Onko mahdollista harjoitella joogaa kuukautisten aikana: sallittu ja kielletty

Monet naiset kokevat tavallista huonommin kriittisinä päivinä. Kuukautisten mukana tulee kipu, voimakas verenvuoto, väsymys. Tänä aikana naisten on vaikea suorittaa erilaisia ​​fyysisiä harjoituksia. Jotkin kuormatyypit saattavat kuitenkin olla hyödyllisiä. Oikein valittujen jooga-asanoiden avulla voit lievittää kouristuksia, hallita psyko-emotionaalista tilaa ja säätää kuukautiskiertoa.

Edut ja haitat kuukauden aikana

Jooga on yksi naisten kehon parhaista käytännöistä. Kehotettu työ yhdistetään emotionaalisen taustan korjaamiseen hengitysharjoitusten ja rentouttavien tekniikoiden avulla. Kaikki tämä puhuu luokkien puolesta jopa kuukautisten aikana. Näinä päivinä tulisi kuitenkin hylätä asennot, jotka voivat häiritä endometriumin kudoksen luonnollista poistamisprosessia.

Jos kuukautisten aikana käännetyistä asennoista käytetään väärin, nainen voi lopettaa purkautumisensa useita tunteja, mikä vaikuttaa kielteisesti hänen ruumiinsa. Tulevaisuudessa oikeudenmukaisella sukupuolella voi olla syklisiä häiriöitä ja sellaisten patologioiden kehittymistä, jotka liittyvät veren pysähtymiseen kohdussa. Nämä voivat olla kystoja, fibroideja, fibroideja ja jopa syöpäkasvaimia.

On olemassa tiettyjä asanan komplekseja, jotka tulisi suorittaa kuukautiskierron eri vaiheissa. Jooga aiheuttaa, joita suositellaan tekemään kriittisinä päivinä, auttavat pysäyttämään kipua, poistamaan turvotusta, lievittämään turvotusta. Lisäksi nämä harjoitukset parantavat mielialaa ja edistävät hormonaalisten muutosten sujuvuutta kehossa. Joogan maksimaalisen hyödyn saavuttamiseksi sinun tulee tehdä systemaattisesti harjoituksia, jotka vastaavat kuukautiskierron kaikkia vaiheita.

Mitä aiheuttaa kuukautisten aikana

Kriittisinä päivinä on suositeltavaa suorittaa asanoita, jotka vapauttavat nivelet, venyttävät ja rentouttavat lihaksia. Jos naisen kuukautisten mukana tulee voimakas verenvuoto ja epämukavuus vatsassa, Ardha Chandrasana (puolikuu) ja Utthita Hasta Padangushthasana (suora jalka venytetään) ovat kaikkein harmonisimpia asento pysyvässä asennossa. Lisäksi on hyödyllistä suorittaa yksinkertaisia ​​laminaatteja. Matsyasanalla, Supta Baddha Konasanalla, Supt Virasanalla on lievä rauhoittava vaikutus ja parannetaan verenkiertoa. Kriittisinä päivinä on sallittua suorittaa lähes kaikki istuvat asanat ja harjoitukset, joiden kaltevuus on tästä asennosta. Seuraavat tekijät eliminoivat raskauden ja turvotuksen tunteen, auttavat migreenin torjunnassa, unettomuudessa ja stressissä:

 • sukhasana;
 • Virasana;
 • Baddha Konasana;
 • padmasana;
 • Jana Shirshasana;
 • Adho Mukha Sukhasana.

Jokaisella henkilöllä on omat erityispiirteensä, koska tämä luettelo asanoista on tarkistettava itse. Nainen, joka harjoittaa säännöllisesti joogaa, ajan myötä ilmoitukset, joilla on eniten hyötyä kuukautisten aikana.

Kielletyt asanat

Ratkaisematta kuukausittaisten asanoiden ajankohtana ovat kaikki, jotka liittyvät vallankaappauksiin, vahvaan fyysiseen rasitukseen ja vatsan kiertämiseen. Käänteinen asento voi aiheuttaa kuukautisten odottamattoman lopettamisen useita tunteja. Alla on luettelo asanoista, joista sinun on pidättäydyttävä, jotta verenvuodon lopettaminen ei aiheudu:

 • Halasana (aura);
 • Sarvangasana (koivu);
 • Viparita Karani Mudra.

Liiallinen harjoitus kuukautisten aikana ei ole toivottavaa. Siksi tämän ajanjakson aikana, jossa vallankaappaus yhdistetään voimakkaaseen lihasjännitykseen, on ehdottomasti kielletty. Niiden joukossa on seuraavat:

 • Adho Mukha Vrikshasana (kädensija);
 • Shirshasana (päähän);
 • Pincha Mayurasana (käsivarsien päällä);
 • Vrishchikasana;
 • Bakasana;
 • Mayarasana.

Vatsaontelon vakavat ylitykset voivat aiheuttaa kivun lisääntymistä ja aiheuttaa voimakasta verenvuotoa. Siksi kuukautisten aikana naisia ​​ei suositella suorittamaan seuraavia asanoita:

 • Paripurna Navasana;
 • Jathara Parivartanasana;
 • Shalabhasana.

Lisäksi ei suositella asennon vahvaa taaksepäin taipumista:

 • Urdhva Dhanurasana (silta);
 • Kapotasana.

Kaikki, jotka joogaa harjoittavat, eivät voi suorittaa monimutkaisia ​​posteja, jotka näyttävät solmulta, joka on sidottu ulkopuolelta. Kuitenkin naiset, jotka ovat saavuttaneet korkean ammattitaidon, on otettava huomioon, että on parempi sulkea kehon sijainnit usealla taipumalla kriittisinä päivinä kompleksista. Tämä viittaa Jooga Nidra Saanaan, Eka Pada Shirshasanaan ja muihin vastaaviin asentoihin. Voit palata harjoituksiin kahdeksan tuntia verenvuodon lopettamisen jälkeen.

johtopäätös

Tiettyjen asanoiden suorittaminen kuukautisten aikana vaikuttaa myönteisesti naisten terveyteen. Parhaan mahdollisen hyödyn saamiseksi kuuntele kehoa huolellisesti, älä liikaa liioittele sitä ja välttäkää käänteisiä posteja. Jos nainen tunsi luokan aikana, että kipu oli lisääntynyt tai jos verenvuoto oli suuri, sinun pitäisi lopettaa harjoittelu. Tällaisia ​​ilmenemismuotoja voivat aiheuttaa joko virhe asanan tekemisessä tai piilotettujen gynekologisten sairauksien esiintyminen. Sinun tulisi tutkia huolellisesti luokkien johtamisen tapoja kokeneen mentorin valvonnassa. On myös suositeltavaa tutkia asiantuntija.

Kaikki riskit, jotka liittyvät joogaan kuukautiskierron aikana. Hyödyllisiä asanoita

Menstruaatioiden alkaminen, tytöt kärsivät eri tavoin. Tänä aikana kaikki luokat suoritetaan omien tunteidensa perusteella. Toisin kuin voimakkaalla fyysisellä rasituksella, jooga kuukautisten aikana perustuu sujuviin, mitattuihin liikkeisiin, jotka edistävät lihasjännityksen vähenemistä, energiakakrojen avaamista. Hormonaaliset, biokemialliset muutokset, jotka ovat välttämättömiä naisten sukupuolisolun kypsymiselle, tapahtuvat joka kuukausi naaraskehossa myöhempää lannoitusta varten. Moodin vaihtelut, vatsakipu ja lannen selkä ovat usein ovulaation satelliitteja ja kuukautisten alkaminen.

