpuoleisen lantion alueen luuttuma voidaan selittää samoilla syillä, jotka aiheuttavat heidät vasemmalle, mutta on kuitenkin joitakin erityispiirteitä. Ensimmäinen niistä - lausuvat ilmentymät niille, joille tuki on oikea jalka.

  Oikea lantion kipu annetaan usein liitteen tulehduksen aikana hemorroidien muodostumisen ja kroonisen pyelonefriitin aikana, maksan tulehdusprosesseissa, myös hepatiitissa.

  Niille, joilla on johtava oikeanpuoleinen, vakava kipu luuston järjestelmän sairauksiin voidaan selittää työn aikana vallitsevalla tilanteella. Koska oikeanpuoleinen käsi toimii, kuorma kirjoituksen aikana tai tietokoneessa työskentelyn aikana putoaa rungon oikealle puolelle. Selkäranka on taivutettu, verisuonet sisäelimille oikeanpuoleisessa lantion alueella heikentyvät.

  Miksi loukkaantui lantion luut ja alempi selkä harjoituksen aikana

  Se seikka, että lantion luut vaurioittavat lisääntynyttä kuormaa, ei ole yllättävää, mutta miksi sinusta tuntuu arkuus normaaleissa liikkeissä?

  Näiden tautien aiheuttama stressi vaikuttaa eniten lantion luut:

   Bursiitti on sylkeäpussin tulehdusprosessi, kipu annetaan pakaralle;

  Tendoniitti - jännetulehdus - urheilijat kärsivät todennäköisemmin;

 • Alempi selkärangan osteokondroosi - kehittyy degeneratiivisilla muutoksilla alkeellisissa nikamissa.

 • Jos lantion luiden ja nivelsiteiden patologiaa esiintyy, reaktio fyysiseen aktiivisuuteen - kehon kääntymiseen, kallistumiseen lannerangan alueella - on riittämätön. Vähäisillä kuormituksilla esiintyvä arkuus tapahtuu, kun selkärangan puristusmurtumat lannerangassa, onkologisten prosessien alkaessa - jopa ennen ensimmäisten oireiden alkua, kun luun resorptiossa esiintyviä metabolisia häiriöitä esiintyy.

  Kuormitus aiheuttaa kipua lihas- ja liikuntaelimistön synnynnäisessä hypoplasiassa tulehdusprosesseissa etiologiasta riippumatta.

  Miksi satuttaa lantion luut raskauden aikana

  Raskauden alkuvaiheessa lantion luut vahingoittivat kohdun nivelsiteiden venyttämisen takia. Pyöreät nivelsiteet sijaitsevat kohdun eri puolilla, eivät salli sen siirtymistä luonnollisesta asemastaan. Heti kun kohtu alkaa kasvaa, ne laajenevat.

  Viikolla 17 lantio alkaa hajota symphysis-alueella - häpylinkien kohdalla kiput tehostuvat. Tuskan kompensoimiseksi nainen refleksiivisesti muuttaa hänen käyntiinsä, nojaa taaksepäin kävellessään ja kävelee takaisin.

  Sikiön luiden liiallista ristiriitaa kutsutaan symfysiitiksi - tässä tapauksessa kipu annetaan sakraaliselle osalle. Tätä ei selitä pelkästään häpy-luiden ero, vaan myös tailbone-aseman muutos - se hylätään suurennetun kohdun takana, normaalissa tilassa tailbone on suunnattu pienen lantion sisäpuolelle. Kalkkunan taipuman vuoksi toisesta raskauskolmanneksesta alkaen nainen kokee kipua pitkäaikaisen istumapaikan aikana.

  Kehon painopisteen muutoksen vuoksi työvoimaa valmisteltaessa saadaan lumbosakraalisen nivelsiteetin liikkuvuus, joka aiheuttaa epämukavuutta ja kipua.

  Raskauden aikana kipua voi aiheuttaa gynekologisten elinten tulehdussairaudet - liimatauti, vulvarin suonikohjut - tai reiden ja pakaroiden lihasten liiallinen rasitus, jotka kärsivät jatkuvasti lisääntyneestä stressistä.

  Mitä lähempänä työvoimaa, sitä selvemmin lantion luut vahingoittavat - ne liikkuvat toisistaan, sikiön pää asetetaan pieneen lantioon segmentin kanssa.

