Aggressio ennen kuukautisia. Huono terveys ennen kuukautisia on normaali tai patologinen

Kaikilla naisilla on huono terveydentila ennen kuukautisia. Joillekin tämä on vähäinen epäselvyys, toiset, kauhea kipu ennen tajunnan menettämistä. Nyt he puhuvat siitä avoimesti. Naiset hakevat apua asiantuntijoilta, etsivät tietoa Internetistä, yrittävät löytää tien, helpottaa heidän ahdinkoa. Joka kuukausi yrittivät joka kuukausi ratkaista naisten huono terveydentila hyvin pitkään. Aluksi se liittyi kuun vaiheisiin, naisen asuinpaikkaan. Vain viime vuosisadalla tilanne muuttui enemmän tai vähemmän selväksi.

Tämä yhdistelmä ja psykoterapia. Vakavammissa tapauksissa tarvitaan sairaalahoitoa. Tämä on asteittainen prosessi, nainen ei kuluu viikon kuluessa, mutta useimmat naiset tuntevat olonsa paremmin noin 4-5 kuukauden kuluttua. Jos luulet kärsivän synnytyksen jälkeisestä masennuksesta, älä pelkää sanoa hei! Olipa aviomies, ystävä tai gynekologi. Hän sanoo kuka ottaa yhteyttä. Masennus on yksi yleisimmistä raskauden komplikaatioista, mutta myös kaikkein hoidettavimmista.

”Hormonit kontrolloivat endokriinisissä rauhasissa tai kudoksissa muodostuvia organismeja, ne välittyvät verta ja vaikuttavat kasvuun, aktiivisuuteen, sydämeen, keskushermostoon ja muihin kehon elimiin”, kertoo Gynecologist Radka Gregorov Prahan lääketieteellisestä talosta. hän ei toimi erillään, vaan on aina samaa mieltä muiden kanssa, joiden kanssa hän pyrkii olemaan tasapainossa. ”Kun hän osallistuu, kaikki toimii niin kuin se on, ja henkilö tuntee olevansa voimansa yläpuolella”, sanoo lääkäri.

Neuvostoliiton aikana naisten kehon jaksolliset vaihtelut eivät kiinnittäneet suurta merkitystä. Naiset puhuivat terveydentilan heikkenemisen syystä kuiskauksessa, eivätkä pyytäneet apua lääkäreiltä, ​​joilla oli PMS-ongelmia. Nainen sai yhtäläiset oikeudet miehen kanssa ja työskenteli hänen kaltaisesti. Näissä elokuvissa he osoittivat, miten Neuvostoliiton nainen kuljettaa helposti sementtikauhat, työskentelee rakennustyömaalla, jauhaa neitsyt maaperään. Ja mitä piilottaa, Neuvostoliiton naisten terveys oli todella vahvempi kuin nykyaikaisilla naisilla.

Useimmilla naisilla on kuitenkin jonkin verran hormonaalista epätasapainoa kuukautiskierron alussa, mikä aiheuttaa joitakin vaikeuksia. Useimmat gynekologit käsittelevät sitten kaikkia naisen hormonaalisia värähtelyjä ja ottavat keinotekoisia hormoneja eri hormonaalisten valmisteiden muodossa.

”Naiset eivät ole tietoisia hormonaalista suhdetta ihmisen psyykeen ja terveyteen”, asiantuntija lisää. Samalla riittää säätää elämäntapaa, liikkua, vaihtelevalla ja tasapainoisella ruokavaliossa ja elää terveinä. Tässä tapauksessa useimmat hormonaaliset vaihtelut rauhoittuvat pian. "Sitten ainakin silloin, kun vakavaa terveysongelmaa ei ole."

Samaan aikaan länsimaissa muodostui täysin erilainen asenne naispuoliseen kehoon. Nainen pysyi aina heikossa kehossa, vahva hengessä. Miehet kiiruhtivat pelastamaan naisten raskaan taakan edessä, ja työ valittiin fyysisten kykyjen mukaan. Sairaalassa kuukautisten ajan, jossa on vahva pahoinvointi, anna sairaslista. Raskauden aikana äitiysloma on lähes alkuvaiheessa, jos työpaikalla on haitallisia olosuhteita sikiölle. Amerikkalaiset tiedemiehet keräsivät yhteen kokonaisuuteen kaikki tiedot kuukausittaisista syistä naisten hyvinvoinnin heikkenemiseen ennen kuukautisia, analysoivat oireita, yhteenveto PMS-diagnoosin (premenstruaalinen oireyhtymä) yhteydessä.

Mielialan, pahoinvoinnin, vedenpidätyksen, kauneuden puutteiden ja jopa raskauden ylläpitämisen muutokset aiheuttavat useita tärkeitä hormoneja. Käytännöllisesti katsoen jokainen sisäelimellä oleva rauha lisää aktiivisuutta yhdeksän kuukauden ajan ja hormonaalinen tuotanto lisääntyy. Ovulaation aikana munasarjaan muodostuu corpus luteum, joka on väliaikainen rauhas, jossa on sisäinen eritys. Jos muna ei ole hedelmöitynyt, 10–14 vuorokaudessa korpuvilja hävitetään. Mutta kun se on viritetty, tämä elin tuottaa hormoneja, jotka ovat tärkeitä raskauden ylläpitämiseksi ja ylläpitämiseksi.

Tärkein syy huonoon terveyteen ennen kuukautisia

Koko kuukauden aikana kehossa tapahtuu lukuisia muutoksia. Kuukausijakso on perinteisesti jaettu 2 osaan. Naisen terveys kahden ensimmäisen viikon aikana kuukautisten jälkeen on merkittävästi erilainen kuin seuraavat 2 viikkoa. Niin luonteeltaan. Kaikki tämä on luonnollista. Syynä tähän on hormonit. Välittömästi kuukautisten alkamisen jälkeen keho ymmärtää, että käsitys ei tapahtunut, kaikki on tehtävä uudelleen. Prosessi on mukana lisääntymisjärjestelmässä, endokriinisessa keskushermostojärjestelmässä. Estrogeenitasot kasvavat. Tämä sukupuolihormoni on vastuussa munan kehittymisestä, ovulaatiosta. Mitä tällä hetkellä tapahtuu naisen kanssa?

Sen toiminta lähikuukausina siirtyy istukkaan, josta kirjaimellisesti tulee hormonaalisen tuotannon kasvi. Edellä mainittujen lisäksi se tuottaa myös erityisiä raskaushormoneja, jotka varmistavat, että sikiö on hyvin kasvanut niin, että se voi kasvaa normaalisti ja ettei mikään jää väliin.

Hormonit ovat "hankalia" yhdeksän kuukautta, mutta ilman niitä tämä ihme on yksinkertaisesti mahdotonta. Tämä hormoni on ensimmäinen raskauden alkamisen välittäjä. Sen arvo on noussut alkuvuosista lähtien, ja se havaitaan apteekissa tai verikokeessa tehdyllä raskaustestillä. Tietoisuus menettää kuukautiset, aamupahoinvointia ja oksentelua, joka pääosin vähenee toisella kolmanneksella, koska tällä hetkellä sen taso alkaa laskea hitaasti raskauden viikon jälkeen.

Hän tuntee hienosti. Tunnelma on ihana, nainen on täynnä voimaa, itseluottamusta, ihailee heijastusta peilissä, kaikki ovat onnellisia. Ja mikä tärkeintä, haluan todella seksiä. Libido kasvaa. Kaikki on suunnattu yhdyntää, käsitystä. Seksuaalisen halun huippu putoaa ovulaation aikaan, kun lannoitus on mahdollista. Se tapahtuu kuukausittaisen syklin päivinä 14-16. Ja tämän jälkeen kaikki muuttuu dramaattisesti.

Yhdessä progesteronin kanssa hän kärsii liiallisesta väsymyksestä ja lisääntyneestä unen tarpeesta. Kuukautiskierron lopussa on hormonien progesteronin ja estrogeenin väheneminen, mutta tämä ei tapahdu raskauden aikana. Päinvastoin, niiden määrä nousee voimakkaasti ja pysyy korkealla ennen toimitusta.

Progesteroni auttaa ylläpitämään sikiön kasvua raskauden alussa ja ehkäisee ennenaikaisia ​​supistuksia. Se tuottaa alun perin corpus luteumin, jota seuraa istukka. Toinen merkki siitä, että progesteronipitoisuus on lisääntynyt, on rintojen suurentuminen, väsymys ja hajun tunne.