Miten jooga vaikuttaa naisen kehoon kuukautiskierron aikana

Jooga kuukautisten aikana auttaa hallitsemaan psyko-emotionaalista ja fyysistä tilaa. Joogaa pitkään harjoittelevan kauniin puolen edustajat tietävät, mitkä asanas ovat sallittuja herkän ajanjakson aikana. Aloittelijat, nuoret tytöt ovat kiinnostuneita siitä, voitko harjoitella joogaa kuukautisten aikana.

Jooga kuukautisten aikana vaikuttaa myönteisesti naisen terveyteen:

 • optimoi eritteiden runsauden;
 • vähentää tuskallisten oireiden ilmenemismuotoja, lisääntymisjärjestelmän lihaskouristuksia;
 • auttaa ylläpitämään optimistista tunnelmaa;
 • estää lantion alueen pysähtymisen;
 • estää naisten ruumiin sukuelinten, lisääntymisalueen sairaudet.

Lääkärien mielipide joogan eduista ja vaaroista

Fysiologisten tutkimusten perusteella tiedemiehet ovat havainneet, että naisten kehon kestävyys lisääntyy kuukautiskierron aikana. Tänä aikana tuotettujen naisten hormonien määrä vähenee. Tämä edistää metabolisten prosessien kiihtymistä. Koska fyysinen aktiivisuus parantaa tunnelmaa tuotetun endorfiinin vaikutuksen alaisena - liikunta auttaa ylläpitämään emotionaalista vakautta.

Lääkärit - gynekologit toteavat, että fyysisen rasituksen suuri voimakkuus, joka vaikuttaa vatsaonteloon, voi aiheuttaa kohdun verenvuodon kehittymistä. Ennen kuin päätät fyysisen liikunnan tarpeesta, sinun on ensin neuvoteltava lääkärisi kanssa.

On parempi valita turvalliset asennot kuukautisten ajaksi.

Miksi kaikki asanat eivät ole hyödyllisiä kuukautisten aikana?

Kuukautisten aikana on parempi valita turvalliset posit, jotka eivät estä verisen purkauksen vapaata virtausta. Lähtevä veri poistaa toksiinit elimistöstä. Antigravity (invertoitu) asanas voi aiheuttaa verenvirtauksen häiriöitä. Tämä ehto on vaarallinen kehitys veren stagnoitumisessa, nesteessä kudoksissa, lantion rauhassa, mikä aiheuttaa gynekologisten sairauksien esiintymistä.

Mitä asanasia ei suositella kriittisinä päivinä

Jotta ei vahingoiteta kehoa tämän herkän ajanjakson aikana, on suositeltavaa oppia, mitkä asanat eivät saa tapahtua kuukautisten aikana.

"Vrishchikasana"

Pose, joiden suorituskyky on lantion selkärangan lihasten voimakas rasitus, vatsan lihassäikeiden venyttely. Jalat nostetaan pään yläpuolelle, mikä on ei-toivottua kuukautisten aikana.

"Ardha Matsyendrasana"

Ei koske käänteistä. Toteutuksen aikana kasvaa lantion, vatsalihasten jännityksen voimakkuus. Kun näin tapahtuu, paine naispuolisille sukupuolielimille, lisääntymiselimille.

Asanoita, joilla on tehon tekniikoita, ei voi suorittaa kuukausittain

"Marichiasana II, III"

Sage-pose liittyy kohdun puristamiseen, kun jalat ovat taivutettuina ja keho kääntyy jyrkästi. Kaikki lantion alueen elimet ovat paineen alaisia.

"Ardha Navasana"

Asema, joka vaatii vatsalihasten aktiivista työtä. Tämän lihaksen osan ylikuormittuminen voi aiheuttaa kohdun puristumisen, jota seuraa verenvuoto.

"Karnapidasana"

Asanan suorittaminen edellyttää kehon kääntämistä ylösalaisin. Tämä tilanne on vaarallinen verenkierron rikkominen.

"Bhekasana"

Tämän asennon tärkein tukikuormitus putoaa vatsaan. Suoraan voimakkaaseen paineeseen kohdistuu kohtaa yhdessä lannerangan, reisiluun lihaskuitujen ylikuormituksen kanssa.

"Viparita Karani"

Tässä harjoituksessa keho on sellaisessa asennossa, joka estää toksiinien luonnollisen eliminoinnin elimistöstä vuotamalla verta. Jos haluat pitää ruumiin sellaisessa asennossa, vyötärön ja vatsan lihakset kiristyvät.

Yksinkertaisten rajoitusten noudattamatta jättäminen joidenkin asanoiden osalta voi aiheuttaa ei-toivottuja muutoksia ovulaation syklisyydessä, kuukautisten alkamisessa tietyllä ajanjaksolla.

Muutaman häiriön avulla voidaan ratkaista jooga-ongelmia

Asanas, sopiva kuukautisten aikana

Kiellettyjen asemien lisäksi kuukautisten aikana on hyödyllisiä asennoja. Tällaiset asanat edistävät rentoutumista, kivun oireiden lievittämistä. Menstruaatiopäivinä ne suoritetaan säästeliäästi.

"Janu Shirshasana"

Harjoituksen aikana sallitaan lannerangan, selän, olkahihnan lihasten enimmäisvähennys. Vatsalihasten valon kireys sallii naisten lisääntymis-, sukuelinten elimistön sävyjen säilymisen.

"Uttanasana"

Edistää tasaista venymistä, selkärangan rentoutumista, parantaa lantion elinten mikrokiertoa, lievittää kipua, on rauhoittava vaikutus.

"Baddha Konasana"

Palauttaa emotionaalisen, hormonaalisen tasapainon. Vahvistaa lihasten kehystä, joka suojaa naisten elimiä haitallisilta vaikutuksilta. Vähentää verisuonten seinämien kouristusta. Vähentää päästöjen määrää. Vähentää fyysistä ja hermostuneisuutta, auttaa nopeasti nukahtamaan.

Utthita Trikonasana

Se auttaa palauttamaan emotionaalisen tasapainon, vahvistamaan selän lihaksia, parantaa hengityskeskuksen työtä. Venyttää olkapään lihakset, lannerangan. Vapauttaa päänsärkyä lannerangan alueella ja alavatsassa.

Kuukautisten aikana on hyödyllisiä asentoja.

"Joogatunnille"

Se paikka, joka edistää rentoutumista. Vaaka-asennossa voit rentoutua täysin, löytää mielenrauhaa. Vähentää ahdistusta, auttaa palauttamaan unen kuvioita. Auttaa ajattelemaan ajatuksia ja tunteita.

"Vrikshasana"

Asanalla on positiivinen vaikutus biologisten rytmien palauttamiseen, chakrojen avaamiseen. Stimuloi elinten rikastumista hapella, sillä on yleinen tonic-vaikutus naisen kehoon. Vahvistaa hermostoa, nivelsiteitä - lihasten järjestelmää.

"Bălăşan"

Vähentää hermoston jännitystä, stressiä, poistaa tajunnan. Edistää lihasten rentoutumista, lievittää selkärangan stressiä.

Harjoitukset kuukautisten oireiden lievittämiseksi

Apua epämiellyttävien ilmentymien vähentämisessä auttaa joogaa kivuliaina aikoina. On olemassa asanoita, jotka voivat vähentää kipua kuukautiskierron aikana.

Joogan parantaminen kuukautisten aikana, harjoitus:

1. "Virasana" - suoritettu, polvillaan, leveämpi kuin lantio, sinun täytyy istua polviesi välissä lattialla tai tasaisella tyynyllä. Laita kätesi lantioosi, nosta kädet ylöspäin ja venytä kehoa samalla käsien taakse. Kun kädet palaavat alkuperäiseen asentoonsa, suorita useita syviä hengityksiä ja uloshengityksiä.