  Syyt miehen lantion luut vahingoittuvat

  Aikuisilla miehillä kivun luut on selitetty elämäntavalla: ammatillisen toiminnan aikana miesten täytyy kestää suurempia kuormituksia. Ne kehittävät usein lannerangan osteokondroosia ja herniaa.

  Myelooma on myös yleisempi miehillä. Tämä pahanlaatuinen kasvain on lokalisoitu luuytimessä ja leviää sitten lantion litteisiin luuihin. Potilailla, joilla on mekaanisia ärsykkeitä, esiintyy usein lannerangan ja selkärangan puristusmurtumia. Tyypillisiä oireita esiintyy vain 5–10 vuotta taudin alkamisen jälkeen, ennen kuin ne diagnosoivat: osteokondroosi, iskias, osteoporoosi.

  Lisäksi on pidettävä mielessä, että miehet ovat todennäköisemmin loukkaantuneita. Ne voivat näkyä suorien mekaanisten vaikutusten tavoin - puhaltaa, putoaa ja ylikuormitusta harjoittelun aikana tai yrittää osoittaa maskuliinisuutta.

  Syyt, miksi lantion luut vahingoittavat naisia

  Naisilla lantion luut vahingoittivat eri luonteen osteodystrofiaa - lisäkilpirauhasen, yleistyneen, yleistyneen kuitukystisen. Sairaus ilmenee verenvuototaudin kasvaimen kehittymisen taustalla - neoplasma on paikallinen rintalastan takana.

  Taudin oireet ovat varhaisessa vaiheessa melko yleisiä: päänsärky, pahoinvointi, ruokahaluttomuus, lihasheikkous, kipeät luut. Nopeasti ilmestyy lonkka, alkaa kiertää jalkansa. Lantion luut paksunevat, kasvua esiintyy asetabulumissa, ja reisiluun päänliikkeiden liikkuminen vaikeutuu. Useimmiten aktiivisen iän naiset ovat sairaat - 30-45 vuotta.

  Vammojen osalta naiset kohtelevat itseään entistä huolellisemmin ja useammin vahingoittavat luurankojärjestelmää eivätkä suora vaikutus vaan kantapäät.

  He saattavat myös valittaa epämukavuudesta, joka liittyy lonkka-alueeseen, jossa on gynekologisia ongelmia, ja neoplasmidit ovat luonteeltaan erilaiset ja tarttuvat.

  Koska lasten lantion luut ovat hyvin kipeitä.

  Lapset kärsivät synnynnäisistä poikkeavuuksista:

   Aplasia, yhden pariton lantion puuttuminen, on harvinaista;

  Hypoplasia on yksi lantion lantion alikehittyminen;

  Asetabulumin riittämätön muodostuminen - paikka, jossa reisiluun pää tulee;

 • Eri poikkeavuuksia lantionrungon muodostamisessa - litteä lantio, jonka poikittaiset mitat, vino lantio vähenevät jne.

 • Aikuisilla näillä patologioilla on hankittu luonne ja ne voivat johtua sekä vammojen, toiminnan että eri luonteen aiheuttamista seurauksista.

  Lapsilla, usein nuorilla pojilla, he diagnosoivat usein Legg-taudin Calvet Perthes - epänormaalia verenvuotoa reisiluun päähän. Ensinnäkin näytetään lievä claudikaatio, joka kattaa yhden raajoista, koaksartroosi kehittyy - lonkkanivelen vakava epämuodostuma. Usein yksipuolinen tappio.

  Tytöissä tämä sairaus diagnosoidaan myös, mutta paljon harvemmin, ja sen kulku on vakavampi.

  Joissakin tapauksissa iäkkäät kärsivät voimakkaasti lantion luusta

  Vanhukset vahingoittivat lantion luut johtuen ikääntymiseen pahenevista degeneratiivisista prosesseista. Hormonisen epätasapainon takia kaikki aineenvaihduntaprosessit hidastuvat, nivelsiteet menettävät elastisuuden, liikkuvuus lannerangan alueella vähenee, osteokondroosi ja osteoporoosin eteneminen.

  Pitkä kävely, fyysinen rasitus, kehon kääntäminen lannerangan alueella - kaikki tämä aiheuttaa lantion luukipua sekä loput luustojärjestelmän.