Toisessa vaiheessa hormoni progesteroni nousee, mikä on periaatteessa pääasiallinen syy huonoon terveyteen ennen kuukautisia. Se säätelee kaikkia kehon prosesseja, sanoo mielialan, määrittää hyvinvoinnin. Progesteronin tehtävänä on säilyttää hedelmöittynyt muna, varmistaa sen luotettava kiinnittyminen kohdun seiniin, tukemaan raskautta ensimmäisinä kuukausina. Näin ollen rasvan varaa naisen puolella, vatsassa ennen kuukautisia.

Hormonaalinen estrogeeni tuottaa munasarjat, ja sen tehtävänä on seurata kohtuun oikeaa kasvua. Korkeat estrogeenipitoisuudet voivat aiheuttaa verenvuotoja, valmistaa kehon annettavaksi irrottamalla nivelsiteet ja nivelet pääasiassa lantion alueella.

Sen tuotanto valmistuu juuri ennen toimitusta, jotta se tekee kaiken mahdollisen. Oksitosiini on tärkein hormonihormoni, se on vastuussa kohdun vähentämisestä, mikä auttaa synnyttämään lapsen. Se saa sinut tuntemaan rakkautta vastasyntyneelle lapselle, ja se vain auttaa prolaktiinia tuottamaan äidinmaitoa. Ennen ja synnytyksen aikana lääkärit voivat saada keinotekoisen hormonin oksitosiinin aiheuttamaan tahatonta antamista ja vähentämään sitä.

Syklin toisella puoliskolla aktiviteetti putoaa, työkapasiteetti laskee, ulkonäkö, sisäiset tunteet muuttuvat hieman, et enää halua seksiä, ei ole tarvetta houkutella miestä.


Tästä seuraa, että huono terveys ennen kuukautisia on luonteeltaan. Tästä et voi paeta. Mutta tila pahenee haitallisten tekijöiden, sairauksien vaikutuksesta. Sitten huono terveys aiheuttaa ennen kuukautisia PMS.

Et voi uskoa sitä, vaan vain ilon ja onnen hormonien tai endorfiinin tasoa jopa 30 kertaa enemmän kuin tavallisesti. On tärkeää, että naisella on niin vaikea testi, että hän epäilemättä synnytti. Toisen hormonin, adrenaliinin, aika päättyy ja auttaa lasta pääsemään maailmaan. Siksi toisessa syntymässä hänen läsnäolonsa kehossa on erittäin toivottavaa. Hän tekee hänestä kaiken voiman ja tuo lapsen aktiivisesti maailmaan.

Lopuksi prolaktiini, joka aiheuttaa raskauden muutoksia raskaana olevan naisen raskaudessa ja synnytyksen jälkeen, sen korkeampi taso on rintaruokinta ja imetys. Psyykkisen ongelman syynä on hormonitasojen jyrkkä lasku synnytyksen, unettomuuden, täydellisen sammumisen ja lisäksi yhteiskunnan syrjäytymisen tunteen vuoksi. Asiantuntijat erottavat psykologisten ongelmien kolme vaihetta.

PMS: n oireet

Erityisen herkät naiset kokevat PMS: n välittömästi kuukautisten jälkeen. Oireet pahenevat kuitenkin yleensä 1 viikko ennen kuukautisia. Myrkyllisen sokin oireyhtymä on tutkiva sairaus, koska se riippuu yleisestä terveydentilasta, ulkoisista tekijöistä. Siksi PMS: n oireet voivat muuttua joka kuukausi. Erityisen suotuisa kuukausi, fyysisesti, emotionaalisesti, oireyhtymä ei tunne lainkaan itseään.

Ensinnäkin synnytyksen jälkeinen tai vauvan blues, joka esiintyy 80 prosentissa naisista. Asiantuntijat havaitsevat todennäköisemmin nämä ongelmat normaaliksi, joten niitä ei tarvitse käsitellä. Perhe- ja naapuruston tuki riittää. Useimmiten tämä on lyhyt kysymys, joka menee yksin. Tämä tapahtuu noin kolme päivää synnytyksen jälkeen, ja tärkeimmät oireet ovat masennus, suru, itku, yliherkkyys ja joskus viha.

Toiseksi se on synnytyksen jälkeinen masennus. Se vaikuttaa noin 10%: iin naisista ja saattaa esiintyä vielä myöhemmin synnytyksen jälkeen. Äiti on uupunut, väsynyt, tajuton, pessimistinen ja jokapäiväinen, ja hänellä on kohtuuttomia ahdistuneisuutta. Muita oireita ovat avuttomuus, katse, unihäiriöt ja pahimmillaan itsemurha-ajatukset. Täältä sinun täytyy löytää ammattitaitoista apua.

Koska hermosto, endokriiniset ja seksuaaliset järjestelmät vastaavat kaikista kuukautiskierron prosesseista, PMS-ilmentymien oireet liittyvät näihin komponentteihin. Missä yhteyksissä oli enemmän jännitystä, tällaiset oireet ovat vallitsevia. Lisäksi oireyhtymä voi käydä läpi useita vaiheita, sillä on kolme muotoa. Normaali on PMS: n heikko ilmentymä. Kun 2 oireita esiintyy voimakkaasti, tai heikko 4-5 ovat läsnä. Kohtalaisen vakavassa PMS-muodossa yli 10 oireita esiintyy ja 4-5 ovat voimakkaita. PMS: n vakava muoto tekee naisesta hulluksi, tuo hänet nukkumaan, on vaikea hoitaa, ei paranna kokonaan.

Synnytyksen jälkeisen psykoosin tapauksessa tämä on vakavin synnytyksen jälkeinen tila ja se esiintyy noin 0 prosentissa naisista. Äiti menettää yhteyden todellisuuteen, on hyvin huolissaan, kauhistuttava, sillä on ongelmia keskittymisen ja muistin kanssa työskentelyn keskeytysten kanssa. Saattaa olla myös hallusinaatioita, äiti ei voi hoitaa lasta, joskus on tunne, että lapsi ei ole häntä. Tämä ehto edellyttää äidin välitöntä sairaalahoitoa.

Raskauden aikana hormonit vaikuttavat myös ulkonäköön. Ikäänkuin he menettivät elämänsä hallinnan, sanoo Petra Ihorzhkova Pietarin klinikalta, sanoo kauneusasiantuntijan Petra Ihorzhkovan todellisen kauneuden.

Useimmat naiset kokevat lievän oireyhtymän. Hoitokysymys ei ole sen arvoista, syy pahoinvointiin on enemmän kuin selvä. Relief tulee kuukautisten alkamiseen, ja elin lopulta palautuu kuukautisten päätyttyä. Mutta PMS: n keskimääräinen muoto saa sinut kääntymään asiantuntijoiden, juomapillojen, hoidon kohteeksi.

Tällaiset todisteet voivat olla kuukautiskierto, jossa naishormonien määrä vähenee ja kasvaa. Sama tapahtuu raskauden aikana. Kuukautiskierto vaikuttaa koko elämäämme ja vaikuttaa myös kauneuteen. Noin viikko ennen kuukautisten alkua estrogeenitaso, jota kutsutaan myös rakkauden hormoniksi, vähenee, ja ihon, hiusten ja kynsien laatu heikkenee, asiantuntija sanoo.

Korkea rintojen herkkyys tapahtuu heti raskauden alussa, ne voivat kasvaa, ja raskauden aikana ne voivat jopa tuottaa nestettä. Ihon venyttämisen takia venytysmerkit voivat esiintyä paitsi vatsaan, myös pakaraan, reisiin tai rintaan. Oksentelu, ummetus, närästys, ilmavaivat, pahoinvointi, krapulan tunne, liiallinen väsymys, uupumus, päänsärky. Lisäksi huono ruoansulatus ja tiettyjen elintarvikkeiden hallitsematon maku tai suvaitsemattomuus. Juomaa, joka ei ole ruoka, kutsutaan haukaksi. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, jatkuvasti muuttuvat hormonitasot vaikuttavat tulevien äitien henkiseen tilaan.

 • Hormonaalisten muutosten vuoksi jalat voivat turvota.
 • Hemorroidit, lihaskouristukset, näön hämärtyminen voi myös näkyä.
Yhdeksän lapsen odottamisen aikana nainen täyttää ilotulitushormonit, joita ei voida vaikuttaa.