2. "Adho Mukha Virasana" - seisoo polvinivelissä, levisi lantioiden leveydelle, liittää varpaat, laskee gluteus-lihaksia kantapäähän. Pääset eteenpäin niin, että kosketat etupuolta lattiaan. Venytä kädet eteenpäin, kunnes tunnet sivuttaisten lihasten jännityksen.

3. "Supta Baddha Konasana" - istuu lattialla, liitä pohjat, vaakasuoraan taivutettu lattia, jalat. Aseta tyyny vyötärön alle, pieni, tasainen tyyny pään ja kaulan alle. Järjestä kädet kehoa pitkin, rentoudu mahdollisimman paljon.

Edellä mainitut kipujen kuukautisten harjoitukset auttavat lievittämään vaivoja, emotionaalista stressiä, palauttamaan mielen selkeyden.

Jooga kuukautisia varten: tehdä tai ei?

Jooga on ihanteellinen ja mitattu kuormitus ihmiskeholle, joka ei ainoastaan ​​vahvistaa lihaksia, vaan auttaa myös avaamaan kaikki tarvittavat energia-chakrat. Naiset, jotka harjoittavat joogaa, näyttävät hyvältä ja ovat optimaalisessa emotionaalisessa tasapainossa. Mutta aloittelevat tytöt ihmettelevät usein, kuinka turvallisia nämä hengelliset ja fyysiset käytännöt ovat kuukautisten aikana.
Ei ole mikään salaisuus, että kuukautisten aikana naisille ei suositella voimakasta liikuntaa. On epätodennäköistä, että tiedät jo, miten pidät kantoja päähän, mutta olet silti varma, miten jooga voi vaikuttaa kriittisten päivien kulkuun.

Jooga kuukautisten aikana on varsin hyväksyttävää, mutta vain, jos keskitytään tekemään oikean asanan, joka ei horjuta hormoneja eikä johda sinuun emotionaaliseen laskuun. Kaikki kohdat on valittava siten, että ne eivät häiritse kuukautisten virtausta. Lisäksi suosittelemme, että annat etusijan asanasille, joiden tarkoituksena on parantaa naisten terveyttä.

Jooga-käytäntö on monimutkainen ja vastuullinen prosessi, jota olisi pyrittävä määrätietoisesti ja vastuullisesti. On syytä tehdä se säännöllisesti löytääksesi kaikki hänen hurmaa ja tuntea ne omalla kehollanne. Menstruation aika tässä suhteessa ei ole poikkeus. Jooga-kompleksien tulee kuukautisten aikana hieman poiketa standardista.

Ei kuitenkaan ole tarpeen peruuttaa luokkia lainkaan, ja on turha pelätä terveydestäsi tässä tapauksessa. On ymmärrettävä, että kuukautiset eivät ole lainkaan tauti, vaan naisten kehon täysin luonnollinen fysiologinen tila.

Tänä aikana endometriumin hiukkaset, elimen sisäpintaa ympäröivä kerros, hylätään kohdusta. Tähän ilmiöön voi liittyä voimakkuuden alaisia ​​vatsakipua, ja jooga on suuri apu niiden lievittämisessä.

Mitkä asanasit tulisi poistaa kuukautisten aikana?

Kuukauden aikana asanoita tulisi hillitä ja turvata kehollesi tai olla tarkemmin suoraan naispuolisille elimille. Koulutuksen aikana kuukautisten aikana tulisi ehdottomasti sulkea ns. "Anti-gravitaatio" -asennot, ts. asanas, jotka merkitsevät kehon asennon kääntymistä.

Jooga yhdessä suoritusmuodossa ei ole hyväksyttävä jokaiselle fysiologiselle jaksolle naispuolisessa kehossa. Jos käytät "anti-gravity" -asemia, vaarana on häiritä kuukautisten virtausta ja aiheuttaa käänteistä verenkiertoa. Tämä puolestaan ​​on täynnä erilaisia ​​komplikaatioita gynekologian - kystojen, endometrioosin, fibroidien kehittymisen ja jopa onkologian osalta.

Joten se, että jooga voi olla, ja jopa välttämätön kriittisinä päivinä, olemme jo oppineet. Mutta tutkitaanko "kiellettyjä" kantoja, jotka tulisi sisällyttää tiettyyn "mustaan ​​listaan" ennen kuukautisten täydellistä valmistumista.

Seuraavat asanat eivät ole sallittuja kuukautisten aikana:

 • Sarvangasana;
 • halasana;
 • Adho-mukha vrishkasana;
 • Viparita-karani mudra;
 • Pincha Mayurasana;
 • Sirshasana;
 • Vrishchikasana;
 • Bakasana.

Jos henkilökohtaiset joogapaikat sisältävät muita paikkoja, jotka viittaavat kädensijaan, kyynärvarsiin tai päähineeseen, ne on myös jätettävä kriittisten päivien ajaksi, kunnes kohdun verenvuoto on päättynyt.

Kielto on myös syytä asettaa sellaisille asennoille, jotka aiheuttavat liiallista painetta vatsaonteloon tai puristavat vatsaa. Kaikkein vaarallisimmat tältä osin ovat tunnettuja monille Jathar Parivartanasanin harjoittajille, jotka käännetään ”kohtuun”. Naisten on ymmärrettävä, että tällaiset manipulaatiot oman kehonsa kanssa kuukautisten aikana voivat johtaa todella kuolemaan johtaviin seurauksiin.

Näihin kohteisiin kuuluvat myös:

Kuukautisten aikana tulisi välttää monimutkaisia ​​asanoita, jotka käytännössä kirjaimellisesti sitovat kehosi eräänlaiseen solmuun.

 • Pada Shirshasana;
 • Nidrasana;
 • Padma-parivritta asana.

Myöskään asanoita ei tarvitse harjoitella, mikä merkitsee merkittävää kehon taipumista. Näitä ovat:

 • Ardha Chakrasana (kutsumme tätä asemaa tavallisesti "sillaksi");
 • Kapotasana.

Jos vältät nämä asemat ja alat lähestyä luokkia täysipainoisesti, käytäntö tuo sinulle poikkeuksellisen hyvää. Meidän ei pidä unohtaa suosituksiamme innostuksen nimissä - tämä voi johtaa korjaamattomiin seurauksiin. Esimerkiksi jotkut naiset, toisin kuin kaikki varoitukset, harjoittavat "anti-gravitaatiota", ovat puhtaan uteliaisuuden takia.

He huomaavat, että verenvuoto pysähtyy äkillisesti ja äkillisesti. Jos teet tämän koko ajan, voit aiheuttaa monia ongelmia naisten terveyteen.

Asanas, turvallinen kuukautisten aikana

Onko mahdollista harjoitella täyttä joogaa kuukautisten aikana? Tietenkin kyllä! Lisäksi jotkut asanat voivat normaalisti normalisoida terveydentilasi tämän vaikean ajan ihmiskunnan kauniille puolelle. Erityisesti ne sopivat niille, jotka tuntevat jatkuvaa kipua rintakehässä ja vatsan alareunassa, ja tuntevat itsensä rikki myös kriittisten päivien alkamisen aikana.

Oikealla lähestymistavalla joogaan kohdun verenvuoto muuttuu säännölliseksi (jos syklissä on ollut epäonnistumisia), jaksolliset kiput häviävät ja tunnet normaaliksi. Käytännöllisesti katsoen kaikki naiset puhuvat ennalta ehkäisevän oireyhtymän poistamisesta ja masennuksen oireiden lievittämisestä joogan aiheuttamien kuukautisten aikana.

Harjoittele harjoitellessasi seuraavia kantoja:

 • Vrikshasana;
 • Uttanasana;
 • Utthita trikonasana;
 • savasana;
 • Baddha konasana;
 • Bălăşan;
 • Arha Chandrasana;
 • Jana Shirshasana;
 • Adho Mukha Sukhasana;
 • Adho Mukha Virasana;
 • Marichiasana;
 • Upavishtha Konasana.

