Hormonaalinen epäonnistuminen satuttaa rinnassa

Elena, 26 vuotias, Tver:

Hei, kerro minulle, voiko rintakehä vahingoittua hormonaalisen häiriön aikana? Nyt viive on 7 kuukautta, testit ovat negatiivisia, hän oli lääkärin toimistossa, hän ei myöskään vahvista raskautta.

Vastaus asiantuntijalta

Hei, rintakipu on yksi naisen hormonaalisen epätasapainon oireista, mikä voi myös aiheuttaa kuukautiskierron epäonnistumisen. Naarashormonien, erityisesti progesteronin, tuotannon rikkomisen aikana ovulaation aikana on voimakas veren ruuhka maitokanaviin. Glandulaarisen kudoksen koko kasvaa, mikä aiheuttaa kipua ja epämukavuutta. Ennen kuukautisten alkamista rauhaskudos kasvaa entisestään ja rintojen herkkyys kasvaa.

Kun kuukautiset päättyvät, kipu tulee kulkea. Jos oireet pysyvät samoina, tämä ilmaisee muita ruumiin häiriöitä, esimerkiksi mastopatian kehittymistä. Joka tapauksessa sinun pitäisi käydä gynekologissa, mammologissa ja myös hormonien testauksessa.

Naiset- blog.ru

naisten online-lehti

Kipu rintarauhasessa. Miksi sattuu rinnassa.

Rintakipu on luonteeltaan jaettu kahteen ryhmään:


Rintarauhas on erittäin haavoittuva elin naisessa, joka reagoi naispuolisen kehon tulehdusprosessiin. Siksi rintakipuun liittyvän vähäisimmän ahdistuksen yhteydessä on otettava yhteyttä lääkäriin. Vain asiantuntija voi määrittää rintakipun asteen ja luonteen. Mikä tahansa rintakipu voi uhata naisen terveyttä.


Miksi sattuu rinnassa. Tärkeimmät syyt.


1. Hormonaalinen vajaatoiminta - naisen hormonaalinen tausta vaihtelee koko kuukauden aikana. Tämä ei saa aiheuttaa huolta. Hormonitasojen uudelleenjärjestely raskauden jälkeen voi aiheuttaa rintakipua. Myös rintakipu ovulaation jälkeen voi antaa naiselle epämukavuutta, mutta tämä kulkee nopeasti ja on lyhytikäinen.


2. Mastopatia - tätä tautia pidetään komplikaationa hormonaalisen epäonnistumisen jälkeen. Mastopatiaa tunnistaa lähinnä rintakipu. Tämä sairaus kärsii joka kolmas nainen.


3. Rintavamma - se voi tapahtua iskun, pudotuksen, voimakkaan puristumisen seurauksena. Jälkimmäinen syy voi johtua väärästä rintaliivistä.


4. Imetys - sitä pidetään suurena stressinä rintarauhasille, koska niillä on valtava taakka maidon tuotannolle ja tyhjentämiselle.


5. Seksuaalisen vastuuvapauden puute - tämä voi myös aiheuttaa hormonaalisen häiriön naisessa.


6. Rintasyöpä.


7. Rintasyöpä - tämä tauti ilmenee harvoin kivun muodossa, mutta silti kannattaa kuunnella tunteitasi.


Rintakipun syyt voivat selvittää vain lääkärin-onkologin. Ei missään tapauksessa voi itse itse diagnosoida itseäsi ja harjoittaa itsehoitoa. Jos rinnassa esiintyy kipua tai tiiviyttä, hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon.


Kipu imetyksen aikana.


On myös niin, että monet naiset kokevat rintakipua imetyksen aikana. Rintakehän koskettaminen on tuskallista, lämpötilan nousu on hieman 37,3, nopea pulssi. Ja herättää varsin merkityksellinen kysymys: miksi rintasi satuttaa ja pitäisikö mennä lääkärille? Seuraavassa on muutamia vinkkejä ennen lääkärin apua.


Asennon muuttaminen ruokinnan aikana.


Luultavasti kivussa ei ole mitään kauheaa. Ehkä kivun tunne syntyi saman asennon takia ruokinnan aikana. Muuta sijaintiasi ja yritä antaa rintakehää, joka sattuu. Nämä ennaltaehkäisevät toimenpiteet auttavat lievittämään rintakipua.


Rintojen hieronta.


On tärkeää muistaa, että molempien rintojen tulee olla tyhjiä. Myös ruokinta ja dekantointi jälkeen hiero rinta vähän. Tämä vakauttaa verenkiertoa rintakehässä ja lievittää kipua.


Rinnan itsestään puuttuminen.


Yleensä kipu imetyksen aikana johtuu tulehduksesta. Kun rintakehää tutkitaan, jos ei löydy sinettiä, sinun ei pitäisi iloita. On parempi kääntyä asiantuntijoiden puoleen, vain he voivat arvioida terveydellesi kohdistuvan uhkan astetta. Ensinnäkin rintaliivit saa olla vain puuvillaa, ei ”repiä”, koska ne voivat aiheuttaa laktoosin. Toiseksi, rintaliivit eivät saa puristaa rintakehää, se olisi sijoitettava siihen vapaasti. Tämä helpottaa maidon nopeaa virtausta.


Pakkaa maidon pysähtymiseen.


Kun maidon pysähtyminen on kehittynyt, on suositeltavaa tehdä seuraavat kompressit:


1. 10 minuuttia ennen ruokintaa laitetaan rinnakompressi kaali-lehdestä, levitetty hunajalla ja makaa muutaman minuutin ajan. Tällainen kompressi auttaa lisäämään imetystä sekä lievittää rintakipua.


2. Laita heti ruokinnan jälkeen paistinpähkinä, joka on kääritty cheeseclothiin rintaan. Pidä 5 minuuttia. Fermentoitu maito- juusto vähentää maidon pysähtymistä.


Rintakipu ennen kuukautisia


Rintakipu ennen kuukautisia näkyy muutamassa päivässä. Naisia ​​on tullut vaikea saada kestämään PMS. Menstruaation aattona nainen kokee kipua vatsan alaosassa, rintakipua, väsymystä ja apatiaa. Tällainen kipu ennen kuukautisia tekee naisesta emotionaalisesti epävakaa ja ärtyisä.


Toinen kipu ennen kuukautisia herättää erilaisten gynekologisten sairauksien, esimerkiksi algomenorrhean, virtausta. Tämä tauti liittyy kuukautiskierron heikkenemiseen ja se ilmenee kivulias kuukautiset. Tämä tauti on ominaista kipu ennen kuukautisia. Nainen kokee kipua useita tunteja ennen kuukautisia, jotka ovat spastisia ja luonteeltaan kipeitä. Lisäksi on hieman huimausta, vatsan täyteyden tunnetta ja turvotusta.
On suositeltavaa vierailla gynekologissa 2 kertaa vuodessa.


Kun sinun täytyy mennä lääkärin puoleen.


Suosittelemme, että testaat hieman lopulta, voit määrittää, milloin mennä lääkäriin - heti tai rutiinitarkastuksen aikana?


Jokainen positiivinen vastaus on valittava.


kysymyksiä:
1. Onko sinulla paino-ongelma?
2. Oletko stressauksessa?
3. Onko sinulla lapsia?
4. Onko sinulla ollut abortteja, keskenmenoja?
5. Onko sinulla ongelmia hormonaalisen järjestelmän kanssa?
6. Imettitkö?
7. Oletko ollut imettämässä yli vuoden?
8. Onko sukulaisillasi naispuolisia rintasairauksia?
9. Tunnetko rintakipua ennen kuukautisia?
10. Huomasin, että rintasi on sinetöity?
11. Olette huomanneet rintojen turvotuksen?
12. Tunne kyhmy rinnassa?
13. Oletko löytänyt nännin purkausta?
14. Oletko huomannut kasvainten imusolmukkeiden lisääntymistä?


Ja nyt laskemme positiivisen palautteen:


1. 3-8 punkista - olet vaarassa. On tarpeen käydä mammologissa kahdesti vuodessa. Ruokavaliossa on hyödyllistä sisällyttää maitotuotteita - maitoa, kermavaahtoa, jogurttia sekä lihaa. On myös suositeltavaa käyttää kaalia, se sisältää suuren määrän tehoaineita (indolit, ne normalisoivat hormonit naisessa. Älä käytä väärin kahvia, kaakaota.


2. 9: stä ylöspäin - sinulla on mastiitin oireita, sinun täytyy kiireesti mennä tapaamiseen mammologin kanssa, ja jos kaksi viimeistä myönteistä vastausta ovat - onkologille.
Katso terveyttäsi, vain sinä itse tiedät kehosi. Naisten rinnat eivät saa olla vain ylpeytesi, vaan myös terveiden.

Kuten tämä artikkeli? Tilaa sivuston päivitykset RSS: n kautta tai pysy ajan tasalla Vkontakte, Odnoklassniki.

Tilaa päivitykset sähköpostitse:

Kerro ystävillesi tästä artikkelista suosikki sosiaalinen verkostosi painikkeilla. Kiitos!