  Iäkkäät ihmiset valittavat usein kipua lonkkanivelissä ja alaselässä kävellessään ja käyttäessään.

  Kehon ikääntyminen voi aiheuttaa aineenvaihdunnan hidastumisen, jolloin luun resorptio alkaa - sen rakenteen tuhoaminen. Resorption syyt: mineraalien imeytymisen heikentyminen suolistossa, D-vitamiinin puute, tiamiinin puutos - B1-vitamiini, kortisolin, alkoholin ja diureettien väärinkäytön liiallinen synteesi - mineraalit huuhdellaan voimakkaasti.

  Diabetes mellitus on myös yksi haiman dysfunktion aiheuttamista aineenvaihdunnan orgaanisista häiriöistä - se kehittyy useammin hormonaalisen sukupuuton taustalla.

  Lantion luu sattuu, mitä tehdä

  Jos sinulla on toistuva kipu lantion luutessa, ota ensin yhteyttä terapeuttiin. Alustavan tutkimuksen jälkeen lääkäri itse antaa asian - traumatologille, kirurgille, reumatologille, onkologille tai hematologille. Jos luut vahingoittuvat lantion sisällä olevien sisäelinten tulehdusprosessien takia, myös muut asiantuntijat voivat tarvita apua.

  Miten diagnosoida kivun lantion alueella

  Mikä tahansa diagnoosi tehdään potilaiden valitusten perusteella visuaalisen tarkastelun tulosten perusteella ja erityisten tutkimusten indikaattoreiden arvioinnin jälkeen.

  Ennen kuin lähdet lääkäriin, sinun täytyy miettiä etukäteen, miten voit valittaa valituksistasi tarkemmin, kerro, kun lantion luut loukkaantuvat - liikkuessaan tai levossa, onko mahdollista selviytyä kotitaloustoiminnoista - esimerkiksi laittaa kenkiä, pestä, laiha, lattia, istu pitkään ja niin edelleen

  Lääkäri pyytää sinua selittämään, milloin kipu tulee näkyviin, milloin aikaan, kipujen luonne (terävä, puukottava, kipeä). Potilasta pyydetään kävelemään, taivuttamaan jalkojaan, ottamaan jalkansa sivulle - toimintaa ja amplitudia on melko vähän testejä.

  Lisätutkimuksia voidaan ilmoittaa:

   Muista lahjoittaa veri - yleinen analyysi leukosyyttien tason arvioimiseksi, biokemia - aineenvaihduntaprosessien, reumaattisten testien arvioimiseksi;

  Virtsatesti epäiltyyn munuaissairaukseen ja miesten lisääntymisjärjestelmään;

  Jos epäilet lisääntymisjärjestelmän ongelman, naiset kääntyvät gynekologin puoleen;

  Röntgenkuva - kuvassa näkyy nivelrinnan supistuminen, osteofyyttien läsnäolo - kasvut, luukudoksen vaurioituminen, kasvainten läsnäolo, toisin sanoen lantion nivelten yleinen tila;

  Ultraääni - on tarpeen selvittää, onko nivelessä kertynyt synoviaalista nestettä, ja selvittää pienissä lantioissa olevien elinten tilaa;

  MRI - näyttää mahdolliset vauriot rustoon ja luukudokseen;

 • Artroskopia on tarkin tapa selvittää, onko nivel vahingoittunut, se on kirurginen invasiivinen menetelmä, johon liittyy lonkkanivelen lisääminen.

 • Tutkimusten tyypit riippuvat potilaan iästä, fysiologisesta tilasta ja yleisestä tilasta.

  Lääkkeiden käyttö kivun lantiossa lantion luissa

  Riippumatta syystä potilas voi mennä lääkärin puoleen väittämällä, että lantion luut vahingoittuvat, hoito alkaa kivun poistamisesta.

  Jos vaikuttaa luukudokseen tai nivelsiteeseen, se määräytyy pääasiassa:

   Ei-steroidiset lääkkeet - Ibuprofeeni, Diklofenaakki, Nise, Nimesulidi. Lyhytaikainen hoito, enintään 5 päivää, tulehduskipulääkkeet ärsyttävät ruoansulatuselinten limakalvoja.

  Ei-huumaava ja huumaava kipulääkkeet - Analgin, Tramadol.

