Mitä pitäisi kohdistaa synnytyksen jälkeen?

Viimeisessä työvaiheessa syntyy syntymän syntyminen eli syntymisprosessin päättyminen. Tähän liittyy suurten määrien veren ja liman vapautuminen: koska kohdun pinta on vaurioitunut, edellisestä istukan kiinnityksestä jää haava. Siihen asti, kunnes kohdun pinta on parantunut ja limakalvo palautuu, haavan sisältö vapautuu lapsen emättimestä, muuttuu vähitellen värillisesti (veren epäpuhtauksia tulee olemaan vähemmän ja vähemmän) ja määrän väheneminen vähenee. Näitä synnytyksen jälkeisiä päästöjä kutsutaan lochiaksi.

Heti synnytyksen jälkeen naiselle annetaan lääkettä kohdun supistumisaktiivisuuden stimuloimiseksi. Tämä on yleensä oksitosiini tai metyyli-Egrometyyli. Virtsarakko tyhjennetään katetrin läpi (niin että se ei painu kohdun päälle ja estää sen supistukset), ja jääpullo asetetaan vatsan alaosaan. Tämä aika on hyvin vaarallinen kohdun verenvuodon avautumiselle, joten kaksi tuntia sen jälkeen, kun synnytyksestä on havaittavissa annosteluhuone.

Spotting on nyt erittäin runsaasti, mutta ei kuitenkaan saa ylittää normaa. Nainen ei tunne kipua, mutta verenvuoto johtaa nopeasti heikkouteen ja huimaukseen. Jos siis sinusta tuntuu, että veri virtaa hyvin voimakkaasti (esimerkiksi vaipan alla on kaikki märkä), muista kertoa tästä lääkärin henkilökunnalle.

Jos näiden kahden tunnin purkaus ei ylitä puolta litraa ja vaimon naisen tila on tyydyttävä, hän siirtyy synnytyksen jälkeiseen seurakuntaan. Nyt sinun täytyy seurata eritteitäsi, ja sinun on tiedettävä, mitä ne ovat ja kuinka kauan ne kestävät. Älä huoli: sairaanhoitaja tietenkin hallitsee kaikkea. Kyllä, ja lääkäri menee varmasti myös vastuuvapauden luonteen ja määrän arvioimiseen. Jotta olisit luottavainen ja rauhallinen, on parempi tietää etukäteen, mitä sinulle tapahtuu ensimmäisen kerran synnytyksen jälkeen, ja millaista normaalia synnytyksen jälkeistä vastuuvapautta pitäisi olla.

Mitkä ovat päästöt synnytyksen jälkeen?

Lochia koostuu verisoluista, verestä, plasmasta, kohdun limakalvon fragmenteista (kuoleva epiteeli) ja kohdunkaulan kanavasta peräisin olevasta limasta, joten havaitset niissä limaa ja hyytymistä, erityisesti synnytyksen jälkeisinä päivinä. Kun painat vatsaa, samoin kuin liikuttaessa haavan sisällön purkautuminen voi lisääntyä. Harkitse tätä, jos haluat päästä sängystä - rynnät heti. Siksi suosittelemme, että asetat vaipan alle jalkojesi alle.

Lochiat muuttavat jatkuvasti niiden luonnetta. Aluksi ne muistuttavat kuukautisten purkautumista, vain paljon enemmän. Tämä on hyvä, koska kohdun puhdistus haavan sisällöstä on puhdasta. Muutaman päivän kuluessa lochia muuttuu hieman tummemmaksi ja pienemmäksi. Toisella viikolla purkaus on ruskehtavan keltainen, se saa aikaan limakalvon, ja kolmannen viikon jälkeen se muuttuu kellertävän valkoiseksi. Mutta veren epäpuhtauksia voidaan havaita jopa koko kuukauden ajan synnytyksen jälkeen - tämä on normaalia.

Verenvuodon välttämiseksi?

Vuodon jälkeisen seurakunnan siirtämisen jälkeen verenvuodon todennäköisyys on edelleen suuri. Jos purkauksen määrä kasvaa dramaattisesti, ota välittömästi yhteys lääkäriin. Voit estää verenvuodon seuraavasti:

 • Käänny säännöllisesti vatsaan: tämä tyhjentää kohdun haavan sisällöstä. Parempi vielä, makaa enemmän vatsasi kuin selällä tai puolella.
 • Mene mahdollisimman usein wc: hen, vaikka et tunne sitä. Optimaalisesti 2–3 tunnin välein, kun täysi virtsarakko puristuu kohtuun ja estää sen supistumisen.
 • Aseta useita kertoja päivässä kuumavesipullo jäällä vatsan alareunaan: alukset supistuvat, mikä myös estää verenvuodon.
 • Älä nosta mitään raskasta - harjoituksen aikana, purkauksen määrä voi kasvaa.

Lisäksi lokian imettävät äidit päättyvät huomattavasti nopeammin. Siksi imettäminen vauvalla kysynnällä - äidin kehon imemisen aikana syntyy oksitosiinia, joka aiheuttaa kohdun lihasten supistumista. Nainen tuntee samanaikaisesti koliikkikipuja, ja itse vastuuvapaus lisääntyy.

Mitä pitäisi vapauttaa 2-4 kuukauden kuluttua synnytyksestä imetyksen aikana - veri, ruskea, veri?

Naisen kehon elpyminen synnytyksen jälkeen vie aikaa. Tämä pätee erityisesti tärkeimpään lisääntymiselimeen - kohtuun. Vähitellen se kutistuu, ottaa saman kokoisen, palauttaa endometriumin kerroksen, joka vie sen sisäpuolelta.

Joidenkin aikojen toimituksen jälkeen on nestettä, joka on verenvärinen. Ne tummenevat vähitellen ja häviävät 6-8 viikon kuluessa. Mitä sen jälkeen tapahtuu ja minkä pitäisi olla normaali naisten valinta parin kuukauden kuluttua toimituksesta? Se riippuu äidin ruumiin ominaisuuksista.

Synnytyksen jälkeinen vastuuvapaus: mikä pitäisi olla normaalia?

Ennen äitiyssairaalasta poistumista nainen suorittaa ultraäänitestin selvittääkseen, onko kohdussa synnytyksen jälkeisiä. Kun ne löytyvät, kaavinta. Muussa tapauksessa äiti purkautuu kotiin. 4–7 viikon toimituksen jälkeen on verinen purkaus. Nämä ovat lochiae, joka koostuu limakalvojen erittymisestä, verestä ja decidual-kalvojen fragmenteista, jotka ovat menettäneet elinkelpoisuuden.

Kun keisarinleikkausmenetelmällä annostellaan, kohdun elpyminen kestää kauemmin, verenvuoto voi kestää yli 2 kuukautta. Tämä johtuu siitä, että kohtu on loukkaantunut ja siihen asetetaan ommel, mikä vähentää sen supistumista. On tärkeää pitää päiväkirjaa ja kirjata päivittäin päästöjen määrä ja luonne. 4–6 päivän kuluttua niiden pitäisi vaihtaa värin punaista ruskeaan, kutistua tilavuuteen. Luonnollinen apu tässä on imetys, joka stimuloi kohdun supistumista.

Tavanomaisen purkauksen tyypit synnytyksen jälkeisenä aikana:

 1. Verinen. Lochialla on aluksi verenvärinen väri ja tuoksu, koska siellä on suuri määrä punasoluja.
 2. Serous. Näkyy ensimmäisen viikon lopussa. Heillä on epämiellyttävä haju, sisältää monia valkosoluja.
 3. Keltainen valkoinen. Havainnollisesti 1,5 viikon kuluttua syntymästä on nestemäinen koostumus, älä haise. 6. viikolla ne häviävät käytännöllisesti katsoen, tulevat värittömiksi ja sisältävät vain limaa.

Kuinka kauan Lochia kestää?

Lohin kesto vaikuttaa:

 • naisen veren hyytymistä;
 • tiineyden ja toimitusjakson ominaisuudet (luonnollinen, keisarileikkaus);
 • sikiön koko ja paino (moninkertaisen raskauden jälkeen lisääntymiselimessä elpyy pidempään);
 • ruokintamenetelmä (imevät pysähtyvät nopeammin, jos nainen imettää vauvaa).

