Fysioterapia gynekologiassa

Fysioterapia on tärkeä menetelmä naisten lisääntymisjärjestelmän sairauksien torjumiseksi. Useimmiten tätä lääketieteen aluetta käytetään akuuttien ja kroonisten patologioiden hoitoon. Fysioterapia on kuitenkin tehokas kirurgisten toimenpiteiden valmisteluun tai leikkauksen jälkeiseen aikaan, raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen.

todistus

 • halkeamat nännit;
 • laktaatio-mastiitti;
 • vulvitis;
 • emätintulehdus;
 • vulvovaginiittia;
 • Bartolini;
 • coleitis;
 • kohdunkaulan eroosio;
 • kohdun, lisäaineiden ja lantion peritoneumin ja kuitujen tulehdussairaudet akuuteissa ja kroonisissa vaiheissa;
 • toiminnalliset munasarjakystat remissioiden aikana;
 • häiriötön kohdun verenvuoto;
 • heikko työvoima;
 • kuukautisten toimintahäiriö, johon ei liity verenvuotoa;
 • endokriiniset oireyhtymät gynekologiassa;
 • tuskallinen kuukautiset;
 • paraneminen gynekologisten toimenpiteiden jälkeen;
 • elpyminen raskauden päättymisen jälkeen, keskenmenon hoito;
 • valmistelu IVF: lle.

Fysioterapia voi vähentää sairauksien hoidon aikaa, auttaa muiden hoitomenetelmien tehokkuuden puutteessa (esimerkiksi kroonisen lantion kipun esiintymisessä liimataudissa), vähentää kuntoutuksen aikaa kirurgisten toimenpiteiden jälkeen, ja sitä käytetään myös komplikaatioiden ja relapsien ehkäisyyn.

Fysioterapian tavoitteet

Luonnollisten tekijöiden käsittelyllä on seuraavat vaikutukset:

 • kivunlievitys;
 • verenkierron ja imusolukierron parantaminen;
 • hormonaalisten tasojen palauttaminen;
 • elinten toiminnan palauttaminen;
 • adheesioiden muodostumisen resorptio ja ennaltaehkäisy;
 • trofismin ja metabolisten prosessien parantaminen kudoksissa;
 • solun immuniteetin stimulointi, korjausprosessit ja kudosten regeneraatio.

Fysioterapian vasta-aiheet

Fysioterapian vasta-aiheet ovat:

 • kystat;
 • endometrioosi;
 • pahanlaatuiset, hyvänlaatuiset vauriot;
 • verenvuoto;
 • kuume;
 • potilaan vakava tila;
 • kakeksia;
 • mielisairaus akuutissa vaiheessa;
 • kuukautiset;
 • akuutti munuaisten ja maksan vajaatoiminta;
 • myrkyllisiä patologioita;
 • sukuelinten tuberkuloosi;
 • urolithiasis.

Fysioterapia raskauden aikana

Hoidon fyysisten tekijöiden käyttö lapsen kuljettamisessa on täysin perusteltua ja turvallista.

Fysioterapia on määrätty toksikoosille, kohdun hypertoniaa, työvoiman heikkoutta. Fyysisten tekijöiden vaikutuksen avulla voit kieltäytyä farmakologisten lääkkeiden nimittämisestä tai vähentää merkittävästi niiden annostusta sekä välttää lääkkeiden sivuvaikutusten kehittymisen.

Synnytyksen jälkeisellä jaksolla fysioterapia on myös tärkeä, koska hyvin usein imetyksen muodostumiseen liittyy mastiitin esiintyminen. Lisäksi fysioterapia on osoitettu keisarileikkauksen jälkeisessä elpymisjaksossa ompeleiden paranemisen stimuloimiseksi episiotomian ja repeämien jälkeen.

Sovellettavat tekijät

Fysioterapeuttisten toimenpiteiden nimittämisen olisi oltava johdonmukainen olemassa olevien poikkeamien kanssa ja suoritettava fyysisten tekijöiden ja niiden toiminnan mekanismien terapeuttisten vaikutusten mukaisesti.

Postoperatiivisessa jaksossa magneettiterapiaa käytetään aktiivisesti ja onnistuneesti.

Anestesia, verisuonten spasmin poistaminen, sähkö-ultraäänihoito on määrätty.

Ultraäänihoitoa käytetään munasarjojen hormonaalisen toiminnan stimuloimiseen. Ultraääniä ja elektroforeesia entsyymivalmisteilla käytetään tarttuvuuden resorptioon ja pehmenemiseen.

Jos on tulehduksellisia patologioita, joilla on bakteriostaattinen ja bakterisidinen toiminta, ultraviolettisäteily määrätään.

Infrapunasäteilyllä on syvä lämpenemisvaikutus, sitä käytetään hitaisiin tulehdussairauksiin.

Sähkö-, magneto- ja ultraäänihoitoa käytetään verenkierron parantamiseen.

Laserterapialla on voimakas korjaus ja regeneratiivinen vaikutus, se stimuloi solun immuniteettia, mutta ei koske raskautta.

Sähkö- tai magneettikentät on määrätty tulehdusta ja turvotusta vastaan.

Luonnollisia tekijöitä kivennäisveden ja mutan muodossa käytetään monien gynekologisten patologioiden hoidossa, koska mineraalikoostumuksella ja biologisesti aktiivisilla aineilla on voimakas myönteinen vaikutus koko kehoon.

Lämpökäsittelyt parafiinin ja ozokeritoterapian muodossa mahdollistavat kivun selviytymisen sekä munasarjojen hormonaalisen toiminnan stimuloinnin.

Parannusjaksot suoritetaan sekä ihon kautta että ihon läpi ja vatsan kautta.

Ihon läpi menettely suoritetaan vaikuttamalla vatsan, alaselän, sisäreiden ja perineumiin. Vatsa-tekniikka suoritetaan transvaginaalisesti tai transraginaalisesti. Istunnot on suunniteltu 5-7 päivän kuukautiskierron aikana, joka liittyy ovulaatioon.
Hierontaa käytetään parantamaan verenkiertoa ja normalisoimaan lihaksen sävyä. Raskauden aikana selkärangan lisääntyvän kuormituksen vuoksi naiset kärsivät usein kaulan ja kauluksen alueesta ja selästä. Tässä tilanteessa on mahdollista osoittaa hieronta näille osastoille.

Synnytyksen jälkeisenä aikana hieronta parantaa kohdun sävyä, auttaa sitä palauttamaan entisen koonsa lyhyessä ajassa, palauttamaan etupuolen vatsan seinän lihaksen. Myös synnytyksen alkuvaiheessa on suositeltavaa hieroa rintamaitoa ennen imetyksen aloittamista imetyksen lisäämiseksi.

Pidän tarpeellisena koskettaa gynekologista hierontaa. Tämä erillinen menetelmä naisten lisääntymisjärjestelmän vaikuttamiseksi suoritetaan verenkierron parantamiseksi, seksuaalisen halun lisäämiseksi, lieventämiseksi ja venyttämiseksi, hormonitasojen normalisoimiseksi, kuukautisten toiminnan lisäämiseksi, metabolian lisäämiseksi, raskauden todennäköisyyden lisäämiseksi ja psyko-emotionaalisen taustan normalisoimiseksi. Tämäntyyppisellä altistuksella on tärkeä tehtävä, mutta toistaiseksi jostain syystä sitä käytetään harvoin, hoito suoritetaan gynekologilla tai itsenäisesti (lääkärin harjoittaman koulutuksen jälkeen).

Muut ei-altistumisen menetelmät

Fysioterapian käyttö gynekologisten sairauksien sekä raskauden ja synnytyksen jälkeen vaikuttaa patologisen prosessin ratkaisemiseen, estää komplikaatioiden esiintymisen, poistaa patologian jäännösvaikutukset tai käytetään ennaltaehkäiseviin, korjaaviin tarkoituksiin.

Raskauden aikana harjoitushoito auttaa naispuolista kehoa sopeutumaan pysyviin muutoksiin sekä myöhempään työvaiheeseen. Tarvittaessa fysioterapiaa käyttämällä voit säätää lapsen asemaa kohdussa.

Synnytyksen jälkeisenä aikana fysioterapiaharjoitukset ovat välttämättömiä kehon palauttamiseksi raskauden ja synnytyksen jälkeen, normaalin toiminnan palauttamiseen ja entiseen muotoon sisäisten elinten normaalin sijainnin palauttamiseksi.

Fysioterapian erityiset menetelmät auttavat perustamaan tuolin raskauden aikana ja sen jälkeen, ja myös vahvistamaan lantionpohjan lihaksia synnytyksen jälkeen luomaan imetyksen.

akupunktio

Sen avulla voit stimuloida immuunijärjestelmää ja normalisoida naisen hormonit, joiden rikkominen on usein syynä patologioihin, joilla on gynekologisia moans. Raskauden aikana akupunktio auttaa selviytymään tokemiasta ja eliminoi myös gestoosin ja uhkaa aborttia. Synnytyksen jälkeen tämä menetelmä voi lisätä imetyksen ja normalisoida muiden elinten ja järjestelmien työtä.

hirudotherapy

Lääketieteellinen laitos sisältyy Venäjän federaation lääkkeiden rekisteriin, joka on kasvatettu erityisissä biotekniikoissa.

Hirudoterapian terapeuttiset vaikutukset: nuorentuminen, immuniteetin vahvistaminen, kivunlievitys, tulehdusta ehkäisevä vaikutus jne.

Leechillä on useita toimintamekanismeja. Se tarttuu biologisesti aktiivisten pisteiden alueelle, ja se voi suorittaa refleksoterapian tehtäviä. Puremisen hetkellä potilaan veriin joutuu valtava määrä biologisesti aktiivisia aineita, joilla on monipuolinen vaikutus kehoon. Lisäksi eräänlainen verenpoisto, joka tapahtuu menettelyn aikana ja sen jälkeen, stimuloi veren ja imusolmukkeen uudistumista, mikä on hyvin hyödyllistä keholle.

Hirudoterapiaa käytetään endometrioosiin, kohdun limakalvoon, munasarjojen toimintahäiriöihin, polyypit, endometriitti, adnexiitti, salpingoophoriitti, vulvovaginiitti, bartholiiniitti, mastitis, leikkauksen jälkeen, raskauden aikana, synnytyksen jälkeen.

Tämä hoitomenetelmä on vasta-aiheinen hemofiliaa, pahanlaatuisia kasvaimia, kehon implantteja, yksilöllistä suvaitsemattomuutta.

Vahvistushoito lihas- ja liikuntaelimistön sairauksien fysioterapiana

Remissiovaiheessa, kun tulehdus- tai muu akuutti prosessi on poistettu luu- ja rustokudoksen sairauksissa, on erittäin suositeltavaa käyttää fysioterapeuttisia menetelmiä. Ne myötävaikuttavat mikroverenkierron ja verenkierron parantumiseen, kiihdyttävät aineenvaihduntaprosesseja, estävät luukudoksen degeneroitumista.

Kaikkein lempein hoitomenetelmä sähkövirralla on ampli- pulsihoito.

Mikä on amplipulsihoito?

Vahvistava terapeuttinen menetelmä on fysioterapeuttinen paikallinen vaikutus kehoon, jonka aikana vaikuttavien elinten pinta-alaan vaikuttavat elektrodit, joissa on vaihtovirta (sinimuotoinen moduloitu virta - SMT). Menetelmän nimi (amplitudisykäykset) johtuu siitä, että menettelyn aikana asetetaan tietty sähköisten värähtelyjen modulaatiotila.

Jotkut nykyaikaiset laitteet tarjoavat mahdollisuuden toteuttaa paitsi ampli- pulsihoitoa, mutta hoitoa moduloimattomilla matalataajuuksisilla virroilla (joillekin sairauksille on määrätty hoito-ohjelma, joka sisältää tämäntyyppisten vaikutusten vuorottelun).

Yleisimmin käytetty fysioterapia-ampli- pulsihoito, joka on saatu selkärangan sairauksien (spondyloosi, osteokondroosi, hernia jne.) Ja muiden luu- ja rustokudoksen sairauksien osalta, jotka liittyvät merkittävään kivun vakavuuteen.

Varhaisvaiheessa käytettynä positiivinen dynamiikka havaitaan ajan myötä (menetelmän vaikutus pyrkii kertymään).

Toimintamekanismi

Terapeuttiset vaikutukset kehoon, kun amplipulsihoito suoritetaan vaihtovirralla. Moduloidulla virralla on ominaisuus toimia ja tunkeutua taustalla oleviin kudoksiin ja luoda niissä sarja rytmisiä pulseja, jotka luovat omat virtaansa neuroneihin. Näin ollen hermokuituissa syntyy vaurio, joka päällekkäin tuskan tunteen kanssa.

Ominaisuudet: Amplipulse terapia:

 • Nykyaikaiset tehostuslaitteet mahdollistavat eri valotusmuotojen asettamisen eri syvyys- ja taajuusmodulaatioarvoilla, erilaisilla nykyisillä ja ajoittaisilla paketeilla.
 • Myös edellä kuvattu rytmisten pulssien sarja luodaan lihassäikeisiin, mikä osaltaan parantaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa taustalla olevissa kudoksissa.
 • Mitä suurempi modulaation syvyys on, sitä pienempi on virran taajuus ja mitä pidemmät virrat kulkevat, sitä enemmän ärsyttävät menettelyn vaikutukset.
 • Verrattuna fysioterapian tyyppeihin, joissa käytetään vakio- tai muuntamattomaa virtaa (DDT-laitteet), sinimuotoinen virta on pehmeämpi, joten potilaalla ei esiinny pistelyä tai muita epämiellyttäviä tunteita hoidetulla ihoalueella.
 • Sileiden lihasten kouristuksiin (sisäelimiin ja verisuoniin), jotka toimivat aivojen kanssa, ja voimakkaan kivun syndrooman vakavuuteen käytetään suuria modulointitaajuuksia. Virrat, joissa on keskitason modulointitaajuus - työskenneltäessä patologioilla, joilla on krooninen virtaus.

