Happoa sisältävät lääkkeet gynekologisessa käytännössä

Vitamiinit ovat orgaanisia aineita, jotka ovat ehdottoman välttämättömiä ihmiskehon ja eläinten elämälle ja terveydelle. Rungolla on suuri tarve ryhmän B, D, E, K, P ja erityisesti C vitamiineille A.

Näiden vitamiinien vaikutusta ihmiskehoon ei ole tutkittu riittävästi. Voidaan ajatella, että vitamiinit käyttävät monimutkaisia ​​toimintojaan biologisista stimulanteista refleksillä tavalla keskushermostoon; Samalla vitamiinit ja ensin B-ryhmä ovat välttämättömiä hermoston normaalitoiminnalle. Vitamiinit annetaan pääasiassa ruoan kanssa (eksogeenisesti); mutta jotkut heistä tuotetaan itse ruumiissa. Näin ollen A-vitamiini muodostuu maksassa karoteenista, D-vitamiinista dehydrokolesterolista ihossa ultraviolettisäteilyn vaikutuksesta. Tässä voidaan nähdä läheinen yhteys vitamiinien ja hormonien välillä. Vitamiinien ja entsyymien, vitamiinien ja välittäjien, kuten asetyylikoliinin, välillä on myös hyvin läheinen yhteys.

Voidaan olettaa, että vitamiinit, hormonit, entsyymit ja välittäjät ovat yksi ainoa järjestelmä - biologiset katalyytit. Vitamiinit jaetaan veteen liukeneviin (ryhmät B, C ja P) ja rasvaliukoisiin (A, D, E ja K). Rasvaliukoiset vitamiinit ovat lämpöstabiilia, kestäviä hapoille ja emäksille ja ne voidaan sijoittaa kudoksiin.

A-vitamiini A-vitamiini saadaan karoteenista, joka on karotenaasin entsyymin vaikutuksesta. Suurin määrä A-vitamiinia on kalan maksassa ja karoteenissa - porkkanoissa, dogroseissa, pinaatissa, aprikooseissa. Karoteenia esiintyy munasarjan keltaisessa rungossa, istukassa, aivolisäkkeessä ja erityisesti maksassa. Kilpirauhasen hormoni vaikuttaa karoteenin muuttumiseen A-vitamiiniksi, mikä vähentää tyroksiinin vaikutusta. A-vitamiinilla on läheinen suhde diencephalogic-aivolisäkkeen järjestelmään.

A-vitamiinilla on suuri merkitys lisääntymisprosesseissa. Terveiden henkilöiden päivittäinen tarve A-vitamiinille vaihtelee 1,8 - 5 mg. Ihmisissä hypovitaminoosi A ilmenee pääasiassa sopeutumishäiriöissä, hemeralopiassa ("yön sokeus") ja sitten kseroftalmiassa. Se on myös ominaista hypovitaminoosille A, ihon keratinoinnille, kuivuudelle ja sitten hyperkeratotisten plakkien ulkonäölle.

Hypovitaminoosi A yhdistetään toisinaan turvotukseen ja albuminuriaan. A-vitamiinin käyttöönotto lisää elimistön vastustuskykyä tartuntatauteille, erityisesti septille, mastitiselle ja niin edelleen. Se on myös määrätty anemiaa pitkäaikaisen gynekologisen verenvuodon jälkeen A-vitamiinitablettien muodossa (10 000 - 25 000 ME), ja kohdun limakalvon haavaumien yhteydessä emättimen ja emättimen leviämisen takia se on onnistuneesti määrätty tamponeiksi.

Ryhmän B vitamiinit. Vesiliukoinen B-vitamiini kuuluu eri ominaisuuksia omaavien aineiden ryhmään. Tällä hetkellä tutkitut vitamiinit B1, B2, B6, B12 ja jotkut muut. B-vitamiinia esiintyy kasvien siemenissä, leseissä, panimohiivassa, pähkinöissä, kanan keltuaisessa, maksassa, munuaisissa, aivoissa ja sydämessä.

B1-vitamiini (tiamiinibromidi, tiamiinikloridi) vähentää koliinesteraasiaktiivisuutta, mikä lisää asetyylikoliinin kykyä stimuloida kohdun supistumista. B1-vitamiinin pitoisuus veressä on 4-6%.

Hipovitaminosis-B1: n varhaisin ilmeneminen on sormien herkkä herkkyys ja anemia, parestesia; sitten havaitaan vasikan lihasten kouristuksia, luiden särkyjä jne. Ihon kuivuus ja hyperkeratoosi ovat lähes jatkuvia herkkyyshäiriöiden toisiaan; usein sydänsairaudet, raajojen turvotus tai pastositeetti (jälkimmäiset johtuvat usein raskauden toksikoosista). Anoreksia ja ummetus ovat myös yleisiä.

Jos B1-vitamiinin puutos on todettu, tarvitaan oikea ruokavalio, samoin kuin hoito sopivilla B1-vitamiinivalmisteilla tai tuotteilla, jotka sisältävät runsaasti tätä vitamiinia (panimohiiva).

B1-vitamiinia käytetään gynekologiassa seuraavien käyttöaiheiden osalta: septiset gynekologiset sairaudet, amenorrea, dysfunktionaalinen verenvuoto, vaihdevuodet, nuorten verenvuoto. Annokset tiamiinibromidille: 5-10 mg 1-2 kertaa päivässä. B1-vitamiinia yhdessä C-vitamiinin ja glukoosin kanssa määrätään usein heikentyneelle (postoperatiiviselle) gynekologiselle potilaalle.

B2-vitamiini. B2-vitamiinia (riboflaviini, laktoflaviini) esiintyy maidossa, munissa ja maksassa; tällä hetkellä eristetään kiteisessä muodossa. Liukenee hyvin veteen. Ihmisen tarve riboflaviinille on noin 3 mg päivässä. B-vitamiinin hypovitaminoosin kliiniset oireet koostuvat keratiitin, glossiitin ja cheilitiksen (zaedy) esiintymisestä, joka muuttuu henkilön dermatiitiksi; C-vitamiinin puutteen vakavissa tapauksissa on kuvattu haavainen paksusuolitulehdus ja anoksia.

Tämä vitamiini, joka vaikuttaa oksidatiivisiin prosesseihin, on tärkeää vaihdevuodet ja postoperatiivinen aika, raskaus ja synnytys, erityisesti yksilöillä, joilla on anoksia.

B12-vitamiini stimuloi veren muodostumista. Sitä esiintyy munasarjojen ja maksan herbivores. Saatavana 1 ml: n ampulleina; sisältää 30, 100, 200, 500 ja 1000 7 vitamiinia. Subkutaanisesti tai intramuskulaarisesti kerran kahdessa kolmessa päivässä. B12-vitamiini on käyttökelpoinen verenvuodon jälkeisessä anemiassa gynekologisilla potilailla (erityisesti fibromatoottisilla) ja raskaana olevien naisten anemiassa. Kun leukopenia ja trombopenia ovat B12-vitamiinin ottamisen jälkeen, valkosolujen ja verihiutaleiden määrä kasvaa nopeasti.