Älä unohda kaikkia muita oikean joogatekniikan vivahteita: ota syvään henkeä ja rentoudu, älä korosta sitä tosiasiaa, että sinusta tuntuu hieman huonompi kuin tavallisesti.

Kun vatsan alaosassa on kivuliaita kouristuksia, seuraavat kohdat tallentavat sinut:

Jos havaitset lisääntynyttä kipua tai verenvuotoa istunnon aikana, lopeta se välittömästi. Todennäköisesti et suorita harjoituksia oikein tai sinulla on jo liittyviä gynekologiaan liittyviä ongelmia.

Mikä voi auttaa sinua tekemään joogaa kuukautisten aikana?

Jos käytännöt suoritetaan oikein, ja noudatat kaikkia edellä mainittuja ehtoja, voit luottaa vain koulutuksen myönteiseen vaikutukseen kriittisinä päivinä.

Jooga auttaa sinua:

 • Normaali ja vakautetaan erottuneen veren määrä (erityisen tärkeää niille, jotka kärsivät raskasta ja kivuliasta kuukautiskierrosta);
 • ”Rauhoittakaa” vatsa (neutraloi krampit ja raskaus sen alaosassa);
 • Emotionaalisen tilan optimoimiseksi (premenstruaalisen oireyhtymän oireiden poistamiseksi, neutraloimiseksi aggressiota, apatiaa ja voimahäviötä kuukautisten aikana);
 • Poista selkä- ja sakraalisen alueen kouristukset verenvuodon aikana;
 • Estä eri hormonaalisen ja ei-hormonaalisen lisääntymisjärjestelmän sairaudet sekä edistää niiden nopeaa paranemista.

Jotkut naiset uskovat, että joogan käytäntö pystyi säästämään heidät hedelmättömyydestä ja tavanomaisesta keskenmenosta (usein toistuvat spontaanit keskenmenot). Ja tämä ikivanha "sielun ja ruumiin voimistelu" voi parantaa jokaista ihmistä, jos sitä sovelletaan oikein ja kokeneiden lääkärien neuvoja noudatetaan.

Jos sinulla on ongelmia naisten terveyteen, suosittelemme, että kuulet lääkärisi kanssa koulutuksen mahdollisuudesta ja toteutettavuudesta. Absoluuttisten kontraindikaatioiden tai erityisten riskien läsnä ollessa on parempi luopua aktiivisista käytännöistä, kunnes ne ovat täysin palautuneet.

Jooga on erinomainen työkalu sielun ja ruumiin parantamiseen ja puhdistamiseen. Jos olet mukana vakavasti, yritä löytää kaikki uudet ja uudet näkökohdat. Ja älä unohda, että jokainen lääke on käytettävä mitattuina määrinä.

Noudata suosituksia, ja tutkimuksesi tuovat sinulle todellista hyötyä. Siunaa sinua!

Voitko harjoitella joogaa aikana?

Joogan käytäntö on nykyään erittäin suosittu, eikä tämä ole yllättävää, koska fyysisen terveyden lisäksi se tuo harmoniaa hengelliseen maailmaan, muuttaa asenteita elämään ja sen kuvaan. Tänään puhumme naisille joogasta kriittisinä päivinä: onko mahdollista harjoittaa sitä tällä hetkellä, sekä mitä hyötyjä tai haittoja voi tuoda.

Jooga kuukautiskierron aikana

Jokainen nainen tietää, että kuukautisten aikana kehon fyysinen rasitus on vähäinen. Onko syytä kieltäytyä harjoittelemasta joogaa lainkaan, vai voivatko ne olla hyödyllisiä jollakin tavalla?

Edut

Käytäntö tarjoaa asanoita, yksinkertaista toteutuksessa, mutta ilmeisesti hyödyllisiä vaikutuksia kehoon, erityisesti säännöllisten harjoitusten aikana. Edut tällaisten asanoiden suorittamisesta:

 • kivun vähentäminen;
 • kouristusten poistaminen;
 • päänsärky poistaminen;
 • rintakipun vähentäminen;
 • eritteiden runsauden väheneminen;
 • ärtyneisyyden vähentäminen ja hermoston rauhoittaminen;
 • hormonaalisten tasojen normalisointi.
Kuukauden aikana pieni kuormitus lisää verenkiertoa lantion elimissä, mikä auttaa vähentämään kipua ja kramppeja.

Työllisyydestä aiheutuva haitta on mahdollista, kun käytät kiellettyä tässä jaksossa. Näitä ovat käänteiset asanat ja ne, joihin liittyy voimakas kuormitus vatsan alueella. Miksi tällaisia ​​harjoituksia ei voida suorittaa, Ayurveda selittää: nämä asanas estävät naisen kehon luonnollisen puhdistuksen, sulkevat chakrat (psyko-energiakeskukset) eivätkä salli negatiivisen energian kertymistä, joka luo yleistä ristiriitaa.

Lääkäreiden lausunto

Stanfordin yliopistossa tehtiin useita tutkimuksia naisten fysiologiasta ja urheilun vaikutuksista kehoon kuukautisten aikana. Tämän seurauksena tehtiin utelias löytö: kriittisten päivien aikana naarasrunko on verrattavissa kestävyyteen miespuoliseen. Kyse on siitä, että tämän ajanjakson aikana hormonit muuttuvat: naishormonien taso pienenee merkittävästi, kestävyys lisääntyy aineenvaihdunnan kiihtymisen vuoksi.

Siksi riittävä koulutus ei ole vain vasta-aiheinen, vaan pikemminkin tervetullut. Lisäksi ruumiillisen toiminnan aikana keho tuottaa suuria määriä endorfiinia, joka tunnetaan onnen hormonina. Päinvastaisen mielipiteen ilmaisevat synnytyslääkäri-gynekologi E. P. Berezovskaya. Hän väittää, että kuukautisten aikana liikunta on vasta-aiheista, koska ne voivat johtaa jopa enemmän verenvuotoon. Elena Petrovna väittää, että vatsakohdan lisääntyneen paineen vuoksi endometriumin irtoaminen on mahdollista, joten mitä vähemmän aktiivisuutta - sitä terveempää nainen.

Useimmat lääkärit eivät kiistä mahdollisuutta harrastaa urheilua yleensä ja joogaa erityisesti kuukautisten aikana, mutta vaativat etukäteen kuulemista gynekologin kanssa.

Sopimattomat asanat syklin aikana

Tänä aikana asennot ovat kontraindisoituja naisille, joiden suorituskyky on välttämätön, kuten terävä kääntyminen, vatsan kiertäminen, kehon kääntäminen ylösalaisin - ne kaikki voivat aiheuttaa gynekologisia komplikaatioita. Vaarallisin niistä on fibromas, endometriumin irtoaminen, kystat, joissakin tapauksissa onkologian kehittymisen riskejä. Harkitse kiellettyjä aiheita yksityiskohtaisemmin.

Ardha Matsyendrasana

Kuva osoittaa, että tämä asana saa sinut rasittamaan vatsan ja lantion lihakset. Kaikki alemman peritoneumin elimet, myös kohdun, ovat stressiä.

Carnapidasana (korvien välinen asana)

Asanaa suoritettaessa keho ottaa osittain käänteisen asennon, jossa lantio on yläosassa, mikä voi aiheuttaa verenvirtauksen.

Vrishchikasana

Tämä asento on myös käänteinen, ja lannerangan alue on voimakkaasti kaareva ja vatsalihakset venyvät ja jännittyvät.

Bhekasana (sammakko asana)

Tässä tapauksessa vatsa toimii tukipisteenä ja koko kuorma laskee siihen. Kohtu on pakattu, lantiot ja vyötärö ovat jännittyneitä.