Myös ampli- pulssihoidon laitteella on "suoristettu" toimintatapa, joka on tarkoitettu erilaisten yhdisteiden tuomiseksi ihon alle elektroforeesilla.

Mikä on hoidon hyöty?

Laatuominaisuuksien mukaan ampli- pulssihoidon vaikutus voidaan luokitella seuraavasti:

 • Luustolihasten hieronta ja kouristusten poistaminen.
 • Edeeman poistaminen (lymfaattisen vedenpoiston vuoksi).
 • Tulehdusta ehkäisevä vaikutus.
 • Verenkierron parantaminen, aineenvaihdunta, verisuonten laajentuminen, verenpaineen alentaminen.
 • Kivun poistaminen altistuneella alueella.
 • Nukkumisen parantaminen (kun se altistuu suurelle ihoalueelle).

Käyttöaiheet

Amplipulsihoito on tarkoitettu useille eri etiologioiden tuki- ja liikuntaelimistön sairauksille. Tällöin erilaiset sairaudet viittaavat erilaisiin altistumiseen sinimuotoisiin virtauksiin.

Joillekin potilaille laaditaan menetelmä ja hoito, jolla on pitkäaikainen altistuminen voimakkaalle virralle, toisille päinvastoin lyhytaikainen matalataajuinen altistus.

Suositukset ja merkinnät amplipulsihoitoon:

 • Kaikentyyppiset nikamien hernia.
 • Osteokondroosi, asennon häiriöt, erilaiset selkärangan kaarevuudet.
 • Radiculitis.
 • Periartriitti, nivelreuma.
 • Mikä tahansa niveltulehdus.
 • Selkä- ja sisäelinten lihasten kouristukset.
 • Alusten ateroskleroosi.
 • Litteä jalka ja valgus epämuodostuma jaloissa.
 • Suljetut murtumat.

Amplipulis osteokondroosilla

Vaikutus selkärangan kohdalla suoritetaan tämän järjestelmän mukaisesti:

 • Käytetään 4 ja 3 erilaista teosta (5 minuuttia kussakin, altistuksen kesto on 10 minuuttia).
 • Kroonisen prosessin aikana vaikutussuunnitelma: modulaation syvyys 75-100%, taajuus 30-40 Hz.
 • Akuutin virran tapauksessa: syvyys on 25-50%, taajuus on 80-100 Hz.
 • Menettelyn kesto on 5 minuuttia, kurssi sisältää 8-12 menettelyä.

Amplipulis, jossa on verisuonten hernia

Elektrodit sijoitetaan koukun sivuille. Modulaation syvyys on 50%, lähetysaika on 1 s, modulaatiotaajuus on 80-100 Hz. Kesto - 10-15 minuuttia. Kurssi koostuu 8-10 menettelystä.

Ampektiivi gynekologiassa

Munasolujen stimulaatio ampli- pulsihoidon avulla voidaan aloittaa vasta verenvuodon päättymisen jälkeen (muuten ne jaetaan vielä enemmän). Ne hoitavat kohdun myomaa, hypertoniaa ja postmenopausaalisia aaltoja.

Käyttämällä ampli- pulssihoidon laitetta voidaan toteuttaa putkien diadynami- vissa stimulointi. Katodi asetetaan emättimeen ja anodi coccyxin alueelle. Tasavirta on 8-12 mA, paketin kesto on 1 s, toimenpiteen kesto on 15 minuuttia. Kurssilla suoritetaan enintään 10 menettelyä.

Amplipulis ja skolioosi

Skolioosin tehostushoitoa sovelletaan seuraavan kaavion mukaisesti:

 • Elektrodit on sijoitettu vasemmalle ja oikealle, selkärangan suuntaisesti (kyseinen osa).
 • Työskentele ensin DN: n virralla puolen minuutin ajan (vuorottelevassa tilassa), sitten vaihdelaatikon silmällä, käyttämällä polaarisuuden muutosta kolmen minuutin ajan.
 • Kohdunkaulan alueen ampli- pulsihoidon jälkeen ne toimivat nykyisen PN: n (1 min) ja sitten invertterin virran (4 min) kanssa.
 • Kun se on altistunut sakraaliselle ja lannerangalle, KP-operaation nykyistä kestoa nostetaan yhdellä minuutilla alkaen kolmannesta menettelystä.
 • Käytettäessä virtoja PN ja IF syvyys on 50%, modulaatiotaajuus on 80-100 Hz, lähetyksen kesto on 1 s.
 • Amplipulsihoidon kurssi kaulan 8-10 -menetelmille, sakraaliselle ja lannerangalle - 5-8.

Amplipus, jossa on tasaiset jalat

Elektrodi sijoitetaan jalkojen sisäpinnalle. Ne toimivat matalataajuuksisena virrana (muuttuva tila), jossa nollamodulointisyvyys on puoli minuuttia. Sitten he työskentelevät 3-4 minuuttia, kun virtaukset PN ja IF ovat 50-100% syvyydessä, modulaatiotaajuus 80-100 Hz ja kesto 2 sekuntia. Yhteensä 12-14 menettelyä.

Amplipulis raskauden aikana

Raskaus on kontraindikaatio amplipulsihoidolle, koska sen spasmilääkitys voi aiheuttaa raskaana olevan potilaan keskenmenon tai sikiön tuhoutumisen.

Lapsille tarkoitettu tehostushoito

Tämän fysioterapian menetelmän käyttö lasten hoidossa asettaa tiettyjä rajoituksia:

 • On sallittua käyttää vain yli kuuden kuukauden ikäisiä lapsia.
 • Yhden amplipulsihoitohoidon kesto on puolet aikuisen potilaan samanlaisen taudin kestosta.
 • Koska pienillä lapsilla on suuri määrä tajuttomia mikromuutoksia, on suositeltavaa purkaa elektrodit siteellä.
 • Suoristettua tilaa käytetään vain kolmen vuoden iästä.

Vasta

Vasta-aiheet amplipulsipotilaan ovat:

 • Psykiatriset sairaudet, epilepsia.
 • Raskaus.
 • Suonikohjut, tromboflebiitti, tromboosi, verenvuotohäiriöt.
 • Sydämen vajaatoiminta, sydänkohtaus ja muut vakavat sydänsairaudet, verenpaine.
 • Hemofilia.
 • Muutaman ensimmäisen päivän vammojen ja murtumien jälkeen.
 • Mahdolliset kudokset ja akuutit infektiot.
 • Metalliproteesien läsnäolo.
 • Syöpäkasvaimet.

Laitteet ampli- pulssihoitoon

SMT-laitteet

Tämä laitteistosarja on tarkoitettu erityisesti ampli- pulsihoidon suorittamiseen sinimuotoisella moduloidulla virralla. Jokaisessa seuraavassa laitteen versiossa on parannuksia edelliseen verrattuna (luotettavuus, kompaktius, nykyisten säätöasetusten joustavuus, rajapinnan selkeys). Valmistaja NPF "Electroapparat", Bryanskin kaupunki.

Nykyisen lähettämisen keston muuttamiseksi ampli- pulssihoidolla on “Duration” -painike. On myös painikkeita, jotka säätelevät nykyisen modulaation taajuutta ja syvyyttä. Laitteet toteuttavat 4 tai 5 tyyppistä työtä, jotka vaihtelevat vaihtelemalla moduloitua virtaa muuntamattoman, tauko- tai moduloidun virran kanssa eri modulaatiotaajuudella.

SMT-laitteiden tärkeimmät mallit ja niiden tekniset ominaisuudet:

 • Laitteessa "Amplipulse - 4" on viiden koon ylälevyelektrodit. Laitepiiriin kuuluu korkeita ja säädettäviä matalataajuisia generaattoreita ja kytkintä, joka luo erilaisia ​​tiloja. Laitteessa on 4 tyyppistä työtä ja korjattu tila. Laitteen hinta - 20 000 ruplaa.
 • Laitteessa "Amplipulse 5br" on 5 erilaista työtä (2 suoristettua tilaa - negatiivinen ja positiivinen napaisuus), laastarilevyelektrodit, joissa on viisi kokoa ja hiili-grafiittielektrodit. Verrattuna edelliseen laitteeseen on lisätty uuden tyyppinen työ - 150 Hz: n moduloitujen värähtelyjen sarjan keskeytys ja taukot. Kustannukset ovat 30 000 ruplaa.
 • Laite "Amplipulse - 7M" toteuttaa yhden kanavan ja renkaan (4 kanavalla) toimintatiloja. Kukin kanava voi tuottaa katodia ja anodisia, korjattuja ja vaihtuvia virtauksia. Laitteen hinta on 70 000 ruplaa.
 • Laitteessa "Amplipulse - 8" on toimintamoodit täysin identtiset "Amplipuls - 7M": n kanssa, mutta eroavat siitä, että parametreja ohjataan käsikäytössä erillisillä painikkeilla ja joilla on kyky tehdä modulaatiokerroin yli 100%. Laitteen hinta - 30 000 ruplaa.

Yhdistetyt laitteet

Jotkin laitteet (esimerkiksi Refton-sarja) toteuttavat ampli- pulssihoidon lisäksi muita fysioterapian menetelmiä (diadynamiikka, galvaaninen, vaihteluvirta), mikä tekee niistä sopivia hyvin monenlaisille sairauksille.

Kahden galvanisesti eristetyn potilaan samanaikainen liittäminen laitteeseen ”Refton” (kaikkiin Amplipulse-sarjan laitteisiin - vain yksi kerrallaan). Ampli- pulssihoidon tila on tuettu vain yksikanavaisille (kussakin kahdessa kanavassa), nykyinen modulaatiokerroin on 125%.

Kantoaaltovärähtelyiden mahdollisten taajuuksien alue on paljon laajempi kuin Amplipulse-sarjan laitteiden: viimeksi mainitun 5 kHz: n vakiotaajuuden lisäksi toteutetaan kovaa signaalia (2–4 kHz) myös degeneratiivisten prosessien ja pehmeän (6–10 kHz) työskentelyyn. analgeesia, akuuttien ja tulehdusprosessien hoitoa

Stimul-1-laitetta käytetään useimmiten lääketieteessä käytettäessä lihasten sähköstimulaatiota, mutta sen kautta voidaan toteuttaa myös amplipulsihoitoa. Laitteessa on 4 toimintatilaa, jotka eroavat lähetysvirran kestosta ja paketin ja tauon suhteesta. Sarja sisältää erilaisia ​​muotoja ja kokoja sisältäviä elektrodeja, jotka on karkaistua kangasta.

Miten menettely on?

Amplipulsihoitohoito tapahtuu useimmiten sairaalassa:

 • Menettelyn aikana amplipulsihoitoa tarvitaan joko istumaan tai valehtelemaan taudin sijainnista riippuen.
 • Ryhmä sopivia kokoisia elektrodeja sijoitetaan runkoon tai sen kanssa rinnakkain (selkärangan tapauksessa), kiinteä, sitten asetukset asetetaan alkuasentoon (vaaditaan tietyllä hoito-ohjelmalla).
 • Käynnistä laite alhaisella teholla, kasvaa hitaasti, kunnes potilas tuntuu kivuttomalta, mutta hyvin havaittavalta pulssiolta.
 • Päivää ennen amplipulsihoidon aloittamista potilaan tulisi lopettaa lääkityksen ottaminen 4-5 tunnin ajan kevyen ruoan ottamiseksi.
 • Menettelyjen aikana on suositeltavaa kieltää ruokaa, joka stimuloi kaasujen muodostumista ja aiheuttaa turvotusta (palkokasvit, ruisleipä).

Ohjeet laitteen käytöstä kotona

Vahvistimen hoito toimii oikein vain seuraavien ympäristöparametrien mukaisesti (poikkeamat niistä ovat täynnä sivuvaikutuksia tai laitteen rikkoutumista):

 • Kosteus on enintään 80%.
 • Ilmakehän paine 650-800 mm Hg..
 • Huoneen lämpötila 10-35 astetta. Celsius.
 • Verkkojännite on 220 wattia.

Turvallisuus käytettäessä

Jotta amprotooppihoito saattaisi hyödyntää mahdollisimman suurta hyötyä eikä aiheuttaisi odottamattomia epämiellyttäviä seurauksia, on välttämätöntä noudattaa tiukasti turvallisuussääntöjä kotona hoidon aikana:

 • Älä kytke laitetta päälle, kun poistat kotelon.
 • Älä käsittele laitteen vianmääritystä irrottamatta sitä verkosta etukäteen.
 • Ennen kuin asetat elektrodit potilaan runkoon, tarkista johdon eristys ja laitteen oikea liitäntä.
 • Elektrodien sijainnin muuttaminen rungossa on mahdollista vain nollavirralla.
 • Kun amplipulse pään ja kaulan vähimmäisvirta on käytössä.
 • Aseta elektrodit vain kuivalle iholle, ennen kuin asetat elektrodit, varmista, ettei niissä ole tulehdusta, halkeamia tai ihovaurioita.
 • Kommunikoi potilaan kanssa menettelyn aikana (jos hän sanoo olevansa epämiellyttävä, vaikutusvoimaa tulisi vähentää).

Amplipulsihoidon sivuvaikutukset

Haittavaikutukset, kun käytetään amplipulsihoitoa, voivat ilmetä seuraavissa tilanteissa:

 • Jos menettelyt toteutettiin vasta-aiheiden vastaisesti.
 • Jos potilas on yliherkkä sähköiskulle.
 • Jos lääkeaineiden ja aineiden kulkeutumiseen kudoksiin on käytetty ampli- pulsihoitoa, voi esiintyä refluksointia tai ummetusta.
 • Jos laitteen käyttöä koskevia sääntöjä ei noudateta.