PP-vitamiinia (nikotiinihappo, antipellaginen tekijä), jota käytetään äskettäin tehokkaana välineenä pellagran hoidossa, tarvitaan ihmiskehossa määränä 30-50 mg. Hyperkeratoosia ja kyynärpäiden ja polvien hyperpigmentaatiota sekä cheilitisia pidetään PP-vitamiinin puutteen varhaisina kliinisinä oireina. Hyvin usein hypovitaminoosin PP: n kliininen kuva päällekkäin hypovitaminosis-B1: n ilmiöiden kanssa. Gynekologisessa käytännössä PP-vitamiinia käytetään joskus tulehduksellisen etiologian verenvuotoon.

C-vitamiini Askorbiinihappo. Se löytyy vihanneksista, hedelmistä, maidosta; varsinkin paljon - luonnonvaraiseen ruusuun. C-vitamiinin biologinen merkitys on sen suuri osallistuminen redox-prosesseihin soluissa.

C-vitamiinia esiintyy munasarjassa ja kohdussa. Histologisten tutkimusten perusteella tutkijat totesivat, että askorbiinihappo löytyy munasarjan corpus luteumista, pääasiassa theca-interna-sidekudosoluihin. Mitä tulee kohtuun, askorbiinihappoa esiintyy endometriumissa, pääasiassa sytogeenisen stroman sidekudoksessa. Erityisen runsaasti C-vitamiinia sisältäviä decidual-soluja. C-vitamiinia löytyy myös myometriumista. C-vitamiinin määrän ja munasarjan ja endometriumin hormonaalisen toiminnan voimakkuuden välillä on kiistatonta rinnakkaisuutta.

Askorbiinihappo edistää estriinin siirtymistä biologisesti aktiiviseksi estradioliksi. Kokeelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että askorbiinihappo estää askorbiinihappoa (rotat, kissat, kanit) syntetisoivien eläinten kohtuun liittyvän aktiivisuuden ja herättää kohdun motiliteettia C-vitamiinissa (ihmisillä, apinoilla ja marsuilla).

Askorbiinihapossa olevan aikuisen tarve on 50 mg päivässä. Raskaana olevan naisen kehon tarve C-vitamiinille lisääntyy.

Positiivisen vaikutuksensa verenmuodostustoimintaan, veren hyytymiseen, kapillaarisen läpäisevyyden vähenemiseen johtuen askorbiinihappoa käytetään suuressa mittakaavassa paitsi synnytysvuotojen lisäksi myös gynekologisiin; dysfunktionaalinen, nuorten, ilmasto, trombopenia, leikkauksen jälkeisenä aikana ja septisten komplikaatioiden kanssa. Askorbiinihapon annokset laskimonsisäisesti vakavissa tapauksissa nousevat 500 mg: aan päivässä.

D-vitamiini (Calciferol), anti-rytminen vitamiini.

D-vitamiini on rasvaliukoista. Rikkaimmat D-vitamiinista ovat eläinrasvat - kalaöljy, munankeltuainen, voi. Se on kerrostunut aivoissa, munuaisissa, lisämunuaisissa, maksassa, istukassa. D-vitamiini on kalsiumin ja fosforin aineenvaihdunnan säätelijä, ja se on välttämätön henkilölle koko elämän ajan, erityisesti raskauden ja imetyksen aikana.

Hypovitaminoosin D kliiniset ilmenemismuodot aikuisilla ovat osteomalakia, spasmofilia, tetany, hammaskariekset ja ricketit (lapsilla). Osteomalacia-raskaiden vakavien muotojen klinikka on tunnettu jo pitkään. Tällä hetkellä osteomalakiaa ei havaita. D-vitamiinin päivittäinen tarve on 1000 IU aikuiselle ja 500–1000 IU lapsille. Terapeuttisten annosten tulisi olla suurempia. Rintamaito ei sisällä D-vitamiinia.

D-vitamiinia määrätään joskus gynekologisille potilaille, joilla on septisiä komplikaatioita, kuumeisten aborttien jälkeen jne. Annos on 10 000-20 000 IU per kurssi. Lääke annetaan sisälle (tippaa, dragee).

D-vitamiinia annetaan kalaöljyn muodossa eroosioihin ja kolpitiin (tamponit).

E-vitamiini (tokoferoli). Rasvan liukoinen E-vitamiini eristettiin vehnänalkioista aineiden muodossa.

Kokeelliset tutkimukset kahden viime vuosikymmenen aikana ovat osoittaneet, että E-vitamiinin puutos vaikuttaa haitallisesti naisten ja miesten hedelmällisyyteen häiritsemättä eläinten yleistä tilaa. E-vitamiinin määrääminen raskaana oleville naisille tavanomaisten keskenmenojen hoitoon on ollut tehokasta. Gynekologiassa sitä käytetään hedelmättömyyteen, amenorreaan, kohdun hypoplasiaan. E-vitamiinia (vehnänalkioöljyä) annetaan suun kautta 1 tl päivässä.

K-vitamiinia (antihemorraginen) esiintyy kasvien vihreissä osissa (pinaatti, kaali, tomaatti). Kasveissa on K1-vitamiinia eläintuotteissa - K2. K-vitamiini imeytyy vain suolen läsnä ollessa. K-avitaminoosi aikuisilla johtaa veren hyytymisen heikentymiseen protrombiinituotannon lopettamisen vuoksi maksassa; K-vitamiinin puuttuessa kapillaarien läpäisevyys kasvaa, ei vain protrombiinin, vaan myös veren hyytymiseen tarvittavan trombotropiinin synteesi pysäytetään.

Gynekologiassa K-vitamiinia käytetään erilaisiin kohdun verenvuotoihin: nuorten, ilmastoihin, verenvuotoon potilailla, joilla on tulehduksellisia ja myomaattisia sairauksia, sekä potilaiden valmisteluun operaatioihin, joihin voi liittyä verenvuotoa.

Magnesiumia. Se säätelee hermoimpulssien johtumista, vähentää stressiä ja masennusta, parantaa mielialaa ja normalisoi unen. Tuottaa osteoporoosin tehokasta ehkäisyä, joka on hyvin tiedossa naisille 40 vuoden kuluttua. Raskauden aikana magnesiumin puutos voi johtaa kohdun sävyyn, liialliseen hermoston jännitykseen ja jännittävyyteen. Naisten, jotka käyttävät yhdistettyjä hormonaalisia lääkkeitä, erityisesti suun kautta otettavia ehkäisyvalmisteita, on lisättävä päivittäistä annosta. Magnesiumilla on voimakas vaikutus naisten kehoon ja se on välttämätön terveydelle, säätelee kaikkia tärkeitä prosesseja: kuukautiset, premenstruaalinen oireyhtymä, oikea-aikainen ovulaatio.

Omega-3 ja omega-9-rasvahapot. Ne auttavat omaksumaan tärkeimmät rasvaliukoiset vitamiinit, kuten retinoli ja tokoferoli. Lisää ihon ja lihasten yleistä sävyä, vahvistaa kehoa, parantaa hedelmällisyyttä. Tuotetaan endometriumiin ja rintarauhaseen liittyvää naisten syövän tehokasta ehkäisyä. Ne estävät suonikohjujen kehittymistä, edistävät laihtumista ja parantavat fyysistä kuntoa.