Luettelo tärkeimmistä ilmenemismuodoista

Premenstruaalisen oireyhtymän oireet ovat yli 100. Alla on vain ne, joita usein löytyy, eivät vaadi monimutkaista hoitoa, sairaalahoitoa.

Negatiiviset tekijät pahentavat oireyhtymän ilmentymiä. Lisäksi huono terveys riippuu kuukautisten purkautumisen luonteesta, niiden kestosta. Kun kuukautiset kestävät 3 päivää, pienellä määrällä purkausta, tunnet paremmin. Jos purkaus on runsaasti, kuukautiset kestävät 5-7 päivää, keho heikkenee. PMS-oireet ovat edelleen läsnä kuukautisten päättymisen jälkeen. Tässä tapauksessa on voimakas heikkous, huimaus, ihon haju. Kaikki tämä johtuu raudan menetyksestä, hemoglobiinin vähenemisestä, joka johtuu voimakkaasta verenvuodosta.

Jotkut naiset ovat täysin ujo, toiset eivät ole pelkästään huolestuneita veden suuresta painon noususta, vaan myös iho-ongelmista, mielialan vaihteluista ja liiallisista ruokahaluista. Hormonaalinen estrogeeni stimuloi melaniinin, kemikaalin, joka antaa iholle pigmentin, muodostumista. Jos tämä on ylimääräinen, ne voivat näkyä melasman iholla, joka tunnetaan ikäpaikoina, - sanoo ihotautilääkäri Peter Samkova.

Jopa raskauden aikana voi esiintyä vakavaa masennusta. Tämä johtuu kuitenkin pääasiassa hormonaalisista muutoksista, ja se voi olla hymy, kumppanin hoito ja laatu sekä säännöllinen ruokavalio. Syö säännöllisesti pieniä aterioita, vähennä kofeiinia ja sokerin saantia ja anna itsellesi säännöllinen kaksikymmentä.

Haitalliset tekijät


Elämäntapa, ravitsemus, ympäristö vaikuttaa naisten hyvinvointiin ennen kriittisiä päiviä.

Kun nainen on tyytyväinen rakkaan miehensä kanssa, tyytyväinen työhönsä, lapset ovat tyytyväisiä, rahaa ei ole, lepoaikaa, hyvää nukkumista, huonoa terveyttä ennen kuukautisia on lyhyt ilmiö. Valitettavasti tällaiset elinolot antavat yksikköjen kohtalon. On tarpeen oppia nostamaan henkeäsi, iloitsemaan enemmän, olemaan kiinnittämättä huomiota pieniin elämänhäiriöihin, arvostamaan naisen terveyttä.

Raskauden aikana ei pidä unohtaa säännöllisiä liikkeitä. Raskaana olevien äitien yleisin huolenaihe on se, ovatko he hyviä äitejä. Nämä tunteet puolestaan ​​ovat merkki vilpittömästä vanhemmasta. Jaa tunteet kumppanisi kanssa, valitse yksi, enintään kaksi kirjaa, jotka vastaavat uskomuksiasi, ja seuraa niitä. Kuuntele lääkärisi ja ota yhteyttä komplikaatioihin ja ongelmiin, joita voi esiintyä. Älä pelkää pyytää apua ja yrittää viettää mahdollisimman paljon aikaa perheesi ja rakkaasi kanssa.

Kuukautiskierron ensimmäinen puoli. Syklin ensimmäinen päivä katsotaan kuukautisten tapahtumapäiväksi. Epiteelin pintakerros, joka on turvonnut ja kyllästynyt verellä ja ravintoaineilla, hylätään kohtuun, koska hedelmöitys ei ole tapahtunut. Kuukautisten lopettamisen jälkeen keho tuottaa uuden epiteelin kerroksen, joka voi saada hedelmöittyneen munan. Lopettaa ovulaation syklin ensimmäisen puoliskon. Tämän ajanjakson kesto vaihtelee naisille, joillekin se on hieman yli viikko, ja toisten osalta se voi olla jopa 22 päivää. Keskimäärin kestää noin kaksi viikkoa.

Lisäksi hormonit ja kuukautiset muuttuvat iän myötä. Tarjoamme sinulle yleiskuvan siitä, mitä odottaa, kun menstruoit kaksikymmentä, kolmekymmentä ja neljäkymmentä. Ja kun sykli muuttuu, se voi tarkoittaa jotain vakavampaa. Jos sinulla on paljon ongelmia murrosiässä, meillä on hyviä uutisia sinulle. Kaksikymmentäyksi, kuukautiset vakautuvat. Nuoret tytöt ovuloivat usein epäsäännöllisesti ja ilman säännöllistä ovulaatiota, kuukautiset ovat arvaamattomia. Toisaalta säännöllisten kuukautisten aikana esiintyy premenstruaalista oireyhtymää, kouristuksia ja herkkiä rintoja.

Kuukautiset on aika, jolloin keho on erityisen herkkä tuskalle. Yritä välttää liiallisia kuormituksia ja kaikkea, mikä tuo kipua: esimerkiksi vahatusta. Elinvoimaisuus tällä hetkellä on hieman tavanomaista alhaisempi, ja siksi mieliala on usein jonkin verran masentunut. Ympäröi itsesi mukavuudesta ja miellyttävistä hiukkasista, yritä poistaa ärsyttäviä tekijöitä.

Välittömästi kuukauden päätyttyä tulee aika, jolloin aineenvaihdunta kiihtyy huomattavasti. Tämä johtuu siitä, että hormonaalinen aktiivisuus pyrkii huippuunsa, mikä aiheuttaa ovulaation. Tämä on yleensä aktiivisin aika, jolloin naiset tekevät paljon paremmin, urheilukuorma on helpompaa ja niiden tehokkuus kasvaa. Tällä hetkellä nainen erottuu erityisen voimakkaasta ja iloisesta tunnelmasta, hän on seksikäs ja iloinen, ja hän tarkastelee maailmaa hyvin optimistisesti.

Noin syklin keskellä munasolu lähtee yhdestä munasarjasta ja ovulaatio tapahtuu. Pian ennen ovulaatiota ja naisen aikana hänestä tulee seksuaalisesti houkuttelevin. Luonnollisella, luonnollisella tasolla hän näyttää voivansa näyttää mahdollisimman viettelevältä. Mood - upbeat, ikään kuin miellyttävässä odotuksessa.

Heti kun ovulaatio on päättynyt, syklin toinen puoli alkaa tai luteaalivaihe. Naisen kehon pääasiallisena tehtävänä on tällä hetkellä hyväksyä siittiösolujen hedelmöittämä muna. Tämä vaihe kestää noin kaksi viikkoa. Keho odottaa raskautta. Jos sitä ei tapahdu, epiteelin kerros hylätään, uusi sykli alkaa. Raskaus on vaikeaa ja vaikeaa aikaa keholle, ja se valmistelee sitä hidastamalla aineenvaihduntaa ja pitämällä nestettä. Voit tarkkailla laukkuja silmien alla ja jonkin verran kehon painoa. Iho huononee tällä hetkellä, ja näppylät saattavat näkyä lähempänä kuukautisia. Veri nesteytyy, joten syklin toisella puoliskolla ei pidä hoitaa hampaita tai tehdä leikkausta. Kaikki tämä näkyy voimakkaasti tunnelmassa. Nainen on altis masennukselle, vahvuus muuttuu vähemmän. Mitä lähempänä kuukautiset, sitä huonompi on mieliala. Se on viimeisinä päivinä ennen sitä tulee niin sanottu PMS - premenstruaalinen oireyhtymä, jolle on ominaista erityinen ärtyneisyys ja emotionaalinen epävakaus.

PMS mitä tehdä

PMS ei ole syy masennukseen.

Tilastojen mukaan 70-85% naisista tuntee premenstruaalisen oireyhtymän eikä kuulemisen.

Tantrumit ja masennus PMS: n aikana

Joka kuukausi monista oikeudenmukaisista sukupuolista kärsii masennuksesta, huonosta tunnelmasta ja väsymyksestä. Haluan syödä jäätelöä ja paistettuja perunoita samaan aikaan, itkeä tunteilta pienen kissanpentu silmissä ja ostaa korvakoruja, joita ei todennäköisesti käytetä ainakin kerran. Parempi vielä, kiivetä kansien alle ja istu siellä, kunnes kaikki tämä on ohi. Tutulta? Jos vastaus on kyllä, kuulutte myös niiden "onnen naisten" ryhmään, jotka kärsivät säännöllisesti PMS: stä. Miksi tämä ehto syntyy ja onko sitä mahdollista taistella? Katsotaanpa.