Miksi rintakipu voi aiheuttaa kuukautisten aikana, sen aikana ja sen jälkeen

Naaraspuolinen rinta on lisäriski sairauksien ja epämukavuuden kehittymiselle. Tilastojen mukaan yli puolet väestöstä naisista on kokenut tai kokenut tuskallisen tunteen rintakehässä jostain syystä. Tärkeimpiä syitä voidaan tunnistaa kuukautisten kipu, syöpä ja muut naisen kehon muutokset.

Tärkeimmät kivun syyt

Normaalisti, ennen kuukautisten alkamista, naisella voi olla epämukavuutta rinnassa. Rintakehässä on turvotusta ja raskautta. Ilmiön tärkeimmät syyt ovat:

 1. Häiriötön hormonaalinen tausta. Yksi tärkeimmistä syistä, miksi rintakipu on kuukautisten aikana, on korkea estrogeenin hormonitaso veressä. Tämä voi merkitä elinten toimintahäiriöitä.
 2. Rintakehän fyysinen vaurio.
 3. Epämiellyttävä alusvaatteet. Jotkut rintaliivit voivat puristaa hermoja rinnassa, häiritä normaalia verenkiertoa. Tästä tulee syy, miksi rintakipu sattuu kuukautisten jälkeen.

Hormonaalinen epätasapaino

Tähän ryhmään kuuluvat tärkeimmät tekijät ovat sekä fysiologiset poikkeavuudet että ulkoiset ärsykkeet. Fysiologisia (luonnollisia) tekijöitä ovat:

 1. Raskaus. Raskauden alkamisen ja hormoneiden määrän muutoksen vuoksi naisella voi olla epämukavuutta rintaan. Tähän sisältyy myös imetysjakso. Näntien turvotusta voidaan havaita.
 2. Sairaus. Rinta saattaa täyttää ja satuttaa tiettyjen patologisten prosessien kehittymisen. Se ottaa lääkärin neuvoja selvittääkseen.
 3. Huipentuma. Kun nainen saavuttaa tietyn iän, hänellä voi olla ongelmia maitorauhasien kanssa.
 4. Kasvaimia. Valitettavasti rintasyöpä, sekä hyvänlaatuinen että pahanlaatuinen, voi kehittyä rintarauhasissa. On hyödyllistä, että tytöt ja naiset pääsevät rintojen asiantuntijaan yleensä kuuden kuukauden välein kuulemista ja rutiinitarkastuksia varten. Käyntien välillä on suositeltavaa tehdä muistiinpanoja muiden patologioiden varalta - ne voivat osoittaa, miksi rinta voi jatkaa turvotusta.

Ulkoisten syiden osalta erottuvat:

 1. Hormoneihin perustuvien lääkkeiden hyväksyminen. Tällaiset lääkkeet rikkovat kuukautiskiertoa, muuttavat veren hormonien tasoa, mikä voi johtaa patologisten tilojen kehittymiseen.
 2. Ehkäisyvälineet. Koska suurin osa tällaisista pillereistä valmistetaan suurella annoksella hormoneja, suun kautta otettavien ehkäisyvalmisteiden ottaminen ja väärinkäyttö voi vahingoittaa naisen kehoa.
 3. Sukupuolitaudit. Seksuaalisesti tarttuvat taudit vaikuttavat kielteisesti koko kehoon kokonaisuudessaan, vahingoittavat lisääntymistoimintoa. Yksi lisävaikutuksista on patologian kehittyminen rintarauhasissa.
 4. Pysyvän seksikumppanin puute.
 5. Antidepressantit, hormonipohjaiset lääkkeet. Tällaisen huumeiden ryhmän väärinkäyttö voi johtaa epätoivottuihin seurauksiin, joten asiantuntijan kuuleminen on pakollista ennen käyttöä.
 6. Stressaavat tilanteet. Henkilö, joka on herkkä ulkoisille ärsykkeille, tuntuu epämukavalta koko kehossa, erityisesti rintakehä voi sairastua stressin taustalla.

Eri kivut: syklinen ja ei-syklinen

Rintarauhanen, joka on raskauden ja kuukautisten prosessien tärkein elin, on suoraan riippuvainen kehon valmistelusta näille prosesseille. Hormonien määrän muutokset naisen elimistössä - turvotusliuskojen syy, munasarjojen kipu. Usein voi vahingoittaa selkänne, mikä tarkoittaa menstruaatiota.

Naisten kehon fysiologiasta riippuen syklinen kipu voidaan tunnistaa. Tämä tarkoittaa, että ennen jokaista ovulaatiota on mastalgia (kipu rintarauhasissa) ja tämä on luonnollinen prosessi. On kipua viisi tai kahdeksan päivää (viikko) ennen kuukautiskierron alkua. Tänä aikana naisten hormonien (estrogeeni ja progesteroni) määrä kasvaa, mikä vaikuttaa rintarauhasen rasvamassan kasvuun. Massan kasvu on yhtä suuri kuin tilavuuden nousu, minkä takia on kipua ja raskautta, rinta "kaadetaan", nännin kärki voi turvota.

Jokaisella naisella on oma herkkyys, joten joku voi kokea ärsyttävää kipua, ja joku ei edes huomaa ovulaation alkamista.

Mutta joskus tapahtuu, että kausi on kulunut ja rintasi sattuu. Tässä tapauksessa puhumme syklisistä kivuista. Ei-sykliset kivut ovat kipuja, jotka eivät liity kuukautiskiertoon. Yksi syy voi olla se, että estrogeenitaso on jopa kuukautisten jälkeen edelleen korkea. Tämä voi edistää raskauden kehittymistä.

Jos on raskaus, mutta samaan aikaan nainen vielä ovuloituu (tämä on havaittavissa 15%: ssa tapauksista), tämä voi olla vastaus kysymykseen siitä, miksi rinta kuukautisten jälkeen sattuu. Ärsyttävistä tunneista rintarauhasissa ovulaation jälkeen on mahdollista ennustaa raskauden alkamista etukäteen.

Jos puhumme akuutista kipusta rinnassa, sinun pitäisi kiinnittää huomiota: tämä voi merkitä kehon patologisen prosessin kehittymistä.

Patologinen kipu

Epätyypillisen rintakipun kehittyminen on syytä tutkia sairaalassa. Naisen pitäisi olla huolissaan siitä, miksi rintarauhaset kuukautisten jälkeen. Patologioita voidaan tunnistaa:

 1. Mastiitti. Tämä on hyvin yleinen poikkeama, jossa on rauhaskudosten tulehdus. Syynä tähän on bakteeritartunnan tunkeutuminen ja kehittyminen. Patologiaa esiintyy usein tytöissä, jotka imettävät, mutta voivat myös olla imettämättömillä naisilla.
 2. Rintasyöpä. Jos kuukautisten jälkeen rintarauhaset vahingoittuvat, tämä voi osoittaa pahanlaatuisia kasvaimia. Nämä kasvaimet kasvavat hyvin suuriksi ja vahingoittavat terveitä rintakudoksia. Usein tai jatkuvasti esiintyvä kipu johtuu siitä, että tuumori painaa hermopäätteisiin. Pahanlaatuisen kasvaimen etukäteen tunnistaminen on ongelmallista, mutta mamologi voi säännöllisesti seurata patologian kehittymistä ennustamaan ja rekisteröidä välittömästi, jos on taipumus sairauden kehittymiseen.
 3. Kystojen kehittäminen rinnassa. Koska irtotavarana on rasvasoluja, silloin, jos kehossa on rasvan aineenvaihdunnan rikkominen, poikkeamat normistosta voivat kehittyä.
 4. Rintojen. Tämä tauti johtuu rauhas- tai sidekudoksen lisääntymisestä, mikä voi johtaa hyvänlaatuisen kasvaimen muodostumiseen. Syynä on keskeytetty raskaus tai kun tyttö voi lopettaa imetyksen, stressaavat tilanteet.

Muut patologian syyt

On muitakin syitä, jotka eivät kuulu edellä mainittuun. Tähän sisältyy liiallinen altistuminen auringonvalolle rintarauhasilla, suuri määrä loisia kehossa, fyysiset vammat (isku, mustelmat, kudosten repiminen) ja niin edelleen.

Keuhkojen tulehdus, niveltulehdus tai virtsatulehdus voivat myös aiheuttaa syitä siihen, että nisäkkäiden poikkeavuudet kehittyvät.

Miten välttää häiriöitä kehossa

Sairaus on helpompi ehkäistä kuin parantaa. Yksinkertaisten sääntöjen noudattaminen joka päivä auttaa tyttöä pysymään terveenä ja kauniina vanhuuteen asti:

 1. Mukavat alusvaatteet. Sinun ei pitäisi säästää hyvään alusvaatteeseen, koska materiaalin tulee olla pehmeä ja hengittävä, rintaliivit - ei pidä tarttua eikä häiritä. Rintaliivit pitävät hyvin rinnassaan eikä häiritse sitä, että nänni on turvonnut (mikä yleensä tapahtuu ennen kuukautisia).
 2. Ehkäisyvälineet. Tämänkaltaisten hormonaalisten lääkkeiden käyttäminen tulisi tapahtua vasta lääkärin kanssa ja testien perusteella. Ensinnäkin testien suorittavan laboratorion pitäisi lähettää päätelmä, jonka jälkeen lääkäri määrää lääkkeitä.
 3. Huonot tavat. Alkoholin ja savukkeiden väärinkäyttö ei ole paras asia naisille ja tytöille.
 4. Seksuaalinen yhdyntä Sukupuoli on tärkeä osa terveen tytön elämää, mutta sinun pitäisi välttää sekavuutta.
 5. Ylikuumeneminen ja hypotermia. Elimistön terveydelle tulisi seurata lämpötilaa.
 6. Vitamiinien ja ravintolisien vastaanotto. On olemassa runsaasti erilaisia ​​vitamiinikomplekseja ja ravintolisiä, jotka auttavat sinua pysymään nuorina ja terveinä koko elämän ajan.