Sinkkiä. Hivenaine auttaa aktiivisesti imemään tärkeitä vitamiineja, osallistuu nukleiinihappojen synteesiin, mukaan lukien RNA ja DNA, on voimakas antioksidanttivaikutus. Tarvitaan lisääntymistoiminnan normalisoimiseksi, kykyä kantaa ja kantaa lapsia. Raskauden aikana sinkki säätelee sikiön normaalia kasvua ja estää kehitysviiveet, osallistuu estrogeeniriippuvaisiin prosesseihin, vähentää spontaanin abortin riskiä. Sääntelee sukupuolirauhasien toimintaa, vastaa tiettyjen hormonien tuotannosta. Erittäin tärkeää kuukautiskierron asianmukaisen toiminnan kannalta.

Kuparia. Se tarjoaa soluja hapella, osallistuu tärkeiden entsyymien ja proteiinien synteesiin ja vastaa naisten sukupuolihormonien tuotannosta. Raskauden suunnittelun aikana hivenaineen päivittäisen korvauksen käyttö lisää mahdollisuuksia suotuisaan käsitykseen. Kuparipuutoksen vuoksi puberteettisissa tytöissä murrosikä on viivästynyt, aikuisilla naisilla on hedelmättömyysriski. Kuparin puute ilmaistaan ​​usein libidon vähenemisenä tai seksuaalisen halun täydellisen puuttumisena. Kuparilla on positiivinen vaikutus ihon ja pehmytkudosten kuntoon, vahvistetaan immuunipuolustusta, sillä on anti-inflammatorinen vaikutus, se säätelee kehon eritystä, myös ruoansulatuskanavassa.

Yleiset suositukset gynekologisten sairauksien valikon valmistelusta

Raskaiden eläinten ja rasvojen elintarvikkeiden vastaanotto on minimoitava. Mutta vihannesten ja hedelmien, yrttien määrä ruokavaliossa olisi lisättävä. Hoidon alkuvaiheessa (40 päivää kroonisissa muodoissa) on hyvä mennä kasvisruokavalioon.
Ruokavalion tulisi olla runsaasti kuitua. Hänen lähde voi myös toimia vihanneksina, hedelminä. Lisäksi se on leseet ja täysjyväleipä. On parempi valita ruis-vehnän lajikkeet ja kieltäytyä mustasta leivästä kokonaan, jotta vältetään turvotus.

Kashia voidaan käyttää rajoitetussa määrin, mutta on parempi keittää ne puoliksi nestemäiseen tilaan.

Edullisesti haudutettua, keitettyä ja grillattua ruokaa. Paistetuista ja savustetuista on luovuttava. Runsaasti maustettuja mausteita, mausteisia ruokia ja kastikkeita voi aiheuttaa kipua, pahenemista. Siksi ne on myös suositeltavaa jättää pois.

Juomien osalta etusija annetaan kompotit, hedelmäjuomat, koiranpunainen ja ruusunmarjat, luonnolliset mehut, kasviperäiset teet. Paras jälkiruokia ovat kotitekoiset hedelmä- ja marjakuumet, hyytelöt ja hyytelö. On hienoa, jos makeiset korvaavat hunajan ja seokset immuunijärjestelmän vahvistamiseksi.

Pienissä annoksissa on parempi, mutta 4-5 kertaa päivässä.

Askorbiinihappo - kuvaus, ohjeet, hinnat

Huumeiden haku - Askorbiinihappo apteekeissa

Kansainvälinen ei-patentoitu nimi Askorbiinihappo

Lääkkeen latinankielinen nimi Askorbiinihappo

Mikä on askorbiinihappo?

Askorbiinihappo on ravitseva orgaaninen yhdiste, jonka täytyy olla ihmisravinnossa, jotta luu ja sidekudos toimivat normaalisti. Lääke itsessään on vitamiiniaine, eli C-vitamiini.

Annostusmuodon kuvaus

Askorbiinihappo on happama valkoinen kiteinen jauhe. Lääkeainetta on saatavana tabletteina, dražereina, ainejauheena, oraalista antoa varten tarkoitettuna jauheena, liuoksen valmistamiseksi oraalista antamista varten tai liuoksen muodossa lihaksensisäistä, laskimonsisäistä antamista varten.

Farmakologinen vaikutus

Askorbiinihappo osallistuu kollageenin muodostumiseen soluissa. Hän puolestaan ​​on tarpeen vahvistamaan kapillaarien, luut ja hampaiden seinät. Aine on mukana myös tyrosiinin ja raudan metaboliassa, lipidien ja proteiinien synteesissä soluhengityksen prosessissa, foolihapon muuntamisessa foliiniseksi. C-vitamiini on välttämätön hiilihydraattien aineenvaihduntaan, on mukana redoksireaktioissa.
Askorbiinihapolla on antioksidanttivaikutus, ja koska se on läsnä kehossa oikeassa määrin, se vähentää tarve folio- ja pantoteenihappoihin, E-, A-, B1- ja B2-vitamiineihin. Lääke vahvistaa immuunijärjestelmää ja lisää infektioiden vastustuskykyä. C-vitamiini tekee raudan imeytymisestä paremman, koska se edistää tämän elementin leviämistä vähäisessä muodossa.
Gynekologiassa askorbiinihappo asetetaan emättimeen pH: n alentamiseksi. Lääke auttaa palauttamaan mikroflooran, estää bakteerien kasvua.

farmakokinetiikkaa

Askorbiinihappo imeytyy kokonaan ruoansulatuskanavasta ja jakautuu laajalti koko kehoon. Aineen normaali pitoisuus plasmassa vaihtelee välillä 10 - 20 µg / ml. Lisäksi pitoisuus plasmassa ja erytrosyytteissä on pienempi kuin verihiutaleissa ja leukosyyteissä. Plasman proteiineihin sitoutumisen taso on 25%.
Askorbiinihapon käänteisen hapetuksen aikana tuotetaan dehydroaskorbiinihappoa, osa lähtöaineesta muunnetaan askorbaatti-2-sulfaatiksi ja oksaalihapoksi. Ensimmäinen yhteys on inaktiivinen, toinen erittyy virtsan läpi.

farmakodynamiikka

Askorbiinihapolla on metabolinen vaikutus. Lääkeaine on hiilihydraattiaineenvaihdunnan, redoksireaktioiden, veren hyytymisen säätelijä. C-vitamiinilla on hyvä vaikutus kudosten regeneroitumisprosessiin, vahvistetaan immuunijärjestelmää, osallistuu steroidihormonien synteesiin, vähentää verisuonten läpäisevyyttä. Kuumeista sairauksia varten askorbiinihappo kompensoi C-vitamiinin tarvetta ihmiselle.

Käyttöaiheet

Lääke on määrätty vitamiinivajauksen, C-vitamiinin hypovitaminosiksen ehkäisyyn ja hoitoon, ja askorbiinihappo täyttää tämän vitamiinin tarpeen kasvun aikana, joten sitä määrätään raskaana oleville ja imettäville naisille. Myös lääke on määrätty väsymystä, lisääntyneitä kuormituksia varten, pitkittyneiden sairauksien jälkeisessä elpymisjaksossa ja kylmänä vuodenaikana infektioriskin vähentämiseksi.
Kun anaerobisen kasviston aiheuttama vaginiitti ja bakteeri-vaginoosi muuttuvat emättimen pH: ssa, askorbiinihappoa annetaan intravagiinisesti muuttuneen mikroflooran palauttamiseksi.