Marichiasana II, III (asana-salvia)

Sage-asennon molemmat versiot suoritetaan terävällä kehon pyörimisellä, vatsalihasten ja lantion elinten supistumisella. Kohdun ontelossa esiintyy lisää paineita jalkojen sijainnin vuoksi.

Viparita Karani (käänteinen asana)

Tämä kehon asento on vastoin kehon puhdistamisen luonnollista mekanismia, verenkierto suuntautuu vastakkaiseen suuntaan. Nainen tarttuu tahattomasti vatsa-lihaksiin. Lisäksi kuorma laskee lannerangasta.

Ardha Navasana (puoli-vene)

Tässä tapauksessa tarvitaan myös vatsalihasten ponnisteluja, mikä johtaa kohdun puristumiseen ja voi lisätä verenvuotoa.

Sallittu harjoitus

Monissa joogatyypeissä, erityisesti Kundalinissa, on harjoituksia, jotka edistävät syklin normalisoitumista ja auttavat rentoutumaan ja lievittämään naisen kivulias tilannetta kuukautisten aikana. Ne on suoritettava säännöllisesti ja kriittisinä päivinä kevyessä versiossa.

Uttanasana

Venyttely, jolla on tämä vaikutus:

 • rentouttaa ja vetää selkärangan;
 • vähentää vatsaan kohdistuvaa kipua;
 • parantaa verenkiertoa ja hieroo varovasti sisäelimiä;
 • auttaa pääsemään eroon unettomuudesta, ahdistuksesta;
 • lievittää päänsärkyä;
 • maksut positiivisella energialla ja avaavat chakrat;
 • vähentää psykologista ja henkistä stressiä.
 1. Lähtöasento (PI) - seiso.
 2. Jalat yhdessä, jalat ja selkä suorat, kämmenet ovat lantion päällä.
 3. Syvä hengitys, kun hengität, varovasti nojaa eteenpäin. Yritä tehdä rinne reisiluuosasta, ei vyötäröllä.
 4. Jatkamme taivutusta jalkoihin taivuttamatta polvia.
 5. Palmujen tulisi koskettaa lattiaa, kun taas selkä on rento.
 6. Pidä minuutti, suorista tasaisesti.

Video: Uttanasana Ensimmäisinä päivinä on suositeltavaa käyttää kevyttä versiota ilman täydellistä kallistusta jalkoihin. Tässä suoritusmuodossa riittää taivuttamaan, muodostaen oikean kulman kehoon ja raajoihin. Kädet voivat nojautua tuolin takaosaan ja rentouttaa vatsan lihaksia.

savasana

Kundalinissa tämä on asento rentoutumiseen. Sen tärkein merkitys on kehon ja hengen täydellistä rentoutumista, rauhan, psykologisen ja emotionaalisen tasapainon saavuttamista. Asana auttaa vapauttamaan ahdistusta, vapauttamaan negatiivisia tunteita, parantamaan unta.

 1. IP - selässäsi.
 2. Pidä jalat erillään terävässä kulmassa.
 3. Venytä kädet kehon varrella.
 4. Tunne, kuinka kaikki lihakset rentoutuvat.
 5. Pitkän aikavälin rentoutumiseen voi piilottaa maton alle.

Vrikshasana

Asanoiden myönteiset vaikutukset:

 • voit paeta levottomista ajatuksista;
 • normalisoi biologiset rytmit;
 • avaa rintakehän, joka edistää syvempää ja oikeaa hengitystä;
 • venyttää selkärankaa;
 • vahvistaa lantion lihaksia;
 • sävyttää lihaksia;
 • rentouttaa hermostoa.
 1. SP - seiso.
 2. Pidä selkäsi suorana, odota edessäsi.
 3. Nosta oikea jalka taivutettuna polviin.
 4. Käännä se sivulle ja anna jalkasi vasemman reiteen sisäpuolelle mahdollisimman lähellä nivusaluetta.
 5. Varpaat osoittavat alaspäin.
 6. Kun hengität, nosta kätesi varovasti ylöspäin liittymällä kämmeniin, kuten rukous.
 7. Keskity yhteen pisteeseen, pysy tässä hetkessä hetken.
 8. Toista vasen jalka.

Vrikshasana suoritetaan kivuliaiden kuukautisten avulla, kun se nojautuu seinää vasten.

Video: Vrikshasana

Utthita trikonasana

Hyödyllinen vaikutus kehoon on seuraava:

 • lievittää päänsärkyä;
 • ulottuu ja vahvistaa selkälihaksia;
 • palauttaa psykologisen tasapainon;
 • parantaa keuhko- ja verenkiertojärjestelmää;
 • antaa joustavuutta lantiovyölle.
 1. SP - seiso.
 2. Hengitä syvällä harppauksella, levitä jalkasi noin 1 m leveäksi.
 3. Nosta kädet olkapään tasolle, rinnakkain lattian kanssa, kämmenet alas.
 4. Levitä vasen jalka sivulle, oikeaan paikkaan.
 5. Lean kevyesti alas vasempaan jalkaan muuttamatta käsien asentoa eikä kääntämällä runkoa.
 6. Pidä hetken ajan.
 7. Toista uudelleen oikealla jalalla.

Menestysjakson aikana tämä asana suoritetaan millä tahansa tuella, ja käsi lepää säärellä.

Baddha konasana

Harjoituksen myönteinen vaikutus:

 • parantaa verenkiertoa lantion elimiin;
 • venyttää ja vahvistaa lantion alueen lihaksia;
 • auttaa hermostoa rentoutumaan;
 • vähentää kouristuksia;
 • vähentää päästöjen määrää.
 1. Sp - istunto.
 2. Selkä ja jalat ovat suorat.
 3. Hitaasti, taivuttamalla jalat polvilla, vedä ne jalkojen alueelle.
 4. Jalat liityvät rukouksiin palmuina.
 5. Polvet käännetään mahdollisimman hyvin sivuille, reidet avataan.
 6. Yritä painaa polvet lattialle.
 7. Tässä asennossa viipyä puoli minuuttia.
 8. Hengitä syvästi ja tasaisesti.

Kuukautisten aikana asana suoritetaan istuen penkillä tai kovalla tyynyllä.

Bălăşan

Balasana on rentoutumisen asento, se auttaa lievittämään hermostuneita jännitteitä, selventämään ajatuksia ja eroon väsymyksestä. Fyysisesti asana auttaa lievittämään lihashihnaa, venyttämään selkärankaa.

 1. IP - polvillaan.
 2. Laske pakarat kantapäähän.
 3. Levitä polvesi olkapään leveys.
 4. Pudota eteenpäin, pään taitetut kädet.
 5. Pidä tämä paikka miellyttävän ajan sinulle.
Nykyään pään ja kaulan alle asetetaan tyyny vatsan ontelon lievittämiseksi.

Janu Shirshasana

Asanan myönteinen vaikutus on seuraava:

 • se venyttää varovasti lihaksia (reidet, nivus, selkäranka, olkahihna), keho tuntuu kevyeltä ja joustavalta.
 • suorituskyvyn sujuvuus rauhoittaa psykologisesti, tasoittaa ahdistusta ja väsymystä;
 • verenkiertoa parannetaan, lihakset vapautuvat, mikä lievittää päänsärkyä ja vatsakipua.
 1. IP - istuu lattialla.
 2. Vasen jalka on suora, sukka etsii.
 3. Oikea jalka on taivutettu polvessa, jalka painetaan vasemman jalan reiteen sisäpuolelle, kantapää koskettaa nivusta.
 4. Taivutetun oikean jalan polvi koskettaa lattiaa.
 5. Selkä on suora ja rento.
 6. Istu alas varovasti vasemmalle jalkaasi, lukitse jalka kädet.
 7. Toista harjoitus toisella jalalla.