Mitä aktiivisemmin kohdussa solmitaan, sitä nopeammin lokia päättyy. Keskimäärin ne pysähtyvät 6 viikon ajan keisarileikkauksen jälkeen, ja aika voi viivästyä vielä 3 viikkoa. Kolmen kuukauden kuluttua kohtu on puhdistettava kokonaan. Pidä vartija lakkaamatta runsaasti punertavaa väriä. Lochian täydellinen puuttuminen on myös merkki patologiasta (hematometrit). Tällöin tyhjennys kerääntyy kohduun, ei poistu. On tärkeää etsiä hätähoitoa.

Miten imetys vaikuttaa lokiaan?

Kun imetetään oksitosiinia - hormoni, joka vaikuttaa positiivisesti kohdun supistumiseen. Se edistää lihaksen nopeaa vähenemistä ja palaa alkuperäiseen kokoonsa. Lohii: n tilavuus samaan aikaan joka päivä vähenee. Jotta päästöjä voitaisiin vähentää nopeasti, tarvitset niin usein kuin mahdollista vauvan asettamiseksi rintaan.

Heti kun kohtu on palautettu (tavallisesti kolme kuukautta synnytyksen jälkeen), kuukautiset voivat alkaa. On kuitenkin käynyt ilmi, että sykli palautetaan aikaisemmin. Ensimmäinen sykli on pääsääntöisesti anovulatorinen, mutta myös tapahtuu, että hedelmöittäväksi valmistettu muna tulee ulos. Tästä syystä raskaus imetyksen aikana ei ole suljettu pois.

Normaali tai patologia?

Merkkejä komplikaatioista synnytyksen jälkeisenä aikana ovat:

 • Keltainen purkaus, jossa on epämiellyttävä haju. Todisteet imeytymisestä ja endometriitin alkamisesta tai paikan stagnaatiosta kohdussa. Patologiat vahvistavat epäsuorasti vatsan kipua ja kehon lämpötilan nousua.
 • Päästöjen lisääntyminen, äkillinen kohdun verenvuoto kaksi kuukautta toimituksen jälkeen. Joskus se voidaan ottaa ensimmäisten kuukautisten aikana. Sitä vastoin verenvuoto kestää yli 10 päivää, ja siihen liittyy verihyytymien vapautuminen.
 • Antibioottien käytön aikana voi esiintyä juustoja. Ne voivat herättää emättimessä laktobatsillien puutetta, johon liittyy sammakko, epämiellyttävä palaminen ja kutina.

Spotting 2–4 kuukautta

Lochian lopettamisen jälkeinen tiputtaminen voi olla tahroja, ilmentää paikoina tai olla runsaasti. Ne voivat herättää gynekologista tutkimusta, sukupuoliyhdistystä, lisääntynyttä liikuntaa, painon nostamista.

Jokainen tapaus on yksilöllinen, joten on mahdotonta tehdä ilman neuvontaa gynekologin kanssa. On mahdollista, että ensimmäiset kuukautiset tulivat toimitushetkestä. Tässä tapauksessa on myös tärkeää käydä lääkärillä, joka tutkii naisen ja valitsee ehkäisymenetelmän.

Ruskea purkaus 2–4 kuukauden kuluttua

Ruskea purkaus synnytyksen jälkeen ei ole harvinaista. Tämä väri osoittaa koaguloituneen veren läsnäolon. Tällaisen purkauksen ilmaantuminen 3 kuukauden kuluttua synnytyksestä on todiste elpymisjakson alusta. Ne voivat tulla 21–34 päivän välein. Muutaman samanlaisen jakson jälkeen valinta muuttuu punaiseksi.

Kun ruskea purkaus ei lopu yli kuukauden ajan, se ei näytä kuukautisten tavoin. Todennäköisesti oli hormonaalinen vika, joka on korjattava. Tätä varten näytetään ultraääni ja testit, joiden perusteella lääkäri valitsee hoidon. Usein tällaista purkausta havaitaan endometriitin, kohdunkaulan eroosion yhteydessä, mikä vaatii myös huomiota ja korjausta.

Kirkas punainen purkaus kuukaudessa ja myöhemmin

Jos kirkkaan punainen purkaus havaittiin kuukauden kuluttua syntymästä ja kävi läpi neljä päivää, voimme puhua kuukautisten jatkamisesta. Tämä tapahtuu äideissä, jotka eivät imetä. Samalla ei ole välttämätöntä sulkea pois patologisia prosesseja lantion elimissä, varsinkin jos veri virtaa tai tahraa 2 viikkoa tai enemmän. Tällainen varhainen kuukautisten alkaminen on syy konsultoida gynekologia. Tarkastuksen jälkeen hän pystyy nimeämään tarkasti kirkkaan punaisen purkauksen syyn.

Scarlet-väri voi osoittaa tällaisia ​​poikkeamia:

 • kohdunkaulan haavat;
 • koaguloituvuuden ongelmat;
 • kohdun lihaksen sisäosan repeämä.

Verenlasku 2–4 kuukauden kuluessa

Verenvapautus 2-4 kuukauden kuluttua - yksi vaihtoehdoista. Monet naiset valittavat, että tällainen purkautuminen häviää joskus, ja se tulee jälleen näkyviin. Samalla ei ole tuskallisia tunteita, lämpötilan nousua tai muita häiritseviä oireita. Itsetyytyväisyyteen on parempi kuulla lääkärin, joka arvioi synnytyksen jälkeisiä muutoksia kehossa ja sallii läheisen läheisyyden.

Miten erottaa patologinen purkautuminen kuukautisten alkamisesta?

Vahva veren menetys, kun yksi yön vuori on täytetty 1-3 tuntia ja se kestää yli päivän, sinun on mentävä välittömästi lääkärille. Samankaltainen ilmiö uhkaa voimien häviämistä ja hemoglobiinin vähenemistä kriittiseen pisteeseen (60 g / l). Tällöin näytetään paitsi puhdistus myös raudan lisäravinteet, verensiirrot plasmassa.

Patologinen verenvuoto on mahdollista endometriitin, polyyppien, adenomyoosin, kohdun ompeleiden poikkeaman, myoomin, lantion elinten tulehdusprosessien kanssa. Ne eroavat tavallisesta kuukausittaisesta kestosta, runsaasti, voi olla epämiellyttävää hajua tai epätavallista varjoa.

Synnytyksen jälkeinen vastuuvapaus, joka aiheuttaa epämukavuutta ja poikkeaa normistosta, on syytä tehdä odottamattomaan vierailuun gynekologiin. Nykyaikaiset diagnoosimenetelmät löytävät nopeasti komplikaatioiden syyn ja lopettavat valinnan, aloittavat niiden aiheuttaman patologian hoidon.

Vastuuvapaus 3 viikon kuluttua toimituksesta

Purkauksen kesto Lochia-koostumuksen synnytyksen jälkeisten kuukautisten väri Purkauksen määrä Hajunhappo hajoaa Lochian purkauksessa keisarileikkauksen jälkeen

Kun vauva on syntynyt, istukka erotetaan kohdusta valoon, mikä provosoi niiden lukuisien alusten repeämisen, jotka sitovat ne yhteen. Tämä muodostaa verenvuodon, jolla istukan jäännökset, endometriumin jo kuolleet hiukkaset ja muut sikiön sisäisen toiminnan jäljet ​​jäävät ulos.

Tällaista purkausta synnytyksen jälkeen lääketieteessä kutsutaan lochiaksi. He eivät pysty välttämään äskettäin valmistettuja äitejä. Niissä on kuitenkin useita kysymyksiä. Mitä enemmän nainen on tietoinen niiden kestosta ja luonteesta, sitä pienempi on riski välttää sellaisia ​​komplikaatioita, joita usein syntyy tällaisen synnytyksen jälkeisen "kuukautisten" taustalla.

Tämän ajanjakson aikana tulee kiinnittää erityistä huomiota henkilökohtaiseen hygieniaan. Mahdollisten infektioiden ja epämiellyttävän hajujen välttämiseksi, koska tyttö haluaa aina pysyä houkuttelevana, kannattaa hyvin huolellisesti ja tarkkaavaisesti käyttää käyttämäsi pesuainekosmetiikkaa.

Hygieniatuotteiden valinnan pitäisi aina olla varovaisempaa eikä olla laiminlyönyt koostumuksen lukemista. Synnytyksen jälkeen kehosi käy läpi sopeutumis- ja toipumisjakson, ja siksi monet kemikaalit voivat vain pahentaa tilaa ja pidentää elpymistä. Vältä kosmetiikkaa, johon kuuluvat silikonit ja parabeenit sekä natriumlauretisulfaatti. Tällaiset komponentit tukkeutuvat kehoon ja tunkeutuvat veriin huokosten läpi. On erityisen vaarallista käyttää tällaisia ​​tuotteita imetyksen aikana.