Vasta

Ainoa vasta-aihe on yliherkkyys lääkkeelle.

Käyttö raskauden ja imetyksen aikana

Toisen ja kolmannen raskauskolmanneksen raskaana olevien naisten tulee saada 60 mg askorbiinihappoa päivittäin. Lääke voittaa istukan esteen. Kun saat sen, on välttämätöntä ottaa huomioon, että sikiö pystyy sopeutumaan suuriin lääkeannosiin, mikä voi aiheuttaa vastasyntyneen askorbiinitaudin reaktiona vetäytymiseen. Tämän vuoksi raskaana oleville naisille ei määrätä suuria annoksia askorbiinihappoa, lukuun ottamatta tapauksia, joissa naisen hyöty on suurempi kuin sikiölle aiheutuva riski.
Imetyksen aikana kehon tarve askorbiinihapolle on 80 mg. Aine erittyy maitoon. Samalla äidin ruokavalio, jossa askorbiinihappo on riittävä määrä, on paras tapa estää lapsen puutos. Ei ole selvitetty, onko lapselle vaaraa, jos äiti ylittää määrätyn annoksen, mutta teoriassa se on. Siksi päivittäisen annoksen ylimääräinen määrä on määrätty vain silloin, kun imettävälle naiselle koituvat hyödyt ovat suuremmat kuin lapsen odotettu riski.

Huumeiden sivuvaikutukset

Askorbiinihapon sivuvaikutukset on rekisteröity seuraaviin elimiin ja järjestelmiin:
• CNS: unettomuus, päänsärky, väsymys.
• Ruoansulatuskanava: pahoinvointi, vatsakrampit, oksentelu.
• Allergiset reaktiot: ihoreaktiot ovat mahdollisia ja hengityselimiin on jonkin verran vaikutusta, mutta se esiintyy yksittäisissä tapauksissa.
• Virtsa-järjestelmä: hyperoksaluria ja munuaiskivien muodostuminen kalsiumoksalaatista, kun lääkettä otetaan suurina annoksina.
• Lisääntymisjärjestelmä: intravaginaalisesti se voi aiheuttaa kutinaa, polttamista emättimessä, hyperemiaa, vulvian turvotusta, lisääntyneitä eritteitä.
• Muut: kuuma.

yliannos

C-vitamiini on ainoa vitamiini, jonka yliannostusta ei kuvata. Kun annos ylittyy, lääke erittyy yksinkertaisesti muuttumattomana virtsajärjestelmän kautta, tämä tapahtuu, kun otetaan yli 200 mg askorbiinihappoa päivässä.

Annostus ja antaminen

Ennaltaehkäisyyn määrätyn 25-75 mg: n askorbiinihappoa päivässä. Kun hoito on määrätty 250 mg: sta ja jaa koko tilavuus annoksiksi.

Erityiset ohjeet

Askorbiinihappoa määrätään varoen urolitiikassa, munuaisten vajaatoiminnassa ja potilailla, joilla on hyperoksaluria. Koska lääke parantaa raudan imeytymistä, sitä ei määrätä suurina annoksina potilaille, joilla on hemokromatoosia, sideroblastista anemiaa, talassemiaa, leukemiaa, polysytemiaa. Jos raudan määrä veressä kasvaa merkittävästi, askorbiinihappo on määrätty vähäisinä annoksina. Kun glukoosi-6-fosfaattidehydrogenaasi on puutteellinen, lääke otetaan varoen.
Suuri annos lääkitystä voi aiheuttaa akuuttia sirppisolun anemiaa. On ristiriitaisia ​​todisteita siitä, että askorbiinihapolla on diabeettinen vaikutus. Siksi, jos lääkettä käytetään pitkään, on suositeltavaa mitata säännöllisesti glukoosin tasoa.
On syytä uskoa, että potilas, jolla on laajalti levinnyt tai lisääntyvä kasvainkorbiinihappo, voi pahentaa taudin kulkua. Siksi potilaita, joilla on progressiivinen syöpä, tulisi määrätä lääkkeelle hyvin varoen.
Alkalinen juoma, juuri puristetut vihannes- ja hedelmämehut estävät askorbiinihapon imeytymisen. Siksi on suositeltavaa välttää nämä tuotteet lääkettä käytettäessä.

Säilytysehdot

Askorbiinihapon säilyvyysaika on 2 vuotta. Säilytä kuivassa, pimeässä paikassa alle 25 ° C lämpötilassa.

Vitamiinihoito gynekologiassa

Vitamiinit ovat orgaanisia aineita, jotka ovat ehdottoman välttämättömiä ihmiskehon ja eläinten elämälle ja terveydelle. Rungolla on suuri tarve ryhmän B, D, E, K, P ja erityisesti C vitamiineille A.

Näiden vitamiinien vaikutusta ihmiskehoon ei ole tutkittu riittävästi. Voidaan ajatella, että vitamiinit käyttävät monimutkaisia ​​toimintojaan biologisista stimulanteista refleksillä tavalla keskushermostoon; Samalla vitamiinit ja ensin B-ryhmä ovat välttämättömiä hermoston normaalitoiminnalle. Vitamiinit annetaan pääasiassa ruoan kanssa (eksogeenisesti); mutta jotkut heistä tuotetaan itse ruumiissa. Näin ollen A-vitamiini muodostuu maksassa karoteenista, D-vitamiinista dehydrokolesterolista ihossa ultraviolettisäteilyn vaikutuksesta. Tässä voidaan nähdä läheinen yhteys vitamiinien ja hormonien välillä. Vitamiinien ja entsyymien, vitamiinien ja välittäjien, kuten asetyylikoliinin, välillä on myös hyvin läheinen yhteys.

Voidaan olettaa, että vitamiinit, hormonit, entsyymit ja välittäjät ovat yksi ainoa järjestelmä - biologiset katalyytit. Vitamiinit jaetaan veteen liukeneviin (ryhmät B, C ja P) ja rasvaliukoisiin (A, D, E ja K). Rasvaliukoiset vitamiinit ovat lämpöstabiilia, kestäviä hapoille ja emäksille ja ne voidaan sijoittaa kudoksiin.

A-vitamiini A-vitamiini saadaan karoteenista, joka on karotenaasin entsyymin vaikutuksesta. Suurin määrä A-vitamiinia on kalan maksassa ja karoteenissa - porkkanoissa, dogroseissa, pinaatissa, aprikooseissa. Karoteenia esiintyy munasarjan keltaisessa rungossa, istukassa, aivolisäkkeessä ja erityisesti maksassa. Kilpirauhasen hormoni vaikuttaa karoteenin muuttumiseen A-vitamiiniksi, mikä vähentää tyroksiinin vaikutusta. A-vitamiinilla on läheinen suhde diencephalogic-aivolisäkkeen järjestelmään.

A-vitamiinilla on suuri merkitys lisääntymisprosesseissa. Terveiden henkilöiden päivittäinen tarve A-vitamiinille vaihtelee 1,8 - 5 mg. Ihmisissä hypovitaminoosi A ilmenee pääasiassa sopeutumishäiriöissä, hemeralopiassa ("yön sokeus") ja sitten kseroftalmiassa. Se on myös ominaista hypovitaminoosille A, ihon keratinoinnille, kuivuudelle ja sitten hyperkeratotisten plakkien ulkonäölle.