Ampektiivi gynekologiassa

CMT-fysioterapia: mitä se on ja miten se toteutetaan, terapeuttiset vaikutukset, arviot

Liitosten hoidossa lukijamme käyttävät Artradea. Kun näemme tämän työkalun suosion, päätimme tarjota sen sinulle.
Lue lisää täältä...

Fysioterapia on suosittu, se pystyy selviytymään monista sairauksista. Menetelmän ydin on se, että vaikutus ihmiskehoon tapahtuu ei pillereillä vaan erityislaitteilla. Tämän seurauksena saavutetaan suuntaava ja selkeä vaikutus, joka johtaa nopeaan parannukseen. SMT: n fysioterapia on tehokasta monilla aloilla: selkärangan ja nivelten sairaudet, neurologiset patologiat, kasvullisen verisuonijärjestelmän sairaudet, virtsatieteen sairaudet, gynekologiset sairaudet, ruoansulatuskanavan sairaudet.

Fysioterapian hinta riippuu taudin erityisestä tyypistä ja käytetystä laitteesta, yhden istunnon ajasta ja koko hoidon kestosta.

Artikkelin sisältö:
Mikä se on
Fysioterapialaitteet
Miten on
Arviot

Mikä on CMT-fysioterapia

CMT-hoito: mikä se on? Se on eräänlainen moduloitu pulssihoito. Vaikutukset potilaan kehoon suoritetaan sähkövirralla, jonka matalataajuinen impulssikomponentti vastaa ihmisen impulsseja. Fysioterapiaa käytetään yleisimmin tuki- ja liikuntaelinjärjestelmän ja hengityselimiin liittyvien sairauksien hoitoon. Fanit ja viholliset fysioterapiassa riittävät.

Kannattajat jättävät arviot, joissa ne erottavat menettelyjen yksinkertaisuuden ja kivuttomat vaikutukset, jotka auttavat selviytymään sairaudesta. Ne, joilla on kielteinen asenne fysioterapiaan, eivät yleensä pidä menettelyä riittävän tehokkaana, suurin osa positiivisista vaikutuksista johtuu itsehypnoosista, jos hoidossa käytettiin standardimenetelmiä (tabletteja, laukauksia), niin niitä käytettiin myös. Menetelmän tehokkuus on kuitenkin osoitettu, monet lääkärit suosittelevat sitä potilaille.

Amplipulsihoito: mikä se on, se on sinimuotoisten pulssien vaikutus ihmiskehoon. Tätä varten lääkärit valitsevat virrat, joiden taajuus on enintään 5 kHz. Matalataajuiset virrat kulkevat ihon läpi ja vaikuttavat suoraan lihaksiin ja hermoihin, lievittävät lihaskouristuksia, parantavat verenkiertoa. SMT-esite on tarkoitettu tuki- ja liikuntaelimistön ja nivelten, keuhkojen ja keuhkoputkien neurologisille sairauksille ja verenkiertoon.

Fysioterapiamenetelmien tyypit

Terapeuttisten toimenpiteiden ydin on fyysisten tekijöiden vaikutus ihmiskehoon. Tämän altistumisen seurauksena epämukavuuden kiput poistetaan. Menetelmän etuna on myös sen käyttöturvallisuus. Menettelyn valinta riippuu alkuperäisistä merkinnöistä, potilaan iästä.

Induktio (altistuminen vaihtelevalle magneettikentälle) on tarkoitettu keskushermoston, sisäelinten selkärangan ja tulehduksen hoitoon. Fysioterapian menetelmän ydin on huokosvirtojen, jotka muuttuvat lämpöksi, vaikutus kehoon. Tämän seurauksena lihasten värjäys, kouristusten poistaminen, verenkierron parantuminen vähenee.

UHF-hoito (ultra-taajuus sähkömagneettinen kenttä) on määrätty potilaille, joilla on ENT-sairauksia, akuuteissa tulehdusprosesseissa. Tekniikan ydin on kehon imeytyminen ja niiden muuttuminen lämpöenergiaksi.

Magnetoterapia (matalataajuinen magneettikenttä) palauttaa immuniteetin, parantaa verenkiertoa, poistaa patologiset prosessit.

Ultraäänihoito johtaa eräänlaiseen kudoshierontaan, joka johtaa hormonaalisen taustan parantumiseen, parantaa immuunijärjestelmää ja kehon kykyä itsehoitaa sairauksia.

Fonoforeesi, joka käyttää paitsi ultraääntä, myös voiteita, voiteita, auttaa selviytymään gynekologisista ja urologisista ongelmista.

Laserterapia stimuloi kehoa yleensä, parantaa aineenvaihduntaa ja parantaa immuunitoimintoja.

Fysioterapialaitteet

CMT-fysioterapiaa käytetään eri laitteiden avulla. Kannettava: Beam-2, Beam-3, Amplipulse-7, on kätevä käyttää, niitä voidaan käyttää paitsi sairaalahoidon olosuhteissa myös sairaanhoitolaitoksessa, myös itsenäisesti kotona. Klinikat käyttävät kiinteitä laitteita: Amplipulse-5Br, Refton-01. Ulkomainen radiotermi, ThemaSpec600, on myös laajalti käytössä, niiden tehokkuus on korkeimmalla tasolla.

Lääkinnällisten laitteiden tyypistä riippuen kehon vaikutukset ja tyyppi muuttuvat. Kun hoidat kiinteän laitteen kanssa, potilaan on makaa sohvalla, jossa on kannettava, vain istu tuolilla tai istu. Tämän jälkeen fysioterapialaite erityisten elektrodien avulla on kiinnitetty runkoon, kun taas peittoalueen tulisi ulottua koko vaikutusalueelle. Fysioterapiaprosessi voi saavuttaa tunnin (yleensä ulkomaisten laitteiden vaikutus on noin puoli tuntia, kotimainen - noin 50 minuuttia). Kaikkien fysioterapiassa käytettävien laitteiden vaikutus, kivuton, henkilö ei tunne vaikutusta kehoon.

Laite "Amplipuls": laitteen toiminnan periaate

Laitetta Amplipulse käytetään lääketieteellisissä laitoksissa, kauneussalongeissa tai kotona potilailla itse. Laite tuottaa neljän tyyppisiä virtoja (joilla on jatkuvia ja ajoittaisia ​​vaikutuksia) ja se vaikuttaa vaihtelevan virran tilaan, jossa on erilainen napaisuus.

Se luo mikrokontrollerin asettaman virran, se tarjoaa myös tasaisen nousun ja laskun. Tällä tavoin syntyvä jännite seuraa nykyistä vahvistinta ja sitten muuntajaa ja laitteen liitintä. Vaikutus on asetettu erityistilakytkimelle. Nyt myynnissä on useita erilaisia ​​laitteita, riippuen julkaisupäivästä. Viimeisin niistä on lisäominaisuuksia ja pienempiä mittoja.

Käyttöaiheet SMT-fysioterapian käyttöön

Amplipulsihoitoa käytetään laajalti klassisessa lääketieteessä ja traumatologiassa. Tärkeimmät merkinnät ovat:

 • nivel- ja selkärangan sairaudet (lihasten atrofia, nivelrikko, osteokondroosi);
 • neurologiset sairaudet (plexiitti, neuroosi, masennus);
 • verenkiertohäiriöt ja laskimojärjestelmän työ;
 • gynekologiset ja urologiset sairaudet (munuaiskivet, eturauhassairaudet, hedelmättömyys, kysta);
 • ruoansulatuskanavan sairaudet (gastriitti, koliikki, haavaumat, ummetus);
 • keskushermoston sairaudet (aivoverisuonit, aivovammat);
 • tulehdus leikkauksen jälkeen;
 • hengityselinten sairaudet (keuhkoputkentulehdus, astma).

Vahvistushoito ja sen käyttöaiheet ja vasta-aiheet ovat laajat, mutta samalla on mahdotonta ajattelemattomasti käyttää laitteita yksinään ilman lääkärin määräystä. Vain asiantuntija voi määrittää optimaalisen valotusajan ja tarvittavien toimenpiteiden määrän.

Istunnon valmistelu

Istunnon valmistelu ei vie paljon aikaa. Potilaan kehon tulee olla puhdas ja kuiva (pesun aikana ei ole suositeltavaa käyttää keinotekoisia pesuaineita). Tämän jälkeen potilas sijaitsee kätevästi sohvalla niin, että tämä paikka ei aiheuta epämukavuutta jonkin ajan kuluttua. Lääkäri valmistelee tarvittavat työkalut.

Lisäksi potilaan valmistelu riippuu hänen sairaudestaan. Esimerkiksi, jos hoito on suunnattu mahalaukun tai suoliston sairauksiin, se suoritetaan aamulla - et voi syödä mitään aamiaisella. Lihas- ja liikuntaelimistön sairauksien hoidossa voit suorittaa istunnon milloin tahansa.

Metodologia

CMT-fysioterapian suorittamismenettely on yksinkertainen, kaikki tässä riippuu hoidettavan laitteen laadun enimmäismäärästä. Riippuen sairastuneesta alueesta potilas makaa sängyssä, seisoo tai istuu. Tämän jälkeen:

 1. Lääkäri kiinnittää elektrodin imukuppeihin (sen on peitettävä koko vaikutusalue);
 2. Jos hoito koskee gynekologiaa, elektrodit levitetään vaseliinilla;
 3. Potilas odottaa hiljaa menettelyn päättymistä (kestää 10 minuuttia - 1 tunti).

Joissakin tapauksissa tekniikat yhdistetään toisiinsa käyttämällä lääkkeitä, esimerkiksi Dimexide, elektroforeesiin.

Miten suorittaa menettely kotona

Fyysiset menettelyt suoritetaan yksin kotona tai sukulaisten avulla. Käytössä on pienempiä ja turvallisempia laitteita. Potilas voi valehdella tai seistä, kun laite kytketään (hoidon tyypistä riippuen). Menettely on samanlainen kuin lääketieteellisissä laitoksissa. On tärkeää noudattaa oikeaa altistumisaikaa, määrittää säteilyn tyyppi. Tutustu tarkemmin lääkärin kanssa tiettyihin sairauksiin liittyvien kotitoimien suorittamistavoista.

Terapeuttinen vaikutus

Terapeuttinen vaikutus on havaittavissa ensimmäisen istunnon jälkeen, henkilö havaitsee välittömästi kivun vähenemisen. Lisäksi fysioterapia lievittää lihaskouristuksia ja parantaa verenkiertoa.

Parantavia vaikutuksia ilmaistaan ​​myös:

 • aineenvaihduntaprosessien luominen;
 • lihasten rentoutumista;
 • lievittää jännitystä, stressiä;
 • solun aineenvaihdunnan parantaminen;
 • tonic-vaikutus.

Vasta-aiheet ja sivuvaikutukset CMT: stä

Potilaan kunnon heikkenemisen vuoksi fysioterapia ei koske tällaisia ​​sairauksia:

 • tuberkuloosi;
 • kasvaimet, joilla on epäilty syöpä;
 • röyhtäiset tulehdukset;
 • murtumat ja halkeamat;
 • raskaus;
 • tromboflebiitti;
 • sidosten ja hematomien repeämä;
 • hyytymishäiriö.

Jos potilaan kehoon on asennettu elektroninen laite, joka tukee tietyn elimen elintärkeää toimintaa, esimerkiksi sydämentahdistinta, fysioterapialaitteiden käyttö on ehdottomasti kielletty.

Vasta-aihe on allerginen reaktio, jonka aiheuttaa suvaitsemattomuus nykyisten impulssien vaikutuksiin.

Osteokondroosin menettelyjen ominaisuudet

Osteokondroosin hoito edellyttää menetelmän noudattamisen noudattamista:

 • potilas makaa sohvalla;
 • elektrodit on asennettu selkään kaikkein tuskallisimmalle kohdalle (kohdunkaulan, rintakehän tai lannerangan);
 • hermopäätteillä, voimakkailla kipuilla - elektrodit sijaitsevat pitkin koko selkärankaa;
 • nykyinen voimakkuus ja teho vähenevät puoleen verrattuna normaaliin.

Elektroforeesikurssi kestää vähintään 4 viikkoa.

Hoito lapsuudessa

Fysioterapiaa ei määrätä alle kuuden kuukauden lapsille. On muitakin rajoituksia:

 • laitteen altistuksen kestoa lyhennetään vähintään kaksi kertaa;
 • elektrodeja ei ole kiinnitetty, vaan ne on kääritty erityisillä siteillä;
 • Korjattu hoitomuoto ei koske 5 vuotta.

Kun fysioterapia lapselle, lääkärin on kysyttävä, onko epämukavuutta. Tämä auttaa määrittämään, onko vaarana haittavaikutuksia.

Turvatoimenpiteet, kun käytät amplipulseja

Ennen vahvistimen käyttöä on tärkeää tarkistaa, onko se hyvässä kunnossa. Asiantuntija tarkistaa, ettei johtimissa ole aukkoja, elektrodien kiinnitysaste. Vahvistetun pulssin käytöstä ei ole erityisiä varoituksia.

Potilaiden ja lääkärien arviot

”Tyttäret ovat panneet vakavan keuhkoputkentulehduksen. Pillerit eivät auttaneet, komplikaatiot alkoivat. En uskonut fysioterapiaan, mutta päätin kokeilla. Ensimmäisestä päivästä alkaen tytär alkoi hengittää helpommin, tuntea olonsa paremmin. ”

Alena, 32, Moskova

”Käytän laitetta kotona itse. Edut - helppo käyttö, normaali hinta. Minun, mutta myös sukulaisten, jotka nyt säännöllisesti pudottavat minua istuntoihin, vahvistivat tietysti tehokkuuden. Kymmenen hoitopäivän aikana paranin selkäänsä, mielestäni yleinen hyvinvointi on parantunut. ”

Fysioterapia on moderni ja kivuton menetelmä, joka auttaa paitsi aikuisia myös lapsia. Tietenkin on vaikeaa pitää vähintään kymmenen minuuttia vauvalle sohvalla, mutta silti tämä menetelmä on osoittautunut paremmaksi kuin tablettien tai injektioiden käyttö varhaisesta iästä lähtien. Oksana, lastenlääkäri.