Jos harjoittelun jälkeen kipu tai verenvuoto on lisääntynyt, syy voi olla väärässä harjoituksessa. Jos kaikki tehtiin oikein, ehkä ehkä sinulla on gynekologinen ongelma.

Lopuksi toteamme, että kriittisten päivien aikana luokkien tulisi olla mahdollisimman helppoja. Kaikki poses suoritetaan rento vatsalihaksilla, älä unohda myös hengitystä. Asianmukainen ja säännöllinen käytäntö helpottaa suuresti naisen elämää kuukautisten aikana sekä fyysisesti että psyykkisesti.

Voinko tehdä joogaa kuukautisten aikana?

Käytännön mukaan jooga on harmonia ja terveys, moitteeton tasapainoinen kuormitus kaikille ruumiinosille, mikä auttaa vahvistamaan lihaksia ja avaa energia-chakrat. Ihmiset, jotka käyttävät tätä hengellistä ja kehollista käytäntöä, näyttävät hyvältä ulkopuolelta ja tuntevat olonsa. Joogaa harjoittavat tytöt ovat kuitenkin huolissaan kysymyksestä: ovatko tämäntyyppiset kehon kuormitukset haitallisia kriittisinä päivinä?

Jooga ja kuukautiset

Joogan arvoa on vaikea yliarvioida, koska tämä opetus vaikuttaa myönteisesti henkilön fysiologiaan, mutta myös psykologiseen tilaan. Sen avulla voit päästä eroon monista sairauksista, joiden luettelossa on myös naisten sairauksia. Tavoitteet, jotka on saavutettava, ovat asianmukaiset tekniikat ja asanat irrotettu.

Kuukautisten aikana naisten urheilutoiminta olisi rajoitettava. Ei ole sattumaa, että idässä oikeudenmukainen sukupuoli ei harjoita liiallista fyysistä rasitusta tänä aikana. Muuten, temppeleiden vieraileminen ja rituaaliruokien ruoanlaitto näinä päivinä on myös tabu.

Onko siis mahdollista tehdä joogaa kuukautisten aikana? Käytäntöjä ei pidä hukata, koska kuukautiset eivät ole tauti, vaan väliaikainen prosessi, jota monet naiset eivät aiheuta epämukavuutta. Joillakin naisilla voi kuitenkin olla epämiellyttävää raskautta alavihassa, ja jooga kuukautisten aikana on erittäin tehokas kivun lievittämisessä - se auttaa lievittämään kipua ja pysäyttämään kouristukset.

On tarpeen tehdä muutos: sinun on tehtävä vain ne asanat, jotka eivät aiheuta haittaa terveydelle eivätkä häiritse luonnollisen fysiologisen prosessin kulkua.

Jooga kuukautisten aikana on todennäköisempää, koska ohut energia häviää näinä päivinä eikä vain verinä ja voimana. Täydentääkseen sitä häiritsemättä sisäisiä prosesseja, maksimoida puhdistuksen ja henkisen ja fyysisen käytännön vaikutus.

Jos siis puhumme joogan eduista kriittisinä päivinä, voimme todeta sen myönteiset näkökohdat:

 • erityisesti verenvirtauksen normalisointi ja vakauttaminen on tärkeää niille naisille, joille on ominaista runsas vastuuvapaus;
 • parantaa psykologista tilaa, päästä eroon apatiasta, voiman menetyksestä, masennuksesta;
 • pysäytä kipu vatsassa, selässä, risti.

Lisäksi jooga kuukautisten aikana on erinomainen monien gynekologisten sairauksien, myös lisääntymisjärjestelmän, ennaltaehkäisy ja hoito. Voimistelun harjoittamiseksi naisten sielu ja ruumis eivät ole harvinaisia ​​päästä eroon usein toistuvista raskauden ja hedelmättömyyden spontaaneista keskeytyksistä.

Jos tytöllä on vakavia ongelmia gynekologian alalla, hän tarvitsee hoitavan lääkärin neuvoja epätoivottujen seurausten välttämiseksi. Jos läsnä on absoluuttisia kontraindikaatioita joogasta, on parempi kieltäytyä.

Hyödyllisiä asanoita kuukautisten aikana

Jooga on erinomainen tapa parantaa sielua ja kehoa erilaisista vaivoista, mutta kuten mikä tahansa lääke, se vaatii myös mitattuja määriä. Siksi se vaatii oikeaa täytäntöönpanoa, opetuksen teorian ja käytännön noudattamista. On parempi, jos sinua johtaa kokenut asiantuntija, joka valitsee kuukautiskierron aikana tarvittavat ja käyttökelpoiset asanat, koska jooga vaatii tiettyjen ajanjaksojen aikana sopeutumista tyttöjen harmonisen tilan ylläpitämiseksi.

Liian raskailla jaksoilla nämä ovat pääsääntöisesti kaksi ensimmäistä päivää, harjoitukset on hylättävä kokonaan. Lisäksi, kun prosessi vakiintuu, rajoitukset poistetaan.

Tyttöjä, joilla on normaalin voimakkuuden kuukautisia, suositellaan ”istuviksi” asaneiksi, joillekin pysyville paikoille, kiireettömille venytysharjoituksille. Tällaisia ​​posteja on paljon, joten luokat eivät ole yksitoikkoisia. Asianmukaisesti valitut asanat normalisoivat välittömästi hyvinvointia tässä vaikeassa jaksossa ja antavat vain positiivisia tunteita.

Harjoitukset, joita on käsiteltävä vakavan verenvuodon sattuessa, ovat esimerkiksi "puolikuun asento" (Ardha chandrasana) tai "salviasento" Marici (Marichiasana 1).

Kuukauden viimeisinä päivinä suositellaan sellaisia ​​paikkoja kuten Uttanasana (intensiivinen venytys) tai Viparit Dandasana ("käänteinen henkilökunta"). Tarvittavien asanoiden kompleksiä voidaan täydentää "sankarin asento alaspäin" (Adho Mukha Virasana) tai "polviin kallistettu pään asento" (Jan Shirvasan).

Joogan harjoittaminen kuukautisten aikana ja sen jälkeen on välttämättä sisällyttävä Shavasanaan, joka suoritetaan oppiaiheen viimeisessä vaiheessa.

Luokkien aikana nainen ei saa olla hankalaa. Jooga ei ole itseään vastaan ​​kohdistuva väkivalta, vaan halu saavuttaa täydellinen harmonia.

Mitä etsiä kun suoritat asanoita kuukautisten aikana:

 1. Pienimmillään kipua, epämukavuutta, liikuntaa tulisi lopettaa.
 2. Asemat, jotka vaativat voimakasta fyysistä rasitusta, ovat kiellettyjä.
 3. Asanoita tulisi harjoittaa kasvojen, kaulan ja vatsan täydelliseen rentoutumiseen.
 4. Hengitä oikein. Inspiraatioiden ja uloshengitysten on oltava rauhallisia, tasaisia ​​ja jatkuvia.
 5. Koulutuksen kesto - hyvinvoinnin avulla.

Jos jokaisen harjoituksen aikana verenvuoto on lisääntynyt, se tarkoittaa, että asanaa ei ole suoritettu asianmukaisesti, tai on olemassa ongelma gynekologiassa. Tässä tapauksessa koulutus keskeytyy.

Mitä asanasia ei suositella kriittisinä päivinä

Jooga-luokkien tulee kuukautisten aikana olla ennen kaikkea turvallisia naiselimille. Monet naiset eivät voi seisoa heidän päällään, mutta vaikka tällainen asema olisi heidän käytettävissä, se olisi siirrettävä jonkin aikaa.

Käänteinen (anti-gravity) aiheuttaa, mikä merkitsee kehon kääntämistä, on ehdottomasti kielletty. Näitä ovat esimerkiksi "aura pose", "skorpioni aiheuttaa" ja jotkut muut.