Hypovitaminoosi A yhdistetään toisinaan turvotukseen ja albuminuriaan. A-vitamiinin käyttöönotto lisää elimistön vastustuskykyä tartuntatauteille, erityisesti septille, mastitiselle ja niin edelleen. Se on myös määrätty anemiaa pitkäaikaisen gynekologisen verenvuodon jälkeen A-vitamiinitablettien muodossa (10 000 - 25 000 ME), ja kohdun limakalvon haavaumien yhteydessä emättimen ja emättimen leviämisen takia se on onnistuneesti määrätty tamponeiksi.

B-ryhmän vitamiinit Vesiliukoinen B-vitamiini kuuluu eri ominaisuuksien omaavien aineiden ryhmään. Tällä hetkellä tutkitut vitamiinit B1, B2, B6, B12 ja jotkut muut. B-vitamiinia esiintyy kasvien siemenissä, leseissä, panimohiivassa, pähkinöissä, kanan keltuaisessa, maksassa, munuaisissa, aivoissa ja sydämessä.

B1-vitamiini (tiamiinibromidi, tiamiinikloridi) vähentää koliinesteraasiaktiivisuutta, mikä lisää asetyylikoliinin kykyä stimuloida kohdun supistumista. B1-vitamiinin pitoisuus veressä on 4-6%.

Hipovitaminosis-B1: n varhaisin ilmeneminen on sormien herkkä herkkyys ja anemia, parestesia; sitten havaitaan vasikan lihasten kouristuksia, luiden särkyjä jne. Ihon kuivuus ja hyperkeratoosi ovat lähes jatkuvia herkkyyshäiriöiden toisiaan; usein sydänsairaudet, raajojen turvotus tai pastositeetti (jälkimmäiset johtuvat usein raskauden toksikoosista). Anoreksia ja ummetus ovat myös yleisiä.

Jos B1-vitamiinin puutos on todettu, tarvitaan oikea ruokavalio, samoin kuin hoito sopivilla B1-vitamiinivalmisteilla tai tuotteilla, jotka sisältävät runsaasti tätä vitamiinia (panimohiiva).

B1-vitamiinia käytetään gynekologiassa seuraavien käyttöaiheiden osalta: septiset gynekologiset sairaudet, amenorrea, dysfunktionaalinen verenvuoto, vaihdevuodet, nuorten verenvuoto. Annokset tiamiinibromidille: 5-10 mg 1-2 kertaa päivässä. Saimme hyvän vaikutuksen dysfunktionaaliseen ja nuorten verenvuotoon suurista lääkeannoksista (30-50 mg). B1-vitamiinia yhdessä C-vitamiinin ja glukoosin kanssa määrätään usein heikentyneelle (postoperatiiviselle) gynekologiselle potilaalle.

B2-vitamiini. B2-vitamiinia (riboflaviini, laktoflaviini) esiintyy maidossa, munissa ja maksassa; tällä hetkellä eristetään kiteisessä muodossa. Liukenee hyvin veteen. Ihmisen tarve riboflaviinille on noin 3 mg päivässä. B-vitamiinin hypovitaminoosin kliiniset oireet koostuvat keratiitin, glossiitin ja cheilitiksen (zaedy) esiintymisestä, joka muuttuu henkilön dermatiitiksi; C-vitamiinin puutteen vakavissa tapauksissa on kuvattu haavainen paksusuolitulehdus ja anoksia.

Tämä vitamiini, joka vaikuttaa oksidatiivisiin prosesseihin, on tärkeää vaihdevuodet ja postoperatiivinen aika, raskaus ja synnytys, erityisesti yksilöillä, joilla on anoksia.

B12-vitamiini stimuloi veren muodostumista. Sitä esiintyy munasarjojen ja maksan herbivores. Saatavana 1 ml: n ampulleina; sisältää 30, 100, 200, 500 ja 1000 7 vitamiinia. Subkutaanisesti tai intramuskulaarisesti kerran kahdessa kolmessa päivässä. B12-vitamiini on käyttökelpoinen verenvuodon jälkeisessä anemiassa gynekologisilla potilailla (erityisesti fibromatoottisilla) ja raskaana olevien naisten anemiassa. Kun leukopenia ja trombopenia ovat B12-vitamiinin ottamisen jälkeen, valkosolujen ja verihiutaleiden määrä kasvaa nopeasti.

PP-vitamiinia (nikotiinihappo, antipellaginen tekijä), jota käytetään äskettäin tehokkaana välineenä pellagran hoidossa, tarvitaan ihmiskehossa määränä 30-50 mg. Hyperkeratoosia ja kyynärpäiden ja polvien hyperpigmentaatiota sekä cheilitisia pidetään PP-vitamiinin puutteen varhaisina kliinisinä oireina. Hyvin usein hypovitaminoosin PP: n kliininen kuva päällekkäin hypovitaminosis-B1: n ilmiöiden kanssa. Gynekologisessa käytännössä PP-vitamiinia käytetään joskus tulehduksellisen etiologian verenvuotoon.

C-vitamiini Askorbiinihappo. Se löytyy vihanneksista, hedelmistä, maidosta; varsinkin paljon - luonnonvaraiseen ruusuun. C-vitamiinin biologinen merkitys on sen suuri osallistuminen redox-prosesseihin soluissa.

C-vitamiinia esiintyy munasarjassa ja kohdussa. Histologisten tutkimusten perusteella A.I. Osyakina-Rozhdestvensky ja muut totesivat, että askorbiinihappo löytyy munasarjan corpus luteumista, pääasiassa theca-interna-sidekudosoluihin. Mitä tulee kohtuun, askorbiinihappoa esiintyy endometriumissa, pääasiassa sytogeenisen stroman sidekudoksessa. Erityisen runsaasti C-vitamiinia sisältäviä decidual-soluja. C-vitamiinia löytyy myös myometriumista. C-vitamiinin määrän ja munasarjan ja endometriumin hormonaalisen toiminnan voimakkuuden välillä on kiistatonta rinnakkaisuutta.

A.P. Preobrazhensky ja E.I Quater uskovat, että askorbiinihappo edistää estriinin siirtymistä biologisesti aktiiviseksi estradioliksi. Kokeelliset tutkimuksemme ovat osoittaneet, että askorbiinihappo estää askorbiinihappoa (rotat, kissat, kanit) syntetisoivien eläinten kohtuun liittyvän aktiivisuuden ja herättää kohdun motiliteettia ei-syntetisoivassa C-vitamiinissa (ihmisillä, apinoilla ja marsuilla).

Askorbiinihapossa olevan aikuisen tarve on 50 mg päivässä. Raskaana olevan naisen kehon tarve C-vitamiinille lisääntyy.

Positiivisen vaikutuksensa verenmuodostustoimintaan, veren hyytymiseen, kapillaarisen läpäisevyyden vähenemiseen johtuen askorbiinihappoa käytetään suuressa mittakaavassa paitsi synnytysvuotojen lisäksi myös gynekologisiin; dysfunktionaalinen, nuorten, ilmasto, trombopenia, leikkauksen jälkeisenä aikana ja septisten komplikaatioiden kanssa. Askorbiinihapon annokset laskimonsisäisesti vakavissa tapauksissa nousevat 500 mg: aan päivässä.