Cure arthrosis ilman lääkitystä? Se on mahdollista!

Hanki ilmainen kirja ”Step-by-step suunnitelma polven ja lonkkanivelen liikkuvuuden palauttamiseksi nivelrikon sattuessa” ja alkaa toipua ilman kalliita hoitoja ja toimintoja!

Vahvistushoito fysioterapiassa: toimintamekanismit, käyttöaiheet ja vasta-aiheet, johtamistavat

Fysioterapian tehostushoito on yleinen tekniikka, jota käytetään erilaisten sairauksien hoitoon, ennen kaikkea nivelsairauksiin. Tällä fysioterapialla on positiivinen vaikutus kehoon, koska sinimuotoisilla moduloiduilla virroilla on sähköstaattista vaikutusta biologisiin kudoksiin. Tällainen menetelmä voidaan toteuttaa sairaalassa, klinikalla tai jopa kotona, jos potilaalla on erityinen laite. On tärkeää huomata, että ampli- pulsihoitoa tulisi käyttää vain lääkärin kanssa neuvoteltuaan, sillä tällaisella menetelmällä on tiettyjä käyttöaiheita ja vasta-aiheita, joiden noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa taudin etenemistä tai fysioterapian haittavaikutusten kehittymistä.

Vaikutukset kehoon

Amplipulsihoidon toimintamekanismi on hyvin tutkittu, se välittyy sähkövirran kautta, joka syntyy erikoislaitteella ja siirretään kehoon elektrodien kautta. Tällöin matalataajuiset virrat saapuvat tietyin aikavälein jatkuvalla vahvistuksella hyväksyttäviin arvoihin, jolloin voimme parantaa tekniikan vaikutusta.

Nivelten tai sisäelinten sairauksien ampli- pulsihoidon terapeuttisen vaikutuksen mekanismi on seuraava:

 • verenkierron parantaminen aluksissa;
 • regeneraatioprosessien aktivointi solu- ja kudostasoilla;
 • kudoksen aineenvaihdunnan kiihtyminen;
 • sileiden lihasten kuitujen ja luustolihasten jne.

Fysioterapian monimutkainen vaikutus Amplipulse-laitteen avulla mahdollistaa tämän fysioterapian suosituksen useimmille potilaille, joilla on tulehduksellisia muutoksia nivelissä, sekä kivun oireyhtymää. On huomattava, että menettely olisi osoitettava istuntojaksona.

Lihas- ja liikuntaelimistön sairaudet

Ampulsihoito on tärkeä osa osteo-nivelen sairauksien hoidossa, koska se eroaa muista menetelmistä useilla eduilla:

 • sillä on voimakas analgeettinen vaikutus ilman ei-steroidisia tulehduskipulääkkeitä;
 • parantaa veren virtausta, aineenvaihduntaa ja ruston ja sidekudoksen regeneroitumista;
 • stimuloi lihaksia ja estää niiden atrofiaa;
 • eliminoi turvotuksen ja tulehdusprosessit.

Matalataajuisilla virroilla on voimakas terapeuttinen vaikutus jopa patologisen prosessin syvällä lokalisoinnilla. Tämä johtuu tämän tyyppisen virran fysikaalisista ominaisuuksista, joissa on sinimuotoisia ominaisuuksia.

Osteo-nivellaitteen häviämisellä fysioterapian käyttö mahdollistaa taudin tärkeimpien oireiden poistamisen pitkään.

Käyttöaiheet ja vasta-aiheet

Vahvistava hoito on ei-farmakologinen sairauksien hoitomenetelmä, jota rajoittavat käyttöaiheet ja vasta-aiheet. Menettelyn ohjeita ovat:

 • osteokondroosi ja mahdolliset muut degeneratiiviset prosessit nikamien välissä;
 • tulehdukselliset prosessit selkäydinhermoston juurissa;
 • erityyppiset niveltulehdus;
 • nivelreuma;
 • selkärangan epämuodostumat;
 • luunmurtumat (regeneraation nopeuttamiseksi).

On tärkeää huomata, että fysioterapiaa Amplipulse-hoidon muodossa voidaan käyttää myös sisäelinten sairauksien hoitoon:

 • tulehdukselliset sairaudet missä tahansa lokalisoinnissa (esimerkiksi pyelonefriitti, keuhkokuume jne.) taudin akuutin jakson ulkopuolella;
 • keskus- ja perifeerisen hermoston vauriot;
 • ateroskleroottiset muutokset verisuonessa;
 • sairaudet gynekologiassa;
 • ylipaino;
 • oftalmologiset sairaudet jne.

Amplipulsihoidon käyttö on mahdollista lapsilla ja aikuisilla. Sen käyttöön on kuitenkin olemassa useita rajoituksia:

 • jokaisen etiologian kuume;
 • röyhkeä tulehdusprosessi;
 • hemostaasihäiriöt;
 • raskausaika;
 • hyvänlaatuisia tai pahanlaatuisia kasvaimia;
 • sisäelinten dekompensoidut sairaudet;
 • sydämentahdistin tai muu istutettu metallilaite;
 • suonikohjuja;
 • avoimet luunmurtumat;
 • yksittäinen sietämättömyys sähkövirtaan.

Potilaan vasta-aiheiden tunnistamisessa lääkärin tulee luopua tästä fysioterapiasta ja valita toinen hoitomenetelmä.

Potilaan valmistelu

Amplipulsihoitoa varten potilas ei ole sairaalassa, joten erityistoimenpiteitä ei tarvita. Yleensä tämä hoito suoritetaan avohoidossa fysioterapiahuoneissa.

Potilaan pääasiallisena tehtävänä on osallistua säännöllisiin istuntoihin säännöllisesti ja olla myöhässä heidän kanssaan, koska muuten laite voi olla toisen henkilön käytössä. Fysioterapeutti vahvistaa istuntojen lukumäärän ja tiheyden tunnistetun taudin, sen vakavuuden ja olemassa olevien oireiden, kuten kivun, perusteella.

On huomattava, että ihon, johon elektrodit on sijoitettu, on oltava puhdas. Sairaalan vierailun aikana potilaita suositellaan käyttämään vaatteita, jotka mahdollistavat helposti patologisen keskittymisen.

kuljettavat fysioterapia

Monet potilaat ihmettelevät, mistä tehdä amplipulsihoitoa? Fysioterapiahuoneissa suositellaan. Viime aikoina on kuitenkin tullut esiin erityisiä kannettavia laitteita kotikäyttöön.

Potilas, suorittaessaan menettelyn, joko istuu tai valehtelee, mikä riippuu olemassa olevasta taudista ja elektrodien käyttöpaikasta. Elektrodit ovat itse pieniä suorakulmaisia ​​metallilevyjä. Samalla voidaan käyttää kahta samanlaista levyä.

Elektrodit levitetään iholle sen jälkeen, kun ne on aiemmin voideltu sähköä johtavalla geelillä, mikä vähentää kudosten vastustuskykyä.

Elektrodien asettaminen tapahtuu erityisissä kohdissa, jotka vastaavat tiettyä tautia ja diagnosoituja oireyhtymiä. Fysioterapeutti käynnistää laitteen minimitehoon ja lisää asteittain virran voimakkuutta. Silloin, kun potilas alkaa tuntea värähtelyä elektrodien alla, lääkäri lopettaa nykyisten arvojen vahvistamisen ja korjaa menettelyn alkamisajan.

Yksi fysioterapia-istunto kestää 15–25 minuuttia, mutta vakavissa tai monissa leesioissa sitä voidaan nostaa 50 minuuttiin tai kauemmin. Jos kyseessä on tällainen lasten fysioterapia, istunnon aikaa tulisi lyhentää kahdella tai useammalla kertaa. On huomattava, että potilas tulee rentoutua ja olla huolissaan olemassa olevasta värähtelystä, koska se osoittaa virran voimakkuuden oikean arvon.

Osteokondroosin tehostushoito

Osteokondroosille on tunnusomaista voimakas kivun oireyhtymä, lihaskouristus ja tulehdusprosessi potilaan hermorakenteissa. Tässä mielessä tätä patologiaa voidaan hoitaa tehokkaasti vain integroidulla lähestymistavalla, joka sisältää ampli- pulssihoitoa. Tämä fysioterapian menetelmä mahdollistaa seuraavien vaikutusten saavuttamisen:

 • poistaa kipua, voimakasta kipua, ehkä tämän menetelmän yhdistelmää kipulääkkeiden ottamiseen (Ketorol, Nise, jne.);
 • vähentää tulehdusprosessin vakavuutta rustossa ja hermokudoksessa;
 • parantaa verenkiertoa selkärangan rakenteissa;
 • eliminoi paravertebraalisten lihasten kouristukset, mikä myös vähentää kivun voimakkuutta;
 • nopeuttaa rustokudoksen regeneroitumista, mikä auttaa estämään taudin etenemistä.

Fysioterapia tehdään altis. Erityiset elektrodit sijoitetaan kärsivän selkärangan ulokkeeseen - kaulaan, lapaluiden tai alaselän väliin. Jos välikappaleissa on merkittäviä muutoksia, niin on mahdollista säätää elektrodeja koko selkärangan kohdalla.

Käytetyt laitteet

Amplipulsihoitoa varten on suuri määrä laitteita: amplidiini, ampli- pulssi-4, ampli- pulse-5, jne. Kaikki ne kykenevät tuottamaan sähkövirtaa annetuilla arvoilla, mikä aiheuttaa fysiologisia vaikutuksia biologisiin kudoksiin.

Kuhunkin laitteeseen on kiinnitetty erilaisia ​​elektrodeja, joita voidaan käyttää sekä ihokäyttöön että erilaisten onteloiden, esimerkiksi mahaan, peräsuoleen, emättimeen jne., Syöttämiseen. Elektrodien mitat vaihtelevat suuresti, mikä mahdollistaa niiden käytön sekä lapsille että aikuisille.

Uskotaan, että kaikki laitteet vastaavat toisiaan. Nykyaikaisilla malleilla on kuitenkin suuri määrä säädettäviä parametreja, joiden avulla lääkäri-fysioterapeutti voi saada tarkempia ja tehokkaampia vaikutuksia. Lisäksi modernit laitteet ovat pieniä ja käteviä ohjauspaneeleja.

Turvallisuus menettelyn aikana

Käytettäessä ampli- pulssihoidon laitteita lääkärin ja potilaan on noudatettava tiettyjä turvallisuusmääräyksiä traumaattisen sähköiskun ja muiden komplikaatioiden kehittymisen estämiseksi:

 • Laite on liitettävä vain sähköverkkoihin, jotka täyttävät suositellut nykyiset parametrit;
 • kaikkien laitteen johtojen ja koteloiden on oltava ehjiä ja maadoitettuja sähkövammojen välttämiseksi;
 • manipulaatiot elektrodien kanssa olisi suoritettava vain, jos laite on kytketty pois päältä, koska sähkövirtaa käytetään jatkuvasti laitteen metalliosiin sen käytön aikana;
 • Potilaalle ei saa missään tapauksessa muuttaa sähkövirran parametreja toimenpiteen aikana.

Näiden suositusten noudattamisen tarkoituksena on ylläpitää potilaan terveyttä. Sähköisiä vammoja, kuten palovammoja, esiintyy useimmiten potilaan tai lääketieteellisen henkilökunnan huolimattomuuden vuoksi.

Fysioterapia on tärkeä paikka tuki- ja liikuntaelimistön ja sisäelinten sairauksien hoidossa. Amplipulsihoito on nykyaikainen menetelmä kivun oireyhtymän, tulehduksellisen prosessin ja dystrofisten muutosten eliminoimiseksi. Tämä menettely suoritetaan pääasiassa avohoidossa eikä se vaadi potilaan erityistä valmistelua. Fysioterapeutti määrittelee ampli- pulsihoitoa, jos tämän menetelmän vasta-aiheita ei ole, sillä muuten ei-toivottujen terveysvaikutusten riski kasvaa merkittävästi.

Suuntaviivat Amplipulse-laitteiden lääketieteelliseen käyttöön

Suuntaviivat Amplipulse-laitteiden lääketieteelliseen käyttöön

(Tehtaan suositukset)

Laite "Amplipulse" on yleinen monitoiminen laite terapeuttisia vaikutuksia varten; sinimuotoiset moduloidut virrat vuorotellen ja oikaisutilassa (vakio). Laitteessa on neljä itsenäistä kanavaa, joiden avulla voit samanaikaisesti vaikuttaa neljään menettelykenttään. Laitteessa on myös sähköpistotila, jonka avulla voit toimia sinimuotoisten moduloitujen virtojen CMT biologisesti aktiivisissa kohdissa.

SMT: n terapeuttisten vaikutusten päätyypit:

-stimuloidut hihnat ja sileät lihakset.

Eri altistustyyppien erilaistettu terapeuttinen käyttö käsittää eri taajuus- ja modulointisyvyyden SMT: n, nykyisten pakkausten kontrastin sekä nykyisten pakettien ja taukojen ajan suhteen.

Korkean modulointitaajuuden omaavaa CMT: tä (80-100 Hz) käytetään akuutteihin kliinisiin oireisiin (voimakas kivun oireyhtymä, sympaattisten hermorakenteiden ärsytys, vegetatiiviset-verisuonihäiriöt, tulehdusilmiöt), verisuonten kouristuksiin ja sisäisiin onttoelimiin, kun ne altistuvat pääalueelle, heijastusvyöhykkeet.

CMT: n käyttö 30 - 50 Hz: n modulointitaajuudella on tarkoitettu subakuuttien ja kroonisten sairauksien hoitoon (kohtalaisen selvä kipuoireyhtymä (sympaattisen kielen puuttuessa), degeneratiiviset-dystrofiset prosessit, proliferatiivisten prosessien stimulointi ja hypotrofian ilmiö.