Naisten terveys on yksi ja hänen tärkeimmistä tavoitteistaan. Pidä kehosi, voit noudattaa useita periaatteita ja sääntöjä, joiden avulla voit olla terve.

MIKSI BREAST GARDENS? SICK THE BREAST? TAPAHTUMAT. HORMONAALINEN VIKA.

Palvelupyyntö "MIKSI TULEVAT MAMMAL GLANDS? HEAVES BREAST? PURJAN SYYT? HORMONAALINEN VIKA."

Kipu vasemmassa tai oikeassa rintakehässä... Mikä se on - mastopatia, neuralgia, osteokondroosi jne.? Mitä tehdä, jotta rintakehä pysäyttäisi?

Jest-kerma progesteronilla, nanoklustereilla ja fytoestrogeeneilla. Sitä käytetään munasarjojen toimintahäiriöihin, postmenopausaaliseen vaihdevuosiin, hormonaalisiin häiriöihin naisilla ja miehillä.

Rintakipu tai mastalgia

Miksi maitorauhaset vahingoittavat?

 • Kaikki kipu on varoitussignaali, ja rinta- tai mastalgia-kipu saa naiset ajattelemaan pahinta, syöpää.

Tyypillisimpiä tilanteita ovat:

 • rinnassa sattuu ennen kuukautisia - tämä johtuu kehon hormonaalisista muutoksista ja nesteen kertymisestä ihonalaisesta kudoksesta. Progesteroni, joka vaikuttaa syklin toisessa vaiheessa, vaikuttaa rintarauhasen kasvuun ja tämä aiheuttaa sen turvotusta, lisääntynyttä herkkyyttä;
 • rintakipu raskauden aikana - hormoni prolaktiini tulee voimaan. Se on vastuussa maidon ja ternimaidon tuotannosta, sen purkautumisesta pitkien raskausaikojen aikana, rintojen lohkojen täyttämisen ja niiden arkuus.
  Raskaana olevat naiset vahingoittavat usein rintojen nännejä, jotka liittyvät niiden muutoksiin - kasvuun, alveolien esiintymiseen ja pigmentaatioon.
 • nännit loukkaantuvat imettävissä äideissä, eli synnytyksen jälkeen. Tämä johtuu halkeamien esiintymisestä ja ihon mukautumisesta uuteen rooliin.
 • Kun naisella on kipeä rintakehä ja turvotetaan kuukautisten kynnyksellä, tämä kipu on syklinen. Naisille, joilla on lisääntymisikä ja se rauhoittuu raskauden ja vaihdevuosien jälkeen, on ominaista. Hormonikorvaushoito voi kuitenkin pidentää rinnan syklistä kipua viidestä kahdeksaan vuoteen.
 • Erityistä huolta naisille aiheuttaa ei-syklistä kipua rinnassa, joka ei ole riippuvainen kuukautiskierroksesta. Tällöin on joko kipua vasemmassa rintakehässä tai kipua oikeassa rintakehässä. Se on tiukasti paikallista (lähellä nänniä, yleensä lähempänä keskustaa) ja sitä voidaan kuvata raskaana olevana voimakkaana kipuna ja voimakkaana rintakipuna. Tässä tapauksessa naista ei voida siirtää rintojen asiantuntijan kanssa. Näin myöhäisen vaiheen mastopatia ilmenee kystojen ja tiheiden kyhmyjen (fibrosystinen mastopatia) muodostumisen vuoksi. On tunnettua, että mastopatia on taustalla rintasyövän kehittymiselle joissakin tapauksissa. Mutta pahanlaatuiset kasvaimet eivät yleensä haittaa. Rintasyövän kipu ilmenee myöhäisissä vaiheissa, jolloin kasvain on tulehduksellinen, metastaasit. Tämä voi olla voimakas kipu rintarauhasessa, rintakipu, voimakas kipu rintarauhasessa, jossa on näkyviä muutoksia rintojen muodossa ja ääriviivoissa, nännissä ja siitä poistumisessa. Tulehduksellinen rintasyöpä vaikuttaa ihoon, ja sitten rintaan on palava kipu sekä punoitus, turvotus ja ihon kaatuminen.
 • Mastiitista ilmenee lämpötila, rintakipu. Se näyttää voimakkaasti imetyksen sattuessa, punastuu, koska maito pysähtyy siinä tai mikrobit tunkeutuvat nipkien halkeamiin. On syytä muistaa, että lämpötila, rintakipu - vaarallinen signaali imettäville äideille. On välttämätöntä hoitaa hoito, jotta infektio ei kulkeudu vauvalle maidolla.
 • Joskus naiset tulevat lääkäriin rintakipuun. Se ilmenee osteokondroosin tai interostaalisen neuralgian kehittymisen seurauksena.

Tarjoamme kaikille, jotka haluavat olla aina muotoisia, yksinkertainen ja tehokas ohjelma:

Ota yhteyttä ja saat lisätietoja:

  • sähköposti: [email protected]
  • WhatsApp, Viber +380509175463
  • KATSO KYSYMYS - MITEN ALENNUKSEN 20% >>>

Lisätietoja:

Coral Club International Company tarjoaa mahdollisuuden käyttää tätä hämmästyttävää tuotetta seuraavissa maissa ja kaupungeissa:

Maailman keskukset (niiden määrä kasvaa vuosittain)

Liiketoimintatarjous hyvinvointiyritysten verkottelijoille: VisjaHe-Vision International People Group Tiens-Tiens-ryhmä-Tiande Vitaline-Vitaline Herbalife-Herbalife Vitamax-XXI-vuosisata -Vitamax Amway-Amway-Amway -liiketoiminta Oriflame-Oriflame Faberlic-Faberlik Infinum-Infinum Enrich-Inrich-Earn-hrype Mary Kay NSP - Luonnon auringonpaistetuotteet - Zepter International - Zepter Neways ratkaisut-Newweights Agel-Ajdel Amrita-Amrita Avon-Avon Dr.Nona-lääkäri Nona Virallinen Gloryon-Glorion Intway-Intway Edelstar Siberian Health Corporation -myyjä Art Life Dina-Daina Valkoinen kissa Valkoinen kissa Mirra Mirra Lux Firm Taperver-Tupperware Tentorium Happiness of Life Akuna Si El hajuvesi L'Ambre Lambre Agel Egel Spring Terveys Argo Prana Kansainvälinen TianDen ensimmäinen kansaneläkerahasto Orion Clubin kansallinen tieteellinen ja käytännön keskus Millenan nuorentamismenetelmät Kauneus Maailma Xooma Yuan Marinbiznes Terveys Empire Xango Xango Harmony Biomedis Nikken Uusi elämä Sunrider Sunrider Shuboshi Winalite Maailmanlaajuinen maailmanlaajuinen voittajaverkosto Ambre Ciel Hajuvesi Ciel Parfum Faberlic Faberlic Fleur de Sante Fleur de Sante Meridianart Meridian International Ltd Life Bonus Life - BLF Dekarolayn deKAROline Denas MS Denas MS Akkompli Beaute Accomlie Huashen Huashen Ekovita Ecovita Ryhmä Vivasan Vivasan Sunriderin Sunriderin Internaitional Grinhelp Greenhelp Voittajat Glo ai Voittajat Global Network Cellwireless Nu Skin Enterprises Global Connection Spring of Health En101 Save-Invest KGCnetworks Noni Morinda (Tahitian Noni International) Infinum Pharma kosmetiikka Infinum Neotel Neotel ESTA ESTA Silverdzhip SilverJeep InMarket InMarket Limited Temptation Temptation Biopark DNA Club 4life Tutkimus Edzhel Agel ForMor International ForMor Kansainvälinen Quorum International Institute for Business Liberty Terveysverkosto - LHN: n taloudellisen itsenäisyyden yhdistys. Tuotteet NL International - Uuden elämän UWA - VAPAUTTAMATTOMAT YHDISTYKSET Jemo Galan kosmetiikka