D-vitamiini (Calciferol), anti-rytminen vitamiini.

D-vitamiini on rasvaliukoista. Rikkaimmat D-vitamiinista ovat eläinrasvat - kalaöljy, munankeltuainen, voi. Se on kerrostunut aivoissa, munuaisissa, lisämunuaisissa, maksassa, istukassa. D-vitamiini on kalsiumin ja fosforin aineenvaihdunnan säätelijä, ja se on välttämätön henkilölle koko elämän ajan, erityisesti raskauden ja imetyksen aikana.

Hypovitaminoosin D kliiniset ilmenemismuodot aikuisilla ovat osteomalakia, spasmofilia, tetany, hammaskariekset ja ricketit (lapsilla). Osteomalacia-raskaiden vakavien muotojen klinikka on tunnettu jo pitkään. Tällä hetkellä osteomalakiaa ei havaita. Mutta sodan aikana hän kuvaili G. M. Shpolyansky: "Yleinen huonovointisuus, halkeamiskykyiset hampaat ja epävarmat kiput luussa" ovat alkuvaiheen sairauden oireita. Tulevaisuudessa - lantionpisteet nikamien alueella, sinfonia, häpyluukut, adduktorien kouristukset, ”ankka” -matka.

D-vitamiinin päivittäinen tarve on 1000 IU aikuiselle ja 500–1000 IU lapsille. Terapeuttisten annosten tulisi olla suurempia. Rintamaito ei sisällä D-vitamiinia.

D-vitamiinia määrätään joskus gynekologisille potilaille, joilla on septisiä komplikaatioita, kuumeisten aborttien jälkeen jne. Annos on 10 000-20 000 IU per kurssi. Lääke annetaan sisälle (tippaa, dragee).

D-vitamiinia annetaan kalaöljyn muodossa eroosioihin ja kolpitiin (tamponit).

E-vitamiini (tokoferoli). Rasvan liukoinen E-vitamiini eristettiin vehnänalkioista aineiden muodossa.

Kokeelliset tutkimukset kahden viime vuosikymmenen aikana ovat osoittaneet, että E-vitamiinin puutos vaikuttaa haitallisesti naisten ja miesten hedelmällisyyteen häiritsemättä eläinten yleistä tilaa. E-vitamiinin määrääminen raskaana oleville naisille tavanomaisten keskenmenojen hoitoon on ollut tehokasta. Gynekologiassa sitä käytetään hedelmättömyyteen, amenorreaan, kohdun hypoplasiaan. E-vitamiinia (vehnänalkioöljyä) annetaan suun kautta 1 tl päivässä.

K-vitamiinia (antihemorraginen) esiintyy kasvien vihreissä osissa (pinaatti, kaali, tomaatti). Kasveissa on eläinperäisissä tuotteissa K1-vitamiinia - K2, ja metinonia tai vesiliukoista vikasolia ja syncavit-valmistetta käytetään terapeuttisiin tarkoituksiin. K-vitamiini imeytyy vain suolen läsnä ollessa. K-avitaminoosi aikuisilla johtaa veren hyytymisen heikentymiseen protrombiinituotannon lopettamisen vuoksi maksassa; K-vitamiinin puuttuessa kapillaarien läpäisevyys kasvaa, ei vain protrombiinin, vaan myös veren hyytymiseen tarvittavan trombotropiinin synteesi pysäytetään.

Gynekologiassa K-vitamiinia käytetään erilaisiin kohdun verenvuotoihin: nuorten, ilmastoihin, verenvuotoon potilailla, joilla on tulehduksellisia ja myomaattisia sairauksia, sekä potilaiden valmisteluun operaatioihin, joihin voi liittyä verenvuotoa.

Vikasol on määrätty 5-10 mg: n vastaanottoon, 10-20 mg: n päivittäinen annos, kestää 3-4 päivää, minkä jälkeen annetaan 4–5 päivän välein. Metinonia annetaan 0,01-0,015 g: n annoksena alkoholiliuoksessa 3-4 päivän ajan, sitten tauko. Vaikea verenvuoto, molemmat lääkkeet annetaan lihakseen.

Synkavitia määrätään laskimoon myös vakavan verenvuodon sattuessa.

Askorbiinihappo kuukautisten aikana: hyödyt ja haitat

Varhaislapsuudesta lähtien tiedämme, kuinka hyödyllinen askorbiini on. Monet ihmiset eivät ajattele, kuinka tarkasti askorbiinihappo voi vaikuttaa niin monimutkaiseen kehoon, kuten naisen kuukautiskiertoon. Tosiasia on, että tämä aine on erittäin tärkeä kriittisinä päivinä. Kuukausittainen ei ole aina eikä kaikki tule suunnitellun aikataulun mukaan, usein myös siksi, että niiden poissaoloon ei ole todellisia syitä.

Monet suorittavat rinnakkaisen ja vertaavat askorbiinihappoa suoraan vesiliukoiseen C-vitamiiniin. Tämä on osittain totta, askorbiinihappo on yksi tämän vitamiinin tärkeimmistä komponenteista.

C-vitamiini on pitkään ollut tunnettu ihmeellisistä ominaisuuksistaan ​​vilustumisen torjunnassa. Mutta tämä on vain pieni osa siitä, että C-vitamiini voi olla hyödyllinen, ja se osallistuu elinten nuorten solujen uudistumiseen ja kasvuun, vähentää merkittävästi kolesterolitasoa, toimii apuna kalsiumin ja raudan imeytymisessä elimistössä. Osallistuu veren muodostumiseen, immuunisolujen tuotantoon sekä kollageeniin. Merkittävästi lisää henkilön stressitoleranssia.

C-vitamiinia on kahdentyyppisiä:

 • kun otetaan synteettisiä huumeita;
 • ruoan kanssa.

Keho imeytyy, ja hän ja muut lajit ovat samalla tasolla. Vitamiinia löytyy kasviperäisistä elintarvikkeista. Kehon rikastamiseksi on välttämätöntä kuluttaa enemmän tämäntyyppisiä vihanneksia ja hedelmiä: tomaatteja, sipulia, paprikaa, kukkakaalia ja ruusujauhoja sekä appelsiineja, persikoita, kiiviä, omenoita, kaki, mustia herukoita. Se sisältyy yrtteihin. Sen suurin sisältö minttua, suolaa, nokkonen, persiljaa, vadelma-lehtiä.

C-vitamiinin saanti ja kuukautiset

Askorbiinihapon kokonaisvaikutus kehoon aiheuttaa sen vaikutuksen lisääntymisfunktioon. Hormonit kontrolloivat koko prosessia, ja niiden tuottamiseksi riittävä määrä niitä on askorbiinihappoa.

Puutos ja provosoi koko järjestelmän vikoja, kuukautisten viiveen sekä taipumus syklin kestoon.