 • Yhdistetyt tuotteet - Renalgan, Spazmalgon ja vastaavat.

 • Sitten glukokortikosteroidit - metyyliprednisoloni, Medrol - tuodaan terapeuttiseen hoito-ohjelmaan, ne eivät ainoastaan ​​poista kipua, vaan niillä on myös voimakas tulehdusta ehkäisevä vaikutus sekä lihasrelaksantit - Mydocalm, baklofeeni.

  Pienessä lantion sisällä olevien sisäelinten patologioiden tapauksessa etuna on yhdistetyt korjaustoimenpiteet ja antispasmodics - munuais- ja gynekologisissa kivuissa on usein suositeltavaa käyttää No-shpu-lääkettä.

  Muita tapaamisia riippuu diagnoosista, mutta osteo-ligamenttisen laitteen degeneratiivis-dystrofisissa ja tulehdusprosesseissa terapeuttinen kaava on standardi:

   Ravitsemuksen parantamiseksi ja verenkierron palauttamiseksi: Xantinol Nicotinate, Trental, Actovegin, Pentoxifylline;

 • Kondroprotektorit kalsiumin aineenvaihdunnan palauttamiseksi.

 • Infektiivisen etiologian tulehduksellisten prosessien tapauksessa terapeuttiseen järjestelmään on lisättävä antibiootteja.

  Lantion luukivun kirurginen hoito

  Kirurgista interventiota suositellaan synnynnäisten poikkeavuuksien eliminoimiseksi ja vammojen vaikutuksille, kasvainten esiintymiselle, luun resorptiosta johtuville patologioille, toisin sanoen olosuhteille, joita ei voida normalisoida konservatiivisilla menetelmillä.

  Luukudoksen tuhoaminen on yleensä peruuttamatonta, ja implantin sijoittamista tarvitaan usein vammaisuuden välttämiseksi tai sen negatiivisten vaikutusten vähentämiseksi.

  Sisäelinten tulehdusprosesseissa leikkausta yritetään vain akuuteissa olosuhteissa:

   Cecumin tulehduksella;

  Jos divertikula aiheuttaa suoliston tukkeutumista;

  Peräsuolen leesiot aiheuttavat pysyvää verenvuotoa;

 • Virtsarakenteen tai gynekologisten elinten rikkomukset.

 • Lihas- ja liikuntaelimistön rappeutuvissa prosesseissa lääkkeet, jotka ovat kondroosipäällysteitä, voivat hidastaa prosessin kehittymistä, ne eivät voi täysin lopettaa tuhoa. Kirurginen hoito on tässä tapauksessa mahdollisuus palata normaaliin elämäntapaan ja ammatilliseen toimintaan.

  Lisäterapiatoimenpiteet

  Tämä terapeuttisten vaikutusten ryhmä on fysioterapia, hieronta, fysioterapia, ruokavalio, kylpylähoito. Tässä tapauksessa hoitava lääkäri antaa suosituksia.

  Potilaan kunnon palauttamiseksi voidaan suositella elektroforeesia, altistumista suurtaajuuksiselle ja magneettiselle säteilylle, tärinälle ja laserhoitolle.

  Luustojärjestelmän hoidossa hieronta ja liikuntaterapia ovat välttämättömiä terapeuttisia toimenpiteitä, jotka toiminnan jälkeen alkavat vaiheessa, kun potilas havaitsee sängyn. Jos unohdat nämä elvytysmenetelmät, liikkuvuuden palauttaminen on mahdotonta.

  Ruokavalio auttaa poistamaan sekä lantion alueen että sisäelinten sairauksien vaikutuksia, jotka sijaitsevat lantion alueella.

  Yleinen kaikissa terapeuttisissa ruokavalioissa:

   Valikossa on oltava elintarvikkeita, joissa on hyödyllisiä aineita normaaliin elämään - vitamiineja ja hivenaineita.

  On suositeltavaa laajentaa juomasuunnitelmaa: lisätä kehoon pääsevän nesteen määrää, erityisesti intensiivihoidon aikana, myrkytyksen vähentämiseksi. Poikkeuksena on munuaisten vajaatoiminta.

 • Keittämisen teknologian muuttaminen - paistamisen hylkääminen syöpää aiheuttavien aineiden virtauksen vähentämiseksi elimistössä. Lääkkeiden ruokavalio auttaa normalisoimaan painoa, joka on ehdottoman hyödyllinen kaikille sairauksille.