Jos haluat olla rauhallinen omalle terveydelle ja lapsen terveydelle sekä pysyä aina kauniina ja houkuttelevana, käytä vain luonnollisista ainesosista, ilman väriaineita ja haitallisia lisäaineita. Mulsan Cosmetic on edelleen luonnollinen pesuaineiden kosmetiikan johtaja. Kasviuutteiden ja vitamiinien pohjalta kehitettyjen luonnollisten ainesosien runsaus ilman väriaineiden ja natriumsulfaatin lisäämistä tekee tästä kosmeettisesta tuotemerkistä sopivimman imetyksen ja postnataalisen sopeutumisen ajan. Lisätietoja löydät sivustolta mulsan.ru

Vastuuvapauden kesto

Jokaisen naisen ruumis on hyvin yksilöllinen, ja myös lapsen syntymän jälkeinen elpyminen on jokaiselle erilainen. Siksi yksiselitteinen vastaus kysymykseen siitä, kuinka kauan vastuuvapauden syntyminen syntyy, ei voi olla. On kuitenkin olemassa kehys, jota pidetään normina, ja kaikki, joka ylittää niiden, on poikkeama. Jokaisen nuoren äidin tulisi ohjata heitä.

normi

Synnytyksen jälkeisen vastuuvapauden määrä, joka on määritetty gynekologiassa, vaihtelee 6-8 viikossa.

toleranssit

Täytä 5-9 viikkoa. Mutta tällainen purkauksen pituus synnytyksen jälkeen ei saisi olla vakuuttava: huolimatta siitä, että lääkärit pitävät tätä merkityksettömänä poikkeamana normistosta, on tarpeen kiinnittää huomiota niiden luonteeseen (määrä, väri, paksuus, haju, koostumus). Näissä kuvauksissa kerrotaan tarkalleen, onko kaikki kunnossa kehon kanssa, tai on parempi pyytää lääkärin apua.

Vaaralliset poikkeamat

Lochian tulisi varoittaa, jonka kesto on alle 5 viikkoa tai yli 9. On tarpeen havaita, milloin synnytyksen jälkeinen purkaus päättyy. Se on yhtä huono, kun se tapahtuu liian aikaisin tai hyvin myöhään. Nämä ajanjaksot viittaavat vakaviin rikkomuksiin nuoren naisen kehossa, jotka vaativat välitöntä laboratoriotutkimusta ja hoitoa. Mitä nopeammin kuulet lääkärin puoleen, sitä vähemmän vaarallisia ovat pidennetyn tai päinvastoin lyhytaikaisen vastuuvapauden seuraukset.

On tarpeen tietää! Hyvin monet nuoret äidit iloitsevat, kun synnytyksen jälkeinen vastuuvapaus päättyi kuukauden kuluessa. Näyttää siltä, ​​että he "pääsivät eroon pienestä verestä" ja voivat päästä tavanomaiseen elämän rytmiin. Tilastojen mukaan 98%: ssa tällaisista tapauksista kaikki päättyy jonkin aikaa sairaalahoitoon, koska kehoa ei voitu puhdistaa kokonaan, ja synnytyksen jälkeisen toiminnan jäännökset aiheuttivat tulehdusprosessin.

Poikkeamat normista voivat olla hyväksyttäviä ja vaarallisia. Joka tapauksessa niillä voi olla vakavia seurauksia nuoren äidin terveydelle tulevaisuudessa. Siksi jokaisen naisen on pidettävä silmällä, kuinka kauan purkaus kulkee toimituksen jälkeen, vertaamalla niiden kestoa gynekologiassa vahvistettuun normiin. Jos olet epävarma, on parasta ottaa yhteyttä lääkäriin välittömästi. Paljon ei riipu pelkästään siitä, kuinka monta päivää ne kestävät, vaan myös muista jo laadullisista ominaisuuksista.

Koostumus lohii

Ymmärtääkseen, onko kaikki kunnossa kehon palauttamisen jälkeen synnytyksen jälkeen, naisen on kiinnitettävä huomiota paitsi Lochian kestoon. Joskus se sopii normin puitteisiin, mutta niiden koostumus jättää paljon toivomisen varaa ja saattaa merkitä vakavia ongelmia.

Normaalisti:

ensimmäiset 2–3 päivää syntymän jälkeen ovat verenvuotoja verisuonten puhkeamisen vuoksi; sitten kohtu alkaa parantua, eikä enää tule olemaan avoimempaa verenvuotoa; tavallisesti ensimmäisellä viikolla voit havaita purkautumista hyytymällä - näin kuollut endometrium ja istukka jäävät esiin; viikon jälkeen ei enää tule hyytymään, lochia tulee nestemäiseksi; ei tarvitse pelotella, jos havaitset limakalvon purkautumisen jälkeen - nämä ovat sikiön sisäisen toiminnan tuotteita; viikon sisällä olevan liman pitäisi myös kadota; 5-6 viikkoa lapsen syntymän jälkeen lokiasta tulee samanlainen kuin tavalliset aivohalvaukset, joita esiintyy kuukautisten aikana, mutta koaguloidulla verellä.

Niinpä synnytyksen jälkeinen verenvuoto, joka pelottaa monia nuoria äitejä, on normaali eikä saa aiheuttaa ahdistusta. On paljon pahempaa, jos mätä alkaa sekoittua heidän kanssaan, mikä on vakava poikkeama. On tarpeen kuulla lääkäriä, jos Lochian koostumuksella on seuraavat ominaisuudet:

räjähdysmäinen päästö synnytyksen jälkeen puhuu tulehduksen alkamisesta (endometrium), joka vaatii välitöntä hoitoa, sen syy on tarttuva komplikaatio, jota useimmiten liittyy kuume, vatsakipu ja lochia, jossa on epämiellyttävä haju ja vihertävän keltainen väri; jos lima ja hyytymät jatkavat pidempään kuin viikko synnytyksen jälkeen; vetisiä, läpinäkyviä lochioita ei myöskään pidetä normaaleina, koska ne voivat olla samanaikaisesti useiden sairauksien oireita: se on nestettä verestä ja imusolmukkeista, joka imeytyy emättimen limakalvon läpi (sitä kutsutaan transudaatiksi), tai se on gardnerelloosi - emättimen dysbioosi, jolle on tunnusomaista runsaasti purkausta epämiellyttävällä haistuvalla tuoksulla.

Jos nainen tietää, mitkä päästöt synnytyksen jälkeen ovat normaalia riippuen niiden koostumuksesta ja jotka viittaavat poikkeamiin, hän voi nopeasti pyytää neuvoja ja lääkärin apua gynekologilta. Testien jälkeen (tavallisesti kostutus, veri ja virtsa) diagnosoidaan ja annetaan asianmukainen hoito. Ymmärrä, että keho ei ole kunnossa, auttaa myös lohii-väriä.

Synnytyksen jälkeisten kuukautisten väri

Lohii-koostumuksen lisäksi kiinnitä huomiota siihen, mitä väriä ne ovat. Niiden varjo voi kertoa paljon:

ensimmäiset 2-3 päivää, normaali purkaus synnytyksen jälkeen on yleensä kirkkaan punainen (veri ei ole vielä hyytynyt); sen jälkeen, 1-2 viikkoa, tapahtuu ruskea purkaus, joka osoittaa, että synnytyksen jälkeinen kohdun elpyminen tapahtuu ilman poikkeavuuksia; Paikan viimeisten viikkojen on oltava läpinäkyviä, lievää sameata hieman vaalean kellertävällä sävyllä.

Kaikki muut Lochian värit ovat epänormaaleja ja voivat osoittaa erilaisia ​​komplikaatioita ja sairauksia.

Keltainen lochia

Varjostuksesta riippuen keltainen purkaus voi puhua seuraavista kehossa tapahtuvista prosesseista:

vaaleankeltainen, ei kovin runsas lochia voi alkaa syntymän jälkeisen toisen viikon loppuun mennessä - tämä on normi, eikä se saa aiheuttaa huolta nuorelle äidille; jos kirkkaan keltainen purkaus, jossa on vihreän seoksen ja mädäntynyttä hajua, alkoi jo 4. tai 5. päivänä vauvan syntymän jälkeen, tämä voi osoittaa kohdun limakalvon tulehduksen, jota kutsutaan endometriittiksi; jos kahden viikon kuluttua keltainen väri, riittävän kirkas varjossa ja limalla, on todennäköisesti myös endometriitin oire, joka ei ole niin ilmeinen, mutta piilossa.