Terveys ja kauneus ovat tärkeitä jokaiselle tänään, missä hän on: Abhasia Australia Itävalta Azerbaidžan Albania Algeria Angola Andorra Antigua ja Barbuda Argentiina Armenia Afganistan Bahama Bangladesh Barbados Bahrain Belize Valko-Venäjä Belgia Benin Bulgaria Bolivia Bosnia ja Hertsegovina Botswana Brasilia Brunei Bleu un unk unbe Vanuatu Vatikaani Iso-Britannia Unkari Venezuela Itä-Timor Vietnam Gabon Haiti Guyana Gambia Ghana Guatemala Guinea Guinea-Bissau Saksa Honduras Grenada Kreikka Georgia Tanska D Zibuti Dominica Dominikaaninen tasavalta DR Kongo Egypti Sambia Zimbabwe Israel Intia Indonesia Jordania Irak Irlanti Irlanti Islanti Espanja Italia Jemen Kap Verde Kazakstan Kambodža Kamerun Kanada Qatar Kenia Kypros Kirgiz Kiribati Kiina Pohjois-Korea Kolumbia Comoros Costa Rica Côte I ivo Cir Katier de de la Côte de Côte d'Ivoire Liettua Liettua Liechtenstein Luxemburg Mauritius Mauritania Madagaskar Makedonia Malawi Malesia Mali Malediivit Malta Marokko Marshallinsaaret Meksiko Mosambik Moldova Monaco Mongolia M Janma Namibia Nauru Nepal Niger Nigeria Alankomaat Nicaragua Uusi-Seelanti Norja Yhdistyneet arabiemiirikunnat Oman Pakistan Palau Panama Papua - Uusi-Guinea Paraguay Peru Puola Portugali Kongon tasavalta Venäjä Venäjä Ruanda Romania Salvador Samoa San Marino San Tome ja Prínpi Saudi-Arabia Swazilend Séshésh Reyeshyshésh Reyeshyshésh Saşa Marin ja Grenadiinit Saint Kitts ja Nevis Saint Lucia Serbia Singapore Syyria Slovakia Slovenia Salomonsaaret Somalia Sudan Suriname USA Sierra Leone Tadžikistan Thaimaa Tansania Togo Tonga Trinidad ja Tobago Tu Val Tunisia Turkmenistan Turkki Uganda Uzbekistan Ukraina Uruguay Mikronesian liittovaltio Fidži Filippiinit Suomi Ranska Kroatia Keski-Afrikan tasavalta Tšad Montenegro Tšekki Sveitsi Ruotsi Sri Lanka Ecuador Päiväntasaajan Guinea Eritrea Viro Etiopia Etelä-Afrikka Etelä-Ossetia Etelä-Sudan Jamaika Japani