10-20 Hz: n taajuuksia, joilla on voimakas ärsyttävä vaikutus, käytetään moto- ja sensoristen kudoselementtien stimuloimiseen.

Vähentämällä virran ja modulointisyvyyden kestoa virran ärsyttävä vaikutus pienenee. Virta- ja modulointisyvyyden keston kasvulla on voimakkaampi stimuloiva vaikutus (sähköinen stimulaatio perifeerisen neuriitin denervoinnin aikana).

Laitteen oikaisutilan läsnäolo sallii eri lääkeaineiden elektroforeesin samanaikaisesti neljällä menettelykentällä. Suurin määrä lääkeaineita per menettelytapa siirretään, kun käytetään 1 ja 4 erilaista työtä (1 ja 4 tyyppistä vaikutusta) yksikanavaisessa tilassa ja käyttäen rengastilaa (6 ja 7 tyyppistä vaikutusta).

CMT-elektroforeesissa käytetyt lääkeaineet

Syöttöioni

keskittyminen

polaarisuus

Kun työskentelet yhdellä kanavalla, kaikkia tunnettuja valotusmenetelmiä käytetään sekä vuorotellen että suoristetussa tilassa.

Nelikanavaisten tekniikoiden käyttöä suositellaan tapauksissa, joissa hoidon kannalta on välttämätöntä käyttää samanaikaisesti useita prosessi- kenttiä.

Menetelmä ylempien ja alempien raajojen alusten häviävien sairauksien hoitamiseksi

CMT: tä käytetään sairauksien hävittämiseen 1 - 2 vaiheessa valtimoiden vajaatoimintaa.

Isku tapahtuu lannerangan paravertebral - 1 -kentällä, reiden 2 kentän etu- ja taka-alueella,

jalka-3-kentän sisä- ja ulkopinnan pinta-ala, jalka-4-kentän taka- ja istutuspinnan pinta-ala.

Nikotiinihapon monistamista on suositeltavaa tehdä lannerangan alueella. Korjattu tila, modulaatiotaajuus 100 Hz, syvyys 50%, työn tyyppi 3.4. Pakettien kesto 2-3 sekuntia. Raajojen alue vaikuttaa sähköstimulaation moodiin. Tila on muuttuva. Käytetään kanavayhteyden rengasperiaatetta. Samanaikainen vaikutus molempiin raajoihin: 1 prosessi-kenttä - reiteen, 2 kenttää - yhden raajan sävy, 3 kenttää - reiteen ja 4 kenttää - toisen raajan sävy.

Jotta saavutettaisiin selvempi vaikutus tiettyyn alueeseen, on mahdollista yhdistää kaksi kanavaa yhdeksi prosessikentäksi.

Käytetään 7 erilaista vaikutusta, 5 työtyyppiä, modulaatiotaajuus 100 Hz, lähetysaika 2,5 s, modulointisyvyys 50-100% riippuen verenkiertohäiriön asteesta.

Virran voimakkuus johtuu vähäisestä tärinän tunteesta heikoihin lihaksen supistuksiin. Kanavan toimintajakso on 10 s. Altistumisaika 10-20 minuuttia. Kurssi 10-15.

Samoin suoritetaan altistuminen ylempien raajojen alusten taudeille.

Lannerangan osteokondroosin hoitomenetelmä radikulaarisen oireyhtymän kanssa

Lannerangan alueella suoritetaan ampli- pulssianesteetit tai ganglioblokatorov suoristetussa tilassa. Työt 3 ​​ja 4 5 minuutin ajan. Akuutti prosessi - modulaatiotaajuus 100 Hz, syvyys 25-50%;

Subakuuttimodulaatiotaajuus 50-80Hz, syvyys 50-75%;

Krooninen - modulaatiotaajuus 30 Hz, syvyys 75-100%.

Raajan kanavan kytkentäperiaatetta käytetään raajan ja gluteaalialueen alueen vaikuttamiseksi.

Menettelytavat - gluteaalinen alue, reiden takapinta, sääriluun takapinta. Kivun eniten vakavuuden vyöhykkeellä on mahdollista liittää kaksi kanavaa yhteen toimintakenttään. Käytettiin 7-tyyppistä altistusta, 5 työtyyppiä, modulaatiotaajuutta ja syvyyttä prosessin vakavuudesta riippuen. Muuttuva tila] tai suoristettu tapauksissa, joissa huumeiden käyttöönotto on tarpeen. Paketin kesto - 2,5 s. Kanavan toimintajakso on 10 s. Altistumisaika 10 - 20 minuuttia Kurssi - 8-15 vuorokautta.

Menetelmä lihasten sähköiseksi stimuloimiseksi pitkäaikaisen immobilisaation aiheuttaman atrofian läsnä ollessa

Elektrostimulaatio suoritetaan sen jälkeen, kun kipsi on otettu pois toiminnallisesti heikentyneiden lihasten alueelta nivelen jäykkyyden läsnä ollessa. Raajojen lihaksen alueella olevat elektrodit ovat päällekkäin pituussuunnassa. Reiteen etupinnan pinta-ala on 1 kenttä, reiteen takapinnan pinta-ala on 2 kenttää, sääriluun etupinnan pinta-ala on 3 kenttää, sääriluun takapinnan pinta-ala on 4 kenttää.

Jos liitoksen kontrasti on, voit lisäksi vaikuttaa liitosalueeseen, sitten liitoksen etu- ja takapintaan.

Pyöreiden yhteystilojen kanavat -1,2,3,4 prosessi-kenttä.

Kanavien 4–16-vuotiaiden käyttöaika. Käyttää 6 eri altistustyyppiä, 2 työtyyppiä, koskemattomien lihasten modulaatiotaajuutta -100 Hz, vaurioituneita lihaksia - 20-30 Hz, syvyyttä 50-75%, virran voimakkuutta - kunnes saadaan selkeä lihasten supistuminen.

Menettelyn kesto on 10-25 minuuttia. Menettelyt on suoritettava 2 kertaa päivässä.

Nopeamman vaikutuksen aikaansaamiseksi on suositeltavaa yhdistää vaikutus raajojen alueeseen soveltamalla samoja CMT-parametreja selkäytimen vastaavien segmenttien alueelle.

Liikalihavuuden hoito
(ulkoinen perustuslaki)

Liikalihavuuden hoito koostuu joukosta toimia, kuten ruokavaliohoitoa, lääkehoitoa, fysioterapiaa, psykoterapiaa, fysioterapiaa ja hierontaa. Fysioterapiatoiminnot vähenevät siten, että ne nimittävät menettelyjä, jotka edistävät metabolisten prosessien stimulointia, tehostavat lipolyysin prosesseja.

Perinteisesti näihin tarkoituksiin käytetään hydroterapiaa ja matalataajuisten impulssivirtojen vaikutusta rasvakudoksen suurimpaan kerrostumiseen. Kun käytetään perinteisiä ampli- pulssihoidon laitteita, menettely on melko työlästä ja vaatii usein paljon aikaa. Työskennellessäsi "Amplipulse-7" -laitteella rengastilassa, menettelyyn käytetty aika lyhenee merkittävästi ja hoidon tehokkuus kasvaa.

1 prosessi-kenttä - paravertebraalinen lannerangan, 2-kentän - gluteaalisten lihasten ja selkäpuolen reiden vasemmalla ja oikealla puolella (menetelmä elektrodien levittämiseksi poikittais- tai poikittaissuuntaisesti) suurimpien rasvapitoisuuksien alueella, 3 etupuolen vatsan pinta-ala.

Tila on vaihteleva, rengasmenetelmä elektrodien kytkemiseksi. Kanavat liitetään kenttien numeroinnin mukaan. Vaikutus - 6, työn tyyppi - 2. Modulaatiotaajuus 100 Hz, modulointisyvyys - 100%. Virtauksen virtausaika on 4-8 s. Nykyinen erottuvan värähtelyn tunne. Menettelyn kesto on 25 minuuttia. Kurssi on 15-20 menettelyä. Jos saavutetaan positiivinen tulos, suositellaan hoidon toistuvaa toistamista. Kurssien välinen aikaväli valitaan erikseen.

Menetelmä suoliston lihasten atonisen tilan hoitamiseksi

SMT: n vaikutus suoliston lihaksille edistää suoliston sävyjen ja peristaltiikan paranemista, ja sillä on myös tonic vaikutus hermoston toiminnalliseen tilaan.

Tila on vaihteleva, rengasmenetelmä elektrodien kytkemiseksi. Prosessikentän elektrodit 1 on päällekkäin sakraalisen selkärangan paravertebraalisen alueen 2 kanssa - etupuolen vatsan seinään nousevan paksusuolen alueella, 3 - poikittaiskoolon etupuolen vatsan seinämässä, 4 - laskevan paksusuolen etupuolen seinämässä.. Kanavien yhdistäminen vastaa prosessi- kenttien numerointia.

Vaikutus - 6, työn tyyppi 2, modulaatiotaajuus - 10-20 Hz, modulointisyvyys - 100%. Virran virtausjakso on 8-16 s. Virran voimakkuus on selvä, mutta vatsan seinämän lihasten supistukset elektrodien alle saadaan.

Menettelyn kesto on 15 minuuttia. Menettelyt suoritetaan päivittäin, niiden kokonaismäärä 8–15.

Keuhkoputkien sairauksien hoitomenetelmä

(krooninen keuhkoputkentulehdus ja keuhkokuume, pitkäaikainen kurssi

keuhkokuumeesta astmaattikomponentin läsnä ollessa)

Samanaikaisen sairauden läsnä ollessa - kohdunkaulan ja rintakehän selkärangan osteokondroosi, tämä tekniikka, joka käyttää rengastilaa, on erityisen tehokas.

Prosessikentän elektrodit 1 on sijoitettu alemman kohdunkaulan ja ylemmän rintakehän selkärangan paravertebraaliseen alueeseen, 2 - interskalaarisella alueella, 3 - alemman rintakehän ja ylemmän lannerangan nivelten alueelle. Menettelykentän elektrodit 4 voidaan liittää proses- sikentän elektrodeihin 2 terapeuttisten vaikutusten parantamiseksi tai rintalastan alueelle. Muuttuva tila 7 iskun tyyppi 5 työn tyyppi, modulaatiotaajuus - 80 Hz, modulaation syvyys 75-100%. Nykyisen 10 sekunnin kulku. Virran vahvuus - voimakkaan värähtelyn tunteeseen.

Menettelyn kesto on 10-15 minuuttia. Menettelyt suoritetaan päivittäin tai joka toinen päivä. Kurssi 10-15.

Keuhkoputkistovaikutuksen tehostamiseksi on suositeltavaa suorittaa aminofylliinin ampli- pulssi suoritetussa tilassa prosessi-kentän elektrodeista 2.

CMT: n vaikutusten hoito on vasta-aiheista, kun esiintyy voimakas tulehdusprosessi, johon liittyy merkittävä lämpötilan nousu.

Menetelmä kohtelun ja kroonisten tulehduksellisten sairauksien hoitamiseksi kohtuun, jota hedelmättömyys vaikeuttaa.

Kroonisten kohdun kroonisten tulehdussairauksien ja erityisesti lisäaineiden riittämätön hoito voi johtaa munanjohtimien samoin kuin peritubar-adheesioiden hajoamiseen (kokonaan tai osittain). Kaikki nämä patologiset häiriöt johtavat hedelmättömyyden kehittymiseen nuorilla naisilla. Tällöin on välttämätöntä suorittaa sähköinen stimulaatio pulssivirroilla tarttumien aktivoimiseksi ja hävittämisprosessit, stimuloivat munanjohtimien kineettistä aktiivisuutta.

Elektrostimulaation indikaatiot: krooniset kohdun ja tulehdussairauden tulehdukselliset sairaudet, joilla on heikentynyt lisääntymistoiminto (hedelmättömyys).

VASTA. Yleinen elektropulsiinihoidossa:

systeemiset veren häiriöt;

verenvuoto, taipumus verenvuotoon;

sydämen aktiivisuuden dekompensointi, heikentynyt verenkierto II-luokan yläpuolella;

munuaisten ja maksan vajaatoiminta;

aktiivinen keuhkojen ja munuaisten tuberkuloosi;

tromboflebiitti (sairastuneella alueella);

virtsatulehdus ja laskennallinen kolesystiitti (kun ne altistuvat vatsan ja alaselän kohdalle);

akuutti nivelrikko;

akuutit röyhtäiset tulehdusprosessit;

ihosairaudet akuutissa vaiheessa kärsineellä alueella;

yliherkkyys impulssivirralle;

endometrioosi, kohdun fibromyoma, akuutti kohtalainen tulehdus kohtuun ja lisäyksissä, suoliston polyposis.

Huomautus: Koko hoidon aikana ja sen jälkeen 1,5 kuukauden ajan ehkäisyä tarvitaan, jotta estetään kohdunulkoinen raskaus.

Sähköstimulaatiotekniikka (kuva 1)

Ne vaikuttavat 4 paria kenttiä: I - elektrodit kiinnitetään poikittain vasemmanpuoleisen kohtisuoran kohdun kohdalla;
II - samoin

on elektrodeja oikeassa reunassa; III - yksi elektrodi sijoitetaan häpylankin yläpuolelle, toinen - ristikon alueella; IV - vatsan kertakäyttöinen emätinelektrodi työnnetään emättimeen, ja toinen (normaali) sijoitetaan lisäosien alueelle vuorotellen vuorokaudessa sen liittyminen I- tai II-kanavaan. Jos salpingo-ooforiitin (adnexiitin) paheneminen oli selvästi yksipuolinen tai jos havaittiin salpingografiaa, IV-kanavan toinen elektrodi on pysyvästi kytketty ensimmäisen tai toisen parin etukenttään, joka sijaitsee patologisen kohinan puolella. Kanavien toimintatapa on sekarengasmainen, 1-III-kanavat toimivat "drift" -tilassa kanavien kautta tapahtuvan nykyisen siirtymisen rengasmaisen tilan kanssa. Nykyisen siirtymän aika nousee vähitellen 16: sta 32 sekuntiin. Kanava IV toimii "kiinteän taajuuden" tilassa. Nykyisen voimakkuus voimakkaan, mutta kivuttoman tärinän tunne (lihasten supistumisen tunne).