Endometriitti on hyödytön hoitamaan itseäsi kotona: se vaatii vakavaa antibioottihoitoa, ja vaikeissa tapauksissa vahingoittuneen, tulehtuneen kohdun epiteelin kirurginen poistaminen suoritetaan limakalvon puhdistamiseksi, jotta kalvon ylempi kerros voi toipua nopeammin.

Vihreä limaa

Endometriitti voidaan osoittaa myös vihreillä eritteillä, jotka ovat paljon huonommat kuin keltaiset, koska ne tarkoittavat jo käynnissä olevaa tulehdusprosessia - endometriittiä. Heti kun pisaran ensimmäiset pisarat ilmestyivät, vaikka ne olisivat vain hieman vihertäviä, ota heti yhteys lääkäriin.

Valkoinen purkaus

On syytä ryhtyä huolestuttavaksi, jos valkoinen lochia meni synnytyksen jälkeen.

epämiellyttävä haju hapan kanssa; juustonmukaisuus; kutiava haara; ulkoisten sukuelinten punoitus.

Kaikki tämä todistaa sukupuolielinten ja virtsatieinfektioiden, hiivan vaginiitin tai emättimen kandidiaasin (rinta) osalta. Tällaisten epäilyttävien oireiden läsnä ollessa on välttämätöntä, että otat yhteyttä gynekologiin, jotta hän ottaa emättimen tai bakteeriviljelmän. Kun diagnoosi on vahvistettu, hoidetaan asianmukainen hoito.

Musta verenvuoto

Jos musta syntyy synnytyksen tai imetyksen aikana, mutta ilman muita oireita epämiellyttävän, terävän tuoksun tai kivun muodossa, niitä pidetään normaaleina ja ne johtuvat verikoostumuksen muutoksista, jotka johtuvat naisen hormonaalisen taustan uudelleenjärjestelystä tai hormonaalista epäonnistumista.

Hyödyllistä tietoa. Tilastojen mukaan naiset antavat synnytyksen jälkeen gynekologeille lähinnä valituksia mustista päästöistä, jotka pelottavat heitä eniten. Vaikka todellisuudessa suurin vaara on lohin vihreä väri.

Punainen väri

Lochian tulisi normaalisti olla punainen vain alkuvaiheessa, ensimmäisinä päivinä vauvan syntymän jälkeen. Tämän ajan kohdun kohtalo on avoin haava, verellä ei ole aikaa koaguloitua, ja purkaus muuttuu verenpunaiseksi, kirkkaaksi varjossa. Viikko myöhemmin se muuttuu ruskehtavan ruskeaksi väriksi, mikä osoittaa myös, että paraneminen tapahtuu poikkeamatta. Yleensä kuukausi synnytyksen jälkeen purkautuminen on samea-harmaa-keltainen, lähempänä läpinäkyvää.

Jokainen nuori nainen, joka tuli äidiksi, ymmärtää selvästi ja selkeästi, millaista purkausta synnytyksen jälkeen pitäisi olla, ja mikä lohian sävy antaa hänelle signaalin, että sinun täytyy käydä lääkärissä. Nämä tiedot auttavat välttämään monia vaarallisia komplikaatioita. Toinen synnytyksen jälkeisten kuukautisten ominaispiirre voidaan hälyttää tänä aikana - niiden runsaus tai niukkuus.

Purkausten lukumäärä

Myös synnytyksen jälkeen tapahtuvan purkauksen kvantitatiivinen luonne voi olla erilainen ja osoittaa joko kohdun normaalin elpymisen tai mahdolliset poikkeamat normistosta. Tästä näkökulmasta ei ole ongelmia, jos:

ensimmäisellä viikolla syntyy runsaasti päästöjä synnytyksen jälkeen: elin on näin ollen tarpeeton: sekä verisuonet, jotka ovat tehneet työnsä, että vanhentuneet endometriumin solut, ja istukan jäämät sekä sikiön sisäiset tuotteet; ajan mittaan ne ovat yhä vähemmän: vähäistä vastuuvapautta, joka alkaa 2-3 viikon kuluttua syntymästä, pidetään myös normina.

Nainen on varoitettava, jos liian vähän purkausta havaitaan heti toimituksen jälkeen: tässä tapauksessa kanavat ja putket voivat tukkeutua, saattaa muodostua trombia, joka estää kehon pääsemästä eroon synnytyksestä. Tässä tapauksessa on tarpeen kääntyä lääkärin puoleen ja läpäistä asianmukainen tutkimus.

Vielä pahempaa, jos runsas lochia ei lopu liian kauan ja menee 2-3 viikkoa tai jopa enemmän. Tämä viittaa siihen, että paranemisprosessi viivästyy ja kohtu ei voi täysin toipua jostain syystä. Ne voidaan todeta vain lääkärintarkastuksen aikana ja sitten eliminoida hoidosta.

Lochian haju

Naiset tietävät, että kaikilla kehon eritteillä on erityinen haju, joka voidaan poistaa vain hygienian avulla. Synnytyksen jälkeisenä aikana tämä lohian ominaisuus voi tehdä hyvää palvelua ja raportoida kehossa olevista ongelmista ajoissa. Kiinnitä huomiota siihen, miten synnytys syntyy synnytyksen jälkeen.

Ensimmäisinä päivinä heidän pitäisi tulla tuoreen veren ja kosteuden hajuun, jonka jälkeen voi olla väsymys ja hurmaa - tässä tapauksessa sitä pidetään normina. Jos synnytyksen jälkeinen purkautuminen on epämiellyttävää hajua (se voi olla ohut, hapan, terävä), tämä on varoitettava. Yhdessä muiden poikkeavuuksien (väri, runsas) kanssa tämä oire voi merkitä kohdun tulehdusta tai infektiota.

Jos sinusta tuntuu, että synnytyksen jälkeinen vastuuvapaus haisee todella huonosti, sinun ei pitäisi toivoa, että se on väliaikainen, kulkee pian tai on normi. Komplikaatioiden välttämiseksi tässä tapauksessa oikea ratkaisu olisi kuulla lääkärin neuvoja.

Murtaa eritteitä

Usein tapahtuu, että synnytyksen jälkeinen purkaus päättyi ja alkoi uudelleen viikon tai jopa kuukauden kuluttua. Useimmissa tapauksissa se aiheuttaa paniikkia nuorissa äideissä. Tällainen tauko ei kuitenkaan aina osoita poikkeamia normistosta. Mitä se voisi olla?

Jos punapää, tuore verenvuoto aloitettiin 2 kuukautta sen jälkeen, se voi olla joko kuukautiskierron palauttaminen (joissakin naisissa elimistö kykenee niin nopeasti elpymään etenkin imetyksen puuttuessa) tai tauko ompeleissa vakavan fyysisen tai emotionaalisen stressin jälkeen, tai sitten muut ongelmat, joita vain lääkäri voi tunnistaa ja poistaa. Jos lochia on jo pysähtynyt, ja sitten yhtäkkiä palannut 2 kuukauden kuluttua (joillekin tämä on mahdollista jopa 3 kuukauden kuluttua), sinun täytyy tarkastella vastuuvapauden laadullisia ominaisuuksia ymmärtääkseen, mitä kehon kanssa tapahtuu. Useimmiten tämä jättää endometriumin tai istukan, mikä on estänyt vapautumisen välittömästi syntymän jälkeen. Jos lokia on tumma, limaa ja hyytymiä, mutta ilman ominaista märeää, terävää hajua ja mätän puuttuessa todennäköisimmin kaikki loppuu ilman komplikaatioita. Kuitenkin, jos nämä oireet ovat läsnä, se voi olla tulehduksellinen prosessi, jota voidaan hoitaa joko antibioottien tai kurettien kautta.

Koska synnytyksen jälkeisen purkauksen tauko voi osoittaa tulehdusprosessin kohdussa, älä viivytä lääkärin käyntiä. Tutkimuksen jälkeen hän määrittää varmasti, onko kyseessä uusi kuukautiskierto tai poikkeama lääketieteellistä toimintaa vaativasta normista. Erillisesti on syytä kiinnittää huomiota lokiaan keinotekoisen synnytyksen jälkeen.