Mikä aiheuttaa PMS: ää?

Termi "premenstruaalinen oireyhtymä" ilmestyi vuonna 1931. Sitä ennen tiedemiehet olivat olettaneet, että naisen huono terveys juuri ennen kuukautisia johtui mielenterveysongelmista. Ja vain 20. vuosisadan alussa, Robert Frank artikkelissa "Ennenkierron jännityksen hormonaaliset syyt" liittivät PMS: n hormonaalisiin muutoksiin. Vuonna 1941 WHO: n kymmenennen tarkistuksen tautien luokitteluun sisällytettiin premenstruaalinen oireyhtymä. Sittemmin tutkijat ympäri maailmaa ovat tutkineet sen etiologiaa, ehkäisy- ja hoitomenetelmiä.

Tutkijat esittävät useita hypoteeseja PMS: n syistä. Pääasiallinen on hormonitasojen muutos. Muutama päivä ennen kuukautisia syntyy voimakas hormonivapautus naaraskehossa. Se aiheuttaa muutoksia mielialaan, kipuun ja muihin epämiellyttäviin oireisiin.

Premenstruaalisen oireyhtymän tärkeimmät oireet

PMS naisilla ilmenee eri tavoin. Asiantuntijat tunnistavat yli 150 tämän tilan oireita. Onneksi ne kaikki eivät ilmene samanaikaisesti, niiden joukko on ainutlaatuinen kussakin tapauksessa. Yleisimpiä ominaisuuksia ovat:

 • kipu rintakehässä ja vatsan alareunassa,
 • vetämällä selkäkipua
 • huimaus ja pyörtyminen,
 • syymättömät mielialan vaihtelut ja masennus
 • uneliaisuus ja unettomuus
 • suoliston rikkominen
 • lämpötilan nousu.

Premenstruaaliselle oireyhtymälle on ominaista myös kehon puolustuskyvyn heikkeneminen. Tänä aikana nainen koki olemassa olevien kroonisten sairauksien pahenemisen, esimerkiksi allergiat, astma, kystiitti.

Miten käsitellä PMS: ää ja masennusta?

Toisin kuin yleinen usko, PMS: n oireet voidaan käsitellä ja niitä pitäisi käsitellä. Muutamien yksinkertaisten sääntöjen noudattaminen parantaa merkittävästi naisen tilaa.

 • Liikunta - tiedemiehet ovat osoittaneet, että säännöllinen liikunta vähentää premenstruaalisen oireyhtymän oireita. Lääkärit selittävät tämän sillä, että urheilu aiheuttaa endorfiinien vapautumista, jotka taistelevat masennusta ja parantavat mielialaa.
 • Nukkua 8-9 tuntia päivässä - unen puute pahentaa ahdistusta ja lisää ärtyisyyttä. Jos sinulla on unettomuus, ota kuuma kylpy ennen nukkumaanmenoa ja juo lasillinen lämpimää maitoa. Nämä toimenpiteet auttavat sinua nukahtamaan nopeammin.
 • Syö ruokavalio, jossa on paljon kuitua ja vähärasvainen, yritä poistaa ruokavaliosta kahvia, juustoa ja alkoholia. Niiden käyttö liittyy migreenien esiintymiseen, masennukseen, usein esiintyviin mielialan vaihteluihin.
 • Yritä vähentää hermostuneisuutta ja ärtyneisyyttä mahdollisimman vähän. Tämä auttaa meditaatiota, pitkiä kävelyretkiä raikkaassa ilmassa, luonnollisia teetä rauhoittavilla yrtteillä.

Vitamiinikompleksit auttavat torjumaan masennusta ja muita epämiellyttäviä olosuhteita PMS: n aikana. Erityisesti Ladyn kaavalla on korkea tehokkuus. Personal Monthly System. Se koostuu luonnollisista ainesosista: magnesiumista, A-, E-, B-ryhmästä, vadelma-lehtien uutteista, villi-yamista, Vitex-pyhästä, Gotu-Colasta. Näiden ainesosien yhdistelmällä on edullinen vaikutus naisten kehoon. Biokompleksi ei ainoastaan ​​eliminoi PMS: n oireita, vaan myös normalisoi kuukautiskierron, parantaa hyvinvointia kriittisinä päivinä. Se auttaa saamaan terveyttä, rauhaa ja harmoniaa.

Nyt tiedät miten käsitellä PMS-naista. Jos edellä mainitut menetelmät eivät tuo toivottua helpotusta, ota yhteys lääkäriin. Siunaa sinua!

Naiset kokevat epämukavuutta kuukautisten aikana. Tämä on tiedossa kaikille, myös miehille. Tämä ei kuitenkaan koske kaikkia puolet reilusta sukupuolesta. Erillisessä osassa on vain epämiellyttäviä kipuja tai fyysisiä tunteita. Mutta yhä useampi naisväestö valittaa voimakkaista mielialan vaihteluista tänä aikana.

Mielialan muutos tapahtuu muutama päivä ennen kuukautisten alkua. Miksi näin tapahtuu? Naisen emotionaalinen tila riippuu suoraan hänen fysiologisen järjestelmänsä toiminnasta. Ennen kuukautisten alkamista naisrunko pyrkii kerääntymään liialliseen määrään myrkyllisiä aineita, jotka vaikuttavat negatiivisesti naisen yleiseen tilaan.

Mikä aiheuttaa masennusta kuukautisten aikana ja miten sitä hoidetaan

Toisinaan nainen tuntuu väsyneeltä ja apaattiselta, joka ilmenee kyyneleydessä ja synkässä tunnelmassa, ja joskus päinvastoin löytää sanoinkuvaamattoman aggressiivisuuden.

Suurin osa maan naisväestöstä muuttuu sietämättömäksi tänä aikana, minkä vuoksi on äärimmäisen vaikeaa kommunikoida heidän kanssaan. Naisen elimistössä esiintyy vakavia toiminnallisia muutoksia kerran kuukaudessa lisääntymisikän aikana. Tämä ehto johtuu somaattisesta luonteesta ja sitä kutsutaan PMS: ksi. Tällaisen tilan ilmentyminen on yksilöllistä ja riippuu monista tekijöistä.

Yleensä tässä tapauksessa nainen valittaa pysyvistä päänsärkyistä, rintakipuista ja vatsaontelosta, ärtyneisyydestä, väsymyksestä ja yleisen tilan huomattavasta heikkenemisestä. Tänä aikana ruokahalun lisääntyminen ja halu kuluttaa suuria määriä nestettä. Siksi painon nousu tänä aikana on melko yleistä. Sen päättymisen jälkeen paino palautuu vähitellen tavanomaiseen hintaan.

Heikentynyt hyvinvointi vaikuttaa ensisijaisesti mielialaan. Naisen ruumiin tuntuu epämukavalta ja siksi ilmenee kivulias reaktio ulkoisiin ärsykkeisiin. Tämä oireyhtymä häiritsee naisen munasarjojen toimintaa ja hormonitoimintaa. Siksi sitä ei pidä jättää huomiotta. On suositeltavaa ottaa rauhoittavia aineita rauhoittavaksi. Myös naisten on valmistauduttava moraalisesti tähän ajanjaksoon ja opittava hallitsemaan emotionaalista tilaansa.

Ympäröivien ihmisten pitäisi myös tukea naista tämän ajanjakson aikana ja yrittää olla herättämättä hänen tunteitaan. Sukulaisten ei pidä ottaa vakavasti sanoja, on tärkeää yrittää rauhoittaa naista. Muutaman tunnelman jälkeen normalisoituu, ja hän voi jälleen palata tavanomaiseen elämäntapaan tasapainoisessa mielessä.

Artikkelin luokitus: 60534 katselua

Kirjoittaja: Elena Koroleva

Artikkelin kirjoittaja on Sozinova AV, joka on harjoittelijana toimiva gynekologi. Ammatillinen kokemus vuodesta 2001.