Kuva 1. Sähköinen stimulaatio, jossa on nykyisiä pulsseja kohdun tulehduksellisissa sairauksissa, joita hedelmättömyys vaikeuttaa.

Työskentely (annostelu) IV-kanava

Menettelyn kesto minuutteina

Huom.

Jos sähköstimulaation aikana tulehdusprosessin paheneminen on tapahtunut tai kipu on ilmaantunut, on tarpeen siirtyä sähköisen impulssiterapian menetelmään, jota suositellaan adnexiitin hoitoon. Vatsan emätinelektrodin puuttuessa elektrodien sijaintia voidaan käyttää xy-käsittelymenetelmän mukaisesti. adnexitis, mutta annostusparametrit suoritetaan sähköisen stimulaation menetelmällä.

Stimulaation aikana ja sen jälkeen 1,5 kuukauden ajan, naisen tulisi käyttää ehkäisyä estämään kohdunulkoinen raskaus.

Kroonisen prostatiitin hoitomenetelmä.

Kroonista eturauhastulehdusta leimaa eturauhasen rauhas- ja sidekudoksen vauriot. Tarttuva tulehdusprosessi hallitsee taudin kehittymistä, mutta allergisilla häiriöillä on tietty rooli. Ehkä eturauhastulehdus eturauhasen atonian taustalla ja eturauhasen, posteriorisen virtsaputken, endokriinisten häiriöiden pysähtyneen erittymisen vuoksi. Tärpäs taudin kulku ja hoidon tehokkuuden puute johtaa impotenssiin, hedelmättömyyteen. Pitkäaikaisen prostatiitin taustalla kehon kehossa kehittyvät neuroendokriinin ja immuunijärjestelmän häiriöt. Pitkäaikainen krooninen prostatiitti voi myös johtaa prospermiaan.

Käyttöaiheet elektropulsiohoitoon: krooninen eturauhastulehdus epätäydellisen ja täydellisen remission vaiheessa; krooninen eturauhastulehdus, jota vaikeuttaa impotenssi; krooninen eturauhastulehdus, jota vaikeuttaa hedelmättömyys.

Vasta-aiheet elektropulsiinihoidolle, yleinen (s. 10) sekä kroonisen prostatiitin, eturauhasen adenooman, hyvänlaatuisten ja pahanlaatuisten kasvainten lisääntyminen sukupuolielimissä ja peräsuolessa.

Käsittelymenetelmä (kuva 2)

Vaikutukset suoritetaan kolmella kenttäparilla: 1-2 kenttää lisämunuaisen projektioalueen alueella, II - 2 kenttää paravertebraalisesti sakraalisella alueella SI - S5: n tasolla, III - ontelon peräsuolen kertakäyttöelektrodi injektoidaan peräsuoleen, toinen tavallinen iho on kiinnitetty suprapubiseen alueeseen. Laitteen kanavat on liitetty vastaaviin kenttäkappaleisiin: kanava 1 on kanava -1, kanava 2 on yhdistetty kanavaan 2, kanava III on liitetty kanavaan 3 ja kanava IV on liitetty kanavaan 3.

Kuva 2. Kroonisen prostatiitin elektropulsihoito

Kanavien tila on sekarengas. I-II-kanavat toimivat "drift" -tilassa kiertomenetelmällä, jolla nykyinen siirtyminen tapahtuu kanavien kautta. Nykyinen 16–32 sekunnin siirtymäaika kasvaa asteittain hoidon aikana. Kanava IV toimii "kiinteässä taajuudessa" tilassa, jossa vakio taajuus on 100-120 Hz, kun krooninen eturauhastulehdus on epätäydellinen remissio, ja "drift" -tilassa taudin täydelliseen remissioon. Menettelyn kestoa nostetaan vähitellen 10-15 minuutista 20 minuuttiin. Kun otetaan huomioon kenttäparien vastaavuus kanavissa I ja II, on suositeltavaa muuttaa pulssien katodi- ja anodivaiheita puolella menettelyn ajasta.

Jos tulehdusprosessi pahenee ensimmäisten toimenpiteiden jälkeen, kaikki annostusparametrit on vähennettävä.

Hoitokurssi määritteli 12–14 menettelyä päivittäin tai joka toinen päivä.

On suositeltavaa toistaa hoitoja 1,5-2 kuukauden kuluttua.

Impotenssin käsittelymenetelmä

Impotenssi viittaa seksuaalihäiriöiden ryhmään. Kopulatiivisen toiminnan heikkeneminen (kyvyttömyys tehdä yhdyntää) voi olla sekä neurogeeninen, endokriininen, verisuoninen että mekaanisten esteiden vuoksi. Impotenssin neurogeeninen muoto jaetaan kortikaaliseen, selkärangan ja neuroreceptoriin. Kortikaalinen impotenssi liittyy aivojen toiminnallisiin tai orgaanisiin sairauksiin. Yleisin selkärangan impotenssin syy on seksuaalinen ylilyönti, keskeytetty tai viivästynyt sukupuoliyhteys, tyytymätön seksuaalinen kiihottuma, itsetyydytys. Neuroretseptorin impotenssi liittyy eturauhasen ja siemennesteen tulehduksellisiin sairauksiin sekä eturauhasen atooniin. Impotenssin endokriininen muoto liittyy kiveksen toimintahäiriöön. Impotenssin verisuonimuodossa tärkein rooli on sisäisen pylorisen valtimon haarojen ateroskleroosissa, arteriitissa ja joskus lantion valtimoiden ateroskleroottisessa prosessissa.

NÄKÖKOHDAT electropulse-stimulaatiolle: neurogeenisten (selkärangan ja neuroreceptorin) muotojen impotenssi,

endokriinisen muodon impotenssi, prostatiitti, jolla on heikentynyt lisääntymistoiminto (steriiliys), eturauhasen atoni.

VASTA-AIHEET, yleinen (s. 10), kroonisen eturauhastulehduksen paheneminen, eturauhasen adenoma, peräsuolen (suoliston) polyyppi (polypoosi), epäilys pahanlaatuisista, sekä sukuelinten ja suolien hyvänlaatuiset sairaudet.

ELECTROSTIMULAATIO-MENETELMÄ (kuva 3).

Vaikutukset tehdään 4 paria kenttää; I-2 elektrodit oikean reiteen mediaaliseen (sisäiseen) pintaan; II - 2 elektrodia kentässä

vasemman reiteen keskipinta; III -2 elektrodit lisämunuaisen alueella; IV - peräsuoleen kertyvä kertakäyttöinen elektrodi viedään peräsuoleen (se voidaan kostuttaa lääkeaineliuoksella, katso s. 20), toinen tavallinen elektrodi sijaitsee ristikon alueella (SI - S5).

Kuva 3. Electropulse-stimulaatio impotenssilla.

Kanavien tila on sekaryhmä. I-III-kanavat toimivat "drift" -tilassa ryhmäkanavalla nykyisen siirtymisen kautta kanavien kautta. Virran siirtymisaika 16: sta 32 sekuntiin vähitellen hoidon aikana kasvaa. Kanava IV toimii "kiinteän taajuuden" tilassa vakiotaajuudella 20 - 40 Hz. Nykyisen tunteen voimakkuus on ensin (ensimmäisissä menettelyissä) kohtalainen ja sitten vahva, mutta kivuton värähtely (kunnes lihasten supistuminen tuntuu). Menettelyn kesto - kasvaa vähitellen 10: stä 20: een (25) minuuttiin. Sähköisen stimuloinnin kulku koostuu 10–15 päivittäin tai joka toinen päivä suoritettavista toimenpiteistä.

On suositeltavaa toistaa sähköisen stimulaation kurssit 2-4 kertaa vuodessa. Jos krooninen eturauhastulehdus pahenee sähköisen stimulaation aikana, on välttämätöntä siirtyä prostatiitin hoidossa suositellun elektropulsiohoidon menetelmään (ks. Edellä).

Jos potilaalla on epämukavuutta hoidon aikana, on suositeltavaa vähentää kaikkia annostusparametreja tai tehon voimaa (virran voimaa).

Vatsaontelon elektrodin puuttuessa voit käyttää normaalia pienikokoista ihoelektrodia ja sijoittaa sen haaraan.

CMT: n levitysmenetelmä leikkauksen jälkeen
rasvaimun ja abdominoplastian jälkeen..

Toimenpiteen jälkeen mikrohemmon ja lymfosirkulaation vakavia loukkauksia tehdään jo seuraavana päivänä merkittävän turvotuksen, kudoshypoksia ja hapettuneiden aineenvaihduntatuotteiden kertymisen vuoksi. CMT: n käytöllä varhaisessa postoperatiivisessa jaksossa on ratkaiseva vaikutus, pesemällä kudoksen hajoamisen tuotteet pois. CMT: n käyttö on erityisen tehokasta potilailla, joilla on taipumus muodostaa laajoja infiltraatteja. Altistuminen suoritetaan leikkauksen jälkeisenä ja toisena päivänä. Jopa yhden altistuksen jälkeen yleinen tila on selvästi parantunut, kipu ja turvotus vähenevät. Menettelykentän elektrodit 1 sijaitsevat paravertebraalisesti alueella 4 vatsan seinämän alueen takana.

Tehostamaan vaikutusta merkittävimpien tiivisteiden alueelle käytettiin samanaikaisesti kahta kanavaa. Korjattu tila, vaikutuksen tyyppi 6, työn tyyppi - 2, modulaatiotaajuus - 80-100 Hz, voimakas ödeema -150 Hz, modulointisyvyys -75-100%. Kanavan toimintajakso on 8-16 s. Virran vahvuus voimakkaan värähtelyn tunteeseen. Kurssi - 5-7 päivittäistä menettelyä. Menettelyn kesto kasvaa hoidon aikana 10-20 minuutissa.

Laitteen "Amplipuls-7" käyttö
sähköakupunktion tilassa

Laitteen käyttö sähköpistotilassa laajentaa merkittävästi sinimuotoisten moduloitujen virtojen terapeuttisen käytön mahdollisuuksia. Parhaan käytettävissä olevan tekniikan vaikutuksesta käytettiin 5 erilaista työtä vaihtelevassa ja suoristetussa tilassa. Suoristetussa tilassa on mahdollista suorittaa lääkkeiden iontoforeesi elektrodien polariteetin mukaisesti.

Käytettäessä viritystapaa BAT-altistumiselle käytetään negatiivista elektrodia, jolla on voimakas ärsytys- ja resorbointivaikutus.

Sovellettaessa BAT: n altistumisen estomenetelmää käytetään positiivisen napaisuuden elektrodia, jolla on rauhoittava, kipua lievittävä, anti-inflammatorinen vaikutus.

Vaikutus parhaan käytettävissä olevaan tekniikkaan vaihtuvassa tilassa riippuu modulaation taajuudesta ja syvyydestä, nykyisten pakettien keston ja taukojen suhteesta ja virran intensiteetistä. Virran voimakkuus riippuu UAS: n sijainnista. Kun se on altistunut selän, alaraajojen alueelle, virranvoimakkuus vaihtelee välillä 200 - 250 μA, ja jopa 400 μA virta on hyväksyttävä gluteaalialueella.

Menettelyn aikana potilaan pitäisi tuntea pistelyä, lievää puhkeamista, tärinää, ehkä lämmön tunne. Tunne on miellyttävä ja kivuton.

 • Yliannostus, johon liittyy kipua tässä vaiheessa, ovat mahdollisia komplikaatioita, kuten palovammoja vaikutusalueella ja taudin voimakasta pahenemista. Kroonisten sairauksien hoidossa remissiossa virran tulisi olla minimaalinen potilaan heikkoihin subjektiivisiin tunteisiin nähden.

Yhden BAT: n altistumisaika sähköpistotilassa on 1 - 5 minuuttia. Yhden toimenpiteen aikana on suositeltavaa käyttää 5-6 pistettä. Menettelyn aikana hoito suoritetaan ensin ylemmän, sen jälkeen kehon alemman osan, selän ja vatsan kohdalla.

Sähköakupunktion käyttö on tehokas selkärangan osteokondroosin hoidossa radikaalisen oireyhtymän läsnä ollessa. Kivun esiintyvyydellä vaikutus kohdistuu distaalisten raajojen BAT-tekniikkaan suurimman kivun paikoissa. Käytetty muuttuva tila, 2 työtyyppiä, modulaatiotaajuus - 100 Hz, modulaation syvyys - 100%. Virran voimakkuus on jopa valon värähtelyn tunne, valotusaika on 2–5 minuuttia.

Moottorin toimintojen rikkomisen yhteydessä käytetään modulaatiotaajuutta - 30 Hz (muut parametrit ovat samat).

Liite A

Elektrodin emättimen reaktiivisen elektrodin levitysmenetelmä on suunniteltu elektroterapeuttisiin menetelmiin reaktiivisissa tai vaginaalisissa onteloissa:

jatkuvat ja jatkuvat matalataajuiset virrat tavallisissa galvanointimenetelmissä ja lääkkeen elektroforeesissa; impulssivirrat (dynaaminen, suorakulmainen, kolmiomainen, eksponentiaalinen, kaksivaiheinen, kaksisuuntainen);

Elektrodi on valmistettu puuvillapyyhkeestä, jonka sisäpuolella on koko pituudeltaan sähköä johtava johto, joka varmistaa sähköpotentiaalin tasaisen jakautumisen. Elastinen putki kulkee elektrodin läpi täyttämään vanupuikko valmisteella.

Elektrodi on sijoitettu sisääntuloputkeen ja se on varustettu mäntäputkella, joka muodostaa järjestelmän elektrodin syöttämiseksi onteloon.