Lochia jälkeen keisarileikkaus

Niiden, joille tehtiin keisarileikkaus, pitäisi ymmärtää, että purkauksen luonne keinotekoisen työvoiman jälkeen on jokseenkin erilainen. Vaikka tämä koskee vain niiden kestoa ja koostumusta. Tässä on niiden ominaisuudet:

keisarileikkauksen jälkeen organismi palautetaan samalla tavalla kuin luonnollisen synnytyksen jälkeen: eritteiden avulla vapautuu veri ja kuollut endometrium; tässä tapauksessa on suurempi riski tarttua infektioon tai tulehdusprosessiin, joten hygieniamenettelyt on suoritettava säännöllisesti ja kiinnitettävä erityistä huomiota; ensimmäisellä viikolla keinotekoisen syntymän jälkeen tiputtaminen on runsaasti, limakalvojen hyytymien määrä; Normaalisti Lochius-värin tulee olla ensimmäisinä päivinä punaista, kirkasta punaista ja vaihtaa sitten ruskeaksi; purkauksen kesto keinotekoisen työvoiman jälkeen viivästyy yleensä, koska kohdun tässä tapauksessa ei lyhennä niin nopeasti ja paranemisprosessi kestää kauan; on syytä muistaa, että keisarinleikkauksen jälkeen tapahtuvan veren pitäisi olla enintään 2 viikkoa.

Jokaisen nuoren äidin on ymmärrettävä, kuinka tärkeää on, että synnytyksen jälkeinen täysimittainen kohtelu syntyy terveydessään. Tietoja siitä, miten se menee, voit ymmärtää lohiaa. On tarpeen seurata niiden kestoa, ajoitusta, jolloin purkaus pysähtyy ja alkaa uudelleen, niiden laatuominaisuudet. Onnettomuuksia ei voi esiintyä: väri, haju, määrä - jokainen oire voi olla oikea-aikainen signaali lääkärille, ongelman tunnistaminen ja asianmukaisen hoidon suorittaminen.

MITÄ JA MITEN PÄIVÄT MYÖHETÄÄN JÄLKEEN JÄLKEEN

Vakavat muutokset naisen kehossa alkavat välittömästi synnytyksen jälkeen. Imetykseen, prolaktiiniin ja oksitosiiniin tarvittavat hormonit tuotetaan suurina määrinä. Istukan vapautumisen myötä hormonien estrogeeni ja progesteroni vähenevät, ja ensimmäisten tuntien kuluttua synnytyksestä purkautuminen on veristä. Ennen kuin lääkäreillä on tehtävä olla aloittamatta verenvuotoa. Usein tällä hetkellä naisen vatsaan asetetaan jäävesipullo, ja virtsa poistetaan katetrilla. Laskimonsisäiset lääkkeet, jotka aiheuttavat kohdun supistumista. Purkauksen määrä ei voi olla yli 0,5 litraa verta. Joskus verenvuoto lisääntyy, jos lihakset ovat heikentyneet huonosti, sekä syntymäkanavan vakava repeämä.

jotka kutsutaan lochiaksi, kestävät vielä 5-6 viikkoa. Ne päättyvät sen jälkeen, kun kohtu palaa tavalliseen kokoonsa ennen raskauden alkamista. Pitäisi myös korjata haavoja, jotka muodostuvat istukan kohdalla. Mitä synnytyksen jälkeen syntyy naisilla? Aluksi ne ovat verisiä luonteeltaan, tämä tapahtuu ensimmäisten 2-3 päivän aikana. Synnytyksen syy synnytyksen jälkeen on kohdun sisäpinnan parantumisprosessi. Erityisesti siinä paikassa, jossa istukka kiinnitettiin kohdun seinään.

Kuinka kauan naisen kohdun pienenee entiseen kokoonsa ennen raskautta riippuu naisen kehosta, jossa itsepuhdistumisprosessi alkaa (se vapautuu munasolukalvon jäännöksistä, verihyytymistä, limasta ja muista ylimääräisistä kudoselementeistä). Ihmisen vähentämisprosessia kutsuvat asiantuntijat kohdun inversio tai sen palauttaminen, jolloin kohdun vapautuminen ajoissa hylätystä kudoksesta tarkoittaa sitä, että synnyttäneessä naisessa ei ole komplikaatioita. On erittäin tärkeää kiinnittää vakavaa huomiota synnytyksen jälkeen, kuinka kauan lokia menee, ja niiden väristä.