Premenstruaalinen oireyhtymä on oireiden kompleksi, jolle on tunnusomaista neuropsykiatriset, metaboliset, endokriiniset ja vegetatiiviset verisuonihäiriöt, jotka esiintyvät kuukautiskierron toisessa vaiheessa (noin 3–10 päivää) ja pysähtyvät kuukautisten alussa tai välittömästi niiden valmistumisen jälkeen.

Muita premenstruaalisen oireyhtymän (PMS) nimiä ovat premenstruaalinen sairaus, premenstruaalinen jännitysoireyhtymä tai syklinen sairaus.

PMS diagnosoidaan pääsääntöisesti naisilla 30 vuoden iän jälkeen (se esiintyy 50% heikomman sukupuolen edustajista), kun taas nuorena ja nuorena hän on tuttu vain joka viides nainen.

Riippuen tiettyjen ilmenemismuotojen esiintyvyydestä on erotettu 6 premenstruaalisen taudin muotoa:

 • hermoston kehitykseen;
 • edematous;
 • cephalgic;
 • epätyypillinen;
 • krizovoe;
 • sekoitettu.

Ilmentymien lukumäärän, niiden keston ja voimakkuuden mukaan erotetaan kaksi PMS-muotoa:

 • helppoa. 3–10 päivää ennen kuukautisia on 3-4 merkkiä, joista 1-2 on voimakkainta;
 • raskas.

Premenstruaalinen masennus

3-12 vuorokautta ennen kuukautisia on 5-12 merkkiä, joista 2-5 on eniten tai kaikki 12.

Huolimatta oireiden määrästä ja kestosta, jos työkyky heikkenee, he puhuvat PMS: n vakavasta kurssista.

 • kompensoida. Oireet ilmaantuvat kuukautisten aattona ja häviävät alkavansa, kun taas vuosien varrella merkit eivät kasva;
 • subcompensated. Oireet etenevät (niiden lukumäärä, kesto ja intensiteetti lisääntyvät);
 • dekompensoitunut. PMS on vakava, “kevyiden” aukkojen kesto pienenee ajan myötä.

Premenstruaalisen oireyhtymän syyt

Tällä hetkellä PMS: n kehittymisen syitä ja mekanismia on tutkittu riittämättömästi.

Tämän oireyhtymän kehitystä selittävät useat teoriat, vaikka mikään niistä ei kata koko sen esiintymisen patogeneesiä. Ja jos aiemmin uskottiin, että syklinen tila on ominaista naisille, joilla on anovulatorinen sykli, nyt on luotettavasti tiedossa, että säännöllisesti ovulaatiolla kärsivät myös premenstruaalisesta sairaudesta.

Ratkaisevaa roolia PMS: n alkamisessa ei pelkästään sukupuolihormonien sisällöstä (se voi olla normaalia), vaan niiden tasojen vaihteluilla koko syklin ajan, johon aivojen alueet, jotka vastaavat emotionaalisesta tilasta ja käyttäytymisestä, reagoivat.

Hormonaaliteoria

Tämä teoria selittää PMS-rikkomuksen, joka koskee gestageenien ja estrogeenien osuutta viimeksi mainitun hyväksi. Estrogeenin vaikutuksesta kehossa säilytetään natriumia ja nestettä (turvotus), lisäksi ne provosoivat aldosteronisynteesiä (nesteen kertyminen). Estrogeeniset hormonit kertyvät aivoihin, mikä aiheuttaa neuropsykiatristen oireiden esiintymisen; niiden ylimäärä vähentää kaliumin ja glukoosin pitoisuutta ja edistää sydämen kipua, väsymystä ja fyysistä inaktiivisuutta.

Prolaktiinin kasvu

Prolaktiini nousee normaalisti syklin toisessa vaiheessa, samalla kun havaitaan kohderyhmien yliherkkyys, erityisesti rintarauhaset (kipu, virtsaaminen). Prolaktiini vaikuttaa myös lisämunuaisen hormoneihin: se lisää aldosteronin vapautumista, joka säilyttää nesteen ja aiheuttaa turvotusta.

Prostaglandiiniteoria

Lähes kaikissa elimissä tuotettujen prostaglandiinien synteesi on heikentynyt. Monet PMS: n oireet ovat samanlaisia ​​kuin hyperprostaglandinemian oireet (päänsärky, dyspeptiset häiriöt, emotionaalinen lability).

Allerginen teoria

Selittää PMS: n kehon yliherkkyydestä omalle progesteronilleen.

Veden myrkytyksen teoria

Selittää PMS: n, jossa on vesisuola-aineenvaihduntahäiriö.

Muiden PMS: n syitä harkitsevien versioiden joukossa voidaan mainita psykosomaattisten häiriöiden teoria (somaattiset häiriöt johtavat henkisiin reaktioihin), hypovitaminoosin teoria (B6-vitamiinin puute) ja mineraalit (magnesium, sinkki ja kalsium) ja muut.

PSP: n altistavia tekijöitä ovat:

 • geneettinen taipumus;
 • psyykkiset häiriöt nuoruusiässä ja synnytyksen jälkeisenä aikana;
 • tartuntataudit;
 • epäterveellistä ruokavaliota;
 • stressi;
 • usein ilmastonmuutos;
 • emotionaalinen ja henkinen lability;
 • insuliiniresistenssi;
 • krooniset sairaudet (verenpaine, sydänsairaus, kilpirauhasen sairaus);
 • alkoholin käyttö;
 • synnytys ja abortti.

oireiden

Kuten jo mainittiin, PMS: n oireet esiintyvät 2-10 päivää ennen kuukautisia ja riippuvat patologian kliinisestä muodosta, toisin sanoen tiettyjen oireiden vallitsemisesta.

Neuropsykinen muoto

Tunnusomaista henkistä epävakautta:

 • itkuisuus;
 • masentamatonta aggressiota tai ahdistusta;
 • unihäiriöt;
 • ärtyneisyys;
 • heikkous ja väsymys;
 • pelkoajat;
 • libidon heikkeneminen;
 • itsemurha-ajatuksia;
 • unohduksen;
 • hajujen paheneminen;
 • kuulovaikutelmia;
 • ja muut.

Lisäksi on olemassa muita merkkejä: kädet tunnottomia, päänsärkyä, ruokahaluttomuutta, turvotusta.

Edemaattinen muoto

Tällöin vallitsee:

 • kasvojen ja raajojen turvotus;
 • rintarauhasen herkkyys ja virtsaaminen;
 • hikoilu;
 • ilmavaivat;
 • jano;
 • painonnousu (ja piilotetun turvotuksen vuoksi);
 • päänsärky ja nivelkivut;
 • negatiivinen diureesi;
 • heikkous.

Kefalginen muoto

Tätä muotoa kuvaavat vegetatiivisten-verisuoni- ja neurologisten oireiden vallitsevuus. tunnettu siitä, että:

 • migreenityyppiset päänsärky;
 • pahoinvointi ja oksentelu;
 • ripuli (merkki lisääntyneistä prostaglandiineista);
 • syke, sydämen kipu;
 • huimaus;
 • haju-intoleranssi;
 • aggressiivisuus.

Kriisin muoto

Se etenee sympaattisten oireiden tai henkisten hyökkäysten tyypin mukaan, jotka eroavat toisistaan:

 • lisääntynyt paine;
 • lisääntynyt syke;
 • sydämen kipu, vaikka EKG ei muutu;
 • äkilliset pelot.

Epätyypillinen muoto

Se etenee verenpainetyypin mukaan (lämpötilan noustessa jopa 38 astetta), hypersomniseen (tyypilliseen päiväsairaukseen), allergiseen (allergisten reaktioiden ilmaantumiseen, ei angioedeemaa lukuun ottamatta), haavaan (gingiviitti ja stomatiitti) ja iridosyklisiin (iiriksen ja sylinterisen ruumiin tulehdukseen).

Sekoitettu muoto

Siinä on useita PMS-muotoja.

Diagnoosi premenstruaalisesta oireyhtymästä

On suositeltavaa suorittaa preenstruaalisen jännityksen oireyhtymän differentiaalidiagnoosi. Tämä ehto on erotettava seuraavista sairauksista:

 • henkinen patologia (skitsofrenia, endogeeninen masennus ja muut);
 • krooninen munuaissairaus;
 • kuukautiset ja klassiset migreenit;
 • aivojen muodostumat;
 • selkäydin kalvojen tulehdus;
 • utaretulehdus;
 • aivolisäkkeen adenooma;
 • verenpainetauti;
 • kilpirauhasen patologia.