Kuukautisten viivästyminen on yksi yleisimmistä syistä mennä gynekologiin. Syyt epäonnistumiseen voivat olla eri tekijöitä. Jotkut näistä ovat:

 • vakava stressi;
 • asuinpaikan muuttaminen;
 • hermoston häiriöt;
 • liiallinen liikunta;
 • hormonaalisten ehkäisyvalmisteiden käyttö;
 • sukupuoliteitse tarttuvat infektiot;
 • tulehdus;
 • turvotus;
 • abortti luonnollisella tai kirurgisella tavalla.

Askorbiinihappoa käytetään useimmiten viivästyneisiin kuukautisiin, mutta joissakin olosuhteissa se voi aiheuttaa päinvastaisen vaikutuksen.

Miten askorbiinihappo on tässä prosessissa

Miten askorbiinihappo on

Lääkkeen ottaminen lisääntyneeseen annokseen, joka ylittää koko päivittäisen määrän, alkaa prostaglandiinin hormoni, joka johtaa kuukautisiin, estää.

Vaikutus ilmenee seuraavina tekijöinä:

 • Merkittävä veren viskositeetin väheneminen. Veri muuttuu liian paksuksi tai ohueksi. Viskositeetti viivästyttää kohdun sisäisen limakalvon poistamista, mikä aiheuttaa kriittisten päivien viivästymisen. Lisäksi puhdistaa veren kolesterolista.
 • Palauttaa yleisen hormonitasapainon, palauttaa sen normaaliksi. Se osallistuu suoraan follikkelia stimuloivan hormonin kehittymiseen, joka on vastuussa kohdun ylemmän kerroksen irtoamisesta. Tämän hormonin kohonneet tasot estävät hormonien progesteronin ja estrogeenin tuotantoa, aiheuttaa kuukautisten saapumisen.
 • C-vitamiinia käytettäessä lisääntyy lisääntymistoiminnosta vastaavan E-vitamiinin pitoisuus automaattisesti.
 • Se stabiloi hermoprosesseja, lievittää liiallista emotionaalista jännitystä ja liiallista hermostuneisuutta.
 • Vähentää premenstruaalista oireyhtymää, poistaa uneliaisuutta, vähentää ihottumien määrää.

Miten aiheuttaa kuukausittain askorbiinihappoa

Miten aiheuttaa kuukausittain askorbiinihappoa

Jos kuukautiset viivästyvät yli viikon, käsityshetkellä, eri gynekologisten infektioiden ja patologioiden puuttuminen on suljettu pois, niin tässä tapauksessa on tarpeen kutsua ajanjaksoja.

Jotkut naiset yrittävät tehdä manipulaatioita kotona, kun taas toiset päinvastoin kääntyvät asiantuntijoiden puoleen.

Askorbiinihapon vastaanotto vaihtelee normaalisti 50 - 100 mg päivässä. Jos haluat aiheuttaa kuukautiskierron, käytä useita tapoja. Ne perustuvat askorbiinihapon suurempien annosten ottamiseen. Kriittisten päivien alkamiseen päivittäinen annos kasvaa 5 kertaa. Jos tämän lääkkeen annoksen ottamisen jälkeen sitä lisätään jopa 2 grammaan, on myös suositeltavaa käyttää 2 koko sitruunaa lisäämättä sokeria.

Asiantuntijat määrittelevät askorbiinihappoa ei kutsuta kuukautisia vaan perustaa sykli. C-vitamiinin tai askorbiinihapon vastaanotto suoritetaan 3 kertaa päivässä kahdelle tabletille. Annostelussa ei ole mahdollista vahingoittaa kehoa, mutta kuukautiskierto paranee. Hitaalla vaikutuksella prosessi paranee vähitellen ja palaa normaaliin muutaman kuukauden kuluessa.

Onko mahdollista käyttää ascorbingia soittamaan kuukausittain

Askorbinka soittaa kuukausittain

Epäilemättä se on mahdollista, mutta on syytä muistaa, että vitamiinivalmisteet eivät ole lainkaan yhtä vaarattomia, koska ne saattavat vaikuttaa ensi silmäyksellä ja käyttää niitä hallitsemattomasti kiellettyinä.

On olemassa lukuisia vasta-aiheita, joissa liiallisten annosten ottaminen voi johtaa odottamattomiin seurauksiin ja vahingoittaa terveyttä:

 • vatsan happamuuden lisääntyminen;
 • diabetes;
 • ongelmat erittymisjärjestelmän kanssa;
 • hemoglobiiniarvojen lasku;
 • allergia.

Edellä mainituissa tapauksissa C-vitamiinin yliannostus voi johtaa taudin pahenemiseen ja aiheuttaa korjaamatonta haittaa terveydelle.

Älä unohda, että askorbiinihappo ei ole vaaraton vitamiineja, vaan voimakas aine. Yliannostuksella kehossa voi esiintyä monia negatiivisia ilmiöitä. Ne eivät voi näkyä välittömästi, mutta ne näkyvät tulevaisuudessa:

 • gastriitin kehittyminen;
 • peptinen haavauma;
 • korkea happopitoisuus provosoi virtsatulehduksen kehittymistä;
 • verenvuotohäiriöt;
 • leukosyyttien määrän väheneminen;
 • B-vitamiinin puutos;
 • haiman häiriöt.

Tällaista indusoitua kuukautiskiertoa askorbiinihapon kanssa voidaan käyttää äärimmäisissä tapauksissa ja kerran tarvittaessa. Jos kuukautiskierron epäonnistumiset ovat muuttuneet pysyviksi, olisi paras ratkaisu kuulla asiantuntijaa, gynekologia, selvittää rikkomusten syy eikä itsehoitaa.

Vitamiinihoito gynekologiassa - "Olen terve!"

Huolimatta siitä, että vitamiinit ovat biologisesti vaikuttavia aineita ja niitä tarvitaan pieninä määrinä, ne ovat välttämättömiä keholle, koska osallistua aineenvaihduntaan katalyytteinä ja bioregulaattoreina. Niitä ei kuitenkaan syntetisoida ihmiskehossa (B1-vitamiinia lukuun ottamatta). Siksi on niin tärkeää, että ruokavalio on rikastettu vitamiineilla riittävässä määrin.

Lisäksi kehon toimittaminen kaikkiin tarvittaviin ravintoaineisiin riippuu kehon kyvystä imeytyä, kuljettaa ja muuntaa ne aktiivisiksi muodoiksi. Joitakin vitamiineja, kuten D ja C, voidaan valmistaa riittävässä määrin suoliston mikroflooralla, mutta dysbakterioosilla tämä synteesi on heikentynyt, samoin kuin vitamiinien imeytyminen ulkopuolelta. Konkreettisten kantajaproteiinien tai entsyymien puuttuminen, jotka osallistuvat konversioon, voivat johtaa tietyn vitamiinin biologisen vaikutuksen vähenemiseen tai täydelliseen häviämiseen.

Vitamiinien vaikutus kehoon on monipuolinen. Alla on taulukko joidenkin toimien toiminnasta.

Lisäksi on osoitettu, että jotkut vitamiinit vaikuttavat suoraan lisääntymisjärjestelmän toimintaan. Esimerkiksi B-vitamiinit1, 2, 6, E, foolihapolla on gonadotrooppinen vaikutus ja osallistuu estrogeenin vaihtoon. Vitamiinit C, E, A, B6 parantaa lisääntymisjärjestelmän koordinointia

Tällä hetkellä on runsaasti monivitamiinivalmisteita, joista jokainen tabletti sisältää valmistajien mukaan päivittäisen annoksen kaikista tarvittavista vitamiineista.