Jaotukset muuttavat jatkuvasti niiden luonnetta. Aluksi lochia muistuttaa kuukautisten purkautumista, mutta se on paljon runsaampaa. Tässä vaiheessa tämä on hyvä merkki, koska kohdun ontelo on poistettu haavan sisällöstä. He alkavat erottua karkeasti kymmenennestä päivästä syntymän jälkeen ja kestää noin 21 päivää. Poistuminen muuttuu valkoiseksi tai kellertävän valkoiseksi, nestemäiseksi, tahroiksi, ilman veren sekoittumista ja ilman hajua.Kuinkaan purkautuminen syntyy syntymän jälkeen seerumin lohii-muodossa? Tämä prosessi on hyvin yksilöllinen ja liittyy naisen kehon piirteisiin. Ne alkavat synnytyksen jälkeen neljäntenä päivänä. Erittyminen muuttuu vaaleaksi, saa sero-seroosin tai vaaleanruskeanruskean värin ja sisältää valtavan määrän leukosyyttejä. Veritulppien tai kirkkaan punaisen purkauksen ei pitäisi olla tänä aikana. Jos yhtäkkiä ne ovat saatavilla, sen pitäisi hälyttää vakavasti nainen neuvomaan lääkärin puoleen. Ajankohtainen haastattelu asiantuntijoille auttaa ratkaisemaan löydetyn ongelman nopeasti, ja äskettäin perustetut äidit ovat usein huolissaan synnytyksen jälkeen. Vastuuvapauden määrä on noin 1,5 kuukautta. Tänä aikana limakalvo palautuu kohtuun. Keisarinleikkauksen jälkeen purkaus kestää pidempään, koska loukkaantunut kohtu kohtaa hitaammin. Niinpä ensimmäisen viikon lopussa lochia tulee kevyemmäksi, ja toiselle viikolle on ominaista niiden muuntuminen limakalvoksi. Ennen synnytyksen jälkeisen ensimmäisen kuukauden loppua lochia voi sisältää pienen veren määrän, kuinka kauan purkaus riippuu useista syistä: raskauden kulusta, työvoiman kulusta, toimitusmuodosta, erityisesti keisarileikkauksesta, jonka jälkeen lokia kestää kauemmin, kohdun supistumisen voimakkuus; komplikaatiot, mukaan lukien infektiotulehdukset, naisen kehon fysiologiset ominaisuudet ja synnytyksen jälkeinen elpyminen, imetys: usein ja vauva rintarauhaselle vähenee ja puhdistaa voimakkaammin kohtaa. ULKOPUOLEN PARANTAMINEN JÄLKEEN (LATER A WEEK, KUUKAUDEN JÄLKEEN) Synnytyksen jälkeen endometriumin ja kohdun limakalvon palautusprosessi tapahtuu useita viikkoja myöhemmin. Tällä hetkellä nainen synnytti vastuuvapauden. Jotta synnytyksen jälkeistä verenvuotoa voidaan ehkäistä, virtsarakko tyhjennetään välittömästi syntymän jälkeen katetrilla ja jää on asetettu vatsan alaosaan. Samanaikaisesti naiselle, metyylagrometyyli- tai oksitosiinille, annetaan suonensisäisiä lääkkeitä, jotka vaikuttavat tehokkaasti kohdun vähenemiseen.Purkauksen jälkeen tulee olla runsaasti, veristä ja 0,5% painosta. Niiden ei kuitenkaan pidä ylittää 400 ml: aan, eivätkä ne saa häiritä naisen yleistä tilaa. Joskus naiset hyväksyvät jopa kuukautisten vastuuvapauden. On syytä muistaa hyvin, että ero on siinä, että synnytyksen jälkeinen purkautuminen on paljon runsaampaa kuin kuukautisten purkautuminen veren hyytymillä. Päästöjen määrä vähenee kuitenkin joka päivä. Kahden viikon jälkeen ne vähenevät. Päästöt saavat kellertävän valkoisen värin viikon kuluttua synnytyksestä, mutta ne saattavat silti sekoittua veren kanssa, ja kestää 3 viikkoa, ja päästöt vähenevät, mutta ne hajoavat. Kuten ennen raskautta, irtoaminen 2 kuukauden kuluttua syntymästä. Jokaisen naisen vastuuvapauden päättyminen on yksilöllinen prosessi. Yleensä vastuuvapauden myöntäminen - kuukausi synnytyksen jälkeen, kun nainen on syntynyt kuukauden kuluttua, tulee limakalvoja. Tämä on merkki siitä, että kohdun pinta vähitellen saa normaalin rakenteensa, ja haavat paranevat, mutta on huomattava, että purkautumisen voimakkaan kasvun vuoksi on kiireesti kuultava lääkäriä. On olemassa vaara, että synnytyksen jälkeen voi syntyä myöhäistä verenvuotoa, joka sisältää kaksi tuntia tai enemmän synnytyksen jälkeen tapahtuneen verenvuodon. Synnytyksen jälkeisen vastuuvapauden pitäisi kestää 6-8 viikkoa. Tämä aika on tarpeen kohdun palauttamiseksi synnytyksen jälkeen. Päästöjen kokonaismäärä tänä aikana on 500–1500 ml, ja vakava huomio synnytyksen yhteydessä purkautumisen jälkeen tulee kiinnittää seuraaviin kohtiin: - naisen lämpötila ei saa nousta, - purkauksesta ei pitäisi olla erityistä ja terävää kurjaa hajua; Luonnollisesti purkauksella on jonkinlainen haju, mutta pikemminkin se on mätä. Tämä johtuu siitä, että veren purkautuminen jonkun aikaa pysyy syntymäkanavassa ja kohdussa. Noudata henkilökohtaisen hygienian sääntöjä, ja tämä haju ei häiritse sinua. Kun lääkärille on kiireellinen hoito: - jos purkaus on liian pitkä tai päinvastoin päättynyt hyvin varhain syntymän jälkeen, - jos purkaus on keltainen ja haju on epämiellyttävä, - jos kesto on runsaasti päästöjä yli kahden kuukauden kuluttua toimituksesta. On mahdollista, että tämä verenvuoto tai joitakin kohtuun liittyviä ongelmia, - kellertävänvihreä lochia luonnehtivat tulehdusprosessia, - jos 3-4 kuukautta on kulunut, ja tumma ja kurja purkaus jatkuu.
ERITYISET MÄÄRÄYKSET (ROHKINEN, UUSI, PURULUS JA HAJU) Raskauden jälkeen on tunnusomaista kuukautisten puuttuminen. Lapsen syntymän jälkeen lokia alkaa, verinen pitkäaikainen purkaus viimeisen syntymän jälkeen. Kirkas punainen, ne ovat 2-3 päivää. Naisen synnyttämä verinen purkaus johtuu siitä, että veri ei ole alkanut hyytyä. Normaali laskeminen ei selviydy niistä, joten äitiyssairaalassa annetaan vaippoja tai erityisiä vauvojen pehmusteita, ja verinen purkautuminen imettävistä äideistä synnytyksen jälkeen on paljon nopeampaa kuin imettäville äideille. Asiantuntijat ja lääkärit selittävät tätä tilannetta sillä, että kohdun aikana (kohdistus) pienenee nopeammin, syntymän jälkeen sisäpinta kohdun kohdalla painaa noin 1 kg. Tulevaisuudessa sitä vähennetään vähitellen. Spot, vain, ja jätä kohtu, puhdista se. Synnytyksen jälkeen 1,5 kuukautta naisilla on limakalvot, kunnes kohdun sisäpinta on palautunut, ja erittäin vaarallinen komplikaatio ensimmäisen viikon jälkeen syntymästä on verenvuotoa. Se voi tapahtua, jos istukan jäämät pysyvät kohdussa, joka on kiinnittynyt endometriumiin. Tässä tapauksessa myometrium ei pysty täysin kutistumaan. Tämä johtaa vakavaan verenvuotoon. Lääkäri tutkii huolellisesti istukan sen jälkeen, kun se on erotettu molemmilta puolilta. Näin voit tunnistaa ongelman ennen oireiden alkamista Monet oireet viittaavat siihen, että naisen organismeissa on joitakin häiriöitä. On erityisen välttämätöntä olla varovainen, jos purkaus alkoi kasvaa odottamattomalla tavalla, verenvuoto oli voimakasta, tai purkauksessa oli jyrkkä epämiellyttävä haju, ja myös silloin, kun nainen löysi raikkaan ja röyhkeän purkauksen. Lima ja veri ovat hyödyllisiä patogeenisille bakteereille. Henkilökohtaisen hygienian ja synnytyksen jälkeisen varhaisen sukupuoliyhdistyksen puuttuessa nainen voi häiritä hajua. Normaali on tummaa erittymistä, ruskeaa, mutta jos bakteereita on, ne tulevat kellertävällä tai vihertävällä sävyllä. Lisäksi ne ovat runsaampia ja nestemäisempiä, ja vatsan alapuolella voi esiintyä rinnakkain kipua, vilunväristyksiä ja kuumetta. Tällaiset tapaukset vaativat hätähoitoa, koska endometriitti tulevaisuudessa johtaa hedelmättömyyteen, tulehduksen ehkäiseminen on henkilökohtainen hygienia - on tarpeen pestä useammin, käyttäen junan ja kamomillaa otteita. Tässä tapauksessa ruisku on ehdottomasti kielletty. Kaliumpermanganaatti on myös suljettava pois, koska sillä on voimakas keskittyminen limakalvojen ärsyttävään vaikutukseen, jyrkkä ja röyhkeä haju osoittaa infektion läsnäolon ja ehkä jopa endometriitin. Hyvin usein tämä prosessi voi liittyä teräviin kipuihin ja korkeaan kuumeeseen. Se voidaan tunnistaa tunnusomaisen juuston purkautumisen kautta, yleensä kohdun koko on tavallisesti 7–8 viikkoa. Kohtuun sisäinen kerros näyttää limakalvolta. Jos nainen ei imetä synnytyksen jälkeen, munasarjojen toiminta paranee ja kuukautiset tulevat esiin. VÄRIN ULOTTUVUUS BABY WOMANissa Synnytyksen jälkeen kohdussa alkaa regeneratiivinen prosessi, johon voi liittyä verenvuotoa - lochia. Prosessi valmistuu, kun kohtu on peitetty täysin uudella epiteelillä. Purkauksen väri ensimmäisen 3-6 päivän aikana on erittäin kirkas, punainen. Tällöin voidaan myös hylätä verihyytymiä ja synnytyksen jälkeisiä vaikutuksia, ja synnytyksen jälkeisen purkauksen luonne ja määrä puhuvat kohdun puhdistuksen asteesta ja sen parantumisesta Vaaleanpunainen purkaus on seurausta pienistä istukan irtoamisista. Loppujen lopuksi niiden alla kerääntyy verta ja vapautetaan sitten ulkopuolelle. Joskus tällaiset eritteet saattavat liittyä vatsakivun vatsakipuun, ja ne voivat myös vahingoittua lannerangan alueella, ja tulehdukselliselle prosessille on ominaista keltainen purkaus synnytyksen jälkeen. Myrkyllinen purkaus viittaa endometriitin mahdolliseen kehittymiseen, joka on kohdunontelon tarttuva tauti. Syynä gynekologin kuulemiseen pitäisi olla terävä haju, epämiellyttävä vihreä purkaus, keltainen purkaus, keltainen-vihreä, vihertävä purkaus. Taudin mukana tulee kuume ja epämiellyttävä kipu vatsassa, ja purkauksen lujittaminen niiden määrän tai veren pitkittyneen purkauksen vähentämisen takia voi johtua istukan viivästymisestä kohdussa. Tämä ei salli sen kutistua normaalisti.