Kaikissa edellä mainituissa sairauksissa potilas valittaa kuukautiskierron vaiheesta riippumatta, kun taas PMS: ssä oireet kehittyvät kuukautisten aattona.

Lisäksi tietysti PMS: n ilmenemismuodot ovat hyvin samanlaisia ​​kuin raskauden merkit alkuvaiheessa. Tässä tapauksessa on helppo ratkaista epäilyjä tekemällä itsenäisesti kotiraskaustesti tai luovuttamalla verta hCG: lle.

Ennalta ehkäisevän jännityksen oireyhtymän diagnosoinnissa on joitakin vaikeuksia: kaikki naiset eivät käsittele gynekologiaan valituksillaan, useimpia hoitaa neurologi tai terapeutti.

Kun haetaan nimittämistä, lääkärin on huolellisesti kerättävä anamneesi ja tutkittava valitukset, ja keskustelun aikana vahvistettava näiden oireiden ja syklin toisen vaiheen välinen yhteys ja vahvistettava niiden syklinen luonne. Yhtä tärkeää on varmistaa, ettei potilaalla ole mielisairautta.

Sitten nainen kutsutaan merkitsemään merkit seuraavasta luettelosta:

 • emotionaalinen epävakaus (kohtuuton itku, äkillinen mielialan muutos, ärtyneisyys);
 • taipumus aggressioon tai masennukseen;
 • ahdistus, kuoleman pelko, jännitys;
 • matala mieliala, toivottomuus, kaipuu;
 • kiinnostuksen menettäminen hänen tavanomaisella elämäntavallaan;
 • lisääntynyt väsymys, heikkous;
 • keskittymisen mahdottomuus;
 • lisääntynyt tai vähentynyt ruokahalu, bulimia;
 • unihäiriöt;
 • tunkeutumisen tunne, tuskalliset rintarauhaset sekä turvotus, päänsärky, epänormaali painonnousu, lihasten tai nivelten kipu.

"PMS": n diagnoosi määritetään, jos asiantuntija toteaa, että potilaalla on viisi merkkiä, ja pakollinen läsnäolo on yksi ensimmäisistä neljästä luettelosta.

Veritesti prolaktiinille, estradiolille ja progesteronille vaaditaan syklin toisessa vaiheessa, saatujen tulosten perusteella määritetään PMS: n suunniteltu muoto. Siten edemaattiselle muodolle on tunnusomaista progesteronitasojen lasku. Ja neuropsykkisiä, kefalgisia ja kriisimuotoja kuvaavat lisääntynyt prolaktiini.

Lisätutkimukset vaihtelevat PMS: n muodon mukaan.

neuropsykiatrisia

 • neurologin ja psykiatrin suorittama tutkimus;
 • kallon radiografia;
 • elektroenkefalografia (aivojen limbisten rakenteiden toiminnallisten häiriöiden havaitseminen).

turvotusta

 • BAC-antautuminen;
 • tutkimus munuaisten erittymisestä ja diureesin mittauksesta (emittoitu neste on 500-600 ml vähemmän kuin kulutettu);
 • mammografia ja rintojen ultraääni syklin ensimmäisessä vaiheessa, jotta mastopatia erotettaisiin mastodyniasta (rintojen arkuus).

krizovoe

 • Lisämunuaisen ultraääni (sulje pois kasvain);
 • katekoliamiinitestaus (veri ja virtsa);
 • silmälääkärin suorittama tutkimus (alusta ja näkökenttä);
 • Kallon röntgenkuva (merkkejä lisääntyneestä kallonsisäisestä paineesta);
 • Aivojen MRI (sulje pois kasvain).

Myös terapeutin kuuleminen ja verenpaineen päiväkirjan pitäminen on välttämätöntä (sulje pois verenpainetauti).

cephalgic

 • elektroenkefalografia, joka paljasti aivojen sähköisen aktiivisuuden hajanaisia ​​muutoksia (kuoren rytmin desynkronoinnin tyyppi);
 • Aivojen CT-skannaus;
 • silmälääkärin suorittama tutkimus (fundus);
 • Kallon ja kohdunkaulan röntgen.

PMS: n kaikissa muodoissa tarvitaan neuvoja psykoterapeutin, endokrinologin ja neurologin kanssa.

Premenstruaalisen oireyhtymän hoito

PMS-hoito alkaa potilaan terveydentilan selittämisestä, työn normalisoinnista, leposta ja unesta (vähintään 8 tuntia päivässä), stressaavien tilanteiden poistamisesta ja tietysti ruokavalion nimittämisestä.

Naisilla, joilla on premenstruaalinen jännitysoireyhtymä, on erityisesti syklin toisen vaiheen aikana noudatettava seuraavaa ruokavaliota:

 • mausteisia ja mausteisia ruokia ei oteta huomioon:
 • suola on rajallinen;
 • kieltää vahvan kahvin, teen ja suklaan käyttö;
 • rasvan saanti on vähentynyt ja joissakin PMS- ja eläinproteiineissa.

Ruokavalion pääpaino on monimutkaisten hiilihydraattien kulutus: täysjyvävilja, vihannekset ja hedelmät, perunat.

Absoluuttisen tai suhteellisen hyperestrogenian tapauksessa määrätään gestageeneja (norcolute, dufaston, urogestan) syklin toisessa vaiheessa.

PMS: n neuropsykiatristen oireiden avulla rauhoittavien ja kevyiden rauhoittavien aineiden käyttö kestää 2-3 päivää ennen kuukautisia (grandaksiini, oretodeli, fenatsepaami, sibazon) ja myös masennuslääkkeet (fluoksetiini, amitriptyliini).

MagneB6: lla on hyvä rauhoittava, normalisoiva unen ja rentouttava vaikutus. Herbalteillä, kuten Eskulapilla (päivä), Hypnoksella (yöllä), on myös rauhoittava vaikutus.

Aivoverenkierron (kefalginen muoto) parantamiseksi suositellaan nootropyyliä, pirasetaamia, aminolonia.

Kun edemaattinen muoto sisältää diureettisia lääkkeitä (spironolaktonia) ja diureettisia teetä.

Antihistamiinit (teralen, suprastiini, diatsoliini) on osoitettu PMS: n epätyypillisille (allergisille) ja edemaattisille muodoille.

PMS: n kefalgiset ja terävät muodot edellyttävät bromokriptiinin ottamista syklin toisessa vaiheessa: tämä lääke vähentää prolaktiinitasoa. Mastodinon lievittää nopeasti maitorauhasen kipua ja jännitystä, ja se korjaa normaalia hormonien määrää kehossa.

Hyperprostaglandinemialla otetaan nestemäisiä tulehduskipulääkkeitä (ibuprofeeni, indometasiini, diklofenaakki), jotka estävät prostaglandiinien tuotantoa.

Ja tietenkin PMS: n välttämättömät lääkkeet ovat yhdistettyjä suun kautta otettavia ehkäisyvälineitä monofaasisesta ryhmästä (jess, logest, zhanin), jotka tukahduttavat omien hormoniensa tuotannon, mikä tasoittaa patologisen oireyhdistelmän ilmentymiä.

Premenstruaalisen jännityksen oireyhtymän hoito on keskimäärin 3-6 kuukautta.

Seuraukset ja ennuste

PMS, jonka hoito naisella ei ollut, uhkaa tulevaisuudessa vakavaa vaihdevuosien oireyhtymää. Premenstruaalisen sairauden ennuste on suotuisa.

Wizard-foorumi> Sieve Miracles> Ensiapu> Miten päästä eroon PMS: stä

Tarkastele täysversiota (venäjäksi): Miten PMS: stä päästä eroon

Hyvä päivä, rakkaat velhot!

Auta minua maagisesti päästä eroon PMS: stä.

Hän hyökkäsi jälleen minulle niin mitään maagista mieleensä. Zloblyus.

Olen tällä hetkellä aggressiivinen.

Masennus ennen kuukautisia

Huuto lainkaan, aviomies ja poika saavat niin, että äiti ei kiusaa. Suora kiristää, heiluta, heittää

Jossain viikossa minä kaadan maagisen todellisuuden. Ajatuksia kaikenlaisesta pahasta, mitä en kiinnitä lainkaan normaaliin tilanteeseen tällä hetkellä, tulee tragedia. Itku, syöminen, vihaan kaikkia ja ennen kaikkea itseäni. En voi tehdä mitään näiden vihanpurkausteni kanssa, en hallitse itseäni.