Koko järjestelmä on pakattu yksittäisiin sinetöityihin pakkauksiin ja steriloitu.

Elektrodisovellus:

Esittele putki onteloon haluttuun syvyyteen; Siirrä sisäänpäin suuntautuvaa putkea suhteessa mäntäputkeen, vapauta elektrodi onteloon;

Irrota männän- ja sisääntuloputki;

Lääkeaineliuos annetaan käyttäen ruiskua injektointia varten katetrin läpi. Liuos imeytyy hitaasti, mutta ilman viiveitä. Pyyhkeen täyttämiseen tarvittavan lääkeaineen määrä on osoitettu elektrodimerkillä. Tamponin on oltava täysin kylläinen.

Kytke sähkölaitteen kaapeliyhteys sähköjohtimeen,
puristava eristävä pinnoite.

Menettelyn päätteeksi elektrodi poistetaan ompelemiseksi elektrodiin.
säiettä.

ELEKTRODE EI KÄYTETÄÄN KOSKEVAAN!

Amplipulsihoidon ja diadynamiikan hoitomenetelmät

Kirjasta "Fysioterapian opas" Ponomarenko G.N., Vorobiev M.G.

Elektrodien sijainti ja niiden koko, kun ne altistetaan CMT: lle ja DDT: lle monilla hoitomenetelmillä, ovat samat. Dianaamisen hoidon tapauksessa sovelletaan kuitenkin vakio- virtaa, ja yhden paikannuksen yhteydessä käytetään usein useita virran tyyppejä, samalla kun lisätään valotuksen intensiteettiä. Akuutin kivun kohdalla katodi sijoitetaan tavallisesti tälle alueelle ja aluksi vaikuttaa DN-virtaan 30-60 sekunnin ajan, minkä jälkeen KP-virtaa käytetään 2-3 minuutin ajan ja toimenpide suoritetaan altistamalla samanaikaisesti tasavirralle. Jos kyseessä on erittäin akuutti kipu, vaikutus kahden ensimmäisen päivän aikana rajoittuu DN-virtaan tai DV-virtaan (täysi-aalto) 2-3 minuutin ajan. Vahvistava terapeuttinen hoito suoritetaan yleensä korjaamattomalla vaihtovirralla ja sitä käytetään 3-5 minuuttia III ja IV PP. Jokaisen työn tyypin altistumisen kesto voidaan merkittävästi lisätä, kun patologinen prosessi (kipu) häviää.

Treminaalisen hermon diadynaaminen hoito (SMT-hoito)

Levitä pieniä pyöreitä elektrodeja kädenpitimeen. Yksi elektrodeista (katodi) asennetaan kolmiulotteisen hermon yhden haaran ulostuloon, toinen - kivun säteilytyksen alueelle. Vaikuta nykyiseen DN 20-30 s: iin ja sitten nykyiseen KP-arvoon 1-2 minuutin ajan. Nykyinen vahvuus - voimakkaaseen kivuttomaan tärinään; menettelyt suoritetaan päivittäin; kurssille - 6 menettelyä. Nykyisen SMT - III PP 3-5 min + IV PP 3-5 min tyyppi, modulaatiotaajuus 100-30 Hz, modulaation syvyys 25-75%, tila I, nykyisten pakettien kesto 2-4 s aikana. Altistuksen kokonaisaika yhdellä paikalla 6-8 minuuttia Virran vahvuus - kunnes ilmestyy voimakas kivuton tärinä; menettelyt suoritetaan päivittäin tai joka toinen päivä; per kurssi - 8-10 menettelyä. Kaikkien kolmiulotteisen hermon kolmen haaran alueen kipua kohden yksi puoli-naamion muodossa oleva elektrodi sijoitetaan kasvotunnetulle puolelle, ja toinen, 15 x 20 cm, sijoitetaan interscapular-alueelle. Altistumisparametrit ovat samat kuin trigeminaalisen hermon yhden haaran kohdalla.

Kuva Kaavio diadynaamisten virtojen vaikutuksesta: a - kolmiulotteisen hermon haarojen tappio; b - ylemmän kohdunkaulan sympaattisen solmun alueella; c - aivojen verisuonten ateroskleroosi

Ylemmän kohdunkaulan sympaattisen solmun alueen diadynaaminen hoito (SMT-hoito)

Heidän puolellaan olevan potilaan asennossa ne toimivat pienillä pyöreillä elektrodeilla manuaaliseen pidikkeeseen. Katodi on sijoitettu 2 cm: n alareunan kulman takana ylemmän kohdunkaulan sympaattisen solmun alueelle, anodi on 2 cm korkeampi (kuva 2.37 b). Elektrodit on sijoitettu kohtisuoraan kaulan pintaan. Levitä DN-virtaa 3 minuutin ajan. Virran vahvuus - voimakkaan värähtelyn tunteeseen. Vaikutus tapahtuu kahdelta puolelta. Kurssi - 4-6 menettelyä päivittäin. SMT: I PP 2–4 min, tila I, modulaatiotaajuus 50–100 Hz, modulaation syvyys 25–50%, paketit 2-3 s joka päivä, 10–12 menettelytapa.

Ajallisen alueen diadynaminen hoito (VV Sinitsinin mukaan).

Pieniä kaksoelektrodeja käytetään käsipidikkeessä, jotka sijaitsevat ajallisella alueella (kulmakarvataso) niin, että ajallinen valtimo on interelektroditilassa. KP on määrätty sen lujuudesta, joka aiheuttaa jaksoittaisen värähtelyn tai silmän värähtelyn tunteen altistuksen puolella. Ensimmäisten toimenpiteiden kesto on 1-2 minuuttia, minkä jälkeen tapahtuu polariteetin muutos 1 minuutti. Tällöin myös KP: n virta vaikuttaa 2-3 minuuttiin, minkä jälkeen muuttuu napaisuus kahdeksi minuutiksi. Menettelyt suoritetaan, kun potilas makaa sen puolella ja toimii vuorotellen yhdellä ja muilla ajallisilla valtimoilla saman menettelyn aikana; menettelyt suoritetaan päivittäin tai joka toinen päivä; kurssi - 10-12 menettelyä. Tarvittaessa suoritetaan toinen hoitokurssi 3-4 viikon kuluessa.

Olkapään nivelen diadynaaminen hoito (SMT-hoito)

Lamellielektrodit, jotka mittaavat 10 x 15 cm, sijoitetaan poikittain nivelen etu- ja takapinnalle (katodi on kipuleikkauksen kohdalla). Levitä 3 eri virtaa: DV (tai DN) - 2-3 minuuttia, KP - 2-3 minuuttia, DP - 3 minuuttia. Kun kiput molempien elektrodien alla, poista polariteetti valotuksen keskellä jokaisen virran tyypin kanssa. Nykyinen vahvuus - voimakkaaseen kivuttomaan tärinään; menettelyt suoritetaan päivittäin tai joka toinen päivä; kurssi - 8-10 menettelyä. Media: III ja IV RR 5 minuuttia, modulaatiotaajuus 30-100 Hz, syvyys 25-75%, vaihteleva tila, paketit 2-4 s, päivittäin, 10-12 menettelytapa.

Nilkan nivelen diadynaaminen hoito (SMT-hoito)

Suuret pyöreät elektrodit laajenevilla haaroilla asetetaan liitoksen molemmille puolille kaikkein tuskallisimpiin pisteisiin. Toimi aluksi 1 minuutin ajan DN: n virralla, sitten KP: n virralla 2 minuuttia eteenpäin ja taaksepäin. Nykyinen - jopa voimakkaimpaan tärinään asti. Menettelyt suoritetaan päivittäin ja tuoreilla vammoilla - 2 kertaa päivässä; kurssi - 5-7 menettelyä. SMT: III ja IV PP 3–5 minuutin ajan, modulaatiotaajuus 30-100 Hz, modulaation syvyys 25-75%, vaihteleva tila, päivittäin, 10-12 menettelytapa.

Diadynamic terapia (amplipulse terapia) trigeminaali hermoja oksat

Kaksi pyöreää kuppielektrodia on sijoitettu manuaaliseen pidikkeeseen: yksi - suurimman kivun vyöhykkeeseen, kolmiulotteisen hermon yhden haaran ulostuloon, ja toinen - kivun säteilytysvyöhykkeelle.

Kohdunkaulan diadynaaminen hoito (ampli- pulsihoito)

Kaksi levyn elektrodia, joiden koko on 3 x 12 cm, levitetään paravertebrallylle vasemmalle ja oikealle kohdunkaulan ja ylemmän rintakehän selkärangan alueella. DDT DN-1 min, KP-3 min, napaisuus, päivittäinen kurssi - 6 menettelyä. SMT: n toimintatapa on muuttuva. Aloita altistuminen kantovirralle 30-60 s. Sitten käytetään PN-virtaa 1 min ja invertterivirran vaikutus lopetetaan 4 minuutiksi. Nykyisen voimakkuus - voimakkaan, mutta kivuttoman tärinän tunne. Kahden viimeisimmän virran tyypin mukaan modulaatiotaajuus on 80-100 Hz, modulaation syvyys on 50%, pakettien kesto on 1 s. Menettelyt suoritetaan päivittäin, hoidon kulku on 8-12 menettelyä.

Kuva Elektrodien sijainti kohdunkaulan selkärangan sinimuotoisesti moduloiduilla virroilla ja elektrodien sijainti lannerangan diadynaamisille virroille altistettaessa

Lumbosakraalisen selkärangan diadynaaminen hoito

Kaksi levyn elektrodia, joiden pinta-ala on 200 cm2, on sijoitettu lumbosakraalisen selkärangan paravertebraalisten alueiden alueelle (LnIV-snII). Yksi elektrodin, joka on kärsinyt alueen yläpuolella, on kytketty katodiin, toinen laitteen anodiin. Ne toimivat DN-30 s: n virralla ja sitten vaihteistolla - 3 minuuttia, jolloin elektrodien napaisuus muuttuu. Kahden menettelyn jälkeen nykyisen KP: n altistumisen kesto nousee 4 minuuttiin. Käytetään 10-12 mA: n nykyisiä pulsseja. Päivittäisten toimenpiteiden kokonaiskesto on 6,5-8,5 minuuttia, hoitokurssi on 5-10 menettelyä.

Henkitorven ja keuhkoputkien vahvistava hoito

Kaksi levyn elektrodia, jotka ovat kooltaan 8x15 cm, sijoitetaan paravertebrallylle interscapular-alueelle. Mode - muuttuja. Vaikuta nykyiseen bassoon 1 minuutiksi 0%: n modulointisyvyydellä. Tämän jälkeen PM-virtaa käytetään 3 minuutin ajan 100 Hz: n modulaatiotaajuudella. Suorita toimenpide IF-virralla 3-5 minuutin ajan modulaatiotaajuudella 100 Hz. Ensimmäisissä 3-4 menettelyssä modulaatiopakettien kesto, jonka taajuus on 100 ja 150 Hz, on kukin 1 s, sitten 5 s. Modulaation syvyys on 50-75%. Virran voimakkuus on jopa voimakkaan värähtelyn tunne. menettelyt suoritetaan päivittäin; kurssi - 8-10 menettelyä.

Vatsan amplipulsihoito

Yksi levyelektrodi, jonka pinta-ala on 300 cm 2, sijoitetaan epigastriselle alueelle, toinen (200 cm 2) on poikittain selässä (vyöhykkeellä DminäV-DVIII). Käytä vaihtovirtamoodia I ja III PP 3 minuutin ajan. Modulaatiotaajuus on 100 Hz, syvyys on 25-100%. Virran voimakkuus kasvaa, kunnes potilaalla on tunne voimakkaasta kivuttomasta tärinästä, hoidon kulku on 8-12.

Kaksoispiste-alueen diadynaaminen hoito (ampli- pulsihoito)

Levyn elektrodit, joiden pinta-ala on 150 cm2, sijoitetaan nousevan ja laskevan paksusuolen alueelle. Elektrodi nousevan paksusuolen ulkoneman sijasta on kytketty katodiin, laskevaan, anodiin. Ne toimivat DN-virralla - 1 min ja sitten OB - 5-7 min polariteetin muutoksella. Käytetään 4-8 mA: n nykyisiä pulsseja. Päivittäisten toimenpiteiden kesto on 11–15 minuuttia, hoidon kulku on 8–10 menettelyä.

Kuva Elektrodien sijainti diadynamic-kaksoispisteessä

Kohdunhoito

Yksi levyelektrodi (katodi), jonka pinta-ala on 120 cm2, on sijoitettu häpylankin yläpuolelle, toinen on sama (anodi) lumbosakraalialueella. Ensimmäisissä 3–4 menettelyssä korjattua tilaa I ja III PP käytetään 5-7 minuutin ajan, modulaatiotaajuus on 100-150 Hz, syvyys 25-50%, pakettien kesto on 1-1,5 s. Prosessin vakavuuden laskun myötä W ja IV tai III ja V PP käytetään 7–10 minuuttia, modulaatiotaajuus on 30–60 Hz, syvyys 50–75%, pakettien kesto on 4–6 s. Virran voimakkuus kasvaa, kunnes potilaalla on voimakas kivuton tärinä, hoidon kulku on 10-12 menettelyä.

Alaraajan ampli- pulsihoito (diadynamiikka)

Käytä litteitä elektrodeja, jotka ovat paravertebraalisia Th: n juurien tasollaXII-Lv, ja sitten peräkkäin reiden, säären ja jalkojen alueella. Aloita altistuminen LF-virralle vuorotellen 30 sekunnin ajan. Modulaation syvyys 0%. Tämän jälkeen ne siirtyvät nykyiseen PN- ja IF-tilaan 3-5 minuutin ajan. Modulaatiotaajuus on 80-100 Hz, modulaation syvyys on 50-100%, pakettien kesto on 2-3 s. Nykyinen - ilmaistuun värähtelyyn; menettelyt suoritetaan päivittäin tai joka toinen päivä; 12-15 menettelyn aikana.