Tällaiset harjoitukset, joilla on voimakas parantava vaikutus, estävät luonnollisen puhdistusmekanismin kriittisinä päivinä, joten ne eivät ole hyväksyttäviä, ellei naisen suunnitelmiin sisällytetä kuukautiskierron lopettamista.

Lääketieteellisestä näkökulmasta tällaisten asanoiden kanssa on erittäin suuri riski menettää kuukautisten virtaus ja aiheuttaa verenvirtauksen, joka puolestaan ​​uhkaa muodostaa kystoja, hyvänlaatuisia ja jopa pahanlaatuisia kasvaimia sekä hormonaalisia häiriöitä.

Myös kuukautisten ajanjaksoihin asti, kunnes verenvuoto on lopetettu kokonaan, pään, käsien ja kyynärvarren jalustan sijainnit eivät kuulu; asanas, jotka aiheuttavat painetta vatsaonteloon ja vaativat voimakasta hermorasitusta. Poistaa voimakkaat taipumukset lannerangan alueella, vaikeita, vaikeita asennoja, harjoituksia hengitystilalla.

Kaikkein vaarallisinta asemaa pidetään "kohdun kääntymisenä". Sen käyttö voi johtaa erittäin vakaviin seurauksiin.

Muutaman päivän kuluttua kuukautisten lopussa käännetyt asemat voidaan sisällyttää luokkiin, mutta asiantuntijat suosittelevat yksinkertaisten vaihtoehtojen tekemistä ensin. On täysin mahdollista aloittaa tavalliset käytännöt noin viikon kuluttua. Jooga on käytäntö, joka ei siedä kiirettä ja työtä kulumiseen, varsinkin tällaisessa jaksossa.

Sinun täytyy hoitaa hyvinvointia vastuullisesti, ja kriittisten päivien aikana tämä vastuu lisääntyy kaksinkertaisesti. Niinpä jooga kuukautisten aikana ja sen jälkeen, oikein suoritetut harjoitukset hyödyttävät ja auttavat naisia ​​ylläpitämään terveyttä.

Asanas lievittää kuukautiskipua

Kun olin Sotšissa, yksi kuukausittaisen syklin ensimmäisistä päivistä peitettiin sellaisen epäinhimillisen kivun aallolla, jota tuskin voisin puhua. Minulla ei ollut särkylääkkeitä kanssani (minulla ei ole lääkkeitä kanssani, koska enkä koskaan käytä niitä). Mutta käsi oli Gita Iyengarin kirja "Jooga - naisten helmi". Ottaen mieheni osaksi apteekkia, jossa on merkintä: "Osta ainakin jotain, mutta shpu, esimerkiksi!", Kirjaimellisesti kaikilla nelikulmioilla, jotka liukastuivat sängystä kirjan kanssa ja alkoivat vääntyä kipuun etsimään neuvoja tilanteelleni.

Uskon todellakin joogan voimaan, yleensä ajattelen, että jooga on todellinen taika, mutta kaikki sama, minun hämmästykselleni ei ollut mitään rajoitusta, kun ensimmäisessä asanassa kipu taantui. Kun olen tehnyt kaiken suositellun, palasin tavalliseen rauhalliseen tilaani. Seuraavina päivinä, aivan ensimmäisinä oireina lähestyvästä epämukavuudesta, suoritin koko syklin ja hän pelasti minut vain. Nyt jaan sen kanssasi.

Antakaa minulle anteeksi julma ilmaisuni kasvoni - yleensä en voi olla auringossa ilman lasia.

Suorita jokainen harjoitus, lue suositellusta ajasta. Vähitellen sitä voidaan lisätä niin kauan kuin olet mukavasti kussakin asanassa.

1. Baddha-konasana (assosioitu kulma)
Istu lattialle, jalat venyvät eteenpäin.
Taivuta polvisi ja vedä jalat nivusiin ja liity niihin ”namaste”.
Ota jalkasi kädet ja levitä lonkat niin paljon kuin mahdollista, yritä koskettaa lattiaa polvillasi.
Vedä vartalo ylös, venytä päätäsi kattoon, pidä kaulasi suorana, hengitä rauhallisesti ja syvästi. 30-60 sekuntia.

2. Supta-baddha-konasana (Snuggled Corner)
Lie lattialla, venyttämällä jalat.
Taivuta polvet ja vedä jalatsi nivusiin, laske polvet mahdollisimman lähelle lattiaa.
Hengitä rauhallisesti ja syvästi, vapauta jännitys. 30-60 sekuntia.

3. Upavishtha-konasana (istumapaikat)
Istu lattialle, jalat venyvät eteenpäin.
Levitä jalat niin laajalle kuin mahdollista, jättäen ne suoraan. Pohjojen tulee olla kohtisuorassa lattiaan nähden, suuret varpaat tulisi etsiä.
Liu'uta indeksi- ja keskisormesi peukalon ja indeksiläppien väliin (vasen - vasen jalka, oikea - oikea). Paina peukalolla pikkukuvaa alaspäin.
Kiristä vyötärö ja sivut ylöspäin. Hengitä rauhallisesti ja syvästi. 30-60 sekuntia.

4. Virasana (Hero Pose)
Polvista lattialle, levitä jalat, pohjat katsovat kattoa.
Laske lattialle lattialle jalkojen väliin.
Kierrä kädet sormilla, nosta ne pään yli ja kierrä ranteesi niin, että kämmenet katsovat kattoa.
Irrota olkapäät ja siirrä rintakehää varovasti eteenpäin. 20-30 sekuntia.

Peitä jalkojen pohjat.
Lean eteenpäin, kun uloshengität ja laitat päänne polviesi taakse. Hengitä rauhallisesti ja syvästi 30-60 sekuntia.

5. Supta-Vrisan (Snuggling Hero)
Polvista lattialle, levitä jalat, pohjat katsovat kattoa.
Laske lattialle lattialle jalkojen väliin.
Hengitä, taivuta taaksepäin ja aseta kyynärpäät lattialle.
Päästä vielä enemmän niin, että pään yläosa koskettaa lattiaa.
Rentoudu selkänne, kaulasi ja hartiat, laita ne lattialle.
Suorista käsivartesi kehoa pitkin ja pysy tässä asennossa 15 sekuntia.
Venytä kädet pään päälle, vedä ne vastakkaiseen suuntaan jaloistasi.
Pysy tässä asennossa ja hengitä syvälle 30-60 sekuntia.

Jooga kuukautisten aikana -
6 yksinkertaista kuvaa

Joogan harjoittaminen auttaa naisia ​​kehittämään kykyään tarkkailla kehonsa ja mielensä tiloja.

Harjoittelu: Supta Baddha Konasana, Upavishtha Konasana, Jana Shirshasana, Paschimottanasana, Seth Bandha Sarvangasana, Shavasana tukialuksella

Naisten terveys on hienovarainen asia. Naisten lisääntymiselimet hormoneiden avulla sovitetaan erityisesti kehon muutoksiin, joita esiintyy joka kuukausi. Kuukautiskiertoon liittyy elinkaari, jonka virstanpylväät ovat - ensimmäisestä kuukautiskierroksesta vaihdevuodet. "Erikoispäivien" saapumiseen voi liittyä vatsakipu, yleinen jännitys ja äkillinen mielialan muutos. Jooga-asanat auttavat lievittämään näitä oireita. Käytäntö pystyy todella säätelemään kuukautiskiertoja, lievittämään kouristusta ja vakauttamaan mielen vaikeina aikoina.