Ja mitä hänen miehelleen tällä hetkellä on ominaista, alkaa juoda ja katoaa kotoa, ilmeisesti hän pelkää minua. Pelkään itseäni. Ja sen jälkeen kärsin paljon syyllisyyttä.

Haluan päästä eroon PMS: stä kerralla.

Vaihdin sen ja peruutin sen.

PMS rakas

On hyvin vaikeaa elää kanssasi,

Olen sairas teistä hyvin, hyvin

Lennä pois aikaisemmin yöksi

Ja älä tule takaisin,

Kanariansaarilla asettua.

Tässä on yksisuuntainen lippu,

Ymmärrätkö kaiken? Hyvin tehty.

PS Ymmärrän yhä enemmän, miten onnekas (ja perheeni, gee-gee), että minulla ei ole PMS-palvelua))) Haluatko jakaa kanssasi täysin normaalin tilan, joka ei riipu kuukausittaisista vuorovesi?)))

Luovutus lentokoneesta, joka lähetettiin ICP: n kanssa Kanariansaarille, lippu, jonka hän antoi.

Mitä muuta voi tehdä niin?

Sain ylös-Ja menin, tietenkin haluan, olen hyvin kiitollinen teille, ja sukulaiseni näkevät sinut mielelläni.))))

Sain ylös-Ja menin, tietenkin haluan, olen hyvin kiitollinen teille, ja sukulaiseni näkevät sinut mielelläni.))))

Olen samaa mieltä. Korvaa kämmenet. (tai mikä on pakkauksesi?))) Paaaberegis. * Minä kaadan.

PS Ja viittauksessa, jotain meni? On erittäin viileitä asioita, aksenttien alla korjaat nykyisen)

Se nimettiin uudelleen maaperän kunnostamiseksi, sillä lojaalisuus paaville kirjoitin kuka olen tänään.

Kastellaan kaikki talon kukat.

Ehkä minä myös menen itseni taika-ämpäriin)

Nousin ylös ja menin alas helmassa. Pasibki))))))

Oros. Auttaa sinua tuntemaan.

Pret Me Laughing

Kirjoitan liidulla Happiness

http://lyssymussu.ru/primus/public/style_emoticons//5761fbcce558fc38794a19f9dabbc052.gif Kaikille velhoille, hyvä aika!

En voi nauraa ollenkaan. Viime kuussa pääsin eroon PMS: stä, tässä kuussa hän ei hyökännyt minua, vaikka tiedätkin, ettei minun vatsani ollut kipeä tai nouseva. Mutta mieheni uusi luonnollinen ICP tapahtui täsmälleen viikkoa ennen kausiani ja hänestä tuli karhunvartija.

Minä ryntäin kaikille, olin vihainen ja vihasi kaikkia, vain kirottu ja hän ilmaisi jatkuvasti sitä, mitä hän ajatteli.

Ja kun kuukausittain menin, hänestä tuli jälleen mies, iloinen henkilö, joka hyppää iloksi.

Siksi olen niin vahva, että herrat taikurit?

Haluan, että PMS-aviomiehelleni ei ole http://lyssymussu.ru/primus/public/style_emoticons//5761fbcce558fc38794a19f9dabbc052.gif (indeksoitu hyvin pöydän alla)

Ja näin pelataan sitä, toistaiseksi voin vain repiä tämän halun

No niin, se tarkoittaa, että on aika kastella miehesi! http://lyssymussu.ru/primus/public/style_emoticons/ /blum2.gif

Main Popular Artikkeleiden kuukautiset (kuukausittain)

Premenstruaalinen oireyhtymä (PMS)

Naisella on luontaista mielialan ja arvaamattomuuden vaihtelua. Miehet ovat aina hämmästyneitä hänen maksuttomasta herkkyydestään, kyyneleiden virtauksesta, vihanpurkauksista, jotka johtuvat pelkästään triviasta tai jopa ilman mitään syytä. Naiset ovat myös yllättyneitä niiden mielialojen eroista ja selittävät itselleen tämän siitä, että he ovat naisia.

Tutkijat ovat jo pitkään kiinnittäneet huomiota naisen psykologisen tilan ja kuukautiskierron väliseen suhteeseen. Mutta tämä yhteys selitettiin eri tavoin. Jotkut uskoivat, että tämän ilmiön alkuperä on puhtaasti henkinen. Muut tiedemiehet uskoivat, että asia ei ollut psyykessä, vaan fysiologisessa tilassa, joka johtuu joistakin, vielä tuntemattomista, myrkyllisistä aineista, jotka kertyvät ennen kuukautisia. Jonkin aikaa sitten tämä näkökulma tunnustettiin.

Kliinisiä tutkimuksia on tehty premenstruaalisen ärtyneisyyden syistä ja oireista. Tulokset osoittivat, että premenstruaalinen ärtyneisyys on ominaista yli puolelle nykyaikaisista naisista.

Premenstruaalisen oireyhtymän (PMS) oireet

Premenstruaalista ärsytystä on kahdenlaisia: fysiologisia ja psykologisia. Eri naisilla on erilainen intensiteetti. Ja sama nainen ei ole sama eri kuukausina. Siksi hänen on usein vaikea ymmärtää, mitä hänelle tapahtuu.

Psykologiset oireet ilmaistaan ​​joko lievässä masennuksessa, huonona tunnelmana, tai ne ovat niin vahvoja, että ne aiheuttavat täydellisen persoonallisuuden muutoksen. Nainen huolehtii siitä, että toisella kertaa hän jätti hänen välinpitämättömäksi. Ja miksi hän tekee sen, ei voi selittää. Hänestä tulee kiihkeä, ei voi keskittyä mihinkään, unohtaa yksinkertaisimmista asioista, ei nuku hyvin, ja hänen silmänsä ovat aina kosteassa paikassa.

Fysiologisesti hän tuntee epämukavuutta kaikessa. Joillakin naisilla on päänsärkyä, kipeä selässä. Vatsassa tuntui raskasta, voimakkaita supistuksia. Huimausta ja pahoinvointia voi esiintyä; jalat, kädet, nivelet, rintakehä ja vatsan turvotus. Joskus tällä hetkellä nainen painaa, koska hänen "brutaali" ruokahalu herää.

Yleensä kaikki nämä oireet näkyvät päivässä tai kahdessa ennen kuukautisia (jotkut viikon tai pidemmän ajan). Ja muutaman tunnin kuluttua kuukautisten alkamisesta ne häviävät ilman jälkiä.

Mikä on premenstruaalisen oireyhtymän (PMS) syy?

Viime aikoina on ollut monia tutkimuksia, joissa osallistuivat gynekologit, fysiologit ja psykiatrit eri puolilta maailmaa. Ja kaikki asiantuntijat sopivat tietyistä perusasioista:

 1. Premenstruaalinen ärtyneisyys on ehto, jonka alkuperä ei ole psykologinen, vaan somaattinen. Se johtuu naisten kehon toimintojen häiriöistä.
 2. PMS: llä on monimutkainen mekanismi ja se alkaa munasarjojen toimintahäiriöstä ja sen hormonien tasapainosta. Tämän vuoksi kaikki endokriiniset rauhaset ja keskushermosto alkavat toimia huonosti.
 3. Hermostoon vaikuttava hormonitoiminnan häiriö aiheuttaa muutoksia kehon psyko-kemiallisessa tasapainossa. Pääasiallinen on nesteen kertyminen kehossa, mikä tarkoittaa epätasapainoa sen saannin ja erittymisen välillä.

Ylimääräinen neste varastoidaan kaikkiin kehon osiin ja on tärkein syy ongelmiin. Vatsan elimissä oleva neste aiheuttaa raskauden tunteen, pahoinvointia, oksentelua ja ärsyttää ruuansulatuskanavaa. Aivojen ympärillä olevissa kudoksissa on hermostuneita oireita: ärtyneisyys, hermostuneisuus, masennus.

Premenstruaalisen oireyhtymän (PMS) hoito

Ensinnäkin naisen tulisi myöntää itselleen, että elämässään on satunnaisia ​​olosuhteita, kun hän tulee epämiellyttäväksi niille, jotka ovat lähellä häntä, ja että syy on fysiologinen. Jotta voisit helpottaa esirauhasen ärsytyksen voittamista, sinun on seurattava terveyttäsi. Ja sinun täytyy tehdä se koko ajan, eikä vain ennen kuukautisia.