Silmän alueen ampli- pulsihoito (diadynamiikka)

Pyöreä elektrodi, jonka halkaisija on 5 cm ja jossa on tiiviste, joka on kostutettu lämpimällä vedellä. Toinen 10x10 cm: n litteä elektrodi sijoitetaan kaulan takaosaan. Mode - muuttuja. Vaikuta nykyiseen bassoon 30-40 sekunnin ajan, kun modulaation syvyys on 0%. Käytä sitten nykyistä PN: tä (2 min) ja nykyistä invertteriä (2 min). Modulaatiotaajuus on 90-100 Hz, syvyys on 50-75%. Pakettien kesto on 1 s. Virran vahvuus - tärinän tunne; menettelyt suoritetaan päivittäin; kurssi - 6-8 menettelyä.

Keuhkojen alueen diadynaaminen hoito (SMT-hoito)

Elektrodit 8x12 cm sijoitetaan kohteena olevan koh- teen projisoituun alueeseen poikittain. Virta DN - 1 min, OH ja KP - 4-5 min. Virta 3-5 mA päivittäin; Hoidon kulku on 6-10 menettelyä. SMT: III ja IV PP 3-5 minuuttia, modulaatiotaajuus 30-100 Hz, modulaation syvyys 25-75%, vaihteleva tila, pakettien kesto 2-4 s, päivittäin, 10-12 menettelytapa.

Dosto- naaminen hoito (SMT-hoito) interostoalisista hermoista

5 x 10 cm: n mittaiset elektrodit on sijoitettu poikkisuuntaisia ​​hermoja pitkin: hermojen juurien ulostulon ja rintakehän etupinnalla. Nykyinen DV - 3 min, sitten KP ja DP 3 min; tai sinimuotoista moduloitua virtaa (30 Hz, syvyys 75 - 100%, lohkot 3 s kukin) MO ja IF 4-6 min; nykyinen vahvuus - kivuttomalle tärinälle päivittäin.

Diadynaaminen haavan alue

Paikalliset elektrodit, joissa on steriilejä hydrofiilisiä tiivisteitä, sijaitsevat haavareunojen molemmilla puolilla 4-5 cm: n etäisyydellä tai haavaan lähimpänä poikittain raajan tai hermoston runkoon. Nykyinen DN - 2-3 minuuttia, sitten KP 8-10 minuuttia, päivittäin tai joka toinen päivä, kurssi - 5-7 menettelyä.

Paranasaalisten poskionteloiden diadynaaminen hoito (SMT-hoito)

Kaksoiselektrodi käsin pidikkeessä on sijoitettu onteloiden ulkoneman alueelle. Kun yksipuolinen vaurio on - katodi vaikutusalueella. Nykyinen DV, KP ja DP - 3 min; tai SMT (30-100 Hz, syvyys 75%, lohkot 3 s kukin) PN: stä ja IF: stä 4 minuutin ajan. Nykyinen vahvuus - kivuttomalle tärinälle päivittäin; kurssi - 6-8 menettelyä.

Nielun alueen diadynaaminen hoito (SMT-hoito)

Kaksinkertainen paikallinen elektrodi sijoitetaan submandibulaariseen alueeseen. Käytä nykyistä KP: tä ja DP: ta - 3-4 minuuttia; tai SMT (30 Hz, syvyys 75%, lohkot 2 s kukin) MO ja IF, 3-4 min kukin päivittäin; kurssi - 6-8 menettelyä.

Diadynamoforeesi

Korvakäytävä ja kuori ovat täynnä sinkkiä, jodia, furatsiliinaa, lidazaa jne. Lämpimällä lääkeaineliuoksella kostutettua sideharsoturbua. Toinen elektrodi, jonka läpimitta on 6 x 8 cm, asetetaan vastakkaiselle poskelle. Käytä nykyistä DP: tä. Nykyisen voimakkuuden - korvan kivuttoman tärinän tunteen, toimenpiteen kesto on 5–10 minuuttia päivittäin tai joka toinen päivä; hoitokurssi - 10-12 menettelyä. Huhujen korjauksen jälkeen käytetään 7-10 päivää.

Kurkunpään alueen diadynaaminen hoito (SMT-hoito)

Potilaan asema - makaa tai istuu. 3 x 4 cm: n mittaiset elektrodit kiinnitetään kurkunpään sivupinnoille kilpirauhasen rintakehän takaosassa. Käytä nykyistä DN: tä, vaihteistoa ja DP: ta 3 minuutin ajan; tai SMT (30 Hz, syvyys 75%, 2 s: n paketit) MO ja taajuusmuuttaja 3-4 minuuttia. Virran voimakkuus - kunnes kivutonta tärinää esiintyy; päivittäin; kurssi - 6-8 menettelyä.

Glosofaryngeaalisen hermon diadynaaminen hoito (SMT-hoito)

Potilaan asema - istuminen tai makuulla. Kaksi paikallista elektrodia sijoitetaan alaleuan nurkkaan. Käytetään DV-virtaa - 1 min, sitten vaihteisto - 4-5 min; tai SMT (30-150 Hz, syvyys 50 - 100%, lohkot 2 s) MO ja IF 4-5 min. Nykyinen - kivuttomaan tärinään; päivittäin; kurssi - 6-8 menettelyä.

Iskiashermoston alueen diadynaaminen hoito (SMT-hoito)

Potilaan asema - vatsassa. Yksi elektrodi, joka mittaa 6x8 cm (katodi), sijoitetaan istumapaikan ulostulopisteeseen - gluteaalikerroksen alle, toinen 8x12 cm - reiteen yläosassa; tai kahvan paikallinen kaksinkertainen elektrodi asennetaan kipupisteen projektioon poikittain raajan akseliin nähden. Sitten elektrodit siirretään kipupisteisiin popliteal fossa, gastrocnemius-lihakselle, tarvittaessa Akilles-jänteen alueella. Käytä virtaa DV - 5-6 minuuttia, sitten - KP 4-6 minuuttia muuttamatta napaisuutta; tai SMT (30-100 Hz, syvyys 50 - 100%, paketit 3-4 s) MO ja IF 5 min; nykyinen voimakkuus - kunnes kivuton värähtely; päivittäin; kurssi - 6-8 menettelyä.

Lumbosakraalisen alueen diadynaaminen hoito (SMT-hoito)

Potilaan asema - vatsassa. Lamelliset elektrodit, kooltaan 8x12 cm, on sijoitettu paravertebralli- sesti pituussuunnassa lumbosakraalialueen vaurioituneille alueille; keskimääräiset paikalliset elektrodit sijoitetaan paravertebrallyn pituussuunnassa vastaaville segmenteille yhdellä tai molemmilla puolilla. Käytä nykyistä DV: tä 3-4 minuutin ajan, sitten KP: tä 3–5 minuuttia polariteetin muutoksella. tai SMT (30-100 Hz, syvyys 75 - 100%, lohkot 3 s kukin) MO ja IF 4-6 min. Nykyinen vahvuus - kivuttomaan tärinään; päivittäin; kurssi - 6-8 menettelyä.

Kyynärnivelen diadynaaminen hoito (SMT-hoito)

Potilaan asema - istuminen tai makuulla. Haarojen 6 x 8 cm: n tai keskimmäiset paikalliset elektrodit mittaavat elektrodit on kiinnitetty olkapään ulkoisten ja sisäisten tyylien alueelle. Käytetään 2–3 min: n DV-virtaa, sitten 4–6 minuutin KP-arvoa muuttamatta napaisuutta tai SMT: tä (30–100 Hz, syvyys 50–75%, paketit 3–4 s) MO ja IF 4–5 min; nykyinen voimakkuus - kunnes kivuton värähtely; päivittäin; kurssi - 8-10 menettelyä.

Käden Diadynamic-hoito (SMT-hoito)

Potilaan asema - istuminen. Elektrodit, jotka mittaavat 12x17 cm, asetetaan harjan tai elektrodien palmariin ja selkäpintoihin, jotka mittaavat 15x20 cm, kun ne altistetaan molemmille käsille samanaikaisesti. Levitä virtaa DV 2-3 minuuttia, sitten KP 4-6 minuuttia vaihtamalla napaisuus; tai SMT (50-100 Hz, syvyys 50-75%, lohkot 3 s kukin) MO ja IF 5-6 minuuttia; nykyinen voimakkuus - kunnes kivuton värähtely; päiväkurssi - 8-10 menettelyä.

Lonkkanivelen Diadynamic-hoito (SMT-hoito)

Potilaan asema - takana. 10 x 15 cm: n mittaiset elektrodit sijaitsevat sisä- ja pakarakoissa; tai kaksoiselektrodi - suuremman varteen alueella. Käytä nykyistä DV - 3 min, sitten KP ja DP - 3-4 minuuttia polariteetin muutoksella; tai SMT (30-100 Hz, syvyys 50-100%, lohkot 3-4 s) PN ja IF 3-5 min; nykyinen voimakkuus - kunnes kivuton värähtely; päivittäin; Kurssi - 7-9 menettelyä.

Polvinivelen Diadynamic-hoito (SMT-hoito)

Potilaan asema - makaa tai istuu. 8x12 cm: n mittaiset elektrodit tai haarojen keskimääräiset paikalliset elektrodit on sijoitettu nivelen sivupinnoille tai liitoksen ylä- ja alapuolelle. Käytä nykyistä DV - 2-3 minuuttia, sitten KP - 4-6 minuuttia polariteetin muutoksella; tai SMT (30-100 Hz, syvyys 50-100%, lohkot 2 s) MO ja IF 4-6 minuuttia; nykyinen voimakkuus - kunnes kivuton värähtely; päivittäin; kurssi - 8-10 menettelyä.

Jalan diadynaaminen hoito (SMT-hoito)

Potilaan asema - istuminen tai makuulla. Pyöreät pyöreät elektrodit tai 4x6 cm: n levymäiset elektrodit kiinnitetään kantapäähän (katodi) ja jalkan takaosaan; tai jalka upotetaan vesihauteeseen 38-39 ° C: n lämpötilassa (katodi), ja toinen elektrodi mansettin muodossa on sijoitettu jalkan alaosaan. Käytä nykyistä DV - 2-3 min, sitten KP - 4-6 min muuttamatta napaisuutta; tai SMT (30-100 Hz, syvyys 75 - 100%, lohkot 3 s kukin) MO ja IF 4-6 min; nykyinen voimakkuus - kunnes kivuton värähtely; päivittäin; kurssi - 8-10 menettelyä.

Munuaisten diadynaaminen hoito (CMT-hoito)

8 x 12 cm: n mittaiset elektrodit sijaitsevat munuaisen projektioalueella ja symmetrisesti poikittain vatsan päällä. Käytä nykyistä DV ja DP 4-5 minuuttia; tai SMT (100 Hz, syvyys 100%: iin asti, 4 s: n paketit) PN: stä ja IF: stä 4-5 min; nykyinen voimakkuus - kunnes kivuton värähtely; päivittäin tai joka toinen päivä; Hoidon kulku on 6-8 menettelyä.

Sappirakon diadynaaminen hoito (SMT-hoito)

Potilaan asema - makaa. Yksi 6x8 cm: n elektrodi sijoitetaan oikeaan hypokondriumiin virtsarakon projektiossa, toinen 10 x 15 cm on poikittain takana. Käytä virtaa DN ja KP - 5-6 min; tai SMT (30-100 Hz, syvyys 50-100%, lohkot 3 s) PM ja IF 4-6 min; nykyinen voimakkuus - kunnes kivuton värähtely; päivittäin; kurssi -8-10 menettelyä.

Virtsarakon diadynaaminen hoito (SMT-hoito)

Potilaan asema - makaa. Aktiivinen elektrodi, joka mittaa 8x12 cm, sijoitetaan hypogastriumin alueelle (julkisivun yläpuolelle), toinen elektrodi mitataan 10 x 15 cm ristikon alueella. Levitä nykyinen DV ja DP 4-5 min; tai SMT-II PP (PN), tila 1, 20-30 Hz, modulointisyvyys 100%, pakettien kesto ja taukot - 5 s kukin; nykyinen voimakkuus on jopa kivuttomien eturauhasen lihasten supistusten. Menettelyn kesto on 10 minuuttia päivässä; Hoidon kulku on 10-15 menettelyä.

Perineumin diadynaaminen hoito

Potilaan asema - takana. 6 x 8 cm: n mittaiset elektrodit sijoitetaan pubin (anodin) yläpuolelle ja kivespussin alle tai naisten rintakehän alueelle. Käytä nykyistä DV ja DP 4-6 minuuttia; tai SMT (100 Hz, syvyys 100%, 3 s: n paketit) MO ja taajuusmuuttaja kukin 4-6 minuuttia; nykyinen voimakkuus - kunnes kivuton värähtely; päivittäin tai joka toinen päivä; Hoidon kulku on 12-15 menettelyä.

Diadynamiikan (SMT-hoito) lihakset

Kun olet määrittänyt tämän alueen lihasten jännityksen tai vamman rajat, laita levy tai paikalliset elektrodit. Käytetään DV-virtaa - 3 min, sitten KP - 3-4 min, napaisuus kääntyy; tai SMT (30-100 Hz, syvyys - 50-75%, lohkot 3 s kukin), MO ja IF, 4-6 min kukin; nykyinen voimakkuus - kunnes kivuton värähtely; päivittäin; kurssi - 8-10 menettelyä.

Reiteen ja alaraajan lihasten diadynamiikka (SMT-hoito)

10 x 15 cm: n mittaiset elektrodit sijoitetaan reiteen etuosaan (katodi) ja takaosaan tai sääriluun sivupintoihin. Käytä nykyistä DV: tä, jolloin napaisuus muuttuu 5-6 minuuttia. tai SMT (100 Hz, syvyys 75 - 100%, lohkot 2 s, PP) - 5 min; nykyinen vahvuus - kevyestä värähtelystä lihaksen supistumiseen.