Aarau Abádszalók Abaza Abakan Abaújszántó Abaša Abbeville Abdulino Abensbergin Abinsk Abovyan Abony Avdeevka Avignon Aulis Agdam Aghidel Agrinio Agryz Adigeni Adelaide Adygeisk Aznakajevo Azov Eisenach Eisenhüttenstadtiin Eisenstadtin Aizkrauklen Aizpute Ike Ainažin Agios Nikolaos Ak-Dovurak Akimovka Acre Akmene Aknīste Akranes Aksai Aktau Aktyubinsk Akureyri Alaverdin Alagir Alapaevsk Alapars Alatyr Aldan Aleysk Alexandria Alexandrovka Aleksandrovsk Aleksandrovsk-Sakhalin Alexandroupolis Alekseevka Aleksin Alzamay Alikan e Alingsås Alytus Almaty Aloja Aalstin Alter Aluksne Alupka Alushta Alchevsk Albertirsa Almetyevsk Altdorf Albuquerque Amasia Ambrolauri Amvrosievka Amsterdam Amursk Amfissa Amstetten Amiensin Anadyrin Anapa Anaheim Angarsk Anden Andreapol Anzhero-Ani Aniva Anykščiai Anconan Anchorage Ansfelden Antwerpenin antrasiitti Aparan Apatiittiin Ape Apostolovo Aprelevka Apsheronsk Aramil Arapi Ararat Arbuga Argun Ardona Argos Argaz Argun Ardag Armas Ar Arnar Arzamas Aradon Arlé Arlon Arles Aradon Arlon Arlon Aravir Armavir Armyansk Arsenyev Arsk Art Artashat Artem Artemovsk Artemovsk Artemovsk Artik Arkangelin Artsyz Asbesti Asenovgrad Asino AWJ Aspindza Assenede Astana Astrakhan Astrahanin Astros Atkarsk Atlanta Atyrau Alftanes Auce Ateena Akhalgorin Akhalkalaki, Akhaltsikhe Aachen Ahmet Ahtubinsk Ahtyrka Akhurian Achinsk Asha Asdod Ashkelon Ashotsk Ashtarak Ashgabat Babaevo Babushkin Bavly Bagdati Baghramyan Bagrationovsk Bad Ischl Badalona Baden Baden-Baden Bad Voslau Basel Baikalsk Baymak Bakal Baksan Baku Bakuriani Balabanovo Balakley Balakovo Balatonfured Balakh Balachi Balashiko Belgrad Belogorsk Belogorse Belogorsk Belogorsk Belogorse Belozerka Belozersk Belokorikha Beloomorska Belońersk Be lopolith Beloretsk Belorechensk Bialystok Belousovo Beloyarskii Valkoinen Belyaevka Bielsko-Biala Belfortista Balti Bender Bendigo Bergamo Bird Berdichev Berdsk Berdiansk Beregovo Berezhany Koivu Berezanka Berezino Berezniki Berezovka Berezovski Berezovski Berislav Burlington Berliini Bern Burnaby Bershad Beslanin Besarabka Beerseba Biatorbágyssa Biisk Bikin Bielefeld Bilibino Biel Bilbao Benjamin Birzhai Birmingham Birobidzhan Birsk Biruintsa Birshtonas Biryusinsk Biryuch Bishkek Bishofshofen Blagoveshchensk Kiitollinen Blagoevgrad Bled Blondeuous Blizn ki Bludenz Bobrynets Bobrov Bobrovytsia Bobruisk Bogdanovic Bogoduhov Bogoroditsk Bogorodsk Bogotol Bohuslav Boguchar Bodaibo Boksitogorsk bulgarialaiset Bolhrad Bolekhiv Bolnisi Bologoe Bologna Marsh Bolohovo Bolungarvikissa Bolhov Bolzano Big Rock Sudbury Bonn Bor Borgarnesissa Bordeaux Bordžomi Borzna Borzja Borislav Borisov Borisoglebsk Boryspilin Borova Borovichi Borovsk Borodino Borodianka Borschev Båstad Boston Bottrop Bochum Boyarka Brampton Brandenburg Braslav Bratislava Bratsk Braunau-in-Inne Braunschweig Brae Bregenz Bremen Brest Brae Brisbane Brisbane Bukarest Buchach Bydgoszcz nhaym Valladolid Vanadzor Vangazhi Wani Vancouver Vantaan Varakļāni Varbergissä Varva Vardenis Waregem Varena Varkauden Varna Varniai Varsova Vasilevichi Vasilievka Vasil'kov Vasilkivka Vatra VAC Washington Veveyn Vievis Lead Veisiejai Växjö Viekšniai Veliž Suuri Belozerka Suuri Novoselka Wellington Great Luke Novgorod Veliki Ustjug Veliko Tarnovo Velistsikhe Wels Velsk Wien Venjov Venetsia Ventspils Vergina Vergl Veresegyhaz Vereshchagino Vereya Veria Verona Verhnedvinsk Verkhnodniprovsk Verkhneuralsk Verkhnyy Ufaley Verkhnya Minä, ylempi talo, on kaupunki Vinkovci Virbalis Virginia-ranta Virserum Virtsu Visaginas Wiesbaden Vitebsk Vitoria Vihorevka Vicenza Vichuga Vishnevoe Vladivostok Vladikavkaz Vladimir Vladimir -Volynsky Vladimirets Voznesensk Wloclawekin Vogar Vuonninen Volgograd Volgodonsk Volgoretšensk Volzhsk Volzhsky Volkovisk Volnovaha Volovets Vologdan Volodarka Volodarsk Volodarskoe Valožyn Volokolamsk Hiukset Volosovo Volochisk Volhov Volchansk Volchansk Volnogorsk Volnyansk Volsk Wolfenbüttelissä Wolfsburg Voitti Vorkuta Woronesch Vorsma Voskresensk Votkinsk Vradievka Vratsa Vrilissia Wroclaw Vsevolozhskin Vuktyl Vulkaneshty Wollongongin Vuokatin Wuppertal Viipuri Vyksa Vanha Vysokovsk Vysokopole Vysotsk Vytegra Vyshgorod Vyshny Volochek V yurtsburg Vyazemskij Vyazniky Viazma Venta Vyatskie Glade Gabrovo Ghawar Havirov Gavrilov Posad Gavrilov Yam Gagarin Gadžijevo Gadyach Guy Haivoron Gaisin Halifax Galitch Hampuri Hamilton Hannover Gantsevichi Gargalianoi Gargzdain Garðabær Gardabani Garliava Haspra Ottawa Gatchinan Gvardeisk Gdanskin Gdov Gdynian Gödöllöön Gelenjik Gelsenkirchen Henichesk Genk Gent Genovan Georgievsk Hertz Göteborg Göttingen Götzis Gindeshty Gislaved Gladbeck Glasgow Glasgow Glevaz Glevach Glendice Glyfice Glyfada Globino Glodeni Deep Glukhov Hlybokaya Gmund eeni Gorzow Wielkopolski Prystan Gold Coast Golicyno Golovanevsk Gomelin Honolulu ryhävalas Gori Goris diat Horlovks Mining Altaisk Gornozavodsk Gornostaevka Miner Gorodenka Gorodets kumpu Horodnia Gorodovikovsk kaupunki Gorokhov Gorohovets pikanäppäin Goscha Hradec Králové Graivoron Granada Graz kampa Greve Strand Grevenan Greifswaldin Gremjatšinsk Grigiškės Grigoleti Grigoriopol Grimbergen Grindavik Greensboro Grobina Grodno Grozny Grundarfjordur Muda Gryazovets Gubaha Gubkin Gubkinsky Gudermes Gukovo Gulbene Gulyaypole Gul kevichi Goumenissa Gurjaani Gursuf Gurevsk Gusev Gusinoozersk Gusyatin Gus Crystal Gjumri Gütersloh Gyalgaudushkis David-town Davlekanovo Davosin Dahghda Dagestanin Valot Dalarik Dallas Dalmatovo Dalvik Dalnegorsk Dalnerechensk Daniel Dankov Darwin Daugavpilsissä Daugai Dvurechnaya Debalcevo Debrecen Degtjarsk Dedovsk Dedoplis Tskaro Deinze Demidov Demidovka Denver Dendermondesta Derazhnya Derbent Derhachi Desnogorsk Detroit Decin Dzhava Jalal-abad Dzhankoy Dzhelong Jermuk Jersey City Dzhulyano-in-Campana Jacksonville Dzerzhinsk Dzerzhins jotta Dzerzhinsky Dzoraget Divnogorsk Digora Didimotika Dykanka Diksmuide Dilijan Dimitrovgradin Dimonassa Dinan Dion Disna Dmanisi Dmitri Dmitrovsk Dneprodzerzhinsk Dnepropetrovsk Dneprorudnoe Dnestrovsc pohja Dobelen Dobritš Dobropole Dobrush Dobryanka Dokuchaevsk Dokshitsy Dolgoprudnyi Valley Dolinsk Dolinskaya Domanevka Mining tammesta Domodedovon Donduşeni Donetsk Don Dornbirn Dorogobuzh Dortmund Drabov Draama Dresden Drezna Drogichin Drohobych Drochia Druzhkovka Druskininkai Dublin Dubna Dubno Dubovka Dubrovitsa Dubrovitsa jotta Dubrovno Dudinka Duisburg Dūkštas Dunaevcy Dunaújvárosin Durba Durleşti Dusetos Duhovštšina Dushanben Dušeti Dunkerquen Djurtjuli Düsseldorf Diatlovo Dyat'kovo Gyongyos Gyor Gyula Gävle Yevpatoriya Eghvard Egegnut Egorevsk Edinet Jieznas Yeisk Jekabpilsin Jekaterinburg Yelabuga Yelanets Jelgavan dace Yelizovo Elnya Yelsk Jemanželinsk EMVA Emilchino Jenakijevo Eniseisk Jerevan Ermolino Ershov Essentuki Efremov Jeghegnadzor Zhabinka Zhagare Zhashkov Zhezhmaryay Zheleznovodsk Zheleznogorsk Zheleznogorsk Zheleznogorsk-Ilimsky rautatie keltainen vesi Geneve Zherdevka Sama shuv Zhigulevsk zhidachev Žizdra Zhirnovsk Zhitkovichi Aivan Zhlobin Jmerinka Zhodino Zholkva Zhukov Žukovka Zhukovski Zabrze Zavitinsk Zavodoukovsk Zavolžsk Zavolzhe Zagreb Zadonsk Zainsk Zakamensk Zalalövő Zalaszentgrót Zalaegerszegin Zalishchyky Salzgitter Saalfelden Salzburg Zaozerny Zaozersk Western Dvina Polar Zaporojie Zaraysk Zarasain Zarechnoe Zarechnyi Zarinsk Zaslavl Zastavna Zachepilovka Zbarazh Zboriv Zvenigovo Zvenigorod Zvenyhorodka Zverevo Zgurovka Zdolbunov Zelena-Gora Zelenogorsk Zelenograd Zelenogradsk Zelenodolsk Z elenokumsk Zinkiv Zernograd Zestafoni Zeya Zilupe Winter Zirc Zichron Yaakov Chrysostom Zlin Zlynka Zmeinogorsk Zmiiv Znamianka Znamensk Zovuni Zolak Solingen Zolotonosha Solothurnissa Zolochev Jags Zugdidi Zuevka Suhl Ivangorod Ivanovka Ivanovo Ivano-Frankivsk Ivanteevka Ivanovitch Ivantsevichy Ivdel Ivie Igarka Ignalinan Igoumenitsaan Ijevan Ierapetra Jerusalem Izhevsk Izhevsk Izberbaš Ismael Izobilnyi Rusinat Izyaslav Iisalmi Ikshkile Ilansky Illarionovo Ilukste Ilintsy Ilyichevsk Imatra Ingolstadt Indianapolis Inza Insar Innsbruck Inta Ipatovo Ypres Ira Clione Irbit Irkutsk Irpen Irshava Ísafjörðurin Isilkul Iskitim Istra Ichnia Ishim Ishimbaj Iyhvi Yonchopin Yoshkar-Ola Kaarina Kavalan Kavarnan Kavarskas Kaharlyk Kajaran Kadnikov Kazanka Kazanlak Kazan Kazatin Kazbegi Kazincbarcika Kazlų Rūda Cainari Kaišiadorys Kalamaria Kalamatan Kalambakan Kalanchak Calarasin Kalach, Kalatšinsk Kalach vs. Don Golgatalla Calgary Calais Kaliningrad Kalininsk Kalinkovichi Kalinovka Kalish Kallithea Kallo Kalocha Kaltan Kaluga Kalush Kaljazin Kalmar Kambarka Kamenets Kamenetz-Podolsky Kamenka Kamenka-Bugskaya Kamenka-Dn provskaya Kamennogorsk Kamensk-Uralsky Kamensk-Kamen-Kashirskiy Kamen-na-Obi Kameškovo Kamo Kamyzjak Kamyshin Kamyšlov Canasin Canberra Kandavan Kantalahden Kanev Kansas City Kansk Kant