Valkoinen juuston luonne, sukupuolielinten punoitus ja emättimen kutina ovat merkkejä hiivasta ja villasta. Usein siemenet voivat kehittyä antibioottien käytön aikana, ja nuoret äidit synnyttävät usein syntymän jälkeen ruskean purkauksen. Joskus he tulevat ulos epämiellyttävästä hajuista verihyytymissä. Kun synnytyksen jälkeinen normaali elpyminen on tapahtunut ilman komplikaatioita, tyhjennys pysähtyy 4 viikkoa. Neljänteen viikkoon mennessä ne ovat jo merkityksettömiä, tahroja. Ne voivat kuitenkin kestää jopa 6 viikkoa. Huomaa, että imettävät naiset toipuvat nopeammin synnytyksen jälkeen. Ruskea purkautuminen niistä valmistuu aikaisemmin kuin imettävien äitien purkaus, jotkut naiset eivät pysty erottamaan tavanomaista kohdunpoistoa patologisesta valkoisemmasta. Läpinäkyvät kohokohdat ja ne ovat normaaleja. Ne ovat kuitenkin myös tunnusomaisia ​​useille tietyille taudeille. Päästöjen lähteeksi tulee nestettä, joka imeytyy imusolmukkeen ja verisuonista emättimen limakalvon läpi. Tämä neste on läpinäkyvä ja sitä kutsutaan transudaatiksi. Kohdun limakalvot ovat toinen emättimen purkauksen lähde. He erittävät aktiivisesti kuukautisten toisessa vaiheessa ja erittävät limaa. Ne ovat vetisiä, runsaita, kalavia hajuja, ja patologinen valkoinen purkautuminen on tartuntataudin oire. Ne johtavat polttamiseen, kutinaan, lisääntyneeseen kosteuteen sukuelinten alueella, ja yleensä epänormaalit valkoiset aiheuttavat naisen tulehtuneen limakalvon. Tällaisia ​​infektioita kutsutaan kolpitiksi, vaginiitiksi. Uhka on, että nämä sairaudet yhdistetään joskus kohdunkaulaan. Kohdunkaula on kohdunkaulan limakalvon tulehdus, pääpaino munanjohtimien tulehduksessa on naisen leukorrhoea. Syy sen esiintymiseen on märehti aine, joka kerääntyy munanjohtoon, ja kohdunkaulan valkoiset kohdat näkyvät, kun kohdunkaulan rauhaset erittyvät. Tämän seurauksena liman eritys lisääntyy. Tällainen valkea purkautuminen voi tapahtua naisilla, joilla on tavallisia sairauksia (endokriiniset häiriöt, tuberkuloosi) ja gynekologiset (polyypit, kohdunkaulan hoito, kohdunkaulan muutokset, jotka johtuvat kohdun repeämästä). Niitä aiheuttavat myös kasvaimet - myoma, polyypit, syöpä, eikä ole syytä ajatella, että tällaiset komplikaatiot synnyttäneessä naisessa voivat kulkea itse. Hakeudu lääkärin hoitoon mahdollisimman pian. Joskus tarvitaan jopa sairaalahoitoa. Naiset voivat mennä äitiys- tai äitiyssairaalaan, jossa he voivat tulla milloin tahansa, päivällä tai yöllä, 40 päivän kuluessa syntymäpäivästä, kun normaali purkautuminen syntymän jälkeen voi olla verinen ja runsas. Älä huoli, muutaman viikon kuluttua kaikki palaa normaaliksi. Sukupuolielimissä voi olla lisää epämukavuutta. Tämä prosessi on luonnollista, koska sukupuolielimet ovat työn aikana huomattavasti venytettyjä. He pystyvät hankkimaan normaalin muodonsa vain jonkin aikaa, kun asiantuntijoita ei suositella saamaan teräviä liikkeitä ensimmäisinä päivinä saumojen jälkeen. Siten traumaat ommellun lihaskudoksen, ja sen jälkeen placenta lähtee myös, mikä osoittaa, milloin toimitusprosessi päättyy. Synnytyksen jälkeen naiselle annetaan lääkettä istukan ulostulon stimuloimiseksi. Tämän jälkeen on mahdollista saada runsaasti purkausta. Se ei tunne kipua, mutta verenvuoto voi johtaa huimaukseen. Muista soittaa lääkärillesi, jos tunnet voimakasta verenvuotoa. Kahden tunnin kuluessa syntymästä ei saa tulla enempää kuin 0,5 litraa verta. Tällöin lapsi ja äiti siirretään seurakuntaan. Vinkkejä eri päästöjen määrään synnytyksen jälkeen: - syntymän jälkeisiin päästöihin kuuluvat kohdun, veren, plasman, ichorin ja liman kuoleva epiteeli. Ne vahvistetaan pääsääntöisesti, kun painetaan vatsaa tai liikettä. Vastuuvapaus kestää keskimäärin kuukauden, ja keisarileikkaukselle tämä prosessi kestää hieman kauemmin. Alussa ne näyttävät kuukautiskierroksilta, mutta ajan myötä purkautuminen kirkastuu ja loppuu. Tämä on normaali tällaisen purkauksen syntyminen synnytyksen jälkeen, - muutaman päivän kuluttua purkautuminen muuttuu tummemmaksi ja vähemmän yleiseksi, - toisen viikon päätyttyä purkaus muuttuu ruskeankeltaiseksi ja tulee limakalvoon.

On välttämätöntä noudattaa joitakin suosituksia synnytyksen jälkeisen verenvuodon ehkäisemiseksi: - vauvan imettäminen tarpeen mukaan. Imetys johtaa kohdun supistumiseen, koska rinnan nännien ärsytys johtaa oksitosiinin vapautumiseen. Se on hormoni, joka on tuotettu aivolisäkkeessä, joka on aivoissa sijaitseva endokriininen rauha. Oksitosiini aiheuttaa kohdun supistumisen. Tällä hetkellä saatat tuntea kouristelua naisen alavatsassa. Lisäksi ne, jotka ovat syntyneet uudelleen, ovat paljon vahvempia. Kun ruokinta tapahtuu, erittyminen on myös vahvempaa, - virtsarakon tyhjentäminen ajoissa. Välittömästi synnytyksen jälkeen on välttämätöntä mennä wc: hen joka kolmas tunti ensimmäisenä päivänä, vaikka virtsaa ei ole. Jos virtsarakko on täynnä, se on este kohtuulliselle kohdun supistumiselle - makaa vatsassasi. Tämä tilanne estää verenvuodon ja viivästyttää kohdun purkautumista. Äitiys synnytyksen jälkeen on heikentynyt. Kohtu kallistuu joskus takaisin, mikä aiheuttaa eritteiden ulosvirtauksen. Vatsasi vatsassa tuodat kohdun etupuolelle. Samanaikaisesti kohdunkaulan ja sen kehon välinen kulma on tasaantunut, minkä seurauksena eritteiden ulosvirtaus paranee, - kuppi jäällä vatsan alareunassa 3-4 kertaa päivässä. Tämä menetelmä parantaa kohdun säiliöiden ja kohdun lihasten supistumista.
Seuraava artikkeli:
Kuinka monta kuukautta synnytyksen jälkeen on palannut pääsivulle

NÄKYVÄT NAISIA:

Ensimmäinen viikko synnytyksen jälkeenToinen viikko synnytyksen jälkeen Kolmas viikko synnytyksen jälkeen

Yleensä lapsenhoitokirjat on maalattu yksityiskohtaisesti siitä, miten vastasyntyneen kanssa hoidetaan, eikä melkein anna äidille neuvoja synnytyksestä. Uusi aukko lapsista syntymästä 6 kuukauteen täyttää tämän aukon. Puhumme tunteista, joita nainen voi kokea ensimmäisten kolmen viikon aikana syntymän jälkeen, ja vastata suosituimpiin kysymyksiin: kuinka monta päivää synnytyksen jälkeen purkaus pysähtyy, ompeleet paranevat, vatsa kiristyy ja voit tehdä yksinkertaisia ​​voimisteluja.

Ensimmäinen viikko toimituksen jälkeen

Verenvuoto synnytyksen jälkeen on normaalia, ja se on runsaampaa kuin normaalina aikana. Käytä terveyssiteitä, ei tamponeja, infektioriskin minimoimiseksi. Jos huomaat tiivisteen, jonka läpimitta on yli 3 cm, kerro siitä hoitajalle - tämä voi tarkoittaa, että osa istukasta pysyy kohdussa.

Ns. Synnytyksen jälkeiset bluesit (synnytyksen jälkeisen masennuksen lievät ilmenemismuodot) vaikuttavat noin 80 prosenttiin naisista, joten olkaa valmiita siihen, että noin viides päivä haluat itkeä. Tämän pitäisi kulua, kun terävä hormoni pysähtyy. Unen puute voi pahentaa tätä ehtoa, joten jos löydät mahdollisuuden nukkua vähintään vähän päivän aikana, se auttaa jo paljon.