Ayurveda toteaa, että kuukautiset ovat erityinen lahja, jonka luonto on antanut naiselle, jotta hän voisi puhdistaa ruumiinsa ja mielensä joka kuukausi. Terveet kuukautiset säätelevät monia naisten vartalon elämää. Tämän syklin rytmi palaa yhä uudelleen naiselle sopusoinnussa maailman kanssa.

Vata hallitsee kriittisinä päivinä (ensinnäkin apa-vayu). Yhdessä verenvirtauksen kanssa keho poistaa kuukauden aikana kertyneet toksiinit. Ja siksi kuukautisten aikana naiset eivät saa harjoitella käänteisiä asemia (Shirshasana, Sarvangasana, Adho Mukha Vrikshasana, Pincha Mayurasana, Halasana), koska he rikkovat apana-vayun liikettä. Luontoa ei voida kieltää puhdistamisen tarpeesta!

Joogan harjoittaminen auttaa naisia ​​kehittämään kykyään tarkkailla kehonsa ja mielensä tiloja. Se on tämä taito, jonka avulla voimme ymmärtää, että rauhallinen, tietoinen hengitys (pranayama) auttaa ylläpitämään tasaista ja ystävällistä tunnelmaa.

Kun katsot itseäsi, huomaat, että kriittisinä päivinä väsytät tavallista nopeammin: säädä järjestelmäsi ja poista tapaukset, jotka vaativat paljon fyysisiä ja henkisiä kustannuksia. Ayurveda suosittelee lyhyen suihkun tekemistä näinä päivinä eikä hiusten pesemistä shampoolla. Elintarvikkeiden pitäisi olla hyviä vata-koostumukselle: lämmin, ei mausteinen ja neste. On syytä syödä usein ja hitaasti. Vältä kaikkea kylmää ja raskasta lihaa, paistettuja elintarvikkeita ja useimpia maitotuotteita.

Uskotaan, että kuukautiset päättyivät, kun viimeisen purkauksen jälkeen oli kulunut 8 tuntia. Kohtu on aika palauttaa ravitsemus lisääntymisjärjestelmään. Ja hermosto- ja lisääntymisjärjestelmät sävyttävät ja tasapainottavat käänteiset muodot. He aloittavat harjoittelun kuukautisten jälkeen ja suorittavat sen päivittäin ennen seuraavaa alkua.

1. Supta Baddha Konasana (sidottu kulma)

Materiaalit: tukeva, hihna, huopa pään alla ja 2 tiiliä lantion alla.

Toteutus: Aseta tukijalka matolle. Aseta peite korin takareunaan. Valmistele tiilet. Istu matolle, taivuta polvet, siirrä jalat lantioon, levitä polvet sivuillesi ja liity jalkoihin. Liitä hihnan lantio ja jalka. Nosta hieman lantiota, pidennä pakarat kohti jalkoja. Laske selkäpuoli alaspäin, työnnä tiilet lantioiden alle. Tarkista lantion sijainti: lonkka-luut on suunnattava rintaan, ja pakarat on ulotettava jalkoihin. Laske kädet sivulle (ei hartioiden yläpuolelle), sulje silmäsi, rentoudu.

2. Upavishtha Konasana (laajakulmainen asento)

Etsi paikka seinää vasten, aseta pultti pystysuoraan. Istu selkänojasi tukijalkaan niin, että rintakehä, yläselkä ja selkä päätäsi nojaavat siihen. Levitä jalat leveäksi: paina kantapään takareunaa lattialle, vasikoiden keskelle ja selkäreiden keskelle niin, että varpaat katsovat kattoa, polvikourun keskusta ja reiden keskiosaa. Aseta sormet lattialle lantion sivuille ja paina kyynärvarsi seinää vasten. Odota tai sulje silmäsi.

Suoritus: Vedä jalat lantiosta ja paina ne lattialle. Murskaa sormet lattialle ja nosta selkäpuoli ylös. Paina käsivarret seinään ja vedä selkäpuoli sisäänpäin.

Pysy poseissa 2-3 minuuttia.

Asana luo tilaa lantion alueelle ja luo vetoa pitkin selkärangan etupintaa, mikä edistää normaalia kuukautisten virtausta ja tekee hengityksestä täydellisemmän.

3. Jana Shirshasana (pään kääntäminen polviin)

Materiaalit: Pään tukena voit käyttää tukia tai tuolia.

Istu lattialle tuolin istuimen eteen, venytä jalat. Taivuta oikea jalka polvilla ja siirrä polvi sivulle (jos polvi nousee oikean jalan nivun yläpuolelle, aseta lantio lantion alle). Rentoudu oikea jalka, oikean jalkasi sormet koskettavat vasenta sisäreunaa. Kehosi käännetään tuolia kohti. Tartu kädet tuolin takaosaan sivuilla, laske otsa istuimen reunalle.

Harjoitus: Vedä vasen suora jalka, työnnä oikea polvi lattiaan. Rentoudu pää, hartiat, kädet ja selkälihakset.

Pysy 2–3 minuutin pituisina kumpaankin suuntaan.

4. Paschimottanasana (kehon vetoaisa)

Materiaalit: Pään tukena voit käyttää tukia tai tuolia.

Istuva asento, jossa on eteenpäin suuntautuva mutka, puristaa hieman kohtua ja auttaa häntä poistumaan kuukautiskierrosta. Kun pää on tukemassa, aivot rentoutuvat ja hermosto rauhoittuu. Lattialla istuu molemmat jalat edessäsi ja levitä lantion leveydelle. Tartu istuimesi takaosaan kädet ja laske otsa otsalle. Vedä jalat ja paina ne lattialle.

Poistuaksesi: nosta varovasti pyöreällä.

5. Setu Bandha Sarvangasana kannattimella (sillan asento)

Materiaalit: kaksi tukijalkaa, hihna.

Tämä kaunis poseeraa hermostoa. Se luo hyvän alun seuraavalle terveelle jaksolle. Laita pultti matolle, valmistele hihna.

Istu pultin reunaan ja liu'uta hihna jalkojesi ulkoreunojen yli (noin lantion leveys). Lean käsivarsillesi asettamalla ne sivun puolelle. Nosta lantiota hieman, pidennä pakarat jalkoja kohti ja laske selkänoja alas. Työnnä jalat lattialle ja liu'uta päätä kohti, kunnes kaula ja hartiat ovat lattialla. Venytä jalat ja venytä hihna jaloillasi. Taivuta kyynärpäät ja laita ne olkapään sivuille. Jos tunnet epämukavuutta alaselässä, nosta jalat korkeammalle alustalle (toinen tukijalka, peitot tai tiilet).

Täysin rentoutua, tukemalla hieman jalkojen venymistä.

Pysy 5-10 min.

Poistuaksesi: taivuta polvet, pudota hihna ja liu'uta lattiaan pään suuntaan.

6. Savasana pultilla (lepoasento)

Materiaalit: vahvistus, peite pään alla.

Istu selkänojasi tukeen (ei lähellä). Taivuta polvet ja aseta jalat lattialle. Lean kädet lattialle sivupalkin sivuilla ja laske selkänoja tukeen. Laita huopa pään päälle pään alla. Kädet, pidennä pakarat vyötäröltä kantapäähän, säädä pää käsillä. Pään keskipiste on peitossa ja katse on suunnattu kattoon. Suorista jalkasi ja rentoudu, jolloin oikea jalka putoaa oikealle ja vasen jalka vasemmalle. Rentoudu kädet, siirrä ne kehon puolelle. Sulje silmäsi ja rentoudu heille (voit laittaa sidoksen tai hihnan silmiin).

Rauhoittakaa henkeä. Päästäkää ajatuksen virta ja katsokaa hengitystä sisään ja ulos. Pian huomaatte, että heistä on tullut hieman syvempi ja pidempi.

Pysy poseerassa 10 minuuttia.

Poistu: kääntäkää varovasti sivullesi, liukastumalla kiinnikkeestä.