Cantemir Kapan Kaposvárin Kapuvar Kapfenbergissa Karabanovo Karabash Karabulak, Karaganda Karakerd Karakol Karasuk Karachaevsk Karatšev Karvina Kargath Kargopol Karditsa Kareli Karcassonne Karlovka Karlovy Vary Karlskrona Karlskug Karlstad Karlshamn Karmiel Karpension Karpinsk Karsava Kartaly Kartagena Kasimov Kasli Kaspiysk Kastoria Katav- vanovsk Kataisk Catania Katerinin Katerinopol Katowice Katrineholmiin Kaunas Kaushany Kakhovka Kahul Katškanar Cashin Kashira Kajaani Qvareli Kvarenon Quebec Hveragerði Keflavíkin Kögen Kegichevka Ķegums Kedainiain Cedar Kelmentsi Köln Kemerovo Kemi Kemin Keravan Kerch Keszthelyn Koflach Kechkemet Kyzylorda Kibartai Kivercy Kivikin Kiev Kizel Kiziljurt Kizliarissa Kiliia Kilkisin Chiemsee Kimovsk Kimry Kingisepp Kinel Kineshma Kyparissia Kireevsk Kirensk Kirzhir Kirillov Kirishi Kirov Kirovgrad Kirovograd Kirovo-Chepetsk Kirovsk Kirovsk Kirovsk Kirovskoe IRS Kirsanov Kiruna Kiryat Shmona Kiselevsk Kislovodsk Kiten Kitchener Kihnun Kicman Chisinau Klagenfurt Klaipeda Kleck Cleveland Klimovichy Klimovsk Wedge Klincy Klichev Cloppenburgissa Klosterneuburg Knittelfeld Knokke-Heist Knjaginino Kobeljaki Kobrin Kobuleti Kovdor Kovel Coventry Matto Kovylkino Kogalym Kodinsk Codru Kodyma Kozanin Kozelec Kozel'sk Kozelschina Kozlovka Kozova Kozyatin Kozmodemjansk Kokand Kokkola Cola Colling Kologriv Kolomak Kolomna Kolomyya Kolorado Springs Kolpashevo Kolpino Columbus Kolchugino Kommunikaali Komotini K ompaneevka Compiègne Comrat Komsomolsk Komsomolsk Komsomolsk-on-Amur Konakovo Kontupohjan Kondrovo Konotop Kostiantynivka Konstantinovsk Kopeisk Kööpenhaminan Kapyl Korablino Cordoba Koreiz Korenovsk Koretz Korintin Korkino Cornesti Korneuburgissa kuningas kruunu Korop Korosten Korostyshiv Korotša Corpus Christi Korsakov Korsun-Shevchenko Kortrijkin Koryukovka Korjazhma Kosov Kossovo Kostereva Kosteshty Kostamuksessa Kostopol Kostroma Kostyukovichi Cottbus Kotelva Kotelniki Kotelnikovo Kotelnich Kotka Kotlas Kotovo Kotovsk Ko Hylkäsi Kópavogur Koghb Kohma Koszalinin Krakova Kramatorsk Krasavino Krassilov Kraslava Krasnoarmeysk Krasnovishersk Krasnovodsk Krasnogorsk Krasnohrad Krasnodar Krasnodon Red Village Krasnozavodsk Krasnoznamensk Krasnokamensk Krasnokamskissa Krasnokutsk Krasnoperekopsk Krasnopole Krasnoslobodsk Krasnoslobodsk Krasnoturinsk Krasnoural'sk Krasnoufimsk Krasnojarskin Red Okny Krasny Kut Krasny Liman Red Ray Krasny Sulin Red Hill Kremenki Kremenchug Krems Krefeld Krivoy Rog Cricova Kristianstad Kristinehamn Criuleni Creeche Kronstadt Kropotkinin Krupki Krimsk Kryatinga Xanthin Kstovo Kubinka Kuvandyk Kuvšinovo Kudirkos Naumiestis Kudimkar Kuznetsk Kujbyshev Kujbyshevo Kuldigassa Kulebaki Kulinič Kumertau Kungsbackan Kungur Kungälv Kunda Kuopion Kupino Kupiškis Kupchin Kupjansk Barrow Kurganinsk Kuressaaren kurilsk Kurlovo Kurovskoje Kursk Kurtamyš Kurchatov Kuršėnai m Coosa Kustanaj Kutaisin Kuusikun Kufstein Kushva Kyzyl Kardjalin Kishtim Cairns Kyustendil Kelme Kärdla Kyahta Labinsk Labytnangi Laval Lavrion Lagan Lagodekhi Ladushkin Ladyzhin Lazdiyay Laishevo Lakinsk L A Coruña Lamia Langepas Landskrona Lappeenranta Larisa Las Vegas Las Palmas Latina Lato Lahdenpohjan Laholm Lahti Lebedian Leuvenin Leverkusen Levi Legnican Lödöse Leipzig Lexington Leninogorsk Leninsk Leninsk-Kuznetski Lankaran Lensk Lentekhi Leobenissa Leova Leonding Lepel Lermontov Lermontov Forest Lesozavodsk Lesosibirsk Liberec Livadia Livany Liverpool Livny Livorno Ligatne Lida Lidingö Leeds Lidköping Lielvarde Lienz Liepino Likino-Dulevo Lille Limassol Limbaz Limoges Lincoln Linkönva Linz Lion Lipetsk Lipk Lipki Lyskoy Lytkarino Lyuban Lyuban Lyuberty Rakkaus Lyublin Lyubotin Lyudinovo Luxemburg Luneburg Lucerne Lyantvaris Lyantor Lyakhovichi Lviv Lviv Lgov Liege Magadan Magas Magnitogorsk Madison Madona Madrid Mazhey Jee Mazsalaca Miami Maikop toukokuuta Makarov Makar'ev Makiyivka Mako Makušino Malagan malaya Vishera Malgobek Malmyž Maloarkhangelsk Malorita Maloyaroslavetz Malmö Malia Mamadysh Mamonovo Mannheim Mangush Manturovon Manchester Maralik Maratopolis Marathon Marburg Mangaani Margahovit Mariestadin Mariinsk Mariinski Posad Mariupol Marijampole Markham Marx Marculesti Marneuli Marseille Marstrandin Martvili Martuni Marchtrenk Mary Marina Hill Marinka Masis Makhachkala Mayak Mglin Megalopolis Megion Megradzor Meghri Medvezhiegorsk Mödling Medno Orsk Medyn Mezhgore Mezhdurechensk Mezen Melenki Meleuz Melitopol Mölnlycke Melbourne Memphis Mena Mendelejevsk Menzelinsk Mönchengladbach Merefa Mesa Mesina Mesolongin Messina Mestia Methoni Mechelenin Mecamor Meštšovsk Miass Mikashevichi Mikkelin Mikun Milan Millerovo Milwaukee mineraalivesisota Minneapolis Minsk Minusinsk Mignard Miory Myrgorod rauhan Mississauga Mistelbach an der-Tsaya Mystras Mitilini Mikhailov Mikhaylovka Mikhailov Michurinsk Miskolc Mlada-Boleslav Mlinov Mogilyov Mogilyov-Podolsky Mogocha Modena Mozhaysk Moshga Mozdok Mozyr Moletai urhea Molodechno Momin Monastyriska Monastyryshche Monemvasian Montrealin Mons Montana Montreux Monza Montšegorskin Monschau Morozovsk Morshansk Morshyn Mosalsk Moskova silta Mostiska Mostoles Sillat Mosfedlsber Mstislavl Mukachevon Moore Muravlenko Murashi Murmanskin Murovani Kurylivtsi Moore Murcia Motala Mtsensk Mtskhetan Myski Mytištši Myshkin Madison Mülheim an der Ruhr Münster München Myadel Myasnikyan Naberezhnye Chelny Navashino Navoloki Nahariya Nagorny Karabakh Nadym Nagykanizsa Nazareth Nazarovo Nazran Nazyvaevsk Naxos Nalchik N amyur Narimanov Narovlia Narodichi Naro Fominsk Nartkala Naryn Narjan-Mar naujoji akmenė Nafplionin Nahcivan etsiminen Nashville Napoli Nevel Nevel'sk Nevinnomyssk Nev'jansk Nedrigayliv Nizhin Nelidovo Nieman Nemyriv Nerehta Nertšinsk Nerungri Nyasvizh Nessebarin Neskaupstaður Naestvedissä Nesterov nässjö Netishyn Neftegorsk Neftekamsk Neftekumsk Nefteyugansk Ney Nivellesissä Nigulan Nižnevartovsk Nizhnekamsk Nizhneudinsk Ala Sergi Lower Serogyzy Nizhny Lomov Nižni Novgorod Nizhny Tagil Alempi Salda Nizhnyaya Tura Nikaia Nikolaev Nikolaevsk Nikolaevsk-on-A уре Никольск Никольск Никольское Никополь Никосия Ниноцминда Ниспорены Новара Новая Каховка Новая Ладога Новая Ляля Новая Одесса Новая Ушица Новгородка Новгород-Северский Новоазовск Новоайдар Новоалександровск Новоалтайск Новоаннинский Новоархангельск Нововолынск Нововоронеж Нововоронцовка Новоград-Волынский Новогрудок Новодвинск Новоднестровск Новозыбков Новокубанск Новокузнецк Новокуйбышевск Новолукомль Новомиргород Новомичуринск Новомосковск Новопавловск Новополоцк Новопсков Новоржев Новороссийск Новоселица Новосиби ск Новосиль Новосокольники Новотираспольский Новотроицк Новотроицкое Новоузенск Новоукраинка Новоульяновск Новоуральск Новохоперск Новочебоксарск Новочеркасск Новошахтинск Новояворовск Новые Анены Новые Санжары Новый Буг Новый Орлеан Новый Оскол Новый Уренгой Ногинск Ноемберян Нойнкирхен Нойс Нокиа Нолинск Нор-Ачн Нор-Гехи Норильск Норртелье Норрчёпинг Норфолк Носовка Ноябрьск Нурлат Нытва Нюбру Нюрба Нюрнберг Нюрнберг Нючёпинг Нягань Нязепетровск Нямянчине Няндома Няринга Ньирбатор Ньиредьхаза Ньон Ньюарк Нью-Йорк Ньюкасл О ерхаузен Облучье Обнинск Обоянь Обухов Обяляй Обь Овидиополь Овруч Овьедо Огре Одесса Одинцово Ожерелье Озд Озерск Озеры Озургети Оквилл Оклахома-Сити Окленд Окница Октябрьск Октябрьский Окуловка Олайне Олбери-Уодонга Олекминск Оленегорск Оломоуц Олонец Ольборг Ольденбург Ольштын Омаха Омск Омутнинск Онега Онуфриевка Опава Ополе Опочка Оратов Орджоникидзе Орел Оренбург Орехов Орехово-Зуево Оржица Орлов Орора Аврора Аурора Орошхаза Орск Орхей Орхус Орша Оса Осинники Осиповичи Оскарсхамн Осло Оснабрюк Оспиталет-де-Льобрегат Осташк в Остенде Остин Острава Остров Островной Острог Острогожск Отачь Отрадное Отрадный Оттава Оулафсвик Оулафсфьордюр Оулу Оха Оханск Очаков Очер Ош Ошава Ошмяны Пабраде Павилоста Павлово Павловск Павловский Посад Павлоград Павлодар Пагегяй Падуя Пазарджик Пакри Пакруойис Пакш Паланга Палермо Палласовка Пальма Памбак Панделис Панявежис Панямуне Папа Пардубице Париж Парма Партизанск Пасвалис Патры Певек Пелла Пемзашен Пенза Первомайск Первомайский Первомайское Первоуральск Перевальск Перевоз Перемышляны Пересвет Переславль-Залесск й Перечин Переяслав-Хмельницкий Пермь Перник Перт Перуджа Перхтольдсдорф Першотравенск Пескара Пестово Петах-Тиква Петергоф Петриков Петров Вал Петрово Петровск Петровск-Забайкальский Петрозаводск Петропавловка Петропавловск-Камчатский Петухово Петушки Печ Печенеги Печора Печоры Пиетарсаари Пикалево Пилтене Пинск Пионерский Пиргос Пирятин Питкяранта Питтсбург Плавск Плано Плейно Пласт Платаниас Плевен Плёс Плиска Пловдив Плоцк Плунге Плявиняс Пльзень Поворино Погребище Подволочиск Подгайцы Подольск Подпорожье Познань Покачи окров Покровск Полевской Полесск Полесское Полийирос Пологи Полонное Полоцк Полтава Полысаево Полярные Зори Полярный Поморие Попасная Попельня Порвоо Пори Поронайск Портленд Порхов Поставы Поти Потсдам Похвистнево Почеп Починок Пошехонье Правдинск Прага Прато Превеза Прейли Прекуле Пренай Приазовское Приволжск Приекуле Прилуки Приморск Приморско Приморско-Ахтарск Приозерск Прокопьевск Пролетарск Простеёв Протвино Прохладный Пружаны Пршеров Псков Птгни Птолемаида Пугачев Пудож Пустомыты Пустошка Путивль Путила Пучеж Пушкин Пуш кино Пущино Пыталово Пыть-Ях Пюник Пярну Пятигорск Пятихатки Пьяченца Раахе Равенна Радвилишкис Радехов Радомышль Радужный Радывылив Раздан Раздельная Раздольное Райсио Райчихинск Ракитное Раменское Рамигала Расейняй Рассказово Ратнов Раума Рахов Ревда Реджайна Реджо-ди-Калабрия Реджо-Эмилия Реж Резекне Резина Рейдарфьордур Рейкьявик Реймс Ремшайд Репки Ретавас Ретимнон Реутов Речица Решетиловка Ржев Риверсайд Рига Рид Риека Рийхимяки Рим Римини Ристна Ричмонд Ричмонд-Хилл Ришон-ле-Цион Рованиеми Ровеньки Ровно Рогатин Рогачев Ро дники Родос Рожище Рожнятов Розовка Рокишкис Роли Романов Ромны Ронсе Роскилле Рославль Россошь Ростов Ростов-на-Дону Росток Ротенбург Роттердам Рошаль Рошфор Ртищево Рубежное Рубцовск Руда-Слёнска Рудишкес Рудня Ружин Руза Рузаевка Руйиена Русе Руселаре Рустави Рыбинск Рыбница Рыбное Рыльск Рышканы Ряжск Рязань Саарбрюккен Сабиле Саврань Сагареджо Сагеней Садовое Саки Сакраменто Салават Салаир Салантай Саласпилс Салацгрива Салдус Салехард Сало Салоники Сальск Сальтшёбаден Самара Самарканд Самбор Самтредиа Сан-Антонио Сандвикен андгерди Сан-Диего Санкт-Андре Санкт-Йохан Санкт-Пёльтен Санкт-Петербург Санкт-Файт-ан-дер-Глан Санта-Ана Санта-Крус-де-Тенерифе Сан-Франциско Сан-Хосе Саншайн-Кост Сарагоса Саранск Сарапул Сарата Саратов Сарваш Сарнахпюр Сарны Саров Саррей Сарухан Саскатун Сасово Сассари Сатка Саулкрасты Сафоново Сахновщина Сачхере Саяногорск Саянск Свалява Сватово Свердловск Свети-Влас Светловодск Светлогорск Светлоград Светлый Светогорск Свирск Свислочь Свободный Себеж Севан Севастополь Северобайкальск Северодвинск Северодонецк Северо-Курильс к Североморск Североуральск Северск Севилья Севск Сегед Сегежа Сегхалом Седа Сёдертелье Сёдерхамн Сёдерчёпинг Сёйдауркроукюр Сейдисфьордюр Секешфехервар Сексард Селидово Селтьярнарнес Сёльвесборг Сельфосс Сельцо Семенов Семеновка Семикаракорск Семилуки Семипалатинск Сенаки Сенгилей Сённерборг Сенно Сентендре Сентеш Сент-Катаринс Сент-Луис Сент-Питерсберг Сент-Пол Серафимович Сергач Сергиев Посад Сердобск Середина-Буда Серов Серпухов Серре Сертолово Сестрорецк Сибай Сигнаги Сигтуна Сигулда Сидней Силькеборг Сим Симнас Симрисх мн Симферополь Синельниково Синт-Мартенс-Латем Синт-Никлас Сиракуза Сисиан Сития Сиэтл Скадовск Сканёр Скаудвиле Скаулхольт Сквира Скидель Сковородино Сколе Скопин Скоттсдейл Скрунда Скуодас Славгород Славск Славута Славутич Славяносербск Славянск Славянск-на-Кубани Сланцы Сливен Слободзея Слободской Словакия Слоним Слупск Слуцк Слюдянка Смалининкай Смела Смилтене Смолевичи Смоленск Сморгонь Снежинск Снежногорск Снежное Снигиревка Снятин Собинка Советск Советская Гавань Советский Созопол Сокаль Сокиряны Сокол Соленое Солигали ч Солигорск Соликамск Соллентуна Солнечногорск Сольвычегодск Соль-Илецк Сольнок Сольцы Сороки Сорочинск Сорск Сортавала Сосенский Сосница Сосновец Сосновка Сосновоборск Сосновый Бор Сосногорск Софиевка София Сочи Спа Спарта Спас-Деменск Спас-Клепики Спасск Спасск-Дальний Спасск-Рязанский Спитак Сплит Среднеколымск Среднеуральск Сретенск Ставище Ставрополь Стайцеле Стамбул Стара-Загора Старая Выжевка Старая Купавна Старая Русса Старая Синява Старица Старобельск Старобешево Стародуб Старое село Староконстантинов Старые Дороги Ст арый Оскол Старый Самбор Стаханов Стенде Степанаван Стерлитамак Стиккисхоульмюр Стокгольм Стоктон Столбцы Столин Сторожинец Страшены Стрежевой Стренгнес Стренчи Строитель Струнино Стрый Ступино Стучка Субате Субачюс Суворов Судак Суджа Судогда Суздаль Сумгаит Сумы Сундсвалль Суоярви Сураж Сургут Суровикино Сурск Сусуман Сухиничи Сухой Лог Счастье Сызрань Сыктывкар Сынджера Сынжерея Сырве Сысерть Сычевка Сяда Сясьстрой Сьон Табор Тавда Таганрог Тайга Тайшет Талалаевка Талас Талдом Талица Таллин Талса Талсы Тальное Тамбов Тампа Та мпере Тапольца Тара Тараклия Таранто Тараща Тарко-Сале Тарнув Тарту Таруса Тарутино Татабанья Татарбунары Татарск Таунсвилл Таураге Тахко Ташир Ташкент Таштагол Тбилиси Твардица Тверия Тверь Теберда Тейково Телави Теленешты Тель-Авив Тельманово Тельфс Тельшяй Темников Темрюк Тенея Теофиполь Теплик Теплице Терджола Теребовля Терек Терни Терниц Терновка Тернополь Тетиев Тетри Цкаро Тетюши Тианети Тийрикоя Тимашевск Тимро Тирана Тирасполь Титувенай Тихвин Тихорецк Ткибули Тлумач Тобольск Тогучин Токай Токмак Толидо Толедо Толочин Т льятти Томаковка Томари Томашполь Томмот Томск Тонгерен Топки Топонимы Казахстана Торез Торжок Торлауксхёбн Торнио Торонто Торопец Торсбю Торунь Тосно Тоструп Тотьма Трайскирхен Тракай Траун Тренто Трехгорный Триест Трикала Триполи Троицк Троицкое Трольхеттан Тростянец Трошкунай Трубчевск Трускавец Тршинец Туапсе Тувумба Туймазы Тукумс Тула Тулуза Тулун Тульчин Туран Тури Турийск Турин Туринск Турка Турне Туров Тусон Тутаев Тында Тырныауз Тыхы Тюкалинск Тюмень Тюрнхаут Тячев Уварово Углегорск Углич Удачный Уддевалла Удомля Ужвя тис Ужгород Ужур Узда Узловая Уинсор Уичито Укмярге Украинка Улан-Удэ Ульм Ульяновка Ульяновск Умань Умео Унгень Унеча Унна Уппсала Урай Уранополис Урень Уржу Урус-Мартан Урюпинск Усинск Усмань Усолье Усолье-Сибирское Уссурийск Усти-над-Лабем Устиновка Устюжна Усть-Джегута Усть-Илимск Усть-Катав Усть-Кут Усть-Лабинск Утяна Уусикаупунки Уфа Уффализ Ухта Учалы Учкудук Уяр Фалешты Фалун Фальстербу Фаниполь Фастов Фатеж Фёклабрук Фельберт Фельдкирх Фельдкирхен Фёлькермаркт Феодосия Феррара Фест Фивы Физули Филадельфия Филах Финикс Флёр юс Флоренция Флорешты Флорина Фокино Форли Форт-Уэйн Форт-Уэрт Фрайбург Франкфурт Франкфурт-на-Майне Франкфурт-на-Одере Фредериксхавн Фредерисия Фресно Фрибур Фридек-Мистек Фролово Фрунзе Фрунзовка Фрязино Фурманов Хабаровск Хабнарфьордюр Хаген Хадера Хадерслев Хадыженск Хайдубёсёрмень Хайдусобосло Хайлигенхаус Хайфа Халлайн Халль-ин-Тироль Хальмстад Хам Хамина Хамм Хамонт-Ахел Хания Ханты-Мансийск Харабали Харагаули Хард Харовск Харцызск Харьков Хасавюрт Хасково Хасроде Хасселт Хаттинген Хаузен Хашури Хвалынск Хвольсвёдлур Хёб Хеврон Хейнола Хельмштедт Хельсингборг Хельсингёр Хельсинки Хендерсон Херсон Херсониссос Хёрсхольм Херфорд Хиллерёд Хилок Хильдесхайм Химки Химос Хихон Хмельник Хмельницкий Хобарт Ходмезевашархей Хожув Хойники Холлабрун Холм Холмск Холон Хольстебро Хомутов Хони Хорватия Хорол Хорсенс Хотин Хотьково Хоэнемс Христиновка Худат Хусавик Хускварна Хуст Хынчешты Хямеэнлинна Хьюстон Цагери Цаленджиха Цалка Царево Царичанка Цахкадзор Цахкаовит Цветль Цеглед Целле Цесвайне Цесис Цивильск Цимлянск Цинциннати Цнори Цфат Цхалтубо Цюрих Ц рупинск Чадан Чадыр-Лунга Чайковский Чамбарак Чандлер Чапаевск Чаплинка Чаплыгин Чаренцаван Чаусы Чашники Чебаркуль Чебоксары Чегем Чекалин Челябинск Чемеровцы Ченстохова Червень Червоноармейск Червоноград Чердынь Черемхово Черепаново Череповец Чериков Черкассы Черкесск Чермоз Черневцы Чернигов Черниговка Черновцы Черноголовка Черногородка Черногорск Чернушка Черняхов Черняховск Ческа-Липа Ческе-Будеёвице Чехов Чечерск Чиатура Чикаго Чимишлия Чиса Чистополь Чита Чкаловск Чолпон-Ата Чонград Чортков Чугуев Чудово Чулым Чусовой Чутово Чухлома Чхороцху Шабла Шагонар Шадринск Шакяй Шали Шальготарьян Шальчининкай Шарвар Шаргород Шарлеруа Шарлотт Шарошпатак Шартр Шарыпово Шарья Шатура Шахтерск Шахты Шахунья Шацк Швац Швенчёнеляй Шверин Швехат Швянчёнис Шебекино Шёвде Шеки Шелехов Шеллефтео Шенкурск Шепетовка Шербрук Шеффилд Шеффилд Шилале Шилка Шилуте Шимановск Шиме Шиофок Шипка Ширакаван Ширвинтос Широкое Ширяево Шиханы Шишаки Шклов Шлиссельбург Шолданешты Шопрон Шостка Шпитталь Шпола Штаде Штайнфурт Штайр Штефан-Водэ Штоккерау Штутгарт Шумен Шумерля Шум иха Шумск Шуя Шымкент Шядува Шяуляй Щекино Щелково Щербинка Щецин Щигры Щорс Щучин Щучье Эгер Эгильсстадир Эдесса Эдмонтон Эжярелис Эйлат Эйпен Эйшишкес Экло Электрогорск Электросталь Электроугли Элефсис Элиста Эляктренай Эльблонг Эльвдален Эль-Пасо Эльче Эмден Энгельс Энгельхольм Энергодар Энс Энсхеде Эрд Эребру Эрншёльдсвик Эртиль Эрфурт Эсбьерг Эскильстуна Эспоо Эссен Эстергом Эстерсунд Эчмиадзин Юбилейный Ювяскюля Югорск Южа Южно-Сахалинск Южно-Сухокумск Южноукраинск Южноуральск Южный Юи Юлляс Юрбаркас Юрга Юрмала Юрюзань Юр евец Юрьев-Польский Юсдаль Юхнов Яблонец-над-Нисоу Явожно Яворов Яготин Ядрин Якутск Яловены Ялта Ялуторовск Ямбол Ямполь Янаул Янина Яранск Ярвенпяа Яргара Яремча Ярмолинцы Яровое Ярославль Ярославль Ярцево Ясиноватая Ясногорск Ясный Яунелгава Яхрома аселенные пункты переименованные в Житомирской области в 2016 году:

Grabovtsy Mahnovka Varzhinka Pieni Korostovtsev Knyazha Krynica Litinskii Farms Berlyadka Monastirskoe Rachki Voitovtsy Popov Soutu New Khomenko Sinezhupanniki Susval Knyagininok Kamenskoe Novotaromskoe Sophievka Danilovka Nadia Saksahan Cool Beam Lozuvatskoe Malyarschina Promin Koshary Mironov Green Grabski Hristoforovka piikki Dobropasovoe Baydakovka Verbka-Osokorivka Pankovo ​​Bogdanovka Anno-Musievka Vakulovoe Visoko Greceanii Siirry Obuhovka Zaliznychnoe Vertex Zaliznoe Dovga Beam Chrome Novaya Olenevka Stepove otlino Grafskoye Piwniczna Pivdenne Debaltsevskoe Ivanovskoe Novoapostolovka Temruk New Shakov Druzhkovka vanha Mykolaivka Sontsovka Gorihovoe Kostyantinopolskoe Primiskoe Oleksandropil Glinyanka Tar Beloshitsi Maklaevka hyytelö napauttaa Pulyny Azovskoe Dolynka Shallow Mihailovka Verbove Semenenkovoe Shallow Kupriyanovka Wide Gelenjik Zelenopole Stepovaya Shlyakhovoy Tarsalak Ozherelnoe Voskresenka Fedorivka Bulgarka Novopavlovka Novozlatopol Svyatotroitskoe Ilyino Domuzly Zarechnoe Kvitnevoe Dmitrovka Polkovnichye New Mi ronovka Dovgy Soutu Lewkowicz Trinity Uusi Makivka Yushkov Horn Blagoveshshenskoye Aprelevka Zlatopol Stetsevka kasakka Novoigorevka Ivanovka Pivneva Grekovka Derkulovoe Shelestovka Lobevskie Kopalni Myasozharovka Storozhevka Corjova Vestatovka Andreevka Tverdokhlebova Bogolyubovka Suhodol satoja Zaitsevo Dzherelna Chaplievka Green Guy Dibrova Petropavlivka Marmuzovichi Lebuhova Ivanovka Kalinovka Rypäle Hyvää Ukrainka Villeneuve Pokrovske Novomikhailovskoye kukinnan Buzko Kynnysarvot Petropavlovka Kiev Velikaya Solon S epovoe Vodokachka Uusi Shevchenkovo ​​Goydai Stepovaya Ozernoye Sonyachna Zoryane Suvorov Karavelovo Svyatonikolaevka Graniitti Semyonovka Chumaky Chemerlievo Rauhallinen Hyvää Ternovoy Go Stepovaya Tokarevka Shumilovo ASETTAMINEN Viinirypäleet Chudskoe Novokalchevo Mihailovka Latovka Poleshpakovo Vorobevka Suuri Buyalyk Bukach Sergeevka Kristus Botevo Troyandovoe Kurisovo Tiligulskiy Kazbeki Pieni Kuyalnik Huutoa Limanka Matildovka Zhukovskoye Chorniy Kut Butsi Zakharovka Windows Horishni Smooth Maryanovka Panskoe Vetrova Beam Pavliki Maltsy Zhabki Pe trashovka Kapustyan Rokyty Knyazha Luke Pavlivka Footcloths Varashev Ostrovtsov New Plyasheva Novozhukov Melyachiha Vasilievka Native rauhanpalkinnon Ponomarenko Kurilovka Bazilovka Morozovka Idol Räisälä Schomy konsiliaarisia Gavrilovka Steppe vanha kylä Olgino Kopilova Kemiallinen Grun Mykolaivka Esman eversti Bugaevka Bogdanovskoye Visochinovka Merry Spivakovka Visoko Knyazha Valley Sugarovskoe Pieni Feskiv malaya Ivanovka Trinity Slobodskoe Pieni iloinen Alyoshka Blagodatnoe New Gear Primorye Kherson Gordienkovets Chumatsky Shlyakh Alex ndrovka Chelburda Nogai Monastirskoe Tavriysk yrttejä ja tekniikan Zimovniki Blagoveshshenskoye tulva Butovtsy Ivankovtsi Balinovka Gavrilovka Muksha Kitaygorodskaya Farm Dashkovskiy Gaevka Pribugskoye New Tereshka Zagrodskoe Kornilovk Pominik Bubelnya Heylovo Pansky Bridge Chubovka Hrestovka Serozhupanniki New Olshany Boyarschina Mostishche joulua Bilka Net Kolodyaz Platonovka Volodkova neidot Bronivy Lubyanoe Trisvyatskaya Sloboda Voznesenovka Goryshnie Plavni Crystal Varash Pokrov Petrovo-Krasnoselje Dolzhansk Kadievk ja Blagoveshchenskoye Aleshki Snovsk Kipuchey Side-Crystal Dnipro Kamenskoe Kropyvnytskyi Golubovka Sorokino Voznesenovka Bakhmut Iron Toretsk Mirnograd Krestovka Kalmiusky Pokrovsk Liman Chistyakovo Bunge Horishni Plavni