Yli 38 ºC: n lämpötilat voivat puhua infektiosta, vaikka jotkut naiset kokevat vilunväristykset ja niiden lämpötila nousee, kun maitoa tulee ternimaidon korvaamiseksi kolmannen päivän ajan. Jos sinulla on kuume, keskustele sairaanhoitajasi kanssa selvittääkseen, onko kaikki kunnossa.

Kun maito tulee (tavallisesti kolmannen ja viidennen päivän välillä), rinnat voivat kovettua. Relief tuo lapsen usein kiinni rinnassa. Lämmin kangas kääri ja lämmin kylpy auttavat myös maidon virrata vapaasti ja tekemään rintojen pehmeämmäksi.

Saatat myös tuntea tuskallisen spontaanin maidon purkautumisen, kun esimerkiksi vauva itkee. Joillekin naisille se aiheuttaa akuuttia polttavaa tunnetta rinnassa, mutta se kulkee nopeasti, ja viidennen viikon jälkeen yleensä se ei enää näy.

Jos sinulla on keisarinleikkaus, pieni määrä nestettä voidaan poistaa ompeleesta. Sinun ei pitäisi huolehtia tästä, mutta jos purkaus kestää yli yhden päivän, kerro hoitajalle, koska joskus ompeleet voivat erota.

Jos sinulla on episiotomia (kirurginen viilto emättimen laajentamiseksi synnytykseen) tai sinulla on ollut repeämä kudos, on todennäköistä, että ompeleet ovat kipeitä koko viikon ajan, ja saatat tarvita anestesia-ainetta. Parasetamoli on turvallinen imettäville äideille. Jos tarvitset jotain vahvempaa, kokeile parasetamolia kodeiinilla (joka on myös turvallinen), vaikka se voi aiheuttaa ummetusta. Kipu voidaan lievittää, jos istut jäällä pussiin tai kokeile erityisiä kumirenkaita, jotka tekevät raskaana oleville naisille. Tällaisia ​​renkaita voi ostaa apteekeista.

Synnytyksen aikana esiintyvät peräpukamat voivat myös olla hyvin tuskallisia, ja jos naisella oli peräpukamia ennen toimitusta, se vain lisääntyi yrityksistä. Hyvä uutinen on, että jopa suuret solmut häviävät itsestään muutaman kuukauden kuluttua syntymästä. Vältä samalla ummetusta ja älä seiso liian kauan, koska se vain pahentaa tilannettasi. Kysy apteekista jonkinlainen kerma, joka auttaa vähentämään verenvuotoa ja lievittämään kipua. Joskus ompeleet saattavat vaikeuttaa veren saamista, mikä lisää epämukavuutta. Yritä tehdä harjoituksia lantionpohjan lihaksille ja rasittaa peräaukkoa. Ja ota yhteyttä lääkäriisi, jos sinusta tuntuu pahalta.

Saatat tuntea kouristuksia kohdun aikana imetyksen aikana, koska hormonit stimuloivat sen supistumista niin, että se palaa normaaliin kokoonsa. Jos kipu on hyvin vakava, voit myös ottaa parasetamolia.

Virtsaaminen aiheuttaa todennäköisesti polttavaa tunnetta pari päivää. Yritä vedellä itseäsi lämpimällä vedellä kirjoittamisen aikana, tai voit kokeilla pissaa istuen lämpimässä kylvyssä. Jos epämukavuus kestää kauemmin kuin kaksi päivää, keskustele sairaanhoitajaasi poistamaan virtsatieinfektio.

Ensimmäinen suolenliike synnytyksen jälkeen voi aiheuttaa kipua, varsinkin jos sinulla on ompeleita. Mutta parasta on vain selviytyä tästä: itse asiassa kaikki ei ole niin paha kuin luulet, ja saumat eivät hajoa. Jos et mennyt WC: hen neljä päivää synnytyksen jälkeen, juo runsaasti vettä ja karsia liemi.

Toinen viikko toimituksen jälkeen

On mahdollista, että voit kuvata yllättäen. Älä huoli: se tapahtuu monien naisten kanssa, ja sen pitäisi kulua kuudennella viikolla. Virtsankarkailu on myös yleistä yskimisen tai nauramisen yhteydessä, mutta voi kestää jopa vuoden.

Toimitukset heikentävät lantionpohjan lihaksia, jotka hallitsevat virtsarakkoa, joten on tärkeää tehdä erityisiä harjoituksia. Purista lihaksia, ikään kuin yrität pysäyttää virtsaamisen, pidä ne tiukasti muutaman sekunnin ajan ja tee 10 toistoa. Tee tämä aina, kun syötte vauvaa varmistaaksesi, että harjoitukset suoritetaan koko päivän. Aluksi et tunne mitään muutoksia, mutta jatka kuitenkin, ja lihakset tulevat pian vahvistumaan.

Jos sinulla oli keisarileikkaus, sinun on vielä tehtävä nämä harjoitukset, koska lihakset venytettiin ja heikkenivät vauvan kantamisen aikana, tukemalla sen painoa ja myös raskaushormonien vaikutuksen alaisena.

Sinulla on vielä iso vatsa, mutta nyt se ei näytä tiukalta, ikään kuin se purkaisi. Pikemminkin se näyttää hyytelöltä, sillä se, mitä luultavasti tuntuu houkuttelevalta. Mutta sinun ei pitäisi tulla hyvin järkyttyneeksi - muista, että vyötärösi ohenee päivittäin, koska ylimääräinen neste tulee ulos kehosta (raskauden jälkeen voit menettää jopa kahdeksan litraa nestettä).

Tällä viikolla ompeleet paranevat, eikä sinun tarvitse poistaa niitä, koska he ratkaistavat itsensä.

Jos imetät, ehkä ehkä maitoa. Tämä lakkaa seuraavien viikkojen aikana, mutta toistaiseksi saattaa aiheuttaa ongelmia. Käytä rintaliivit, ja koska maito voi vuotaa yöllä, sinun täytyy myös nukkua siihen. Pysäytä maidon myöhäinen vapautuminen puristamalla nännit kämmentesi kanssa, mutta älä tee sitä liian usein, koska se voi vähentää sen tuotantoa.

Kolmas viikko toimituksen jälkeen

Jos sinulla on vielä valinta, tämän viikon pitäisi olla merkityksetön. Jos näin ei ole, keskustele lääkärisi kanssa.

Sinulla voi olla lantion kipu, koska nivelten välinen etäisyys laajeni raskauden ja synnytyksen aikana. Jos kipu ei mene pois ja häiritse sinua, keskustele lääkärisi tai kätilönne kanssa - he voivat viedä sinut fysioterapeuttiin.

Jos imetät, maitokanava voi olla tukossa. Se näyttää punaiselta kohdalta rinnassa. Tarkista, että rintaliivit eivät ole liian tiukka, ja varmista, että lapsi tyhjenee ongelman rintakehän ennen kuin annat sen toiselle. Lämmin kylpy, kääriminen flanelli-kankaalla ja massiivinen tuskallinen alue auttavat selviytymään ongelmasta.

Vauvan imeminen auttaa myös, joten levitä sitä rintaan, vaikka se aiheuttaa epämukavuutta. Stinging on myös hyödyllinen. Voit kokeilla toista paikkaa ruokinnan aikana, esimerkiksi “kainalosta”: aseta lapsi käsivartesi alle, niin että sen pää on kurkistumassa ulos kainaloistasi aivan rinnassa.

Piditkö artikkelista?

Voi, miten en halua muistaa ensimmäistä kuukautta keisarileikkauksen jälkeen. Jos lääkäri ei olisi tutkinut, että hänellä olisi suositeltavaa käyttää korjaavia alusvaatteita siteen sijaan, olisin luultavasti kärsinyt niin paljon. Tietenkin minun piti etsiä oikeaa, jopa hakua Sveitsissä), tietenkin, älykäs korjaava alusvaatteet bambu kuituilla) Mutta yleisesti ottaen tärkein asia, jonka sain keisarileikkauksen tilanteesta, ei ollut koskaan istua ja sanoa "oi, se voisi olla helpompaa". Sinun pitäisi aina mennä lääkärin puoleen ja kysyä, onko kaikki kunnossa.

16.3.2015 1:08:15, MaryJane

Kommentoi artikkelia ”Elpyminen synnytyksen jälkeen: mitä tehdä kolmen ensimmäisen viikon aikana”