 • Folk-lääkkeet kivun hoitoon lantion alueella

  Perinteisen lääketieteen arsenalista kipu lantion luutessa auttaa normalisoimaan aineenvaihduntaa ja eliminoimaan kipua.

  Seuraavat reseptit auttavat palauttamaan aineenvaihduntaa:

   Hypericumin, nokkosen, valkosipulin ja pähkinän seos. Kasviperäisiä raaka-aineita sekoitetaan suhteessa: Johanneksenmarja - 1 osa, nokkonen - 2 osaa, valkosipuli puuroa - 3 osaa, murskatut hasselpähkinäsydämet (hazel) - 6 osaa. Seosta sekoitetaan sekoittimessa, laimennettuna nestemäisellä hunajalla kermaiseksi. Tämä eliksiiri otetaan ennen ateriaa ruokalusikallista 2 - 3 kertaa päivässä. Säilytä kylmässä pimeässä paikassa.

  Juice celandine. On suositeltavaa käyttää kasvainten poistamiseen. Kasvi kaivetaan juurineen, pestään, murskataan ja puristetaan. Sitten mehu laitetaan jään päiväksi niin, että se laskeutuu, se dekantoidaan ja neste laimennetaan 1/1 vodalla. Rintaliivit - myrkyllinen kasvi, joten sinun on noudatettava pääsyn sääntöjä: 7 päivää 1/3 teelusikallista, samaan aikaan - 1/2 teelusikallista, toinen viikko - tl. Hoidon kulku on 1,5 kuukautta.

 • Yrttipiste monista ainesosista. Se on valmistettu Althea-juurien ja raakapuun, niittyperanan lehtien ja 100 g: n sekoituksesta; kamomilla, deviacela-juuret ja tansy - niiden lukumäärä on 70 g. Riisun myrkyllisen yrtin ottamiseksi riittää 40-50 g - se lisää vain katkeruutta, mutta voi aiheuttaa pahoinvointia ja huimausta yliannostuksen aikana. Brew 1 rkl seosta lasillisen kiehuvaa vettä ja juoda päivän aikana, lisäämällä hunajaa maun mukaan.

 • Voit poistaa kipua käyttämällä pakkauksia:

   Paistetuista sipulista. Sipulit leivotaan, koivun tervan kanssa sekoitettuna, jotta kerma saadaan johdonmukaiseksi.

  Maapallosta. Sitä keitetään, kunnes maidossa on pehmeää ja sokeria lisätään. Konsistenssin pitäisi muistuttaa paksua kermavaahtoa.

 • Vuodesta comfrey. Kasvien juuret raastetaan ja keitetään hanhen tai koiran rasvassa noin tunnin ajan. Seoksen mittasuhteet - 1 osa raakaöljyä ja 2 osaa rasvaa.

 • Ennen kuin laitat sipulien ja maapähkinän puristimia, seos kuumennetaan. Tilanteen huononemisen estämiseksi on välttämätöntä varmistaa, että ongelma on, että lantion luut vahingoittuvat eikä urogenitaalijärjestelmää.

  Lantion luukivun toistumisen ehkäisy

  Jotta vältettäisiin sellaisten sairauksien toistuminen, joissa on kivuliaita tunteita lantion alueella, epämukavuuden ensimmäisissä oireissa, sinun on kuultava lääkärisi ymmärtämään sen syy.

  Jos luukudoksen tai nivelsideen patologia on diagnosoitu, on tarpeen säätää elämäntapaa:

   Fyysisen aktiivisuuden vähentämiseksi, mutta samalla välttämään elintärkeän toiminnan vähenemistä, tavallisesta urheilutoiminnasta tulisi mennä fysioterapiaan.

  Normaali ruokavalio. Sen pitäisi olla riittävästi tuotteita, joissa on runsaasti B-ryhmän vitamiineja. Saattaa tarvita vitamiinikomplekseja.

 • On tarpeen miettiä mukavaa asetta unen aikana - ehkä sinun täytyy vaihtaa patja tavallisesta ortopediseksi.

 • Sinun pitäisi myös pukeutua säähän, välttää hypotermiaa.

  Miten päästä eroon kipuista lantiossa - katso video: