tuskallisia aikoja

Tytöt, tervetuloa kaikille!

Ennen raskautta minulla oli kauheasti tuskallisia aikoja - ja muun muassa toin sen läpi, sitten voisin vetää sen ulos, varjostus käsivarsissani ja jaloissani ilmestyi, silmäni pimenivät. Ja huolimatta dipyrone-pillerin juomista tai jotain muuta kahdesta tai kahdeksasta tuntia rullattuna sängylle, otti erilaiset, mukaan lukien pystysuorat asennot (synnytyksen aikana taisteluissa - shakkisana!), Se oli niin tuskallista. Viime aikoina sain tietää, että tuskallisia kuukautisia (dysmenorrhea) esiintyy naisilla, joilla on lisääntynyt prostaglandiinituotanto (hormoni, joka vastaa synnytyksestä) tai lisääntynyt herkkyys sille. Kävi ilmi, että joka kuukausi - ikään kuin mini-synnytys.
Tämä kysymys kiinnostaa minua: jos minulla on kuukausittainen synnytys, se tarkoittaa sitä, että synnyin helpommin (koska olen harjoitellut joka kuukausi) tai onko se vaikeampaa? Kurssien ohjaaja sanoi, että tämä dysmenorrea ei vaikuta synnytyksen kipuun. Mutta en voi uskoa jotain. Näyttää siltä, ​​että sen pitäisi olla joko tuskallisempi kuin kuukausittaisten olosuhteiden, tai päinvastoin helpompaa.
Kenellä muulla on tällainen ongelma?

Onko naisilla, joilla on kivuliaita kuukautisia, synnyttää helpompaa tai vaikeampaa?

Tuskallisen synnytyksen osalta. Kuulin, että naiset, joilla on aina tuskallisia aikoja, tuskan supistumisen aikana lähes yhtä paljon kuin kuukausittainen kipu, eli ei ymmärrä, eivät tunteneet suurta eroa.

Minulla oli niin tuskallisia aikoja, joita en kiusannut kipua - oksennut, pyörtyin, ja kohdun tunteet näyttivät leikkaavan veitsellä (hyvin, nyt voin piirtää yhdensuuntaisen keinojen käyttötavan). Siksi tällaisen syntymän jälkeen minulle osoittautui - fi! Supistukset eivät olleet edes yhtä tuskallisia kuin kuukautiset! Siksi teen todella.

Tuskallisen m / s: n ja synnytyksen välillä ei ole yhteyttä, kun m / s, kipu on tylsä ​​ja pitkä, riippuu ylipainoisen tai tukahduttavan naisen terveydestä, fyysisestä tilasta (esimerkiksi kohdun mutkasta), i / m-spiraalien käytöstä. Synnytyksen aikana kipu on kouristelua ja riippuu kehon valmiudesta kantaa lapsia (esimerkiksi urheilijat synnyttävät nopeammin ja vähemmän tuskallisesti) Tärkeintä on, että synnytyksen aikana ei ole komplikaatioita ja kipukynnys on erilainen kaikille.

Peruslämpötila A: sta Z: hen

* Rakkaat ystävät! Kyllä, tämä on mainonta, joka pyörii näin!

Miten synnyttivät ne, joilla on tuskallisia aikoja?

Hei kaikki. Minä valehtelen ja odotan, että pieni vauva syntyy. 39 viikkoa ja 3 päivää. Vatsa on pudonnut, joka päivä selkä ja vatsa loukkaantuivat paljon, se sattuu pitkään, tunneiksi, mutta se ei mene vielä ajoittain työkipuihin. Haluan kysyä, kuka oli hyvin tuskallista ja kuinka synnytit? Pelkään, että taistelut ovat paljon tuskallisempia, koska kuukautisten aikana näki kipulääkkeitä nipuissa ja pyörtyi. Kuka myös lähti ja miten syntyi? Erittäin pelkäävät, etten kestä synnytyksen aikana kipua (((

Lue kommentit 86:

Älä tuuleta itseäsi. Jos olet niin peloissaan, keskustele lääkärisi kanssa.

Ksyunchik, ja hän ei sano mitään! Hän sanoo vain - synnyttää! No, etten koskaan jää raskaaksi ikuisesti, ja tämä on minulle selvää, mutta kysymys on, miten? Se voi välittömästi pyytää jonkinlaista nukutusta, vaikka kaupungissamme he eivät tee mitään sellaista (((

En voi sanoa mitään kuukautiskierron kipuista, mutta en halua kestää kipua synnytyksen aikana, kannatan, kaikki synnyttävät, kaikki kärsivät. Ja voit! Viritä paras! Muista: riippumatta siitä, kuinka voimakas kipu on, se on väliaikainen, se kulkee, ja tämä kipu auttaa sinua näkemään lapsesi :) Lapsi on myös makeuttamaton, kohtu on painanut häntä kaikilta puolilta, kallon luut yhtyvät toisiinsa, jotta pää kulkee. Mielestäni se on tuskallista vauvalle.
Helppo toimitus :)

Se ei ole ketään kuollut yleisestä kipusta. Luonnon tarjoama yleinen prosessi. Lue kirja Reed Dick Synnytys ilman pelkoa.
Lopulta, 21. vuosisadalla pihalla, kysy epiduraalia
Synnytyksen jälkeen voit rauhoittaa raskaana olevia tyttöystäviäsi ja sanoa myös, että he kirjoittavat sinulle nyt.
Tärkeintä on, että syntymä oli lapsi ja äiti onnistunut...

Niinpä tärkeintä työssä on hillitä pelkoasi ja jännitystäsi! Älä ylikuormita. Aivan kuten sinä, ajoin taivutettiin kipua kuukautisten aikana, juoksin wc: hen, makasin, kipulääkkeitä... Kuukautiset surut. Harjoitukset kestivät kolme viikkoa... Odotin ja odotin. Päivänä X, kun shm avattiin 5 cm: iin, supistukset olivat vähemmän kivuliaita kuin kuukautisten aikana. Sitten he avasivat sikiön virtsarakon (litteä, se oli se, joka vaivasi minua, ei sallinut yleisen toiminnan avautumista täydessä vauhdissa). Supistukset olivat vahvoja ja tehokkaita. Kolme tuntia myöhemmin he veivät minut syntymähuoneeseen, ja puolen tunnin paremman ajan jälkeen hän synnytti pojan. Se sattui. Verrattuna kuukautiskipuihin on vaikeaa. Ainoastaan ​​ensimmäistä kertaa vatsa veti kuukautisten aikana. Kun kaikki oli "raivostunut", kipu oli lokalisoitu coccyx-alueella ja ajoi minut hulluksi. Mutta! En hämmentynyt, en huutanut (vaikka itkin kolme tuntia) ja mitä sanoa heti, kun synnyin heti unohdin tästä tuskasta! Onnellisuuden hormonit täyttivät koko ruumiini niin paljon, että leijuin ja nautin uudesta elämästä. Kaikki ja sinä olet kunnossa! Olemme vahvoja naisia! Usko itseesi.

Pieni puu, kiitos. Tiedän, että se ei ole ensimmäinen eikä viimeinen, mutta ikään kuin en mene paisuun...

Tällöin tärkein asenne on myös minulle hyvin tuskallista, en voinut edes päästä wc: hen sängystä ensimmäisenä päivänä. Syntymän jälkeen ;-)

Synnytyksen aikana sinun täytyy ajatella vauvaa ja hengittää kunnolla. Menitkö kursseille tai lukea jotain siitä?

Jos olen pahoillani itsestäni, se on tuskallista, mutta jos ajattelet aivosi kanssa työssä, kaikki menee hyvin))

Kysia10, en tiedä, miten minä synnyin... Minulla oli COP.
Äiti makasi kanssani suojelusta, hän kertoi minulle, että ennen kuin M oli ollut ambulanssissa, se sattui niin paljon, että hän pyörtyi ja huutaa kolme päivää. Ja hän sanoo, kun synnytys alkoi, hän ei uskonut, hän ajatteli olevansa vain vetämällä ja painamalla, kunnes lääkäri määräsi synnyttämään)))
Se on tuskallista - pyydä anestesiaa, nyt se on mahdollista))
Kuvittele, että sinulla on niin suuri, vain yksi paikka sattuu, ja vauvan täytyy indeksoida syntymäkanavan läpi, koko keho puristuu, hänelle on vaikeaa...

Tunne niin. Lapsi itse päättää, miten päästä ulos. Minulla on vain kalenteri. Aamulla, kun heidän pitäisi tulla, he panivat tiivisteen ja 15-20 minuutin kuluttua he tulivat. Mikään ei loukkaantunut. Ensimmäinen syntymä ei melkein ymmärtänyt, mitä tapahtui. Ja mitä supistusta opittiin vain toisesta (ennen EKS: ää), muuten, ehkä synnytyksen jälkeen, arkuus m: n aikana voi kulkea.

Mari28, olen ollut kipua kaksi viikkoa nyt, en voi nukkua. En voi valehdella. Koko ajan kipuja, kipuja, kipuja. Ikään kuin selkä on katkennut.

Ei oikeat ajatukset. On tarpeen ajatella, että synnyin helposti ja nopeasti, supistukset eivät ole niin vahvoja. Minulla oli tuskallinen M. Pills näki, kun sitä ei ole suunniteltu. Kun hän suunnitteli, hän kärsi, mutta hän ei heikentynyt. Syntynyt ilman anestesiaa. Kokoonpanot olivat siedettäviä.

Lelik bolik, meillä on pieni kaupunki, kursseja ei ole, eikä epiduraleita. Mene sinne, missä se on kaukana. Tiedän vain, että kysyn ystäviä ja Internetiä. Tiedän teorian, mutta miten se on käytännössä...

Kysia10, katso gynekologi. Katsokaamme CM: n tilaa. Ja vatsa muuttuu kiveksi? Minä myös ilman anestesiaa ja toista kertaa vain haluan. Mutta tähän tarvitaan tunnelmaa. Joka ilta selasin läpi syntymäni version. Kaikki tapahtui melkein kuin ajattelin. Ja kyllä, kipu on rajallinen))

Kana, meillä ei ole anesteetiaa täällä! Vain itse tai kc. Siksi pelkään, koska kukaan ei auta kipua.

Kysia10, pelko lisää kipua, pelko ei anna rentoutua. Kun synnytin, huusin oksitosiinia niin, että kätilö tuli juoksemaan seuraavasta huoneesta (minun tuli, huusi ja valitti, että hänellä olisi päänsärky ja mennyt). Joten tiedät mitä hän sanoi ensin - miksi olet niin peloissaan? Aluksi olin yllättynyt. Mutta hän alkoi rauhoittaa minua, työntää kättäni, puhua, hänellä on pehmeä hieno ääni. Hänen kanssaan kärsin hiljaisia ​​supistuksia, se oli paljon, paljon helpompaa! Ehkä sinun pitäisi miettiä kumppanin synnytystä esimerkiksi äitisi kanssa? Tai toinen läheinen henkilö, joka voi rauhoittaa ja auttaa virittämään prosessia.
Ja kaikki kiput kulkevat. Jokaisella on oma kipukynnys. Ehkä kun aika tulee, se ei ole niin pelottavaa kuin näyttää. Siksi ei ole välttämätöntä paniikkia etukäteen! Helppo, kivuton toimitus sinulle!

lisättiin vähemmän kuin minuutti sitten

kysia10, ja missä asut?

Kysia10, suloinen! Ymmärrän sinut hyvin. Toisen syntymän pelot voitettiin. Mutta te tiedätte, viritä auttamaan itseäsi sisällä! Älä ajattele kipua, ajattele pikkuista. Kun me tunnemme huonoa, he suosittelevat piristämistä toisella)) Joten synnytyksessä. Jos sinusta tuntuu pahoillanne, niin kipu on sietämätön, ja lapsen ajatuksissa ja miten parhaiten se on mukava, hajamielinen.

Staska, kiitos. Ensimmäinen kerta on aina pelottava)) Asun Odessan alueella.

lisätään 5 minuutin kuluttua

mari28, kiitos, ymmärrän. Mutta niin paljon kuin tiedän, taistelut itse eivät ole pitkiä, sitten levätä. Mutta tänään se satuttaa minua. 4 aamulla lanne on hyvin kipeä ja joskus vatsan alaosa riittää. Jos nämä päivät jopa kipua meni päivän aikana, niin tänään ei ole mitään haittaa vain 2 tunniksi, ja loppuosa on virnistää tai tarttuu niin paljon, että se muuttuu tummaksi silmissä. Mutta jos tähän lisätään todellisia taisteluja, en rehellisesti tiedä, voinko ottaa sen. Vaikka selkäydinvammat ja munuaisongelmat eivät ole koskaan tapahtuneet, mutta joskus helvetin kipu tulee (((

Kysia10, tiedäthän, mutta en pelännyt ensimmäistä syntymää, minulla ei ollut aikaa vain)
mutta toinen odotteli. Mutta kaikki meni yllättävän helppoa, kunnes viimeinen epäily oli taistelematta lainkaan.
Anna sen olla helppoa myös sinulle!

Kysia10, voiko se jo taistella? Mitä sinä istut? Ja joka tapauksessa sen ei pitäisi olla. Jos kipu pidentyy ja työ ei käynnisty, on välttämätöntä stimuloida tai, jos aikaisin, poistaa kouristus. Ota yhteyttä äitiyssairaalaan, anna heidän nähdä.

Staska, kiitos paljon))

Kuten kaikki muutkin. Ajattele vauvaa ja kaikkea

Mari28, odotan supistusta) lääkäri sanoi tulleen, kun supistukset ovat 10 minuuttia tai vesi on poissa. Vedet eivät ole siirtyneet pois, ajoissa ei ole supistuksia, se vain sattuu jatkuvasti, ilman aikaa. Eilen noshpa auttoi, tänään mikään ei auta. Mies tulee, luultavasti menemme äitiyssairaalaan, anna kätilöiden katsoa siellä, ehkä paljastaminen alkoi hieman, siksi se sattuu niin paljon ja luut liikkuvat toisistaan, se voi synnyttää tänä iltana, mutta toistaiseksi ei ole supistuksia.

Kysia10: llä kaikilla on erilainen työvoimatoiminta. Ehkä pidät tästä. Pitkäaikainen kipu, kivivatto ei toimi hyvin lapselle. Hapen nälkää kutsutaan. Siksi älä kärsi. On parempi palata kotiin tietäen, että se on liian aikaista kuin valehdella ja kärsiä. Jos minulla ei olisi lävistetty kuplia, en tiedä, kuinka paljon odotan veden poistamista... Ja hän on pistooli! Luonto on fiksu! Synnytyksen jälkeen ymmärrät, mitä tarkoitan. Elin itse pyytää tarvittaessa. Onnea!

Mieheni sisko ja minä, hyvin, ovat erittäin voimakkaita kipuja kuukautisten aikana ja ovat olleet ja ovat edelleen. Minulle vaikuttaa vain syöpäpotilaiden lääkkeet. Kun ajattelin kuolevan, kaatui koivun alle ja makasi siellä, se oli niin huono ja sattui, kunnes anteeksi annettiin. Kun synnyin, nukkeni vedet menivät yöllä pois, sitten oli supistuksia, supistukset, koska supistukset olivat kaikki siedettäviä (kuukautiset olivat tunteitani mukaan tuskallisempia, vain toinen kipu), ja sitten he heikensivät silmämääräisesti, eivät synnyneet itseään. Mieheni sisko synnytti älykkäästi, hän haluaa vielä kerran, ja hänen sydämensä on yleensä sairas, hän synnytti sydäntä, erikoissairaalan. Hän itse on laiha, ja jopa allerginen, koko raskausöljy syötetyllä vedellä. Oli tuskallisia supistuksia, eikä hän kestänyt mitään, ja hän piti myös yrittäessään. Hieman myöhemmin toinen menee. Haluan jälleen kerran käydä läpi kaiken tämän ja synnyttää kaikki saman. Onnea teille ja älä pelkää, siellä ei ole mitään pelättävää. Kaikki on kunnossa ja kaikki pysyy, tiedän varmasti.

lisättiin 6 minuutin kuluttua

Kysia10, mieheni siskolla oli myös se, se sattui jatkuvasti, oli tuskallista istua, oli tuskallista kävellä, hän vain makasi, kipu oli vakio. 24 tunnin kuluttua synnytti vain. Ja menet äitiyssairaalaan, älä edes epäröi.

Oikein, Staska kirjoittaa, että synnytyksessä on vaikeampaa pelon takia, eikä kivun takia) vain pelkäsin syntymästä, joka alkoi klo 4, halusin nukkua))) ja myös kämppäkaverini (makasin patologiassa) kateudesta: "ha, tämä on vasta alkua!", hän kadetti, että aloitin synnytyksen 39 viikon ja 5 päivän ajan, ja 41-vuotias jo meni)), joten on parempi hengittää taisteluissa! Älä huutaa, se on helpompaa suusta ei ole 100%, mutta hengitys toimittaa lihaksille happea ja kaula (se on myös lihas) tulee tarjouskilpailuksi, avautuu paremmin. Ja jotkut yrittävät ollenkaan!))

Kysia10, minulla oli hyvin tuskallisia aikoja. Minun supistukset eivät olleet ollenkaan samat kuin m, se oli tuskallista... hyvin tuskallista. Mutta hän ei menettänyt tajuntansa. Ja yritykset, vaikka olivat pitkiä, olivat puolitoista tuntia, mutta he eivät vahingoittaneet niin paljon. Se oli vaikeaa, mutta ei tuskallista.

Minulla oli tuskallisia aikoja, ensimmäinen laiskuus kipulääkkeillä ja oksentelu ja ripuli olivat kaikki. Annoin 2 tuntia, kaikki taistelut ylittivät. Siitä hetkestä lähtien, kun vesi alkoi ajautua pois ja supistukset alkoivat ennen kuin näytin, että poikani lähti 2, 5 tuntia. Mutta valitettavasti kaikki eivät ole yhtä onnellisia kuin olin onnekas. Kätilö oli yllättynyt siitä, miten luonto sai sääliä minua kohtaan.

Kaupungissamme myös he eivät tee anestesiaa, luin aina kateellisia blogeja synnytyksistä, joissa he tekivät epiduraalisen tai ainakin jonkinlaisen anestesian, he eivät edes tarjonneet minulle tätä, se oli hyvin tuskallista, muistan kaiken eilen, vaikka 2 vuotta on kulunut, mutta olin raskaana 2 vuotta, olen raskaana jälleen, kauhea synnytyspeli, vain rauhoittuu, he sanovat, että toinen syntymä on helpompaa.

Joki, pysyn hieman paremmin kotona, kunnes taistelu alkaa. Äitiyssairaalassa ei ole mitään ehtoja, mutta en halua makuulle toisen päivän tai kahden päivän ajan torakoiden kanssa. Erityisesti päivä on vain kätilö, ei ole lääkäriä. Mutta kätilöt eivät auta mitään muuta kuin laittaa heidät seurakuntaan ja mennä nukkumaan. Jos se on jo nimenomaan supistuksia ja synnytystä, niin he kutsuvat lääkärin, mutta nyt ei ole mitään, vain typerästi siellä olen hermostunut.

lisätään 3 minuutin kuluttua

gmalina, en tiedä onko minulla aikaa ja voimaa huutaa, mutta luultavasti itken. Jopa nyt, ajoittain, kun takana oleva hermo tarttuu kyyneleisiin, he itse virtaavat virrassa.

Älä huijaa itseäsi)) kaikki on kunnossa, juoksin synnytykseen positiivisella ja ajattelin vain tavata tyttäreni kanssa - nyt olen raskaana toisen kerran ja en voi edes muistaa, jos se satuttaa minua ollenkaan), joten älä huijaa helposti synnytyksen aikana)))

Forum RODITELI.UA

Foorumi vanhemmille - käsitys, raskaus, synnytys, lapset.

Jos olisi tuskallisia aikoja, mikä syntyy?

Jos olisi tuskallisia aikoja, mikä syntyy?

yukiko »21. lokakuuta 2008 16:34

Hyvät mommies, olen pahoillani, että olen hajoamassa "ei aiheeseen", mutta vain sinä voit auttaa ja vastata kysymykseeni, koska raskaana olevat naiset eivät vain tiedä sitä vielä
Olen synnyttänyt nenäni, ja kuten useimmat tulevaisuuden äidit, pelkään prosessista ja vauvasta.Olen myös huolissani prosessista, koska joka kuukausi menin läpi villin kivun kanssa (kaula avautui hitaasti ja vatsaani puhkesi hurjasti). Se joutui tajunnan menetykseen ja kipua lievittäviin injektioihin ja niin edelleen.
Kerro minulle, kuka oli saman tuskallisen ajan, miten synnytys meni? Onko yhteys? Mitä suosittelet?
Kiitos jo etukäteen, ja taas pentue, joka murtautui keskusteluihin jo äidit

Terveys ja onnellisuus sinulle ja lapsillesi!

Re: Jos olisi tuskallisia aikoja, mikä syntyy?

Dasha Di »21.10.2008 16:49

Re: Jos olisi tuskallisia aikoja, mikä syntyy?

Polina KO »21. lokakuuta 2008 17:18

Re: Jos olisi tuskallisia aikoja, mikä syntyy?

Irkin »21. lokakuuta 2008 17:26

Re: Jos olisi tuskallisia aikoja, mikä syntyy?

Äiti Tyomika ”21. lokakuuta 2008 18:46

Minulla oli niin tuskallisia jaksoja ennen synnytystä + oli aina hyvin ankara, jos suolisto täytettiin ainakin vähän.

Re: Jos olisi tuskallisia aikoja, mikä syntyy?

Alka ”21.10.2008 7:08

Re: Jos olisi tuskallisia aikoja, mikä syntyy?

Svetulya ”21. lokakuuta 2008 10:29 pm

Re: Jos olisi tuskallisia aikoja, mikä syntyy?

Inada ”21.10.2008 10:55

Re: Jos olisi tuskallisia aikoja, mikä syntyy?

zhyuli »22. lokakuuta 2008 00:15

Minulla oli niin tuskallisia aikoja! nopeasti, laukausta, pillereitä. Minusta tuntuu, että totut tuskan. Ehkä syntymäkasma tuntui minulle helpolta. Ilman anestesiaa ilman stimulointia. Kyllä, se oli epämiellyttävää, mutta ennen ponnisteluja oli välttämätöntä tulla todella yhteen. Mutta kaikki oli mahdollista. Ei lainkaan kuin kuukautisten aikana. Heidän kanssaan vain huusi, että kuolin. Ja syntymähetkellä - tunsin voivani kestää.
Äidistä: äitini syntyi hyvin. I - ei, ei tuskan eikä ajan suhteen (5,5 tuntia äidinpäivää vastaan)

Joten rentoutua, virittää hyvään ja saada maksimaalinen ilo prosessista. On vain taika, että vain naiset voivat kokea! Hyvä ja helppo synnytys!

Re: Jos olisi tuskallisia aikoja, mikä syntyy?

Chereshyonok »22.10.2008 08:49

Kivulias jakso - voidaan hoitaa ja sen pitäisi olla

Tuskallisten aikojen ongelma syntyy melko usein. Miksi jotkut tytöt eivät menetä työkykyään ja positiivista elämäntapaa, kun taas toiset mieluummin viettävät kuukautisten ensimmäiset päivät sängyssä, lämpimän huovan alla, pelkäävät siirtyä vielä kerran? Kysymys on suurelta osin retorinen. Kaikki tietävät, että kuukautiskierto ja sen vaikutukset kehoon ovat aina yksilöllisiä, mutta kipua on täysin mahdollista vaikuttaa.

Kivulias kuukautiset eivät ole pelkästään lääketieteellinen ongelma, vaan myös sosiaalinen ongelma, koska tällainen tila voi johtaa täydelliseen toimintakyvyttömyyteen, joka ilmenee taloudellisina tappioina. Tytöille ja nuorille naisopiskelijoille tällaiset ongelmat voivat aiheuttaa akateemista epäonnistumista oppilaitoksissa.

On syytä huomata, että tuskallisilla jaksoilla on selkeä lääketieteellinen nimi - dysmenorrea. Aiemmin, erityisesti kotimaisissa lääketieteellisissä piireissä, tätä ehtoa kutsuttiin "algomenorrheaksi". Monet lääkärit, etenkin vanha koulu, käyttävät edelleen tätä käsitettä, mutta teknisesti tämä ei ole totta. "Dysmenorrean" käsite heijastaa täydellisemmin tämän patologian modernia näkemystä yhdistämällä verisuonten ja psykoemionaalisten häiriöiden kompleksi 1.

Kun lääkäri mainitsee tarkastuksen aikana tuskallista kuukautiskiertoa, algomenorrhea tai dysmenorreaa, hän puhuu ehdottomasti useimmille tytöille tutuista tuskallisista jaksoista.

Tyypillisten kuukautisten muodot

Nykyaikainen lääketiede kehittyy jatkuvasti, ja nykyään on olemassa kolme pääasiallista dysmenorreaa. ICD-10: n (Kansainvälinen sairauksien luokitus) mukaan ensisijainen, sekundaarinen ja ratkaisematon dysmenorrea tai algomenorrhea erotetaan toisistaan.

Ensisijainen muoto tarkoittaa, että sukupuolielinten rakenteessa ei ole patologisia muutoksia, eli vakavia sairauksia, jotka voivat aiheuttaa voimakasta verenvuotoa ja kipua, ei ole.

Toissijainen muoto on ominaista gynekologisten sairauksien esiintymiselle. He ovat tuskallisten aikojen takana.

Määrittelemätön muoto määritetään tapauksissa, joissa diagnoosi ei voinut paljastaa todellista syytä, mutta tämä on epätodennäköistä 1.

Usein tuskalliset jaksot liittyvät suoraan kuukautiskierron epäsäännöllisyyteen.

Tärkeimmät syyt tuskallisiin aikoihin

Kuten edellä on jo selitetty, dysmenorrean ensisijainen ja toissijainen muoto (kivulias kuukautiset) tapahtuu eri syistä. Selkeä käsitys kipumekanismista auttaa tyttöä kommunikoimaan lääkärin kanssa ja tunnistaa nopeasti kaikkein valitettavimman kivun ajanjakson.

Syyt primaarisen dysmenorrea

Tärkein ongelma on, että lääkärit eivät ole toistaiseksi päässeet yhteisymmärrykseen siitä, miten kipu syntyy dysmenorrean ensisijaisessa muodossa. Useimmissa tapauksissa diagnoosi tehdään poissulkemismenetelmällä, eli lääkäri katkaisee kaikki mahdolliset fyysiset ongelmat ja lisääntymisjärjestelmän sairaudet. Uskotaan, että ensisijainen muoto johtuu prostaglandiinin lisääntyneestä tasosta kohdun endometriumissa (kohdun sisäkerros, joka on vastuussa hedelmöittyneen munan väliaineen muodostumisesta) 2.

Prostaglandiinit ovat hormonimaisia ​​aineita (lipidifysiologisesti aktiivisia aineita), jotka osallistuvat moniin kehon toimintoihin ja jotka useimmiten vaikuttavat sileiden lihasten, myös kohtuun, supistumiseen ja rentoutumiseen. Muodostettiin paikkakunnalla, jossa väitetään, monimutkainen kemiallinen reaktio.

Kivun muodostumisen täydellinen mekanismi suurilla prostaglandiinitasoilla on vaikea kuvata ja ymmärtää, mutta se voidaan selittää yksinkertaisin termein. On huomattava, että lisääntyneellä prostaglandiinilla kohdun supistusten esiintymistiheys kasvaa 2-2,5 kertaa terveelliseen arvoon verrattuna. Prostaglandiinit itse eivät aiheuta kipua, vaan voivat aiheuttaa kipua, joka vaikuttaa kivun välittäjiin. Täten kipua aiheuttavat suuret supistukset, kohdun iskemia ja kudoksen suuri herkkyys prostaglandiinin ärsyttämille kipulääkkeille. Lisäksi kohonnut prostaglandiini aiheuttaa ruoansulatuskanavan (GI) häiriöitä, päänsärkyä ja liikkuvuushäiriöitä 3.

Prostaglandiinien lisäksi samanlainen mekanismi kivun kehittämiseksi koskee myös leukotrieenejä. Usein tätä prostaglandiinien käyttäytymistä täydentävät henkiset tekijät (stressi, riippuvuudet), ulkoiset tekijät (konfliktit, sosiaalinen elämä) ja hormonaalisen järjestelmän häiriöt (progesteroni, estradioli). Jotkut lääkärit yhdistävät edelleen dysmenorrean ensisijaisen muodon yksinomaan naispuolisen kehon toiminnallisiin häiriöihin 3.

Koska kaikki tytöt eivät käsittele samanlaista lääketieteellistä apua, on äärimmäisen vaikeaa laskea tarkkaa tilastointia. Eri lähteiden mukaan algomenorrhea (tuskallinen jakso) esiintyy 43–90%: lla tytöistä, ja vain vakavat elinolosuhteet vaikuttavat. Vaikka otamme huomioon mahdollisen 43 prosentin vähimmäismäärän, ongelma on valtava ja vaatii erityistä lähestymistapaa 3.

Toissijaisen dysmenorrean syyt

Huolimatta siitä, että tuskallisen kuukautisten toissijainen muoto on vaarallisempi kuin ensisijainen muoto, sen todelliset syyt on paljon helpompi tunnistaa.

Useimmissa tapauksissa syyllinen on erityinen naisten lisääntymisjärjestelmän sairaus, jonka vakavuus on 2:

 • endometrioosi - endometriumin kasvu, kohdun seinämän sisäinen kerros;
 • myoma- ja munasarjasyöpät;
 • tulehdusprosessi;
 • kiinnikkeistä;
 • synnynnäiset tai hankitut sukupuolielinten viat, joissa kuukautiskierron virtaus on häiriintynyt;
 • intrauteriininen ehkäisy.

Toissijaisen dysmenorrean sairastavien naisten hoito perustuu aina sellaisen alkuperäisen sairauden hoitoon, joka aiheutti tällaisen tilan.

Syyt tuskallisiin jaksoihin synnytyksen jälkeen

Melko usein nuoret äidit valittavat tuskallisista jaksoista synnytyksen jälkeen. Useimmissa tapauksissa luonnollinen synnytys aiheuttaa edellä mainittujen syiden jyrkän kehityksen. Sekä dysmenorrean ensisijaiset muodot että sekundaariset muodot voivat esiintyä esimerkiksi endometrioosin taustalla.

Lisäksi lapsen ruokinnassa havaitaan kipua, erityisesti kuukautisten aikana. Imettämisen aikana tapahtuu refleksireaktio ja kohdun sopimukset, jotka aiheuttavat epämukavuutta tai kipua kuukautisten aikana. Jos syntymä oli vakava eikä siinä ollut vammoja tai kyyneleitä, kuukautiset voivat myös aiheuttaa lisää kipua, kunnes keho on täysin kunnostettu. Sama koskee tyttöjä, jotka tekivät keisarinleikkauksen.

Oireita kivulias kuukautiset

Huolimatta erilaisista "ongelmallisten" kuukautisten syistä, oireet molemmissa tapauksissa ovat melko samankaltaisia, eikä dysmenorreaa ole mahdollista määrittää heti 2:

 • voimakas kipu vatsaontelossa, samalla luonteeltaan erilainen - kipeä, leikkaava, puukottava, nykiminen ja alareunaan ulottuva;
 • emotionaalinen ja henkinen häiriö - unettomuus, ärtyneisyys, masennus, uneliaisuus, hajun suvaitsemattomuus, maun muutos;
 • kasvulliset häiriöt - pahoinvointi, hikka, röyhtäily, väärä kuume, verenpaine, lisääntynyt virtsaaminen, turvotus, ripuli tai ummetus, lisääntynyt hikoilu;
 • verisuonten häiriöt - päänsärky, huimaus, pyörtyminen, takykardia, sydämen kipu, vilunväristys tai käsien tunnottomuus, kasvojen turpoaminen;
 • endokriinihäiriöt - vakava heikkous, kutiava iho, turvotus koko kehossa, polyuria, "vatsa" jalat ja oksentelu.

Epäilemättä tärkein ja havaittavin oire on kipu, joka alkaa jo 12-24 tuntia ennen kuukautisten alkamista tai selvästi kuukautisten ensimmäisenä päivänä. Dysmenorrean tai algomenorrean kesto on luonteeltaan täysin yksilöllinen ja siinä otetaan huomioon tämän tilan syy. Kivut voivat mennä pois muutaman ensimmäisen tunnin aikana, ne voivat kestää päivän tai jatkaa koko ajan.

Diagnoosi ja hoito kivuliaita kuukautisia

Tärkeimpänä painopisteenä tuskallisen kuukautisten hoidossa tulisi tehdä patologian syyn tarkka diagnosointi. Siksi käytetään monia nykyaikaisia ​​diagnostisia menetelmiä ja niiden vertailua toisiinsa (kliininen diagnoosi) 2:

 • gynekologinen tutkimus;
 • täydellinen verenkuva;
 • virtsan analyysi;
 • veren biokemia;
 • vatsanontelon ja sukupuolielinten ultraäänitutkimus (ultraääni);
 • lisätutkimukset toiminnallisen diagnostiikan tuloksista;
 • vierekkäisten alueiden lääkäreiden kuuleminen on mahdollista;
 • hysteroskooppi (kun on määrätty);
 • laparoskooppi (kun on määrätty);
 • elektroenkefalografia.

Dysmenorrean eri muotojen hoito on todennäköisesti erilainen, samoin kuin niiden syyt. Mutta on olemassa yleisiä suosituksia, jotka voivat vaikuttaa positiivisesti hoitoon ja toimia ehkäisevänä hoitona:

 • huonojen tapojen kieltäminen - alkoholi, tupakointi jne.;
 • älä salli hypotermiaa;
 • pidättäytyä yhdynnästä kuukautisten aikana;
 • Opi käsittelemään stressiä ja tunteita;
 • vähentää merkittävästi liikuntaa kuukautisten aikana.

Huumeet kivuliaiden kuukautisten hoitoon

Toisen dysmenorrea-muodon hoito naisilla on äärimmäisen yksilöllistä ja vähentää sen syyn hoitoon, ja kirurgisia toimenpiteitä tarvitaan usein. Dysmenorrean ensimmäisen muodon hoito on useimmiten kolmea lääkeainetta 2:

1. Progestiinit. Erityiset hormonit, progesteronin analogit - luonnollinen hormoni naisen kehossa. Oikean käytön myötä gestagens auttaa normalisoimaan kuukautiskierron, vähentämään dysmenorrean vakavuutta ja runsasta verenvuotoa.

2. Hormonaaliset yhdistetyt ehkäisyvalmisteet (COC). Lääkärit määrittävät usein COCI: n kivuliaita kuukautisia varten tytöille, jotka tarvitsevat ehkäisyä. Ei kuitenkaan pidä unohtaa, että riittämättömällä diagnostiikalla COC: t voivat peittää vain ongelmia ja jopa pahentaa tiettyjen sairauksien kulkua (esimerkiksi endometrioosi, joka johtuu estrogeenin läsnäolosta koostumuksessa). Myöskään rinnakkaisvalmisteita ei pitäisi määrätä naisille, jotka suunnittelevat raskautta, koska ne estävät raskauden. Siksi KOKI: t Venäjällä rekisteröidään pääasiallisen ilmaisun "ei-toivotun raskauden ehkäiseminen" mukaisesti eikä endometrioosin, dysmenorrean, kuukautiskierron ja muiden naisten sairauksien hoitoon.

3. Ei-steroidiset tulehduskipulääkkeet (NSAID). Nopeat särkylääkkeet, jotka ovat lähempänä oireenmukaista vaikutusta, mutta pystyvät myös vähentämään prostaglandiinien tasoa, mikä johtaa "raskaiden" jaksojen helpottumiseen.

Vitamiinit (B6), neurotrooppiset lääkkeet, antispasmodit, kalsiumkanavasalpaajat, kipulääkkeet, antioksidantit, magnesium ja paljon muuta määrätään apuvälineenä.

Tärkeintä on muistaa, että tuskalliset jaksot viittaavat tarpeeseen kuulla gynekologia. Samankaltainen ongelma on yleinen, sen keskustelu on täysin avoin, ja jokainen gynekologi pitää sitä tervetulleena. Itsehoito ilman syyn muodostumista on täynnä riskiä vaurioittaa lisääntymisjärjestelmää.

Kivulias jakso

Kuukautiskiertoon liittyy useimpien naisten epämukavuutta ja kipua. Keskitason kivun oireyhtymä tällaisina päivinä on normaali fysiologinen ilmiö. Varsinkin usein naiset kohtaavat edelleen synnytystä, ja hyvin nuoret tytöt murrosiässä. Vaikka monilla muilla naisilla on koko elinkaarensa ajan myös epämiellyttäviä oireita kriittisinä päivinä.

Tuskalliset jaksot, joille tarvitaan hoitoa, ovat naaraskehon patologinen tila. Tällaisissa tapauksissa nainen kokee paitsi epämukavuutta tai episodista kiusallista kipua, mutta todellista fyysistä ja moraalista kärsimystä.

Lääkärit ovat tunnistaneet tämän tilan erillisessä sairaudessa - algomenorrhea. Ja jos on tauti, on olemassa parannuskeino.

Algomenorrhea: riskiryhmä

Ensisijainen algomenorrea esiintyy usein tytöissä, joilla on epävakaa psyyke, hermoston häiriöt, joilla on alhainen kipukynnys. Tällaisten luonnon erityinen alttius tekee niistä entistä haavoittuvampia kriittisillä päivillä. Tällaiset potilaat kokevat voimakasta kipua kuukautisten aikana.

Tytöt ja naiset, joilla on geneettisiä poikkeavuuksia, ovat tuskallisia kuukautisia. Esimerkiksi synnynnäinen sidekudoksen dysplasia johtaa ruoansulatuskanavan häiriöihin, skolioosiin, suonikohjuihin ja aiheuttaa kipua kuukautisten aikana. Lantion elinten epänormaali kehitys aiheuttaa myös kuukautiskierron eri häiriöitä.

Nämä ovat vakavia ongelmia, jotka vaativat pätevää ja kattavaa hoitoa.

Keski-ikäiset naiset (30 vuoden kuluttua), jotka ovat jo synnyttäneet, kärsivät tuskallisista jaksoista. Tällaiset rikkomukset liittyvät toisen tyyppiseen algomenorrheaan, joka aiheutuu hankituista patologioista. Erityisessä riskiryhmässä ovat seuraavat ryhmät:

 • naiset, jotka käyttävät intrauteriinisia ehkäisyvalmisteita pitkään;
 • seksityöntekijät (lisääntynyt STI-riski), joilla on ollut useita abortteja (kohdun supistukset);
 • ammattien edustajat, joilla on suuri riski, fyysinen rasitus, stressaavat tilanteet.

Keisarileikkaus ja muut synnytyksen jälkeiset komplikaatiot voivat myös aiheuttaa kipua kuukautisten aikana.

Naisen yleinen terveydentila on valtava rooli algomenorrhean kehittymisessä. Lisääntynyt hermostuneisuus, kova fyysinen työ tai päinvastoin aktiivisuuden puute, alhainen immuniteetti, vitamiinien ja raitista ilmaa aiheuttavat erilaisia ​​ongelmia, jotka aiheuttavat kipua kuukautisten aikana.

Diagnoosi kivuliaita kuukautisia varten

Kategoriassa ei ole suositeltavaa jättää huomiotta algomenorrhea. Kipulääkkeet eivät poista kivuliasjakson syytä.

Jos samanlaisessa kunnossa havaitaan nuoria tyttöjä, on vielä toivottavaa, että lapsen syntymän myötä hormonaalinen tausta vakiintuu ja epämukavuuden taso kriittisinä päivinä vähenee. Mutta tapauksissa, joissa synnytys ei edistä kuukautisten normalisoitumista, on tarpeen käydä gynekologissa.

Tämän asiantuntijan kuulemisen lisäksi sinun on ehkä kuultava neurologia, endokrinologia, osteopaatia.

Diagnoosimenetelmät algomenorrhealle:

 • yleiset virtsa- ja verikokeet;
 • hormonaaliset tutkimukset (biokemiallinen verikoe);
 • endometriumin diagnostinen kuretti;
 • lantion ultraäänitutkimus;
 • laparoscopy;
 • hysteroscopy.

Kivun kuukautisten syyt

Yksi yleisimmistä tapauksista on kohdun taivutukseen liittyvä kuukausittainen kivuliaisuus. Tämä voi olla kehon geneettinen taipumus, painon nosto tai väliaikainen tekijä murrosiässä. Kaikki kohdun kehittymisen, rakenteen ja sijainnin poikkeamat johtavat veren heikkoon ulosvirtaukseen kuukautisten aikana. Tämän vuoksi kohdun supistukset ja kipu ovat lisääntyneet.

Lisäksi tuskalliset jaksot voivat häiritä naista seuraavista syistä:

 • tulehdukselliset prosessit sukupuolielimissä;
 • tarttuvat tai sukupuoliteitse tarttuvat taudit;
 • fibroidien, polyyppien läsnäolo;
 • polysystiset munasarjat;
 • kohdunulkoinen raskaus;
 • dysmenorrea;
 • lantion neuritis;
 • kohdunkaulan stenoosi;
 • endometrioosi;
 • sukupuolirauhasen toimintahäiriö.

Joissakin tilanteissa kuukautisten kivulias tila liittyy hermoston tai kasvullisten järjestelmien riittämättömään työhön sekä aivolisäkkeen tai hypotalamuksen heikentyneeseen toimintaan.

Tärkeimmät kuukautisten kulkua määrittävät tekijät, lääkärit sisältävät kehon hormonaalisen taustan. Täten kivuliaiden kuukautisten oireyhtymä voi aiheuttaa minkä tahansa sukupuolihormonien liiallinen tai puute, vaikuttavien aineiden epäasianmukainen synteesi ja tuotanto.

Useimmiten puhumme prostaglandiinista. Emälihaksen kontraktiilisuus riippuu tästä aineesta. Jos prostaglandiini erittyy liikaa, kohdussa solmitaan voimakkaammin, nopeammin ja ei-rytmisesti. Nämä liikkeet ovat kouristavan kivun lähde.

Algomenorrhea-oireet

Kivulias kuukautiset ovat seuraavat oireet:

 • pahoinvointi;
 • ripuli;
 • päänsärky ja huimaus;
 • akuutti vatsakipu;
 • verenpaineen häiriö;
 • sydämen vajaatoiminta
 • liiallinen hikoilu;
 • mielialan vaihtelut;
 • kuume;
 • liian heikko tai päinvastoin runsas vastuuvapaus;
 • lihas- ja nivelkipu, krampit, raajojen tunnottomuus;
 • poissaolevuus, energian puute, unihäiriöt.

Kuten näette, nämä eivät ole vain vähäisiä poikkeamia normistosta, vaan todellinen uhka keholle ja elämänlaadun merkittävä heikkeneminen. Osteopaattisen klinikan ja klassisen lääketieteen asiantuntijat vaativat: älä kestä tuskallisia aikoja. Tämä tila voidaan ja pitäisi korjata. Hoidon onnistuminen riippuu siitä, miten noudatat lääkärin ohjeita. Ja muistakaa, että mitä nopeammin pyydät apua, sitä parempi.

Jos sinulla on uhkaavia jaksoja, tietyt merkit yllä olevasta luettelosta näkyvät kuukautisten aikana. Tämä on syynä odottamattomaan vierailuun gynekologiin. Ehkä rikkomukset eivät liity naaraselimiin, vaan liittyvät anatomisen rakenteen piirteisiin, endokriinisen, verisuoni- tai verenkiertojärjestelmän toimintaan. Tällä tavalla voi vain määrittää vain asiantuntija.

Sinun ei pidä itse hoitaa lääkkeitä, ”hillitä” kipua pillereillä tai kansan korjaustoimenpiteillä.

Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä heidän terveytensä niille naisille, joilla on kuukautisten aikana kipua muina päivinä epämiellyttäviä tunteita seksuaalisen yhdynnän aikana.

Tuskallisen kuukautisten hoito

Tämä patologia voi kehittyä ja pahentua sekä sisäisten että ulkoisten tekijöiden vaikutuksesta. On erittäin tärkeää aloittaa hoito taudin alkuvaiheessa.

Tytöt murrosiässä algomenorrhean kanssa määrätään tavallisesti rauhoittavien lääkkeiden (Relanium, valerian) otolle. Kivun tunteiden vähentämiseksi on tehokasta käyttää sellaisia ​​lääkkeitä kuin Spazmalgon ja No-shpa.

Algomenorrhean ensisijaisissa muodoissa hoidon tarkoituksena on ensisijaisesti palauttaa hormonaalinen tasapaino tytön tai naisen kehossa. Käytä tätä varten progestiinien ja hormonaalisten ehkäisyvalmisteiden lääkkeitä pillereissä.

Hormonaalisia lääkkeitä tulee käyttää vain valvovan lääkärin määräämällä tavalla. Vain asiantuntija voi määrittää, mistä vaikuttavat aineet vaikuttavat kuukautiskierron kulkuun. Sama koskee hormonaalista ylitarjontaa. Siksi on erittäin suositeltavaa pidättäytyä hormoneja sisältävien lääkkeiden itsevalinnasta ja kontrolloimattomasta saannista.

On myös tärkeää tarkkailla tarkkaa annostusta ja antamisen kestoa.

Sekä primäärisen että sekundaarisen patologian monimutkainen hoito sisältää fysioterapian. Näitä ovat esimerkiksi hieronta, prokaiini-elektroforeesi, magneetti- ja ultraääniterapia.

Fysioterapian kurssit osoittautuivat tehokkaaksi keinoksi parantaa kipua sairastavien naisten hyvinvointia kuukautisten aikana. Akupunktio, fyto- ja vitamiinihoito on määrätty tällaisissa tapauksissa ylimääräisinä keinoina kehon yleiseen parantamiseen.

Kivulias runsas kuukautiset, jotka aiheutuvat sukupuolielinten kehityksen ja rakenteen häiriöistä, vaativat useimmissa tapauksissa kirurgisia toimenpiteitä. Kirurgista korjausta tarvitaan myös, jos potilaalla on piikkejä, hyvänlaatuisia tai pahanlaatuisia kasvaimia.

Kun endometrioosia havaitaan, kivuliaiden kuukautisten eliminointi on vaikeaa, joten tällaisissa tapauksissa se on usein keinotekoisesti vaihdevuosien aiheuttama naisilla.

Algomenorrhean ehkäisy

Onko kuukautisten aikana mahdollista välttää kipua ja epämukavuutta - epäselvä kysymys. Tietenkin kaikki riippuu organismin yksilöllisistä ominaisuuksista, sairauksien esiintymisestä tai lantion elinten rakenteen patologioista. Joka tapauksessa tarvitaan terveellistä elämäntapaa jokaiselle naiselle iästä riippumatta.

Normaalia verenkiertoa varten lihaksen, hermoston ja sydän- ja verisuonijärjestelmien vahvistaminen, joiden tila vaikuttaa kuukautisten virtauksen luonteeseen, käyttää yksinkertaisia ​​mutta tehokkaita lääkärin neuvoja:

 • harjoita harjoituksia ja tee kohtalaisen aktiivista urheilua;
 • luopua huonoista tavoista;
 • olla raikkaampia ulkona;
 • järjestää asianmukainen ravitsemus ja riittävä vitamiinien saanti.

Lisäksi gynekologit suosittelevat voimakkaasti ehkäisyvalmisteiden huolellista valintaa. Kaikki naiset eivät sovi äidinsisäisiin ehkäisymuotoon, ja hormonivalmisteet on valittava erikseen. Älä unohda asiantuntijan kuulemista.

Nuoruusiässä tämä aihe edellyttää erillistä keskustelua. Tyttöjen on valmistauduttava etukäteen tähän elämänvaiheeseen psykologisesti ja fyysisesti. Tulevan naisen on tiedettävä ja noudatettava seuraavia toimenpiteitä:

 • välttää kohdunsisäisiä tutkimuksia ja interventioita;
 • tarkastele säännöllisesti gynekologia;
 • vähentää kuukautisia, vähentää fyysistä ja henkistä stressiä ja yritä olla hermostunut;
 • älä etsiä varhaisia ​​ja hämmentäviä seksuaalisia kontakteja;
 • valitsevat suojavälineet yhdessä lääkärin kanssa;
 • poistaa ajoissa tulehdussairaudet.

Tämän selittäminen ja kunkin kohteen täytäntöönpanon valvonta on vanhempien suora vastuu. Muista, että on parempi tehdä kaikki tarpeelliset ongelman estämiseksi kuin käsitellä sitä.

Kivulias jakso synnytyksen jälkeen

Kivulias jakso synnytyksen jälkeen: normi tai patologia

Yksi lapsen synnyttäneen naisen terveyden tärkeimmistä merkkeistä on kuukautiskierron palauttaminen. Synnytysprosessi vaikuttaa suuresti hormonien yleiseen tilaan ja tasoon, joten naispuolinen keho toimii hieman eri tavalla tämän tapahtuman jälkeen.

Koska imetys tuottaa prolaktiinihormonia, se auttaa varmistamaan, että aika ei palautu heti vauvan syntymän jälkeen. Monet naiset ovat kiinnostuneita kysymyksestä siitä, kuinka synkät synnytysjaksot synnytyksen jälkeen ja kun he tulevat.

Kun kuukautiset on palautettu

Menstruaatiota kutsutaan kuukausittaiseksi verenvuodoksi kohdusta, jonka syy on sisäisen kohdekerroksen tuhoaminen hedelmöityksen puutteen vuoksi. Verenvuoto jatkuu, kunnes koko endometrium hylätään. Raskauden aikana kuukautiset pysähtyvät ja heidän toipuminen synnytyksen jälkeen on jokaiselle naiselle erilainen.

Aikaisempi tai myöhempi kuukautisten paluu liittyy moniin tekijöihin. Ensinnäkin kuukautiset ovat hormoneista riippuvaista prosessia, johon vaikuttaa imetys, imetyksen ja synnytyksen puute sekä tänä aikana käyttöön otetut lääkkeet.

Kuukausittain imetyksen aikana

Kaikki vastasyntyneen äidin kehon muutokset palaavat normaaliksi yhden tai kahden kuukauden kuluessa. Nainen tarvitsee aikaa normalisoida hormonitasot ja siirtää synnytyksen jälkeisen stressin.

Kussakin tapauksessa kuukautiset tapahtuvat eri ajanjaksona, ja keskimäärin imetyksen aikana kuukautiset alkavat 2 kuukauden ja 2 vuoden välisenä aikana.

Jos vastasyntynyt on kokonaan äidinmaitossa, on todennäköistä, että sääntelijät palaavat paljon myöhemmin, tai ne tulevat imetyksen päätyttyä. Totta, monet tekijät vaikuttavat nykyään imettävän äidin kehoon, ja jopa imetyksen taustalla kuukautiset voivat palata kuukauden kuluttua syntymästä.

Kuukausittainen ruokinta-aika

Kun vauvan ravitsemus on sekava, kuukautiset palaavat paljon nopeammin. Kun se on täysin keinotekoinen, se normalisoidaan lapsen syntymän jälkeisen toisen kuukauden loppuun mennessä. Prolaktiinin taso vähenee vähitellen, mikä johtaa tavallisen kuukautiskierron palautumiseen.

Kipujen syyt kuukautisten aikana

Monilla synnyttäneillä naisilla on kipeä tunne kuukautisten paluun jälkeen. Päästöt lisääntyvät ja pitkittyvät, ja joissakin päinvastoin kipu syntyy synnytyksen jälkeen. Nämä tai muut muutokset liittyvät naisten kehon yksilöllisiin ominaisuuksiin, joihin vaikuttavat monet ulkoiset ja sisäiset tekijät.

Väsymyksen ja unen vaikutuksen vaikutus

Vastasyntyneen lapsen äidille annetaan suuri vastuu, ja usein naisen terveyteen liittyy usein jatkuvaa stressiä ja huonoa unta. Vaikea toimitus tai virheellinen päivähoito, aliravitsemus vaikuttavat myös kuukautisten kulkuun, mikä voi tulla voimakkaammaksi ja tuskallisemmaksi.

Kohdun mutka

Usein on kohdun mutka, jossa sen luonnollinen asema on häiriintynyt. Tällaiset tytöt tuntevat vakavia kipuja ennen syntymää, taivutuksen takia, eritteitä kertyy kohdun paineeseen, mikä pahentaa veren ulosvirtausta.

Tämä selittää tosiasian, että naiset ovat hieman helpompi kestää kipua, koska taivutus on suoristettu. Synnytyksen aikana kohdun kaarevuus pienenee venytyksen vuoksi, joten epämiellyttävät tunteet heikkenevät tai häviävät kokonaan.

Paras suositus näille naisille on makuulle pitkään kestänyt kuukautiskipu.

myoma

Fibroidit ovat kohdun lihaksen seinämiä. Usein se aiheuttaa voimakasta kipua ja raskaita aikoja.

Kun kuukautiskierto alkaa, hyvänlaatuinen muodostuminen lisääntyy ja kudokseen kohdistuu painetta, joka aiheuttaa kipua.

Tuskallisten tunteiden voimakkuus riippuu fibroidien koosta, mutta usein epämukavuus on hyvin vahva. Jos nainen kääntyy lääkäriin tuolla kaudella, paitsi kipua, hän myös vapautuu fibroideista.

Tulehdusprosessit

Runsaasti ja tuskallista purkausta kuukautisten palauttamisen jälkeen voi olla erilaisiin patologioihin liittyvä tulehdus.

Kuoleva ja pitkittynyt vatsakipu kuukautisten aikana voi joskus olla merkki oireiden tulehduksesta. Tätä tautia leimaa kuukautiskierron epäonnistumisia, jotka ovat vain toipuneet synnytyksen jälkeen.

Taudin oireet eivät ole niin voimakkaita, että nainen juoksi välittömästi lääkärin puoleen, joten patologia etenee hitaasti ja tuo suurta haittaa lisääntymisjärjestelmälle. Jos kuukautisten aikana esiintyy kipua kuumeella, hakeudu lääkärin hoitoon mahdollisimman pian.

Kohdun seinämien supistuminen

Kipu kuukautisten aikana johtuu prostaglandiinien ja progesteronin epätasapainosta. Kohdun seinämien supistukset tehostuvat prostaglandiinien lisääntyneen pitoisuuden vuoksi, mikä johtaa voimakkaisiin tuskallisiin tunteisiin.

Keisarileikkaus ja kuukausittain

Kivulias kuukautiset keisarileikkauksen jälkeen voivat esiintyä jopa niiden keskuudessa, jotka eivät ole koskaan kohdanneet niitä. Se liittyy leikkaukseen ja kohdun tai munasarjojen muutoksiin. Tällaisissa tapauksissa tarvitaan lääkärin käynti. Pääsääntöisesti kuukautisten veren määrä kasvaa, joskus lämpötila nousee. Kipu liittyy usein seuraaviin ongelmiin:

 • endometrioosi;
 • tarttuvuus;
 • kohdun limakalvon tulehdus;
 • tyrä leikkauksen jälkeen.

Kiputekijä voi liittyä ompeleen parantumiseen, kun kipu häiritsee naista kuukautisten jälkeen.

Mitä tulee kuukausittain synnytyksen jälkeen

Kuukautisten syntymistä lapsen syntymän jälkeen vaikuttavat erilaiset syyt, paljon riippuu lisääntymisjärjestelmän tilasta. Ensimmäinen kuukautiskierto on usein epäsäännöllinen, koska elimistöllä ei ehkä ole aikaa täydentää sen voimaa. Työssä käyvien naisten syklin kesto muuttuu jatkuvasti, kuukautiskierron määrä kasvaa ja vatsassa on kiusaavia kipuja.

Ensimmäinen kuukautiskierto on useimmissa tapauksissa runsaasti. Tätä pidetään normaalina, jos ne kestävät enintään kaksi viikkoa. Huimausta, pahoinvointia tai voimahäviötä esiintyy tällä hetkellä naisen lisääntymisjärjestelmän loukkauksissa.

Kun sykli on epävakaa kaksi tai kolme kuukautta, ota yhteyttä gynekologiin. Loppujen lopuksi sen rikkominen aiheuttaa vakavia seurauksia. Terveessä naisessa syklin täytyy palata normaaliksi lyhyessä ajassa. Jos näin ei ole, kipu kuukautisten aikana aiheuttaa ongelmia.

Usein naiset huomauttavat, että vastuuvapauden luonne muuttuu lapsen syntymän jälkeen. Kuukautiset tulevat vähemmän tuskallisiksi ja niiden kesto lyhenee. Se tapahtuu todella ja liittyy siihen, että naisen hormonaalinen tausta muuttuu ja kohdun mutka tasaantuu.

PMS ja kipu

PMS: n todellisia syitä ei ole täysin ymmärretty, mutta kuukautisten ja naisten ärsytettävyyden, mielialan muutosten, arkuus ja huonon terveyden välinen yhteys on epäilemättä olemassa. Vähintään yksi PMS: n oireista ilmenee lähes kaikissa naisissa synnytyksen jälkeen.

Miten lievittää kipua

Jos kipua ei voida välttää, sitä voidaan vähentää kuukautisten aikana.

Henkilökohtaiset hygieniatuotteet

Intiimien paikkojen päivittäinen hoito synnytyksen jälkeen on hieman erilainen. Kuukautisten aikana on kiellettyä käyttää tamponeja, koska se rikkoo eritteiden vapaata virtausta. Tavanomaiset tyynyt voivat ärsyttää limakalvoja, varsinkin jos on saumoja.

On välttämätöntä valita tiivisteet, joilla on sileä sileä pinta, ilman hajusteita, ja älä unohda vaihtaa niitä neljän tunnin välein.

Erityisten intiimi geelien käyttöä ei suositella. Päivittäiseen pesuun sopiva vauvan saippua. Sukupuoli on lykättävä vähintään 6 viikkoa lapsen syntymän jälkeen, koska tällä hetkellä kohdussa on edelleen suuri infektioriski.

Kansan reseptit

Kipu kuukautisten aikana auttaa lievittämään folk-korjaustoimenpiteitä, mukaan lukien erilaiset korjaukset tai parantavien yrttien infuusiot.

Herbal tea

Sekoita samankaltaisissa osissa kamomillaa, salvia, piparminttua ja yrttipähkinää. Kaada kiehuva vesi ja anna sen hautua. Tämä tee vaikuttaa myönteisesti naisten terveyteen ja lievittää kipua kuukautisten aikana. Näihin yrtteihin perustuvat kansanhoitotuotteet ovat antispasmodisia ja anti-inflammatorisia vaikutuksia.

Melissa Resepti

Neljä tl raaka-ainetta kestää tunnin ajan lasillisessa kiehuvaa vettä. Ota infuusio kolme kertaa päivässä ennen ateriaa.

Kalkin ja kamomillan infuusio

Teekusikalla kamomilla lisätään 0,5 tl murskattua kalkkikukkua ja vähän Hypericumia. Seos on kaadettava kiehuvaan veteen ja jätettävä antamaan. Juo koko päivän teetä.

Naisten terveyden palautuminen synnytyksen jälkeen riippuu naisen yleisestä hyvinvoinnista, ravitsemuksesta ja päivittäisestä hoito-ohjelmasta. Normaali kuukautiskierto on merkki lisääntymisjärjestelmän elinten hyvin koordinoidusta työstä, joten huomiota olisi kiinnitettävä purkauksen luonteeseen, niiden tilavuuteen ja tunteisiin.

Kivulias jakso synnytyksen jälkeen

Lisääntymistoimintojen palauttaminen tietyissä naisen elämänjaksoissa ei aina tapahdu normin mukaisesti, ja tästä on usein todisteita algomenorrhealle tai synnytyksen jälkeisille tuskallisille jaksoille.

Syklin sopeutuminen synnytyksen jälkeen on tärkeä hormonaalinen prosessi, ja sen oikea-aikaisuus vahvistaa hedelmällisyyden terveellisen tilan. Tavallisesti kuukautiskierto alkaa toimia heti imetysajan päättymisen jälkeen.

Mutta joskus tällainen palauttaminen tummentaa paitsi lapsen syntymän iloa, mutta myös tekee itsestään tuskallisen, kun tulevat kriittiset päivät, joiden aikana taudit tulevat tuskallisiksi.

Kivun kuukautisten syyt

On syytä muistaa, että kahden tai kolmen kuukauden kuluttua lapsen syntymästä kuukautiset tulevat epäsäännöllisesti ja muuttuvat suhdanteiksi vasta tämän ajanjakson jälkeen. Synnytyksen jälkeen kehossa on erilaisia ​​muutoksia, jotka voidaan tuntea lisääntymisjärjestelmässä ei aina ole normin mukaista.

Kipu synnytyksen jälkeen kuukautisten aikana voi johtua seuraavista syistä:

 • hormonaaliset häiriöt;
 • vamma työn aikana;
 • keisarinleikkaus;
 • tulehdusprosessit;
 • onkologiset sairaudet;
 • kohtuun riittämätön vapautuminen synnytyksen jälkeen istukan partikkeleista.

Jokainen näistä edellytyksistä, jotka ovat synnytyksen tai tulehdusprosessien seurauksena, voivat aiheuttaa kipeän kuukautiskierron. Jos nainen tuntuu huonolta kuukautisten aikana, ja tämä ehto ei pääty, sinun ei pitäisi lykätä lääkärin käyntiä.

Mikä aiheuttaa raskaita jaksoja kivulla

Normaali raskaus ja turvallinen toimitus tuo naiselle vain positiivisia muutoksia kehossa.

Lisääntynyt kohtu synnytyksen jälkeen ottaa sen luonnollisen aseman ja alkuperäisen muodon, jonka perusteella kuukautisten kipu heikenee ja pian heikkenee.

Mutta joissakin tapauksissa poikkeamat normaalista tilasta ovat mahdollisia, kun kuukautiset eivät tule ajoissa tai tulevat, mutta joitakin poikkeamia normistosta.

Tällaiset muutokset antavat meille mahdollisuuden epäillä hormonaalisen taustan rikkomuksia, jotka voidaan poistaa asiantuntijan avulla. Yleinen tapaus synnytyksen jälkeisenä aikana on runsas jakso, johon liittyy kipua.

Tätä tilannetta hallitaan ennen kaikkea kiinnittämällä huomiota kuukautisten kestoon ja kadonneen veren määrään sekä sen väriin ja epäpuhtauksiin.

Jos limaa, vieraskudoksen fragmentteja tai kellertävänvihreää väriä voidaan havaita, tämä on oire tulehdukselle tai kurjaan infektioprosessiin. Tämä edellytys edellyttää hätähoitoa.

Kipeitä synnytysaikoja voidaan pitää luonnollisena prosessina, jonka aikana nainen kokee kipua kohdun lihasten supistumisesta. Synnytyksen jälkeisenä aikana kohtu palaa fysiologiseen tilaansa, jonka aikana voi ilmetä joitakin tuskallisia kouristuksia.

Kipu aiheuttaa kuukautisten aikana vaurioita kohdun seinien syntymän aikana. Kun loukkaantuneet alueet paranevat, kivun oireet alkavat pienentyä.

Kivulias jakso imetyksen aikana

Imetys ja samalla menstrumenttien kuluminen aiheuttaa kaksinkertaisen rasituksen naisille. Kukin näistä prosesseista on ainutlaatuinen omalla tavallaan ja vaatii menoja ja energiaa. Yhdistämällä he pystyvät vaikuttamaan ristiriitaisesti kehoon, minkä seurauksena jotkut häiriöt ovat mahdollisia, joihin liittyy kipua.

Ensimmäistä kertaa synnytyksen jälkeen imetyksen alussa kuukautiset voivat tulla epäsäännöllisesti, mutta parin kuukauden kuluttua sykli normalisoituu ja kaikki palaa normaaliksi.

Tällä hetkellä kuukautisten luonne voi poiketa merkittävästi siitä, miten se meni ennen raskautta - se kulkee runsaammin tai päinvastoin.

Kohtu on poistettu kaikesta, mikä on tarpeetonta, näiden muutosten aiheuttamat kouristukset häviävät ja kipu kuukautisten aikana häviää, vaikka nainen kärsi kivuliasta kuukautista ennen raskautta.

Jos algomenorrhea kehittyy imetyksen aikana, syntyy kohdun supistusten stimulointia, joka on suunniteltu puhdistamaan se irrotetusta endometriumin kerroksesta. Vastauksena kohdun supistuvaan liikkeeseen, myös vatsanontelossa olevat hermopäätteet ärsyttävät, mikä johtaa kipuun alavatsassa.

Ahdistuneisuus ja hyvä syy mennä lääkäriin voivat olla vakava kipu kuukautisten aikana, mikä tulee vieläkin voimakkaammaksi, kun vauva on kiinnitetty rintaan.

On tarpeen tutkia ja siinä tapauksessa, että imetyksen aikana voimakas kipu, raskas purkaus, epäsäännöllinen sykli kestää yli kuusi kuukautta.

Tällaiset ilmenemismuodot voivat olla munasarjojen tai kohdun tulehdusmerkkejä sekä fibroidien tai endometrioosin oireita.

Mitä tässä tapauksessa tehdä?

Lievä aste algomenorrhea liittyy lievään kipuun kuukautisten aikana eikä vaikuta aktiivisuuteen ja suorituskykyyn.

Sitä voidaan sietää käyttämättä kipulääkkeitä, mutta sinun ei pidä unohtaa myös tällaisia ​​pieniä oireita. Tällainen valtio voi lopulta siirtyä vakavampaan muotoon, jota on vaikea siirtää.

Tämän patologisen häiriön keskimääräistä muotoa täydentää vatsakivun lisäksi pahoinvointia, vilunväristyksiä ja yleisen heikkouden tunnetta.

Vakavat tapaukset vaativat lääketieteellistä apua, koska ne rikkovat psyko-emotionaalisen tilan, siellä on masennuksia.

Siksi kipeiden ajanjaksojen tapauksessa on joka tapauksessa mahdotonta turvautua vain itsehoitoon kipulääkkeillä, on tarpeen selvittää syy, joka aiheuttaa kipua.

On muodikasta uskoa sellaisten menetelmien käyttö, jotka mahdollistavat lisääntymisjärjestelmän hienovaraisen mekanismin normalisoinnin vain asiantuntijoille.

Hoito, joka voi lievittää tilaa

On useita tapoja vähentää naisen tilannetta merkittävästi, mikä säästää hänet tuskallisista jaksoista. Monet heistä mahdollistavat kivun oireiden poistamisen tai ainakin vähentävät niiden voimakkuutta.

Kun sairauden ensisijainen kehittymisaste on lievä, gynekologit suosittelevat, että luodaan suotuisat olosuhteet työhön ja varmistetaan riittävä lepo asianmukaisen unen avulla. Sikäli kuin mahdollista, on parempi luopua huonoista tavoista.

Tarjota ravintoa riittävästi vitamiineja ja ravinteita. Ennen kuukautisten alkua on vältettävä sukupuoliyhteyttä.

Kivun esiintyminen algomenorrhean aikana johtuu kudosten turvotuksesta ja siihen liittyvästä prosessista. Siksi hoitona yhdessä kipulääkityksen kanssa on välttämätöntä estää kudoksen turvotus ennen kuukautisten alkua.

Vakavien kipuinfektioiden poistamiseksi käytetään antispasmodicsia ja analgeetteja. Onnistuneen hoidon kannalta on välttämätöntä tunnistaa tuskallisen kuukautisten esiintymisen syy ja suora hoito perussairauteen.

Naisen, jolla on kipua kuukautisten aikana, on otettava yhteyttä lääkäriin seuraavissa tapauksissa:

 1. jos kipu tuntuu pidemmältä kuin aina;
 2. tuskallisten oireiden voimakas nousu, ei vähentynyt useita tunteja;
 3. vastuuvapauden määrän lisääminen;
 4. kuukautisten ominaispiirteiden lisäksi kipu virtsateissä;
 5. kipu luopuu ja huimaus;
 6. oireet näkyvät terävillä kipuilla, polttava tunne, aikaisemmin epätavallinen päästö, jolla on vahva haju jne.

On melko tehokkaita tapoja lievittää naisen kipua kuukautisten aikana. Monet niistä ovat käytettävissä ja helppokäyttöisiä. Niiden soveltaminen joka tapauksessa on välttämätöntä, koska kipu itsessään ja sen odotukset vaikuttavat haitallisesti naisen yleiseen hyvinvointiin.

Kivulias jakso synnytyksen jälkeen

Menstruation normalisointi katsotaan yhdeksi tärkeimmistä merkkeistä naisten terveydestä toimituksen vuoksi. Yleisellä menetelmällä on vakava vaikutus hormoneihin ja koko valtioon, joten keho toimii eri tavalla.

Koska imetys aiheuttaa prolaktiinin hormonin tuotantoa, sykli ei heti toipu.

Kivulias jakso synnytyksen jälkeen ilmenee seuraavien tekijöiden vaikutuksesta: raskauden kulku, komplikaatiot tänä aikana ja lapsen ulkonäkö.

Normaali ja poikkeamat

Koska lannoitusta ei ole, on kohdun kerroksen tuhoutuminen, verenvuoto esiintyy joka kuukausi. Veren erittyminen kestää, kunnes koko endometrium on kokonaan hylätty. Raskauden aikana ei ole kuukautisia, mutta jokainen äiti palautetaan yksilöllisesti.

Monet perusteet vaikuttavat paluukiertoon. Aluksi tämä on hormonaalinen pallo, joka riippuu imetyksestä, ruokinnan puutteesta, vauvan ulkonäöstä, lääkkeiden käytöstä.

Merkit, jotka vaikuttavat kuukautisten toipumiseen:

 1. imetys;
 2. syklin säännöllisyys ennen syntymisprosessia.

Kun liitetiedostot ovat suuria, kuukautiset tasoittuvat nopeammin. Prolaktiinin tuotannon vuoksi munan tuotanto ja muutokset endometriumissa estyvät.
Kuukausi ei voi olla huonompi kuin ennen.

Uudet äidit huomauttavat, että raskauden vuoksi sykli syntyy jopa synnytyksen jälkeen, jolloin mahalaukun loppuminen kuukautisten aikana lakkaa, purkaus ei ole runsasta.

Imetys. Kehon normalisointi suoritetaan parin kuukauden kuluttua. On välttämätöntä, että hormonit palaavat normaaliksi ja käyvät läpi psykologisen stressin. Kun imetät äidinmaitoa, kuukautiset näkyvät kuukaudesta kahteen vuoteen.

Kun vauva imetetään, sykli palaa myöhemmin tai ruokinta-ajan lopussa. Monet merkit vaikuttavat naisen kehoon, joten myös imetyksen aikana kuukautiset voivat alkaa 30 päivän kuluttua.

Keinotekoinen ruokinta. Sekoitettu ruokavalio sykli palautuu nopeasti. Jos lapsi on täydessä keinotekoisessa ruokinnassa, niin kuukausien aikana kuukautiset normalisoidaan. Prolaktiinin hormoni on laskenut, mikä edistää stabiloitumista.

syistä

Monet äidit kokevat synnyttäviä aikoja synnytyksen jälkeen. Purkaus on pitkä ja pitkä, ja joillakin ei ole epämukavuutta. Mahdolliset muutokset, jotka liittyvät organismin yksilöllisyyteen ja joihin vaikuttaa erilaisia ​​merkkejä.

Jos kuukautiset loivat epämukavuutta ennen synnytyksen alkua, oli tarpeen ottaa kipulääkkeitä, mutta äiti ei selviydy. Mutta kun synnytyksen jälkeen on tuskallista kuukautisia, sinun täytyy ymmärtää tilanne.

Miksi vatsakipu kuukautisten aikana synnytyksen jälkeen:

 • kohdun supistukset;
 • leikkaus yleisessä prosessissa;
 • kyyneleet ja vammat;
 • ei tunnistettu munasarjasyöpä;
 • endometrioosi;
 • kohdun;
 • kipukynnyksen muutos;
 • aikaisemmat kivut olivat läsnä;
 • retroflection;
 • tulehdus;
 • intrauteriiniset laitteet;
 • uusi käsitys.

Jokaisen vastasyntyneen kiinnityksen yhteydessä nänni ärsyttää, oksitosiini vapautuu ja elin vähenee. Tällä hetkellä nainen tuntuu vetävän vatsaa synnytyksen jälkeen. Kun prosessi on laillinen, ei ole mitään syytä huoleen. Syötön lopussa kipu katoaa.

Jos keisarileikkaus suoritettiin, se vetää useita kuukausia sen jälkeen. Elin leikataan vielä parantumattoman arkin sijasta. Tämä ei saisi pelätä, jos päästöihin liittyy normaaliarvojen runsautta ja arkuus.

Synnytyksen aikana esiintyy aukkoja, jotka täytyy ommella. Tämän prosessin ansiosta keho reagoi omalla tavallaan parantumiseen. Tämän seurauksena muodostuu arpia, stenoosia, jotka aiheuttavat synnytyksen jälkeistä kipua kuukautisten aikana läheisessä läheisyydessä.

Patologioita ei aina diagnosoida raskauden aikana. Kaikki naiset eivät kiirehdi sairauksia. Siksi anomaliat aiheuttavat tuskallisia aikoja. Jos on kysta, oireet ilmenevät paitsi kuukautisten aikana. Pitäisi olla varovainen akuuteille ja huonokuntoisille kivuille, mikä johtaa vakaviin seurauksiin.

Kipu aiheuttaa kuukautisten synnytyksen jälkeen tämän vakavan sairauden. Toimitus herättää taudin etenemisen. Endometrioosia hoidetaan leikkauksella. Älä käynnistä tautia, koska se riippuu syntymästä.

Suuren taudin koon tuntui synnytyksen jälkeen, kuten kuukautisten kohdalla. Syklin aikana epämukavuus vain lisääntyy. Jos konservatiivinen hoito ei auta, leikkaus on välttämätöntä, koska syntymä on tuskallista. Työntekijälle tarjotaan heille samanaikaisesti keisarinleikkaus ja poistetaan solmut. Mitä nopeammin tuleva äiti vapautuu patologioista, sitä helpompi on synnyttää tulevaisuudessa.

Kun kivun syitä ei tunnisteta, kipukynnys on kasvanut. Uskotaan, että jos kuukausittainen kivuton, niin myös synnytys on helppoa. Tilanne, jossa kipukynnystä muutetaan, tapahtuu vaikean toimituksen jälkeen, mikä vaikuttaa äidin psyykkiseen traumaan.

Kun kipu on läsnä ennen synnytystä, epämukavuus jää, kun vauva syntyy. Lantion suonikohjujen läsnäolo edistää edelleen kipua ja vetää tunteita vatsaan.

Kohdun mutkassa on pitkäaikaisia ​​ja tuskallisia kuukautisia. Kun nainen synnyttää, elimen kaltevuus ei aina muutu. Pohjimmiltaan kohdun tulee entiseen paikkaansa.

Purkauksen runsaus ja epätavallinen haju osoittavat tulehdusprosessin esiintymistä kohdussa. Kun lämpötila nousee, yleisen heikkouden esiintyminen on suositeltavaa ottaa välittömästi yhteyttä lääkäriin.

Vauvan syntymän takia ehkäisyn muodossa olevat naiset suosivat spiraalia. Voit asentaa sen viikossa, mutta melko usein manipulointi aiheuttaa kipua.

Imettämisen aikana syntyy uusi käsitys muutaman kuukauden kuluttua. Verivapautus viittaa joskus keskenmenoon tai uhkaan. On olemassa sairauksia, jotka aiheuttavat kivuliaita kuukautisia. Epämukavuutta tuntuu osteokondroosin, peräpukamien, neurologisten patologioiden, virtsarakon sairauksien pahenemisen aikana.

Diagnoosi ja hoito

Jos syklin aikana on kipua, on syytä mennä gynekologiin tarkastusta ja tutkimusta varten. Lääkäri määrittää, miten kohdun sijaitsee, ottaa tarpeelliset tahrat ja määrittelee tutkimuksen. Muita diagnostisia menetelmiä ovat ultraääni, laparoskopia, hysteroskooppi, MRI ja viljelmät sukupuolielinten infektioiden havaitsemiseksi.

Milloin vatsa pysähtyy toimituksen jälkeen? 6-7 päivän kuluttua edellyttäen, että se on tavallinen kohdun supistuminen.

Hygienia. Syntymäprosessin päätyttyä tamponeja ei pitäisi käyttää, jotta ei häiritä eritteiden vapaata virtausta. Saumatessa saumojen ei pitäisi käyttää tavallisia tiivisteitä. Piirien tulee olla sileä, vaihdetaan neljän tunnin välein. Älä pese geelillä intiimihygieniaa varten, on parempi valita vauvan saippua.

Seksuaalinen elämä on varattu puolitoista kuukautta, jotta infektio ei tunkeudu kohduun. Melko usein naiset sanovat, että ensimmäiset synnytysjaksot ovat hyvin tuskallisia. Se on yksilöllinen, joten kannattaa odottaa hormonitasojen palauttamista.

Perinteinen lääketiede. On tilanteita, joissa toinen kuukautiset synnytyksen jälkeen on hyvin tuskallista. Kansan korjaustoimenpiteiden ansiosta kipua voidaan lievittää. Tämä on kamomilla valmistettu yrttiteetä, mäkikuismaa, minttua, melissia, kamomillaa ja kalkkiuutteita.

Yleinen hyvinvointi, päivittäinen rutiini ja ravitsemus vaikuttavat naisen terveyden palauttamiseen. Jos kuukautiskierto on normaali, synnytysjärjestelmän elimet toimivat oikein. On tarpeen kiinnittää huomiota purkauksen luonteeseen, niiden määrään ja omiin tunteisiinsa. Ajankohtaisilla toimenpiteillä kipu vähenee, komplikaatioiden vaara varoitetaan.

Milloin kuukautiset alkavat syntymän jälkeen? Ensimmäiset synnytysjaksot. Kuukausittainen imetys

Synnytyksen jälkeen endometrium on täysin päivitetty. Monet naiset ovat huolissaan siitä, kuinka pian kuukautiset jatkuvat synnytyksen jälkeen ja kuinka pian hedelmällisyys palaa. He pyytävät tätä kysymystä vastaanottoon gynekologissa ja huolissaan, jos kuukautiset eivät uusiudu pitkään aikaan.

Milloin kuukautiset tapahtuvat toimituksen jälkeen?

 • Kuukautiset - kohdun limakalvon hylkääminen ja eliminaatio kehosta. Kuten tiedetään, endometriumilla (kohdun limakalvolla) on erilainen paksuus koko syklin ajan. Välittömästi kuukautisten jälkeen se on hyvin ohut, ja ennen kuin se saavuttaa enimmäispaksuuden
 • Ovulaation aikana tämä limakalvo on pehmeä, mikä mahdollistaa hedelmöittyneen munan istuttamisen. Vauvan syntymän jälkeen prolaktiinihormoni vallitsee naisen kehossa. Hän toimii FSH: n ja LH: n estäjänä
 • Eli prolaktiini estää hormonien vapautumista, jotka stimuloivat uuden munan kasvua. Kun säilytetään prolaktiinia tasaisella tasolla, kuukautiset eivät välttämättä tapahdu vasta 2 vuotta luovutuksen jälkeen. Tämä on mahdollista vain imetyksen yhteydessä. Jos et ole kehittänyt imettämistä, kuukautiset voivat alkaa 2 kuukautta syntymän jälkeen.

Kuinka kauan kuukautiset kestävät?

Heti synnytyksen jälkeen lochia jättää naisen kohdun - istukan, limakalvon ja veren romut. Tällainen purkautuminen ensimmäisten päivien jälkeen toimituksen jälkeen on erittäin runsasta. Niillä on punertava väri ja paksuus. Viikon jälkeen purkauksen väri muuttuu. Niistä tulee oranssi ja ohut. Purkauksen jälkeen muistutat verta.

Tällaisia ​​määrärahoja ei voida pitää kuukausittain. Koska se on vain ”jätettä” toimituksen jälkeen. Lochia voi erottua 1-2 kuukautta synnytyksen jälkeen. Jos niiden lukumäärä vähenee vähitellen ja niillä ei ole tiettyä hajua, kaikki on kunnossa.

Suoraan kuukausittain voi alkaa milloin tahansa. Kaikki riippuu kunnostasi ja siitä, miten ruokitat vauvaa.

Miten erottaa kuukautiset synnytyksen jälkeen verenvuodosta?

Kuukautisten ja verenvuotojen erottamiskyky:

 • Kesto. Kuukautisten kesto on 3-7 päivää. Lochia voi kestää jopa 8 viikkoa.
 • Purkauksen luonne. Kuukausittain välittömästi on kirkkaan punainen tai ruskea väri. Vähitellen väri muuttuu ruskeaksi. Generic verenvuoto välittömästi myös scarlet, mutta sitten väri tulee kevyempi
 • Veren määrä. Keisarileikkauksen jälkeen naisen kehosta voi luonnollisen synnytyksen jälkeen nousta jopa 1000 ml verta, 500 ml. Kuukauden 7 päivänä tulee 40-100 ml verta

Menstruation luonne synnytyksen jälkeen

Aluksi kuukautiset synnytyksen jälkeen ovat epäsäännöllisiä. Ne voivat yhtäkkiä alkaa, mutta sitten 2 tai 3 kuukautta kuukautiset eivät ehkä ole. Tämä on aivan normaalia. 6 kuukauden kuluessa ensimmäisten kuukautisten alkamisesta vapautuminen voi olla epäsäännöllistä.

Veren väri ja määrä eivät ehkä ole sama kuin ennen lapsen syntymää. Keho tarvitsee aikaa toipumaan.

Milloin kuukautiset tulevat synnytyksen jälkeen imetyksen aikana?

Tarkka vastaus teille ei ole taidetta. Kaikki riippuu työn kulusta ja naisen tilasta. Normaalisti uskotaan, että imetyksen aikana kuukautiset eivät saa olla 1-2 vuotta. Kaikki riippuu siitä, kuinka kauan imetät vauvaa.

Älä yllätä, jos 2-3 kuukauden kuluttua synnytyksestä säännöllisen ruokinnan jälkeen jatkat kuukautisia. Tämä tapahtuu usein, kun syötetään "kysyntään".

Nainen yöllä ei voi ruokkia 3 tunnin välein. 5 tunnin välein tapahtuneiden katkosten takia prolaktiinin määrä vähenee. Munasarjojen työ on aktivoitu, ja jonkin aikaa voit taas tulla äidiksi.

Synnytyksen jälkeen, runsaasti aikoja, mitä tehdä?

Huomioi vastuuvapauden luonne ja niiden kesto:

 • Jos tiiviste kestää 3-4 tuntia suurimman verenvuodon päivinä, sitä voidaan pitää normina.
 • Jos aika kestää yli 10 päivää, mene lääkärin nimittämiseen.
 • Runsaat kuukautiset aiheuttavat usein anemiaa. Menstruation aikana tulee paljon verta, kehosta puuttuu rautaa
 • Jos tiivisteesi kastuu täysin verellä 1-2 tunnin kuluessa, mene heti lääkärin puoleen
 • Gynekologi määrää hemostaattisia lääkkeitä ja rautapohjaisia ​​lääkkeitä

Raskaiden jaksojen syyt synnytyksen jälkeen

Käsittele luonteesta kuukautiset voi vain asiantuntija.

Vahvien aikojen syyt:

 • Verenvuotohäiriöt
 • Kohdun vamma
 • Kohtuun inversio
 • Jatkuvat istukan kehossa
 • Hematoomien ja solmujen esiintyminen vakavan ja pitkittyneen työvoiman jälkeen

Syyt tuskallisiin jaksoihin synnytyksen jälkeen

Aluksi sinun on päätettävä tuskallisten aikojen käsitteestä. Kyky sietää ja havaita kipu riippuu naisen psykologisesta tilasta.

Dysmenorrea-oireita (kivuliaita kuukautisia):

 • Kipeä kipu lannerangan alueella ennen kuukautisia
 • Polttaminen labia-alueella
 • Näkyvä tai kipeä kipu, joka antaa takaisin
 • Kipu kestää 1-3 päivää kuukautisten alkamisen jälkeen.
 • Usein veren määrä kasvaa kipuineen.

Jos olit hyvin ennen lapsen syntymää, ja nyt joka kuukausi liittyy voimakkaaseen kipuun, mene lääkärille.

Vaikean kivun syyt kuukautisten aikana:

 • endometrioosi
 • Kohdun myoma
 • Kohdun arvet
 • Adhesioinnit munanjohtimissa
 • Solmut kohdussa

Miksi synnytyksen jälkeisiä aikoja ei ole?

Menstruation puuttuminen yhden vuoden kuluttua synnytyksestä imetyksen aikana on normi.

Syyt kuukautisten puuttumiseen synnytyksen jälkeen:

 • Pitkä ja säännöllinen imetys
 • Kuukautiskierron rikkominen
 • Gynekologiset häiriöt

Jos et ole imettänyt ollenkaan, ajanjaksosi uusitaan kahdeksi kuukaudeksi. Jos kuukautisia ei ole, ota yhteys lääkäriin.

Kuukausittainen synnytyksen jälkeen: arviot

Useimmissa tapauksissa lapsen syntymän jälkeen naiset ajattelevat vähän kuukautiskierrosta. Tavallisesti kuukautiset nähdään "paljon lunta". Nainen on järkyttynyt toisen raskauden mahdollisuudesta. Useimmissa tapauksissa kehon palauttaminen kestää vähintään 2 vuotta.

 • Katsausten osalta ne ovat täysin erilaisia. Kuukautisten luonne, niiden kesto ja lukumäärä riippuu työvoiman kulusta
 • Vaikeilla synnytyksillä tai keisarileikkauksella jaksot voivat olla tuskallisia ja runsaita
 • Imettävät naiset kokevat usein myös kuukautisten alkamisen uudelleen. Vain 2-3 kuukautta syntymän jälkeen sykli palautuu. Tämä osoittaa hyvän hormonaalisen taustan ja kehon palauttamisen.

Kuten huomaatte, synnytyksen jälkeiset jaksot voivat alkaa varhain tai päinvastoin, tehdä naisesta tyytyväinen poissaolonsa kanssa. Jos sinulla on ongelmia, ota yhteys lääkäriin.

Kuukausittain synnytyksen jälkeen

Naisen ruumiin tarvitsee aikaa, jotta kaikki elimet ja järjestelmät palaavat normaaliin. Yleensä se kestää noin 6-8 viikkoa, jos syntymä oli ilman komplikaatioita.

Muussa tapauksessa tämä ero voi kasvaa. Rintarauhasen ja hormonaalisen järjestelmän palauttaminen vie kuitenkin enemmän aikaa.

Ja kuukautiskierron palauttaminen liittyy hormonaalisiin muutoksiin.

Prosessin fysiologia

Alun perin naisen luonne loi kuukautiskierron palauttamista koskevat säännöt synnytyksen jälkeen: kuukautisten puuttumisen ajanjakso yhtyi lapsen imettämisen ajanjaksoon.

On kuitenkin korostettava, että tämä todettiin, kun isoäitimme ja isoäitimme imettivät lapsiaan kahden tai kolmen vuoden ikään saakka. niin kauan kuin vauva ei siirtynyt täysikasvuiseen ruokaan. Samalla lapset levitettiin rintaan, ei aikataulun mukaan, mutta tarvittaessa "pyynnöstä".

Naisten endokriinijärjestelmä on ohjelmoitu luonnostaan ​​tällä toimintatavalla. Ja kuukautisten puuttuminen naisilla, joilla on tämä imetystapa, on normi.

Jos äiti syystä tai toisesta kieltäytyy imettämästä, kuukautiskierto syntymän jälkeen palautuu melko nopeasti: ensimmäiset kuukautiset voivat esiintyä jo 8 viikon kuluttua synnytyksestä.

Toinen syy kuukautisten varhaiseen elpymiseen on hormonaalisen ehkäisyn laaja käyttö naisilla. Tämä prosessi jokaiselle naiselle on kuitenkin yksilöllinen.

Kuukautisten palauttaminen on ensisijaisesti hormonaalista prosessia, ja sen kesto liittyy naisten kehon hormonaalisen taustan elpymisnopeuteen.

Aivojen erityisosat - hypotalamus ja aivolisäke - säätelevät erilaisten endokriinisten rauhasien toimintaa: kilpirauhanen, lisämunuaiset ja naisten munasarjat.

Synnytyksen jälkeisellä jaksolla istukan raskauden aikana tuottamat hormonit ja monien aineenvaihduntaprosessien säätäminen tulevan äidin kehossa ja naisen koko hormonitoimintajärjestelmä käyvät läpi useita muutoksia, jotka johtavat hänen tehtäviensä normalisointiin.

Erityisesti aivolisäke (joka sijaitsee aivojen alueella) alkaa tuottaa prolaktiinia.

Tämä hormoni stimuloi imetystä - rintamaidon syntymistä naisilla synnytyksen jälkeen - ja samalla estää hormonien syklisen tuotannon munasarjassa, mikä estää munasolujen kypsymisen ja ovulaation - munan vapautumisen munasarjasta. Siksi useimmilla naisilla ei ole kuukautisia koko imetysaikana, joten kuukautiskierron elpymisaste vaihtelee suuresti ja riippuu ensisijaisesti siitä, miten vauva syötetään.

Jos vauva on täysin rintaruokinnassa ja saa äidinmaidon pyynnöstä, milloin tahansa päivällä tai yöllä, kuukautiset alkavat usein vasta vauvan ensimmäisen elinvuoden lopussa, vaikka täydentävät elintarvikkeet tulevat käyttöön ja maidon määrä väheni. Tyypillisin on tilanne, jossa kuukautiset palautetaan pian täydentävien elintarvikkeiden käyttöönoton jälkeen, 6-7 kuukautta toimituksen jälkeen, kun lapsi lopettaa rintamaidon kulutuksen samalla määrällä.

Jos lapsi sekoittuu alusta alkaen, vauva saa myös keinotekoisen ruokinnan samanaikaisesti rintamaidon kanssa, äidin kuukautiset palautuvat yleensä 3-4 kuukauden kuluttua synnytyksestä.

Jos nainen ei imetä ollenkaan, kuukautiskierron palautuminen tapahtuu noin 8 viikon kuluttua annostelusta.

Purkautuminen sukupuolielimestä

Synnytyksestä synnytyksen jälkeisen jakson 6.-8. Viikkoon saakka syntyy sukupuolielinten poistuminen, jota kutsutaan lochiaksi (kreikkalaiselta. Lochialta - synnytys) ja joilla on erilainen luonne eri päivinä.

Huolimatta niiden samankaltaisuudesta kuukautisten veren kanssa, varsinkin ensimmäisten 3-4 päivän aikana, kun se on verenvuotoa, ne poikkeavat kuukautiskierroksesta alkuperän mukaan. Niiden ulkonäkö liittyy suuren haavan pinnan muodostumiseen irrotetun istukan paikassa.

3-4 päivästä ensimmäisen viikon loppuun lokiasta tulee sero-sukkininen (ruskehtava), ja kymmenennestä päivästä tulee kellertävän valkoinen, 6.-8. Viikolla kohdun poistuminen pysähtyy ja sillä on sama merkki kuin ennen raskautta.

Synnytyksen jälkeen uudistetut kuukautiset ovat usein säännöllisiä, mutta 2-3 ensimmäisellä jaksolla sallitaan muutoksia poikkeaman määrän muutoksissa (erittäin runsas tai päinvastoin niukka), itse kuukautisten lyhentäminen tai pidentyminen ja myös epäsäännöllinen kuukautiskierto. Tällaiset ominaisuudet ovat normaaleja eivätkä vaadi lääketieteellisiä toimenpiteitä. Tällaisten muutosten tapahtuessa on kuitenkin tarpeen neuvotella gynekologin kanssa gynekologisten sairauksien sulkemiseksi pois.

Normaalisti kuukautiskierto kestää keskimäärin 28 päivää ja vaihtelut 21–35 päivässä. Kuukautiskierron ensimmäisenä päivänä ota kuukautiskierron ensimmäinen päivä. Kuukautisen verenvuoto kestää 3–6 päivää.

Suurin verenmenetys havaitaan syklin ensimmäisellä ja toisella päivällä, keskimäärin 30–35 ml sykliä kohti (vaihtelut 20–80 ml). Jos veren menetys on yli 80 ml, niin tällaiset kuukautiset ovat patologisia ja edellyttävät asiantuntijan neuvoja, vaikka kuukautisten veren määrä on tietenkin melko vaikeaa mitata.

Yleensä sekä nainen että lääkäri ohjaavat tarvittavien tyynyjen määrää.

Ottaen huomioon, että tällä hetkellä hygieenisten tuotteiden valikoima on melko laaja, tämä indikaattori on hyvin yksilöllinen. Voidaan sanoa, että erittymät, jotka eivät edellytä terveyssiteiden vaihtamista alle 2 tunnin välein, ovat normaaleja, ja mikä tärkeintä - eivät johda hemoglobiinin määrän väheneminen, kuten tapahtuu voimakkaan verenvuodon yhteydessä. Noin niukkoeritteiset sanovat, jos heillä on tahriintuva merkki.

Synnytyksen jälkeen kuukautiskierron luonne voi muuttua verrattuna siihen. Joten jos nainen oli ennen synnytystä epäsäännöllinen kuukautiset, syntymän jälkeen sykli voidaan normalisoida.

Lisäksi, jos kuukautiset olivat tuskallisia ennen synnyttämistä, se voi tulla kivuttomaksi synnytyksen jälkeen, koska kipu kuukautisten aikana liittyy usein kuukautiskierron heikentyneeseen kohdun veren virtaukseen johtuen sen mutkasta. Synnytyksen jälkeen kohdun asema voi muuttua fysiologiseksi (lähellä normaalia) ja kipu kulkee.

Jos synnytyksen jälkeen havaittiin yksi tai useampi tulehduksellinen komplikaatio: kohdun tulehdus, kohtu, sitten uudet kuukautiset voivat tulla tuskalliseksi.

Mahdolliset rikkomukset

Yksi synnytyksen jälkeisen kuukautisten elpymisen syistä voi olla prolaktiinin - hyperprolaktinemian veren hormonin lisääntyminen. Prolaktiini muodostuu aivolisäkkeeseen.

Normaalisti prolaktiinipitoisuus naisen veressä kasvaa raskauden ja imetyksen aikana, mikä johtaa maidon vapautumiseen rintarauhasissa. Kun nainen lopettaa imetyksen, prolaktiinipitoisuus veressä laskee normaaliin tasoon ja maidon muodostuminen pysähtyy.

Prolaktiinin taso voi kuitenkin kasvaa raskauden ulkopuolella tai sen taso ei palaa normaaliksi imetyksen lopettamisen jälkeen. Tätä tilannetta kutsutaan patologiseksi prolaktinemiaksi.

Kuten edellä mainittiin, prolaktiini estää ovulaation, joten sen lisääntynyt tuotanto ja imetyksen päättyminen voivat aiheuttaa kuukautisten puuttumisen, so. kuukautiskierto ei palaa normaaliksi.

Yksi yleisimmistä syistä lisääntyneeseen prolaktiinituotantoon aikana, joka ei liity imetykseen, voi olla prolaktiinioma, hyvänlaatuinen aivolisäke, joka tuottaa prolaktiinia.

Toinen hyperprolaktinemian syy voi olla lisääntyneen aivolisäkkeen solujen tuotannon lisääntyminen.

Samalla näiden solujen lukumäärä ei kasva tai kasvaa kovin vähän, mikä ei johda itse aivolisäkkeen koon kasvuun.

Myös prolaktiinin kohonnut veren pitoisuus voi liittyä kilpirauhasen vajaatoimintaan - kilpirauhasen heikentyneeseen toimintaan sekä useisiin muihin endokriinisten rauhasten sairauksiin.

Hypotyreoosin diagnosoimiseksi riittää, että määritetään kilpirauhasen stimuloivan kilpirauhashormonin (TSH) alentunut taso veressä.

Tämä tila korjataan käyttämällä kilpirauhashormonikorvaushoitoa (L-tyroksiinia).

Hyperprolaktinemian oireet voivat olla kuukautisten häiriöitä, jotka vähentävät menettämien kuukautisten määrää (hypomenorrhea) tai lyhentävät kuukautisten verenvuotoa (opsomonorrhea) täydelliseen poissaoloonsa asti (amenorrea), koska lisääntynyt prolaktiinitaso häiritsee follikkelia stimuloivan (FSH) ja luteinostimulin (FSH) ja luteinosympatian (FSH) ja luteinositiksen ja luteinositiksen synteesiä. säätää kuukautiskiertoa. Tällaisilla potilailla havaitaan pääsääntöisesti myös vegetatiivisen-verisuonisen dystonian oireita: päänsärky, unihäiriöt, heikkouden tunne jne. Tämän hormonaalisen epätasapainon taustalla esiintyy usein mastiittia (hyvänlaatuisia muutoksia rintarauhasissa). Siksi, kun hyperprolaktinemian oireita ilmenee, lääkärin on tutkittava, onko kuukautiskierron toimintahäiriön syyt selvillä.

Diagnostiikkatestit, jotka on suoritettava diagnoosin vahvistamiseksi, sisältävät verikokeita useille veren hormoneille (kilpirauhasen, munasarjat, lisämunuaiset jne.).

); saattaa myös olla tarpeen, että kallon radiologinen tai tomografinen tutkimus on aivolisäkkeen muutosten estämiseksi. Kun prolaktiinipitoisuus on lisääntynyt ja analyysissä ei ole muita muutoksia, on suositeltavaa toistaa prolaktiinitutkimus, koska

tavallisesti jokaisella naisella voi olla ohimenevä (ohimennen) kasvu hänen tasollaan, mikä ei edellytä hoitoa. Muiden hormonien indikaattoreiden vaihtelussa voidaan vaatia endokrinologin kuulemista.

Patologisen hyperprolaktinemian hoitoon käytetään tabletoituja lääkeaineita. Näissä tapauksissa yleisin lääke on PARLODEL (BROMCRYPTIN). Muita lääkkeitä käytetään harvemmin, kuten DOSTINEX (CABERGOLIN), METERGOLIN, LYSENYL.

Kaikkien näiden lääkkeiden vaikutus perustuu hormonaalisen prolaktiinin aivolisäkkeen solujen muodostumisen vähentämiseen, jonka taso veressä palautuu normaaliksi muutaman viikon kuluessa hoidon aloittamisesta. Kun prolaktiinitaso normalisoituu naisilla, säännöllinen kuukautiskierto palautuu.

Harvinaisissa tapauksissa, kun havaitaan riittävän suuri aivolisäkkeen kasvain, suoritetaan kirurginen hoito.

Ole tarkkaavainen!

Huomiota on kiinnitettävä siihen, että ovulaatio - munan vapautuminen munasarjasta - ja siten käsitys voi tapahtua, vaikka kuukautiskierto synnytyksen jälkeen jää epäsäännölliseksi. Lisäksi, koska ovulaatio tapahtuu ennen kuukautisia, raskauden alkaminen on mahdollista kunnes kuukautiset palautuvat. Tämä on otettava huomioon sukupuolen palauttamisen jälkeen.