Ennalta edeltävän jakson aattona nesteen ja suolan saanti on vähennettävä. Apteekeissa on täysin turvallisia yksinkertaisia ​​diureetteja ja erittäin kevyitä rauhoittavia aineita (voit vain juoda valerianin keittämistä). Lisäksi munasarjojen hormonin aineenvaihdunta keväällä ja B-vitamiini.

VAROITUS.
Jos tämä ei auta, ja tunnet edelleen epämukavuutta (voimakasta kipua, pahoinvointia, heikkoutta tai pyörtymistä), sinun on otettava yhteys lääkäriin. Koska tämä voi merkitä vakavia hormonaalisia häiriöitä.

Tilastoja tästä asiasta on epäselvä.

PMS ei ole syy masennukseen.

Jotkut tutkijat sanovat, että 75–80% naisista on keskimäärin oireita, toiset uskovat vain puolet. Joka tapauksessa tämä tila saa aikaan vaikeuksia kommunikoida ystävien kanssa, töissä, estää hyvän vaimon ja äidin, johtaa kohtuuttomiin ja arvaamattomiin riidoihin ja perhe skandaaleihin. Toivon, että tieto tästä ongelmasta auttaa naista selviytymään tästä sairaudesta.

Miten selviytyä aggressiosta PMS: ssä

Premenstruaalinen oireyhtymä, aggressiivisuus, monet naiset kärsivät! Mutta kuinka harvat tietävät, miten taistella sitä vastaan. Yritetään selvittää se!

Premenstruaalinen oireyhtymä - PMS

Oireyhtymää pidetään lääketieteessä paljon oireita. Premenstruaalisessa oireyhtymässä on 150 eri oireita. Monet naiset PMS: n aikana tuntevat heikon lähes huomaamattoman epämukavuuden, jota he eivät yritä taistella. Mutta turhaan. On välttämätöntä päästä eroon siitä, koska ajan myötä oireet tulevat herkemmiksi, ja 40 vuoden kuluttua premenstruaalinen oireyhtymä voi muuttua vaihdevuosiksi, ja nämä kivun tunteet tulevat päivittäin.

Estrogeenit ja progesteroni ovat naishormoneja, joilla on tärkeä rooli naisen kehossa. Syklin aikana esiintyy hormonien epätasapainoa ja jokainen nainen tuntee sen. Se ilmenee ruokahalun lisääntymisenä, painonnousuna, kaasun ulkonäönä suolistossa. Monilla ihmisillä on päänsärkyä, kramppeja vasikan lihaksissa, hellyyttä maitorauhasissa. Tässä tilassa tunnelma katoaa kokonaan, ja voit pilata sen ja jonkun toisen!

Kriittisten päivien aattona ilmestyy kylmän oireita, koska koskemattomuus heikkenee eikä pysty selviytymään viruksista. Ei ole halua työskennellä, on ärtyneisyys, sekavuus. Haluan valehdella kotona peiton alla ja juoda teetä. Mutta harvoilla ihmisillä on tällainen mahdollisuus, eikä mitään! Siksi on tarpeen käsitellä näitä oireita.

Ennen kuukautisia voit juhlia ananasilla.

Ja miten käsitellä PMS: ää?

Jos nainen muuttuu liian emotionaaliseksi, hän voi nauraa ja itkeä paljon. Se olisi parasta käyttää rauhoittavia aineita, se on parempi kasvien perusteella lääkärin neuvojen perusteella. Ihannetapauksessa miellyttää harjoittaa miellyttäviä ei-jännittäviä asioita. Juo kuppi tuoksuvaa teetä, ota käyttöön miellyttävä musiikki, kynttilät.

Ennen kuukautisia voi alkaa suoliston ongelmia. Niitä voidaan välttää säätämällä ruokavaliota. Sulje pois hiilihapotettu vesi, pikaruokaa, jauhot, pavut, pähkinät, kaali.

Palmut, jalat, kainalot ennen kuukautisia muuttuvat jatkuvasti märkiksi. Tätä ilmiötä kutsutaan hyperhidroosiksi. Silti saattaa olla epämiellyttävä haju. Tällaisina päivinä on tarpeen käydä suihkussa useammin, käyttää luotettavaa deodoranttia. Syödä puuroa, vähärasvaisia ​​tuotteita.

Usein PMS-satelliitti on turvotus. Niiden välttämiseksi älä juo nestettä 1,5 - 2 tuntia ennen nukkumista, sulje pois suolaista. Sinun täytyy juoda kefiiri, syödä omenoita, liikkua enemmän. Voit valmistaa diureettisia teetä.

On hyödyllistä ja välttämätöntä, että jokainen ottaa vitamiineja. On hyödyllistä juoda lasillinen maitoa lusikalla hunajaa yöllä. Maito on runsaasti kalsiumia, ja hunaja sisältää tarpeeksi magnesiumia.

Miten selviytyä aggressiosta PMS: ssä

Ennen kriittisiä päiviä nainen alkaa ajankohdasta, jolloin hän on ärtynyt pikkuhiljaa ilman syytä. Tällä hetkellä nainen on hämmentynyt tunteista ja aggressiivisuudesta, hänen fyysinen ja psyykkinen terveys ei ole vakaassa tilassa. Hän voi huutaa läheisille ihmisille, kollegoille. Mutta tärkeintä on muistaa, että tämä on vain väliaikainen tila, jota voidaan hallita riittävästi.

PMS-aggressio voi pilata perheen

Ennen premenstruaalisen oireyhtymän esiintymistä nainen tuntuu rauhalliselta, tasapainoiselta, hän on ystävällinen muille ihmisille. Mutta kun kyse on PMS: stä, se muuttuu paljon. Ärtyneisyyden lisäksi tänä aikana voi olla lisääntynyt herkkyys, nainen voi itkeä erilaisten hiusten vuoksi. On erittäin teräviä mielialan vaihteluja. Useimmiten heikompi sukupuoli odottaa tämän ajanjakson päättymistä ottaen huomioon sen melko luonnollisen. Mutta jos et ryhdy hallitsemaan ärtyisyyttäsi, mielialan vaihtelut, tämä johtaa siihen, että perheessä esiintyy usein ristiriitoja ja konflikteja, ja tämä johtaa sen tuhoamiseen.

Lapsilla on vaikea kestää äidin huutoja, kun he eivät ole tehneet mitään pahaa. Puolison on myös kestettävä kaikki, mitä hänen naiselleen tapahtuu. Ja on vaikeaa, jos tämä käyttäytyminen ei lopu, avioliitto voidaan tuhota. Kaikki tämä ei ole, koska sukulaiset eivät halua hyväksyä henkilöä sellaisena kuin hän on. Ja kaikki, koska on olemassa tapoja käsitellä tätä ehtoa. Nainen on velvollinen tekemään kaikkensa, jotta hän voi välttää konflikteja perheen kanssa.

Tapoja torjua aggressiota PMS: ssä

 1. Ensinnäkin on muistettava, että tämä aika on vain väliaikainen ilmiö. Tietoisuus tästä, motivoi taistelemaan häntä.
 2. Noin viikkoa ennen kriittisten päivien alkua sinun ei pitäisi suunnitella tärkeitä tapahtumia. On tarpeen levätä enemmän, ei ylitä. On välttämätöntä levätä paitsi fyysisesti, myös moraalisesti.
 3. Sinun on noudatettava ruokavaliota. Syö enemmän hedelmiä ja vihanneksia. Älä käytä kofeiinia, alkoholia, energiaa. Syö vähemmän makea, suolainen, rasvainen. Jos haluatte syödä jotain makeaa, esimerkiksi asettamaan mielialaa, on parasta syödä hunajaa.
 4. Urheilu on erittäin hyvä asia, mutta tänä aikana sen pitäisi olla maltillista. Älä lataa itseäsi suurella fyysisellä rasituksella. Paras kävelee.
 5. Juo rauhoittavia teetä. Jos tila muuttuu hallitsemattomaksi ollenkaan, on parempi kääntyä psykoterapeutin puoleen, joka määrää keuhkot rauhoittavaksi.

************************************************** ***************************
Älä unohda jakaa lukutietoja sosiaalisissa verkoissa. Voit auttaa ihmisiä, jotka hyötyvät tästä tiedosta.