Taulukko 2. Vitamiinipitoisuus multivitamiinivalmisteissa

Taulukko 3. Vitamiinien suositeltu päivittäinen tarve (Goodman Gilmanin "Farmakologisten farmakologisten perusteiden" kahdeksas painos, voi. 2, 2002)

Raskauden ja imetyksen aikana tämä tarve kasvaa lähes puolitoista kertaa (lukuun ottamatta A-vitamiinia mahdollisen myrkyllisen vaikutuksen vuoksi sikiöön). Alla on tietoja Maailman terveysjärjestön tiedoista, jotka koskevat päivittäistä tarvetta vitamiineille raskaille ja imettäville naisille.

On myös tärkeää huomata, että jotkut vitamiinit ovat ristiriidassa keskenään, eikä niitä voida ottaa samanaikaisesti.

Useimmiten tämä viittaa vitamiiniryhmään, joita ei yhdistetä toisiinsa. Esimerkiksi B6-vitamiini vähentää B1-vitamiinin aktiivisuutta ja B12-vitamiini lisää sen allergeenista vaikutusta.

Jotkut vitamiinit, päinvastoin, vahvistavat toistensa toimintaa, joten niiden yhdistelmä toimii parhaiten kehossa.

A-, C-, E-vitamiinikompleksi tehostaa toistensa hapettumisenestoa, ja B12-vitamiini yhdessä foolihapon ja raudan kanssa parantaa veren muodostumista. Älä unohda monivitamiinikomplekseihin sisältyviä hivenaineita, jotka edellyttävät myös tiettyä nauttimismuotoa (jodi on parempi ottaa aamulla, kalsium ja fosfori iltapäivällä).

Vitamiinihoito naisten sukuelinten sairauksiin (endometrioosi, kohdun limakalvo, endometriumin hyperplasia)

Postoperatiivisessa vaiheessa näiden tautien ehkäiseminen on melko yleinen kysymys potilaille. Kirurginen menetelmä (laparoskopia) sallii vain prosessin poistamisen, mutta ei estä sitä.

Äskettäin uskotaan, että yksi mekanismeista naisten sukupuolielinten sfäärin proliferatiivisten sairauksien muodostumiseksi on heikentynyt mikropiirroksen vaikutus kudoksissa ja siten redoksiprosessien heikkeneminen, solumembraanien lisääntynyt peroksidaatio ja biogeenisten amiinien vapautuminen.

Siksi välineet näiden vaikutusten poistamiseksi, so. vaikuttaa antioksidanttijärjestelmään, sillä on merkittävä rooli näiden sairauksien ehkäisyssä.

Vitamiinihoito parantaa kirurgisen hoidon vaikutusta ja on osa monimutkaista hoitoa, joka suoritetaan leikkauksen jälkeen. Käytetään laajalti A-vitamiinia, B1-vitamiinia, Wb-vitamiinia ja askorbiinihappoa, joka liittyy niiden korkeaan antioksidanttiaktiivisuuteen.

Syklinen vitamiinihoito kuukautisten häiriöille

Kuukautitoiminta on osoitus naisen lisääntymisterveydestä, ja tämän toiminnan rikkominen ilmenee muun muassa vitamiinin puutteena, joka on erityisen voimakas nuoruuden aikana intensiivisen kasvun aikana.

Koska tiettyjen vitamiinien gonadotrooppiset ja estrogeenin kaltaiset vaikutukset ovat hyvin tunnettuja, niitä käytetään ei-hormonaalisena hoitona munasarjojen ja munasarjojen leikkauksen palauttamiseksi munasarjojen (mukaan lukien laparoskooppinen) leikkaukseen kokonaisvaltaisen leikkauksen jälkeen.

Koska vitamiineja otetaan tiettyyn aikatauluun syklin päivästä riippuen, tällaista hoitoa kutsutaan sykliseksi. Erilaisia ​​hoito-ohjelmia on olemassa.

Yleisin on vastaanotto:

syklin viidennestä päivästä alkaen:

 • foolihappo, 0,001 g, 3 kertaa päivässä 10 päivän ajan;
 • E-vitamiini 0,1 g 10 päivän ajan;
 • glutamiinihappo 0,25 g 3 kertaa päivässä, 10 päivää;
 • B6-vitamiini - 5% rr 1,0 mg per os paasto päivittäin, 10 päivää;

syklin 16. päivästä alkaen:

 • askorbiinihappo, 1,0 g kerran päivässä, 10 päivää;
 • E-vitamiini 0,1 g 10 päivää päivässä;

Kurssi pidetään 3 syklin ajan, sitten 1 kuukauden tauko, niin voit toistaa vielä 3 jaksoa.

Vitamiinit raskauden aikana

Ainoa vitamiinien ja mikroelementtien lähde sikiölle on äidin ruumis.

Monien tutkimusten mukaan lähes jokaisella naisella on raskauden aikana tiettyjen vitamiinien puute.

Useimmissa tapauksissa raskaana olevat naiset alkavat kuluttaa suuria määriä A-, C-, E-vitamiineja sisältäviä vihanneksia ja hedelmiä. Samalla eläintuotteissa olevien B-vitamiinien puute kasvaa.

Vitamiinien puute johtuu myös kalorien käytöstä, mutta ravinteiden huonosta käytöstä: valkoista leipää, pastaa, makeisia, sekä ruokakulttuurin ominaisuuksia (kasvissyöjä, uskonnolliset kiellot) ja yksitoikkoista ruokaa.

Tarvittavien aineiden puutos voi johtaa vakaviin vammoihin sikiön kehityksessä.

Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että foolihapon puute johtaa hermoston epämuodostumiin, roto-kasvojen muodostumiseen.

C-, B2-, B12-vitamiinien puute edistää anemian kehittymistä ja B6-vitamiinia varhaisen toksikoosin ja abortin uhkan muodostumiseen.

Mutta meidän on muistettava, että kuten kaikki lääkkeet, on mahdollista vitamiinien yliannostusta.

On osoitettu, että A-vitamiinin päivittäinen annos ei saa ylittää 6600 IU: ta. Annos, joka on yli 10000ME päivässä, johtaa sikiön synnynnäisiin epämuodostumiin.

Alijäämän poistamiseksi pitäisi ensinnäkin olla asianmukaisesti järjestetty ruokavalio.

Tämä vaikeuttaa ensinnäkin sitä, että suurin osa vitamiineista tuhoutuu joko lämpökäsittelyn tai itse entsyymien vuoksi. Esimerkiksi yli 3/4 sitruunassa olevaa C-vitamiinia tuhoaa ascorobinase-entsyymin toiminta, joka sijaitsee siellä. Jopa 20% B2-vitamiinista, 30% B1-vitamiinista ja 50% B3-vitamiinista tuhotaan kuumennettaessa.

Siksi multivitamiinikomplekseja tarvitaan tasapainoisen ruokavalion lisänä.

Mutta älä unohda, että synteettiset vitamiinit ovat samoja lääkkeitä ja niitä tulisi käyttää vain reseptillä, erityisesti raskauden aikana.